Četvrtak, 30.04.2009.

12:00

Tetka - ekološko sklonište dečje duše

Izvor: B92

Tetka - ekološko sklonište deèje duše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Tatjana

pre 10 godina

Ja imam tetku,sa kojom mozda nisam toliko povezana i bliska,ali smo po afinitetima mnogo slicnije nego mama i ja.Umetnost,sminka,filmovi,...Mozda je previse bila kriticki nastrojena za jednu tetku,sto ne umanjuje moju ljubav,mozda samo povezanost.S druge strane ja sam skoro 10 godina tetka jednoj prelepoj devojcici i mlada sam postala tetka,sa 16 godina.Nas dve smo kao najbolje drugarice.Zajedno joj pokazujem sminkanje,lakiranje noktiju,gledamo filmove,crtace,pevamo,pisemo,smisljamo koreografije.Krisom joj kupujem pljeskavice ili kako ih ona zove pljedze.Vodim je da setamo,pijemo toplu cokoladu i sve mi uvek kaze.I zaljubljena sam u nju i tu ulogu.I nikada nisam izigravala njoj mamu,vec vernog prijatelja,neko ko ume da joj kaze da gresi,ali ne da se dere i kaznjava i nadam se da ce to uvek tako ostati.I ovaj clanak je prelep. :)

tatjana sekulic

pre 10 godina

svaka vam cast za clanak ,ovo je zaista istina,ja nisam imala tetku ,ali mi je jedna komsinica bila isto to,ja sam tetka i vidi da se moji bratanci jedva odvajaju od mene,cak su malo i roditelji ljubomorni,ja ih volim kao da sam ih ja rodila,jer ja nisam udata,i nemogu jedan dan bez njih ,a i oni bez mene,ja ih zovem denis napast,sve bih uradila za njih i voljecu ih i kad budu veeliki ,opet ce bit tetkina djeca,,,,takodje poz.za sve prave tetke i neka uvijek budu to sto jesu,tetka forever

ANA

pre 10 godina

Kada sam maloj Eni objasnjavala sta je zapravo, baka, deka, tetka i slicno...Ona mi je uplakano odgovorila" ali tetka ti nikada neces biti stara, jel da?" Odgovor je bio pa ljubavi i teta ce nekada biti baka, zatim je usledilo plakanje i odgovor "pa tetka ti ces uvek biti tetka a ne baka"

tetka, tetka , tetkica

pre 10 godina

Negativne komentare i minuse mogu da daju samo oni koji nisu imali tetku , koji i ako su imali nisu imali PRAVU tetku ( imala sam i ja jednu takvu ali na srecu imala sam i one prave )i oni koji nisu tetka.Iako se ova rec cesto upotrebljava za neke ruzne i neprimerene stvari- tetka je ipak carobna rec.A odakle ovoliko komentara- pa to je znak koliko je tetka vazna. Blago tetkama a jos blaze svima koji je imaju.

nelaa

pre 10 godina

jao ja se rasplakala 3 puta. bas je dirljiv tekst.lep.meni je samo zao jer izgleda da ja, kako stvari stoje, nikada necu postati necija teta...

Makica

pre 10 godina

Pre godinu dana sam postala tetka jednog malog zenskog vanzemaljca :) nikad nisam verovala da mogu da volim toliko nekoga,ona je ta koja mi izmami uvek osmeh i za koju mi nista nije tesko, ona je moj zivot i nadam se da ce u tetki uvek imati drugaricu i prijatelja...tetkica je uvek tu za nju,za ceo zivot...a sestri mojoj hvala na toj ulozi!

D.

pre 10 godina

Divan tekst! Jedan od najdrazih komplimenata koje sam dobila u zivotu bio je kad se moja sestra, majka troje dece, skockala za neko slavlje, a njena najstarija, trogodisnja kci joj rekla: "Mama, sad si kao keka."

Aleksandar

pre 10 godina

Nedavno, početkom ove školske godine, naše dete je imalo zadatak iz likovnog da nacrta, svoje, omiljene osobe...nacrtao je tri ženska lika. Kada ga je učitelj pitao ko se nalazi na crtežu rekao je: "Tetka Nata, tetka Rada i, treća, je žena mog tate". Na roditeljskom se svi slatko nasmejali njegovom komentaru.
P.S. taj dan, kada je nastajalo to umetničko delo, bio je veoma "ljut" na ženu svog tate. Ubrzo, isti dan, tetke su ga "izmirile" sa njegovom majčicom.

Jelena

pre 14 godina

Ovako je bilo, verovali ili ne. Moja bratanica: "Mama, znaš, ja najviše na svetu volim tetku." Njena mama: "Bože Jelena, pa valjda se na svetu najviše vole mama i tata." Moja bratanica: "Paaaa, ja ipak tetku."

kaja

pre 14 godina

Moj sincic Dominik ima najbolju tetu na celom svetu, to je moja rodena sestra Zuzana!!! Citajuci ovajj tekst, kao da sam gledala njih dvoje kako se maze, igraju i shvatila da su tetke dar sa neba! Hvala svim tetkama!

Ivana

pre 14 godina

Izjava sestogodisnjeg Alekse: "Moja teta ima 3 sina, jednog je rodila a mene i mog brata je rodila nasa mama". I stvarno je tako, sinove mog brata obozavam i cuvam kao i svoje dete.

Zlaja

pre 14 godina

Tekst je divan. Zena o kojoj pricate je moja tetka Mica i detinjstvo mi je zbog nje bilo lepse. Sada imam sest sestrica i trudim se da im pruzim bar delic one ljubavi i paznje koju je ona meni i mojim sestrama. Veliki pozdrav za sve tetke:)

Sandra

pre 14 godina

Ovo je predivan clanak!Ne,ja nisam tetka ali moja rodjena sestra je tetka mom sinčiću.I šta da vam kazem osim da je ta ljubav nekako posebna između njih dvoje i čini mi se jako neraskidiva.Ne mogu vam opisati taj susret njih dvoje kada se ugledaju...pun ljubavi.I mislim da tog momenta kada se ona pojavi na našim vratima moj sin nas sve zanemaruje i okreće nam leđa.A ujedno i zna da će mu tetka dati ključeve od auta i samo ga staviti u svoje krilo"kao da vozi"a njegovoj sreći nema kraja.Jer moj sin zna da ja to jos ne dozvoljavam.Tako da ja dragi moji jedva čekam kada ću postati tetka pa da iz svog ličnog iskustva opet napišem nešto na tu temu.Veliki pozdrav.

