Subota, 12.09.2009.

20:03

EP: Srbija bolja od Poljske!

Reprezentacija Srbija ostvarila je pobedu u drugoj fazi takmičenja na Evrobasketu nad selekcijom Poljske 77:72.

Izvor: B92

EP: Srbija bolja od Poljske! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Krlja

pre 14 godina

Srbija mi je draga, ali istina mi je jos draza (to je parafraza cije recenice?).

Koji univerzitet ima na svom grbu rec Veritas?

Ovo cu vam reci: Srbija u bilo cemu nema bas blistavu proslost, ali ono zasta treba da se izborimo je da ima blistavu buducnost. Srbija ne treba da prisvaja tudje; Srbija treba da se bori da sledeca ekipa bude bolja od najbolje SFRJ/SRJ/SCG ekipe.

John Terry

pre 14 godina

Kada je kosarka u pitanju,dovoljno je pogledati FIBA rang listu i ako covek ima barem malo mozga,shvatice o cemu se tu radi.

5.Srbija 469
17.Hrvatska 180
20.Slovenija 112
39 BIH 16
Makedonije i Crne Gore nema medju prvih 70.

Dakle,rec logika tu dolazi do izrazaja.
To bi znacilo da su Srbiji pripisani uspesi SFRJ,SRJ i SCG,jer kako objasniti cinjenicu da je Srbija(2006) bolje plasirana od Hrvatske,Slovenije,BIH(1992) koje su odigrale duplo vise utakmica na EP,SP i OI od Srbije? Uz to Srbija nije osvojila nista od 2006(samostalna drzava)a Hrvatska od 1992 srebro i 3 bronze.
Na EP,SP i OI
zlato - 50
srebro - 40
bronza - 30

Srbija ucestvovala do sada na EP 2007,a recimo Hrvatska od 1992, 6 puta na EP,2 puta na SP i 3 puta na OI
A svako ucesce na ovim takmicenjima se boduje.

FIBA ej, FIBA(svetska kosarkaska federacija)!!!

srks

pre 14 godina

Ovi idioti iz KSS bolje da traze selektora na ovom forumu, medju fantasticnim strucnjacma, nego sto placaju onog propalog Dudu zbog par nekih bezveznih pobeda. Citaoci mogu dodati znake navoda po sopstvenom nahodjenju.

John Terry

pre 14 godina

Krlja

Medalje SFRJ pripadaju svim bivsim jugoslovenskim republikama.

Jesu to one iste republike koje su htele nezavisnost,i nisu zelele zajednicku drzavu?
Ali dobro tu vec mesam politiku i sport.
Nego,ne pripisuju Srbi sebi uspehe SFRJ to rade FIBA,FIVB,FINA,IHF ako uopste znas sta je ovo sto sam naveo.

Slazem se sa tobom da su medalje SRJ medalje SRJ,SCG - SCG,Srbije - Srbije.
Hoces verovatno da nas prosvetlis i objasnis nam kako su SRJ,SCG i Srbija razlicite drzave kao sto to radi vecina Hrvata,Bosnjaka,Slovenaca i Makedonaca.
U pravu ste vi glavni grad SRJ je bio Peking i u SRJ su ziveli Kinezi,glavni grad Srbije je Beograd i u Srbiji zive Srbi. Dakle druga drzava drugi narod. :))
Za SRJ su igrali Jao Ming,Li Mun i Li Tie,a za Srbiju Bodiroga,Jaric,Gurovic...

Autenticni Srbin

pre 14 godina

Znaci, jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama: medalje SFRJ su medalje SFRJ, medalje SRJ su medalje SRJ, medalje SCG su medalje SCG a medalje Srbije su medalje Srbije.
(Krlja, 13. septembar 2009 16:21)

Dobro u pravu si. Znaci vi Hrvati ste bolji od nas u svim sportovima, svaka cast, priznajemo vam to.
Ajde sad ne smaraj vise, idi gledaj u sunce ili tako nesto ...

Brk

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.
(Krlja, 13. septembar 2009 10:05)

Ne računamo samo one od 1995. sa Đorđevićem, Divcem, Danilovićem, Paspaljem, Bodirogom, Rebračom, Stojakovićem, Jarićem, Gurovićem, Tomaševićem..

Tih 5 titula je sasvim dovoljno.

Tu nije ni bilo Crnogoraca sem Šćepanovića i Drobnjaka 2001, a i da je bilo nekih Crnogoraca 1995,1996,1997,1998,2002 opet bi to bile naše titule pošto je Srbija pravni naslednik SRJ i SiCG...

Brk

pre 14 godina

@ IUSTITOR

Naša reprezentacija je u dosadašnjem delu prvenstva druga po broju ukradenih lopti po meču, i imamo najmanje izgubljenih lopti po utakmici od svih učesnika. To dovoljno govori o našoj "slaboj" odbrani i "bezidejnom" napadu.

Pitam se kako bi izgledali da imamo "koncepciju" i da nam igraju "Zvezde", a da, to smo videli 2005. kada nismo stigli ni do 1/4 finala, a igrale su sve "Zvezde", Radmanović, Jarić, Rebrača, Rakočević, Miličić, Gurović. Jadan Bodiroga nije znalo šta ga je snašlo pored toliko Zvezdi, pošto se njegovi saigrači nisu vraćali u odbranu zato što nisu primili loptu, a kasnije su se i pesničili u svlačionici.

Krlja

pre 14 godina

Odgovor svima koji su napisali da nisam u pravu:
Medalje koje su osvojene 1945-1991 pripadaju podjednako svim bivsim jugoslovanskim republikama. Medalje of 1992-2006 pripadaju podjednako i Srbiji i Crnoj Gori. Medalje od 2006 pripadaju Srbiji.

Sto se penzije tice ona nema veze sa drzavom ili drzavljanstvom, to je vracanje onoga sto si uplacivao.

Znaci, jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama: medalje SFRJ su medalje SFRJ, medalje SRJ su medalje SRJ, medalje SCG su medalje SCG a medalje Srbije su medalje Srbije.

Sofija

pre 14 godina

Momci su fantasticni-samo napred...
p.s. : kao i uvek, nadje se neki "pametnjakovic" koji pise hejt komentare-poput onog vezanog za Teodosica...znaci, ne znam brate da li si ti gledao utakmicu ili sta... Isto tako za Perovica-daj iskulirajte vise-ne znam cemu stalno potreba za nekim pljuvanjem...!

ze

pre 14 godina

ne kapiram sto se toliko pljuje teodosic kada je evidentno da je najtalentovaniji plej koga imamo jedino sto je on od onih igraca koji kasnije sazru(vecna plejmekera je takva).sto se tice koste jeste on limitiran igrac i cesto iznervira ali drazi mi je on nego radmanovic i slicni koji su za klasu bolji igraci ali ocigledno je da su u svojoj glavi duplo veci igraci nego sto jesu.kostaje tranzitni igrac dok ne sazru raduljica i nadam se uskoro musli ili marjanovic.tako da ga treba istrpeti i zahvaliti na trudu jer se decko bori koliko moze.

John Terry

pre 14 godina

Krlja 136

Racunamo titule bez Dražena,Ćosića,Kukoča...
Računamo titule Bodiroge,Divca,Stojakovića,Danilovića,Đorđevića,Tomaševića,Rebrače...
EP 1995,1997,2001
SP 1998,2002
Ili je možda i to zabranjeno?
Da to pripišemo Islanđanima?
Da nisi ti kroasan?

Marko

pre 14 godina

Mi evropski prvaci 1973,1975,1977,1989,1991,1995, 1997 i 2001. Svetski 1970,1978 1990,1998 i 2002. Olimpinski 1998 da izgubimo od jedne poljske koja od juce zna sta je lopta.

PIO

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.
(Krlja, 13. septembar 2009 10:05)

Ni meni nije jasno zasto tvoj otac/deda/mama/baba uopste primaju penziju kad su je zaradili u drzavi sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima.
Kad si vec tako pametan i posten, ti lepo sve te pare da uplatis Hrvatima, da podignu nove stadione. I da im das i stan i sve sto imas, jer je sve to zaradjeno u drugoj drzavi i nije tvoje.

kornjaca

pre 14 godina

Za razliku od vecine vas, mislim da je Teo odigrao odlicno, Krle kapitenski, Stefan odlican u odbrani. Kosta pre Raduljice?! Ne znam bas. Duda je vodio utakmicu bez greske. A sto se tice komentara OFK i njemu slicnih, stvarno ne znam zasto mu toliko posvecujete paznje. Covek lupa gluposti, pljuje po svakom igracu, velica igrace koji nece da igraju za Srbiju a vi obracate paznju na njega kao da je neki mozak. Minus od mene za RTS kako se spremio za ovo EP.

Krlja

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.

molestant

pre 14 godina

ok mi je ovaj ofk sto se komentara fudbala tice....al o kosarci ili pojma nema il se ludo zabavlja provocirajuci....mislim da je pod b...hehe ne lozite se, on vise veruje u ovaj tim od svih nas......

Moje ime je ubica

pre 14 godina

Kad je Grcka mogla da osvoji EURO 2004. ne postoji covek i bilo koji faktor koji me moze ubediti da Srbija na ovom Evroskom prevenstvu ne moze uzeti zlato.

Mi imamo istoriju,mi smo sampioni od rodjenja..

Pa zar mi Srbi koji smo PETOSTRUKI SVETSKI SAMPIONI da se plasimo od Turaka koji su kos videli prvi put u 21.veku???

bratstvo-jedinstvo, Šalja, Vokri,Prekazi!

pre 14 godina

Jos kad bi ove plave dresove zamenili crno belim...
(Tripko se zalece..., 12. septembar 2009 21:22)

Plave dresove crno belim i srpske grbove Franjevačkim, šatro "jugoslovenskim", pa da slobodno sa uživanjem navijaš!

nislija

pre 14 godina

Svi se bore, trce, trude se, a jedino mi se za Teodosica u pojedinim momentima cini da ga bas briga ko se da pobedi i da je dosao u Poljsku da se provede. Mada je odigrao odlicno,a najvise me odusevljava kad zatrese onom njegovom glavom kad ga neko napada i sudija odmah svira faul, i onda na usporenom snimku vidis da ga ovaj nije ni pipnuo.Za to iznudjivanje faulova je kralj.

Mackoni

pre 14 godina

Za sve koji kazu da Teodosic treba da se smiri, vidi se da ne znate puno o kosarci, njegova nepredvidivost je njegova najveca vrlina,pored drskosti naravno ... video sam cak u ovih par utakmica da ga cak ni nasi igraci nisu ocekivali neke lopte koje su ih ostavljale same pod kosem ... ovaj decko ce za par godina ukoliko ne bude nekih problema biti najbolji play u evropi a i shire ... navijam za Srbiju do kraja kakav god bio!!!!!!!!!!

ofk

pre 14 godina

Pobedicemo i Litvaniju i Tursku u narednim utakmicama jer imamo kvalitet za to. Posle u cetvrt-finalu sta bude bude, ali ovi momci su vec sada pokazali da ce biti strah i trepet u narednim godinama, naravno na celu sa Dudom.

Gospodin

pre 14 godina

Onima koji sumnjaju u tebe i preostalih 11....Neka znaju da vi igrate za nas ,obican narod,ne za nekakve glavesine u savezu (a realno kosarka ode u pm)...za ljude koji nisu jajare pa da kritikuju i nalaze zito u kukolju...Idemo dalje kapitenu,predvodi ovu decu kao i do sada pa sta bude...barem se nismo obrukali!!Kakvi ste nasi ste,mi nemamo bolje!!!Srecno Nenade koji si dokazao kako igra kapiten i kako treba da se ponasa...

IUSTITOR

pre 14 godina

Izlgeda da ja nisam gledao isti mech kao 99% ljudi koji su ostavili komentare!
Ovo je tragedija, protiv reprezentacije koja ni celu prvu petorku nema popunjenu iole dobrim igrachima, u najbolju ruku ima dvojicu, Gortata i Logana, mozda se od ostale trojice skrpi josh jedan, reprezentacije koja nema nikakvu istoriju, "zemlja kosharke" jedva izvlachi pobedu! Namerno sam napisao da izvlachimo pobedu, jer bi bilo koja II reprezentacija kaznila ovakvu igru, protivnik je na 4,40 imao -2, na srecu nashi su se odlepili, ali samo zahvaljujuci poljskim greshkama prouzrokovanim deficitom valjanih igracha, ali i dalje je primetno da mi NEMAMO NIKAKVU ODBRANU, i veoma mi je chudno shto to ne mogu da primete ostali forumashi, mi stalno ostabvljamo po 2 choveka neprokrivena, najcheshce one koje pokrivaju Teodosic ili Tripkovic, to su ogromne rupe i kada se dodje do ozbilnijeg protivnika SAMLECE NAS!!!!
I danas se igralo neorganizovano u napadu, sreca protiv nas igra reprezentacija od 2.5 solidnih igracha, nikako odlichnih, ali i ti solidni su pokazali da mogu da probijaju nashu odbranu kako hoce, shto najbolje pokazuje zamalo egal zavrshnica.

Ko kaze da Poljska igra na domacem terenu, neka se zapita kako su ih Turci odrali a mi ne mozemo????!!!

Teodosica treba izvesti napolje da se ohladi jedno 2 utakmice, jer se jednostavno previshe gubi, njegova igra pored toga da nemamo dobrog playa pokazuje da nam je i trener isuvishe star i bez prave koncepcije i smelosti (ona jedna "teza" pobeda protiv Shpanije je pobeda nad protivnikom koji ochito nije tako dobar vishe, Turska je to pokazala danas).
Mi od 4 playa nemamo pravog, nemamo ni shutera koji ce probiti protivnika, ponovo nam je centar bio najefikasniji igrach! Samo da napomenem da je Teodosic napravio chist FAUL U NAPADU kada su mu dosudjena bacanja kojim smo se definitivno odlepili pochetkom poslednjeg minuta...

Sve u svemu ponovo traljavo i ponovo protiv protivnika koji je jedva za pola klase iznad Britanaca. Ako pobede nad Britanijom i Poljskom znache da se vracamo u svetski ili evropski vrh, onda ja stvarno ne razumem to shto pishe u 99% komentara!! Sramota je shto obe nismo pobedili sa barem 30 razlike...(naravno ovaj tim to ne moze, ali imamo mi MNOGO JACHE IGRACHE, nije ih trebalo sve pozvati, ali barem dvojica su trebala da chine okosnicu ovog tima pored Krstica...)

Ovako svi cete videti koliko je ovaj tim mlad, neiskusan, tehnichki i fizichki inferioran, neuigran, LOSHIJI... vec protiv Turske
:(
Evo ja sam spreman da ponudim da cu da prestanem da pishem ako dobijemo TUrke, ali ko zeli da se prihvati izazova mora da obeca da ce i on prestati u sluchaju suprotnog

nikola

pre 14 godina

Ja sam cuo na niskoj TV5 da Markovic nije ozbiljnije povredjen i da nece imati pauzu, Paunic ce igrati sa longetom, a za Tepica se ne zna, dobio je udarac u ledja ali je nastavio da igra u zadnjem napadu.Preciznije informacije ce se znati u nedelju, mada mislim da nije ozbiljno. Bez Tepica bismo bili bar 30% slabiji.

Sto se utakmice tice: Teodosic odlican ali mi nije jasno da on iz utakmice u utakmicu nastavlja sa onim njegovim nerezonskim sutevima.Neznam da li mu Duda skrece paznju na to. Tripko isto odlican ali bi mogo da pokusa na neki ulaz da ide, a imao je jednom priliku i drzao je loptu 7-8 sekundi kod sebe i onda u poslednjoj sekundi opet sut za 3 iz ne bas izgradjene situacije.U pripremnim utakmicama je imao odlicne prodore i asistencije, ne znam zasto to ne radi sada.

I Turska: neznam zasto se svi plasite njih.Oni jesu do sada igrali odlicno,bez poraza su, ali realno sem naravno Turkoglua nemaju vise neku zvezdu u timu, cak sta vise, bolje igrace imamo od njih.Jedino sto su nasi igraci dosta mladji, mada opet su vecina njih vec igrali jake utakmice u Evroligi,Evro kupu, a i NLB je jedna od 4-5 najjacih liga Evrope. Naravno da su verovatno u prednosti jer su u naletu, ali nismo bez sansi protiv njih.Ali u svakom slucaju nam je cetvrt-finale blizu jer Poljaci tesko da mogu nesto uraditi protiv Spanaca i Slovenaca, a isto i Litvanci protiv Spanaca(koji posle danasnjeg poraza ne smeju da izgube).

mrcha

pre 14 godina

@ofk..od kad to borbenost nije kvalitet?!Moze li se biti kvalitentan bez borbenosti?!To sto ti pricas smo vec videli na onom nesrecnom prvenstvu koje smo mi organizovali..."kvaliteti" su redovno blejali po splavovima ubijajuci se od "borbenosti"...da li nam takav kvalitet treba?!A ovim momcima se nemoze mnogo toga zameriti,igraju borbeno,timski,na momente kvalitetno cak i iskusno...ponekad.To sto nemamo sutere kao nekad mozemo zahvaliti diskutabilnom radu sa mladjim kategorijama i hiperprodukciji i forsiranju igraca na centarskim pozicijama naustrb igraca na ostalim pozicijama,kao i diskutabilnoj filozofiji koja se uglavnom svodi na"primi kos manje"dok je ofanziva u drugom planu...tako igramo i fudbal..dupe uza zid i samo gledaj da ga ne primis,a da bi dao gol dupe mora da se odvoji od zida...a za to trebaju cohones..

