Sreda, 14.10.2009.

21:57

NLB: Hemofarm izgubio od Cedevite

Košarkaši Hemofarm Štade zabeležili su drugi poraz u NLB ligi, pošto su u Zagrebu izgubili od Cedevite 91:87.

Izvor: B92

NLB: Hemofarm izgubio od Cedevite IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 14 godina

(euskadi, 14. oktobar 2009 23:46)

Cibona, Zadar i Zagreb zajedno imaju 5 miliona budzet??? Pa samo Cibona ima preko 5 miliona! Svi oni amerikanci koje ste doveli ,pogotovo ovaj sto je dosao i Galatasaraja, cini mi se, kao zamena za Andersona, a tamo imao odlicni statistiku (verovatno mogao da bira gde ce da igra), pa onda ovaj vas Tomas iz Reala i ostali- ko zna koliku platu oni imaju! Ili igraju na lepe oci? Pa srpski klubovi nebi smeli da pomisle da dovedu takvog nekog, bankrotirali bi posle par meseci!
A onda se zalis kako imate nekoliko klinaca od po 19, 20 godina. Pa Partizan vec godinama igra sa takvim klincima, i to su mu cesto oni bili glavni igraci!

focus

pre 14 godina

@ kup

Nemoj me pogresno shvatiti, al' mislim da si se bas propisno izlupao oko nekih stvari (budzeti timova i podizanje ihstih na neke neverovatne cifre) Eto, tako se ja npr. secam da je pre par godina grad ZG bio jedan od glavnih finansijera Dinama i Cibone, jer je dao tada neverovatnih 10, 11 miliona, od cega je veci deo otisao Dinamu i opet ta Cibona nista konkretno nije uradila. Olimpija je stabilan tim, jer kao sto vec neko napisa oni su interes drzave i lako je njima da pomognu klub, kad su oni jedini vredni, da se uloze pare u njih. I prosle godine su oni imali dobar budzet, al' losa selekcija igraca je kriva za neuspeh. I da nenabrajam dalje.

Hemo je po proceni velike vecine najkvalitetniji tim, al' trener je taj koji ne zna zanat i tu je najveci problem.

Partizan je ostao bez skoro cele petorke, i samo cu ti dodati da se kojim slucajem nije Miloje oprostio, a Palacio pravio probleme sa kasnjenjem, taj tim bi opet bio za respekt.

U zvezdi je pak problem bio najveci, celo leto se spekulisalo o tome da li ce Pesic ostati, da li ce Vucicevis ostati, ko ce biti trener, ko ce ostati, a ko doci.

Mnogo nasih igraca iz tih timova je igralo za reprezentacije, kako univerzitetske, tako i za A selekciju, a nemoj zaboraviti da su to sve deca, od kojih se mnogo ocekuje ove sezone (Bjelica, Keselj, Stimac - CZ, Macvan, Stefanovic - Hemo).

Da ne duzim dalje, mislim da ce za par kola stvari doci na svoje mesto, i da cemo opet imati dominaciju u "guma ligi", ne kao perthodnih godina, al' hocemo.

Vreme ce pokazati.

Saint

pre 14 godina

Mislim da je covek u pravu kad je rekao da je to sudar napitaka, ali nije svestan da je u multivita u stvari cedevita (prodato pre oko dve godine).
Mislim da je ovo ipak bio jedan mec sa poznatim zavrsetkom i pre pocetka, a zarad dobre saradnje i popune tehnoloskog parka u Vrscu.
O svemu ostalom mislimte malo i vi!
PS - nije to samo slucaj sa Hf, ima tu jos dosta klubova...

nikolas

pre 14 godina

Svetislav Pesic ili Dule Vujosevic da treniraju HF osvojili bi NBL, kup, prventstvo i EuroCup(finale minimum), dok bi sledece sezone uz dva - tri pojacanja igrali final 4... Nemoguce da ekipa sa 2 reprezentativca i jednim potencijalnim gubi lagano 2 utakmice... Krivica je iskljucivo trenerova i uprave sto ga ne otera.. Bar oni imaju para da plate kvalitetnog strucnjaka!!

Kakav početak

pre 14 godina

Budimo realni, ova sezona će biti očajna za srpsku klupsku košarku. Znači NLB uzimaju Slovenci ili Hrvati, Partizan u EL neće imati više od dve pobede ko u vreme kad je tek počinjao da igra ovo takmičenje a i naši predstavnici u ULEB-u će se brzo oprostiti.

Kako je počelo u NLB za sada samo Radnički KG brani čast srpske košarke i ne gubi od Hrvata.

