Subota, 18.04.2009.

14:48

Devetoro dece živi od jedne penzije

Dok se čeka na usvajanje mera za zaštitu socijalno najugroženijih, devetoro dece i njihova majka žive u jednom selu kod Šapca od 12 hiljada dinara mesečno.

Izvor: B92

Devetoro dece živi od jedne penzije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Milka

pre 15 godina

Dete radi za četiri vekne hleba?! Pa, gde su sad organizacije za zaštitu prava dece?
Trebalo bi da svi stidimo zbog teškog života, ne samo dece iz ove porodice, već zbog sve one dece koju smo gledali u poslednje vreme koja rade i pomažu svojim roditeljima da PREŽIVE.
Gde je njihovo detinjstvo?

Marko Vasiljevic

pre 15 godina

Veoma tuzna i dirljiva prica iz srce Srbije, tesko je zaobici ovakav clanka u novinama a da vas ne rastuzi.
Nadam se da ce vlada Srbije uciniti sve da ljudima koji su ugrozeni pomogne na razne nacine. Takodje bih ovom prilikom apelovao na sve nase gradjane u dijaspori da pomognu nasem narodu u Srbiji kad god to mogu.
Momentalno zivim u Australiji i zeleo bih da dam novcani prilog i pomognem koliko mogu...

Cobe

pre 15 godina

Toliko gneva se stvorilo veceras u Sapcu zbog ovog priloga koji smo svi gledali. Gnev je upucen u pravcu gospode koja upravlja Sapcom.
"Devetoro dece živi od jedne penzije" a njihove plate se krecu od... citajte ovu sramotu:
1. „Sportski centar" Šabac direktor-51.495 dinara
2.Udruženja likovnih stvaralaca Šapca,direktor 44.350
3. 72.895 dinara - plate članova Gradskog veća
4. Zamenik predsednika Skupštine prima 72.895 dinara.
5...nema smisla pisati dalje
Ovo je samo jedan od primera kako smo od naroda postali idioti koje svako može žedne da prevede preko vode. Sramota!!! I baš me zanima šta će građani Šapca da urade povodom ovog tv priloga.
Uostalom zvaničan podatak se nalazi na ovoj stranici http://www.podrinske.com/vesti.php?id=1336 da sve bude transparentno i tačno.

Slobodan

pre 15 godina

AKo treba da placamo akcize na sve i svasta-OK. Ako treba da placamo veci porez na stanove,automobile preko 2000 kubika-OK...samo, dajte pare tim jadnim ljudima da zive pristojno !!!

Sara

pre 15 godina

"Radim u pekari i za to dobijam četiri kilograma hleba..."

Da li sam ja to dobro razumela?! Vlasnik pekare dete za njegov rad u pekari placa dnevno 4 kilograma hleba?

COBU

pre 15 godina

zao mi je ovu porodicu ali ce takvih nazalost biti jos jer ova sadasnja vlada ne razmisllja o gradjanima uopste vec samo kako da ukradu jos para od naroda koji ga i onako nema. samo smisljuju kako da uvede poreze na sve .tesko nama sa ovakom vladom

marko

pre 15 godina

Strasno. Velika tuga, ali jos veca tuga zbog nas i naseg drustva nego zbog te porodice. Prva tuga i sramota je da je zeni sa velikom porodicom muz izgubio zivot na ko zna koji nacin a drustvo se nije potrudilo da zbog nekih sitnih para sazna makar sazna istinu bez obzira na to ko je kriv. Druga sramota je da u nasem drustvu ima neko ko ce za neciji rad danas da plati nekoliko hlebova i taj se jos zove neakvim gazdom. Treca je to sto dozvoljavamo da se ta deca koja bi verovatno posteno ucila i jednog dana vredela ovom drustvu, a mi i dalje sve to gledamo a pre svega njihove komsije i opstina. Cetvrta mozda i najveca sramota je to sto pre ovog mog komentara bilo svega devet komentara. No dobro, bitno je da je danas Partizan pobedio Cibonu u utakmici koja nema apsolutno nikakav znacaj, a cak joj ni sami ucesnici ne pridaju neku vaznost.