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

kako bi ovoj ekipi legao darko milicic! al je duvalo u reketu u prvom poluvremenu. u drugom je bilo malo bolje, ali uz darka ne bi bilo toliko lakih koseva, sto od centara sto sa ulaza... onaj plej dva puta namesta ramenom krstica i poentira pored njega... pre dve godine za reprezentaciju je igrao ko je igrao, i doslo se u situaciju da milicic bude nosilac igre i da se lopta spusta na njega, a on tu ulogu realno ne ume da odradi... ali da se lopta spusta na krleta, a on da radi ono sto najbolje ume, da prati igru, da ulece u prazan prostor, hvata skoove u napadu - kakav bi to tandem bio... a ako neko ima dilemu kakav je darko u odbrani, neka se seti duela sa papadopulosom pre dve godine... ovaj se skoro nije upisao, a popio je jedno tri banane... kosta je zaista rupa, i u napadu i u odbrani... sto se ostalih tice, prvo teo... najkreativniji i najtalentovaniji igrac koji se mora istrpeti, mislim da je kako prvenstvo odmice sve bolji i bolji... nemanja bjelica je izuzetan, dobili smo krilo koje smo mislili da nemamo... ono sto nam fali je sut ili bolje receno suteri... za sad je tu samo tripkovic koji nikako da proradi kako treba, a ni teo nikako da namesti ruku... necemo moci ni u buducnosti da sanjamo velike snove dok ne budemo imali jos par dobrih sutera... pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre ikad izmisljene!

ofk ofk

pre 14 godina

Nece Srbija daleko posto nema nista vrhunsko .Tim je limitiran i ni na jednoj poziciji nema asa.Instan pobede protiv manje kvalitetnih rivala nisu toliko vazne cim je dosao malo kvalitetniji-Slovenija izbor i mogucnost suta je bio katastrofalan.YU i Srbija nikada nije gajila ovakvu koncepciju zasnovanu na nekoj borbenosti zarad kvaliteta.Slede porazi od Turske i litvanije

jugo

pre 14 godina

Zasto bre ljudi kritikujete neke igrace, pa to su sve mladi momci svi su igrali solidno, perovic pa to je takav tip igraca i odigrao je solidno.Markovic e ekstra igrac narocito u odbrani mozda jedan od nasih najboljih igraca.
Mozemo daleko bolje od ove danasnje igra mada je bilo solidno.Videcemo nije bitno u svakom slucaju do sada bolje nego su se pojedinci nadali, ja licno pre prvenstva nadao sam se na cetvrtfinale dalje sta bude sada sam vec skoro siguran za polufinale sto bi bilo ravno zlatu mada i to nije isljuceno.

Marko

pre 14 godina

svaka cast momcima! samo mi malo bode oci Kosta Perovic..nemam nista protiv decka,verovatno da ima zelju i bori se koliko moze,ali tolika tromost i odsustvo kordinacije pokreta..licno bih pre poveo Marjanovica a u ovoj postavi ne vidim po kom zakonu je Raduljica losiji od njega..al dobro,samo da smanje padove u igri i bice super

comy SB

pre 14 godina

viiii svi sto PLJUJETE PO KOSTI, smanjite pivo i gledajte utakmicu OD POCETKA DO KRAJA.BRAAAAVVOO MOMCI I naravno bez Velikog DUDE ovod NEBI BILO STO SAD JESTE . kapa dolje veliki magu

djenka valjevo

pre 14 godina

milos teodosic car....e sad ima i onih koji to ne kapiraju ..al to su uglavnom oni koji ne kapiraju kosarku i koji su 'sutali'loptu na casovima fiskulture...bez njega nema napada polako srbi uvidecete ko jedini ima m...da

makelele

pre 14 godina

Momci svaka cast!!!! Samo tako nastavite...A nadam se samo da ce se Stefan Markovic brzo oporaviti i da povreda nije teze prirode.
(powermax, 12. septembar 2009 20:22)

posto je markovic primio jak udarac u koleno, verovatno mu se vec stvorio otok, tako da je lako moguce da nece igrat protiv turske.

Aleksandar

pre 14 godina

Ni ja ne mogu da verujem kako je lose snimamo....Kos se nije ni video,a tek da vidis koji igrac sutira,pa to je nezamislivo....Mogli su kamermani jos malo da prikazuju tribine,nisu ni morali teren da snimaju......A,sto se igre tice,solidno je bilo...Ne bi smeli da dopustamo da onako lako izgubimo ogromnu prednost,ali,ipak je ovo mlada reprezentacija,prvi put igraju zajedno na vec turniru,pa je to i normalno....Samo da Teodosic ne preteruje onoliko,zabija se u coskove,ne pusta loptu.............Sam prolazak u 1/4 finala bi bio ogroman uspeh!!!!!!!!!!!!Napred plavi!!!!!!!!!!!

Marko Vozdovac

pre 14 godina

Pojedinac ispred tima = Poraz

Tim ispred pojedinaca = Pobeda

Svaka reprezentacija u svom sastavu ima nekoga ko odskace, neku zvezdu... A mi? Mi imamo dvanaest jednakih, mi imamo tim! Sta ce biti? Prosudite sami!

Bravo za nasu decu, samo gazite dalje!

Иван-Ниш

pre 14 godina

Теодосић 8/7 слободна бацања у задња 2 минута. Србија: 15 асистенција, 9 изгубљених лопти, слободна бацања 18/14 (78%). Као да је играла нека веома искусна репрезентација. Још да победимо Турке (надам се) и бићемо први или други у групи.

Tozovac

pre 14 godina

I dalje ostajem pri stavu da smo samo vrlo dobra reprezentacija, i da nećemo da osvojimo medalju. Momci se bore sjajno, Duda je izvukao 120% iz ove ekipe, ali prosto nemamo kvalitet. Ni jedan ekstra igrač, dva oslična (Krstić, Veličković....) je malo za najviše domete. Ali koliko sam samo puta omanuo..

truba

pre 14 godina

O kako me nervira ono njihovo navijanje sa onim trubama i nalozenim spikerom!!! Ali te trube, to je uzas jedan, ne znam kome vise smeta taj zvuk, nasima ili Poljacima.

Jpeca

pre 14 godina

Posle prvog poluvremena čini se da Slovenci lagano dobijaju Litvaniju. Ukoliko i Španci pobede Litvaniju u prvoj utakmici u ponedeljak, koliko sam mogao da izračunam sigurno prolazimo u četvrtfinale, najverovatinije kao treći. Uostalom sa kim ćemo igrati u četvrtfinalu mislim da nije bitno. Sve ekipe su pokazale da imaju mana, pa ako krene svakog možemo da pobedimo, ali i da izgubimo.
Samo borbeno i sa srećom!

danijel007

pre 14 godina

Bravo momci sjajno ste odigrali i konacno nas je krenuo sut za tri poena. Idemo sada da pobjedimo i turke. SRBIJA DO TOKIJA!!!!!!

xxx

pre 14 godina

ma fale nam poeni pleja. Ja ne znam da li onaj Teodosic trenira shut,treba da sutne 10 puta da ubode jednu trojku. Sva sreca pa je penale sutirao solidno u zavrsnici, ne zna da napravi ni jedan poen iz ulaza. U asistencijama i nije tako los ali i tu zna da izgubi dosta lopti...a Markovic nije nista bolji...Steta sto neigra Rakocevic, dobar je poenter i zna da prelomi...mi kad smo vodili sa 16 poena imali smo jos posle toga dva napada i mogli smo jos da povecamo,medjutim bas tad je Teodosic sutno nerezonski i promasio a i ostali su nekako nonshalantno igrali sto je moglo da nas skupo kosta...

Bane

pre 14 godina

Nemogu da verujem koliki je mazohista onaj reziser prenosa,ladno je celu utakmicu drzao kameru odzumiranu od terena tako da se nista nije videlo.Vazno da su se videli treci redovi tribina,a to da li je lopta usla u kos smo mogli samo da naslutimo.

pedja sin

pre 14 godina

# Ljudi jer zna neko gde bih mogao gledati Slovenija-Litvanija
(vanijak, 12. septembar 2009 21:27)

-evo ga:
http://www.justin.tv/lithuania1basketball

trptrp

pre 14 godina

Dobri smo, moze i bolje ali dobri smo.
Pojedinacno, Teodosic je izgleda poceo malo ozbiljnije da igra, i kao da polako shvata gde je i sta je. Markovic fantastican u odbrani, vrlo agresivan, pozitivno bezobrazan. Steta sto je zadobio onu povredu pred kraj utakmice. Bjelica, Paunic, Macvan su odigrali solidno, pogotovo Macvan u odbrani, vidi se da svi imaju veliku zelju za pobedom. Tripkovic je mogao mozda i malo bolje sa sutem, ali su ga dobro i Poljaci cuvali. Kosta ima zelju i volju, ali kao da mu nedostaje snage nekako, njegova stara boljka. Krstic je pravi kapiten, ima hrabrosti za neke bitne suteve. Novica je odlicno odigrao odbranu i napravio par odlicnih poteza u napadu. I sve nekako izgleda da imamo jos lufta da bolje igramo. Ali glavno je to da je Duda tako dobro postrojio ovu ekipu, pogotovo sto se tice odbrane, sjajno!!! Zato cuvajte se Turci i ostali, imam osecaj da Duda je Duda smislio takvu taktiku da ce onaj Tanjevic da poludi...

sale rs

pre 14 godina

...nikada nisam ni posumnjao u ovaj tim(kao neki "strucnjaci")ali valjda im je sada jasno da DUDA nijednog igraca nije poveo slucajno na EP!...doci ce i Kostinih 5min. kao i Tripkovicevih,a sto se tice -16 Poljaci su bili nadahnuti publikom pa su malo silili sut sto ih je vratilo uz nasih par gresaka u kontri! ali nisu imali sanse da dovedu pobjedu u pitanje.../dogurace ovi momci dalko/nista nebrinite...

Зоран С.Шоргић

pre 14 godina

браво момци на челу са маестром Ивковићем.

Сада треба тући турке због првог места у групи.

Spale

pre 14 godina

Nisam gledao cudniju utakmicu od ove dugo vremena . Igramo protiv ekipe koju koja ne moze da promashi i preko ruke i iz cistih pozicija . Duda trazi tajm aut samo za poslednji napad . Teodosic fintira obe ekipe , pushtaju trubace , Sarenac se sali naracun povrede Markovica ( shto prevazilazi sva moja ocekivanja ) .

Kad jednog dana svate shta je Teodosic radi nece biti ekipe koja ce moci da se pripremi za mec sa nama . Naravno Dudo odma im zadaj Shredigerovu jednacinu za trazanje moguce pozicije elektrona u atomu .

Ajde malo ozbiljnije igrate za srbiju , mozete da derete bilo koga a ja moram da se tresem u fotelji .

Vreme je za stare musterije nastavite tradiciju pa da igramo finale sa Slovenijom , nemogu da nas pobede dva puta .

Vladimir

pre 14 godina

Cestitam svima, pa i Kosti, decko se borio koliko je mogao.
Moram da zapazim da smo u skoku veoma konstantni i odlicni, izmedju 35 i 40 skokova svaka tekma, oko 10 ofanzivnih, sto je kljuc svega. Takodje i ukradene lopte, oko 15 asistencija, malo izgubljenih lopti, jednom recju DISCIPLINA. Idemo dalje.

Mika NS

pre 14 godina

Kada smo izgubili od Slovenije ili kada smo igrali lose pojedinci su pricali kako nemamo igraca koji pravi razliku...
I 90-ih ga nismo imali,jer smo imali TIM, tim u kojem je pojedinac znao da bljesne.I sada imamo TIM(svakako ne kvalitetan kao onaj iz devedesetih) i to je ono sto nas cini mnogo boljim od protivnika.
Za partiju protiv Poljaka svaka cast,na redu je Turska,Duda svakako zna kako da nadmudri Tanjevica.Ajmo Srbiiiii

veerghoen

pre 14 godina

Ja zaista nemogu da verujem da su Turci tako favorizovani i da su vec medju serioznim kandidatima.al,dobro eto dobili su Spance pa zato...ali ja imam neki osecaj da cemo ih zgromiti! uostalom,mi smo ih naucili kosarke! Tripkovic Kralj!!

sasa jokic

pre 14 godina

Igrati relativno tesno sa Poljskom nekada je bilo nezamislivo. Medjutim kao sto sam vec komentarisao, mlada je ovo ekipa, jos nema izdvojenog lidera, i to vodi ka oscilacijama. Sada posle vec dosta odigranih utakmica, mozemo videti da nam je najslabija tacka sut za tri, a to nam je nekada bilo glavno oruzje. Jedan od glavnih "krivaca" za to su bicepsi i tricepsi, veoma je uocljivo da svi provode puno vremena u teretani, a jaki misici nisu bas idealni za preciznost "mekocu' ruke koja je neophodna. Zato cemo se dosta muciti, jer nemamo dve tri vezane trojke da se odlepimo kada je tesko, ili da stignemo rzliku. Dok se nesto ne promeni, moramo da se pomirimo sa cinjenicom da smo daleko od superiorne reprezentacije. Ali ako Duda ostane na celu verujem da hoce!

Zagor

pre 14 godina

Mozete da volite Duleta Vujosevica ili ne, ali postoje stvari koje niko ne moze da mu ospori.
Znati da ce se igracu koji se ponasa neodgovorno na terenu i koji od gotovog pravi veresiju na$$bati keve je neprocenjivo. Postoje trenuci kada bi gadjao tv daljinskim ili pikslom, kada vidim nekog frajera kako se majmunise, a onda ga lepo Dule izvadi iz igre i mogu samo da zamislim sta mu sve kaze. E tada je i meni lakse, i na neki nacin osecam zadovoljenje pravde. Taj osecaj je neprocenjiv.
Izvinite za ovo sto nema veze direktno sa reprezentacijom, ali eto mene je ponasanje nekih reprezentativaca nateralo na to. Svaka cast vecini. Pobeda nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka iako rezultat ne govori tako.

Creative

pre 14 godina

Dobro je! Dobra odbrana, agresivna.

Krsti je zrelo odigrao. Raduje i Tripkovicev sut, samo neka tako nastavi.

Novica (10 peona, 7 skokova, 2 asis, 1 ukr, 1 blk) i Tepic (11, 3, 3), na visini.

Teodosic bolji nego inace, jos samo malo da se smiri, i bice super!

Duda im daje slobodu, sto je veoma bitno, jer ce tako dobti samopouzdanje. Posledica toga su i par ishitrenih suteva, sto u danasnjoj kosarci nije strasno, vec normalno. Kada si sam, sutni, prosto!

Sto se tice situacije u grupi, mi sa ovom pobedom 99% idemo dalje, jer sumnjam da ce i Poljska i Litvanija da dobiju i Spaniju i Sloveniju. Turci su obezbedili plasman, mozda su malo opusteni, tu je nasa sansa. Gledao sam ih danas, imaju ekipu za medalju, kao i Francuska, barem po dosadasnjoj formi.

Samo ovako momci neka nastave, imamo sistem, igramo lepo, ne gnjavimo sa loptom, ne kasnimo u odbrani. Veceras smo zaustavili i Lampea i Logana.

Mislim da je dobro da izbegnemo Grke i Francuze u 1/4.

Damir So

pre 14 godina

Ja mogu samo da kazem, SVAKA CAST NASIM MOMCIMA... Idemo i dalje, samo tako, bez euforije, bez pompe, bez velikih zelja... I jos nesto, gospodinu Ivkovicu jedan veliki RESPEKT, jedno veliko HVALA sto je preuzeo u svoje ruke "lipsalog konja" i za vrlo kratko vreme napravio vidljive rezultate... Napravio je tim podjednakih 12, gde moze svako svakog da zameni, kojima je u SRCU UREZANA SRBIJA, a ne 12 gde jedan ne prica sa drugim, mrze treceg, gde bi cetvrti produzen godisnji i ostalo... Nadam se da je i kosarkasku reprezentaciju ispratio jedan novinar, kao onomad vaterpoliste... SRECNO MOMCI DO KRAJA

theGreat

pre 14 godina

Danas citam komentare pred utakmicu i neko je napisao da ce nam nedostajati Rakocevic u tesnim zavrsnicama da da odlucujuci poen.
Rekoh sebi kako se ja toga nisam setio pa on je jako poznat kao osoba koja perfektno reaguje u takvim trenucima bolji je od Bodiroge i Djordjevica zajedno ;)

anthony

pre 14 godina

vise volim da gledam ove manje kvalitetne momke koji ginu nego one ^zvezde^ koje se manekenisu po terenu (radmanovic, milicic...)
I jos nest, ja ne vidoh ovakvog sponzora repke a da ne mozes nigde da kupis dres da navijamo ko ljudi , ako gresim recite gde ima

TV

pre 14 godina

Sigurno je samo jedno, u ovoj selekciji ima dovoljno asova za sledećih 5-6 godina, treba samo još malo da porastu, a onda ... Jedino ih treba izolovati od predusetljivih menadžera koji od njih prave ličnosti tj. tzv. ZVEZDE poput onih koji više (hvala bogu) nisu u reprezentaciji. Idemooooooo

Nemanja 91

pre 14 godina

Teodosic!?!?!?
Dva puta se odlepimo,prvo 10-11 razlike,a trecoj cetvrtini 16 i on ,,isiluje'' 3 napada i eto ih na -9!Mogli smo da izgubimo utakmicu zbog njega...Doduse,iskupio se posle sa bacanjima...
Ipak mora ozbiljnije,vise tim,manje on...Ostalo,da kazemo OK.Najvaznija je pobeda,cetvrtfinale je skoro tu,treba nastaviti i juriti trece,drugo,a sto ne i prvo mesto u grupi,ako tucemo Turke...Samo polako...