Partizan je ovu sezonu žrtvovao, to se vidi sa kilometra. Znači niti imaju ekipu niti hoće da je prave. Taman da sve gube sa 50 razlike igraće i dogodine EL pa im ova sezona može služiti samo za razigravanje mlađih igrača i to je razumljivo samo to treba da bude jasno i navijačima da se ne lože bezveze

Zvezda i Hemofarm takođe se nemaju rašta znojiti, jer EL neće videti, za NLB nemaju ni snage ni para. FMP standardno nema motiva za bilo šta.

Objektivno ovo će biti prva sezona u kojoj ćemo imati najverovatnje samo jednog predstavnika u F4 a možemo i bez njega čak da ostanemo ako krene baš loše.

Jedino interesantno takmičenje biće naša liga čisto zbog prestiža koji nosi titula i moguće je da će se klubovi pojačati malo za taj deo.

Ja iskreno razumem i klubove i uprave i mislim da bih isto postupio. Kad veće nema para za neke bolje ekipe onda teraj ovo što imaš, pravi igrače i pusti ih neke se uče i vežbaju.

Zaista jedini pravi motiv ima Radnički KG i mislim da će on nastaviti sa serijom dobrih rezultata i iznenađenja

euskadi

pre 14 godina

(kup, 14. oktobar 2009 22:28)

Sto bi se reklo puno zujo, malo meda dao.kazes zadar ce dici budzet na 10 milona.puno ce se morat potrudit, da sa ovogodisnjih 1.5 podignu na deset.stari moj pa jel ti citas vijesti, neki dan se cibona morala dogovorit s igracima da im ne vrati pola godine duga da bi u kompletnom sastavu mogli odigrat prvo kolo, a ti pricas o nekih 13 milki, cega kuna mozda.ove godine za cibonu moraju igrati klinci od 19 20 godina (zubcic, bogdanovic i radosevic), perasovic vec dva mjeseca prica o americkoj cetvorci, al iz kluba mu porucuju da pojacanja nece biti,igraci gladni na rubu strajka.u splitu prodaju igrace da bi struju platili.budzet cibone, zadra i zagreba je skupa pet miliona.a cedevita pozivnicu nije dobila na lijepe oci nego platila.i jedini su klub stabilnih financija.nalupao si se glubosti,recesija ti je brate svugdi,ni mi nemamo,al za razliku od vas mi smo tek ove godine svatili da su nam klinci barem jednako dobri kao preplaceni ameri.i neusporedivo jeftiniji .a sto se tice vlasnistva lige i tu si fulao,zlovenci su jedini vlasnici,nista hrvati ne odlucuju.

struja

pre 14 godina

Sledeci trener Hemofarma bice Zeljko Lukajic Struja!to jest ja.Nisam za dzabe ja napravio kucu pored Babiceve , a i doneo sam im pre 5 godina jedini trofej pobednika NLB lige.Ocekujem babicev poziv "as soon as possible"

marko-nbg

pre 14 godina

Naravno da su izgubili! Da se zovu Multivita, bili bi jaci za par vitamina i razbili bi Cedevitu! ( prim. aut. Multivita , energetsko pice koje proizvodi kompanija koja sponzorise nas popularni klub! ) :)

kup

pre 14 godina

E tako...samo potvrda mog komentara na vest o Partizanu. Nisam ni video ovaj rezultat ali se uklapa u celu pricu (nazalost)-

