Utorak, 28.07.2009.

21:34

Felpsov trener ljut zbog odela

Trener Majkla Felpsa, Bob Bauman zapretio je da će povući plivača sa takmičenja dok FINA ne zabrani upotrebu novih odela koja su dovela do obaranja rekorda.

Izvor: B92

Felpsov trener ljut zbog odela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Comsheeya Nis

pre 14 godina

@ .....
Da ti lupamo minuse zato sto ne mozemo da smislimo nista pametno??
Ili zbog toga sto izjednacavas nas i Americki olimpijski komitet i njihov uticaj..
Ili zato sto mislis da je 'mozda dopingovan' neko ko u veslanju zadnjih 500 metara vesla brze nego prvih..
Oprosti, zaneo sam se..
Ovde je samo jedan pametan..

Milan

pre 14 godina

Chianese explained that it requires 3 kilograms (6.6 pounds) of pressure to activate the touchpad.

"Any less and waves would set it off," Chianese said. "You can't just put your fingertips on the pad, you really have to push it. We explained all this directly after the race to (Cavic) and his coach."

znachi, nije bitno ko prvi, vec ko prvi kojom snagom pritisne.

i ovim potvrdjuju da je chavic bio prvi, al da nije dovoljno jako pritiso.

mada ni to ne menja nishta. to shto nema fotofinish znachi da uvek moze da bude shtelovano na softverskom nivou.

u shta sam siguran.
elem, kad bude imao isti tretman ko svi ostali, mogu da krenem da ga cenim ko sportistu.
dogod nema doping kontrole, i dogod se zabranjuje oprema koja njemu ruzno stoji pa nece da je koristi, za mene je glumac, i to najgori.

MS

pre 14 godina

@ Free (komentar 39):

Sta god da su rekli, uskocili su sebi u usta poslednjom recenicom:
"In our sport we don't have photo finishes like in athletics. In our sport, it's WHO TOUCHES FIRST. Water is a different element."

Volim teorije zavere...

Боки

pre 14 godina

@baxus Ниси у праву када кажеш да NBA и NHL играчи не иду на допинг контроле на Олимпијским играма. Иду као и сви остали спортисти и то ради Светска антидопинг асоцијација (WADA) али током сезоне њих као ни друге америчке спортисте не контролише WADA него америчка антидопинг асоцијација USADA.
Мајкл Фелпс је на Олимпијским играма у Пекингу ишао осам или девет пута на антидопинг контролу коју је спровела WADA и сваки пут је резултат био негативан. Е сад, ако неко сматра да је проблем то што амерички спортисти нису проверавани од стране WADA током године онда ја постављам питање зашто се уопште ради антидопинг контрола на Олимпијским играма?

E1

pre 14 godina

A kad je Majkl Felps obukao Speedo LZR prosle godine pred olimpijadu, on je to uradio iz razloga sto mu se dopada stil i kroj, je li?
Kakvi licemeri. Kada tehnologija sluzi njemu na korist, onda je u redu, a kada neko drugi ima bolju tehnologiju, onda nije fer? Ma nemoj!
Ja sam isto protiv odela, ali on bi trebalo da cuti i da se pokrije onim svojim usesima, jer je poslednja osoba koja o tome treba da prica.

УА ПРЕВАРА

pre 14 godina

Провалили и други Фелпса па и они почели да користе таква специјална одела. Још када би могли да се и слободно допингују као Фелпс на ОИ у Пекингу, не би извикани "најбољи пливач свих времена", а у ствари обичан преварант успео ни бронзу да освоји! Ово СП у Риму ће разоткрити ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ која се десила на ОИ у Пекингу! Тога је свестан и Фелпсов тренер и зато прети повлачењем! Није случајно да је баш НЕМАЦ понизио Фелпса у овој трци на 200м!

.....

pre 14 godina

Čavić mi je jedan od omiljenih srpskih sportista i svim srcem želim da uzme i drugo zlato, ali je možda bolje da ne čitam više ove retardirane komentare jer mi stvaraju kontra-efekat... da bi zaćutali ti umovi koji umeju samo da napišu red-dva bljuvotine o Majklu Felpsu, Čavić bi trebalo da ne bude šampion i na "stotki" što svakako ne želim.