Fiki LFC CZ

pre 14 godina

Odlicna igra u odbrani, isao je i sut solidno, mislim da smo ovim mozda i obezbedili cetvrtfinale.

P.S.
Ljudi, preterano popularizujemo fudbal. Zasto je bod OFK-a glavna vest? :/

darko

pre 14 godina

Domacin hvata posljednji voz pred 13000 navijaca smanjuje minus sa minus 16 na minus 2,ali reprezentacija Srbija uspijeva da se odbrani i da se vrati na plus sedam.Bravo.

draganche

pre 14 godina

Gledao sam ceo mec i mogu reci da sam odusevljen nasom igrom koja se popravlja iz utakmice u utakmicu. Kako vreme bude prolazilo momci ce sticati neophodno iskustvo, posebno na "vrucem terenu" u gladijatorskoj areni (ovo mora posebno da naglasim) veceras. Posebno me je odusevio Markovic koji je odradio lavovski deo posla u odbrani i imao nekoliko sjajnih ulaza kroz sredinu.
Jedino sto treba da ova ekipa dobije jeste "killer instinct" tj. da ne popuste u casu kada je protivnik prakticno na kolenima, dajuci mu sansu da se oporavi i udje u neizvesnu zavrsnicu.
Sve u svemu, moramo biti prezadovoljni onim sto su nasi klinci prikazali na dosadasnjem EP i nadati se prolazu u cetvrtfinale...a tamo je sve moguce...

Milan

pre 14 godina

Dočekasmo Tripkovića, Krstić standardan, dosta za poljake. Red je da povuku Mačvan i Paunić protiv turaka.Raduje da je mlada ekipa odigrala mirno završnicu ali ne smemo dopuštati povratak protivnika sa -16. Pošto imamo prednost u odnosu na ekipe iza nas a one se sastaju međusobno mislim da smo već u četvrtfinalu.

nonyzmaj

pre 14 godina

Bravo,bravo.Dobra igra malo padova,ali normalno za ekipu takvih godina,odlican sut za 3.Bas me zanima kako ce odigrati protiv Turske i bravo za do sada uradjeno SRBIJA je uz vas momci!!!

Hogar Strashni

pre 14 godina

Ne moze se sporiti da Teodosic ima odradjenu vrednost i da je dobar igrac, ali se nadam (zbog dobrobiti reprezentacije) da ce ukapirati da trenutno nije toliko dobar koliko misli da jeste. Decko je veliki talenat i sigurno ce napredovati, ali on jedini u ovoj ekipi "siluje". Svi ostali su svesni gde su i koliko mogu i daju sve od sebe, a iskreno se nadam da ce im se i Teo prikljuciti i da cemo doci do medalje, nebitno kakvog sjaja.

ns

pre 14 godina

Sve cestitke ! Mislim da Duda nije namerno trazio T.O. kada smo poceli da ispustamo +16, jednostavno je rekao : Daj sad da vas vidim...
I dalje ostajem pri misljenju da je Milicic dobio sedmorke bio bi od vece koristi nego Perovic, ali dobro Duda zna najbolje :)
Jedna pobeda iz naredne dve utakmice i eto nas na trecem mestu u grupi, a posle lako do polufinala gde je sve moguce. . . .
Bjelica je genije!

Novica_Velickovic

pre 14 godina

Napred Srbija!Stvarno sam srecan zbog pobede ali nikako mi nije jasno dokle ce bre onaj Teodosic da pravi sprdnju na parketu?????Pa daj bre Ivkovicu spusti ga bre malo na zemlju!Sta bre on umislja?Da je neki igrac?E pa bato nisi ti ni I od igraca!Ne gotivim Tepica ali iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i sigurnije i svaka cast.Sto se tice Tripka jedno veliko BRAVO!Napred Srbija

Pini Gershon

pre 14 godina

Mnogo praznih minuta kad Krstic ne igra. Sad se vidi koliko bi znacio Milicic. Trebalo bi mozda Raduljica vise igrati, sa Perovicem bas tesko ide i u odbrani i u napadu.Tek sad se vidi koliko je Bjlica koristan igrac, sa njim u timu mnogo vise mogucnosti u odbrani imamo.

darinjo

pre 14 godina

Svaka cast Krsticu,pokazao je da je pravi kapiten,a svaka cast i mladom Bjelici,mislim da je lepo iskoristio ukazanu minutazu... idemo dalje!!!!

temudzin

pre 14 godina

tako treba, samo hrabro. znalo se da će biti oscilacija zbog maldosti i neiskustva. samo da ih bude što manje. još jedna pobeda i tu smo, pa posle junački pa koji pretekne.

Paspalj

pre 14 godina

Bravo momci, uzivanje je gledati Vas kako se borite. Sto se mene tice, sta uradite - uradite, bitno mi je SAMO to da ste bili radni tokom celih dugih priprema, da ste se odazvali na kraju krajeva, da ste dobri drugari medjusobno, i to shto ste svi normalni ljudi i kao shto vec rekoh, to shto se borite kao Orlovi.

Sve najbolje vam zelim u daljem takmicenju.

Kralj hoce krunu nazad

pre 14 godina

Super smo igrali,ali moram da bacim hejt za ovog Kostu Perovica decko je zlo po ekipu,kad smo nabili razliku on je usao i pomogao Poljacima da nas stignu,pa Raduljica da je usao bolje bi odigrao sigurno,vidi se da ce protiv jacih ekipa biti problem kad nam Krstic bude odlazio na klupu,ali owako vezano za owaj mec svaka cast svakom igracu


Markovic slabo se snalazi u napadu,ali sve nadoknadjuje odbranom i borbenoscu kapa dole

Teodosic-je uz Krstica nas glavni igrac koji moze da napravi razliku na terenu,jos uvek nije pronasao sut,ali krenuce ga i to

Tripkovic-Nadam se da je poceo da hvata zalet sto se 3rojki tice,dobar je bio danas ali moze i mora to bolje

Velickovic-Standardno dobar pogotovu na pocetku utakmice

Tepic-trenutno nas igrac koji najbolje resava situacije 1vs1,pozitivno me iznenadio

Bjelica-imao sam neke predrasude za njega,ali decko pokazuje da je extra potencija velika je buducnost pred njim

Krstic-nas glavni igrac mozda i trenutno najbolja 5tica na prvenstu(barem forme sto se tice)


Paunic-decko koji kida u odbrani,protiv koga je nemoguce sutnuti 3rojku,to je Logan najbolje video


Macvan-je slabu minutazu imao danas,ali je zato odlican bio u odbrani,nas najmladji igrac pred kojim je takodje blistava buducnost


Kosta Perovic-UZASSSS,samo da potsetim da je reprezentaciju 1dne godine odbio zbog NBA gde je propao kasnije,mozda ce me mnogi pljuvati sto njega omalozavam,ali tog coveka gledam od kad je poceo da igra za Partizan i nervirao se kidao zivce,zar i sad moram njega u reprezentaciji da gledam






Ovaj tim moze dosta da uradi na owom prvenstvu,jedino ce nam biti prob... rezevna 5tica ali momci kako igraju nadam se dosta tome.


MEDALJA SE OSECA :)

Malo pametovanja

pre 14 godina

Solidno smo igrali, ali smo imali oscilacija, u trenutcima kada bi neka iskusnija ekipa rutinski rezultat podigla na 20 i vise poena razlike! Jednostavno neki strah se javi kod igraca,i mi pocnemo da srljamo u napadu,da se jurimo sa protivnikom,umesto da tad krenemo zestoko u odbrani da prekinemo jurnjavu! Nije problem taktike,vec samo iskustva! To nam se desilo i protiv Spanaca,cim krene neka agresija protivnika mi ne mozemo da izdrzimo pritisak i sve sto stvorimo tokom meca,jako lako ispustimo! Ali imam utisak da je to samo protiv ekipa koji igraju prljavije od nas! Nekako se bolje snalazimo protiv jacih ekipa ! Mec protiv Slovenije smo izgubili zbog dobro postavljene taktike Slovenaca,koji su znali da iskoriste tu nasu slabost,da lose igramo kad se krene grubo,znali su da ne smeju da se nadigravaju sa nama i da iskoriste individualne sposobnosti nekih svojih igraca,koje jako dobro isao sut iz neizgradjenih pozicija! Ali sam jako srecan sto igramo ovako jake utakmice ,jer nasi igraci napreduju i samo je pitanje kad cemo sve da gazimo sa velikom razlikom ,ali nema mesta za opustanje,jer ipak nemamo neke izuzetne napadace koji mogu da sutiraju preko ruke, i da tako razbijaju jaku odbranom! Ali timska igra na vrhunskom nivou! Bice ovo jedna od najjacih reprezentacija na svetu!!!! Napred Srbija!!!

rikukawa akira

pre 14 godina

Sledeci korak-TURSKA!!!!
Jos da je igrao Rakocevic....HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA.......Ma naravno da se zezam.Da je on igrao mi bi ispali u prvom krugu!
ZIVELA KOSARKASKA KRALJEVINA SRBIJA!!!!

peki

pre 14 godina

dobro smo igrali,ali na 16 razlike ulazi tedosije i kosta i tu sve pada u vodu videlo se da play poljaka kada je markovic cuva nije mogao da loptu da prevede svaka mu cast za odbranu,nadam se da mu nije nista,novica se sprda sa centorm prosao ga ja i ceka ga da dobije bananu smesno

Jaromir

pre 14 godina

odlicno !! Pred njihovom publikom smo ostvarili pobedu sto je uspeh. Novica je igrao mestralnu odbranu i pomogao u napadu. Kicma je ove ekipe. Teo je najkreativniji igrac na celom prvenstvu i samo da se stabilizuje u igri i bice veliki igrac. Krle kapitenski. Bjelica koristi to sto mu ostavljaju prostora i daje dobar doprinos. Paunic, Tepic, Markovic sasvim pouzdani a u odbrani odlicni .. Trip ce da se raspuca kad bude trebalo i mi nemamo razloga za brigu. Uopste ne gledam ko kako i sa kojim igracima nastupa na prvenstvu jer sam zadovoljan kako se mi ponasamo i kako izgledamo na parketu. Idemo dalje .. Samo tako momcine .. )

pajke

pre 14 godina

odlicno odigrana utakmica... Duda je odlicno pripremio takziku da poljaci nisu imali sanse cele utakmice http://www.youtube.com/user/pajke1977

Neven KGB

pre 14 godina

.Duda Ivkovic je tata.Kakva li ce samo ovo biti ekipa za dve godine,ne mogu ni da zamislim kad vec sada imaju pobednicki mentalitet. Najveca dobit za Srbiju je sto ne igra Rakocevic.

trivic

pre 14 godina

Dobro je, idemo dalje. Sa malo više samopouzdanja i sa ovakvim Krstićem, mislim da možemo i Turke dobiti, a onda ko zna... Samo hrabro i borbeno.

Milos

pre 14 godina

Bravo momci, sta god bude pokazali ste veliki potencijal. Pogotovo sto su sve to momci iz nase lige.
Sledeca utakmica je kljucna. Pobeda nas baca u borbu za prvo mesto u grupi a poraz u grcevitu borbu za cetvrtfinale. Neverovatno ali tako je...
Do kraja samo hrabro...

marezemun

pre 14 godina

Zanimljiva utakmica. Izgleda da ovi klinci iz obdanista umeju da se igraju, ne samo sa protivnicima, nego i pomalo sa nasim zivcima... No sve dok su onako borbeni sve im se prasta... Svaka cast zaista celoj ekipi. Nadam se da nam se Stefan nije povredio... Drzimo im fige za nastavak... (o:

darko

pre 14 godina

Domacin hvata posljednji voz pred 13000 navijaca smanjuje minus sa minus 16 na minus 2,ali reprezentacija Srbija uspijeva da se odbrani i da se vrati na plus sedam.Bravo.

Neven KGB

pre 14 godina

.Duda Ivkovic je tata.Kakva li ce samo ovo biti ekipa za dve godine,ne mogu ni da zamislim kad vec sada imaju pobednicki mentalitet. Najveca dobit za Srbiju je sto ne igra Rakocevic.

Pini Gershon

pre 14 godina

Mnogo praznih minuta kad Krstic ne igra. Sad se vidi koliko bi znacio Milicic. Trebalo bi mozda Raduljica vise igrati, sa Perovicem bas tesko ide i u odbrani i u napadu.Tek sad se vidi koliko je Bjlica koristan igrac, sa njim u timu mnogo vise mogucnosti u odbrani imamo.

Kralj hoce krunu nazad

pre 14 godina

Super smo igrali,ali moram da bacim hejt za ovog Kostu Perovica decko je zlo po ekipu,kad smo nabili razliku on je usao i pomogao Poljacima da nas stignu,pa Raduljica da je usao bolje bi odigrao sigurno,vidi se da ce protiv jacih ekipa biti problem kad nam Krstic bude odlazio na klupu,ali owako vezano za owaj mec svaka cast svakom igracu


Markovic slabo se snalazi u napadu,ali sve nadoknadjuje odbranom i borbenoscu kapa dole

Teodosic-je uz Krstica nas glavni igrac koji moze da napravi razliku na terenu,jos uvek nije pronasao sut,ali krenuce ga i to

Tripkovic-Nadam se da je poceo da hvata zalet sto se 3rojki tice,dobar je bio danas ali moze i mora to bolje

Velickovic-Standardno dobar pogotovu na pocetku utakmice

Tepic-trenutno nas igrac koji najbolje resava situacije 1vs1,pozitivno me iznenadio

Bjelica-imao sam neke predrasude za njega,ali decko pokazuje da je extra potencija velika je buducnost pred njim

Krstic-nas glavni igrac mozda i trenutno najbolja 5tica na prvenstu(barem forme sto se tice)


Paunic-decko koji kida u odbrani,protiv koga je nemoguce sutnuti 3rojku,to je Logan najbolje video


Macvan-je slabu minutazu imao danas,ali je zato odlican bio u odbrani,nas najmladji igrac pred kojim je takodje blistava buducnost


Kosta Perovic-UZASSSS,samo da potsetim da je reprezentaciju 1dne godine odbio zbog NBA gde je propao kasnije,mozda ce me mnogi pljuvati sto njega omalozavam,ali tog coveka gledam od kad je poceo da igra za Partizan i nervirao se kidao zivce,zar i sad moram njega u reprezentaciji da gledam






Ovaj tim moze dosta da uradi na owom prvenstvu,jedino ce nam biti prob... rezevna 5tica ali momci kako igraju nadam se dosta tome.


MEDALJA SE OSECA :)

Nemanja 91

pre 14 godina

Teodosic!?!?!?
Dva puta se odlepimo,prvo 10-11 razlike,a trecoj cetvrtini 16 i on ,,isiluje'' 3 napada i eto ih na -9!Mogli smo da izgubimo utakmicu zbog njega...Doduse,iskupio se posle sa bacanjima...
Ipak mora ozbiljnije,vise tim,manje on...Ostalo,da kazemo OK.Najvaznija je pobeda,cetvrtfinale je skoro tu,treba nastaviti i juriti trece,drugo,a sto ne i prvo mesto u grupi,ako tucemo Turke...Samo polako...

draganche

pre 14 godina

Gledao sam ceo mec i mogu reci da sam odusevljen nasom igrom koja se popravlja iz utakmice u utakmicu. Kako vreme bude prolazilo momci ce sticati neophodno iskustvo, posebno na "vrucem terenu" u gladijatorskoj areni (ovo mora posebno da naglasim) veceras. Posebno me je odusevio Markovic koji je odradio lavovski deo posla u odbrani i imao nekoliko sjajnih ulaza kroz sredinu.
Jedino sto treba da ova ekipa dobije jeste "killer instinct" tj. da ne popuste u casu kada je protivnik prakticno na kolenima, dajuci mu sansu da se oporavi i udje u neizvesnu zavrsnicu.
Sve u svemu, moramo biti prezadovoljni onim sto su nasi klinci prikazali na dosadasnjem EP i nadati se prolazu u cetvrtfinale...a tamo je sve moguce...

Hogar Strashni

pre 14 godina

Ne moze se sporiti da Teodosic ima odradjenu vrednost i da je dobar igrac, ali se nadam (zbog dobrobiti reprezentacije) da ce ukapirati da trenutno nije toliko dobar koliko misli da jeste. Decko je veliki talenat i sigurno ce napredovati, ali on jedini u ovoj ekipi "siluje". Svi ostali su svesni gde su i koliko mogu i daju sve od sebe, a iskreno se nadam da ce im se i Teo prikljuciti i da cemo doci do medalje, nebitno kakvog sjaja.

Fiki LFC CZ

pre 14 godina

Odlicna igra u odbrani, isao je i sut solidno, mislim da smo ovim mozda i obezbedili cetvrtfinale.

