Utorak, 20.10.2009.

13:43

Tadić i Medvedev: Dobra saradnja

Odnosi Rusije i Srbije sve su bolji, ocenili su predsednici dve zemlje Boris Tadić i Dmitrij Medvedev. Rusija i dalje brani suverenitet Srbije u celini.

Izvor: B92

Tadiæ i Medvedev: Dobra saradnja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

kesa

pre 14 godina

Nemacka je od 2000-e do sada dala skoro 1mlrd evra bespovratne pomoci. Ta vest je bila sporedna.
A kada nam Rusi daju KREDIT koji moramo da vratimo uz kamatu, onda je to uspeh nevidjeni i jaka bratska ljubav nasa dva naroda!

Grazdanin Rasije

pre 14 godina

E moj Tadicu.Kostunica i Nikolic su te tako vezali u cvor da si verovatno tek sada svestan koliko je ova poseta "ISTORIJSKA".Mi u Rusiji smo vas oduvek posmatrali kao Evropski nezavistan narod,kad ono ispade sasvim obratno.Srbi su jedini narod na svetu koji zeli da postane kolonija.Sto se tice naroda Rusije,svestan je da je dobio jos jednog parazita na svojoj grbaci.

Milutin

pre 14 godina

Sacuvaj nas Boze od ruske bratske ljubavi. Vise puta smo u istoriji osetili kako izgleda kada nas nasa "slovenska braca" vole. Zar nije bilo dosta?

era

pre 14 godina

Zao mi je što nisam uspeo da nekako dođem do Velikog gospodina,i da ga zamolim da ponese paket pomoći za ove naše namučene Miloševiće, koji teško žive u izgnanstvu.

bane

pre 14 godina

Dali je Tadic od Medvedeva zatrazio i isporuku clanova porodice Milosevic? Unistili su nam jako puno godina zivota pa bi bilo u redu da se i toga setio, a i odgovorni su pred nasim sudovima - cudno da se to nigde ne spominje.

David

pre 14 godina

Kao sto rece gospodin Medvedev: "Rusija je najveca i najbogatija zemlja na planeti", a mi smo ga tako i docekali kao coveka najvece i najbogatije (mozda ne u novcu i firmama ali svakako u rudama,gasu i nafti) zemlje. Tadicu na ovome ti zaista cestitam.

ZiZe

pre 14 godina

Tezimo EU, sve smo blizi Rusiji,Ameri nam salju pomoc,Rusi kredite, sledece godine kod nas zaseda liga nesvrstanih...da nije drug Tito reinkarnirao u Tadica?

Nele

pre 14 godina

Ovo poltronstvo danas je prevrsilo svaku meru. Vrhunac je bio u skupstini kad su pljustali dlanovi, ko ce glasnije, ko ce da se nametne Medvedevu da bude primecen. To me je potsetilo na cuveni zagrljaj Milosevica sa Lukasenkom. Kao, brate pomagaj. Srecom je gospodin Medvedev sve to iskulirao i svojim ponasanjem pokazao da domacini ne treba da budu toliko servilni. Jedino mi je "zao" nasih poslanika sto su danas morali da jedu kifle od svojih para umesto bogatog rucka za male pare.

cajo

pre 14 godina

na zalost neke boli ova poseta..sta vam mogu..Srbija mora da saradjuje sa svima i da jaca jer je ugrozena.
s druge strane..bojim se da ce deo kredita biti iskoristen da bi se otkazali planovi o otkazima krpeljima iz administracije..videcete sad kad pocnu da se izvlace..a vec su poceli..prvo rekli 15hiljada sad 4..

Zvoncica

pre 14 godina

Ovoliko poltronstva od strane nasih politicara jos nisam videla! Najruznije mi je bilo kada su sinoc na dnevniku RTS rekli i sta ce biti na meniu za rucak?! U Srbiji 700.000 gladnih a oni lupetaju o tome sta ce Medvedev da jede?! 700.000 gladnih je izgleda nista nista u poredjenju sa ruckom za njega. Stvarno smo jadni..

Nislija

pre 14 godina

E ovo je prevrsilo svaku meru!!! Tadic , Medvedev, Jeremic, onaj ovaj (Jovana jos samo fali Zeljko) ??? Amerikanci ili Rusi, NATO da ili ne, EU da ili ne bla,bla,bla... Svuda vazi ekonomski interes i samo to je bitno. Kakvo tradicionalno prijateljstvo medju narodima,
pa to ne postoji !!!

Kosovastar

pre 14 godina

Tadić je ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, da neće menjati svoju politiku u vezi s Kosovom i da ostaje privržerna odbrani principa međunarodnog prava, diplomatskoj i političkoj borbi."

Tadić je rekao da će Srbija sačekati odluku Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i da će Beograd biti spreman da ponovo pregovora s kosovskim Albancima o održivom i kompromsnom rešenju.

Odgovor kosovskih vlasti ce biti da: "Nikada nece ucestvovati u nikakvim pregovorima oko statusa Kosova, da nece menjati svoju politiku u vezi nezavisnosti Kosova i da ce odbraniti nezavisnost i suverenitet Kosova."

Cuj coveka, on je spreman za pregovore sa Albancima o "kompromisnom resenju"!!! A Albanci jedva cejkaju da se odreknu nezavisnoti i prihvataju autonomiju u okviru Srbije!!!

