Utorak, 09.06.2009.

15:48

Bertomeu: "Svi su zadovoljni"

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu ocenio je da su sporazumom najuspešnijih srpskih klubova i predstavnika regionalne NLB lige sve strane zadovoljene.

Izvor: B92

Bertomeu: "Svi su zadovoljni" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Goran Gajic

pre 14 godina

Pa ne verujem sta citam sve ovde!Kako mozete da govorite da Partizan nije zasluzio da igra EL naredne tri godine?Ocigledno da mnogi koji ostavljaju komentare ni ne znaju kakav je bio sistem bodovanja!Bodovalo se tri godine i onaj ko je sakupio najvise on igra ali se svaka zadnja godina izbacuje...Znaci nije nikome poklonjeno vec mora da postoji kontinuitet rezultata a to se postize radom gospodo!Da se razumemo ja sam takodje pristalica da prvak igra EL, ali posto je neko pre nekoliko godina odlucio ovako onda to treba da se postuje!Ali nema veze, meni kao navijacu Partizana ne smeta ni ovaj sistem posto sam siguran da cemo biti prvaci i narednih bar 5 godina!Ali vama ovo nije trebalo, prosto gazice vas Dule sada jos vise, kukacete sto ste ovo uradili!Ovo nam je motiv vise samo...Sledece sezone se odmaramo posto se nista ne racuna, uzecemo verovatno kup i nasu ligu cisto da ne igra niko drugi!A Guma liga nam nece biti bitna...A onda 2010-2011 cemo da kidamo redom i uzeti sve!A vi samo mastajte i mastajte...

Milos

pre 14 godina

Sezone 2011/2012 u EL ne ide prvak Srbije, nego ekipa iz Srbije koja skupi najvise bodova u sezoni 2010/2011 (nasa liga, NLB i EL), znaci najuspesnija srpska ekipa u toj sezoni.
Dakle, ako Partizan osvoji NLB, a Zvezda nasu ligu, imace isti broj bodova, ali ce Partizan imati prednost, jer ce osvojiti i neke bodove u EL.

da

pre 14 godina

@Konačno da i naša liga vredi nešto , ovo je ubedljivo najbolje rešanje , da pustimo Partizan još dve godina da se ne naljute , znamo svi kako Danilović i kompanija gepekuju ljude.
(DelijaBG, 10. jun 2009 01:35)

Nemojte samo vi da nas pustate...

nikola

pre 14 godina

Ne razumem zasto se ostali klubovi nadaju da ce za 2 godine igrati Euroligu kada su svesni da je Partizan najjaci klub u nasoj zemlji.

milossan

pre 14 godina

KK Partizan je poslednja srpska institucija koja stoji uspravno i ponosno, zahvaljujući svom radu i ostvarenim rezultatima. E, to je neoprostivo! Ko je obratio pažnju na reči Limenog na pres konferenciji, jasno mu je da milosti neće biti. Drugi me ne zanimaju, ali partizanovcu Kariju Pešiću ćemo zapamtiti ako bude učestvovao u onom što se sprema.

hevi

pre 14 godina

predlažem da dule bude doživotni a i posle za mene nemoguće njegove smrti,BROZU se omaklo ,bude trener partizana a ako može i bar presednik države ili EZ.partizan odmah ubaciti u NBA i proglasiti nezamenljivog išampiona iste za narednih 5 a može i 10 god.evro ligu da igraju mlađe kategorije iste i jedine svetske košarkaške veličine.valjda je dosta.

RichiPFC

pre 14 godina

a na osnovu cega se vi bunite na sudije, jedan igrac ( gurovic ) viste najbolji ,vama titula, koje ste vi srbije brend, najtrofejniji klub u zbiru sa zenskom sekcijom!!!!! kanve su to budalastine

Vojvodina

pre 14 godina

Alo, franjevci, šta ste se raskokodakali? Pa u kom sportu jedan tim (bez obzira da li se radi o Partizanu, PAO, CSKA...) dobija blanko pozivnicu za učešće u Evro takmičenju na TRI godine?
Vi tu ne vidite nikakav problem, nikakvo odsustvo elementarnog fer pleja?

U čemu je problem??????
(Fair play is as fair play does..., 10. jun 2009 00:35)

Kakav je to fair play kad npr Vojvodina koja igra samo marginalizovanu srpsku ligu moze da osvoji max 40% bodova, a Zvezda i Partizan koji igraju sva takmicenja imaju priliku da osvoje svih 100%. Plus sto se u srpsku ligu ukljucuju ko gospoda na kraju. Tvom osecaju za fair play to ne smeta?!

Otkad je to fair play postao guranje Zvezde i Partizana a gusenje drugih (srpskih) timova?

Bas tebe i tvoje istomisljenike briga za fair play, prodajes ovde cistu demagogiju ...

PFC

pre 14 godina

Radnici JKP Pogrebne usluge sta se bunite.Sto kada ste bili protiv jadranske lige niste rekli. Ne mi necemo tu ligu. Hocemo nasu srpsku i igracemo sa Vizurom, Borcem, Slogom, Masincem itd.
(red star, 10. jun 2009 15:58)

A kad si ti rodjen, pre dve godine? Ili si ziveo u pecini do prosle godine?
Pa i rekli smo sve to. A onda je Zvezda sa Zmagom izboksovala da Partizan nece igrati EL ako se ne odrekne srpske lige.
Eto takvi ste vi stubovi srpstva ...

fisi

pre 14 godina

"Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina"
@realan

NApisa' covek i ostade ziv!PA o cemu mi ovde raspravljamo! Bas je to poenta cele price...to sto ti pises, to prijatelju postoji u EL vec 15 godina....CAk je i buducnost imala trogodisnji ugovor...PArtizan je najmanje 3 puta trebao da dobije taj ugovor...i to naravno po rezultatima iz prethodnih godina...iii svaki put se sistem menjao ...
Naravno sve u "interesu srpske kosarke"....

SAmo mogu da zamislim, sta bi se desilo da je kojim slucajem zvezda uzela nacionalnu titulu (sto ima samo SF filmovima)....dal' bi onda Opacic priznao Partizanove rezultate i bodove..ili bi nastao haos, pokusavajuci na silu da progura zvezdu...u EL....kao sto je to cinio privatnim sastancima sa Bartomeuom...u Italiji...
NApomenimo da se sistem ulaska u EL svaki put menjao zbog dominacije Partizana...i naravno isforsirane od strane zvezdine uprave!
NEmam nista protiv da se neko bori za svoj klub, pa i lobiranjem mimo rezultata...ali me uzasno nervira kad se neki krije iza "interesa srpske kosarke"...recite brate lepo...boli nas uvo za sve, samo zvezdu da proguramo i molim lepo...posteno!

red star

pre 14 godina

Radnici JKP Pogrebne usluge sta se bunite.Sto kada ste bili protiv jadranske lige niste rekli. Ne mi necemo tu ligu. Hocemo nasu srpsku i igracemo sa Vizurom, Borcem, Slogom, Masincem itd. Kakvi ste vi demagozi. Tito je odavno umro.Nema minulog rada. Sto ne predlozite UEFA da vas veliki fudbalski tim na osnovu sto je igrao finale KES sa Realom ima zagarantovano ucesce u LS dokle god to takmicenje postoji. To su velike zasluge. Budite prvaci jos sto godinai igrajte Evro ligu ali na minuli rad ni u jednom sportu na ovoj zemaljskoj kugli nema zagarantovano ucesce. Vi bi hteli da budete jedini.naravno imaji PAO, Olimpijakos, Real, Barsa i ostali zato sto njihova [participacija za ucesce je velika, zatim TV prava, itd. Sta ce te vi sirotinjoo u tom drustvu. Ne vi nego svi nasi klubovi pa cak i iz regiona.Kaze poslovica Sto u kuci nemas u crkvu se ne nosi

Jos veci genije

pre 14 godina

Dobro genije, Partizan igra i opet osvoji 101 % bodova. I ko mu garantuje da se ti i tvoji istomisljenici opet ne setite da menjate pravila koja ste uveli prosle godine pa da u EL ide tim sa trenerom koji najmanje psuje (Partizan tu ne bi bio prvi sigurno)?

Svake godine menjate pravila trazeci kombinaciju koja ce Covica i CZ da pusti u EL, e zato se svi normalni i pametni ljudi bune.

Normalno da je najlogicnije da nacionalni sampion ide u EL svake godine.

Ali pobogu pa tu ideju je upravo Stub Srpstva ismejao pre par godina i ucenio Partizan da se igra CRO-SLO liga umesto srpske.

I sad opet izigravate velike patriote.

SD Delta akka biće bolje Sledeće Sezone

pre 14 godina

Stvarno ne razumem navijace partizana. O cemu vi bre pricate? Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina. Zar nije najpostenije da se igranje u Evropi procenjuje na osnovu rezultata iz te sezone? Pa pogledajte samo fudbal. I jos je Partizan dobio zagarantovano mesto sleece dve godine i jos buni... Otvorite bre sampanjac jer ste dobili nesto sto vam na osnovu rezultata iz sledece dve sezone (koji se jos uvek ne znaju) realno jos uvek ne pripada. Umesto da budete srecni jer se znacaj nase lige vraca vi ste toliko sujetno da ne bvidite ono sto je realno. Pa sta i ako je Zvezda ranije bila za tajk sistem bodovanje. Pa stvar4i i okolnosti se menjaju pa sammi tim se i zauzimaju drugaciji stavovi. Za vas je problem to sto Zvezda dolaci, to sto je Pesic ostao, to sto se stvara najbolja ekipa na ovim prostorima. I to sto ce se Evroliga za dve godine igrati u Pioniru, ali ovoga puta pred najbrojnijom armijom crveno belih navijaca!
(realan, 10. jun 2009 09:40)


Sistem trogodišnjeg bodovanja je izguran od strane Crvene Zvezde. Te sezone kada je uveden KKSS je spremila duplo veći budžez i potrošila oko 5 miliona evra. Ali Šakotina instant "Evropska Zvezda" se ispuhala zajedno sa uplakanom Milankom. Verovatno su očekivali da će se nakupiti bodova i zabarikidirati u EL 3 sezone. Ali cvrc Državni projekat završio kao i svi ostali državni projekti.

Sa druge strane Partizan je bio izričito protiv sistema bodovanja, kao i Jadranse Lige pre toga. Ali zna se kako to ide, ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.

ivana

pre 14 godina

Zato mi i camimo u ovom mulju od drzave.Vrednovati tudji rad i uspeh u ovoj zemlji je nedostizan cilj.Covic je jos jednom uspeo da me impresionira.Jos malo pa ce mi biti drag kao njegov bivsi partijski drug Ivica.O menadzmentu KKSS covek vise stvarno nema sta da kaze.Evropski, nema sta....Jadni li smo!

Ja nisam zadovoljan!

pre 14 godina

@fun of red (verovatno si hteo da budes "fan of red") i ostali kojima nije jasno kako se to, zaboga, Partizan usudjuje da bude nezadovoljan, procitajte lepo sve sto je Licimuri napisao/pojasnio. Ja licno se ne slazem sa principom da 3-godisnje bodovanje treba da odlucuje o plasmanu u EL i vise mi se dopada resenje da se bodovanje (pogotovo gde su nasa i NLB liga izjednaceni po znacaju) radi samo za jednu/tekucu sezonu, za plasman u EL naredne sezone. ALI, dovogor je dogovor i ako jedna grupa timova pokusa da u principu prevari Partizan uvodjenjem tog glupog sistema bodovanja, pa se ispostavi da je tek tako Partizan dominantan, ne moze ta ista grupa malih timova da kaze "puj pike ne vazi" i da svaki cas menja sistem, u nadi da ce jednog dana uci u EL. U stvari, kao sto vidimo moze da trazi - sve je lakse kada nemas obraz i morala, pa jos izjavljujes kako se sportski rezultati "od sada" da uticu na plasman u EL ... Da nije tuzno, bilo bi smesno.

страшно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 14 godina

Крађа!!!!!!!!
Сви ѕадовољни....
Хвала вам што волите Партизан!

cristiano ronaldo

pre 14 godina

boze....od 94 komentara koliko sam video,a procitao dosta....samo mogu da kazem....sta se durite,kad igrate jos 2 godine sigurno....to niko ne moze da vam uzme....ako budete i posle toga najjaci...igrace te opet evroligu...ako ne bice to neki drugi klub...i gotovo...igrajte ove 2 godine,pokazite opet da ste najjaci...i zavrsena prica...pozzz

ZARE

pre 14 godina

Ovo ne razumem.
"Na sastanku održanom u ponedeljak postignut je dogovor po kojem će naredne dve sezone Srbiju u Evroligi predstavljati Partizan, a od sezone 2011/2012 u najkvalitetnijem takmičenju igraće ekipa koja sakupi najviše bodova po novom sistemu."
"Generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić izjavio je da su srpski klubovi prevazišli neke ’podele iz prošlosti’ i došli do kompromisa koji je veoma značajan.

"Sada će se više uvažavati nacionalni šampionati, a doći će i do promena u rukovođenju Jadranskom ligom. Hvala Partizanu što je podržao naš predlog da Srbija dobije pozivnicu Evrolige, u slučaju da u sezoni 2009/2010. nacionalni prvaci ne budu 'crno-beli'", rekao je on."

Mislim da mali Opačić nije bio na ovom sastanku već na nekom svom.

Mischa

pre 14 godina

Колико ја видим учињен је уступак Партизану. Партизан следеће сезоне не мора ништа да освоји и опет има загарантовано учешће у Евролиги. Тачно је да би са старим системом бодовања могао још једну сезону да игра загарантовано Евролигу, али би морао да се бори за бодове већ од следеће сезоне.
Када се стално врте исти клубови такмичење постаје досадно како за гледаоце тако и за спонзоре. Због тога се и уводе промене како у фудбалу, тако и у кошарци.

Trgovina

pre 14 godina

Zasto Partizan nije korektno naplatio ovu uslugu ?! Trebalo bi na ime ove usluge da mu CZ ustupi Bjelicu i Tadiju, FMP Labovica i Muslija a Hem. Markovica I Marjanovica.Nema nista dzabe gospodo, mogu da zamislim kako bi se KK CZ ili ti KK SS ponasala u ovakvoj situaciji, to je bar lako zakljuciti.

marko

pre 14 godina

Sta reci sem sramota, citava drzava i region navijaju za zvezdu i svu da lobira za njih a oni imaju ljude koji je unistavaju i vode u propast a Partizan zbog toga ispasta, posteno su momci igrali i treba da budu 3 godine, a ti kompromisi neka se prave na neciji drugi racun a ne na Partizanov.

I na kraju Partizan se "slozio" jer nece probleme, sramota za ostale klubove.

fun of red

pre 14 godina

@Kalimero

Kako mislis to da se pravila menjaju u toku takmicenja. Pa takmicenje za ovu sezonu se zavrsilo.Od jeseni pocinje novo. Mozda se ti jos takmicis

Drugo ovi sto kritikuju NLB ligu.da li vi mislite da je nasa, hrvatska liga i slovenacka toliko jaka da bi prvak tih liga imao mesto u Euro ligi. Ajde ne budite smesni. Te lige svaka ponoaosob su u rangu MNE,Madjarske, Bugarske, Finske, Ceske,Begijske,Engleske itd. Da smo ostali samo na nasoj ligi ne bi nas bilo nigde. Nece neko da mi kaze da su Vizura, Borac, Sloga, Masinac, Takovo, Metalac takvi timovi koji bi doneli kvalitet i neizvesno prvenstvo. Kubure sa finansijama veliki a kamoli ova sitnurija.Ti klubovi imaju sale od po 2-3 hiljada mesta. Da li mislite da je to dovoljno za zivot kluba. Svi oni koji su se zalagali za Jadransku ligu bili su u pravu jer je ta liga donela kvalitet cetiri tima iz Srbije. Vidi se po zavrsnici nase super lige. Ovi koji su dosli a bili su najbolji u prvoj ligi su bili snesni u susretima sa ova cetiri tima.Prema tome i vi pogrebni radnici ste imali i te kakve koristi od te lige ali ne znaci da vam je mesto u Evro ligi zagarantovano. Timovi neka se bore za rejting i ko ima najvise bodova neka igra evro ligu tu sezonu a onda opet jovo nanovo

..fcrs..

pre 14 godina

Joj, branioci srpske kosarke Danilovic (svaka cast za igracke dane, kapa dole) i Homer Milo Vujosevic. Po stoti put cu reci da su FMP, Zvezda, Hemofarm i Buducnost svojevremeno predlagali da se domaca liga pretvori u preduzece po ugledu na spansku, bude profesionalna, donosi zaradu, ima prave sponzore, regulisana TV prava (sve sto danas ima Jadranska, koju inace ne gotivim). Prvi koji je bio protiv bio je KK Partizan,(ako se grobari ne secaju to je bio period kad ste jurili Homera po hali terajuci ga iz kluba), koji je stao uz KSS. Kako je tada savez stao uz FIBA napravljena je ogromna greska koju su klubovi koji su pristupili jadranskoj ligi pokusali da isprave (sastanci sa celnicima ULEB-a, celnicima jadranske, igranje u ULEB kupu umesto FIBA kupu). I zasto mislite da ste osteceni? Naredne 2 godine igrate evro ligu, ako ste "veciti" sampioni Srbije ne razumem sta ste se povampirili? Najveci problem kad ste vi u pitanju je sto verujete da ce nam posle Nika Slotera doci Molder i Skali da oteraju vanzemalje, uhapse nekog iz Vatikana, otkriju da je Elvis ziv, a sve sa ciljem da se branioci srpske kosarke ne osecaju povredjenim!!!!

Nemanja13

pre 14 godina

Ponekad se pitam zasto uopste citam ove komentare kad vecina nema veze sa mozgom. Kao prvo, niko partizanu nije uzeo jednu godinu evrolige, jer svake godine je treba da ide tim koji u poslednje 3 ima ajbolje rezultate, pa je zato Partizanu bilo garantovano 2 sezone, a one trece se pretpostavljalo da ce opet ici Partizan zato sto ima veliku bodovnu prednost i morao bi u naredne 2 da bude jako los a jedan tim da osvoji sve pa da on ide. Tako da nista nije uzeto. Ono sto je lose po Partizan i sto je on napravio ustupak, po meni los, jer je prva ideja bila u u evroligu ide onaj sa najkonstantnijim rezultatima, tj onaj koji je najbolji u poslednje 3 godine, kao sto se u fudbalu za koficient na osnovu koga se bira protivnik racuna na osnovu poslednjih 5. Ono sto smo sada dobili, to je da samo jedna godina odlucuje o tome ko ce u evroligu, ali to opet ne znaci da ce najbolji, postoji kalkulacija po kojoj u evro ligu moze onaj koji je u oba takmicenja bio drugi, a u evropi koja nosi malo bodova ne uradi nista, a timovi koji osvoje jednu ligu, prodju lose u drugoj i igraju dobro u evropi, ce igrati uleb, i to samo ako su bili dorbi u jadranskoj. Da ne pricamo o tome kako jedna godina konstantnih, ali ne i vrhunskih rezultata moze da te odvede u evroligu, pa ce nam se desiti da ce klubovi kalkulisati i neko takmicenje nece igrati, da bi bili sto spremniji za drugo. Ipak su i ovo sve teoriska zapazanja, a sta ce praksa pokazati ce se tek videti, ostaje ipak gorak ukus, da vecina kosarkaskih strucnjaka ima lose misljenje o ovome i da ovaj dogovor vidi kao nesto jako lose, kao ucenu i skup trulih kompromisa, i po svemu sudeci, imacemo mi opet pregovore i nova pravila jako brzo, kad se uvide rupe kojih je mnogo, a kao sto sam vec napisao, ono sto najvise upada u oci, to je da klubovi vise nece imati motiv da budu sto bolji u evropskim takmicenjima, zato sto crpi mnogo, tesko je postici rezultate, a donosi jako malo poena, i ono sto nam je bilo najbitnije, da imamo jake klubove u evropskim takmicenjima je sada ubijeno. I kao sto sam naveo u pocetku teksta, ocekujem zdravu polemiku, bez klupskih interesa, kao sto sam se i ja trudio da se ne vidi za koga ja navijam.
Pozdrav svima i nadam se da ipak nece biti tako lose kakvim se sada cini.

dulllllllle

pre 14 godina

Ma nije problem da prvak igra EL,tako i treba ali je problem sto se dogovor ne postuje. Partizan ce naravno jos dugo DOMINIRATI pa nema razloga za strah. Pozdrav za BALIJE 1389

Avangarda srpske kosarke

pre 14 godina

@(realan, 10. jun 2009 09:40)
U pravu si! Kakve veze ima sto zvezda stalno menja misljenje!? To je odlika neozbiljnih, a vi ste sigurno takvi. Dosla (satro, i dalje su tu vesic i pauk)nova uprava, pa sto je ranije bilo ne racuna se. Onda je trebalo da promene i ime kluba. Mada, jesu... KK za dve sezone.
Zna se zasto se buni Partizan! Stalno neko (zvezda) menja pravila, a tu je i Covic da joj pomogne. Sad su se pridruzili i cika Bora, Kapicic i Radovic. Ne znam gde su bili kad je uspostavljan prethodni sistem. Verovatno se sve moze parama kupiti, pa i cutanje!
Manite se tih pretnji vezanih za Karija! Zna se gde se uvek pokazivala i dokazivala snaga... Na terenu! Tu smo, uvek, bili mnogo jaki!!! Pa i ako odluce da drugoplasirana ekipa igra EL, tri utakmice cemo (ako vas ne izbaci Hemofarm), zajedno sa vama, ubacivati u nas kos. Ove dve cemo vas odrati 30-ak razlike. Posteno, vama toliko zeljena titula, nama EL! Ne moze i jare i pare!

fun of red

pre 14 godina

@pharaoah

Decko sta si ti umislio da srpska kosarka postoji samo zbog Partizana. Ako vam se ne svidja u zemlji Srbiji prikljucite se u MNE ionako su oni vasa filijala i imate njihovog selektora

Drugo ovi besni i napaljeni radnici pogrebnog preduzeca sta vi mislite da su sportska takmicenja minuli rad. Pa sta ako ste osvojili 8 titula mislite li valjda da sledecih deset godina treba da igrate Evro ligu. U kosarci na reprezentativnom nivou samo prvak Evrope ili sveta ide direktno na sledece a svi ostali u kvalifikacije. Za OI i pobednik ide u kvalifikacije za naredne OI. U kom to sportu pametni grobari neko ima privilegiju na osnovu predhodnih rezultata i ima obezbedjeno ucesce narednih 5-6 sezona. izborite se za to.Ova tri tima su vama ucinili ustupak pa vas pustili da jos dve sezone igrate.Sve se resava na terenu , Osvojite sledecih 15 godina titulu i NLB ligu i niko nece A da kaze. Ali vama je nesto jasno ne vama koji ovde lupetate vec rukovodstvu da vec sledece sezone tesko do trofeja. Sta bi svi osvajaci fudbalskih trofeja u Evropi trebalo da kazu . Mi smo igrali cetfrtfinala i finala i bili pobednici nama je mesto u LS zagarantovano. Nije tako radnici JKP pogrebne usluge

stvarno su nam dali veliki MOTIV

pre 14 godina

(vrlo zadovoljan Grobar, 9. jun 2009 21:33)

brate,svaka cast na komentaru koj si ostavio.Sve si u pravu,podseti ce se sada kako stoka nabija 30 razlike

stefan

pre 14 godina

pratim kosarku vec skoro 20 godina i nijedna iole jaka liga mi nije nepoznanica,ali euroliga ima najcudniji sistem bodovanja i najkorumpiraniji patent kvalifikacija koji sam u zivotu vidio.sa ovih prostora ucesnici EL su partizan,cibona,olimpija...tri predstavnika takodje ima i italijanska liga ciji sampion sijena bi se pomucila da dodje do final 4 NLB lige,a o ostalim italijanskim timovima i da ne pricam.mlade srpske selekcije su sampioni evrope i svijeta i vecina tih igraca su nosioci igre u domacim klubovima.Hemofarm je dosao do polufinala drugog najjaceg takmicenja u evropi,CZ se takodje takmicila iako sa jedva sastavljenom ekipom,FMP je sampion evrope na juniorskom turniru eurolige i rasadnik talenata,Partizan institucija evropske kosarke,Cibona dvostruki prvak evrope i konkurentan tim svima,Olimpija tim sa bogatom tradicijom i ucesnik final 4 1997. godine,Split trostruki prvak evrope...U EL su prokom,nansi,napoli,turoan,alba,bamberg !??! ne vidim ni jedan sportski razlog zbog cega NLB ne bi imala 4 predstavnika u EL ako palakanestro ima 3...EX-YU kosarka je nazalost pala na najniže grane,i u organizacionom i u operativnom smislu...

kalimero

pre 14 godina

Želeo bih samo malo da objasnim navijačima komšinice zašto je Partizan nezadovoljan.
Kao prvo,pravila po kome se igralo i sabirali bodovi menja se u toku takmičenja na štetu Partizana.Umesto tri godine ima samo dve zagarantovane.Ta pravila nije izmislio Partizan već drugi klubovi i ljudi a sada ga ne priznaju i menjaju.
Kao drugo,sponzorski ugovor(eventualni) nije iste vrednosti za dve godine igranja u Evropi i za tri godine.Opet na štetu Partizana.
Da li je sada malo jasnije zašto je Partizan najveći gubitnik u ovoj postavci igre?