P.S.
Ljudi, preterano popularizujemo fudbal. Zasto je bod OFK-a glavna vest? :/

darinjo

pre 14 godina

Svaka cast Krsticu,pokazao je da je pravi kapiten,a svaka cast i mladom Bjelici,mislim da je lepo iskoristio ukazanu minutazu... idemo dalje!!!!

pajke

pre 14 godina

odlicno odigrana utakmica... Duda je odlicno pripremio takziku da poljaci nisu imali sanse cele utakmice http://www.youtube.com/user/pajke1977

Damir So

pre 14 godina

Ja mogu samo da kazem, SVAKA CAST NASIM MOMCIMA... Idemo i dalje, samo tako, bez euforije, bez pompe, bez velikih zelja... I jos nesto, gospodinu Ivkovicu jedan veliki RESPEKT, jedno veliko HVALA sto je preuzeo u svoje ruke "lipsalog konja" i za vrlo kratko vreme napravio vidljive rezultate... Napravio je tim podjednakih 12, gde moze svako svakog da zameni, kojima je u SRCU UREZANA SRBIJA, a ne 12 gde jedan ne prica sa drugim, mrze treceg, gde bi cetvrti produzen godisnji i ostalo... Nadam se da je i kosarkasku reprezentaciju ispratio jedan novinar, kao onomad vaterpoliste... SRECNO MOMCI DO KRAJA

theGreat

pre 14 godina

Danas citam komentare pred utakmicu i neko je napisao da ce nam nedostajati Rakocevic u tesnim zavrsnicama da da odlucujuci poen.
Rekoh sebi kako se ja toga nisam setio pa on je jako poznat kao osoba koja perfektno reaguje u takvim trenucima bolji je od Bodiroge i Djordjevica zajedno ;)

rikukawa akira

pre 14 godina

Sledeci korak-TURSKA!!!!
Jos da je igrao Rakocevic....HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA.......Ma naravno da se zezam.Da je on igrao mi bi ispali u prvom krugu!
ZIVELA KOSARKASKA KRALJEVINA SRBIJA!!!!

Zagor

pre 14 godina

Mozete da volite Duleta Vujosevica ili ne, ali postoje stvari koje niko ne moze da mu ospori.
Znati da ce se igracu koji se ponasa neodgovorno na terenu i koji od gotovog pravi veresiju na$$bati keve je neprocenjivo. Postoje trenuci kada bi gadjao tv daljinskim ili pikslom, kada vidim nekog frajera kako se majmunise, a onda ga lepo Dule izvadi iz igre i mogu samo da zamislim sta mu sve kaze. E tada je i meni lakse, i na neki nacin osecam zadovoljenje pravde. Taj osecaj je neprocenjiv.
Izvinite za ovo sto nema veze direktno sa reprezentacijom, ali eto mene je ponasanje nekih reprezentativaca nateralo na to. Svaka cast vecini. Pobeda nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka iako rezultat ne govori tako.

anthony

pre 14 godina

vise volim da gledam ove manje kvalitetne momke koji ginu nego one ^zvezde^ koje se manekenisu po terenu (radmanovic, milicic...)
I jos nest, ja ne vidoh ovakvog sponzora repke a da ne mozes nigde da kupis dres da navijamo ko ljudi , ako gresim recite gde ima

Bane

pre 14 godina

Nemogu da verujem koliki je mazohista onaj reziser prenosa,ladno je celu utakmicu drzao kameru odzumiranu od terena tako da se nista nije videlo.Vazno da su se videli treci redovi tribina,a to da li je lopta usla u kos smo mogli samo da naslutimo.

marezemun

pre 14 godina

Zanimljiva utakmica. Izgleda da ovi klinci iz obdanista umeju da se igraju, ne samo sa protivnicima, nego i pomalo sa nasim zivcima... No sve dok su onako borbeni sve im se prasta... Svaka cast zaista celoj ekipi. Nadam se da nam se Stefan nije povredio... Drzimo im fige za nastavak... (o:

ns

pre 14 godina

Sve cestitke ! Mislim da Duda nije namerno trazio T.O. kada smo poceli da ispustamo +16, jednostavno je rekao : Daj sad da vas vidim...
I dalje ostajem pri misljenju da je Milicic dobio sedmorke bio bi od vece koristi nego Perovic, ali dobro Duda zna najbolje :)
Jedna pobeda iz naredne dve utakmice i eto nas na trecem mestu u grupi, a posle lako do polufinala gde je sve moguce. . . .
Bjelica je genije!

Paspalj

pre 14 godina

Bravo momci, uzivanje je gledati Vas kako se borite. Sto se mene tice, sta uradite - uradite, bitno mi je SAMO to da ste bili radni tokom celih dugih priprema, da ste se odazvali na kraju krajeva, da ste dobri drugari medjusobno, i to shto ste svi normalni ljudi i kao shto vec rekoh, to shto se borite kao Orlovi.

Sve najbolje vam zelim u daljem takmicenju.

Jaromir

pre 14 godina

odlicno !! Pred njihovom publikom smo ostvarili pobedu sto je uspeh. Novica je igrao mestralnu odbranu i pomogao u napadu. Kicma je ove ekipe. Teo je najkreativniji igrac na celom prvenstvu i samo da se stabilizuje u igri i bice veliki igrac. Krle kapitenski. Bjelica koristi to sto mu ostavljaju prostora i daje dobar doprinos. Paunic, Tepic, Markovic sasvim pouzdani a u odbrani odlicni .. Trip ce da se raspuca kad bude trebalo i mi nemamo razloga za brigu. Uopste ne gledam ko kako i sa kojim igracima nastupa na prvenstvu jer sam zadovoljan kako se mi ponasamo i kako izgledamo na parketu. Idemo dalje .. Samo tako momcine .. )

nonyzmaj

pre 14 godina

Bravo,bravo.Dobra igra malo padova,ali normalno za ekipu takvih godina,odlican sut za 3.Bas me zanima kako ce odigrati protiv Turske i bravo za do sada uradjeno SRBIJA je uz vas momci!!!

Creative

pre 14 godina

Dobro je! Dobra odbrana, agresivna.

Krsti je zrelo odigrao. Raduje i Tripkovicev sut, samo neka tako nastavi.

Novica (10 peona, 7 skokova, 2 asis, 1 ukr, 1 blk) i Tepic (11, 3, 3), na visini.

Teodosic bolji nego inace, jos samo malo da se smiri, i bice super!

Duda im daje slobodu, sto je veoma bitno, jer ce tako dobti samopouzdanje. Posledica toga su i par ishitrenih suteva, sto u danasnjoj kosarci nije strasno, vec normalno. Kada si sam, sutni, prosto!

Sto se tice situacije u grupi, mi sa ovom pobedom 99% idemo dalje, jer sumnjam da ce i Poljska i Litvanija da dobiju i Spaniju i Sloveniju. Turci su obezbedili plasman, mozda su malo opusteni, tu je nasa sansa. Gledao sam ih danas, imaju ekipu za medalju, kao i Francuska, barem po dosadasnjoj formi.

Samo ovako momci neka nastave, imamo sistem, igramo lepo, ne gnjavimo sa loptom, ne kasnimo u odbrani. Veceras smo zaustavili i Lampea i Logana.

Mislim da je dobro da izbegnemo Grke i Francuze u 1/4.

truba

pre 14 godina

O kako me nervira ono njihovo navijanje sa onim trubama i nalozenim spikerom!!! Ali te trube, to je uzas jedan, ne znam kome vise smeta taj zvuk, nasima ili Poljacima.

Marko Vozdovac

pre 14 godina

Pojedinac ispred tima = Poraz

Tim ispred pojedinaca = Pobeda

Svaka reprezentacija u svom sastavu ima nekoga ko odskace, neku zvezdu... A mi? Mi imamo dvanaest jednakih, mi imamo tim! Sta ce biti? Prosudite sami!

Bravo za nasu decu, samo gazite dalje!

TV

pre 14 godina

Sigurno je samo jedno, u ovoj selekciji ima dovoljno asova za sledećih 5-6 godina, treba samo još malo da porastu, a onda ... Jedino ih treba izolovati od predusetljivih menadžera koji od njih prave ličnosti tj. tzv. ZVEZDE poput onih koji više (hvala bogu) nisu u reprezentaciji. Idemooooooo

PIO

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.
(Krlja, 13. septembar 2009 10:05)

Ni meni nije jasno zasto tvoj otac/deda/mama/baba uopste primaju penziju kad su je zaradili u drzavi sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima.
Kad si vec tako pametan i posten, ti lepo sve te pare da uplatis Hrvatima, da podignu nove stadione. I da im das i stan i sve sto imas, jer je sve to zaradjeno u drugoj drzavi i nije tvoje.

peki

pre 14 godina

dobro smo igrali,ali na 16 razlike ulazi tedosije i kosta i tu sve pada u vodu videlo se da play poljaka kada je markovic cuva nije mogao da loptu da prevede svaka mu cast za odbranu,nadam se da mu nije nista,novica se sprda sa centorm prosao ga ja i ceka ga da dobije bananu smesno

Vladimir

pre 14 godina

Cestitam svima, pa i Kosti, decko se borio koliko je mogao.
Moram da zapazim da smo u skoku veoma konstantni i odlicni, izmedju 35 i 40 skokova svaka tekma, oko 10 ofanzivnih, sto je kljuc svega. Takodje i ukradene lopte, oko 15 asistencija, malo izgubljenih lopti, jednom recju DISCIPLINA. Idemo dalje.

Milos

pre 14 godina

Bravo momci, sta god bude pokazali ste veliki potencijal. Pogotovo sto su sve to momci iz nase lige.
Sledeca utakmica je kljucna. Pobeda nas baca u borbu za prvo mesto u grupi a poraz u grcevitu borbu za cetvrtfinale. Neverovatno ali tako je...
Do kraja samo hrabro...

veerghoen

pre 14 godina

Ja zaista nemogu da verujem da su Turci tako favorizovani i da su vec medju serioznim kandidatima.al,dobro eto dobili su Spance pa zato...ali ja imam neki osecaj da cemo ih zgromiti! uostalom,mi smo ih naucili kosarke! Tripkovic Kralj!!

Malo pametovanja

pre 14 godina

Solidno smo igrali, ali smo imali oscilacija, u trenutcima kada bi neka iskusnija ekipa rutinski rezultat podigla na 20 i vise poena razlike! Jednostavno neki strah se javi kod igraca,i mi pocnemo da srljamo u napadu,da se jurimo sa protivnikom,umesto da tad krenemo zestoko u odbrani da prekinemo jurnjavu! Nije problem taktike,vec samo iskustva! To nam se desilo i protiv Spanaca,cim krene neka agresija protivnika mi ne mozemo da izdrzimo pritisak i sve sto stvorimo tokom meca,jako lako ispustimo! Ali imam utisak da je to samo protiv ekipa koji igraju prljavije od nas! Nekako se bolje snalazimo protiv jacih ekipa ! Mec protiv Slovenije smo izgubili zbog dobro postavljene taktike Slovenaca,koji su znali da iskoriste tu nasu slabost,da lose igramo kad se krene grubo,znali su da ne smeju da se nadigravaju sa nama i da iskoriste individualne sposobnosti nekih svojih igraca,koje jako dobro isao sut iz neizgradjenih pozicija! Ali sam jako srecan sto igramo ovako jake utakmice ,jer nasi igraci napreduju i samo je pitanje kad cemo sve da gazimo sa velikom razlikom ,ali nema mesta za opustanje,jer ipak nemamo neke izuzetne napadace koji mogu da sutiraju preko ruke, i da tako razbijaju jaku odbranom! Ali timska igra na vrhunskom nivou! Bice ovo jedna od najjacih reprezentacija na svetu!!!! Napred Srbija!!!

John Terry

pre 14 godina

Krlja 136

Racunamo titule bez Dražena,Ćosića,Kukoča...
Računamo titule Bodiroge,Divca,Stojakovića,Danilovića,Đorđevića,Tomaševića,Rebrače...
EP 1995,1997,2001
SP 1998,2002
Ili je možda i to zabranjeno?
Da to pripišemo Islanđanima?
Da nisi ti kroasan?

Иван-Ниш

pre 14 godina

Теодосић 8/7 слободна бацања у задња 2 минута. Србија: 15 асистенција, 9 изгубљених лопти, слободна бацања 18/14 (78%). Као да је играла нека веома искусна репрезентација. Још да победимо Турке (надам се) и бићемо први или други у групи.

Mika NS

pre 14 godina

Kada smo izgubili od Slovenije ili kada smo igrali lose pojedinci su pricali kako nemamo igraca koji pravi razliku...
I 90-ih ga nismo imali,jer smo imali TIM, tim u kojem je pojedinac znao da bljesne.I sada imamo TIM(svakako ne kvalitetan kao onaj iz devedesetih) i to je ono sto nas cini mnogo boljim od protivnika.
Za partiju protiv Poljaka svaka cast,na redu je Turska,Duda svakako zna kako da nadmudri Tanjevica.Ajmo Srbiiiii

djenka valjevo

pre 14 godina

milos teodosic car....e sad ima i onih koji to ne kapiraju ..al to su uglavnom oni koji ne kapiraju kosarku i koji su 'sutali'loptu na casovima fiskulture...bez njega nema napada polako srbi uvidecete ko jedini ima m...da

Зоран С.Шоргић

pre 14 godina

браво момци на челу са маестром Ивковићем.

Сада треба тући турке због првог места у групи.

trptrp

pre 14 godina

Dobri smo, moze i bolje ali dobri smo.
Pojedinacno, Teodosic je izgleda poceo malo ozbiljnije da igra, i kao da polako shvata gde je i sta je. Markovic fantastican u odbrani, vrlo agresivan, pozitivno bezobrazan. Steta sto je zadobio onu povredu pred kraj utakmice. Bjelica, Paunic, Macvan su odigrali solidno, pogotovo Macvan u odbrani, vidi se da svi imaju veliku zelju za pobedom. Tripkovic je mogao mozda i malo bolje sa sutem, ali su ga dobro i Poljaci cuvali. Kosta ima zelju i volju, ali kao da mu nedostaje snage nekako, njegova stara boljka. Krstic je pravi kapiten, ima hrabrosti za neke bitne suteve. Novica je odlicno odigrao odbranu i napravio par odlicnih poteza u napadu. I sve nekako izgleda da imamo jos lufta da bolje igramo. Ali glavno je to da je Duda tako dobro postrojio ovu ekipu, pogotovo sto se tice odbrane, sjajno!!! Zato cuvajte se Turci i ostali, imam osecaj da Duda je Duda smislio takvu taktiku da ce onaj Tanjevic da poludi...

comy SB

pre 14 godina

viiii svi sto PLJUJETE PO KOSTI, smanjite pivo i gledajte utakmicu OD POCETKA DO KRAJA.BRAAAAVVOO MOMCI I naravno bez Velikog DUDE ovod NEBI BILO STO SAD JESTE . kapa dolje veliki magu

Milan

pre 14 godina

Dočekasmo Tripkovića, Krstić standardan, dosta za poljake. Red je da povuku Mačvan i Paunić protiv turaka.Raduje da je mlada ekipa odigrala mirno završnicu ali ne smemo dopuštati povratak protivnika sa -16. Pošto imamo prednost u odnosu na ekipe iza nas a one se sastaju međusobno mislim da smo već u četvrtfinalu.

Mackoni

pre 14 godina

Za sve koji kazu da Teodosic treba da se smiri, vidi se da ne znate puno o kosarci, njegova nepredvidivost je njegova najveca vrlina,pored drskosti naravno ... video sam cak u ovih par utakmica da ga cak ni nasi igraci nisu ocekivali neke lopte koje su ih ostavljale same pod kosem ... ovaj decko ce za par godina ukoliko ne bude nekih problema biti najbolji play u evropi a i shire ... navijam za Srbiju do kraja kakav god bio!!!!!!!!!!

trivic

pre 14 godina

Dobro je, idemo dalje. Sa malo više samopouzdanja i sa ovakvim Krstićem, mislim da možemo i Turke dobiti, a onda ko zna... Samo hrabro i borbeno.

Aleksandar

pre 14 godina

Ni ja ne mogu da verujem kako je lose snimamo....Kos se nije ni video,a tek da vidis koji igrac sutira,pa to je nezamislivo....Mogli su kamermani jos malo da prikazuju tribine,nisu ni morali teren da snimaju......A,sto se igre tice,solidno je bilo...Ne bi smeli da dopustamo da onako lako izgubimo ogromnu prednost,ali,ipak je ovo mlada reprezentacija,prvi put igraju zajedno na vec turniru,pa je to i normalno....Samo da Teodosic ne preteruje onoliko,zabija se u coskove,ne pusta loptu.............Sam prolazak u 1/4 finala bi bio ogroman uspeh!!!!!!!!!!!!Napred plavi!!!!!!!!!!!

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

kako bi ovoj ekipi legao darko milicic! al je duvalo u reketu u prvom poluvremenu. u drugom je bilo malo bolje, ali uz darka ne bi bilo toliko lakih koseva, sto od centara sto sa ulaza... onaj plej dva puta namesta ramenom krstica i poentira pored njega... pre dve godine za reprezentaciju je igrao ko je igrao, i doslo se u situaciju da milicic bude nosilac igre i da se lopta spusta na njega, a on tu ulogu realno ne ume da odradi... ali da se lopta spusta na krleta, a on da radi ono sto najbolje ume, da prati igru, da ulece u prazan prostor, hvata skoove u napadu - kakav bi to tandem bio... a ako neko ima dilemu kakav je darko u odbrani, neka se seti duela sa papadopulosom pre dve godine... ovaj se skoro nije upisao, a popio je jedno tri banane... kosta je zaista rupa, i u napadu i u odbrani... sto se ostalih tice, prvo teo... najkreativniji i najtalentovaniji igrac koji se mora istrpeti, mislim da je kako prvenstvo odmice sve bolji i bolji... nemanja bjelica je izuzetan, dobili smo krilo koje smo mislili da nemamo... ono sto nam fali je sut ili bolje receno suteri... za sad je tu samo tripkovic koji nikako da proradi kako treba, a ni teo nikako da namesti ruku... necemo moci ni u buducnosti da sanjamo velike snove dok ne budemo imali jos par dobrih sutera... pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre ikad izmisljene!

