Nedelja, 27.09.2009.

00:35

Napadi narušavaju imidž Srbije

Slika Srbije u svetu mogla bi biti ozbiljno narušena napadima na strance, upozorava državni sekretar za turizam Goran Petković.

Izvor: B92

Napadi narušavaju imidž Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

autonomas

pre 14 godina

Samo me zanima koji je to "mukotrpni trud" u ovih 9 godina ucinjen da se imidz Srbije promeni???
Ko se trudio? Voja? Velja? Boris? Toma? Amfilohije? Dabic? Amsterdam? Dacic?
Ta ajte molim vas:)

Riba Smrdi Od Glave

pre 14 godina

Nemamo mi nikakav imidž pa da bude narušen, ovi napadi su slika i prilika Srbije kakva jeste - osiromašena, poražena, ponižena, bez nade, bez budućnosti. Srbija koja podseća na Nemačku 30-ih godina prošlog veka.

skandynavac

pre 14 godina

Nazalost zdusno im pomazu pojedini delovi vlasti sa pravoslavnom crkvom u duetu, kao i neki mediji u Srbiji. Sama cinjenica da je to uglavnom mlada populacija koja je odrasla na laznom informisanju medija i vlasti o toboznjoj zaveri protiv Srba i srbstva, negiraju se zapadne vrednosti i region se truje mrznjom i otrovnim strelicama neodgovornim izjavama celnika i politickih vlastodrzaca sto se ne daje druga strana medalje mladim ljudima tj da se kaze da ima i drugacijih vidjenja na stvari koji se prikazuju kao anti srpske. Sve je to lepo sprovedeno kroz knjige ucenika gdje se negira sve sto je bilo prije i velicaju se ratni zlocinci i izdajice. Sve je to u tim glavama mladih ljudi koje ih tjera da rade to sto rade jer nemaju alternative, nazalost...

glas savesti

pre 14 godina

treba se zapitati sta ljude najvise iritira i sta ih dovodi do ovakvog ponasanja, a ne pretiti policijom itd...
realno u Srbiji ima mnogo onih koji "propagiraju", kako nista unutra ne valja, kako smo mi najgori narod itd...
pa to i mene nervira, al ja nisam devijantna licnost da se bijem sa nekim zbog toga.
mislim da treba malo ohladiti sa takvim stavovima jer su preterani i ekstremni, pa ce se i ona druga strana ohladiti... to tako funkcionise!!! uzrok-posledica!

Nina

pre 14 godina

A da li iko razmišlja ide li taj beogradski turistički imidž u pravom smjeru? U stranoj štampi hvale Beograd zbog burnog noćnog života, ali ga i sve češće nazivaju Sin City. Pišu i o ekskluzivnim lokalima u kojima je mladićima ispod 21 zabranjen ulaz, ali zato u njima maloljetnice plešu oko štangi. Otkud to? Nadzire li iko i idu li te djevojke ili djevojčice u školu? U siromaštvu se svašta dešava i štošta može izazvati revolt, ne samo gej parada.

srki

pre 14 godina

Sad se vec vidi da je ovo cista farsa! Ma daj sad odjednom tolko prebijanja stranaca i to posebno kad je to tolko aktuelno i zna se da bi svako nadrljao i vise nego sto treba! Stvarno providno ...

Leonid Gorski

pre 14 godina

Vidim da su komentari uglavnom tipa "mi gradjani smo zgrozeni sto se tu nesto na nas apeluje, a nije u nama problem..." E, pa gospodo gradjani vreme je za malo samokritike. Stalno nam je kriv neko drugi za sve sto je naopako, isti obrazac se ponavlja vec jako dugo. Nedostatak odgovornosti, hrabrosti, odlucnosti, i na kraju ljudskosti je zajednicki svima nama, pa onda izmedju nas, i nasim izabranim predstavnicima. Suvise dugo smo licemerni i cinicni, a od svoje "nemoci" smo napravili pozu (ili zaklon). Ovo se desava NASEM drustvu zato sto smo MI takvi ljudi. Da pojasnim, ne mislim da smo svi nasilni, ili svi neodgovorni ili svi ovakvi ili onakvi. U svakom drustvu ima svakakvih likova koji su u stanju uraditi svasta, ali drustvo koje je zdravo takve likove drzi na margini (zato se zovu marginalne skupine), ali tamo gde grupica huligana sa par motki moze da kontrolise dvomilionski grad i desavanja u njemu, i preko toga utice na medjunarodni polozaj drzave, odnosno svih nas, treba se zapitati sta nije u redu sa onih miliondevetstodevedesetdevethiljada i kusur "zgrozenih" gradjana. Nista se ne desava odjednom niti slucajno, i ovu corbu koju sada kusamo smo zajedno zakuvali, tako sto smo "gledali svoja posla" i prestali biti drustvo. Kad jedna pijana budala u autobusu maltretira neku djevojku, a 50 prisutnih muskaraca suti, kada jedan bahati gradjanin baci djubre u reku ili na travnjak ili bilo gde, a svi ocevici sute, kada se desava nasilje u porodici, a rodjaci i komsije sute, kada se uzima i daje mito, a svi koji to znaju sute, kada se javno poziva na mrznju, a niko za to ne odgovara, itd, itd, itd, i to je dominantan obrazac ponasanja decenijama, onda se ne treba cuditi nicemu. Dragi zabrinuti gradjani, mozete biti sigurni u jedno: takve stvari ce se desavati sve dok se taj obrazac ne promeni, a za njegovu promenu ce trebati mnogo vremena, mnogo edukacije, mnogo rada, a ne samo price. Stav "sta ja tome mogu, ja sam nemocan" je u korenu problema, jer kada bi svako ucinio ono sto jeste u njegovoj moci, to bi bilo vise nego dovoljno. Borili smo se za demokratiju, vladavinu naroda. E, pa vladaj narode, ucini onoliko koliko mozes uciniti, i ne cekaj stalno da ti neko drugi prostre gde ces leci.

Зоран

pre 14 godina

Некако ме све тера да читам између редова: Знамо шта сте урадили за нас и то ценимо. Али што нас сад стављате на муке па да морамо да вас кажњавамо!? Није ни нама лако, држимо до свог морала.

Nikola

pre 14 godina

Ne znam da li su napadi na strance naruceni ili nisu, ali je cinjenica da se stranim drzavljanima pocelo desavati ono sto se svakodnevno dogadja svima nama. Pre nekoliko godina su jednog mog kolegu koji je cekao gsp na Vozdovcu iz cista mira pretukla 'tri lica', a kada su ga posteno premlatili jedan od njih je poceo da mu se izvinjava i da govori "Izvini, brate. Pogresili smo, ti ustvari nisi taj lik". Podigli su ga sa asfalta, namestili mu sal i kapu, seli u kola i nastavili da traze tog nekog. Siguran sam da bi gotovo svako od nas mogao da navede neki slican primer koji nema uporiste u zdravom razumu (Tribal's war cry: "Sta me gleeedas, bre!"). Cinjenica je da je stranaca u Beogradu poslednjih godina sve vise, pa je i statistika postala neumoljiva. Zbog svega toga mi nije jasno zbog cega se tek sada ovako reaguje i zasto se nakon ovog ispoljavanja besa nad stranim drzavljanima, nekome gore, sa zadrskom od gotovo dve decenije, pali crvena lampica koja treba da pokrene celo drustvo, a istovremeno, prikrije njihovu dugogodisnju neodgovornost.

Sadik Ahmetovic

pre 14 godina

Cudo zivo! Cim Srbin izadje iz Srbije i nadje se u drugoj drzavi odmah misli, i ponasa se, drugacije. Zna li neko zasto? Ja ne! Stvarno ne!

tiana

pre 14 godina

Ma velika sramota! Gde bas Libijca pa oni dolaze ovamo vec 30 godina da se skoluju kod nas.
I kakav imidz Srbije, ko da je sad to najvaznije..gluposti. Zivimo ovde i takve stvari se desavaju treba da se pitamo gde smo mi to i sta se desava ovde oko nas, zbog svih nas!
Ne da smo lupili u dno nego smo ga probili i sada smo u bestezinskom stanju!

Agim68

pre 14 godina

Ruku na srce na zapadu ceo Balkan ima tako reci isti imidz. Niko nas ne hvali prekomerno, da ne kazem da nas tretiraju kao poseban mentalitet! Na nama je da popravljamo taj imidz, mislim na sve Balkanske narode koji su bili 500 godina pod otomanskim jarmom!

sasa jokic

pre 14 godina

A gde je direktor BIA?! Ovo je posao za njega i njegovi agenciju, mi ih placamo iz budzeta?! A On kao da ga se ovo ne tice, ili nas ne obavestava, a mora! Svi mi znamo ko je iza ovoga, ali nam treba akcija, da plati za sve, i sto nas je 05.Oktobra prevario, i za Zorana, i za udaljavanje od Evrope, i za.......mnogo mnogo toga !!!

bogdan

pre 14 godina

Zivim u New Yorku vec deset godina, veoma cesto posecujem Beograd, moj rodni grad a stalno poredim i izvlacim zalkljucke sta bi bilo naj bolje za nas. New York je vazio 80tih i pocetkom 90tih za nebezbedan grad medjutim ostrom kaznenom politikom, pospesivanjem ekonomije i strateskim potezima raseljavanja rasturanja, problematicnog stanovnistva, razvojem gradskih sredina - situacija se neopisivo popravila. Najbitnija stavka strozijeg zakona je nemilosrdna kaznena politika za organizovani kriminal, nosenje oruzija bez dozvole itd. Vise se automobili ni ne kradu u ovom gradu. Jer za kradju je potrebno dvoje i to minimum, a to se onda tretira kao organizovani kriminal, za koji su propisane kazne od 20 do 40 godina zatvora. Ko nosi pistolj bez dozvole 3 godine zatvora bezuslovno sve... Nekada sam se smejao situacijama kada se desi mali ekces na ulici i dodje 5 policijskih automobila, vatrogasci i hitna pomoc medjutim nije to tako lose, time drzava i grad pokazuju svoju snagu i moc. Kod nas na slikama crne hronike neceg najgoreg, vidimo mozda dva policijska automobila isped mesta zlocina. Sve to utice na konacnu sliku i ponasanje stanovnistva.. A da ne govorimo o nasem pogledu na fizicke obracune i unistavanja imovine, na to se ne obaziremo ama uopste... Policija dodje pobili se ma sta ima veze... mozda ih umire i razdvoje... aaa pa ne radi se to tako nego odmah u dosije... Pa kad trazi posao odmah izadje da je imao tuce i probleme, nikada ne bi dobio posao u banci ili javnoj instituciji... Prvi pomak je vece obrazovanje policije, tako da znaju da prepoznaju oblike kriminala i rusenja zakona. Ako bi uhvatili nekoga da zvrlja zid nista ne bi uradili... jer ni ne znaju sta treba ocigledno.. A ne zna ni stanovnistvo.. Pohapsise sve ove "obraze" i neke sibadzije... podelise im kazne za nemanje licnih karata a oni izvrljase ceo grad, pretvorise u ruglo, pustili ih da se naginju korz prozor policijske stanice da se smeju pred kamere i nesto dobaciju mesto da su ih vezali, ove sto su nemilosrdno tukli pa izveli kamere da ih snime kako ih dovode u zatvor.... nista to nema pa se cudite sto biju ponovo ucestalo... Niko od nadleznih se nije setio da optuzi majstore grafita za unistavanje privatne svojine... A zasto, zato sto ni ne znamo sta je prekrsaj, sta je dobro a sta lose... Edukacija kompletnog sistema to nama treba i snazne mere, nagaziti na problem!!!
Samo jos jedno, da se vratim na New York, posle promene sistema i pristupa problemima kriminala broj turista je 90tih skocio astronomski a i priliv novca samo rastao iz godine u godinu, tako je prosle godine samo od strane turista potroseno oko 32 milijardi US dolara u gradu New Yorku. Sve to zato sto je ovo sada bezbedan grad... Zapitajmo se sta je bolje za nas...

Sanja F.

pre 14 godina

Umesto da našim političarima bude bitnije to da da njihovi građani i jednako posetioci budu bezbedni, neosakaćeni, kao i da svaki dan vlada pozitivna atmosfera zbog nas samih koji smo ovde i koji smo izabrali te iste političare, njima je bitnije kakvu sliku šaljemo u svet, i to navode kao željeni motiv za napadače!!!??? Ovo bi trebalo jedino nas da navede da drugi put biramo druge ljude za vlast koji će biti efikasni, menjaće stvari iz korena, jer takvoj većini iz naroda treba, neki pravi uzor... Mada, kome ja i pričam, ja sam birala druge ljude, a većina ipak ove... Tužno...

Misha

pre 14 godina

Kao da je imidz Srbije veci problem od samih napada tj. od naseg mentaliteta koji u svojoj povredjenosti reaguje odavno poznatim balkanskim primitivizmom.

ekrem

pre 14 godina

Napadi ne narusavaju skoro nista, pre bi rekao da oni potvrdjuju ugled u koji je Srbijica toliko ulagala godinama. Vreme je za cupanje i to treba da urade oni kojima je Srbija drugacije u srcu za razliku od dosadasnjih zaljubljenika u nju.

Зоран

pre 14 godina

Остало је још да поручи грађанима као Домановић што je писао о полицији како je уредила себи живот: Нећемо ми да гацамо по целом граду, него лепо ако неки хоће да се туку, нека дођу пред полицијску станицу.

Dejan

pre 14 godina

Sto se tice imidza, tesko je srusiti nesto sto je negativno. No, budimo realni. Vlast je bila glavni katalizator ovoga sto se desava. Ne vizni rezim, vec vladini potezi koji granice s eksperimentom (i to oni od rusenja Slobe na ovamo, bolje receno od smrti Zorana). Sve je to nekako funkcionisalo dok se cetnici nisu izjednacili sa partizanima. Pa onda ono s Miladinom, pa 'patike za Kosovo'... Sada smo dosli da se rehabituje Cvetkovic. Odjednom je Srbija dosla u situaciju da vise ne zna svoju istoriju, vec ju menja kako se kome cefne. Nazalost, mladi to prate i vide da od postenja nema vajde. Bojim se da je kasno za danasnje generacije. Samo da se ne uniste i one sledece.

tihomir

pre 14 godina

Kad bi se danasnji mediji bavili manje senzacionalizmom a vise pravim vestima, slika bi bila drukcija. U Americi godisnje se izvrse hiljade ubistava, ne vidim da to narusava njen "imizd" ...

dash

pre 14 godina

Gospodine Petkovicu, obratite se policiji, naravno da ne dajemo lepu sliku. A vi, gospodine Skulicu, upravo zbog tog vaseg stava da reakcija drzave ne treba da bude prenaglasena, ovakve stvari se i desavaju tako dugo u Srbiji! Ne moze vise policija i vlada da popusta siledzijama, mesec dana lezanja u zatvoru je njima nagrada, zar ne shvatate to?!
Problem mora da se sasece u korenu, ostro i nemilosrdno! Sto je neko rekao, da su svi Urosi i Miladini odlezali svoje, ne bi danas bilo ovakvih problema!

Posmatrac

pre 14 godina

Onog trenutka kada su pokleknuli pred pretnjama da ce biti krvi ako se organizuje gay parada politicari su dali zeleno svetlo desnicarskim organizacijama. Nije cudo sto su se osilili. Danas prebijaju strance, sutra ce prebijati zene koje nose kratke suknje, ljude koje slusaju stranu muziku ili citaju stranu literaturu, ljude koji putuju i sl. Mrak!

Nindza

pre 14 godina

Profesor fakulteta bezbednosti Zoran Dragisic je izjavio da su ovi napadi najverovatnije naruceni.

Govorio sam sta ce se desiti jos PRE parade ponosa!

Posto parada ponosa nije odrzana, te je izbegnuto masovno nasilje, placenici su krenuli u seriju tacno orkestriranih pojedinacnih napada da bi nadoknadili ono sto je trebalo da se desi na paradi.

vucko

pre 14 godina

"Napadi narušavaju imidž Srbije"...ovo narusava sigurnost gradjana Srbije, a za imidz ove zemlje me boli bas uvo...kreiraju je politicari, a ne gradjani

Sofia HR

pre 14 godina

Malo pratim, nisam bas najbolje upucena, ali citava ova situacija je u najmanju ruku surealna.
Sto se to dogadja kod vas susjedi?

veki

pre 14 godina

Cini mi se da su svi ovi napadi povezani: desili su se u kratkom periodu i svi su imali za zrtve strance.
Sad je na nasoj policiji za koju verujem da je efikasna da istrazi i uhapsi pocinitelje.
Nasilnici i umobolnici!
Nasa policija i vlast sad mora da zasuce rukave i temeljno resi ovaj problem jednom zauvek:
Jer 99% naseg naroda nema nista i nikad nista nije imalo protiv stranaca iz bilo koje zemlje na svetu.

Aleksandar Stojaković

pre 14 godina

"Zbog toga Turističkim radnicima u Srbiji predstoji težak posao da ubede turiste da i ubuduće posećuju našu zemlju."

A zašto da ubeđujemo strance u nešto što nije istina? Da im govorimo da dođu u Srbiji i da ih dovedemo u opasnost? Nije li to laganje, ako svi lepo znao da Srbija nije bezbedna za njih.

Prvo treba policija i tužilaštvo da odrade svoj "težak posao", pa tek onda i turistički radnici.

dragan

pre 14 godina

Ako ovako nastavi, policija ce na kraju apelovati na strance da ne dolaze u Beograd, a gradjane da ne izlaze na ulice! Ovo je sramota i direktno narusavanje kvaliteta zivota gradjana - da ne smes vise izaci na ulicu, kada razne organizacije prave svoje skupove i sl. Ako se ovako nastavi, sasvim sigurno je da ce vecina normalnih mladih iskoristiti beli shengen da pobegne iz ovog ludila od zemlje! Ponovo 90-te!

Buca

pre 14 godina

Dacic bi mogao da se seti kako je njegov pokojni sef 90-ih slao kordone do zuba naoruzane milicije i vodene topove protiv nas koji smo miroljubivo demonstrirali jer smo zeleli da zivimo kao nasi vrsnjaci u civilizovanijim drzavama. Da li ne zeli da se seti ili je sad situacija drugacija kad treba da se sukobi sa nepismenim, agresivnim, nepodnosljivo niskog IQ-a monstrumima, koji ne zasluzuju da otimaju vazduh normalnim ljudima!?!
Izvolite, gospodine ministre, pokazite se sada! 90-ih ste onoliko imitirali svog sefa a sada...ili zelite da dovrsite ono sto je on zapoceo???

Nevena

pre 14 godina

Imidž? To je naša realnost sa kojom živimo (ili preti našim životima).

Dok su građani ugroženi nefunkcionalnim pravosudnim sistemom, dok se šljam uzgaja, to se ne vidi kao problem, već je samo bitno mišljenje komšije stranca? Neverovatno.

Jivamukti

pre 14 godina

Ne sme ni da ih imenuje vec apeluje na sve gradjane. Sledece je da apeluje na strance da ne provociraju i ne nerviraju. On se njih ocigledno boji. Ali ne zato sto je velika kukavica vec sto mozda zna ko su i cije naloge sprovode.

S

pre 14 godina

"Slika Srbije u svetu mogla bi biti ozbiljno narušena napadima na strance"
Slika Srbije u svetu bi mogla ozbiljno biti popravljena kada bi policija i tužilaštvo radili svoj posao malo efikasnije, umesto što stalno nešto tupe i slikaju se po medijima.

Momčilo Vasić

pre 14 godina

Šta se iščuđavamo?
Paljen je Beograd, Džamija, ambasade; policija ne može da iseli nasilnike koji su u stanovima svojih kolega policajaca; iz dana u dan je bezbednost gora i gora, a Veljoviću fotelja dublja i dublja?
Nekada je bilo: kada kupleraju ne ide - menjaju k***e, a ne menjaju krevete...

Boza

pre 14 godina

Opšta tuča sa Rimljanima u Bazelu
Poraz Rome u Bazelu (0:2) na startu Lige Evrope nije jedina nevolja za navijače rimskog kluba.

Devet italijanskih navijača uhapšeno je u švajcarskom gradu, posle nekoliko tuča pre i posle meča na St. Jakobs Parku. Uhapšena su i četvorica navijača Bazela, a u bolnicu su prebačena tri pripadnika švajcarske policije. Policija nije saopštila razmere razaranja u gradu, gde su letele flaše i kamenje, a izvesno je da je teško optećen veći broj automobila.

Meč u Bazelu od žreba grupa Lige Evrope bio je proglašen za meč visokog rizika, jer je poznato da Romu na gostovanjima prate brojni navijači, a Bazel ima najorganizovanije navijačke grupe u Konfederaciji.

U kontroli navijača učestovale su brojne policijske snage iz čak četiri kantona, ali ni to nije ponmoglo, jer je do najvećeg sukoba došlo iznenada, ubrzo po završetku meča. Policajci su sukobljene grupe razdvojili tek uz upotrebu suzavca i pištolja sa gumenim mecima.

Situacija se smirila tek pola sata posle utakmice, posle čega su Italijani napustili grad.

Toliko o necivilizovanim Srbima, koji jedini narusavaju imidz svoje Drzave, i koji su jedini nasilnici .

