Ponedeljak, 01.06.2009.

10:43

Dačić najavljuje nova hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavljuje nova hapšenja osoba umešanih u korupciju, među kojima će biti i političara iz vladajućih stranaka.

Izvor: B92

Daèiæ najavljuje nova hapšenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Adam

pre 14 godina

Hahahaha...e ovo sam cekao. Slobodan Homen i Ivica Dacic u istoj vesti i zajednickoj akciji!!!! Respect! Sad tek vidim da je Otpor imao smisla. A ova najava hapsenja mi vise lici na upozorenje da se primire dok ne prodje cirkus. Komunikacija preko medija sa korupcijskim lancima je maloooo mnogo cak i za ova dva politicka magnata!

Marko

pre 14 godina

Da li su na spisku mozda Miskovic, Beko, Zepter, Matic?
Nisu naravno, zato prestanite da nam mazete oci. Prvo uhapsite te krupne ribe, a korist od toga ce biti 1000x veca nego da sve ostale ribice pohvatate!

Svi ste vi politicari deo istog sistema, ti najveci vam placaju minute na televiziji, bilborde, i zato ih pustate da nas pljackaju.

zeppelin

pre 14 godina

Pored hapsenja onih koji su tokom istrage (samo) osumnjiceni potrebno je i da budu osudjeni. A za to je potrebno efikasno i nezavisno sudstvo. Tu smo se doduse nesto popravili. MEDJUTIM potrebne su jos dve SISTEMSKE stvari: 1/ tzv. "whistleblower" zakon - koji je u stvari zakon koji stiti (po pravilu) nizeg admministrativca u vladi na bilo kom nivou, od onih korumpiranih kabadahija koji bi mu kasnije pretili otkazom, pa cak i necim gorim... Ovaj zakon imaju sve normalne demokratije. Kao npr Britanija - Public Interest Disclosure Act iz 1998. To je nesto kao program za zastitu svedoka, samo sto konkretno stiti zaposlene u drzavnoj administraciji i javnim preduzecima u slucaju prijavljivanja pronevera, korupcija itd. Druga sistemska stvar jeste ozbiljna unutrasnja kontrola i to u prvom redu finansijska - svaka normalna vlada trebalo bi da ima redovni finansijski audit i to redovno (periodicno) i nenajavljeno (nema vremenskog pravila). Samo tako se stvar moze saseci u korenu. Uz svu podrsku politicarima pomenutim u tekstu (ako su iskreni) bojim se da se bez sistemskih promena ne zavrsi sve na predizbornoj kampanji i zrtvovanju pojedinaca...

Leposava

pre 14 godina

Evo jednog predloga:
Modna konfekcija u Kursumliji je privatizovana decembra 2004, odmah nakon toga, novi vlasnik je otpustio sve radnike, njih oko 1000 i uprkos pokrenutom postupku raskida privatizacionog ugovora i konacnom raskidu 2008 godine je RASPRODAO svu imovinu preduzeca i ostavio samo gole zidove...
Danas je tih 1000 bez ikakvih prava na ulici i poput onih radnika u N.Pazaru cekajuci d aim drzava resi pitanje zdrastvenog, socijalnog i penzionog osiguranja....nakon 5 godina...
Ali sve i dalje stoji u mestu..i nikog nije briga vise...dok je "stari" vlasnik uziva u "tesko" stecenom imetku u Beogradu...i niko nista ne preduzima...iako je cak i nelegalno i preprodao isto preduzece na berzi, uprkos zabrani raspolaganja imovinom propisanom od strane Agencije za priavtizaciju i Trgovinskog suda u Beogradu...I MORAM SE ZAPITATI IMAMO LI I ZIVIMO LI U PRAVNOJ DRZAVI???

zemljo otvori se

pre 14 godina

eh kako se afera kofer brzo zaboravlja nego da ja vas pitam ministre i vaseg gazdu borisa hoce li da se krene u akciju pecanja velikih riba (misko,beko.....)insajder vas je uputio gde treba, grad u kome zivite je ostecen za skoro 2 milijarde evra HALLLOOOO to nije kriminal?

Stevka

pre 14 godina

nas narod kaze "prvo skoci, onda reci hop". nisam cuo da ozbiljne zemlje najavljuju ovakve, i to jos tajne, akcije. obicno prvo sve pohapse pa tek onda daju izjave. ali dobro, u srbiji je to normalno. zato su marko i mira a i bogoljub negde u rusiji, zvezdan terzic i radulovic u crnoj gori i da ne nabrajam dalje. ovo je sve samo marketing kao uvek do sad. uhapsice oni nekog, da ne ispadne da lazu. ali bice to sitna riba ili neko ko im i ovako smeta. kao sto je bio slucaj sa knezevicem. i tada su najavljivana dalja hapsenja po srbiji ali od toga nista. a setimo se i spektakularnog hapsenja dzajica pred same izbore. i tada se pricalo kako ce na red doci i ostali klubovi, pre svega partizan. nisam cuo da je osim dzaje i cvetkovica bilo ko stradao.

Obama Deception

pre 14 godina

Sve je to lepo što ministar najavljuje ali imam neki osećaj da je ovo više plod zahteva EU nego stvarne želje za obračunom sa korupcionaštvom.

Daj Bože da grešim.

