Nedelja, 28.06.2009.

00:37

Đelić: Ubedićemo Holandiju

Učinićemo sve da ubedimo Holandiju da radimo sve što možemo da zaokružimo saradnju sa Haškim tribunalom, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Izvor: Beta

Ðeliæ: Ubediæemo Holandiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Manitu

pre 14 godina

Nemoguce je da je drzava vec godinama ovako odlucna da uhapsi Mladica i Hadzica, a da niko nije smenjen zbog izostanka rezultata. Bulatovic je dao ostavku kad je Kostunica, koji ga je postavio po politickoj liniji, izgubio izbore, nikako zbog neobavljenog posla.

Zna se ko je odgovoran za njihovo otkrivanje i hapsenje- MUP i sluzbe bezbednosti, kako vojne, tako i civilne. Posto oni i dalje nisu uhapseni, a niko nigde nije smenjen zbog toga, znaci da je drzavno rukovodstvo zadovoljno postojecim stanjem, tj. da su njih dvojica i dalje slobodni ljudi.

Pa ti sad, Djelicu, ubedjuj Holandjane koliko hoces. Ne mozes ubediti nikoga ni kod kuce uz sav RTS i ostalu propagandnu masineriju, a hoces da ubedjujes nekoga sa strane. Tuzno.

mozda

pre 14 godina

Mozda bi bilo bolje ubediti narod u Srbiji da stav Holandije nema veze. Ili da se ubedi narod da tece med i mleko. Ubedjivanje je umetnost.

lala

pre 14 godina

Mozete gdine Djelicu i da se okrenete naopacke pa ih necete ubediti. Oni su ti koji su dopustili da ih Mladic razoruza i ukloni iz Srebrenice. Oni snose deo krivice za masakr. Nece popustiti dok Mladic ne bude u Hagu. Tacka.
Nemojte ih ubedjivati nego uhapsite Mladica. Samo tako cete resiti taj problem. Jel' treba neko to da vam nacrta?

SAMOkriticna

pre 14 godina

Đelić: Ubedićemo Holandiju !
Lako je "ubediti" Holandiju ali "CIK" da "ubedis" Radikale, SNS ili DSS da Ratka Mladica TREBA UHAPSITI i ISPORUCITI !

zoran

pre 14 godina

Rodjen sam u Srbiji od oca Srbina i majke Srbkinje, poceo sam da trazim licnu kartu sa 18 god. a dobio sam je u dvadeset prvoj godini preko veze tj.sina od zene koja radi na izdavanju l.k. Imao sam i kucu, drzavljanstvo, izvod iz knjige rodjenih, vojnicku knjizicu, zdrastvenu knjizicu, radnu knjizicu, dve diplome. Zbog toga i takvih stvari stigao sam do Australije. Jos jednom zbogom, Srbijo mati.

Spasi Srbiju i skloni se, Đeliću

pre 14 godina

Možda bi najdelotvorniji bio stav Srbije da se sa Holanđanima uopšte ne potencira razgovor o njihovom glasu koji bi omogućio punu implementaciju SSP. Jednostavno, ovo tretirati kao zaključeno pitanje: čim Mladić bude u Hagu, Holandija će odblokirati SSP. Dakle, bez bilo kakvih pregovora, razgovora i nagovaranja. Pričajte o nekim drugim stvarima, npr. biciklizmu, vetrenjačama, ekologiji, nasipima protiv poplava...

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Đelić: Ubedićemo Holandiju !
Zasto ne bi probali, pa i Tadica je neko "ubedio" da niko nece uslovljavati Srbiju da prizna nezavisno Kosovo a da ce Srbija postati clanica EU !

Nikola

pre 14 godina

Najbolji nacin danekoga ubedite je da ga odvedete u kafanu, narucite "Mile voli disko" i da pokusate da mu "uz prasetinu uvalite i ventilatore". Posle tog "ubedjivanja", zaboravice oni za Mladica, i onda smo ih sve zeznuli, jer mi smo Srbi, uvek sve nadmudrimo.

Josip Vasilj

pre 14 godina

Zašto ubjeđivati Holandiju da se mijenja? Pa ne prihvaćaju Holanđani zločince kao nacionalne heroje. Promjene treba da se dogode u Srbiji...

Vladimir

pre 14 godina

U šta? Ovaj Ministar nauke bolje da se bavi bitnim stvarima a ne da dangubi. Nauka nije "sexi", mnogo je interesantnije pricati o vizama i svetskoj ekonomskoj krizi, kada o tome moze i moja zlatna ribica da porogovori....aj malo o nauci Ministre.