Đole

pre 14 godina

- Napad na Francuze
- napad na Australijanca na Kalemegdanu
- napad na libijskog studenta
- pretnje učesnicima parade
- hapšenje navijača
itd...
i sve to u dve nedelje.
Podsetiću vas sve da je onoliko stranaca bilo na Univerzijadi, i nikome nije falila ni dlaka sa glave, naprotiv, svi su imali sjajne utiske iz Beograda. A sad odjednom, kao postoje neki likovi koji love strance po ulicama. Čovek bi pomislio da neko ovo namerno radi.
Milsite o tome...

gogo

pre 14 godina

Ma dajmo ljudi malo optimizma, zbog cega se sekiramo kad nam je predsednik Tadic na duznosti? Samo opusteno, bice sve u redu. Uostalom, u Zapadnoj Evropi se nije ni culo za ovih par napada...

Predrag Azdejković

pre 14 godina

Ovi napadi jesu u skladu sa imidžom Srbije u svetu i samo ga potvrđuje. Nismo mi neka miroljubiva država koja nikad nije ratovala, naprotiv... To što neko želi da gradi lažni imidž Srbije u svetu je već drugi problem. Treba ozbiljno da se uhvatimo u koštac problema nasilja u Srbiji, a ne da šminkamo ružnu realnost.

ivona

pre 14 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno!!!
Gospodin Veljovic svojom izjavom nedvosmisleno stavlja do znanja svima nama da policija NE ZELI da se obracuna sa hordama koje se setkaju ulicama Beograda. Verovatno zato placamo porez, da policija mirno posmatra divljanje dobro organizovanih grupa. Stavise, izgleda da ih ona i podsrekuje ovakvim defanzivnim stavom.
p.s. jutros oko 4.30 moja mama i ja smo izasle ispred zgrade kako bismo zamolile izvesnog obesnog "mladica" koji je urlao iz sveg glasa da nam omoguci da spavamo, a onda je on nasrnuo na nas odgurnuvsi me svom snagom na stepenice....da nije bilo njegovih drugova koji su ga obuzdali verovatno bismo zavrsile poput nesrecnih stranaca!!!
Ovako nesto se nije desavalo ni devedesetih!!!
A gradonacelnik nam se bavi nazivima ulica!!!!!

Pacifista

pre 14 godina

Sa mnom kao lojalnim gradjaninom, koji nikad nije imao oruzje u rukama osim noz za guljenje krompira, i ubio nekolko muva i buva, je lako. Samo, apelovati na kriminalce, potencijalne ubice, i stvarne ubice nije dovoljno, tu policija mora nasiljem protiv nasilja reagovati. Tako je to svuda u svetu. Kad se (u svetu) dogodi pucanj iz vazdusne puske, gasnog pistolja (za nas sve bezazlene stvari), u pet minuta je na licu mesta odred specijalne policije, pod punom ratnom spremom. Neko je pucao gospodo? Da vidimo ko? Ne poloze li nasilne pistoljdzije oruzje, za cas se teren pretvara u pravo ratno popriste. Niko na Zapadu ne smatra pucanje salom. Kod nas je to jos uvek deo obicaja, kod svadbi, rodjenja, veselja, nasilja, ranjavanja, ubijanja... Srbijo polozi i predaj oruzje, nemas se od koga vise "braniti".

D

pre 14 godina

Druze Ivice,
prazne su ti marice,
hapsi Ivice,
da ohladis usijane glavice...

Apel gradjanima? Onima koji se godinama sklanjaju pred divljastvom, huliganstvom i bahatoscu? Prazne reci gospodo! Prosetajte malo ovim nasim, nekada bezbednim, gradom. Nema policajca koji ne prica mobilnim telefonom ili jednostavno bleji u prazno. Da li vas zato placamo? Ili da radite svoj posao?
Grupe huligana, fasisticke organizacije...? Da hocete, sve bi to bilo razbijeno za nedelju dana i vrlo brzo bi cela ova prica izgledala kao ruzan san. Ali, kao da nema volje. Politicke?

Mali Covek

pre 14 godina

Ko ne zna da prepozna sta se desava neka pogleda istoriju Nemacke u periodu od 1927 do 1934 i videce mnogo bolesne slicnosti u izjavama, postupcima i dogadjajima sa danasnjom situaciom u Srbiji. Rezultat je poznat.

Pera

pre 14 godina

...Sto se tice nasilja, mi imamo problem sto je >50% Parlamenta i glasackog tela, koje ukljucuje u sebe i politicare i policiju i vojsku, sovinistickog (i fasistickog, ako cemo posteno) uverenja. U normalnim zemljama, taj procenat je 3-10%. Dok taj procenat ne bude ispod 20% bice jako tesko. Jos da dodam da ovo vazi za ceo Balkan (osim Slovenije) i da mislim da je u Hrvatskoj i gore nego u Srbiji.

momčilo

pre 14 godina

Eto ja se jedva uzdržavam da ne puknem od muke. Povlačite takvu izjavu sa svih medija i dajte pravo obaveštenje koje će garantovati sigurnost svih građana. Izgleda da je o akcijama policije više upoznata opozicija DSS, SRS, NS I SNS(čitaj:-srpska nazadna stranka) Da je bilo lustracije posle 5-og oktobra ne bi se mnogo toga dogodilo, i ne bi se čelni ljudi policije ovako ponašali.

ssssss

pre 14 godina

upozorava i apeluje????
na gradjene (sic!)
aloooo!!
odakle tom sefu policije pravo da skrece sa sustine problema i da imenuje te opasne politicke impulse i njihove olosh-izvrshitelje gradjanima. kao da smo svi isti pa malo oneki ponekad ne mogu da se suzdrze (sic!) i malo eto pretuku stranca. aloo!! da se suzdrze??? kao da je to opravdano, da su necim isprovocirani ali eto suzdrzite se. tako to zvuchi..uzzas!!!

Nikola SRBIN

pre 14 godina

A da mi uvedemo i civilnu policiju kao sto smo uveli civilno sluzenje vojske pa da i oni dezuraju ispred domova zdravlja, posti,el.distribucije i sl., i da zaposlenima idu po burek, kiflu ili paklicu cigareta.
Pa ovo da nije smesno bilo bi zalosno, prosto ne mogu da verujem.
Policija kao organ unutrasnjih poslova ciji je jedan od najnznacajnijih zadataka suzbijanje kriminala apeluje na gradjane da se suzdrze nasilja.
a gospodo iz fotelje ja vas bitam koji je to posten i razuman gradjanin izazvao nasilje na ulicama ovih 20-tak dana, zar mislite da je narod toliko slep, pa vi ste tu da dejstvujete i radite svoj posao a ne da apelujete.
Ne slazem se da je ovde u pitanju beli sengen i opozicija, niti su u pitanju neke medjunarodne aktivnosti Srbije, upravo mislim da je problem u vlasti. Ali nije problem u tome sto oni ne mogu da suzbiju ove kriminalce da rade sta im se prohte vec je problem u tome sto to ne zele.
Mislim da se ovakvim pristupom drzavnih organa samo se zeli prebaciti "lopta" na ove vestacki izazvane probleme kako bi se "ohladile"glave nezadovoljnih radnika, studenata koji se svakim danom sve vise zale na sistem skolovanja...i sl.
Najavljuje se da radnici pocinju sa radikalizacijom svojih strajkova, da studenti pogotovo sa BG-univerziteta najavljuju proteste zbog ne primenjivanja bolonje...narod svakim danom sve siromasniji...eto mislim da vlast uvaljivanjem ovakve "patke" pokusava da skrene paznju narodu sa svakodnevnih problema sa kojima se susrece.
Ima ovo svoju pozadinu u vlasti, sto se vise slucaja napada dogadjaju, sve vise sam ubedjen u to.
A mozda se i sprema neka nova pljacka pa treba malo zbuniti narod.
Jedno je sigurno ovo se ne desava slucajno i ima debele veze sa politicarima, pre svega na vlasti kada ne zele to da suzbiju.

Beogradjanin

pre 14 godina

Mozete da apelujete koliko hocete, mi ne nasilni ionako nikog ne napadamo, naprotiv. A na vama je da nasilne pohapsite, zajedno sa njihovim nalogodavcima, a svi znamo ko su. Toliko.

Jasna

pre 14 godina

Pre nekih mesec dana u po bela dana u Dunavskom parku u Novom Sadu (park u samom centru grada, pun ljudi i male dece) pretucen je momak amerikanac, inace profesor u jednoj skoli jezika u NS. Prvo su mu trazili pare, a posle je bilo : "Vi ste nas bombardovali". I to nije prvi napad u ovom parku. Desava se svakodnevno. I ne samo strancima. Za to vreme ne mozete videti ni jednog policajca da proseta istim. Verovatno piju kafu u obliznjoj Dunavskoj ulici.

Ja ni do sada nisam nikoga prebijala i ne treba mi nikakav apel da tako i nastavim.

Policija neka pocne vec jednom da se mesa u svoj posao ili ce nam uskoro stvarna parola za turiste biti ona sala iz Blic-a: Dobrodosli dragi gosti, slomicemo vam sve kosti!

Đole

pre 14 godina

Najtužnije od svega jesu sledeće činjenice:

-svakog od tih problematičnih huligana policija itekako dobro zna
-svakog od njih policija je legitimisala i privodila mnogo, mnogo puta.
-posle toga, oni znaju sve, redom, gde žive, u kakvom se društvu kreću, sa kime se druže, kakvim arsenalom raspolažu.
-usled gore navedenih informacija, oni su u stanju da uhapse dotične huligane u 24h dnevno.

ali to se ne dešava?
ili se desi, pa isti budi pušteni bez razloga, ili novčano kažnjeni, nekad se ode daleko pa se da, (EEEJ!) par dana u zatvoru....

VADITE TAJ SPISAK IZ NEKE FIOKE I HAPSITE REDOM, NEMA DRUGE!!!!!!

iks

pre 14 godina

Poziva gradjane?! Jel ovo sala?!
Jel ovo prebacivanje odgovornosti na sve nas? Znamo svi da su ovo organizovane grupe iza kojih stoje "sluzba", pojedine partije, haski lobi, anti EU lobi i crkva. Znacajan deo gradjanstva svakako gleda blagonaklono na ove grupe ali riba smrdi od glave, pa tamo treba i da apelujete, odnosno da prestanete da ih stitite i da pocnete da hapsite, zabranjujete i uspostavljate pravnu drzavu. Vredjate me ovim apelima. Delujete nemocno i nesposobno.

Djape

pre 14 godina

Znaci ova vlast nije samo nemocna... vec i bezobrazna!

Cuj, policija moli narod da se sam ne organizuje da zastiti ono sto oni nece (namerno kazem nece, jer je svima jasno o cemu se radi!).

Neko namerno opstruira rad na dobijanju belog shengena (ruski mafijaski lobi sakriven iza nacionalista, domaci monopolisti kojima ne odgovara da narod vidi kako se normalno zivi i da su nam cene najskuplje u Evropi, vlast koja bi da skrece fokus sa drugih vaznijih tema i sa njihovog lopovluka, kome su jedino vicni)!

Dakle, policija je pokazala koliko vredi ili hoce da radi, vreme je da se sami organizujemo!

A policija, ako hoce da pocne da radi svoj posao neka pocne, ako nece, neka nam ne stoji na putu, jerbo necemo dozvoliti fashisoidizaciju Srbije i pobedu desnicara, monopolista (Miskovic, Peconi, Tomic, Subotic i ostala ekipa), tajkuna (neko rece gradonacelnik? da on! sta mislite ko je vlasnik svih velikih plakata u Bgdu, mislite o tome!), desno orjentisanog dela SPC (bosanski lobi na celu sa onim Amfilohijem i sledbenicima Gavrilovicem i slicnima)! Cini mi se da je Rasim skupio dovoljno glasova za kandidaturu za buduceg predsednika, pa sada neko (DS, dSS, SRS, SNS, SPS) pocinje da igra na kartu nacionalizma!

Dosta je bilo skrivanja iza institucija!

Imenujmo krivce za stanje u kome se nalazimo: Milosevici, Markovici, Miskovici, Kostunice, Ilici, Djilasi, Dacici, Tadici, Subotici, Peconiji, Amfilohije, Gavrilovici, Kovacevici i NN roditelji istog (taman ko da covek nema krstenicu, nikada ne saznasmo ko su mu roditelji kada su toliko uticajni), advokati podzemlja, prethodno navedene vodje i PRovi Obraza, Nacionalnog stroja, Zveri, 1389 i slicni! ...

Pa lepo zavrsiti sa 6. oktobrom ili im pokazati svima put NAPOLJE IZ SRBIJE, u jednom pravcu i bez mogucnosti povratka!

Ako imalo mislimo o svojoj deci i njihovoj buducnosti!

OTPOR na ulice, sela, trgove! DOSTA ove nesposobne ili nevoljne vlasti!

gradjanka

pre 14 godina

"nadležni organi pozvali su građane da se suzdržavaju od svake vrste nasilja"

E pa dragi gradjani uzdrzimo se od nasilja!!

Sram vas bilo!! Pokusajte barem malo da mislite o onome o cemu govorite!! Nisu svi gradjeni ove zemlje bas tolike ovce!!! Sram vas bilo!!

Rade

pre 14 godina

Apel građanima?? Izbiće pobuna u policiji ako političari nastave ovako da im "vezuju ruke"...Direktor policije samo čita ono što mu je dato da pročita. Rešili bi oni ovo za 48 sati da im je dozvoljeno, ali nije jer je doneta takva politička odluka.

odbrana i poslednji dani

pre 14 godina

Ajde da obrnemo stvar.
Mi gradjani, APELUJEMO na policiju da spreci divljanje odredjenih i poznatih ekstremistickih grupa i osigura mir GRADJANIMA i inostranim posetiocima.
Ukoliko policija nije u mogucnosti da to ucini, neka gradjanstvo i ambasade stranih zemalja o tome obavesti.

Šindivila

pre 14 godina

U nekim drugim zemljama se appeluje na građane da štede vodu, ili da ne izlaze po velikim vrućinama, a ovde se apeluje da se uzdrže od premlaćivanja na smrt nedužnih ljudi. I o kojim građanima govorimo? Mojoj babi? Izbor reči otkriva nespremnost i nemoć. policije.

Roland

pre 14 godina

Citajuci clanak, i videci sliku beogradskog orla sa kukastim krstom spod, zgrozio sam se. Sve vise pocinjem da sumnjam da su napadi politicke pozadine. Jednostavno niko nije objasnio tim decacima ko su bili nacisti i zasto se njihovo delovanje zabranjuje sirom sveta. Zato gospodo molim vas ucinite nesto da se podsetimo zasto je vodjen rat, i koje bi bile namere nacista sa slovenima da su nacisti dobili rat. Obrazovanjem u borbi protiv nasilja i nacizma nego politicke zavere i svaljivanjem krivice na ko zna koje novine i politicke partije, a obrazovanje je nula. Kako Srbi da se borimo prtiv nasilja i nacizma kada ne znamo nista ni o jednom ni o drugom.

Ма ј....!

pre 14 godina

Све ово много подсећа на Слобине пандурске батинаше из 90-их, сувише је сличан сценарио и бојим се да се ради само о стварању атмосфере за "легитимну" реакцију органа власти против одређених групација које су их довеле на власт а сада им сметају из неких разлога.

naky

pre 14 godina

Vrlo je jasno!
Nacistima odgovara ova atmosfera. Hoce da sprece Srbiju da dodje na "beli shengen". Znaju oni kad omladina pocne da putuje nece moci vise da ih prave budalama. Videce ljudi kako se zivi, sta je vazno u zivotu.

Ovo je jako opasno za nase drustvo. Ako policija ne reaguje energicno...

Policijo, ne moli, nego hapsi!!!

Petar

pre 14 godina

Kakvi bre apeli???? Poostrite kaznenu politiku do neba, pa sledeci put kada nekome to padne na pamet da uradi neka zavrsi u zatvoru 20 godina, pa da vidimo da li ce se desavati.

saclay

pre 14 godina

Oni apeluju! Kao da je nasilje neka unutrasnja potreba svakog coveka od koje se on sa velikom mukom uzdrzava!! Komentar suvisan.
A sto se tice ovih bandita vrlo je lako sve to preseci: samo treba pratiti trag novca i presecei ga-i nema vise obraza/dveri/njihovih/1389 itd. Sta mislite da njihove vodje to rade za dz. dok ih izdrzavaju mame i tate penzioneri? Aaa, 'oce to.

zoran

pre 14 godina

Do pre 20 godina turisti nisu smeli glavu da provire u Harlem (New York)...danas je to oaza za turiste..kako?
Neka nasa policija trkne do kolega u USA i pita ako vec ne zna, ili ja bih rekao prave se ludi.

Pa prvog koga su uhvatili je garantovano rekao ko su mu kolege. Nema sanse da ti "hrabri" dokolichari su cutali i stitili kolege.

No, nekome je u interesu nestabilna Srbija. To i slep moze videti.

Pedja

pre 14 godina

Drzavo nasa, da li mislis da se NISTA nece promeniti ukoliko prebijeni Francuz premine? Ubijen u Beogradu..i nista nije uradjeno po pitanju hvatanja huligana koji su to uradili? Da li ste svesni sta ta Francuska moze da uradi u tom trenutku? Niste..zato se molite bogu da se taj covek oporavi (u sta sumnjam) jer nece sve ovo na dobro da izadje.. Hm..ili ste bas to tako hteli?

Dragan

pre 14 godina

Kakav apel i molbe bandi desnicara? Da nije zalosno nasmejao bih se neznanju i nemoci, mozda i strahu coveka na jednoj znacajnoj funkciji. Vlast nema kontrolu jer ga sprecava u tome nelustrirano sudstvo i tuzilastvo. Sta vredi nekoga hapsiti kad on sa parama lako izadje i oslobodi se optuzbi!

sad but true

pre 14 godina

Policija je izvršni organ vlasti, organ koji prinudom i silom sprečava kršenje zakona. Kakva upozorenja i apeli?! Bolje priznajte da ne smete da hapsite ekstremiste i teroriste jer iz njih stoji neko mnogo jači od vas. Ovo je izjava ne za ostavku nego za pad ove nesposobne vlade, definitovno najgore vlade od one Mirka Marijanovića.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Podsetimo, u napadima na strane državljane do sada su povređeni jedan Britanac i Australijanac, a Francuz Bris Taton i dalje je u kritičnom stanju.

PODSETIMO jos i na to da su Srbi i Srbija "po recima srpskih politicara i MEDIJA" vec 20 godina "ugrozeni" od suseda i "mracnih sila" iz citavog sveta ! Tako da mene licno nimalo ne iznenadjuje sto ovi mladi momci misle da treba da "BRANE" Srbiju od "stranog agresora" tj. STRANIH DRZAVLJANA ! Kad malo bolje razmislim i ja se pitam sta trazi "normalan" stranac u Srbiji, pogotovu ako znamo da i svi "normalni" Srbi ili su ili bi POBEGLI IZ TE ZEMLJE !

BB

pre 14 godina

Policajci godinama (godinama!!!) SEDE PO KAFIĆIMA i cugaju po koje pivo u sred radnog vremena u uniformi. To je slika i prilika policije. Čast izuzecima (Žandarmeriji) na koju je sve spalo da rešava (čitaj vija) po većim gradovima. Međutim u međuvremenu se "nakotilo" (objavite ovako) devijantnih tipova, manijaka, siledžija, narkomana, kriminalaca. Država je odavno pokazala svoju nemoć. Direktore, shvatite da kao pravi policajac treba da manje pričate, a više da delujete. Kritika je dobronamerna i nadam se da će te odlučnije prioniti na svoj posao. Imate moj glas. Koliko nas ima još takvih. Da vidimo. Glasajte!

View

pre 14 godina

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome biti sigurno pravi partner" ... Evo, ja se 'uzdržavam', gospodine Veljoviću, ali ološ na našim ulicama ne. Uradila sam sve kako treba, platila poreze i sve namete i sada mogu lepo da se 'uzdržavam' dok svakodnevno gledam polupane glave na TV-u i momka iz Francuske koji se bori za život. I on se 'uzdržavao', ali mu Vaša policija nije bila 'pravi partner'.

slavisa

pre 14 godina

Posto sam malo stariji i jako se dobro secam utakmica u kupu UEFA iz 1988-9 kad je Zveada igrala sa Arsenalom i VBA u Beogradu i sa njima dolazili tada cuveni ostrvski huligani koji su rusili sve pred sobom. U Beogradu su bili ko devojcice. Zasto? Zbog Neznanja, mislili da je ovo deo SSSR-a i da im sledi Sibir. To se saznalo nakon istrazivanja njihove policije medju navijacima iz Engleske. Predpostavljam da je i to bio jedan od razloga za uvodjenje zakona sa drakonskim kaznama za nasilje na sportskim terenima. Vidite sada Engleze koji gledaju utakmice ko da su u pozoristu.

Kalis

pre 14 godina

Nek gospodin posalje po BG policajce u civilu koji ce pricati neki strani jezik (valjda ima par njih koji znaju ili studente fililoskog uz policijsku pratnju) pa da vidis kako ce da nadje huligane za 15 minuta.

beca

pre 14 godina

Pristojne (da ne kazem normalne) gradjane moli da se suzdrze od nasilja, a nasilnike nije jos pohvatao?!?Ljudi, nedelja je,suncan dan, lepo se obucite, porodicu za ruke i idite na miran protest, dok vam jos nije kasno. Vec sav svijet misli da ste svi takvi. Dokazite da Srba Turajlic nije zalud primila nagradu. Izadjite iz misjih rupa i oduprite se tom zlu dok vas ima, jer ce ovi i po kucama krenuti kad vas svi zaobidju.

Boshko

pre 14 godina

Deset godina posle pada Milosevica niko se ne seti da radi na suzbijanju nacionalizma, ksenofobije i Srbovanja. Svi lideri Srbuju - Kosovo je vaznije od toga da li imamo da jedemo. Igrate se sa vatrom, pa sta ste drugo ocekivali?

