Petak, 02.10.2009.

15:10

"1389" traži zaštitu od Rusije

Predstavnici pokreta “1389”, čiju je zabranu tražilo republičko Tužilaštvo, traže zaštitu od Ambasade Rusije. U Ambasadi ne žele da komentarišu te zahteve.

Izvor: B92

"1389" traži zaštitu od Rusije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

titov pionir

pre 14 godina

Ne budimo naivni, iz te ambasade se ustvari vlada srbskom gubernijom zadnjih 20 godina, povezite malo stvari..odakle se vuku konci,...NIS kao poklon za "usluge"...niste vi zreli da budete slobodni. Kakav Srbski identitet? KGB placenici koji rade za interes strane drzave a protiv svog naroda.doci ce i vase....Bog vas posmatra

bezimena

pre 14 godina

"Krunić je rekao da su od ambasadora Konuzina zatražili da reaguje protiv, kako je naveo, provokacija i iskušenja, koji ugrožavaju rusko-srpske odnose".

Ne bih rekla da treba mnogo da nagadjamo zašto se dotični obratio ruskoj ambasadi i zato se ne bih, da sam na mestu Predsednika, previše hvalila nekim "stubovima"! Istorijsko iskustvo nas upućuje isključivo na zapad, ako sebi želimo bilo kakav boljitak!

VladaP

pre 14 godina

Znam da jeste tragicno ali ja ne mogu da prestanem da se smejem. Ne razumem?! Ruska ambasada da spreci zabranu neke organizacije U SRBIJI !?

Mihail Gorbacov

pre 14 godina

Sta je cudno sto su otisli u rusku ambasadu i uz to i primljeni od ruskih zvanicnika, kada se zna da ih najverovatnije Rusi i finansiraju. Nisu oni strani placenici, mislim "1389", oni su patriote.

pinokio

pre 14 godina

Panciri, pištolji i majice sa likom... pazi ti ovo, ne Bin Ladena, nego Vladimira Putina. Ovakvi fanovi su sramota čak i za Putina.

KaubojDzimi

pre 14 godina

Da li oni znaju da su rusi 1948 parkirali tenkove oko Jugoslavije jer je Tito odbio da bude njihova marioneta?Da li oni znaju da su rusi hteli da nas sravne?! Da budemo pod njihovim patronatom? Sva sreca pa Draza nije preziveo rat i nije pobedio...

putnici u proslost

pre 14 godina

Vecna srpska kratkovidost. Doci ce ubrzo vreme da ce Rusija na elegantan nacin morati "resiti" srpski problem Kosovo, i potvrditi ono sto su velesile vec stvorile: nezavisno Kosovo. Plemicki i vlastelinski morace iz milosrdja odgurnuti sve one koji su joj se uhvatili za skute, i ljube ih. Ali za Kosovo se Rusiji ni ne zuri. Doci ce vreme trgovanja. Kosovo ce Rusija od Amerike naplatiti. Cista trgovina, zar ne? Vremena Rusija ima puno, samo nas sve to kosta a Rusiju nista. 1389 je padom nicice, na kolena, ponizio sebe i svoje ideale, za koje smo mislili da sezu sve do 9831 godine.

Gradjanin

pre 14 godina

Pa neka idu ti takozvani 1389 u Rusiju. Oni jos uvek boluju od "patriJotizma" i gluposti!!!

I neka im neko kaze da se Rusi ne pitaju nista u Srbiji odavno,i da se nikad vise nece ni pitati ako Bog da!

gogi

pre 14 godina

Mislim da Rusija treba da bude dosledna i da im ponudi azil. Ako je dala azil Miri i Marku moze i ovim patrijotama takodje. Mi se necemo buniti. Mi se nikad ne bunimo protiv prijatljske Rusije. Nikad.

Snagator

pre 14 godina

'Razlog odlaska u rusku ambasadu je, prema rečima člana pokreta “1389”, Srđana Krunića, to što je policija pri pretresu stanova vođa "1389", pored pištolja i pancira, kako tvrde, zaplenila i majice sa Putinovim likom.'

E, da mi je 1389 pamet, pa da se odmorim k'o čovek...

Djuro P.

pre 14 godina

Nemam nista protiv ako Rusi hoce da prime 1389 i obraze i slicno, platicemo vam kartu u jednom pravcu, i tamo u Rusiji pokazujte njihovim siromasnim i ojadjenim gradjanima koliko ih volite. Nama je vase ljubavi vec preko glave dosta.

Andjela

pre 14 godina

Čudi me da ih Rusija nije podržala, sve ove godine, oni su u našoj zemlji pordžavali tzv „nacionaliste“ (Mira i Marko dobili čak politički azil!), stalno su podržavali Slobinu i Vojinu ratnu politiku. Kada je Sloba izgubio izbore 2000g, vršili su pritisak da on ostane predsednik (počasni!) i tsl. Bili su protiv Đinđića i Srbije u EU.

