Nedelja, 18.10.2009.

21:28

Medvedev: Veoma važna poseta

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je predstojeća poseta Srbiji za njega veoma važna i da računa na dalji napredak saradnje između dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Medvedev: Veoma važna poseta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Maaja

pre 14 godina

Kakvo bratstvo sa Rusima! Nasa slovenska veza je davna proslost! I izgubila se sa Kosovom. Tako smo dobili novu bracu-Turke. Tamo je nasa sansa! A, Medvedev, neka dodje i ode, srecan mu put.

Intelektualac

pre 14 godina

Slazem se da je ovo istorijska i vazna poseta Ruskog predsednika.
Ovo je zadnji pokusaj da se Drzava Srbija uz pomoc Ruskih placenika izoluje od Evrope i da se ovde ostavi veliki prostor za Ulazak Rusije na svim poljima.
Na nasu veliku srecu ovaj put NATO i EU nece dozvoliti nestabilno podrucje vise na Balkanu , pogotovo drzavu Srbiju sa Ruskom medvedjom kandzom.
Svakim danom je sve vise jasno ko na politickoj sceni potpomognut od strane tajkuna i Sluzbi radi na projektu stopiranja Srbije na putu ka Eu i na uspostavljanju Ruske medvedje kandze nad Srbijom.
Svi se prosto utrkuju ko ce vise da zastiti Ruske interese od interesa sopstvene zemlje.
Srpski narode gledaj i pamti sve.
Kada udjemo u EU promenice se i pravosudni sistem i sve ce biti puno lakse.
Onda ce doci na red nezabelezeno poltronstvo politicara koji umesto da zastupaju interese svoje rodjene zemlje, zastupaju interese Tudje drzave na stetu svog naroda.

Fenix

pre 14 godina

Potpuno je u pravu ruski predsednik Medvedev, kada ukazuje da nastaje nova geopoliticka situacija, koju odredjuje dolazeca multipolarnost, jacanje novih centara ekonomskog rasta i politickog uticaja, samo, nije jasna sporost i reklo bi se nespremnost srpske spoljne politike da se prilagodi toj novoj i nastajucoj realnosti, vec su strateski prioriteti i dalje usmereni ka anahronim vrednostima medjunarodnog zivota, progresa i bezbednosti!

Aster Blistok

pre 14 godina

Secam se uzrecice koja je vazila dok su satro braca Rusi bili u Afganistanu (koja moze da vazi i za NATO danas): "Danas u Afganistanu - sutra u vasem stanu".
Meni licno ova lazna braca idu na vrh hmmmm nerava recimo i nemam nikakvih iluzija o "bratstvu" izmedju Rusa i nas. Pogledajte kako je bratstvo izmedju Rusima okupiranih zemalja u istocnom bloku proslo. Naravno, mi smo Srbi koji sve na vlastitoj kozi prvo iskuse i koji ama bas nista ne nauce iz istorije, blago nama.

milan ns

pre 14 godina

Braco srbi, citam ove komentare, pa se prvo iznerviram, pa na kraju shvatim da smo to jednostavno "MI SRBI". Nikad se necemo sloziti i nikad necemo bti zadovoljni. Prosto me interesuje sta treba da se desi u Srbiji da bi se svi slozili da je to dobro, ili bar lose. Da nam neko da par milijardica opet nece valjati. Nece nam niko nista dati. Ni mi nismo darezljivi, a koliko pruzis toliko ti se mozda i vrati. Puno je kriticara a malo radnika. Vreme je da nesto radimo, jer samo tako mozemo nesto da popravimo. A kada uradis nesto bolje od drugog, ti kritikuj i ubedi nas da je to tako. Tako se ide napred, a ne kritikujem i cekam da mi padne sa neba. To svi znaju.

Kosovastar

pre 14 godina

"Rusija učestvuje u rešavanju kosovskog pitanja prema formuli koja je odavno usaglašena sa srpskim kolegama: Beograd izlazi sa inicijativama, a mi ga dosledno podržavamo. S obzirom na komplikovanost problema takav pristup se dokazuje kao efikasan", rekao je Medvedev.

Ta "efikasnost" ce se lako i bez ikakvih problema zaobici jednim VELIKIM VETOM troje stalnih clanica Saveta Bezbednosti koje priznaju Kosovo kao nezavisnu i suverenu drzavu. Ako Rusija imala snagu da ulozi veto na cak sest projekt rezolucija o Kosovu u 2007 godini onda tri gorepomenute stalne clanice SB ce uloziti veto na 600 inicijativa Srbije koje se ticu statusa Kosova. Ako Medvedev smatra da status Kosova nije resen to je njegov problem i ne zabrinjuje privise. Bitno je da Kosovo je priznato od drzava do kojima kosovarima JE STALO.

libe

pre 14 godina

Ne sme se zaboraviti da je Srbija cesto ulazila u kojekave sulude ratove, uzdajuci se u pomoc Rusije. A ta pomoc najcesce nije stizala. Meni je jos u glavi ona Jeljcinova prica iz vremena bombardovanja kako su nuklearne glave usmerene ka svim vecim zapadnim prestonicama, pa onaj sistem S300, pa ona flota koja nikada nije stigla. E tako ce biti isto i sa podrskom za pitanje Kosova. Tu cemo takodje dobiti pomoc, koja nikada nece stici. Al' cemo to sigurno dobro platiti, izrazeno u EPS-u i drugim preduzecima koja su Rusima zapala za oko. U svakom slucaju nisam odusevljen dolaskom Medvedeva, ne zato sto mislim da ne treba da dodje, nego zbog ovih rusofila iz Srbije koji ce celu stvar prikazati kao "ponovno oslobodjenje Srbije od strane Rusa". A to oslobodjenje podrazumeva neulazak u evro-atlanske integracije...

Robin Hood

pre 14 godina

"Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, ruski predsednik je poručio da "niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč".

Srbija je svoju zadnju rec rekla jos za vreme S. Milosevica, tako da sada "nazalost" nema ama bas nista vise sta da kaze!!!
Ovo je realnost!!! Svako ima svoje lepe snove, a to da li ce se san ostvariti je veliki znak "?"(znamo kako sanse stoje)
Pozdrav svima

Albanac

pre 14 godina

Primetio sam nesto o Srbima. Vi trazite lojalnost od drugih, a da li se ikada pitate o vasoj lojalnosti prema drugima?
Sto se tice ove posete, i ovo je znak lojalnosti...sada ja ne znam prema kome, ali jeste, jer niko nepozvan ne dolazi.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

I vrapci na grani znaju da je poseta Ruskog Predsednika "proslavi" oslobodjenja BG. jako vazna za RUSIJU ! Kako je u Evropi umanjen znacaj "crvene Armije" u Antifasistickoj borbi BG nudi idealnu priliku za ISTICANJE njenog znacaja u drugom svetskom ratu ! Medvedev dolazi zbog Ruskog interesa, Srbija je kao i uvek za Rusiju samo PIUN u svetskim politickim igrama !

Damijen Maric

pre 14 godina

Jednu stvar naprosto ne mogu da shvatim.
Da li mi Srbi smo ikada rjesili i jedan jedini problem u regionu bez nekoga iza ledja.
Mislim na prekonfliktno razdoblje,recimo polovinom 80-tih smo se busali da smo jaki.
Mogli smo tada rjesiti sve probleme da se lakse zivi i mirno spava.
Ima li ova nacija potencijal da pretenduje na nekakvo lidestvo u regionu kako to cesto cujemo?
Ja mislim da ne,za ostale ex Yu republike to se podrazumjeva ali na zalosta sada smo tamo gdje su i oni.
Lider preuzima inicijativu,ne u primitivizmu i sundu nego u kulturi,biznisu,politici...