NS

pre 14 godina

U pravu je čovek, treba da apeluje na građane.
Pošto mi je muž poginuo u Slavoniji u ratu koji nije postojao, pošto sam ostala sa malim detetom, preživela i 1993., i 1999. i sve naredne godine, i sve naredne otkaze, dodatno školovanje, selidbe, bolesti i bede, razumno je za zaključiti da sam itekako sklona nasilju, da sam na korak od toga da udavim rukama i zubima nekog političara koji apeluje na mene u ma kom nebeskom smislu, uprkos sitnoj građi i srednjim godinama.

Kako vas nije sramota da ovako šta izjavite? Na koga apelujete? Na nas koje ste tukli svojevremeno? Na one koji sada tuku? Mislite da oni prate B92 online i da ih briga nešto za APEL policije - dakle, to nije ni pretnja, ni obećanje ministra, nego - šta? Molba? "Ponašajte se", molim vas?

Nemojte nas sramotiti, nađite GLAVNOG. Na nas možete samo da apelujete da ne krenemo MI da ga tražimo....

Novosadjanka

pre 14 godina

Gospodo iz policije, ne apelujte na gradjane jer nisu oni ti koji edukuju navijace, nisu oni ti koji placaju troskove njihovog okupljanja i divljanja i nece gradjani sprecavati nerede i huligansko ponasanje. To je Vas posao, jer Vi vrlo dobro znate ko stoji iza tih mladih ljudi, ko ih "edukuje" i kako to mozete spreciti.
Sa druge strane treba da apelujete na roditelje koji mozda i ne znaju (jer ne brinu o svojoj deci) gde se oni nalaze, s kim se druze i sta rade u slobodno vreme, da li su u skoli i sl.

Nije lako biti roditelj u ovakvom drustvu. koje je stvorilo podlogu za takvo ponasanje.

Apel je slucajno upucen na pogresno upucen na pogresnu adresu (ili namerno mozda).

I deluje mi, kao da unapred trazite krivca za nesto sto ce se desiti.

Chichen Itza, gotova pritza

pre 14 godina

Uvek isto.
Prvo bude neki problem.
Pa onda apel da ga ne bude.
Pa ga onda opet bude.
Pa ih onda neke uhapse i kazu nam da su im od ranije od nekud poznati. Kraj price.
Naravoucenije: Narod ima kratku pamet.
Do sledece epizode zaglupjivanja i osirovnjavanja Srbije.

Adam

pre 14 godina

Zaista je krajnje vreme za efikasniju borbu protiv nasilja. Navijači i ekstremne grupe su samo oni koji PRVI i UPADLJIVO pribegavaju nasilju. Oni su ti po kojima se prepoznaje skoro svaka ulica, školsko dvorište, brak....i svi ostali elementi ovog društva. Radikalizacija socijalnih pobuna, manipulacija korumpirane i neodgovorne opozicje kao što je Velimir Ilić su realna opasnost. Kasno je za preventivno delovanje što apeli jesu kao jedno od sredstava! Vreme je za povećanje zatvoriskih kapaciteta, drastičniji zakonik o maloletnoj delikvenciji, oduzimanje dozvila za rad svima koji toče alkoloh maloletnicima...mnogo širi dijapazon mera. Vreme je za intervente jedinice policije sposobne da se efikasno suprodstave nasilnim grupama i pojedincima, vreme je za proširivanje ovlašćenja u primeni sile o oružja. Dubina problema se ne ogleda samo u grupama koje su imenovane poslednjim događajima. Eskalacija nasilja i pobuna huligana je ceh devedesetih godina, ratova, Cece, Velimira Ilića...ova država nije više autoritet nikome i samim tim nikom ne može da pruži elementarnu sigurnost. Političari u sitnim jajarenjima ne smeju da se opredele drastičnoj borbi protiv nasilja boreći se za svaki bedni glas!!! Ovo nije posledica " tranziconog perioda" ovo je "vijetnamski sindrom" u najširem smilsu. Ovo je mesto na kojem u igru treba da uđu ljudi sa više smelosti i pameti nego ovi koji se danas apeluju. Slika društva je efekat demokatrizacije i slobode sa kojom ovaj narod nije u stanju da živi. Ovo je slika svih vlada Đinđićeve, Koštinicine, Tadićeve...slika procesa, ne određene ličnosti. Pod hitno uspostavite vrednosni sistem ili apelujte i čekajte da budete prve žrtve nasilja. Svi smo MI mete, zahvaljujući VAMA!!! Jedino što me donekle teši da ste VI primarne mete!!! Red danas morate zavesti štiteći prvenstveno sami sebe i sopstvene porodice. A siguran sam da bi u tom zavođenju reda imali masovnu podršku!!! Niko neće da živi u ovom haosu!!!

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Svega ovoga ne bi bilo da je svojevremeno Danica Draskovic postala sef BIA, mislite o tome! Mozda jos uvek nije kasno a jedina je imala hrabrosti da stavi glavu u torbu!

bezimena

pre 14 godina

Nakon 17.9. kada je grupa terorista sadistički pokušala da ubije Brisa Tatona (mozda pitanje je dana dokle će biti živ), nema više prostora za apelovanje i upozoravanje! Ovo što pričate i (ne)radite je upravo TOLERISANJE nasilja, što se potvrdjuje prebijanjima koja su sledila, i nastaviće se!

G-dine Veljoviću, niste Vi direktor Zavoda za transfuziju, ako niste u stanju da preduzmete konkretne mere podnesite ostavku (da se ja pitam, smenila bih Vas još 17.9. uveče)!

sale

pre 14 godina

Sta ima da apeluje? Treba da radi svoj posao, a ne ko moja baba kad kuva ajvar s drugim babama, da sedi i da "apeluje"!
Osim ako ovo nije delo onih koji pljackaju narod i Srbiju, a sve to lepo legalizuju, time sto finansiraju ove na vlasti, pa se vlast nalazi izmedju dve vatre. Lepo mafija i tajkuni postave vlast, pa vlast donese zakone da je legalno pljackati narod, a zauzvrat i sama pljacka taj isti narod, i svi zivimo kao bubreg u loju. E sad ta ista vlast cuti i sabotira policiju, jer ne moze da je posalje na svoje finansijere.
Ipak nekome mnogo smeta beli sengen, sloboda kretanja, sporazum o pridruzivanju i sloboda prometa robe, jer u tom slucaju nece vise moci da ima monopol. Malo je prevelika ta struktura tajkuni-mafija-vlada-drust. preduzeca, da bi se borilo protiv nje. A stranci nemaju veze sa tim, nego ovde sluze samo kao sredstvo.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Na zalost, sve vise postajem uveren da ovi napadi nisu slucajnost. Sve veca izvesnost ukidanja viza za gradjane Srbije, kao i sve vece priblizavanje Uniji, ozbiljna je opasnost za sve one koji zele da Srbiju i njene gradjane drze u izolaciji. A to su delovi DB-a jer ta sluzba nikada nije reformisana nego samo malo nasminkana, njima treba priodadati vlasnike kapitala u Srbiji, citaj tajkune, kao i jedan deo politicke elite. I svako od njih ima licne interese, koji nikada nisu bili u interesu Srbije, iako su se iza toga skrivali. Poslednjih dvaeset godina me uci da se ovde nikada nista ne dogadja slucajno. Ili kako da objasnimo da se napadi na strance nisu desavali u Beogradu, jeste bilo izolovanih ispada, ali nikad organizovanih napada koji se odigravaju iz dana u dan. Na kraju, mozda ce neko u Evropi doci do zakljucka da oni koji turiste prebijaju ne treba da budu ni turisti u njihovim zemljama. I sve se plasim, da bi takav negativan rasplet mogao da se iskoristi kao mantra o nepravednoj Evropi. Nadam se, da do takvog scenarija nece doci, ma koliko to neki zeleli.
Ne znam, odakle ovom Novakovicu informacija da su navijaci Vojvodine i Zvezde u dobrim odnosima. Mogao bih da nabrojim barem desetak incidenata u poslednjih nekoliko godina, a uz to pojedine grupe Zvezdinih i Vojvodininih navijaca iz Novog Sada su u nekoj vrsti permanentnog sukoba. Tesko je ocekivati da ce posle postignutog publiciteta bilo koja od strana biti raspolozena za sukob u gradu, ali ko zna kako ce sama utakmica uticati na dogadjaje na tribinama.
Dvadeset godina konstantne glorifkacije nasilja kao i trud da se razgradi svaka iole normalna drustvena vrednost, odsustvo bilo kakve perpsektive za mlade ljude kao i izolacija u kojoj zivot u ovoj drzavi izgleda kao u zatvoru doveo je do toga da je batinjanje normalan nacin komunkacije. Jer u zatvoru, a ova drzava to u neku ruku jeste, penderk je osnovno sredsvo za razogovor.

Igor

pre 14 godina

Samo nam jos fali onaj davno ukinuti "Socijalisticki savez radnog naroda ...", pa da nakon svakog ovakvog dogadjaja isti u saradnji sa SUBNOR-om osniva neki smesni odbor koji bi zasedao i diskutovao mesecima o ovome a za to vreme ovi huligani bi i dalje nesmetano sprovodili svoju razbojnicku kampanju. Hajde da konacno za promenu neko u policiji, tuzilastvu i pravosudju pocne da prelazi sa reci na dela.

MM

pre 14 godina

Drzava sve vise lici na psa koji laje a ne ujeda.
Sta bre apelujete? Haspite huligane, uvedite velike zatvorske kazne, pa da vidimo ko ce onda da tuce neduzne ljude!

Kursula

pre 14 godina

Ja vas najiskrenije molim da nas postedite bruke i sramote pred citavim svetom i da ispunjavate svoje zakonom i ustavom predvidjene obaveze.
Od kada se apeluje na nekog ko se bavi kriminalnim aktima koji narusavaju javni red i mir, a da ne pominjem ustavni poredak zemlje?
Ja apelujem na vas da zastite obraz i cast Beograda i Srbije!!!
Ako niste u stanju to da uradite, molimo razjasnite ko i sta vas u tome sprecava, pa da se sami brinemo za svoju bezbednost.

Dragan

pre 14 godina

Posao policije nije da apeluje, kumi i moli vec da hapsi izgrednike, bez obzira da li su napadnuti stranci ili nasi ljudi. Uopste mislim da se u ovoj zemlji mnogo vise vremena, prostora, sredstava i energije potrosi na objavljivanje ovakvih dogadjaja kao i na komentarisanje a mnogo manje na otkrivanje kaznjavanje pocinilaca. Veliki broj njih nakon "akcije" ide kuci, cita na internetu o svojim "poduhvatima" i putem e-maila, skajpa ili recimo fejsbuka se hvali prijateljima: "Evo vam link, procitajte sta sam uradio ..." Nemam nista protiv da im se i dalje daje reklamni prostor ali tek nakon hapsenja i sudjenja, pa neka se hvale svojim cimerima usmeno u Mitrovici ili Pozarevcu.

Marko

pre 14 godina

Strasno je to da se niko u ovoj zemlji ne sme osecati bezbedno, ako se pitate zasto, odgovor je u pojedincima koji salju ruznu sliku svetu o nama. Preporuka je da te krimose popakujete u zatvor i da se kaznena politika poostri, ne mozes ... huligana nauciti sem ako ga ne lupis po dzepu ili ga smestis u zatvor. Posle 5 dana bi svi bili manji od makovog zrna. OBEST CISTA!!!

Aleksandar

pre 14 godina

Shta vishe chekate? Da li ovo uchestalo nasilje na ulicama nije znak da neshto ne radite dobro? Dokle ce se komunikacija sa siledzijama vrshiti putem molbi, apela i saveta? Zvonilo je, zavrsheno poluvreme, nece biti produzetaka, nema vishe vremena za premishljanje. U zatvor sa barabama, a najvaznije otkriti ko stoji iza svega ovoga.

Mića-Salaš

pre 14 godina

Bla, bla, bla,...pa gde ste onda bili kada je trebalo sprečiti huligane koji su napali navijača Tuluza? 30-očlana grupa dokoličara šeta iz dosade Beogradom i tuku strane državljane, a naša policija spava!
Sramota me je!!!

Zvonko

pre 14 godina

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome biti sigurno pravi partner", kazao je on.

Uh, posle ovog apela, nema sanse da se jos nesto dogodi.

Sablja II

pre 14 godina

Veljovicu ne pametuj mnogo nego uvodi vanredno stanje i hapsi redom. Zasta vam inace sluzi ta Bela knjiga? Da plasite neistomisljenike? Ili krenite da hapsite, ili prepustite poziciju nekom hrabrijem i sposobnijem.

AcoA

pre 14 godina

Ovaj Veljovic ... Poziva gradjane da se suzdrze od nasilja! Dok god se oni ovako prave blesavi i budu pozivali gradjane umesto da hapse huligane, Beograd ce biti ovo sto jeste. Fantasticna reklama nema sta, kad se procuje svi strani mediji ce proglasiti Beograd za nebezbedan grad a za to vreme ce klerofasisti i njihovi sponzori da se slobodno setaju!

Evropska Srbija

pre 14 godina

A jel ovo upozorenje vazi samo za gradjane ili i za pojedince iz nekih dobro nam poznatih sluzbi?
valjda treba da se prvo upozori nalogodavac?

momčilo

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da sam pročitao apel da se građani uzdrže od nasilja. Dakle nemojte građani da napadate lica sa fantomkama, bejzbol palicama, šipkama ,noževima ili pištoljima. Ako vidite da ološi iz ekstremnih desničarskih organizacija nekog tuku do smrti, ne prijavljujte, jer vam policija ne garantuje bezbednost. Pa koga vi to štitite gospodine Veljoviću? Moj pokojni sin je bio žrtva obesnih huligana krajem devedesetih, i pored relevantnih činjenica, zbog nečinjenja policije i sudstva počinioci ni do danas nisu kažnjeni. Da li policija uopšte može konačno da stane na put očigledno instruisanim bandama od strane predpostavlja se kojih političkih partija.

Nevena

pre 14 godina

APELUJETE da se uzdržavaju od nasilja? OPOMINJETE siledžije koje prekidaju predstave koje im se ne sviđaju?

Molim vas, ne brukajte se. Menjajte zakone, hapsite taj šljam nasilnički i kažnjavajte (deo kazne obavezno da bude i društveno koristan rad)

student

pre 14 godina

"Policija porucuje gradjanima da se uzdrze od nasilja"
HAHAHAHA, kako se smejem, boze, pa dal su oni normalni!
Pa nisu valjda gradjani tolko smetli s uma, postarajte se za Huligane, ekstremnu desnicu, navijace pobogu!

student

pre 14 godina

"Policija porucuje gradjanima da se uzdrze od nasilja"
HAHAHAHA, kako se smejem, boze, pa dal su oni normalni!
Pa nisu valjda gradjani tolko smetli s uma, postarajte se za Huligane, ekstremnu desnicu, navijace pobogu!

Nevena

pre 14 godina

APELUJETE da se uzdržavaju od nasilja? OPOMINJETE siledžije koje prekidaju predstave koje im se ne sviđaju?

Molim vas, ne brukajte se. Menjajte zakone, hapsite taj šljam nasilnički i kažnjavajte (deo kazne obavezno da bude i društveno koristan rad)

bezimena

pre 14 godina

Nakon 17.9. kada je grupa terorista sadistički pokušala da ubije Brisa Tatona (mozda pitanje je dana dokle će biti živ), nema više prostora za apelovanje i upozoravanje! Ovo što pričate i (ne)radite je upravo TOLERISANJE nasilja, što se potvrdjuje prebijanjima koja su sledila, i nastaviće se!

G-dine Veljoviću, niste Vi direktor Zavoda za transfuziju, ako niste u stanju da preduzmete konkretne mere podnesite ostavku (da se ja pitam, smenila bih Vas još 17.9. uveče)!

Mića-Salaš

pre 14 godina

Bla, bla, bla,...pa gde ste onda bili kada je trebalo sprečiti huligane koji su napali navijača Tuluza? 30-očlana grupa dokoličara šeta iz dosade Beogradom i tuku strane državljane, a naša policija spava!
Sramota me je!!!

Sablja II

pre 14 godina

Veljovicu ne pametuj mnogo nego uvodi vanredno stanje i hapsi redom. Zasta vam inace sluzi ta Bela knjiga? Da plasite neistomisljenike? Ili krenite da hapsite, ili prepustite poziciju nekom hrabrijem i sposobnijem.

momčilo

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da sam pročitao apel da se građani uzdrže od nasilja. Dakle nemojte građani da napadate lica sa fantomkama, bejzbol palicama, šipkama ,noževima ili pištoljima. Ako vidite da ološi iz ekstremnih desničarskih organizacija nekog tuku do smrti, ne prijavljujte, jer vam policija ne garantuje bezbednost. Pa koga vi to štitite gospodine Veljoviću? Moj pokojni sin je bio žrtva obesnih huligana krajem devedesetih, i pored relevantnih činjenica, zbog nečinjenja policije i sudstva počinioci ni do danas nisu kažnjeni. Da li policija uopšte može konačno da stane na put očigledno instruisanim bandama od strane predpostavlja se kojih političkih partija.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Na zalost, sve vise postajem uveren da ovi napadi nisu slucajnost. Sve veca izvesnost ukidanja viza za gradjane Srbije, kao i sve vece priblizavanje Uniji, ozbiljna je opasnost za sve one koji zele da Srbiju i njene gradjane drze u izolaciji. A to su delovi DB-a jer ta sluzba nikada nije reformisana nego samo malo nasminkana, njima treba priodadati vlasnike kapitala u Srbiji, citaj tajkune, kao i jedan deo politicke elite. I svako od njih ima licne interese, koji nikada nisu bili u interesu Srbije, iako su se iza toga skrivali. Poslednjih dvaeset godina me uci da se ovde nikada nista ne dogadja slucajno. Ili kako da objasnimo da se napadi na strance nisu desavali u Beogradu, jeste bilo izolovanih ispada, ali nikad organizovanih napada koji se odigravaju iz dana u dan. Na kraju, mozda ce neko u Evropi doci do zakljucka da oni koji turiste prebijaju ne treba da budu ni turisti u njihovim zemljama. I sve se plasim, da bi takav negativan rasplet mogao da se iskoristi kao mantra o nepravednoj Evropi. Nadam se, da do takvog scenarija nece doci, ma koliko to neki zeleli.
Ne znam, odakle ovom Novakovicu informacija da su navijaci Vojvodine i Zvezde u dobrim odnosima. Mogao bih da nabrojim barem desetak incidenata u poslednjih nekoliko godina, a uz to pojedine grupe Zvezdinih i Vojvodininih navijaca iz Novog Sada su u nekoj vrsti permanentnog sukoba. Tesko je ocekivati da ce posle postignutog publiciteta bilo koja od strana biti raspolozena za sukob u gradu, ali ko zna kako ce sama utakmica uticati na dogadjaje na tribinama.
Dvadeset godina konstantne glorifkacije nasilja kao i trud da se razgradi svaka iole normalna drustvena vrednost, odsustvo bilo kakve perpsektive za mlade ljude kao i izolacija u kojoj zivot u ovoj drzavi izgleda kao u zatvoru doveo je do toga da je batinjanje normalan nacin komunkacije. Jer u zatvoru, a ova drzava to u neku ruku jeste, penderk je osnovno sredsvo za razogovor.

Aleksandar

pre 14 godina

Shta vishe chekate? Da li ovo uchestalo nasilje na ulicama nije znak da neshto ne radite dobro? Dokle ce se komunikacija sa siledzijama vrshiti putem molbi, apela i saveta? Zvonilo je, zavrsheno poluvreme, nece biti produzetaka, nema vishe vremena za premishljanje. U zatvor sa barabama, a najvaznije otkriti ko stoji iza svega ovoga.

Kursula

pre 14 godina

Ja vas najiskrenije molim da nas postedite bruke i sramote pred citavim svetom i da ispunjavate svoje zakonom i ustavom predvidjene obaveze.
Od kada se apeluje na nekog ko se bavi kriminalnim aktima koji narusavaju javni red i mir, a da ne pominjem ustavni poredak zemlje?
Ja apelujem na vas da zastite obraz i cast Beograda i Srbije!!!
Ako niste u stanju to da uradite, molimo razjasnite ko i sta vas u tome sprecava, pa da se sami brinemo za svoju bezbednost.

Zvonko

pre 14 godina

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome biti sigurno pravi partner", kazao je on.

Uh, posle ovog apela, nema sanse da se jos nesto dogodi.

MM

pre 14 godina

Drzava sve vise lici na psa koji laje a ne ujeda.
Sta bre apelujete? Haspite huligane, uvedite velike zatvorske kazne, pa da vidimo ko ce onda da tuce neduzne ljude!

odbrana i poslednji dani

pre 14 godina

Ajde da obrnemo stvar.
Mi gradjani, APELUJEMO na policiju da spreci divljanje odredjenih i poznatih ekstremistickih grupa i osigura mir GRADJANIMA i inostranim posetiocima.
Ukoliko policija nije u mogucnosti da to ucini, neka gradjanstvo i ambasade stranih zemalja o tome obavesti.

AcoA

pre 14 godina

Ovaj Veljovic ... Poziva gradjane da se suzdrze od nasilja! Dok god se oni ovako prave blesavi i budu pozivali gradjane umesto da hapse huligane, Beograd ce biti ovo sto jeste. Fantasticna reklama nema sta, kad se procuje svi strani mediji ce proglasiti Beograd za nebezbedan grad a za to vreme ce klerofasisti i njihovi sponzori da se slobodno setaju!

