Subota, 29.08.2009.

00:33

Tadić: Izbori nisu rešenje

Predsednik DS-a Boris Tadić kaže da izbori ne rešavaju probleme i da Vlada može da opstane i ako u Skupštini ne budu usvojene izmene Zakona o informisanju.

Izvor: Blic

Tadiæ: Izbori nisu rešenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Mandrak

pre 14 godina

Ono sto mi smeta je sto svi politicari furaju pricu o krizi, price o smanjivanju plata, uvodjenju dodatnog poreza... sve ne bi li popunili rupu u budzetu. A onda okrenu ledja i busaju se izborima. A koliko to kosta? I da li se finansira iz njihovog dzepa?
Kad bi placali SVOJIM novcem, ne bi bilo frke, pravite izbore svakih nedelju dana... a ovako, je to cist shamar 'malim' ljudima. Kojima je sve jedno ko je na vlasti, jer u sustini su svi isti...

Nenad

pre 14 godina

Znam ja sta muci Tadica i njegov DS, nemaju slogan! Koji ce slogan oni da smisle a da ljudi ne kazu "da, da, tu lazu smo vec culi i videli". Sta obecati narodu kada narod, poucen visegodisnjim iskustvom, vise nijednom obecanju ne veruje. Zato ce se truditi da izdrze ceo mandat, da pokupe sto se jos moze pokupiti.

Svetlana Stamatovic

pre 14 godina

Izbori nista nece promeniti jer kod nas su moguce i koalicije koje se svakom normalnom coveku ucine nemogucim tj. van svake pameti, poput one tadicev ds + kostunicin dss, pa sad ove tadicev ds + milosevicev sps. sutra, zasto da ne, imacemo sns + ds koaliciju na vlasti uz neizbezno ucesce G17+. kako ne shvatate, kod nas je covek kvarljivija roba od mlecnog proizvoda. sto rece pokojni djindjic, nikad u srbiji nije bilo dobro. nije ni sada, niti ce ikada biti jer problem je u narodu tj. njegovoj podmitljivoti.

Pharaoh

pre 14 godina

Prvo nas je deset godina pljackao jedan rezim pa devet godina drugi, a sad ovaj jadan narod i jadnu Srbiju pljackaju ta dva rezima zajedno! Naravno Tadic je u pravu izbori nista ne resavaju. Ko kod da dodje na vlast u Srbiji ima prvo sebi da napuni dzepove a narod moze i da crkne!!!

UROS

pre 14 godina

Kako je moguce da "izbori nisu resenje "Pa to je u suptonosti sa osnovnim nacelima demokratije ?Ne bih se cudio da se stranke sloze oko toga da ne bude izbora sledecih 10 godina .Svako ima po deo kolaca javnih preduzeca ( kraduckaju ali po malo kako rece magistar Ilic) narod cuti i trpi a vreme prolazi.Jos samo da cujem "kako bi izbori puno kostali u vreme ekonomske krize" u jednoj od istih aktera opustosenoj i opljackanoj zemlji sram vas bilo

matori

pre 14 godina

Eeee, Tadicu moj (nas!)...
Izbori itekako JESU resenje!
U fudbalu, jedan sitan faul nije resenje za utakmicu, ali jeste resenje za neku opasnu situaciju. A u Srbiji, sadasnja Vlada i ono sto prati njen opstanak, na celu sa DS-om (koji vise nije ni senka ONE nekadasnje DS), je opasna situacija koju treba hitno resiti, makar i faulom!

Jos bih podsetio, nema ni DS, a ni Tadic, beskrajni mandat. Vreme tece, izbori su sve blize. Odgovaralo to vama ili ne, sasvim je svejedno.

Aleksandar Fatic

pre 14 godina

Osnovna zabluda u citavoj prici o Dinkicu i izborima lezi u cinjenici da su izbori u legitimnom interesu Mladjana Dinkica. Naime, Dinkic ima jednu validnu poentu. Od njega se vec dugo namerno pravi antiheroj srpske tranzicije koji treba da pokusa svo nezadovoljstvo javnosti, i njegovo dalje ostajanje u vladi je izrazito kontraproduktivno za njegovu stranku i za njega samog. Upravo zato on, racionalno, i pravi novu stranku, i verujuci njegovoj inteligenciji, valja ocekivati da ce oboriti vladu i ako se usvoje izmene zakona o informisanju, prosto zato sto ce u suprotnom njegova stranka potpuno nestati. Dakle, Dinkic ima pravo na svoje interese i na svoju politicku logiku. Nije on zbog toga nikakav "rusilac", nego je namerno doveden u poziciju da izigrava metu umesto drugih.

S druge strane, izbori su i u interesu DS, jer bi oni omogucili da se profilise nesto izmenjena politika umesto sadasnje prilicno kontradiktorne politike, a potreba za takvom izmenom je ocigledna i valja verovati da tu potrebu vide i u DS.

Dakle, izbori su svima u interesu.