Linuxash_Pravoslavac

pre 14 godina

Kada je poslednji put predsednik neke velike svetske sile bio u poseti Srbiji? Nisam rusofil, ali volim sto ruski predsednik dolazi u posetu. Sa svima ova zemlja mora da saradjuje i gradi dobre odnose.

Немања

pre 14 godina

Хех људи моји... Наравно да у политичким односима нема "љубави", него само интереса.
Али шта је ту лоше? Поклапају нам се интереси са Русијом, супер, имамо пријатеља!

Осетите позитивну атмосферу кад пријатељ долази, и негативну кад је долазио неко попут Бајдена.

У томе је цела поента. Ја се радујем овој посети. Наравно да треба да буде дочек, музика, шта год... Наравно, зато што су нам Руси по сваком мерилу( ман' те се политике) ближи но било која друга "сила".

И просто... Можете да кажете да нам Руси никад нису помогли, али не можете ни у ком случају рећи да су нам нанели зло!
А може ли се то рећи за САД? Може, ако се шалите...

Поздрав свима ;)

veza

pre 14 godina

Sta se toliko radujete toj posjeti Medvedeva kao da je on spasitelj Srbije.On dolazi da kupi Jatovu tehniku najeftinije ,kao sto je kupio NIS.E to je razlog njegove posjete,a ne kako mnogi kazu kao Medvedev prijatelj Srbije.Svako ce joj biti prijatelj ako za badava kupi jedno tako vazno preduzece.A koliko se zazeleo Srbije najbolje govori podatak da ce ostati samo 10 sati.Bolje bi bilo okrenuti se EU i SAD jer su to drzave koje imaju novac,a sta ima Rusija par Bogatih oligarha,a mnoga mjesta u Sibiru nemaju ni dan danas svjetla.E to vam je ta Rusija.Srbija i njen predsjednik ne znaju na koju stranu,samo lutaju.Krenite nesto da radite.

kesa

pre 14 godina

Nadam se da ce g-din Medvedev, pored ovako velikih reci, da odgovori i na sledece:
-zasto prodajete benzin po tolikoj ceni 'braci' Srbima?
-zasto prodajete gas po tolikoj ceni 'braci' Srbima?
-zasto stitite kriminalce koje traze 'braca' Srbi?
-koliko ce kostati 'bracu' Srbe vasa dalja podrska oko Kosova?
-koju jos industriju imate nameru da kupite ispod cene/ bez tendera od 'brace' Srba?
-da li cete princip oko neodvojivosti dela teritorije vezano za Kosovo primeniti i na Juznu Osetiju/Abhaziju?
-sta mislite, da li bi i kod nas trebao premijer da ode u megamarket ne bili naterao njihovo rukovodstvo da snizi cenu kobasica jer su skupe?

Rusija

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji se pitaju sta je Rusija ikad uradila za Srbiju? Navodno je osnovno obrazovanje obavezno a neznalica koliko hoces.

Kad je izbio srpski ustanak Rusija je jedina u svojim pregovorima sa Turcima (sa kojima je jedno vreme bila u ratu) ukljucila i pitanje Srbije i srpskog ustanka. U jednom momentu su cak i ruske trupe pomagale ustanicima.
U prvom svetskom ratu, Rusija je prva reagovala na objavu rata Srbiji od strane austrougarske mobilizacijom svojih trupa.
U drugom svetskom ratu su sa partizanima celu Jugoslaviju oslobadjali selo po selo i grad po grad i isterali naciste. Koliko mislite da bi to trajalo da su slabo opremljeni partizani sve radili sami?

A u ratovima 90-ih kad su svi glavni igraci bili protiv nas, Rusija, koja je i sama bila u velikim problemima, je bila ili neutralna ili koliko toliko na nasoj strani.

Tako da je na osnovu svega ovoga, Rusija nesto najblize savezniku sto Srbija uopste poseduje. I to treba cuvati i ceniti, a ne omalovazavati i nipodostavati.

MBg

pre 14 godina

Ne razumem zasto se pojedinci toliko raduju ovoj poseti i ponasaju se kao kada na Kosovo dolazi neki americki zvanicnik. Medvedev NIJE nas predsednik. On je predstavnik drzave sa kojom treba da imamo dobre odnose kao i sa svakom drugom. Ovde NEMA ljubavi, vec samo zajednicki interesi.

devit

pre 14 godina

Sezdesetih godina bio je jedan vic,pa bihda se nesto podsetimo;
Setaju duz granicne linije SFRJ i Madzarske granicare i pricaju da im prodje vreme.
Granicar SFRJ,izvadi iz dzepa sledovanje cokolade za uzinu,i jede,pa ce madzarskom kolegi,eto mi imamo cokoladu i dobijamo je za uzinu...
Na to madzarski granicar,mi nemamo i ne dobijamo cokoladu,ali zato mi imamo Ruse!!!...
E moj druze Tito,verujem da ti nije lako dok gledas sta ti rade tvoji pioniri i omladinci!!!

Иван

pre 14 godina

Добродошли председниче, цео српски народ вас са радошћу ишчекује! Хвала Вам на свему!

matori

pre 14 godina

..."niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč"...
Krupna izjava, nema šta!
Bio je jedan naš "velikan", iz bliske prošlosti, koji je pre dvadesetak godina izjavio "...niko ne sme da vas bije...", pa se svi sećamo šta je bilo posle toga.
Iskreno se nadam da Medvedev ima manje pretenciozne namere.

optimista

pre 14 godina

Ja ocekujem:
1. da se Medvedev izvini za konstataciju ruske drzavne televizije da je naseg premijera stigao zasluzeni metak
2. da kaze da ce do koliko sutra da izruce ljude koje mi krivicno gonimo i za kojima postoje poternice interpola, a koji se kriju u Rusiji
3. da objasni zasto smo mi morali da u celosti vratimo dug koji su napravili Progresgastrejdnig, tj Mirko Marjanovic i ruski prijatelji, kupujuci gas po nenormalno naduvanim cenama (inace bi nam oni obustavili isporuke gasa) a oni nama ne treba da vrate 'konvertibilni' dug.
4. otkud sad moramo da doplatimo jos 40 mil eur u kesu za rekonstrukciju Djerdapa, kad smo to lepo dogovorili za 100 mil USD duga
5. da objasni zasto je Putin posle septembarskih izbora 2000 zvao Milosevica i Kostunicu u Moskvu da se dogovore i o cemu su uopste mogli da se dogovarati
6. ako vec brinu za Kosovo i Srbiju itd, sto nam ne daju gas i naftu u pola cene, pa da Srbija ima neku prednost i snagu da se nosi sa tim problemom. oni to ne bi ni osetili, a mi bi onda stvarno mogli da uticemo na pitanje buducnosti Kosova

Maki

pre 14 godina

Zamolila bih pojedince da ne govore u ime celog naroda vec iskljucivo u svoje ime. Ja se licno ne radujem ovoj poseti, radujem se jedino sto ne zivim u Beogradu i sto necu morati da trpim svu tu guzvu i haos.

sllava

pre 14 godina

Draga gospodo, nema prijatelja u drzavnim odnosima (to se samo tako kaze iz kurtoazije).Postoje samo zajednicki interesi, sta je Rusima interes mozemo da pretpostavimo, prava je tajna sta je nas interes.
Kao da je tako od vajkada samo nama nije jasno sta hocemo i kuda idemo.....
Pravo pitanje za nas narod je i :da li su se kroz istoriju Rusi pokazali kao prijateljski narod bilo kog istocnoevropskog naroda? Moze li imperija da bude prijatelj?