E svi nasi su ovo i zasluzili! Pricam godinama da ce u trenutku kad se jadranska liga priblizi mestu u evroligi da hrvati i slovenci jos vise pojacaju budzet jer imaju mogucnosti za to (za razliku od nas) i da ce skoro sva mesta u Evropi njima da odu. Do sad se liga igrala u klikere i tu je do izrazaja dolazio veci kvalitet nasih mladih igraca ali kako da se borite sa budzetom od 3 miliona protiv 10 miliona. Mozete jednu-dve sezone ali kad tad ce klub sa vecim budzetom da ispliva na povrsinu. Uz to ova liga je napravljena za njih. Kako? Tako sto su prve godine rekli da najbolji savez dobija jos jedno mesto, a onda kad smo to bili mi, rekli ipak od sledece godine...i onda daju po jedno mesto i nama i hrvatima i slovencima! Po kojim zaslugama?! Da li shvatate da igramo ligu koja je u vlasnistvu Radica, Sagadina, Lisca, Mitrovica...Da li vama to zvuci normalno? Sagadin trener Zadra i suvlasnik lige, UBEDLJIVO najuspenija zemlja (Srbija) nema vlasnistvo??? Nadlezni za sudjenje iz Hrvatske, nadlezni za kazne iz Hrvatske i Slovenije, nadlezni za wild card iz Hrvatske i Slovenije. Pa o cemu mi pricamo? Sta smo onda mi? Svidjalo se to nama ili ne mi smo samo klovnovi u njihovom cirkusu. Ne mrzim ni Hrvate ni Slovence nego iskljucivo gledam nas interes. Zvezda i Partizan nisu mogli da se dogovore oko naseg statusa. Nisu mogli da se dogovore oko nase lige. Ne mogu da se dogovore ni oko cega! Ljuti protivnici...Epa onda neka nas vozaju jer mi to sami pustamo.
Zapamtite sad sta cu da kazem i vratite se za 2-3 godine pa mi kazite (daj boze) da sam pogresio. Ove godine na fajnal for ide samo 1 klub od nasih (eventualno 2), prvak nije nas. Za 2 godine Jadranska liga dobija mesto u Evroligi. Cibona podize budzet na 12-13 miliona i otkupljuje strance koji su se pokazali u nasim timovima (kao i do sad-Skuni Pen, Warren..), Olimpija dize na 14-15 jer se shvata kao nacionalni interes. Zadar dize na 10 miliona. Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm kukaju kako opet nemaju para i kako ih ne vole sponzori, opet prodaju igrace (ovaj put neki idu u komsiluk) i pricaju kako nisu ni mogli da osvoje titulu jer nemaju tolike budzete. Polako ali sigurno postajace nasi slabiji klubovi filijale Ciboni, Olimpiji, Zadru jer daju vise para za igrace od Zvezde i Partizana. Rezultat svega: Cibona, Zadar, Olimpija i jedan nas-evroliga. Zagreb, Krka, Split, Buducnost i jedan nas Evrokup. Pitacemo se sta sad bi? Otkud sad to? Ali kad imate timove koji su finansijski 3 puta jaci i uz to imaju vlasnistvo nad ligom (?!!!), a sa druge strane klubove koji nemaju ni za platu i nemaju nikakav uticaj na desavanja u ligi onda NISTA drugo ne mozete ni da ocekujete. Imamo jednu lepu stvar u zemlji, kosarku, i ne umemo ni to da cuvamo.

delia glingon

pre 14 godina

Pa ta HM je na nivou Bosne.
NLB liga treba da broji 6 klubova: veciti+cibona+zadar+Buducnost+Olimpia, i usput igrati nasu ligu. Jadranska liga treba da se zove Super 6:

pera

pre 14 godina

Cedevita je pravo osvezenje (lol) ovogodisnjeg prvenstva.
Izgleda da su pronasli prave amere za keca i dvojku a i ovaj Zizic je dobar i iskusan centar.
Ali polako, tek je pocetak sezone.

Milos

pre 14 godina

Kakav tim, a kakav trener. Po igrackom kadru najjaci tim definitivo. Znaci nije do toga... a Karadza, Kardza hmmm, sta ciniti sa njim???

4kralja

pre 14 godina

Jos jedan igrac na poziciji 2/3!!! Milo mi je da se Sutalo probudio ali bice nedovoljan jer nije konstantan. Sad ce sigurno dve tekme po 4-5 poena. A u crnju nemam poverenja uopste, pogotovo ne za pare koje je placen, smesno. A konacno je i Karadza video da je Borisov truba!!!

kup

pre 14 godina

E tako...samo potvrda mog komentara na vest o Partizanu. Nisam ni video ovaj rezultat ali se uklapa u celu pricu (nazalost)-

