Četvrtak, 06.08.2009.

00:31

Medvedev dolazi u Beograd

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev u oktobru stiže u posetu Beogradu. Rusija će dati Srbiji kredit od milijardu evra, ali još razmatra uslove.

Izvor: B92

Medvedev dolazi u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Sasaba

pre 14 godina

Hvata me jeza kada cujem da se oni, Rusi, muvaju oko nas. Imam utisak kada su ti oni prijatelji i kada od njih imas podrsku, nesto debelo lose radis i nisi na dobrom putu. A rusko srpsko prijateljstvo je uglavnom nasa iluzija. Nemaju oni nikakav poseban odnos prema nama. Samo smo im sladak zalogajcic i nesto s cim mogu da trguju... Daleko im lepa kuca.

popovic

pre 14 godina

Dobro dosao Predsednice,
ali nadam se da znas onu staru "Svakog gosta tri dana dosta".
Ti lepo nakon tri dana pokupi sve svoje prnje i vrati se svojoj kuci,
a nas ostavi u nasoj Srbiji.
Da, i pozdravi Miru i Marka i ne nebrajam sve ostale koji su opljackali ovu zemlju, a ti im dao azil stavljajuci Srbiju na sramni spisak

putnik u pokusaju

pre 14 godina

Evo belog sengena za putovanje u Osetiju i Abhaziju.
Trazili ste ,dobili ste.
Ono sto TITO nije dao,vi ste poklonili uz doplatu.

devit

pre 14 godina

Jos nije ni stigao,plimn za automobile je poskupeo oko 5%!!
Gde je Dulic da objasni kakva je to Srbija Ekoloska drzava?!?!?!
Gde je Milosavljevic da objasni da je Srbija najjeftinija;u Bosni oko dvadesetpet dinara u Hrvatskoj oko tridesetpet,u Srbiji 47,5dinara plin za automobile,gde je objasnjenje?
Nije vas sramota!!!!!......

Перо

pre 14 godina

Опа, значи вадимо флеке. Дана 17. јула Влада Србије, преко БИА-е, полаже ванац на споменик генералу Михајловићу,(!?!?) а Борис 20.октобра празник Београда, прославља са Медеведевим. Биће и војне параде. Хоћете ли вратити називе улица оних совјетских генерала што погибоше на Авали, а ослободише Београд са партизанима 1944.г.Нисте валда одустали од ЕУ? Какво тумарање! Шта ова посета Медведева треба да замени.Нема посете страних државника, која може заменити слабе резултате. Подсећам да је 9.мај, због 9.маја 1945.г. Дан Европе.Ко ће нам доћи на дан ослобођења Београда 2010?

Zoran

pre 14 godina

I tito im je rekao NE a mi smo se prodali radi Kosova koje je svakako izgubljeno.Kad smo vec tolika braca,brat brani brata kad ga neko tuce a kad su oni to nas branili,osim ako to nije bilo u njihovom interesu?

Bojan

pre 14 godina

Kada narod i ponavljam narod bude shvatio, da svetske sile (Amerika, Rusija...) ne traze i nemaju potrebe za prijateljima, vec za svojim interesom, ova zemlja ce da procveta. Muka mi je od "brace" Rusa. Braca su mi koliko i Amerikanci. Licno nemam koristi ni od jednih ni od drugih, ali busanje o nekom Ruskom bratsvu me iritira. U se i u svoje kjuse!

Majstor Stefke

pre 14 godina

Srbi su medjusobno tragicno podeljeni izmedju istoka i zapada, i jedna strana nikada nece razumeti drugu... Iako bih mnogo vise voleo da ugostimo Baracka Obamu (dace bog jednog dana), svestan sam toga da Rusija sedi na najvecim zalihama energenata na svetu a to je dovoljan razlog da sa ovom zemljom imamo dobre odnose.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Poseta Ruskog Predsednika Srbiji je sigurno veliki dogadjaj i svaki normalan politicar u Srbiji treba da radi na jacanju "Srpsko-Ruskog" prijateljstva jer nikad se ne zna da li ce nekada morati da "beze" iz Srbije !

aca

pre 14 godina

Ne radujem se dolasku Medvedeva jer ce verovatno doci da nam poruci da se ne igramo i da ne izlazimo i ruske sfere uticaja. Sta ce nama ta Evropa. Daj boze pa da mu ne poklonimo nesto poput EPSa. Verovatno ce nas usloviti podrskom oko Kosova a kada se spomene Kosovo tu nas vrh gubi osecaj za racionalno i za realnost. Takodje me jako boli to sto skrivaju Marka i Miru i evo godinama svi se prave ludi. Da li ce nas predsednik pitati Medvedeva zasto nam ih ne izrucuju? Bojim se da nece

momabrazil

pre 14 godina

Samo ne znam chemu ovo odusevljenje zbog dolaska Medvedeva, ono ja bih voleo da bude tako ali neka mi neko nesto kaze sta mi to konkretno dugujemo Rusima, ono ne odbranise nas 1999 'ajd bili slabi ali mogli su da kazu Slobi-budalo jedna gde ces na Nato, onda ne vidim da daju neke donacije ko "omrazena" EU, voleo bih da gresim i bilo bi super da imamo sto bolje moguce odnose sa njima pa i da budemo njihova gubernija ako nas ovi iz EU nece opet je neko resenje velika zemlja veliko trziste, milina ziva, to bar znamo mi sto zivimo u velikim zemljama ali ovako nista mi nije jasno

android

pre 14 godina

Sto se kaze, kada se rodilo valja ga ljuljati..sta je, tu je, Rusi su sada jedni od vecih ekonomskih igraca u Srbiji, to je cinjenica koju nista ne moze promeniti, tako da je i poseta Medvedeva u principu dobra stvar. A bolje i da dolaze radi dogovora o eknomskoj saradnji nego da ponovo svracaju ovde kako bi pokusavali da zaustave ratove......

Palj

pre 14 godina

Заиста се неко генијално досети како натерати Медведева да дође у Србију.
Тадић као и ова Србија немају неки велики углед у Русији, а након НИС-а, чини ми се, као да нема ничега што Русију занима у Србији. У таквим околностима договорити овакву посту је велики успех.
Стварно генијално! Позвати руског председника на прославу ОСЛОБОЂЕЊА Београда од стране Црвене армије. Па зар се то може одбити! Чуди ме само што и Путин не долази.
Русија је последњих година прошла кроз низ омаловажавања њене улоге у Другом светском рату. Хитлер као да није ни постојао, него су постојале само руске хорде пљачкаша, убица и силоватеља које су протутњале кроз Источну Европу године 1944-45. Стиче се утисак да је Русија крива што је заузела Берлин 1945.
Узроке за овакво понашање земаља источне Европе је боље не разматрати јер они извесно нису добродушни. Што се тиче Руса они су то решили, управо ове године на својствен начин, кодификујући своју историју Другог светског рата и Стаљинове владавине (свако оспоравање може завршити на суду).
Зато треба имати у виду да позив из Београда је огроман морални подстрек за садашњу руску власт. Јер их подсећа да још неко (осим њих самих и аушвицких Јевреја) дела њихових предакa из 1944-45 доживљава као ослобођење. И заиста у Србији то нико не доводи у питање.
Не мислим да ће Тадић променити своју вањску политики (а она никако није проруска), али ће овим зарадити силне бодове у Кремљу (а то му може затребати).
Још нешто.
Ни ја се нисам могао сетити да је Путин био у Србији 2001. године, али заиста јесте.
Интернет открива: након разговора и гледања у очи Бушу у Словенији (Брдо код Крања - 16.06.2001 - субота) у вечерњим сатима је Путин стигао у Београд. У недељу ујутро је разговарао са Коштуницом (изгледа да није са Ђинђићем) и затим отишао на Косово у посету руским војницима. Путин је упозориo на проблеме у којима се налазе Косово и Македонија. Нема информација да ли је разговарано о судбини Слободана Милошевића који је десет дана касније испоручен суду у Хагу. Силина наредних дешавања је очито избрисалa из нашег сећања овај радни викенд Владимира Путина.