Miki

pre 15 godina

bez ikakvog razmisljanja ovoj porodici treba i te kako pomoci, nisu potrebni komentari zasto je rodila tolko dece i tako dale nego ajmo njoj pomoci, posto i ja sam bio cesce gladan bas ko ta deca zelio bih svakako pomoci zasto da ne.
Miki. Ch

Mirjana Cvoric

pre 15 godina

Za one koji nisu bas najbolje shvatili rubriku, da pojasnim:
Zena je rodila decu zato je zelela. Izdrzavala ih je i trudila se da nikada ne budu gladni, sto mi je i potvrdila kada sam snimala rubriku. Kada je muz poginuo, nasla se u nevolji. Medjutim, ona i dalje ne moli i ne prosi, vec radi i postenim radom zaradjuje za hleb. Ako ste pazljivo gledali, mogli ste videti da je, iako pocepano, sve cisto kao sto su i njihova srca. U ime Vuletica, hvala svima koji zele da pomognu.
Kontakt: mirjanacvoric@yahoo.com

Aleksandar

pre 15 godina

Hrabra porodica vredna divljenja i velike pomoci. Kada se sada samo setimo izjava guvernera da nece da smanjuje platu koju ova porodica ne moze da obezbedi ni za tri godine, odnosno direktora JP koji za nesposobnost i enormne gubitke firmi na cijem su celu primaju plate koje nemaju ni kosmonauti, onda to izaziva grceve u stomaku i pitanje: Koga ti vode, pardon, vodaju, i ko im je to omogucio?

bezimena

pre 15 godina

"On je objasnio da će Vlada štititi porodice sa šest i više članova, samohrane majke, staračka domaćinstva, romske porodice, izbeglice i interno raseljene".

Ovde nema nikakvih kriterijuma ni strategije za brigu o ljudima u socijalnoj potrebi, ali zato je i dalje prostor za zloupotrebe vrlo širok!

Jedini valjan način da država pomogne, onima kojima je to zaista potrebno, je da se uvede SOCIJALNA KARTA za sve gradjane!

Kakva je razlika u nemaštini i gladi izmedju 4-člane i 6-člane porodice!? Staračka domaćinstva, izbeglice, samohrane majke (valjda samohrani roditelj) itd., ima ih koji, iako u tom statusu, imaju sasvim solidna primanja, ima i bogataša medju njima, a ima i onih koji imaju nekretnine ali neće da njihovom prodajom sebi pomognu, nego će da ih ostave deci (iako o njima ne brinu), dok se grebu o državu!

To tako ne funkcioniše ni u jednoj razvijenoj državi!

p.s. šta je sa invalidima!?

Американац

pre 15 godina

... жена родила 9оро деце, а не може да издржава ни једно. значи прво је њена кривица за ту ситуацију, па тек онда свачија друга!

иначе ја јесам за рађање све више деце у србији, али не по цену да та деца гладују и да немају начина да подмире своје основне потреба за живот и образовање.

Boris

pre 15 godina

Suze mi same idu dok chitam ovaj chlanak. Srbijo, stidi se!!!
Da li neko zna kako mozhe ovoj porodici da se pomogne? Kako doci do njih, zhiro-rachun...bilo shta???

Sasha

pre 15 godina

Ova drzava ima novca da placa oodstetu za siledziju Kovacevica, za plate od po 350 000 ljudima koji sustinski ne rade apsolutno nista, za po 5 drzavnih sekretara u ministarstvu i 50 ministarstava, za dnevnice, plate i putne troskove najvecim neradnicima i neznalicama u Skupstini Srbije, za naknade koncesionarima, odstete Amerikancima i Slovencima za ostecene ambasade...ali novca nema za sirotinju, za decu...Stidite se svi vi koji, na zalost, imate uticaja na nasu stvarnost, a koji sebe nazivate politicarima

edesch

pre 15 godina

vazno je da Miladin Kovacevic ima da dobije milion dolara. sramota. ne zivim u Srbiji vec osamnaest godina i jos se zbog toga nisam odrekao nje (srbije) posto mi je tamo porodica. I ja sam te postavio gosn.Predsednice... a Kosovo me stvarno ne interesuje.