Moskva suzama ne veruje

pre 14 godina

Jos samo da ih primi i Medvedev kada dodje u posetu, i to pre nego sto odvoji 5 minuta za Tadica & Co. da im skrese oko menjanja naziva ulica, pa da pocnemo da pravimo sopstvenu verziju leteceg cirkusa Montija Pajtona.

izdajnici

pre 14 godina

Aha, za ovo ih jos dodatno zabraniti, jer se proklamuju da otovoreno rade u interesu druge zemlje cim od nje traze pomoc. Jedno je simpatisati a drugo je traziti da neko za tebe intervenise.

(Vlast)a

pre 14 godina

Toliko su nas iznakazili i uprljali svojim udvaranjem stranoj sili, da bi pre zahteva za zastitu trebali da traze pare da se grad prekreci od onog sto nas sa svake fasade gleda.
Neka se stide oni koji ih inspirisu i ti koji su prodali svoju drzavu za rusku veceru i Kosovo koje im prijatelji nece i ne mogu vratiti. A i kad bi bili zlatna ribica pa nam uvalili Kosovo, sta bismo sa jos jednom nevoljom?
To sto je medju njima mozda neko i ubica, svakako ne smeta njihovim stranim prijateljima po cijoj zemlji je dosta mrtvih stranih studenata druge vere, boje koze ili seksualnog opredeljenja.

Nego, šta kaže Car Lazar na to?!

pre 14 godina

Ha Ha, znači "1389" radi na pospešivanju Rusko-Srpskih odnosa time što zloupotrebljava lik Putina za svoj ekstremizam! :) Kakva "logika"!

1389. Rusija je bila carska i nije bilo Putina - koji se, doduše, ponaša kao da je Car Rusije, ali ipak to nije - tako da ne znam kojoj Rusiji se "1389" obraća. Kako su uopšte konstatovali da u vremenu u kome žive postoji takvo neko savremeno "čudo" kao što je AMBASADA?!! Verovatno ima među njima i vidovnjaka, da ne kažem vizionara!

Znači, sad nek se pripreme Ambasade Libije, Kube, i Venecuele, ali ne pre nego što "1389" napravi nekoliko stotina majica (odakle pare?) sa likovima Gadafija, Kastra, i Čaveza. Pa onda još koja "akcija" na otvorenom, radi "promocije" Srpsko-Libijsko-Kubansko-Venecuelanskog prijateljstva!

sumorni

pre 14 godina

Strani plaćenici. Peta kolona. Plaćeni su od jedne strane zemlje da rade na uništavanju Srbije.

Niko vas više neće zaštititi... Izdajnici Srbije i srpskog naroda! Prodali ste se za sitne pare, ali sada je sve jasno...

sasa jokic

pre 14 godina

Cuj, Rusi ne zele da se mesaju u unutrasnje stvari Srbije?! Gledam ovaj grafit ne zidu "Ne EU" i razmisljam koliko su neinteligentni. To je samo jos jedan od dokaza ko stoji iza prebijanja stranaca, pored pistolja, kamenja, i ostalih "rekvizita". Mada ponavljam treba pohapsiti mocne igrace koji stoje iza njih i Obraza. BIA sigurno zna ko su, i ako to obelodani (da li sama ili preko politicara) onda cemo znati da je drzava zaista resila da se obracuna sa tim "snagama", a ako ne onda da se spremimo za narodnjacku koaliciju, Guce, Farme, Grand.......

Rod

pre 14 godina

Ako na trenutak zaboravimo slatke reči i pogledamo šta Rusija zaista čini (pomoć Miloševićevoj familiji, ratnim zločincima, monopol u energetici, itd.), shvatićemo da je politika te države trenutno najveće zlo za Srbiju.

Marko

pre 14 godina

Ajmo sad, g.Konuzin, uzmite ih u zastitu ili mozda bolje da se ogradite, obzirom da su pored pancira i pistolja zaplenili jos i majice sa Putinovim likom...

Scully

pre 14 godina

Sto zastitu, cuj, pa da su bar trazili azil pa i nas i njih Boga da vidi, keve mi, da se organizujemo da skupimo kintu za "decicu" i da ih "otpremimo" kako dolikuje, eee kako bi odahnuli konacno.

P. Korčagin

pre 14 godina

A šta će njima majice sa Putinovim likom? Odakle im? Da li su regulisana autorska prava? Da su, kojim slučajem, štampali majice sa likom Sergeja Šojgua, koji je, očigledno, nadležan za ovaj region, to bih mogao da razumem. Ovako, Putin? Ima Putin preča posla, a nadam se i ambasador Konuzin. Najbolje bi bilo da je neko ko je posle 5. oktobra 2000. onako iznebuha, stao na Koštuničinu stranu, takođe imao preča posla pa da nije ni osnovao "Pokret 1389".

Mashinovodja

pre 14 godina

Ljigavo... Ili bolje rečeno - čudno i neobično.
Gubernator Konuzin nam je upravo izdao naređenje da se beogradskim ulicama hitno vrate imena sovjetskih boraca protiv fašizma, a sada neki koji neverovatno mnogo podsećaju na ono za šta su ti Rusi izginuli, traže nekakvu "zaštitu" od tog istog Konuzina. Pri čemu su svi koji ne duvaju u istu tikvu s njima automatski izdajnici "srBstva" i strani plaćenici!
Only in Serbia, baby, only in Serbia...