Ej, ljudi - o čemu vi pričate... godinu dana je Čavić bolji od Felpsa po vama. Inače, Felps pojma nema - da mu nije marihuane utopio bi se u bazenu... ali puši travu i zato je osmostruki olimpijski šampion?!?! Za dlaku je pobedio Milorada (možda i nije - nisam ni ja 100% siguran, svašta je moguće), Milorada koji je svu snagu skoncentrisao na jednu disciplinu, od druge odustao da ne troši snagu - a Felps plivao u 8, i u skoro svim obarao svetski rekord. I sad je naš Srbin (inače čist proizvod američkog društva i sistema plivanja) svetski Superman, baš zato što je Srbin i što mu svuda postavljaju prepreke nosioci Novog svetskog poretka.

Razumem da nemamo ljubav prema SAD i da nije isključeno da se i služe raznim stvarima u sportu (kad mogu u politici, što ne bi i u sportu), ali ipak - uključite malo mozgove. Koliko vidim svima je više stalo da izgube Amerikanac Felps i Hrvat Draganja, nego da pobedi naš Čavić - strašno... Felpsa ne mirišem previše, ali ga ipak prilično poštujem - nije on slučajno na mestu na kojem se nalazi u svetskoj sportskoj istoriji!

I da, krenite sa negativnim preporukama - to makar nije teško, kad vam već jeste smisliti nešto pametno.

Free

pre 14 godina

Za sve koji komentarisu Omegu i teorije zavera izvolite link
http://www.swimnetwork.com/blogs/blog/20080825/omega_finally_releases_phelps_photo_sequence-1224.html

Pomozimo sampionu

pre 14 godina

Da se Felps i njegov trener ne bi ljutili ja predlazem sledece.

1.Felps krece da pliva 5 sekundi pre svih plivaca.
2.Svi plivaci (sem Felpsa) su duzni da nose male dzakove od po 30 kg,zavezana oko nogu dok plivaju.
3.Svi plivaci neposredno pre trke,moraju da uvek urade doping test,dok za Felpsa ne vazi to pravilo.
4.Svi plivaci koji plivaju protiv Felpsa,ne smeju da nose kapice drecave boje(poput zute) jer to moze da ometa neprikosnovenog Majkla.

Lanejovanovic

pre 14 godina

A nije smetala Omega u Pekingu. I nije smetalo to sto neko nije isao na doping kontrolu... jer samo Felps mora da uzima zlatne medalje.
Ajde bezi tamo, jadnice jadni!

baxus

pre 14 godina

nije mi jasno sto ste toliko napali felpsa...
jeste da je prosle godine u najmanju ruku kontraverzno pobedio cavica, al dokle cete vise o tome? i meni je cavic neuporedivo drazi od felpsa, ali ako su nasi imali priliku da pregledaju snimke i priznali da je felps stigao prvi, onda i ja verujem u to...

i odakle vam to da svi americki sportisti ne idu na doping kontrole? neko pustio buvu i svi naseli i sad je to kao opste poznata "cinjenica"...
zar stvarno mislite da bi to tek tako proslo? da se ostali ne bi pobunili? ajde, mi smo i sitna boranija pa nas niko ne pita, kinezi bi mozda pristali zbog para od sponzora i tv prenosa koje bi izgubili kad ameri ne bi ucestvovali, ali sta je sa rusima, nemcima itd? jel bi oni tek tako pristali na to? dajte, razmislite malo o necemu sto cujete pre nego sto slepo poverujete u to...

da, nba igraci ne idu na doping kontrole, kao ni nhl igraci na zimskoj olimpijadi... zasto? zato sto su nakljukani svim i svacim da bi mogli da igraju 100 utakmica na najvisem nivou svake sezone... u americkim profesionalnim ligama vaze razlicite liste zabranjenih supstanci od one mok-ove... ne kazem da je to dobro, ali barem ne diraju ni ostale igrace iz nba, bez obzira za koju reprezentaciju igrali...

todos

pre 14 godina

Moze da se ljute koliko hoce. Lepo je u prethodnim postovima receno, u vezi omeginih casovnika. A tek doping kontrola koja nije delovala na njih u Pekingu.

