Petak, 03.07.2009.

00:56

Ukinute poternice za Dobrovoljačku

Generalni sekretarijat Interpola ukinuo crvene poternice Srbije protiv državljana BiH za zločin u Dobrovoljačkoj ulici, tvrdi ministar bezbednosti BiH.

Izvor: B92

Ukinute poternice za Dobrovoljaèku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

tajna sluzba

pre 14 godina

Uopste nije potrebno napustati radi ove SRAMOTE intrepol.
Postoji tu i jedna druga isprobana, vrlo efikasna, mada i radikalna metoda.
Rec je naime o metodi izraelskog Mosada pri "pronalazenju" nacistickih zlocinaca sirom sveta posle drugog svetskog rata.
Oni (Jevreji) su tada slali svoje operativce - agente u inostranstvo gde su "na svoju ruku obavljali posao".
Postoji dakle ta opcija da Srbija, kada drugi ne zele da je uvazavaju unutar tog Interpola, preuzme predmet u svoje ruke...

Zoki

pre 14 godina

Treba preispitati članstvo Srbije u Interpolu.
Što se tiče osumnjičenih za Dobrovoljačku, ako Srbija raspiše dovoljno visoke nagrade za njihovo privođenje, oni će se veoma brzo naći u srpskim zatvorima.

dean van der serbia

pre 14 godina

Ako masakr u Dobrovoljackoj nije zlocin koji treba dovesti pravdi onda treba reci "zdravo" Interpolu i pomirenju na Balkanu.
I bilo bi lepo jednom videti i efikasnu akciju nase Vlade u vezi sa postupcima Interpola ili nekoga ko utice na Interpol.

ССС

pre 14 godina

Напустити интерпол што пре. То је једини начин да нас господа из Интерпола схвате озбиљно. Ако желе да се вратимо у ту организацију (а желеће) онда ће и све наше оптужнице морати да прихвате

Srdjan, Ceska

pre 14 godina

Gospodo sa svih poternica, nadam se da nikada necete mirno spavati!! Bez obzira da li vi bili Muslimani, Srbi, Albanci, Hrvati ili Slovenci. Zelim Vam ono sto se i dan danas desava bivsim nacistima! I posle 60 godina ne znaju, kada i ko ce im zakucati na vrata! I samo za kraj. I Srbija ce jednog dana biti medju uglednim drzavama. Bice i medju EU zemljama a isto tako ce i Vasi sticenici biti daleko od vlasti! Jedno je sigurno, bice Vam sudjeno!

Gradjanin bez pravne zastite

pre 14 godina

Ako nisu u stanju da zastite nasa prava i nase zrtve nasi politicari moraju da daju ostavke.
Mi nismo glasali za njih da bi nam orbazlagali svoju nemogucnost da Srbiji vrate dostojanstvo. Ovo je znak da Srbija nije priznata kao zemlja i da njene odluke ne obavezuju nikoga, to je sramno za jednu drzvu i ovo je jos jedno u nizu ponizenja. Cekamo obrazlozenje je cinicno - obavite reviziju svih poternica za koje niko nije pitao Srbiju. Pocnite da se ponasate kao drzavnici a ne kao "naivne sobarice" (bez namere da uvredim sobarice)!

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Sramota!
Ja ne znam šta Srbija treba uraditi da bi se te osobe našle na optuženičkoj klupi.
Srbija bi trebala razmotriti o članstvu u Interpolu jer ovo zaista više nema smisla.
S druge strane taj isti Interpol ne ukida navodne potjernice usmjerene protiv srpskih povratnika u Hrvatsku a koje su ništa drugo nego jedan od načina opstrukcije povratka od strane hrvatskih vlasti.
Srbija ni pod razno ne smije odustati od slučaja "Dobrovoljačka" jer je to bio zločin. Trebalo bi se ići na neke više instance van Srbije ali nikada ne odustati od ovog predmeta.

бат

pre 14 godina

Ne znam onda koja je svrha daljeg ucesca Srbije u Interpolu. Ceku uhapsen, nije isporucen, Mira i Marko u Rusiji postoje poternice, nisu isporuceni, sada ovi zlocinci u BIH nece biti isporuceni a sto je jos gore nece im se nikada suditi!

stevan

pre 14 godina

Samo da podsetim da je dr Ejup Ganić srpski državljanin, rođen je u nekom selu kod Novog Pazara 1946. godine, da spada u ljude koje Sarajlije nazivaju ''Sandžaklijama''.
Ne bi bilo lose da se objavi njegova biografija i da se podsete građani na njegov lik i delo, naročito na podatak čijoj listi je bio kada je izabran za člana ''ratnog Predsjedništva BiH''

Aleksandar Pantic

pre 14 godina

Smesno je i neumesno izjednacavati Miru Markovic koju opravdjno jure zbog korupcije, Marka Milosevica koji je prebio decka clana otpora, po optuznici sa ljudima poput Agima Cekua, Haradinaja i ovim Bosanskim komadantima zelenih beretki. Postoje brojni dokazi o masakru u Dobrovoljackoj ulici a pogotovo o Tuzlanskoj koloni gde komentator na televiziji kaze "Daj pivo uz ovaj vatromet" a nevini mladici od 19-20 godina uglavnom Srbi gore od granata i napalm bombi! A jos su izlozeni unakrsnoj neprijateljskoj vatri sa solitera i zgrada bez mogucnosti da se brane jer nisu bili naoruzani i samo su hteli da se povuku sa odredjenog podrucija na sigurno. Imaju snimci na netu o toj zalosti. Zalosno i sramota za medjunarodnu pravdu da nakon tolikog broja procesuiranih Srba pred medjunarodnim i domacim sudovima, prekinu da sprovode interpolove poternice. Verovatno za smrt 35 hiljada Srba u Bosni i 4 hiljade na Kosovu niko nikada nece odgovarati! Tuga

Jegulja

pre 14 godina

Pa nista, samo ste pomogli dalju homogenizaciju u Republici Srpskoj. Umesto da centralna vlast u BiH sama resi problem zlocina ona ih gura pod tepih i stiti zlikovce tako da ocekujte dalju homogenizaciju u RS, podrsku Mladicu i uopste svega sto je protiv centralne BiH. Ovako to nikada nece postati samostalna, funkcionalna drzava Srba, Hrvata i Bosnjaka. Nikada.

dule

pre 14 godina

Ovo je šamar BiH, a ne srpskom pravosuđu. Bošnjačka vlast u Sarajevu pokušava s jedne strane da uteruje bratstvo i jedinstvo, a u praksi sprovodi monoetničku politiku. Bio sam u BiH nedavno, prošetao sam i ulicom Šehida u centru i Ravnogorskom u Dobrinji i frapirao se koliko je loša situacija među narodima. Da li su za sve krivi Srbi?

