Četvrtak, 30.04.2009.

16:32

Đoković lagano protiv Robreda

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Rimu, ubedljivom pobedom nad Tomijem Robredom.

Izvor: B92

Ðokoviæ lagano protiv Robreda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

So...sha- djo

pre 15 godina

@au komentator

Ja sam samo preneo ono sto je covek rekao......I ne trebam ici na zvanicni atp i wta sajt bodovanja, jer vec znam kako funkcionise sistem bodovanja za razliku od nekih..........A ti navijas za Murray- a ili za Novaka??? Umesto da napises: Nadam se da je tako ( ili nesto slicno ) ti bi se odma svadjao.........
Toliko od mene........a ti se svadjaj sam sa sobom ako hoces........
PS: I nisam jedini koji je rekao da je Novaku potrebno 1/4 fin. da bi ostao br.3....ako nisi znao.....

ja

pre 15 godina

@uxyzapenje
Da bi iznosio takve tvrdnje moras malo bolje da poznajes sistem bodovanja.
Kao prvo ne mozes tek tako da sabiras bodove. Igracu se u svakom trenurku racuna samo 18 turnira (onima koji su igrali i zavrsni turnir - 19 turnira).
Dakle da bi Novaku bili upisani bodovi iz Beograda moraju neki bodovi privremeno da mu se obrisu. U njegovom slucaju to je 90 bodova iz Sidneja. Dakle sa titulom u Beogradu Novak moze na listi da se popravi samo za 160 bodova. Tih 160 bodova plus 60 bodova koje gubi Marej + 110 bodova koliko Novak trenutno ima vise u zbiru iznose 330 bodova. Finale Rima donosi 600 bodova sto je 400 bodova manje u odnosu na 1000 koliko se Novaku brise za proslogodisnju titulu.
Dakle sa finalem Rima i titulom u Beogradu bi Novak bio na 4. mestu sa 70 bodova zaostatka.
18. maj se upisuju bodovi koje igraci osvoje na mastersu u Madridu i vec tada se Novak ponovo moze vratiti na trece mesto, ako prodje samo jedno kolo dalje od Mareja.
Medjutim 25. maja se brise proslogodisnji Hamburg, sa koga Novak opet gubi 300 bodova vise od Mareja, pa opet moze pasti na 4. mesto, ako u Madridu ne osvoji bar tih 300 bodova vise od Mareja.

@M
Na Atp sajtu mozes da vidis koji se bodovi igracu racunaju u listi, a koji spadaju u neracunajuce rezultate.
Kod Novaka lepo stoji da mu se trenutno racuna 90 Bodova iz Sidneja, a kao neracunajuci su mu 90 bodova iz Marseja, 10 bodova iz Devis Kupa i 0 bodova iz Brizbejna.
Takodje na Novakovom sajtu mozes da vidis Novakov raspored do Wimbldona. Pre Wimbldona ce igrati umesto Kvinsa turnir u Heleju (takodje turnir na travi).
Od turnira serije 500 pre US Opena mu ostaje ili Hamburg ili Wasington i sigurno ce se Novak odluciti za jedan od ta 2. S obzirom da je Hamburg posle Wimbldona, a igra se na sljaci nekako mi je logicnije da Novak izabere Wasington, nego da se sa trave ponovo vraca na sljaku samo zbog jednog turnira.
Jedino sto je ta opcija malo kalendarski losija varijanta. Wasington se kalendarski spaja sa Montrealom i Sinsinatijem, ali istovremeno dobro dodje kao uigravanje na tvrdim podlogama.
Posle US Opena kao cetvrti turnir serije 500 moze da igra Peking/Tokio ili Bazel/Valensija.

Vladimir

pre 15 godina

Kom. 50
Vec sam pisao ranije da Nole iako osvoji Beograd nece mu se upisati 250 poena, vec 160 jer ce tih 250 da zamene 90 poena od ranijih turnira iz te kategorije, tako da u toj varijanti o kojoj si pisao Nole nema + 20 vec - 70 poena u odnosu na Mareja. Ali sve to nije bitno vazno je da Nole dize samopouzdanje i formu pred sledeca dva GS.

M

pre 15 godina

Komentar broj 50
Nisi u pravu zato sto ce se Novaku van 18 turnira racunati i Marsej kada mu Beograd udje u tih 18.Zato ce imati ipak 70 poena manje od Mareja.I da,neko rece da se racuna Sidnej trenutno za Novaka kao osamnaesti turnir,nije tacno,to je Marsej jer se kasnije igrao,mada je potpuno svejedno jer je Novak na oba turnira osvojio po 90 poena.
Novak mora da pokusa da dobije Nadala u Rimu,posto realno u Madridu gde ce Rafa igrati kod kuce i nas Rolan Garosu gde Rafi odgovara sto se igra u tri dobijena seta,objektivno Djokovic nema neke sanse.
Inace,sto se tice bodovanja najboljih 18 turnira i Noletovog rasporeda za ovu sezonu,on ce pored najvecih turnira i Beograda verovatno igrati jos i Kvins,Hamburg i Peking ili Tokio(jedan od ta dva koji su u istoj nedelji).
Tako da ce spisak njegovih najboljih 18 turnira biti:svi Gren-slemovi,svi iz serije 1000,Montekarlo(koji se racina u seriju 500),Dubai,Hamburg,Peking ili Tokio(jedan iz serije 500 posle US opena se obavezno racuna),Beograd i ja se nadam Kvins(valjda ce dogurati barem do finala i osvojiti vise poena nego u Marseju i Sidneju).
Moguce je da Nole i ne igra na Kvinsu ako ga Rolan Garos suvise izmori,pa ce mu onda osamnaesti turnir biti Marsej,a mozda Nole u tom slucaju odigra i neki sasvim drugi turnir iz kategorije 250 do kraja sezone.

