Četvrtak, 09.04.2009.

09:34

Nova svedočanstva o mučenjima

Bivši zatvorenik OVK-a, Albanac sa Kosova, za BBC je svedočio o mučenjima zatočenih Srba, Albanaca i Roma u Kukešu.

Izvor: B92

Nova svedoèanstva o muèenjima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

milos jovic

pre 15 godina

Veoma je indikativno da se plasman ovih informacija o albanskim zlocinima odigrava tek nakon niza krucijalnih
dogadjaja za finalizaciju kosovske nezavisnosti. Jos jedna stvar, koju mnogi zaboravljaju je da se sve ovo odvija nakon oslobadjajuce presude Ramusu Haradinaju pred Haskim sudom, tj. kako ga jedan ugledni zapadni list u opsirnom intervjuu naziva,"kosovskom Rambu"! Kakva ironija!
Uzgred, taj isti tribunal nema mandat za nove optuznice. Cudne li podudarnosti!
Pomolimo se Gospodu za spas dusa nevino postradalih ljudi.

LazaBG

pre 15 godina

Upravo se zavrsila pomenuta emisija na BBC2. Segment posvecen zlocinima nad Srbima je dobio 20 od ukupno 50 minuta, sto je puno, jer je danas i juce ovde u Engleskoj neki drugi cirkus pa su time vise okupirani.
Cinilo se da je BBC-jev novinar vrlo ubedjen da su grozote zaista pocinjene, i vrlo je insistirao da one ne mogu da se podvedu pod "oslobodilacki rat", kako to tvrde Albanci. Jedan visoki cinovnik UN-a je optuzio sud u Hagu da je "zaturio" dokaze o trgovini organima. Zanimljivo je da je dosta paznje posveceno ulozi same Albanije u zlocinima, o cemu se malo prica.
Strasno je sta smo sve preziveli, i jos kada ovako covek to vidi sabijeno u 20 minuta. Ne dao Bog nikome.

barba1971

pre 15 godina

Ove vesti stizu jako kasno i u meni bude jos vece ogorcenje nepravednim odnosom prema Srbima i Srbiji (mada nisu nevini cesto ispadaju jedini ili dominantni krivci).

Radisa

pre 15 godina

Gledajte veceras Newsnight sa Jeremy Pazman-om koji se bavi tom temom ... Program pocinje u 11:30 po nasem. Verovatno ce biti gostiju u studiju i sa srpske i albanske strane. Bas me interesuje sta ce albanska strana da kaze. ...

Marko

pre 15 godina

Nakon dolaska Međunarodnih mirovnih snaga, od juna 99, nestalo je oko 1000 nealbacana sa prostora Kosova - Ima li bar jedna presuda pravosudnih organa Kosova ili UMNIKA povodom ovog pitanja ili se to mozda tolerise "tiho etnicko ciscenje"

Miki

pre 15 godina

Jasno je da je ubijanja i trgovine organima otetih Srba bilo. Sve to se zataškavalo i prikrivalo. Predpostavljam da i je jedan od razloga i to što su mnogi u UNMIK-u to znali a svesno ćutali i nisu ništa preduzimali. Jedan od njih je svakako gospodin Kušner, ministar inostranih poslova Francuske , inače i predsednik udruženja " Lekari bez granica " ( da čovek ne poveruje ). Iz tih razloga nisam siguran ni danas da ćemo celu istinu saznati do kraja, jer treba zaštititi i oprati danas neke vrlo važne ljude.

Goran

pre 15 godina

Gospođe Sonja Biserko i Nataša Kandić, pozivam vas da svojim autoritetom zaštitite ljudska prava žrtava OVK-a. Bez obzira da li su žrtve žive ili ne. I mrtvi imaju svoja prava.

