Četvrtak, 25.06.2009.

00:59

Bugarska pustila Čekua na slobodu

Okružni sud u bugarskom gradu Ćustendilu doneo presudu o puštanju iz pritvora bivšeg premijera Kosova koji je preksinoć uhapšen na bugarsko-makedonskoj granici.

Izvor: B92

Bugarska pustila Èekua na slobodu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

kec

pre 14 godina

Gospodo,
valjda znamo gde zivimo.
Ko je verovao da ce biti drukcije treba dobro da preispita sebe. Da li je Francuska, Nemacka i USA izdala naredbu, da li su je Bugari poslusali, da li su mogli reci NE.
Sve je surovo kada smo mi generalni gubitnici u pitanju. Idemo dalje bice valjda nekada i nesto pa makar i skromno na nasu korist - valjda....
Spavajmo braco Srbi, tada smo najbezbrizniji.

razocaran

pre 14 godina

Znaci ni Interpolova poternica ne moze da utice da se uhapsi jedan teski kriminalac i ratni zlocinac, e moja Evroooopo, stvarno si nas jos jednom razocarala!!!

balkanac

pre 14 godina

Za one koji nisu znali da je G. Ceku bio u Moskvi:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=11&dd=30&nav_id=221871
Politicka licemerija! Sramota za sprpsku politiku. Svi kazu da nije ratni kriminalac samo mi kazemo da jeste. Jos se bavimo politike od 90-te a hocemo u EU.

mail

pre 14 godina

Nasim vrlim vodjama, puna su usta da je politika pobedila pravo, a uredili su svoju zemlju gde nema nikakvog prava, vec samo politike.

Zoran021

pre 14 godina

Zaboravljate jedan momenat,a to je da je Bugarska priznala Kosovo.Automatski to znači da ne smeju ništa da urade,a da ne pitaju Prištinu za mišljenje jer je njima stalo do dobrih odnosa između njihove zemlje i Kosova.

Alexa

pre 14 godina

Hvala Bogu da su ga pustili Bugari da ne moramo mi... i još da se brukamo. Ko bre da sudi predsedniku jedne zemlje? Pa ovde je premijer ubijen zato što je međunarodnom sudu isporučio bivšeg predsednika! Kad se odbace strasti, onda se vidi da je ovo u interesu Srbije.

dragan

pre 14 godina

Ma nije valjda ma to je dezinformacija po nasim politicarima jel to sigurno, ja sam bas mislio da smo izvojevali novu diplomatsku pobedu!

Behar

pre 14 godina

INTERPOL se sprema za Kosovsku kancelariju Interpola, pa cemo onda videti kakav je taj osecaj da bez ikakvog dokaza daje nalog za hapsenje.Da budemo realni da je srbija stvarno imala dokaze odmah bi ga bugarska ekstradirala.Ali svi znaju da je to jos jedna farsa iz srpskog pravosudja.

marx

pre 14 godina

opa novi momenti za prilog istoriji.
optuzeni za ratne zlocine je pod misijom Ujedinjenih Nacija. e pa draga institucijo UN kad ti se pred istorijom bude sudilo ovo ce biti neoboriv dokaz za tvoju umesanost u zlocine ...

tax

pre 14 godina

Stvari se moraju realno posmatrat.Ceku kao bivsi premijer Kosova uziva politicki imunitet,tako da je njegovo izrucenje Srbiji potpuno nerealno.Svidjalo se to nama ili ne,stvari jednostavno tako stoje.

tonik

pre 14 godina

Sta je bre vama...covek ratovao protiv kriminalaca. Ratovao protiv onih koji vi sami osudjivate! Ali ako je stvarno ugrozio ili ubio nevine ljude onda mesto mu je sa drugim.

Toni

pre 14 godina

Verovatno ja se cudim sa ovim komentarima,halo bre ljudi pa jer vi stvarno jos sajate sa otvorenim ocima,valjda niste ocekivali da ce izruciti Cekua u Srbiji..!
Kao prvo Ceku je gradjanac jedne nezavisne drzave Kosova tako da nema veze on sa Srbijom,i nece ka izruciti jos 100 godina a vi samo sanjajte i zivite sa takvim snovima pa bicete u Evropi nekad pasle nekih 100 godina...!

veliki pozdrav iz Prizrena
Toni

Danica

pre 14 godina

sta to kazu, pritvoreni je pod nadleznoscu UN-a. A upravo je Srbija htela da taj UNMIK pod pokroviteljstvom UN-a ostane na Kosovu, pa eto vam sad, oni ga i oslobadjaju.

Boki

pre 14 godina

A ko kaze da je ratni zlocinac ?!

Samo srbija kaze da je ratni zlocinac i NIKO vise ...

Pa naravno da niko ne zeli da ja uhapsi kad covek je cist ko suza!
Ali i ja kazem da je politicki proces, jer kako predsednik kosova Sejdiu rekao:
Da bi mogla srbije sve stanovnike Kosova bi trpila u zatvor ......

slobodan je

pre 14 godina

sta se svi hvatate za slamku.i DACICU gde si ti danas (u rusiji)CEKU je novembra 2006 bio tu (u rusiju),sto ga ne trazite da ga vam rusija isporuci.ovo je samo mlacenje svoga naroda.sto trazite od slovenije,madzarske,kolumbije ili bugarske da ga vam isporuce.zasto ne zatraziste od MAJCICE RUSIJE kad bese u nju novembra 2006.

moca

pre 14 godina

Samo nam jos to treba-da nam ga isporuče, pa da mi moramo da ga puštamo, što bi zbog pritisaka moralo izvesno da se desi. Dalje od nas, ne treba nam ponovo Kosmet kao centralna tema koja bi nam donela novu blamažu! Čeku, go home,daleko ti lepa kuća!

Indifferent Individuum

pre 14 godina

A sto njemu da se sudi u Srbiju?
Za to postoji Sud u Haag-u.
Zasto Srbija, ne predaje SVE cinjenice nijma tamo, ako ih ima (barem njihove poternice ce biti od vece tezine n'o od ove iz Srbije), pa da ga oni sude?. Ako Srpska Vlada ima dovoljno dokaza za tuzbu, predaje to, Çeku MORA onda sam da se predaje. Kraj Price.

Arianit Prishtina

pre 14 godina

Ja bih samo jedno da pitam vlasti u Srbiji:
Sta biste radili sa g.Ceku, dali stvarno mislite da mozete da sudite njemu a da sve ide kao da se nista nije desilo? Ja mislim da Vlada Srbije sama zatrazila od vlade Bugarske da pusta g.Ceku, jer ako bi g.Ceku bio eksradiran u Srbiji onda Srbija bi morala sama da osloboni glavnog komandanta OVK.

Prevodilac

pre 14 godina

A da mi pokupimo ono nesto malo ratnih zlocinaca, koji su u nasem okrilju, na dohvat nase ruke i pravde. Za istima traga i interpol i Haski tribunal, i nase potera-sluzbe. Koliko on vec bese godina? Da bismo sami sebi poceli verovati, moramo sami sebe prestati lagati, a i celi svet. Svet ce to znati ceniti.

ArianPr

pre 14 godina

Mislim da Interpol treba da se malo pozabavi sa ovim smesnim poternicama iz Srbije, jer se ovime zloupotrebljavaju povlastice koje ona ima kao clan Interpola. Svi znaju da Ceku nije pocinio zlocine, i da je ovo politicki motivisano, naravno sem veliki broj Srba za koje je vreme stalo od '90 godina proslog veka. Interpol gubi od svog autoriteta i ozbiljnosti sve dok su ovakve poternice validne.

boban

pre 14 godina

Bugarska je ovim pustanjem Cekua dokazala da je banana drzava i niko nije ni ocekivao da ce biti drugacije, medjutim mene zanima sta ce sada Tadic i vlada Srbije da urade? Iste sekunde kada su Bugari pustili ubicu i ratnog zlocinca Cekua na slobodu je trebao biti pozvan bugarski ambasador i trebao mu je biti urucen demars. Istog momenta kada je ubica i ratni zlocinac bio pusten na slobodu, Tadic i vlada su trebali da pozovu ambasadore SAD, Britanije i Francuske i da im uruce demars zbog njihovog lobiranja da se Ceku oslobodi. Sta je Tadic ili sta je vlada Srbije uradila prema drzavama koje su, ili oslobodile Cekua ili lobirale za njegovo oslobadjanje? Ako nisu uradili nista niti nameravaju da urade nesto, onda je vreme za nove izbore jer vecini gradjana Srbije je dosta da ih predstavlja neko ko dozvoljava ovakva ponizavnja. Takodjer, mene zanima kako ce Srbija reagovati ako npr. sutra u Srbiji bude uhapsen neko koga traze na osnovu interpolove poternice izdate od strane Bugarske? Da li ce taj neko biti isporucen Bugarskoj ili ce ga Srbija pustiti na slobodu koristeci isto ovako licemeran igovor kao Bugari kada su pustali Cekua? Jako bih voleo da na ova pitanja odgovori neko iz vlade Srbije - cisto da znam da li ja zivim u jednoj drzavi ili zivim u jednoj sprdacini i cisto da znam za koga da glasam na sledecim izborima.

mm.

pre 14 godina

E ovo pustanje je POLITICKO. Kada se ubica i ratni zlocinac pusta na slobodu vec peti put, kada se pusta zbog pritisaka SAD i kada se ignorise poternica interpola e to je politika i to ona u najogavnijem obliku. Podizanje opyuznice za ubijanje 600 LJUDI, trazenje da se covek optuzen za te zlocine pojavi pred sudom, NIJE politika, to se zove pravda. Osim naravno za albanske nacionaliste za koje su cekui, haradinaji ili taciji "heroji" i koji misle da su neki poseban narod koji moze da ubija i proteruje druge bez da za to odgovara. Pa nece ici to jos dugo tako, komsije Albanci. Neko ce ipak morati da odgovara za hiljade ubijenih i proteranih Srba na Kosovu. Kad - tad. Srbija je isporucila celokupno rukovodstvo zbog zlocina nad Albancima, Srbiji je zbog navodnih zlocina oteto 15% teritorije da bi se tamo napravila albanska pardzavica - a sta su Albanci dobili za svoje zlocine? Neku kaznu? Ne, dobili su drzavicu, Amerikanci ih podrzavaju, dopunjuju im budzet, lobiraju za priznanja, albanski ratni zlocinci se pustaju na slobodu... Smesno je sve ovo.

analiticar amater

pre 14 godina

cujte, razocarenje jeste veliko, ali nemojte ispustiti iz vida jednu "sitnicu": Postoji sad i zvanican dokument da je Agim Ceku, pa time i celo Kosovo pod nadleznoscu UNMNIK-a! Ovio je vrlo jak argument da nezavisnost kosova ne postoji i da su UN jos uvek jedini zvanicni vladar Kosova, po rezoluciji 1244 koja kaze da je Kosovo deo Srbije. Licemernost je sve veca i nece moci jos dugo da se odrzava, ima da se rasprsne kao balon, a hapsenja su sve cesca....

Goran

pre 14 godina

Cvetkovic u sedistu UN-a a ovamo UN salju pismo da je Ceku pod njihovom nadleznoscu i da zato treba da ga puste.
Treba postaviti pitanje zvanicnicima UN-a da li to UN ima obicaj da stiti lica koja imaju medjunarodnu krivicnu poternicu?
Cvetkovicu citas li ti ovo!?

Rasha

pre 14 godina

2015 ili 2020, svejedno, Srbija ce uci u EU. Kosovo takodje.

Sta onda? Ko ce da "odustane" od tuzbe za ratne zlocine, koja ne zastareva? Srbija koja je najvise izgubila upravo od ovakvih tuzbi? Ko ce to gurnuti pod tepih?

Bas me zanima rasplet.

Jo

pre 14 godina

Setite se kako je bilo kod Slucaja Miladina Kovacevica kako se Demokratska Amerika pozivala na taj isti Interpol zbog jedne Tuce.....Setite se...

wsadmin

pre 14 godina

Ma znao sam da ce to tako biti. Nešto kontam kakvi su nam sudovi bolje da mu nikad ne sudimo nego da ga ovi nasi puste zbog nedostatka dokaza na kraju. Već vidjeno da smo oslobadjali zbog toga...

Alex

pre 14 godina

Sramota sa pravosudje i za nase "prijatelje" i "dobre susede" kroz citavu istoriju. Jednostavno cilj je budjenje nemira u srpskom narodu sto zapad uspesno i radi. Sam cilj je da srpski narod stekne misljenje o sebi kao najgorem narodu i krivim za sve sto se dogadjalo na ovim prostorima. Sramota za Bugarsku, sramota za EU, sramota za ceo svet. Sta da radimo kada ima dobrog/dobre mentore i sticenike sa zapada. Sram vas bilo

Ja

pre 14 godina

Nažalost, naši izgleda ne žele da shvate da pobednici pišu pravila.

Podsetimo se malo istorije, pa ćemo videti da je uvek bilo tako. Verner fon Braun, naučnik zaslužan za razvoj raketnih bombi V1 i V2 koje su razarale London za vreme Drugog svetskog rata, je posle rata vodio američki svemirski program. Sve mu je oprošteno, jer je Amerikance odveo na Mesec.

emi ešaV

pre 14 godina

Koliko god da je jasno ko je pravi gazda i u Bugarskoj i na Kosovu i drugde u svetu, Srbija mora da uputi oštar protest Bugarskoj zbog ovoga. Takav je red.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Ono što je zaista žalosno jeste da kosovski Albanci i dalje vjeruju da nad Srbima nije ni bilo zločina, da su se u stvari sami poubijali, da su sami sebe protjerali i sami sebi vadili organe uz podršku "tajne službe Srbije".

To je zaista žalosno. Zbog toga Kosovo i jeste crna rupa.

