Petak, 17.04.2009.

00:10

Tadićeva poruka mira na Kosovu

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi u Visokim Dečanima. "Moja poruka je poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu u našoj Srbiji", poručio je on.

Izvor: B92

Tadiæeva poruka mira na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Illyria

pre 15 godina

Tadićeva poruka mira,naravno u potpunom srpskom maniru: "Kosovo je Srbija... i svi koji na njemu žive treba da budu robovi Srbije"!?
Zamislite samo kako bi izgledala neka njegova ne baš miroljubiva poruka!

"Balkanski"

pre 15 godina

Razumemo Tadica, razumemo i unutrasnju politiku Srbije, razumemo sve, ali i vi Srbi i srpska politika razume i zna realnost, ni vi ni mi nismo naivni?!
Sto prije pruzimo ruke pomirenje, sto prije da odlucite hrabro da priznajete Drzavu Kosovo i vi i mi idemo dalje, znamo da je tesko za vas a i nama nije laksije da vise pod srbijom da zivimo.
17.02.2008g zavrsena prica, ako hocete mira na regionu, ako hocete prosperitata odlucite na istorisku resenje priznajte Drzavu Kosovo i tacka......!

Shamu

pre 15 godina

Prije ili kasnije, ruka mira i izvinjenja Kosova Srbiji bice pruzana. To je nesto sto ce biti istorijski momenat. To je jedina stvar koja ce pomiriti celi region i Balkan u cjelini. Ovo su mali, ali veoma znacajni koraci ka priznanju celovite Srbije sa Kosovom. E pa nek vam je sa srecom kososvski narode. Pozdrav svima.

nick

pre 15 godina

Prije ili kasnije, ruka mira i izvinjenja Srbije Kosovu i Albancima bice pruzana. To je nesto sto qe biti istorijski momenat. To je jedina stvar koja qe pomiriti cjeli region i Balkan u cjelini. Ovo su mali, ali veoma znacajni koraci ka priznanju Kosova Republika, najnova i najbliska susjedna drzava Srbije. E pa nek vam je sa srecom srbski narode. Pozdrav svima.

Ali Demi

pre 15 godina

Ja pozdravim tadicevu poruku mira, iako ja bih savetovao da "poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu u našoj Srbiji" bi bila bolja ako je kraca:"poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu", jer ako dodajes u "nasoj Srbiji" znaci da nije u "vasoj Srbiji"....itg,itg. Primetim da predsednikovim savetnicima nedostaju vestine izraza i imaju na visak vestine proslosti....

Kosovo=Srbija

pre 15 godina

Tako je, staviti do znanja šta je čije. Danas Tadić, sutra neko drugi, a za koju godinu ćemo svi moći slobodno da obilazimo srpske manastire. Samo polako, strpljenje je najbitnije.
Jesmo ga privremeno izgubili zbog gluposti nekoliko pojedinaca, ali moramo se boriti. Zamislite se vi koji se tako olako odričete dela svoje zemlje, jer se, ukoliko tako nastavite da razmišljate, vrlo brzo može desiti da se i vaš kućni prag bude Kosovo. Šta ćete onda?
Pozdrav, i srećan praznik.

veki

pre 15 godina

Posto ja Taci morao da se slozi, on se slozio a sada je zbog tog slaganja s neizbeznim tj dobijanjem naloga da se slozi izdaje sebe kao 'velikodusnog demokratu'.
He-he uopste nije providno?!
Jos je morao inace da skokne i do Slovenije...

Manitu

pre 15 godina

Ako se pod hitno ne otarasimo nacionalista, kako "umerenih" tako i neumerenih, svega sto mirise na Milosevica i njegove zlocince, pokrovitelje i sluzbe, i ne okrenemo Evropi, sledeci predsednik Srbije ce traziti dozvolu da ide na Frusku Goru, pa sledeci u Novi Pazar, pa sledeci u Pirot i tako redom do one cuvene sljive ispod koje nece biti mesta ni za predsednicki helikopter.

david

pre 15 godina

Stvarnu vlast na Kosovo nema vlast vlada Kosova niti vlada Srbije. Vlast imaju medjunarodne civilne i vojne snage. Preucavanje ostaje izmedju institucija Srbije i Kosova.
Kosvo je protektorat medjunarodne zajednice za sada.! a za buduce videce se.!

j o k e r

pre 15 godina

vuci siti... a mi sve ovca do ovce - na broju!?ko su "vlasti kosova"(koje su "dopustile" uprkos "njihovog ustava" da "visoki gost" dodje na kosovo,"bez poziva"!?),ko je "euleks" u beogradu, nasuprot onom cija vojska boravi na kosovu!?...kao i koji su pa ovi sto "prosvercovase" predsednika drzave srbije -tadica- preko neba iz "beogradske srbije "-u ..."kosovsku srbiju"?!...i najvaznije sto se sve ovo uvija u neku specijalnu veselu i sarenu "oblandu", zasto se lepo ne kaze jasno, glasno i otvoreno ko sta kome i zasto-a neko mora tome da presudi jer su obadve "zaracene "strane tvrdoglave i "nasiljene" pa je jasno da bi se pre potukli nego razgovarali hladnih glava!!! a u narodima se bas zato i kuva , jer im niko ne govori istinu nego "bajkovitu" - poluistinu ( i prazne price!!! i tako prodje 10 godina i niko nista ne priznaje i svako je u pravu - ali samo sami za sebe!!! bez razgovora nema mira a kako vreme prolazi sve su manje sanse da se to i dogodi u dogledno vreme!!!...

Ana

pre 15 godina

To nije "preporuka" vec naredjenje. U prevodu - samostalna drzava ocigledno nisu, sto mi se svidja.
A na Tadica trositi reci....ih...Prazne price, prazna retorika, prazne posete...

Nele

pre 15 godina

Pa valjda je normalno da predsednik jedne drzave istu i obilazi. Ako on ne moze da ode gde god i kad god hoce onda to nije zajednicka drzava. Sto pre shvatimo bice nam svima lakse. Inace sve je ovo samo farsa. Tadic je otisao helikopterom, vratice se helikopterom a Srbima na Kosovu ce sutra biti isto kao juce. Nesto sam se zadnjih godina nadao resenju problema na Kosovu ali kako se politicari menjaju i svi pricaju slicno ja tu nadu lagano gubim. Ostaje mi da se nadam da ce nasa deca u buducnosti ziveti u Srbiji u kojoj glavna tema nece biti Kosovo. Samo da se zastitim od dezurnih patriJota, ja sam veci patriota od mnogih od njih ali sam samo realan i znam ako zena ne zeli da zivi s muzem u istoj kuci niko ne moze da je zadrzi. Mozda moze silom, ali ja takvu ne bih da imam pored sebe.

Vojvođanin

pre 15 godina

Boris Tadić je otišao na Kosovo i iskoristio Uskršnje praznike da poželi i pozove na mir i Srbe i Albance. Izvinite, ali ovakva retorika se veoma razlikuje od poruka koje su upućivali prethodnici, posebno oni za vreme Miloševićeve autoritarne vladavine (koji su umesto mira generisali ratove) pa i oni prethodnici sa kraja Koštuničine vladavine (koji su umesto mira donosili haos na ulice srpskih gradova). Boris Tadić je poželeo mir i Albancima i Srbima, poželeo je mir i na Kosovu i u Srbiji i to je važan civilizacijski i human gest.

Ilir

pre 15 godina

Treba godn Tadic da dodje na sve praznikje u Kosova. Ovde se vse slavi nema probelema, Zivelo Kosova Zivela Srbija mi smo isti sve da nas nadjete zajedno ovde.

Marko KM

pre 15 godina

Pravi potez predsednika Tadica, to nama koji smo na Kosovu i Metohiji daje jos veca uverenja da ostanemo (i ostacemo!!!), a velikom broju ostalih Srba da se vrate svojim domovima, jer samo se jedno mesto na svetu zove dom

Mislite o tome!!!!