Na kraju krajeva ko je dozvolio da ova četiri kluba pregovaraju o ovako bitnoj stvari za srpsku košarku.
Teoretski uzevši šta će biti ako prvak 2009/10 bude Vojvodina,pobednik Kupa iste godine Vizura,a NLB-a Zadar. U sezoni 2010/11 prvak bude Mašinac,pobednik Kupa Lajonsi,a NLB-a Olimpija. Ko onda ide u EL? Našu Ligu igraju drugi klubovi a ova četvorka se samo priključuje u završnici,mislite o tome.

Licimuri

pre 14 godina

Elem, prica o sistemu bodovanja i licemerju ljudi koji su zasluzni za to sto on postoji. Dakle, za one koje pamcenje ne sluzi ili za one koji toga ni ne mogu da se secaju, jer tad nisu bili ni rodjeni, ali eto, danas ovde ostavljaju komentare… sve je krenulo pocetkom ovog veka. Odredjeni klubovi (da ih ne nabrajam, mislim da se zna koji) su resili da u ime „interesa srpske kosarke“ marginalizuju domace takmicenje i sa ekipama iz regiona organizuju paralelno takmicenje. Bilo je jasno koji je „interse srpske kosarke“ u tome da klub koji se tih godina (ima nas koji pamtimo dalje od prosle sezone… recimo od Kicanovica, Dalipagica, Slavnica, Cosica, Delibasica… pa na ovamo, a za one koji ne pamte postoje i zapisi http://www.srbijasport.net/tak/272) uglavnom bori za opstanak u domacem prvenstvu igra u nekom drugom takmicenju. U pocetku su neki drugi klubovi odbijali da na taj nacin pomazu „interese srpsrke kosarke“ i nisu ucestvovali u projektu regionalne lige, no vremenom su zastupnici „interesa srske kosarke“ uspeli da nateraju ostale klubove da pomognu te interese time sto im je takmicenje u evrokupovima bilo prakticno uslovljeno igranjem u toj ligi. Prvo u ULEB kupu, a kasnije i u EL. Dakle, uveden je famozni sistem bodovanja, po kom je prema poznatim „interesima srpske kosarke“ bilo neophodno skupiti sto vise bodova u razlicitim takmicenjima ne bi li se igralo u EL, a ne, kao do tada, osvojiti sampionat Srbije. Dakle, prema „interesima srpske kosarke“ domace prvenstvo je potpuno marginalizovano, jer je osvajanje istog donosilo samo 5 bodova, a prvo mesto i osvajanje regionalne lige je nosilo skoro 5 puta vise, odnosno 23 boda. Valjda su odredjeni klubovi mislili da ce im biti lakse da namaknu dovoljno bodova u takmicenju koje su sami osnovali, nego da osvoje domace prvenstvo. Izgleda da su se prevarili u „racunici“ posmatrajuci rezultate odredjenih klubova u toj ligi do tog trenutka, neuzimajuci u obzir cinjenicu da do tog trenutka rezultati u tom takmicenju nisu bili bitni za plasman u EL, odnosno mogucnost da se neki klubovi mozda nisu preterano posvetili tom takmicenju iz istih razloga. I tada su neki klubovi zapomagali i zvonili na sva zvona objasnjavajuci da i nije bas u „interesu srpske kosarke“ da se prakticno ukine domace prvenstvo i kup (koji sem prestiza nije nista donisio), no to nije naislo na razumevanje kod branilaca „interesa srpske kosarke“. Niko ih nije slusao, racunali su da im je logika dobra, da ako se ponove rezultati iz prethodnih sezona oni mogu do EL, nekako im nije palo na pamet da bi i drugima mogao da se promeni prioritet i da se vise fokusiraju na to takmicenje. I sada, 3 godine kasnije, dolazi do nove promene pravila. Naravno, sve u interesu srpske kosarke!
I sve bi to bilo u redu, da se ti ISTI branioci interesa od pre 3 godine nisu dosetili kako to sto su oni nametnuli kao interes, danas vise nije interes! Jer boze moj, interesi se menjaju! Samo jos kad bi konacno priznali ciji… A ni TO nije problem, svi mozemo da igramo po pravilima koje propise vecina, samo kada bi se pravila postovala! E, TO JE PROBLEM! Dakle, ako je sistem napravljen, onda treba da se postuje, a ako se sistem menja, promena NE MOZE da utice na nagrade osvojene po starim, do tad vazecim, pravilima! Sistem je pokrivao trogodisnji period, a NOVI sistem moze da se primenjuje samo od perioda nakon njega! Ozbiljni klubovi imaju tzv. „dugorocno planiranje“ (znam da je za neke ovo stran pojam), ako vam neko definise pravila i vi prema njima organizujete svoj rad, onda ni pravno ni moralno ne mozete da im kazete da to sto svojim rezultatima ostvarili NE VAZI! Znaci, nova pravila mogu da se primenjuju TEK posto se „nagrade“ za postignute rezultate, prema do tad vazecim pravilima, „podele“. Da, banalizujem za one koji teze kapiraju, to je kao kada bi na kraju, sada vec famozne sezone 2010/2011, resilo da kup nosi 85% bodova, EL, NLB i prvenstvo po 5! Znaci krenes u neki takmicarski ciklus po jednim pravilima, a kad se on zavrsi ti kazes - a ne, ono sto smo propisali ne vazi, od sad vazi ovo!!! To je otprilike taj nivo! Eto, za one koji „ne znaju u cemu je problem“, to je problem. A sto se tice tima koji se nikad nije ni zalagao za ovaj sistem, cim istekne period na koji se sistem odnosio, moze ne samo da se promeni odnos na 40:40 (NLB i domaca liga), nego da se prebaci na 60:20 (prvenstvo i kup), a da regionalna liga ne nosi nista! Ili bilo koja druga opcija! Postavite koja god hocete pravila ( i prestanite sa licemerjem i recite otvoreno cije interese svo vreme branite) i ona ce vaziti, pa ko po njima zasluzi da ucestvuje u EL, nek se takmici. Ali prvo da se ispostuju zasluge po vazecim pravilima…
A o licemerima koji su prvo tvrdili da je najveci interes srpske kosarke igranje u regionalnoj ligi, a danas tvrde da bi u ime istih interesa iz iste trebalo istupiti (!!!!) ili da ce od sad za igranje u EL „rezultat imati prioritet“ (?!?!? valjda posto je do sad prioritet bila vremenska prognoza i stanje na putevima)… o njima ne vredi ni diskutovati.
Ko i dalje ne razume u cemu je problem ima dublji problem od sistema bodovanja...

Car je go!

pre 14 godina

Jedino dobro resenje za srpsku kosarku je da srpski klubovi ne igraju jadransku ligu.

Zvezda i srpske poturice nas opet vozaju, pre par godina razbijali srpsku ligu, sad je kao spasavaju, Covic se slika sa kezom od uva do uva, Slovenci nam postavljaju uslove a mi (Srbi) pravimo kompromise.
Pa i treba da propadnemo kad smo tolko glupi ...

Partizan INSTITUCIJA

pre 14 godina

Dule 008: Dominacija ce se nastaviti....

Opacic, Covic, Ivanovic (svi u glas): PA DULEEEE, PUSTI NAS MALO DA I MI IMAMO BAREM NEKU SANSU DA IGRAMO EL....CIKAAA DJORDIIIIIII, DULE NECE DA NAS PUSTIIIIIII!

Djordi B. (obraca se Duletu 008): Daj Dule ne zezaj, evo ti 2 god EL umesto 3....Jel moze???? (u nadi da ce Dule pristati)

Dule 008: Ajde, ajde…samo kukate nesto…

Djordi B: Al ajde ako nekim slucajem bude smak sveta, izbije treci svetski rat ili nesto tako, pa ne budes prvak sledece sezone, pusti nekog drugog da igra tu drugu godinu ….bez obzira sto imas “ugovor” na naredne 2 godine…

Dule 008: Ma bezi bre Djordi, da ga nisi malo preterao....

Djordi B: Daj Dule nemoj da si takav....opet ce mi plakati ovi ostali, ne mogu vise da ih slusam....molim teee

Dule 008: Neka sakupe te vase bodove pa neka igraju....

Djordi B.: Pa Dule znas da je to nemoguce...smiluj se molim te...

Dule 008: Ajde, ajde….nista onda…moram jos 8 da uzmem….nema druge…

roki

pre 14 godina

sta je na ovom sastanku radio onaj slovenac? pa zar nije ovo bio sastanak srpskih klubova i bartolomeua, mora uvek ovaj slovenac da se pojavljuje da slucajno srbi nesto ne bi dogovorili a da nlb liga to ne zna....

realan

pre 14 godina

Stvarno ne razumem navijace partizana. O cemu vi bre pricate? Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina. Zar nije najpostenije da se igranje u Evropi procenjuje na osnovu rezultata iz te sezone? Pa pogledajte samo fudbal. I jos je Partizan dobio zagarantovano mesto sleece dve godine i jos buni... Otvorite bre sampanjac jer ste dobili nesto sto vam na osnovu rezultata iz sledece dve sezone (koji se jos uvek ne znaju) realno jos uvek ne pripada. Umesto da budete srecni jer se znacaj nase lige vraca vi ste toliko sujetno da ne bvidite ono sto je realno. Pa sta i ako je Zvezda ranije bila za tajk sistem bodovanje. Pa stvar4i i okolnosti se menjaju pa sammi tim se i zauzimaju drugaciji stavovi. Za vas je problem to sto Zvezda dolaci, to sto je Pesic ostao, to sto se stvara najbolja ekipa na ovim prostorima. I to sto ce se Evroliga za dve godine igrati u Pioniru, ali ovoga puta pred najbrojnijom armijom crveno belih navijaca!

James Dean

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

I šta bi time dobio? Derbi Partizan I protiv Partizana II? Zanimljivo do bola.Meni je baš ćef da postoje što duže i da ih redovno terorišemo...9,10,11,12, xxxxxx...

Y/Kv

pre 14 godina

Ne bih rekao da su Danilovic i Dule bas zadovoljni, jer u samom izlaganju pred novinarima je danilovic kako to i karakterise izjavio da se zahvaljuje FMP-u i Hemofarmu, dok Zvezdu nije ni pomenuo...takvi su grobari, jako mali i nekulturni, ali je pravda i interes SRPSKE kosarke ipak pobedio!
Dace Bog da za dve godine u Euro ligi imamo iz Srbije dva prestavnika nase kosarke!
Danilovicu i Duletu poruka da je ipak kosarka starija od njih i da postoje mnogo pametniji kosarkaski radnici koji ipak misle na ostale klubove i reprezentaciju!

milutin

pre 14 godina

Čovićev cilj draga gospodo nije bila Evroliga, već promena vlasničke strukture Sidra, što je i dobio. Tako da je pravi dobitnik ove sramne rabote drug Čović. A najviše me je razočarao Bora Stanković. Sav svoj dugogodišnji rad i ugled trti zarad nečijih, u najmanju ruku, nečasnih rabota.

čika Velja

pre 14 godina

Gospodo ljubitelji košarke sa "košarkaških terena bez koševa" i vi "proizvođači limenki" i vi "iz vinograda" i svi ostali koji ne znaju drugačije, nego da podmeću klipove i obmanjuju javnost, jednom rečju LICEMERI, sve što je Partizan radio sve ove godine nije ništa drugo nego SPORTSKI REZULTAT!!! Ko ne veruje neka poseti sajt Euroleague, možda i pronađe neku vest o vašim tužnim klubovima!? D E V O T I O N!

gaz

pre 14 godina

"Sada će se više uvažavati nacionalni šampionati, a doći će i do promena u rukovođenju Jadranskom ligom. Hvala Partizanu što je podržao naš predlog da Srbija dobije pozivnicu Evrolige, u slučaju da u sezoni 2009/2010. nacionalni prvaci ne budu 'crno-beli'"

da li ja to naslucujem pritisak na partizan da ne osvoji titulu radi INTERESA SRPSKE KOSARKE ?
jedva cekam da im vidim lica kako se krive i mrshte kada najbolji podizac pehara PERA BOZIC bude to uradio po ko zna koji put :)

Goran

pre 14 godina

Seamota!Ali nema veze mogu da menjaju pravila stalno ali moraju znati ko je Partizan!Brzo su zaboravili ali podseticemo ih vec pocetkom ove sezone!A mi cemo dobiti A licencu tako da mogu samo da mastaju!Mozda i zaigraju jednog dana EL ali ne kao prvaci!Realno smesni su i Zvezda i Hemofarm a o FMP nebih trosio reci previse!Oni su unistili srpsku kosarku ali samo oni!Unistili su seve centre po Srbiji otimacinom dece i dovodjenjem u BG!Ok covek je napravio biznis i tako zaradjuje ali nemojte molim vas gospodine Covicu da pricate kako je to za inters srpske kosarke!Suvise vredja ljudsku inteligenciju to sto pricate vi! NUSKNVP

Я Алекса

pre 14 godina

Черго,
ваше понашање је крајње непримерено ситуацији.
Дајте дубоки наклон, пољубите руку и захвалитe се великодушном а надмоћнијем противнику и доброчинитељу...
Учините исто што је учинлов ваше руководство: богорадите јер сте нешто испросили.

djekajfBL

pre 14 godina

Ma nije bitno ni da li je uvedeno 2 ili 3 godine... I ovako i onako nacin rada u KK Partizan je toliko ispred svih da niko drugi nece ni biti ni narednih 5 godina... ali strasno je da se i dalje daje paznja NLB ligi, da nasi klubovi pune tribine , jer je njihova kosarka propadala ...jer nemaju vise od dva kluba koja znaju da igraju..da je navodni uspjeh da se sad daje znacaj nacion.sampionatu....

?

pre 14 godina

Meni samo nije jasan gospodin Covic sta se on trpa svuda??? Pa on sa onim svojim polufabrikatim i nesrecnicima nece osvojiti nista u narednih 50 godina a ne od sezone 2011/2012 i lepo je sto je i Borac sa njim raskinuo saradnju da ne bude eksplatisan za sitne pare, bolje da propadnu nego da ih cinicni Covic odrzava ''na aparatima'' i otima i ono malo igraca sto imaju. I posto je rekao u emisiji zoni press da redovno prati ''stanje nacije'' na forumima pa neka gleda... I slobdono neka odgovori na komentar i neka ostavi broj telefona pozvacu ga da mu sve lepo kazem u lice, Nakrao se od nesrecnog naroda i sad i ide redom i smeje se svima u facu. Uzas!!!

DelijaBG

pre 14 godina

Konačno da i naša liga vredi nešto , ovo je ubedljivo najbolje rešanje , da pustimo Partizan još dve godina da se ne naljute , znamo svi kako Danilović i kompanija gepekuju ljude.

U jbt., Vama baš krenulo!

pre 14 godina

(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Vidim imaš puno pristalica, koji sanjaju isti san.
Danas sanjaš: nema Zvezde, FMP-a, Hemofarma, pa idete u Evroligu.
Sutra sanjaš: nema CSKA, nema Reala, pa uđete u final4.
Prekosutra sanjaš: nema PAO, nema Olimpijakos pa osvojite Evroligu.
Pa onda pređeš na sledeći sport.

Bojko

pre 14 godina

Prvo da kazem da podrzavam da prvak koji dobije te godine ide u Evroligu. Drugo ne podrzavam mrznju i ne mrzim ih... Jednostavno me ne zanimaju ovi iz KKCZ ali jedno se mora znati, vi ste ti koji ste hteli ovaj sistem bodovanja sto je i prikazano na sos-u! Ugovor su potpisali Zika pauk, Babic i Covic i to ste hteli jer niste mogli preko domace lige gde smo mi dominirali!!! Nije vas interesovalo nista od Srpskih interesa tada i ugurali ste nas u guma ligu!!! Tada pocinje sunovrat kosarke i nase reprezentacije. A sada se pozivate na te interese jer se oni poklapaju sa vasim. Svuda u svetu sem u Srbiji se dogovori postuju, samo kod nas se prekrajaju po nekim malicioznim ljudima... Jadno...

sve je to razumljivo, traume iz detinjstva!

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Onda bi `ladno mogli da igrate Euroligu do 2012., još kad bi nestali CSKA i slični, možda bi otišli i na final4, ..., ali ipak su to samo snovi!

Fair play is as fair play does...

pre 14 godina

Alo, franjevci, šta ste se raskokodakali? Pa u kom sportu jedan tim (bez obzira da li se radi o Partizanu, PAO, CSKA...) dobija blanko pozivnicu za učešće u Evro takmičenju na TRI godine?
Vi tu ne vidite nikakav problem, nikakvo odsustvo elementarnog fer pleja?
Ove (ipak sitne) promene koje su ponudjene uopšte nisu nikakav "ustupak Zvezdi" (zašto ne spominjete i Hemofarm?!), već rezultat želje i sasvim logične odluke da se Evroliga pretvori u poštenije i ujednačenije takmičenje.
Partizan jeste najbolji srpski tim i ako i dalje ostane na tom mestu, za vas zaista ne bi trebalo da bude nikakvih problema.
Lepo, osvojite opet titulu i - pravac Evroliga!
U čemu je problem??????

RichiPFC

pre 14 godina

A zasto su ljudi iz Partizana otisli pre kraja sastanka? Kakva sramota za zemlju bivsih prvaka evrope i sveta ( ako ovako nastave voleo bih da nikada vise neosvoje ni jedno zlato, a srbin sam ) zbog ponistavanja rezultata izborenih na terenu i guranja kluba koji to nicim nezasluzuje!!!!!!

iskusni

pre 14 godina

Pa dokle vise popustati i dozvoljavati izdajicama da se hvale kako se ONI bore za dobro Srpske kosarke!? Svi mi vrlo dobro znamo sta je ko radio u proteklom periodu. E moj Sale sada ce Opaca i drustvo da se hvale na sva usta kako su oni pobedili i radi u interesu kosarke.
Pozdrav za sve GROBARE

lmme

pre 14 godina

"Znaci...da nasa Zvezda od 2011 ima da hara Evropom!!!"

hahahahahahahaha.....
ahhahahahahahahaha
hhhhahahahahahahahahahahaha
aaaaaaaaaaaaaaaa...
slepi pored ociju!!

Navijac Zadra

pre 14 godina

Evo mozda ovo nekoga zanima:
Trenutna situacija sa osam klubova koji idu u kvalifikacije za EL slijedece sezone.
KHIMKI,ASVEL,BENETTON,MAROUSSI,CHARLEROI,VENTSPILS,AZOVMASH,Francuski wildcard.Ako netko od ovih odustane,prva rezerva je HEMOFARM,druga ZADAR.

Analiza:
Maroussi nema adekvatnu dvoranu,gazda hoce da ga proda zbog financijskih problema.Ventspils(Latvija) i Azovmash takodjer nemaju adekvatne dvorane za EL.Ako netko od ovih timova otpadne,ne moze ga zamjeniti neki klub iz iste zemlje vec sljedeci tim na listi(Hemofarm)
Pozdrav svim zaljubljenicima kosarke!

vrlo zadovoljan Grobar

pre 14 godina

Ajmo Grobari. čemu kuknjava, zar ste nešto drugo očekivali. Ja lično ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan ovom odlukom!?!?!

Jednostavno Partizan je svojim radom osvojio i dobio sve ali mu je zafalila jedna sitnica koju su mu uprovo poklonili Zvezda, FMP i ostali. MOTIV, dodatni MOTIV da ih i dalje gazimo i ponižavamo. Evo i motiva.
Ko drugome jamu kopa...
Ko se nada da na kvarno dobije nešto dobiće 30 razlike od sad pa na dalje i ubuduće. Neki su zaboravili kako izgleda kad stoka gazi i nabija. Sad će imati priliku da se podsete.

Pešić ne zna šta ga čeka, pakao i na tribinama i na terenu i 30 razlike zagarantovanih. Pešić neće završti sledeću sezonu na klupi Zvezde, ima da pobegne pre proleća

Goran

pre 14 godina

Zvezda ce da osvoji isti broj titula kao i Kapicic u toku svoje dugogdisnje karijere.Znaci nijednu.Problem je sto rukovodioci Kosarkaskog Saveza nemaju ni jednu titulu.Ni u staroj Jugoslaviji , ni u SRJ.O sampionatima Srbije i da nepricamo. Vucinic , Kapicic , Radovic , Opacic , Covic itd.Da li oni znaju kakav je osecaj kada zakucas preko Sabonisa?Nego ja mislim , da je sve zakuvao Makabi.oni su dozivotni prvaci Izraela , pa se uplasili ljudi.

REALAN GROBAR

pre 14 godina

ja NE RAZUMEM ove navijače "za 2.godine S.S."
PA šta vi mislite da čete U JEDNOJ SEZONI DA SAKUPITE VIŠE BODOVA OD PARTIZANA?

P.S. okreni-obrni PARTIZAN če UVEK IGRATI EUROLIGU

I zato nemoj da ides Humskom ulicom

pre 14 godina

Zna sta ce biti posle 2 godine, teror Partizana i dalje traje!
dr Dule Vujosevic:
Nacicemo prihvatljivo resenje za sastavljanje tima za sezonu 2009/'10. Glad za trofejima kod mene nije ugasena.
Grobari i severinci znaju sta ih ceka jer Dule ispunjava obecanja
Milka Canic (opacicu i kapicicu):
svet pripada onima koji pokusavaju

VOLIM PARTIZAN

pre 14 godina

"Nijedan cilj nije toliko uzvisen da bi opravdao necasna sredstva" rekao je Anshtajn...
Razmislite o tome...
a mi cemo dok vi shvatite sta je on hteo da kaze...osvojiti sve sto je moguce kao sto smo i do sada!
I NAUCITE MOLIM VAS DA SPORTSKI PRIHVATATE PORAZ....MI BI SMO ALI STA DA RADIMO KADA NAM SE NE DOGADJA!!!

Partizan forever

pre 14 godina

Novi doprinos nadgradnji značenja reči u srpskom pravopisu:
kompromis = jednostrani bezuslovni ustupak
ucena = predlog za dobrobit srpske košarke
sportski rezultati (uspesi u šampionatu) = trčanje po Evropi, vučenje za rukav i prošenje
bolesne ambicije = najveći klub, najveći srpski brend, ali u lojalnom (čitaj moralnom) društvu
fer plej = da komšiji crkne krava
regularnost = pljuni najbližeg sudiju (ako ne možeš traži zamenu)


Iskreno mi vas je žao.

pop

pre 14 godina

Sva ova desavanja oko Evrolige daju tako jasnu sliku ko je ko u Srbiji,koja je razlika izmedu Partizana i Zvezde i njihovih navijaca,ko su ljudi koji podrzavaju ova dva kluba(mislim na javne licnosti).Citajuci ove komentare ispada kao da je Partizanu poklonjeno igranje evrolige 2 sezone,a niko ne kaze da mu je oduzeta jedna godina koju je zasluzio rezultatima u sva 3 takmicenja poslednje 3 godine i sistemom bodovanja koji je predlozen od strane ove druzine iz C.Z.,FMP .Sistem i pravila igre se ne menjaju do onog roka dokad su i potpisana.Posle 3godine ovi gubitnici neka prvo snose posledice svojih promasaja pa onda neka menjaju pravila.Ovako se kaznjavaju uspesni a nagraduju gubitnici.Mislio sam da je to praksa samo kod nas u Srbiji,ali izgleda da toga ima i kod drugih.
U svakom slucaju opet smo ispali veliki i kao klub i ljudi,i ostaje nam da ih pobedujemo na terenu,a oni neka se bave svojim prljavim igrama ,jer samo tako znaju i na tome im se zasniva sva ideologija(i zivota i sporta).

Dusan

pre 14 godina

A zasto su ovi juce napustali sastanak ako su zadovoljni? Ili su preko noci postali zadovoljni?

Elem, navijac sam Partizana, ali moram da priznam da je ovo skupljenje bodova notorna glupost. U EL treba da ide prvak iz nacionalnog prvenstva. Prosto i jednostavno, bas kao u fudbalu!

MEDJUTIM....ako je postojao dogovor (citaj ugovor) da se na osnovu nekakvih skupljenih bodova igra i sezona 2011/12, onda IMA TAKO DA SE IGRA! Za to sluzi UGOVOR (mada medju normalnim ljudima za to moze da sluzi i DOGOVOR).

Od ovoga moze da se odstupi SAMO AKO Partizan to dobrovoljno prihvati, ili ako mu se na odredjeni nacin kompenzuje raskid ugovora (citaj "plati"). Ovo ne vazi za NLB, EL, Partizan, Zvezdu...ovo vazi sa SVAKI UGOVOR.

Pa? Jesmo dobili neke pare? Ili smo ispali glupi?

