Nedelja, 28.06.2009.

00:36

Tadić: Neće biti novih uslova

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je dobio garancije da priznavanje nezavisnosti Kosova neće biti postavljano kao uslov za ulazak u EU.

Izvor: Beta

Tadiæ: Neæe biti novih uslova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin

pre 14 godina

Naravno, da je regionalizacija najbolja za Srbiju. Ko u to ne veruje, neka bolje pogleda na internetu iskustva drugih zemalja koliko dobrog je to donelo manjim i nerazvijenim opstinama. A ne da veruju senilnim i bezobraznim politicarima (Kostunici i Radikalima) koji pokusavaju da iskoriste neobrazovanost naroda da ih ubede u netacne gluposti koje oni izgovaraju, a pri tome im uvek te gluposti pakuju u takozvani omot patriotizma navodnog.

bezimena

pre 14 godina

Tadić počinje da se ponašao kao da igra monodramu, zabavlja nas trudeći se da nam pažnja ne popusti, a za to vreme njetove kolege nam trkeljišu po džepovima ostavljenih kaputa!

Ulazak u EU uopšte NIJE TEMA!

TEME SU:

1. Hapšenje haških optuženika

2. Borba protiv državnog kriminala

Bez ovoga nije moguće rešavati ni jedan gorući problem!

rebro

pre 14 godina

Nece biti novih uslova? A ko ti je rekao to Tadicu? Solana, Ren, Merkelova? Svi ovi sto su priznali Kosovo?
Sto li ne verujem u tu bajku

Nenad

pre 14 godina

Meni je vrhunac ironije to sto su Tadic i ekipa na sebe uzeli da daju izjave u ime EU. Nista o ovoj temi jos uvek necete cuti od evropskih zvanicnika, samo Tarabic, pardon Tadic sve zna unapred.

Бојан

pre 14 godina

Свака држава представља фактор стабилности у свом региону. Ово су само испразне фразе и биједна демагогија. А Тадић ово прича о непостојању услова као да сам себе убијеђује. Зар мислите да неки ЕУ апаратчик може да да обећања и гаранције? Па они нису овлаштени за то, могу да обећавају али не могу и да испуне јер њихове надлежности нису толике! Како мислите да ЕУ функционише ако дио држава признаје Косово, дио не, а онда то Косово приме као још једну земљу у ЕУ??
Ово је само заваравање народа.
На срећу дипломатска битка још није изгубљена а мени лично важнији је интегритет и стабилност државе него некаква бајковита прича и празна обећања о еу-регионима, срећној будућности итд.

drug tito

pre 14 godina

"Neće se desiti ništa što nije u skladu sa Ustavom, i što nije funkcionalno. Ustav iz 1974. nije doprineo stabilnosti i tu grešku ni po koju cenu ne smemo ponoviti."
Nesto mi se cini da dok je funkcionirao Ustav SFRJ iz 74' da je funkcioniorila i Jugoslavija, tek kad je Milosevic poceo da raznim balvan, jogurt, antibirokratskim i kojim sve ne revolucijama da mjenja ustav po svojoj volji, onda su kola krenula nizbrdo.
pozdrav

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Nisam obozavalac lika i dela g.Tadica, ali mu se ja ne bih bas previse smejao. Cinjenica je, da smo u zadnjih x decenija nekako uvek imali ekipu koja je bila spremna da zamuti stvari do daske, pa boga mi i da potegne oruzje, i kad treba i kad ne treba. Da parafraziram g.Bajdena "A, vi ste oni mali, sto prave probleme!" Narod neuk, oni sa Zapada se uglavnom ponasali neodgovarajuce, i nikoga nije bilo da politicare makar malo kontrolise. Zato bi sada morali imati vise tolerancije za ovoga (=Tadic) koji je bar na recima za mir i saradnju. Da je Milosevic bio toliko "los" kao Tadic, gde bi nam kraj bio!
A za sve ostale komsije, nije moje da se stidim u njihovo ime, a imaju i oni mnogo toga cega bi se pametan stidio (svez primer: Hrvatska zahvalna Tudjmanu sto je postala nezavisna drzava, a on izbegao Hag samo zahvaljujuci svetom Petru!)

Josip Vasilj

pre 14 godina

Čisto hipotetički gospodine Tadiću: Kada bi odluka MSP bila u korist Srbije i kada bi zbog te odluke mnoge zemlje povukle svoja priznanja, pa kad bi nakon svega toga kosovski Albanci pristali da sjednu za pregovarački stol, Srbija bi im sigurno ponudila najširu moguću autonomiju, neuporedivo širu nego što Vojvodina za sebe traži, a što joj se uskraćuje. Moja pitanja su – ZAŠTO? Odnosno, da li je kosovski put, zaista jedini put kojim i Vojvodina može doći do prava koja joj pripadaju?

zeljko

pre 14 godina

Nema sta vremena se menjaju, pre tacno 620 godina na danasnji dan Lazar je srbio branio glavom i macem, a ovaj BAS na danasnji dan plasira narodu nekakve izmisljene garancije.

Sava

pre 14 godina

Zašto poglavnik i vrhovni komadant ne pokaže narodu taj "garantni list"?
Posle onoliko praznog predizbornog marketinga (tj.laži) ovo je samo još jedna bajka.

Cyrih

pre 14 godina

Jos nesto oko ustava od 1974 godine. Kada bi se taj ustav postovao i napredovao s'time sto bi se dalo pravo Kosovu i Vojvodini da budu Republike, i jos nekim drugim poboljsanijima sto se tice politickog sistema ex-Jugoslavija bi davno postala clanica EU, sigurno prije Poljske, Ceske, Slovacke, za Bugarsku i Rumunsku da ne govorimo. To sto vi sada govorite g. Tadicu, to su Milosevicevi stavovi, i stavovi SANU, prema Vojvodini i ustavu od 1974 god. Ovi stavovi su nas doneli do rata i do propasti ex- Jugoslavije.