Žalosno je što ta ista Međunarodna Zajednica koja je dosta uložila da u BiH dođe do kakvog takvog dijaloga između sva tri naroda i gdje postoji i napredak na Kosovu radi suprotno čak dolijevajući ulje na vatru oslobađajućim presudama za već dokazana zlodjela. Kao da je nekome cilj da takvo stanje drži dok nekada ponovo ne bukne "požar" a onda ćemo se mi ovdje ponovo uhvatiti za glavu dok će tvorci ovog balkanskog eksperimenta podići sidro.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Njegovi zastupnici su kao dokaz podneli pismo premijera Kosova Hašima Tačija kojim se tvrdi da bivši kosovski premijer ima diplomatski status, kao i pismo UN u kojem se navodi da je pritvoreni pod nadležnošću misije UN.

Kada im odgovara pozivaju se na UNMIK a inače ih ignorišu.

Ne može to tako.

Ono što je dobro iz svega ovoga jeste da Čeku nije nigje siguran jer nikada ne znaš kada te mogu uhapsiti a doćiće i taj trenutak kada neće biti oslobođen. Srbija ne treba nikada odustati od njegovog gonjenja.

volga,matuska moja

pre 14 godina

Pa ovi sto pisu o Rusiji, neznaju da je Agim Ceku bio i u Rusiji, tacnije u Moskvi, 30 novembra 2006, u oficijalnoj poseti, kao premier/ministar Kosova, i razgovaro sa deputatima drzavne Dume, i zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije, Vladimirom Titovim. Pa sto ga onda Srpska braca, bacuske ne uhapsise????pitalim se..

Zaprepasten

pre 14 godina

Strasno svasta ce da izmisle samo da ga puste i tako je i bilo pustili ga Bugari veceras...

Inace NE vazi "diplomatski" imunitet kada je neko optuzen za ratne zlocine "braco" bugari!!!

Jer po tom principu ni Slobodan Milosevic nije trebao da bude isporucen Hagu posto je imao diplomatski imunitet kao bivsi predsednik drzave....

E Srbijo, Srbijo.... sta si docekala... da neka tamo kvazidrzava ima jaci uticaj od tebe u svetu...

sam

pre 14 godina

Ljudi utreznite se malo. Nemojte glavom na zid. Kosovo nije vise ono sto vi mislite. Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu ali sada nije .

Jefimija

pre 14 godina

Inat, inat. Inat nam je nacionalno, politicko, psiholosko i psihijatrijsko obelezje. Inat nas sunovrat. Bolje bi bilo da se u ovom slucaju ime Srbije nije ni pomenulo. Ali zbog inata jeste. Inat...

gory

pre 14 godina

Pa ljudi bre, nas niko ne "zarezuje" ni 5%. Da li je neko stvarno mislio da ce da ga izruce? Kao razmatrali su...samo dok covek ruca, popije neko pice i kafu a onda dalje svojim poslom kao i svaki drugi "Evropljanin". Nemoguce je da nije znao da ce Bugarska da ga privede ako bude presao granicu. Licno mislim da je ovo sve jedna predstava kako bi nam se svi jos jednom nasmejali, slegli ramenima i vratili nas na "nase" mesto.

Igor R.

pre 14 godina

Baš sam se pitao kolko će Bugarima da treba , da ga oslobode....Hvala komšije, bar ste pokušali.
ps : INTERPOL ....hahaha još jedna smejurija !

bezimena

pre 14 godina

Ne razumam, do juče se većina ogorčeno izjašnjava da nam ja pravosudje katastrofalno, nestručno, korumpirano i zavisno, što je mišljenje sveta, čak i Rusije, što je i tačno, da bi se sada masovno čudili zašto Čeku neće biti (vrlo verovatno) isporučen Srbiji!?

Zar iko veruje da bi njemu, ovo pravosudje sudilo objektivno!? Nemojmo se praviti naivni, nema čarobnog štapića koji će preko noći pretvoriti pravosudje u ono što nije, nezavisno, stručno i pošteno!

I nije samo to, treba li da podsećam da se ovde još nisu rešila politička ubistva i da je zato, realno, mala šansa da bi Čeku doživeo kraj sudjenja!

Ivan

pre 14 godina

Kako vec bilo uglavnom mi se izborismo da i braca Albanci sa Kosova mogu da idu sa nasim pasosima u Evropu u koliko budu stavljeni na beli sengen!Dobro je uspela politika Tadica i Vuka Jeremica, bas mi se svidja.Ni zasta nemamo ingerencije na Kkosovu, politicari ne mogu da udju slobodno na Kosovo itd..

Julius

pre 14 godina

Toliki je autoritet drzavnih vlasti Srbije. Tom namestaljskom su samo blamirali i srozavali svoj autoritet pravosudja i drugih drzavnih organa Srbije, koji su se preterano radovali sto su bugarske vlasti zadrzavali Cekua, za sta su srpski organi platili visoku cenu.
Sve medjunarodne poternice Srbije protiv gradjana Kosova su politicke naravi, i kao takve niko ih ne uvazava.
Ja bih vise voleo da su bugarske vlasti predali Cekua srpskim organima, da oni budu primorani da ga puste i da mu se izvinjavaju!

DJ

pre 14 godina

Iskreno bih voleo da se ovaj nadje u zatvoru...nasem! Ali nadam se da se nece uloziti prevelik napor da bi se ostvarila "jos jedna pobeda srpske diplomatije", jer mislim da svi znamo kako ce se ovo zavrsiti. A, u medjuvremenu, fabrike obustavljaju proizvodnje, drzava bankrotira, ucenici tuku profesore, itd. Kao sto rekoh, voleo bih da ga vidim u zatvoru, ali realno, drago mi je da znam da ce se bar znojiti pred carinicima.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Mene čudi da se Fond za Humanitarno Pravo ili Helsinški komitet nisu oglasili i podržali hapšenje ovog zločinca. Očigledno ih hapšenje Čekua ne zanima previše.

Kada su u pitanju neki drugi zločinci prvi se oglase.

jasna

pre 14 godina

Ovo je neka politicka trgovina. Sustina je da srpske zrtve niko oszbiljno ne razmatra, niti pocinioce goni. Sve ostalo je krvavi cirkus u reziji onih koji imaju moc da osudjuju nevine i oslobadjaju krive.

marko

pre 14 godina

interpol nece povuci potjernicu jer nije politicka organizacija i za njih je sve jasno...sad zavisi od svake drzave da li ce postupiti po potjernici ili ne..samo toliko

nEUrosceptic

pre 14 godina

Ako je Kosovo Srbija, a svi odlicno znamo da jeste, Bugari će jednostavno da ga izruče u srpsko srce, tj. u Pristinu. Nista jednostavnije. I vuk sit, i obe ovce na broju.

Supersonic

pre 14 godina

Као и у предходним случајевима хапшења овог злочинца и овога пута ће, сада Бугарска влада, отићи по своје мишљење у Вашингтон и Брисел. А мишљење ових цетрара моћи је свима већ унапред познато.
Требало би да господа из владе Србије изађу са јасним ставом " Или нам испоручите Чекуа или напуштамио Интерпол". Са истим захтевом треба изаћи и пред Брисел: " уколико нам ЕУ (Бугарска) не испоручи Чекуа нема ништа од нашег придруживања". Па није нам ваљда циљ улазак у једну организацију која непоштује одлуке које је донела наша земља.
Да је злочинац Чеку ухапшен у Русији, Белорусији, Индији, Кини, Либији и осталим земљама које не иду у Вашингтон по мишљење његов долазак у Београдски истражни затвор би био већ реализован.

zoran

pre 14 godina

Srbija, Hrvatska i BiH su procesuirale i što u domaćem pravosuđu osudile, što predale Hagu na stotine počinilaca najtežih ratnih zločina na prostorima bivše Jugoslavije. Samo na Kosovu taj rezultat je NULA. E pa "komshije" Albanci, ako nije Čeku, onda dajte procesuirajte 600 zločinaca zauzvrat! Pa neko je ubio tih 600 ljudi, nemojte nas još ubeđivati da je došla Munova sekta pa ih sve navela na samoubistvo? Sramota. Osudite jednog zločinca za početak!!

belami

pre 14 godina

Najveći problem bi nam stvorili kad bi ga po našem zahtevu zaista izručili nama. Kako da onda objasnimo "prijateljima" da sudimo čoveku koji je zaista kriv za smrt toliko ljudi. Zato je i toliko slabo anagažovanje našeg pravosudja. Morao je najpre ministar policije da interveniše i daje predloge. Nije on Srbin pa da se na osnovu poternica Interpola odmah reaguje. Bolje da ga puste nego da naš sud za ratne zločine "mora" nešto raditi...Suviše je tužno i istinito to što je on uradio ali koga istina u ovoj demokratiji uopšte interesuje.Ti obični narode ćuti i trpi jer ne razumeš svetsku politiku.

hoho

pre 14 godina

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči kaže da su se na oslobađanju Agima Čekua, uhapšenog u Bugarskoj, angažovali i međunarodni činioci.
--------------
Hohoho, zasto li me ovo ne iznenadjuje?

m.

pre 14 godina

Zbog cega je "politicka optuzba" kada se jedan ratni zlocinac optuzi za ubijanje 600 ljudi? Sta je "politicko" u tome? To sto su tih 600 ljudi Srbi pa se za njihovo ubistvo ne sudi nego se ispada heroj? Ko je ubio Srbe na Kosovu? Ko je za to odgovoran? Niko? Jer to su samo Srbi a i verovatno su glasali za Milosevica pa nije ni bitno ko ih je ubio ili Albanci misle da je u ime njihove "borbe za slobodu" sve dozvoljeno? Sta je "politicko" u toj optuznici? To sto je Ceku Albanac pa za njega kao i za sve Albance koji su umislili da neki vrlo bitan faktor, vaze neka specijalna pravila? Ubijanje Srba je "politika" dok je ubijanje Albanaca genocid, ratni zlocin zbog kojeg se oduzima teritorija i dobijaju sedrzavice na poklon? Smesno i licemerno. Zatim sta znaci to "znaju svi" da Ceku NE SME da se izruci? Zbog cega Ceku ne bi smeo da se izruci? Stace planeta? Ili mozda Albanci ponovo prete nasiljem i ubijanjima ako im se ponovo ne udovolji? A sto se ulaska u EU tice - Srbija nece uci zbog ovih "politickih" optuzbi i zbog toga sto ne pomaze albanskoj paradrzavi na Kosovu da se stabilizuje? Svasta. Ali ce zato "drzava kosova" sa kriminalcima i ubicama na celu, sa "gradjanima" ciji su heroji ratni zlocinci i kriminalci, sa korupcijom, kriminalom, nacional-sovinizmom, nesposobnoscu da se izgradi funkcionalno i demokratsko drustvo, sa nesredjenim statusom i sa restrikicijama struje da prosto uleti u EU? Komedija. Neka "medjunarodni faktori" odnosno Amerikanci i kompanija, oslobode i ovaj put Cekua. Nema veze. Neka ga oslobode jos devet puta (to samo govori o njihovim duplim standardima, licemerju i o njihovom kredibilitetu) ali deseti put ce Ceku zavrsiti tamo gde mu je i mesto: u zatvoru! P.S. Gde su sada NVO, zbog cehga ne reaguju - pa njihova briga su SVE zrtve i njihov interes je da SVI ratni zlocinci zavrse u zatvoru, zar ne? Ili ipak nije tako?

Nenad, Skopje

pre 14 godina

EU stalno salje primedbe Bugarskoj zbog korumpiranosti sudstva i uticaja politike u njegove odluke. Zasto sada ne ostave bugarsko sudstvo da radi profesionalno vec se mesaju i vrse pritisak? A i Srbiji bi Interpol mogao zapretiti zamrzavanjem clanstva cak i izbacivanjem iz Interpola ako misli da su ove optuznice politicki motivirane i nek ih skinu sa liste, a ako to ne uradi, onda nek postupi po istima i uhapsi doticne. Ovakav odnos-praviti se kao da ne postoje poternice, a kad se neki od osumnjicenih privede, pa oslobodi politickim pritiskom samo potkopava kredibilitet Interpola.

greg

pre 14 godina

Ne sumnjamo da ce "medjunarodni faktori" odnosno Amerikanci i njihovi potrci da se angazuju u oslobadjanju ovog ubice i ratnog zlocinca. Tako su radili i prilikom prethodnih hapsenja albanskih zlocinaca. Svaka "cast" za Amerikance - svaki dan ucvrscuju svoje prvo mestu u licemerju - u svetu im nema premca u toj disciplini. Puna su usta Amerikanaca o potrebi kaznjavanja zlocina, puna su im usta supljih prica o demokratiji, multietnicnosti, "okretanju" buducnosti i ostalih vec izlizanih i obesmisljenih fraza a istovremeno podrzavaju i promovisu ratne zlocince, nisu nista uradili da sprece etnicko ciscenje na Kosovu, kosovske Albance ne uslovljavaju ni sa odricanjem od nacionalizma, ni sa postovanjem prava drugih, krsi se medjunarno pravo da bi se proglasila nekakva albanska paradrzava, Holandija na nagovor SAD blokira Srbiju kako ne bi potpisala sporazum sa EU... ali zato ta ista SAD radi sve da se oslobodi ratni zlocinac odgovoran za ubijanje na stotine ljudi! Ameriko, jadna si i licemerna koliko si teska! A sto se tice komsija Albanaca koji tako navijaju da se ovaj ubica i ratni zlocinac oslobodi i vrati u njihovu "drzavu kosova" i koji ovde trabunjaju kako je optuznica za ubijanje stotina ljudi - politicka optuznica jer je Ceku "oslobodilac" i "profesionalac" a i Albanac pa prema tome valjda i genetski nevin i o tome kako hapsenje albanskih ratnih zlocinaca "skodi" pomirenju i stabilnosti, dok neki od njih cak i prete onim preostalim Srbima na Kosovu koje jos nisu proterali - svaka "cast" i vama. Jadna je i bedna "drzava" u kojoj su razni haradinaji, cekui, ljimaji i taciji i heroji i premijeri i ciji "gradjani" podrzavaju takve likove. Ako zbog pritisaka SAD, Britanije i Francuske Ceku bude oslobodjen - od vlade Srbije i od Predsednika Tadica OCEKUJEM najmanje da pozovu ambasadore tih drzava i da im uruce demars a ako je potrebno neka im i pokazu vrata. Dosta je bilo ponizavanja i ulagivanja i dosta mi je vise tih laznih podrski "putu Srbije u Evropu", laznih izliva prijateljstva i ostalih glupavih prica koje slusamo od tih istih americkih, britanskih i francuskih ambasadora. Prijatelji ste sa Srbijom? Hocete da saradjujete sa Srbijom? E pa onda lepo PRESTANITE da stitite ubice i ratne zlocince odgovorne za ubijanje i proterivanje Srba!