Don Vito

pre 14 godina

Ima nade. Kad Sud BIH procesuira jedno 10000 Srba, onda ce da se okrene procesuiranju muslimanskih zlocina tako da negde oko 2184 godine mozemo ocekivati da ce procesuirati Dobrovoljacku i Tuzlansku kolonu. Ali to su ionako srpske zrtve a Srbi su krivi kao narod sto rece nobelovac Marti. Ja ne mislim da se mi brukamo, mislim da se oni brukaju, i oni koji pustaju Cekua i Interpol.

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Како боли оволика количина неправде!!! Боже опрости им, јер не знају шта раде !

Goran Sabac

pre 14 godina

I nikom nista , a nenaoruzana deca sto su bila u koloni ?
Bio sam 9 marta na demonstracijama ,duvao sam u pistaljku mesecima ,bio sam u Beogradu kad je gorela tv i skupstina ,trazili smo pravdu i demokratiju bili protiv rata odbijali pozive za mobilizaciju , hocete da kazete da su Milosevic i Seselj bili u pravu ?
Verujte mi nikad vise za Evropu ! Najgore je sto nas je sve vise ! I oni umesto da pomognu i da podrze svu tu nasu borbu isteraju pravdu na cistinu ...... !!!! Ne znam vise sta da mislim !

duki

pre 14 godina

jaka stvar sto su ukinute poternice, bolje neka se pitaju kako da izbegnu a da ne ostanu vizni i kriminalni geto Evrope... NEMATE JEDNU FUNKCIONALNU INSTITUICIJU BRE ! Ne mozete da se dogovorite oko jednog zakona da usvojite... da ste normalna drzava, nikada ne biste uveli carine i ponasali se protekcionisticki sto je protivno sporazumima o medjunardnoj trgovini !!!

Bojan Nikolic

pre 14 godina

Izadjimo iz Interpola, mozda je to resenje. Jer ako Cheku nije ratni zlocinac i kriminalac, onda ja nisam sa ove planete. Da ne pricam u ubijanju vojnika JNA u Tuzli, Sarajevu po naredjenju Izetbegovica, Ganica i ostale bratije. Postoje snimci na youtube-u! Pozdrav!

СД

pre 14 godina

Индикативно је да наше потернице преко Интерпола нису признали ни наши пријатељи Руси (за Миру Марковић и Марка Милошевића - ако су те потернице уопште послате), ни западна Европа, за Агима Чекуа и друге, ни Бугарска (ако је то западна Европа). Мало је несувисло стално причати како нас свет мрзи. Није ли потребно да једна стручна комисија прегледа све те одбијене или неизвршене случајеве и начин на који су обрађени, како бисмо на крају сазнали истину. Када је Насер Орић ослобођен, сећам се да је било мишљења да наш досије о Орићу није био уопште професионално направљен и да на тој бази није ни могло да се суди. Хајдемо мало објективно да погледамо истини у очи - мрзе ли нас или смо ми сами криви за нестручност?

Jefimija

pre 14 godina

Pokusaj pranja kroz tudje zlocine, ne umanjuje ni malo nase. Sve lici na deciju psihologiju odbrane: Ma nismo čiko mi, i oni su. Koliko i zasto oni, a koliko i zasto mi, pitanje je za vagu UNO-Tribunala. Vec je toga mnogo izvagano, i uvek tas pretegne na nasu stranu.

Neba

pre 14 godina

Naravno da trebaju da odgovaraju za zlocine pocinjene nad Srbima, ali drzava to radi nespretno i na silu. I sticem utisak da optuzuje pogresne ljude. Nakon Cekua, Firera, ovoga, zaista sam uveren da Srbija nema nikakav ugled u pravosudnom sistemu Evrope ukljucujuci Interpol. Samo se brukamo.

jabbu

pre 14 godina

Prošlo je više od petnaest godina od pomenutih događaja. Milošević je mrtav, prethodno mu je suđeno u Hagu, kao i celom državnom vrhu Srbije. Zločincima sa Ovčare i iz Podujeva se sudilo i osuđeni su na primerene kazne (po ugledu na one u Haškom tribunalu) i to u našoj zemlji. Gospodo iz BIH i Hrvatske, prestanite da se krijete iza srpskih zločina i uloge žrtve i počnite da čistite đubre iz vašeg dvorišta. Dokažite da ste dostojni Evrope ili ostanite zauvek zarobljenici balkanskog mentaliteta...

Adnan

pre 14 godina

Prestanite sa izjednacavanjem krivice-nisu svi jednako krivi!
Prestanite sa pricom o Naseru-u zatvoru je i svi Bosanci ga MRZE.
Kolko je Tuzlanska kolona istinita prica-pratite sudjenje pa cete vidjeti.
Za Dobrovoljacku ima krivaca i bit ce hapseni od Bh pravosudja ali to nije Jovan Divjak i jos par njih koje je Srbija htjela,jer su Srbi a branili Sarajevo-zato su politicke optuznice.
Neka se svako ko dirao nevine osudi na dozivotni zatvor,ja se za to zalazem i velika vecina u bih,a vi??
Pitajte sami sebe-nadam se da je odg isti,inace nam se djeci dobro ne pise...

maja

pre 14 godina

Kao neko ko je imao tu nesrecu da na svojoj kozi oseti "multietnicnost" i "humanost" Sarajeva iz vremena Dobrovoljacke, mogu samo da kazem da je ovo pre svega samar zrtvama i njihovim porodicama, te da izrazim najdublje gnusanje sto se ova tragedija, uz sve ostale slicne, i dalje povlaci kao zgodan povod da banana drzave i njihovi mentori lepe samare jedni drugima. A sa onima koje je Interpol zastitio ovim potezom ipak se ne bih menjala. Pravda je spora, ali stize, posebno onda kada se tekovine civilizacije zamene zakonom dzungle.

Goran

pre 14 godina

"Beogradski advokat Branislav Tapušković savetuje da se uprkos, kako kaže, licemernom potezu Interpola, proces protiv osumnjičenih u slučaju "Dobrovoljačka" mora nastaviti u Beogradu, bez obzira što će oni biti nedostupni pravosuđu Srbije."

Cekaj dokle vise ovako, ima da ubedite taj Interpol da su pogresili, ubedite ih argumentima, dokazima, radite svoj posao, pa ako ovako ocigledan masakr ne mozete da izgurate sta da ocekujemo dalje od vas !?!?!!