Jelena

pre 14 godina

Moje zlato ima tek mesec i nekoliko dana, i tek je pocelo da mi se smeje, kakva sreca i radost. :) Jedva cekam da pocne da prica. Ja sam najstavrnije ponosna i prava tetka. :D I naravno, kad sam bila klinka obozavala sam svoju tetku, ponekad i vise nego mamu, eh, ima istine u ovom tekstu..

N

pre 14 godina

Rasplakala sam se citajuci tekst o tetkama. Imam ih tri, i jedna je bila prava, a ostale ... Ali zato sam ja vec skoro 4 godine tetka Najvecem zlatu na svetu, koga volim najvise na svetu. On sa roditeljima zivi van Srbije, ali ono vreme koje provedemo ovde je najlepse za mene. Stize u cetvrtak, jedva cekam da ga ugledam na aerodromu.

Ljubi ih tetka

pre 14 godina

I ja sam tetka i to dvostruka,i bas ovakva kao u textu,samo sam evo par godina van Srbije ali hvala skypu te se sa slatkišima čujem stalno.
Eno ih sad su u pubertetu oboje,tema za razgovor i slatkih problema za rešavanje kolko voliš,a njihovo veselje kad se vidimo,kad se obraduju poklončićima iz inostranstva e to produžava život za deceniju.
Ljubi ih tetka :))

Danijela

pre 14 godina

Mene je tekst rasplakao, ja sam tetka vec 6 meseci i otkad se moj dusac rodio, za mene nema vece radosti, utehe i veceg popravljaca raspolozenja od njega...jedan njegov osmeh leci sve. On jeste dete moje sestre, ali je na neki poseban nacin i " moj ". Mnogo sam srecna sto postoji!

Jelena Krstic

pre 14 godina

Kada sam videla naslov ~Tetka- ekolosko skloniste decije duse~ odmah sam se setila moje najdraze tetke. Sve sto ima veze sa tetkom je carobno, iskreno i vazno. I moje sestre od ujaka imaju tetku. To je moja mama...

Obi

pre 14 godina

Lele, "pile" tetkino, a tek jare, jagnje....jos jedna u nizu nasih ekstremno i neopisivo glupih epiteta narodne mudrosti (uostalom "narodna" umotvorina- to samo po sebi otkriva iskru "ineligencije" zar ne).
Kao i ono "zlato moje", "biseru moj",
dakle emotivne vrednosti posmatrane kroz novac (zlato, biser), jer novac je nesto najvrednije na svetu, pa se za njega i deca i nevinost devojacka prodaju; ili emotivne vrednosti posmatrane kroz novac samo na drugi nacin, preko hrane (pile, jagnje- dakle prvo te mazim i tepam da sto lepse porastes (da sto vise mesa imas) a onda te koljem i jedem/prodajem).
OK, znam ja da je sebicnost uvek na prvom mestu, ali zasto je onda prikazivati kao ljubav i neznost?

pablo

pre 14 godina

I ja sam tetka koja nema svoju decu, ali ima "svoju" decu. Oslovljavam ih sa "pile tetkino". Ali ja sam i ona tetka koja zna da kritikuje i bude stroga.

jelena

pre 14 godina

Tetka....znate ono, kad muskarci na ulici komentarisu neku "zensku" pa kazu "vidi je kakva je ko neka tetka"....ili kada se za veliku zensku pozadinu kaze "gle kolika joj je tetka", zato ne volim tu rec- tetka- bas zvuci ruzno, ostarela debela zenturaca. Jos uvek nisam tetka ali kada postanem ozbiljno cu se zabrinuti jer to ce znaciti da vise nisam ni mlada ni lepa...
Inace imam vise tetaka ali ne secam se da sam ikad od njih pravila neku svetinju- ipak su mama i tata najbolji!

gggg

pre 14 godina

Nema nista lepse nego kada mi dva slatkisa kazu "Tetka, kada ces da dodjes?" Slatkisi su danas dva tinejdzera, muski je za glavu visi od mene, ali i dalje se volimo iz sve snage.

JelenaJ

pre 14 godina

Koliko je samo istinit ovaj tekst, gotovo me je raplakao.Ja sam tetka jednog tinejdzera koji je rano ostao bez oca, mog brata. Mnogo smo toga prevalili zajedno, monogo ozbiljnih razgovora vodili, a bilo je i mnogo teskih trenutaka kroz koje je on tako mali prolazio.Po nekada ne znam, u ovom ludom vremenu da li sam mu davala najbolje savete i tesila ga na pravi nacin. Zbog njega sam odlazila kod decjeg psihologa kako bismo zajedno prosli kroz to sto nas je zadesilo u zivotu. Vremenom smo uplovili u mirnije vode, a onda je krenuo pubertet, zaljubljivanja, nedoumice, nestasluci i bas kao sto stoji u tekstu, ja sam uvek prva na liniji kad je "gusto". Mama je mama, i tu nema dileme, i kad sam ja u pitanju mama je uvek u pravu, ali mala pomoc da se mama ne naljuti ili da joj se objasne neki postupci, uvek je dobrodosla. Moj mali bratanac je jedno nestasno i radoznalo dete nalik na svu danasnju decu, i zbog nekog njegovog sretnog detinjstva ja se odricem nekih svojih zadovoljstava, slobodnih vikenda, izlazaka. Jednostavno nemam srca da to svoje neko vreme ne podelim sa njim. I uvek mi je slatko, kada razgovaram sa prijateljicama i zalim se kako sam se ugojila, i kako je vreme za dijetu, ili mi se ne dopada frizura (a ja sam vec u godinama), kada mi posle razgovora mali bratanac gotovo ljutito kaze "Kako mozes da kazes da si se ugojila, pa jesi videla kako su te tvoje drugarice debele?"
Ja moje drugarice mnogo volim, ali bratanac je bratanac.

Lidija

pre 14 godina

Predivan tekst,zaplakala sam citajuci ga! Za manje od tri meseca treba da postanem Tetka,jedva cekam,jos sad znam sta cu mu kupiti za prvi rodjendan,gde cu ga sve voditi i kakvu "besnu" garderobu cu mu kupovati!!!!!!Zivele sve Tetke ovog sveta!

Zombie

pre 14 godina

Ono sto je lose u tekstu jeste sto je generalan i autorica teksta bi trebalo u skladu sa zanimanjem kojim se bavi, da to dobro zna.
Znam dosta slucajeva gdje tetke nisu to sto bi "trebalo" da jesu.
Isto tako znam dosta slucajeva gdje su strine puno bolje u mnogocemu nego li tetke.
Sve zavisi ko kako gleda na stvari.

