Ponedeljak, 27.04.2009.

01:09

Nikolić: Zemljište nije poklonjeno

Bivši direktor Direkcije za građevinsko zemljište Siniša Nikolić tvrdi da vlasniku MPC-a Petru Matiću nije poklonjena parcela od skoro pet hektara u Beogradu.

Izvor: B92

Nikoliæ: Zemljište nije poklonjeno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

djuka

pre 15 godina

....bitno je da on zna da to nije dovoljna nadoknada....
a zemljiste nisu poklonili nego ce ga narod ove napacene Srbije platiti....

zex

pre 15 godina

STRAŠNO. Još jedna AFERA u nizu. Kako stvari stoje smo se kriminal na veliko isplati u Srbiji. Što je veća pljačka manje su ti šanse da te uhvate i da odgovaraš.Ispravite me ako grešim.

petar

pre 15 godina

Nema kraja bezobzirnom ponižavanju kome smo kao građani izloženi od raznih Matića, Siniša Nikolića, Miškovića, Alimpića itd.. Ipak, svi oni trebalo bi da znaju sledeće: ta krivična dela za koja ih javnost u ovom trenutku sumnjiči ne zastarevaju tako brzo. Tek za deset i više godina. Prema tome, biće dovoljno da za koju godinu rebublički javni tužilac i naša policija požele da se umešaju u svoj posao i eto ti pomenute gospode sa kiselim osmesima na onom mestu gde završavaju svi koji krše zakon. I oni sami to vrlo dobro znaju...NJihova prepotentna lica zapravo skrivaju strah...

akcionarka

pre 15 godina

Dragi moji, sta da vam kazem kao jedan od malobrojnih akcionara Luke Beograd, sem da kada je bila ta sramna prodaja Luke , po toj sramnoj ceni, mi, kao akcionari smo se obratili tadasnjem ministru Bubalu, koji je izjavio da ga se to ne tice jer je to stvar dogovora izmedju rukovodstva Luke i Worldfin-a. Drzava je imala oko 40% akcija koje je prodala po 800 dinara. Tada je Luka Pancevo vredela oko 17.000 dinara A Luka Backa Palanka oko 6.000 dinara. Tadasnje rukovodstvo je lepo profitiralo na ovome. Neka se samo istrazi gde se sada nalazi tadasnja direktoraka Luke Beograd? Mi, kao mali akcionari smo se jedva odrzali da nas ne progutaju i borimo se za Luku.
A sto se tice izjava naseg gradonacelnika, on nema pojma sta prica. Vidi se da nije pravnik i da ne zna da tumaci zakone. Ne moze da prica da ukoliko se proda neko preduzece da to znaci da je prodata samo zgrada a ne i zemljiste oko zgrade. To su takve gluposti da ne mogu da verujem da mu neko nije rekao da ucuti i da se ne blamira.
Moj utisak je da je udario tajkun na tajkuna i da bi sada svi da omaste brk. Sada znaju koliko vredi a pre nekoliko godina nisu imali pojma niti ih je to zanimalo.

yoyo

pre 15 godina

A ja glupan mislio da sam 5 oktobra udisao suzavac da bi mi bilo bolje...

Ovca...

Bas sam ispao ovca...

Ja... i jos par stotina hiljada koji su se nadali kao i ja...

insajder

pre 15 godina

... Direkcija za građevinsko zemljište ima šizofreno finansiranje-iz budžeta Grada, a ima i sopstvene prihode. Neverovatno je da u jučerašnjem Utisku nedelje, prvo g.Nikolić hladnokrvno priznaje da je na platnom spisku miška&beka, a to isto urade i ona dvojica zapenušanih ''isterivača pravde'' koji su se javili uživo u program! Pa zar vrsni pravnik i bivši džudista a sadašnji član Gradsog veća ne zna da po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa i njegov otac lice u srodstvu i da se na njega odnosi isti Zakon? Još smešniji je g. Perović koji se ispisao iz spiska advokata, pa smatra da više nije važno ono što je ranije radio!
I tako sva trojica po sistemu:''umiljato jagnje dve sise sisa'' rade kao dvostruki agenti i ne vide šta je u tome loše! Ovo je prava slika moralnog posrnuća DS-a, koji tvrdoglavo neće da se distancira od ''mangupa u svojim redovima'', što će itekako skupo platiti na narednim izborima. Setite se samo vuka&dane gospodo iz DS-a, ako vam pamćenje tako daleko dopire.

sima strahota

pre 15 godina

..e svasta smo naucili sinoc..

..ali mi je stvarno super koliko advokata koji su pritom clanovi ds-a, koji se pritom znaju a ne znaju, koji pritom rade za sve a ne rade za nikoga figuriraju u tim pricama..

..sustina je u sledecem..

..nas pravni sistem vezano za imovinsko pravni sistem je napravljen na takav nacin da je jedini nacin da se nesto uradi da imate uz sebe nekoga ko je u isto vreme i advokat i na vlasti je i radi za vas..

..advokati su toga svesni i ni na pamet im ne pada da unesu nesto jasnoce u sve to, nego samo mute vodu da bi u njoj lakse muntali..

..i svi su krivi, i politicari sto ih stavljaju na operativne i nadzorne funkcije i sudije sto uzimaju pare pa ponistavaju presude i vracaju na ponovno razmatranje i investitori sto im daju procenat od vrednosti posla i mi sto ih trpimo..

..resenje je naravno da neko ko nije pravnik proba da skapira o cemu se to radi, a onda da postavi sistem tako da bude razumljiv i upotrebljiv..inace, robovacemo sinisama i ostaloj gospodi koji ce da nas sisaju ko ovce dok mi blejimo u blazenom neznanju..

..alo bre, glavni grad da nema katastar, da se ne zna ko je uknjizen, da sudovi sude kontra jedni drugih, dokle bre vise..

Uros

pre 15 godina

Skoro 4 godine se gradi TC Usce i nikome do sada nije palo na pamet bilo sta vezano za zemljiste?! Ovo je jednostavno konkurencijski rat, nemojte da padate na razne price... I cak da je dobio besplatno zemljiste, covek je otvorio nova radna mesta, a to u danasnoj situaciji je veoma retka pojava...

Sasa

pre 15 godina

Utisak sa Utiska nedelje je:
"A jesi li i ti muzicar? Ne nisam! Nisi! Jesam! Jesi? Jesam! A jesi? Ne kazem nisam! Samo tetki da odnesem lek!"

popeye

pre 15 godina

Ja se samo nadam zarad legalnih stranih investitora (kojima adresa nije neka egzoticna destinacija), potencijalnih i aktuelnih, da im je jasno u sta se upustaju i da dobro otvaraju oci kada ulazu u ovako nesto!? Sva imovina stecena kriminalnim i raznim nezakonitim aktivnostima (a izvrdavanje zakona JESTE nezakonita delatnost, a ne "vest poslovni potez") svuda u svetu, pa ce i kod nas jednog dana, biti pravosnazno i punovpravno ODUZIMANA, a svi oni koji su je stekli kao i svi oni koji su im to omogucili idu u ZATVOR! A obzirom da svi znamo kako su stekli prve milione analogijom je jasno da i sva sadasnja imovina vodi poreklo od tih prljavih miliona. Pitanje sukoba interesa je pogresno postavljeno, u ovom slucaju nije bitno dali nesto jeste ili nije u sukobu, nadleznosti, interesa, nego dali postoji mogucnost da do sukoba dodje ili ne. Oni koji tvrde da je normalno u inostranstvu da je neko istovremeno u javnom i drugom, zainteresovanom, privatnom preduzecu neka nam daju makar jedan primer nekog svog kolege sa zapada, a ne da nas zamlacuju svojim praznim pricama i lazima, ima nas dosta koji imamo vise od dve mozdane celije, ali sa malo vise obraza i morala od njih! Tacku na pljacku!!

hogar

pre 15 godina

Sinisa je pomenuo sinoc dva vrsta prava KNJIZNO I VAN KNJIZNO.Kao geodeta odgovorno tvrdim da za nas uredbe ne vaze, kao i van knjizno pravo.Za Katastar je bitno ustav, i zakon kao i odluku suda.Svi ostali pod zakonski akti nas ne zanimaju i za nas nisu obavezujuci!To banke sto su osmislile da bi mogle da kreditiraju,znaju i sami da ne mogu prodavati dalje nacionalizovanu imovinu i da van knjizno pravo u smislu trgovine nepokretnosti ne postoje. svi koji tako nesto rade odlicno znaju da kupuju macku u dzaku.Sprega vlasti, policije kao i suda i svih ostalih drzavnih i lokalnih institucija.dokaz da u partijama su isti ljudi koji ne znaju ni sami gde vise rade,u drzavnom ili privatnom sektoru.Moc koju imaju je prevelika.Nema tu price o uspesnosti jer koliko smo shvatili ovog nije puta rec o preletacima politickih partija, nego funkcija i funkcionera.POSLA IMA DOSTA ZA PRAVNIKE,I ZA JAVNE TUZIOCE KOJI TAKODJE NEMAJU VEZE SA MOCNICIMA I NJIHOVIM POCETNOM KAPITALU KOJI DO DANA DANAS NIJE UTVRDJENA.

Stop korupciji

pre 15 godina

I sada, ako Odbor za sprečavanje sukoba interesa, donese preporuku za razrešenje ovih funkcionera (najteža mera koju izriče), kao što je to uradio za Homena i Ćirića, dođe Vlada Srbije ili Skupština Grada Beograda i zaključi da neće postupiti po preporuci, jer joj zakon to dozvoljava.
Toliko o borbi protiv korupcije.

