Četvrtak, 18.06.2009.

11:43

Kakav je "punto klasik" za 5.990 €

"Punto klasik" koji građani kupuju za 5.990 evra po sistemu zamene "staro za novo" nema veći deo opreme koja je ugrađivana u "zastavu 10", piše Politika.

Izvor: Politika

Kakav je "punto klasik" za 5.990 € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Vukovarac

pre 14 godina

Ljudi, šta očekujete za taj novac?
Pogledajte kakvi se automobili prodaju (novi) i po kojoj cijeni.
Ovo je odličan deal. Da ima tako nešto u Hrvatskoj odmah bi ga uzeo. Jedina kritika mi je nepostojanje broja obrtaja jer je to važno za štedljiviju vožnju. A onaj koji želi više neka doplati. U čemu je problem?

Nesa

pre 14 godina

Ja sam, kao i Danca, kupio nov punto classic bez dinara ucesca, sa klimom, bez ABS-a. Malo trosi, udoban, nista ne krcka i ne pucketa, sve je ok, mirise na novo. Extra sam zadovoljan.
Svi oni koji su kupili polovne krseve za 5-6000 EUR, stare sto godina, presli zilion kilometara, izvadili im dusu u Italiji i Nemackoj - njih potpuno razumem zasto im smeta prica oko Punta. Jednostavno - na trzistu Srbije prvi Best Buy - Punto Classic, drugi Best Buy - Opel Astra Classic a treci je Kia ili Hyundai ili vec neko drugi...
Pozdrav svim forumasima...

nikad zadovoljni

pre 14 godina

Punto classic ima dve najjače prednosti.
prva- kuzpuje se na kredit bez učešća, što je ODLIČNO
druga- možete ga održavati kod puuuno majstora, što je takođe odlično

jeftino održavanje i prosečna pouzdanost

Starije je generacije ali sa 4 zvazdice sigurnosti i 850kg, lepo vuče.
Ko hoće sigurniji dobiće 5 zvazdica i oko 1000kg pa će slabije da vuče.

Kupuju ga puno u mom kraju, i uglavnom u ful varijanti pa su sedišta odlična, tih ekonomičan. Meni odličan

Ko pati za strancem od 150000km i 5 godina starim, samo neka kupuje.

pozdrav svima koji vole PUNTO

A FIAT Srbija je firma stara par meseci, sačekajte neku godinu i imaće te puno bolje automobile.

fiatino

pre 14 godina

Nego sta su nego ista vozila po razlicitoj ceni. Mislim da je navodna subvencija je potpuno kompenzoovana manjkom opreme. Ali opet, omoguce se ljudima da bez ucesca kupe kakav-takav auto sto je korektno.

Gospodo koji ste pisali tekst, u pitanju je firma "fiat automobili srbija", a ne firma "fijat automobili srbija". Lepo pise na sajtu agencije za privredne registre.

Max

pre 14 godina

Ne bih da uzeo ni da mi ga poklone! Ovaj sa najvise opreme ne moze da se poredi sa mojim Ford Focus-om iz 2003. ni u jednom segmentu, a kostao me je isto toliko! Nikad Zastava, nikad Fijat, nikad Dacia i vozicete se sasvim fino... To vam je moj savet!

Miroslav S

pre 14 godina

Za 6000 eura bih trebao da dobijem u 2009 godini, plasticne ratkape, obrtomer, pripremu za radio.
A ti sto pises kako hocemo za 6000 eura da kupimo Lambordzini i ovi sto ti dadose tolike pozitivne glasove, treba da znate da je isti takav automobil u Engleskoj 2001. godine kostao 4995 funti (oko 6300 eura), i to je tada bila najbolje sto je Fiat imao od malih automobila, a kod nas danas takav stari model kosta vise.
I ljut sam jer Zastava i Fiat zelenase, nemaju carinu i stede na jbnoj ratkapi, pa moj Tomos BT iz '89 je imao obrtomer?
Iz inata ne bih prihvatio tako cinicnu ponudu

radioaktivni

pre 14 godina

Ljudi, samo idite na sajt fiat Rumunija i uporedite cene, sta rumuni dobiju za iste pare, a sa deltom nemojte ni porediti razlike ima i u par hiljada evra.

pera

pre 14 godina

Japanci stave mačku u auto, zatvore vrata i ako ona crkne, znači vrata dobro dihtuju. Za zastavi isti test je važio, samo s tom razlikom da, ako mačka ne izađe iz auta, onda vrata dobro dihtuju. Još i Dinkić glavni organizator.
Pa šta ste očekivali!?

jeksstar

pre 14 godina

Ne ocekujemo mi za te pare ne znam ni ja sta specijalno... al da nema servo... bas sam razocarana...

p.s. Nigde na netu ne mozete naci sta sadrzi koji paket punta i po kojoj ceni!?!?