Koliko god mi sa foruma svojim komentarima ukazivali na tajkune ipak oni ne bi imali toliko uticaja da partijski članovi nisu spremni da svoja stranačka uverenja prodaju ze evre. Ipak, riba se čisti od glave(tajkuna) a ne od repa(političara po strankama).

Hajde da vidimo šta će biti u narednim danima.

Inspektor Kluzo

pre 14 godina

Ja savetujem Dacicu da sebi stavi lisice tek na kraju, jer ako stavi prvo sebi onda ce ostali ostati slobodni.

I jos jedan savet. Neka se igraju 'igre sa stolicama' iz obdanista, pa ko nema gde da sedne, taj bude uhapsen. Mozda ce tako biti lakse poceti.

socijalista

pre 14 godina

"Ako se utvrdi da je bilo ko iz SPS korumpiran, da se bavi kriminalom ili da koristi stranku za lične interese, biće uhapšen"
Ovaj nas ce nas desetkovati...

Dzumba

pre 14 godina

Не сумњам да ће полиција ухапсити неке људе из сфере политике, углавном нижерангиране. Међутим, шта ће бити после? "Објективне околности и субјективни фактор" обезбедиће спору истрагз, недостатак доказа, осустајање од оптужница, килаво суђење и углавном ослобађајуће или симболине пресуде, баш онда кад сви забораве о чему се ту уопште радило. Волео бих да се варам али досадашње искуство је такво.

Van Helsing

pre 14 godina

Uhapsiće sitne ribe, žrtvene jaganjce. Voleo bih da vidim da uhapse Miškovića, Beka, Peconija, Ceptera, Petra Matića, Radomira Živanića, Danka Đunića, ... Prvi april je prošao.

Milan

pre 14 godina

Hajde da vidimo kako ce i to da prodje... I kako ce da prodje izdavanje pasosa i vizna liberalizacija, i zastita gej parade... Dacic se dosta angazuje, jedino se bojim da ce na kraju on biti najbolji i jedini ministar u ovoj vladi koji ce nesto dobro da uradi...

Gde su / sta rade ministri obrazovanja, nauke, kulture, informatickog drustva (ha!) i ostali... Tajac...

bezimena

pre 14 godina

G-dine Dačiću, jel Vi to obaveštavate odredjene persone da pripreme toaletni pribor na vreme?

Jasno je da mi ne znamo na koga se odnosi upozorenje, zbog službene "tajne", ali prepoznaće se oni kojima je namenjeno.:))

U svakom slučaju podržavam sve akcije usmerene na otkrivanje i hapšenje persona koje se bave kriminalom, ali zagrebite malo dublje, lokalni politikanti i direktorčići su samo vrh tzv. ledenog brega!

Umetnica

pre 14 godina

Jeftini politički poeni i populizam - eto na šta se svodi ova izjava. Ko je slušao Tadićeva partijska izlaganja juče i prekjuče, jasno mu je kako će se odvijati situacija: biće žrtvovano nekoliko "potrošnih" političara i direktora, i to će se prodati narodu kao borba protiv korupcije. Za to vreme, krađa na velikom planu će se i dalje nesmetano nastaviti. "Borba protiv unutrašnjeg neprijatelja" je recept koji gledamo od komunista naovamo, Milošević ga je obilato koristio, a vidim sada i Tadić.

i zašto samo na nivou opština???

pre 14 godina

Kada bi to što se najavljuje bilo izvedeno kako treba, došlo bi do raspada postojećeg političkog sistema - postojeće partije, vladajuće, kao i trenutno opozicione, bile bi NE desetkovane, NEGO osamdesetkovane!
Mislim, zar Vas ne bi bilo sramota da ste na izbornoj listi neke od njih?

dg

pre 14 godina

on moze samo sebe da uhapsi sa sve kofercetom, a onda moze da nadje neke druge budale da njima prodaje predizborno-antikorupcijski marketing. dacic u borbi protiv korupcije?! svasta...

lala

pre 14 godina

hocemo mi nekad biti zadovoljni necim? ! sve pljujemo kolko god dobro zvucilo a i dokazano! dacic je do sad mnogo hapsio i to prave ljude, i bogatase i ljudi sa uticajem, znaci DOKAZAO da radi kolko tolko svoj posao!!! takodje predsednik tadic radi svoj posao jer popravlja (kolko se to moze sa takvim narodom) ugled u svetu srbije! dosta bre vise pljuvanja nije samo kod nas kriza itd.! ali je to tipicno za nas, sve smo mi jadni i bedni, a drugi beru evrice na drvecem ili pokupu ih sa ulice! bravo za hapsenje i nek se nastavi tako kao i sa popravom ugleda zemlje i ekonomskoj situaciji u njoJ!

Mitar

pre 14 godina

kad uhapsite i osudite gospodine ministre da ne bi placali ostetu za bespravno zadrzavanje ili kako se to vec zove jer u ne tako dalekoj proslosti mnogi su uhapseni i pusteni bogatiji za par miliona dinara dobijenih na osnovu zalbi i slicno.

alx

pre 14 godina

u nekim zemljama postoji plakat na aerodromima sa natpisom, da se švercovanje droge kažnjava smrću. kamerom posmatraju pristigle putnike, i ako primete znake nervoze, odmah pretražuju nervoznog putnika. možda je to taktika "uplaši zeca" da bi mogli lovci da uoče ko mrda a ko ne?

decak

pre 14 godina

Narode sta smo doziveli, pa zar je trebalo da Ivica postane ministar da bi se ovo desilo? Da mi je 2000-te neko rekao da ce se to desiti....verovatno bih se srusio do smeha! A sada mi dodje da placem od muke!

