Ponedeljak, 06.07.2009.

13:18

Federer ponovo broj jedan!

Švajcarac Rodžer Federer vratio se na prvo mesto liste najboljih tenisera sveta posle godinu dana, pošto je u <a href="http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2009&amp;mm=07&amp;dd=05&amp;nav_id=369609" class="text-link" target= "_blank">nedelju osvojio treći gren slem sezone</a>, Vimbldon.

Izvor: B92

Federer ponovo broj jedan! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

borg

pre 14 godina

ABC federe je to tako rekao,i ipak ima razlike izmedju brutalne pobjede kao u tvom komentaru navedeno,i brutalnog poraza za novaka,jer je federer sigurno mislio na one set lopte sto je djokovic imao,i ja bih brutalno okarakterisao u ovom slucaju da je djokovic zasluzio barem jedan set,a nije ga dobio. ako sad to nije vaZNO ZASTO ONDA ARGUMENTIRAS TAKO?ali nema veze i mi ljubutelji tenisa imamo pravo na razlicita misljenja.pozdrav za ovog sto se potpisuje sa VLADAN R.dobri su mu uglavnom komentari,i pokusava da sve objasni cinjenicama,sto jako cijenom.

videcemo..

pre 14 godina

ako bude uspeo Nadal da se vrati..bas me zanima koliko ce Federer da osvoji titula..hahahaha..ima samo da se smejem kako ce da ga kida ko od shale..kao i Nole..posto ga je vec par poslednjih susreta odvalio...dzaba Federeru sve te titule kada ne moze da pobedi Nadala i Djokovica..j***s takvog igraca..pogotovo sto je jedna velika nula od coveka..sa takvim izjavama nikad ne moze biti najbolji..dzaba svi ti trofeji kada ga mnogi mrze cak i koji su ga voleli jer je los covek..zgadio se svima svojim izjavama..dok je Rafa daleko bolji, skromniji, i postuje svakog igraca..to je pravi primer sampiona..jer prave sampione odlikuje i ponasanje..

Igica

pre 14 godina

Svi koji nešto znaju o tenisu kažu:"Federer je najbolji ikada"

"Veliki stručnjaci" sa ovoga foruma kažu: "Federer nije najbolji svih vremena, Nadal je bolji, Sampras je bolji itd"

I kome verovati?

Vladan R

pre 14 godina

@ vamos rafa

Bjonr Borg : "Mislim da je FEDERER NAJBOLJI SVIH VREMENA i nadam se da ce da osvoji jos par GS titula."

Boris Becker : "Od kad je osvojio Roland Garros Federer je najbolji svih vremena."

Martina Navratilova : "U tennisu je vazno koliko GS\'a si osvojio i koliko dugo ste bili na ATP listi 1st i zato je Federer najbolji svih vremena."

Andy Murray : "Kako Federer igra na velikim turniririma to je neverovatno i ne vjerujem da ce neko ikad uraditi njegov uspeh !"

Jimmy Connors:“U modernom tenisu ste stručnjak za travu, stručnjak za beton, stručnjak za umjetnu podlogu. Ili ste Roger Federer.”

Rod Laver:“On ima toliko udaraca, toliko talenta. Nevjerojatno je da jedna osoba ima sve to.”

Bjorn Borg:“Jednostavno, Federer više nema slabih strana. Ne vjerujem da postoji udarac koji ne može izvesti s bilo kojeg dijela terena.”

Tiger Woods:“Ono što je on napravio u tenisu je više od onoga što sam ja napravio u golfu.”

John McEnroe:“On je najtalentiraniji igrač kojeg sam vidio, a igrao sam protiv mnogih. Mogao bi biti najbolji svih vremena.”

Serena Williams:“Tako je graciozan. Mnogo sam naučila od njega.”
Pit Sampras:"Osvojio je titule na svim gren slem turnirima, osvojiće još nekoliko ovde u Vimbldonu, tako da, po mom mišljenju, on jeste najbolji."

Evo jos malo kompleksasa tek da nam povecam broj i znacaj, ili si ipak ti kompleksas kao i tebi slicni rafaelica, osoba sa pseudonimom ja itd.

realtime

pre 14 godina

Nema potrebe praviti razliku izmedju Nadala i Federera,i traziti opravdanje Fedzinog uspeha u izostanku Nadala,jednostavno retko se srecu takvi teniseri i jako je tesko odrzati se u samom svetskom vrhu tenisa tako dugo ,Federer je najbolji i to je cinjenica,Nadal ima ispred sebe jos mnogo izazova i trofeja... To su legende...Trebamo biti zadovoljni sto imamo i Djokovica tu gde je,u trci sa najboljima.

Vamos Rafa

pre 14 godina

Ovi Federerovi fanovi mogu i milion puta ako hoce da stavljaju "ne preporucujem", jer ih zulja cinjenica da je Nadal bolji od Federera..jbg, istina boli...znam..ali njihov medjusobni skor sve govori...Federer je plakao pocetkom godine od nemoci sto ne moze da pobedi Nadala...a jedva ga je pobedio na RG jer ga je Nole prethodno posteno namucio..Federer je u Nadalovim godinama bio manje uspesan..ne moze on biti najbolji kad ne moze da pobedi Nadala, vec uvek izgubi..cak ga i Nole u poslednje vreme redovno prashi..Federer je pobedjivao Nadala i to jedva u 5 setova, i to na travi, plus kad je Nadal bio klinac, a FedEX je vec bio zreo igrac..kad je Roger pobedio Rafu ubedljivo ? Ne znam za taj slucaj..a svakako ga je pobedio samo par puta...a kad je Nadal odvaljivao Federera ubedljivo ? Gotovo uvek..pogotovo prosle god kad je bilo 6:1 6:3 6:0...xaxa..tako da..cinjenice sve govore..steta samo sto je preterao Rafa, pa je zeznuo kolena..dok Federer igra mudro..i cita psihu igraca..i tu ih prelomi..inace su mnogi bolji od njega tehnicki..samo mentalno nazalost jos uvek niko..pogotovo sto sada nema Nadala, i mozda ga vise i nece biti..bar ne onaj stari..

borg

pre 14 godina

boze dragi pa kako neki ljudi iskrivljuju istinu,konkretno ovaj sto se predstavlja kao ABC.jarane federer je poslije US OPENA 2007 rekao da je brutalno da je novak izgubio sa 3-0 poslije onako odlicne igre,a nikada nije rekao da je brutalno pobijedio sa 3-0.ponekad i sam nevjerumem sta neki pisu.ali to je ljubomora jer je nazalost trenutno mnogo bolji teniser od djokovica.a za nadala e nema vise kao ranije arancha sanchez vicario vracanja lopte to uzima svoj danak nazalost.ipak federer igra lijepo i nikad se ne umara kao nadal i druzina i zato skoro nikad nije povrijedjen.inace mislim da i djokovic ima dobre sanse da bude broj 1,kada?tesko pitanje,ali vidimo po federeru da to ide mnogo brze nego sto se ocekuje.inace fali mi malo rafaelica.pozdrav

master

pre 14 godina

Ma kakav Federer..njegov skor protiv Nadala je zalostan...Nadal mu pomera bulju kako hoce..steta sto je zeznuo kolena, i sto je olaksao posao Federeru..

Dyxy

pre 14 godina

svaka cast federeru....priznajem da dobro igra....ipak je predtigao Pita Samprasa....to je veliki uspeh.....nadam se da se rafa brzo vraca i da ce imati priliku da igra sa fedexsom i da ce ga pobediti........VAMOS RAFA..........

ABC

pre 14 godina

Ne mogu da zaboravim izjave igraca nakon finala US Opena 07. Djokovic: Izgubio sam od verovatno najboljeg svih vremena. Federer: Brutalno sam pobedio protivnika sa 3:0.
Zbog ovoga ne volim Federera, on nema slifa za najveceg. Ali zato ima ludacku srecu da mu se Rafa povredio.

Kada budemo videli dugokosog mladica sa reketom u ruci na terenu, znajte da je slavlju i lupetanju dosao kraj!

Lala, NS

pre 14 godina

@Marko

Pa, da krenemo redom u zagradi se nalazi koliko puta su se vraćali na br.1):
Jimmy Connors (10)
Björn Borg (5)
John McEnroe (13)
Ivan Lendl (7)
Stefan Edberg (4)
Boris Becker (1)
Jim Courier (3)
Pete Sampras (9)
Andre Agassi (5)
Thomas Muster (1)
Marcelo Ríos (1)
Marat Safin (1)
Gustavo Kuerten (1)
Lleyton Hewitt (1)
Roger Federer (1)

Sve ukupno 15. Ako uzmeš u obzir da je 24 tenisera bilo broj 1, dolaziš do činjenice da se samo njih devetorica nisu vratili na vrh nakon što su sa njega otišli. Tu je, naravno, uključen i Rafa za kojeg se nadam da će da ponovo bude br. 1. Inače, u celoj ovoj histeriji zaboravljamo da se svi sportovi razvijaju i da su trenutno najbolji igrači verovatno i najbolji "svih vremena". Isto tako, broj osvojenih titula i broj nedelja na mestu broj jedan nisu baš uvek adekvatan pokazatelj kvaliteta tenisera jer ne pokazuju suštinu, a to je konkurencija. S tim u vezi, mislim da je bar pola Federerovih nedelja i titula "poklon" smene generacija (između Pistol Pete-a i njega su broj jedan bili Marat, Gustavo, Lejton, Huan Karlos, Endi i Andre, što dosta govori da je tada situacija bila kao sada u ženskom tenisu).

niw

pre 14 godina

Svak cast Federeru, igrachina. Jeste da ima najvise GSova, ali ne vredi porediti vrhunske tenisere iz razlicitih razdoblja.

Samo da podsetim, da li mislite da bi Rafa ikada bio #1 da se Federer nije patio sa mononukleozom cele sezone?

pedja

pre 14 godina

Dobro sada je broj 1. To znaci da mora opet da bude br 2 vrlo brzo. Svaka mu cast za uspeh! U finalu je imao ipak puno srece, oduzeo je Rodiku prvu servu tek na kraju meca a Rodik njemu bar 2 puta koliko se secam.

Svedok saradnik

pre 14 godina

Daj ne lupajte vise.Kako neko moze da poredi Nadala sa Federerom.Nadal je odlican teniser,ali ne i savrsen.Federera je uzivanje gledati,covek igra sa takvom lakocom da se jedva i oznoji na mecu.Za svaku situaciju, gotovo uvek ima resenje.Svaki poen unapred pripremi cimajuci protivnika levo,desno,napred, nazad.Odlican servis,onaj bekhend jednom rukom i drop shot je doterao do savrsenstva.Nadal takodje ima dosta kvalitetnih osobina ali i dosta toga mu nedostaje da bi bio savrsen,i zato on pojedine nedostatke nadoknadjuje neverovatnom fizickom spremom, koja nazalost uzima svoj danak.

Lungo

pre 14 godina

Rafu najvise volim, ali se jako plasim da je zavrsio svoju karijeru na zalost. federer je najveci igrac jer igra mozgom 100%, ne preteruje fizicki vise nego sto mora. Nadam se da ce Rodick da pocne da igra raznovrsnije (pokazao je da moze u finalu wibledona) i da ce postati novi Nadal - mada je vec star.

nemaju čime da razumeju

pre 14 godina

komentar br.62-Pete Sampras i ostali
Uzalud se trudite. Ovoj deci što nemaju pametnijeg posla nego da kopaju po wikipediji tražeći tenisere s kojima federer ima negativan skor i time pokušavaju da nešto (šta?)dokažu ,ne vredi objašnjavati. Razlog ste i sami uočili.

realni

pre 14 godina

Ove diskusije prevazilaze sve mere..Ovde bi mnogo trebali da shvate da ovde nije mesto da pricamo o tome kakav je ko covek ili kakav mu je karakter vec je rec o tome ko kako igra tenis a to se vidi ocima i ogleda kroz rezultate..