Soweto

pre 14 godina

Ja uopšte ne brinem za moj Partizan. I do sada su menjali pravila, podmetali, pravili incidente pa nisu uspeli da onemoguće najbolji košarkaški klub u Srbiji (pa i šire) da uspostavi i održava dominaciju. Vujošević i Danilović su pristali na sve jer su i sami sigurni u sebe i klub koji predstavljaju.

whatever

pre 14 godina

A sta su to drugi zrtvovali pa je ovo kompromis?Ovo je klasicna ucena za Partizan.Uzmi ili ostavi?!I sve pod patronatom zastite srpske kosarke.Pa kad procitate ovu Opacicevu izjavu na kraju,jasno vam je na sta ce liciti srpska liga sledece sezone.KK Sledeca sezona ce na sve nacine pokusati da uzme titulu da im ne bi propala ova divlja karta.Ne bi me cudilo da su Stankovic i ekipa trazili da se Partizan unapred odrekne titule sledece sezone.I to naravno zarad visih interesa srpske kosarke.A vi gani dzabe likujete.Izgleda da ste zaboravili kako su vam prosli svi dosadasnji ultimatumi...DOMINACIJOM!

Vlada_NBgd

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)


Ti si prava slika i prilika navijaca Partizana - osvojili ste sve i tako vec sezonama unazad, imate punu dominaciju u 90% sportova, a u kosarci je to najprimetnije i ti opet prozivas druge klubove...i sutra, kad Partizan opet osvoji titulu, ti ces zeleti isto...da drugih klubova nema...pravi navijac Partizana...

Ja znam kako je to biti najbolji na svetu, kad ispred tebe nema nikoga, kad si bolji od svih, bukvalno svih...ali ne zelim da Partizan nestane. Ni onda, kad mi rezultatski nije bio ni na kraj pameti, ni sad, kad mi "smeta"...

Bole

pre 14 godina

@22 Aleksandar.
Pogodio si sustinu problema kada si rekao da "i drugi moraju da imaju sansu". Ovo sto se desilo kod nas je sitnica u poredjenju sa Spanijom, gde su klubovi protiv novog sistema takmicenja. Ne zato sto je on dobar ili los, vec zato sto ne dopusta klubovima da izbore ucesce u Evroligi na terenu. Predsednik kluba Pamesa Valencia je juce izjavio da mu ne pada na pamet da ulaze 10 miliona evra godisnje da bi Barcelona i Real Madrid imali jake treninge za Evroligu, te da u slucaju "dozivotnih i garantovanih" ugovora njima ne preostaje nista drugo nego da napuste takmicenje". Ja se slazem da je partizan najbolji, i da po bilo kakvom sistemu zasluzuje Evroligu. Smeta mi sto je Partizan morao da proguta knedlu iako je imao zagarantovane tri godine. Krivo mi je zbog toga sto se u Partizanu stvarno dobro radi. Ipak, glupo je da se igraju razna takmmicenja gde drugi klubovi nemaju nikakav , ama bas nikakav motiv da igraju. Pa sledeca sezona ( i mislim samo na sledecu sezonu) je vec propala. Nadam se da ce da bude poslednja koja nece vredeti.

misa tumbas

pre 14 godina

uzese nam godinu evrolige, koju cemo svakako i tada igrati.

ekipa iz kkss, fmp, hf i kss je time samo napravila kontraefekat: dule i da je razmisljao - sada sigurno nece nigde ici dok ih sve ne postavi na mesto koje zasluzuju.


sto se nas tice, eto novoga motiva da se protivnicima sledi krv u zilama kada izadju na parket pionira i arene.



NUSKNVP

MilanPFC

pre 14 godina

Nema veze, i onako svi znamo ko ce naredih 10 god igrati euroligu, pa makara pravila krojili sami opacic, covic i ostala komanija. No, ono sto mi izuzetno smeta jeste kolicina licemerja i beskrupuloznosti kod doticne gospode. Pa isti ti koji se danas iz petinih zila trude da ospore suverinitet partizana u euroligi pokusavaju da zaobidju i prenebregnu jednu jedinu a najbitniju cinjenicu. Pa ONI su
ti koji su pre par godina izabrali ovakav sistem bodovanja misleci da ce time potopiti partizan. Oni su se svojski zalagali za taj sistem kada je partizan
jedini bio protiv, i kada je on ukazivao na posledice takve odluke. I opet je partizan pokazao ko je najveci i najbolji. I onda kad su shvatili sta su sami sebi uradili, sada zale i pokusavaju na sve moguce nacine da raskinu ugovore i dogovore koje su sami birali. Sta vise reci... ili si covek ili si p...a

sr

pre 14 godina

...dok je direktor Hemofarma Marko Ivanović rekao da je zadovoljan što će i drugi klubovi imati šansu da se za dve godine takmiče u Evroligi.

Ma daj...

Joja

pre 14 godina

Auuu Grobari al ste jadni Uvek Mislite da su svi protiv vas... Svako gleda svoj interes tako bi uradio i Partizan da je da su obrnute uloge A da se Zvezda ugasi samo mastajte.......Znamo da ste najaci na odseku b92/sport ali zna se koliko ljudi navija za Zvezdu...Inace zasluzili ste EL tako da ne morate da se nervirate?!

Phoenix

pre 14 godina

Ljulja se i Đordiju stolica. Suviše se nezadovoljstva skupilo i u drugim klubovima (mislim na jake evropske timove). Neće ovaj dogovor dočekati 2012.
Živi bili pa videli!

Moj crni Opacicu...

pre 14 godina

Najbolje za Opacica da trazi da udje druga a ne prva ekipa iz prvenstva... jedino tako mogu u euroligu. Opaca lakse je preko Eurokupa, veruj mi... :)

kokan

pre 14 godina

Dzabe vam grobari i 100 titula kad ste jedan mali primitivni rukometno dzudo klub koji uz pomoc sudija Bubala i ostalih mesetara unistava Srpsku kosarku a favorizuje Milovog selektora i crnogorske igrace.Od kad je milov selektor seo na klupu Srbije nasa kosarka je u kanalu sto se vida po rezultatima od 2003.
Setite se uspeha pre 2003 i ko je bio selekti KING KARI respekt

keny

pre 14 godina

Pa grobari zasto pricate da ste vi na nesto pristali kad se jednostavno vasi " kauboji" danilovic i vujosevic NISTA NISU PITALI i to su ostali klubovi predlozili i bartomeu je na to pristao, tako da se partizan slozio samo da kasnije ne bi ispalo da je gledao svoje interese a bio protiv interesa srpske kosarke

jozza

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Комплекси су неизлечиви!

kkp

pre 14 godina

Svaka cast Danilovicu.nek' oni i dalje rade to sto rade,traze neka resenja za zelenim stolom a mi cemo i dalje da radimo to sto smo i do sad radili da osvajamo titule i trofeje!!!

milojko

pre 14 godina

Ipak je klečanje,moljenje i plakanje donekle dalo rezultata.Toliko o poštenju opačića,i propalog političara čovića!Vama ,,letećim magarcima"(pešić dao ime) zapamtite ovo nemoj posle godinu-dve,novo plakanje,klečanje jer i jadransku ste nametnuli pa sad kuku-lele.Daniloviću, pod hitno svog čoveka u FIBU,imamo toliko velikih i priznatih daj nekog ane ovi neke neznalice koji kroje SRPSKU košarku i to jako loše i pogubno!!!

Predrag

pre 14 godina

VAS DVOJICA SA KOMENTARIMA BI STVARNO TREBALI DA SE LECITE!Volim svoju zemlju i svaki klub u njoj!Radujem se svakom uspehu bilo kog naseg kluba iako sam UVEK BIO I UVEK BICU DELIJA!Mislite o tome braco Srbi!

Dacha

pre 14 godina

...na žalost Partizan je još jednom ispao naivan jer jedini istinski brani interese srpske košarke. Iza ovog dogovora sigurno se krije još nešto, i sigurno da je Partizan još nešto naplatio što se ovde ne zna, ali opet mislim da smo ispali naivni. Crvena Zvezda nikada nije niti će biti fer igrač u bilo kom sportu i ono što su godinama radili u tada jugoslovenskom fudbalu, sada pokušavaju u košarci. Partizan je još pre 3 godine morao da prihvati za sebe višegodišnji ugovor sa evro ligom jer jedino jak Partizan obezbeđuje i jaku reprezentaciju Srbije dok je supernički tabor isključivo okrenut sopstvenim interesima. Uostalom ta ista Zvezda je zbog svojih sebičnih interesa i ugurala naše klubove u jadransku ligu za šta ne mislim da je loš potez već naprotiv da je to donelo kvalitet, mada je pitanje da li je to bio tada cilj ili je pak cilj bio srušiti Partizan po svaku cenu. Kako god, ova epizoda se završila, Partizan na žalost nije naplatio svoju osmogodišnju dominaciju kako zaslužuje ali je ovoga puta sam kriv, jer nije smeo ovo da dopusti pa po cenu da istupi is lige Srbije. A za sve grobare kojima je jako žao što FK Zvezda finansijski propada i koji ovde šalju poruke tipa "bez jake zvezde nema jakog partizana" ovaj događaj nije loš podsetnik da se uverimo po ko zna koji put ko je i šta je taj klub. Za mene lično ovo je prekrajanje sportskih rezultata za zelenim stolom ravno onoj šajberovskoj godini kada su komunisti poklonili zvezdi titulu i učešće u kupu šampiona, a što je kasnije od strane uefe partizanu vraćeno. Pamet u glavu za ubuduće...

Bancho

pre 14 godina

na potez Partizana komentar je suvisan...

samo ostaje pitanje: do koje mere Partizan treba vise da dokazuje da je predvodnik razvoja srpske kosarke?

ShooBeeDoo

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam zasto se groblje toliko buni. Ako su stvarno toliko dobri i dominantni neka nastave tako i eto njima evrolige sledecih 100 godina. Ja mislim da ovaj dogovor moze samo da godi nasoj kosarci, a ja se iskreno nadam da ce moja Zvzda biti taj tim koji ce igrati evroligu 2011/2012 zbog toga sto verujem ovim ljudima i treneru Svetislavu Pesicu.
NAPRED ZVEZDA!!!!

još ponekad spominju i obraz!

pre 14 godina

Osam godina za redom prvaci, osam puta za redom igrali Evroligu, i,...
...ajd` još koji put na staru slavu!
Bruka!
Još medijski ide priča kako su oni oštećeni?!
A svi ostali klubovi na drugoj strani!
Ko je bre ovde lud?

markan

pre 14 godina

на ком узорку се бодују резултати, хоће ли опет бити из три године, или само сезона 10/11? И да ли се броји европско такмичење, или само три домаћа (једном u tekstu се каже то, па се помиње еврокуп)?
Но све то није битно. Не може било који начин бодовања измијенити положај домаће лиге. Она се мора реформисати, праве добре вијести би биле смањење броја НЛБ клубова, другачији систем такмичења у домаћој лиги, као је то било у Словенији. Рецимо, 8 клубова из Србије и 4 у НЛБ лиги, играју сезону, дуели наших клубова у НЛБ се уједно рачунају као дуели наше лиге, а успут се одиграју и остали дуели. Било би тешко за пратити, али би САМО ТАКО лига добила на важности. Ниједна измјена бодовања није ништа друго него приватни интереси. Ако је Опачићу воља, тражиће да се Звездини бодови на крају множе са два, а Партизану одузима десет. Тад би било неизвјесно ко ће у Евролигу.

Ivan

pre 14 godina

ljudi. razumite ih. davljenici se hvataju za slamku spasa. tek sad vidite kakvi su srbi kad ne mogu da se izbore za ono sto njima odgovara onda pluju i spoplicu one koji to izbore na sportskom planu..

Hrundi Bakshi

pre 14 godina

"Predstavnici najboljih srpskih klubova složili su se da Partizan, kao tim koji je prethodnih sezona sakupio ubedljivo najviše bodova, igra u najkvalitetnijem evropskom takmičenju i u sezoni 2010/11."

Hvala vam sto nam dajete ono sto je nase. Bolje trenirajte umesto sto se godinama bavite podmetacinama, inace ta "sledeca sezona" mozda nikad nece doci!

S2par

pre 14 godina

I opet smo MI pristali da potpishemo ono shto NAMA najmanje odgovara,opet smo MI napravili korak napred za dobrobit srpske kosharke,opet smo MI najmanje dobili i opet cemo MI biti krivi za 5 godina kad ne bude neshto odgovaralo Opachi,Chovicu i ostalim srpskim dobrochiniteljima!!!

Lucas

pre 14 godina

A negde 2014. sledi potpisivanje novog sporazuma sa Bertomeuom posto se ovaj nece pokazati kao dobar za sve, novo slikanje, nove izjave pune zadovoljstva, a u medjuvremenu od klubova po Srbiji ostajace samo uspomene. A mi cemo se i dalje zabavljati nadgornjavanjem "velike cetvorke" oko bodovanja. Pomislio bi covek da imaju neke velike planove, ideje, budzete i vizije kad se svi toliko trpaju u tu Evroligu. Jos kad ne bi kojekakvi Nimburci i Azovmasi s vremena na vreme razbijali te iluzije.

Nisam Lepi Fika

pre 14 godina

Novi salto mortale ovog Opačića (i onoga koje predstavlja). Juče je likovao kako je on odavno najavio promene, a u stvari nas je mesecima lagao kako bodovanje ne važi za Evro ligu. A šta tek reći za onu jučerašnju izjavu da će sada odučivati samo sportski rezultati! Gurnuo je prst u oko onome koji čuva ugled srpske košarke već decenijama, a sad se tom istom Partizanu zahvaljuje na svemu - posebno na fer odnosu. Užas! Ali kakav klub, takvi i njegovi predstavnici. "Ko Koktu pije, šampion (nikad) nije"!

Marko

pre 14 godina

Ako naredne godine Partizan ne bude prvi, svejedno igra u EL + jos jedan klub dobija pozivnicu u EL? Znaci 2010. godine teoretski bi mogli imati 2 kluba u EL. Je li ovo sigurno tacno?

BALTY

pre 14 godina

Nadam se da ce ovaj moj komentar biti objavljen ! Napisacu nesto sto nema veze sa temom ali sa Bartolomeom ima ! Navijam za Zvezdu ali sam ponosan kad na TV EUROSPORT vidim Partizan medju 8 u evropi i preko 20000 ljudi u Areni ! Juce sam na SOS Kanalu, gledao Obradovica i covek je lepo rekao, citiram: 2010 JE LONDON DOMACIN F4, STA SPRECAVA DA SE BG KANDIDUJE ZA F4 2011 ! ! !

Dusan

pre 14 godina

Kapi i moze da se progleda kroz prste ali Opacic( najveci uspeh kao igrac- bio na klupi KK "Kozara") i Covic (ako se dobro secam KK" Mostanica"). Dosta bre sa prevarantima unistise i ono sto je vredelo.

miso

pre 14 godina

jeli Opacicu, na osnovu cega je Partizan skupio ovoliko bodova do sada, ako nije sportskim rezultatima?
bravo Sale, treba im dati nadu pa ih zakucati na terenu

aleksandar

pre 14 godina

iako sam zvezdas priznajem da je partizan trenutno jaci klub, ali to ne sme da znaci da partizan ima dozivotnu licencu za evroligu! sta bi se desilo da na primer partizan upadne u neku krizu i sledeca dva sampionata (srpski i nlb) osvoji recimo hemofarm, to bi znacilo da bi ipak partizan igrao evroligu??!! pa moraju i drugi barem imati sansu ako su osvajali vise poena, prema tome ce klub koji u naredne dve godine imati najvise poena igrati evroligu! nije to nikakva zavera ili slicno, nego sansa za ostale srpske klubove, koji ce sigurno uloziti vise u svoj klub i ujedno u srpsku kosarku, da eventualno igraju evroligu! u slucaju da ostali klubovi ojacaju, ojacace najverovatnije automatski i sam partizan! zbog toga smirite malo strasti i razmisljajte malo i u interesu drugih srpskih klubova!!! pozdrav svim ljubiteljima kosarke!

sekyyy

pre 14 godina

Kad se zavrsio sastanak Opacic je prisao Bartomeu i rekao mu: "Mogao si smanjiti za jos jednu godinu, da ne moram da cekam dve"
Bartomeu: "Kad si mogao da cekas 10 god mozes jos ove dve".. ali da li samo jos dve?? Ja bi rekao da ne.. :)

pharaoh

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.

pfc

pre 14 godina

Pazite ovo - svi su dosli do kompromisnog resenja (citaj: nametnutog resenja Partizanu) i Partizan opet nije hteo da pravi halabuku vec je pristao.

U sezoni 2011/2012 Partizan ce opet obezbediti Evroligu (jer smo najbolji) a Opacic, Covic i KK "Hilari" ce opet traziti da se menjaju pravila (ova koja su oni sami doneli) a sve "u interesu" srpske kosarke.

Oni ce svake godine traziti da se menjaju pravila sve dok njihovi klubovi van sportskog terena ne obezbede Evroligu. Na parketu pored Partizana to nikada nece moci...

pfc

pre 14 godina

Pazite ovo - svi su dosli do kompromisnog resenja (citaj: nametnutog resenja Partizanu) i Partizan opet nije hteo da pravi halabuku vec je pristao.

U sezoni 2011/2012 Partizan ce opet obezbediti Evroligu (jer smo najbolji) a Opacic, Covic i KK "Hilari" ce opet traziti da se menjaju pravila (ova koja su oni sami doneli) a sve "u interesu" srpske kosarke.

Oni ce svake godine traziti da se menjaju pravila sve dok njihovi klubovi van sportskog terena ne obezbede Evroligu. Na parketu pored Partizana to nikada nece moci...

sekyyy

pre 14 godina

Kad se zavrsio sastanak Opacic je prisao Bartomeu i rekao mu: "Mogao si smanjiti za jos jednu godinu, da ne moram da cekam dve"
Bartomeu: "Kad si mogao da cekas 10 god mozes jos ove dve".. ali da li samo jos dve?? Ja bi rekao da ne.. :)

pharaoh

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.

Bancho

pre 14 godina

na potez Partizana komentar je suvisan...

samo ostaje pitanje: do koje mere Partizan treba vise da dokazuje da je predvodnik razvoja srpske kosarke?

S2par

pre 14 godina

I opet smo MI pristali da potpishemo ono shto NAMA najmanje odgovara,opet smo MI napravili korak napred za dobrobit srpske kosharke,opet smo MI najmanje dobili i opet cemo MI biti krivi za 5 godina kad ne bude neshto odgovaralo Opachi,Chovicu i ostalim srpskim dobrochiniteljima!!!

Nisam Lepi Fika

pre 14 godina

Novi salto mortale ovog Opačića (i onoga koje predstavlja). Juče je likovao kako je on odavno najavio promene, a u stvari nas je mesecima lagao kako bodovanje ne važi za Evro ligu. A šta tek reći za onu jučerašnju izjavu da će sada odučivati samo sportski rezultati! Gurnuo je prst u oko onome koji čuva ugled srpske košarke već decenijama, a sad se tom istom Partizanu zahvaljuje na svemu - posebno na fer odnosu. Užas! Ali kakav klub, takvi i njegovi predstavnici. "Ko Koktu pije, šampion (nikad) nije"!

Dacha

pre 14 godina

...na žalost Partizan je još jednom ispao naivan jer jedini istinski brani interese srpske košarke. Iza ovog dogovora sigurno se krije još nešto, i sigurno da je Partizan još nešto naplatio što se ovde ne zna, ali opet mislim da smo ispali naivni. Crvena Zvezda nikada nije niti će biti fer igrač u bilo kom sportu i ono što su godinama radili u tada jugoslovenskom fudbalu, sada pokušavaju u košarci. Partizan je još pre 3 godine morao da prihvati za sebe višegodišnji ugovor sa evro ligom jer jedino jak Partizan obezbeđuje i jaku reprezentaciju Srbije dok je supernički tabor isključivo okrenut sopstvenim interesima. Uostalom ta ista Zvezda je zbog svojih sebičnih interesa i ugurala naše klubove u jadransku ligu za šta ne mislim da je loš potez već naprotiv da je to donelo kvalitet, mada je pitanje da li je to bio tada cilj ili je pak cilj bio srušiti Partizan po svaku cenu. Kako god, ova epizoda se završila, Partizan na žalost nije naplatio svoju osmogodišnju dominaciju kako zaslužuje ali je ovoga puta sam kriv, jer nije smeo ovo da dopusti pa po cenu da istupi is lige Srbije. A za sve grobare kojima je jako žao što FK Zvezda finansijski propada i koji ovde šalju poruke tipa "bez jake zvezde nema jakog partizana" ovaj događaj nije loš podsetnik da se uverimo po ko zna koji put ko je i šta je taj klub. Za mene lično ovo je prekrajanje sportskih rezultata za zelenim stolom ravno onoj šajberovskoj godini kada su komunisti poklonili zvezdi titulu i učešće u kupu šampiona, a što je kasnije od strane uefe partizanu vraćeno. Pamet u glavu za ubuduće...

miso

pre 14 godina

jeli Opacicu, na osnovu cega je Partizan skupio ovoliko bodova do sada, ako nije sportskim rezultatima?
bravo Sale, treba im dati nadu pa ih zakucati na terenu

Hrundi Bakshi

pre 14 godina

"Predstavnici najboljih srpskih klubova složili su se da Partizan, kao tim koji je prethodnih sezona sakupio ubedljivo najviše bodova, igra u najkvalitetnijem evropskom takmičenju i u sezoni 2010/11."

Hvala vam sto nam dajete ono sto je nase. Bolje trenirajte umesto sto se godinama bavite podmetacinama, inace ta "sledeca sezona" mozda nikad nece doci!

Partizan forever

pre 14 godina

Novi doprinos nadgradnji značenja reči u srpskom pravopisu:
kompromis = jednostrani bezuslovni ustupak
ucena = predlog za dobrobit srpske košarke
sportski rezultati (uspesi u šampionatu) = trčanje po Evropi, vučenje za rukav i prošenje
bolesne ambicije = najveći klub, najveći srpski brend, ali u lojalnom (čitaj moralnom) društvu
fer plej = da komšiji crkne krava
regularnost = pljuni najbližeg sudiju (ako ne možeš traži zamenu)


Iskreno mi vas je žao.

Lucas

pre 14 godina

A negde 2014. sledi potpisivanje novog sporazuma sa Bertomeuom posto se ovaj nece pokazati kao dobar za sve, novo slikanje, nove izjave pune zadovoljstva, a u medjuvremenu od klubova po Srbiji ostajace samo uspomene. A mi cemo se i dalje zabavljati nadgornjavanjem "velike cetvorke" oko bodovanja. Pomislio bi covek da imaju neke velike planove, ideje, budzete i vizije kad se svi toliko trpaju u tu Evroligu. Jos kad ne bi kojekakvi Nimburci i Azovmasi s vremena na vreme razbijali te iluzije.

Dusan

pre 14 godina

Kapi i moze da se progleda kroz prste ali Opacic( najveci uspeh kao igrac- bio na klupi KK "Kozara") i Covic (ako se dobro secam KK" Mostanica"). Dosta bre sa prevarantima unistise i ono sto je vredelo.

vrlo zadovoljan Grobar

pre 14 godina

Ajmo Grobari. čemu kuknjava, zar ste nešto drugo očekivali. Ja lično ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan ovom odlukom!?!?!

Jednostavno Partizan je svojim radom osvojio i dobio sve ali mu je zafalila jedna sitnica koju su mu uprovo poklonili Zvezda, FMP i ostali. MOTIV, dodatni MOTIV da ih i dalje gazimo i ponižavamo. Evo i motiva.
Ko drugome jamu kopa...
Ko se nada da na kvarno dobije nešto dobiće 30 razlike od sad pa na dalje i ubuduće. Neki su zaboravili kako izgleda kad stoka gazi i nabija. Sad će imati priliku da se podsete.

Pešić ne zna šta ga čeka, pakao i na tribinama i na terenu i 30 razlike zagarantovanih. Pešić neće završti sledeću sezonu na klupi Zvezde, ima da pobegne pre proleća

VOLIM PARTIZAN

pre 14 godina

"Nijedan cilj nije toliko uzvisen da bi opravdao necasna sredstva" rekao je Anshtajn...
Razmislite o tome...
a mi cemo dok vi shvatite sta je on hteo da kaze...osvojiti sve sto je moguce kao sto smo i do sada!
I NAUCITE MOLIM VAS DA SPORTSKI PRIHVATATE PORAZ....MI BI SMO ALI STA DA RADIMO KADA NAM SE NE DOGADJA!!!

misa tumbas

pre 14 godina

uzese nam godinu evrolige, koju cemo svakako i tada igrati.

ekipa iz kkss, fmp, hf i kss je time samo napravila kontraefekat: dule i da je razmisljao - sada sigurno nece nigde ici dok ih sve ne postavi na mesto koje zasluzuju.


sto se nas tice, eto novoga motiva da se protivnicima sledi krv u zilama kada izadju na parket pionira i arene.