Израел

pre 15 godina

Ако буде најаве проблема, Тадић би требао са 10 колона тенкова испред себе и специјалним јединицама да пробије царинске пунктове и да као човек оде до Дечана. Пре тога наравно да обавести западне земље о том поступку...

argjent Prishtina

pre 15 godina

sta je ovo bre ljudi, pa nek dolazi covek nikome nije briga ko dolazi i ko ne, nek dolazi nek poseti srpsku zajednicu ovde na KOSOVU i nek ide kuci, ljudi idu u mars i u drugim planetima, a mi jos se bavimo nek dolazi ili nek biti zaustvlen, do mi ce da mislimo da idemo u Evropu kad svi nasi komsije samo sto nisu usli, ovo je neverovatno kako se zezaju s' nama.

Realista

pre 15 godina

Vazno je da je danas praznik orodoksa i cestitam svima koji to slavljaju, vazno je da je predsednik Tadic trazio dozvolu od EU a ne od UNMIKA jer zna da ga vise nema, vazno je da su institucije Kosova preko Peter Feitha dali tu dozvolu i time potpuno postovali prava manjina i prava svih verskih zajednica i vazno je takode da su dali i vrlo jasne instrukcije da ova poseta ne sme biti politicka, jer ce se u buducnosti zabraniti svaka poseta predsednika bila ona privatna, humanitarna ili sluzbena, sve drugo nije vazno!!!

oPaki

pre 15 godina

Од слепила наших вождова да је Косово и даље српско, гора је само наивност kocobapa да је независност резултат њихове политике!

Komsija

pre 15 godina

Dragi Komsije, sretan vam uskrs. Nema veze od koga je Tadic trazio dozvolu, isto tako nema veze ko mu je dozvolio. Vazno je da mi (Albanci i Srbi) gradimo BUDUCNOST i idemo kao dobre komsije u veliku Familiu EU.

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Kako je danas Veliki petak, dan hriscanske zalosti, kosovske Vlasti moraju pokazati razumevanje i Predsedniku Tadicu se mora dozvoliti dolazak na Kosovo, da bar moze tamo ZALITI !

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Kosovo nije nezavisna država nego protektorat. Stoga je logično da se Tadić obrati stvarnim upraviteljima Kosova a ne vlasti u Prištini. Zna se čija je na Kosovu zadnja a to sigurno nije Tačijeva.

Milos Krstic

pre 15 godina

Ono sto Srbija pokusava na Kosovu nije da vrati vlast koju je imala do '99 nego da pokaze da treba i da mora i da ona (odnosno Srbi) ima neki uticaj na zbivanja na Kosovu.
Ocigledno da i danas Albanci kao i nekad Milosevic zele celu i kompletnu vlast na celoj teritoriji Kosova, i prakticno Kosovo samo za sebe gde bi malobrojni Srbi imali ulogu bezopasne manjine koja je tu folklora radi i koja se ne pita nizasta. I te dve dijametralno suprotne pretpostavke su i sustina danasnjih politickih sukoba.

PRN

pre 15 godina

Hrabar korak od strane Predsednika susedne Srbije za upostavljenje kontakta sa Kosovskom Vladom. Za opstu informaciju, Tadicev kabinet se obratio ICO-u, a ne EULEX-u za dozvolu za ulazak na Kosovo. Razlika je u tome da ICO, to jest kancelarija G. Faitha, nije statusno neutralna misija, kao sto je EULEX. ICO ima misiju da nadgleda sprovodjenje Ahtisaarijevog plana od strane Vlade Republike Kosovo. Znaci, Predsednik Srbije trazio (preko posrednika) dozvolu od strane Kosovske Vlade za ulazak u teritoriji Republike Kosovo.

prolaznik

pre 15 godina

Kosovo, laku noc. Evropo, dobro jutro. Nema nazad u proslost jer tamo nema nista lepo za nas da se vidi. Iz nje samo treba da izvucemo pouke i uvidimo greske kako ih ne bi pravili u buducnosti. Prestanite da zivite u snovima. Ja jesam i mogu vam reci da nista ne boli.

greg

pre 15 godina

Arogancija i izigravanje "faktora" ce se samo tako obiti o glavu kosovskim Albancima. Neka samo kosovski Albanci pomisla na to gde bi i sta bi radili i da li bi se ovako ponasali da nemaju americku zaledjinu. Albanci se ponasaju kao da im je deda ostavio Kosovo u amanet i kao da su samo oni vlasnici Kosova - e pa nisu. I sto pre to shvate i prestanu sa ovakvim jadnim i bednim demonstracijama "drzavnosti" svoje male ali zato nefunkcionalne paradrzavice i kada prestanu da budu "milosevicumestomilosevica", mozda ce doci i do nekog napretka na ovom Balkanu. Arogancija i izigravanje sile se obilo o glavu Srbiji i Srbima - videcemo dokle ce albanski nacionalisti da stignu sa ovakvom politikom. Do sada su kosovski Albanci, odnosno albanski nacionalisti, svoju "drzavnost" demonstrirali iskljucivo time sto su se izivljavali nad onima koji ne zele da prihvate tu njihovu "drzavu" Skidali su tablice sa automobila, iskljucivali struju, sprecavali ulazak, blokirali isporuke lekova Srbima. Dok od povratka izbeglih nema nista, od kaznjavanja zlocina nema nista, od investicija nema nista, od demokratije i multietnicnosti nema nista, na vlasti su neki ratni zlocinci i kriminalci. Amerikanci mora da su mnogo "ponosni" na ovo svoje cedo.

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Piter Fejt je uputio javni apel Vladi Republike Kosova da Borisu Tadicu omoguci posetu ovoj zemlji. Ministar unutrasnjih poslova Zenun Pajaziti je istakao da je zato potrebna dozvola premijera Hasima Tacija. Hasim Taci iz Ljubljane je telefonom porucio da ce kosovska vlada o toj poseti doneti veoma mudru odluku. Eulex je potvrdio da je kabinet Tadica uputio zahtev da mu se odobri dolazak na Kosovu i poseta Manastiru u Decanima prilikom Uskrsa - pravoslavnog verskog praznika. Zato ne verujem da Hasim Taci usprotiviti takvoj poseti, jer bez obzira na izjave i ponasanje Tadica, njegovo slobodno kretanje po Republici Kosova poslace u svet poruku da je nova drzava stabilna i da nudi sve perspektive zivota svima koji zive u njoj i onima koji dolaze da je posete, a kosovska ponuda je bogata u svemu.

Dzaba, dragi gledaoci

pre 15 godina

Alo, Kosovo je otislo i nema nameru da se vraca. Jos jedino moze da posluzi za skupljanje domacih politickih poena, za razne "strucnjake" da namlate dodatnu kintu ubijajuci se dokazujucu da je crno belo i naravno za sve tamosnje "srpske patrijote" da izvuku jos koju platu za "vernost" (kome sem svom dzepu?).

Nebojša

pre 15 godina

U današnjoj politici simbolika ima veliko značenje. Danas počinje proces u Hagu, a predsednik Srbije ide na Kosovo. Ne bih se složio sa nekima, koji u tome vide neki poraz ili poniženje. Neko će reći, puštaju ga samo zbog Uskrsa, ali mislim da je u pitanju i nešto drugo. Šta je to drugo, možemo samo da nagađamo. A i moćni Zapad je počeo da "uvrće ruke" kosovskim Albancima, samo se setimo šta znači njihovo "preporučujemo, predlažemo,itd...".

Ramë

pre 15 godina

Napokon da politicari u Srbiji "javno" govore o tome da je Kosovo nezavisno, naravno na neki blazi nacin, trazeci dozvolu preko g-dina Faith-a, ali jos uvek se plase da priznaju svojim biracima da nemogu nista da ucine po pitanju Kosova. Ovakvim nastupom samo ugnjetavaju Srpski narod na Kosovu koji sa i dalje sve vise izoluje, po scenariju iz Beograda. Vecini Srba bi bilo drago da ga vide ovde, ali morace da se obrati nadleznima za mogucnost ove posete.