Ima komentara koji kazu da Federer ne moze da bude najbolji zato sto nije dobar covek ili zato sto je po njima arogantan ili zato sto komentarise ostale teneisere..itd..ali kakve to veze ima sa tim da li on igra dobro ili lose tenis...
Na starnu cela prica o tome sto on niti je arogantan niti los niti prepotentan ali to je izlisno nekima objasnjavati..setimo se samo ko je to imitirao druge tenisere i tako sebe reklamirao.. Fed sve sto je rekao je i cinjenica-da Karlovic ne igra tenis nego samo servira-ako iko ko zna ista o tenisu opovrgne ovo svaka mu cast jer ne moze se Karlovic porediti sa Ivanisevicem koji je pored servisa imao i odlicnu igru i osecaj na mrezi.. za Novaka je komentarisao njegove predaje meceva- sta je tu neistinito, decko je prvak sveta u predajama i prenemaganjima, zaboravlja da publika placa karte i TV prava da bi gledali spektakl a ne njega kako umire i trazi pomoc lekara-za velike pare se tu igra i ima da trpis bol..i ko zna koliko jos komentara je imao Fed ali siguran sam da ni u jednom nije pogresio..

Iskreno skromnijeg i uspesnijeg sportistu nisam video do sada..Fed ima sve sto se moze pozeleti ali on je srecan sa Mirkom i zivi tamo negde u Svajcarskoj i niko ne zna ni kakva mu je kuca ni sta vozi ni gde jede ni da li je otvorio neki lanac restorana...itd...

Nadal ce se sigurno vratiti na teren ali ce mu biti dosta tesko da se navikne da mora da igra sa manje snage..Nadal ej mogao bez problema da se pojavi na Vimledonu kao sto ej to uradio i na RG ali je bio svestan da ne bi stigao dalje od drugog kola pa je sebe postedeo takvih stvari jer se opekao na RG kad ga je Soderling isprasio...
Ne zaboravite jos jednu cinjenicu kad je Federer izgubio na Australen Openu od Novaka konstatovano je da je imao mononukleozu za koju nije znao i sa kojom je igrao ceo turnir a to je opasna bolest koja mora da se odlezi cak i dva meseca, niko tada nije rekao da ga protivnici pobedjuju jer je bolestan vec su svi likovali kako on propada i odlazi u istoriju i nije kao Nadal otkazao ucesce na Grand Slam turniru vec je dosao, igrao i bio porazen u finalu RG...A umesto vasih zelja da ode u istoriju on je upravo uradio suprotno...ispisao je istoriju sto su mu priznali najveci igraci tenisa poput Borga, Samprasa, Lejvera,..a zasto ne i Rodika i Soderlinga..samo jos uvek vi Nadalovi fanatici to ne primecujete i mislite da se bolje razumete u tenis od Samprasa...

..sve u svemu 15ta titula i to vec dve godine bez trenera pa sta jos da uradi covek pa da mu skinete kapu, mozda bi trebalo da uzme onaj drveni reket sa kojim je Lejver mlatarao 60ih godina i da osvoji Vimbledon a da sa druge strane terena stoje zajedno Zimonjic, Nestor sa sve bracom Brajan i da ih dobije u pet setova a da mec sudi Nadal a Hawk Eye da kontrolise Noletov tata e onda biste gospodo draga nadam se rekli BRAVO RODZER!

objavite i moj komentar

pre 14 godina

Bas ste dosadni sa tim "da je Rafa igrao ne bi Roger osvojio bla bla bla". A zasto Rafa nije igrao? Kad se Federer povukao sa GS turnira? I zasto nisu uleteli na Rafino mesto drugi mladi lavovi, Nole i Murray, pa da mu pokazu da je sve ovo do sada bila stvar srece po njega i da mu ne vredi rekord? Ako nema Nadala, valjda je neko jos tu ko vredi? Izgleda da nije. I sta to uopste znaci, kad se penzionise Federer Nadal ce da vlada jos 3-4 godine, a od Novakove karijere opet nista? Ako ostalima nije dosadilo da Federer osvaja tolike titule, znaci da im nije toliko do teniske karijere. A Nadal, iako je car nevidjen, tek je 2008 odigrao punu sezonu. I to, po svemu sudeci, poslednju. Novak se u poredjenju s njim naigrao tenisa do 22 godine.

Pete Sampras i ostali

pre 14 godina

Imao je srecu i to je to...

Nadal - Federer 13-7
Marej - Federer 5-2
Rafter - Federer 3-0
Kafelnikov - Federer 4-1
Kuerten - Federer 2-1
(zoran, 6. jul 2009 20:51)

Imas pravo imo je srece svih 15 puta ili ti svih 60 puta tolko ima titula, inace vjerovatno nemas IQ veci od sobne temperature. Inace imas pravo i Kuerten i Kafelnikov su bolji od Federera xD btw ljudska glupost je neogranicena ovaj @zoran vam je primjer ....

Borbena

pre 14 godina

Cestitke najboljem, i jos da dodam da lista, makar sto se poena tice ipak izgleda malo realnije u odnosu na do samo pre koji mesec, uprkos tome sto je do bodovnog priblizavanja doslo neigranjem dojucerasnjeg broja 1. Svaka cast svim momcima iz top 10, velika je borba tek na pomolu!
Nadajmo se da ce Nole da ostane konstantan do kraja godine i da ce ostvariti odlicne rezultate! Ipak je on nas i nas najbolji teniser u singlu ikad!

pre 14 godina

Federer je u finalima odigrao dvadeset 13. igara i izgubio samo tri! Nadal je bio bolji u Wimbledonu i RG-u 2006. godine, ali i ove godine u Australiji. Inače, Roddick je do jučer u odlučujućim igrama imao omjer 26:4, a Federer 17:5!

zoran

pre 14 godina

Imao je srecu i to je to...

Nadal - Federer 13-7
Marej - Federer 5-2
Rafter - Federer 3-0
Kafelnikov - Federer 4-1
Kuerten - Federer 2-1

branko

pre 14 godina

Да је пре неки месец неко Федереру рекао да ће после Вимблдона поново бити први на АТП листи оне би вероватно одмахнуо руком и кисело се насмејао. Зато он има све разлоге за славље и задовољство.
Молим да ми не замерите што ћу и ја јавно објавити једно своје лично ситно задовољство. Тек у четвртом или петом покушају успело ми је,пишући на форуму на тему наопаких WTA и ATP листа да добијем значајну подршку читалаца тј. више позитивних него негативних препорука. Хвала свима који су тиме показали да разумеју проблем а хвала и Серени чију сам изјаву коментарисао.

valjevac

pre 14 godina

Da bi pobedio u finalu federeru je bilopotrebno 50 aseva,100 vinera ,7 setova,77 gemova da odigra i da ima i dosta srece.Nad ovim treba da se zamisle svi.Koliko njih to moze?Mozes li to Nole?

Dr No

pre 14 godina

"Postati broj jedan je kud i kamo lako, ali ostati broj jedan je veoma tesko" Ivan Lendl

Rafa je bio broj jedan ni nepunih godinu dana, al gledaj ga sad- raspada se u atome (a jos mu ovo nije ni prvi put da mu telo zakaze i da mora praviti pauzu). Roger je "pro" vec 11 godina bez jedne jedine povrede, sto dosta govori o vrsti tenisa koju on igra.

Nekazem ja da je Rafa los, nego da je Federer- ipak na neki drugi nacin, veci teniser nego sto ce Rafa ili bilo ko drugi ikada biti.

objavite mi komentar

pre 14 godina

(Marko, 6. jul 2009 14:05)
Za svojih 20 godina zivota vecu glupost nisam procitao... Agasi je bio 1. pa 500 i neki pa opet broj 1. Sampras i on su se jedne godine 3 puta menjali na poziciji 1. Zato te molim da vise ne pises neistine...

Lazar

pre 14 godina

"da je Nadal igrao, federer ne bi bio prvi", "da je Nadal ovo-da je Nadal ono"...pa kako ne kapirate? Nadal je igrac koji daje sve od sebe par godina i onda se ovako povredi samo zato sto ne zna da se cuva, kako to da Federer nikada nije odustao na mecu i da se retko kad povredjivao na duze od 7 dana?? zato bas i jeste najveci teniser svih vremena:
sjajna igra + cuvanje od bolesti i povreda, sto "kralj sljake" ne zna! zato nikad nece ni biti bolji od Federera!

Nikola

pre 14 godina

Za sve Rafine fanove, koji su nerealni u svojim ocekivanjima-jos uvek nezvanicna informacija je da se Nadal nece vratiti tenisu, barem ne do kraja godine. Za dalje se ne zna. Kada se bude vratio, zalecen koliko je to moguce, on ce igrati sa 70% svojih mogucnosti. Morace da smanji fizicke napore, a tu pre svega mislim na trcanje za svakom loptom i igranje pod punim gasom all the time. Takvog Nadala gledamo od Australian Opena 09 pa do ispadanja na R.Garrosu, dakle-vidljiva manja pokretljivost, manje precizni udarci zbog nesto losijeg namestanja za iste, smanjeni spin i sl. Tenis gubi izuzetnog sportistu i coveka ako Nadal pre vremena batali tenis. Ali budite realni, on vise nece biti isti Nadal, telo mu ne dozvoljava.

pedja

pre 14 godina

rekao sam i juce i ponovicu : cim nema Rafe ,misevi kolo vode !!!
Svaka cast ovome na njegovim titulama ,ali mu zlo iz ociju viri.Ja tenis ne pratim od vremena Novaka , ane i Jelene ,vec od 1984.Ne znam ko moze da navija za coveka bez emocija.
Rafa ,cekamo tvoj povratak i tvoje odgovore !!

nikola

pre 14 godina

Igracki kvaliteti Federera su nesporni i navijao sam juce za njega ,ali mi smetaju njegovi ljudski kvaliteti koliko god na terenu to ne izgleda tako. Retko kog tenisera iz svetskog vrha on nije prozvao na neki nacin (Jankovicku sto je prva ,a nije osvojila ni jedan grem slem, za Djokovica kad se tek primicao vrhu da kao,neznam tacno, nema taj kalibar da bude u vrhu, a za Mareja kada je proglasen za favorita mislim na Australija openu da mu je cudno sto je on favori(mada je i meni bilo cudno ali to treba da zadrzi za sebe)). Ako je sampion tto treba da bude i van terena.

Draganche

pre 14 godina

Ej,ako se sve vratilo na staro zasto Novak nije treci?????????????????
E daj odradi ovo do kraja na tvrdoj na visokom nivou,osvoji US open i jos par turnira i tako udaris samar Murray-u.On bez prve GS titule ove god.,tebi druga i ponovo treci iza Rodje i Rafaela kako dolikuje barem za ovu sezonu,a sledece vrh!
Nije to tako tesko,samo malo ubaci u brzinu...

Plamen

pre 14 godina

Za burekipivo: Gil Simon je u zadnjih godinu dana osvojio tri turnira: Indianapolis, Bukurešt, Touluse, igrao finale Madrida (Masters) i polufinale Mastersa u Shangayu (Izgubio od Djokovića), polufinale Lyona, Toronta i Dubaia (opet ga dobio Nole, igrao osminu finala Wimbledona i četvrtfinale Australian Opena, tako da je 7. mjesto itekako zasluženo i realno.

toni

pre 14 godina

"Andy je imao svoje prilike, imao je set i vodstvo 6:2 u tie-breaku drugog seta, ali Roger je veliki pobjednik. Tek mu je 27 godina, kad završi karijeru, imat će 18 ili 19 Grand Slam naslova. Roger je sjajan dečko, sviđa mi se što je skroman. On je legenda, on je ikona", oduševljen je Sampras.

Na znanje velikom broju "teniskih strucnjaka"

Cudne ove liste?!

pre 14 godina

Ne znam da li i vi imate takav utisak...svaki ponedeljak kad izadje nova lista Murray bar za bod ima veci razluku u odnosu na Djokovica nezavisno od toga sta je ko uradio te nedelje,ko je sta kad branio i odbranio....meni se tako cini..Al kazem makar za bod ima vise!