Goga

pre 14 godina

Divan tekst. I sve je tacno. Bas kao da ste opisali moju tetku. I mada imam skoro 50 god. i dalje je moja TETKA najbolje stvorenje na svetu. A za sebe takodje mislim mislim da sam naj TETKA mom Filipu i mojoj Lani. Preporuka kao vrata za pisanje.

gasa

pre 14 godina

ehhehehe...tetka...to je za devojcice...napisite jedan tekst o tecama, oni su za decake...tece, suvereni carevi..ko nije imao tecu, on to ne zna!!!

Tatjana

pre 14 godina

Sve je tacno.I moja deca imaju jednu takvu prijateljicu, moju sestru, i zaista sve sto ste napisali, podudara se sa njihovim odnosom prema tetki a i tetki prema njima.Zaista je mnogo lepo imati tetku.

ivana

pre 14 godina

kako lep i tacan tekst! ja imam bas Tu, Takvu tetku, a i ja sam vec tetka, bas Takva svom starijem bratancu! tetke su najbolja i najlepsa bica na svetu, skoro mitski neopisiva. vole se skoro kao i mame. tetkama se poveravaju stvari koje nikada ne bi rekli mami, a i tetke nama pricaju stvari koje nikada ne bi rekle svojoj deci. tetke su dar sa neba! ko ih nije imao, mnogo je propustio...

Рико

pre 14 godina

Јесте да ме је текст избедачио јер немам тетку, али свака част аутору на тексту. Мислим да ће свако злато у њему препознати своју тетку :)

Angelina

pre 14 godina

Najljepsi kompliment koji sam dobila u zivotu - kad je moj, tada trogodisnji sestric, poslije dana provedenog sa mnom upitao moju stariju sestru, sav sjajnih ociju: "Majko, kad si ti bila mala, jesi li imala tetke?"

kajana

pre 14 godina

Mnogo lep tekst. Ona je jedina osoba o kojoj vec sest godina kako nisam u Srbiji mislim svaki, ali bas svaki dan. Moja mala sreca. Svaki put kad kazem "my little girl" za nju neko me ispravi i kaze, nije ona tvoja. Ali sta znaju oni, kad jeste. Moja je na jedan neobjasnjiv i prelep nacin.

kaifica

pre 14 godina

ljudi,ja sam tetka!I to bas ovakva.Obozavam svoje sestrice!Ja,na zalost, nemam tetku i mnooogo mi u zivotu hvali, iako imam pedeset godina.Toliko mi nedostaje,da sam ,eto,morala to da podelim sa vama. Pozdrav TETKA

Rade R.

pre 14 godina

Eh, a tek odlazak kod tetke u Zagreb? Svako takvo putovanje se pamti. Sedneš u "Sava Ekspres" na glavnoj železničkoj stanici i ne možeš da dočekaš onaj trenutak, kada prozori na vozu pored krenu da se kreću u suprotnom smeru.
Samo putovanje ti je najzabavniji dan u životu, a kao i svakom detetu traje mnogo duže nego što ti kao odraslom traje putovanje od 4-5 sati.
Kada stigneš uveče na zagrebački kolodvor, čeka te brat ili teča, ali oni su tu samo povremeno. Brat je mnogo stariji i ide u gimnaziju, izlazi sa društvom. Teča je vojno lice (otuda uostalom i tvoja tetka u Zagrebu a ti u Beogradu) i non stop je negde na terenu, dežuran ili tako već nekako ti kažu.
Jedva čekaš da stigneš u stan, jer tetka te tamo čeka. Ona te vodi po Zagrebu, ideš sa njom u nabavku, na kafu kod njenih prijateljica...
Onda se tvoja tetka, sve sa tečom, bratom, snajom i unucima doseli u Beograd i to svega par blokova od tvoje zgrade.
Kreneš tako sa faksa, klackaš se u tramvaju i negde na poslednjoj raskrsnici pred tvoju stanicu, dune ti da produžiš još dve stanice i svratiš kod tetke na kafu.
Tamo vazda ima nekoga, možda će tu biti tetka, možda brat ili teča, možda su svi kod kuće, ali kad te pitaju tvoji gde si bio (pošto posle kafe ostaneš i na ručku, pa večeri) ti kažeš:
"Bio sam kod tetke..."

Rade R.

pre 14 godina

Eh, a tek odlazak kod tetke u Zagreb? Svako takvo putovanje se pamti. Sedneš u "Sava Ekspres" na glavnoj železničkoj stanici i ne možeš da dočekaš onaj trenutak, kada prozori na vozu pored krenu da se kreću u suprotnom smeru.
Samo putovanje ti je najzabavniji dan u životu, a kao i svakom detetu traje mnogo duže nego što ti kao odraslom traje putovanje od 4-5 sati.
Kada stigneš uveče na zagrebački kolodvor, čeka te brat ili teča, ali oni su tu samo povremeno. Brat je mnogo stariji i ide u gimnaziju, izlazi sa društvom. Teča je vojno lice (otuda uostalom i tvoja tetka u Zagrebu a ti u Beogradu) i non stop je negde na terenu, dežuran ili tako već nekako ti kažu.
Jedva čekaš da stigneš u stan, jer tetka te tamo čeka. Ona te vodi po Zagrebu, ideš sa njom u nabavku, na kafu kod njenih prijateljica...
Onda se tvoja tetka, sve sa tečom, bratom, snajom i unucima doseli u Beograd i to svega par blokova od tvoje zgrade.
Kreneš tako sa faksa, klackaš se u tramvaju i negde na poslednjoj raskrsnici pred tvoju stanicu, dune ti da produžiš još dve stanice i svratiš kod tetke na kafu.
Tamo vazda ima nekoga, možda će tu biti tetka, možda brat ili teča, možda su svi kod kuće, ali kad te pitaju tvoji gde si bio (pošto posle kafe ostaneš i na ručku, pa večeri) ti kažeš:
"Bio sam kod tetke..."

Zombie

pre 14 godina

Ono sto je lose u tekstu jeste sto je generalan i autorica teksta bi trebalo u skladu sa zanimanjem kojim se bavi, da to dobro zna.
Znam dosta slucajeva gdje tetke nisu to sto bi "trebalo" da jesu.
Isto tako znam dosta slucajeva gdje su strine puno bolje u mnogocemu nego li tetke.
Sve zavisi ko kako gleda na stvari.