SAMOkriticna

pre 14 godina

Ministar policije je objasnio da je u pitanju organizovana akcija koju policija drži u
NAJVECOJ TAJNOSTI ????
"Plasi mecku resetom" !!!!
Ko pokusa da "pobegne" HAPSI GA , pa cemo videti zbog cega je hteo da POBEGNE ??

belami

pre 14 godina

Sasvim je realno da se hapse pojedinci koji nisu ispunili obaveze prema stranci. Došli su na vlast iskoristili to i kad su počeli da uzimaju više sebi nego što su morali da daju stranci sledi smena i hapšenje. Tako se provodi borba protiv organizovanog kriminala samo što organizatori odredjuju ko je dao da dovoljno, a koga za primer treba skloniti.

dark poet, Paris

pre 14 godina

Neshto slichno govorio je i pokojni mu predsednik, sada vec davnog Marta '88.: ""Uskoro će biti objavljena sva imena..." i "Ne čujem dobro, ali uhapsiću".

aleksandar anđelković

pre 14 godina

Sve je to više nego ok.
Samo se pitam kada pohapse sve koje treba, ostaće stranke bez članova, a naročito finansijera.

goodl luck and good night

pre 14 godina

Svakako da je Dacic najbolji - niko bolje od njega ne razume kako korupcija funkcionise u ovoj zemlji. Svoju expertizu u mitigaciji korupcije je sa godinama i poboljsao - jer kao Ministar sada zapravo moze prisustvovati hapsenju prestupnika a ne zbrisati dva minuta pred hapsenje, kao nekada pre...

katica

pre 14 godina

Bacanje prađine u oči narodu, to govori čovek koji se i dalje klanja Slobodanu Miloševiću. Što ne uhapsi PROJEKTANTE RATOVA i svog onog haosa koji su proizveli od 1989 godine. IDEOLOŠKA policija je bila ta koja je odgovorna za ovo nezapamćeno (u istoriji sveta!) uništavanje jedne zemlje – gore od materijalnog uništenja – je to što su uništili svaki normalan sistem građanskih vrednosti morala i etike, što su uništili sve standarde i urušili sva strukovna znanja. Znači zemlja je temeljno IZNUTRA urušena – ali ti drugovi tzv patriote i dalje vode političku i kulturnu ideologiju Srbije – tako da ta sva najavljena haššenja – neće pomoći da naša zemlja stvori normalnu budućnost. Ima samo jedan način da se ovaj REGRES – a to je da se POHAPSE „projektanti naopake politike“ koja je vođena od 1989 g – i kad im se ONEMOGUĆI da i dalje vode politiku i kulturu naše zemlje! Jer šta oni rade od 2000 g, svu energiju Srbije troše da dokažu kako je Sloba biu u pravu – a za svo ovo zlo je kriva cija, vatikan, ustaše, balije, truli zapad i tsl.

Krštenica

pre 14 godina

A stvarno, čemu upozorenje, najave..., zar svaki Zakon na ovom svetu nije upozorio i najavio da će biti uhapšen onaj koji krade?
I drugo: teška srca moram da kažem da za sada Dačić nije loš, ali zašto "oni", zar nema svaki čovek ime i prezime, srednje slovo, datum rođenja, zanimanje...

Samo pitam

pre 14 godina

Ako sve ovo bude tačno, samo će potvrditi da je Dačić jedan od najboljih, ako ne i najbolji ministar ove i mnogih Vlada, mada, ma koliko ljudi negirali, bez predsednikovog amina sve ovo ne bi bilo moguće.
Da li Tadić sada ovim radi ono što je obećao?

Samo pitam

pre 14 godina

Ako sve ovo bude tačno, samo će potvrditi da je Dačić jedan od najboljih, ako ne i najbolji ministar ove i mnogih Vlada, mada, ma koliko ljudi negirali, bez predsednikovog amina sve ovo ne bi bilo moguće.
Da li Tadić sada ovim radi ono što je obećao?

katica

pre 14 godina

Bacanje prađine u oči narodu, to govori čovek koji se i dalje klanja Slobodanu Miloševiću. Što ne uhapsi PROJEKTANTE RATOVA i svog onog haosa koji su proizveli od 1989 godine. IDEOLOŠKA policija je bila ta koja je odgovorna za ovo nezapamćeno (u istoriji sveta!) uništavanje jedne zemlje – gore od materijalnog uništenja – je to što su uništili svaki normalan sistem građanskih vrednosti morala i etike, što su uništili sve standarde i urušili sva strukovna znanja. Znači zemlja je temeljno IZNUTRA urušena – ali ti drugovi tzv patriote i dalje vode političku i kulturnu ideologiju Srbije – tako da ta sva najavljena haššenja – neće pomoći da naša zemlja stvori normalnu budućnost. Ima samo jedan način da se ovaj REGRES – a to je da se POHAPSE „projektanti naopake politike“ koja je vođena od 1989 g – i kad im se ONEMOGUĆI da i dalje vode politiku i kulturu naše zemlje! Jer šta oni rade od 2000 g, svu energiju Srbije troše da dokažu kako je Sloba biu u pravu – a za svo ovo zlo je kriva cija, vatikan, ustaše, balije, truli zapad i tsl.