Opustencija

pre 15 godina

Oni vise ni ne pokusavaju da nadju neko smisleno objasnjenje za stvri koje su svima jasne i ocigledne.
OSECAJU SE SIGURNO U DRZAVI U KOJOJ SU ZAKONI KROJENI PO NJHOVOJ MERI, A PRAVOSUDJE KORUMPIRANI I ISPOLITIZOVANO, PRAKTICNO NE FUNKCIONISE!

Ronaldo

pre 15 godina

Ja se osećam kao poslednje _______ (dopuni sam/a) što sam i pomislio da DS može sa sobom doneti nešto dobro.

Skinuli su Slobu i od tada samo finansijski namiruju svoje "potrošene godine" na njegovo svrgavanje. Pa koliko vaš "minuli rad" gospodo vredi? Kad ćete prestati da uzimate za sebe?

"Gospoda" se ponašaju kao partizani posle II Sv. Rata kada su se ekspresno uselili u Dedinjske vile isteravši odatle "Dekadentnu buržoaziju".

A onda se dosetili da jednu DS pocepaju na nekoliko i tako stalno imaju većinu. A narod glasa, sve misli nisu isti. Ma ISTI SU !!!

Jedino što sad zaista više nemam za koga da glasam.

To znači da DS trajno ostaje na vlasti, bilo kao DS, bilo kroz svoje satelite:
G17, LDP, DSS, DS... A sve je to isto.

Sve vam je to sarma iz istog lonca. I svi gde god mogu uzimaju za sebe.

Evo, sad se i radiali pocepali, prepisuju od DS-a. Sad će da se pocepaju možda još malo. Pa onda jednog dana, opet svi zajedno na vlast...

Neka nam je Bog u pomoći sa ovakvim ljudima na vlasti.

Meni se čini da se u Slobino vreme manje kralo, ali zaista. I zbog toga sam ljut strašno!!!

Miki

pre 15 godina

Ali kako se ovaj covek smeje celoj zemlji u lice, pa to je strasno! Ova korumpiranost je dostigla svoj vrhunac u svakom smislu, a najgore je sto su takvi sigurni da im niko nista ne moze. Covek je poklonio zemljiste od 37mil. eura i MPC ga nakon toga zaposli, ni manje ni vise nego u svom upravnom odboru (dakle, za zasluzne gradjane). I to je normalno?! Ma hajde, pa i opstinski sud u Obudovici bi ga optuzio za to. A o onom tipu, "a ne moj tata je njegov advokat" i da ne pricam, ne on je predsednik upravnog odbora godinu dana "sasvim slucajno" se tu nasao bas kad sve to treba obaviti i pokloniti 2.4 milijarde evra. E ova zemlja je stvarno toliko smesna da je to strasno!

Svi su unutra! Nema nevinih!

pre 15 godina

Na pocetku svega je zgrada bivseg CK proglasena neupotrebljivom i gotovo je poklonjena Kosticu "secerasu", mada su strucnjaci tvrdili da joj jos ni 10 tomahavka ne moze nista (sto se same konstrukcije tice, kao i ozbiljne gradnje i ugradnje toliko armiranog celika koliko nema ni u celom Pentagonu). Ali, trebalo je to zdanje pokloniti nekom svom i tako i bese uradjeno! Njega je samo mrzelo ga se bakce gradjevinarstvom, kad ionako moze debelo da zaradi zajedno sa svojim drugarima koji su mu omogucili da budzasto kupi CK i dopuni svoj veliki vozni park (mada stvarno ne znam kojim ih to putevima voza)... POZNATA FORMULA: prodati "strancu", a narod je ionako dovoljno blesav da bi se bar za nekoliko godina unapred opsetio da iza zvucnih imena firmi koje ne ume da procita stoje obicni sitni domaci mangupi iz nasih redova!!!! Kakav crni Tito? Sta je on odneo iz ove zemlje, sta je dao svojoj deci i unucima, u kojim su se oni to skolama skolovali? Kakva zamena teza???!!! Pa nas pitate kako nam je bilo kada nije bilo demokratije. D I V N O, D I V N O, D I V N O, LAZE SVAKO KO PLJUJE NA ONO VREME, I - TACKA!

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Svasta!
Kako se, uopste, neko drznuo da proverava legitimnost poklanjanja, pardon, prodaje nase zajednicke imovine?!
Pa, sve je po propisima. Ionako, ovde propisi sluze da oblikuju, zakonski, neki interes. Uostalom, ovde postoji i zakon nad zakonima - KOLIKO SMO DOBRI?

Uh, sto smrdi...

Mutna voda

pre 15 godina

Pitam se da li je Boris Tadic gledao sinocni Utisak i kakav je njegov komentar?
A nesto i Dusana Petrovica, na koga nas je uputio BT, nema u javnosti, da nam kaze nesto podrobnije o finansijerima DS.
Sve neki izgubljeni i neobavesteni, a mi naivni i lakoverni... Dokle cemo tako, ko ce prvi reci da je car go...

Sladjana

pre 15 godina

Ovaj gospodin ne govori istinu iz prostog razloga što u Srbiji možete da kupite zgradu ali ne i zemljište. Kupovinom nepokretnosti stičete pravo vlasništva nad tom nepokretnošću i samo pravo koršćenja zemljišta. Vlasnik zemljišta je Republika Srbije i to piše u svim vlasničkim listovima koje vadite u Zemljišnoknjižnom odeljenju Drugog opštinskog suda u Beogradu. I upravo zbog toga što ne možete da kupite zemlju, odnosno da se upišete kao vlasnik na zemlji, Srbija nema baš puno stranih investicija, za razliku od Republike Crne Gore koja je u tom smislu promenila zakon i stranci nagrnuli i kupuju sve što može da se kupi! Ovi mudroseri što više objašnjavaju, u stvari, sve se više upetljavaju ko pile u kučinu, kako se ono kaže. Prvo to proverite da vide da ne piju svi ludu vodu!

S.T.

pre 15 godina

Siniša Nikolić - direktor Direkcije za građevinsko zemljište - Nekada, član Upravnog odbora firme Petra Matića - Sada.
Milan Perović, predsednik Upravnog odbora Direkcije za građevinsko zemljiste - Sada, Pravni Savetnik Luke Beograd koja je u sporu sa Gradom Beogradom - Sada. Činjenice Član DS koja je stranka na vlasti, predložen od strane LDP-a koji je u opoziciji. Ako ovo nisu očigledni dokazi o sistematskoj korupciji celokupnog srpskog političkog establišmenta, onda ne znam šta su...

Vladan Jova

pre 15 godina

Imamo genijalnu političku elitu, koja kako ode sa vlasti naprasno dobija amneziju, pa sve zaborave, a izgleda je g-din Nikolić tipičan primer za to. Ne zna ništa???? Ništa nije video, ništa nije čuo a odgovorno tvrdi da se na nivou grada radilo samo na osnovu zakona???? I gle čuda možda i ne zna kako se obreo u Upravnom odboru firme čoveka koji je dobio plac na ušću. Da nije ozbiljno bilo bi smešno. Verovatno je i onaj sat na ruci koji je sinoć nosio u emisiji kupio na buvljaku za par stotina dinara... Voleo bi da Insajder malo istraži poslove g-dina Nikolića i njegove porodice... Možda mu se povrati sećanje.

autsajder

pre 15 godina

Iz ove priče se čini da Beograd nije mogao da se uknjiži na parceli, da je pravo korišćenja neosporno (famozni čl. 84 Zakona o planiranju i izgradnji). Izmenom Plana regulacije i izlaženjem u susret Petru Matiću "grad" je i sebi učinio uslugu, jer je od investitora naplatio preko 50 miliona evra po osnovu naknada Direkciji za građevinsko zemljište. Taj podatak se često zanemaruje, da Direkcija svaki novi kvadrat naplaćuje do 600 EUR/m2 (ekstra zona), a "Ušće" je u prvoj zoni (400-500 EUR/m2). Jedini, ali veliki problem je da li je vršen uticaj na gradske oce i poslanike da menjaju plan regulacije ili su sami odlučili da je mnogo pametno podići onoliki šoping centar usred parka, na par stotina metara od mosta. Koliko je to pametno, pored toga što je estetski nakaradno, videćemo već oko Nove godine kada Brankov most bude u blokadi. Mene lično zanima i da vidim na šta Direkcija za građevinsko zemljište troši svoj novac? Da li sve ide gradu ili je i to jedna gradska firmica za sve i svašta u finansijskom smislu? Naime, mnogo para je uzela Direkcija u poslednjih par godina na ime naknada, a stalno su "kratki" s novcem.

Pravnik

pre 15 godina

Pa sve je čisto. Skupština donosi propise kako bi pred sobom pročistila put. Pazite se samo onih koji izgovaraju ove dve rečenice.
1. Ma šta vam je ljudi, pa svuda je tako, a na zapadu i gore. Već sam rekao da to jednostavno nije tačno, jer da jeste, zapad bi bio Afganistan.
2. Druga je: Ne mešamo mi Miškovića u ove probleme, on je biznismen, i njegov legitiman interes je da uzima pare. Problem je što se mesto gde se te pare kriju dobro čuva, pa mi boranija nemamo pojma. Sedimo tako na klupi u parku, neko dodje i pomeri nas, i pod našim turom nađe kofer para. . .
Tako se dogodilo i da smo uništili zemljišnu knjigu. Pogledajte godine u kojima je taj zakon donet i menjan. Neverovatno je kako se poklapaju sa godinama prelomnih tačaka naše propasti. Neverovatno je kako iz svake norme Zakona o osnovnim svojinsko pravnim odnosima, preko svih drugih propisa pa do uknjizbe, navire osećaj da nisu pravljeni za nas, nego za nekoga. Nama ostaje jedino da budemo dobri, pa da nas možda angažuju za neki svoj projekat. Od tog trenutka, broj njihovih glasača uvećava se za našu familiju i tazbinu, i ceo komšiluk.

