Sreda, 30.09.2009.

22:31

Terzić: „Nismo bili spremni“

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić je posle poraza od Nemačke rekao da njegov tim nije mogao da održi novo igre potreban za polufinale.

Izvor: B92

Terziæ: „Nismo bili spremni“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 14 godina

Veoma mi je drago što sve više ljudi najzad shvata da je najveći problem i prepreka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije samozvani smlaćeni kvazi-stručnjak. Zaista ima kvalitetnih komentara na račun rada i rezultata, nadam se BIVŠEG selektora.
Elem, igrački gledano nema ničega sramnog u jučerašnjem porazu. Nemice su jednostavno u svim elementima veći deo meča igrale bolje, stisnule petlju kada je trebalo-i pobedile.
Ono što je SRAMNO je stav samoproklamovanog stručnjaka i VEČITOG selektora. Večito namrgođeni , i posle najnovijeg DEBAKLA, još jednog u sada već pozamašnom nizu, ponovo baje o nekim analizama preispitivanjima i ostaljim tričarijama. Alo „čoveče“, ako u tebi ima imalo samokritičnosti i ČASTI, odmah podnesi ostavku i prestani da upropaštavaš srpsku žensku odbojku. Idi u Rumuniju, Moldaviju, na Mesec ako treba, pa dokazuj svoj neosporni talenat da UPROPASTIŠ sve čega se uhvatiš-samo nemoj više svoje neznanje pretakati u pogubne eksperimente na klupi nacionalnog tima. Dozovi se pameti, zahvali se svima onima koji te toliko bezrezervno podržavaju na mestu koje apsolutno NIČIM i NIKADA nisi zasluživao. Nestani sa odbojkaškog lica Srbije, zavuci se u neku mišiju rupu i dozvoli već jednom da neko zglavan dođe na čelo reprezentacije i popne naše devojke tamo gde im je i mesto-na SVETSKI ODBOJKAŠKI VRH!
Ne znam koliko upošte ima smisla osvrtati se na brdo kardinalnih grešaka koje je dotični komponovao u prethodna dva meča, ali je pred nečijim toliko evidentnim neznanjem i nesposobnošću zaista nemoguće ćutati. Imamo sasvim solidan tim, jedan od najboljih na prvenstvu-ali ih vodi NAJGORI mogući selektor kojeg je tarafleks video. Ništa, ama baš ništa od samog početka takmičenja nije valjalo. I sad još truća kako „nisu spremni“. Pa šta si radio celog leta zamlato jedna zgubidanska?! Da si im samo govorio da skoče 10 puta dnevno-pa bi im odraz podigao.Ej!
Prosto je za neverovati šta je uradio od jednog onako kompaktnog i kvalitetnog tima kojeg je milina bilo gledati, istina kratko vreme-jer se „zelenooki“ ubrzo potrudio da igračice posvađa, napravi klanove, zadrži one podobne i upropasti atmosveru u timu. Ona mala Popovićeva, što je očigledno zalutala na poziciju libera i u nacionalni tim, u dve prethodne utakmice 2 odbrane nije napravila. Ona i Nikolićeva tobož jedna drugu „pokrivaju“ na prijemu-a ni jedna sa prijemom ne može da se sastavi. Rašićeva na svaki svoj osvojeni poen napravi bar i jednu servis grešku pride, Đerisilo na sedmom nebu pa tako „po nebu“ i smečuje, a mala Brakočevićka kao da je juče stala na teren. Ognjenovićeva potpuno izgubljena, a Krsmanovićeva standardno na ivici suza i malaksalosti. Ni da im je svakoj po litru krvi vadio na svakom treningu reprezentacija nam ne bi onako jadno izgledala. Zašto je jedna Vesovićeva presedela ove dve utakmice na klupi, a Veljkovićeva ulazila na kašičicu?! Zašto je zvanično najbolji libero sveta grejao klupu, a da ni ne spominjem devojke koje igraju po belom svetu, a samo zbog samovolje i kompleksa neumornog preživara žvaka-ne igraju za svoj nacionalni tim.
Koja je to taktika da dizač konstantno „maštovito razigrava“ na pozicije 2 i 4 čak i onda kada je prijem dobar, da libero zvera okolo na sredini terena umesto da se brani, da Kozuh i Neslihan često pucaju protiv JEDNOG JEDINOG bloka, a zajedno su nam nabile 47 poena!? Zašto su se naše devojke posle višemesečnih priprema sudarale po terenu kao muve bez glave i delovale kao razbijena vojska?! Zašto su onako unezverenih i preplašenih lica, nemoćne da se raduju i onda kada imaju zbog čega?!
Na ta pitanja da odgovoriš, na konferenciji, javno da staneš pred ljude koji su verovali u još jedan tvoj propali projekat . I da kovertiraš abdikaciju, kao kada potencijalni prestolonaslednik , zabludeo zaskoči čobanicu:) OSTAVKA!!!Momentalna.

Leka

pre 14 godina

I kad smo bili dobri tj. kad smo osvajali medalje uvek sam se pitao koliko puta treba da pogresi Jelena Nikolic da bi je Terzic izbacio. Ne mogu da verujem da covek i ne pokusava da nesto promeni. Cudesni Vanja Grbic zbog povrede presedeo Evropsko 2001 pa smo bili prvi, sto znaci da niko nije nezamenjljiv. Ove sto nisu iz Zvezde ili njegove igracice su valjda odvedene da navijaju?

Baston PG

pre 14 godina

Ko je zato kriv, gospodine Terziću? Odričemo se Anje Spasojević, Suzane Ćebić. Pa čovjek bi rekao imamo kvalitet za mnogo veće domete. Slušajući vaše tajm-aute, došao sam do zaključka da ste sa ovm reprezentacijom prošli svoj zenit.

