Subota, 15.08.2009.

15:12

Uhapšeni osumnjičeni za silovanje

Četiri osobe iz Šajkaša uhapšene zbog višečasovnog seksualnog iživljavanja nad dvadesetjednogodišnjom M.T. Među silovateljima otac i sin.

Izvor: B92

Uhapšeni osumnjièeni za silovanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Ovo ne bi mogao da smisli kao scenario za film ni neki morbidni scenarista, ali na žalost ovo se dešava nama pred očima. Ne znam kako ih primjereno kazniti za ovaj monstruozni zločin, naravno ukoliko se dokaže da su izvršili to nedjelo. Nemam riječi koliko sam posramljen kao muškarac, kada ovo pročitam.

Drago

pre 14 godina

Posto je monstruozno silovana devojka prijavila silovanje nadleznim organima, time izasla u javnost, uradila je veoma hrabro delo, po cenu svog buduceg zivota, predlazem odgovornoj lokalnoj upravi da devojku odlikuje nekim odlikovanajem za hrabrost obezbedi joj na neki nacin, bar, minimalnu egzistenciju.

as

pre 14 godina

jezivo!!! jos jedan razlog zapitati se da li covek zeli podizati dete u ovakvom drustvu, a ponajvise zeleti zensko dete, kada vidis sta ti se desava ostaloj deci, a naravno prolazi nekaznjeno.

otac i sin, ej otac i sin, pa ne mogu da verujem, i dalje jos cudim .... pa jos i rodjak ....

neko je pomenuo da se treba misliti o njihovim porodicama da ce oni biti obelezeni... da hoce i treba kada vidis kakve su ljude odgajali ....

otac, sin, rodjak = dno srpskog drustva.

more slike u javnost kao i ceo identitet, pa da vise nikad ne nadju mesto u drustvu dok su zivi ....

Dekisha

pre 14 godina

Osudite me i kazite da sam prost,da nemam morala i da pozivam na linc,ali ovakve stvari se sve cesce desavaju,danas ova devojka,sutra neka devojcica,za par dana mozda neko nama poznat...Pa dokle vise tako?? Da se osobe bez morala vade da su psihijatrijski slucajevi,da prolaze nekaznjeno,ne moze to tako...I ne treba njihovu sliku objaviti..treba ih vezati i ostaviti na sred trga,da ih svi vide....

mini-star

pre 14 godina

U Rusiji ovakvim psihopatama se na televiziji objave slike uz puno ime i prezime. Pa im onda zatvorske kolege rade to isto sto su oni radili devojkama. Mada ni to nije dovoljna kazna.

bg

pre 14 godina

nije to jedan pocinilac, poremecene psihe ili u teskom pijanstvu. to su cetiri odrasla muskarca!! oni su se dogovorili da to urade!? nije to bilo u afektu..pa kakvo smo mi poremeceno drustvo kad grupa odraslih osoba svesno ucini ovakvo delo? pa zar su svi bili bez savesti?! place mi se..zar je to srbija???

djura

pre 14 godina

Jednom recju - monstrumi.

Ali imena nece biti objavljena barem do kraja istrage, ako ne i do zavrsetka dokaznog postupka.
I cudoviste od coveka ima pravo da se brani, ako ni zbog cega drugog-da mu se tacno odmeri kazna.
Pored tog, postoji jos jedan razlog zasto se imena ne objavljuju. Ova cetvorica-petorica muskaraca verovatno imaju (pored ovih zveri) i jos neke sinove, cerke, bracu i sestre, majke i oceve. Mozda i sitnu decicu. Ne bi bilo humano cele njihove porodice obeleziti za ceo zivot.

Ali stoji da i najracionalnijeg coveka, ovakav zlocin navede na razmiljanje o opravdanosti smrtne kazne.

radovan

pre 14 godina

Dobice po 15 godina od okruznog suda,zalice se,pa na vrhovni sud,koji ceih osloboditi,pa ponovo na sudjenje i tako dalje....jadno.Licno,vezao bi ih lancima i na kolubarine kopove.Ceo zivot.

može i Dušanov zakonik

pre 14 godina

U Danskoj(i još nekim zemljama razvijenije demokratije od ove naše) je kod ovakvih slučajeva pored zatvorske kazne uvedena i mera hirurške kastracije i sterilizacije, naročito ako se ima u vidu da su kod silovanja izvršioci najčešće višestruki povratnici, osobe koje jednostavno ni po izdržanoj kazni ne mogu da obuzdaju svoj poremećeni seksualni nagon. Ovi likovi po svojoj brutalnosti upravo ukazuju na takve...

