Sreda, 07.10.2009.

00:52

Siniši Vučiniću uslovna osuda

Siniša Vučinić osuđen na šest meseci, uslovno dve godine, zbog pretnji smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika “Vreme” Milošu Vasiću.

Izvor: B92

Siniši Vuèiniæu uslovna osuda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

NNN

pre 14 godina

"Vučinić će biti poslat u zatvor samo ako u periodu od dve godine bude počinio neko krivično delo." - posle 2 godine može slobodno da čini krivična dela :P
+
član JUL (L kao levica) i istovremeno četnički vojvoda - svašta!

GAGA

pre 14 godina

Biće tu i drugo poluvreme...
Borka Vučić, otporaši iz Požarevca, advokat odbrane u slučaju Arkan...ovaj lik od "vojvode" je verovatno radio na svoju ruku, istrčao se ali definitivno ima zaledjinu i mnogo toga zna što bi i te kako rasvetlilo mnogo toga...

Blazenka

pre 14 godina

Zar ste ocekivali neku vecu kaznu?
Nijedan zlocin nije kaznjen, ni aktuelni huligani koji divljaju po ulicama nece biti adekvatno kaznjeni, na kraju krajeva "sve su to nasa deca (ljudi)"...

iii

pre 14 godina

Manje vise ovo, ono sto je zaista skandalozno je da Vučinić nikad jos nije pravosnažno osuđen do sad, a svi se secamo sta je sve radio, pocev recimo od onog cirkusa tokom Milosevicevog hapsenja, pa nadalje.

Porodica je stub društva

pre 14 godina

Lepo je znati da je u Srbiji prvi preduslov za uspešno (čitaj: nesankcionisano) bavljenje verbalnim i inim nasiljem - biti "porodičan čovek". Dakle, dečaci, ako vam se preti, siluje, prebija ili ubija - prvo pred oltar, zasnujte porodicu, napravite decu, pa na posao. Em nećete u zatvor ako budete nevaljali van kuće, em ćete sigurno imati beneficije i ako prebijete ženu koja vam je izrodila decu, jer ste, ipak, porodičan čovek. Pored toga, porodično se može i šetati, a šetnja (porodična) je izuzetno blagotvorna za zdravlje. Naročito kada kao porodični čovek porodično išetate iz suda.

zbogom Srbijo

pre 14 godina

Da mi je neko nekada rekao da ću podržavati Dačića, ne bih pomislila ni u ludilu. Sada mi ga je žao. Dačiću, ne možeš ti toliko da pohapsiš koliko "dične" sudije mogu da oslobode. Jedino rešenje, hapsi sudije!

Djape

pre 14 godina

Samo tolishno?
Necemo se mi ovako huligana u Srbiji nikada reshiti!
To mora da bude mnogo mnogo strozije da bi se usijane glavudze opametile!

METLA!

pre 14 godina

Sve oko ovog procesa je bilo toliko javno da javnije nije moglo biti - bolid im je javno i nedvodmisleno pretio smrću...!

I sad sudija ima pravo da izvrće činjenice samo zato što ima batinu u ruci?! I onda će neko da kaže: poštujte odluke suda! Naravno, ali Suda, a ne "suda"!

Ko će da sudi ovom "sudiji"?!

A Vučinić nek pazi da ih "slučajno" ne ubije u sledeće dve godine, inače bi mogao u zatvor na 6 meseci - mada može i da izađe ranije pošto je porodičan čovek, a može i da im se izvini nakon što ih ubije, a može i da kaže da ih nije ubio, pa možda neće ni ići u zatvor! Kako god, Vučinić je na potezu, Pravosuđe je učinilo za njega i njemu slične i više nego što je moglo, a mi ostali u zaklon - možda se zateknemo slučajno, ni krivi ni dužni, na licu mesta - pa da ne bi morao čovek sad i nama da se izvinjava što nas je tol'ke pobio, znate kako je, porodičan čovek, obaveze oko ekstremizma, pa odrađivanje poslova ovima iz BIA-e (e to mu je nagore, samo kad to ne bi morao),...

Ана

pre 14 godina

Судија зна да је Вучинић пас који само лаје, па није хтео да убацује у затвор унд остало... Што наравно не значи да ми сви деценијама морамо да слушамо тoг ликa како лаје и малтретира све око себе...
Докић је прошао горе само зато што је странкиња у питању, па се ми правимо увек пред њима...
А господин Кораћ не треба толико да драми, јер су јавне личности срећни људи. Он за најмању реч, нокат, било шта, може да тужи, да се појави у медијима, да се то решава, да се сви ангажују, да цела земља зна за то.... а ми који нисмо јавне личности? Нас 99 процената? Шта се нама све дешава, па нас полиција ни не погледа на улици... Можемо да се сликамо за много горе ствари...

AlexP

pre 14 godina

Najsmesnije od svega je sto je ovaj lik u isto vreme i cetnik i komunista :))) Pa da li on zna sta se desavalo u 2 svetskom ratu na teritoriji Srbije? Ili se u medjuvremenu desilo istorijsko pomirenje koje sam propustio!? A sto se tice naseg sudstva ni Monty Python im nije ravan. Cudi me samo sto nas narod sve ovo trpi...cudna smo mi sorta

matori

pre 14 godina

Gospodine Sudijo, Aleksandre Stepanoviću, sudeći po onome što ste rekli, po onome kako ste presudili, procenjujem da su vaši stručni, a posebno moralni i etički kvaliteti, daleko ispod nivoa koji se očekuje na poziciji koju zauzimate.
Pošto ja uredno plaćam sve poreze (i ostale namete) koje ova "država" ume da smisli, te sam po tom osnovu i VAŠ poslodavac, zaključujem da NE ispunjavate uslove za funkciju koju vršite.
Usled napred navedenog, smatram da spadate među onih 14000 lica, koja rade u državnim organima (pored inih i u pravosuđu), koja neminovno ostaju bez posla od 01.01.2010.godine.
Kako je razlog za OTKAZ, vaš površan odnos prema poslu (itd.itd. već napred rečeno), ne možete imati tretman tehnološkog viška, te vam NE pripada ni otpremnina niti bilo koja druga pogodnost u vezi sa prestankom radnog odnosa.
Javite se Nacionalnoj Službi za (NE)Zapošljavanje, radi uvođenja u evidenciju.
Rok za bilo kakvu žalbu, već vam je istekao.

smoreni

pre 14 godina

Bar su obojica iskreni u tome sta su, gde su i sta su im namere. Jasno stavljaju to do znanja. Sad je na Srbiji da li ce dobrovoljno da pristane na teror ili ce nesto da se uradi. Ja licno glasacu za prvog koji hoce da se jurisdikcija UNMIKa i EULEXa prosiri na celu Srbiju i da imamo strane sudije i administraciju dok ne postanemo sposobni sami da vodimo drzavu. Ja ne zelim da i moja deca prezivljavaju teror ako sam morao i ja. Ova smejurija od presude za pretnje smrcu je direktno guranje prsta u oko celom narodu i nedvosmislen poziv na jos veci teror nad gradjanima.

maki

pre 14 godina

neverovatno samo u srbiji moze nekom da se preti smrcu a da se ne odgovara za to krivicno delo, sramota me sto zivim u srbiji, ovo je prevrsilo svaku meru ja nemogu gospodo sa B92 i dragi forumasi da poverujem u ovo, DOKLE CE VISE DA NAM VREDJAJU INTELEGENCIJU? ja vise ne idem na izbore a glasao sam budala za DS, nikad vise za mene su mrtvi svi koji sada sede u vladi ne postoje vise za mene ja za ovo nisam glasao i vise nikad nece dobiti moj glas i moje familije.

šošana

pre 14 godina

Ne bi se začudila da Vučinić Siniša, sin naše gore, zatraži odštetu za pretrpljenu duševnu bol. Celo sudstvo duševna bol(nica)!

bezimena

pre 14 godina

Ovom zaista skandaloznom presudom, demagoška priča kako Srbija neće tolerisati nasilje, POTONULA JE!

Pravosudje je konstanta koja sapliće i samu pomisao da pravo može zavladati u ovoj državi!

purenjak

pre 14 godina

S:Sledeci!!!glasno) V:khhkhh dobar dan(sramezljivo)
S:Vucinicu!! Opet ti a? Pa stvarno si bezobrazan. Majke mi.(iznenadjeno i pomalo razocarano)
V:Ja sam...(tiho)
S:Pa sta je sad??(krajnje ljudski)
V:Pa nista posebno..za mene(sramezljivo ali pomalo k..cevito)
S: EEE moj Vucinicu..Sad cu da ti lupim znas kakvu kaznu??(opasno ii prilicno glasno)Jel znas?
V: oslobodicete me??( veselo i julovski coolovski nasmejano)
S: Sta?(vaspitno)sram te bilo!! Kaznjavam te uslovnom kaznom!!!(predsednicki ozbiljno)jel ti jasno? Oslobodio bi te ja ali ne mogu jer si porodican covek!
NAPOLJE!!
V:Hvala sudija(snishodljivo julovski)Prihvatam kaznu.
S:Ako ako.... (skroz tiho)do kad vise..Gde li zaboravih moral..uvek ga negde zaturim??
Tiho i necujno S izadje iz sudnice i utece...

sasa jokic

pre 14 godina

Jako je zlocinacko udruzenje, jako je!!! Svaki dan nam posalju po neki signal da su tu. Da li je to paljenje ambasada, prebijen ili ubijen stranac, Cecin koncet ispred Skupstine, pretnje smrcu, skidanje spomen ploce Curuviji, dansnja presuda Sinisi Vucinicu......

Darko Krišan

pre 14 godina

Ja sam oduvek smatrao da se činjenica da je neko već osuđivan uzima kao otežavajuća okolnost, ali očigledno u našem sudstvu to smatraju olakšavajućom okolnošću. Takođe se sećam nedavne presude vrhovnog suda da se osuđenom, koji je inače u bekstvu, smanji kazna pošto do sada nije osuđivan, mada je logično da čim je u bekstvu nema olakšavajućih okolnosti. Sa ovakvim sudijama nije ni čudo što nam je društvo ovakvo.

samo jednom se ljubi

pre 14 godina

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom.

ahhahahah

SAMO JEDNOM!