goodl luck and good night

pre 14 godina

Svakako da je Dacic najbolji - niko bolje od njega ne razume kako korupcija funkcionise u ovoj zemlji. Svoju expertizu u mitigaciji korupcije je sa godinama i poboljsao - jer kao Ministar sada zapravo moze prisustvovati hapsenju prestupnika a ne zbrisati dva minuta pred hapsenje, kao nekada pre...

aleksandar anđelković

pre 14 godina

Sve je to više nego ok.
Samo se pitam kada pohapse sve koje treba, ostaće stranke bez članova, a naročito finansijera.

belami

pre 14 godina

Sasvim je realno da se hapse pojedinci koji nisu ispunili obaveze prema stranci. Došli su na vlast iskoristili to i kad su počeli da uzimaju više sebi nego što su morali da daju stranci sledi smena i hapšenje. Tako se provodi borba protiv organizovanog kriminala samo što organizatori odredjuju ko je dao da dovoljno, a koga za primer treba skloniti.

decak

pre 14 godina

Narode sta smo doziveli, pa zar je trebalo da Ivica postane ministar da bi se ovo desilo? Da mi je 2000-te neko rekao da ce se to desiti....verovatno bih se srusio do smeha! A sada mi dodje da placem od muke!

SAMOkriticna

pre 14 godina

Ministar policije je objasnio da je u pitanju organizovana akcija koju policija drži u
NAJVECOJ TAJNOSTI ????
"Plasi mecku resetom" !!!!
Ko pokusa da "pobegne" HAPSI GA , pa cemo videti zbog cega je hteo da POBEGNE ??

Umetnica

pre 14 godina

Jeftini politički poeni i populizam - eto na šta se svodi ova izjava. Ko je slušao Tadićeva partijska izlaganja juče i prekjuče, jasno mu je kako će se odvijati situacija: biće žrtvovano nekoliko "potrošnih" političara i direktora, i to će se prodati narodu kao borba protiv korupcije. Za to vreme, krađa na velikom planu će se i dalje nesmetano nastaviti. "Borba protiv unutrašnjeg neprijatelja" je recept koji gledamo od komunista naovamo, Milošević ga je obilato koristio, a vidim sada i Tadić.

dg

pre 14 godina

on moze samo sebe da uhapsi sa sve kofercetom, a onda moze da nadje neke druge budale da njima prodaje predizborno-antikorupcijski marketing. dacic u borbi protiv korupcije?! svasta...

dark poet, Paris

pre 14 godina

Neshto slichno govorio je i pokojni mu predsednik, sada vec davnog Marta '88.: ""Uskoro će biti objavljena sva imena..." i "Ne čujem dobro, ali uhapsiću".

i zašto samo na nivou opština???

pre 14 godina

Kada bi to što se najavljuje bilo izvedeno kako treba, došlo bi do raspada postojećeg političkog sistema - postojeće partije, vladajuće, kao i trenutno opozicione, bile bi NE desetkovane, NEGO osamdesetkovane!
Mislim, zar Vas ne bi bilo sramota da ste na izbornoj listi neke od njih?

lala

pre 14 godina

hocemo mi nekad biti zadovoljni necim? ! sve pljujemo kolko god dobro zvucilo a i dokazano! dacic je do sad mnogo hapsio i to prave ljude, i bogatase i ljudi sa uticajem, znaci DOKAZAO da radi kolko tolko svoj posao!!! takodje predsednik tadic radi svoj posao jer popravlja (kolko se to moze sa takvim narodom) ugled u svetu srbije! dosta bre vise pljuvanja nije samo kod nas kriza itd.! ali je to tipicno za nas, sve smo mi jadni i bedni, a drugi beru evrice na drvecem ili pokupu ih sa ulice! bravo za hapsenje i nek se nastavi tako kao i sa popravom ugleda zemlje i ekonomskoj situaciji u njoJ!

Krštenica

pre 14 godina

A stvarno, čemu upozorenje, najave..., zar svaki Zakon na ovom svetu nije upozorio i najavio da će biti uhapšen onaj koji krade?
I drugo: teška srca moram da kažem da za sada Dačić nije loš, ali zašto "oni", zar nema svaki čovek ime i prezime, srednje slovo, datum rođenja, zanimanje...

Van Helsing

pre 14 godina

Uhapsiće sitne ribe, žrtvene jaganjce. Voleo bih da vidim da uhapse Miškovića, Beka, Peconija, Ceptera, Petra Matića, Radomira Živanića, Danka Đunića, ... Prvi april je prošao.

zemljo otvori se

pre 14 godina

eh kako se afera kofer brzo zaboravlja nego da ja vas pitam ministre i vaseg gazdu borisa hoce li da se krene u akciju pecanja velikih riba (misko,beko.....)insajder vas je uputio gde treba, grad u kome zivite je ostecen za skoro 2 milijarde evra HALLLOOOO to nije kriminal?

bezimena

pre 14 godina

G-dine Dačiću, jel Vi to obaveštavate odredjene persone da pripreme toaletni pribor na vreme?

Jasno je da mi ne znamo na koga se odnosi upozorenje, zbog službene "tajne", ali prepoznaće se oni kojima je namenjeno.:))

U svakom slučaju podržavam sve akcije usmerene na otkrivanje i hapšenje persona koje se bave kriminalom, ali zagrebite malo dublje, lokalni politikanti i direktorčići su samo vrh tzv. ledenog brega!

