Utorak, 14.04.2009.

00:17

Tadić: Odlučno protiv kriminala

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Novom Sadu da će organizovani kriminal u Srbiji biti uništen.

Izvor: Beta

Tadiæ: Odluèno protiv kriminala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Dalibor

pre 15 godina

Hrabro. Obzirom da je Djindjić radio istu stvar u mesecima pre ubistva. Možda Tadić zna nešto što mi, a ni Zoran nije znao.

izborko

pre 15 godina

resio Tadic da pohapsi pola stranke !!! Odlucna borba protiv kriminala je borba protiv onih na vlasti. A na vlasti su sve njegovi kadrovi, prijatelji, partijski drugovi. Ko je dao Usce? Ko je prodao Hajat a nije smeo? Ko je podelio lokale NISa a nije smeo? Ko je prodao Koletu GRAND na Kopaoniku i pustio ga u posed a ovaj nije platio to? Ko je hteo da promeni namenu Luci Bgd, pa ga Verica sprecila? Ko je..ko je..sve kadrovi tog istog Tadica. I on najavio borbu?! Bolje da je to uradio a ne najavio. Podseca na pricu tuzioca, specijalca, koji najavljuje oduzimanje imovine vec godinu dana i za to vreme nestala sva imovina osim kuce za koju i ako uzmu ispasce skandal. Kupljena pre toga. Bruka.

Pogledajte oko sebe

pre 15 godina

G.Predsednice, izabrali ste pogresan povod i adresu da najavite borbu protiv organizovanog kriminala.
Clanovi organizovanih kriminalnih grupa ne pljackaju benzinske pumpe i ne pucaju na policajce, vec sede u svojim luksuznim kabinetima i unistavaju Srbiju.
Razmislite malo sa kim ste se druzili na Kopaoniku, a mogli bi malo da procesljatei finansjere svoje stranke, koje krijete kao zmija noge.

Mira

pre 15 godina

I danas je Predsedniče nesavesni vozač u Vojislava Ilića namerno naleteo na saobraćajnog policajca. Gospodine Predsedniče posle sinoćnjeg Insajdera na B92 shvatila sa da je u zemlji Srbiji sve moguće. Čiji su članovi bili u Skupština Grada, Urbanističkom zavodu, Zavodou za gradjevinsko zemljište? Ko je odobravao sve te silne dozvole? Kome plaćaju porez Mišković i Matić? Koliko godina ste gospodine Tadiću predsednik Srbije? Vi se ponašate kao da ste juče došlu u Srbiju, a sutra ćete sve da sredite. Posle Insajdera dugo nisam zaspala, a pitanje je: Gde ide Srbija i njenji gradjani? Strašno!

Glupa i lakovernaVranjanka

pre 15 godina

Onaj ko je poverovao makar u jednu jedinu rec koju je izgovorio g.Tadic, neka pogleda reprizu sinocnjeg Insajdera, pa ce shvatiti koliko je besmisleno slusati ovakve izjave.
Sad mi je jasno koliko smo bili glupi kad smo "pali" na onu pateticnu izjavu BT povodom afere Bodrum, koja je presudila da mnogi glasaju za njega, u nadi da je krenuo casnim putem.
Nikada sebi necu oprostiti glupost i naivnost sto sam mu poverovala.
Lako je bilo njemu da prezali Nedu, koja je,uzgred, puno doprinela da upravo DS dodje do vlasti i moci(bila je u karavanu DOS koji je tada obilazio Srbiju sa Djindjicem na celu), Jeremic i Malovicka su oni koji se uklapaju u nove seme vladavine DS, zbog njih bi BT zrtvovao sve nas, djuture sa nasim potomcima.
Dobili smo ono sto smo trazili, plasili smo se Tome, a dobili Miladina u skupstini (nemoj da neko to pripisuje radikalima, ulazak su mogli da sprece oni koji s vecina u tom parlamentu).
Toliko o odlucnosti da se borimo protiv kriminala, o nasoj gluposti i naivnosti i o inima koji nas i sada prave budalama misleci da ce neko poverovati u njihove prazne price.

simens

pre 15 godina

Najvece dostignuce postpetooktobarskih vlasti je akcija "sablja". Zalosno je to sto je sto je to Zoran Djindjic platio glavom, ali cinjenica je da je tada kriminal bio razbijen.
Sad se on vraca ali jos uvek nije jaci od drzave, kao sto je bio do tog 12-og marta 2003-e.

daleko sam ja

pre 15 godina

Tadicu kada objavis ko te finasira i tvoj DS ali bez laze, onda cu ti poverovati da ces nesto uraditi protiv kriminala. A sve dok te finansiraju kriminalci svih boja a ti ih stitis i pricas kojekakve bajke narodu, ja ti ne verujem.

Biljana

pre 15 godina

Iako je izjava ok, po ko zna koji put, iz predsednikovih reci izbija demagogija, neiskrenost, ispraznost...to se vidi na osnovu same konstrukcije svake recenice. Takodje, mogao je da se suzdrzi od bilo kakvih izjava na sahrani i ode u miru i tisini (ovako sve ovo zvuci senzacionalisticki) a na delima da drzava pokaze borbu protiv kriminala.

GuC

pre 15 godina

bespotrebno izgubljen mladi život, a za koga, kakvi to osećaji odvedoše ovog čoveka u smrt?
Tadiću, sklanjaj se više, niti hoćeš niti umeš. jedini drugačiji koji Srbiji sada treba je LDP, svi ste ostali isti i NIKADA neće Srbiji biti bolje, eto, nije fraza kao tvoja Borise, nego je istina.
LDP mora da povede ovu zemlju tamo gde je 2003 spreceno. a ako i to ne bude valjalo, pa i njih ćemo smeniti, sve dok se ne probudim u normalnoj, demokratskoj, civilizovanoj zemlji!