Magistar sporta

pre 14 godina

Kada ekipa nije spremna, u bilo kom segmentu (fizicki, takticki,psiholoski), za veoma vazno takmicenje kakvo je EP, onda je to iskljucivo odgovornost trenera. Terzicu, hvala na dosadasnjem trudu i radu, ali zna se sta treba da uradis...

steki

pre 14 godina

Valjda je sada Terzicu jasno,koliko ovoj ekipi fali,Ana Spasojevic.Mora da svati da ovo nije njegova dedovina,vec reprezentacija Srbije.

mladen

pre 14 godina

Ma igrale su one odlicno dok se nije pojavio Milorad...
Bolje bi mu bilo da je isao kopati vinograd neg sto je gledo' odbojku...

Želje, čestitke i pozdravi

pre 14 godina

Imajući u vidu ovu izjavu, našim odbojkašicama na sledećem Svjetskom prvenstvu u Japanu, želimo puno sreće, uspjeha i veselja uz pjesmu
Sprem'te se, sprem'te odbojkašiceeee, silni će turnir da bude... Stižu Brazil, Kuba, Kina, USA.

Zlatko

pre 14 godina

Na pocetku sam bio jedan od malobrojnih koji je dao podrsku ovoj ekipi i koji je kao i vecina prizeljkivao neki zapazen rezultat. Protiv Nemica nisam gledao, ali na osnovu napisanih komentara mogu da pretpostavim koje je "vratolomije" selektor izvodio. Ali ako covek izjavi "nismo bili spremni..." postavlja se pitanje sta su radili 3 meseca? Ili je izgubio autoritet i kontrolu nad ekipom pa je svaka od njih radila sta je htela ili nije umeo na adekvatan nacin da ih pripremi. Ne zelim da trazim glavnog krivca, ali posle dva uzastopna 8 mesta (ovde verovatno necemo biti iznad 6.), zar ne bi on sam trebao da podnese ostavku? Neko ce reci "da je nasa zemlja 8. u nekim drugim stvarima gde bi nam bio kraj". To je tacno, ali ovo je sport. Ok, da te nema nigde, pa se zadovoljavas 8. mestom. Ok da nemas igracki potencijal za vise. Ok je jednom, moze da se tumaci kao kiks. Ali da sa gotovo istom ekipom na dva uzastopna takmicenja ne uradis nista. Mnogi kazu za ovu ekipu da njeno vreme tek dolazi. Ne. Za neke igracice da, ali za kompletnu ekipu ne. Njeno vreme ne dolazi, ono je sad. Pa jedan veliki Zeljko Obradovic je posle dva uzastopna debakla sam podneo ostavku.

draganche

pre 14 godina

Mnogi i dalje pitaju: pa zasto Anja ne igra?
Anja nece da se vrati u reprezentaciju sve dok ne odu 2 osobe : Nikolic i Terzic. Anja je takodje pomalo sujetna i samo ce odlazak selektora i kapitena (koji su je zajedno sa Cebickom skartirali) omoguciti da ponovo zaigra za Srbiju.

Balkanac

pre 14 godina

Selektor kaze da ekipa nije bila spremna za utakmicu. Pa zar je moguce,sta je radio prethodna minimum tri meseca?????
Ako je tako sto nije pustio B ekipu sa Kovacicem da igraju,mozda bi osvojile kao i E.Ligu. Maja izjavi da se videlo da ne mogu da igraju protiv organizovane ekipe. Pa sta su one mislile da ce celo prvenstvo igrati protiv CZE i AZE. Bas kao sto sam i rekao Nikolicki palo 8 asova i jos gore 28% perfektnog prijema a nas libero 35% perfektnog... PA ZAR JE MOGUCE!!!! Na kraju mi sve ovo deluje kao neka Terziceva igra.

Darko

pre 14 godina

Kakva šteta da sa ovoliko mladih talentovanih igračica ostajemo daleko od bitke za medalju na Evropskom prvenstvu! Terzić posle ovoga mora da podnese ostavku ili ukoliko to ne učini treeba da bude smenjen. Godinama nepozivati Anju Spasojević, jednu od najboljih odbojkašica na svetu koja i kad ne ide ume da povuče i vredi za tri igračice, neodgovorno je i skupo nas je koštalo. Uz nju, uz Suzanu Ćebić i ostale ove devojke bi još pružile. Uporedimo samo koliko je Duda Ivković izvukao i iz iskusnijih igrača i od novajlija, a koliko selektor odbojkašica. Na žalost, ovo je Srbija, Terzić će ostati, mi ćemo nastaviti da posrćemo sve dok ne dođe do nekog 12. mesta. E, onda će dovesti nekog Moku Slavnića da se malo igra trenera, pa još nekog i ... prođoše godine a mi izgubismo medalje koje su nam realno pripadale. Anja, Anja, vratite nam našu ANJU!!!!!!!

micko93

pre 14 godina

Terzic izgleda jos planira da se dogovara, pa i da odlucuje u buducnosti! Golemo i pregolemo nakon ovakve blamaze! Znaci li to da se on osjeca toliko sigurno na mjestu selektora da nema sansi da bude smijenjen?? Ako je ovo tacno, onda je stanje u OSS veoma veoma trulo i kao takvo NAJVECA PREPREKA OSVAJANJU MEDALJA U BUDUCNOSTI kako u zenskoj tako i u muskoj konkurenciji!!!

ATG

pre 14 godina

Kaze covek nismo bili spremni,nismo se dobro pripremili. A ko je kriv zbog toga, da nisam ja ili cistacica u Katovicama. Rece covek sam da je nesposoban i nikom nista, aj bar nije priznao nego prizna. Uzeo covek 2 medalje i svaka mu cast za to,ali od tada nije nista uradio. A ono sto je radio sa Nikolickom je sramota, pa ja bih bolje primao i onaj Korac se iznervirao. A najbolji su mi saveti selektora pri time out-u. treba da dodamo. Zamisli ti njega, on kaze treb ada dodamo i to je to, veoma visoko umno.

rale3

pre 14 godina

Pa sto ih niste pitali da vas sacekaju ako niste bili spremni? Mozda bi se sazalile... a ovaki si ti jedini krivac i vreme je da posao prepustis nekom drugom...