Long Play

pre 14 godina

Trauma Holandije u Srebrenici, a sve ostale boli uvo?! Šta sve neće reći samo da opravda nesposobnost? Zašto ovo prenosite? Mene je sramota kada neko ovako nešto izjavi.

dead

pre 14 godina

Kad ti kazes, onda znam da ce biti suprotno...
Da li je jos neko pored mene primetio da sve sto ovaj covek kaze u zadnjih 10 god, se NE ostvari i zapravo bude jos gore?
Najveci baksuz medju domacim politicarima, ili neverovatno naivan lik? Sto bi bilo jos gore s obzirom na poziciju koju ima.

draganzr

pre 14 godina

Ne verujem vam gospodine Djelicu. Vi iz vladajuce garniture, a prvenstveno DS, poteze na politickoj sceni pravite u interesu samih sebe, a ne gradjana Srbije.
Privodjenjem Mladica strahujete da bi vasi politicki rivali postali jaci i preuzeli vlast na iducim izborima.
Na zalost time takodje gubite poverenje svog birackog tela i slabite demokratski potencijal Srbije.
Medjutim, takva politicka taktika i ponizavajuca demagogija mozda mogu donekle (na svu nasu zalost) da prodju kod nas, ali ne verujem da cete "ubediti" (pijacarski termin na politickoj tezgi) Holandjane u svoje vec previse providne price.
Posle ce nam po vec oprobanom receptu neko drugi biti kriv, jer nasi politicri su definitivno vakcinisani protiv bilo kakve konkretne odgovornosti.

Ajax

pre 14 godina

Ovo je klasican primer koliko covek moze nisko da padne. Ljudi na vlasti su potpuno izgubili osecaj za stvarnost pa misle da smo mi veverice!!!

Boban

pre 14 godina

"Đelić: Ubedićemo Holandiju"

Gospodin Đelić kao da je pogrešio profesiju. Možda mu više stoji gatanje u pasulj ili ono sa kristalnom kuglom - malo malo pa neke prognoze, predviđanja... Nikako da shvati da se od njega traži da nešto uradi pa onda da da izjavu a ne obratno.

Pedu

pre 14 godina

Ovo vec postaje smesno koliko je jadno.
Dajte vise uhapsite ih i da zavrsavamo sa tim. Sta se pravite blesavi.
Ja da sam na mestu Holandjana ne bih popustio.

pc_korisnik

pre 14 godina

Holandija već godinama blokira i integracije Srbije, i SSP; ne mislite valjda da će sad Ferhagen reći 'E, važi, nećemo više da se protivimo', samo zato što je Djelić rešio da ih 'ubedi'. Kada je počela blokada od strane Holandije bio sam protiv toga; medjutim, kako vreme odmiče, sve više mislim da su Holandjani nešto 'uboli' kod nasih političara, s obzirom da ovi naši ne žele već GODINAMA da uhapse RM i otklone jedinu prepreku za nastavak integracija. Da li su slučajno Holandezi pogodili da nešto nije baš 'demokratski' i 'evropski' kod ovdašnje garniture ili ne, to ne znam, kao što ne znam da li to rade da bi skinuli ljagu sa sebe ili stvarno tobož nekih 'evropskih vrednosti'. Ali ono u šta mogu da se kladim je da ako nastavimo da ih smaramo oko SSP-a mogu vrlo lako da se zainate oko vizne liberalizacije i promene ploču, i da na kraju ostanemo sa jednom velikom nulom!

Libertarijanac

pre 14 godina

Gosp. Djelicu, kada VI budete shvatili da Evropa ne znaci puko punjenje budjelara i popuna rupa u praznom budzetu, onda cete shvatiti zasto Holandija ne zeli da odblokira sporazum. Aman dosta vise tih nebuloznih prica o datumima. NESPOSOBNI STE!

GENC,brisel

pre 14 godina

Holandiju mozete ubedjivati samo kad predate Mladicu u Hagu.Pa oni nisu zavisni od Srbije da vam popustaju. Pa clanstvo u EU ne ide preko veze, covece, nije to Srbija, oni su principijelni .

Dragan

pre 14 godina

Čini mi se da ovaj Đelić mnogo voli da gleda crtane filmove.
Verovatno mu se najviše sviđa Miki Maus.
Kad malo bolje razmislim i liči na njega...