Milutin

pre 15 godina

Postovani Predsednice, pre nego sto krenete u populisticku borbu sa organizovanim kriminalom predlazem da ocistite svoje dvoriste prvo. Sve takozvane mafije "gradjevinska", "medicinska",itd. su rezultat sprege vlasti i kriminala. Vi ste na vlasti jako dugo a vas DS je medju najkorumpiranijim partijama u Evropi. Nazalost ostatak politicke scene u Srbiji je jednako truo. SPS je predvodio u destrukciji zemlje, SPO u silovanju Beograda, DSS u zloupotrebi vlasti i kvazi patriotskoj korupciji, G17; sta reci za G17 osim institucionalizovana korupcija. LDP je ponikao na korenima DS, pa se nakacio na gradsku vlast da isisa sta moze. Resite problem endemske korupcije u Srbiji pa cete i unistiti organizovan kriminal.

Dela a ne reci

pre 15 godina

Neizmerno mi je zao ovog mladog coveka, ali sam ogorcena sto politicari zele da ubiraju politicke poene na necijoj smrti.
Kad se nas Predsednik ili ministar policije odreknu necega u korist drzave, a isto tako i njihovi najblizi saradnici i finansujeri, moralno pravo da govore o patriotizmu i odricanju.
Naprimer, Predsednik da nalozi da se kazne oni koji rasprodaju Beogradsko zamljiste radi licnog bogacenja, a ministar Dacic da kaze sve sto zna o aferi kofer i da prihvati smanjnjenje broja ministarstava.
Posle toga, bicu spremna da ih saslusam i da poverujem da ih je dirnula smrt ovog mladog coveka i da ce uciniti ono sto je u njihovoj moci da njegovo jos nerodjeno dete zivi u boljoj i casnijoj zemlji.

David

pre 15 godina

Tesko da jedan covek moze da uradi u ovoj maloj i upropastenoj zemlji po imenu Srbija, politicke stranke nisu spremne da se obracunaju sa organizovanim kriminalom jer su one u sprezi s njim, kako bi rekao nas narod "mala bara a mnogo krokodila", jedini koji je vredeo i koji je bio spreman da uradi nesto za ovu zemlju vise nije sa nama a to je bio Zoran Djindjic, svi vi politicari niste mu ni do kolena.

Bobi

pre 15 godina

Tadicu te izjave stalno slusamo, hajde najzad uradite nesto. Kod vas se sve svodi samo na pricu, a praksa je sasvim drugacija i uvek reagujete tek kada se nesto desi. Ja vam licno nista vise ne verujem.

Okupirani

pre 15 godina

Ako je Kosovo pod tzv. okupacijom, tamo bar ima Eulex da koliko bilo uredi stanje na toj teritoriji. Nasuprot Kosovu, svaka naša opština je pod okupacijom političkih partija i njihove drskosti, a nemamo nijednu instituciju koja bi štitila ove teritorijalne jedinice i njihove građane od (n)ovih "okupatora".

nebojsa

pre 15 godina

Neće i ne može se ući u borbu protiv kriminala sve dok se ne zna ko i kako finansira političke stranke u ovoj državi. Stranke su početak mogućeg utucaja kriminala u ovoj zemlji. Sve ostalo je čista demagogija gospodine predsedniče.

SVD

pre 15 godina

Ne znam kako će se voditi borba protiv kriminala ako sudovi ne sprovode doslednu i strogu politiku kod kriminalnih slučajeva. Juče sam gledao u emisiji "Potraga" kako su dvojica ubica, koji su ubili potpuno nevinog čoveka po pogrešno izvršenoj narudžbini bili osuđeni na po 20 godina robije a da "kazna još nije izvršna" iako nam je pokazano kakve je dokaze policija pripremila i na osnovu kojih je ceo slučaj potpuno rasvetljen, uključujući i priznanja optuženih. Pitam ja sudije, šta treba da učini kriminalac da bi dobio maksimalnu kaznu od 40 godina robije? Za ovakvo delo u zemljama u kojima ima smrtne kazne, dobijala bi se smrtna kazna, a kod nas se izriče čak ni najduža vremenska kazna koja u praksi znači da se posle malo vremena kriminalci puštaju "zbog dobrog vladanja". Gledali smo statistike po kojima sudovi u velikom procentu izriču kazne manje od minimalne. Čak i uz objašnjenje da ta statistika nije tačna, jer je tužioci u 87% slučajeva ne žale na kaznu, pokazuje da nam je pravosudni sistem truo i da ne vrši osnovnu funkciju zaštite društva. Ja znam da predsednik Tadić ne može da naredi susdstvu šta da radi, ali nisam siguran da sudstvo nije podložno raznim drugim uticajima od političkih do podmićujućih. Kako inače objasniti blage kazne i "presude koje nisu izvršne" za teška krivična dela kao što su ubistva ili najteže saobraćajne nesreće.

Nenad

pre 15 godina

Samo nova "Sablja može da reši probleme. Ako ništa drugo bar privremeno da danemo jednom dušom i da se u sopstvenoj zemlji osećamo sigurnim i mi i naše porodice.
Mogu da kažem da smo u poslednjoj deciniji bili mirni i bezbrižni jedino u prvim mesecima posle "Sablje". Potom smo se nažalost vratili na staro.
Najgore je što narod sve više gubi poverenje u policiju, jer tu i tamo tek izbije afera koja pokazuje umešanost policije u kriminal.
Mi kriminal teško možemo da iskorenimo. Ali njegovim svodjenjem u okvire kako su to učinile druge zemlje, mnogo ćemo učiniti. On se može iskoreniti organizovanom akcijom svih država, a toga nema i nije realno to ni očekivati. Mi smo ipak deo sveta i zato i ne možemo biti potpuno imuni na razne kriminalne poduhvate. Ali bar možemo da ih smanjimo, jer ovo što sada imamo prosto je neizdržljivo.

gradjanin

pre 15 godina

u redu je izjava. mislim, poenta izjave. i ja bih voleo da u svetu zavlada mir, da nema bolesti i tuge.. ali poseci drvo na kome sedite..

danijela

pre 15 godina

Iskreno verujem da predsednik Tadic zeli, da ovo zlo, koje nam urusava Drzavu prestane. Nisam sigurna da bas sve zna ali u trenutku kada su objavljene plate direktora javnih preduzeca mora da reaguje. Ako to ne zaustavi i ne natera ih da dele sudbinu sa narodom koji ih hrani, oblaci i po svemu sudeci, obezbedjuje i siguran zivot njihovom potomstvu, dok se sam bori za goli zivot, onda ljudi moji u nasoj zemlji je DEMOKRATIJA MRTVA. Kome cemo verovati i mozemo li jos uvek bilo kome da verujemo, videcemo?!

bezimena

pre 15 godina

Uz svo poštovanje, da je saobraćajni policajac poštovao pravila službe, danas bi bio živ!