David

pre 14 godina

"Pamet u glav i da se ne ponovi" ajd sikter sad nevaljali! Eto tako se nasi sudovi odnose prema ozbiljnim pretnjama na zivot drugih. Ja mislim da je prevashodno problem u obrazovanju sudskih kadrova i pravnih kadrova. Pravni fakultet ima jednu od najnizih uslova za prijem novih studenata a neko moze da postane advokat ili sudija posle nekoliko godina studiranja pod ljudima kao sto su Kosta Cavoski itd. Nase sudstvo ce se dovesti u red kad se stanardi u pravnom obrazovanju dovedu na najvisi moguci nivo, kada bude bilo prestizno studirati na pravnom fakultetu a ne javna tajna da tamo primaju one koje nisu primili nigde drugde.

vladimir

pre 14 godina

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo JEDNOM!!! PA KOLIKO PUTA TREBA DA GA OSUDE PA DA OSTANE U ZATVORU!!!!
SRAMOTA!!!

dosledan

pre 14 godina

Jos jednom je na delu potvrdjeno kako rade nasi sudovi, po principu naloga i pritiska a nikako po slovu zakona. Kako inace objasniti dve razlicite presude u dva takoreci identicna slucaja ( Vucinic - Dokic ). U prvom se izgleda radilo o coveku iza kojeg i stoje oni koji izmedju ostalog kontrolisu i sudove a u drugom slucaju o cistom pritisku sa strane odnosno strane drzave. Medjutim za mene je mozda i najstrasnije obrazlozenje presude '' Porodican covek,koji je osudjivan samo jednom '' a drskost da se tako nesto izgovori je dokaz koliko je nas narod zapravo u stanju duboke vrednosne anestezije iz koje ga svakako nece probuditi ''medikamenti'' tipa: RTV Pink, Grand Show, Farma, Veliki Brat i jos stosta sto ni sami nismo svesni...

Kruna

pre 14 godina

A jos da se pojavio sa kucetom u rukama, tuznim pogledom skrhanog porodicnog coveka i da nikada nije bio osudjivan, ne bi dobio ni tih 6 meseci uslovno!!! Sudija, SRAMOTA!!!!

milan

pre 14 godina

Za ovakve sudije treba uvesti pravilo da moraju javosti da obrazlazu svoje presude: diler droge - uslov, ozbiljne pretnje osoba koje su vec osudjivane opet uslovna kazna, Uros Misic - jos uvek nista, Miladin Kovacevic - slobodan ko' ptica, radi kao pripravnik kod advokata Borovica! Dosta bre vise, kakve su to sudije, kakvi su to ljudi, gde je tu etika!!! Poruka svima njima - sudjenje ubicama Brisa Tatona cemo pazljivo pratiti!!! Samo vas gledamo.......

Aleksandar G.

pre 14 godina

E, to je ta cuvena "borba protiv nasilja" od koje, sad je jasno, nece biti nista. Dok je nama ovakvih presuda, nasilnici i klerofasisti ne treba da brinu za svoju svetlu buducnost. Srbija je sigurna kuca za njih.

Nikita

pre 14 godina

Osuđivan "samo" jednom, Koliko treba neko da bude osuđivan da ne bi bilo "samo", "porodičan čovek"..... jer to znači da neoženjeni i oni bez dece su otežavajuća okolnost. Ako se neko leči od steriliteta, hoće li se i to uzeti kao olakšavajuća okolnost. Sada stvarno nisam bio prisutan i da li je sve ove bisere izrekao sudija...

Misha

pre 14 godina

Jako sam zadovoljan sto se Sinisa Vucinic ipak ponizio pred onima kojima je ranije pretio, i takodje sam zadovoljan sto je Milos Vasic prema njemu zauzeo stav kao prema coveku, pa mu je oprostio. Dobro je kada ljudi pocnu da razgovaraju sa onim ljudskim u drugom coveku. A primitivno je kada ostaju na nivou sukoba i prebacivanja koje nema nikada kraja. Ovakvo resenje spora je na visem civilizacijskom nivou u odnosu na nas Balkan, pa je zato razumljivo sto obe strane sada negoduju, jedni sto Vucinic nije nastavio sa pretnjama, a ovi drugi sto mu Milos Vasic nije odgovorio istim duhom.

Inteletkualac

pre 14 godina

Porodican covek.
I Bagzi je bio porodican covek koji je mukom zaradjivao prevozeci sljunak po autoputu pa gle slucajno naleteo ne pokojnog premijera Djindjica.
Ovo se dalo ocekivati , SLUZBA preko svojih sudija stiti svoje huskace glasnogovornike.
Idemo dalje , samo polako odgovarace svi oni .
Vreme im je najgori saveznik, a vreme istine i pravde dolazi.
PRAVDA ZA ZORANA DJINDJICA.

Kokorayko

pre 14 godina

Imam jedan dobar vic. Bila jedna država Srbija i bio jedan sud i jedan što ga tužila država.Ne znam dalje kako ide al' znam da je pobedila BIA.

Nemanja

pre 14 godina

Da citiram svoj prvi komentar na ovu vest: "Ako se i ovaj izvuče, onda ste ga stvarno preterali."

Sad znam gde ne ide moj glas na sledećim izborima.

Mladen

pre 14 godina

Nikada mi necemo postati normalna zemlja. Pa jel treba da neko izgubi zivot, da bi pocelo da se sudi kako treba? Za pedofile 3 godine (olaksavajuca okolnost sto ima dete kod kuce!!!), za coveka koji mrtav pijan zgazi dete, 3 godine (olaksavajuca okolnost sto je bio neuracunjiv tj. pijan!!!), za pretnje smrcu uslovna kazna. Najbolje da su ga poslali u cosak da se stidi 5 minuta, i da tri puta mora da prepise pricu iz citanke, i sve mu je oprosteno. Strasno!

Umetnica

pre 14 godina

A jel' mu taj sudija i razbarušio kosu i dodao "Mangupe jedan!" dok mu je davao taj očinski savet? Mislim, kao da je igrajući mali fudbal nekome prevrnuo saksiju sa muškatlama...

poslednja kap

pre 14 godina

Ma nema vise u ovoj zemlji meni zivota.. ovo je previse, veliki umovi analiticari, politicari razbijaju glavu zasto mladi divljaju, zasto su neredi na ulicama uobicajena i realna situacija?!? pa zbog sudova!! dokle bre vise, nema sl zemlje ovoj srbiji nigde na planeti, a i na drugim.. ako tamo ima zivota, stidite se pravnici.. korumpirani

krle

pre 14 godina

Ako su Damiru Dokiću dali 12 meseci zatvora za identično delo, mogli su i ovome bar 6 meseci. Ali dobro, to je naše pravosuđe. Ja sam tamo godinama radio i video sam svašta-počev od toga da silovatelj dobija uslovnu osudu a razbojnik za 4 teška razbojništva svega 2 godine zatvora a kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica što je on, siroma', narkoman.

Miloš

pre 14 godina

Porodičnim čovekom bih nazvao nekoga ko život provodi pored žene i dece. Vučinić je sve samo ne porodičan čovek. Porodičan čovek koji pištoljem brani Miloševića!!! I preti ubistvom.

Glavno da je država ZAPOČELA borbu protiv nasilja.

Milan, KŠ

pre 14 godina

Možda se, poput Davidovića, bude i žalio na postupak ako su dokazi i presuda bili iskucani latinicom, a posle mu možda i umanje kaznu... Besramno za sudiju i pravosudje Srbije, nema šta!

JOJO

pre 14 godina

Znam čoveka koje je odrobijao 6 meseci zatvora samo zato što je "za načelnika SUP-a rekao da je KONJ" iako se na Sudjenju izvinio ... možda je greška što se izvinio KONJU a ne načelniku.

23 dana je robijao sa najtežim kriminalcima a zatim, kad je dokazao namerne greške (u evidenciji o osudjivanju bilo je upiosano da je već imao kaznu zatvora od 7 meseci iako je te optužbe bio oslobodjen) premešten je u slobodnjake.
Pravosudje da pukneš od pravde. to je bilo 2004. godine - to je nama naša borba dala.

Anoniman021

pre 14 godina

Kad ovakvi likovi kao ovaj Vucinic budu dobijali po 5 godina MINIMUM za pretnje smrcu onda mozemo govoriti o PRAVNOJ SRBIJI a dotle...
SRAMNI SUDIJO ZAR NEMAS MORALA?

separatista

pre 14 godina

Sramno i bestidno! Osoba koja drugima javno preti smrću proće sa uslovnom kaznom! Pa gde to ima na kugli zemljskoj? A Goran Knežević, bez ikakve namere da ga amnestiram ili okrivim za bilo šta, leži u pritvoru za privredni kriminal već nekih 6-7 meseci. Ovde ispada da je teže krivično delo potencijalni privredni prestup (Kneževiću nije ni počelo suđenje pa samim tim nije ni osuđen) nego nekom pretiti smrću. Dno dna!!!!!!!!

Problem

pre 14 godina

Valjda ce neko nekada u ovoj zemlji poceti da preispituje ovakve odluke sudija kao sto je ova, ili kao sto je podjednako skandalozna presuda za gazenje deteta u pijanom stanju.... Bitno je da predsednik i koalicioni partneri mu na sva usta svaki dan pricaju kako ce da se uhvate u kostac sa svim i svacim ali ocigledno to su samo prazne price.

Raul

pre 14 godina

Sramota!Kakvi mi sudstvo imamo pa to je katastrofa. On javno izjavljuje da ce ubiti ljude + unapred salje telegram saucesca i sudija ga osudi uslovno, jos mu na kraju kaze "Pamet u glavu".
Ko sto neko rece, dzabe policija hapsi kada ovi ne osudjuju.
Crni mi u ovakvoj Srbiji!

Sonja

pre 14 godina

"Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom".

Samo jednom??? A koliko puta "neki" mogu da budu osudjivani pa da nemaju takvu olaksavajucu okolnost?!?!?!
Nemam reci!!!

Oskar P. Lo

pre 14 godina

A kad mu istekne uslov onda će ih ubiti obojicu. Ova presuda je jasna poruka siledžijama u Srbiji, koji postaju sve gori bukvalno iz dana u dan, kakva je kaznena politika njihove zemlje prema onima koji nasrću na lični integriitet drugih. Posle "pobede" siledžija nad državom Srbijom u slučaju gej parada, svaka ovakva presuda ohrabruje i uverava mlade nasilnike da su u pravu i da nasiljem mogu postići ono što žele, a to je ustvari najopasnije

Toma

pre 14 godina

Toliko pretnji je poslednjih godina izneseno. Kada bi se sve kaznjavalo zatvori bi nam bili prebukirani u narednih 100 godina. Samo opusteno ...