Serbinhio

pre 14 godina

Imam pitanje - da li je Phelps plivao u staromodnom 'kostimu' dok je nemac plivao u novom ili su obojica plivali u novim kostimima?
Slazem se da ovo treba izbaciti iz sporta jer sledece bi mogli da ocekujemo peraja! : )

Jinx

pre 14 godina

'leba ti gari, jesi mogao biti jos malo prepotentniji i naduvaniji? Ma Cavic moze da pliva i u dzemperu i ima da ga odvali. Pa onda pravac lepo po kartu za BG i busom do Sirogojna i kupuj... kakav Speedo... Seerogoyno...

dzericak

pre 14 godina

Sve sto treba da se uradi jeste da se Felpsu da da nosi isto takvo odelo, ako je u tome problem.

A to sto Felps ima ugovor sa sta ti ga ja znam kojim proizvodjacem pa se ne moze je Felpsov problem.

David

pre 14 godina

Pa sta ako e oboreno... Da necemo u fudbalu da vracamo krpenjace... Kosarku da igramo na sljaci, a tenis drvenim reketima... I da ne nabrajam... Sramota

Felps je najveci - prevarant!

pre 14 godina

U cemu je problem? Moze i Felps da navuce to odelo, valjda bi i kod njega delovalo! Naravno, mora uz to dati instrukcije i meracima vremena, bez njih nema nista od Felpsove "velicine"! Najizvikaniji plivac svih vremena obicna je prevara - sad se to vidi!

stefan

pre 14 godina

totalno je upravu trener, svakako zabraniti odela. tj ne, neka se zabrani ucestvovanje takmicara koji nisu amerikanci i ne zovu se majkl felps. onda ce konkurencija biti pravedna. i nek ostali majkl felpsovi (kojih ima mozda 5 na svetu) moraju da plivaju sa levom rukom i desnom nogom, ne koristeci druge. zatvorenih ociju. unatraske. i neka mu daju prednost od 20s. i neka ga ceka pajp sa travom, da se opusti na kraju trke. i neka omega meri vreme. i neka cavic ne sme da bude na tribinama. moze?

Pedja

pre 14 godina

Ma ja mislim da bi najpravednije bilo da se amerima kao i na olimpijadi veruje da nisu dopingovani pa ako cova uzme osam medalja uzme, a ako ne, vise srece sledeci put.

Ljilja

pre 14 godina

I u pravu je covek. Sta vredi da si najbolji na svetu ako neko do tebe oblaci odelo od gume u kome pliva 3-4 sekunde brze nego sto bi inace plivao.

Коментатор

pre 14 godina

Допинг може? То није проблем? Оно узме се осам злата на Олимпијади и сви мирни и задовољни, а сада када његов пулен није у стању да побеђује проблем!

cinik

pre 14 godina

kakva je ovo debilijada sa ovim odelima za plivanje. Muskarci da plivaju u gacicama odredjenih mera , zene u kostimima i cao. A ne ove gluposti. I ovi iz plivanja su potpuno odlepili....

Milan

pre 14 godina

Hm, ko gubi ima pravo i da se ljuti. Generalno sam protiv odela ali mogao je i Felps da obuče isto. Kako se nije bunio prošle godine kada je njegov pulen plivao bez doping kontrole protiv momaka koji su je imali.

Milan

pre 14 godina

Hm, ko gubi ima pravo i da se ljuti. Generalno sam protiv odela ali mogao je i Felps da obuče isto. Kako se nije bunio prošle godine kada je njegov pulen plivao bez doping kontrole protiv momaka koji su je imali.

Коментатор

pre 14 godina

Допинг може? То није проблем? Оно узме се осам злата на Олимпијади и сви мирни и задовољни, а сада када његов пулен није у стању да побеђује проблем!

stefan

pre 14 godina

totalno je upravu trener, svakako zabraniti odela. tj ne, neka se zabrani ucestvovanje takmicara koji nisu amerikanci i ne zovu se majkl felps. onda ce konkurencija biti pravedna. i nek ostali majkl felpsovi (kojih ima mozda 5 na svetu) moraju da plivaju sa levom rukom i desnom nogom, ne koristeci druge. zatvorenih ociju. unatraske. i neka mu daju prednost od 20s. i neka ga ceka pajp sa travom, da se opusti na kraju trke. i neka omega meri vreme. i neka cavic ne sme da bude na tribinama. moze?

cinik

pre 14 godina

kakva je ovo debilijada sa ovim odelima za plivanje. Muskarci da plivaju u gacicama odredjenih mera , zene u kostimima i cao. A ne ove gluposti. I ovi iz plivanja su potpuno odlepili....

