Subota, 16.05.2009.

16:29

U raspravi o Kosovu 37 država

Venecuela je trideset sedma država koja se uključila u raspravu o nezavisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde, saznaje B92.

Izvor: B92

U raspravi o Kosovu 37 država IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

lawyer

pre 14 godina

Srbija ce izgubiti pred Medjunarodnim sudom pravdejer jer je fakticno stanje na Kosovu , u jednom vremenski veoma dugom procesu, dovelo do izmene pravnog stanja. Srbija je izgubila pravni osnov, tzv "title" jer su fakticne prilike evoluirale. Nesto sto je bilo ilegalno postalo je tokom vremena , uz kontroverzne akcije srpkih vlasti (Milosevicev rezim npr), je legalno.Sada se fakticno stanje pretvara u pravno. Nazalost ali je tako.

nemanja

pre 14 godina

Zalosno je sto se svi prave blesavi pa je doslo cak dotle da ce da se raspravlja o slucaju Kosovo? Uzasno je to sto je presudan faktor iskvarenost i trule pare koje se ubacuju pod nazivom lobiranje.Od pravde je malo ostalo.Kosovo nikada nije smelo da dodje do ovog nivoa vec kao i uvek da bude u sastavu Srbije! Uvek sam se pitao zasto su Albanci demonstrirali 70 godina i zeleli otcepljenje ako sad za celu situaciju krive losu vlast 90-tih?

Doctor Evil

pre 14 godina

Sta ce Srbija dobiti za uzvrat ako se sud izjasni protiv legalnosti otcepljenja? Niko ne treba da ocekuje povratak na staro stanje...

gago

pre 14 godina

Sud ce pita: Ko je za SLOBODU?
Ko je protiv SLOBODE?Sigurno ce biti vise za SLOBODU.Ceo svet voli SLOBODU.Na kraju:E pa moji ljudi Kosova trazi SLOBODU.

faton

pre 14 godina

Svaka cast Jeremicu, samo mu hvali jos: Kuba,S.Koreja, B Rusija i Iran i da ima na Srpskoj strani onaj pravi diktatorski krem sveta .Ne verujem da ce te objaviti ali neka, ipak imate najbolji veb page u regionu. pozdrav Faton

dzordze

pre 14 godina

Mozda su na strani Srbije, neugledne drzave i mozda oni brane stav Srbije iz svojih razloga ali ko je na strani Albanaca i ko protezira tu albansku tvorevinu na Kosovu? "Visokomoralni" Amerikanci? Isti oni Amerikanci koji su bombardovali Irak zbog oruzja koje nikada nije nadjeno, koji su bobmardovali Srbiju iz "humanitarnih" razloga, koji podravaju Tursku koja krsi sva moguca prava Kurda ali je americki saveznik, koja je saveznik sa raznim emiratima u kojima zene ne smeju ni auto da voze, isti oni Amerikanci koji imaju Gvantanamo, isti oni Amerikanci koji zavrcu ruke svim drzavama da potpisu "sporazum" da nece isporucivati americke gradjane, Amerika sa Busevima, Klintonima... Ma super su Amerikanci. Vreme kada su SAD bile pojam za demokratiju (ako su ikada i bili) je davno proslo - za vecinu sveta, Amerikanci su jedino jos lideri u licemerju i duplim standardima.

svi, svi ali rusi..

pre 14 godina

Razumm Venecuelu, Spaniju, Kipari ostle koje su za neprihvatanje samostalnosti Kosova, a sta se tu upetljala Rusija, pa ona je priznala Osetiju i Abhaziju i to je regulativno, samo kad Rus prica o demokratiji i zastiti granica, ljudskih prava, Rus i ljudska prava, ha....

Zoki

pre 14 godina

Sud će sigurno biti pred velikim pritiskom sa obe strane.
Nezavisnost dva separatistička regiona u Gruziji pokazuje da se presedan već koristi, a one koji to smatraju presedanom ne brine suprotno mišljenje drugih država.
Proglašenje nezavisnosti Kosova je posledica intervencije iz 1999, tada je pokrenut točak koji se nije mogao zaustaviti. Problem je što oni koji su ga pokrenuli nisu mislili da se točak neće zaustaviti proglašenjem nezavisnosti Kosova. Problem je u tome što se točak i dalje kreće a oni koji su ga pokrenuli nemaju više moći da ga zaustave.
Treba pogledati šta se dešava ovih dana sa Tamilskim narodom (Šri Lanka). Celokupno stanovništvo iz pobunjenih oblasti je premešteno u "izbegličke logore" u centru zemlje, koje "štite" vojska i policija. Muškarci i mladići su odvojeni i do njih mediji nisu uspeli da dođu.
Pre deset godina bi za ovakve stvari reakcija međunarodne zajednice bila žestoka, sada se sve ovo nemo posmatra.
Tajvan je manji od makovog zrna, prepušten na milost i nemilost Kine.
U Severnoj Irskoj ponovo odjekuju bombe.
NATO izvodi vežbe u Gruziji, ali nije u stanju da garantuje celovitost te države.