Julius

pre 15 godina

Kabinet predsednika Tadica je na pogresnu adresu (Eulex-u)uputio zahtev za odobrenje njegove posete Manastiru Decani, povodom Uskrsnih praznika.
S obzirom da o poseti stranih delegacija treba da odluce Kosovske vlasti, a ne strane misije, sef Eulex-a je prosledio taj zahtev Kosovskim vlastima, s preporukom da Tadicu dozvole posetu, posto se radi o verskom, a ne drzavnom prazniku.
Najverovatnije da ce Kosovske vlasti doneti mudru odluku i dozvoliti posetu, a pred javnoscu se pravdati da su to ucinii posto se radi o verskom prazniku i sto su medjunarodni faktori zamolili za dozvolu, u cilju nezaostravanja susednih odnosa. One ce naci i zakonski nacin opravdanja, u prinicipu da zahtev upucen nenadleznom organu bio prosledjen nadleznim vlastima, pa tako smatrati kao da je zahtev njima upucen. Vazno je da se za dozvolu posete mora uputiti zahtev, sa tacno naznacenim podacima o licima, vremenu i mesto posete. Tako ce "i vuk sit, i ovce na broju"; i Tadic se hvaliti da ne priznaje nadleznost Kosovskih vlasti, a i ovi da su odobrili posetu. A dokle ce dogurati ti popreki odnosi izmedju Srbije i Kosova i kuda to vodi, djavo ce ga znati.

Prizrenac

pre 15 godina

Da bi se na vreme prihvatilo kapitulacija srpske politike u Kosovo, sada bi stvari drugcije izgledali!!! Danas bi mogao gosp.Tadi biti sacekan od svog homologa u aeroportu Prishtine, sa svojom zastavom, himnom a naravno i na crvenom tepihu!!!
Ali ne moze se nista, to ti je Balkanski inat!!!!

Antiglobalista

pre 15 godina

Loša srpska politika protiv žestokih pritisaka i interesa sa zapada, različite nove državice od kojih su dve kolonije. Jedna od njih uz to i NATO protektorat. To je rezime zadnjih deceniju i po sa Balkana. Ove vesti usput kao ova su totalno nebitne.

Nreca

pre 15 godina

Kao kosovar, ja bih zelio da Gospodin Tadic dodje na Kosovo slobodno, bez potrebe da se krije u uklopno vozilo EULEX-a. Kao ekonomista, ja bih zelio da on ne dolazi sam, nego sa sobom donese hiljadu posetilaca, koji bi posetili brojne kosovske megamarkete, i potrosili nesto novaca. Steta, G. Tadic i njegova pratnja nece nista potrositi na Kosovo.

Ja verujem u Boga i Pravdu, i pozeljim doborodosljicu G. Tadica, s uverenjem da ce dogodine on dodje na Kosovo kao svaki drugi strani drzavljanin bez potrebe da se dize velika prasina.

Da li je to kraj balkanizacije Balkana? Ja mislim da jeste.

Stretan uskrs

mertur

pre 15 godina

Fejt ne zapoveda vec preporucuje da se Tadicu dozvoli ulazak na Kosovu. Jel to Tadic pitao Fejta ili je preko njega trazio dozvolu za posetu. Inace ja ne vidim da ova poseta nesto pozitivno donosi. Tadic ce kao posetiti Decane a to ce uciniti samo u reklamne svrhe kao ja presednik idem na Kosovu svetu srpsku zamlju. To je vec konzumirana reklama za unutrasnju politiku. Kao presednik bi trebao doci u Pristini jer tamo je centar dogadjaja i traziti mozda sa nekim tamo da poprica a ima puno toga o cemu bi se pricalo. Kao privatno lice pustio bih ga da dodje ali ne kao presednika (pa jos sa svojom oruzanom pratnjom) drzave koja jos uvek tera staru antialbansku politiku.

nenad

pre 15 godina

kakav god da bude ishod, bice hladan tus. mi u evropu sa nejasnom granicom ne mozemo. delimo nove pasose po kosovu, po kome se, bez pristanka tamo neke vlasti, ne mozemo slobodno kretati. potpuno nenormalno. dajte, urazumite se i sinhronizujte.

zalostan

pre 15 godina

Veliko ponizenje za Tadica. Tako to biva kad se vodi kratkovida politika (prihvatanje Euleksa), uz pomoc spin majstora (dogovorenih sest tacaka). "Ni Kosovo, ni Evropa" je jedini slogan za DS na sledecim izborima.

BG-ZVEZDARA

pre 15 godina

Ima li jos nekoga ko jos ne zna koliko je sati ? Ako institicije Kosova imaju nadleznost da odlucuju ko sme da udje u Kosovo a ko ne, onda to znaci da su suverena Drzava. Nisu ni UNMIK a bogami ni EULEX vise niko i nista, sve stvari odlucuju oni sami. Sada se vide mnogo hvaljene "diplomatske pobede" Jeremica i Tadica na delu. Da se vratim na pocetak, ljudi, kupujte nove satove jer ti sto sada imate, ili su se pokvarili, ili im se potrosila baterija pre dvadesetak godina.

strucnjak:)

pre 15 godina

Premijer Kosova Hašim Tači, izjavio je da će vlasti Kosova vrlo brzo "doneti mudru odluku u vezi sa ovim pitanjem".

drugim recima, telefon americke ambasade je bio zauzet :))

pa cemo kasnije da cujemo ''mudru'' odluku :))

BG-ZVEZDARA

pre 15 godina

Ima li jos nekoga ko jos ne zna koliko je sati ? Ako institicije Kosova imaju nadleznost da odlucuju ko sme da udje u Kosovo a ko ne, onda to znaci da su suverena Drzava. Nisu ni UNMIK a bogami ni EULEX vise niko i nista, sve stvari odlucuju oni sami. Sada se vide mnogo hvaljene "diplomatske pobede" Jeremica i Tadica na delu. Da se vratim na pocetak, ljudi, kupujte nove satove jer ti sto sada imate, ili su se pokvarili, ili im se potrosila baterija pre dvadesetak godina.

zalostan

pre 15 godina

Veliko ponizenje za Tadica. Tako to biva kad se vodi kratkovida politika (prihvatanje Euleksa), uz pomoc spin majstora (dogovorenih sest tacaka). "Ni Kosovo, ni Evropa" je jedini slogan za DS na sledecim izborima.

strucnjak:)

pre 15 godina

Premijer Kosova Hašim Tači, izjavio je da će vlasti Kosova vrlo brzo "doneti mudru odluku u vezi sa ovim pitanjem".

drugim recima, telefon americke ambasade je bio zauzet :))

pa cemo kasnije da cujemo ''mudru'' odluku :))

Nreca

pre 15 godina

Kao kosovar, ja bih zelio da Gospodin Tadic dodje na Kosovo slobodno, bez potrebe da se krije u uklopno vozilo EULEX-a. Kao ekonomista, ja bih zelio da on ne dolazi sam, nego sa sobom donese hiljadu posetilaca, koji bi posetili brojne kosovske megamarkete, i potrosili nesto novaca. Steta, G. Tadic i njegova pratnja nece nista potrositi na Kosovo.

Ja verujem u Boga i Pravdu, i pozeljim doborodosljicu G. Tadica, s uverenjem da ce dogodine on dodje na Kosovo kao svaki drugi strani drzavljanin bez potrebe da se dize velika prasina.

Da li je to kraj balkanizacije Balkana? Ja mislim da jeste.

Stretan uskrs

nenad

pre 15 godina

kakav god da bude ishod, bice hladan tus. mi u evropu sa nejasnom granicom ne mozemo. delimo nove pasose po kosovu, po kome se, bez pristanka tamo neke vlasti, ne mozemo slobodno kretati. potpuno nenormalno. dajte, urazumite se i sinhronizujte.

