Subota, 26.09.2009.

12:34

I Libijac pretučen u Beogradu

U Beogradu je sinoć pretučen još jedan strani državljanin. Grupa mladića, bez povoda, pretukla je jednog libijskog državljanina, potvrđeno je u MUP-u Srbije.

Izvor: B92

I Libijac pretuèen u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

psi

pre 14 godina

Danas su izbori u Njemackoj. Zestoka pozicija i opozicija; liberalno , zeleno, konzervarino ili lijevo, pitanje je.....
I onda procitam ovakav naslov, i sjetim se i one otkazane parade od prije neki dan, i shvatim koliko huligani kroje politiku u Srbiji i koliko je Srbija dakleeeko daleeeko od jednog civilizovang gradjanskog drustva i demokratije.

Tuzno.

Razmi

pre 14 godina

Ovo sto se sada desava u Beogradu je klasicni terorizam. Organizovano sirenje nasilja medju civilnim stanovnistvom. Sustinski, isto kao i, recimo, u Bagdadu (makar razlozi bili drugaciji, pojava je esencijalno ista). Za sada su ciljna grupa stranci i ostali homoseksualci, a od oruzja tu su pesnice, motke, baklje... Ako se nista ne preduzme, bojim se da ce se uskoro preci na "ozbiljnije metode", i na siri sloj civilne populacije.

Jer, teror je ocigledan, i ocigledno je da je organizovan. Ocigledno, sa odredjenim ciljem (ko se jos organizuje "iz ciste zabave"). Cilj je, ocigledno, politicki (ne maltimo se zarad "jeftinijeg piva", naravno). Uostalom, huligani su bili tu i pre, pa nisu bili... toliko organizovani. Bojim se da je skidanje sa bele Sengen liste tek podsvesno samo-zavaravanje da se ovde radi samo o tome...

Betoven&Šopen

pre 14 godina

Fantom batinaši su izgleda krenuli redom, da iz svake zemlje na svetu biraju predstavnika koji će biti, zarad nekih "viših" ciljeva ritualno pretučen, šta li? I sve skrivajući se iza svojih patoloških veličina, neosvešćenih pseudomisija, "vrednosti" strojeva, "Dveri", "rase", "istorija i godina", "krvi", "časti", "obraza" po već dobro utvrđenom principu ko o čemu a ono kurva o poštenju. I više niko ovde ne mora licemerno da ubeđuje sebe da neće biti pretučen budući da "nije" gej, rom, jevrej, tolerantan, ili običan stranac. Neće moći... bog poslednji sudi,... Diskriminisani smo i to odavno svi... želeli to sebi da priznamo ili ne,...

????

pre 14 godina

Pre par godina (ne znam kako je sad) je ovako bilo u Minhenu, momci koji nisu prolazili kao Nemci, su redovno dobijali batine od neonacista. Ali ovo sto se ovde desava vise je nego jasno
o cemu se radi..I sta cemo mi da preduzmemo povodom toga? Ima li neko odgovor?

AcoA

pre 14 godina

Ovo je klasicna organizacija antievropskog lobija pogotovo jer je Tadic veoma aktivan u diplomatiji i evropskim integracijama. Moralno posrnulu i neobrazovanu omladinu placaju da tuku strance i sve koji drugacije misle i ponasaju se u sred Beograda. Ineteresuje me da li postoje dokazi, da li postoji tajna sluzba koja moze otkriti da li iza svega stoje Kostunica,Nikolic, Todorovic, i razne fasisticke organizacije?...

Ugljesa

pre 14 godina

Necu vise tamo da idem, moze neko usred bijela dana da me na Kalishu premlati ako cuje da pricam ijekavski. Ljakse iz Bosne. Sorry, normalni (i zasigurno vecinski) civilizovani Beogradjani, no to je utisak koji nazalost postaje dominantan - sliku Beograda pocinje da kroji onih nekoliko promila imbecila za koje je 'pravda za Urosha' mnogo vise od grafita na svakom drugom zidu. Mozda je to, zeljeli vi to da priznate ili ne, samo najradikalniji oblik xenofobije koja se, htjeli to vi da priznate ili ne, uvukla u nekada najotvoreniji i jedini veliki grad na ovim prostorima. Ne dozvolite da se BGD svakodnevno pominje u medijima u kontextu 'poduhvata' nekakvog polusvijeta za kojeg inace ne bismo ni znali da se vuce po njegovim ulicama.

Iva

pre 14 godina

Ne razumem zašto se svi čudite: Pa zar se nije počelo 90ih sa pričom kako nas ceo svet mrzi i kako se svi urotiše protiv nedužnih Srba.
To su generacije koje i danas žive u tom istom ubedjenju a nedovoljno su obrazovane da bi ikada imale širu sliku i to zato što su im godinama idoli bile narodne pevačice (grand parada)i kriminalci.

Nenad

pre 14 godina

Ne ovo je placeno 100%. Meni je bas cudno to sto bas ovih dana se desavaju napadi.....hmmm a sto nije tako bilo pre jedno mesec dana? Zanimljivo....

Milan Marinković

pre 14 godina

Slobodno kažite da sam paranoičan, ali više nemam ni trunke sumnje da su svi ovi napadi organizovani iz određenih centara moći. Drugim rečima - ne radi se o "spontanim" izlivima besa pojedinih grup(ic)a.

Igrom slučaja znam dosta o tome kako funkcioniše sprega bezbednosnih službi i politike. Apsolutno niko ne može da dođe na bilo koju važnu političku funkciju ukoliko ne prođe važeće kriterijume službe. I ovo se ne odnosi samo na period od poslednjih 10, 15 ili 20 godina, već je takvo stanje uspostavljeno mnogo ranije. Takođe se ne odnosi samo na našu zemlju nego i na sve ostale.

Zašto ovo naglašavam: da bi naivni konačno shvatili da su svi ovi incidenti teledirigovani!

Naime, osnovna funkcija tajnih policija svake države jeste obaveštajna i kontraobaveštajna delatnost, kako ofanzivna (ona koja se vrši operativno na teritoriji druge države), tako i defanzivna (na sopstvenom terenu). Na žalost, naša služba je sa raspadom SFRJ previše oslabljena da bi mogla da obavlja svoje osnovne (gore pomenute) delatnosti koje su, usled toga, preuzele daleko moćnije inostrane službe, a našima je preostala jedino mogućnost da deluju na unutrašnjem planu kao patroni organizovanog kriminala (droga, reket, šverc oružja itd.) i da na taj način "stiču svoj dohodak". To je dalje dovelo do podele na mnogobrojne interesne grupe unutar službe koje opstaju tako što se međusobno tolerišu jer, iako se često međusobno ne podnose - opstaju zahvaljući tome što niko tu nije sasvim čist pa tako: izdaš li ti mene - izdaću i ja tebe!

Poenta cele priče je ta da je našu službu - ovakvu kakva je - praktično nemoguće kontrolisati iz jednog centra, te zbog toga i dolazi do ovakvih slučajeva nasilja zarad ostvaraivanja dnevno-političkih ciljeva.

Ako vam i dalje nije jasno kakve veze ima ovaj napad na Libijca (uz prethodne napade na Francuza i Australijanca) sa tim, onda vam zaista ne mogu pomoći.

СРБIN

pre 14 godina

Себе сматрам националистом,али ово што се дешава у граду је ван сваке памети! Пребити или убити некога, без икаквог повода је болесно и такве болеснике треба стрпати у затвор на 40 год! Ти ликови нису ништа друго него најобичније убице и криминалци! А медији ово једва чекају, како би све поштене патриоте и националисте прогласили фашистима и болесницима који дивљају по граду и бију све редом! Још једном понављам то нису никакве патриоте већ криминалци и медији треба да прекину ову хајку против свих националиста изједначавајући нас са овим убицама!!

Danica

pre 14 godina

Nazalost, ova bagra nisu nikakvi obicni huligani niti pa sad nekakvi teroristi. Oni su deo odredjenih drzavnih struktura (tajnih) koje ni same vise nemaju nikakvo poverenje u drzavu, vide da je maksimalo oslabila, i misle da mogu da divljaju kako hoce. Otprilike, ne zna se ni ko pije ni ko placa. A jos smesnije mi je kad vidim politicare od Vucica i Nikolica pa do Tadica kako su se uprepodobili ne znajuci na sta ce sve izaci, pa sve gledaju da im podidju. Vreme je za Sablju II. I da se pod hitno otkriju finansijeri stranaka koje podstrekuju nasilje i smeste u zatvor ili proteraju iz zemlje. Samo, ko ce to da izvede kad su svi ovde kukavice? Pa necemo valjda uskoro svi morati sa pistoljima u dzepu na posao ili u vecernji izlazak da bi se osecali bezbednije!

sramim se...

pre 14 godina

Mi smo narod koji je jedna velika nula... ne zasluzujemo da imamo sopstvenu drzavu jer smo vise za ono kameno doba...ne samo zbog ovih incidenata vec i zbog cele istorije i novije i one stare, mi smo NULE i nikada ama bas NIKADA ne treba da nas prime u u EU, nego samo da dignemo zidove oko Srbije, isteramo sve neistomisljenike, strance, druge veroispovesti....... I onda sta??? Pokoljemo se meudjusobno i onda ona sacica srecno prezivelih neka se rasprsti po belom svetu a neko nek uzme ovo malo parce zemlje za koju mi umisljamo da je nekom i stalo... Vec godinama se stidim od samog sebe sto sam pripadnik ovakvog naroda kao i svi oni normalni, ali sta mogu, to nisam birao i zato nisam kriv ja?! Mogu samo da pozelim da preovlada ova manjina normalnih mada da se ne lazemo to nije bilo nit ce biti...tuga i sramota...bruka, bruketina, brukica...

Zarko

pre 14 godina

Resenje je jednostavno, drzava samo treba da postuje sopstvene zakone. Kada neko bude osudjen na 10 ili 15 godina zavora onda treba i da ode da odlezi a kada to postane praksa smirice se i ove barabe.

nikola

pre 14 godina

Vise je nego jasno da nam neko pakuje vrucu veceru. Nalazimo se u veoma vaznom politickom momentu gde moramo da uhvatimo poslednju sansu za liberalizaciju viznog rezima. Ovakvi potezi su jako stetni i veoma skodljivi za nasu situaciju. Vise je nego jasno da ovakvi potezi nisu pokrenuti iznutra. U krucijalmnom mementu najvazniji ljudi su nam odsutni. Mislim na premijera i predsednika. Ako hitno ne sredimo drzavu i ne otkrijemo pocinioce nasa tajna sluzba ce pokazati velike greske i nesposobnost. Zelim da se svi ukljucimo i da konacno ova drzava pocne da donosi novo jutro.

Aca

pre 14 godina

Znamo svi da ce drzava reagovati pre ili kasnije ali pitanje je sta se ceka , necija smrt (u tuci) mozda. Nadam se da ce se Francuz izvuci, zelim njemu brz oporavak, a ovim huliganima dug ostanak u zatvoru.

Palcica

pre 14 godina

Jadni ljudi, majko mila, ni krivi ni duzni...
Ja mislim da sve ovo ima veze sa ovim hapsenjima koje je policija zapocela. Verovatno ovi banditi zele da Srbija ne dobije viznu liberalizaciju i onda tuku strance.
Najtuznije je sto ja ne verujem da drzava trenutno ume i moze da se izbori sa zlom, to bi mogao samo Zoran Djindjic, ali i njega su nam ubili :(
Neka nam je Bog u pomoci, svima...

ZoranNS

pre 14 godina

Ne mislim da je mudro za napade stranaca optuživati nikog bez ozbiljnih dokaza. Ali je JASNO DA SU NEKE SNAGE KRENULE NA SVE ILI NIŠTA, DA JE KRAJNJI CILJ OVIH NAPADA STRAH, DA ĆE POSLE STRANACA DOĆI NA RED I “DOMAĆE” ŽRTVE. Očito da su neki zaključili da je ovo poslednji trenutak da se napravi haos u državi iz koje će izvući neku korist, a za haos postoji kritična masa, nezaposleni, otpušteni radnici i budući radnici za otpuštanje, mala primanja. Država MORA UTVRDITI KO STOJI IZA OVIH NAPADA.

Sima Bubanj

pre 14 godina

Ljudi ovo je neko ove podstrekavao, huskao. Nemoguce da su sami oni nesto ovako dobro isplanirali. Mislim da je trenutak da BIA reaguje radi sveopsteg naseg dobra. Mislim da nisu stranke a nisu ni pojedinci nego oni kojima se nije u interesu da dodjemo na beli sengen od 1.jan 2010. Cak mogu da tvrdim da detaljnim vestacenjem bejzbol palica, sipki i ostale opreme moze da se pronadje "osvestana vodica"...

rikelme

pre 14 godina

Sve bih ja to na drustveno koristan rad. U sumu da seku i iznose drva odakle ne mogu traktor i konj. Pa to je bre pobesnelo od nerada, jos mu neko plati da bije.Ih ...

Sale

pre 14 godina

Nikakvi fasisti, budale, moroni i rasisti ne smeju da nas obeshrabre da ovu nasu jadnu Srbiju vucemo u pravcu koji zasluzuje(mo). Po svaku cenu...

SPS

pre 14 godina

Libija je JEDINA muslimanska zemlja koja je tokom ratova 1990ih otvoreno podrzavala Srbiju, Libija je JEDINA arapska zemlja ciji se lider obucavao po vojnim seminarima u Surcinu, Pancevu i Vrscu, Libija je JEDINA naftom bogata zemlja ciji je lider otvoreno 1990e pokusao da spase mir u SFRJ i svadjao se na licu mesta sa Slobom i Alijom Izetbegovicem, i na kraju - Libija je najveci saveznik Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju. Sta je sledece - da bijemo Rusa Medvedova kad dodje u Beograd, pa posle njega isutiramo Raula Kastra i pukovnika Uga Rafaela Cavesa, pa posle Kastra da ubijamo Grke i Norvezane, pa posle vikinga-antifasista i notornih Srbofila Norvezana ciji je premijer Beogradjanin Stoltenberg da koljemo malo bracu Rumune i bracu Makedonce, pa posle Rumuna da secemo usi nekom bratu Spancu i bratu Madjaru, pa na kraju krajeva da zaratimo i sa bracom Kinezima iz bloka 70? Mi toliko malo imamo prijatelja po svetu, umesto da negujemo ta prijateljstva mi bijemo Arapina, Francuza, Australijanca, pa ako zatreba bicemo i sve koji dodju ovde...Jel to lepo? Zivela Libija, Spanija i Madjarska!

Aleksandar

pre 14 godina

Kratko i jasno, ako policija u Beogradu ne moze da uvede red, treba uvesti vanredno stanje u prestonici.Tako sve normalne drzave rade.

wise man

pre 14 godina

Dokaz postojanja volje da se resi ovaj problem Vlada ce nam pruziti tako sto ce, kao prvi korak, neko podneti ostavku (ministar policije?) jer do ovakve situacije nije smelo da dodje i nema opravdanja. Tako se radi u demokratskoj drzavi u kojoj vlada zakon.

Чачак, Чачак, шумадијски рокенроУ

pre 14 godina

Kada sam pre dvadeset i kusur godina odlazio iz rodnog mi Beograda, o nasilju uopšte nisam razmišljao. Vodili su me neki sasvim drugi ciljevi i ideali. Danas, medjutim, slavim svoju odluku da emigriram kao "mudar čin", jer sam na vreme otišao, da ne moram baš da gledam kako moj voljeni grad odlazi niz slivnik civilizacije... (ne znam samo, ko je zadužen da povuče vodu?).
Koje divljaštvo, koji moronluk!
I uvek ih ima barem 3 na jednoga + štangle, noževi, bokseri, a bogami i utoke... kao obavezni rekviziti. Unesreće nedužnu žrtvu i onda - TUTANJ! Kao svaki pravi junak, oni zbrišu na vreme... i onda u svojim smrdljivim jazbinama po kojekakvim Sremčicama, Rakovicama, Borčama trunu do sledećeg makljanja.
Sve, bre, junak do junaka!
P.S. Nego, nešto razmišljam... Možda to uopšte nisu "srpska deca"? AHA! Ja mislim da su to sve ubačeni elementi sa Zapada, trenirani sa specijalni rat baš protiv Srbije i Pravoslavlja i to u tajnim kampovima koje finansiraju i vode Vatikan i CIA (snajka)! Oni se samo lažno predstavljaju da su Srbi, čak su odlično naučili naš jezik (+ pesme od Cece, Sneki, Jami, Kaki, Baki, Štaki...) i kao šatro nose majice beogradskoih fudbalskih klubova, a u stvari su sve to nekakvi Amerikanci, Englezi i Francuzi (uz po kojeg Danca i Holandjanina)! Jer, "naša deca" takva divljaštva nisu u stanju da učine. NISU! I ptice na grani (recimo, oko Horgoša) znaju da su Srbi jedan velikodušan, gostoprimljiv i nadasve, herojski, narod. Mi nikada nikoga nismo tlačili, mučili ili, ne daj Bože, ubijali.

Posebno se izvinjavam što sam ovo napisao na mrskoj mi latinici. Trebalo je da koristim najlepše pisмo na svetu (što je već naučno dokazano) - ЋИРИЛИЦУ, БРАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Волем те, СРБИЈО...ЈО...јо... јо...

MarkoSkywalker

pre 14 godina

Pa Libija nije priznala Kosovo, mislim da momak nije ni gej, ne navija ni za Zvezdu, ni za Partizan... Verovatno je stojao kod hotela Metropol, a boziji izaslanici po Bibliji su protumacili da ako vidis libijca kod hotela Metropol razbi mu glavu u znak pravoslavlja. Amin!

Olivera

pre 14 godina

Moj muz (Britanac) je vec par puta dozivljavao neprijatnosti u Beogradu, ni kriv ni duzan. Koliko god se trudim da svojom pricom i ponasanjem predstavljam svoju zemlju na najbolji nacin, ovakve situacije me demantuju. Zao mi je, zelela sam toliko da moji brojni strani prijateji i porodica imaju pozitivne utiske o zemlji iz koje dolazim, ali to ce izgleda ostati neostvarena zelja. Zasto bih je i posecivala?

Jelena

pre 14 godina

Nekoliko vesti je potrebno citati zajedno.
Prva vest je prebijanje Francuza, Engleza i Australijanca i na kraju Libijca.
Druga vest je nasilje koje je trebalo da se desi na Paradi ponosa.
Treca vest je rehabilitacija Dragise Cvetkovica, koju je sud dosudio na osnovu knjige profesora knjizevnosti! Cetvrta vest je izjava Nenada Canka da Srbiji preti fasizacija.
Kada se ove vesti ukrste, sledi da N. Canak nije bio u pravu.
Srbiji ne preti fasizacija. Srbija je odavno u procesu fasizacije koji se redovno podgreva.
Tragedija drzave i naroda.

Zvezdan

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko dana su sve zverčice, političke nam "elite", ostavile dubok trag u snegu za one retke koji mogu da raspoznaju otiske im!
Apsolutna diskreditacija države povodom parade ponosa, učestalo iživljavanje blokovskih i prizemnih adolescenata nad proganjanim strancima, odgovaraju samo onim političkim strukturama koje sablažnjavajuće incidente predstavljaju infantilnim odušcima. Ventilima stvarnosti! Još je skaradnija nesposobnost vladajućih struktura, prevashodno DS-a kao nosioca vlasti, da raščini mračne korespondencije sa prethodnom vladom, koja osiono i volšebno ponovo izbija na scenu sa toliko iritantnim pozivanjem na izbore. Šta dugujete gospodine Tadiću Koštunici, Velji Iliću, Nenadu Popoviću, Tomi Nikoliću, Aleksandru Vučiću i ostaloj menažeriji političkih neistomišljenika, pa ne možete napraviti poseban zaokret od njihove dekadentne politike. Koja je to strašna tajna koja nam sputava svaku nadu i mogućnost za prosperitetom. Zašto devet godina nakon 5.oktobra prebijaju ljude na ulici zbog njihovog izgleda i jezika kojim govore?!