Miroq

pre 14 godina

Zlocin za svaku osudu i deliku zatvorsku kaznu, ali mislim da je potrebno da se narod pokrene i osudi ove zlocine. Vladajuca garnitura nece promeniti krivicne zakone ukoliko ne postoji inicijativa od strane gradjana, naravno veliki je broj ljudi koji osudjuju ovakvo nesto ali u pitanju su pasivni gradjani. Potrebno je da gradjani izadju na ulice i da zahtevaju promene krivicnog zakona, da zahtevaju vece kazne za seksualne zlocine! Vecina ostrijih kazni za ovakva krivicna dela su u vecini zemalja npokrenuta upravo od gradjanske inicijative. Skupljanje potpisa i javna podrska promenama krivicnog zakona, javna osuda i zahtev za izjasnjavanjem vodecih funkcionera u drustvu. Dok se ne poveca svest o drustvenoj osudi ovakvih zlocina gledacemo sve cesce ovakve vesti. Ovakvi zlocini treba da se kaznjavaju od 30 godina pa na gore, i siguran sam da se svi u tome slazemo ali potrebno je nesto uraditi. Nedavni film Mirjane Karanovic i njene klase su mnogi videli, ali ocigledno da je sve zaboravljeno do sledece vesti, takve teme moraju da duze budu otvorene u javnosti dok se ne formira jedinstveni stav drustva i saglasnost o hitnim promenama kroz debatu i javno ucesce gradjana.

iks

pre 14 godina

Ako sudije i dalje budu silovateljima izricale kazne ispod zakonskog minimuma ovo ce za neko vreme postati samo jos jedna seoska prica, za sve, osim za zrtvu i njene najblize.

zgrožen

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto se silovanje ne kvalifikuje kao pokušaj ubistva kada već ostavlja trajne posledice po zdravlje, a pritom postoje i smrtonosne SPB kojima silovatelj može zaraziti žrtvu?! Maksimalna zatvorska kazna za ovo kao i za ubistvo. Nadam se da će im dugogodišnji robijaši omogućiti da i sami osete šta znači biti silovan.

matori

pre 14 godina

U nekim zajednicama se ovakva dela sankcionisu, za nase pojmove, veoma drasticno (ali efikasno).
Takve zajednice se generalno ocenjuju kao nedovoljno civilizovane...
A mi (sa ovakvim clanovima nase zajednice), ubrajamo se medju civilizovane, zar ne?

Jah

pre 14 godina

Nazalost u nasem pravosudnom sistemu ne postoji odgovarajuca kazna za ove...ni sam ne znam kako bih iz nazvao jer je monstrum previse blaga rec.

Dante

pre 14 godina

Povraca mi se. Najgore je to sto se seksualno izivljavanje nad zenama desava svakog dana, svugde u svetu i to vec od samog pocetka covecanstva do takozvane civilizacije za koju kroz ove primere i druge znamo da nije postignuta. Samo mali broj seksualnog maltretiranja bude prijavljen, tako da je jasno da je ukupan broj mnogo veci, sto time dobija nijansu skoro normalnog ponasanja prema zenama.
Zrtvama zelim iz sva srca sto brzi i bolji fizicki i psihicki oporavak.
Kriminalcima zelim pakao u njihovom daljem zivotu, a za sledeci zivot im zelim da budu rodjeni kao zene. Ostalima savetujem da se ponasaju prema zenama bas tako kao sto zele da se drugi muskarci ponasaju prema njihovoj majci.

Justin

pre 14 godina

Ovakve gnusne stvari i devijantne licnosti koje ih cine u civilizovanom drustvu moraju biti najstrozije snakcionisane za primer potencijalnim izvrsiocima. Ne moze se pravdati neuracunljivoscu i poremecenoscu, ovo zasluzuje drakonsku kaznu.