Milan

pre 14 godina

Zamislite sledecu situaciju:Mala balkanska feudalna drzava. Posvadjana i pocepana interesima feudalaca. Najezda Turaka. Na veceri kod najveceg feudalca dogovoraju se sta ciniti. Turci su realnost. Najbolje prihvatitit realnost. Oni su tu i tacka .Njihov novac, njihovog cara, najmocnija sila Evrope. Dogovor je pao. Prihvatiti tu realnost. I sad ja vas pitam, da li vi zaista mislite da bi bili ovo sto jesmo danas, da li bi postojali danas? Da li bi bili u EU, ko bi bili? Da nije tog mita o kosovskoj bici. Da smo stalno prihvatali razne "realnosti"? Turke, Austro - Ugare, Nemce...Ja znam da danas Srbija nema kontrolu nad Kosovom. Ali isto tako znam da nikad necu prihvatiti nametnutu realnost. Laznu, silom otetu pradedovinu. Ne zbog EU, jer ce Srbija nadziveti EU, vec mojih unuka i cukununuka. Da kad budu pricali da smo u "nase vreme"izgubili taj zavet. Tu mitsku zicu naseg postojanja .Niko i nikad ne sme da prizna nesto sto je lazno i oteto. Ni radi svog blaga ovog sveta. Ni radi EU ni NATO-a pogotovu. Proci ce EU i NATO, ali ce Srbija ostati kao sto je ostala celi milenijum. Jeste bila porobljivana i mucena, ali se nikad nije predala. Pa ni 500 godina pod Turcima. To je realnost nasa .Nije EU ni NATO; Srbija je nasa realnost. A da li trebamo biti deo EU? Da, naravno! Samo celi i ponosni!

Cyrih

pre 14 godina

Pa i Karadzic je dobio od Holbruka obecanje da nece biti uhapsen od Haskog suda, ali on je uhapsen i ceka da se mu se sudi. Ne mogu pojedinci, ma ko to bili, da menjaju principe i zakone koje ima EU. Hrvatska ne moze u EU samo za jedan, puno manji problem sa Slovenijom, nego sto je problem Kosova.

daleko sam ja

pre 14 godina

Ja mislim Tadicu da ce ti biti ovako ; drzava bez svoje granice nece moci u EU. Drzava koja nema svoj ustav nego se u ustavu nalazi jos jedna drzava Kosovo koja je samostalna i ima svoj ustav svoju vojsku i sve ono sto cini drzavu drzavom. Vojvodina je posebno pitanje i moraces Tadicu dati njima sve ono sto oni traze ( mozes ti odlagati da bi ostao jos godinu dve na vlasti ). Autonomija Vovodine sa grbom zastavom , ustavom i glavnim gradom plus evropska regija da moze samostalno i nezavisno da deluje bez ili sa Srbijom. Ratne zlocince u Hag . Prava nacinalnim manjinama (imaju i sada neka prava ali ne u potpunosti).... Kriminal da ugusis a to jest da prvo tvoje tajkune i tvoje stranke proresetas i pritvoris neke od njih ili vecinu. Pasose: Nema Albancima pasosa ...ostalo i sam znas. Ali ja mislim da ce svi zajedno u EU, posle Hr ide BiH, Srbija, C.Gora, Albanija, Makedonija, Kosovo, Turska u jednom paketu. A zasto i ne bi u paketu kada smo mi svi isti izmesana krv, kultura, licimo jedni na druge cak sta vise kada nas neko gleda ko ne zna ko smo i sta smo rekli bi da po izgledu svi smo od jednog oca i jedne majke. A takodje i po pameti, ako Turke odvojimo jer su oni daleko po pameti ispred nas svih na Balkanu .

Long Play

pre 14 godina

Srbija nije samo centar Balkana već i cele Evrope a šire! To se vidi iz toga što Bajden i Sarkozi "ozbiljno" računaju na našu pomoć u rešavanju holandskih problema.

mario

pre 14 godina

"On je kazao da veruje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU."
Gosp. Tadiću ne prima USA nikog u članstvo EU tako da ne znam šta tu može obečavati Bajden, šta ako neka od 22 članice koje su priznale Kosovo ne postavi taj uvjet.
Isto tako morate znati da bez riješenog graničnog pitanja se neće moči postati član EU tako da će se morati znati gdje su granice Srbije.

dragan

pre 14 godina

Nece traziti da priznamo Kosovo ali ce traziti da razvijemo dobrosusedske odnose sa istim :)
Naravno da smo mi"kljucni faktor" , lider u regionu" . faktor stabilnosti"...
Sve ovo pricaju srbski politicari svome stadu, Hrvati svom itd.
Svi smo lideri :)

Bg boy

pre 14 godina

To da nece traziti da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu da bi usli u EU znamo, jer ovde kod SVIH nasih politicara i SVIH tajkuna i ne postoji interes da Srbija bude clan EU.Takodje priznali mi Kosovo ili ne to apsolutno nista ne znaci jer su ga priznale najrazvijenije drzave koje se nesto pitaju u svetskim okvirima.To pitanje i dalje kao i u Zlobino vreme sluzi za unutrasnjopoliticku svrhu zaludjivanja sirokih narodnih masa i skupljanja jeftinih politickih poena.Da nije Kosova o cemu bi pricali Doktori Voje, Toma, Vucic, Velja a i ostali? O boljem zivotnom standardu gradjana i ostalim normalnim temama sigurno NE, jer koliko su tu oni dobri. Nimalo.

Jesus Christ

pre 14 godina

Tadiću, ne budi tolko siguran, a sto se tice garancija koje si dobio, kada bih bio na tvome mesto, probao bih da citam izmedju redova. Tako rade veliki politicari.

Jefimija

pre 14 godina

Ako Tadic stvarno veruje da je dobio garancije da priznavanje nezavisnosti Kosova neće biti postavljano kao uslov za ulazak u EU, onda je naivan. Ako je istina drugacija, a on nam servira, ovu gore, onda misli da smo mi, gradjani naivni.

Pedu

pre 14 godina

Juhuuuuu, sad mogu mirno da spavam.
Imamo li mi to crno na belo?
I interpol bi trebao da isporucuje kriminalce i ubice, pa eto, u nasem slucaju to ne radi.