Strikan

pre 14 godina

Država Srbija je prvna naslednica ondašnje velike države. Bez obzira na politiku, demokratska ili plišana usmerenja, ona ima odgovornost prema poginulim vojnicima i njihovoj rodbini. Tadašnja vojska su bili sve devetnaestogodišnjaci, vojni rok je bio obavezan posle srednje škole, i većina pobijenih vojnika širom ondašnje Jugoslavije su bili ili nenaoružani ili bez bojeve municije. Ako su ondašnji predsednici trgovali glavama golobradih mladića, dok su se, uz krkanluke, sastajali po Titovim rezidencijama, ko daje pravo današnjim predsednicima da se isto tako ponašaju? Ko tu koga čuva, i kome se podilazi?

XY

pre 14 godina

Ne kazem ni da su u pravu ni da nisu, ali sto se tice toga da Srbija stalno "prima samare", to je logicna posledica njenih stalnih pokusaja, verovatno zbog lokalnih politickih potreba, da zivi samo u sopstvenom svetu bez osecaja za realnost na siroj svetskoj osnovi. Pa valjda znate da se "dobra deca" nagradjuju, a "nevaljala deca" kaznjavaju, a da je cilj toga da se uspostave prihvatljivi modaliteti suzivota u porodici? Pitanje je samo koliko ce nama jos trebati da naucimo lekcije, svet od disciplinovanja odustati nece, sem ako njemu iz nekog razloga ne bude odgovaralo.

T-34

pre 14 godina

Ako onaj Ganic nije kriv za dobrovoljacku ulicu, i ako to nije zlocin, ako je ono mucko ubijanje vojnika u redu. Ako je Tuzlanska kolona u redu.
Ako je u redu ono izivljavanje Oric Nasera oko Srebrenice, drage komsije,
onda je sve u redu.

Ana

pre 14 godina

Nismo trebali potpisivati Rimske sporazume. Po njima su zaštićeni svi sa početka sukoba, oni koji su pretili, napadali i ubijali. Oni koji su gurali u rat. Tačnije, oni koji su napadali legalne institucije države, a tu spada i vojska, koja je ubijana uglavnom nenaoružana, tj, bez bojeve municije. To su periodi i dogadjaji kada je potpaljivan rat i razaranje koje se desilo. Pošteno bi bilo da svi odgovaraju pred licem pravde, da nema imuniteta, sporazuma, zaštite. Ipak je manjina ondašnjeg stanovništva i otpočela rat i zločinački se ponašala, njih treba jasno odvojiti i procesuirati, bez obzira na naciju, veru ili zaledjinu.

Bojan, Novi Sad

pre 14 godina

Ma ova drzava nema nimalo ugleda nigde! Ovo je jos jedan dokaz toga! Pre par dana se to videlo i sa (ne)izrucenjem Cekua. A nasi politicari pricaju svakakve gluposti da nam kao raste ugled i slicno.

Jadni smo! Sto je najgore ja ne vidim kako se to moze poboljsati ni ko od ove zemlje moze napraviti nesto

marko

pre 14 godina

Koja sramota za policiju i min. pravde Srbije.
Tek sa mi je jasno zasto su Italijani pustili Vladu Japanca na slobodu nakon par meseci cekanja (nepotpuna dokumentacija koju je Srbija poslala). A i za onog Davidovica "Firera" pustise jer im je dodijalo cekati prave papire iz Srbije.
Mogu misliti kako "dobro" su dokumentovane poternice za ratne zlocine (za Cekua, Ganica, Kljujica, Divjaka) kad Cekua pusta Bugarska, a kad su ga ranije pustile Slovenija i Madjarska

marko

pre 14 godina

Ovo je sve unapred orkestrirano!!
Sada je potpuno jasno zasto su ministarka pravde Srbije i onaj tuzilac za ratne zlocine bili i sastancili neki dan u Sarajevu.
A po danasnjoj odluci centrale - direktorata Interpola iz Liona moze se zakljuciti sta je bila glavna tema sastanka.

miki

pre 14 godina

Ovo i jeste samar Srbiji jer se vec odavno vuku optuzbe da Srbija koristi poternice u politicke svrhe. Narocito kada se ima u vidu da u slucaju Marka i Mire ta ista Srbija (i stampa i politicari) suti kao zalivena iako je i za njima raspisala Interpol poternice, a za uzvrat Rusija im dala azil.
A sada je Bosancima taj potez Rusije glavni argumenat jer je Rusija dala azil Miri i Marku stavljajuci Srbiju na spisak zemalja u kojima se vrsi politicki progon protivnika

Ivan

pre 14 godina

Da li će i kad ko odgovarati za 35 000 srpskih duša ubijenih u BiH ?
Neće nikad verovatno. Toliki se napor daje da se Srbi opomene kako se moraju pokajati, suočiti i osuditi, a ti isti koji to prebacuju se sami sa sobom izgleda nikad neće suočiti i nikad niko neće odgovarati za zversko ubijene žene i decu srpske nacionalnosti.
Kad će familije tih žrtava osetiti pravdu ?...

Ivan

pre 14 godina

Da li će i kad ko odgovarati za 35 000 srpskih duša ubijenih u BiH ?
Neće nikad verovatno. Toliki se napor daje da se Srbi opomene kako se moraju pokajati, suočiti i osuditi, a ti isti koji to prebacuju se sami sa sobom izgleda nikad neće suočiti i nikad niko neće odgovarati za zversko ubijene žene i decu srpske nacionalnosti.
Kad će familije tih žrtava osetiti pravdu ?...

T-34

pre 14 godina

Ako onaj Ganic nije kriv za dobrovoljacku ulicu, i ako to nije zlocin, ako je ono mucko ubijanje vojnika u redu. Ako je Tuzlanska kolona u redu.
Ako je u redu ono izivljavanje Oric Nasera oko Srebrenice, drage komsije,
onda je sve u redu.

jabbu

pre 14 godina

Prošlo je više od petnaest godina od pomenutih događaja. Milošević je mrtav, prethodno mu je suđeno u Hagu, kao i celom državnom vrhu Srbije. Zločincima sa Ovčare i iz Podujeva se sudilo i osuđeni su na primerene kazne (po ugledu na one u Haškom tribunalu) i to u našoj zemlji. Gospodo iz BIH i Hrvatske, prestanite da se krijete iza srpskih zločina i uloge žrtve i počnite da čistite đubre iz vašeg dvorišta. Dokažite da ste dostojni Evrope ili ostanite zauvek zarobljenici balkanskog mentaliteta...

marko

pre 14 godina

Koja sramota za policiju i min. pravde Srbije.
Tek sa mi je jasno zasto su Italijani pustili Vladu Japanca na slobodu nakon par meseci cekanja (nepotpuna dokumentacija koju je Srbija poslala). A i za onog Davidovica "Firera" pustise jer im je dodijalo cekati prave papire iz Srbije.
Mogu misliti kako "dobro" su dokumentovane poternice za ratne zlocine (za Cekua, Ganica, Kljujica, Divjaka) kad Cekua pusta Bugarska, a kad su ga ranije pustile Slovenija i Madjarska

marko

pre 14 godina

Ovo je sve unapred orkestrirano!!
Sada je potpuno jasno zasto su ministarka pravde Srbije i onaj tuzilac za ratne zlocine bili i sastancili neki dan u Sarajevu.
A po danasnjoj odluci centrale - direktorata Interpola iz Liona moze se zakljuciti sta je bila glavna tema sastanka.

