Aktuelno

Četvrtak, 09.04.2009.

09:24

Kraj crnogorskih tablica

Izvor: B92

Kraj crnogorskih tablica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Duska

pre 15 godina

dobro, ja bih samo da me neko prosvetli oko ovih novih propisa, nije mi jasno da li preregistracija vazi i za auta sa npr.nemackim tablicama, da li mora imati taj euro 3, gde ja da nadjem propis da se informisem? hajde, pomozite plavusi!!!

srdja

pre 15 godina

nedam ovim lopovima ni dinar ovaj danak su donelida bi unistili radnicku klasu koja nije imala 7ooo-10000 e za podmladjen havarisan ili izrabljen auto koji je nekad zadovoljavao eko 3. mogu dea platim administrativne troskove taksu za prergistraciju i niovu registraciju ali 1500e ne dam za tri meseca moci ce da svi gledaju kako moj crnogorac gogi ispred skupstine pozivam sve da ne pune budzet ovim derikozama koji ce te pare da podele kao svoje dnevnice ili otpremnine

ernest

pre 15 godina

Ovakav tragi-komican vrhunac peripetije moguc je samo u ovakvim drustvima(homoposesivnim)-tema na prvi pogled tehnicka a ipak mnogo zamrsenija: Slucaj MOJ
1.Rodjen sam u Srbiji valjda(Pristina)
2.Ceo dosadasnji zivor sam proveo u Crnoj Gori(30 g.)
3.Iz cisto licnih razloga ,,opet,, dosao u Srbiju
4.Imam drzavljanstva i jedne i sada druge drzave.
5.Otac mi je kupio auto (mada mojim parama) ali se auto vodi na prebivaliste a ne na drzavljanstvo
6.Tako moj ,,Crnogorac,,kojeg ne bih menjao za brdo navodno postenih cuvara zakona sada mora da bude reproaktivno placen vise nego sto kosta
Da vas sada cujem inadzije, ko kome -treba ne treba ili sta vec

Marko

pre 15 godina

Drzava treba da omoguci da se CG vozila odjavljuju sluzbeno i tako izbegne jos jedno "reketiranje" Crne Gore, bolje da novac od odjavljivanja vozila ide u nas budzet!

Beogradjanin

pre 15 godina

Hvala bogu dasu se napokon setili.Pravili su haos u Beogradu. Parkirali su gde su stigli zauzimali parking mesta a kazne nikome nisu mogle da se posalju.Nenormalno je da se na nekom toalet papiru napise ovlascenje i taj vozi auto. Sta ako napravi saobracajni prekrsaj . Od kog osiguranja da se naplati. Hvala bogu da su se setili i za E tablice. Otvoris firmu na Kipru a onda kao predstavnistvo te firme u Srbiji kupis auto bez carine i poreza. Takodje trebe spreciti i one koji voze privremene italijanske tablice. To su izbeglice iz hrvatske koje imaju "putovnicu" a prebivaliste nemaju u Hrvatskoj vec u Srbiji.I na kkraju kada ce se menjati ove nase tablice da budu u skladu sa evropskim. Tri godine od samostalnosti Srbije mi jos imamo tablice koje su dizajnirane pre 40 godina

Mladen NS

pre 15 godina

I treba tako, pare u budžet Srbije, a ne u budžet Crne gore. Oni koji su se sami proglasili strancima sada će morati i da budu stranci. Sledeće: da vidimo čije to sve studiranje finansira budžet Republike Srbije pa je uvek manjak mesta na budžetu za mnoge vredne učenike...

Milan

pre 15 godina

Ja imam bugarsku ličnu kartu, tj. prebivalište u R. Bugarskoj. Nemam firmu, nemam ništa gore, ali sam prijavljen gore i gore živim. Imam srpsko državljanstvo i šta mene briga za ovaj dinkićev lex specialis. Auto se vodi na moje ime, legalno registrovano u R. Bugarskoj i ko će meni da zabrani da ja vozim svoj auto, sa dokumentima, koje mi je izdala članica EU.

SlobaNS

pre 15 godina

Ko ima starija i manje vredna kola sa motorom veće zapremine od 2000 ccm neka ih proda i kupi nešto skromnije. Crta se negde mora povući.

klik-klak

pre 15 godina

Neko rece, a ponovicu i ja...Kuka sad ovde neko kako je MORAO da kupi EURO3...Ej bre MORAO...sta bi ja dao da MORAM da kupim i da imam tih nekih 5-6 soma eura da platim NA RUKICE...Odakle mi bre drugari, radim za platu od 200 eura, zena za 150,...
Prodao Peugeot205 1986 za 1250, otvorio firmu u Bugarskoj za 150 eura, kupio astru 92 za 1250 i jos 150 registracija put i ostalo, i vozim mladja i sredjenija kola za manje pare,...
Jel sam sad ja kriv sto sam samo malo bolje organizovao kucni budzet, a NISAM IMAO 5-6 SOMICA...
I sad mi taj sto ima tih 5-6 somica dize galamu ovde, kao ON JE POSTEN I TAKO TE STVARI au stvari da crkne krava nekom...
Ja cak i ne znam dal bi trebao da prebacim auto na srpske table, jer sam vlasnik firme u Bugarskoj i vozim auto koji je registrovan na firmu, znaci vlasnik sam, al nebitno...Sustina je da su sad svi kao nesto moralisti, a imaju od drzave da kupe EURO3, sta da kazemo mi koji nemamo ni pola od toga???
Mislite o tome!!!

bugzy

pre 15 godina

CG table će vlast rešiti kako bude htela i džabe mi svi pišemo komentare. Koska je u sledećem koraku vezanom za ostale strance.
Neko je u komentarima napomenuo da vozilo sa stranim tablicama može da vozi samo vlasnik, a mislim da može i član porodice ako je vlasnik u vozilu. Zamislite koliko će murija da se opari kada budu počeli da zaustavljaju svaki auto sa stranim tablama. Pa svi naši gstarbajteri dovezu auto samo do kuće pa onda daju deci da se voze (i ginu usput). Računajte po par desetina evrića po gastarbajterskom autu skoro svaki dan dok su u Srbiji. Obogatiće nam se panduri!

Joca

pre 15 godina

Aman ljudi, ne idite za onom starom da komsiji crkne krava. Treba da se dozvoli preregistracija, da se plate redovna potrazivanja i nema vise sta da se prica. Ti ljudi nisu kolateralna steta raspada jedne drzave!!!

aca

pre 15 godina

Obracam se ovima, postenima, koji nisu hteli da krse propise!
Ja nisam morao da kupim "crnogorca", ali i svima vama to niko nije branio. I ja sam voleo da kupim auto sa Euro 3 motorom, i carinu i porez da platim, ali nisam imao, minimum 5.000 eura, kao vi, koji placete na tudjem grobu!! A nije mi ni na pamet padalo da kupim, bas kompletnu krsinu, koju po pijacama prodaju iskljucivo sverceri, i niko im to ne zabranjuje.

maksimilijan

pre 15 godina

U principu ja sam budala sto sam dao 3500E za audi 91.god. sa domacim LEGALNIM tablicama, kada takav isti sa NELEGALNIM tablicama (crnogorskim) kosta 1500E. Budala sam sto nisam prekrsio zakon, a oni koji jesu ce proci nekaznjeno i plus ce dobiti na poklon legalizovan auto, koji je 100% UKRADEN negde na putevima Nemacke. Stvarno STRASNO - NEMAM RECI!!!

Marko

pre 15 godina

E, moji "komentatori"!! Najgori bacili kosku, a vi da izginete. Zasto se ne upitaste gde su nestale te pare iz budzeta, naravno, nase pare? Neka oni nadoknade. Sa takvima, kakvi ste, vladace ovi dozivotno, najgori, naravno. Sramota!!

Milan

pre 15 godina

Drzavu su odavno, sada ce i narod! Koje bre crnogorske tablice, koja carina, koji porezi? Mora da sam ja sa moim vozilom rasturio SCG! Neka Dinkic vrati lovu, Djelic, Vlahovic, i da ih ne nabrajam. Sram da bude ovakve koji vode drzavu! Gde su pare ovog naroda zavrsile?

Crnogorac

pre 15 godina

Ako se uzme u obzir, da postoji 50.000 eutomobila koji se voze na CG table a da su drzavljani Srbije vlasnici, dolazi se do podatka da bi prosjecnim iznosem koji je potreban za registraciju od 20.000 din, godisnja suma bila oko 1.000.000.000 din, znaci oko 10mil eur, a za prethodnih 3 godine koliko je proslo od otcjepljenja Crne Gore 30mil eur samo za registraciju vozila, a kad bi se na tu cifru dodala i carina koja je mogla da se naplati dolazi se do cifre od oko 50mil eur.
Dakle Vlada Srbije je SVJESNO omogucila Crnoj Gori dobit od 50mil eur, sta dam im kazem izuzev HVALA!!!
Za most na savi koji Beogradu nedostaje neopisivo (konacno poceli radovi) dosad je mogao 50% da bude isplacen samo registracijom vozila koja su se vozila na CG table.
I ko sad kome radi iza ledja? Crna Gora Srbiji ili?

Zarko

pre 15 godina

Podrzavam bilo kakvu odluku vlade koja sprecava anarhizam u bilo kom smislu. Samim tim i ovaj u saobracaju. Trebalo je ovako mnogo ranije odreagovati.

Mikeli

pre 15 godina

Baš me zanima koliko će da košta odjava za ova vozila u CG. Čisto sumnjam da se crnogorci neće i ovaj put omrsiti. Kad se tome pridoda provizija pravog vlasnika automobila koji mora da podigne svoje d..e i preda dokumente lično. Ispod 250e neće biti startni trošak samo po tom osnovu.
Inače nadam se da nas, koji smo regularno platili dadžbine državi i poštovali propise (Euro3) država neće namagarčiti, nego će dopustiti preregistraciju samo euro 3 automobilima iz CG. Ostali, ako im se ne sviđa neka parkiraju automobile u BP, pa kad pođu na more neka ih voze po CG.

Mikas

pre 15 godina

Samo treba primenjivati zakon kojim se propisuje ko sme upravljati vozilom sa stranim tablicama. To nikako nije drzavljanin Srbije.

Vlasnika vozila sa CG tablicama nema u Srbiji - svi voze na ovlascenje. Ako hoce da postanu vlasnici, morace da plate sve po propisu kao da uvoze automobil(ukljucujuci i EURO standard).

Chika Kure

pre 15 godina

Rodjen sam u Beogradu, tu zivim 38 godina, placam sve na vreme...2006 nisam mogao da ocarinim moj prvi zaradjeni dobar auto koji KAO nije Euro 3....nema ga u nasem katalogu,]. a sad moze nilo koji sa CG tablama..frka trebaju pare, sta moje su pare sugave...brateee gde ja zivim......

Dr

pre 15 godina

Drzava organizuje kriminal kod uvoza i nabavke vozila iz inostranstva.

Prvo, neka ukinu carinu ili neka je postave na 1% cisto da pokriju troskove evidencije.

Drugo, neka carina postuje fakturnu vrednost vozila, ali samo onu na koju je radjena refakcija (povracaj) poreza kod zemlje izvoznika.

Ako se primene ova dva principa automatski otpada dobar deo organizovanog kriminala koji krade i drzavu i gradjane Srbije.

Nece moci tamo neko da prodje na carini jer ima vezu, pa da mu se onda rade razna umanjenja vrednosti i slicno.

Naravno neka zadrze odredbu o zabrani uvoza auta ispod EURO 3 standarda ili ispod 6 godina starosti, osim za rezervne delove.

Treba probleme resavati. A ne dopustati da birokratija (carina)radi kako hoce i da diskriminise gradjane.

A sto se tice CG i BIH tabli mislim da je stvarno glupo dopustiti tu preregistraciju jer na taj nacin svi oni koji su se bojali Zakona i postovali ga ispadaju budale.

Najbolje sto im se moze dopustiti jeste da auta daju u programu staro za novo u Fiat-u. Ali da im se ne obracunava carina i porez, vec da im se auto vrednuje 1000 eur.

Onima kojima ni ovo ne valja nek jednostavno naprave prebivaliste u BIH i CG. Zakoni to dopustaju.

Sto se tice E tabli to je izuzetno glupo jer bi se primenom Zakona mogli takvi vozaci iskljuciti iz Saobracaja. Jednostavno ako ne radis u predstavnistvu firme cije je vozilo ne mozes ni da ga vozis.

E sad A tablice moraju da ostanu odnosno ne mozes da naplacujes carinu i PDV stranoj ambasadi i to posebno zbog reciprociteta.

Ne znam sta je sledece.
Ali nesto ce biti jer njima treba PARA jer oni svoje troskove nece da smanje.

marjan

pre 15 godina

Ha,ha,ha,nasa posla.Stvarno smesno,ali to smo mi.Nemam nista protiv onih koji voze sa CG tablicama jer kad se covek sabere malo bilje za vozila koja ne podlezu EURO3 standardu a koja su par godina regitrovana u CG trosak ce kad se sabere biti isti kao da ih kupe za jedno pola godine kod nas jer ce cena polovnjaka neminovno pasti zabog povecane ponude sveze preregistrovanih a i zbog ekonomske krize,a ko ima polovnjaka sa EURO 3 motorom neznam zasto bi se i do sad upustao u te peripetije sa CG tablicama kad moze legalno da ih carini ovde.Jedini profit je sto su par godina vozili malo bolja kola nego mi ali uz mnogo glavobolje,stresa i nerviranja ali ko reskira taj i dobija.

Dr Mire

pre 15 godina

E zemljo Srbijo...
Umesto da kazne one koji su hteli da prvevare zakon oni ih nagrađuju
Neka uvedu i poreze i kriminalcima. Pa tako što više ukradu, veći porez da plate.
Nekada me je sramota što živim u Srbiji

mustang

pre 15 godina

Kako možeš da preregistruješ avto koji nije ni tvoj legalno? Srbija ovde rizikuje. Ovi se ljudu voze na ovlaštenja, ne na uhovor o prodaji. Vlasnik je pravno-formalno iz Crne gore, a ne iz Srbije. Što znači, da može doči do komplikacija.