NUSKNVP

kkp

pre 14 godina

Svaka cast Danilovicu.nek' oni i dalje rade to sto rade,traze neka resenja za zelenim stolom a mi cemo i dalje da radimo to sto smo i do sad radili da osvajamo titule i trofeje!!!

milojko

pre 14 godina

Ipak je klečanje,moljenje i plakanje donekle dalo rezultata.Toliko o poštenju opačića,i propalog političara čovića!Vama ,,letećim magarcima"(pešić dao ime) zapamtite ovo nemoj posle godinu-dve,novo plakanje,klečanje jer i jadransku ste nametnuli pa sad kuku-lele.Daniloviću, pod hitno svog čoveka u FIBU,imamo toliko velikih i priznatih daj nekog ane ovi neke neznalice koji kroje SRPSKU košarku i to jako loše i pogubno!!!

BALTY

pre 14 godina

Nadam se da ce ovaj moj komentar biti objavljen ! Napisacu nesto sto nema veze sa temom ali sa Bartolomeom ima ! Navijam za Zvezdu ali sam ponosan kad na TV EUROSPORT vidim Partizan medju 8 u evropi i preko 20000 ljudi u Areni ! Juce sam na SOS Kanalu, gledao Obradovica i covek je lepo rekao, citiram: 2010 JE LONDON DOMACIN F4, STA SPRECAVA DA SE BG KANDIDUJE ZA F4 2011 ! ! !

Phoenix

pre 14 godina

Ljulja se i Đordiju stolica. Suviše se nezadovoljstva skupilo i u drugim klubovima (mislim na jake evropske timove). Neće ovaj dogovor dočekati 2012.
Živi bili pa videli!

markan

pre 14 godina

на ком узорку се бодују резултати, хоће ли опет бити из три године, или само сезона 10/11? И да ли се броји европско такмичење, или само три домаћа (једном u tekstu се каже то, па се помиње еврокуп)?
Но све то није битно. Не може било који начин бодовања измијенити положај домаће лиге. Она се мора реформисати, праве добре вијести би биле смањење броја НЛБ клубова, другачији систем такмичења у домаћој лиги, као је то било у Словенији. Рецимо, 8 клубова из Србије и 4 у НЛБ лиги, играју сезону, дуели наших клубова у НЛБ се уједно рачунају као дуели наше лиге, а успут се одиграју и остали дуели. Било би тешко за пратити, али би САМО ТАКО лига добила на важности. Ниједна измјена бодовања није ништа друго него приватни интереси. Ако је Опачићу воља, тражиће да се Звездини бодови на крају множе са два, а Партизану одузима десет. Тад би било неизвјесно ко ће у Евролигу.

Moj crni Opacicu...

pre 14 godina

Najbolje za Opacica da trazi da udje druga a ne prva ekipa iz prvenstva... jedino tako mogu u euroligu. Opaca lakse je preko Eurokupa, veruj mi... :)

REALAN GROBAR

pre 14 godina

ja NE RAZUMEM ove navijače "za 2.godine S.S."
PA šta vi mislite da čete U JEDNOJ SEZONI DA SAKUPITE VIŠE BODOVA OD PARTIZANA?

P.S. okreni-obrni PARTIZAN če UVEK IGRATI EUROLIGU

MilanPFC

pre 14 godina

Nema veze, i onako svi znamo ko ce naredih 10 god igrati euroligu, pa makara pravila krojili sami opacic, covic i ostala komanija. No, ono sto mi izuzetno smeta jeste kolicina licemerja i beskrupuloznosti kod doticne gospode. Pa isti ti koji se danas iz petinih zila trude da ospore suverinitet partizana u euroligi pokusavaju da zaobidju i prenebregnu jednu jedinu a najbitniju cinjenicu. Pa ONI su
ti koji su pre par godina izabrali ovakav sistem bodovanja misleci da ce time potopiti partizan. Oni su se svojski zalagali za taj sistem kada je partizan
jedini bio protiv, i kada je on ukazivao na posledice takve odluke. I opet je partizan pokazao ko je najveci i najbolji. I onda kad su shvatili sta su sami sebi uradili, sada zale i pokusavaju na sve moguce nacine da raskinu ugovore i dogovore koje su sami birali. Sta vise reci... ili si covek ili si p...a

pop

pre 14 godina

Sva ova desavanja oko Evrolige daju tako jasnu sliku ko je ko u Srbiji,koja je razlika izmedu Partizana i Zvezde i njihovih navijaca,ko su ljudi koji podrzavaju ova dva kluba(mislim na javne licnosti).Citajuci ove komentare ispada kao da je Partizanu poklonjeno igranje evrolige 2 sezone,a niko ne kaze da mu je oduzeta jedna godina koju je zasluzio rezultatima u sva 3 takmicenja poslednje 3 godine i sistemom bodovanja koji je predlozen od strane ove druzine iz C.Z.,FMP .Sistem i pravila igre se ne menjaju do onog roka dokad su i potpisana.Posle 3godine ovi gubitnici neka prvo snose posledice svojih promasaja pa onda neka menjaju pravila.Ovako se kaznjavaju uspesni a nagraduju gubitnici.Mislio sam da je to praksa samo kod nas u Srbiji,ali izgleda da toga ima i kod drugih.
U svakom slucaju opet smo ispali veliki i kao klub i ljudi,i ostaje nam da ih pobedujemo na terenu,a oni neka se bave svojim prljavim igrama ,jer samo tako znaju i na tome im se zasniva sva ideologija(i zivota i sporta).

I zato nemoj da ides Humskom ulicom

pre 14 godina

Zna sta ce biti posle 2 godine, teror Partizana i dalje traje!
dr Dule Vujosevic:
Nacicemo prihvatljivo resenje za sastavljanje tima za sezonu 2009/'10. Glad za trofejima kod mene nije ugasena.
Grobari i severinci znaju sta ih ceka jer Dule ispunjava obecanja
Milka Canic (opacicu i kapicicu):
svet pripada onima koji pokusavaju

ShooBeeDoo

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam zasto se groblje toliko buni. Ako su stvarno toliko dobri i dominantni neka nastave tako i eto njima evrolige sledecih 100 godina. Ja mislim da ovaj dogovor moze samo da godi nasoj kosarci, a ja se iskreno nadam da ce moja Zvzda biti taj tim koji ce igrati evroligu 2011/2012 zbog toga sto verujem ovim ljudima i treneru Svetislavu Pesicu.
NAPRED ZVEZDA!!!!

sr

pre 14 godina

...dok je direktor Hemofarma Marko Ivanović rekao da je zadovoljan što će i drugi klubovi imati šansu da se za dve godine takmiče u Evroligi.

Ma daj...

Dusan

pre 14 godina

A zasto su ovi juce napustali sastanak ako su zadovoljni? Ili su preko noci postali zadovoljni?

Elem, navijac sam Partizana, ali moram da priznam da je ovo skupljenje bodova notorna glupost. U EL treba da ide prvak iz nacionalnog prvenstva. Prosto i jednostavno, bas kao u fudbalu!

MEDJUTIM....ako je postojao dogovor (citaj ugovor) da se na osnovu nekakvih skupljenih bodova igra i sezona 2011/12, onda IMA TAKO DA SE IGRA! Za to sluzi UGOVOR (mada medju normalnim ljudima za to moze da sluzi i DOGOVOR).

Od ovoga moze da se odstupi SAMO AKO Partizan to dobrovoljno prihvati, ili ako mu se na odredjeni nacin kompenzuje raskid ugovora (citaj "plati"). Ovo ne vazi za NLB, EL, Partizan, Zvezdu...ovo vazi sa SVAKI UGOVOR.

Pa? Jesmo dobili neke pare? Ili smo ispali glupi?

Ivan

pre 14 godina

ljudi. razumite ih. davljenici se hvataju za slamku spasa. tek sad vidite kakvi su srbi kad ne mogu da se izbore za ono sto njima odgovara onda pluju i spoplicu one koji to izbore na sportskom planu..

whatever

pre 14 godina

A sta su to drugi zrtvovali pa je ovo kompromis?Ovo je klasicna ucena za Partizan.Uzmi ili ostavi?!I sve pod patronatom zastite srpske kosarke.Pa kad procitate ovu Opacicevu izjavu na kraju,jasno vam je na sta ce liciti srpska liga sledece sezone.KK Sledeca sezona ce na sve nacine pokusati da uzme titulu da im ne bi propala ova divlja karta.Ne bi me cudilo da su Stankovic i ekipa trazili da se Partizan unapred odrekne titule sledece sezone.I to naravno zarad visih interesa srpske kosarke.A vi gani dzabe likujete.Izgleda da ste zaboravili kako su vam prosli svi dosadasnji ultimatumi...DOMINACIJOM!

Licimuri

pre 14 godina

Elem, prica o sistemu bodovanja i licemerju ljudi koji su zasluzni za to sto on postoji. Dakle, za one koje pamcenje ne sluzi ili za one koji toga ni ne mogu da se secaju, jer tad nisu bili ni rodjeni, ali eto, danas ovde ostavljaju komentare… sve je krenulo pocetkom ovog veka. Odredjeni klubovi (da ih ne nabrajam, mislim da se zna koji) su resili da u ime „interesa srpske kosarke“ marginalizuju domace takmicenje i sa ekipama iz regiona organizuju paralelno takmicenje. Bilo je jasno koji je „interse srpske kosarke“ u tome da klub koji se tih godina (ima nas koji pamtimo dalje od prosle sezone… recimo od Kicanovica, Dalipagica, Slavnica, Cosica, Delibasica… pa na ovamo, a za one koji ne pamte postoje i zapisi http://www.srbijasport.net/tak/272) uglavnom bori za opstanak u domacem prvenstvu igra u nekom drugom takmicenju. U pocetku su neki drugi klubovi odbijali da na taj nacin pomazu „interese srpsrke kosarke“ i nisu ucestvovali u projektu regionalne lige, no vremenom su zastupnici „interesa srske kosarke“ uspeli da nateraju ostale klubove da pomognu te interese time sto im je takmicenje u evrokupovima bilo prakticno uslovljeno igranjem u toj ligi. Prvo u ULEB kupu, a kasnije i u EL. Dakle, uveden je famozni sistem bodovanja, po kom je prema poznatim „interesima srpske kosarke“ bilo neophodno skupiti sto vise bodova u razlicitim takmicenjima ne bi li se igralo u EL, a ne, kao do tada, osvojiti sampionat Srbije. Dakle, prema „interesima srpske kosarke“ domace prvenstvo je potpuno marginalizovano, jer je osvajanje istog donosilo samo 5 bodova, a prvo mesto i osvajanje regionalne lige je nosilo skoro 5 puta vise, odnosno 23 boda. Valjda su odredjeni klubovi mislili da ce im biti lakse da namaknu dovoljno bodova u takmicenju koje su sami osnovali, nego da osvoje domace prvenstvo. Izgleda da su se prevarili u „racunici“ posmatrajuci rezultate odredjenih klubova u toj ligi do tog trenutka, neuzimajuci u obzir cinjenicu da do tog trenutka rezultati u tom takmicenju nisu bili bitni za plasman u EL, odnosno mogucnost da se neki klubovi mozda nisu preterano posvetili tom takmicenju iz istih razloga. I tada su neki klubovi zapomagali i zvonili na sva zvona objasnjavajuci da i nije bas u „interesu srpske kosarke“ da se prakticno ukine domace prvenstvo i kup (koji sem prestiza nije nista donisio), no to nije naislo na razumevanje kod branilaca „interesa srpske kosarke“. Niko ih nije slusao, racunali su da im je logika dobra, da ako se ponove rezultati iz prethodnih sezona oni mogu do EL, nekako im nije palo na pamet da bi i drugima mogao da se promeni prioritet i da se vise fokusiraju na to takmicenje. I sada, 3 godine kasnije, dolazi do nove promene pravila. Naravno, sve u interesu srpske kosarke!
I sve bi to bilo u redu, da se ti ISTI branioci interesa od pre 3 godine nisu dosetili kako to sto su oni nametnuli kao interes, danas vise nije interes! Jer boze moj, interesi se menjaju! Samo jos kad bi konacno priznali ciji… A ni TO nije problem, svi mozemo da igramo po pravilima koje propise vecina, samo kada bi se pravila postovala! E, TO JE PROBLEM! Dakle, ako je sistem napravljen, onda treba da se postuje, a ako se sistem menja, promena NE MOZE da utice na nagrade osvojene po starim, do tad vazecim, pravilima! Sistem je pokrivao trogodisnji period, a NOVI sistem moze da se primenjuje samo od perioda nakon njega! Ozbiljni klubovi imaju tzv. „dugorocno planiranje“ (znam da je za neke ovo stran pojam), ako vam neko definise pravila i vi prema njima organizujete svoj rad, onda ni pravno ni moralno ne mozete da im kazete da to sto svojim rezultatima ostvarili NE VAZI! Znaci, nova pravila mogu da se primenjuju TEK posto se „nagrade“ za postignute rezultate, prema do tad vazecim pravilima, „podele“. Da, banalizujem za one koji teze kapiraju, to je kao kada bi na kraju, sada vec famozne sezone 2010/2011, resilo da kup nosi 85% bodova, EL, NLB i prvenstvo po 5! Znaci krenes u neki takmicarski ciklus po jednim pravilima, a kad se on zavrsi ti kazes - a ne, ono sto smo propisali ne vazi, od sad vazi ovo!!! To je otprilike taj nivo! Eto, za one koji „ne znaju u cemu je problem“, to je problem. A sto se tice tima koji se nikad nije ni zalagao za ovaj sistem, cim istekne period na koji se sistem odnosio, moze ne samo da se promeni odnos na 40:40 (NLB i domaca liga), nego da se prebaci na 60:20 (prvenstvo i kup), a da regionalna liga ne nosi nista! Ili bilo koja druga opcija! Postavite koja god hocete pravila ( i prestanite sa licemerjem i recite otvoreno cije interese svo vreme branite) i ona ce vaziti, pa ko po njima zasluzi da ucestvuje u EL, nek se takmici. Ali prvo da se ispostuju zasluge po vazecim pravilima…
A o licemerima koji su prvo tvrdili da je najveci interes srpske kosarke igranje u regionalnoj ligi, a danas tvrde da bi u ime istih interesa iz iste trebalo istupiti (!!!!) ili da ce od sad za igranje u EL „rezultat imati prioritet“ (?!?!? valjda posto je do sad prioritet bila vremenska prognoza i stanje na putevima)… o njima ne vredi ni diskutovati.
Ko i dalje ne razume u cemu je problem ima dublji problem od sistema bodovanja...

Soweto

pre 14 godina

Ja uopšte ne brinem za moj Partizan. I do sada su menjali pravila, podmetali, pravili incidente pa nisu uspeli da onemoguće najbolji košarkaški klub u Srbiji (pa i šire) da uspostavi i održava dominaciju. Vujošević i Danilović su pristali na sve jer su i sami sigurni u sebe i klub koji predstavljaju.

Marko

pre 14 godina

Ako naredne godine Partizan ne bude prvi, svejedno igra u EL + jos jedan klub dobija pozivnicu u EL? Znaci 2010. godine teoretski bi mogli imati 2 kluba u EL. Je li ovo sigurno tacno?

Predrag

pre 14 godina

VAS DVOJICA SA KOMENTARIMA BI STVARNO TREBALI DA SE LECITE!Volim svoju zemlju i svaki klub u njoj!Radujem se svakom uspehu bilo kog naseg kluba iako sam UVEK BIO I UVEK BICU DELIJA!Mislite o tome braco Srbi!

Vlada_NBgd

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)


Ti si prava slika i prilika navijaca Partizana - osvojili ste sve i tako vec sezonama unazad, imate punu dominaciju u 90% sportova, a u kosarci je to najprimetnije i ti opet prozivas druge klubove...i sutra, kad Partizan opet osvoji titulu, ti ces zeleti isto...da drugih klubova nema...pravi navijac Partizana...

Ja znam kako je to biti najbolji na svetu, kad ispred tebe nema nikoga, kad si bolji od svih, bukvalno svih...ali ne zelim da Partizan nestane. Ni onda, kad mi rezultatski nije bio ni na kraj pameti, ni sad, kad mi "smeta"...

još ponekad spominju i obraz!

pre 14 godina

Osam godina za redom prvaci, osam puta za redom igrali Evroligu, i,...
...ajd` još koji put na staru slavu!
Bruka!
Još medijski ide priča kako su oni oštećeni?!
A svi ostali klubovi na drugoj strani!
Ko je bre ovde lud?

lmme

pre 14 godina

"Znaci...da nasa Zvezda od 2011 ima da hara Evropom!!!"

hahahahahahahaha.....
ahhahahahahahahaha
hhhhahahahahahahahahahahaha
aaaaaaaaaaaaaaaa...
slepi pored ociju!!

Navijac Zadra

pre 14 godina

Evo mozda ovo nekoga zanima:
Trenutna situacija sa osam klubova koji idu u kvalifikacije za EL slijedece sezone.
KHIMKI,ASVEL,BENETTON,MAROUSSI,CHARLEROI,VENTSPILS,AZOVMASH,Francuski wildcard.Ako netko od ovih odustane,prva rezerva je HEMOFARM,druga ZADAR.

Analiza:
Maroussi nema adekvatnu dvoranu,gazda hoce da ga proda zbog financijskih problema.Ventspils(Latvija) i Azovmash takodjer nemaju adekvatne dvorane za EL.Ako netko od ovih timova otpadne,ne moze ga zamjeniti neki klub iz iste zemlje vec sljedeci tim na listi(Hemofarm)
Pozdrav svim zaljubljenicima kosarke!

Goran

pre 14 godina

Zvezda ce da osvoji isti broj titula kao i Kapicic u toku svoje dugogdisnje karijere.Znaci nijednu.Problem je sto rukovodioci Kosarkaskog Saveza nemaju ni jednu titulu.Ni u staroj Jugoslaviji , ni u SRJ.O sampionatima Srbije i da nepricamo. Vucinic , Kapicic , Radovic , Opacic , Covic itd.Da li oni znaju kakav je osecaj kada zakucas preko Sabonisa?Nego ja mislim , da je sve zakuvao Makabi.oni su dozivotni prvaci Izraela , pa se uplasili ljudi.

Bole

pre 14 godina

@22 Aleksandar.
Pogodio si sustinu problema kada si rekao da "i drugi moraju da imaju sansu". Ovo sto se desilo kod nas je sitnica u poredjenju sa Spanijom, gde su klubovi protiv novog sistema takmicenja. Ne zato sto je on dobar ili los, vec zato sto ne dopusta klubovima da izbore ucesce u Evroligi na terenu. Predsednik kluba Pamesa Valencia je juce izjavio da mu ne pada na pamet da ulaze 10 miliona evra godisnje da bi Barcelona i Real Madrid imali jake treninge za Evroligu, te da u slucaju "dozivotnih i garantovanih" ugovora njima ne preostaje nista drugo nego da napuste takmicenje". Ja se slazem da je partizan najbolji, i da po bilo kakvom sistemu zasluzuje Evroligu. Smeta mi sto je Partizan morao da proguta knedlu iako je imao zagarantovane tri godine. Krivo mi je zbog toga sto se u Partizanu stvarno dobro radi. Ipak, glupo je da se igraju razna takmmicenja gde drugi klubovi nemaju nikakav , ama bas nikakav motiv da igraju. Pa sledeca sezona ( i mislim samo na sledecu sezonu) je vec propala. Nadam se da ce da bude poslednja koja nece vredeti.

jozza

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Комплекси су неизлечиви!

kokan

pre 14 godina

Dzabe vam grobari i 100 titula kad ste jedan mali primitivni rukometno dzudo klub koji uz pomoc sudija Bubala i ostalih mesetara unistava Srpsku kosarku a favorizuje Milovog selektora i crnogorske igrace.Od kad je milov selektor seo na klupu Srbije nasa kosarka je u kanalu sto se vida po rezultatima od 2003.
Setite se uspeha pre 2003 i ko je bio selekti KING KARI respekt

iskusni

pre 14 godina

Pa dokle vise popustati i dozvoljavati izdajicama da se hvale kako se ONI bore za dobro Srpske kosarke!? Svi mi vrlo dobro znamo sta je ko radio u proteklom periodu. E moj Sale sada ce Opaca i drustvo da se hvale na sva usta kako su oni pobedili i radi u interesu kosarke.
Pozdrav za sve GROBARE

Partizan INSTITUCIJA

pre 14 godina

Dule 008: Dominacija ce se nastaviti....

Opacic, Covic, Ivanovic (svi u glas): PA DULEEEE, PUSTI NAS MALO DA I MI IMAMO BAREM NEKU SANSU DA IGRAMO EL....CIKAAA DJORDIIIIIII, DULE NECE DA NAS PUSTIIIIIII!

Djordi B. (obraca se Duletu 008): Daj Dule ne zezaj, evo ti 2 god EL umesto 3....Jel moze???? (u nadi da ce Dule pristati)

Dule 008: Ajde, ajde…samo kukate nesto…

Djordi B: Al ajde ako nekim slucajem bude smak sveta, izbije treci svetski rat ili nesto tako, pa ne budes prvak sledece sezone, pusti nekog drugog da igra tu drugu godinu ….bez obzira sto imas “ugovor” na naredne 2 godine…

Dule 008: Ma bezi bre Djordi, da ga nisi malo preterao....

Djordi B: Daj Dule nemoj da si takav....opet ce mi plakati ovi ostali, ne mogu vise da ih slusam....molim teee

Dule 008: Neka sakupe te vase bodove pa neka igraju....

Djordi B.: Pa Dule znas da je to nemoguce...smiluj se molim te...

Dule 008: Ajde, ajde….nista onda…moram jos 8 da uzmem….nema druge…

RichiPFC

pre 14 godina

A zasto su ljudi iz Partizana otisli pre kraja sastanka? Kakva sramota za zemlju bivsih prvaka evrope i sveta ( ako ovako nastave voleo bih da nikada vise neosvoje ni jedno zlato, a srbin sam ) zbog ponistavanja rezultata izborenih na terenu i guranja kluba koji to nicim nezasluzuje!!!!!!

PFC

pre 14 godina

Radnici JKP Pogrebne usluge sta se bunite.Sto kada ste bili protiv jadranske lige niste rekli. Ne mi necemo tu ligu. Hocemo nasu srpsku i igracemo sa Vizurom, Borcem, Slogom, Masincem itd.
(red star, 10. jun 2009 15:58)

A kad si ti rodjen, pre dve godine? Ili si ziveo u pecini do prosle godine?
Pa i rekli smo sve to. A onda je Zvezda sa Zmagom izboksovala da Partizan nece igrati EL ako se ne odrekne srpske lige.
Eto takvi ste vi stubovi srpstva ...

Joja

pre 14 godina

Auuu Grobari al ste jadni Uvek Mislite da su svi protiv vas... Svako gleda svoj interes tako bi uradio i Partizan da je da su obrnute uloge A da se Zvezda ugasi samo mastajte.......Znamo da ste najaci na odseku b92/sport ali zna se koliko ljudi navija za Zvezdu...Inace zasluzili ste EL tako da ne morate da se nervirate?!

aleksandar

pre 14 godina

iako sam zvezdas priznajem da je partizan trenutno jaci klub, ali to ne sme da znaci da partizan ima dozivotnu licencu za evroligu! sta bi se desilo da na primer partizan upadne u neku krizu i sledeca dva sampionata (srpski i nlb) osvoji recimo hemofarm, to bi znacilo da bi ipak partizan igrao evroligu??!! pa moraju i drugi barem imati sansu ako su osvajali vise poena, prema tome ce klub koji u naredne dve godine imati najvise poena igrati evroligu! nije to nikakva zavera ili slicno, nego sansa za ostale srpske klubove, koji ce sigurno uloziti vise u svoj klub i ujedno u srpsku kosarku, da eventualno igraju evroligu! u slucaju da ostali klubovi ojacaju, ojacace najverovatnije automatski i sam partizan! zbog toga smirite malo strasti i razmisljajte malo i u interesu drugih srpskih klubova!!! pozdrav svim ljubiteljima kosarke!

gaz

pre 14 godina

"Sada će se više uvažavati nacionalni šampionati, a doći će i do promena u rukovođenju Jadranskom ligom. Hvala Partizanu što je podržao naš predlog da Srbija dobije pozivnicu Evrolige, u slučaju da u sezoni 2009/2010. nacionalni prvaci ne budu 'crno-beli'"

da li ja to naslucujem pritisak na partizan da ne osvoji titulu radi INTERESA SRPSKE KOSARKE ?
jedva cekam da im vidim lica kako se krive i mrshte kada najbolji podizac pehara PERA BOZIC bude to uradio po ko zna koji put :)

čika Velja

pre 14 godina

Gospodo ljubitelji košarke sa "košarkaških terena bez koševa" i vi "proizvođači limenki" i vi "iz vinograda" i svi ostali koji ne znaju drugačije, nego da podmeću klipove i obmanjuju javnost, jednom rečju LICEMERI, sve što je Partizan radio sve ove godine nije ništa drugo nego SPORTSKI REZULTAT!!! Ko ne veruje neka poseti sajt Euroleague, možda i pronađe neku vest o vašim tužnim klubovima!? D E V O T I O N!

milutin

pre 14 godina

Čovićev cilj draga gospodo nije bila Evroliga, već promena vlasničke strukture Sidra, što je i dobio. Tako da je pravi dobitnik ove sramne rabote drug Čović. A najviše me je razočarao Bora Stanković. Sav svoj dugogodišnji rad i ugled trti zarad nečijih, u najmanju ruku, nečasnih rabota.