Cile

pre 14 godina

Bolje da ga Bugari puste, nego da ga izrucuju nama, a onda da moramo, pod pritiskom velikih sila, mi da ga pustamo ili nam slede kazne i izolacije. Jer, ubedjen sam, nas prvi i osnovni uslov za ulazak u EU je da pocnemo da slusamo.

eto

pre 14 godina

Ukoliko peti put Interpol ne ukine ovu potrnicu Srbije, Ceku ce vrlo moguce biti izrucen Srbiji a mozda i nece!!
Postavlja se pitanje zasto interpol to nije uradio do sada tj izrucio ili ukinuo poternicu. Suvise dugo traje i cesto se desava da bi bila slucajnost, nemar zapada i sl. Ovo mi vise lici na pricu ako ne budes dobar izrucicemo te Srbiji.
Mislim da se ovde radi o tome da zapad ima nezavrsena posla na Kosovu i drzanje sape odnosno kontrola prvih politicara kosova i te kako ima znacaj za EU/USA.
Cisto sumnjam da Ceku sedi skrstenih ruku, ali mu jednostavno ne polazi za rukom da stanje promeni i skine svoje ime sa liste.
Uzimajuci u obzir da poternica moze da se skine jednim telefonskim pozivom jednog uticajnog politicara u EU ili SAD dolazi se do zakljucka da oni u stvari ne zele da ukinu ovu poternicu!!!
Srbija u ovom slucaju ima ulogu produzene ruke Evropske Unije, nesto slicno ili isto sto Slovenija radi Hrvatskoj i Holandija Srbiji dok se EU pravi mutava i sleze ramenima I savetuje da se eto dogovorimo ladno DEMOKRATSKI!!!
Ovo je nova/stara politika klincha izmedju dve i vise strana u kojim niko nije kriv i niko nije nevin i niko ne zeli da sazna istinu!!
Sve sto treba da izadje iz ovakve politike jeste ENERGIJA preko potrbna za odrzavanje zivota nekih trecih parazita!!
Vise ni za Mladica ne mogu da tvrdim da je u Srb. Sasvim moguce i da je u Wasingtonu ili mozda u Moskvi.
To je ta moderna politika 33.33% ili za srecu/ne srecu je potrebno troje.

Lone Ranger

pre 14 godina

Čovek je optužen za ubistvo 600 ljudi.Šta je tu politički?Ako se ide tom analogijom i logikom, onda su i svi srpski gradjani optuženi za ratne zločine politički optuženici. I Hrvatski, Bosanski, da ne zaboravimo i Sloveniju ni tamo nema nevinih.

vladimirrr

pre 14 godina

Nije mi jasno sto ne dozvole sudjenje i dokazu da nije kriv??? Ako misle da je politicko neka se sudi??
A srbija mu moze suditi i u odsustvu!!!! Koliko poznajem prava....

Ana

pre 14 godina

Iskreno receno, niko nije ni ocekivao da cete sami da resite ovaj "problem". I pticice na grani znaju da ce medjunarodni cinioci da se upletu. Kad njih i njihovih pritisaka ne bi bilo, mnogo vas bi bilo u zatvorima...Ali, svemu ce jednom doci kraj...

filosof

pre 14 godina

Nadam se iskreno da će zločinac odgovarati za 700 mrtvih ljudi!
Ne vidim zašto bi on bio privilegovan u odnosu na Mladića, Karadžića, Gotovinu itd.

Ivan's

pre 14 godina

Pravda...poštenje...ravnopravnost...kuda su nestali, ako su ikad i postojali...A, možda smo mi samo nesposobni da uradimo ono što treba - da se suočimo sa istinom...KO zna?

Maki

pre 14 godina

Nema problema, verovatno će i da ga puste, ponovo. Ali i on i Hašim Tači neka počnu da se pribojavaju, jer se svetska politika prema Srbiji polako ali sigurno menja. Čeku je ranije odmah puštan, sada mu je i pritvor produžen - što znači da nas i taj Interpol sada ozbiljnije shvata. Kao punopravnu članicu EU, Srbiju, za koju godinu, više neće baš tako da ignorišu ostale članice. Ni Srbiju ni njene zahteve za izručenjima. Zato samo polako, a vi gospodo Agime i Hašime, sve nemirnije spavajte.

Djape

pre 14 godina

A ja se nadam da ce vlasti u Bugarskoj zauzeti pragmatican stav i, posto su vec pod pritiskom priznale nezavisno Kosovo, ovog puta postupiti po zakonu, kao balans u odnosima sa zvanicnim Beogradom.
Ipak je taj covek pod Interpolovom poternicom i pod dovoljnim brojem dokaza za ubistvo skoro 700 ljudi (nije bas samo jedan, pa da se to nesto mora mnogo dokazivati).

Dakle Bugari, na vama je da odlucite kako cete se postaviti.

marc

pre 14 godina

Ceku hoce biti oslobodjen, ali je sustina u tome da se ovakvim postupcima pokazuje sta druge drzave, cak i one koje su priznale Kosovo, misle o toj kvazidrzavi. Bugarska je jedna od zemalja koje su pod velikim pritiskom priznale tu provinciju, i Bugarska ovim cinom stavlja do znanja da za nju Kosovo ipak nije "drzava kao i sve druge". Mislim, zamenik premijera neke zemlje ode u posetu drugoj, i zaglavi zatvor na tri dana, priznacete da to nije bas uobicajena stvar u medjunarodnim odnosima...

nebojsa

pre 14 godina

Verujem da će likovi poput Ričarda Holbruka, Martija Ahtisarija, Havijera Solane, Hilari Klinton pokušati da oslobode Čekua ali neće njih od kazne za zločine koje oni podržavaju.

Igor

pre 14 godina

Kusner, Solana, i dobitnik Nobelove nagrade za mir kome ni ime necu spomenuti da se Nobel nebi prevrnuo u grobu....kao i do sada. Ekipa koja je najvise profitirala od ratnog zlocinca..

gsokoli

pre 14 godina

A Srbija sa ovakvim politickim optuzbama hoce ulazak u EU.smesno!!! Svi znaju da Ceku ne moze i ne sme da se izruci Srbiji, to je realnost gospodo.Daj zaboga da se jednom opametite boze moj!!
inostranac

IQ=0

pre 14 godina

Kuči je u centralnom dnevniku Televizije Kosova (RTK) izjavio kako su odmah po dobijanju informacije o hapšenu Čekua, vlasti u Prištini uspostavile kontakte sa vladom Bugarske, a "u sve to su se uključili i međunarodni činioci“, mada nije precizirao o kome se konkretno radi.
Nema potrebe za brigom....vratice se on, i Bugarska vlada / za razliku od vecine obicnih gradjana / kao i politicka "elita" na KIM su (ne)ZAVISNI

Vojvodjanin

pre 14 godina

Ako postoji trunka pravde na ovoj planiti, Agim Ceku ce biti isporucen i osudjen u Beogradu .Ali, i ako se to ne desi, ne treba se niko zavaravati da taj trunak pravde nece stici .Pa zamislite samo nemacke generale 1941.da im je neko rekao da ce odgovarati za zlocine. E pa gospodo albanci (i ostala ''braca''), kao sto je pravda stigla nas stici ce i vas.

Mentol Miki

pre 14 godina

Alo Bugari, ovde Hilari. Nemoj da vam ja dodjem tamo.
Tako se uvek zavrsava. Ili ce mozda da ga isporuce Beogradu, pa posle ce biti jos jedan od uslova za skidanje viza, oslobodjenje Agima Čekua.

Petar

pre 14 godina

Bajdene, Bajdene, sto nisi dosao ranije. Mislim da je medjunarodni faktor upravo i angazovan na hapsenju ovog coveka. E sad da ce ga izruciti Srbiji nece, ali da ce ga drzati u neizvesnosti do kraja, to hoce. A sve sa ciljem da i njemu (da ne kazem njima) pokazu ko je tata i da ne misle da mogu bas kompletno kako hoce. Tako da ne brinete, eto vam ga doticni gospodin uskoro nazad, sa sve pozdravima i porukom sta moze da ga snadje

Бојан

pre 14 godina

Када се ради о потерници против Чекуа онда је то политичка потерница, а када треба ухапсити Младића и све остале који се већ налазе у Хагу онда то нема везе са политиком. Пфуј.

Бојан

pre 14 godina

Када се ради о потерници против Чекуа онда је то политичка потерница, а када треба ухапсити Младића и све остале који се већ налазе у Хагу онда то нема везе са политиком. Пфуј.

Vojvodjanin

pre 14 godina

Ako postoji trunka pravde na ovoj planiti, Agim Ceku ce biti isporucen i osudjen u Beogradu .Ali, i ako se to ne desi, ne treba se niko zavaravati da taj trunak pravde nece stici .Pa zamislite samo nemacke generale 1941.da im je neko rekao da ce odgovarati za zlocine. E pa gospodo albanci (i ostala ''braca''), kao sto je pravda stigla nas stici ce i vas.

Igor

pre 14 godina

Kusner, Solana, i dobitnik Nobelove nagrade za mir kome ni ime necu spomenuti da se Nobel nebi prevrnuo u grobu....kao i do sada. Ekipa koja je najvise profitirala od ratnog zlocinca..

Mentol Miki

pre 14 godina

Alo Bugari, ovde Hilari. Nemoj da vam ja dodjem tamo.
Tako se uvek zavrsava. Ili ce mozda da ga isporuce Beogradu, pa posle ce biti jos jedan od uslova za skidanje viza, oslobodjenje Agima Čekua.

Maki

pre 14 godina

Nema problema, verovatno će i da ga puste, ponovo. Ali i on i Hašim Tači neka počnu da se pribojavaju, jer se svetska politika prema Srbiji polako ali sigurno menja. Čeku je ranije odmah puštan, sada mu je i pritvor produžen - što znači da nas i taj Interpol sada ozbiljnije shvata. Kao punopravnu članicu EU, Srbiju, za koju godinu, više neće baš tako da ignorišu ostale članice. Ni Srbiju ni njene zahteve za izručenjima. Zato samo polako, a vi gospodo Agime i Hašime, sve nemirnije spavajte.

Petar

pre 14 godina

Bajdene, Bajdene, sto nisi dosao ranije. Mislim da je medjunarodni faktor upravo i angazovan na hapsenju ovog coveka. E sad da ce ga izruciti Srbiji nece, ali da ce ga drzati u neizvesnosti do kraja, to hoce. A sve sa ciljem da i njemu (da ne kazem njima) pokazu ko je tata i da ne misle da mogu bas kompletno kako hoce. Tako da ne brinete, eto vam ga doticni gospodin uskoro nazad, sa sve pozdravima i porukom sta moze da ga snadje

marc

pre 14 godina

Ceku hoce biti oslobodjen, ali je sustina u tome da se ovakvim postupcima pokazuje sta druge drzave, cak i one koje su priznale Kosovo, misle o toj kvazidrzavi. Bugarska je jedna od zemalja koje su pod velikim pritiskom priznale tu provinciju, i Bugarska ovim cinom stavlja do znanja da za nju Kosovo ipak nije "drzava kao i sve druge". Mislim, zamenik premijera neke zemlje ode u posetu drugoj, i zaglavi zatvor na tri dana, priznacete da to nije bas uobicajena stvar u medjunarodnim odnosima...

m.

pre 14 godina

Zbog cega je "politicka optuzba" kada se jedan ratni zlocinac optuzi za ubijanje 600 ljudi? Sta je "politicko" u tome? To sto su tih 600 ljudi Srbi pa se za njihovo ubistvo ne sudi nego se ispada heroj? Ko je ubio Srbe na Kosovu? Ko je za to odgovoran? Niko? Jer to su samo Srbi a i verovatno su glasali za Milosevica pa nije ni bitno ko ih je ubio ili Albanci misle da je u ime njihove "borbe za slobodu" sve dozvoljeno? Sta je "politicko" u toj optuznici? To sto je Ceku Albanac pa za njega kao i za sve Albance koji su umislili da neki vrlo bitan faktor, vaze neka specijalna pravila? Ubijanje Srba je "politika" dok je ubijanje Albanaca genocid, ratni zlocin zbog kojeg se oduzima teritorija i dobijaju sedrzavice na poklon? Smesno i licemerno. Zatim sta znaci to "znaju svi" da Ceku NE SME da se izruci? Zbog cega Ceku ne bi smeo da se izruci? Stace planeta? Ili mozda Albanci ponovo prete nasiljem i ubijanjima ako im se ponovo ne udovolji? A sto se ulaska u EU tice - Srbija nece uci zbog ovih "politickih" optuzbi i zbog toga sto ne pomaze albanskoj paradrzavi na Kosovu da se stabilizuje? Svasta. Ali ce zato "drzava kosova" sa kriminalcima i ubicama na celu, sa "gradjanima" ciji su heroji ratni zlocinci i kriminalci, sa korupcijom, kriminalom, nacional-sovinizmom, nesposobnoscu da se izgradi funkcionalno i demokratsko drustvo, sa nesredjenim statusom i sa restrikicijama struje da prosto uleti u EU? Komedija. Neka "medjunarodni faktori" odnosno Amerikanci i kompanija, oslobode i ovaj put Cekua. Nema veze. Neka ga oslobode jos devet puta (to samo govori o njihovim duplim standardima, licemerju i o njihovom kredibilitetu) ali deseti put ce Ceku zavrsiti tamo gde mu je i mesto: u zatvoru! P.S. Gde su sada NVO, zbog cehga ne reaguju - pa njihova briga su SVE zrtve i njihov interes je da SVI ratni zlocinci zavrse u zatvoru, zar ne? Ili ipak nije tako?