Danko

pre 14 godina

Kakva banana drzava, kako je to Damir dokic za vise manje istu stvar osudjen na dve godine NEuslovnog zatvora iako je i on verovatno porodican covek i jos bolje od Sinise nikada nije osudjivan. Pa ovom drzavom i dalje drmaju aparatciki ponikli jos u Brozovo vreme, stasali u Slobino, da bi drmali u vreme zutih. A taj Sinisa Vucinic je takodje neki OZNA-ski relikt koji takodje imaju veoma veliki uticaj u Srbiji (iako su njegovi max dometi bez OZNE i DBa bili da fizikalise kod Starog Merkatora-za bolje i nije)

marko, nis

pre 14 godina

Taman su najavili taj novi početak - potpuno drugačiju praksu u borbi sa nasilnicima i - uslovna za pretnje smrću! A Vučinić sav pokunjen, sudio ga izgrdio, rekao mu da nije lepo to što je radio i da to ne radi ubuduće. Kakav lep način da se okonča svaka nada da će se nešto promeniti...

Milenko

pre 14 godina

Ja ovakvu presudu jedino mogu da protumacim kao:
IF YOU WANT TO SHOOT, SHOOT, DON'T TALK.
Divlji zapad, pardon, istok, sta da ti kazem.

simche

pre 14 godina

To Srbijo!
"A sada pamet u glavu, i da se to vise ne ponovi!!!" Savrseno! Jel ce tako svima da se sudi - narkodilerima, ubicama, silovateljima... "Ajde sada, pa da ti se vise ne ponovi".
Ne mogu da verujem!
Da li ce i ubicama nesrecnog Francuza da kazu "ajde sada, al da vam se vise ne ponovi"?!?!

Jovan

pre 14 godina

I u ovom slucaju se dokazuje pravilo da udbasi i saradnici NE idu u zatvor. Oni su bili i na zalost i dalje ce biti iznad zakona. Jos vise vredja zdrav razum to sto se predstavljaju kao pripadnici cetnickog pokreta. I to su majstori iz db-a smislili jos pre 60god ,angazujuci takve likove, kako bi naneli sto vecu stetu tom pokretu.

Brana

pre 14 godina

"..je sud cenio što je Vučinić ... ranije osuđivan samo jednom."

?!?

Pa koliko puta treba da bude osudjivan pa da to bude otezavajuca okolnost?

jolly

pre 14 godina

Kako ono kaze sudija: 'A sad pamet u glavu i da se ovo vise ne ponovi.'??? Pa tako se kaze deci kada ih uhvate da kradu u supermarketu. Kakva bruka!!! To da se desilo u UK, gde zivim, ne bi taj izasao bar jedno 5 godina, i to BAS ZATO sto je porodican covek jer bi trebalo da zna da su i oni kojima preti takodje porodicni ljudi ciju decu njegove pretnje 10x vise pogadjaju i plase. Sada je definitivno jasno da je glavni razlog za ovakvo bezbednosno stanje u drustvu u stvari SUDSTVO koje daje prostora najopasnijim elementima u drustvu da nekaznjeno rade sve sto su zamislili.

Aster Blistok

pre 14 godina

Sramota! I to je sudstvo od kojeg treba ocekivati da (uhapse prvo, zatim) osude huligane koji su na smrt isprebijali B.Tatona?
Znate sto? Umesto da one ljude koji su opasni za drustvo stave iza resetaka oni ih samo ohrabruju ovakvim nazovi osudama.
Uslovna osuda? Da, to je u svetu poznato srpsko sudstvo.

Тигрица

pre 14 godina

''što je ranije osuđivan samo jednom'' - Хм, то што је осуђиван би требало да буде отежавајућа околност, зар не? Биће да је пресуда откуцана латиницом - па се не рачуна...

Srbin

pre 14 godina

I šta kažete, sudija mu baš strogo pripretio: "No, no. Samo još jednom to da uradiš..." Štiti služba svoje kadrove, preko svojih drugih kadrova u sudovima.

Nesha

pre 14 godina

Kada se hapsio Milosevic on je oruzjem sprecavao zvanicne organe da obave svoj zadatak, zar se to nije moglo uzeti kao otezavajuca okolnost - nije njemu ovo prvi put pa da bude osudjen na uslovno.
Lepo sam ja rekao pre neki dan na ovim komentarima da nam policija uopste nije losa ali da nam je sudstvo katastrofalno.

Nele

pre 14 godina

Gospodine sudija, uslovno, svaka cast. Iskreno zelim da i vama neki prostak poput Vucinica preti pa cu vas onda pitati kako cete se osecati i koliko cete ga osuditi. Da vas je sramota sve vas koji uzivate od para poreskih obveznika a ne radite svoj posao kako treba. Procice sest meseci ko dlanom o dlan a ovaj ce nastaviti da se ponasa po svome.

Nenad

pre 14 godina

"Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom."

...Gospode...ima li iko normalan medju tim sudijama?

Aleksandar

pre 14 godina

Pamet u glavu i da se vise to ne ponovi? Ja iskreno ne mogu da verujem. Jesam pravnik, ali ovo sto radi nase pravosudje je kranji cinizam i sramota. Gosppdine sudija, da li u vama ima i trunka sudijske casti i ljudskog dostojanstva?
ovo je zaista izvrdgavanje ruglu celog narodna, a mi se pitamo posle odkale ubice, huligani i ostali divlji.
Evo nam odgovora.

Bravo!!!

Meri

pre 14 godina

Porodicni covek i "samo" jednom osudjivan. Neverovatno.
Pretpostavljam da ce sutra nekog ubicu osuditi na uslovnu kaznu jer je osudjivan "samo jednom" na oruzanu pljacku.

Velja

pre 14 godina

Optužbu treba tretirati kao terorističku pretnju, ne znam koja se druga kvalifikacija može ovde primeniti. Kako je drug vojvoda strani državljanin, po završetku kazne,koja sleduje, treba ga proterati iz države Srbije.Tako se radi u pravnim državama.

zoran

pre 14 godina

Njemu bih ja sudio. Za 20 godina koje su pojeli pacovi i to najlepših, za stotine hiljada unesrećenih ovde, za stotine hiljada mladih koji su pobegli odavde, za srozavanje ovog naroda na nivo stoke, za politički i ekonomski haos u kome smo trenutno i za još hiljdu zločina u kojima je i on saučesnik. Samo što nije on jedini, nažalost. Neki sede trenutno i u Vladi, opet na žalost...

Evropska Srbija

pre 14 godina

Osudite tog laznog cetnickog vojvodu sa sve komunistickim mantilom koji ne skida sa sebe vise od decenije.
I taj je nacuo sigurno ko stoji iza ubistva premijera Djindjica , mislim o politickoj podrsci za ubistvo.
Takvi kao ovaj propevaju najbrze.

Nenad

pre 14 godina

"Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom."

...Gospode...ima li iko normalan medju tim sudijama?

zoran

pre 14 godina

Njemu bih ja sudio. Za 20 godina koje su pojeli pacovi i to najlepših, za stotine hiljada unesrećenih ovde, za stotine hiljada mladih koji su pobegli odavde, za srozavanje ovog naroda na nivo stoke, za politički i ekonomski haos u kome smo trenutno i za još hiljdu zločina u kojima je i on saučesnik. Samo što nije on jedini, nažalost. Neki sede trenutno i u Vladi, opet na žalost...

Nesha

pre 14 godina

Kada se hapsio Milosevic on je oruzjem sprecavao zvanicne organe da obave svoj zadatak, zar se to nije moglo uzeti kao otezavajuca okolnost - nije njemu ovo prvi put pa da bude osudjen na uslovno.
Lepo sam ja rekao pre neki dan na ovim komentarima da nam policija uopste nije losa ali da nam je sudstvo katastrofalno.

Aleksandar

pre 14 godina

Pamet u glavu i da se vise to ne ponovi? Ja iskreno ne mogu da verujem. Jesam pravnik, ali ovo sto radi nase pravosudje je kranji cinizam i sramota. Gosppdine sudija, da li u vama ima i trunka sudijske casti i ljudskog dostojanstva?
ovo je zaista izvrdgavanje ruglu celog narodna, a mi se pitamo posle odkale ubice, huligani i ostali divlji.
Evo nam odgovora.

Bravo!!!

Evropska Srbija

pre 14 godina

Osudite tog laznog cetnickog vojvodu sa sve komunistickim mantilom koji ne skida sa sebe vise od decenije.
I taj je nacuo sigurno ko stoji iza ubistva premijera Djindjica , mislim o politickoj podrsci za ubistvo.
Takvi kao ovaj propevaju najbrze.

Srbin

pre 14 godina

I šta kažete, sudija mu baš strogo pripretio: "No, no. Samo još jednom to da uradiš..." Štiti služba svoje kadrove, preko svojih drugih kadrova u sudovima.

Inteletkualac

pre 14 godina

Porodican covek.
I Bagzi je bio porodican covek koji je mukom zaradjivao prevozeci sljunak po autoputu pa gle slucajno naleteo ne pokojnog premijera Djindjica.
Ovo se dalo ocekivati , SLUZBA preko svojih sudija stiti svoje huskace glasnogovornike.
Idemo dalje , samo polako odgovarace svi oni .
Vreme im je najgori saveznik, a vreme istine i pravde dolazi.
PRAVDA ZA ZORANA DJINDJICA.

Velja

pre 14 godina

Optužbu treba tretirati kao terorističku pretnju, ne znam koja se druga kvalifikacija može ovde primeniti. Kako je drug vojvoda strani državljanin, po završetku kazne,koja sleduje, treba ga proterati iz države Srbije.Tako se radi u pravnim državama.

Sonja

pre 14 godina

"Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom".