Komsija

pre 15 godina

Dragi Komsije, sretan vam uskrs. Nema veze od koga je Tadic trazio dozvolu, isto tako nema veze ko mu je dozvolio. Vazno je da mi (Albanci i Srbi) gradimo BUDUCNOST i idemo kao dobre komsije u veliku Familiu EU.

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Piter Fejt je uputio javni apel Vladi Republike Kosova da Borisu Tadicu omoguci posetu ovoj zemlji. Ministar unutrasnjih poslova Zenun Pajaziti je istakao da je zato potrebna dozvola premijera Hasima Tacija. Hasim Taci iz Ljubljane je telefonom porucio da ce kosovska vlada o toj poseti doneti veoma mudru odluku. Eulex je potvrdio da je kabinet Tadica uputio zahtev da mu se odobri dolazak na Kosovu i poseta Manastiru u Decanima prilikom Uskrsa - pravoslavnog verskog praznika. Zato ne verujem da Hasim Taci usprotiviti takvoj poseti, jer bez obzira na izjave i ponasanje Tadica, njegovo slobodno kretanje po Republici Kosova poslace u svet poruku da je nova drzava stabilna i da nudi sve perspektive zivota svima koji zive u njoj i onima koji dolaze da je posete, a kosovska ponuda je bogata u svemu.

PRN

pre 15 godina

Hrabar korak od strane Predsednika susedne Srbije za upostavljenje kontakta sa Kosovskom Vladom. Za opstu informaciju, Tadicev kabinet se obratio ICO-u, a ne EULEX-u za dozvolu za ulazak na Kosovo. Razlika je u tome da ICO, to jest kancelarija G. Faitha, nije statusno neutralna misija, kao sto je EULEX. ICO ima misiju da nadgleda sprovodjenje Ahtisaarijevog plana od strane Vlade Republike Kosovo. Znaci, Predsednik Srbije trazio (preko posrednika) dozvolu od strane Kosovske Vlade za ulazak u teritoriji Republike Kosovo.

Prizrenac

pre 15 godina

Da bi se na vreme prihvatilo kapitulacija srpske politike u Kosovo, sada bi stvari drugcije izgledali!!! Danas bi mogao gosp.Tadi biti sacekan od svog homologa u aeroportu Prishtine, sa svojom zastavom, himnom a naravno i na crvenom tepihu!!!
Ali ne moze se nista, to ti je Balkanski inat!!!!

mertur

pre 15 godina

Fejt ne zapoveda vec preporucuje da se Tadicu dozvoli ulazak na Kosovu. Jel to Tadic pitao Fejta ili je preko njega trazio dozvolu za posetu. Inace ja ne vidim da ova poseta nesto pozitivno donosi. Tadic ce kao posetiti Decane a to ce uciniti samo u reklamne svrhe kao ja presednik idem na Kosovu svetu srpsku zamlju. To je vec konzumirana reklama za unutrasnju politiku. Kao presednik bi trebao doci u Pristini jer tamo je centar dogadjaja i traziti mozda sa nekim tamo da poprica a ima puno toga o cemu bi se pricalo. Kao privatno lice pustio bih ga da dodje ali ne kao presednika (pa jos sa svojom oruzanom pratnjom) drzave koja jos uvek tera staru antialbansku politiku.

prolaznik

pre 15 godina

Kosovo, laku noc. Evropo, dobro jutro. Nema nazad u proslost jer tamo nema nista lepo za nas da se vidi. Iz nje samo treba da izvucemo pouke i uvidimo greske kako ih ne bi pravili u buducnosti. Prestanite da zivite u snovima. Ja jesam i mogu vam reci da nista ne boli.

Dzaba, dragi gledaoci

pre 15 godina

Alo, Kosovo je otislo i nema nameru da se vraca. Jos jedino moze da posluzi za skupljanje domacih politickih poena, za razne "strucnjake" da namlate dodatnu kintu ubijajuci se dokazujucu da je crno belo i naravno za sve tamosnje "srpske patrijote" da izvuku jos koju platu za "vernost" (kome sem svom dzepu?).

Ramë

pre 15 godina

Napokon da politicari u Srbiji "javno" govore o tome da je Kosovo nezavisno, naravno na neki blazi nacin, trazeci dozvolu preko g-dina Faith-a, ali jos uvek se plase da priznaju svojim biracima da nemogu nista da ucine po pitanju Kosova. Ovakvim nastupom samo ugnjetavaju Srpski narod na Kosovu koji sa i dalje sve vise izoluje, po scenariju iz Beograda. Vecini Srba bi bilo drago da ga vide ovde, ali morace da se obrati nadleznima za mogucnost ove posete.

greg

pre 15 godina

Arogancija i izigravanje "faktora" ce se samo tako obiti o glavu kosovskim Albancima. Neka samo kosovski Albanci pomisla na to gde bi i sta bi radili i da li bi se ovako ponasali da nemaju americku zaledjinu. Albanci se ponasaju kao da im je deda ostavio Kosovo u amanet i kao da su samo oni vlasnici Kosova - e pa nisu. I sto pre to shvate i prestanu sa ovakvim jadnim i bednim demonstracijama "drzavnosti" svoje male ali zato nefunkcionalne paradrzavice i kada prestanu da budu "milosevicumestomilosevica", mozda ce doci i do nekog napretka na ovom Balkanu. Arogancija i izigravanje sile se obilo o glavu Srbiji i Srbima - videcemo dokle ce albanski nacionalisti da stignu sa ovakvom politikom. Do sada su kosovski Albanci, odnosno albanski nacionalisti, svoju "drzavnost" demonstrirali iskljucivo time sto su se izivljavali nad onima koji ne zele da prihvate tu njihovu "drzavu" Skidali su tablice sa automobila, iskljucivali struju, sprecavali ulazak, blokirali isporuke lekova Srbima. Dok od povratka izbeglih nema nista, od kaznjavanja zlocina nema nista, od investicija nema nista, od demokratije i multietnicnosti nema nista, na vlasti su neki ratni zlocinci i kriminalci. Amerikanci mora da su mnogo "ponosni" na ovo svoje cedo.

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Kosovo nije nezavisna država nego protektorat. Stoga je logično da se Tadić obrati stvarnim upraviteljima Kosova a ne vlasti u Prištini. Zna se čija je na Kosovu zadnja a to sigurno nije Tačijeva.

Julius

pre 15 godina

Kabinet predsednika Tadica je na pogresnu adresu (Eulex-u)uputio zahtev za odobrenje njegove posete Manastiru Decani, povodom Uskrsnih praznika.
S obzirom da o poseti stranih delegacija treba da odluce Kosovske vlasti, a ne strane misije, sef Eulex-a je prosledio taj zahtev Kosovskim vlastima, s preporukom da Tadicu dozvole posetu, posto se radi o verskom, a ne drzavnom prazniku.
Najverovatnije da ce Kosovske vlasti doneti mudru odluku i dozvoliti posetu, a pred javnoscu se pravdati da su to ucinii posto se radi o verskom prazniku i sto su medjunarodni faktori zamolili za dozvolu, u cilju nezaostravanja susednih odnosa. One ce naci i zakonski nacin opravdanja, u prinicipu da zahtev upucen nenadleznom organu bio prosledjen nadleznim vlastima, pa tako smatrati kao da je zahtev njima upucen. Vazno je da se za dozvolu posete mora uputiti zahtev, sa tacno naznacenim podacima o licima, vremenu i mesto posete. Tako ce "i vuk sit, i ovce na broju"; i Tadic se hvaliti da ne priznaje nadleznost Kosovskih vlasti, a i ovi da su odobrili posetu. A dokle ce dogurati ti popreki odnosi izmedju Srbije i Kosova i kuda to vodi, djavo ce ga znati.

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Kako je danas Veliki petak, dan hriscanske zalosti, kosovske Vlasti moraju pokazati razumevanje i Predsedniku Tadicu se mora dozvoliti dolazak na Kosovo, da bar moze tamo ZALITI !