S druge strane, problem sa oklevanjem oko raspisivanja izbora je visestruk. Svaki dan odlaganja dodatno zaostrava situaciju, a to onda znaci da istice vreme u kome je moguce odrzati normalne i tolerantne izbore, sto je vrlo vazno za srpsku demokratiju.

izbornik

pre 14 godina

Izbori nisu resenje ali su svakako pocetak resenja problema kojih je u Srbiji previse i na koje niko ne reaguje.Iz toga se moze zakljuciti da je vlasti dobro i nemaju potrebe za bilo kakvom akcijom osim ocuvanja vlasti sprecavanjem neminovnih izbora. Dosli su na vlast obecavajuci evropsku Srbiju i nova radna mesta. Posto je Srbija nikad dalja od Evrope sto i oni znaju i priblizavaju se Rusiji i Kini moljakajuci neophodne kredite i time zabadaju prst u oko zapadu a radnih mesta je sve manje jasno je da nista od predizbornih programa nije ostvareno. Dozvoljavanje losoj vlasti koja nije ostvarila nista niti ima nameru, da i dalje vlada samo zato sto im traje mandat je krajnje besmisleno i nemoralno od njih a za Srbiju pogubno. Naravno sve ovo ne znaci da na vlast treba vratiti one koji su je godinama unazad isto tako lose obavljali nego je neophodno izvrsiti korenite rezove u nasoj politici i uvesti nekompromitovane, iskusne i u svetu dokazane ljude sa licnim vezama koje Srbiju mogu uvesti u svet i bez licnih interesa tipa otkup stanova i slicnih mizerija.

Ana K.

pre 14 godina

"Ti izbori, koje bi iznudio G17 plus, bili bi prilika za sve čelnike DS da pokažu šta umeju i mogu, a to i samo rukovodstvo priželjkuje", navodi izvor Blica.

Da se ovi iz DS-a ne "pribojavaju" G17+, Jeremic bi odavno "povratio" Kosovo, Djelic bi nas vec odavno "uclanio" u EU, Dulic bi "ocistio" Srbiju tako da bi se "bacen papiric" fotografisao kao "najveca retkost" a Dragan Djilas bi nas vec odavno Beogradskim Metroom "povezao" sa Kinom ? Al sta vredi kad ih ovi iz G17+, "sprecavaju" u tome? Ako ne dodje do novih izbora ostaje nam samo da ZALIMO !

Sascha

pre 14 godina

Dinkic, koji generalno dobro radi, ce iz neke svoje licne frustracije ponovo da dovede u opasnost reformski zamajac ove zemlje (tako jednom vec uradio u sukobu sa Djindjicem). Tadicu bi moralo da bude jasno da vise ne sme svoj veliki brod da vezuje za Dinkicev mali camac.. i, jos bi moralo da mu bude jasno da, ukoliko ne misli da dozvoli Nikolicu i njegovim pokondirenim evropejcima i vukovima u jagnjecoj kozi da odnesu prevagu na nekim buducim izborima.. ce morati da se angazuje vise nego ikada, a ne da misli da ce prepustanjem primata drugim liderima DS-a ostvariti signifikantan rezultat.. Srbija i njena buducnost nikada vise nije zavisila od liberalno-demokratskog pravca koji trenutno zauzima u unutrasnjem i spoljnom politickom angazmanu.

Nikola

pre 14 godina

Molim Vas malo paznje!!! Ja sam setao petog oktobra protiv SPS-a. Danas iz istih razloga kada bi me neko pitao da biram izmedju SPS-a i G17, bez ikakve sumnje bih izabrao SPS. To je prosto za mene kao izbor izmedju JUL-a i SPS-a. Ko je razumeo razumeo je

DJ

pre 14 godina

Izbori su prilika da se narodu da sansa da odabere. Drustvo koje je podeljeno, kao ovo nase ce uvek imati JEDNU stranu koja je ZA a druga PROTIV izbora. Treba da odrastemo i politicki da bismo nase nezadovoljstvo time sto nismo "na vlasti" prebacivali na teren izbora i zbunjivali narod. SLAZEM SE, nista se ne bi promenilo , osim sto bi se vlada prestrojila. Predsednik je u pravu. Postoje mnoga druga vaznija, strateska pitanja. Gde Srbija zeli?
Na koji nacin i kada?
To su pitanja na koja treba da odgovore i politicke stranke, pre nego sto zavedu birace OBECANJIMA. Demagozi to spretno rade u vreme Izbora i posle izbora da bi narod zavodili obecanjima i zeljom za vlascu. Moj predlog: Krenuti sigurnije prema uredjenju drustva po EU principima.