Stojan

pre 14 godina

Govorili su i Miloševiću da je on i Srbija "nezaobilazan i ključni politički faktor na Balkanu", kraj je poznat. Verovanje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU, imaće epilog kao kao slučaj Karadzića i Holbruka. Ni pismene garancije zapadnjacima ne znače niša. Najbolji primer je deklaracija 1244 organizacije UN

Milica

pre 14 godina

Preuzeo je svu vlast i svu odgovornost za stanje u zemlji. Pokazalo se da je u pitanju preteško breme i da je bolje da to nije uradio. Za njega i za zemlju. Naš narod kaže lepu misao: mnogo je mačku goveđa glava.

mile

pre 14 godina

Kaze Tadic da "Nece biti novih uslova"
A, hocemo li ikada saznati koji su to zadati uslovi i sta tacno je ostalo neizvrseno od tih zadatih uslova tj. sta je ostalo da se uradi???

Milan

pre 14 godina

Hm,posto se ulazak Srbije u EU ocekuje najranije za nekih 10ak godina (kako stvari sada stoje,a ne znam zasto bi se menjale nadalje) te garancije su prilicno klimave. Jer mozemo se setiti ta je 2000/2001 Srbiji bio otvoren put u prikljucenje NATO, pa se to jako brzo iskomplikovalo...Ja razumem da Tadic misli da bude glavni jos min 10 godina, ali za minimum 10ak godina u svakoj EU zemlji ce se promeniti bar dve partije politicara i pitanje je koji ce kurs za 10 godina oni postavljati.
Dovoljno je samo pogledati kakve smo odnose i sa kime imali pre 5-6 (a ne 10 godina) a kakve danas imamo.
Naravno, Tadic racuna da Srbija udje u EU za godinu dana, sto je smesno. Tome mogu ja kao obican covek da se nadam i prizeljkujem, ali on tj, "ja kao predsednik" morao bi malo dublje i dalje da razmislja.

LIBERTARIJANAC

pre 14 godina

Kada se americki predsednik obraca gradjanima cela nacija gleda TV zato sto ZNA da ce nesto NOVO, nesto PAMETNO i RAZUMNO saopstiti.
Ovde gosp. "Ja kao predsednik" ima potrebu da se slika svaki dan i da nam svaki dan iskace iz frizidera saopstavajuci nam zelje i snove.
Imas BRE mandat, 5 godina si na vlasti, daj skupi malo hrabrosti i uradi nesto korisno za ovu zemlju vec jednom, pa makar ti opala popularnost za par procenata!!!

Dejan

pre 14 godina

Jel' ? Pa to su i Hrvatima rekli pre hvatanja Gotovine..., a sada ih muce i neki 'topnicki dnevnici', a da ne pominjem Sloveniju. Pa za ime Boga Grcima smeta i ime Makedonije. Dajte se spustite na zemlju i ne pricajte gluposti. Novih uslova ce biti... Jos nisu niti poceli da uslovljavaju. Samo teraju pravdu trenutno.

sporedniprovincijalac

pre 14 godina

Tadicu, predlozi Novi Sad za novi glavni grad Srbije, sacuvaj Beograd za srpski Njujork, i svim ce idejama o cepanjima biti kraj.

vojvodjanin

pre 14 godina

"Ustav iz 1974. nije doprineo stabilnosti". Jok, onda kada smo bili razvijeniji od Španije, Portugala i Grčke, kada smo imali plate od 1000 maraka i slobodno putovali, kada nije bilo mafije i narkodilera na svakom ćošku onda smo bili nestabilni, a sada sa ustavom koji ste pisali ti, Koštunica, Nikolić i Dačić, prosto cvetamo od stabilnosti i prosperiteta. Te priče možeš pričati jedino Jeremiću kao uspavanke. Niko iz Vojvodine ko ima uši i oči u te pamflete više ne veruje. Jedva čekam seledeće izbore da vidim kako se koprcate za cenzus.

slobodan

pre 14 godina

Kaze Albanci dobili sve, a Srbi nista
Medjutim, zaboravlja najvazniju cinjenicu t to je da je Srbija izgubila rat koji je vodila i da gubitnici obicno dobiju veliko nista
Da je bilo obratno tj da smo mi bili pobednici prosli bi kao nakon sto smo se nakon I sv. rata nasli na pobednickoj strani tj. kada smo kao poklon dobili Vojvodinu. Matematika je tu jako jednostavna:
pobedis - dobijes teritorije, izgubis; osta bez dela teritorije...

vojvodjanin

pre 14 godina

"Ustav iz 1974. nije doprineo stabilnosti". Jok, onda kada smo bili razvijeniji od Španije, Portugala i Grčke, kada smo imali plate od 1000 maraka i slobodno putovali, kada nije bilo mafije i narkodilera na svakom ćošku onda smo bili nestabilni, a sada sa ustavom koji ste pisali ti, Koštunica, Nikolić i Dačić, prosto cvetamo od stabilnosti i prosperiteta. Te priče možeš pričati jedino Jeremiću kao uspavanke. Niko iz Vojvodine ko ima uši i oči u te pamflete više ne veruje. Jedva čekam seledeće izbore da vidim kako se koprcate za cenzus.

LIBERTARIJANAC

pre 14 godina

Kada se americki predsednik obraca gradjanima cela nacija gleda TV zato sto ZNA da ce nesto NOVO, nesto PAMETNO i RAZUMNO saopstiti.
Ovde gosp. "Ja kao predsednik" ima potrebu da se slika svaki dan i da nam svaki dan iskace iz frizidera saopstavajuci nam zelje i snove.
Imas BRE mandat, 5 godina si na vlasti, daj skupi malo hrabrosti i uradi nesto korisno za ovu zemlju vec jednom, pa makar ti opala popularnost za par procenata!!!

slobodan

pre 14 godina

Kaze Albanci dobili sve, a Srbi nista
Medjutim, zaboravlja najvazniju cinjenicu t to je da je Srbija izgubila rat koji je vodila i da gubitnici obicno dobiju veliko nista
Da je bilo obratno tj da smo mi bili pobednici prosli bi kao nakon sto smo se nakon I sv. rata nasli na pobednickoj strani tj. kada smo kao poklon dobili Vojvodinu. Matematika je tu jako jednostavna:
pobedis - dobijes teritorije, izgubis; osta bez dela teritorije...