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Mene čudi da se Fond za Humanitarno Pravo ili Helsinški komitet nisu oglasili i podržali hapšenje ovog zločinca. Očigledno ih hapšenje Čekua ne zanima previše.

Kada su u pitanju neki drugi zločinci prvi se oglase.

filosof

pre 14 godina

Nadam se iskreno da će zločinac odgovarati za 700 mrtvih ljudi!
Ne vidim zašto bi on bio privilegovan u odnosu na Mladića, Karadžića, Gotovinu itd.

greg

pre 14 godina

Ne sumnjamo da ce "medjunarodni faktori" odnosno Amerikanci i njihovi potrci da se angazuju u oslobadjanju ovog ubice i ratnog zlocinca. Tako su radili i prilikom prethodnih hapsenja albanskih zlocinaca. Svaka "cast" za Amerikance - svaki dan ucvrscuju svoje prvo mestu u licemerju - u svetu im nema premca u toj disciplini. Puna su usta Amerikanaca o potrebi kaznjavanja zlocina, puna su im usta supljih prica o demokratiji, multietnicnosti, "okretanju" buducnosti i ostalih vec izlizanih i obesmisljenih fraza a istovremeno podrzavaju i promovisu ratne zlocince, nisu nista uradili da sprece etnicko ciscenje na Kosovu, kosovske Albance ne uslovljavaju ni sa odricanjem od nacionalizma, ni sa postovanjem prava drugih, krsi se medjunarno pravo da bi se proglasila nekakva albanska paradrzava, Holandija na nagovor SAD blokira Srbiju kako ne bi potpisala sporazum sa EU... ali zato ta ista SAD radi sve da se oslobodi ratni zlocinac odgovoran za ubijanje na stotine ljudi! Ameriko, jadna si i licemerna koliko si teska! A sto se tice komsija Albanaca koji tako navijaju da se ovaj ubica i ratni zlocinac oslobodi i vrati u njihovu "drzavu kosova" i koji ovde trabunjaju kako je optuznica za ubijanje stotina ljudi - politicka optuznica jer je Ceku "oslobodilac" i "profesionalac" a i Albanac pa prema tome valjda i genetski nevin i o tome kako hapsenje albanskih ratnih zlocinaca "skodi" pomirenju i stabilnosti, dok neki od njih cak i prete onim preostalim Srbima na Kosovu koje jos nisu proterali - svaka "cast" i vama. Jadna je i bedna "drzava" u kojoj su razni haradinaji, cekui, ljimaji i taciji i heroji i premijeri i ciji "gradjani" podrzavaju takve likove. Ako zbog pritisaka SAD, Britanije i Francuske Ceku bude oslobodjen - od vlade Srbije i od Predsednika Tadica OCEKUJEM najmanje da pozovu ambasadore tih drzava i da im uruce demars a ako je potrebno neka im i pokazu vrata. Dosta je bilo ponizavanja i ulagivanja i dosta mi je vise tih laznih podrski "putu Srbije u Evropu", laznih izliva prijateljstva i ostalih glupavih prica koje slusamo od tih istih americkih, britanskih i francuskih ambasadora. Prijatelji ste sa Srbijom? Hocete da saradjujete sa Srbijom? E pa onda lepo PRESTANITE da stitite ubice i ratne zlocince odgovorne za ubijanje i proterivanje Srba!

gsokoli

pre 14 godina

A Srbija sa ovakvim politickim optuzbama hoce ulazak u EU.smesno!!! Svi znaju da Ceku ne moze i ne sme da se izruci Srbiji, to je realnost gospodo.Daj zaboga da se jednom opametite boze moj!!
inostranac

Lone Ranger

pre 14 godina

Čovek je optužen za ubistvo 600 ljudi.Šta je tu politički?Ako se ide tom analogijom i logikom, onda su i svi srpski gradjani optuženi za ratne zločine politički optuženici. I Hrvatski, Bosanski, da ne zaboravimo i Sloveniju ni tamo nema nevinih.

nebojsa

pre 14 godina

Verujem da će likovi poput Ričarda Holbruka, Martija Ahtisarija, Havijera Solane, Hilari Klinton pokušati da oslobode Čekua ali neće njih od kazne za zločine koje oni podržavaju.

IQ=0

pre 14 godina

Kuči je u centralnom dnevniku Televizije Kosova (RTK) izjavio kako su odmah po dobijanju informacije o hapšenu Čekua, vlasti u Prištini uspostavile kontakte sa vladom Bugarske, a "u sve to su se uključili i međunarodni činioci“, mada nije precizirao o kome se konkretno radi.
Nema potrebe za brigom....vratice se on, i Bugarska vlada / za razliku od vecine obicnih gradjana / kao i politicka "elita" na KIM su (ne)ZAVISNI

Djape

pre 14 godina

A ja se nadam da ce vlasti u Bugarskoj zauzeti pragmatican stav i, posto su vec pod pritiskom priznale nezavisno Kosovo, ovog puta postupiti po zakonu, kao balans u odnosima sa zvanicnim Beogradom.
Ipak je taj covek pod Interpolovom poternicom i pod dovoljnim brojem dokaza za ubistvo skoro 700 ljudi (nije bas samo jedan, pa da se to nesto mora mnogo dokazivati).

Dakle Bugari, na vama je da odlucite kako cete se postaviti.

zoran

pre 14 godina

Srbija, Hrvatska i BiH su procesuirale i što u domaćem pravosuđu osudile, što predale Hagu na stotine počinilaca najtežih ratnih zločina na prostorima bivše Jugoslavije. Samo na Kosovu taj rezultat je NULA. E pa "komshije" Albanci, ako nije Čeku, onda dajte procesuirajte 600 zločinaca zauzvrat! Pa neko je ubio tih 600 ljudi, nemojte nas još ubeđivati da je došla Munova sekta pa ih sve navela na samoubistvo? Sramota. Osudite jednog zločinca za početak!!

Nenad, Skopje

pre 14 godina

EU stalno salje primedbe Bugarskoj zbog korumpiranosti sudstva i uticaja politike u njegove odluke. Zasto sada ne ostave bugarsko sudstvo da radi profesionalno vec se mesaju i vrse pritisak? A i Srbiji bi Interpol mogao zapretiti zamrzavanjem clanstva cak i izbacivanjem iz Interpola ako misli da su ove optuznice politicki motivirane i nek ih skinu sa liste, a ako to ne uradi, onda nek postupi po istima i uhapsi doticne. Ovakav odnos-praviti se kao da ne postoje poternice, a kad se neki od osumnjicenih privede, pa oslobodi politickim pritiskom samo potkopava kredibilitet Interpola.

Supersonic

pre 14 godina

Као и у предходним случајевима хапшења овог злочинца и овога пута ће, сада Бугарска влада, отићи по своје мишљење у Вашингтон и Брисел. А мишљење ових цетрара моћи је свима већ унапред познато.
Требало би да господа из владе Србије изађу са јасним ставом " Или нам испоручите Чекуа или напуштамио Интерпол". Са истим захтевом треба изаћи и пред Брисел: " уколико нам ЕУ (Бугарска) не испоручи Чекуа нема ништа од нашег придруживања". Па није нам ваљда циљ улазак у једну организацију која непоштује одлуке које је донела наша земља.
Да је злочинац Чеку ухапшен у Русији, Белорусији, Индији, Кини, Либији и осталим земљама које не иду у Вашингтон по мишљење његов долазак у Београдски истражни затвор би био већ реализован.

Ana

pre 14 godina

Iskreno receno, niko nije ni ocekivao da cete sami da resite ovaj "problem". I pticice na grani znaju da ce medjunarodni cinioci da se upletu. Kad njih i njihovih pritisaka ne bi bilo, mnogo vas bi bilo u zatvorima...Ali, svemu ce jednom doci kraj...

vladimirrr

pre 14 godina

Nije mi jasno sto ne dozvole sudjenje i dokazu da nije kriv??? Ako misle da je politicko neka se sudi??
A srbija mu moze suditi i u odsustvu!!!! Koliko poznajem prava....

eto

pre 14 godina

Ukoliko peti put Interpol ne ukine ovu potrnicu Srbije, Ceku ce vrlo moguce biti izrucen Srbiji a mozda i nece!!
Postavlja se pitanje zasto interpol to nije uradio do sada tj izrucio ili ukinuo poternicu. Suvise dugo traje i cesto se desava da bi bila slucajnost, nemar zapada i sl. Ovo mi vise lici na pricu ako ne budes dobar izrucicemo te Srbiji.
Mislim da se ovde radi o tome da zapad ima nezavrsena posla na Kosovu i drzanje sape odnosno kontrola prvih politicara kosova i te kako ima znacaj za EU/USA.
Cisto sumnjam da Ceku sedi skrstenih ruku, ali mu jednostavno ne polazi za rukom da stanje promeni i skine svoje ime sa liste.
Uzimajuci u obzir da poternica moze da se skine jednim telefonskim pozivom jednog uticajnog politicara u EU ili SAD dolazi se do zakljucka da oni u stvari ne zele da ukinu ovu poternicu!!!
Srbija u ovom slucaju ima ulogu produzene ruke Evropske Unije, nesto slicno ili isto sto Slovenija radi Hrvatskoj i Holandija Srbiji dok se EU pravi mutava i sleze ramenima I savetuje da se eto dogovorimo ladno DEMOKRATSKI!!!
Ovo je nova/stara politika klincha izmedju dve i vise strana u kojim niko nije kriv i niko nije nevin i niko ne zeli da sazna istinu!!
Sve sto treba da izadje iz ovakve politike jeste ENERGIJA preko potrbna za odrzavanje zivota nekih trecih parazita!!
Vise ni za Mladica ne mogu da tvrdim da je u Srb. Sasvim moguce i da je u Wasingtonu ili mozda u Moskvi.
To je ta moderna politika 33.33% ili za srecu/ne srecu je potrebno troje.

hoho

pre 14 godina

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči kaže da su se na oslobađanju Agima Čekua, uhapšenog u Bugarskoj, angažovali i međunarodni činioci.
--------------
Hohoho, zasto li me ovo ne iznenadjuje?

gory

pre 14 godina

Pa ljudi bre, nas niko ne "zarezuje" ni 5%. Da li je neko stvarno mislio da ce da ga izruce? Kao razmatrali su...samo dok covek ruca, popije neko pice i kafu a onda dalje svojim poslom kao i svaki drugi "Evropljanin". Nemoguce je da nije znao da ce Bugarska da ga privede ako bude presao granicu. Licno mislim da je ovo sve jedna predstava kako bi nam se svi jos jednom nasmejali, slegli ramenima i vratili nas na "nase" mesto.

Cile

pre 14 godina

Bolje da ga Bugari puste, nego da ga izrucuju nama, a onda da moramo, pod pritiskom velikih sila, mi da ga pustamo ili nam slede kazne i izolacije. Jer, ubedjen sam, nas prvi i osnovni uslov za ulazak u EU je da pocnemo da slusamo.

volga,matuska moja

pre 14 godina

Pa ovi sto pisu o Rusiji, neznaju da je Agim Ceku bio i u Rusiji, tacnije u Moskvi, 30 novembra 2006, u oficijalnoj poseti, kao premier/ministar Kosova, i razgovaro sa deputatima drzavne Dume, i zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije, Vladimirom Titovim. Pa sto ga onda Srpska braca, bacuske ne uhapsise????pitalim se..

nEUrosceptic

pre 14 godina

Ako je Kosovo Srbija, a svi odlicno znamo da jeste, Bugari će jednostavno da ga izruče u srpsko srce, tj. u Pristinu. Nista jednostavnije. I vuk sit, i obe ovce na broju.

Igor R.

pre 14 godina

Baš sam se pitao kolko će Bugarima da treba , da ga oslobode....Hvala komšije, bar ste pokušali.
ps : INTERPOL ....hahaha još jedna smejurija !

Ivan's

pre 14 godina

Pravda...poštenje...ravnopravnost...kuda su nestali, ako su ikad i postojali...A, možda smo mi samo nesposobni da uradimo ono što treba - da se suočimo sa istinom...KO zna?

Boki

pre 14 godina

A ko kaze da je ratni zlocinac ?!

Samo srbija kaze da je ratni zlocinac i NIKO vise ...