uxyzapenje

pre 15 godina

ljudi se javljaju i pricaju svasta o tome da li Novak mora da osvoji turnir da bi ostao 3. i jos pricaju drugima da se ne javljaju ako nisu sigurni iako i sami grese.. stvarno cudno... trenutno je stanje ovakvo:

3. Djokovic, Novak (SRB)9160
4. Murray, Andy (GBR) 9050

Posto se turnir igrao prosle godine nedelju dana ranije a bodovi vrede 52 nedelje, bodovi sa proslogidisnjeg turnira ce se odbijati tek 11. maja.. u medjuvremenu Novak igra Beograd... ako Novak stigne do finala Rima i osvoji Beograd, za cije se osvajanje dobija 250 bodova, razlika izmedju njega i Mareja bi bila 40 bodova prednosti za Mareja, ali posto je prosle god Marej takodje ispao u 2. rundi, ali je igrao i prvo kolo, imao je da brani 70 bodova a sada ce izgubiti 60 od tih 70 posto je ispao u svom prvom mecu (2. kolo ali za njega kao 1. posto je bio slobodan u 1.).. znaci prednost Novaka bi iznosila 20 bovoda, sto znaci da bi i dalje bio 3. Postojala je cak mogucnost da Novak prestigne Federera sl. nedelje ukuliko bi odbranio titulu a Federer ispao u svom prvom mecu (2. kolu), ali bi se vec sledece nedelje vratio na 3. poziciju, kada bi mu se oduzelo 1000 bodova za proslogodisnju pobedu... ali posto je Federer prosao u 1/4finale, ta mogucnost otpada...

ZNACI: FINALE RIMA I TITULA U BEOGRADU ODRZAVAJU NOVAKA NA 3. MESTU I NAKON OVIH TURNIRA!!!!

ZDRAVKO

pre 15 godina

znam druze ali meni na balkaniym zastaje slika,nevalja nesto.poz iz belgije i hvala.ako budes naso jos neki,napisi.a ja cu proba bet365

svetlana

pre 15 godina

adnet ima virus STROGO IZBEGAVATI!
gleda ili na bet365 (besplatna registracija) ili na Balkaniyum (prenosi samo nase pretplata oko $5 mesecno)

nenad

pre 15 godina

Posto je Marey ispao u drugom kolu, nije zaradio bodove, ali nije nista ni izgubio, Noletu je neophodna pobeda u Rimu da bi zadrzao 3. mesto. Beograd sa tim nema nikakve veze, turnir u Bg-u je trece kategorije, donosi mali broj bodova tako da je nebitan u celoj prici, osim nama, posto je u Srbiji.
Na kraju krajeva kakve veze ima i ako padne na cetvrto mesto, boze moj, bio bi problem ako bi pao na 5. mesto, jer bi onda vec u cetvrtfinalu morao da ide na Nadala ili Federera, i to bi mogao da mu predstavlja problem, ovako potpuno je svejedno 3. ili 4-ti.
Moja prognoza je da ce se on i Marey smenjivati na tim pozicijama neko vreme i mislim da ce Nole prvi prestici Federera, a ne Marey.

ua komentator

pre 15 godina

@ So... sha-djo

A zasto ti lepo ne proveris sve to oko bodovanja? Nego komentator rek'o ovo, rek'o ono... Umes li da racunas? Znas li elementarnu logiku? Znas li engleski? Ako znas, idi lepo na zvanicni sajt ATP-a, procitaj pravila i obracunaj bodove. Ako ne znas, cekaj da vidis sta ce biti i nemoj ljudima bey potrebe i bez osnova da prebacujes. I da, Novaku treba pobeda - cak mu ni finale Rima + pobeda u Beogradu nisu dovoljni - da bi zadrzao trece mesto.

Gogo

pre 15 godina

Bas mi je drago da je Novak pobedio na ovom mecu a da Vam kazem iskreno sasvim sam predvideo ovakvu oluju. Zbog cega? Zbog razloga koji je nekoliko komentatora vec navelo (sto me je jako obradovalo jer sam vec poceo da sumnjam u istinitost tog navodnog intervjua jer ga skoro nikad niko nije komentarisao)to jest zbog vise nego nedolicnog komentara Robreda posle njihovog meca na US Openu 2008. On je predlagao kaznu za Novaka a ispostavilo se da je Novak taj koji ga je kaznio danas. Razvalio ga je...

forever

pre 15 godina

Bravo Nole,svaka cast za igru.Po meni Nole nikad nije bio u boljoj formi i nadam se da je doslo vreme da Nadal najzad izgubi od Noleta na sljaci...On je vec ovde gubio tako da zna kakav je osecaj izgubiti ovde.

danilo

pre 15 godina

Bravo Nole sve mozes razbiti kad nije vrucina i kada si razpolozen.Robredo je jedan od boljih igraca na sljaci.Spanac je spanac i sljaka je sljaka.NOLE CELOJ SRBIJI SRCE KUCA ZA TEBE i sve nase tenisere.Gramaticki kazano Novak je POBEDJIVAO,Novak POBEDJUJE,Novak ce POBEDJIVATI.Sve se menja samo srpski teniseri zauvek ce pobedjivati.

So.....sha- djo

pre 15 godina

Dobro je sto je odmah zavrsio posao i da ima vremena da se odmori jer ga ocekuju jos tri vezana meca ( sutra 1/4 fin, a sub i ned 1/2 finale i finale- pod uslovom da dodje do zavrsnice ).... Svakako ne bi trebao da se opusti sa sledecim protivnikom, jer iako je lako dobio Robreda, sigurno ce mu biti tesko doci do zavrsnice..... Mozes ti Nole do titule........ I da se zna da je komentator ( koji je prenosio mech Djokovic- Robredo) rekao da je Novaku verovatno potrebno samo 1/4 finale da ostane br. 3. Eto da znate, da ne lupate gluposti... Kakva titula??.... Ja se nadam da je tako........ Ajde Nole, jedva chekam sutra da pobedis Del Potra.....