Ilija

pre 14 godina

A sta ako ih ne ubedite? Da li cete onda isporuciti Mladica? Aj' isporucite ga vise da se ne brukamo. Bice tri-cetiri dana velikih protesta i onda ce se situacija smiriti i sve zaboraviti. Oni sto ce protestovati vas i onako mrze, a mi koji cemo vas u tome podrzati mozemo da vas zamrzimo ako ga ne isporucite. Tako da vidite sta je bolje, da vas svi mrze ili samo oni sto vas i sad mrze...
Bolje da to uradite sto pre kako bi krenuli napred sto pre.

bezimena

pre 14 godina

"Tako da nije tačno da Srbija ništa ne čini po tom pitanju".

Ovo je obična izmišljotina jer to niko nije ni rekao. Bolje dajte sve od sebe da RM i GH budu UHAPŠENI! Holandjani su jednom poverovali Mladićevoj "časnoj reči", onda je Koštunica godinama vukao za nos celu medjunarodnu zajednicu otvoreno govoreći da je "Hag zadnja rupa na svirali" (bili ste deo obe njegove Vlade) i Vi ćete da ubedite Holandiju da "napravi od gotovog veresiju"!? Znate Vi odlično da od toga nema ništa ali ovakvom retorikom pokušavate da krivicu zbog SSP-a prebacite na Holandiju!

Što se ovoga tiče: "On je podsetio da 80 odsto direktnih stranih investicija u Srbiju dolazi iz zemalja članica EU, što je u prethodnih osam godina iznosilo 16 milijardi dolara".

Na to treba VAS podsećati 24 sata dnevno!

Ana

pre 14 godina

Bas si drcan! Ucini sve da zaokruzis sto treba, a ostalo ce doci samo. Znamo mi da bi ti obecavao sve kao i do sada,a rezultata nigde. Mani pricu. Nego ti lepo zavrni rukave i prioni na posao!

miki

pre 14 godina

Najbolji nacin da se ubedi Holandija je da isporucimo Mladica i Hadzica.
Ili, mozda mislite na ono nase srpsko "burazersko ubedivanje negde u kafani ??
Ne pali to kod Holandjana. Hola

Milan

pre 14 godina

Uhapsite Mladica i Hadzica, vreme je. Zbog zlocina koje su pocinili u Srebrenici treba oni da snose posledice jer su oni odgovorni za zlocin!

Claudio

pre 14 godina

Možda bi najbolje bilo da je ubedite tako što ćete uhapsiti Mladića. Stvara se atmosfera kako nam je Holadnija kriva za sve neuspehe, ali smo to ipak samo mi. Iako su oni trenutno jedini protiv naših integracija, uslov hapšenja zločinca nije nikakva nepravda, kako to predstavljaju naši političari. Iako i meni odgovara da dobijem beli šengen, da se moja zemlja razvija, i naravno da bih voleo da nas Holadnija odblokira, ipak je od mog sebičnog ličnog boljitka važnije da porodice koje su izgubile najmilije dobiju kakvu-takvu satisfakciju i da pravda bude zadovoljena. A za putovanje i malo olakšica u trgovini ćemo lako. Nismo mi sad toliko brzi u integracijama i preterano ambiciozni, za skoro 10 godina nismo prešli veliki put, većinu vremena smo tapkali u mestu, pa možemo da sačekamo i još koju godinu, svejedno je.

miki

pre 14 godina

Najbolji nacin da se ubedi Holandija je da isporucimo Mladica i Hadzica.
Ili, mozda mislite na ono nase srpsko "burazersko ubedivanje negde u kafani ??
Ne pali to kod Holandjana. Hola

Milan

pre 14 godina

Uhapsite Mladica i Hadzica, vreme je. Zbog zlocina koje su pocinili u Srebrenici treba oni da snose posledice jer su oni odgovorni za zlocin!

Claudio

pre 14 godina

Možda bi najbolje bilo da je ubedite tako što ćete uhapsiti Mladića. Stvara se atmosfera kako nam je Holadnija kriva za sve neuspehe, ali smo to ipak samo mi. Iako su oni trenutno jedini protiv naših integracija, uslov hapšenja zločinca nije nikakva nepravda, kako to predstavljaju naši političari. Iako i meni odgovara da dobijem beli šengen, da se moja zemlja razvija, i naravno da bih voleo da nas Holadnija odblokira, ipak je od mog sebičnog ličnog boljitka važnije da porodice koje su izgubile najmilije dobiju kakvu-takvu satisfakciju i da pravda bude zadovoljena. A za putovanje i malo olakšica u trgovini ćemo lako. Nismo mi sad toliko brzi u integracijama i preterano ambiciozni, za skoro 10 godina nismo prešli veliki put, većinu vremena smo tapkali u mestu, pa možemo da sačekamo i još koju godinu, svejedno je.

bezimena

pre 14 godina

"Tako da nije tačno da Srbija ništa ne čini po tom pitanju".