Vanja

pre 14 godina

Jadni momci! Niko ne misli na njih! Ima da dobiju po godinu dana zatvora! Pa, onda još jedno pola godine dok ne budu mogli ponovo da siluju. Treba to dočekati!

mica

pre 14 godina

To je ta nasa dobra patrijahalna kultura koju treba negovati...po misljenju nekih. Ako su otac i sin ucestvovali u ovakvoj strasnoj radnji, pomislite kako je bilo supruzi majci tog coveka. jer da je sin imao i malko postovanja i ljubavi prema majci ne bi mogao ovako da to cini --sa ocem u drustvu. To su duboki patoloski slucajevi. Mozemo se samo nadati da ce ih stici odgovarajuca kazna a ne samo par meseci u pritvoru.

i ja mislim

pre 14 godina

da bi trebalo objavljivati puna imena i prezimena ovih zveri sa adresama i gde rade (u sta cisto sumnjam da su sposobni da nesto rade sem da kvare) da svi znaju ko su pocinioci
ovako ce devojka ostati obelezena jer ce njeno ime prvo da procuri a na pocinioce ce se zaboraviti

susana

pre 14 godina

Najstrasnije je to da u javnost dospeju vrlo retki slucajevi onakvih zverstava! Retko koja zrtva prijavljuje silovanje, a i drustveno neprimecivanje sumnjivih situacija je uobicajena stvar. najezim se kada pomislim da je ovo samo vrh ledenog brega a i ko zna koliko je slicnih slucajeva zataskano zbog efikasnosti u pravosudju!

gUc

pre 14 godina

OTAC, SA svojim SINOM I RODJAKOM zajedno silovali 21 godišnju devojku???????
Kako je to moguće, ostajem bez daha dok ovo kucam!! Imate li vi, oče, sinu i rodjače, svoje majke, sestre, žene, drugarice??
Kakvi ste vi to monstrumi, šta ste mislili, da se nikada neće saznati??? Iživljavali bi se nad nekom drugom nenoćnom devojkom, ženom, staricom?
Po meni, nikada ne bi napustili zatvor i vratili se medju normalan svet, NIKADA...iz razloga istog zbog kojih je nesrećna žena silovana u 85 godini života i to DRUGI PUT!
Sramotno, čudovišno i monsturozno...devojci želim da se oporavi, iako joj je život nepovratno uništen!

teže kazne BRE

pre 14 godina

Ovako nešto kada čovek pročita može samo da se zgrozi i užasne pomisli da ovakvi paćenici postoje.
Ono što mene brine je što će ovi ½ljudi½ izaći iz zatvora za (verovatno) neke 3 godine. Osudiće ih na 4-8 god ali će zbog dobrog vladanja izaći za 3 ili manje.
Voleo bih da grešim ali znam bolje :(
Zaslužuju najmanje 15 godina + konstantno psihijatrijsko lečenje od kojeg bi im zavisilo eventualno skraćenje kazne.

gUc

pre 14 godina

OTAC, SA svojim SINOM I RODJAKOM zajedno silovali 21 godišnju devojku???????
Kako je to moguće, ostajem bez daha dok ovo kucam!! Imate li vi, oče, sinu i rodjače, svoje majke, sestre, žene, drugarice??
Kakvi ste vi to monstrumi, šta ste mislili, da se nikada neće saznati??? Iživljavali bi se nad nekom drugom nenoćnom devojkom, ženom, staricom?
Po meni, nikada ne bi napustili zatvor i vratili se medju normalan svet, NIKADA...iz razloga istog zbog kojih je nesrećna žena silovana u 85 godini života i to DRUGI PUT!
Sramotno, čudovišno i monsturozno...devojci želim da se oporavi, iako joj je život nepovratno uništen!

teže kazne BRE

pre 14 godina

Ovako nešto kada čovek pročita može samo da se zgrozi i užasne pomisli da ovakvi paćenici postoje.
Ono što mene brine je što će ovi ½ljudi½ izaći iz zatvora za (verovatno) neke 3 godine. Osudiće ih na 4-8 god ali će zbog dobrog vladanja izaći za 3 ili manje.
Voleo bih da grešim ali znam bolje :(
Zaslužuju najmanje 15 godina + konstantno psihijatrijsko lečenje od kojeg bi im zavisilo eventualno skraćenje kazne.