J.O.K

pre 14 godina

Ovo je moje misljenje i imam pravo na njega!
1. Ja se NE osecam ugrozeno!
2. Ja NE zelim da mi se oduzimaju ljudska prava i slobode zarad donosenja nekog zakona za navodnu "borbu protiv huligana" koji ce samo ojacati policijsku drzavu koja postaje jaca nego sto je bila za vreme Slobice
3. Ne interesuje me sto je je bilo ko napadnut jer svakoga dana u ovoj zemlji hiljade zena biva pretuceno pa nikom nista! (da ne navodim jos primera kojih je mnoooooooogo)
4. Mislim da je ljudima koji stoje iza ovih kretena tabadzija upravo cilj da se izazove reakcija naroda, kako bi se istom nametnuli totalitaristicki zakoni, jer suocimo se sa tim, velika vecina ljudi ce cak dozvoliti da im se stave lanci na ruke samo da zauzvrat dobiju lazni osecaj sigurnosti!
U zdravlje!

Patriota

pre 14 godina

Svim tim huliganima treba uterati strah u kosti ili ce oni to uciniti i svima nama ostalima. Zestoke kazne i bez milosti, bez obzira koliko su 'mladi', zlocin se ne moze opravdati mladoscu!!! Samo iskustvo ih moze opametiti a njima slicne sprecice iskustvo njihovih uzora koji dobiju sta su zasluzili. Saseci to u korenu!!!

Ivana

pre 14 godina

Strasno! Pred mojom majkom danas na pijaci su dvojica tipova verbalno napali zenu koja je izbeglica i radi na tezgi. Rekla je da za njih svi znaju da su iz te grupacije "1389" i da povremeno dolaze tu da kupuju. Ako im se ne stane na put, uskoro cemo svi biti ugrozeni.

sasa

pre 14 godina

Sramota me...gde Libijca ili bilo koga drugog......predlazem da se donese zakon da se nas drzavljanin moze izruciti drugoj zemlji na njen zahtev i stetu posto mi nismo sposobni adekvatno tu bagru da eliminisemo, osudimo i kaznimo! Libijski narod i Francuzi i ostali nisu zasluzili da bagra i otpad ovoga mojeg naroda se obracunva sa njima, nadam se da ce biti drasticno kaznjeni a Uros jos drasticnije...uzas i sramota!

Jim

pre 14 godina

Iz Hr. sam i pratim malo ovo što se događa kod vas zadnje vrijeme sa ovim incidentima. Ništa nije slučajno, ali pazite da ne zapadnete u paranoju da je sve "organizirano i orkestrirano" jer takva paranoja ne vodi ničemu. Ove stvari posljedica su besperspektive, očaja i nagomilanih frustracija mladih ljudi, kojih u Srb. ima jednako kao i ovamo kod nas, samo što je u vas sve pojačano dugogodišnjom nepravednom izolacijom.

Sad trebate dobar socijalni program za mlade, pametno mislite kako se izvući iz ovoga. Represija nije rješenje, štoviše, pojačat će nasilje.

Velibor

pre 14 godina

Dakle, ako se ovako nastavi definitivno nam neće trebati ne beli šengen nego pasoš uopšte jer će i ovo malo ponosa otići sa ovim huliganima.
Sramota me je što sam Beograđanin.

edmond

pre 14 godina

Pesimista:
orkestrirani napadi kako bi Srbija bila sprecena u daljim evro integracijama

Optimista:
orkestrirani napadi koji za cilj imaju da se kroz zabranu ekstremistickih organizacija pripremi teren za konacno hapsenje Mladica.

U svakom slucaju, svima je jasno da nista nije slucajno.

Ostaje samo da vidimo koja je pozadina ovih napada.

Van Helsing

pre 14 godina

Znam da nema direktne veze, ali kako u UN da ospore nezavisnost Kosova kad se mi predstavljamo kao divljaci koji tuku sve strance bez obzira na nacionalnost i boju koze. Kako da dobijemo beli sengen kad se tako ponasamo? Kako da stranci dolaze i otvaraju ovde firme i zaposljavaju nase radnike, a nezaposlenost nam je najveca u Evropi? Da iko na vlasti voli pre svega svoj narod i drzavu, sasekao bi u korenu takvo ponasanje i to bi sve gulilo krompir i kopalo po rudnicima, gradilo prugu i ostale sportske aktivnosti. Da ne kazem da treba da budemo ljudi i da se grozimo od takvog monstruoznog ponasanja mladih ljudi u gradu koji je nekad vazio za metropolu

Vudu

pre 14 godina

Za huligana 30 ili 60 dana zatvora predstavlja skoro pa godišnji odmor, ako ne i "obred inicijacije". Podiže mu rejting u čoporu.

Najmanje 2 godine robije za huliganstvo bilo kog tipa, počev od razbijanja izloga pa do siledžijstva, plus obavezna odšteta napadnutom, koju plaća huliganova porodica ako je on maloletnik, kao što je već neko gore predložio.

Pa da vidiš kako odjednom sad više ni u Engleskoj nema ni ograde na stadionima. Na tribini samo nacrtana žuta crta i pored natpis "Pređi ovo i ideš u zatvor".

friday

pre 14 godina

Kao sto je vec 100 puta receno - samo kazne, zatvor uz tezak rad i polako ce se ti klinci smiriti. Ali ne ide mi u glavu da smo u ovoj drzavi ugrozeni mi normalni a ovi sto biju, ubijaju, pljackaju imaju svu zastitu a mozda i simpatije stranaka pa i vlasti. Kakav horor film :(

zgrozen

pre 14 godina

u aprilu sam bio sa tadasnjom devojkom koja je iz inostranstva. pricali smo na engleskom a onda je neki idiot poceo da nas psuje. u avgustu mi je tu bio odlican prijatelj, takodje stranac. opet se nasao neki genije da nas 'hrani **vnima'. nisam odoleo i opako sam mu odgovorio, junacina nije ocekivala da sam iz srbije i nije uzvratio mada sam ocekivao svasta. sve su to kukavice i neko mora da im pokaze ko je gazda. a ko je gazda? izabrana zakonodavna i izvrsna vlast, kao i njeni organi sto u civilu sto u jednoobraznoj odeci plave boje. tome se mora stati na put i to pod hitno. pravda za svakog od nasilnika, znaci odgovarajuca kazna - samim tim i prevencija slicnog ponasanja. a ima tu nesto nazalost bitnije sto je mnogima jasno. taj mentalitet samosazaljenja i kuknjave nad svojom zrtvenom sudbinom mora da se iskoreni jer je to stvorilo plodno tle za ovakve jurisne odrede; ne zanima me koliko su samoorganizovani a koliko su vodjeni konkretnim planovima. treba im uterati strah u kosti ili ce oni to uciniti svima nama ostalima. zestoke kazne i bez milosti bez obzira koliko su 'mladi', zlocin se ne moze opravdati mladoscu. samo iskustvo ih moze opametiti a njima slicne sprecice iskustvo njihovih uzora koji dobiju sta su zasluzili. saseci to u korenu je kasno, ali jos ima prilike da se ta zla puzavica unisti. a potom da se potkresuje i zaliva pesticidima svako malo. dosta je bilo.

Pera

pre 14 godina

Za sve ovo je najvise krivo nefuncionalno tuzilastvo, policija i kada nesto uradi tuzilastvo skoro nikada ne uradi. I pored toga kazne su blage. Ljudi moraju shvatiti da su kazne u EU mnogo rigoroznije i da su zato civilizovaniji, najvise zbog toga, u celini gledano.
A mi Srbi smo pored toga i lako prevrtljivi, pogotovo mladi, pa i ne cudi cinjenica da smo najuspesniji bili u vreme Cara Dusana kada su se zakoni sprovodili i bili najostriji u nasoj istoriji.

Ustupaka od strane MUPa i tuzilastva ne sme biti, kao recimo u slucaju navijaca koji su snimljeni kako sluzbenom licu koje obavlja svoj posao ne ometajuci ih u navijanju nabijaju ni manje ni vise baklju u usta.

Da li je iko kaznjen za unakazavanje grada silnim grafitima, pa za unistavanje grada tokom mitinga raznoraznih i slicno? Niko!
I za to je najvise krivo tuzilastvo, pre svih, pa MUP!

aca

pre 14 godina

Ovo mi deluje organizovano i mislim da i ovde nazalost postoji politicka pozadina, nekom u ovoj zemlji smeta da dodjemo na belu sengen listi i cini sve da se to ne dogodi !!!!

NikolaNS

pre 14 godina

Jedan mali odgovor za sve koji ove napade predstavljaju kao sramotu Srbije. Gospodo, to nikako ne može biti sramota Srbije, to je isključivo i samo sramota Beograda. Nemam informacija da je u nekom drugom gradu ili mestu ili selu ili naseobini došlo da napada na strance. Recimo kod nas u Novom Sadu je stalno neki festival. Te EXIT, te Zmajeve dečje igre, te festival uličnih svirača, Sterijino pozorje, NOMUS i svašta nešto. Svake nedelje se nešto dešava. I svi dolaze, čak i oni koji su nam mnogo zla naneli. I svi odu, bez batina, čak i kada ih zasluže. A i Novi Sad je Srbija. I te kako. Kada bi znali koliko verovatno bi se zastideli. Nije Beograd centar sveta i zato ne svaljujte svoju sramotu na Srbiju. Možda nismo urbani kao Beograd (hvala Bogu), možda nismo svet, ali jesmo Srbija i ne bijemo goste.

TAMO DALEKO

pre 14 godina

BRAVO. Tu, cini mi se, jos nije prestalo da vazi pravilo "UDRI SVAKOG KO NIJE IZ NASEG SELA". Nadam se da ce se Srbija uskoro pribliziti EU i da ce morati da se ovakvima sudi. Tada cu se pomoliti da im sude Francuzi, Englezi i Australijanci, a kaznu da izdrzavaju i Libiji. Gde ces lepse?

Vladimir

pre 14 godina

Ekstremno nasilje je vec dugo vremena prisutno u Beogradu - a narocito je izrazeno u "nocnom zivotu prestonice". Ne razumem kako sada odjednom neko krece da ucestalo bije strance. Bila je Univerzijada, Exit, Guca i sve je proteklo u redu. Deluje da ovo neko organizovano radi i to mi se nimalo ne dopada!

Sting

pre 14 godina

jasno je rečeno ko stoji iza Obraza i 1389 tj koje političke partije, one kojima ne odgovara dobra slike Srbije u Evropi i svetu kome je izolacija preča od integracije ...
dajte meni vlast samo na nedelju dana, da vidite kako ću očistiti Srbiju od šljama, samo nedelju dana ...

Olga

pre 14 godina

Ok, momci vi niste ni momci, vi ste obicni divljaci kojima fali vaspitanje, niti znate sta to znaci, niti ste osetili ni malo ljudskosti u ophodjenju sa bilo kim ko prolazi pored vas...Pa zamislite se malo da danas sutra vasu decu neko prebija i ubija po ulicama grada...ne vi to ne mozete ni zamisliti jer verovatno niste ljudska bica vec monstrumi. Sta vam smetaju stranci? Mozda zato sto su za razliku od vas malo fini i normalni ljudi.Ne znam sta se dogadja sa vama ali mislim da su nalogodavci vasi toliko prepoznatljivi da je sve postalo farsa. Ma doci ce i vama crni petak, kad-tad.

bezimena

pre 14 godina

Obilićev venac, Kalemegdan, Bul.Revolucije!

U NAJSTROŽEM CENTRU BEOGRADA, u blizini nekoliko policijskih stanica NEMA POLICIJE!?

Kako bi bilo da se za početak zabrani policajcima kladjenje i kafenisanje po kafićima i magacinima priv. prodavnica u radnom vremenu?

sofia

pre 14 godina

Ovo mi vec lici na dobro organizovani linc-samo me zanima ko to radi i ko je nalogodavac??? Pozadina ovoga je da Srbija utone u totalni mrak! Ako se nesto ne preduzme posledice ce biti strasne!

VB

pre 14 godina

Pored zatvorske kazne MORAJU postojati i novcane, npr. odsteta za pretucenog u iznosu od 30.000eur. Verujem da bi veci efekat bio od dramaticnih finansijskih kazni nego od zatvorskih.
Roditelji moraju odgovarati solidarno za maloletnike sto bi u slucaju finansijskih kazni prozrokovalo prodaju stanova i druge imovine.
Nazalost, kod nas se sve zavrsava na 30 dana zatvora sto je za huligana cista nagrada.

kiko

pre 14 godina

Evo, meni u utorak dolazi gost iz inostranstva, izlazicemo svako vece pa pozivam "srpske junake" da dodju i pokusaju da mi dirnu prijatelja...barabe

Ljiljana, London

pre 14 godina

Ovaj "trend" napada na strance, ima za cilj da prvenstveno utera strah u kosti gradjanima i strancima. To je "dobar" razlog. Sto se vise objavljuje na vestima, to je mac za dve ostrice:a)ili ce naterati gradjane na masovnu pobunu protiv vlade b) ili ce istrenirati gradjane da prihvate da je to neka normala, jer jel'te "to je Srbija". Kod nas se nista ne menja (pasivno i pogresno razmisljanje od koga hronicno patimo, kao penzioneri od reume).
Ja Vas pitam, ljudi moji, sta je ovde pravi razlog, posle navedenog "dobrog" primarnog razloga i koji je cilj ovim neredima? Bez namere da idem u teorije konspiracije, zbog nase prirodne tendencije, nego razlaganjem, dolazim do potencijalnog pravog razloga, kroz sledece:
-huligani i ta neobrazovana, ghetto mladez, kao da se ugledaju na "City of God" -film "Bozji grad" - Rio de Zaneiro.To mi je prvo kako ih vidim.
-Oni su sitna riba, lako manipulisana, ali neophodna, pijuni u rukama mnogo vecih, koji treba da obave "posao" - da krene val uznemirenosti i nereda.
-U takvim situacijama, to je strategijska diverzija na mnogo vaznije dogadjaje, na koje treba obratiti paznju.(Pre smo igrali sah, pa smo kontali bolje). Neko kaze treba pratiti pare..
-Sve to me navodi na jednu misao, da je pravi cilj da se uzdrma sadasnja vlast i verovatno skloni, ali da se to kroz narod obavi te da izgleda da je demokratski. I to me plasi, jer mislim da je itekako moguce da je ono sto se najmanje ocekuje od gradjana, zbog neverstva prema sistemu, je da pomogne sadasnjoj vladi, koja mozda ima nekoliko dobrih kljucnih ljudi kojima treba podrska i koji zele da rese ovaj veliki problem sa kojim se suocavamo. Ovo nije ekonomski problem, ovo je politicki - budimo pametni makar jednom i da jednom odlucimo da ne srljamo u propast ne daj Boze, gradjanski rat. Zar nam nije dosta? Vlada ocigledno ne moze sama i ne treba je pjuvati, nego joj treba pomoc - jer je nema dovoljno. Ima vise gradjana nego vladinih cinovnika. I verujem da ima vise normalnih gradjana. Po meni je resenje upravo ono sto se najmanje ocekuje: organizovani gradjanski intenzivni pregovori sa vladom, ko-operacija kroz lokalne predstavnike gradova Srbije, bez obzira na opredeljenje. Da ima jedan cilj: postovanje zakona i postovanje i zastitu svakog gradjana. Ja sam u takvoj zemlji jednom zivela.

ko rano rani dva stranca grabi

pre 14 godina

Sta bre svi tu kukate!!! Za ovo sto se desava smo svi zasluzni, i svi smo ovo zasluzil!!!
Ove manijake do skoro niko nije ni primecivao a sad odjednom, svi se iznenadili. Ne tuku oni ljude od pre dve nedelje...

Dejan

pre 14 godina

Uzas! Moze li ova vlast ista da uradi kako treba?! Povecava se nasilje i ubistva, donosi se represivni zakon o informisanju, pada proizvodnja, inflacija raste...A nasjsmesnije i najtuznije je da su nas plasili povratka u devedesete, ako oni ne budu na vlasti?

ivan

pre 14 godina

Kad se drzava kukavicki povukla u slucaju parade, sta se drugo moglo ocekivati.Dokazano da mozete tuci na ulici koga hocete a da ne odgovarate, cak da vas proglase patriotama!
Vi sto ste bili protiv parade ne brinite, kad nestane stranaca na red ce doci vasa deca!!!!

Sanja

pre 14 godina

Ne mogu da verujem, hocemo li sada pobiti sve strance u Beogradu? Uopste ne razumem sta tim mladicima fali, i nikada necu razumeti taj izliv besa i nasilja koji iz njih izlazi bez ikakvog razloga. Kao devojka sam mogla uvece da prosetam Beogradom bez ikakvog straha po sebe ili moje drugarice, danas imam strah kada vidim dva tri mlada momka da stoje zajedno ne znam sta im sve moze pasti napamet. Ako udjemo na beli sengen 1. januara ja idem NAPOLJE. dosta mi je...

Патриота

pre 14 godina

Господо на власти, ако сад, коначно, не искористите шансу да се дефинитивно обрачунате са дивљаштвом у Србији, знајте да ћете само ви бити одговорни ѕа потпуну пропаст наше земље!!! На вама је велика одговорност! Нађите снаге и спасите Србију од потпуне пропасти!

Marko

pre 14 godina

Podsetio bih sve one koji pricaju o tome kako je kriminal kod nas previse pustio korenje i kako se nasilju ne moze stati na put na najlepsih mesec dana u mom zivotu. Vreme "Sablje". Posten svet nije zakljucavao kola ni stan, a pacovi su se krili po stekovima i podrumima. Tvrdim da je od 10 000 uhapsenih samo njih desetak greskom uhapseno. Eh kad bi bilo postenog politicara (kod nas je ovo contradictio in adjecto) koji bi sproveo novu Sablju i pohapsio bar 20 000 ljudi koji svojim kriminalom izjedaju Srbiju. Takav politicar bi narednih 20 godina imao apsolutnu vecinu. Srbija vapi za zatvorima i skolama.

Grumf

pre 14 godina

Ako vec nema policiju u svojoj nadleznosti, grad bi mogao da ulozi novac u kamere za video nadzor (trenutno ih ima zanemarljivo malo). To je danas relativno jeftino. Ne preterivati kao u Londonu, ali treba pokriti uzi centar i rizicna mesta - oko stadiona, parkove, mesta gde se okupljaju gradjani. Nece se svako delo snimiti, ali ce se lakse uci u trag pociniocima, nece im biti lako da pobegnu. Cinjenica je da policije nema dovoljno, ali to se ne moze popraviti bez vecih ulaganja, a budzet nikad tanji... Mozda privremno vratiti zandarmeriju sa juga Srbije u Beograd, a umesto Zandarmerije poslati vojsku.

ljuba vrnjci

pre 14 godina

Ocekujem uskoro prvu vest na rts dnevniku: "dobro vece dragi gledaoci, danas u Beogradu nije prebijen ni jedan stranac, sto upucuje na zakljucak da je drzava pocela da deluje"

Zox

pre 14 godina

Meni ovo sve mirise na neki plan ko zna koga koji veoma dobro sprovodi u delo.
Pa do pre samo mesec dana, svaki turista koji se vrati iz Srbije ode pun utisaka i sa ubedjenjem da smo veoma gostoljubiv narod. Iskrivljena slika da ovde nije bezbedno za strance polako je pocela da se ispravlja.
Medjutim, neko se bas trudi da to ne bude tako.

dobro dosli u srbiju

pre 14 godina

Brzina kojom pravosudje u ovoj zemlji radi, taman ce omoguciti Miladinu da postane advokat, pa ce on moci da ih brani pred sudom.

boki zemun

pre 14 godina

Pa mi smo poceli da prelazimo i na druge kontinente?! Australija, Evropa,... pa sad i Afrika. Dosta sam putovao i u mnogim zemljama nisu znali za moju lepu zemlju. E sad ce cuti!