Я Алекса

pre 14 godina

Черго,
ваше понашање је крајње непримерено ситуацији.
Дајте дубоки наклон, пољубите руку и захвалитe се великодушном а надмоћнијем противнику и доброчинитељу...
Учините исто што је учинлов ваше руководство: богорадите јер сте нешто испросили.

keny

pre 14 godina

Pa grobari zasto pricate da ste vi na nesto pristali kad se jednostavno vasi " kauboji" danilovic i vujosevic NISTA NISU PITALI i to su ostali klubovi predlozili i bartomeu je na to pristao, tako da se partizan slozio samo da kasnije ne bi ispalo da je gledao svoje interese a bio protiv interesa srpske kosarke

stefan

pre 14 godina

pratim kosarku vec skoro 20 godina i nijedna iole jaka liga mi nije nepoznanica,ali euroliga ima najcudniji sistem bodovanja i najkorumpiraniji patent kvalifikacija koji sam u zivotu vidio.sa ovih prostora ucesnici EL su partizan,cibona,olimpija...tri predstavnika takodje ima i italijanska liga ciji sampion sijena bi se pomucila da dodje do final 4 NLB lige,a o ostalim italijanskim timovima i da ne pricam.mlade srpske selekcije su sampioni evrope i svijeta i vecina tih igraca su nosioci igre u domacim klubovima.Hemofarm je dosao do polufinala drugog najjaceg takmicenja u evropi,CZ se takodje takmicila iako sa jedva sastavljenom ekipom,FMP je sampion evrope na juniorskom turniru eurolige i rasadnik talenata,Partizan institucija evropske kosarke,Cibona dvostruki prvak evrope i konkurentan tim svima,Olimpija tim sa bogatom tradicijom i ucesnik final 4 1997. godine,Split trostruki prvak evrope...U EL su prokom,nansi,napoli,turoan,alba,bamberg !??! ne vidim ni jedan sportski razlog zbog cega NLB ne bi imala 4 predstavnika u EL ako palakanestro ima 3...EX-YU kosarka je nazalost pala na najniže grane,i u organizacionom i u operativnom smislu...

SD Delta akka biće bolje Sledeće Sezone

pre 14 godina

Stvarno ne razumem navijace partizana. O cemu vi bre pricate? Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina. Zar nije najpostenije da se igranje u Evropi procenjuje na osnovu rezultata iz te sezone? Pa pogledajte samo fudbal. I jos je Partizan dobio zagarantovano mesto sleece dve godine i jos buni... Otvorite bre sampanjac jer ste dobili nesto sto vam na osnovu rezultata iz sledece dve sezone (koji se jos uvek ne znaju) realno jos uvek ne pripada. Umesto da budete srecni jer se znacaj nase lige vraca vi ste toliko sujetno da ne bvidite ono sto je realno. Pa sta i ako je Zvezda ranije bila za tajk sistem bodovanje. Pa stvar4i i okolnosti se menjaju pa sammi tim se i zauzimaju drugaciji stavovi. Za vas je problem to sto Zvezda dolaci, to sto je Pesic ostao, to sto se stvara najbolja ekipa na ovim prostorima. I to sto ce se Evroliga za dve godine igrati u Pioniru, ali ovoga puta pred najbrojnijom armijom crveno belih navijaca!
(realan, 10. jun 2009 09:40)


Sistem trogodišnjeg bodovanja je izguran od strane Crvene Zvezde. Te sezone kada je uveden KKSS je spremila duplo veći budžez i potrošila oko 5 miliona evra. Ali Šakotina instant "Evropska Zvezda" se ispuhala zajedno sa uplakanom Milankom. Verovatno su očekivali da će se nakupiti bodova i zabarikidirati u EL 3 sezone. Ali cvrc Državni projekat završio kao i svi ostali državni projekti.

Sa druge strane Partizan je bio izričito protiv sistema bodovanja, kao i Jadranse Lige pre toga. Ali zna se kako to ide, ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.

Bojko

pre 14 godina

Prvo da kazem da podrzavam da prvak koji dobije te godine ide u Evroligu. Drugo ne podrzavam mrznju i ne mrzim ih... Jednostavno me ne zanimaju ovi iz KKCZ ali jedno se mora znati, vi ste ti koji ste hteli ovaj sistem bodovanja sto je i prikazano na sos-u! Ugovor su potpisali Zika pauk, Babic i Covic i to ste hteli jer niste mogli preko domace lige gde smo mi dominirali!!! Nije vas interesovalo nista od Srpskih interesa tada i ugurali ste nas u guma ligu!!! Tada pocinje sunovrat kosarke i nase reprezentacije. A sada se pozivate na te interese jer se oni poklapaju sa vasim. Svuda u svetu sem u Srbiji se dogovori postuju, samo kod nas se prekrajaju po nekim malicioznim ljudima... Jadno...

dulllllllle

pre 14 godina

Ma nije problem da prvak igra EL,tako i treba ali je problem sto se dogovor ne postuje. Partizan ce naravno jos dugo DOMINIRATI pa nema razloga za strah. Pozdrav za BALIJE 1389

?

pre 14 godina

Meni samo nije jasan gospodin Covic sta se on trpa svuda??? Pa on sa onim svojim polufabrikatim i nesrecnicima nece osvojiti nista u narednih 50 godina a ne od sezone 2011/2012 i lepo je sto je i Borac sa njim raskinuo saradnju da ne bude eksplatisan za sitne pare, bolje da propadnu nego da ih cinicni Covic odrzava ''na aparatima'' i otima i ono malo igraca sto imaju. I posto je rekao u emisiji zoni press da redovno prati ''stanje nacije'' na forumima pa neka gleda... I slobdono neka odgovori na komentar i neka ostavi broj telefona pozvacu ga da mu sve lepo kazem u lice, Nakrao se od nesrecnog naroda i sad i ide redom i smeje se svima u facu. Uzas!!!

Trgovina

pre 14 godina

Zasto Partizan nije korektno naplatio ovu uslugu ?! Trebalo bi na ime ove usluge da mu CZ ustupi Bjelicu i Tadiju, FMP Labovica i Muslija a Hem. Markovica I Marjanovica.Nema nista dzabe gospodo, mogu da zamislim kako bi se KK CZ ili ti KK SS ponasala u ovakvoj situaciji, to je bar lako zakljuciti.

Ja nisam zadovoljan!

pre 14 godina

@fun of red (verovatno si hteo da budes "fan of red") i ostali kojima nije jasno kako se to, zaboga, Partizan usudjuje da bude nezadovoljan, procitajte lepo sve sto je Licimuri napisao/pojasnio. Ja licno se ne slazem sa principom da 3-godisnje bodovanje treba da odlucuje o plasmanu u EL i vise mi se dopada resenje da se bodovanje (pogotovo gde su nasa i NLB liga izjednaceni po znacaju) radi samo za jednu/tekucu sezonu, za plasman u EL naredne sezone. ALI, dovogor je dogovor i ako jedna grupa timova pokusa da u principu prevari Partizan uvodjenjem tog glupog sistema bodovanja, pa se ispostavi da je tek tako Partizan dominantan, ne moze ta ista grupa malih timova da kaze "puj pike ne vazi" i da svaki cas menja sistem, u nadi da ce jednog dana uci u EL. U stvari, kao sto vidimo moze da trazi - sve je lakse kada nemas obraz i morala, pa jos izjavljujes kako se sportski rezultati "od sada" da uticu na plasman u EL ... Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Jos veci genije

pre 14 godina

Dobro genije, Partizan igra i opet osvoji 101 % bodova. I ko mu garantuje da se ti i tvoji istomisljenici opet ne setite da menjate pravila koja ste uveli prosle godine pa da u EL ide tim sa trenerom koji najmanje psuje (Partizan tu ne bi bio prvi sigurno)?

Svake godine menjate pravila trazeci kombinaciju koja ce Covica i CZ da pusti u EL, e zato se svi normalni i pametni ljudi bune.

Normalno da je najlogicnije da nacionalni sampion ide u EL svake godine.

Ali pobogu pa tu ideju je upravo Stub Srpstva ismejao pre par godina i ucenio Partizan da se igra CRO-SLO liga umesto srpske.

I sad opet izigravate velike patriote.

fisi

pre 14 godina

"Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina"
@realan

NApisa' covek i ostade ziv!PA o cemu mi ovde raspravljamo! Bas je to poenta cele price...to sto ti pises, to prijatelju postoji u EL vec 15 godina....CAk je i buducnost imala trogodisnji ugovor...PArtizan je najmanje 3 puta trebao da dobije taj ugovor...i to naravno po rezultatima iz prethodnih godina...iii svaki put se sistem menjao ...
Naravno sve u "interesu srpske kosarke"....

SAmo mogu da zamislim, sta bi se desilo da je kojim slucajem zvezda uzela nacionalnu titulu (sto ima samo SF filmovima)....dal' bi onda Opacic priznao Partizanove rezultate i bodove..ili bi nastao haos, pokusavajuci na silu da progura zvezdu...u EL....kao sto je to cinio privatnim sastancima sa Bartomeuom...u Italiji...
NApomenimo da se sistem ulaska u EL svaki put menjao zbog dominacije Partizana...i naravno isforsirane od strane zvezdine uprave!
NEmam nista protiv da se neko bori za svoj klub, pa i lobiranjem mimo rezultata...ali me uzasno nervira kad se neki krije iza "interesa srpske kosarke"...recite brate lepo...boli nas uvo za sve, samo zvezdu da proguramo i molim lepo...posteno!

Car je go!

pre 14 godina

Jedino dobro resenje za srpsku kosarku je da srpski klubovi ne igraju jadransku ligu.

Zvezda i srpske poturice nas opet vozaju, pre par godina razbijali srpsku ligu, sad je kao spasavaju, Covic se slika sa kezom od uva do uva, Slovenci nam postavljaju uslove a mi (Srbi) pravimo kompromise.
Pa i treba da propadnemo kad smo tolko glupi ...

James Dean

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

I šta bi time dobio? Derbi Partizan I protiv Partizana II? Zanimljivo do bola.Meni je baš ćef da postoje što duže i da ih redovno terorišemo...9,10,11,12, xxxxxx...

Vojvodina

pre 14 godina

Alo, franjevci, šta ste se raskokodakali? Pa u kom sportu jedan tim (bez obzira da li se radi o Partizanu, PAO, CSKA...) dobija blanko pozivnicu za učešće u Evro takmičenju na TRI godine?
Vi tu ne vidite nikakav problem, nikakvo odsustvo elementarnog fer pleja?

U čemu je problem??????
(Fair play is as fair play does..., 10. jun 2009 00:35)

Kakav je to fair play kad npr Vojvodina koja igra samo marginalizovanu srpsku ligu moze da osvoji max 40% bodova, a Zvezda i Partizan koji igraju sva takmicenja imaju priliku da osvoje svih 100%. Plus sto se u srpsku ligu ukljucuju ko gospoda na kraju. Tvom osecaju za fair play to ne smeta?!

Otkad je to fair play postao guranje Zvezde i Partizana a gusenje drugih (srpskih) timova?

Bas tebe i tvoje istomisljenike briga za fair play, prodajes ovde cistu demagogiju ...

RichiPFC

pre 14 godina

a na osnovu cega se vi bunite na sudije, jedan igrac ( gurovic ) viste najbolji ,vama titula, koje ste vi srbije brend, najtrofejniji klub u zbiru sa zenskom sekcijom!!!!! kanve su to budalastine

milossan

pre 14 godina

KK Partizan je poslednja srpska institucija koja stoji uspravno i ponosno, zahvaljujući svom radu i ostvarenim rezultatima. E, to je neoprostivo! Ko je obratio pažnju na reči Limenog na pres konferenciji, jasno mu je da milosti neće biti. Drugi me ne zanimaju, ali partizanovcu Kariju Pešiću ćemo zapamtiti ako bude učestvovao u onom što se sprema.

stvarno su nam dali veliki MOTIV

pre 14 godina

(vrlo zadovoljan Grobar, 9. jun 2009 21:33)

brate,svaka cast na komentaru koj si ostavio.Sve si u pravu,podseti ce se sada kako stoka nabija 30 razlike

da

pre 14 godina

@Konačno da i naša liga vredi nešto , ovo je ubedljivo najbolje rešanje , da pustimo Partizan još dve godina da se ne naljute , znamo svi kako Danilović i kompanija gepekuju ljude.
(DelijaBG, 10. jun 2009 01:35)

Nemojte samo vi da nas pustate...

Goran

pre 14 godina

Seamota!Ali nema veze mogu da menjaju pravila stalno ali moraju znati ko je Partizan!Brzo su zaboravili ali podseticemo ih vec pocetkom ove sezone!A mi cemo dobiti A licencu tako da mogu samo da mastaju!Mozda i zaigraju jednog dana EL ali ne kao prvaci!Realno smesni su i Zvezda i Hemofarm a o FMP nebih trosio reci previse!Oni su unistili srpsku kosarku ali samo oni!Unistili su seve centre po Srbiji otimacinom dece i dovodjenjem u BG!Ok covek je napravio biznis i tako zaradjuje ali nemojte molim vas gospodine Covicu da pricate kako je to za inters srpske kosarke!Suvise vredja ljudsku inteligenciju to sto pricate vi! NUSKNVP

roki

pre 14 godina

sta je na ovom sastanku radio onaj slovenac? pa zar nije ovo bio sastanak srpskih klubova i bartolomeua, mora uvek ovaj slovenac da se pojavljuje da slucajno srbi nesto ne bi dogovorili a da nlb liga to ne zna....

nikola

pre 14 godina

Ne razumem zasto se ostali klubovi nadaju da ce za 2 godine igrati Euroligu kada su svesni da je Partizan najjaci klub u nasoj zemlji.

kalimero

pre 14 godina

Želeo bih samo malo da objasnim navijačima komšinice zašto je Partizan nezadovoljan.
Kao prvo,pravila po kome se igralo i sabirali bodovi menja se u toku takmičenja na štetu Partizana.Umesto tri godine ima samo dve zagarantovane.Ta pravila nije izmislio Partizan već drugi klubovi i ljudi a sada ga ne priznaju i menjaju.
Kao drugo,sponzorski ugovor(eventualni) nije iste vrednosti za dve godine igranja u Evropi i za tri godine.Opet na štetu Partizana.
Da li je sada malo jasnije zašto je Partizan najveći gubitnik u ovoj postavci igre?


Na kraju krajeva ko je dozvolio da ova četiri kluba pregovaraju o ovako bitnoj stvari za srpsku košarku.
Teoretski uzevši šta će biti ako prvak 2009/10 bude Vojvodina,pobednik Kupa iste godine Vizura,a NLB-a Zadar. U sezoni 2010/11 prvak bude Mašinac,pobednik Kupa Lajonsi,a NLB-a Olimpija. Ko onda ide u EL? Našu Ligu igraju drugi klubovi a ova četvorka se samo priključuje u završnici,mislite o tome.

страшно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 14 godina

Крађа!!!!!!!!
Сви ѕадовољни....
Хвала вам што волите Партизан!

U jbt., Vama baš krenulo!

pre 14 godina

(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Vidim imaš puno pristalica, koji sanjaju isti san.
Danas sanjaš: nema Zvezde, FMP-a, Hemofarma, pa idete u Evroligu.
Sutra sanjaš: nema CSKA, nema Reala, pa uđete u final4.
Prekosutra sanjaš: nema PAO, nema Olimpijakos pa osvojite Evroligu.
Pa onda pređeš na sledeći sport.

ZARE

pre 14 godina

Ovo ne razumem.
"Na sastanku održanom u ponedeljak postignut je dogovor po kojem će naredne dve sezone Srbiju u Evroligi predstavljati Partizan, a od sezone 2011/2012 u najkvalitetnijem takmičenju igraće ekipa koja sakupi najviše bodova po novom sistemu."
"Generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić izjavio je da su srpski klubovi prevazišli neke ’podele iz prošlosti’ i došli do kompromisa koji je veoma značajan.

"Sada će se više uvažavati nacionalni šampionati, a doći će i do promena u rukovođenju Jadranskom ligom. Hvala Partizanu što je podržao naš predlog da Srbija dobije pozivnicu Evrolige, u slučaju da u sezoni 2009/2010. nacionalni prvaci ne budu 'crno-beli'", rekao je on."

Mislim da mali Opačić nije bio na ovom sastanku već na nekom svom.

ivana

pre 14 godina

Zato mi i camimo u ovom mulju od drzave.Vrednovati tudji rad i uspeh u ovoj zemlji je nedostizan cilj.Covic je jos jednom uspeo da me impresionira.Jos malo pa ce mi biti drag kao njegov bivsi partijski drug Ivica.O menadzmentu KKSS covek vise stvarno nema sta da kaze.Evropski, nema sta....Jadni li smo!

Nemanja13

pre 14 godina

Ponekad se pitam zasto uopste citam ove komentare kad vecina nema veze sa mozgom. Kao prvo, niko partizanu nije uzeo jednu godinu evrolige, jer svake godine je treba da ide tim koji u poslednje 3 ima ajbolje rezultate, pa je zato Partizanu bilo garantovano 2 sezone, a one trece se pretpostavljalo da ce opet ici Partizan zato sto ima veliku bodovnu prednost i morao bi u naredne 2 da bude jako los a jedan tim da osvoji sve pa da on ide. Tako da nista nije uzeto. Ono sto je lose po Partizan i sto je on napravio ustupak, po meni los, jer je prva ideja bila u u evroligu ide onaj sa najkonstantnijim rezultatima, tj onaj koji je najbolji u poslednje 3 godine, kao sto se u fudbalu za koficient na osnovu koga se bira protivnik racuna na osnovu poslednjih 5. Ono sto smo sada dobili, to je da samo jedna godina odlucuje o tome ko ce u evroligu, ali to opet ne znaci da ce najbolji, postoji kalkulacija po kojoj u evro ligu moze onaj koji je u oba takmicenja bio drugi, a u evropi koja nosi malo bodova ne uradi nista, a timovi koji osvoje jednu ligu, prodju lose u drugoj i igraju dobro u evropi, ce igrati uleb, i to samo ako su bili dorbi u jadranskoj. Da ne pricamo o tome kako jedna godina konstantnih, ali ne i vrhunskih rezultata moze da te odvede u evroligu, pa ce nam se desiti da ce klubovi kalkulisati i neko takmicenje nece igrati, da bi bili sto spremniji za drugo. Ipak su i ovo sve teoriska zapazanja, a sta ce praksa pokazati ce se tek videti, ostaje ipak gorak ukus, da vecina kosarkaskih strucnjaka ima lose misljenje o ovome i da ovaj dogovor vidi kao nesto jako lose, kao ucenu i skup trulih kompromisa, i po svemu sudeci, imacemo mi opet pregovore i nova pravila jako brzo, kad se uvide rupe kojih je mnogo, a kao sto sam vec napisao, ono sto najvise upada u oci, to je da klubovi vise nece imati motiv da budu sto bolji u evropskim takmicenjima, zato sto crpi mnogo, tesko je postici rezultate, a donosi jako malo poena, i ono sto nam je bilo najbitnije, da imamo jake klubove u evropskim takmicenjima je sada ubijeno. I kao sto sam naveo u pocetku teksta, ocekujem zdravu polemiku, bez klupskih interesa, kao sto sam se i ja trudio da se ne vidi za koga ja navijam.
Pozdrav svima i nadam se da ipak nece biti tako lose kakvim se sada cini.

djekajfBL

pre 14 godina

Ma nije bitno ni da li je uvedeno 2 ili 3 godine... I ovako i onako nacin rada u KK Partizan je toliko ispred svih da niko drugi nece ni biti ni narednih 5 godina... ali strasno je da se i dalje daje paznja NLB ligi, da nasi klubovi pune tribine , jer je njihova kosarka propadala ...jer nemaju vise od dva kluba koja znaju da igraju..da je navodni uspjeh da se sad daje znacaj nacion.sampionatu....

Y/Kv

pre 14 godina

Ne bih rekao da su Danilovic i Dule bas zadovoljni, jer u samom izlaganju pred novinarima je danilovic kako to i karakterise izjavio da se zahvaljuje FMP-u i Hemofarmu, dok Zvezdu nije ni pomenuo...takvi su grobari, jako mali i nekulturni, ali je pravda i interes SRPSKE kosarke ipak pobedio!
Dace Bog da za dve godine u Euro ligi imamo iz Srbije dva prestavnika nase kosarke!
Danilovicu i Duletu poruka da je ipak kosarka starija od njih i da postoje mnogo pametniji kosarkaski radnici koji ipak misle na ostale klubove i reprezentaciju!

hevi

pre 14 godina

predlažem da dule bude doživotni a i posle za mene nemoguće njegove smrti,BROZU se omaklo ,bude trener partizana a ako može i bar presednik države ili EZ.partizan odmah ubaciti u NBA i proglasiti nezamenljivog išampiona iste za narednih 5 a može i 10 god.evro ligu da igraju mlađe kategorije iste i jedine svetske košarkaške veličine.valjda je dosta.

marko

pre 14 godina

Sta reci sem sramota, citava drzava i region navijaju za zvezdu i svu da lobira za njih a oni imaju ljude koji je unistavaju i vode u propast a Partizan zbog toga ispasta, posteno su momci igrali i treba da budu 3 godine, a ti kompromisi neka se prave na neciji drugi racun a ne na Partizanov.

I na kraju Partizan se "slozio" jer nece probleme, sramota za ostale klubove.

sve je to razumljivo, traume iz detinjstva!

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Onda bi `ladno mogli da igrate Euroligu do 2012., još kad bi nestali CSKA i slični, možda bi otišli i na final4, ..., ali ipak su to samo snovi!

Milos

pre 14 godina

Sezone 2011/2012 u EL ne ide prvak Srbije, nego ekipa iz Srbije koja skupi najvise bodova u sezoni 2010/2011 (nasa liga, NLB i EL), znaci najuspesnija srpska ekipa u toj sezoni.
Dakle, ako Partizan osvoji NLB, a Zvezda nasu ligu, imace isti broj bodova, ali ce Partizan imati prednost, jer ce osvojiti i neke bodove u EL.

Fair play is as fair play does...

pre 14 godina

Alo, franjevci, šta ste se raskokodakali? Pa u kom sportu jedan tim (bez obzira da li se radi o Partizanu, PAO, CSKA...) dobija blanko pozivnicu za učešće u Evro takmičenju na TRI godine?
Vi tu ne vidite nikakav problem, nikakvo odsustvo elementarnog fer pleja?
Ove (ipak sitne) promene koje su ponudjene uopšte nisu nikakav "ustupak Zvezdi" (zašto ne spominjete i Hemofarm?!), već rezultat želje i sasvim logične odluke da se Evroliga pretvori u poštenije i ujednačenije takmičenje.
Partizan jeste najbolji srpski tim i ako i dalje ostane na tom mestu, za vas zaista ne bi trebalo da bude nikakvih problema.
Lepo, osvojite opet titulu i - pravac Evroliga!
U čemu je problem??????

Avangarda srpske kosarke

pre 14 godina

@(realan, 10. jun 2009 09:40)
U pravu si! Kakve veze ima sto zvezda stalno menja misljenje!? To je odlika neozbiljnih, a vi ste sigurno takvi. Dosla (satro, i dalje su tu vesic i pauk)nova uprava, pa sto je ranije bilo ne racuna se. Onda je trebalo da promene i ime kluba. Mada, jesu... KK za dve sezone.
Zna se zasto se buni Partizan! Stalno neko (zvezda) menja pravila, a tu je i Covic da joj pomogne. Sad su se pridruzili i cika Bora, Kapicic i Radovic. Ne znam gde su bili kad je uspostavljan prethodni sistem. Verovatno se sve moze parama kupiti, pa i cutanje!
Manite se tih pretnji vezanih za Karija! Zna se gde se uvek pokazivala i dokazivala snaga... Na terenu! Tu smo, uvek, bili mnogo jaki!!! Pa i ako odluce da drugoplasirana ekipa igra EL, tri utakmice cemo (ako vas ne izbaci Hemofarm), zajedno sa vama, ubacivati u nas kos. Ove dve cemo vas odrati 30-ak razlike. Posteno, vama toliko zeljena titula, nama EL! Ne moze i jare i pare!