Novica

pre 14 godina

Ako ne dolazi za dzakovima $, koji Srbiji trebaju, bolje da ni ne dolazi. Mi samo primamo parajlije kao nase iz dijaspore i ponekog stranog investitora koji zaluta kod nas.

guC

pre 14 godina

A jel' dolazi i Šojgu?? Ništa nema bez ministra za vanredne situacije...za mene je ovo jedna protokolarna, marketinško-šaperovska ideja, iza koja nas čeka još jedna ruska čizmica, pardon, ruka zavučena u naše džepove...jedva čekam da ode.
I samo da napomenem, nikakva druga braća ne postoje, osim u vašoj užoj i široj familiji.

Jugo

pre 14 godina

Nisam rusofil. Ali ih vise volim nego one koji su nas ubijali a koje bi neki radije da vide nego Medvedeva. Bajden pa Medvedev, toliko krupnih igraca na ovoj mrvici zemlje. Ne verujem da smo im preko noci postali interesantni tek onako. Izgleda da nam daju kompase kuda se trebamo kretati. Nije slucajan dolazak Medvedeva veoma brzo nakon facioplastificiranog geroamera. Poceli smo da talasamo i da igramo uloge za koje nismo dorasli. Dolazi tata koji ce nam kazati kako stvari stoje. To je i ispravno obzirom na stvari koje smo uspeli uz pomoc Rusa da uradimo. Najbitnija je da Kosovo i Metihija nisu postale nezavisne. Do svitanja.

Posmatrac sa strane

pre 14 godina

U sklopu ove posete, da li neko moze da objasni zasto je Bulevar Crvene Armije u Beogradu prekrsten u "Juzni Bulevar". Da li to znaci da bi vise voleli da nas crvena armija nije oslobodila?

Atreid

pre 14 godina

Zar još uvek ima onih koji veruju u "bratske narode"? Onih koji naivno misle da nas Rusi vole? Ha! Interes, interes, i samo interes.
Slažem se sa svima koji su rekli da bi Medvedev trebalo da povede Miru i sina joj, sramota je za ovu zemlju da ne radi ništa po pitanju njihovog izručenja i privođenja pravdi.

Bistra ko SUZA

pre 14 godina

Medvedev u Beograd dolazi na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da bi prisustvovao obeležavanju 65. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu ?
65 God. od oslobodjenja, COVECE !!! Pa mi jos "NEZNAMO" ni ko se borio protiv okupatora ??? Kopaj, Kopaj, Kop... !!!!

Apache

pre 14 godina

Rusija bi minimum dobre volje i principijelnosti morala pokazati isporučivanjen članova porodice Milošević (za kojima postoji i Interpolova poternica). Međutim, poznavajući suštinu ruske politike (zbog čega su ih bivši saveznici napustili) nemam nikakve iluzije.
Mnogo puta je rečeno, Rusija je najveća dekadentna sila bez skrupula u ostvarivanja svojih interesa. Ovo sa NIS-om je odličan primer.

Milovan Milovanović

pre 14 godina

Dobro došli predsedniče Medvedev! Konačno da se neko seti i pozove predsednika jedne velike, prijateljske zemlje. A ne kao neki koji su nas juče bombardovali, a danas dolaze, kako to oni vole da kažu "sa štapom i šargarepom". Kao da smo mi životinje. Ustvari, oni nas tako i tretiraju. Kao drugo, Srbija treba da pokaže da je uz Rusiju dala najveći doprinos u pobedi nad nacizmom i fašizmom, a što je kod nas zadnjih godina iz neobjašnjivih razloga zaboravljeno. Treće, vidim da se komentariše energetski sporazum i cena za NIS. Niko se ne pita zašto je Sartid prodat za 23 miliona $, Duvanska industrija Niš za 400 itd.-daleko ispod tržišne vrednosti. A kupci nisu Rusi. Ne zaboravimo da u Rusiju možemo da izvozimo proizvode bez carina, da tamo rade mnoge naše građevinske firme... E sad, što mi ne znamo da iskoristimo prednosti bescarinskog tretmana naše robe nisu krivi Rusi, već mi sami. I na kraju, mislim da je ovo bio odličan potez predsednika Republike. Najviše na spoljnopolitičkom planu, a verovatno i ekonomskom. Vreme će pokazati.

Ivan

pre 14 godina

Slovenci, Hrvati, Italijani i Nemci svi srećni što jim dolazi u posetu Ruski Predsednik a Srbima kako vidim opet nešto smeta.
Dragi moji ne gradi se država, ugled i standard tako što se prikloni jednom a drugom zatvori vrata.
Ništa niste naučili...

кафански политичар

pre 14 godina

Неко може да сматра Русе православном словенском браћом, неко може да идеализује све што долази из Америке, али државна политика не сме да има везе са тим народним осећањима. Државна политика мора да буде свесна да су Русија и Америка две колонијалне силе које желе да енергетски и војно држе читаву Европу у шаци. А посете других људи ове две светске силе у истој години управо показују да оне Србију сада виде као део те богате Европе, а не као некад што је била земља за изолацију и бомбардовање. Ја поздрављам спољну политику наше власти - на Србију се сада у свету гледа као на озбиљну и важну државу. Да не буде да хвалим власт, рећи ћу и да осуђујем скоро сваки сегмент економске политике ове владе.

Apok

pre 14 godina

Ау бре људи сто сте негативни. Па шта фали да дође? Колико имамо користи само од трговинског спораѕума са њима. Кукамо за НИСом коме смо набили дугове. Шта је требало - да прође ко ЈАТ? Треба руку пружити и Русу и Амеру...

Milan Petrovic

pre 14 godina

Ne, ne i ne !!!
Kad god smo se "bratimili" sa tim Rusima, uvek su nas prodali na kraju, bilo je samo pitanje cifre.
Mi smo u Evropi, i treba da idemo ka njoj, a Rusi neka svoje "nacionalne interese" i prepucavanja sa Amerikom resavaju preko necijih drugih ledja.

IvanP

pre 14 godina

Svaki strani predsednik i funkcioner u Beogradu je dobrodosao a posebno ruski. Tako treba...samo jos kad bi doneo neki poslovni dil, dajte neke investicije braco Rusi to je prva stvar!

devit

pre 14 godina

Zahvaljujuci "braci rusima"sada imamo;najskuplji i najgori benzin,najskuplji gas za domacinstva,najskuplji gas za automobile...bas me interesuje,sta treba ruskoj guberniji i sta ce da dobije na ceni?!?!?!.....