Dejan

pre 14 godina

Jel' ? Pa to su i Hrvatima rekli pre hvatanja Gotovine..., a sada ih muce i neki 'topnicki dnevnici', a da ne pominjem Sloveniju. Pa za ime Boga Grcima smeta i ime Makedonije. Dajte se spustite na zemlju i ne pricajte gluposti. Novih uslova ce biti... Jos nisu niti poceli da uslovljavaju. Samo teraju pravdu trenutno.

sporedniprovincijalac

pre 14 godina

Tadicu, predlozi Novi Sad za novi glavni grad Srbije, sacuvaj Beograd za srpski Njujork, i svim ce idejama o cepanjima biti kraj.

Milan

pre 14 godina

Hm,posto se ulazak Srbije u EU ocekuje najranije za nekih 10ak godina (kako stvari sada stoje,a ne znam zasto bi se menjale nadalje) te garancije su prilicno klimave. Jer mozemo se setiti ta je 2000/2001 Srbiji bio otvoren put u prikljucenje NATO, pa se to jako brzo iskomplikovalo...Ja razumem da Tadic misli da bude glavni jos min 10 godina, ali za minimum 10ak godina u svakoj EU zemlji ce se promeniti bar dve partije politicara i pitanje je koji ce kurs za 10 godina oni postavljati.
Dovoljno je samo pogledati kakve smo odnose i sa kime imali pre 5-6 (a ne 10 godina) a kakve danas imamo.
Naravno, Tadic racuna da Srbija udje u EU za godinu dana, sto je smesno. Tome mogu ja kao obican covek da se nadam i prizeljkujem, ali on tj, "ja kao predsednik" morao bi malo dublje i dalje da razmislja.

Cyrih

pre 14 godina

Jos nesto oko ustava od 1974 godine. Kada bi se taj ustav postovao i napredovao s'time sto bi se dalo pravo Kosovu i Vojvodini da budu Republike, i jos nekim drugim poboljsanijima sto se tice politickog sistema ex-Jugoslavija bi davno postala clanica EU, sigurno prije Poljske, Ceske, Slovacke, za Bugarsku i Rumunsku da ne govorimo. To sto vi sada govorite g. Tadicu, to su Milosevicevi stavovi, i stavovi SANU, prema Vojvodini i ustavu od 1974 god. Ovi stavovi su nas doneli do rata i do propasti ex- Jugoslavije.

daleko sam ja

pre 14 godina

Ja mislim Tadicu da ce ti biti ovako ; drzava bez svoje granice nece moci u EU. Drzava koja nema svoj ustav nego se u ustavu nalazi jos jedna drzava Kosovo koja je samostalna i ima svoj ustav svoju vojsku i sve ono sto cini drzavu drzavom. Vojvodina je posebno pitanje i moraces Tadicu dati njima sve ono sto oni traze ( mozes ti odlagati da bi ostao jos godinu dve na vlasti ). Autonomija Vovodine sa grbom zastavom , ustavom i glavnim gradom plus evropska regija da moze samostalno i nezavisno da deluje bez ili sa Srbijom. Ratne zlocince u Hag . Prava nacinalnim manjinama (imaju i sada neka prava ali ne u potpunosti).... Kriminal da ugusis a to jest da prvo tvoje tajkune i tvoje stranke proresetas i pritvoris neke od njih ili vecinu. Pasose: Nema Albancima pasosa ...ostalo i sam znas. Ali ja mislim da ce svi zajedno u EU, posle Hr ide BiH, Srbija, C.Gora, Albanija, Makedonija, Kosovo, Turska u jednom paketu. A zasto i ne bi u paketu kada smo mi svi isti izmesana krv, kultura, licimo jedni na druge cak sta vise kada nas neko gleda ko ne zna ko smo i sta smo rekli bi da po izgledu svi smo od jednog oca i jedne majke. A takodje i po pameti, ako Turke odvojimo jer su oni daleko po pameti ispred nas svih na Balkanu .

mario

pre 14 godina

"On je kazao da veruje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU."
Gosp. Tadiću ne prima USA nikog u članstvo EU tako da ne znam šta tu može obečavati Bajden, šta ako neka od 22 članice koje su priznale Kosovo ne postavi taj uvjet.
Isto tako morate znati da bez riješenog graničnog pitanja se neće moči postati član EU tako da će se morati znati gdje su granice Srbije.

mile

pre 14 godina

Kaze Tadic da "Nece biti novih uslova"
A, hocemo li ikada saznati koji su to zadati uslovi i sta tacno je ostalo neizvrseno od tih zadatih uslova tj. sta je ostalo da se uradi???

Long Play

pre 14 godina

Srbija nije samo centar Balkana već i cele Evrope a šire! To se vidi iz toga što Bajden i Sarkozi "ozbiljno" računaju na našu pomoć u rešavanju holandskih problema.

Bg boy

pre 14 godina

To da nece traziti da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu da bi usli u EU znamo, jer ovde kod SVIH nasih politicara i SVIH tajkuna i ne postoji interes da Srbija bude clan EU.Takodje priznali mi Kosovo ili ne to apsolutno nista ne znaci jer su ga priznale najrazvijenije drzave koje se nesto pitaju u svetskim okvirima.To pitanje i dalje kao i u Zlobino vreme sluzi za unutrasnjopoliticku svrhu zaludjivanja sirokih narodnih masa i skupljanja jeftinih politickih poena.Da nije Kosova o cemu bi pricali Doktori Voje, Toma, Vucic, Velja a i ostali? O boljem zivotnom standardu gradjana i ostalim normalnim temama sigurno NE, jer koliko su tu oni dobri. Nimalo.

dragan

pre 14 godina

Nece traziti da priznamo Kosovo ali ce traziti da razvijemo dobrosusedske odnose sa istim :)
Naravno da smo mi"kljucni faktor" , lider u regionu" . faktor stabilnosti"...
Sve ovo pricaju srbski politicari svome stadu, Hrvati svom itd.
Svi smo lideri :)

Milica

pre 14 godina

Preuzeo je svu vlast i svu odgovornost za stanje u zemlji. Pokazalo se da je u pitanju preteško breme i da je bolje da to nije uradio. Za njega i za zemlju. Naš narod kaže lepu misao: mnogo je mačku goveđa glava.