boki - stevanovicb77@yahoo.com

pre 15 godina

ljudi ako neko ima neku informaciju kako pomoci ovoj namucenoj porodici neka me kontaktira na emeil rado bih pomogo sto preporucujem svim hriscanima i pravim ljudima jer nikad se nezna sta sutra nosi hristos vaskrese

Neko

pre 15 godina

“Radim u pekari i za to dobijam četiri kilograma hleba. Nekad mi gazda da 100 dinara kada hoću malo da izađem u grad“... - Uvek će biti nekog ko zloupotrebljava nečiju bedu. 4 kilograma hleba na dan, to je stvarno sramota.

Ali ne pišem zbog toga, jer u ovim komentarima uvek neko nađe razlog da krivicu prebaci na korumpirane političare, što je i tačno, ali to tim nesrećnicima neće olakšati život.

Ne znam da li je moguće i na koji način da se to izvede, da novinar koji je ovo napisao, stupi u kontakt sa njima i da mi da na mail koji sam ostavio pošalje žiro račun, tekući račun, adresu ili bilo koji drugi način da mogu da im svakoga meseca pošaljem određenu sumu. Ja sam u životu bio često gladan i sada nemam za razbacivanje, ali mogu koliko toliko da im pomognem. Molim Vas dajte neki njihov kontakt.

Pavle

pre 15 godina

Шта то беху социјална права? Све што иоле вреди у људскости уништено је. Србијо, јадна ли си!

Kljuc Zemlje

pre 15 godina

Postoji kazu, kamen - kljuc zemlje. Dok ne kucne cas, niko ga nece naci, niti dobiti. Ni bogati, ni lukavi, ni hrabri, ni spretni. Ali kada dodje vreme, coveku koji narod povede i put mu pokaze, taj kamen kljuc sam ce u ruke pasti. Tada ce se zemlja odgonetnuti i sva blaga ce se pokazati i niko vise nece grcati u suzama. I onaj koji samo o hlebu zivi i on ce se radovati. Porodica sa ovolikom tugom i ovolikim blagoslovom osmoro dece jeste blagoslov najveci, verujem, iznedrice put u buducnost. Ja cu sa svoje strane uciniti koliko mogu da pomognem. Nikad bogatasi nece razumeti koliko gube sto na ove blagoslovene ne potrose deo svoga blaga. Hristos Voskrese! Vaistinu Voskrese!

jovca

pre 15 godina

A koliko bese ima direktor zeleznice, EPS-a, Telekoma... koliko kosta izivljavanje na Kopaoniku, konferencije, privatni vozaci, automobili???? Koliko smo pukli na razne koncesije, javne tendere, zemljiste na Uscu ?
Desetoro srpskih gradjana gladuje zbog vas trutova. Gde vam je moral, obraz? Ah da dole na djonu.

jovca

pre 15 godina

A koliko bese ima direktor zeleznice, EPS-a, Telekoma... koliko kosta izivljavanje na Kopaoniku, konferencije, privatni vozaci, automobili???? Koliko smo pukli na razne koncesije, javne tendere, zemljiste na Uscu ?
Desetoro srpskih gradjana gladuje zbog vas trutova. Gde vam je moral, obraz? Ah da dole na djonu.

Sasha

pre 15 godina

Ova drzava ima novca da placa oodstetu za siledziju Kovacevica, za plate od po 350 000 ljudima koji sustinski ne rade apsolutno nista, za po 5 drzavnih sekretara u ministarstvu i 50 ministarstava, za dnevnice, plate i putne troskove najvecim neradnicima i neznalicama u Skupstini Srbije, za naknade koncesionarima, odstete Amerikancima i Slovencima za ostecene ambasade...ali novca nema za sirotinju, za decu...Stidite se svi vi koji, na zalost, imate uticaja na nasu stvarnost, a koji sebe nazivate politicarima

Neko

pre 15 godina

“Radim u pekari i za to dobijam četiri kilograma hleba. Nekad mi gazda da 100 dinara kada hoću malo da izađem u grad“... - Uvek će biti nekog ko zloupotrebljava nečiju bedu. 4 kilograma hleba na dan, to je stvarno sramota.