Ovo je obična izmišljotina jer to niko nije ni rekao. Bolje dajte sve od sebe da RM i GH budu UHAPŠENI! Holandjani su jednom poverovali Mladićevoj "časnoj reči", onda je Koštunica godinama vukao za nos celu medjunarodnu zajednicu otvoreno govoreći da je "Hag zadnja rupa na svirali" (bili ste deo obe njegove Vlade) i Vi ćete da ubedite Holandiju da "napravi od gotovog veresiju"!? Znate Vi odlično da od toga nema ništa ali ovakvom retorikom pokušavate da krivicu zbog SSP-a prebacite na Holandiju!

Što se ovoga tiče: "On je podsetio da 80 odsto direktnih stranih investicija u Srbiju dolazi iz zemalja članica EU, što je u prethodnih osam godina iznosilo 16 milijardi dolara".

Na to treba VAS podsećati 24 sata dnevno!

Dragan

pre 14 godina

Čini mi se da ovaj Đelić mnogo voli da gleda crtane filmove.
Verovatno mu se najviše sviđa Miki Maus.
Kad malo bolje razmislim i liči na njega...

GENC,brisel

pre 14 godina

Holandiju mozete ubedjivati samo kad predate Mladicu u Hagu.Pa oni nisu zavisni od Srbije da vam popustaju. Pa clanstvo u EU ne ide preko veze, covece, nije to Srbija, oni su principijelni .

Ilija

pre 14 godina

A sta ako ih ne ubedite? Da li cete onda isporuciti Mladica? Aj' isporucite ga vise da se ne brukamo. Bice tri-cetiri dana velikih protesta i onda ce se situacija smiriti i sve zaboraviti. Oni sto ce protestovati vas i onako mrze, a mi koji cemo vas u tome podrzati mozemo da vas zamrzimo ako ga ne isporucite. Tako da vidite sta je bolje, da vas svi mrze ili samo oni sto vas i sad mrze...
Bolje da to uradite sto pre kako bi krenuli napred sto pre.

Ana

pre 14 godina

Bas si drcan! Ucini sve da zaokruzis sto treba, a ostalo ce doci samo. Znamo mi da bi ti obecavao sve kao i do sada,a rezultata nigde. Mani pricu. Nego ti lepo zavrni rukave i prioni na posao!

Pedu

pre 14 godina

Ovo vec postaje smesno koliko je jadno.
Dajte vise uhapsite ih i da zavrsavamo sa tim. Sta se pravite blesavi.
Ja da sam na mestu Holandjana ne bih popustio.

Josip Vasilj

pre 14 godina

Zašto ubjeđivati Holandiju da se mijenja? Pa ne prihvaćaju Holanđani zločince kao nacionalne heroje. Promjene treba da se dogode u Srbiji...

Ajax

pre 14 godina

Ovo je klasican primer koliko covek moze nisko da padne. Ljudi na vlasti su potpuno izgubili osecaj za stvarnost pa misle da smo mi veverice!!!

Libertarijanac

pre 14 godina

Gosp. Djelicu, kada VI budete shvatili da Evropa ne znaci puko punjenje budjelara i popuna rupa u praznom budzetu, onda cete shvatiti zasto Holandija ne zeli da odblokira sporazum. Aman dosta vise tih nebuloznih prica o datumima. NESPOSOBNI STE!

dead

pre 14 godina

Kad ti kazes, onda znam da ce biti suprotno...
Da li je jos neko pored mene primetio da sve sto ovaj covek kaze u zadnjih 10 god, se NE ostvari i zapravo bude jos gore?
Najveci baksuz medju domacim politicarima, ili neverovatno naivan lik? Sto bi bilo jos gore s obzirom na poziciju koju ima.

pc_korisnik

pre 14 godina

Holandija već godinama blokira i integracije Srbije, i SSP; ne mislite valjda da će sad Ferhagen reći 'E, važi, nećemo više da se protivimo', samo zato što je Djelić rešio da ih 'ubedi'. Kada je počela blokada od strane Holandije bio sam protiv toga; medjutim, kako vreme odmiče, sve više mislim da su Holandjani nešto 'uboli' kod nasih političara, s obzirom da ovi naši ne žele već GODINAMA da uhapse RM i otklone jedinu prepreku za nastavak integracija. Da li su slučajno Holandezi pogodili da nešto nije baš 'demokratski' i 'evropski' kod ovdašnje garniture ili ne, to ne znam, kao što ne znam da li to rade da bi skinuli ljagu sa sebe ili stvarno tobož nekih 'evropskih vrednosti'. Ali ono u šta mogu da se kladim je da ako nastavimo da ih smaramo oko SSP-a mogu vrlo lako da se zainate oko vizne liberalizacije i promene ploču, i da na kraju ostanemo sa jednom velikom nulom!