Manda

pre 14 godina

U nemoći, dozivate Nadala. Pa na šljaci ga je Fed pre dva meseca sredio u Madridu. Rodik bi Španca juče rasturio na travi. Meni je žao, ali Nadal se još leči, to su teške povrede kolena, on još ne trenira, uvek će imati više mase nego što sme, kako mislite da će sve onda da zbriše za mesec dana? Daj bože da se ikada vrati, a koliko će te "čašice" u kolenima (izvinjavam se što moram da pomenem detalje) i ako se vrati izdržati, to niko ne zna. Sedam godina sigurno neće. Posle odlaska Federera za tri godine, računajte na Novaka, Mareja i Del Potra. A kad je o Argentincu reč, na poslednjem Melburnu Fed ga je dobio sa 18:3 (6:3,6:0,6:0). Vi ne razmišljate o tome da se turniri koji dolaze igraju u Americi i Kanadi, na betonu. Nema tu Nadal šta da traži, bar ove godine. Umosto gubljenja vremena na izgovore, pročitakte Samprasovu izjavu. Zamislite, Fed je dobar momak, kaže Pit. Dobro se poznaju. Fed ga je sa 18 godina eliminisao u Vimbldonu, u četvrt-finalu, a Sampras je posle toga uzeo još tri zlatna pehara! Eto, Pit vas nije poslušao da je Fed loš čovek.

nadalfan

pre 14 godina

ja sam nadalov veliki fan ali priznam da je federer bolji 5 puta pa to je jasno neznam kolko neko mora biti glup i reci da je nadal bolji volim nadala i navijam za njega ali 15 gs naslova 5 godina broj jedan to nemoze niko ovi koji govore da federer nema pojma a nazivaju se rafinim navijacima tih se i sam rafa srami posto je on jos prije 4 god reko da je federer najveci svih vremena sramotite velikog sportasu rafaela nadalu svojom gluposcu

Petar

pre 14 godina

Josh jedan interesantan podatak da niko do sada nije uspeo da bude broj jedan, da padne sa tog mesta i da se ponovo vrati.
Niko osim Federera, do sada.
Ne volim ga nesto ali da je najbolji svih vremena..jeste.
(Marko, 6. jul 2009 14:05)


-Ajmo da prvo proverimo pre nego što iznesemo neku informaciju.Federer ne da nije prvi koji se vratio na mesto br.1 već nije ni drugi,treći...Daću samo primer Agasija koji je 1995 postao br.1,vratio se na tu poziciju 1999. da bi opet pao,ali i ponovo se 2003. vratio na čelo liste.

ofk

pre 14 godina

Sampras nikad nije zvao nekog da mu to potvrdi niti se oblacio u zlato i seksi dzemperiske.a sto se tice tenisa neka dobija Fedi ako je najbolji..jednog dana ce doci neko drugi i idemo dalje

RN

pre 14 godina

Stvarno ovaj Federer treba da ostrvo kupi Nadalu.Haj cestitat cu mu na 15 GS,ali nikada na broj.1 jer je totalno ne zasluzeno dosao na broj 1..Stize Rafa 8.augusta,Federer pripremi se za nove poraze..

Mirka

pre 14 godina

On je jednom sampion.Treba odigrati ovakav mec i kada ti ritern ne ide ali uopste. Bilo bi mi jos draze da mi nije zao Rodika koji je dao sve od sebe.Cestitke Rogeru i zbog zasluzenog povratka na No.1!

GORAN C

pre 14 godina

Federer je i zasluzio da bude prvi;njemu su se vec poklonili teniski velikani(SAMPRAS,BORG,ROD LAVER,);oni su i javno rekli da je federer najveci i najboli teniser u istoriji tenisa.Navijam i ja za DJOKOVICA ali trba odati postovanje FEDERERU jer to sto je on uspeo to je podvig,neki mogu da sanjaju o tome.GO ROGER!!! Idemo u osvajanje 16 titule.

Marko

pre 14 godina

Josh jedan interesantan podatak da niko do sada nije uspeo da bude broj jedan, da padne sa tog mesta i da se ponovo vrati.
Niko osim Federera, do sada.
Ne volim ga nesto ali da je najbolji svih vremena..jeste.

glups

pre 14 godina

jako dugo nisma gledala tenis, pa ni federera. juce sam gledala samo 2.5 seta (nisam imala vremena za vise). samo zelim da primetim da federer ima ozbiljnih problema sa kicmom (verovatno je pisano o tome, ali ja bas ne pratim sportske vesti). ne znam kako moze da igra. to sam primetila jer i sama imam problema sa kicmom, pa ih prepoznam i kod drugih. inace, volim njegov nacin igre. ako ne igra djokovic, onda uvek zelim da pobedi federer!

Grand Chelem

pre 14 godina

Ćestitam Fedu na osvajanju Wimbledona, ali ne i na povratku na prvo mesto. Ovo prvo mesto je došlo samo i jedino kao posledica Rafine povrede zbog koje je morao da propusti Wimby pa je i izgubio 2000 poena.
Rodžer sigurno jeste trenutno najbolji teniser KOJI IGRA NA TOURU, u koje se ne ubraja Rafa. Ne kažem da se nezasluženo vratio na br. 1, po rezultatima to svakako zaslužuje, ali se mora priznati da je imao malo sreće. Ja, lično, sumnjam da bi on osvojio i RG i Wimby da je Rafa zdrav, ali šta je - tu je.
BTW, od Federerovih ovogodišnjih 6 poraza, po 2 su došla od Marija i Novaka, i po jedan od Rafe i Vavrinke. Zanimljivo...
Takođe, Fed je u 2009. odigrao 6 mečeva sa svojim glavnjim konkurentima (Rafom, Marijem i Noletom) i ima izrazito NEGATIVAN skor, 1-5! Jedino je Rafu pobedio u finalu Madrida, a svi znamo kako je došlo do te pobede. Hmmm, čini mi se da Rodžera ove godine baš služi "sportska sreća"...

Ajva

pre 14 godina

Svaka mu čast, toliko godina biti u vrhu, ne istrošiti se i sačuvati se od povreda, a i dalje biti najbolji, neverovatno!
Jednim udarcem oborio nekoliko rekorda i vratio se na prvo mesto, simbolično i lepo da je to baš posle Vimbldona... Džabe se Sampras smeškao posle osvojenih setova Rodika:)

ne volim Niš

pre 14 godina

Svaka čast Rogeru!Mislim da je najbolji teniser u historiji ali iako ga preferiram i stalno navijam za njega, mislim da je Nadal bolji teniser od njega samo što je razlika između njih dvojice ta što Federer dobija sviju osim Nadala, a Nadal uvijek dobije Federera ali zna često izgubiti od lošijih igrača od sebe.

milos

pre 14 godina

ovo sam , kao i jos neki najavio da ce se desiti jos 4-og juna, ko ne veruje naka pogleda arhivu, a tada su mnogi naravno "udarali" minuse- eto sada im je sve jasno, Federer je ponovo tamo gde mu je i mesto

Woodywoodpecker

pre 14 godina

Nije bas da nije bilo drugih promena u prvih 10 (mada nije bilo znacajnijih): Tsonga je sada 8-mi a Verdasco 9-ti (takodje su zamenili mesta).

Lester Hikuba

pre 14 godina

Ne bih da budem maliciozan, ali čini mi se da veće šanse da preteknu Federera na prvom mestu imaju mnogi drugi pre Nadala.
Iako mlad prilično je istrošen (najviše svojom krivicom), vratiće se sigurno furiozno posle pauze, ali to neće dugo da traje.
Znam da će ovo da uvredi mnoge, ali živi bili pa videli...

burek&piwo

pre 14 godina

Zil Simon 7 ?!
Kako se ovaj covek bez ijedng znacajnijeg rezultata provukao u sam svetski vrh?
Ovde ima mnogo samoprozvanih strucnjaka, hocu neko obrazlozenje.

Nikola

pre 14 godina

svako ko se ikada bavio sportom, i ko je pobedjivao, moze da razume njegovo "plakanje".. covek je tolike godine dao tenisu..
znam kako je pobediti velikog protivnika, postici neki rekord, tako da ga totalno razumem!
a ovi ostali.. NIKO NEMA PRAVA NISTA DA MU KAZE!!!
NAJBOLJI JE NA SVETU!!!

inace, drazi mi je nadal.. al federer je najbolji!!!

dragan

pre 14 godina

bravo za federera zasluzio je prvo mesto i pokazao da je veliki sampion!nazalost nas novak je 4 ali nadam se da ce do kraja godine bar treci biti ne brani mnogo bodova sem polufinale us opena i masters u sangaju!napred nole

Lobby

pre 14 godina

Sve cestitke najtalentovanijem igracu svih vremena koji je drzao reket u rukama. Vratio se tamo gde mu je i meseto. Zelim mu dug boravak na vrhu!!!

Novace samo napred!!!!!!!

pre 14 godina

Nisam neki ljubitelj Federera ali covjek razvaljuje u poslednje vreme i sve vise podseca na onog Federera od pre 2-3 sezone. Mislim da se zasluzeno vratio na prvo mesto i svaka cast na rekordu. Covjek jednostavno igra koliko mu je potrebno i moze da samelje svakog protivnika kada hoce.

der

pre 14 godina

Sad ce da krene...naravno posto Nadal nije igrao...a sta je sa onim: da Federer nije onda na AO bio bolestan, Nole ne bi imao ni taj jedan jedini GS:):)! Nole je meni o.k., ipak je nas ali Federer je lik u svakom pogledu!

Grand Chelem

pre 14 godina

Ćestitam Fedu na osvajanju Wimbledona, ali ne i na povratku na prvo mesto. Ovo prvo mesto je došlo samo i jedino kao posledica Rafine povrede zbog koje je morao da propusti Wimby pa je i izgubio 2000 poena.
Rodžer sigurno jeste trenutno najbolji teniser KOJI IGRA NA TOURU, u koje se ne ubraja Rafa. Ne kažem da se nezasluženo vratio na br. 1, po rezultatima to svakako zaslužuje, ali se mora priznati da je imao malo sreće. Ja, lično, sumnjam da bi on osvojio i RG i Wimby da je Rafa zdrav, ali šta je - tu je.
BTW, od Federerovih ovogodišnjih 6 poraza, po 2 su došla od Marija i Novaka, i po jedan od Rafe i Vavrinke. Zanimljivo...
Takođe, Fed je u 2009. odigrao 6 mečeva sa svojim glavnjim konkurentima (Rafom, Marijem i Noletom) i ima izrazito NEGATIVAN skor, 1-5! Jedino je Rafu pobedio u finalu Madrida, a svi znamo kako je došlo do te pobede. Hmmm, čini mi se da Rodžera ove godine baš služi "sportska sreća"...

Lobby

pre 14 godina

Sve cestitke najtalentovanijem igracu svih vremena koji je drzao reket u rukama. Vratio se tamo gde mu je i meseto. Zelim mu dug boravak na vrhu!!!

Lester Hikuba

pre 14 godina

Ne bih da budem maliciozan, ali čini mi se da veće šanse da preteknu Federera na prvom mestu imaju mnogi drugi pre Nadala.
Iako mlad prilično je istrošen (najviše svojom krivicom), vratiće se sigurno furiozno posle pauze, ali to neće dugo da traje.
Znam da će ovo da uvredi mnoge, ali živi bili pa videli...

burek&piwo

pre 14 godina

Zil Simon 7 ?!
Kako se ovaj covek bez ijedng znacajnijeg rezultata provukao u sam svetski vrh?
Ovde ima mnogo samoprozvanih strucnjaka, hocu neko obrazlozenje.

Petar

pre 14 godina

Josh jedan interesantan podatak da niko do sada nije uspeo da bude broj jedan, da padne sa tog mesta i da se ponovo vrati.
Niko osim Federera, do sada.
Ne volim ga nesto ali da je najbolji svih vremena..jeste.
(Marko, 6. jul 2009 14:05)


-Ajmo da prvo proverimo pre nego što iznesemo neku informaciju.Federer ne da nije prvi koji se vratio na mesto br.1 već nije ni drugi,treći...Daću samo primer Agasija koji je 1995 postao br.1,vratio se na tu poziciju 1999. da bi opet pao,ali i ponovo se 2003. vratio na čelo liste.

Novace samo napred!!!!!!!

pre 14 godina

Nisam neki ljubitelj Federera ali covjek razvaljuje u poslednje vreme i sve vise podseca na onog Federera od pre 2-3 sezone. Mislim da se zasluzeno vratio na prvo mesto i svaka cast na rekordu. Covjek jednostavno igra koliko mu je potrebno i moze da samelje svakog protivnika kada hoce.