Jinx

pre 14 godina

'leba ti gari, jesi mogao biti jos malo prepotentniji i naduvaniji? Ma Cavic moze da pliva i u dzemperu i ima da ga odvali. Pa onda pravac lepo po kartu za BG i busom do Sirogojna i kupuj... kakav Speedo... Seerogoyno...

dzericak

pre 14 godina

Sve sto treba da se uradi jeste da se Felpsu da da nosi isto takvo odelo, ako je u tome problem.

A to sto Felps ima ugovor sa sta ti ga ja znam kojim proizvodjacem pa se ne moze je Felpsov problem.

Felps je najveci - prevarant!

pre 14 godina

U cemu je problem? Moze i Felps da navuce to odelo, valjda bi i kod njega delovalo! Naravno, mora uz to dati instrukcije i meracima vremena, bez njih nema nista od Felpsove "velicine"! Najizvikaniji plivac svih vremena obicna je prevara - sad se to vidi!

David

pre 14 godina

Pa sta ako e oboreno... Da necemo u fudbalu da vracamo krpenjace... Kosarku da igramo na sljaci, a tenis drvenim reketima... I da ne nabrajam... Sramota

Pedja

pre 14 godina

Ma ja mislim da bi najpravednije bilo da se amerima kao i na olimpijadi veruje da nisu dopingovani pa ako cova uzme osam medalja uzme, a ako ne, vise srece sledeci put.

Lanejovanovic

pre 14 godina

A nije smetala Omega u Pekingu. I nije smetalo to sto neko nije isao na doping kontrolu... jer samo Felps mora da uzima zlatne medalje.
Ajde bezi tamo, jadnice jadni!

Serbinhio

pre 14 godina

Imam pitanje - da li je Phelps plivao u staromodnom 'kostimu' dok je nemac plivao u novom ili su obojica plivali u novim kostimima?
Slazem se da ovo treba izbaciti iz sporta jer sledece bi mogli da ocekujemo peraja! : )

E1

pre 14 godina

A kad je Majkl Felps obukao Speedo LZR prosle godine pred olimpijadu, on je to uradio iz razloga sto mu se dopada stil i kroj, je li?
Kakvi licemeri. Kada tehnologija sluzi njemu na korist, onda je u redu, a kada neko drugi ima bolju tehnologiju, onda nije fer? Ma nemoj!
Ja sam isto protiv odela, ali on bi trebalo da cuti i da se pokrije onim svojim usesima, jer je poslednja osoba koja o tome treba da prica.

Ljilja

pre 14 godina

I u pravu je covek. Sta vredi da si najbolji na svetu ako neko do tebe oblaci odelo od gume u kome pliva 3-4 sekunde brze nego sto bi inace plivao.

todos

pre 14 godina

Moze da se ljute koliko hoce. Lepo je u prethodnim postovima receno, u vezi omeginih casovnika. A tek doping kontrola koja nije delovala na njih u Pekingu.

baxus

pre 14 godina

nije mi jasno sto ste toliko napali felpsa...
jeste da je prosle godine u najmanju ruku kontraverzno pobedio cavica, al dokle cete vise o tome? i meni je cavic neuporedivo drazi od felpsa, ali ako su nasi imali priliku da pregledaju snimke i priznali da je felps stigao prvi, onda i ja verujem u to...

i odakle vam to da svi americki sportisti ne idu na doping kontrole? neko pustio buvu i svi naseli i sad je to kao opste poznata "cinjenica"...
zar stvarno mislite da bi to tek tako proslo? da se ostali ne bi pobunili? ajde, mi smo i sitna boranija pa nas niko ne pita, kinezi bi mozda pristali zbog para od sponzora i tv prenosa koje bi izgubili kad ameri ne bi ucestvovali, ali sta je sa rusima, nemcima itd? jel bi oni tek tako pristali na to? dajte, razmislite malo o necemu sto cujete pre nego sto slepo poverujete u to...

da, nba igraci ne idu na doping kontrole, kao ni nhl igraci na zimskoj olimpijadi... zasto? zato sto su nakljukani svim i svacim da bi mogli da igraju 100 utakmica na najvisem nivou svake sezone... u americkim profesionalnim ligama vaze razlicite liste zabranjenih supstanci od one mok-ove... ne kazem da je to dobro, ali barem ne diraju ni ostale igrace iz nba, bez obzira za koju reprezentaciju igrali...