mica

pre 14 godina

To je ta nasa dobra patrijahalna kultura koju treba negovati...po misljenju nekih. Ako su otac i sin ucestvovali u ovakvoj strasnoj radnji, pomislite kako je bilo supruzi majci tog coveka. jer da je sin imao i malko postovanja i ljubavi prema majci ne bi mogao ovako da to cini --sa ocem u drustvu. To su duboki patoloski slucajevi. Mozemo se samo nadati da ce ih stici odgovarajuca kazna a ne samo par meseci u pritvoru.

i ja mislim

pre 14 godina

da bi trebalo objavljivati puna imena i prezimena ovih zveri sa adresama i gde rade (u sta cisto sumnjam da su sposobni da nesto rade sem da kvare) da svi znaju ko su pocinioci
ovako ce devojka ostati obelezena jer ce njeno ime prvo da procuri a na pocinioce ce se zaboraviti

zgrožen

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto se silovanje ne kvalifikuje kao pokušaj ubistva kada već ostavlja trajne posledice po zdravlje, a pritom postoje i smrtonosne SPB kojima silovatelj može zaraziti žrtvu?! Maksimalna zatvorska kazna za ovo kao i za ubistvo. Nadam se da će im dugogodišnji robijaši omogućiti da i sami osete šta znači biti silovan.

Justin

pre 14 godina

Ovakve gnusne stvari i devijantne licnosti koje ih cine u civilizovanom drustvu moraju biti najstrozije snakcionisane za primer potencijalnim izvrsiocima. Ne moze se pravdati neuracunljivoscu i poremecenoscu, ovo zasluzuje drakonsku kaznu.

Dante

pre 14 godina

Povraca mi se. Najgore je to sto se seksualno izivljavanje nad zenama desava svakog dana, svugde u svetu i to vec od samog pocetka covecanstva do takozvane civilizacije za koju kroz ove primere i druge znamo da nije postignuta. Samo mali broj seksualnog maltretiranja bude prijavljen, tako da je jasno da je ukupan broj mnogo veci, sto time dobija nijansu skoro normalnog ponasanja prema zenama.
Zrtvama zelim iz sva srca sto brzi i bolji fizicki i psihicki oporavak.
Kriminalcima zelim pakao u njihovom daljem zivotu, a za sledeci zivot im zelim da budu rodjeni kao zene. Ostalima savetujem da se ponasaju prema zenama bas tako kao sto zele da se drugi muskarci ponasaju prema njihovoj majci.

susana

pre 14 godina

Najstrasnije je to da u javnost dospeju vrlo retki slucajevi onakvih zverstava! Retko koja zrtva prijavljuje silovanje, a i drustveno neprimecivanje sumnjivih situacija je uobicajena stvar. najezim se kada pomislim da je ovo samo vrh ledenog brega a i ko zna koliko je slicnih slucajeva zataskano zbog efikasnosti u pravosudju!

Vanja

pre 14 godina

Jadni momci! Niko ne misli na njih! Ima da dobiju po godinu dana zatvora! Pa, onda još jedno pola godine dok ne budu mogli ponovo da siluju. Treba to dočekati!

Jah

pre 14 godina

Nazalost u nasem pravosudnom sistemu ne postoji odgovarajuca kazna za ove...ni sam ne znam kako bih iz nazvao jer je monstrum previse blaga rec.

matori

pre 14 godina

U nekim zajednicama se ovakva dela sankcionisu, za nase pojmove, veoma drasticno (ali efikasno).
Takve zajednice se generalno ocenjuju kao nedovoljno civilizovane...
A mi (sa ovakvim clanovima nase zajednice), ubrajamo se medju civilizovane, zar ne?

može i Dušanov zakonik

pre 14 godina

U Danskoj(i još nekim zemljama razvijenije demokratije od ove naše) je kod ovakvih slučajeva pored zatvorske kazne uvedena i mera hirurške kastracije i sterilizacije, naročito ako se ima u vidu da su kod silovanja izvršioci najčešće višestruki povratnici, osobe koje jednostavno ni po izdržanoj kazni ne mogu da obuzdaju svoj poremećeni seksualni nagon. Ovi likovi po svojoj brutalnosti upravo ukazuju na takve...

iks

pre 14 godina

Ako sudije i dalje budu silovateljima izricale kazne ispod zakonskog minimuma ovo ce za neko vreme postati samo jos jedna seoska prica, za sve, osim za zrtvu i njene najblize.