maja

pre 14 godina

Kao neko ko je imao tu nesrecu da na svojoj kozi oseti "multietnicnost" i "humanost" Sarajeva iz vremena Dobrovoljacke, mogu samo da kazem da je ovo pre svega samar zrtvama i njihovim porodicama, te da izrazim najdublje gnusanje sto se ova tragedija, uz sve ostale slicne, i dalje povlaci kao zgodan povod da banana drzave i njihovi mentori lepe samare jedni drugima. A sa onima koje je Interpol zastitio ovim potezom ipak se ne bih menjala. Pravda je spora, ali stize, posebno onda kada se tekovine civilizacije zamene zakonom dzungle.

Goran

pre 14 godina

"Beogradski advokat Branislav Tapušković savetuje da se uprkos, kako kaže, licemernom potezu Interpola, proces protiv osumnjičenih u slučaju "Dobrovoljačka" mora nastaviti u Beogradu, bez obzira što će oni biti nedostupni pravosuđu Srbije."

Cekaj dokle vise ovako, ima da ubedite taj Interpol da su pogresili, ubedite ih argumentima, dokazima, radite svoj posao, pa ako ovako ocigledan masakr ne mozete da izgurate sta da ocekujemo dalje od vas !?!?!!

Bojan, Novi Sad

pre 14 godina

Ma ova drzava nema nimalo ugleda nigde! Ovo je jos jedan dokaz toga! Pre par dana se to videlo i sa (ne)izrucenjem Cekua. A nasi politicari pricaju svakakve gluposti da nam kao raste ugled i slicno.

Jadni smo! Sto je najgore ja ne vidim kako se to moze poboljsati ni ko od ove zemlje moze napraviti nesto

Strikan

pre 14 godina

Država Srbija je prvna naslednica ondašnje velike države. Bez obzira na politiku, demokratska ili plišana usmerenja, ona ima odgovornost prema poginulim vojnicima i njihovoj rodbini. Tadašnja vojska su bili sve devetnaestogodišnjaci, vojni rok je bio obavezan posle srednje škole, i većina pobijenih vojnika širom ondašnje Jugoslavije su bili ili nenaoružani ili bez bojeve municije. Ako su ondašnji predsednici trgovali glavama golobradih mladića, dok su se, uz krkanluke, sastajali po Titovim rezidencijama, ko daje pravo današnjim predsednicima da se isto tako ponašaju? Ko tu koga čuva, i kome se podilazi?

Bojan Nikolic

pre 14 godina

Izadjimo iz Interpola, mozda je to resenje. Jer ako Cheku nije ratni zlocinac i kriminalac, onda ja nisam sa ove planete. Da ne pricam u ubijanju vojnika JNA u Tuzli, Sarajevu po naredjenju Izetbegovica, Ganica i ostale bratije. Postoje snimci na youtube-u! Pozdrav!

miki

pre 14 godina

Ovo i jeste samar Srbiji jer se vec odavno vuku optuzbe da Srbija koristi poternice u politicke svrhe. Narocito kada se ima u vidu da u slucaju Marka i Mire ta ista Srbija (i stampa i politicari) suti kao zalivena iako je i za njima raspisala Interpol poternice, a za uzvrat Rusija im dala azil.
A sada je Bosancima taj potez Rusije glavni argumenat jer je Rusija dala azil Miri i Marku stavljajuci Srbiju na spisak zemalja u kojima se vrsi politicki progon protivnika

Ana

pre 14 godina

Nismo trebali potpisivati Rimske sporazume. Po njima su zaštićeni svi sa početka sukoba, oni koji su pretili, napadali i ubijali. Oni koji su gurali u rat. Tačnije, oni koji su napadali legalne institucije države, a tu spada i vojska, koja je ubijana uglavnom nenaoružana, tj, bez bojeve municije. To su periodi i dogadjaji kada je potpaljivan rat i razaranje koje se desilo. Pošteno bi bilo da svi odgovaraju pred licem pravde, da nema imuniteta, sporazuma, zaštite. Ipak je manjina ondašnjeg stanovništva i otpočela rat i zločinački se ponašala, njih treba jasno odvojiti i procesuirati, bez obzira na naciju, veru ili zaledjinu.

Goran Sabac

pre 14 godina

I nikom nista , a nenaoruzana deca sto su bila u koloni ?
Bio sam 9 marta na demonstracijama ,duvao sam u pistaljku mesecima ,bio sam u Beogradu kad je gorela tv i skupstina ,trazili smo pravdu i demokratiju bili protiv rata odbijali pozive za mobilizaciju , hocete da kazete da su Milosevic i Seselj bili u pravu ?
Verujte mi nikad vise za Evropu ! Najgore je sto nas je sve vise ! I oni umesto da pomognu i da podrze svu tu nasu borbu isteraju pravdu na cistinu ...... !!!! Ne znam vise sta da mislim !

Adnan

pre 14 godina

Prestanite sa izjednacavanjem krivice-nisu svi jednako krivi!
Prestanite sa pricom o Naseru-u zatvoru je i svi Bosanci ga MRZE.
Kolko je Tuzlanska kolona istinita prica-pratite sudjenje pa cete vidjeti.
Za Dobrovoljacku ima krivaca i bit ce hapseni od Bh pravosudja ali to nije Jovan Divjak i jos par njih koje je Srbija htjela,jer su Srbi a branili Sarajevo-zato su politicke optuznice.
Neka se svako ko dirao nevine osudi na dozivotni zatvor,ja se za to zalazem i velika vecina u bih,a vi??
Pitajte sami sebe-nadam se da je odg isti,inace nam se djeci dobro ne pise...

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Како боли оволика количина неправде!!! Боже опрости им, јер не знају шта раде !

СД

pre 14 godina

Индикативно је да наше потернице преко Интерпола нису признали ни наши пријатељи Руси (за Миру Марковић и Марка Милошевића - ако су те потернице уопште послате), ни западна Европа, за Агима Чекуа и друге, ни Бугарска (ако је то западна Европа). Мало је несувисло стално причати како нас свет мрзи. Није ли потребно да једна стручна комисија прегледа све те одбијене или неизвршене случајеве и начин на који су обрађени, како бисмо на крају сазнали истину. Када је Насер Орић ослобођен, сећам се да је било мишљења да наш досије о Орићу није био уопште професионално направљен и да на тој бази није ни могло да се суди. Хајдемо мало објективно да погледамо истини у очи - мрзе ли нас или смо ми сами криви за нестручност?