Ali ne pišem zbog toga, jer u ovim komentarima uvek neko nađe razlog da krivicu prebaci na korumpirane političare, što je i tačno, ali to tim nesrećnicima neće olakšati život.

Ne znam da li je moguće i na koji način da se to izvede, da novinar koji je ovo napisao, stupi u kontakt sa njima i da mi da na mail koji sam ostavio pošalje žiro račun, tekući račun, adresu ili bilo koji drugi način da mogu da im svakoga meseca pošaljem određenu sumu. Ja sam u životu bio često gladan i sada nemam za razbacivanje, ali mogu koliko toliko da im pomognem. Molim Vas dajte neki njihov kontakt.

Американац

pre 15 godina

... жена родила 9оро деце, а не може да издржава ни једно. значи прво је њена кривица за ту ситуацију, па тек онда свачија друга!

иначе ја јесам за рађање све више деце у србији, али не по цену да та деца гладују и да немају начина да подмире своје основне потреба за живот и образовање.

edesch

pre 15 godina

vazno je da Miladin Kovacevic ima da dobije milion dolara. sramota. ne zivim u Srbiji vec osamnaest godina i jos se zbog toga nisam odrekao nje (srbije) posto mi je tamo porodica. I ja sam te postavio gosn.Predsednice... a Kosovo me stvarno ne interesuje.

Kljuc Zemlje

pre 15 godina

Postoji kazu, kamen - kljuc zemlje. Dok ne kucne cas, niko ga nece naci, niti dobiti. Ni bogati, ni lukavi, ni hrabri, ni spretni. Ali kada dodje vreme, coveku koji narod povede i put mu pokaze, taj kamen kljuc sam ce u ruke pasti. Tada ce se zemlja odgonetnuti i sva blaga ce se pokazati i niko vise nece grcati u suzama. I onaj koji samo o hlebu zivi i on ce se radovati. Porodica sa ovolikom tugom i ovolikim blagoslovom osmoro dece jeste blagoslov najveci, verujem, iznedrice put u buducnost. Ja cu sa svoje strane uciniti koliko mogu da pomognem. Nikad bogatasi nece razumeti koliko gube sto na ove blagoslovene ne potrose deo svoga blaga. Hristos Voskrese! Vaistinu Voskrese!

Boris

pre 15 godina

Suze mi same idu dok chitam ovaj chlanak. Srbijo, stidi se!!!
Da li neko zna kako mozhe ovoj porodici da se pomogne? Kako doci do njih, zhiro-rachun...bilo shta???

boki - stevanovicb77@yahoo.com

pre 15 godina

ljudi ako neko ima neku informaciju kako pomoci ovoj namucenoj porodici neka me kontaktira na emeil rado bih pomogo sto preporucujem svim hriscanima i pravim ljudima jer nikad se nezna sta sutra nosi hristos vaskrese

Pavle

pre 15 godina

Шта то беху социјална права? Све што иоле вреди у људскости уништено је. Србијо, јадна ли си!

Mirjana Cvoric

pre 15 godina

Za one koji nisu bas najbolje shvatili rubriku, da pojasnim:
Zena je rodila decu zato je zelela. Izdrzavala ih je i trudila se da nikada ne budu gladni, sto mi je i potvrdila kada sam snimala rubriku. Kada je muz poginuo, nasla se u nevolji. Medjutim, ona i dalje ne moli i ne prosi, vec radi i postenim radom zaradjuje za hleb. Ako ste pazljivo gledali, mogli ste videti da je, iako pocepano, sve cisto kao sto su i njihova srca. U ime Vuletica, hvala svima koji zele da pomognu.
Kontakt: mirjanacvoric@yahoo.com

Aleksandar

pre 15 godina

Hrabra porodica vredna divljenja i velike pomoci. Kada se sada samo setimo izjava guvernera da nece da smanjuje platu koju ova porodica ne moze da obezbedi ni za tri godine, odnosno direktora JP koji za nesposobnost i enormne gubitke firmi na cijem su celu primaju plate koje nemaju ni kosmonauti, onda to izaziva grceve u stomaku i pitanje: Koga ti vode, pardon, vodaju, i ko im je to omogucio?

bezimena

pre 15 godina

"On je objasnio da će Vlada štititi porodice sa šest i više članova, samohrane majke, staračka domaćinstva, romske porodice, izbeglice i interno raseljene".

