Ponedeljak, 27.04.2009.

11:45

Insajder: Pljačka privatne imovine

Građani će morati da plaćaju milionske odštete naslednicima starih vlasnika, ako se pre denacionalizacije legalizuju ranije sporne odluke nadležnih institucija.

Izvor: B92

Insajder: Pljaèka privatne imovine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Misa

pre 15 godina

Bitno je reci da prodajom tudje imovine i drzava (gradjani) i bivsi vlasnici gube. Pogledajte samo primer hotela Astorija koji je privatizovan pre dva meseca, i o kome je B92 opsirno pisao, iako su bivsi vlasnici jos uvek ziveli u apartmanu u hotelu. Prodat je od strane Agencije za privatizaciju za Eur 2,4M. A taj hotel, u strogom centru grada ima vise od 3,600 m2. Pa eto, lepo se vidi kako se drzava ponasa prema "tudjoj" imovini, i time nanosi stetu i gradjanima i bivsim vlasnicima!!!! A kupci se samo bogate na racun gradjana. Cista pljacka. Ne moze se drugacije opisati.

jagoda iz njegoševe

pre 15 godina

Strašno je samo gledati s jedne strane onog finog , odmerenog gospodina (naslednika jedne od zgrada Robnih kuća ) i s druge strane onog bahatog Baju Plavog ( kako li se već zove) , bivšeg ortaka Milije Babovića , kome je država , tako zdušno pomogla u otimanju tuđe imovine.
Užasnuta sam ... po ko zna koji put .

Besan ko ris

pre 15 godina

"Slažem se",a ovi u Novom Pazaru neka jedu svoje delove tela iz očaja. Zapitajte se koliko je to daleko od vezivanja eksploziva za sebe i dizanja u vazduh. Pa nije ni čudo što se svi "otcepiše" od "nas"-vas. Ja sam uplašen,a vi?

Mare

pre 15 godina

Predlog: sve sto je prodato (u procesu "privatizacije" ispod trzisne cene, a gde postoje stari vlasnici drzava neka kupi natrag po istoj minimalnoj ceni, i onda vrati pravim vlasnicima. Tako ce ustedeti novac jer nece morati da placa trzisnu cenu kao sto nisu ni placali biznismeni kada su kupovali od agencije za privatizaciju! Tu nema nanosenja druge nepravde, vec se samo uzima nazad po prodajnoj ceni i tako se daje puna kompenzacija kupcima.

N Bg

pre 15 godina

I?
Cemu vise sve ovo?
Hoce li neko biti uhapsen?
Hoce li prestati korupcija?
Hoce li nestati tajkuni?
Hoce li im biti oduzeta imovina?
Ne.
Sve je po zakonu.
Pas laje, karavani prolaze.

posmatrač

pre 15 godina

Alal vera Brankice, pravo u metu!
Često smo mogli u emisiji da vidimo pokojnog gradonačelnika Bogdanovića u kadru, čisto da se ne zaboravi 18 računa koji su mu otkriveni nakon smrti.

Sima Strahota

pre 15 godina

Vratice oni imovinu pravim vlasnicima kad Ameri vrate Teksas i Kaliforniju Meksiku i kad se budu pokajali za genocid nad Indijancima i Afroamerikancima.

Dejan Petkovic

pre 15 godina

Denacionalizacija, pa bez nje ne mozemo u EU. Zasto se ceka sa njom? Ko ce platiti, videcemo na kraju, ali mislim da ce "Demokrtska vlast" platiti. Jer narod je mozda glup, ali nije prost, pa ce se okrenuti pravim opcijama, i dovesce neke nove ljude na vlast.

Raja Sirotinja

pre 15 godina

Resenje je veoma PROSTO:

Nemas dokaz o POREKLU imovine KONFISKACIJA!!!

Pola ide Drzavi a pola valsnicima kao nadoknada za 60 i vise godina ne koriscenja imovine!!!...

kontras

pre 15 godina

Dokle vise drzava, sve to je uradio NEKO A NE DRZAVA, i samo treba naci tog ko je to uradio i njega u buvaru!!! I onaj sinoc u Utisku nedelje: NE, ja ne znam za to!!! I sutra on nece biti kriv za korupciju, jer NIJE ZNAO!!! A mi smo rasli na drvetu, pa nista ne razumemo!!! DOKLE VISE???

Petar

pre 15 godina

Po ovome se samo vidi da su to najobicniji prevaranti i da su im jos sitniji prevaranti omogucili bogacenje! Eto, tako je to kada je sav pametan i posten svet pobegao iz Srbije a ovde ostali neki necasni da rade odgovorne poslove!

Ove sve odluke treba sto pre ponistiti i optuziti krive!

Kvadrat u Knez Mihajlovoj za 1500 evra, pa ni na periferiji u staorgradnji nema te cene za stanove a kamoli za poslovni prostor! Strasno! Vlast jednostavno MORA reagovati na ovo!

Narod ne zeli da se od njegovih para omogucava bogacenje lopova koji imaju ionako monopol na nasem trzistu pa nam otezavaju svakodnevni zivot!

Slobodan

pre 15 godina

Ima nesto i dobro u svemu ovome : B92 ih je nagazio i nece se tako lako izvuci. Pritisak javnosti ce biti sve jachi dok ljudima ne vrate oteto pre 50 godina. Nema predaje !!!