Punto Mille Bacci

pre 14 godina

Za 5997 evra u EU može da se kupi atomobil klase 1100ccm, sa ABS, imobilajzerom, obrtometrom, centralnim zaključavanjem, 5 vrata, radkapnama (!), ali i 5-godišnjom garancijom. Evo linka: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=117407836&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minPrice=5000&maxPrice=6001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&usage=NEW&customerIdsAsString=&tabNumber=1

GMan

pre 14 godina

Ne razumem u cemu je problem? Pa auto kosta 6000 Evra i to je ono sto dobijete za te pare. Ako hocete vise lepo doplatite. Barem imate opciju da kupite jeftiniji auto. Ne razumem, jel bi bilo bolje da su stavili svu tu dodatnu opremu u kola i trazili 11000? Ako je to bolje vi ih odma pozovite i recite im da izbace najjeftiniji model iz proizvodnje pa da vidimo kome ce da odgovara. Malo preterujete, spustite se na zemlju pa realno procenite.

Alex

pre 14 godina

Moj Punto je ELX model, ima 16ventila, 1.2 benzinac,5vrata, el.prozore, centralna brava, servo(city) volan, 2airbag, maglenke, klima, bord kompjuter, trosi litar benzina ERG na 29km otvorenog puta(90km brzina), smatrao se za full oprema model iz 2001, kada je kupljen nov za 13856 eura.
Ne mozete dobiti za 5990 eura isti nov punto, jer i u Italiji se isti ko moj, prodaje kao Punto Classic iz Poljske i kosta 10000 eura.
Kupci u Srbiji su malo nerealni, pa bi verovatno ocekivali i Lamborghini Galardo ako bi se sklapao u Srbiji da dobiju za 20000eura.

dO

pre 14 godina

Punto je "domaći" auto. Kada ne bi bilo idiotske carine na uvoz automobila kojim smo branili Zastavu a sada Fiat, druga kola bi bila neuporedivo jeftinija. Neko je spomenuo KIA - odličan primer: od cene osnovnog modela (koji ima neuporedivo više opreme nego Punto) odbijte carinu i PDV koji se plaća na carinu, i... iznenađenje, zar ne? Ali šta sad, ovo je bio "posao veka", samo ne znamo kog veka.

Nele

pre 14 godina

Za instrument tablu se slazem da je manje vise diskutabilna usteda, ali ove ostale stvari su novinarsko preterivanje. Malo se Srbi razmazili pa bi da podizu stakla na dugme za 6000.

DANCA

pre 14 godina

OD PRE MESEC DANA VLASNIK SAM PUNTO KLASIKA.VERZIJA KOJU SAM JA UZEO KOSTA 8600E.TO JE PREDZADNJA VERZIJA KOJI SE PRODAJE.NEMA ABS I DELJIVU ZADNJU KLUPU.MISLIM DA TREBA BITI MALO REALAN.NISAM DAO NI DINARA UCESCA A VOZIM SASVIM DOBAR GRADSKI AUTO.ZA 120E MESECNO MISLIM DA JE TO ZADOVOLJAVAJUCE.POTROSNJA PO GRADU MU JE SA UKLJUCENOM KLIMOM 6,7L.NA OTVORENOM OKO 5,7.MISLIM DA PROSECAN GRADJANIN SRBIJE SA PROSECNOM PLATOM IMA DOBRU OPCIJU KUPOVINE AUTA NA KREDIT.I JA DA SAM IMAO TE PARE U KESU NE BIH UZEO NJEGA NEGO NESTO BOLJE,ALI PONAVLJAM UZ MINIMALNU KAMATU OD 4,5 I BEZ DINARA UCESCA JA SAM ZADOVOLJAN.

Igor

pre 14 godina

Ne vidim nista strasno u nedostatku navedene opreme! Jedino sta je zaista bitno od svega navedenog je servo volan. To ja zaista maler ako ni to nisi stavili u opremu. Onda se zaista postavlja pitanje da li je Logan bolja kupovina za nesto vise para... Ali kao i uvek - koliko para, toliko muzike! Mislim da je za ljude na koje ovaj auto cilja, koji su do sada vozili stare "jugice" ili neke druge krseve od 15-20 godina starosti ovo ipak mnogo bolja opcija za razumne pare. Glupo je bilo u startu poverovati da je Fiat došao da bilo šta poklanja ovde...
P.S.: Nema veze, ko se odluči može da dokupi bolji paket opreme od obećanih Dinkićevih deonica! ;)

Nenad

pre 14 godina

Zastava 10 je bila bolja opcija od Punta Classic. Za manje para se dobijalo više opreme, a sada Fijat na ratkapne, hromiranu plastiku i druge bezveze detalje uzima po 400EUR više (Full oprema Z10 9,324 Full Punto Classic 9.700). Zastavom 10 koju sam imao je prešla oko 14.000 za 9 meseci i apsolutno ni jedan problem sa njom nisamm imao. Veoma malo troši i uopšte nije loš auto za te pare.Nije problem napraviti dobar auto za 30.000EUR problem je napraviti dobar auto za 9.000 pa tome treba prilagoditi očekivanja.

yugo 2

pre 14 godina

Ovaj auto za te pare može da se proda samo u Srbiji i nigde više.A punto za te pare u Italiji ne može da se poredi sa ovim,nikako.