Ovde nema nikakvih kriterijuma ni strategije za brigu o ljudima u socijalnoj potrebi, ali zato je i dalje prostor za zloupotrebe vrlo širok!

Jedini valjan način da država pomogne, onima kojima je to zaista potrebno, je da se uvede SOCIJALNA KARTA za sve gradjane!

Kakva je razlika u nemaštini i gladi izmedju 4-člane i 6-člane porodice!? Staračka domaćinstva, izbeglice, samohrane majke (valjda samohrani roditelj) itd., ima ih koji, iako u tom statusu, imaju sasvim solidna primanja, ima i bogataša medju njima, a ima i onih koji imaju nekretnine ali neće da njihovom prodajom sebi pomognu, nego će da ih ostave deci (iako o njima ne brinu), dok se grebu o državu!

To tako ne funkcioniše ni u jednoj razvijenoj državi!

p.s. šta je sa invalidima!?

Sara

pre 15 godina

"Radim u pekari i za to dobijam četiri kilograma hleba..."

Da li sam ja to dobro razumela?! Vlasnik pekare dete za njegov rad u pekari placa dnevno 4 kilograma hleba?

COBU

pre 15 godina

zao mi je ovu porodicu ali ce takvih nazalost biti jos jer ova sadasnja vlada ne razmisllja o gradjanima uopste vec samo kako da ukradu jos para od naroda koji ga i onako nema. samo smisljuju kako da uvede poreze na sve .tesko nama sa ovakom vladom

Cobe

pre 15 godina

Toliko gneva se stvorilo veceras u Sapcu zbog ovog priloga koji smo svi gledali. Gnev je upucen u pravcu gospode koja upravlja Sapcom.
"Devetoro dece živi od jedne penzije" a njihove plate se krecu od... citajte ovu sramotu:
1. „Sportski centar" Šabac direktor-51.495 dinara
2.Udruženja likovnih stvaralaca Šapca,direktor 44.350
3. 72.895 dinara - plate članova Gradskog veća
4. Zamenik predsednika Skupštine prima 72.895 dinara.
5...nema smisla pisati dalje
Ovo je samo jedan od primera kako smo od naroda postali idioti koje svako može žedne da prevede preko vode. Sramota!!! I baš me zanima šta će građani Šapca da urade povodom ovog tv priloga.
Uostalom zvaničan podatak se nalazi na ovoj stranici http://www.podrinske.com/vesti.php?id=1336 da sve bude transparentno i tačno.

Miki

pre 15 godina

bez ikakvog razmisljanja ovoj porodici treba i te kako pomoci, nisu potrebni komentari zasto je rodila tolko dece i tako dale nego ajmo njoj pomoci, posto i ja sam bio cesce gladan bas ko ta deca zelio bih svakako pomoci zasto da ne.
Miki. Ch

marko

pre 15 godina

Strasno. Velika tuga, ali jos veca tuga zbog nas i naseg drustva nego zbog te porodice. Prva tuga i sramota je da je zeni sa velikom porodicom muz izgubio zivot na ko zna koji nacin a drustvo se nije potrudilo da zbog nekih sitnih para sazna makar sazna istinu bez obzira na to ko je kriv. Druga sramota je da u nasem drustvu ima neko ko ce za neciji rad danas da plati nekoliko hlebova i taj se jos zove neakvim gazdom. Treca je to sto dozvoljavamo da se ta deca koja bi verovatno posteno ucila i jednog dana vredela ovom drustvu, a mi i dalje sve to gledamo a pre svega njihove komsije i opstina. Cetvrta mozda i najveca sramota je to sto pre ovog mog komentara bilo svega devet komentara. No dobro, bitno je da je danas Partizan pobedio Cibonu u utakmici koja nema apsolutno nikakav znacaj, a cak joj ni sami ucesnici ne pridaju neku vaznost.