Katica

pre 15 godina

A sad BBC dobar i daje tačne vesti, a već 20 godina je narodu u Srbiji govoreno kako BBC stalno LAŽE kada je u pitanju Sloba, Voja i &, i njihova fašistička politika! Kako sada da znam da li i sada laže ili govori istinu?

mj

pre 15 godina

Pazi molim te ovog licemera od Tacija i njegovog objasnjenja: "neki su zloupotrebili uniforme uck ali se on ogradjuje od toga" i time je njegova odgovornost nestala, Albanci mogu i dalje da izigravaju nevinasca i zrtvu a "drzava Kosova" je olicenje demokratije i multietnicnosti? Ma nemojte molim vas. Neki su zloupotrebili uniforme vojske i policije Srbije pa to nije sprecilo haski tribunal da celokupno rukovodstvo Srbije optuzi za zlocine i posalje ih u zatvor, takodjer to nije sprecilo NATO da bombarduje celu Srbiju i celokupno stanovnistvo Srbije a ne samo one koji su "zloupotrebili" uniformu i to nije sprecilo da se Srbiji otme deo teritorije i na njoj instalira ta albanska paradrzavica. Zanimljivo je na kakav licemeran i vec tako jadan nacin Albanci brane i pravdaju zlocine nad Srbima: ili su u pitanju tajne srpske sluzbe koje ubijaju Srbe po Kosovu i tako zele da optuze nevine Albance ili su zlocine nad Srbima izvrsavali neki malobrojni pojedinci koji nemaju veze sa "velicanstvenom borbom za slobodu kosovara" a jos su uz to garant pod kontrolom gore navedene tajne srpske sluzbe, pa se onda albanski zlocini pokusavaju umanjiti time sto se prica kako je to ucinjeno slucajno i neorganizovano za razlku od Srbije koja je to uradila "planski", "organizovano", "po instrukcijama iz SANU-a" itd. Dokle vise.

krkobrk

pre 15 godina

I Srbija se ogradjuje od zloupotrebe svojih drzavnih i vojnih obelezja od strane NN lica u Srebrenici! Eto, bas je bilo jednostavno, sad sve NVO mogu da odahnu.

greg

pre 15 godina

Polako padaju maske... Otkriva se istina i o "drzavi Kosova" i o "herojima" iz uck i o "pragmaticnim i naprednim" politicarima Haradinaju i Taciju... Saznace ce se i koga je to administracija SAD podrzavala i finansirala a i "kosovari" ce najzad uvideti da je ta njihova "drzava Kosova" nastala na zlocinima, etnickom ciscenju, izigravanju zrtve i nevinasca, istorijskim izmisljotinama... Videcemo koliko jenda "drzava" nastala na takvim osnovama moze da opstane. Da postoji zakon i pravda - ne dugo.

бт

pre 15 godina

Биће занимљиво видети како ће на ово реаговати наш Хелсиншки одбор за људска права, да ли и како ће се огласити и колико времена и енергије ће посветити правима несретних Срба са Косова.