Lidija

pre 14 godina

Predivan tekst,zaplakala sam citajuci ga! Za manje od tri meseca treba da postanem Tetka,jedva cekam,jos sad znam sta cu mu kupiti za prvi rodjendan,gde cu ga sve voditi i kakvu "besnu" garderobu cu mu kupovati!!!!!!Zivele sve Tetke ovog sveta!

kajana

pre 14 godina

Mnogo lep tekst. Ona je jedina osoba o kojoj vec sest godina kako nisam u Srbiji mislim svaki, ali bas svaki dan. Moja mala sreca. Svaki put kad kazem "my little girl" za nju neko me ispravi i kaze, nije ona tvoja. Ali sta znaju oni, kad jeste. Moja je na jedan neobjasnjiv i prelep nacin.

Jelena

pre 14 godina

Ovako je bilo, verovali ili ne. Moja bratanica: "Mama, znaš, ja najviše na svetu volim tetku." Njena mama: "Bože Jelena, pa valjda se na svetu najviše vole mama i tata." Moja bratanica: "Paaaa, ja ipak tetku."

gggg

pre 14 godina

Nema nista lepse nego kada mi dva slatkisa kazu "Tetka, kada ces da dodjes?" Slatkisi su danas dva tinejdzera, muski je za glavu visi od mene, ali i dalje se volimo iz sve snage.

Angelina

pre 14 godina

Najljepsi kompliment koji sam dobila u zivotu - kad je moj, tada trogodisnji sestric, poslije dana provedenog sa mnom upitao moju stariju sestru, sav sjajnih ociju: "Majko, kad si ti bila mala, jesi li imala tetke?"

ivana

pre 14 godina

kako lep i tacan tekst! ja imam bas Tu, Takvu tetku, a i ja sam vec tetka, bas Takva svom starijem bratancu! tetke su najbolja i najlepsa bica na svetu, skoro mitski neopisiva. vole se skoro kao i mame. tetkama se poveravaju stvari koje nikada ne bi rekli mami, a i tetke nama pricaju stvari koje nikada ne bi rekle svojoj deci. tetke su dar sa neba! ko ih nije imao, mnogo je propustio...

kaifica

pre 14 godina

ljudi,ja sam tetka!I to bas ovakva.Obozavam svoje sestrice!Ja,na zalost, nemam tetku i mnooogo mi u zivotu hvali, iako imam pedeset godina.Toliko mi nedostaje,da sam ,eto,morala to da podelim sa vama. Pozdrav TETKA

JelenaJ

pre 14 godina

Koliko je samo istinit ovaj tekst, gotovo me je raplakao.Ja sam tetka jednog tinejdzera koji je rano ostao bez oca, mog brata. Mnogo smo toga prevalili zajedno, monogo ozbiljnih razgovora vodili, a bilo je i mnogo teskih trenutaka kroz koje je on tako mali prolazio.Po nekada ne znam, u ovom ludom vremenu da li sam mu davala najbolje savete i tesila ga na pravi nacin. Zbog njega sam odlazila kod decjeg psihologa kako bismo zajedno prosli kroz to sto nas je zadesilo u zivotu. Vremenom smo uplovili u mirnije vode, a onda je krenuo pubertet, zaljubljivanja, nedoumice, nestasluci i bas kao sto stoji u tekstu, ja sam uvek prva na liniji kad je "gusto". Mama je mama, i tu nema dileme, i kad sam ja u pitanju mama je uvek u pravu, ali mala pomoc da se mama ne naljuti ili da joj se objasne neki postupci, uvek je dobrodosla. Moj mali bratanac je jedno nestasno i radoznalo dete nalik na svu danasnju decu, i zbog nekog njegovog sretnog detinjstva ja se odricem nekih svojih zadovoljstava, slobodnih vikenda, izlazaka. Jednostavno nemam srca da to svoje neko vreme ne podelim sa njim. I uvek mi je slatko, kada razgovaram sa prijateljicama i zalim se kako sam se ugojila, i kako je vreme za dijetu, ili mi se ne dopada frizura (a ja sam vec u godinama), kada mi posle razgovora mali bratanac gotovo ljutito kaze "Kako mozes da kazes da si se ugojila, pa jesi videla kako su te tvoje drugarice debele?"
Ja moje drugarice mnogo volim, ali bratanac je bratanac.

Obi

pre 14 godina

Lele, "pile" tetkino, a tek jare, jagnje....jos jedna u nizu nasih ekstremno i neopisivo glupih epiteta narodne mudrosti (uostalom "narodna" umotvorina- to samo po sebi otkriva iskru "ineligencije" zar ne).
Kao i ono "zlato moje", "biseru moj",
dakle emotivne vrednosti posmatrane kroz novac (zlato, biser), jer novac je nesto najvrednije na svetu, pa se za njega i deca i nevinost devojacka prodaju; ili emotivne vrednosti posmatrane kroz novac samo na drugi nacin, preko hrane (pile, jagnje- dakle prvo te mazim i tepam da sto lepse porastes (da sto vise mesa imas) a onda te koljem i jedem/prodajem).
OK, znam ja da je sebicnost uvek na prvom mestu, ali zasto je onda prikazivati kao ljubav i neznost?

kaja

pre 14 godina

Moj sincic Dominik ima najbolju tetu na celom svetu, to je moja rodena sestra Zuzana!!! Citajuci ovajj tekst, kao da sam gledala njih dvoje kako se maze, igraju i shvatila da su tetke dar sa neba! Hvala svim tetkama!

pablo

pre 14 godina

I ja sam tetka koja nema svoju decu, ali ima "svoju" decu. Oslovljavam ih sa "pile tetkino". Ali ja sam i ona tetka koja zna da kritikuje i bude stroga.

D.

pre 10 godina

Divan tekst! Jedan od najdrazih komplimenata koje sam dobila u zivotu bio je kad se moja sestra, majka troje dece, skockala za neko slavlje, a njena najstarija, trogodisnja kci joj rekla: "Mama, sad si kao keka."

Tatjana

pre 14 godina

Sve je tacno.I moja deca imaju jednu takvu prijateljicu, moju sestru, i zaista sve sto ste napisali, podudara se sa njihovim odnosom prema tetki a i tetki prema njima.Zaista je mnogo lepo imati tetku.

