Četvrtak, 02.04.2009.

01:20

Vlada platila odštetu Štajnhaueru

Vlada je 11. marta uplatila 900 hiljada dolara na račun porodice Brajana Štajnauera, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Izvor: B92

Vlada platila odštetu Štajnhaueru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

269 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 15 godina

Na ovom ispitu su pali svi!!!
Mi takodje, koji cemo dati svoje komentare i koji cemo staviti tacku na ceo slucaj, u duhu svojih gradjanskih nacela. Zamislimo da nas se okupi ispred vlade jedno 10.000 (ne vise) nezadovoljnika, gladnih, talentovanih, prevarenih, opljackanih, zrtvovanih...po raznim osnovama, i da pocnemo da "urlamo". Za dva sata bi nas bilo 20.000, 50.000, 100.000...pa da vidim ko bi se nasao "pametnim" da nam objasni da je tako moralo biti. KOji bi to ministar junak izasao da nas ubedi da ulica nije mesto za resavanje takvih problema.

Nastavnica

pre 15 godina

Kazu, da novac za odstetu, nece biti uzet od poreskih obveznika, vec od novca stecenog kriminalom, koji ce po novom zakonu biti oduzet. Ali zar taj novac ne bi trebalo da bude opet vracen onima, od kojih je ukraden ili opljackan to jest opet poreskim obveznicima. A oni njime opet vracaju dugove kriminalaca.

Jil

pre 15 godina

Ej bre sa tim parama ste mogli pomoci ljudima koji nemaju pare za hleb za neku narodnu kuhinju, za neku skolu, za decu bez roditelja, za neku crkvu na Kosovu, ili neku bolnicu negde u Srbiji! Ne mogu da verujem Vlada sta radi, pa kako nema para? Imamo toliko drugih problema da nema gde vise. A budzet nam je prazan! Laku noc SRBIJO

kauboj

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima" -presipanje iz šupljeg u prazno. Kako god okreneš fali 900.000 dolara.

arza

pre 15 godina

Da li je moguce da se izdvaja toliko novca zbog nasilnickog ponasanja za sve nas nebitnog Kovacevica? A sta se desava ako je neko na medjunarodnoj poternici? Kako tu stoje stvari, krsi li se tad ustav? i ako je to bila mogucnost da se ne krsi ustav zasto to nije ucinjeno? Jos jednom pitam, sem sto je mamin i tatin, zbog cega bi gradjanin Kovačevic bio vazan toliko gradjanima Srbije?

Bobi

pre 15 godina

Gospodo sa blistavim umovima imovinu oduzetu kriminalcima treba da vratite narodu od koga je oteta, a kaznu da plati Kovacevic i oni koji su sve to zamesili. I kad vec otkrivate tajne objasnite nam ko je taj Kovacevic i zasto ga vlada toliko stiti, kada znamo kako se inace ponasa prema svojim gradjanima...??!!

tihomir

pre 15 godina

Tadicu, sram vas bilo! I vi ste na celu ove nesrecne zemlje i Demokratske stranke. Pa ova "vasa" drzava kaze da nema para da resi pitanje klozeta u osnovnoj skoli u Vladimircima, a namiruje dugove jednog siledzije. Te pare koje su date morace da daju oni koji su omogucili bekstvo M. Kovaceviva iz SAD i "gospodin" koji voli da se bije. U protivnom, izaci cemo svi na ulice. Dosta je bilo terora i ispiranja mozga. SRAM VAS BILO!

Gril 13

pre 15 godina

Ja sam bio otporaš i glasao sam ranije za DS. Ali sa žaljenjem mogu da konstatujem da je ovo najgora i najbeskrupuloznija vlada koju pamtim. Narod po ko zna koji put plaća njihove greške i propuste. Zaslužili su da odu što pre ...

Ivana

pre 15 godina

A odakle kriminalcima imovina? Nisam znala da su taj zakon o oduzimanju imovine namenili za placanje gluposti drudih kriminalaca. Ja se uopste ne bih bunila da isplate studentske kredie i stipendije koji su obecali 26. marta od novca koji je oduzet kriminalcima. Sutra je dan studenata docekacu ga sa 100din. u dzepu, a Miladina nagradise za rad u inostranstvu. Bravo za nase politicare, jos jednom su dokazali da cene prave vrednosti.

superhik

pre 15 godina

... da ce te pare "biti vraćene u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima". A sta je ovo ako nije kriminalna aktivnost?
NECUVENO

sasa

pre 15 godina

Dobro procenjena steta, nema sta!
Amerikanci su nama platili 23 milona dolara za zelezaru Smederevo, luku Smederevo, Slobodnu carinsku zonu sa starom zelezarom, hiljade hektara zemljista u Smederevu, staru i novu luku na Dunavu, silan poslovni prostor u Smederevu, krecanu u Kucevu i fabriku belih limova u Sapcu, a mi njima odstetu za neke telesne povrede skoro milon dolara, ako im je verovati.
Vazno je da smo izgladili odnose!!!

ervin

pre 15 godina

Ako "kriminalci" placaju porodici Stajnhauer, a ne drzava, pitam se od koga su kriminalci oteli sredstva, nego od iste drzave, a ta sredstva je drzava dobila od svih nas, poreskih obveznika. Dakle, ipak drzava placa.
Ta su sredstva mogla otici za resavanje socijalnih problema u ovakvoj ekonomskoj krizi.

Goran

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima."
A da to plate oni koji koji su napravili trosak Mr. Miladin i dva gospodina iz konzulata, ako nemaju moze i na kredit.
Dokle cemo da imamo zajednicku odgovornost za nesto sto nismo uradili.
KO POTROSIO TREBA I DA PLATI.

Boba

pre 15 godina

U ovoj korumpiranoj, nedemokratskoj vladi zaista nam je najkrivlji onaj koji je dozvolio da ovaj slučaj procuri u javnost. Bolje da nismo znali šta nam vlada radi iza leđa - direktno protiv svih nas a u korist potencijalnog ubice i nasilnika...
Naravno da im je sad bitno da predstave ovo kao svoj uspeh - pa zar je moguće da očekuju aplauz?
Onaj majkin sin je trebao kaznu da odleži u Americi, koliko god je trebalo. Pa zašto da mu mi pomažemo? Samo zato što je naš građanin? Smešno!
Ko je to bio toliko potplaćen u vladi da progura ovo tako da svi mi plaćamo za njega? I to u vreme krize gde se više ne zna čije će se plate skresati da bi se napunio budžet. Sad kad je, ionako, ovaj iscrpljeni i jadan narod u strahu da ne ostane bez posla!
Naravno da nas ne smiruje informacija da će se to isplatiti od zaplenjene imovine kriminalaca. Pa i to je novac, otet od naroda, koji je mogao napuniti kasu. Zaista, vladi i pravosuđu svaka čast.

Mile

pre 15 godina

Suđenje će biti formalnost. Na kraju će MILADIN dobiti stan, stipendiju, profesionalni ugovor u nekom KK klubu. Šta li su mu TATA i MAMA?
Čudi me samo da mu se BORIS nije izvinuo!

Miloš

pre 15 godina

Te pare nisu pare kriminalaca kako vlada pokušva da predstavi. To su NAŠE pare koje su kriminalci opljačkali pa se sada vraćaju nama. Znači NAŠIM parama smo platili siledžiju.

Da li znate koliko dugo se skupljaju pare za operacije u humanitarnim akcijama? Sram vas bilo!!!!!!

Davorin Bogovic

pre 15 godina

Koja je svrha suđenja kad je ispaćena suma od samo 900.000 dolara. A i računica je loša, država je u minusu 900.000 dolara, a još ne zna koliko para će da namakne od mafijaša i hoštaplera. Sramotno je da ste želeli da uzmete extra porez narodu da bi namakli pare u kasu, a i ova druga kombinacija da uvedete porez na mobilne...
Bolje onda uvedite porez na to što živimo i dišemo vazduh a sve to zbog jednog pojedinca koji je nevaspitan pa se potukao u tuđem dvorištu. Miladine obrukao si mlade iz Srbije koji su možda talentovaniji od tebe.

kanadjanin

pre 15 godina

ameri su dobili, srbi zajedno izgubili $900,000. to je jasno. a milan kovacevic? sta je taj lik ucinio za ovu drzavu da mu ona placa nedela?

vladimir

pre 15 godina

i zamisli kada stajnhauer juniora vide u skoli sa novim autom i strava ribom. i pitaju ga odakle ti lova u ovo krizno vreme a on kaze - Oni tamo imaju para koliko hoces. those crazy serbs!

Slobodan Vasalic

pre 15 godina

Pitanje za Srpsku Vladu: koliko ste para uplatili za lecenje Vladimira Djordjevica iz Leskovca koji se vec oko 18 meseci nalazi u krevetu Vasingtonske bolnice(USA) sa strasnim opekotinama po celom telu,koje je zadobio kada ga je ,kao radnika obezbedjenja jednog Bara u Vasingtonu, benzinom upalio mladic koji je skoro osudjen na tesku zatvornu kaznu???

James Bond

pre 15 godina

Smesna je prica da su nasi konzul i vicekonzul u New York-u na svoju ruku izdali pasos nekome ko se tamo tretira kao kriminalac. Cela prica je samo farsa. Zasto se jednim "anonimusom" van zakona bavi vlada pa i sam predsednik republike ,to samo oni znaju! U svakom slucaju vrlo neuobicajeno.

želim da ponovo verujem

pre 15 godina

...hajde da smislimo neku vrstu građanske neposlušnosti kako bi pokazali da nismo retardirani i da ne rastemo na bananama, pa nas pred izbore skinu odatle..

hahahahaha

pre 15 godina

Hajde da pogledamo sve ovo sa "lepše strane": pošto građani Srbije "neće" biti oštećeni jer ćemo (nekad u budućnosti) pohvatati krimose pa im oduzeti kintu i popuniti rupu u budžetu, onda nam taj isti budžet dođe, nekako, kao kasa uzajamne pomoći pri sindikatu kriminalaca???? I ko onda može reći da vlada nema ideje???? Još ako naplate i PDV na autorski honorar!!!

Stefan

pre 15 godina

Svaka cast ovoj nasoj vladi...kako su oni mudri i pametni...ja bih predlozio da se donese zakon gde ce gradjani Srbije redovno placati sve odstete koje nasa "deca" naprave preko grane...treba da podrzavamo dijasporu sto vise...i eventualno da zamolimo da vise od dva puta ne ponavljaju jer ne mozemo da nahvatamo toliko kriminalaca ovde kod nas...

Ivan

pre 15 godina

Novac oduzet od kriminalaca treba da se trosi u humanitarne svrhe ! A bar deo od 900000 $ dolara da vratimo u budzet rasprodajom imovine tog siledzije i njegovih prijatelja koji su mu pomogli da pobegne. Siguran sam da imaju kuce, stanove, automobile...

gluop mmmm tup!

pre 15 godina

"Tek u trećoj fazi SAD su ponudile da Srbija obešteti Štajnhauera, što je prihvatila i porodica oštećenog..." - jel to znaci da je optuzeni priznao krivicu?

Srbin

pre 15 godina

ko je dao pravo vladi da placa necije gluposti, pa gospodo mnogo nas je imalo mozda i vecih problema pa ta vlada nije ucinila nista konkretno.
Zamislite koliko se zivota moglo spasiti sa tim novcem ljudima kojima je istinski pomoc potrebna.
Bas me briga za te nazovi odnose USA i Srbije oni su i onako onakvi kakve zeli USA,ali kabadahija iz Kule treba da odgovara za ono sto je uradio, a to u srbiji nece jer ako su Kovacevici izboksovali lazni pasos u NY, te odluku da vlada plati tolike novce USA pa ko je onda naivan da veruje da ce kovacevic da ide u zatvor,kad se zna da je Srpsko pravosudje korumpirano do srzi i da njima vise niko nista ne veruje.
Zbog ovakvih stvari vlada mora da podnese ostavku odmah i pod hitno, kada se razbacuju tudim parama i hoce da uvedu socijalni porez.
Gospodine presednice ni vasa funkcija nije nezamenjiva bez obzira sto vi govorite da nije vreme za izbore, jeste ovakvi javasluci i lopovluk odavno nije vidjen u Srbiji.
Ova sklepana vlast od najljucih protivnika u proslosti treba da ode u zaborav.

naivna?

pre 15 godina

Da su izasli u javnost sa imenima odgovornih, da su ih ne samo otpustili, nego i krivicno gonili, da su sudjenja u toku, ma da su vec zavrshena, da su osudjeni, da su donete pravosnazne presude, pa da su onda rekli - evo, krivci su kaznjeni, nalaze se u zatvoru, moramo da resavamo problem s Amerikom, pa da plate - ni tada ne bismo bili srecni, chuj srecni, ali to bi bilo poshtenije. Gundjali bi, kritikovali, ali opet ne bi bilo ovako. "drzavna tajna", muvanje ispod zita, onaj jedan lik otpusten, shetao se po televizijama tvrdio da on nije odgovoran ... ko JESTE odgovoran? Kovacevic je iskoristio/upotrebio vezu, "zapalio" iz Amerike, za sta ce njemu ovde biti sudjeno? Da li ce mu suditi i zbog toga? Podleze li to nekom krivicnom gonjenju, makar davanje mita koje je dovelo do ogromnih posledica, dakle, ne samo krivicno delo koje je tamo pocinio previbshi onog momka. Hoce li nekome biti sudjeno i kome za posledice koje su proistekle iz svih ovih krivicnih dela koja su pocinjena!!!

SramotaMe

pre 15 godina

Pa sramota me sto sam glasao...necu vise...hteli su da nam svima skinu plate jer nema para...deca nam cekaju milost i donacije traze preko novina da bi im se spasao zivot...a vlada u ime gospodina robijasa koji je smestio coveka u bolnicu isplacuje 1 mil evra, eto od kriminalaca ce uzeti...pa kako se nisu toga setili kad su hteli da nam smanje plate...a jos pomenuti gospodin smatra da ne treba da ide u zatvor jer "ne veruje" americi..pa sta je trazio onda tamo ako su tako losi...a mi glupa raja treba da platimo sto se decko eto malo razmahao pa pobegao u domovinu...pa nek plate tata i mama i gospodin koji ga je doveo u srbiju...nikad vise na izbore....

hladne glave

pre 15 godina

Mleko je prosuto. Hajde da vidimo sta dalje? Hoce li biti brzog, efikasnog i transparentnog sudjenja, prvo Miladinu Kovacevicu. Onda, hoce li biti sudjenja svim koji su odgovorni za ovaj prvorazredni skandal? Ili ce biti - pojeo vuk magarca. 500 komentara i za tri dana svi zaborave kao na lanjski sneg. E to mene zanima.

Milan

pre 15 godina

Sakrivajte vi jos koliko god hocete nalogodavca ove svinjarije, ali cete na izborima videti koliko ce vas kostati sve to.