Miroq

pre 14 godina

Zlocin za svaku osudu i deliku zatvorsku kaznu, ali mislim da je potrebno da se narod pokrene i osudi ove zlocine. Vladajuca garnitura nece promeniti krivicne zakone ukoliko ne postoji inicijativa od strane gradjana, naravno veliki je broj ljudi koji osudjuju ovakvo nesto ali u pitanju su pasivni gradjani. Potrebno je da gradjani izadju na ulice i da zahtevaju promene krivicnog zakona, da zahtevaju vece kazne za seksualne zlocine! Vecina ostrijih kazni za ovakva krivicna dela su u vecini zemalja npokrenuta upravo od gradjanske inicijative. Skupljanje potpisa i javna podrska promenama krivicnog zakona, javna osuda i zahtev za izjasnjavanjem vodecih funkcionera u drustvu. Dok se ne poveca svest o drustvenoj osudi ovakvih zlocina gledacemo sve cesce ovakve vesti. Ovakvi zlocini treba da se kaznjavaju od 30 godina pa na gore, i siguran sam da se svi u tome slazemo ali potrebno je nesto uraditi. Nedavni film Mirjane Karanovic i njene klase su mnogi videli, ali ocigledno da je sve zaboravljeno do sledece vesti, takve teme moraju da duze budu otvorene u javnosti dok se ne formira jedinstveni stav drustva i saglasnost o hitnim promenama kroz debatu i javno ucesce gradjana.

djura

pre 14 godina

Jednom recju - monstrumi.

Ali imena nece biti objavljena barem do kraja istrage, ako ne i do zavrsetka dokaznog postupka.
I cudoviste od coveka ima pravo da se brani, ako ni zbog cega drugog-da mu se tacno odmeri kazna.
Pored tog, postoji jos jedan razlog zasto se imena ne objavljuju. Ova cetvorica-petorica muskaraca verovatno imaju (pored ovih zveri) i jos neke sinove, cerke, bracu i sestre, majke i oceve. Mozda i sitnu decicu. Ne bi bilo humano cele njihove porodice obeleziti za ceo zivot.

Ali stoji da i najracionalnijeg coveka, ovakav zlocin navede na razmiljanje o opravdanosti smrtne kazne.

Drago

pre 14 godina

Posto je monstruozno silovana devojka prijavila silovanje nadleznim organima, time izasla u javnost, uradila je veoma hrabro delo, po cenu svog buduceg zivota, predlazem odgovornoj lokalnoj upravi da devojku odlikuje nekim odlikovanajem za hrabrost obezbedi joj na neki nacin, bar, minimalnu egzistenciju.

mini-star

pre 14 godina

U Rusiji ovakvim psihopatama se na televiziji objave slike uz puno ime i prezime. Pa im onda zatvorske kolege rade to isto sto su oni radili devojkama. Mada ni to nije dovoljna kazna.

as

pre 14 godina

jezivo!!! jos jedan razlog zapitati se da li covek zeli podizati dete u ovakvom drustvu, a ponajvise zeleti zensko dete, kada vidis sta ti se desava ostaloj deci, a naravno prolazi nekaznjeno.

otac i sin, ej otac i sin, pa ne mogu da verujem, i dalje jos cudim .... pa jos i rodjak ....

neko je pomenuo da se treba misliti o njihovim porodicama da ce oni biti obelezeni... da hoce i treba kada vidis kakve su ljude odgajali ....

otac, sin, rodjak = dno srpskog drustva.

more slike u javnost kao i ceo identitet, pa da vise nikad ne nadju mesto u drustvu dok su zivi ....

radovan

pre 14 godina

Dobice po 15 godina od okruznog suda,zalice se,pa na vrhovni sud,koji ceih osloboditi,pa ponovo na sudjenje i tako dalje....jadno.Licno,vezao bi ih lancima i na kolubarine kopove.Ceo zivot.