Pa naravno da niko ne zeli da ja uhapsi kad covek je cist ko suza!
Ali i ja kazem da je politicki proces, jer kako predsednik kosova Sejdiu rekao:
Da bi mogla srbije sve stanovnike Kosova bi trpila u zatvor ......

boban

pre 14 godina

Bugarska je ovim pustanjem Cekua dokazala da je banana drzava i niko nije ni ocekivao da ce biti drugacije, medjutim mene zanima sta ce sada Tadic i vlada Srbije da urade? Iste sekunde kada su Bugari pustili ubicu i ratnog zlocinca Cekua na slobodu je trebao biti pozvan bugarski ambasador i trebao mu je biti urucen demars. Istog momenta kada je ubica i ratni zlocinac bio pusten na slobodu, Tadic i vlada su trebali da pozovu ambasadore SAD, Britanije i Francuske i da im uruce demars zbog njihovog lobiranja da se Ceku oslobodi. Sta je Tadic ili sta je vlada Srbije uradila prema drzavama koje su, ili oslobodile Cekua ili lobirale za njegovo oslobadjanje? Ako nisu uradili nista niti nameravaju da urade nesto, onda je vreme za nove izbore jer vecini gradjana Srbije je dosta da ih predstavlja neko ko dozvoljava ovakva ponizavnja. Takodjer, mene zanima kako ce Srbija reagovati ako npr. sutra u Srbiji bude uhapsen neko koga traze na osnovu interpolove poternice izdate od strane Bugarske? Da li ce taj neko biti isporucen Bugarskoj ili ce ga Srbija pustiti na slobodu koristeci isto ovako licemeran igovor kao Bugari kada su pustali Cekua? Jako bih voleo da na ova pitanja odgovori neko iz vlade Srbije - cisto da znam da li ja zivim u jednoj drzavi ili zivim u jednoj sprdacini i cisto da znam za koga da glasam na sledecim izborima.

sam

pre 14 godina

Ljudi utreznite se malo. Nemojte glavom na zid. Kosovo nije vise ono sto vi mislite. Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu ali sada nije .

Jo

pre 14 godina

Setite se kako je bilo kod Slucaja Miladina Kovacevica kako se Demokratska Amerika pozivala na taj isti Interpol zbog jedne Tuce.....Setite se...

marx

pre 14 godina

opa novi momenti za prilog istoriji.
optuzeni za ratne zlocine je pod misijom Ujedinjenih Nacija. e pa draga institucijo UN kad ti se pred istorijom bude sudilo ovo ce biti neoboriv dokaz za tvoju umesanost u zlocine ...

Arianit Prishtina

pre 14 godina

Ja bih samo jedno da pitam vlasti u Srbiji:
Sta biste radili sa g.Ceku, dali stvarno mislite da mozete da sudite njemu a da sve ide kao da se nista nije desilo? Ja mislim da Vlada Srbije sama zatrazila od vlade Bugarske da pusta g.Ceku, jer ako bi g.Ceku bio eksradiran u Srbiji onda Srbija bi morala sama da osloboni glavnog komandanta OVK.

Zaprepasten

pre 14 godina

Strasno svasta ce da izmisle samo da ga puste i tako je i bilo pustili ga Bugari veceras...

Inace NE vazi "diplomatski" imunitet kada je neko optuzen za ratne zlocine "braco" bugari!!!

Jer po tom principu ni Slobodan Milosevic nije trebao da bude isporucen Hagu posto je imao diplomatski imunitet kao bivsi predsednik drzave....

E Srbijo, Srbijo.... sta si docekala... da neka tamo kvazidrzava ima jaci uticaj od tebe u svetu...

mm.

pre 14 godina

E ovo pustanje je POLITICKO. Kada se ubica i ratni zlocinac pusta na slobodu vec peti put, kada se pusta zbog pritisaka SAD i kada se ignorise poternica interpola e to je politika i to ona u najogavnijem obliku. Podizanje opyuznice za ubijanje 600 LJUDI, trazenje da se covek optuzen za te zlocine pojavi pred sudom, NIJE politika, to se zove pravda. Osim naravno za albanske nacionaliste za koje su cekui, haradinaji ili taciji "heroji" i koji misle da su neki poseban narod koji moze da ubija i proteruje druge bez da za to odgovara. Pa nece ici to jos dugo tako, komsije Albanci. Neko ce ipak morati da odgovara za hiljade ubijenih i proteranih Srba na Kosovu. Kad - tad. Srbija je isporucila celokupno rukovodstvo zbog zlocina nad Albancima, Srbiji je zbog navodnih zlocina oteto 15% teritorije da bi se tamo napravila albanska pardzavica - a sta su Albanci dobili za svoje zlocine? Neku kaznu? Ne, dobili su drzavicu, Amerikanci ih podrzavaju, dopunjuju im budzet, lobiraju za priznanja, albanski ratni zlocinci se pustaju na slobodu... Smesno je sve ovo.

jasna

pre 14 godina

Ovo je neka politicka trgovina. Sustina je da srpske zrtve niko oszbiljno ne razmatra, niti pocinioce goni. Sve ostalo je krvavi cirkus u reziji onih koji imaju moc da osudjuju nevine i oslobadjaju krive.

Julius

pre 14 godina

Toliki je autoritet drzavnih vlasti Srbije. Tom namestaljskom su samo blamirali i srozavali svoj autoritet pravosudja i drugih drzavnih organa Srbije, koji su se preterano radovali sto su bugarske vlasti zadrzavali Cekua, za sta su srpski organi platili visoku cenu.
Sve medjunarodne poternice Srbije protiv gradjana Kosova su politicke naravi, i kao takve niko ih ne uvazava.
Ja bih vise voleo da su bugarske vlasti predali Cekua srpskim organima, da oni budu primorani da ga puste i da mu se izvinjavaju!

emi ešaV

pre 14 godina

Koliko god da je jasno ko je pravi gazda i u Bugarskoj i na Kosovu i drugde u svetu, Srbija mora da uputi oštar protest Bugarskoj zbog ovoga. Takav je red.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Ono što je zaista žalosno jeste da kosovski Albanci i dalje vjeruju da nad Srbima nije ni bilo zločina, da su se u stvari sami poubijali, da su sami sebe protjerali i sami sebi vadili organe uz podršku "tajne službe Srbije".

To je zaista žalosno. Zbog toga Kosovo i jeste crna rupa.

Žalosno je što ta ista Međunarodna Zajednica koja je dosta uložila da u BiH dođe do kakvog takvog dijaloga između sva tri naroda i gdje postoji i napredak na Kosovu radi suprotno čak dolijevajući ulje na vatru oslobađajućim presudama za već dokazana zlodjela. Kao da je nekome cilj da takvo stanje drži dok nekada ponovo ne bukne "požar" a onda ćemo se mi ovdje ponovo uhvatiti za glavu dok će tvorci ovog balkanskog eksperimenta podići sidro.

belami

pre 14 godina

Najveći problem bi nam stvorili kad bi ga po našem zahtevu zaista izručili nama. Kako da onda objasnimo "prijateljima" da sudimo čoveku koji je zaista kriv za smrt toliko ljudi. Zato je i toliko slabo anagažovanje našeg pravosudja. Morao je najpre ministar policije da interveniše i daje predloge. Nije on Srbin pa da se na osnovu poternica Interpola odmah reaguje. Bolje da ga puste nego da naš sud za ratne zločine "mora" nešto raditi...Suviše je tužno i istinito to što je on uradio ali koga istina u ovoj demokratiji uopšte interesuje.Ti obični narode ćuti i trpi jer ne razumeš svetsku politiku.

Goran

pre 14 godina

Cvetkovic u sedistu UN-a a ovamo UN salju pismo da je Ceku pod njihovom nadleznoscu i da zato treba da ga puste.
Treba postaviti pitanje zvanicnicima UN-a da li to UN ima obicaj da stiti lica koja imaju medjunarodnu krivicnu poternicu?
Cvetkovicu citas li ti ovo!?

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Njegovi zastupnici su kao dokaz podneli pismo premijera Kosova Hašima Tačija kojim se tvrdi da bivši kosovski premijer ima diplomatski status, kao i pismo UN u kojem se navodi da je pritvoreni pod nadležnošću misije UN.

Kada im odgovara pozivaju se na UNMIK a inače ih ignorišu.

Ne može to tako.

Ono što je dobro iz svega ovoga jeste da Čeku nije nigje siguran jer nikada ne znaš kada te mogu uhapsiti a doćiće i taj trenutak kada neće biti oslobođen. Srbija ne treba nikada odustati od njegovog gonjenja.

Ja

pre 14 godina

Nažalost, naši izgleda ne žele da shvate da pobednici pišu pravila.

Podsetimo se malo istorije, pa ćemo videti da je uvek bilo tako. Verner fon Braun, naučnik zaslužan za razvoj raketnih bombi V1 i V2 koje su razarale London za vreme Drugog svetskog rata, je posle rata vodio američki svemirski program. Sve mu je oprošteno, jer je Amerikance odveo na Mesec.

ArianPr

pre 14 godina

Mislim da Interpol treba da se malo pozabavi sa ovim smesnim poternicama iz Srbije, jer se ovime zloupotrebljavaju povlastice koje ona ima kao clan Interpola. Svi znaju da Ceku nije pocinio zlocine, i da je ovo politicki motivisano, naravno sem veliki broj Srba za koje je vreme stalo od '90 godina proslog veka. Interpol gubi od svog autoriteta i ozbiljnosti sve dok su ovakve poternice validne.

Alex

pre 14 godina

Sramota sa pravosudje i za nase "prijatelje" i "dobre susede" kroz citavu istoriju. Jednostavno cilj je budjenje nemira u srpskom narodu sto zapad uspesno i radi. Sam cilj je da srpski narod stekne misljenje o sebi kao najgorem narodu i krivim za sve sto se dogadjalo na ovim prostorima. Sramota za Bugarsku, sramota za EU, sramota za ceo svet. Sta da radimo kada ima dobrog/dobre mentore i sticenike sa zapada. Sram vas bilo

marko

pre 14 godina

interpol nece povuci potjernicu jer nije politicka organizacija i za njih je sve jasno...sad zavisi od svake drzave da li ce postupiti po potjernici ili ne..samo toliko

slobodan je

pre 14 godina

sta se svi hvatate za slamku.i DACICU gde si ti danas (u rusiji)CEKU je novembra 2006 bio tu (u rusiju),sto ga ne trazite da ga vam rusija isporuci.ovo je samo mlacenje svoga naroda.sto trazite od slovenije,madzarske,kolumbije ili bugarske da ga vam isporuce.zasto ne zatraziste od MAJCICE RUSIJE kad bese u nju novembra 2006.

Ivan

pre 14 godina

Kako vec bilo uglavnom mi se izborismo da i braca Albanci sa Kosova mogu da idu sa nasim pasosima u Evropu u koliko budu stavljeni na beli sengen!Dobro je uspela politika Tadica i Vuka Jeremica, bas mi se svidja.Ni zasta nemamo ingerencije na Kkosovu, politicari ne mogu da udju slobodno na Kosovo itd..

tax

pre 14 godina

Stvari se moraju realno posmatrat.Ceku kao bivsi premijer Kosova uziva politicki imunitet,tako da je njegovo izrucenje Srbiji potpuno nerealno.Svidjalo se to nama ili ne,stvari jednostavno tako stoje.

analiticar amater

pre 14 godina

cujte, razocarenje jeste veliko, ali nemojte ispustiti iz vida jednu "sitnicu": Postoji sad i zvanican dokument da je Agim Ceku, pa time i celo Kosovo pod nadleznoscu UNMNIK-a! Ovio je vrlo jak argument da nezavisnost kosova ne postoji i da su UN jos uvek jedini zvanicni vladar Kosova, po rezoluciji 1244 koja kaze da je Kosovo deo Srbije. Licemernost je sve veca i nece moci jos dugo da se odrzava, ima da se rasprsne kao balon, a hapsenja su sve cesca....

Jefimija

pre 14 godina

Inat, inat. Inat nam je nacionalno, politicko, psiholosko i psihijatrijsko obelezje. Inat nas sunovrat. Bolje bi bilo da se u ovom slucaju ime Srbije nije ni pomenulo. Ali zbog inata jeste. Inat...

bezimena

pre 14 godina

Ne razumam, do juče se većina ogorčeno izjašnjava da nam ja pravosudje katastrofalno, nestručno, korumpirano i zavisno, što je mišljenje sveta, čak i Rusije, što je i tačno, da bi se sada masovno čudili zašto Čeku neće biti (vrlo verovatno) isporučen Srbiji!?

Zar iko veruje da bi njemu, ovo pravosudje sudilo objektivno!? Nemojmo se praviti naivni, nema čarobnog štapića koji će preko noći pretvoriti pravosudje u ono što nije, nezavisno, stručno i pošteno!

I nije samo to, treba li da podsećam da se ovde još nisu rešila politička ubistva i da je zato, realno, mala šansa da bi Čeku doživeo kraj sudjenja!

Indifferent Individuum

pre 14 godina

A sto njemu da se sudi u Srbiju?
Za to postoji Sud u Haag-u.
Zasto Srbija, ne predaje SVE cinjenice nijma tamo, ako ih ima (barem njihove poternice ce biti od vece tezine n'o od ove iz Srbije), pa da ga oni sude?. Ako Srpska Vlada ima dovoljno dokaza za tuzbu, predaje to, Çeku MORA onda sam da se predaje. Kraj Price.

Behar

pre 14 godina

INTERPOL se sprema za Kosovsku kancelariju Interpola, pa cemo onda videti kakav je taj osecaj da bez ikakvog dokaza daje nalog za hapsenje.Da budemo realni da je srbija stvarno imala dokaze odmah bi ga bugarska ekstradirala.Ali svi znaju da je to jos jedna farsa iz srpskog pravosudja.