Pucanj u državu je daleko više bio atentat na PREMIJERA Z.Djindjića, ali "bezbedonosne" strukture još nisu otkrile ko je naručilac pokušaja(!?) državnog udara!

Valjevac

pre 15 godina

Tadic ovo prica mesecima, a stanje je sve gore i gore! Valjevo nema nacelnika SUPa vec 4 meseca zbog politickih igrarija SPS-a, toliko o tome koliko njih zanima resavanje problema kriminaliteta

Sjenicak

pre 15 godina

Imate punu podrsku Predsednice, sad je pravi trenutak. ako ne sad, onda se bojim da ce moje dijete odrastat u nekoj drugoj drzavi gdje su drugi vec davno uradili ovo o cemu vi danas govorite. Iskreno saucecse porodici stradalog policajca.

Dejan

pre 15 godina

E moj predsednice, lakse sa demagogijom. Nema drzave u kojoj je 'organizovani kriminal unisten' niti ce je biti sve dok se ne promeni 'sistem vrednosti' na ovoj planeti, a to ce mozda da bude za jedno 10000 godina, ali jedno veliko mozda.

Glas razum@

pre 15 godina

Radni ljudi, penzioneri, studenti, djaci, sportisti, komsije mogu doprineti u borbi protiv svih oblika kriminala ako se mogu diskretno obratiti sluzbenicima ili odabranim volonterima preko besplatnog poziva na broj slube.

Visoka gradjnska svest i odlucnost u borbi protiv svih oblika kriminala izgraduju se uz pomoc medija, obrazovanja i informisanja.

Pomozimo Otadzbini u skoroj odlucnoj borbi protiv svih oblika kriminala

Uzalud

pre 15 godina

Neka ovaj nesrećni mladić počiva u miru i neka bog sačuva njegovo nerođeno dete i sve koje je voleo. A vi, gospodine predsedniče, bez uvrede, treba da sledite njegov primer i učinite nešto za ovaj narod, za sve građane ove države, a ne samo za neke. Ne samo za svoje. Ne možemo da živimo od alavosti i beskrupuloznosti svih vaših demokrata na "položajima", od njihove nekompetentnosti, nestručnosti i drskosti kojom nipodaštavaju sve koji se juče nisu učlanili u DS, jer je retko ko bio tamo kada su mnogi od nas bili, kada je "gorelo"... Protiv takvih smo se borili, predsedniče, 5. oktobra. Zalagali smo se za istinske promene, za stručnost iznad partijske osionosti, a šta smo dobili - ekskomunikaciju obrazovanih, pametnih, vrednih i moralnih. Dobili smo na funkcijama ljude sa falsifikovanim diplomama (imate dokaze), ljude bez ikakve struke i iskustva, ljude koji su zaposlili više svojih nego sve vlasti od 2000. godine. A najviše su zapošljavali onda kada je premijer Cvetković rekao da više nema zapošljavanja. Evo, zapošljavaju i danas. Baš danas. I kraja nema. Šta možete da uradite, za početak? Evo vam jedan predlog? Izdajte "uputstva" svim gradskim i opštinskim odborima DS da se pod hitno povuku svi kojima nije mesto na funkcijama, na isti način kako su i došli, a da vrate na posao sve stručne koje su oterali, mnoge na ulicu, bez ikakvih zakonskih prava, pa se sada ljudi potucaju po sudovima, nemajući čime da prehrane svoje porodice. Želite li primera (konkretnih dokaza)? Ako pokažete bilo kakav signal da vas to istinski interesuje, sa zadovoljstvom ćemo vam ih dostaviti.

Uzalud

pre 15 godina

Neka ovaj nesrećni mladić počiva u miru i neka bog sačuva njegovo nerođeno dete i sve koje je voleo. A vi, gospodine predsedniče, bez uvrede, treba da sledite njegov primer i učinite nešto za ovaj narod, za sve građane ove države, a ne samo za neke. Ne samo za svoje. Ne možemo da živimo od alavosti i beskrupuloznosti svih vaših demokrata na "položajima", od njihove nekompetentnosti, nestručnosti i drskosti kojom nipodaštavaju sve koji se juče nisu učlanili u DS, jer je retko ko bio tamo kada su mnogi od nas bili, kada je "gorelo"... Protiv takvih smo se borili, predsedniče, 5. oktobra. Zalagali smo se za istinske promene, za stručnost iznad partijske osionosti, a šta smo dobili - ekskomunikaciju obrazovanih, pametnih, vrednih i moralnih. Dobili smo na funkcijama ljude sa falsifikovanim diplomama (imate dokaze), ljude bez ikakve struke i iskustva, ljude koji su zaposlili više svojih nego sve vlasti od 2000. godine. A najviše su zapošljavali onda kada je premijer Cvetković rekao da više nema zapošljavanja. Evo, zapošljavaju i danas. Baš danas. I kraja nema. Šta možete da uradite, za početak? Evo vam jedan predlog? Izdajte "uputstva" svim gradskim i opštinskim odborima DS da se pod hitno povuku svi kojima nije mesto na funkcijama, na isti način kako su i došli, a da vrate na posao sve stručne koje su oterali, mnoge na ulicu, bez ikakvih zakonskih prava, pa se sada ljudi potucaju po sudovima, nemajući čime da prehrane svoje porodice. Želite li primera (konkretnih dokaza)? Ako pokažete bilo kakav signal da vas to istinski interesuje, sa zadovoljstvom ćemo vam ih dostaviti.