Nikola

pre 14 godina

svako ko se ikada bavio sportom, i ko je pobedjivao, moze da razume njegovo "plakanje".. covek je tolike godine dao tenisu..
znam kako je pobediti velikog protivnika, postici neki rekord, tako da ga totalno razumem!
a ovi ostali.. NIKO NEMA PRAVA NISTA DA MU KAZE!!!
NAJBOLJI JE NA SVETU!!!

inace, drazi mi je nadal.. al federer je najbolji!!!

dragan

pre 14 godina

bravo za federera zasluzio je prvo mesto i pokazao da je veliki sampion!nazalost nas novak je 4 ali nadam se da ce do kraja godine bar treci biti ne brani mnogo bodova sem polufinale us opena i masters u sangaju!napred nole

der

pre 14 godina

Sad ce da krene...naravno posto Nadal nije igrao...a sta je sa onim: da Federer nije onda na AO bio bolestan, Nole ne bi imao ni taj jedan jedini GS:):)! Nole je meni o.k., ipak je nas ali Federer je lik u svakom pogledu!

nadalfan

pre 14 godina

ja sam nadalov veliki fan ali priznam da je federer bolji 5 puta pa to je jasno neznam kolko neko mora biti glup i reci da je nadal bolji volim nadala i navijam za njega ali 15 gs naslova 5 godina broj jedan to nemoze niko ovi koji govore da federer nema pojma a nazivaju se rafinim navijacima tih se i sam rafa srami posto je on jos prije 4 god reko da je federer najveci svih vremena sramotite velikog sportasu rafaela nadalu svojom gluposcu

Marko

pre 14 godina

Josh jedan interesantan podatak da niko do sada nije uspeo da bude broj jedan, da padne sa tog mesta i da se ponovo vrati.
Niko osim Federera, do sada.
Ne volim ga nesto ali da je najbolji svih vremena..jeste.

GORAN C

pre 14 godina

Federer je i zasluzio da bude prvi;njemu su se vec poklonili teniski velikani(SAMPRAS,BORG,ROD LAVER,);oni su i javno rekli da je federer najveci i najboli teniser u istoriji tenisa.Navijam i ja za DJOKOVICA ali trba odati postovanje FEDERERU jer to sto je on uspeo to je podvig,neki mogu da sanjaju o tome.GO ROGER!!! Idemo u osvajanje 16 titule.

Pete Sampras i ostali

pre 14 godina

Imao je srecu i to je to...

Nadal - Federer 13-7
Marej - Federer 5-2
Rafter - Federer 3-0
Kafelnikov - Federer 4-1
Kuerten - Federer 2-1
(zoran, 6. jul 2009 20:51)

Imas pravo imo je srece svih 15 puta ili ti svih 60 puta tolko ima titula, inace vjerovatno nemas IQ veci od sobne temperature. Inace imas pravo i Kuerten i Kafelnikov su bolji od Federera xD btw ljudska glupost je neogranicena ovaj @zoran vam je primjer ....

toni

pre 14 godina

"Andy je imao svoje prilike, imao je set i vodstvo 6:2 u tie-breaku drugog seta, ali Roger je veliki pobjednik. Tek mu je 27 godina, kad završi karijeru, imat će 18 ili 19 Grand Slam naslova. Roger je sjajan dečko, sviđa mi se što je skroman. On je legenda, on je ikona", oduševljen je Sampras.

Na znanje velikom broju "teniskih strucnjaka"

Manda

pre 14 godina

U nemoći, dozivate Nadala. Pa na šljaci ga je Fed pre dva meseca sredio u Madridu. Rodik bi Španca juče rasturio na travi. Meni je žao, ali Nadal se još leči, to su teške povrede kolena, on još ne trenira, uvek će imati više mase nego što sme, kako mislite da će sve onda da zbriše za mesec dana? Daj bože da se ikada vrati, a koliko će te "čašice" u kolenima (izvinjavam se što moram da pomenem detalje) i ako se vrati izdržati, to niko ne zna. Sedam godina sigurno neće. Posle odlaska Federera za tri godine, računajte na Novaka, Mareja i Del Potra. A kad je o Argentincu reč, na poslednjem Melburnu Fed ga je dobio sa 18:3 (6:3,6:0,6:0). Vi ne razmišljate o tome da se turniri koji dolaze igraju u Americi i Kanadi, na betonu. Nema tu Nadal šta da traži, bar ove godine. Umosto gubljenja vremena na izgovore, pročitakte Samprasovu izjavu. Zamislite, Fed je dobar momak, kaže Pit. Dobro se poznaju. Fed ga je sa 18 godina eliminisao u Vimbldonu, u četvrt-finalu, a Sampras je posle toga uzeo još tri zlatna pehara! Eto, Pit vas nije poslušao da je Fed loš čovek.

Ajva

pre 14 godina

Svaka mu čast, toliko godina biti u vrhu, ne istrošiti se i sačuvati se od povreda, a i dalje biti najbolji, neverovatno!
Jednim udarcem oborio nekoliko rekorda i vratio se na prvo mesto, simbolično i lepo da je to baš posle Vimbldona... Džabe se Sampras smeškao posle osvojenih setova Rodika:)

Nikola

pre 14 godina

Za sve Rafine fanove, koji su nerealni u svojim ocekivanjima-jos uvek nezvanicna informacija je da se Nadal nece vratiti tenisu, barem ne do kraja godine. Za dalje se ne zna. Kada se bude vratio, zalecen koliko je to moguce, on ce igrati sa 70% svojih mogucnosti. Morace da smanji fizicke napore, a tu pre svega mislim na trcanje za svakom loptom i igranje pod punim gasom all the time. Takvog Nadala gledamo od Australian Opena 09 pa do ispadanja na R.Garrosu, dakle-vidljiva manja pokretljivost, manje precizni udarci zbog nesto losijeg namestanja za iste, smanjeni spin i sl. Tenis gubi izuzetnog sportistu i coveka ako Nadal pre vremena batali tenis. Ali budite realni, on vise nece biti isti Nadal, telo mu ne dozvoljava.

realni

pre 14 godina

Ove diskusije prevazilaze sve mere..Ovde bi mnogo trebali da shvate da ovde nije mesto da pricamo o tome kakav je ko covek ili kakav mu je karakter vec je rec o tome ko kako igra tenis a to se vidi ocima i ogleda kroz rezultate..

Ima komentara koji kazu da Federer ne moze da bude najbolji zato sto nije dobar covek ili zato sto je po njima arogantan ili zato sto komentarise ostale teneisere..itd..ali kakve to veze ima sa tim da li on igra dobro ili lose tenis...
Na starnu cela prica o tome sto on niti je arogantan niti los niti prepotentan ali to je izlisno nekima objasnjavati..setimo se samo ko je to imitirao druge tenisere i tako sebe reklamirao.. Fed sve sto je rekao je i cinjenica-da Karlovic ne igra tenis nego samo servira-ako iko ko zna ista o tenisu opovrgne ovo svaka mu cast jer ne moze se Karlovic porediti sa Ivanisevicem koji je pored servisa imao i odlicnu igru i osecaj na mrezi.. za Novaka je komentarisao njegove predaje meceva- sta je tu neistinito, decko je prvak sveta u predajama i prenemaganjima, zaboravlja da publika placa karte i TV prava da bi gledali spektakl a ne njega kako umire i trazi pomoc lekara-za velike pare se tu igra i ima da trpis bol..i ko zna koliko jos komentara je imao Fed ali siguran sam da ni u jednom nije pogresio..

Iskreno skromnijeg i uspesnijeg sportistu nisam video do sada..Fed ima sve sto se moze pozeleti ali on je srecan sa Mirkom i zivi tamo negde u Svajcarskoj i niko ne zna ni kakva mu je kuca ni sta vozi ni gde jede ni da li je otvorio neki lanac restorana...itd...

Nadal ce se sigurno vratiti na teren ali ce mu biti dosta tesko da se navikne da mora da igra sa manje snage..Nadal ej mogao bez problema da se pojavi na Vimledonu kao sto ej to uradio i na RG ali je bio svestan da ne bi stigao dalje od drugog kola pa je sebe postedeo takvih stvari jer se opekao na RG kad ga je Soderling isprasio...
Ne zaboravite jos jednu cinjenicu kad je Federer izgubio na Australen Openu od Novaka konstatovano je da je imao mononukleozu za koju nije znao i sa kojom je igrao ceo turnir a to je opasna bolest koja mora da se odlezi cak i dva meseca, niko tada nije rekao da ga protivnici pobedjuju jer je bolestan vec su svi likovali kako on propada i odlazi u istoriju i nije kao Nadal otkazao ucesce na Grand Slam turniru vec je dosao, igrao i bio porazen u finalu RG...A umesto vasih zelja da ode u istoriju on je upravo uradio suprotno...ispisao je istoriju sto su mu priznali najveci igraci tenisa poput Borga, Samprasa, Lejvera,..a zasto ne i Rodika i Soderlinga..samo jos uvek vi Nadalovi fanatici to ne primecujete i mislite da se bolje razumete u tenis od Samprasa...

..sve u svemu 15ta titula i to vec dve godine bez trenera pa sta jos da uradi covek pa da mu skinete kapu, mozda bi trebalo da uzme onaj drveni reket sa kojim je Lejver mlatarao 60ih godina i da osvoji Vimbledon a da sa druge strane terena stoje zajedno Zimonjic, Nestor sa sve bracom Brajan i da ih dobije u pet setova a da mec sudi Nadal a Hawk Eye da kontrolise Noletov tata e onda biste gospodo draga nadam se rekli BRAVO RODZER!

nikola

pre 14 godina

Igracki kvaliteti Federera su nesporni i navijao sam juce za njega ,ali mi smetaju njegovi ljudski kvaliteti koliko god na terenu to ne izgleda tako. Retko kog tenisera iz svetskog vrha on nije prozvao na neki nacin (Jankovicku sto je prva ,a nije osvojila ni jedan grem slem, za Djokovica kad se tek primicao vrhu da kao,neznam tacno, nema taj kalibar da bude u vrhu, a za Mareja kada je proglasen za favorita mislim na Australija openu da mu je cudno sto je on favori(mada je i meni bilo cudno ali to treba da zadrzi za sebe)). Ako je sampion tto treba da bude i van terena.

Dr No

pre 14 godina

"Postati broj jedan je kud i kamo lako, ali ostati broj jedan je veoma tesko" Ivan Lendl

Rafa je bio broj jedan ni nepunih godinu dana, al gledaj ga sad- raspada se u atome (a jos mu ovo nije ni prvi put da mu telo zakaze i da mora praviti pauzu). Roger je "pro" vec 11 godina bez jedne jedine povrede, sto dosta govori o vrsti tenisa koju on igra.

Nekazem ja da je Rafa los, nego da je Federer- ipak na neki drugi nacin, veci teniser nego sto ce Rafa ili bilo ko drugi ikada biti.

milos

pre 14 godina

ovo sam , kao i jos neki najavio da ce se desiti jos 4-og juna, ko ne veruje naka pogleda arhivu, a tada su mnogi naravno "udarali" minuse- eto sada im je sve jasno, Federer je ponovo tamo gde mu je i mesto

Lazar

pre 14 godina

"da je Nadal igrao, federer ne bi bio prvi", "da je Nadal ovo-da je Nadal ono"...pa kako ne kapirate? Nadal je igrac koji daje sve od sebe par godina i onda se ovako povredi samo zato sto ne zna da se cuva, kako to da Federer nikada nije odustao na mecu i da se retko kad povredjivao na duze od 7 dana?? zato bas i jeste najveci teniser svih vremena:
sjajna igra + cuvanje od bolesti i povreda, sto "kralj sljake" ne zna! zato nikad nece ni biti bolji od Federera!

Mirka

pre 14 godina

On je jednom sampion.Treba odigrati ovakav mec i kada ti ritern ne ide ali uopste. Bilo bi mi jos draze da mi nije zao Rodika koji je dao sve od sebe.Cestitke Rogeru i zbog zasluzenog povratka na No.1!

Woodywoodpecker

pre 14 godina

Nije bas da nije bilo drugih promena u prvih 10 (mada nije bilo znacajnijih): Tsonga je sada 8-mi a Verdasco 9-ti (takodje su zamenili mesta).

Plamen

pre 14 godina

Za burekipivo: Gil Simon je u zadnjih godinu dana osvojio tri turnira: Indianapolis, Bukurešt, Touluse, igrao finale Madrida (Masters) i polufinale Mastersa u Shangayu (Izgubio od Djokovića), polufinale Lyona, Toronta i Dubaia (opet ga dobio Nole, igrao osminu finala Wimbledona i četvrtfinale Australian Opena, tako da je 7. mjesto itekako zasluženo i realno.

valjevac

pre 14 godina

Da bi pobedio u finalu federeru je bilopotrebno 50 aseva,100 vinera ,7 setova,77 gemova da odigra i da ima i dosta srece.Nad ovim treba da se zamisle svi.Koliko njih to moze?Mozes li to Nole?

ne volim Niš

pre 14 godina

Svaka čast Rogeru!Mislim da je najbolji teniser u historiji ali iako ga preferiram i stalno navijam za njega, mislim da je Nadal bolji teniser od njega samo što je razlika između njih dvojice ta što Federer dobija sviju osim Nadala, a Nadal uvijek dobije Federera ali zna često izgubiti od lošijih igrača od sebe.