Dekisha

pre 14 godina

Osudite me i kazite da sam prost,da nemam morala i da pozivam na linc,ali ovakve stvari se sve cesce desavaju,danas ova devojka,sutra neka devojcica,za par dana mozda neko nama poznat...Pa dokle vise tako?? Da se osobe bez morala vade da su psihijatrijski slucajevi,da prolaze nekaznjeno,ne moze to tako...I ne treba njihovu sliku objaviti..treba ih vezati i ostaviti na sred trga,da ih svi vide....

bg

pre 14 godina

nije to jedan pocinilac, poremecene psihe ili u teskom pijanstvu. to su cetiri odrasla muskarca!! oni su se dogovorili da to urade!? nije to bilo u afektu..pa kakvo smo mi poremeceno drustvo kad grupa odraslih osoba svesno ucini ovakvo delo? pa zar su svi bili bez savesti?! place mi se..zar je to srbija???

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Ovo ne bi mogao da smisli kao scenario za film ni neki morbidni scenarista, ali na žalost ovo se dešava nama pred očima. Ne znam kako ih primjereno kazniti za ovaj monstruozni zločin, naravno ukoliko se dokaže da su izvršili to nedjelo. Nemam riječi koliko sam posramljen kao muškarac, kada ovo pročitam.

gUc

pre 14 godina

OTAC, SA svojim SINOM I RODJAKOM zajedno silovali 21 godišnju devojku???????
Kako je to moguće, ostajem bez daha dok ovo kucam!! Imate li vi, oče, sinu i rodjače, svoje majke, sestre, žene, drugarice??
Kakvi ste vi to monstrumi, šta ste mislili, da se nikada neće saznati??? Iživljavali bi se nad nekom drugom nenoćnom devojkom, ženom, staricom?
Po meni, nikada ne bi napustili zatvor i vratili se medju normalan svet, NIKADA...iz razloga istog zbog kojih je nesrećna žena silovana u 85 godini života i to DRUGI PUT!
Sramotno, čudovišno i monsturozno...devojci želim da se oporavi, iako joj je život nepovratno uništen!

Dante

pre 14 godina

Povraca mi se. Najgore je to sto se seksualno izivljavanje nad zenama desava svakog dana, svugde u svetu i to vec od samog pocetka covecanstva do takozvane civilizacije za koju kroz ove primere i druge znamo da nije postignuta. Samo mali broj seksualnog maltretiranja bude prijavljen, tako da je jasno da je ukupan broj mnogo veci, sto time dobija nijansu skoro normalnog ponasanja prema zenama.
Zrtvama zelim iz sva srca sto brzi i bolji fizicki i psihicki oporavak.
Kriminalcima zelim pakao u njihovom daljem zivotu, a za sledeci zivot im zelim da budu rodjeni kao zene. Ostalima savetujem da se ponasaju prema zenama bas tako kao sto zele da se drugi muskarci ponasaju prema njihovoj majci.

djura

pre 14 godina

Jednom recju - monstrumi.

Ali imena nece biti objavljena barem do kraja istrage, ako ne i do zavrsetka dokaznog postupka.
I cudoviste od coveka ima pravo da se brani, ako ni zbog cega drugog-da mu se tacno odmeri kazna.
Pored tog, postoji jos jedan razlog zasto se imena ne objavljuju. Ova cetvorica-petorica muskaraca verovatno imaju (pored ovih zveri) i jos neke sinove, cerke, bracu i sestre, majke i oceve. Mozda i sitnu decicu. Ne bi bilo humano cele njihove porodice obeleziti za ceo zivot.

Ali stoji da i najracionalnijeg coveka, ovakav zlocin navede na razmiljanje o opravdanosti smrtne kazne.

zgrožen

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto se silovanje ne kvalifikuje kao pokušaj ubistva kada već ostavlja trajne posledice po zdravlje, a pritom postoje i smrtonosne SPB kojima silovatelj može zaraziti žrtvu?! Maksimalna zatvorska kazna za ovo kao i za ubistvo. Nadam se da će im dugogodišnji robijaši omogućiti da i sami osete šta znači biti silovan.

