Subota, 30.05.2009.

14:01

Tadić: Kraj kriminalu i korupciji

Raspisivanje vanrednih izbora bilo bi neodgovorno, prioritet je borba protiv korupcije, izjavio predsednik države i lider Demokratske stranke Boris Tadić.

Izvor: B92

Tadiæ: Kraj kriminalu i korupciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

predsednice, o cemu vi to??!!

pre 14 godina

Koji me djavo tera da citam ove gluposti, pa pre 10-15 dana je pricao sve ovo, pa ce opet za 10-tak dana... Ne mogu da se nerviram!

Stbg

pre 14 godina

Vi vec godinama nastavljate "zapocete reforme".. Predsednik krsi zakone sopstvene drzave time sto je i sef stranke i niko ga nista ne pita.. Kosovo je nase ali se njime bavi ministar inostranih poslova.. Kraj korupciji dogodice se negde u 1109-om nastavku ove spanske serije..

Vladimir

pre 14 godina

Iskreno se nadam da su kriminalci i korupcionashi procitali ovu vest...Ako nisu, plasim se da li ce znati da im je odzvonilo ?

barba

pre 14 godina

Poverovacu u iskrenost gspodina Tadica kada obelodani stvarne finansijere DS-a i kada makar jednu krupnu finansijsku ili kriminalnu aferu razrese do kraja.

Dejan Nemacka

pre 14 godina

Gospodine predsednice, od prosle sednice glavnog odbora na kojoj ste takodje najavljivali borbu protiv korupcije, uhapsen je jedino Goran Knozevic, ako je samo jedan covek problem Srbije onda smo mi srecna zemlja. Medjutim, bice da je Srbija duboko korumpirana zemlja koja kao takva tesko da ce biti uskoro clanica EU. Mozda predsednik zbog obaveza nema vremena da gleda emisije kao sto je "insajder" na primer. Uostalom, ko nam je kriv sto smo dosli dotle da Miskoviceve firme cine 15% bruto drustvenog proizvoda pa je tako isti gospodin postao zasticen kao beli medved, ne samo nasoj vlasti vec i ovim cinicima iz EU, koji kako nam pomazu dobro je da Srbijom ne vladaju dva Vojislava

поштени корупционаш

pre 14 godina

Да, да, сви су корумпирани, само Дс није, додуше, можда малко у прошлости. Лепо збориш Председниче, али само збориш. Ваљало би да прочиташ ове коментаре, поготово ове са б92. Да ли је то почетак урушавања недодирљивости нашег Председника? И немојте, молим Вас, да расписујете изборе. Ионако сви причају да ћете са Николићем у владу. Опрали сте Дачића, сутра ћете, драги Председниче, Николића и Вучића. Живела нам Србијо, у теби је све могуће, свако може са сваким. дакле, за кога год гласали, све му дође на исто, сви су у игри. Али на тај начин ја ипак немам могућност избора. Није ми баш свеједно за кога гласам и да ли ће тај баш са сваким у коалицију. Десиће се за неку годину да ћу да гласам за Чеду, а он ће са Војама у коалицију. Зар би то требало да ме зачуди???

Aleksandar

pre 14 godina

A zasto odmah ne bi krenuo na krupnije probleme - mir u svetu, nalazenje zivota u svemiru i pravljenje perpetum mobile masine. Podjednako bi imao uspeha a potonja su nekako vaznija od ovih banalnih...

nataša

pre 14 godina

Borise, ovo već nije fer od tebe...ovo što izjavljuješ, po ko zna koji put, vredja našu zdravu pamet...Mislim, stvarno nije fer da nam ponavljaš jedno te isto, nismo mi retardirana deca (prema kojima se država, usput, ponaša, najblaže rečeno nedolično) pa da te ne razumemo i da , jadan, moraš da nas ubedjuješ...Ok, sve je to lepo...ali, predji već jednom sa reči na dela. Ako se ne osećaš doraslim tom zadatku, reci i to otvoreno...Ako nisi spreman da rizikuješ i da ideš do kraja, onda se lepo pomeri sa tog mesta...Aman, dragi predsednične narod se tvoj GUŠIIII....I , molim te, ako odlučiš da kreneš u tu strašnu borbu, počni, molim te, od svoje stranke...Neka ti u tome neko od njih i pomogne, ako takvih u stranci još uvek ima...Mislim, stvarno...

Nestranačka ličnost

pre 14 godina

Niti Tadić ima vlast (a kamoli apsolutnu), niti će mu "ekipa" dozvoliti da seče granu na kojoj sede. Marketing - da. Rasturanje klanova na raznim nivoima - ne. Mnogo će još vode proteći Savom i Dunavaom dok se ova partokratska država ne transformiše u zaista demokratsku. Uzgred, ni EU model nam baš nije adekvatan, korupcije i partokratije ima i tamo, i to mnogo, mnogo više nego što mislimo (ali ne na nižim nivoima), a zapadni mediji kontrolisani su, po "pravilu", iz jedne centrale.

cinik

pre 14 godina

u drugom mandatu i uvek ista pricha.. zaista neverovatno, mene bi bilo sramota da stalno isto ponavljam a nista ne ucinim dok Insajder sve stvari stavlja na tacnu, samo da se pokrenu stvari...a on zove Miskovica na veceru dok tu otkrivaju neke nazovi mafije... Trla baba lan... Tadic je katastrofalno razocaranje. Nije ni cudo sto je bio u drugom eselonu Djindjicevih saradnika....Smatra, naglasava, preuzima odgovornost a promena nigde...Sve ce se to na zalost ili na srecu videti na sledecim izborima...DENACIONALIZACIJA ODMAH!!!

milann

pre 14 godina

Predsednik je resio sve probleme koji pritiscu Srbiju (potpuni krah privrede, finansijki prezaduzeni, milioni nezaposlenih...), pa sada moze da predje na najaktuelniji problem - decentralizaciju Srbije - promenu Ustava. Kome je ovo prioritet, da u ovako "posrnuloj" drzavi pisemo Novi Ustav i dalje "cepamo", to sto je preteklo od Drzave?

Pera

pre 14 godina

Verovatno ce opet da strada neki lokalni funkcioner koji je prodao svojoj tetki 2 ara placa bez tendera i to ce biti na sva zvona predstavljeno kao dokaz u odlucnosti u borbi protiv korupcije.

p

pre 14 godina

Predlog za iskorenjivanje kriminala i korupcije :
resis se prvo tajkuna, a da bi se njih otarasio moras da sankcionise prvo ljude iz stranaka na vlasti ( nema tu mnogo korumpiranih, recimo njih 90% ).Da bi se lakse uradilo istrazivanje ko je korumpiran a ko ne nadjes one koji nisu posto su vrlo retki i mnogo manje se gubi vremena pri odabiru.Znaci tad padaaju tajkuni ali padaju i koalicioni partneri.Ako si njih skinuo moras i svoje redove da procistis a onda dovodis do unistavanja svoje stranke i gubitka vlasti. Kad pogledas sve ovo je vrlo komplikovano i bolje je da ostane ovako i da se pricaju price!

pera

pre 14 godina

Kad bi manje putovao po svetu a vise po nasoj zemlji tek onda bi shvatio koliko smo u stvari prsli u svim mogucim sferama ! Nama vise ni Bog ne moze da pomogne !

Petar

pre 14 godina

Gospodine predsednice, postoji jedna emisija koja se zove Insajder (od 2007-2009) : fudbal,gradjevina, putevi, nepotizam, iskoriscavanje Srbije od nekih okolnih drzava ...

Predsednice, mozda je problem sto su ljudi pomenuti u toj emisiji iznad obicnih gradjana Srbije ?

Predsednice, uradite nesto, ili cemo mi gradjani traziti vanredne izbore ...

Umetnica

pre 14 godina

Od te borbe protiv korupcije nema ni B ni K... Pitajte samo Vericu Barać, pogledajte šta se dogodilo sa Savetom za borbu protiv korupcije. I onda će vam biti jasno koliko je Tadić ozbiljan. Od te "borbe" ćemo videti par žrtvenih jagnjadi, među kojima (desnu ruku dajem) neće biti nijednog funkcionera DS koji je sada blizak vrhu vlasti. Možemo očekivati atak na razne bivše činovnike i službenike, koji su u međuvremenu pali u nemilost, pa su sada potrošna roba. Neka Tadić počne od Tijanića i ostalih aktuelnih saradnika, pa da vidimo koliko je ozbiljan... a ne da nam servira neke bajate afere kao bacanje prašine u oči.