Mirko

pre 14 godina

Dobro, ljudi, prekinite vec jednom da pisete svasta! U Italiji polovan "punto" star PET GODINA (doduse, dobro opremljen) kosta PET HILJADA EVRA. U Nemackoj jos vise. Proverite! Pa, sta biste vi za 6.000??!!

milan

pre 14 godina

Jos ce ovi sto su se bunili da umesto fiatovog imaju znak zastave 10 biti srecni sta su dobili za iste pare,a znak fiat na buvljaku 200 kinti!

grga1810

pre 14 godina

Joj malopre shetam St.Vendelom (malo mesto u Nemachkoj) i vidim neko prodaje polovnog Golfa IV, neka karavan verzija, auto ko BOMBONA, 4.500 eura...

niks

pre 14 godina

ja mislim da se nigdje nemože kupit auto koji u osnovnoj opremi nema servo.bar jedan airbag,i predopremu za radio i obrtomjer i ratkape.ovo je teški talijanski ciganluk

KONFUCIJE

pre 14 godina

Nije mi jasno sta ste ocekivali za 6000 evra? Lamborgini?
Ako mozete da nadjete bolji deal za te pare gospodo kupite taj drugi auto. Ja ne verujem da bi Punto bio bolji i da ima podizace stakala, a nesto nisam primetio da Hyundai, KIA ili Dacia imaju tako nesto u svojim osnovnim modelima.Imamao nezaposlenost kao u Ugandi, radne navike kao u Zimbabveu zivotni standard gori od Bugarske i Rumunije i Crne Gore!!!! A hteli da bi da imamo kola kao u Japanu i Nemackoj za dz?
Srpska posla.Nikad zadovoljni a pruzaju uvek manje od minimuma.

marko

pre 14 godina

Lepo im je covek odgovorio ali ne vredi. A odgovor na njegovo pitanje gde su izvukli poredjenje zastave 10 i punta je: u bolesnom sprskom mozgu.

Vladan Jova

pre 14 godina

Pošto dinkiću miriše bad sa vlasti naterao bi ga da on kupi ovo sokoćalo i da svoju porodicu vozi u njemu do penzije. ali sa druge strane mi je i laknulo pa ovaj automobil prodaju sa sva 4 točka. POSAO VEKA!

ogoljena zastava 10

pre 14 godina

punto klasik“ se nudi bez ratkapni, antene, zvučnika i priključka za radio, a instrument tabla je bez indikatora broja obrtaja i uređaja za indikaciju voznih parametara (takozvanog bord kompjutera), nema ni klime, električnih podizača stakla, centralnog zaključavanja brave, kao ni servo volana. Ipak su to "pare" za auto bez svega nabrojanog.Samo limarija i motor kao yugo a yugo je bio najneopremljeniji auto u evropi.I nije mali ni kredit..saberite samo!

wlado

pre 14 godina

sta jos da kazem a da ne likujem??

ljudi se masovno bune kakav auto dobijaju u zameni staro za novo, ovo je upravo sto smo as par skretali paznju cim je pocela medijska halabuka oko punta, da za te pare dobijate yugo u masci punta!

ljudi su govorili, makar mogu da utopim juga, i da imam svetski auto, koji je siguran, blabla, ovo je sve sem toga jel tako?

uvek se 3 puta raspitaj sta dobijes za ulozene pare!

KONFUCIJE

pre 14 godina

Nije mi jasno sta ste ocekivali za 6000 evra? Lamborgini?
Ako mozete da nadjete bolji deal za te pare gospodo kupite taj drugi auto. Ja ne verujem da bi Punto bio bolji i da ima podizace stakala, a nesto nisam primetio da Hyundai, KIA ili Dacia imaju tako nesto u svojim osnovnim modelima.Imamao nezaposlenost kao u Ugandi, radne navike kao u Zimbabveu zivotni standard gori od Bugarske i Rumunije i Crne Gore!!!! A hteli da bi da imamo kola kao u Japanu i Nemackoj za dz?
Srpska posla.Nikad zadovoljni a pruzaju uvek manje od minimuma.

wlado

pre 14 godina

sta jos da kazem a da ne likujem??

ljudi se masovno bune kakav auto dobijaju u zameni staro za novo, ovo je upravo sto smo as par skretali paznju cim je pocela medijska halabuka oko punta, da za te pare dobijate yugo u masci punta!

ljudi su govorili, makar mogu da utopim juga, i da imam svetski auto, koji je siguran, blabla, ovo je sve sem toga jel tako?

uvek se 3 puta raspitaj sta dobijes za ulozene pare!

niks

pre 14 godina

ja mislim da se nigdje nemože kupit auto koji u osnovnoj opremi nema servo.bar jedan airbag,i predopremu za radio i obrtomjer i ratkape.ovo je teški talijanski ciganluk