Pripadnik Manjine

pre 14 godina

o o o o andjelcici moji jadni...otisli da naricu pred rusima kako ovaj pogan narod ne zeli da bude ruska gubernija i kako niko nema razumevanja za njihova "pravoverna" prebijanja, pretnje i pozive na linc i puc...o kako mi je samo zao...

stop rusofiliji

pre 14 godina

Eto direktnih dokaza ciji su interesi da Srbija bude Ruska gubernija. Ovi Titu nisu ni do kolena a 21 vek je! I gvozdena zavesa je pala! Imamo apsolutno nesposobnu vlast!

Velibor, USA

pre 14 godina

Jao, jao, jao tipichne tipike i patetike, a od koga drugog ce oni traziti "zashtitu"....
Ozbiljno bih poruchio Rusima da se bar nimalo ne meshaju tj. da samo ignorishu "1389"-ovce, ako imalo ti Rusi pameti i takta imaju.

Amos

pre 14 godina

Ajde Konuzin, sto sad cutis?
Neki dan si se uporno oglasavao povodom tvojih zelja za imenovanje gradskih ulica, dakle neceg sto te se APSOLUTNO ne tice!
A sad kad su ti dosli u goste neki 'fini' momci, ucutao se?
Izjasni se.

Cvetko

pre 14 godina

"Oni su ambasadoru Aleksandru Konuzinu poklonili majicu sa likom premijera Rusije Vladimira Putina". Divan gest. Mislim stvarno se ova država i ovaj narod ostrvio na vas, a vi dobri, mirni, ni mrava da zgazite, spremni uvek da pomognete, a naročito ako su u pitanju Hrvat ili Musliman. Srce vam se cepa kad vidite kakav je odnos prema Romima, a kad čujete da su homoseksualcima uskraćena prava, vi štrajkujete gladju, mirnim demonstracijama skrećete pažnju na netolranciju. Jednom rečju duše od ljudi!

Peka

pre 14 godina

Podanički mentalitet. Rugali smo se Hrvatima godinama za ono "Danke Deutschland", a isti takvi ovde teže da budu podanici Vladimira Putina.

Evropska Srbija

pre 14 godina

Eto taman vas je primio atase za stampu Ruske ambasade.
Mozda izadjete sa spikerom drzavne televizije Rusije i ponovo da saopstite sve one gnusne stvari koje je saopstio taj spiker na drzavnoj televiziji o Zoranu Djindjicu.
Klupko pocinje da se odmotava vrlo ubrzano.
Kada panika zavlada i nalogodavci vasi se pogube i postanu ocajni .
A mi samo cekamo istinu koja muci sve gradjane Srbije u zadnjih 6 godina.

Mika Pančevac

pre 14 godina

E, ovo je baš bilo bljutavo i neukusno... i pomalo smešno. Znači, toliko su očajni da se okreću ambasadi Rusije za pomoć. Jeli neko iznenađen ovim postupkom? A tek kad čujemo ko ih finasira...

Intelektualac

pre 14 godina

Nece vas Gubernator u pokusaju tako primiti.
Prvo morate 1389 da se obratite bivsim sefovima Kostunicinog kabineta da vam zakazu sastanak.
Takvo je pravilo cisto da znate da ne gubite vreme.

Olika

pre 14 godina

E pa lepo cu da puknem! Opet od te cuvene "majcice" koja cuva, neguje "one tamo" da im ne spominjem imena (mozda ne sme) a o parama koje su "oni tamo" izneli i da ne govorimo.

Peka

pre 14 godina

Podanički mentalitet. Rugali smo se Hrvatima godinama za ono "Danke Deutschland", a isti takvi ovde teže da budu podanici Vladimira Putina.

stop rusofiliji

pre 14 godina

Eto direktnih dokaza ciji su interesi da Srbija bude Ruska gubernija. Ovi Titu nisu ni do kolena a 21 vek je! I gvozdena zavesa je pala! Imamo apsolutno nesposobnu vlast!

Intelektualac

pre 14 godina

Nece vas Gubernator u pokusaju tako primiti.
Prvo morate 1389 da se obratite bivsim sefovima Kostunicinog kabineta da vam zakazu sastanak.
Takvo je pravilo cisto da znate da ne gubite vreme.

Rod

pre 14 godina

Ako na trenutak zaboravimo slatke reči i pogledamo šta Rusija zaista čini (pomoć Miloševićevoj familiji, ratnim zločincima, monopol u energetici, itd.), shvatićemo da je politika te države trenutno najveće zlo za Srbiju.

Amos

pre 14 godina

Ajde Konuzin, sto sad cutis?
Neki dan si se uporno oglasavao povodom tvojih zelja za imenovanje gradskih ulica, dakle neceg sto te se APSOLUTNO ne tice!
A sad kad su ti dosli u goste neki 'fini' momci, ucutao se?
Izjasni se.