Realista

pre 15 godina

Vazno je da je danas praznik orodoksa i cestitam svima koji to slavljaju, vazno je da je predsednik Tadic trazio dozvolu od EU a ne od UNMIKA jer zna da ga vise nema, vazno je da su institucije Kosova preko Peter Feitha dali tu dozvolu i time potpuno postovali prava manjina i prava svih verskih zajednica i vazno je takode da su dali i vrlo jasne instrukcije da ova poseta ne sme biti politicka, jer ce se u buducnosti zabraniti svaka poseta predsednika bila ona privatna, humanitarna ili sluzbena, sve drugo nije vazno!!!

argjent Prishtina

pre 15 godina

sta je ovo bre ljudi, pa nek dolazi covek nikome nije briga ko dolazi i ko ne, nek dolazi nek poseti srpsku zajednicu ovde na KOSOVU i nek ide kuci, ljudi idu u mars i u drugim planetima, a mi jos se bavimo nek dolazi ili nek biti zaustvlen, do mi ce da mislimo da idemo u Evropu kad svi nasi komsije samo sto nisu usli, ovo je neverovatno kako se zezaju s' nama.

oPaki

pre 15 godina

Од слепила наших вождова да је Косово и даље српско, гора је само наивност kocobapa да је независност резултат њихове политике!

Nebojša

pre 15 godina

U današnjoj politici simbolika ima veliko značenje. Danas počinje proces u Hagu, a predsednik Srbije ide na Kosovo. Ne bih se složio sa nekima, koji u tome vide neki poraz ili poniženje. Neko će reći, puštaju ga samo zbog Uskrsa, ali mislim da je u pitanju i nešto drugo. Šta je to drugo, možemo samo da nagađamo. A i moćni Zapad je počeo da "uvrće ruke" kosovskim Albancima, samo se setimo šta znači njihovo "preporučujemo, predlažemo,itd...".

Vojvođanin

pre 15 godina

Boris Tadić je otišao na Kosovo i iskoristio Uskršnje praznike da poželi i pozove na mir i Srbe i Albance. Izvinite, ali ovakva retorika se veoma razlikuje od poruka koje su upućivali prethodnici, posebno oni za vreme Miloševićeve autoritarne vladavine (koji su umesto mira generisali ratove) pa i oni prethodnici sa kraja Koštuničine vladavine (koji su umesto mira donosili haos na ulice srpskih gradova). Boris Tadić je poželeo mir i Albancima i Srbima, poželeo je mir i na Kosovu i u Srbiji i to je važan civilizacijski i human gest.

Израел

pre 15 godina

Ако буде најаве проблема, Тадић би требао са 10 колона тенкова испред себе и специјалним јединицама да пробије царинске пунктове и да као човек оде до Дечана. Пре тога наравно да обавести западне земље о том поступку...

Nele

pre 15 godina

Pa valjda je normalno da predsednik jedne drzave istu i obilazi. Ako on ne moze da ode gde god i kad god hoce onda to nije zajednicka drzava. Sto pre shvatimo bice nam svima lakse. Inace sve je ovo samo farsa. Tadic je otisao helikopterom, vratice se helikopterom a Srbima na Kosovu ce sutra biti isto kao juce. Nesto sam se zadnjih godina nadao resenju problema na Kosovu ali kako se politicari menjaju i svi pricaju slicno ja tu nadu lagano gubim. Ostaje mi da se nadam da ce nasa deca u buducnosti ziveti u Srbiji u kojoj glavna tema nece biti Kosovo. Samo da se zastitim od dezurnih patriJota, ja sam veci patriota od mnogih od njih ali sam samo realan i znam ako zena ne zeli da zivi s muzem u istoj kuci niko ne moze da je zadrzi. Mozda moze silom, ali ja takvu ne bih da imam pored sebe.

Ilir

pre 15 godina

Treba godn Tadic da dodje na sve praznikje u Kosova. Ovde se vse slavi nema probelema, Zivelo Kosova Zivela Srbija mi smo isti sve da nas nadjete zajedno ovde.

Marko KM

pre 15 godina

Pravi potez predsednika Tadica, to nama koji smo na Kosovu i Metohiji daje jos veca uverenja da ostanemo (i ostacemo!!!), a velikom broju ostalih Srba da se vrate svojim domovima, jer samo se jedno mesto na svetu zove dom

Mislite o tome!!!!

Antiglobalista

pre 15 godina

Loša srpska politika protiv žestokih pritisaka i interesa sa zapada, različite nove državice od kojih su dve kolonije. Jedna od njih uz to i NATO protektorat. To je rezime zadnjih deceniju i po sa Balkana. Ove vesti usput kao ova su totalno nebitne.

Manitu

pre 15 godina

Ako se pod hitno ne otarasimo nacionalista, kako "umerenih" tako i neumerenih, svega sto mirise na Milosevica i njegove zlocince, pokrovitelje i sluzbe, i ne okrenemo Evropi, sledeci predsednik Srbije ce traziti dozvolu da ide na Frusku Goru, pa sledeci u Novi Pazar, pa sledeci u Pirot i tako redom do one cuvene sljive ispod koje nece biti mesta ni za predsednicki helikopter.

Milos Krstic

pre 15 godina

Ono sto Srbija pokusava na Kosovu nije da vrati vlast koju je imala do '99 nego da pokaze da treba i da mora i da ona (odnosno Srbi) ima neki uticaj na zbivanja na Kosovu.
Ocigledno da i danas Albanci kao i nekad Milosevic zele celu i kompletnu vlast na celoj teritoriji Kosova, i prakticno Kosovo samo za sebe gde bi malobrojni Srbi imali ulogu bezopasne manjine koja je tu folklora radi i koja se ne pita nizasta. I te dve dijametralno suprotne pretpostavke su i sustina danasnjih politickih sukoba.

Ali Demi

pre 15 godina

Ja pozdravim tadicevu poruku mira, iako ja bih savetovao da "poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu u našoj Srbiji" bi bila bolja ako je kraca:"poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu", jer ako dodajes u "nasoj Srbiji" znaci da nije u "vasoj Srbiji"....itg,itg. Primetim da predsednikovim savetnicima nedostaju vestine izraza i imaju na visak vestine proslosti....

nick

pre 15 godina

Prije ili kasnije, ruka mira i izvinjenja Srbije Kosovu i Albancima bice pruzana. To je nesto sto qe biti istorijski momenat. To je jedina stvar koja qe pomiriti cjeli region i Balkan u cjelini. Ovo su mali, ali veoma znacajni koraci ka priznanju Kosova Republika, najnova i najbliska susjedna drzava Srbije. E pa nek vam je sa srecom srbski narode. Pozdrav svima.

Ana

pre 15 godina

To nije "preporuka" vec naredjenje. U prevodu - samostalna drzava ocigledno nisu, sto mi se svidja.
A na Tadica trositi reci....ih...Prazne price, prazna retorika, prazne posete...