Miki

pre 14 godina

Mene interesuje pozicija Kine, koja vec decenijama okupira Tibet a Tajvanu preti silom, sta ce ona doprineti "medjunarodnom pravu", iako oni ocigledno prema svim demokratskim i nevladinim organizacijama ne postuju ni 1% tih konvencija!? Ovo pitanje se moze postaviti i za druge zemlje koje su protiv slobode jednog naroda!?

Marko

pre 14 godina

Srbija je u odlicnokm drustvu. Iran, Libija, Venecuela. Bravo Srpskoj Diplomaciji na celu za Vukom Jeremicem. Niko Srbiji ne moze vise pomoci u ostvarenju cilja integracije u EU kao Venecuela Huga Chaveza i Bolivija Moralesa. Jedino mi nije jaso zasto nije stigla u korist Srbije i argumentacija Kube i Severne Koreje

tiki

pre 14 godina

Meni nije jasno zasto se dize guzva oko svega ovoga??

Pa nas zvanicnik (alo zvanicnik) tj. sekretar inostranih poslova Jeremic, je javno rekao da Srbija nece priznati misljenje MSP ako je negativno po Srbiju i time je on automatski reka/pokazao koliko je nasoj vladi stalo do misljenja. A nasa vlast je trazila misljenje.
Ja de se pitam tj. da sam sud, sada bi lepo svima poslao transkript Jeremiceve izjave sa pitanje "koja je svrha zasesanja i odlucivanja kada gdin Jeremic unapred pokazuje kako ce ceniti eventualno misljenje

bezimena

pre 14 godina

Da li je po medjunarodnom pravu prihvatljivo ubijanje svojih gradjana i smeštanje u hladnjače? Pravna nauka možda ne poznaje termin "jedinstven slučaj" ali kako je to nauka koja se razvija i menja shodno životu, ne bih tvrdila da ga neće prihvatiti. Npr. ni genocid kao termin nije postojao, do posle II Sv.rata, da bi ga UN decembra 1946.godine usvojile i od tada je genocid jedan od najtežih ratnih zločina!

mm

pre 14 godina

Znaci sve zemlje koje se protive albanskoj samoproglasenoj "drzavi" na Kosovu to rade samo iz svojih sebicnih interesa dok Amerikanci i ostali koji sponzorisu albanski nacionalizam, to rade iz ljubavi, nesebicnosti, zato sto su tako veliki humanisti ili zato sto su Albanci necim zaduzili covecanstvo? Svasta. Amerikance bas briga i za Albance i za Kosovo i za Srbe, njihov interes je da se osiguraju i da odbrane svoju politiku. Ta americka politika je podrzala jedan primitivni nacionalizam na Kosovu, podrzala je etnicko ciscenje na Kosovu, ta politika je bombardovala jednu suverenu drzavu i to pravdala izmisljotinama i lazima(kasnije je u Iraku isto to pokusano ali je tamo neslavno propalo)i usput pobila na hiljade civila, ta americka politika je okretala glavu kada su njeni "sticenici" Albanci izvrsavali najgore zlocine na Kosovu i ta politika koristi svoj uticaj kako bi se ta albanska paradrzavica nekako legalizovala. Danas je svima (naravno osim albanskim nacionalistima)jasno da je to bila i jeste promasena politika koja je dovela do nazadovanja citavog regiona i da nije resila niti ce resiti ama bas nista. Medjutim, Amerika ce uciniti sve da dokaze kako je bila u pravu, upotrebice svoj uticaj i ako i bude donesena odluka koja ce biti na strani stava da je proglasenje "drzave kosova" bilo legitimno, to ce biti PRE SVEGA rezultat uticaja SAD a ni malo nece biti posledica pravne utemeljenosti nezavisnosti "drzave kosova". Iz istih razloga, odnosno zbog zastite americkih interesa, jos dugo (ako budu ikada)nece biti hapseni niti ce Interpolove poternice vaziti za albanske ratne zlocince i kriminalce.

Pedja

pre 14 godina

Abhazija i Osetija su dokaza da Kosovo nije jedinstven slucaj. Radi se o tome ko iza tebe stoji. A iza albanaca stoje samo prljave narko pare, da Ameriku interesuju prava manjina pomogli bi Kurdima pre pedeset godina da stvore svoju drzavu. Da ne govorimo o dobroj lokaciji za bazu na balkanu.