zar ne

pre 14 godina

Ne sviđa mi se naslov ½veoma važna poseta½.Pa koja je to poseta manje važna na međunarodnom planu? (Il smo još zaluđeni ½ogromnim½ značajem Srbije u svetskoj politici)

Happy Pride Toronto

pre 14 godina

Bas smo jadni. Videli Rusi da ako se malo prave da nas podrzavaju po pitanju kosovske nezavisnosti mogu da pokupuju za saku dolara sve sto je ostalo u Srbiji i jos da nam kao daju neke "kredite" koje cemo vracati sa kamatom. Zar se niko ne seca kako su nas podrzali '99? Mi izgleda idemo u ono iz cega su zemlje istocne evrope pobegle. Gospodine predsednice, ministri, poslanici itd sramota me vas je.

sto dalje od nas!

pre 14 godina

Kad su to Rusi Srbima dobra donijeli,i ne samo Srbima? Nikad!!! Rusija nikad nije uspjela da postane prava demokratija! To je zemlja u kojoj se i danas (kao i u proslosti) krse osnovna ljudska prava i slobode! Da ne bude da sam samo rusofob, jednako misljenje imam i o politici SAD! Uzgred, sjetite se i skorasnje izjave Putina o mogucem priznanju Kosova kao drzave!? Okrenimo se mi, prije svega, sebi! I trazimo iskrene prijatelje u svijetu!

Rusija je nenaseljena

pre 14 godina

Rusijom vlada par tajkuna i drzavna bezbednost, isto kao i Srbijom. Umesto da se distanciramo od te zabokrecine, mi ih jos docekujemo.

Ako je Tito nesto dobro uradio, to je njegovo NE Rusima.

Dragoljub

pre 14 godina

Medvedev demokratski izabran predsednik? Zanima me moze li se neko setiti imena nekog ruskog opozicionara (a da nije Gari Kasparov)? Ili, ime i jedna opozicione partije? Rusija mozda ima pro forma institucije ali nije demokratska zemlja. Za pocetak, nije mnogo demokratski da jedna osoba, nakon sto istrosi Ustavni mandat kao predsednik, nastavi da vlada kao premijer.

Aleksandar

pre 14 godina

Molim da razni `prijatelji` ne istupaju u ime naroda kojeg sam i ja pripadnik - meni ni Rusija, ni Medvedev, ni Putin nikada nisu, niti ce ikada biti prijatelji dokle god imaju KGB-drustveno uredjenje. I niko nema prava da ih pozdravlja i u moje ime - sto se mene tice, Medvedev je sve samo ne dobrodosao.

demokrata

pre 14 godina

Obozavam Medvedeva i njegovu demokratsku odluku da Srbiji ne isporuci optuzene Miru, Marka, Bogoljuba,.. a za kojima je Srbija raspisala poternice.
Demokratski, nema sta. Zar se ista drugo moze ocekivati od osvedocenog "prijatelja"?

ekrem

pre 14 godina

"...ruski predsednik je poručio da "niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč".

Nju, tu zadnju rec je vec rekao covek koji se zvao Slobodan, i ova Srbija je jos taoc njegove politike ali i podrske njenih "prijatelja" koji je podrzavaju u njenom propadanju. Narod Kosova i svetske demokratske snage su priznavjem Kosova samo potvrdile "uspesnost" takve politike koju ce jednog dana i sama Srbija potvrditi, od nje se moze pobeci, od nje se moze samo kratko sakriti.

Dusan

pre 14 godina

Uopste se ne radujem ovoj poseti. Za mene bi ona bila pozitivna samo kao pokusaj da se Srbiji digne cena u odnosu prema zapadu, ali posto znam da to nije slucaj onda sam samo tuzan sto se prodajemo rusima za sicu.
Svako ko je ikada nesto "siljio" sa rusima je taj isti siljak osetio sa svojoj kozi. Uostalom, pitajte bracu Cehe.

Nemanja

pre 14 godina

Joj što bih voleo da Medvedev jasno i glasno podrži ulazak Srbije u EU (kao što je to, ako se ne varam, izjavio ruski ambasador u Beogradu), kako bi onda patriJote ućutale.

legenda

pre 14 godina

Momci spustite loptu. Odnosi se nece promeniti ovom posetom, samo ce se neki projekat progurati, preko kojeg ce se uloziti delic viska ruskih deviznih rezervi.. Nije to nista licno, samo biznis, a to i jeste najiskrenije.

Prijatelj

pre 14 godina

Kao i ceo moj narod, najiskrenije se radujem dolasku velikog brata i prijatelja naseg naroda i zemlje! Nadam se ca ce njegova poseta poboljsati vekovno iskrene i bratske dobre odnose. Dobrodosli ste predsednice!

Igor

pre 14 godina

Bravo Gospodine Medvedev i dobro dosli u prijateljskoj Srbiji. Daj boze da jednog dana i Srbija dobije demokratskog drzavnika kao sto ste Vi, da bi bi mogli da konacno pocnemo da budemo ekonomski, politicki, vojno, i intelektualno jaki kao nacionalno svesna drzava. Rusija i Srbija dve bratske i prijateljske nacije. Mada po ovom govoru,izgleda da Medvedev i Rusija vise postuje Srbiju nego mi kao narod i nasi politicari koje smo mi birali sto je stvarno zalosno!

Prijatelj

pre 14 godina

Kao i ceo moj narod, najiskrenije se radujem dolasku velikog brata i prijatelja naseg naroda i zemlje! Nadam se ca ce njegova poseta poboljsati vekovno iskrene i bratske dobre odnose. Dobrodosli ste predsednice!

Igor

pre 14 godina

Bravo Gospodine Medvedev i dobro dosli u prijateljskoj Srbiji. Daj boze da jednog dana i Srbija dobije demokratskog drzavnika kao sto ste Vi, da bi bi mogli da konacno pocnemo da budemo ekonomski, politicki, vojno, i intelektualno jaki kao nacionalno svesna drzava. Rusija i Srbija dve bratske i prijateljske nacije. Mada po ovom govoru,izgleda da Medvedev i Rusija vise postuje Srbiju nego mi kao narod i nasi politicari koje smo mi birali sto je stvarno zalosno!

Rusija je nenaseljena

pre 14 godina

Rusijom vlada par tajkuna i drzavna bezbednost, isto kao i Srbijom. Umesto da se distanciramo od te zabokrecine, mi ih jos docekujemo.

Ako je Tito nesto dobro uradio, to je njegovo NE Rusima.

demokrata

pre 14 godina

Obozavam Medvedeva i njegovu demokratsku odluku da Srbiji ne isporuci optuzene Miru, Marka, Bogoljuba,.. a za kojima je Srbija raspisala poternice.
Demokratski, nema sta. Zar se ista drugo moze ocekivati od osvedocenog "prijatelja"?

sto dalje od nas!

pre 14 godina

Kad su to Rusi Srbima dobra donijeli,i ne samo Srbima? Nikad!!! Rusija nikad nije uspjela da postane prava demokratija! To je zemlja u kojoj se i danas (kao i u proslosti) krse osnovna ljudska prava i slobode! Da ne bude da sam samo rusofob, jednako misljenje imam i o politici SAD! Uzgred, sjetite se i skorasnje izjave Putina o mogucem priznanju Kosova kao drzave!? Okrenimo se mi, prije svega, sebi! I trazimo iskrene prijatelje u svijetu!

Dragoljub

pre 14 godina

Medvedev demokratski izabran predsednik? Zanima me moze li se neko setiti imena nekog ruskog opozicionara (a da nije Gari Kasparov)? Ili, ime i jedna opozicione partije? Rusija mozda ima pro forma institucije ali nije demokratska zemlja. Za pocetak, nije mnogo demokratski da jedna osoba, nakon sto istrosi Ustavni mandat kao predsednik, nastavi da vlada kao premijer.