Djape

pre 14 godina

Znaci ova vlast nije samo nemocna... vec i bezobrazna!

Cuj, policija moli narod da se sam ne organizuje da zastiti ono sto oni nece (namerno kazem nece, jer je svima jasno o cemu se radi!).

Neko namerno opstruira rad na dobijanju belog shengena (ruski mafijaski lobi sakriven iza nacionalista, domaci monopolisti kojima ne odgovara da narod vidi kako se normalno zivi i da su nam cene najskuplje u Evropi, vlast koja bi da skrece fokus sa drugih vaznijih tema i sa njihovog lopovluka, kome su jedino vicni)!

Dakle, policija je pokazala koliko vredi ili hoce da radi, vreme je da se sami organizujemo!

A policija, ako hoce da pocne da radi svoj posao neka pocne, ako nece, neka nam ne stoji na putu, jerbo necemo dozvoliti fashisoidizaciju Srbije i pobedu desnicara, monopolista (Miskovic, Peconi, Tomic, Subotic i ostala ekipa), tajkuna (neko rece gradonacelnik? da on! sta mislite ko je vlasnik svih velikih plakata u Bgdu, mislite o tome!), desno orjentisanog dela SPC (bosanski lobi na celu sa onim Amfilohijem i sledbenicima Gavrilovicem i slicnima)! Cini mi se da je Rasim skupio dovoljno glasova za kandidaturu za buduceg predsednika, pa sada neko (DS, dSS, SRS, SNS, SPS) pocinje da igra na kartu nacionalizma!

Dosta je bilo skrivanja iza institucija!

Imenujmo krivce za stanje u kome se nalazimo: Milosevici, Markovici, Miskovici, Kostunice, Ilici, Djilasi, Dacici, Tadici, Subotici, Peconiji, Amfilohije, Gavrilovici, Kovacevici i NN roditelji istog (taman ko da covek nema krstenicu, nikada ne saznasmo ko su mu roditelji kada su toliko uticajni), advokati podzemlja, prethodno navedene vodje i PRovi Obraza, Nacionalnog stroja, Zveri, 1389 i slicni! ...

Pa lepo zavrsiti sa 6. oktobrom ili im pokazati svima put NAPOLJE IZ SRBIJE, u jednom pravcu i bez mogucnosti povratka!

Ako imalo mislimo o svojoj deci i njihovoj buducnosti!

OTPOR na ulice, sela, trgove! DOSTA ove nesposobne ili nevoljne vlasti!

Evropska Srbija

pre 14 godina

A jel ovo upozorenje vazi samo za gradjane ili i za pojedince iz nekih dobro nam poznatih sluzbi?
valjda treba da se prvo upozori nalogodavac?

Jasna

pre 14 godina

Pre nekih mesec dana u po bela dana u Dunavskom parku u Novom Sadu (park u samom centru grada, pun ljudi i male dece) pretucen je momak amerikanac, inace profesor u jednoj skoli jezika u NS. Prvo su mu trazili pare, a posle je bilo : "Vi ste nas bombardovali". I to nije prvi napad u ovom parku. Desava se svakodnevno. I ne samo strancima. Za to vreme ne mozete videti ni jednog policajca da proseta istim. Verovatno piju kafu u obliznjoj Dunavskoj ulici.

Ja ni do sada nisam nikoga prebijala i ne treba mi nikakav apel da tako i nastavim.

Policija neka pocne vec jednom da se mesa u svoj posao ili ce nam uskoro stvarna parola za turiste biti ona sala iz Blic-a: Dobrodosli dragi gosti, slomicemo vam sve kosti!

Dragan

pre 14 godina

Posao policije nije da apeluje, kumi i moli vec da hapsi izgrednike, bez obzira da li su napadnuti stranci ili nasi ljudi. Uopste mislim da se u ovoj zemlji mnogo vise vremena, prostora, sredstava i energije potrosi na objavljivanje ovakvih dogadjaja kao i na komentarisanje a mnogo manje na otkrivanje kaznjavanje pocinilaca. Veliki broj njih nakon "akcije" ide kuci, cita na internetu o svojim "poduhvatima" i putem e-maila, skajpa ili recimo fejsbuka se hvali prijateljima: "Evo vam link, procitajte sta sam uradio ..." Nemam nista protiv da im se i dalje daje reklamni prostor ali tek nakon hapsenja i sudjenja, pa neka se hvale svojim cimerima usmeno u Mitrovici ili Pozarevcu.

sale

pre 14 godina

Sta ima da apeluje? Treba da radi svoj posao, a ne ko moja baba kad kuva ajvar s drugim babama, da sedi i da "apeluje"!
Osim ako ovo nije delo onih koji pljackaju narod i Srbiju, a sve to lepo legalizuju, time sto finansiraju ove na vlasti, pa se vlast nalazi izmedju dve vatre. Lepo mafija i tajkuni postave vlast, pa vlast donese zakone da je legalno pljackati narod, a zauzvrat i sama pljacka taj isti narod, i svi zivimo kao bubreg u loju. E sad ta ista vlast cuti i sabotira policiju, jer ne moze da je posalje na svoje finansijere.
Ipak nekome mnogo smeta beli sengen, sloboda kretanja, sporazum o pridruzivanju i sloboda prometa robe, jer u tom slucaju nece vise moci da ima monopol. Malo je prevelika ta struktura tajkuni-mafija-vlada-drust. preduzeca, da bi se borilo protiv nje. A stranci nemaju veze sa tim, nego ovde sluze samo kao sredstvo.

NS

pre 14 godina

U pravu je čovek, treba da apeluje na građane.
Pošto mi je muž poginuo u Slavoniji u ratu koji nije postojao, pošto sam ostala sa malim detetom, preživela i 1993., i 1999. i sve naredne godine, i sve naredne otkaze, dodatno školovanje, selidbe, bolesti i bede, razumno je za zaključiti da sam itekako sklona nasilju, da sam na korak od toga da udavim rukama i zubima nekog političara koji apeluje na mene u ma kom nebeskom smislu, uprkos sitnoj građi i srednjim godinama.

Kako vas nije sramota da ovako šta izjavite? Na koga apelujete? Na nas koje ste tukli svojevremeno? Na one koji sada tuku? Mislite da oni prate B92 online i da ih briga nešto za APEL policije - dakle, to nije ni pretnja, ni obećanje ministra, nego - šta? Molba? "Ponašajte se", molim vas?

Nemojte nas sramotiti, nađite GLAVNOG. Na nas možete samo da apelujete da ne krenemo MI da ga tražimo....

Đole

pre 14 godina

Najtužnije od svega jesu sledeće činjenice:

-svakog od tih problematičnih huligana policija itekako dobro zna
-svakog od njih policija je legitimisala i privodila mnogo, mnogo puta.
-posle toga, oni znaju sve, redom, gde žive, u kakvom se društvu kreću, sa kime se druže, kakvim arsenalom raspolažu.
-usled gore navedenih informacija, oni su u stanju da uhapse dotične huligane u 24h dnevno.

ali to se ne dešava?
ili se desi, pa isti budi pušteni bez razloga, ili novčano kažnjeni, nekad se ode daleko pa se da, (EEEJ!) par dana u zatvoru....

VADITE TAJ SPISAK IZ NEKE FIOKE I HAPSITE REDOM, NEMA DRUGE!!!!!!

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Svega ovoga ne bi bilo da je svojevremeno Danica Draskovic postala sef BIA, mislite o tome! Mozda jos uvek nije kasno a jedina je imala hrabrosti da stavi glavu u torbu!

Adam

pre 14 godina

Zaista je krajnje vreme za efikasniju borbu protiv nasilja. Navijači i ekstremne grupe su samo oni koji PRVI i UPADLJIVO pribegavaju nasilju. Oni su ti po kojima se prepoznaje skoro svaka ulica, školsko dvorište, brak....i svi ostali elementi ovog društva. Radikalizacija socijalnih pobuna, manipulacija korumpirane i neodgovorne opozicje kao što je Velimir Ilić su realna opasnost. Kasno je za preventivno delovanje što apeli jesu kao jedno od sredstava! Vreme je za povećanje zatvoriskih kapaciteta, drastičniji zakonik o maloletnoj delikvenciji, oduzimanje dozvila za rad svima koji toče alkoloh maloletnicima...mnogo širi dijapazon mera. Vreme je za intervente jedinice policije sposobne da se efikasno suprodstave nasilnim grupama i pojedincima, vreme je za proširivanje ovlašćenja u primeni sile o oružja. Dubina problema se ne ogleda samo u grupama koje su imenovane poslednjim događajima. Eskalacija nasilja i pobuna huligana je ceh devedesetih godina, ratova, Cece, Velimira Ilića...ova država nije više autoritet nikome i samim tim nikom ne može da pruži elementarnu sigurnost. Političari u sitnim jajarenjima ne smeju da se opredele drastičnoj borbi protiv nasilja boreći se za svaki bedni glas!!! Ovo nije posledica " tranziconog perioda" ovo je "vijetnamski sindrom" u najširem smilsu. Ovo je mesto na kojem u igru treba da uđu ljudi sa više smelosti i pameti nego ovi koji se danas apeluju. Slika društva je efekat demokatrizacije i slobode sa kojom ovaj narod nije u stanju da živi. Ovo je slika svih vlada Đinđićeve, Koštinicine, Tadićeve...slika procesa, ne određene ličnosti. Pod hitno uspostavite vrednosni sistem ili apelujte i čekajte da budete prve žrtve nasilja. Svi smo MI mete, zahvaljujući VAMA!!! Jedino što me donekle teši da ste VI primarne mete!!! Red danas morate zavesti štiteći prvenstveno sami sebe i sopstvene porodice. A siguran sam da bi u tom zavođenju reda imali masovnu podršku!!! Niko neće da živi u ovom haosu!!!

naky

pre 14 godina

Vrlo je jasno!
Nacistima odgovara ova atmosfera. Hoce da sprece Srbiju da dodje na "beli shengen". Znaju oni kad omladina pocne da putuje nece moci vise da ih prave budalama. Videce ljudi kako se zivi, sta je vazno u zivotu.

Ovo je jako opasno za nase drustvo. Ako policija ne reaguje energicno...

Policijo, ne moli, nego hapsi!!!

Beogradjanin

pre 14 godina

Mozete da apelujete koliko hocete, mi ne nasilni ionako nikog ne napadamo, naprotiv. A na vama je da nasilne pohapsite, zajedno sa njihovim nalogodavcima, a svi znamo ko su. Toliko.

Mali Covek

pre 14 godina

Ko ne zna da prepozna sta se desava neka pogleda istoriju Nemacke u periodu od 1927 do 1934 i videce mnogo bolesne slicnosti u izjavama, postupcima i dogadjajima sa danasnjom situaciom u Srbiji. Rezultat je poznat.

zoran

pre 14 godina

Do pre 20 godina turisti nisu smeli glavu da provire u Harlem (New York)...danas je to oaza za turiste..kako?
Neka nasa policija trkne do kolega u USA i pita ako vec ne zna, ili ja bih rekao prave se ludi.

Pa prvog koga su uhvatili je garantovano rekao ko su mu kolege. Nema sanse da ti "hrabri" dokolichari su cutali i stitili kolege.

No, nekome je u interesu nestabilna Srbija. To i slep moze videti.

gradjanka

pre 14 godina

"nadležni organi pozvali su građane da se suzdržavaju od svake vrste nasilja"

E pa dragi gradjani uzdrzimo se od nasilja!!

Sram vas bilo!! Pokusajte barem malo da mislite o onome o cemu govorite!! Nisu svi gradjeni ove zemlje bas tolike ovce!!! Sram vas bilo!!

ivona

pre 14 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno!!!
Gospodin Veljovic svojom izjavom nedvosmisleno stavlja do znanja svima nama da policija NE ZELI da se obracuna sa hordama koje se setkaju ulicama Beograda. Verovatno zato placamo porez, da policija mirno posmatra divljanje dobro organizovanih grupa. Stavise, izgleda da ih ona i podsrekuje ovakvim defanzivnim stavom.
p.s. jutros oko 4.30 moja mama i ja smo izasle ispred zgrade kako bismo zamolile izvesnog obesnog "mladica" koji je urlao iz sveg glasa da nam omoguci da spavamo, a onda je on nasrnuo na nas odgurnuvsi me svom snagom na stepenice....da nije bilo njegovih drugova koji su ga obuzdali verovatno bismo zavrsile poput nesrecnih stranaca!!!
Ovako nesto se nije desavalo ni devedesetih!!!
A gradonacelnik nam se bavi nazivima ulica!!!!!

iks

pre 14 godina

Poziva gradjane?! Jel ovo sala?!
Jel ovo prebacivanje odgovornosti na sve nas? Znamo svi da su ovo organizovane grupe iza kojih stoje "sluzba", pojedine partije, haski lobi, anti EU lobi i crkva. Znacajan deo gradjanstva svakako gleda blagonaklono na ove grupe ali riba smrdi od glave, pa tamo treba i da apelujete, odnosno da prestanete da ih stitite i da pocnete da hapsite, zabranjujete i uspostavljate pravnu drzavu. Vredjate me ovim apelima. Delujete nemocno i nesposobno.

Leonid Gorski

pre 14 godina

Vidim da su komentari uglavnom tipa "mi gradjani smo zgrozeni sto se tu nesto na nas apeluje, a nije u nama problem..." E, pa gospodo gradjani vreme je za malo samokritike. Stalno nam je kriv neko drugi za sve sto je naopako, isti obrazac se ponavlja vec jako dugo. Nedostatak odgovornosti, hrabrosti, odlucnosti, i na kraju ljudskosti je zajednicki svima nama, pa onda izmedju nas, i nasim izabranim predstavnicima. Suvise dugo smo licemerni i cinicni, a od svoje "nemoci" smo napravili pozu (ili zaklon). Ovo se desava NASEM drustvu zato sto smo MI takvi ljudi. Da pojasnim, ne mislim da smo svi nasilni, ili svi neodgovorni ili svi ovakvi ili onakvi. U svakom drustvu ima svakakvih likova koji su u stanju uraditi svasta, ali drustvo koje je zdravo takve likove drzi na margini (zato se zovu marginalne skupine), ali tamo gde grupica huligana sa par motki moze da kontrolise dvomilionski grad i desavanja u njemu, i preko toga utice na medjunarodni polozaj drzave, odnosno svih nas, treba se zapitati sta nije u redu sa onih miliondevetstodevedesetdevethiljada i kusur "zgrozenih" gradjana. Nista se ne desava odjednom niti slucajno, i ovu corbu koju sada kusamo smo zajedno zakuvali, tako sto smo "gledali svoja posla" i prestali biti drustvo. Kad jedna pijana budala u autobusu maltretira neku djevojku, a 50 prisutnih muskaraca suti, kada jedan bahati gradjanin baci djubre u reku ili na travnjak ili bilo gde, a svi ocevici sute, kada se desava nasilje u porodici, a rodjaci i komsije sute, kada se uzima i daje mito, a svi koji to znaju sute, kada se javno poziva na mrznju, a niko za to ne odgovara, itd, itd, itd, i to je dominantan obrazac ponasanja decenijama, onda se ne treba cuditi nicemu. Dragi zabrinuti gradjani, mozete biti sigurni u jedno: takve stvari ce se desavati sve dok se taj obrazac ne promeni, a za njegovu promenu ce trebati mnogo vremena, mnogo edukacije, mnogo rada, a ne samo price. Stav "sta ja tome mogu, ja sam nemocan" je u korenu problema, jer kada bi svako ucinio ono sto jeste u njegovoj moci, to bi bilo vise nego dovoljno. Borili smo se za demokratiju, vladavinu naroda. E, pa vladaj narode, ucini onoliko koliko mozes uciniti, i ne cekaj stalno da ti neko drugi prostre gde ces leci.

Rade

pre 14 godina

Apel građanima?? Izbiće pobuna u policiji ako političari nastave ovako da im "vezuju ruke"...Direktor policije samo čita ono što mu je dato da pročita. Rešili bi oni ovo za 48 sati da im je dozvoljeno, ali nije jer je doneta takva politička odluka.

View

pre 14 godina

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome biti sigurno pravi partner" ... Evo, ja se 'uzdržavam', gospodine Veljoviću, ali ološ na našim ulicama ne. Uradila sam sve kako treba, platila poreze i sve namete i sada mogu lepo da se 'uzdržavam' dok svakodnevno gledam polupane glave na TV-u i momka iz Francuske koji se bori za život. I on se 'uzdržavao', ali mu Vaša policija nije bila 'pravi partner'.

S

pre 14 godina

"Slika Srbije u svetu mogla bi biti ozbiljno narušena napadima na strance"
Slika Srbije u svetu bi mogla ozbiljno biti popravljena kada bi policija i tužilaštvo radili svoj posao malo efikasnije, umesto što stalno nešto tupe i slikaju se po medijima.

Đole

pre 14 godina

- Napad na Francuze
- napad na Australijanca na Kalemegdanu
- napad na libijskog studenta
- pretnje učesnicima parade
- hapšenje navijača
itd...
i sve to u dve nedelje.
Podsetiću vas sve da je onoliko stranaca bilo na Univerzijadi, i nikome nije falila ni dlaka sa glave, naprotiv, svi su imali sjajne utiske iz Beograda. A sad odjednom, kao postoje neki likovi koji love strance po ulicama. Čovek bi pomislio da neko ovo namerno radi.
Milsite o tome...

saclay

pre 14 godina

Oni apeluju! Kao da je nasilje neka unutrasnja potreba svakog coveka od koje se on sa velikom mukom uzdrzava!! Komentar suvisan.
A sto se tice ovih bandita vrlo je lako sve to preseci: samo treba pratiti trag novca i presecei ga-i nema vise obraza/dveri/njihovih/1389 itd. Sta mislite da njihove vodje to rade za dz. dok ih izdrzavaju mame i tate penzioneri? Aaa, 'oce to.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Podsetimo, u napadima na strane državljane do sada su povređeni jedan Britanac i Australijanac, a Francuz Bris Taton i dalje je u kritičnom stanju.

PODSETIMO jos i na to da su Srbi i Srbija "po recima srpskih politicara i MEDIJA" vec 20 godina "ugrozeni" od suseda i "mracnih sila" iz citavog sveta ! Tako da mene licno nimalo ne iznenadjuje sto ovi mladi momci misle da treba da "BRANE" Srbiju od "stranog agresora" tj. STRANIH DRZAVLJANA ! Kad malo bolje razmislim i ja se pitam sta trazi "normalan" stranac u Srbiji, pogotovu ako znamo da i svi "normalni" Srbi ili su ili bi POBEGLI IZ TE ZEMLJE !

Marko

pre 14 godina

Strasno je to da se niko u ovoj zemlji ne sme osecati bezbedno, ako se pitate zasto, odgovor je u pojedincima koji salju ruznu sliku svetu o nama. Preporuka je da te krimose popakujete u zatvor i da se kaznena politika poostri, ne mozes ... huligana nauciti sem ako ga ne lupis po dzepu ili ga smestis u zatvor. Posle 5 dana bi svi bili manji od makovog zrna. OBEST CISTA!!!

Nikola SRBIN

pre 14 godina

A da mi uvedemo i civilnu policiju kao sto smo uveli civilno sluzenje vojske pa da i oni dezuraju ispred domova zdravlja, posti,el.distribucije i sl., i da zaposlenima idu po burek, kiflu ili paklicu cigareta.
Pa ovo da nije smesno bilo bi zalosno, prosto ne mogu da verujem.
Policija kao organ unutrasnjih poslova ciji je jedan od najnznacajnijih zadataka suzbijanje kriminala apeluje na gradjane da se suzdrze nasilja.
a gospodo iz fotelje ja vas bitam koji je to posten i razuman gradjanin izazvao nasilje na ulicama ovih 20-tak dana, zar mislite da je narod toliko slep, pa vi ste tu da dejstvujete i radite svoj posao a ne da apelujete.
Ne slazem se da je ovde u pitanju beli sengen i opozicija, niti su u pitanju neke medjunarodne aktivnosti Srbije, upravo mislim da je problem u vlasti. Ali nije problem u tome sto oni ne mogu da suzbiju ove kriminalce da rade sta im se prohte vec je problem u tome sto to ne zele.
Mislim da se ovakvim pristupom drzavnih organa samo se zeli prebaciti "lopta" na ove vestacki izazvane probleme kako bi se "ohladile"glave nezadovoljnih radnika, studenata koji se svakim danom sve vise zale na sistem skolovanja...i sl.
Najavljuje se da radnici pocinju sa radikalizacijom svojih strajkova, da studenti pogotovo sa BG-univerziteta najavljuju proteste zbog ne primenjivanja bolonje...narod svakim danom sve siromasniji...eto mislim da vlast uvaljivanjem ovakve "patke" pokusava da skrene paznju narodu sa svakodnevnih problema sa kojima se susrece.
Ima ovo svoju pozadinu u vlasti, sto se vise slucaja napada dogadjaju, sve vise sam ubedjen u to.
A mozda se i sprema neka nova pljacka pa treba malo zbuniti narod.
Jedno je sigurno ovo se ne desava slucajno i ima debele veze sa politicarima, pre svega na vlasti kada ne zele to da suzbiju.