Doci ce izbori pre nego sto cete dobiti zeleno svetlo za EU. Glasove radikala i DSS-ovaca i slicnih necete dobiti ni u snu, a sveje ste vec uveliko izgubili.

Miladinov glas sigurno imate.

Ivan

pre 15 godina

Da li ce Vlada Srbije da skine oznaku "drzavna tajna" i sa dokumenta u kome pise koliko ljudi ce dobiti otkaz da bi se "ustedelo" 900000 USD?

ole

pre 15 godina

Kad su mi u Atini mangupi pokrali gotovo sve osim pasosa koji je bio sakriven u stvarima, u ocaju odem u nasu ambasadu da potrazim pomoc. Ma trebala mi je neka potvrda kako bi se cim bude mesta prevezo autobusom do Srbije ili pismo za vozaca autobusa ili agenciju ili ... sta se vec radi u takvoj situaciji.
Cela pomoc koju sam dobio od svoje drzave je savet da stopiram na mestu gde prolazi vise kamiona "na dokovima gde se istovaruju brodovi ima najvise sanse da ti neko pomogne".
I to je sve proslo i jos dosta godina od tad ali mi je ostalo secanje na to koliko drzava Srbija pomaze nekom svom obicnom gradjaninu koji je zapao u nevolju negde daleko.

zapanjena

pre 15 godina

Odgovor onima kojima nije sve jasno: Ameri ne krijumčare svoje kriminalce i bahatlije iz drugih država, oni tamo trunu kao i svi ostali. Oni štite SAMO oficire i vojnike koji su u misijama u svetu.Nisam čula da se ovo negde dogodilo.Miladin se nije potukao sa nekim Amerom u Požarevcu-pa ga Srbija ne da. On je kazneno delo počinio u Americi-tamo treba da bude osuđen. NIKAD VIŠE neću gledati emisije o problemima sedam Srba u Uroševcu, neka traže da ih gledaju članovi vlade. Uostalom, ja i ne živim u Srbiji, samo - tamo živi puno ljudi koje volim.Srećom tako nešto ovim našim političarima još nije palo na pamet. I da budem iskrena - volim što smo ušli u NATO i volim što nam ne trebaju više vize za Kanadu. Tražim jeftin let za Toronto.

dzony 1978

pre 15 godina

Ajmo da baratamo cinjenicama, koje smo bar procitali:
1. decko je koliko znamo branio devojku (drugaricu)
od fizickog napada
2. amer je prohodao u kratkom roku iako se u sudu pojavio u kolicima-show must go one
3. decko se snasao na ovaj ili onaj nacin i zapalio nazad, bas da vidim ko bi u Americi sacekao sudjenje od svih vas koji pametujete
4. Unapred znamo kako bi se tamo sudilo,uzimajuci u obzir ko je ujnica doticnog
5. 900.000 je opterecenje po srpskom domacinstvu od 1 dolar, i sta sada,hocemo li da umremo od gladi.
Ajde da malo naplatimo ekstraprofite, ajde da razni plate poreze a ne da ih izdrazavaju simpatizeri dok se baskare po vilama na dedinju, a ti Miladine mirno spavaj, prezivecemo mi i ovaj dolar.

Dea

pre 15 godina

Može li mi neko pojasniti koje taj M. Kovačević? Zar baš niko ne zna ko stoji iza? I zašto vicekonzul nije u zatvoru? Pomno ću pratiti šta će sa njima biti i kakve će sankcije biti. Za izbore sam ionako odlučila - NE IZLAZIM NI POD RAZNO!!!!

5tbnqmttanja

pre 15 godina

Hoce li neko da mi objasni kako se Kovacevic nasao u Americi uopste. Sta je tamo radio? Ziveo, studirao? Koliko dugo? I onda je napravio s... pa zazdio natrag kuci? Nasi ga prokrijumcarili, niko nije podneo ostavku, ni u ambasadi, ni u ministarstvu spoljnih poslova. Pride, drzimo momka kao kap vode na dlanu, vodimo na razgledanje skupstine, i sl. I onda jos platimo da ga ovi preko puste na miru, da ne bi nasa mladost trunula u americkim apsanama, sta li. I sve platimo parama poreskih obaveznika, koji i onako vise ne znaju gde im je glava od muka i problema. Pa dokle bre, sta misli taj Tadic i ta njegova stranka? Je su li poludeli? Pa je l' se ovako ide u Evropu? O kakvim vrednostima pricamo? Pa sta ce nasa deca zakljuciti iz svega? Vidim ljudi vec govore da vise nece izaci na glasanje. Sve gore od gorega. Oni ce naci nacina da opet sami sebe izaberu. Imamo li alternativu? Ima li u ovoj zemlji ikoga ko ima zrno soli u glavi, zdrave pameti, da kaze sta je crno, sta belo ili se sve vec toliko pomesalo, pobrkalo da nam nema spasa?

Dejan Savić

pre 15 godina

Sramota!Sramota za našu Vladu da isplati toliku odštetu za (ne)delo koje je počinio neki siledžija,dok jedna porodica već dve godine živi bez struje (jer nema 640.000 dinara za priključak) a za 3-4 nedelje očekuje rođenje deteta.Sram bilo i Vas gospodine Borise Tadiću!

MB

pre 15 godina

Sramota je da vec 5 godina stipendija bude mizernih 5 100 dinara, od koje ni dve knjige ne mogu da se kupe, a da ne pricam o necem drugom.

Zakljucak - nasilje se nagradjuje i to DEBELO!

Ucenje??? Od toga nema vajde!

nada

pre 15 godina

Ko su ti Kovacevici kada se cela drzava zauzela za njih? Verovatno su hteli da razrezu solidarni porez kako bi imali za naknadu stete. Sta ako nase sposobno pravosudje ustanovi da je taj Stajnhauer kriv sto je dobio po nosu, te oslobodi Kovacevica, hoce li vratiti lovu kriminalcima kojima su oduzeli imovinu?
Da li je uopste u planu da ti Kovacevici ikoga obestete sto je njihov mezimac bio bahat u belom svetu?
I jel' to znaci da ce pustiti na slobodu Urosa Misica, ili ce Kovacevic dobiti 10 godina srpskog zatvora....
Sve mi lici na jos jednu dramu, ali ovog puta - Dusana Kovacevica.
Neko se gadno sprda sa zdravim razumom prosecnog poreskog obveznika koji nije predahnuo poslednjih 20 godina.

пас'те шта вам велим

pre 15 godina

Не ваља ово ништа. Превише је коментара.
Кад не буде био ни један, кад завлада мук, мртва тишина - онда ће да сване.

Student

pre 15 godina

Za ovu skolsku godinu nisam dobio od opstine ni jednu stipendiju jer nemaju para za to, a za studiranje u Beogradu [prosek 9,87] jedva obezbudjujem pare. Napustam ovu zemlju cim budem mogao i ne zelim vise nikada da se vratim u nju.

Max

pre 15 godina

Ljudi, nije država platila Miladinovo batinanje, nego brljitonu sopstvenih službenika koji su postupili neodgovorno, bez trunke svesti o bezbednosti zemlje, po svojoj slobodnoj volji i samostalnom tumačenju labavo i traljavo napisanih propisa u uslovima labave, traljave i brljave kontrole ...
I sada država plaća svoje greške i svoju neozbiljnost. Nemojte se začuditi ako Miladina oderu na 10-15 godina "buvare" zbog svega ovoga. I to da Amere ne zanima ishod suđenja u to ne veruje ni moj trogodišnji sin ... videćete već.

dno dna

pre 15 godina

Da su sakrili, a probali su ("državna tajna") ovu vest od nas, pa da su uspeli, bilo bi mi lakse. Kradu nas gde stignu, ko zna sta je sve ko nakrao, tek delic stigne do medija, delic do suda, a delic delicevog delica bude osudjen, od toga ne znam ni koji promil stvarno "odleži". Stvarno, više bi voleo da za ovo ne znam. Ovako, ako napišem šta mislim, nece mi biti objavljeno, a u meni kuva, kuva, kuva ... prekipelo je.

Đole

pre 15 godina

Sa jedne strane država plaća kauciju za osobu koja je u tuči usmrtila drugu osobu, onda pomaže ilegalno napuštanje države u kojoj je pokrenut postupak pred sudom, izdavanjem lažnih dokumenata i na kraju plaća odštetu iz budžeta za koji kažu da je u velikom minusu. Liči na priču kada razmaženo dete bogatih roditelja lomi stvari okolo da bi skrenulo pažnju, a roditelji plaćaju sa kamatom da bi sve zataškali.

Sa druge strane država želi da popuni manjak u budžetu tako što će dodatno operozovati ono malo ljudi koji realno prikazuju zaradu i plaćaju porez i doprinose u potpunosti.

Pa kako onda vaspitavati decu da vredno uče, a onda da vredno rade kada se kriminal u Srbiji definitivno isplati?

Sava Savanović

pre 15 godina

Ljudi, vi uopšte ne shvatate o čemu se radi ovde: Ne plaća Vlada srbije $900,000.00 za ovog lika, nego plaća za neotesanog konzula ili ko je već izdao pasoš dotičnom lika. U prevodu, Vlada Srbije je počinila krivično delo (ambasada, konzulat, oboje su deo Vlade) i direktno odgovorna za omogućavanje kretenovog bežanja iz Amerike, i Amerova porodica je tužila (Civil Law Suit) direktno Vladu Srbije. U svakom slučaju, ja bih duže na robiju poslao one koji su mu izdali pasoš, nego ovog Kovacevica...

Mislilac

pre 15 godina

Ali stvarno misle da smo ovce! Kaze ministarka da ce se novac nadoknaditi od oduzete imovine kriminalaca i sad bi to nas kao trebalo da umiri. Kao da bi se taj novac inace bacio da nije bilo ovog slucaja.

SickyNS

pre 15 godina

Upita jedan covek da li je ovo kap koja je prelila casu..Jeste..Jedna od kapi..Stidite se..Za bahatog siledziju milion...a ovamo..porezi, stezanje kaisa..e da.."uspeh pravosudja"..BLJAK.. Smucili ste mi se skroz.. Bas mi je zao..21 godinu cekam..od '88..dosta je.. Vise nemam ni najmanje iluzije..

svetlana

pre 15 godina

Strahovito sam tuzna sto je kovacevic napravio skandal i prosto primorao svoju drzavu koja ima velike probleme sa siromastvom da plati njegovu stravicno ruznu genetski nasledjenu surovost i tako osramoti srbe i drzavu , zao mi je sto nece robijati tamo gde se pravio snazan i pametan ,a cela nacija sada to placa, jako zalosno jako tuzno i neka sebi nikada neoprosti cin koji je tako primitivan i mizeran, i iskreno se nadam da ce drzava uspeti od njega da to vrati poreskim obveznicima .

Lana

pre 15 godina

Posle mnogo vremena (osim obelezavanja godisnjica od ubistva Zorana Djindjica) sam plakala kad sam cula ovu vest. Osecam se porazenom, posramljenom i prevarenom, tuznom sto da nekom od nas treba deset dinara za nesto ne bi smo ih dobili, a ovaj covek dobija za nasilje 900 hiljada dolara

Kap u Okeanu

pre 15 godina

11. Marta Vlada Srbije uplatila je 900.000 Dolara porodici "komiranog" momka !!! NOVAC poreskih obaveznika Srbije !!! Zbog tacke u Ustavu, Srbije po kojoj ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
Ja ne znam da li se nekad neko ZAPITAO "kakvi su to drzavljani Srbije" koje neka zemlja "trazi" da joj budu isporuceni ? Ja jos NIKAD nisam cuo da je neka zemlja trazila "isporuku" jednog "POSTENOG" gradjanina Srbije niti postoji neka verovatnoca da se to ikada moze dogoditi !!! Za mene licno, ova tacka u Ustavu Srbije postoji ISKLJUCIVO da bi se zastitili KRIMINALCI i kojekakvi zlocinci, a to sve o TROSKU postenih gradjana ove "nakaradnom" politikom "unakazene" Srbije !!!

veca

pre 15 godina

Striktno se drzimo cinjenice da po nasem zakonu nema izrucenja naseg drzavljana zbog kriminalnog dela. A po kom to zakonu drzava placa privatne dugove proistekle iz kriminalne radnje naseg drzavljanina. Danas je to Kovacevic a sutra ce biti neki drugi razulareni potencijalni ubica ciji je tata sudija pa se zakon menja po licnim potrebama.

upitnik

pre 15 godina

Nešto mi nije jasno, najprije se plati odšteta pa onda kreće suđenje. To mi nema logike. Jeli plaćanje odštete priznanje krivnje, pa čemu onada suđenje. A što ako se na sudu utvrdi da čovjek nije krov za djelo koje mu se stavlja na teret, hoćeli ameri vratiti novac?

komarac

pre 15 godina

Sram vas bilo, sto niste 900.000 $ ulozili u neku skolu, u put, u vrtic?
Sto niste 900.000$ ulozili u neki dom za nezbrinutu djecu ili mozda bolnicu?

drakula

pre 15 godina

Samo jedno pitanje za gdina Tadića i ostalu "uvaženu" gospodu koja se nalaze na čelu drzave - Ja imam 26 godina i kao 95% ljudi, iz moje generacije i generacija koje su završile pre i posle mene molekularnu biologiju, sam "morao" da napustim zemlju usred nespremnosti politicara da ulažu u mlade naučnike - da li treba da prebijem nekog ovde u Spaniji, recimo E. Inglesiasa, da bi vlada u mene ulozila 1000000 dolara i vratio se kuci?

Van Helsing

pre 15 godina

Nesto mi je sumnjiva cifra od 900.000. Da li je 100.000 isplaceno porodici Kovacevic, kao sto je objavila Borba?
He he, dobar im je izgovor, ne placaju gradjani Srbije nego kriminalci. Znaci da se novac zaplenjen kriminalcima koristi da bi drugi kriminalci izbegli pravdi. Gde je tu logika? Pa taj novac je otet ovom siromasnom narodu i njemu treba da se vrati.

Nebojsa

pre 15 godina

Ovaj MK je iz Kule? Jel' da?
Da li ima neko sa kompjuterom, internet konekcijom i INFORMACIJAMA o tome ko je MK, ko su mu roditelji, cime se bave. Pa ovo je neverovatno. Nista se ne zna a oni brate teraju nasu vladu da igra kako oni sviraju.
Molim Vas u ime gradjana nase zemlje srocite nesto i posaljite da vidimo KO SU TI LJUDI!
Hvala Vam!

predjo

pre 15 godina

Oops, pa odahnusmo. Uskoro cemo mozda saznati da je neko iz Vlade bio skolski drug ili simpatija njegove mame. Ma stoka komplet, ali ne oni, vec MI.

nebesky

pre 15 godina

Kriminalci su olešili državu. Država ih je uhvatila, osudila i oduzela protivpravno stečenu dobit. A, onda je država te pare dala nekome koji je za svoje nasilno ponašanje trebao da odgovara, ali je zbrisao... Oće li on i njegova porodica vratiti lovu i ugled ovom narodu?...