Alex

pre 14 godina

Moj Punto je ELX model, ima 16ventila, 1.2 benzinac,5vrata, el.prozore, centralna brava, servo(city) volan, 2airbag, maglenke, klima, bord kompjuter, trosi litar benzina ERG na 29km otvorenog puta(90km brzina), smatrao se za full oprema model iz 2001, kada je kupljen nov za 13856 eura.
Ne mozete dobiti za 5990 eura isti nov punto, jer i u Italiji se isti ko moj, prodaje kao Punto Classic iz Poljske i kosta 10000 eura.
Kupci u Srbiji su malo nerealni, pa bi verovatno ocekivali i Lamborghini Galardo ako bi se sklapao u Srbiji da dobiju za 20000eura.

DANCA

pre 14 godina

OD PRE MESEC DANA VLASNIK SAM PUNTO KLASIKA.VERZIJA KOJU SAM JA UZEO KOSTA 8600E.TO JE PREDZADNJA VERZIJA KOJI SE PRODAJE.NEMA ABS I DELJIVU ZADNJU KLUPU.MISLIM DA TREBA BITI MALO REALAN.NISAM DAO NI DINARA UCESCA A VOZIM SASVIM DOBAR GRADSKI AUTO.ZA 120E MESECNO MISLIM DA JE TO ZADOVOLJAVAJUCE.POTROSNJA PO GRADU MU JE SA UKLJUCENOM KLIMOM 6,7L.NA OTVORENOM OKO 5,7.MISLIM DA PROSECAN GRADJANIN SRBIJE SA PROSECNOM PLATOM IMA DOBRU OPCIJU KUPOVINE AUTA NA KREDIT.I JA DA SAM IMAO TE PARE U KESU NE BIH UZEO NJEGA NEGO NESTO BOLJE,ALI PONAVLJAM UZ MINIMALNU KAMATU OD 4,5 I BEZ DINARA UCESCA JA SAM ZADOVOLJAN.

GMan

pre 14 godina

Ne razumem u cemu je problem? Pa auto kosta 6000 Evra i to je ono sto dobijete za te pare. Ako hocete vise lepo doplatite. Barem imate opciju da kupite jeftiniji auto. Ne razumem, jel bi bilo bolje da su stavili svu tu dodatnu opremu u kola i trazili 11000? Ako je to bolje vi ih odma pozovite i recite im da izbace najjeftiniji model iz proizvodnje pa da vidimo kome ce da odgovara. Malo preterujete, spustite se na zemlju pa realno procenite.

Vladan Jova

pre 14 godina

Pošto dinkiću miriše bad sa vlasti naterao bi ga da on kupi ovo sokoćalo i da svoju porodicu vozi u njemu do penzije. ali sa druge strane mi je i laknulo pa ovaj automobil prodaju sa sva 4 točka. POSAO VEKA!

marko

pre 14 godina

Lepo im je covek odgovorio ali ne vredi. A odgovor na njegovo pitanje gde su izvukli poredjenje zastave 10 i punta je: u bolesnom sprskom mozgu.

grga1810

pre 14 godina

Joj malopre shetam St.Vendelom (malo mesto u Nemachkoj) i vidim neko prodaje polovnog Golfa IV, neka karavan verzija, auto ko BOMBONA, 4.500 eura...

Mirko

pre 14 godina

Dobro, ljudi, prekinite vec jednom da pisete svasta! U Italiji polovan "punto" star PET GODINA (doduse, dobro opremljen) kosta PET HILJADA EVRA. U Nemackoj jos vise. Proverite! Pa, sta biste vi za 6.000??!!

Nenad

pre 14 godina

Zastava 10 je bila bolja opcija od Punta Classic. Za manje para se dobijalo više opreme, a sada Fijat na ratkapne, hromiranu plastiku i druge bezveze detalje uzima po 400EUR više (Full oprema Z10 9,324 Full Punto Classic 9.700). Zastavom 10 koju sam imao je prešla oko 14.000 za 9 meseci i apsolutno ni jedan problem sa njom nisamm imao. Veoma malo troši i uopšte nije loš auto za te pare.Nije problem napraviti dobar auto za 30.000EUR problem je napraviti dobar auto za 9.000 pa tome treba prilagoditi očekivanja.

ogoljena zastava 10

pre 14 godina

punto klasik“ se nudi bez ratkapni, antene, zvučnika i priključka za radio, a instrument tabla je bez indikatora broja obrtaja i uređaja za indikaciju voznih parametara (takozvanog bord kompjutera), nema ni klime, električnih podizača stakla, centralnog zaključavanja brave, kao ni servo volana. Ipak su to "pare" za auto bez svega nabrojanog.Samo limarija i motor kao yugo a yugo je bio najneopremljeniji auto u evropi.I nije mali ni kredit..saberite samo!

milan

pre 14 godina

Jos ce ovi sto su se bunili da umesto fiatovog imaju znak zastave 10 biti srecni sta su dobili za iste pare,a znak fiat na buvljaku 200 kinti!