Bojan

pre 15 godina

najbolje da država rasproda sve sto se moze rasprodati tajkunima, a onda da neka nova vlast uradi ponovo nacionalizaciju, a potom za par godina vrati sve prvim pravim vlasnicima.

jok ne moze

pre 15 godina

Molim? Da placaju gradjani?
Ne dolazi u obzir!
Nego, kada smo mi prodavali nasu zemlju morali smo da donesemo sto i jedno uverenje i katastarske izvode...kako bi smo dokazali da je zemlja nasa. Kako su onda tajkuni mogli da kupuju bez takvih potvrda?
Dosta je bilo placanja Kurti i Murti!
Prvo nek tajkuni dokazu odakle im novac da kupe kuce i stanove na atraktivnim lokacijama.

bezimena

pre 15 godina

Gradjani su od režima "socijalista", još više "demokrata", najpre opljačkani (štednja, zajmovi, potom kriminal na najvišem nivou vlasti) da bi se stvorila i debelo nafatirala "elita", ne kapitalista već feudalaca, a sada će naravno sami sebe i da obeštećuju.

Svaka vlast samo uzima, tako je bilo od kad je sveta i veka i svi koji se nadaju da će im država nešto "džabe" vratiti grdno se varaju.

Jedna na svetu je bila S(OCIJALISTIČKA)FRJ...kapitalizam je surov, bezdušan, nehuman, kod nas i sirov. Posle gubitka prava koja su svi koji zaradjuju SVOJIM RADOM pare, imali u tom našem socijalizmu, ne čudi me što danas ljudi seku svoje prste...

panteliya

pre 15 godina

Ne meni da daju trzisnu cenu za imovinu, nego, onima sto su kupovali bam bedava, a svi "kupci" su znali da kupuju oteto, vratiti onoliko para koliko su tu imovinu platili, bez kamate i revalorizacije, jer, ponavljam - svi su znali da kupuju oteto i ne mogu postati savesni kupci!!! Ne mogu se ni pozivati da su to kupili "po zakonu" jer je i taj "zakon" donesen da bi oteto bilo "prodato" partijskim finansijerima i bliskim ljudima!!! I nemacki zlocinci su se, posle Drugog svetskog rata pravdali da su samo radili po zakonu, pa nisu, bas, naisli na razumevanje zrtava!!! Zaradite vec jednom pare, a prestanite da zaradjujete shemama i kombinacijama! Tako bi, u bilo kojoj normalnoj drzavi, zaradili samo robiju, a ne pare i imetak, sto ce vam se, iz sveg srca se nadam, jednom i desiti. Vi ste ti zbog kojih je Srbija dosla na mesto koje joj, siguran sam, ne pripada! U 'aps pa tamo radite kombinacije i sheme kolko vam je volja!

gistro

pre 15 godina

Vlahović je u pravu i pripadnik je "struje" koja je za evropski zakon o restituciji. Država mora da obešteti građane. Predlog zakona Milana Parivodića kojim se on diči država se aminuje i "izvlači", jer svi sporovi treba da se vode između sadašnjih (novih) vlasnika i starih, dok država koja je prodavala tuđe s tim nema ništa. Da će restitucija stvoriti ogromnu obavezu državi - hoće, ali to je jedini način. Postoje obveznice, postoje alternative. Svakako ćemo da plaćamo sa kamatom za nedela komunizma i nečinjenje i loše činjenje u poslednjih 18 godina.

terorisani gradjanin

pre 15 godina

Imovinu otetu terorom sve bivse komunisticke drzave vratile su odmah.Kada budemo imali demokratsku vlast denacionalizacija ce biti prioritet.Prodaja drustvenih firmi sa imovinom oduzetog porekla je kriminal prve kategorije koji je zemlju i doveo u situaciju u kojoj se sada nalazi.To je omogucilo miljenicima rezima da dodju do ogromnog kapitala za dzabe sada jos treba da knjize na svoje ime i gradjevinsko zemljiste koje nije bilo predmet prodaje jer je drzavno vlasnistvo.To je kradja veka,Treba doneti Zakon o zabrani prometa oduzete imovine ODMAH i time pokazati zelju za demokratizaciju drustva.Sve ostalo su prazne price.Pozdrav ministru Dulicu

dax

pre 15 godina

Boze sacuvaj i sabrani. Ja da placam sto su jedni lopovi (komunisti) oteli pa drugi (kvazi demokrate) poklonili trecim lopovima (businessmans!). Aha, ajde bas da vidim i to.

Vojvodjan

pre 15 godina

Kakva podla prevara komunisticke dece koja sede na vlasti od 90-te. Da Narod placa komunisticku pljacku! Bolje bi vam bilo da vratite i platite imovinu dok se nije digla kuka i motika, jer imovine jos dosta ima u citavom stanju, a novac je kod kriminalaca, i njima treba oduzeti imovinu i nelegalno steceni kapital pa lepo platiti Narodu. Antihristi komunisticki jos nisu vratili svu Crkvenu imovinu jer se tesko odvajaju od kolaca. Ostavite Bogu Bozije, Caru Carevo, a Narodu Privatnu svojinu!!

smesko

pre 15 godina

BizMismeni koji su dobili te lokacije moraju da plate obestecenje pravim vlasnicima. Oni su bespravno koristili te lokacije, zaradili milionske sume, sada neka izdvoje deo te sume!
Nema nista od toga da gradjani placaju! Mozete samo da izazovete opstu gradjansku neposlusnost, u kojoj vise nijedan racun ne bi bio placen!

sima stahota

pre 15 godina

..hm, ovde mi na pamet pada seseljev predlog zakona o povratu imovine gde se za svu onu imovinu koja je oduzeta pre vise od 30 godina samo trajno legalizuje ta otimacina i gotovo, sve se knjizi na drzavu, drzava donosi strategiju prodaje, parice u budzet, pare za infrastrukturu i neki razvoj moze da ide..