alex

pre 15 godina

"2.000 nestalih pre i posle sukoba na Kosovu".
Šta znači "pre i posle sukoba na Kosovu"?
Ako je to pre i posle NATO bombardovanja, da li se za nestanak tih ljudi posle bombardovanja treba pokrenuti istraga i protiv nekih UNMIK zvaničnika. Prvi SRGS bio je Kušner. Da li je to razlog što Hag ne pokreće te slučajeve.
Svedoci postoje. Ne mogu da verujem da se sudije haškog tribunala plaše Hajradinaja i Taćija.
Još jedan razlog da se pod hitno revidira stvaranje nezavisnosti Kosova.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Sve je povezano i sve ima veze. Albanci su srpsku vlast od pocetka dozivljavali negativno, ali se nisu trudili da to rese politickim sredstvima, nego su uvek imali krajnje negativan stav prema svemu srpskom, sto se na kraju pretvorilo u otvorenu oruzanu pobunu, bez racionalnog razloga. Jeste Milosevic doneo neke tvrde zakone, ali Milosevica vise nema, zar je jedini nacin borbe protiv tih zakona bio oruzani ustanak? Naravno da nije i naravno da OVK ustanak uopste nije bio usmeren prema Milosevicevim tvorevinama, nego je bio integrisan u decenisku aktivnost Albanaca na uzimanje Kosova "pod svoje". Srbi su tamo ziveli vekovima, mnogo duze od Amerikanaca u Americi, i sigurno su stekli pravo da tamo zive, a sada im Albanci to pravo apsolutno negiraju zbog jednog loseg politicara i drzavnika - Milosevica. A vidljivo je, da ti "strasni Srbi" Albance ni blizu nisu istrebili. Zlocini OVK su veoma vazni jer svedoce o genezi sukoba i daju, ako ne bas opravdanje, a ono bar objasnjenje zasto je sve eksplodiralo i zasto je i danasnji srpski stav prema svemu ekstremno rigidan. Pa, pobogu, ceo svet je govorio da smo mi Srbi krivi za sve, da smo krvoloci, genocidni i jos ko zna sta jos, bombardovali nas onako intenzivno a sada se sve vise pokazuje da druga strana ni izdaleka nije tako nevina kako sama sebe pretstavlja i kako je bila pretstavljana od strane Zapada. Jos uvek vazi mantra da je nezavisnost Kosova "najbolja za stabilnost regiona", a ona je postignuta prekomernom silom, nad protivnikom koji je i sam bio zrtva napada, provokacija i zlocina kako OVK, tako i NATO.

Aster Blistok

pre 15 godina

Moze li se reci da Taci uopste nema nadzora nad onim sto se dogadja(lo) ili "samo" manipulise istinom? Bilo sto bilo, nema strane koja nije pocinila zlocine tokom proslog rata.
Smrdi i sa jedne i sa druge strane.

Mickey

pre 15 godina

Ne vidim kako ovakve vesti odmažu denacifikaciju Srbije - svi zločinci treba da odgovaraju bez obzira na nacionalnost, a činjenica da su pripadnici OVK činili zločine ne umanjuje zločine srpske strane i potrebu da se sa njima suočimo i da ih procesuiramo.

lukijan

pre 15 godina

Ova zlodela podstaknuta su iz Prištine, nažalost tu kumovao i Beograd. Oni ko su stradali bili su nevini.
Nadam se da BOG sve krivce zasluženo kazniti.

Nebitno

pre 15 godina

Ozbiljno brinem za zdravlje i bezbednost ovog čoveka posle ovakvog svedočenja, sveža mi je u sećanju situacija sa svedocima na suđenju Haradinaju.
A ova "ograda" OVK i Tačija deluje vrlo ubedljivo...

Milan

pre 15 godina

Ma nije moguće!? Još će ispasti da je OVK zločinačka organizacija! A taman smo se uživeli u ulogu krivca za sve i svašta kad malo, malo, pa iskrsne neki od onih "drugih" pa prizna neki zločin. Nemojte više molim vas, odmažete "denacifikaciju" Srbije...

Milan

pre 15 godina

Ma nije moguće!? Još će ispasti da je OVK zločinačka organizacija! A taman smo se uživeli u ulogu krivca za sve i svašta kad malo, malo, pa iskrsne neki od onih "drugih" pa prizna neki zločin. Nemojte više molim vas, odmažete "denacifikaciju" Srbije...

Nebitno

pre 15 godina

Ozbiljno brinem za zdravlje i bezbednost ovog čoveka posle ovakvog svedočenja, sveža mi je u sećanju situacija sa svedocima na suđenju Haradinaju.
A ova "ograda" OVK i Tačija deluje vrlo ubedljivo...