Agroni_fej

pre 14 godina

Rasprava pred MSP o ne-legalnosti Kosovske nezavisnosti je po meni nista drugo osim teranje inata ne Balkanski nacin samo sto smo ponovo ukljucili i veliki broj zemalja. Ipak kraj citave ove price je, osim gubljenje energije i novca pomalo i zivaca, ravno jednoj fudbalskoj utakmici u kojoj fale stative.
Kosovo ne moze se vise vratiti pod Beogradskim rezimom pa neka tom sudu osim podnesaka Kipra, Argentine i Venecuele dostavljaju i vanzemaljci.

IQ=0

pre 14 godina

Imajuci u vidu da su Gringosi bili najbolji prijateli i saveznici Avganistanu i Iraku 80-ih, a danas smo svedoci "jedinstvene-presedanske" ljubavi izmedju istih.....U buducnosti sami, svako za sebe moze zakljuciti da li je 2007 na Balkanu stvoren "JEDINSTVEN i NEPONOVLJIV" slucaj LJUBAVI&SAVEZNISTVA izmedju Gringosa i neke zemlje?

iq 100

pre 14 godina

hmmm kako i da oceni sud dal je to suprotno pravu ili nije, zashto niko ne rzmishlja shta smo mi ucinili da kosovo ostane u srbiji ????
Moj odgovor da smo nishta uradili da njih drzhimo nego smo ih isterali iz njihovih domova.
bash bih voleo da znam kako bi sud odlucio kad nas kosovo tuzhio o svashta shta smo ucinili tamo....ja te ne volim ali nemoj se odvajati od mene to vodu ne pije

bojan

pre 14 godina

Pravna nauka, svidjalo se to mocnima ili ne, ne priznaje kategoriju zasebnog i jedinstvenog slucaja. Upotrebom sile moguce je sve ali ne i promena prava. Bice zanimljivo videti reakciju USA kada izgubi ovaj slucaj.

milan

pre 14 godina

Kako nezvanično saznajemo, najobimniju argumentaciju protiv nezavisnosti Kosova, osim Srbije, podnele su Argentina, Španija, Rusija i Kipar.
Sve same zemlje sa slicnim i vecim problemima nego Srbija sa Kosovom,
Molim vas nemojte nas braniti, vi imate dosta svojih problema tako da problem Kosova vama je samo alibi za slicno stanje kod vas.
Ma ne branite vi Srbiju zbog ljubavi prema njoj vec je problem isti kod vas pa se bojite da se ivama ne dogodi neko otcepljenje dela teritorije.

zika

pre 14 godina

Najvise me zanima kako braca Rusi porede-pravdaju njihovo priznavanje od Gruzije (Koja se protivi kao i Srbija) semodcepljenih Osetije i Abhazije, a istovremeno tvrde da Kosovo "po medunarodnom pravu" nije imalo pravo da se samoodcepi od Srbije.
Ili, to ide sa onom "Jak sam i moze mi se. Probajte me odgovoriti".
Za Kinu mi je jasno jer se plase samoodceplenja Tibeta,
Spanija samootceplenja Baskije...
itd,itd

Svako gleda samo svoj vlastiti interes

Dragan Loncar

pre 14 godina

Jako mi je drago sto je medjunarodni sud prihvatio podnesak Venceuele i posle zadatog roka, pogotovo imajuci u vidu da je protiv nezavisnosti Kosova, jer kada budu krenule lokalne teorije konspiracije na temu pravednosti suda, ovo ce im definitivno poljuljati argumentaciju.

bojan

pre 14 godina

Pravna nauka, svidjalo se to mocnima ili ne, ne priznaje kategoriju zasebnog i jedinstvenog slucaja. Upotrebom sile moguce je sve ali ne i promena prava. Bice zanimljivo videti reakciju USA kada izgubi ovaj slucaj.

zika

pre 14 godina

Najvise me zanima kako braca Rusi porede-pravdaju njihovo priznavanje od Gruzije (Koja se protivi kao i Srbija) semodcepljenih Osetije i Abhazije, a istovremeno tvrde da Kosovo "po medunarodnom pravu" nije imalo pravo da se samoodcepi od Srbije.
Ili, to ide sa onom "Jak sam i moze mi se. Probajte me odgovoriti".
Za Kinu mi je jasno jer se plase samoodceplenja Tibeta,
Spanija samootceplenja Baskije...
itd,itd

Svako gleda samo svoj vlastiti interes

bezimena

pre 14 godina

Da li je po medjunarodnom pravu prihvatljivo ubijanje svojih gradjana i smeštanje u hladnjače? Pravna nauka možda ne poznaje termin "jedinstven slučaj" ali kako je to nauka koja se razvija i menja shodno životu, ne bih tvrdila da ga neće prihvatiti. Npr. ni genocid kao termin nije postojao, do posle II Sv.rata, da bi ga UN decembra 1946.godine usvojile i od tada je genocid jedan od najtežih ratnih zločina!