..ameri kad su okupirali japan izbucali su tadasnje bogatase, time se napravila ekonomija malih i srednjih firmi, od tih su neke porasle i postale globalni giganti..kazu japanci da su im ostali oni tromi mamuti, nista ne bi uradili, pa su na tome zahvalni generalu mekarturu sto je nosio rejbanke..

..mislim, lako je meni partizanskom unuku da tupim o ovom jer nemam nista da mi se vrati, ali bi to nekako moralo da se presece i kvit, ovako se teglimo bezveze unedogled..

(Vlast)a

pre 15 godina

I treba da placamo kad cutimo dok neko nasa dobra poklanja nekom (Kusturici Mokru Goru),a ne vraca dugove.Ne mozemo da se branimo da nemamo(sto bi imalo neke osnove)ako na drugoj strani od onog sto je nase stvaramo nove bogatase,a starima ne vracamo njihovo.

Miloš

pre 15 godina

Denacionalizacija nije samo pitanje ispravke istorijske nepravde , već obaveza države Srbije prema pravim vlasnicima imovine otete putem terora od strane komunističke vlasti.U cilju zaštite interesa svih gradjana Srbije neophodno je što hitnije doneti Zakon o zabrani prometa oduzete imovine do donošenja Zakona o denacionalizaciji.To je jedini način da Vlada pokaže svoju rešenost za borbu protiv korupcije i put ka demokratizaciji države,ili je to samo prazna priča neozbiljnih političara koji se predstavljaju kao državnici.Dalja prodaja privatne imovine u cilju privatizacije iste je ne samo degutantna već i dokaz da nastavljamo kontinuitet komunističke vlasti. Ministar Dulić je još prošle godine najavio rešenje ovog problema , videćemo ko je jači tajkuni , kriminalci , prodavci otetog ,ili je to stabilnost i jačanje države. Srbija je jedina zemlja koja ima niz udruženja gradjana koji se više od 10 godina bave denacionalizacijom i predlažem otvorenu saradnju sa njima , sakupljeno je 100.000 potpisa koji su zahtevali usvajanje Zakon o denacionalizaciji i taj Zakon je predat Skupštini a da se nikada nije raspravljalo o tome, šta briga Skupštinu i Vladu šta misli 100.000 gradjana Srbije.

Milan

pre 15 godina

... Zastita privatne imovine i oduzete imovine privatnim vlasnicima je jedna od osnovnih stvari sto su uradile bivse komunistricke zemlje pre nego sto su usle u EU. Zasto ne objasnite gradjanima Srbije lepo od koga dolazi taj pritisak i ko to zapravo trazi da se pre ulaska u EU mora izvrsiti denacionalizacija otete imovine posle II svetskog rata. To ne dolazi od vlade Srbije vec evropske civilizacijske vrednosti to traze da se ispuni od Srbije.

NemanjaS

pre 15 godina

Ma sve se vi slazete. To ce vam biti novi sloga za izbore "Slazemo se!". Covek se zapita da li oni stvarno misle da su Bogom dani i nedodirljivi.

CRNILO

pre 15 godina

MOOOLIM?
Da građani plaćaju nešto što nit su luk jeli nit mirisali?
Olala, imaćete opštu građansku neposlušnost.
Građani Srbije nisu niti ludi niti glupi!
Oni koji su kriminalcima poklanjali TI neka i plaćaju!
Uostalom, uvek ima rešenja. Ili nacionalizujte imovinu kriminalaca ("poštenih veleprodajnih trgovaca") i vratite konačno imovinu onima od kojih je nepravedno oduzeta ili ako vlast želi i dalje da bude milosrdna prema moćnicima,onda neka bivšim vlasnicima oduzete imovine pokloni kao kompenzaciju sva javna preduzeća. Ionako ta preduzeća stalno kukaju da rade sa gubicima. Pa šta će im onda?
E, crna je ovo Srbija, da crnja ne može biti!
Divnog naroda, a tako loše vlasti!

CRNILO

pre 15 godina

MOOOLIM?
Da građani plaćaju nešto što nit su luk jeli nit mirisali?
Olala, imaćete opštu građansku neposlušnost.
Građani Srbije nisu niti ludi niti glupi!
Oni koji su kriminalcima poklanjali TI neka i plaćaju!
Uostalom, uvek ima rešenja. Ili nacionalizujte imovinu kriminalaca ("poštenih veleprodajnih trgovaca") i vratite konačno imovinu onima od kojih je nepravedno oduzeta ili ako vlast želi i dalje da bude milosrdna prema moćnicima,onda neka bivšim vlasnicima oduzete imovine pokloni kao kompenzaciju sva javna preduzeća. Ionako ta preduzeća stalno kukaju da rade sa gubicima. Pa šta će im onda?
E, crna je ovo Srbija, da crnja ne može biti!
Divnog naroda, a tako loše vlasti!

NemanjaS

pre 15 godina

Ma sve se vi slazete. To ce vam biti novi sloga za izbore "Slazemo se!". Covek se zapita da li oni stvarno misle da su Bogom dani i nedodirljivi.

dax

pre 15 godina

Boze sacuvaj i sabrani. Ja da placam sto su jedni lopovi (komunisti) oteli pa drugi (kvazi demokrate) poklonili trecim lopovima (businessmans!). Aha, ajde bas da vidim i to.