Cvetko

pre 14 godina

"Oni su ambasadoru Aleksandru Konuzinu poklonili majicu sa likom premijera Rusije Vladimira Putina". Divan gest. Mislim stvarno se ova država i ovaj narod ostrvio na vas, a vi dobri, mirni, ni mrava da zgazite, spremni uvek da pomognete, a naročito ako su u pitanju Hrvat ili Musliman. Srce vam se cepa kad vidite kakav je odnos prema Romima, a kad čujete da su homoseksualcima uskraćena prava, vi štrajkujete gladju, mirnim demonstracijama skrećete pažnju na netolranciju. Jednom rečju duše od ljudi!

Evropska Srbija

pre 14 godina

Eto taman vas je primio atase za stampu Ruske ambasade.
Mozda izadjete sa spikerom drzavne televizije Rusije i ponovo da saopstite sve one gnusne stvari koje je saopstio taj spiker na drzavnoj televiziji o Zoranu Djindjicu.
Klupko pocinje da se odmotava vrlo ubrzano.
Kada panika zavlada i nalogodavci vasi se pogube i postanu ocajni .
A mi samo cekamo istinu koja muci sve gradjane Srbije u zadnjih 6 godina.

Pripadnik Manjine

pre 14 godina

o o o o andjelcici moji jadni...otisli da naricu pred rusima kako ovaj pogan narod ne zeli da bude ruska gubernija i kako niko nema razumevanja za njihova "pravoverna" prebijanja, pretnje i pozive na linc i puc...o kako mi je samo zao...

Scully

pre 14 godina

Sto zastitu, cuj, pa da su bar trazili azil pa i nas i njih Boga da vidi, keve mi, da se organizujemo da skupimo kintu za "decicu" i da ih "otpremimo" kako dolikuje, eee kako bi odahnuli konacno.

sumorni

pre 14 godina

Strani plaćenici. Peta kolona. Plaćeni su od jedne strane zemlje da rade na uništavanju Srbije.

Niko vas više neće zaštititi... Izdajnici Srbije i srpskog naroda! Prodali ste se za sitne pare, ali sada je sve jasno...

Mika Pančevac

pre 14 godina

E, ovo je baš bilo bljutavo i neukusno... i pomalo smešno. Znači, toliko su očajni da se okreću ambasadi Rusije za pomoć. Jeli neko iznenađen ovim postupkom? A tek kad čujemo ko ih finasira...

Djuro P.

pre 14 godina

Nemam nista protiv ako Rusi hoce da prime 1389 i obraze i slicno, platicemo vam kartu u jednom pravcu, i tamo u Rusiji pokazujte njihovim siromasnim i ojadjenim gradjanima koliko ih volite. Nama je vase ljubavi vec preko glave dosta.

Mashinovodja

pre 14 godina

Ljigavo... Ili bolje rečeno - čudno i neobično.
Gubernator Konuzin nam je upravo izdao naređenje da se beogradskim ulicama hitno vrate imena sovjetskih boraca protiv fašizma, a sada neki koji neverovatno mnogo podsećaju na ono za šta su ti Rusi izginuli, traže nekakvu "zaštitu" od tog istog Konuzina. Pri čemu su svi koji ne duvaju u istu tikvu s njima automatski izdajnici "srBstva" i strani plaćenici!
Only in Serbia, baby, only in Serbia...

Velibor, USA

pre 14 godina

Jao, jao, jao tipichne tipike i patetike, a od koga drugog ce oni traziti "zashtitu"....
Ozbiljno bih poruchio Rusima da se bar nimalo ne meshaju tj. da samo ignorishu "1389"-ovce, ako imalo ti Rusi pameti i takta imaju.

Olika

pre 14 godina

E pa lepo cu da puknem! Opet od te cuvene "majcice" koja cuva, neguje "one tamo" da im ne spominjem imena (mozda ne sme) a o parama koje su "oni tamo" izneli i da ne govorimo.

Snagator

pre 14 godina

'Razlog odlaska u rusku ambasadu je, prema rečima člana pokreta “1389”, Srđana Krunića, to što je policija pri pretresu stanova vođa "1389", pored pištolja i pancira, kako tvrde, zaplenila i majice sa Putinovim likom.'

E, da mi je 1389 pamet, pa da se odmorim k'o čovek...

izdajnici

pre 14 godina

Aha, za ovo ih jos dodatno zabraniti, jer se proklamuju da otovoreno rade u interesu druge zemlje cim od nje traze pomoc. Jedno je simpatisati a drugo je traziti da neko za tebe intervenise.

gogi

pre 14 godina

Mislim da Rusija treba da bude dosledna i da im ponudi azil. Ako je dala azil Miri i Marku moze i ovim patrijotama takodje. Mi se necemo buniti. Mi se nikad ne bunimo protiv prijatljske Rusije. Nikad.

P. Korčagin

pre 14 godina

A šta će njima majice sa Putinovim likom? Odakle im? Da li su regulisana autorska prava? Da su, kojim slučajem, štampali majice sa likom Sergeja Šojgua, koji je, očigledno, nadležan za ovaj region, to bih mogao da razumem. Ovako, Putin? Ima Putin preča posla, a nadam se i ambasador Konuzin. Najbolje bi bilo da je neko ko je posle 5. oktobra 2000. onako iznebuha, stao na Koštuničinu stranu, takođe imao preča posla pa da nije ni osnovao "Pokret 1389".