Marko

pre 14 godina

Srbija je u odlicnokm drustvu. Iran, Libija, Venecuela. Bravo Srpskoj Diplomaciji na celu za Vukom Jeremicem. Niko Srbiji ne moze vise pomoci u ostvarenju cilja integracije u EU kao Venecuela Huga Chaveza i Bolivija Moralesa. Jedino mi nije jaso zasto nije stigla u korist Srbije i argumentacija Kube i Severne Koreje

Agroni_fej

pre 14 godina

Rasprava pred MSP o ne-legalnosti Kosovske nezavisnosti je po meni nista drugo osim teranje inata ne Balkanski nacin samo sto smo ponovo ukljucili i veliki broj zemalja. Ipak kraj citave ove price je, osim gubljenje energije i novca pomalo i zivaca, ravno jednoj fudbalskoj utakmici u kojoj fale stative.
Kosovo ne moze se vise vratiti pod Beogradskim rezimom pa neka tom sudu osim podnesaka Kipra, Argentine i Venecuele dostavljaju i vanzemaljci.

milan

pre 14 godina

Kako nezvanično saznajemo, najobimniju argumentaciju protiv nezavisnosti Kosova, osim Srbije, podnele su Argentina, Španija, Rusija i Kipar.
Sve same zemlje sa slicnim i vecim problemima nego Srbija sa Kosovom,
Molim vas nemojte nas braniti, vi imate dosta svojih problema tako da problem Kosova vama je samo alibi za slicno stanje kod vas.
Ma ne branite vi Srbiju zbog ljubavi prema njoj vec je problem isti kod vas pa se bojite da se ivama ne dogodi neko otcepljenje dela teritorije.

iq 100

pre 14 godina

hmmm kako i da oceni sud dal je to suprotno pravu ili nije, zashto niko ne rzmishlja shta smo mi ucinili da kosovo ostane u srbiji ????
Moj odgovor da smo nishta uradili da njih drzhimo nego smo ih isterali iz njihovih domova.
bash bih voleo da znam kako bi sud odlucio kad nas kosovo tuzhio o svashta shta smo ucinili tamo....ja te ne volim ali nemoj se odvajati od mene to vodu ne pije

svi, svi ali rusi..

pre 14 godina

Razumm Venecuelu, Spaniju, Kipari ostle koje su za neprihvatanje samostalnosti Kosova, a sta se tu upetljala Rusija, pa ona je priznala Osetiju i Abhaziju i to je regulativno, samo kad Rus prica o demokratiji i zastiti granica, ljudskih prava, Rus i ljudska prava, ha....

tiki

pre 14 godina

Meni nije jasno zasto se dize guzva oko svega ovoga??

Pa nas zvanicnik (alo zvanicnik) tj. sekretar inostranih poslova Jeremic, je javno rekao da Srbija nece priznati misljenje MSP ako je negativno po Srbiju i time je on automatski reka/pokazao koliko je nasoj vladi stalo do misljenja. A nasa vlast je trazila misljenje.
Ja de se pitam tj. da sam sud, sada bi lepo svima poslao transkript Jeremiceve izjave sa pitanje "koja je svrha zasesanja i odlucivanja kada gdin Jeremic unapred pokazuje kako ce ceniti eventualno misljenje

mm

pre 14 godina

Znaci sve zemlje koje se protive albanskoj samoproglasenoj "drzavi" na Kosovu to rade samo iz svojih sebicnih interesa dok Amerikanci i ostali koji sponzorisu albanski nacionalizam, to rade iz ljubavi, nesebicnosti, zato sto su tako veliki humanisti ili zato sto su Albanci necim zaduzili covecanstvo? Svasta. Amerikance bas briga i za Albance i za Kosovo i za Srbe, njihov interes je da se osiguraju i da odbrane svoju politiku. Ta americka politika je podrzala jedan primitivni nacionalizam na Kosovu, podrzala je etnicko ciscenje na Kosovu, ta politika je bombardovala jednu suverenu drzavu i to pravdala izmisljotinama i lazima(kasnije je u Iraku isto to pokusano ali je tamo neslavno propalo)i usput pobila na hiljade civila, ta americka politika je okretala glavu kada su njeni "sticenici" Albanci izvrsavali najgore zlocine na Kosovu i ta politika koristi svoj uticaj kako bi se ta albanska paradrzavica nekako legalizovala. Danas je svima (naravno osim albanskim nacionalistima)jasno da je to bila i jeste promasena politika koja je dovela do nazadovanja citavog regiona i da nije resila niti ce resiti ama bas nista. Medjutim, Amerika ce uciniti sve da dokaze kako je bila u pravu, upotrebice svoj uticaj i ako i bude donesena odluka koja ce biti na strani stava da je proglasenje "drzave kosova" bilo legitimno, to ce biti PRE SVEGA rezultat uticaja SAD a ni malo nece biti posledica pravne utemeljenosti nezavisnosti "drzave kosova". Iz istih razloga, odnosno zbog zastite americkih interesa, jos dugo (ako budu ikada)nece biti hapseni niti ce Interpolove poternice vaziti za albanske ratne zlocince i kriminalce.