Nele

pre 14 godina

Za instrument tablu se slazem da je manje vise diskutabilna usteda, ali ove ostale stvari su novinarsko preterivanje. Malo se Srbi razmazili pa bi da podizu stakla na dugme za 6000.

Igor

pre 14 godina

Ne vidim nista strasno u nedostatku navedene opreme! Jedino sta je zaista bitno od svega navedenog je servo volan. To ja zaista maler ako ni to nisi stavili u opremu. Onda se zaista postavlja pitanje da li je Logan bolja kupovina za nesto vise para... Ali kao i uvek - koliko para, toliko muzike! Mislim da je za ljude na koje ovaj auto cilja, koji su do sada vozili stare "jugice" ili neke druge krseve od 15-20 godina starosti ovo ipak mnogo bolja opcija za razumne pare. Glupo je bilo u startu poverovati da je Fiat došao da bilo šta poklanja ovde...
P.S.: Nema veze, ko se odluči može da dokupi bolji paket opreme od obećanih Dinkićevih deonica! ;)

yugo 2

pre 14 godina

Ovaj auto za te pare može da se proda samo u Srbiji i nigde više.A punto za te pare u Italiji ne može da se poredi sa ovim,nikako.

dO

pre 14 godina

Punto je "domaći" auto. Kada ne bi bilo idiotske carine na uvoz automobila kojim smo branili Zastavu a sada Fiat, druga kola bi bila neuporedivo jeftinija. Neko je spomenuo KIA - odličan primer: od cene osnovnog modela (koji ima neuporedivo više opreme nego Punto) odbijte carinu i PDV koji se plaća na carinu, i... iznenađenje, zar ne? Ali šta sad, ovo je bio "posao veka", samo ne znamo kog veka.

nikad zadovoljni

pre 14 godina

Punto classic ima dve najjače prednosti.
prva- kuzpuje se na kredit bez učešća, što je ODLIČNO
druga- možete ga održavati kod puuuno majstora, što je takođe odlično

jeftino održavanje i prosečna pouzdanost

Starije je generacije ali sa 4 zvazdice sigurnosti i 850kg, lepo vuče.
Ko hoće sigurniji dobiće 5 zvazdica i oko 1000kg pa će slabije da vuče.

Kupuju ga puno u mom kraju, i uglavnom u ful varijanti pa su sedišta odlična, tih ekonomičan. Meni odličan

Ko pati za strancem od 150000km i 5 godina starim, samo neka kupuje.

pozdrav svima koji vole PUNTO

A FIAT Srbija je firma stara par meseci, sačekajte neku godinu i imaće te puno bolje automobile.

Miroslav S

pre 14 godina

Za 6000 eura bih trebao da dobijem u 2009 godini, plasticne ratkape, obrtomer, pripremu za radio.
A ti sto pises kako hocemo za 6000 eura da kupimo Lambordzini i ovi sto ti dadose tolike pozitivne glasove, treba da znate da je isti takav automobil u Engleskoj 2001. godine kostao 4995 funti (oko 6300 eura), i to je tada bila najbolje sto je Fiat imao od malih automobila, a kod nas danas takav stari model kosta vise.
I ljut sam jer Zastava i Fiat zelenase, nemaju carinu i stede na jbnoj ratkapi, pa moj Tomos BT iz '89 je imao obrtomer?
Iz inata ne bih prihvatio tako cinicnu ponudu

Nesa

pre 14 godina

Ja sam, kao i Danca, kupio nov punto classic bez dinara ucesca, sa klimom, bez ABS-a. Malo trosi, udoban, nista ne krcka i ne pucketa, sve je ok, mirise na novo. Extra sam zadovoljan.
Svi oni koji su kupili polovne krseve za 5-6000 EUR, stare sto godina, presli zilion kilometara, izvadili im dusu u Italiji i Nemackoj - njih potpuno razumem zasto im smeta prica oko Punta. Jednostavno - na trzistu Srbije prvi Best Buy - Punto Classic, drugi Best Buy - Opel Astra Classic a treci je Kia ili Hyundai ili vec neko drugi...
Pozdrav svim forumasima...

Vukovarac

pre 14 godina

Ljudi, šta očekujete za taj novac?
Pogledajte kakvi se automobili prodaju (novi) i po kojoj cijeni.
Ovo je odličan deal. Da ima tako nešto u Hrvatskoj odmah bi ga uzeo. Jedina kritika mi je nepostojanje broja obrtaja jer je to važno za štedljiviju vožnju. A onaj koji želi više neka doplati. U čemu je problem?

radioaktivni

pre 14 godina

Ljudi, samo idite na sajt fiat Rumunija i uporedite cene, sta rumuni dobiju za iste pare, a sa deltom nemojte ni porediti razlike ima i u par hiljada evra.

jeksstar

pre 14 godina

Ne ocekujemo mi za te pare ne znam ni ja sta specijalno... al da nema servo... bas sam razocarana...

p.s. Nigde na netu ne mozete naci sta sadrzi koji paket punta i po kojoj ceni!?!?

pera

pre 14 godina

Japanci stave mačku u auto, zatvore vrata i ako ona crkne, znači vrata dobro dihtuju. Za zastavi isti test je važio, samo s tom razlikom da, ako mačka ne izađe iz auta, onda vrata dobro dihtuju. Još i Dinkić glavni organizator.
Pa šta ste očekivali!?