Aleksandar

pre 14 godina

Molim da razni `prijatelji` ne istupaju u ime naroda kojeg sam i ja pripadnik - meni ni Rusija, ni Medvedev, ni Putin nikada nisu, niti ce ikada biti prijatelji dokle god imaju KGB-drustveno uredjenje. I niko nema prava da ih pozdravlja i u moje ime - sto se mene tice, Medvedev je sve samo ne dobrodosao.

legenda

pre 14 godina

Momci spustite loptu. Odnosi se nece promeniti ovom posetom, samo ce se neki projekat progurati, preko kojeg ce se uloziti delic viska ruskih deviznih rezervi.. Nije to nista licno, samo biznis, a to i jeste najiskrenije.

Happy Pride Toronto

pre 14 godina

Bas smo jadni. Videli Rusi da ako se malo prave da nas podrzavaju po pitanju kosovske nezavisnosti mogu da pokupuju za saku dolara sve sto je ostalo u Srbiji i jos da nam kao daju neke "kredite" koje cemo vracati sa kamatom. Zar se niko ne seca kako su nas podrzali '99? Mi izgleda idemo u ono iz cega su zemlje istocne evrope pobegle. Gospodine predsednice, ministri, poslanici itd sramota me vas je.

sllava

pre 14 godina

Draga gospodo, nema prijatelja u drzavnim odnosima (to se samo tako kaze iz kurtoazije).Postoje samo zajednicki interesi, sta je Rusima interes mozemo da pretpostavimo, prava je tajna sta je nas interes.
Kao da je tako od vajkada samo nama nije jasno sta hocemo i kuda idemo.....
Pravo pitanje za nas narod je i :da li su se kroz istoriju Rusi pokazali kao prijateljski narod bilo kog istocnoevropskog naroda? Moze li imperija da bude prijatelj?

optimista

pre 14 godina

Ja ocekujem:
1. da se Medvedev izvini za konstataciju ruske drzavne televizije da je naseg premijera stigao zasluzeni metak
2. da kaze da ce do koliko sutra da izruce ljude koje mi krivicno gonimo i za kojima postoje poternice interpola, a koji se kriju u Rusiji
3. da objasni zasto smo mi morali da u celosti vratimo dug koji su napravili Progresgastrejdnig, tj Mirko Marjanovic i ruski prijatelji, kupujuci gas po nenormalno naduvanim cenama (inace bi nam oni obustavili isporuke gasa) a oni nama ne treba da vrate 'konvertibilni' dug.
4. otkud sad moramo da doplatimo jos 40 mil eur u kesu za rekonstrukciju Djerdapa, kad smo to lepo dogovorili za 100 mil USD duga
5. da objasni zasto je Putin posle septembarskih izbora 2000 zvao Milosevica i Kostunicu u Moskvu da se dogovore i o cemu su uopste mogli da se dogovarati
6. ako vec brinu za Kosovo i Srbiju itd, sto nam ne daju gas i naftu u pola cene, pa da Srbija ima neku prednost i snagu da se nosi sa tim problemom. oni to ne bi ni osetili, a mi bi onda stvarno mogli da uticemo na pitanje buducnosti Kosova

Dusan

pre 14 godina

Uopste se ne radujem ovoj poseti. Za mene bi ona bila pozitivna samo kao pokusaj da se Srbiji digne cena u odnosu prema zapadu, ali posto znam da to nije slucaj onda sam samo tuzan sto se prodajemo rusima za sicu.
Svako ko je ikada nesto "siljio" sa rusima je taj isti siljak osetio sa svojoj kozi. Uostalom, pitajte bracu Cehe.

Maki

pre 14 godina

Zamolila bih pojedince da ne govore u ime celog naroda vec iskljucivo u svoje ime. Ja se licno ne radujem ovoj poseti, radujem se jedino sto ne zivim u Beogradu i sto necu morati da trpim svu tu guzvu i haos.

Rusija

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji se pitaju sta je Rusija ikad uradila za Srbiju? Navodno je osnovno obrazovanje obavezno a neznalica koliko hoces.

Kad je izbio srpski ustanak Rusija je jedina u svojim pregovorima sa Turcima (sa kojima je jedno vreme bila u ratu) ukljucila i pitanje Srbije i srpskog ustanka. U jednom momentu su cak i ruske trupe pomagale ustanicima.
U prvom svetskom ratu, Rusija je prva reagovala na objavu rata Srbiji od strane austrougarske mobilizacijom svojih trupa.
U drugom svetskom ratu su sa partizanima celu Jugoslaviju oslobadjali selo po selo i grad po grad i isterali naciste. Koliko mislite da bi to trajalo da su slabo opremljeni partizani sve radili sami?

A u ratovima 90-ih kad su svi glavni igraci bili protiv nas, Rusija, koja je i sama bila u velikim problemima, je bila ili neutralna ili koliko toliko na nasoj strani.

Tako da je na osnovu svega ovoga, Rusija nesto najblize savezniku sto Srbija uopste poseduje. I to treba cuvati i ceniti, a ne omalovazavati i nipodostavati.

Nemanja

pre 14 godina

Joj što bih voleo da Medvedev jasno i glasno podrži ulazak Srbije u EU (kao što je to, ako se ne varam, izjavio ruski ambasador u Beogradu), kako bi onda patriJote ućutale.

ekrem

pre 14 godina

"...ruski predsednik je poručio da "niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč".

Nju, tu zadnju rec je vec rekao covek koji se zvao Slobodan, i ova Srbija je jos taoc njegove politike ali i podrske njenih "prijatelja" koji je podrzavaju u njenom propadanju. Narod Kosova i svetske demokratske snage su priznavjem Kosova samo potvrdile "uspesnost" takve politike koju ce jednog dana i sama Srbija potvrditi, od nje se moze pobeci, od nje se moze samo kratko sakriti.

zar ne

pre 14 godina

Ne sviđa mi se naslov ½veoma važna poseta½.Pa koja je to poseta manje važna na međunarodnom planu? (Il smo još zaluđeni ½ogromnim½ značajem Srbije u svetskoj politici)

Иван

pre 14 godina

Добродошли председниче, цео српски народ вас са радошћу ишчекује! Хвала Вам на свему!

matori

pre 14 godina

..."niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč"...
Krupna izjava, nema šta!
Bio je jedan naš "velikan", iz bliske prošlosti, koji je pre dvadesetak godina izjavio "...niko ne sme da vas bije...", pa se svi sećamo šta je bilo posle toga.
Iskreno se nadam da Medvedev ima manje pretenciozne namere.

kesa

pre 14 godina

Nadam se da ce g-din Medvedev, pored ovako velikih reci, da odgovori i na sledece:
-zasto prodajete benzin po tolikoj ceni 'braci' Srbima?
-zasto prodajete gas po tolikoj ceni 'braci' Srbima?
-zasto stitite kriminalce koje traze 'braca' Srbi?
-koliko ce kostati 'bracu' Srbe vasa dalja podrska oko Kosova?
-koju jos industriju imate nameru da kupite ispod cene/ bez tendera od 'brace' Srba?
-da li cete princip oko neodvojivosti dela teritorije vezano za Kosovo primeniti i na Juznu Osetiju/Abhaziju?
-sta mislite, da li bi i kod nas trebao premijer da ode u megamarket ne bili naterao njihovo rukovodstvo da snizi cenu kobasica jer su skupe?