Miki

pre 14 godina

Mene interesuje pozicija Kine, koja vec decenijama okupira Tibet a Tajvanu preti silom, sta ce ona doprineti "medjunarodnom pravu", iako oni ocigledno prema svim demokratskim i nevladinim organizacijama ne postuju ni 1% tih konvencija!? Ovo pitanje se moze postaviti i za druge zemlje koje su protiv slobode jednog naroda!?

Pedja

pre 14 godina

Abhazija i Osetija su dokaza da Kosovo nije jedinstven slucaj. Radi se o tome ko iza tebe stoji. A iza albanaca stoje samo prljave narko pare, da Ameriku interesuju prava manjina pomogli bi Kurdima pre pedeset godina da stvore svoju drzavu. Da ne govorimo o dobroj lokaciji za bazu na balkanu.

IQ=0

pre 14 godina

Imajuci u vidu da su Gringosi bili najbolji prijateli i saveznici Avganistanu i Iraku 80-ih, a danas smo svedoci "jedinstvene-presedanske" ljubavi izmedju istih.....U buducnosti sami, svako za sebe moze zakljuciti da li je 2007 na Balkanu stvoren "JEDINSTVEN i NEPONOVLJIV" slucaj LJUBAVI&SAVEZNISTVA izmedju Gringosa i neke zemlje?

Dragan Loncar

pre 14 godina

Jako mi je drago sto je medjunarodni sud prihvatio podnesak Venceuele i posle zadatog roka, pogotovo imajuci u vidu da je protiv nezavisnosti Kosova, jer kada budu krenule lokalne teorije konspiracije na temu pravednosti suda, ovo ce im definitivno poljuljati argumentaciju.

Zoki

pre 14 godina

Sud će sigurno biti pred velikim pritiskom sa obe strane.
Nezavisnost dva separatistička regiona u Gruziji pokazuje da se presedan već koristi, a one koji to smatraju presedanom ne brine suprotno mišljenje drugih država.
Proglašenje nezavisnosti Kosova je posledica intervencije iz 1999, tada je pokrenut točak koji se nije mogao zaustaviti. Problem je što oni koji su ga pokrenuli nisu mislili da se točak neće zaustaviti proglašenjem nezavisnosti Kosova. Problem je u tome što se točak i dalje kreće a oni koji su ga pokrenuli nemaju više moći da ga zaustave.
Treba pogledati šta se dešava ovih dana sa Tamilskim narodom (Šri Lanka). Celokupno stanovništvo iz pobunjenih oblasti je premešteno u "izbegličke logore" u centru zemlje, koje "štite" vojska i policija. Muškarci i mladići su odvojeni i do njih mediji nisu uspeli da dođu.
Pre deset godina bi za ovakve stvari reakcija međunarodne zajednice bila žestoka, sada se sve ovo nemo posmatra.
Tajvan je manji od makovog zrna, prepušten na milost i nemilost Kine.
U Severnoj Irskoj ponovo odjekuju bombe.
NATO izvodi vežbe u Gruziji, ali nije u stanju da garantuje celovitost te države.

dzordze

pre 14 godina

Mozda su na strani Srbije, neugledne drzave i mozda oni brane stav Srbije iz svojih razloga ali ko je na strani Albanaca i ko protezira tu albansku tvorevinu na Kosovu? "Visokomoralni" Amerikanci? Isti oni Amerikanci koji su bombardovali Irak zbog oruzja koje nikada nije nadjeno, koji su bobmardovali Srbiju iz "humanitarnih" razloga, koji podravaju Tursku koja krsi sva moguca prava Kurda ali je americki saveznik, koja je saveznik sa raznim emiratima u kojima zene ne smeju ni auto da voze, isti oni Amerikanci koji imaju Gvantanamo, isti oni Amerikanci koji zavrcu ruke svim drzavama da potpisu "sporazum" da nece isporucivati americke gradjane, Amerika sa Busevima, Klintonima... Ma super su Amerikanci. Vreme kada su SAD bile pojam za demokratiju (ako su ikada i bili) je davno proslo - za vecinu sveta, Amerikanci su jedino jos lideri u licemerju i duplim standardima.

gago

pre 14 godina

Sud ce pita: Ko je za SLOBODU?
Ko je protiv SLOBODE?Sigurno ce biti vise za SLOBODU.Ceo svet voli SLOBODU.Na kraju:E pa moji ljudi Kosova trazi SLOBODU.