Milka

pre 15 godina

Dete radi za četiri vekne hleba?! Pa, gde su sad organizacije za zaštitu prava dece?
Trebalo bi da svi stidimo zbog teškog života, ne samo dece iz ove porodice, već zbog sve one dece koju smo gledali u poslednje vreme koja rade i pomažu svojim roditeljima da PREŽIVE.
Gde je njihovo detinjstvo?

Marko Vasiljevic

pre 15 godina

Veoma tuzna i dirljiva prica iz srce Srbije, tesko je zaobici ovakav clanka u novinama a da vas ne rastuzi.
Nadam se da ce vlada Srbije uciniti sve da ljudima koji su ugrozeni pomogne na razne nacine. Takodje bih ovom prilikom apelovao na sve nase gradjane u dijaspori da pomognu nasem narodu u Srbiji kad god to mogu.
Momentalno zivim u Australiji i zeleo bih da dam novcani prilog i pomognem koliko mogu...

Slobodan

pre 15 godina

AKo treba da placamo akcize na sve i svasta-OK. Ako treba da placamo veci porez na stanove,automobile preko 2000 kubika-OK...samo, dajte pare tim jadnim ljudima da zive pristojno !!!

Американац

pre 15 godina

... жена родила 9оро деце, а не може да издржава ни једно. значи прво је њена кривица за ту ситуацију, па тек онда свачија друга!

иначе ја јесам за рађање све више деце у србији, али не по цену да та деца гладују и да немају начина да подмире своје основне потреба за живот и образовање.

Kljuc Zemlje

pre 15 godina

Postoji kazu, kamen - kljuc zemlje. Dok ne kucne cas, niko ga nece naci, niti dobiti. Ni bogati, ni lukavi, ni hrabri, ni spretni. Ali kada dodje vreme, coveku koji narod povede i put mu pokaze, taj kamen kljuc sam ce u ruke pasti. Tada ce se zemlja odgonetnuti i sva blaga ce se pokazati i niko vise nece grcati u suzama. I onaj koji samo o hlebu zivi i on ce se radovati. Porodica sa ovolikom tugom i ovolikim blagoslovom osmoro dece jeste blagoslov najveci, verujem, iznedrice put u buducnost. Ja cu sa svoje strane uciniti koliko mogu da pomognem. Nikad bogatasi nece razumeti koliko gube sto na ove blagoslovene ne potrose deo svoga blaga. Hristos Voskrese! Vaistinu Voskrese!

edesch

pre 15 godina

vazno je da Miladin Kovacevic ima da dobije milion dolara. sramota. ne zivim u Srbiji vec osamnaest godina i jos se zbog toga nisam odrekao nje (srbije) posto mi je tamo porodica. I ja sam te postavio gosn.Predsednice... a Kosovo me stvarno ne interesuje.

jovca

pre 15 godina

A koliko bese ima direktor zeleznice, EPS-a, Telekoma... koliko kosta izivljavanje na Kopaoniku, konferencije, privatni vozaci, automobili???? Koliko smo pukli na razne koncesije, javne tendere, zemljiste na Uscu ?
Desetoro srpskih gradjana gladuje zbog vas trutova. Gde vam je moral, obraz? Ah da dole na djonu.