Velibor

pre 14 godina

Dragi naš Predsedniče, jednom je jedan Predsednik prerastao u Maršala, izreka mu je bila: Drugarice i drugovi, pređimo sa rječi na djela...

jp

pre 14 godina

Evo kako ce da krene u borbu protiv kriminala: raspisace porez od 50% na dohodtke, penzije, honorare, cucle ... pa ce 20% od tih para da ide na osposobljavanje policije da lovi krimose ... a 80% za obezbedjenje delta sitija i usca, da ih krimosi ne opljackaju slucajno, a i treba da se drzavnoj TV kupi nova mega kamera da se lepse uslikava dok drzi govore protiv kriminala, korupcije i Kosovo je nase.

The_Blue

pre 14 godina

Sta drugo osim da se slatko i od srca nasmejem!
Niko nije zasticen.
Naravno, to se odnosi na nas obicne smrtnike, dok su ostali zasticeni da im ni atomska bomba ne bi mogla nista!

Vladimir

pre 14 godina

Previše ima histerije oko te korupcije. Korupcija je kao trenje, uvek postoji u određenoj meri. I ne bori se protiv korupcije nekakvim čistkama tipa Sablja, Jatagan, Katana i drakonskim kaznama nego uvođenjem zakona i regulativa kojima se kroz transparentnost korupcija lako otkriva i otežava. Nemaju druge zemlje strože zakone od nas niti su im političari pošteniji nego su jednostavno uređenije pa je korupcija manje zastupljena - ali ipak postoji, svuda. I za kraj, jedan dan bombardovanja je gori od godinu dana korupcije.

srki

pre 14 godina

Izmedju dva puta po inostranstvu, a putevi su vise nego ucestali, predsednik se seti tzv. borbe protiv korupcije i to onda vrlo ozbiljno saopsti naciji koja je to cula toliko puta da joj je vec muka. Nista od toga nema i bolje bi mu bilo da cuti jer se drzava pljacka na sve strane!!!!!

mr.No

pre 14 godina

Prvo korumpiras drzavu do temelja pa se onda kao boris protiv samog sebe, pa onda uhapsis nekog predsednika opstine u provinciji koji se ionako zamerio vrhuski, pa onda to na sva zvona ponavljas kao veliki uspeh, pa onda opet sve iz pocetka.Pri tom najvaznije da si uredno podsisan i lepo izgledas.Sve ovo ponoviti do sledecih izbora i tako u krug iz supjeg u prazno od jednog do drugog mandata.Godine nepovratno prolaze, partijski finansijesri i sekretari sve bogatiji, drzava i narod sve manji, jadniji i siromasniji dok neko ne dodje da nam kaze kako samostalna drzava nije za nas.Doduse izgleda da ovaj nas narod i nije nista bolje zasluzio kada nemo posmatra i dozvoljava da ga godinama neometano lazu i kradu.

Dejan

pre 14 godina

Da pomognem predsedniku (mada mi se cini da je on ovo vec nekoliko puta do sada pricao, ali nema veze):

Luka Beograd, Usce, Kofer, Put Horgos- do Bara u Crnoj gori, Genex (sadasnji International CG), zaposljavanje stranih drzavljana (ili onih sa dvojnim drzavljanstvom) u policiji i vojsci ...

Samo se nadam da necemo opet hapsiti neke nazovi mafije po Leskovcu, Lebanu i Dimitrovgradu, nego one koje treba hapsiti ...

ma daj...

pre 14 godina

"Kosovo je sastavni deo Srbije, borba protiv kriminala i korupcije, Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu." Tri lajtmotiva svake njegove izjave. A sta je od svega navedenog tacno vidimo i sami, pa nismo ni slepi ni glupi... Ne znam kako vise moze sam sebe da pogleda u ogledalu.

Max

pre 14 godina

Ma sve je ovo super.....
Samo.... Hoće li neko, nekada, nekome objasniti konkretno i taksativno kako će se to boriti, kako će se meriti rezultati, koji je TAČAN datum do koga će se uraditi navedene stvari, šta će se desiti ukoliko se ne desi sve kako je planirano, ko odgovara, kakve su sankcije....

Ovako.... Samo par pasusa pročitanih malo sa papira, malo iz glave. I dalje sve po starom.

Urban Redneck

pre 14 godina

Ne bi bilo loše da to navodno istraživanje korupcije počne od direktora preduzeća za izdavanje poslovnog prostora u vlasništvu centralnih beogradskih opština - naročito onog koji je na toj poziciji sedeo skoro 20 godina i koji poseduje isto toliko stanova na Vračaru i Dedinju, a čiji sin je sada odbornik Demokratske stranke u Republičkoj skupštini...

nenad73

pre 14 godina

Posle svega sto je vidjeno u insajderu Tadic bi umesto govora trebalo da vec nedelju dana bude inicijator pravosudnih akcija koje bi najvece pocinioce krivicnih dela stavile iza resetaka.Ovako sva ova njegova prica nije nista vise sem ciste demagogije pred izbore u Zemunu i drugim opstinama.

dj

pre 14 godina

pretpostavljam da ce prvi (i jedini) korak u borbi protiv korupcije biti uvodjenje jos jednog repriznog termina za insajder. e beli beli, bio si mi skroz gotivan

Sava Drugi

pre 14 godina

Kako spreciti korupciju, kada nam revizori ne valjaju.

KPMG je godina bio revizor u NIS-u i uvek je sve bilo u redu. Sada kada su dosli Rusi, odjedanput nista ne valja, visegodisnji dugovir, nema MRS-a, itd...

Stvarno

pre 14 godina

E majke mi, kada sam u operi dobio RSS feed o ovoj vesti, pao sam na pod od SMEHA!!!

....i onda ce kapetan Kirk da sleti nasim Enterprajzom koga cemo finansirati iz Nac.Invest.Plana i odnese sve kriminalce nekim tamo Klingoncima, i onda cu ja da odem...i tako...majke mi...tako ce biti

Znate, mi smo toliko u kriminalu, da se plasim da ako sav bude "pobedjen" necemo imati gde da radimo, gde da kupujemo...E, a da vi ipak batalite to...

Petar

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je Tadić na sednici Glavnog odbora DS-a u Sava centru."......Ајд и то да видимо!
Govoreći o korupciji, on je istakao da "niko nije zaštićen ni u jednoj stranci".....Да видимо и то!
i ocenio da su duboko u korupciji sve stranke u Srbiji, ali i neke druge profesije i drugi delovi društva." ..... Ајдееее, ово нисмо знали, сем што то знају и врапчићи и свракице на гранчицама. Сада су нам се очи широм отвориле. ХВАЛА.

mišel petrović

pre 14 godina

Naš predsednik svakog dana govori isto, šta će uraditi i kako to treba uraditi, ali ne kaže šta je od toga uradio za devet godina koliko se nalazi u vrhu vlasti.

AleksandarM

pre 14 godina

Najveci generatori korupcije i kriminala su stranke na vlasti koje svoju "vlast" dozivljavaju kao priliku za glodanje "plena". Dakle, dok se ti "glodari" ne sklone, nema resenja pitanja kriminala i korupcije a oni iz dana u dan rastu tako da vise ni sa satelita ne mogu da se prate. Nesto najjeftinije sto moze da nas snadje su izbori na svim nivoima i stvaranje jedne postene, radne i sposobne ne samo vlade, vec i kompletne vlasti.

Jovana

pre 14 godina

Veliko krivično vijeće Okružnog suda u Beogradu u predmetu K. br 463-96 oslobodilo je optuženog Milana Veruovića i njegove saučesnike Vladimira Jovanovića, zvanog Japanac, Bećiri Đorđa i Dibrani Kamera krivične odgovornosti, usljed nedostatka dokaza, a po optužnici beogradskog Okružnog javnog tužilaštva da su izvršili krivično djelo iznude iz člana 180 stav 3 KZ RS.
Krivično vijeće Okružnog suda u Beogradu, kojim je predsjedavao sudija Ilija Simić, osudilo je u predmetu K. br. 373-93 Milana Veruovića zbog krivičnog djela iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakona SRJ (proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga) na kaznu zatvora od sedam mjeseci,
uslovno na dvije godine.
Protiv navedene odluke nije se žalio ni javni tužilac, ni osuđeni Veruović.