Ženevljanin

pre 15 godina

"AWESOME DJOKOVIC DISMANTLES ROBREDO" (sa ATP sajta, otprilike: "Zastrašujući Dj. rasturio Robreda"). Slažem se, zaista ga je rasturio. Uz jednu opasku: nikad nisam gledao lošijeg Robreda, sa toliko neiznuđenih grešaka. Ili mu se nešto desilo (recimo - čuo je da ga ženska vara:-)), ili - ušao je u meč ne verujući da može da pobedi. Novak - kome je taktika najjača strana - je odmah ukapirao da ne mora da forsira već samo da vraća lopte (uz koji neodbranjivi servis i viner) a Tomi će već pogoditi mrežu ili izbaciti lopticu preko osnovne linije. Sve u svemu, Novak ostaje favorit u svim mečevima do Nadala... i jedini koji ima kakve-takve šanse da i njega pobedi. Protiv toga (pobede nad Nadalom) ne govori samo to što je Rafa (već sada) najbolji svih vremena na šljaci, nego i činjenica da Novak još nijednu titulu nije odbranio...

Taca

pre 15 godina

Nox,pa owo je bilo fenomenalno.....Nisi bio na swom niwou,a da jesi,Robredo bi na pola meca se spakowao i otish'o kuci:))AJMO NOLE,SPANCI TE NE WOLE,AL' TE ZATO,SRBI OBOZAWAJU....:)

nikol dž. femija

pre 15 godina

Novaku,sve ČESTITKE! Dobra pobeda i lep meč.

Sada ću ponovo,sa uživanjem,da pročitam komentare na tekst "NOVAK I DALJE TREĆI"

"NOLE još nije odigrao ni prvi meč,a vi već znate da neće ući ni u finale,a Endi nikada,nikada nije osvojio turnir na šljaci i on će sada stići dalje od Noleta...?!Zašto?ZAR NE BI BILO LOGIČNIJE REĆI DA ĆE IZGUBITI,možda već sutra,ili u 3.kolu,jer ima slabe rezutate od prošle godine,pa što se to ne bi ponovilo.On jeste popravio igru ali popravili su i drugi,sem toga on redovno gubi od slabije plasiranih i to posle nekih dobro odigranih turnira...očekivati da stigne dalje od Noleta...čemu to?"

To je deo mog komentara na tu vest.

SREĆNO,NOLE!Svima sve najlepše za sutrašnji praznik!

Zemunac

pre 15 godina

Još od US opena 2008, kad je nimalo fer, a još manje džentlmenski komentarisao dešavanja oko Novaka, za Robreda ne gajim neke simpatije. Čak šta više, kad god čujem ime Robreda, javlja mi se uvrnuta asocijacija „beda“. A kad je na IW ove godine, on-Robredo, predao zbog iscrpljenosti, to bi trebalo da je opravdano jer je bila velika vrućina, kao da na US oprenu prošle godine nije bilo pretoplo, a u uz to i vosoka vlaga... eh.., ali neka.

U svakom slučaju, da ne pominjem da ga je Novak potukao do nogu, već čestitam Novaku na laganom i uspešnom treningu pred sutrašnji meč sa ili Del Potrom, ili Vavrinkom, videćemo..

Golexxx

pre 15 godina

Ovo je stvarno sto rece Viskovic "demonstracija sile"...pa gde di nasem Noletu bio kraj da ga je sluzio prvi servis.Novace,samo je nebo tvoja granica.

Ja_pa_Ja

pre 15 godina

UUUU ovo je bilo malo sa kamatom za ono prozivanje na US Openu! Neka vala!
Nole nashe gore list. Ako si my "friend" onda si mu brat, ako mu stanesh na zhulj, popijesh po pi.... :)
Shalim se naravno, ali Robredu koji je jedan od najboljih "shljakasha" prepustiti 2 gema! WOW!!!
Bravo Nole!

Ja_pa_Ja

pre 15 godina

UUUU ovo je bilo malo sa kamatom za ono prozivanje na US Openu! Neka vala!
Nole nashe gore list. Ako si my "friend" onda si mu brat, ako mu stanesh na zhulj, popijesh po pi.... :)
Shalim se naravno, ali Robredu koji je jedan od najboljih "shljakasha" prepustiti 2 gema! WOW!!!
Bravo Nole!

Zemunac

pre 15 godina

Još od US opena 2008, kad je nimalo fer, a još manje džentlmenski komentarisao dešavanja oko Novaka, za Robreda ne gajim neke simpatije. Čak šta više, kad god čujem ime Robreda, javlja mi se uvrnuta asocijacija „beda“. A kad je na IW ove godine, on-Robredo, predao zbog iscrpljenosti, to bi trebalo da je opravdano jer je bila velika vrućina, kao da na US oprenu prošle godine nije bilo pretoplo, a u uz to i vosoka vlaga... eh.., ali neka.

U svakom slučaju, da ne pominjem da ga je Novak potukao do nogu, već čestitam Novaku na laganom i uspešnom treningu pred sutrašnji meč sa ili Del Potrom, ili Vavrinkom, videćemo..

Golexxx

pre 15 godina

Ovo je stvarno sto rece Viskovic "demonstracija sile"...pa gde di nasem Noletu bio kraj da ga je sluzio prvi servis.Novace,samo je nebo tvoja granica.

Taca

pre 15 godina

Nox,pa owo je bilo fenomenalno.....Nisi bio na swom niwou,a da jesi,Robredo bi na pola meca se spakowao i otish'o kuci:))AJMO NOLE,SPANCI TE NE WOLE,AL' TE ZATO,SRBI OBOZAWAJU....:)

nikol dž. femija

pre 15 godina

Novaku,sve ČESTITKE! Dobra pobeda i lep meč.