Justin

pre 14 godina

Ovakve gnusne stvari i devijantne licnosti koje ih cine u civilizovanom drustvu moraju biti najstrozije snakcionisane za primer potencijalnim izvrsiocima. Ne moze se pravdati neuracunljivoscu i poremecenoscu, ovo zasluzuje drakonsku kaznu.

mica

pre 14 godina

To je ta nasa dobra patrijahalna kultura koju treba negovati...po misljenju nekih. Ako su otac i sin ucestvovali u ovakvoj strasnoj radnji, pomislite kako je bilo supruzi majci tog coveka. jer da je sin imao i malko postovanja i ljubavi prema majci ne bi mogao ovako da to cini --sa ocem u drustvu. To su duboki patoloski slucajevi. Mozemo se samo nadati da ce ih stici odgovarajuca kazna a ne samo par meseci u pritvoru.

teže kazne BRE

pre 14 godina

Ovako nešto kada čovek pročita može samo da se zgrozi i užasne pomisli da ovakvi paćenici postoje.
Ono što mene brine je što će ovi ½ljudi½ izaći iz zatvora za (verovatno) neke 3 godine. Osudiće ih na 4-8 god ali će zbog dobrog vladanja izaći za 3 ili manje.
Voleo bih da grešim ali znam bolje :(
Zaslužuju najmanje 15 godina + konstantno psihijatrijsko lečenje od kojeg bi im zavisilo eventualno skraćenje kazne.

i ja mislim

pre 14 godina

da bi trebalo objavljivati puna imena i prezimena ovih zveri sa adresama i gde rade (u sta cisto sumnjam da su sposobni da nesto rade sem da kvare) da svi znaju ko su pocinioci
ovako ce devojka ostati obelezena jer ce njeno ime prvo da procuri a na pocinioce ce se zaboraviti

Vanja

pre 14 godina

Jadni momci! Niko ne misli na njih! Ima da dobiju po godinu dana zatvora! Pa, onda još jedno pola godine dok ne budu mogli ponovo da siluju. Treba to dočekati!

susana

pre 14 godina

Najstrasnije je to da u javnost dospeju vrlo retki slucajevi onakvih zverstava! Retko koja zrtva prijavljuje silovanje, a i drustveno neprimecivanje sumnjivih situacija je uobicajena stvar. najezim se kada pomislim da je ovo samo vrh ledenog brega a i ko zna koliko je slicnih slucajeva zataskano zbog efikasnosti u pravosudju!

Jah

pre 14 godina

Nazalost u nasem pravosudnom sistemu ne postoji odgovarajuca kazna za ove...ni sam ne znam kako bih iz nazvao jer je monstrum previse blaga rec.

matori

pre 14 godina

U nekim zajednicama se ovakva dela sankcionisu, za nase pojmove, veoma drasticno (ali efikasno).
Takve zajednice se generalno ocenjuju kao nedovoljno civilizovane...
A mi (sa ovakvim clanovima nase zajednice), ubrajamo se medju civilizovane, zar ne?

iks

pre 14 godina

Ako sudije i dalje budu silovateljima izricale kazne ispod zakonskog minimuma ovo ce za neko vreme postati samo jos jedna seoska prica, za sve, osim za zrtvu i njene najblize.

Miroq

pre 14 godina

Zlocin za svaku osudu i deliku zatvorsku kaznu, ali mislim da je potrebno da se narod pokrene i osudi ove zlocine. Vladajuca garnitura nece promeniti krivicne zakone ukoliko ne postoji inicijativa od strane gradjana, naravno veliki je broj ljudi koji osudjuju ovakvo nesto ali u pitanju su pasivni gradjani. Potrebno je da gradjani izadju na ulice i da zahtevaju promene krivicnog zakona, da zahtevaju vece kazne za seksualne zlocine! Vecina ostrijih kazni za ovakva krivicna dela su u vecini zemalja npokrenuta upravo od gradjanske inicijative. Skupljanje potpisa i javna podrska promenama krivicnog zakona, javna osuda i zahtev za izjasnjavanjem vodecih funkcionera u drustvu. Dok se ne poveca svest o drustvenoj osudi ovakvih zlocina gledacemo sve cesce ovakve vesti. Ovakvi zlocini treba da se kaznjavaju od 30 godina pa na gore, i siguran sam da se svi u tome slazemo ali potrebno je nesto uraditi. Nedavni film Mirjane Karanovic i njene klase su mnogi videli, ali ocigledno da je sve zaboravljeno do sledece vesti, takve teme moraju da duze budu otvorene u javnosti dok se ne formira jedinstveni stav drustva i saglasnost o hitnim promenama kroz debatu i javno ucesce gradjana.