Gospodin

pre 14 godina

Onima koji sumnjaju u tebe i preostalih 11....Neka znaju da vi igrate za nas ,obican narod,ne za nekakve glavesine u savezu (a realno kosarka ode u pm)...za ljude koji nisu jajare pa da kritikuju i nalaze zito u kukolju...Idemo dalje kapitenu,predvodi ovu decu kao i do sada pa sta bude...barem se nismo obrukali!!Kakvi ste nasi ste,mi nemamo bolje!!!Srecno Nenade koji si dokazao kako igra kapiten i kako treba da se ponasa...

Novica_Velickovic

pre 14 godina

Napred Srbija!Stvarno sam srecan zbog pobede ali nikako mi nije jasno dokle ce bre onaj Teodosic da pravi sprdnju na parketu?????Pa daj bre Ivkovicu spusti ga bre malo na zemlju!Sta bre on umislja?Da je neki igrac?E pa bato nisi ti ni I od igraca!Ne gotivim Tepica ali iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i sigurnije i svaka cast.Sto se tice Tripka jedno veliko BRAVO!Napred Srbija

Moje ime je ubica

pre 14 godina

Kad je Grcka mogla da osvoji EURO 2004. ne postoji covek i bilo koji faktor koji me moze ubediti da Srbija na ovom Evroskom prevenstvu ne moze uzeti zlato.

Mi imamo istoriju,mi smo sampioni od rodjenja..

Pa zar mi Srbi koji smo PETOSTRUKI SVETSKI SAMPIONI da se plasimo od Turaka koji su kos videli prvi put u 21.veku???

sale rs

pre 14 godina

...nikada nisam ni posumnjao u ovaj tim(kao neki "strucnjaci")ali valjda im je sada jasno da DUDA nijednog igraca nije poveo slucajno na EP!...doci ce i Kostinih 5min. kao i Tripkovicevih,a sto se tice -16 Poljaci su bili nadahnuti publikom pa su malo silili sut sto ih je vratilo uz nasih par gresaka u kontri! ali nisu imali sanse da dovedu pobjedu u pitanje.../dogurace ovi momci dalko/nista nebrinite...

Jpeca

pre 14 godina

Posle prvog poluvremena čini se da Slovenci lagano dobijaju Litvaniju. Ukoliko i Španci pobede Litvaniju u prvoj utakmici u ponedeljak, koliko sam mogao da izračunam sigurno prolazimo u četvrtfinale, najverovatinije kao treći. Uostalom sa kim ćemo igrati u četvrtfinalu mislim da nije bitno. Sve ekipe su pokazale da imaju mana, pa ako krene svakog možemo da pobedimo, ali i da izgubimo.
Samo borbeno i sa srećom!

Spale

pre 14 godina

Nisam gledao cudniju utakmicu od ove dugo vremena . Igramo protiv ekipe koju koja ne moze da promashi i preko ruke i iz cistih pozicija . Duda trazi tajm aut samo za poslednji napad . Teodosic fintira obe ekipe , pushtaju trubace , Sarenac se sali naracun povrede Markovica ( shto prevazilazi sva moja ocekivanja ) .

Kad jednog dana svate shta je Teodosic radi nece biti ekipe koja ce moci da se pripremi za mec sa nama . Naravno Dudo odma im zadaj Shredigerovu jednacinu za trazanje moguce pozicije elektrona u atomu .

Ajde malo ozbiljnije igrate za srbiju , mozete da derete bilo koga a ja moram da se tresem u fotelji .

Vreme je za stare musterije nastavite tradiciju pa da igramo finale sa Slovenijom , nemogu da nas pobede dva puta .

mrcha

pre 14 godina

@ofk..od kad to borbenost nije kvalitet?!Moze li se biti kvalitentan bez borbenosti?!To sto ti pricas smo vec videli na onom nesrecnom prvenstvu koje smo mi organizovali..."kvaliteti" su redovno blejali po splavovima ubijajuci se od "borbenosti"...da li nam takav kvalitet treba?!A ovim momcima se nemoze mnogo toga zameriti,igraju borbeno,timski,na momente kvalitetno cak i iskusno...ponekad.To sto nemamo sutere kao nekad mozemo zahvaliti diskutabilnom radu sa mladjim kategorijama i hiperprodukciji i forsiranju igraca na centarskim pozicijama naustrb igraca na ostalim pozicijama,kao i diskutabilnoj filozofiji koja se uglavnom svodi na"primi kos manje"dok je ofanziva u drugom planu...tako igramo i fudbal..dupe uza zid i samo gledaj da ga ne primis,a da bi dao gol dupe mora da se odvoji od zida...a za to trebaju cohones..

molestant

pre 14 godina

ok mi je ovaj ofk sto se komentara fudbala tice....al o kosarci ili pojma nema il se ludo zabavlja provocirajuci....mislim da je pod b...hehe ne lozite se, on vise veruje u ovaj tim od svih nas......

temudzin

pre 14 godina

tako treba, samo hrabro. znalo se da će biti oscilacija zbog maldosti i neiskustva. samo da ih bude što manje. još jedna pobeda i tu smo, pa posle junački pa koji pretekne.

kornjaca

pre 14 godina

Za razliku od vecine vas, mislim da je Teo odigrao odlicno, Krle kapitenski, Stefan odlican u odbrani. Kosta pre Raduljice?! Ne znam bas. Duda je vodio utakmicu bez greske. A sto se tice komentara OFK i njemu slicnih, stvarno ne znam zasto mu toliko posvecujete paznje. Covek lupa gluposti, pljuje po svakom igracu, velica igrace koji nece da igraju za Srbiju a vi obracate paznju na njega kao da je neki mozak. Minus od mene za RTS kako se spremio za ovo EP.

xxx

pre 14 godina

ma fale nam poeni pleja. Ja ne znam da li onaj Teodosic trenira shut,treba da sutne 10 puta da ubode jednu trojku. Sva sreca pa je penale sutirao solidno u zavrsnici, ne zna da napravi ni jedan poen iz ulaza. U asistencijama i nije tako los ali i tu zna da izgubi dosta lopti...a Markovic nije nista bolji...Steta sto neigra Rakocevic, dobar je poenter i zna da prelomi...mi kad smo vodili sa 16 poena imali smo jos posle toga dva napada i mogli smo jos da povecamo,medjutim bas tad je Teodosic sutno nerezonski i promasio a i ostali su nekako nonshalantno igrali sto je moglo da nas skupo kosta...

nislija

pre 14 godina

Svi se bore, trce, trude se, a jedino mi se za Teodosica u pojedinim momentima cini da ga bas briga ko se da pobedi i da je dosao u Poljsku da se provede. Mada je odigrao odlicno,a najvise me odusevljava kad zatrese onom njegovom glavom kad ga neko napada i sudija odmah svira faul, i onda na usporenom snimku vidis da ga ovaj nije ni pipnuo.Za to iznudjivanje faulova je kralj.

nikola

pre 14 godina

Ja sam cuo na niskoj TV5 da Markovic nije ozbiljnije povredjen i da nece imati pauzu, Paunic ce igrati sa longetom, a za Tepica se ne zna, dobio je udarac u ledja ali je nastavio da igra u zadnjem napadu.Preciznije informacije ce se znati u nedelju, mada mislim da nije ozbiljno. Bez Tepica bismo bili bar 30% slabiji.

Sto se utakmice tice: Teodosic odlican ali mi nije jasno da on iz utakmice u utakmicu nastavlja sa onim njegovim nerezonskim sutevima.Neznam da li mu Duda skrece paznju na to. Tripko isto odlican ali bi mogo da pokusa na neki ulaz da ide, a imao je jednom priliku i drzao je loptu 7-8 sekundi kod sebe i onda u poslednjoj sekundi opet sut za 3 iz ne bas izgradjene situacije.U pripremnim utakmicama je imao odlicne prodore i asistencije, ne znam zasto to ne radi sada.

I Turska: neznam zasto se svi plasite njih.Oni jesu do sada igrali odlicno,bez poraza su, ali realno sem naravno Turkoglua nemaju vise neku zvezdu u timu, cak sta vise, bolje igrace imamo od njih.Jedino sto su nasi igraci dosta mladji, mada opet su vecina njih vec igrali jake utakmice u Evroligi,Evro kupu, a i NLB je jedna od 4-5 najjacih liga Evrope. Naravno da su verovatno u prednosti jer su u naletu, ali nismo bez sansi protiv njih.Ali u svakom slucaju nam je cetvrt-finale blizu jer Poljaci tesko da mogu nesto uraditi protiv Spanaca i Slovenaca, a isto i Litvanci protiv Spanaca(koji posle danasnjeg poraza ne smeju da izgube).

danijel007

pre 14 godina

Bravo momci sjajno ste odigrali i konacno nas je krenuo sut za tri poena. Idemo sada da pobjedimo i turke. SRBIJA DO TOKIJA!!!!!!

ze

pre 14 godina

ne kapiram sto se toliko pljuje teodosic kada je evidentno da je najtalentovaniji plej koga imamo jedino sto je on od onih igraca koji kasnije sazru(vecna plejmekera je takva).sto se tice koste jeste on limitiran igrac i cesto iznervira ali drazi mi je on nego radmanovic i slicni koji su za klasu bolji igraci ali ocigledno je da su u svojoj glavi duplo veci igraci nego sto jesu.kostaje tranzitni igrac dok ne sazru raduljica i nadam se uskoro musli ili marjanovic.tako da ga treba istrpeti i zahvaliti na trudu jer se decko bori koliko moze.

jugo

pre 14 godina

Zasto bre ljudi kritikujete neke igrace, pa to su sve mladi momci svi su igrali solidno, perovic pa to je takav tip igraca i odigrao je solidno.Markovic e ekstra igrac narocito u odbrani mozda jedan od nasih najboljih igraca.
Mozemo daleko bolje od ove danasnje igra mada je bilo solidno.Videcemo nije bitno u svakom slucaju do sada bolje nego su se pojedinci nadali, ja licno pre prvenstva nadao sam se na cetvrtfinale dalje sta bude sada sam vec skoro siguran za polufinale sto bi bilo ravno zlatu mada i to nije isljuceno.

bratstvo-jedinstvo, Šalja, Vokri,Prekazi!

pre 14 godina

Jos kad bi ove plave dresove zamenili crno belim...
(Tripko se zalece..., 12. septembar 2009 21:22)

Plave dresove crno belim i srpske grbove Franjevačkim, šatro "jugoslovenskim", pa da slobodno sa uživanjem navijaš!

sasa jokic

pre 14 godina

Igrati relativno tesno sa Poljskom nekada je bilo nezamislivo. Medjutim kao sto sam vec komentarisao, mlada je ovo ekipa, jos nema izdvojenog lidera, i to vodi ka oscilacijama. Sada posle vec dosta odigranih utakmica, mozemo videti da nam je najslabija tacka sut za tri, a to nam je nekada bilo glavno oruzje. Jedan od glavnih "krivaca" za to su bicepsi i tricepsi, veoma je uocljivo da svi provode puno vremena u teretani, a jaki misici nisu bas idealni za preciznost "mekocu' ruke koja je neophodna. Zato cemo se dosta muciti, jer nemamo dve tri vezane trojke da se odlepimo kada je tesko, ili da stignemo rzliku. Dok se nesto ne promeni, moramo da se pomirimo sa cinjenicom da smo daleko od superiorne reprezentacije. Ali ako Duda ostane na celu verujem da hoce!

ofk

pre 14 godina

Pobedicemo i Litvaniju i Tursku u narednim utakmicama jer imamo kvalitet za to. Posle u cetvrt-finalu sta bude bude, ali ovi momci su vec sada pokazali da ce biti strah i trepet u narednim godinama, naravno na celu sa Dudom.

Marko

pre 14 godina

svaka cast momcima! samo mi malo bode oci Kosta Perovic..nemam nista protiv decka,verovatno da ima zelju i bori se koliko moze,ali tolika tromost i odsustvo kordinacije pokreta..licno bih pre poveo Marjanovica a u ovoj postavi ne vidim po kom zakonu je Raduljica losiji od njega..al dobro,samo da smanje padove u igri i bice super

makelele

pre 14 godina

Momci svaka cast!!!! Samo tako nastavite...A nadam se samo da ce se Stefan Markovic brzo oporaviti i da povreda nije teze prirode.
(powermax, 12. septembar 2009 20:22)

posto je markovic primio jak udarac u koleno, verovatno mu se vec stvorio otok, tako da je lako moguce da nece igrat protiv turske.

Sofija

pre 14 godina

Momci su fantasticni-samo napred...
p.s. : kao i uvek, nadje se neki "pametnjakovic" koji pise hejt komentare-poput onog vezanog za Teodosica...znaci, ne znam brate da li si ti gledao utakmicu ili sta... Isto tako za Perovica-daj iskulirajte vise-ne znam cemu stalno potreba za nekim pljuvanjem...!

Tozovac

pre 14 godina

I dalje ostajem pri stavu da smo samo vrlo dobra reprezentacija, i da nećemo da osvojimo medalju. Momci se bore sjajno, Duda je izvukao 120% iz ove ekipe, ali prosto nemamo kvalitet. Ni jedan ekstra igrač, dva oslična (Krstić, Veličković....) je malo za najviše domete. Ali koliko sam samo puta omanuo..

pedja sin

pre 14 godina

# Ljudi jer zna neko gde bih mogao gledati Slovenija-Litvanija
(vanijak, 12. septembar 2009 21:27)

-evo ga:
http://www.justin.tv/lithuania1basketball

IUSTITOR

pre 14 godina

Izlgeda da ja nisam gledao isti mech kao 99% ljudi koji su ostavili komentare!
Ovo je tragedija, protiv reprezentacije koja ni celu prvu petorku nema popunjenu iole dobrim igrachima, u najbolju ruku ima dvojicu, Gortata i Logana, mozda se od ostale trojice skrpi josh jedan, reprezentacije koja nema nikakvu istoriju, "zemlja kosharke" jedva izvlachi pobedu! Namerno sam napisao da izvlachimo pobedu, jer bi bilo koja II reprezentacija kaznila ovakvu igru, protivnik je na 4,40 imao -2, na srecu nashi su se odlepili, ali samo zahvaljujuci poljskim greshkama prouzrokovanim deficitom valjanih igracha, ali i dalje je primetno da mi NEMAMO NIKAKVU ODBRANU, i veoma mi je chudno shto to ne mogu da primete ostali forumashi, mi stalno ostabvljamo po 2 choveka neprokrivena, najcheshce one koje pokrivaju Teodosic ili Tripkovic, to su ogromne rupe i kada se dodje do ozbilnijeg protivnika SAMLECE NAS!!!!
I danas se igralo neorganizovano u napadu, sreca protiv nas igra reprezentacija od 2.5 solidnih igracha, nikako odlichnih, ali i ti solidni su pokazali da mogu da probijaju nashu odbranu kako hoce, shto najbolje pokazuje zamalo egal zavrshnica.

Ko kaze da Poljska igra na domacem terenu, neka se zapita kako su ih Turci odrali a mi ne mozemo????!!!

Teodosica treba izvesti napolje da se ohladi jedno 2 utakmice, jer se jednostavno previshe gubi, njegova igra pored toga da nemamo dobrog playa pokazuje da nam je i trener isuvishe star i bez prave koncepcije i smelosti (ona jedna "teza" pobeda protiv Shpanije je pobeda nad protivnikom koji ochito nije tako dobar vishe, Turska je to pokazala danas).
Mi od 4 playa nemamo pravog, nemamo ni shutera koji ce probiti protivnika, ponovo nam je centar bio najefikasniji igrach! Samo da napomenem da je Teodosic napravio chist FAUL U NAPADU kada su mu dosudjena bacanja kojim smo se definitivno odlepili pochetkom poslednjeg minuta...

Sve u svemu ponovo traljavo i ponovo protiv protivnika koji je jedva za pola klase iznad Britanaca. Ako pobede nad Britanijom i Poljskom znache da se vracamo u svetski ili evropski vrh, onda ja stvarno ne razumem to shto pishe u 99% komentara!! Sramota je shto obe nismo pobedili sa barem 30 razlike...(naravno ovaj tim to ne moze, ali imamo mi MNOGO JACHE IGRACHE, nije ih trebalo sve pozvati, ali barem dvojica su trebala da chine okosnicu ovog tima pored Krstica...)

Ovako svi cete videti koliko je ovaj tim mlad, neiskusan, tehnichki i fizichki inferioran, neuigran, LOSHIJI... vec protiv Turske
:(
Evo ja sam spreman da ponudim da cu da prestanem da pishem ako dobijemo TUrke, ali ko zeli da se prihvati izazova mora da obeca da ce i on prestati u sluchaju suprotnog

ofk ofk

pre 14 godina

Nece Srbija daleko posto nema nista vrhunsko .Tim je limitiran i ni na jednoj poziciji nema asa.Instan pobede protiv manje kvalitetnih rivala nisu toliko vazne cim je dosao malo kvalitetniji-Slovenija izbor i mogucnost suta je bio katastrofalan.YU i Srbija nikada nije gajila ovakvu koncepciju zasnovanu na nekoj borbenosti zarad kvaliteta.Slede porazi od Turske i litvanije

Brk

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.
(Krlja, 13. septembar 2009 10:05)

Ne računamo samo one od 1995. sa Đorđevićem, Divcem, Danilovićem, Paspaljem, Bodirogom, Rebračom, Stojakovićem, Jarićem, Gurovićem, Tomaševićem..