Mishko

pre 14 godina

"Nikolicka ni jedne reci o svojoj nikakvoj igri, a kada je sa Citakovickom davala ultimatum rukovodstvu saveza ili mi ili "one" pre dve godine bila je mnogo glasnija."
(anci, 30. septembar 2009 23:08)


Pretpostavljam da pricas o sukobu sa Anjom Spasojevic ali bio bih ti zahvalan da nam pojasnis na sta si mislila.
(holifild i Razočaran, sve ste rekli, nemam sta da dodam).

ivan petrovic

pre 14 godina

Terzicu gubi se iz reprezentacije i povedi sa sobom Jelenu Nikolic da zajedno sa velikim sefom Boricicem pravite svoju privatnu reprezentaciju na nekom pustom ostrvu. Ostavite ove divne mlade igracice, najveci odbojkaski potencijal u Evropi da sa nekim drugim vocstvom iskazu svoje umece na nasu i njihovu radost. Vama put samo u jednom pravcu....izlaz.

Ostoja, NBgd

pre 14 godina

Nisam od onih koji posle poraza bacaju drvlje i kamenje. Medjutim, izjave naseg selektora su u najmanju ruku meni nerazumljive. Pa ko je trebao da pripremi ekipu za ovo takmicenje ako ne on. On govori kao da je neko drugi to trebao da uradi. I, sto je jos gore, on nigde ne vidi svoju odgovornost, vec najavljuje "dogovor' kako da ostanu u "vrhu". Ako sa ovakvim talentima ne stremi titulama, onda zaista nema sta da trazi na tom mestu.
Sta znaci trener (selektor), pokazalali su Duda i Antara.

Ivan

pre 14 godina

Slazem se za Terzica.Potrosio se!
Ali ljudi nemoj te biti takvi.Mi smo prosli put bili drugi na prvenstvu Evrope i bez te iste Anje Spasojevic!
Vreme je,mozda samo da se menja selektor,jer je izgleda doslo do zasicenja!

holifild

pre 14 godina

Selektore Terzicu

1.Koliko je vremena trebalo da uocis da Djeresilo ne moze da se sastavi sa loptom???Ceo jedan set(25-9) i poovinu drugog(12-6)
2.kolko je nas kapiten Jelena Nikolic imala dobrih prijema,a koliko prolaza(a ti je ne menjas)
3.Gde je najbolji libero svetskog sampionata Suzana Cebic???
4.Gde je jedan od najboljih svetskih primaca Anja Spasojevic??

Meni je muka od svega ovog......

TERZO ODLAZI

anci

pre 14 godina

Selektor Terzic je pre prvenstva jasno rekao da imamo dobar tim i da je SVE SEM POLUFINALA NEUSPEH. A sada izgleda ne razmislja o ostavci. Nikolicka ni jedne reci o svojoj nikakvoj igri, a kada je sa Citakovickom davala ultimatum rukovodstvu saveza ili mi ili "one" pre dve godine bila je mnogo glasnija. Ognjenovicka je jednostavno bez mentalne snage da izdrzi svoju medijsku popularnost koja nema veze sa odbojkom. I tako, opet cemo gledati Terzu i njegove pulenke pa kud puklo da pukolo! Uzgred, covek rece da smo dobro igrali mec u kome smo izgubili set sa 9:25!? Kakvo strucno misljenje!

Razočaran

pre 14 godina

Najgora srpska bolest je SUJETA! Ni dan-danas se ne zna razlog zašto je iz reprezentacije udaljena Anja Spasojević,naš najbolji primač i devojka koja ima taj jedinstveni dar da može da povuče celu ekipu.Izgleda da je bilo najbitnije da selektor dokaže svoj neprikosnoveni autoritet a zbog toga sve devojke ispaštaju.Nekada ubitačni korektor Jovana Brakočević je sasečena,Đerisilo luta a Nikolićeva se ne može prepoznati.Velika je to šteta zbog svih talentovanih klinki.Pomislite kako bi to izgledalo da je,u svoje vreme,iz ekipe bio eliminisan Kvisko Vujević.Jer upravo takav značaj za našu žensku ekipu ima Anja Spasojević.Ali sve dok pojedinac bude mogao da sebe izdiže iznad reprezentacije-tako će nam biti.
Terziću,zbogom!!!

holifild

pre 14 godina

Selektore Terzicu

1.Koliko je vremena trebalo da uocis da Djeresilo ne moze da se sastavi sa loptom???Ceo jedan set(25-9) i poovinu drugog(12-6)
2.kolko je nas kapiten Jelena Nikolic imala dobrih prijema,a koliko prolaza(a ti je ne menjas)
3.Gde je najbolji libero svetskog sampionata Suzana Cebic???
4.Gde je jedan od najboljih svetskih primaca Anja Spasojevic??

Meni je muka od svega ovog......

TERZO ODLAZI

anci

pre 14 godina

Selektor Terzic je pre prvenstva jasno rekao da imamo dobar tim i da je SVE SEM POLUFINALA NEUSPEH. A sada izgleda ne razmislja o ostavci. Nikolicka ni jedne reci o svojoj nikakvoj igri, a kada je sa Citakovickom davala ultimatum rukovodstvu saveza ili mi ili "one" pre dve godine bila je mnogo glasnija. Ognjenovicka je jednostavno bez mentalne snage da izdrzi svoju medijsku popularnost koja nema veze sa odbojkom. I tako, opet cemo gledati Terzu i njegove pulenke pa kud puklo da pukolo! Uzgred, covek rece da smo dobro igrali mec u kome smo izgubili set sa 9:25!? Kakvo strucno misljenje!