Vojvodjan

pre 15 godina

Kakva podla prevara komunisticke dece koja sede na vlasti od 90-te. Da Narod placa komunisticku pljacku! Bolje bi vam bilo da vratite i platite imovinu dok se nije digla kuka i motika, jer imovine jos dosta ima u citavom stanju, a novac je kod kriminalaca, i njima treba oduzeti imovinu i nelegalno steceni kapital pa lepo platiti Narodu. Antihristi komunisticki jos nisu vratili svu Crkvenu imovinu jer se tesko odvajaju od kolaca. Ostavite Bogu Bozije, Caru Carevo, a Narodu Privatnu svojinu!!

(Vlast)a

pre 15 godina

I treba da placamo kad cutimo dok neko nasa dobra poklanja nekom (Kusturici Mokru Goru),a ne vraca dugove.Ne mozemo da se branimo da nemamo(sto bi imalo neke osnove)ako na drugoj strani od onog sto je nase stvaramo nove bogatase,a starima ne vracamo njihovo.

smesko

pre 15 godina

BizMismeni koji su dobili te lokacije moraju da plate obestecenje pravim vlasnicima. Oni su bespravno koristili te lokacije, zaradili milionske sume, sada neka izdvoje deo te sume!
Nema nista od toga da gradjani placaju! Mozete samo da izazovete opstu gradjansku neposlusnost, u kojoj vise nijedan racun ne bi bio placen!

Milan

pre 15 godina

... Zastita privatne imovine i oduzete imovine privatnim vlasnicima je jedna od osnovnih stvari sto su uradile bivse komunistricke zemlje pre nego sto su usle u EU. Zasto ne objasnite gradjanima Srbije lepo od koga dolazi taj pritisak i ko to zapravo trazi da se pre ulaska u EU mora izvrsiti denacionalizacija otete imovine posle II svetskog rata. To ne dolazi od vlade Srbije vec evropske civilizacijske vrednosti to traze da se ispuni od Srbije.

sima stahota

pre 15 godina

..hm, ovde mi na pamet pada seseljev predlog zakona o povratu imovine gde se za svu onu imovinu koja je oduzeta pre vise od 30 godina samo trajno legalizuje ta otimacina i gotovo, sve se knjizi na drzavu, drzava donosi strategiju prodaje, parice u budzet, pare za infrastrukturu i neki razvoj moze da ide..

..ameri kad su okupirali japan izbucali su tadasnje bogatase, time se napravila ekonomija malih i srednjih firmi, od tih su neke porasle i postale globalni giganti..kazu japanci da su im ostali oni tromi mamuti, nista ne bi uradili, pa su na tome zahvalni generalu mekarturu sto je nosio rejbanke..

..mislim, lako je meni partizanskom unuku da tupim o ovom jer nemam nista da mi se vrati, ali bi to nekako moralo da se presece i kvit, ovako se teglimo bezveze unedogled..

Miloš

pre 15 godina

Denacionalizacija nije samo pitanje ispravke istorijske nepravde , već obaveza države Srbije prema pravim vlasnicima imovine otete putem terora od strane komunističke vlasti.U cilju zaštite interesa svih gradjana Srbije neophodno je što hitnije doneti Zakon o zabrani prometa oduzete imovine do donošenja Zakona o denacionalizaciji.To je jedini način da Vlada pokaže svoju rešenost za borbu protiv korupcije i put ka demokratizaciji države,ili je to samo prazna priča neozbiljnih političara koji se predstavljaju kao državnici.Dalja prodaja privatne imovine u cilju privatizacije iste je ne samo degutantna već i dokaz da nastavljamo kontinuitet komunističke vlasti. Ministar Dulić je još prošle godine najavio rešenje ovog problema , videćemo ko je jači tajkuni , kriminalci , prodavci otetog ,ili je to stabilnost i jačanje države. Srbija je jedina zemlja koja ima niz udruženja gradjana koji se više od 10 godina bave denacionalizacijom i predlažem otvorenu saradnju sa njima , sakupljeno je 100.000 potpisa koji su zahtevali usvajanje Zakon o denacionalizaciji i taj Zakon je predat Skupštini a da se nikada nije raspravljalo o tome, šta briga Skupštinu i Vladu šta misli 100.000 gradjana Srbije.

terorisani gradjanin

pre 15 godina

Imovinu otetu terorom sve bivse komunisticke drzave vratile su odmah.Kada budemo imali demokratsku vlast denacionalizacija ce biti prioritet.Prodaja drustvenih firmi sa imovinom oduzetog porekla je kriminal prve kategorije koji je zemlju i doveo u situaciju u kojoj se sada nalazi.To je omogucilo miljenicima rezima da dodju do ogromnog kapitala za dzabe sada jos treba da knjize na svoje ime i gradjevinsko zemljiste koje nije bilo predmet prodaje jer je drzavno vlasnistvo.To je kradja veka,Treba doneti Zakon o zabrani prometa oduzete imovine ODMAH i time pokazati zelju za demokratizaciju drustva.Sve ostalo su prazne price.Pozdrav ministru Dulicu

panteliya

pre 15 godina

Ne meni da daju trzisnu cenu za imovinu, nego, onima sto su kupovali bam bedava, a svi "kupci" su znali da kupuju oteto, vratiti onoliko para koliko su tu imovinu platili, bez kamate i revalorizacije, jer, ponavljam - svi su znali da kupuju oteto i ne mogu postati savesni kupci!!! Ne mogu se ni pozivati da su to kupili "po zakonu" jer je i taj "zakon" donesen da bi oteto bilo "prodato" partijskim finansijerima i bliskim ljudima!!! I nemacki zlocinci su se, posle Drugog svetskog rata pravdali da su samo radili po zakonu, pa nisu, bas, naisli na razumevanje zrtava!!! Zaradite vec jednom pare, a prestanite da zaradjujete shemama i kombinacijama! Tako bi, u bilo kojoj normalnoj drzavi, zaradili samo robiju, a ne pare i imetak, sto ce vam se, iz sveg srca se nadam, jednom i desiti. Vi ste ti zbog kojih je Srbija dosla na mesto koje joj, siguran sam, ne pripada! U 'aps pa tamo radite kombinacije i sheme kolko vam je volja!