..fcrs..

pre 14 godina

Joj, branioci srpske kosarke Danilovic (svaka cast za igracke dane, kapa dole) i Homer Milo Vujosevic. Po stoti put cu reci da su FMP, Zvezda, Hemofarm i Buducnost svojevremeno predlagali da se domaca liga pretvori u preduzece po ugledu na spansku, bude profesionalna, donosi zaradu, ima prave sponzore, regulisana TV prava (sve sto danas ima Jadranska, koju inace ne gotivim). Prvi koji je bio protiv bio je KK Partizan,(ako se grobari ne secaju to je bio period kad ste jurili Homera po hali terajuci ga iz kluba), koji je stao uz KSS. Kako je tada savez stao uz FIBA napravljena je ogromna greska koju su klubovi koji su pristupili jadranskoj ligi pokusali da isprave (sastanci sa celnicima ULEB-a, celnicima jadranske, igranje u ULEB kupu umesto FIBA kupu). I zasto mislite da ste osteceni? Naredne 2 godine igrate evro ligu, ako ste "veciti" sampioni Srbije ne razumem sta ste se povampirili? Najveci problem kad ste vi u pitanju je sto verujete da ce nam posle Nika Slotera doci Molder i Skali da oteraju vanzemalje, uhapse nekog iz Vatikana, otkriju da je Elvis ziv, a sve sa ciljem da se branioci srpske kosarke ne osecaju povredjenim!!!!

fun of red

pre 14 godina

@pharaoah

Decko sta si ti umislio da srpska kosarka postoji samo zbog Partizana. Ako vam se ne svidja u zemlji Srbiji prikljucite se u MNE ionako su oni vasa filijala i imate njihovog selektora

Drugo ovi besni i napaljeni radnici pogrebnog preduzeca sta vi mislite da su sportska takmicenja minuli rad. Pa sta ako ste osvojili 8 titula mislite li valjda da sledecih deset godina treba da igrate Evro ligu. U kosarci na reprezentativnom nivou samo prvak Evrope ili sveta ide direktno na sledece a svi ostali u kvalifikacije. Za OI i pobednik ide u kvalifikacije za naredne OI. U kom to sportu pametni grobari neko ima privilegiju na osnovu predhodnih rezultata i ima obezbedjeno ucesce narednih 5-6 sezona. izborite se za to.Ova tri tima su vama ucinili ustupak pa vas pustili da jos dve sezone igrate.Sve se resava na terenu , Osvojite sledecih 15 godina titulu i NLB ligu i niko nece A da kaze. Ali vama je nesto jasno ne vama koji ovde lupetate vec rukovodstvu da vec sledece sezone tesko do trofeja. Sta bi svi osvajaci fudbalskih trofeja u Evropi trebalo da kazu . Mi smo igrali cetfrtfinala i finala i bili pobednici nama je mesto u LS zagarantovano. Nije tako radnici JKP pogrebne usluge

DelijaBG

pre 14 godina

Konačno da i naša liga vredi nešto , ovo je ubedljivo najbolje rešanje , da pustimo Partizan još dve godina da se ne naljute , znamo svi kako Danilović i kompanija gepekuju ljude.

fun of red

pre 14 godina

@Kalimero

Kako mislis to da se pravila menjaju u toku takmicenja. Pa takmicenje za ovu sezonu se zavrsilo.Od jeseni pocinje novo. Mozda se ti jos takmicis

Drugo ovi sto kritikuju NLB ligu.da li vi mislite da je nasa, hrvatska liga i slovenacka toliko jaka da bi prvak tih liga imao mesto u Euro ligi. Ajde ne budite smesni. Te lige svaka ponoaosob su u rangu MNE,Madjarske, Bugarske, Finske, Ceske,Begijske,Engleske itd. Da smo ostali samo na nasoj ligi ne bi nas bilo nigde. Nece neko da mi kaze da su Vizura, Borac, Sloga, Masinac, Takovo, Metalac takvi timovi koji bi doneli kvalitet i neizvesno prvenstvo. Kubure sa finansijama veliki a kamoli ova sitnurija.Ti klubovi imaju sale od po 2-3 hiljada mesta. Da li mislite da je to dovoljno za zivot kluba. Svi oni koji su se zalagali za Jadransku ligu bili su u pravu jer je ta liga donela kvalitet cetiri tima iz Srbije. Vidi se po zavrsnici nase super lige. Ovi koji su dosli a bili su najbolji u prvoj ligi su bili snesni u susretima sa ova cetiri tima.Prema tome i vi pogrebni radnici ste imali i te kakve koristi od te lige ali ne znaci da vam je mesto u Evro ligi zagarantovano. Timovi neka se bore za rejting i ko ima najvise bodova neka igra evro ligu tu sezonu a onda opet jovo nanovo

cristiano ronaldo

pre 14 godina

boze....od 94 komentara koliko sam video,a procitao dosta....samo mogu da kazem....sta se durite,kad igrate jos 2 godine sigurno....to niko ne moze da vam uzme....ako budete i posle toga najjaci...igrace te opet evroligu...ako ne bice to neki drugi klub...i gotovo...igrajte ove 2 godine,pokazite opet da ste najjaci...i zavrsena prica...pozzz

Mischa

pre 14 godina

Колико ја видим учињен је уступак Партизану. Партизан следеће сезоне не мора ништа да освоји и опет има загарантовано учешће у Евролиги. Тачно је да би са старим системом бодовања могао још једну сезону да игра загарантовано Евролигу, али би морао да се бори за бодове већ од следеће сезоне.
Када се стално врте исти клубови такмичење постаје досадно како за гледаоце тако и за спонзоре. Због тога се и уводе промене како у фудбалу, тако и у кошарци.

realan

pre 14 godina

Stvarno ne razumem navijace partizana. O cemu vi bre pricate? Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina. Zar nije najpostenije da se igranje u Evropi procenjuje na osnovu rezultata iz te sezone? Pa pogledajte samo fudbal. I jos je Partizan dobio zagarantovano mesto sleece dve godine i jos buni... Otvorite bre sampanjac jer ste dobili nesto sto vam na osnovu rezultata iz sledece dve sezone (koji se jos uvek ne znaju) realno jos uvek ne pripada. Umesto da budete srecni jer se znacaj nase lige vraca vi ste toliko sujetno da ne bvidite ono sto je realno. Pa sta i ako je Zvezda ranije bila za tajk sistem bodovanje. Pa stvar4i i okolnosti se menjaju pa sammi tim se i zauzimaju drugaciji stavovi. Za vas je problem to sto Zvezda dolaci, to sto je Pesic ostao, to sto se stvara najbolja ekipa na ovim prostorima. I to sto ce se Evroliga za dve godine igrati u Pioniru, ali ovoga puta pred najbrojnijom armijom crveno belih navijaca!

red star

pre 14 godina

Radnici JKP Pogrebne usluge sta se bunite.Sto kada ste bili protiv jadranske lige niste rekli. Ne mi necemo tu ligu. Hocemo nasu srpsku i igracemo sa Vizurom, Borcem, Slogom, Masincem itd. Kakvi ste vi demagozi. Tito je odavno umro.Nema minulog rada. Sto ne predlozite UEFA da vas veliki fudbalski tim na osnovu sto je igrao finale KES sa Realom ima zagarantovano ucesce u LS dokle god to takmicenje postoji. To su velike zasluge. Budite prvaci jos sto godinai igrajte Evro ligu ali na minuli rad ni u jednom sportu na ovoj zemaljskoj kugli nema zagarantovano ucesce. Vi bi hteli da budete jedini.naravno imaji PAO, Olimpijakos, Real, Barsa i ostali zato sto njihova [participacija za ucesce je velika, zatim TV prava, itd. Sta ce te vi sirotinjoo u tom drustvu. Ne vi nego svi nasi klubovi pa cak i iz regiona.Kaze poslovica Sto u kuci nemas u crkvu se ne nosi

Goran Gajic

pre 14 godina

Pa ne verujem sta citam sve ovde!Kako mozete da govorite da Partizan nije zasluzio da igra EL naredne tri godine?Ocigledno da mnogi koji ostavljaju komentare ni ne znaju kakav je bio sistem bodovanja!Bodovalo se tri godine i onaj ko je sakupio najvise on igra ali se svaka zadnja godina izbacuje...Znaci nije nikome poklonjeno vec mora da postoji kontinuitet rezultata a to se postize radom gospodo!Da se razumemo ja sam takodje pristalica da prvak igra EL, ali posto je neko pre nekoliko godina odlucio ovako onda to treba da se postuje!Ali nema veze, meni kao navijacu Partizana ne smeta ni ovaj sistem posto sam siguran da cemo biti prvaci i narednih bar 5 godina!Ali vama ovo nije trebalo, prosto gazice vas Dule sada jos vise, kukacete sto ste ovo uradili!Ovo nam je motiv vise samo...Sledece sezone se odmaramo posto se nista ne racuna, uzecemo verovatno kup i nasu ligu cisto da ne igra niko drugi!A Guma liga nam nece biti bitna...A onda 2010-2011 cemo da kidamo redom i uzeti sve!A vi samo mastajte i mastajte...

pharaoh

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.

ShooBeeDoo

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam zasto se groblje toliko buni. Ako su stvarno toliko dobri i dominantni neka nastave tako i eto njima evrolige sledecih 100 godina. Ja mislim da ovaj dogovor moze samo da godi nasoj kosarci, a ja se iskreno nadam da ce moja Zvzda biti taj tim koji ce igrati evroligu 2011/2012 zbog toga sto verujem ovim ljudima i treneru Svetislavu Pesicu.
NAPRED ZVEZDA!!!!

još ponekad spominju i obraz!

pre 14 godina

Osam godina za redom prvaci, osam puta za redom igrali Evroligu, i,...
...ajd` još koji put na staru slavu!
Bruka!
Još medijski ide priča kako su oni oštećeni?!
A svi ostali klubovi na drugoj strani!
Ko je bre ovde lud?

kokan

pre 14 godina

Dzabe vam grobari i 100 titula kad ste jedan mali primitivni rukometno dzudo klub koji uz pomoc sudija Bubala i ostalih mesetara unistava Srpsku kosarku a favorizuje Milovog selektora i crnogorske igrace.Od kad je milov selektor seo na klupu Srbije nasa kosarka je u kanalu sto se vida po rezultatima od 2003.
Setite se uspeha pre 2003 i ko je bio selekti KING KARI respekt

jozza

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Комплекси су неизлечиви!

aleksandar

pre 14 godina

iako sam zvezdas priznajem da je partizan trenutno jaci klub, ali to ne sme da znaci da partizan ima dozivotnu licencu za evroligu! sta bi se desilo da na primer partizan upadne u neku krizu i sledeca dva sampionata (srpski i nlb) osvoji recimo hemofarm, to bi znacilo da bi ipak partizan igrao evroligu??!! pa moraju i drugi barem imati sansu ako su osvajali vise poena, prema tome ce klub koji u naredne dve godine imati najvise poena igrati evroligu! nije to nikakva zavera ili slicno, nego sansa za ostale srpske klubove, koji ce sigurno uloziti vise u svoj klub i ujedno u srpsku kosarku, da eventualno igraju evroligu! u slucaju da ostali klubovi ojacaju, ojacace najverovatnije automatski i sam partizan! zbog toga smirite malo strasti i razmisljajte malo i u interesu drugih srpskih klubova!!! pozdrav svim ljubiteljima kosarke!

pfc

pre 14 godina

Pazite ovo - svi su dosli do kompromisnog resenja (citaj: nametnutog resenja Partizanu) i Partizan opet nije hteo da pravi halabuku vec je pristao.

U sezoni 2011/2012 Partizan ce opet obezbediti Evroligu (jer smo najbolji) a Opacic, Covic i KK "Hilari" ce opet traziti da se menjaju pravila (ova koja su oni sami doneli) a sve "u interesu" srpske kosarke.

Oni ce svake godine traziti da se menjaju pravila sve dok njihovi klubovi van sportskog terena ne obezbede Evroligu. Na parketu pored Partizana to nikada nece moci...

Vlada_NBgd

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)


Ti si prava slika i prilika navijaca Partizana - osvojili ste sve i tako vec sezonama unazad, imate punu dominaciju u 90% sportova, a u kosarci je to najprimetnije i ti opet prozivas druge klubove...i sutra, kad Partizan opet osvoji titulu, ti ces zeleti isto...da drugih klubova nema...pravi navijac Partizana...

Ja znam kako je to biti najbolji na svetu, kad ispred tebe nema nikoga, kad si bolji od svih, bukvalno svih...ali ne zelim da Partizan nestane. Ni onda, kad mi rezultatski nije bio ni na kraj pameti, ni sad, kad mi "smeta"...

Joja

pre 14 godina

Auuu Grobari al ste jadni Uvek Mislite da su svi protiv vas... Svako gleda svoj interes tako bi uradio i Partizan da je da su obrnute uloge A da se Zvezda ugasi samo mastajte.......Znamo da ste najaci na odseku b92/sport ali zna se koliko ljudi navija za Zvezdu...Inace zasluzili ste EL tako da ne morate da se nervirate?!

keny

pre 14 godina

Pa grobari zasto pricate da ste vi na nesto pristali kad se jednostavno vasi " kauboji" danilovic i vujosevic NISTA NISU PITALI i to su ostali klubovi predlozili i bartomeu je na to pristao, tako da se partizan slozio samo da kasnije ne bi ispalo da je gledao svoje interese a bio protiv interesa srpske kosarke

Predrag

pre 14 godina

VAS DVOJICA SA KOMENTARIMA BI STVARNO TREBALI DA SE LECITE!Volim svoju zemlju i svaki klub u njoj!Radujem se svakom uspehu bilo kog naseg kluba iako sam UVEK BIO I UVEK BICU DELIJA!Mislite o tome braco Srbi!

sekyyy

pre 14 godina

Kad se zavrsio sastanak Opacic je prisao Bartomeu i rekao mu: "Mogao si smanjiti za jos jednu godinu, da ne moram da cekam dve"
Bartomeu: "Kad si mogao da cekas 10 god mozes jos ove dve".. ali da li samo jos dve?? Ja bi rekao da ne.. :)

S2par

pre 14 godina

I opet smo MI pristali da potpishemo ono shto NAMA najmanje odgovara,opet smo MI napravili korak napred za dobrobit srpske kosharke,opet smo MI najmanje dobili i opet cemo MI biti krivi za 5 godina kad ne bude neshto odgovaralo Opachi,Chovicu i ostalim srpskim dobrochiniteljima!!!

Bancho

pre 14 godina

na potez Partizana komentar je suvisan...

samo ostaje pitanje: do koje mere Partizan treba vise da dokazuje da je predvodnik razvoja srpske kosarke?

realan

pre 14 godina

Stvarno ne razumem navijace partizana. O cemu vi bre pricate? Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina. Zar nije najpostenije da se igranje u Evropi procenjuje na osnovu rezultata iz te sezone? Pa pogledajte samo fudbal. I jos je Partizan dobio zagarantovano mesto sleece dve godine i jos buni... Otvorite bre sampanjac jer ste dobili nesto sto vam na osnovu rezultata iz sledece dve sezone (koji se jos uvek ne znaju) realno jos uvek ne pripada. Umesto da budete srecni jer se znacaj nase lige vraca vi ste toliko sujetno da ne bvidite ono sto je realno. Pa sta i ako je Zvezda ranije bila za tajk sistem bodovanje. Pa stvar4i i okolnosti se menjaju pa sammi tim se i zauzimaju drugaciji stavovi. Za vas je problem to sto Zvezda dolaci, to sto je Pesic ostao, to sto se stvara najbolja ekipa na ovim prostorima. I to sto ce se Evroliga za dve godine igrati u Pioniru, ali ovoga puta pred najbrojnijom armijom crveno belih navijaca!

Nisam Lepi Fika

pre 14 godina

Novi salto mortale ovog Opačića (i onoga koje predstavlja). Juče je likovao kako je on odavno najavio promene, a u stvari nas je mesecima lagao kako bodovanje ne važi za Evro ligu. A šta tek reći za onu jučerašnju izjavu da će sada odučivati samo sportski rezultati! Gurnuo je prst u oko onome koji čuva ugled srpske košarke već decenijama, a sad se tom istom Partizanu zahvaljuje na svemu - posebno na fer odnosu. Užas! Ali kakav klub, takvi i njegovi predstavnici. "Ko Koktu pije, šampion (nikad) nije"!

Marko

pre 14 godina

Ako naredne godine Partizan ne bude prvi, svejedno igra u EL + jos jedan klub dobija pozivnicu u EL? Znaci 2010. godine teoretski bi mogli imati 2 kluba u EL. Je li ovo sigurno tacno?

Y/Kv

pre 14 godina

Ne bih rekao da su Danilovic i Dule bas zadovoljni, jer u samom izlaganju pred novinarima je danilovic kako to i karakterise izjavio da se zahvaljuje FMP-u i Hemofarmu, dok Zvezdu nije ni pomenuo...takvi su grobari, jako mali i nekulturni, ali je pravda i interes SRPSKE kosarke ipak pobedio!
Dace Bog da za dve godine u Euro ligi imamo iz Srbije dva prestavnika nase kosarke!
Danilovicu i Duletu poruka da je ipak kosarka starija od njih i da postoje mnogo pametniji kosarkaski radnici koji ipak misle na ostale klubove i reprezentaciju!

Fair play is as fair play does...

pre 14 godina

Alo, franjevci, šta ste se raskokodakali? Pa u kom sportu jedan tim (bez obzira da li se radi o Partizanu, PAO, CSKA...) dobija blanko pozivnicu za učešće u Evro takmičenju na TRI godine?
Vi tu ne vidite nikakav problem, nikakvo odsustvo elementarnog fer pleja?
Ove (ipak sitne) promene koje su ponudjene uopšte nisu nikakav "ustupak Zvezdi" (zašto ne spominjete i Hemofarm?!), već rezultat želje i sasvim logične odluke da se Evroliga pretvori u poštenije i ujednačenije takmičenje.
Partizan jeste najbolji srpski tim i ako i dalje ostane na tom mestu, za vas zaista ne bi trebalo da bude nikakvih problema.
Lepo, osvojite opet titulu i - pravac Evroliga!
U čemu je problem??????

U jbt., Vama baš krenulo!

pre 14 godina

(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Vidim imaš puno pristalica, koji sanjaju isti san.
Danas sanjaš: nema Zvezde, FMP-a, Hemofarma, pa idete u Evroligu.
Sutra sanjaš: nema CSKA, nema Reala, pa uđete u final4.
Prekosutra sanjaš: nema PAO, nema Olimpijakos pa osvojite Evroligu.
Pa onda pređeš na sledeći sport.

miso

pre 14 godina

jeli Opacicu, na osnovu cega je Partizan skupio ovoliko bodova do sada, ako nije sportskim rezultatima?
bravo Sale, treba im dati nadu pa ih zakucati na terenu

sve je to razumljivo, traume iz detinjstva!

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

Onda bi `ladno mogli da igrate Euroligu do 2012., još kad bi nestali CSKA i slični, možda bi otišli i na final4, ..., ali ipak su to samo snovi!

..fcrs..

pre 14 godina

Joj, branioci srpske kosarke Danilovic (svaka cast za igracke dane, kapa dole) i Homer Milo Vujosevic. Po stoti put cu reci da su FMP, Zvezda, Hemofarm i Buducnost svojevremeno predlagali da se domaca liga pretvori u preduzece po ugledu na spansku, bude profesionalna, donosi zaradu, ima prave sponzore, regulisana TV prava (sve sto danas ima Jadranska, koju inace ne gotivim). Prvi koji je bio protiv bio je KK Partizan,(ako se grobari ne secaju to je bio period kad ste jurili Homera po hali terajuci ga iz kluba), koji je stao uz KSS. Kako je tada savez stao uz FIBA napravljena je ogromna greska koju su klubovi koji su pristupili jadranskoj ligi pokusali da isprave (sastanci sa celnicima ULEB-a, celnicima jadranske, igranje u ULEB kupu umesto FIBA kupu). I zasto mislite da ste osteceni? Naredne 2 godine igrate evro ligu, ako ste "veciti" sampioni Srbije ne razumem sta ste se povampirili? Najveci problem kad ste vi u pitanju je sto verujete da ce nam posle Nika Slotera doci Molder i Skali da oteraju vanzemalje, uhapse nekog iz Vatikana, otkriju da je Elvis ziv, a sve sa ciljem da se branioci srpske kosarke ne osecaju povredjenim!!!!

Dacha

pre 14 godina

...na žalost Partizan je još jednom ispao naivan jer jedini istinski brani interese srpske košarke. Iza ovog dogovora sigurno se krije još nešto, i sigurno da je Partizan još nešto naplatio što se ovde ne zna, ali opet mislim da smo ispali naivni. Crvena Zvezda nikada nije niti će biti fer igrač u bilo kom sportu i ono što su godinama radili u tada jugoslovenskom fudbalu, sada pokušavaju u košarci. Partizan je još pre 3 godine morao da prihvati za sebe višegodišnji ugovor sa evro ligom jer jedino jak Partizan obezbeđuje i jaku reprezentaciju Srbije dok je supernički tabor isključivo okrenut sopstvenim interesima. Uostalom ta ista Zvezda je zbog svojih sebičnih interesa i ugurala naše klubove u jadransku ligu za šta ne mislim da je loš potez već naprotiv da je to donelo kvalitet, mada je pitanje da li je to bio tada cilj ili je pak cilj bio srušiti Partizan po svaku cenu. Kako god, ova epizoda se završila, Partizan na žalost nije naplatio svoju osmogodišnju dominaciju kako zaslužuje ali je ovoga puta sam kriv, jer nije smeo ovo da dopusti pa po cenu da istupi is lige Srbije. A za sve grobare kojima je jako žao što FK Zvezda finansijski propada i koji ovde šalju poruke tipa "bez jake zvezde nema jakog partizana" ovaj događaj nije loš podsetnik da se uverimo po ko zna koji put ko je i šta je taj klub. Za mene lično ovo je prekrajanje sportskih rezultata za zelenim stolom ravno onoj šajberovskoj godini kada su komunisti poklonili zvezdi titulu i učešće u kupu šampiona, a što je kasnije od strane uefe partizanu vraćeno. Pamet u glavu za ubuduće...

Lucas

pre 14 godina

A negde 2014. sledi potpisivanje novog sporazuma sa Bertomeuom posto se ovaj nece pokazati kao dobar za sve, novo slikanje, nove izjave pune zadovoljstva, a u medjuvremenu od klubova po Srbiji ostajace samo uspomene. A mi cemo se i dalje zabavljati nadgornjavanjem "velike cetvorke" oko bodovanja. Pomislio bi covek da imaju neke velike planove, ideje, budzete i vizije kad se svi toliko trpaju u tu Evroligu. Jos kad ne bi kojekakvi Nimburci i Azovmasi s vremena na vreme razbijali te iluzije.

red star

pre 14 godina

Radnici JKP Pogrebne usluge sta se bunite.Sto kada ste bili protiv jadranske lige niste rekli. Ne mi necemo tu ligu. Hocemo nasu srpsku i igracemo sa Vizurom, Borcem, Slogom, Masincem itd. Kakvi ste vi demagozi. Tito je odavno umro.Nema minulog rada. Sto ne predlozite UEFA da vas veliki fudbalski tim na osnovu sto je igrao finale KES sa Realom ima zagarantovano ucesce u LS dokle god to takmicenje postoji. To su velike zasluge. Budite prvaci jos sto godinai igrajte Evro ligu ali na minuli rad ni u jednom sportu na ovoj zemaljskoj kugli nema zagarantovano ucesce. Vi bi hteli da budete jedini.naravno imaji PAO, Olimpijakos, Real, Barsa i ostali zato sto njihova [participacija za ucesce je velika, zatim TV prava, itd. Sta ce te vi sirotinjoo u tom drustvu. Ne vi nego svi nasi klubovi pa cak i iz regiona.Kaze poslovica Sto u kuci nemas u crkvu se ne nosi

Bole

pre 14 godina

@22 Aleksandar.
Pogodio si sustinu problema kada si rekao da "i drugi moraju da imaju sansu". Ovo sto se desilo kod nas je sitnica u poredjenju sa Spanijom, gde su klubovi protiv novog sistema takmicenja. Ne zato sto je on dobar ili los, vec zato sto ne dopusta klubovima da izbore ucesce u Evroligi na terenu. Predsednik kluba Pamesa Valencia je juce izjavio da mu ne pada na pamet da ulaze 10 miliona evra godisnje da bi Barcelona i Real Madrid imali jake treninge za Evroligu, te da u slucaju "dozivotnih i garantovanih" ugovora njima ne preostaje nista drugo nego da napuste takmicenje". Ja se slazem da je partizan najbolji, i da po bilo kakvom sistemu zasluzuje Evroligu. Smeta mi sto je Partizan morao da proguta knedlu iako je imao zagarantovane tri godine. Krivo mi je zbog toga sto se u Partizanu stvarno dobro radi. Ipak, glupo je da se igraju razna takmmicenja gde drugi klubovi nemaju nikakav , ama bas nikakav motiv da igraju. Pa sledeca sezona ( i mislim samo na sledecu sezonu) je vec propala. Nadam se da ce da bude poslednja koja nece vredeti.

fun of red

pre 14 godina

@pharaoah

Decko sta si ti umislio da srpska kosarka postoji samo zbog Partizana. Ako vam se ne svidja u zemlji Srbiji prikljucite se u MNE ionako su oni vasa filijala i imate njihovog selektora

Drugo ovi besni i napaljeni radnici pogrebnog preduzeca sta vi mislite da su sportska takmicenja minuli rad. Pa sta ako ste osvojili 8 titula mislite li valjda da sledecih deset godina treba da igrate Evro ligu. U kosarci na reprezentativnom nivou samo prvak Evrope ili sveta ide direktno na sledece a svi ostali u kvalifikacije. Za OI i pobednik ide u kvalifikacije za naredne OI. U kom to sportu pametni grobari neko ima privilegiju na osnovu predhodnih rezultata i ima obezbedjeno ucesce narednih 5-6 sezona. izborite se za to.Ova tri tima su vama ucinili ustupak pa vas pustili da jos dve sezone igrate.Sve se resava na terenu , Osvojite sledecih 15 godina titulu i NLB ligu i niko nece A da kaze. Ali vama je nesto jasno ne vama koji ovde lupetate vec rukovodstvu da vec sledece sezone tesko do trofeja. Sta bi svi osvajaci fudbalskih trofeja u Evropi trebalo da kazu . Mi smo igrali cetfrtfinala i finala i bili pobednici nama je mesto u LS zagarantovano. Nije tako radnici JKP pogrebne usluge

Mischa

pre 14 godina

Колико ја видим учињен је уступак Партизану. Партизан следеће сезоне не мора ништа да освоји и опет има загарантовано учешће у Евролиги. Тачно је да би са старим системом бодовања могао још једну сезону да игра загарантовано Евролигу, али би морао да се бори за бодове већ од следеће сезоне.
Када се стално врте исти клубови такмичење постаје досадно како за гледаоце тако и за спонзоре. Због тога се и уводе промене како у фудбалу, тако и у кошарци.