nemanja

pre 14 godina

Zalosno je sto se svi prave blesavi pa je doslo cak dotle da ce da se raspravlja o slucaju Kosovo? Uzasno je to sto je presudan faktor iskvarenost i trule pare koje se ubacuju pod nazivom lobiranje.Od pravde je malo ostalo.Kosovo nikada nije smelo da dodje do ovog nivoa vec kao i uvek da bude u sastavu Srbije! Uvek sam se pitao zasto su Albanci demonstrirali 70 godina i zeleli otcepljenje ako sad za celu situaciju krive losu vlast 90-tih?

lawyer

pre 14 godina

Srbija ce izgubiti pred Medjunarodnim sudom pravdejer jer je fakticno stanje na Kosovu , u jednom vremenski veoma dugom procesu, dovelo do izmene pravnog stanja. Srbija je izgubila pravni osnov, tzv "title" jer su fakticne prilike evoluirale. Nesto sto je bilo ilegalno postalo je tokom vremena , uz kontroverzne akcije srpkih vlasti (Milosevicev rezim npr), je legalno.Sada se fakticno stanje pretvara u pravno. Nazalost ali je tako.

Doctor Evil

pre 14 godina

Sta ce Srbija dobiti za uzvrat ako se sud izjasni protiv legalnosti otcepljenja? Niko ne treba da ocekuje povratak na staro stanje...

faton

pre 14 godina

Svaka cast Jeremicu, samo mu hvali jos: Kuba,S.Koreja, B Rusija i Iran i da ima na Srpskoj strani onaj pravi diktatorski krem sveta .Ne verujem da ce te objaviti ali neka, ipak imate najbolji veb page u regionu. pozdrav Faton

milan

pre 14 godina

Kako nezvanično saznajemo, najobimniju argumentaciju protiv nezavisnosti Kosova, osim Srbije, podnele su Argentina, Španija, Rusija i Kipar.
Sve same zemlje sa slicnim i vecim problemima nego Srbija sa Kosovom,
Molim vas nemojte nas braniti, vi imate dosta svojih problema tako da problem Kosova vama je samo alibi za slicno stanje kod vas.
Ma ne branite vi Srbiju zbog ljubavi prema njoj vec je problem isti kod vas pa se bojite da se ivama ne dogodi neko otcepljenje dela teritorije.

Marko

pre 14 godina

Srbija je u odlicnokm drustvu. Iran, Libija, Venecuela. Bravo Srpskoj Diplomaciji na celu za Vukom Jeremicem. Niko Srbiji ne moze vise pomoci u ostvarenju cilja integracije u EU kao Venecuela Huga Chaveza i Bolivija Moralesa. Jedino mi nije jaso zasto nije stigla u korist Srbije i argumentacija Kube i Severne Koreje

iq 100

pre 14 godina

hmmm kako i da oceni sud dal je to suprotno pravu ili nije, zashto niko ne rzmishlja shta smo mi ucinili da kosovo ostane u srbiji ????
Moj odgovor da smo nishta uradili da njih drzhimo nego smo ih isterali iz njihovih domova.
bash bih voleo da znam kako bi sud odlucio kad nas kosovo tuzhio o svashta shta smo ucinili tamo....ja te ne volim ali nemoj se odvajati od mene to vodu ne pije

Agroni_fej

pre 14 godina

Rasprava pred MSP o ne-legalnosti Kosovske nezavisnosti je po meni nista drugo osim teranje inata ne Balkanski nacin samo sto smo ponovo ukljucili i veliki broj zemalja. Ipak kraj citave ove price je, osim gubljenje energije i novca pomalo i zivaca, ravno jednoj fudbalskoj utakmici u kojoj fale stative.
Kosovo ne moze se vise vratiti pod Beogradskim rezimom pa neka tom sudu osim podnesaka Kipra, Argentine i Venecuele dostavljaju i vanzemaljci.