Long Play

pre 14 godina

Trauma Holandije u Srebrenici, a sve ostale boli uvo?! Šta sve neće reći samo da opravda nesposobnost? Zašto ovo prenosite? Mene je sramota kada neko ovako nešto izjavi.

Nikola

pre 14 godina

Najbolji nacin danekoga ubedite je da ga odvedete u kafanu, narucite "Mile voli disko" i da pokusate da mu "uz prasetinu uvalite i ventilatore". Posle tog "ubedjivanja", zaboravice oni za Mladica, i onda smo ih sve zeznuli, jer mi smo Srbi, uvek sve nadmudrimo.

draganzr

pre 14 godina

Ne verujem vam gospodine Djelicu. Vi iz vladajuce garniture, a prvenstveno DS, poteze na politickoj sceni pravite u interesu samih sebe, a ne gradjana Srbije.
Privodjenjem Mladica strahujete da bi vasi politicki rivali postali jaci i preuzeli vlast na iducim izborima.
Na zalost time takodje gubite poverenje svog birackog tela i slabite demokratski potencijal Srbije.
Medjutim, takva politicka taktika i ponizavajuca demagogija mozda mogu donekle (na svu nasu zalost) da prodju kod nas, ali ne verujem da cete "ubediti" (pijacarski termin na politickoj tezgi) Holandjane u svoje vec previse providne price.
Posle ce nam po vec oprobanom receptu neko drugi biti kriv, jer nasi politicri su definitivno vakcinisani protiv bilo kakve konkretne odgovornosti.

zoran

pre 14 godina

Rodjen sam u Srbiji od oca Srbina i majke Srbkinje, poceo sam da trazim licnu kartu sa 18 god. a dobio sam je u dvadeset prvoj godini preko veze tj.sina od zene koja radi na izdavanju l.k. Imao sam i kucu, drzavljanstvo, izvod iz knjige rodjenih, vojnicku knjizicu, zdrastvenu knjizicu, radnu knjizicu, dve diplome. Zbog toga i takvih stvari stigao sam do Australije. Jos jednom zbogom, Srbijo mati.

Boban

pre 14 godina

"Đelić: Ubedićemo Holandiju"

Gospodin Đelić kao da je pogrešio profesiju. Možda mu više stoji gatanje u pasulj ili ono sa kristalnom kuglom - malo malo pa neke prognoze, predviđanja... Nikako da shvati da se od njega traži da nešto uradi pa onda da da izjavu a ne obratno.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Đelić: Ubedićemo Holandiju !
Zasto ne bi probali, pa i Tadica je neko "ubedio" da niko nece uslovljavati Srbiju da prizna nezavisno Kosovo a da ce Srbija postati clanica EU !

Spasi Srbiju i skloni se, Đeliću

pre 14 godina

Možda bi najdelotvorniji bio stav Srbije da se sa Holanđanima uopšte ne potencira razgovor o njihovom glasu koji bi omogućio punu implementaciju SSP. Jednostavno, ovo tretirati kao zaključeno pitanje: čim Mladić bude u Hagu, Holandija će odblokirati SSP. Dakle, bez bilo kakvih pregovora, razgovora i nagovaranja. Pričajte o nekim drugim stvarima, npr. biciklizmu, vetrenjačama, ekologiji, nasipima protiv poplava...

Vladimir

pre 14 godina

U šta? Ovaj Ministar nauke bolje da se bavi bitnim stvarima a ne da dangubi. Nauka nije "sexi", mnogo je interesantnije pricati o vizama i svetskoj ekonomskoj krizi, kada o tome moze i moja zlatna ribica da porogovori....aj malo o nauci Ministre.