Dejan

pre 14 godina

Ovo je zaista odlicna vest za nasu zemlju. Sa rusima kao bratskim narodom treba gledati nas interes i uspostavljati sve bolje i bolje odnose. Predsedniku Medvedevu treba pruziti najbolji moguci docek kako bismo vise nego jasno poslali poruku saveznistva. Ako smo ikada imali dilemu zasto i da li su Rusi na nasoj strani, makar mozemo da budemo sigurni da kao neke druge zemlje nikada u istoriji nisu bili protiv nas - politicki, ekonomski, kulturno i vojno!

vasilije knezevic

pre 14 godina

Vijest je vrlo interesantna. U pitanju je emancipacija zemlje kao i formiranje jedne nezavisne politike koja je vrlo vazna za Srbiju. Ostaje samo da se prostudira reakcija Zapada kao i antiruskih elemenata u samoj Srbiji. Mnogima je nerazumljivo zbog cega se ustaljila antiruska klima na nasim podrucjima vec duze vremena. Cak i 1948 kada su odnosi izmedju Jugoslavije i Sovjetskog Saveza bili na najnizem nivou vecina stanovnistva bivse zemlje nije bila protiv SSSR.Ustvari za to nije bilo razloga iako je reakcija Sovjetskog Saveza bila
nesto, retoricki, pretjerana. Jugoslovensko rukovodstvo nije ostalo duzno po tim pitanjima. Zapad jos i danas vodi jednu prilicno sracunatu i organizovanu propagandu protiv Rusije i zeli da to nametne ostalima izvan zapadnih svera.Tu se ide toliko daleko da je cak i zapadna stampa potpuno "zatrovana" antiruskim stavovima sto granici sa najnizim predrasudama. Prema stavovima nekih grupa sa nasih podrucja po pitanju Rusije, tu se vrlo cesto nalazi i doza snobizma da se radi o "nizem" prisustvu civilstva kada je u pitanju Rusija.
Cinjenice o Rusiji mora da se predstavljaju realno i istinito. Svima je danas poznato da je Titov potez 1948 imao drugacije cilj nego onaj koji je domaca propaganda servirala obicnom covjeku. Sjedinjene Drzave su zahtijevale taj potez za ninimalnu pomoc koja je bila neophodna i koju Sovjetski Savez nije mogao pruziti.
(vasilije knezevic, 6 avg. 2009)

Long Play

pre 14 godina

Pitam se šta bi sa nama bilo da nije bilo Tita!? Ne smem ni da pomislim... Rumunija ili Bugarska do devedesetih? E sad što su oni uspeli da okrenu novi list a mi ponavljamo razred to je već pitanje kolektivne sposobnosti nacije da prepozna šta je pravi potez. Mada, Bugarima i ostalima je sve jasno. Oni su preživeli rusku ljubav. Nas je tada spasio pomenuti Tito a sada nema ko!

Bacvanin

pre 14 godina

Ja se samo nadam da mu necemo "prodati" i EPS po slicnim "uslovima pacanja" kao i NIS.
Usput bi mogao malo Putin da pokaze da postuje pravni poredak i da ima poverenja u isti, pa neka ponese sa sobom Miru.

100%

pre 14 godina

E bas super,ova vest mi ulepsa dan. Sad kad dodju Rusi i krene osovina preko Srbije bice 'leba za sve nas. Jos kad stignu Kozaci pa kad zapevaju...
Vreme je da i mi postanemo svetska sila preko Rusije!
Ima evropska unija da crkne od muke. Mogu pretpostaviti kako im je sad...

Dajte ljudi manite se Rusije, zbog njih i njihovih laznih obecanja kasnimo za razvijenim svetom vise od dvadeset godina u svakom pogledu!

Milan

pre 14 godina

Ja sam jos uvek vrlo mlad da bih odrtaveo,ali ni iz najdubljih dubina malog mozga ne mogu da se setim da je to Putin bio u poseti Srbiji 2001. godine. Stvarno se ne secam. Osim ako se racuna vazdusni prostor.

Inace, tipujem...EPS!

Narode Srbije, ja sam pobegao, ali vama neka je Bog upomoc.

D.Savic

pre 14 godina

Dobrodosao,nadam se skoroj poseti Pape i Obame, a zatim i predsednika nesvrstanih zemalja i predlazem da se Srbija ponudi da organizuje i neke Americko-Ruske i Americko-Kineske sastanke,bar sale za konferencije imamo a i vrlo smo bezbedna zemlja!

ivanho

pre 14 godina

Baš da vidim da li će Medvedev obići mesto gde je ubijen Đinđić. Ako ne obiđe, a još i ako se ima u vidu to da su u Rusiji utočište našli Mira i Marko, kao i još neka dobro poznata lica, onda će takav (ne)gest dosta toga kazati. Mada, sve se to već naslućuje.

Gvozden

pre 14 godina

Ako hoce da pokaze da mu je zaista stalo do Srbije, neka nam to dokaze i lepo vrati Miru Mrkovic i Marka Milosevica, a ne da celu Srbiju proglasava zemlju politickih progona i daje im politicki azil

serbocroat, USA

pre 14 godina

Dobro dosli predsednice!
Iz najlepse zemlje na svetu, kolevke umetnosti superiorne u odnosu na bilo koju: muzika Cajkovski, Stravinski,Rahmanjinov, Korsakov, Sostakovic; Literatura: Dostojevski, Puskin, Turgenjev, hemija Mendeljejev...
Prelepa zemlja Rusija.

Dejan

pre 14 godina

Posto jedna nacionalna televizija nije htela da objavi moj komentar, nadam se da ce te vi. Nama Medvedev ne treba u Srbiji, presao nas je sa famoznim sporazumom. Bolje da su doveli Baracka Obamu, nego predsednika jedne drzave koja nam je kroz istoriju pet puta kopala jame!!!

viki

pre 14 godina

Znaci, ponovo ce biti isto kao za Bajdena: varenje sahtova, policija sa snajperima po krovovima, zatvaranje prozora, sklanjaj se sa balkona.
Sve se bojim da ce ruski tajni agenti misliti da nama veruju.
Bas me zanima dali ce se on obratiti poslanicima u Skupstini pa da ga Radikali malo docekaju u majicama sa Seseljovim likom

Triput

pre 14 godina

Ovo je izuzetno važna poseta! Prvi put posle dužeg vremena eto nama državnika jedne sile koji ne dolazi (nadam se) da nas ucenjuje, nego odgovara na poziv našeg predsednika.

(Nema veze kojim putem dalje, EU ili ne EU, samo kažem...)

Triput

pre 14 godina

Ovo je izuzetno važna poseta! Prvi put posle dužeg vremena eto nama državnika jedne sile koji ne dolazi (nadam se) da nas ucenjuje, nego odgovara na poziv našeg predsednika.

(Nema veze kojim putem dalje, EU ili ne EU, samo kažem...)

Gvozden

pre 14 godina

Ako hoce da pokaze da mu je zaista stalo do Srbije, neka nam to dokaze i lepo vrati Miru Mrkovic i Marka Milosevica, a ne da celu Srbiju proglasava zemlju politickih progona i daje im politicki azil

Dejan

pre 14 godina

Posto jedna nacionalna televizija nije htela da objavi moj komentar, nadam se da ce te vi. Nama Medvedev ne treba u Srbiji, presao nas je sa famoznim sporazumom. Bolje da su doveli Baracka Obamu, nego predsednika jedne drzave koja nam je kroz istoriju pet puta kopala jame!!!

serbocroat, USA

pre 14 godina

Dobro dosli predsednice!
Iz najlepse zemlje na svetu, kolevke umetnosti superiorne u odnosu na bilo koju: muzika Cajkovski, Stravinski,Rahmanjinov, Korsakov, Sostakovic; Literatura: Dostojevski, Puskin, Turgenjev, hemija Mendeljejev...
Prelepa zemlja Rusija.

ivanho

pre 14 godina

Baš da vidim da li će Medvedev obići mesto gde je ubijen Đinđić. Ako ne obiđe, a još i ako se ima u vidu to da su u Rusiji utočište našli Mira i Marko, kao i još neka dobro poznata lica, onda će takav (ne)gest dosta toga kazati. Mada, sve se to već naslućuje.

Milan

pre 14 godina

Ja sam jos uvek vrlo mlad da bih odrtaveo,ali ni iz najdubljih dubina malog mozga ne mogu da se setim da je to Putin bio u poseti Srbiji 2001. godine. Stvarno se ne secam. Osim ako se racuna vazdusni prostor.

Inace, tipujem...EPS!

Narode Srbije, ja sam pobegao, ali vama neka je Bog upomoc.

Long Play

pre 14 godina

Pitam se šta bi sa nama bilo da nije bilo Tita!? Ne smem ni da pomislim... Rumunija ili Bugarska do devedesetih? E sad što su oni uspeli da okrenu novi list a mi ponavljamo razred to je već pitanje kolektivne sposobnosti nacije da prepozna šta je pravi potez. Mada, Bugarima i ostalima je sve jasno. Oni su preživeli rusku ljubav. Nas je tada spasio pomenuti Tito a sada nema ko!