E svi nasi su ovo i zasluzili! Pricam godinama da ce u trenutku kad se jadranska liga priblizi mestu u evroligi da hrvati i slovenci jos vise pojacaju budzet jer imaju mogucnosti za to (za razliku od nas) i da ce skoro sva mesta u Evropi njima da odu. Do sad se liga igrala u klikere i tu je do izrazaja dolazio veci kvalitet nasih mladih igraca ali kako da se borite sa budzetom od 3 miliona protiv 10 miliona. Mozete jednu-dve sezone ali kad tad ce klub sa vecim budzetom da ispliva na povrsinu. Uz to ova liga je napravljena za njih. Kako? Tako sto su prve godine rekli da najbolji savez dobija jos jedno mesto, a onda kad smo to bili mi, rekli ipak od sledece godine...i onda daju po jedno mesto i nama i hrvatima i slovencima! Po kojim zaslugama?! Da li shvatate da igramo ligu koja je u vlasnistvu Radica, Sagadina, Lisca, Mitrovica...Da li vama to zvuci normalno? Sagadin trener Zadra i suvlasnik lige, UBEDLJIVO najuspenija zemlja (Srbija) nema vlasnistvo??? Nadlezni za sudjenje iz Hrvatske, nadlezni za kazne iz Hrvatske i Slovenije, nadlezni za wild card iz Hrvatske i Slovenije. Pa o cemu mi pricamo? Sta smo onda mi? Svidjalo se to nama ili ne mi smo samo klovnovi u njihovom cirkusu. Ne mrzim ni Hrvate ni Slovence nego iskljucivo gledam nas interes. Zvezda i Partizan nisu mogli da se dogovore oko naseg statusa. Nisu mogli da se dogovore oko nase lige. Ne mogu da se dogovore ni oko cega! Ljuti protivnici...Epa onda neka nas vozaju jer mi to sami pustamo.
Zapamtite sad sta cu da kazem i vratite se za 2-3 godine pa mi kazite (daj boze) da sam pogresio. Ove godine na fajnal for ide samo 1 klub od nasih (eventualno 2), prvak nije nas. Za 2 godine Jadranska liga dobija mesto u Evroligi. Cibona podize budzet na 12-13 miliona i otkupljuje strance koji su se pokazali u nasim timovima (kao i do sad-Skuni Pen, Warren..), Olimpija dize na 14-15 jer se shvata kao nacionalni interes. Zadar dize na 10 miliona. Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm kukaju kako opet nemaju para i kako ih ne vole sponzori, opet prodaju igrace (ovaj put neki idu u komsiluk) i pricaju kako nisu ni mogli da osvoje titulu jer nemaju tolike budzete. Polako ali sigurno postajace nasi slabiji klubovi filijale Ciboni, Olimpiji, Zadru jer daju vise para za igrace od Zvezde i Partizana. Rezultat svega: Cibona, Zadar, Olimpija i jedan nas-evroliga. Zagreb, Krka, Split, Buducnost i jedan nas Evrokup. Pitacemo se sta sad bi? Otkud sad to? Ali kad imate timove koji su finansijski 3 puta jaci i uz to imaju vlasnistvo nad ligom (?!!!), a sa druge strane klubove koji nemaju ni za platu i nemaju nikakav uticaj na desavanja u ligi onda NISTA drugo ne mozete ni da ocekujete. Imamo jednu lepu stvar u zemlji, kosarku, i ne umemo ni to da cuvamo.

Milos

pre 14 godina

Kakav tim, a kakav trener. Po igrackom kadru najjaci tim definitivo. Znaci nije do toga... a Karadza, Kardza hmmm, sta ciniti sa njim???

euskadi

pre 14 godina

(kup, 14. oktobar 2009 22:28)

Sto bi se reklo puno zujo, malo meda dao.kazes zadar ce dici budzet na 10 milona.puno ce se morat potrudit, da sa ovogodisnjih 1.5 podignu na deset.stari moj pa jel ti citas vijesti, neki dan se cibona morala dogovorit s igracima da im ne vrati pola godine duga da bi u kompletnom sastavu mogli odigrat prvo kolo, a ti pricas o nekih 13 milki, cega kuna mozda.ove godine za cibonu moraju igrati klinci od 19 20 godina (zubcic, bogdanovic i radosevic), perasovic vec dva mjeseca prica o americkoj cetvorci, al iz kluba mu porucuju da pojacanja nece biti,igraci gladni na rubu strajka.u splitu prodaju igrace da bi struju platili.budzet cibone, zadra i zagreba je skupa pet miliona.a cedevita pozivnicu nije dobila na lijepe oci nego platila.i jedini su klub stabilnih financija.nalupao si se glubosti,recesija ti je brate svugdi,ni mi nemamo,al za razliku od vas mi smo tek ove godine svatili da su nam klinci barem jednako dobri kao preplaceni ameri.i neusporedivo jeftiniji .a sto se tice vlasnistva lige i tu si fulao,zlovenci su jedini vlasnici,nista hrvati ne odlucuju.

Kakav početak

pre 14 godina

Budimo realni, ova sezona će biti očajna za srpsku klupsku košarku. Znači NLB uzimaju Slovenci ili Hrvati, Partizan u EL neće imati više od dve pobede ko u vreme kad je tek počinjao da igra ovo takmičenje a i naši predstavnici u ULEB-u će se brzo oprostiti.

Kako je počelo u NLB za sada samo Radnički KG brani čast srpske košarke i ne gubi od Hrvata.