Stojan

pre 14 godina

Govorili su i Miloševiću da je on i Srbija "nezaobilazan i ključni politički faktor na Balkanu", kraj je poznat. Verovanje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU, imaće epilog kao kao slučaj Karadzića i Holbruka. Ni pismene garancije zapadnjacima ne znače niša. Najbolji primer je deklaracija 1244 organizacije UN

Josip Vasilj

pre 14 godina

Čisto hipotetički gospodine Tadiću: Kada bi odluka MSP bila u korist Srbije i kada bi zbog te odluke mnoge zemlje povukle svoja priznanja, pa kad bi nakon svega toga kosovski Albanci pristali da sjednu za pregovarački stol, Srbija bi im sigurno ponudila najširu moguću autonomiju, neuporedivo širu nego što Vojvodina za sebe traži, a što joj se uskraćuje. Moja pitanja su – ZAŠTO? Odnosno, da li je kosovski put, zaista jedini put kojim i Vojvodina može doći do prava koja joj pripadaju?

drug tito

pre 14 godina

"Neće se desiti ništa što nije u skladu sa Ustavom, i što nije funkcionalno. Ustav iz 1974. nije doprineo stabilnosti i tu grešku ni po koju cenu ne smemo ponoviti."
Nesto mi se cini da dok je funkcionirao Ustav SFRJ iz 74' da je funkcioniorila i Jugoslavija, tek kad je Milosevic poceo da raznim balvan, jogurt, antibirokratskim i kojim sve ne revolucijama da mjenja ustav po svojoj volji, onda su kola krenula nizbrdo.
pozdrav

Jefimija

pre 14 godina

Ako Tadic stvarno veruje da je dobio garancije da priznavanje nezavisnosti Kosova neće biti postavljano kao uslov za ulazak u EU, onda je naivan. Ako je istina drugacija, a on nam servira, ovu gore, onda misli da smo mi, gradjani naivni.

Cyrih

pre 14 godina

Pa i Karadzic je dobio od Holbruka obecanje da nece biti uhapsen od Haskog suda, ali on je uhapsen i ceka da se mu se sudi. Ne mogu pojedinci, ma ko to bili, da menjaju principe i zakone koje ima EU. Hrvatska ne moze u EU samo za jedan, puno manji problem sa Slovenijom, nego sto je problem Kosova.

Pedu

pre 14 godina

Juhuuuuu, sad mogu mirno da spavam.
Imamo li mi to crno na belo?
I interpol bi trebao da isporucuje kriminalce i ubice, pa eto, u nasem slucaju to ne radi.

Jesus Christ

pre 14 godina

Tadiću, ne budi tolko siguran, a sto se tice garancija koje si dobio, kada bih bio na tvome mesto, probao bih da citam izmedju redova. Tako rade veliki politicari.

rebro

pre 14 godina

Nece biti novih uslova? A ko ti je rekao to Tadicu? Solana, Ren, Merkelova? Svi ovi sto su priznali Kosovo?
Sto li ne verujem u tu bajku

Nenad

pre 14 godina

Meni je vrhunac ironije to sto su Tadic i ekipa na sebe uzeli da daju izjave u ime EU. Nista o ovoj temi jos uvek necete cuti od evropskih zvanicnika, samo Tarabic, pardon Tadic sve zna unapred.

Sava

pre 14 godina

Zašto poglavnik i vrhovni komadant ne pokaže narodu taj "garantni list"?
Posle onoliko praznog predizbornog marketinga (tj.laži) ovo je samo još jedna bajka.

zeljko

pre 14 godina

Nema sta vremena se menjaju, pre tacno 620 godina na danasnji dan Lazar je srbio branio glavom i macem, a ovaj BAS na danasnji dan plasira narodu nekakve izmisljene garancije.

Milan

pre 14 godina

Zamislite sledecu situaciju:Mala balkanska feudalna drzava. Posvadjana i pocepana interesima feudalaca. Najezda Turaka. Na veceri kod najveceg feudalca dogovoraju se sta ciniti. Turci su realnost. Najbolje prihvatitit realnost. Oni su tu i tacka .Njihov novac, njihovog cara, najmocnija sila Evrope. Dogovor je pao. Prihvatiti tu realnost. I sad ja vas pitam, da li vi zaista mislite da bi bili ovo sto jesmo danas, da li bi postojali danas? Da li bi bili u EU, ko bi bili? Da nije tog mita o kosovskoj bici. Da smo stalno prihvatali razne "realnosti"? Turke, Austro - Ugare, Nemce...Ja znam da danas Srbija nema kontrolu nad Kosovom. Ali isto tako znam da nikad necu prihvatiti nametnutu realnost. Laznu, silom otetu pradedovinu. Ne zbog EU, jer ce Srbija nadziveti EU, vec mojih unuka i cukununuka. Da kad budu pricali da smo u "nase vreme"izgubili taj zavet. Tu mitsku zicu naseg postojanja .Niko i nikad ne sme da prizna nesto sto je lazno i oteto. Ni radi svog blaga ovog sveta. Ni radi EU ni NATO-a pogotovu. Proci ce EU i NATO, ali ce Srbija ostati kao sto je ostala celi milenijum. Jeste bila porobljivana i mucena, ali se nikad nije predala. Pa ni 500 godina pod Turcima. To je realnost nasa .Nije EU ni NATO; Srbija je nasa realnost. A da li trebamo biti deo EU? Da, naravno! Samo celi i ponosni!

bezimena

pre 14 godina

Tadić počinje da se ponašao kao da igra monodramu, zabavlja nas trudeći se da nam pažnja ne popusti, a za to vreme njetove kolege nam trkeljišu po džepovima ostavljenih kaputa!

Ulazak u EU uopšte NIJE TEMA!

TEME SU:

1. Hapšenje haških optuženika

2. Borba protiv državnog kriminala

Bez ovoga nije moguće rešavati ni jedan gorući problem!