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Sve je povezano i sve ima veze. Albanci su srpsku vlast od pocetka dozivljavali negativno, ali se nisu trudili da to rese politickim sredstvima, nego su uvek imali krajnje negativan stav prema svemu srpskom, sto se na kraju pretvorilo u otvorenu oruzanu pobunu, bez racionalnog razloga. Jeste Milosevic doneo neke tvrde zakone, ali Milosevica vise nema, zar je jedini nacin borbe protiv tih zakona bio oruzani ustanak? Naravno da nije i naravno da OVK ustanak uopste nije bio usmeren prema Milosevicevim tvorevinama, nego je bio integrisan u decenisku aktivnost Albanaca na uzimanje Kosova "pod svoje". Srbi su tamo ziveli vekovima, mnogo duze od Amerikanaca u Americi, i sigurno su stekli pravo da tamo zive, a sada im Albanci to pravo apsolutno negiraju zbog jednog loseg politicara i drzavnika - Milosevica. A vidljivo je, da ti "strasni Srbi" Albance ni blizu nisu istrebili. Zlocini OVK su veoma vazni jer svedoce o genezi sukoba i daju, ako ne bas opravdanje, a ono bar objasnjenje zasto je sve eksplodiralo i zasto je i danasnji srpski stav prema svemu ekstremno rigidan. Pa, pobogu, ceo svet je govorio da smo mi Srbi krivi za sve, da smo krvoloci, genocidni i jos ko zna sta jos, bombardovali nas onako intenzivno a sada se sve vise pokazuje da druga strana ni izdaleka nije tako nevina kako sama sebe pretstavlja i kako je bila pretstavljana od strane Zapada. Jos uvek vazi mantra da je nezavisnost Kosova "najbolja za stabilnost regiona", a ona je postignuta prekomernom silom, nad protivnikom koji je i sam bio zrtva napada, provokacija i zlocina kako OVK, tako i NATO.

бт

pre 15 godina

Биће занимљиво видети како ће на ово реаговати наш Хелсиншки одбор за људска права, да ли и како ће се огласити и колико времена и енергије ће посветити правима несретних Срба са Косова.

greg

pre 15 godina

Polako padaju maske... Otkriva se istina i o "drzavi Kosova" i o "herojima" iz uck i o "pragmaticnim i naprednim" politicarima Haradinaju i Taciju... Saznace ce se i koga je to administracija SAD podrzavala i finansirala a i "kosovari" ce najzad uvideti da je ta njihova "drzava Kosova" nastala na zlocinima, etnickom ciscenju, izigravanju zrtve i nevinasca, istorijskim izmisljotinama... Videcemo koliko jenda "drzava" nastala na takvim osnovama moze da opstane. Da postoji zakon i pravda - ne dugo.

alex

pre 15 godina

"2.000 nestalih pre i posle sukoba na Kosovu".
Šta znači "pre i posle sukoba na Kosovu"?
Ako je to pre i posle NATO bombardovanja, da li se za nestanak tih ljudi posle bombardovanja treba pokrenuti istraga i protiv nekih UNMIK zvaničnika. Prvi SRGS bio je Kušner. Da li je to razlog što Hag ne pokreće te slučajeve.
Svedoci postoje. Ne mogu da verujem da se sudije haškog tribunala plaše Hajradinaja i Taćija.
Još jedan razlog da se pod hitno revidira stvaranje nezavisnosti Kosova.

mj

pre 15 godina

Pazi molim te ovog licemera od Tacija i njegovog objasnjenja: "neki su zloupotrebili uniforme uck ali se on ogradjuje od toga" i time je njegova odgovornost nestala, Albanci mogu i dalje da izigravaju nevinasca i zrtvu a "drzava Kosova" je olicenje demokratije i multietnicnosti? Ma nemojte molim vas. Neki su zloupotrebili uniforme vojske i policije Srbije pa to nije sprecilo haski tribunal da celokupno rukovodstvo Srbije optuzi za zlocine i posalje ih u zatvor, takodjer to nije sprecilo NATO da bombarduje celu Srbiju i celokupno stanovnistvo Srbije a ne samo one koji su "zloupotrebili" uniformu i to nije sprecilo da se Srbiji otme deo teritorije i na njoj instalira ta albanska paradrzavica. Zanimljivo je na kakav licemeran i vec tako jadan nacin Albanci brane i pravdaju zlocine nad Srbima: ili su u pitanju tajne srpske sluzbe koje ubijaju Srbe po Kosovu i tako zele da optuze nevine Albance ili su zlocine nad Srbima izvrsavali neki malobrojni pojedinci koji nemaju veze sa "velicanstvenom borbom za slobodu kosovara" a jos su uz to garant pod kontrolom gore navedene tajne srpske sluzbe, pa se onda albanski zlocini pokusavaju umanjiti time sto se prica kako je to ucinjeno slucajno i neorganizovano za razlku od Srbije koja je to uradila "planski", "organizovano", "po instrukcijama iz SANU-a" itd. Dokle vise.