Krlja

pre 14 godina

Beograd nikad nije bio ovakav, ni kada je bilo najgore. Ovo jako lici na orkestriranu kampanju snaga koje ne zele beli sengen, jer ce sloboda putovanje uciniti da gradjani Srbije shvate znacaj ulaska u EU. Apelujem na vladu da preduzme akciju slicnu Sablji; to je bilo najbezbednije vreme za postene ljude. Podrazumeva se da pocinioci moraju biti nadjeni i osudjeni na maksimalne kazne u kratkom vremenskom roku.

Dragan

pre 14 godina

U Americi sam vec neko vreme.... Kriminala ima i ovde ali policija radi svoj posao. Drzava funkcionise. Za koji dan se vracam u Srbiju.... Gledam sta se desava i ne vraca mi se. Gadi mi se nesposobna srpska vlast. A te klince bih licno tukao po glavi. Toliko sam besan.

srdjan

pre 14 godina

Ja sam za to da se donese oštar zakon protiv ovih divljaka, ali se bojim da će opet opozicija da priča kako je ovaj zakon štetan, uperen protiv njih i slično. Vlast se nalazi u takvoj situaciji da više ne sme da popušta ni pod kakvim pritiscima naročito iz redova opozicije. Samo odlučno protiv primitivizma.

beca

pre 14 godina

Au, ljudi, sta ste to dopustili da vam uradi grupa nizih bica? Trgnite se, bre! Eto prilike da vas na hiljade izadje i kulturno protestvuje protiv tih sto vas unazadise. Nemojte da cutite i tipkate po forumima dok oni uzivaju u vasoj nemoci .Ako nece drzavni organi, poduzmite vi nesto, vi ste drzava. Takvi likovi su bili odlicno pogonsko gorivo za sve necasne rabote u onom nesretnom ratu.

picolo bambino

pre 14 godina

Slobodno se moze reci da je ovo sto se dogadja na ulicama Beograda gradski teror. Protiv terora pomazu jedino antiteroristicke jedinice, i treba ih uvesti. 24 sata na ulicama Beograda, inace beo-grad zacrnjuje.

ccc...

pre 14 godina

Samo da se zahvalim tim "plemenitim" mladićima, u ime svih nas koji živimo i radimo u Libiji!
šta se dešava u našoj zemlji??? Pod hitno ih oterati na neke društveno-korisne poslove 24/7, na površinske kopove u kolubari, kopanje kanala, mešanje maltera za izgradnju jeftinijih stanova.. imaju momci višak snage koji ne služi ničemu, glupo bi bilo ne iskoristiti!

VesnaDC

pre 14 godina

Ja rekoh da postoji organizovana grupa koja ima za cilj da zatvori grad za strance i prizove gnev medjunarodne zajednice. Ovo je jos jedan vid organizovane satanizacije. A besposlicari, narkomani i olos su "jeftina radna snaga" sa palicama u rukama i opasnim umovima.

Looka

pre 14 godina

Pitam se...
Da li su umovi tih mladih nasilnika izmanipulisani/podmiceni ili je moguce da u Beogradu vlada TOLIKI stepen ksenofobije???
Rodjeni sam Beogradjanin, ali vec nekoliko godina zivim u inostranstvu. Kada god razgovaram sa strancima o svom rodnom gradu, opisujem ga superlativima i uveravam ih da se nece pokajati ako ga posete. I sta sad? Ja ispadam licemer!? Podsticem ih sa ultra-giga-mega nocnim provodom, zgodnim devojkama i bogatim kulturnim nasledjem, a njihove sanse da ostanu nepovredjeni su kao u Avganistanu.

Tuzno je citati ovakve vesti... Sve nadlezne institucije (policija, gradska uprava, zavod za mentalno zdravlje) se trebaju ozbiljno zabaviti ovom problematikom. U Beogradu (mozda ne i ostatku Srbije) vise nikada nece biti Evrovizije i Univerzijade ako se ovako nastavi! A da li nam to treba? Ja sam se nadao da vise nikad necemo biti "kaldrma pokraj puta."

Moi

pre 14 godina

Gospodine ministre policije, ako niste u stanju da se razracunate sa ovim organizovanim huliganima i paradrzavnim formacijama, onda je bolje da podnesete ostavku.
Ili, da lepo skupite dovoljno hrabrosti, i u saradnji sa DB-om, krenete u neku vrstu Sablje 2.
Imate li vi petlju za to?

Đole

pre 14 godina

SAD treba sprovesti akciju otkrivanja i debelog maximalnog kažnjavanja organizatora ove ksenofobije u poslednje 2 nedelje.
Ovo je precizno isplanirano, jer ne pamtim kad se desio napad na strance poslednji put pre ovih dešavanja.
Neko namerno opstruira dolazak Srbije na beli šengen, vi zaključite ko.

Принудни управник

pre 14 godina

Дошло је до гуше са оваквим хулиганством. Робија и само робија. Докле ћемо да трпимо. Градити нове затворе за дугогодишњаке. Али обавезан рад на њивама,аутопуту и сл.

Dragan

pre 14 godina

Osim sto ce se to i ubuduce desavati, a mi obicni smrtnici iznositi svoj sud ovde, pokušajte nešto i preventivno da uradite. Ovo je prešlo svaku meru.

vlada

pre 14 godina

Ama ljudi, zar ne vidite da je ovo organizovano?! Tajkuni placaju vodje ovih siledzija da sprovode teror i tako uticu na politicke odluke i priblizavanje Srbije otvorenom trzistu EU.
Naravno, ovi glupani koji tuku nista ni ne znaju jer su u pitanju balavci kojima upravljaju njihove navijacke 'vodje' i slicni sitni kriminalci.
Srbijo mracna li si...

Stojan

pre 14 godina

Pa dokle bre vise?!!! Pitam se dal' Beograd treba da dobije maskiranog osvetnika, koji ce braniti normalne ljude od "usijanih glava"!! Stvarno mi je vise muka da slusam ovakve vesti!

partibrejker

pre 14 godina

Užasno i strašno, i to i u širem smislu.
Da li se iko seća kako je pre 20 ili 30 godina na beogradskoj ulici napadnut turski ambasador, pa su ga prolaznici i odbranili, i tako je i uhvaćen izgrednik? Ispravite me, bilo je davno, ali svakako ima nekog ko se bolje seća.

Jesmo li se mi, kao narod, do te mere prožgadili, da li smo zaista došli do tog nivoa?
Znam da je za palanački mentalitet tipična i ksenofobija, ali čega je sve ovo posledica, i čemu još da se nadamo?! Dokle više?

Mi, nekada "stanovnici sveta", sa onim ondašnjim crvenim pasošem, dođosmo dotle da nam 70% mladih nije NIKAD bilo u inostranstvu, i DA NE VIDI ZAŠTO BI IŠLO, da se prebijaju Romi, homoseksualci, stranci, da živimo u našim malim, bednim, kičastim palanačkim svetovima, gde se vrednuje - šta?

Ti koji prebijaju strance, svakako se ponose svojim delom, i našom istorijom, pa ako imaju roditelje neka im isti pomenu i turskog ambasadora, možda počnu da shvataju neke stvari.

A, kako već rekoh, najbolje da im se okače natpisi sa opisom dela, i da se "heroji ulice" pošalju na prometne ulice da metu i skupljaju đubre, neće im ništa faliti...

Kakva sramota...

student

pre 14 godina

Živim u ovom gradu od kada sam se rodio, imam 22 godine.
Dok me obaveze na fakultetu nisu primorale da "zagrejem stolicu" ludovao sam, obišao sve moguće klubove u različitim delovima grada, bio redovan posetilac svakakvih koncerata, žurki i manifestacija... Neretko sam išao u društvu prijatelja iz inostranstva ("čak" i NATO zemalja) koji su se, po njihovim rečima, jako lepo proveli i da pri tome nisu imali ni jednu zamerku na naše ljude, mentalitet, već naprotiv.
Neću da lažem, video sam incidente svih vrsta (a da nikada ni u jednom nisam učestvovao, jer sam, jednostavno, izbegavao te situacije) - pijanih klinaca koji moraju sebi da pomute svest pre nego što skupe hrabrost da iskažu svoje "stavove" i "hrabrost" svuda ima, a to nije isključivo Srpski izum... Međutim, za sve to vreme nisam se osećao ni ugrožen niti me je bio strah da narednog dana izađem na ulicu zato što se neko prethodne večeri potukao ovde ili tamo...
Dakle, ili se Beograd do te mere promenio u poslednje vreme, ili sam ja izuzetno srećan što me niko nije napao, ili se borba protiv nasilja polako pretvara u stanje kolektivne paranoje?

Vera

pre 14 godina

Radim sa decom u gimnaziji.
Tamo su, rekla bih, dobra deca.
Ali, malo malo neko zalepi na tablu, na vrata, na zid one idiotske obrazovske nalepnice!!
Vi svi ne možete ni da pretpostavite da su ta deca, ti mladi gilipteri svuda oko nas!
Naravno, sigurna sam da je onih NORMALNIH VIŠE!
Tu treba mnogo rada...

stefan paris

pre 14 godina

pa braco i sestre molim vas nemojte me shvatiti pogresno, ali umesto sto se ovde zgrozavate ovakvim ponasanjem huligana, i osudjujete njihove napade mogli biste se lepo okupiti i mirno protestovati na ulicama protiv ovih fasista. mozda to i ne bi dalo neke rezultate ali sam siguran da bi ste na taj nacin poslali svetu jedan dobar signal da srbija nije divlji zapad i da ne podrzava ovakvo ponasanje pojedinaca! svi na ulice i pokazite da zelite u evropu!

Nislija

pre 14 godina

Kao da se cini da neki centri u Srbiji pokusavaju da stvore iskrivljenu nebezbednu sliku Srbije, kako bi mozda uticali na beli sengen, jer to ne odgovara "patriotskim" snagama u Srbiji i zaslugama njihove politike.

Evropska Srbija

pre 14 godina

Dobicemo mi beli sengen konacno ne brinite iako pokusavaju na ovaj nacin da nas stopiraju pojedinci.
Stici ce pravda u Srbiju vrlo brzo.
A kada dodje pravda konacno i EU , onda ce se karte vrlo brzo okrenuti.
Nicija do zore nije gorela.

smesko

pre 14 godina

Eto dokle je dovela "pravda za Urosa". Da se ovakvo ponasanje na vreme rigorozno sankcionisalo ne bi se ovakve gluposti desavale! Bolje ikad nego nikad... Ali sada je, cini se, poslednji trenutak da se krene sa tim! 20 godina svakom najmanje!

Aleksandar Stojaković

pre 14 godina

U Beogradu ništa novo ...
Da odem u Francusku, Australiju ili Libiju, njihovi građani bi imali "pravo" da me isto tako pretuku.
Zašto bi EU stavila Srbiju na belu šengen listu? Da bi Srbi mogli bez viza da dođu i da ih tuku???

dijaspora

pre 14 godina

Pa dobro ljudi hocemo li se urazumiti ikad, ja se ubi' objasnjavajuci i uveravajuci prijatelje (strance) da nismo divljaci i da treba da dodju u Srbiju ne bi li se razuverili predrasuda o tome sta smo i kakvi smo.Sad pred svrsen cin i dolazak u Srbiju, pitaju me sta se to desava, citaju u medijima da Srbi napadaju strance! Ja ne znam sta bih im odgovorio.Pa nemojmo drugima omogucavati da sa razlogom ruzno pricaju o nama, imamo toliko toga o cemu bi se moglo lepo pricati...

Max

pre 14 godina

Sramota, ne samo za huligane, nego i za vlast, sadasnju i predhodnu. Da su na vreme doneli zakon, za svako ovakvo ponasanje huligana bih momentalno osudio od 5 do 7 godina zatvora, a ovaj zlocin na 10 godina, pa nek se cese po glavi i nek vidi sta ga je snaslo. A ostali huligani ce se sledeci put zapitati da li ce napasti nekog nevinog i da li ce u grupi biti hrabri i toliko jaki. Strasno da drzava ceka da se dogodi ovakvo nesto da bi reagovala.Ne verujem da ce i posle ovoga doneti zakon.

Pravoslav

pre 14 godina

Ljudi, svi mi dobro znamo da je to mogao biti bilo ko od nas, pretukli su mladica jer je navijao za drugi klub, tako ce isto i nekoga sto glasa za drugu stranku, ne misli kao oni itd....
30 godina zatvora, drugacije se ne moze ovo resavati, mozemo ih i pustiti i onda ce jos neko da strada !

Nevena

pre 14 godina

Doživotna. Baš kao svugde u civilizovanom svetu. I robija svima koji bi ih prmovisali kao miladine, uroše, "našu decu" i slične bezobrazluke. Strašno sam ljuta koliko nas prave budalama uzgajajući sociopate.

Milosh

pre 14 godina

Sad fino posto je vrlo mala sansa da ce se Francuz izvuci, svoj jedanaestorici po jedno 50 godina teskog zatvora. A ako se neko od njihovih drugara pobuni i njima odmah po kratkom postupku po 5 ili 10 godina zatvora.

snezana

pre 14 godina

uzasno mi je zbog svega sto se desilo ovom francuzu! ipak ne mogu da se otrgnem od paralele sa Miladinom Kovacevicem: koliko ce vremena proci pa da i ovi nasi "junaci" prosetaju skupstinom i koliko cemo para platiiti ovog puta kao odstetu sirotom Francuzu?!?

Milosh

pre 14 godina

Sad fino posto je vrlo mala sansa da ce se Francuz izvuci, svoj jedanaestorici po jedno 50 godina teskog zatvora. A ako se neko od njihovih drugara pobuni i njima odmah po kratkom postupku po 5 ili 10 godina zatvora.

snezana

pre 14 godina

uzasno mi je zbog svega sto se desilo ovom francuzu! ipak ne mogu da se otrgnem od paralele sa Miladinom Kovacevicem: koliko ce vremena proci pa da i ovi nasi "junaci" prosetaju skupstinom i koliko cemo para platiiti ovog puta kao odstetu sirotom Francuzu?!?

Đole

pre 14 godina

SAD treba sprovesti akciju otkrivanja i debelog maximalnog kažnjavanja organizatora ove ksenofobije u poslednje 2 nedelje.
Ovo je precizno isplanirano, jer ne pamtim kad se desio napad na strance poslednji put pre ovih dešavanja.
Neko namerno opstruira dolazak Srbije na beli šengen, vi zaključite ko.

Pravoslav

pre 14 godina

Ljudi, svi mi dobro znamo da je to mogao biti bilo ko od nas, pretukli su mladica jer je navijao za drugi klub, tako ce isto i nekoga sto glasa za drugu stranku, ne misli kao oni itd....
30 godina zatvora, drugacije se ne moze ovo resavati, mozemo ih i pustiti i onda ce jos neko da strada !

Nevena

pre 14 godina

Doživotna. Baš kao svugde u civilizovanom svetu. I robija svima koji bi ih prmovisali kao miladine, uroše, "našu decu" i slične bezobrazluke. Strašno sam ljuta koliko nas prave budalama uzgajajući sociopate.

smesko

pre 14 godina

Eto dokle je dovela "pravda za Urosa". Da se ovakvo ponasanje na vreme rigorozno sankcionisalo ne bi se ovakve gluposti desavale! Bolje ikad nego nikad... Ali sada je, cini se, poslednji trenutak da se krene sa tim! 20 godina svakom najmanje!

Vera

pre 14 godina

Radim sa decom u gimnaziji.
Tamo su, rekla bih, dobra deca.
Ali, malo malo neko zalepi na tablu, na vrata, na zid one idiotske obrazovske nalepnice!!
Vi svi ne možete ni da pretpostavite da su ta deca, ti mladi gilipteri svuda oko nas!
Naravno, sigurna sam da je onih NORMALNIH VIŠE!
Tu treba mnogo rada...

dobro dosli u srbiju

pre 14 godina

Brzina kojom pravosudje u ovoj zemlji radi, taman ce omoguciti Miladinu da postane advokat, pa ce on moci da ih brani pred sudom.

Aleksandar Stojaković

pre 14 godina

U Beogradu ništa novo ...
Da odem u Francusku, Australiju ili Libiju, njihovi građani bi imali "pravo" da me isto tako pretuku.
Zašto bi EU stavila Srbiju na belu šengen listu? Da bi Srbi mogli bez viza da dođu i da ih tuku???

ccc...

pre 14 godina

Samo da se zahvalim tim "plemenitim" mladićima, u ime svih nas koji živimo i radimo u Libiji!
šta se dešava u našoj zemlji??? Pod hitno ih oterati na neke društveno-korisne poslove 24/7, na površinske kopove u kolubari, kopanje kanala, mešanje maltera za izgradnju jeftinijih stanova.. imaju momci višak snage koji ne služi ničemu, glupo bi bilo ne iskoristiti!

Принудни управник

pre 14 godina

Дошло је до гуше са оваквим хулиганством. Робија и само робија. Докле ћемо да трпимо. Градити нове затворе за дугогодишњаке. Али обавезан рад на њивама,аутопуту и сл.

partibrejker

pre 14 godina

Užasno i strašno, i to i u širem smislu.
Da li se iko seća kako je pre 20 ili 30 godina na beogradskoj ulici napadnut turski ambasador, pa su ga prolaznici i odbranili, i tako je i uhvaćen izgrednik? Ispravite me, bilo je davno, ali svakako ima nekog ko se bolje seća.

Jesmo li se mi, kao narod, do te mere prožgadili, da li smo zaista došli do tog nivoa?
Znam da je za palanački mentalitet tipična i ksenofobija, ali čega je sve ovo posledica, i čemu još da se nadamo?! Dokle više?

Mi, nekada "stanovnici sveta", sa onim ondašnjim crvenim pasošem, dođosmo dotle da nam 70% mladih nije NIKAD bilo u inostranstvu, i DA NE VIDI ZAŠTO BI IŠLO, da se prebijaju Romi, homoseksualci, stranci, da živimo u našim malim, bednim, kičastim palanačkim svetovima, gde se vrednuje - šta?

Ti koji prebijaju strance, svakako se ponose svojim delom, i našom istorijom, pa ako imaju roditelje neka im isti pomenu i turskog ambasadora, možda počnu da shvataju neke stvari.

A, kako već rekoh, najbolje da im se okače natpisi sa opisom dela, i da se "heroji ulice" pošalju na prometne ulice da metu i skupljaju đubre, neće im ništa faliti...

Kakva sramota...

NikolaNS

pre 14 godina

Jedan mali odgovor za sve koji ove napade predstavljaju kao sramotu Srbije. Gospodo, to nikako ne može biti sramota Srbije, to je isključivo i samo sramota Beograda. Nemam informacija da je u nekom drugom gradu ili mestu ili selu ili naseobini došlo da napada na strance. Recimo kod nas u Novom Sadu je stalno neki festival. Te EXIT, te Zmajeve dečje igre, te festival uličnih svirača, Sterijino pozorje, NOMUS i svašta nešto. Svake nedelje se nešto dešava. I svi dolaze, čak i oni koji su nam mnogo zla naneli. I svi odu, bez batina, čak i kada ih zasluže. A i Novi Sad je Srbija. I te kako. Kada bi znali koliko verovatno bi se zastideli. Nije Beograd centar sveta i zato ne svaljujte svoju sramotu na Srbiju. Možda nismo urbani kao Beograd (hvala Bogu), možda nismo svet, ali jesmo Srbija i ne bijemo goste.

Evropska Srbija

pre 14 godina

Dobicemo mi beli sengen konacno ne brinite iako pokusavaju na ovaj nacin da nas stopiraju pojedinci.
Stici ce pravda u Srbiju vrlo brzo.
A kada dodje pravda konacno i EU , onda ce se karte vrlo brzo okrenuti.
Nicija do zore nije gorela.