MBg

pre 14 godina

Ne razumem zasto se pojedinci toliko raduju ovoj poseti i ponasaju se kao kada na Kosovo dolazi neki americki zvanicnik. Medvedev NIJE nas predsednik. On je predstavnik drzave sa kojom treba da imamo dobre odnose kao i sa svakom drugom. Ovde NEMA ljubavi, vec samo zajednicki interesi.

Linuxash_Pravoslavac

pre 14 godina

Kada je poslednji put predsednik neke velike svetske sile bio u poseti Srbiji? Nisam rusofil, ali volim sto ruski predsednik dolazi u posetu. Sa svima ova zemlja mora da saradjuje i gradi dobre odnose.

veza

pre 14 godina

Sta se toliko radujete toj posjeti Medvedeva kao da je on spasitelj Srbije.On dolazi da kupi Jatovu tehniku najeftinije ,kao sto je kupio NIS.E to je razlog njegove posjete,a ne kako mnogi kazu kao Medvedev prijatelj Srbije.Svako ce joj biti prijatelj ako za badava kupi jedno tako vazno preduzece.A koliko se zazeleo Srbije najbolje govori podatak da ce ostati samo 10 sati.Bolje bi bilo okrenuti se EU i SAD jer su to drzave koje imaju novac,a sta ima Rusija par Bogatih oligarha,a mnoga mjesta u Sibiru nemaju ni dan danas svjetla.E to vam je ta Rusija.Srbija i njen predsjednik ne znaju na koju stranu,samo lutaju.Krenite nesto da radite.

devit

pre 14 godina

Sezdesetih godina bio je jedan vic,pa bihda se nesto podsetimo;
Setaju duz granicne linije SFRJ i Madzarske granicare i pricaju da im prodje vreme.
Granicar SFRJ,izvadi iz dzepa sledovanje cokolade za uzinu,i jede,pa ce madzarskom kolegi,eto mi imamo cokoladu i dobijamo je za uzinu...
Na to madzarski granicar,mi nemamo i ne dobijamo cokoladu,ali zato mi imamo Ruse!!!...
E moj druze Tito,verujem da ti nije lako dok gledas sta ti rade tvoji pioniri i omladinci!!!

Bucko razmisljam

pre 14 godina

I vrapci na grani znaju da je poseta Ruskog Predsednika "proslavi" oslobodjenja BG. jako vazna za RUSIJU ! Kako je u Evropi umanjen znacaj "crvene Armije" u Antifasistickoj borbi BG nudi idealnu priliku za ISTICANJE njenog znacaja u drugom svetskom ratu ! Medvedev dolazi zbog Ruskog interesa, Srbija je kao i uvek za Rusiju samo PIUN u svetskim politickim igrama !

Немања

pre 14 godina

Хех људи моји... Наравно да у политичким односима нема "љубави", него само интереса.
Али шта је ту лоше? Поклапају нам се интереси са Русијом, супер, имамо пријатеља!

Осетите позитивну атмосферу кад пријатељ долази, и негативну кад је долазио неко попут Бајдена.

У томе је цела поента. Ја се радујем овој посети. Наравно да треба да буде дочек, музика, шта год... Наравно, зато што су нам Руси по сваком мерилу( ман' те се политике) ближи но било која друга "сила".

И просто... Можете да кажете да нам Руси никад нису помогли, али не можете ни у ком случају рећи да су нам нанели зло!
А може ли се то рећи за САД? Може, ако се шалите...

Поздрав свима ;)

Albanac

pre 14 godina

Primetio sam nesto o Srbima. Vi trazite lojalnost od drugih, a da li se ikada pitate o vasoj lojalnosti prema drugima?
Sto se tice ove posete, i ovo je znak lojalnosti...sada ja ne znam prema kome, ali jeste, jer niko nepozvan ne dolazi.

Aster Blistok

pre 14 godina

Secam se uzrecice koja je vazila dok su satro braca Rusi bili u Afganistanu (koja moze da vazi i za NATO danas): "Danas u Afganistanu - sutra u vasem stanu".
Meni licno ova lazna braca idu na vrh hmmmm nerava recimo i nemam nikakvih iluzija o "bratstvu" izmedju Rusa i nas. Pogledajte kako je bratstvo izmedju Rusima okupiranih zemalja u istocnom bloku proslo. Naravno, mi smo Srbi koji sve na vlastitoj kozi prvo iskuse i koji ama bas nista ne nauce iz istorije, blago nama.

Robin Hood

pre 14 godina

"Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, ruski predsednik je poručio da "niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč".

Srbija je svoju zadnju rec rekla jos za vreme S. Milosevica, tako da sada "nazalost" nema ama bas nista vise sta da kaze!!!
Ovo je realnost!!! Svako ima svoje lepe snove, a to da li ce se san ostvariti je veliki znak "?"(znamo kako sanse stoje)
Pozdrav svima

libe

pre 14 godina

Ne sme se zaboraviti da je Srbija cesto ulazila u kojekave sulude ratove, uzdajuci se u pomoc Rusije. A ta pomoc najcesce nije stizala. Meni je jos u glavi ona Jeljcinova prica iz vremena bombardovanja kako su nuklearne glave usmerene ka svim vecim zapadnim prestonicama, pa onaj sistem S300, pa ona flota koja nikada nije stigla. E tako ce biti isto i sa podrskom za pitanje Kosova. Tu cemo takodje dobiti pomoc, koja nikada nece stici. Al' cemo to sigurno dobro platiti, izrazeno u EPS-u i drugim preduzecima koja su Rusima zapala za oko. U svakom slucaju nisam odusevljen dolaskom Medvedeva, ne zato sto mislim da ne treba da dodje, nego zbog ovih rusofila iz Srbije koji ce celu stvar prikazati kao "ponovno oslobodjenje Srbije od strane Rusa". A to oslobodjenje podrazumeva neulazak u evro-atlanske integracije...

milan ns

pre 14 godina

Braco srbi, citam ove komentare, pa se prvo iznerviram, pa na kraju shvatim da smo to jednostavno "MI SRBI". Nikad se necemo sloziti i nikad necemo bti zadovoljni. Prosto me interesuje sta treba da se desi u Srbiji da bi se svi slozili da je to dobro, ili bar lose. Da nam neko da par milijardica opet nece valjati. Nece nam niko nista dati. Ni mi nismo darezljivi, a koliko pruzis toliko ti se mozda i vrati. Puno je kriticara a malo radnika. Vreme je da nesto radimo, jer samo tako mozemo nesto da popravimo. A kada uradis nesto bolje od drugog, ti kritikuj i ubedi nas da je to tako. Tako se ide napred, a ne kritikujem i cekam da mi padne sa neba. To svi znaju.

Damijen Maric

pre 14 godina

Jednu stvar naprosto ne mogu da shvatim.
Da li mi Srbi smo ikada rjesili i jedan jedini problem u regionu bez nekoga iza ledja.
Mislim na prekonfliktno razdoblje,recimo polovinom 80-tih smo se busali da smo jaki.
Mogli smo tada rjesiti sve probleme da se lakse zivi i mirno spava.
Ima li ova nacija potencijal da pretenduje na nekakvo lidestvo u regionu kako to cesto cujemo?
Ja mislim da ne,za ostale ex Yu republike to se podrazumjeva ali na zalosta sada smo tamo gdje su i oni.
Lider preuzima inicijativu,ne u primitivizmu i sundu nego u kulturi,biznisu,politici...