Milan

pre 15 godina

Moje misljenje je da je isuvise velika cena oko preregistracije zasto carina i PDV mi smo bili jedna zemlja .Nek dokazu da nije tako bilo.

svi isto

pre 15 godina

Vlasnici CG tablica i treba da plate carinu i PDV i to u iznosu koji je bio tada od kad su vlasnici, jer i mi smo uvozili automobile i pošteno platili i još morali da vodimo računa da je euro 3 a to i više košta jer su noviji

tex

pre 15 godina

Sta se desava sa onima koji imaju Srpski pasos a boraviste u drugoj zemlji, vlasnici su nekog automobila u toj zemlji i dodju u Srbiju sa njim? Kao i do sada nece se znati ko pije a ko placa i svaki policajac ce imati svoju teoriju.

Karbi

pre 15 godina

Tako treba mada sam ja kupio auto sa euro3 standardom pre 15-ak dana, ali mi nije zao jer znam kakva je muka tih ljudi bila koji su bili pod stresom non-stop kad ih zaustavi nasa prepostena saobracajna policija!

Sinisa NL

pre 15 godina

Odlicna vjest. Sta tu ima cudno. Pa nija kao drzavljanin Holandije sa NL vozackom dozvolom nemam pravo da vozim a kamoli da posjedujem auto neke druge drzave.

BG teble

pre 15 godina

U ovom slučaju imamo jasno kršenje Zakona protiv diskriminacije jer smo svi mi pošteni građeni Republike Srbije koju su poštovali njene zakone dovedeni u podređeni položaj. Da ne pričam o tome kako će se procenjivati vrednost tih sumnjivih automobila. CG nije zemlja iz EU tako da je carina od 10% još jedno kršenje zakona. Pošteno bi bilo onda omugućiti uvoz u ta tri meseca vozila iz svih zemalja (ne pišem ovo zato što želim sam da kupim takav auto, ne bih to uardio, ali sigurno u Srbiji ima puno kojima je jedino to opcija, a mislim i da je to u skladu sa težnjom Srbije da se priključi EU).

Dejan

pre 15 godina

Svi ovi komentari su u fazonu
"nek komsiji crkne krava"
Ne znam samo dokle ce ljudi biti "slepi" i pljuvati jedni na druge umesto da se svi zajedno resimo likova koji vode ovu zemlju vec godinama u sve dublju provaliju.

Marko KV

pre 15 godina

BRUKA, preskupo je ovo sto trazi vlada, CG vozila ima izmedju 50.ooo i 8o.000 a ne kako kazu i to su 90% "krsevi" koje mahom voze siromasniji gradjani, zato drzava NE SME da trazi tolike namete jer tesko da ce iko moci da preregistruje svoje vozilo na ovolike cifre !

sale

pre 15 godina

Ja vozim 3 god Corsu na CG sa plinom,ne isplati mi se preregistracija.Prodacu je dole za 2000-2500e.I cekacu da kupim ovde neki auto od nekog sarana sto je uleteo u Dinkicev kredit.

igor

pre 15 godina

Procitao sam jedan komentar, u kome stoji da je preko 2000 kubika luksuz i da takve treba drati, i dao je neka glupa poredjenja sa automobilima kao sto su audi a4 2.0tdi od 170 ks, zatim bmw 320 d od 177 ks, itd, u smislu kao "sta ce vam veca kubikaza od 2000 kubika, kad sa ovim automobilima imate snazne motore". E pa sad ja pitam tog "pametnjakovica" da li je veci luksuz voziti taj a4 ili bmw 320 d,sa tim motorima od 170 i 177 ks, koji su automobili poslednje generacije, koje mogu da voze samo bogati ljudi, ili voziti neki opel rekord iz 1985 ili neki mercedec star 20 i vise godina od 3000 kubika?
A sto se crnogoraca tice, smatram da je krajnje vreme bilo da nase pare ostaju u Srbiji a ne da ih Crnogorci koriste. Ja sam pristalica da se i studenti smatraju kao strani drzavljani, i placaju sve troskove skolovanja, a ne da studiraju na teret nase drzave i to na budzetu.

Velja

pre 15 godina

@ Miroljub Stefanovic

Miroljube, bez ikakve zlobe, sledeceg dana po razlazu Ceske i Slovacke ljudi su morali da se odluce gde ce da zive. Tako su i kola morali da registruju u drzavi za koju su se odlucili.
Ti vozis kola sa STRANIM TABLICAMA od 2006. g. Da je ovo drzava kakva bi trebalo da bude, odmah na granici bi ti uzeli vozilo, uz prijavu. Ponavljam nisam zloban, nego postujem ovu zemlju i njene zakone, za razliku od svih "koji su se okoristili", tako sam vaspitan i ponosan sam na to.

PROSTak

pre 15 godina

Kupio sam auto sa Euro 3 motorom zbog toga sto je ovo sa CG bilo neizvesno. Sad mi je drago sto sam uradio tako ali nikako ne razumem 99% komentara koji kazu da tako i treba i da je neko nesto zloupotrebljavao. Ljudi su samo hteli da prodju jeftinije i po meni je to sasvim normalno. Po meni, iskljucivi krivac je nasa vlast koja je to dozvolila i cutala. Zasto nisu izasli i jasno i glasno upozorili ljude da ne uvoze takve automobile jer im nece biti omoguceno da ih kasnije preregistruju. Koliko se ja secam mogla su se samo cuti suskanja i nagadjanja sta ce biti, niko od zvanicnika nije izdao neko saopstenje. Vlast je svojim cutanjem i necinjenjem direktni i jedini krivac za takvu situaciju. Sad narod ispasta, uostalom kao i uvek.

dejan

pre 15 godina

Video sam ovde komentare koji nisu direktno vezani za temu a ticu se dodatnog oporezivanja "luksuznih" automobila. Gospodo, porezi i takse na automobile velike zapremine su i onako u proseku od 5 - 10 puta veci nego za kola sitnijih motora. Tako dakle, ja sa mojim BMW 530 (3000ccm) vec sada i oduvek mnogo vise punim budzet Srbije i to otprilike 10 puta vise nego vlasnik Yuga, ili 5 puta vise nego vlasnik Golfa do 2000ccm. Zasto i drzava i svi misle da bi jos vise trebali da placamo? Pa zbog zlobe i ljubomore. Osim toga, takvih vozila je toliko malo, da uopste ne uticu na popunjavanje budzetskih rupetina, a i od tih malo, pola ih je u vlasnistvu drzavnih i paradrzavnih organa.

Vladimir

pre 15 godina

Procitao sam sve komentare i dosao do zakljucka da je resenje u organizaciji mitinga vlasnika automobila sa CG tablicama, i kontra mitinga u neposrednoj blizini vlasnika sa domacim tablama.

Miroljub Stefanovic

pre 15 godina

Sto ti je nas narod zloban! Ma ko vam je kriv sto niste koristili prednosti vozila sa CG tablama! Sad bi ste da se nasladjujete nad ovim terorom G17. Dok su bili u dilu sa Crnom Gorom da ne dozvole preregistraciju niko se nije bunio, a sada oduzimaj kola! Koliko zlobe nemam reci! Ja vozim CG table i jedva sam cekao preregistraciju da ne placam nove CG table, ali od toga nije bilo nista. Prvo sam dao pare za to, a sad, kada vise nema mazanja iz CG, Dinkic postao dobar pa resio da dozvoli preegestraciju. Sto se tice Euro 3 standarda to naravno ne treba da vazi za CG automobile jer smo godinama trazili preregistraciju i pre donosenja propisa o tom standardu.

Vlada

pre 15 godina

Pa 15000 jeste malo za cifre koje su ranije kruzile - pretpostavljam da se ovo odnosi samo na one koji su EURO 3, mislim da bi sve drugo ugrozavalo i ekologiju, a jos gore bezbednost na putevima (bezbednosni standardi su napredovali paralalno sa ekoloskim...).
Meni je neshvatljivo da je to do sada tolerisano sa, prakticnim krsenjem zakona i materijalnom stetom za drzavu od desetina (a mozda i stotina) miliona evra...

opet ja

pre 15 godina

Trebalo bi da se preregistruju u momeentu isteka crnogorske registracije, a ne u roku 2 ili 3 meseca!? Vlasnici koji su skoro dali 200-300 eur Crnogorcima sad a treba ponovo da plate još npr 500 eur...ali valjda je budžet tolikoo prazan da im pare hitno trebaju...

djordjo

pre 15 godina

Sila (besparica) zakon menja. Rešenje posle otcepljenja Crne Gore je bilo veoma prosto. Povratak vozila zakonskim vlasnicima u Crnoj Gori (babama i dedama u Bijelom Polju, Kolašinu i dr.) i, u protivnom, oduzimanje istih posle određenog perioda. Moglo se izaći u susret članovima udruženja takozvanih vlasnika (t.j. vlasnika ovlašćenja za upravljanje tim vozilima) pa da im se omogući prioritet prilikom kupovine istih vozila ako mogu da izjednače ponudu na carinskoj licitaciji. I ja bih voleo da vozim bolje vozilo od onog koga imam, ali se opet pokazuje da su najveće budale oni koji se pridržavaju zakona.

Sava

pre 15 godina

Nemanje para za kupovinu nekog automobila ne opravdava činjenje carinskog prekrsaja. Pa ja sam do pre godinu dana vozio automobil star 20 godina i nisam hteo da ga menjam za nekog crnogorca iako sam mogao da dam 3000 eura za 10 godina mladji automobil!!!
Zakon je za sve isti!! Imajte u vidu i stetu koju su trpili ljudi polovnih automobila u Srbiji kada je bilo moguce crngorce voziti i preregistrovati, u vidu snizavanja cena polovnjaka jer nam je u "bratskoj" crnoj gori bilo tržište polovnjaka drastično jeftinije!!!

Ko ne plati na mostu plati na ćupriji!! a kako je kriza plati i premiju

ostojic

pre 15 godina

Koliko lutanja ,koliko skitanja,koliko amaterizma u radu vlade.Vlada,kao slepac,napipava moguća rešenja u mraku.Da li bar neko u vladi ima viziju rada bar do sutra?Odokativan rad,rad ofrlje,rad bez sistema,rad bez reda,rad nereda je rad vlade.U rukama vlade su instrumenti prisile, a narod će da ječi dok može.

Dejan

pre 15 godina

Vozim Renault 19 sa CG tablicama, kupljen pre dve godine u Nemackoj.
Kostao me je sve ukupno 1700 evra.
Za te pare sam u Srbiji mogao da kupim Yugo ili neki raspali Golf.
Da li sam ja prevario drzavu ili je drzava prevarila mene sto nisam u mogucnosti da zaradim za novi auto a da to nije Zastavin proizvod?

Ivan

pre 15 godina

Ovo nije fer.
Ja sam morao da uvezem auto sa euro 3 normom, znaci 2001god ili mladje (zavisi od modela i marke ali tu je negde...) i da platim tkz. COC dokument 6000din i cekam da mi na osnovu toga Institut za standardizaciju odobri uvoz automobila a sada mogu svi automobili da se uvezu preko CG bez obzira da li zagadjuju ili ne zagadjuju okolinu...

around

pre 15 godina

"Opiranje se neće tolerisati jer će Vlada sva vozila posle zadatog roka jednostavno oduzimati." Tako je,nemojte se oprati sto nemate EURO 3,i Vaše vozilo će bez obzira na zakon biti registrovano!

grga1810

pre 15 godina

iskreno, milo mi je!I bilo je vreme, mada se slazem sa nekim od prethodnih komentara da ima dosta MUP-ovaca koji voze kola sa CG tablama (hm, ja znam 5 ljudi iz MUP-a, a troje od njih ima takve tablice).
Jednostavno, nasha Vlada treba da koristi samo jednu rech u saradnji sa CG - RECIPROCITET! Srpska tablice su strane tabluce, vazi, CG tablice su strane tablice...Srpski studenti su strani studenti (shto znachi da nema studiranja o troshku CG vlade i doma), super, CG studenti su u Srbiji strani studenti (ala bi ova mera "prochistila" studenjake u Srbiji:))). Bitte schön, danke schön

cika pop

pre 15 godina

Ako ovo omoguce i za vozila koja ne ispunjavaju euro 3 norme, onda je u pitanju cista namestaljka, kako bi uzeli novac koji ne mogu nigde da nadju dok je kriza.. Sve vreme pricaju euro 3 moze i nista drugo. Ni crnogorci ne mogu da se preregistruju ako nisu euro3. Sada cemo bas da vidimo koliko im para fali u kasici.. Da ja sam budala sto sam kupio juga, a policajci posle radnog voze golfove II od 1000eur iz ekoloske drzave Crne Gore koja ulaz u svoju zemlju naplacuje 10 eur, na konto ekoloske takse, kad vec nemaju auto puteve. Pffff - ekoloska drzava koja je uvozila krseve stare po 15 godina bez katalizatora ili ispunjavanja bilo kojih ekoloskih normi. Licemerje treba naplatiti.

Nina

pre 15 godina

Zar je auto od 13.000eura na E table kupljen za svrhe stranog predstavnistva zbog izbegavanja PDV-a i carine i zbog luksuziranja? Pa to su automobili od 50.000-100.000 koje vidjam. Registracija za moj auto je blizu 1.000eura bila , i to je bio jedini nacin da se kupi auto za potrebe predstavnistva, s tim sto smo za proslu godinu koristili tablice samo 3meseca do 31.12. I sta sada posto cu da dobijem nove tablice, izgubicu kasko osiguranje? Neka mi neko objasni. Ja kad ovo javim svom principalu oterace i mene i Srbiju u ...tamo gde nam je mesto. To sto moramo da radimo kao strano predstavnistvo, svuda nam samo donosi nevolje, nikakve olaksice, a te firme donose priliv deviza u Srbiju i te pare iskljucivo i ostaju u srbiji.

nEUrosceptic

pre 15 godina

Drugari, mrsko mi je ovo da priznam, ali do sada ste uglavnom svi promasili temu. Praktican primer - ubijes nekog, dobijes 15 godina, onda dodje kriza, i ti dobijes mogucnost da otkupis svoju krivicu za npr. 500 evra po godini robije, i izadješ ko da nista nije bilo! SM je kupovao socijalni mir na razne nacine, ali ovo je slucaj bez presedana. Direktan signal da se kriminal isplati. Totalno neodlucna i nesposobna drzava, koja pokusava suprotno da dokaze. Ja sam zaista konsterniran. Jos imaju smelosti da se javljaju neki koji su svesno krsili propise RS, kupovali leseve na 4 tocka iz CG, placali nenormalno visoku registraciju, i sad kao jos su ljuti na drzavu sto nije ranije uvedena ova kriminalna preregistracija, da ne placaju ljudi 2 puta! EJ bre! Pa sta jos treba, da im se dostave i srpske tablice na kucnu adresu besplatno, uz povracaj para kojima su registrovali svoja vozila u CG sa kamatom, plus kasko gratis? Jedino sto Srbija moze da ucini da zaista dokaze da su po Ustavu svi gradjani jednaki jeste da svima onima koji NISU krsili propise i NISU kupovali vozila sa CG tablicama dozvoli besplatnu registraciju svojih LEGALNO uvezenih/kupljenih automobila najmanje onoliko godina koliko se tolerisu "crnogorci" na putevima Srbije. U suprotnom, dovidjenja i good bye.