Vox Populi Vox Dei

pre 14 godina

Izbori su jedino ispravno i demokratsko rešenje za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize u koju je Srbija zapala što svojom voljom i nesposobnošću vlasti, što zbog nepovoljnih spoljašnjih faktora, jer, inače, čemu uopšte izbori, ako vlast nije smenjiva po volji naroda?!
Upravo pregrupisavanje tj. promene odnosa snaga na političkoj sceni Srbije je "condicio sine qua non" koji će dovesti do stvaranja nove "izborne većine" po pravilu sposobnije da zemlju izvuče iz aktuelne socijalne i političke krize?!

Ivana

pre 14 godina

Ne, izbori nista ne resavaju, ali da se celokupna vlast i opozicija spakuju i odu odavde i puste narod da spase sta se spasti moze, to moze resiti stvari. Gde god da odu, nece im biti lose, imaju milione po stranim bankama, nekretnine po svetu, a sta ima narod ovde. Nista! Cak ni nadu.

Srećko Pantović

pre 14 godina

Izbori, ništa ne bi promenili, predsednik Tadić treba da se zapita što je dozvolio da zakon o medijima ugrožava osnovne slobode i bude antiustavan i time ugrozi stabilnost vlade. Ako dođe do izbora vreme je da G17 nestane iz politike, jer konstantno su na vlasti od 2001 god., oborili su vladu posle ubistva Zorana Đinđića, omogućili su Koštunici , da zauzme vlast i uspori reforme, i iza njih stoje ozbiljne afere. Zalaganje za zakon koji može da ugrozi slobodu medija ili kao što je bilo da sudstvo zaustavi radne procese govori o samovoljnoj apsolutističkoj prirodi G17 i grupi političara koji hoće da zadrže manipulacijom, lažima, svoju moć i vlast. Veeliko je nezadovoljstvo kod građana Srbije sa G17 posebno Mlađanom Dinkićem, može se reći da to nezadovoljstvo se kreće do besa. To njega ne zabrinjava, jer on nema poštovanja prema građanima.

B

pre 14 godina

Slazem se, jer bi se samo "ustolicili" neki novi a tako stari, koji se potom potrudili da dovedu svu silu poslusnika, rodbine, prijatelja i prilepaka, a to je MNOGOOOO novih dzepova koje treba napuniti! Nama "ispod" bi medjutim bilo isto ili gore.

AleksandarM

pre 14 godina

A za koga nisu resenje? Na koji nacin ce vlada da "minimizuje posledice krize", mozda minimiziranjem znacaja iste i obecanjima da cemo iz nje "izvuci koristi"? Ili mozda rasprodajama firmi koje sada propadaju cemo da resimo pitanje ekonomije? A mozda i zatvaranjem svih domacih razvojnih banaka? Da li je i enormno zaposljavanje stranackih poslusnika i stvaranje megalomanske administracije od "podobnih" a nesposobnih, doprinos rusenju krize i jacanju ekonomije, posebno sto se kreditima i zaduzenjima ta administracija hrani i neguje? O kakvim se to otpremninama za administraciju govori ako je ista dosla na letecim cilimima zajedno sa strankama? Koliko ce na jacanje ekonomije da utice planirana gradnja na stotine hiljada kvadrata kancelarijskog a ne proizvodnih pogona?

malisha

pre 14 godina

Znaci koji je ovaj Dinkic covek...
Rusi skoro svaku vladu u kojoj je, a onda predje cenzus tako sto se utali u koalicijom sa nekom drugom strankom i opet diriguje drugima... Pa covek je neprestano na vlasti u svakoj vladi do sada...Ne bi me cudilo da sad napravi predizbornu kolaciju sa sns ili sps... Iz principa ne treba glasati za tu koaliciju i izbaciti G17 iz svakih kombinacija...

malisha

pre 14 godina

Znaci koji je ovaj Dinkic covek...
Rusi skoro svaku vladu u kojoj je, a onda predje cenzus tako sto se utali u koalicijom sa nekom drugom strankom i opet diriguje drugima... Pa covek je neprestano na vlasti u svakoj vladi do sada...Ne bi me cudilo da sad napravi predizbornu kolaciju sa sns ili sps... Iz principa ne treba glasati za tu koaliciju i izbaciti G17 iz svakih kombinacija...

Ivana

pre 14 godina

Ne, izbori nista ne resavaju, ali da se celokupna vlast i opozicija spakuju i odu odavde i puste narod da spase sta se spasti moze, to moze resiti stvari. Gde god da odu, nece im biti lose, imaju milione po stranim bankama, nekretnine po svetu, a sta ima narod ovde. Nista! Cak ni nadu.

AleksandarM

pre 14 godina

A za koga nisu resenje? Na koji nacin ce vlada da "minimizuje posledice krize", mozda minimiziranjem znacaja iste i obecanjima da cemo iz nje "izvuci koristi"? Ili mozda rasprodajama firmi koje sada propadaju cemo da resimo pitanje ekonomije? A mozda i zatvaranjem svih domacih razvojnih banaka? Da li je i enormno zaposljavanje stranackih poslusnika i stvaranje megalomanske administracije od "podobnih" a nesposobnih, doprinos rusenju krize i jacanju ekonomije, posebno sto se kreditima i zaduzenjima ta administracija hrani i neguje? O kakvim se to otpremninama za administraciju govori ako je ista dosla na letecim cilimima zajedno sa strankama? Koliko ce na jacanje ekonomije da utice planirana gradnja na stotine hiljada kvadrata kancelarijskog a ne proizvodnih pogona?