Krlja

pre 14 godina

Beograd nikad nije bio ovakav, ni kada je bilo najgore. Ovo jako lici na orkestriranu kampanju snaga koje ne zele beli sengen, jer ce sloboda putovanje uciniti da gradjani Srbije shvate znacaj ulaska u EU. Apelujem na vladu da preduzme akciju slicnu Sablji; to je bilo najbezbednije vreme za postene ljude. Podrazumeva se da pocinioci moraju biti nadjeni i osudjeni na maksimalne kazne u kratkom vremenskom roku.

vlada

pre 14 godina

Ama ljudi, zar ne vidite da je ovo organizovano?! Tajkuni placaju vodje ovih siledzija da sprovode teror i tako uticu na politicke odluke i priblizavanje Srbije otvorenom trzistu EU.
Naravno, ovi glupani koji tuku nista ni ne znaju jer su u pitanju balavci kojima upravljaju njihove navijacke 'vodje' i slicni sitni kriminalci.
Srbijo mracna li si...

Marko

pre 14 godina

Podsetio bih sve one koji pricaju o tome kako je kriminal kod nas previse pustio korenje i kako se nasilju ne moze stati na put na najlepsih mesec dana u mom zivotu. Vreme "Sablje". Posten svet nije zakljucavao kola ni stan, a pacovi su se krili po stekovima i podrumima. Tvrdim da je od 10 000 uhapsenih samo njih desetak greskom uhapseno. Eh kad bi bilo postenog politicara (kod nas je ovo contradictio in adjecto) koji bi sproveo novu Sablju i pohapsio bar 20 000 ljudi koji svojim kriminalom izjedaju Srbiju. Takav politicar bi narednih 20 godina imao apsolutnu vecinu. Srbija vapi za zatvorima i skolama.

Dragan

pre 14 godina

U Americi sam vec neko vreme.... Kriminala ima i ovde ali policija radi svoj posao. Drzava funkcionise. Za koji dan se vracam u Srbiju.... Gledam sta se desava i ne vraca mi se. Gadi mi se nesposobna srpska vlast. A te klince bih licno tukao po glavi. Toliko sam besan.

picolo bambino

pre 14 godina

Slobodno se moze reci da je ovo sto se dogadja na ulicama Beograda gradski teror. Protiv terora pomazu jedino antiteroristicke jedinice, i treba ih uvesti. 24 sata na ulicama Beograda, inace beo-grad zacrnjuje.

Moi

pre 14 godina

Gospodine ministre policije, ako niste u stanju da se razracunate sa ovim organizovanim huliganima i paradrzavnim formacijama, onda je bolje da podnesete ostavku.
Ili, da lepo skupite dovoljno hrabrosti, i u saradnji sa DB-om, krenete u neku vrstu Sablje 2.
Imate li vi petlju za to?

ko rano rani dva stranca grabi

pre 14 godina

Sta bre svi tu kukate!!! Za ovo sto se desava smo svi zasluzni, i svi smo ovo zasluzil!!!
Ove manijake do skoro niko nije ni primecivao a sad odjednom, svi se iznenadili. Ne tuku oni ljude od pre dve nedelje...

Max

pre 14 godina

Sramota, ne samo za huligane, nego i za vlast, sadasnju i predhodnu. Da su na vreme doneli zakon, za svako ovakvo ponasanje huligana bih momentalno osudio od 5 do 7 godina zatvora, a ovaj zlocin na 10 godina, pa nek se cese po glavi i nek vidi sta ga je snaslo. A ostali huligani ce se sledeci put zapitati da li ce napasti nekog nevinog i da li ce u grupi biti hrabri i toliko jaki. Strasno da drzava ceka da se dogodi ovakvo nesto da bi reagovala.Ne verujem da ce i posle ovoga doneti zakon.

aca

pre 14 godina

Ovo mi deluje organizovano i mislim da i ovde nazalost postoji politicka pozadina, nekom u ovoj zemlji smeta da dodjemo na belu sengen listi i cini sve da se to ne dogodi !!!!

Vudu

pre 14 godina

Za huligana 30 ili 60 dana zatvora predstavlja skoro pa godišnji odmor, ako ne i "obred inicijacije". Podiže mu rejting u čoporu.

Najmanje 2 godine robije za huliganstvo bilo kog tipa, počev od razbijanja izloga pa do siledžijstva, plus obavezna odšteta napadnutom, koju plaća huliganova porodica ako je on maloletnik, kao što je već neko gore predložio.

Pa da vidiš kako odjednom sad više ni u Engleskoj nema ni ograde na stadionima. Na tribini samo nacrtana žuta crta i pored natpis "Pređi ovo i ideš u zatvor".

VesnaDC

pre 14 godina

Ja rekoh da postoji organizovana grupa koja ima za cilj da zatvori grad za strance i prizove gnev medjunarodne zajednice. Ovo je jos jedan vid organizovane satanizacije. A besposlicari, narkomani i olos su "jeftina radna snaga" sa palicama u rukama i opasnim umovima.

sofia

pre 14 godina

Ovo mi vec lici na dobro organizovani linc-samo me zanima ko to radi i ko je nalogodavac??? Pozadina ovoga je da Srbija utone u totalni mrak! Ako se nesto ne preduzme posledice ce biti strasne!

ivan

pre 14 godina

Kad se drzava kukavicki povukla u slucaju parade, sta se drugo moglo ocekivati.Dokazano da mozete tuci na ulici koga hocete a da ne odgovarate, cak da vas proglase patriotama!
Vi sto ste bili protiv parade ne brinite, kad nestane stranaca na red ce doci vasa deca!!!!

bezimena

pre 14 godina

Obilićev venac, Kalemegdan, Bul.Revolucije!

U NAJSTROŽEM CENTRU BEOGRADA, u blizini nekoliko policijskih stanica NEMA POLICIJE!?

Kako bi bilo da se za početak zabrani policajcima kladjenje i kafenisanje po kafićima i magacinima priv. prodavnica u radnom vremenu?

Zox

pre 14 godina

Meni ovo sve mirise na neki plan ko zna koga koji veoma dobro sprovodi u delo.
Pa do pre samo mesec dana, svaki turista koji se vrati iz Srbije ode pun utisaka i sa ubedjenjem da smo veoma gostoljubiv narod. Iskrivljena slika da ovde nije bezbedno za strance polako je pocela da se ispravlja.
Medjutim, neko se bas trudi da to ne bude tako.

kiko

pre 14 godina

Evo, meni u utorak dolazi gost iz inostranstva, izlazicemo svako vece pa pozivam "srpske junake" da dodju i pokusaju da mi dirnu prijatelja...barabe

Vladimir

pre 14 godina

Ekstremno nasilje je vec dugo vremena prisutno u Beogradu - a narocito je izrazeno u "nocnom zivotu prestonice". Ne razumem kako sada odjednom neko krece da ucestalo bije strance. Bila je Univerzijada, Exit, Guca i sve je proteklo u redu. Deluje da ovo neko organizovano radi i to mi se nimalo ne dopada!

VB

pre 14 godina

Pored zatvorske kazne MORAJU postojati i novcane, npr. odsteta za pretucenog u iznosu od 30.000eur. Verujem da bi veci efekat bio od dramaticnih finansijskih kazni nego od zatvorskih.
Roditelji moraju odgovarati solidarno za maloletnike sto bi u slucaju finansijskih kazni prozrokovalo prodaju stanova i druge imovine.
Nazalost, kod nas se sve zavrsava na 30 dana zatvora sto je za huligana cista nagrada.

stefan paris

pre 14 godina

pa braco i sestre molim vas nemojte me shvatiti pogresno, ali umesto sto se ovde zgrozavate ovakvim ponasanjem huligana, i osudjujete njihove napade mogli biste se lepo okupiti i mirno protestovati na ulicama protiv ovih fasista. mozda to i ne bi dalo neke rezultate ali sam siguran da bi ste na taj nacin poslali svetu jedan dobar signal da srbija nije divlji zapad i da ne podrzava ovakvo ponasanje pojedinaca! svi na ulice i pokazite da zelite u evropu!

Stojan

pre 14 godina

Pa dokle bre vise?!!! Pitam se dal' Beograd treba da dobije maskiranog osvetnika, koji ce braniti normalne ljude od "usijanih glava"!! Stvarno mi je vise muka da slusam ovakve vesti!

zgrozen

pre 14 godina

u aprilu sam bio sa tadasnjom devojkom koja je iz inostranstva. pricali smo na engleskom a onda je neki idiot poceo da nas psuje. u avgustu mi je tu bio odlican prijatelj, takodje stranac. opet se nasao neki genije da nas 'hrani **vnima'. nisam odoleo i opako sam mu odgovorio, junacina nije ocekivala da sam iz srbije i nije uzvratio mada sam ocekivao svasta. sve su to kukavice i neko mora da im pokaze ko je gazda. a ko je gazda? izabrana zakonodavna i izvrsna vlast, kao i njeni organi sto u civilu sto u jednoobraznoj odeci plave boje. tome se mora stati na put i to pod hitno. pravda za svakog od nasilnika, znaci odgovarajuca kazna - samim tim i prevencija slicnog ponasanja. a ima tu nesto nazalost bitnije sto je mnogima jasno. taj mentalitet samosazaljenja i kuknjave nad svojom zrtvenom sudbinom mora da se iskoreni jer je to stvorilo plodno tle za ovakve jurisne odrede; ne zanima me koliko su samoorganizovani a koliko su vodjeni konkretnim planovima. treba im uterati strah u kosti ili ce oni to uciniti svima nama ostalima. zestoke kazne i bez milosti bez obzira koliko su 'mladi', zlocin se ne moze opravdati mladoscu. samo iskustvo ih moze opametiti a njima slicne sprecice iskustvo njihovih uzora koji dobiju sta su zasluzili. saseci to u korenu je kasno, ali jos ima prilike da se ta zla puzavica unisti. a potom da se potkresuje i zaliva pesticidima svako malo. dosta je bilo.

dijaspora

pre 14 godina

Pa dobro ljudi hocemo li se urazumiti ikad, ja se ubi' objasnjavajuci i uveravajuci prijatelje (strance) da nismo divljaci i da treba da dodju u Srbiju ne bi li se razuverili predrasuda o tome sta smo i kakvi smo.Sad pred svrsen cin i dolazak u Srbiju, pitaju me sta se to desava, citaju u medijima da Srbi napadaju strance! Ja ne znam sta bih im odgovorio.Pa nemojmo drugima omogucavati da sa razlogom ruzno pricaju o nama, imamo toliko toga o cemu bi se moglo lepo pricati...

Nislija

pre 14 godina

Kao da se cini da neki centri u Srbiji pokusavaju da stvore iskrivljenu nebezbednu sliku Srbije, kako bi mozda uticali na beli sengen, jer to ne odgovara "patriotskim" snagama u Srbiji i zaslugama njihove politike.

Jim

pre 14 godina

Iz Hr. sam i pratim malo ovo što se događa kod vas zadnje vrijeme sa ovim incidentima. Ništa nije slučajno, ali pazite da ne zapadnete u paranoju da je sve "organizirano i orkestrirano" jer takva paranoja ne vodi ničemu. Ove stvari posljedica su besperspektive, očaja i nagomilanih frustracija mladih ljudi, kojih u Srb. ima jednako kao i ovamo kod nas, samo što je u vas sve pojačano dugogodišnjom nepravednom izolacijom.

Sad trebate dobar socijalni program za mlade, pametno mislite kako se izvući iz ovoga. Represija nije rješenje, štoviše, pojačat će nasilje.

student

pre 14 godina

Živim u ovom gradu od kada sam se rodio, imam 22 godine.
Dok me obaveze na fakultetu nisu primorale da "zagrejem stolicu" ludovao sam, obišao sve moguće klubove u različitim delovima grada, bio redovan posetilac svakakvih koncerata, žurki i manifestacija... Neretko sam išao u društvu prijatelja iz inostranstva ("čak" i NATO zemalja) koji su se, po njihovim rečima, jako lepo proveli i da pri tome nisu imali ni jednu zamerku na naše ljude, mentalitet, već naprotiv.
Neću da lažem, video sam incidente svih vrsta (a da nikada ni u jednom nisam učestvovao, jer sam, jednostavno, izbegavao te situacije) - pijanih klinaca koji moraju sebi da pomute svest pre nego što skupe hrabrost da iskažu svoje "stavove" i "hrabrost" svuda ima, a to nije isključivo Srpski izum... Međutim, za sve to vreme nisam se osećao ni ugrožen niti me je bio strah da narednog dana izađem na ulicu zato što se neko prethodne večeri potukao ovde ili tamo...
Dakle, ili se Beograd do te mere promenio u poslednje vreme, ili sam ja izuzetno srećan što me niko nije napao, ili se borba protiv nasilja polako pretvara u stanje kolektivne paranoje?

sasa

pre 14 godina

Sramota me...gde Libijca ili bilo koga drugog......predlazem da se donese zakon da se nas drzavljanin moze izruciti drugoj zemlji na njen zahtev i stetu posto mi nismo sposobni adekvatno tu bagru da eliminisemo, osudimo i kaznimo! Libijski narod i Francuzi i ostali nisu zasluzili da bagra i otpad ovoga mojeg naroda se obracunva sa njima, nadam se da ce biti drasticno kaznjeni a Uros jos drasticnije...uzas i sramota!

MarkoSkywalker

pre 14 godina

Pa Libija nije priznala Kosovo, mislim da momak nije ni gej, ne navija ni za Zvezdu, ni za Partizan... Verovatno je stojao kod hotela Metropol, a boziji izaslanici po Bibliji su protumacili da ako vidis libijca kod hotela Metropol razbi mu glavu u znak pravoslavlja. Amin!

ljuba vrnjci

pre 14 godina

Ocekujem uskoro prvu vest na rts dnevniku: "dobro vece dragi gledaoci, danas u Beogradu nije prebijen ni jedan stranac, sto upucuje na zakljucak da je drzava pocela da deluje"

Sting

pre 14 godina

jasno je rečeno ko stoji iza Obraza i 1389 tj koje političke partije, one kojima ne odgovara dobra slike Srbije u Evropi i svetu kome je izolacija preča od integracije ...
dajte meni vlast samo na nedelju dana, da vidite kako ću očistiti Srbiju od šljama, samo nedelju dana ...

edmond

pre 14 godina

Pesimista:
orkestrirani napadi kako bi Srbija bila sprecena u daljim evro integracijama

Optimista:
orkestrirani napadi koji za cilj imaju da se kroz zabranu ekstremistickih organizacija pripremi teren za konacno hapsenje Mladica.

U svakom slucaju, svima je jasno da nista nije slucajno.

Ostaje samo da vidimo koja je pozadina ovih napada.

beca

pre 14 godina

Au, ljudi, sta ste to dopustili da vam uradi grupa nizih bica? Trgnite se, bre! Eto prilike da vas na hiljade izadje i kulturno protestvuje protiv tih sto vas unazadise. Nemojte da cutite i tipkate po forumima dok oni uzivaju u vasoj nemoci .Ako nece drzavni organi, poduzmite vi nesto, vi ste drzava. Takvi likovi su bili odlicno pogonsko gorivo za sve necasne rabote u onom nesretnom ratu.

boki zemun

pre 14 godina

Pa mi smo poceli da prelazimo i na druge kontinente?! Australija, Evropa,... pa sad i Afrika. Dosta sam putovao i u mnogim zemljama nisu znali za moju lepu zemlju. E sad ce cuti!

srdjan

pre 14 godina

Ja sam za to da se donese oštar zakon protiv ovih divljaka, ali se bojim da će opet opozicija da priča kako je ovaj zakon štetan, uperen protiv njih i slično. Vlast se nalazi u takvoj situaciji da više ne sme da popušta ni pod kakvim pritiscima naročito iz redova opozicije. Samo odlučno protiv primitivizma.

Dragan

pre 14 godina

Osim sto ce se to i ubuduce desavati, a mi obicni smrtnici iznositi svoj sud ovde, pokušajte nešto i preventivno da uradite. Ovo je prešlo svaku meru.

Патриота

pre 14 godina

Господо на власти, ако сад, коначно, не искористите шансу да се дефинитивно обрачунате са дивљаштвом у Србији, знајте да ћете само ви бити одговорни ѕа потпуну пропаст наше земље!!! На вама је велика одговорност! Нађите снаге и спасите Србију од потпуне пропасти!

Olivera

pre 14 godina

Moj muz (Britanac) je vec par puta dozivljavao neprijatnosti u Beogradu, ni kriv ni duzan. Koliko god se trudim da svojom pricom i ponasanjem predstavljam svoju zemlju na najbolji nacin, ovakve situacije me demantuju. Zao mi je, zelela sam toliko da moji brojni strani prijateji i porodica imaju pozitivne utiske o zemlji iz koje dolazim, ali to ce izgleda ostati neostvarena zelja. Zasto bih je i posecivala?

Dejan

pre 14 godina

Uzas! Moze li ova vlast ista da uradi kako treba?! Povecava se nasilje i ubistva, donosi se represivni zakon o informisanju, pada proizvodnja, inflacija raste...A nasjsmesnije i najtuznije je da su nas plasili povratka u devedesete, ako oni ne budu na vlasti?

Grumf

pre 14 godina

Ako vec nema policiju u svojoj nadleznosti, grad bi mogao da ulozi novac u kamere za video nadzor (trenutno ih ima zanemarljivo malo). To je danas relativno jeftino. Ne preterivati kao u Londonu, ali treba pokriti uzi centar i rizicna mesta - oko stadiona, parkove, mesta gde se okupljaju gradjani. Nece se svako delo snimiti, ali ce se lakse uci u trag pociniocima, nece im biti lako da pobegnu. Cinjenica je da policije nema dovoljno, ali to se ne moze popraviti bez vecih ulaganja, a budzet nikad tanji... Mozda privremno vratiti zandarmeriju sa juga Srbije u Beograd, a umesto Zandarmerije poslati vojsku.

Sanja

pre 14 godina

Ne mogu da verujem, hocemo li sada pobiti sve strance u Beogradu? Uopste ne razumem sta tim mladicima fali, i nikada necu razumeti taj izliv besa i nasilja koji iz njih izlazi bez ikakvog razloga. Kao devojka sam mogla uvece da prosetam Beogradom bez ikakvog straha po sebe ili moje drugarice, danas imam strah kada vidim dva tri mlada momka da stoje zajedno ne znam sta im sve moze pasti napamet. Ako udjemo na beli sengen 1. januara ja idem NAPOLJE. dosta mi je...

Pera

pre 14 godina

Za sve ovo je najvise krivo nefuncionalno tuzilastvo, policija i kada nesto uradi tuzilastvo skoro nikada ne uradi. I pored toga kazne su blage. Ljudi moraju shvatiti da su kazne u EU mnogo rigoroznije i da su zato civilizovaniji, najvise zbog toga, u celini gledano.
A mi Srbi smo pored toga i lako prevrtljivi, pogotovo mladi, pa i ne cudi cinjenica da smo najuspesniji bili u vreme Cara Dusana kada su se zakoni sprovodili i bili najostriji u nasoj istoriji.

Ustupaka od strane MUPa i tuzilastva ne sme biti, kao recimo u slucaju navijaca koji su snimljeni kako sluzbenom licu koje obavlja svoj posao ne ometajuci ih u navijanju nabijaju ni manje ni vise baklju u usta.

Da li je iko kaznjen za unakazavanje grada silnim grafitima, pa za unistavanje grada tokom mitinga raznoraznih i slicno? Niko!
I za to je najvise krivo tuzilastvo, pre svih, pa MUP!

Jelena

pre 14 godina

Nekoliko vesti je potrebno citati zajedno.
Prva vest je prebijanje Francuza, Engleza i Australijanca i na kraju Libijca.
Druga vest je nasilje koje je trebalo da se desi na Paradi ponosa.
Treca vest je rehabilitacija Dragise Cvetkovica, koju je sud dosudio na osnovu knjige profesora knjizevnosti! Cetvrta vest je izjava Nenada Canka da Srbiji preti fasizacija.
Kada se ove vesti ukrste, sledi da N. Canak nije bio u pravu.
Srbiji ne preti fasizacija. Srbija je odavno u procesu fasizacije koji se redovno podgreva.
Tragedija drzave i naroda.