100%

pre 14 godina

E bas super,ova vest mi ulepsa dan. Sad kad dodju Rusi i krene osovina preko Srbije bice 'leba za sve nas. Jos kad stignu Kozaci pa kad zapevaju...
Vreme je da i mi postanemo svetska sila preko Rusije!
Ima evropska unija da crkne od muke. Mogu pretpostaviti kako im je sad...

Dajte ljudi manite se Rusije, zbog njih i njihovih laznih obecanja kasnimo za razvijenim svetom vise od dvadeset godina u svakom pogledu!

viki

pre 14 godina

Znaci, ponovo ce biti isto kao za Bajdena: varenje sahtova, policija sa snajperima po krovovima, zatvaranje prozora, sklanjaj se sa balkona.
Sve se bojim da ce ruski tajni agenti misliti da nama veruju.
Bas me zanima dali ce se on obratiti poslanicima u Skupstini pa da ga Radikali malo docekaju u majicama sa Seseljovim likom

devit

pre 14 godina

Zahvaljujuci "braci rusima"sada imamo;najskuplji i najgori benzin,najskuplji gas za domacinstva,najskuplji gas za automobile...bas me interesuje,sta treba ruskoj guberniji i sta ce da dobije na ceni?!?!?!.....

Dejan

pre 14 godina

Ovo je zaista odlicna vest za nasu zemlju. Sa rusima kao bratskim narodom treba gledati nas interes i uspostavljati sve bolje i bolje odnose. Predsedniku Medvedevu treba pruziti najbolji moguci docek kako bismo vise nego jasno poslali poruku saveznistva. Ako smo ikada imali dilemu zasto i da li su Rusi na nasoj strani, makar mozemo da budemo sigurni da kao neke druge zemlje nikada u istoriji nisu bili protiv nas - politicki, ekonomski, kulturno i vojno!

Ivan

pre 14 godina

Slovenci, Hrvati, Italijani i Nemci svi srećni što jim dolazi u posetu Ruski Predsednik a Srbima kako vidim opet nešto smeta.
Dragi moji ne gradi se država, ugled i standard tako što se prikloni jednom a drugom zatvori vrata.
Ništa niste naučili...

Milan Petrovic

pre 14 godina

Ne, ne i ne !!!
Kad god smo se "bratimili" sa tim Rusima, uvek su nas prodali na kraju, bilo je samo pitanje cifre.
Mi smo u Evropi, i treba da idemo ka njoj, a Rusi neka svoje "nacionalne interese" i prepucavanja sa Amerikom resavaju preko necijih drugih ledja.

Bacvanin

pre 14 godina

Ja se samo nadam da mu necemo "prodati" i EPS po slicnim "uslovima pacanja" kao i NIS.
Usput bi mogao malo Putin da pokaze da postuje pravni poredak i da ima poverenja u isti, pa neka ponese sa sobom Miru.

vasilije knezevic

pre 14 godina

Vijest je vrlo interesantna. U pitanju je emancipacija zemlje kao i formiranje jedne nezavisne politike koja je vrlo vazna za Srbiju. Ostaje samo da se prostudira reakcija Zapada kao i antiruskih elemenata u samoj Srbiji. Mnogima je nerazumljivo zbog cega se ustaljila antiruska klima na nasim podrucjima vec duze vremena. Cak i 1948 kada su odnosi izmedju Jugoslavije i Sovjetskog Saveza bili na najnizem nivou vecina stanovnistva bivse zemlje nije bila protiv SSSR.Ustvari za to nije bilo razloga iako je reakcija Sovjetskog Saveza bila
nesto, retoricki, pretjerana. Jugoslovensko rukovodstvo nije ostalo duzno po tim pitanjima. Zapad jos i danas vodi jednu prilicno sracunatu i organizovanu propagandu protiv Rusije i zeli da to nametne ostalima izvan zapadnih svera.Tu se ide toliko daleko da je cak i zapadna stampa potpuno "zatrovana" antiruskim stavovima sto granici sa najnizim predrasudama. Prema stavovima nekih grupa sa nasih podrucja po pitanju Rusije, tu se vrlo cesto nalazi i doza snobizma da se radi o "nizem" prisustvu civilstva kada je u pitanju Rusija.
Cinjenice o Rusiji mora da se predstavljaju realno i istinito. Svima je danas poznato da je Titov potez 1948 imao drugacije cilj nego onaj koji je domaca propaganda servirala obicnom covjeku. Sjedinjene Drzave su zahtijevale taj potez za ninimalnu pomoc koja je bila neophodna i koju Sovjetski Savez nije mogao pruziti.
(vasilije knezevic, 6 avg. 2009)

Apache

pre 14 godina

Rusija bi minimum dobre volje i principijelnosti morala pokazati isporučivanjen članova porodice Milošević (za kojima postoji i Interpolova poternica). Međutim, poznavajući suštinu ruske politike (zbog čega su ih bivši saveznici napustili) nemam nikakve iluzije.
Mnogo puta je rečeno, Rusija je najveća dekadentna sila bez skrupula u ostvarivanja svojih interesa. Ovo sa NIS-om je odličan primer.

IvanP

pre 14 godina

Svaki strani predsednik i funkcioner u Beogradu je dobrodosao a posebno ruski. Tako treba...samo jos kad bi doneo neki poslovni dil, dajte neke investicije braco Rusi to je prva stvar!

Apok

pre 14 godina

Ау бре људи сто сте негативни. Па шта фали да дође? Колико имамо користи само од трговинског спораѕума са њима. Кукамо за НИСом коме смо набили дугове. Шта је требало - да прође ко ЈАТ? Треба руку пружити и Русу и Амеру...

Milovan Milovanović

pre 14 godina

Dobro došli predsedniče Medvedev! Konačno da se neko seti i pozove predsednika jedne velike, prijateljske zemlje. A ne kao neki koji su nas juče bombardovali, a danas dolaze, kako to oni vole da kažu "sa štapom i šargarepom". Kao da smo mi životinje. Ustvari, oni nas tako i tretiraju. Kao drugo, Srbija treba da pokaže da je uz Rusiju dala najveći doprinos u pobedi nad nacizmom i fašizmom, a što je kod nas zadnjih godina iz neobjašnjivih razloga zaboravljeno. Treće, vidim da se komentariše energetski sporazum i cena za NIS. Niko se ne pita zašto je Sartid prodat za 23 miliona $, Duvanska industrija Niš za 400 itd.-daleko ispod tržišne vrednosti. A kupci nisu Rusi. Ne zaboravimo da u Rusiju možemo da izvozimo proizvode bez carina, da tamo rade mnoge naše građevinske firme... E sad, što mi ne znamo da iskoristimo prednosti bescarinskog tretmana naše robe nisu krivi Rusi, već mi sami. I na kraju, mislim da je ovo bio odličan potez predsednika Republike. Najviše na spoljnopolitičkom planu, a verovatno i ekonomskom. Vreme će pokazati.

кафански политичар

pre 14 godina

Неко може да сматра Русе православном словенском браћом, неко може да идеализује све што долази из Америке, али државна политика не сме да има везе са тим народним осећањима. Државна политика мора да буде свесна да су Русија и Америка две колонијалне силе које желе да енергетски и војно држе читаву Европу у шаци. А посете других људи ове две светске силе у истој години управо показују да оне Србију сада виде као део те богате Европе, а не као некад што је била земља за изолацију и бомбардовање. Ја поздрављам спољну политику наше власти - на Србију се сада у свету гледа као на озбиљну и важну државу. Да не буде да хвалим власт, рећи ћу и да осуђујем скоро сваки сегмент економске политике ове владе.