Samo jednom??? A koliko puta "neki" mogu da budu osudjivani pa da nemaju takvu olaksavajucu okolnost?!?!?!
Nemam reci!!!

matori

pre 14 godina

Gospodine Sudijo, Aleksandre Stepanoviću, sudeći po onome što ste rekli, po onome kako ste presudili, procenjujem da su vaši stručni, a posebno moralni i etički kvaliteti, daleko ispod nivoa koji se očekuje na poziciji koju zauzimate.
Pošto ja uredno plaćam sve poreze (i ostale namete) koje ova "država" ume da smisli, te sam po tom osnovu i VAŠ poslodavac, zaključujem da NE ispunjavate uslove za funkciju koju vršite.
Usled napred navedenog, smatram da spadate među onih 14000 lica, koja rade u državnim organima (pored inih i u pravosuđu), koja neminovno ostaju bez posla od 01.01.2010.godine.
Kako je razlog za OTKAZ, vaš površan odnos prema poslu (itd.itd. već napred rečeno), ne možete imati tretman tehnološkog viška, te vam NE pripada ni otpremnina niti bilo koja druga pogodnost u vezi sa prestankom radnog odnosa.
Javite se Nacionalnoj Službi za (NE)Zapošljavanje, radi uvođenja u evidenciju.
Rok za bilo kakvu žalbu, već vam je istekao.

simche

pre 14 godina

To Srbijo!
"A sada pamet u glavu, i da se to vise ne ponovi!!!" Savrseno! Jel ce tako svima da se sudi - narkodilerima, ubicama, silovateljima... "Ajde sada, pa da ti se vise ne ponovi".
Ne mogu da verujem!
Da li ce i ubicama nesrecnog Francuza da kazu "ajde sada, al da vam se vise ne ponovi"?!?!

jolly

pre 14 godina

Kako ono kaze sudija: 'A sad pamet u glavu i da se ovo vise ne ponovi.'??? Pa tako se kaze deci kada ih uhvate da kradu u supermarketu. Kakva bruka!!! To da se desilo u UK, gde zivim, ne bi taj izasao bar jedno 5 godina, i to BAS ZATO sto je porodican covek jer bi trebalo da zna da su i oni kojima preti takodje porodicni ljudi ciju decu njegove pretnje 10x vise pogadjaju i plase. Sada je definitivno jasno da je glavni razlog za ovakvo bezbednosno stanje u drustvu u stvari SUDSTVO koje daje prostora najopasnijim elementima u drustvu da nekaznjeno rade sve sto su zamislili.

Brana

pre 14 godina

"..je sud cenio što je Vučinić ... ranije osuđivan samo jednom."

?!?

Pa koliko puta treba da bude osudjivan pa da to bude otezavajuca okolnost?

samo jednom se ljubi

pre 14 godina

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom.

ahhahahah

SAMO JEDNOM!

Nemanja

pre 14 godina

Da citiram svoj prvi komentar na ovu vest: "Ako se i ovaj izvuče, onda ste ga stvarno preterali."

Sad znam gde ne ide moj glas na sledećim izborima.

smoreni

pre 14 godina

Bar su obojica iskreni u tome sta su, gde su i sta su im namere. Jasno stavljaju to do znanja. Sad je na Srbiji da li ce dobrovoljno da pristane na teror ili ce nesto da se uradi. Ja licno glasacu za prvog koji hoce da se jurisdikcija UNMIKa i EULEXa prosiri na celu Srbiju i da imamo strane sudije i administraciju dok ne postanemo sposobni sami da vodimo drzavu. Ja ne zelim da i moja deca prezivljavaju teror ako sam morao i ja. Ova smejurija od presude za pretnje smrcu je direktno guranje prsta u oko celom narodu i nedvosmislen poziv na jos veci teror nad gradjanima.

Anoniman021

pre 14 godina

Kad ovakvi likovi kao ovaj Vucinic budu dobijali po 5 godina MINIMUM za pretnje smrcu onda mozemo govoriti o PRAVNOJ SRBIJI a dotle...
SRAMNI SUDIJO ZAR NEMAS MORALA?

Danko

pre 14 godina

Kakva banana drzava, kako je to Damir dokic za vise manje istu stvar osudjen na dve godine NEuslovnog zatvora iako je i on verovatno porodican covek i jos bolje od Sinise nikada nije osudjivan. Pa ovom drzavom i dalje drmaju aparatciki ponikli jos u Brozovo vreme, stasali u Slobino, da bi drmali u vreme zutih. A taj Sinisa Vucinic je takodje neki OZNA-ski relikt koji takodje imaju veoma veliki uticaj u Srbiji (iako su njegovi max dometi bez OZNE i DBa bili da fizikalise kod Starog Merkatora-za bolje i nije)

purenjak

pre 14 godina

S:Sledeci!!!glasno) V:khhkhh dobar dan(sramezljivo)
S:Vucinicu!! Opet ti a? Pa stvarno si bezobrazan. Majke mi.(iznenadjeno i pomalo razocarano)
V:Ja sam...(tiho)
S:Pa sta je sad??(krajnje ljudski)
V:Pa nista posebno..za mene(sramezljivo ali pomalo k..cevito)
S: EEE moj Vucinicu..Sad cu da ti lupim znas kakvu kaznu??(opasno ii prilicno glasno)Jel znas?
V: oslobodicete me??( veselo i julovski coolovski nasmejano)
S: Sta?(vaspitno)sram te bilo!! Kaznjavam te uslovnom kaznom!!!(predsednicki ozbiljno)jel ti jasno? Oslobodio bi te ja ali ne mogu jer si porodican covek!
NAPOLJE!!
V:Hvala sudija(snishodljivo julovski)Prihvatam kaznu.
S:Ako ako.... (skroz tiho)do kad vise..Gde li zaboravih moral..uvek ga negde zaturim??
Tiho i necujno S izadje iz sudnice i utece...

Jovan

pre 14 godina

I u ovom slucaju se dokazuje pravilo da udbasi i saradnici NE idu u zatvor. Oni su bili i na zalost i dalje ce biti iznad zakona. Jos vise vredja zdrav razum to sto se predstavljaju kao pripadnici cetnickog pokreta. I to su majstori iz db-a smislili jos pre 60god ,angazujuci takve likove, kako bi naneli sto vecu stetu tom pokretu.

Umetnica

pre 14 godina

A jel' mu taj sudija i razbarušio kosu i dodao "Mangupe jedan!" dok mu je davao taj očinski savet? Mislim, kao da je igrajući mali fudbal nekome prevrnuo saksiju sa muškatlama...

Тигрица

pre 14 godina

''što je ranije osuđivan samo jednom'' - Хм, то што је осуђиван би требало да буде отежавајућа околност, зар не? Биће да је пресуда откуцана латиницом - па се не рачуна...

Nele

pre 14 godina

Gospodine sudija, uslovno, svaka cast. Iskreno zelim da i vama neki prostak poput Vucinica preti pa cu vas onda pitati kako cete se osecati i koliko cete ga osuditi. Da vas je sramota sve vas koji uzivate od para poreskih obveznika a ne radite svoj posao kako treba. Procice sest meseci ko dlanom o dlan a ovaj ce nastaviti da se ponasa po svome.

sasa jokic

pre 14 godina

Jako je zlocinacko udruzenje, jako je!!! Svaki dan nam posalju po neki signal da su tu. Da li je to paljenje ambasada, prebijen ili ubijen stranac, Cecin koncet ispred Skupstine, pretnje smrcu, skidanje spomen ploce Curuviji, dansnja presuda Sinisi Vucinicu......

Milenko

pre 14 godina

Ja ovakvu presudu jedino mogu da protumacim kao:
IF YOU WANT TO SHOOT, SHOOT, DON'T TALK.
Divlji zapad, pardon, istok, sta da ti kazem.

Nikita

pre 14 godina

Osuđivan "samo" jednom, Koliko treba neko da bude osuđivan da ne bi bilo "samo", "porodičan čovek"..... jer to znači da neoženjeni i oni bez dece su otežavajuća okolnost. Ako se neko leči od steriliteta, hoće li se i to uzeti kao olakšavajuća okolnost. Sada stvarno nisam bio prisutan i da li je sve ove bisere izrekao sudija...

Oskar P. Lo

pre 14 godina

A kad mu istekne uslov onda će ih ubiti obojicu. Ova presuda je jasna poruka siledžijama u Srbiji, koji postaju sve gori bukvalno iz dana u dan, kakva je kaznena politika njihove zemlje prema onima koji nasrću na lični integriitet drugih. Posle "pobede" siledžija nad državom Srbijom u slučaju gej parada, svaka ovakva presuda ohrabruje i uverava mlade nasilnike da su u pravu i da nasiljem mogu postići ono što žele, a to je ustvari najopasnije

JOJO

pre 14 godina

Znam čoveka koje je odrobijao 6 meseci zatvora samo zato što je "za načelnika SUP-a rekao da je KONJ" iako se na Sudjenju izvinio ... možda je greška što se izvinio KONJU a ne načelniku.

23 dana je robijao sa najtežim kriminalcima a zatim, kad je dokazao namerne greške (u evidenciji o osudjivanju bilo je upiosano da je već imao kaznu zatvora od 7 meseci iako je te optužbe bio oslobodjen) premešten je u slobodnjake.
Pravosudje da pukneš od pravde. to je bilo 2004. godine - to je nama naša borba dala.

Kokorayko

pre 14 godina

Imam jedan dobar vic. Bila jedna država Srbija i bio jedan sud i jedan što ga tužila država.Ne znam dalje kako ide al' znam da je pobedila BIA.

Miloš

pre 14 godina

Porodičnim čovekom bih nazvao nekoga ko život provodi pored žene i dece. Vučinić je sve samo ne porodičan čovek. Porodičan čovek koji pištoljem brani Miloševića!!! I preti ubistvom.

Glavno da je država ZAPOČELA borbu protiv nasilja.

vladimir

pre 14 godina

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo JEDNOM!!! PA KOLIKO PUTA TREBA DA GA OSUDE PA DA OSTANE U ZATVORU!!!!
SRAMOTA!!!

bezimena

pre 14 godina

Ovom zaista skandaloznom presudom, demagoška priča kako Srbija neće tolerisati nasilje, POTONULA JE!

Pravosudje je konstanta koja sapliće i samu pomisao da pravo može zavladati u ovoj državi!

milan

pre 14 godina

Za ovakve sudije treba uvesti pravilo da moraju javosti da obrazlazu svoje presude: diler droge - uslov, ozbiljne pretnje osoba koje su vec osudjivane opet uslovna kazna, Uros Misic - jos uvek nista, Miladin Kovacevic - slobodan ko' ptica, radi kao pripravnik kod advokata Borovica! Dosta bre vise, kakve su to sudije, kakvi su to ljudi, gde je tu etika!!! Poruka svima njima - sudjenje ubicama Brisa Tatona cemo pazljivo pratiti!!! Samo vas gledamo.......