Mickey

pre 15 godina

Ne vidim kako ovakve vesti odmažu denacifikaciju Srbije - svi zločinci treba da odgovaraju bez obzira na nacionalnost, a činjenica da su pripadnici OVK činili zločine ne umanjuje zločine srpske strane i potrebu da se sa njima suočimo i da ih procesuiramo.

Goran

pre 15 godina

Gospođe Sonja Biserko i Nataša Kandić, pozivam vas da svojim autoritetom zaštitite ljudska prava žrtava OVK-a. Bez obzira da li su žrtve žive ili ne. I mrtvi imaju svoja prava.

krkobrk

pre 15 godina

I Srbija se ogradjuje od zloupotrebe svojih drzavnih i vojnih obelezja od strane NN lica u Srebrenici! Eto, bas je bilo jednostavno, sad sve NVO mogu da odahnu.

Katica

pre 15 godina

A sad BBC dobar i daje tačne vesti, a već 20 godina je narodu u Srbiji govoreno kako BBC stalno LAŽE kada je u pitanju Sloba, Voja i &, i njihova fašistička politika! Kako sada da znam da li i sada laže ili govori istinu?

lukijan

pre 15 godina

Ova zlodela podstaknuta su iz Prištine, nažalost tu kumovao i Beograd. Oni ko su stradali bili su nevini.
Nadam se da BOG sve krivce zasluženo kazniti.

Aster Blistok

pre 15 godina

Moze li se reci da Taci uopste nema nadzora nad onim sto se dogadja(lo) ili "samo" manipulise istinom? Bilo sto bilo, nema strane koja nije pocinila zlocine tokom proslog rata.
Smrdi i sa jedne i sa druge strane.

Marko

pre 15 godina

Nakon dolaska Međunarodnih mirovnih snaga, od juna 99, nestalo je oko 1000 nealbacana sa prostora Kosova - Ima li bar jedna presuda pravosudnih organa Kosova ili UMNIKA povodom ovog pitanja ili se to mozda tolerise "tiho etnicko ciscenje"

Miki

pre 15 godina

Jasno je da je ubijanja i trgovine organima otetih Srba bilo. Sve to se zataškavalo i prikrivalo. Predpostavljam da i je jedan od razloga i to što su mnogi u UNMIK-u to znali a svesno ćutali i nisu ništa preduzimali. Jedan od njih je svakako gospodin Kušner, ministar inostranih poslova Francuske , inače i predsednik udruženja " Lekari bez granica " ( da čovek ne poveruje ). Iz tih razloga nisam siguran ni danas da ćemo celu istinu saznati do kraja, jer treba zaštititi i oprati danas neke vrlo važne ljude.

Radisa

pre 15 godina

Gledajte veceras Newsnight sa Jeremy Pazman-om koji se bavi tom temom ... Program pocinje u 11:30 po nasem. Verovatno ce biti gostiju u studiju i sa srpske i albanske strane. Bas me interesuje sta ce albanska strana da kaze. ...