Valjevac

pre 15 godina

Tadic ovo prica mesecima, a stanje je sve gore i gore! Valjevo nema nacelnika SUPa vec 4 meseca zbog politickih igrarija SPS-a, toliko o tome koliko njih zanima resavanje problema kriminaliteta

Dejan

pre 15 godina

E moj predsednice, lakse sa demagogijom. Nema drzave u kojoj je 'organizovani kriminal unisten' niti ce je biti sve dok se ne promeni 'sistem vrednosti' na ovoj planeti, a to ce mozda da bude za jedno 10000 godina, ali jedno veliko mozda.

bezimena

pre 15 godina

Uz svo poštovanje, da je saobraćajni policajac poštovao pravila službe, danas bi bio živ!

Pucanj u državu je daleko više bio atentat na PREMIJERA Z.Djindjića, ali "bezbedonosne" strukture još nisu otkrile ko je naručilac pokušaja(!?) državnog udara!

gradjanin

pre 15 godina

u redu je izjava. mislim, poenta izjave. i ja bih voleo da u svetu zavlada mir, da nema bolesti i tuge.. ali poseci drvo na kome sedite..

Glupa i lakovernaVranjanka

pre 15 godina

Onaj ko je poverovao makar u jednu jedinu rec koju je izgovorio g.Tadic, neka pogleda reprizu sinocnjeg Insajdera, pa ce shvatiti koliko je besmisleno slusati ovakve izjave.
Sad mi je jasno koliko smo bili glupi kad smo "pali" na onu pateticnu izjavu BT povodom afere Bodrum, koja je presudila da mnogi glasaju za njega, u nadi da je krenuo casnim putem.
Nikada sebi necu oprostiti glupost i naivnost sto sam mu poverovala.
Lako je bilo njemu da prezali Nedu, koja je,uzgred, puno doprinela da upravo DS dodje do vlasti i moci(bila je u karavanu DOS koji je tada obilazio Srbiju sa Djindjicem na celu), Jeremic i Malovicka su oni koji se uklapaju u nove seme vladavine DS, zbog njih bi BT zrtvovao sve nas, djuture sa nasim potomcima.
Dobili smo ono sto smo trazili, plasili smo se Tome, a dobili Miladina u skupstini (nemoj da neko to pripisuje radikalima, ulazak su mogli da sprece oni koji s vecina u tom parlamentu).
Toliko o odlucnosti da se borimo protiv kriminala, o nasoj gluposti i naivnosti i o inima koji nas i sada prave budalama misleci da ce neko poverovati u njihove prazne price.

nebojsa

pre 15 godina

Neće i ne može se ući u borbu protiv kriminala sve dok se ne zna ko i kako finansira političke stranke u ovoj državi. Stranke su početak mogućeg utucaja kriminala u ovoj zemlji. Sve ostalo je čista demagogija gospodine predsedniče.

Glas razum@

pre 15 godina

Radni ljudi, penzioneri, studenti, djaci, sportisti, komsije mogu doprineti u borbi protiv svih oblika kriminala ako se mogu diskretno obratiti sluzbenicima ili odabranim volonterima preko besplatnog poziva na broj slube.

Visoka gradjnska svest i odlucnost u borbi protiv svih oblika kriminala izgraduju se uz pomoc medija, obrazovanja i informisanja.

Pomozimo Otadzbini u skoroj odlucnoj borbi protiv svih oblika kriminala

daleko sam ja

pre 15 godina

Tadicu kada objavis ko te finasira i tvoj DS ali bez laze, onda cu ti poverovati da ces nesto uraditi protiv kriminala. A sve dok te finansiraju kriminalci svih boja a ti ih stitis i pricas kojekakve bajke narodu, ja ti ne verujem.

Bobi

pre 15 godina

Tadicu te izjave stalno slusamo, hajde najzad uradite nesto. Kod vas se sve svodi samo na pricu, a praksa je sasvim drugacija i uvek reagujete tek kada se nesto desi. Ja vam licno nista vise ne verujem.

Sjenicak

pre 15 godina

Imate punu podrsku Predsednice, sad je pravi trenutak. ako ne sad, onda se bojim da ce moje dijete odrastat u nekoj drugoj drzavi gdje su drugi vec davno uradili ovo o cemu vi danas govorite. Iskreno saucecse porodici stradalog policajca.

Milutin

pre 15 godina

Postovani Predsednice, pre nego sto krenete u populisticku borbu sa organizovanim kriminalom predlazem da ocistite svoje dvoriste prvo. Sve takozvane mafije "gradjevinska", "medicinska",itd. su rezultat sprege vlasti i kriminala. Vi ste na vlasti jako dugo a vas DS je medju najkorumpiranijim partijama u Evropi. Nazalost ostatak politicke scene u Srbiji je jednako truo. SPS je predvodio u destrukciji zemlje, SPO u silovanju Beograda, DSS u zloupotrebi vlasti i kvazi patriotskoj korupciji, G17; sta reci za G17 osim institucionalizovana korupcija. LDP je ponikao na korenima DS, pa se nakacio na gradsku vlast da isisa sta moze. Resite problem endemske korupcije u Srbiji pa cete i unistiti organizovan kriminal.

SVD

pre 15 godina

Ne znam kako će se voditi borba protiv kriminala ako sudovi ne sprovode doslednu i strogu politiku kod kriminalnih slučajeva. Juče sam gledao u emisiji "Potraga" kako su dvojica ubica, koji su ubili potpuno nevinog čoveka po pogrešno izvršenoj narudžbini bili osuđeni na po 20 godina robije a da "kazna još nije izvršna" iako nam je pokazano kakve je dokaze policija pripremila i na osnovu kojih je ceo slučaj potpuno rasvetljen, uključujući i priznanja optuženih. Pitam ja sudije, šta treba da učini kriminalac da bi dobio maksimalnu kaznu od 40 godina robije? Za ovakvo delo u zemljama u kojima ima smrtne kazne, dobijala bi se smrtna kazna, a kod nas se izriče čak ni najduža vremenska kazna koja u praksi znači da se posle malo vremena kriminalci puštaju "zbog dobrog vladanja". Gledali smo statistike po kojima sudovi u velikom procentu izriču kazne manje od minimalne. Čak i uz objašnjenje da ta statistika nije tačna, jer je tužioci u 87% slučajeva ne žale na kaznu, pokazuje da nam je pravosudni sistem truo i da ne vrši osnovnu funkciju zaštite društva. Ja znam da predsednik Tadić ne može da naredi susdstvu šta da radi, ali nisam siguran da sudstvo nije podložno raznim drugim uticajima od političkih do podmićujućih. Kako inače objasniti blage kazne i "presude koje nisu izvršne" za teška krivična dela kao što su ubistva ili najteže saobraćajne nesreće.