Рико

pre 14 godina

Јесте да ме је текст избедачио јер немам тетку, али свака част аутору на тексту. Мислим да ће свако злато у њему препознати своју тетку :)

Goga

pre 14 godina

Divan tekst. I sve je tacno. Bas kao da ste opisali moju tetku. I mada imam skoro 50 god. i dalje je moja TETKA najbolje stvorenje na svetu. A za sebe takodje mislim mislim da sam naj TETKA mom Filipu i mojoj Lani. Preporuka kao vrata za pisanje.

N

pre 14 godina

Rasplakala sam se citajuci tekst o tetkama. Imam ih tri, i jedna je bila prava, a ostale ... Ali zato sam ja vec skoro 4 godine tetka Najvecem zlatu na svetu, koga volim najvise na svetu. On sa roditeljima zivi van Srbije, ali ono vreme koje provedemo ovde je najlepse za mene. Stize u cetvrtak, jedva cekam da ga ugledam na aerodromu.

Danijela

pre 14 godina

Mene je tekst rasplakao, ja sam tetka vec 6 meseci i otkad se moj dusac rodio, za mene nema vece radosti, utehe i veceg popravljaca raspolozenja od njega...jedan njegov osmeh leci sve. On jeste dete moje sestre, ali je na neki poseban nacin i " moj ". Mnogo sam srecna sto postoji!

Jelena

pre 14 godina

Moje zlato ima tek mesec i nekoliko dana, i tek je pocelo da mi se smeje, kakva sreca i radost. :) Jedva cekam da pocne da prica. Ja sam najstavrnije ponosna i prava tetka. :D I naravno, kad sam bila klinka obozavala sam svoju tetku, ponekad i vise nego mamu, eh, ima istine u ovom tekstu..

jelena

pre 14 godina

Tetka....znate ono, kad muskarci na ulici komentarisu neku "zensku" pa kazu "vidi je kakva je ko neka tetka"....ili kada se za veliku zensku pozadinu kaze "gle kolika joj je tetka", zato ne volim tu rec- tetka- bas zvuci ruzno, ostarela debela zenturaca. Jos uvek nisam tetka ali kada postanem ozbiljno cu se zabrinuti jer to ce znaciti da vise nisam ni mlada ni lepa...
Inace imam vise tetaka ali ne secam se da sam ikad od njih pravila neku svetinju- ipak su mama i tata najbolji!

Jelena Krstic

pre 14 godina

Kada sam videla naslov ~Tetka- ekolosko skloniste decije duse~ odmah sam se setila moje najdraze tetke. Sve sto ima veze sa tetkom je carobno, iskreno i vazno. I moje sestre od ujaka imaju tetku. To je moja mama...

gasa

pre 14 godina

ehhehehe...tetka...to je za devojcice...napisite jedan tekst o tecama, oni su za decake...tece, suvereni carevi..ko nije imao tecu, on to ne zna!!!

Ljubi ih tetka

pre 14 godina

I ja sam tetka i to dvostruka,i bas ovakva kao u textu,samo sam evo par godina van Srbije ali hvala skypu te se sa slatkišima čujem stalno.
Eno ih sad su u pubertetu oboje,tema za razgovor i slatkih problema za rešavanje kolko voliš,a njihovo veselje kad se vidimo,kad se obraduju poklončićima iz inostranstva e to produžava život za deceniju.
Ljubi ih tetka :))

Ivana

pre 14 godina

Izjava sestogodisnjeg Alekse: "Moja teta ima 3 sina, jednog je rodila a mene i mog brata je rodila nasa mama". I stvarno je tako, sinove mog brata obozavam i cuvam kao i svoje dete.

Aleksandar

pre 10 godina

Nedavno, početkom ove školske godine, naše dete je imalo zadatak iz likovnog da nacrta, svoje, omiljene osobe...nacrtao je tri ženska lika. Kada ga je učitelj pitao ko se nalazi na crtežu rekao je: "Tetka Nata, tetka Rada i, treća, je žena mog tate". Na roditeljskom se svi slatko nasmejali njegovom komentaru.
P.S. taj dan, kada je nastajalo to umetničko delo, bio je veoma "ljut" na ženu svog tate. Ubrzo, isti dan, tetke su ga "izmirile" sa njegovom majčicom.

Makica

pre 10 godina

Pre godinu dana sam postala tetka jednog malog zenskog vanzemaljca :) nikad nisam verovala da mogu da volim toliko nekoga,ona je ta koja mi izmami uvek osmeh i za koju mi nista nije tesko, ona je moj zivot i nadam se da ce u tetki uvek imati drugaricu i prijatelja...tetkica je uvek tu za nju,za ceo zivot...a sestri mojoj hvala na toj ulozi!

Sandra

pre 14 godina

Ovo je predivan clanak!Ne,ja nisam tetka ali moja rodjena sestra je tetka mom sinčiću.I šta da vam kazem osim da je ta ljubav nekako posebna između njih dvoje i čini mi se jako neraskidiva.Ne mogu vam opisati taj susret njih dvoje kada se ugledaju...pun ljubavi.I mislim da tog momenta kada se ona pojavi na našim vratima moj sin nas sve zanemaruje i okreće nam leđa.A ujedno i zna da će mu tetka dati ključeve od auta i samo ga staviti u svoje krilo"kao da vozi"a njegovoj sreći nema kraja.Jer moj sin zna da ja to jos ne dozvoljavam.Tako da ja dragi moji jedva čekam kada ću postati tetka pa da iz svog ličnog iskustva opet napišem nešto na tu temu.Veliki pozdrav.

Zlaja

pre 14 godina

Tekst je divan. Zena o kojoj pricate je moja tetka Mica i detinjstvo mi je zbog nje bilo lepse. Sada imam sest sestrica i trudim se da im pruzim bar delic one ljubavi i paznje koju je ona meni i mojim sestrama. Veliki pozdrav za sve tetke:)

ANA

pre 10 godina

Kada sam maloj Eni objasnjavala sta je zapravo, baka, deka, tetka i slicno...Ona mi je uplakano odgovorila" ali tetka ti nikada neces biti stara, jel da?" Odgovor je bio pa ljubavi i teta ce nekada biti baka, zatim je usledilo plakanje i odgovor "pa tetka ti ces uvek biti tetka a ne baka"

nelaa

pre 10 godina

jao ja se rasplakala 3 puta. bas je dirljiv tekst.lep.meni je samo zao jer izgleda da ja, kako stvari stoje, nikada necu postati necija teta...