Razočaran

pre 14 godina

Najgora srpska bolest je SUJETA! Ni dan-danas se ne zna razlog zašto je iz reprezentacije udaljena Anja Spasojević,naš najbolji primač i devojka koja ima taj jedinstveni dar da može da povuče celu ekipu.Izgleda da je bilo najbitnije da selektor dokaže svoj neprikosnoveni autoritet a zbog toga sve devojke ispaštaju.Nekada ubitačni korektor Jovana Brakočević je sasečena,Đerisilo luta a Nikolićeva se ne može prepoznati.Velika je to šteta zbog svih talentovanih klinki.Pomislite kako bi to izgledalo da je,u svoje vreme,iz ekipe bio eliminisan Kvisko Vujević.Jer upravo takav značaj za našu žensku ekipu ima Anja Spasojević.Ali sve dok pojedinac bude mogao da sebe izdiže iznad reprezentacije-tako će nam biti.
Terziću,zbogom!!!

ivan petrovic

pre 14 godina

Terzicu gubi se iz reprezentacije i povedi sa sobom Jelenu Nikolic da zajedno sa velikim sefom Boricicem pravite svoju privatnu reprezentaciju na nekom pustom ostrvu. Ostavite ove divne mlade igracice, najveci odbojkaski potencijal u Evropi da sa nekim drugim vocstvom iskazu svoje umece na nasu i njihovu radost. Vama put samo u jednom pravcu....izlaz.

Baston PG

pre 14 godina

Ko je zato kriv, gospodine Terziću? Odričemo se Anje Spasojević, Suzane Ćebić. Pa čovjek bi rekao imamo kvalitet za mnogo veće domete. Slušajući vaše tajm-aute, došao sam do zaključka da ste sa ovm reprezentacijom prošli svoj zenit.

ATG

pre 14 godina

Kaze covek nismo bili spremni,nismo se dobro pripremili. A ko je kriv zbog toga, da nisam ja ili cistacica u Katovicama. Rece covek sam da je nesposoban i nikom nista, aj bar nije priznao nego prizna. Uzeo covek 2 medalje i svaka mu cast za to,ali od tada nije nista uradio. A ono sto je radio sa Nikolickom je sramota, pa ja bih bolje primao i onaj Korac se iznervirao. A najbolji su mi saveti selektora pri time out-u. treba da dodamo. Zamisli ti njega, on kaze treb ada dodamo i to je to, veoma visoko umno.

Magistar sporta

pre 14 godina

Kada ekipa nije spremna, u bilo kom segmentu (fizicki, takticki,psiholoski), za veoma vazno takmicenje kakvo je EP, onda je to iskljucivo odgovornost trenera. Terzicu, hvala na dosadasnjem trudu i radu, ali zna se sta treba da uradis...

Darko

pre 14 godina

Kakva šteta da sa ovoliko mladih talentovanih igračica ostajemo daleko od bitke za medalju na Evropskom prvenstvu! Terzić posle ovoga mora da podnese ostavku ili ukoliko to ne učini treeba da bude smenjen. Godinama nepozivati Anju Spasojević, jednu od najboljih odbojkašica na svetu koja i kad ne ide ume da povuče i vredi za tri igračice, neodgovorno je i skupo nas je koštalo. Uz nju, uz Suzanu Ćebić i ostale ove devojke bi još pružile. Uporedimo samo koliko je Duda Ivković izvukao i iz iskusnijih igrača i od novajlija, a koliko selektor odbojkašica. Na žalost, ovo je Srbija, Terzić će ostati, mi ćemo nastaviti da posrćemo sve dok ne dođe do nekog 12. mesta. E, onda će dovesti nekog Moku Slavnića da se malo igra trenera, pa još nekog i ... prođoše godine a mi izgubismo medalje koje su nam realno pripadale. Anja, Anja, vratite nam našu ANJU!!!!!!!

Balkanac

pre 14 godina

Selektor kaze da ekipa nije bila spremna za utakmicu. Pa zar je moguce,sta je radio prethodna minimum tri meseca?????
Ako je tako sto nije pustio B ekipu sa Kovacicem da igraju,mozda bi osvojile kao i E.Ligu. Maja izjavi da se videlo da ne mogu da igraju protiv organizovane ekipe. Pa sta su one mislile da ce celo prvenstvo igrati protiv CZE i AZE. Bas kao sto sam i rekao Nikolicki palo 8 asova i jos gore 28% perfektnog prijema a nas libero 35% perfektnog... PA ZAR JE MOGUCE!!!! Na kraju mi sve ovo deluje kao neka Terziceva igra.

Ostoja, NBgd

pre 14 godina

Nisam od onih koji posle poraza bacaju drvlje i kamenje. Medjutim, izjave naseg selektora su u najmanju ruku meni nerazumljive. Pa ko je trebao da pripremi ekipu za ovo takmicenje ako ne on. On govori kao da je neko drugi to trebao da uradi. I, sto je jos gore, on nigde ne vidi svoju odgovornost, vec najavljuje "dogovor' kako da ostanu u "vrhu". Ako sa ovakvim talentima ne stremi titulama, onda zaista nema sta da trazi na tom mestu.
Sta znaci trener (selektor), pokazalali su Duda i Antara.