mm

pre 14 godina

Znaci sve zemlje koje se protive albanskoj samoproglasenoj "drzavi" na Kosovu to rade samo iz svojih sebicnih interesa dok Amerikanci i ostali koji sponzorisu albanski nacionalizam, to rade iz ljubavi, nesebicnosti, zato sto su tako veliki humanisti ili zato sto su Albanci necim zaduzili covecanstvo? Svasta. Amerikance bas briga i za Albance i za Kosovo i za Srbe, njihov interes je da se osiguraju i da odbrane svoju politiku. Ta americka politika je podrzala jedan primitivni nacionalizam na Kosovu, podrzala je etnicko ciscenje na Kosovu, ta politika je bombardovala jednu suverenu drzavu i to pravdala izmisljotinama i lazima(kasnije je u Iraku isto to pokusano ali je tamo neslavno propalo)i usput pobila na hiljade civila, ta americka politika je okretala glavu kada su njeni "sticenici" Albanci izvrsavali najgore zlocine na Kosovu i ta politika koristi svoj uticaj kako bi se ta albanska paradrzavica nekako legalizovala. Danas je svima (naravno osim albanskim nacionalistima)jasno da je to bila i jeste promasena politika koja je dovela do nazadovanja citavog regiona i da nije resila niti ce resiti ama bas nista. Medjutim, Amerika ce uciniti sve da dokaze kako je bila u pravu, upotrebice svoj uticaj i ako i bude donesena odluka koja ce biti na strani stava da je proglasenje "drzave kosova" bilo legitimno, to ce biti PRE SVEGA rezultat uticaja SAD a ni malo nece biti posledica pravne utemeljenosti nezavisnosti "drzave kosova". Iz istih razloga, odnosno zbog zastite americkih interesa, jos dugo (ako budu ikada)nece biti hapseni niti ce Interpolove poternice vaziti za albanske ratne zlocince i kriminalce.

Pedja

pre 14 godina

Abhazija i Osetija su dokaza da Kosovo nije jedinstven slucaj. Radi se o tome ko iza tebe stoji. A iza albanaca stoje samo prljave narko pare, da Ameriku interesuju prava manjina pomogli bi Kurdima pre pedeset godina da stvore svoju drzavu. Da ne govorimo o dobroj lokaciji za bazu na balkanu.

bezimena

pre 14 godina

Da li je po medjunarodnom pravu prihvatljivo ubijanje svojih gradjana i smeštanje u hladnjače? Pravna nauka možda ne poznaje termin "jedinstven slučaj" ali kako je to nauka koja se razvija i menja shodno životu, ne bih tvrdila da ga neće prihvatiti. Npr. ni genocid kao termin nije postojao, do posle II Sv.rata, da bi ga UN decembra 1946.godine usvojile i od tada je genocid jedan od najtežih ratnih zločina!

zika

pre 14 godina

Najvise me zanima kako braca Rusi porede-pravdaju njihovo priznavanje od Gruzije (Koja se protivi kao i Srbija) semodcepljenih Osetije i Abhazije, a istovremeno tvrde da Kosovo "po medunarodnom pravu" nije imalo pravo da se samoodcepi od Srbije.
Ili, to ide sa onom "Jak sam i moze mi se. Probajte me odgovoriti".
Za Kinu mi je jasno jer se plase samoodceplenja Tibeta,
Spanija samootceplenja Baskije...
itd,itd

Svako gleda samo svoj vlastiti interes

bojan

pre 14 godina

Pravna nauka, svidjalo se to mocnima ili ne, ne priznaje kategoriju zasebnog i jedinstvenog slucaja. Upotrebom sile moguce je sve ali ne i promena prava. Bice zanimljivo videti reakciju USA kada izgubi ovaj slucaj.

Dragan Loncar

pre 14 godina

Jako mi je drago sto je medjunarodni sud prihvatio podnesak Venceuele i posle zadatog roka, pogotovo imajuci u vidu da je protiv nezavisnosti Kosova, jer kada budu krenule lokalne teorije konspiracije na temu pravednosti suda, ovo ce im definitivno poljuljati argumentaciju.

svi, svi ali rusi..

pre 14 godina

Razumm Venecuelu, Spaniju, Kipari ostle koje su za neprihvatanje samostalnosti Kosova, a sta se tu upetljala Rusija, pa ona je priznala Osetiju i Abhaziju i to je regulativno, samo kad Rus prica o demokratiji i zastiti granica, ljudskih prava, Rus i ljudska prava, ha....

tiki

pre 14 godina

Meni nije jasno zasto se dize guzva oko svega ovoga??

Pa nas zvanicnik (alo zvanicnik) tj. sekretar inostranih poslova Jeremic, je javno rekao da Srbija nece priznati misljenje MSP ako je negativno po Srbiju i time je on automatski reka/pokazao koliko je nasoj vladi stalo do misljenja. A nasa vlast je trazila misljenje.
Ja de se pitam tj. da sam sud, sada bi lepo svima poslao transkript Jeremiceve izjave sa pitanje "koja je svrha zasesanja i odlucivanja kada gdin Jeremic unapred pokazuje kako ce ceniti eventualno misljenje

Miki

pre 14 godina

Mene interesuje pozicija Kine, koja vec decenijama okupira Tibet a Tajvanu preti silom, sta ce ona doprineti "medjunarodnom pravu", iako oni ocigledno prema svim demokratskim i nevladinim organizacijama ne postuju ni 1% tih konvencija!? Ovo pitanje se moze postaviti i za druge zemlje koje su protiv slobode jednog naroda!?