Pomozimo sampionu

pre 14 godina

Da se Felps i njegov trener ne bi ljutili ja predlazem sledece.

1.Felps krece da pliva 5 sekundi pre svih plivaca.
2.Svi plivaci (sem Felpsa) su duzni da nose male dzakove od po 30 kg,zavezana oko nogu dok plivaju.
3.Svi plivaci neposredno pre trke,moraju da uvek urade doping test,dok za Felpsa ne vazi to pravilo.
4.Svi plivaci koji plivaju protiv Felpsa,ne smeju da nose kapice drecave boje(poput zute) jer to moze da ometa neprikosnovenog Majkla.

.....

pre 14 godina

Čavić mi je jedan od omiljenih srpskih sportista i svim srcem želim da uzme i drugo zlato, ali je možda bolje da ne čitam više ove retardirane komentare jer mi stvaraju kontra-efekat... da bi zaćutali ti umovi koji umeju samo da napišu red-dva bljuvotine o Majklu Felpsu, Čavić bi trebalo da ne bude šampion i na "stotki" što svakako ne želim.

Ej, ljudi - o čemu vi pričate... godinu dana je Čavić bolji od Felpsa po vama. Inače, Felps pojma nema - da mu nije marihuane utopio bi se u bazenu... ali puši travu i zato je osmostruki olimpijski šampion?!?! Za dlaku je pobedio Milorada (možda i nije - nisam ni ja 100% siguran, svašta je moguće), Milorada koji je svu snagu skoncentrisao na jednu disciplinu, od druge odustao da ne troši snagu - a Felps plivao u 8, i u skoro svim obarao svetski rekord. I sad je naš Srbin (inače čist proizvod američkog društva i sistema plivanja) svetski Superman, baš zato što je Srbin i što mu svuda postavljaju prepreke nosioci Novog svetskog poretka.

Razumem da nemamo ljubav prema SAD i da nije isključeno da se i služe raznim stvarima u sportu (kad mogu u politici, što ne bi i u sportu), ali ipak - uključite malo mozgove. Koliko vidim svima je više stalo da izgube Amerikanac Felps i Hrvat Draganja, nego da pobedi naš Čavić - strašno... Felpsa ne mirišem previše, ali ga ipak prilično poštujem - nije on slučajno na mestu na kojem se nalazi u svetskoj sportskoj istoriji!

I da, krenite sa negativnim preporukama - to makar nije teško, kad vam već jeste smisliti nešto pametno.

УА ПРЕВАРА

pre 14 godina

Провалили и други Фелпса па и они почели да користе таква специјална одела. Још када би могли да се и слободно допингују као Фелпс на ОИ у Пекингу, не би извикани "најбољи пливач свих времена", а у ствари обичан преварант успео ни бронзу да освоји! Ово СП у Риму ће разоткрити ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ која се десила на ОИ у Пекингу! Тога је свестан и Фелпсов тренер и зато прети повлачењем! Није случајно да је баш НЕМАЦ понизио Фелпса у овој трци на 200м!

Milan

pre 14 godina

Chianese explained that it requires 3 kilograms (6.6 pounds) of pressure to activate the touchpad.

"Any less and waves would set it off," Chianese said. "You can't just put your fingertips on the pad, you really have to push it. We explained all this directly after the race to (Cavic) and his coach."

znachi, nije bitno ko prvi, vec ko prvi kojom snagom pritisne.

i ovim potvrdjuju da je chavic bio prvi, al da nije dovoljno jako pritiso.

mada ni to ne menja nishta. to shto nema fotofinish znachi da uvek moze da bude shtelovano na softverskom nivou.

u shta sam siguran.
elem, kad bude imao isti tretman ko svi ostali, mogu da krenem da ga cenim ko sportistu.
dogod nema doping kontrole, i dogod se zabranjuje oprema koja njemu ruzno stoji pa nece da je koristi, za mene je glumac, i to najgori.

MS

pre 14 godina

@ Free (komentar 39):

Sta god da su rekli, uskocili su sebi u usta poslednjom recenicom:
"In our sport we don't have photo finishes like in athletics. In our sport, it's WHO TOUCHES FIRST. Water is a different element."