tetka, tetka , tetkica

pre 10 godina

Negativne komentare i minuse mogu da daju samo oni koji nisu imali tetku , koji i ako su imali nisu imali PRAVU tetku ( imala sam i ja jednu takvu ali na srecu imala sam i one prave )i oni koji nisu tetka.Iako se ova rec cesto upotrebljava za neke ruzne i neprimerene stvari- tetka je ipak carobna rec.A odakle ovoliko komentara- pa to je znak koliko je tetka vazna. Blago tetkama a jos blaze svima koji je imaju.

tatjana sekulic

pre 10 godina

svaka vam cast za clanak ,ovo je zaista istina,ja nisam imala tetku ,ali mi je jedna komsinica bila isto to,ja sam tetka i vidi da se moji bratanci jedva odvajaju od mene,cak su malo i roditelji ljubomorni,ja ih volim kao da sam ih ja rodila,jer ja nisam udata,i nemogu jedan dan bez njih ,a i oni bez mene,ja ih zovem denis napast,sve bih uradila za njih i voljecu ih i kad budu veeliki ,opet ce bit tetkina djeca,,,,takodje poz.za sve prave tetke i neka uvijek budu to sto jesu,tetka forever

Tatjana

pre 10 godina

Ja imam tetku,sa kojom mozda nisam toliko povezana i bliska,ali smo po afinitetima mnogo slicnije nego mama i ja.Umetnost,sminka,filmovi,...Mozda je previse bila kriticki nastrojena za jednu tetku,sto ne umanjuje moju ljubav,mozda samo povezanost.S druge strane ja sam skoro 10 godina tetka jednoj prelepoj devojcici i mlada sam postala tetka,sa 16 godina.Nas dve smo kao najbolje drugarice.Zajedno joj pokazujem sminkanje,lakiranje noktiju,gledamo filmove,crtace,pevamo,pisemo,smisljamo koreografije.Krisom joj kupujem pljeskavice ili kako ih ona zove pljedze.Vodim je da setamo,pijemo toplu cokoladu i sve mi uvek kaze.I zaljubljena sam u nju i tu ulogu.I nikada nisam izigravala njoj mamu,vec vernog prijatelja,neko ko ume da joj kaze da gresi,ali ne da se dere i kaznjava i nadam se da ce to uvek tako ostati.I ovaj clanak je prelep. :)

jelena

pre 14 godina

Tetka....znate ono, kad muskarci na ulici komentarisu neku "zensku" pa kazu "vidi je kakva je ko neka tetka"....ili kada se za veliku zensku pozadinu kaze "gle kolika joj je tetka", zato ne volim tu rec- tetka- bas zvuci ruzno, ostarela debela zenturaca. Jos uvek nisam tetka ali kada postanem ozbiljno cu se zabrinuti jer to ce znaciti da vise nisam ni mlada ni lepa...
Inace imam vise tetaka ali ne secam se da sam ikad od njih pravila neku svetinju- ipak su mama i tata najbolji!

Obi

pre 14 godina

Lele, "pile" tetkino, a tek jare, jagnje....jos jedna u nizu nasih ekstremno i neopisivo glupih epiteta narodne mudrosti (uostalom "narodna" umotvorina- to samo po sebi otkriva iskru "ineligencije" zar ne).
Kao i ono "zlato moje", "biseru moj",
dakle emotivne vrednosti posmatrane kroz novac (zlato, biser), jer novac je nesto najvrednije na svetu, pa se za njega i deca i nevinost devojacka prodaju; ili emotivne vrednosti posmatrane kroz novac samo na drugi nacin, preko hrane (pile, jagnje- dakle prvo te mazim i tepam da sto lepse porastes (da sto vise mesa imas) a onda te koljem i jedem/prodajem).
OK, znam ja da je sebicnost uvek na prvom mestu, ali zasto je onda prikazivati kao ljubav i neznost?

Angelina

pre 14 godina

Najljepsi kompliment koji sam dobila u zivotu - kad je moj, tada trogodisnji sestric, poslije dana provedenog sa mnom upitao moju stariju sestru, sav sjajnih ociju: "Majko, kad si ti bila mala, jesi li imala tetke?"

gasa

pre 14 godina

ehhehehe...tetka...to je za devojcice...napisite jedan tekst o tecama, oni su za decake...tece, suvereni carevi..ko nije imao tecu, on to ne zna!!!

Lidija

pre 14 godina

Predivan tekst,zaplakala sam citajuci ga! Za manje od tri meseca treba da postanem Tetka,jedva cekam,jos sad znam sta cu mu kupiti za prvi rodjendan,gde cu ga sve voditi i kakvu "besnu" garderobu cu mu kupovati!!!!!!Zivele sve Tetke ovog sveta!

JelenaJ

pre 14 godina

Koliko je samo istinit ovaj tekst, gotovo me je raplakao.Ja sam tetka jednog tinejdzera koji je rano ostao bez oca, mog brata. Mnogo smo toga prevalili zajedno, monogo ozbiljnih razgovora vodili, a bilo je i mnogo teskih trenutaka kroz koje je on tako mali prolazio.Po nekada ne znam, u ovom ludom vremenu da li sam mu davala najbolje savete i tesila ga na pravi nacin. Zbog njega sam odlazila kod decjeg psihologa kako bismo zajedno prosli kroz to sto nas je zadesilo u zivotu. Vremenom smo uplovili u mirnije vode, a onda je krenuo pubertet, zaljubljivanja, nedoumice, nestasluci i bas kao sto stoji u tekstu, ja sam uvek prva na liniji kad je "gusto". Mama je mama, i tu nema dileme, i kad sam ja u pitanju mama je uvek u pravu, ali mala pomoc da se mama ne naljuti ili da joj se objasne neki postupci, uvek je dobrodosla. Moj mali bratanac je jedno nestasno i radoznalo dete nalik na svu danasnju decu, i zbog nekog njegovog sretnog detinjstva ja se odricem nekih svojih zadovoljstava, slobodnih vikenda, izlazaka. Jednostavno nemam srca da to svoje neko vreme ne podelim sa njim. I uvek mi je slatko, kada razgovaram sa prijateljicama i zalim se kako sam se ugojila, i kako je vreme za dijetu, ili mi se ne dopada frizura (a ja sam vec u godinama), kada mi posle razgovora mali bratanac gotovo ljutito kaze "Kako mozes da kazes da si se ugojila, pa jesi videla kako su te tvoje drugarice debele?"
Ja moje drugarice mnogo volim, ali bratanac je bratanac.