Raul

pre 14 godina

Sramota!Kakvi mi sudstvo imamo pa to je katastrofa. On javno izjavljuje da ce ubiti ljude + unapred salje telegram saucesca i sudija ga osudi uslovno, jos mu na kraju kaze "Pamet u glavu".
Ko sto neko rece, dzabe policija hapsi kada ovi ne osudjuju.
Crni mi u ovakvoj Srbiji!

AlexP

pre 14 godina

Najsmesnije od svega je sto je ovaj lik u isto vreme i cetnik i komunista :))) Pa da li on zna sta se desavalo u 2 svetskom ratu na teritoriji Srbije? Ili se u medjuvremenu desilo istorijsko pomirenje koje sam propustio!? A sto se tice naseg sudstva ni Monty Python im nije ravan. Cudi me samo sto nas narod sve ovo trpi...cudna smo mi sorta

marko, nis

pre 14 godina

Taman su najavili taj novi početak - potpuno drugačiju praksu u borbi sa nasilnicima i - uslovna za pretnje smrću! A Vučinić sav pokunjen, sudio ga izgrdio, rekao mu da nije lepo to što je radio i da to ne radi ubuduće. Kakav lep način da se okonča svaka nada da će se nešto promeniti...

dosledan

pre 14 godina

Jos jednom je na delu potvrdjeno kako rade nasi sudovi, po principu naloga i pritiska a nikako po slovu zakona. Kako inace objasniti dve razlicite presude u dva takoreci identicna slucaja ( Vucinic - Dokic ). U prvom se izgleda radilo o coveku iza kojeg i stoje oni koji izmedju ostalog kontrolisu i sudove a u drugom slucaju o cistom pritisku sa strane odnosno strane drzave. Medjutim za mene je mozda i najstrasnije obrazlozenje presude '' Porodican covek,koji je osudjivan samo jednom '' a drskost da se tako nesto izgovori je dokaz koliko je nas narod zapravo u stanju duboke vrednosne anestezije iz koje ga svakako nece probuditi ''medikamenti'' tipa: RTV Pink, Grand Show, Farma, Veliki Brat i jos stosta sto ni sami nismo svesni...

maki

pre 14 godina

neverovatno samo u srbiji moze nekom da se preti smrcu a da se ne odgovara za to krivicno delo, sramota me sto zivim u srbiji, ovo je prevrsilo svaku meru ja nemogu gospodo sa B92 i dragi forumasi da poverujem u ovo, DOKLE CE VISE DA NAM VREDJAJU INTELEGENCIJU? ja vise ne idem na izbore a glasao sam budala za DS, nikad vise za mene su mrtvi svi koji sada sede u vladi ne postoje vise za mene ja za ovo nisam glasao i vise nikad nece dobiti moj glas i moje familije.

krle

pre 14 godina

Ako su Damiru Dokiću dali 12 meseci zatvora za identično delo, mogli su i ovome bar 6 meseci. Ali dobro, to je naše pravosuđe. Ja sam tamo godinama radio i video sam svašta-počev od toga da silovatelj dobija uslovnu osudu a razbojnik za 4 teška razbojništva svega 2 godine zatvora a kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica što je on, siroma', narkoman.

Aster Blistok

pre 14 godina

Sramota! I to je sudstvo od kojeg treba ocekivati da (uhapse prvo, zatim) osude huligane koji su na smrt isprebijali B.Tatona?
Znate sto? Umesto da one ljude koji su opasni za drustvo stave iza resetaka oni ih samo ohrabruju ovakvim nazovi osudama.
Uslovna osuda? Da, to je u svetu poznato srpsko sudstvo.

Mladen

pre 14 godina

Nikada mi necemo postati normalna zemlja. Pa jel treba da neko izgubi zivot, da bi pocelo da se sudi kako treba? Za pedofile 3 godine (olaksavajuca okolnost sto ima dete kod kuce!!!), za coveka koji mrtav pijan zgazi dete, 3 godine (olaksavajuca okolnost sto je bio neuracunjiv tj. pijan!!!), za pretnje smrcu uslovna kazna. Najbolje da su ga poslali u cosak da se stidi 5 minuta, i da tri puta mora da prepise pricu iz citanke, i sve mu je oprosteno. Strasno!

šošana

pre 14 godina

Ne bi se začudila da Vučinić Siniša, sin naše gore, zatraži odštetu za pretrpljenu duševnu bol. Celo sudstvo duševna bol(nica)!

Meri

pre 14 godina

Porodicni covek i "samo" jednom osudjivan. Neverovatno.
Pretpostavljam da ce sutra nekog ubicu osuditi na uslovnu kaznu jer je osudjivan "samo jednom" na oruzanu pljacku.

Darko Krišan

pre 14 godina

Ja sam oduvek smatrao da se činjenica da je neko već osuđivan uzima kao otežavajuća okolnost, ali očigledno u našem sudstvu to smatraju olakšavajućom okolnošću. Takođe se sećam nedavne presude vrhovnog suda da se osuđenom, koji je inače u bekstvu, smanji kazna pošto do sada nije osuđivan, mada je logično da čim je u bekstvu nema olakšavajućih okolnosti. Sa ovakvim sudijama nije ni čudo što nam je društvo ovakvo.

Aleksandar G.

pre 14 godina

E, to je ta cuvena "borba protiv nasilja" od koje, sad je jasno, nece biti nista. Dok je nama ovakvih presuda, nasilnici i klerofasisti ne treba da brinu za svoju svetlu buducnost. Srbija je sigurna kuca za njih.

separatista

pre 14 godina

Sramno i bestidno! Osoba koja drugima javno preti smrću proće sa uslovnom kaznom! Pa gde to ima na kugli zemljskoj? A Goran Knežević, bez ikakve namere da ga amnestiram ili okrivim za bilo šta, leži u pritvoru za privredni kriminal već nekih 6-7 meseci. Ovde ispada da je teže krivično delo potencijalni privredni prestup (Kneževiću nije ni počelo suđenje pa samim tim nije ni osuđen) nego nekom pretiti smrću. Dno dna!!!!!!!!

poslednja kap

pre 14 godina

Ma nema vise u ovoj zemlji meni zivota.. ovo je previse, veliki umovi analiticari, politicari razbijaju glavu zasto mladi divljaju, zasto su neredi na ulicama uobicajena i realna situacija?!? pa zbog sudova!! dokle bre vise, nema sl zemlje ovoj srbiji nigde na planeti, a i na drugim.. ako tamo ima zivota, stidite se pravnici.. korumpirani

Milan, KŠ

pre 14 godina

Možda se, poput Davidovića, bude i žalio na postupak ako su dokazi i presuda bili iskucani latinicom, a posle mu možda i umanje kaznu... Besramno za sudiju i pravosudje Srbije, nema šta!

Problem

pre 14 godina

Valjda ce neko nekada u ovoj zemlji poceti da preispituje ovakve odluke sudija kao sto je ova, ili kao sto je podjednako skandalozna presuda za gazenje deteta u pijanom stanju.... Bitno je da predsednik i koalicioni partneri mu na sva usta svaki dan pricaju kako ce da se uhvate u kostac sa svim i svacim ali ocigledno to su samo prazne price.

Kruna

pre 14 godina

A jos da se pojavio sa kucetom u rukama, tuznim pogledom skrhanog porodicnog coveka i da nikada nije bio osudjivan, ne bi dobio ni tih 6 meseci uslovno!!! Sudija, SRAMOTA!!!!

David

pre 14 godina

"Pamet u glav i da se ne ponovi" ajd sikter sad nevaljali! Eto tako se nasi sudovi odnose prema ozbiljnim pretnjama na zivot drugih. Ja mislim da je prevashodno problem u obrazovanju sudskih kadrova i pravnih kadrova. Pravni fakultet ima jednu od najnizih uslova za prijem novih studenata a neko moze da postane advokat ili sudija posle nekoliko godina studiranja pod ljudima kao sto su Kosta Cavoski itd. Nase sudstvo ce se dovesti u red kad se stanardi u pravnom obrazovanju dovedu na najvisi moguci nivo, kada bude bilo prestizno studirati na pravnom fakultetu a ne javna tajna da tamo primaju one koje nisu primili nigde drugde.

Porodica je stub društva

pre 14 godina

Lepo je znati da je u Srbiji prvi preduslov za uspešno (čitaj: nesankcionisano) bavljenje verbalnim i inim nasiljem - biti "porodičan čovek". Dakle, dečaci, ako vam se preti, siluje, prebija ili ubija - prvo pred oltar, zasnujte porodicu, napravite decu, pa na posao. Em nećete u zatvor ako budete nevaljali van kuće, em ćete sigurno imati beneficije i ako prebijete ženu koja vam je izrodila decu, jer ste, ipak, porodičan čovek. Pored toga, porodično se može i šetati, a šetnja (porodična) je izuzetno blagotvorna za zdravlje. Naročito kada kao porodični čovek porodično išetate iz suda.

zbogom Srbijo

pre 14 godina

Da mi je neko nekada rekao da ću podržavati Dačića, ne bih pomislila ni u ludilu. Sada mi ga je žao. Dačiću, ne možeš ti toliko da pohapsiš koliko "dične" sudije mogu da oslobode. Jedino rešenje, hapsi sudije!

Misha

pre 14 godina

Jako sam zadovoljan sto se Sinisa Vucinic ipak ponizio pred onima kojima je ranije pretio, i takodje sam zadovoljan sto je Milos Vasic prema njemu zauzeo stav kao prema coveku, pa mu je oprostio. Dobro je kada ljudi pocnu da razgovaraju sa onim ljudskim u drugom coveku. A primitivno je kada ostaju na nivou sukoba i prebacivanja koje nema nikada kraja. Ovakvo resenje spora je na visem civilizacijskom nivou u odnosu na nas Balkan, pa je zato razumljivo sto obe strane sada negoduju, jedni sto Vucinic nije nastavio sa pretnjama, a ovi drugi sto mu Milos Vasic nije odgovorio istim duhom.