Kosovo=Srbija

pre 15 godina

Tako je, staviti do znanja šta je čije. Danas Tadić, sutra neko drugi, a za koju godinu ćemo svi moći slobodno da obilazimo srpske manastire. Samo polako, strpljenje je najbitnije.
Jesmo ga privremeno izgubili zbog gluposti nekoliko pojedinaca, ali moramo se boriti. Zamislite se vi koji se tako olako odričete dela svoje zemlje, jer se, ukoliko tako nastavite da razmišljate, vrlo brzo može desiti da se i vaš kućni prag bude Kosovo. Šta ćete onda?
Pozdrav, i srećan praznik.

david

pre 15 godina

Stvarnu vlast na Kosovo nema vlast vlada Kosova niti vlada Srbije. Vlast imaju medjunarodne civilne i vojne snage. Preucavanje ostaje izmedju institucija Srbije i Kosova.
Kosvo je protektorat medjunarodne zajednice za sada.! a za buduce videce se.!

veki

pre 15 godina

Posto ja Taci morao da se slozi, on se slozio a sada je zbog tog slaganja s neizbeznim tj dobijanjem naloga da se slozi izdaje sebe kao 'velikodusnog demokratu'.
He-he uopste nije providno?!
Jos je morao inace da skokne i do Slovenije...

j o k e r

pre 15 godina

vuci siti... a mi sve ovca do ovce - na broju!?ko su "vlasti kosova"(koje su "dopustile" uprkos "njihovog ustava" da "visoki gost" dodje na kosovo,"bez poziva"!?),ko je "euleks" u beogradu, nasuprot onom cija vojska boravi na kosovu!?...kao i koji su pa ovi sto "prosvercovase" predsednika drzave srbije -tadica- preko neba iz "beogradske srbije "-u ..."kosovsku srbiju"?!...i najvaznije sto se sve ovo uvija u neku specijalnu veselu i sarenu "oblandu", zasto se lepo ne kaze jasno, glasno i otvoreno ko sta kome i zasto-a neko mora tome da presudi jer su obadve "zaracene "strane tvrdoglave i "nasiljene" pa je jasno da bi se pre potukli nego razgovarali hladnih glava!!! a u narodima se bas zato i kuva , jer im niko ne govori istinu nego "bajkovitu" - poluistinu ( i prazne price!!! i tako prodje 10 godina i niko nista ne priznaje i svako je u pravu - ali samo sami za sebe!!! bez razgovora nema mira a kako vreme prolazi sve su manje sanse da se to i dogodi u dogledno vreme!!!...

"Balkanski"

pre 15 godina

Razumemo Tadica, razumemo i unutrasnju politiku Srbije, razumemo sve, ali i vi Srbi i srpska politika razume i zna realnost, ni vi ni mi nismo naivni?!
Sto prije pruzimo ruke pomirenje, sto prije da odlucite hrabro da priznajete Drzavu Kosovo i vi i mi idemo dalje, znamo da je tesko za vas a i nama nije laksije da vise pod srbijom da zivimo.
17.02.2008g zavrsena prica, ako hocete mira na regionu, ako hocete prosperitata odlucite na istorisku resenje priznajte Drzavu Kosovo i tacka......!

Shamu

pre 15 godina

Prije ili kasnije, ruka mira i izvinjenja Kosova Srbiji bice pruzana. To je nesto sto ce biti istorijski momenat. To je jedina stvar koja ce pomiriti celi region i Balkan u cjelini. Ovo su mali, ali veoma znacajni koraci ka priznanju celovite Srbije sa Kosovom. E pa nek vam je sa srecom kososvski narode. Pozdrav svima.

Illyria

pre 15 godina

Tadićeva poruka mira,naravno u potpunom srpskom maniru: "Kosovo je Srbija... i svi koji na njemu žive treba da budu robovi Srbije"!?
Zamislite samo kako bi izgledala neka njegova ne baš miroljubiva poruka!

BG-ZVEZDARA

pre 15 godina

Ima li jos nekoga ko jos ne zna koliko je sati ? Ako institicije Kosova imaju nadleznost da odlucuju ko sme da udje u Kosovo a ko ne, onda to znaci da su suverena Drzava. Nisu ni UNMIK a bogami ni EULEX vise niko i nista, sve stvari odlucuju oni sami. Sada se vide mnogo hvaljene "diplomatske pobede" Jeremica i Tadica na delu. Da se vratim na pocetak, ljudi, kupujte nove satove jer ti sto sada imate, ili su se pokvarili, ili im se potrosila baterija pre dvadesetak godina.

greg

pre 15 godina

Arogancija i izigravanje "faktora" ce se samo tako obiti o glavu kosovskim Albancima. Neka samo kosovski Albanci pomisla na to gde bi i sta bi radili i da li bi se ovako ponasali da nemaju americku zaledjinu. Albanci se ponasaju kao da im je deda ostavio Kosovo u amanet i kao da su samo oni vlasnici Kosova - e pa nisu. I sto pre to shvate i prestanu sa ovakvim jadnim i bednim demonstracijama "drzavnosti" svoje male ali zato nefunkcionalne paradrzavice i kada prestanu da budu "milosevicumestomilosevica", mozda ce doci i do nekog napretka na ovom Balkanu. Arogancija i izigravanje sile se obilo o glavu Srbiji i Srbima - videcemo dokle ce albanski nacionalisti da stignu sa ovakvom politikom. Do sada su kosovski Albanci, odnosno albanski nacionalisti, svoju "drzavnost" demonstrirali iskljucivo time sto su se izivljavali nad onima koji ne zele da prihvate tu njihovu "drzavu" Skidali su tablice sa automobila, iskljucivali struju, sprecavali ulazak, blokirali isporuke lekova Srbima. Dok od povratka izbeglih nema nista, od kaznjavanja zlocina nema nista, od investicija nema nista, od demokratije i multietnicnosti nema nista, na vlasti su neki ratni zlocinci i kriminalci. Amerikanci mora da su mnogo "ponosni" na ovo svoje cedo.

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Kosovo nije nezavisna država nego protektorat. Stoga je logično da se Tadić obrati stvarnim upraviteljima Kosova a ne vlasti u Prištini. Zna se čija je na Kosovu zadnja a to sigurno nije Tačijeva.

Nreca

pre 15 godina

Kao kosovar, ja bih zelio da Gospodin Tadic dodje na Kosovo slobodno, bez potrebe da se krije u uklopno vozilo EULEX-a. Kao ekonomista, ja bih zelio da on ne dolazi sam, nego sa sobom donese hiljadu posetilaca, koji bi posetili brojne kosovske megamarkete, i potrosili nesto novaca. Steta, G. Tadic i njegova pratnja nece nista potrositi na Kosovo.

Ja verujem u Boga i Pravdu, i pozeljim doborodosljicu G. Tadica, s uverenjem da ce dogodine on dodje na Kosovo kao svaki drugi strani drzavljanin bez potrebe da se dize velika prasina.

Da li je to kraj balkanizacije Balkana? Ja mislim da jeste.

Stretan uskrs

zalostan

pre 15 godina

Veliko ponizenje za Tadica. Tako to biva kad se vodi kratkovida politika (prihvatanje Euleksa), uz pomoc spin majstora (dogovorenih sest tacaka). "Ni Kosovo, ni Evropa" je jedini slogan za DS na sledecim izborima.

strucnjak:)

pre 15 godina

Premijer Kosova Hašim Tači, izjavio je da će vlasti Kosova vrlo brzo "doneti mudru odluku u vezi sa ovim pitanjem".

drugim recima, telefon americke ambasade je bio zauzet :))

pa cemo kasnije da cujemo ''mudru'' odluku :))

Prizrenac

pre 15 godina

Da bi se na vreme prihvatilo kapitulacija srpske politike u Kosovo, sada bi stvari drugcije izgledali!!! Danas bi mogao gosp.Tadi biti sacekan od svog homologa u aeroportu Prishtine, sa svojom zastavom, himnom a naravno i na crvenom tepihu!!!
Ali ne moze se nista, to ti je Balkanski inat!!!!

mertur

pre 15 godina

Fejt ne zapoveda vec preporucuje da se Tadicu dozvoli ulazak na Kosovu. Jel to Tadic pitao Fejta ili je preko njega trazio dozvolu za posetu. Inace ja ne vidim da ova poseta nesto pozitivno donosi. Tadic ce kao posetiti Decane a to ce uciniti samo u reklamne svrhe kao ja presednik idem na Kosovu svetu srpsku zamlju. To je vec konzumirana reklama za unutrasnju politiku. Kao presednik bi trebao doci u Pristini jer tamo je centar dogadjaja i traziti mozda sa nekim tamo da poprica a ima puno toga o cemu bi se pricalo. Kao privatno lice pustio bih ga da dodje ali ne kao presednika (pa jos sa svojom oruzanom pratnjom) drzave koja jos uvek tera staru antialbansku politiku.