Jovan

pre 14 godina

Veoma mi je drago što sve više ljudi najzad shvata da je najveći problem i prepreka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije samozvani smlaćeni kvazi-stručnjak. Zaista ima kvalitetnih komentara na račun rada i rezultata, nadam se BIVŠEG selektora.
Elem, igrački gledano nema ničega sramnog u jučerašnjem porazu. Nemice su jednostavno u svim elementima veći deo meča igrale bolje, stisnule petlju kada je trebalo-i pobedile.
Ono što je SRAMNO je stav samoproklamovanog stručnjaka i VEČITOG selektora. Večito namrgođeni , i posle najnovijeg DEBAKLA, još jednog u sada već pozamašnom nizu, ponovo baje o nekim analizama preispitivanjima i ostaljim tričarijama. Alo „čoveče“, ako u tebi ima imalo samokritičnosti i ČASTI, odmah podnesi ostavku i prestani da upropaštavaš srpsku žensku odbojku. Idi u Rumuniju, Moldaviju, na Mesec ako treba, pa dokazuj svoj neosporni talenat da UPROPASTIŠ sve čega se uhvatiš-samo nemoj više svoje neznanje pretakati u pogubne eksperimente na klupi nacionalnog tima. Dozovi se pameti, zahvali se svima onima koji te toliko bezrezervno podržavaju na mestu koje apsolutno NIČIM i NIKADA nisi zasluživao. Nestani sa odbojkaškog lica Srbije, zavuci se u neku mišiju rupu i dozvoli već jednom da neko zglavan dođe na čelo reprezentacije i popne naše devojke tamo gde im je i mesto-na SVETSKI ODBOJKAŠKI VRH!
Ne znam koliko upošte ima smisla osvrtati se na brdo kardinalnih grešaka koje je dotični komponovao u prethodna dva meča, ali je pred nečijim toliko evidentnim neznanjem i nesposobnošću zaista nemoguće ćutati. Imamo sasvim solidan tim, jedan od najboljih na prvenstvu-ali ih vodi NAJGORI mogući selektor kojeg je tarafleks video. Ništa, ama baš ništa od samog početka takmičenja nije valjalo. I sad još truća kako „nisu spremni“. Pa šta si radio celog leta zamlato jedna zgubidanska?! Da si im samo govorio da skoče 10 puta dnevno-pa bi im odraz podigao.Ej!
Prosto je za neverovati šta je uradio od jednog onako kompaktnog i kvalitetnog tima kojeg je milina bilo gledati, istina kratko vreme-jer se „zelenooki“ ubrzo potrudio da igračice posvađa, napravi klanove, zadrži one podobne i upropasti atmosveru u timu. Ona mala Popovićeva, što je očigledno zalutala na poziciju libera i u nacionalni tim, u dve prethodne utakmice 2 odbrane nije napravila. Ona i Nikolićeva tobož jedna drugu „pokrivaju“ na prijemu-a ni jedna sa prijemom ne može da se sastavi. Rašićeva na svaki svoj osvojeni poen napravi bar i jednu servis grešku pride, Đerisilo na sedmom nebu pa tako „po nebu“ i smečuje, a mala Brakočevićka kao da je juče stala na teren. Ognjenovićeva potpuno izgubljena, a Krsmanovićeva standardno na ivici suza i malaksalosti. Ni da im je svakoj po litru krvi vadio na svakom treningu reprezentacija nam ne bi onako jadno izgledala. Zašto je jedna Vesovićeva presedela ove dve utakmice na klupi, a Veljkovićeva ulazila na kašičicu?! Zašto je zvanično najbolji libero sveta grejao klupu, a da ni ne spominjem devojke koje igraju po belom svetu, a samo zbog samovolje i kompleksa neumornog preživara žvaka-ne igraju za svoj nacionalni tim.
Koja je to taktika da dizač konstantno „maštovito razigrava“ na pozicije 2 i 4 čak i onda kada je prijem dobar, da libero zvera okolo na sredini terena umesto da se brani, da Kozuh i Neslihan često pucaju protiv JEDNOG JEDINOG bloka, a zajedno su nam nabile 47 poena!? Zašto su se naše devojke posle višemesečnih priprema sudarale po terenu kao muve bez glave i delovale kao razbijena vojska?! Zašto su onako unezverenih i preplašenih lica, nemoćne da se raduju i onda kada imaju zbog čega?!
Na ta pitanja da odgovoriš, na konferenciji, javno da staneš pred ljude koji su verovali u još jedan tvoj propali projekat . I da kovertiraš abdikaciju, kao kada potencijalni prestolonaslednik , zabludeo zaskoči čobanicu:) OSTAVKA!!!Momentalna.

steki

pre 14 godina

Valjda je sada Terzicu jasno,koliko ovoj ekipi fali,Ana Spasojevic.Mora da svati da ovo nije njegova dedovina,vec reprezentacija Srbije.

Leka

pre 14 godina

I kad smo bili dobri tj. kad smo osvajali medalje uvek sam se pitao koliko puta treba da pogresi Jelena Nikolic da bi je Terzic izbacio. Ne mogu da verujem da covek i ne pokusava da nesto promeni. Cudesni Vanja Grbic zbog povrede presedeo Evropsko 2001 pa smo bili prvi, sto znaci da niko nije nezamenjljiv. Ove sto nisu iz Zvezde ili njegove igracice su valjda odvedene da navijaju?

micko93

pre 14 godina

Terzic izgleda jos planira da se dogovara, pa i da odlucuje u buducnosti! Golemo i pregolemo nakon ovakve blamaze! Znaci li to da se on osjeca toliko sigurno na mjestu selektora da nema sansi da bude smijenjen?? Ako je ovo tacno, onda je stanje u OSS veoma veoma trulo i kao takvo NAJVECA PREPREKA OSVAJANJU MEDALJA U BUDUCNOSTI kako u zenskoj tako i u muskoj konkurenciji!!!

Zlatko

pre 14 godina

Na pocetku sam bio jedan od malobrojnih koji je dao podrsku ovoj ekipi i koji je kao i vecina prizeljkivao neki zapazen rezultat. Protiv Nemica nisam gledao, ali na osnovu napisanih komentara mogu da pretpostavim koje je "vratolomije" selektor izvodio. Ali ako covek izjavi "nismo bili spremni..." postavlja se pitanje sta su radili 3 meseca? Ili je izgubio autoritet i kontrolu nad ekipom pa je svaka od njih radila sta je htela ili nije umeo na adekvatan nacin da ih pripremi. Ne zelim da trazim glavnog krivca, ali posle dva uzastopna 8 mesta (ovde verovatno necemo biti iznad 6.), zar ne bi on sam trebao da podnese ostavku? Neko ce reci "da je nasa zemlja 8. u nekim drugim stvarima gde bi nam bio kraj". To je tacno, ali ovo je sport. Ok, da te nema nigde, pa se zadovoljavas 8. mestom. Ok da nemas igracki potencijal za vise. Ok je jednom, moze da se tumaci kao kiks. Ali da sa gotovo istom ekipom na dva uzastopna takmicenja ne uradis nista. Mnogi kazu za ovu ekipu da njeno vreme tek dolazi. Ne. Za neke igracice da, ali za kompletnu ekipu ne. Njeno vreme ne dolazi, ono je sad. Pa jedan veliki Zeljko Obradovic je posle dva uzastopna debakla sam podneo ostavku.