Pacifista

pre 14 godina

Sa mnom kao lojalnim gradjaninom, koji nikad nije imao oruzje u rukama osim noz za guljenje krompira, i ubio nekolko muva i buva, je lako. Samo, apelovati na kriminalce, potencijalne ubice, i stvarne ubice nije dovoljno, tu policija mora nasiljem protiv nasilja reagovati. Tako je to svuda u svetu. Kad se (u svetu) dogodi pucanj iz vazdusne puske, gasnog pistolja (za nas sve bezazlene stvari), u pet minuta je na licu mesta odred specijalne policije, pod punom ratnom spremom. Neko je pucao gospodo? Da vidimo ko? Ne poloze li nasilne pistoljdzije oruzje, za cas se teren pretvara u pravo ratno popriste. Niko na Zapadu ne smatra pucanje salom. Kod nas je to jos uvek deo obicaja, kod svadbi, rodjenja, veselja, nasilja, ranjavanja, ubijanja... Srbijo polozi i predaj oruzje, nemas se od koga vise "braniti".

Igor

pre 14 godina

Samo nam jos fali onaj davno ukinuti "Socijalisticki savez radnog naroda ...", pa da nakon svakog ovakvog dogadjaja isti u saradnji sa SUBNOR-om osniva neki smesni odbor koji bi zasedao i diskutovao mesecima o ovome a za to vreme ovi huligani bi i dalje nesmetano sprovodili svoju razbojnicku kampanju. Hajde da konacno za promenu neko u policiji, tuzilastvu i pravosudju pocne da prelazi sa reci na dela.

Jivamukti

pre 14 godina

Ne sme ni da ih imenuje vec apeluje na sve gradjane. Sledece je da apeluje na strance da ne provociraju i ne nerviraju. On se njih ocigledno boji. Ali ne zato sto je velika kukavica vec sto mozda zna ko su i cije naloge sprovode.

Boshko

pre 14 godina

Deset godina posle pada Milosevica niko se ne seti da radi na suzbijanju nacionalizma, ksenofobije i Srbovanja. Svi lideri Srbuju - Kosovo je vaznije od toga da li imamo da jedemo. Igrate se sa vatrom, pa sta ste drugo ocekivali?

D

pre 14 godina

Druze Ivice,
prazne su ti marice,
hapsi Ivice,
da ohladis usijane glavice...

Apel gradjanima? Onima koji se godinama sklanjaju pred divljastvom, huliganstvom i bahatoscu? Prazne reci gospodo! Prosetajte malo ovim nasim, nekada bezbednim, gradom. Nema policajca koji ne prica mobilnim telefonom ili jednostavno bleji u prazno. Da li vas zato placamo? Ili da radite svoj posao?
Grupe huligana, fasisticke organizacije...? Da hocete, sve bi to bilo razbijeno za nedelju dana i vrlo brzo bi cela ova prica izgledala kao ruzan san. Ali, kao da nema volje. Politicke?

Pera

pre 14 godina

...Sto se tice nasilja, mi imamo problem sto je >50% Parlamenta i glasackog tela, koje ukljucuje u sebe i politicare i policiju i vojsku, sovinistickog (i fasistickog, ako cemo posteno) uverenja. U normalnim zemljama, taj procenat je 3-10%. Dok taj procenat ne bude ispod 20% bice jako tesko. Jos da dodam da ovo vazi za ceo Balkan (osim Slovenije) i da mislim da je u Hrvatskoj i gore nego u Srbiji.

bogdan

pre 14 godina

Zivim u New Yorku vec deset godina, veoma cesto posecujem Beograd, moj rodni grad a stalno poredim i izvlacim zalkljucke sta bi bilo naj bolje za nas. New York je vazio 80tih i pocetkom 90tih za nebezbedan grad medjutim ostrom kaznenom politikom, pospesivanjem ekonomije i strateskim potezima raseljavanja rasturanja, problematicnog stanovnistva, razvojem gradskih sredina - situacija se neopisivo popravila. Najbitnija stavka strozijeg zakona je nemilosrdna kaznena politika za organizovani kriminal, nosenje oruzija bez dozvole itd. Vise se automobili ni ne kradu u ovom gradu. Jer za kradju je potrebno dvoje i to minimum, a to se onda tretira kao organizovani kriminal, za koji su propisane kazne od 20 do 40 godina zatvora. Ko nosi pistolj bez dozvole 3 godine zatvora bezuslovno sve... Nekada sam se smejao situacijama kada se desi mali ekces na ulici i dodje 5 policijskih automobila, vatrogasci i hitna pomoc medjutim nije to tako lose, time drzava i grad pokazuju svoju snagu i moc. Kod nas na slikama crne hronike neceg najgoreg, vidimo mozda dva policijska automobila isped mesta zlocina. Sve to utice na konacnu sliku i ponasanje stanovnistva.. A da ne govorimo o nasem pogledu na fizicke obracune i unistavanja imovine, na to se ne obaziremo ama uopste... Policija dodje pobili se ma sta ima veze... mozda ih umire i razdvoje... aaa pa ne radi se to tako nego odmah u dosije... Pa kad trazi posao odmah izadje da je imao tuce i probleme, nikada ne bi dobio posao u banci ili javnoj instituciji... Prvi pomak je vece obrazovanje policije, tako da znaju da prepoznaju oblike kriminala i rusenja zakona. Ako bi uhvatili nekoga da zvrlja zid nista ne bi uradili... jer ni ne znaju sta treba ocigledno.. A ne zna ni stanovnistvo.. Pohapsise sve ove "obraze" i neke sibadzije... podelise im kazne za nemanje licnih karata a oni izvrljase ceo grad, pretvorise u ruglo, pustili ih da se naginju korz prozor policijske stanice da se smeju pred kamere i nesto dobaciju mesto da su ih vezali, ove sto su nemilosrdno tukli pa izveli kamere da ih snime kako ih dovode u zatvor.... nista to nema pa se cudite sto biju ponovo ucestalo... Niko od nadleznih se nije setio da optuzi majstore grafita za unistavanje privatne svojine... A zasto, zato sto ni ne znamo sta je prekrsaj, sta je dobro a sta lose... Edukacija kompletnog sistema to nama treba i snazne mere, nagaziti na problem!!!
Samo jos jedno, da se vratim na New York, posle promene sistema i pristupa problemima kriminala broj turista je 90tih skocio astronomski a i priliv novca samo rastao iz godine u godinu, tako je prosle godine samo od strane turista potroseno oko 32 milijardi US dolara u gradu New Yorku. Sve to zato sto je ovo sada bezbedan grad... Zapitajmo se sta je bolje za nas...

ssssss

pre 14 godina

upozorava i apeluje????
na gradjene (sic!)
aloooo!!
odakle tom sefu policije pravo da skrece sa sustine problema i da imenuje te opasne politicke impulse i njihove olosh-izvrshitelje gradjanima. kao da smo svi isti pa malo oneki ponekad ne mogu da se suzdrze (sic!) i malo eto pretuku stranca. aloo!! da se suzdrze??? kao da je to opravdano, da su necim isprovocirani ali eto suzdrzite se. tako to zvuchi..uzzas!!!

momčilo

pre 14 godina

Eto ja se jedva uzdržavam da ne puknem od muke. Povlačite takvu izjavu sa svih medija i dajte pravo obaveštenje koje će garantovati sigurnost svih građana. Izgleda da je o akcijama policije više upoznata opozicija DSS, SRS, NS I SNS(čitaj:-srpska nazadna stranka) Da je bilo lustracije posle 5-og oktobra ne bi se mnogo toga dogodilo, i ne bi se čelni ljudi policije ovako ponašali.

Pedja

pre 14 godina

Drzavo nasa, da li mislis da se NISTA nece promeniti ukoliko prebijeni Francuz premine? Ubijen u Beogradu..i nista nije uradjeno po pitanju hvatanja huligana koji su to uradili? Da li ste svesni sta ta Francuska moze da uradi u tom trenutku? Niste..zato se molite bogu da se taj covek oporavi (u sta sumnjam) jer nece sve ovo na dobro da izadje.. Hm..ili ste bas to tako hteli?

Petar

pre 14 godina

Kakvi bre apeli???? Poostrite kaznenu politiku do neba, pa sledeci put kada nekome to padne na pamet da uradi neka zavrsi u zatvoru 20 godina, pa da vidimo da li ce se desavati.

Šindivila

pre 14 godina

U nekim drugim zemljama se appeluje na građane da štede vodu, ili da ne izlaze po velikim vrućinama, a ovde se apeluje da se uzdrže od premlaćivanja na smrt nedužnih ljudi. I o kojim građanima govorimo? Mojoj babi? Izbor reči otkriva nespremnost i nemoć. policije.

beca

pre 14 godina

Pristojne (da ne kazem normalne) gradjane moli da se suzdrze od nasilja, a nasilnike nije jos pohvatao?!?Ljudi, nedelja je,suncan dan, lepo se obucite, porodicu za ruke i idite na miran protest, dok vam jos nije kasno. Vec sav svijet misli da ste svi takvi. Dokazite da Srba Turajlic nije zalud primila nagradu. Izadjite iz misjih rupa i oduprite se tom zlu dok vas ima, jer ce ovi i po kucama krenuti kad vas svi zaobidju.

Kalis

pre 14 godina

Nek gospodin posalje po BG policajce u civilu koji ce pricati neki strani jezik (valjda ima par njih koji znaju ili studente fililoskog uz policijsku pratnju) pa da vidis kako ce da nadje huligane za 15 minuta.

BB

pre 14 godina

Policajci godinama (godinama!!!) SEDE PO KAFIĆIMA i cugaju po koje pivo u sred radnog vremena u uniformi. To je slika i prilika policije. Čast izuzecima (Žandarmeriji) na koju je sve spalo da rešava (čitaj vija) po većim gradovima. Međutim u međuvremenu se "nakotilo" (objavite ovako) devijantnih tipova, manijaka, siledžija, narkomana, kriminalaca. Država je odavno pokazala svoju nemoć. Direktore, shvatite da kao pravi policajac treba da manje pričate, a više da delujete. Kritika je dobronamerna i nadam se da će te odlučnije prioniti na svoj posao. Imate moj glas. Koliko nas ima još takvih. Da vidimo. Glasajte!

Dragan

pre 14 godina

Kakav apel i molbe bandi desnicara? Da nije zalosno nasmejao bih se neznanju i nemoci, mozda i strahu coveka na jednoj znacajnoj funkciji. Vlast nema kontrolu jer ga sprecava u tome nelustrirano sudstvo i tuzilastvo. Sta vredi nekoga hapsiti kad on sa parama lako izadje i oslobodi se optuzbi!

slavisa

pre 14 godina

Posto sam malo stariji i jako se dobro secam utakmica u kupu UEFA iz 1988-9 kad je Zveada igrala sa Arsenalom i VBA u Beogradu i sa njima dolazili tada cuveni ostrvski huligani koji su rusili sve pred sobom. U Beogradu su bili ko devojcice. Zasto? Zbog Neznanja, mislili da je ovo deo SSSR-a i da im sledi Sibir. To se saznalo nakon istrazivanja njihove policije medju navijacima iz Engleske. Predpostavljam da je i to bio jedan od razloga za uvodjenje zakona sa drakonskim kaznama za nasilje na sportskim terenima. Vidite sada Engleze koji gledaju utakmice ko da su u pozoristu.

Roland

pre 14 godina

Citajuci clanak, i videci sliku beogradskog orla sa kukastim krstom spod, zgrozio sam se. Sve vise pocinjem da sumnjam da su napadi politicke pozadine. Jednostavno niko nije objasnio tim decacima ko su bili nacisti i zasto se njihovo delovanje zabranjuje sirom sveta. Zato gospodo molim vas ucinite nesto da se podsetimo zasto je vodjen rat, i koje bi bile namere nacista sa slovenima da su nacisti dobili rat. Obrazovanjem u borbi protiv nasilja i nacizma nego politicke zavere i svaljivanjem krivice na ko zna koje novine i politicke partije, a obrazovanje je nula. Kako Srbi da se borimo prtiv nasilja i nacizma kada ne znamo nista ni o jednom ni o drugom.

Predrag Azdejković

pre 14 godina

Ovi napadi jesu u skladu sa imidžom Srbije u svetu i samo ga potvrđuje. Nismo mi neka miroljubiva država koja nikad nije ratovala, naprotiv... To što neko želi da gradi lažni imidž Srbije u svetu je već drugi problem. Treba ozbiljno da se uhvatimo u koštac problema nasilja u Srbiji, a ne da šminkamo ružnu realnost.

Buca

pre 14 godina

Dacic bi mogao da se seti kako je njegov pokojni sef 90-ih slao kordone do zuba naoruzane milicije i vodene topove protiv nas koji smo miroljubivo demonstrirali jer smo zeleli da zivimo kao nasi vrsnjaci u civilizovanijim drzavama. Da li ne zeli da se seti ili je sad situacija drugacija kad treba da se sukobi sa nepismenim, agresivnim, nepodnosljivo niskog IQ-a monstrumima, koji ne zasluzuju da otimaju vazduh normalnim ljudima!?!
Izvolite, gospodine ministre, pokazite se sada! 90-ih ste onoliko imitirali svog sefa a sada...ili zelite da dovrsite ono sto je on zapoceo???

Chichen Itza, gotova pritza

pre 14 godina

Uvek isto.
Prvo bude neki problem.
Pa onda apel da ga ne bude.
Pa ga onda opet bude.
Pa ih onda neke uhapse i kazu nam da su im od ranije od nekud poznati. Kraj price.
Naravoucenije: Narod ima kratku pamet.
Do sledece epizode zaglupjivanja i osirovnjavanja Srbije.

Posmatrac

pre 14 godina

Onog trenutka kada su pokleknuli pred pretnjama da ce biti krvi ako se organizuje gay parada politicari su dali zeleno svetlo desnicarskim organizacijama. Nije cudo sto su se osilili. Danas prebijaju strance, sutra ce prebijati zene koje nose kratke suknje, ljude koje slusaju stranu muziku ili citaju stranu literaturu, ljude koji putuju i sl. Mrak!

dragan

pre 14 godina

Ako ovako nastavi, policija ce na kraju apelovati na strance da ne dolaze u Beograd, a gradjane da ne izlaze na ulice! Ovo je sramota i direktno narusavanje kvaliteta zivota gradjana - da ne smes vise izaci na ulicu, kada razne organizacije prave svoje skupove i sl. Ako se ovako nastavi, sasvim sigurno je da ce vecina normalnih mladih iskoristiti beli shengen da pobegne iz ovog ludila od zemlje! Ponovo 90-te!

Sadik Ahmetovic

pre 14 godina

Cudo zivo! Cim Srbin izadje iz Srbije i nadje se u drugoj drzavi odmah misli, i ponasa se, drugacije. Zna li neko zasto? Ja ne! Stvarno ne!

Nina

pre 14 godina

A da li iko razmišlja ide li taj beogradski turistički imidž u pravom smjeru? U stranoj štampi hvale Beograd zbog burnog noćnog života, ali ga i sve češće nazivaju Sin City. Pišu i o ekskluzivnim lokalima u kojima je mladićima ispod 21 zabranjen ulaz, ali zato u njima maloljetnice plešu oko štangi. Otkud to? Nadzire li iko i idu li te djevojke ili djevojčice u školu? U siromaštvu se svašta dešava i štošta može izazvati revolt, ne samo gej parada.

Nindza

pre 14 godina

Profesor fakulteta bezbednosti Zoran Dragisic je izjavio da su ovi napadi najverovatnije naruceni.

Govorio sam sta ce se desiti jos PRE parade ponosa!

Posto parada ponosa nije odrzana, te je izbegnuto masovno nasilje, placenici su krenuli u seriju tacno orkestriranih pojedinacnih napada da bi nadoknadili ono sto je trebalo da se desi na paradi.

sad but true

pre 14 godina

Policija je izvršni organ vlasti, organ koji prinudom i silom sprečava kršenje zakona. Kakva upozorenja i apeli?! Bolje priznajte da ne smete da hapsite ekstremiste i teroriste jer iz njih stoji neko mnogo jači od vas. Ovo je izjava ne za ostavku nego za pad ove nesposobne vlade, definitovno najgore vlade od one Mirka Marijanovića.

vucko

pre 14 godina

"Napadi narušavaju imidž Srbije"...ovo narusava sigurnost gradjana Srbije, a za imidz ove zemlje me boli bas uvo...kreiraju je politicari, a ne gradjani

Momčilo Vasić

pre 14 godina

Šta se iščuđavamo?
Paljen je Beograd, Džamija, ambasade; policija ne može da iseli nasilnike koji su u stanovima svojih kolega policajaca; iz dana u dan je bezbednost gora i gora, a Veljoviću fotelja dublja i dublja?
Nekada je bilo: kada kupleraju ne ide - menjaju k***e, a ne menjaju krevete...

Novosadjanka

pre 14 godina

Gospodo iz policije, ne apelujte na gradjane jer nisu oni ti koji edukuju navijace, nisu oni ti koji placaju troskove njihovog okupljanja i divljanja i nece gradjani sprecavati nerede i huligansko ponasanje. To je Vas posao, jer Vi vrlo dobro znate ko stoji iza tih mladih ljudi, ko ih "edukuje" i kako to mozete spreciti.
Sa druge strane treba da apelujete na roditelje koji mozda i ne znaju (jer ne brinu o svojoj deci) gde se oni nalaze, s kim se druze i sta rade u slobodno vreme, da li su u skoli i sl.

Nije lako biti roditelj u ovakvom drustvu. koje je stvorilo podlogu za takvo ponasanje.

Apel je slucajno upucen na pogresno upucen na pogresnu adresu (ili namerno mozda).

I deluje mi, kao da unapred trazite krivca za nesto sto ce se desiti.

Boza

pre 14 godina

Opšta tuča sa Rimljanima u Bazelu
Poraz Rome u Bazelu (0:2) na startu Lige Evrope nije jedina nevolja za navijače rimskog kluba.

Devet italijanskih navijača uhapšeno je u švajcarskom gradu, posle nekoliko tuča pre i posle meča na St. Jakobs Parku. Uhapšena su i četvorica navijača Bazela, a u bolnicu su prebačena tri pripadnika švajcarske policije. Policija nije saopštila razmere razaranja u gradu, gde su letele flaše i kamenje, a izvesno je da je teško optećen veći broj automobila.

Meč u Bazelu od žreba grupa Lige Evrope bio je proglašen za meč visokog rizika, jer je poznato da Romu na gostovanjima prate brojni navijači, a Bazel ima najorganizovanije navijačke grupe u Konfederaciji.

U kontroli navijača učestovale su brojne policijske snage iz čak četiri kantona, ali ni to nije ponmoglo, jer je do najvećeg sukoba došlo iznenada, ubrzo po završetku meča. Policajci su sukobljene grupe razdvojili tek uz upotrebu suzavca i pištolja sa gumenim mecima.

Situacija se smirila tek pola sata posle utakmice, posle čega su Italijani napustili grad.

Toliko o necivilizovanim Srbima, koji jedini narusavaju imidz svoje Drzave, i koji su jedini nasilnici .

Nikola

pre 14 godina

Ne znam da li su napadi na strance naruceni ili nisu, ali je cinjenica da se stranim drzavljanima pocelo desavati ono sto se svakodnevno dogadja svima nama. Pre nekoliko godina su jednog mog kolegu koji je cekao gsp na Vozdovcu iz cista mira pretukla 'tri lica', a kada su ga posteno premlatili jedan od njih je poceo da mu se izvinjava i da govori "Izvini, brate. Pogresili smo, ti ustvari nisi taj lik". Podigli su ga sa asfalta, namestili mu sal i kapu, seli u kola i nastavili da traze tog nekog. Siguran sam da bi gotovo svako od nas mogao da navede neki slican primer koji nema uporiste u zdravom razumu (Tribal's war cry: "Sta me gleeedas, bre!"). Cinjenica je da je stranaca u Beogradu poslednjih godina sve vise, pa je i statistika postala neumoljiva. Zbog svega toga mi nije jasno zbog cega se tek sada ovako reaguje i zasto se nakon ovog ispoljavanja besa nad stranim drzavljanima, nekome gore, sa zadrskom od gotovo dve decenije, pali crvena lampica koja treba da pokrene celo drustvo, a istovremeno, prikrije njihovu dugogodisnju neodgovornost.

sasa jokic

pre 14 godina

A gde je direktor BIA?! Ovo je posao za njega i njegovi agenciju, mi ih placamo iz budzeta?! A On kao da ga se ovo ne tice, ili nas ne obavestava, a mora! Svi mi znamo ko je iza ovoga, ali nam treba akcija, da plati za sve, i sto nas je 05.Oktobra prevario, i za Zorana, i za udaljavanje od Evrope, i za.......mnogo mnogo toga !!!

tiana

pre 14 godina

Ma velika sramota! Gde bas Libijca pa oni dolaze ovamo vec 30 godina da se skoluju kod nas.
I kakav imidz Srbije, ko da je sad to najvaznije..gluposti. Zivimo ovde i takve stvari se desavaju treba da se pitamo gde smo mi to i sta se desava ovde oko nas, zbog svih nas!
Ne da smo lupili u dno nego smo ga probili i sada smo u bestezinskom stanju!

Ма ј....!

pre 14 godina

Све ово много подсећа на Слобине пандурске батинаше из 90-их, сувише је сличан сценарио и бојим се да се ради само о стварању атмосфере за "легитимну" реакцију органа власти против одређених групација које су их довеле на власт а сада им сметају из неких разлога.

Aleksandar Stojaković

pre 14 godina

"Zbog toga Turističkim radnicima u Srbiji predstoji težak posao da ubede turiste da i ubuduće posećuju našu zemlju."

A zašto da ubeđujemo strance u nešto što nije istina? Da im govorimo da dođu u Srbiji i da ih dovedemo u opasnost? Nije li to laganje, ako svi lepo znao da Srbija nije bezbedna za njih.

Prvo treba policija i tužilaštvo da odrade svoj "težak posao", pa tek onda i turistički radnici.