Okupirani

pre 15 godina

Ako je Kosovo pod tzv. okupacijom, tamo bar ima Eulex da koliko bilo uredi stanje na toj teritoriji. Nasuprot Kosovu, svaka naša opština je pod okupacijom političkih partija i njihove drskosti, a nemamo nijednu instituciju koja bi štitila ove teritorijalne jedinice i njihove građane od (n)ovih "okupatora".

danijela

pre 15 godina

Iskreno verujem da predsednik Tadic zeli, da ovo zlo, koje nam urusava Drzavu prestane. Nisam sigurna da bas sve zna ali u trenutku kada su objavljene plate direktora javnih preduzeca mora da reaguje. Ako to ne zaustavi i ne natera ih da dele sudbinu sa narodom koji ih hrani, oblaci i po svemu sudeci, obezbedjuje i siguran zivot njihovom potomstvu, dok se sam bori za goli zivot, onda ljudi moji u nasoj zemlji je DEMOKRATIJA MRTVA. Kome cemo verovati i mozemo li jos uvek bilo kome da verujemo, videcemo?!

Dela a ne reci

pre 15 godina

Neizmerno mi je zao ovog mladog coveka, ali sam ogorcena sto politicari zele da ubiraju politicke poene na necijoj smrti.
Kad se nas Predsednik ili ministar policije odreknu necega u korist drzave, a isto tako i njihovi najblizi saradnici i finansujeri, moralno pravo da govore o patriotizmu i odricanju.
Naprimer, Predsednik da nalozi da se kazne oni koji rasprodaju Beogradsko zamljiste radi licnog bogacenja, a ministar Dacic da kaze sve sto zna o aferi kofer i da prihvati smanjnjenje broja ministarstava.
Posle toga, bicu spremna da ih saslusam i da poverujem da ih je dirnula smrt ovog mladog coveka i da ce uciniti ono sto je u njihovoj moci da njegovo jos nerodjeno dete zivi u boljoj i casnijoj zemlji.

Pogledajte oko sebe

pre 15 godina

G.Predsednice, izabrali ste pogresan povod i adresu da najavite borbu protiv organizovanog kriminala.
Clanovi organizovanih kriminalnih grupa ne pljackaju benzinske pumpe i ne pucaju na policajce, vec sede u svojim luksuznim kabinetima i unistavaju Srbiju.
Razmislite malo sa kim ste se druzili na Kopaoniku, a mogli bi malo da procesljatei finansjere svoje stranke, koje krijete kao zmija noge.

Nenad

pre 15 godina

Samo nova "Sablja može da reši probleme. Ako ništa drugo bar privremeno da danemo jednom dušom i da se u sopstvenoj zemlji osećamo sigurnim i mi i naše porodice.
Mogu da kažem da smo u poslednjoj deciniji bili mirni i bezbrižni jedino u prvim mesecima posle "Sablje". Potom smo se nažalost vratili na staro.
Najgore je što narod sve više gubi poverenje u policiju, jer tu i tamo tek izbije afera koja pokazuje umešanost policije u kriminal.
Mi kriminal teško možemo da iskorenimo. Ali njegovim svodjenjem u okvire kako su to učinile druge zemlje, mnogo ćemo učiniti. On se može iskoreniti organizovanom akcijom svih država, a toga nema i nije realno to ni očekivati. Mi smo ipak deo sveta i zato i ne možemo biti potpuno imuni na razne kriminalne poduhvate. Ali bar možemo da ih smanjimo, jer ovo što sada imamo prosto je neizdržljivo.

GuC

pre 15 godina

bespotrebno izgubljen mladi život, a za koga, kakvi to osećaji odvedoše ovog čoveka u smrt?
Tadiću, sklanjaj se više, niti hoćeš niti umeš. jedini drugačiji koji Srbiji sada treba je LDP, svi ste ostali isti i NIKADA neće Srbiji biti bolje, eto, nije fraza kao tvoja Borise, nego je istina.
LDP mora da povede ovu zemlju tamo gde je 2003 spreceno. a ako i to ne bude valjalo, pa i njih ćemo smeniti, sve dok se ne probudim u normalnoj, demokratskoj, civilizovanoj zemlji!

Mira

pre 15 godina

I danas je Predsedniče nesavesni vozač u Vojislava Ilića namerno naleteo na saobraćajnog policajca. Gospodine Predsedniče posle sinoćnjeg Insajdera na B92 shvatila sa da je u zemlji Srbiji sve moguće. Čiji su članovi bili u Skupština Grada, Urbanističkom zavodu, Zavodou za gradjevinsko zemljište? Ko je odobravao sve te silne dozvole? Kome plaćaju porez Mišković i Matić? Koliko godina ste gospodine Tadiću predsednik Srbije? Vi se ponašate kao da ste juče došlu u Srbiju, a sutra ćete sve da sredite. Posle Insajdera dugo nisam zaspala, a pitanje je: Gde ide Srbija i njenji gradjani? Strašno!

Biljana

pre 15 godina

Iako je izjava ok, po ko zna koji put, iz predsednikovih reci izbija demagogija, neiskrenost, ispraznost...to se vidi na osnovu same konstrukcije svake recenice. Takodje, mogao je da se suzdrzi od bilo kakvih izjava na sahrani i ode u miru i tisini (ovako sve ovo zvuci senzacionalisticki) a na delima da drzava pokaze borbu protiv kriminala.