Želje, čestitke i pozdravi

pre 14 godina

Imajući u vidu ovu izjavu, našim odbojkašicama na sledećem Svjetskom prvenstvu u Japanu, želimo puno sreće, uspjeha i veselja uz pjesmu
Sprem'te se, sprem'te odbojkašiceeee, silni će turnir da bude... Stižu Brazil, Kuba, Kina, USA.

draganche

pre 14 godina

Mnogi i dalje pitaju: pa zasto Anja ne igra?
Anja nece da se vrati u reprezentaciju sve dok ne odu 2 osobe : Nikolic i Terzic. Anja je takodje pomalo sujetna i samo ce odlazak selektora i kapitena (koji su je zajedno sa Cebickom skartirali) omoguciti da ponovo zaigra za Srbiju.

rale3

pre 14 godina

Pa sto ih niste pitali da vas sacekaju ako niste bili spremni? Mozda bi se sazalile... a ovaki si ti jedini krivac i vreme je da posao prepustis nekom drugom...

Ivan

pre 14 godina

Slazem se za Terzica.Potrosio se!
Ali ljudi nemoj te biti takvi.Mi smo prosli put bili drugi na prvenstvu Evrope i bez te iste Anje Spasojevic!
Vreme je,mozda samo da se menja selektor,jer je izgleda doslo do zasicenja!

Mishko

pre 14 godina

"Nikolicka ni jedne reci o svojoj nikakvoj igri, a kada je sa Citakovickom davala ultimatum rukovodstvu saveza ili mi ili "one" pre dve godine bila je mnogo glasnija."
(anci, 30. septembar 2009 23:08)


Pretpostavljam da pricas o sukobu sa Anjom Spasojevic ali bio bih ti zahvalan da nam pojasnis na sta si mislila.
(holifild i Razočaran, sve ste rekli, nemam sta da dodam).

mladen

pre 14 godina

Ma igrale su one odlicno dok se nije pojavio Milorad...
Bolje bi mu bilo da je isao kopati vinograd neg sto je gledo' odbojku...

Ivan

pre 14 godina

Slazem se za Terzica.Potrosio se!
Ali ljudi nemoj te biti takvi.Mi smo prosli put bili drugi na prvenstvu Evrope i bez te iste Anje Spasojevic!
Vreme je,mozda samo da se menja selektor,jer je izgleda doslo do zasicenja!

Razočaran

pre 14 godina

Najgora srpska bolest je SUJETA! Ni dan-danas se ne zna razlog zašto je iz reprezentacije udaljena Anja Spasojević,naš najbolji primač i devojka koja ima taj jedinstveni dar da može da povuče celu ekipu.Izgleda da je bilo najbitnije da selektor dokaže svoj neprikosnoveni autoritet a zbog toga sve devojke ispaštaju.Nekada ubitačni korektor Jovana Brakočević je sasečena,Đerisilo luta a Nikolićeva se ne može prepoznati.Velika je to šteta zbog svih talentovanih klinki.Pomislite kako bi to izgledalo da je,u svoje vreme,iz ekipe bio eliminisan Kvisko Vujević.Jer upravo takav značaj za našu žensku ekipu ima Anja Spasojević.Ali sve dok pojedinac bude mogao da sebe izdiže iznad reprezentacije-tako će nam biti.
Terziću,zbogom!!!

holifild

pre 14 godina

Selektore Terzicu

1.Koliko je vremena trebalo da uocis da Djeresilo ne moze da se sastavi sa loptom???Ceo jedan set(25-9) i poovinu drugog(12-6)
2.kolko je nas kapiten Jelena Nikolic imala dobrih prijema,a koliko prolaza(a ti je ne menjas)
3.Gde je najbolji libero svetskog sampionata Suzana Cebic???
4.Gde je jedan od najboljih svetskih primaca Anja Spasojevic??

Meni je muka od svega ovog......

TERZO ODLAZI

mladen

pre 14 godina

Ma igrale su one odlicno dok se nije pojavio Milorad...
Bolje bi mu bilo da je isao kopati vinograd neg sto je gledo' odbojku...

Darko

pre 14 godina

Kakva šteta da sa ovoliko mladih talentovanih igračica ostajemo daleko od bitke za medalju na Evropskom prvenstvu! Terzić posle ovoga mora da podnese ostavku ili ukoliko to ne učini treeba da bude smenjen. Godinama nepozivati Anju Spasojević, jednu od najboljih odbojkašica na svetu koja i kad ne ide ume da povuče i vredi za tri igračice, neodgovorno je i skupo nas je koštalo. Uz nju, uz Suzanu Ćebić i ostale ove devojke bi još pružile. Uporedimo samo koliko je Duda Ivković izvukao i iz iskusnijih igrača i od novajlija, a koliko selektor odbojkašica. Na žalost, ovo je Srbija, Terzić će ostati, mi ćemo nastaviti da posrćemo sve dok ne dođe do nekog 12. mesta. E, onda će dovesti nekog Moku Slavnića da se malo igra trenera, pa još nekog i ... prođoše godine a mi izgubismo medalje koje su nam realno pripadale. Anja, Anja, vratite nam našu ANJU!!!!!!!

anci

pre 14 godina

Selektor Terzic je pre prvenstva jasno rekao da imamo dobar tim i da je SVE SEM POLUFINALA NEUSPEH. A sada izgleda ne razmislja o ostavci. Nikolicka ni jedne reci o svojoj nikakvoj igri, a kada je sa Citakovickom davala ultimatum rukovodstvu saveza ili mi ili "one" pre dve godine bila je mnogo glasnija. Ognjenovicka je jednostavno bez mentalne snage da izdrzi svoju medijsku popularnost koja nema veze sa odbojkom. I tako, opet cemo gledati Terzu i njegove pulenke pa kud puklo da pukolo! Uzgred, covek rece da smo dobro igrali mec u kome smo izgubili set sa 9:25!? Kakvo strucno misljenje!