"Putuj Evropo nemoj više čekati na nas"

pre 15 godina

Gledala sam Utisak nedelje i strašno sam se iznervirala. Stalno se sama sebi zaklinjem da više neću gledati emisije tog tipa. Zaista je bolje da pošten čovek ništa ne zna. Definitivno je istina u Srbiji loša za zdravlje običnih ljudi.
Za razliku od mene, Siniša Nikolić je bio potpuno opušten.ON je oličenje profesionalizma i poštenja. Ne, nema građevinske mafije. Mišković, Beko, Matić su sve dobili pošteno. To što običan čovek ne može legalno da zastakli terasu, a neki dobijaju besplatno ili jeftino eksluzivne placeve koji se mere u hektarima (u arima je mnogo velika cifra), grade ogromne građevine na kojima zarađuju milion % u odnosu na uloženo - to je sve OK, legalno je zakonito.
Da li je Siniša gledao onog Amera što radi sa Matićem koji je javno rekao da džaba ne bi dobili zemljište nigde u svetu, ali ovde su sve odradili po zakonu.

A tek ona dvojica što se se javili - nisu u sukobu interesa. Ovog prvog su optužili da je bio advokat Luke Beograd,ali to je ogromna laž. On je bio pravni savetnik - sram bilo novinare kao su mogli tako da ga ocrne i uvrede.
Onda onaj drugi - nisu Beko i Mišković njegovi klijenti - nego klijenti njegovog oca. A on i njegov otac su dve različite osobe (što do tada nismo znali). Sigurno on s ocem i njegovim poslom nema ništa. Sigurna sam da su se dogovorili da ni ne spominju posao u krugu porodice. Ne daj bože može da bi sin pomogao klijentima svoga oca. Bezobrazna voditeljka i gledaoci što su tako nešto pomisli. Čovek celu noć nije spavao. I njega i onog prvog razdirao je duševni bol. Ne bi me čudilo da padne i neka tužba, a naravno i odšteta.

Spiridon

pre 15 godina

Sinisa Nikolic, covek koji se hvali time da ga je pokojni Zoran Djindjic primetio kako preskace po 3 stepenika, misli da su gradjani Beograda priglupi i da ne vide ruglo koje je rezultat njegovih preskakanja stepenica. Sto nije preskocio neki stepenik kada je u pitanju infrastruktura ili saobracaj u Beogradu, kako bi bilo bolje i ostalim gradjanima Beograda. Ove price koje Insajder pokrece uopste nije tesko isterati, samo treba preciznije dati datume kada su se stvari dogadjale i akteri ce se sami prikazati. Steta sto je DS ovoliko umesan, ali to je rezultat prvo kohabitacije a zatim i koalicije, tako da je omoguceno tajkunima SPS-a i JUL-a (jer su to jedini tajkuni) da nastave da se bogate tako sto ce gradjani Srbije ziveti izolovani od sveta. A LDP postavlja "strucnjaka" Milana Perovica, jer se dokazao u Petom parkicu. Sto se nije dokazao na Uscu ili Luci Beograd? Ovo ne sme da nas zbuni, sve je to ista ekipa, od tajkuna do LDP-a... vreme je za novu energiju.

Srpski Titanik

pre 15 godina

Ne bih se sada osvrtala na cinizam i bahatost gospode iz DS-a koji su nam objasnjavali da je u ovoj nevidjenoj pljacki sve bilo po zakonu!
Mogu samo da kazem da drzava po cijim se zakonima moze ovako raditi i nije drzava vec mafijaski poligon, a ako u toj "drzavi" ljudi koji su u sve to umesani cine vrh najmocnije stranke koja je na vlasti (sa predsednikom koji najavljuje borbu protiv organizivanog krominala) onda smo mi svi zajedno na brodu koji vec tone, samo nas oni koji su vec zauzeli sva mesta u camcima za spasavanje zamajavaju pricama da jos uvek sve drze pod kontrolom.

Baksuz

pre 15 godina

U srpskoj istoriji petooktobarske promene definitivno nece biti upisane kao DEMOKRATSKE!
Jos nisam pronasao izraz koji bi sazeto opisao prirodu promena u Srbiji posle 2000. a da moj komentar zadovolji kriterijume da u njemu nema nepristojnih izraza, pa samo mogu da izrazim svoju zgrozenost, zgadjenost i rezignaciju.

Goran

pre 15 godina

A nama fali oko 3 milijarde.
Znao sam da su tu negde, nisu mogle nestati...
Koliko li ce nas samo kostati ovi sluzbenici koje mi placamo, a rade za druge, na nasu stetu...

Exit

pre 15 godina

Uzalud se ojadjeni, opljackani i ponizeni gradjani ove nesrecne zemlje zaklinju da vise nikad nece izaci na izbore, da vise nikada nece glasati za DS, da vise nece gledati vesti i citati novine zbog svog dusevnog zdravlja, sad nam vise nema pomoci.
Broj mafijasa, korumpiranih drzavnih cinovnika, alavih politicara i ostalih pijavica, hijena i lesinara dostigao je takav broj da ce oni i njihovi clanovi porodica rodjaci i kumovi biti dovoljni da svim buducim izborima daju legitimitet.
Zivi bili pa videli, podesice se i zakoni koji ce ukinuti sve cenzuse i bice nevazno sa kolikim ce brojem glasova moci da se dobije koncesija za pljacku sopstvene drzave.
Rezultati izbora ce biti nevazni, svi ce se lako dogovoriti kako da dele plen i samo ce njihovi medjusobni sukobi izbacivati na povrsinu mutne radnje, kao i do sad uostalom (cast Insajderu i Verici Barac).To cudoviste, koje cini amalgam vlasti i moci u Srbiji dostigao je takve cudovisne razmere, da ja ne vidim nacin da se bilo sta promeni, svaki otpor unapred je obesmisljen jedini izlaz je GRANICNI PRELAZ I KARTA U JEDNOM PRAVCU ZA BILO KAVU BESTRAGIJU SAMO STO DALJE ODAVDE za svakoga ko ima jos uvek snage za bekstvo iz ovog Armagedona.

Jututunsko duplo knjgovodstvo

pre 15 godina

Niko ni ne tvrdi da je Petru Maticu bilo sta poklonjeno.
Platio je on sve to debelo, samo sto taj novac novac nije usao ni u gradsku ni u partijsku kasu!
A u DS svi neobavesteni!

Samo kažem

pre 15 godina

Dok se Mišković, Matić i ostala bratija svađaju oko lokacija, zgrada i zarada, neko između njih se samo smeška, rukovodeći se onim starim dobrim "od svakog po malo".
A ti narode idi i kupuj.

"Putuj Evropo nemoj više čekati na nas"

pre 15 godina

Gledala sam Utisak nedelje i strašno sam se iznervirala. Stalno se sama sebi zaklinjem da više neću gledati emisije tog tipa. Zaista je bolje da pošten čovek ništa ne zna. Definitivno je istina u Srbiji loša za zdravlje običnih ljudi.
Za razliku od mene, Siniša Nikolić je bio potpuno opušten.ON je oličenje profesionalizma i poštenja. Ne, nema građevinske mafije. Mišković, Beko, Matić su sve dobili pošteno. To što običan čovek ne može legalno da zastakli terasu, a neki dobijaju besplatno ili jeftino eksluzivne placeve koji se mere u hektarima (u arima je mnogo velika cifra), grade ogromne građevine na kojima zarađuju milion % u odnosu na uloženo - to je sve OK, legalno je zakonito.
Da li je Siniša gledao onog Amera što radi sa Matićem koji je javno rekao da džaba ne bi dobili zemljište nigde u svetu, ali ovde su sve odradili po zakonu.

A tek ona dvojica što se se javili - nisu u sukobu interesa. Ovog prvog su optužili da je bio advokat Luke Beograd,ali to je ogromna laž. On je bio pravni savetnik - sram bilo novinare kao su mogli tako da ga ocrne i uvrede.
Onda onaj drugi - nisu Beko i Mišković njegovi klijenti - nego klijenti njegovog oca. A on i njegov otac su dve različite osobe (što do tada nismo znali). Sigurno on s ocem i njegovim poslom nema ništa. Sigurna sam da su se dogovorili da ni ne spominju posao u krugu porodice. Ne daj bože može da bi sin pomogao klijentima svoga oca. Bezobrazna voditeljka i gledaoci što su tako nešto pomisli. Čovek celu noć nije spavao. I njega i onog prvog razdirao je duševni bol. Ne bi me čudilo da padne i neka tužba, a naravno i odšteta.

S.T.

pre 15 godina

Siniša Nikolić - direktor Direkcije za građevinsko zemljište - Nekada, član Upravnog odbora firme Petra Matića - Sada.
Milan Perović, predsednik Upravnog odbora Direkcije za građevinsko zemljiste - Sada, Pravni Savetnik Luke Beograd koja je u sporu sa Gradom Beogradom - Sada. Činjenice Član DS koja je stranka na vlasti, predložen od strane LDP-a koji je u opoziciji. Ako ovo nisu očigledni dokazi o sistematskoj korupciji celokupnog srpskog političkog establišmenta, onda ne znam šta su...

Jututunsko duplo knjgovodstvo

pre 15 godina

Niko ni ne tvrdi da je Petru Maticu bilo sta poklonjeno.
Platio je on sve to debelo, samo sto taj novac novac nije usao ni u gradsku ni u partijsku kasu!
A u DS svi neobavesteni!