Kakva komedija!!

milan, UK

pre 14 godina

Sve je ovo dobro, ali mi po obicaju opet preterujemo. Nikako da naucimo lekciju da su u politici najvazniji pragmatizam i interesi, a da ne postoji nikakvo neraskidivo prijateljstvo, bratstvo, jedinstvo i slicne parole....

Komentator

pre 14 godina

U svim medijima se pominje da je Medvedev dosao u Srbiju da priča o ekonomskoj saradnji dve zemlje. Ne gotivim baš Dinkića, ali sa obzirom na to da je on aktuelni ministar ekonomije, mislim da bi trebao da prisustvuje ovim susretima. Ili se možda jedino Dinkić drži one predizborne "Za evropsku Srbiju" i za Srbiju u EU? Mislite o tome

vucko011

pre 14 godina

Nisam Rusofil ali isto tako nisam ni neki ljubitelj NATO-a i EU. Svi zele da nas iskoriste na jedan ili na drugi nacin. Smatram da Srbija mora, zbog svoje istorije i geografske lokacije, da bude NEUTRALNA zemlja. To znaci da ona mora da ima dobre odnose i sa Rusijom i sa zemljama EU.

Freedom

pre 14 godina

Vojvodina - NEĆE - Rusiju!
Daleke 1948 Titova Jugoslavija je rekla istorijsko ''NE!'' Staljinovoj Rusiji.
Vojvodina 2009 nije Titova Jugoslavija - ne vladaju Komunisti i nema Dogme.
Vojvodina 2009 - ipak - ponavlja istorijsko ''NE!''.
Ali u Demokratskom smislu; zasnovanom na Slobodi Mišljenja i Odbrani Civilizacijskih - Evropskih Vrednosti.
Čiji je Vojvodina - istorijski i geopolitički - deo.
Vojvodina u Evropi - NE Rusiji.

NS021

pre 14 godina

I dok Srbija gotovo ludi od srece i na samu pomisao dolaska ruskog predsednika Medvedeva - nama u Vojvodini ta poseta ne pobuđuje iste sentimente.
Zašto?
Pa prvo - sam motiv dolaska ruskog predsednika se ne može okarakterisati kao dobronameran.
Medvedev dolazi u Srbiju da osigura ruske geostrateške interese uperene protiv Zapada. Tačka.
U tu svrhu - Rusija ulaže u Srbiju - donosi joj kredite - da bi je iskoristila kao ''trojanskog konja'' u EU; čak i kao deo ruskog odbrambenog nuklearnog štita okrenutog prema Zapadnoj Evropi.
Srbija treba da odigra ulogu Kastrove Kube u ''Raketnoj Krizi''.

VOJVODJANSKO NE RUSIJI!!

pre 14 godina

Rusija svoje planove geostrateškog prodora u EU sprovodi kroz stratešku kupovinu većinskog paketa akcija - prvo NIS-a (vojvođanskog ''Naftagasa'') - da bi sad već pregovarali o kupovini Elektroprivrede, JAT-a - a pominje se i ''srBsko-ruska VOJNA SARADNJA''.
Ruski - KGB - strateški plan verovatno obuhvata da se Srbija ubaci u EU - gde će raditi u korist i za interese Rusije - plus - da nipošto ne pristupa NATO - kako bi se na njenoj teritoriji taktički rasporedile - prvo ruske špijunske baze - drugo - ruski nuklearni (ofanzivni) ''štit''.

harasho

pre 14 godina

sve vesti koje sam danas cuo su fantasticne za srbiju - i milijarde evra, i izvoz malina u rusiju, i deca nam uce ruski, i gasovod kroz srbiju, i nedamo kosovo, i saradnja parlamenta, i izgradnja metroa, i skladista gasa u banatskom dvoru, i koridora 10, i baze kod nisa za vanredne situacije -

boze kako nam je sve lepo krenulo!!

(sarkastican sam naravno! - namazali nam oci lepim vestima da ne bi videli neke krupnije stvari - npr, detalje kredita, kolko godina i sa kojom kamatom cemo placati to? i - kakva je to baza za vanredne situacije kod nisa? jel to vojna baza?)

miki

pre 14 godina

Naravno da je Tadic pricao o Kosovu, ko ce pri zdravoj pameti da kaze da se jedna ovako jaka i ekonomski oporavljena zemlja zaduzila izmedju jos izmedju 1 i 1.5 milijardi dolara. A sto se tice poskupljenja benzina, opet je to porez koji drzava uzima.

swayzak

pre 14 godina

Nije mi samo jasno po čemu to gospodin Šćekić predviđa da će sledeće godine Obama posetiti Srbiju, i odakle mu to da će za 3 godine Srbija ući u NATO oko čega ne postoji, niti će u dogledno vreme biti koncenzusa, a pogotovo me interesuje otkud njemu ideja da će Srbija do tada slati na Kosovo svoje policajce u okviru NATO snaga. Možda gospodin Šćekić ima neke informacije koje niko drugi u ovoj zemlji ne poseduje.

SAD & EU = $$$$$!!!