gistro

pre 15 godina

Vlahović je u pravu i pripadnik je "struje" koja je za evropski zakon o restituciji. Država mora da obešteti građane. Predlog zakona Milana Parivodića kojim se on diči država se aminuje i "izvlači", jer svi sporovi treba da se vode između sadašnjih (novih) vlasnika i starih, dok država koja je prodavala tuđe s tim nema ništa. Da će restitucija stvoriti ogromnu obavezu državi - hoće, ali to je jedini način. Postoje obveznice, postoje alternative. Svakako ćemo da plaćamo sa kamatom za nedela komunizma i nečinjenje i loše činjenje u poslednjih 18 godina.

Slobodan

pre 15 godina

Ima nesto i dobro u svemu ovome : B92 ih je nagazio i nece se tako lako izvuci. Pritisak javnosti ce biti sve jachi dok ljudima ne vrate oteto pre 50 godina. Nema predaje !!!

posmatrač

pre 15 godina

Alal vera Brankice, pravo u metu!
Često smo mogli u emisiji da vidimo pokojnog gradonačelnika Bogdanovića u kadru, čisto da se ne zaboravi 18 računa koji su mu otkriveni nakon smrti.

bezimena

pre 15 godina

Gradjani su od režima "socijalista", još više "demokrata", najpre opljačkani (štednja, zajmovi, potom kriminal na najvišem nivou vlasti) da bi se stvorila i debelo nafatirala "elita", ne kapitalista već feudalaca, a sada će naravno sami sebe i da obeštećuju.

Svaka vlast samo uzima, tako je bilo od kad je sveta i veka i svi koji se nadaju da će im država nešto "džabe" vratiti grdno se varaju.

Jedna na svetu je bila S(OCIJALISTIČKA)FRJ...kapitalizam je surov, bezdušan, nehuman, kod nas i sirov. Posle gubitka prava koja su svi koji zaradjuju SVOJIM RADOM pare, imali u tom našem socijalizmu, ne čudi me što danas ljudi seku svoje prste...

Petar

pre 15 godina

Po ovome se samo vidi da su to najobicniji prevaranti i da su im jos sitniji prevaranti omogucili bogacenje! Eto, tako je to kada je sav pametan i posten svet pobegao iz Srbije a ovde ostali neki necasni da rade odgovorne poslove!

Ove sve odluke treba sto pre ponistiti i optuziti krive!

Kvadrat u Knez Mihajlovoj za 1500 evra, pa ni na periferiji u staorgradnji nema te cene za stanove a kamoli za poslovni prostor! Strasno! Vlast jednostavno MORA reagovati na ovo!

Narod ne zeli da se od njegovih para omogucava bogacenje lopova koji imaju ionako monopol na nasem trzistu pa nam otezavaju svakodnevni zivot!

Dejan Petkovic

pre 15 godina

Denacionalizacija, pa bez nje ne mozemo u EU. Zasto se ceka sa njom? Ko ce platiti, videcemo na kraju, ali mislim da ce "Demokrtska vlast" platiti. Jer narod je mozda glup, ali nije prost, pa ce se okrenuti pravim opcijama, i dovesce neke nove ljude na vlast.

jagoda iz njegoševe

pre 15 godina

Strašno je samo gledati s jedne strane onog finog , odmerenog gospodina (naslednika jedne od zgrada Robnih kuća ) i s druge strane onog bahatog Baju Plavog ( kako li se već zove) , bivšeg ortaka Milije Babovića , kome je država , tako zdušno pomogla u otimanju tuđe imovine.
Užasnuta sam ... po ko zna koji put .

jok ne moze

pre 15 godina

Molim? Da placaju gradjani?
Ne dolazi u obzir!
Nego, kada smo mi prodavali nasu zemlju morali smo da donesemo sto i jedno uverenje i katastarske izvode...kako bi smo dokazali da je zemlja nasa. Kako su onda tajkuni mogli da kupuju bez takvih potvrda?
Dosta je bilo placanja Kurti i Murti!
Prvo nek tajkuni dokazu odakle im novac da kupe kuce i stanove na atraktivnim lokacijama.

kontras

pre 15 godina

Dokle vise drzava, sve to je uradio NEKO A NE DRZAVA, i samo treba naci tog ko je to uradio i njega u buvaru!!! I onaj sinoc u Utisku nedelje: NE, ja ne znam za to!!! I sutra on nece biti kriv za korupciju, jer NIJE ZNAO!!! A mi smo rasli na drvetu, pa nista ne razumemo!!! DOKLE VISE???

N Bg

pre 15 godina

I?
Cemu vise sve ovo?
Hoce li neko biti uhapsen?
Hoce li prestati korupcija?
Hoce li nestati tajkuni?
Hoce li im biti oduzeta imovina?
Ne.
Sve je po zakonu.
Pas laje, karavani prolaze.

Misa

pre 15 godina

Bitno je reci da prodajom tudje imovine i drzava (gradjani) i bivsi vlasnici gube. Pogledajte samo primer hotela Astorija koji je privatizovan pre dva meseca, i o kome je B92 opsirno pisao, iako su bivsi vlasnici jos uvek ziveli u apartmanu u hotelu. Prodat je od strane Agencije za privatizaciju za Eur 2,4M. A taj hotel, u strogom centru grada ima vise od 3,600 m2. Pa eto, lepo se vidi kako se drzava ponasa prema "tudjoj" imovini, i time nanosi stetu i gradjanima i bivsim vlasnicima!!!! A kupci se samo bogate na racun gradjana. Cista pljacka. Ne moze se drugacije opisati.