Baksuz

pre 15 godina

U srpskoj istoriji petooktobarske promene definitivno nece biti upisane kao DEMOKRATSKE!
Jos nisam pronasao izraz koji bi sazeto opisao prirodu promena u Srbiji posle 2000. a da moj komentar zadovolji kriterijume da u njemu nema nepristojnih izraza, pa samo mogu da izrazim svoju zgrozenost, zgadjenost i rezignaciju.

Spiridon

pre 15 godina

Sinisa Nikolic, covek koji se hvali time da ga je pokojni Zoran Djindjic primetio kako preskace po 3 stepenika, misli da su gradjani Beograda priglupi i da ne vide ruglo koje je rezultat njegovih preskakanja stepenica. Sto nije preskocio neki stepenik kada je u pitanju infrastruktura ili saobracaj u Beogradu, kako bi bilo bolje i ostalim gradjanima Beograda. Ove price koje Insajder pokrece uopste nije tesko isterati, samo treba preciznije dati datume kada su se stvari dogadjale i akteri ce se sami prikazati. Steta sto je DS ovoliko umesan, ali to je rezultat prvo kohabitacije a zatim i koalicije, tako da je omoguceno tajkunima SPS-a i JUL-a (jer su to jedini tajkuni) da nastave da se bogate tako sto ce gradjani Srbije ziveti izolovani od sveta. A LDP postavlja "strucnjaka" Milana Perovica, jer se dokazao u Petom parkicu. Sto se nije dokazao na Uscu ili Luci Beograd? Ovo ne sme da nas zbuni, sve je to ista ekipa, od tajkuna do LDP-a... vreme je za novu energiju.

Srpski Titanik

pre 15 godina

Ne bih se sada osvrtala na cinizam i bahatost gospode iz DS-a koji su nam objasnjavali da je u ovoj nevidjenoj pljacki sve bilo po zakonu!
Mogu samo da kazem da drzava po cijim se zakonima moze ovako raditi i nije drzava vec mafijaski poligon, a ako u toj "drzavi" ljudi koji su u sve to umesani cine vrh najmocnije stranke koja je na vlasti (sa predsednikom koji najavljuje borbu protiv organizivanog krominala) onda smo mi svi zajedno na brodu koji vec tone, samo nas oni koji su vec zauzeli sva mesta u camcima za spasavanje zamajavaju pricama da jos uvek sve drze pod kontrolom.

Exit

pre 15 godina

Uzalud se ojadjeni, opljackani i ponizeni gradjani ove nesrecne zemlje zaklinju da vise nikad nece izaci na izbore, da vise nikada nece glasati za DS, da vise nece gledati vesti i citati novine zbog svog dusevnog zdravlja, sad nam vise nema pomoci.
Broj mafijasa, korumpiranih drzavnih cinovnika, alavih politicara i ostalih pijavica, hijena i lesinara dostigao je takav broj da ce oni i njihovi clanovi porodica rodjaci i kumovi biti dovoljni da svim buducim izborima daju legitimitet.
Zivi bili pa videli, podesice se i zakoni koji ce ukinuti sve cenzuse i bice nevazno sa kolikim ce brojem glasova moci da se dobije koncesija za pljacku sopstvene drzave.
Rezultati izbora ce biti nevazni, svi ce se lako dogovoriti kako da dele plen i samo ce njihovi medjusobni sukobi izbacivati na povrsinu mutne radnje, kao i do sad uostalom (cast Insajderu i Verici Barac).To cudoviste, koje cini amalgam vlasti i moci u Srbiji dostigao je takve cudovisne razmere, da ja ne vidim nacin da se bilo sta promeni, svaki otpor unapred je obesmisljen jedini izlaz je GRANICNI PRELAZ I KARTA U JEDNOM PRAVCU ZA BILO KAVU BESTRAGIJU SAMO STO DALJE ODAVDE za svakoga ko ima jos uvek snage za bekstvo iz ovog Armagedona.

Goran

pre 15 godina

A nama fali oko 3 milijarde.
Znao sam da su tu negde, nisu mogle nestati...
Koliko li ce nas samo kostati ovi sluzbenici koje mi placamo, a rade za druge, na nasu stetu...

Ronaldo

pre 15 godina

Ja se osećam kao poslednje _______ (dopuni sam/a) što sam i pomislio da DS može sa sobom doneti nešto dobro.

Skinuli su Slobu i od tada samo finansijski namiruju svoje "potrošene godine" na njegovo svrgavanje. Pa koliko vaš "minuli rad" gospodo vredi? Kad ćete prestati da uzimate za sebe?

"Gospoda" se ponašaju kao partizani posle II Sv. Rata kada su se ekspresno uselili u Dedinjske vile isteravši odatle "Dekadentnu buržoaziju".

A onda se dosetili da jednu DS pocepaju na nekoliko i tako stalno imaju većinu. A narod glasa, sve misli nisu isti. Ma ISTI SU !!!

Jedino što sad zaista više nemam za koga da glasam.

To znači da DS trajno ostaje na vlasti, bilo kao DS, bilo kroz svoje satelite:
G17, LDP, DSS, DS... A sve je to isto.

Sve vam je to sarma iz istog lonca. I svi gde god mogu uzimaju za sebe.

Evo, sad se i radiali pocepali, prepisuju od DS-a. Sad će da se pocepaju možda još malo. Pa onda jednog dana, opet svi zajedno na vlast...

Neka nam je Bog u pomoći sa ovakvim ljudima na vlasti.

Meni se čini da se u Slobino vreme manje kralo, ali zaista. I zbog toga sam ljut strašno!!!

Vladan Jova

pre 15 godina

Imamo genijalnu političku elitu, koja kako ode sa vlasti naprasno dobija amneziju, pa sve zaborave, a izgleda je g-din Nikolić tipičan primer za to. Ne zna ništa???? Ništa nije video, ništa nije čuo a odgovorno tvrdi da se na nivou grada radilo samo na osnovu zakona???? I gle čuda možda i ne zna kako se obreo u Upravnom odboru firme čoveka koji je dobio plac na ušću. Da nije ozbiljno bilo bi smešno. Verovatno je i onaj sat na ruci koji je sinoć nosio u emisiji kupio na buvljaku za par stotina dinara... Voleo bi da Insajder malo istraži poslove g-dina Nikolića i njegove porodice... Možda mu se povrati sećanje.

Sasa

pre 15 godina

Utisak sa Utiska nedelje je:
"A jesi li i ti muzicar? Ne nisam! Nisi! Jesam! Jesi? Jesam! A jesi? Ne kazem nisam! Samo tetki da odnesem lek!"

Samo kažem

pre 15 godina

Dok se Mišković, Matić i ostala bratija svađaju oko lokacija, zgrada i zarada, neko između njih se samo smeška, rukovodeći se onim starim dobrim "od svakog po malo".
A ti narode idi i kupuj.

Mutna voda

pre 15 godina

Pitam se da li je Boris Tadic gledao sinocni Utisak i kakav je njegov komentar?
A nesto i Dusana Petrovica, na koga nas je uputio BT, nema u javnosti, da nam kaze nesto podrobnije o finansijerima DS.
Sve neki izgubljeni i neobavesteni, a mi naivni i lakoverni... Dokle cemo tako, ko ce prvi reci da je car go...

yoyo

pre 15 godina

A ja glupan mislio da sam 5 oktobra udisao suzavac da bi mi bilo bolje...

Ovca...

Bas sam ispao ovca...

Ja... i jos par stotina hiljada koji su se nadali kao i ja...

Opustencija

pre 15 godina

Oni vise ni ne pokusavaju da nadju neko smisleno objasnjenje za stvri koje su svima jasne i ocigledne.
OSECAJU SE SIGURNO U DRZAVI U KOJOJ SU ZAKONI KROJENI PO NJHOVOJ MERI, A PRAVOSUDJE KORUMPIRANI I ISPOLITIZOVANO, PRAKTICNO NE FUNKCIONISE!

Miki

pre 15 godina

Ali kako se ovaj covek smeje celoj zemlji u lice, pa to je strasno! Ova korumpiranost je dostigla svoj vrhunac u svakom smislu, a najgore je sto su takvi sigurni da im niko nista ne moze. Covek je poklonio zemljiste od 37mil. eura i MPC ga nakon toga zaposli, ni manje ni vise nego u svom upravnom odboru (dakle, za zasluzne gradjane). I to je normalno?! Ma hajde, pa i opstinski sud u Obudovici bi ga optuzio za to. A o onom tipu, "a ne moj tata je njegov advokat" i da ne pricam, ne on je predsednik upravnog odbora godinu dana "sasvim slucajno" se tu nasao bas kad sve to treba obaviti i pokloniti 2.4 milijarde evra. E ova zemlja je stvarno toliko smesna da je to strasno!

Svi su unutra! Nema nevinih!

pre 15 godina

Na pocetku svega je zgrada bivseg CK proglasena neupotrebljivom i gotovo je poklonjena Kosticu "secerasu", mada su strucnjaci tvrdili da joj jos ni 10 tomahavka ne moze nista (sto se same konstrukcije tice, kao i ozbiljne gradnje i ugradnje toliko armiranog celika koliko nema ni u celom Pentagonu). Ali, trebalo je to zdanje pokloniti nekom svom i tako i bese uradjeno! Njega je samo mrzelo ga se bakce gradjevinarstvom, kad ionako moze debelo da zaradi zajedno sa svojim drugarima koji su mu omogucili da budzasto kupi CK i dopuni svoj veliki vozni park (mada stvarno ne znam kojim ih to putevima voza)... POZNATA FORMULA: prodati "strancu", a narod je ionako dovoljno blesav da bi se bar za nekoliko godina unapred opsetio da iza zvucnih imena firmi koje ne ume da procita stoje obicni sitni domaci mangupi iz nasih redova!!!! Kakav crni Tito? Sta je on odneo iz ove zemlje, sta je dao svojoj deci i unucima, u kojim su se oni to skolama skolovali? Kakva zamena teza???!!! Pa nas pitate kako nam je bilo kada nije bilo demokratije. D I V N O, D I V N O, D I V N O, LAZE SVAKO KO PLJUJE NA ONO VREME, I - TACKA!