Dragan Loncar

pre 14 godina

Borise Tadicu, onda ti lepo izadjes na RTS, a ne na B92 jer mi ovde vec dugo lajemo na zvezde, i kazes javno da su sve institucije u Srbiji duzne da uvaze rad Ombudsmana i Agencije za borbu protiv korupcije, i svaka institucija koja to ne uradi ce tebi licno odgovarati. A onda, kada ti se ukaze na nepostovanje ovih drzavnih tela, ti sprovodis pritisak kao Predsednik na te institucije, do rezultata. Jer, kada se ovakve skandalozne stvari od opsteg interesa desavaju u Americi, predsednici reaguju zato sto im je to obaveza, pa makar oni bili Bush. I nemoj da objasnjavas kako je to stvar nadleznih ministarstava i kako ti ne mozes sve sam u drzavi da resavas, jer je u pitanju sistemska korupcija, a ti si glavni, bar ti je takva odgovornost. Mozda, ali mozda tek tada cemo ti poverovati da si CIST i shvatiti da je Miskovicevo prisustvo ne veceri sa Bidenom bila cista slucajnost.

saleNS

pre 14 godina

A mozemo li bar jednom u zivotu da cujemo KONKRETNO sta cete da uradite da sprecite korupciju i kriminal??? Ovde svi daju uopstene izjave tipa: "iskorenicemo korupciju", a ni sami ne znaju na koji nacin ce to da postignu i ne pada im na pamet da obecaju neke konkretne poteze. To samo govore jer se to od njih ocekuje, kao da od njih niko ne ocekuje dela.

meho

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je

Cisto sumnjam da G-Tadic veruje u ovo sto kaze?

Милорад Ђапић

pre 14 godina

Чувени филм "Борба против корупције" је у дугогодишњој најави! Гледали смо чак и неке "трејлере"! Када ће почети да се "одиграва" - то нико не зна. Ту мистичну спознају поседује само политички врх. Ми остали чекамо на зрак просветљења, боравећи у тами (биоскопске дворане)!

Dragan

pre 14 godina

Čoveče imaš apsolutnu vlast u zemlji, nemoj samo da pričaš iste priče nego nešto i uradi! Da podsetim Tadić je predsednik već punih 5 godina. A što se tiče razvoja, samo da podsetim da je juče objavljeno da je pad industrijske proizvodnje u prva 4 meseca, preko 20 %!

studentnijezapaliozito

pre 14 godina

SUPER! Od danas pocinjemo...
Nego, Luka BGD, Usce, Crna reka,...(da ne nabrajam, mnooogo je...), kojim danima se iko nadlezan bavi svojim poslom, ili se i dalje uredno nece mesati u svoj posao niko?!
Jel' znate za ono- drz' te lopova!
Bez insinuacija, molim...

Darko

pre 14 godina

Borba protiv korupcije!
Ako Tadic stvarno namerava da se bori protiv korupcije, prvu stvar koju bi trebao da uradi je da otkrije ko je sve finansirao politicke stranke. Ne bi me cudilo da se tu nadju Miskovic, Beko, Matic, Kostic i ostala bratija! Ali to njemu i nije namera. Namera mu je da samo ostavi utisak da se bori protiv korupcije i tako pokupi neki politicki poen.
Sto se tice izbora, ne mislim da bi doveli do nekog poboljsanja. Razlog je vrlo jednostavan. Pogledajte samo ko je trenutno u opoziciji!

bezimena

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja"!?

Borba protiv organizovanog kriminala teško da može imati kraj, to je nešto sa čime se bori stalno i u kontinuitetu! Ali, g-dine Tadiću, javnost ne primećuje ni početak a kamoli "središte" te navodne borbe! Hapse se neki periferni direktorčići i to je sve! O korupcionaškim aferama da ne pričam, nema niti jedne koja je završila pravosnažnom presudom, osudjujućom!

B.Mikic

pre 14 godina

"U jednoj stabilnoj državi izbori se ne održavaju svake godine..." A po cemu je to Srbija stabilna drzava? Gospodin Tadic mi svojom retorikom lici na Radikale. U Srbiji je i dalje na snazi sistem vrednosti iz devedesetih godina. Institucije korumpirane. Policija nereformisana i sastoji se vecim delom od "kursadzija", sto dalje znaci da su nepristojni u ophodjenju i da su prilikom kaznjavanja podmitljivi. Sindikati su uglavnom pod kontrolom poslodavaca i svi "tuku" po radniku, o sudstvu i zdravstvu i ne treba trositi vreme jer neznam sta tamo dobro funkcionise (osim mita i korupcije, ministri u vladi gotovo javno rade za interese tajkuna...i i i.
Dakle, gospodine Predsednice, u Srbiji se jako lose i nestabilno zivi i od silnih obecanja nema nista. Skundric najavljuje novo poskupljenje goriva a za ocekivati da ce za njim i ostali i tako dalje. Voleo bih znati odakle samo crpite te ljude koje nazivate ministrima? Uzas koji me sve vise podseca na devedesete. Ovde definitivno vise nema 'leba.

Prevodilac

pre 14 godina

Mora se priznati da Tadic bolje gradi na spoljnopolitickom planu, nego li na unutrasnjem. Ocena njegove spoljne politike (bez Jeremica) je za pet. Ocena unutarnje politike se krece oko prolazne dvojke. Verovatno je uzrok tome da se u inostranstvu susrece sa manje kriminalnim elementima, ali u zemlji su oni u (pre)vlasti. Zato mu kod kuce i nije lako.

Gradjanin Srbije

pre 14 godina

Boki, to si reko i pre 2 meseca. Ajde jos jednom za 5 meseci pa tako do sledecih izbora. Nema sta to svi podrzavaju i imas odresene ruke da napravis "Sablju 2" ali covece uradi nesto, sva vlast je u tvojim rukama.

kanda

pre 14 godina

Ma kako da ne. Sutra ce i Mladic biti uhapsen, statut Vojvodine potvrdjen, a vize ukinute.

Bolje da je umesto izjave pohapsio pola stranke. Tada bih ga shvatio ozbiljno.

Gradjanin Srbije

pre 14 godina

Boki, to si reko i pre 2 meseca. Ajde jos jednom za 5 meseci pa tako do sledecih izbora. Nema sta to svi podrzavaju i imas odresene ruke da napravis "Sablju 2" ali covece uradi nesto, sva vlast je u tvojim rukama.

kanda

pre 14 godina

Ma kako da ne. Sutra ce i Mladic biti uhapsen, statut Vojvodine potvrdjen, a vize ukinute.

Bolje da je umesto izjave pohapsio pola stranke. Tada bih ga shvatio ozbiljno.

Dragan

pre 14 godina

Čoveče imaš apsolutnu vlast u zemlji, nemoj samo da pričaš iste priče nego nešto i uradi! Da podsetim Tadić je predsednik već punih 5 godina. A što se tiče razvoja, samo da podsetim da je juče objavljeno da je pad industrijske proizvodnje u prva 4 meseca, preko 20 %!

bezimena

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja"!?

Borba protiv organizovanog kriminala teško da može imati kraj, to je nešto sa čime se bori stalno i u kontinuitetu! Ali, g-dine Tadiću, javnost ne primećuje ni početak a kamoli "središte" te navodne borbe! Hapse se neki periferni direktorčići i to je sve! O korupcionaškim aferama da ne pričam, nema niti jedne koja je završila pravosnažnom presudom, osudjujućom!

Dragan Loncar

pre 14 godina

Borise Tadicu, onda ti lepo izadjes na RTS, a ne na B92 jer mi ovde vec dugo lajemo na zvezde, i kazes javno da su sve institucije u Srbiji duzne da uvaze rad Ombudsmana i Agencije za borbu protiv korupcije, i svaka institucija koja to ne uradi ce tebi licno odgovarati. A onda, kada ti se ukaze na nepostovanje ovih drzavnih tela, ti sprovodis pritisak kao Predsednik na te institucije, do rezultata. Jer, kada se ovakve skandalozne stvari od opsteg interesa desavaju u Americi, predsednici reaguju zato sto im je to obaveza, pa makar oni bili Bush. I nemoj da objasnjavas kako je to stvar nadleznih ministarstava i kako ti ne mozes sve sam u drzavi da resavas, jer je u pitanju sistemska korupcija, a ti si glavni, bar ti je takva odgovornost. Mozda, ali mozda tek tada cemo ti poverovati da si CIST i shvatiti da je Miskovicevo prisustvo ne veceri sa Bidenom bila cista slucajnost.