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se mi bolje razumemo sa Amerikom. Jer u jednoj drevnoj prici, u takmicenju prosaca zu ruku careve kcerke, jedna od stvari je bila: Ko ce u praskozorje prvi ugledati sunce? Svi prosci su bili okrenuti na istok, a samo jedan se okrenuo na zapad. I doista bio je prvi koji je video sunceve zrake na planinskim vrhovima, koji su lezali na zapadnoj strani, suprotno od mesta izlaska sunca. Dok su svi uporno buljili na istok, uzviknu taj, jedan, jedini: Care eno sunca, pokazujuci na Zapad. Jos kao mali, shvatio sam da sunce izlazi na Zapadu, a i sve trenutne i buduce konstelacije potvrdjuju ovu notornu istinu. Tesko je zemlju i civilizaciju vratiti nazad, pa da se dogodi suprotni.

Long Play

pre 14 godina

Jedino se nije osvrnuo na identično priznavanje Abhazije i Južne Osetije... Politika i političari mogu reći bilo šta - poverovati ili ne? Duboko verujem da je dobro verovati samo onom što deluje logično. Ovo sa zaštitom suvereniteta ne deluje logičo a, čini mi se, nije više ni bitno. Susedi su priznali Kosovo, Francuska je priznala Alžir, Portugalija Brazil, Španija ostatak Južne Amerike, da ne spominjemo šta je sve priznala Britanija... Priznanje Kosova će se jednog trenutka samo podrazumevati. Ekonomija je druga priča ali se bojim da zbog trenutnih političkih poena sa neprincipijelnom podrškom Rusije ne radimo u korist sopstvene štete u ekonomskom smislu.

Kosovastar

pre 14 godina

Posle sastanka sa predsednikom Srbije, Borisom Tadićem, ruski predsednik Dmitrija Medvedev rekao je da će Rusija braniti suverenitet Srbije u celini, kada je u pitanju Kosovo.

Nema sumnje da ce to Rusija i uciniti no postavlja se pitanje KAPACITET Rusije da Srbija vrati suverenitet na Kosovu tj. kako moze Rusija da recimo usvaja novu rezoluciju u SB s kojom organi bezbednosti Srbije mogu biti vraceni na Kosovu. Pa zar nisu TRI stalne clanice SB koje bi ulozile veto na takav scenario. Zar i on veruje u SciFi tj. "nove pregovore" oko statusa Kosova? Posto to NE MOZE onda postavlja se pitnaje koga to Medvedev OBAMNJUJE.

Sredoje Jović

pre 14 godina

"Ekonomista Goran Nikolić rekao je za B92 da su glavne ekonomske dobiti današnje posete predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu upravo odobravanje ruskog kredita Srbiji...", a svuda u normalnom svetu se krediti knjiže kao gubitak, ako ne i kao omča oko vrata...

Ay.s

pre 14 godina

"Tadić je ocenio da je Rusija nezaobilazan faktor međunarodne politike, svetske ekonomije i međunarodne bezbednosti."

Tako je i za mnogo bogatije i jače države od Srbije, zašto to i mi ne bismo poštovali i tako se i ponašali?
Nadam se da će i ova poseta i akcije posle nje doprineti još većem razvoju odnosa sa Rusijom.

Vladimir

pre 14 godina

Pa da li to vazi i za skrivanje kriminalaca (onih koji se ne odazovu pozivu suda ove drzave na primer)? Izgleda da sa rusima zajednicko imamo nepostovanje zakona i izigravanje interesa i gazenja prava sopstvenih gradjana zarad interesa politickih klika. Za Rusiju je to verovatno OK, ali mi Srbi imamo drugaciju istoriju i kulturu, i mi cinimo ovu drzavu i ne verujem da vecina nas zeli ovakvo poltronisanje prema bilo kome, ukljucujuci tu i rusiju.

Ay.s

pre 14 godina

"Tadić je ocenio da je Rusija nezaobilazan faktor međunarodne politike, svetske ekonomije i međunarodne bezbednosti."

Tako je i za mnogo bogatije i jače države od Srbije, zašto to i mi ne bismo poštovali i tako se i ponašali?
Nadam se da će i ova poseta i akcije posle nje doprineti još većem razvoju odnosa sa Rusijom.

Sredoje Jović

pre 14 godina

"Ekonomista Goran Nikolić rekao je za B92 da su glavne ekonomske dobiti današnje posete predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu upravo odobravanje ruskog kredita Srbiji...", a svuda u normalnom svetu se krediti knjiže kao gubitak, ako ne i kao omča oko vrata...

Freedom

pre 14 godina

Vojvodina - NEĆE - Rusiju!
Daleke 1948 Titova Jugoslavija je rekla istorijsko ''NE!'' Staljinovoj Rusiji.
Vojvodina 2009 nije Titova Jugoslavija - ne vladaju Komunisti i nema Dogme.
Vojvodina 2009 - ipak - ponavlja istorijsko ''NE!''.
Ali u Demokratskom smislu; zasnovanom na Slobodi Mišljenja i Odbrani Civilizacijskih - Evropskih Vrednosti.
Čiji je Vojvodina - istorijski i geopolitički - deo.
Vojvodina u Evropi - NE Rusiji.

vucko011

pre 14 godina

Nisam Rusofil ali isto tako nisam ni neki ljubitelj NATO-a i EU. Svi zele da nas iskoriste na jedan ili na drugi nacin. Smatram da Srbija mora, zbog svoje istorije i geografske lokacije, da bude NEUTRALNA zemlja. To znaci da ona mora da ima dobre odnose i sa Rusijom i sa zemljama EU.