Paja seljak

pre 15 godina

Hajdemo sa ponekim detaljem.
Homen, naš vrli stručnjak navede 4 faze i ostade živ – bilo bi dobro da navedete gde je dotični radio do sada i šta je to njegovih ruku delo.
faza I: ne važi sporazum između Srbije iz 1903, a posle toga nismo sa USA napravili nijedan i to ustanove pravnici – obelodanite taj sporazum Kraljevine Srbije i SAD pa ćemo videti da saopštavaju neistinu ti naši pravnici.
faza II: Ne priznaju Kovačevići, ko zna kojeg porekla američko pravosuđe i kazne? A naše zakonodavstvo je bolje, vekovima utemeljeno, Dusanov zakonik, ma dajte...,utiče na ne ponavljanje krivičnih dela, svi “jednaki” pred zakonom? masiraju mi ovo što mi je ostalo u glavi šupljoglavci.
faza III: pa stvarno Srbiji ne predstavlja nište ne samo 1 mil$, ništa nije ni 5 mil $, mi smo bogata zemlja, ekonomija Dinkićeva cveta, a rasturen bankarski sistem, privredni sistem, trgovina sa kasama PDV kada pogledate prodavnice cigareta, kao da je stelt avion, dugmića i aparata koliko hoćete, teško onim prodavcima, PDV na HLEB i hranu, ma oni su trajne budale.
Neka Đelić, Vlahović, Dinkić, Jelašić i G17+ odu da se provode po planinama, igraju šah, karte, dajte da im svakome damo po 800€ mesečno, manja će biti šteta nego da rade ovo što rade.
faza IV: hitna uplata i to iz kojeg izvora, kada nijednom krimosu nisu oduzeli ni paklicu cigareta i ko zna kada će? Dokle će da misle da smo baš toliko blesavi?
I onda sveznajući Boris izjavi kako je to u našoj koristi i kazna će imati efekta (kao i sve kazne kod nas- odgovaram mu ja), pa mi ne možemo da osudimo ni crtačea grafita na ulicama, nego ih odere policija koja sprovodi želje moćnika. Za sledeće izbore će mnogi i zaboraviti tričavih 900.000$.
Ameri nam odali priznanje – je li odakle su ove budaletine skupljene sa izanđalim Krkobabićem koji bi trebao da zbog PIO fonda odleži bar 15 god , odliva sredstava, zbog neiživljenog Ivice i Ružića koji nisu ništa i nigde do sada radili, zbog magareta iz Jagodinu, i žutih bambusa, ma trošim tastaturu “džabe”.
Borović će još da traži odštetu za CZ, taman da se namiri i onih 100.000$ koji skupiše Kovačevići kao šašu.
Glupo je trošiti reči na ovaj skup budala, nego da krenu protesti odmah, ODMAH, ODMAH, premijeri Mađarske. Češke dadoše ostavke zbog krize. Ovi ne bi dali ostavke ni u Gvineji Bisao.

kolani028

pre 15 godina

Urosu su dali deset godina , a ovom tatinom sinu 900.000 dolara ???!!!!
Da se ja pitam lezala bi obojica poprilicno vremena u zatvoru ,ali ovako nema nikakve logike!
Mali burzuj nalupao nekog preko i ja da placam za njega?????!!!!!!!

NEZAPOSLEN

pre 15 godina

Zalosno je. Odvajaju za stetu koju nisu trebali platiti, ne od narodskih para,vec ako su hteli to uraditi, onda su trebali iz svog djepa,a ne da mi trpimo i snosimo za nesto sto sada nije bilo potrebno. Ma ko je on ili oni da se poigravaju s nasim parama. Izmisljaju nebuloze kako ce to oni podmiriti oduzetom imovinom, kad to veze s vezom nema. Poigravaju se i rugaju se u ocima naroda onih koji su ih birali. Sram da ih bude. Zar se tako glancaju odnosi sa Amerikom. Radili bi oni meni svi dok poslednju paru nebi licno podmirili. Nema izuzetaka. Pogresna politika koja vodi za sada u nepoznatom smeru a kada smo je birali imala je svoj cilj i nameru a nista od toga nije ispostovala. Vecina nas sa skolama su bez posla dok vecina njih bez skole su zauzela nasa mesta. ocaj i razocarenje.

VM

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
A da li po "našem zakonu" postoji mogućnost za dobijanje duplikata pasoša ukoliko je oduzet original?

ne vredi drugovi

pre 15 godina

mozete da objasnjavate do sutra da je ovo bio jedini nacin da se srede odnosi s amerikom, mozete da trazite hiljadu objasnjenja i opravdanja, ali ova svinjarija jednostavno ne moze da se opravda NE MOZE

Eka

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno sramota....dati 900 000 dolara...pa cije su to pare? Pare naroda...sto nisu dali te pare za bolnice, za sirotinju, za invalide...a ne nekog kabadahiju? Jeste da je nas gradjanin, ali porodica je trebala da obezbedi taj novac, a ne da se penju na grbacu naroda. Sramota za ovu vlast ...sta radi...jer to nije problem sirotinje i ovog napacenog naroda.....nemam daljnji komentar!!!!!!

Chak

pre 15 godina

Radi ovakvih stvari treba izaci na trgove u sto masovnijem broju !
Dovoljno je prethodnih komentara opisalo ovaj sraman cin !
Sram Vas bilo sto tlacite sirotinju, ali ako se ta ista sirotinja ne pobuni onda je stvarno treba gaziti jos vise !

Misa

pre 15 godina

Definitivno je bilo pametnije prepustiti da okrivljeni odgovara tamo gde je pocinio krivicno delo, a da se novac upotrebio za skolovanje ili lecenje nekog ko bi ovoj Srbiji jednog dana bio od koristi i sluzio na cast. Tesko nama dok nas ovakvi kostaju po milion!

MIKI

pre 15 godina

Prvo se postavlja pitanje, dali je Vlada platila nagodbu porodici povredjenog, zbog ucesca svog cinivnika u procesu u Americi, ili je platila samo nagodbu radi prepustanja procesa nasim organima?
Drugo.
Da li Vlada Srbije ima pravo da koristi sredstva oduzeta od kriminalnih aktivnosti, kao da su ta sredstva negde na Marsu pa ih niko nebi ni koristio.
Sramota da se kaze da se nece koristiti sredstva poreskih obveznika nego sredstva oduzeta od organizovanog kriminala.
Ovo je prilicno licemeran stav.
Naime sve mi se cini da Vlada nema valjane odgovore na ostavljena pitanja koja im se upucuju u poslednje vreme, pa sasvim nespretno odgovara, praveci sebi jos vecustetu.
Trece, novac isplacen porodici povredjenog bi trebalo naplatiti od imovine sluzbenika Ambasade u Americi, koji je Kovacevicu dao laznu putnu ispravu.
Niko od nas nije duzan da snosi bilo kakve troskove za nasilnistvo koje je Kovacevic ucinio u Americi.
Najveci deo gradjana Srbije je siguran da mu nasa Ambasada u Americi ne bi pomogla ni najmanjim savetom, da je bio u priblizno slicnoj situaciji kao Kovacevic.

Namcor

pre 15 godina

A jesu li te pare stigle vladi Srbije preko MMFa? Da li to gradjani moraju da placaju? Ovako oporezuju penzije, da bi se ovakvi tipovi sirili. Bas me interesuje ciji je on sinovac?

svi (ni)su isti

pre 15 godina

"Prvobitno se pregovaralo o izručenju, što nije moguće po srpskim propisima" - a kako je "po srpskim propisima" moguce nezakonito napustiti jednu i nezakonito uci u drugu zemlju? Vracanje "gospodina" Kovacevica u SAD ne bi bilo nikakvo izrucenje, jer on, po vazecem srpskom pasosu pripada tamo (o nasim prevodiocima, akademicima i globalnoj nepismenosti ne bih sada - to u vezi reci "gospodin", naravno da se ne misli da je on gospodin, u nasem smislu reci, nego ta rec tamo sluzi da se osoba blize identifikuje, u smislu odrasla, muska osoba, civil. U drugim slucajevima ima nesto drugo ispred - "sluzbenik", "detektiv" i slicno, ali ... daleko je to jos od nas). Sta bi se dogodilo da je neko slucajno primetio da Kovacevic ima falsifikovani pasos a ne onaj sa kojim je izasao iz zemlje? Morali bi da ga zadrze i vrate odakle je dosao, zar ne?

zbogom pameti

pre 15 godina

Nema tog Ajnštajna koji će me ubediti da je ovo ispravno. Hoću da ih VIDIM u zatvoru, sve koji su u ovome učestvovali. Hoću da taj zatvor bude kavez postavljen na sred Terazija, neka bude stakleni, neka ima i grejanje i klimu sve sto treba, neka im se dostavlja voda, hrana, može i iz skupštinskog restorana, ali da sede tu, da ih gradjani vide. Da svaki dan prolaze pored njih i da gledaju ko su ti ljudi koji su ovo NEdelo omogućili, sproveli, da gledaju i tog Kovačevica za koga je ova država isplatila devetstotinahiljada dolara.

student

pre 15 godina

dakle nije mi jasno kako tako usko posmatrate problem
zasto drzava da se umesa i to da plati?
prvo krvica drzave je ocigledna...drzavni sluzbenik je izdao taj pasos...to je veliki prekrsaj i ako razmislite malo videcete da bi to bio OGROMAN problem u buducnosti..ameri bi mogli poostriti uslove izdavanja viza...vise nas smarali na aerodromima itd itd... gradjana nisu mogli izruciti..silom da je odradjeno mnogo bi vise pukli civilnom tuzbom njega protiv drzave kada izadje iz zatvora...
a narusavati odnose oko tako mizernog slucaja i da 900,000 dolara za drzavu je nista...
nas gdp je oko 80 milijardi dolara... a da drzava cela ispasta oko takve gluposti je ludost...iz tog pogleda dogovor je najbolji moguci scenario...a kovacevicu da se sudi i da bude osudjen ako je kriv... ja sam na studijama u americi i verujte takva propaganda Serbian thug bla bla bla ..realno tesko da je mogao dobiti fer sudjenje...ako je kriv itekako treba da ga osude...

Nesa

pre 15 godina

Ko je bre taj Miladin i po čemu je on zaslužan da država plaća njegove "nestašluke"? Možda je bolje pitanje čiji je on pulen ili rodjak. SRAMOTA! Od kako sam pročitao ovu vest, u glavi mi se vrzma Bajaga: ŠTA TO PADA? PADA VLADA.

Zeljko

pre 15 godina

Zamislite da su ovo napravili radikali. SVE NGO bi se skupile, kokodakale, DS i sateliti danima ne bi zacutali. Ovako sve to mrak pojede jer se to zove demokratija. Glasali ste GLEDAJTE na sta se trosi vatromet.

tomas

pre 15 godina

Mogu i Severna i Južna Amerika zajedno da "odaju priznanje našem pravosuđu", ali ja iz ličnog iskustva znam da to naše pravosuđe radi nezakonito, nepošteno, korumpirano... Samo nemojte da ga hvalite da je pošteno samo zato što će pod pritiskom najveće sile sveta morati da radi zakonito u JEDNOM slučaaju.

aca

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima."
Da li to znaci da ce se oduzeti imovina M.Kovačevića, zaposlenima u nasem konzulatu u SAD koji su izdali duplikat pasoša, nekima iz vlade i nekim poslanicima? Svi gore pomenuti su izvršili neko krivično dela. Izbori me nece više videti ...

Bojan

pre 15 godina

Da mu u konzulatu nisu dali nove dokumente i pomogli da pobegne u srbiju incident ne bi nikad prerastao u medudrzavni. Nije to prvi slucaj da se neko potuce i zavrsi u komi pa i ubijen. Kad bi zbog toga dolazilo do medunarodnih nesporazuma Meksiko bi moralo da plati milijarde dolara zbog svojih bandi i ubistava po jugu SAD-a. To je jos jedna greska srpskih vlasti sto su se umesali i pomogli mu da napusti zemlju dok je pod kaucijom pa sad narod mora da ispasta.

Goran-CH

pre 15 godina

A meni ce ta ista drzava da naplati porez sto je moj otac, radeci u CH preko 25 godina, napravio kucu pa na nasu zalost sada imamo vise nego 20 kvadratnih metara po osobi . Gospodine predsednice imam tri sina koji zive sa mnom u CH. Voleo bih da znam koliko cemo mi dobiti ako oni prebiju nekog Amerikanca ovde.
Ako takozvani gospodin Kovacevic ne dobije 10 godina zatvora i obavezu da ON vrati 900 000 USD onda ce to biti dobra poruka za sve one mlade koji su van Srbije. Za neke poruka ce biti udri koga hoces Srbija te brani a neki ce se stideti svoga porekla.

namagarčena

pre 15 godina

Kad pomislim na MK odmah mi se pred očima pojave one tri devojčice čiji roditelji nemaju 7000e za operaciju koja bi im omogućila da prohodaju...i vlada im se nije "našla"..jer nisu nikome učinile zlo..one su samo deca obolela od distrofije...

mile

pre 15 godina

Porodica prihvatila da država obešteti onoga kome je štetu doneo njen mezimac. hajde da država obešteti sve one u zemlji kojima gradjani duguju: kirije, struja, školarina,etc.

Dragan

pre 15 godina

Stvarno mi nije jasno ko je taj momak? Izdaje mu se vanredno pasos da moze da pobegne iz USA, Vlada placa za njegovo batinanje 1 000 000$, posle toga se bahato seta po skupstini sa radikalima!? Lep primer kad mafija ima drzavu.

vladimir

pre 15 godina

kome je drzava platila $100K kauciju, porodici optuzenog? ZASTO???

Kapiram da je osteceni placen $900K zato sto je srpski sluzbenik omogucio optuzenom moronu da izbegne sudjenje u zemlji gde je zlocin pocinjen i to ima smisla.

aleksandar

pre 15 godina

svakim danom se pitam sta jos moze nasa vlada da uradi a da se jos vise stidim moje zemlje i porekla...i svaki put me iznenade...granice ocigledno nema...
gospodo iz vlade treba da vas je sramota ali su vam ocigledno obrazi deblji od svih mogucih djonova...
te izjave koje nam plasiraju su gore od julovskih u najgore vreme, cuj nadoknadice te pare od oduzetih kriminalcima...pa sta vi pricate ljudi??? svakako su te pare u kasi... kome cete nadoknaditi...sami sebi...da li to znaci da niste u minusu od 900 hiljada????
jeste li se zapitali koliko ste porodica mogli skuciti za te pare????
strasno se blaga rec za sve ovo

zeljko

pre 15 godina

Ovaj Srpski junak ko da je ucio junastvo od Mladica. On ce da bude junak tako sto ce Srbi da placaju. Trebao je da stisne petlju i kaze, nedopustivo mi je da narod placa 1 milion dolara za moju tucu, idam nazad u USA pa kako mi Bog pomog'o....

Velja

pre 15 godina

Super. Navucite jos koji porez za bogate gradjane Srbije - one koji zaradjuju preko 31 000 din.