Nikola

pre 14 godina

Molim Vas malo paznje!!! Ja sam setao petog oktobra protiv SPS-a. Danas iz istih razloga kada bi me neko pitao da biram izmedju SPS-a i G17, bez ikakve sumnje bih izabrao SPS. To je prosto za mene kao izbor izmedju JUL-a i SPS-a. Ko je razumeo razumeo je

Srećko Pantović

pre 14 godina

Izbori, ništa ne bi promenili, predsednik Tadić treba da se zapita što je dozvolio da zakon o medijima ugrožava osnovne slobode i bude antiustavan i time ugrozi stabilnost vlade. Ako dođe do izbora vreme je da G17 nestane iz politike, jer konstantno su na vlasti od 2001 god., oborili su vladu posle ubistva Zorana Đinđića, omogućili su Koštunici , da zauzme vlast i uspori reforme, i iza njih stoje ozbiljne afere. Zalaganje za zakon koji može da ugrozi slobodu medija ili kao što je bilo da sudstvo zaustavi radne procese govori o samovoljnoj apsolutističkoj prirodi G17 i grupi političara koji hoće da zadrže manipulacijom, lažima, svoju moć i vlast. Veeliko je nezadovoljstvo kod građana Srbije sa G17 posebno Mlađanom Dinkićem, može se reći da to nezadovoljstvo se kreće do besa. To njega ne zabrinjava, jer on nema poštovanja prema građanima.

matori

pre 14 godina

Eeee, Tadicu moj (nas!)...
Izbori itekako JESU resenje!
U fudbalu, jedan sitan faul nije resenje za utakmicu, ali jeste resenje za neku opasnu situaciju. A u Srbiji, sadasnja Vlada i ono sto prati njen opstanak, na celu sa DS-om (koji vise nije ni senka ONE nekadasnje DS), je opasna situacija koju treba hitno resiti, makar i faulom!

Jos bih podsetio, nema ni DS, a ni Tadic, beskrajni mandat. Vreme tece, izbori su sve blize. Odgovaralo to vama ili ne, sasvim je svejedno.

Vox Populi Vox Dei

pre 14 godina

Izbori su jedino ispravno i demokratsko rešenje za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize u koju je Srbija zapala što svojom voljom i nesposobnošću vlasti, što zbog nepovoljnih spoljašnjih faktora, jer, inače, čemu uopšte izbori, ako vlast nije smenjiva po volji naroda?!
Upravo pregrupisavanje tj. promene odnosa snaga na političkoj sceni Srbije je "condicio sine qua non" koji će dovesti do stvaranja nove "izborne većine" po pravilu sposobnije da zemlju izvuče iz aktuelne socijalne i političke krize?!

izbornik

pre 14 godina

Izbori nisu resenje ali su svakako pocetak resenja problema kojih je u Srbiji previse i na koje niko ne reaguje.Iz toga se moze zakljuciti da je vlasti dobro i nemaju potrebe za bilo kakvom akcijom osim ocuvanja vlasti sprecavanjem neminovnih izbora. Dosli su na vlast obecavajuci evropsku Srbiju i nova radna mesta. Posto je Srbija nikad dalja od Evrope sto i oni znaju i priblizavaju se Rusiji i Kini moljakajuci neophodne kredite i time zabadaju prst u oko zapadu a radnih mesta je sve manje jasno je da nista od predizbornih programa nije ostvareno. Dozvoljavanje losoj vlasti koja nije ostvarila nista niti ima nameru, da i dalje vlada samo zato sto im traje mandat je krajnje besmisleno i nemoralno od njih a za Srbiju pogubno. Naravno sve ovo ne znaci da na vlast treba vratiti one koji su je godinama unazad isto tako lose obavljali nego je neophodno izvrsiti korenite rezove u nasoj politici i uvesti nekompromitovane, iskusne i u svetu dokazane ljude sa licnim vezama koje Srbiju mogu uvesti u svet i bez licnih interesa tipa otkup stanova i slicnih mizerija.

Pharaoh

pre 14 godina

Prvo nas je deset godina pljackao jedan rezim pa devet godina drugi, a sad ovaj jadan narod i jadnu Srbiju pljackaju ta dva rezima zajedno! Naravno Tadic je u pravu izbori nista ne resavaju. Ko kod da dodje na vlast u Srbiji ima prvo sebi da napuni dzepove a narod moze i da crkne!!!