Jovana

pre 14 godina

Veliko krivično vijeće Okružnog suda u Beogradu u predmetu K. br 463-96 oslobodilo je optuženog Milana Veruovića i njegove saučesnike Vladimira Jovanovića, zvanog Japanac, Bećiri Đorđa i Dibrani Kamera krivične odgovornosti, usljed nedostatka dokaza, a po optužnici beogradskog Okružnog javnog tužilaštva da su izvršili krivično djelo iznude iz člana 180 stav 3 KZ RS.
Krivično vijeće Okružnog suda u Beogradu, kojim je predsjedavao sudija Ilija Simić, osudilo je u predmetu K. br. 373-93 Milana Veruovića zbog krivičnog djela iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakona SRJ (proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga) na kaznu zatvora od sedam mjeseci,
uslovno na dvije godine.
Protiv navedene odluke nije se žalio ni javni tužilac, ni osuđeni Veruović.

studentnijezapaliozito

pre 14 godina

SUPER! Od danas pocinjemo...
Nego, Luka BGD, Usce, Crna reka,...(da ne nabrajam, mnooogo je...), kojim danima se iko nadlezan bavi svojim poslom, ili se i dalje uredno nece mesati u svoj posao niko?!
Jel' znate za ono- drz' te lopova!
Bez insinuacija, molim...

mišel petrović

pre 14 godina

Naš predsednik svakog dana govori isto, šta će uraditi i kako to treba uraditi, ali ne kaže šta je od toga uradio za devet godina koliko se nalazi u vrhu vlasti.

B.Mikic

pre 14 godina

"U jednoj stabilnoj državi izbori se ne održavaju svake godine..." A po cemu je to Srbija stabilna drzava? Gospodin Tadic mi svojom retorikom lici na Radikale. U Srbiji je i dalje na snazi sistem vrednosti iz devedesetih godina. Institucije korumpirane. Policija nereformisana i sastoji se vecim delom od "kursadzija", sto dalje znaci da su nepristojni u ophodjenju i da su prilikom kaznjavanja podmitljivi. Sindikati su uglavnom pod kontrolom poslodavaca i svi "tuku" po radniku, o sudstvu i zdravstvu i ne treba trositi vreme jer neznam sta tamo dobro funkcionise (osim mita i korupcije, ministri u vladi gotovo javno rade za interese tajkuna...i i i.
Dakle, gospodine Predsednice, u Srbiji se jako lose i nestabilno zivi i od silnih obecanja nema nista. Skundric najavljuje novo poskupljenje goriva a za ocekivati da ce za njim i ostali i tako dalje. Voleo bih znati odakle samo crpite te ljude koje nazivate ministrima? Uzas koji me sve vise podseca na devedesete. Ovde definitivno vise nema 'leba.

Urban Redneck

pre 14 godina

Ne bi bilo loše da to navodno istraživanje korupcije počne od direktora preduzeća za izdavanje poslovnog prostora u vlasništvu centralnih beogradskih opština - naročito onog koji je na toj poziciji sedeo skoro 20 godina i koji poseduje isto toliko stanova na Vračaru i Dedinju, a čiji sin je sada odbornik Demokratske stranke u Republičkoj skupštini...

saleNS

pre 14 godina

A mozemo li bar jednom u zivotu da cujemo KONKRETNO sta cete da uradite da sprecite korupciju i kriminal??? Ovde svi daju uopstene izjave tipa: "iskorenicemo korupciju", a ni sami ne znaju na koji nacin ce to da postignu i ne pada im na pamet da obecaju neke konkretne poteze. To samo govore jer se to od njih ocekuje, kao da od njih niko ne ocekuje dela.

Stvarno

pre 14 godina

E majke mi, kada sam u operi dobio RSS feed o ovoj vesti, pao sam na pod od SMEHA!!!

....i onda ce kapetan Kirk da sleti nasim Enterprajzom koga cemo finansirati iz Nac.Invest.Plana i odnese sve kriminalce nekim tamo Klingoncima, i onda cu ja da odem...i tako...majke mi...tako ce biti

Znate, mi smo toliko u kriminalu, da se plasim da ako sav bude "pobedjen" necemo imati gde da radimo, gde da kupujemo...E, a da vi ipak batalite to...

Милорад Ђапић

pre 14 godina

Чувени филм "Борба против корупције" је у дугогодишњој најави! Гледали смо чак и неке "трејлере"! Када ће почети да се "одиграва" - то нико не зна. Ту мистичну спознају поседује само политички врх. Ми остали чекамо на зрак просветљења, боравећи у тами (биоскопске дворане)!

Petar

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je Tadić na sednici Glavnog odbora DS-a u Sava centru."......Ајд и то да видимо!
Govoreći o korupciji, on je istakao da "niko nije zaštićen ni u jednoj stranci".....Да видимо и то!
i ocenio da su duboko u korupciji sve stranke u Srbiji, ali i neke druge profesije i drugi delovi društva." ..... Ајдееее, ово нисмо знали, сем што то знају и врапчићи и свракице на гранчицама. Сада су нам се очи широм отвориле. ХВАЛА.

Darko

pre 14 godina

Borba protiv korupcije!
Ako Tadic stvarno namerava da se bori protiv korupcije, prvu stvar koju bi trebao da uradi je da otkrije ko je sve finansirao politicke stranke. Ne bi me cudilo da se tu nadju Miskovic, Beko, Matic, Kostic i ostala bratija! Ali to njemu i nije namera. Namera mu je da samo ostavi utisak da se bori protiv korupcije i tako pokupi neki politicki poen.
Sto se tice izbora, ne mislim da bi doveli do nekog poboljsanja. Razlog je vrlo jednostavan. Pogledajte samo ko je trenutno u opoziciji!

AleksandarM

pre 14 godina

Najveci generatori korupcije i kriminala su stranke na vlasti koje svoju "vlast" dozivljavaju kao priliku za glodanje "plena". Dakle, dok se ti "glodari" ne sklone, nema resenja pitanja kriminala i korupcije a oni iz dana u dan rastu tako da vise ni sa satelita ne mogu da se prate. Nesto najjeftinije sto moze da nas snadje su izbori na svim nivoima i stvaranje jedne postene, radne i sposobne ne samo vlade, vec i kompletne vlasti.

ma daj...

pre 14 godina

"Kosovo je sastavni deo Srbije, borba protiv kriminala i korupcije, Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu." Tri lajtmotiva svake njegove izjave. A sta je od svega navedenog tacno vidimo i sami, pa nismo ni slepi ni glupi... Ne znam kako vise moze sam sebe da pogleda u ogledalu.

meho

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je

Cisto sumnjam da G-Tadic veruje u ovo sto kaze?

dj

pre 14 godina

pretpostavljam da ce prvi (i jedini) korak u borbi protiv korupcije biti uvodjenje jos jednog repriznog termina za insajder. e beli beli, bio si mi skroz gotivan

Max

pre 14 godina

Ma sve je ovo super.....
Samo.... Hoće li neko, nekada, nekome objasniti konkretno i taksativno kako će se to boriti, kako će se meriti rezultati, koji je TAČAN datum do koga će se uraditi navedene stvari, šta će se desiti ukoliko se ne desi sve kako je planirano, ko odgovara, kakve su sankcije....

Ovako.... Samo par pasusa pročitanih malo sa papira, malo iz glave. I dalje sve po starom.

cinik

pre 14 godina

u drugom mandatu i uvek ista pricha.. zaista neverovatno, mene bi bilo sramota da stalno isto ponavljam a nista ne ucinim dok Insajder sve stvari stavlja na tacnu, samo da se pokrenu stvari...a on zove Miskovica na veceru dok tu otkrivaju neke nazovi mafije... Trla baba lan... Tadic je katastrofalno razocaranje. Nije ni cudo sto je bio u drugom eselonu Djindjicevih saradnika....Smatra, naglasava, preuzima odgovornost a promena nigde...Sve ce se to na zalost ili na srecu videti na sledecim izborima...DENACIONALIZACIJA ODMAH!!!

mr.No

pre 14 godina

Prvo korumpiras drzavu do temelja pa se onda kao boris protiv samog sebe, pa onda uhapsis nekog predsednika opstine u provinciji koji se ionako zamerio vrhuski, pa onda to na sva zvona ponavljas kao veliki uspeh, pa onda opet sve iz pocetka.Pri tom najvaznije da si uredno podsisan i lepo izgledas.Sve ovo ponoviti do sledecih izbora i tako u krug iz supjeg u prazno od jednog do drugog mandata.Godine nepovratno prolaze, partijski finansijesri i sekretari sve bogatiji, drzava i narod sve manji, jadniji i siromasniji dok neko ne dodje da nam kaze kako samostalna drzava nije za nas.Doduse izgleda da ovaj nas narod i nije nista bolje zasluzio kada nemo posmatra i dozvoljava da ga godinama neometano lazu i kradu.

nenad73

pre 14 godina

Posle svega sto je vidjeno u insajderu Tadic bi umesto govora trebalo da vec nedelju dana bude inicijator pravosudnih akcija koje bi najvece pocinioce krivicnih dela stavile iza resetaka.Ovako sva ova njegova prica nije nista vise sem ciste demagogije pred izbore u Zemunu i drugim opstinama.