Sofia HR

pre 14 godina

Malo pratim, nisam bas najbolje upucena, ali citava ova situacija je u najmanju ruku surealna.
Sto se to dogadja kod vas susjedi?

Agim68

pre 14 godina

Ruku na srce na zapadu ceo Balkan ima tako reci isti imidz. Niko nas ne hvali prekomerno, da ne kazem da nas tretiraju kao poseban mentalitet! Na nama je da popravljamo taj imidz, mislim na sve Balkanske narode koji su bili 500 godina pod otomanskim jarmom!

ekrem

pre 14 godina

Napadi ne narusavaju skoro nista, pre bi rekao da oni potvrdjuju ugled u koji je Srbijica toliko ulagala godinama. Vreme je za cupanje i to treba da urade oni kojima je Srbija drugacije u srcu za razliku od dosadasnjih zaljubljenika u nju.

Dejan

pre 14 godina

Sto se tice imidza, tesko je srusiti nesto sto je negativno. No, budimo realni. Vlast je bila glavni katalizator ovoga sto se desava. Ne vizni rezim, vec vladini potezi koji granice s eksperimentom (i to oni od rusenja Slobe na ovamo, bolje receno od smrti Zorana). Sve je to nekako funkcionisalo dok se cetnici nisu izjednacili sa partizanima. Pa onda ono s Miladinom, pa 'patike za Kosovo'... Sada smo dosli da se rehabituje Cvetkovic. Odjednom je Srbija dosla u situaciju da vise ne zna svoju istoriju, vec ju menja kako se kome cefne. Nazalost, mladi to prate i vide da od postenja nema vajde. Bojim se da je kasno za danasnje generacije. Samo da se ne uniste i one sledece.

Зоран

pre 14 godina

Остало је још да поручи грађанима као Домановић што je писао о полицији како je уредила себи живот: Нећемо ми да гацамо по целом граду, него лепо ако неки хоће да се туку, нека дођу пред полицијску станицу.

veki

pre 14 godina

Cini mi se da su svi ovi napadi povezani: desili su se u kratkom periodu i svi su imali za zrtve strance.
Sad je na nasoj policiji za koju verujem da je efikasna da istrazi i uhapsi pocinitelje.
Nasilnici i umobolnici!
Nasa policija i vlast sad mora da zasuce rukave i temeljno resi ovaj problem jednom zauvek:
Jer 99% naseg naroda nema nista i nikad nista nije imalo protiv stranaca iz bilo koje zemlje na svetu.

dash

pre 14 godina

Gospodine Petkovicu, obratite se policiji, naravno da ne dajemo lepu sliku. A vi, gospodine Skulicu, upravo zbog tog vaseg stava da reakcija drzave ne treba da bude prenaglasena, ovakve stvari se i desavaju tako dugo u Srbiji! Ne moze vise policija i vlada da popusta siledzijama, mesec dana lezanja u zatvoru je njima nagrada, zar ne shvatate to?!
Problem mora da se sasece u korenu, ostro i nemilosrdno! Sto je neko rekao, da su svi Urosi i Miladini odlezali svoje, ne bi danas bilo ovakvih problema!

Sanja F.

pre 14 godina

Umesto da našim političarima bude bitnije to da da njihovi građani i jednako posetioci budu bezbedni, neosakaćeni, kao i da svaki dan vlada pozitivna atmosfera zbog nas samih koji smo ovde i koji smo izabrali te iste političare, njima je bitnije kakvu sliku šaljemo u svet, i to navode kao željeni motiv za napadače!!!??? Ovo bi trebalo jedino nas da navede da drugi put biramo druge ljude za vlast koji će biti efikasni, menjaće stvari iz korena, jer takvoj većini iz naroda treba, neki pravi uzor... Mada, kome ja i pričam, ja sam birala druge ljude, a većina ipak ove... Tužno...

Nevena

pre 14 godina

Imidž? To je naša realnost sa kojom živimo (ili preti našim životima).

Dok su građani ugroženi nefunkcionalnim pravosudnim sistemom, dok se šljam uzgaja, to se ne vidi kao problem, već je samo bitno mišljenje komšije stranca? Neverovatno.

Misha

pre 14 godina

Kao da je imidz Srbije veci problem od samih napada tj. od naseg mentaliteta koji u svojoj povredjenosti reaguje odavno poznatim balkanskim primitivizmom.

srki

pre 14 godina

Sad se vec vidi da je ovo cista farsa! Ma daj sad odjednom tolko prebijanja stranaca i to posebno kad je to tolko aktuelno i zna se da bi svako nadrljao i vise nego sto treba! Stvarno providno ...

glas savesti

pre 14 godina

treba se zapitati sta ljude najvise iritira i sta ih dovodi do ovakvog ponasanja, a ne pretiti policijom itd...
realno u Srbiji ima mnogo onih koji "propagiraju", kako nista unutra ne valja, kako smo mi najgori narod itd...
pa to i mene nervira, al ja nisam devijantna licnost da se bijem sa nekim zbog toga.
mislim da treba malo ohladiti sa takvim stavovima jer su preterani i ekstremni, pa ce se i ona druga strana ohladiti... to tako funkcionise!!! uzrok-posledica!

tihomir

pre 14 godina

Kad bi se danasnji mediji bavili manje senzacionalizmom a vise pravim vestima, slika bi bila drukcija. U Americi godisnje se izvrse hiljade ubistava, ne vidim da to narusava njen "imizd" ...

Зоран

pre 14 godina

Некако ме све тера да читам између редова: Знамо шта сте урадили за нас и то ценимо. Али што нас сад стављате на муке па да морамо да вас кажњавамо!? Није ни нама лако, држимо до свог морала.

skandynavac

pre 14 godina

Nazalost zdusno im pomazu pojedini delovi vlasti sa pravoslavnom crkvom u duetu, kao i neki mediji u Srbiji. Sama cinjenica da je to uglavnom mlada populacija koja je odrasla na laznom informisanju medija i vlasti o toboznjoj zaveri protiv Srba i srbstva, negiraju se zapadne vrednosti i region se truje mrznjom i otrovnim strelicama neodgovornim izjavama celnika i politickih vlastodrzaca sto se ne daje druga strana medalje mladim ljudima tj da se kaze da ima i drugacijih vidjenja na stvari koji se prikazuju kao anti srpske. Sve je to lepo sprovedeno kroz knjige ucenika gdje se negira sve sto je bilo prije i velicaju se ratni zlocinci i izdajice. Sve je to u tim glavama mladih ljudi koje ih tjera da rade to sto rade jer nemaju alternative, nazalost...

Riba Smrdi Od Glave

pre 14 godina

Nemamo mi nikakav imidž pa da bude narušen, ovi napadi su slika i prilika Srbije kakva jeste - osiromašena, poražena, ponižena, bez nade, bez budućnosti. Srbija koja podseća na Nemačku 30-ih godina prošlog veka.

gogo

pre 14 godina

Ma dajmo ljudi malo optimizma, zbog cega se sekiramo kad nam je predsednik Tadic na duznosti? Samo opusteno, bice sve u redu. Uostalom, u Zapadnoj Evropi se nije ni culo za ovih par napada...

autonomas

pre 14 godina

Samo me zanima koji je to "mukotrpni trud" u ovih 9 godina ucinjen da se imidz Srbije promeni???
Ko se trudio? Voja? Velja? Boris? Toma? Amfilohije? Dabic? Amsterdam? Dacic?
Ta ajte molim vas:)

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Svega ovoga ne bi bilo da je svojevremeno Danica Draskovic postala sef BIA, mislite o tome! Mozda jos uvek nije kasno a jedina je imala hrabrosti da stavi glavu u torbu!

Boza

pre 14 godina

Opšta tuča sa Rimljanima u Bazelu
Poraz Rome u Bazelu (0:2) na startu Lige Evrope nije jedina nevolja za navijače rimskog kluba.

Devet italijanskih navijača uhapšeno je u švajcarskom gradu, posle nekoliko tuča pre i posle meča na St. Jakobs Parku. Uhapšena su i četvorica navijača Bazela, a u bolnicu su prebačena tri pripadnika švajcarske policije. Policija nije saopštila razmere razaranja u gradu, gde su letele flaše i kamenje, a izvesno je da je teško optećen veći broj automobila.

Meč u Bazelu od žreba grupa Lige Evrope bio je proglašen za meč visokog rizika, jer je poznato da Romu na gostovanjima prate brojni navijači, a Bazel ima najorganizovanije navijačke grupe u Konfederaciji.

U kontroli navijača učestovale su brojne policijske snage iz čak četiri kantona, ali ni to nije ponmoglo, jer je do najvećeg sukoba došlo iznenada, ubrzo po završetku meča. Policajci su sukobljene grupe razdvojili tek uz upotrebu suzavca i pištolja sa gumenim mecima.

Situacija se smirila tek pola sata posle utakmice, posle čega su Italijani napustili grad.

Toliko o necivilizovanim Srbima, koji jedini narusavaju imidz svoje Drzave, i koji su jedini nasilnici .

tihomir

pre 14 godina

Kad bi se danasnji mediji bavili manje senzacionalizmom a vise pravim vestima, slika bi bila drukcija. U Americi godisnje se izvrse hiljade ubistava, ne vidim da to narusava njen "imizd" ...

student

pre 14 godina

"Policija porucuje gradjanima da se uzdrze od nasilja"
HAHAHAHA, kako se smejem, boze, pa dal su oni normalni!
Pa nisu valjda gradjani tolko smetli s uma, postarajte se za Huligane, ekstremnu desnicu, navijace pobogu!

Ма ј....!

pre 14 godina

Све ово много подсећа на Слобине пандурске батинаше из 90-их, сувише је сличан сценарио и бојим се да се ради само о стварању атмосфере за "легитимну" реакцију органа власти против одређених групација које су их довеле на власт а сада им сметају из неких разлога.

Mića-Salaš

pre 14 godina

Bla, bla, bla,...pa gde ste onda bili kada je trebalo sprečiti huligane koji su napali navijača Tuluza? 30-očlana grupa dokoličara šeta iz dosade Beogradom i tuku strane državljane, a naša policija spava!
Sramota me je!!!

glas savesti

pre 14 godina

treba se zapitati sta ljude najvise iritira i sta ih dovodi do ovakvog ponasanja, a ne pretiti policijom itd...
realno u Srbiji ima mnogo onih koji "propagiraju", kako nista unutra ne valja, kako smo mi najgori narod itd...
pa to i mene nervira, al ja nisam devijantna licnost da se bijem sa nekim zbog toga.
mislim da treba malo ohladiti sa takvim stavovima jer su preterani i ekstremni, pa ce se i ona druga strana ohladiti... to tako funkcionise!!! uzrok-posledica!

bezimena

pre 14 godina

Nakon 17.9. kada je grupa terorista sadistički pokušala da ubije Brisa Tatona (mozda pitanje je dana dokle će biti živ), nema više prostora za apelovanje i upozoravanje! Ovo što pričate i (ne)radite je upravo TOLERISANJE nasilja, što se potvrdjuje prebijanjima koja su sledila, i nastaviće se!

G-dine Veljoviću, niste Vi direktor Zavoda za transfuziju, ako niste u stanju da preduzmete konkretne mere podnesite ostavku (da se ja pitam, smenila bih Vas još 17.9. uveče)!

Sablja II

pre 14 godina

Veljovicu ne pametuj mnogo nego uvodi vanredno stanje i hapsi redom. Zasta vam inace sluzi ta Bela knjiga? Da plasite neistomisljenike? Ili krenite da hapsite, ili prepustite poziciju nekom hrabrijem i sposobnijem.

Pera

pre 14 godina

...Sto se tice nasilja, mi imamo problem sto je >50% Parlamenta i glasackog tela, koje ukljucuje u sebe i politicare i policiju i vojsku, sovinistickog (i fasistickog, ako cemo posteno) uverenja. U normalnim zemljama, taj procenat je 3-10%. Dok taj procenat ne bude ispod 20% bice jako tesko. Jos da dodam da ovo vazi za ceo Balkan (osim Slovenije) i da mislim da je u Hrvatskoj i gore nego u Srbiji.

gogo

pre 14 godina

Ma dajmo ljudi malo optimizma, zbog cega se sekiramo kad nam je predsednik Tadic na duznosti? Samo opusteno, bice sve u redu. Uostalom, u Zapadnoj Evropi se nije ni culo za ovih par napada...

Nevena

pre 14 godina

APELUJETE da se uzdržavaju od nasilja? OPOMINJETE siledžije koje prekidaju predstave koje im se ne sviđaju?

Molim vas, ne brukajte se. Menjajte zakone, hapsite taj šljam nasilnički i kažnjavajte (deo kazne obavezno da bude i društveno koristan rad)

Agim68

pre 14 godina

Ruku na srce na zapadu ceo Balkan ima tako reci isti imidz. Niko nas ne hvali prekomerno, da ne kazem da nas tretiraju kao poseban mentalitet! Na nama je da popravljamo taj imidz, mislim na sve Balkanske narode koji su bili 500 godina pod otomanskim jarmom!

Igor

pre 14 godina

Samo nam jos fali onaj davno ukinuti "Socijalisticki savez radnog naroda ...", pa da nakon svakog ovakvog dogadjaja isti u saradnji sa SUBNOR-om osniva neki smesni odbor koji bi zasedao i diskutovao mesecima o ovome a za to vreme ovi huligani bi i dalje nesmetano sprovodili svoju razbojnicku kampanju. Hajde da konacno za promenu neko u policiji, tuzilastvu i pravosudju pocne da prelazi sa reci na dela.

Adam

pre 14 godina

Zaista je krajnje vreme za efikasniju borbu protiv nasilja. Navijači i ekstremne grupe su samo oni koji PRVI i UPADLJIVO pribegavaju nasilju. Oni su ti po kojima se prepoznaje skoro svaka ulica, školsko dvorište, brak....i svi ostali elementi ovog društva. Radikalizacija socijalnih pobuna, manipulacija korumpirane i neodgovorne opozicje kao što je Velimir Ilić su realna opasnost. Kasno je za preventivno delovanje što apeli jesu kao jedno od sredstava! Vreme je za povećanje zatvoriskih kapaciteta, drastičniji zakonik o maloletnoj delikvenciji, oduzimanje dozvila za rad svima koji toče alkoloh maloletnicima...mnogo širi dijapazon mera. Vreme je za intervente jedinice policije sposobne da se efikasno suprodstave nasilnim grupama i pojedincima, vreme je za proširivanje ovlašćenja u primeni sile o oružja. Dubina problema se ne ogleda samo u grupama koje su imenovane poslednjim događajima. Eskalacija nasilja i pobuna huligana je ceh devedesetih godina, ratova, Cece, Velimira Ilića...ova država nije više autoritet nikome i samim tim nikom ne može da pruži elementarnu sigurnost. Političari u sitnim jajarenjima ne smeju da se opredele drastičnoj borbi protiv nasilja boreći se za svaki bedni glas!!! Ovo nije posledica " tranziconog perioda" ovo je "vijetnamski sindrom" u najširem smilsu. Ovo je mesto na kojem u igru treba da uđu ljudi sa više smelosti i pameti nego ovi koji se danas apeluju. Slika društva je efekat demokatrizacije i slobode sa kojom ovaj narod nije u stanju da živi. Ovo je slika svih vlada Đinđićeve, Koštinicine, Tadićeve...slika procesa, ne određene ličnosti. Pod hitno uspostavite vrednosni sistem ili apelujte i čekajte da budete prve žrtve nasilja. Svi smo MI mete, zahvaljujući VAMA!!! Jedino što me donekle teši da ste VI primarne mete!!! Red danas morate zavesti štiteći prvenstveno sami sebe i sopstvene porodice. A siguran sam da bi u tom zavođenju reda imali masovnu podršku!!! Niko neće da živi u ovom haosu!!!

AcoA

pre 14 godina

Ovaj Veljovic ... Poziva gradjane da se suzdrze od nasilja! Dok god se oni ovako prave blesavi i budu pozivali gradjane umesto da hapse huligane, Beograd ce biti ovo sto jeste. Fantasticna reklama nema sta, kad se procuje svi strani mediji ce proglasiti Beograd za nebezbedan grad a za to vreme ce klerofasisti i njihovi sponzori da se slobodno setaju!

Aleksandar

pre 14 godina

Shta vishe chekate? Da li ovo uchestalo nasilje na ulicama nije znak da neshto ne radite dobro? Dokle ce se komunikacija sa siledzijama vrshiti putem molbi, apela i saveta? Zvonilo je, zavrsheno poluvreme, nece biti produzetaka, nema vishe vremena za premishljanje. U zatvor sa barabama, a najvaznije otkriti ko stoji iza svega ovoga.

skandynavac

pre 14 godina

Nazalost zdusno im pomazu pojedini delovi vlasti sa pravoslavnom crkvom u duetu, kao i neki mediji u Srbiji. Sama cinjenica da je to uglavnom mlada populacija koja je odrasla na laznom informisanju medija i vlasti o toboznjoj zaveri protiv Srba i srbstva, negiraju se zapadne vrednosti i region se truje mrznjom i otrovnim strelicama neodgovornim izjavama celnika i politickih vlastodrzaca sto se ne daje druga strana medalje mladim ljudima tj da se kaze da ima i drugacijih vidjenja na stvari koji se prikazuju kao anti srpske. Sve je to lepo sprovedeno kroz knjige ucenika gdje se negira sve sto je bilo prije i velicaju se ratni zlocinci i izdajice. Sve je to u tim glavama mladih ljudi koje ih tjera da rade to sto rade jer nemaju alternative, nazalost...

Evropska Srbija

pre 14 godina

A jel ovo upozorenje vazi samo za gradjane ili i za pojedince iz nekih dobro nam poznatih sluzbi?
valjda treba da se prvo upozori nalogodavac?

sale

pre 14 godina

Sta ima da apeluje? Treba da radi svoj posao, a ne ko moja baba kad kuva ajvar s drugim babama, da sedi i da "apeluje"!
Osim ako ovo nije delo onih koji pljackaju narod i Srbiju, a sve to lepo legalizuju, time sto finansiraju ove na vlasti, pa se vlast nalazi izmedju dve vatre. Lepo mafija i tajkuni postave vlast, pa vlast donese zakone da je legalno pljackati narod, a zauzvrat i sama pljacka taj isti narod, i svi zivimo kao bubreg u loju. E sad ta ista vlast cuti i sabotira policiju, jer ne moze da je posalje na svoje finansijere.
Ipak nekome mnogo smeta beli sengen, sloboda kretanja, sporazum o pridruzivanju i sloboda prometa robe, jer u tom slucaju nece vise moci da ima monopol. Malo je prevelika ta struktura tajkuni-mafija-vlada-drust. preduzeca, da bi se borilo protiv nje. A stranci nemaju veze sa tim, nego ovde sluze samo kao sredstvo.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Na zalost, sve vise postajem uveren da ovi napadi nisu slucajnost. Sve veca izvesnost ukidanja viza za gradjane Srbije, kao i sve vece priblizavanje Uniji, ozbiljna je opasnost za sve one koji zele da Srbiju i njene gradjane drze u izolaciji. A to su delovi DB-a jer ta sluzba nikada nije reformisana nego samo malo nasminkana, njima treba priodadati vlasnike kapitala u Srbiji, citaj tajkune, kao i jedan deo politicke elite. I svako od njih ima licne interese, koji nikada nisu bili u interesu Srbije, iako su se iza toga skrivali. Poslednjih dvaeset godina me uci da se ovde nikada nista ne dogadja slucajno. Ili kako da objasnimo da se napadi na strance nisu desavali u Beogradu, jeste bilo izolovanih ispada, ali nikad organizovanih napada koji se odigravaju iz dana u dan. Na kraju, mozda ce neko u Evropi doci do zakljucka da oni koji turiste prebijaju ne treba da budu ni turisti u njihovim zemljama. I sve se plasim, da bi takav negativan rasplet mogao da se iskoristi kao mantra o nepravednoj Evropi. Nadam se, da do takvog scenarija nece doci, ma koliko to neki zeleli.
Ne znam, odakle ovom Novakovicu informacija da su navijaci Vojvodine i Zvezde u dobrim odnosima. Mogao bih da nabrojim barem desetak incidenata u poslednjih nekoliko godina, a uz to pojedine grupe Zvezdinih i Vojvodininih navijaca iz Novog Sada su u nekoj vrsti permanentnog sukoba. Tesko je ocekivati da ce posle postignutog publiciteta bilo koja od strana biti raspolozena za sukob u gradu, ali ko zna kako ce sama utakmica uticati na dogadjaje na tribinama.
Dvadeset godina konstantne glorifkacije nasilja kao i trud da se razgradi svaka iole normalna drustvena vrednost, odsustvo bilo kakve perpsektive za mlade ljude kao i izolacija u kojoj zivot u ovoj drzavi izgleda kao u zatvoru doveo je do toga da je batinjanje normalan nacin komunkacije. Jer u zatvoru, a ova drzava to u neku ruku jeste, penderk je osnovno sredsvo za razogovor.

ekrem

pre 14 godina

Napadi ne narusavaju skoro nista, pre bi rekao da oni potvrdjuju ugled u koji je Srbijica toliko ulagala godinama. Vreme je za cupanje i to treba da urade oni kojima je Srbija drugacije u srcu za razliku od dosadasnjih zaljubljenika u nju.

Зоран

pre 14 godina

Некако ме све тера да читам између редова: Знамо шта сте урадили за нас и то ценимо. Али што нас сад стављате на муке па да морамо да вас кажњавамо!? Није ни нама лако, држимо до свог морала.