Sad ga treba osuditi na robiju dok ne odradi 1 mil dilara (mislim da dan u zatvoru kosta 1 000 dinara).

Miroslav

pre 15 godina

Mislim da bi bilo pošteno da ovaj Kovačević plati taj milion a ne država tj. poreski obveznici tj. mi. Ako ne može odjednom neka bude na rate al da plati. Na taj način vlada ne mora da ukida kafe i smanjuje upotrebu automobila kao meru štednje.

Aleksandar

pre 15 godina

Cek, cek, cek.
Sad nece da plate gradjani nego kriminalci ovu odstetu?
Sto neki fini kriminalci u Srbiji.
Mogli bi i neki most da sagrade, da prekrece neku bolnicu ili im nesto pametnije moze pasti na pamet.
Eeee, ma sve je to isto.

_izneveren_

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da svakim potezom tonemo sve dublje i dublje. Ne mogu da verujem kako sam naseo na sve price od 1991 do sada "demokratskim" snagama. Jedino mi je zao pokojnog premijera sto je izgubio zivot, nazalost uzalud. Izlazim na glasanje NIKAD VISE

Vojvodjan-

pre 15 godina

hipoteticki, sta bi bilo kad bi odjednom npr. 100 ili 1.000 nasih gradjana u inostranstvu, a teorijski to je moguce s obzirom kolko ih ima, napravili istu ovakvu "glupost"? jel bi vlada sve njih nagradila i sponzorisala? sta bi bilo da 10.000 nasih uzornih gradjana ovo uradi? kod kog broja bi se vlada zaustavila i razmislila? ili bi nastavila da placa za ove probisvete? ovaj je prokockao izvanrednu priliku za sebe, drugu osobu kostao za malo zivota, konzula i vicekonzula je kostao dobrog posla, a sve nas milion dolara koje nemamo. sramota!

Dejan

pre 15 godina

Zao mi je sto Kovacevic nije isporucen Amerikancima. Kovacevic je u tudjoj zemlji napravio prekrsaj i zato je morao u istoj toj zemlji i da odgovara.
Da nema debela ledja iza sebe tako bi i bilo. Objasnjenja koja cujemo od predstavnika Vlade kojima opravdavaju svoj postupak predstavlja golu propagandu pripremljenu za ljude bez mozga. Ovo me sve vise podseca a Milosevicevo vreme, koje smo mislili da je zauvek ostalo za nama.

miki

pre 15 godina

Nije ovde vlada dala 900 000 dolara zbog Miladina Kovacevica, nije ni zbog Igora Milosevica vicekonzula koji mu je izdao pasavan. Vlada je dala taj novac da bi onaj ko je telefonom iz Beograda, verovatno iz Nemanjine ulice, Milosevicu nalozio da, iz ko zna kog raloga, izda pasavan, ostao anoniman.Taj NEKO je pokvario odnose sa SAD. Namerno, slucajno iz koristoljublja...??? Nećemo saznati nikada. Šta zna srpska sirotinja sa prihodom od 12 000 dinara šta je milion dolara!

Dusan Prskalica

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima." Samo da proverim da li sam dobro shvatio: slobodu jednog kriminalca placamo imovinom koju su nam oteli drugi kriminalci. Pametno, svaka vam cast. Mi cemo vama platiti na sledecim izborima.

Miroslav

pre 15 godina

Ma necu da placam za siledziju. Necu!!! A koliko bi koristi moglo da se ucini po Srbiji od tih para? Koliko skola, koliko domova zdravlja, koliko obdanista, domova za stara lica bi moglo da se ulepsa, opremi pristojnim sanitarnim cvorom, kompjuterima....? Pa i da je samo simbolicno veca bi korist bila nego ovako, sto jednog siledziju stitimo. Ako vec nema mogucnosti da se on po zakonu isporuci, ok, ali nadjite resenje....pa zato ste valjda izabrani, zato ste valjada Vlada, ili sam ja u zabludi....A jesam....Kraj...

Sasa

pre 15 godina

Mislim da su mnogi ljudi nerealni kada je u pitanju ovaj slucaj.
Stvar je vrlo jednostavna. Drzava Srbija je odgovorna za bekstvo Kovacevica iz SAD. Istovremeno, zakonski je nemoguce da se on jednostavno izruci Americi, znaci, mora se traziti neko trece resenje, i takvo resenje je pronadjeno. Drzava ne placa, kako to mnogi prikazuju, Kovaceviceva nedela, nego nedela svojih sluzbenika. Mozemo da se ljutim koliko god hocemo, ali apsolutno ne vidim bolje i razumnije resenje od onoga koje je primenjeno.

prolaznik-posmatrac

pre 15 godina

...kad bi drzava za svakog svoh gradjanina bila u prilici da ucini isto. Ovako svi ljudi, sem njegove porodice ispadaju gradjani drugog reda - u svojoj zemlji. Sad naplatite takse i podignite poreze te zaposlite coveka u drzavnoj administraciji - efikasnoj.

unapred zahvalan!

pre 15 godina

Kum i ja smo se zimus (12.februara) potukli sa madjarskim turistima u Bugarskoj (planina Rila) nacinivsi omanju stetu u restoranu (Olimpia) pa ako bi nam Vlada refundirala gubitak... (NESTO MANJE OD 250 LEVA) A?

Vladimir

pre 15 godina

Ako je stvar kakva jeste sada, mislim da bi najbolje bilo da se sledece uradi. Nakon sto se osudi, da se ne posalje na izdrzavanje kazne odmah. Recimo, da se odlozi na 10 godina. U medjuvremenu, ako je iole solidan kosarkas, da mu se omoguci da unovci svoj talenat i da vrati pare sa kamatom. Pa posle moze u corku.

Jasna

pre 15 godina

Dok citam ovu vest ne mogu a da ne pomislim na onog coveka koji u plese kako bi sakupio pare za operaciju ociju svog trogodisnjeg deteta. Ili na Safeta, iz iste emisije, koji ima 8 godina, slepu majku, koji pere, kuva, ide u skolu i ceka vec drugu operaciju na srcu...

Petar

pre 15 godina

Placeno je, a sada da vidimo dali ce Vlada Srbije da istera do kraja: ko je odao tajnu od ministara i da se do
detalja rasvetli ko je od funkcionera Ministarstva spoljnih poslova dao zeleno svetlo da se izda novi pasos. Ministar spoljnih poslovaa mudro cuti, zasto?
Ukoliko Vlada sve ovo gurne pod tepih onda je zdrela da ode, jer ovakva kakva je nicemu ne sluzi.

birac od 1992.

pre 15 godina

Na sledecim izborima sigurno glasam za neke druge. Za bilo koga. Pre bih zaokruzio i radikale nego opet DS i satelite. Ne kazem ovo u afektu, sto je najgore.

Atanasije

pre 15 godina

E ja ne dam pare. Necu da placam. Zavrnucu vas negde. Kupicu nesto bez fisklanog racuna. Da smo vas pre dva meseca pitali da li imate 900 soma da se izgradi par stanova za beskucnuke vi bi rekli da nema. Je l tako? A za ovog *)#&^# ima.

Aleksandra Danilovic

pre 15 godina

Mozete li da zamislite sta bi se moglo uraditi za svratista, sigurne kuce, decu ometenu u razvoju, stare, bolesne s ovim novcem!
A mi smo! Sta? Suspendovali krumpiranog sluzbenika ambasade, platili prebijenom decku odstetu i time priznali da je pocinjeno nedelo i jos da platimo Miladinu za pretpljenu dusevnu bol sto je morao da zivi u neizvesnosti!
Cemu da se nadaju mladi , pametni, vredni ljudi u Srbiji cekajuci posao?
Mozda da prebiju nekog, po mogucstvu stranca?
Moralna beda!

Goran

pre 15 godina

Bruka i sramota! Kriminalci od kojih bi ovaj novac morao da se naplati su Miladin Kovačević i njegova porodica. Trebalo bi proceniti koliko im vredi kuća i celokupna nepokretna i pokretna imovina kojom rasolažu, prodati je i odmah naplatiti celokupnu sumu. Sve ostalo bi bila teška nepravda, a nepravde nam je dosta, odavno.

predrag

pre 15 godina

Zivim u Kanadi i imam jednu molbu. Vec duze vremena nervira me jedan kanadjanin i zelio bih da ga isprebijam ali ne znam da li ce mi Vlada Srbije obezbediti sredstva za nadoknadu, jer posle toga se zelim prebaciti u Srbiju.

A kad ce izbori?

pre 15 godina

Platili $900k? A zasto, ako smem da pitam? Pa cekajte, zar nije u americi nevin dok se ne dokaze suprotno??? Zasto je Vlada platila tu sumu novca, kad tek treba da se odrzi sudjenje (ovde ili tamo, svejedno)? E moja Srbijo......neka ti je bog u pomoci!

V

pre 15 godina

Osećam neizmernu zahvalnost za neviđene idiotluke koje pravi talog ovoga naroda udomljen na vlasti već dugo vremena, neovisno od zavaravanja za lakoverne tipa levica, desnica i slično.
Taj neumiveni, zabrekli i prostački soj danas nazvanih profesionalaca i stručnjaka, koji je stekao obrazovanje negativnom selekcijom, ubrzano se srozava koliko god se činilo da baš sada trijumfuje. Ovom narodu, na žalost, bilo je potrebno da stigne baš do ovakvih slučajeva i ili nastavi da naseda još neko vreme ili već sada shvati i poveže levu i desnu hemisferu mozga umesto dve serije ili utakmice.
Naravno, pisanje komentara je poželjno ali samo po sebi nedovoljno. Razmislite ne o tome da li odustati od aktivnosti, posebno od izbora, ili najzad birati promene od temelja do vrha. To više nije DS, posle ovakvih i sličnih slučajeva. Na žalost.

izmedju rezignirarnosti i besa

pre 15 godina

nemam reci, nemam ... taj Kovacevic je MORAO da se sam spakuje i vrati se u Ameriku. Jednostavno, morao je to da uradi. Svi oni koji su ga ovde vodali kao mechku sa alkom u nosu na lancu, po skupstini, e oni sad da ispovrte te novce, iz svojih sopstvenih dzepova, a oni koji su mu obezbedili putnu ispravu da pobegne iz Amerike, da budu optuzeni, pa osudjeni i da robijaju.

Petar

pre 15 godina

Kazu Srbija ne izrucuje svoje gradjane kao stiti ih ustav, pa ciji su oni onoliki ljudi u hagu? Mozda pali sa neba? Ma ljudi ovo je sramota za sve nas! Bitno da je za nekog tatinog sina isplacen kes!

Zgadjen i opljackan

pre 15 godina

Evo sjajne ideje: dragi sin Miladin neka shvati ovaj milioncic kao podignuti kredit i neka ga otplacuje drzavi Srbiji kroz drustveno koristan rad sve dok ga ne otplati. Kamatu bismo cak mozda mogli i da mu oprostimo. A makar neko iz Vlade bi sada najzad mogao da podnese ostavku.

Babaroga

pre 15 godina

FUJ! FUJ!
Ovo je bruka i sramota mega razmera i sta ce biti-opet nista! Pa da li zaista vladajuca garnitura misli da smo mi svi lobotomirani i da nista u glavama nemamo.
Znaci drzava tajno pa javno brani barabe i jos za njih placa odstetu! Ionako je sve odavno otislo u "Honduras" samo se jos mi pojedini nerviramo...

moje ime je moja tajna

pre 15 godina

Bravo za vladu. Baš me zanima kako će suditi "gospodinu" Kovačeviću koji je bio "uzoran student i košarkaš" u AMERICI, tamo razbio glavu nekome i pobegao nazad u ovo što neki nazivaju država i pravosuđe. Takođe me zanima šta će se desiti "gospodinu" koji je izdao dokumenta dotičnom "gospodinu" Kovačeviću da se vrati u majku Srbiju, i napravi štetu državio od milion dolara, a koji će biti plaćeni od sredstava zaplenjenih od takvih istih ljudi. Zbog toga mi nije ni malo lakše, jer I TAJ NOVAC JE NAŠ NOVAC i bolje bi bilo da je upotrebljen za porodilišta nego za lečenje "gospodina" Kovačevića i gospodina sa Kovačevićevim posledicama. Milion dolara je naš novac, a za takvu "gospodu" i za takve političare me nije briga. Poruka je samo udrite, dok je zaplenjenog novca država je uz vas!:( Velika sramota, i još jedan "gospodin" u skupštini....

Pera Pekar

pre 15 godina

Eh !Narode, narode.
Ovaj Miladin je nesto sto smo mi dozvolili, glasajuci i ne kaznjavajuci sve predhodne greske.
Ono sto nam jos uvek nije otkriveno od strane Vlade je, koliko jos ima Miladina koji po belom svetu haraju a imaju nas pasos . Trgovina drogom, reketiranje, ubistva ,pa hapsenje i sudjenje ,pa estradikcija,pa 10.000 eur, pa abolicija, pa 5.000 eur ,pa novo ime, pa 5.000 eura, pa novi pasos , pa opet jovo nanovo....
Eh !Narode, narode.

Tema za razmisljanje

pre 15 godina

Pored Miladina, njegovih dicnih roditelja (ljubi ga majka!), advokata koji je uzeo debeo honorar, Jeremica(najskupla ministarska fotelja), ministarke nepravde koja slavi pobedu... slavice i oni koji dva dana uzastopce ne dozvoljavaju da pocne zasedanje skupstine.
A oni na sledecim izborima nece glasati za DS!

rim

pre 15 godina

osudite ga na dozivotnu!!! i da njegova porodica uplati taj novac!!!
a ne da mi placamo, pa i taj novac stecen kriminalom je nas!!! pa nije pao sa marsa, krvavo smo ga stekli svi, u zemlji u kojoj je dinar tesko zaraditi a kamoli dolar!!!

Deveti krug

pre 15 godina

Ne samo da necu nikad vise glasati za bilo koju stranku koja je sada u vladi, nego ni ja ni moja porodica nece vise nikad glasati ni za neku od stranaka u koju predje neko od oni koji su sada ministri u ovom sramnom skupu koji se zove vlada Srbije. Otimate od gladnih i ponizenih da bi dali onima koji su siti i besni. A one ministarkine reci o uspehu naseg pravosudja, pratice me poput nocne more i ako napustim ovu nesrecnu zemlju do kraja zivota.
UOSTALOM, KAKVA MINISTARKA, TAKVA PRAVDA!!!

Goran

pre 15 godina

Sramota! Pokrijte se ušima i vi i taj prokleti Miladin Kovačević...

Otići ćete sa vlasti... ne, bićete zbačeni sa vlasti na sledećim izborima, a onda će umesto vas doći oni još nesposobniji. Da li plakati ili se smejati, ne znam!