Sada ću ponovo,sa uživanjem,da pročitam komentare na tekst "NOVAK I DALJE TREĆI"

"NOLE još nije odigrao ni prvi meč,a vi već znate da neće ući ni u finale,a Endi nikada,nikada nije osvojio turnir na šljaci i on će sada stići dalje od Noleta...?!Zašto?ZAR NE BI BILO LOGIČNIJE REĆI DA ĆE IZGUBITI,možda već sutra,ili u 3.kolu,jer ima slabe rezutate od prošle godine,pa što se to ne bi ponovilo.On jeste popravio igru ali popravili su i drugi,sem toga on redovno gubi od slabije plasiranih i to posle nekih dobro odigranih turnira...očekivati da stigne dalje od Noleta...čemu to?"

To je deo mog komentara na tu vest.

SREĆNO,NOLE!Svima sve najlepše za sutrašnji praznik!

nenad

pre 15 godina

Posto je Marey ispao u drugom kolu, nije zaradio bodove, ali nije nista ni izgubio, Noletu je neophodna pobeda u Rimu da bi zadrzao 3. mesto. Beograd sa tim nema nikakve veze, turnir u Bg-u je trece kategorije, donosi mali broj bodova tako da je nebitan u celoj prici, osim nama, posto je u Srbiji.
Na kraju krajeva kakve veze ima i ako padne na cetvrto mesto, boze moj, bio bi problem ako bi pao na 5. mesto, jer bi onda vec u cetvrtfinalu morao da ide na Nadala ili Federera, i to bi mogao da mu predstavlja problem, ovako potpuno je svejedno 3. ili 4-ti.
Moja prognoza je da ce se on i Marey smenjivati na tim pozicijama neko vreme i mislim da ce Nole prvi prestici Federera, a ne Marey.

danilo

pre 15 godina

Bravo Nole sve mozes razbiti kad nije vrucina i kada si razpolozen.Robredo je jedan od boljih igraca na sljaci.Spanac je spanac i sljaka je sljaka.NOLE CELOJ SRBIJI SRCE KUCA ZA TEBE i sve nase tenisere.Gramaticki kazano Novak je POBEDJIVAO,Novak POBEDJUJE,Novak ce POBEDJIVATI.Sve se menja samo srpski teniseri zauvek ce pobedjivati.

Gogo

pre 15 godina

Bas mi je drago da je Novak pobedio na ovom mecu a da Vam kazem iskreno sasvim sam predvideo ovakvu oluju. Zbog cega? Zbog razloga koji je nekoliko komentatora vec navelo (sto me je jako obradovalo jer sam vec poceo da sumnjam u istinitost tog navodnog intervjua jer ga skoro nikad niko nije komentarisao)to jest zbog vise nego nedolicnog komentara Robreda posle njihovog meca na US Openu 2008. On je predlagao kaznu za Novaka a ispostavilo se da je Novak taj koji ga je kaznio danas. Razvalio ga je...

Ženevljanin

pre 15 godina

"AWESOME DJOKOVIC DISMANTLES ROBREDO" (sa ATP sajta, otprilike: "Zastrašujući Dj. rasturio Robreda"). Slažem se, zaista ga je rasturio. Uz jednu opasku: nikad nisam gledao lošijeg Robreda, sa toliko neiznuđenih grešaka. Ili mu se nešto desilo (recimo - čuo je da ga ženska vara:-)), ili - ušao je u meč ne verujući da može da pobedi. Novak - kome je taktika najjača strana - je odmah ukapirao da ne mora da forsira već samo da vraća lopte (uz koji neodbranjivi servis i viner) a Tomi će već pogoditi mrežu ili izbaciti lopticu preko osnovne linije. Sve u svemu, Novak ostaje favorit u svim mečevima do Nadala... i jedini koji ima kakve-takve šanse da i njega pobedi. Protiv toga (pobede nad Nadalom) ne govori samo to što je Rafa (već sada) najbolji svih vremena na šljaci, nego i činjenica da Novak još nijednu titulu nije odbranio...

forever

pre 15 godina

Bravo Nole,svaka cast za igru.Po meni Nole nikad nije bio u boljoj formi i nadam se da je doslo vreme da Nadal najzad izgubi od Noleta na sljaci...On je vec ovde gubio tako da zna kakav je osecaj izgubiti ovde.

svetlana

pre 15 godina

adnet ima virus STROGO IZBEGAVATI!
gleda ili na bet365 (besplatna registracija) ili na Balkaniyum (prenosi samo nase pretplata oko $5 mesecno)

So.....sha- djo

pre 15 godina

Dobro je sto je odmah zavrsio posao i da ima vremena da se odmori jer ga ocekuju jos tri vezana meca ( sutra 1/4 fin, a sub i ned 1/2 finale i finale- pod uslovom da dodje do zavrsnice ).... Svakako ne bi trebao da se opusti sa sledecim protivnikom, jer iako je lako dobio Robreda, sigurno ce mu biti tesko doci do zavrsnice..... Mozes ti Nole do titule........ I da se zna da je komentator ( koji je prenosio mech Djokovic- Robredo) rekao da je Novaku verovatno potrebno samo 1/4 finale da ostane br. 3. Eto da znate, da ne lupate gluposti... Kakva titula??.... Ja se nadam da je tako........ Ajde Nole, jedva chekam sutra da pobedis Del Potra.....

ua komentator

pre 15 godina

@ So... sha-djo

A zasto ti lepo ne proveris sve to oko bodovanja? Nego komentator rek'o ovo, rek'o ono... Umes li da racunas? Znas li elementarnu logiku? Znas li engleski? Ako znas, idi lepo na zvanicni sajt ATP-a, procitaj pravila i obracunaj bodove. Ako ne znas, cekaj da vidis sta ce biti i nemoj ljudima bey potrebe i bez osnova da prebacujes. I da, Novaku treba pobeda - cak mu ni finale Rima + pobeda u Beogradu nisu dovoljni - da bi zadrzao trece mesto.