David

pre 15 godina

Tesko da jedan covek moze da uradi u ovoj maloj i upropastenoj zemlji po imenu Srbija, politicke stranke nisu spremne da se obracunaju sa organizovanim kriminalom jer su one u sprezi s njim, kako bi rekao nas narod "mala bara a mnogo krokodila", jedini koji je vredeo i koji je bio spreman da uradi nesto za ovu zemlju vise nije sa nama a to je bio Zoran Djindjic, svi vi politicari niste mu ni do kolena.

simens

pre 15 godina

Najvece dostignuce postpetooktobarskih vlasti je akcija "sablja". Zalosno je to sto je sto je to Zoran Djindjic platio glavom, ali cinjenica je da je tada kriminal bio razbijen.
Sad se on vraca ali jos uvek nije jaci od drzave, kao sto je bio do tog 12-og marta 2003-e.

izborko

pre 15 godina

resio Tadic da pohapsi pola stranke !!! Odlucna borba protiv kriminala je borba protiv onih na vlasti. A na vlasti su sve njegovi kadrovi, prijatelji, partijski drugovi. Ko je dao Usce? Ko je prodao Hajat a nije smeo? Ko je podelio lokale NISa a nije smeo? Ko je prodao Koletu GRAND na Kopaoniku i pustio ga u posed a ovaj nije platio to? Ko je hteo da promeni namenu Luci Bgd, pa ga Verica sprecila? Ko je..ko je..sve kadrovi tog istog Tadica. I on najavio borbu?! Bolje da je to uradio a ne najavio. Podseca na pricu tuzioca, specijalca, koji najavljuje oduzimanje imovine vec godinu dana i za to vreme nestala sva imovina osim kuce za koju i ako uzmu ispasce skandal. Kupljena pre toga. Bruka.

Dalibor

pre 15 godina

Hrabro. Obzirom da je Djindjić radio istu stvar u mesecima pre ubistva. Možda Tadić zna nešto što mi, a ni Zoran nije znao.

Sjenicak

pre 15 godina

Imate punu podrsku Predsednice, sad je pravi trenutak. ako ne sad, onda se bojim da ce moje dijete odrastat u nekoj drugoj drzavi gdje su drugi vec davno uradili ovo o cemu vi danas govorite. Iskreno saucecse porodici stradalog policajca.

Glas razum@

pre 15 godina

Radni ljudi, penzioneri, studenti, djaci, sportisti, komsije mogu doprineti u borbi protiv svih oblika kriminala ako se mogu diskretno obratiti sluzbenicima ili odabranim volonterima preko besplatnog poziva na broj slube.

Visoka gradjnska svest i odlucnost u borbi protiv svih oblika kriminala izgraduju se uz pomoc medija, obrazovanja i informisanja.

Pomozimo Otadzbini u skoroj odlucnoj borbi protiv svih oblika kriminala

bezimena

pre 15 godina

Uz svo poštovanje, da je saobraćajni policajac poštovao pravila službe, danas bi bio živ!

Pucanj u državu je daleko više bio atentat na PREMIJERA Z.Djindjića, ali "bezbedonosne" strukture još nisu otkrile ko je naručilac pokušaja(!?) državnog udara!

GuC

pre 15 godina

bespotrebno izgubljen mladi život, a za koga, kakvi to osećaji odvedoše ovog čoveka u smrt?
Tadiću, sklanjaj se više, niti hoćeš niti umeš. jedini drugačiji koji Srbiji sada treba je LDP, svi ste ostali isti i NIKADA neće Srbiji biti bolje, eto, nije fraza kao tvoja Borise, nego je istina.
LDP mora da povede ovu zemlju tamo gde je 2003 spreceno. a ako i to ne bude valjalo, pa i njih ćemo smeniti, sve dok se ne probudim u normalnoj, demokratskoj, civilizovanoj zemlji!

danijela

pre 15 godina

Iskreno verujem da predsednik Tadic zeli, da ovo zlo, koje nam urusava Drzavu prestane. Nisam sigurna da bas sve zna ali u trenutku kada su objavljene plate direktora javnih preduzeca mora da reaguje. Ako to ne zaustavi i ne natera ih da dele sudbinu sa narodom koji ih hrani, oblaci i po svemu sudeci, obezbedjuje i siguran zivot njihovom potomstvu, dok se sam bori za goli zivot, onda ljudi moji u nasoj zemlji je DEMOKRATIJA MRTVA. Kome cemo verovati i mozemo li jos uvek bilo kome da verujemo, videcemo?!

Dejan

pre 15 godina

E moj predsednice, lakse sa demagogijom. Nema drzave u kojoj je 'organizovani kriminal unisten' niti ce je biti sve dok se ne promeni 'sistem vrednosti' na ovoj planeti, a to ce mozda da bude za jedno 10000 godina, ali jedno veliko mozda.

Uzalud

pre 15 godina

Neka ovaj nesrećni mladić počiva u miru i neka bog sačuva njegovo nerođeno dete i sve koje je voleo. A vi, gospodine predsedniče, bez uvrede, treba da sledite njegov primer i učinite nešto za ovaj narod, za sve građane ove države, a ne samo za neke. Ne samo za svoje. Ne možemo da živimo od alavosti i beskrupuloznosti svih vaših demokrata na "položajima", od njihove nekompetentnosti, nestručnosti i drskosti kojom nipodaštavaju sve koji se juče nisu učlanili u DS, jer je retko ko bio tamo kada su mnogi od nas bili, kada je "gorelo"... Protiv takvih smo se borili, predsedniče, 5. oktobra. Zalagali smo se za istinske promene, za stručnost iznad partijske osionosti, a šta smo dobili - ekskomunikaciju obrazovanih, pametnih, vrednih i moralnih. Dobili smo na funkcijama ljude sa falsifikovanim diplomama (imate dokaze), ljude bez ikakve struke i iskustva, ljude koji su zaposlili više svojih nego sve vlasti od 2000. godine. A najviše su zapošljavali onda kada je premijer Cvetković rekao da više nema zapošljavanja. Evo, zapošljavaju i danas. Baš danas. I kraja nema. Šta možete da uradite, za početak? Evo vam jedan predlog? Izdajte "uputstva" svim gradskim i opštinskim odborima DS da se pod hitno povuku svi kojima nije mesto na funkcijama, na isti način kako su i došli, a da vrate na posao sve stručne koje su oterali, mnoge na ulicu, bez ikakvih zakonskih prava, pa se sada ljudi potucaju po sudovima, nemajući čime da prehrane svoje porodice. Želite li primera (konkretnih dokaza)? Ako pokažete bilo kakav signal da vas to istinski interesuje, sa zadovoljstvom ćemo vam ih dostaviti.