DelijaBG

pre 14 godina

Konačno da i naša liga vredi nešto , ovo je ubedljivo najbolje rešanje , da pustimo Partizan još dve godina da se ne naljute , znamo svi kako Danilović i kompanija gepekuju ljude.

cristiano ronaldo

pre 14 godina

boze....od 94 komentara koliko sam video,a procitao dosta....samo mogu da kazem....sta se durite,kad igrate jos 2 godine sigurno....to niko ne moze da vam uzme....ako budete i posle toga najjaci...igrace te opet evroligu...ako ne bice to neki drugi klub...i gotovo...igrajte ove 2 godine,pokazite opet da ste najjaci...i zavrsena prica...pozzz

Hrundi Bakshi

pre 14 godina

"Predstavnici najboljih srpskih klubova složili su se da Partizan, kao tim koji je prethodnih sezona sakupio ubedljivo najviše bodova, igra u najkvalitetnijem evropskom takmičenju i u sezoni 2010/11."

Hvala vam sto nam dajete ono sto je nase. Bolje trenirajte umesto sto se godinama bavite podmetacinama, inace ta "sledeca sezona" mozda nikad nece doci!

Ivan

pre 14 godina

ljudi. razumite ih. davljenici se hvataju za slamku spasa. tek sad vidite kakvi su srbi kad ne mogu da se izbore za ono sto njima odgovara onda pluju i spoplicu one koji to izbore na sportskom planu..

fun of red

pre 14 godina

@Kalimero

Kako mislis to da se pravila menjaju u toku takmicenja. Pa takmicenje za ovu sezonu se zavrsilo.Od jeseni pocinje novo. Mozda se ti jos takmicis

Drugo ovi sto kritikuju NLB ligu.da li vi mislite da je nasa, hrvatska liga i slovenacka toliko jaka da bi prvak tih liga imao mesto u Euro ligi. Ajde ne budite smesni. Te lige svaka ponoaosob su u rangu MNE,Madjarske, Bugarske, Finske, Ceske,Begijske,Engleske itd. Da smo ostali samo na nasoj ligi ne bi nas bilo nigde. Nece neko da mi kaze da su Vizura, Borac, Sloga, Masinac, Takovo, Metalac takvi timovi koji bi doneli kvalitet i neizvesno prvenstvo. Kubure sa finansijama veliki a kamoli ova sitnurija.Ti klubovi imaju sale od po 2-3 hiljada mesta. Da li mislite da je to dovoljno za zivot kluba. Svi oni koji su se zalagali za Jadransku ligu bili su u pravu jer je ta liga donela kvalitet cetiri tima iz Srbije. Vidi se po zavrsnici nase super lige. Ovi koji su dosli a bili su najbolji u prvoj ligi su bili snesni u susretima sa ova cetiri tima.Prema tome i vi pogrebni radnici ste imali i te kakve koristi od te lige ali ne znaci da vam je mesto u Evro ligi zagarantovano. Timovi neka se bore za rejting i ko ima najvise bodova neka igra evro ligu tu sezonu a onda opet jovo nanovo

Dusan

pre 14 godina

Kapi i moze da se progleda kroz prste ali Opacic( najveci uspeh kao igrac- bio na klupi KK "Kozara") i Covic (ako se dobro secam KK" Mostanica"). Dosta bre sa prevarantima unistise i ono sto je vredelo.

MilanPFC

pre 14 godina

Nema veze, i onako svi znamo ko ce naredih 10 god igrati euroligu, pa makara pravila krojili sami opacic, covic i ostala komanija. No, ono sto mi izuzetno smeta jeste kolicina licemerja i beskrupuloznosti kod doticne gospode. Pa isti ti koji se danas iz petinih zila trude da ospore suverinitet partizana u euroligi pokusavaju da zaobidju i prenebregnu jednu jedinu a najbitniju cinjenicu. Pa ONI su
ti koji su pre par godina izabrali ovakav sistem bodovanja misleci da ce time potopiti partizan. Oni su se svojski zalagali za taj sistem kada je partizan
jedini bio protiv, i kada je on ukazivao na posledice takve odluke. I opet je partizan pokazao ko je najveci i najbolji. I onda kad su shvatili sta su sami sebi uradili, sada zale i pokusavaju na sve moguce nacine da raskinu ugovore i dogovore koje su sami birali. Sta vise reci... ili si covek ili si p...a

markan

pre 14 godina

на ком узорку се бодују резултати, хоће ли опет бити из три године, или само сезона 10/11? И да ли се броји европско такмичење, или само три домаћа (једном u tekstu се каже то, па се помиње еврокуп)?
Но све то није битно. Не може било који начин бодовања измијенити положај домаће лиге. Она се мора реформисати, праве добре вијести би биле смањење броја НЛБ клубова, другачији систем такмичења у домаћој лиги, као је то било у Словенији. Рецимо, 8 клубова из Србије и 4 у НЛБ лиги, играју сезону, дуели наших клубова у НЛБ се уједно рачунају као дуели наше лиге, а успут се одиграју и остали дуели. Било би тешко за пратити, али би САМО ТАКО лига добила на важности. Ниједна измјена бодовања није ништа друго него приватни интереси. Ако је Опачићу воља, тражиће да се Звездини бодови на крају множе са два, а Партизану одузима десет. Тад би било неизвјесно ко ће у Евролигу.

misa tumbas

pre 14 godina

uzese nam godinu evrolige, koju cemo svakako i tada igrati.

ekipa iz kkss, fmp, hf i kss je time samo napravila kontraefekat: dule i da je razmisljao - sada sigurno nece nigde ici dok ih sve ne postavi na mesto koje zasluzuju.


sto se nas tice, eto novoga motiva da se protivnicima sledi krv u zilama kada izadju na parket pionira i arene.



NUSKNVP

pop

pre 14 godina

Sva ova desavanja oko Evrolige daju tako jasnu sliku ko je ko u Srbiji,koja je razlika izmedu Partizana i Zvezde i njihovih navijaca,ko su ljudi koji podrzavaju ova dva kluba(mislim na javne licnosti).Citajuci ove komentare ispada kao da je Partizanu poklonjeno igranje evrolige 2 sezone,a niko ne kaze da mu je oduzeta jedna godina koju je zasluzio rezultatima u sva 3 takmicenja poslednje 3 godine i sistemom bodovanja koji je predlozen od strane ove druzine iz C.Z.,FMP .Sistem i pravila igre se ne menjaju do onog roka dokad su i potpisana.Posle 3godine ovi gubitnici neka prvo snose posledice svojih promasaja pa onda neka menjaju pravila.Ovako se kaznjavaju uspesni a nagraduju gubitnici.Mislio sam da je to praksa samo kod nas u Srbiji,ali izgleda da toga ima i kod drugih.
U svakom slucaju opet smo ispali veliki i kao klub i ljudi,i ostaje nam da ih pobedujemo na terenu,a oni neka se bave svojim prljavim igrama ,jer samo tako znaju i na tome im se zasniva sva ideologija(i zivota i sporta).

Phoenix

pre 14 godina

Ljulja se i Đordiju stolica. Suviše se nezadovoljstva skupilo i u drugim klubovima (mislim na jake evropske timove). Neće ovaj dogovor dočekati 2012.
Živi bili pa videli!

milojko

pre 14 godina

Ipak je klečanje,moljenje i plakanje donekle dalo rezultata.Toliko o poštenju opačića,i propalog političara čovića!Vama ,,letećim magarcima"(pešić dao ime) zapamtite ovo nemoj posle godinu-dve,novo plakanje,klečanje jer i jadransku ste nametnuli pa sad kuku-lele.Daniloviću, pod hitno svog čoveka u FIBU,imamo toliko velikih i priznatih daj nekog ane ovi neke neznalice koji kroje SRPSKU košarku i to jako loše i pogubno!!!

I zato nemoj da ides Humskom ulicom

pre 14 godina

Zna sta ce biti posle 2 godine, teror Partizana i dalje traje!
dr Dule Vujosevic:
Nacicemo prihvatljivo resenje za sastavljanje tima za sezonu 2009/'10. Glad za trofejima kod mene nije ugasena.
Grobari i severinci znaju sta ih ceka jer Dule ispunjava obecanja
Milka Canic (opacicu i kapicicu):
svet pripada onima koji pokusavaju

BALTY

pre 14 godina

Nadam se da ce ovaj moj komentar biti objavljen ! Napisacu nesto sto nema veze sa temom ali sa Bartolomeom ima ! Navijam za Zvezdu ali sam ponosan kad na TV EUROSPORT vidim Partizan medju 8 u evropi i preko 20000 ljudi u Areni ! Juce sam na SOS Kanalu, gledao Obradovica i covek je lepo rekao, citiram: 2010 JE LONDON DOMACIN F4, STA SPRECAVA DA SE BG KANDIDUJE ZA F4 2011 ! ! !

Moj crni Opacicu...

pre 14 godina

Najbolje za Opacica da trazi da udje druga a ne prva ekipa iz prvenstva... jedino tako mogu u euroligu. Opaca lakse je preko Eurokupa, veruj mi... :)

vrlo zadovoljan Grobar

pre 14 godina

Ajmo Grobari. čemu kuknjava, zar ste nešto drugo očekivali. Ja lično ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan ovom odlukom!?!?!

Jednostavno Partizan je svojim radom osvojio i dobio sve ali mu je zafalila jedna sitnica koju su mu uprovo poklonili Zvezda, FMP i ostali. MOTIV, dodatni MOTIV da ih i dalje gazimo i ponižavamo. Evo i motiva.
Ko drugome jamu kopa...
Ko se nada da na kvarno dobije nešto dobiće 30 razlike od sad pa na dalje i ubuduće. Neki su zaboravili kako izgleda kad stoka gazi i nabija. Sad će imati priliku da se podsete.

Pešić ne zna šta ga čeka, pakao i na tribinama i na terenu i 30 razlike zagarantovanih. Pešić neće završti sledeću sezonu na klupi Zvezde, ima da pobegne pre proleća

dulllllllle

pre 14 godina

Ma nije problem da prvak igra EL,tako i treba ali je problem sto se dogovor ne postuje. Partizan ce naravno jos dugo DOMINIRATI pa nema razloga za strah. Pozdrav za BALIJE 1389

Soweto

pre 14 godina

Ja uopšte ne brinem za moj Partizan. I do sada su menjali pravila, podmetali, pravili incidente pa nisu uspeli da onemoguće najbolji košarkaški klub u Srbiji (pa i šire) da uspostavi i održava dominaciju. Vujošević i Danilović su pristali na sve jer su i sami sigurni u sebe i klub koji predstavljaju.

Licimuri

pre 14 godina

Elem, prica o sistemu bodovanja i licemerju ljudi koji su zasluzni za to sto on postoji. Dakle, za one koje pamcenje ne sluzi ili za one koji toga ni ne mogu da se secaju, jer tad nisu bili ni rodjeni, ali eto, danas ovde ostavljaju komentare… sve je krenulo pocetkom ovog veka. Odredjeni klubovi (da ih ne nabrajam, mislim da se zna koji) su resili da u ime „interesa srpske kosarke“ marginalizuju domace takmicenje i sa ekipama iz regiona organizuju paralelno takmicenje. Bilo je jasno koji je „interse srpske kosarke“ u tome da klub koji se tih godina (ima nas koji pamtimo dalje od prosle sezone… recimo od Kicanovica, Dalipagica, Slavnica, Cosica, Delibasica… pa na ovamo, a za one koji ne pamte postoje i zapisi http://www.srbijasport.net/tak/272) uglavnom bori za opstanak u domacem prvenstvu igra u nekom drugom takmicenju. U pocetku su neki drugi klubovi odbijali da na taj nacin pomazu „interese srpsrke kosarke“ i nisu ucestvovali u projektu regionalne lige, no vremenom su zastupnici „interesa srske kosarke“ uspeli da nateraju ostale klubove da pomognu te interese time sto im je takmicenje u evrokupovima bilo prakticno uslovljeno igranjem u toj ligi. Prvo u ULEB kupu, a kasnije i u EL. Dakle, uveden je famozni sistem bodovanja, po kom je prema poznatim „interesima srpske kosarke“ bilo neophodno skupiti sto vise bodova u razlicitim takmicenjima ne bi li se igralo u EL, a ne, kao do tada, osvojiti sampionat Srbije. Dakle, prema „interesima srpske kosarke“ domace prvenstvo je potpuno marginalizovano, jer je osvajanje istog donosilo samo 5 bodova, a prvo mesto i osvajanje regionalne lige je nosilo skoro 5 puta vise, odnosno 23 boda. Valjda su odredjeni klubovi mislili da ce im biti lakse da namaknu dovoljno bodova u takmicenju koje su sami osnovali, nego da osvoje domace prvenstvo. Izgleda da su se prevarili u „racunici“ posmatrajuci rezultate odredjenih klubova u toj ligi do tog trenutka, neuzimajuci u obzir cinjenicu da do tog trenutka rezultati u tom takmicenju nisu bili bitni za plasman u EL, odnosno mogucnost da se neki klubovi mozda nisu preterano posvetili tom takmicenju iz istih razloga. I tada su neki klubovi zapomagali i zvonili na sva zvona objasnjavajuci da i nije bas u „interesu srpske kosarke“ da se prakticno ukine domace prvenstvo i kup (koji sem prestiza nije nista donisio), no to nije naislo na razumevanje kod branilaca „interesa srpske kosarke“. Niko ih nije slusao, racunali su da im je logika dobra, da ako se ponove rezultati iz prethodnih sezona oni mogu do EL, nekako im nije palo na pamet da bi i drugima mogao da se promeni prioritet i da se vise fokusiraju na to takmicenje. I sada, 3 godine kasnije, dolazi do nove promene pravila. Naravno, sve u interesu srpske kosarke!
I sve bi to bilo u redu, da se ti ISTI branioci interesa od pre 3 godine nisu dosetili kako to sto su oni nametnuli kao interes, danas vise nije interes! Jer boze moj, interesi se menjaju! Samo jos kad bi konacno priznali ciji… A ni TO nije problem, svi mozemo da igramo po pravilima koje propise vecina, samo kada bi se pravila postovala! E, TO JE PROBLEM! Dakle, ako je sistem napravljen, onda treba da se postuje, a ako se sistem menja, promena NE MOZE da utice na nagrade osvojene po starim, do tad vazecim, pravilima! Sistem je pokrivao trogodisnji period, a NOVI sistem moze da se primenjuje samo od perioda nakon njega! Ozbiljni klubovi imaju tzv. „dugorocno planiranje“ (znam da je za neke ovo stran pojam), ako vam neko definise pravila i vi prema njima organizujete svoj rad, onda ni pravno ni moralno ne mozete da im kazete da to sto svojim rezultatima ostvarili NE VAZI! Znaci, nova pravila mogu da se primenjuju TEK posto se „nagrade“ za postignute rezultate, prema do tad vazecim pravilima, „podele“. Da, banalizujem za one koji teze kapiraju, to je kao kada bi na kraju, sada vec famozne sezone 2010/2011, resilo da kup nosi 85% bodova, EL, NLB i prvenstvo po 5! Znaci krenes u neki takmicarski ciklus po jednim pravilima, a kad se on zavrsi ti kazes - a ne, ono sto smo propisali ne vazi, od sad vazi ovo!!! To je otprilike taj nivo! Eto, za one koji „ne znaju u cemu je problem“, to je problem. A sto se tice tima koji se nikad nije ni zalagao za ovaj sistem, cim istekne period na koji se sistem odnosio, moze ne samo da se promeni odnos na 40:40 (NLB i domaca liga), nego da se prebaci na 60:20 (prvenstvo i kup), a da regionalna liga ne nosi nista! Ili bilo koja druga opcija! Postavite koja god hocete pravila ( i prestanite sa licemerjem i recite otvoreno cije interese svo vreme branite) i ona ce vaziti, pa ko po njima zasluzi da ucestvuje u EL, nek se takmici. Ali prvo da se ispostuju zasluge po vazecim pravilima…
A o licemerima koji su prvo tvrdili da je najveci interes srpske kosarke igranje u regionalnoj ligi, a danas tvrde da bi u ime istih interesa iz iste trebalo istupiti (!!!!) ili da ce od sad za igranje u EL „rezultat imati prioritet“ (?!?!? valjda posto je do sad prioritet bila vremenska prognoza i stanje na putevima)… o njima ne vredi ni diskutovati.
Ko i dalje ne razume u cemu je problem ima dublji problem od sistema bodovanja...

James Dean

pre 14 godina

Bože mili, koliko vas ja mrzim. Pa, to je strašno. Najsrećniji dan bi mi bio: budim se, otvaram novine, kad ono, više nema Zvezde, FMP, Hmf...

Sanjam taj dan.
(pharaoh, 9. jun 2009 15:56)

I šta bi time dobio? Derbi Partizan I protiv Partizana II? Zanimljivo do bola.Meni je baš ćef da postoje što duže i da ih redovno terorišemo...9,10,11,12, xxxxxx...

Partizan INSTITUCIJA

pre 14 godina

Dule 008: Dominacija ce se nastaviti....

Opacic, Covic, Ivanovic (svi u glas): PA DULEEEE, PUSTI NAS MALO DA I MI IMAMO BAREM NEKU SANSU DA IGRAMO EL....CIKAAA DJORDIIIIIII, DULE NECE DA NAS PUSTIIIIIII!

Djordi B. (obraca se Duletu 008): Daj Dule ne zezaj, evo ti 2 god EL umesto 3....Jel moze???? (u nadi da ce Dule pristati)

Dule 008: Ajde, ajde…samo kukate nesto…

Djordi B: Al ajde ako nekim slucajem bude smak sveta, izbije treci svetski rat ili nesto tako, pa ne budes prvak sledece sezone, pusti nekog drugog da igra tu drugu godinu ….bez obzira sto imas “ugovor” na naredne 2 godine…

Dule 008: Ma bezi bre Djordi, da ga nisi malo preterao....

Djordi B: Daj Dule nemoj da si takav....opet ce mi plakati ovi ostali, ne mogu vise da ih slusam....molim teee

Dule 008: Neka sakupe te vase bodove pa neka igraju....

Djordi B.: Pa Dule znas da je to nemoguce...smiluj se molim te...

Dule 008: Ajde, ajde….nista onda…moram jos 8 da uzmem….nema druge…

stvarno su nam dali veliki MOTIV

pre 14 godina

(vrlo zadovoljan Grobar, 9. jun 2009 21:33)

brate,svaka cast na komentaru koj si ostavio.Sve si u pravu,podseti ce se sada kako stoka nabija 30 razlike

Car je go!

pre 14 godina

Jedino dobro resenje za srpsku kosarku je da srpski klubovi ne igraju jadransku ligu.

Zvezda i srpske poturice nas opet vozaju, pre par godina razbijali srpsku ligu, sad je kao spasavaju, Covic se slika sa kezom od uva do uva, Slovenci nam postavljaju uslove a mi (Srbi) pravimo kompromise.
Pa i treba da propadnemo kad smo tolko glupi ...

Avangarda srpske kosarke

pre 14 godina

@(realan, 10. jun 2009 09:40)
U pravu si! Kakve veze ima sto zvezda stalno menja misljenje!? To je odlika neozbiljnih, a vi ste sigurno takvi. Dosla (satro, i dalje su tu vesic i pauk)nova uprava, pa sto je ranije bilo ne racuna se. Onda je trebalo da promene i ime kluba. Mada, jesu... KK za dve sezone.
Zna se zasto se buni Partizan! Stalno neko (zvezda) menja pravila, a tu je i Covic da joj pomogne. Sad su se pridruzili i cika Bora, Kapicic i Radovic. Ne znam gde su bili kad je uspostavljan prethodni sistem. Verovatno se sve moze parama kupiti, pa i cutanje!
Manite se tih pretnji vezanih za Karija! Zna se gde se uvek pokazivala i dokazivala snaga... Na terenu! Tu smo, uvek, bili mnogo jaki!!! Pa i ako odluce da drugoplasirana ekipa igra EL, tri utakmice cemo (ako vas ne izbaci Hemofarm), zajedno sa vama, ubacivati u nas kos. Ove dve cemo vas odrati 30-ak razlike. Posteno, vama toliko zeljena titula, nama EL! Ne moze i jare i pare!

ZARE

pre 14 godina

Ovo ne razumem.
"Na sastanku održanom u ponedeljak postignut je dogovor po kojem će naredne dve sezone Srbiju u Evroligi predstavljati Partizan, a od sezone 2011/2012 u najkvalitetnijem takmičenju igraće ekipa koja sakupi najviše bodova po novom sistemu."
"Generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić izjavio je da su srpski klubovi prevazišli neke ’podele iz prošlosti’ i došli do kompromisa koji je veoma značajan.

"Sada će se više uvažavati nacionalni šampionati, a doći će i do promena u rukovođenju Jadranskom ligom. Hvala Partizanu što je podržao naš predlog da Srbija dobije pozivnicu Evrolige, u slučaju da u sezoni 2009/2010. nacionalni prvaci ne budu 'crno-beli'", rekao je on."

Mislim da mali Opačić nije bio na ovom sastanku već na nekom svom.

Ja nisam zadovoljan!

pre 14 godina

@fun of red (verovatno si hteo da budes "fan of red") i ostali kojima nije jasno kako se to, zaboga, Partizan usudjuje da bude nezadovoljan, procitajte lepo sve sto je Licimuri napisao/pojasnio. Ja licno se ne slazem sa principom da 3-godisnje bodovanje treba da odlucuje o plasmanu u EL i vise mi se dopada resenje da se bodovanje (pogotovo gde su nasa i NLB liga izjednaceni po znacaju) radi samo za jednu/tekucu sezonu, za plasman u EL naredne sezone. ALI, dovogor je dogovor i ako jedna grupa timova pokusa da u principu prevari Partizan uvodjenjem tog glupog sistema bodovanja, pa se ispostavi da je tek tako Partizan dominantan, ne moze ta ista grupa malih timova da kaze "puj pike ne vazi" i da svaki cas menja sistem, u nadi da ce jednog dana uci u EL. U stvari, kao sto vidimo moze da trazi - sve je lakse kada nemas obraz i morala, pa jos izjavljujes kako se sportski rezultati "od sada" da uticu na plasman u EL ... Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Dusan

pre 14 godina

A zasto su ovi juce napustali sastanak ako su zadovoljni? Ili su preko noci postali zadovoljni?

Elem, navijac sam Partizana, ali moram da priznam da je ovo skupljenje bodova notorna glupost. U EL treba da ide prvak iz nacionalnog prvenstva. Prosto i jednostavno, bas kao u fudbalu!

MEDJUTIM....ako je postojao dogovor (citaj ugovor) da se na osnovu nekakvih skupljenih bodova igra i sezona 2011/12, onda IMA TAKO DA SE IGRA! Za to sluzi UGOVOR (mada medju normalnim ljudima za to moze da sluzi i DOGOVOR).

Od ovoga moze da se odstupi SAMO AKO Partizan to dobrovoljno prihvati, ili ako mu se na odredjeni nacin kompenzuje raskid ugovora (citaj "plati"). Ovo ne vazi za NLB, EL, Partizan, Zvezdu...ovo vazi sa SVAKI UGOVOR.

Pa? Jesmo dobili neke pare? Ili smo ispali glupi?

whatever

pre 14 godina

A sta su to drugi zrtvovali pa je ovo kompromis?Ovo je klasicna ucena za Partizan.Uzmi ili ostavi?!I sve pod patronatom zastite srpske kosarke.Pa kad procitate ovu Opacicevu izjavu na kraju,jasno vam je na sta ce liciti srpska liga sledece sezone.KK Sledeca sezona ce na sve nacine pokusati da uzme titulu da im ne bi propala ova divlja karta.Ne bi me cudilo da su Stankovic i ekipa trazili da se Partizan unapred odrekne titule sledece sezone.I to naravno zarad visih interesa srpske kosarke.A vi gani dzabe likujete.Izgleda da ste zaboravili kako su vam prosli svi dosadasnji ultimatumi...DOMINACIJOM!