Mare

pre 15 godina

Predlog: sve sto je prodato (u procesu "privatizacije" ispod trzisne cene, a gde postoje stari vlasnici drzava neka kupi natrag po istoj minimalnoj ceni, i onda vrati pravim vlasnicima. Tako ce ustedeti novac jer nece morati da placa trzisnu cenu kao sto nisu ni placali biznismeni kada su kupovali od agencije za privatizaciju! Tu nema nanosenja druge nepravde, vec se samo uzima nazad po prodajnoj ceni i tako se daje puna kompenzacija kupcima.

Besan ko ris

pre 15 godina

"Slažem se",a ovi u Novom Pazaru neka jedu svoje delove tela iz očaja. Zapitajte se koliko je to daleko od vezivanja eksploziva za sebe i dizanja u vazduh. Pa nije ni čudo što se svi "otcepiše" od "nas"-vas. Ja sam uplašen,a vi?

Bojan

pre 15 godina

najbolje da država rasproda sve sto se moze rasprodati tajkunima, a onda da neka nova vlast uradi ponovo nacionalizaciju, a potom za par godina vrati sve prvim pravim vlasnicima.

Sima Strahota

pre 15 godina

Vratice oni imovinu pravim vlasnicima kad Ameri vrate Teksas i Kaliforniju Meksiku i kad se budu pokajali za genocid nad Indijancima i Afroamerikancima.

Raja Sirotinja

pre 15 godina

Resenje je veoma PROSTO:

Nemas dokaz o POREKLU imovine KONFISKACIJA!!!

Pola ide Drzavi a pola valsnicima kao nadoknada za 60 i vise godina ne koriscenja imovine!!!...

sima stahota

pre 15 godina

..hm, ovde mi na pamet pada seseljev predlog zakona o povratu imovine gde se za svu onu imovinu koja je oduzeta pre vise od 30 godina samo trajno legalizuje ta otimacina i gotovo, sve se knjizi na drzavu, drzava donosi strategiju prodaje, parice u budzet, pare za infrastrukturu i neki razvoj moze da ide..

..ameri kad su okupirali japan izbucali su tadasnje bogatase, time se napravila ekonomija malih i srednjih firmi, od tih su neke porasle i postale globalni giganti..kazu japanci da su im ostali oni tromi mamuti, nista ne bi uradili, pa su na tome zahvalni generalu mekarturu sto je nosio rejbanke..

..mislim, lako je meni partizanskom unuku da tupim o ovom jer nemam nista da mi se vrati, ali bi to nekako moralo da se presece i kvit, ovako se teglimo bezveze unedogled..

(Vlast)a

pre 15 godina

I treba da placamo kad cutimo dok neko nasa dobra poklanja nekom (Kusturici Mokru Goru),a ne vraca dugove.Ne mozemo da se branimo da nemamo(sto bi imalo neke osnove)ako na drugoj strani od onog sto je nase stvaramo nove bogatase,a starima ne vracamo njihovo.

CRNILO

pre 15 godina

MOOOLIM?
Da građani plaćaju nešto što nit su luk jeli nit mirisali?
Olala, imaćete opštu građansku neposlušnost.
Građani Srbije nisu niti ludi niti glupi!
Oni koji su kriminalcima poklanjali TI neka i plaćaju!
Uostalom, uvek ima rešenja. Ili nacionalizujte imovinu kriminalaca ("poštenih veleprodajnih trgovaca") i vratite konačno imovinu onima od kojih je nepravedno oduzeta ili ako vlast želi i dalje da bude milosrdna prema moćnicima,onda neka bivšim vlasnicima oduzete imovine pokloni kao kompenzaciju sva javna preduzeća. Ionako ta preduzeća stalno kukaju da rade sa gubicima. Pa šta će im onda?
E, crna je ovo Srbija, da crnja ne može biti!
Divnog naroda, a tako loše vlasti!

bezimena

pre 15 godina

Gradjani su od režima "socijalista", još više "demokrata", najpre opljačkani (štednja, zajmovi, potom kriminal na najvišem nivou vlasti) da bi se stvorila i debelo nafatirala "elita", ne kapitalista već feudalaca, a sada će naravno sami sebe i da obeštećuju.

Svaka vlast samo uzima, tako je bilo od kad je sveta i veka i svi koji se nadaju da će im država nešto "džabe" vratiti grdno se varaju.

Jedna na svetu je bila S(OCIJALISTIČKA)FRJ...kapitalizam je surov, bezdušan, nehuman, kod nas i sirov. Posle gubitka prava koja su svi koji zaradjuju SVOJIM RADOM pare, imali u tom našem socijalizmu, ne čudi me što danas ljudi seku svoje prste...

Sima Strahota

pre 15 godina

Vratice oni imovinu pravim vlasnicima kad Ameri vrate Teksas i Kaliforniju Meksiku i kad se budu pokajali za genocid nad Indijancima i Afroamerikancima.