Partizan je ovu sezonu žrtvovao, to se vidi sa kilometra. Znači niti imaju ekipu niti hoće da je prave. Taman da sve gube sa 50 razlike igraće i dogodine EL pa im ova sezona može služiti samo za razigravanje mlađih igrača i to je razumljivo samo to treba da bude jasno i navijačima da se ne lože bezveze

Zvezda i Hemofarm takođe se nemaju rašta znojiti, jer EL neće videti, za NLB nemaju ni snage ni para. FMP standardno nema motiva za bilo šta.

Objektivno ovo će biti prva sezona u kojoj ćemo imati najverovatnje samo jednog predstavnika u F4 a možemo i bez njega čak da ostanemo ako krene baš loše.

Jedino interesantno takmičenje biće naša liga čisto zbog prestiža koji nosi titula i moguće je da će se klubovi pojačati malo za taj deo.

Ja iskreno razumem i klubove i uprave i mislim da bih isto postupio. Kad veće nema para za neke bolje ekipe onda teraj ovo što imaš, pravi igrače i pusti ih neke se uče i vežbaju.

Zaista jedini pravi motiv ima Radnički KG i mislim da će on nastaviti sa serijom dobrih rezultata i iznenađenja

marko-nbg

pre 14 godina

Naravno da su izgubili! Da se zovu Multivita, bili bi jaci za par vitamina i razbili bi Cedevitu! ( prim. aut. Multivita , energetsko pice koje proizvodi kompanija koja sponzorise nas popularni klub! ) :)

struja

pre 14 godina

Sledeci trener Hemofarma bice Zeljko Lukajic Struja!to jest ja.Nisam za dzabe ja napravio kucu pored Babiceve , a i doneo sam im pre 5 godina jedini trofej pobednika NLB lige.Ocekujem babicev poziv "as soon as possible"

nikolas

pre 14 godina

Svetislav Pesic ili Dule Vujosevic da treniraju HF osvojili bi NBL, kup, prventstvo i EuroCup(finale minimum), dok bi sledece sezone uz dva - tri pojacanja igrali final 4... Nemoguce da ekipa sa 2 reprezentativca i jednim potencijalnim gubi lagano 2 utakmice... Krivica je iskljucivo trenerova i uprave sto ga ne otera.. Bar oni imaju para da plate kvalitetnog strucnjaka!!

pera

pre 14 godina

Cedevita je pravo osvezenje (lol) ovogodisnjeg prvenstva.
Izgleda da su pronasli prave amere za keca i dvojku a i ovaj Zizic je dobar i iskusan centar.
Ali polako, tek je pocetak sezone.

delia glingon

pre 14 godina

Pa ta HM je na nivou Bosne.
NLB liga treba da broji 6 klubova: veciti+cibona+zadar+Buducnost+Olimpia, i usput igrati nasu ligu. Jadranska liga treba da se zove Super 6:

4kralja

pre 14 godina

Jos jedan igrac na poziciji 2/3!!! Milo mi je da se Sutalo probudio ali bice nedovoljan jer nije konstantan. Sad ce sigurno dve tekme po 4-5 poena. A u crnju nemam poverenja uopste, pogotovo ne za pare koje je placen, smesno. A konacno je i Karadza video da je Borisov truba!!!

focus

pre 14 godina

@ kup

Nemoj me pogresno shvatiti, al' mislim da si se bas propisno izlupao oko nekih stvari (budzeti timova i podizanje ihstih na neke neverovatne cifre) Eto, tako se ja npr. secam da je pre par godina grad ZG bio jedan od glavnih finansijera Dinama i Cibone, jer je dao tada neverovatnih 10, 11 miliona, od cega je veci deo otisao Dinamu i opet ta Cibona nista konkretno nije uradila. Olimpija je stabilan tim, jer kao sto vec neko napisa oni su interes drzave i lako je njima da pomognu klub, kad su oni jedini vredni, da se uloze pare u njih. I prosle godine su oni imali dobar budzet, al' losa selekcija igraca je kriva za neuspeh. I da nenabrajam dalje.

Hemo je po proceni velike vecine najkvalitetniji tim, al' trener je taj koji ne zna zanat i tu je najveci problem.

Partizan je ostao bez skoro cele petorke, i samo cu ti dodati da se kojim slucajem nije Miloje oprostio, a Palacio pravio probleme sa kasnjenjem, taj tim bi opet bio za respekt.

U zvezdi je pak problem bio najveci, celo leto se spekulisalo o tome da li ce Pesic ostati, da li ce Vucicevis ostati, ko ce biti trener, ko ce ostati, a ko doci.

Mnogo nasih igraca iz tih timova je igralo za reprezentacije, kako univerzitetske, tako i za A selekciju, a nemoj zaboraviti da su to sve deca, od kojih se mnogo ocekuje ove sezone (Bjelica, Keselj, Stimac - CZ, Macvan, Stefanovic - Hemo).