B

pre 14 godina

Slazem se, jer bi se samo "ustolicili" neki novi a tako stari, koji se potom potrudili da dovedu svu silu poslusnika, rodbine, prijatelja i prilepaka, a to je MNOGOOOO novih dzepova koje treba napuniti! Nama "ispod" bi medjutim bilo isto ili gore.

Nenad

pre 14 godina

Znam ja sta muci Tadica i njegov DS, nemaju slogan! Koji ce slogan oni da smisle a da ljudi ne kazu "da, da, tu lazu smo vec culi i videli". Sta obecati narodu kada narod, poucen visegodisnjim iskustvom, vise nijednom obecanju ne veruje. Zato ce se truditi da izdrze ceo mandat, da pokupe sto se jos moze pokupiti.

Ana K.

pre 14 godina

"Ti izbori, koje bi iznudio G17 plus, bili bi prilika za sve čelnike DS da pokažu šta umeju i mogu, a to i samo rukovodstvo priželjkuje", navodi izvor Blica.

Da se ovi iz DS-a ne "pribojavaju" G17+, Jeremic bi odavno "povratio" Kosovo, Djelic bi nas vec odavno "uclanio" u EU, Dulic bi "ocistio" Srbiju tako da bi se "bacen papiric" fotografisao kao "najveca retkost" a Dragan Djilas bi nas vec odavno Beogradskim Metroom "povezao" sa Kinom ? Al sta vredi kad ih ovi iz G17+, "sprecavaju" u tome? Ako ne dodje do novih izbora ostaje nam samo da ZALIMO !

Aleksandar Fatic

pre 14 godina

Osnovna zabluda u citavoj prici o Dinkicu i izborima lezi u cinjenici da su izbori u legitimnom interesu Mladjana Dinkica. Naime, Dinkic ima jednu validnu poentu. Od njega se vec dugo namerno pravi antiheroj srpske tranzicije koji treba da pokusa svo nezadovoljstvo javnosti, i njegovo dalje ostajanje u vladi je izrazito kontraproduktivno za njegovu stranku i za njega samog. Upravo zato on, racionalno, i pravi novu stranku, i verujuci njegovoj inteligenciji, valja ocekivati da ce oboriti vladu i ako se usvoje izmene zakona o informisanju, prosto zato sto ce u suprotnom njegova stranka potpuno nestati. Dakle, Dinkic ima pravo na svoje interese i na svoju politicku logiku. Nije on zbog toga nikakav "rusilac", nego je namerno doveden u poziciju da izigrava metu umesto drugih.

S druge strane, izbori su i u interesu DS, jer bi oni omogucili da se profilise nesto izmenjena politika umesto sadasnje prilicno kontradiktorne politike, a potreba za takvom izmenom je ocigledna i valja verovati da tu potrebu vide i u DS.

Dakle, izbori su svima u interesu.

S druge strane, problem sa oklevanjem oko raspisivanja izbora je visestruk. Svaki dan odlaganja dodatno zaostrava situaciju, a to onda znaci da istice vreme u kome je moguce odrzati normalne i tolerantne izbore, sto je vrlo vazno za srpsku demokratiju.

UROS

pre 14 godina

Kako je moguce da "izbori nisu resenje "Pa to je u suptonosti sa osnovnim nacelima demokratije ?Ne bih se cudio da se stranke sloze oko toga da ne bude izbora sledecih 10 godina .Svako ima po deo kolaca javnih preduzeca ( kraduckaju ali po malo kako rece magistar Ilic) narod cuti i trpi a vreme prolazi.Jos samo da cujem "kako bi izbori puno kostali u vreme ekonomske krize" u jednoj od istih aktera opustosenoj i opljackanoj zemlji sram vas bilo

DJ

pre 14 godina

Izbori su prilika da se narodu da sansa da odabere. Drustvo koje je podeljeno, kao ovo nase ce uvek imati JEDNU stranu koja je ZA a druga PROTIV izbora. Treba da odrastemo i politicki da bismo nase nezadovoljstvo time sto nismo "na vlasti" prebacivali na teren izbora i zbunjivali narod. SLAZEM SE, nista se ne bi promenilo , osim sto bi se vlada prestrojila. Predsednik je u pravu. Postoje mnoga druga vaznija, strateska pitanja. Gde Srbija zeli?
Na koji nacin i kada?
To su pitanja na koja treba da odgovore i politicke stranke, pre nego sto zavedu birace OBECANJIMA. Demagozi to spretno rade u vreme Izbora i posle izbora da bi narod zavodili obecanjima i zeljom za vlascu. Moj predlog: Krenuti sigurnije prema uredjenju drustva po EU principima.

Svetlana Stamatovic

pre 14 godina

Izbori nista nece promeniti jer kod nas su moguce i koalicije koje se svakom normalnom coveku ucine nemogucim tj. van svake pameti, poput one tadicev ds + kostunicin dss, pa sad ove tadicev ds + milosevicev sps. sutra, zasto da ne, imacemo sns + ds koaliciju na vlasti uz neizbezno ucesce G17+. kako ne shvatate, kod nas je covek kvarljivija roba od mlecnog proizvoda. sto rece pokojni djindjic, nikad u srbiji nije bilo dobro. nije ni sada, niti ce ikada biti jer problem je u narodu tj. njegovoj podmitljivoti.