Max

pre 14 godina

Ne bih da uzeo ni da mi ga poklone! Ovaj sa najvise opreme ne moze da se poredi sa mojim Ford Focus-om iz 2003. ni u jednom segmentu, a kostao me je isto toliko! Nikad Zastava, nikad Fijat, nikad Dacia i vozicete se sasvim fino... To vam je moj savet!

Punto Mille Bacci

pre 14 godina

Za 5997 evra u EU može da se kupi atomobil klase 1100ccm, sa ABS, imobilajzerom, obrtometrom, centralnim zaključavanjem, 5 vrata, radkapnama (!), ali i 5-godišnjom garancijom. Evo linka: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=117407836&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minPrice=5000&maxPrice=6001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&usage=NEW&customerIdsAsString=&tabNumber=1

fiatino

pre 14 godina

Nego sta su nego ista vozila po razlicitoj ceni. Mislim da je navodna subvencija je potpuno kompenzoovana manjkom opreme. Ali opet, omoguce se ljudima da bez ucesca kupe kakav-takav auto sto je korektno.

Gospodo koji ste pisali tekst, u pitanju je firma "fiat automobili srbija", a ne firma "fijat automobili srbija". Lepo pise na sajtu agencije za privredne registre.

Mirko

pre 14 godina

Dobro, ljudi, prekinite vec jednom da pisete svasta! U Italiji polovan "punto" star PET GODINA (doduse, dobro opremljen) kosta PET HILJADA EVRA. U Nemackoj jos vise. Proverite! Pa, sta biste vi za 6.000??!!

wlado

pre 14 godina

sta jos da kazem a da ne likujem??

ljudi se masovno bune kakav auto dobijaju u zameni staro za novo, ovo je upravo sto smo as par skretali paznju cim je pocela medijska halabuka oko punta, da za te pare dobijate yugo u masci punta!

ljudi su govorili, makar mogu da utopim juga, i da imam svetski auto, koji je siguran, blabla, ovo je sve sem toga jel tako?

uvek se 3 puta raspitaj sta dobijes za ulozene pare!

KONFUCIJE

pre 14 godina

Nije mi jasno sta ste ocekivali za 6000 evra? Lamborgini?
Ako mozete da nadjete bolji deal za te pare gospodo kupite taj drugi auto. Ja ne verujem da bi Punto bio bolji i da ima podizace stakala, a nesto nisam primetio da Hyundai, KIA ili Dacia imaju tako nesto u svojim osnovnim modelima.Imamao nezaposlenost kao u Ugandi, radne navike kao u Zimbabveu zivotni standard gori od Bugarske i Rumunije i Crne Gore!!!! A hteli da bi da imamo kola kao u Japanu i Nemackoj za dz?
Srpska posla.Nikad zadovoljni a pruzaju uvek manje od minimuma.

grga1810

pre 14 godina

Joj malopre shetam St.Vendelom (malo mesto u Nemachkoj) i vidim neko prodaje polovnog Golfa IV, neka karavan verzija, auto ko BOMBONA, 4.500 eura...

marko

pre 14 godina

Lepo im je covek odgovorio ali ne vredi. A odgovor na njegovo pitanje gde su izvukli poredjenje zastave 10 i punta je: u bolesnom sprskom mozgu.

DANCA

pre 14 godina

OD PRE MESEC DANA VLASNIK SAM PUNTO KLASIKA.VERZIJA KOJU SAM JA UZEO KOSTA 8600E.TO JE PREDZADNJA VERZIJA KOJI SE PRODAJE.NEMA ABS I DELJIVU ZADNJU KLUPU.MISLIM DA TREBA BITI MALO REALAN.NISAM DAO NI DINARA UCESCA A VOZIM SASVIM DOBAR GRADSKI AUTO.ZA 120E MESECNO MISLIM DA JE TO ZADOVOLJAVAJUCE.POTROSNJA PO GRADU MU JE SA UKLJUCENOM KLIMOM 6,7L.NA OTVORENOM OKO 5,7.MISLIM DA PROSECAN GRADJANIN SRBIJE SA PROSECNOM PLATOM IMA DOBRU OPCIJU KUPOVINE AUTA NA KREDIT.I JA DA SAM IMAO TE PARE U KESU NE BIH UZEO NJEGA NEGO NESTO BOLJE,ALI PONAVLJAM UZ MINIMALNU KAMATU OD 4,5 I BEZ DINARA UCESCA JA SAM ZADOVOLJAN.