SAD & EU = $$$$$!!!

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se mi bolje razumemo sa Amerikom. Jer u jednoj drevnoj prici, u takmicenju prosaca zu ruku careve kcerke, jedna od stvari je bila: Ko ce u praskozorje prvi ugledati sunce? Svi prosci su bili okrenuti na istok, a samo jedan se okrenuo na zapad. I doista bio je prvi koji je video sunceve zrake na planinskim vrhovima, koji su lezali na zapadnoj strani, suprotno od mesta izlaska sunca. Dok su svi uporno buljili na istok, uzviknu taj, jedan, jedini: Care eno sunca, pokazujuci na Zapad. Jos kao mali, shvatio sam da sunce izlazi na Zapadu, a i sve trenutne i buduce konstelacije potvrdjuju ovu notornu istinu. Tesko je zemlju i civilizaciju vratiti nazad, pa da se dogodi suprotni.

Zvoncica

pre 14 godina

Ovoliko poltronstva od strane nasih politicara jos nisam videla! Najruznije mi je bilo kada su sinoc na dnevniku RTS rekli i sta ce biti na meniu za rucak?! U Srbiji 700.000 gladnih a oni lupetaju o tome sta ce Medvedev da jede?! 700.000 gladnih je izgleda nista nista u poredjenju sa ruckom za njega. Stvarno smo jadni..

Vladimir

pre 14 godina

Pa da li to vazi i za skrivanje kriminalaca (onih koji se ne odazovu pozivu suda ove drzave na primer)? Izgleda da sa rusima zajednicko imamo nepostovanje zakona i izigravanje interesa i gazenja prava sopstvenih gradjana zarad interesa politickih klika. Za Rusiju je to verovatno OK, ali mi Srbi imamo drugaciju istoriju i kulturu, i mi cinimo ovu drzavu i ne verujem da vecina nas zeli ovakvo poltronisanje prema bilo kome, ukljucujuci tu i rusiju.

swayzak

pre 14 godina

Nije mi samo jasno po čemu to gospodin Šćekić predviđa da će sledeće godine Obama posetiti Srbiju, i odakle mu to da će za 3 godine Srbija ući u NATO oko čega ne postoji, niti će u dogledno vreme biti koncenzusa, a pogotovo me interesuje otkud njemu ideja da će Srbija do tada slati na Kosovo svoje policajce u okviru NATO snaga. Možda gospodin Šćekić ima neke informacije koje niko drugi u ovoj zemlji ne poseduje.

VOJVODJANSKO NE RUSIJI!!

pre 14 godina

Rusija svoje planove geostrateškog prodora u EU sprovodi kroz stratešku kupovinu većinskog paketa akcija - prvo NIS-a (vojvođanskog ''Naftagasa'') - da bi sad već pregovarali o kupovini Elektroprivrede, JAT-a - a pominje se i ''srBsko-ruska VOJNA SARADNJA''.
Ruski - KGB - strateški plan verovatno obuhvata da se Srbija ubaci u EU - gde će raditi u korist i za interese Rusije - plus - da nipošto ne pristupa NATO - kako bi se na njenoj teritoriji taktički rasporedile - prvo ruske špijunske baze - drugo - ruski nuklearni (ofanzivni) ''štit''.

harasho

pre 14 godina

sve vesti koje sam danas cuo su fantasticne za srbiju - i milijarde evra, i izvoz malina u rusiju, i deca nam uce ruski, i gasovod kroz srbiju, i nedamo kosovo, i saradnja parlamenta, i izgradnja metroa, i skladista gasa u banatskom dvoru, i koridora 10, i baze kod nisa za vanredne situacije -

boze kako nam je sve lepo krenulo!!

(sarkastican sam naravno! - namazali nam oci lepim vestima da ne bi videli neke krupnije stvari - npr, detalje kredita, kolko godina i sa kojom kamatom cemo placati to? i - kakva je to baza za vanredne situacije kod nisa? jel to vojna baza?)

NS021

pre 14 godina

I dok Srbija gotovo ludi od srece i na samu pomisao dolaska ruskog predsednika Medvedeva - nama u Vojvodini ta poseta ne pobuđuje iste sentimente.
Zašto?
Pa prvo - sam motiv dolaska ruskog predsednika se ne može okarakterisati kao dobronameran.
Medvedev dolazi u Srbiju da osigura ruske geostrateške interese uperene protiv Zapada. Tačka.
U tu svrhu - Rusija ulaže u Srbiju - donosi joj kredite - da bi je iskoristila kao ''trojanskog konja'' u EU; čak i kao deo ruskog odbrambenog nuklearnog štita okrenutog prema Zapadnoj Evropi.
Srbija treba da odigra ulogu Kastrove Kube u ''Raketnoj Krizi''.