Toni

pre 14 godina

Verovatno ja se cudim sa ovim komentarima,halo bre ljudi pa jer vi stvarno jos sajate sa otvorenim ocima,valjda niste ocekivali da ce izruciti Cekua u Srbiji..!
Kao prvo Ceku je gradjanac jedne nezavisne drzave Kosova tako da nema veze on sa Srbijom,i nece ka izruciti jos 100 godina a vi samo sanjajte i zivite sa takvim snovima pa bicete u Evropi nekad pasle nekih 100 godina...!

veliki pozdrav iz Prizrena
Toni

DJ

pre 14 godina

Iskreno bih voleo da se ovaj nadje u zatvoru...nasem! Ali nadam se da se nece uloziti prevelik napor da bi se ostvarila "jos jedna pobeda srpske diplomatije", jer mislim da svi znamo kako ce se ovo zavrsiti. A, u medjuvremenu, fabrike obustavljaju proizvodnje, drzava bankrotira, ucenici tuku profesore, itd. Kao sto rekoh, voleo bih da ga vidim u zatvoru, ali realno, drago mi je da znam da ce se bar znojiti pred carinicima.

balkanac

pre 14 godina

Za one koji nisu znali da je G. Ceku bio u Moskvi:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=11&dd=30&nav_id=221871
Politicka licemerija! Sramota za sprpsku politiku. Svi kazu da nije ratni kriminalac samo mi kazemo da jeste. Jos se bavimo politike od 90-te a hocemo u EU.

Danica

pre 14 godina

sta to kazu, pritvoreni je pod nadleznoscu UN-a. A upravo je Srbija htela da taj UNMIK pod pokroviteljstvom UN-a ostane na Kosovu, pa eto vam sad, oni ga i oslobadjaju.

Prevodilac

pre 14 godina

A da mi pokupimo ono nesto malo ratnih zlocinaca, koji su u nasem okrilju, na dohvat nase ruke i pravde. Za istima traga i interpol i Haski tribunal, i nase potera-sluzbe. Koliko on vec bese godina? Da bismo sami sebi poceli verovati, moramo sami sebe prestati lagati, a i celi svet. Svet ce to znati ceniti.

Alexa

pre 14 godina

Hvala Bogu da su ga pustili Bugari da ne moramo mi... i još da se brukamo. Ko bre da sudi predsedniku jedne zemlje? Pa ovde je premijer ubijen zato što je međunarodnom sudu isporučio bivšeg predsednika! Kad se odbace strasti, onda se vidi da je ovo u interesu Srbije.

tonik

pre 14 godina

Sta je bre vama...covek ratovao protiv kriminalaca. Ratovao protiv onih koji vi sami osudjivate! Ali ako je stvarno ugrozio ili ubio nevine ljude onda mesto mu je sa drugim.

Zoran021

pre 14 godina

Zaboravljate jedan momenat,a to je da je Bugarska priznala Kosovo.Automatski to znači da ne smeju ništa da urade,a da ne pitaju Prištinu za mišljenje jer je njima stalo do dobrih odnosa između njihove zemlje i Kosova.

mail

pre 14 godina

Nasim vrlim vodjama, puna su usta da je politika pobedila pravo, a uredili su svoju zemlju gde nema nikakvog prava, vec samo politike.

moca

pre 14 godina

Samo nam jos to treba-da nam ga isporuče, pa da mi moramo da ga puštamo, što bi zbog pritisaka moralo izvesno da se desi. Dalje od nas, ne treba nam ponovo Kosmet kao centralna tema koja bi nam donela novu blamažu! Čeku, go home,daleko ti lepa kuća!

Rasha

pre 14 godina

2015 ili 2020, svejedno, Srbija ce uci u EU. Kosovo takodje.

Sta onda? Ko ce da "odustane" od tuzbe za ratne zlocine, koja ne zastareva? Srbija koja je najvise izgubila upravo od ovakvih tuzbi? Ko ce to gurnuti pod tepih?

Bas me zanima rasplet.

wsadmin

pre 14 godina

Ma znao sam da ce to tako biti. Nešto kontam kakvi su nam sudovi bolje da mu nikad ne sudimo nego da ga ovi nasi puste zbog nedostatka dokaza na kraju. Već vidjeno da smo oslobadjali zbog toga...

dragan

pre 14 godina

Ma nije valjda ma to je dezinformacija po nasim politicarima jel to sigurno, ja sam bas mislio da smo izvojevali novu diplomatsku pobedu!

razocaran

pre 14 godina

Znaci ni Interpolova poternica ne moze da utice da se uhapsi jedan teski kriminalac i ratni zlocinac, e moja Evroooopo, stvarno si nas jos jednom razocarala!!!

kec

pre 14 godina

Gospodo,
valjda znamo gde zivimo.
Ko je verovao da ce biti drukcije treba dobro da preispita sebe. Da li je Francuska, Nemacka i USA izdala naredbu, da li su je Bugari poslusali, da li su mogli reci NE.
Sve je surovo kada smo mi generalni gubitnici u pitanju. Idemo dalje bice valjda nekada i nesto pa makar i skromno na nasu korist - valjda....
Spavajmo braco Srbi, tada smo najbezbrizniji.

gsokoli

pre 14 godina

A Srbija sa ovakvim politickim optuzbama hoce ulazak u EU.smesno!!! Svi znaju da Ceku ne moze i ne sme da se izruci Srbiji, to je realnost gospodo.Daj zaboga da se jednom opametite boze moj!!
inostranac

Бојан

pre 14 godina

Када се ради о потерници против Чекуа онда је то политичка потерница, а када треба ухапсити Младића и све остале који се већ налазе у Хагу онда то нема везе са политиком. Пфуј.

Vojvodjanin

pre 14 godina

Ako postoji trunka pravde na ovoj planiti, Agim Ceku ce biti isporucen i osudjen u Beogradu .Ali, i ako se to ne desi, ne treba se niko zavaravati da taj trunak pravde nece stici .Pa zamislite samo nemacke generale 1941.da im je neko rekao da ce odgovarati za zlocine. E pa gospodo albanci (i ostala ''braca''), kao sto je pravda stigla nas stici ce i vas.

Igor

pre 14 godina

Kusner, Solana, i dobitnik Nobelove nagrade za mir kome ni ime necu spomenuti da se Nobel nebi prevrnuo u grobu....kao i do sada. Ekipa koja je najvise profitirala od ratnog zlocinca..

Maki

pre 14 godina

Nema problema, verovatno će i da ga puste, ponovo. Ali i on i Hašim Tači neka počnu da se pribojavaju, jer se svetska politika prema Srbiji polako ali sigurno menja. Čeku je ranije odmah puštan, sada mu je i pritvor produžen - što znači da nas i taj Interpol sada ozbiljnije shvata. Kao punopravnu članicu EU, Srbiju, za koju godinu, više neće baš tako da ignorišu ostale članice. Ni Srbiju ni njene zahteve za izručenjima. Zato samo polako, a vi gospodo Agime i Hašime, sve nemirnije spavajte.

Boki

pre 14 godina

A ko kaze da je ratni zlocinac ?!

Samo srbija kaze da je ratni zlocinac i NIKO vise ...

Pa naravno da niko ne zeli da ja uhapsi kad covek je cist ko suza!
Ali i ja kazem da je politicki proces, jer kako predsednik kosova Sejdiu rekao:
Da bi mogla srbije sve stanovnike Kosova bi trpila u zatvor ......

ArianPr

pre 14 godina

Mislim da Interpol treba da se malo pozabavi sa ovim smesnim poternicama iz Srbije, jer se ovime zloupotrebljavaju povlastice koje ona ima kao clan Interpola. Svi znaju da Ceku nije pocinio zlocine, i da je ovo politicki motivisano, naravno sem veliki broj Srba za koje je vreme stalo od '90 godina proslog veka. Interpol gubi od svog autoriteta i ozbiljnosti sve dok su ovakve poternice validne.

Petar

pre 14 godina

Bajdene, Bajdene, sto nisi dosao ranije. Mislim da je medjunarodni faktor upravo i angazovan na hapsenju ovog coveka. E sad da ce ga izruciti Srbiji nece, ali da ce ga drzati u neizvesnosti do kraja, to hoce. A sve sa ciljem da i njemu (da ne kazem njima) pokazu ko je tata i da ne misle da mogu bas kompletno kako hoce. Tako da ne brinete, eto vam ga doticni gospodin uskoro nazad, sa sve pozdravima i porukom sta moze da ga snadje

sam

pre 14 godina

Ljudi utreznite se malo. Nemojte glavom na zid. Kosovo nije vise ono sto vi mislite. Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu ali sada nije .

Mentol Miki

pre 14 godina

Alo Bugari, ovde Hilari. Nemoj da vam ja dodjem tamo.
Tako se uvek zavrsava. Ili ce mozda da ga isporuce Beogradu, pa posle ce biti jos jedan od uslova za skidanje viza, oslobodjenje Agima Čekua.

Julius

pre 14 godina

Toliki je autoritet drzavnih vlasti Srbije. Tom namestaljskom su samo blamirali i srozavali svoj autoritet pravosudja i drugih drzavnih organa Srbije, koji su se preterano radovali sto su bugarske vlasti zadrzavali Cekua, za sta su srpski organi platili visoku cenu.
Sve medjunarodne poternice Srbije protiv gradjana Kosova su politicke naravi, i kao takve niko ih ne uvazava.
Ja bih vise voleo da su bugarske vlasti predali Cekua srpskim organima, da oni budu primorani da ga puste i da mu se izvinjavaju!

Cile

pre 14 godina

Bolje da ga Bugari puste, nego da ga izrucuju nama, a onda da moramo, pod pritiskom velikih sila, mi da ga pustamo ili nam slede kazne i izolacije. Jer, ubedjen sam, nas prvi i osnovni uslov za ulazak u EU je da pocnemo da slusamo.

Arianit Prishtina

pre 14 godina

Ja bih samo jedno da pitam vlasti u Srbiji:
Sta biste radili sa g.Ceku, dali stvarno mislite da mozete da sudite njemu a da sve ide kao da se nista nije desilo? Ja mislim da Vlada Srbije sama zatrazila od vlade Bugarske da pusta g.Ceku, jer ako bi g.Ceku bio eksradiran u Srbiji onda Srbija bi morala sama da osloboni glavnog komandanta OVK.

greg

pre 14 godina

Ne sumnjamo da ce "medjunarodni faktori" odnosno Amerikanci i njihovi potrci da se angazuju u oslobadjanju ovog ubice i ratnog zlocinca. Tako su radili i prilikom prethodnih hapsenja albanskih zlocinaca. Svaka "cast" za Amerikance - svaki dan ucvrscuju svoje prvo mestu u licemerju - u svetu im nema premca u toj disciplini. Puna su usta Amerikanaca o potrebi kaznjavanja zlocina, puna su im usta supljih prica o demokratiji, multietnicnosti, "okretanju" buducnosti i ostalih vec izlizanih i obesmisljenih fraza a istovremeno podrzavaju i promovisu ratne zlocince, nisu nista uradili da sprece etnicko ciscenje na Kosovu, kosovske Albance ne uslovljavaju ni sa odricanjem od nacionalizma, ni sa postovanjem prava drugih, krsi se medjunarno pravo da bi se proglasila nekakva albanska paradrzava, Holandija na nagovor SAD blokira Srbiju kako ne bi potpisala sporazum sa EU... ali zato ta ista SAD radi sve da se oslobodi ratni zlocinac odgovoran za ubijanje na stotine ljudi! Ameriko, jadna si i licemerna koliko si teska! A sto se tice komsija Albanaca koji tako navijaju da se ovaj ubica i ratni zlocinac oslobodi i vrati u njihovu "drzavu kosova" i koji ovde trabunjaju kako je optuznica za ubijanje stotina ljudi - politicka optuznica jer je Ceku "oslobodilac" i "profesionalac" a i Albanac pa prema tome valjda i genetski nevin i o tome kako hapsenje albanskih ratnih zlocinaca "skodi" pomirenju i stabilnosti, dok neki od njih cak i prete onim preostalim Srbima na Kosovu koje jos nisu proterali - svaka "cast" i vama. Jadna je i bedna "drzava" u kojoj su razni haradinaji, cekui, ljimaji i taciji i heroji i premijeri i ciji "gradjani" podrzavaju takve likove. Ako zbog pritisaka SAD, Britanije i Francuske Ceku bude oslobodjen - od vlade Srbije i od Predsednika Tadica OCEKUJEM najmanje da pozovu ambasadore tih drzava i da im uruce demars a ako je potrebno neka im i pokazu vrata. Dosta je bilo ponizavanja i ulagivanja i dosta mi je vise tih laznih podrski "putu Srbije u Evropu", laznih izliva prijateljstva i ostalih glupavih prica koje slusamo od tih istih americkih, britanskih i francuskih ambasadora. Prijatelji ste sa Srbijom? Hocete da saradjujete sa Srbijom? E pa onda lepo PRESTANITE da stitite ubice i ratne zlocince odgovorne za ubijanje i proterivanje Srba!

filosof

pre 14 godina

Nadam se iskreno da će zločinac odgovarati za 700 mrtvih ljudi!
Ne vidim zašto bi on bio privilegovan u odnosu na Mladića, Karadžića, Gotovinu itd.

nEUrosceptic

pre 14 godina

Ako je Kosovo Srbija, a svi odlicno znamo da jeste, Bugari će jednostavno da ga izruče u srpsko srce, tj. u Pristinu. Nista jednostavnije. I vuk sit, i obe ovce na broju.

nebojsa

pre 14 godina

Verujem da će likovi poput Ričarda Holbruka, Martija Ahtisarija, Havijera Solane, Hilari Klinton pokušati da oslobode Čekua ali neće njih od kazne za zločine koje oni podržavaju.

Djape

pre 14 godina

A ja se nadam da ce vlasti u Bugarskoj zauzeti pragmatican stav i, posto su vec pod pritiskom priznale nezavisno Kosovo, ovog puta postupiti po zakonu, kao balans u odnosima sa zvanicnim Beogradom.
Ipak je taj covek pod Interpolovom poternicom i pod dovoljnim brojem dokaza za ubistvo skoro 700 ljudi (nije bas samo jedan, pa da se to nesto mora mnogo dokazivati).