Goga

pre 14 godina

Divan tekst. I sve je tacno. Bas kao da ste opisali moju tetku. I mada imam skoro 50 god. i dalje je moja TETKA najbolje stvorenje na svetu. A za sebe takodje mislim mislim da sam naj TETKA mom Filipu i mojoj Lani. Preporuka kao vrata za pisanje.

Zombie

pre 14 godina

Ono sto je lose u tekstu jeste sto je generalan i autorica teksta bi trebalo u skladu sa zanimanjem kojim se bavi, da to dobro zna.
Znam dosta slucajeva gdje tetke nisu to sto bi "trebalo" da jesu.
Isto tako znam dosta slucajeva gdje su strine puno bolje u mnogocemu nego li tetke.
Sve zavisi ko kako gleda na stvari.

Rade R.

pre 14 godina

Eh, a tek odlazak kod tetke u Zagreb? Svako takvo putovanje se pamti. Sedneš u "Sava Ekspres" na glavnoj železničkoj stanici i ne možeš da dočekaš onaj trenutak, kada prozori na vozu pored krenu da se kreću u suprotnom smeru.
Samo putovanje ti je najzabavniji dan u životu, a kao i svakom detetu traje mnogo duže nego što ti kao odraslom traje putovanje od 4-5 sati.
Kada stigneš uveče na zagrebački kolodvor, čeka te brat ili teča, ali oni su tu samo povremeno. Brat je mnogo stariji i ide u gimnaziju, izlazi sa društvom. Teča je vojno lice (otuda uostalom i tvoja tetka u Zagrebu a ti u Beogradu) i non stop je negde na terenu, dežuran ili tako već nekako ti kažu.
Jedva čekaš da stigneš u stan, jer tetka te tamo čeka. Ona te vodi po Zagrebu, ideš sa njom u nabavku, na kafu kod njenih prijateljica...
Onda se tvoja tetka, sve sa tečom, bratom, snajom i unucima doseli u Beograd i to svega par blokova od tvoje zgrade.
Kreneš tako sa faksa, klackaš se u tramvaju i negde na poslednjoj raskrsnici pred tvoju stanicu, dune ti da produžiš još dve stanice i svratiš kod tetke na kafu.
Tamo vazda ima nekoga, možda će tu biti tetka, možda brat ili teča, možda su svi kod kuće, ali kad te pitaju tvoji gde si bio (pošto posle kafe ostaneš i na ručku, pa večeri) ti kažeš:
"Bio sam kod tetke..."

kaifica

pre 14 godina

ljudi,ja sam tetka!I to bas ovakva.Obozavam svoje sestrice!Ja,na zalost, nemam tetku i mnooogo mi u zivotu hvali, iako imam pedeset godina.Toliko mi nedostaje,da sam ,eto,morala to da podelim sa vama. Pozdrav TETKA

Tatjana

pre 14 godina

Sve je tacno.I moja deca imaju jednu takvu prijateljicu, moju sestru, i zaista sve sto ste napisali, podudara se sa njihovim odnosom prema tetki a i tetki prema njima.Zaista je mnogo lepo imati tetku.

kajana

pre 14 godina

Mnogo lep tekst. Ona je jedina osoba o kojoj vec sest godina kako nisam u Srbiji mislim svaki, ali bas svaki dan. Moja mala sreca. Svaki put kad kazem "my little girl" za nju neko me ispravi i kaze, nije ona tvoja. Ali sta znaju oni, kad jeste. Moja je na jedan neobjasnjiv i prelep nacin.

Рико

pre 14 godina

Јесте да ме је текст избедачио јер немам тетку, али свака част аутору на тексту. Мислим да ће свако злато у њему препознати своју тетку :)

gggg

pre 14 godina

Nema nista lepse nego kada mi dva slatkisa kazu "Tetka, kada ces da dodjes?" Slatkisi su danas dva tinejdzera, muski je za glavu visi od mene, ali i dalje se volimo iz sve snage.

ivana

pre 14 godina

kako lep i tacan tekst! ja imam bas Tu, Takvu tetku, a i ja sam vec tetka, bas Takva svom starijem bratancu! tetke su najbolja i najlepsa bica na svetu, skoro mitski neopisiva. vole se skoro kao i mame. tetkama se poveravaju stvari koje nikada ne bi rekli mami, a i tetke nama pricaju stvari koje nikada ne bi rekle svojoj deci. tetke su dar sa neba! ko ih nije imao, mnogo je propustio...

Jelena Krstic

pre 14 godina

Kada sam videla naslov ~Tetka- ekolosko skloniste decije duse~ odmah sam se setila moje najdraze tetke. Sve sto ima veze sa tetkom je carobno, iskreno i vazno. I moje sestre od ujaka imaju tetku. To je moja mama...

Jelena

pre 14 godina

Moje zlato ima tek mesec i nekoliko dana, i tek je pocelo da mi se smeje, kakva sreca i radost. :) Jedva cekam da pocne da prica. Ja sam najstavrnije ponosna i prava tetka. :D I naravno, kad sam bila klinka obozavala sam svoju tetku, ponekad i vise nego mamu, eh, ima istine u ovom tekstu..

Ljubi ih tetka

pre 14 godina

I ja sam tetka i to dvostruka,i bas ovakva kao u textu,samo sam evo par godina van Srbije ali hvala skypu te se sa slatkišima čujem stalno.
Eno ih sad su u pubertetu oboje,tema za razgovor i slatkih problema za rešavanje kolko voliš,a njihovo veselje kad se vidimo,kad se obraduju poklončićima iz inostranstva e to produžava život za deceniju.
Ljubi ih tetka :))

N

pre 14 godina

Rasplakala sam se citajuci tekst o tetkama. Imam ih tri, i jedna je bila prava, a ostale ... Ali zato sam ja vec skoro 4 godine tetka Najvecem zlatu na svetu, koga volim najvise na svetu. On sa roditeljima zivi van Srbije, ali ono vreme koje provedemo ovde je najlepse za mene. Stize u cetvrtak, jedva cekam da ga ugledam na aerodromu.

Danijela

pre 14 godina

Mene je tekst rasplakao, ja sam tetka vec 6 meseci i otkad se moj dusac rodio, za mene nema vece radosti, utehe i veceg popravljaca raspolozenja od njega...jedan njegov osmeh leci sve. On jeste dete moje sestre, ali je na neki poseban nacin i " moj ". Mnogo sam srecna sto postoji!

pablo

pre 14 godina

I ja sam tetka koja nema svoju decu, ali ima "svoju" decu. Oslovljavam ih sa "pile tetkino". Ali ja sam i ona tetka koja zna da kritikuje i bude stroga.