Vladan Jova

pre 14 godina

Pošto dinkiću miriše bad sa vlasti naterao bi ga da on kupi ovo sokoćalo i da svoju porodicu vozi u njemu do penzije. ali sa druge strane mi je i laknulo pa ovaj automobil prodaju sa sva 4 točka. POSAO VEKA!

dO

pre 14 godina

Punto je "domaći" auto. Kada ne bi bilo idiotske carine na uvoz automobila kojim smo branili Zastavu a sada Fiat, druga kola bi bila neuporedivo jeftinija. Neko je spomenuo KIA - odličan primer: od cene osnovnog modela (koji ima neuporedivo više opreme nego Punto) odbijte carinu i PDV koji se plaća na carinu, i... iznenađenje, zar ne? Ali šta sad, ovo je bio "posao veka", samo ne znamo kog veka.

niks

pre 14 godina

ja mislim da se nigdje nemože kupit auto koji u osnovnoj opremi nema servo.bar jedan airbag,i predopremu za radio i obrtomjer i ratkape.ovo je teški talijanski ciganluk

Igor

pre 14 godina

Ne vidim nista strasno u nedostatku navedene opreme! Jedino sta je zaista bitno od svega navedenog je servo volan. To ja zaista maler ako ni to nisi stavili u opremu. Onda se zaista postavlja pitanje da li je Logan bolja kupovina za nesto vise para... Ali kao i uvek - koliko para, toliko muzike! Mislim da je za ljude na koje ovaj auto cilja, koji su do sada vozili stare "jugice" ili neke druge krseve od 15-20 godina starosti ovo ipak mnogo bolja opcija za razumne pare. Glupo je bilo u startu poverovati da je Fiat došao da bilo šta poklanja ovde...
P.S.: Nema veze, ko se odluči može da dokupi bolji paket opreme od obećanih Dinkićevih deonica! ;)

ogoljena zastava 10

pre 14 godina

punto klasik“ se nudi bez ratkapni, antene, zvučnika i priključka za radio, a instrument tabla je bez indikatora broja obrtaja i uređaja za indikaciju voznih parametara (takozvanog bord kompjutera), nema ni klime, električnih podizača stakla, centralnog zaključavanja brave, kao ni servo volana. Ipak su to "pare" za auto bez svega nabrojanog.Samo limarija i motor kao yugo a yugo je bio najneopremljeniji auto u evropi.I nije mali ni kredit..saberite samo!

yugo 2

pre 14 godina

Ovaj auto za te pare može da se proda samo u Srbiji i nigde više.A punto za te pare u Italiji ne može da se poredi sa ovim,nikako.

Nele

pre 14 godina

Za instrument tablu se slazem da je manje vise diskutabilna usteda, ali ove ostale stvari su novinarsko preterivanje. Malo se Srbi razmazili pa bi da podizu stakla na dugme za 6000.

Alex

pre 14 godina

Moj Punto je ELX model, ima 16ventila, 1.2 benzinac,5vrata, el.prozore, centralna brava, servo(city) volan, 2airbag, maglenke, klima, bord kompjuter, trosi litar benzina ERG na 29km otvorenog puta(90km brzina), smatrao se za full oprema model iz 2001, kada je kupljen nov za 13856 eura.
Ne mozete dobiti za 5990 eura isti nov punto, jer i u Italiji se isti ko moj, prodaje kao Punto Classic iz Poljske i kosta 10000 eura.
Kupci u Srbiji su malo nerealni, pa bi verovatno ocekivali i Lamborghini Galardo ako bi se sklapao u Srbiji da dobiju za 20000eura.

GMan

pre 14 godina

Ne razumem u cemu je problem? Pa auto kosta 6000 Evra i to je ono sto dobijete za te pare. Ako hocete vise lepo doplatite. Barem imate opciju da kupite jeftiniji auto. Ne razumem, jel bi bilo bolje da su stavili svu tu dodatnu opremu u kola i trazili 11000? Ako je to bolje vi ih odma pozovite i recite im da izbace najjeftiniji model iz proizvodnje pa da vidimo kome ce da odgovara. Malo preterujete, spustite se na zemlju pa realno procenite.

milan

pre 14 godina

Jos ce ovi sto su se bunili da umesto fiatovog imaju znak zastave 10 biti srecni sta su dobili za iste pare,a znak fiat na buvljaku 200 kinti!

nikad zadovoljni

pre 14 godina

Punto classic ima dve najjače prednosti.
prva- kuzpuje se na kredit bez učešća, što je ODLIČNO
druga- možete ga održavati kod puuuno majstora, što je takođe odlično

jeftino održavanje i prosečna pouzdanost

Starije je generacije ali sa 4 zvazdice sigurnosti i 850kg, lepo vuče.
Ko hoće sigurniji dobiće 5 zvazdica i oko 1000kg pa će slabije da vuče.