Dakle Bugari, na vama je da odlucite kako cete se postaviti.

m.

pre 14 godina

Zbog cega je "politicka optuzba" kada se jedan ratni zlocinac optuzi za ubijanje 600 ljudi? Sta je "politicko" u tome? To sto su tih 600 ljudi Srbi pa se za njihovo ubistvo ne sudi nego se ispada heroj? Ko je ubio Srbe na Kosovu? Ko je za to odgovoran? Niko? Jer to su samo Srbi a i verovatno su glasali za Milosevica pa nije ni bitno ko ih je ubio ili Albanci misle da je u ime njihove "borbe za slobodu" sve dozvoljeno? Sta je "politicko" u toj optuznici? To sto je Ceku Albanac pa za njega kao i za sve Albance koji su umislili da neki vrlo bitan faktor, vaze neka specijalna pravila? Ubijanje Srba je "politika" dok je ubijanje Albanaca genocid, ratni zlocin zbog kojeg se oduzima teritorija i dobijaju sedrzavice na poklon? Smesno i licemerno. Zatim sta znaci to "znaju svi" da Ceku NE SME da se izruci? Zbog cega Ceku ne bi smeo da se izruci? Stace planeta? Ili mozda Albanci ponovo prete nasiljem i ubijanjima ako im se ponovo ne udovolji? A sto se ulaska u EU tice - Srbija nece uci zbog ovih "politickih" optuzbi i zbog toga sto ne pomaze albanskoj paradrzavi na Kosovu da se stabilizuje? Svasta. Ali ce zato "drzava kosova" sa kriminalcima i ubicama na celu, sa "gradjanima" ciji su heroji ratni zlocinci i kriminalci, sa korupcijom, kriminalom, nacional-sovinizmom, nesposobnoscu da se izgradi funkcionalno i demokratsko drustvo, sa nesredjenim statusom i sa restrikicijama struje da prosto uleti u EU? Komedija. Neka "medjunarodni faktori" odnosno Amerikanci i kompanija, oslobode i ovaj put Cekua. Nema veze. Neka ga oslobode jos devet puta (to samo govori o njihovim duplim standardima, licemerju i o njihovom kredibilitetu) ali deseti put ce Ceku zavrsiti tamo gde mu je i mesto: u zatvoru! P.S. Gde su sada NVO, zbog cehga ne reaguju - pa njihova briga su SVE zrtve i njihov interes je da SVI ratni zlocinci zavrse u zatvoru, zar ne? Ili ipak nije tako?

marc

pre 14 godina

Ceku hoce biti oslobodjen, ali je sustina u tome da se ovakvim postupcima pokazuje sta druge drzave, cak i one koje su priznale Kosovo, misle o toj kvazidrzavi. Bugarska je jedna od zemalja koje su pod velikim pritiskom priznale tu provinciju, i Bugarska ovim cinom stavlja do znanja da za nju Kosovo ipak nije "drzava kao i sve druge". Mislim, zamenik premijera neke zemlje ode u posetu drugoj, i zaglavi zatvor na tri dana, priznacete da to nije bas uobicajena stvar u medjunarodnim odnosima...

Toni

pre 14 godina

Verovatno ja se cudim sa ovim komentarima,halo bre ljudi pa jer vi stvarno jos sajate sa otvorenim ocima,valjda niste ocekivali da ce izruciti Cekua u Srbiji..!
Kao prvo Ceku je gradjanac jedne nezavisne drzave Kosova tako da nema veze on sa Srbijom,i nece ka izruciti jos 100 godina a vi samo sanjajte i zivite sa takvim snovima pa bicete u Evropi nekad pasle nekih 100 godina...!

veliki pozdrav iz Prizrena
Toni

belami

pre 14 godina

Najveći problem bi nam stvorili kad bi ga po našem zahtevu zaista izručili nama. Kako da onda objasnimo "prijateljima" da sudimo čoveku koji je zaista kriv za smrt toliko ljudi. Zato je i toliko slabo anagažovanje našeg pravosudja. Morao je najpre ministar policije da interveniše i daje predloge. Nije on Srbin pa da se na osnovu poternica Interpola odmah reaguje. Bolje da ga puste nego da naš sud za ratne zločine "mora" nešto raditi...Suviše je tužno i istinito to što je on uradio ali koga istina u ovoj demokratiji uopšte interesuje.Ti obični narode ćuti i trpi jer ne razumeš svetsku politiku.

tax

pre 14 godina

Stvari se moraju realno posmatrat.Ceku kao bivsi premijer Kosova uziva politicki imunitet,tako da je njegovo izrucenje Srbiji potpuno nerealno.Svidjalo se to nama ili ne,stvari jednostavno tako stoje.

Ivan's

pre 14 godina

Pravda...poštenje...ravnopravnost...kuda su nestali, ako su ikad i postojali...A, možda smo mi samo nesposobni da uradimo ono što treba - da se suočimo sa istinom...KO zna?

Jefimija

pre 14 godina

Inat, inat. Inat nam je nacionalno, politicko, psiholosko i psihijatrijsko obelezje. Inat nas sunovrat. Bolje bi bilo da se u ovom slucaju ime Srbije nije ni pomenulo. Ali zbog inata jeste. Inat...

IQ=0

pre 14 godina

Kuči je u centralnom dnevniku Televizije Kosova (RTK) izjavio kako su odmah po dobijanju informacije o hapšenu Čekua, vlasti u Prištini uspostavile kontakte sa vladom Bugarske, a "u sve to su se uključili i međunarodni činioci“, mada nije precizirao o kome se konkretno radi.
Nema potrebe za brigom....vratice se on, i Bugarska vlada / za razliku od vecine obicnih gradjana / kao i politicka "elita" na KIM su (ne)ZAVISNI

zoran

pre 14 godina

Srbija, Hrvatska i BiH su procesuirale i što u domaćem pravosuđu osudile, što predale Hagu na stotine počinilaca najtežih ratnih zločina na prostorima bivše Jugoslavije. Samo na Kosovu taj rezultat je NULA. E pa "komshije" Albanci, ako nije Čeku, onda dajte procesuirajte 600 zločinaca zauzvrat! Pa neko je ubio tih 600 ljudi, nemojte nas još ubeđivati da je došla Munova sekta pa ih sve navela na samoubistvo? Sramota. Osudite jednog zločinca za početak!!

Nenad, Skopje

pre 14 godina

EU stalno salje primedbe Bugarskoj zbog korumpiranosti sudstva i uticaja politike u njegove odluke. Zasto sada ne ostave bugarsko sudstvo da radi profesionalno vec se mesaju i vrse pritisak? A i Srbiji bi Interpol mogao zapretiti zamrzavanjem clanstva cak i izbacivanjem iz Interpola ako misli da su ove optuznice politicki motivirane i nek ih skinu sa liste, a ako to ne uradi, onda nek postupi po istima i uhapsi doticne. Ovakav odnos-praviti se kao da ne postoje poternice, a kad se neki od osumnjicenih privede, pa oslobodi politickim pritiskom samo potkopava kredibilitet Interpola.

balkanac

pre 14 godina

Za one koji nisu znali da je G. Ceku bio u Moskvi:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=11&dd=30&nav_id=221871
Politicka licemerija! Sramota za sprpsku politiku. Svi kazu da nije ratni kriminalac samo mi kazemo da jeste. Jos se bavimo politike od 90-te a hocemo u EU.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Mene čudi da se Fond za Humanitarno Pravo ili Helsinški komitet nisu oglasili i podržali hapšenje ovog zločinca. Očigledno ih hapšenje Čekua ne zanima previše.

Kada su u pitanju neki drugi zločinci prvi se oglase.

marko

pre 14 godina

interpol nece povuci potjernicu jer nije politicka organizacija i za njih je sve jasno...sad zavisi od svake drzave da li ce postupiti po potjernici ili ne..samo toliko

bezimena

pre 14 godina

Ne razumam, do juče se većina ogorčeno izjašnjava da nam ja pravosudje katastrofalno, nestručno, korumpirano i zavisno, što je mišljenje sveta, čak i Rusije, što je i tačno, da bi se sada masovno čudili zašto Čeku neće biti (vrlo verovatno) isporučen Srbiji!?

Zar iko veruje da bi njemu, ovo pravosudje sudilo objektivno!? Nemojmo se praviti naivni, nema čarobnog štapića koji će preko noći pretvoriti pravosudje u ono što nije, nezavisno, stručno i pošteno!

I nije samo to, treba li da podsećam da se ovde još nisu rešila politička ubistva i da je zato, realno, mala šansa da bi Čeku doživeo kraj sudjenja!

tonik

pre 14 godina

Sta je bre vama...covek ratovao protiv kriminalaca. Ratovao protiv onih koji vi sami osudjivate! Ali ako je stvarno ugrozio ili ubio nevine ljude onda mesto mu je sa drugim.

Ana

pre 14 godina

Iskreno receno, niko nije ni ocekivao da cete sami da resite ovaj "problem". I pticice na grani znaju da ce medjunarodni cinioci da se upletu. Kad njih i njihovih pritisaka ne bi bilo, mnogo vas bi bilo u zatvorima...Ali, svemu ce jednom doci kraj...

Lone Ranger

pre 14 godina

Čovek je optužen za ubistvo 600 ljudi.Šta je tu politički?Ako se ide tom analogijom i logikom, onda su i svi srpski gradjani optuženi za ratne zločine politički optuženici. I Hrvatski, Bosanski, da ne zaboravimo i Sloveniju ni tamo nema nevinih.

mm.

pre 14 godina

E ovo pustanje je POLITICKO. Kada se ubica i ratni zlocinac pusta na slobodu vec peti put, kada se pusta zbog pritisaka SAD i kada se ignorise poternica interpola e to je politika i to ona u najogavnijem obliku. Podizanje opyuznice za ubijanje 600 LJUDI, trazenje da se covek optuzen za te zlocine pojavi pred sudom, NIJE politika, to se zove pravda. Osim naravno za albanske nacionaliste za koje su cekui, haradinaji ili taciji "heroji" i koji misle da su neki poseban narod koji moze da ubija i proteruje druge bez da za to odgovara. Pa nece ici to jos dugo tako, komsije Albanci. Neko ce ipak morati da odgovara za hiljade ubijenih i proteranih Srba na Kosovu. Kad - tad. Srbija je isporucila celokupno rukovodstvo zbog zlocina nad Albancima, Srbiji je zbog navodnih zlocina oteto 15% teritorije da bi se tamo napravila albanska pardzavica - a sta su Albanci dobili za svoje zlocine? Neku kaznu? Ne, dobili su drzavicu, Amerikanci ih podrzavaju, dopunjuju im budzet, lobiraju za priznanja, albanski ratni zlocinci se pustaju na slobodu... Smesno je sve ovo.

Behar

pre 14 godina

INTERPOL se sprema za Kosovsku kancelariju Interpola, pa cemo onda videti kakav je taj osecaj da bez ikakvog dokaza daje nalog za hapsenje.Da budemo realni da je srbija stvarno imala dokaze odmah bi ga bugarska ekstradirala.Ali svi znaju da je to jos jedna farsa iz srpskog pravosudja.

hoho

pre 14 godina

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči kaže da su se na oslobađanju Agima Čekua, uhapšenog u Bugarskoj, angažovali i međunarodni činioci.
--------------
Hohoho, zasto li me ovo ne iznenadjuje?

Indifferent Individuum

pre 14 godina

A sto njemu da se sudi u Srbiju?
Za to postoji Sud u Haag-u.
Zasto Srbija, ne predaje SVE cinjenice nijma tamo, ako ih ima (barem njihove poternice ce biti od vece tezine n'o od ove iz Srbije), pa da ga oni sude?. Ako Srpska Vlada ima dovoljno dokaza za tuzbu, predaje to, Çeku MORA onda sam da se predaje. Kraj Price.

slobodan je

pre 14 godina

sta se svi hvatate za slamku.i DACICU gde si ti danas (u rusiji)CEKU je novembra 2006 bio tu (u rusiju),sto ga ne trazite da ga vam rusija isporuci.ovo je samo mlacenje svoga naroda.sto trazite od slovenije,madzarske,kolumbije ili bugarske da ga vam isporuce.zasto ne zatraziste od MAJCICE RUSIJE kad bese u nju novembra 2006.

Alex

pre 14 godina

Sramota sa pravosudje i za nase "prijatelje" i "dobre susede" kroz citavu istoriju. Jednostavno cilj je budjenje nemira u srpskom narodu sto zapad uspesno i radi. Sam cilj je da srpski narod stekne misljenje o sebi kao najgorem narodu i krivim za sve sto se dogadjalo na ovim prostorima. Sramota za Bugarsku, sramota za EU, sramota za ceo svet. Sta da radimo kada ima dobrog/dobre mentore i sticenike sa zapada. Sram vas bilo

marx

pre 14 godina

opa novi momenti za prilog istoriji.
optuzeni za ratne zlocine je pod misijom Ujedinjenih Nacija. e pa draga institucijo UN kad ti se pred istorijom bude sudilo ovo ce biti neoboriv dokaz za tvoju umesanost u zlocine ...

Alexa

pre 14 godina

Hvala Bogu da su ga pustili Bugari da ne moramo mi... i još da se brukamo. Ko bre da sudi predsedniku jedne zemlje? Pa ovde je premijer ubijen zato što je međunarodnom sudu isporučio bivšeg predsednika! Kad se odbace strasti, onda se vidi da je ovo u interesu Srbije.

vladimirrr

pre 14 godina

Nije mi jasno sto ne dozvole sudjenje i dokazu da nije kriv??? Ako misle da je politicko neka se sudi??
A srbija mu moze suditi i u odsustvu!!!! Koliko poznajem prava....