Marko

pre 14 godina

Ajmo sad, g.Konuzin, uzmite ih u zastitu ili mozda bolje da se ogradite, obzirom da su pored pancira i pistolja zaplenili jos i majice sa Putinovim likom...

Andjela

pre 14 godina

Čudi me da ih Rusija nije podržala, sve ove godine, oni su u našoj zemlji pordžavali tzv „nacionaliste“ (Mira i Marko dobili čak politički azil!), stalno su podržavali Slobinu i Vojinu ratnu politiku. Kada je Sloba izgubio izbore 2000g, vršili su pritisak da on ostane predsednik (počasni!) i tsl. Bili su protiv Đinđića i Srbije u EU.

KaubojDzimi

pre 14 godina

Da li oni znaju da su rusi 1948 parkirali tenkove oko Jugoslavije jer je Tito odbio da bude njihova marioneta?Da li oni znaju da su rusi hteli da nas sravne?! Da budemo pod njihovim patronatom? Sva sreca pa Draza nije preziveo rat i nije pobedio...

sasa jokic

pre 14 godina

Cuj, Rusi ne zele da se mesaju u unutrasnje stvari Srbije?! Gledam ovaj grafit ne zidu "Ne EU" i razmisljam koliko su neinteligentni. To je samo jos jedan od dokaza ko stoji iza prebijanja stranaca, pored pistolja, kamenja, i ostalih "rekvizita". Mada ponavljam treba pohapsiti mocne igrace koji stoje iza njih i Obraza. BIA sigurno zna ko su, i ako to obelodani (da li sama ili preko politicara) onda cemo znati da je drzava zaista resila da se obracuna sa tim "snagama", a ako ne onda da se spremimo za narodnjacku koaliciju, Guce, Farme, Grand.......

Moskva suzama ne veruje

pre 14 godina

Jos samo da ih primi i Medvedev kada dodje u posetu, i to pre nego sto odvoji 5 minuta za Tadica & Co. da im skrese oko menjanja naziva ulica, pa da pocnemo da pravimo sopstvenu verziju leteceg cirkusa Montija Pajtona.

Nego, šta kaže Car Lazar na to?!

pre 14 godina

Ha Ha, znači "1389" radi na pospešivanju Rusko-Srpskih odnosa time što zloupotrebljava lik Putina za svoj ekstremizam! :) Kakva "logika"!

1389. Rusija je bila carska i nije bilo Putina - koji se, doduše, ponaša kao da je Car Rusije, ali ipak to nije - tako da ne znam kojoj Rusiji se "1389" obraća. Kako su uopšte konstatovali da u vremenu u kome žive postoji takvo neko savremeno "čudo" kao što je AMBASADA?!! Verovatno ima među njima i vidovnjaka, da ne kažem vizionara!

Znači, sad nek se pripreme Ambasade Libije, Kube, i Venecuele, ali ne pre nego što "1389" napravi nekoliko stotina majica (odakle pare?) sa likovima Gadafija, Kastra, i Čaveza. Pa onda još koja "akcija" na otvorenom, radi "promocije" Srpsko-Libijsko-Kubansko-Venecuelanskog prijateljstva!

(Vlast)a

pre 14 godina

Toliko su nas iznakazili i uprljali svojim udvaranjem stranoj sili, da bi pre zahteva za zastitu trebali da traze pare da se grad prekreci od onog sto nas sa svake fasade gleda.
Neka se stide oni koji ih inspirisu i ti koji su prodali svoju drzavu za rusku veceru i Kosovo koje im prijatelji nece i ne mogu vratiti. A i kad bi bili zlatna ribica pa nam uvalili Kosovo, sta bismo sa jos jednom nevoljom?
To sto je medju njima mozda neko i ubica, svakako ne smeta njihovim stranim prijateljima po cijoj zemlji je dosta mrtvih stranih studenata druge vere, boje koze ili seksualnog opredeljenja.

pinokio

pre 14 godina

Panciri, pištolji i majice sa likom... pazi ti ovo, ne Bin Ladena, nego Vladimira Putina. Ovakvi fanovi su sramota čak i za Putina.

Gradjanin

pre 14 godina

Pa neka idu ti takozvani 1389 u Rusiju. Oni jos uvek boluju od "patriJotizma" i gluposti!!!

I neka im neko kaze da se Rusi ne pitaju nista u Srbiji odavno,i da se nikad vise nece ni pitati ako Bog da!

Mihail Gorbacov

pre 14 godina

Sta je cudno sto su otisli u rusku ambasadu i uz to i primljeni od ruskih zvanicnika, kada se zna da ih najverovatnije Rusi i finansiraju. Nisu oni strani placenici, mislim "1389", oni su patriote.