Nislija

pre 14 godina

E ovo je prevrsilo svaku meru!!! Tadic , Medvedev, Jeremic, onaj ovaj (Jovana jos samo fali Zeljko) ??? Amerikanci ili Rusi, NATO da ili ne, EU da ili ne bla,bla,bla... Svuda vazi ekonomski interes i samo to je bitno. Kakvo tradicionalno prijateljstvo medju narodima,
pa to ne postoji !!!

Kosovastar

pre 14 godina

Posle sastanka sa predsednikom Srbije, Borisom Tadićem, ruski predsednik Dmitrija Medvedev rekao je da će Rusija braniti suverenitet Srbije u celini, kada je u pitanju Kosovo.

Nema sumnje da ce to Rusija i uciniti no postavlja se pitanje KAPACITET Rusije da Srbija vrati suverenitet na Kosovu tj. kako moze Rusija da recimo usvaja novu rezoluciju u SB s kojom organi bezbednosti Srbije mogu biti vraceni na Kosovu. Pa zar nisu TRI stalne clanice SB koje bi ulozile veto na takav scenario. Zar i on veruje u SciFi tj. "nove pregovore" oko statusa Kosova? Posto to NE MOZE onda postavlja se pitnaje koga to Medvedev OBAMNJUJE.

Kosovastar

pre 14 godina

Tadić je ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, da neće menjati svoju politiku u vezi s Kosovom i da ostaje privržerna odbrani principa međunarodnog prava, diplomatskoj i političkoj borbi."

Tadić je rekao da će Srbija sačekati odluku Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i da će Beograd biti spreman da ponovo pregovora s kosovskim Albancima o održivom i kompromsnom rešenju.

Odgovor kosovskih vlasti ce biti da: "Nikada nece ucestvovati u nikakvim pregovorima oko statusa Kosova, da nece menjati svoju politiku u vezi nezavisnosti Kosova i da ce odbraniti nezavisnost i suverenitet Kosova."

Cuj coveka, on je spreman za pregovore sa Albancima o "kompromisnom resenju"!!! A Albanci jedva cejkaju da se odreknu nezavisnoti i prihvataju autonomiju u okviru Srbije!!!

Kakva komedija!!

Long Play

pre 14 godina

Jedino se nije osvrnuo na identično priznavanje Abhazije i Južne Osetije... Politika i političari mogu reći bilo šta - poverovati ili ne? Duboko verujem da je dobro verovati samo onom što deluje logično. Ovo sa zaštitom suvereniteta ne deluje logičo a, čini mi se, nije više ni bitno. Susedi su priznali Kosovo, Francuska je priznala Alžir, Portugalija Brazil, Španija ostatak Južne Amerike, da ne spominjemo šta je sve priznala Britanija... Priznanje Kosova će se jednog trenutka samo podrazumevati. Ekonomija je druga priča ali se bojim da zbog trenutnih političkih poena sa neprincipijelnom podrškom Rusije ne radimo u korist sopstvene štete u ekonomskom smislu.

miki

pre 14 godina

Naravno da je Tadic pricao o Kosovu, ko ce pri zdravoj pameti da kaze da se jedna ovako jaka i ekonomski oporavljena zemlja zaduzila izmedju jos izmedju 1 i 1.5 milijardi dolara. A sto se tice poskupljenja benzina, opet je to porez koji drzava uzima.

milan, UK

pre 14 godina

Sve je ovo dobro, ali mi po obicaju opet preterujemo. Nikako da naucimo lekciju da su u politici najvazniji pragmatizam i interesi, a da ne postoji nikakvo neraskidivo prijateljstvo, bratstvo, jedinstvo i slicne parole....

cajo

pre 14 godina

na zalost neke boli ova poseta..sta vam mogu..Srbija mora da saradjuje sa svima i da jaca jer je ugrozena.
s druge strane..bojim se da ce deo kredita biti iskoristen da bi se otkazali planovi o otkazima krpeljima iz administracije..videcete sad kad pocnu da se izvlace..a vec su poceli..prvo rekli 15hiljada sad 4..

Nele

pre 14 godina

Ovo poltronstvo danas je prevrsilo svaku meru. Vrhunac je bio u skupstini kad su pljustali dlanovi, ko ce glasnije, ko ce da se nametne Medvedevu da bude primecen. To me je potsetilo na cuveni zagrljaj Milosevica sa Lukasenkom. Kao, brate pomagaj. Srecom je gospodin Medvedev sve to iskulirao i svojim ponasanjem pokazao da domacini ne treba da budu toliko servilni. Jedino mi je "zao" nasih poslanika sto su danas morali da jedu kifle od svojih para umesto bogatog rucka za male pare.

Komentator

pre 14 godina

U svim medijima se pominje da je Medvedev dosao u Srbiju da priča o ekonomskoj saradnji dve zemlje. Ne gotivim baš Dinkića, ali sa obzirom na to da je on aktuelni ministar ekonomije, mislim da bi trebao da prisustvuje ovim susretima. Ili se možda jedino Dinkić drži one predizborne "Za evropsku Srbiju" i za Srbiju u EU? Mislite o tome

David

pre 14 godina

Kao sto rece gospodin Medvedev: "Rusija je najveca i najbogatija zemlja na planeti", a mi smo ga tako i docekali kao coveka najvece i najbogatije (mozda ne u novcu i firmama ali svakako u rudama,gasu i nafti) zemlje. Tadicu na ovome ti zaista cestitam.