SAMOkriticna

pre 14 godina

Đelić: Ubedićemo Holandiju !
Lako je "ubediti" Holandiju ali "CIK" da "ubedis" Radikale, SNS ili DSS da Ratka Mladica TREBA UHAPSITI i ISPORUCITI !

lala

pre 14 godina

Mozete gdine Djelicu i da se okrenete naopacke pa ih necete ubediti. Oni su ti koji su dopustili da ih Mladic razoruza i ukloni iz Srebrenice. Oni snose deo krivice za masakr. Nece popustiti dok Mladic ne bude u Hagu. Tacka.
Nemojte ih ubedjivati nego uhapsite Mladica. Samo tako cete resiti taj problem. Jel' treba neko to da vam nacrta?

mozda

pre 14 godina

Mozda bi bilo bolje ubediti narod u Srbiji da stav Holandije nema veze. Ili da se ubedi narod da tece med i mleko. Ubedjivanje je umetnost.

Manitu

pre 14 godina

Nemoguce je da je drzava vec godinama ovako odlucna da uhapsi Mladica i Hadzica, a da niko nije smenjen zbog izostanka rezultata. Bulatovic je dao ostavku kad je Kostunica, koji ga je postavio po politickoj liniji, izgubio izbore, nikako zbog neobavljenog posla.

Zna se ko je odgovoran za njihovo otkrivanje i hapsenje- MUP i sluzbe bezbednosti, kako vojne, tako i civilne. Posto oni i dalje nisu uhapseni, a niko nigde nije smenjen zbog toga, znaci da je drzavno rukovodstvo zadovoljno postojecim stanjem, tj. da su njih dvojica i dalje slobodni ljudi.

Pa ti sad, Djelicu, ubedjuj Holandjane koliko hoces. Ne mozes ubediti nikoga ni kod kuce uz sav RTS i ostalu propagandnu masineriju, a hoces da ubedjujes nekoga sa strane. Tuzno.

Milan

pre 14 godina

Uhapsite Mladica i Hadzica, vreme je. Zbog zlocina koje su pocinili u Srebrenici treba oni da snose posledice jer su oni odgovorni za zlocin!

miki

pre 14 godina

Najbolji nacin da se ubedi Holandija je da isporucimo Mladica i Hadzica.
Ili, mozda mislite na ono nase srpsko "burazersko ubedivanje negde u kafani ??
Ne pali to kod Holandjana. Hola

Claudio

pre 14 godina

Možda bi najbolje bilo da je ubedite tako što ćete uhapsiti Mladića. Stvara se atmosfera kako nam je Holadnija kriva za sve neuspehe, ali smo to ipak samo mi. Iako su oni trenutno jedini protiv naših integracija, uslov hapšenja zločinca nije nikakva nepravda, kako to predstavljaju naši političari. Iako i meni odgovara da dobijem beli šengen, da se moja zemlja razvija, i naravno da bih voleo da nas Holadnija odblokira, ipak je od mog sebičnog ličnog boljitka važnije da porodice koje su izgubile najmilije dobiju kakvu-takvu satisfakciju i da pravda bude zadovoljena. A za putovanje i malo olakšica u trgovini ćemo lako. Nismo mi sad toliko brzi u integracijama i preterano ambiciozni, za skoro 10 godina nismo prešli veliki put, većinu vremena smo tapkali u mestu, pa možemo da sačekamo i još koju godinu, svejedno je.

GENC,brisel

pre 14 godina

Holandiju mozete ubedjivati samo kad predate Mladicu u Hagu.Pa oni nisu zavisni od Srbije da vam popustaju. Pa clanstvo u EU ne ide preko veze, covece, nije to Srbija, oni su principijelni .

bezimena

pre 14 godina

"Tako da nije tačno da Srbija ništa ne čini po tom pitanju".

Ovo je obična izmišljotina jer to niko nije ni rekao. Bolje dajte sve od sebe da RM i GH budu UHAPŠENI! Holandjani su jednom poverovali Mladićevoj "časnoj reči", onda je Koštunica godinama vukao za nos celu medjunarodnu zajednicu otvoreno govoreći da je "Hag zadnja rupa na svirali" (bili ste deo obe njegove Vlade) i Vi ćete da ubedite Holandiju da "napravi od gotovog veresiju"!? Znate Vi odlično da od toga nema ništa ali ovakvom retorikom pokušavate da krivicu zbog SSP-a prebacite na Holandiju!

Što se ovoga tiče: "On je podsetio da 80 odsto direktnih stranih investicija u Srbiju dolazi iz zemalja članica EU, što je u prethodnih osam godina iznosilo 16 milijardi dolara".

Na to treba VAS podsećati 24 sata dnevno!

Ana

pre 14 godina

Bas si drcan! Ucini sve da zaokruzis sto treba, a ostalo ce doci samo. Znamo mi da bi ti obecavao sve kao i do sada,a rezultata nigde. Mani pricu. Nego ti lepo zavrni rukave i prioni na posao!