Tih 5 titula je sasvim dovoljno.

Tu nije ni bilo Crnogoraca sem Šćepanovića i Drobnjaka 2001, a i da je bilo nekih Crnogoraca 1995,1996,1997,1998,2002 opet bi to bile naše titule pošto je Srbija pravni naslednik SRJ i SiCG...

John Terry

pre 14 godina

Krlja

Medalje SFRJ pripadaju svim bivsim jugoslovenskim republikama.

Jesu to one iste republike koje su htele nezavisnost,i nisu zelele zajednicku drzavu?
Ali dobro tu vec mesam politiku i sport.
Nego,ne pripisuju Srbi sebi uspehe SFRJ to rade FIBA,FIVB,FINA,IHF ako uopste znas sta je ovo sto sam naveo.

Slazem se sa tobom da su medalje SRJ medalje SRJ,SCG - SCG,Srbije - Srbije.
Hoces verovatno da nas prosvetlis i objasnis nam kako su SRJ,SCG i Srbija razlicite drzave kao sto to radi vecina Hrvata,Bosnjaka,Slovenaca i Makedonaca.
U pravu ste vi glavni grad SRJ je bio Peking i u SRJ su ziveli Kinezi,glavni grad Srbije je Beograd i u Srbiji zive Srbi. Dakle druga drzava drugi narod. :))
Za SRJ su igrali Jao Ming,Li Mun i Li Tie,a za Srbiju Bodiroga,Jaric,Gurovic...

Marko

pre 14 godina

Mi evropski prvaci 1973,1975,1977,1989,1991,1995, 1997 i 2001. Svetski 1970,1978 1990,1998 i 2002. Olimpinski 1998 da izgubimo od jedne poljske koja od juce zna sta je lopta.

Autenticni Srbin

pre 14 godina

Znaci, jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama: medalje SFRJ su medalje SFRJ, medalje SRJ su medalje SRJ, medalje SCG su medalje SCG a medalje Srbije su medalje Srbije.
(Krlja, 13. septembar 2009 16:21)

Dobro u pravu si. Znaci vi Hrvati ste bolji od nas u svim sportovima, svaka cast, priznajemo vam to.
Ajde sad ne smaraj vise, idi gledaj u sunce ili tako nesto ...

Krlja

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.

srks

pre 14 godina

Ovi idioti iz KSS bolje da traze selektora na ovom forumu, medju fantasticnim strucnjacma, nego sto placaju onog propalog Dudu zbog par nekih bezveznih pobeda. Citaoci mogu dodati znake navoda po sopstvenom nahodjenju.

John Terry

pre 14 godina

Kada je kosarka u pitanju,dovoljno je pogledati FIBA rang listu i ako covek ima barem malo mozga,shvatice o cemu se tu radi.

5.Srbija 469
17.Hrvatska 180
20.Slovenija 112
39 BIH 16
Makedonije i Crne Gore nema medju prvih 70.

Dakle,rec logika tu dolazi do izrazaja.
To bi znacilo da su Srbiji pripisani uspesi SFRJ,SRJ i SCG,jer kako objasniti cinjenicu da je Srbija(2006) bolje plasirana od Hrvatske,Slovenije,BIH(1992) koje su odigrale duplo vise utakmica na EP,SP i OI od Srbije? Uz to Srbija nije osvojila nista od 2006(samostalna drzava)a Hrvatska od 1992 srebro i 3 bronze.
Na EP,SP i OI
zlato - 50
srebro - 40
bronza - 30

Srbija ucestvovala do sada na EP 2007,a recimo Hrvatska od 1992, 6 puta na EP,2 puta na SP i 3 puta na OI
A svako ucesce na ovim takmicenjima se boduje.

FIBA ej, FIBA(svetska kosarkaska federacija)!!!

Brk

pre 14 godina

@ IUSTITOR

Naša reprezentacija je u dosadašnjem delu prvenstva druga po broju ukradenih lopti po meču, i imamo najmanje izgubljenih lopti po utakmici od svih učesnika. To dovoljno govori o našoj "slaboj" odbrani i "bezidejnom" napadu.

Pitam se kako bi izgledali da imamo "koncepciju" i da nam igraju "Zvezde", a da, to smo videli 2005. kada nismo stigli ni do 1/4 finala, a igrale su sve "Zvezde", Radmanović, Jarić, Rebrača, Rakočević, Miličić, Gurović. Jadan Bodiroga nije znalo šta ga je snašlo pored toliko Zvezdi, pošto se njegovi saigrači nisu vraćali u odbranu zato što nisu primili loptu, a kasnije su se i pesničili u svlačionici.

Krlja

pre 14 godina

Srbija mi je draga, ali istina mi je jos draza (to je parafraza cije recenice?).

Koji univerzitet ima na svom grbu rec Veritas?

Ovo cu vam reci: Srbija u bilo cemu nema bas blistavu proslost, ali ono zasta treba da se izborimo je da ima blistavu buducnost. Srbija ne treba da prisvaja tudje; Srbija treba da se bori da sledeca ekipa bude bolja od najbolje SFRJ/SRJ/SCG ekipe.

Krlja

pre 14 godina

Odgovor svima koji su napisali da nisam u pravu:
Medalje koje su osvojene 1945-1991 pripadaju podjednako svim bivsim jugoslovanskim republikama. Medalje of 1992-2006 pripadaju podjednako i Srbiji i Crnoj Gori. Medalje od 2006 pripadaju Srbiji.

Sto se penzije tice ona nema veze sa drzavom ili drzavljanstvom, to je vracanje onoga sto si uplacivao.

Znaci, jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama: medalje SFRJ su medalje SFRJ, medalje SRJ su medalje SRJ, medalje SCG su medalje SCG a medalje Srbije su medalje Srbije.

Neven KGB

pre 14 godina

.Duda Ivkovic je tata.Kakva li ce samo ovo biti ekipa za dve godine,ne mogu ni da zamislim kad vec sada imaju pobednicki mentalitet. Najveca dobit za Srbiju je sto ne igra Rakocevic.

Nemanja 91

pre 14 godina

Teodosic!?!?!?
Dva puta se odlepimo,prvo 10-11 razlike,a trecoj cetvrtini 16 i on ,,isiluje'' 3 napada i eto ih na -9!Mogli smo da izgubimo utakmicu zbog njega...Doduse,iskupio se posle sa bacanjima...
Ipak mora ozbiljnije,vise tim,manje on...Ostalo,da kazemo OK.Najvaznija je pobeda,cetvrtfinale je skoro tu,treba nastaviti i juriti trece,drugo,a sto ne i prvo mesto u grupi,ako tucemo Turke...Samo polako...

IUSTITOR

pre 14 godina

Izlgeda da ja nisam gledao isti mech kao 99% ljudi koji su ostavili komentare!
Ovo je tragedija, protiv reprezentacije koja ni celu prvu petorku nema popunjenu iole dobrim igrachima, u najbolju ruku ima dvojicu, Gortata i Logana, mozda se od ostale trojice skrpi josh jedan, reprezentacije koja nema nikakvu istoriju, "zemlja kosharke" jedva izvlachi pobedu! Namerno sam napisao da izvlachimo pobedu, jer bi bilo koja II reprezentacija kaznila ovakvu igru, protivnik je na 4,40 imao -2, na srecu nashi su se odlepili, ali samo zahvaljujuci poljskim greshkama prouzrokovanim deficitom valjanih igracha, ali i dalje je primetno da mi NEMAMO NIKAKVU ODBRANU, i veoma mi je chudno shto to ne mogu da primete ostali forumashi, mi stalno ostabvljamo po 2 choveka neprokrivena, najcheshce one koje pokrivaju Teodosic ili Tripkovic, to su ogromne rupe i kada se dodje do ozbilnijeg protivnika SAMLECE NAS!!!!
I danas se igralo neorganizovano u napadu, sreca protiv nas igra reprezentacija od 2.5 solidnih igracha, nikako odlichnih, ali i ti solidni su pokazali da mogu da probijaju nashu odbranu kako hoce, shto najbolje pokazuje zamalo egal zavrshnica.

Ko kaze da Poljska igra na domacem terenu, neka se zapita kako su ih Turci odrali a mi ne mozemo????!!!

Teodosica treba izvesti napolje da se ohladi jedno 2 utakmice, jer se jednostavno previshe gubi, njegova igra pored toga da nemamo dobrog playa pokazuje da nam je i trener isuvishe star i bez prave koncepcije i smelosti (ona jedna "teza" pobeda protiv Shpanije je pobeda nad protivnikom koji ochito nije tako dobar vishe, Turska je to pokazala danas).
Mi od 4 playa nemamo pravog, nemamo ni shutera koji ce probiti protivnika, ponovo nam je centar bio najefikasniji igrach! Samo da napomenem da je Teodosic napravio chist FAUL U NAPADU kada su mu dosudjena bacanja kojim smo se definitivno odlepili pochetkom poslednjeg minuta...

Sve u svemu ponovo traljavo i ponovo protiv protivnika koji je jedva za pola klase iznad Britanaca. Ako pobede nad Britanijom i Poljskom znache da se vracamo u svetski ili evropski vrh, onda ja stvarno ne razumem to shto pishe u 99% komentara!! Sramota je shto obe nismo pobedili sa barem 30 razlike...(naravno ovaj tim to ne moze, ali imamo mi MNOGO JACHE IGRACHE, nije ih trebalo sve pozvati, ali barem dvojica su trebala da chine okosnicu ovog tima pored Krstica...)

Ovako svi cete videti koliko je ovaj tim mlad, neiskusan, tehnichki i fizichki inferioran, neuigran, LOSHIJI... vec protiv Turske
:(
Evo ja sam spreman da ponudim da cu da prestanem da pishem ako dobijemo TUrke, ali ko zeli da se prihvati izazova mora da obeca da ce i on prestati u sluchaju suprotnog

ofk ofk

pre 14 godina

Nece Srbija daleko posto nema nista vrhunsko .Tim je limitiran i ni na jednoj poziciji nema asa.Instan pobede protiv manje kvalitetnih rivala nisu toliko vazne cim je dosao malo kvalitetniji-Slovenija izbor i mogucnost suta je bio katastrofalan.YU i Srbija nikada nije gajila ovakvu koncepciju zasnovanu na nekoj borbenosti zarad kvaliteta.Slede porazi od Turske i litvanije

xxx

pre 14 godina

ma fale nam poeni pleja. Ja ne znam da li onaj Teodosic trenira shut,treba da sutne 10 puta da ubode jednu trojku. Sva sreca pa je penale sutirao solidno u zavrsnici, ne zna da napravi ni jedan poen iz ulaza. U asistencijama i nije tako los ali i tu zna da izgubi dosta lopti...a Markovic nije nista bolji...Steta sto neigra Rakocevic, dobar je poenter i zna da prelomi...mi kad smo vodili sa 16 poena imali smo jos posle toga dva napada i mogli smo jos da povecamo,medjutim bas tad je Teodosic sutno nerezonski i promasio a i ostali su nekako nonshalantno igrali sto je moglo da nas skupo kosta...

Tozovac

pre 14 godina

I dalje ostajem pri stavu da smo samo vrlo dobra reprezentacija, i da nećemo da osvojimo medalju. Momci se bore sjajno, Duda je izvukao 120% iz ove ekipe, ali prosto nemamo kvalitet. Ni jedan ekstra igrač, dva oslična (Krstić, Veličković....) je malo za najviše domete. Ali koliko sam samo puta omanuo..

Pini Gershon

pre 14 godina

Mnogo praznih minuta kad Krstic ne igra. Sad se vidi koliko bi znacio Milicic. Trebalo bi mozda Raduljica vise igrati, sa Perovicem bas tesko ide i u odbrani i u napadu.Tek sad se vidi koliko je Bjlica koristan igrac, sa njim u timu mnogo vise mogucnosti u odbrani imamo.

Kralj hoce krunu nazad

pre 14 godina

Super smo igrali,ali moram da bacim hejt za ovog Kostu Perovica decko je zlo po ekipu,kad smo nabili razliku on je usao i pomogao Poljacima da nas stignu,pa Raduljica da je usao bolje bi odigrao sigurno,vidi se da ce protiv jacih ekipa biti problem kad nam Krstic bude odlazio na klupu,ali owako vezano za owaj mec svaka cast svakom igracu


Markovic slabo se snalazi u napadu,ali sve nadoknadjuje odbranom i borbenoscu kapa dole

Teodosic-je uz Krstica nas glavni igrac koji moze da napravi razliku na terenu,jos uvek nije pronasao sut,ali krenuce ga i to

Tripkovic-Nadam se da je poceo da hvata zalet sto se 3rojki tice,dobar je bio danas ali moze i mora to bolje

Velickovic-Standardno dobar pogotovu na pocetku utakmice

Tepic-trenutno nas igrac koji najbolje resava situacije 1vs1,pozitivno me iznenadio

Bjelica-imao sam neke predrasude za njega,ali decko pokazuje da je extra potencija velika je buducnost pred njim

Krstic-nas glavni igrac mozda i trenutno najbolja 5tica na prvenstu(barem forme sto se tice)


Paunic-decko koji kida u odbrani,protiv koga je nemoguce sutnuti 3rojku,to je Logan najbolje video


Macvan-je slabu minutazu imao danas,ali je zato odlican bio u odbrani,nas najmladji igrac pred kojim je takodje blistava buducnost


Kosta Perovic-UZASSSS,samo da potsetim da je reprezentaciju 1dne godine odbio zbog NBA gde je propao kasnije,mozda ce me mnogi pljuvati sto njega omalozavam,ali tog coveka gledam od kad je poceo da igra za Partizan i nervirao se kidao zivce,zar i sad moram njega u reprezentaciji da gledam






Ovaj tim moze dosta da uradi na owom prvenstvu,jedino ce nam biti prob... rezevna 5tica ali momci kako igraju nadam se dosta tome.


MEDALJA SE OSECA :)

bratstvo-jedinstvo, Šalja, Vokri,Prekazi!

pre 14 godina

Jos kad bi ove plave dresove zamenili crno belim...
(Tripko se zalece..., 12. septembar 2009 21:22)

Plave dresove crno belim i srpske grbove Franjevačkim, šatro "jugoslovenskim", pa da slobodno sa uživanjem navijaš!

Novica_Velickovic

pre 14 godina

Napred Srbija!Stvarno sam srecan zbog pobede ali nikako mi nije jasno dokle ce bre onaj Teodosic da pravi sprdnju na parketu?????Pa daj bre Ivkovicu spusti ga bre malo na zemlju!Sta bre on umislja?Da je neki igrac?E pa bato nisi ti ni I od igraca!Ne gotivim Tepica ali iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i sigurnije i svaka cast.Sto se tice Tripka jedno veliko BRAVO!Napred Srbija

sasa jokic

pre 14 godina

Igrati relativno tesno sa Poljskom nekada je bilo nezamislivo. Medjutim kao sto sam vec komentarisao, mlada je ovo ekipa, jos nema izdvojenog lidera, i to vodi ka oscilacijama. Sada posle vec dosta odigranih utakmica, mozemo videti da nam je najslabija tacka sut za tri, a to nam je nekada bilo glavno oruzje. Jedan od glavnih "krivaca" za to su bicepsi i tricepsi, veoma je uocljivo da svi provode puno vremena u teretani, a jaki misici nisu bas idealni za preciznost "mekocu' ruke koja je neophodna. Zato cemo se dosta muciti, jer nemamo dve tri vezane trojke da se odlepimo kada je tesko, ili da stignemo rzliku. Dok se nesto ne promeni, moramo da se pomirimo sa cinjenicom da smo daleko od superiorne reprezentacije. Ali ako Duda ostane na celu verujem da hoce!

Krlja

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.

Spale

pre 14 godina

Nisam gledao cudniju utakmicu od ove dugo vremena . Igramo protiv ekipe koju koja ne moze da promashi i preko ruke i iz cistih pozicija . Duda trazi tajm aut samo za poslednji napad . Teodosic fintira obe ekipe , pushtaju trubace , Sarenac se sali naracun povrede Markovica ( shto prevazilazi sva moja ocekivanja ) .

Kad jednog dana svate shta je Teodosic radi nece biti ekipe koja ce moci da se pripremi za mec sa nama . Naravno Dudo odma im zadaj Shredigerovu jednacinu za trazanje moguce pozicije elektrona u atomu .

Ajde malo ozbiljnije igrate za srbiju , mozete da derete bilo koga a ja moram da se tresem u fotelji .

Vreme je za stare musterije nastavite tradiciju pa da igramo finale sa Slovenijom , nemogu da nas pobede dva puta .

Zagor

pre 14 godina

Mozete da volite Duleta Vujosevica ili ne, ali postoje stvari koje niko ne moze da mu ospori.
Znati da ce se igracu koji se ponasa neodgovorno na terenu i koji od gotovog pravi veresiju na$$bati keve je neprocenjivo. Postoje trenuci kada bi gadjao tv daljinskim ili pikslom, kada vidim nekog frajera kako se majmunise, a onda ga lepo Dule izvadi iz igre i mogu samo da zamislim sta mu sve kaze. E tada je i meni lakse, i na neki nacin osecam zadovoljenje pravde. Taj osecaj je neprocenjiv.
Izvinite za ovo sto nema veze direktno sa reprezentacijom, ali eto mene je ponasanje nekih reprezentativaca nateralo na to. Svaka cast vecini. Pobeda nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka iako rezultat ne govori tako.

theGreat

pre 14 godina

Danas citam komentare pred utakmicu i neko je napisao da ce nam nedostajati Rakocevic u tesnim zavrsnicama da da odlucujuci poen.
Rekoh sebi kako se ja toga nisam setio pa on je jako poznat kao osoba koja perfektno reaguje u takvim trenucima bolji je od Bodiroge i Djordjevica zajedno ;)

rikukawa akira

pre 14 godina

Sledeci korak-TURSKA!!!!
Jos da je igrao Rakocevic....HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA.......Ma naravno da se zezam.Da je on igrao mi bi ispali u prvom krugu!
ZIVELA KOSARKASKA KRALJEVINA SRBIJA!!!!