D.Savic

pre 14 godina

Dobrodosao,nadam se skoroj poseti Pape i Obame, a zatim i predsednika nesvrstanih zemalja i predlazem da se Srbija ponudi da organizuje i neke Americko-Ruske i Americko-Kineske sastanke,bar sale za konferencije imamo a i vrlo smo bezbedna zemlja!

Jugo

pre 14 godina

Nisam rusofil. Ali ih vise volim nego one koji su nas ubijali a koje bi neki radije da vide nego Medvedeva. Bajden pa Medvedev, toliko krupnih igraca na ovoj mrvici zemlje. Ne verujem da smo im preko noci postali interesantni tek onako. Izgleda da nam daju kompase kuda se trebamo kretati. Nije slucajan dolazak Medvedeva veoma brzo nakon facioplastificiranog geroamera. Poceli smo da talasamo i da igramo uloge za koje nismo dorasli. Dolazi tata koji ce nam kazati kako stvari stoje. To je i ispravno obzirom na stvari koje smo uspeli uz pomoc Rusa da uradimo. Najbitnija je da Kosovo i Metihija nisu postale nezavisne. Do svitanja.

Bistra ko SUZA

pre 14 godina

Medvedev u Beograd dolazi na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da bi prisustvovao obeležavanju 65. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu ?
65 God. od oslobodjenja, COVECE !!! Pa mi jos "NEZNAMO" ni ko se borio protiv okupatora ??? Kopaj, Kopaj, Kop... !!!!

Atreid

pre 14 godina

Zar još uvek ima onih koji veruju u "bratske narode"? Onih koji naivno misle da nas Rusi vole? Ha! Interes, interes, i samo interes.
Slažem se sa svima koji su rekli da bi Medvedev trebalo da povede Miru i sina joj, sramota je za ovu zemlju da ne radi ništa po pitanju njihovog izručenja i privođenja pravdi.

Posmatrac sa strane

pre 14 godina

U sklopu ove posete, da li neko moze da objasni zasto je Bulevar Crvene Armije u Beogradu prekrsten u "Juzni Bulevar". Da li to znaci da bi vise voleli da nas crvena armija nije oslobodila?

Palj

pre 14 godina

Заиста се неко генијално досети како натерати Медведева да дође у Србију.
Тадић као и ова Србија немају неки велики углед у Русији, а након НИС-а, чини ми се, као да нема ничега што Русију занима у Србији. У таквим околностима договорити овакву посту је велики успех.
Стварно генијално! Позвати руског председника на прославу ОСЛОБОЂЕЊА Београда од стране Црвене армије. Па зар се то може одбити! Чуди ме само што и Путин не долази.
Русија је последњих година прошла кроз низ омаловажавања њене улоге у Другом светском рату. Хитлер као да није ни постојао, него су постојале само руске хорде пљачкаша, убица и силоватеља које су протутњале кроз Источну Европу године 1944-45. Стиче се утисак да је Русија крива што је заузела Берлин 1945.
Узроке за овакво понашање земаља источне Европе је боље не разматрати јер они извесно нису добродушни. Што се тиче Руса они су то решили, управо ове године на својствен начин, кодификујући своју историју Другог светског рата и Стаљинове владавине (свако оспоравање може завршити на суду).
Зато треба имати у виду да позив из Београда је огроман морални подстрек за садашњу руску власт. Јер их подсећа да још неко (осим њих самих и аушвицких Јевреја) дела њихових предакa из 1944-45 доживљава као ослобођење. И заиста у Србији то нико не доводи у питање.
Не мислим да ће Тадић променити своју вањску политики (а она никако није проруска), али ће овим зарадити силне бодове у Кремљу (а то му може затребати).
Још нешто.
Ни ја се нисам могао сетити да је Путин био у Србији 2001. године, али заиста јесте.
Интернет открива: након разговора и гледања у очи Бушу у Словенији (Брдо код Крања - 16.06.2001 - субота) у вечерњим сатима је Путин стигао у Београд. У недељу ујутро је разговарао са Коштуницом (изгледа да није са Ђинђићем) и затим отишао на Косово у посету руским војницима. Путин је упозориo на проблеме у којима се налазе Косово и Македонија. Нема информација да ли је разговарано о судбини Слободана Милошевића који је десет дана касније испоручен суду у Хагу. Силина наредних дешавања је очито избрисалa из нашег сећања овај радни викенд Владимира Путина.

Bojan

pre 14 godina

Kada narod i ponavljam narod bude shvatio, da svetske sile (Amerika, Rusija...) ne traze i nemaju potrebe za prijateljima, vec za svojim interesom, ova zemlja ce da procveta. Muka mi je od "brace" Rusa. Braca su mi koliko i Amerikanci. Licno nemam koristi ni od jednih ni od drugih, ali busanje o nekom Ruskom bratsvu me iritira. U se i u svoje kjuse!

aca

pre 14 godina

Ne radujem se dolasku Medvedeva jer ce verovatno doci da nam poruci da se ne igramo i da ne izlazimo i ruske sfere uticaja. Sta ce nama ta Evropa. Daj boze pa da mu ne poklonimo nesto poput EPSa. Verovatno ce nas usloviti podrskom oko Kosova a kada se spomene Kosovo tu nas vrh gubi osecaj za racionalno i za realnost. Takodje me jako boli to sto skrivaju Marka i Miru i evo godinama svi se prave ludi. Da li ce nas predsednik pitati Medvedeva zasto nam ih ne izrucuju? Bojim se da nece

guC

pre 14 godina

A jel' dolazi i Šojgu?? Ništa nema bez ministra za vanredne situacije...za mene je ovo jedna protokolarna, marketinško-šaperovska ideja, iza koja nas čeka još jedna ruska čizmica, pardon, ruka zavučena u naše džepove...jedva čekam da ode.
I samo da napomenem, nikakva druga braća ne postoje, osim u vašoj užoj i široj familiji.

Sasaba

pre 14 godina

Hvata me jeza kada cujem da se oni, Rusi, muvaju oko nas. Imam utisak kada su ti oni prijatelji i kada od njih imas podrsku, nesto debelo lose radis i nisi na dobrom putu. A rusko srpsko prijateljstvo je uglavnom nasa iluzija. Nemaju oni nikakav poseban odnos prema nama. Samo smo im sladak zalogajcic i nesto s cim mogu da trguju... Daleko im lepa kuca.

Zoran

pre 14 godina

I tito im je rekao NE a mi smo se prodali radi Kosova koje je svakako izgubljeno.Kad smo vec tolika braca,brat brani brata kad ga neko tuce a kad su oni to nas branili,osim ako to nije bilo u njihovom interesu?

popovic

pre 14 godina

Dobro dosao Predsednice,
ali nadam se da znas onu staru "Svakog gosta tri dana dosta".
Ti lepo nakon tri dana pokupi sve svoje prnje i vrati se svojoj kuci,
a nas ostavi u nasoj Srbiji.
Da, i pozdravi Miru i Marka i ne nebrajam sve ostale koji su opljackali ovu zemlju, a ti im dao azil stavljajuci Srbiju na sramni spisak

momabrazil

pre 14 godina

Samo ne znam chemu ovo odusevljenje zbog dolaska Medvedeva, ono ja bih voleo da bude tako ali neka mi neko nesto kaze sta mi to konkretno dugujemo Rusima, ono ne odbranise nas 1999 'ajd bili slabi ali mogli su da kazu Slobi-budalo jedna gde ces na Nato, onda ne vidim da daju neke donacije ko "omrazena" EU, voleo bih da gresim i bilo bi super da imamo sto bolje moguce odnose sa njima pa i da budemo njihova gubernija ako nas ovi iz EU nece opet je neko resenje velika zemlja veliko trziste, milina ziva, to bar znamo mi sto zivimo u velikim zemljama ali ovako nista mi nije jasno

devit

pre 14 godina

Jos nije ni stigao,plimn za automobile je poskupeo oko 5%!!
Gde je Dulic da objasni kakva je to Srbija Ekoloska drzava?!?!?!
Gde je Milosavljevic da objasni da je Srbija najjeftinija;u Bosni oko dvadesetpet dinara u Hrvatskoj oko tridesetpet,u Srbiji 47,5dinara plin za automobile,gde je objasnjenje?
Nije vas sramota!!!!!......

android

pre 14 godina

Sto se kaze, kada se rodilo valja ga ljuljati..sta je, tu je, Rusi su sada jedni od vecih ekonomskih igraca u Srbiji, to je cinjenica koju nista ne moze promeniti, tako da je i poseta Medvedeva u principu dobra stvar. A bolje i da dolaze radi dogovora o eknomskoj saradnji nego da ponovo svracaju ovde kako bi pokusavali da zaustave ratove......

putnik u pokusaju

pre 14 godina

Evo belog sengena za putovanje u Osetiju i Abhaziju.
Trazili ste ,dobili ste.
Ono sto TITO nije dao,vi ste poklonili uz doplatu.