Da ne duzim dalje, mislim da ce za par kola stvari doci na svoje mesto, i da cemo opet imati dominaciju u "guma ligi", ne kao perthodnih godina, al' hocemo.

Vreme ce pokazati.

nikola

pre 14 godina

(euskadi, 14. oktobar 2009 23:46)

Cibona, Zadar i Zagreb zajedno imaju 5 miliona budzet??? Pa samo Cibona ima preko 5 miliona! Svi oni amerikanci koje ste doveli ,pogotovo ovaj sto je dosao i Galatasaraja, cini mi se, kao zamena za Andersona, a tamo imao odlicni statistiku (verovatno mogao da bira gde ce da igra), pa onda ovaj vas Tomas iz Reala i ostali- ko zna koliku platu oni imaju! Ili igraju na lepe oci? Pa srpski klubovi nebi smeli da pomisle da dovedu takvog nekog, bankrotirali bi posle par meseci!
A onda se zalis kako imate nekoliko klinaca od po 19, 20 godina. Pa Partizan vec godinama igra sa takvim klincima, i to su mu cesto oni bili glavni igraci!

Saint

pre 14 godina

Mislim da je covek u pravu kad je rekao da je to sudar napitaka, ali nije svestan da je u multivita u stvari cedevita (prodato pre oko dve godine).
Mislim da je ovo ipak bio jedan mec sa poznatim zavrsetkom i pre pocetka, a zarad dobre saradnje i popune tehnoloskog parka u Vrscu.
O svemu ostalom mislimte malo i vi!
PS - nije to samo slucaj sa Hf, ima tu jos dosta klubova...

kup

pre 14 godina

E tako...samo potvrda mog komentara na vest o Partizanu. Nisam ni video ovaj rezultat ali se uklapa u celu pricu (nazalost)-

E svi nasi su ovo i zasluzili! Pricam godinama da ce u trenutku kad se jadranska liga priblizi mestu u evroligi da hrvati i slovenci jos vise pojacaju budzet jer imaju mogucnosti za to (za razliku od nas) i da ce skoro sva mesta u Evropi njima da odu. Do sad se liga igrala u klikere i tu je do izrazaja dolazio veci kvalitet nasih mladih igraca ali kako da se borite sa budzetom od 3 miliona protiv 10 miliona. Mozete jednu-dve sezone ali kad tad ce klub sa vecim budzetom da ispliva na povrsinu. Uz to ova liga je napravljena za njih. Kako? Tako sto su prve godine rekli da najbolji savez dobija jos jedno mesto, a onda kad smo to bili mi, rekli ipak od sledece godine...i onda daju po jedno mesto i nama i hrvatima i slovencima! Po kojim zaslugama?! Da li shvatate da igramo ligu koja je u vlasnistvu Radica, Sagadina, Lisca, Mitrovica...Da li vama to zvuci normalno? Sagadin trener Zadra i suvlasnik lige, UBEDLJIVO najuspenija zemlja (Srbija) nema vlasnistvo??? Nadlezni za sudjenje iz Hrvatske, nadlezni za kazne iz Hrvatske i Slovenije, nadlezni za wild card iz Hrvatske i Slovenije. Pa o cemu mi pricamo? Sta smo onda mi? Svidjalo se to nama ili ne mi smo samo klovnovi u njihovom cirkusu. Ne mrzim ni Hrvate ni Slovence nego iskljucivo gledam nas interes. Zvezda i Partizan nisu mogli da se dogovore oko naseg statusa. Nisu mogli da se dogovore oko nase lige. Ne mogu da se dogovore ni oko cega! Ljuti protivnici...Epa onda neka nas vozaju jer mi to sami pustamo.
Zapamtite sad sta cu da kazem i vratite se za 2-3 godine pa mi kazite (daj boze) da sam pogresio. Ove godine na fajnal for ide samo 1 klub od nasih (eventualno 2), prvak nije nas. Za 2 godine Jadranska liga dobija mesto u Evroligi. Cibona podize budzet na 12-13 miliona i otkupljuje strance koji su se pokazali u nasim timovima (kao i do sad-Skuni Pen, Warren..), Olimpija dize na 14-15 jer se shvata kao nacionalni interes. Zadar dize na 10 miliona. Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm kukaju kako opet nemaju para i kako ih ne vole sponzori, opet prodaju igrace (ovaj put neki idu u komsiluk) i pricaju kako nisu ni mogli da osvoje titulu jer nemaju tolike budzete. Polako ali sigurno postajace nasi slabiji klubovi filijale Ciboni, Olimpiji, Zadru jer daju vise para za igrace od Zvezde i Partizana. Rezultat svega: Cibona, Zadar, Olimpija i jedan nas-evroliga. Zagreb, Krka, Split, Buducnost i jedan nas Evrokup. Pitacemo se sta sad bi? Otkud sad to? Ali kad imate timove koji su finansijski 3 puta jaci i uz to imaju vlasnistvo nad ligom (?!!!), a sa druge strane klubove koji nemaju ni za platu i nemaju nikakav uticaj na desavanja u ligi onda NISTA drugo ne mozete ni da ocekujete. Imamo jednu lepu stvar u zemlji, kosarku, i ne umemo ni to da cuvamo.