LazaBG

pre 15 godina

Upravo se zavrsila pomenuta emisija na BBC2. Segment posvecen zlocinima nad Srbima je dobio 20 od ukupno 50 minuta, sto je puno, jer je danas i juce ovde u Engleskoj neki drugi cirkus pa su time vise okupirani.
Cinilo se da je BBC-jev novinar vrlo ubedjen da su grozote zaista pocinjene, i vrlo je insistirao da one ne mogu da se podvedu pod "oslobodilacki rat", kako to tvrde Albanci. Jedan visoki cinovnik UN-a je optuzio sud u Hagu da je "zaturio" dokaze o trgovini organima. Zanimljivo je da je dosta paznje posveceno ulozi same Albanije u zlocinima, o cemu se malo prica.
Strasno je sta smo sve preziveli, i jos kada ovako covek to vidi sabijeno u 20 minuta. Ne dao Bog nikome.

barba1971

pre 15 godina

Ove vesti stizu jako kasno i u meni bude jos vece ogorcenje nepravednim odnosom prema Srbima i Srbiji (mada nisu nevini cesto ispadaju jedini ili dominantni krivci).

milos jovic

pre 15 godina

Veoma je indikativno da se plasman ovih informacija o albanskim zlocinima odigrava tek nakon niza krucijalnih
dogadjaja za finalizaciju kosovske nezavisnosti. Jos jedna stvar, koju mnogi zaboravljaju je da se sve ovo odvija nakon oslobadjajuce presude Ramusu Haradinaju pred Haskim sudom, tj. kako ga jedan ugledni zapadni list u opsirnom intervjuu naziva,"kosovskom Rambu"! Kakva ironija!
Uzgred, taj isti tribunal nema mandat za nove optuznice. Cudne li podudarnosti!
Pomolimo se Gospodu za spas dusa nevino postradalih ljudi.

lukijan

pre 15 godina

Ova zlodela podstaknuta su iz Prištine, nažalost tu kumovao i Beograd. Oni ko su stradali bili su nevini.
Nadam se da BOG sve krivce zasluženo kazniti.

Mickey

pre 15 godina

Ne vidim kako ovakve vesti odmažu denacifikaciju Srbije - svi zločinci treba da odgovaraju bez obzira na nacionalnost, a činjenica da su pripadnici OVK činili zločine ne umanjuje zločine srpske strane i potrebu da se sa njima suočimo i da ih procesuiramo.

Katica

pre 15 godina

A sad BBC dobar i daje tačne vesti, a već 20 godina je narodu u Srbiji govoreno kako BBC stalno LAŽE kada je u pitanju Sloba, Voja i &, i njihova fašistička politika! Kako sada da znam da li i sada laže ili govori istinu?

Milan

pre 15 godina

Ma nije moguće!? Još će ispasti da je OVK zločinačka organizacija! A taman smo se uživeli u ulogu krivca za sve i svašta kad malo, malo, pa iskrsne neki od onih "drugih" pa prizna neki zločin. Nemojte više molim vas, odmažete "denacifikaciju" Srbije...

Aster Blistok

pre 15 godina

Moze li se reci da Taci uopste nema nadzora nad onim sto se dogadja(lo) ili "samo" manipulise istinom? Bilo sto bilo, nema strane koja nije pocinila zlocine tokom proslog rata.
Smrdi i sa jedne i sa druge strane.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Sve je povezano i sve ima veze. Albanci su srpsku vlast od pocetka dozivljavali negativno, ali se nisu trudili da to rese politickim sredstvima, nego su uvek imali krajnje negativan stav prema svemu srpskom, sto se na kraju pretvorilo u otvorenu oruzanu pobunu, bez racionalnog razloga. Jeste Milosevic doneo neke tvrde zakone, ali Milosevica vise nema, zar je jedini nacin borbe protiv tih zakona bio oruzani ustanak? Naravno da nije i naravno da OVK ustanak uopste nije bio usmeren prema Milosevicevim tvorevinama, nego je bio integrisan u decenisku aktivnost Albanaca na uzimanje Kosova "pod svoje". Srbi su tamo ziveli vekovima, mnogo duze od Amerikanaca u Americi, i sigurno su stekli pravo da tamo zive, a sada im Albanci to pravo apsolutno negiraju zbog jednog loseg politicara i drzavnika - Milosevica. A vidljivo je, da ti "strasni Srbi" Albance ni blizu nisu istrebili. Zlocini OVK su veoma vazni jer svedoce o genezi sukoba i daju, ako ne bas opravdanje, a ono bar objasnjenje zasto je sve eksplodiralo i zasto je i danasnji srpski stav prema svemu ekstremno rigidan. Pa, pobogu, ceo svet je govorio da smo mi Srbi krivi za sve, da smo krvoloci, genocidni i jos ko zna sta jos, bombardovali nas onako intenzivno a sada se sve vise pokazuje da druga strana ni izdaleka nije tako nevina kako sama sebe pretstavlja i kako je bila pretstavljana od strane Zapada. Jos uvek vazi mantra da je nezavisnost Kosova "najbolja za stabilnost regiona", a ona je postignuta prekomernom silom, nad protivnikom koji je i sam bio zrtva napada, provokacija i zlocina kako OVK, tako i NATO.