uxyzapenje

pre 15 godina

ljudi se javljaju i pricaju svasta o tome da li Novak mora da osvoji turnir da bi ostao 3. i jos pricaju drugima da se ne javljaju ako nisu sigurni iako i sami grese.. stvarno cudno... trenutno je stanje ovakvo:

3. Djokovic, Novak (SRB)9160
4. Murray, Andy (GBR) 9050

Posto se turnir igrao prosle godine nedelju dana ranije a bodovi vrede 52 nedelje, bodovi sa proslogidisnjeg turnira ce se odbijati tek 11. maja.. u medjuvremenu Novak igra Beograd... ako Novak stigne do finala Rima i osvoji Beograd, za cije se osvajanje dobija 250 bodova, razlika izmedju njega i Mareja bi bila 40 bodova prednosti za Mareja, ali posto je prosle god Marej takodje ispao u 2. rundi, ali je igrao i prvo kolo, imao je da brani 70 bodova a sada ce izgubiti 60 od tih 70 posto je ispao u svom prvom mecu (2. kolo ali za njega kao 1. posto je bio slobodan u 1.).. znaci prednost Novaka bi iznosila 20 bovoda, sto znaci da bi i dalje bio 3. Postojala je cak mogucnost da Novak prestigne Federera sl. nedelje ukuliko bi odbranio titulu a Federer ispao u svom prvom mecu (2. kolu), ali bi se vec sledece nedelje vratio na 3. poziciju, kada bi mu se oduzelo 1000 bodova za proslogodisnju pobedu... ali posto je Federer prosao u 1/4finale, ta mogucnost otpada...

ZNACI: FINALE RIMA I TITULA U BEOGRADU ODRZAVAJU NOVAKA NA 3. MESTU I NAKON OVIH TURNIRA!!!!

ZDRAVKO

pre 15 godina

znam druze ali meni na balkaniym zastaje slika,nevalja nesto.poz iz belgije i hvala.ako budes naso jos neki,napisi.a ja cu proba bet365

ja

pre 15 godina

@uxyzapenje
Da bi iznosio takve tvrdnje moras malo bolje da poznajes sistem bodovanja.
Kao prvo ne mozes tek tako da sabiras bodove. Igracu se u svakom trenurku racuna samo 18 turnira (onima koji su igrali i zavrsni turnir - 19 turnira).
Dakle da bi Novaku bili upisani bodovi iz Beograda moraju neki bodovi privremeno da mu se obrisu. U njegovom slucaju to je 90 bodova iz Sidneja. Dakle sa titulom u Beogradu Novak moze na listi da se popravi samo za 160 bodova. Tih 160 bodova plus 60 bodova koje gubi Marej + 110 bodova koliko Novak trenutno ima vise u zbiru iznose 330 bodova. Finale Rima donosi 600 bodova sto je 400 bodova manje u odnosu na 1000 koliko se Novaku brise za proslogodisnju titulu.
Dakle sa finalem Rima i titulom u Beogradu bi Novak bio na 4. mestu sa 70 bodova zaostatka.
18. maj se upisuju bodovi koje igraci osvoje na mastersu u Madridu i vec tada se Novak ponovo moze vratiti na trece mesto, ako prodje samo jedno kolo dalje od Mareja.
Medjutim 25. maja se brise proslogodisnji Hamburg, sa koga Novak opet gubi 300 bodova vise od Mareja, pa opet moze pasti na 4. mesto, ako u Madridu ne osvoji bar tih 300 bodova vise od Mareja.

@M
Na Atp sajtu mozes da vidis koji se bodovi igracu racunaju u listi, a koji spadaju u neracunajuce rezultate.
Kod Novaka lepo stoji da mu se trenutno racuna 90 Bodova iz Sidneja, a kao neracunajuci su mu 90 bodova iz Marseja, 10 bodova iz Devis Kupa i 0 bodova iz Brizbejna.
Takodje na Novakovom sajtu mozes da vidis Novakov raspored do Wimbldona. Pre Wimbldona ce igrati umesto Kvinsa turnir u Heleju (takodje turnir na travi).
Od turnira serije 500 pre US Opena mu ostaje ili Hamburg ili Wasington i sigurno ce se Novak odluciti za jedan od ta 2. S obzirom da je Hamburg posle Wimbldona, a igra se na sljaci nekako mi je logicnije da Novak izabere Wasington, nego da se sa trave ponovo vraca na sljaku samo zbog jednog turnira.
Jedino sto je ta opcija malo kalendarski losija varijanta. Wasington se kalendarski spaja sa Montrealom i Sinsinatijem, ali istovremeno dobro dodje kao uigravanje na tvrdim podlogama.
Posle US Opena kao cetvrti turnir serije 500 moze da igra Peking/Tokio ili Bazel/Valensija.