ZiZe

pre 14 godina

Tezimo EU, sve smo blizi Rusiji,Ameri nam salju pomoc,Rusi kredite, sledece godine kod nas zaseda liga nesvrstanih...da nije drug Tito reinkarnirao u Tadica?

bane

pre 14 godina

Dali je Tadic od Medvedeva zatrazio i isporuku clanova porodice Milosevic? Unistili su nam jako puno godina zivota pa bi bilo u redu da se i toga setio, a i odgovorni su pred nasim sudovima - cudno da se to nigde ne spominje.

kesa

pre 14 godina

Nemacka je od 2000-e do sada dala skoro 1mlrd evra bespovratne pomoci. Ta vest je bila sporedna.
A kada nam Rusi daju KREDIT koji moramo da vratimo uz kamatu, onda je to uspeh nevidjeni i jaka bratska ljubav nasa dva naroda!

Milutin

pre 14 godina

Sacuvaj nas Boze od ruske bratske ljubavi. Vise puta smo u istoriji osetili kako izgleda kada nas nasa "slovenska braca" vole. Zar nije bilo dosta?

Grazdanin Rasije

pre 14 godina

E moj Tadicu.Kostunica i Nikolic su te tako vezali u cvor da si verovatno tek sada svestan koliko je ova poseta "ISTORIJSKA".Mi u Rusiji smo vas oduvek posmatrali kao Evropski nezavistan narod,kad ono ispade sasvim obratno.Srbi su jedini narod na svetu koji zeli da postane kolonija.Sto se tice naroda Rusije,svestan je da je dobio jos jednog parazita na svojoj grbaci.

era

pre 14 godina

Zao mi je što nisam uspeo da nekako dođem do Velikog gospodina,i da ga zamolim da ponese paket pomoći za ove naše namučene Miloševiće, koji teško žive u izgnanstvu.

Freedom

pre 14 godina

Vojvodina - NEĆE - Rusiju!
Daleke 1948 Titova Jugoslavija je rekla istorijsko ''NE!'' Staljinovoj Rusiji.
Vojvodina 2009 nije Titova Jugoslavija - ne vladaju Komunisti i nema Dogme.
Vojvodina 2009 - ipak - ponavlja istorijsko ''NE!''.
Ali u Demokratskom smislu; zasnovanom na Slobodi Mišljenja i Odbrani Civilizacijskih - Evropskih Vrednosti.
Čiji je Vojvodina - istorijski i geopolitički - deo.
Vojvodina u Evropi - NE Rusiji.

SAD & EU = $$$$$!!!

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se mi bolje razumemo sa Amerikom. Jer u jednoj drevnoj prici, u takmicenju prosaca zu ruku careve kcerke, jedna od stvari je bila: Ko ce u praskozorje prvi ugledati sunce? Svi prosci su bili okrenuti na istok, a samo jedan se okrenuo na zapad. I doista bio je prvi koji je video sunceve zrake na planinskim vrhovima, koji su lezali na zapadnoj strani, suprotno od mesta izlaska sunca. Dok su svi uporno buljili na istok, uzviknu taj, jedan, jedini: Care eno sunca, pokazujuci na Zapad. Jos kao mali, shvatio sam da sunce izlazi na Zapadu, a i sve trenutne i buduce konstelacije potvrdjuju ovu notornu istinu. Tesko je zemlju i civilizaciju vratiti nazad, pa da se dogodi suprotni.

NS021

pre 14 godina

I dok Srbija gotovo ludi od srece i na samu pomisao dolaska ruskog predsednika Medvedeva - nama u Vojvodini ta poseta ne pobuđuje iste sentimente.
Zašto?
Pa prvo - sam motiv dolaska ruskog predsednika se ne može okarakterisati kao dobronameran.
Medvedev dolazi u Srbiju da osigura ruske geostrateške interese uperene protiv Zapada. Tačka.
U tu svrhu - Rusija ulaže u Srbiju - donosi joj kredite - da bi je iskoristila kao ''trojanskog konja'' u EU; čak i kao deo ruskog odbrambenog nuklearnog štita okrenutog prema Zapadnoj Evropi.
Srbija treba da odigra ulogu Kastrove Kube u ''Raketnoj Krizi''.

VOJVODJANSKO NE RUSIJI!!

pre 14 godina

Rusija svoje planove geostrateškog prodora u EU sprovodi kroz stratešku kupovinu većinskog paketa akcija - prvo NIS-a (vojvođanskog ''Naftagasa'') - da bi sad već pregovarali o kupovini Elektroprivrede, JAT-a - a pominje se i ''srBsko-ruska VOJNA SARADNJA''.
Ruski - KGB - strateški plan verovatno obuhvata da se Srbija ubaci u EU - gde će raditi u korist i za interese Rusije - plus - da nipošto ne pristupa NATO - kako bi se na njenoj teritoriji taktički rasporedile - prvo ruske špijunske baze - drugo - ruski nuklearni (ofanzivni) ''štit''.

Zvoncica

pre 14 godina

Ovoliko poltronstva od strane nasih politicara jos nisam videla! Najruznije mi je bilo kada su sinoc na dnevniku RTS rekli i sta ce biti na meniu za rucak?! U Srbiji 700.000 gladnih a oni lupetaju o tome sta ce Medvedev da jede?! 700.000 gladnih je izgleda nista nista u poredjenju sa ruckom za njega. Stvarno smo jadni..