Hogar Strashni

pre 14 godina

Ne moze se sporiti da Teodosic ima odradjenu vrednost i da je dobar igrac, ali se nadam (zbog dobrobiti reprezentacije) da ce ukapirati da trenutno nije toliko dobar koliko misli da jeste. Decko je veliki talenat i sigurno ce napredovati, ali on jedini u ovoj ekipi "siluje". Svi ostali su svesni gde su i koliko mogu i daju sve od sebe, a iskreno se nadam da ce im se i Teo prikljuciti i da cemo doci do medalje, nebitno kakvog sjaja.

Milos

pre 14 godina

Bravo momci, sta god bude pokazali ste veliki potencijal. Pogotovo sto su sve to momci iz nase lige.
Sledeca utakmica je kljucna. Pobeda nas baca u borbu za prvo mesto u grupi a poraz u grcevitu borbu za cetvrtfinale. Neverovatno ali tako je...
Do kraja samo hrabro...

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

kako bi ovoj ekipi legao darko milicic! al je duvalo u reketu u prvom poluvremenu. u drugom je bilo malo bolje, ali uz darka ne bi bilo toliko lakih koseva, sto od centara sto sa ulaza... onaj plej dva puta namesta ramenom krstica i poentira pored njega... pre dve godine za reprezentaciju je igrao ko je igrao, i doslo se u situaciju da milicic bude nosilac igre i da se lopta spusta na njega, a on tu ulogu realno ne ume da odradi... ali da se lopta spusta na krleta, a on da radi ono sto najbolje ume, da prati igru, da ulece u prazan prostor, hvata skoove u napadu - kakav bi to tandem bio... a ako neko ima dilemu kakav je darko u odbrani, neka se seti duela sa papadopulosom pre dve godine... ovaj se skoro nije upisao, a popio je jedno tri banane... kosta je zaista rupa, i u napadu i u odbrani... sto se ostalih tice, prvo teo... najkreativniji i najtalentovaniji igrac koji se mora istrpeti, mislim da je kako prvenstvo odmice sve bolji i bolji... nemanja bjelica je izuzetan, dobili smo krilo koje smo mislili da nemamo... ono sto nam fali je sut ili bolje receno suteri... za sad je tu samo tripkovic koji nikako da proradi kako treba, a ni teo nikako da namesti ruku... necemo moci ni u buducnosti da sanjamo velike snove dok ne budemo imali jos par dobrih sutera... pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre ikad izmisljene!

Fiki LFC CZ

pre 14 godina

Odlicna igra u odbrani, isao je i sut solidno, mislim da smo ovim mozda i obezbedili cetvrtfinale.

P.S.
Ljudi, preterano popularizujemo fudbal. Zasto je bod OFK-a glavna vest? :/

peki

pre 14 godina

dobro smo igrali,ali na 16 razlike ulazi tedosije i kosta i tu sve pada u vodu videlo se da play poljaka kada je markovic cuva nije mogao da loptu da prevede svaka mu cast za odbranu,nadam se da mu nije nista,novica se sprda sa centorm prosao ga ja i ceka ga da dobije bananu smesno

Krlja

pre 14 godina

Odgovor svima koji su napisali da nisam u pravu:
Medalje koje su osvojene 1945-1991 pripadaju podjednako svim bivsim jugoslovanskim republikama. Medalje of 1992-2006 pripadaju podjednako i Srbiji i Crnoj Gori. Medalje od 2006 pripadaju Srbiji.

Sto se penzije tice ona nema veze sa drzavom ili drzavljanstvom, to je vracanje onoga sto si uplacivao.

Znaci, jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama: medalje SFRJ su medalje SFRJ, medalje SRJ su medalje SRJ, medalje SCG su medalje SCG a medalje Srbije su medalje Srbije.

darko

pre 14 godina

Domacin hvata posljednji voz pred 13000 navijaca smanjuje minus sa minus 16 na minus 2,ali reprezentacija Srbija uspijeva da se odbrani i da se vrati na plus sedam.Bravo.

djenka valjevo

pre 14 godina

milos teodosic car....e sad ima i onih koji to ne kapiraju ..al to su uglavnom oni koji ne kapiraju kosarku i koji su 'sutali'loptu na casovima fiskulture...bez njega nema napada polako srbi uvidecete ko jedini ima m...da

makelele

pre 14 godina

Momci svaka cast!!!! Samo tako nastavite...A nadam se samo da ce se Stefan Markovic brzo oporaviti i da povreda nije teze prirode.
(powermax, 12. septembar 2009 20:22)

posto je markovic primio jak udarac u koleno, verovatno mu se vec stvorio otok, tako da je lako moguce da nece igrat protiv turske.

veerghoen

pre 14 godina

Ja zaista nemogu da verujem da su Turci tako favorizovani i da su vec medju serioznim kandidatima.al,dobro eto dobili su Spance pa zato...ali ja imam neki osecaj da cemo ih zgromiti! uostalom,mi smo ih naucili kosarke! Tripkovic Kralj!!

ns

pre 14 godina

Sve cestitke ! Mislim da Duda nije namerno trazio T.O. kada smo poceli da ispustamo +16, jednostavno je rekao : Daj sad da vas vidim...
I dalje ostajem pri misljenju da je Milicic dobio sedmorke bio bi od vece koristi nego Perovic, ali dobro Duda zna najbolje :)
Jedna pobeda iz naredne dve utakmice i eto nas na trecem mestu u grupi, a posle lako do polufinala gde je sve moguce. . . .
Bjelica je genije!

Marko

pre 14 godina

Mi evropski prvaci 1973,1975,1977,1989,1991,1995, 1997 i 2001. Svetski 1970,1978 1990,1998 i 2002. Olimpinski 1998 da izgubimo od jedne poljske koja od juce zna sta je lopta.

anthony

pre 14 godina

vise volim da gledam ove manje kvalitetne momke koji ginu nego one ^zvezde^ koje se manekenisu po terenu (radmanovic, milicic...)
I jos nest, ja ne vidoh ovakvog sponzora repke a da ne mozes nigde da kupis dres da navijamo ko ljudi , ako gresim recite gde ima

comy SB

pre 14 godina

viiii svi sto PLJUJETE PO KOSTI, smanjite pivo i gledajte utakmicu OD POCETKA DO KRAJA.BRAAAAVVOO MOMCI I naravno bez Velikog DUDE ovod NEBI BILO STO SAD JESTE . kapa dolje veliki magu

nonyzmaj

pre 14 godina

Bravo,bravo.Dobra igra malo padova,ali normalno za ekipu takvih godina,odlican sut za 3.Bas me zanima kako ce odigrati protiv Turske i bravo za do sada uradjeno SRBIJA je uz vas momci!!!

sale rs

pre 14 godina

...nikada nisam ni posumnjao u ovaj tim(kao neki "strucnjaci")ali valjda im je sada jasno da DUDA nijednog igraca nije poveo slucajno na EP!...doci ce i Kostinih 5min. kao i Tripkovicevih,a sto se tice -16 Poljaci su bili nadahnuti publikom pa su malo silili sut sto ih je vratilo uz nasih par gresaka u kontri! ali nisu imali sanse da dovedu pobjedu u pitanje.../dogurace ovi momci dalko/nista nebrinite...

marezemun

pre 14 godina

Zanimljiva utakmica. Izgleda da ovi klinci iz obdanista umeju da se igraju, ne samo sa protivnicima, nego i pomalo sa nasim zivcima... No sve dok su onako borbeni sve im se prasta... Svaka cast zaista celoj ekipi. Nadam se da nam se Stefan nije povredio... Drzimo im fige za nastavak... (o:

Mackoni

pre 14 godina

Za sve koji kazu da Teodosic treba da se smiri, vidi se da ne znate puno o kosarci, njegova nepredvidivost je njegova najveca vrlina,pored drskosti naravno ... video sam cak u ovih par utakmica da ga cak ni nasi igraci nisu ocekivali neke lopte koje su ih ostavljale same pod kosem ... ovaj decko ce za par godina ukoliko ne bude nekih problema biti najbolji play u evropi a i shire ... navijam za Srbiju do kraja kakav god bio!!!!!!!!!!

ofk

pre 14 godina

Pobedicemo i Litvaniju i Tursku u narednim utakmicama jer imamo kvalitet za to. Posle u cetvrt-finalu sta bude bude, ali ovi momci su vec sada pokazali da ce biti strah i trepet u narednim godinama, naravno na celu sa Dudom.

pajke

pre 14 godina

odlicno odigrana utakmica... Duda je odlicno pripremio takziku da poljaci nisu imali sanse cele utakmice http://www.youtube.com/user/pajke1977

Damir So

pre 14 godina

Ja mogu samo da kazem, SVAKA CAST NASIM MOMCIMA... Idemo i dalje, samo tako, bez euforije, bez pompe, bez velikih zelja... I jos nesto, gospodinu Ivkovicu jedan veliki RESPEKT, jedno veliko HVALA sto je preuzeo u svoje ruke "lipsalog konja" i za vrlo kratko vreme napravio vidljive rezultate... Napravio je tim podjednakih 12, gde moze svako svakog da zameni, kojima je u SRCU UREZANA SRBIJA, a ne 12 gde jedan ne prica sa drugim, mrze treceg, gde bi cetvrti produzen godisnji i ostalo... Nadam se da je i kosarkasku reprezentaciju ispratio jedan novinar, kao onomad vaterpoliste... SRECNO MOMCI DO KRAJA

pedja sin

pre 14 godina

# Ljudi jer zna neko gde bih mogao gledati Slovenija-Litvanija
(vanijak, 12. septembar 2009 21:27)

-evo ga:
http://www.justin.tv/lithuania1basketball

nikola

pre 14 godina

Ja sam cuo na niskoj TV5 da Markovic nije ozbiljnije povredjen i da nece imati pauzu, Paunic ce igrati sa longetom, a za Tepica se ne zna, dobio je udarac u ledja ali je nastavio da igra u zadnjem napadu.Preciznije informacije ce se znati u nedelju, mada mislim da nije ozbiljno. Bez Tepica bismo bili bar 30% slabiji.

Sto se utakmice tice: Teodosic odlican ali mi nije jasno da on iz utakmice u utakmicu nastavlja sa onim njegovim nerezonskim sutevima.Neznam da li mu Duda skrece paznju na to. Tripko isto odlican ali bi mogo da pokusa na neki ulaz da ide, a imao je jednom priliku i drzao je loptu 7-8 sekundi kod sebe i onda u poslednjoj sekundi opet sut za 3 iz ne bas izgradjene situacije.U pripremnim utakmicama je imao odlicne prodore i asistencije, ne znam zasto to ne radi sada.

I Turska: neznam zasto se svi plasite njih.Oni jesu do sada igrali odlicno,bez poraza su, ali realno sem naravno Turkoglua nemaju vise neku zvezdu u timu, cak sta vise, bolje igrace imamo od njih.Jedino sto su nasi igraci dosta mladji, mada opet su vecina njih vec igrali jake utakmice u Evroligi,Evro kupu, a i NLB je jedna od 4-5 najjacih liga Evrope. Naravno da su verovatno u prednosti jer su u naletu, ali nismo bez sansi protiv njih.Ali u svakom slucaju nam je cetvrt-finale blizu jer Poljaci tesko da mogu nesto uraditi protiv Spanaca i Slovenaca, a isto i Litvanci protiv Spanaca(koji posle danasnjeg poraza ne smeju da izgube).

Jaromir

pre 14 godina

odlicno !! Pred njihovom publikom smo ostvarili pobedu sto je uspeh. Novica je igrao mestralnu odbranu i pomogao u napadu. Kicma je ove ekipe. Teo je najkreativniji igrac na celom prvenstvu i samo da se stabilizuje u igri i bice veliki igrac. Krle kapitenski. Bjelica koristi to sto mu ostavljaju prostora i daje dobar doprinos. Paunic, Tepic, Markovic sasvim pouzdani a u odbrani odlicni .. Trip ce da se raspuca kad bude trebalo i mi nemamo razloga za brigu. Uopste ne gledam ko kako i sa kojim igracima nastupa na prvenstvu jer sam zadovoljan kako se mi ponasamo i kako izgledamo na parketu. Idemo dalje .. Samo tako momcine .. )

Mika NS

pre 14 godina

Kada smo izgubili od Slovenije ili kada smo igrali lose pojedinci su pricali kako nemamo igraca koji pravi razliku...
I 90-ih ga nismo imali,jer smo imali TIM, tim u kojem je pojedinac znao da bljesne.I sada imamo TIM(svakako ne kvalitetan kao onaj iz devedesetih) i to je ono sto nas cini mnogo boljim od protivnika.
Za partiju protiv Poljaka svaka cast,na redu je Turska,Duda svakako zna kako da nadmudri Tanjevica.Ajmo Srbiiiii

Jpeca

pre 14 godina

Posle prvog poluvremena čini se da Slovenci lagano dobijaju Litvaniju. Ukoliko i Španci pobede Litvaniju u prvoj utakmici u ponedeljak, koliko sam mogao da izračunam sigurno prolazimo u četvrtfinale, najverovatinije kao treći. Uostalom sa kim ćemo igrati u četvrtfinalu mislim da nije bitno. Sve ekipe su pokazale da imaju mana, pa ako krene svakog možemo da pobedimo, ali i da izgubimo.
Samo borbeno i sa srećom!

Aleksandar

pre 14 godina

Ni ja ne mogu da verujem kako je lose snimamo....Kos se nije ni video,a tek da vidis koji igrac sutira,pa to je nezamislivo....Mogli su kamermani jos malo da prikazuju tribine,nisu ni morali teren da snimaju......A,sto se igre tice,solidno je bilo...Ne bi smeli da dopustamo da onako lako izgubimo ogromnu prednost,ali,ipak je ovo mlada reprezentacija,prvi put igraju zajedno na vec turniru,pa je to i normalno....Samo da Teodosic ne preteruje onoliko,zabija se u coskove,ne pusta loptu.............Sam prolazak u 1/4 finala bi bio ogroman uspeh!!!!!!!!!!!!Napred plavi!!!!!!!!!!!

Marko

pre 14 godina

svaka cast momcima! samo mi malo bode oci Kosta Perovic..nemam nista protiv decka,verovatno da ima zelju i bori se koliko moze,ali tolika tromost i odsustvo kordinacije pokreta..licno bih pre poveo Marjanovica a u ovoj postavi ne vidim po kom zakonu je Raduljica losiji od njega..al dobro,samo da smanje padove u igri i bice super

TV

pre 14 godina

Sigurno je samo jedno, u ovoj selekciji ima dovoljno asova za sledećih 5-6 godina, treba samo još malo da porastu, a onda ... Jedino ih treba izolovati od predusetljivih menadžera koji od njih prave ličnosti tj. tzv. ZVEZDE poput onih koji više (hvala bogu) nisu u reprezentaciji. Idemooooooo

ze

pre 14 godina

ne kapiram sto se toliko pljuje teodosic kada je evidentno da je najtalentovaniji plej koga imamo jedino sto je on od onih igraca koji kasnije sazru(vecna plejmekera je takva).sto se tice koste jeste on limitiran igrac i cesto iznervira ali drazi mi je on nego radmanovic i slicni koji su za klasu bolji igraci ali ocigledno je da su u svojoj glavi duplo veci igraci nego sto jesu.kostaje tranzitni igrac dok ne sazru raduljica i nadam se uskoro musli ili marjanovic.tako da ga treba istrpeti i zahvaliti na trudu jer se decko bori koliko moze.

draganche

pre 14 godina

Gledao sam ceo mec i mogu reci da sam odusevljen nasom igrom koja se popravlja iz utakmice u utakmicu. Kako vreme bude prolazilo momci ce sticati neophodno iskustvo, posebno na "vrucem terenu" u gladijatorskoj areni (ovo mora posebno da naglasim) veceras. Posebno me je odusevio Markovic koji je odradio lavovski deo posla u odbrani i imao nekoliko sjajnih ulaza kroz sredinu.
Jedino sto treba da ova ekipa dobije jeste "killer instinct" tj. da ne popuste u casu kada je protivnik prakticno na kolenima, dajuci mu sansu da se oporavi i udje u neizvesnu zavrsnicu.
Sve u svemu, moramo biti prezadovoljni onim sto su nasi klinci prikazali na dosadasnjem EP i nadati se prolazu u cetvrtfinale...a tamo je sve moguce...