Ivana

pre 14 godina

Strasno! Pred mojom majkom danas na pijaci su dvojica tipova verbalno napali zenu koja je izbeglica i radi na tezgi. Rekla je da za njih svi znaju da su iz te grupacije "1389" i da povremeno dolaze tu da kupuju. Ako im se ne stane na put, uskoro cemo svi biti ugrozeni.

Patriota

pre 14 godina

Svim tim huliganima treba uterati strah u kosti ili ce oni to uciniti i svima nama ostalima. Zestoke kazne i bez milosti, bez obzira koliko su 'mladi', zlocin se ne moze opravdati mladoscu!!! Samo iskustvo ih moze opametiti a njima slicne sprecice iskustvo njihovih uzora koji dobiju sta su zasluzili. Saseci to u korenu!!!

Aleksandar

pre 14 godina

Kratko i jasno, ako policija u Beogradu ne moze da uvede red, treba uvesti vanredno stanje u prestonici.Tako sve normalne drzave rade.

friday

pre 14 godina

Kao sto je vec 100 puta receno - samo kazne, zatvor uz tezak rad i polako ce se ti klinci smiriti. Ali ne ide mi u glavu da smo u ovoj drzavi ugrozeni mi normalni a ovi sto biju, ubijaju, pljackaju imaju svu zastitu a mozda i simpatije stranaka pa i vlasti. Kakav horor film :(

Looka

pre 14 godina

Pitam se...
Da li su umovi tih mladih nasilnika izmanipulisani/podmiceni ili je moguce da u Beogradu vlada TOLIKI stepen ksenofobije???
Rodjeni sam Beogradjanin, ali vec nekoliko godina zivim u inostranstvu. Kada god razgovaram sa strancima o svom rodnom gradu, opisujem ga superlativima i uveravam ih da se nece pokajati ako ga posete. I sta sad? Ja ispadam licemer!? Podsticem ih sa ultra-giga-mega nocnim provodom, zgodnim devojkama i bogatim kulturnim nasledjem, a njihove sanse da ostanu nepovredjeni su kao u Avganistanu.

Tuzno je citati ovakve vesti... Sve nadlezne institucije (policija, gradska uprava, zavod za mentalno zdravlje) se trebaju ozbiljno zabaviti ovom problematikom. U Beogradu (mozda ne i ostatku Srbije) vise nikada nece biti Evrovizije i Univerzijade ako se ovako nastavi! A da li nam to treba? Ja sam se nadao da vise nikad necemo biti "kaldrma pokraj puta."

Van Helsing

pre 14 godina

Znam da nema direktne veze, ali kako u UN da ospore nezavisnost Kosova kad se mi predstavljamo kao divljaci koji tuku sve strance bez obzira na nacionalnost i boju koze. Kako da dobijemo beli sengen kad se tako ponasamo? Kako da stranci dolaze i otvaraju ovde firme i zaposljavaju nase radnike, a nezaposlenost nam je najveca u Evropi? Da iko na vlasti voli pre svega svoj narod i drzavu, sasekao bi u korenu takvo ponasanje i to bi sve gulilo krompir i kopalo po rudnicima, gradilo prugu i ostale sportske aktivnosti. Da ne kazem da treba da budemo ljudi i da se grozimo od takvog monstruoznog ponasanja mladih ljudi u gradu koji je nekad vazio za metropolu

Velibor

pre 14 godina

Dakle, ako se ovako nastavi definitivno nam neće trebati ne beli šengen nego pasoš uopšte jer će i ovo malo ponosa otići sa ovim huliganima.
Sramota me je što sam Beograđanin.

Ljiljana, London

pre 14 godina

Ovaj "trend" napada na strance, ima za cilj da prvenstveno utera strah u kosti gradjanima i strancima. To je "dobar" razlog. Sto se vise objavljuje na vestima, to je mac za dve ostrice:a)ili ce naterati gradjane na masovnu pobunu protiv vlade b) ili ce istrenirati gradjane da prihvate da je to neka normala, jer jel'te "to je Srbija". Kod nas se nista ne menja (pasivno i pogresno razmisljanje od koga hronicno patimo, kao penzioneri od reume).
Ja Vas pitam, ljudi moji, sta je ovde pravi razlog, posle navedenog "dobrog" primarnog razloga i koji je cilj ovim neredima? Bez namere da idem u teorije konspiracije, zbog nase prirodne tendencije, nego razlaganjem, dolazim do potencijalnog pravog razloga, kroz sledece:
-huligani i ta neobrazovana, ghetto mladez, kao da se ugledaju na "City of God" -film "Bozji grad" - Rio de Zaneiro.To mi je prvo kako ih vidim.
-Oni su sitna riba, lako manipulisana, ali neophodna, pijuni u rukama mnogo vecih, koji treba da obave "posao" - da krene val uznemirenosti i nereda.
-U takvim situacijama, to je strategijska diverzija na mnogo vaznije dogadjaje, na koje treba obratiti paznju.(Pre smo igrali sah, pa smo kontali bolje). Neko kaze treba pratiti pare..
-Sve to me navodi na jednu misao, da je pravi cilj da se uzdrma sadasnja vlast i verovatno skloni, ali da se to kroz narod obavi te da izgleda da je demokratski. I to me plasi, jer mislim da je itekako moguce da je ono sto se najmanje ocekuje od gradjana, zbog neverstva prema sistemu, je da pomogne sadasnjoj vladi, koja mozda ima nekoliko dobrih kljucnih ljudi kojima treba podrska i koji zele da rese ovaj veliki problem sa kojim se suocavamo. Ovo nije ekonomski problem, ovo je politicki - budimo pametni makar jednom i da jednom odlucimo da ne srljamo u propast ne daj Boze, gradjanski rat. Zar nam nije dosta? Vlada ocigledno ne moze sama i ne treba je pjuvati, nego joj treba pomoc - jer je nema dovoljno. Ima vise gradjana nego vladinih cinovnika. I verujem da ima vise normalnih gradjana. Po meni je resenje upravo ono sto se najmanje ocekuje: organizovani gradjanski intenzivni pregovori sa vladom, ko-operacija kroz lokalne predstavnike gradova Srbije, bez obzira na opredeljenje. Da ima jedan cilj: postovanje zakona i postovanje i zastitu svakog gradjana. Ja sam u takvoj zemlji jednom zivela.

Olga

pre 14 godina

Ok, momci vi niste ni momci, vi ste obicni divljaci kojima fali vaspitanje, niti znate sta to znaci, niti ste osetili ni malo ljudskosti u ophodjenju sa bilo kim ko prolazi pored vas...Pa zamislite se malo da danas sutra vasu decu neko prebija i ubija po ulicama grada...ne vi to ne mozete ni zamisliti jer verovatno niste ljudska bica vec monstrumi. Sta vam smetaju stranci? Mozda zato sto su za razliku od vas malo fini i normalni ljudi.Ne znam sta se dogadja sa vama ali mislim da su nalogodavci vasi toliko prepoznatljivi da je sve postalo farsa. Ma doci ce i vama crni petak, kad-tad.

TAMO DALEKO

pre 14 godina

BRAVO. Tu, cini mi se, jos nije prestalo da vazi pravilo "UDRI SVAKOG KO NIJE IZ NASEG SELA". Nadam se da ce se Srbija uskoro pribliziti EU i da ce morati da se ovakvima sudi. Tada cu se pomoliti da im sude Francuzi, Englezi i Australijanci, a kaznu da izdrzavaju i Libiji. Gde ces lepse?

J.O.K

pre 14 godina

Ovo je moje misljenje i imam pravo na njega!
1. Ja se NE osecam ugrozeno!
2. Ja NE zelim da mi se oduzimaju ljudska prava i slobode zarad donosenja nekog zakona za navodnu "borbu protiv huligana" koji ce samo ojacati policijsku drzavu koja postaje jaca nego sto je bila za vreme Slobice
3. Ne interesuje me sto je je bilo ko napadnut jer svakoga dana u ovoj zemlji hiljade zena biva pretuceno pa nikom nista! (da ne navodim jos primera kojih je mnoooooooogo)
4. Mislim da je ljudima koji stoje iza ovih kretena tabadzija upravo cilj da se izazove reakcija naroda, kako bi se istom nametnuli totalitaristicki zakoni, jer suocimo se sa tim, velika vecina ljudi ce cak dozvoliti da im se stave lanci na ruke samo da zauzvrat dobiju lazni osecaj sigurnosti!
U zdravlje!

SPS

pre 14 godina

Libija je JEDINA muslimanska zemlja koja je tokom ratova 1990ih otvoreno podrzavala Srbiju, Libija je JEDINA arapska zemlja ciji se lider obucavao po vojnim seminarima u Surcinu, Pancevu i Vrscu, Libija je JEDINA naftom bogata zemlja ciji je lider otvoreno 1990e pokusao da spase mir u SFRJ i svadjao se na licu mesta sa Slobom i Alijom Izetbegovicem, i na kraju - Libija je najveci saveznik Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju. Sta je sledece - da bijemo Rusa Medvedova kad dodje u Beograd, pa posle njega isutiramo Raula Kastra i pukovnika Uga Rafaela Cavesa, pa posle Kastra da ubijamo Grke i Norvezane, pa posle vikinga-antifasista i notornih Srbofila Norvezana ciji je premijer Beogradjanin Stoltenberg da koljemo malo bracu Rumune i bracu Makedonce, pa posle Rumuna da secemo usi nekom bratu Spancu i bratu Madjaru, pa na kraju krajeva da zaratimo i sa bracom Kinezima iz bloka 70? Mi toliko malo imamo prijatelja po svetu, umesto da negujemo ta prijateljstva mi bijemo Arapina, Francuza, Australijanca, pa ako zatreba bicemo i sve koji dodju ovde...Jel to lepo? Zivela Libija, Spanija i Madjarska!

Zvezdan

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko dana su sve zverčice, političke nam "elite", ostavile dubok trag u snegu za one retke koji mogu da raspoznaju otiske im!
Apsolutna diskreditacija države povodom parade ponosa, učestalo iživljavanje blokovskih i prizemnih adolescenata nad proganjanim strancima, odgovaraju samo onim političkim strukturama koje sablažnjavajuće incidente predstavljaju infantilnim odušcima. Ventilima stvarnosti! Još je skaradnija nesposobnost vladajućih struktura, prevashodno DS-a kao nosioca vlasti, da raščini mračne korespondencije sa prethodnom vladom, koja osiono i volšebno ponovo izbija na scenu sa toliko iritantnim pozivanjem na izbore. Šta dugujete gospodine Tadiću Koštunici, Velji Iliću, Nenadu Popoviću, Tomi Nikoliću, Aleksandru Vučiću i ostaloj menažeriji političkih neistomišljenika, pa ne možete napraviti poseban zaokret od njihove dekadentne politike. Koja je to strašna tajna koja nam sputava svaku nadu i mogućnost za prosperitetom. Zašto devet godina nakon 5.oktobra prebijaju ljude na ulici zbog njihovog izgleda i jezika kojim govore?!

Чачак, Чачак, шумадијски рокенроУ

pre 14 godina

Kada sam pre dvadeset i kusur godina odlazio iz rodnog mi Beograda, o nasilju uopšte nisam razmišljao. Vodili su me neki sasvim drugi ciljevi i ideali. Danas, medjutim, slavim svoju odluku da emigriram kao "mudar čin", jer sam na vreme otišao, da ne moram baš da gledam kako moj voljeni grad odlazi niz slivnik civilizacije... (ne znam samo, ko je zadužen da povuče vodu?).
Koje divljaštvo, koji moronluk!
I uvek ih ima barem 3 na jednoga + štangle, noževi, bokseri, a bogami i utoke... kao obavezni rekviziti. Unesreće nedužnu žrtvu i onda - TUTANJ! Kao svaki pravi junak, oni zbrišu na vreme... i onda u svojim smrdljivim jazbinama po kojekakvim Sremčicama, Rakovicama, Borčama trunu do sledećeg makljanja.
Sve, bre, junak do junaka!
P.S. Nego, nešto razmišljam... Možda to uopšte nisu "srpska deca"? AHA! Ja mislim da su to sve ubačeni elementi sa Zapada, trenirani sa specijalni rat baš protiv Srbije i Pravoslavlja i to u tajnim kampovima koje finansiraju i vode Vatikan i CIA (snajka)! Oni se samo lažno predstavljaju da su Srbi, čak su odlično naučili naš jezik (+ pesme od Cece, Sneki, Jami, Kaki, Baki, Štaki...) i kao šatro nose majice beogradskoih fudbalskih klubova, a u stvari su sve to nekakvi Amerikanci, Englezi i Francuzi (uz po kojeg Danca i Holandjanina)! Jer, "naša deca" takva divljaštva nisu u stanju da učine. NISU! I ptice na grani (recimo, oko Horgoša) znaju da su Srbi jedan velikodušan, gostoprimljiv i nadasve, herojski, narod. Mi nikada nikoga nismo tlačili, mučili ili, ne daj Bože, ubijali.

Posebno se izvinjavam što sam ovo napisao na mrskoj mi latinici. Trebalo je da koristim najlepše pisмo na svetu (što je već naučno dokazano) - ЋИРИЛИЦУ, БРАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Волем те, СРБИЈО...ЈО...јо... јо...

rikelme

pre 14 godina

Sve bih ja to na drustveno koristan rad. U sumu da seku i iznose drva odakle ne mogu traktor i konj. Pa to je bre pobesnelo od nerada, jos mu neko plati da bije.Ih ...

СРБIN

pre 14 godina

Себе сматрам националистом,али ово што се дешава у граду је ван сваке памети! Пребити или убити некога, без икаквог повода је болесно и такве болеснике треба стрпати у затвор на 40 год! Ти ликови нису ништа друго него најобичније убице и криминалци! А медији ово једва чекају, како би све поштене патриоте и националисте прогласили фашистима и болесницима који дивљају по граду и бију све редом! Још једном понављам то нису никакве патриоте већ криминалци и медији треба да прекину ову хајку против свих националиста изједначавајући нас са овим убицама!!

Aca

pre 14 godina

Znamo svi da ce drzava reagovati pre ili kasnije ali pitanje je sta se ceka , necija smrt (u tuci) mozda. Nadam se da ce se Francuz izvuci, zelim njemu brz oporavak, a ovim huliganima dug ostanak u zatvoru.

ZoranNS

pre 14 godina

Ne mislim da je mudro za napade stranaca optuživati nikog bez ozbiljnih dokaza. Ali je JASNO DA SU NEKE SNAGE KRENULE NA SVE ILI NIŠTA, DA JE KRAJNJI CILJ OVIH NAPADA STRAH, DA ĆE POSLE STRANACA DOĆI NA RED I “DOMAĆE” ŽRTVE. Očito da su neki zaključili da je ovo poslednji trenutak da se napravi haos u državi iz koje će izvući neku korist, a za haos postoji kritična masa, nezaposleni, otpušteni radnici i budući radnici za otpuštanje, mala primanja. Država MORA UTVRDITI KO STOJI IZA OVIH NAPADA.

Ugljesa

pre 14 godina

Necu vise tamo da idem, moze neko usred bijela dana da me na Kalishu premlati ako cuje da pricam ijekavski. Ljakse iz Bosne. Sorry, normalni (i zasigurno vecinski) civilizovani Beogradjani, no to je utisak koji nazalost postaje dominantan - sliku Beograda pocinje da kroji onih nekoliko promila imbecila za koje je 'pravda za Urosha' mnogo vise od grafita na svakom drugom zidu. Mozda je to, zeljeli vi to da priznate ili ne, samo najradikalniji oblik xenofobije koja se, htjeli to vi da priznate ili ne, uvukla u nekada najotvoreniji i jedini veliki grad na ovim prostorima. Ne dozvolite da se BGD svakodnevno pominje u medijima u kontextu 'poduhvata' nekakvog polusvijeta za kojeg inace ne bismo ni znali da se vuce po njegovim ulicama.

Iva

pre 14 godina

Ne razumem zašto se svi čudite: Pa zar se nije počelo 90ih sa pričom kako nas ceo svet mrzi i kako se svi urotiše protiv nedužnih Srba.
To su generacije koje i danas žive u tom istom ubedjenju a nedovoljno su obrazovane da bi ikada imale širu sliku i to zato što su im godinama idoli bile narodne pevačice (grand parada)i kriminalci.

AcoA

pre 14 godina

Ovo je klasicna organizacija antievropskog lobija pogotovo jer je Tadic veoma aktivan u diplomatiji i evropskim integracijama. Moralno posrnulu i neobrazovanu omladinu placaju da tuku strance i sve koji drugacije misle i ponasaju se u sred Beograda. Ineteresuje me da li postoje dokazi, da li postoji tajna sluzba koja moze otkriti da li iza svega stoje Kostunica,Nikolic, Todorovic, i razne fasisticke organizacije?...

Betoven&Šopen

pre 14 godina

Fantom batinaši su izgleda krenuli redom, da iz svake zemlje na svetu biraju predstavnika koji će biti, zarad nekih "viših" ciljeva ritualno pretučen, šta li? I sve skrivajući se iza svojih patoloških veličina, neosvešćenih pseudomisija, "vrednosti" strojeva, "Dveri", "rase", "istorija i godina", "krvi", "časti", "obraza" po već dobro utvrđenom principu ko o čemu a ono kurva o poštenju. I više niko ovde ne mora licemerno da ubeđuje sebe da neće biti pretučen budući da "nije" gej, rom, jevrej, tolerantan, ili običan stranac. Neće moći... bog poslednji sudi,... Diskriminisani smo i to odavno svi... želeli to sebi da priznamo ili ne,...

Sale

pre 14 godina

Nikakvi fasisti, budale, moroni i rasisti ne smeju da nas obeshrabre da ovu nasu jadnu Srbiju vucemo u pravcu koji zasluzuje(mo). Po svaku cenu...

nikola

pre 14 godina

Vise je nego jasno da nam neko pakuje vrucu veceru. Nalazimo se u veoma vaznom politickom momentu gde moramo da uhvatimo poslednju sansu za liberalizaciju viznog rezima. Ovakvi potezi su jako stetni i veoma skodljivi za nasu situaciju. Vise je nego jasno da ovakvi potezi nisu pokrenuti iznutra. U krucijalmnom mementu najvazniji ljudi su nam odsutni. Mislim na premijera i predsednika. Ako hitno ne sredimo drzavu i ne otkrijemo pocinioce nasa tajna sluzba ce pokazati velike greske i nesposobnost. Zelim da se svi ukljucimo i da konacno ova drzava pocne da donosi novo jutro.

Milan Marinković

pre 14 godina

Slobodno kažite da sam paranoičan, ali više nemam ni trunke sumnje da su svi ovi napadi organizovani iz određenih centara moći. Drugim rečima - ne radi se o "spontanim" izlivima besa pojedinih grup(ic)a.

Igrom slučaja znam dosta o tome kako funkcioniše sprega bezbednosnih službi i politike. Apsolutno niko ne može da dođe na bilo koju važnu političku funkciju ukoliko ne prođe važeće kriterijume službe. I ovo se ne odnosi samo na period od poslednjih 10, 15 ili 20 godina, već je takvo stanje uspostavljeno mnogo ranije. Takođe se ne odnosi samo na našu zemlju nego i na sve ostale.

Zašto ovo naglašavam: da bi naivni konačno shvatili da su svi ovi incidenti teledirigovani!