METLA!

pre 14 godina

Sve oko ovog procesa je bilo toliko javno da javnije nije moglo biti - bolid im je javno i nedvodmisleno pretio smrću...!

I sad sudija ima pravo da izvrće činjenice samo zato što ima batinu u ruci?! I onda će neko da kaže: poštujte odluke suda! Naravno, ali Suda, a ne "suda"!

Ko će da sudi ovom "sudiji"?!

A Vučinić nek pazi da ih "slučajno" ne ubije u sledeće dve godine, inače bi mogao u zatvor na 6 meseci - mada može i da izađe ranije pošto je porodičan čovek, a može i da im se izvini nakon što ih ubije, a može i da kaže da ih nije ubio, pa možda neće ni ići u zatvor! Kako god, Vučinić je na potezu, Pravosuđe je učinilo za njega i njemu slične i više nego što je moglo, a mi ostali u zaklon - možda se zateknemo slučajno, ni krivi ni dužni, na licu mesta - pa da ne bi morao čovek sad i nama da se izvinjava što nas je tol'ke pobio, znate kako je, porodičan čovek, obaveze oko ekstremizma, pa odrađivanje poslova ovima iz BIA-e (e to mu je nagore, samo kad to ne bi morao),...

Blazenka

pre 14 godina

Zar ste ocekivali neku vecu kaznu?
Nijedan zlocin nije kaznjen, ni aktuelni huligani koji divljaju po ulicama nece biti adekvatno kaznjeni, na kraju krajeva "sve su to nasa deca (ljudi)"...

Toma

pre 14 godina

Toliko pretnji je poslednjih godina izneseno. Kada bi se sve kaznjavalo zatvori bi nam bili prebukirani u narednih 100 godina. Samo opusteno ...

Ана

pre 14 godina

Судија зна да је Вучинић пас који само лаје, па није хтео да убацује у затвор унд остало... Што наравно не значи да ми сви деценијама морамо да слушамо тoг ликa како лаје и малтретира све око себе...
Докић је прошао горе само зато што је странкиња у питању, па се ми правимо увек пред њима...
А господин Кораћ не треба толико да драми, јер су јавне личности срећни људи. Он за најмању реч, нокат, било шта, може да тужи, да се појави у медијима, да се то решава, да се сви ангажују, да цела земља зна за то.... а ми који нисмо јавне личности? Нас 99 процената? Шта се нама све дешава, па нас полиција ни не погледа на улици... Можемо да се сликамо за много горе ствари...

iii

pre 14 godina

Manje vise ovo, ono sto je zaista skandalozno je da Vučinić nikad jos nije pravosnažno osuđen do sad, a svi se secamo sta je sve radio, pocev recimo od onog cirkusa tokom Milosevicevog hapsenja, pa nadalje.

Djape

pre 14 godina

Samo tolishno?
Necemo se mi ovako huligana u Srbiji nikada reshiti!
To mora da bude mnogo mnogo strozije da bi se usijane glavudze opametile!

NNN

pre 14 godina

"Vučinić će biti poslat u zatvor samo ako u periodu od dve godine bude počinio neko krivično delo." - posle 2 godine može slobodno da čini krivična dela :P
+
član JUL (L kao levica) i istovremeno četnički vojvoda - svašta!

GAGA

pre 14 godina

Biće tu i drugo poluvreme...
Borka Vučić, otporaši iz Požarevca, advokat odbrane u slučaju Arkan...ovaj lik od "vojvode" je verovatno radio na svoju ruku, istrčao se ali definitivno ima zaledjinu i mnogo toga zna što bi i te kako rasvetlilo mnogo toga...

Misha

pre 14 godina

Jako sam zadovoljan sto se Sinisa Vucinic ipak ponizio pred onima kojima je ranije pretio, i takodje sam zadovoljan sto je Milos Vasic prema njemu zauzeo stav kao prema coveku, pa mu je oprostio. Dobro je kada ljudi pocnu da razgovaraju sa onim ljudskim u drugom coveku. A primitivno je kada ostaju na nivou sukoba i prebacivanja koje nema nikada kraja. Ovakvo resenje spora je na visem civilizacijskom nivou u odnosu na nas Balkan, pa je zato razumljivo sto obe strane sada negoduju, jedni sto Vucinic nije nastavio sa pretnjama, a ovi drugi sto mu Milos Vasic nije odgovorio istim duhom.

Toma

pre 14 godina

Toliko pretnji je poslednjih godina izneseno. Kada bi se sve kaznjavalo zatvori bi nam bili prebukirani u narednih 100 godina. Samo opusteno ...

zoran

pre 14 godina

Njemu bih ja sudio. Za 20 godina koje su pojeli pacovi i to najlepših, za stotine hiljada unesrećenih ovde, za stotine hiljada mladih koji su pobegli odavde, za srozavanje ovog naroda na nivo stoke, za politički i ekonomski haos u kome smo trenutno i za još hiljdu zločina u kojima je i on saučesnik. Samo što nije on jedini, nažalost. Neki sede trenutno i u Vladi, opet na žalost...

Evropska Srbija

pre 14 godina

Osudite tog laznog cetnickog vojvodu sa sve komunistickim mantilom koji ne skida sa sebe vise od decenije.
I taj je nacuo sigurno ko stoji iza ubistva premijera Djindjica , mislim o politickoj podrsci za ubistvo.
Takvi kao ovaj propevaju najbrze.

Inteletkualac

pre 14 godina

Porodican covek.
I Bagzi je bio porodican covek koji je mukom zaradjivao prevozeci sljunak po autoputu pa gle slucajno naleteo ne pokojnog premijera Djindjica.
Ovo se dalo ocekivati , SLUZBA preko svojih sudija stiti svoje huskace glasnogovornike.
Idemo dalje , samo polako odgovarace svi oni .
Vreme im je najgori saveznik, a vreme istine i pravde dolazi.
PRAVDA ZA ZORANA DJINDJICA.

Velja

pre 14 godina

Optužbu treba tretirati kao terorističku pretnju, ne znam koja se druga kvalifikacija može ovde primeniti. Kako je drug vojvoda strani državljanin, po završetku kazne,koja sleduje, treba ga proterati iz države Srbije.Tako se radi u pravnim državama.

Nenad

pre 14 godina

"Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom."

...Gospode...ima li iko normalan medju tim sudijama?

Ана

pre 14 godina

Судија зна да је Вучинић пас који само лаје, па није хтео да убацује у затвор унд остало... Што наравно не значи да ми сви деценијама морамо да слушамо тoг ликa како лаје и малтретира све око себе...
Докић је прошао горе само зато што је странкиња у питању, па се ми правимо увек пред њима...
А господин Кораћ не треба толико да драми, јер су јавне личности срећни људи. Он за најмању реч, нокат, било шта, може да тужи, да се појави у медијима, да се то решава, да се сви ангажују, да цела земља зна за то.... а ми који нисмо јавне личности? Нас 99 процената? Шта се нама све дешава, па нас полиција ни не погледа на улици... Можемо да се сликамо за много горе ствари...

Jovan

pre 14 godina

I u ovom slucaju se dokazuje pravilo da udbasi i saradnici NE idu u zatvor. Oni su bili i na zalost i dalje ce biti iznad zakona. Jos vise vredja zdrav razum to sto se predstavljaju kao pripadnici cetnickog pokreta. I to su majstori iz db-a smislili jos pre 60god ,angazujuci takve likove, kako bi naneli sto vecu stetu tom pokretu.

Nesha

pre 14 godina

Kada se hapsio Milosevic on je oruzjem sprecavao zvanicne organe da obave svoj zadatak, zar se to nije moglo uzeti kao otezavajuca okolnost - nije njemu ovo prvi put pa da bude osudjen na uslovno.
Lepo sam ja rekao pre neki dan na ovim komentarima da nam policija uopste nije losa ali da nam je sudstvo katastrofalno.

matori

pre 14 godina

Gospodine Sudijo, Aleksandre Stepanoviću, sudeći po onome što ste rekli, po onome kako ste presudili, procenjujem da su vaši stručni, a posebno moralni i etički kvaliteti, daleko ispod nivoa koji se očekuje na poziciji koju zauzimate.
Pošto ja uredno plaćam sve poreze (i ostale namete) koje ova "država" ume da smisli, te sam po tom osnovu i VAŠ poslodavac, zaključujem da NE ispunjavate uslove za funkciju koju vršite.
Usled napred navedenog, smatram da spadate među onih 14000 lica, koja rade u državnim organima (pored inih i u pravosuđu), koja neminovno ostaju bez posla od 01.01.2010.godine.
Kako je razlog za OTKAZ, vaš površan odnos prema poslu (itd.itd. već napred rečeno), ne možete imati tretman tehnološkog viška, te vam NE pripada ni otpremnina niti bilo koja druga pogodnost u vezi sa prestankom radnog odnosa.
Javite se Nacionalnoj Službi za (NE)Zapošljavanje, radi uvođenja u evidenciju.
Rok za bilo kakvu žalbu, već vam je istekao.

Aleksandar

pre 14 godina

Pamet u glavu i da se vise to ne ponovi? Ja iskreno ne mogu da verujem. Jesam pravnik, ali ovo sto radi nase pravosudje je kranji cinizam i sramota. Gosppdine sudija, da li u vama ima i trunka sudijske casti i ljudskog dostojanstva?
ovo je zaista izvrdgavanje ruglu celog narodna, a mi se pitamo posle odkale ubice, huligani i ostali divlji.
Evo nam odgovora.

Bravo!!!

simche

pre 14 godina

To Srbijo!
"A sada pamet u glavu, i da se to vise ne ponovi!!!" Savrseno! Jel ce tako svima da se sudi - narkodilerima, ubicama, silovateljima... "Ajde sada, pa da ti se vise ne ponovi".
Ne mogu da verujem!
Da li ce i ubicama nesrecnog Francuza da kazu "ajde sada, al da vam se vise ne ponovi"?!?!

Nemanja

pre 14 godina

Da citiram svoj prvi komentar na ovu vest: "Ako se i ovaj izvuče, onda ste ga stvarno preterali."

Sad znam gde ne ide moj glas na sledećim izborima.

Anoniman021

pre 14 godina

Kad ovakvi likovi kao ovaj Vucinic budu dobijali po 5 godina MINIMUM za pretnje smrcu onda mozemo govoriti o PRAVNOJ SRBIJI a dotle...
SRAMNI SUDIJO ZAR NEMAS MORALA?