Sofija

pre 14 godina

Momci su fantasticni-samo napred...
p.s. : kao i uvek, nadje se neki "pametnjakovic" koji pise hejt komentare-poput onog vezanog za Teodosica...znaci, ne znam brate da li si ti gledao utakmicu ili sta... Isto tako za Perovica-daj iskulirajte vise-ne znam cemu stalno potreba za nekim pljuvanjem...!

trptrp

pre 14 godina

Dobri smo, moze i bolje ali dobri smo.
Pojedinacno, Teodosic je izgleda poceo malo ozbiljnije da igra, i kao da polako shvata gde je i sta je. Markovic fantastican u odbrani, vrlo agresivan, pozitivno bezobrazan. Steta sto je zadobio onu povredu pred kraj utakmice. Bjelica, Paunic, Macvan su odigrali solidno, pogotovo Macvan u odbrani, vidi se da svi imaju veliku zelju za pobedom. Tripkovic je mogao mozda i malo bolje sa sutem, ali su ga dobro i Poljaci cuvali. Kosta ima zelju i volju, ali kao da mu nedostaje snage nekako, njegova stara boljka. Krstic je pravi kapiten, ima hrabrosti za neke bitne suteve. Novica je odlicno odigrao odbranu i napravio par odlicnih poteza u napadu. I sve nekako izgleda da imamo jos lufta da bolje igramo. Ali glavno je to da je Duda tako dobro postrojio ovu ekipu, pogotovo sto se tice odbrane, sjajno!!! Zato cuvajte se Turci i ostali, imam osecaj da Duda je Duda smislio takvu taktiku da ce onaj Tanjevic da poludi...

nislija

pre 14 godina

Svi se bore, trce, trude se, a jedino mi se za Teodosica u pojedinim momentima cini da ga bas briga ko se da pobedi i da je dosao u Poljsku da se provede. Mada je odigrao odlicno,a najvise me odusevljava kad zatrese onom njegovom glavom kad ga neko napada i sudija odmah svira faul, i onda na usporenom snimku vidis da ga ovaj nije ni pipnuo.Za to iznudjivanje faulova je kralj.

Krlja

pre 14 godina

Srbija mi je draga, ali istina mi je jos draza (to je parafraza cije recenice?).

Koji univerzitet ima na svom grbu rec Veritas?

Ovo cu vam reci: Srbija u bilo cemu nema bas blistavu proslost, ali ono zasta treba da se izborimo je da ima blistavu buducnost. Srbija ne treba da prisvaja tudje; Srbija treba da se bori da sledeca ekipa bude bolja od najbolje SFRJ/SRJ/SCG ekipe.

Creative

pre 14 godina

Dobro je! Dobra odbrana, agresivna.

Krsti je zrelo odigrao. Raduje i Tripkovicev sut, samo neka tako nastavi.

Novica (10 peona, 7 skokova, 2 asis, 1 ukr, 1 blk) i Tepic (11, 3, 3), na visini.

Teodosic bolji nego inace, jos samo malo da se smiri, i bice super!

Duda im daje slobodu, sto je veoma bitno, jer ce tako dobti samopouzdanje. Posledica toga su i par ishitrenih suteva, sto u danasnjoj kosarci nije strasno, vec normalno. Kada si sam, sutni, prosto!

Sto se tice situacije u grupi, mi sa ovom pobedom 99% idemo dalje, jer sumnjam da ce i Poljska i Litvanija da dobiju i Spaniju i Sloveniju. Turci su obezbedili plasman, mozda su malo opusteni, tu je nasa sansa. Gledao sam ih danas, imaju ekipu za medalju, kao i Francuska, barem po dosadasnjoj formi.

Samo ovako momci neka nastave, imamo sistem, igramo lepo, ne gnjavimo sa loptom, ne kasnimo u odbrani. Veceras smo zaustavili i Lampea i Logana.

Mislim da je dobro da izbegnemo Grke i Francuze u 1/4.

Gospodin

pre 14 godina

Onima koji sumnjaju u tebe i preostalih 11....Neka znaju da vi igrate za nas ,obican narod,ne za nekakve glavesine u savezu (a realno kosarka ode u pm)...za ljude koji nisu jajare pa da kritikuju i nalaze zito u kukolju...Idemo dalje kapitenu,predvodi ovu decu kao i do sada pa sta bude...barem se nismo obrukali!!Kakvi ste nasi ste,mi nemamo bolje!!!Srecno Nenade koji si dokazao kako igra kapiten i kako treba da se ponasa...

kornjaca

pre 14 godina

Za razliku od vecine vas, mislim da je Teo odigrao odlicno, Krle kapitenski, Stefan odlican u odbrani. Kosta pre Raduljice?! Ne znam bas. Duda je vodio utakmicu bez greske. A sto se tice komentara OFK i njemu slicnih, stvarno ne znam zasto mu toliko posvecujete paznje. Covek lupa gluposti, pljuje po svakom igracu, velica igrace koji nece da igraju za Srbiju a vi obracate paznju na njega kao da je neki mozak. Minus od mene za RTS kako se spremio za ovo EP.

danijel007

pre 14 godina

Bravo momci sjajno ste odigrali i konacno nas je krenuo sut za tri poena. Idemo sada da pobjedimo i turke. SRBIJA DO TOKIJA!!!!!!

darinjo

pre 14 godina

Svaka cast Krsticu,pokazao je da je pravi kapiten,a svaka cast i mladom Bjelici,mislim da je lepo iskoristio ukazanu minutazu... idemo dalje!!!!

molestant

pre 14 godina

ok mi je ovaj ofk sto se komentara fudbala tice....al o kosarci ili pojma nema il se ludo zabavlja provocirajuci....mislim da je pod b...hehe ne lozite se, on vise veruje u ovaj tim od svih nas......

trivic

pre 14 godina

Dobro je, idemo dalje. Sa malo više samopouzdanja i sa ovakvim Krstićem, mislim da možemo i Turke dobiti, a onda ko zna... Samo hrabro i borbeno.

Malo pametovanja

pre 14 godina

Solidno smo igrali, ali smo imali oscilacija, u trenutcima kada bi neka iskusnija ekipa rutinski rezultat podigla na 20 i vise poena razlike! Jednostavno neki strah se javi kod igraca,i mi pocnemo da srljamo u napadu,da se jurimo sa protivnikom,umesto da tad krenemo zestoko u odbrani da prekinemo jurnjavu! Nije problem taktike,vec samo iskustva! To nam se desilo i protiv Spanaca,cim krene neka agresija protivnika mi ne mozemo da izdrzimo pritisak i sve sto stvorimo tokom meca,jako lako ispustimo! Ali imam utisak da je to samo protiv ekipa koji igraju prljavije od nas! Nekako se bolje snalazimo protiv jacih ekipa ! Mec protiv Slovenije smo izgubili zbog dobro postavljene taktike Slovenaca,koji su znali da iskoriste tu nasu slabost,da lose igramo kad se krene grubo,znali su da ne smeju da se nadigravaju sa nama i da iskoriste individualne sposobnosti nekih svojih igraca,koje jako dobro isao sut iz neizgradjenih pozicija! Ali sam jako srecan sto igramo ovako jake utakmice ,jer nasi igraci napreduju i samo je pitanje kad cemo sve da gazimo sa velikom razlikom ,ali nema mesta za opustanje,jer ipak nemamo neke izuzetne napadace koji mogu da sutiraju preko ruke, i da tako razbijaju jaku odbranom! Ali timska igra na vrhunskom nivou! Bice ovo jedna od najjacih reprezentacija na svetu!!!! Napred Srbija!!!

truba

pre 14 godina

O kako me nervira ono njihovo navijanje sa onim trubama i nalozenim spikerom!!! Ali te trube, to je uzas jedan, ne znam kome vise smeta taj zvuk, nasima ili Poljacima.

Vladimir

pre 14 godina

Cestitam svima, pa i Kosti, decko se borio koliko je mogao.
Moram da zapazim da smo u skoku veoma konstantni i odlicni, izmedju 35 i 40 skokova svaka tekma, oko 10 ofanzivnih, sto je kljuc svega. Takodje i ukradene lopte, oko 15 asistencija, malo izgubljenih lopti, jednom recju DISCIPLINA. Idemo dalje.

Moje ime je ubica

pre 14 godina

Kad je Grcka mogla da osvoji EURO 2004. ne postoji covek i bilo koji faktor koji me moze ubediti da Srbija na ovom Evroskom prevenstvu ne moze uzeti zlato.

Mi imamo istoriju,mi smo sampioni od rodjenja..

Pa zar mi Srbi koji smo PETOSTRUKI SVETSKI SAMPIONI da se plasimo od Turaka koji su kos videli prvi put u 21.veku???

PIO

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.
(Krlja, 13. septembar 2009 10:05)

Ni meni nije jasno zasto tvoj otac/deda/mama/baba uopste primaju penziju kad su je zaradili u drzavi sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima.
Kad si vec tako pametan i posten, ti lepo sve te pare da uplatis Hrvatima, da podignu nove stadione. I da im das i stan i sve sto imas, jer je sve to zaradjeno u drugoj drzavi i nije tvoje.

John Terry

pre 14 godina

Krlja 136

Racunamo titule bez Dražena,Ćosića,Kukoča...
Računamo titule Bodiroge,Divca,Stojakovića,Danilovića,Đorđevića,Tomaševića,Rebrače...
EP 1995,1997,2001
SP 1998,2002
Ili je možda i to zabranjeno?
Da to pripišemo Islanđanima?
Da nisi ti kroasan?

John Terry

pre 14 godina

Kada je kosarka u pitanju,dovoljno je pogledati FIBA rang listu i ako covek ima barem malo mozga,shvatice o cemu se tu radi.

5.Srbija 469
17.Hrvatska 180
20.Slovenija 112
39 BIH 16
Makedonije i Crne Gore nema medju prvih 70.

Dakle,rec logika tu dolazi do izrazaja.
To bi znacilo da su Srbiji pripisani uspesi SFRJ,SRJ i SCG,jer kako objasniti cinjenicu da je Srbija(2006) bolje plasirana od Hrvatske,Slovenije,BIH(1992) koje su odigrale duplo vise utakmica na EP,SP i OI od Srbije? Uz to Srbija nije osvojila nista od 2006(samostalna drzava)a Hrvatska od 1992 srebro i 3 bronze.
Na EP,SP i OI
zlato - 50
srebro - 40
bronza - 30

Srbija ucestvovala do sada na EP 2007,a recimo Hrvatska od 1992, 6 puta na EP,2 puta na SP i 3 puta na OI
A svako ucesce na ovim takmicenjima se boduje.

FIBA ej, FIBA(svetska kosarkaska federacija)!!!

Milan

pre 14 godina

Dočekasmo Tripkovića, Krstić standardan, dosta za poljake. Red je da povuku Mačvan i Paunić protiv turaka.Raduje da je mlada ekipa odigrala mirno završnicu ali ne smemo dopuštati povratak protivnika sa -16. Pošto imamo prednost u odnosu na ekipe iza nas a one se sastaju međusobno mislim da smo već u četvrtfinalu.

jugo

pre 14 godina

Zasto bre ljudi kritikujete neke igrace, pa to su sve mladi momci svi su igrali solidno, perovic pa to je takav tip igraca i odigrao je solidno.Markovic e ekstra igrac narocito u odbrani mozda jedan od nasih najboljih igraca.
Mozemo daleko bolje od ove danasnje igra mada je bilo solidno.Videcemo nije bitno u svakom slucaju do sada bolje nego su se pojedinci nadali, ja licno pre prvenstva nadao sam se na cetvrtfinale dalje sta bude sada sam vec skoro siguran za polufinale sto bi bilo ravno zlatu mada i to nije isljuceno.

mrcha

pre 14 godina

@ofk..od kad to borbenost nije kvalitet?!Moze li se biti kvalitentan bez borbenosti?!To sto ti pricas smo vec videli na onom nesrecnom prvenstvu koje smo mi organizovali..."kvaliteti" su redovno blejali po splavovima ubijajuci se od "borbenosti"...da li nam takav kvalitet treba?!A ovim momcima se nemoze mnogo toga zameriti,igraju borbeno,timski,na momente kvalitetno cak i iskusno...ponekad.To sto nemamo sutere kao nekad mozemo zahvaliti diskutabilnom radu sa mladjim kategorijama i hiperprodukciji i forsiranju igraca na centarskim pozicijama naustrb igraca na ostalim pozicijama,kao i diskutabilnoj filozofiji koja se uglavnom svodi na"primi kos manje"dok je ofanziva u drugom planu...tako igramo i fudbal..dupe uza zid i samo gledaj da ga ne primis,a da bi dao gol dupe mora da se odvoji od zida...a za to trebaju cohones..

Brk

pre 14 godina

@ IUSTITOR

Naša reprezentacija je u dosadašnjem delu prvenstva druga po broju ukradenih lopti po meču, i imamo najmanje izgubljenih lopti po utakmici od svih učesnika. To dovoljno govori o našoj "slaboj" odbrani i "bezidejnom" napadu.

Pitam se kako bi izgledali da imamo "koncepciju" i da nam igraju "Zvezde", a da, to smo videli 2005. kada nismo stigli ni do 1/4 finala, a igrale su sve "Zvezde", Radmanović, Jarić, Rebrača, Rakočević, Miličić, Gurović. Jadan Bodiroga nije znalo šta ga je snašlo pored toliko Zvezdi, pošto se njegovi saigrači nisu vraćali u odbranu zato što nisu primili loptu, a kasnije su se i pesničili u svlačionici.

Paspalj

pre 14 godina

Bravo momci, uzivanje je gledati Vas kako se borite. Sto se mene tice, sta uradite - uradite, bitno mi je SAMO to da ste bili radni tokom celih dugih priprema, da ste se odazvali na kraju krajeva, da ste dobri drugari medjusobno, i to shto ste svi normalni ljudi i kao shto vec rekoh, to shto se borite kao Orlovi.

Sve najbolje vam zelim u daljem takmicenju.

temudzin

pre 14 godina

tako treba, samo hrabro. znalo se da će biti oscilacija zbog maldosti i neiskustva. samo da ih bude što manje. još jedna pobeda i tu smo, pa posle junački pa koji pretekne.

Bane

pre 14 godina

Nemogu da verujem koliki je mazohista onaj reziser prenosa,ladno je celu utakmicu drzao kameru odzumiranu od terena tako da se nista nije videlo.Vazno da su se videli treci redovi tribina,a to da li je lopta usla u kos smo mogli samo da naslutimo.

Зоран С.Шоргић

pre 14 godina

браво момци на челу са маестром Ивковићем.

Сада треба тући турке због првог места у групи.

Иван-Ниш

pre 14 godina

Теодосић 8/7 слободна бацања у задња 2 минута. Србија: 15 асистенција, 9 изгубљених лопти, слободна бацања 18/14 (78%). Као да је играла нека веома искусна репрезентација. Још да победимо Турке (надам се) и бићемо први или други у групи.

Marko Vozdovac

pre 14 godina

Pojedinac ispred tima = Poraz

Tim ispred pojedinaca = Pobeda

Svaka reprezentacija u svom sastavu ima nekoga ko odskace, neku zvezdu... A mi? Mi imamo dvanaest jednakih, mi imamo tim! Sta ce biti? Prosudite sami!

Bravo za nasu decu, samo gazite dalje!

Brk

pre 14 godina

Ja ne znam zasto mnogi komentatori pisu da mi imamo titule u proslosti. Pa mi igramo samostalno samo par godina. Jel racunate titule sa Drazenom, Cosicem, Jelovcem, Kukocem i drugima kao Srpske.
(Krlja, 13. septembar 2009 10:05)

Ne računamo samo one od 1995. sa Đorđevićem, Divcem, Danilovićem, Paspaljem, Bodirogom, Rebračom, Stojakovićem, Jarićem, Gurovićem, Tomaševićem..

Tih 5 titula je sasvim dovoljno.

Tu nije ni bilo Crnogoraca sem Šćepanovića i Drobnjaka 2001, a i da je bilo nekih Crnogoraca 1995,1996,1997,1998,2002 opet bi to bile naše titule pošto je Srbija pravni naslednik SRJ i SiCG...

John Terry

pre 14 godina

Krlja

Medalje SFRJ pripadaju svim bivsim jugoslovenskim republikama.

Jesu to one iste republike koje su htele nezavisnost,i nisu zelele zajednicku drzavu?
Ali dobro tu vec mesam politiku i sport.
Nego,ne pripisuju Srbi sebi uspehe SFRJ to rade FIBA,FIVB,FINA,IHF ako uopste znas sta je ovo sto sam naveo.

Slazem se sa tobom da su medalje SRJ medalje SRJ,SCG - SCG,Srbije - Srbije.
Hoces verovatno da nas prosvetlis i objasnis nam kako su SRJ,SCG i Srbija razlicite drzave kao sto to radi vecina Hrvata,Bosnjaka,Slovenaca i Makedonaca.
U pravu ste vi glavni grad SRJ je bio Peking i u SRJ su ziveli Kinezi,glavni grad Srbije je Beograd i u Srbiji zive Srbi. Dakle druga drzava drugi narod. :))
Za SRJ su igrali Jao Ming,Li Mun i Li Tie,a za Srbiju Bodiroga,Jaric,Gurovic...

Autenticni Srbin

pre 14 godina

Znaci, jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama: medalje SFRJ su medalje SFRJ, medalje SRJ su medalje SRJ, medalje SCG su medalje SCG a medalje Srbije su medalje Srbije.
(Krlja, 13. septembar 2009 16:21)

Dobro u pravu si. Znaci vi Hrvati ste bolji od nas u svim sportovima, svaka cast, priznajemo vam to.
Ajde sad ne smaraj vise, idi gledaj u sunce ili tako nesto ...

srks

pre 14 godina

Ovi idioti iz KSS bolje da traze selektora na ovom forumu, medju fantasticnim strucnjacma, nego sto placaju onog propalog Dudu zbog par nekih bezveznih pobeda. Citaoci mogu dodati znake navoda po sopstvenom nahodjenju.