VladaP

pre 14 godina

Znam da jeste tragicno ali ja ne mogu da prestanem da se smejem. Ne razumem?! Ruska ambasada da spreci zabranu neke organizacije U SRBIJI !?

putnici u proslost

pre 14 godina

Vecna srpska kratkovidost. Doci ce ubrzo vreme da ce Rusija na elegantan nacin morati "resiti" srpski problem Kosovo, i potvrditi ono sto su velesile vec stvorile: nezavisno Kosovo. Plemicki i vlastelinski morace iz milosrdja odgurnuti sve one koji su joj se uhvatili za skute, i ljube ih. Ali za Kosovo se Rusiji ni ne zuri. Doci ce vreme trgovanja. Kosovo ce Rusija od Amerike naplatiti. Cista trgovina, zar ne? Vremena Rusija ima puno, samo nas sve to kosta a Rusiju nista. 1389 je padom nicice, na kolena, ponizio sebe i svoje ideale, za koje smo mislili da sezu sve do 9831 godine.

bezimena

pre 14 godina

"Krunić je rekao da su od ambasadora Konuzina zatražili da reaguje protiv, kako je naveo, provokacija i iskušenja, koji ugrožavaju rusko-srpske odnose".

Ne bih rekla da treba mnogo da nagadjamo zašto se dotični obratio ruskoj ambasadi i zato se ne bih, da sam na mestu Predsednika, previše hvalila nekim "stubovima"! Istorijsko iskustvo nas upućuje isključivo na zapad, ako sebi želimo bilo kakav boljitak!

titov pionir

pre 14 godina

Ne budimo naivni, iz te ambasade se ustvari vlada srbskom gubernijom zadnjih 20 godina, povezite malo stvari..odakle se vuku konci,...NIS kao poklon za "usluge"...niste vi zreli da budete slobodni. Kakav Srbski identitet? KGB placenici koji rade za interes strane drzave a protiv svog naroda.doci ce i vase....Bog vas posmatra

stop rusofiliji

pre 14 godina

Eto direktnih dokaza ciji su interesi da Srbija bude Ruska gubernija. Ovi Titu nisu ni do kolena a 21 vek je! I gvozdena zavesa je pala! Imamo apsolutno nesposobnu vlast!

Rod

pre 14 godina

Ako na trenutak zaboravimo slatke reči i pogledamo šta Rusija zaista čini (pomoć Miloševićevoj familiji, ratnim zločincima, monopol u energetici, itd.), shvatićemo da je politika te države trenutno najveće zlo za Srbiju.

Peka

pre 14 godina

Podanički mentalitet. Rugali smo se Hrvatima godinama za ono "Danke Deutschland", a isti takvi ovde teže da budu podanici Vladimira Putina.

Pripadnik Manjine

pre 14 godina

o o o o andjelcici moji jadni...otisli da naricu pred rusima kako ovaj pogan narod ne zeli da bude ruska gubernija i kako niko nema razumevanja za njihova "pravoverna" prebijanja, pretnje i pozive na linc i puc...o kako mi je samo zao...

Amos

pre 14 godina

Ajde Konuzin, sto sad cutis?
Neki dan si se uporno oglasavao povodom tvojih zelja za imenovanje gradskih ulica, dakle neceg sto te se APSOLUTNO ne tice!
A sad kad su ti dosli u goste neki 'fini' momci, ucutao se?
Izjasni se.

Velibor, USA

pre 14 godina

Jao, jao, jao tipichne tipike i patetike, a od koga drugog ce oni traziti "zashtitu"....
Ozbiljno bih poruchio Rusima da se bar nimalo ne meshaju tj. da samo ignorishu "1389"-ovce, ako imalo ti Rusi pameti i takta imaju.

Mashinovodja

pre 14 godina

Ljigavo... Ili bolje rečeno - čudno i neobično.
Gubernator Konuzin nam je upravo izdao naređenje da se beogradskim ulicama hitno vrate imena sovjetskih boraca protiv fašizma, a sada neki koji neverovatno mnogo podsećaju na ono za šta su ti Rusi izginuli, traže nekakvu "zaštitu" od tog istog Konuzina. Pri čemu su svi koji ne duvaju u istu tikvu s njima automatski izdajnici "srBstva" i strani plaćenici!
Only in Serbia, baby, only in Serbia...

Evropska Srbija

pre 14 godina

Eto taman vas je primio atase za stampu Ruske ambasade.
Mozda izadjete sa spikerom drzavne televizije Rusije i ponovo da saopstite sve one gnusne stvari koje je saopstio taj spiker na drzavnoj televiziji o Zoranu Djindjicu.
Klupko pocinje da se odmotava vrlo ubrzano.
Kada panika zavlada i nalogodavci vasi se pogube i postanu ocajni .
A mi samo cekamo istinu koja muci sve gradjane Srbije u zadnjih 6 godina.

Mika Pančevac

pre 14 godina

E, ovo je baš bilo bljutavo i neukusno... i pomalo smešno. Znači, toliko su očajni da se okreću ambasadi Rusije za pomoć. Jeli neko iznenađen ovim postupkom? A tek kad čujemo ko ih finasira...