The_Blue

pre 14 godina

Sta drugo osim da se slatko i od srca nasmejem!
Niko nije zasticen.
Naravno, to se odnosi na nas obicne smrtnike, dok su ostali zasticeni da im ni atomska bomba ne bi mogla nista!

Dejan

pre 14 godina

Da pomognem predsedniku (mada mi se cini da je on ovo vec nekoliko puta do sada pricao, ali nema veze):

Luka Beograd, Usce, Kofer, Put Horgos- do Bara u Crnoj gori, Genex (sadasnji International CG), zaposljavanje stranih drzavljana (ili onih sa dvojnim drzavljanstvom) u policiji i vojsci ...

Samo se nadam da necemo opet hapsiti neke nazovi mafije po Leskovcu, Lebanu i Dimitrovgradu, nego one koje treba hapsiti ...

jp

pre 14 godina

Evo kako ce da krene u borbu protiv kriminala: raspisace porez od 50% na dohodtke, penzije, honorare, cucle ... pa ce 20% od tih para da ide na osposobljavanje policije da lovi krimose ... a 80% za obezbedjenje delta sitija i usca, da ih krimosi ne opljackaju slucajno, a i treba da se drzavnoj TV kupi nova mega kamera da se lepse uslikava dok drzi govore protiv kriminala, korupcije i Kosovo je nase.

srki

pre 14 godina

Izmedju dva puta po inostranstvu, a putevi su vise nego ucestali, predsednik se seti tzv. borbe protiv korupcije i to onda vrlo ozbiljno saopsti naciji koja je to cula toliko puta da joj je vec muka. Nista od toga nema i bolje bi mu bilo da cuti jer se drzava pljacka na sve strane!!!!!

p

pre 14 godina

Predlog za iskorenjivanje kriminala i korupcije :
resis se prvo tajkuna, a da bi se njih otarasio moras da sankcionise prvo ljude iz stranaka na vlasti ( nema tu mnogo korumpiranih, recimo njih 90% ).Da bi se lakse uradilo istrazivanje ko je korumpiran a ko ne nadjes one koji nisu posto su vrlo retki i mnogo manje se gubi vremena pri odabiru.Znaci tad padaaju tajkuni ali padaju i koalicioni partneri.Ako si njih skinuo moras i svoje redove da procistis a onda dovodis do unistavanja svoje stranke i gubitka vlasti. Kad pogledas sve ovo je vrlo komplikovano i bolje je da ostane ovako i da se pricaju price!

Petar

pre 14 godina

Gospodine predsednice, postoji jedna emisija koja se zove Insajder (od 2007-2009) : fudbal,gradjevina, putevi, nepotizam, iskoriscavanje Srbije od nekih okolnih drzava ...

Predsednice, mozda je problem sto su ljudi pomenuti u toj emisiji iznad obicnih gradjana Srbije ?

Predsednice, uradite nesto, ili cemo mi gradjani traziti vanredne izbore ...

Umetnica

pre 14 godina

Od te borbe protiv korupcije nema ni B ni K... Pitajte samo Vericu Barać, pogledajte šta se dogodilo sa Savetom za borbu protiv korupcije. I onda će vam biti jasno koliko je Tadić ozbiljan. Od te "borbe" ćemo videti par žrtvenih jagnjadi, među kojima (desnu ruku dajem) neće biti nijednog funkcionera DS koji je sada blizak vrhu vlasti. Možemo očekivati atak na razne bivše činovnike i službenike, koji su u međuvremenu pali u nemilost, pa su sada potrošna roba. Neka Tadić počne od Tijanića i ostalih aktuelnih saradnika, pa da vidimo koliko je ozbiljan... a ne da nam servira neke bajate afere kao bacanje prašine u oči.

Pera

pre 14 godina

Verovatno ce opet da strada neki lokalni funkcioner koji je prodao svojoj tetki 2 ara placa bez tendera i to ce biti na sva zvona predstavljeno kao dokaz u odlucnosti u borbi protiv korupcije.

milann

pre 14 godina

Predsednik je resio sve probleme koji pritiscu Srbiju (potpuni krah privrede, finansijki prezaduzeni, milioni nezaposlenih...), pa sada moze da predje na najaktuelniji problem - decentralizaciju Srbije - promenu Ustava. Kome je ovo prioritet, da u ovako "posrnuloj" drzavi pisemo Novi Ustav i dalje "cepamo", to sto je preteklo od Drzave?

Prevodilac

pre 14 godina

Mora se priznati da Tadic bolje gradi na spoljnopolitickom planu, nego li na unutrasnjem. Ocena njegove spoljne politike (bez Jeremica) je za pet. Ocena unutarnje politike se krece oko prolazne dvojke. Verovatno je uzrok tome da se u inostranstvu susrece sa manje kriminalnim elementima, ali u zemlji su oni u (pre)vlasti. Zato mu kod kuce i nije lako.

Velibor

pre 14 godina

Dragi naš Predsedniče, jednom je jedan Predsednik prerastao u Maršala, izreka mu je bila: Drugarice i drugovi, pređimo sa rječi na djela...

pera

pre 14 godina

Kad bi manje putovao po svetu a vise po nasoj zemlji tek onda bi shvatio koliko smo u stvari prsli u svim mogucim sferama ! Nama vise ni Bog ne moze da pomogne !

Sava Drugi

pre 14 godina

Kako spreciti korupciju, kada nam revizori ne valjaju.

KPMG je godina bio revizor u NIS-u i uvek je sve bilo u redu. Sada kada su dosli Rusi, odjedanput nista ne valja, visegodisnji dugovir, nema MRS-a, itd...

Nestranačka ličnost

pre 14 godina

Niti Tadić ima vlast (a kamoli apsolutnu), niti će mu "ekipa" dozvoliti da seče granu na kojoj sede. Marketing - da. Rasturanje klanova na raznim nivoima - ne. Mnogo će još vode proteći Savom i Dunavaom dok se ova partokratska država ne transformiše u zaista demokratsku. Uzgred, ni EU model nam baš nije adekvatan, korupcije i partokratije ima i tamo, i to mnogo, mnogo više nego što mislimo (ali ne na nižim nivoima), a zapadni mediji kontrolisani su, po "pravilu", iz jedne centrale.

Vladimir

pre 14 godina

Previše ima histerije oko te korupcije. Korupcija je kao trenje, uvek postoji u određenoj meri. I ne bori se protiv korupcije nekakvim čistkama tipa Sablja, Jatagan, Katana i drakonskim kaznama nego uvođenjem zakona i regulativa kojima se kroz transparentnost korupcija lako otkriva i otežava. Nemaju druge zemlje strože zakone od nas niti su im političari pošteniji nego su jednostavno uređenije pa je korupcija manje zastupljena - ali ipak postoji, svuda. I za kraj, jedan dan bombardovanja je gori od godinu dana korupcije.

nataša

pre 14 godina

Borise, ovo već nije fer od tebe...ovo što izjavljuješ, po ko zna koji put, vredja našu zdravu pamet...Mislim, stvarno nije fer da nam ponavljaš jedno te isto, nismo mi retardirana deca (prema kojima se država, usput, ponaša, najblaže rečeno nedolično) pa da te ne razumemo i da , jadan, moraš da nas ubedjuješ...Ok, sve je to lepo...ali, predji već jednom sa reči na dela. Ako se ne osećaš doraslim tom zadatku, reci i to otvoreno...Ako nisi spreman da rizikuješ i da ideš do kraja, onda se lepo pomeri sa tog mesta...Aman, dragi predsednične narod se tvoj GUŠIIII....I , molim te, ako odlučiš da kreneš u tu strašnu borbu, počni, molim te, od svoje stranke...Neka ti u tome neko od njih i pomogne, ako takvih u stranci još uvek ima...Mislim, stvarno...