Velja

pre 15 godina

1. Ko ce meni da nadoknadi to sto poslednjih 10 godina vozim losiji auto (za iste pare plus ostali troskovi mogao sam da kupim bolji)jer sam se pridrzavao zakona (nisam kupio ili registrovao u CG vec platio carinu + porez)?

2. Ako mogu oni, zasto ja ne mogu da uvezem kola bez Euro 3?

3. Jos se ljudi bune. Treba im svima naplatiti kazne i oduzeti automobile zbog dugogodisnjih carinskih prekrsaja. Ljudi dok je trajalo, trajalo je.

Milan

pre 15 godina

I kao i obično svi mi koji smo pošteno kupili automobil koji smo smeli sada smo građani drugog reda. Postoji zakon koji izričito zabranjuje uvoz automobila bez euro 3, znači, mi smo budale što smo zakon poštovali. Tako je oduvek u ovoj zemlji. Bilo je tako i sa bespravnom gradnjom i još uvek je. Sve može kad u budžetu nema para. I da sagradiš kuću u parku pa posle legalizuješ, i da kupiš kola bez euro 3 pa posle registruješ... Živela Srbija

dule nbg

pre 15 godina

I tako oni srede problem i puste sve da registruju..Pa se za dve godine otvori nova kombinacija,da se registruje u prijateljskoj Tunguziji pa opet 50000 EUROminus1 automobila krene da juri ovuda,ministar se kune da nece dati preregistraciju ali pristane posle 2 godine...a ti dule,uvezi 2005 EUR3 auto,plati porez i carinu regularno...
Sve je isto,samo njega nema !!! (ovo sam prvi put napisao/shvatio/priznao sebi)

stems

pre 15 godina

Sramota! Drzava krsi sopstveni zakon. Ovde su osteceni oni koji su do sada postovali zakon ne kupujuci vozila sa motorima ispod EURO3 standarda. Ova mera znaci da ce se ta vozila uvoziti u Srbiju potpuno ravnopravno kao i vozila sa EURO3 standardom. Sto bi se iko opirao tome, o cemu ovi ljudi pricaju? Cime je nezadovoljan komentator pod brojem 9? Trebali bi svi da plate dodatnu eko taksu.

Sava

pre 15 godina

E bilo je vreme! dosta je bilo @crnogoraca@ sa sumnjivim auto osiguranjem na nasim ulicama!!! Sta se sad tu neki bune oko preregistracije i sl. Kupili ste automobile ispod cene, vozili nelegalno...pa sad platite kao i svi mi sto placamo.
Neki od vlasnika vozila sa CG tablama su jedva docekali ovu uredbu, a neki ne jer su skoro dali pare na registriciju.

E pa ko vam je kriv!

Miroslav

pre 15 godina

E bre dosta vise sa Crnogorski tablicama! Sta, svi koji voze na CG table su pametni, o stali su budale! Ja sam pametan, ucecu nekog Golfa 2 ili 3, pa cu da ga registrujem na CG table i vozi, sto moram da imam euro 3 i sto moram Sbriji da platim porez i carinu! Da da, veoma pametno!!! Ma bre sve CG table iz Srbije, pa nije ovo divlji zapad! Da imaju svoju drzavu? Da li imaju vojsku i policiju? Da li imaju svoje fakultete?

Pera genijalac

pre 15 godina

@ PEDJA

Niko nije primoran da kupuje vozilo u Crnoj Gori i vozi ga u Srbiji protivno zakonu, kako smo mi ostali stisli zube i vozili stare automobile tako su mogla i ostala gospoda ali eto, pozuda je cudo.

Zakon do kraja, i treba uvesti dodatne takse za preregistraciju jer je zakon prekrsen a i Srbija ostecena!

mercedes

pre 15 godina

sve je to nenoralno tj normalno u drzavi kao sto je nasa.Samo jedno pitanje: Sta mislite da li ce se taj porez ukinuti posle nekog vremena ili ce trajati dok je kriza.Ako mene pitate ovde je kriza od 1974 kad sam se rodio, da znam.evo ide sezona godisnjih odmora pa mozda bi bio dobar predlog da uvedu taksu za izlazak iz zemlje ka o nekad.I to je luksuz, zasto letovati na drugim morima kad imamo panonsko.dokle covek vise da placa porez na ono sto je stekao i zaradio, razumno je pri kupovini ali sve ovo naknadno je katastrofa.Prvi glasam za radikale na sledecim izborima i ako sam zadrti demokrata.Bar ce i oni sici tako sa scene.Da Gavrilo Princip nije ogladneo nakon bezuspesnog atentata sad bi bili bar ko Spanija.
J***** sendvic!

Točak

pre 15 godina

Zašto bi jednom čoveku smetalo nešto što bi drugom odgovaralo?Ja imam auto na domaće table,i nemam ništa protiv da puste registraciju za CG!Zašto NE?
ALI u Srbiji i dalje stoji ono Ako nemam koristi JA od toga NEKA NEMA NIKO..Pozdrav

PEDJA

pre 15 godina

Dinkic je pre nedelju dana izjavio da nece biti preregistracije.Onda je moja porodica dala skoro 700 EVRA da se kola ponovo registruju na Crnu goru!
E sad je smislio da ipak moze,ali za priblizno 500 EVRA.Inace imamo GOLF 3 '94
Gospodine Dinkicu da li mislite da neko sa takvim budzetom ima 1200 EVRA za zaj********?Zasto nisi to rekao odmah posle nove godine,da platimo jednom a ne dva puta?!

barba

pre 15 godina

Ovo ocigledno nije potpuna i konacna informacija, ali se ipak namece nekoliko pitanja:
1. Zasto bi se vlasnici vozila sa CG tablicama bunili kada su upravo to i trazili sve vreme?
2. Ko je, kako i zasto smislio cifru od 15 000 vozila, kada takvih vozila ima najmanje 50 000 po Srbiji?
3. Ko ce da odgovara sto su gradjani Srbije popunjavali budzet CG prethodne tri godine umesto da popunjavaju budzet Srbije, pri cemu je iz Srbije na taj nacin isisano najmanje 30 miliona eura?

Nemanja

pre 15 godina

E sad, ko je tu ispao glup? Ljudi koji su postovali zakon i uvozili automobile sa EUR 3 standardom ili "crnogorci". Treba im razrezati takse da im se vise isplatilo da postoju zakon.

zozon

pre 15 godina

Slazem se da treba extra oporezovati automobile preko 2000cm3. Sve preko toga je cist luksuz. Pa ko voli nek plati! Danasnji motori do 2000cm3 ostvaruju od 140 do 260 KS, npr.(A4 2.0tdi-170ks,BMW 320d-177ks,FIAT Bravo 2.0jtdm-165ks, A4 2.0tfsi-211ks, Alfa 159 1.8tb-200ks, itd.). Pa kome treba vise (extra) od ovoga, neka i plati extra!

macak

pre 15 godina

ovo je jedina lepa vest. i jedina stvar koje u poslednje vreme mogu da se setim kad me neko pita sta je Vlada dobro uradila. ovo je samo na papiru ali se iskreno nadam da ce se sa ovim isterati do kraja!

Joao

pre 15 godina

Pola tih automobila, moj je utisak, voze mupovci, jer njih niko ne dira. Zakon je isti za sve, to je jedino sto mogu da kazem, a svi treba da kupujemo kola pod istim uslovima. E sad da li je pravilno da stari auto visoke kubikaze ima tako visoka davanja, kao da je nov, to je drugo pitanje. Vazno je da svi imamo jednak tretman prema postojecem zakonu i pratecim uredbama.

MARKO-VW

pre 15 godina

I bilo je krajnje vreme!
Šta sad, mi smo svi glupi, plaćamo astronomske registracije, poreze i Bog zna šta još, dok se gomila pametnjakovića vozi u kolima sa registracijama STRANE države?! Trebalo je to uraditi i mnogo ranije!

Sima

pre 15 godina

preko dve hiljade kubika je luksuz?
Moj ima preko ali je 2002. god
Cena mu je između 6 i 7K a registracija skoro 45000
Još i ekstra porez!
Alo ima li ko tamo zdrav.
Ili svi da poteramo G17 program u Kragujevcu.
Full Punto košta ko moj auto ali on dobije pomoć države!

time

pre 15 godina

Sve ove godine budzet Srbije je bio tanji u korist budzeta CG jer se tolerisala voznja na CG table. Trebalo je to jos davno ukinuti ali bolje ikad nego nikad

time

pre 15 godina

Sve ove godine budzet Srbije je bio tanji u korist budzeta CG jer se tolerisala voznja na CG table. Trebalo je to jos davno ukinuti ali bolje ikad nego nikad

MARKO-VW

pre 15 godina

I bilo je krajnje vreme!
Šta sad, mi smo svi glupi, plaćamo astronomske registracije, poreze i Bog zna šta još, dok se gomila pametnjakovića vozi u kolima sa registracijama STRANE države?! Trebalo je to uraditi i mnogo ranije!

Nemanja

pre 15 godina

E sad, ko je tu ispao glup? Ljudi koji su postovali zakon i uvozili automobile sa EUR 3 standardom ili "crnogorci". Treba im razrezati takse da im se vise isplatilo da postoju zakon.

zozon

pre 15 godina

Slazem se da treba extra oporezovati automobile preko 2000cm3. Sve preko toga je cist luksuz. Pa ko voli nek plati! Danasnji motori do 2000cm3 ostvaruju od 140 do 260 KS, npr.(A4 2.0tdi-170ks,BMW 320d-177ks,FIAT Bravo 2.0jtdm-165ks, A4 2.0tfsi-211ks, Alfa 159 1.8tb-200ks, itd.). Pa kome treba vise (extra) od ovoga, neka i plati extra!

barba

pre 15 godina

Ovo ocigledno nije potpuna i konacna informacija, ali se ipak namece nekoliko pitanja:
1. Zasto bi se vlasnici vozila sa CG tablicama bunili kada su upravo to i trazili sve vreme?
2. Ko je, kako i zasto smislio cifru od 15 000 vozila, kada takvih vozila ima najmanje 50 000 po Srbiji?
3. Ko ce da odgovara sto su gradjani Srbije popunjavali budzet CG prethodne tri godine umesto da popunjavaju budzet Srbije, pri cemu je iz Srbije na taj nacin isisano najmanje 30 miliona eura?

Velja

pre 15 godina

1. Ko ce meni da nadoknadi to sto poslednjih 10 godina vozim losiji auto (za iste pare plus ostali troskovi mogao sam da kupim bolji)jer sam se pridrzavao zakona (nisam kupio ili registrovao u CG vec platio carinu + porez)?

2. Ako mogu oni, zasto ja ne mogu da uvezem kola bez Euro 3?

3. Jos se ljudi bune. Treba im svima naplatiti kazne i oduzeti automobile zbog dugogodisnjih carinskih prekrsaja. Ljudi dok je trajalo, trajalo je.

nEUrosceptic

pre 15 godina

Drugari, mrsko mi je ovo da priznam, ali do sada ste uglavnom svi promasili temu. Praktican primer - ubijes nekog, dobijes 15 godina, onda dodje kriza, i ti dobijes mogucnost da otkupis svoju krivicu za npr. 500 evra po godini robije, i izadješ ko da nista nije bilo! SM je kupovao socijalni mir na razne nacine, ali ovo je slucaj bez presedana. Direktan signal da se kriminal isplati. Totalno neodlucna i nesposobna drzava, koja pokusava suprotno da dokaze. Ja sam zaista konsterniran. Jos imaju smelosti da se javljaju neki koji su svesno krsili propise RS, kupovali leseve na 4 tocka iz CG, placali nenormalno visoku registraciju, i sad kao jos su ljuti na drzavu sto nije ranije uvedena ova kriminalna preregistracija, da ne placaju ljudi 2 puta! EJ bre! Pa sta jos treba, da im se dostave i srpske tablice na kucnu adresu besplatno, uz povracaj para kojima su registrovali svoja vozila u CG sa kamatom, plus kasko gratis? Jedino sto Srbija moze da ucini da zaista dokaze da su po Ustavu svi gradjani jednaki jeste da svima onima koji NISU krsili propise i NISU kupovali vozila sa CG tablicama dozvoli besplatnu registraciju svojih LEGALNO uvezenih/kupljenih automobila najmanje onoliko godina koliko se tolerisu "crnogorci" na putevima Srbije. U suprotnom, dovidjenja i good bye.

Joao

pre 15 godina

Pola tih automobila, moj je utisak, voze mupovci, jer njih niko ne dira. Zakon je isti za sve, to je jedino sto mogu da kazem, a svi treba da kupujemo kola pod istim uslovima. E sad da li je pravilno da stari auto visoke kubikaze ima tako visoka davanja, kao da je nov, to je drugo pitanje. Vazno je da svi imamo jednak tretman prema postojecem zakonu i pratecim uredbama.