David

pre 14 godina

"Pamet u glav i da se ne ponovi" ajd sikter sad nevaljali! Eto tako se nasi sudovi odnose prema ozbiljnim pretnjama na zivot drugih. Ja mislim da je prevashodno problem u obrazovanju sudskih kadrova i pravnih kadrova. Pravni fakultet ima jednu od najnizih uslova za prijem novih studenata a neko moze da postane advokat ili sudija posle nekoliko godina studiranja pod ljudima kao sto su Kosta Cavoski itd. Nase sudstvo ce se dovesti u red kad se stanardi u pravnom obrazovanju dovedu na najvisi moguci nivo, kada bude bilo prestizno studirati na pravnom fakultetu a ne javna tajna da tamo primaju one koje nisu primili nigde drugde.

smoreni

pre 14 godina

Bar su obojica iskreni u tome sta su, gde su i sta su im namere. Jasno stavljaju to do znanja. Sad je na Srbiji da li ce dobrovoljno da pristane na teror ili ce nesto da se uradi. Ja licno glasacu za prvog koji hoce da se jurisdikcija UNMIKa i EULEXa prosiri na celu Srbiju i da imamo strane sudije i administraciju dok ne postanemo sposobni sami da vodimo drzavu. Ja ne zelim da i moja deca prezivljavaju teror ako sam morao i ja. Ova smejurija od presude za pretnje smrcu je direktno guranje prsta u oko celom narodu i nedvosmislen poziv na jos veci teror nad gradjanima.

milan

pre 14 godina

Za ovakve sudije treba uvesti pravilo da moraju javosti da obrazlazu svoje presude: diler droge - uslov, ozbiljne pretnje osoba koje su vec osudjivane opet uslovna kazna, Uros Misic - jos uvek nista, Miladin Kovacevic - slobodan ko' ptica, radi kao pripravnik kod advokata Borovica! Dosta bre vise, kakve su to sudije, kakvi su to ljudi, gde je tu etika!!! Poruka svima njima - sudjenje ubicama Brisa Tatona cemo pazljivo pratiti!!! Samo vas gledamo.......

sasa jokic

pre 14 godina

Jako je zlocinacko udruzenje, jako je!!! Svaki dan nam posalju po neki signal da su tu. Da li je to paljenje ambasada, prebijen ili ubijen stranac, Cecin koncet ispred Skupstine, pretnje smrcu, skidanje spomen ploce Curuviji, dansnja presuda Sinisi Vucinicu......

Aster Blistok

pre 14 godina

Sramota! I to je sudstvo od kojeg treba ocekivati da (uhapse prvo, zatim) osude huligane koji su na smrt isprebijali B.Tatona?
Znate sto? Umesto da one ljude koji su opasni za drustvo stave iza resetaka oni ih samo ohrabruju ovakvim nazovi osudama.
Uslovna osuda? Da, to je u svetu poznato srpsko sudstvo.

poslednja kap

pre 14 godina

Ma nema vise u ovoj zemlji meni zivota.. ovo je previse, veliki umovi analiticari, politicari razbijaju glavu zasto mladi divljaju, zasto su neredi na ulicama uobicajena i realna situacija?!? pa zbog sudova!! dokle bre vise, nema sl zemlje ovoj srbiji nigde na planeti, a i na drugim.. ako tamo ima zivota, stidite se pravnici.. korumpirani

Miloš

pre 14 godina

Porodičnim čovekom bih nazvao nekoga ko život provodi pored žene i dece. Vučinić je sve samo ne porodičan čovek. Porodičan čovek koji pištoljem brani Miloševića!!! I preti ubistvom.

Glavno da je država ZAPOČELA borbu protiv nasilja.

separatista

pre 14 godina

Sramno i bestidno! Osoba koja drugima javno preti smrću proće sa uslovnom kaznom! Pa gde to ima na kugli zemljskoj? A Goran Knežević, bez ikakve namere da ga amnestiram ili okrivim za bilo šta, leži u pritvoru za privredni kriminal već nekih 6-7 meseci. Ovde ispada da je teže krivično delo potencijalni privredni prestup (Kneževiću nije ni počelo suđenje pa samim tim nije ni osuđen) nego nekom pretiti smrću. Dno dna!!!!!!!!

Problem

pre 14 godina

Valjda ce neko nekada u ovoj zemlji poceti da preispituje ovakve odluke sudija kao sto je ova, ili kao sto je podjednako skandalozna presuda za gazenje deteta u pijanom stanju.... Bitno je da predsednik i koalicioni partneri mu na sva usta svaki dan pricaju kako ce da se uhvate u kostac sa svim i svacim ali ocigledno to su samo prazne price.

samo jednom se ljubi

pre 14 godina

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom.

ahhahahah

SAMO JEDNOM!

iii

pre 14 godina

Manje vise ovo, ono sto je zaista skandalozno je da Vučinić nikad jos nije pravosnažno osuđen do sad, a svi se secamo sta je sve radio, pocev recimo od onog cirkusa tokom Milosevicevog hapsenja, pa nadalje.

Danko

pre 14 godina

Kakva banana drzava, kako je to Damir dokic za vise manje istu stvar osudjen na dve godine NEuslovnog zatvora iako je i on verovatno porodican covek i jos bolje od Sinise nikada nije osudjivan. Pa ovom drzavom i dalje drmaju aparatciki ponikli jos u Brozovo vreme, stasali u Slobino, da bi drmali u vreme zutih. A taj Sinisa Vucinic je takodje neki OZNA-ski relikt koji takodje imaju veoma veliki uticaj u Srbiji (iako su njegovi max dometi bez OZNE i DBa bili da fizikalise kod Starog Merkatora-za bolje i nije)

Sonja

pre 14 godina

"Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom".

Samo jednom??? A koliko puta "neki" mogu da budu osudjivani pa da nemaju takvu olaksavajucu okolnost?!?!?!
Nemam reci!!!

Nele

pre 14 godina

Gospodine sudija, uslovno, svaka cast. Iskreno zelim da i vama neki prostak poput Vucinica preti pa cu vas onda pitati kako cete se osecati i koliko cete ga osuditi. Da vas je sramota sve vas koji uzivate od para poreskih obveznika a ne radite svoj posao kako treba. Procice sest meseci ko dlanom o dlan a ovaj ce nastaviti da se ponasa po svome.

krle

pre 14 godina

Ako su Damiru Dokiću dali 12 meseci zatvora za identično delo, mogli su i ovome bar 6 meseci. Ali dobro, to je naše pravosuđe. Ja sam tamo godinama radio i video sam svašta-počev od toga da silovatelj dobija uslovnu osudu a razbojnik za 4 teška razbojništva svega 2 godine zatvora a kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica što je on, siroma', narkoman.

JOJO

pre 14 godina

Znam čoveka koje je odrobijao 6 meseci zatvora samo zato što je "za načelnika SUP-a rekao da je KONJ" iako se na Sudjenju izvinio ... možda je greška što se izvinio KONJU a ne načelniku.

23 dana je robijao sa najtežim kriminalcima a zatim, kad je dokazao namerne greške (u evidenciji o osudjivanju bilo je upiosano da je već imao kaznu zatvora od 7 meseci iako je te optužbe bio oslobodjen) premešten je u slobodnjake.
Pravosudje da pukneš od pravde. to je bilo 2004. godine - to je nama naša borba dala.

Milan, KŠ

pre 14 godina

Možda se, poput Davidovića, bude i žalio na postupak ako su dokazi i presuda bili iskucani latinicom, a posle mu možda i umanje kaznu... Besramno za sudiju i pravosudje Srbije, nema šta!

Kruna

pre 14 godina

A jos da se pojavio sa kucetom u rukama, tuznim pogledom skrhanog porodicnog coveka i da nikada nije bio osudjivan, ne bi dobio ni tih 6 meseci uslovno!!! Sudija, SRAMOTA!!!!

vladimir

pre 14 godina

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo JEDNOM!!! PA KOLIKO PUTA TREBA DA GA OSUDE PA DA OSTANE U ZATVORU!!!!
SRAMOTA!!!

maki

pre 14 godina

neverovatno samo u srbiji moze nekom da se preti smrcu a da se ne odgovara za to krivicno delo, sramota me sto zivim u srbiji, ovo je prevrsilo svaku meru ja nemogu gospodo sa B92 i dragi forumasi da poverujem u ovo, DOKLE CE VISE DA NAM VREDJAJU INTELEGENCIJU? ja vise ne idem na izbore a glasao sam budala za DS, nikad vise za mene su mrtvi svi koji sada sede u vladi ne postoje vise za mene ja za ovo nisam glasao i vise nikad nece dobiti moj glas i moje familije.

marko, nis

pre 14 godina

Taman su najavili taj novi početak - potpuno drugačiju praksu u borbi sa nasilnicima i - uslovna za pretnje smrću! A Vučinić sav pokunjen, sudio ga izgrdio, rekao mu da nije lepo to što je radio i da to ne radi ubuduće. Kakav lep način da se okonča svaka nada da će se nešto promeniti...

Тигрица

pre 14 godina

''što je ranije osuđivan samo jednom'' - Хм, то што је осуђиван би требало да буде отежавајућа околност, зар не? Биће да је пресуда откуцана латиницом - па се не рачуна...

Raul

pre 14 godina

Sramota!Kakvi mi sudstvo imamo pa to je katastrofa. On javno izjavljuje da ce ubiti ljude + unapred salje telegram saucesca i sudija ga osudi uslovno, jos mu na kraju kaze "Pamet u glavu".
Ko sto neko rece, dzabe policija hapsi kada ovi ne osudjuju.
Crni mi u ovakvoj Srbiji!

Meri

pre 14 godina

Porodicni covek i "samo" jednom osudjivan. Neverovatno.
Pretpostavljam da ce sutra nekog ubicu osuditi na uslovnu kaznu jer je osudjivan "samo jednom" na oruzanu pljacku.

jolly

pre 14 godina

Kako ono kaze sudija: 'A sad pamet u glavu i da se ovo vise ne ponovi.'??? Pa tako se kaze deci kada ih uhvate da kradu u supermarketu. Kakva bruka!!! To da se desilo u UK, gde zivim, ne bi taj izasao bar jedno 5 godina, i to BAS ZATO sto je porodican covek jer bi trebalo da zna da su i oni kojima preti takodje porodicni ljudi ciju decu njegove pretnje 10x vise pogadjaju i plase. Sada je definitivno jasno da je glavni razlog za ovakvo bezbednosno stanje u drustvu u stvari SUDSTVO koje daje prostora najopasnijim elementima u drustvu da nekaznjeno rade sve sto su zamislili.