Aca

pre 15 godina

Belosvetsku vucibatinu štiti naša država i njega neće biti sramota da se šeta gradom bez trunke kajanja.
Mene je danas sramota što sam plaćajući porez doprineo tome da idioti koji vode državu podržavaju barabu plaćajući njegove dugove.
Da nemam 41 godinu i petočlanu porodicu koju izdržavam - okrenuo bih se i pobegao iz ove zemlje iz ovih stopa. Uzeo bih državljanstvo bilo koje druge - samo da više veze nemam sa ovima ovde.
Sve licemer do licemera.

Dragan

pre 15 godina

S R A M O T A !!!! Pocinioci krivicnih dela placaju za pocinioce krivicnih dela. ... Dokle ce te nas praviti budalama ... Novac, sredstva, imovina koja se oduzme od pocinioca krivicnih dela (koji su opljackali narod) vraca se u budzet (tom istom narodu). ... Lep recite da je narod platio Kovacevicevo krivicno delo ... DOKLE CE VLAST (NE BITNO KO JE NA VLASTI) DA ON SVOG NARODA PRAVI BUDALE !!!!!! ... A, bre, cime je taj mali zasluzio da drzava stane iza njega i jos da ustupak americkog suda predstavlja kao odato priznanje amerike !!!!! Alo ...

oi!

pre 15 godina

Mesecima me lazu za subvencionisani stambeni kredit, drzava navodno nema novca za isplatu subvencija, velika je sansa da izgubim novac, vreme i zivce, a za bitangu se odjednom stvori skoro milion dolara...srbija ce imati jednog magistra manje, ali to je ionako nece potresti...

Nenad

pre 15 godina

Sramota. Ovo je još jedan u nizu primera kako koalicija za Evropsku Srbiju radi u korist sopstvene štete.
Ne znam prosto šta mi je odvratnije da li isplata oštećenom zbog dela jednog huligana, kriminalna radnja našeg diplomatskog predstavnika koji izdaje falsifikovani pasoš ili izjave povodom sv ega ovoga od najodgovornijih ljudi naše zemlje.
Srbijo ponovo si sama sebi dala gol. Koji je to već po redu?

Pirova pobeda

pre 15 godina

Najezim se, kad iz usta nekog srpskog politicara cujem rec POBEDA. Nema naroda na zemaljskoj kugli koji je skuplje placao pobede svojih politicara!
Nemojte vise da pobedjujete, vec smo dosli do prosjackog stapa, postali smo fizicki i duhovni bogalji, a vi nam se smajete u lice i slavite. Previse je to, cak cak i za ovaj napaceni narod, koji je vec oguglao na ponizenja i maltretiranja onih koji pobedjuju u njegovo ime.

Pravda bez poveza preko ociju

pre 15 godina

Nije mi jasno ko je u ovom slucaju zadovoljan, sem ministarke (ne)pravde, Miladina, njegovog advokata Borovica, koji ce debelo naplatiti svoje zastupanje...A mi namagarceni gradjani Srbije koji treba da platimo i ovaj harac, sigurno nismo zadovoljni, ogorceni smo i besni zbog onoga sto nam je iza ledja uradila vlada i jos proglasila POBEDU.
Ta POBEDA me boli vise nego ona koju je proglasio SM posle bombardovanja.
Ja ovu zemlju ne osecam vise kao svoju, u njoj se nagradjuje siledzijstvo i bahatost, jedna ministarska fotelja vrdi vise nego sva cast i ppostenje koji su pogazeni ovim sramnim potezom Vlade Srbije!
SRAMOTA!

Agamenon

pre 15 godina

Neverovatno kavka poruka za mlade, gde to ima molim vas, ovo je bruka da se opisat ne moze, znaci mangupisi se po svetu jer ce siromasni ljudi srbije da plate za tvoje opustanje? A ono da ameri zaboravlaju mozemo mi da zaboravljamo, jer oni nikad ne zaboravljaju, ovo ce kad tad vratiti se iako smo debelo platili

Аврам

pre 15 godina

Због овога би у некој здравој земљи пала влада! Милион евра значи 100 кућа за избегле са Косова! СРАМОТА!!! Не плаћам више порез!!! Селим се из земље у којој се не поштује МОРАЛ И ПРАВДА! Нека Ковачевић прода своје станове и куће и плацеве и нека оде на робију да одробија тих милион евра.

Dr Arslanagic

pre 15 godina

Jos samo da mu "Djura" oprosti sto ga je tukao! Zanimljivo je da nijedna bolnica u Srbiji nema PET skener za rano otkrivanje raka, koji, otprilike, kosta oko 900 hiljada$... ali dobro, glavno da je Miladin dobro, da je Srbija zabelezila jos jedan diplomatski/pravosudni/sportski/politicki/finansijski... uspeh.

Cecilija

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem sta je ova Vlada uradila gradjanima Srbije!!! Ovo je apsurd nad apsurdima. Ovo ne bi uradio ni Milosevic!! Gde to ima da jednom siledziji i kriminalcu koji je na smrt pretukao jednog mladog coveka, iz zaista divljackih i najnizih strasti, neduzni gradjani Srbije placaju za njegovo ucinjeno krivicno delo pokusaja ubistva. Ovde su milioni ljudi bez posla, u bedi, strahu i oskudici, nacija pod bensedinima; neuhranjena deca, mnogi mladi i talentovani ljudi ne mogu da se skoluju, jer nemaju para, cak ni za osnovne potrebe.
Najsposobniji mladi hirurzi na Onkoloskom Institutu u Bgd. koji svaki dan spasavaju necije zivote ili ocajnicima ulivaju nadu da ce pobediti strasnu bolest- rade za 60 000 dinara??? Imaju po 10 najtezih operacija nedeljno, ambulantno DNEVNO pregledaju i previju, po 80 teskih pacijenata, a u ambulantama za previjanje- padaju plafoni na lekare, medicinsko osoblje i pacijente.

Goran

pre 15 godina

Ovo je bruka za sve nas u Srbiji. Vlada kaže da narod neće platiti tih 900 000 dolara tj. biće plaćeno od novca stečenog zaplenom imovine stečene kriminalom. Pa zar i taj novac nije naš? Odakle taj novac kriminalcima? Odgovor je jasan - od naših para, tj. od običnog naroda. Ovo je dokaz još jedne obmane od strane naše vlade. I "gospodin" Kovačević će proći kao da se ništa nije dogodilo... A narod i dalje trpi. Za ovo trebamo izaći na ulice i staviti jednom do znanja našim političarima da narod nije ovca da ih mogu šišati kako im se prohte!!!!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Dzaba vam komentari dok sedite udobno u vasim foteljama,Francuzi bi za ovako nesto izasli na ULICU a vi cete, kad vas vec to mrzi, polako na ulici da zavrsite...

Natalija

pre 15 godina

Ovo je nešto najgluplje što sam čula. Kažu pare za MK biće uzete od „kriminalaca“ (od njihove imovine a ne od građana Srbije – pa čekaj brale – pa čije su pare koje direkcije za zaplenu imovine prikuplja – ako ne opet građana Srbije! To je nedopustivo, takav način rešavanja problema moguć je još jedino u Severnoj Koreji, Kubi, Iranu ali ne u demokratskim državama.

Novica

pre 15 godina

Ovo znači da je naša jadna država pre suđenja i presude proglasila krivim našeg građanina i na ime toga isplatila odštetu. Šta će biti ako sud donese odluku da Kovačević nije kriv?

dule

pre 15 godina

Nemam nikakav problem da se plate pare amerikancima cak bi i trebalo jel je nasa diplomatska sluzba izigrala amerikance izdavanje kopije pasosa , samo odakle. Neka plate Kovacevici , onaj sto mu je izdao duplikat pasosa i onaj ko mu je naredio to.
A ako od mojih para kojima placam porez drzavi NEEEEEEE.

momabrazil

pre 15 godina

Pa sta je chudno sto su Ameri prilimil pare. Vlada , koja inache mislim da je cista dvojka , je dobro postupila, veci blam bi bio izrucivanje naseg gradjanina SAD, e sad on treba da radi i radi da vrati bar deo para!

Dragan Pavlovic

pre 15 godina

Manje plate i veće akcize
Sindikalci najavili štrajkove
Jelašićevi predlozi za štednju
Ovo su samo neki od naslova. Bravo za Vladu Stradije. Samo nastavite tako. Poslednji koji izadje nek ugasi sijalicu.

Ko su oni?

pre 15 godina

Ja sam svestan da je to bilo delo par sluzbenika u ambasadi, ali zasto njih vlada sad cuva? Gde su oni? Oni treba iz svog dzepa da plate ovih 900 000$. Recite njihova imena! Oduzmite im stanove, svu imovinu i platite. Oni su ovo zakuvali, oni neka plate! Objavite imena sluzbenika ambasade!

petar

pre 15 godina

Ma kako ih samo nije sramota, ovaj narod grca, uvode se nekakvi solidarni porezi, socijalni slucajevi trebaju da budu stub drzave, a za tamo neke mamine i tatine sinove daje se sakom i kapom i od koga, opet od tog jadnog naroda!

miroljub

pre 15 godina

Ako i ova fora, vrckaste Serbske vlade, sa placanjem jednog milioncica za bilmeza koji se ku.....po Americi, prodje Serbskom narodu u stilu: "Eto, opet po nasoj glavi, sta cemo pa da platimo i za to, kad moramo"...onda je veliki, nebeski, ponosni, pametni i dicni Serbski narod skuvan kao ona zaba iz eksperimenta: Stavi zabu u lonac u hladnu vodu...zabi bas fino, osvezavajuce. Svakog dana povecati temperaturu vode, zabi opet fino, svakog dana, po malo toplije...bas joj prija. I tako dok voda ne dostigne temperaturu kljucanja, u kojem slucaju znate sta se desava sa zabom...uzivajte u skuvanim zabljim batacima za veceru.
Ne mogu da verujem da Serbski narod dozvoljava da ga vladajuca "klasa" tako vuce za nos, a da oni to ne vide. Skuvani - kompletno.

oliver

pre 15 godina

Nije tacno da Ustav zabranjuje isporucenje nasih drzavljana stranim drzavama. U Ustavu o tome nema ni pomena, nego izrucenje sprecava jedan clan Zakona o krivicnom postupku(ZKP). Za razliku od Ustava, za ciju je promenu potrebna dvotrecinska vecina u skupstini, za promenu bilo kog zakona, pa tako i ZKP, dovoljna je prosta vecina koju vladajuca koalicija ima u skupstini. Dakle,jedino pravo, legalno i potpuno besplatno resenje za gradjane Srbije je bilo da se u parlamentu podigne 126 rucica za promenu ZKP-a, unosenjem clana o isporucivanju nasih drzavljana onim drzavama gde su pocinili krivicno delo,uz jedinu ogradu da te drzave moraju biti demokratske, kako bismo sprecili eventualno isporucenje nedemokratskim i autoritarnim drzavama, gde ne bi bilo moguce fer i pravicno sudjenje. Zasto niko nije predlozio ovakvo, najbolje i najjeftinije resenje?

Put bola i ponizenja

pre 15 godina

Od Markove motorne testere, do Miladinovog milionceta.
Od Milosevicevih brzih pruga, da Sarancicevog stana.
Od batinanja otporasa, do Veljine pesnice u TV studiju.
Od Jezde i Dafine do solidarnog oporezivanja.
...
Pistaljke, serpe, batine, druzenje, nada.
...
Kazu da nada umire poslednja. Toliki put smo presli da bismo nasli u vecoj kaljuzi nego sto je bila ona iz koje smo hteli da se izvucemo.
...
OD SLOBINE DO MALOVICKINE POBEDE.
To je najdublje dno do koga smo mogli da dodjemo. Zali boze potrosene godine i unistene nade, mi ustvari vise i ne postojimo, zato i nema reakcije na ovo zlo i nepravdu, zato vlada slavi i kriminalci likuju, dok se ponizeni i gladni gradjani Srbije pitaju koliko moguce potonuti u bescasce!

z

pre 15 godina

Ljudi, ovo je strasno. Placaju 900,000 dolara za gluposti jednog siledzije, a vamo hoce posteni svet da oporezuju jer se nema para u budzetu. Koji bezobrazluk. Zbog ovoga neko treba da debelo odgovora, da je srece!

Dejan

pre 15 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno. Ovo stvarno vise nema smisla. Vlada isplati 1.000.000 $ bez ikakvih problema zato sto je neki lik iznabadao Amera i to u NY, a ovamo ganjaju ljude za kojekakve gluposti i planiraju kako da uvedu novi harac. Svi pricaju da treba stedeti jer je recesija, a ovo je pravi primer bahatosti. Uzgred, duzan sam elektroprivredi oko 20000 dinara, i za komunalije oko 15000 pa molim drzavu da i meni izadje u susret i izmiri moja dugovanja. Nadam se da nece biti nikakvih problema, jer je moja cifra nista u odnosu na ove milione. Uzas, pravi uzas

pedja

pre 15 godina

Drava platila 900.000 porodici ostecenog Amera. Ali zast placa jos 100.000 na ime kaucije. Zar to nije Kovacevic porodica vec platila? Neje valjda da se Kovacevicu vraca 100.000, a drzava placa njegov dug?

Milos

pre 15 godina

Super je to sto Srbija ne izrucuje svoje drzavljane, ali ne treba da se zaboravi da je ovaj drzavljanin pobegao iz SAD zahvaljujuci protivzakonitom delovanju Republike Srbije u vidu njenih konzularnih predstavnika. Srbija nije smela da izigra americko pravosudje izdajuci Kovacevicu putni list i to je razlog zasto je ova zemlja odgovorna - nista vise, nista manje. Da je covek preplivao Atlantik ili zbrisao na neki drugi nacin, niko Srbiju ne bi kinjio zbog toga.

Matija

pre 15 godina

Sad ispade jos da u budzetu nece faliti ovaj novac, jer ce oni namaknuti tih 900 000$ od konfiskovane imovine kriminalaca. Zanimljivo, jer je to trebalo da se nadje u budzetu i da krpi njegov deficit. 900 000 $ ovde ocito ne zvuci kao velika cifra, pa mislim da bi medijima bilo pametnije da barataju sa nekih 65 000 000 RSD. Od pocetka moja teorija za resenje problema je bila - Poslati "gospodina" Kovacevica da shopinguje u Segedin, tj. dati ga Madjarima da ga hapse i objaviti da sa tim drzava nema nista. On za zlocin koji je ucinio mora da plati.

Zmaj

pre 15 godina

Samo poredjenja radi:
1999 - Nato bombarduje Srbiju - Srbija uvredjena - Bez odstete!
2008 - Kovacevic bombarduje malog Amera - Ameri uvredjeni - Odsteta 900000$.

I jos se pitam kako su onda Sloba i ostali predati u Hag, kada je to Ustavom zabranjeno?!?!?

Dejan

pre 15 godina

Zaboravih da navedem jedan primer. Za te pare moze se kupiti npr. 20-ak lepih stanova, znaci prosecna porodica sa 4 clana, to je 80 ljudi sa krovom nad glavom. Ali verovatno postoji neki uslov, mozda istamburati Engleza ili Nemca?