Milan

pre 15 godina

I kao i obično svi mi koji smo pošteno kupili automobil koji smo smeli sada smo građani drugog reda. Postoji zakon koji izričito zabranjuje uvoz automobila bez euro 3, znači, mi smo budale što smo zakon poštovali. Tako je oduvek u ovoj zemlji. Bilo je tako i sa bespravnom gradnjom i još uvek je. Sve može kad u budžetu nema para. I da sagradiš kuću u parku pa posle legalizuješ, i da kupiš kola bez euro 3 pa posle registruješ... Živela Srbija

grga1810

pre 15 godina

iskreno, milo mi je!I bilo je vreme, mada se slazem sa nekim od prethodnih komentara da ima dosta MUP-ovaca koji voze kola sa CG tablama (hm, ja znam 5 ljudi iz MUP-a, a troje od njih ima takve tablice).
Jednostavno, nasha Vlada treba da koristi samo jednu rech u saradnji sa CG - RECIPROCITET! Srpska tablice su strane tabluce, vazi, CG tablice su strane tablice...Srpski studenti su strani studenti (shto znachi da nema studiranja o troshku CG vlade i doma), super, CG studenti su u Srbiji strani studenti (ala bi ova mera "prochistila" studenjake u Srbiji:))). Bitte schön, danke schön

Miroslav

pre 15 godina

E bre dosta vise sa Crnogorski tablicama! Sta, svi koji voze na CG table su pametni, o stali su budale! Ja sam pametan, ucecu nekog Golfa 2 ili 3, pa cu da ga registrujem na CG table i vozi, sto moram da imam euro 3 i sto moram Sbriji da platim porez i carinu! Da da, veoma pametno!!! Ma bre sve CG table iz Srbije, pa nije ovo divlji zapad! Da imaju svoju drzavu? Da li imaju vojsku i policiju? Da li imaju svoje fakultete?

Velja

pre 15 godina

@ Miroljub Stefanovic

Miroljube, bez ikakve zlobe, sledeceg dana po razlazu Ceske i Slovacke ljudi su morali da se odluce gde ce da zive. Tako su i kola morali da registruju u drzavi za koju su se odlucili.
Ti vozis kola sa STRANIM TABLICAMA od 2006. g. Da je ovo drzava kakva bi trebalo da bude, odmah na granici bi ti uzeli vozilo, uz prijavu. Ponavljam nisam zloban, nego postujem ovu zemlju i njene zakone, za razliku od svih "koji su se okoristili", tako sam vaspitan i ponosan sam na to.

macak

pre 15 godina

ovo je jedina lepa vest. i jedina stvar koje u poslednje vreme mogu da se setim kad me neko pita sta je Vlada dobro uradila. ovo je samo na papiru ali se iskreno nadam da ce se sa ovim isterati do kraja!

Pera genijalac

pre 15 godina

@ PEDJA

Niko nije primoran da kupuje vozilo u Crnoj Gori i vozi ga u Srbiji protivno zakonu, kako smo mi ostali stisli zube i vozili stare automobile tako su mogla i ostala gospoda ali eto, pozuda je cudo.

Zakon do kraja, i treba uvesti dodatne takse za preregistraciju jer je zakon prekrsen a i Srbija ostecena!

stems

pre 15 godina

Sramota! Drzava krsi sopstveni zakon. Ovde su osteceni oni koji su do sada postovali zakon ne kupujuci vozila sa motorima ispod EURO3 standarda. Ova mera znaci da ce se ta vozila uvoziti u Srbiju potpuno ravnopravno kao i vozila sa EURO3 standardom. Sto bi se iko opirao tome, o cemu ovi ljudi pricaju? Cime je nezadovoljan komentator pod brojem 9? Trebali bi svi da plate dodatnu eko taksu.

Ivan

pre 15 godina

Ovo nije fer.
Ja sam morao da uvezem auto sa euro 3 normom, znaci 2001god ili mladje (zavisi od modela i marke ali tu je negde...) i da platim tkz. COC dokument 6000din i cekam da mi na osnovu toga Institut za standardizaciju odobri uvoz automobila a sada mogu svi automobili da se uvezu preko CG bez obzira da li zagadjuju ili ne zagadjuju okolinu...

dule nbg

pre 15 godina

I tako oni srede problem i puste sve da registruju..Pa se za dve godine otvori nova kombinacija,da se registruje u prijateljskoj Tunguziji pa opet 50000 EUROminus1 automobila krene da juri ovuda,ministar se kune da nece dati preregistraciju ali pristane posle 2 godine...a ti dule,uvezi 2005 EUR3 auto,plati porez i carinu regularno...
Sve je isto,samo njega nema !!! (ovo sam prvi put napisao/shvatio/priznao sebi)

Dejan

pre 15 godina

Vozim Renault 19 sa CG tablicama, kupljen pre dve godine u Nemackoj.
Kostao me je sve ukupno 1700 evra.
Za te pare sam u Srbiji mogao da kupim Yugo ili neki raspali Golf.
Da li sam ja prevario drzavu ili je drzava prevarila mene sto nisam u mogucnosti da zaradim za novi auto a da to nije Zastavin proizvod?

Sava

pre 15 godina

E bilo je vreme! dosta je bilo @crnogoraca@ sa sumnjivim auto osiguranjem na nasim ulicama!!! Sta se sad tu neki bune oko preregistracije i sl. Kupili ste automobile ispod cene, vozili nelegalno...pa sad platite kao i svi mi sto placamo.
Neki od vlasnika vozila sa CG tablama su jedva docekali ovu uredbu, a neki ne jer su skoro dali pare na registriciju.

E pa ko vam je kriv!

Vladimir

pre 15 godina

Procitao sam sve komentare i dosao do zakljucka da je resenje u organizaciji mitinga vlasnika automobila sa CG tablicama, i kontra mitinga u neposrednoj blizini vlasnika sa domacim tablama.

igor

pre 15 godina

Procitao sam jedan komentar, u kome stoji da je preko 2000 kubika luksuz i da takve treba drati, i dao je neka glupa poredjenja sa automobilima kao sto su audi a4 2.0tdi od 170 ks, zatim bmw 320 d od 177 ks, itd, u smislu kao "sta ce vam veca kubikaza od 2000 kubika, kad sa ovim automobilima imate snazne motore". E pa sad ja pitam tog "pametnjakovica" da li je veci luksuz voziti taj a4 ili bmw 320 d,sa tim motorima od 170 i 177 ks, koji su automobili poslednje generacije, koje mogu da voze samo bogati ljudi, ili voziti neki opel rekord iz 1985 ili neki mercedec star 20 i vise godina od 3000 kubika?
A sto se crnogoraca tice, smatram da je krajnje vreme bilo da nase pare ostaju u Srbiji a ne da ih Crnogorci koriste. Ja sam pristalica da se i studenti smatraju kao strani drzavljani, i placaju sve troskove skolovanja, a ne da studiraju na teret nase drzave i to na budzetu.

cika pop

pre 15 godina

Ako ovo omoguce i za vozila koja ne ispunjavaju euro 3 norme, onda je u pitanju cista namestaljka, kako bi uzeli novac koji ne mogu nigde da nadju dok je kriza.. Sve vreme pricaju euro 3 moze i nista drugo. Ni crnogorci ne mogu da se preregistruju ako nisu euro3. Sada cemo bas da vidimo koliko im para fali u kasici.. Da ja sam budala sto sam kupio juga, a policajci posle radnog voze golfove II od 1000eur iz ekoloske drzave Crne Gore koja ulaz u svoju zemlju naplacuje 10 eur, na konto ekoloske takse, kad vec nemaju auto puteve. Pffff - ekoloska drzava koja je uvozila krseve stare po 15 godina bez katalizatora ili ispunjavanja bilo kojih ekoloskih normi. Licemerje treba naplatiti.

Točak

pre 15 godina

Zašto bi jednom čoveku smetalo nešto što bi drugom odgovaralo?Ja imam auto na domaće table,i nemam ništa protiv da puste registraciju za CG!Zašto NE?
ALI u Srbiji i dalje stoji ono Ako nemam koristi JA od toga NEKA NEMA NIKO..Pozdrav

PEDJA

pre 15 godina

Dinkic je pre nedelju dana izjavio da nece biti preregistracije.Onda je moja porodica dala skoro 700 EVRA da se kola ponovo registruju na Crnu goru!
E sad je smislio da ipak moze,ali za priblizno 500 EVRA.Inace imamo GOLF 3 '94
Gospodine Dinkicu da li mislite da neko sa takvim budzetom ima 1200 EVRA za zaj********?Zasto nisi to rekao odmah posle nove godine,da platimo jednom a ne dva puta?!

Dejan

pre 15 godina

Svi ovi komentari su u fazonu
"nek komsiji crkne krava"
Ne znam samo dokle ce ljudi biti "slepi" i pljuvati jedni na druge umesto da se svi zajedno resimo likova koji vode ovu zemlju vec godinama u sve dublju provaliju.

Sava

pre 15 godina

Nemanje para za kupovinu nekog automobila ne opravdava činjenje carinskog prekrsaja. Pa ja sam do pre godinu dana vozio automobil star 20 godina i nisam hteo da ga menjam za nekog crnogorca iako sam mogao da dam 3000 eura za 10 godina mladji automobil!!!
Zakon je za sve isti!! Imajte u vidu i stetu koju su trpili ljudi polovnih automobila u Srbiji kada je bilo moguce crngorce voziti i preregistrovati, u vidu snizavanja cena polovnjaka jer nam je u "bratskoj" crnoj gori bilo tržište polovnjaka drastično jeftinije!!!

Ko ne plati na mostu plati na ćupriji!! a kako je kriza plati i premiju

Sima

pre 15 godina

preko dve hiljade kubika je luksuz?
Moj ima preko ali je 2002. god
Cena mu je između 6 i 7K a registracija skoro 45000
Još i ekstra porez!
Alo ima li ko tamo zdrav.
Ili svi da poteramo G17 program u Kragujevcu.
Full Punto košta ko moj auto ali on dobije pomoć države!

Nina

pre 15 godina

Zar je auto od 13.000eura na E table kupljen za svrhe stranog predstavnistva zbog izbegavanja PDV-a i carine i zbog luksuziranja? Pa to su automobili od 50.000-100.000 koje vidjam. Registracija za moj auto je blizu 1.000eura bila , i to je bio jedini nacin da se kupi auto za potrebe predstavnistva, s tim sto smo za proslu godinu koristili tablice samo 3meseca do 31.12. I sta sada posto cu da dobijem nove tablice, izgubicu kasko osiguranje? Neka mi neko objasni. Ja kad ovo javim svom principalu oterace i mene i Srbiju u ...tamo gde nam je mesto. To sto moramo da radimo kao strano predstavnistvo, svuda nam samo donosi nevolje, nikakve olaksice, a te firme donose priliv deviza u Srbiju i te pare iskljucivo i ostaju u srbiji.

Sinisa NL

pre 15 godina

Odlicna vjest. Sta tu ima cudno. Pa nija kao drzavljanin Holandije sa NL vozackom dozvolom nemam pravo da vozim a kamoli da posjedujem auto neke druge drzave.

Miroljub Stefanovic

pre 15 godina

Sto ti je nas narod zloban! Ma ko vam je kriv sto niste koristili prednosti vozila sa CG tablama! Sad bi ste da se nasladjujete nad ovim terorom G17. Dok su bili u dilu sa Crnom Gorom da ne dozvole preregistraciju niko se nije bunio, a sada oduzimaj kola! Koliko zlobe nemam reci! Ja vozim CG table i jedva sam cekao preregistraciju da ne placam nove CG table, ali od toga nije bilo nista. Prvo sam dao pare za to, a sad, kada vise nema mazanja iz CG, Dinkic postao dobar pa resio da dozvoli preegestraciju. Sto se tice Euro 3 standarda to naravno ne treba da vazi za CG automobile jer smo godinama trazili preregistraciju i pre donosenja propisa o tom standardu.

svi isto

pre 15 godina

Vlasnici CG tablica i treba da plate carinu i PDV i to u iznosu koji je bio tada od kad su vlasnici, jer i mi smo uvozili automobile i pošteno platili i još morali da vodimo računa da je euro 3 a to i više košta jer su noviji

ostojic

pre 15 godina

Koliko lutanja ,koliko skitanja,koliko amaterizma u radu vlade.Vlada,kao slepac,napipava moguća rešenja u mraku.Da li bar neko u vladi ima viziju rada bar do sutra?Odokativan rad,rad ofrlje,rad bez sistema,rad bez reda,rad nereda je rad vlade.U rukama vlade su instrumenti prisile, a narod će da ječi dok može.

around

pre 15 godina

"Opiranje se neće tolerisati jer će Vlada sva vozila posle zadatog roka jednostavno oduzimati." Tako je,nemojte se oprati sto nemate EURO 3,i Vaše vozilo će bez obzira na zakon biti registrovano!

djordjo

pre 15 godina

Sila (besparica) zakon menja. Rešenje posle otcepljenja Crne Gore je bilo veoma prosto. Povratak vozila zakonskim vlasnicima u Crnoj Gori (babama i dedama u Bijelom Polju, Kolašinu i dr.) i, u protivnom, oduzimanje istih posle određenog perioda. Moglo se izaći u susret članovima udruženja takozvanih vlasnika (t.j. vlasnika ovlašćenja za upravljanje tim vozilima) pa da im se omogući prioritet prilikom kupovine istih vozila ako mogu da izjednače ponudu na carinskoj licitaciji. I ja bih voleo da vozim bolje vozilo od onog koga imam, ali se opet pokazuje da su najveće budale oni koji se pridržavaju zakona.

PROSTak

pre 15 godina

Kupio sam auto sa Euro 3 motorom zbog toga sto je ovo sa CG bilo neizvesno. Sad mi je drago sto sam uradio tako ali nikako ne razumem 99% komentara koji kazu da tako i treba i da je neko nesto zloupotrebljavao. Ljudi su samo hteli da prodju jeftinije i po meni je to sasvim normalno. Po meni, iskljucivi krivac je nasa vlast koja je to dozvolila i cutala. Zasto nisu izasli i jasno i glasno upozorili ljude da ne uvoze takve automobile jer im nece biti omoguceno da ih kasnije preregistruju. Koliko se ja secam mogla su se samo cuti suskanja i nagadjanja sta ce biti, niko od zvanicnika nije izdao neko saopstenje. Vlast je svojim cutanjem i necinjenjem direktni i jedini krivac za takvu situaciju. Sad narod ispasta, uostalom kao i uvek.