Mirjana Cvoric

pre 15 godina

Za one koji nisu bas najbolje shvatili rubriku, da pojasnim:
Zena je rodila decu zato je zelela. Izdrzavala ih je i trudila se da nikada ne budu gladni, sto mi je i potvrdila kada sam snimala rubriku. Kada je muz poginuo, nasla se u nevolji. Medjutim, ona i dalje ne moli i ne prosi, vec radi i postenim radom zaradjuje za hleb. Ako ste pazljivo gledali, mogli ste videti da je, iako pocepano, sve cisto kao sto su i njihova srca. U ime Vuletica, hvala svima koji zele da pomognu.
Kontakt: mirjanacvoric@yahoo.com

Sasha

pre 15 godina

Ova drzava ima novca da placa oodstetu za siledziju Kovacevica, za plate od po 350 000 ljudima koji sustinski ne rade apsolutno nista, za po 5 drzavnih sekretara u ministarstvu i 50 ministarstava, za dnevnice, plate i putne troskove najvecim neradnicima i neznalicama u Skupstini Srbije, za naknade koncesionarima, odstete Amerikancima i Slovencima za ostecene ambasade...ali novca nema za sirotinju, za decu...Stidite se svi vi koji, na zalost, imate uticaja na nasu stvarnost, a koji sebe nazivate politicarima

Boris

pre 15 godina

Suze mi same idu dok chitam ovaj chlanak. Srbijo, stidi se!!!
Da li neko zna kako mozhe ovoj porodici da se pomogne? Kako doci do njih, zhiro-rachun...bilo shta???

Marko Vasiljevic

pre 15 godina

Veoma tuzna i dirljiva prica iz srce Srbije, tesko je zaobici ovakav clanka u novinama a da vas ne rastuzi.
Nadam se da ce vlada Srbije uciniti sve da ljudima koji su ugrozeni pomogne na razne nacine. Takodje bih ovom prilikom apelovao na sve nase gradjane u dijaspori da pomognu nasem narodu u Srbiji kad god to mogu.
Momentalno zivim u Australiji i zeleo bih da dam novcani prilog i pomognem koliko mogu...

Neko

pre 15 godina

“Radim u pekari i za to dobijam četiri kilograma hleba. Nekad mi gazda da 100 dinara kada hoću malo da izađem u grad“... - Uvek će biti nekog ko zloupotrebljava nečiju bedu. 4 kilograma hleba na dan, to je stvarno sramota.

Ali ne pišem zbog toga, jer u ovim komentarima uvek neko nađe razlog da krivicu prebaci na korumpirane političare, što je i tačno, ali to tim nesrećnicima neće olakšati život.

Ne znam da li je moguće i na koji način da se to izvede, da novinar koji je ovo napisao, stupi u kontakt sa njima i da mi da na mail koji sam ostavio pošalje žiro račun, tekući račun, adresu ili bilo koji drugi način da mogu da im svakoga meseca pošaljem određenu sumu. Ja sam u životu bio često gladan i sada nemam za razbacivanje, ali mogu koliko toliko da im pomognem. Molim Vas dajte neki njihov kontakt.

Pavle

pre 15 godina

Шта то беху социјална права? Све што иоле вреди у људскости уништено је. Србијо, јадна ли си!

Aleksandar

pre 15 godina

Hrabra porodica vredna divljenja i velike pomoci. Kada se sada samo setimo izjava guvernera da nece da smanjuje platu koju ova porodica ne moze da obezbedi ni za tri godine, odnosno direktora JP koji za nesposobnost i enormne gubitke firmi na cijem su celu primaju plate koje nemaju ni kosmonauti, onda to izaziva grceve u stomaku i pitanje: Koga ti vode, pardon, vodaju, i ko im je to omogucio?

boki - stevanovicb77@yahoo.com

pre 15 godina

ljudi ako neko ima neku informaciju kako pomoci ovoj namucenoj porodici neka me kontaktira na emeil rado bih pomogo sto preporucujem svim hriscanima i pravim ljudima jer nikad se nezna sta sutra nosi hristos vaskrese

bezimena

pre 15 godina

"On je objasnio da će Vlada štititi porodice sa šest i više članova, samohrane majke, staračka domaćinstva, romske porodice, izbeglice i interno raseljene".

Ovde nema nikakvih kriterijuma ni strategije za brigu o ljudima u socijalnoj potrebi, ali zato je i dalje prostor za zloupotrebe vrlo širok!

Jedini valjan način da država pomogne, onima kojima je to zaista potrebno, je da se uvede SOCIJALNA KARTA za sve gradjane!