Gradjanin

pre 14 godina

Naravno, da je regionalizacija najbolja za Srbiju. Ko u to ne veruje, neka bolje pogleda na internetu iskustva drugih zemalja koliko dobrog je to donelo manjim i nerazvijenim opstinama. A ne da veruju senilnim i bezobraznim politicarima (Kostunici i Radikalima) koji pokusavaju da iskoriste neobrazovanost naroda da ih ubede u netacne gluposti koje oni izgovaraju, a pri tome im uvek te gluposti pakuju u takozvani omot patriotizma navodnog.

Бојан

pre 14 godina

Свака држава представља фактор стабилности у свом региону. Ово су само испразне фразе и биједна демагогија. А Тадић ово прича о непостојању услова као да сам себе убијеђује. Зар мислите да неки ЕУ апаратчик може да да обећања и гаранције? Па они нису овлаштени за то, могу да обећавају али не могу и да испуне јер њихове надлежности нису толике! Како мислите да ЕУ функционише ако дио држава признаје Косово, дио не, а онда то Косово приме као још једну земљу у ЕУ??
Ово је само заваравање народа.
На срећу дипломатска битка још није изгубљена а мени лично важнији је интегритет и стабилност државе него некаква бајковита прича и празна обећања о еу-регионима, срећној будућности итд.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Nisam obozavalac lika i dela g.Tadica, ali mu se ja ne bih bas previse smejao. Cinjenica je, da smo u zadnjih x decenija nekako uvek imali ekipu koja je bila spremna da zamuti stvari do daske, pa boga mi i da potegne oruzje, i kad treba i kad ne treba. Da parafraziram g.Bajdena "A, vi ste oni mali, sto prave probleme!" Narod neuk, oni sa Zapada se uglavnom ponasali neodgovarajuce, i nikoga nije bilo da politicare makar malo kontrolise. Zato bi sada morali imati vise tolerancije za ovoga (=Tadic) koji je bar na recima za mir i saradnju. Da je Milosevic bio toliko "los" kao Tadic, gde bi nam kraj bio!
A za sve ostale komsije, nije moje da se stidim u njihovo ime, a imaju i oni mnogo toga cega bi se pametan stidio (svez primer: Hrvatska zahvalna Tudjmanu sto je postala nezavisna drzava, a on izbegao Hag samo zahvaljujuci svetom Petru!)

Milan

pre 14 godina

Zamislite sledecu situaciju:Mala balkanska feudalna drzava. Posvadjana i pocepana interesima feudalaca. Najezda Turaka. Na veceri kod najveceg feudalca dogovoraju se sta ciniti. Turci su realnost. Najbolje prihvatitit realnost. Oni su tu i tacka .Njihov novac, njihovog cara, najmocnija sila Evrope. Dogovor je pao. Prihvatiti tu realnost. I sad ja vas pitam, da li vi zaista mislite da bi bili ovo sto jesmo danas, da li bi postojali danas? Da li bi bili u EU, ko bi bili? Da nije tog mita o kosovskoj bici. Da smo stalno prihvatali razne "realnosti"? Turke, Austro - Ugare, Nemce...Ja znam da danas Srbija nema kontrolu nad Kosovom. Ali isto tako znam da nikad necu prihvatiti nametnutu realnost. Laznu, silom otetu pradedovinu. Ne zbog EU, jer ce Srbija nadziveti EU, vec mojih unuka i cukununuka. Da kad budu pricali da smo u "nase vreme"izgubili taj zavet. Tu mitsku zicu naseg postojanja .Niko i nikad ne sme da prizna nesto sto je lazno i oteto. Ni radi svog blaga ovog sveta. Ni radi EU ni NATO-a pogotovu. Proci ce EU i NATO, ali ce Srbija ostati kao sto je ostala celi milenijum. Jeste bila porobljivana i mucena, ali se nikad nije predala. Pa ni 500 godina pod Turcima. To je realnost nasa .Nije EU ni NATO; Srbija je nasa realnost. A da li trebamo biti deo EU? Da, naravno! Samo celi i ponosni!

vojvodjanin

pre 14 godina

"Ustav iz 1974. nije doprineo stabilnosti". Jok, onda kada smo bili razvijeniji od Španije, Portugala i Grčke, kada smo imali plate od 1000 maraka i slobodno putovali, kada nije bilo mafije i narkodilera na svakom ćošku onda smo bili nestabilni, a sada sa ustavom koji ste pisali ti, Koštunica, Nikolić i Dačić, prosto cvetamo od stabilnosti i prosperiteta. Te priče možeš pričati jedino Jeremiću kao uspavanke. Niko iz Vojvodine ko ima uši i oči u te pamflete više ne veruje. Jedva čekam seledeće izbore da vidim kako se koprcate za cenzus.

slobodan

pre 14 godina

Kaze Albanci dobili sve, a Srbi nista
Medjutim, zaboravlja najvazniju cinjenicu t to je da je Srbija izgubila rat koji je vodila i da gubitnici obicno dobiju veliko nista
Da je bilo obratno tj da smo mi bili pobednici prosli bi kao nakon sto smo se nakon I sv. rata nasli na pobednickoj strani tj. kada smo kao poklon dobili Vojvodinu. Matematika je tu jako jednostavna:
pobedis - dobijes teritorije, izgubis; osta bez dela teritorije...

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Nisam obozavalac lika i dela g.Tadica, ali mu se ja ne bih bas previse smejao. Cinjenica je, da smo u zadnjih x decenija nekako uvek imali ekipu koja je bila spremna da zamuti stvari do daske, pa boga mi i da potegne oruzje, i kad treba i kad ne treba. Da parafraziram g.Bajdena "A, vi ste oni mali, sto prave probleme!" Narod neuk, oni sa Zapada se uglavnom ponasali neodgovarajuce, i nikoga nije bilo da politicare makar malo kontrolise. Zato bi sada morali imati vise tolerancije za ovoga (=Tadic) koji je bar na recima za mir i saradnju. Da je Milosevic bio toliko "los" kao Tadic, gde bi nam kraj bio!
A za sve ostale komsije, nije moje da se stidim u njihovo ime, a imaju i oni mnogo toga cega bi se pametan stidio (svez primer: Hrvatska zahvalna Tudjmanu sto je postala nezavisna drzava, a on izbegao Hag samo zahvaljujuci svetom Petru!)