Aleksandar Pantic

pre 14 godina

Smesno je i neumesno izjednacavati Miru Markovic koju opravdjno jure zbog korupcije, Marka Milosevica koji je prebio decka clana otpora, po optuznici sa ljudima poput Agima Cekua, Haradinaja i ovim Bosanskim komadantima zelenih beretki. Postoje brojni dokazi o masakru u Dobrovoljackoj ulici a pogotovo o Tuzlanskoj koloni gde komentator na televiziji kaze "Daj pivo uz ovaj vatromet" a nevini mladici od 19-20 godina uglavnom Srbi gore od granata i napalm bombi! A jos su izlozeni unakrsnoj neprijateljskoj vatri sa solitera i zgrada bez mogucnosti da se brane jer nisu bili naoruzani i samo su hteli da se povuku sa odredjenog podrucija na sigurno. Imaju snimci na netu o toj zalosti. Zalosno i sramota za medjunarodnu pravdu da nakon tolikog broja procesuiranih Srba pred medjunarodnim i domacim sudovima, prekinu da sprovode interpolove poternice. Verovatno za smrt 35 hiljada Srba u Bosni i 4 hiljade na Kosovu niko nikada nece odgovarati! Tuga

Jegulja

pre 14 godina

Pa nista, samo ste pomogli dalju homogenizaciju u Republici Srpskoj. Umesto da centralna vlast u BiH sama resi problem zlocina ona ih gura pod tepih i stiti zlikovce tako da ocekujte dalju homogenizaciju u RS, podrsku Mladicu i uopste svega sto je protiv centralne BiH. Ovako to nikada nece postati samostalna, funkcionalna drzava Srba, Hrvata i Bosnjaka. Nikada.

duki

pre 14 godina

jaka stvar sto su ukinute poternice, bolje neka se pitaju kako da izbegnu a da ne ostanu vizni i kriminalni geto Evrope... NEMATE JEDNU FUNKCIONALNU INSTITUICIJU BRE ! Ne mozete da se dogovorite oko jednog zakona da usvojite... da ste normalna drzava, nikada ne biste uveli carine i ponasali se protekcionisticki sto je protivno sporazumima o medjunardnoj trgovini !!!

dule

pre 14 godina

Ovo je šamar BiH, a ne srpskom pravosuđu. Bošnjačka vlast u Sarajevu pokušava s jedne strane da uteruje bratstvo i jedinstvo, a u praksi sprovodi monoetničku politiku. Bio sam u BiH nedavno, prošetao sam i ulicom Šehida u centru i Ravnogorskom u Dobrinji i frapirao se koliko je loša situacija među narodima. Da li su za sve krivi Srbi?

XY

pre 14 godina

Ne kazem ni da su u pravu ni da nisu, ali sto se tice toga da Srbija stalno "prima samare", to je logicna posledica njenih stalnih pokusaja, verovatno zbog lokalnih politickih potreba, da zivi samo u sopstvenom svetu bez osecaja za realnost na siroj svetskoj osnovi. Pa valjda znate da se "dobra deca" nagradjuju, a "nevaljala deca" kaznjavaju, a da je cilj toga da se uspostave prihvatljivi modaliteti suzivota u porodici? Pitanje je samo koliko ce nama jos trebati da naucimo lekcije, svet od disciplinovanja odustati nece, sem ako njemu iz nekog razloga ne bude odgovaralo.

Srdjan, Ceska

pre 14 godina

Gospodo sa svih poternica, nadam se da nikada necete mirno spavati!! Bez obzira da li vi bili Muslimani, Srbi, Albanci, Hrvati ili Slovenci. Zelim Vam ono sto se i dan danas desava bivsim nacistima! I posle 60 godina ne znaju, kada i ko ce im zakucati na vrata! I samo za kraj. I Srbija ce jednog dana biti medju uglednim drzavama. Bice i medju EU zemljama a isto tako ce i Vasi sticenici biti daleko od vlasti! Jedno je sigurno, bice Vam sudjeno!

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Sramota!
Ja ne znam šta Srbija treba uraditi da bi se te osobe našle na optuženičkoj klupi.
Srbija bi trebala razmotriti o članstvu u Interpolu jer ovo zaista više nema smisla.
S druge strane taj isti Interpol ne ukida navodne potjernice usmjerene protiv srpskih povratnika u Hrvatsku a koje su ništa drugo nego jedan od načina opstrukcije povratka od strane hrvatskih vlasti.
Srbija ni pod razno ne smije odustati od slučaja "Dobrovoljačka" jer je to bio zločin. Trebalo bi se ići na neke više instance van Srbije ali nikada ne odustati od ovog predmeta.

Neba

pre 14 godina

Naravno da trebaju da odgovaraju za zlocine pocinjene nad Srbima, ali drzava to radi nespretno i na silu. I sticem utisak da optuzuje pogresne ljude. Nakon Cekua, Firera, ovoga, zaista sam uveren da Srbija nema nikakav ugled u pravosudnom sistemu Evrope ukljucujuci Interpol. Samo se brukamo.

Don Vito

pre 14 godina

Ima nade. Kad Sud BIH procesuira jedno 10000 Srba, onda ce da se okrene procesuiranju muslimanskih zlocina tako da negde oko 2184 godine mozemo ocekivati da ce procesuirati Dobrovoljacku i Tuzlansku kolonu. Ali to su ionako srpske zrtve a Srbi su krivi kao narod sto rece nobelovac Marti. Ja ne mislim da se mi brukamo, mislim da se oni brukaju, i oni koji pustaju Cekua i Interpol.

stevan

pre 14 godina

Samo da podsetim da je dr Ejup Ganić srpski državljanin, rođen je u nekom selu kod Novog Pazara 1946. godine, da spada u ljude koje Sarajlije nazivaju ''Sandžaklijama''.
Ne bi bilo lose da se objavi njegova biografija i da se podsete građani na njegov lik i delo, naročito na podatak čijoj listi je bio kada je izabran za člana ''ratnog Predsjedništva BiH''

бат

pre 14 godina

Ne znam onda koja je svrha daljeg ucesca Srbije u Interpolu. Ceku uhapsen, nije isporucen, Mira i Marko u Rusiji postoje poternice, nisu isporuceni, sada ovi zlocinci u BIH nece biti isporuceni a sto je jos gore nece im se nikada suditi!