Nebitno

pre 15 godina

Ozbiljno brinem za zdravlje i bezbednost ovog čoveka posle ovakvog svedočenja, sveža mi je u sećanju situacija sa svedocima na suđenju Haradinaju.
A ova "ograda" OVK i Tačija deluje vrlo ubedljivo...

greg

pre 15 godina

Polako padaju maske... Otkriva se istina i o "drzavi Kosova" i o "herojima" iz uck i o "pragmaticnim i naprednim" politicarima Haradinaju i Taciju... Saznace ce se i koga je to administracija SAD podrzavala i finansirala a i "kosovari" ce najzad uvideti da je ta njihova "drzava Kosova" nastala na zlocinima, etnickom ciscenju, izigravanju zrtve i nevinasca, istorijskim izmisljotinama... Videcemo koliko jenda "drzava" nastala na takvim osnovama moze da opstane. Da postoji zakon i pravda - ne dugo.

бт

pre 15 godina

Биће занимљиво видети како ће на ово реаговати наш Хелсиншки одбор за људска права, да ли и како ће се огласити и колико времена и енергије ће посветити правима несретних Срба са Косова.

mj

pre 15 godina

Pazi molim te ovog licemera od Tacija i njegovog objasnjenja: "neki su zloupotrebili uniforme uck ali se on ogradjuje od toga" i time je njegova odgovornost nestala, Albanci mogu i dalje da izigravaju nevinasca i zrtvu a "drzava Kosova" je olicenje demokratije i multietnicnosti? Ma nemojte molim vas. Neki su zloupotrebili uniforme vojske i policije Srbije pa to nije sprecilo haski tribunal da celokupno rukovodstvo Srbije optuzi za zlocine i posalje ih u zatvor, takodjer to nije sprecilo NATO da bombarduje celu Srbiju i celokupno stanovnistvo Srbije a ne samo one koji su "zloupotrebili" uniformu i to nije sprecilo da se Srbiji otme deo teritorije i na njoj instalira ta albanska paradrzavica. Zanimljivo je na kakav licemeran i vec tako jadan nacin Albanci brane i pravdaju zlocine nad Srbima: ili su u pitanju tajne srpske sluzbe koje ubijaju Srbe po Kosovu i tako zele da optuze nevine Albance ili su zlocine nad Srbima izvrsavali neki malobrojni pojedinci koji nemaju veze sa "velicanstvenom borbom za slobodu kosovara" a jos su uz to garant pod kontrolom gore navedene tajne srpske sluzbe, pa se onda albanski zlocini pokusavaju umanjiti time sto se prica kako je to ucinjeno slucajno i neorganizovano za razlku od Srbije koja je to uradila "planski", "organizovano", "po instrukcijama iz SANU-a" itd. Dokle vise.