Kupuju ga puno u mom kraju, i uglavnom u ful varijanti pa su sedišta odlična, tih ekonomičan. Meni odličan

Ko pati za strancem od 150000km i 5 godina starim, samo neka kupuje.

pozdrav svima koji vole PUNTO

A FIAT Srbija je firma stara par meseci, sačekajte neku godinu i imaće te puno bolje automobile.

pera

pre 14 godina

Japanci stave mačku u auto, zatvore vrata i ako ona crkne, znači vrata dobro dihtuju. Za zastavi isti test je važio, samo s tom razlikom da, ako mačka ne izađe iz auta, onda vrata dobro dihtuju. Još i Dinkić glavni organizator.
Pa šta ste očekivali!?

radioaktivni

pre 14 godina

Ljudi, samo idite na sajt fiat Rumunija i uporedite cene, sta rumuni dobiju za iste pare, a sa deltom nemojte ni porediti razlike ima i u par hiljada evra.

Nenad

pre 14 godina

Zastava 10 je bila bolja opcija od Punta Classic. Za manje para se dobijalo više opreme, a sada Fijat na ratkapne, hromiranu plastiku i druge bezveze detalje uzima po 400EUR više (Full oprema Z10 9,324 Full Punto Classic 9.700). Zastavom 10 koju sam imao je prešla oko 14.000 za 9 meseci i apsolutno ni jedan problem sa njom nisamm imao. Veoma malo troši i uopšte nije loš auto za te pare.Nije problem napraviti dobar auto za 30.000EUR problem je napraviti dobar auto za 9.000 pa tome treba prilagoditi očekivanja.

Punto Mille Bacci

pre 14 godina

Za 5997 evra u EU može da se kupi atomobil klase 1100ccm, sa ABS, imobilajzerom, obrtometrom, centralnim zaključavanjem, 5 vrata, radkapnama (!), ali i 5-godišnjom garancijom. Evo linka: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=117407836&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minPrice=5000&maxPrice=6001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&usage=NEW&customerIdsAsString=&tabNumber=1

jeksstar

pre 14 godina

Ne ocekujemo mi za te pare ne znam ni ja sta specijalno... al da nema servo... bas sam razocarana...

p.s. Nigde na netu ne mozete naci sta sadrzi koji paket punta i po kojoj ceni!?!?

Miroslav S

pre 14 godina

Za 6000 eura bih trebao da dobijem u 2009 godini, plasticne ratkape, obrtomer, pripremu za radio.
A ti sto pises kako hocemo za 6000 eura da kupimo Lambordzini i ovi sto ti dadose tolike pozitivne glasove, treba da znate da je isti takav automobil u Engleskoj 2001. godine kostao 4995 funti (oko 6300 eura), i to je tada bila najbolje sto je Fiat imao od malih automobila, a kod nas danas takav stari model kosta vise.
I ljut sam jer Zastava i Fiat zelenase, nemaju carinu i stede na jbnoj ratkapi, pa moj Tomos BT iz '89 je imao obrtomer?
Iz inata ne bih prihvatio tako cinicnu ponudu

Max

pre 14 godina

Ne bih da uzeo ni da mi ga poklone! Ovaj sa najvise opreme ne moze da se poredi sa mojim Ford Focus-om iz 2003. ni u jednom segmentu, a kostao me je isto toliko! Nikad Zastava, nikad Fijat, nikad Dacia i vozicete se sasvim fino... To vam je moj savet!

fiatino

pre 14 godina

Nego sta su nego ista vozila po razlicitoj ceni. Mislim da je navodna subvencija je potpuno kompenzoovana manjkom opreme. Ali opet, omoguce se ljudima da bez ucesca kupe kakav-takav auto sto je korektno.

Gospodo koji ste pisali tekst, u pitanju je firma "fiat automobili srbija", a ne firma "fijat automobili srbija". Lepo pise na sajtu agencije za privredne registre.

Nesa

pre 14 godina

Ja sam, kao i Danca, kupio nov punto classic bez dinara ucesca, sa klimom, bez ABS-a. Malo trosi, udoban, nista ne krcka i ne pucketa, sve je ok, mirise na novo. Extra sam zadovoljan.
Svi oni koji su kupili polovne krseve za 5-6000 EUR, stare sto godina, presli zilion kilometara, izvadili im dusu u Italiji i Nemackoj - njih potpuno razumem zasto im smeta prica oko Punta. Jednostavno - na trzistu Srbije prvi Best Buy - Punto Classic, drugi Best Buy - Opel Astra Classic a treci je Kia ili Hyundai ili vec neko drugi...
Pozdrav svim forumasima...

Vukovarac

pre 14 godina

Ljudi, šta očekujete za taj novac?
Pogledajte kakvi se automobili prodaju (novi) i po kojoj cijeni.
Ovo je odličan deal. Da ima tako nešto u Hrvatskoj odmah bi ga uzeo. Jedina kritika mi je nepostojanje broja obrtaja jer je to važno za štedljiviju vožnju. A onaj koji želi više neka doplati. U čemu je problem?