Gradjanin bez pravne zastite

pre 14 godina

Ako nisu u stanju da zastite nasa prava i nase zrtve nasi politicari moraju da daju ostavke.
Mi nismo glasali za njih da bi nam orbazlagali svoju nemogucnost da Srbiji vrate dostojanstvo. Ovo je znak da Srbija nije priznata kao zemlja i da njene odluke ne obavezuju nikoga, to je sramno za jednu drzvu i ovo je jos jedno u nizu ponizenja. Cekamo obrazlozenje je cinicno - obavite reviziju svih poternica za koje niko nije pitao Srbiju. Pocnite da se ponasate kao drzavnici a ne kao "naivne sobarice" (bez namere da uvredim sobarice)!

Jefimija

pre 14 godina

Pokusaj pranja kroz tudje zlocine, ne umanjuje ni malo nase. Sve lici na deciju psihologiju odbrane: Ma nismo čiko mi, i oni su. Koliko i zasto oni, a koliko i zasto mi, pitanje je za vagu UNO-Tribunala. Vec je toga mnogo izvagano, i uvek tas pretegne na nasu stranu.

Zoki

pre 14 godina

Treba preispitati članstvo Srbije u Interpolu.
Što se tiče osumnjičenih za Dobrovoljačku, ako Srbija raspiše dovoljno visoke nagrade za njihovo privođenje, oni će se veoma brzo naći u srpskim zatvorima.

dean van der serbia

pre 14 godina

Ako masakr u Dobrovoljackoj nije zlocin koji treba dovesti pravdi onda treba reci "zdravo" Interpolu i pomirenju na Balkanu.
I bilo bi lepo jednom videti i efikasnu akciju nase Vlade u vezi sa postupcima Interpola ili nekoga ko utice na Interpol.

ССС

pre 14 godina

Напустити интерпол што пре. То је једини начин да нас господа из Интерпола схвате озбиљно. Ако желе да се вратимо у ту организацију (а желеће) онда ће и све наше оптужнице морати да прихвате

tajna sluzba

pre 14 godina

Uopste nije potrebno napustati radi ove SRAMOTE intrepol.
Postoji tu i jedna druga isprobana, vrlo efikasna, mada i radikalna metoda.
Rec je naime o metodi izraelskog Mosada pri "pronalazenju" nacistickih zlocinaca sirom sveta posle drugog svetskog rata.
Oni (Jevreji) su tada slali svoje operativce - agente u inostranstvo gde su "na svoju ruku obavljali posao".
Postoji dakle ta opcija da Srbija, kada drugi ne zele da je uvazavaju unutar tog Interpola, preuzme predmet u svoje ruke...

Adnan

pre 14 godina

Prestanite sa izjednacavanjem krivice-nisu svi jednako krivi!
Prestanite sa pricom o Naseru-u zatvoru je i svi Bosanci ga MRZE.
Kolko je Tuzlanska kolona istinita prica-pratite sudjenje pa cete vidjeti.
Za Dobrovoljacku ima krivaca i bit ce hapseni od Bh pravosudja ali to nije Jovan Divjak i jos par njih koje je Srbija htjela,jer su Srbi a branili Sarajevo-zato su politicke optuznice.
Neka se svako ko dirao nevine osudi na dozivotni zatvor,ja se za to zalazem i velika vecina u bih,a vi??
Pitajte sami sebe-nadam se da je odg isti,inace nam se djeci dobro ne pise...

miki

pre 14 godina

Ovo i jeste samar Srbiji jer se vec odavno vuku optuzbe da Srbija koristi poternice u politicke svrhe. Narocito kada se ima u vidu da u slucaju Marka i Mire ta ista Srbija (i stampa i politicari) suti kao zalivena iako je i za njima raspisala Interpol poternice, a za uzvrat Rusija im dala azil.
A sada je Bosancima taj potez Rusije glavni argumenat jer je Rusija dala azil Miri i Marku stavljajuci Srbiju na spisak zemalja u kojima se vrsi politicki progon protivnika

XY

pre 14 godina

Ne kazem ni da su u pravu ni da nisu, ali sto se tice toga da Srbija stalno "prima samare", to je logicna posledica njenih stalnih pokusaja, verovatno zbog lokalnih politickih potreba, da zivi samo u sopstvenom svetu bez osecaja za realnost na siroj svetskoj osnovi. Pa valjda znate da se "dobra deca" nagradjuju, a "nevaljala deca" kaznjavaju, a da je cilj toga da se uspostave prihvatljivi modaliteti suzivota u porodici? Pitanje je samo koliko ce nama jos trebati da naucimo lekcije, svet od disciplinovanja odustati nece, sem ako njemu iz nekog razloga ne bude odgovaralo.

Jefimija

pre 14 godina

Pokusaj pranja kroz tudje zlocine, ne umanjuje ni malo nase. Sve lici na deciju psihologiju odbrane: Ma nismo čiko mi, i oni su. Koliko i zasto oni, a koliko i zasto mi, pitanje je za vagu UNO-Tribunala. Vec je toga mnogo izvagano, i uvek tas pretegne na nasu stranu.

Ivan

pre 14 godina

Da li će i kad ko odgovarati za 35 000 srpskih duša ubijenih u BiH ?
Neće nikad verovatno. Toliki se napor daje da se Srbi opomene kako se moraju pokajati, suočiti i osuditi, a ti isti koji to prebacuju se sami sa sobom izgleda nikad neće suočiti i nikad niko neće odgovarati za zversko ubijene žene i decu srpske nacionalnosti.
Kad će familije tih žrtava osetiti pravdu ?...

marko

pre 14 godina

Koja sramota za policiju i min. pravde Srbije.
Tek sa mi je jasno zasto su Italijani pustili Vladu Japanca na slobodu nakon par meseci cekanja (nepotpuna dokumentacija koju je Srbija poslala). A i za onog Davidovica "Firera" pustise jer im je dodijalo cekati prave papire iz Srbije.
Mogu misliti kako "dobro" su dokumentovane poternice za ratne zlocine (za Cekua, Ganica, Kljujica, Divjaka) kad Cekua pusta Bugarska, a kad su ga ranije pustile Slovenija i Madjarska

Bojan Nikolic

pre 14 godina

Izadjimo iz Interpola, mozda je to resenje. Jer ako Cheku nije ratni zlocinac i kriminalac, onda ja nisam sa ove planete. Da ne pricam u ubijanju vojnika JNA u Tuzli, Sarajevu po naredjenju Izetbegovica, Ganica i ostale bratije. Postoje snimci na youtube-u! Pozdrav!