Goran

pre 15 godina

Gospođe Sonja Biserko i Nataša Kandić, pozivam vas da svojim autoritetom zaštitite ljudska prava žrtava OVK-a. Bez obzira da li su žrtve žive ili ne. I mrtvi imaju svoja prava.

krkobrk

pre 15 godina

I Srbija se ogradjuje od zloupotrebe svojih drzavnih i vojnih obelezja od strane NN lica u Srebrenici! Eto, bas je bilo jednostavno, sad sve NVO mogu da odahnu.

alex

pre 15 godina

"2.000 nestalih pre i posle sukoba na Kosovu".
Šta znači "pre i posle sukoba na Kosovu"?
Ako je to pre i posle NATO bombardovanja, da li se za nestanak tih ljudi posle bombardovanja treba pokrenuti istraga i protiv nekih UNMIK zvaničnika. Prvi SRGS bio je Kušner. Da li je to razlog što Hag ne pokreće te slučajeve.
Svedoci postoje. Ne mogu da verujem da se sudije haškog tribunala plaše Hajradinaja i Taćija.
Još jedan razlog da se pod hitno revidira stvaranje nezavisnosti Kosova.

LazaBG

pre 15 godina

Upravo se zavrsila pomenuta emisija na BBC2. Segment posvecen zlocinima nad Srbima je dobio 20 od ukupno 50 minuta, sto je puno, jer je danas i juce ovde u Engleskoj neki drugi cirkus pa su time vise okupirani.
Cinilo se da je BBC-jev novinar vrlo ubedjen da su grozote zaista pocinjene, i vrlo je insistirao da one ne mogu da se podvedu pod "oslobodilacki rat", kako to tvrde Albanci. Jedan visoki cinovnik UN-a je optuzio sud u Hagu da je "zaturio" dokaze o trgovini organima. Zanimljivo je da je dosta paznje posveceno ulozi same Albanije u zlocinima, o cemu se malo prica.
Strasno je sta smo sve preziveli, i jos kada ovako covek to vidi sabijeno u 20 minuta. Ne dao Bog nikome.

Miki

pre 15 godina

Jasno je da je ubijanja i trgovine organima otetih Srba bilo. Sve to se zataškavalo i prikrivalo. Predpostavljam da i je jedan od razloga i to što su mnogi u UNMIK-u to znali a svesno ćutali i nisu ništa preduzimali. Jedan od njih je svakako gospodin Kušner, ministar inostranih poslova Francuske , inače i predsednik udruženja " Lekari bez granica " ( da čovek ne poveruje ). Iz tih razloga nisam siguran ni danas da ćemo celu istinu saznati do kraja, jer treba zaštititi i oprati danas neke vrlo važne ljude.

Marko

pre 15 godina

Nakon dolaska Međunarodnih mirovnih snaga, od juna 99, nestalo je oko 1000 nealbacana sa prostora Kosova - Ima li bar jedna presuda pravosudnih organa Kosova ili UMNIKA povodom ovog pitanja ili se to mozda tolerise "tiho etnicko ciscenje"

Radisa

pre 15 godina

Gledajte veceras Newsnight sa Jeremy Pazman-om koji se bavi tom temom ... Program pocinje u 11:30 po nasem. Verovatno ce biti gostiju u studiju i sa srpske i albanske strane. Bas me interesuje sta ce albanska strana da kaze. ...

barba1971

pre 15 godina

Ove vesti stizu jako kasno i u meni bude jos vece ogorcenje nepravednim odnosom prema Srbima i Srbiji (mada nisu nevini cesto ispadaju jedini ili dominantni krivci).

milos jovic

pre 15 godina

Veoma je indikativno da se plasman ovih informacija o albanskim zlocinima odigrava tek nakon niza krucijalnih
dogadjaja za finalizaciju kosovske nezavisnosti. Jos jedna stvar, koju mnogi zaboravljaju je da se sve ovo odvija nakon oslobadjajuce presude Ramusu Haradinaju pred Haskim sudom, tj. kako ga jedan ugledni zapadni list u opsirnom intervjuu naziva,"kosovskom Rambu"! Kakva ironija!
Uzgred, taj isti tribunal nema mandat za nove optuznice. Cudne li podudarnosti!
Pomolimo se Gospodu za spas dusa nevino postradalih ljudi.