Intelektualac

pre 14 godina

Nece vas Gubernator u pokusaju tako primiti.
Prvo morate 1389 da se obratite bivsim sefovima Kostunicinog kabineta da vam zakazu sastanak.
Takvo je pravilo cisto da znate da ne gubite vreme.

P. Korčagin

pre 14 godina

A šta će njima majice sa Putinovim likom? Odakle im? Da li su regulisana autorska prava? Da su, kojim slučajem, štampali majice sa likom Sergeja Šojgua, koji je, očigledno, nadležan za ovaj region, to bih mogao da razumem. Ovako, Putin? Ima Putin preča posla, a nadam se i ambasador Konuzin. Najbolje bi bilo da je neko ko je posle 5. oktobra 2000. onako iznebuha, stao na Koštuničinu stranu, takođe imao preča posla pa da nije ni osnovao "Pokret 1389".

sumorni

pre 14 godina

Strani plaćenici. Peta kolona. Plaćeni su od jedne strane zemlje da rade na uništavanju Srbije.

Niko vas više neće zaštititi... Izdajnici Srbije i srpskog naroda! Prodali ste se za sitne pare, ali sada je sve jasno...

Cvetko

pre 14 godina

"Oni su ambasadoru Aleksandru Konuzinu poklonili majicu sa likom premijera Rusije Vladimira Putina". Divan gest. Mislim stvarno se ova država i ovaj narod ostrvio na vas, a vi dobri, mirni, ni mrava da zgazite, spremni uvek da pomognete, a naročito ako su u pitanju Hrvat ili Musliman. Srce vam se cepa kad vidite kakav je odnos prema Romima, a kad čujete da su homoseksualcima uskraćena prava, vi štrajkujete gladju, mirnim demonstracijama skrećete pažnju na netolranciju. Jednom rečju duše od ljudi!

Olika

pre 14 godina

E pa lepo cu da puknem! Opet od te cuvene "majcice" koja cuva, neguje "one tamo" da im ne spominjem imena (mozda ne sme) a o parama koje su "oni tamo" izneli i da ne govorimo.

Marko

pre 14 godina

Ajmo sad, g.Konuzin, uzmite ih u zastitu ili mozda bolje da se ogradite, obzirom da su pored pancira i pistolja zaplenili jos i majice sa Putinovim likom...

Andjela

pre 14 godina

Čudi me da ih Rusija nije podržala, sve ove godine, oni su u našoj zemlji pordžavali tzv „nacionaliste“ (Mira i Marko dobili čak politički azil!), stalno su podržavali Slobinu i Vojinu ratnu politiku. Kada je Sloba izgubio izbore 2000g, vršili su pritisak da on ostane predsednik (počasni!) i tsl. Bili su protiv Đinđića i Srbije u EU.

Scully

pre 14 godina

Sto zastitu, cuj, pa da su bar trazili azil pa i nas i njih Boga da vidi, keve mi, da se organizujemo da skupimo kintu za "decicu" i da ih "otpremimo" kako dolikuje, eee kako bi odahnuli konacno.

Nego, šta kaže Car Lazar na to?!

pre 14 godina

Ha Ha, znači "1389" radi na pospešivanju Rusko-Srpskih odnosa time što zloupotrebljava lik Putina za svoj ekstremizam! :) Kakva "logika"!

1389. Rusija je bila carska i nije bilo Putina - koji se, doduše, ponaša kao da je Car Rusije, ali ipak to nije - tako da ne znam kojoj Rusiji se "1389" obraća. Kako su uopšte konstatovali da u vremenu u kome žive postoji takvo neko savremeno "čudo" kao što je AMBASADA?!! Verovatno ima među njima i vidovnjaka, da ne kažem vizionara!

Znači, sad nek se pripreme Ambasade Libije, Kube, i Venecuele, ali ne pre nego što "1389" napravi nekoliko stotina majica (odakle pare?) sa likovima Gadafija, Kastra, i Čaveza. Pa onda još koja "akcija" na otvorenom, radi "promocije" Srpsko-Libijsko-Kubansko-Venecuelanskog prijateljstva!

(Vlast)a

pre 14 godina

Toliko su nas iznakazili i uprljali svojim udvaranjem stranoj sili, da bi pre zahteva za zastitu trebali da traze pare da se grad prekreci od onog sto nas sa svake fasade gleda.
Neka se stide oni koji ih inspirisu i ti koji su prodali svoju drzavu za rusku veceru i Kosovo koje im prijatelji nece i ne mogu vratiti. A i kad bi bili zlatna ribica pa nam uvalili Kosovo, sta bismo sa jos jednom nevoljom?
To sto je medju njima mozda neko i ubica, svakako ne smeta njihovim stranim prijateljima po cijoj zemlji je dosta mrtvih stranih studenata druge vere, boje koze ili seksualnog opredeljenja.

sasa jokic

pre 14 godina

Cuj, Rusi ne zele da se mesaju u unutrasnje stvari Srbije?! Gledam ovaj grafit ne zidu "Ne EU" i razmisljam koliko su neinteligentni. To je samo jos jedan od dokaza ko stoji iza prebijanja stranaca, pored pistolja, kamenja, i ostalih "rekvizita". Mada ponavljam treba pohapsiti mocne igrace koji stoje iza njih i Obraza. BIA sigurno zna ko su, i ako to obelodani (da li sama ili preko politicara) onda cemo znati da je drzava zaista resila da se obracuna sa tim "snagama", a ako ne onda da se spremimo za narodnjacku koaliciju, Guce, Farme, Grand.......