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Svasta!
Kako se, uopste, neko drznuo da proverava legitimnost poklanjanja, pardon, prodaje nase zajednicke imovine?!
Pa, sve je po propisima. Ionako, ovde propisi sluze da oblikuju, zakonski, neki interes. Uostalom, ovde postoji i zakon nad zakonima - KOLIKO SMO DOBRI?

Uh, sto smrdi...

insajder

pre 15 godina

... Direkcija za građevinsko zemljište ima šizofreno finansiranje-iz budžeta Grada, a ima i sopstvene prihode. Neverovatno je da u jučerašnjem Utisku nedelje, prvo g.Nikolić hladnokrvno priznaje da je na platnom spisku miška&beka, a to isto urade i ona dvojica zapenušanih ''isterivača pravde'' koji su se javili uživo u program! Pa zar vrsni pravnik i bivši džudista a sadašnji član Gradsog veća ne zna da po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa i njegov otac lice u srodstvu i da se na njega odnosi isti Zakon? Još smešniji je g. Perović koji se ispisao iz spiska advokata, pa smatra da više nije važno ono što je ranije radio!
I tako sva trojica po sistemu:''umiljato jagnje dve sise sisa'' rade kao dvostruki agenti i ne vide šta je u tome loše! Ovo je prava slika moralnog posrnuća DS-a, koji tvrdoglavo neće da se distancira od ''mangupa u svojim redovima'', što će itekako skupo platiti na narednim izborima. Setite se samo vuka&dane gospodo iz DS-a, ako vam pamćenje tako daleko dopire.

autsajder

pre 15 godina

Iz ove priče se čini da Beograd nije mogao da se uknjiži na parceli, da je pravo korišćenja neosporno (famozni čl. 84 Zakona o planiranju i izgradnji). Izmenom Plana regulacije i izlaženjem u susret Petru Matiću "grad" je i sebi učinio uslugu, jer je od investitora naplatio preko 50 miliona evra po osnovu naknada Direkciji za građevinsko zemljište. Taj podatak se često zanemaruje, da Direkcija svaki novi kvadrat naplaćuje do 600 EUR/m2 (ekstra zona), a "Ušće" je u prvoj zoni (400-500 EUR/m2). Jedini, ali veliki problem je da li je vršen uticaj na gradske oce i poslanike da menjaju plan regulacije ili su sami odlučili da je mnogo pametno podići onoliki šoping centar usred parka, na par stotina metara od mosta. Koliko je to pametno, pored toga što je estetski nakaradno, videćemo već oko Nove godine kada Brankov most bude u blokadi. Mene lično zanima i da vidim na šta Direkcija za građevinsko zemljište troši svoj novac? Da li sve ide gradu ili je i to jedna gradska firmica za sve i svašta u finansijskom smislu? Naime, mnogo para je uzela Direkcija u poslednjih par godina na ime naknada, a stalno su "kratki" s novcem.

Pravnik

pre 15 godina

Pa sve je čisto. Skupština donosi propise kako bi pred sobom pročistila put. Pazite se samo onih koji izgovaraju ove dve rečenice.
1. Ma šta vam je ljudi, pa svuda je tako, a na zapadu i gore. Već sam rekao da to jednostavno nije tačno, jer da jeste, zapad bi bio Afganistan.
2. Druga je: Ne mešamo mi Miškovića u ove probleme, on je biznismen, i njegov legitiman interes je da uzima pare. Problem je što se mesto gde se te pare kriju dobro čuva, pa mi boranija nemamo pojma. Sedimo tako na klupi u parku, neko dodje i pomeri nas, i pod našim turom nađe kofer para. . .
Tako se dogodilo i da smo uništili zemljišnu knjigu. Pogledajte godine u kojima je taj zakon donet i menjan. Neverovatno je kako se poklapaju sa godinama prelomnih tačaka naše propasti. Neverovatno je kako iz svake norme Zakona o osnovnim svojinsko pravnim odnosima, preko svih drugih propisa pa do uknjizbe, navire osećaj da nisu pravljeni za nas, nego za nekoga. Nama ostaje jedino da budemo dobri, pa da nas možda angažuju za neki svoj projekat. Od tog trenutka, broj njihovih glasača uvećava se za našu familiju i tazbinu, i ceo komšiluk.

sima strahota

pre 15 godina

..e svasta smo naucili sinoc..

..ali mi je stvarno super koliko advokata koji su pritom clanovi ds-a, koji se pritom znaju a ne znaju, koji pritom rade za sve a ne rade za nikoga figuriraju u tim pricama..

..sustina je u sledecem..

..nas pravni sistem vezano za imovinsko pravni sistem je napravljen na takav nacin da je jedini nacin da se nesto uradi da imate uz sebe nekoga ko je u isto vreme i advokat i na vlasti je i radi za vas..

..advokati su toga svesni i ni na pamet im ne pada da unesu nesto jasnoce u sve to, nego samo mute vodu da bi u njoj lakse muntali..

..i svi su krivi, i politicari sto ih stavljaju na operativne i nadzorne funkcije i sudije sto uzimaju pare pa ponistavaju presude i vracaju na ponovno razmatranje i investitori sto im daju procenat od vrednosti posla i mi sto ih trpimo..

..resenje je naravno da neko ko nije pravnik proba da skapira o cemu se to radi, a onda da postavi sistem tako da bude razumljiv i upotrebljiv..inace, robovacemo sinisama i ostaloj gospodi koji ce da nas sisaju ko ovce dok mi blejimo u blazenom neznanju..

..alo bre, glavni grad da nema katastar, da se ne zna ko je uknjizen, da sudovi sude kontra jedni drugih, dokle bre vise..

Stop korupciji

pre 15 godina

I sada, ako Odbor za sprečavanje sukoba interesa, donese preporuku za razrešenje ovih funkcionera (najteža mera koju izriče), kao što je to uradio za Homena i Ćirića, dođe Vlada Srbije ili Skupština Grada Beograda i zaključi da neće postupiti po preporuci, jer joj zakon to dozvoljava.
Toliko o borbi protiv korupcije.

hogar

pre 15 godina

Sinisa je pomenuo sinoc dva vrsta prava KNJIZNO I VAN KNJIZNO.Kao geodeta odgovorno tvrdim da za nas uredbe ne vaze, kao i van knjizno pravo.Za Katastar je bitno ustav, i zakon kao i odluku suda.Svi ostali pod zakonski akti nas ne zanimaju i za nas nisu obavezujuci!To banke sto su osmislile da bi mogle da kreditiraju,znaju i sami da ne mogu prodavati dalje nacionalizovanu imovinu i da van knjizno pravo u smislu trgovine nepokretnosti ne postoje. svi koji tako nesto rade odlicno znaju da kupuju macku u dzaku.Sprega vlasti, policije kao i suda i svih ostalih drzavnih i lokalnih institucija.dokaz da u partijama su isti ljudi koji ne znaju ni sami gde vise rade,u drzavnom ili privatnom sektoru.Moc koju imaju je prevelika.Nema tu price o uspesnosti jer koliko smo shvatili ovog nije puta rec o preletacima politickih partija, nego funkcija i funkcionera.POSLA IMA DOSTA ZA PRAVNIKE,I ZA JAVNE TUZIOCE KOJI TAKODJE NEMAJU VEZE SA MOCNICIMA I NJIHOVIM POCETNOM KAPITALU KOJI DO DANA DANAS NIJE UTVRDJENA.

popeye

pre 15 godina

Ja se samo nadam zarad legalnih stranih investitora (kojima adresa nije neka egzoticna destinacija), potencijalnih i aktuelnih, da im je jasno u sta se upustaju i da dobro otvaraju oci kada ulazu u ovako nesto!? Sva imovina stecena kriminalnim i raznim nezakonitim aktivnostima (a izvrdavanje zakona JESTE nezakonita delatnost, a ne "vest poslovni potez") svuda u svetu, pa ce i kod nas jednog dana, biti pravosnazno i punovpravno ODUZIMANA, a svi oni koji su je stekli kao i svi oni koji su im to omogucili idu u ZATVOR! A obzirom da svi znamo kako su stekli prve milione analogijom je jasno da i sva sadasnja imovina vodi poreklo od tih prljavih miliona. Pitanje sukoba interesa je pogresno postavljeno, u ovom slucaju nije bitno dali nesto jeste ili nije u sukobu, nadleznosti, interesa, nego dali postoji mogucnost da do sukoba dodje ili ne. Oni koji tvrde da je normalno u inostranstvu da je neko istovremeno u javnom i drugom, zainteresovanom, privatnom preduzecu neka nam daju makar jedan primer nekog svog kolege sa zapada, a ne da nas zamlacuju svojim praznim pricama i lazima, ima nas dosta koji imamo vise od dve mozdane celije, ali sa malo vise obraza i morala od njih! Tacku na pljacku!!