Pravedna

pre 15 godina

Ovo je vise nego strasno! Ljudima stizu racuni za sve i svasta, preti se oduzimanjem imovine, ljudi dobijaju otkaze, smanjuju se plate, penzioneri na ivici egzistencije, ali drzava VELIKODUSNO isplacuje "grehove" coveka pocinjene u stranoj drzavi!!! Pa sto svojim gradjanima ne oprosti dugove ili pomogne ugrozenima kad vec imamo toliko para na bacanje?!?!?
Pritom se sad govori i da ce te pare "biti vraćene u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima". pa zar te pare od oduzete imovine ne treba uloziti ili dati na nesto pametnije i humanije?
Uzmi od jednog kriminalca da das na drugog. strasno!!!

E1

pre 15 godina

Ali fantasticno mi je kako u zemlji gde se zakoni krse na sve strane, gde se ne zna ko pije ni ko placa, mi smo bas sad nasli da se drzimo slova zakona.

Ma da.

Super ste, Drugarice Vlado.

Ovo je bio poslednji put.

Daniel

pre 15 godina

A jel ja zato placam porez da bi se platila sloboda nekih kriminalaca? Znaci gradjani Srbije su platili slobodu Kovacevica! Sramota dragi ministri...

Gradjani

pre 15 godina

"racionalno resenje slučaja Kovačević" i to iz džepa nas, građana Srbije. i to zašto i kome? Sram te bilo Srbijo sto ne pomažeš deci koja na svetskim takmicenjima u znanju i sportu osvajaju nagrade,sto bolesnoj deci uskraćujes izlečenje u inostranstvu, sto gladnima i golima ne udelis koru hleba vise ili jedno ćebe vise da ne crknu. nego arčiš naše pare na nekoga siledžiju, nasilnika... Što roditelji ne uplate taj novac koji taj obesnik duguje Americi? Kako smeš to da radiš Srbijo???!!!!

milan josimov

pre 15 godina

Da vidim ko ce da se usudi od vlasti da uvede jos neki porez!
Da svi placamo budalstine i gluposti jednog najobicnijeg siledzije. Neka te pare skupe radikali i sve "patriote" koje podrzavaju doticnog, a ne svi gradjani Srbije...

Ra

pre 15 godina

Zaista ne mogu da verujem koliko je predsednik Srbije bezkarakterana osoba. Kaže da je "skinutao breme" a moglo je da tog bremena uopšte ne bude. Jednostavno: čim je momak pobegao u Srbiju, trebalo ga je ODMAH VRATITI i bilo bi sve ok. Političari toliko mrcvare javnost u Srbiji da je postalo nepodnošljivo.

Posramljeni Student

pre 15 godina

Ako je novac zaista plaćen za finansiranje običnog siledžije, a stipendije se opet ne isplaćuju studentima, NIKADA VIŠE NEĆE DOBITI MOJ GLAS NA IZBORIMA.
Studenti koj su ispunili uslove za stipendije imajući prosek preko 8.5 i još bitnije BEZ i JEDNOG JEDINOG zaostalog ispita nisu zaslužili da im se isplati stipendija od samo 5100din. Da li to znači da se siledžijama plaća po 900.000 dolara, a za naučnike ne može da se da ni 70$ koliko iznosi stipendija. Mene je stvarno sramota da živim u ovako neuređenoj zemlji pogrešnih vrednosti.
A te priče po zakonu se ne isporučuju naši građani su glupost koju treba promeniti. Nije nego, Slobodana Miloševića su mogli da isporuče a ovog ne mogu. Obojica su uništili ugled naše zemlje ne samo pred svetom već što je mnogo strašnije pred samim svojim sunarodnicima. I takve ubuduće treba isporučiti pod hitnim postupkom a ne štiti ih kao neku ugroženu vrstu BALKANIKUS PRIMITIVIJUSA!
Ja im ovu uvredu neću nikad zaboraviti, a ljude koji opet glasaju za SPS. Gde vam je pamćenje? Tako i ja neću više za DS. Još kad bi imali za koga... Našoj zemlji očajnički treba nova stranka i novi ljudi. Koji imaju fakultete normalno završene, i osećaj za realnost!
Molim B92 da ispita zašto se opet nema para za studentske stipendije. Bilo je objavljeno na sajtu Univerzal banke da će biti isplata 26.marta, međutim ubrzo je obrisano!!!???

smesko

pre 15 godina

Na narednim izborima su izgubili barem 900.000 glasova!!! Placaju bahatosti nekih huligana, a ovamo hoce da nam uvedu solidarni porez?! IZBORI!!!

pravda u Srbiji lekcija 1

pre 15 godina

Sad sam bio da vadim novi pasos. Kada sam zvao SUP rekli su mi da rade do 20h i da nisu guzve. Odem tamo, kazu rade do 17h. Kazu cekaju ljudi od 6 ujutru. Ako budem imao srece cekacu manje od 4 sata. Na putu od stanice do kuce smislio sam bolji i brzi sistem od njihovog, koji niko na vlasti se ne bi dosetio, zato sto oni i ne cekaju po tim redovima.
E tako je obicnim ljudima u bivsoj turskoj provinciji (mada se navike tesko menjaju).
Ali zato da sam imao srece da studiram u americi, odvalim nekog upola manjeg od mene zato sto je zadirkivao tudju devojku (na oci njenog momka?!?) toliko da decko upadne u komu, onda bih imao prilike da za mene tata i mama plate kauciju od cirka 100k dolara preko konzula, da dobijem pasos na izvolte bez cekanja u redu, vratim se kuci i drzava za mene plati 1 000 000 $.
E ZEMLJO OTVORI SE.

Gradjanin

pre 15 godina

Dakle, zbog ovog nasilnika, ostadosmo kratki za skoro milion dolara, a drzava nam puca po savovima zbog besparice. Ne znam da li da placem ili da se smejem.

Banana drzava!

Katarina

pre 15 godina

Potoji samo jedan način da se slučaj Kovačević reši, da se deportuje u SAD! Ako nema drugi način neka skupština usvoji zakon da se MK deportuje! Svi ostali načinu su na štetu Srbije!

O.

pre 15 godina

Meni treba "samo" 400000 USD,za jedan sjajan posao. Nisam nikoga ni isprebijala na mrtvo, ni bacila u komu, pa molim Vladu da uplati dobavljacu za robu ( necu reci sta je, poslovna tajna). Sve je legalno, pa nek vrate i to u budzet od para od oduzete imovine stecene kriminalom. Za profakturu me kontaktirajte na gore navedeni e-mail.
Sincerely,

Betty Boop

pre 15 godina

JA ZA TATINOG SINA KAO PORESKI OBVEZNIK NEĆU OVO DA PLAĆAM! Ali ne pitaše me ništa i oteše mi pare! Oni meni pare, a ja ću njima moj glas! Možda je mali, ali moj je!

nisam bez mozga

pre 15 godina

Mozda nasa Vlada misli da smo mi bez mozga, ali lepo molim i predsednika republike i ostale koji se ovde pominju: nemojte da degradirate nasu inteligenciju!!! Svi ovi ''uspesi'', ''priznanja'' i ostale fraze koje ne mozete da prodate cak ni clanovima svojih partija, posledica su kriminalnog cina nasih drzavnih cinovnika u SAD. Dakle, svega ovoga ne bi bilo da je neko radio svoj posao posteno i da se nije desilo nesto sa cega nikako da skinete veo tajne i kazete ko je naredio i zasto da siledzija bude ''prokrijumcaren'' iz SAD. Dakle, ova osiromasena zemlja placa neciju bahatost i krsenje zakona, pa prema tome nema tu mesta za slavodobitne gluposti koje nam prodajete u foliji ''uspeha'' i ''priznanja''. Ne budite drski i bezobrazni, jer ako ste i napravili to sto ste napravili, nemojte nas jos smatrati i budalama, to je vrhunac nepristojnosti (najblaze receno).

natasa lizdek

pre 15 godina

Upravo gledam na RTS emisiju o djeci sa posebnim potrebama. Za Anu, Ognjena , Milosa....nema dovoljno novca za transport do skole, nema novca za muzicke skole za decu bez vida, nema novca za specijalne srednje skole, nema novca za obicne rampe za invalidska kolica, nema novca ni za nihove jadne roditelje koji ne uspevaju sami da to sve omoguce sa svojim bednim platama... Upravo ide zakljucak i komentar, da odgovorne institucije svesne problema ce "resavati ' , ali u buducnosti. Mi smo siromasna zemlja, zar ne?

boki

pre 15 godina

Znaci deca bogatih roditelja mogu da se izvuku iz svakakvih situacija? Srpska sirotinja da placa za porodoci Kovacevic?
Ma treba tako sa narodom!!!

vladimir

pre 15 godina

"Ovo ne donosi neku posebnu korist Miladinu Kovačeviću, sem što će imati fer i pravično suđenje pred srpskim pravosudnim organima” - a sta vise treba od toga, mozda je advokat u krivu jer nece ici u USA pa naplacivati devizne dnevnice za odbranu svog klijenta.

Cvele

pre 15 godina

Ovo nije slucaj Kovacevic, vec slucaj Tadic i Jeremic, oni su prekrsili zakon SAD, dozvolili da se izda lazni pasos, natovarili narodu breme, a sada treba daim budemo zahvalni, sto smo debelo platili da nam to breme skinu.

B.Mikic

pre 15 godina

Ko je ovaj Kovacevic pa da drzava (to jeste poreski obveznici) placaju njegove ispade. Sta me briga sto je on nekog glavonje sin. Sto ga nije vaspitao. Sta sad, ko god se u belom svetu potuce, drzava ce da placa kazne i odstete? Sve ucesnike ovog sramnog cina treba rigorozno kazniti. Nemam reci.

Milan

pre 15 godina

Nas sud ce ovo razvlaciti na nekoliko godina, zatim ce ,misleci da su Ameri to zaboravili, osloboditi KOvacevica ili mu dati neku smesnu uslovnu i videcemo sta ce biti onda. To je jedan deo scenarija.
Drugi deo je promena vlasti u Srbiji, koja ce jednostavno da ukine ceo slucaj i da kaze da je ne interesuje to.
Da vidim kakvi ce onda biti odnosi Amerike i Srbije, a 99% sam ubedjen u jedan od ova dva scenarija. Sve drugo bi bilo totalno iznanadjenje za mene.

vlada

pre 15 godina

Ovo je neverovatno! Cime je doticni Kovacevic zaduzio drzavu da mu plati 900 000 evra??? U Kursumliji se prodaju cigare na komad, a narod ide u narodne kuhinje. Drzava kaze da je obezbedila za 600 korisnika narodne kuhinje, a olosu Kovacevicu je obezbedila 900 000 evra!! STAMOTA!

pausalac

pre 15 godina

Tadicu nadam se da vise NIKAD neces predstavljati ovaj narod, jel vidis da svakim danom sve vise ljudi ostaju bez posla, narodne kuhinje se zatvaraju, a ti i vlada placate od naseg poreza izivljavanje kovacevica. Zelim vam da na sledecim izborima osvojite 2% glasova.

eX

pre 15 godina

Daj bože da je ovaj problem rešen isplatom $900k (onih $100k i ne računam), jer ovakvi slučajevi pored inicijalne uplate podrazumevaju i mesečnu nadoknadu od npr. $20k do potpunog izlečenja, a ako osoba ima trajne posledice... Ne bih da stajem na žulj, ali da li se možda razmišljalo/pregovaralo o dobrovoljnoj predaji Kovačevića?

Milan Rajic

pre 15 godina

Poštovani g-dine Predsedniče,,,

Kao gradjanin koji je uvek poštovao zakon ove države smatram se obaveznim da vam prijavim PLJAČKU kojoj se odigrala ovih dana a glavni organizator i kolovaođa je g-din Mirko Cvetković.Kao glavni saučesnik koji je učestvovao i realizovao ovo delo je G-dina Vuk Jeremić. Pljača se odigrala tako što su dotičan gospoda neovlašćeno potrišili 900.000,00 dolara državnih para iz buđeta Republike Srbije a sve da bi zaštitili nekog Miladina Kovačevića.
Nadam se da će te hitno preuzeti zakonske korake da se gospoda liše slobode i da im se HITNO zamrzne imovina kao bi se namirilo istih 900.000,00 dolara.
U protivnom smatracu da ste mi Vi lično dali odobrenje da se i ja snadjem za nekih 900.000,00 dolara o državnom trošku, koje ću namiriti u lokalu bez dovodjenja u neprijatnost Države Srbije, kao dotični g-din.u Protivnom smatracu da nisam više u obavezi da plaćam poreze s obzirom da je dozvoljeno da koriste novac nenamenski iz buđeta.

ExNS

pre 15 godina

Pa prica jos nije gotova. Kovacevica, americko pravosudje jos uvek goni. I on ce biti uhapsen cim izadje iz zemlje.
Pare sto je vlada dala su za bolnicke troskove pretucenog studenta.
To je samo kompromis da bi se amerkanci skinuli sa vrata Srbije.

Nego, nadam se da ste nesto naucili iz ovog slucaja o vama i vasoj vlasti. Kovacevic je samo posledica onoga sto ste stvorili.

DUSAN

pre 15 godina

Sve ovo bih možda, nekad, i mogao da oprostim plavo-žutoj ekipi koja je već sedam godina, na ovaj ili onaj način, na vlasti. Ali jednu stvar nikada neću. To što su na sve načine pokušali da nas nateraju da se postidimo što smo Srbi.

Narod koji nema razvijenu nacionalnu svest je narod koji je osuđen na propast. Ne da u poslednjih sedam godina naša vlast nije učinila apsolutno ništa na razvijanju iste, već sam stekao utisak da je uz pomoć svakavhih organizacija, analitičara, komesara i sekretara činila sve da nam objasni kako je naša nacionalna svest u stvari nacionalizam i kako smo mi u stvari obični neobuzdani divljaci koje treba civilizovati, izdepilirati i, po mogućstvu, kastrirati

vladda

pre 15 godina

pa sad, ako cemo iskreno i ako se ukljuci mozak da se primetiti da je drzava postupila na jedini moguci nacin, alternative nije imala. a sad po dzep i u zatvor sa tim ko mu je izdao dozovlu za putovanje a dragog nam kovacevica osuditi za primer sa maximalnom mogucom kaznom !!!

miso

pre 15 godina

Kovačeviću, treba izreći maksimalnu kaznu i da namiri sve troškove sudkog postupka . On ne sme biti izuzet u odnosu na momka koji je sa bakljom pokušao da ubije policajca. Minimalna kazna je 15 godina.

Izbori odmah

pre 15 godina

Tadić i kompanija su sa državnih milion EUR skinuli sebi "breme", a meni je ovog meseca skinuto 10% od plate i sledećeg će još 10%.

beogradjanin

pre 15 godina

Znaci, ja vama, da placam porez SOLIDARNOSTI, da bi vi, sa tim parama placali slobodu americkoj pobegulji. Svaka vam cast, (psovka), glasah sad za vas prosli put, a sledeci put kukajte nekome drugome da ste vi najbolji i jedini za Evropu, ja vama, vise ne dajem ni sekundu svoga vremena. Bre.