može i Dušanov zakonik

pre 14 godina

U Danskoj(i još nekim zemljama razvijenije demokratije od ove naše) je kod ovakvih slučajeva pored zatvorske kazne uvedena i mera hirurške kastracije i sterilizacije, naročito ako se ima u vidu da su kod silovanja izvršioci najčešće višestruki povratnici, osobe koje jednostavno ni po izdržanoj kazni ne mogu da obuzdaju svoj poremećeni seksualni nagon. Ovi likovi po svojoj brutalnosti upravo ukazuju na takve...

radovan

pre 14 godina

Dobice po 15 godina od okruznog suda,zalice se,pa na vrhovni sud,koji ceih osloboditi,pa ponovo na sudjenje i tako dalje....jadno.Licno,vezao bi ih lancima i na kolubarine kopove.Ceo zivot.

bg

pre 14 godina

nije to jedan pocinilac, poremecene psihe ili u teskom pijanstvu. to su cetiri odrasla muskarca!! oni su se dogovorili da to urade!? nije to bilo u afektu..pa kakvo smo mi poremeceno drustvo kad grupa odraslih osoba svesno ucini ovakvo delo? pa zar su svi bili bez savesti?! place mi se..zar je to srbija???

mini-star

pre 14 godina

U Rusiji ovakvim psihopatama se na televiziji objave slike uz puno ime i prezime. Pa im onda zatvorske kolege rade to isto sto su oni radili devojkama. Mada ni to nije dovoljna kazna.

Dekisha

pre 14 godina

Osudite me i kazite da sam prost,da nemam morala i da pozivam na linc,ali ovakve stvari se sve cesce desavaju,danas ova devojka,sutra neka devojcica,za par dana mozda neko nama poznat...Pa dokle vise tako?? Da se osobe bez morala vade da su psihijatrijski slucajevi,da prolaze nekaznjeno,ne moze to tako...I ne treba njihovu sliku objaviti..treba ih vezati i ostaviti na sred trga,da ih svi vide....

as

pre 14 godina

jezivo!!! jos jedan razlog zapitati se da li covek zeli podizati dete u ovakvom drustvu, a ponajvise zeleti zensko dete, kada vidis sta ti se desava ostaloj deci, a naravno prolazi nekaznjeno.

otac i sin, ej otac i sin, pa ne mogu da verujem, i dalje jos cudim .... pa jos i rodjak ....

neko je pomenuo da se treba misliti o njihovim porodicama da ce oni biti obelezeni... da hoce i treba kada vidis kakve su ljude odgajali ....

otac, sin, rodjak = dno srpskog drustva.

more slike u javnost kao i ceo identitet, pa da vise nikad ne nadju mesto u drustvu dok su zivi ....

Drago

pre 14 godina

Posto je monstruozno silovana devojka prijavila silovanje nadleznim organima, time izasla u javnost, uradila je veoma hrabro delo, po cenu svog buduceg zivota, predlazem odgovornoj lokalnoj upravi da devojku odlikuje nekim odlikovanajem za hrabrost obezbedi joj na neki nacin, bar, minimalnu egzistenciju.

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Ovo ne bi mogao da smisli kao scenario za film ni neki morbidni scenarista, ali na žalost ovo se dešava nama pred očima. Ne znam kako ih primjereno kazniti za ovaj monstruozni zločin, naravno ukoliko se dokaže da su izvršili to nedjelo. Nemam riječi koliko sam posramljen kao muškarac, kada ovo pročitam.