Перо

pre 14 godina

Опа, значи вадимо флеке. Дана 17. јула Влада Србије, преко БИА-е, полаже ванац на споменик генералу Михајловићу,(!?!?) а Борис 20.октобра празник Београда, прославља са Медеведевим. Биће и војне параде. Хоћете ли вратити називе улица оних совјетских генерала што погибоше на Авали, а ослободише Београд са партизанима 1944.г.Нисте валда одустали од ЕУ? Какво тумарање! Шта ова посета Медведева треба да замени.Нема посете страних државника, која може заменити слабе резултате. Подсећам да је 9.мај, због 9.маја 1945.г. Дан Европе.Ко ће нам доћи на дан ослобођења Београда 2010?

Majstor Stefke

pre 14 godina

Srbi su medjusobno tragicno podeljeni izmedju istoka i zapada, i jedna strana nikada nece razumeti drugu... Iako bih mnogo vise voleo da ugostimo Baracka Obamu (dace bog jednog dana), svestan sam toga da Rusija sedi na najvecim zalihama energenata na svetu a to je dovoljan razlog da sa ovom zemljom imamo dobre odnose.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Poseta Ruskog Predsednika Srbiji je sigurno veliki dogadjaj i svaki normalan politicar u Srbiji treba da radi na jacanju "Srpsko-Ruskog" prijateljstva jer nikad se ne zna da li ce nekada morati da "beze" iz Srbije !

Novica

pre 14 godina

Ako ne dolazi za dzakovima $, koji Srbiji trebaju, bolje da ni ne dolazi. Mi samo primamo parajlije kao nase iz dijaspore i ponekog stranog investitora koji zaluta kod nas.

Dejan

pre 14 godina

Posto jedna nacionalna televizija nije htela da objavi moj komentar, nadam se da ce te vi. Nama Medvedev ne treba u Srbiji, presao nas je sa famoznim sporazumom. Bolje da su doveli Baracka Obamu, nego predsednika jedne drzave koja nam je kroz istoriju pet puta kopala jame!!!

serbocroat, USA

pre 14 godina

Dobro dosli predsednice!
Iz najlepse zemlje na svetu, kolevke umetnosti superiorne u odnosu na bilo koju: muzika Cajkovski, Stravinski,Rahmanjinov, Korsakov, Sostakovic; Literatura: Dostojevski, Puskin, Turgenjev, hemija Mendeljejev...
Prelepa zemlja Rusija.

ivanho

pre 14 godina

Baš da vidim da li će Medvedev obići mesto gde je ubijen Đinđić. Ako ne obiđe, a još i ako se ima u vidu to da su u Rusiji utočište našli Mira i Marko, kao i još neka dobro poznata lica, onda će takav (ne)gest dosta toga kazati. Mada, sve se to već naslućuje.

Triput

pre 14 godina

Ovo je izuzetno važna poseta! Prvi put posle dužeg vremena eto nama državnika jedne sile koji ne dolazi (nadam se) da nas ucenjuje, nego odgovara na poziv našeg predsednika.

(Nema veze kojim putem dalje, EU ili ne EU, samo kažem...)

Milan

pre 14 godina

Ja sam jos uvek vrlo mlad da bih odrtaveo,ali ni iz najdubljih dubina malog mozga ne mogu da se setim da je to Putin bio u poseti Srbiji 2001. godine. Stvarno se ne secam. Osim ako se racuna vazdusni prostor.

Inace, tipujem...EPS!

Narode Srbije, ja sam pobegao, ali vama neka je Bog upomoc.

100%

pre 14 godina

E bas super,ova vest mi ulepsa dan. Sad kad dodju Rusi i krene osovina preko Srbije bice 'leba za sve nas. Jos kad stignu Kozaci pa kad zapevaju...
Vreme je da i mi postanemo svetska sila preko Rusije!
Ima evropska unija da crkne od muke. Mogu pretpostaviti kako im je sad...

Dajte ljudi manite se Rusije, zbog njih i njihovih laznih obecanja kasnimo za razvijenim svetom vise od dvadeset godina u svakom pogledu!

Dejan

pre 14 godina

Ovo je zaista odlicna vest za nasu zemlju. Sa rusima kao bratskim narodom treba gledati nas interes i uspostavljati sve bolje i bolje odnose. Predsedniku Medvedevu treba pruziti najbolji moguci docek kako bismo vise nego jasno poslali poruku saveznistva. Ako smo ikada imali dilemu zasto i da li su Rusi na nasoj strani, makar mozemo da budemo sigurni da kao neke druge zemlje nikada u istoriji nisu bili protiv nas - politicki, ekonomski, kulturno i vojno!

Gvozden

pre 14 godina

Ako hoce da pokaze da mu je zaista stalo do Srbije, neka nam to dokaze i lepo vrati Miru Mrkovic i Marka Milosevica, a ne da celu Srbiju proglasava zemlju politickih progona i daje im politicki azil

Milan Petrovic

pre 14 godina

Ne, ne i ne !!!
Kad god smo se "bratimili" sa tim Rusima, uvek su nas prodali na kraju, bilo je samo pitanje cifre.
Mi smo u Evropi, i treba da idemo ka njoj, a Rusi neka svoje "nacionalne interese" i prepucavanja sa Amerikom resavaju preko necijih drugih ledja.

devit

pre 14 godina

Zahvaljujuci "braci rusima"sada imamo;najskuplji i najgori benzin,najskuplji gas za domacinstva,najskuplji gas za automobile...bas me interesuje,sta treba ruskoj guberniji i sta ce da dobije na ceni?!?!?!.....

Long Play

pre 14 godina

Pitam se šta bi sa nama bilo da nije bilo Tita!? Ne smem ni da pomislim... Rumunija ili Bugarska do devedesetih? E sad što su oni uspeli da okrenu novi list a mi ponavljamo razred to je već pitanje kolektivne sposobnosti nacije da prepozna šta je pravi potez. Mada, Bugarima i ostalima je sve jasno. Oni su preživeli rusku ljubav. Nas je tada spasio pomenuti Tito a sada nema ko!