T-34

pre 14 godina

Ako onaj Ganic nije kriv za dobrovoljacku ulicu, i ako to nije zlocin, ako je ono mucko ubijanje vojnika u redu. Ako je Tuzlanska kolona u redu.
Ako je u redu ono izivljavanje Oric Nasera oko Srebrenice, drage komsije,
onda je sve u redu.

maja

pre 14 godina

Kao neko ko je imao tu nesrecu da na svojoj kozi oseti "multietnicnost" i "humanost" Sarajeva iz vremena Dobrovoljacke, mogu samo da kazem da je ovo pre svega samar zrtvama i njihovim porodicama, te da izrazim najdublje gnusanje sto se ova tragedija, uz sve ostale slicne, i dalje povlaci kao zgodan povod da banana drzave i njihovi mentori lepe samare jedni drugima. A sa onima koje je Interpol zastitio ovim potezom ipak se ne bih menjala. Pravda je spora, ali stize, posebno onda kada se tekovine civilizacije zamene zakonom dzungle.

jabbu

pre 14 godina

Prošlo je više od petnaest godina od pomenutih događaja. Milošević je mrtav, prethodno mu je suđeno u Hagu, kao i celom državnom vrhu Srbije. Zločincima sa Ovčare i iz Podujeva se sudilo i osuđeni su na primerene kazne (po ugledu na one u Haškom tribunalu) i to u našoj zemlji. Gospodo iz BIH i Hrvatske, prestanite da se krijete iza srpskih zločina i uloge žrtve i počnite da čistite đubre iz vašeg dvorišta. Dokažite da ste dostojni Evrope ili ostanite zauvek zarobljenici balkanskog mentaliteta...

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Како боли оволика количина неправде!!! Боже опрости им, јер не знају шта раде !

duki

pre 14 godina

jaka stvar sto su ukinute poternice, bolje neka se pitaju kako da izbegnu a da ne ostanu vizni i kriminalni geto Evrope... NEMATE JEDNU FUNKCIONALNU INSTITUICIJU BRE ! Ne mozete da se dogovorite oko jednog zakona da usvojite... da ste normalna drzava, nikada ne biste uveli carine i ponasali se protekcionisticki sto je protivno sporazumima o medjunardnoj trgovini !!!

Ana

pre 14 godina

Nismo trebali potpisivati Rimske sporazume. Po njima su zaštićeni svi sa početka sukoba, oni koji su pretili, napadali i ubijali. Oni koji su gurali u rat. Tačnije, oni koji su napadali legalne institucije države, a tu spada i vojska, koja je ubijana uglavnom nenaoružana, tj, bez bojeve municije. To su periodi i dogadjaji kada je potpaljivan rat i razaranje koje se desilo. Pošteno bi bilo da svi odgovaraju pred licem pravde, da nema imuniteta, sporazuma, zaštite. Ipak je manjina ondašnjeg stanovništva i otpočela rat i zločinački se ponašala, njih treba jasno odvojiti i procesuirati, bez obzira na naciju, veru ili zaledjinu.

СД

pre 14 godina

Индикативно је да наше потернице преко Интерпола нису признали ни наши пријатељи Руси (за Миру Марковић и Марка Милошевића - ако су те потернице уопште послате), ни западна Европа, за Агима Чекуа и друге, ни Бугарска (ако је то западна Европа). Мало је несувисло стално причати како нас свет мрзи. Није ли потребно да једна стручна комисија прегледа све те одбијене или неизвршене случајеве и начин на који су обрађени, како бисмо на крају сазнали истину. Када је Насер Орић ослобођен, сећам се да је било мишљења да наш досије о Орићу није био уопште професионално направљен и да на тој бази није ни могло да се суди. Хајдемо мало објективно да погледамо истини у очи - мрзе ли нас или смо ми сами криви за нестручност?

Goran

pre 14 godina

"Beogradski advokat Branislav Tapušković savetuje da se uprkos, kako kaže, licemernom potezu Interpola, proces protiv osumnjičenih u slučaju "Dobrovoljačka" mora nastaviti u Beogradu, bez obzira što će oni biti nedostupni pravosuđu Srbije."

Cekaj dokle vise ovako, ima da ubedite taj Interpol da su pogresili, ubedite ih argumentima, dokazima, radite svoj posao, pa ako ovako ocigledan masakr ne mozete da izgurate sta da ocekujemo dalje od vas !?!?!!

Jegulja

pre 14 godina

Pa nista, samo ste pomogli dalju homogenizaciju u Republici Srpskoj. Umesto da centralna vlast u BiH sama resi problem zlocina ona ih gura pod tepih i stiti zlikovce tako da ocekujte dalju homogenizaciju u RS, podrsku Mladicu i uopste svega sto je protiv centralne BiH. Ovako to nikada nece postati samostalna, funkcionalna drzava Srba, Hrvata i Bosnjaka. Nikada.

Goran Sabac

pre 14 godina

I nikom nista , a nenaoruzana deca sto su bila u koloni ?
Bio sam 9 marta na demonstracijama ,duvao sam u pistaljku mesecima ,bio sam u Beogradu kad je gorela tv i skupstina ,trazili smo pravdu i demokratiju bili protiv rata odbijali pozive za mobilizaciju , hocete da kazete da su Milosevic i Seselj bili u pravu ?
Verujte mi nikad vise za Evropu ! Najgore je sto nas je sve vise ! I oni umesto da pomognu i da podrze svu tu nasu borbu isteraju pravdu na cistinu ...... !!!! Ne znam vise sta da mislim !

Srdjan, Ceska

pre 14 godina

Gospodo sa svih poternica, nadam se da nikada necete mirno spavati!! Bez obzira da li vi bili Muslimani, Srbi, Albanci, Hrvati ili Slovenci. Zelim Vam ono sto se i dan danas desava bivsim nacistima! I posle 60 godina ne znaju, kada i ko ce im zakucati na vrata! I samo za kraj. I Srbija ce jednog dana biti medju uglednim drzavama. Bice i medju EU zemljama a isto tako ce i Vasi sticenici biti daleko od vlasti! Jedno je sigurno, bice Vam sudjeno!

Aleksandar Pantic

pre 14 godina

Smesno je i neumesno izjednacavati Miru Markovic koju opravdjno jure zbog korupcije, Marka Milosevica koji je prebio decka clana otpora, po optuznici sa ljudima poput Agima Cekua, Haradinaja i ovim Bosanskim komadantima zelenih beretki. Postoje brojni dokazi o masakru u Dobrovoljackoj ulici a pogotovo o Tuzlanskoj koloni gde komentator na televiziji kaze "Daj pivo uz ovaj vatromet" a nevini mladici od 19-20 godina uglavnom Srbi gore od granata i napalm bombi! A jos su izlozeni unakrsnoj neprijateljskoj vatri sa solitera i zgrada bez mogucnosti da se brane jer nisu bili naoruzani i samo su hteli da se povuku sa odredjenog podrucija na sigurno. Imaju snimci na netu o toj zalosti. Zalosno i sramota za medjunarodnu pravdu da nakon tolikog broja procesuiranih Srba pred medjunarodnim i domacim sudovima, prekinu da sprovode interpolove poternice. Verovatno za smrt 35 hiljada Srba u Bosni i 4 hiljade na Kosovu niko nikada nece odgovarati! Tuga

marko

pre 14 godina

Ovo je sve unapred orkestrirano!!
Sada je potpuno jasno zasto su ministarka pravde Srbije i onaj tuzilac za ratne zlocine bili i sastancili neki dan u Sarajevu.
A po danasnjoj odluci centrale - direktorata Interpola iz Liona moze se zakljuciti sta je bila glavna tema sastanka.

dule

pre 14 godina

Ovo je šamar BiH, a ne srpskom pravosuđu. Bošnjačka vlast u Sarajevu pokušava s jedne strane da uteruje bratstvo i jedinstvo, a u praksi sprovodi monoetničku politiku. Bio sam u BiH nedavno, prošetao sam i ulicom Šehida u centru i Ravnogorskom u Dobrinji i frapirao se koliko je loša situacija među narodima. Da li su za sve krivi Srbi?