Nebojša

pre 15 godina

U današnjoj politici simbolika ima veliko značenje. Danas počinje proces u Hagu, a predsednik Srbije ide na Kosovo. Ne bih se složio sa nekima, koji u tome vide neki poraz ili poniženje. Neko će reći, puštaju ga samo zbog Uskrsa, ali mislim da je u pitanju i nešto drugo. Šta je to drugo, možemo samo da nagađamo. A i moćni Zapad je počeo da "uvrće ruke" kosovskim Albancima, samo se setimo šta znači njihovo "preporučujemo, predlažemo,itd...".

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Piter Fejt je uputio javni apel Vladi Republike Kosova da Borisu Tadicu omoguci posetu ovoj zemlji. Ministar unutrasnjih poslova Zenun Pajaziti je istakao da je zato potrebna dozvola premijera Hasima Tacija. Hasim Taci iz Ljubljane je telefonom porucio da ce kosovska vlada o toj poseti doneti veoma mudru odluku. Eulex je potvrdio da je kabinet Tadica uputio zahtev da mu se odobri dolazak na Kosovu i poseta Manastiru u Decanima prilikom Uskrsa - pravoslavnog verskog praznika. Zato ne verujem da Hasim Taci usprotiviti takvoj poseti, jer bez obzira na izjave i ponasanje Tadica, njegovo slobodno kretanje po Republici Kosova poslace u svet poruku da je nova drzava stabilna i da nudi sve perspektive zivota svima koji zive u njoj i onima koji dolaze da je posete, a kosovska ponuda je bogata u svemu.

Milos Krstic

pre 15 godina

Ono sto Srbija pokusava na Kosovu nije da vrati vlast koju je imala do '99 nego da pokaze da treba i da mora i da ona (odnosno Srbi) ima neki uticaj na zbivanja na Kosovu.
Ocigledno da i danas Albanci kao i nekad Milosevic zele celu i kompletnu vlast na celoj teritoriji Kosova, i prakticno Kosovo samo za sebe gde bi malobrojni Srbi imali ulogu bezopasne manjine koja je tu folklora radi i koja se ne pita nizasta. I te dve dijametralno suprotne pretpostavke su i sustina danasnjih politickih sukoba.

Kosovo=Srbija

pre 15 godina

Tako je, staviti do znanja šta je čije. Danas Tadić, sutra neko drugi, a za koju godinu ćemo svi moći slobodno da obilazimo srpske manastire. Samo polako, strpljenje je najbitnije.
Jesmo ga privremeno izgubili zbog gluposti nekoliko pojedinaca, ali moramo se boriti. Zamislite se vi koji se tako olako odričete dela svoje zemlje, jer se, ukoliko tako nastavite da razmišljate, vrlo brzo može desiti da se i vaš kućni prag bude Kosovo. Šta ćete onda?
Pozdrav, i srećan praznik.

Marko KM

pre 15 godina

Pravi potez predsednika Tadica, to nama koji smo na Kosovu i Metohiji daje jos veca uverenja da ostanemo (i ostacemo!!!), a velikom broju ostalih Srba da se vrate svojim domovima, jer samo se jedno mesto na svetu zove dom

Mislite o tome!!!!

Komsija

pre 15 godina

Dragi Komsije, sretan vam uskrs. Nema veze od koga je Tadic trazio dozvolu, isto tako nema veze ko mu je dozvolio. Vazno je da mi (Albanci i Srbi) gradimo BUDUCNOST i idemo kao dobre komsije u veliku Familiu EU.

oPaki

pre 15 godina

Од слепила наших вождова да је Косово и даље српско, гора је само наивност kocobapa да је независност резултат њихове политике!

prolaznik

pre 15 godina

Kosovo, laku noc. Evropo, dobro jutro. Nema nazad u proslost jer tamo nema nista lepo za nas da se vidi. Iz nje samo treba da izvucemo pouke i uvidimo greske kako ih ne bi pravili u buducnosti. Prestanite da zivite u snovima. Ja jesam i mogu vam reci da nista ne boli.

Ramë

pre 15 godina

Napokon da politicari u Srbiji "javno" govore o tome da je Kosovo nezavisno, naravno na neki blazi nacin, trazeci dozvolu preko g-dina Faith-a, ali jos uvek se plase da priznaju svojim biracima da nemogu nista da ucine po pitanju Kosova. Ovakvim nastupom samo ugnjetavaju Srpski narod na Kosovu koji sa i dalje sve vise izoluje, po scenariju iz Beograda. Vecini Srba bi bilo drago da ga vide ovde, ali morace da se obrati nadleznima za mogucnost ove posete.

PRN

pre 15 godina

Hrabar korak od strane Predsednika susedne Srbije za upostavljenje kontakta sa Kosovskom Vladom. Za opstu informaciju, Tadicev kabinet se obratio ICO-u, a ne EULEX-u za dozvolu za ulazak na Kosovo. Razlika je u tome da ICO, to jest kancelarija G. Faitha, nije statusno neutralna misija, kao sto je EULEX. ICO ima misiju da nadgleda sprovodjenje Ahtisaarijevog plana od strane Vlade Republike Kosovo. Znaci, Predsednik Srbije trazio (preko posrednika) dozvolu od strane Kosovske Vlade za ulazak u teritoriji Republike Kosovo.

Израел

pre 15 godina

Ако буде најаве проблема, Тадић би требао са 10 колона тенкова испред себе и специјалним јединицама да пробије царинске пунктове и да као човек оде до Дечана. Пре тога наравно да обавести западне земље о том поступку...

Antiglobalista

pre 15 godina

Loša srpska politika protiv žestokih pritisaka i interesa sa zapada, različite nove državice od kojih su dve kolonije. Jedna od njih uz to i NATO protektorat. To je rezime zadnjih deceniju i po sa Balkana. Ove vesti usput kao ova su totalno nebitne.

Dzaba, dragi gledaoci

pre 15 godina

Alo, Kosovo je otislo i nema nameru da se vraca. Jos jedino moze da posluzi za skupljanje domacih politickih poena, za razne "strucnjake" da namlate dodatnu kintu ubijajuci se dokazujucu da je crno belo i naravno za sve tamosnje "srpske patrijote" da izvuku jos koju platu za "vernost" (kome sem svom dzepu?).

Ilir

pre 15 godina

Treba godn Tadic da dodje na sve praznikje u Kosova. Ovde se vse slavi nema probelema, Zivelo Kosova Zivela Srbija mi smo isti sve da nas nadjete zajedno ovde.

Julius

pre 15 godina

Kabinet predsednika Tadica je na pogresnu adresu (Eulex-u)uputio zahtev za odobrenje njegove posete Manastiru Decani, povodom Uskrsnih praznika.
S obzirom da o poseti stranih delegacija treba da odluce Kosovske vlasti, a ne strane misije, sef Eulex-a je prosledio taj zahtev Kosovskim vlastima, s preporukom da Tadicu dozvole posetu, posto se radi o verskom, a ne drzavnom prazniku.
Najverovatnije da ce Kosovske vlasti doneti mudru odluku i dozvoliti posetu, a pred javnoscu se pravdati da su to ucinii posto se radi o verskom prazniku i sto su medjunarodni faktori zamolili za dozvolu, u cilju nezaostravanja susednih odnosa. One ce naci i zakonski nacin opravdanja, u prinicipu da zahtev upucen nenadleznom organu bio prosledjen nadleznim vlastima, pa tako smatrati kao da je zahtev njima upucen. Vazno je da se za dozvolu posete mora uputiti zahtev, sa tacno naznacenim podacima o licima, vremenu i mesto posete. Tako ce "i vuk sit, i ovce na broju"; i Tadic se hvaliti da ne priznaje nadleznost Kosovskih vlasti, a i ovi da su odobrili posetu. A dokle ce dogurati ti popreki odnosi izmedju Srbije i Kosova i kuda to vodi, djavo ce ga znati.

nenad

pre 15 godina

kakav god da bude ishod, bice hladan tus. mi u evropu sa nejasnom granicom ne mozemo. delimo nove pasose po kosovu, po kome se, bez pristanka tamo neke vlasti, ne mozemo slobodno kretati. potpuno nenormalno. dajte, urazumite se i sinhronizujte.