ivan petrovic

pre 14 godina

Terzicu gubi se iz reprezentacije i povedi sa sobom Jelenu Nikolic da zajedno sa velikim sefom Boricicem pravite svoju privatnu reprezentaciju na nekom pustom ostrvu. Ostavite ove divne mlade igracice, najveci odbojkaski potencijal u Evropi da sa nekim drugim vocstvom iskazu svoje umece na nasu i njihovu radost. Vama put samo u jednom pravcu....izlaz.

micko93

pre 14 godina

Terzic izgleda jos planira da se dogovara, pa i da odlucuje u buducnosti! Golemo i pregolemo nakon ovakve blamaze! Znaci li to da se on osjeca toliko sigurno na mjestu selektora da nema sansi da bude smijenjen?? Ako je ovo tacno, onda je stanje u OSS veoma veoma trulo i kao takvo NAJVECA PREPREKA OSVAJANJU MEDALJA U BUDUCNOSTI kako u zenskoj tako i u muskoj konkurenciji!!!

draganche

pre 14 godina

Mnogi i dalje pitaju: pa zasto Anja ne igra?
Anja nece da se vrati u reprezentaciju sve dok ne odu 2 osobe : Nikolic i Terzic. Anja je takodje pomalo sujetna i samo ce odlazak selektora i kapitena (koji su je zajedno sa Cebickom skartirali) omoguciti da ponovo zaigra za Srbiju.

Želje, čestitke i pozdravi

pre 14 godina

Imajući u vidu ovu izjavu, našim odbojkašicama na sledećem Svjetskom prvenstvu u Japanu, želimo puno sreće, uspjeha i veselja uz pjesmu
Sprem'te se, sprem'te odbojkašiceeee, silni će turnir da bude... Stižu Brazil, Kuba, Kina, USA.

ATG

pre 14 godina

Kaze covek nismo bili spremni,nismo se dobro pripremili. A ko je kriv zbog toga, da nisam ja ili cistacica u Katovicama. Rece covek sam da je nesposoban i nikom nista, aj bar nije priznao nego prizna. Uzeo covek 2 medalje i svaka mu cast za to,ali od tada nije nista uradio. A ono sto je radio sa Nikolickom je sramota, pa ja bih bolje primao i onaj Korac se iznervirao. A najbolji su mi saveti selektora pri time out-u. treba da dodamo. Zamisli ti njega, on kaze treb ada dodamo i to je to, veoma visoko umno.

Ostoja, NBgd

pre 14 godina

Nisam od onih koji posle poraza bacaju drvlje i kamenje. Medjutim, izjave naseg selektora su u najmanju ruku meni nerazumljive. Pa ko je trebao da pripremi ekipu za ovo takmicenje ako ne on. On govori kao da je neko drugi to trebao da uradi. I, sto je jos gore, on nigde ne vidi svoju odgovornost, vec najavljuje "dogovor' kako da ostanu u "vrhu". Ako sa ovakvim talentima ne stremi titulama, onda zaista nema sta da trazi na tom mestu.
Sta znaci trener (selektor), pokazalali su Duda i Antara.

rale3

pre 14 godina

Pa sto ih niste pitali da vas sacekaju ako niste bili spremni? Mozda bi se sazalile... a ovaki si ti jedini krivac i vreme je da posao prepustis nekom drugom...

Mishko

pre 14 godina

"Nikolicka ni jedne reci o svojoj nikakvoj igri, a kada je sa Citakovickom davala ultimatum rukovodstvu saveza ili mi ili "one" pre dve godine bila je mnogo glasnija."
(anci, 30. septembar 2009 23:08)


Pretpostavljam da pricas o sukobu sa Anjom Spasojevic ali bio bih ti zahvalan da nam pojasnis na sta si mislila.
(holifild i Razočaran, sve ste rekli, nemam sta da dodam).

Balkanac

pre 14 godina

Selektor kaze da ekipa nije bila spremna za utakmicu. Pa zar je moguce,sta je radio prethodna minimum tri meseca?????
Ako je tako sto nije pustio B ekipu sa Kovacicem da igraju,mozda bi osvojile kao i E.Ligu. Maja izjavi da se videlo da ne mogu da igraju protiv organizovane ekipe. Pa sta su one mislile da ce celo prvenstvo igrati protiv CZE i AZE. Bas kao sto sam i rekao Nikolicki palo 8 asova i jos gore 28% perfektnog prijema a nas libero 35% perfektnog... PA ZAR JE MOGUCE!!!! Na kraju mi sve ovo deluje kao neka Terziceva igra.

Zlatko

pre 14 godina

Na pocetku sam bio jedan od malobrojnih koji je dao podrsku ovoj ekipi i koji je kao i vecina prizeljkivao neki zapazen rezultat. Protiv Nemica nisam gledao, ali na osnovu napisanih komentara mogu da pretpostavim koje je "vratolomije" selektor izvodio. Ali ako covek izjavi "nismo bili spremni..." postavlja se pitanje sta su radili 3 meseca? Ili je izgubio autoritet i kontrolu nad ekipom pa je svaka od njih radila sta je htela ili nije umeo na adekvatan nacin da ih pripremi. Ne zelim da trazim glavnog krivca, ali posle dva uzastopna 8 mesta (ovde verovatno necemo biti iznad 6.), zar ne bi on sam trebao da podnese ostavku? Neko ce reci "da je nasa zemlja 8. u nekim drugim stvarima gde bi nam bio kraj". To je tacno, ali ovo je sport. Ok, da te nema nigde, pa se zadovoljavas 8. mestom. Ok da nemas igracki potencijal za vise. Ok je jednom, moze da se tumaci kao kiks. Ali da sa gotovo istom ekipom na dva uzastopna takmicenja ne uradis nista. Mnogi kazu za ovu ekipu da njeno vreme tek dolazi. Ne. Za neke igracice da, ali za kompletnu ekipu ne. Njeno vreme ne dolazi, ono je sad. Pa jedan veliki Zeljko Obradovic je posle dva uzastopna debakla sam podneo ostavku.

steki

pre 14 godina

Valjda je sada Terzicu jasno,koliko ovoj ekipi fali,Ana Spasojevic.Mora da svati da ovo nije njegova dedovina,vec reprezentacija Srbije.