Sascha

pre 14 godina

Dinkic, koji generalno dobro radi, ce iz neke svoje licne frustracije ponovo da dovede u opasnost reformski zamajac ove zemlje (tako jednom vec uradio u sukobu sa Djindjicem). Tadicu bi moralo da bude jasno da vise ne sme svoj veliki brod da vezuje za Dinkicev mali camac.. i, jos bi moralo da mu bude jasno da, ukoliko ne misli da dozvoli Nikolicu i njegovim pokondirenim evropejcima i vukovima u jagnjecoj kozi da odnesu prevagu na nekim buducim izborima.. ce morati da se angazuje vise nego ikada, a ne da misli da ce prepustanjem primata drugim liderima DS-a ostvariti signifikantan rezultat.. Srbija i njena buducnost nikada vise nije zavisila od liberalno-demokratskog pravca koji trenutno zauzima u unutrasnjem i spoljnom politickom angazmanu.

Mandrak

pre 14 godina

Ono sto mi smeta je sto svi politicari furaju pricu o krizi, price o smanjivanju plata, uvodjenju dodatnog poreza... sve ne bi li popunili rupu u budzetu. A onda okrenu ledja i busaju se izborima. A koliko to kosta? I da li se finansira iz njihovog dzepa?
Kad bi placali SVOJIM novcem, ne bi bilo frke, pravite izbore svakih nedelju dana... a ovako, je to cist shamar 'malim' ljudima. Kojima je sve jedno ko je na vlasti, jer u sustini su svi isti...

malisha

pre 14 godina

Znaci koji je ovaj Dinkic covek...
Rusi skoro svaku vladu u kojoj je, a onda predje cenzus tako sto se utali u koalicijom sa nekom drugom strankom i opet diriguje drugima... Pa covek je neprestano na vlasti u svakoj vladi do sada...Ne bi me cudilo da sad napravi predizbornu kolaciju sa sns ili sps... Iz principa ne treba glasati za tu koaliciju i izbaciti G17 iz svakih kombinacija...

B

pre 14 godina

Slazem se, jer bi se samo "ustolicili" neki novi a tako stari, koji se potom potrudili da dovedu svu silu poslusnika, rodbine, prijatelja i prilepaka, a to je MNOGOOOO novih dzepova koje treba napuniti! Nama "ispod" bi medjutim bilo isto ili gore.

Mandrak

pre 14 godina

Ono sto mi smeta je sto svi politicari furaju pricu o krizi, price o smanjivanju plata, uvodjenju dodatnog poreza... sve ne bi li popunili rupu u budzetu. A onda okrenu ledja i busaju se izborima. A koliko to kosta? I da li se finansira iz njihovog dzepa?
Kad bi placali SVOJIM novcem, ne bi bilo frke, pravite izbore svakih nedelju dana... a ovako, je to cist shamar 'malim' ljudima. Kojima je sve jedno ko je na vlasti, jer u sustini su svi isti...

Sascha

pre 14 godina

Dinkic, koji generalno dobro radi, ce iz neke svoje licne frustracije ponovo da dovede u opasnost reformski zamajac ove zemlje (tako jednom vec uradio u sukobu sa Djindjicem). Tadicu bi moralo da bude jasno da vise ne sme svoj veliki brod da vezuje za Dinkicev mali camac.. i, jos bi moralo da mu bude jasno da, ukoliko ne misli da dozvoli Nikolicu i njegovim pokondirenim evropejcima i vukovima u jagnjecoj kozi da odnesu prevagu na nekim buducim izborima.. ce morati da se angazuje vise nego ikada, a ne da misli da ce prepustanjem primata drugim liderima DS-a ostvariti signifikantan rezultat.. Srbija i njena buducnost nikada vise nije zavisila od liberalno-demokratskog pravca koji trenutno zauzima u unutrasnjem i spoljnom politickom angazmanu.

Ana K.

pre 14 godina

"Ti izbori, koje bi iznudio G17 plus, bili bi prilika za sve čelnike DS da pokažu šta umeju i mogu, a to i samo rukovodstvo priželjkuje", navodi izvor Blica.

Da se ovi iz DS-a ne "pribojavaju" G17+, Jeremic bi odavno "povratio" Kosovo, Djelic bi nas vec odavno "uclanio" u EU, Dulic bi "ocistio" Srbiju tako da bi se "bacen papiric" fotografisao kao "najveca retkost" a Dragan Djilas bi nas vec odavno Beogradskim Metroom "povezao" sa Kinom ? Al sta vredi kad ih ovi iz G17+, "sprecavaju" u tome? Ako ne dodje do novih izbora ostaje nam samo da ZALIMO !