Vojvodjan

pre 15 godina

Kakva podla prevara komunisticke dece koja sede na vlasti od 90-te. Da Narod placa komunisticku pljacku! Bolje bi vam bilo da vratite i platite imovinu dok se nije digla kuka i motika, jer imovine jos dosta ima u citavom stanju, a novac je kod kriminalaca, i njima treba oduzeti imovinu i nelegalno steceni kapital pa lepo platiti Narodu. Antihristi komunisticki jos nisu vratili svu Crkvenu imovinu jer se tesko odvajaju od kolaca. Ostavite Bogu Bozije, Caru Carevo, a Narodu Privatnu svojinu!!

gistro

pre 15 godina

Vlahović je u pravu i pripadnik je "struje" koja je za evropski zakon o restituciji. Država mora da obešteti građane. Predlog zakona Milana Parivodića kojim se on diči država se aminuje i "izvlači", jer svi sporovi treba da se vode između sadašnjih (novih) vlasnika i starih, dok država koja je prodavala tuđe s tim nema ništa. Da će restitucija stvoriti ogromnu obavezu državi - hoće, ali to je jedini način. Postoje obveznice, postoje alternative. Svakako ćemo da plaćamo sa kamatom za nedela komunizma i nečinjenje i loše činjenje u poslednjih 18 godina.

Mare

pre 15 godina

Predlog: sve sto je prodato (u procesu "privatizacije" ispod trzisne cene, a gde postoje stari vlasnici drzava neka kupi natrag po istoj minimalnoj ceni, i onda vrati pravim vlasnicima. Tako ce ustedeti novac jer nece morati da placa trzisnu cenu kao sto nisu ni placali biznismeni kada su kupovali od agencije za privatizaciju! Tu nema nanosenja druge nepravde, vec se samo uzima nazad po prodajnoj ceni i tako se daje puna kompenzacija kupcima.

NemanjaS

pre 15 godina

Ma sve se vi slazete. To ce vam biti novi sloga za izbore "Slazemo se!". Covek se zapita da li oni stvarno misle da su Bogom dani i nedodirljivi.

Milan

pre 15 godina

... Zastita privatne imovine i oduzete imovine privatnim vlasnicima je jedna od osnovnih stvari sto su uradile bivse komunistricke zemlje pre nego sto su usle u EU. Zasto ne objasnite gradjanima Srbije lepo od koga dolazi taj pritisak i ko to zapravo trazi da se pre ulaska u EU mora izvrsiti denacionalizacija otete imovine posle II svetskog rata. To ne dolazi od vlade Srbije vec evropske civilizacijske vrednosti to traze da se ispuni od Srbije.

dax

pre 15 godina

Boze sacuvaj i sabrani. Ja da placam sto su jedni lopovi (komunisti) oteli pa drugi (kvazi demokrate) poklonili trecim lopovima (businessmans!). Aha, ajde bas da vidim i to.

Slobodan

pre 15 godina

Ima nesto i dobro u svemu ovome : B92 ih je nagazio i nece se tako lako izvuci. Pritisak javnosti ce biti sve jachi dok ljudima ne vrate oteto pre 50 godina. Nema predaje !!!

Raja Sirotinja

pre 15 godina

Resenje je veoma PROSTO:

Nemas dokaz o POREKLU imovine KONFISKACIJA!!!

Pola ide Drzavi a pola valsnicima kao nadoknada za 60 i vise godina ne koriscenja imovine!!!...

smesko

pre 15 godina

BizMismeni koji su dobili te lokacije moraju da plate obestecenje pravim vlasnicima. Oni su bespravno koristili te lokacije, zaradili milionske sume, sada neka izdvoje deo te sume!
Nema nista od toga da gradjani placaju! Mozete samo da izazovete opstu gradjansku neposlusnost, u kojoj vise nijedan racun ne bi bio placen!

N Bg

pre 15 godina

I?
Cemu vise sve ovo?
Hoce li neko biti uhapsen?
Hoce li prestati korupcija?
Hoce li nestati tajkuni?
Hoce li im biti oduzeta imovina?
Ne.
Sve je po zakonu.
Pas laje, karavani prolaze.

Miloš

pre 15 godina

Denacionalizacija nije samo pitanje ispravke istorijske nepravde , već obaveza države Srbije prema pravim vlasnicima imovine otete putem terora od strane komunističke vlasti.U cilju zaštite interesa svih gradjana Srbije neophodno je što hitnije doneti Zakon o zabrani prometa oduzete imovine do donošenja Zakona o denacionalizaciji.To je jedini način da Vlada pokaže svoju rešenost za borbu protiv korupcije i put ka demokratizaciji države,ili je to samo prazna priča neozbiljnih političara koji se predstavljaju kao državnici.Dalja prodaja privatne imovine u cilju privatizacije iste je ne samo degutantna već i dokaz da nastavljamo kontinuitet komunističke vlasti. Ministar Dulić je još prošle godine najavio rešenje ovog problema , videćemo ko je jači tajkuni , kriminalci , prodavci otetog ,ili je to stabilnost i jačanje države. Srbija je jedina zemlja koja ima niz udruženja gradjana koji se više od 10 godina bave denacionalizacijom i predlažem otvorenu saradnju sa njima , sakupljeno je 100.000 potpisa koji su zahtevali usvajanje Zakon o denacionalizaciji i taj Zakon je predat Skupštini a da se nikada nije raspravljalo o tome, šta briga Skupštinu i Vladu šta misli 100.000 gradjana Srbije.