M

pre 15 godina

Komentar broj 50
Nisi u pravu zato sto ce se Novaku van 18 turnira racunati i Marsej kada mu Beograd udje u tih 18.Zato ce imati ipak 70 poena manje od Mareja.I da,neko rece da se racuna Sidnej trenutno za Novaka kao osamnaesti turnir,nije tacno,to je Marsej jer se kasnije igrao,mada je potpuno svejedno jer je Novak na oba turnira osvojio po 90 poena.
Novak mora da pokusa da dobije Nadala u Rimu,posto realno u Madridu gde ce Rafa igrati kod kuce i nas Rolan Garosu gde Rafi odgovara sto se igra u tri dobijena seta,objektivno Djokovic nema neke sanse.
Inace,sto se tice bodovanja najboljih 18 turnira i Noletovog rasporeda za ovu sezonu,on ce pored najvecih turnira i Beograda verovatno igrati jos i Kvins,Hamburg i Peking ili Tokio(jedan od ta dva koji su u istoj nedelji).
Tako da ce spisak njegovih najboljih 18 turnira biti:svi Gren-slemovi,svi iz serije 1000,Montekarlo(koji se racina u seriju 500),Dubai,Hamburg,Peking ili Tokio(jedan iz serije 500 posle US opena se obavezno racuna),Beograd i ja se nadam Kvins(valjda ce dogurati barem do finala i osvojiti vise poena nego u Marseju i Sidneju).
Moguce je da Nole i ne igra na Kvinsu ako ga Rolan Garos suvise izmori,pa ce mu onda osamnaesti turnir biti Marsej,a mozda Nole u tom slucaju odigra i neki sasvim drugi turnir iz kategorije 250 do kraja sezone.

Vladimir

pre 15 godina

Kom. 50
Vec sam pisao ranije da Nole iako osvoji Beograd nece mu se upisati 250 poena, vec 160 jer ce tih 250 da zamene 90 poena od ranijih turnira iz te kategorije, tako da u toj varijanti o kojoj si pisao Nole nema + 20 vec - 70 poena u odnosu na Mareja. Ali sve to nije bitno vazno je da Nole dize samopouzdanje i formu pred sledeca dva GS.

So...sha- djo

pre 15 godina

@au komentator

Ja sam samo preneo ono sto je covek rekao......I ne trebam ici na zvanicni atp i wta sajt bodovanja, jer vec znam kako funkcionise sistem bodovanja za razliku od nekih..........A ti navijas za Murray- a ili za Novaka??? Umesto da napises: Nadam se da je tako ( ili nesto slicno ) ti bi se odma svadjao.........
Toliko od mene........a ti se svadjaj sam sa sobom ako hoces........
PS: I nisam jedini koji je rekao da je Novaku potrebno 1/4 fin. da bi ostao br.3....ako nisi znao.....

ua komentator

pre 15 godina

@ So... sha-djo

A zasto ti lepo ne proveris sve to oko bodovanja? Nego komentator rek'o ovo, rek'o ono... Umes li da racunas? Znas li elementarnu logiku? Znas li engleski? Ako znas, idi lepo na zvanicni sajt ATP-a, procitaj pravila i obracunaj bodove. Ako ne znas, cekaj da vidis sta ce biti i nemoj ljudima bey potrebe i bez osnova da prebacujes. I da, Novaku treba pobeda - cak mu ni finale Rima + pobeda u Beogradu nisu dovoljni - da bi zadrzao trece mesto.

nikol dž. femija

pre 15 godina

Novaku,sve ČESTITKE! Dobra pobeda i lep meč.

Sada ću ponovo,sa uživanjem,da pročitam komentare na tekst "NOVAK I DALJE TREĆI"

"NOLE još nije odigrao ni prvi meč,a vi već znate da neće ući ni u finale,a Endi nikada,nikada nije osvojio turnir na šljaci i on će sada stići dalje od Noleta...?!Zašto?ZAR NE BI BILO LOGIČNIJE REĆI DA ĆE IZGUBITI,možda već sutra,ili u 3.kolu,jer ima slabe rezutate od prošle godine,pa što se to ne bi ponovilo.On jeste popravio igru ali popravili su i drugi,sem toga on redovno gubi od slabije plasiranih i to posle nekih dobro odigranih turnira...očekivati da stigne dalje od Noleta...čemu to?"

To je deo mog komentara na tu vest.

SREĆNO,NOLE!Svima sve najlepše za sutrašnji praznik!

Ženevljanin

pre 15 godina

"AWESOME DJOKOVIC DISMANTLES ROBREDO" (sa ATP sajta, otprilike: "Zastrašujući Dj. rasturio Robreda"). Slažem se, zaista ga je rasturio. Uz jednu opasku: nikad nisam gledao lošijeg Robreda, sa toliko neiznuđenih grešaka. Ili mu se nešto desilo (recimo - čuo je da ga ženska vara:-)), ili - ušao je u meč ne verujući da može da pobedi. Novak - kome je taktika najjača strana - je odmah ukapirao da ne mora da forsira već samo da vraća lopte (uz koji neodbranjivi servis i viner) a Tomi će već pogoditi mrežu ili izbaciti lopticu preko osnovne linije. Sve u svemu, Novak ostaje favorit u svim mečevima do Nadala... i jedini koji ima kakve-takve šanse da i njega pobedi. Protiv toga (pobede nad Nadalom) ne govori samo to što je Rafa (već sada) najbolji svih vremena na šljaci, nego i činjenica da Novak još nijednu titulu nije odbranio...

So.....sha- djo

pre 15 godina

Dobro je sto je odmah zavrsio posao i da ima vremena da se odmori jer ga ocekuju jos tri vezana meca ( sutra 1/4 fin, a sub i ned 1/2 finale i finale- pod uslovom da dodje do zavrsnice ).... Svakako ne bi trebao da se opusti sa sledecim protivnikom, jer iako je lako dobio Robreda, sigurno ce mu biti tesko doci do zavrsnice..... Mozes ti Nole do titule........ I da se zna da je komentator ( koji je prenosio mech Djokovic- Robredo) rekao da je Novaku verovatno potrebno samo 1/4 finale da ostane br. 3. Eto da znate, da ne lupate gluposti... Kakva titula??.... Ja se nadam da je tako........ Ajde Nole, jedva chekam sutra da pobedis Del Potra.....