Volim teorije zavere...

Боки

pre 14 godina

@baxus Ниси у праву када кажеш да NBA и NHL играчи не иду на допинг контроле на Олимпијским играма. Иду као и сви остали спортисти и то ради Светска антидопинг асоцијација (WADA) али током сезоне њих као ни друге америчке спортисте не контролише WADA него америчка антидопинг асоцијација USADA.
Мајкл Фелпс је на Олимпијским играма у Пекингу ишао осам или девет пута на антидопинг контролу коју је спровела WADA и сваки пут је резултат био негативан. Е сад, ако неко сматра да је проблем то што амерички спортисти нису проверавани од стране WADA током године онда ја постављам питање зашто се уопште ради антидопинг контрола на Олимпијским играма?

Free

pre 14 godina

Za sve koji komentarisu Omegu i teorije zavera izvolite link
http://www.swimnetwork.com/blogs/blog/20080825/omega_finally_releases_phelps_photo_sequence-1224.html

Comsheeya Nis

pre 14 godina

@ .....
Da ti lupamo minuse zato sto ne mozemo da smislimo nista pametno??
Ili zbog toga sto izjednacavas nas i Americki olimpijski komitet i njihov uticaj..
Ili zato sto mislis da je 'mozda dopingovan' neko ko u veslanju zadnjih 500 metara vesla brze nego prvih..
Oprosti, zaneo sam se..
Ovde je samo jedan pametan..

Ljilja

pre 14 godina

I u pravu je covek. Sta vredi da si najbolji na svetu ako neko do tebe oblaci odelo od gume u kome pliva 3-4 sekunde brze nego sto bi inace plivao.

baxus

pre 14 godina

nije mi jasno sto ste toliko napali felpsa...
jeste da je prosle godine u najmanju ruku kontraverzno pobedio cavica, al dokle cete vise o tome? i meni je cavic neuporedivo drazi od felpsa, ali ako su nasi imali priliku da pregledaju snimke i priznali da je felps stigao prvi, onda i ja verujem u to...

i odakle vam to da svi americki sportisti ne idu na doping kontrole? neko pustio buvu i svi naseli i sad je to kao opste poznata "cinjenica"...
zar stvarno mislite da bi to tek tako proslo? da se ostali ne bi pobunili? ajde, mi smo i sitna boranija pa nas niko ne pita, kinezi bi mozda pristali zbog para od sponzora i tv prenosa koje bi izgubili kad ameri ne bi ucestvovali, ali sta je sa rusima, nemcima itd? jel bi oni tek tako pristali na to? dajte, razmislite malo o necemu sto cujete pre nego sto slepo poverujete u to...

da, nba igraci ne idu na doping kontrole, kao ni nhl igraci na zimskoj olimpijadi... zasto? zato sto su nakljukani svim i svacim da bi mogli da igraju 100 utakmica na najvisem nivou svake sezone... u americkim profesionalnim ligama vaze razlicite liste zabranjenih supstanci od one mok-ove... ne kazem da je to dobro, ali barem ne diraju ni ostale igrace iz nba, bez obzira za koju reprezentaciju igrali...

.....

pre 14 godina

Čavić mi je jedan od omiljenih srpskih sportista i svim srcem želim da uzme i drugo zlato, ali je možda bolje da ne čitam više ove retardirane komentare jer mi stvaraju kontra-efekat... da bi zaćutali ti umovi koji umeju samo da napišu red-dva bljuvotine o Majklu Felpsu, Čavić bi trebalo da ne bude šampion i na "stotki" što svakako ne želim.

Ej, ljudi - o čemu vi pričate... godinu dana je Čavić bolji od Felpsa po vama. Inače, Felps pojma nema - da mu nije marihuane utopio bi se u bazenu... ali puši travu i zato je osmostruki olimpijski šampion?!?! Za dlaku je pobedio Milorada (možda i nije - nisam ni ja 100% siguran, svašta je moguće), Milorada koji je svu snagu skoncentrisao na jednu disciplinu, od druge odustao da ne troši snagu - a Felps plivao u 8, i u skoro svim obarao svetski rekord. I sad je naš Srbin (inače čist proizvod američkog društva i sistema plivanja) svetski Superman, baš zato što je Srbin i što mu svuda postavljaju prepreke nosioci Novog svetskog poretka.