Naime, osnovna funkcija tajnih policija svake države jeste obaveštajna i kontraobaveštajna delatnost, kako ofanzivna (ona koja se vrši operativno na teritoriji druge države), tako i defanzivna (na sopstvenom terenu). Na žalost, naša služba je sa raspadom SFRJ previše oslabljena da bi mogla da obavlja svoje osnovne (gore pomenute) delatnosti koje su, usled toga, preuzele daleko moćnije inostrane službe, a našima je preostala jedino mogućnost da deluju na unutrašnjem planu kao patroni organizovanog kriminala (droga, reket, šverc oružja itd.) i da na taj način "stiču svoj dohodak". To je dalje dovelo do podele na mnogobrojne interesne grupe unutar službe koje opstaju tako što se međusobno tolerišu jer, iako se često međusobno ne podnose - opstaju zahvaljući tome što niko tu nije sasvim čist pa tako: izdaš li ti mene - izdaću i ja tebe!

Poenta cele priče je ta da je našu službu - ovakvu kakva je - praktično nemoguće kontrolisati iz jednog centra, te zbog toga i dolazi do ovakvih slučajeva nasilja zarad ostvaraivanja dnevno-političkih ciljeva.

Ako vam i dalje nije jasno kakve veze ima ovaj napad na Libijca (uz prethodne napade na Francuza i Australijanca) sa tim, onda vam zaista ne mogu pomoći.

Danica

pre 14 godina

Nazalost, ova bagra nisu nikakvi obicni huligani niti pa sad nekakvi teroristi. Oni su deo odredjenih drzavnih struktura (tajnih) koje ni same vise nemaju nikakvo poverenje u drzavu, vide da je maksimalo oslabila, i misle da mogu da divljaju kako hoce. Otprilike, ne zna se ni ko pije ni ko placa. A jos smesnije mi je kad vidim politicare od Vucica i Nikolica pa do Tadica kako su se uprepodobili ne znajuci na sta ce sve izaci, pa sve gledaju da im podidju. Vreme je za Sablju II. I da se pod hitno otkriju finansijeri stranaka koje podstrekuju nasilje i smeste u zatvor ili proteraju iz zemlje. Samo, ko ce to da izvede kad su svi ovde kukavice? Pa necemo valjda uskoro svi morati sa pistoljima u dzepu na posao ili u vecernji izlazak da bi se osecali bezbednije!

Palcica

pre 14 godina

Jadni ljudi, majko mila, ni krivi ni duzni...
Ja mislim da sve ovo ima veze sa ovim hapsenjima koje je policija zapocela. Verovatno ovi banditi zele da Srbija ne dobije viznu liberalizaciju i onda tuku strance.
Najtuznije je sto ja ne verujem da drzava trenutno ume i moze da se izbori sa zlom, to bi mogao samo Zoran Djindjic, ali i njega su nam ubili :(
Neka nam je Bog u pomoci, svima...

????

pre 14 godina

Pre par godina (ne znam kako je sad) je ovako bilo u Minhenu, momci koji nisu prolazili kao Nemci, su redovno dobijali batine od neonacista. Ali ovo sto se ovde desava vise je nego jasno
o cemu se radi..I sta cemo mi da preduzmemo povodom toga? Ima li neko odgovor?

wise man

pre 14 godina

Dokaz postojanja volje da se resi ovaj problem Vlada ce nam pruziti tako sto ce, kao prvi korak, neko podneti ostavku (ministar policije?) jer do ovakve situacije nije smelo da dodje i nema opravdanja. Tako se radi u demokratskoj drzavi u kojoj vlada zakon.

Nenad

pre 14 godina

Ne ovo je placeno 100%. Meni je bas cudno to sto bas ovih dana se desavaju napadi.....hmmm a sto nije tako bilo pre jedno mesec dana? Zanimljivo....

sramim se...

pre 14 godina

Mi smo narod koji je jedna velika nula... ne zasluzujemo da imamo sopstvenu drzavu jer smo vise za ono kameno doba...ne samo zbog ovih incidenata vec i zbog cele istorije i novije i one stare, mi smo NULE i nikada ama bas NIKADA ne treba da nas prime u u EU, nego samo da dignemo zidove oko Srbije, isteramo sve neistomisljenike, strance, druge veroispovesti....... I onda sta??? Pokoljemo se meudjusobno i onda ona sacica srecno prezivelih neka se rasprsti po belom svetu a neko nek uzme ovo malo parce zemlje za koju mi umisljamo da je nekom i stalo... Vec godinama se stidim od samog sebe sto sam pripadnik ovakvog naroda kao i svi oni normalni, ali sta mogu, to nisam birao i zato nisam kriv ja?! Mogu samo da pozelim da preovlada ova manjina normalnih mada da se ne lazemo to nije bilo nit ce biti...tuga i sramota...bruka, bruketina, brukica...

Razmi

pre 14 godina

Ovo sto se sada desava u Beogradu je klasicni terorizam. Organizovano sirenje nasilja medju civilnim stanovnistvom. Sustinski, isto kao i, recimo, u Bagdadu (makar razlozi bili drugaciji, pojava je esencijalno ista). Za sada su ciljna grupa stranci i ostali homoseksualci, a od oruzja tu su pesnice, motke, baklje... Ako se nista ne preduzme, bojim se da ce se uskoro preci na "ozbiljnije metode", i na siri sloj civilne populacije.

Jer, teror je ocigledan, i ocigledno je da je organizovan. Ocigledno, sa odredjenim ciljem (ko se jos organizuje "iz ciste zabave"). Cilj je, ocigledno, politicki (ne maltimo se zarad "jeftinijeg piva", naravno). Uostalom, huligani su bili tu i pre, pa nisu bili... toliko organizovani. Bojim se da je skidanje sa bele Sengen liste tek podsvesno samo-zavaravanje da se ovde radi samo o tome...

Sima Bubanj

pre 14 godina

Ljudi ovo je neko ove podstrekavao, huskao. Nemoguce da su sami oni nesto ovako dobro isplanirali. Mislim da je trenutak da BIA reaguje radi sveopsteg naseg dobra. Mislim da nisu stranke a nisu ni pojedinci nego oni kojima se nije u interesu da dodjemo na beli sengen od 1.jan 2010. Cak mogu da tvrdim da detaljnim vestacenjem bejzbol palica, sipki i ostale opreme moze da se pronadje "osvestana vodica"...

psi

pre 14 godina

Danas su izbori u Njemackoj. Zestoka pozicija i opozicija; liberalno , zeleno, konzervarino ili lijevo, pitanje je.....
I onda procitam ovakav naslov, i sjetim se i one otkazane parade od prije neki dan, i shvatim koliko huligani kroje politiku u Srbiji i koliko je Srbija dakleeeko daleeeko od jednog civilizovang gradjanskog drustva i demokratije.

Tuzno.

Zarko

pre 14 godina

Resenje je jednostavno, drzava samo treba da postuje sopstvene zakone. Kada neko bude osudjen na 10 ili 15 godina zavora onda treba i da ode da odlezi a kada to postane praksa smirice se i ove barabe.

J.O.K

pre 14 godina

Ovo je moje misljenje i imam pravo na njega!
1. Ja se NE osecam ugrozeno!
2. Ja NE zelim da mi se oduzimaju ljudska prava i slobode zarad donosenja nekog zakona za navodnu "borbu protiv huligana" koji ce samo ojacati policijsku drzavu koja postaje jaca nego sto je bila za vreme Slobice
3. Ne interesuje me sto je je bilo ko napadnut jer svakoga dana u ovoj zemlji hiljade zena biva pretuceno pa nikom nista! (da ne navodim jos primera kojih je mnoooooooogo)
4. Mislim da je ljudima koji stoje iza ovih kretena tabadzija upravo cilj da se izazove reakcija naroda, kako bi se istom nametnuli totalitaristicki zakoni, jer suocimo se sa tim, velika vecina ljudi ce cak dozvoliti da im se stave lanci na ruke samo da zauzvrat dobiju lazni osecaj sigurnosti!
U zdravlje!

NikolaNS

pre 14 godina

Jedan mali odgovor za sve koji ove napade predstavljaju kao sramotu Srbije. Gospodo, to nikako ne može biti sramota Srbije, to je isključivo i samo sramota Beograda. Nemam informacija da je u nekom drugom gradu ili mestu ili selu ili naseobini došlo da napada na strance. Recimo kod nas u Novom Sadu je stalno neki festival. Te EXIT, te Zmajeve dečje igre, te festival uličnih svirača, Sterijino pozorje, NOMUS i svašta nešto. Svake nedelje se nešto dešava. I svi dolaze, čak i oni koji su nam mnogo zla naneli. I svi odu, bez batina, čak i kada ih zasluže. A i Novi Sad je Srbija. I te kako. Kada bi znali koliko verovatno bi se zastideli. Nije Beograd centar sveta i zato ne svaljujte svoju sramotu na Srbiju. Možda nismo urbani kao Beograd (hvala Bogu), možda nismo svet, ali jesmo Srbija i ne bijemo goste.

Aleksandar Stojaković

pre 14 godina

U Beogradu ništa novo ...
Da odem u Francusku, Australiju ili Libiju, njihovi građani bi imali "pravo" da me isto tako pretuku.
Zašto bi EU stavila Srbiju na belu šengen listu? Da bi Srbi mogli bez viza da dođu i da ih tuku???

snezana

pre 14 godina

uzasno mi je zbog svega sto se desilo ovom francuzu! ipak ne mogu da se otrgnem od paralele sa Miladinom Kovacevicem: koliko ce vremena proci pa da i ovi nasi "junaci" prosetaju skupstinom i koliko cemo para platiiti ovog puta kao odstetu sirotom Francuzu?!?

Milosh

pre 14 godina

Sad fino posto je vrlo mala sansa da ce se Francuz izvuci, svoj jedanaestorici po jedno 50 godina teskog zatvora. A ako se neko od njihovih drugara pobuni i njima odmah po kratkom postupku po 5 ili 10 godina zatvora.

Dragan

pre 14 godina

U Americi sam vec neko vreme.... Kriminala ima i ovde ali policija radi svoj posao. Drzava funkcionise. Za koji dan se vracam u Srbiju.... Gledam sta se desava i ne vraca mi se. Gadi mi se nesposobna srpska vlast. A te klince bih licno tukao po glavi. Toliko sam besan.

MarkoSkywalker

pre 14 godina

Pa Libija nije priznala Kosovo, mislim da momak nije ni gej, ne navija ni za Zvezdu, ni za Partizan... Verovatno je stojao kod hotela Metropol, a boziji izaslanici po Bibliji su protumacili da ako vidis libijca kod hotela Metropol razbi mu glavu u znak pravoslavlja. Amin!

Olivera

pre 14 godina

Moj muz (Britanac) je vec par puta dozivljavao neprijatnosti u Beogradu, ni kriv ni duzan. Koliko god se trudim da svojom pricom i ponasanjem predstavljam svoju zemlju na najbolji nacin, ovakve situacije me demantuju. Zao mi je, zelela sam toliko da moji brojni strani prijateji i porodica imaju pozitivne utiske o zemlji iz koje dolazim, ali to ce izgleda ostati neostvarena zelja. Zasto bih je i posecivala?

Đole

pre 14 godina

SAD treba sprovesti akciju otkrivanja i debelog maximalnog kažnjavanja organizatora ove ksenofobije u poslednje 2 nedelje.
Ovo je precizno isplanirano, jer ne pamtim kad se desio napad na strance poslednji put pre ovih dešavanja.
Neko namerno opstruira dolazak Srbije na beli šengen, vi zaključite ko.

kiko

pre 14 godina

Evo, meni u utorak dolazi gost iz inostranstva, izlazicemo svako vece pa pozivam "srpske junake" da dodju i pokusaju da mi dirnu prijatelja...barabe

СРБIN

pre 14 godina

Себе сматрам националистом,али ово што се дешава у граду је ван сваке памети! Пребити или убити некога, без икаквог повода је болесно и такве болеснике треба стрпати у затвор на 40 год! Ти ликови нису ништа друго него најобичније убице и криминалци! А медији ово једва чекају, како би све поштене патриоте и националисте прогласили фашистима и болесницима који дивљају по граду и бију све редом! Још једном понављам то нису никакве патриоте већ криминалци и медији треба да прекину ову хајку против свих националиста изједначавајући нас са овим убицама!!

Nevena

pre 14 godina

Doživotna. Baš kao svugde u civilizovanom svetu. I robija svima koji bi ih prmovisali kao miladine, uroše, "našu decu" i slične bezobrazluke. Strašno sam ljuta koliko nas prave budalama uzgajajući sociopate.

Nislija

pre 14 godina

Kao da se cini da neki centri u Srbiji pokusavaju da stvore iskrivljenu nebezbednu sliku Srbije, kako bi mozda uticali na beli sengen, jer to ne odgovara "patriotskim" snagama u Srbiji i zaslugama njihove politike.

Jelena

pre 14 godina

Nekoliko vesti je potrebno citati zajedno.
Prva vest je prebijanje Francuza, Engleza i Australijanca i na kraju Libijca.
Druga vest je nasilje koje je trebalo da se desi na Paradi ponosa.
Treca vest je rehabilitacija Dragise Cvetkovica, koju je sud dosudio na osnovu knjige profesora knjizevnosti! Cetvrta vest je izjava Nenada Canka da Srbiji preti fasizacija.
Kada se ove vesti ukrste, sledi da N. Canak nije bio u pravu.
Srbiji ne preti fasizacija. Srbija je odavno u procesu fasizacije koji se redovno podgreva.
Tragedija drzave i naroda.

Pravoslav

pre 14 godina

Ljudi, svi mi dobro znamo da je to mogao biti bilo ko od nas, pretukli su mladica jer je navijao za drugi klub, tako ce isto i nekoga sto glasa za drugu stranku, ne misli kao oni itd....
30 godina zatvora, drugacije se ne moze ovo resavati, mozemo ih i pustiti i onda ce jos neko da strada !

Vera

pre 14 godina

Radim sa decom u gimnaziji.
Tamo su, rekla bih, dobra deca.
Ali, malo malo neko zalepi na tablu, na vrata, na zid one idiotske obrazovske nalepnice!!
Vi svi ne možete ni da pretpostavite da su ta deca, ti mladi gilipteri svuda oko nas!
Naravno, sigurna sam da je onih NORMALNIH VIŠE!
Tu treba mnogo rada...

Evropska Srbija

pre 14 godina

Dobicemo mi beli sengen konacno ne brinite iako pokusavaju na ovaj nacin da nas stopiraju pojedinci.
Stici ce pravda u Srbiju vrlo brzo.
A kada dodje pravda konacno i EU , onda ce se karte vrlo brzo okrenuti.
Nicija do zore nije gorela.

Патриота

pre 14 godina

Господо на власти, ако сад, коначно, не искористите шансу да се дефинитивно обрачунате са дивљаштвом у Србији, знајте да ћете само ви бити одговорни ѕа потпуну пропаст наше земље!!! На вама је велика одговорност! Нађите снаге и спасите Србију од потпуне пропасти!

Sting

pre 14 godina

jasno je rečeno ko stoji iza Obraza i 1389 tj koje političke partije, one kojima ne odgovara dobra slike Srbije u Evropi i svetu kome je izolacija preča od integracije ...
dajte meni vlast samo na nedelju dana, da vidite kako ću očistiti Srbiju od šljama, samo nedelju dana ...

Marko

pre 14 godina

Podsetio bih sve one koji pricaju o tome kako je kriminal kod nas previse pustio korenje i kako se nasilju ne moze stati na put na najlepsih mesec dana u mom zivotu. Vreme "Sablje". Posten svet nije zakljucavao kola ni stan, a pacovi su se krili po stekovima i podrumima. Tvrdim da je od 10 000 uhapsenih samo njih desetak greskom uhapseno. Eh kad bi bilo postenog politicara (kod nas je ovo contradictio in adjecto) koji bi sproveo novu Sablju i pohapsio bar 20 000 ljudi koji svojim kriminalom izjedaju Srbiju. Takav politicar bi narednih 20 godina imao apsolutnu vecinu. Srbija vapi za zatvorima i skolama.

ivan

pre 14 godina

Kad se drzava kukavicki povukla u slucaju parade, sta se drugo moglo ocekivati.Dokazano da mozete tuci na ulici koga hocete a da ne odgovarate, cak da vas proglase patriotama!
Vi sto ste bili protiv parade ne brinite, kad nestane stranaca na red ce doci vasa deca!!!!

vlada

pre 14 godina

Ama ljudi, zar ne vidite da je ovo organizovano?! Tajkuni placaju vodje ovih siledzija da sprovode teror i tako uticu na politicke odluke i priblizavanje Srbije otvorenom trzistu EU.
Naravno, ovi glupani koji tuku nista ni ne znaju jer su u pitanju balavci kojima upravljaju njihove navijacke 'vodje' i slicni sitni kriminalci.
Srbijo mracna li si...

Aleksandar

pre 14 godina

Kratko i jasno, ako policija u Beogradu ne moze da uvede red, treba uvesti vanredno stanje u prestonici.Tako sve normalne drzave rade.

Чачак, Чачак, шумадијски рокенроУ

pre 14 godina

Kada sam pre dvadeset i kusur godina odlazio iz rodnog mi Beograda, o nasilju uopšte nisam razmišljao. Vodili su me neki sasvim drugi ciljevi i ideali. Danas, medjutim, slavim svoju odluku da emigriram kao "mudar čin", jer sam na vreme otišao, da ne moram baš da gledam kako moj voljeni grad odlazi niz slivnik civilizacije... (ne znam samo, ko je zadužen da povuče vodu?).
Koje divljaštvo, koji moronluk!
I uvek ih ima barem 3 na jednoga + štangle, noževi, bokseri, a bogami i utoke... kao obavezni rekviziti. Unesreće nedužnu žrtvu i onda - TUTANJ! Kao svaki pravi junak, oni zbrišu na vreme... i onda u svojim smrdljivim jazbinama po kojekakvim Sremčicama, Rakovicama, Borčama trunu do sledećeg makljanja.
Sve, bre, junak do junaka!
P.S. Nego, nešto razmišljam... Možda to uopšte nisu "srpska deca"? AHA! Ja mislim da su to sve ubačeni elementi sa Zapada, trenirani sa specijalni rat baš protiv Srbije i Pravoslavlja i to u tajnim kampovima koje finansiraju i vode Vatikan i CIA (snajka)! Oni se samo lažno predstavljaju da su Srbi, čak su odlično naučili naš jezik (+ pesme od Cece, Sneki, Jami, Kaki, Baki, Štaki...) i kao šatro nose majice beogradskoih fudbalskih klubova, a u stvari su sve to nekakvi Amerikanci, Englezi i Francuzi (uz po kojeg Danca i Holandjanina)! Jer, "naša deca" takva divljaštva nisu u stanju da učine. NISU! I ptice na grani (recimo, oko Horgoša) znaju da su Srbi jedan velikodušan, gostoprimljiv i nadasve, herojski, narod. Mi nikada nikoga nismo tlačili, mučili ili, ne daj Bože, ubijali.

Posebno se izvinjavam što sam ovo napisao na mrskoj mi latinici. Trebalo je da koristim najlepše pisмo na svetu (što je već naučno dokazano) - ЋИРИЛИЦУ, БРАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Волем те, СРБИЈО...ЈО...јо... јо...

sramim se...

pre 14 godina

Mi smo narod koji je jedna velika nula... ne zasluzujemo da imamo sopstvenu drzavu jer smo vise za ono kameno doba...ne samo zbog ovih incidenata vec i zbog cele istorije i novije i one stare, mi smo NULE i nikada ama bas NIKADA ne treba da nas prime u u EU, nego samo da dignemo zidove oko Srbije, isteramo sve neistomisljenike, strance, druge veroispovesti....... I onda sta??? Pokoljemo se meudjusobno i onda ona sacica srecno prezivelih neka se rasprsti po belom svetu a neko nek uzme ovo malo parce zemlje za koju mi umisljamo da je nekom i stalo... Vec godinama se stidim od samog sebe sto sam pripadnik ovakvog naroda kao i svi oni normalni, ali sta mogu, to nisam birao i zato nisam kriv ja?! Mogu samo da pozelim da preovlada ova manjina normalnih mada da se ne lazemo to nije bilo nit ce biti...tuga i sramota...bruka, bruketina, brukica...

ko rano rani dva stranca grabi

pre 14 godina

Sta bre svi tu kukate!!! Za ovo sto se desava smo svi zasluzni, i svi smo ovo zasluzil!!!
Ove manijake do skoro niko nije ni primecivao a sad odjednom, svi se iznenadili. Ne tuku oni ljude od pre dve nedelje...