delia glingon

pre 14 godina

Pa ta HM je na nivou Bosne.
NLB liga treba da broji 6 klubova: veciti+cibona+zadar+Buducnost+Olimpia, i usput igrati nasu ligu. Jadranska liga treba da se zove Super 6:

Kakav početak

pre 14 godina

Budimo realni, ova sezona će biti očajna za srpsku klupsku košarku. Znači NLB uzimaju Slovenci ili Hrvati, Partizan u EL neće imati više od dve pobede ko u vreme kad je tek počinjao da igra ovo takmičenje a i naši predstavnici u ULEB-u će se brzo oprostiti.

Kako je počelo u NLB za sada samo Radnički KG brani čast srpske košarke i ne gubi od Hrvata.

Partizan je ovu sezonu žrtvovao, to se vidi sa kilometra. Znači niti imaju ekipu niti hoće da je prave. Taman da sve gube sa 50 razlike igraće i dogodine EL pa im ova sezona može služiti samo za razigravanje mlađih igrača i to je razumljivo samo to treba da bude jasno i navijačima da se ne lože bezveze

Zvezda i Hemofarm takođe se nemaju rašta znojiti, jer EL neće videti, za NLB nemaju ni snage ni para. FMP standardno nema motiva za bilo šta.

Objektivno ovo će biti prva sezona u kojoj ćemo imati najverovatnje samo jednog predstavnika u F4 a možemo i bez njega čak da ostanemo ako krene baš loše.

Jedino interesantno takmičenje biće naša liga čisto zbog prestiža koji nosi titula i moguće je da će se klubovi pojačati malo za taj deo.

Ja iskreno razumem i klubove i uprave i mislim da bih isto postupio. Kad veće nema para za neke bolje ekipe onda teraj ovo što imaš, pravi igrače i pusti ih neke se uče i vežbaju.

Zaista jedini pravi motiv ima Radnički KG i mislim da će on nastaviti sa serijom dobrih rezultata i iznenađenja

euskadi

pre 14 godina

(kup, 14. oktobar 2009 22:28)

Sto bi se reklo puno zujo, malo meda dao.kazes zadar ce dici budzet na 10 milona.puno ce se morat potrudit, da sa ovogodisnjih 1.5 podignu na deset.stari moj pa jel ti citas vijesti, neki dan se cibona morala dogovorit s igracima da im ne vrati pola godine duga da bi u kompletnom sastavu mogli odigrat prvo kolo, a ti pricas o nekih 13 milki, cega kuna mozda.ove godine za cibonu moraju igrati klinci od 19 20 godina (zubcic, bogdanovic i radosevic), perasovic vec dva mjeseca prica o americkoj cetvorci, al iz kluba mu porucuju da pojacanja nece biti,igraci gladni na rubu strajka.u splitu prodaju igrace da bi struju platili.budzet cibone, zadra i zagreba je skupa pet miliona.a cedevita pozivnicu nije dobila na lijepe oci nego platila.i jedini su klub stabilnih financija.nalupao si se glubosti,recesija ti je brate svugdi,ni mi nemamo,al za razliku od vas mi smo tek ove godine svatili da su nam klinci barem jednako dobri kao preplaceni ameri.i neusporedivo jeftiniji .a sto se tice vlasnistva lige i tu si fulao,zlovenci su jedini vlasnici,nista hrvati ne odlucuju.

focus

pre 14 godina

@ kup

Nemoj me pogresno shvatiti, al' mislim da si se bas propisno izlupao oko nekih stvari (budzeti timova i podizanje ihstih na neke neverovatne cifre) Eto, tako se ja npr. secam da je pre par godina grad ZG bio jedan od glavnih finansijera Dinama i Cibone, jer je dao tada neverovatnih 10, 11 miliona, od cega je veci deo otisao Dinamu i opet ta Cibona nista konkretno nije uradila. Olimpija je stabilan tim, jer kao sto vec neko napisa oni su interes drzave i lako je njima da pomognu klub, kad su oni jedini vredni, da se uloze pare u njih. I prosle godine su oni imali dobar budzet, al' losa selekcija igraca je kriva za neuspeh. I da nenabrajam dalje.