RN

pre 14 godina

Stvarno ovaj Federer treba da ostrvo kupi Nadalu.Haj cestitat cu mu na 15 GS,ali nikada na broj.1 jer je totalno ne zasluzeno dosao na broj 1..Stize Rafa 8.augusta,Federer pripremi se za nove poraze..

ofk

pre 14 godina

Sampras nikad nije zvao nekog da mu to potvrdi niti se oblacio u zlato i seksi dzemperiske.a sto se tice tenisa neka dobija Fedi ako je najbolji..jednog dana ce doci neko drugi i idemo dalje

objavite mi komentar

pre 14 godina

(Marko, 6. jul 2009 14:05)
Za svojih 20 godina zivota vecu glupost nisam procitao... Agasi je bio 1. pa 500 i neki pa opet broj 1. Sampras i on su se jedne godine 3 puta menjali na poziciji 1. Zato te molim da vise ne pises neistine...

Draganche

pre 14 godina

Ej,ako se sve vratilo na staro zasto Novak nije treci?????????????????
E daj odradi ovo do kraja na tvrdoj na visokom nivou,osvoji US open i jos par turnira i tako udaris samar Murray-u.On bez prve GS titule ove god.,tebi druga i ponovo treci iza Rodje i Rafaela kako dolikuje barem za ovu sezonu,a sledece vrh!
Nije to tako tesko,samo malo ubaci u brzinu...

pedja

pre 14 godina

rekao sam i juce i ponovicu : cim nema Rafe ,misevi kolo vode !!!
Svaka cast ovome na njegovim titulama ,ali mu zlo iz ociju viri.Ja tenis ne pratim od vremena Novaka , ane i Jelene ,vec od 1984.Ne znam ko moze da navija za coveka bez emocija.
Rafa ,cekamo tvoj povratak i tvoje odgovore !!

zoran

pre 14 godina

Imao je srecu i to je to...

Nadal - Federer 13-7
Marej - Federer 5-2
Rafter - Federer 3-0
Kafelnikov - Federer 4-1
Kuerten - Federer 2-1

Vladan R

pre 14 godina

@ vamos rafa

Bjonr Borg : "Mislim da je FEDERER NAJBOLJI SVIH VREMENA i nadam se da ce da osvoji jos par GS titula."

Boris Becker : "Od kad je osvojio Roland Garros Federer je najbolji svih vremena."

Martina Navratilova : "U tennisu je vazno koliko GS\'a si osvojio i koliko dugo ste bili na ATP listi 1st i zato je Federer najbolji svih vremena."

Andy Murray : "Kako Federer igra na velikim turniririma to je neverovatno i ne vjerujem da ce neko ikad uraditi njegov uspeh !"

Jimmy Connors:“U modernom tenisu ste stručnjak za travu, stručnjak za beton, stručnjak za umjetnu podlogu. Ili ste Roger Federer.”

Rod Laver:“On ima toliko udaraca, toliko talenta. Nevjerojatno je da jedna osoba ima sve to.”

Bjorn Borg:“Jednostavno, Federer više nema slabih strana. Ne vjerujem da postoji udarac koji ne može izvesti s bilo kojeg dijela terena.”

Tiger Woods:“Ono što je on napravio u tenisu je više od onoga što sam ja napravio u golfu.”

John McEnroe:“On je najtalentiraniji igrač kojeg sam vidio, a igrao sam protiv mnogih. Mogao bi biti najbolji svih vremena.”

Serena Williams:“Tako je graciozan. Mnogo sam naučila od njega.”
Pit Sampras:"Osvojio je titule na svim gren slem turnirima, osvojiće još nekoliko ovde u Vimbldonu, tako da, po mom mišljenju, on jeste najbolji."

Evo jos malo kompleksasa tek da nam povecam broj i znacaj, ili si ipak ti kompleksas kao i tebi slicni rafaelica, osoba sa pseudonimom ja itd.

Borbena

pre 14 godina

Cestitke najboljem, i jos da dodam da lista, makar sto se poena tice ipak izgleda malo realnije u odnosu na do samo pre koji mesec, uprkos tome sto je do bodovnog priblizavanja doslo neigranjem dojucerasnjeg broja 1. Svaka cast svim momcima iz top 10, velika je borba tek na pomolu!
Nadajmo se da ce Nole da ostane konstantan do kraja godine i da ce ostvariti odlicne rezultate! Ipak je on nas i nas najbolji teniser u singlu ikad!

glups

pre 14 godina

jako dugo nisma gledala tenis, pa ni federera. juce sam gledala samo 2.5 seta (nisam imala vremena za vise). samo zelim da primetim da federer ima ozbiljnih problema sa kicmom (verovatno je pisano o tome, ali ja bas ne pratim sportske vesti). ne znam kako moze da igra. to sam primetila jer i sama imam problema sa kicmom, pa ih prepoznam i kod drugih. inace, volim njegov nacin igre. ako ne igra djokovic, onda uvek zelim da pobedi federer!

Svedok saradnik

pre 14 godina

Daj ne lupajte vise.Kako neko moze da poredi Nadala sa Federerom.Nadal je odlican teniser,ali ne i savrsen.Federera je uzivanje gledati,covek igra sa takvom lakocom da se jedva i oznoji na mecu.Za svaku situaciju, gotovo uvek ima resenje.Svaki poen unapred pripremi cimajuci protivnika levo,desno,napred, nazad.Odlican servis,onaj bekhend jednom rukom i drop shot je doterao do savrsenstva.Nadal takodje ima dosta kvalitetnih osobina ali i dosta toga mu nedostaje da bi bio savrsen,i zato on pojedine nedostatke nadoknadjuje neverovatnom fizickom spremom, koja nazalost uzima svoj danak.

Igica

pre 14 godina

Svi koji nešto znaju o tenisu kažu:"Federer je najbolji ikada"

"Veliki stručnjaci" sa ovoga foruma kažu: "Federer nije najbolji svih vremena, Nadal je bolji, Sampras je bolji itd"

I kome verovati?

Cudne ove liste?!

pre 14 godina

Ne znam da li i vi imate takav utisak...svaki ponedeljak kad izadje nova lista Murray bar za bod ima veci razluku u odnosu na Djokovica nezavisno od toga sta je ko uradio te nedelje,ko je sta kad branio i odbranio....meni se tako cini..Al kazem makar za bod ima vise!

nemaju čime da razumeju

pre 14 godina

komentar br.62-Pete Sampras i ostali
Uzalud se trudite. Ovoj deci što nemaju pametnijeg posla nego da kopaju po wikipediji tražeći tenisere s kojima federer ima negativan skor i time pokušavaju da nešto (šta?)dokažu ,ne vredi objašnjavati. Razlog ste i sami uočili.

niw

pre 14 godina

Svak cast Federeru, igrachina. Jeste da ima najvise GSova, ali ne vredi porediti vrhunske tenisere iz razlicitih razdoblja.

Samo da podsetim, da li mislite da bi Rafa ikada bio #1 da se Federer nije patio sa mononukleozom cele sezone?

ABC

pre 14 godina

Ne mogu da zaboravim izjave igraca nakon finala US Opena 07. Djokovic: Izgubio sam od verovatno najboljeg svih vremena. Federer: Brutalno sam pobedio protivnika sa 3:0.
Zbog ovoga ne volim Federera, on nema slifa za najveceg. Ali zato ima ludacku srecu da mu se Rafa povredio.

Kada budemo videli dugokosog mladica sa reketom u ruci na terenu, znajte da je slavlju i lupetanju dosao kraj!

master

pre 14 godina

Ma kakav Federer..njegov skor protiv Nadala je zalostan...Nadal mu pomera bulju kako hoce..steta sto je zeznuo kolena, i sto je olaksao posao Federeru..

borg

pre 14 godina

boze dragi pa kako neki ljudi iskrivljuju istinu,konkretno ovaj sto se predstavlja kao ABC.jarane federer je poslije US OPENA 2007 rekao da je brutalno da je novak izgubio sa 3-0 poslije onako odlicne igre,a nikada nije rekao da je brutalno pobijedio sa 3-0.ponekad i sam nevjerumem sta neki pisu.ali to je ljubomora jer je nazalost trenutno mnogo bolji teniser od djokovica.a za nadala e nema vise kao ranije arancha sanchez vicario vracanja lopte to uzima svoj danak nazalost.ipak federer igra lijepo i nikad se ne umara kao nadal i druzina i zato skoro nikad nije povrijedjen.inace mislim da i djokovic ima dobre sanse da bude broj 1,kada?tesko pitanje,ali vidimo po federeru da to ide mnogo brze nego sto se ocekuje.inace fali mi malo rafaelica.pozdrav

branko

pre 14 godina

Да је пре неки месец неко Федереру рекао да ће после Вимблдона поново бити први на АТП листи оне би вероватно одмахнуо руком и кисело се насмејао. Зато он има све разлоге за славље и задовољство.
Молим да ми не замерите што ћу и ја јавно објавити једно своје лично ситно задовољство. Тек у четвртом или петом покушају успело ми је,пишући на форуму на тему наопаких WTA и ATP листа да добијем значајну подршку читалаца тј. више позитивних него негативних препорука. Хвала свима који су тиме показали да разумеју проблем а хвала и Серени чију сам изјаву коментарисао.

pre 14 godina

Federer je u finalima odigrao dvadeset 13. igara i izgubio samo tri! Nadal je bio bolji u Wimbledonu i RG-u 2006. godine, ali i ove godine u Australiji. Inače, Roddick je do jučer u odlučujućim igrama imao omjer 26:4, a Federer 17:5!

objavite i moj komentar

pre 14 godina

Bas ste dosadni sa tim "da je Rafa igrao ne bi Roger osvojio bla bla bla". A zasto Rafa nije igrao? Kad se Federer povukao sa GS turnira? I zasto nisu uleteli na Rafino mesto drugi mladi lavovi, Nole i Murray, pa da mu pokazu da je sve ovo do sada bila stvar srece po njega i da mu ne vredi rekord? Ako nema Nadala, valjda je neko jos tu ko vredi? Izgleda da nije. I sta to uopste znaci, kad se penzionise Federer Nadal ce da vlada jos 3-4 godine, a od Novakove karijere opet nista? Ako ostalima nije dosadilo da Federer osvaja tolike titule, znaci da im nije toliko do teniske karijere. A Nadal, iako je car nevidjen, tek je 2008 odigrao punu sezonu. I to, po svemu sudeci, poslednju. Novak se u poredjenju s njim naigrao tenisa do 22 godine.

Dyxy

pre 14 godina

svaka cast federeru....priznajem da dobro igra....ipak je predtigao Pita Samprasa....to je veliki uspeh.....nadam se da se rafa brzo vraca i da ce imati priliku da igra sa fedexsom i da ce ga pobediti........VAMOS RAFA..........

Lungo

pre 14 godina

Rafu najvise volim, ali se jako plasim da je zavrsio svoju karijeru na zalost. federer je najveci igrac jer igra mozgom 100%, ne preteruje fizicki vise nego sto mora. Nadam se da ce Rodick da pocne da igra raznovrsnije (pokazao je da moze u finalu wibledona) i da ce postati novi Nadal - mada je vec star.

realtime

pre 14 godina

Nema potrebe praviti razliku izmedju Nadala i Federera,i traziti opravdanje Fedzinog uspeha u izostanku Nadala,jednostavno retko se srecu takvi teniseri i jako je tesko odrzati se u samom svetskom vrhu tenisa tako dugo ,Federer je najbolji i to je cinjenica,Nadal ima ispred sebe jos mnogo izazova i trofeja... To su legende...Trebamo biti zadovoljni sto imamo i Djokovica tu gde je,u trci sa najboljima.

pedja

pre 14 godina

Dobro sada je broj 1. To znaci da mora opet da bude br 2 vrlo brzo. Svaka mu cast za uspeh! U finalu je imao ipak puno srece, oduzeo je Rodiku prvu servu tek na kraju meca a Rodik njemu bar 2 puta koliko se secam.