Milan

pre 15 godina

Moje misljenje je da je isuvise velika cena oko preregistracije zasto carina i PDV mi smo bili jedna zemlja .Nek dokazu da nije tako bilo.

Crnogorac

pre 15 godina

Ako se uzme u obzir, da postoji 50.000 eutomobila koji se voze na CG table a da su drzavljani Srbije vlasnici, dolazi se do podatka da bi prosjecnim iznosem koji je potreban za registraciju od 20.000 din, godisnja suma bila oko 1.000.000.000 din, znaci oko 10mil eur, a za prethodnih 3 godine koliko je proslo od otcjepljenja Crne Gore 30mil eur samo za registraciju vozila, a kad bi se na tu cifru dodala i carina koja je mogla da se naplati dolazi se do cifre od oko 50mil eur.
Dakle Vlada Srbije je SVJESNO omogucila Crnoj Gori dobit od 50mil eur, sta dam im kazem izuzev HVALA!!!
Za most na savi koji Beogradu nedostaje neopisivo (konacno poceli radovi) dosad je mogao 50% da bude isplacen samo registracijom vozila koja su se vozila na CG table.
I ko sad kome radi iza ledja? Crna Gora Srbiji ili?

Marko KV

pre 15 godina

BRUKA, preskupo je ovo sto trazi vlada, CG vozila ima izmedju 50.ooo i 8o.000 a ne kako kazu i to su 90% "krsevi" koje mahom voze siromasniji gradjani, zato drzava NE SME da trazi tolike namete jer tesko da ce iko moci da preregistruje svoje vozilo na ovolike cifre !

mercedes

pre 15 godina

sve je to nenoralno tj normalno u drzavi kao sto je nasa.Samo jedno pitanje: Sta mislite da li ce se taj porez ukinuti posle nekog vremena ili ce trajati dok je kriza.Ako mene pitate ovde je kriza od 1974 kad sam se rodio, da znam.evo ide sezona godisnjih odmora pa mozda bi bio dobar predlog da uvedu taksu za izlazak iz zemlje ka o nekad.I to je luksuz, zasto letovati na drugim morima kad imamo panonsko.dokle covek vise da placa porez na ono sto je stekao i zaradio, razumno je pri kupovini ali sve ovo naknadno je katastrofa.Prvi glasam za radikale na sledecim izborima i ako sam zadrti demokrata.Bar ce i oni sici tako sa scene.Da Gavrilo Princip nije ogladneo nakon bezuspesnog atentata sad bi bili bar ko Spanija.
J***** sendvic!

dejan

pre 15 godina

Video sam ovde komentare koji nisu direktno vezani za temu a ticu se dodatnog oporezivanja "luksuznih" automobila. Gospodo, porezi i takse na automobile velike zapremine su i onako u proseku od 5 - 10 puta veci nego za kola sitnijih motora. Tako dakle, ja sa mojim BMW 530 (3000ccm) vec sada i oduvek mnogo vise punim budzet Srbije i to otprilike 10 puta vise nego vlasnik Yuga, ili 5 puta vise nego vlasnik Golfa do 2000ccm. Zasto i drzava i svi misle da bi jos vise trebali da placamo? Pa zbog zlobe i ljubomore. Osim toga, takvih vozila je toliko malo, da uopste ne uticu na popunjavanje budzetskih rupetina, a i od tih malo, pola ih je u vlasnistvu drzavnih i paradrzavnih organa.

sale

pre 15 godina

Ja vozim 3 god Corsu na CG sa plinom,ne isplati mi se preregistracija.Prodacu je dole za 2000-2500e.I cekacu da kupim ovde neki auto od nekog sarana sto je uleteo u Dinkicev kredit.

BG teble

pre 15 godina

U ovom slučaju imamo jasno kršenje Zakona protiv diskriminacije jer smo svi mi pošteni građeni Republike Srbije koju su poštovali njene zakone dovedeni u podređeni položaj. Da ne pričam o tome kako će se procenjivati vrednost tih sumnjivih automobila. CG nije zemlja iz EU tako da je carina od 10% još jedno kršenje zakona. Pošteno bi bilo onda omugućiti uvoz u ta tri meseca vozila iz svih zemalja (ne pišem ovo zato što želim sam da kupim takav auto, ne bih to uardio, ali sigurno u Srbiji ima puno kojima je jedino to opcija, a mislim i da je to u skladu sa težnjom Srbije da se priključi EU).

maksimilijan

pre 15 godina

U principu ja sam budala sto sam dao 3500E za audi 91.god. sa domacim LEGALNIM tablicama, kada takav isti sa NELEGALNIM tablicama (crnogorskim) kosta 1500E. Budala sam sto nisam prekrsio zakon, a oni koji jesu ce proci nekaznjeno i plus ce dobiti na poklon legalizovan auto, koji je 100% UKRADEN negde na putevima Nemacke. Stvarno STRASNO - NEMAM RECI!!!

klik-klak

pre 15 godina

Neko rece, a ponovicu i ja...Kuka sad ovde neko kako je MORAO da kupi EURO3...Ej bre MORAO...sta bi ja dao da MORAM da kupim i da imam tih nekih 5-6 soma eura da platim NA RUKICE...Odakle mi bre drugari, radim za platu od 200 eura, zena za 150,...
Prodao Peugeot205 1986 za 1250, otvorio firmu u Bugarskoj za 150 eura, kupio astru 92 za 1250 i jos 150 registracija put i ostalo, i vozim mladja i sredjenija kola za manje pare,...
Jel sam sad ja kriv sto sam samo malo bolje organizovao kucni budzet, a NISAM IMAO 5-6 SOMICA...
I sad mi taj sto ima tih 5-6 somica dize galamu ovde, kao ON JE POSTEN I TAKO TE STVARI au stvari da crkne krava nekom...
Ja cak i ne znam dal bi trebao da prebacim auto na srpske table, jer sam vlasnik firme u Bugarskoj i vozim auto koji je registrovan na firmu, znaci vlasnik sam, al nebitno...Sustina je da su sad svi kao nesto moralisti, a imaju od drzave da kupe EURO3, sta da kazemo mi koji nemamo ni pola od toga???
Mislite o tome!!!

Vlada

pre 15 godina

Pa 15000 jeste malo za cifre koje su ranije kruzile - pretpostavljam da se ovo odnosi samo na one koji su EURO 3, mislim da bi sve drugo ugrozavalo i ekologiju, a jos gore bezbednost na putevima (bezbednosni standardi su napredovali paralalno sa ekoloskim...).
Meni je neshvatljivo da je to do sada tolerisano sa, prakticnim krsenjem zakona i materijalnom stetom za drzavu od desetina (a mozda i stotina) miliona evra...

tex

pre 15 godina

Sta se desava sa onima koji imaju Srpski pasos a boraviste u drugoj zemlji, vlasnici su nekog automobila u toj zemlji i dodju u Srbiju sa njim? Kao i do sada nece se znati ko pije a ko placa i svaki policajac ce imati svoju teoriju.

Milan

pre 15 godina

Ja imam bugarsku ličnu kartu, tj. prebivalište u R. Bugarskoj. Nemam firmu, nemam ništa gore, ali sam prijavljen gore i gore živim. Imam srpsko državljanstvo i šta mene briga za ovaj dinkićev lex specialis. Auto se vodi na moje ime, legalno registrovano u R. Bugarskoj i ko će meni da zabrani da ja vozim svoj auto, sa dokumentima, koje mi je izdala članica EU.

opet ja

pre 15 godina

Trebalo bi da se preregistruju u momeentu isteka crnogorske registracije, a ne u roku 2 ili 3 meseca!? Vlasnici koji su skoro dali 200-300 eur Crnogorcima sad a treba ponovo da plate još npr 500 eur...ali valjda je budžet tolikoo prazan da im pare hitno trebaju...

Dr Mire

pre 15 godina

E zemljo Srbijo...
Umesto da kazne one koji su hteli da prvevare zakon oni ih nagrađuju
Neka uvedu i poreze i kriminalcima. Pa tako što više ukradu, veći porez da plate.
Nekada me je sramota što živim u Srbiji

Marko

pre 15 godina

E, moji "komentatori"!! Najgori bacili kosku, a vi da izginete. Zasto se ne upitaste gde su nestale te pare iz budzeta, naravno, nase pare? Neka oni nadoknade. Sa takvima, kakvi ste, vladace ovi dozivotno, najgori, naravno. Sramota!!

Joca

pre 15 godina

Aman ljudi, ne idite za onom starom da komsiji crkne krava. Treba da se dozvoli preregistracija, da se plate redovna potrazivanja i nema vise sta da se prica. Ti ljudi nisu kolateralna steta raspada jedne drzave!!!

bugzy

pre 15 godina

CG table će vlast rešiti kako bude htela i džabe mi svi pišemo komentare. Koska je u sledećem koraku vezanom za ostale strance.
Neko je u komentarima napomenuo da vozilo sa stranim tablicama može da vozi samo vlasnik, a mislim da može i član porodice ako je vlasnik u vozilu. Zamislite koliko će murija da se opari kada budu počeli da zaustavljaju svaki auto sa stranim tablama. Pa svi naši gstarbajteri dovezu auto samo do kuće pa onda daju deci da se voze (i ginu usput). Računajte po par desetina evrića po gastarbajterskom autu skoro svaki dan dok su u Srbiji. Obogatiće nam se panduri!

Milan

pre 15 godina

Drzavu su odavno, sada ce i narod! Koje bre crnogorske tablice, koja carina, koji porezi? Mora da sam ja sa moim vozilom rasturio SCG! Neka Dinkic vrati lovu, Djelic, Vlahovic, i da ih ne nabrajam. Sram da bude ovakve koji vode drzavu! Gde su pare ovog naroda zavrsile?

Duska

pre 15 godina

dobro, ja bih samo da me neko prosvetli oko ovih novih propisa, nije mi jasno da li preregistracija vazi i za auta sa npr.nemackim tablicama, da li mora imati taj euro 3, gde ja da nadjem propis da se informisem? hajde, pomozite plavusi!!!

Karbi

pre 15 godina

Tako treba mada sam ja kupio auto sa euro3 standardom pre 15-ak dana, ali mi nije zao jer znam kakva je muka tih ljudi bila koji su bili pod stresom non-stop kad ih zaustavi nasa prepostena saobracajna policija!

aca

pre 15 godina

Obracam se ovima, postenima, koji nisu hteli da krse propise!
Ja nisam morao da kupim "crnogorca", ali i svima vama to niko nije branio. I ja sam voleo da kupim auto sa Euro 3 motorom, i carinu i porez da platim, ali nisam imao, minimum 5.000 eura, kao vi, koji placete na tudjem grobu!! A nije mi ni na pamet padalo da kupim, bas kompletnu krsinu, koju po pijacama prodaju iskljucivo sverceri, i niko im to ne zabranjuje.

Marko

pre 15 godina

Drzava treba da omoguci da se CG vozila odjavljuju sluzbeno i tako izbegne jos jedno "reketiranje" Crne Gore, bolje da novac od odjavljivanja vozila ide u nas budzet!

Beogradjanin

pre 15 godina

Hvala bogu dasu se napokon setili.Pravili su haos u Beogradu. Parkirali su gde su stigli zauzimali parking mesta a kazne nikome nisu mogle da se posalju.Nenormalno je da se na nekom toalet papiru napise ovlascenje i taj vozi auto. Sta ako napravi saobracajni prekrsaj . Od kog osiguranja da se naplati. Hvala bogu da su se setili i za E tablice. Otvoris firmu na Kipru a onda kao predstavnistvo te firme u Srbiji kupis auto bez carine i poreza. Takodje trebe spreciti i one koji voze privremene italijanske tablice. To su izbeglice iz hrvatske koje imaju "putovnicu" a prebivaliste nemaju u Hrvatskoj vec u Srbiji.I na kkraju kada ce se menjati ove nase tablice da budu u skladu sa evropskim. Tri godine od samostalnosti Srbije mi jos imamo tablice koje su dizajnirane pre 40 godina

marjan

pre 15 godina

Ha,ha,ha,nasa posla.Stvarno smesno,ali to smo mi.Nemam nista protiv onih koji voze sa CG tablicama jer kad se covek sabere malo bilje za vozila koja ne podlezu EURO3 standardu a koja su par godina regitrovana u CG trosak ce kad se sabere biti isti kao da ih kupe za jedno pola godine kod nas jer ce cena polovnjaka neminovno pasti zabog povecane ponude sveze preregistrovanih a i zbog ekonomske krize,a ko ima polovnjaka sa EURO 3 motorom neznam zasto bi se i do sad upustao u te peripetije sa CG tablicama kad moze legalno da ih carini ovde.Jedini profit je sto su par godina vozili malo bolja kola nego mi ali uz mnogo glavobolje,stresa i nerviranja ali ko reskira taj i dobija.

Mikeli

pre 15 godina

Baš me zanima koliko će da košta odjava za ova vozila u CG. Čisto sumnjam da se crnogorci neće i ovaj put omrsiti. Kad se tome pridoda provizija pravog vlasnika automobila koji mora da podigne svoje d..e i preda dokumente lično. Ispod 250e neće biti startni trošak samo po tom osnovu.
Inače nadam se da nas, koji smo regularno platili dadžbine državi i poštovali propise (Euro3) država neće namagarčiti, nego će dopustiti preregistraciju samo euro 3 automobilima iz CG. Ostali, ako im se ne sviđa neka parkiraju automobile u BP, pa kad pođu na more neka ih voze po CG.