Leposava

pre 14 godina

Evo jednog predloga:
Modna konfekcija u Kursumliji je privatizovana decembra 2004, odmah nakon toga, novi vlasnik je otpustio sve radnike, njih oko 1000 i uprkos pokrenutom postupku raskida privatizacionog ugovora i konacnom raskidu 2008 godine je RASPRODAO svu imovinu preduzeca i ostavio samo gole zidove...
Danas je tih 1000 bez ikakvih prava na ulici i poput onih radnika u N.Pazaru cekajuci d aim drzava resi pitanje zdrastvenog, socijalnog i penzionog osiguranja....nakon 5 godina...
Ali sve i dalje stoji u mestu..i nikog nije briga vise...dok je "stari" vlasnik uziva u "tesko" stecenom imetku u Beogradu...i niko nista ne preduzima...iako je cak i nelegalno i preprodao isto preduzece na berzi, uprkos zabrani raspolaganja imovinom propisanom od strane Agencije za priavtizaciju i Trgovinskog suda u Beogradu...I MORAM SE ZAPITATI IMAMO LI I ZIVIMO LI U PRAVNOJ DRZAVI???

socijalista

pre 14 godina

"Ako se utvrdi da je bilo ko iz SPS korumpiran, da se bavi kriminalom ili da koristi stranku za lične interese, biće uhapšen"
Ovaj nas ce nas desetkovati...

Marko

pre 14 godina

Da li su na spisku mozda Miskovic, Beko, Zepter, Matic?
Nisu naravno, zato prestanite da nam mazete oci. Prvo uhapsite te krupne ribe, a korist od toga ce biti 1000x veca nego da sve ostale ribice pohvatate!

Svi ste vi politicari deo istog sistema, ti najveci vam placaju minute na televiziji, bilborde, i zato ih pustate da nas pljackaju.

Stevka

pre 14 godina

nas narod kaze "prvo skoci, onda reci hop". nisam cuo da ozbiljne zemlje najavljuju ovakve, i to jos tajne, akcije. obicno prvo sve pohapse pa tek onda daju izjave. ali dobro, u srbiji je to normalno. zato su marko i mira a i bogoljub negde u rusiji, zvezdan terzic i radulovic u crnoj gori i da ne nabrajam dalje. ovo je sve samo marketing kao uvek do sad. uhapsice oni nekog, da ne ispadne da lazu. ali bice to sitna riba ili neko ko im i ovako smeta. kao sto je bio slucaj sa knezevicem. i tada su najavljivana dalja hapsenja po srbiji ali od toga nista. a setimo se i spektakularnog hapsenja dzajica pred same izbore. i tada se pricalo kako ce na red doci i ostali klubovi, pre svega partizan. nisam cuo da je osim dzaje i cvetkovica bilo ko stradao.

zeppelin

pre 14 godina

Pored hapsenja onih koji su tokom istrage (samo) osumnjiceni potrebno je i da budu osudjeni. A za to je potrebno efikasno i nezavisno sudstvo. Tu smo se doduse nesto popravili. MEDJUTIM potrebne su jos dve SISTEMSKE stvari: 1/ tzv. "whistleblower" zakon - koji je u stvari zakon koji stiti (po pravilu) nizeg admministrativca u vladi na bilo kom nivou, od onih korumpiranih kabadahija koji bi mu kasnije pretili otkazom, pa cak i necim gorim... Ovaj zakon imaju sve normalne demokratije. Kao npr Britanija - Public Interest Disclosure Act iz 1998. To je nesto kao program za zastitu svedoka, samo sto konkretno stiti zaposlene u drzavnoj administraciji i javnim preduzecima u slucaju prijavljivanja pronevera, korupcija itd. Druga sistemska stvar jeste ozbiljna unutrasnja kontrola i to u prvom redu finansijska - svaka normalna vlada trebalo bi da ima redovni finansijski audit i to redovno (periodicno) i nenajavljeno (nema vremenskog pravila). Samo tako se stvar moze saseci u korenu. Uz svu podrsku politicarima pomenutim u tekstu (ako su iskreni) bojim se da se bez sistemskih promena ne zavrsi sve na predizbornoj kampanji i zrtvovanju pojedinaca...

Inspektor Kluzo

pre 14 godina

Ja savetujem Dacicu da sebi stavi lisice tek na kraju, jer ako stavi prvo sebi onda ce ostali ostati slobodni.

I jos jedan savet. Neka se igraju 'igre sa stolicama' iz obdanista, pa ko nema gde da sedne, taj bude uhapsen. Mozda ce tako biti lakse poceti.

alx

pre 14 godina

u nekim zemljama postoji plakat na aerodromima sa natpisom, da se švercovanje droge kažnjava smrću. kamerom posmatraju pristigle putnike, i ako primete znake nervoze, odmah pretražuju nervoznog putnika. možda je to taktika "uplaši zeca" da bi mogli lovci da uoče ko mrda a ko ne?

Mitar

pre 14 godina

kad uhapsite i osudite gospodine ministre da ne bi placali ostetu za bespravno zadrzavanje ili kako se to vec zove jer u ne tako dalekoj proslosti mnogi su uhapseni i pusteni bogatiji za par miliona dinara dobijenih na osnovu zalbi i slicno.