Brana

pre 14 godina

"..je sud cenio što je Vučinić ... ranije osuđivan samo jednom."

?!?

Pa koliko puta treba da bude osudjivan pa da to bude otezavajuca okolnost?

Milenko

pre 14 godina

Ja ovakvu presudu jedino mogu da protumacim kao:
IF YOU WANT TO SHOOT, SHOOT, DON'T TALK.
Divlji zapad, pardon, istok, sta da ti kazem.

Kokorayko

pre 14 godina

Imam jedan dobar vic. Bila jedna država Srbija i bio jedan sud i jedan što ga tužila država.Ne znam dalje kako ide al' znam da je pobedila BIA.

bezimena

pre 14 godina

Ovom zaista skandaloznom presudom, demagoška priča kako Srbija neće tolerisati nasilje, POTONULA JE!

Pravosudje je konstanta koja sapliće i samu pomisao da pravo može zavladati u ovoj državi!

purenjak

pre 14 godina

S:Sledeci!!!glasno) V:khhkhh dobar dan(sramezljivo)
S:Vucinicu!! Opet ti a? Pa stvarno si bezobrazan. Majke mi.(iznenadjeno i pomalo razocarano)
V:Ja sam...(tiho)
S:Pa sta je sad??(krajnje ljudski)
V:Pa nista posebno..za mene(sramezljivo ali pomalo k..cevito)
S: EEE moj Vucinicu..Sad cu da ti lupim znas kakvu kaznu??(opasno ii prilicno glasno)Jel znas?
V: oslobodicete me??( veselo i julovski coolovski nasmejano)
S: Sta?(vaspitno)sram te bilo!! Kaznjavam te uslovnom kaznom!!!(predsednicki ozbiljno)jel ti jasno? Oslobodio bi te ja ali ne mogu jer si porodican covek!
NAPOLJE!!
V:Hvala sudija(snishodljivo julovski)Prihvatam kaznu.
S:Ako ako.... (skroz tiho)do kad vise..Gde li zaboravih moral..uvek ga negde zaturim??
Tiho i necujno S izadje iz sudnice i utece...

zbogom Srbijo

pre 14 godina

Da mi je neko nekada rekao da ću podržavati Dačića, ne bih pomislila ni u ludilu. Sada mi ga je žao. Dačiću, ne možeš ti toliko da pohapsiš koliko "dične" sudije mogu da oslobode. Jedino rešenje, hapsi sudije!

Nikita

pre 14 godina

Osuđivan "samo" jednom, Koliko treba neko da bude osuđivan da ne bi bilo "samo", "porodičan čovek"..... jer to znači da neoženjeni i oni bez dece su otežavajuća okolnost. Ako se neko leči od steriliteta, hoće li se i to uzeti kao olakšavajuća okolnost. Sada stvarno nisam bio prisutan i da li je sve ove bisere izrekao sudija...

Umetnica

pre 14 godina

A jel' mu taj sudija i razbarušio kosu i dodao "Mangupe jedan!" dok mu je davao taj očinski savet? Mislim, kao da je igrajući mali fudbal nekome prevrnuo saksiju sa muškatlama...

Aleksandar G.

pre 14 godina

E, to je ta cuvena "borba protiv nasilja" od koje, sad je jasno, nece biti nista. Dok je nama ovakvih presuda, nasilnici i klerofasisti ne treba da brinu za svoju svetlu buducnost. Srbija je sigurna kuca za njih.

Darko Krišan

pre 14 godina

Ja sam oduvek smatrao da se činjenica da je neko već osuđivan uzima kao otežavajuća okolnost, ali očigledno u našem sudstvu to smatraju olakšavajućom okolnošću. Takođe se sećam nedavne presude vrhovnog suda da se osuđenom, koji je inače u bekstvu, smanji kazna pošto do sada nije osuđivan, mada je logično da čim je u bekstvu nema olakšavajućih okolnosti. Sa ovakvim sudijama nije ni čudo što nam je društvo ovakvo.

dosledan

pre 14 godina

Jos jednom je na delu potvrdjeno kako rade nasi sudovi, po principu naloga i pritiska a nikako po slovu zakona. Kako inace objasniti dve razlicite presude u dva takoreci identicna slucaja ( Vucinic - Dokic ). U prvom se izgleda radilo o coveku iza kojeg i stoje oni koji izmedju ostalog kontrolisu i sudove a u drugom slucaju o cistom pritisku sa strane odnosno strane drzave. Medjutim za mene je mozda i najstrasnije obrazlozenje presude '' Porodican covek,koji je osudjivan samo jednom '' a drskost da se tako nesto izgovori je dokaz koliko je nas narod zapravo u stanju duboke vrednosne anestezije iz koje ga svakako nece probuditi ''medikamenti'' tipa: RTV Pink, Grand Show, Farma, Veliki Brat i jos stosta sto ni sami nismo svesni...

Porodica je stub društva

pre 14 godina

Lepo je znati da je u Srbiji prvi preduslov za uspešno (čitaj: nesankcionisano) bavljenje verbalnim i inim nasiljem - biti "porodičan čovek". Dakle, dečaci, ako vam se preti, siluje, prebija ili ubija - prvo pred oltar, zasnujte porodicu, napravite decu, pa na posao. Em nećete u zatvor ako budete nevaljali van kuće, em ćete sigurno imati beneficije i ako prebijete ženu koja vam je izrodila decu, jer ste, ipak, porodičan čovek. Pored toga, porodično se može i šetati, a šetnja (porodična) je izuzetno blagotvorna za zdravlje. Naročito kada kao porodični čovek porodično išetate iz suda.

šošana

pre 14 godina

Ne bi se začudila da Vučinić Siniša, sin naše gore, zatraži odštetu za pretrpljenu duševnu bol. Celo sudstvo duševna bol(nica)!

Oskar P. Lo

pre 14 godina

A kad mu istekne uslov onda će ih ubiti obojicu. Ova presuda je jasna poruka siledžijama u Srbiji, koji postaju sve gori bukvalno iz dana u dan, kakva je kaznena politika njihove zemlje prema onima koji nasrću na lični integriitet drugih. Posle "pobede" siledžija nad državom Srbijom u slučaju gej parada, svaka ovakva presuda ohrabruje i uverava mlade nasilnike da su u pravu i da nasiljem mogu postići ono što žele, a to je ustvari najopasnije

METLA!

pre 14 godina

Sve oko ovog procesa je bilo toliko javno da javnije nije moglo biti - bolid im je javno i nedvodmisleno pretio smrću...!

I sad sudija ima pravo da izvrće činjenice samo zato što ima batinu u ruci?! I onda će neko da kaže: poštujte odluke suda! Naravno, ali Suda, a ne "suda"!

Ko će da sudi ovom "sudiji"?!

A Vučinić nek pazi da ih "slučajno" ne ubije u sledeće dve godine, inače bi mogao u zatvor na 6 meseci - mada može i da izađe ranije pošto je porodičan čovek, a može i da im se izvini nakon što ih ubije, a može i da kaže da ih nije ubio, pa možda neće ni ići u zatvor! Kako god, Vučinić je na potezu, Pravosuđe je učinilo za njega i njemu slične i više nego što je moglo, a mi ostali u zaklon - možda se zateknemo slučajno, ni krivi ni dužni, na licu mesta - pa da ne bi morao čovek sad i nama da se izvinjava što nas je tol'ke pobio, znate kako je, porodičan čovek, obaveze oko ekstremizma, pa odrađivanje poslova ovima iz BIA-e (e to mu je nagore, samo kad to ne bi morao),...

Srbin

pre 14 godina

I šta kažete, sudija mu baš strogo pripretio: "No, no. Samo još jednom to da uradiš..." Štiti služba svoje kadrove, preko svojih drugih kadrova u sudovima.

Mladen

pre 14 godina

Nikada mi necemo postati normalna zemlja. Pa jel treba da neko izgubi zivot, da bi pocelo da se sudi kako treba? Za pedofile 3 godine (olaksavajuca okolnost sto ima dete kod kuce!!!), za coveka koji mrtav pijan zgazi dete, 3 godine (olaksavajuca okolnost sto je bio neuracunjiv tj. pijan!!!), za pretnje smrcu uslovna kazna. Najbolje da su ga poslali u cosak da se stidi 5 minuta, i da tri puta mora da prepise pricu iz citanke, i sve mu je oprosteno. Strasno!

Djape

pre 14 godina

Samo tolishno?
Necemo se mi ovako huligana u Srbiji nikada reshiti!
To mora da bude mnogo mnogo strozije da bi se usijane glavudze opametile!

Blazenka

pre 14 godina

Zar ste ocekivali neku vecu kaznu?
Nijedan zlocin nije kaznjen, ni aktuelni huligani koji divljaju po ulicama nece biti adekvatno kaznjeni, na kraju krajeva "sve su to nasa deca (ljudi)"...

AlexP

pre 14 godina

Najsmesnije od svega je sto je ovaj lik u isto vreme i cetnik i komunista :))) Pa da li on zna sta se desavalo u 2 svetskom ratu na teritoriji Srbije? Ili se u medjuvremenu desilo istorijsko pomirenje koje sam propustio!? A sto se tice naseg sudstva ni Monty Python im nije ravan. Cudi me samo sto nas narod sve ovo trpi...cudna smo mi sorta

NNN

pre 14 godina

"Vučinić će biti poslat u zatvor samo ako u periodu od dve godine bude počinio neko krivično delo." - posle 2 godine može slobodno da čini krivična dela :P
+
član JUL (L kao levica) i istovremeno četnički vojvoda - svašta!

GAGA

pre 14 godina

Biće tu i drugo poluvreme...
Borka Vučić, otporaši iz Požarevca, advokat odbrane u slučaju Arkan...ovaj lik od "vojvode" je verovatno radio na svoju ruku, istrčao se ali definitivno ima zaledjinu i mnogo toga zna što bi i te kako rasvetlilo mnogo toga...