D.Savic

pre 14 godina

Dobrodosao,nadam se skoroj poseti Pape i Obame, a zatim i predsednika nesvrstanih zemalja i predlazem da se Srbija ponudi da organizuje i neke Americko-Ruske i Americko-Kineske sastanke,bar sale za konferencije imamo a i vrlo smo bezbedna zemlja!

viki

pre 14 godina

Znaci, ponovo ce biti isto kao za Bajdena: varenje sahtova, policija sa snajperima po krovovima, zatvaranje prozora, sklanjaj se sa balkona.
Sve se bojim da ce ruski tajni agenti misliti da nama veruju.
Bas me zanima dali ce se on obratiti poslanicima u Skupstini pa da ga Radikali malo docekaju u majicama sa Seseljovim likom

vasilije knezevic

pre 14 godina

Vijest je vrlo interesantna. U pitanju je emancipacija zemlje kao i formiranje jedne nezavisne politike koja je vrlo vazna za Srbiju. Ostaje samo da se prostudira reakcija Zapada kao i antiruskih elemenata u samoj Srbiji. Mnogima je nerazumljivo zbog cega se ustaljila antiruska klima na nasim podrucjima vec duze vremena. Cak i 1948 kada su odnosi izmedju Jugoslavije i Sovjetskog Saveza bili na najnizem nivou vecina stanovnistva bivse zemlje nije bila protiv SSSR.Ustvari za to nije bilo razloga iako je reakcija Sovjetskog Saveza bila
nesto, retoricki, pretjerana. Jugoslovensko rukovodstvo nije ostalo duzno po tim pitanjima. Zapad jos i danas vodi jednu prilicno sracunatu i organizovanu propagandu protiv Rusije i zeli da to nametne ostalima izvan zapadnih svera.Tu se ide toliko daleko da je cak i zapadna stampa potpuno "zatrovana" antiruskim stavovima sto granici sa najnizim predrasudama. Prema stavovima nekih grupa sa nasih podrucja po pitanju Rusije, tu se vrlo cesto nalazi i doza snobizma da se radi o "nizem" prisustvu civilstva kada je u pitanju Rusija.
Cinjenice o Rusiji mora da se predstavljaju realno i istinito. Svima je danas poznato da je Titov potez 1948 imao drugacije cilj nego onaj koji je domaca propaganda servirala obicnom covjeku. Sjedinjene Drzave su zahtijevale taj potez za ninimalnu pomoc koja je bila neophodna i koju Sovjetski Savez nije mogao pruziti.
(vasilije knezevic, 6 avg. 2009)

Milovan Milovanović

pre 14 godina

Dobro došli predsedniče Medvedev! Konačno da se neko seti i pozove predsednika jedne velike, prijateljske zemlje. A ne kao neki koji su nas juče bombardovali, a danas dolaze, kako to oni vole da kažu "sa štapom i šargarepom". Kao da smo mi životinje. Ustvari, oni nas tako i tretiraju. Kao drugo, Srbija treba da pokaže da je uz Rusiju dala najveći doprinos u pobedi nad nacizmom i fašizmom, a što je kod nas zadnjih godina iz neobjašnjivih razloga zaboravljeno. Treće, vidim da se komentariše energetski sporazum i cena za NIS. Niko se ne pita zašto je Sartid prodat za 23 miliona $, Duvanska industrija Niš za 400 itd.-daleko ispod tržišne vrednosti. A kupci nisu Rusi. Ne zaboravimo da u Rusiju možemo da izvozimo proizvode bez carina, da tamo rade mnoge naše građevinske firme... E sad, što mi ne znamo da iskoristimo prednosti bescarinskog tretmana naše robe nisu krivi Rusi, već mi sami. I na kraju, mislim da je ovo bio odličan potez predsednika Republike. Najviše na spoljnopolitičkom planu, a verovatno i ekonomskom. Vreme će pokazati.

IvanP

pre 14 godina

Svaki strani predsednik i funkcioner u Beogradu je dobrodosao a posebno ruski. Tako treba...samo jos kad bi doneo neki poslovni dil, dajte neke investicije braco Rusi to je prva stvar!

Apache

pre 14 godina

Rusija bi minimum dobre volje i principijelnosti morala pokazati isporučivanjen članova porodice Milošević (za kojima postoji i Interpolova poternica). Međutim, poznavajući suštinu ruske politike (zbog čega su ih bivši saveznici napustili) nemam nikakve iluzije.
Mnogo puta je rečeno, Rusija je najveća dekadentna sila bez skrupula u ostvarivanja svojih interesa. Ovo sa NIS-om je odličan primer.

Atreid

pre 14 godina

Zar još uvek ima onih koji veruju u "bratske narode"? Onih koji naivno misle da nas Rusi vole? Ha! Interes, interes, i samo interes.
Slažem se sa svima koji su rekli da bi Medvedev trebalo da povede Miru i sina joj, sramota je za ovu zemlju da ne radi ništa po pitanju njihovog izručenja i privođenja pravdi.

Bacvanin

pre 14 godina

Ja se samo nadam da mu necemo "prodati" i EPS po slicnim "uslovima pacanja" kao i NIS.
Usput bi mogao malo Putin da pokaze da postuje pravni poredak i da ima poverenja u isti, pa neka ponese sa sobom Miru.

Ivan

pre 14 godina

Slovenci, Hrvati, Italijani i Nemci svi srećni što jim dolazi u posetu Ruski Predsednik a Srbima kako vidim opet nešto smeta.
Dragi moji ne gradi se država, ugled i standard tako što se prikloni jednom a drugom zatvori vrata.
Ništa niste naučili...

guC

pre 14 godina

A jel' dolazi i Šojgu?? Ništa nema bez ministra za vanredne situacije...za mene je ovo jedna protokolarna, marketinško-šaperovska ideja, iza koja nas čeka još jedna ruska čizmica, pardon, ruka zavučena u naše džepove...jedva čekam da ode.
I samo da napomenem, nikakva druga braća ne postoje, osim u vašoj užoj i široj familiji.

Jugo

pre 14 godina

Nisam rusofil. Ali ih vise volim nego one koji su nas ubijali a koje bi neki radije da vide nego Medvedeva. Bajden pa Medvedev, toliko krupnih igraca na ovoj mrvici zemlje. Ne verujem da smo im preko noci postali interesantni tek onako. Izgleda da nam daju kompase kuda se trebamo kretati. Nije slucajan dolazak Medvedeva veoma brzo nakon facioplastificiranog geroamera. Poceli smo da talasamo i da igramo uloge za koje nismo dorasli. Dolazi tata koji ce nam kazati kako stvari stoje. To je i ispravno obzirom na stvari koje smo uspeli uz pomoc Rusa da uradimo. Najbitnija je da Kosovo i Metihija nisu postale nezavisne. Do svitanja.

Bistra ko SUZA

pre 14 godina

Medvedev u Beograd dolazi na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da bi prisustvovao obeležavanju 65. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu ?
65 God. od oslobodjenja, COVECE !!! Pa mi jos "NEZNAMO" ni ko se borio protiv okupatora ??? Kopaj, Kopaj, Kop... !!!!

Apok

pre 14 godina

Ау бре људи сто сте негативни. Па шта фали да дође? Колико имамо користи само од трговинског спораѕума са њима. Кукамо за НИСом коме смо набили дугове. Шта је требало - да прође ко ЈАТ? Треба руку пружити и Русу и Амеру...

aca

pre 14 godina

Ne radujem se dolasku Medvedeva jer ce verovatno doci da nam poruci da se ne igramo i da ne izlazimo i ruske sfere uticaja. Sta ce nama ta Evropa. Daj boze pa da mu ne poklonimo nesto poput EPSa. Verovatno ce nas usloviti podrskom oko Kosova a kada se spomene Kosovo tu nas vrh gubi osecaj za racionalno i za realnost. Takodje me jako boli to sto skrivaju Marka i Miru i evo godinama svi se prave ludi. Da li ce nas predsednik pitati Medvedeva zasto nam ih ne izrucuju? Bojim se da nece

momabrazil

pre 14 godina

Samo ne znam chemu ovo odusevljenje zbog dolaska Medvedeva, ono ja bih voleo da bude tako ali neka mi neko nesto kaze sta mi to konkretno dugujemo Rusima, ono ne odbranise nas 1999 'ajd bili slabi ali mogli su da kazu Slobi-budalo jedna gde ces na Nato, onda ne vidim da daju neke donacije ko "omrazena" EU, voleo bih da gresim i bilo bi super da imamo sto bolje moguce odnose sa njima pa i da budemo njihova gubernija ako nas ovi iz EU nece opet je neko resenje velika zemlja veliko trziste, milina ziva, to bar znamo mi sto zivimo u velikim zemljama ali ovako nista mi nije jasno

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Poseta Ruskog Predsednika Srbiji je sigurno veliki dogadjaj i svaki normalan politicar u Srbiji treba da radi na jacanju "Srpsko-Ruskog" prijateljstva jer nikad se ne zna da li ce nekada morati da "beze" iz Srbije !