terorisani gradjanin

pre 15 godina

Imovinu otetu terorom sve bivse komunisticke drzave vratile su odmah.Kada budemo imali demokratsku vlast denacionalizacija ce biti prioritet.Prodaja drustvenih firmi sa imovinom oduzetog porekla je kriminal prve kategorije koji je zemlju i doveo u situaciju u kojoj se sada nalazi.To je omogucilo miljenicima rezima da dodju do ogromnog kapitala za dzabe sada jos treba da knjize na svoje ime i gradjevinsko zemljiste koje nije bilo predmet prodaje jer je drzavno vlasnistvo.To je kradja veka,Treba doneti Zakon o zabrani prometa oduzete imovine ODMAH i time pokazati zelju za demokratizaciju drustva.Sve ostalo su prazne price.Pozdrav ministru Dulicu

panteliya

pre 15 godina

Ne meni da daju trzisnu cenu za imovinu, nego, onima sto su kupovali bam bedava, a svi "kupci" su znali da kupuju oteto, vratiti onoliko para koliko su tu imovinu platili, bez kamate i revalorizacije, jer, ponavljam - svi su znali da kupuju oteto i ne mogu postati savesni kupci!!! Ne mogu se ni pozivati da su to kupili "po zakonu" jer je i taj "zakon" donesen da bi oteto bilo "prodato" partijskim finansijerima i bliskim ljudima!!! I nemacki zlocinci su se, posle Drugog svetskog rata pravdali da su samo radili po zakonu, pa nisu, bas, naisli na razumevanje zrtava!!! Zaradite vec jednom pare, a prestanite da zaradjujete shemama i kombinacijama! Tako bi, u bilo kojoj normalnoj drzavi, zaradili samo robiju, a ne pare i imetak, sto ce vam se, iz sveg srca se nadam, jednom i desiti. Vi ste ti zbog kojih je Srbija dosla na mesto koje joj, siguran sam, ne pripada! U 'aps pa tamo radite kombinacije i sheme kolko vam je volja!

jok ne moze

pre 15 godina

Molim? Da placaju gradjani?
Ne dolazi u obzir!
Nego, kada smo mi prodavali nasu zemlju morali smo da donesemo sto i jedno uverenje i katastarske izvode...kako bi smo dokazali da je zemlja nasa. Kako su onda tajkuni mogli da kupuju bez takvih potvrda?
Dosta je bilo placanja Kurti i Murti!
Prvo nek tajkuni dokazu odakle im novac da kupe kuce i stanove na atraktivnim lokacijama.

Bojan

pre 15 godina

najbolje da država rasproda sve sto se moze rasprodati tajkunima, a onda da neka nova vlast uradi ponovo nacionalizaciju, a potom za par godina vrati sve prvim pravim vlasnicima.

posmatrač

pre 15 godina

Alal vera Brankice, pravo u metu!
Često smo mogli u emisiji da vidimo pokojnog gradonačelnika Bogdanovića u kadru, čisto da se ne zaboravi 18 računa koji su mu otkriveni nakon smrti.

Petar

pre 15 godina

Po ovome se samo vidi da su to najobicniji prevaranti i da su im jos sitniji prevaranti omogucili bogacenje! Eto, tako je to kada je sav pametan i posten svet pobegao iz Srbije a ovde ostali neki necasni da rade odgovorne poslove!

Ove sve odluke treba sto pre ponistiti i optuziti krive!

Kvadrat u Knez Mihajlovoj za 1500 evra, pa ni na periferiji u staorgradnji nema te cene za stanove a kamoli za poslovni prostor! Strasno! Vlast jednostavno MORA reagovati na ovo!

Narod ne zeli da se od njegovih para omogucava bogacenje lopova koji imaju ionako monopol na nasem trzistu pa nam otezavaju svakodnevni zivot!

kontras

pre 15 godina

Dokle vise drzava, sve to je uradio NEKO A NE DRZAVA, i samo treba naci tog ko je to uradio i njega u buvaru!!! I onaj sinoc u Utisku nedelje: NE, ja ne znam za to!!! I sutra on nece biti kriv za korupciju, jer NIJE ZNAO!!! A mi smo rasli na drvetu, pa nista ne razumemo!!! DOKLE VISE???

Dejan Petkovic

pre 15 godina

Denacionalizacija, pa bez nje ne mozemo u EU. Zasto se ceka sa njom? Ko ce platiti, videcemo na kraju, ali mislim da ce "Demokrtska vlast" platiti. Jer narod je mozda glup, ali nije prost, pa ce se okrenuti pravim opcijama, i dovesce neke nove ljude na vlast.

Besan ko ris

pre 15 godina

"Slažem se",a ovi u Novom Pazaru neka jedu svoje delove tela iz očaja. Zapitajte se koliko je to daleko od vezivanja eksploziva za sebe i dizanja u vazduh. Pa nije ni čudo što se svi "otcepiše" od "nas"-vas. Ja sam uplašen,a vi?

jagoda iz njegoševe

pre 15 godina

Strašno je samo gledati s jedne strane onog finog , odmerenog gospodina (naslednika jedne od zgrada Robnih kuća ) i s druge strane onog bahatog Baju Plavog ( kako li se već zove) , bivšeg ortaka Milije Babovića , kome je država , tako zdušno pomogla u otimanju tuđe imovine.
Užasnuta sam ... po ko zna koji put .

Misa

pre 15 godina

Bitno je reci da prodajom tudje imovine i drzava (gradjani) i bivsi vlasnici gube. Pogledajte samo primer hotela Astorija koji je privatizovan pre dva meseca, i o kome je B92 opsirno pisao, iako su bivsi vlasnici jos uvek ziveli u apartmanu u hotelu. Prodat je od strane Agencije za privatizaciju za Eur 2,4M. A taj hotel, u strogom centru grada ima vise od 3,600 m2. Pa eto, lepo se vidi kako se drzava ponasa prema "tudjoj" imovini, i time nanosi stetu i gradjanima i bivsim vlasnicima!!!! A kupci se samo bogate na racun gradjana. Cista pljacka. Ne moze se drugacije opisati.