Dejan Nemacka

pre 14 godina

Gospodine predsednice, od prosle sednice glavnog odbora na kojoj ste takodje najavljivali borbu protiv korupcije, uhapsen je jedino Goran Knozevic, ako je samo jedan covek problem Srbije onda smo mi srecna zemlja. Medjutim, bice da je Srbija duboko korumpirana zemlja koja kao takva tesko da ce biti uskoro clanica EU. Mozda predsednik zbog obaveza nema vremena da gleda emisije kao sto je "insajder" na primer. Uostalom, ko nam je kriv sto smo dosli dotle da Miskoviceve firme cine 15% bruto drustvenog proizvoda pa je tako isti gospodin postao zasticen kao beli medved, ne samo nasoj vlasti vec i ovim cinicima iz EU, koji kako nam pomazu dobro je da Srbijom ne vladaju dva Vojislava

Aleksandar

pre 14 godina

A zasto odmah ne bi krenuo na krupnije probleme - mir u svetu, nalazenje zivota u svemiru i pravljenje perpetum mobile masine. Podjednako bi imao uspeha a potonja su nekako vaznija od ovih banalnih...

barba

pre 14 godina

Poverovacu u iskrenost gspodina Tadica kada obelodani stvarne finansijere DS-a i kada makar jednu krupnu finansijsku ili kriminalnu aferu razrese do kraja.

predsednice, o cemu vi to??!!

pre 14 godina

Koji me djavo tera da citam ove gluposti, pa pre 10-15 dana je pricao sve ovo, pa ce opet za 10-tak dana... Ne mogu da se nerviram!

поштени корупционаш

pre 14 godina

Да, да, сви су корумпирани, само Дс није, додуше, можда малко у прошлости. Лепо збориш Председниче, али само збориш. Ваљало би да прочиташ ове коментаре, поготово ове са б92. Да ли је то почетак урушавања недодирљивости нашег Председника? И немојте, молим Вас, да расписујете изборе. Ионако сви причају да ћете са Николићем у владу. Опрали сте Дачића, сутра ћете, драги Председниче, Николића и Вучића. Живела нам Србијо, у теби је све могуће, свако може са сваким. дакле, за кога год гласали, све му дође на исто, сви су у игри. Али на тај начин ја ипак немам могућност избора. Није ми баш свеједно за кога гласам и да ли ће тај баш са сваким у коалицију. Десиће се за неку годину да ћу да гласам за Чеду, а он ће са Војама у коалицију. Зар би то требало да ме зачуди???

Stbg

pre 14 godina

Vi vec godinama nastavljate "zapocete reforme".. Predsednik krsi zakone sopstvene drzave time sto je i sef stranke i niko ga nista ne pita.. Kosovo je nase ali se njime bavi ministar inostranih poslova.. Kraj korupciji dogodice se negde u 1109-om nastavku ove spanske serije..

Vladimir

pre 14 godina

Iskreno se nadam da su kriminalci i korupcionashi procitali ovu vest...Ako nisu, plasim se da li ce znati da im je odzvonilo ?

Prevodilac

pre 14 godina

Mora se priznati da Tadic bolje gradi na spoljnopolitickom planu, nego li na unutrasnjem. Ocena njegove spoljne politike (bez Jeremica) je za pet. Ocena unutarnje politike se krece oko prolazne dvojke. Verovatno je uzrok tome da se u inostranstvu susrece sa manje kriminalnim elementima, ali u zemlji su oni u (pre)vlasti. Zato mu kod kuce i nije lako.

kanda

pre 14 godina

Ma kako da ne. Sutra ce i Mladic biti uhapsen, statut Vojvodine potvrdjen, a vize ukinute.

Bolje da je umesto izjave pohapsio pola stranke. Tada bih ga shvatio ozbiljno.

Vladimir

pre 14 godina

Previše ima histerije oko te korupcije. Korupcija je kao trenje, uvek postoji u određenoj meri. I ne bori se protiv korupcije nekakvim čistkama tipa Sablja, Jatagan, Katana i drakonskim kaznama nego uvođenjem zakona i regulativa kojima se kroz transparentnost korupcija lako otkriva i otežava. Nemaju druge zemlje strože zakone od nas niti su im političari pošteniji nego su jednostavno uređenije pa je korupcija manje zastupljena - ali ipak postoji, svuda. I za kraj, jedan dan bombardovanja je gori od godinu dana korupcije.

Nestranačka ličnost

pre 14 godina

Niti Tadić ima vlast (a kamoli apsolutnu), niti će mu "ekipa" dozvoliti da seče granu na kojoj sede. Marketing - da. Rasturanje klanova na raznim nivoima - ne. Mnogo će još vode proteći Savom i Dunavaom dok se ova partokratska država ne transformiše u zaista demokratsku. Uzgred, ni EU model nam baš nije adekvatan, korupcije i partokratije ima i tamo, i to mnogo, mnogo više nego što mislimo (ali ne na nižim nivoima), a zapadni mediji kontrolisani su, po "pravilu", iz jedne centrale.

Dragan

pre 14 godina

Čoveče imaš apsolutnu vlast u zemlji, nemoj samo da pričaš iste priče nego nešto i uradi! Da podsetim Tadić je predsednik već punih 5 godina. A što se tiče razvoja, samo da podsetim da je juče objavljeno da je pad industrijske proizvodnje u prva 4 meseca, preko 20 %!

studentnijezapaliozito

pre 14 godina

SUPER! Od danas pocinjemo...
Nego, Luka BGD, Usce, Crna reka,...(da ne nabrajam, mnooogo je...), kojim danima se iko nadlezan bavi svojim poslom, ili se i dalje uredno nece mesati u svoj posao niko?!
Jel' znate za ono- drz' te lopova!
Bez insinuacija, molim...

bezimena

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja"!?

Borba protiv organizovanog kriminala teško da može imati kraj, to je nešto sa čime se bori stalno i u kontinuitetu! Ali, g-dine Tadiću, javnost ne primećuje ni početak a kamoli "središte" te navodne borbe! Hapse se neki periferni direktorčići i to je sve! O korupcionaškim aferama da ne pričam, nema niti jedne koja je završila pravosnažnom presudom, osudjujućom!

meho

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je

Cisto sumnjam da G-Tadic veruje u ovo sto kaze?

Darko

pre 14 godina

Borba protiv korupcije!
Ako Tadic stvarno namerava da se bori protiv korupcije, prvu stvar koju bi trebao da uradi je da otkrije ko je sve finansirao politicke stranke. Ne bi me cudilo da se tu nadju Miskovic, Beko, Matic, Kostic i ostala bratija! Ali to njemu i nije namera. Namera mu je da samo ostavi utisak da se bori protiv korupcije i tako pokupi neki politicki poen.
Sto se tice izbora, ne mislim da bi doveli do nekog poboljsanja. Razlog je vrlo jednostavan. Pogledajte samo ko je trenutno u opoziciji!

Gradjanin Srbije

pre 14 godina

Boki, to si reko i pre 2 meseca. Ajde jos jednom za 5 meseci pa tako do sledecih izbora. Nema sta to svi podrzavaju i imas odresene ruke da napravis "Sablju 2" ali covece uradi nesto, sva vlast je u tvojim rukama.

Dragan Loncar

pre 14 godina

Borise Tadicu, onda ti lepo izadjes na RTS, a ne na B92 jer mi ovde vec dugo lajemo na zvezde, i kazes javno da su sve institucije u Srbiji duzne da uvaze rad Ombudsmana i Agencije za borbu protiv korupcije, i svaka institucija koja to ne uradi ce tebi licno odgovarati. A onda, kada ti se ukaze na nepostovanje ovih drzavnih tela, ti sprovodis pritisak kao Predsednik na te institucije, do rezultata. Jer, kada se ovakve skandalozne stvari od opsteg interesa desavaju u Americi, predsednici reaguju zato sto im je to obaveza, pa makar oni bili Bush. I nemoj da objasnjavas kako je to stvar nadleznih ministarstava i kako ti ne mozes sve sam u drzavi da resavas, jer je u pitanju sistemska korupcija, a ti si glavni, bar ti je takva odgovornost. Mozda, ali mozda tek tada cemo ti poverovati da si CIST i shvatiti da je Miskovicevo prisustvo ne veceri sa Bidenom bila cista slucajnost.

Stvarno

pre 14 godina

E majke mi, kada sam u operi dobio RSS feed o ovoj vesti, pao sam na pod od SMEHA!!!