Mladen NS

pre 15 godina

I treba tako, pare u budžet Srbije, a ne u budžet Crne gore. Oni koji su se sami proglasili strancima sada će morati i da budu stranci. Sledeće: da vidimo čije to sve studiranje finansira budžet Republike Srbije pa je uvek manjak mesta na budžetu za mnoge vredne učenike...

srdja

pre 15 godina

nedam ovim lopovima ni dinar ovaj danak su donelida bi unistili radnicku klasu koja nije imala 7ooo-10000 e za podmladjen havarisan ili izrabljen auto koji je nekad zadovoljavao eko 3. mogu dea platim administrativne troskove taksu za prergistraciju i niovu registraciju ali 1500e ne dam za tri meseca moci ce da svi gledaju kako moj crnogorac gogi ispred skupstine pozivam sve da ne pune budzet ovim derikozama koji ce te pare da podele kao svoje dnevnice ili otpremnine

Chika Kure

pre 15 godina

Rodjen sam u Beogradu, tu zivim 38 godina, placam sve na vreme...2006 nisam mogao da ocarinim moj prvi zaradjeni dobar auto koji KAO nije Euro 3....nema ga u nasem katalogu,]. a sad moze nilo koji sa CG tablama..frka trebaju pare, sta moje su pare sugave...brateee gde ja zivim......

Mikas

pre 15 godina

Samo treba primenjivati zakon kojim se propisuje ko sme upravljati vozilom sa stranim tablicama. To nikako nije drzavljanin Srbije.

Vlasnika vozila sa CG tablicama nema u Srbiji - svi voze na ovlascenje. Ako hoce da postanu vlasnici, morace da plate sve po propisu kao da uvoze automobil(ukljucujuci i EURO standard).

Zarko

pre 15 godina

Podrzavam bilo kakvu odluku vlade koja sprecava anarhizam u bilo kom smislu. Samim tim i ovaj u saobracaju. Trebalo je ovako mnogo ranije odreagovati.

mustang

pre 15 godina

Kako možeš da preregistruješ avto koji nije ni tvoj legalno? Srbija ovde rizikuje. Ovi se ljudu voze na ovlaštenja, ne na uhovor o prodaji. Vlasnik je pravno-formalno iz Crne gore, a ne iz Srbije. Što znači, da može doči do komplikacija.

Dr

pre 15 godina

Drzava organizuje kriminal kod uvoza i nabavke vozila iz inostranstva.

Prvo, neka ukinu carinu ili neka je postave na 1% cisto da pokriju troskove evidencije.

Drugo, neka carina postuje fakturnu vrednost vozila, ali samo onu na koju je radjena refakcija (povracaj) poreza kod zemlje izvoznika.

Ako se primene ova dva principa automatski otpada dobar deo organizovanog kriminala koji krade i drzavu i gradjane Srbije.

Nece moci tamo neko da prodje na carini jer ima vezu, pa da mu se onda rade razna umanjenja vrednosti i slicno.

Naravno neka zadrze odredbu o zabrani uvoza auta ispod EURO 3 standarda ili ispod 6 godina starosti, osim za rezervne delove.

Treba probleme resavati. A ne dopustati da birokratija (carina)radi kako hoce i da diskriminise gradjane.

A sto se tice CG i BIH tabli mislim da je stvarno glupo dopustiti tu preregistraciju jer na taj nacin svi oni koji su se bojali Zakona i postovali ga ispadaju budale.

Najbolje sto im se moze dopustiti jeste da auta daju u programu staro za novo u Fiat-u. Ali da im se ne obracunava carina i porez, vec da im se auto vrednuje 1000 eur.

Onima kojima ni ovo ne valja nek jednostavno naprave prebivaliste u BIH i CG. Zakoni to dopustaju.

Sto se tice E tabli to je izuzetno glupo jer bi se primenom Zakona mogli takvi vozaci iskljuciti iz Saobracaja. Jednostavno ako ne radis u predstavnistvu firme cije je vozilo ne mozes ni da ga vozis.

E sad A tablice moraju da ostanu odnosno ne mozes da naplacujes carinu i PDV stranoj ambasadi i to posebno zbog reciprociteta.

Ne znam sta je sledece.
Ali nesto ce biti jer njima treba PARA jer oni svoje troskove nece da smanje.

SlobaNS

pre 15 godina

Ko ima starija i manje vredna kola sa motorom veće zapremine od 2000 ccm neka ih proda i kupi nešto skromnije. Crta se negde mora povući.

ernest

pre 15 godina

Ovakav tragi-komican vrhunac peripetije moguc je samo u ovakvim drustvima(homoposesivnim)-tema na prvi pogled tehnicka a ipak mnogo zamrsenija: Slucaj MOJ
1.Rodjen sam u Srbiji valjda(Pristina)
2.Ceo dosadasnji zivor sam proveo u Crnoj Gori(30 g.)
3.Iz cisto licnih razloga ,,opet,, dosao u Srbiju
4.Imam drzavljanstva i jedne i sada druge drzave.
5.Otac mi je kupio auto (mada mojim parama) ali se auto vodi na prebivaliste a ne na drzavljanstvo
6.Tako moj ,,Crnogorac,,kojeg ne bih menjao za brdo navodno postenih cuvara zakona sada mora da bude reproaktivno placen vise nego sto kosta
Da vas sada cujem inadzije, ko kome -treba ne treba ili sta vec

PEDJA

pre 15 godina

Dinkic je pre nedelju dana izjavio da nece biti preregistracije.Onda je moja porodica dala skoro 700 EVRA da se kola ponovo registruju na Crnu goru!
E sad je smislio da ipak moze,ali za priblizno 500 EVRA.Inace imamo GOLF 3 '94
Gospodine Dinkicu da li mislite da neko sa takvim budzetom ima 1200 EVRA za zaj********?Zasto nisi to rekao odmah posle nove godine,da platimo jednom a ne dva puta?!

Sima

pre 15 godina

preko dve hiljade kubika je luksuz?
Moj ima preko ali je 2002. god
Cena mu je između 6 i 7K a registracija skoro 45000
Još i ekstra porez!
Alo ima li ko tamo zdrav.
Ili svi da poteramo G17 program u Kragujevcu.
Full Punto košta ko moj auto ali on dobije pomoć države!

Dejan

pre 15 godina

Vozim Renault 19 sa CG tablicama, kupljen pre dve godine u Nemackoj.
Kostao me je sve ukupno 1700 evra.
Za te pare sam u Srbiji mogao da kupim Yugo ili neki raspali Golf.
Da li sam ja prevario drzavu ili je drzava prevarila mene sto nisam u mogucnosti da zaradim za novi auto a da to nije Zastavin proizvod?

Miroljub Stefanovic

pre 15 godina

Sto ti je nas narod zloban! Ma ko vam je kriv sto niste koristili prednosti vozila sa CG tablama! Sad bi ste da se nasladjujete nad ovim terorom G17. Dok su bili u dilu sa Crnom Gorom da ne dozvole preregistraciju niko se nije bunio, a sada oduzimaj kola! Koliko zlobe nemam reci! Ja vozim CG table i jedva sam cekao preregistraciju da ne placam nove CG table, ali od toga nije bilo nista. Prvo sam dao pare za to, a sad, kada vise nema mazanja iz CG, Dinkic postao dobar pa resio da dozvoli preegestraciju. Sto se tice Euro 3 standarda to naravno ne treba da vazi za CG automobile jer smo godinama trazili preregistraciju i pre donosenja propisa o tom standardu.

Točak

pre 15 godina

Zašto bi jednom čoveku smetalo nešto što bi drugom odgovaralo?Ja imam auto na domaće table,i nemam ništa protiv da puste registraciju za CG!Zašto NE?
ALI u Srbiji i dalje stoji ono Ako nemam koristi JA od toga NEKA NEMA NIKO..Pozdrav

Marko KV

pre 15 godina

BRUKA, preskupo je ovo sto trazi vlada, CG vozila ima izmedju 50.ooo i 8o.000 a ne kako kazu i to su 90% "krsevi" koje mahom voze siromasniji gradjani, zato drzava NE SME da trazi tolike namete jer tesko da ce iko moci da preregistruje svoje vozilo na ovolike cifre !

opet ja

pre 15 godina

Trebalo bi da se preregistruju u momeentu isteka crnogorske registracije, a ne u roku 2 ili 3 meseca!? Vlasnici koji su skoro dali 200-300 eur Crnogorcima sad a treba ponovo da plate još npr 500 eur...ali valjda je budžet tolikoo prazan da im pare hitno trebaju...

Nina

pre 15 godina

Zar je auto od 13.000eura na E table kupljen za svrhe stranog predstavnistva zbog izbegavanja PDV-a i carine i zbog luksuziranja? Pa to su automobili od 50.000-100.000 koje vidjam. Registracija za moj auto je blizu 1.000eura bila , i to je bio jedini nacin da se kupi auto za potrebe predstavnistva, s tim sto smo za proslu godinu koristili tablice samo 3meseca do 31.12. I sta sada posto cu da dobijem nove tablice, izgubicu kasko osiguranje? Neka mi neko objasni. Ja kad ovo javim svom principalu oterace i mene i Srbiju u ...tamo gde nam je mesto. To sto moramo da radimo kao strano predstavnistvo, svuda nam samo donosi nevolje, nikakve olaksice, a te firme donose priliv deviza u Srbiju i te pare iskljucivo i ostaju u srbiji.

zozon

pre 15 godina

Slazem se da treba extra oporezovati automobile preko 2000cm3. Sve preko toga je cist luksuz. Pa ko voli nek plati! Danasnji motori do 2000cm3 ostvaruju od 140 do 260 KS, npr.(A4 2.0tdi-170ks,BMW 320d-177ks,FIAT Bravo 2.0jtdm-165ks, A4 2.0tfsi-211ks, Alfa 159 1.8tb-200ks, itd.). Pa kome treba vise (extra) od ovoga, neka i plati extra!

sale

pre 15 godina

Ja vozim 3 god Corsu na CG sa plinom,ne isplati mi se preregistracija.Prodacu je dole za 2000-2500e.I cekacu da kupim ovde neki auto od nekog sarana sto je uleteo u Dinkicev kredit.

Milan

pre 15 godina

Moje misljenje je da je isuvise velika cena oko preregistracije zasto carina i PDV mi smo bili jedna zemlja .Nek dokazu da nije tako bilo.

mercedes

pre 15 godina

sve je to nenoralno tj normalno u drzavi kao sto je nasa.Samo jedno pitanje: Sta mislite da li ce se taj porez ukinuti posle nekog vremena ili ce trajati dok je kriza.Ako mene pitate ovde je kriza od 1974 kad sam se rodio, da znam.evo ide sezona godisnjih odmora pa mozda bi bio dobar predlog da uvedu taksu za izlazak iz zemlje ka o nekad.I to je luksuz, zasto letovati na drugim morima kad imamo panonsko.dokle covek vise da placa porez na ono sto je stekao i zaradio, razumno je pri kupovini ali sve ovo naknadno je katastrofa.Prvi glasam za radikale na sledecim izborima i ako sam zadrti demokrata.Bar ce i oni sici tako sa scene.Da Gavrilo Princip nije ogladneo nakon bezuspesnog atentata sad bi bili bar ko Spanija.
J***** sendvic!

MARKO-VW

pre 15 godina

I bilo je krajnje vreme!
Šta sad, mi smo svi glupi, plaćamo astronomske registracije, poreze i Bog zna šta još, dok se gomila pametnjakovića vozi u kolima sa registracijama STRANE države?! Trebalo je to uraditi i mnogo ranije!

Velja

pre 15 godina

1. Ko ce meni da nadoknadi to sto poslednjih 10 godina vozim losiji auto (za iste pare plus ostali troskovi mogao sam da kupim bolji)jer sam se pridrzavao zakona (nisam kupio ili registrovao u CG vec platio carinu + porez)?

2. Ako mogu oni, zasto ja ne mogu da uvezem kola bez Euro 3?

3. Jos se ljudi bune. Treba im svima naplatiti kazne i oduzeti automobile zbog dugogodisnjih carinskih prekrsaja. Ljudi dok je trajalo, trajalo je.

Nemanja

pre 15 godina

E sad, ko je tu ispao glup? Ljudi koji su postovali zakon i uvozili automobile sa EUR 3 standardom ili "crnogorci". Treba im razrezati takse da im se vise isplatilo da postoju zakon.

nEUrosceptic

pre 15 godina

Drugari, mrsko mi je ovo da priznam, ali do sada ste uglavnom svi promasili temu. Praktican primer - ubijes nekog, dobijes 15 godina, onda dodje kriza, i ti dobijes mogucnost da otkupis svoju krivicu za npr. 500 evra po godini robije, i izadješ ko da nista nije bilo! SM je kupovao socijalni mir na razne nacine, ali ovo je slucaj bez presedana. Direktan signal da se kriminal isplati. Totalno neodlucna i nesposobna drzava, koja pokusava suprotno da dokaze. Ja sam zaista konsterniran. Jos imaju smelosti da se javljaju neki koji su svesno krsili propise RS, kupovali leseve na 4 tocka iz CG, placali nenormalno visoku registraciju, i sad kao jos su ljuti na drzavu sto nije ranije uvedena ova kriminalna preregistracija, da ne placaju ljudi 2 puta! EJ bre! Pa sta jos treba, da im se dostave i srpske tablice na kucnu adresu besplatno, uz povracaj para kojima su registrovali svoja vozila u CG sa kamatom, plus kasko gratis? Jedino sto Srbija moze da ucini da zaista dokaze da su po Ustavu svi gradjani jednaki jeste da svima onima koji NISU krsili propise i NISU kupovali vozila sa CG tablicama dozvoli besplatnu registraciju svojih LEGALNO uvezenih/kupljenih automobila najmanje onoliko godina koliko se tolerisu "crnogorci" na putevima Srbije. U suprotnom, dovidjenja i good bye.

Miroslav

pre 15 godina

E bre dosta vise sa Crnogorski tablicama! Sta, svi koji voze na CG table su pametni, o stali su budale! Ja sam pametan, ucecu nekog Golfa 2 ili 3, pa cu da ga registrujem na CG table i vozi, sto moram da imam euro 3 i sto moram Sbriji da platim porez i carinu! Da da, veoma pametno!!! Ma bre sve CG table iz Srbije, pa nije ovo divlji zapad! Da imaju svoju drzavu? Da li imaju vojsku i policiju? Da li imaju svoje fakultete?