Kursula

pre 14 godina

Ja vas najiskrenije molim da nas postedite bruke i sramote pred citavim svetom i da ispunjavate svoje zakonom i ustavom predvidjene obaveze.
Od kada se apeluje na nekog ko se bavi kriminalnim aktima koji narusavaju javni red i mir, a da ne pominjem ustavni poredak zemlje?
Ja apelujem na vas da zastite obraz i cast Beograda i Srbije!!!
Ako niste u stanju to da uradite, molimo razjasnite ko i sta vas u tome sprecava, pa da se sami brinemo za svoju bezbednost.

Boshko

pre 14 godina

Deset godina posle pada Milosevica niko se ne seti da radi na suzbijanju nacionalizma, ksenofobije i Srbovanja. Svi lideri Srbuju - Kosovo je vaznije od toga da li imamo da jedemo. Igrate se sa vatrom, pa sta ste drugo ocekivali?

Mali Covek

pre 14 godina

Ko ne zna da prepozna sta se desava neka pogleda istoriju Nemacke u periodu od 1927 do 1934 i videce mnogo bolesne slicnosti u izjavama, postupcima i dogadjajima sa danasnjom situaciom u Srbiji. Rezultat je poznat.

Sadik Ahmetovic

pre 14 godina

Cudo zivo! Cim Srbin izadje iz Srbije i nadje se u drugoj drzavi odmah misli, i ponasa se, drugacije. Zna li neko zasto? Ja ne! Stvarno ne!

momčilo

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da sam pročitao apel da se građani uzdrže od nasilja. Dakle nemojte građani da napadate lica sa fantomkama, bejzbol palicama, šipkama ,noževima ili pištoljima. Ako vidite da ološi iz ekstremnih desničarskih organizacija nekog tuku do smrti, ne prijavljujte, jer vam policija ne garantuje bezbednost. Pa koga vi to štitite gospodine Veljoviću? Moj pokojni sin je bio žrtva obesnih huligana krajem devedesetih, i pored relevantnih činjenica, zbog nečinjenja policije i sudstva počinioci ni do danas nisu kažnjeni. Da li policija uopšte može konačno da stane na put očigledno instruisanim bandama od strane predpostavlja se kojih političkih partija.

MM

pre 14 godina

Drzava sve vise lici na psa koji laje a ne ujeda.
Sta bre apelujete? Haspite huligane, uvedite velike zatvorske kazne, pa da vidimo ko ce onda da tuce neduzne ljude!

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Podsetimo, u napadima na strane državljane do sada su povređeni jedan Britanac i Australijanac, a Francuz Bris Taton i dalje je u kritičnom stanju.

PODSETIMO jos i na to da su Srbi i Srbija "po recima srpskih politicara i MEDIJA" vec 20 godina "ugrozeni" od suseda i "mracnih sila" iz citavog sveta ! Tako da mene licno nimalo ne iznenadjuje sto ovi mladi momci misle da treba da "BRANE" Srbiju od "stranog agresora" tj. STRANIH DRZAVLJANA ! Kad malo bolje razmislim i ja se pitam sta trazi "normalan" stranac u Srbiji, pogotovu ako znamo da i svi "normalni" Srbi ili su ili bi POBEGLI IZ TE ZEMLJE !

Nikola

pre 14 godina

Ne znam da li su napadi na strance naruceni ili nisu, ali je cinjenica da se stranim drzavljanima pocelo desavati ono sto se svakodnevno dogadja svima nama. Pre nekoliko godina su jednog mog kolegu koji je cekao gsp na Vozdovcu iz cista mira pretukla 'tri lica', a kada su ga posteno premlatili jedan od njih je poceo da mu se izvinjava i da govori "Izvini, brate. Pogresili smo, ti ustvari nisi taj lik". Podigli su ga sa asfalta, namestili mu sal i kapu, seli u kola i nastavili da traze tog nekog. Siguran sam da bi gotovo svako od nas mogao da navede neki slican primer koji nema uporiste u zdravom razumu (Tribal's war cry: "Sta me gleeedas, bre!"). Cinjenica je da je stranaca u Beogradu poslednjih godina sve vise, pa je i statistika postala neumoljiva. Zbog svega toga mi nije jasno zbog cega se tek sada ovako reaguje i zasto se nakon ovog ispoljavanja besa nad stranim drzavljanima, nekome gore, sa zadrskom od gotovo dve decenije, pali crvena lampica koja treba da pokrene celo drustvo, a istovremeno, prikrije njihovu dugogodisnju neodgovornost.

BB

pre 14 godina

Policajci godinama (godinama!!!) SEDE PO KAFIĆIMA i cugaju po koje pivo u sred radnog vremena u uniformi. To je slika i prilika policije. Čast izuzecima (Žandarmeriji) na koju je sve spalo da rešava (čitaj vija) po većim gradovima. Međutim u međuvremenu se "nakotilo" (objavite ovako) devijantnih tipova, manijaka, siledžija, narkomana, kriminalaca. Država je odavno pokazala svoju nemoć. Direktore, shvatite da kao pravi policajac treba da manje pričate, a više da delujete. Kritika je dobronamerna i nadam se da će te odlučnije prioniti na svoj posao. Imate moj glas. Koliko nas ima još takvih. Da vidimo. Glasajte!

zoran

pre 14 godina

Do pre 20 godina turisti nisu smeli glavu da provire u Harlem (New York)...danas je to oaza za turiste..kako?
Neka nasa policija trkne do kolega u USA i pita ako vec ne zna, ili ja bih rekao prave se ludi.

Pa prvog koga su uhvatili je garantovano rekao ko su mu kolege. Nema sanse da ti "hrabri" dokolichari su cutali i stitili kolege.

No, nekome je u interesu nestabilna Srbija. To i slep moze videti.

Sofia HR

pre 14 godina

Malo pratim, nisam bas najbolje upucena, ali citava ova situacija je u najmanju ruku surealna.
Sto se to dogadja kod vas susjedi?

bogdan

pre 14 godina

Zivim u New Yorku vec deset godina, veoma cesto posecujem Beograd, moj rodni grad a stalno poredim i izvlacim zalkljucke sta bi bilo naj bolje za nas. New York je vazio 80tih i pocetkom 90tih za nebezbedan grad medjutim ostrom kaznenom politikom, pospesivanjem ekonomije i strateskim potezima raseljavanja rasturanja, problematicnog stanovnistva, razvojem gradskih sredina - situacija se neopisivo popravila. Najbitnija stavka strozijeg zakona je nemilosrdna kaznena politika za organizovani kriminal, nosenje oruzija bez dozvole itd. Vise se automobili ni ne kradu u ovom gradu. Jer za kradju je potrebno dvoje i to minimum, a to se onda tretira kao organizovani kriminal, za koji su propisane kazne od 20 do 40 godina zatvora. Ko nosi pistolj bez dozvole 3 godine zatvora bezuslovno sve... Nekada sam se smejao situacijama kada se desi mali ekces na ulici i dodje 5 policijskih automobila, vatrogasci i hitna pomoc medjutim nije to tako lose, time drzava i grad pokazuju svoju snagu i moc. Kod nas na slikama crne hronike neceg najgoreg, vidimo mozda dva policijska automobila isped mesta zlocina. Sve to utice na konacnu sliku i ponasanje stanovnistva.. A da ne govorimo o nasem pogledu na fizicke obracune i unistavanja imovine, na to se ne obaziremo ama uopste... Policija dodje pobili se ma sta ima veze... mozda ih umire i razdvoje... aaa pa ne radi se to tako nego odmah u dosije... Pa kad trazi posao odmah izadje da je imao tuce i probleme, nikada ne bi dobio posao u banci ili javnoj instituciji... Prvi pomak je vece obrazovanje policije, tako da znaju da prepoznaju oblike kriminala i rusenja zakona. Ako bi uhvatili nekoga da zvrlja zid nista ne bi uradili... jer ni ne znaju sta treba ocigledno.. A ne zna ni stanovnistvo.. Pohapsise sve ove "obraze" i neke sibadzije... podelise im kazne za nemanje licnih karata a oni izvrljase ceo grad, pretvorise u ruglo, pustili ih da se naginju korz prozor policijske stanice da se smeju pred kamere i nesto dobaciju mesto da su ih vezali, ove sto su nemilosrdno tukli pa izveli kamere da ih snime kako ih dovode u zatvor.... nista to nema pa se cudite sto biju ponovo ucestalo... Niko od nadleznih se nije setio da optuzi majstore grafita za unistavanje privatne svojine... A zasto, zato sto ni ne znamo sta je prekrsaj, sta je dobro a sta lose... Edukacija kompletnog sistema to nama treba i snazne mere, nagaziti na problem!!!
Samo jos jedno, da se vratim na New York, posle promene sistema i pristupa problemima kriminala broj turista je 90tih skocio astronomski a i priliv novca samo rastao iz godine u godinu, tako je prosle godine samo od strane turista potroseno oko 32 milijardi US dolara u gradu New Yorku. Sve to zato sto je ovo sada bezbedan grad... Zapitajmo se sta je bolje za nas...

Zvonko

pre 14 godina

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome biti sigurno pravi partner", kazao je on.

Uh, posle ovog apela, nema sanse da se jos nesto dogodi.

Marko

pre 14 godina

Strasno je to da se niko u ovoj zemlji ne sme osecati bezbedno, ako se pitate zasto, odgovor je u pojedincima koji salju ruznu sliku svetu o nama. Preporuka je da te krimose popakujete u zatvor i da se kaznena politika poostri, ne mozes ... huligana nauciti sem ako ga ne lupis po dzepu ili ga smestis u zatvor. Posle 5 dana bi svi bili manji od makovog zrna. OBEST CISTA!!!

Dragan

pre 14 godina

Posao policije nije da apeluje, kumi i moli vec da hapsi izgrednike, bez obzira da li su napadnuti stranci ili nasi ljudi. Uopste mislim da se u ovoj zemlji mnogo vise vremena, prostora, sredstava i energije potrosi na objavljivanje ovakvih dogadjaja kao i na komentarisanje a mnogo manje na otkrivanje kaznjavanje pocinilaca. Veliki broj njih nakon "akcije" ide kuci, cita na internetu o svojim "poduhvatima" i putem e-maila, skajpa ili recimo fejsbuka se hvali prijateljima: "Evo vam link, procitajte sta sam uradio ..." Nemam nista protiv da im se i dalje daje reklamni prostor ali tek nakon hapsenja i sudjenja, pa neka se hvale svojim cimerima usmeno u Mitrovici ili Pozarevcu.

Kalis

pre 14 godina

Nek gospodin posalje po BG policajce u civilu koji ce pricati neki strani jezik (valjda ima par njih koji znaju ili studente fililoskog uz policijsku pratnju) pa da vidis kako ce da nadje huligane za 15 minuta.

naky

pre 14 godina

Vrlo je jasno!
Nacistima odgovara ova atmosfera. Hoce da sprece Srbiju da dodje na "beli shengen". Znaju oni kad omladina pocne da putuje nece moci vise da ih prave budalama. Videce ljudi kako se zivi, sta je vazno u zivotu.

Ovo je jako opasno za nase drustvo. Ako policija ne reaguje energicno...

Policijo, ne moli, nego hapsi!!!

Nindza

pre 14 godina

Profesor fakulteta bezbednosti Zoran Dragisic je izjavio da su ovi napadi najverovatnije naruceni.

Govorio sam sta ce se desiti jos PRE parade ponosa!

Posto parada ponosa nije odrzana, te je izbegnuto masovno nasilje, placenici su krenuli u seriju tacno orkestriranih pojedinacnih napada da bi nadoknadili ono sto je trebalo da se desi na paradi.

Posmatrac

pre 14 godina

Onog trenutka kada su pokleknuli pred pretnjama da ce biti krvi ako se organizuje gay parada politicari su dali zeleno svetlo desnicarskim organizacijama. Nije cudo sto su se osilili. Danas prebijaju strance, sutra ce prebijati zene koje nose kratke suknje, ljude koje slusaju stranu muziku ili citaju stranu literaturu, ljude koji putuju i sl. Mrak!

Petar

pre 14 godina

Kakvi bre apeli???? Poostrite kaznenu politiku do neba, pa sledeci put kada nekome to padne na pamet da uradi neka zavrsi u zatvoru 20 godina, pa da vidimo da li ce se desavati.

Djape

pre 14 godina

Znaci ova vlast nije samo nemocna... vec i bezobrazna!

Cuj, policija moli narod da se sam ne organizuje da zastiti ono sto oni nece (namerno kazem nece, jer je svima jasno o cemu se radi!).

Neko namerno opstruira rad na dobijanju belog shengena (ruski mafijaski lobi sakriven iza nacionalista, domaci monopolisti kojima ne odgovara da narod vidi kako se normalno zivi i da su nam cene najskuplje u Evropi, vlast koja bi da skrece fokus sa drugih vaznijih tema i sa njihovog lopovluka, kome su jedino vicni)!

Dakle, policija je pokazala koliko vredi ili hoce da radi, vreme je da se sami organizujemo!

A policija, ako hoce da pocne da radi svoj posao neka pocne, ako nece, neka nam ne stoji na putu, jerbo necemo dozvoliti fashisoidizaciju Srbije i pobedu desnicara, monopolista (Miskovic, Peconi, Tomic, Subotic i ostala ekipa), tajkuna (neko rece gradonacelnik? da on! sta mislite ko je vlasnik svih velikih plakata u Bgdu, mislite o tome!), desno orjentisanog dela SPC (bosanski lobi na celu sa onim Amfilohijem i sledbenicima Gavrilovicem i slicnima)! Cini mi se da je Rasim skupio dovoljno glasova za kandidaturu za buduceg predsednika, pa sada neko (DS, dSS, SRS, SNS, SPS) pocinje da igra na kartu nacionalizma!

Dosta je bilo skrivanja iza institucija!

Imenujmo krivce za stanje u kome se nalazimo: Milosevici, Markovici, Miskovici, Kostunice, Ilici, Djilasi, Dacici, Tadici, Subotici, Peconiji, Amfilohije, Gavrilovici, Kovacevici i NN roditelji istog (taman ko da covek nema krstenicu, nikada ne saznasmo ko su mu roditelji kada su toliko uticajni), advokati podzemlja, prethodno navedene vodje i PRovi Obraza, Nacionalnog stroja, Zveri, 1389 i slicni! ...

Pa lepo zavrsiti sa 6. oktobrom ili im pokazati svima put NAPOLJE IZ SRBIJE, u jednom pravcu i bez mogucnosti povratka!

Ako imalo mislimo o svojoj deci i njihovoj buducnosti!

OTPOR na ulice, sela, trgove! DOSTA ove nesposobne ili nevoljne vlasti!

ivona

pre 14 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno!!!
Gospodin Veljovic svojom izjavom nedvosmisleno stavlja do znanja svima nama da policija NE ZELI da se obracuna sa hordama koje se setkaju ulicama Beograda. Verovatno zato placamo porez, da policija mirno posmatra divljanje dobro organizovanih grupa. Stavise, izgleda da ih ona i podsrekuje ovakvim defanzivnim stavom.
p.s. jutros oko 4.30 moja mama i ja smo izasle ispred zgrade kako bismo zamolile izvesnog obesnog "mladica" koji je urlao iz sveg glasa da nam omoguci da spavamo, a onda je on nasrnuo na nas odgurnuvsi me svom snagom na stepenice....da nije bilo njegovih drugova koji su ga obuzdali verovatno bismo zavrsile poput nesrecnih stranaca!!!
Ovako nesto se nije desavalo ni devedesetih!!!
A gradonacelnik nam se bavi nazivima ulica!!!!!

Predrag Azdejković

pre 14 godina

Ovi napadi jesu u skladu sa imidžom Srbije u svetu i samo ga potvrđuje. Nismo mi neka miroljubiva država koja nikad nije ratovala, naprotiv... To što neko želi da gradi lažni imidž Srbije u svetu je već drugi problem. Treba ozbiljno da se uhvatimo u koštac problema nasilja u Srbiji, a ne da šminkamo ružnu realnost.

Novosadjanka

pre 14 godina

Gospodo iz policije, ne apelujte na gradjane jer nisu oni ti koji edukuju navijace, nisu oni ti koji placaju troskove njihovog okupljanja i divljanja i nece gradjani sprecavati nerede i huligansko ponasanje. To je Vas posao, jer Vi vrlo dobro znate ko stoji iza tih mladih ljudi, ko ih "edukuje" i kako to mozete spreciti.
Sa druge strane treba da apelujete na roditelje koji mozda i ne znaju (jer ne brinu o svojoj deci) gde se oni nalaze, s kim se druze i sta rade u slobodno vreme, da li su u skoli i sl.

Nije lako biti roditelj u ovakvom drustvu. koje je stvorilo podlogu za takvo ponasanje.

Apel je slucajno upucen na pogresno upucen na pogresnu adresu (ili namerno mozda).

I deluje mi, kao da unapred trazite krivca za nesto sto ce se desiti.

Chichen Itza, gotova pritza

pre 14 godina

Uvek isto.
Prvo bude neki problem.
Pa onda apel da ga ne bude.
Pa ga onda opet bude.
Pa ih onda neke uhapse i kazu nam da su im od ranije od nekud poznati. Kraj price.
Naravoucenije: Narod ima kratku pamet.
Do sledece epizode zaglupjivanja i osirovnjavanja Srbije.

NS

pre 14 godina

U pravu je čovek, treba da apeluje na građane.
Pošto mi je muž poginuo u Slavoniji u ratu koji nije postojao, pošto sam ostala sa malim detetom, preživela i 1993., i 1999. i sve naredne godine, i sve naredne otkaze, dodatno školovanje, selidbe, bolesti i bede, razumno je za zaključiti da sam itekako sklona nasilju, da sam na korak od toga da udavim rukama i zubima nekog političara koji apeluje na mene u ma kom nebeskom smislu, uprkos sitnoj građi i srednjim godinama.

Kako vas nije sramota da ovako šta izjavite? Na koga apelujete? Na nas koje ste tukli svojevremeno? Na one koji sada tuku? Mislite da oni prate B92 online i da ih briga nešto za APEL policije - dakle, to nije ni pretnja, ni obećanje ministra, nego - šta? Molba? "Ponašajte se", molim vas?

Nemojte nas sramotiti, nađite GLAVNOG. Na nas možete samo da apelujete da ne krenemo MI da ga tražimo....

beca

pre 14 godina

Pristojne (da ne kazem normalne) gradjane moli da se suzdrze od nasilja, a nasilnike nije jos pohvatao?!?Ljudi, nedelja je,suncan dan, lepo se obucite, porodicu za ruke i idite na miran protest, dok vam jos nije kasno. Vec sav svijet misli da ste svi takvi. Dokazite da Srba Turajlic nije zalud primila nagradu. Izadjite iz misjih rupa i oduprite se tom zlu dok vas ima, jer ce ovi i po kucama krenuti kad vas svi zaobidju.

View

pre 14 godina

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome biti sigurno pravi partner" ... Evo, ja se 'uzdržavam', gospodine Veljoviću, ali ološ na našim ulicama ne. Uradila sam sve kako treba, platila poreze i sve namete i sada mogu lepo da se 'uzdržavam' dok svakodnevno gledam polupane glave na TV-u i momka iz Francuske koji se bori za život. I on se 'uzdržavao', ali mu Vaša policija nije bila 'pravi partner'.

iks

pre 14 godina

Poziva gradjane?! Jel ovo sala?!
Jel ovo prebacivanje odgovornosti na sve nas? Znamo svi da su ovo organizovane grupe iza kojih stoje "sluzba", pojedine partije, haski lobi, anti EU lobi i crkva. Znacajan deo gradjanstva svakako gleda blagonaklono na ove grupe ali riba smrdi od glave, pa tamo treba i da apelujete, odnosno da prestanete da ih stitite i da pocnete da hapsite, zabranjujete i uspostavljate pravnu drzavu. Vredjate me ovim apelima. Delujete nemocno i nesposobno.

Đole

pre 14 godina

- Napad na Francuze
- napad na Australijanca na Kalemegdanu
- napad na libijskog studenta
- pretnje učesnicima parade
- hapšenje navijača
itd...
i sve to u dve nedelje.
Podsetiću vas sve da je onoliko stranaca bilo na Univerzijadi, i nikome nije falila ni dlaka sa glave, naprotiv, svi su imali sjajne utiske iz Beograda. A sad odjednom, kao postoje neki likovi koji love strance po ulicama. Čovek bi pomislio da neko ovo namerno radi.
Milsite o tome...

Buca

pre 14 godina

Dacic bi mogao da se seti kako je njegov pokojni sef 90-ih slao kordone do zuba naoruzane milicije i vodene topove protiv nas koji smo miroljubivo demonstrirali jer smo zeleli da zivimo kao nasi vrsnjaci u civilizovanijim drzavama. Da li ne zeli da se seti ili je sad situacija drugacija kad treba da se sukobi sa nepismenim, agresivnim, nepodnosljivo niskog IQ-a monstrumima, koji ne zasluzuju da otimaju vazduh normalnim ljudima!?!
Izvolite, gospodine ministre, pokazite se sada! 90-ih ste onoliko imitirali svog sefa a sada...ili zelite da dovrsite ono sto je on zapoceo???

Aleksandar Stojaković

pre 14 godina

"Zbog toga Turističkim radnicima u Srbiji predstoji težak posao da ubede turiste da i ubuduće posećuju našu zemlju."

A zašto da ubeđujemo strance u nešto što nije istina? Da im govorimo da dođu u Srbiji i da ih dovedemo u opasnost? Nije li to laganje, ako svi lepo znao da Srbija nije bezbedna za njih.