Dzumba

pre 14 godina

Не сумњам да ће полиција ухапсити неке људе из сфере политике, углавном нижерангиране. Међутим, шта ће бити после? "Објективне околности и субјективни фактор" обезбедиће спору истрагз, недостатак доказа, осустајање од оптужница, килаво суђење и углавном ослобађајуће или симболине пресуде, баш онда кад сви забораве о чему се ту уопште радило. Волео бих да се варам али досадашње искуство је такво.

Milan

pre 14 godina

Hajde da vidimo kako ce i to da prodje... I kako ce da prodje izdavanje pasosa i vizna liberalizacija, i zastita gej parade... Dacic se dosta angazuje, jedino se bojim da ce na kraju on biti najbolji i jedini ministar u ovoj vladi koji ce nesto dobro da uradi...

Gde su / sta rade ministri obrazovanja, nauke, kulture, informatickog drustva (ha!) i ostali... Tajac...

Obama Deception

pre 14 godina

Sve je to lepo što ministar najavljuje ali imam neki osećaj da je ovo više plod zahteva EU nego stvarne želje za obračunom sa korupcionaštvom.

Daj Bože da grešim.

Koliko god mi sa foruma svojim komentarima ukazivali na tajkune ipak oni ne bi imali toliko uticaja da partijski članovi nisu spremni da svoja stranačka uverenja prodaju ze evre. Ipak, riba se čisti od glave(tajkuna) a ne od repa(političara po strankama).

Hajde da vidimo šta će biti u narednim danima.

Adam

pre 14 godina

Hahahaha...e ovo sam cekao. Slobodan Homen i Ivica Dacic u istoj vesti i zajednickoj akciji!!!! Respect! Sad tek vidim da je Otpor imao smisla. A ova najava hapsenja mi vise lici na upozorenje da se primire dok ne prodje cirkus. Komunikacija preko medija sa korupcijskim lancima je maloooo mnogo cak i za ova dva politicka magnata!

Samo pitam

pre 14 godina

Ako sve ovo bude tačno, samo će potvrditi da je Dačić jedan od najboljih, ako ne i najbolji ministar ove i mnogih Vlada, mada, ma koliko ljudi negirali, bez predsednikovog amina sve ovo ne bi bilo moguće.
Da li Tadić sada ovim radi ono što je obećao?

katica

pre 14 godina

Bacanje prađine u oči narodu, to govori čovek koji se i dalje klanja Slobodanu Miloševiću. Što ne uhapsi PROJEKTANTE RATOVA i svog onog haosa koji su proizveli od 1989 godine. IDEOLOŠKA policija je bila ta koja je odgovorna za ovo nezapamćeno (u istoriji sveta!) uništavanje jedne zemlje – gore od materijalnog uništenja – je to što su uništili svaki normalan sistem građanskih vrednosti morala i etike, što su uništili sve standarde i urušili sva strukovna znanja. Znači zemlja je temeljno IZNUTRA urušena – ali ti drugovi tzv patriote i dalje vode političku i kulturnu ideologiju Srbije – tako da ta sva najavljena haššenja – neće pomoći da naša zemlja stvori normalnu budućnost. Ima samo jedan način da se ovaj REGRES – a to je da se POHAPSE „projektanti naopake politike“ koja je vođena od 1989 g – i kad im se ONEMOGUĆI da i dalje vode politiku i kulturu naše zemlje! Jer šta oni rade od 2000 g, svu energiju Srbije troše da dokažu kako je Sloba biu u pravu – a za svo ovo zlo je kriva cija, vatikan, ustaše, balije, truli zapad i tsl.

lala

pre 14 godina

hocemo mi nekad biti zadovoljni necim? ! sve pljujemo kolko god dobro zvucilo a i dokazano! dacic je do sad mnogo hapsio i to prave ljude, i bogatase i ljudi sa uticajem, znaci DOKAZAO da radi kolko tolko svoj posao!!! takodje predsednik tadic radi svoj posao jer popravlja (kolko se to moze sa takvim narodom) ugled u svetu srbije! dosta bre vise pljuvanja nije samo kod nas kriza itd.! ali je to tipicno za nas, sve smo mi jadni i bedni, a drugi beru evrice na drvecem ili pokupu ih sa ulice! bravo za hapsenje i nek se nastavi tako kao i sa popravom ugleda zemlje i ekonomskoj situaciji u njoJ!

goodl luck and good night

pre 14 godina

Svakako da je Dacic najbolji - niko bolje od njega ne razume kako korupcija funkcionise u ovoj zemlji. Svoju expertizu u mitigaciji korupcije je sa godinama i poboljsao - jer kao Ministar sada zapravo moze prisustvovati hapsenju prestupnika a ne zbrisati dva minuta pred hapsenje, kao nekada pre...

dark poet, Paris

pre 14 godina

Neshto slichno govorio je i pokojni mu predsednik, sada vec davnog Marta '88.: ""Uskoro će biti objavljena sva imena..." i "Ne čujem dobro, ali uhapsiću".

alx

pre 14 godina

u nekim zemljama postoji plakat na aerodromima sa natpisom, da se švercovanje droge kažnjava smrću. kamerom posmatraju pristigle putnike, i ako primete znake nervoze, odmah pretražuju nervoznog putnika. možda je to taktika "uplaši zeca" da bi mogli lovci da uoče ko mrda a ko ne?