sporedniprovincijalac

pre 14 godina

Tadicu, predlozi Novi Sad za novi glavni grad Srbije, sacuvaj Beograd za srpski Njujork, i svim ce idejama o cepanjima biti kraj.

daleko sam ja

pre 14 godina

Ja mislim Tadicu da ce ti biti ovako ; drzava bez svoje granice nece moci u EU. Drzava koja nema svoj ustav nego se u ustavu nalazi jos jedna drzava Kosovo koja je samostalna i ima svoj ustav svoju vojsku i sve ono sto cini drzavu drzavom. Vojvodina je posebno pitanje i moraces Tadicu dati njima sve ono sto oni traze ( mozes ti odlagati da bi ostao jos godinu dve na vlasti ). Autonomija Vovodine sa grbom zastavom , ustavom i glavnim gradom plus evropska regija da moze samostalno i nezavisno da deluje bez ili sa Srbijom. Ratne zlocince u Hag . Prava nacinalnim manjinama (imaju i sada neka prava ali ne u potpunosti).... Kriminal da ugusis a to jest da prvo tvoje tajkune i tvoje stranke proresetas i pritvoris neke od njih ili vecinu. Pasose: Nema Albancima pasosa ...ostalo i sam znas. Ali ja mislim da ce svi zajedno u EU, posle Hr ide BiH, Srbija, C.Gora, Albanija, Makedonija, Kosovo, Turska u jednom paketu. A zasto i ne bi u paketu kada smo mi svi isti izmesana krv, kultura, licimo jedni na druge cak sta vise kada nas neko gleda ko ne zna ko smo i sta smo rekli bi da po izgledu svi smo od jednog oca i jedne majke. A takodje i po pameti, ako Turke odvojimo jer su oni daleko po pameti ispred nas svih na Balkanu .

Stojan

pre 14 godina

Govorili su i Miloševiću da je on i Srbija "nezaobilazan i ključni politički faktor na Balkanu", kraj je poznat. Verovanje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU, imaće epilog kao kao slučaj Karadzića i Holbruka. Ni pismene garancije zapadnjacima ne znače niša. Najbolji primer je deklaracija 1244 organizacije UN

Josip Vasilj

pre 14 godina

Čisto hipotetički gospodine Tadiću: Kada bi odluka MSP bila u korist Srbije i kada bi zbog te odluke mnoge zemlje povukle svoja priznanja, pa kad bi nakon svega toga kosovski Albanci pristali da sjednu za pregovarački stol, Srbija bi im sigurno ponudila najširu moguću autonomiju, neuporedivo širu nego što Vojvodina za sebe traži, a što joj se uskraćuje. Moja pitanja su – ZAŠTO? Odnosno, da li je kosovski put, zaista jedini put kojim i Vojvodina može doći do prava koja joj pripadaju?

Cyrih

pre 14 godina

Jos nesto oko ustava od 1974 godine. Kada bi se taj ustav postovao i napredovao s'time sto bi se dalo pravo Kosovu i Vojvodini da budu Republike, i jos nekim drugim poboljsanijima sto se tice politickog sistema ex-Jugoslavija bi davno postala clanica EU, sigurno prije Poljske, Ceske, Slovacke, za Bugarsku i Rumunsku da ne govorimo. To sto vi sada govorite g. Tadicu, to su Milosevicevi stavovi, i stavovi SANU, prema Vojvodini i ustavu od 1974 god. Ovi stavovi su nas doneli do rata i do propasti ex- Jugoslavije.

Dejan

pre 14 godina

Jel' ? Pa to su i Hrvatima rekli pre hvatanja Gotovine..., a sada ih muce i neki 'topnicki dnevnici', a da ne pominjem Sloveniju. Pa za ime Boga Grcima smeta i ime Makedonije. Dajte se spustite na zemlju i ne pricajte gluposti. Novih uslova ce biti... Jos nisu niti poceli da uslovljavaju. Samo teraju pravdu trenutno.

LIBERTARIJANAC

pre 14 godina

Kada se americki predsednik obraca gradjanima cela nacija gleda TV zato sto ZNA da ce nesto NOVO, nesto PAMETNO i RAZUMNO saopstiti.
Ovde gosp. "Ja kao predsednik" ima potrebu da se slika svaki dan i da nam svaki dan iskace iz frizidera saopstavajuci nam zelje i snove.
Imas BRE mandat, 5 godina si na vlasti, daj skupi malo hrabrosti i uradi nesto korisno za ovu zemlju vec jednom, pa makar ti opala popularnost za par procenata!!!

Bg boy

pre 14 godina

To da nece traziti da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu da bi usli u EU znamo, jer ovde kod SVIH nasih politicara i SVIH tajkuna i ne postoji interes da Srbija bude clan EU.Takodje priznali mi Kosovo ili ne to apsolutno nista ne znaci jer su ga priznale najrazvijenije drzave koje se nesto pitaju u svetskim okvirima.To pitanje i dalje kao i u Zlobino vreme sluzi za unutrasnjopoliticku svrhu zaludjivanja sirokih narodnih masa i skupljanja jeftinih politickih poena.Da nije Kosova o cemu bi pricali Doktori Voje, Toma, Vucic, Velja a i ostali? O boljem zivotnom standardu gradjana i ostalim normalnim temama sigurno NE, jer koliko su tu oni dobri. Nimalo.

Pedu

pre 14 godina

Juhuuuuu, sad mogu mirno da spavam.
Imamo li mi to crno na belo?
I interpol bi trebao da isporucuje kriminalce i ubice, pa eto, u nasem slucaju to ne radi.

zeljko

pre 14 godina

Nema sta vremena se menjaju, pre tacno 620 godina na danasnji dan Lazar je srbio branio glavom i macem, a ovaj BAS na danasnji dan plasira narodu nekakve izmisljene garancije.

Jesus Christ

pre 14 godina

Tadiću, ne budi tolko siguran, a sto se tice garancija koje si dobio, kada bih bio na tvome mesto, probao bih da citam izmedju redova. Tako rade veliki politicari.