Lala, NS

pre 14 godina

@Marko

Pa, da krenemo redom u zagradi se nalazi koliko puta su se vraćali na br.1):
Jimmy Connors (10)
Björn Borg (5)
John McEnroe (13)
Ivan Lendl (7)
Stefan Edberg (4)
Boris Becker (1)
Jim Courier (3)
Pete Sampras (9)
Andre Agassi (5)
Thomas Muster (1)
Marcelo Ríos (1)
Marat Safin (1)
Gustavo Kuerten (1)
Lleyton Hewitt (1)
Roger Federer (1)

Sve ukupno 15. Ako uzmeš u obzir da je 24 tenisera bilo broj 1, dolaziš do činjenice da se samo njih devetorica nisu vratili na vrh nakon što su sa njega otišli. Tu je, naravno, uključen i Rafa za kojeg se nadam da će da ponovo bude br. 1. Inače, u celoj ovoj histeriji zaboravljamo da se svi sportovi razvijaju i da su trenutno najbolji igrači verovatno i najbolji "svih vremena". Isto tako, broj osvojenih titula i broj nedelja na mestu broj jedan nisu baš uvek adekvatan pokazatelj kvaliteta tenisera jer ne pokazuju suštinu, a to je konkurencija. S tim u vezi, mislim da je bar pola Federerovih nedelja i titula "poklon" smene generacija (između Pistol Pete-a i njega su broj jedan bili Marat, Gustavo, Lejton, Huan Karlos, Endi i Andre, što dosta govori da je tada situacija bila kao sada u ženskom tenisu).

Vamos Rafa

pre 14 godina

Ovi Federerovi fanovi mogu i milion puta ako hoce da stavljaju "ne preporucujem", jer ih zulja cinjenica da je Nadal bolji od Federera..jbg, istina boli...znam..ali njihov medjusobni skor sve govori...Federer je plakao pocetkom godine od nemoci sto ne moze da pobedi Nadala...a jedva ga je pobedio na RG jer ga je Nole prethodno posteno namucio..Federer je u Nadalovim godinama bio manje uspesan..ne moze on biti najbolji kad ne moze da pobedi Nadala, vec uvek izgubi..cak ga i Nole u poslednje vreme redovno prashi..Federer je pobedjivao Nadala i to jedva u 5 setova, i to na travi, plus kad je Nadal bio klinac, a FedEX je vec bio zreo igrac..kad je Roger pobedio Rafu ubedljivo ? Ne znam za taj slucaj..a svakako ga je pobedio samo par puta...a kad je Nadal odvaljivao Federera ubedljivo ? Gotovo uvek..pogotovo prosle god kad je bilo 6:1 6:3 6:0...xaxa..tako da..cinjenice sve govore..steta samo sto je preterao Rafa, pa je zeznuo kolena..dok Federer igra mudro..i cita psihu igraca..i tu ih prelomi..inace su mnogi bolji od njega tehnicki..samo mentalno nazalost jos uvek niko..pogotovo sto sada nema Nadala, i mozda ga vise i nece biti..bar ne onaj stari..

borg

pre 14 godina

ABC federe je to tako rekao,i ipak ima razlike izmedju brutalne pobjede kao u tvom komentaru navedeno,i brutalnog poraza za novaka,jer je federer sigurno mislio na one set lopte sto je djokovic imao,i ja bih brutalno okarakterisao u ovom slucaju da je djokovic zasluzio barem jedan set,a nije ga dobio. ako sad to nije vaZNO ZASTO ONDA ARGUMENTIRAS TAKO?ali nema veze i mi ljubutelji tenisa imamo pravo na razlicita misljenja.pozdrav za ovog sto se potpisuje sa VLADAN R.dobri su mu uglavnom komentari,i pokusava da sve objasni cinjenicama,sto jako cijenom.

videcemo..

pre 14 godina

ako bude uspeo Nadal da se vrati..bas me zanima koliko ce Federer da osvoji titula..hahahaha..ima samo da se smejem kako ce da ga kida ko od shale..kao i Nole..posto ga je vec par poslednjih susreta odvalio...dzaba Federeru sve te titule kada ne moze da pobedi Nadala i Djokovica..j***s takvog igraca..pogotovo sto je jedna velika nula od coveka..sa takvim izjavama nikad ne moze biti najbolji..dzaba svi ti trofeji kada ga mnogi mrze cak i koji su ga voleli jer je los covek..zgadio se svima svojim izjavama..dok je Rafa daleko bolji, skromniji, i postuje svakog igraca..to je pravi primer sampiona..jer prave sampione odlikuje i ponasanje..

Grand Chelem

pre 14 godina

Ćestitam Fedu na osvajanju Wimbledona, ali ne i na povratku na prvo mesto. Ovo prvo mesto je došlo samo i jedino kao posledica Rafine povrede zbog koje je morao da propusti Wimby pa je i izgubio 2000 poena.
Rodžer sigurno jeste trenutno najbolji teniser KOJI IGRA NA TOURU, u koje se ne ubraja Rafa. Ne kažem da se nezasluženo vratio na br. 1, po rezultatima to svakako zaslužuje, ali se mora priznati da je imao malo sreće. Ja, lično, sumnjam da bi on osvojio i RG i Wimby da je Rafa zdrav, ali šta je - tu je.
BTW, od Federerovih ovogodišnjih 6 poraza, po 2 su došla od Marija i Novaka, i po jedan od Rafe i Vavrinke. Zanimljivo...
Takođe, Fed je u 2009. odigrao 6 mečeva sa svojim glavnjim konkurentima (Rafom, Marijem i Noletom) i ima izrazito NEGATIVAN skor, 1-5! Jedino je Rafu pobedio u finalu Madrida, a svi znamo kako je došlo do te pobede. Hmmm, čini mi se da Rodžera ove godine baš služi "sportska sreća"...

Lobby

pre 14 godina

Sve cestitke najtalentovanijem igracu svih vremena koji je drzao reket u rukama. Vratio se tamo gde mu je i meseto. Zelim mu dug boravak na vrhu!!!

der

pre 14 godina

Sad ce da krene...naravno posto Nadal nije igrao...a sta je sa onim: da Federer nije onda na AO bio bolestan, Nole ne bi imao ni taj jedan jedini GS:):)! Nole je meni o.k., ipak je nas ali Federer je lik u svakom pogledu!

RN

pre 14 godina

Stvarno ovaj Federer treba da ostrvo kupi Nadalu.Haj cestitat cu mu na 15 GS,ali nikada na broj.1 jer je totalno ne zasluzeno dosao na broj 1..Stize Rafa 8.augusta,Federer pripremi se za nove poraze..

pedja

pre 14 godina

rekao sam i juce i ponovicu : cim nema Rafe ,misevi kolo vode !!!
Svaka cast ovome na njegovim titulama ,ali mu zlo iz ociju viri.Ja tenis ne pratim od vremena Novaka , ane i Jelene ,vec od 1984.Ne znam ko moze da navija za coveka bez emocija.
Rafa ,cekamo tvoj povratak i tvoje odgovore !!

zoran

pre 14 godina

Imao je srecu i to je to...

Nadal - Federer 13-7
Marej - Federer 5-2
Rafter - Federer 3-0
Kafelnikov - Federer 4-1
Kuerten - Federer 2-1

ne volim Niš

pre 14 godina

Svaka čast Rogeru!Mislim da je najbolji teniser u historiji ali iako ga preferiram i stalno navijam za njega, mislim da je Nadal bolji teniser od njega samo što je razlika između njih dvojice ta što Federer dobija sviju osim Nadala, a Nadal uvijek dobije Federera ali zna često izgubiti od lošijih igrača od sebe.

milos

pre 14 godina

ovo sam , kao i jos neki najavio da ce se desiti jos 4-og juna, ko ne veruje naka pogleda arhivu, a tada su mnogi naravno "udarali" minuse- eto sada im je sve jasno, Federer je ponovo tamo gde mu je i mesto

nikola

pre 14 godina

Igracki kvaliteti Federera su nesporni i navijao sam juce za njega ,ali mi smetaju njegovi ljudski kvaliteti koliko god na terenu to ne izgleda tako. Retko kog tenisera iz svetskog vrha on nije prozvao na neki nacin (Jankovicku sto je prva ,a nije osvojila ni jedan grem slem, za Djokovica kad se tek primicao vrhu da kao,neznam tacno, nema taj kalibar da bude u vrhu, a za Mareja kada je proglasen za favorita mislim na Australija openu da mu je cudno sto je on favori(mada je i meni bilo cudno ali to treba da zadrzi za sebe)). Ako je sampion tto treba da bude i van terena.

Lester Hikuba

pre 14 godina

Ne bih da budem maliciozan, ali čini mi se da veće šanse da preteknu Federera na prvom mestu imaju mnogi drugi pre Nadala.
Iako mlad prilično je istrošen (najviše svojom krivicom), vratiće se sigurno furiozno posle pauze, ali to neće dugo da traje.
Znam da će ovo da uvredi mnoge, ali živi bili pa videli...

Marko

pre 14 godina

Josh jedan interesantan podatak da niko do sada nije uspeo da bude broj jedan, da padne sa tog mesta i da se ponovo vrati.
Niko osim Federera, do sada.
Ne volim ga nesto ali da je najbolji svih vremena..jeste.

ABC

pre 14 godina

Ne mogu da zaboravim izjave igraca nakon finala US Opena 07. Djokovic: Izgubio sam od verovatno najboljeg svih vremena. Federer: Brutalno sam pobedio protivnika sa 3:0.
Zbog ovoga ne volim Federera, on nema slifa za najveceg. Ali zato ima ludacku srecu da mu se Rafa povredio.

Kada budemo videli dugokosog mladica sa reketom u ruci na terenu, znajte da je slavlju i lupetanju dosao kraj!

master

pre 14 godina

Ma kakav Federer..njegov skor protiv Nadala je zalostan...Nadal mu pomera bulju kako hoce..steta sto je zeznuo kolena, i sto je olaksao posao Federeru..

ofk

pre 14 godina

Sampras nikad nije zvao nekog da mu to potvrdi niti se oblacio u zlato i seksi dzemperiske.a sto se tice tenisa neka dobija Fedi ako je najbolji..jednog dana ce doci neko drugi i idemo dalje

Nikola

pre 14 godina

svako ko se ikada bavio sportom, i ko je pobedjivao, moze da razume njegovo "plakanje".. covek je tolike godine dao tenisu..
znam kako je pobediti velikog protivnika, postici neki rekord, tako da ga totalno razumem!
a ovi ostali.. NIKO NEMA PRAVA NISTA DA MU KAZE!!!
NAJBOLJI JE NA SVETU!!!

inace, drazi mi je nadal.. al federer je najbolji!!!

glups

pre 14 godina

jako dugo nisma gledala tenis, pa ni federera. juce sam gledala samo 2.5 seta (nisam imala vremena za vise). samo zelim da primetim da federer ima ozbiljnih problema sa kicmom (verovatno je pisano o tome, ali ja bas ne pratim sportske vesti). ne znam kako moze da igra. to sam primetila jer i sama imam problema sa kicmom, pa ih prepoznam i kod drugih. inace, volim njegov nacin igre. ako ne igra djokovic, onda uvek zelim da pobedi federer!

Novace samo napred!!!!!!!

pre 14 godina

Nisam neki ljubitelj Federera ali covjek razvaljuje u poslednje vreme i sve vise podseca na onog Federera od pre 2-3 sezone. Mislim da se zasluzeno vratio na prvo mesto i svaka cast na rekordu. Covjek jednostavno igra koliko mu je potrebno i moze da samelje svakog protivnika kada hoce.

Cudne ove liste?!

pre 14 godina

Ne znam da li i vi imate takav utisak...svaki ponedeljak kad izadje nova lista Murray bar za bod ima veci razluku u odnosu na Djokovica nezavisno od toga sta je ko uradio te nedelje,ko je sta kad branio i odbranio....meni se tako cini..Al kazem makar za bod ima vise!