Supersonic

pre 14 godina

Као и у предходним случајевима хапшења овог злочинца и овога пута ће, сада Бугарска влада, отићи по своје мишљење у Вашингтон и Брисел. А мишљење ових цетрара моћи је свима већ унапред познато.
Требало би да господа из владе Србије изађу са јасним ставом " Или нам испоручите Чекуа или напуштамио Интерпол". Са истим захтевом треба изаћи и пред Брисел: " уколико нам ЕУ (Бугарска) не испоручи Чекуа нема ништа од нашег придруживања". Па није нам ваљда циљ улазак у једну организацију која непоштује одлуке које је донела наша земља.
Да је злочинац Чеку ухапшен у Русији, Белорусији, Индији, Кини, Либији и осталим земљама које не иду у Вашингтон по мишљење његов долазак у Београдски истражни затвор би био већ реализован.

volga,matuska moja

pre 14 godina

Pa ovi sto pisu o Rusiji, neznaju da je Agim Ceku bio i u Rusiji, tacnije u Moskvi, 30 novembra 2006, u oficijalnoj poseti, kao premier/ministar Kosova, i razgovaro sa deputatima drzavne Dume, i zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije, Vladimirom Titovim. Pa sto ga onda Srpska braca, bacuske ne uhapsise????pitalim se..

Ivan

pre 14 godina

Kako vec bilo uglavnom mi se izborismo da i braca Albanci sa Kosova mogu da idu sa nasim pasosima u Evropu u koliko budu stavljeni na beli sengen!Dobro je uspela politika Tadica i Vuka Jeremica, bas mi se svidja.Ni zasta nemamo ingerencije na Kkosovu, politicari ne mogu da udju slobodno na Kosovo itd..

Jo

pre 14 godina

Setite se kako je bilo kod Slucaja Miladina Kovacevica kako se Demokratska Amerika pozivala na taj isti Interpol zbog jedne Tuce.....Setite se...

Prevodilac

pre 14 godina

A da mi pokupimo ono nesto malo ratnih zlocinaca, koji su u nasem okrilju, na dohvat nase ruke i pravde. Za istima traga i interpol i Haski tribunal, i nase potera-sluzbe. Koliko on vec bese godina? Da bismo sami sebi poceli verovati, moramo sami sebe prestati lagati, a i celi svet. Svet ce to znati ceniti.

DJ

pre 14 godina

Iskreno bih voleo da se ovaj nadje u zatvoru...nasem! Ali nadam se da se nece uloziti prevelik napor da bi se ostvarila "jos jedna pobeda srpske diplomatije", jer mislim da svi znamo kako ce se ovo zavrsiti. A, u medjuvremenu, fabrike obustavljaju proizvodnje, drzava bankrotira, ucenici tuku profesore, itd. Kao sto rekoh, voleo bih da ga vidim u zatvoru, ali realno, drago mi je da znam da ce se bar znojiti pred carinicima.

Igor R.

pre 14 godina

Baš sam se pitao kolko će Bugarima da treba , da ga oslobode....Hvala komšije, bar ste pokušali.
ps : INTERPOL ....hahaha još jedna smejurija !

analiticar amater

pre 14 godina

cujte, razocarenje jeste veliko, ali nemojte ispustiti iz vida jednu "sitnicu": Postoji sad i zvanican dokument da je Agim Ceku, pa time i celo Kosovo pod nadleznoscu UNMNIK-a! Ovio je vrlo jak argument da nezavisnost kosova ne postoji i da su UN jos uvek jedini zvanicni vladar Kosova, po rezoluciji 1244 koja kaze da je Kosovo deo Srbije. Licemernost je sve veca i nece moci jos dugo da se odrzava, ima da se rasprsne kao balon, a hapsenja su sve cesca....

jasna

pre 14 godina

Ovo je neka politicka trgovina. Sustina je da srpske zrtve niko oszbiljno ne razmatra, niti pocinioce goni. Sve ostalo je krvavi cirkus u reziji onih koji imaju moc da osudjuju nevine i oslobadjaju krive.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Njegovi zastupnici su kao dokaz podneli pismo premijera Kosova Hašima Tačija kojim se tvrdi da bivši kosovski premijer ima diplomatski status, kao i pismo UN u kojem se navodi da je pritvoreni pod nadležnošću misije UN.

Kada im odgovara pozivaju se na UNMIK a inače ih ignorišu.

Ne može to tako.

Ono što je dobro iz svega ovoga jeste da Čeku nije nigje siguran jer nikada ne znaš kada te mogu uhapsiti a doćiće i taj trenutak kada neće biti oslobođen. Srbija ne treba nikada odustati od njegovog gonjenja.

emi ešaV

pre 14 godina

Koliko god da je jasno ko je pravi gazda i u Bugarskoj i na Kosovu i drugde u svetu, Srbija mora da uputi oštar protest Bugarskoj zbog ovoga. Takav je red.

Ja

pre 14 godina

Nažalost, naši izgleda ne žele da shvate da pobednici pišu pravila.

Podsetimo se malo istorije, pa ćemo videti da je uvek bilo tako. Verner fon Braun, naučnik zaslužan za razvoj raketnih bombi V1 i V2 koje su razarale London za vreme Drugog svetskog rata, je posle rata vodio američki svemirski program. Sve mu je oprošteno, jer je Amerikance odveo na Mesec.

Rasha

pre 14 godina

2015 ili 2020, svejedno, Srbija ce uci u EU. Kosovo takodje.

Sta onda? Ko ce da "odustane" od tuzbe za ratne zlocine, koja ne zastareva? Srbija koja je najvise izgubila upravo od ovakvih tuzbi? Ko ce to gurnuti pod tepih?

Bas me zanima rasplet.

Zoran021

pre 14 godina

Zaboravljate jedan momenat,a to je da je Bugarska priznala Kosovo.Automatski to znači da ne smeju ništa da urade,a da ne pitaju Prištinu za mišljenje jer je njima stalo do dobrih odnosa između njihove zemlje i Kosova.

eto

pre 14 godina

Ukoliko peti put Interpol ne ukine ovu potrnicu Srbije, Ceku ce vrlo moguce biti izrucen Srbiji a mozda i nece!!
Postavlja se pitanje zasto interpol to nije uradio do sada tj izrucio ili ukinuo poternicu. Suvise dugo traje i cesto se desava da bi bila slucajnost, nemar zapada i sl. Ovo mi vise lici na pricu ako ne budes dobar izrucicemo te Srbiji.
Mislim da se ovde radi o tome da zapad ima nezavrsena posla na Kosovu i drzanje sape odnosno kontrola prvih politicara kosova i te kako ima znacaj za EU/USA.
Cisto sumnjam da Ceku sedi skrstenih ruku, ali mu jednostavno ne polazi za rukom da stanje promeni i skine svoje ime sa liste.
Uzimajuci u obzir da poternica moze da se skine jednim telefonskim pozivom jednog uticajnog politicara u EU ili SAD dolazi se do zakljucka da oni u stvari ne zele da ukinu ovu poternicu!!!
Srbija u ovom slucaju ima ulogu produzene ruke Evropske Unije, nesto slicno ili isto sto Slovenija radi Hrvatskoj i Holandija Srbiji dok se EU pravi mutava i sleze ramenima I savetuje da se eto dogovorimo ladno DEMOKRATSKI!!!
Ovo je nova/stara politika klincha izmedju dve i vise strana u kojim niko nije kriv i niko nije nevin i niko ne zeli da sazna istinu!!
Sve sto treba da izadje iz ovakve politike jeste ENERGIJA preko potrbna za odrzavanje zivota nekih trecih parazita!!
Vise ni za Mladica ne mogu da tvrdim da je u Srb. Sasvim moguce i da je u Wasingtonu ili mozda u Moskvi.
To je ta moderna politika 33.33% ili za srecu/ne srecu je potrebno troje.

boban

pre 14 godina

Bugarska je ovim pustanjem Cekua dokazala da je banana drzava i niko nije ni ocekivao da ce biti drugacije, medjutim mene zanima sta ce sada Tadic i vlada Srbije da urade? Iste sekunde kada su Bugari pustili ubicu i ratnog zlocinca Cekua na slobodu je trebao biti pozvan bugarski ambasador i trebao mu je biti urucen demars. Istog momenta kada je ubica i ratni zlocinac bio pusten na slobodu, Tadic i vlada su trebali da pozovu ambasadore SAD, Britanije i Francuske i da im uruce demars zbog njihovog lobiranja da se Ceku oslobodi. Sta je Tadic ili sta je vlada Srbije uradila prema drzavama koje su, ili oslobodile Cekua ili lobirale za njegovo oslobadjanje? Ako nisu uradili nista niti nameravaju da urade nesto, onda je vreme za nove izbore jer vecini gradjana Srbije je dosta da ih predstavlja neko ko dozvoljava ovakva ponizavnja. Takodjer, mene zanima kako ce Srbija reagovati ako npr. sutra u Srbiji bude uhapsen neko koga traze na osnovu interpolove poternice izdate od strane Bugarske? Da li ce taj neko biti isporucen Bugarskoj ili ce ga Srbija pustiti na slobodu koristeci isto ovako licemeran igovor kao Bugari kada su pustali Cekua? Jako bih voleo da na ova pitanja odgovori neko iz vlade Srbije - cisto da znam da li ja zivim u jednoj drzavi ili zivim u jednoj sprdacini i cisto da znam za koga da glasam na sledecim izborima.

dragan

pre 14 godina

Ma nije valjda ma to je dezinformacija po nasim politicarima jel to sigurno, ja sam bas mislio da smo izvojevali novu diplomatsku pobedu!

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Ono što je zaista žalosno jeste da kosovski Albanci i dalje vjeruju da nad Srbima nije ni bilo zločina, da su se u stvari sami poubijali, da su sami sebe protjerali i sami sebi vadili organe uz podršku "tajne službe Srbije".

To je zaista žalosno. Zbog toga Kosovo i jeste crna rupa.

Žalosno je što ta ista Međunarodna Zajednica koja je dosta uložila da u BiH dođe do kakvog takvog dijaloga između sva tri naroda i gdje postoji i napredak na Kosovu radi suprotno čak dolijevajući ulje na vatru oslobađajućim presudama za već dokazana zlodjela. Kao da je nekome cilj da takvo stanje drži dok nekada ponovo ne bukne "požar" a onda ćemo se mi ovdje ponovo uhvatiti za glavu dok će tvorci ovog balkanskog eksperimenta podići sidro.

Zaprepasten

pre 14 godina

Strasno svasta ce da izmisle samo da ga puste i tako je i bilo pustili ga Bugari veceras...

Inace NE vazi "diplomatski" imunitet kada je neko optuzen za ratne zlocine "braco" bugari!!!

Jer po tom principu ni Slobodan Milosevic nije trebao da bude isporucen Hagu posto je imao diplomatski imunitet kao bivsi predsednik drzave....

E Srbijo, Srbijo.... sta si docekala... da neka tamo kvazidrzava ima jaci uticaj od tebe u svetu...

mail

pre 14 godina

Nasim vrlim vodjama, puna su usta da je politika pobedila pravo, a uredili su svoju zemlju gde nema nikakvog prava, vec samo politike.

Goran

pre 14 godina

Cvetkovic u sedistu UN-a a ovamo UN salju pismo da je Ceku pod njihovom nadleznoscu i da zato treba da ga puste.
Treba postaviti pitanje zvanicnicima UN-a da li to UN ima obicaj da stiti lica koja imaju medjunarodnu krivicnu poternicu?
Cvetkovicu citas li ti ovo!?

moca

pre 14 godina

Samo nam jos to treba-da nam ga isporuče, pa da mi moramo da ga puštamo, što bi zbog pritisaka moralo izvesno da se desi. Dalje od nas, ne treba nam ponovo Kosmet kao centralna tema koja bi nam donela novu blamažu! Čeku, go home,daleko ti lepa kuća!

Danica

pre 14 godina

sta to kazu, pritvoreni je pod nadleznoscu UN-a. A upravo je Srbija htela da taj UNMIK pod pokroviteljstvom UN-a ostane na Kosovu, pa eto vam sad, oni ga i oslobadjaju.

gory

pre 14 godina

Pa ljudi bre, nas niko ne "zarezuje" ni 5%. Da li je neko stvarno mislio da ce da ga izruce? Kao razmatrali su...samo dok covek ruca, popije neko pice i kafu a onda dalje svojim poslom kao i svaki drugi "Evropljanin". Nemoguce je da nije znao da ce Bugarska da ga privede ako bude presao granicu. Licno mislim da je ovo sve jedna predstava kako bi nam se svi jos jednom nasmejali, slegli ramenima i vratili nas na "nase" mesto.

wsadmin

pre 14 godina

Ma znao sam da ce to tako biti. Nešto kontam kakvi su nam sudovi bolje da mu nikad ne sudimo nego da ga ovi nasi puste zbog nedostatka dokaza na kraju. Već vidjeno da smo oslobadjali zbog toga...

razocaran

pre 14 godina

Znaci ni Interpolova poternica ne moze da utice da se uhapsi jedan teski kriminalac i ratni zlocinac, e moja Evroooopo, stvarno si nas jos jednom razocarala!!!

kec

pre 14 godina

Gospodo,
valjda znamo gde zivimo.
Ko je verovao da ce biti drukcije treba dobro da preispita sebe. Da li je Francuska, Nemacka i USA izdala naredbu, da li su je Bugari poslusali, da li su mogli reci NE.
Sve je surovo kada smo mi generalni gubitnici u pitanju. Idemo dalje bice valjda nekada i nesto pa makar i skromno na nasu korist - valjda....
Spavajmo braco Srbi, tada smo najbezbrizniji.