Sava

pre 15 godina

E bilo je vreme! dosta je bilo @crnogoraca@ sa sumnjivim auto osiguranjem na nasim ulicama!!! Sta se sad tu neki bune oko preregistracije i sl. Kupili ste automobile ispod cene, vozili nelegalno...pa sad platite kao i svi mi sto placamo.
Neki od vlasnika vozila sa CG tablama su jedva docekali ovu uredbu, a neki ne jer su skoro dali pare na registriciju.

E pa ko vam je kriv!

svi isto

pre 15 godina

Vlasnici CG tablica i treba da plate carinu i PDV i to u iznosu koji je bio tada od kad su vlasnici, jer i mi smo uvozili automobile i pošteno platili i još morali da vodimo računa da je euro 3 a to i više košta jer su noviji

dule nbg

pre 15 godina

I tako oni srede problem i puste sve da registruju..Pa se za dve godine otvori nova kombinacija,da se registruje u prijateljskoj Tunguziji pa opet 50000 EUROminus1 automobila krene da juri ovuda,ministar se kune da nece dati preregistraciju ali pristane posle 2 godine...a ti dule,uvezi 2005 EUR3 auto,plati porez i carinu regularno...
Sve je isto,samo njega nema !!! (ovo sam prvi put napisao/shvatio/priznao sebi)

igor

pre 15 godina

Procitao sam jedan komentar, u kome stoji da je preko 2000 kubika luksuz i da takve treba drati, i dao je neka glupa poredjenja sa automobilima kao sto su audi a4 2.0tdi od 170 ks, zatim bmw 320 d od 177 ks, itd, u smislu kao "sta ce vam veca kubikaza od 2000 kubika, kad sa ovim automobilima imate snazne motore". E pa sad ja pitam tog "pametnjakovica" da li je veci luksuz voziti taj a4 ili bmw 320 d,sa tim motorima od 170 i 177 ks, koji su automobili poslednje generacije, koje mogu da voze samo bogati ljudi, ili voziti neki opel rekord iz 1985 ili neki mercedec star 20 i vise godina od 3000 kubika?
A sto se crnogoraca tice, smatram da je krajnje vreme bilo da nase pare ostaju u Srbiji a ne da ih Crnogorci koriste. Ja sam pristalica da se i studenti smatraju kao strani drzavljani, i placaju sve troskove skolovanja, a ne da studiraju na teret nase drzave i to na budzetu.

Karbi

pre 15 godina

Tako treba mada sam ja kupio auto sa euro3 standardom pre 15-ak dana, ali mi nije zao jer znam kakva je muka tih ljudi bila koji su bili pod stresom non-stop kad ih zaustavi nasa prepostena saobracajna policija!

stems

pre 15 godina

Sramota! Drzava krsi sopstveni zakon. Ovde su osteceni oni koji su do sada postovali zakon ne kupujuci vozila sa motorima ispod EURO3 standarda. Ova mera znaci da ce se ta vozila uvoziti u Srbiju potpuno ravnopravno kao i vozila sa EURO3 standardom. Sto bi se iko opirao tome, o cemu ovi ljudi pricaju? Cime je nezadovoljan komentator pod brojem 9? Trebali bi svi da plate dodatnu eko taksu.

time

pre 15 godina

Sve ove godine budzet Srbije je bio tanji u korist budzeta CG jer se tolerisala voznja na CG table. Trebalo je to jos davno ukinuti ali bolje ikad nego nikad

barba

pre 15 godina

Ovo ocigledno nije potpuna i konacna informacija, ali se ipak namece nekoliko pitanja:
1. Zasto bi se vlasnici vozila sa CG tablicama bunili kada su upravo to i trazili sve vreme?
2. Ko je, kako i zasto smislio cifru od 15 000 vozila, kada takvih vozila ima najmanje 50 000 po Srbiji?
3. Ko ce da odgovara sto su gradjani Srbije popunjavali budzet CG prethodne tri godine umesto da popunjavaju budzet Srbije, pri cemu je iz Srbije na taj nacin isisano najmanje 30 miliona eura?

macak

pre 15 godina

ovo je jedina lepa vest. i jedina stvar koje u poslednje vreme mogu da se setim kad me neko pita sta je Vlada dobro uradila. ovo je samo na papiru ali se iskreno nadam da ce se sa ovim isterati do kraja!

grga1810

pre 15 godina

iskreno, milo mi je!I bilo je vreme, mada se slazem sa nekim od prethodnih komentara da ima dosta MUP-ovaca koji voze kola sa CG tablama (hm, ja znam 5 ljudi iz MUP-a, a troje od njih ima takve tablice).
Jednostavno, nasha Vlada treba da koristi samo jednu rech u saradnji sa CG - RECIPROCITET! Srpska tablice su strane tabluce, vazi, CG tablice su strane tablice...Srpski studenti su strani studenti (shto znachi da nema studiranja o troshku CG vlade i doma), super, CG studenti su u Srbiji strani studenti (ala bi ova mera "prochistila" studenjake u Srbiji:))). Bitte schön, danke schön

BG teble

pre 15 godina

U ovom slučaju imamo jasno kršenje Zakona protiv diskriminacije jer smo svi mi pošteni građeni Republike Srbije koju su poštovali njene zakone dovedeni u podređeni položaj. Da ne pričam o tome kako će se procenjivati vrednost tih sumnjivih automobila. CG nije zemlja iz EU tako da je carina od 10% još jedno kršenje zakona. Pošteno bi bilo onda omugućiti uvoz u ta tri meseca vozila iz svih zemalja (ne pišem ovo zato što želim sam da kupim takav auto, ne bih to uardio, ali sigurno u Srbiji ima puno kojima je jedino to opcija, a mislim i da je to u skladu sa težnjom Srbije da se priključi EU).

Dr

pre 15 godina

Drzava organizuje kriminal kod uvoza i nabavke vozila iz inostranstva.

Prvo, neka ukinu carinu ili neka je postave na 1% cisto da pokriju troskove evidencije.

Drugo, neka carina postuje fakturnu vrednost vozila, ali samo onu na koju je radjena refakcija (povracaj) poreza kod zemlje izvoznika.

Ako se primene ova dva principa automatski otpada dobar deo organizovanog kriminala koji krade i drzavu i gradjane Srbije.

Nece moci tamo neko da prodje na carini jer ima vezu, pa da mu se onda rade razna umanjenja vrednosti i slicno.

Naravno neka zadrze odredbu o zabrani uvoza auta ispod EURO 3 standarda ili ispod 6 godina starosti, osim za rezervne delove.

Treba probleme resavati. A ne dopustati da birokratija (carina)radi kako hoce i da diskriminise gradjane.

A sto se tice CG i BIH tabli mislim da je stvarno glupo dopustiti tu preregistraciju jer na taj nacin svi oni koji su se bojali Zakona i postovali ga ispadaju budale.

Najbolje sto im se moze dopustiti jeste da auta daju u programu staro za novo u Fiat-u. Ali da im se ne obracunava carina i porez, vec da im se auto vrednuje 1000 eur.

Onima kojima ni ovo ne valja nek jednostavno naprave prebivaliste u BIH i CG. Zakoni to dopustaju.

Sto se tice E tabli to je izuzetno glupo jer bi se primenom Zakona mogli takvi vozaci iskljuciti iz Saobracaja. Jednostavno ako ne radis u predstavnistvu firme cije je vozilo ne mozes ni da ga vozis.

E sad A tablice moraju da ostanu odnosno ne mozes da naplacujes carinu i PDV stranoj ambasadi i to posebno zbog reciprociteta.

Ne znam sta je sledece.
Ali nesto ce biti jer njima treba PARA jer oni svoje troskove nece da smanje.

Sava

pre 15 godina

Nemanje para za kupovinu nekog automobila ne opravdava činjenje carinskog prekrsaja. Pa ja sam do pre godinu dana vozio automobil star 20 godina i nisam hteo da ga menjam za nekog crnogorca iako sam mogao da dam 3000 eura za 10 godina mladji automobil!!!
Zakon je za sve isti!! Imajte u vidu i stetu koju su trpili ljudi polovnih automobila u Srbiji kada je bilo moguce crngorce voziti i preregistrovati, u vidu snizavanja cena polovnjaka jer nam je u "bratskoj" crnoj gori bilo tržište polovnjaka drastično jeftinije!!!

Ko ne plati na mostu plati na ćupriji!! a kako je kriza plati i premiju

Sinisa NL

pre 15 godina

Odlicna vjest. Sta tu ima cudno. Pa nija kao drzavljanin Holandije sa NL vozackom dozvolom nemam pravo da vozim a kamoli da posjedujem auto neke druge drzave.

Pera genijalac

pre 15 godina

@ PEDJA

Niko nije primoran da kupuje vozilo u Crnoj Gori i vozi ga u Srbiji protivno zakonu, kako smo mi ostali stisli zube i vozili stare automobile tako su mogla i ostala gospoda ali eto, pozuda je cudo.

Zakon do kraja, i treba uvesti dodatne takse za preregistraciju jer je zakon prekrsen a i Srbija ostecena!

Dejan

pre 15 godina

Svi ovi komentari su u fazonu
"nek komsiji crkne krava"
Ne znam samo dokle ce ljudi biti "slepi" i pljuvati jedni na druge umesto da se svi zajedno resimo likova koji vode ovu zemlju vec godinama u sve dublju provaliju.

aca

pre 15 godina

Obracam se ovima, postenima, koji nisu hteli da krse propise!
Ja nisam morao da kupim "crnogorca", ali i svima vama to niko nije branio. I ja sam voleo da kupim auto sa Euro 3 motorom, i carinu i porez da platim, ali nisam imao, minimum 5.000 eura, kao vi, koji placete na tudjem grobu!! A nije mi ni na pamet padalo da kupim, bas kompletnu krsinu, koju po pijacama prodaju iskljucivo sverceri, i niko im to ne zabranjuje.

djordjo

pre 15 godina

Sila (besparica) zakon menja. Rešenje posle otcepljenja Crne Gore je bilo veoma prosto. Povratak vozila zakonskim vlasnicima u Crnoj Gori (babama i dedama u Bijelom Polju, Kolašinu i dr.) i, u protivnom, oduzimanje istih posle određenog perioda. Moglo se izaći u susret članovima udruženja takozvanih vlasnika (t.j. vlasnika ovlašćenja za upravljanje tim vozilima) pa da im se omogući prioritet prilikom kupovine istih vozila ako mogu da izjednače ponudu na carinskoj licitaciji. I ja bih voleo da vozim bolje vozilo od onog koga imam, ali se opet pokazuje da su najveće budale oni koji se pridržavaju zakona.

Velja

pre 15 godina

@ Miroljub Stefanovic

Miroljube, bez ikakve zlobe, sledeceg dana po razlazu Ceske i Slovacke ljudi su morali da se odluce gde ce da zive. Tako su i kola morali da registruju u drzavi za koju su se odlucili.
Ti vozis kola sa STRANIM TABLICAMA od 2006. g. Da je ovo drzava kakva bi trebalo da bude, odmah na granici bi ti uzeli vozilo, uz prijavu. Ponavljam nisam zloban, nego postujem ovu zemlju i njene zakone, za razliku od svih "koji su se okoristili", tako sam vaspitan i ponosan sam na to.

Milan

pre 15 godina

Drzavu su odavno, sada ce i narod! Koje bre crnogorske tablice, koja carina, koji porezi? Mora da sam ja sa moim vozilom rasturio SCG! Neka Dinkic vrati lovu, Djelic, Vlahovic, i da ih ne nabrajam. Sram da bude ovakve koji vode drzavu! Gde su pare ovog naroda zavrsile?

Vladimir

pre 15 godina

Procitao sam sve komentare i dosao do zakljucka da je resenje u organizaciji mitinga vlasnika automobila sa CG tablicama, i kontra mitinga u neposrednoj blizini vlasnika sa domacim tablama.

PROSTak

pre 15 godina

Kupio sam auto sa Euro 3 motorom zbog toga sto je ovo sa CG bilo neizvesno. Sad mi je drago sto sam uradio tako ali nikako ne razumem 99% komentara koji kazu da tako i treba i da je neko nesto zloupotrebljavao. Ljudi su samo hteli da prodju jeftinije i po meni je to sasvim normalno. Po meni, iskljucivi krivac je nasa vlast koja je to dozvolila i cutala. Zasto nisu izasli i jasno i glasno upozorili ljude da ne uvoze takve automobile jer im nece biti omoguceno da ih kasnije preregistruju. Koliko se ja secam mogla su se samo cuti suskanja i nagadjanja sta ce biti, niko od zvanicnika nije izdao neko saopstenje. Vlast je svojim cutanjem i necinjenjem direktni i jedini krivac za takvu situaciju. Sad narod ispasta, uostalom kao i uvek.

maksimilijan

pre 15 godina

U principu ja sam budala sto sam dao 3500E za audi 91.god. sa domacim LEGALNIM tablicama, kada takav isti sa NELEGALNIM tablicama (crnogorskim) kosta 1500E. Budala sam sto nisam prekrsio zakon, a oni koji jesu ce proci nekaznjeno i plus ce dobiti na poklon legalizovan auto, koji je 100% UKRADEN negde na putevima Nemacke. Stvarno STRASNO - NEMAM RECI!!!

Milan

pre 15 godina

I kao i obično svi mi koji smo pošteno kupili automobil koji smo smeli sada smo građani drugog reda. Postoji zakon koji izričito zabranjuje uvoz automobila bez euro 3, znači, mi smo budale što smo zakon poštovali. Tako je oduvek u ovoj zemlji. Bilo je tako i sa bespravnom gradnjom i još uvek je. Sve može kad u budžetu nema para. I da sagradiš kuću u parku pa posle legalizuješ, i da kupiš kola bez euro 3 pa posle registruješ... Živela Srbija

Ivan

pre 15 godina

Ovo nije fer.
Ja sam morao da uvezem auto sa euro 3 normom, znaci 2001god ili mladje (zavisi od modela i marke ali tu je negde...) i da platim tkz. COC dokument 6000din i cekam da mi na osnovu toga Institut za standardizaciju odobri uvoz automobila a sada mogu svi automobili da se uvezu preko CG bez obzira da li zagadjuju ili ne zagadjuju okolinu...

dejan

pre 15 godina

Video sam ovde komentare koji nisu direktno vezani za temu a ticu se dodatnog oporezivanja "luksuznih" automobila. Gospodo, porezi i takse na automobile velike zapremine su i onako u proseku od 5 - 10 puta veci nego za kola sitnijih motora. Tako dakle, ja sa mojim BMW 530 (3000ccm) vec sada i oduvek mnogo vise punim budzet Srbije i to otprilike 10 puta vise nego vlasnik Yuga, ili 5 puta vise nego vlasnik Golfa do 2000ccm. Zasto i drzava i svi misle da bi jos vise trebali da placamo? Pa zbog zlobe i ljubomore. Osim toga, takvih vozila je toliko malo, da uopste ne uticu na popunjavanje budzetskih rupetina, a i od tih malo, pola ih je u vlasnistvu drzavnih i paradrzavnih organa.

tex

pre 15 godina

Sta se desava sa onima koji imaju Srpski pasos a boraviste u drugoj zemlji, vlasnici su nekog automobila u toj zemlji i dodju u Srbiju sa njim? Kao i do sada nece se znati ko pije a ko placa i svaki policajac ce imati svoju teoriju.