Nickie_NS

pre 15 godina

Daaaa skinuto breme sa VAS i nabačeno na NAS, sa dodatnim porezima, akcizama, taksama, otkazima... Treba da se štedi... Treba vratiti tih 900000 doloresa... Sramota!!!

Iceman

pre 15 godina

Eh Tadicu kad bi tako brinuo i o celom narodu Srbije, a ne samo o Kovacevicu koji je pritom kriv i koji je skoro ubio decka. Koliko li su vam platili njegovi roditelji? Vamo se borite da sacuvate kovacevica i da ga spasite, a zato nama povecavate sve poreze i sve namete kako biste vi lepo ziveli i mozda skupili pare da se kovacevic malo odmori jer ipak su njega jadnog napadale novine i javnost u poslednjih par meseci. SRAMOTA

Stole

pre 15 godina

Dok god nas zakon brani siledzije, gospodine predsednice, mene nece biti na izborima. Sto se para koje su date za Miladina Kovacevica, mogu da kazem da mene to ne dotice, ja sam nezaposljen i od mene se ne uzima ni dinar. Cudi me da se poreski obveznici ne bune zesce zbog rasipanja njihovih para. Pod hitno promeniti zakon pa da siledzije odgovaraju u zemlji u kojoj su nas i obrukali.

Van Helsing

pre 15 godina

"Predsednik Tadić konstatovao je da je taj slučaj pretio da ostane nepremostiva tačka u odnosima sa SAD, što bi Srbiji proizvelo velike spoljnopolitičke i finansijske teškoće."

Ako su vam bitni odnosi sa SAD, zašto ste povukli ambasadora? Zašto ste naložili vicekonzulu da izda duplikat pasoša? Zašto niste tabadžiju isporučili Amerikancima? Najlakše je platiti milion dolara GRAĐANA Srbije.

dovlab

pre 15 godina

Vecina komentara je na mestu, ali meni je ipak drago sto se ta prica zavrsila. Odnosi sa Amerikom su suvise ozbiljna stvar da bi se zakomplikovali zbog nekog siledzije i par korumpiranih sluzbenika. Zapravo, ja ni nemam nista protiv Kovacevica, samo protiv onih koji su mu izdali dokumenta. Njima bih cak sudio za cin izdaje, jer su iz licnih razloga napravili ogromnu finansijsku stetu gradjanima Srbije i ugledu zemlje u svetu. Zelim da se objave njihova imena i da se javnost obavesti koje izrecene kazne protiv njih!

Aleksandar

pre 15 godina

Pa do ovog bremena nije ni smelo doci i za to je podjednako kriva vladajuca koalicija koliko i radikali koji su doticnog setali po Skupstini. Sve u svemu, jos jedna velika bruka Srbije.

Vladan Radenkovic

pre 15 godina

"Fer i pravično suđenje" znači: opstrukcija postupka do maksimuma kako bi isti zastareo (neodazivanje na pozive suda, odlazak na služenje vojnog roka, podmazivanje tu i tamo itd.). Takve manijake bi ja u rudnik da odrade svoje, pa da vidim da li će posle da se tuku. Danas na ulici može neko da vas prebije i nikom ništa, policija ga privede i vodi se prekšajni postupak za remećenje javnog reda i mira (oko 2000 dinara je kazna) i to je sve. A vama ostaje da sami vodite postupak protiv napadača ili kako mi je policajac rekao da ga sačekam u mraku i vratim mu! Jednom rečju UŽAS!

Dijaspora

pre 15 godina

Slobodan Nenadović i Igor Milošević bi trebalo da dobiju duplo vece kazne od ovog razmazenog siledzije.
Nasa sramota, nista drugo, dokle BRE ovakvi ljudi da nas predstavljaju preko???

Dutchman

pre 15 godina

Upravo mi je stigla kazna za prekoracenje brzine (u Holandiji). Da li mogu da je prosledim vladi Srbije, nesto nisam pri parama ovog meseca.

Z.B.

pre 15 godina

"Ona je kazala da je Srbija pokazala da je sposobna da na najbolji mogući način procesuira najteža i najosetljivija krivična dela ...".
Ma kako da ne! Tek ako se siledžija i pasionirani radikalski maneken osudi zbog pokušaja ubistva, to će onda biti dokaz da je naše pravosuđe, barem u ovom slučaju, "sposobno", plus ako je zaista isplađeno iz budžeta Srbije oko milion dolara odštete, onda da se vrati građanima rasprodajom imovine konzula i vicekonzula i roditelja optuženog, ako ovi ne budu imali dovoljno "gotovine" na računu... To je dokaz "sposobnosti"!

Marjan Djordjevic

pre 15 godina

Napokon je ukazano poverenje nasem pravosudju ! Poveren nam je PROCES u vezi sa kafanskom tucom !

P.S. cega se pametan stidi, time se budala hvali.

mustang

pre 15 godina

Priznanja se dobijaju za dobro odrađen posao, a ne za uplatnicu od milijon $. Ovo nije priznanje pravosuđu, nego blamaža tog istog.

Gordana

pre 15 godina

Kao da je problem uraditi bilo sta ako je u igri novac?! Nemojte gradjane bas toliko potcenjivati! Nije to nikakav uspeh vlade niti bilo koga ovde; samo su pristali da daju trazenu sumu novca.

realan

pre 15 godina

Sto se tice slucaja Kovacevic, ja bih postupio po ustavu!
Ustav kaze da nase drzavljane ne izrucujemo drugim drzavama. Ok! Ali isto ustav kaze da je Kosovo sastani deo nase zemlje, pa bih poslao Kovacevica na oporavak u neki manastir na Kosovu i Amerikanci bi sasvim slucajno saznali da je dole, na njihovoj teritoriji....

simens

pre 15 godina

E moram da priznam da sam presrecan sto je nasa diplomatija ostvarila jos jednu "pobedu" i što će se Miladinu Kovačeviću suditi u Srbiji i što je to "veliko priznanje" našem pravosuđu.
Pitam se samo ko ce da odgovara iz Vlade, zbog štete koja je naneta zemlji i zbog milion dolara koje moramo da platimo nekom tamo Štajnhaueru.
Što se mene tiče mogli su komotno i da ga isporuče u SAD, a za to su imali načina, bez obzira na Ustav.
Mislim da je vreme da naš ministar inostranih poslova podnese ostavku.

Mirjana

pre 15 godina

Ovo nije nikakvo personalno pitanje nekog MK .To je pitanje Vlade, koja odlucuje o diplomatiji i koja nas preko ministarstva inostranih poslova ne predstavlja, nego bruka po svetu.Vladini sluzbenici su napravili brljotinu falsifikujuci dokumenta a sada hoce da nam predstave da je ceo slucaj briljantno izgladjen i da je cak koristan za Srbiju.Znamo da u ovoj zemlji ni o mnogo bezazlenijim stvarima ne odlucuju pojedinci,pa makar bili i u diplomatiji, vec direktive dobijaju odozgo.Uostalom,pravu sliku nase diplomatije daje ministar Jeremic koji skoro u svakom kontaktu sa spoljasnjim svetom pravi diplomatske skandale.To je verovatno i bio razlog sto je bio sklonjen za vreme posete hrvatskog premijera Srbiji.

Djurdja

pre 15 godina

"U telefonskoj izjavi, Molen je kazao da se saglasio da pomogne tužiocima u Srbiji u procesu protiv Kovačevića u Beogradu. Upitan da li to znači da je optužnica koju je podigao protiv Kovačevića povučena, on je odgovorio da dogovor koji je postigao sa tužilaštvom u Srbiji ne utiče na optužnicu podignutu u SAD."To izgleda znaci da momak nece moci bez straha da putuje u inostranstvo. Bar neka uteha!

samo pitam

pre 15 godina

Da li to znaci da ce biti obelodanjeno i to ko je dao nalog konzulatu u Njujorku da izda putni dokument Kovacevicu. To je u osnovi mnogo ozbiljniji problem nego milion dolara i ko ce ih isplatiti kome.
samo pitam

pravda

pre 15 godina

Pravicno sudjenje? Sumnjam, a i zavisi za koga pravedno. U USA se za nanosenje telesnih povreda dobija 5 do 10 godina robije (aggravated assault), u Srbiji se za bacanje u komu dobija par meseci uslovno i ortaci ti plate turu piva da se oraspolozis. Zato su nam ulice prepune nebazdarenih likova koji polemisu pesnicama.
Zato i ne cudi "cena" koju smo platili Amerima, ako ne platis na mostu platis na cupriji.

sanja

pre 15 godina

Dobro, bas lepo, samo me sad zanima da li ce mu suditi i presuditi za pokusaj ubistva. Ili ce da se seta slobodno po gradu kao vecina kriminalaca i da nama ostalima soli pamet?

Mila

pre 15 godina

verujte, meni je zlo vise od ove teme. Uzasnuta sam kakav primer dajete mladima. Nazalost, ne pise se o mladicu Milosu Jovanovicu, koji je 25. februara u Firenci dobio nagradu Marc Bloch za najbolje napisanu master tezu iz istorije(tema je urbanizam u Beogradu u 19.veku)u Evropi za proslu godinu (www.eui.it)i o mnogima koji su zasluzili da se o njima pise, koji zaista predstavljaju Srbiju, koji ne prave"diplomatske skandale" i ne uzimaju pare od gradjana Srbije.

Bojan

pre 15 godina

"NEMA PROBLEMA", sto bi rekao Zoran Radmilovic, vi ste uradili sta ste naumili. Uzeli ste koji dinar i od mog deteta da bi ste platili barabinu bahatost, ali mene i moju porodicu na izborima vise videti necete. Laku noc.

Nickie_NS

pre 15 godina

Vlada skida oznaku tajnosti ccc, e tek sada ništa nećemo znati, biće pojeo vuk(Miladin), magarca (narod) a ministri i premijer će opet da daju suprotne izjave i to je to...

Stevan

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!! OVAJ ZAKON NEVALJA.Podsiče kriminalce da vrše krivična dela,pa ako uspe brzo da dodju u Srbiju,biće zaštićeni jer im OVAJ ZAKON to garantuje!

milan

pre 15 godina

"On je ocenio i da je njegov branjenik protivzakonito proveo mesec dana u pritvoru jer tvrdi da domaće tužilaštvo do sada nije raspolagalo dokazima protiv Kovačevića".
E dok mi imamo advokate poput Borovica imacemo mi jos dosta siledjija poput Kovacevica.Umesto da taj Kovacevic bude istog trenutka kad je ilegalno stigao u Srbiju bude u zatvoru on nam se sepurio po javnim mestima dokazujuci nam ponasanje kakvo ne dolikuje jednom gradjaninu.
Milan

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Postoje slucajevi da Amerika ne izrucuje svoje gradjane ali radi nesto drugo - ko je usao tamo i dobio drzavljanstvo ILEGALNO - sakrio neke podatke o sebi iz proslosti - njemu se ODUZIMA drzavljanstvo, a onda se doticni izrucuje drzavi ciji je drzavljanin bio pre dolaska u Ameriku ili kako sud odluci. Slicno je sa Kovacevicem - on je pobegao iz SAD ilegalno, pomocu laznih dokumenata, zato bi nasa drzava morala prvo tu gresku da ispravi, da doticnog smesti tamo gde mu se nalaze prava dokumenta, pa tek onda da stiti njegove interese. Sta bi recimo nasa drzava radila da je Legiji uspelo da pobegne iz zatvora? Smatrala ga slobodnim gradjaninom? Organizovala ponovo sudjenje ili sta? Ili bi ga jednostavno vratila tamo gde zvanicno pripada - u zatvor. Mislim da je deplasirano pozivati se na postovanje zakona realizovano krsenjem nekih drugih zakona.

wizzair

pre 15 godina

jedino fer i pravicno bi bilo da siledzija odlezi nekoliko godina da ohladi glavu, a onda ispovrti milion dolara. valjda ceih zaraditi igrajuci kosarku u USA.

ko da je vazno

pre 15 godina

strasan uspeh domaceg pravosudja..ne mogu da verujem da se neko usudio takvu izjavu da da, mladom ameru je isplaceno oko milion $ vansudske nagodbe sto je i bio plan... secate li se 2 miliona $ poklona srbiji koje je hilari blokirala..e, to je sad odblokirano pa cemo imati milionce koje opet ko zna de ide..i tako jovo nanovo u nove pobede naseg pravosudja...i naravno, nikad kraja...

Gale

pre 15 godina

”On je ocenio i da je njegov branjenik protivzakonito proveo mesec dana u pritvoru jer tvrdi da domaće tužilaštvo do sada nije raspolagalo dokazima protiv Kovačevića. ” Pa zar lazni dokumenti, umesanost konzulata u prebeg i diplomatski incident nisu nista!?

Radoš

pre 15 godina

"Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je ustupanje slučaja Miladina Kovačevića Srbiji veliko priznanje za njen pravosudni sistem."

Čiji, Malovićkin pravosudni sistem?

Nele

pre 15 godina

"Uspešno smo rešili problem između SAD i Srbije". Ne znam kako ali znao sam da cemo opet "pobediti". Secam se pobedili smo '99. godine NATO i secam se koliko nas je ta pobeda kostala. I sad smo pobedili, kafanski nestasluk maminog i tatinog sina kostao je ovaj siromasni narod 900.000$. Ako te pare Miladin Kovacevic i njegov spasitelj iz nase ambasade ne vrate u budzet, nista nismo uradili. Poslacemo poruku mladima da po svetu mogu da rade sta god hoce a drzava je tu da ih stiti i da pere njihove brljotine.

Winston Smith

pre 15 godina

OvO je najsramniji primer NOVOGOVORA iz Orwelove 1984. koji sam ikada video. Veliki uspeh pravosudja? Zasto pravosudja? Kakve to ima veze sa pravosudjem. SRAMOTA. SRAMOTA. SRAMOTA.
Jedino naravoucenije iz svega ovoga ce izvuci buduci batinasi i siledzije. Ako imas dovoljno dobre veze, srbija ce platiti koga treba i ti ces biti OK. SRAMOTA SRAMOTA i opet SRAMOTA

tajna

pre 15 godina

I,sta gradjani Srbije time dobijaju?Jaka stvar sto je skinuta oznaka JAVNE TAJNE,ne drzavne,BITNO je da je lova otisla u SAD.A sada,da bi se decko odmorio od ove bure,dajte da mu platimo mesec dana odmora,ZASLUZIO je

Nick

pre 15 godina

Od ove recenice 'Priznanje za srpsko pravosudje' boli me glava. Pa u najmanju ruku sudjenje ce kod nas da traje 10 godina :)
Amerika je opet dokazala da funkcionise po vrlo prostom sistemu.
'Para vrti gde burgija nece'

Eh

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
I tačka, bez obzira o kome i čemu se radi! Baš me zanima u kakvom to slučaju bi Amerika prekršila svoj Ustav i zakone na zahtev druge države?