Pedu

pre 14 godina

Ovo vec postaje smesno koliko je jadno.
Dajte vise uhapsite ih i da zavrsavamo sa tim. Sta se pravite blesavi.
Ja da sam na mestu Holandjana ne bih popustio.

Ilija

pre 14 godina

A sta ako ih ne ubedite? Da li cete onda isporuciti Mladica? Aj' isporucite ga vise da se ne brukamo. Bice tri-cetiri dana velikih protesta i onda ce se situacija smiriti i sve zaboraviti. Oni sto ce protestovati vas i onako mrze, a mi koji cemo vas u tome podrzati mozemo da vas zamrzimo ako ga ne isporucite. Tako da vidite sta je bolje, da vas svi mrze ili samo oni sto vas i sad mrze...
Bolje da to uradite sto pre kako bi krenuli napred sto pre.

Libertarijanac

pre 14 godina

Gosp. Djelicu, kada VI budete shvatili da Evropa ne znaci puko punjenje budjelara i popuna rupa u praznom budzetu, onda cete shvatiti zasto Holandija ne zeli da odblokira sporazum. Aman dosta vise tih nebuloznih prica o datumima. NESPOSOBNI STE!

pc_korisnik

pre 14 godina

Holandija već godinama blokira i integracije Srbije, i SSP; ne mislite valjda da će sad Ferhagen reći 'E, važi, nećemo više da se protivimo', samo zato što je Djelić rešio da ih 'ubedi'. Kada je počela blokada od strane Holandije bio sam protiv toga; medjutim, kako vreme odmiče, sve više mislim da su Holandjani nešto 'uboli' kod nasih političara, s obzirom da ovi naši ne žele već GODINAMA da uhapse RM i otklone jedinu prepreku za nastavak integracija. Da li su slučajno Holandezi pogodili da nešto nije baš 'demokratski' i 'evropski' kod ovdašnje garniture ili ne, to ne znam, kao što ne znam da li to rade da bi skinuli ljagu sa sebe ili stvarno tobož nekih 'evropskih vrednosti'. Ali ono u šta mogu da se kladim je da ako nastavimo da ih smaramo oko SSP-a mogu vrlo lako da se zainate oko vizne liberalizacije i promene ploču, i da na kraju ostanemo sa jednom velikom nulom!

Josip Vasilj

pre 14 godina

Zašto ubjeđivati Holandiju da se mijenja? Pa ne prihvaćaju Holanđani zločince kao nacionalne heroje. Promjene treba da se dogode u Srbiji...

Nikola

pre 14 godina

Najbolji nacin danekoga ubedite je da ga odvedete u kafanu, narucite "Mile voli disko" i da pokusate da mu "uz prasetinu uvalite i ventilatore". Posle tog "ubedjivanja", zaboravice oni za Mladica, i onda smo ih sve zeznuli, jer mi smo Srbi, uvek sve nadmudrimo.

draganzr

pre 14 godina

Ne verujem vam gospodine Djelicu. Vi iz vladajuce garniture, a prvenstveno DS, poteze na politickoj sceni pravite u interesu samih sebe, a ne gradjana Srbije.
Privodjenjem Mladica strahujete da bi vasi politicki rivali postali jaci i preuzeli vlast na iducim izborima.
Na zalost time takodje gubite poverenje svog birackog tela i slabite demokratski potencijal Srbije.
Medjutim, takva politicka taktika i ponizavajuca demagogija mozda mogu donekle (na svu nasu zalost) da prodju kod nas, ali ne verujem da cete "ubediti" (pijacarski termin na politickoj tezgi) Holandjane u svoje vec previse providne price.
Posle ce nam po vec oprobanom receptu neko drugi biti kriv, jer nasi politicri su definitivno vakcinisani protiv bilo kakve konkretne odgovornosti.

Dragan

pre 14 godina

Čini mi se da ovaj Đelić mnogo voli da gleda crtane filmove.
Verovatno mu se najviše sviđa Miki Maus.
Kad malo bolje razmislim i liči na njega...

Ajax

pre 14 godina

Ovo je klasican primer koliko covek moze nisko da padne. Ljudi na vlasti su potpuno izgubili osecaj za stvarnost pa misle da smo mi veverice!!!