Intelektualac

pre 14 godina

Slazem se da je ovo istorijska i vazna poseta Ruskog predsednika.
Ovo je zadnji pokusaj da se Drzava Srbija uz pomoc Ruskih placenika izoluje od Evrope i da se ovde ostavi veliki prostor za Ulazak Rusije na svim poljima.
Na nasu veliku srecu ovaj put NATO i EU nece dozvoliti nestabilno podrucje vise na Balkanu , pogotovo drzavu Srbiju sa Ruskom medvedjom kandzom.
Svakim danom je sve vise jasno ko na politickoj sceni potpomognut od strane tajkuna i Sluzbi radi na projektu stopiranja Srbije na putu ka Eu i na uspostavljanju Ruske medvedje kandze nad Srbijom.
Svi se prosto utrkuju ko ce vise da zastiti Ruske interese od interesa sopstvene zemlje.
Srpski narode gledaj i pamti sve.
Kada udjemo u EU promenice se i pravosudni sistem i sve ce biti puno lakse.
Onda ce doci na red nezabelezeno poltronstvo politicara koji umesto da zastupaju interese svoje rodjene zemlje, zastupaju interese Tudje drzave na stetu svog naroda.

Kosovastar

pre 14 godina

"Rusija učestvuje u rešavanju kosovskog pitanja prema formuli koja je odavno usaglašena sa srpskim kolegama: Beograd izlazi sa inicijativama, a mi ga dosledno podržavamo. S obzirom na komplikovanost problema takav pristup se dokazuje kao efikasan", rekao je Medvedev.

Ta "efikasnost" ce se lako i bez ikakvih problema zaobici jednim VELIKIM VETOM troje stalnih clanica Saveta Bezbednosti koje priznaju Kosovo kao nezavisnu i suverenu drzavu. Ako Rusija imala snagu da ulozi veto na cak sest projekt rezolucija o Kosovu u 2007 godini onda tri gorepomenute stalne clanice SB ce uloziti veto na 600 inicijativa Srbije koje se ticu statusa Kosova. Ako Medvedev smatra da status Kosova nije resen to je njegov problem i ne zabrinjuje privise. Bitno je da Kosovo je priznato od drzava do kojima kosovarima JE STALO.

Maaja

pre 14 godina

Kakvo bratstvo sa Rusima! Nasa slovenska veza je davna proslost! I izgubila se sa Kosovom. Tako smo dobili novu bracu-Turke. Tamo je nasa sansa! A, Medvedev, neka dodje i ode, srecan mu put.

Fenix

pre 14 godina

Potpuno je u pravu ruski predsednik Medvedev, kada ukazuje da nastaje nova geopoliticka situacija, koju odredjuje dolazeca multipolarnost, jacanje novih centara ekonomskog rasta i politickog uticaja, samo, nije jasna sporost i reklo bi se nespremnost srpske spoljne politike da se prilagodi toj novoj i nastajucoj realnosti, vec su strateski prioriteti i dalje usmereni ka anahronim vrednostima medjunarodnog zivota, progresa i bezbednosti!

Prijatelj

pre 14 godina

Kao i ceo moj narod, najiskrenije se radujem dolasku velikog brata i prijatelja naseg naroda i zemlje! Nadam se ca ce njegova poseta poboljsati vekovno iskrene i bratske dobre odnose. Dobrodosli ste predsednice!

Igor

pre 14 godina

Bravo Gospodine Medvedev i dobro dosli u prijateljskoj Srbiji. Daj boze da jednog dana i Srbija dobije demokratskog drzavnika kao sto ste Vi, da bi bi mogli da konacno pocnemo da budemo ekonomski, politicki, vojno, i intelektualno jaki kao nacionalno svesna drzava. Rusija i Srbija dve bratske i prijateljske nacije. Mada po ovom govoru,izgleda da Medvedev i Rusija vise postuje Srbiju nego mi kao narod i nasi politicari koje smo mi birali sto je stvarno zalosno!

Rusija je nenaseljena

pre 14 godina

Rusijom vlada par tajkuna i drzavna bezbednost, isto kao i Srbijom. Umesto da se distanciramo od te zabokrecine, mi ih jos docekujemo.

Ako je Tito nesto dobro uradio, to je njegovo NE Rusima.

Aleksandar

pre 14 godina

Molim da razni `prijatelji` ne istupaju u ime naroda kojeg sam i ja pripadnik - meni ni Rusija, ni Medvedev, ni Putin nikada nisu, niti ce ikada biti prijatelji dokle god imaju KGB-drustveno uredjenje. I niko nema prava da ih pozdravlja i u moje ime - sto se mene tice, Medvedev je sve samo ne dobrodosao.

sto dalje od nas!

pre 14 godina

Kad su to Rusi Srbima dobra donijeli,i ne samo Srbima? Nikad!!! Rusija nikad nije uspjela da postane prava demokratija! To je zemlja u kojoj se i danas (kao i u proslosti) krse osnovna ljudska prava i slobode! Da ne bude da sam samo rusofob, jednako misljenje imam i o politici SAD! Uzgred, sjetite se i skorasnje izjave Putina o mogucem priznanju Kosova kao drzave!? Okrenimo se mi, prije svega, sebi! I trazimo iskrene prijatelje u svijetu!

Dragoljub

pre 14 godina

Medvedev demokratski izabran predsednik? Zanima me moze li se neko setiti imena nekog ruskog opozicionara (a da nije Gari Kasparov)? Ili, ime i jedna opozicione partije? Rusija mozda ima pro forma institucije ali nije demokratska zemlja. Za pocetak, nije mnogo demokratski da jedna osoba, nakon sto istrosi Ustavni mandat kao predsednik, nastavi da vlada kao premijer.

demokrata

pre 14 godina

Obozavam Medvedeva i njegovu demokratsku odluku da Srbiji ne isporuci optuzene Miru, Marka, Bogoljuba,.. a za kojima je Srbija raspisala poternice.
Demokratski, nema sta. Zar se ista drugo moze ocekivati od osvedocenog "prijatelja"?

Dusan

pre 14 godina

Uopste se ne radujem ovoj poseti. Za mene bi ona bila pozitivna samo kao pokusaj da se Srbiji digne cena u odnosu prema zapadu, ali posto znam da to nije slucaj onda sam samo tuzan sto se prodajemo rusima za sicu.
Svako ko je ikada nesto "siljio" sa rusima je taj isti siljak osetio sa svojoj kozi. Uostalom, pitajte bracu Cehe.

ekrem

pre 14 godina

"...ruski predsednik je poručio da "niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč".

Nju, tu zadnju rec je vec rekao covek koji se zvao Slobodan, i ova Srbija je jos taoc njegove politike ali i podrske njenih "prijatelja" koji je podrzavaju u njenom propadanju. Narod Kosova i svetske demokratske snage su priznavjem Kosova samo potvrdile "uspesnost" takve politike koju ce jednog dana i sama Srbija potvrditi, od nje se moze pobeci, od nje se moze samo kratko sakriti.

Happy Pride Toronto

pre 14 godina

Bas smo jadni. Videli Rusi da ako se malo prave da nas podrzavaju po pitanju kosovske nezavisnosti mogu da pokupuju za saku dolara sve sto je ostalo u Srbiji i jos da nam kao daju neke "kredite" koje cemo vracati sa kamatom. Zar se niko ne seca kako su nas podrzali '99? Mi izgleda idemo u ono iz cega su zemlje istocne evrope pobegle. Gospodine predsednice, ministri, poslanici itd sramota me vas je.

Иван

pre 14 godina

Добродошли председниче, цео српски народ вас са радошћу ишчекује! Хвала Вам на свему!

Maki

pre 14 godina

Zamolila bih pojedince da ne govore u ime celog naroda vec iskljucivo u svoje ime. Ja se licno ne radujem ovoj poseti, radujem se jedino sto ne zivim u Beogradu i sto necu morati da trpim svu tu guzvu i haos.

sllava

pre 14 godina

Draga gospodo, nema prijatelja u drzavnim odnosima (to se samo tako kaze iz kurtoazije).Postoje samo zajednicki interesi, sta je Rusima interes mozemo da pretpostavimo, prava je tajna sta je nas interes.
Kao da je tako od vajkada samo nama nije jasno sta hocemo i kuda idemo.....
Pravo pitanje za nas narod je i :da li su se kroz istoriju Rusi pokazali kao prijateljski narod bilo kog istocnoevropskog naroda? Moze li imperija da bude prijatelj?