Sandra

pre 14 godina

Ovo je predivan clanak!Ne,ja nisam tetka ali moja rodjena sestra je tetka mom sinčiću.I šta da vam kazem osim da je ta ljubav nekako posebna između njih dvoje i čini mi se jako neraskidiva.Ne mogu vam opisati taj susret njih dvoje kada se ugledaju...pun ljubavi.I mislim da tog momenta kada se ona pojavi na našim vratima moj sin nas sve zanemaruje i okreće nam leđa.A ujedno i zna da će mu tetka dati ključeve od auta i samo ga staviti u svoje krilo"kao da vozi"a njegovoj sreći nema kraja.Jer moj sin zna da ja to jos ne dozvoljavam.Tako da ja dragi moji jedva čekam kada ću postati tetka pa da iz svog ličnog iskustva opet napišem nešto na tu temu.Veliki pozdrav.

Ivana

pre 14 godina

Izjava sestogodisnjeg Alekse: "Moja teta ima 3 sina, jednog je rodila a mene i mog brata je rodila nasa mama". I stvarno je tako, sinove mog brata obozavam i cuvam kao i svoje dete.

Zlaja

pre 14 godina

Tekst je divan. Zena o kojoj pricate je moja tetka Mica i detinjstvo mi je zbog nje bilo lepse. Sada imam sest sestrica i trudim se da im pruzim bar delic one ljubavi i paznje koju je ona meni i mojim sestrama. Veliki pozdrav za sve tetke:)

Jelena

pre 14 godina

Ovako je bilo, verovali ili ne. Moja bratanica: "Mama, znaš, ja najviše na svetu volim tetku." Njena mama: "Bože Jelena, pa valjda se na svetu najviše vole mama i tata." Moja bratanica: "Paaaa, ja ipak tetku."

Makica

pre 10 godina

Pre godinu dana sam postala tetka jednog malog zenskog vanzemaljca :) nikad nisam verovala da mogu da volim toliko nekoga,ona je ta koja mi izmami uvek osmeh i za koju mi nista nije tesko, ona je moj zivot i nadam se da ce u tetki uvek imati drugaricu i prijatelja...tetkica je uvek tu za nju,za ceo zivot...a sestri mojoj hvala na toj ulozi!

kaja

pre 14 godina

Moj sincic Dominik ima najbolju tetu na celom svetu, to je moja rodena sestra Zuzana!!! Citajuci ovajj tekst, kao da sam gledala njih dvoje kako se maze, igraju i shvatila da su tetke dar sa neba! Hvala svim tetkama!

Aleksandar

pre 10 godina

Nedavno, početkom ove školske godine, naše dete je imalo zadatak iz likovnog da nacrta, svoje, omiljene osobe...nacrtao je tri ženska lika. Kada ga je učitelj pitao ko se nalazi na crtežu rekao je: "Tetka Nata, tetka Rada i, treća, je žena mog tate". Na roditeljskom se svi slatko nasmejali njegovom komentaru.
P.S. taj dan, kada je nastajalo to umetničko delo, bio je veoma "ljut" na ženu svog tate. Ubrzo, isti dan, tetke su ga "izmirile" sa njegovom majčicom.

D.

pre 10 godina

Divan tekst! Jedan od najdrazih komplimenata koje sam dobila u zivotu bio je kad se moja sestra, majka troje dece, skockala za neko slavlje, a njena najstarija, trogodisnja kci joj rekla: "Mama, sad si kao keka."

nelaa

pre 10 godina

jao ja se rasplakala 3 puta. bas je dirljiv tekst.lep.meni je samo zao jer izgleda da ja, kako stvari stoje, nikada necu postati necija teta...

tetka, tetka , tetkica

pre 10 godina

Negativne komentare i minuse mogu da daju samo oni koji nisu imali tetku , koji i ako su imali nisu imali PRAVU tetku ( imala sam i ja jednu takvu ali na srecu imala sam i one prave )i oni koji nisu tetka.Iako se ova rec cesto upotrebljava za neke ruzne i neprimerene stvari- tetka je ipak carobna rec.A odakle ovoliko komentara- pa to je znak koliko je tetka vazna. Blago tetkama a jos blaze svima koji je imaju.

ANA

pre 10 godina

Kada sam maloj Eni objasnjavala sta je zapravo, baka, deka, tetka i slicno...Ona mi je uplakano odgovorila" ali tetka ti nikada neces biti stara, jel da?" Odgovor je bio pa ljubavi i teta ce nekada biti baka, zatim je usledilo plakanje i odgovor "pa tetka ti ces uvek biti tetka a ne baka"

tatjana sekulic

pre 10 godina

svaka vam cast za clanak ,ovo je zaista istina,ja nisam imala tetku ,ali mi je jedna komsinica bila isto to,ja sam tetka i vidi da se moji bratanci jedva odvajaju od mene,cak su malo i roditelji ljubomorni,ja ih volim kao da sam ih ja rodila,jer ja nisam udata,i nemogu jedan dan bez njih ,a i oni bez mene,ja ih zovem denis napast,sve bih uradila za njih i voljecu ih i kad budu veeliki ,opet ce bit tetkina djeca,,,,takodje poz.za sve prave tetke i neka uvijek budu to sto jesu,tetka forever

Tatjana

pre 10 godina

Ja imam tetku,sa kojom mozda nisam toliko povezana i bliska,ali smo po afinitetima mnogo slicnije nego mama i ja.Umetnost,sminka,filmovi,...Mozda je previse bila kriticki nastrojena za jednu tetku,sto ne umanjuje moju ljubav,mozda samo povezanost.S druge strane ja sam skoro 10 godina tetka jednoj prelepoj devojcici i mlada sam postala tetka,sa 16 godina.Nas dve smo kao najbolje drugarice.Zajedno joj pokazujem sminkanje,lakiranje noktiju,gledamo filmove,crtace,pevamo,pisemo,smisljamo koreografije.Krisom joj kupujem pljeskavice ili kako ih ona zove pljedze.Vodim je da setamo,pijemo toplu cokoladu i sve mi uvek kaze.I zaljubljena sam u nju i tu ulogu.I nikada nisam izigravala njoj mamu,vec vernog prijatelja,neko ko ume da joj kaze da gresi,ali ne da se dere i kaznjava i nadam se da ce to uvek tako ostati.I ovaj clanak je prelep. :)