Sladjana

pre 15 godina

Ovaj gospodin ne govori istinu iz prostog razloga što u Srbiji možete da kupite zgradu ali ne i zemljište. Kupovinom nepokretnosti stičete pravo vlasništva nad tom nepokretnošću i samo pravo koršćenja zemljišta. Vlasnik zemljišta je Republika Srbije i to piše u svim vlasničkim listovima koje vadite u Zemljišnoknjižnom odeljenju Drugog opštinskog suda u Beogradu. I upravo zbog toga što ne možete da kupite zemlju, odnosno da se upišete kao vlasnik na zemlji, Srbija nema baš puno stranih investicija, za razliku od Republike Crne Gore koja je u tom smislu promenila zakon i stranci nagrnuli i kupuju sve što može da se kupi! Ovi mudroseri što više objašnjavaju, u stvari, sve se više upetljavaju ko pile u kučinu, kako se ono kaže. Prvo to proverite da vide da ne piju svi ludu vodu!

akcionarka

pre 15 godina

Dragi moji, sta da vam kazem kao jedan od malobrojnih akcionara Luke Beograd, sem da kada je bila ta sramna prodaja Luke , po toj sramnoj ceni, mi, kao akcionari smo se obratili tadasnjem ministru Bubalu, koji je izjavio da ga se to ne tice jer je to stvar dogovora izmedju rukovodstva Luke i Worldfin-a. Drzava je imala oko 40% akcija koje je prodala po 800 dinara. Tada je Luka Pancevo vredela oko 17.000 dinara A Luka Backa Palanka oko 6.000 dinara. Tadasnje rukovodstvo je lepo profitiralo na ovome. Neka se samo istrazi gde se sada nalazi tadasnja direktoraka Luke Beograd? Mi, kao mali akcionari smo se jedva odrzali da nas ne progutaju i borimo se za Luku.
A sto se tice izjava naseg gradonacelnika, on nema pojma sta prica. Vidi se da nije pravnik i da ne zna da tumaci zakone. Ne moze da prica da ukoliko se proda neko preduzece da to znaci da je prodata samo zgrada a ne i zemljiste oko zgrade. To su takve gluposti da ne mogu da verujem da mu neko nije rekao da ucuti i da se ne blamira.
Moj utisak je da je udario tajkun na tajkuna i da bi sada svi da omaste brk. Sada znaju koliko vredi a pre nekoliko godina nisu imali pojma niti ih je to zanimalo.

Uros

pre 15 godina

Skoro 4 godine se gradi TC Usce i nikome do sada nije palo na pamet bilo sta vezano za zemljiste?! Ovo je jednostavno konkurencijski rat, nemojte da padate na razne price... I cak da je dobio besplatno zemljiste, covek je otvorio nova radna mesta, a to u danasnoj situaciji je veoma retka pojava...

petar

pre 15 godina

Nema kraja bezobzirnom ponižavanju kome smo kao građani izloženi od raznih Matića, Siniša Nikolića, Miškovića, Alimpića itd.. Ipak, svi oni trebalo bi da znaju sledeće: ta krivična dela za koja ih javnost u ovom trenutku sumnjiči ne zastarevaju tako brzo. Tek za deset i više godina. Prema tome, biće dovoljno da za koju godinu rebublički javni tužilac i naša policija požele da se umešaju u svoj posao i eto ti pomenute gospode sa kiselim osmesima na onom mestu gde završavaju svi koji krše zakon. I oni sami to vrlo dobro znaju...NJihova prepotentna lica zapravo skrivaju strah...

zex

pre 15 godina

STRAŠNO. Još jedna AFERA u nizu. Kako stvari stoje smo se kriminal na veliko isplati u Srbiji. Što je veća pljačka manje su ti šanse da te uhvate i da odgovaraš.Ispravite me ako grešim.

djuka

pre 15 godina

....bitno je da on zna da to nije dovoljna nadoknada....
a zemljiste nisu poklonili nego ce ga narod ove napacene Srbije platiti....

Uros

pre 15 godina

Skoro 4 godine se gradi TC Usce i nikome do sada nije palo na pamet bilo sta vezano za zemljiste?! Ovo je jednostavno konkurencijski rat, nemojte da padate na razne price... I cak da je dobio besplatno zemljiste, covek je otvorio nova radna mesta, a to u danasnoj situaciji je veoma retka pojava...

autsajder

pre 15 godina

Iz ove priče se čini da Beograd nije mogao da se uknjiži na parceli, da je pravo korišćenja neosporno (famozni čl. 84 Zakona o planiranju i izgradnji). Izmenom Plana regulacije i izlaženjem u susret Petru Matiću "grad" je i sebi učinio uslugu, jer je od investitora naplatio preko 50 miliona evra po osnovu naknada Direkciji za građevinsko zemljište. Taj podatak se često zanemaruje, da Direkcija svaki novi kvadrat naplaćuje do 600 EUR/m2 (ekstra zona), a "Ušće" je u prvoj zoni (400-500 EUR/m2). Jedini, ali veliki problem je da li je vršen uticaj na gradske oce i poslanike da menjaju plan regulacije ili su sami odlučili da je mnogo pametno podići onoliki šoping centar usred parka, na par stotina metara od mosta. Koliko je to pametno, pored toga što je estetski nakaradno, videćemo već oko Nove godine kada Brankov most bude u blokadi. Mene lično zanima i da vidim na šta Direkcija za građevinsko zemljište troši svoj novac? Da li sve ide gradu ili je i to jedna gradska firmica za sve i svašta u finansijskom smislu? Naime, mnogo para je uzela Direkcija u poslednjih par godina na ime naknada, a stalno su "kratki" s novcem.

Baksuz

pre 15 godina

U srpskoj istoriji petooktobarske promene definitivno nece biti upisane kao DEMOKRATSKE!
Jos nisam pronasao izraz koji bi sazeto opisao prirodu promena u Srbiji posle 2000. a da moj komentar zadovolji kriterijume da u njemu nema nepristojnih izraza, pa samo mogu da izrazim svoju zgrozenost, zgadjenost i rezignaciju.

Svi su unutra! Nema nevinih!

pre 15 godina

Na pocetku svega je zgrada bivseg CK proglasena neupotrebljivom i gotovo je poklonjena Kosticu "secerasu", mada su strucnjaci tvrdili da joj jos ni 10 tomahavka ne moze nista (sto se same konstrukcije tice, kao i ozbiljne gradnje i ugradnje toliko armiranog celika koliko nema ni u celom Pentagonu). Ali, trebalo je to zdanje pokloniti nekom svom i tako i bese uradjeno! Njega je samo mrzelo ga se bakce gradjevinarstvom, kad ionako moze debelo da zaradi zajedno sa svojim drugarima koji su mu omogucili da budzasto kupi CK i dopuni svoj veliki vozni park (mada stvarno ne znam kojim ih to putevima voza)... POZNATA FORMULA: prodati "strancu", a narod je ionako dovoljno blesav da bi se bar za nekoliko godina unapred opsetio da iza zvucnih imena firmi koje ne ume da procita stoje obicni sitni domaci mangupi iz nasih redova!!!! Kakav crni Tito? Sta je on odneo iz ove zemlje, sta je dao svojoj deci i unucima, u kojim su se oni to skolama skolovali? Kakva zamena teza???!!! Pa nas pitate kako nam je bilo kada nije bilo demokratije. D I V N O, D I V N O, D I V N O, LAZE SVAKO KO PLJUJE NA ONO VREME, I - TACKA!

Spiridon

pre 15 godina

Sinisa Nikolic, covek koji se hvali time da ga je pokojni Zoran Djindjic primetio kako preskace po 3 stepenika, misli da su gradjani Beograda priglupi i da ne vide ruglo koje je rezultat njegovih preskakanja stepenica. Sto nije preskocio neki stepenik kada je u pitanju infrastruktura ili saobracaj u Beogradu, kako bi bilo bolje i ostalim gradjanima Beograda. Ove price koje Insajder pokrece uopste nije tesko isterati, samo treba preciznije dati datume kada su se stvari dogadjale i akteri ce se sami prikazati. Steta sto je DS ovoliko umesan, ali to je rezultat prvo kohabitacije a zatim i koalicije, tako da je omoguceno tajkunima SPS-a i JUL-a (jer su to jedini tajkuni) da nastave da se bogate tako sto ce gradjani Srbije ziveti izolovani od sveta. A LDP postavlja "strucnjaka" Milana Perovica, jer se dokazao u Petom parkicu. Sto se nije dokazao na Uscu ili Luci Beograd? Ovo ne sme da nas zbuni, sve je to ista ekipa, od tajkuna do LDP-a... vreme je za novu energiju.

Exit

pre 15 godina

Uzalud se ojadjeni, opljackani i ponizeni gradjani ove nesrecne zemlje zaklinju da vise nikad nece izaci na izbore, da vise nikada nece glasati za DS, da vise nece gledati vesti i citati novine zbog svog dusevnog zdravlja, sad nam vise nema pomoci.
Broj mafijasa, korumpiranih drzavnih cinovnika, alavih politicara i ostalih pijavica, hijena i lesinara dostigao je takav broj da ce oni i njihovi clanovi porodica rodjaci i kumovi biti dovoljni da svim buducim izborima daju legitimitet.
Zivi bili pa videli, podesice se i zakoni koji ce ukinuti sve cenzuse i bice nevazno sa kolikim ce brojem glasova moci da se dobije koncesija za pljacku sopstvene drzave.
Rezultati izbora ce biti nevazni, svi ce se lako dogovoriti kako da dele plen i samo ce njihovi medjusobni sukobi izbacivati na povrsinu mutne radnje, kao i do sad uostalom (cast Insajderu i Verici Barac).To cudoviste, koje cini amalgam vlasti i moci u Srbiji dostigao je takve cudovisne razmere, da ja ne vidim nacin da se bilo sta promeni, svaki otpor unapred je obesmisljen jedini izlaz je GRANICNI PRELAZ I KARTA U JEDNOM PRAVCU ZA BILO KAVU BESTRAGIJU SAMO STO DALJE ODAVDE za svakoga ko ima jos uvek snage za bekstvo iz ovog Armagedona.