Jim

pre 14 godina

Iz Hr. sam i pratim malo ovo što se događa kod vas zadnje vrijeme sa ovim incidentima. Ništa nije slučajno, ali pazite da ne zapadnete u paranoju da je sve "organizirano i orkestrirano" jer takva paranoja ne vodi ničemu. Ove stvari posljedica su besperspektive, očaja i nagomilanih frustracija mladih ljudi, kojih u Srb. ima jednako kao i ovamo kod nas, samo što je u vas sve pojačano dugogodišnjom nepravednom izolacijom.

Sad trebate dobar socijalni program za mlade, pametno mislite kako se izvući iz ovoga. Represija nije rješenje, štoviše, pojačat će nasilje.

wise man

pre 14 godina

Dokaz postojanja volje da se resi ovaj problem Vlada ce nam pruziti tako sto ce, kao prvi korak, neko podneti ostavku (ministar policije?) jer do ovakve situacije nije smelo da dodje i nema opravdanja. Tako se radi u demokratskoj drzavi u kojoj vlada zakon.

SPS

pre 14 godina

Libija je JEDINA muslimanska zemlja koja je tokom ratova 1990ih otvoreno podrzavala Srbiju, Libija je JEDINA arapska zemlja ciji se lider obucavao po vojnim seminarima u Surcinu, Pancevu i Vrscu, Libija je JEDINA naftom bogata zemlja ciji je lider otvoreno 1990e pokusao da spase mir u SFRJ i svadjao se na licu mesta sa Slobom i Alijom Izetbegovicem, i na kraju - Libija je najveci saveznik Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju. Sta je sledece - da bijemo Rusa Medvedova kad dodje u Beograd, pa posle njega isutiramo Raula Kastra i pukovnika Uga Rafaela Cavesa, pa posle Kastra da ubijamo Grke i Norvezane, pa posle vikinga-antifasista i notornih Srbofila Norvezana ciji je premijer Beogradjanin Stoltenberg da koljemo malo bracu Rumune i bracu Makedonce, pa posle Rumuna da secemo usi nekom bratu Spancu i bratu Madjaru, pa na kraju krajeva da zaratimo i sa bracom Kinezima iz bloka 70? Mi toliko malo imamo prijatelja po svetu, umesto da negujemo ta prijateljstva mi bijemo Arapina, Francuza, Australijanca, pa ako zatreba bicemo i sve koji dodju ovde...Jel to lepo? Zivela Libija, Spanija i Madjarska!

Принудни управник

pre 14 godina

Дошло је до гуше са оваквим хулиганством. Робија и само робија. Докле ћемо да трпимо. Градити нове затворе за дугогодишњаке. Али обавезан рад на њивама,аутопуту и сл.

aca

pre 14 godina

Ovo mi deluje organizovano i mislim da i ovde nazalost postoji politicka pozadina, nekom u ovoj zemlji smeta da dodjemo na belu sengen listi i cini sve da se to ne dogodi !!!!

student

pre 14 godina

Živim u ovom gradu od kada sam se rodio, imam 22 godine.
Dok me obaveze na fakultetu nisu primorale da "zagrejem stolicu" ludovao sam, obišao sve moguće klubove u različitim delovima grada, bio redovan posetilac svakakvih koncerata, žurki i manifestacija... Neretko sam išao u društvu prijatelja iz inostranstva ("čak" i NATO zemalja) koji su se, po njihovim rečima, jako lepo proveli i da pri tome nisu imali ni jednu zamerku na naše ljude, mentalitet, već naprotiv.
Neću da lažem, video sam incidente svih vrsta (a da nikada ni u jednom nisam učestvovao, jer sam, jednostavno, izbegavao te situacije) - pijanih klinaca koji moraju sebi da pomute svest pre nego što skupe hrabrost da iskažu svoje "stavove" i "hrabrost" svuda ima, a to nije isključivo Srpski izum... Međutim, za sve to vreme nisam se osećao ni ugrožen niti me je bio strah da narednog dana izađem na ulicu zato što se neko prethodne večeri potukao ovde ili tamo...
Dakle, ili se Beograd do te mere promenio u poslednje vreme, ili sam ja izuzetno srećan što me niko nije napao, ili se borba protiv nasilja polako pretvara u stanje kolektivne paranoje?

Ljiljana, London

pre 14 godina

Ovaj "trend" napada na strance, ima za cilj da prvenstveno utera strah u kosti gradjanima i strancima. To je "dobar" razlog. Sto se vise objavljuje na vestima, to je mac za dve ostrice:a)ili ce naterati gradjane na masovnu pobunu protiv vlade b) ili ce istrenirati gradjane da prihvate da je to neka normala, jer jel'te "to je Srbija". Kod nas se nista ne menja (pasivno i pogresno razmisljanje od koga hronicno patimo, kao penzioneri od reume).
Ja Vas pitam, ljudi moji, sta je ovde pravi razlog, posle navedenog "dobrog" primarnog razloga i koji je cilj ovim neredima? Bez namere da idem u teorije konspiracije, zbog nase prirodne tendencije, nego razlaganjem, dolazim do potencijalnog pravog razloga, kroz sledece:
-huligani i ta neobrazovana, ghetto mladez, kao da se ugledaju na "City of God" -film "Bozji grad" - Rio de Zaneiro.To mi je prvo kako ih vidim.
-Oni su sitna riba, lako manipulisana, ali neophodna, pijuni u rukama mnogo vecih, koji treba da obave "posao" - da krene val uznemirenosti i nereda.
-U takvim situacijama, to je strategijska diverzija na mnogo vaznije dogadjaje, na koje treba obratiti paznju.(Pre smo igrali sah, pa smo kontali bolje). Neko kaze treba pratiti pare..
-Sve to me navodi na jednu misao, da je pravi cilj da se uzdrma sadasnja vlast i verovatno skloni, ali da se to kroz narod obavi te da izgleda da je demokratski. I to me plasi, jer mislim da je itekako moguce da je ono sto se najmanje ocekuje od gradjana, zbog neverstva prema sistemu, je da pomogne sadasnjoj vladi, koja mozda ima nekoliko dobrih kljucnih ljudi kojima treba podrska i koji zele da rese ovaj veliki problem sa kojim se suocavamo. Ovo nije ekonomski problem, ovo je politicki - budimo pametni makar jednom i da jednom odlucimo da ne srljamo u propast ne daj Boze, gradjanski rat. Zar nam nije dosta? Vlada ocigledno ne moze sama i ne treba je pjuvati, nego joj treba pomoc - jer je nema dovoljno. Ima vise gradjana nego vladinih cinovnika. I verujem da ima vise normalnih gradjana. Po meni je resenje upravo ono sto se najmanje ocekuje: organizovani gradjanski intenzivni pregovori sa vladom, ko-operacija kroz lokalne predstavnike gradova Srbije, bez obzira na opredeljenje. Da ima jedan cilj: postovanje zakona i postovanje i zastitu svakog gradjana. Ja sam u takvoj zemlji jednom zivela.

Ivana

pre 14 godina

Strasno! Pred mojom majkom danas na pijaci su dvojica tipova verbalno napali zenu koja je izbeglica i radi na tezgi. Rekla je da za njih svi znaju da su iz te grupacije "1389" i da povremeno dolaze tu da kupuju. Ako im se ne stane na put, uskoro cemo svi biti ugrozeni.

smesko

pre 14 godina

Eto dokle je dovela "pravda za Urosa". Da se ovakvo ponasanje na vreme rigorozno sankcionisalo ne bi se ovakve gluposti desavale! Bolje ikad nego nikad... Ali sada je, cini se, poslednji trenutak da se krene sa tim! 20 godina svakom najmanje!

dijaspora

pre 14 godina

Pa dobro ljudi hocemo li se urazumiti ikad, ja se ubi' objasnjavajuci i uveravajuci prijatelje (strance) da nismo divljaci i da treba da dodju u Srbiju ne bi li se razuverili predrasuda o tome sta smo i kakvi smo.Sad pred svrsen cin i dolazak u Srbiju, pitaju me sta se to desava, citaju u medijima da Srbi napadaju strance! Ja ne znam sta bih im odgovorio.Pa nemojmo drugima omogucavati da sa razlogom ruzno pricaju o nama, imamo toliko toga o cemu bi se moglo lepo pricati...

Moi

pre 14 godina

Gospodine ministre policije, ako niste u stanju da se razracunate sa ovim organizovanim huliganima i paradrzavnim formacijama, onda je bolje da podnesete ostavku.
Ili, da lepo skupite dovoljno hrabrosti, i u saradnji sa DB-om, krenete u neku vrstu Sablje 2.
Imate li vi petlju za to?

srdjan

pre 14 godina

Ja sam za to da se donese oštar zakon protiv ovih divljaka, ali se bojim da će opet opozicija da priča kako je ovaj zakon štetan, uperen protiv njih i slično. Vlast se nalazi u takvoj situaciji da više ne sme da popušta ni pod kakvim pritiscima naročito iz redova opozicije. Samo odlučno protiv primitivizma.

boki zemun

pre 14 godina

Pa mi smo poceli da prelazimo i na druge kontinente?! Australija, Evropa,... pa sad i Afrika. Dosta sam putovao i u mnogim zemljama nisu znali za moju lepu zemlju. E sad ce cuti!

Krlja

pre 14 godina

Beograd nikad nije bio ovakav, ni kada je bilo najgore. Ovo jako lici na orkestriranu kampanju snaga koje ne zele beli sengen, jer ce sloboda putovanje uciniti da gradjani Srbije shvate znacaj ulaska u EU. Apelujem na vladu da preduzme akciju slicnu Sablji; to je bilo najbezbednije vreme za postene ljude. Podrazumeva se da pocinioci moraju biti nadjeni i osudjeni na maksimalne kazne u kratkom vremenskom roku.

Sanja

pre 14 godina

Ne mogu da verujem, hocemo li sada pobiti sve strance u Beogradu? Uopste ne razumem sta tim mladicima fali, i nikada necu razumeti taj izliv besa i nasilja koji iz njih izlazi bez ikakvog razloga. Kao devojka sam mogla uvece da prosetam Beogradom bez ikakvog straha po sebe ili moje drugarice, danas imam strah kada vidim dva tri mlada momka da stoje zajedno ne znam sta im sve moze pasti napamet. Ako udjemo na beli sengen 1. januara ja idem NAPOLJE. dosta mi je...

picolo bambino

pre 14 godina

Slobodno se moze reci da je ovo sto se dogadja na ulicama Beograda gradski teror. Protiv terora pomazu jedino antiteroristicke jedinice, i treba ih uvesti. 24 sata na ulicama Beograda, inace beo-grad zacrnjuje.

dobro dosli u srbiju

pre 14 godina

Brzina kojom pravosudje u ovoj zemlji radi, taman ce omoguciti Miladinu da postane advokat, pa ce on moci da ih brani pred sudom.

sasa

pre 14 godina

Sramota me...gde Libijca ili bilo koga drugog......predlazem da se donese zakon da se nas drzavljanin moze izruciti drugoj zemlji na njen zahtev i stetu posto mi nismo sposobni adekvatno tu bagru da eliminisemo, osudimo i kaznimo! Libijski narod i Francuzi i ostali nisu zasluzili da bagra i otpad ovoga mojeg naroda se obracunva sa njima, nadam se da ce biti drasticno kaznjeni a Uros jos drasticnije...uzas i sramota!

Looka

pre 14 godina

Pitam se...
Da li su umovi tih mladih nasilnika izmanipulisani/podmiceni ili je moguce da u Beogradu vlada TOLIKI stepen ksenofobije???
Rodjeni sam Beogradjanin, ali vec nekoliko godina zivim u inostranstvu. Kada god razgovaram sa strancima o svom rodnom gradu, opisujem ga superlativima i uveravam ih da se nece pokajati ako ga posete. I sta sad? Ja ispadam licemer!? Podsticem ih sa ultra-giga-mega nocnim provodom, zgodnim devojkama i bogatim kulturnim nasledjem, a njihove sanse da ostanu nepovredjeni su kao u Avganistanu.

Tuzno je citati ovakve vesti... Sve nadlezne institucije (policija, gradska uprava, zavod za mentalno zdravlje) se trebaju ozbiljno zabaviti ovom problematikom. U Beogradu (mozda ne i ostatku Srbije) vise nikada nece biti Evrovizije i Univerzijade ako se ovako nastavi! A da li nam to treba? Ja sam se nadao da vise nikad necemo biti "kaldrma pokraj puta."

stefan paris

pre 14 godina

pa braco i sestre molim vas nemojte me shvatiti pogresno, ali umesto sto se ovde zgrozavate ovakvim ponasanjem huligana, i osudjujete njihove napade mogli biste se lepo okupiti i mirno protestovati na ulicama protiv ovih fasista. mozda to i ne bi dalo neke rezultate ali sam siguran da bi ste na taj nacin poslali svetu jedan dobar signal da srbija nije divlji zapad i da ne podrzava ovakvo ponasanje pojedinaca! svi na ulice i pokazite da zelite u evropu!

Dejan

pre 14 godina

Uzas! Moze li ova vlast ista da uradi kako treba?! Povecava se nasilje i ubistva, donosi se represivni zakon o informisanju, pada proizvodnja, inflacija raste...A nasjsmesnije i najtuznije je da su nas plasili povratka u devedesete, ako oni ne budu na vlasti?

Velibor

pre 14 godina

Dakle, ako se ovako nastavi definitivno nam neće trebati ne beli šengen nego pasoš uopšte jer će i ovo malo ponosa otići sa ovim huliganima.
Sramota me je što sam Beograđanin.

nikola

pre 14 godina

Vise je nego jasno da nam neko pakuje vrucu veceru. Nalazimo se u veoma vaznom politickom momentu gde moramo da uhvatimo poslednju sansu za liberalizaciju viznog rezima. Ovakvi potezi su jako stetni i veoma skodljivi za nasu situaciju. Vise je nego jasno da ovakvi potezi nisu pokrenuti iznutra. U krucijalmnom mementu najvazniji ljudi su nam odsutni. Mislim na premijera i predsednika. Ako hitno ne sredimo drzavu i ne otkrijemo pocinioce nasa tajna sluzba ce pokazati velike greske i nesposobnost. Zelim da se svi ukljucimo i da konacno ova drzava pocne da donosi novo jutro.

Max

pre 14 godina

Sramota, ne samo za huligane, nego i za vlast, sadasnju i predhodnu. Da su na vreme doneli zakon, za svako ovakvo ponasanje huligana bih momentalno osudio od 5 do 7 godina zatvora, a ovaj zlocin na 10 godina, pa nek se cese po glavi i nek vidi sta ga je snaslo. A ostali huligani ce se sledeci put zapitati da li ce napasti nekog nevinog i da li ce u grupi biti hrabri i toliko jaki. Strasno da drzava ceka da se dogodi ovakvo nesto da bi reagovala.Ne verujem da ce i posle ovoga doneti zakon.

VesnaDC

pre 14 godina

Ja rekoh da postoji organizovana grupa koja ima za cilj da zatvori grad za strance i prizove gnev medjunarodne zajednice. Ovo je jos jedan vid organizovane satanizacije. A besposlicari, narkomani i olos su "jeftina radna snaga" sa palicama u rukama i opasnim umovima.

VB

pre 14 godina

Pored zatvorske kazne MORAJU postojati i novcane, npr. odsteta za pretucenog u iznosu od 30.000eur. Verujem da bi veci efekat bio od dramaticnih finansijskih kazni nego od zatvorskih.
Roditelji moraju odgovarati solidarno za maloletnike sto bi u slucaju finansijskih kazni prozrokovalo prodaju stanova i druge imovine.
Nazalost, kod nas se sve zavrsava na 30 dana zatvora sto je za huligana cista nagrada.

TAMO DALEKO

pre 14 godina

BRAVO. Tu, cini mi se, jos nije prestalo da vazi pravilo "UDRI SVAKOG KO NIJE IZ NASEG SELA". Nadam se da ce se Srbija uskoro pribliziti EU i da ce morati da se ovakvima sudi. Tada cu se pomoliti da im sude Francuzi, Englezi i Australijanci, a kaznu da izdrzavaju i Libiji. Gde ces lepse?

Zvezdan

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko dana su sve zverčice, političke nam "elite", ostavile dubok trag u snegu za one retke koji mogu da raspoznaju otiske im!
Apsolutna diskreditacija države povodom parade ponosa, učestalo iživljavanje blokovskih i prizemnih adolescenata nad proganjanim strancima, odgovaraju samo onim političkim strukturama koje sablažnjavajuće incidente predstavljaju infantilnim odušcima. Ventilima stvarnosti! Još je skaradnija nesposobnost vladajućih struktura, prevashodno DS-a kao nosioca vlasti, da raščini mračne korespondencije sa prethodnom vladom, koja osiono i volšebno ponovo izbija na scenu sa toliko iritantnim pozivanjem na izbore. Šta dugujete gospodine Tadiću Koštunici, Velji Iliću, Nenadu Popoviću, Tomi Nikoliću, Aleksandru Vučiću i ostaloj menažeriji političkih neistomišljenika, pa ne možete napraviti poseban zaokret od njihove dekadentne politike. Koja je to strašna tajna koja nam sputava svaku nadu i mogućnost za prosperitetom. Zašto devet godina nakon 5.oktobra prebijaju ljude na ulici zbog njihovog izgleda i jezika kojim govore?!

Sima Bubanj

pre 14 godina

Ljudi ovo je neko ove podstrekavao, huskao. Nemoguce da su sami oni nesto ovako dobro isplanirali. Mislim da je trenutak da BIA reaguje radi sveopsteg naseg dobra. Mislim da nisu stranke a nisu ni pojedinci nego oni kojima se nije u interesu da dodjemo na beli sengen od 1.jan 2010. Cak mogu da tvrdim da detaljnim vestacenjem bejzbol palica, sipki i ostale opreme moze da se pronadje "osvestana vodica"...

AcoA

pre 14 godina

Ovo je klasicna organizacija antievropskog lobija pogotovo jer je Tadic veoma aktivan u diplomatiji i evropskim integracijama. Moralno posrnulu i neobrazovanu omladinu placaju da tuku strance i sve koji drugacije misle i ponasaju se u sred Beograda. Ineteresuje me da li postoje dokazi, da li postoji tajna sluzba koja moze otkriti da li iza svega stoje Kostunica,Nikolic, Todorovic, i razne fasisticke organizacije?...

Dragan

pre 14 godina

Osim sto ce se to i ubuduce desavati, a mi obicni smrtnici iznositi svoj sud ovde, pokušajte nešto i preventivno da uradite. Ovo je prešlo svaku meru.

Patriota

pre 14 godina

Svim tim huliganima treba uterati strah u kosti ili ce oni to uciniti i svima nama ostalima. Zestoke kazne i bez milosti, bez obzira koliko su 'mladi', zlocin se ne moze opravdati mladoscu!!! Samo iskustvo ih moze opametiti a njima slicne sprecice iskustvo njihovih uzora koji dobiju sta su zasluzili. Saseci to u korenu!!!

edmond

pre 14 godina

Pesimista:
orkestrirani napadi kako bi Srbija bila sprecena u daljim evro integracijama

Optimista:
orkestrirani napadi koji za cilj imaju da se kroz zabranu ekstremistickih organizacija pripremi teren za konacno hapsenje Mladica.

U svakom slucaju, svima je jasno da nista nije slucajno.