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Sramota!
Ja ne znam šta Srbija treba uraditi da bi se te osobe našle na optuženičkoj klupi.
Srbija bi trebala razmotriti o članstvu u Interpolu jer ovo zaista više nema smisla.
S druge strane taj isti Interpol ne ukida navodne potjernice usmjerene protiv srpskih povratnika u Hrvatsku a koje su ništa drugo nego jedan od načina opstrukcije povratka od strane hrvatskih vlasti.
Srbija ni pod razno ne smije odustati od slučaja "Dobrovoljačka" jer je to bio zločin. Trebalo bi se ići na neke više instance van Srbije ali nikada ne odustati od ovog predmeta.

ССС

pre 14 godina

Напустити интерпол што пре. То је једини начин да нас господа из Интерпола схвате озбиљно. Ако желе да се вратимо у ту организацију (а желеће) онда ће и све наше оптужнице морати да прихвате

бат

pre 14 godina

Ne znam onda koja je svrha daljeg ucesca Srbije u Interpolu. Ceku uhapsen, nije isporucen, Mira i Marko u Rusiji postoje poternice, nisu isporuceni, sada ovi zlocinci u BIH nece biti isporuceni a sto je jos gore nece im se nikada suditi!

Zoki

pre 14 godina

Treba preispitati članstvo Srbije u Interpolu.
Što se tiče osumnjičenih za Dobrovoljačku, ako Srbija raspiše dovoljno visoke nagrade za njihovo privođenje, oni će se veoma brzo naći u srpskim zatvorima.

Don Vito

pre 14 godina

Ima nade. Kad Sud BIH procesuira jedno 10000 Srba, onda ce da se okrene procesuiranju muslimanskih zlocina tako da negde oko 2184 godine mozemo ocekivati da ce procesuirati Dobrovoljacku i Tuzlansku kolonu. Ali to su ionako srpske zrtve a Srbi su krivi kao narod sto rece nobelovac Marti. Ja ne mislim da se mi brukamo, mislim da se oni brukaju, i oni koji pustaju Cekua i Interpol.

dean van der serbia

pre 14 godina

Ako masakr u Dobrovoljackoj nije zlocin koji treba dovesti pravdi onda treba reci "zdravo" Interpolu i pomirenju na Balkanu.
I bilo bi lepo jednom videti i efikasnu akciju nase Vlade u vezi sa postupcima Interpola ili nekoga ko utice na Interpol.

Strikan

pre 14 godina

Država Srbija je prvna naslednica ondašnje velike države. Bez obzira na politiku, demokratska ili plišana usmerenja, ona ima odgovornost prema poginulim vojnicima i njihovoj rodbini. Tadašnja vojska su bili sve devetnaestogodišnjaci, vojni rok je bio obavezan posle srednje škole, i većina pobijenih vojnika širom ondašnje Jugoslavije su bili ili nenaoružani ili bez bojeve municije. Ako su ondašnji predsednici trgovali glavama golobradih mladića, dok su se, uz krkanluke, sastajali po Titovim rezidencijama, ko daje pravo današnjim predsednicima da se isto tako ponašaju? Ko tu koga čuva, i kome se podilazi?

Neba

pre 14 godina

Naravno da trebaju da odgovaraju za zlocine pocinjene nad Srbima, ali drzava to radi nespretno i na silu. I sticem utisak da optuzuje pogresne ljude. Nakon Cekua, Firera, ovoga, zaista sam uveren da Srbija nema nikakav ugled u pravosudnom sistemu Evrope ukljucujuci Interpol. Samo se brukamo.

Bojan, Novi Sad

pre 14 godina

Ma ova drzava nema nimalo ugleda nigde! Ovo je jos jedan dokaz toga! Pre par dana se to videlo i sa (ne)izrucenjem Cekua. A nasi politicari pricaju svakakve gluposti da nam kao raste ugled i slicno.

Jadni smo! Sto je najgore ja ne vidim kako se to moze poboljsati ni ko od ove zemlje moze napraviti nesto

stevan

pre 14 godina

Samo da podsetim da je dr Ejup Ganić srpski državljanin, rođen je u nekom selu kod Novog Pazara 1946. godine, da spada u ljude koje Sarajlije nazivaju ''Sandžaklijama''.
Ne bi bilo lose da se objavi njegova biografija i da se podsete građani na njegov lik i delo, naročito na podatak čijoj listi je bio kada je izabran za člana ''ratnog Predsjedništva BiH''

Gradjanin bez pravne zastite

pre 14 godina

Ako nisu u stanju da zastite nasa prava i nase zrtve nasi politicari moraju da daju ostavke.
Mi nismo glasali za njih da bi nam orbazlagali svoju nemogucnost da Srbiji vrate dostojanstvo. Ovo je znak da Srbija nije priznata kao zemlja i da njene odluke ne obavezuju nikoga, to je sramno za jednu drzvu i ovo je jos jedno u nizu ponizenja. Cekamo obrazlozenje je cinicno - obavite reviziju svih poternica za koje niko nije pitao Srbiju. Pocnite da se ponasate kao drzavnici a ne kao "naivne sobarice" (bez namere da uvredim sobarice)!

tajna sluzba

pre 14 godina

Uopste nije potrebno napustati radi ove SRAMOTE intrepol.
Postoji tu i jedna druga isprobana, vrlo efikasna, mada i radikalna metoda.
Rec je naime o metodi izraelskog Mosada pri "pronalazenju" nacistickih zlocinaca sirom sveta posle drugog svetskog rata.
Oni (Jevreji) su tada slali svoje operativce - agente u inostranstvo gde su "na svoju ruku obavljali posao".
Postoji dakle ta opcija da Srbija, kada drugi ne zele da je uvazavaju unutar tog Interpola, preuzme predmet u svoje ruke...