IQ=0

pre 14 godina

Imajuci u vidu da su Gringosi bili najbolji prijateli i saveznici Avganistanu i Iraku 80-ih, a danas smo svedoci "jedinstvene-presedanske" ljubavi izmedju istih.....U buducnosti sami, svako za sebe moze zakljuciti da li je 2007 na Balkanu stvoren "JEDINSTVEN i NEPONOVLJIV" slucaj LJUBAVI&SAVEZNISTVA izmedju Gringosa i neke zemlje?

Zoki

pre 14 godina

Sud će sigurno biti pred velikim pritiskom sa obe strane.
Nezavisnost dva separatistička regiona u Gruziji pokazuje da se presedan već koristi, a one koji to smatraju presedanom ne brine suprotno mišljenje drugih država.
Proglašenje nezavisnosti Kosova je posledica intervencije iz 1999, tada je pokrenut točak koji se nije mogao zaustaviti. Problem je što oni koji su ga pokrenuli nisu mislili da se točak neće zaustaviti proglašenjem nezavisnosti Kosova. Problem je u tome što se točak i dalje kreće a oni koji su ga pokrenuli nemaju više moći da ga zaustave.
Treba pogledati šta se dešava ovih dana sa Tamilskim narodom (Šri Lanka). Celokupno stanovništvo iz pobunjenih oblasti je premešteno u "izbegličke logore" u centru zemlje, koje "štite" vojska i policija. Muškarci i mladići su odvojeni i do njih mediji nisu uspeli da dođu.
Pre deset godina bi za ovakve stvari reakcija međunarodne zajednice bila žestoka, sada se sve ovo nemo posmatra.
Tajvan je manji od makovog zrna, prepušten na milost i nemilost Kine.
U Severnoj Irskoj ponovo odjekuju bombe.
NATO izvodi vežbe u Gruziji, ali nije u stanju da garantuje celovitost te države.

gago

pre 14 godina

Sud ce pita: Ko je za SLOBODU?
Ko je protiv SLOBODE?Sigurno ce biti vise za SLOBODU.Ceo svet voli SLOBODU.Na kraju:E pa moji ljudi Kosova trazi SLOBODU.

lawyer

pre 14 godina

Srbija ce izgubiti pred Medjunarodnim sudom pravdejer jer je fakticno stanje na Kosovu , u jednom vremenski veoma dugom procesu, dovelo do izmene pravnog stanja. Srbija je izgubila pravni osnov, tzv "title" jer su fakticne prilike evoluirale. Nesto sto je bilo ilegalno postalo je tokom vremena , uz kontroverzne akcije srpkih vlasti (Milosevicev rezim npr), je legalno.Sada se fakticno stanje pretvara u pravno. Nazalost ali je tako.

faton

pre 14 godina

Svaka cast Jeremicu, samo mu hvali jos: Kuba,S.Koreja, B Rusija i Iran i da ima na Srpskoj strani onaj pravi diktatorski krem sveta .Ne verujem da ce te objaviti ali neka, ipak imate najbolji veb page u regionu. pozdrav Faton

nemanja

pre 14 godina

Zalosno je sto se svi prave blesavi pa je doslo cak dotle da ce da se raspravlja o slucaju Kosovo? Uzasno je to sto je presudan faktor iskvarenost i trule pare koje se ubacuju pod nazivom lobiranje.Od pravde je malo ostalo.Kosovo nikada nije smelo da dodje do ovog nivoa vec kao i uvek da bude u sastavu Srbije! Uvek sam se pitao zasto su Albanci demonstrirali 70 godina i zeleli otcepljenje ako sad za celu situaciju krive losu vlast 90-tih?

Doctor Evil

pre 14 godina

Sta ce Srbija dobiti za uzvrat ako se sud izjasni protiv legalnosti otcepljenja? Niko ne treba da ocekuje povratak na staro stanje...

dzordze

pre 14 godina

Mozda su na strani Srbije, neugledne drzave i mozda oni brane stav Srbije iz svojih razloga ali ko je na strani Albanaca i ko protezira tu albansku tvorevinu na Kosovu? "Visokomoralni" Amerikanci? Isti oni Amerikanci koji su bombardovali Irak zbog oruzja koje nikada nije nadjeno, koji su bobmardovali Srbiju iz "humanitarnih" razloga, koji podravaju Tursku koja krsi sva moguca prava Kurda ali je americki saveznik, koja je saveznik sa raznim emiratima u kojima zene ne smeju ni auto da voze, isti oni Amerikanci koji imaju Gvantanamo, isti oni Amerikanci koji zavrcu ruke svim drzavama da potpisu "sporazum" da nece isporucivati americke gradjane, Amerika sa Busevima, Klintonima... Ma super su Amerikanci. Vreme kada su SAD bile pojam za demokratiju (ako su ikada i bili) je davno proslo - za vecinu sveta, Amerikanci su jedino jos lideri u licemerju i duplim standardima.