Dalibor

pre 15 godina

Hrabro. Obzirom da je Djindjić radio istu stvar u mesecima pre ubistva. Možda Tadić zna nešto što mi, a ni Zoran nije znao.

David

pre 15 godina

Tesko da jedan covek moze da uradi u ovoj maloj i upropastenoj zemlji po imenu Srbija, politicke stranke nisu spremne da se obracunaju sa organizovanim kriminalom jer su one u sprezi s njim, kako bi rekao nas narod "mala bara a mnogo krokodila", jedini koji je vredeo i koji je bio spreman da uradi nesto za ovu zemlju vise nije sa nama a to je bio Zoran Djindjic, svi vi politicari niste mu ni do kolena.

Dela a ne reci

pre 15 godina

Neizmerno mi je zao ovog mladog coveka, ali sam ogorcena sto politicari zele da ubiraju politicke poene na necijoj smrti.
Kad se nas Predsednik ili ministar policije odreknu necega u korist drzave, a isto tako i njihovi najblizi saradnici i finansujeri, moralno pravo da govore o patriotizmu i odricanju.
Naprimer, Predsednik da nalozi da se kazne oni koji rasprodaju Beogradsko zamljiste radi licnog bogacenja, a ministar Dacic da kaze sve sto zna o aferi kofer i da prihvati smanjnjenje broja ministarstava.
Posle toga, bicu spremna da ih saslusam i da poverujem da ih je dirnula smrt ovog mladog coveka i da ce uciniti ono sto je u njihovoj moci da njegovo jos nerodjeno dete zivi u boljoj i casnijoj zemlji.

Valjevac

pre 15 godina

Tadic ovo prica mesecima, a stanje je sve gore i gore! Valjevo nema nacelnika SUPa vec 4 meseca zbog politickih igrarija SPS-a, toliko o tome koliko njih zanima resavanje problema kriminaliteta

gradjanin

pre 15 godina

u redu je izjava. mislim, poenta izjave. i ja bih voleo da u svetu zavlada mir, da nema bolesti i tuge.. ali poseci drvo na kome sedite..

nebojsa

pre 15 godina

Neće i ne može se ući u borbu protiv kriminala sve dok se ne zna ko i kako finansira političke stranke u ovoj državi. Stranke su početak mogućeg utucaja kriminala u ovoj zemlji. Sve ostalo je čista demagogija gospodine predsedniče.

Bobi

pre 15 godina

Tadicu te izjave stalno slusamo, hajde najzad uradite nesto. Kod vas se sve svodi samo na pricu, a praksa je sasvim drugacija i uvek reagujete tek kada se nesto desi. Ja vam licno nista vise ne verujem.

Milutin

pre 15 godina

Postovani Predsednice, pre nego sto krenete u populisticku borbu sa organizovanim kriminalom predlazem da ocistite svoje dvoriste prvo. Sve takozvane mafije "gradjevinska", "medicinska",itd. su rezultat sprege vlasti i kriminala. Vi ste na vlasti jako dugo a vas DS je medju najkorumpiranijim partijama u Evropi. Nazalost ostatak politicke scene u Srbiji je jednako truo. SPS je predvodio u destrukciji zemlje, SPO u silovanju Beograda, DSS u zloupotrebi vlasti i kvazi patriotskoj korupciji, G17; sta reci za G17 osim institucionalizovana korupcija. LDP je ponikao na korenima DS, pa se nakacio na gradsku vlast da isisa sta moze. Resite problem endemske korupcije u Srbiji pa cete i unistiti organizovan kriminal.

simens

pre 15 godina

Najvece dostignuce postpetooktobarskih vlasti je akcija "sablja". Zalosno je to sto je sto je to Zoran Djindjic platio glavom, ali cinjenica je da je tada kriminal bio razbijen.
Sad se on vraca ali jos uvek nije jaci od drzave, kao sto je bio do tog 12-og marta 2003-e.

daleko sam ja

pre 15 godina

Tadicu kada objavis ko te finasira i tvoj DS ali bez laze, onda cu ti poverovati da ces nesto uraditi protiv kriminala. A sve dok te finansiraju kriminalci svih boja a ti ih stitis i pricas kojekakve bajke narodu, ja ti ne verujem.

Biljana

pre 15 godina

Iako je izjava ok, po ko zna koji put, iz predsednikovih reci izbija demagogija, neiskrenost, ispraznost...to se vidi na osnovu same konstrukcije svake recenice. Takodje, mogao je da se suzdrzi od bilo kakvih izjava na sahrani i ode u miru i tisini (ovako sve ovo zvuci senzacionalisticki) a na delima da drzava pokaze borbu protiv kriminala.