Krštenica

pre 14 godina

A stvarno, čemu upozorenje, najave..., zar svaki Zakon na ovom svetu nije upozorio i najavio da će biti uhapšen onaj koji krade?
I drugo: teška srca moram da kažem da za sada Dačić nije loš, ali zašto "oni", zar nema svaki čovek ime i prezime, srednje slovo, datum rođenja, zanimanje...

belami

pre 14 godina

Sasvim je realno da se hapse pojedinci koji nisu ispunili obaveze prema stranci. Došli su na vlast iskoristili to i kad su počeli da uzimaju više sebi nego što su morali da daju stranci sledi smena i hapšenje. Tako se provodi borba protiv organizovanog kriminala samo što organizatori odredjuju ko je dao da dovoljno, a koga za primer treba skloniti.

decak

pre 14 godina

Narode sta smo doziveli, pa zar je trebalo da Ivica postane ministar da bi se ovo desilo? Da mi je 2000-te neko rekao da ce se to desiti....verovatno bih se srusio do smeha! A sada mi dodje da placem od muke!

dg

pre 14 godina

on moze samo sebe da uhapsi sa sve kofercetom, a onda moze da nadje neke druge budale da njima prodaje predizborno-antikorupcijski marketing. dacic u borbi protiv korupcije?! svasta...

Inspektor Kluzo

pre 14 godina

Ja savetujem Dacicu da sebi stavi lisice tek na kraju, jer ako stavi prvo sebi onda ce ostali ostati slobodni.

I jos jedan savet. Neka se igraju 'igre sa stolicama' iz obdanista, pa ko nema gde da sedne, taj bude uhapsen. Mozda ce tako biti lakse poceti.

Milan

pre 14 godina

Hajde da vidimo kako ce i to da prodje... I kako ce da prodje izdavanje pasosa i vizna liberalizacija, i zastita gej parade... Dacic se dosta angazuje, jedino se bojim da ce na kraju on biti najbolji i jedini ministar u ovoj vladi koji ce nesto dobro da uradi...

Gde su / sta rade ministri obrazovanja, nauke, kulture, informatickog drustva (ha!) i ostali... Tajac...

aleksandar anđelković

pre 14 godina

Sve je to više nego ok.
Samo se pitam kada pohapse sve koje treba, ostaće stranke bez članova, a naročito finansijera.

SAMOkriticna

pre 14 godina

Ministar policije je objasnio da je u pitanju organizovana akcija koju policija drži u
NAJVECOJ TAJNOSTI ????
"Plasi mecku resetom" !!!!
Ko pokusa da "pobegne" HAPSI GA , pa cemo videti zbog cega je hteo da POBEGNE ??

zeppelin

pre 14 godina

Pored hapsenja onih koji su tokom istrage (samo) osumnjiceni potrebno je i da budu osudjeni. A za to je potrebno efikasno i nezavisno sudstvo. Tu smo se doduse nesto popravili. MEDJUTIM potrebne su jos dve SISTEMSKE stvari: 1/ tzv. "whistleblower" zakon - koji je u stvari zakon koji stiti (po pravilu) nizeg admministrativca u vladi na bilo kom nivou, od onih korumpiranih kabadahija koji bi mu kasnije pretili otkazom, pa cak i necim gorim... Ovaj zakon imaju sve normalne demokratije. Kao npr Britanija - Public Interest Disclosure Act iz 1998. To je nesto kao program za zastitu svedoka, samo sto konkretno stiti zaposlene u drzavnoj administraciji i javnim preduzecima u slucaju prijavljivanja pronevera, korupcija itd. Druga sistemska stvar jeste ozbiljna unutrasnja kontrola i to u prvom redu finansijska - svaka normalna vlada trebalo bi da ima redovni finansijski audit i to redovno (periodicno) i nenajavljeno (nema vremenskog pravila). Samo tako se stvar moze saseci u korenu. Uz svu podrsku politicarima pomenutim u tekstu (ako su iskreni) bojim se da se bez sistemskih promena ne zavrsi sve na predizbornoj kampanji i zrtvovanju pojedinaca...

Mitar

pre 14 godina

kad uhapsite i osudite gospodine ministre da ne bi placali ostetu za bespravno zadrzavanje ili kako se to vec zove jer u ne tako dalekoj proslosti mnogi su uhapseni i pusteni bogatiji za par miliona dinara dobijenih na osnovu zalbi i slicno.

Umetnica

pre 14 godina

Jeftini politički poeni i populizam - eto na šta se svodi ova izjava. Ko je slušao Tadićeva partijska izlaganja juče i prekjuče, jasno mu je kako će se odvijati situacija: biće žrtvovano nekoliko "potrošnih" političara i direktora, i to će se prodati narodu kao borba protiv korupcije. Za to vreme, krađa na velikom planu će se i dalje nesmetano nastaviti. "Borba protiv unutrašnjeg neprijatelja" je recept koji gledamo od komunista naovamo, Milošević ga je obilato koristio, a vidim sada i Tadić.

i zašto samo na nivou opština???

pre 14 godina

Kada bi to što se najavljuje bilo izvedeno kako treba, došlo bi do raspada postojećeg političkog sistema - postojeće partije, vladajuće, kao i trenutno opozicione, bile bi NE desetkovane, NEGO osamdesetkovane!
Mislim, zar Vas ne bi bilo sramota da ste na izbornoj listi neke od njih?