Hemo je po proceni velike vecine najkvalitetniji tim, al' trener je taj koji ne zna zanat i tu je najveci problem.

Partizan je ostao bez skoro cele petorke, i samo cu ti dodati da se kojim slucajem nije Miloje oprostio, a Palacio pravio probleme sa kasnjenjem, taj tim bi opet bio za respekt.

U zvezdi je pak problem bio najveci, celo leto se spekulisalo o tome da li ce Pesic ostati, da li ce Vucicevis ostati, ko ce biti trener, ko ce ostati, a ko doci.

Mnogo nasih igraca iz tih timova je igralo za reprezentacije, kako univerzitetske, tako i za A selekciju, a nemoj zaboraviti da su to sve deca, od kojih se mnogo ocekuje ove sezone (Bjelica, Keselj, Stimac - CZ, Macvan, Stefanovic - Hemo).

Da ne duzim dalje, mislim da ce za par kola stvari doci na svoje mesto, i da cemo opet imati dominaciju u "guma ligi", ne kao perthodnih godina, al' hocemo.

Vreme ce pokazati.

marko-nbg

pre 14 godina

Naravno da su izgubili! Da se zovu Multivita, bili bi jaci za par vitamina i razbili bi Cedevitu! ( prim. aut. Multivita , energetsko pice koje proizvodi kompanija koja sponzorise nas popularni klub! ) :)

struja

pre 14 godina

Sledeci trener Hemofarma bice Zeljko Lukajic Struja!to jest ja.Nisam za dzabe ja napravio kucu pored Babiceve , a i doneo sam im pre 5 godina jedini trofej pobednika NLB lige.Ocekujem babicev poziv "as soon as possible"

pera

pre 14 godina

Cedevita je pravo osvezenje (lol) ovogodisnjeg prvenstva.
Izgleda da su pronasli prave amere za keca i dvojku a i ovaj Zizic je dobar i iskusan centar.
Ali polako, tek je pocetak sezone.

4kralja

pre 14 godina

Jos jedan igrac na poziciji 2/3!!! Milo mi je da se Sutalo probudio ali bice nedovoljan jer nije konstantan. Sad ce sigurno dve tekme po 4-5 poena. A u crnju nemam poverenja uopste, pogotovo ne za pare koje je placen, smesno. A konacno je i Karadza video da je Borisov truba!!!

Saint

pre 14 godina

Mislim da je covek u pravu kad je rekao da je to sudar napitaka, ali nije svestan da je u multivita u stvari cedevita (prodato pre oko dve godine).
Mislim da je ovo ipak bio jedan mec sa poznatim zavrsetkom i pre pocetka, a zarad dobre saradnje i popune tehnoloskog parka u Vrscu.
O svemu ostalom mislimte malo i vi!
PS - nije to samo slucaj sa Hf, ima tu jos dosta klubova...

Milos

pre 14 godina

Kakav tim, a kakav trener. Po igrackom kadru najjaci tim definitivo. Znaci nije do toga... a Karadza, Kardza hmmm, sta ciniti sa njim???

nikolas

pre 14 godina

Svetislav Pesic ili Dule Vujosevic da treniraju HF osvojili bi NBL, kup, prventstvo i EuroCup(finale minimum), dok bi sledece sezone uz dva - tri pojacanja igrali final 4... Nemoguce da ekipa sa 2 reprezentativca i jednim potencijalnim gubi lagano 2 utakmice... Krivica je iskljucivo trenerova i uprave sto ga ne otera.. Bar oni imaju para da plate kvalitetnog strucnjaka!!

nikola

pre 14 godina

(euskadi, 14. oktobar 2009 23:46)

Cibona, Zadar i Zagreb zajedno imaju 5 miliona budzet??? Pa samo Cibona ima preko 5 miliona! Svi oni amerikanci koje ste doveli ,pogotovo ovaj sto je dosao i Galatasaraja, cini mi se, kao zamena za Andersona, a tamo imao odlicni statistiku (verovatno mogao da bira gde ce da igra), pa onda ovaj vas Tomas iz Reala i ostali- ko zna koliku platu oni imaju! Ili igraju na lepe oci? Pa srpski klubovi nebi smeli da pomisle da dovedu takvog nekog, bankrotirali bi posle par meseci!
A onda se zalis kako imate nekoliko klinaca od po 19, 20 godina. Pa Partizan vec godinama igra sa takvim klincima, i to su mu cesto oni bili glavni igraci!