кафански политичар

pre 14 godina

Неко може да сматра Русе православном словенском браћом, неко може да идеализује све што долази из Америке, али државна политика не сме да има везе са тим народним осећањима. Државна политика мора да буде свесна да су Русија и Америка две колонијалне силе које желе да енергетски и војно држе читаву Европу у шаци. А посете других људи ове две светске силе у истој години управо показују да оне Србију сада виде као део те богате Европе, а не као некад што је била земља за изолацију и бомбардовање. Ја поздрављам спољну политику наше власти - на Србију се сада у свету гледа као на озбиљну и важну државу. Да не буде да хвалим власт, рећи ћу и да осуђујем скоро сваки сегмент економске политике ове владе.

Novica

pre 14 godina

Ako ne dolazi za dzakovima $, koji Srbiji trebaju, bolje da ni ne dolazi. Mi samo primamo parajlije kao nase iz dijaspore i ponekog stranog investitora koji zaluta kod nas.

Bojan

pre 14 godina

Kada narod i ponavljam narod bude shvatio, da svetske sile (Amerika, Rusija...) ne traze i nemaju potrebe za prijateljima, vec za svojim interesom, ova zemlja ce da procveta. Muka mi je od "brace" Rusa. Braca su mi koliko i Amerikanci. Licno nemam koristi ni od jednih ni od drugih, ali busanje o nekom Ruskom bratsvu me iritira. U se i u svoje kjuse!

Sasaba

pre 14 godina

Hvata me jeza kada cujem da se oni, Rusi, muvaju oko nas. Imam utisak kada su ti oni prijatelji i kada od njih imas podrsku, nesto debelo lose radis i nisi na dobrom putu. A rusko srpsko prijateljstvo je uglavnom nasa iluzija. Nemaju oni nikakav poseban odnos prema nama. Samo smo im sladak zalogajcic i nesto s cim mogu da trguju... Daleko im lepa kuca.

Zoran

pre 14 godina

I tito im je rekao NE a mi smo se prodali radi Kosova koje je svakako izgubljeno.Kad smo vec tolika braca,brat brani brata kad ga neko tuce a kad su oni to nas branili,osim ako to nije bilo u njihovom interesu?

Majstor Stefke

pre 14 godina

Srbi su medjusobno tragicno podeljeni izmedju istoka i zapada, i jedna strana nikada nece razumeti drugu... Iako bih mnogo vise voleo da ugostimo Baracka Obamu (dace bog jednog dana), svestan sam toga da Rusija sedi na najvecim zalihama energenata na svetu a to je dovoljan razlog da sa ovom zemljom imamo dobre odnose.

Posmatrac sa strane

pre 14 godina

U sklopu ove posete, da li neko moze da objasni zasto je Bulevar Crvene Armije u Beogradu prekrsten u "Juzni Bulevar". Da li to znaci da bi vise voleli da nas crvena armija nije oslobodila?

putnik u pokusaju

pre 14 godina

Evo belog sengena za putovanje u Osetiju i Abhaziju.
Trazili ste ,dobili ste.
Ono sto TITO nije dao,vi ste poklonili uz doplatu.

android

pre 14 godina

Sto se kaze, kada se rodilo valja ga ljuljati..sta je, tu je, Rusi su sada jedni od vecih ekonomskih igraca u Srbiji, to je cinjenica koju nista ne moze promeniti, tako da je i poseta Medvedeva u principu dobra stvar. A bolje i da dolaze radi dogovora o eknomskoj saradnji nego da ponovo svracaju ovde kako bi pokusavali da zaustave ratove......

Palj

pre 14 godina

Заиста се неко генијално досети како натерати Медведева да дође у Србију.
Тадић као и ова Србија немају неки велики углед у Русији, а након НИС-а, чини ми се, као да нема ничега што Русију занима у Србији. У таквим околностима договорити овакву посту је велики успех.
Стварно генијално! Позвати руског председника на прославу ОСЛОБОЂЕЊА Београда од стране Црвене армије. Па зар се то може одбити! Чуди ме само што и Путин не долази.
Русија је последњих година прошла кроз низ омаловажавања њене улоге у Другом светском рату. Хитлер као да није ни постојао, него су постојале само руске хорде пљачкаша, убица и силоватеља које су протутњале кроз Источну Европу године 1944-45. Стиче се утисак да је Русија крива што је заузела Берлин 1945.
Узроке за овакво понашање земаља источне Европе је боље не разматрати јер они извесно нису добродушни. Што се тиче Руса они су то решили, управо ове године на својствен начин, кодификујући своју историју Другог светског рата и Стаљинове владавине (свако оспоравање може завршити на суду).
Зато треба имати у виду да позив из Београда је огроман морални подстрек за садашњу руску власт. Јер их подсећа да још неко (осим њих самих и аушвицких Јевреја) дела њихових предакa из 1944-45 доживљава као ослобођење. И заиста у Србији то нико не доводи у питање.
Не мислим да ће Тадић променити своју вањску политики (а она никако није проруска), али ће овим зарадити силне бодове у Кремљу (а то му може затребати).
Још нешто.
Ни ја се нисам могао сетити да је Путин био у Србији 2001. године, али заиста јесте.
Интернет открива: након разговора и гледања у очи Бушу у Словенији (Брдо код Крања - 16.06.2001 - субота) у вечерњим сатима је Путин стигао у Београд. У недељу ујутро је разговарао са Коштуницом (изгледа да није са Ђинђићем) и затим отишао на Косово у посету руским војницима. Путин је упозориo на проблеме у којима се налазе Косово и Македонија. Нема информација да ли је разговарано о судбини Слободана Милошевића који је десет дана касније испоручен суду у Хагу. Силина наредних дешавања је очито избрисалa из нашег сећања овај радни викенд Владимира Путина.

popovic

pre 14 godina

Dobro dosao Predsednice,
ali nadam se da znas onu staru "Svakog gosta tri dana dosta".
Ti lepo nakon tri dana pokupi sve svoje prnje i vrati se svojoj kuci,
a nas ostavi u nasoj Srbiji.
Da, i pozdravi Miru i Marka i ne nebrajam sve ostale koji su opljackali ovu zemlju, a ti im dao azil stavljajuci Srbiju na sramni spisak

Перо

pre 14 godina

Опа, значи вадимо флеке. Дана 17. јула Влада Србије, преко БИА-е, полаже ванац на споменик генералу Михајловићу,(!?!?) а Борис 20.октобра празник Београда, прославља са Медеведевим. Биће и војне параде. Хоћете ли вратити називе улица оних совјетских генерала што погибоше на Авали, а ослободише Београд са партизанима 1944.г.Нисте валда одустали од ЕУ? Какво тумарање! Шта ова посета Медведева треба да замени.Нема посете страних државника, која може заменити слабе резултате. Подсећам да је 9.мај, због 9.маја 1945.г. Дан Европе.Ко ће нам доћи на дан ослобођења Београда 2010?

devit

pre 14 godina

Jos nije ni stigao,plimn za automobile je poskupeo oko 5%!!
Gde je Dulic da objasni kakva je to Srbija Ekoloska drzava?!?!?!
Gde je Milosavljevic da objasni da je Srbija najjeftinija;u Bosni oko dvadesetpet dinara u Hrvatskoj oko tridesetpet,u Srbiji 47,5dinara plin za automobile,gde je objasnjenje?
Nije vas sramota!!!!!......