Ja_pa_Ja

pre 15 godina

UUUU ovo je bilo malo sa kamatom za ono prozivanje na US Openu! Neka vala!
Nole nashe gore list. Ako si my "friend" onda si mu brat, ako mu stanesh na zhulj, popijesh po pi.... :)
Shalim se naravno, ali Robredu koji je jedan od najboljih "shljakasha" prepustiti 2 gema! WOW!!!
Bravo Nole!

uxyzapenje

pre 15 godina

ljudi se javljaju i pricaju svasta o tome da li Novak mora da osvoji turnir da bi ostao 3. i jos pricaju drugima da se ne javljaju ako nisu sigurni iako i sami grese.. stvarno cudno... trenutno je stanje ovakvo:

3. Djokovic, Novak (SRB)9160
4. Murray, Andy (GBR) 9050

Posto se turnir igrao prosle godine nedelju dana ranije a bodovi vrede 52 nedelje, bodovi sa proslogidisnjeg turnira ce se odbijati tek 11. maja.. u medjuvremenu Novak igra Beograd... ako Novak stigne do finala Rima i osvoji Beograd, za cije se osvajanje dobija 250 bodova, razlika izmedju njega i Mareja bi bila 40 bodova prednosti za Mareja, ali posto je prosle god Marej takodje ispao u 2. rundi, ali je igrao i prvo kolo, imao je da brani 70 bodova a sada ce izgubiti 60 od tih 70 posto je ispao u svom prvom mecu (2. kolo ali za njega kao 1. posto je bio slobodan u 1.).. znaci prednost Novaka bi iznosila 20 bovoda, sto znaci da bi i dalje bio 3. Postojala je cak mogucnost da Novak prestigne Federera sl. nedelje ukuliko bi odbranio titulu a Federer ispao u svom prvom mecu (2. kolu), ali bi se vec sledece nedelje vratio na 3. poziciju, kada bi mu se oduzelo 1000 bodova za proslogodisnju pobedu... ali posto je Federer prosao u 1/4finale, ta mogucnost otpada...

ZNACI: FINALE RIMA I TITULA U BEOGRADU ODRZAVAJU NOVAKA NA 3. MESTU I NAKON OVIH TURNIRA!!!!

Golexxx

pre 15 godina

Ovo je stvarno sto rece Viskovic "demonstracija sile"...pa gde di nasem Noletu bio kraj da ga je sluzio prvi servis.Novace,samo je nebo tvoja granica.

Taca

pre 15 godina

Nox,pa owo je bilo fenomenalno.....Nisi bio na swom niwou,a da jesi,Robredo bi na pola meca se spakowao i otish'o kuci:))AJMO NOLE,SPANCI TE NE WOLE,AL' TE ZATO,SRBI OBOZAWAJU....:)

svetlana

pre 15 godina

adnet ima virus STROGO IZBEGAVATI!
gleda ili na bet365 (besplatna registracija) ili na Balkaniyum (prenosi samo nase pretplata oko $5 mesecno)

nenad

pre 15 godina

Posto je Marey ispao u drugom kolu, nije zaradio bodove, ali nije nista ni izgubio, Noletu je neophodna pobeda u Rimu da bi zadrzao 3. mesto. Beograd sa tim nema nikakve veze, turnir u Bg-u je trece kategorije, donosi mali broj bodova tako da je nebitan u celoj prici, osim nama, posto je u Srbiji.
Na kraju krajeva kakve veze ima i ako padne na cetvrto mesto, boze moj, bio bi problem ako bi pao na 5. mesto, jer bi onda vec u cetvrtfinalu morao da ide na Nadala ili Federera, i to bi mogao da mu predstavlja problem, ovako potpuno je svejedno 3. ili 4-ti.
Moja prognoza je da ce se on i Marey smenjivati na tim pozicijama neko vreme i mislim da ce Nole prvi prestici Federera, a ne Marey.

Zemunac

pre 15 godina

Još od US opena 2008, kad je nimalo fer, a još manje džentlmenski komentarisao dešavanja oko Novaka, za Robreda ne gajim neke simpatije. Čak šta više, kad god čujem ime Robreda, javlja mi se uvrnuta asocijacija „beda“. A kad je na IW ove godine, on-Robredo, predao zbog iscrpljenosti, to bi trebalo da je opravdano jer je bila velika vrućina, kao da na US oprenu prošle godine nije bilo pretoplo, a u uz to i vosoka vlaga... eh.., ali neka.

U svakom slučaju, da ne pominjem da ga je Novak potukao do nogu, već čestitam Novaku na laganom i uspešnom treningu pred sutrašnji meč sa ili Del Potrom, ili Vavrinkom, videćemo..

danilo

pre 15 godina

Bravo Nole sve mozes razbiti kad nije vrucina i kada si razpolozen.Robredo je jedan od boljih igraca na sljaci.Spanac je spanac i sljaka je sljaka.NOLE CELOJ SRBIJI SRCE KUCA ZA TEBE i sve nase tenisere.Gramaticki kazano Novak je POBEDJIVAO,Novak POBEDJUJE,Novak ce POBEDJIVATI.Sve se menja samo srpski teniseri zauvek ce pobedjivati.

forever

pre 15 godina

Bravo Nole,svaka cast za igru.Po meni Nole nikad nije bio u boljoj formi i nadam se da je doslo vreme da Nadal najzad izgubi od Noleta na sljaci...On je vec ovde gubio tako da zna kakav je osecaj izgubiti ovde.

Gogo

pre 15 godina

Bas mi je drago da je Novak pobedio na ovom mecu a da Vam kazem iskreno sasvim sam predvideo ovakvu oluju. Zbog cega? Zbog razloga koji je nekoliko komentatora vec navelo (sto me je jako obradovalo jer sam vec poceo da sumnjam u istinitost tog navodnog intervjua jer ga skoro nikad niko nije komentarisao)to jest zbog vise nego nedolicnog komentara Robreda posle njihovog meca na US Openu 2008. On je predlagao kaznu za Novaka a ispostavilo se da je Novak taj koji ga je kaznio danas. Razvalio ga je...