Realista

pre 15 godina

Vazno je da je danas praznik orodoksa i cestitam svima koji to slavljaju, vazno je da je predsednik Tadic trazio dozvolu od EU a ne od UNMIKA jer zna da ga vise nema, vazno je da su institucije Kosova preko Peter Feitha dali tu dozvolu i time potpuno postovali prava manjina i prava svih verskih zajednica i vazno je takode da su dali i vrlo jasne instrukcije da ova poseta ne sme biti politicka, jer ce se u buducnosti zabraniti svaka poseta predsednika bila ona privatna, humanitarna ili sluzbena, sve drugo nije vazno!!!

Ana

pre 15 godina

To nije "preporuka" vec naredjenje. U prevodu - samostalna drzava ocigledno nisu, sto mi se svidja.
A na Tadica trositi reci....ih...Prazne price, prazna retorika, prazne posete...

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Kako je danas Veliki petak, dan hriscanske zalosti, kosovske Vlasti moraju pokazati razumevanje i Predsedniku Tadicu se mora dozvoliti dolazak na Kosovo, da bar moze tamo ZALITI !

Vojvođanin

pre 15 godina

Boris Tadić je otišao na Kosovo i iskoristio Uskršnje praznike da poželi i pozove na mir i Srbe i Albance. Izvinite, ali ovakva retorika se veoma razlikuje od poruka koje su upućivali prethodnici, posebno oni za vreme Miloševićeve autoritarne vladavine (koji su umesto mira generisali ratove) pa i oni prethodnici sa kraja Koštuničine vladavine (koji su umesto mira donosili haos na ulice srpskih gradova). Boris Tadić je poželeo mir i Albancima i Srbima, poželeo je mir i na Kosovu i u Srbiji i to je važan civilizacijski i human gest.

Shamu

pre 15 godina

Prije ili kasnije, ruka mira i izvinjenja Kosova Srbiji bice pruzana. To je nesto sto ce biti istorijski momenat. To je jedina stvar koja ce pomiriti celi region i Balkan u cjelini. Ovo su mali, ali veoma znacajni koraci ka priznanju celovite Srbije sa Kosovom. E pa nek vam je sa srecom kososvski narode. Pozdrav svima.

nick

pre 15 godina

Prije ili kasnije, ruka mira i izvinjenja Srbije Kosovu i Albancima bice pruzana. To je nesto sto qe biti istorijski momenat. To je jedina stvar koja qe pomiriti cjeli region i Balkan u cjelini. Ovo su mali, ali veoma znacajni koraci ka priznanju Kosova Republika, najnova i najbliska susjedna drzava Srbije. E pa nek vam je sa srecom srbski narode. Pozdrav svima.

Manitu

pre 15 godina

Ako se pod hitno ne otarasimo nacionalista, kako "umerenih" tako i neumerenih, svega sto mirise na Milosevica i njegove zlocince, pokrovitelje i sluzbe, i ne okrenemo Evropi, sledeci predsednik Srbije ce traziti dozvolu da ide na Frusku Goru, pa sledeci u Novi Pazar, pa sledeci u Pirot i tako redom do one cuvene sljive ispod koje nece biti mesta ni za predsednicki helikopter.

argjent Prishtina

pre 15 godina

sta je ovo bre ljudi, pa nek dolazi covek nikome nije briga ko dolazi i ko ne, nek dolazi nek poseti srpsku zajednicu ovde na KOSOVU i nek ide kuci, ljudi idu u mars i u drugim planetima, a mi jos se bavimo nek dolazi ili nek biti zaustvlen, do mi ce da mislimo da idemo u Evropu kad svi nasi komsije samo sto nisu usli, ovo je neverovatno kako se zezaju s' nama.

Nele

pre 15 godina

Pa valjda je normalno da predsednik jedne drzave istu i obilazi. Ako on ne moze da ode gde god i kad god hoce onda to nije zajednicka drzava. Sto pre shvatimo bice nam svima lakse. Inace sve je ovo samo farsa. Tadic je otisao helikopterom, vratice se helikopterom a Srbima na Kosovu ce sutra biti isto kao juce. Nesto sam se zadnjih godina nadao resenju problema na Kosovu ali kako se politicari menjaju i svi pricaju slicno ja tu nadu lagano gubim. Ostaje mi da se nadam da ce nasa deca u buducnosti ziveti u Srbiji u kojoj glavna tema nece biti Kosovo. Samo da se zastitim od dezurnih patriJota, ja sam veci patriota od mnogih od njih ali sam samo realan i znam ako zena ne zeli da zivi s muzem u istoj kuci niko ne moze da je zadrzi. Mozda moze silom, ali ja takvu ne bih da imam pored sebe.

david

pre 15 godina

Stvarnu vlast na Kosovo nema vlast vlada Kosova niti vlada Srbije. Vlast imaju medjunarodne civilne i vojne snage. Preucavanje ostaje izmedju institucija Srbije i Kosova.
Kosvo je protektorat medjunarodne zajednice za sada.! a za buduce videce se.!

veki

pre 15 godina

Posto ja Taci morao da se slozi, on se slozio a sada je zbog tog slaganja s neizbeznim tj dobijanjem naloga da se slozi izdaje sebe kao 'velikodusnog demokratu'.
He-he uopste nije providno?!
Jos je morao inace da skokne i do Slovenije...

Ali Demi

pre 15 godina

Ja pozdravim tadicevu poruku mira, iako ja bih savetovao da "poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu u našoj Srbiji" bi bila bolja ako je kraca:"poruka mira za Srbe i Albance, sve koji žive na Kosovu", jer ako dodajes u "nasoj Srbiji" znaci da nije u "vasoj Srbiji"....itg,itg. Primetim da predsednikovim savetnicima nedostaju vestine izraza i imaju na visak vestine proslosti....

"Balkanski"

pre 15 godina

Razumemo Tadica, razumemo i unutrasnju politiku Srbije, razumemo sve, ali i vi Srbi i srpska politika razume i zna realnost, ni vi ni mi nismo naivni?!
Sto prije pruzimo ruke pomirenje, sto prije da odlucite hrabro da priznajete Drzavu Kosovo i vi i mi idemo dalje, znamo da je tesko za vas a i nama nije laksije da vise pod srbijom da zivimo.
17.02.2008g zavrsena prica, ako hocete mira na regionu, ako hocete prosperitata odlucite na istorisku resenje priznajte Drzavu Kosovo i tacka......!

j o k e r

pre 15 godina

vuci siti... a mi sve ovca do ovce - na broju!?ko su "vlasti kosova"(koje su "dopustile" uprkos "njihovog ustava" da "visoki gost" dodje na kosovo,"bez poziva"!?),ko je "euleks" u beogradu, nasuprot onom cija vojska boravi na kosovu!?...kao i koji su pa ovi sto "prosvercovase" predsednika drzave srbije -tadica- preko neba iz "beogradske srbije "-u ..."kosovsku srbiju"?!...i najvaznije sto se sve ovo uvija u neku specijalnu veselu i sarenu "oblandu", zasto se lepo ne kaze jasno, glasno i otvoreno ko sta kome i zasto-a neko mora tome da presudi jer su obadve "zaracene "strane tvrdoglave i "nasiljene" pa je jasno da bi se pre potukli nego razgovarali hladnih glava!!! a u narodima se bas zato i kuva , jer im niko ne govori istinu nego "bajkovitu" - poluistinu ( i prazne price!!! i tako prodje 10 godina i niko nista ne priznaje i svako je u pravu - ali samo sami za sebe!!! bez razgovora nema mira a kako vreme prolazi sve su manje sanse da se to i dogodi u dogledno vreme!!!...

Illyria

pre 15 godina

Tadićeva poruka mira,naravno u potpunom srpskom maniru: "Kosovo je Srbija... i svi koji na njemu žive treba da budu robovi Srbije"!?
Zamislite samo kako bi izgledala neka njegova ne baš miroljubiva poruka!