Prvo treba policija i tužilaštvo da odrade svoj "težak posao", pa tek onda i turistički radnici.

sasa jokic

pre 14 godina

A gde je direktor BIA?! Ovo je posao za njega i njegovi agenciju, mi ih placamo iz budzeta?! A On kao da ga se ovo ne tice, ili nas ne obavestava, a mora! Svi mi znamo ko je iza ovoga, ali nam treba akcija, da plati za sve, i sto nas je 05.Oktobra prevario, i za Zorana, i za udaljavanje od Evrope, i za.......mnogo mnogo toga !!!

Roland

pre 14 godina

Citajuci clanak, i videci sliku beogradskog orla sa kukastim krstom spod, zgrozio sam se. Sve vise pocinjem da sumnjam da su napadi politicke pozadine. Jednostavno niko nije objasnio tim decacima ko su bili nacisti i zasto se njihovo delovanje zabranjuje sirom sveta. Zato gospodo molim vas ucinite nesto da se podsetimo zasto je vodjen rat, i koje bi bile namere nacista sa slovenima da su nacisti dobili rat. Obrazovanjem u borbi protiv nasilja i nacizma nego politicke zavere i svaljivanjem krivice na ko zna koje novine i politicke partije, a obrazovanje je nula. Kako Srbi da se borimo prtiv nasilja i nacizma kada ne znamo nista ni o jednom ni o drugom.

momčilo

pre 14 godina

Eto ja se jedva uzdržavam da ne puknem od muke. Povlačite takvu izjavu sa svih medija i dajte pravo obaveštenje koje će garantovati sigurnost svih građana. Izgleda da je o akcijama policije više upoznata opozicija DSS, SRS, NS I SNS(čitaj:-srpska nazadna stranka) Da je bilo lustracije posle 5-og oktobra ne bi se mnogo toga dogodilo, i ne bi se čelni ljudi policije ovako ponašali.

dash

pre 14 godina

Gospodine Petkovicu, obratite se policiji, naravno da ne dajemo lepu sliku. A vi, gospodine Skulicu, upravo zbog tog vaseg stava da reakcija drzave ne treba da bude prenaglasena, ovakve stvari se i desavaju tako dugo u Srbiji! Ne moze vise policija i vlada da popusta siledzijama, mesec dana lezanja u zatvoru je njima nagrada, zar ne shvatate to?!
Problem mora da se sasece u korenu, ostro i nemilosrdno! Sto je neko rekao, da su svi Urosi i Miladini odlezali svoje, ne bi danas bilo ovakvih problema!

Зоран

pre 14 godina

Остало је још да поручи грађанима као Домановић што je писао о полицији како je уредила себи живот: Нећемо ми да гацамо по целом граду, него лепо ако неки хоће да се туку, нека дођу пред полицијску станицу.

srki

pre 14 godina

Sad se vec vidi da je ovo cista farsa! Ma daj sad odjednom tolko prebijanja stranaca i to posebno kad je to tolko aktuelno i zna se da bi svako nadrljao i vise nego sto treba! Stvarno providno ...

slavisa

pre 14 godina

Posto sam malo stariji i jako se dobro secam utakmica u kupu UEFA iz 1988-9 kad je Zveada igrala sa Arsenalom i VBA u Beogradu i sa njima dolazili tada cuveni ostrvski huligani koji su rusili sve pred sobom. U Beogradu su bili ko devojcice. Zasto? Zbog Neznanja, mislili da je ovo deo SSSR-a i da im sledi Sibir. To se saznalo nakon istrazivanja njihove policije medju navijacima iz Engleske. Predpostavljam da je i to bio jedan od razloga za uvodjenje zakona sa drakonskim kaznama za nasilje na sportskim terenima. Vidite sada Engleze koji gledaju utakmice ko da su u pozoristu.

Pedja

pre 14 godina

Drzavo nasa, da li mislis da se NISTA nece promeniti ukoliko prebijeni Francuz premine? Ubijen u Beogradu..i nista nije uradjeno po pitanju hvatanja huligana koji su to uradili? Da li ste svesni sta ta Francuska moze da uradi u tom trenutku? Niste..zato se molite bogu da se taj covek oporavi (u sta sumnjam) jer nece sve ovo na dobro da izadje.. Hm..ili ste bas to tako hteli?

Dragan

pre 14 godina

Kakav apel i molbe bandi desnicara? Da nije zalosno nasmejao bih se neznanju i nemoci, mozda i strahu coveka na jednoj znacajnoj funkciji. Vlast nema kontrolu jer ga sprecava u tome nelustrirano sudstvo i tuzilastvo. Sta vredi nekoga hapsiti kad on sa parama lako izadje i oslobodi se optuzbi!

Jasna

pre 14 godina

Pre nekih mesec dana u po bela dana u Dunavskom parku u Novom Sadu (park u samom centru grada, pun ljudi i male dece) pretucen je momak amerikanac, inace profesor u jednoj skoli jezika u NS. Prvo su mu trazili pare, a posle je bilo : "Vi ste nas bombardovali". I to nije prvi napad u ovom parku. Desava se svakodnevno. I ne samo strancima. Za to vreme ne mozete videti ni jednog policajca da proseta istim. Verovatno piju kafu u obliznjoj Dunavskoj ulici.

Ja ni do sada nisam nikoga prebijala i ne treba mi nikakav apel da tako i nastavim.

Policija neka pocne vec jednom da se mesa u svoj posao ili ce nam uskoro stvarna parola za turiste biti ona sala iz Blic-a: Dobrodosli dragi gosti, slomicemo vam sve kosti!

Rade

pre 14 godina

Apel građanima?? Izbiće pobuna u policiji ako političari nastave ovako da im "vezuju ruke"...Direktor policije samo čita ono što mu je dato da pročita. Rešili bi oni ovo za 48 sati da im je dozvoljeno, ali nije jer je doneta takva politička odluka.

Beogradjanin

pre 14 godina

Mozete da apelujete koliko hocete, mi ne nasilni ionako nikog ne napadamo, naprotiv. A na vama je da nasilne pohapsite, zajedno sa njihovim nalogodavcima, a svi znamo ko su. Toliko.

Nikola SRBIN

pre 14 godina

A da mi uvedemo i civilnu policiju kao sto smo uveli civilno sluzenje vojske pa da i oni dezuraju ispred domova zdravlja, posti,el.distribucije i sl., i da zaposlenima idu po burek, kiflu ili paklicu cigareta.
Pa ovo da nije smesno bilo bi zalosno, prosto ne mogu da verujem.
Policija kao organ unutrasnjih poslova ciji je jedan od najnznacajnijih zadataka suzbijanje kriminala apeluje na gradjane da se suzdrze nasilja.
a gospodo iz fotelje ja vas bitam koji je to posten i razuman gradjanin izazvao nasilje na ulicama ovih 20-tak dana, zar mislite da je narod toliko slep, pa vi ste tu da dejstvujete i radite svoj posao a ne da apelujete.
Ne slazem se da je ovde u pitanju beli sengen i opozicija, niti su u pitanju neke medjunarodne aktivnosti Srbije, upravo mislim da je problem u vlasti. Ali nije problem u tome sto oni ne mogu da suzbiju ove kriminalce da rade sta im se prohte vec je problem u tome sto to ne zele.
Mislim da se ovakvim pristupom drzavnih organa samo se zeli prebaciti "lopta" na ove vestacki izazvane probleme kako bi se "ohladile"glave nezadovoljnih radnika, studenata koji se svakim danom sve vise zale na sistem skolovanja...i sl.
Najavljuje se da radnici pocinju sa radikalizacijom svojih strajkova, da studenti pogotovo sa BG-univerziteta najavljuju proteste zbog ne primenjivanja bolonje...narod svakim danom sve siromasniji...eto mislim da vlast uvaljivanjem ovakve "patke" pokusava da skrene paznju narodu sa svakodnevnih problema sa kojima se susrece.
Ima ovo svoju pozadinu u vlasti, sto se vise slucaja napada dogadjaju, sve vise sam ubedjen u to.
A mozda se i sprema neka nova pljacka pa treba malo zbuniti narod.
Jedno je sigurno ovo se ne desava slucajno i ima debele veze sa politicarima, pre svega na vlasti kada ne zele to da suzbiju.

ssssss

pre 14 godina

upozorava i apeluje????
na gradjene (sic!)
aloooo!!
odakle tom sefu policije pravo da skrece sa sustine problema i da imenuje te opasne politicke impulse i njihove olosh-izvrshitelje gradjanima. kao da smo svi isti pa malo oneki ponekad ne mogu da se suzdrze (sic!) i malo eto pretuku stranca. aloo!! da se suzdrze??? kao da je to opravdano, da su necim isprovocirani ali eto suzdrzite se. tako to zvuchi..uzzas!!!

D

pre 14 godina

Druze Ivice,
prazne su ti marice,
hapsi Ivice,
da ohladis usijane glavice...

Apel gradjanima? Onima koji se godinama sklanjaju pred divljastvom, huliganstvom i bahatoscu? Prazne reci gospodo! Prosetajte malo ovim nasim, nekada bezbednim, gradom. Nema policajca koji ne prica mobilnim telefonom ili jednostavno bleji u prazno. Da li vas zato placamo? Ili da radite svoj posao?
Grupe huligana, fasisticke organizacije...? Da hocete, sve bi to bilo razbijeno za nedelju dana i vrlo brzo bi cela ova prica izgledala kao ruzan san. Ali, kao da nema volje. Politicke?

Jivamukti

pre 14 godina

Ne sme ni da ih imenuje vec apeluje na sve gradjane. Sledece je da apeluje na strance da ne provociraju i ne nerviraju. On se njih ocigledno boji. Ali ne zato sto je velika kukavica vec sto mozda zna ko su i cije naloge sprovode.

vucko

pre 14 godina

"Napadi narušavaju imidž Srbije"...ovo narusava sigurnost gradjana Srbije, a za imidz ove zemlje me boli bas uvo...kreiraju je politicari, a ne gradjani

Dejan

pre 14 godina

Sto se tice imidza, tesko je srusiti nesto sto je negativno. No, budimo realni. Vlast je bila glavni katalizator ovoga sto se desava. Ne vizni rezim, vec vladini potezi koji granice s eksperimentom (i to oni od rusenja Slobe na ovamo, bolje receno od smrti Zorana). Sve je to nekako funkcionisalo dok se cetnici nisu izjednacili sa partizanima. Pa onda ono s Miladinom, pa 'patike za Kosovo'... Sada smo dosli da se rehabituje Cvetkovic. Odjednom je Srbija dosla u situaciju da vise ne zna svoju istoriju, vec ju menja kako se kome cefne. Nazalost, mladi to prate i vide da od postenja nema vajde. Bojim se da je kasno za danasnje generacije. Samo da se ne uniste i one sledece.

Sanja F.

pre 14 godina

Umesto da našim političarima bude bitnije to da da njihovi građani i jednako posetioci budu bezbedni, neosakaćeni, kao i da svaki dan vlada pozitivna atmosfera zbog nas samih koji smo ovde i koji smo izabrali te iste političare, njima je bitnije kakvu sliku šaljemo u svet, i to navode kao željeni motiv za napadače!!!??? Ovo bi trebalo jedino nas da navede da drugi put biramo druge ljude za vlast koji će biti efikasni, menjaće stvari iz korena, jer takvoj većini iz naroda treba, neki pravi uzor... Mada, kome ja i pričam, ja sam birala druge ljude, a većina ipak ove... Tužno...

sad but true

pre 14 godina

Policija je izvršni organ vlasti, organ koji prinudom i silom sprečava kršenje zakona. Kakva upozorenja i apeli?! Bolje priznajte da ne smete da hapsite ekstremiste i teroriste jer iz njih stoji neko mnogo jači od vas. Ovo je izjava ne za ostavku nego za pad ove nesposobne vlade, definitovno najgore vlade od one Mirka Marijanovića.

Šindivila

pre 14 godina

U nekim drugim zemljama se appeluje na građane da štede vodu, ili da ne izlaze po velikim vrućinama, a ovde se apeluje da se uzdrže od premlaćivanja na smrt nedužnih ljudi. I o kojim građanima govorimo? Mojoj babi? Izbor reči otkriva nespremnost i nemoć. policije.

saclay

pre 14 godina

Oni apeluju! Kao da je nasilje neka unutrasnja potreba svakog coveka od koje se on sa velikom mukom uzdrzava!! Komentar suvisan.
A sto se tice ovih bandita vrlo je lako sve to preseci: samo treba pratiti trag novca i presecei ga-i nema vise obraza/dveri/njihovih/1389 itd. Sta mislite da njihove vodje to rade za dz. dok ih izdrzavaju mame i tate penzioneri? Aaa, 'oce to.

gradjanka

pre 14 godina

"nadležni organi pozvali su građane da se suzdržavaju od svake vrste nasilja"

E pa dragi gradjani uzdrzimo se od nasilja!!

Sram vas bilo!! Pokusajte barem malo da mislite o onome o cemu govorite!! Nisu svi gradjeni ove zemlje bas tolike ovce!!! Sram vas bilo!!

Đole

pre 14 godina

Najtužnije od svega jesu sledeće činjenice:

-svakog od tih problematičnih huligana policija itekako dobro zna
-svakog od njih policija je legitimisala i privodila mnogo, mnogo puta.
-posle toga, oni znaju sve, redom, gde žive, u kakvom se društvu kreću, sa kime se druže, kakvim arsenalom raspolažu.
-usled gore navedenih informacija, oni su u stanju da uhapse dotične huligane u 24h dnevno.

ali to se ne dešava?
ili se desi, pa isti budi pušteni bez razloga, ili novčano kažnjeni, nekad se ode daleko pa se da, (EEEJ!) par dana u zatvoru....

VADITE TAJ SPISAK IZ NEKE FIOKE I HAPSITE REDOM, NEMA DRUGE!!!!!!

odbrana i poslednji dani

pre 14 godina

Ajde da obrnemo stvar.
Mi gradjani, APELUJEMO na policiju da spreci divljanje odredjenih i poznatih ekstremistickih grupa i osigura mir GRADJANIMA i inostranim posetiocima.
Ukoliko policija nije u mogucnosti da to ucini, neka gradjanstvo i ambasade stranih zemalja o tome obavesti.

Momčilo Vasić

pre 14 godina

Šta se iščuđavamo?
Paljen je Beograd, Džamija, ambasade; policija ne može da iseli nasilnike koji su u stanovima svojih kolega policajaca; iz dana u dan je bezbednost gora i gora, a Veljoviću fotelja dublja i dublja?
Nekada je bilo: kada kupleraju ne ide - menjaju k***e, a ne menjaju krevete...

Nina

pre 14 godina

A da li iko razmišlja ide li taj beogradski turistički imidž u pravom smjeru? U stranoj štampi hvale Beograd zbog burnog noćnog života, ali ga i sve češće nazivaju Sin City. Pišu i o ekskluzivnim lokalima u kojima je mladićima ispod 21 zabranjen ulaz, ali zato u njima maloljetnice plešu oko štangi. Otkud to? Nadzire li iko i idu li te djevojke ili djevojčice u školu? U siromaštvu se svašta dešava i štošta može izazvati revolt, ne samo gej parada.

Pacifista

pre 14 godina

Sa mnom kao lojalnim gradjaninom, koji nikad nije imao oruzje u rukama osim noz za guljenje krompira, i ubio nekolko muva i buva, je lako. Samo, apelovati na kriminalce, potencijalne ubice, i stvarne ubice nije dovoljno, tu policija mora nasiljem protiv nasilja reagovati. Tako je to svuda u svetu. Kad se (u svetu) dogodi pucanj iz vazdusne puske, gasnog pistolja (za nas sve bezazlene stvari), u pet minuta je na licu mesta odred specijalne policije, pod punom ratnom spremom. Neko je pucao gospodo? Da vidimo ko? Ne poloze li nasilne pistoljdzije oruzje, za cas se teren pretvara u pravo ratno popriste. Niko na Zapadu ne smatra pucanje salom. Kod nas je to jos uvek deo obicaja, kod svadbi, rodjenja, veselja, nasilja, ranjavanja, ubijanja... Srbijo polozi i predaj oruzje, nemas se od koga vise "braniti".

S

pre 14 godina

"Slika Srbije u svetu mogla bi biti ozbiljno narušena napadima na strance"
Slika Srbije u svetu bi mogla ozbiljno biti popravljena kada bi policija i tužilaštvo radili svoj posao malo efikasnije, umesto što stalno nešto tupe i slikaju se po medijima.

Nevena

pre 14 godina

Imidž? To je naša realnost sa kojom živimo (ili preti našim životima).

Dok su građani ugroženi nefunkcionalnim pravosudnim sistemom, dok se šljam uzgaja, to se ne vidi kao problem, već je samo bitno mišljenje komšije stranca? Neverovatno.

veki

pre 14 godina

Cini mi se da su svi ovi napadi povezani: desili su se u kratkom periodu i svi su imali za zrtve strance.
Sad je na nasoj policiji za koju verujem da je efikasna da istrazi i uhapsi pocinitelje.
Nasilnici i umobolnici!
Nasa policija i vlast sad mora da zasuce rukave i temeljno resi ovaj problem jednom zauvek:
Jer 99% naseg naroda nema nista i nikad nista nije imalo protiv stranaca iz bilo koje zemlje na svetu.

dragan

pre 14 godina

Ako ovako nastavi, policija ce na kraju apelovati na strance da ne dolaze u Beograd, a gradjane da ne izlaze na ulice! Ovo je sramota i direktno narusavanje kvaliteta zivota gradjana - da ne smes vise izaci na ulicu, kada razne organizacije prave svoje skupove i sl. Ako se ovako nastavi, sasvim sigurno je da ce vecina normalnih mladih iskoristiti beli shengen da pobegne iz ovog ludila od zemlje! Ponovo 90-te!

Misha

pre 14 godina

Kao da je imidz Srbije veci problem od samih napada tj. od naseg mentaliteta koji u svojoj povredjenosti reaguje odavno poznatim balkanskim primitivizmom.

tiana

pre 14 godina

Ma velika sramota! Gde bas Libijca pa oni dolaze ovamo vec 30 godina da se skoluju kod nas.
I kakav imidz Srbije, ko da je sad to najvaznije..gluposti. Zivimo ovde i takve stvari se desavaju treba da se pitamo gde smo mi to i sta se desava ovde oko nas, zbog svih nas!
Ne da smo lupili u dno nego smo ga probili i sada smo u bestezinskom stanju!

Leonid Gorski

pre 14 godina

Vidim da su komentari uglavnom tipa "mi gradjani smo zgrozeni sto se tu nesto na nas apeluje, a nije u nama problem..." E, pa gospodo gradjani vreme je za malo samokritike. Stalno nam je kriv neko drugi za sve sto je naopako, isti obrazac se ponavlja vec jako dugo. Nedostatak odgovornosti, hrabrosti, odlucnosti, i na kraju ljudskosti je zajednicki svima nama, pa onda izmedju nas, i nasim izabranim predstavnicima. Suvise dugo smo licemerni i cinicni, a od svoje "nemoci" smo napravili pozu (ili zaklon). Ovo se desava NASEM drustvu zato sto smo MI takvi ljudi. Da pojasnim, ne mislim da smo svi nasilni, ili svi neodgovorni ili svi ovakvi ili onakvi. U svakom drustvu ima svakakvih likova koji su u stanju uraditi svasta, ali drustvo koje je zdravo takve likove drzi na margini (zato se zovu marginalne skupine), ali tamo gde grupica huligana sa par motki moze da kontrolise dvomilionski grad i desavanja u njemu, i preko toga utice na medjunarodni polozaj drzave, odnosno svih nas, treba se zapitati sta nije u redu sa onih miliondevetstodevedesetdevethiljada i kusur "zgrozenih" gradjana. Nista se ne desava odjednom niti slucajno, i ovu corbu koju sada kusamo smo zajedno zakuvali, tako sto smo "gledali svoja posla" i prestali biti drustvo. Kad jedna pijana budala u autobusu maltretira neku djevojku, a 50 prisutnih muskaraca suti, kada jedan bahati gradjanin baci djubre u reku ili na travnjak ili bilo gde, a svi ocevici sute, kada se desava nasilje u porodici, a rodjaci i komsije sute, kada se uzima i daje mito, a svi koji to znaju sute, kada se javno poziva na mrznju, a niko za to ne odgovara, itd, itd, itd, i to je dominantan obrazac ponasanja decenijama, onda se ne treba cuditi nicemu. Dragi zabrinuti gradjani, mozete biti sigurni u jedno: takve stvari ce se desavati sve dok se taj obrazac ne promeni, a za njegovu promenu ce trebati mnogo vremena, mnogo edukacije, mnogo rada, a ne samo price. Stav "sta ja tome mogu, ja sam nemocan" je u korenu problema, jer kada bi svako ucinio ono sto jeste u njegovoj moci, to bi bilo vise nego dovoljno. Borili smo se za demokratiju, vladavinu naroda. E, pa vladaj narode, ucini onoliko koliko mozes uciniti, i ne cekaj stalno da ti neko drugi prostre gde ces leci.

Riba Smrdi Od Glave

pre 14 godina

Nemamo mi nikakav imidž pa da bude narušen, ovi napadi su slika i prilika Srbije kakva jeste - osiromašena, poražena, ponižena, bez nade, bez budućnosti. Srbija koja podseća na Nemačku 30-ih godina prošlog veka.

autonomas

pre 14 godina

Samo me zanima koji je to "mukotrpni trud" u ovih 9 godina ucinjen da se imidz Srbije promeni???
Ko se trudio? Voja? Velja? Boris? Toma? Amfilohije? Dabic? Amsterdam? Dacic?
Ta ajte molim vas:)