Jututunsko duplo knjgovodstvo

pre 15 godina

Niko ni ne tvrdi da je Petru Maticu bilo sta poklonjeno.
Platio je on sve to debelo, samo sto taj novac novac nije usao ni u gradsku ni u partijsku kasu!
A u DS svi neobavesteni!

Sladjana

pre 15 godina

Ovaj gospodin ne govori istinu iz prostog razloga što u Srbiji možete da kupite zgradu ali ne i zemljište. Kupovinom nepokretnosti stičete pravo vlasništva nad tom nepokretnošću i samo pravo koršćenja zemljišta. Vlasnik zemljišta je Republika Srbije i to piše u svim vlasničkim listovima koje vadite u Zemljišnoknjižnom odeljenju Drugog opštinskog suda u Beogradu. I upravo zbog toga što ne možete da kupite zemlju, odnosno da se upišete kao vlasnik na zemlji, Srbija nema baš puno stranih investicija, za razliku od Republike Crne Gore koja je u tom smislu promenila zakon i stranci nagrnuli i kupuju sve što može da se kupi! Ovi mudroseri što više objašnjavaju, u stvari, sve se više upetljavaju ko pile u kučinu, kako se ono kaže. Prvo to proverite da vide da ne piju svi ludu vodu!

Pravnik

pre 15 godina

Pa sve je čisto. Skupština donosi propise kako bi pred sobom pročistila put. Pazite se samo onih koji izgovaraju ove dve rečenice.
1. Ma šta vam je ljudi, pa svuda je tako, a na zapadu i gore. Već sam rekao da to jednostavno nije tačno, jer da jeste, zapad bi bio Afganistan.
2. Druga je: Ne mešamo mi Miškovića u ove probleme, on je biznismen, i njegov legitiman interes je da uzima pare. Problem je što se mesto gde se te pare kriju dobro čuva, pa mi boranija nemamo pojma. Sedimo tako na klupi u parku, neko dodje i pomeri nas, i pod našim turom nađe kofer para. . .
Tako se dogodilo i da smo uništili zemljišnu knjigu. Pogledajte godine u kojima je taj zakon donet i menjan. Neverovatno je kako se poklapaju sa godinama prelomnih tačaka naše propasti. Neverovatno je kako iz svake norme Zakona o osnovnim svojinsko pravnim odnosima, preko svih drugih propisa pa do uknjizbe, navire osećaj da nisu pravljeni za nas, nego za nekoga. Nama ostaje jedino da budemo dobri, pa da nas možda angažuju za neki svoj projekat. Od tog trenutka, broj njihovih glasača uvećava se za našu familiju i tazbinu, i ceo komšiluk.

Srpski Titanik

pre 15 godina

Ne bih se sada osvrtala na cinizam i bahatost gospode iz DS-a koji su nam objasnjavali da je u ovoj nevidjenoj pljacki sve bilo po zakonu!
Mogu samo da kazem da drzava po cijim se zakonima moze ovako raditi i nije drzava vec mafijaski poligon, a ako u toj "drzavi" ljudi koji su u sve to umesani cine vrh najmocnije stranke koja je na vlasti (sa predsednikom koji najavljuje borbu protiv organizivanog krominala) onda smo mi svi zajedno na brodu koji vec tone, samo nas oni koji su vec zauzeli sva mesta u camcima za spasavanje zamajavaju pricama da jos uvek sve drze pod kontrolom.

Ronaldo

pre 15 godina

Ja se osećam kao poslednje _______ (dopuni sam/a) što sam i pomislio da DS može sa sobom doneti nešto dobro.

Skinuli su Slobu i od tada samo finansijski namiruju svoje "potrošene godine" na njegovo svrgavanje. Pa koliko vaš "minuli rad" gospodo vredi? Kad ćete prestati da uzimate za sebe?

"Gospoda" se ponašaju kao partizani posle II Sv. Rata kada su se ekspresno uselili u Dedinjske vile isteravši odatle "Dekadentnu buržoaziju".

A onda se dosetili da jednu DS pocepaju na nekoliko i tako stalno imaju većinu. A narod glasa, sve misli nisu isti. Ma ISTI SU !!!

Jedino što sad zaista više nemam za koga da glasam.

To znači da DS trajno ostaje na vlasti, bilo kao DS, bilo kroz svoje satelite:
G17, LDP, DSS, DS... A sve je to isto.

Sve vam je to sarma iz istog lonca. I svi gde god mogu uzimaju za sebe.

Evo, sad se i radiali pocepali, prepisuju od DS-a. Sad će da se pocepaju možda još malo. Pa onda jednog dana, opet svi zajedno na vlast...

Neka nam je Bog u pomoći sa ovakvim ljudima na vlasti.

Meni se čini da se u Slobino vreme manje kralo, ali zaista. I zbog toga sam ljut strašno!!!

Samo kažem

pre 15 godina

Dok se Mišković, Matić i ostala bratija svađaju oko lokacija, zgrada i zarada, neko između njih se samo smeška, rukovodeći se onim starim dobrim "od svakog po malo".
A ti narode idi i kupuj.

Goran

pre 15 godina

A nama fali oko 3 milijarde.
Znao sam da su tu negde, nisu mogle nestati...
Koliko li ce nas samo kostati ovi sluzbenici koje mi placamo, a rade za druge, na nasu stetu...

"Putuj Evropo nemoj više čekati na nas"

pre 15 godina

Gledala sam Utisak nedelje i strašno sam se iznervirala. Stalno se sama sebi zaklinjem da više neću gledati emisije tog tipa. Zaista je bolje da pošten čovek ništa ne zna. Definitivno je istina u Srbiji loša za zdravlje običnih ljudi.
Za razliku od mene, Siniša Nikolić je bio potpuno opušten.ON je oličenje profesionalizma i poštenja. Ne, nema građevinske mafije. Mišković, Beko, Matić su sve dobili pošteno. To što običan čovek ne može legalno da zastakli terasu, a neki dobijaju besplatno ili jeftino eksluzivne placeve koji se mere u hektarima (u arima je mnogo velika cifra), grade ogromne građevine na kojima zarađuju milion % u odnosu na uloženo - to je sve OK, legalno je zakonito.
Da li je Siniša gledao onog Amera što radi sa Matićem koji je javno rekao da džaba ne bi dobili zemljište nigde u svetu, ali ovde su sve odradili po zakonu.

A tek ona dvojica što se se javili - nisu u sukobu interesa. Ovog prvog su optužili da je bio advokat Luke Beograd,ali to je ogromna laž. On je bio pravni savetnik - sram bilo novinare kao su mogli tako da ga ocrne i uvrede.
Onda onaj drugi - nisu Beko i Mišković njegovi klijenti - nego klijenti njegovog oca. A on i njegov otac su dve različite osobe (što do tada nismo znali). Sigurno on s ocem i njegovim poslom nema ništa. Sigurna sam da su se dogovorili da ni ne spominju posao u krugu porodice. Ne daj bože može da bi sin pomogao klijentima svoga oca. Bezobrazna voditeljka i gledaoci što su tako nešto pomisli. Čovek celu noć nije spavao. I njega i onog prvog razdirao je duševni bol. Ne bi me čudilo da padne i neka tužba, a naravno i odšteta.

S.T.

pre 15 godina

Siniša Nikolić - direktor Direkcije za građevinsko zemljište - Nekada, član Upravnog odbora firme Petra Matića - Sada.
Milan Perović, predsednik Upravnog odbora Direkcije za građevinsko zemljiste - Sada, Pravni Savetnik Luke Beograd koja je u sporu sa Gradom Beogradom - Sada. Činjenice Član DS koja je stranka na vlasti, predložen od strane LDP-a koji je u opoziciji. Ako ovo nisu očigledni dokazi o sistematskoj korupciji celokupnog srpskog političkog establišmenta, onda ne znam šta su...

Vladan Jova

pre 15 godina

Imamo genijalnu političku elitu, koja kako ode sa vlasti naprasno dobija amneziju, pa sve zaborave, a izgleda je g-din Nikolić tipičan primer za to. Ne zna ništa???? Ništa nije video, ništa nije čuo a odgovorno tvrdi da se na nivou grada radilo samo na osnovu zakona???? I gle čuda možda i ne zna kako se obreo u Upravnom odboru firme čoveka koji je dobio plac na ušću. Da nije ozbiljno bilo bi smešno. Verovatno je i onaj sat na ruci koji je sinoć nosio u emisiji kupio na buvljaku za par stotina dinara... Voleo bi da Insajder malo istraži poslove g-dina Nikolića i njegove porodice... Možda mu se povrati sećanje.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Svasta!
Kako se, uopste, neko drznuo da proverava legitimnost poklanjanja, pardon, prodaje nase zajednicke imovine?!
Pa, sve je po propisima. Ionako, ovde propisi sluze da oblikuju, zakonski, neki interes. Uostalom, ovde postoji i zakon nad zakonima - KOLIKO SMO DOBRI?

Uh, sto smrdi...

Opustencija

pre 15 godina

Oni vise ni ne pokusavaju da nadju neko smisleno objasnjenje za stvri koje su svima jasne i ocigledne.
OSECAJU SE SIGURNO U DRZAVI U KOJOJ SU ZAKONI KROJENI PO NJHOVOJ MERI, A PRAVOSUDJE KORUMPIRANI I ISPOLITIZOVANO, PRAKTICNO NE FUNKCIONISE!

Stop korupciji

pre 15 godina

I sada, ako Odbor za sprečavanje sukoba interesa, donese preporuku za razrešenje ovih funkcionera (najteža mera koju izriče), kao što je to uradio za Homena i Ćirića, dođe Vlada Srbije ili Skupština Grada Beograda i zaključi da neće postupiti po preporuci, jer joj zakon to dozvoljava.
Toliko o borbi protiv korupcije.