Razumem da nemamo ljubav prema SAD i da nije isključeno da se i služe raznim stvarima u sportu (kad mogu u politici, što ne bi i u sportu), ali ipak - uključite malo mozgove. Koliko vidim svima je više stalo da izgube Amerikanac Felps i Hrvat Draganja, nego da pobedi naš Čavić - strašno... Felpsa ne mirišem previše, ali ga ipak prilično poštujem - nije on slučajno na mestu na kojem se nalazi u svetskoj sportskoj istoriji!

I da, krenite sa negativnim preporukama - to makar nije teško, kad vam već jeste smisliti nešto pametno.

Боки

pre 14 godina

@baxus Ниси у праву када кажеш да NBA и NHL играчи не иду на допинг контроле на Олимпијским играма. Иду као и сви остали спортисти и то ради Светска антидопинг асоцијација (WADA) али током сезоне њих као ни друге америчке спортисте не контролише WADA него америчка антидопинг асоцијација USADA.
Мајкл Фелпс је на Олимпијским играма у Пекингу ишао осам или девет пута на антидопинг контролу коју је спровела WADA и сваки пут је резултат био негативан. Е сад, ако неко сматра да је проблем то што амерички спортисти нису проверавани од стране WADA током године онда ја постављам питање зашто се уопште ради антидопинг контрола на Олимпијским играма?

stefan

pre 14 godina

totalno je upravu trener, svakako zabraniti odela. tj ne, neka se zabrani ucestvovanje takmicara koji nisu amerikanci i ne zovu se majkl felps. onda ce konkurencija biti pravedna. i nek ostali majkl felpsovi (kojih ima mozda 5 na svetu) moraju da plivaju sa levom rukom i desnom nogom, ne koristeci druge. zatvorenih ociju. unatraske. i neka mu daju prednost od 20s. i neka ga ceka pajp sa travom, da se opusti na kraju trke. i neka omega meri vreme. i neka cavic ne sme da bude na tribinama. moze?

Felps je najveci - prevarant!

pre 14 godina

U cemu je problem? Moze i Felps da navuce to odelo, valjda bi i kod njega delovalo! Naravno, mora uz to dati instrukcije i meracima vremena, bez njih nema nista od Felpsove "velicine"! Najizvikaniji plivac svih vremena obicna je prevara - sad se to vidi!

Milan

pre 14 godina

Hm, ko gubi ima pravo i da se ljuti. Generalno sam protiv odela ali mogao je i Felps da obuče isto. Kako se nije bunio prošle godine kada je njegov pulen plivao bez doping kontrole protiv momaka koji su je imali.

Milan

pre 14 godina

Chianese explained that it requires 3 kilograms (6.6 pounds) of pressure to activate the touchpad.

"Any less and waves would set it off," Chianese said. "You can't just put your fingertips on the pad, you really have to push it. We explained all this directly after the race to (Cavic) and his coach."

znachi, nije bitno ko prvi, vec ko prvi kojom snagom pritisne.

i ovim potvrdjuju da je chavic bio prvi, al da nije dovoljno jako pritiso.

mada ni to ne menja nishta. to shto nema fotofinish znachi da uvek moze da bude shtelovano na softverskom nivou.

u shta sam siguran.
elem, kad bude imao isti tretman ko svi ostali, mogu da krenem da ga cenim ko sportistu.
dogod nema doping kontrole, i dogod se zabranjuje oprema koja njemu ruzno stoji pa nece da je koristi, za mene je glumac, i to najgori.

Jinx

pre 14 godina

'leba ti gari, jesi mogao biti jos malo prepotentniji i naduvaniji? Ma Cavic moze da pliva i u dzemperu i ima da ga odvali. Pa onda pravac lepo po kartu za BG i busom do Sirogojna i kupuj... kakav Speedo... Seerogoyno...

Pomozimo sampionu

pre 14 godina

Da se Felps i njegov trener ne bi ljutili ja predlazem sledece.