Manda

pre 14 godina

U nemoći, dozivate Nadala. Pa na šljaci ga je Fed pre dva meseca sredio u Madridu. Rodik bi Španca juče rasturio na travi. Meni je žao, ali Nadal se još leči, to su teške povrede kolena, on još ne trenira, uvek će imati više mase nego što sme, kako mislite da će sve onda da zbriše za mesec dana? Daj bože da se ikada vrati, a koliko će te "čašice" u kolenima (izvinjavam se što moram da pomenem detalje) i ako se vrati izdržati, to niko ne zna. Sedam godina sigurno neće. Posle odlaska Federera za tri godine, računajte na Novaka, Mareja i Del Potra. A kad je o Argentincu reč, na poslednjem Melburnu Fed ga je dobio sa 18:3 (6:3,6:0,6:0). Vi ne razmišljate o tome da se turniri koji dolaze igraju u Americi i Kanadi, na betonu. Nema tu Nadal šta da traži, bar ove godine. Umosto gubljenja vremena na izgovore, pročitakte Samprasovu izjavu. Zamislite, Fed je dobar momak, kaže Pit. Dobro se poznaju. Fed ga je sa 18 godina eliminisao u Vimbldonu, u četvrt-finalu, a Sampras je posle toga uzeo još tri zlatna pehara! Eto, Pit vas nije poslušao da je Fed loš čovek.

dragan

pre 14 godina

bravo za federera zasluzio je prvo mesto i pokazao da je veliki sampion!nazalost nas novak je 4 ali nadam se da ce do kraja godine bar treci biti ne brani mnogo bodova sem polufinale us opena i masters u sangaju!napred nole

videcemo..

pre 14 godina

ako bude uspeo Nadal da se vrati..bas me zanima koliko ce Federer da osvoji titula..hahahaha..ima samo da se smejem kako ce da ga kida ko od shale..kao i Nole..posto ga je vec par poslednjih susreta odvalio...dzaba Federeru sve te titule kada ne moze da pobedi Nadala i Djokovica..j***s takvog igraca..pogotovo sto je jedna velika nula od coveka..sa takvim izjavama nikad ne moze biti najbolji..dzaba svi ti trofeji kada ga mnogi mrze cak i koji su ga voleli jer je los covek..zgadio se svima svojim izjavama..dok je Rafa daleko bolji, skromniji, i postuje svakog igraca..to je pravi primer sampiona..jer prave sampione odlikuje i ponasanje..

GORAN C

pre 14 godina

Federer je i zasluzio da bude prvi;njemu su se vec poklonili teniski velikani(SAMPRAS,BORG,ROD LAVER,);oni su i javno rekli da je federer najveci i najboli teniser u istoriji tenisa.Navijam i ja za DJOKOVICA ali trba odati postovanje FEDERERU jer to sto je on uspeo to je podvig,neki mogu da sanjaju o tome.GO ROGER!!! Idemo u osvajanje 16 titule.

Pete Sampras i ostali

pre 14 godina

Imao je srecu i to je to...

Nadal - Federer 13-7
Marej - Federer 5-2
Rafter - Federer 3-0
Kafelnikov - Federer 4-1
Kuerten - Federer 2-1
(zoran, 6. jul 2009 20:51)

Imas pravo imo je srece svih 15 puta ili ti svih 60 puta tolko ima titula, inace vjerovatno nemas IQ veci od sobne temperature. Inace imas pravo i Kuerten i Kafelnikov su bolji od Federera xD btw ljudska glupost je neogranicena ovaj @zoran vam je primjer ....

Vamos Rafa

pre 14 godina

Ovi Federerovi fanovi mogu i milion puta ako hoce da stavljaju "ne preporucujem", jer ih zulja cinjenica da je Nadal bolji od Federera..jbg, istina boli...znam..ali njihov medjusobni skor sve govori...Federer je plakao pocetkom godine od nemoci sto ne moze da pobedi Nadala...a jedva ga je pobedio na RG jer ga je Nole prethodno posteno namucio..Federer je u Nadalovim godinama bio manje uspesan..ne moze on biti najbolji kad ne moze da pobedi Nadala, vec uvek izgubi..cak ga i Nole u poslednje vreme redovno prashi..Federer je pobedjivao Nadala i to jedva u 5 setova, i to na travi, plus kad je Nadal bio klinac, a FedEX je vec bio zreo igrac..kad je Roger pobedio Rafu ubedljivo ? Ne znam za taj slucaj..a svakako ga je pobedio samo par puta...a kad je Nadal odvaljivao Federera ubedljivo ? Gotovo uvek..pogotovo prosle god kad je bilo 6:1 6:3 6:0...xaxa..tako da..cinjenice sve govore..steta samo sto je preterao Rafa, pa je zeznuo kolena..dok Federer igra mudro..i cita psihu igraca..i tu ih prelomi..inace su mnogi bolji od njega tehnicki..samo mentalno nazalost jos uvek niko..pogotovo sto sada nema Nadala, i mozda ga vise i nece biti..bar ne onaj stari..

nadalfan

pre 14 godina

ja sam nadalov veliki fan ali priznam da je federer bolji 5 puta pa to je jasno neznam kolko neko mora biti glup i reci da je nadal bolji volim nadala i navijam za njega ali 15 gs naslova 5 godina broj jedan to nemoze niko ovi koji govore da federer nema pojma a nazivaju se rafinim navijacima tih se i sam rafa srami posto je on jos prije 4 god reko da je federer najveci svih vremena sramotite velikog sportasu rafaela nadalu svojom gluposcu

toni

pre 14 godina

"Andy je imao svoje prilike, imao je set i vodstvo 6:2 u tie-breaku drugog seta, ali Roger je veliki pobjednik. Tek mu je 27 godina, kad završi karijeru, imat će 18 ili 19 Grand Slam naslova. Roger je sjajan dečko, sviđa mi se što je skroman. On je legenda, on je ikona", oduševljen je Sampras.

Na znanje velikom broju "teniskih strucnjaka"

Dr No

pre 14 godina

"Postati broj jedan je kud i kamo lako, ali ostati broj jedan je veoma tesko" Ivan Lendl

Rafa je bio broj jedan ni nepunih godinu dana, al gledaj ga sad- raspada se u atome (a jos mu ovo nije ni prvi put da mu telo zakaze i da mora praviti pauzu). Roger je "pro" vec 11 godina bez jedne jedine povrede, sto dosta govori o vrsti tenisa koju on igra.

Nekazem ja da je Rafa los, nego da je Federer- ipak na neki drugi nacin, veci teniser nego sto ce Rafa ili bilo ko drugi ikada biti.

branko

pre 14 godina

Да је пре неки месец неко Федереру рекао да ће после Вимблдона поново бити први на АТП листи оне би вероватно одмахнуо руком и кисело се насмејао. Зато он има све разлоге за славље и задовољство.
Молим да ми не замерите што ћу и ја јавно објавити једно своје лично ситно задовољство. Тек у четвртом или петом покушају успело ми је,пишући на форуму на тему наопаких WTA и ATP листа да добијем значајну подршку читалаца тј. више позитивних него негативних препорука. Хвала свима који су тиме показали да разумеју проблем а хвала и Серени чију сам изјаву коментарисао.

Lala, NS

pre 14 godina

@Marko

Pa, da krenemo redom u zagradi se nalazi koliko puta su se vraćali na br.1):
Jimmy Connors (10)
Björn Borg (5)
John McEnroe (13)
Ivan Lendl (7)
Stefan Edberg (4)
Boris Becker (1)
Jim Courier (3)
Pete Sampras (9)
Andre Agassi (5)
Thomas Muster (1)
Marcelo Ríos (1)
Marat Safin (1)
Gustavo Kuerten (1)
Lleyton Hewitt (1)
Roger Federer (1)

Sve ukupno 15. Ako uzmeš u obzir da je 24 tenisera bilo broj 1, dolaziš do činjenice da se samo njih devetorica nisu vratili na vrh nakon što su sa njega otišli. Tu je, naravno, uključen i Rafa za kojeg se nadam da će da ponovo bude br. 1. Inače, u celoj ovoj histeriji zaboravljamo da se svi sportovi razvijaju i da su trenutno najbolji igrači verovatno i najbolji "svih vremena". Isto tako, broj osvojenih titula i broj nedelja na mestu broj jedan nisu baš uvek adekvatan pokazatelj kvaliteta tenisera jer ne pokazuju suštinu, a to je konkurencija. S tim u vezi, mislim da je bar pola Federerovih nedelja i titula "poklon" smene generacija (između Pistol Pete-a i njega su broj jedan bili Marat, Gustavo, Lejton, Huan Karlos, Endi i Andre, što dosta govori da je tada situacija bila kao sada u ženskom tenisu).

valjevac

pre 14 godina

Da bi pobedio u finalu federeru je bilopotrebno 50 aseva,100 vinera ,7 setova,77 gemova da odigra i da ima i dosta srece.Nad ovim treba da se zamisle svi.Koliko njih to moze?Mozes li to Nole?

realni

pre 14 godina

Ove diskusije prevazilaze sve mere..Ovde bi mnogo trebali da shvate da ovde nije mesto da pricamo o tome kakav je ko covek ili kakav mu je karakter vec je rec o tome ko kako igra tenis a to se vidi ocima i ogleda kroz rezultate..

Ima komentara koji kazu da Federer ne moze da bude najbolji zato sto nije dobar covek ili zato sto je po njima arogantan ili zato sto komentarise ostale teneisere..itd..ali kakve to veze ima sa tim da li on igra dobro ili lose tenis...
Na starnu cela prica o tome sto on niti je arogantan niti los niti prepotentan ali to je izlisno nekima objasnjavati..setimo se samo ko je to imitirao druge tenisere i tako sebe reklamirao.. Fed sve sto je rekao je i cinjenica-da Karlovic ne igra tenis nego samo servira-ako iko ko zna ista o tenisu opovrgne ovo svaka mu cast jer ne moze se Karlovic porediti sa Ivanisevicem koji je pored servisa imao i odlicnu igru i osecaj na mrezi.. za Novaka je komentarisao njegove predaje meceva- sta je tu neistinito, decko je prvak sveta u predajama i prenemaganjima, zaboravlja da publika placa karte i TV prava da bi gledali spektakl a ne njega kako umire i trazi pomoc lekara-za velike pare se tu igra i ima da trpis bol..i ko zna koliko jos komentara je imao Fed ali siguran sam da ni u jednom nije pogresio..

Iskreno skromnijeg i uspesnijeg sportistu nisam video do sada..Fed ima sve sto se moze pozeleti ali on je srecan sa Mirkom i zivi tamo negde u Svajcarskoj i niko ne zna ni kakva mu je kuca ni sta vozi ni gde jede ni da li je otvorio neki lanac restorana...itd...

Nadal ce se sigurno vratiti na teren ali ce mu biti dosta tesko da se navikne da mora da igra sa manje snage..Nadal ej mogao bez problema da se pojavi na Vimledonu kao sto ej to uradio i na RG ali je bio svestan da ne bi stigao dalje od drugog kola pa je sebe postedeo takvih stvari jer se opekao na RG kad ga je Soderling isprasio...
Ne zaboravite jos jednu cinjenicu kad je Federer izgubio na Australen Openu od Novaka konstatovano je da je imao mononukleozu za koju nije znao i sa kojom je igrao ceo turnir a to je opasna bolest koja mora da se odlezi cak i dva meseca, niko tada nije rekao da ga protivnici pobedjuju jer je bolestan vec su svi likovali kako on propada i odlazi u istoriju i nije kao Nadal otkazao ucesce na Grand Slam turniru vec je dosao, igrao i bio porazen u finalu RG...A umesto vasih zelja da ode u istoriju on je upravo uradio suprotno...ispisao je istoriju sto su mu priznali najveci igraci tenisa poput Borga, Samprasa, Lejvera,..a zasto ne i Rodika i Soderlinga..samo jos uvek vi Nadalovi fanatici to ne primecujete i mislite da se bolje razumete u tenis od Samprasa...

..sve u svemu 15ta titula i to vec dve godine bez trenera pa sta jos da uradi covek pa da mu skinete kapu, mozda bi trebalo da uzme onaj drveni reket sa kojim je Lejver mlatarao 60ih godina i da osvoji Vimbledon a da sa druge strane terena stoje zajedno Zimonjic, Nestor sa sve bracom Brajan i da ih dobije u pet setova a da mec sudi Nadal a Hawk Eye da kontrolise Noletov tata e onda biste gospodo draga nadam se rekli BRAVO RODZER!

pedja

pre 14 godina

Dobro sada je broj 1. To znaci da mora opet da bude br 2 vrlo brzo. Svaka mu cast za uspeh! U finalu je imao ipak puno srece, oduzeo je Rodiku prvu servu tek na kraju meca a Rodik njemu bar 2 puta koliko se secam.