Dr Mire

pre 15 godina

E zemljo Srbijo...
Umesto da kazne one koji su hteli da prvevare zakon oni ih nagrađuju
Neka uvedu i poreze i kriminalcima. Pa tako što više ukradu, veći porez da plate.
Nekada me je sramota što živim u Srbiji

Chika Kure

pre 15 godina

Rodjen sam u Beogradu, tu zivim 38 godina, placam sve na vreme...2006 nisam mogao da ocarinim moj prvi zaradjeni dobar auto koji KAO nije Euro 3....nema ga u nasem katalogu,]. a sad moze nilo koji sa CG tablama..frka trebaju pare, sta moje su pare sugave...brateee gde ja zivim......

klik-klak

pre 15 godina

Neko rece, a ponovicu i ja...Kuka sad ovde neko kako je MORAO da kupi EURO3...Ej bre MORAO...sta bi ja dao da MORAM da kupim i da imam tih nekih 5-6 soma eura da platim NA RUKICE...Odakle mi bre drugari, radim za platu od 200 eura, zena za 150,...
Prodao Peugeot205 1986 za 1250, otvorio firmu u Bugarskoj za 150 eura, kupio astru 92 za 1250 i jos 150 registracija put i ostalo, i vozim mladja i sredjenija kola za manje pare,...
Jel sam sad ja kriv sto sam samo malo bolje organizovao kucni budzet, a NISAM IMAO 5-6 SOMICA...
I sad mi taj sto ima tih 5-6 somica dize galamu ovde, kao ON JE POSTEN I TAKO TE STVARI au stvari da crkne krava nekom...
Ja cak i ne znam dal bi trebao da prebacim auto na srpske table, jer sam vlasnik firme u Bugarskoj i vozim auto koji je registrovan na firmu, znaci vlasnik sam, al nebitno...Sustina je da su sad svi kao nesto moralisti, a imaju od drzave da kupe EURO3, sta da kazemo mi koji nemamo ni pola od toga???
Mislite o tome!!!

cika pop

pre 15 godina

Ako ovo omoguce i za vozila koja ne ispunjavaju euro 3 norme, onda je u pitanju cista namestaljka, kako bi uzeli novac koji ne mogu nigde da nadju dok je kriza.. Sve vreme pricaju euro 3 moze i nista drugo. Ni crnogorci ne mogu da se preregistruju ako nisu euro3. Sada cemo bas da vidimo koliko im para fali u kasici.. Da ja sam budala sto sam kupio juga, a policajci posle radnog voze golfove II od 1000eur iz ekoloske drzave Crne Gore koja ulaz u svoju zemlju naplacuje 10 eur, na konto ekoloske takse, kad vec nemaju auto puteve. Pffff - ekoloska drzava koja je uvozila krseve stare po 15 godina bez katalizatora ili ispunjavanja bilo kojih ekoloskih normi. Licemerje treba naplatiti.

srdja

pre 15 godina

nedam ovim lopovima ni dinar ovaj danak su donelida bi unistili radnicku klasu koja nije imala 7ooo-10000 e za podmladjen havarisan ili izrabljen auto koji je nekad zadovoljavao eko 3. mogu dea platim administrativne troskove taksu za prergistraciju i niovu registraciju ali 1500e ne dam za tri meseca moci ce da svi gledaju kako moj crnogorac gogi ispred skupstine pozivam sve da ne pune budzet ovim derikozama koji ce te pare da podele kao svoje dnevnice ili otpremnine

Marko

pre 15 godina

E, moji "komentatori"!! Najgori bacili kosku, a vi da izginete. Zasto se ne upitaste gde su nestale te pare iz budzeta, naravno, nase pare? Neka oni nadoknade. Sa takvima, kakvi ste, vladace ovi dozivotno, najgori, naravno. Sramota!!

Beogradjanin

pre 15 godina

Hvala bogu dasu se napokon setili.Pravili su haos u Beogradu. Parkirali su gde su stigli zauzimali parking mesta a kazne nikome nisu mogle da se posalju.Nenormalno je da se na nekom toalet papiru napise ovlascenje i taj vozi auto. Sta ako napravi saobracajni prekrsaj . Od kog osiguranja da se naplati. Hvala bogu da su se setili i za E tablice. Otvoris firmu na Kipru a onda kao predstavnistvo te firme u Srbiji kupis auto bez carine i poreza. Takodje trebe spreciti i one koji voze privremene italijanske tablice. To su izbeglice iz hrvatske koje imaju "putovnicu" a prebivaliste nemaju u Hrvatskoj vec u Srbiji.I na kkraju kada ce se menjati ove nase tablice da budu u skladu sa evropskim. Tri godine od samostalnosti Srbije mi jos imamo tablice koje su dizajnirane pre 40 godina

ostojic

pre 15 godina

Koliko lutanja ,koliko skitanja,koliko amaterizma u radu vlade.Vlada,kao slepac,napipava moguća rešenja u mraku.Da li bar neko u vladi ima viziju rada bar do sutra?Odokativan rad,rad ofrlje,rad bez sistema,rad bez reda,rad nereda je rad vlade.U rukama vlade su instrumenti prisile, a narod će da ječi dok može.

Vlada

pre 15 godina

Pa 15000 jeste malo za cifre koje su ranije kruzile - pretpostavljam da se ovo odnosi samo na one koji su EURO 3, mislim da bi sve drugo ugrozavalo i ekologiju, a jos gore bezbednost na putevima (bezbednosni standardi su napredovali paralalno sa ekoloskim...).
Meni je neshvatljivo da je to do sada tolerisano sa, prakticnim krsenjem zakona i materijalnom stetom za drzavu od desetina (a mozda i stotina) miliona evra...

Mikas

pre 15 godina

Samo treba primenjivati zakon kojim se propisuje ko sme upravljati vozilom sa stranim tablicama. To nikako nije drzavljanin Srbije.

Vlasnika vozila sa CG tablicama nema u Srbiji - svi voze na ovlascenje. Ako hoce da postanu vlasnici, morace da plate sve po propisu kao da uvoze automobil(ukljucujuci i EURO standard).

Marko

pre 15 godina

Drzava treba da omoguci da se CG vozila odjavljuju sluzbeno i tako izbegne jos jedno "reketiranje" Crne Gore, bolje da novac od odjavljivanja vozila ide u nas budzet!

ernest

pre 15 godina

Ovakav tragi-komican vrhunac peripetije moguc je samo u ovakvim drustvima(homoposesivnim)-tema na prvi pogled tehnicka a ipak mnogo zamrsenija: Slucaj MOJ
1.Rodjen sam u Srbiji valjda(Pristina)
2.Ceo dosadasnji zivor sam proveo u Crnoj Gori(30 g.)
3.Iz cisto licnih razloga ,,opet,, dosao u Srbiju
4.Imam drzavljanstva i jedne i sada druge drzave.
5.Otac mi je kupio auto (mada mojim parama) ali se auto vodi na prebivaliste a ne na drzavljanstvo
6.Tako moj ,,Crnogorac,,kojeg ne bih menjao za brdo navodno postenih cuvara zakona sada mora da bude reproaktivno placen vise nego sto kosta
Da vas sada cujem inadzije, ko kome -treba ne treba ili sta vec

mustang

pre 15 godina

Kako možeš da preregistruješ avto koji nije ni tvoj legalno? Srbija ovde rizikuje. Ovi se ljudu voze na ovlaštenja, ne na uhovor o prodaji. Vlasnik je pravno-formalno iz Crne gore, a ne iz Srbije. Što znači, da može doči do komplikacija.

marjan

pre 15 godina

Ha,ha,ha,nasa posla.Stvarno smesno,ali to smo mi.Nemam nista protiv onih koji voze sa CG tablicama jer kad se covek sabere malo bilje za vozila koja ne podlezu EURO3 standardu a koja su par godina regitrovana u CG trosak ce kad se sabere biti isti kao da ih kupe za jedno pola godine kod nas jer ce cena polovnjaka neminovno pasti zabog povecane ponude sveze preregistrovanih a i zbog ekonomske krize,a ko ima polovnjaka sa EURO 3 motorom neznam zasto bi se i do sad upustao u te peripetije sa CG tablicama kad moze legalno da ih carini ovde.Jedini profit je sto su par godina vozili malo bolja kola nego mi ali uz mnogo glavobolje,stresa i nerviranja ali ko reskira taj i dobija.

Mikeli

pre 15 godina

Baš me zanima koliko će da košta odjava za ova vozila u CG. Čisto sumnjam da se crnogorci neće i ovaj put omrsiti. Kad se tome pridoda provizija pravog vlasnika automobila koji mora da podigne svoje d..e i preda dokumente lično. Ispod 250e neće biti startni trošak samo po tom osnovu.
Inače nadam se da nas, koji smo regularno platili dadžbine državi i poštovali propise (Euro3) država neće namagarčiti, nego će dopustiti preregistraciju samo euro 3 automobilima iz CG. Ostali, ako im se ne sviđa neka parkiraju automobile u BP, pa kad pođu na more neka ih voze po CG.

Milan

pre 15 godina

Ja imam bugarsku ličnu kartu, tj. prebivalište u R. Bugarskoj. Nemam firmu, nemam ništa gore, ali sam prijavljen gore i gore živim. Imam srpsko državljanstvo i šta mene briga za ovaj dinkićev lex specialis. Auto se vodi na moje ime, legalno registrovano u R. Bugarskoj i ko će meni da zabrani da ja vozim svoj auto, sa dokumentima, koje mi je izdala članica EU.

Joca

pre 15 godina

Aman ljudi, ne idite za onom starom da komsiji crkne krava. Treba da se dozvoli preregistracija, da se plate redovna potrazivanja i nema vise sta da se prica. Ti ljudi nisu kolateralna steta raspada jedne drzave!!!

Joao

pre 15 godina

Pola tih automobila, moj je utisak, voze mupovci, jer njih niko ne dira. Zakon je isti za sve, to je jedino sto mogu da kazem, a svi treba da kupujemo kola pod istim uslovima. E sad da li je pravilno da stari auto visoke kubikaze ima tako visoka davanja, kao da je nov, to je drugo pitanje. Vazno je da svi imamo jednak tretman prema postojecem zakonu i pratecim uredbama.

around

pre 15 godina

"Opiranje se neće tolerisati jer će Vlada sva vozila posle zadatog roka jednostavno oduzimati." Tako je,nemojte se oprati sto nemate EURO 3,i Vaše vozilo će bez obzira na zakon biti registrovano!

Zarko

pre 15 godina

Podrzavam bilo kakvu odluku vlade koja sprecava anarhizam u bilo kom smislu. Samim tim i ovaj u saobracaju. Trebalo je ovako mnogo ranije odreagovati.

Crnogorac

pre 15 godina

Ako se uzme u obzir, da postoji 50.000 eutomobila koji se voze na CG table a da su drzavljani Srbije vlasnici, dolazi se do podatka da bi prosjecnim iznosem koji je potreban za registraciju od 20.000 din, godisnja suma bila oko 1.000.000.000 din, znaci oko 10mil eur, a za prethodnih 3 godine koliko je proslo od otcjepljenja Crne Gore 30mil eur samo za registraciju vozila, a kad bi se na tu cifru dodala i carina koja je mogla da se naplati dolazi se do cifre od oko 50mil eur.
Dakle Vlada Srbije je SVJESNO omogucila Crnoj Gori dobit od 50mil eur, sta dam im kazem izuzev HVALA!!!
Za most na savi koji Beogradu nedostaje neopisivo (konacno poceli radovi) dosad je mogao 50% da bude isplacen samo registracijom vozila koja su se vozila na CG table.
I ko sad kome radi iza ledja? Crna Gora Srbiji ili?

bugzy

pre 15 godina

CG table će vlast rešiti kako bude htela i džabe mi svi pišemo komentare. Koska je u sledećem koraku vezanom za ostale strance.
Neko je u komentarima napomenuo da vozilo sa stranim tablicama može da vozi samo vlasnik, a mislim da može i član porodice ako je vlasnik u vozilu. Zamislite koliko će murija da se opari kada budu počeli da zaustavljaju svaki auto sa stranim tablama. Pa svi naši gstarbajteri dovezu auto samo do kuće pa onda daju deci da se voze (i ginu usput). Računajte po par desetina evrića po gastarbajterskom autu skoro svaki dan dok su u Srbiji. Obogatiće nam se panduri!

SlobaNS

pre 15 godina

Ko ima starija i manje vredna kola sa motorom veće zapremine od 2000 ccm neka ih proda i kupi nešto skromnije. Crta se negde mora povući.

Mladen NS

pre 15 godina

I treba tako, pare u budžet Srbije, a ne u budžet Crne gore. Oni koji su se sami proglasili strancima sada će morati i da budu stranci. Sledeće: da vidimo čije to sve studiranje finansira budžet Republike Srbije pa je uvek manjak mesta na budžetu za mnoge vredne učenike...

Duska

pre 15 godina

dobro, ja bih samo da me neko prosvetli oko ovih novih propisa, nije mi jasno da li preregistracija vazi i za auta sa npr.nemackim tablicama, da li mora imati taj euro 3, gde ja da nadjem propis da se informisem? hajde, pomozite plavusi!!!