Nemanja

pre 14 godina

Joj što bih voleo da Medvedev jasno i glasno podrži ulazak Srbije u EU (kao što je to, ako se ne varam, izjavio ruski ambasador u Beogradu), kako bi onda patriJote ućutale.

zar ne

pre 14 godina

Ne sviđa mi se naslov ½veoma važna poseta½.Pa koja je to poseta manje važna na međunarodnom planu? (Il smo još zaluđeni ½ogromnim½ značajem Srbije u svetskoj politici)

Rusija

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji se pitaju sta je Rusija ikad uradila za Srbiju? Navodno je osnovno obrazovanje obavezno a neznalica koliko hoces.

Kad je izbio srpski ustanak Rusija je jedina u svojim pregovorima sa Turcima (sa kojima je jedno vreme bila u ratu) ukljucila i pitanje Srbije i srpskog ustanka. U jednom momentu su cak i ruske trupe pomagale ustanicima.
U prvom svetskom ratu, Rusija je prva reagovala na objavu rata Srbiji od strane austrougarske mobilizacijom svojih trupa.
U drugom svetskom ratu su sa partizanima celu Jugoslaviju oslobadjali selo po selo i grad po grad i isterali naciste. Koliko mislite da bi to trajalo da su slabo opremljeni partizani sve radili sami?

A u ratovima 90-ih kad su svi glavni igraci bili protiv nas, Rusija, koja je i sama bila u velikim problemima, je bila ili neutralna ili koliko toliko na nasoj strani.

Tako da je na osnovu svega ovoga, Rusija nesto najblize savezniku sto Srbija uopste poseduje. I to treba cuvati i ceniti, a ne omalovazavati i nipodostavati.

optimista

pre 14 godina

Ja ocekujem:
1. da se Medvedev izvini za konstataciju ruske drzavne televizije da je naseg premijera stigao zasluzeni metak
2. da kaze da ce do koliko sutra da izruce ljude koje mi krivicno gonimo i za kojima postoje poternice interpola, a koji se kriju u Rusiji
3. da objasni zasto smo mi morali da u celosti vratimo dug koji su napravili Progresgastrejdnig, tj Mirko Marjanovic i ruski prijatelji, kupujuci gas po nenormalno naduvanim cenama (inace bi nam oni obustavili isporuke gasa) a oni nama ne treba da vrate 'konvertibilni' dug.
4. otkud sad moramo da doplatimo jos 40 mil eur u kesu za rekonstrukciju Djerdapa, kad smo to lepo dogovorili za 100 mil USD duga
5. da objasni zasto je Putin posle septembarskih izbora 2000 zvao Milosevica i Kostunicu u Moskvu da se dogovore i o cemu su uopste mogli da se dogovarati
6. ako vec brinu za Kosovo i Srbiju itd, sto nam ne daju gas i naftu u pola cene, pa da Srbija ima neku prednost i snagu da se nosi sa tim problemom. oni to ne bi ni osetili, a mi bi onda stvarno mogli da uticemo na pitanje buducnosti Kosova

matori

pre 14 godina

..."niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč"...
Krupna izjava, nema šta!
Bio je jedan naš "velikan", iz bliske prošlosti, koji je pre dvadesetak godina izjavio "...niko ne sme da vas bije...", pa se svi sećamo šta je bilo posle toga.
Iskreno se nadam da Medvedev ima manje pretenciozne namere.

MBg

pre 14 godina

Ne razumem zasto se pojedinci toliko raduju ovoj poseti i ponasaju se kao kada na Kosovo dolazi neki americki zvanicnik. Medvedev NIJE nas predsednik. On je predstavnik drzave sa kojom treba da imamo dobre odnose kao i sa svakom drugom. Ovde NEMA ljubavi, vec samo zajednicki interesi.

devit

pre 14 godina

Sezdesetih godina bio je jedan vic,pa bihda se nesto podsetimo;
Setaju duz granicne linije SFRJ i Madzarske granicare i pricaju da im prodje vreme.
Granicar SFRJ,izvadi iz dzepa sledovanje cokolade za uzinu,i jede,pa ce madzarskom kolegi,eto mi imamo cokoladu i dobijamo je za uzinu...
Na to madzarski granicar,mi nemamo i ne dobijamo cokoladu,ali zato mi imamo Ruse!!!...
E moj druze Tito,verujem da ti nije lako dok gledas sta ti rade tvoji pioniri i omladinci!!!

veza

pre 14 godina

Sta se toliko radujete toj posjeti Medvedeva kao da je on spasitelj Srbije.On dolazi da kupi Jatovu tehniku najeftinije ,kao sto je kupio NIS.E to je razlog njegove posjete,a ne kako mnogi kazu kao Medvedev prijatelj Srbije.Svako ce joj biti prijatelj ako za badava kupi jedno tako vazno preduzece.A koliko se zazeleo Srbije najbolje govori podatak da ce ostati samo 10 sati.Bolje bi bilo okrenuti se EU i SAD jer su to drzave koje imaju novac,a sta ima Rusija par Bogatih oligarha,a mnoga mjesta u Sibiru nemaju ni dan danas svjetla.E to vam je ta Rusija.Srbija i njen predsjednik ne znaju na koju stranu,samo lutaju.Krenite nesto da radite.

legenda

pre 14 godina

Momci spustite loptu. Odnosi se nece promeniti ovom posetom, samo ce se neki projekat progurati, preko kojeg ce se uloziti delic viska ruskih deviznih rezervi.. Nije to nista licno, samo biznis, a to i jeste najiskrenije.

Немања

pre 14 godina

Хех људи моји... Наравно да у политичким односима нема "љубави", него само интереса.
Али шта је ту лоше? Поклапају нам се интереси са Русијом, супер, имамо пријатеља!

Осетите позитивну атмосферу кад пријатељ долази, и негативну кад је долазио неко попут Бајдена.

У томе је цела поента. Ја се радујем овој посети. Наравно да треба да буде дочек, музика, шта год... Наравно, зато што су нам Руси по сваком мерилу( ман' те се политике) ближи но било која друга "сила".

И просто... Можете да кажете да нам Руси никад нису помогли, али не можете ни у ком случају рећи да су нам нанели зло!
А може ли се то рећи за САД? Може, ако се шалите...

Поздрав свима ;)

Linuxash_Pravoslavac

pre 14 godina

Kada je poslednji put predsednik neke velike svetske sile bio u poseti Srbiji? Nisam rusofil, ali volim sto ruski predsednik dolazi u posetu. Sa svima ova zemlja mora da saradjuje i gradi dobre odnose.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

I vrapci na grani znaju da je poseta Ruskog Predsednika "proslavi" oslobodjenja BG. jako vazna za RUSIJU ! Kako je u Evropi umanjen znacaj "crvene Armije" u Antifasistickoj borbi BG nudi idealnu priliku za ISTICANJE njenog znacaja u drugom svetskom ratu ! Medvedev dolazi zbog Ruskog interesa, Srbija je kao i uvek za Rusiju samo PIUN u svetskim politickim igrama !