Kakva je razlika u nemaštini i gladi izmedju 4-člane i 6-člane porodice!? Staračka domaćinstva, izbeglice, samohrane majke (valjda samohrani roditelj) itd., ima ih koji, iako u tom statusu, imaju sasvim solidna primanja, ima i bogataša medju njima, a ima i onih koji imaju nekretnine ali neće da njihovom prodajom sebi pomognu, nego će da ih ostave deci (iako o njima ne brinu), dok se grebu o državu!

To tako ne funkcioniše ni u jednoj razvijenoj državi!

p.s. šta je sa invalidima!?

Miki

pre 15 godina

bez ikakvog razmisljanja ovoj porodici treba i te kako pomoci, nisu potrebni komentari zasto je rodila tolko dece i tako dale nego ajmo njoj pomoci, posto i ja sam bio cesce gladan bas ko ta deca zelio bih svakako pomoci zasto da ne.
Miki. Ch

marko

pre 15 godina

Strasno. Velika tuga, ali jos veca tuga zbog nas i naseg drustva nego zbog te porodice. Prva tuga i sramota je da je zeni sa velikom porodicom muz izgubio zivot na ko zna koji nacin a drustvo se nije potrudilo da zbog nekih sitnih para sazna makar sazna istinu bez obzira na to ko je kriv. Druga sramota je da u nasem drustvu ima neko ko ce za neciji rad danas da plati nekoliko hlebova i taj se jos zove neakvim gazdom. Treca je to sto dozvoljavamo da se ta deca koja bi verovatno posteno ucila i jednog dana vredela ovom drustvu, a mi i dalje sve to gledamo a pre svega njihove komsije i opstina. Cetvrta mozda i najveca sramota je to sto pre ovog mog komentara bilo svega devet komentara. No dobro, bitno je da je danas Partizan pobedio Cibonu u utakmici koja nema apsolutno nikakav znacaj, a cak joj ni sami ucesnici ne pridaju neku vaznost.

Slobodan

pre 15 godina

AKo treba da placamo akcize na sve i svasta-OK. Ako treba da placamo veci porez na stanove,automobile preko 2000 kubika-OK...samo, dajte pare tim jadnim ljudima da zive pristojno !!!

Sara

pre 15 godina

"Radim u pekari i za to dobijam četiri kilograma hleba..."

Da li sam ja to dobro razumela?! Vlasnik pekare dete za njegov rad u pekari placa dnevno 4 kilograma hleba?

COBU

pre 15 godina

zao mi je ovu porodicu ali ce takvih nazalost biti jos jer ova sadasnja vlada ne razmisllja o gradjanima uopste vec samo kako da ukradu jos para od naroda koji ga i onako nema. samo smisljuju kako da uvede poreze na sve .tesko nama sa ovakom vladom

Cobe

pre 15 godina

Toliko gneva se stvorilo veceras u Sapcu zbog ovog priloga koji smo svi gledali. Gnev je upucen u pravcu gospode koja upravlja Sapcom.
"Devetoro dece živi od jedne penzije" a njihove plate se krecu od... citajte ovu sramotu:
1. „Sportski centar" Šabac direktor-51.495 dinara
2.Udruženja likovnih stvaralaca Šapca,direktor 44.350
3. 72.895 dinara - plate članova Gradskog veća
4. Zamenik predsednika Skupštine prima 72.895 dinara.
5...nema smisla pisati dalje
Ovo je samo jedan od primera kako smo od naroda postali idioti koje svako može žedne da prevede preko vode. Sramota!!! I baš me zanima šta će građani Šapca da urade povodom ovog tv priloga.
Uostalom zvaničan podatak se nalazi na ovoj stranici http://www.podrinske.com/vesti.php?id=1336 da sve bude transparentno i tačno.

Milka

pre 15 godina

Dete radi za četiri vekne hleba?! Pa, gde su sad organizacije za zaštitu prava dece?
Trebalo bi da svi stidimo zbog teškog života, ne samo dece iz ove porodice, već zbog sve one dece koju smo gledali u poslednje vreme koja rade i pomažu svojim roditeljima da PREŽIVE.
Gde je njihovo detinjstvo?