....i onda ce kapetan Kirk da sleti nasim Enterprajzom koga cemo finansirati iz Nac.Invest.Plana i odnese sve kriminalce nekim tamo Klingoncima, i onda cu ja da odem...i tako...majke mi...tako ce biti

Znate, mi smo toliko u kriminalu, da se plasim da ako sav bude "pobedjen" necemo imati gde da radimo, gde da kupujemo...E, a da vi ipak batalite to...

Jovana

pre 14 godina

Veliko krivično vijeće Okružnog suda u Beogradu u predmetu K. br 463-96 oslobodilo je optuženog Milana Veruovića i njegove saučesnike Vladimira Jovanovića, zvanog Japanac, Bećiri Đorđa i Dibrani Kamera krivične odgovornosti, usljed nedostatka dokaza, a po optužnici beogradskog Okružnog javnog tužilaštva da su izvršili krivično djelo iznude iz člana 180 stav 3 KZ RS.
Krivično vijeće Okružnog suda u Beogradu, kojim je predsjedavao sudija Ilija Simić, osudilo je u predmetu K. br. 373-93 Milana Veruovića zbog krivičnog djela iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakona SRJ (proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga) na kaznu zatvora od sedam mjeseci,
uslovno na dvije godine.
Protiv navedene odluke nije se žalio ni javni tužilac, ni osuđeni Veruović.

mišel petrović

pre 14 godina

Naš predsednik svakog dana govori isto, šta će uraditi i kako to treba uraditi, ali ne kaže šta je od toga uradio za devet godina koliko se nalazi u vrhu vlasti.

AleksandarM

pre 14 godina

Najveci generatori korupcije i kriminala su stranke na vlasti koje svoju "vlast" dozivljavaju kao priliku za glodanje "plena". Dakle, dok se ti "glodari" ne sklone, nema resenja pitanja kriminala i korupcije a oni iz dana u dan rastu tako da vise ni sa satelita ne mogu da se prate. Nesto najjeftinije sto moze da nas snadje su izbori na svim nivoima i stvaranje jedne postene, radne i sposobne ne samo vlade, vec i kompletne vlasti.

srki

pre 14 godina

Izmedju dva puta po inostranstvu, a putevi su vise nego ucestali, predsednik se seti tzv. borbe protiv korupcije i to onda vrlo ozbiljno saopsti naciji koja je to cula toliko puta da joj je vec muka. Nista od toga nema i bolje bi mu bilo da cuti jer se drzava pljacka na sve strane!!!!!

saleNS

pre 14 godina

A mozemo li bar jednom u zivotu da cujemo KONKRETNO sta cete da uradite da sprecite korupciju i kriminal??? Ovde svi daju uopstene izjave tipa: "iskorenicemo korupciju", a ni sami ne znaju na koji nacin ce to da postignu i ne pada im na pamet da obecaju neke konkretne poteze. To samo govore jer se to od njih ocekuje, kao da od njih niko ne ocekuje dela.

B.Mikic

pre 14 godina

"U jednoj stabilnoj državi izbori se ne održavaju svake godine..." A po cemu je to Srbija stabilna drzava? Gospodin Tadic mi svojom retorikom lici na Radikale. U Srbiji je i dalje na snazi sistem vrednosti iz devedesetih godina. Institucije korumpirane. Policija nereformisana i sastoji se vecim delom od "kursadzija", sto dalje znaci da su nepristojni u ophodjenju i da su prilikom kaznjavanja podmitljivi. Sindikati su uglavnom pod kontrolom poslodavaca i svi "tuku" po radniku, o sudstvu i zdravstvu i ne treba trositi vreme jer neznam sta tamo dobro funkcionise (osim mita i korupcije, ministri u vladi gotovo javno rade za interese tajkuna...i i i.
Dakle, gospodine Predsednice, u Srbiji se jako lose i nestabilno zivi i od silnih obecanja nema nista. Skundric najavljuje novo poskupljenje goriva a za ocekivati da ce za njim i ostali i tako dalje. Voleo bih znati odakle samo crpite te ljude koje nazivate ministrima? Uzas koji me sve vise podseca na devedesete. Ovde definitivno vise nema 'leba.

mr.No

pre 14 godina

Prvo korumpiras drzavu do temelja pa se onda kao boris protiv samog sebe, pa onda uhapsis nekog predsednika opstine u provinciji koji se ionako zamerio vrhuski, pa onda to na sva zvona ponavljas kao veliki uspeh, pa onda opet sve iz pocetka.Pri tom najvaznije da si uredno podsisan i lepo izgledas.Sve ovo ponoviti do sledecih izbora i tako u krug iz supjeg u prazno od jednog do drugog mandata.Godine nepovratno prolaze, partijski finansijesri i sekretari sve bogatiji, drzava i narod sve manji, jadniji i siromasniji dok neko ne dodje da nam kaze kako samostalna drzava nije za nas.Doduse izgleda da ovaj nas narod i nije nista bolje zasluzio kada nemo posmatra i dozvoljava da ga godinama neometano lazu i kradu.

ma daj...

pre 14 godina

"Kosovo je sastavni deo Srbije, borba protiv kriminala i korupcije, Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu." Tri lajtmotiva svake njegove izjave. A sta je od svega navedenog tacno vidimo i sami, pa nismo ni slepi ni glupi... Ne znam kako vise moze sam sebe da pogleda u ogledalu.

Umetnica

pre 14 godina

Od te borbe protiv korupcije nema ni B ni K... Pitajte samo Vericu Barać, pogledajte šta se dogodilo sa Savetom za borbu protiv korupcije. I onda će vam biti jasno koliko je Tadić ozbiljan. Od te "borbe" ćemo videti par žrtvenih jagnjadi, među kojima (desnu ruku dajem) neće biti nijednog funkcionera DS koji je sada blizak vrhu vlasti. Možemo očekivati atak na razne bivše činovnike i službenike, koji su u međuvremenu pali u nemilost, pa su sada potrošna roba. Neka Tadić počne od Tijanića i ostalih aktuelnih saradnika, pa da vidimo koliko je ozbiljan... a ne da nam servira neke bajate afere kao bacanje prašine u oči.

milann

pre 14 godina

Predsednik je resio sve probleme koji pritiscu Srbiju (potpuni krah privrede, finansijki prezaduzeni, milioni nezaposlenih...), pa sada moze da predje na najaktuelniji problem - decentralizaciju Srbije - promenu Ustava. Kome je ovo prioritet, da u ovako "posrnuloj" drzavi pisemo Novi Ustav i dalje "cepamo", to sto je preteklo od Drzave?

cinik

pre 14 godina

u drugom mandatu i uvek ista pricha.. zaista neverovatno, mene bi bilo sramota da stalno isto ponavljam a nista ne ucinim dok Insajder sve stvari stavlja na tacnu, samo da se pokrenu stvari...a on zove Miskovica na veceru dok tu otkrivaju neke nazovi mafije... Trla baba lan... Tadic je katastrofalno razocaranje. Nije ni cudo sto je bio u drugom eselonu Djindjicevih saradnika....Smatra, naglasava, preuzima odgovornost a promena nigde...Sve ce se to na zalost ili na srecu videti na sledecim izborima...DENACIONALIZACIJA ODMAH!!!

Милорад Ђапић

pre 14 godina

Чувени филм "Борба против корупције" је у дугогодишњој најави! Гледали смо чак и неке "трејлере"! Када ће почети да се "одиграва" - то нико не зна. Ту мистичну спознају поседује само политички врх. Ми остали чекамо на зрак просветљења, боравећи у тами (биоскопске дворане)!

Petar

pre 14 godina

"Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizavanog krinimala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je Tadić na sednici Glavnog odbora DS-a u Sava centru."......Ајд и то да видимо!
Govoreći o korupciji, on je istakao da "niko nije zaštićen ni u jednoj stranci".....Да видимо и то!
i ocenio da su duboko u korupciji sve stranke u Srbiji, ali i neke druge profesije i drugi delovi društva." ..... Ајдееее, ово нисмо знали, сем што то знају и врапчићи и свракице на гранчицама. Сада су нам се очи широм отвориле. ХВАЛА.

dj

pre 14 godina

pretpostavljam da ce prvi (i jedini) korak u borbi protiv korupcije biti uvodjenje jos jednog repriznog termina za insajder. e beli beli, bio si mi skroz gotivan

Dejan

pre 14 godina

Da pomognem predsedniku (mada mi se cini da je on ovo vec nekoliko puta do sada pricao, ali nema veze):

Luka Beograd, Usce, Kofer, Put Horgos- do Bara u Crnoj gori, Genex (sadasnji International CG), zaposljavanje stranih drzavljana (ili onih sa dvojnim drzavljanstvom) u policiji i vojsci ...