Aster Blistok

pre 14 godina

Secam se uzrecice koja je vazila dok su satro braca Rusi bili u Afganistanu (koja moze da vazi i za NATO danas): "Danas u Afganistanu - sutra u vasem stanu".
Meni licno ova lazna braca idu na vrh hmmmm nerava recimo i nemam nikakvih iluzija o "bratstvu" izmedju Rusa i nas. Pogledajte kako je bratstvo izmedju Rusima okupiranih zemalja u istocnom bloku proslo. Naravno, mi smo Srbi koji sve na vlastitoj kozi prvo iskuse i koji ama bas nista ne nauce iz istorije, blago nama.

kesa

pre 14 godina

Nadam se da ce g-din Medvedev, pored ovako velikih reci, da odgovori i na sledece:
-zasto prodajete benzin po tolikoj ceni 'braci' Srbima?
-zasto prodajete gas po tolikoj ceni 'braci' Srbima?
-zasto stitite kriminalce koje traze 'braca' Srbi?
-koliko ce kostati 'bracu' Srbe vasa dalja podrska oko Kosova?
-koju jos industriju imate nameru da kupite ispod cene/ bez tendera od 'brace' Srba?
-da li cete princip oko neodvojivosti dela teritorije vezano za Kosovo primeniti i na Juznu Osetiju/Abhaziju?
-sta mislite, da li bi i kod nas trebao premijer da ode u megamarket ne bili naterao njihovo rukovodstvo da snizi cenu kobasica jer su skupe?

Robin Hood

pre 14 godina

"Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, ruski predsednik je poručio da "niko ne sme tvrditi da je kosovsko pitanje rešeno, a da Srbija nije rekla zadnju reč".

Srbija je svoju zadnju rec rekla jos za vreme S. Milosevica, tako da sada "nazalost" nema ama bas nista vise sta da kaze!!!
Ovo je realnost!!! Svako ima svoje lepe snove, a to da li ce se san ostvariti je veliki znak "?"(znamo kako sanse stoje)
Pozdrav svima

Intelektualac

pre 14 godina

Slazem se da je ovo istorijska i vazna poseta Ruskog predsednika.
Ovo je zadnji pokusaj da se Drzava Srbija uz pomoc Ruskih placenika izoluje od Evrope i da se ovde ostavi veliki prostor za Ulazak Rusije na svim poljima.
Na nasu veliku srecu ovaj put NATO i EU nece dozvoliti nestabilno podrucje vise na Balkanu , pogotovo drzavu Srbiju sa Ruskom medvedjom kandzom.
Svakim danom je sve vise jasno ko na politickoj sceni potpomognut od strane tajkuna i Sluzbi radi na projektu stopiranja Srbije na putu ka Eu i na uspostavljanju Ruske medvedje kandze nad Srbijom.
Svi se prosto utrkuju ko ce vise da zastiti Ruske interese od interesa sopstvene zemlje.
Srpski narode gledaj i pamti sve.
Kada udjemo u EU promenice se i pravosudni sistem i sve ce biti puno lakse.
Onda ce doci na red nezabelezeno poltronstvo politicara koji umesto da zastupaju interese svoje rodjene zemlje, zastupaju interese Tudje drzave na stetu svog naroda.

libe

pre 14 godina

Ne sme se zaboraviti da je Srbija cesto ulazila u kojekave sulude ratove, uzdajuci se u pomoc Rusije. A ta pomoc najcesce nije stizala. Meni je jos u glavi ona Jeljcinova prica iz vremena bombardovanja kako su nuklearne glave usmerene ka svim vecim zapadnim prestonicama, pa onaj sistem S300, pa ona flota koja nikada nije stigla. E tako ce biti isto i sa podrskom za pitanje Kosova. Tu cemo takodje dobiti pomoc, koja nikada nece stici. Al' cemo to sigurno dobro platiti, izrazeno u EPS-u i drugim preduzecima koja su Rusima zapala za oko. U svakom slucaju nisam odusevljen dolaskom Medvedeva, ne zato sto mislim da ne treba da dodje, nego zbog ovih rusofila iz Srbije koji ce celu stvar prikazati kao "ponovno oslobodjenje Srbije od strane Rusa". A to oslobodjenje podrazumeva neulazak u evro-atlanske integracije...

Maaja

pre 14 godina

Kakvo bratstvo sa Rusima! Nasa slovenska veza je davna proslost! I izgubila se sa Kosovom. Tako smo dobili novu bracu-Turke. Tamo je nasa sansa! A, Medvedev, neka dodje i ode, srecan mu put.

Kosovastar

pre 14 godina

"Rusija učestvuje u rešavanju kosovskog pitanja prema formuli koja je odavno usaglašena sa srpskim kolegama: Beograd izlazi sa inicijativama, a mi ga dosledno podržavamo. S obzirom na komplikovanost problema takav pristup se dokazuje kao efikasan", rekao je Medvedev.

Ta "efikasnost" ce se lako i bez ikakvih problema zaobici jednim VELIKIM VETOM troje stalnih clanica Saveta Bezbednosti koje priznaju Kosovo kao nezavisnu i suverenu drzavu. Ako Rusija imala snagu da ulozi veto na cak sest projekt rezolucija o Kosovu u 2007 godini onda tri gorepomenute stalne clanice SB ce uloziti veto na 600 inicijativa Srbije koje se ticu statusa Kosova. Ako Medvedev smatra da status Kosova nije resen to je njegov problem i ne zabrinjuje privise. Bitno je da Kosovo je priznato od drzava do kojima kosovarima JE STALO.

Albanac

pre 14 godina

Primetio sam nesto o Srbima. Vi trazite lojalnost od drugih, a da li se ikada pitate o vasoj lojalnosti prema drugima?
Sto se tice ove posete, i ovo je znak lojalnosti...sada ja ne znam prema kome, ali jeste, jer niko nepozvan ne dolazi.

Fenix

pre 14 godina

Potpuno je u pravu ruski predsednik Medvedev, kada ukazuje da nastaje nova geopoliticka situacija, koju odredjuje dolazeca multipolarnost, jacanje novih centara ekonomskog rasta i politickog uticaja, samo, nije jasna sporost i reklo bi se nespremnost srpske spoljne politike da se prilagodi toj novoj i nastajucoj realnosti, vec su strateski prioriteti i dalje usmereni ka anahronim vrednostima medjunarodnog zivota, progresa i bezbednosti!

milan ns

pre 14 godina

Braco srbi, citam ove komentare, pa se prvo iznerviram, pa na kraju shvatim da smo to jednostavno "MI SRBI". Nikad se necemo sloziti i nikad necemo bti zadovoljni. Prosto me interesuje sta treba da se desi u Srbiji da bi se svi slozili da je to dobro, ili bar lose. Da nam neko da par milijardica opet nece valjati. Nece nam niko nista dati. Ni mi nismo darezljivi, a koliko pruzis toliko ti se mozda i vrati. Puno je kriticara a malo radnika. Vreme je da nesto radimo, jer samo tako mozemo nesto da popravimo. A kada uradis nesto bolje od drugog, ti kritikuj i ubedi nas da je to tako. Tako se ide napred, a ne kritikujem i cekam da mi padne sa neba. To svi znaju.

Damijen Maric

pre 14 godina

Jednu stvar naprosto ne mogu da shvatim.
Da li mi Srbi smo ikada rjesili i jedan jedini problem u regionu bez nekoga iza ledja.
Mislim na prekonfliktno razdoblje,recimo polovinom 80-tih smo se busali da smo jaki.
Mogli smo tada rjesiti sve probleme da se lakse zivi i mirno spava.
Ima li ova nacija potencijal da pretenduje na nekakvo lidestvo u regionu kako to cesto cujemo?
Ja mislim da ne,za ostale ex Yu republike to se podrazumjeva ali na zalosta sada smo tamo gdje su i oni.
Lider preuzima inicijativu,ne u primitivizmu i sundu nego u kulturi,biznisu,politici...