Mutna voda

pre 15 godina

Pitam se da li je Boris Tadic gledao sinocni Utisak i kakav je njegov komentar?
A nesto i Dusana Petrovica, na koga nas je uputio BT, nema u javnosti, da nam kaze nesto podrobnije o finansijerima DS.
Sve neki izgubljeni i neobavesteni, a mi naivni i lakoverni... Dokle cemo tako, ko ce prvi reci da je car go...

Miki

pre 15 godina

Ali kako se ovaj covek smeje celoj zemlji u lice, pa to je strasno! Ova korumpiranost je dostigla svoj vrhunac u svakom smislu, a najgore je sto su takvi sigurni da im niko nista ne moze. Covek je poklonio zemljiste od 37mil. eura i MPC ga nakon toga zaposli, ni manje ni vise nego u svom upravnom odboru (dakle, za zasluzne gradjane). I to je normalno?! Ma hajde, pa i opstinski sud u Obudovici bi ga optuzio za to. A o onom tipu, "a ne moj tata je njegov advokat" i da ne pricam, ne on je predsednik upravnog odbora godinu dana "sasvim slucajno" se tu nasao bas kad sve to treba obaviti i pokloniti 2.4 milijarde evra. E ova zemlja je stvarno toliko smesna da je to strasno!

popeye

pre 15 godina

Ja se samo nadam zarad legalnih stranih investitora (kojima adresa nije neka egzoticna destinacija), potencijalnih i aktuelnih, da im je jasno u sta se upustaju i da dobro otvaraju oci kada ulazu u ovako nesto!? Sva imovina stecena kriminalnim i raznim nezakonitim aktivnostima (a izvrdavanje zakona JESTE nezakonita delatnost, a ne "vest poslovni potez") svuda u svetu, pa ce i kod nas jednog dana, biti pravosnazno i punovpravno ODUZIMANA, a svi oni koji su je stekli kao i svi oni koji su im to omogucili idu u ZATVOR! A obzirom da svi znamo kako su stekli prve milione analogijom je jasno da i sva sadasnja imovina vodi poreklo od tih prljavih miliona. Pitanje sukoba interesa je pogresno postavljeno, u ovom slucaju nije bitno dali nesto jeste ili nije u sukobu, nadleznosti, interesa, nego dali postoji mogucnost da do sukoba dodje ili ne. Oni koji tvrde da je normalno u inostranstvu da je neko istovremeno u javnom i drugom, zainteresovanom, privatnom preduzecu neka nam daju makar jedan primer nekog svog kolege sa zapada, a ne da nas zamlacuju svojim praznim pricama i lazima, ima nas dosta koji imamo vise od dve mozdane celije, ali sa malo vise obraza i morala od njih! Tacku na pljacku!!

hogar

pre 15 godina

Sinisa je pomenuo sinoc dva vrsta prava KNJIZNO I VAN KNJIZNO.Kao geodeta odgovorno tvrdim da za nas uredbe ne vaze, kao i van knjizno pravo.Za Katastar je bitno ustav, i zakon kao i odluku suda.Svi ostali pod zakonski akti nas ne zanimaju i za nas nisu obavezujuci!To banke sto su osmislile da bi mogle da kreditiraju,znaju i sami da ne mogu prodavati dalje nacionalizovanu imovinu i da van knjizno pravo u smislu trgovine nepokretnosti ne postoje. svi koji tako nesto rade odlicno znaju da kupuju macku u dzaku.Sprega vlasti, policije kao i suda i svih ostalih drzavnih i lokalnih institucija.dokaz da u partijama su isti ljudi koji ne znaju ni sami gde vise rade,u drzavnom ili privatnom sektoru.Moc koju imaju je prevelika.Nema tu price o uspesnosti jer koliko smo shvatili ovog nije puta rec o preletacima politickih partija, nego funkcija i funkcionera.POSLA IMA DOSTA ZA PRAVNIKE,I ZA JAVNE TUZIOCE KOJI TAKODJE NEMAJU VEZE SA MOCNICIMA I NJIHOVIM POCETNOM KAPITALU KOJI DO DANA DANAS NIJE UTVRDJENA.

Sasa

pre 15 godina

Utisak sa Utiska nedelje je:
"A jesi li i ti muzicar? Ne nisam! Nisi! Jesam! Jesi? Jesam! A jesi? Ne kazem nisam! Samo tetki da odnesem lek!"

sima strahota

pre 15 godina

..e svasta smo naucili sinoc..

..ali mi je stvarno super koliko advokata koji su pritom clanovi ds-a, koji se pritom znaju a ne znaju, koji pritom rade za sve a ne rade za nikoga figuriraju u tim pricama..

..sustina je u sledecem..

..nas pravni sistem vezano za imovinsko pravni sistem je napravljen na takav nacin da je jedini nacin da se nesto uradi da imate uz sebe nekoga ko je u isto vreme i advokat i na vlasti je i radi za vas..

..advokati su toga svesni i ni na pamet im ne pada da unesu nesto jasnoce u sve to, nego samo mute vodu da bi u njoj lakse muntali..

..i svi su krivi, i politicari sto ih stavljaju na operativne i nadzorne funkcije i sudije sto uzimaju pare pa ponistavaju presude i vracaju na ponovno razmatranje i investitori sto im daju procenat od vrednosti posla i mi sto ih trpimo..

..resenje je naravno da neko ko nije pravnik proba da skapira o cemu se to radi, a onda da postavi sistem tako da bude razumljiv i upotrebljiv..inace, robovacemo sinisama i ostaloj gospodi koji ce da nas sisaju ko ovce dok mi blejimo u blazenom neznanju..

..alo bre, glavni grad da nema katastar, da se ne zna ko je uknjizen, da sudovi sude kontra jedni drugih, dokle bre vise..

insajder

pre 15 godina

... Direkcija za građevinsko zemljište ima šizofreno finansiranje-iz budžeta Grada, a ima i sopstvene prihode. Neverovatno je da u jučerašnjem Utisku nedelje, prvo g.Nikolić hladnokrvno priznaje da je na platnom spisku miška&beka, a to isto urade i ona dvojica zapenušanih ''isterivača pravde'' koji su se javili uživo u program! Pa zar vrsni pravnik i bivši džudista a sadašnji član Gradsog veća ne zna da po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa i njegov otac lice u srodstvu i da se na njega odnosi isti Zakon? Još smešniji je g. Perović koji se ispisao iz spiska advokata, pa smatra da više nije važno ono što je ranije radio!
I tako sva trojica po sistemu:''umiljato jagnje dve sise sisa'' rade kao dvostruki agenti i ne vide šta je u tome loše! Ovo je prava slika moralnog posrnuća DS-a, koji tvrdoglavo neće da se distancira od ''mangupa u svojim redovima'', što će itekako skupo platiti na narednim izborima. Setite se samo vuka&dane gospodo iz DS-a, ako vam pamćenje tako daleko dopire.

yoyo

pre 15 godina

A ja glupan mislio da sam 5 oktobra udisao suzavac da bi mi bilo bolje...

Ovca...

Bas sam ispao ovca...

Ja... i jos par stotina hiljada koji su se nadali kao i ja...

akcionarka

pre 15 godina

Dragi moji, sta da vam kazem kao jedan od malobrojnih akcionara Luke Beograd, sem da kada je bila ta sramna prodaja Luke , po toj sramnoj ceni, mi, kao akcionari smo se obratili tadasnjem ministru Bubalu, koji je izjavio da ga se to ne tice jer je to stvar dogovora izmedju rukovodstva Luke i Worldfin-a. Drzava je imala oko 40% akcija koje je prodala po 800 dinara. Tada je Luka Pancevo vredela oko 17.000 dinara A Luka Backa Palanka oko 6.000 dinara. Tadasnje rukovodstvo je lepo profitiralo na ovome. Neka se samo istrazi gde se sada nalazi tadasnja direktoraka Luke Beograd? Mi, kao mali akcionari smo se jedva odrzali da nas ne progutaju i borimo se za Luku.
A sto se tice izjava naseg gradonacelnika, on nema pojma sta prica. Vidi se da nije pravnik i da ne zna da tumaci zakone. Ne moze da prica da ukoliko se proda neko preduzece da to znaci da je prodata samo zgrada a ne i zemljiste oko zgrade. To su takve gluposti da ne mogu da verujem da mu neko nije rekao da ucuti i da se ne blamira.
Moj utisak je da je udario tajkun na tajkuna i da bi sada svi da omaste brk. Sada znaju koliko vredi a pre nekoliko godina nisu imali pojma niti ih je to zanimalo.

petar

pre 15 godina

Nema kraja bezobzirnom ponižavanju kome smo kao građani izloženi od raznih Matića, Siniša Nikolića, Miškovića, Alimpića itd.. Ipak, svi oni trebalo bi da znaju sledeće: ta krivična dela za koja ih javnost u ovom trenutku sumnjiči ne zastarevaju tako brzo. Tek za deset i više godina. Prema tome, biće dovoljno da za koju godinu rebublički javni tužilac i naša policija požele da se umešaju u svoj posao i eto ti pomenute gospode sa kiselim osmesima na onom mestu gde završavaju svi koji krše zakon. I oni sami to vrlo dobro znaju...NJihova prepotentna lica zapravo skrivaju strah...

zex

pre 15 godina

STRAŠNO. Još jedna AFERA u nizu. Kako stvari stoje smo se kriminal na veliko isplati u Srbiji. Što je veća pljačka manje su ti šanse da te uhvate i da odgovaraš.Ispravite me ako grešim.

djuka

pre 15 godina

....bitno je da on zna da to nije dovoljna nadoknada....
a zemljiste nisu poklonili nego ce ga narod ove napacene Srbije platiti....