Samo se nadam da necemo opet hapsiti neke nazovi mafije po Leskovcu, Lebanu i Dimitrovgradu, nego one koje treba hapsiti ...

поштени корупционаш

pre 14 godina

Да, да, сви су корумпирани, само Дс није, додуше, можда малко у прошлости. Лепо збориш Председниче, али само збориш. Ваљало би да прочиташ ове коментаре, поготово ове са б92. Да ли је то почетак урушавања недодирљивости нашег Председника? И немојте, молим Вас, да расписујете изборе. Ионако сви причају да ћете са Николићем у владу. Опрали сте Дачића, сутра ћете, драги Председниче, Николића и Вучића. Живела нам Србијо, у теби је све могуће, свако може са сваким. дакле, за кога год гласали, све му дође на исто, сви су у игри. Али на тај начин ја ипак немам могућност избора. Није ми баш свеједно за кога гласам и да ли ће тај баш са сваким у коалицију. Десиће се за неку годину да ћу да гласам за Чеду, а он ће са Војама у коалицију. Зар би то требало да ме зачуди???

Urban Redneck

pre 14 godina

Ne bi bilo loše da to navodno istraživanje korupcije počne od direktora preduzeća za izdavanje poslovnog prostora u vlasništvu centralnih beogradskih opština - naročito onog koji je na toj poziciji sedeo skoro 20 godina i koji poseduje isto toliko stanova na Vračaru i Dedinju, a čiji sin je sada odbornik Demokratske stranke u Republičkoj skupštini...

Max

pre 14 godina

Ma sve je ovo super.....
Samo.... Hoće li neko, nekada, nekome objasniti konkretno i taksativno kako će se to boriti, kako će se meriti rezultati, koji je TAČAN datum do koga će se uraditi navedene stvari, šta će se desiti ukoliko se ne desi sve kako je planirano, ko odgovara, kakve su sankcije....

Ovako.... Samo par pasusa pročitanih malo sa papira, malo iz glave. I dalje sve po starom.

Sava Drugi

pre 14 godina

Kako spreciti korupciju, kada nam revizori ne valjaju.

KPMG je godina bio revizor u NIS-u i uvek je sve bilo u redu. Sada kada su dosli Rusi, odjedanput nista ne valja, visegodisnji dugovir, nema MRS-a, itd...

nenad73

pre 14 godina

Posle svega sto je vidjeno u insajderu Tadic bi umesto govora trebalo da vec nedelju dana bude inicijator pravosudnih akcija koje bi najvece pocinioce krivicnih dela stavile iza resetaka.Ovako sva ova njegova prica nije nista vise sem ciste demagogije pred izbore u Zemunu i drugim opstinama.

The_Blue

pre 14 godina

Sta drugo osim da se slatko i od srca nasmejem!
Niko nije zasticen.
Naravno, to se odnosi na nas obicne smrtnike, dok su ostali zasticeni da im ni atomska bomba ne bi mogla nista!

jp

pre 14 godina

Evo kako ce da krene u borbu protiv kriminala: raspisace porez od 50% na dohodtke, penzije, honorare, cucle ... pa ce 20% od tih para da ide na osposobljavanje policije da lovi krimose ... a 80% za obezbedjenje delta sitija i usca, da ih krimosi ne opljackaju slucajno, a i treba da se drzavnoj TV kupi nova mega kamera da se lepse uslikava dok drzi govore protiv kriminala, korupcije i Kosovo je nase.

Velibor

pre 14 godina

Dragi naš Predsedniče, jednom je jedan Predsednik prerastao u Maršala, izreka mu je bila: Drugarice i drugovi, pređimo sa rječi na djela...

Petar

pre 14 godina

Gospodine predsednice, postoji jedna emisija koja se zove Insajder (od 2007-2009) : fudbal,gradjevina, putevi, nepotizam, iskoriscavanje Srbije od nekih okolnih drzava ...

Predsednice, mozda je problem sto su ljudi pomenuti u toj emisiji iznad obicnih gradjana Srbije ?

Predsednice, uradite nesto, ili cemo mi gradjani traziti vanredne izbore ...

Pera

pre 14 godina

Verovatno ce opet da strada neki lokalni funkcioner koji je prodao svojoj tetki 2 ara placa bez tendera i to ce biti na sva zvona predstavljeno kao dokaz u odlucnosti u borbi protiv korupcije.

pera

pre 14 godina

Kad bi manje putovao po svetu a vise po nasoj zemlji tek onda bi shvatio koliko smo u stvari prsli u svim mogucim sferama ! Nama vise ni Bog ne moze da pomogne !

p

pre 14 godina

Predlog za iskorenjivanje kriminala i korupcije :
resis se prvo tajkuna, a da bi se njih otarasio moras da sankcionise prvo ljude iz stranaka na vlasti ( nema tu mnogo korumpiranih, recimo njih 90% ).Da bi se lakse uradilo istrazivanje ko je korumpiran a ko ne nadjes one koji nisu posto su vrlo retki i mnogo manje se gubi vremena pri odabiru.Znaci tad padaaju tajkuni ali padaju i koalicioni partneri.Ako si njih skinuo moras i svoje redove da procistis a onda dovodis do unistavanja svoje stranke i gubitka vlasti. Kad pogledas sve ovo je vrlo komplikovano i bolje je da ostane ovako i da se pricaju price!

nataša

pre 14 godina

Borise, ovo već nije fer od tebe...ovo što izjavljuješ, po ko zna koji put, vredja našu zdravu pamet...Mislim, stvarno nije fer da nam ponavljaš jedno te isto, nismo mi retardirana deca (prema kojima se država, usput, ponaša, najblaže rečeno nedolično) pa da te ne razumemo i da , jadan, moraš da nas ubedjuješ...Ok, sve je to lepo...ali, predji već jednom sa reči na dela. Ako se ne osećaš doraslim tom zadatku, reci i to otvoreno...Ako nisi spreman da rizikuješ i da ideš do kraja, onda se lepo pomeri sa tog mesta...Aman, dragi predsednične narod se tvoj GUŠIIII....I , molim te, ako odlučiš da kreneš u tu strašnu borbu, počni, molim te, od svoje stranke...Neka ti u tome neko od njih i pomogne, ako takvih u stranci još uvek ima...Mislim, stvarno...

Aleksandar

pre 14 godina

A zasto odmah ne bi krenuo na krupnije probleme - mir u svetu, nalazenje zivota u svemiru i pravljenje perpetum mobile masine. Podjednako bi imao uspeha a potonja su nekako vaznija od ovih banalnih...

Vladimir

pre 14 godina

Iskreno se nadam da su kriminalci i korupcionashi procitali ovu vest...Ako nisu, plasim se da li ce znati da im je odzvonilo ?

Dejan Nemacka

pre 14 godina

Gospodine predsednice, od prosle sednice glavnog odbora na kojoj ste takodje najavljivali borbu protiv korupcije, uhapsen je jedino Goran Knozevic, ako je samo jedan covek problem Srbije onda smo mi srecna zemlja. Medjutim, bice da je Srbija duboko korumpirana zemlja koja kao takva tesko da ce biti uskoro clanica EU. Mozda predsednik zbog obaveza nema vremena da gleda emisije kao sto je "insajder" na primer. Uostalom, ko nam je kriv sto smo dosli dotle da Miskoviceve firme cine 15% bruto drustvenog proizvoda pa je tako isti gospodin postao zasticen kao beli medved, ne samo nasoj vlasti vec i ovim cinicima iz EU, koji kako nam pomazu dobro je da Srbijom ne vladaju dva Vojislava

barba

pre 14 godina

Poverovacu u iskrenost gspodina Tadica kada obelodani stvarne finansijere DS-a i kada makar jednu krupnu finansijsku ili kriminalnu aferu razrese do kraja.

Stbg

pre 14 godina

Vi vec godinama nastavljate "zapocete reforme".. Predsednik krsi zakone sopstvene drzave time sto je i sef stranke i niko ga nista ne pita.. Kosovo je nase ali se njime bavi ministar inostranih poslova.. Kraj korupciji dogodice se negde u 1109-om nastavku ove spanske serije..

predsednice, o cemu vi to??!!

pre 14 godina

Koji me djavo tera da citam ove gluposti, pa pre 10-15 dana je pricao sve ovo, pa ce opet za 10-tak dana... Ne mogu da se nerviram!