Van Helsing

pre 14 godina

Uhapsiće sitne ribe, žrtvene jaganjce. Voleo bih da vidim da uhapse Miškovića, Beka, Peconija, Ceptera, Petra Matića, Radomira Živanića, Danka Đunića, ... Prvi april je prošao.

zemljo otvori se

pre 14 godina

eh kako se afera kofer brzo zaboravlja nego da ja vas pitam ministre i vaseg gazdu borisa hoce li da se krene u akciju pecanja velikih riba (misko,beko.....)insajder vas je uputio gde treba, grad u kome zivite je ostecen za skoro 2 milijarde evra HALLLOOOO to nije kriminal?

Leposava

pre 14 godina

Evo jednog predloga:
Modna konfekcija u Kursumliji je privatizovana decembra 2004, odmah nakon toga, novi vlasnik je otpustio sve radnike, njih oko 1000 i uprkos pokrenutom postupku raskida privatizacionog ugovora i konacnom raskidu 2008 godine je RASPRODAO svu imovinu preduzeca i ostavio samo gole zidove...
Danas je tih 1000 bez ikakvih prava na ulici i poput onih radnika u N.Pazaru cekajuci d aim drzava resi pitanje zdrastvenog, socijalnog i penzionog osiguranja....nakon 5 godina...
Ali sve i dalje stoji u mestu..i nikog nije briga vise...dok je "stari" vlasnik uziva u "tesko" stecenom imetku u Beogradu...i niko nista ne preduzima...iako je cak i nelegalno i preprodao isto preduzece na berzi, uprkos zabrani raspolaganja imovinom propisanom od strane Agencije za priavtizaciju i Trgovinskog suda u Beogradu...I MORAM SE ZAPITATI IMAMO LI I ZIVIMO LI U PRAVNOJ DRZAVI???

bezimena

pre 14 godina

G-dine Dačiću, jel Vi to obaveštavate odredjene persone da pripreme toaletni pribor na vreme?

Jasno je da mi ne znamo na koga se odnosi upozorenje, zbog službene "tajne", ali prepoznaće se oni kojima je namenjeno.:))

U svakom slučaju podržavam sve akcije usmerene na otkrivanje i hapšenje persona koje se bave kriminalom, ali zagrebite malo dublje, lokalni politikanti i direktorčići su samo vrh tzv. ledenog brega!

Obama Deception

pre 14 godina

Sve je to lepo što ministar najavljuje ali imam neki osećaj da je ovo više plod zahteva EU nego stvarne želje za obračunom sa korupcionaštvom.

Daj Bože da grešim.

Koliko god mi sa foruma svojim komentarima ukazivali na tajkune ipak oni ne bi imali toliko uticaja da partijski članovi nisu spremni da svoja stranačka uverenja prodaju ze evre. Ipak, riba se čisti od glave(tajkuna) a ne od repa(političara po strankama).

Hajde da vidimo šta će biti u narednim danima.

socijalista

pre 14 godina

"Ako se utvrdi da je bilo ko iz SPS korumpiran, da se bavi kriminalom ili da koristi stranku za lične interese, biće uhapšen"
Ovaj nas ce nas desetkovati...

Dzumba

pre 14 godina

Не сумњам да ће полиција ухапсити неке људе из сфере политике, углавном нижерангиране. Међутим, шта ће бити после? "Објективне околности и субјективни фактор" обезбедиће спору истрагз, недостатак доказа, осустајање од оптужница, килаво суђење и углавном ослобађајуће или симболине пресуде, баш онда кад сви забораве о чему се ту уопште радило. Волео бих да се варам али досадашње искуство је такво.

Stevka

pre 14 godina

nas narod kaze "prvo skoci, onda reci hop". nisam cuo da ozbiljne zemlje najavljuju ovakve, i to jos tajne, akcije. obicno prvo sve pohapse pa tek onda daju izjave. ali dobro, u srbiji je to normalno. zato su marko i mira a i bogoljub negde u rusiji, zvezdan terzic i radulovic u crnoj gori i da ne nabrajam dalje. ovo je sve samo marketing kao uvek do sad. uhapsice oni nekog, da ne ispadne da lazu. ali bice to sitna riba ili neko ko im i ovako smeta. kao sto je bio slucaj sa knezevicem. i tada su najavljivana dalja hapsenja po srbiji ali od toga nista. a setimo se i spektakularnog hapsenja dzajica pred same izbore. i tada se pricalo kako ce na red doci i ostali klubovi, pre svega partizan. nisam cuo da je osim dzaje i cvetkovica bilo ko stradao.

Marko

pre 14 godina

Da li su na spisku mozda Miskovic, Beko, Zepter, Matic?
Nisu naravno, zato prestanite da nam mazete oci. Prvo uhapsite te krupne ribe, a korist od toga ce biti 1000x veca nego da sve ostale ribice pohvatate!

Svi ste vi politicari deo istog sistema, ti najveci vam placaju minute na televiziji, bilborde, i zato ih pustate da nas pljackaju.

Adam

pre 14 godina

Hahahaha...e ovo sam cekao. Slobodan Homen i Ivica Dacic u istoj vesti i zajednickoj akciji!!!! Respect! Sad tek vidim da je Otpor imao smisla. A ova najava hapsenja mi vise lici na upozorenje da se primire dok ne prodje cirkus. Komunikacija preko medija sa korupcijskim lancima je maloooo mnogo cak i za ova dva politicka magnata!