KaubojDzimi

pre 14 godina

Da li oni znaju da su rusi 1948 parkirali tenkove oko Jugoslavije jer je Tito odbio da bude njihova marioneta?Da li oni znaju da su rusi hteli da nas sravne?! Da budemo pod njihovim patronatom? Sva sreca pa Draza nije preziveo rat i nije pobedio...

Mihail Gorbacov

pre 14 godina

Sta je cudno sto su otisli u rusku ambasadu i uz to i primljeni od ruskih zvanicnika, kada se zna da ih najverovatnije Rusi i finansiraju. Nisu oni strani placenici, mislim "1389", oni su patriote.

bezimena

pre 14 godina

"Krunić je rekao da su od ambasadora Konuzina zatražili da reaguje protiv, kako je naveo, provokacija i iskušenja, koji ugrožavaju rusko-srpske odnose".

Ne bih rekla da treba mnogo da nagadjamo zašto se dotični obratio ruskoj ambasadi i zato se ne bih, da sam na mestu Predsednika, previše hvalila nekim "stubovima"! Istorijsko iskustvo nas upućuje isključivo na zapad, ako sebi želimo bilo kakav boljitak!

Djuro P.

pre 14 godina

Nemam nista protiv ako Rusi hoce da prime 1389 i obraze i slicno, platicemo vam kartu u jednom pravcu, i tamo u Rusiji pokazujte njihovim siromasnim i ojadjenim gradjanima koliko ih volite. Nama je vase ljubavi vec preko glave dosta.

Moskva suzama ne veruje

pre 14 godina

Jos samo da ih primi i Medvedev kada dodje u posetu, i to pre nego sto odvoji 5 minuta za Tadica & Co. da im skrese oko menjanja naziva ulica, pa da pocnemo da pravimo sopstvenu verziju leteceg cirkusa Montija Pajtona.

Snagator

pre 14 godina

'Razlog odlaska u rusku ambasadu je, prema rečima člana pokreta “1389”, Srđana Krunića, to što je policija pri pretresu stanova vođa "1389", pored pištolja i pancira, kako tvrde, zaplenila i majice sa Putinovim likom.'

E, da mi je 1389 pamet, pa da se odmorim k'o čovek...

izdajnici

pre 14 godina

Aha, za ovo ih jos dodatno zabraniti, jer se proklamuju da otovoreno rade u interesu druge zemlje cim od nje traze pomoc. Jedno je simpatisati a drugo je traziti da neko za tebe intervenise.

Gradjanin

pre 14 godina

Pa neka idu ti takozvani 1389 u Rusiju. Oni jos uvek boluju od "patriJotizma" i gluposti!!!

I neka im neko kaze da se Rusi ne pitaju nista u Srbiji odavno,i da se nikad vise nece ni pitati ako Bog da!

putnici u proslost

pre 14 godina

Vecna srpska kratkovidost. Doci ce ubrzo vreme da ce Rusija na elegantan nacin morati "resiti" srpski problem Kosovo, i potvrditi ono sto su velesile vec stvorile: nezavisno Kosovo. Plemicki i vlastelinski morace iz milosrdja odgurnuti sve one koji su joj se uhvatili za skute, i ljube ih. Ali za Kosovo se Rusiji ni ne zuri. Doci ce vreme trgovanja. Kosovo ce Rusija od Amerike naplatiti. Cista trgovina, zar ne? Vremena Rusija ima puno, samo nas sve to kosta a Rusiju nista. 1389 je padom nicice, na kolena, ponizio sebe i svoje ideale, za koje smo mislili da sezu sve do 9831 godine.

pinokio

pre 14 godina

Panciri, pištolji i majice sa likom... pazi ti ovo, ne Bin Ladena, nego Vladimira Putina. Ovakvi fanovi su sramota čak i za Putina.

gogi

pre 14 godina

Mislim da Rusija treba da bude dosledna i da im ponudi azil. Ako je dala azil Miri i Marku moze i ovim patrijotama takodje. Mi se necemo buniti. Mi se nikad ne bunimo protiv prijatljske Rusije. Nikad.

titov pionir

pre 14 godina

Ne budimo naivni, iz te ambasade se ustvari vlada srbskom gubernijom zadnjih 20 godina, povezite malo stvari..odakle se vuku konci,...NIS kao poklon za "usluge"...niste vi zreli da budete slobodni. Kakav Srbski identitet? KGB placenici koji rade za interes strane drzave a protiv svog naroda.doci ce i vase....Bog vas posmatra

VladaP

pre 14 godina

Znam da jeste tragicno ali ja ne mogu da prestanem da se smejem. Ne razumem?! Ruska ambasada da spreci zabranu neke organizacije U SRBIJI !?