Long Play

pre 14 godina

Jedino se nije osvrnuo na identično priznavanje Abhazije i Južne Osetije... Politika i političari mogu reći bilo šta - poverovati ili ne? Duboko verujem da je dobro verovati samo onom što deluje logično. Ovo sa zaštitom suvereniteta ne deluje logičo a, čini mi se, nije više ni bitno. Susedi su priznali Kosovo, Francuska je priznala Alžir, Portugalija Brazil, Španija ostatak Južne Amerike, da ne spominjemo šta je sve priznala Britanija... Priznanje Kosova će se jednog trenutka samo podrazumevati. Ekonomija je druga priča ali se bojim da zbog trenutnih političkih poena sa neprincipijelnom podrškom Rusije ne radimo u korist sopstvene štete u ekonomskom smislu.

Kosovastar

pre 14 godina

Posle sastanka sa predsednikom Srbije, Borisom Tadićem, ruski predsednik Dmitrija Medvedev rekao je da će Rusija braniti suverenitet Srbije u celini, kada je u pitanju Kosovo.

Nema sumnje da ce to Rusija i uciniti no postavlja se pitanje KAPACITET Rusije da Srbija vrati suverenitet na Kosovu tj. kako moze Rusija da recimo usvaja novu rezoluciju u SB s kojom organi bezbednosti Srbije mogu biti vraceni na Kosovu. Pa zar nisu TRI stalne clanice SB koje bi ulozile veto na takav scenario. Zar i on veruje u SciFi tj. "nove pregovore" oko statusa Kosova? Posto to NE MOZE onda postavlja se pitnaje koga to Medvedev OBAMNJUJE.

Nislija

pre 14 godina

E ovo je prevrsilo svaku meru!!! Tadic , Medvedev, Jeremic, onaj ovaj (Jovana jos samo fali Zeljko) ??? Amerikanci ili Rusi, NATO da ili ne, EU da ili ne bla,bla,bla... Svuda vazi ekonomski interes i samo to je bitno. Kakvo tradicionalno prijateljstvo medju narodima,
pa to ne postoji !!!

Ay.s

pre 14 godina

"Tadić je ocenio da je Rusija nezaobilazan faktor međunarodne politike, svetske ekonomije i međunarodne bezbednosti."

Tako je i za mnogo bogatije i jače države od Srbije, zašto to i mi ne bismo poštovali i tako se i ponašali?
Nadam se da će i ova poseta i akcije posle nje doprineti još većem razvoju odnosa sa Rusijom.

Komentator

pre 14 godina

U svim medijima se pominje da je Medvedev dosao u Srbiju da priča o ekonomskoj saradnji dve zemlje. Ne gotivim baš Dinkića, ali sa obzirom na to da je on aktuelni ministar ekonomije, mislim da bi trebao da prisustvuje ovim susretima. Ili se možda jedino Dinkić drži one predizborne "Za evropsku Srbiju" i za Srbiju u EU? Mislite o tome

Sredoje Jović

pre 14 godina

"Ekonomista Goran Nikolić rekao je za B92 da su glavne ekonomske dobiti današnje posete predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu upravo odobravanje ruskog kredita Srbiji...", a svuda u normalnom svetu se krediti knjiže kao gubitak, ako ne i kao omča oko vrata...

harasho

pre 14 godina

sve vesti koje sam danas cuo su fantasticne za srbiju - i milijarde evra, i izvoz malina u rusiju, i deca nam uce ruski, i gasovod kroz srbiju, i nedamo kosovo, i saradnja parlamenta, i izgradnja metroa, i skladista gasa u banatskom dvoru, i koridora 10, i baze kod nisa za vanredne situacije -

boze kako nam je sve lepo krenulo!!

(sarkastican sam naravno! - namazali nam oci lepim vestima da ne bi videli neke krupnije stvari - npr, detalje kredita, kolko godina i sa kojom kamatom cemo placati to? i - kakva je to baza za vanredne situacije kod nisa? jel to vojna baza?)

Kosovastar

pre 14 godina

Tadić je ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, da neće menjati svoju politiku u vezi s Kosovom i da ostaje privržerna odbrani principa međunarodnog prava, diplomatskoj i političkoj borbi."

Tadić je rekao da će Srbija sačekati odluku Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i da će Beograd biti spreman da ponovo pregovora s kosovskim Albancima o održivom i kompromsnom rešenju.

Odgovor kosovskih vlasti ce biti da: "Nikada nece ucestvovati u nikakvim pregovorima oko statusa Kosova, da nece menjati svoju politiku u vezi nezavisnosti Kosova i da ce odbraniti nezavisnost i suverenitet Kosova."

Cuj coveka, on je spreman za pregovore sa Albancima o "kompromisnom resenju"!!! A Albanci jedva cejkaju da se odreknu nezavisnoti i prihvataju autonomiju u okviru Srbije!!!

Kakva komedija!!