Nikola

pre 14 godina

Za sve Rafine fanove, koji su nerealni u svojim ocekivanjima-jos uvek nezvanicna informacija je da se Nadal nece vratiti tenisu, barem ne do kraja godine. Za dalje se ne zna. Kada se bude vratio, zalecen koliko je to moguce, on ce igrati sa 70% svojih mogucnosti. Morace da smanji fizicke napore, a tu pre svega mislim na trcanje za svakom loptom i igranje pod punim gasom all the time. Takvog Nadala gledamo od Australian Opena 09 pa do ispadanja na R.Garrosu, dakle-vidljiva manja pokretljivost, manje precizni udarci zbog nesto losijeg namestanja za iste, smanjeni spin i sl. Tenis gubi izuzetnog sportistu i coveka ako Nadal pre vremena batali tenis. Ali budite realni, on vise nece biti isti Nadal, telo mu ne dozvoljava.

Lazar

pre 14 godina

"da je Nadal igrao, federer ne bi bio prvi", "da je Nadal ovo-da je Nadal ono"...pa kako ne kapirate? Nadal je igrac koji daje sve od sebe par godina i onda se ovako povredi samo zato sto ne zna da se cuva, kako to da Federer nikada nije odustao na mecu i da se retko kad povredjivao na duze od 7 dana?? zato bas i jeste najveci teniser svih vremena:
sjajna igra + cuvanje od bolesti i povreda, sto "kralj sljake" ne zna! zato nikad nece ni biti bolji od Federera!

Ajva

pre 14 godina

Svaka mu čast, toliko godina biti u vrhu, ne istrošiti se i sačuvati se od povreda, a i dalje biti najbolji, neverovatno!
Jednim udarcem oborio nekoliko rekorda i vratio se na prvo mesto, simbolično i lepo da je to baš posle Vimbldona... Džabe se Sampras smeškao posle osvojenih setova Rodika:)

burek&piwo

pre 14 godina

Zil Simon 7 ?!
Kako se ovaj covek bez ijedng znacajnijeg rezultata provukao u sam svetski vrh?
Ovde ima mnogo samoprozvanih strucnjaka, hocu neko obrazlozenje.

Draganche

pre 14 godina

Ej,ako se sve vratilo na staro zasto Novak nije treci?????????????????
E daj odradi ovo do kraja na tvrdoj na visokom nivou,osvoji US open i jos par turnira i tako udaris samar Murray-u.On bez prve GS titule ove god.,tebi druga i ponovo treci iza Rodje i Rafaela kako dolikuje barem za ovu sezonu,a sledece vrh!
Nije to tako tesko,samo malo ubaci u brzinu...

Mirka

pre 14 godina

On je jednom sampion.Treba odigrati ovakav mec i kada ti ritern ne ide ali uopste. Bilo bi mi jos draze da mi nije zao Rodika koji je dao sve od sebe.Cestitke Rogeru i zbog zasluzenog povratka na No.1!

Dyxy

pre 14 godina

svaka cast federeru....priznajem da dobro igra....ipak je predtigao Pita Samprasa....to je veliki uspeh.....nadam se da se rafa brzo vraca i da ce imati priliku da igra sa fedexsom i da ce ga pobediti........VAMOS RAFA..........

niw

pre 14 godina

Svak cast Federeru, igrachina. Jeste da ima najvise GSova, ali ne vredi porediti vrhunske tenisere iz razlicitih razdoblja.

Samo da podsetim, da li mislite da bi Rafa ikada bio #1 da se Federer nije patio sa mononukleozom cele sezone?

Plamen

pre 14 godina

Za burekipivo: Gil Simon je u zadnjih godinu dana osvojio tri turnira: Indianapolis, Bukurešt, Touluse, igrao finale Madrida (Masters) i polufinale Mastersa u Shangayu (Izgubio od Djokovića), polufinale Lyona, Toronta i Dubaia (opet ga dobio Nole, igrao osminu finala Wimbledona i četvrtfinale Australian Opena, tako da je 7. mjesto itekako zasluženo i realno.

objavite i moj komentar

pre 14 godina

Bas ste dosadni sa tim "da je Rafa igrao ne bi Roger osvojio bla bla bla". A zasto Rafa nije igrao? Kad se Federer povukao sa GS turnira? I zasto nisu uleteli na Rafino mesto drugi mladi lavovi, Nole i Murray, pa da mu pokazu da je sve ovo do sada bila stvar srece po njega i da mu ne vredi rekord? Ako nema Nadala, valjda je neko jos tu ko vredi? Izgleda da nije. I sta to uopste znaci, kad se penzionise Federer Nadal ce da vlada jos 3-4 godine, a od Novakove karijere opet nista? Ako ostalima nije dosadilo da Federer osvaja tolike titule, znaci da im nije toliko do teniske karijere. A Nadal, iako je car nevidjen, tek je 2008 odigrao punu sezonu. I to, po svemu sudeci, poslednju. Novak se u poredjenju s njim naigrao tenisa do 22 godine.

nemaju čime da razumeju

pre 14 godina

komentar br.62-Pete Sampras i ostali
Uzalud se trudite. Ovoj deci što nemaju pametnijeg posla nego da kopaju po wikipediji tražeći tenisere s kojima federer ima negativan skor i time pokušavaju da nešto (šta?)dokažu ,ne vredi objašnjavati. Razlog ste i sami uočili.

Borbena

pre 14 godina

Cestitke najboljem, i jos da dodam da lista, makar sto se poena tice ipak izgleda malo realnije u odnosu na do samo pre koji mesec, uprkos tome sto je do bodovnog priblizavanja doslo neigranjem dojucerasnjeg broja 1. Svaka cast svim momcima iz top 10, velika je borba tek na pomolu!
Nadajmo se da ce Nole da ostane konstantan do kraja godine i da ce ostvariti odlicne rezultate! Ipak je on nas i nas najbolji teniser u singlu ikad!

Lungo

pre 14 godina

Rafu najvise volim, ali se jako plasim da je zavrsio svoju karijeru na zalost. federer je najveci igrac jer igra mozgom 100%, ne preteruje fizicki vise nego sto mora. Nadam se da ce Rodick da pocne da igra raznovrsnije (pokazao je da moze u finalu wibledona) i da ce postati novi Nadal - mada je vec star.

objavite mi komentar

pre 14 godina

(Marko, 6. jul 2009 14:05)
Za svojih 20 godina zivota vecu glupost nisam procitao... Agasi je bio 1. pa 500 i neki pa opet broj 1. Sampras i on su se jedne godine 3 puta menjali na poziciji 1. Zato te molim da vise ne pises neistine...

pre 14 godina

Federer je u finalima odigrao dvadeset 13. igara i izgubio samo tri! Nadal je bio bolji u Wimbledonu i RG-u 2006. godine, ali i ove godine u Australiji. Inače, Roddick je do jučer u odlučujućim igrama imao omjer 26:4, a Federer 17:5!

Svedok saradnik

pre 14 godina

Daj ne lupajte vise.Kako neko moze da poredi Nadala sa Federerom.Nadal je odlican teniser,ali ne i savrsen.Federera je uzivanje gledati,covek igra sa takvom lakocom da se jedva i oznoji na mecu.Za svaku situaciju, gotovo uvek ima resenje.Svaki poen unapred pripremi cimajuci protivnika levo,desno,napred, nazad.Odlican servis,onaj bekhend jednom rukom i drop shot je doterao do savrsenstva.Nadal takodje ima dosta kvalitetnih osobina ali i dosta toga mu nedostaje da bi bio savrsen,i zato on pojedine nedostatke nadoknadjuje neverovatnom fizickom spremom, koja nazalost uzima svoj danak.

borg

pre 14 godina

boze dragi pa kako neki ljudi iskrivljuju istinu,konkretno ovaj sto se predstavlja kao ABC.jarane federer je poslije US OPENA 2007 rekao da je brutalno da je novak izgubio sa 3-0 poslije onako odlicne igre,a nikada nije rekao da je brutalno pobijedio sa 3-0.ponekad i sam nevjerumem sta neki pisu.ali to je ljubomora jer je nazalost trenutno mnogo bolji teniser od djokovica.a za nadala e nema vise kao ranije arancha sanchez vicario vracanja lopte to uzima svoj danak nazalost.ipak federer igra lijepo i nikad se ne umara kao nadal i druzina i zato skoro nikad nije povrijedjen.inace mislim da i djokovic ima dobre sanse da bude broj 1,kada?tesko pitanje,ali vidimo po federeru da to ide mnogo brze nego sto se ocekuje.inace fali mi malo rafaelica.pozdrav

Igica

pre 14 godina

Svi koji nešto znaju o tenisu kažu:"Federer je najbolji ikada"

"Veliki stručnjaci" sa ovoga foruma kažu: "Federer nije najbolji svih vremena, Nadal je bolji, Sampras je bolji itd"

I kome verovati?

Woodywoodpecker

pre 14 godina

Nije bas da nije bilo drugih promena u prvih 10 (mada nije bilo znacajnijih): Tsonga je sada 8-mi a Verdasco 9-ti (takodje su zamenili mesta).

Vladan R

pre 14 godina

@ vamos rafa

Bjonr Borg : "Mislim da je FEDERER NAJBOLJI SVIH VREMENA i nadam se da ce da osvoji jos par GS titula."

Boris Becker : "Od kad je osvojio Roland Garros Federer je najbolji svih vremena."

Martina Navratilova : "U tennisu je vazno koliko GS\'a si osvojio i koliko dugo ste bili na ATP listi 1st i zato je Federer najbolji svih vremena."

Andy Murray : "Kako Federer igra na velikim turniririma to je neverovatno i ne vjerujem da ce neko ikad uraditi njegov uspeh !"

Jimmy Connors:“U modernom tenisu ste stručnjak za travu, stručnjak za beton, stručnjak za umjetnu podlogu. Ili ste Roger Federer.”

Rod Laver:“On ima toliko udaraca, toliko talenta. Nevjerojatno je da jedna osoba ima sve to.”

Bjorn Borg:“Jednostavno, Federer više nema slabih strana. Ne vjerujem da postoji udarac koji ne može izvesti s bilo kojeg dijela terena.”

Tiger Woods:“Ono što je on napravio u tenisu je više od onoga što sam ja napravio u golfu.”

John McEnroe:“On je najtalentiraniji igrač kojeg sam vidio, a igrao sam protiv mnogih. Mogao bi biti najbolji svih vremena.”

Serena Williams:“Tako je graciozan. Mnogo sam naučila od njega.”
Pit Sampras:"Osvojio je titule na svim gren slem turnirima, osvojiće još nekoliko ovde u Vimbldonu, tako da, po mom mišljenju, on jeste najbolji."

Evo jos malo kompleksasa tek da nam povecam broj i znacaj, ili si ipak ti kompleksas kao i tebi slicni rafaelica, osoba sa pseudonimom ja itd.

Petar

pre 14 godina

Josh jedan interesantan podatak da niko do sada nije uspeo da bude broj jedan, da padne sa tog mesta i da se ponovo vrati.
Niko osim Federera, do sada.
Ne volim ga nesto ali da je najbolji svih vremena..jeste.
(Marko, 6. jul 2009 14:05)


-Ajmo da prvo proverimo pre nego što iznesemo neku informaciju.Federer ne da nije prvi koji se vratio na mesto br.1 već nije ni drugi,treći...Daću samo primer Agasija koji je 1995 postao br.1,vratio se na tu poziciju 1999. da bi opet pao,ali i ponovo se 2003. vratio na čelo liste.

realtime

pre 14 godina

Nema potrebe praviti razliku izmedju Nadala i Federera,i traziti opravdanje Fedzinog uspeha u izostanku Nadala,jednostavno retko se srecu takvi teniseri i jako je tesko odrzati se u samom svetskom vrhu tenisa tako dugo ,Federer je najbolji i to je cinjenica,Nadal ima ispred sebe jos mnogo izazova i trofeja... To su legende...Trebamo biti zadovoljni sto imamo i Djokovica tu gde je,u trci sa najboljima.

borg

pre 14 godina

ABC federe je to tako rekao,i ipak ima razlike izmedju brutalne pobjede kao u tvom komentaru navedeno,i brutalnog poraza za novaka,jer je federer sigurno mislio na one set lopte sto je djokovic imao,i ja bih brutalno okarakterisao u ovom slucaju da je djokovic zasluzio barem jedan set,a nije ga dobio. ako sad to nije vaZNO ZASTO ONDA ARGUMENTIRAS TAKO?ali nema veze i mi ljubutelji tenisa imamo pravo na razlicita misljenja.pozdrav za ovog sto se potpisuje sa VLADAN R.dobri su mu uglavnom komentari,i pokusava da sve objasni cinjenicama,sto jako cijenom.