DJ

pre 14 godina

Izbori su prilika da se narodu da sansa da odabere. Drustvo koje je podeljeno, kao ovo nase ce uvek imati JEDNU stranu koja je ZA a druga PROTIV izbora. Treba da odrastemo i politicki da bismo nase nezadovoljstvo time sto nismo "na vlasti" prebacivali na teren izbora i zbunjivali narod. SLAZEM SE, nista se ne bi promenilo , osim sto bi se vlada prestrojila. Predsednik je u pravu. Postoje mnoga druga vaznija, strateska pitanja. Gde Srbija zeli?
Na koji nacin i kada?
To su pitanja na koja treba da odgovore i politicke stranke, pre nego sto zavedu birace OBECANJIMA. Demagozi to spretno rade u vreme Izbora i posle izbora da bi narod zavodili obecanjima i zeljom za vlascu. Moj predlog: Krenuti sigurnije prema uredjenju drustva po EU principima.

Ivana

pre 14 godina

Ne, izbori nista ne resavaju, ali da se celokupna vlast i opozicija spakuju i odu odavde i puste narod da spase sta se spasti moze, to moze resiti stvari. Gde god da odu, nece im biti lose, imaju milione po stranim bankama, nekretnine po svetu, a sta ima narod ovde. Nista! Cak ni nadu.

Nikola

pre 14 godina

Molim Vas malo paznje!!! Ja sam setao petog oktobra protiv SPS-a. Danas iz istih razloga kada bi me neko pitao da biram izmedju SPS-a i G17, bez ikakve sumnje bih izabrao SPS. To je prosto za mene kao izbor izmedju JUL-a i SPS-a. Ko je razumeo razumeo je

Srećko Pantović

pre 14 godina

Izbori, ništa ne bi promenili, predsednik Tadić treba da se zapita što je dozvolio da zakon o medijima ugrožava osnovne slobode i bude antiustavan i time ugrozi stabilnost vlade. Ako dođe do izbora vreme je da G17 nestane iz politike, jer konstantno su na vlasti od 2001 god., oborili su vladu posle ubistva Zorana Đinđića, omogućili su Koštunici , da zauzme vlast i uspori reforme, i iza njih stoje ozbiljne afere. Zalaganje za zakon koji može da ugrozi slobodu medija ili kao što je bilo da sudstvo zaustavi radne procese govori o samovoljnoj apsolutističkoj prirodi G17 i grupi političara koji hoće da zadrže manipulacijom, lažima, svoju moć i vlast. Veeliko je nezadovoljstvo kod građana Srbije sa G17 posebno Mlađanom Dinkićem, može se reći da to nezadovoljstvo se kreće do besa. To njega ne zabrinjava, jer on nema poštovanja prema građanima.

AleksandarM

pre 14 godina

A za koga nisu resenje? Na koji nacin ce vlada da "minimizuje posledice krize", mozda minimiziranjem znacaja iste i obecanjima da cemo iz nje "izvuci koristi"? Ili mozda rasprodajama firmi koje sada propadaju cemo da resimo pitanje ekonomije? A mozda i zatvaranjem svih domacih razvojnih banaka? Da li je i enormno zaposljavanje stranackih poslusnika i stvaranje megalomanske administracije od "podobnih" a nesposobnih, doprinos rusenju krize i jacanju ekonomije, posebno sto se kreditima i zaduzenjima ta administracija hrani i neguje? O kakvim se to otpremninama za administraciju govori ako je ista dosla na letecim cilimima zajedno sa strankama? Koliko ce na jacanje ekonomije da utice planirana gradnja na stotine hiljada kvadrata kancelarijskog a ne proizvodnih pogona?

Vox Populi Vox Dei

pre 14 godina

Izbori su jedino ispravno i demokratsko rešenje za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize u koju je Srbija zapala što svojom voljom i nesposobnošću vlasti, što zbog nepovoljnih spoljašnjih faktora, jer, inače, čemu uopšte izbori, ako vlast nije smenjiva po volji naroda?!
Upravo pregrupisavanje tj. promene odnosa snaga na političkoj sceni Srbije je "condicio sine qua non" koji će dovesti do stvaranja nove "izborne većine" po pravilu sposobnije da zemlju izvuče iz aktuelne socijalne i političke krize?!

Aleksandar Fatic

pre 14 godina

Osnovna zabluda u citavoj prici o Dinkicu i izborima lezi u cinjenici da su izbori u legitimnom interesu Mladjana Dinkica. Naime, Dinkic ima jednu validnu poentu. Od njega se vec dugo namerno pravi antiheroj srpske tranzicije koji treba da pokusa svo nezadovoljstvo javnosti, i njegovo dalje ostajanje u vladi je izrazito kontraproduktivno za njegovu stranku i za njega samog. Upravo zato on, racionalno, i pravi novu stranku, i verujuci njegovoj inteligenciji, valja ocekivati da ce oboriti vladu i ako se usvoje izmene zakona o informisanju, prosto zato sto ce u suprotnom njegova stranka potpuno nestati. Dakle, Dinkic ima pravo na svoje interese i na svoju politicku logiku. Nije on zbog toga nikakav "rusilac", nego je namerno doveden u poziciju da izigrava metu umesto drugih.