Ostaje samo da vidimo koja je pozadina ovih napada.

Sale

pre 14 godina

Nikakvi fasisti, budale, moroni i rasisti ne smeju da nas obeshrabre da ovu nasu jadnu Srbiju vucemo u pravcu koji zasluzuje(mo). Po svaku cenu...

Palcica

pre 14 godina

Jadni ljudi, majko mila, ni krivi ni duzni...
Ja mislim da sve ovo ima veze sa ovim hapsenjima koje je policija zapocela. Verovatno ovi banditi zele da Srbija ne dobije viznu liberalizaciju i onda tuku strance.
Najtuznije je sto ja ne verujem da drzava trenutno ume i moze da se izbori sa zlom, to bi mogao samo Zoran Djindjic, ali i njega su nam ubili :(
Neka nam je Bog u pomoci, svima...

partibrejker

pre 14 godina

Užasno i strašno, i to i u širem smislu.
Da li se iko seća kako je pre 20 ili 30 godina na beogradskoj ulici napadnut turski ambasador, pa su ga prolaznici i odbranili, i tako je i uhvaćen izgrednik? Ispravite me, bilo je davno, ali svakako ima nekog ko se bolje seća.

Jesmo li se mi, kao narod, do te mere prožgadili, da li smo zaista došli do tog nivoa?
Znam da je za palanački mentalitet tipična i ksenofobija, ali čega je sve ovo posledica, i čemu još da se nadamo?! Dokle više?

Mi, nekada "stanovnici sveta", sa onim ondašnjim crvenim pasošem, dođosmo dotle da nam 70% mladih nije NIKAD bilo u inostranstvu, i DA NE VIDI ZAŠTO BI IŠLO, da se prebijaju Romi, homoseksualci, stranci, da živimo u našim malim, bednim, kičastim palanačkim svetovima, gde se vrednuje - šta?

Ti koji prebijaju strance, svakako se ponose svojim delom, i našom istorijom, pa ako imaju roditelje neka im isti pomenu i turskog ambasadora, možda počnu da shvataju neke stvari.

A, kako već rekoh, najbolje da im se okače natpisi sa opisom dela, i da se "heroji ulice" pošalju na prometne ulice da metu i skupljaju đubre, neće im ništa faliti...

Kakva sramota...

Stojan

pre 14 godina

Pa dokle bre vise?!!! Pitam se dal' Beograd treba da dobije maskiranog osvetnika, koji ce braniti normalne ljude od "usijanih glava"!! Stvarno mi je vise muka da slusam ovakve vesti!

Zox

pre 14 godina

Meni ovo sve mirise na neki plan ko zna koga koji veoma dobro sprovodi u delo.
Pa do pre samo mesec dana, svaki turista koji se vrati iz Srbije ode pun utisaka i sa ubedjenjem da smo veoma gostoljubiv narod. Iskrivljena slika da ovde nije bezbedno za strance polako je pocela da se ispravlja.
Medjutim, neko se bas trudi da to ne bude tako.

sofia

pre 14 godina

Ovo mi vec lici na dobro organizovani linc-samo me zanima ko to radi i ko je nalogodavac??? Pozadina ovoga je da Srbija utone u totalni mrak! Ako se nesto ne preduzme posledice ce biti strasne!

Grumf

pre 14 godina

Ako vec nema policiju u svojoj nadleznosti, grad bi mogao da ulozi novac u kamere za video nadzor (trenutno ih ima zanemarljivo malo). To je danas relativno jeftino. Ne preterivati kao u Londonu, ali treba pokriti uzi centar i rizicna mesta - oko stadiona, parkove, mesta gde se okupljaju gradjani. Nece se svako delo snimiti, ali ce se lakse uci u trag pociniocima, nece im biti lako da pobegnu. Cinjenica je da policije nema dovoljno, ali to se ne moze popraviti bez vecih ulaganja, a budzet nikad tanji... Mozda privremno vratiti zandarmeriju sa juga Srbije u Beograd, a umesto Zandarmerije poslati vojsku.

Vladimir

pre 14 godina

Ekstremno nasilje je vec dugo vremena prisutno u Beogradu - a narocito je izrazeno u "nocnom zivotu prestonice". Ne razumem kako sada odjednom neko krece da ucestalo bije strance. Bila je Univerzijada, Exit, Guca i sve je proteklo u redu. Deluje da ovo neko organizovano radi i to mi se nimalo ne dopada!

Milan Marinković

pre 14 godina

Slobodno kažite da sam paranoičan, ali više nemam ni trunke sumnje da su svi ovi napadi organizovani iz određenih centara moći. Drugim rečima - ne radi se o "spontanim" izlivima besa pojedinih grup(ic)a.

Igrom slučaja znam dosta o tome kako funkcioniše sprega bezbednosnih službi i politike. Apsolutno niko ne može da dođe na bilo koju važnu političku funkciju ukoliko ne prođe važeće kriterijume službe. I ovo se ne odnosi samo na period od poslednjih 10, 15 ili 20 godina, već je takvo stanje uspostavljeno mnogo ranije. Takođe se ne odnosi samo na našu zemlju nego i na sve ostale.

Zašto ovo naglašavam: da bi naivni konačno shvatili da su svi ovi incidenti teledirigovani!

Naime, osnovna funkcija tajnih policija svake države jeste obaveštajna i kontraobaveštajna delatnost, kako ofanzivna (ona koja se vrši operativno na teritoriji druge države), tako i defanzivna (na sopstvenom terenu). Na žalost, naša služba je sa raspadom SFRJ previše oslabljena da bi mogla da obavlja svoje osnovne (gore pomenute) delatnosti koje su, usled toga, preuzele daleko moćnije inostrane službe, a našima je preostala jedino mogućnost da deluju na unutrašnjem planu kao patroni organizovanog kriminala (droga, reket, šverc oružja itd.) i da na taj način "stiču svoj dohodak". To je dalje dovelo do podele na mnogobrojne interesne grupe unutar službe koje opstaju tako što se međusobno tolerišu jer, iako se često međusobno ne podnose - opstaju zahvaljući tome što niko tu nije sasvim čist pa tako: izdaš li ti mene - izdaću i ja tebe!

Poenta cele priče je ta da je našu službu - ovakvu kakva je - praktično nemoguće kontrolisati iz jednog centra, te zbog toga i dolazi do ovakvih slučajeva nasilja zarad ostvaraivanja dnevno-političkih ciljeva.

Ako vam i dalje nije jasno kakve veze ima ovaj napad na Libijca (uz prethodne napade na Francuza i Australijanca) sa tim, onda vam zaista ne mogu pomoći.

ZoranNS

pre 14 godina

Ne mislim da je mudro za napade stranaca optuživati nikog bez ozbiljnih dokaza. Ali je JASNO DA SU NEKE SNAGE KRENULE NA SVE ILI NIŠTA, DA JE KRAJNJI CILJ OVIH NAPADA STRAH, DA ĆE POSLE STRANACA DOĆI NA RED I “DOMAĆE” ŽRTVE. Očito da su neki zaključili da je ovo poslednji trenutak da se napravi haos u državi iz koje će izvući neku korist, a za haos postoji kritična masa, nezaposleni, otpušteni radnici i budući radnici za otpuštanje, mala primanja. Država MORA UTVRDITI KO STOJI IZA OVIH NAPADA.

Ugljesa

pre 14 godina

Necu vise tamo da idem, moze neko usred bijela dana da me na Kalishu premlati ako cuje da pricam ijekavski. Ljakse iz Bosne. Sorry, normalni (i zasigurno vecinski) civilizovani Beogradjani, no to je utisak koji nazalost postaje dominantan - sliku Beograda pocinje da kroji onih nekoliko promila imbecila za koje je 'pravda za Urosha' mnogo vise od grafita na svakom drugom zidu. Mozda je to, zeljeli vi to da priznate ili ne, samo najradikalniji oblik xenofobije koja se, htjeli to vi da priznate ili ne, uvukla u nekada najotvoreniji i jedini veliki grad na ovim prostorima. Ne dozvolite da se BGD svakodnevno pominje u medijima u kontextu 'poduhvata' nekakvog polusvijeta za kojeg inace ne bismo ni znali da se vuce po njegovim ulicama.

ccc...

pre 14 godina

Samo da se zahvalim tim "plemenitim" mladićima, u ime svih nas koji živimo i radimo u Libiji!
šta se dešava u našoj zemlji??? Pod hitno ih oterati na neke društveno-korisne poslove 24/7, na površinske kopove u kolubari, kopanje kanala, mešanje maltera za izgradnju jeftinijih stanova.. imaju momci višak snage koji ne služi ničemu, glupo bi bilo ne iskoristiti!

beca

pre 14 godina

Au, ljudi, sta ste to dopustili da vam uradi grupa nizih bica? Trgnite se, bre! Eto prilike da vas na hiljade izadje i kulturno protestvuje protiv tih sto vas unazadise. Nemojte da cutite i tipkate po forumima dok oni uzivaju u vasoj nemoci .Ako nece drzavni organi, poduzmite vi nesto, vi ste drzava. Takvi likovi su bili odlicno pogonsko gorivo za sve necasne rabote u onom nesretnom ratu.

ljuba vrnjci

pre 14 godina

Ocekujem uskoro prvu vest na rts dnevniku: "dobro vece dragi gledaoci, danas u Beogradu nije prebijen ni jedan stranac, sto upucuje na zakljucak da je drzava pocela da deluje"

Pera

pre 14 godina

Za sve ovo je najvise krivo nefuncionalno tuzilastvo, policija i kada nesto uradi tuzilastvo skoro nikada ne uradi. I pored toga kazne su blage. Ljudi moraju shvatiti da su kazne u EU mnogo rigoroznije i da su zato civilizovaniji, najvise zbog toga, u celini gledano.
A mi Srbi smo pored toga i lako prevrtljivi, pogotovo mladi, pa i ne cudi cinjenica da smo najuspesniji bili u vreme Cara Dusana kada su se zakoni sprovodili i bili najostriji u nasoj istoriji.

Ustupaka od strane MUPa i tuzilastva ne sme biti, kao recimo u slucaju navijaca koji su snimljeni kako sluzbenom licu koje obavlja svoj posao ne ometajuci ih u navijanju nabijaju ni manje ni vise baklju u usta.

Da li je iko kaznjen za unakazavanje grada silnim grafitima, pa za unistavanje grada tokom mitinga raznoraznih i slicno? Niko!
I za to je najvise krivo tuzilastvo, pre svih, pa MUP!

zgrozen

pre 14 godina

u aprilu sam bio sa tadasnjom devojkom koja je iz inostranstva. pricali smo na engleskom a onda je neki idiot poceo da nas psuje. u avgustu mi je tu bio odlican prijatelj, takodje stranac. opet se nasao neki genije da nas 'hrani **vnima'. nisam odoleo i opako sam mu odgovorio, junacina nije ocekivala da sam iz srbije i nije uzvratio mada sam ocekivao svasta. sve su to kukavice i neko mora da im pokaze ko je gazda. a ko je gazda? izabrana zakonodavna i izvrsna vlast, kao i njeni organi sto u civilu sto u jednoobraznoj odeci plave boje. tome se mora stati na put i to pod hitno. pravda za svakog od nasilnika, znaci odgovarajuca kazna - samim tim i prevencija slicnog ponasanja. a ima tu nesto nazalost bitnije sto je mnogima jasno. taj mentalitet samosazaljenja i kuknjave nad svojom zrtvenom sudbinom mora da se iskoreni jer je to stvorilo plodno tle za ovakve jurisne odrede; ne zanima me koliko su samoorganizovani a koliko su vodjeni konkretnim planovima. treba im uterati strah u kosti ili ce oni to uciniti svima nama ostalima. zestoke kazne i bez milosti bez obzira koliko su 'mladi', zlocin se ne moze opravdati mladoscu. samo iskustvo ih moze opametiti a njima slicne sprecice iskustvo njihovih uzora koji dobiju sta su zasluzili. saseci to u korenu je kasno, ali jos ima prilike da se ta zla puzavica unisti. a potom da se potkresuje i zaliva pesticidima svako malo. dosta je bilo.

friday

pre 14 godina

Kao sto je vec 100 puta receno - samo kazne, zatvor uz tezak rad i polako ce se ti klinci smiriti. Ali ne ide mi u glavu da smo u ovoj drzavi ugrozeni mi normalni a ovi sto biju, ubijaju, pljackaju imaju svu zastitu a mozda i simpatije stranaka pa i vlasti. Kakav horor film :(

rikelme

pre 14 godina

Sve bih ja to na drustveno koristan rad. U sumu da seku i iznose drva odakle ne mogu traktor i konj. Pa to je bre pobesnelo od nerada, jos mu neko plati da bije.Ih ...

Betoven&Šopen

pre 14 godina

Fantom batinaši su izgleda krenuli redom, da iz svake zemlje na svetu biraju predstavnika koji će biti, zarad nekih "viših" ciljeva ritualno pretučen, šta li? I sve skrivajući se iza svojih patoloških veličina, neosvešćenih pseudomisija, "vrednosti" strojeva, "Dveri", "rase", "istorija i godina", "krvi", "časti", "obraza" po već dobro utvrđenom principu ko o čemu a ono kurva o poštenju. I više niko ovde ne mora licemerno da ubeđuje sebe da neće biti pretučen budući da "nije" gej, rom, jevrej, tolerantan, ili običan stranac. Neće moći... bog poslednji sudi,... Diskriminisani smo i to odavno svi... želeli to sebi da priznamo ili ne,...

bezimena

pre 14 godina

Obilićev venac, Kalemegdan, Bul.Revolucije!

U NAJSTROŽEM CENTRU BEOGRADA, u blizini nekoliko policijskih stanica NEMA POLICIJE!?

Kako bi bilo da se za početak zabrani policajcima kladjenje i kafenisanje po kafićima i magacinima priv. prodavnica u radnom vremenu?

Vudu

pre 14 godina

Za huligana 30 ili 60 dana zatvora predstavlja skoro pa godišnji odmor, ako ne i "obred inicijacije". Podiže mu rejting u čoporu.

Najmanje 2 godine robije za huliganstvo bilo kog tipa, počev od razbijanja izloga pa do siledžijstva, plus obavezna odšteta napadnutom, koju plaća huliganova porodica ako je on maloletnik, kao što je već neko gore predložio.

Pa da vidiš kako odjednom sad više ni u Engleskoj nema ni ograde na stadionima. Na tribini samo nacrtana žuta crta i pored natpis "Pređi ovo i ideš u zatvor".

Olga

pre 14 godina

Ok, momci vi niste ni momci, vi ste obicni divljaci kojima fali vaspitanje, niti znate sta to znaci, niti ste osetili ni malo ljudskosti u ophodjenju sa bilo kim ko prolazi pored vas...Pa zamislite se malo da danas sutra vasu decu neko prebija i ubija po ulicama grada...ne vi to ne mozete ni zamisliti jer verovatno niste ljudska bica vec monstrumi. Sta vam smetaju stranci? Mozda zato sto su za razliku od vas malo fini i normalni ljudi.Ne znam sta se dogadja sa vama ali mislim da su nalogodavci vasi toliko prepoznatljivi da je sve postalo farsa. Ma doci ce i vama crni petak, kad-tad.

Van Helsing

pre 14 godina

Znam da nema direktne veze, ali kako u UN da ospore nezavisnost Kosova kad se mi predstavljamo kao divljaci koji tuku sve strance bez obzira na nacionalnost i boju koze. Kako da dobijemo beli sengen kad se tako ponasamo? Kako da stranci dolaze i otvaraju ovde firme i zaposljavaju nase radnike, a nezaposlenost nam je najveca u Evropi? Da iko na vlasti voli pre svega svoj narod i drzavu, sasekao bi u korenu takvo ponasanje i to bi sve gulilo krompir i kopalo po rudnicima, gradilo prugu i ostale sportske aktivnosti. Da ne kazem da treba da budemo ljudi i da se grozimo od takvog monstruoznog ponasanja mladih ljudi u gradu koji je nekad vazio za metropolu

Danica

pre 14 godina

Nazalost, ova bagra nisu nikakvi obicni huligani niti pa sad nekakvi teroristi. Oni su deo odredjenih drzavnih struktura (tajnih) koje ni same vise nemaju nikakvo poverenje u drzavu, vide da je maksimalo oslabila, i misle da mogu da divljaju kako hoce. Otprilike, ne zna se ni ko pije ni ko placa. A jos smesnije mi je kad vidim politicare od Vucica i Nikolica pa do Tadica kako su se uprepodobili ne znajuci na sta ce sve izaci, pa sve gledaju da im podidju. Vreme je za Sablju II. I da se pod hitno otkriju finansijeri stranaka koje podstrekuju nasilje i smeste u zatvor ili proteraju iz zemlje. Samo, ko ce to da izvede kad su svi ovde kukavice? Pa necemo valjda uskoro svi morati sa pistoljima u dzepu na posao ili u vecernji izlazak da bi se osecali bezbednije!

Zarko

pre 14 godina

Resenje je jednostavno, drzava samo treba da postuje sopstvene zakone. Kada neko bude osudjen na 10 ili 15 godina zavora onda treba i da ode da odlezi a kada to postane praksa smirice se i ove barabe.

Aca

pre 14 godina

Znamo svi da ce drzava reagovati pre ili kasnije ali pitanje je sta se ceka , necija smrt (u tuci) mozda. Nadam se da ce se Francuz izvuci, zelim njemu brz oporavak, a ovim huliganima dug ostanak u zatvoru.

Nenad

pre 14 godina

Ne ovo je placeno 100%. Meni je bas cudno to sto bas ovih dana se desavaju napadi.....hmmm a sto nije tako bilo pre jedno mesec dana? Zanimljivo....

Iva

pre 14 godina

Ne razumem zašto se svi čudite: Pa zar se nije počelo 90ih sa pričom kako nas ceo svet mrzi i kako se svi urotiše protiv nedužnih Srba.
To su generacije koje i danas žive u tom istom ubedjenju a nedovoljno su obrazovane da bi ikada imale širu sliku i to zato što su im godinama idoli bile narodne pevačice (grand parada)i kriminalci.

????

pre 14 godina

Pre par godina (ne znam kako je sad) je ovako bilo u Minhenu, momci koji nisu prolazili kao Nemci, su redovno dobijali batine od neonacista. Ali ovo sto se ovde desava vise je nego jasno
o cemu se radi..I sta cemo mi da preduzmemo povodom toga? Ima li neko odgovor?

Razmi

pre 14 godina

Ovo sto se sada desava u Beogradu je klasicni terorizam. Organizovano sirenje nasilja medju civilnim stanovnistvom. Sustinski, isto kao i, recimo, u Bagdadu (makar razlozi bili drugaciji, pojava je esencijalno ista). Za sada su ciljna grupa stranci i ostali homoseksualci, a od oruzja tu su pesnice, motke, baklje... Ako se nista ne preduzme, bojim se da ce se uskoro preci na "ozbiljnije metode", i na siri sloj civilne populacije.

Jer, teror je ocigledan, i ocigledno je da je organizovan. Ocigledno, sa odredjenim ciljem (ko se jos organizuje "iz ciste zabave"). Cilj je, ocigledno, politicki (ne maltimo se zarad "jeftinijeg piva", naravno). Uostalom, huligani su bili tu i pre, pa nisu bili... toliko organizovani. Bojim se da je skidanje sa bele Sengen liste tek podsvesno samo-zavaravanje da se ovde radi samo o tome...

psi

pre 14 godina

Danas su izbori u Njemackoj. Zestoka pozicija i opozicija; liberalno , zeleno, konzervarino ili lijevo, pitanje je.....
I onda procitam ovakav naslov, i sjetim se i one otkazane parade od prije neki dan, i shvatim koliko huligani kroje politiku u Srbiji i koliko je Srbija dakleeeko daleeeko od jednog civilizovang gradjanskog drustva i demokratije.

Tuzno.