Vladimir

pre 14 godina

Pa da li to vazi i za skrivanje kriminalaca (onih koji se ne odazovu pozivu suda ove drzave na primer)? Izgleda da sa rusima zajednicko imamo nepostovanje zakona i izigravanje interesa i gazenja prava sopstvenih gradjana zarad interesa politickih klika. Za Rusiju je to verovatno OK, ali mi Srbi imamo drugaciju istoriju i kulturu, i mi cinimo ovu drzavu i ne verujem da vecina nas zeli ovakvo poltronisanje prema bilo kome, ukljucujuci tu i rusiju.

Nele

pre 14 godina

Ovo poltronstvo danas je prevrsilo svaku meru. Vrhunac je bio u skupstini kad su pljustali dlanovi, ko ce glasnije, ko ce da se nametne Medvedevu da bude primecen. To me je potsetilo na cuveni zagrljaj Milosevica sa Lukasenkom. Kao, brate pomagaj. Srecom je gospodin Medvedev sve to iskulirao i svojim ponasanjem pokazao da domacini ne treba da budu toliko servilni. Jedino mi je "zao" nasih poslanika sto su danas morali da jedu kifle od svojih para umesto bogatog rucka za male pare.

vucko011

pre 14 godina

Nisam Rusofil ali isto tako nisam ni neki ljubitelj NATO-a i EU. Svi zele da nas iskoriste na jedan ili na drugi nacin. Smatram da Srbija mora, zbog svoje istorije i geografske lokacije, da bude NEUTRALNA zemlja. To znaci da ona mora da ima dobre odnose i sa Rusijom i sa zemljama EU.

milan, UK

pre 14 godina

Sve je ovo dobro, ali mi po obicaju opet preterujemo. Nikako da naucimo lekciju da su u politici najvazniji pragmatizam i interesi, a da ne postoji nikakvo neraskidivo prijateljstvo, bratstvo, jedinstvo i slicne parole....

swayzak

pre 14 godina

Nije mi samo jasno po čemu to gospodin Šćekić predviđa da će sledeće godine Obama posetiti Srbiju, i odakle mu to da će za 3 godine Srbija ući u NATO oko čega ne postoji, niti će u dogledno vreme biti koncenzusa, a pogotovo me interesuje otkud njemu ideja da će Srbija do tada slati na Kosovo svoje policajce u okviru NATO snaga. Možda gospodin Šćekić ima neke informacije koje niko drugi u ovoj zemlji ne poseduje.

David

pre 14 godina

Kao sto rece gospodin Medvedev: "Rusija je najveca i najbogatija zemlja na planeti", a mi smo ga tako i docekali kao coveka najvece i najbogatije (mozda ne u novcu i firmama ali svakako u rudama,gasu i nafti) zemlje. Tadicu na ovome ti zaista cestitam.

miki

pre 14 godina

Naravno da je Tadic pricao o Kosovu, ko ce pri zdravoj pameti da kaze da se jedna ovako jaka i ekonomski oporavljena zemlja zaduzila izmedju jos izmedju 1 i 1.5 milijardi dolara. A sto se tice poskupljenja benzina, opet je to porez koji drzava uzima.

Milutin

pre 14 godina

Sacuvaj nas Boze od ruske bratske ljubavi. Vise puta smo u istoriji osetili kako izgleda kada nas nasa "slovenska braca" vole. Zar nije bilo dosta?

ZiZe

pre 14 godina

Tezimo EU, sve smo blizi Rusiji,Ameri nam salju pomoc,Rusi kredite, sledece godine kod nas zaseda liga nesvrstanih...da nije drug Tito reinkarnirao u Tadica?

bane

pre 14 godina

Dali je Tadic od Medvedeva zatrazio i isporuku clanova porodice Milosevic? Unistili su nam jako puno godina zivota pa bi bilo u redu da se i toga setio, a i odgovorni su pred nasim sudovima - cudno da se to nigde ne spominje.

cajo

pre 14 godina

na zalost neke boli ova poseta..sta vam mogu..Srbija mora da saradjuje sa svima i da jaca jer je ugrozena.
s druge strane..bojim se da ce deo kredita biti iskoristen da bi se otkazali planovi o otkazima krpeljima iz administracije..videcete sad kad pocnu da se izvlace..a vec su poceli..prvo rekli 15hiljada sad 4..

Grazdanin Rasije

pre 14 godina

E moj Tadicu.Kostunica i Nikolic su te tako vezali u cvor da si verovatno tek sada svestan koliko je ova poseta "ISTORIJSKA".Mi u Rusiji smo vas oduvek posmatrali kao Evropski nezavistan narod,kad ono ispade sasvim obratno.Srbi su jedini narod na svetu koji zeli da postane kolonija.Sto se tice naroda Rusije,svestan je da je dobio jos jednog parazita na svojoj grbaci.

kesa

pre 14 godina

Nemacka je od 2000-e do sada dala skoro 1mlrd evra bespovratne pomoci. Ta vest je bila sporedna.
A kada nam Rusi daju KREDIT koji moramo da vratimo uz kamatu, onda je to uspeh nevidjeni i jaka bratska ljubav nasa dva naroda!

era

pre 14 godina

Zao mi je što nisam uspeo da nekako dođem do Velikog gospodina,i da ga zamolim da ponese paket pomoći za ove naše namučene Miloševiće, koji teško žive u izgnanstvu.