S druge strane, izbori su i u interesu DS, jer bi oni omogucili da se profilise nesto izmenjena politika umesto sadasnje prilicno kontradiktorne politike, a potreba za takvom izmenom je ocigledna i valja verovati da tu potrebu vide i u DS.

Dakle, izbori su svima u interesu.

S druge strane, problem sa oklevanjem oko raspisivanja izbora je visestruk. Svaki dan odlaganja dodatno zaostrava situaciju, a to onda znaci da istice vreme u kome je moguce odrzati normalne i tolerantne izbore, sto je vrlo vazno za srpsku demokratiju.

izbornik

pre 14 godina

Izbori nisu resenje ali su svakako pocetak resenja problema kojih je u Srbiji previse i na koje niko ne reaguje.Iz toga se moze zakljuciti da je vlasti dobro i nemaju potrebe za bilo kakvom akcijom osim ocuvanja vlasti sprecavanjem neminovnih izbora. Dosli su na vlast obecavajuci evropsku Srbiju i nova radna mesta. Posto je Srbija nikad dalja od Evrope sto i oni znaju i priblizavaju se Rusiji i Kini moljakajuci neophodne kredite i time zabadaju prst u oko zapadu a radnih mesta je sve manje jasno je da nista od predizbornih programa nije ostvareno. Dozvoljavanje losoj vlasti koja nije ostvarila nista niti ima nameru, da i dalje vlada samo zato sto im traje mandat je krajnje besmisleno i nemoralno od njih a za Srbiju pogubno. Naravno sve ovo ne znaci da na vlast treba vratiti one koji su je godinama unazad isto tako lose obavljali nego je neophodno izvrsiti korenite rezove u nasoj politici i uvesti nekompromitovane, iskusne i u svetu dokazane ljude sa licnim vezama koje Srbiju mogu uvesti u svet i bez licnih interesa tipa otkup stanova i slicnih mizerija.

Svetlana Stamatovic

pre 14 godina

Izbori nista nece promeniti jer kod nas su moguce i koalicije koje se svakom normalnom coveku ucine nemogucim tj. van svake pameti, poput one tadicev ds + kostunicin dss, pa sad ove tadicev ds + milosevicev sps. sutra, zasto da ne, imacemo sns + ds koaliciju na vlasti uz neizbezno ucesce G17+. kako ne shvatate, kod nas je covek kvarljivija roba od mlecnog proizvoda. sto rece pokojni djindjic, nikad u srbiji nije bilo dobro. nije ni sada, niti ce ikada biti jer problem je u narodu tj. njegovoj podmitljivoti.

Nenad

pre 14 godina

Znam ja sta muci Tadica i njegov DS, nemaju slogan! Koji ce slogan oni da smisle a da ljudi ne kazu "da, da, tu lazu smo vec culi i videli". Sta obecati narodu kada narod, poucen visegodisnjim iskustvom, vise nijednom obecanju ne veruje. Zato ce se truditi da izdrze ceo mandat, da pokupe sto se jos moze pokupiti.

matori

pre 14 godina

Eeee, Tadicu moj (nas!)...
Izbori itekako JESU resenje!
U fudbalu, jedan sitan faul nije resenje za utakmicu, ali jeste resenje za neku opasnu situaciju. A u Srbiji, sadasnja Vlada i ono sto prati njen opstanak, na celu sa DS-om (koji vise nije ni senka ONE nekadasnje DS), je opasna situacija koju treba hitno resiti, makar i faulom!

Jos bih podsetio, nema ni DS, a ni Tadic, beskrajni mandat. Vreme tece, izbori su sve blize. Odgovaralo to vama ili ne, sasvim je svejedno.

UROS

pre 14 godina

Kako je moguce da "izbori nisu resenje "Pa to je u suptonosti sa osnovnim nacelima demokratije ?Ne bih se cudio da se stranke sloze oko toga da ne bude izbora sledecih 10 godina .Svako ima po deo kolaca javnih preduzeca ( kraduckaju ali po malo kako rece magistar Ilic) narod cuti i trpi a vreme prolazi.Jos samo da cujem "kako bi izbori puno kostali u vreme ekonomske krize" u jednoj od istih aktera opustosenoj i opljackanoj zemlji sram vas bilo

Pharaoh

pre 14 godina

Prvo nas je deset godina pljackao jedan rezim pa devet godina drugi, a sad ovaj jadan narod i jadnu Srbiju pljackaju ta dva rezima zajedno! Naravno Tadic je u pravu izbori nista ne resavaju. Ko kod da dodje na vlast u Srbiji ima prvo sebi da napuni dzepove a narod moze i da crkne!!!