Long Play

pre 14 godina

Trauma Holandije u Srebrenici, a sve ostale boli uvo?! Šta sve neće reći samo da opravda nesposobnost? Zašto ovo prenosite? Mene je sramota kada neko ovako nešto izjavi.

zoran

pre 14 godina

Rodjen sam u Srbiji od oca Srbina i majke Srbkinje, poceo sam da trazim licnu kartu sa 18 god. a dobio sam je u dvadeset prvoj godini preko veze tj.sina od zene koja radi na izdavanju l.k. Imao sam i kucu, drzavljanstvo, izvod iz knjige rodjenih, vojnicku knjizicu, zdrastvenu knjizicu, radnu knjizicu, dve diplome. Zbog toga i takvih stvari stigao sam do Australije. Jos jednom zbogom, Srbijo mati.

Boban

pre 14 godina

"Đelić: Ubedićemo Holandiju"

Gospodin Đelić kao da je pogrešio profesiju. Možda mu više stoji gatanje u pasulj ili ono sa kristalnom kuglom - malo malo pa neke prognoze, predviđanja... Nikako da shvati da se od njega traži da nešto uradi pa onda da da izjavu a ne obratno.

Spasi Srbiju i skloni se, Đeliću

pre 14 godina

Možda bi najdelotvorniji bio stav Srbije da se sa Holanđanima uopšte ne potencira razgovor o njihovom glasu koji bi omogućio punu implementaciju SSP. Jednostavno, ovo tretirati kao zaključeno pitanje: čim Mladić bude u Hagu, Holandija će odblokirati SSP. Dakle, bez bilo kakvih pregovora, razgovora i nagovaranja. Pričajte o nekim drugim stvarima, npr. biciklizmu, vetrenjačama, ekologiji, nasipima protiv poplava...

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Đelić: Ubedićemo Holandiju !
Zasto ne bi probali, pa i Tadica je neko "ubedio" da niko nece uslovljavati Srbiju da prizna nezavisno Kosovo a da ce Srbija postati clanica EU !

SAMOkriticna

pre 14 godina

Đelić: Ubedićemo Holandiju !
Lako je "ubediti" Holandiju ali "CIK" da "ubedis" Radikale, SNS ili DSS da Ratka Mladica TREBA UHAPSITI i ISPORUCITI !

Vladimir

pre 14 godina

U šta? Ovaj Ministar nauke bolje da se bavi bitnim stvarima a ne da dangubi. Nauka nije "sexi", mnogo je interesantnije pricati o vizama i svetskoj ekonomskoj krizi, kada o tome moze i moja zlatna ribica da porogovori....aj malo o nauci Ministre.

lala

pre 14 godina

Mozete gdine Djelicu i da se okrenete naopacke pa ih necete ubediti. Oni su ti koji su dopustili da ih Mladic razoruza i ukloni iz Srebrenice. Oni snose deo krivice za masakr. Nece popustiti dok Mladic ne bude u Hagu. Tacka.
Nemojte ih ubedjivati nego uhapsite Mladica. Samo tako cete resiti taj problem. Jel' treba neko to da vam nacrta?

dead

pre 14 godina

Kad ti kazes, onda znam da ce biti suprotno...
Da li je jos neko pored mene primetio da sve sto ovaj covek kaze u zadnjih 10 god, se NE ostvari i zapravo bude jos gore?
Najveci baksuz medju domacim politicarima, ili neverovatno naivan lik? Sto bi bilo jos gore s obzirom na poziciju koju ima.

mozda

pre 14 godina

Mozda bi bilo bolje ubediti narod u Srbiji da stav Holandije nema veze. Ili da se ubedi narod da tece med i mleko. Ubedjivanje je umetnost.

Manitu

pre 14 godina

Nemoguce je da je drzava vec godinama ovako odlucna da uhapsi Mladica i Hadzica, a da niko nije smenjen zbog izostanka rezultata. Bulatovic je dao ostavku kad je Kostunica, koji ga je postavio po politickoj liniji, izgubio izbore, nikako zbog neobavljenog posla.

Zna se ko je odgovoran za njihovo otkrivanje i hapsenje- MUP i sluzbe bezbednosti, kako vojne, tako i civilne. Posto oni i dalje nisu uhapseni, a niko nigde nije smenjen zbog toga, znaci da je drzavno rukovodstvo zadovoljno postojecim stanjem, tj. da su njih dvojica i dalje slobodni ljudi.

Pa ti sad, Djelicu, ubedjuj Holandjane koliko hoces. Ne mozes ubediti nikoga ni kod kuce uz sav RTS i ostalu propagandnu masineriju, a hoces da ubedjujes nekoga sa strane. Tuzno.