ZDRAVKO

pre 15 godina

znam druze ali meni na balkaniym zastaje slika,nevalja nesto.poz iz belgije i hvala.ako budes naso jos neki,napisi.a ja cu proba bet365

M

pre 15 godina

Komentar broj 50
Nisi u pravu zato sto ce se Novaku van 18 turnira racunati i Marsej kada mu Beograd udje u tih 18.Zato ce imati ipak 70 poena manje od Mareja.I da,neko rece da se racuna Sidnej trenutno za Novaka kao osamnaesti turnir,nije tacno,to je Marsej jer se kasnije igrao,mada je potpuno svejedno jer je Novak na oba turnira osvojio po 90 poena.
Novak mora da pokusa da dobije Nadala u Rimu,posto realno u Madridu gde ce Rafa igrati kod kuce i nas Rolan Garosu gde Rafi odgovara sto se igra u tri dobijena seta,objektivno Djokovic nema neke sanse.
Inace,sto se tice bodovanja najboljih 18 turnira i Noletovog rasporeda za ovu sezonu,on ce pored najvecih turnira i Beograda verovatno igrati jos i Kvins,Hamburg i Peking ili Tokio(jedan od ta dva koji su u istoj nedelji).
Tako da ce spisak njegovih najboljih 18 turnira biti:svi Gren-slemovi,svi iz serije 1000,Montekarlo(koji se racina u seriju 500),Dubai,Hamburg,Peking ili Tokio(jedan iz serije 500 posle US opena se obavezno racuna),Beograd i ja se nadam Kvins(valjda ce dogurati barem do finala i osvojiti vise poena nego u Marseju i Sidneju).
Moguce je da Nole i ne igra na Kvinsu ako ga Rolan Garos suvise izmori,pa ce mu onda osamnaesti turnir biti Marsej,a mozda Nole u tom slucaju odigra i neki sasvim drugi turnir iz kategorije 250 do kraja sezone.

Vladimir

pre 15 godina

Kom. 50
Vec sam pisao ranije da Nole iako osvoji Beograd nece mu se upisati 250 poena, vec 160 jer ce tih 250 da zamene 90 poena od ranijih turnira iz te kategorije, tako da u toj varijanti o kojoj si pisao Nole nema + 20 vec - 70 poena u odnosu na Mareja. Ali sve to nije bitno vazno je da Nole dize samopouzdanje i formu pred sledeca dva GS.

ja

pre 15 godina

@uxyzapenje
Da bi iznosio takve tvrdnje moras malo bolje da poznajes sistem bodovanja.
Kao prvo ne mozes tek tako da sabiras bodove. Igracu se u svakom trenurku racuna samo 18 turnira (onima koji su igrali i zavrsni turnir - 19 turnira).
Dakle da bi Novaku bili upisani bodovi iz Beograda moraju neki bodovi privremeno da mu se obrisu. U njegovom slucaju to je 90 bodova iz Sidneja. Dakle sa titulom u Beogradu Novak moze na listi da se popravi samo za 160 bodova. Tih 160 bodova plus 60 bodova koje gubi Marej + 110 bodova koliko Novak trenutno ima vise u zbiru iznose 330 bodova. Finale Rima donosi 600 bodova sto je 400 bodova manje u odnosu na 1000 koliko se Novaku brise za proslogodisnju titulu.
Dakle sa finalem Rima i titulom u Beogradu bi Novak bio na 4. mestu sa 70 bodova zaostatka.
18. maj se upisuju bodovi koje igraci osvoje na mastersu u Madridu i vec tada se Novak ponovo moze vratiti na trece mesto, ako prodje samo jedno kolo dalje od Mareja.
Medjutim 25. maja se brise proslogodisnji Hamburg, sa koga Novak opet gubi 300 bodova vise od Mareja, pa opet moze pasti na 4. mesto, ako u Madridu ne osvoji bar tih 300 bodova vise od Mareja.

@M
Na Atp sajtu mozes da vidis koji se bodovi igracu racunaju u listi, a koji spadaju u neracunajuce rezultate.
Kod Novaka lepo stoji da mu se trenutno racuna 90 Bodova iz Sidneja, a kao neracunajuci su mu 90 bodova iz Marseja, 10 bodova iz Devis Kupa i 0 bodova iz Brizbejna.
Takodje na Novakovom sajtu mozes da vidis Novakov raspored do Wimbldona. Pre Wimbldona ce igrati umesto Kvinsa turnir u Heleju (takodje turnir na travi).
Od turnira serije 500 pre US Opena mu ostaje ili Hamburg ili Wasington i sigurno ce se Novak odluciti za jedan od ta 2. S obzirom da je Hamburg posle Wimbldona, a igra se na sljaci nekako mi je logicnije da Novak izabere Wasington, nego da se sa trave ponovo vraca na sljaku samo zbog jednog turnira.
Jedino sto je ta opcija malo kalendarski losija varijanta. Wasington se kalendarski spaja sa Montrealom i Sinsinatijem, ali istovremeno dobro dodje kao uigravanje na tvrdim podlogama.
Posle US Opena kao cetvrti turnir serije 500 moze da igra Peking/Tokio ili Bazel/Valensija.

So...sha- djo

pre 15 godina

@au komentator

Ja sam samo preneo ono sto je covek rekao......I ne trebam ici na zvanicni atp i wta sajt bodovanja, jer vec znam kako funkcionise sistem bodovanja za razliku od nekih..........A ti navijas za Murray- a ili za Novaka??? Umesto da napises: Nadam se da je tako ( ili nesto slicno ) ti bi se odma svadjao.........
Toliko od mene........a ti se svadjaj sam sa sobom ako hoces........
PS: I nisam jedini koji je rekao da je Novaku potrebno 1/4 fin. da bi ostao br.3....ako nisi znao.....