Бојан

pre 14 godina

Свака држава представља фактор стабилности у свом региону. Ово су само испразне фразе и биједна демагогија. А Тадић ово прича о непостојању услова као да сам себе убијеђује. Зар мислите да неки ЕУ апаратчик може да да обећања и гаранције? Па они нису овлаштени за то, могу да обећавају али не могу и да испуне јер њихове надлежности нису толике! Како мислите да ЕУ функционише ако дио држава признаје Косово, дио не, а онда то Косово приме као још једну земљу у ЕУ??
Ово је само заваравање народа.
На срећу дипломатска битка још није изгубљена а мени лично важнији је интегритет и стабилност државе него некаква бајковита прича и празна обећања о еу-регионима, срећној будућности итд.

mile

pre 14 godina

Kaze Tadic da "Nece biti novih uslova"
A, hocemo li ikada saznati koji su to zadati uslovi i sta tacno je ostalo neizvrseno od tih zadatih uslova tj. sta je ostalo da se uradi???

mario

pre 14 godina

"On je kazao da veruje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU."
Gosp. Tadiću ne prima USA nikog u članstvo EU tako da ne znam šta tu može obečavati Bajden, šta ako neka od 22 članice koje su priznale Kosovo ne postavi taj uvjet.
Isto tako morate znati da bez riješenog graničnog pitanja se neće moči postati član EU tako da će se morati znati gdje su granice Srbije.

Milan

pre 14 godina

Hm,posto se ulazak Srbije u EU ocekuje najranije za nekih 10ak godina (kako stvari sada stoje,a ne znam zasto bi se menjale nadalje) te garancije su prilicno klimave. Jer mozemo se setiti ta je 2000/2001 Srbiji bio otvoren put u prikljucenje NATO, pa se to jako brzo iskomplikovalo...Ja razumem da Tadic misli da bude glavni jos min 10 godina, ali za minimum 10ak godina u svakoj EU zemlji ce se promeniti bar dve partije politicara i pitanje je koji ce kurs za 10 godina oni postavljati.
Dovoljno je samo pogledati kakve smo odnose i sa kime imali pre 5-6 (a ne 10 godina) a kakve danas imamo.
Naravno, Tadic racuna da Srbija udje u EU za godinu dana, sto je smesno. Tome mogu ja kao obican covek da se nadam i prizeljkujem, ali on tj, "ja kao predsednik" morao bi malo dublje i dalje da razmislja.

Jefimija

pre 14 godina

Ako Tadic stvarno veruje da je dobio garancije da priznavanje nezavisnosti Kosova neće biti postavljano kao uslov za ulazak u EU, onda je naivan. Ako je istina drugacija, a on nam servira, ovu gore, onda misli da smo mi, gradjani naivni.

dragan

pre 14 godina

Nece traziti da priznamo Kosovo ali ce traziti da razvijemo dobrosusedske odnose sa istim :)
Naravno da smo mi"kljucni faktor" , lider u regionu" . faktor stabilnosti"...
Sve ovo pricaju srbski politicari svome stadu, Hrvati svom itd.
Svi smo lideri :)

Long Play

pre 14 godina

Srbija nije samo centar Balkana već i cele Evrope a šire! To se vidi iz toga što Bajden i Sarkozi "ozbiljno" računaju na našu pomoć u rešavanju holandskih problema.

drug tito

pre 14 godina

"Neće se desiti ništa što nije u skladu sa Ustavom, i što nije funkcionalno. Ustav iz 1974. nije doprineo stabilnosti i tu grešku ni po koju cenu ne smemo ponoviti."
Nesto mi se cini da dok je funkcionirao Ustav SFRJ iz 74' da je funkcioniorila i Jugoslavija, tek kad je Milosevic poceo da raznim balvan, jogurt, antibirokratskim i kojim sve ne revolucijama da mjenja ustav po svojoj volji, onda su kola krenula nizbrdo.
pozdrav

bezimena

pre 14 godina

Tadić počinje da se ponašao kao da igra monodramu, zabavlja nas trudeći se da nam pažnja ne popusti, a za to vreme njetove kolege nam trkeljišu po džepovima ostavljenih kaputa!

Ulazak u EU uopšte NIJE TEMA!

TEME SU:

1. Hapšenje haških optuženika

2. Borba protiv državnog kriminala

Bez ovoga nije moguće rešavati ni jedan gorući problem!

Milica

pre 14 godina

Preuzeo je svu vlast i svu odgovornost za stanje u zemlji. Pokazalo se da je u pitanju preteško breme i da je bolje da to nije uradio. Za njega i za zemlju. Naš narod kaže lepu misao: mnogo je mačku goveđa glava.

Sava

pre 14 godina

Zašto poglavnik i vrhovni komadant ne pokaže narodu taj "garantni list"?
Posle onoliko praznog predizbornog marketinga (tj.laži) ovo je samo još jedna bajka.

Nenad

pre 14 godina

Meni je vrhunac ironije to sto su Tadic i ekipa na sebe uzeli da daju izjave u ime EU. Nista o ovoj temi jos uvek necete cuti od evropskih zvanicnika, samo Tarabic, pardon Tadic sve zna unapred.

Cyrih

pre 14 godina

Pa i Karadzic je dobio od Holbruka obecanje da nece biti uhapsen od Haskog suda, ali on je uhapsen i ceka da se mu se sudi. Ne mogu pojedinci, ma ko to bili, da menjaju principe i zakone koje ima EU. Hrvatska ne moze u EU samo za jedan, puno manji problem sa Slovenijom, nego sto je problem Kosova.

rebro

pre 14 godina

Nece biti novih uslova? A ko ti je rekao to Tadicu? Solana, Ren, Merkelova? Svi ovi sto su priznali Kosovo?
Sto li ne verujem u tu bajku

Gradjanin

pre 14 godina

Naravno, da je regionalizacija najbolja za Srbiju. Ko u to ne veruje, neka bolje pogleda na internetu iskustva drugih zemalja koliko dobrog je to donelo manjim i nerazvijenim opstinama. A ne da veruju senilnim i bezobraznim politicarima (Kostunici i Radikalima) koji pokusavaju da iskoriste neobrazovanost naroda da ih ubede u netacne gluposti koje oni izgovaraju, a pri tome im uvek te gluposti pakuju u takozvani omot patriotizma navodnog.