1.Felps krece da pliva 5 sekundi pre svih plivaca.
2.Svi plivaci (sem Felpsa) su duzni da nose male dzakove od po 30 kg,zavezana oko nogu dok plivaju.
3.Svi plivaci neposredno pre trke,moraju da uvek urade doping test,dok za Felpsa ne vazi to pravilo.
4.Svi plivaci koji plivaju protiv Felpsa,ne smeju da nose kapice drecave boje(poput zute) jer to moze da ometa neprikosnovenog Majkla.

УА ПРЕВАРА

pre 14 godina

Провалили и други Фелпса па и они почели да користе таква специјална одела. Још када би могли да се и слободно допингују као Фелпс на ОИ у Пекингу, не би извикани "најбољи пливач свих времена", а у ствари обичан преварант успео ни бронзу да освоји! Ово СП у Риму ће разоткрити ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ која се десила на ОИ у Пекингу! Тога је свестан и Фелпсов тренер и зато прети повлачењем! Није случајно да је баш НЕМАЦ понизио Фелпса у овој трци на 200м!

Коментатор

pre 14 godina

Допинг може? То није проблем? Оно узме се осам злата на Олимпијади и сви мирни и задовољни, а сада када његов пулен није у стању да побеђује проблем!

David

pre 14 godina

Pa sta ako e oboreno... Da necemo u fudbalu da vracamo krpenjace... Kosarku da igramo na sljaci, a tenis drvenim reketima... I da ne nabrajam... Sramota

Lanejovanovic

pre 14 godina

A nije smetala Omega u Pekingu. I nije smetalo to sto neko nije isao na doping kontrolu... jer samo Felps mora da uzima zlatne medalje.
Ajde bezi tamo, jadnice jadni!

Free

pre 14 godina

Za sve koji komentarisu Omegu i teorije zavera izvolite link
http://www.swimnetwork.com/blogs/blog/20080825/omega_finally_releases_phelps_photo_sequence-1224.html

Serbinhio

pre 14 godina

Imam pitanje - da li je Phelps plivao u staromodnom 'kostimu' dok je nemac plivao u novom ili su obojica plivali u novim kostimima?
Slazem se da ovo treba izbaciti iz sporta jer sledece bi mogli da ocekujemo peraja! : )

cinik

pre 14 godina

kakva je ovo debilijada sa ovim odelima za plivanje. Muskarci da plivaju u gacicama odredjenih mera , zene u kostimima i cao. A ne ove gluposti. I ovi iz plivanja su potpuno odlepili....

dzericak

pre 14 godina

Sve sto treba da se uradi jeste da se Felpsu da da nosi isto takvo odelo, ako je u tome problem.

A to sto Felps ima ugovor sa sta ti ga ja znam kojim proizvodjacem pa se ne moze je Felpsov problem.

Pedja

pre 14 godina

Ma ja mislim da bi najpravednije bilo da se amerima kao i na olimpijadi veruje da nisu dopingovani pa ako cova uzme osam medalja uzme, a ako ne, vise srece sledeci put.

todos

pre 14 godina

Moze da se ljute koliko hoce. Lepo je u prethodnim postovima receno, u vezi omeginih casovnika. A tek doping kontrola koja nije delovala na njih u Pekingu.

E1

pre 14 godina

A kad je Majkl Felps obukao Speedo LZR prosle godine pred olimpijadu, on je to uradio iz razloga sto mu se dopada stil i kroj, je li?
Kakvi licemeri. Kada tehnologija sluzi njemu na korist, onda je u redu, a kada neko drugi ima bolju tehnologiju, onda nije fer? Ma nemoj!
Ja sam isto protiv odela, ali on bi trebalo da cuti i da se pokrije onim svojim usesima, jer je poslednja osoba koja o tome treba da prica.

MS

pre 14 godina

@ Free (komentar 39):

Sta god da su rekli, uskocili su sebi u usta poslednjom recenicom:
"In our sport we don't have photo finishes like in athletics. In our sport, it's WHO TOUCHES FIRST. Water is a different element."

Volim teorije zavere...

Comsheeya Nis

pre 14 godina

@ .....
Da ti lupamo minuse zato sto ne mozemo da smislimo nista pametno??
Ili zbog toga sto izjednacavas nas i Americki olimpijski komitet i njihov uticaj..
Ili zato sto mislis da je 'mozda dopingovan' neko ko u veslanju zadnjih 500 metara vesla brze nego prvih..
Oprosti, zaneo sam se..
Ovde je samo jedan pametan..