Glupa i lakovernaVranjanka

pre 15 godina

Onaj ko je poverovao makar u jednu jedinu rec koju je izgovorio g.Tadic, neka pogleda reprizu sinocnjeg Insajdera, pa ce shvatiti koliko je besmisleno slusati ovakve izjave.
Sad mi je jasno koliko smo bili glupi kad smo "pali" na onu pateticnu izjavu BT povodom afere Bodrum, koja je presudila da mnogi glasaju za njega, u nadi da je krenuo casnim putem.
Nikada sebi necu oprostiti glupost i naivnost sto sam mu poverovala.
Lako je bilo njemu da prezali Nedu, koja je,uzgred, puno doprinela da upravo DS dodje do vlasti i moci(bila je u karavanu DOS koji je tada obilazio Srbiju sa Djindjicem na celu), Jeremic i Malovicka su oni koji se uklapaju u nove seme vladavine DS, zbog njih bi BT zrtvovao sve nas, djuture sa nasim potomcima.
Dobili smo ono sto smo trazili, plasili smo se Tome, a dobili Miladina u skupstini (nemoj da neko to pripisuje radikalima, ulazak su mogli da sprece oni koji s vecina u tom parlamentu).
Toliko o odlucnosti da se borimo protiv kriminala, o nasoj gluposti i naivnosti i o inima koji nas i sada prave budalama misleci da ce neko poverovati u njihove prazne price.

Pogledajte oko sebe

pre 15 godina

G.Predsednice, izabrali ste pogresan povod i adresu da najavite borbu protiv organizovanog kriminala.
Clanovi organizovanih kriminalnih grupa ne pljackaju benzinske pumpe i ne pucaju na policajce, vec sede u svojim luksuznim kabinetima i unistavaju Srbiju.
Razmislite malo sa kim ste se druzili na Kopaoniku, a mogli bi malo da procesljatei finansjere svoje stranke, koje krijete kao zmija noge.

SVD

pre 15 godina

Ne znam kako će se voditi borba protiv kriminala ako sudovi ne sprovode doslednu i strogu politiku kod kriminalnih slučajeva. Juče sam gledao u emisiji "Potraga" kako su dvojica ubica, koji su ubili potpuno nevinog čoveka po pogrešno izvršenoj narudžbini bili osuđeni na po 20 godina robije a da "kazna još nije izvršna" iako nam je pokazano kakve je dokaze policija pripremila i na osnovu kojih je ceo slučaj potpuno rasvetljen, uključujući i priznanja optuženih. Pitam ja sudije, šta treba da učini kriminalac da bi dobio maksimalnu kaznu od 40 godina robije? Za ovakvo delo u zemljama u kojima ima smrtne kazne, dobijala bi se smrtna kazna, a kod nas se izriče čak ni najduža vremenska kazna koja u praksi znači da se posle malo vremena kriminalci puštaju "zbog dobrog vladanja". Gledali smo statistike po kojima sudovi u velikom procentu izriču kazne manje od minimalne. Čak i uz objašnjenje da ta statistika nije tačna, jer je tužioci u 87% slučajeva ne žale na kaznu, pokazuje da nam je pravosudni sistem truo i da ne vrši osnovnu funkciju zaštite društva. Ja znam da predsednik Tadić ne može da naredi susdstvu šta da radi, ali nisam siguran da sudstvo nije podložno raznim drugim uticajima od političkih do podmićujućih. Kako inače objasniti blage kazne i "presude koje nisu izvršne" za teška krivična dela kao što su ubistva ili najteže saobraćajne nesreće.

Mira

pre 15 godina

I danas je Predsedniče nesavesni vozač u Vojislava Ilića namerno naleteo na saobraćajnog policajca. Gospodine Predsedniče posle sinoćnjeg Insajdera na B92 shvatila sa da je u zemlji Srbiji sve moguće. Čiji su članovi bili u Skupština Grada, Urbanističkom zavodu, Zavodou za gradjevinsko zemljište? Ko je odobravao sve te silne dozvole? Kome plaćaju porez Mišković i Matić? Koliko godina ste gospodine Tadiću predsednik Srbije? Vi se ponašate kao da ste juče došlu u Srbiju, a sutra ćete sve da sredite. Posle Insajdera dugo nisam zaspala, a pitanje je: Gde ide Srbija i njenji gradjani? Strašno!

izborko

pre 15 godina

resio Tadic da pohapsi pola stranke !!! Odlucna borba protiv kriminala je borba protiv onih na vlasti. A na vlasti su sve njegovi kadrovi, prijatelji, partijski drugovi. Ko je dao Usce? Ko je prodao Hajat a nije smeo? Ko je podelio lokale NISa a nije smeo? Ko je prodao Koletu GRAND na Kopaoniku i pustio ga u posed a ovaj nije platio to? Ko je hteo da promeni namenu Luci Bgd, pa ga Verica sprecila? Ko je..ko je..sve kadrovi tog istog Tadica. I on najavio borbu?! Bolje da je to uradio a ne najavio. Podseca na pricu tuzioca, specijalca, koji najavljuje oduzimanje imovine vec godinu dana i za to vreme nestala sva imovina osim kuce za koju i ako uzmu ispasce skandal. Kupljena pre toga. Bruka.

Nenad

pre 15 godina

Samo nova "Sablja može da reši probleme. Ako ništa drugo bar privremeno da danemo jednom dušom i da se u sopstvenoj zemlji osećamo sigurnim i mi i naše porodice.
Mogu da kažem da smo u poslednjoj deciniji bili mirni i bezbrižni jedino u prvim mesecima posle "Sablje". Potom smo se nažalost vratili na staro.
Najgore je što narod sve više gubi poverenje u policiju, jer tu i tamo tek izbije afera koja pokazuje umešanost policije u kriminal.
Mi kriminal teško možemo da iskorenimo. Ali njegovim svodjenjem u okvire kako su to učinile druge zemlje, mnogo ćemo učiniti. On se može iskoreniti organizovanom akcijom svih država, a toga nema i nije realno to ni očekivati. Mi smo ipak deo sveta i zato i ne možemo biti potpuno imuni na razne kriminalne poduhvate. Ali bar možemo da ih smanjimo, jer ovo što sada imamo prosto je neizdržljivo.

Okupirani

pre 15 godina

Ako je Kosovo pod tzv. okupacijom, tamo bar ima Eulex da koliko bilo uredi stanje na toj teritoriji. Nasuprot Kosovu, svaka naša opština je pod okupacijom političkih partija i njihove drskosti, a nemamo nijednu instituciju koja bi štitila ove teritorijalne jedinice i njihove građane od (n)ovih "okupatora".