Magistar sporta

pre 14 godina

Kada ekipa nije spremna, u bilo kom segmentu (fizicki, takticki,psiholoski), za veoma vazno takmicenje kakvo je EP, onda je to iskljucivo odgovornost trenera. Terzicu, hvala na dosadasnjem trudu i radu, ali zna se sta treba da uradis...

Baston PG

pre 14 godina

Ko je zato kriv, gospodine Terziću? Odričemo se Anje Spasojević, Suzane Ćebić. Pa čovjek bi rekao imamo kvalitet za mnogo veće domete. Slušajući vaše tajm-aute, došao sam do zaključka da ste sa ovm reprezentacijom prošli svoj zenit.

Leka

pre 14 godina

I kad smo bili dobri tj. kad smo osvajali medalje uvek sam se pitao koliko puta treba da pogresi Jelena Nikolic da bi je Terzic izbacio. Ne mogu da verujem da covek i ne pokusava da nesto promeni. Cudesni Vanja Grbic zbog povrede presedeo Evropsko 2001 pa smo bili prvi, sto znaci da niko nije nezamenjljiv. Ove sto nisu iz Zvezde ili njegove igracice su valjda odvedene da navijaju?

Jovan

pre 14 godina

Veoma mi je drago što sve više ljudi najzad shvata da je najveći problem i prepreka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije samozvani smlaćeni kvazi-stručnjak. Zaista ima kvalitetnih komentara na račun rada i rezultata, nadam se BIVŠEG selektora.
Elem, igrački gledano nema ničega sramnog u jučerašnjem porazu. Nemice su jednostavno u svim elementima veći deo meča igrale bolje, stisnule petlju kada je trebalo-i pobedile.
Ono što je SRAMNO je stav samoproklamovanog stručnjaka i VEČITOG selektora. Večito namrgođeni , i posle najnovijeg DEBAKLA, još jednog u sada već pozamašnom nizu, ponovo baje o nekim analizama preispitivanjima i ostaljim tričarijama. Alo „čoveče“, ako u tebi ima imalo samokritičnosti i ČASTI, odmah podnesi ostavku i prestani da upropaštavaš srpsku žensku odbojku. Idi u Rumuniju, Moldaviju, na Mesec ako treba, pa dokazuj svoj neosporni talenat da UPROPASTIŠ sve čega se uhvatiš-samo nemoj više svoje neznanje pretakati u pogubne eksperimente na klupi nacionalnog tima. Dozovi se pameti, zahvali se svima onima koji te toliko bezrezervno podržavaju na mestu koje apsolutno NIČIM i NIKADA nisi zasluživao. Nestani sa odbojkaškog lica Srbije, zavuci se u neku mišiju rupu i dozvoli već jednom da neko zglavan dođe na čelo reprezentacije i popne naše devojke tamo gde im je i mesto-na SVETSKI ODBOJKAŠKI VRH!
Ne znam koliko upošte ima smisla osvrtati se na brdo kardinalnih grešaka koje je dotični komponovao u prethodna dva meča, ali je pred nečijim toliko evidentnim neznanjem i nesposobnošću zaista nemoguće ćutati. Imamo sasvim solidan tim, jedan od najboljih na prvenstvu-ali ih vodi NAJGORI mogući selektor kojeg je tarafleks video. Ništa, ama baš ništa od samog početka takmičenja nije valjalo. I sad još truća kako „nisu spremni“. Pa šta si radio celog leta zamlato jedna zgubidanska?! Da si im samo govorio da skoče 10 puta dnevno-pa bi im odraz podigao.Ej!
Prosto je za neverovati šta je uradio od jednog onako kompaktnog i kvalitetnog tima kojeg je milina bilo gledati, istina kratko vreme-jer se „zelenooki“ ubrzo potrudio da igračice posvađa, napravi klanove, zadrži one podobne i upropasti atmosveru u timu. Ona mala Popovićeva, što je očigledno zalutala na poziciju libera i u nacionalni tim, u dve prethodne utakmice 2 odbrane nije napravila. Ona i Nikolićeva tobož jedna drugu „pokrivaju“ na prijemu-a ni jedna sa prijemom ne može da se sastavi. Rašićeva na svaki svoj osvojeni poen napravi bar i jednu servis grešku pride, Đerisilo na sedmom nebu pa tako „po nebu“ i smečuje, a mala Brakočevićka kao da je juče stala na teren. Ognjenovićeva potpuno izgubljena, a Krsmanovićeva standardno na ivici suza i malaksalosti. Ni da im je svakoj po litru krvi vadio na svakom treningu reprezentacija nam ne bi onako jadno izgledala. Zašto je jedna Vesovićeva presedela ove dve utakmice na klupi, a Veljkovićeva ulazila na kašičicu?! Zašto je zvanično najbolji libero sveta grejao klupu, a da ni ne spominjem devojke koje igraju po belom svetu, a samo zbog samovolje i kompleksa neumornog preživara žvaka-ne igraju za svoj nacionalni tim.
Koja je to taktika da dizač konstantno „maštovito razigrava“ na pozicije 2 i 4 čak i onda kada je prijem dobar, da libero zvera okolo na sredini terena umesto da se brani, da Kozuh i Neslihan često pucaju protiv JEDNOG JEDINOG bloka, a zajedno su nam nabile 47 poena!? Zašto su se naše devojke posle višemesečnih priprema sudarale po terenu kao muve bez glave i delovale kao razbijena vojska?! Zašto su onako unezverenih i preplašenih lica, nemoćne da se raduju i onda kada imaju zbog čega?!
Na ta pitanja da odgovoriš, na konferenciji, javno da staneš pred ljude koji su verovali u još jedan tvoj propali projekat . I da kovertiraš abdikaciju, kao kada potencijalni prestolonaslednik , zabludeo zaskoči čobanicu:) OSTAVKA!!!Momentalna.