Partizan forever

pre 14 godina

Novi doprinos nadgradnji značenja reči u srpskom pravopisu:
kompromis = jednostrani bezuslovni ustupak
ucena = predlog za dobrobit srpske košarke
sportski rezultati (uspesi u šampionatu) = trčanje po Evropi, vučenje za rukav i prošenje
bolesne ambicije = najveći klub, najveći srpski brend, ali u lojalnom (čitaj moralnom) društvu
fer plej = da komšiji crkne krava
regularnost = pljuni najbližeg sudiju (ako ne možeš traži zamenu)


Iskreno mi vas je žao.

RichiPFC

pre 14 godina

A zasto su ljudi iz Partizana otisli pre kraja sastanka? Kakva sramota za zemlju bivsih prvaka evrope i sveta ( ako ovako nastave voleo bih da nikada vise neosvoje ni jedno zlato, a srbin sam ) zbog ponistavanja rezultata izborenih na terenu i guranja kluba koji to nicim nezasluzuje!!!!!!

čika Velja

pre 14 godina

Gospodo ljubitelji košarke sa "košarkaških terena bez koševa" i vi "proizvođači limenki" i vi "iz vinograda" i svi ostali koji ne znaju drugačije, nego da podmeću klipove i obmanjuju javnost, jednom rečju LICEMERI, sve što je Partizan radio sve ove godine nije ništa drugo nego SPORTSKI REZULTAT!!! Ko ne veruje neka poseti sajt Euroleague, možda i pronađe neku vest o vašim tužnim klubovima!? D E V O T I O N!

milutin

pre 14 godina

Čovićev cilj draga gospodo nije bila Evroliga, već promena vlasničke strukture Sidra, što je i dobio. Tako da je pravi dobitnik ove sramne rabote drug Čović. A najviše me je razočarao Bora Stanković. Sav svoj dugogodišnji rad i ugled trti zarad nečijih, u najmanju ruku, nečasnih rabota.

Nemanja13

pre 14 godina

Ponekad se pitam zasto uopste citam ove komentare kad vecina nema veze sa mozgom. Kao prvo, niko partizanu nije uzeo jednu godinu evrolige, jer svake godine je treba da ide tim koji u poslednje 3 ima ajbolje rezultate, pa je zato Partizanu bilo garantovano 2 sezone, a one trece se pretpostavljalo da ce opet ici Partizan zato sto ima veliku bodovnu prednost i morao bi u naredne 2 da bude jako los a jedan tim da osvoji sve pa da on ide. Tako da nista nije uzeto. Ono sto je lose po Partizan i sto je on napravio ustupak, po meni los, jer je prva ideja bila u u evroligu ide onaj sa najkonstantnijim rezultatima, tj onaj koji je najbolji u poslednje 3 godine, kao sto se u fudbalu za koficient na osnovu koga se bira protivnik racuna na osnovu poslednjih 5. Ono sto smo sada dobili, to je da samo jedna godina odlucuje o tome ko ce u evroligu, ali to opet ne znaci da ce najbolji, postoji kalkulacija po kojoj u evro ligu moze onaj koji je u oba takmicenja bio drugi, a u evropi koja nosi malo bodova ne uradi nista, a timovi koji osvoje jednu ligu, prodju lose u drugoj i igraju dobro u evropi, ce igrati uleb, i to samo ako su bili dorbi u jadranskoj. Da ne pricamo o tome kako jedna godina konstantnih, ali ne i vrhunskih rezultata moze da te odvede u evroligu, pa ce nam se desiti da ce klubovi kalkulisati i neko takmicenje nece igrati, da bi bili sto spremniji za drugo. Ipak su i ovo sve teoriska zapazanja, a sta ce praksa pokazati ce se tek videti, ostaje ipak gorak ukus, da vecina kosarkaskih strucnjaka ima lose misljenje o ovome i da ovaj dogovor vidi kao nesto jako lose, kao ucenu i skup trulih kompromisa, i po svemu sudeci, imacemo mi opet pregovore i nova pravila jako brzo, kad se uvide rupe kojih je mnogo, a kao sto sam vec napisao, ono sto najvise upada u oci, to je da klubovi vise nece imati motiv da budu sto bolji u evropskim takmicenjima, zato sto crpi mnogo, tesko je postici rezultate, a donosi jako malo poena, i ono sto nam je bilo najbitnije, da imamo jake klubove u evropskim takmicenjima je sada ubijeno. I kao sto sam naveo u pocetku teksta, ocekujem zdravu polemiku, bez klupskih interesa, kao sto sam se i ja trudio da se ne vidi za koga ja navijam.
Pozdrav svima i nadam se da ipak nece biti tako lose kakvim se sada cini.

marko

pre 14 godina

Sta reci sem sramota, citava drzava i region navijaju za zvezdu i svu da lobira za njih a oni imaju ljude koji je unistavaju i vode u propast a Partizan zbog toga ispasta, posteno su momci igrali i treba da budu 3 godine, a ti kompromisi neka se prave na neciji drugi racun a ne na Partizanov.

I na kraju Partizan se "slozio" jer nece probleme, sramota za ostale klubove.

ivana

pre 14 godina

Zato mi i camimo u ovom mulju od drzave.Vrednovati tudji rad i uspeh u ovoj zemlji je nedostizan cilj.Covic je jos jednom uspeo da me impresionira.Jos malo pa ce mi biti drag kao njegov bivsi partijski drug Ivica.O menadzmentu KKSS covek vise stvarno nema sta da kaze.Evropski, nema sta....Jadni li smo!

Goran Gajic

pre 14 godina

Pa ne verujem sta citam sve ovde!Kako mozete da govorite da Partizan nije zasluzio da igra EL naredne tri godine?Ocigledno da mnogi koji ostavljaju komentare ni ne znaju kakav je bio sistem bodovanja!Bodovalo se tri godine i onaj ko je sakupio najvise on igra ali se svaka zadnja godina izbacuje...Znaci nije nikome poklonjeno vec mora da postoji kontinuitet rezultata a to se postize radom gospodo!Da se razumemo ja sam takodje pristalica da prvak igra EL, ali posto je neko pre nekoliko godina odlucio ovako onda to treba da se postuje!Ali nema veze, meni kao navijacu Partizana ne smeta ni ovaj sistem posto sam siguran da cemo biti prvaci i narednih bar 5 godina!Ali vama ovo nije trebalo, prosto gazice vas Dule sada jos vise, kukacete sto ste ovo uradili!Ovo nam je motiv vise samo...Sledece sezone se odmaramo posto se nista ne racuna, uzecemo verovatno kup i nasu ligu cisto da ne igra niko drugi!A Guma liga nam nece biti bitna...A onda 2010-2011 cemo da kidamo redom i uzeti sve!A vi samo mastajte i mastajte...

kkp

pre 14 godina

Svaka cast Danilovicu.nek' oni i dalje rade to sto rade,traze neka resenja za zelenim stolom a mi cemo i dalje da radimo to sto smo i do sad radili da osvajamo titule i trofeje!!!

roki

pre 14 godina

sta je na ovom sastanku radio onaj slovenac? pa zar nije ovo bio sastanak srpskih klubova i bartolomeua, mora uvek ovaj slovenac da se pojavljuje da slucajno srbi nesto ne bi dogovorili a da nlb liga to ne zna....

Trgovina

pre 14 godina

Zasto Partizan nije korektno naplatio ovu uslugu ?! Trebalo bi na ime ove usluge da mu CZ ustupi Bjelicu i Tadiju, FMP Labovica i Muslija a Hem. Markovica I Marjanovica.Nema nista dzabe gospodo, mogu da zamislim kako bi se KK CZ ili ti KK SS ponasala u ovakvoj situaciji, to je bar lako zakljuciti.

RichiPFC

pre 14 godina

a na osnovu cega se vi bunite na sudije, jedan igrac ( gurovic ) viste najbolji ,vama titula, koje ste vi srbije brend, najtrofejniji klub u zbiru sa zenskom sekcijom!!!!! kanve su to budalastine

milossan

pre 14 godina

KK Partizan je poslednja srpska institucija koja stoji uspravno i ponosno, zahvaljujući svom radu i ostvarenim rezultatima. E, to je neoprostivo! Ko je obratio pažnju na reči Limenog na pres konferenciji, jasno mu je da milosti neće biti. Drugi me ne zanimaju, ali partizanovcu Kariju Pešiću ćemo zapamtiti ako bude učestvovao u onom što se sprema.

VOLIM PARTIZAN

pre 14 godina

"Nijedan cilj nije toliko uzvisen da bi opravdao necasna sredstva" rekao je Anshtajn...
Razmislite o tome...
a mi cemo dok vi shvatite sta je on hteo da kaze...osvojiti sve sto je moguce kao sto smo i do sada!
I NAUCITE MOLIM VAS DA SPORTSKI PRIHVATATE PORAZ....MI BI SMO ALI STA DA RADIMO KADA NAM SE NE DOGADJA!!!

Goran

pre 14 godina

Zvezda ce da osvoji isti broj titula kao i Kapicic u toku svoje dugogdisnje karijere.Znaci nijednu.Problem je sto rukovodioci Kosarkaskog Saveza nemaju ni jednu titulu.Ni u staroj Jugoslaviji , ni u SRJ.O sampionatima Srbije i da nepricamo. Vucinic , Kapicic , Radovic , Opacic , Covic itd.Da li oni znaju kakav je osecaj kada zakucas preko Sabonisa?Nego ja mislim , da je sve zakuvao Makabi.oni su dozivotni prvaci Izraela , pa se uplasili ljudi.

lmme

pre 14 godina

"Znaci...da nasa Zvezda od 2011 ima da hara Evropom!!!"

hahahahahahahaha.....
ahhahahahahahahaha
hhhhahahahahahahahahahahaha
aaaaaaaaaaaaaaaa...
slepi pored ociju!!

Bojko

pre 14 godina

Prvo da kazem da podrzavam da prvak koji dobije te godine ide u Evroligu. Drugo ne podrzavam mrznju i ne mrzim ih... Jednostavno me ne zanimaju ovi iz KKCZ ali jedno se mora znati, vi ste ti koji ste hteli ovaj sistem bodovanja sto je i prikazano na sos-u! Ugovor su potpisali Zika pauk, Babic i Covic i to ste hteli jer niste mogli preko domace lige gde smo mi dominirali!!! Nije vas interesovalo nista od Srpskih interesa tada i ugurali ste nas u guma ligu!!! Tada pocinje sunovrat kosarke i nase reprezentacije. A sada se pozivate na te interese jer se oni poklapaju sa vasim. Svuda u svetu sem u Srbiji se dogovori postuju, samo kod nas se prekrajaju po nekim malicioznim ljudima... Jadno...

kalimero

pre 14 godina

Želeo bih samo malo da objasnim navijačima komšinice zašto je Partizan nezadovoljan.
Kao prvo,pravila po kome se igralo i sabirali bodovi menja se u toku takmičenja na štetu Partizana.Umesto tri godine ima samo dve zagarantovane.Ta pravila nije izmislio Partizan već drugi klubovi i ljudi a sada ga ne priznaju i menjaju.
Kao drugo,sponzorski ugovor(eventualni) nije iste vrednosti za dve godine igranja u Evropi i za tri godine.Opet na štetu Partizana.
Da li je sada malo jasnije zašto je Partizan najveći gubitnik u ovoj postavci igre?


Na kraju krajeva ko je dozvolio da ova četiri kluba pregovaraju o ovako bitnoj stvari za srpsku košarku.
Teoretski uzevši šta će biti ako prvak 2009/10 bude Vojvodina,pobednik Kupa iste godine Vizura,a NLB-a Zadar. U sezoni 2010/11 prvak bude Mašinac,pobednik Kupa Lajonsi,a NLB-a Olimpija. Ko onda ide u EL? Našu Ligu igraju drugi klubovi a ova četvorka se samo priključuje u završnici,mislite o tome.

stefan

pre 14 godina

pratim kosarku vec skoro 20 godina i nijedna iole jaka liga mi nije nepoznanica,ali euroliga ima najcudniji sistem bodovanja i najkorumpiraniji patent kvalifikacija koji sam u zivotu vidio.sa ovih prostora ucesnici EL su partizan,cibona,olimpija...tri predstavnika takodje ima i italijanska liga ciji sampion sijena bi se pomucila da dodje do final 4 NLB lige,a o ostalim italijanskim timovima i da ne pricam.mlade srpske selekcije su sampioni evrope i svijeta i vecina tih igraca su nosioci igre u domacim klubovima.Hemofarm je dosao do polufinala drugog najjaceg takmicenja u evropi,CZ se takodje takmicila iako sa jedva sastavljenom ekipom,FMP je sampion evrope na juniorskom turniru eurolige i rasadnik talenata,Partizan institucija evropske kosarke,Cibona dvostruki prvak evrope i konkurentan tim svima,Olimpija tim sa bogatom tradicijom i ucesnik final 4 1997. godine,Split trostruki prvak evrope...U EL su prokom,nansi,napoli,turoan,alba,bamberg !??! ne vidim ni jedan sportski razlog zbog cega NLB ne bi imala 4 predstavnika u EL ako palakanestro ima 3...EX-YU kosarka je nazalost pala na najniže grane,i u organizacionom i u operativnom smislu...

Jos veci genije

pre 14 godina

Dobro genije, Partizan igra i opet osvoji 101 % bodova. I ko mu garantuje da se ti i tvoji istomisljenici opet ne setite da menjate pravila koja ste uveli prosle godine pa da u EL ide tim sa trenerom koji najmanje psuje (Partizan tu ne bi bio prvi sigurno)?

Svake godine menjate pravila trazeci kombinaciju koja ce Covica i CZ da pusti u EL, e zato se svi normalni i pametni ljudi bune.

Normalno da je najlogicnije da nacionalni sampion ide u EL svake godine.

Ali pobogu pa tu ideju je upravo Stub Srpstva ismejao pre par godina i ucenio Partizan da se igra CRO-SLO liga umesto srpske.

I sad opet izigravate velike patriote.

fisi

pre 14 godina

"Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina"
@realan

NApisa' covek i ostade ziv!PA o cemu mi ovde raspravljamo! Bas je to poenta cele price...to sto ti pises, to prijatelju postoji u EL vec 15 godina....CAk je i buducnost imala trogodisnji ugovor...PArtizan je najmanje 3 puta trebao da dobije taj ugovor...i to naravno po rezultatima iz prethodnih godina...iii svaki put se sistem menjao ...
Naravno sve u "interesu srpske kosarke"....

SAmo mogu da zamislim, sta bi se desilo da je kojim slucajem zvezda uzela nacionalnu titulu (sto ima samo SF filmovima)....dal' bi onda Opacic priznao Partizanove rezultate i bodove..ili bi nastao haos, pokusavajuci na silu da progura zvezdu...u EL....kao sto je to cinio privatnim sastancima sa Bartomeuom...u Italiji...
NApomenimo da se sistem ulaska u EL svaki put menjao zbog dominacije Partizana...i naravno isforsirane od strane zvezdine uprave!
NEmam nista protiv da se neko bori za svoj klub, pa i lobiranjem mimo rezultata...ali me uzasno nervira kad se neki krije iza "interesa srpske kosarke"...recite brate lepo...boli nas uvo za sve, samo zvezdu da proguramo i molim lepo...posteno!

hevi

pre 14 godina

predlažem da dule bude doživotni a i posle za mene nemoguće njegove smrti,BROZU se omaklo ,bude trener partizana a ako može i bar presednik države ili EZ.partizan odmah ubaciti u NBA i proglasiti nezamenljivog išampiona iste za narednih 5 a može i 10 god.evro ligu da igraju mlađe kategorije iste i jedine svetske košarkaške veličine.valjda je dosta.

da

pre 14 godina

@Konačno da i naša liga vredi nešto , ovo je ubedljivo najbolje rešanje , da pustimo Partizan još dve godina da se ne naljute , znamo svi kako Danilović i kompanija gepekuju ljude.
(DelijaBG, 10. jun 2009 01:35)

Nemojte samo vi da nas pustate...

sr

pre 14 godina

...dok je direktor Hemofarma Marko Ivanović rekao da je zadovoljan što će i drugi klubovi imati šansu da se za dve godine takmiče u Evroligi.

Ma daj...

REALAN GROBAR

pre 14 godina

ja NE RAZUMEM ove navijače "za 2.godine S.S."
PA šta vi mislite da čete U JEDNOJ SEZONI DA SAKUPITE VIŠE BODOVA OD PARTIZANA?

P.S. okreni-obrni PARTIZAN če UVEK IGRATI EUROLIGU

Navijac Zadra

pre 14 godina

Evo mozda ovo nekoga zanima:
Trenutna situacija sa osam klubova koji idu u kvalifikacije za EL slijedece sezone.
KHIMKI,ASVEL,BENETTON,MAROUSSI,CHARLEROI,VENTSPILS,AZOVMASH,Francuski wildcard.Ako netko od ovih odustane,prva rezerva je HEMOFARM,druga ZADAR.

Analiza:
Maroussi nema adekvatnu dvoranu,gazda hoce da ga proda zbog financijskih problema.Ventspils(Latvija) i Azovmash takodjer nemaju adekvatne dvorane za EL.Ako netko od ovih timova otpadne,ne moze ga zamjeniti neki klub iz iste zemlje vec sljedeci tim na listi(Hemofarm)
Pozdrav svim zaljubljenicima kosarke!

Я Алекса

pre 14 godina

Черго,
ваше понашање је крајње непримерено ситуацији.
Дајте дубоки наклон, пољубите руку и захвалитe се великодушном а надмоћнијем противнику и доброчинитељу...
Учините исто што је учинлов ваше руководство: богорадите јер сте нешто испросили.

?

pre 14 godina

Meni samo nije jasan gospodin Covic sta se on trpa svuda??? Pa on sa onim svojim polufabrikatim i nesrecnicima nece osvojiti nista u narednih 50 godina a ne od sezone 2011/2012 i lepo je sto je i Borac sa njim raskinuo saradnju da ne bude eksplatisan za sitne pare, bolje da propadnu nego da ih cinicni Covic odrzava ''na aparatima'' i otima i ono malo igraca sto imaju. I posto je rekao u emisiji zoni press da redovno prati ''stanje nacije'' na forumima pa neka gleda... I slobdono neka odgovori na komentar i neka ostavi broj telefona pozvacu ga da mu sve lepo kazem u lice, Nakrao se od nesrecnog naroda i sad i ide redom i smeje se svima u facu. Uzas!!!

djekajfBL

pre 14 godina

Ma nije bitno ni da li je uvedeno 2 ili 3 godine... I ovako i onako nacin rada u KK Partizan je toliko ispred svih da niko drugi nece ni biti ni narednih 5 godina... ali strasno je da se i dalje daje paznja NLB ligi, da nasi klubovi pune tribine , jer je njihova kosarka propadala ...jer nemaju vise od dva kluba koja znaju da igraju..da je navodni uspjeh da se sad daje znacaj nacion.sampionatu....

gaz

pre 14 godina

"Sada će se više uvažavati nacionalni šampionati, a doći će i do promena u rukovođenju Jadranskom ligom. Hvala Partizanu što je podržao naš predlog da Srbija dobije pozivnicu Evrolige, u slučaju da u sezoni 2009/2010. nacionalni prvaci ne budu 'crno-beli'"

da li ja to naslucujem pritisak na partizan da ne osvoji titulu radi INTERESA SRPSKE KOSARKE ?
jedva cekam da im vidim lica kako se krive i mrshte kada najbolji podizac pehara PERA BOZIC bude to uradio po ko zna koji put :)

Goran

pre 14 godina

Seamota!Ali nema veze mogu da menjaju pravila stalno ali moraju znati ko je Partizan!Brzo su zaboravili ali podseticemo ih vec pocetkom ove sezone!A mi cemo dobiti A licencu tako da mogu samo da mastaju!Mozda i zaigraju jednog dana EL ali ne kao prvaci!Realno smesni su i Zvezda i Hemofarm a o FMP nebih trosio reci previse!Oni su unistili srpsku kosarku ali samo oni!Unistili su seve centre po Srbiji otimacinom dece i dovodjenjem u BG!Ok covek je napravio biznis i tako zaradjuje ali nemojte molim vas gospodine Covicu da pricate kako je to za inters srpske kosarke!Suvise vredja ljudsku inteligenciju to sto pricate vi! NUSKNVP

страшно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 14 godina

Крађа!!!!!!!!
Сви ѕадовољни....
Хвала вам што волите Партизан!

SD Delta akka biće bolje Sledeće Sezone

pre 14 godina

Stvarno ne razumem navijace partizana. O cemu vi bre pricate? Pa gde to postoji da nekome bude zagarantovano igranje u bilo kom evropskom takmicenju unapred nekoliko godina. Zar nije najpostenije da se igranje u Evropi procenjuje na osnovu rezultata iz te sezone? Pa pogledajte samo fudbal. I jos je Partizan dobio zagarantovano mesto sleece dve godine i jos buni... Otvorite bre sampanjac jer ste dobili nesto sto vam na osnovu rezultata iz sledece dve sezone (koji se jos uvek ne znaju) realno jos uvek ne pripada. Umesto da budete srecni jer se znacaj nase lige vraca vi ste toliko sujetno da ne bvidite ono sto je realno. Pa sta i ako je Zvezda ranije bila za tajk sistem bodovanje. Pa stvar4i i okolnosti se menjaju pa sammi tim se i zauzimaju drugaciji stavovi. Za vas je problem to sto Zvezda dolaci, to sto je Pesic ostao, to sto se stvara najbolja ekipa na ovim prostorima. I to sto ce se Evroliga za dve godine igrati u Pioniru, ali ovoga puta pred najbrojnijom armijom crveno belih navijaca!
(realan, 10. jun 2009 09:40)


Sistem trogodišnjeg bodovanja je izguran od strane Crvene Zvezde. Te sezone kada je uveden KKSS je spremila duplo veći budžez i potrošila oko 5 miliona evra. Ali Šakotina instant "Evropska Zvezda" se ispuhala zajedno sa uplakanom Milankom. Verovatno su očekivali da će se nakupiti bodova i zabarikidirati u EL 3 sezone. Ali cvrc Državni projekat završio kao i svi ostali državni projekti.

Sa druge strane Partizan je bio izričito protiv sistema bodovanja, kao i Jadranse Lige pre toga. Ali zna se kako to ide, ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.

Vojvodina

pre 14 godina

Alo, franjevci, šta ste se raskokodakali? Pa u kom sportu jedan tim (bez obzira da li se radi o Partizanu, PAO, CSKA...) dobija blanko pozivnicu za učešće u Evro takmičenju na TRI godine?
Vi tu ne vidite nikakav problem, nikakvo odsustvo elementarnog fer pleja?

U čemu je problem??????
(Fair play is as fair play does..., 10. jun 2009 00:35)

Kakav je to fair play kad npr Vojvodina koja igra samo marginalizovanu srpsku ligu moze da osvoji max 40% bodova, a Zvezda i Partizan koji igraju sva takmicenja imaju priliku da osvoje svih 100%. Plus sto se u srpsku ligu ukljucuju ko gospoda na kraju. Tvom osecaju za fair play to ne smeta?!

Otkad je to fair play postao guranje Zvezde i Partizana a gusenje drugih (srpskih) timova?

Bas tebe i tvoje istomisljenike briga za fair play, prodajes ovde cistu demagogiju ...

PFC

pre 14 godina

Radnici JKP Pogrebne usluge sta se bunite.Sto kada ste bili protiv jadranske lige niste rekli. Ne mi necemo tu ligu. Hocemo nasu srpsku i igracemo sa Vizurom, Borcem, Slogom, Masincem itd.
(red star, 10. jun 2009 15:58)

A kad si ti rodjen, pre dve godine? Ili si ziveo u pecini do prosle godine?
Pa i rekli smo sve to. A onda je Zvezda sa Zmagom izboksovala da Partizan nece igrati EL ako se ne odrekne srpske lige.
Eto takvi ste vi stubovi srpstva ...

nikola

pre 14 godina

Ne razumem zasto se ostali klubovi nadaju da ce za 2 godine igrati Euroligu kada su svesni da je Partizan najjaci klub u nasoj zemlji.

Milos

pre 14 godina

Sezone 2011/2012 u EL ne ide prvak Srbije, nego ekipa iz Srbije koja skupi najvise bodova u sezoni 2010/2011 (nasa liga, NLB i EL), znaci najuspesnija srpska ekipa u toj sezoni.
Dakle, ako Partizan osvoji NLB, a Zvezda nasu ligu, imace isti broj bodova, ali ce Partizan imati prednost, jer ce osvojiti i neke bodove u EL.

iskusni

pre 14 godina

Pa dokle vise popustati i dozvoljavati izdajicama da se hvale kako se ONI bore za dobro Srpske kosarke!? Svi mi vrlo dobro znamo sta je ko radio u proteklom periodu. E moj Sale sada ce Opaca i drustvo da se hvale na sva usta kako su oni pobedili i radi u interesu kosarke.
Pozdrav za sve GROBARE