Uzgred, baš me nešto briga za konkretnog Kovačevića, ali ljudi, imajte malo svesti o tome šta je država i poštovanje zakona, pa bez toga možete samo da sanjate Evropu koju ne ispuštate iz usta.

Winston Smith

pre 15 godina

OvO je najsramniji primer NOVOGOVORA iz Orwelove 1984. koji sam ikada video. Veliki uspeh pravosudja? Zasto pravosudja? Kakve to ima veze sa pravosudjem. SRAMOTA. SRAMOTA. SRAMOTA.
Jedino naravoucenije iz svega ovoga ce izvuci buduci batinasi i siledzije. Ako imas dovoljno dobre veze, srbija ce platiti koga treba i ti ces biti OK. SRAMOTA SRAMOTA i opet SRAMOTA

Nele

pre 15 godina

"Uspešno smo rešili problem između SAD i Srbije". Ne znam kako ali znao sam da cemo opet "pobediti". Secam se pobedili smo '99. godine NATO i secam se koliko nas je ta pobeda kostala. I sad smo pobedili, kafanski nestasluk maminog i tatinog sina kostao je ovaj siromasni narod 900.000$. Ako te pare Miladin Kovacevic i njegov spasitelj iz nase ambasade ne vrate u budzet, nista nismo uradili. Poslacemo poruku mladima da po svetu mogu da rade sta god hoce a drzava je tu da ih stiti i da pere njihove brljotine.

Gale

pre 15 godina

”On je ocenio i da je njegov branjenik protivzakonito proveo mesec dana u pritvoru jer tvrdi da domaće tužilaštvo do sada nije raspolagalo dokazima protiv Kovačevića. ” Pa zar lazni dokumenti, umesanost konzulata u prebeg i diplomatski incident nisu nista!?

Mila

pre 15 godina

verujte, meni je zlo vise od ove teme. Uzasnuta sam kakav primer dajete mladima. Nazalost, ne pise se o mladicu Milosu Jovanovicu, koji je 25. februara u Firenci dobio nagradu Marc Bloch za najbolje napisanu master tezu iz istorije(tema je urbanizam u Beogradu u 19.veku)u Evropi za proslu godinu (www.eui.it)i o mnogima koji su zasluzili da se o njima pise, koji zaista predstavljaju Srbiju, koji ne prave"diplomatske skandale" i ne uzimaju pare od gradjana Srbije.

Nick

pre 15 godina

Od ove recenice 'Priznanje za srpsko pravosudje' boli me glava. Pa u najmanju ruku sudjenje ce kod nas da traje 10 godina :)
Amerika je opet dokazala da funkcionise po vrlo prostom sistemu.
'Para vrti gde burgija nece'

tajna

pre 15 godina

I,sta gradjani Srbije time dobijaju?Jaka stvar sto je skinuta oznaka JAVNE TAJNE,ne drzavne,BITNO je da je lova otisla u SAD.A sada,da bi se decko odmorio od ove bure,dajte da mu platimo mesec dana odmora,ZASLUZIO je

Radoš

pre 15 godina

"Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je ustupanje slučaja Miladina Kovačevića Srbiji veliko priznanje za njen pravosudni sistem."

Čiji, Malovićkin pravosudni sistem?

Bojan

pre 15 godina

"NEMA PROBLEMA", sto bi rekao Zoran Radmilovic, vi ste uradili sta ste naumili. Uzeli ste koji dinar i od mog deteta da bi ste platili barabinu bahatost, ali mene i moju porodicu na izborima vise videti necete. Laku noc.

Dutchman

pre 15 godina

Upravo mi je stigla kazna za prekoracenje brzine (u Holandiji). Da li mogu da je prosledim vladi Srbije, nesto nisam pri parama ovog meseca.

realan

pre 15 godina

Sto se tice slucaja Kovacevic, ja bih postupio po ustavu!
Ustav kaze da nase drzavljane ne izrucujemo drugim drzavama. Ok! Ali isto ustav kaze da je Kosovo sastani deo nase zemlje, pa bih poslao Kovacevica na oporavak u neki manastir na Kosovu i Amerikanci bi sasvim slucajno saznali da je dole, na njihovoj teritoriji....

wizzair

pre 15 godina

jedino fer i pravicno bi bilo da siledzija odlezi nekoliko godina da ohladi glavu, a onda ispovrti milion dolara. valjda ceih zaraditi igrajuci kosarku u USA.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Postoje slucajevi da Amerika ne izrucuje svoje gradjane ali radi nesto drugo - ko je usao tamo i dobio drzavljanstvo ILEGALNO - sakrio neke podatke o sebi iz proslosti - njemu se ODUZIMA drzavljanstvo, a onda se doticni izrucuje drzavi ciji je drzavljanin bio pre dolaska u Ameriku ili kako sud odluci. Slicno je sa Kovacevicem - on je pobegao iz SAD ilegalno, pomocu laznih dokumenata, zato bi nasa drzava morala prvo tu gresku da ispravi, da doticnog smesti tamo gde mu se nalaze prava dokumenta, pa tek onda da stiti njegove interese. Sta bi recimo nasa drzava radila da je Legiji uspelo da pobegne iz zatvora? Smatrala ga slobodnim gradjaninom? Organizovala ponovo sudjenje ili sta? Ili bi ga jednostavno vratila tamo gde zvanicno pripada - u zatvor. Mislim da je deplasirano pozivati se na postovanje zakona realizovano krsenjem nekih drugih zakona.

Marjan Djordjevic

pre 15 godina

Napokon je ukazano poverenje nasem pravosudju ! Poveren nam je PROCES u vezi sa kafanskom tucom !

P.S. cega se pametan stidi, time se budala hvali.

Milan Rajic

pre 15 godina

Poštovani g-dine Predsedniče,,,

Kao gradjanin koji je uvek poštovao zakon ove države smatram se obaveznim da vam prijavim PLJAČKU kojoj se odigrala ovih dana a glavni organizator i kolovaođa je g-din Mirko Cvetković.Kao glavni saučesnik koji je učestvovao i realizovao ovo delo je G-dina Vuk Jeremić. Pljača se odigrala tako što su dotičan gospoda neovlašćeno potrišili 900.000,00 dolara državnih para iz buđeta Republike Srbije a sve da bi zaštitili nekog Miladina Kovačevića.
Nadam se da će te hitno preuzeti zakonske korake da se gospoda liše slobode i da im se HITNO zamrzne imovina kao bi se namirilo istih 900.000,00 dolara.
U protivnom smatracu da ste mi Vi lično dali odobrenje da se i ja snadjem za nekih 900.000,00 dolara o državnom trošku, koje ću namiriti u lokalu bez dovodjenja u neprijatnost Države Srbije, kao dotični g-din.u Protivnom smatracu da nisam više u obavezi da plaćam poreze s obzirom da je dozvoljeno da koriste novac nenamenski iz buđeta.

Eh

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
I tačka, bez obzira o kome i čemu se radi! Baš me zanima u kakvom to slučaju bi Amerika prekršila svoj Ustav i zakone na zahtev druge države?

Uzgred, baš me nešto briga za konkretnog Kovačevića, ali ljudi, imajte malo svesti o tome šta je država i poštovanje zakona, pa bez toga možete samo da sanjate Evropu koju ne ispuštate iz usta.

ko da je vazno

pre 15 godina

strasan uspeh domaceg pravosudja..ne mogu da verujem da se neko usudio takvu izjavu da da, mladom ameru je isplaceno oko milion $ vansudske nagodbe sto je i bio plan... secate li se 2 miliona $ poklona srbiji koje je hilari blokirala..e, to je sad odblokirano pa cemo imati milionce koje opet ko zna de ide..i tako jovo nanovo u nove pobede naseg pravosudja...i naravno, nikad kraja...

samo pitam

pre 15 godina

Da li to znaci da ce biti obelodanjeno i to ko je dao nalog konzulatu u Njujorku da izda putni dokument Kovacevicu. To je u osnovi mnogo ozbiljniji problem nego milion dolara i ko ce ih isplatiti kome.
samo pitam

pravda

pre 15 godina

Pravicno sudjenje? Sumnjam, a i zavisi za koga pravedno. U USA se za nanosenje telesnih povreda dobija 5 do 10 godina robije (aggravated assault), u Srbiji se za bacanje u komu dobija par meseci uslovno i ortaci ti plate turu piva da se oraspolozis. Zato su nam ulice prepune nebazdarenih likova koji polemisu pesnicama.
Zato i ne cudi "cena" koju smo platili Amerima, ako ne platis na mostu platis na cupriji.

Betty Boop

pre 15 godina

JA ZA TATINOG SINA KAO PORESKI OBVEZNIK NEĆU OVO DA PLAĆAM! Ali ne pitaše me ništa i oteše mi pare! Oni meni pare, a ja ću njima moj glas! Možda je mali, ali moj je!

natasa lizdek

pre 15 godina

Upravo gledam na RTS emisiju o djeci sa posebnim potrebama. Za Anu, Ognjena , Milosa....nema dovoljno novca za transport do skole, nema novca za muzicke skole za decu bez vida, nema novca za specijalne srednje skole, nema novca za obicne rampe za invalidska kolica, nema novca ni za nihove jadne roditelje koji ne uspevaju sami da to sve omoguce sa svojim bednim platama... Upravo ide zakljucak i komentar, da odgovorne institucije svesne problema ce "resavati ' , ali u buducnosti. Mi smo siromasna zemlja, zar ne?

Stevan

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!! OVAJ ZAKON NEVALJA.Podsiče kriminalce da vrše krivična dela,pa ako uspe brzo da dodju u Srbiju,biće zaštićeni jer im OVAJ ZAKON to garantuje!

milan

pre 15 godina

"On je ocenio i da je njegov branjenik protivzakonito proveo mesec dana u pritvoru jer tvrdi da domaće tužilaštvo do sada nije raspolagalo dokazima protiv Kovačevića".
E dok mi imamo advokate poput Borovica imacemo mi jos dosta siledjija poput Kovacevica.Umesto da taj Kovacevic bude istog trenutka kad je ilegalno stigao u Srbiju bude u zatvoru on nam se sepurio po javnim mestima dokazujuci nam ponasanje kakvo ne dolikuje jednom gradjaninu.
Milan

Van Helsing

pre 15 godina

"Predsednik Tadić konstatovao je da je taj slučaj pretio da ostane nepremostiva tačka u odnosima sa SAD, što bi Srbiji proizvelo velike spoljnopolitičke i finansijske teškoće."

Ako su vam bitni odnosi sa SAD, zašto ste povukli ambasadora? Zašto ste naložili vicekonzulu da izda duplikat pasoša? Zašto niste tabadžiju isporučili Amerikancima? Najlakše je platiti milion dolara GRAĐANA Srbije.

simens

pre 15 godina

E moram da priznam da sam presrecan sto je nasa diplomatija ostvarila jos jednu "pobedu" i što će se Miladinu Kovačeviću suditi u Srbiji i što je to "veliko priznanje" našem pravosuđu.
Pitam se samo ko ce da odgovara iz Vlade, zbog štete koja je naneta zemlji i zbog milion dolara koje moramo da platimo nekom tamo Štajnhaueru.
Što se mene tiče mogli su komotno i da ga isporuče u SAD, a za to su imali načina, bez obzira na Ustav.
Mislim da je vreme da naš ministar inostranih poslova podnese ostavku.

beogradjanin

pre 15 godina

Znaci, ja vama, da placam porez SOLIDARNOSTI, da bi vi, sa tim parama placali slobodu americkoj pobegulji. Svaka vam cast, (psovka), glasah sad za vas prosli put, a sledeci put kukajte nekome drugome da ste vi najbolji i jedini za Evropu, ja vama, vise ne dajem ni sekundu svoga vremena. Bre.

sanja

pre 15 godina

Dobro, bas lepo, samo me sad zanima da li ce mu suditi i presuditi za pokusaj ubistva. Ili ce da se seta slobodno po gradu kao vecina kriminalaca i da nama ostalima soli pamet?

smesko

pre 15 godina

Na narednim izborima su izgubili barem 900.000 glasova!!! Placaju bahatosti nekih huligana, a ovamo hoce da nam uvedu solidarni porez?! IZBORI!!!

Mirjana

pre 15 godina

Ovo nije nikakvo personalno pitanje nekog MK .To je pitanje Vlade, koja odlucuje o diplomatiji i koja nas preko ministarstva inostranih poslova ne predstavlja, nego bruka po svetu.Vladini sluzbenici su napravili brljotinu falsifikujuci dokumenta a sada hoce da nam predstave da je ceo slucaj briljantno izgladjen i da je cak koristan za Srbiju.Znamo da u ovoj zemlji ni o mnogo bezazlenijim stvarima ne odlucuju pojedinci,pa makar bili i u diplomatiji, vec direktive dobijaju odozgo.Uostalom,pravu sliku nase diplomatije daje ministar Jeremic koji skoro u svakom kontaktu sa spoljasnjim svetom pravi diplomatske skandale.To je verovatno i bio razlog sto je bio sklonjen za vreme posete hrvatskog premijera Srbiji.

pausalac

pre 15 godina

Tadicu nadam se da vise NIKAD neces predstavljati ovaj narod, jel vidis da svakim danom sve vise ljudi ostaju bez posla, narodne kuhinje se zatvaraju, a ti i vlada placate od naseg poreza izivljavanje kovacevica. Zelim vam da na sledecim izborima osvojite 2% glasova.

Natalija

pre 15 godina

Ovo je nešto najgluplje što sam čula. Kažu pare za MK biće uzete od „kriminalaca“ (od njihove imovine a ne od građana Srbije – pa čekaj brale – pa čije su pare koje direkcije za zaplenu imovine prikuplja – ako ne opet građana Srbije! To je nedopustivo, takav način rešavanja problema moguć je još jedino u Severnoj Koreji, Kubi, Iranu ali ne u demokratskim državama.

Nickie_NS

pre 15 godina

Daaaa skinuto breme sa VAS i nabačeno na NAS, sa dodatnim porezima, akcizama, taksama, otkazima... Treba da se štedi... Treba vratiti tih 900000 doloresa... Sramota!!!

Z.B.

pre 15 godina

"Ona je kazala da je Srbija pokazala da je sposobna da na najbolji mogući način procesuira najteža i najosetljivija krivična dela ...".
Ma kako da ne! Tek ako se siledžija i pasionirani radikalski maneken osudi zbog pokušaja ubistva, to će onda biti dokaz da je naše pravosuđe, barem u ovom slučaju, "sposobno", plus ako je zaista isplađeno iz budžeta Srbije oko milion dolara odštete, onda da se vrati građanima rasprodajom imovine konzula i vicekonzula i roditelja optuženog, ako ovi ne budu imali dovoljno "gotovine" na računu... To je dokaz "sposobnosti"!

pravda u Srbiji lekcija 1

pre 15 godina

Sad sam bio da vadim novi pasos. Kada sam zvao SUP rekli su mi da rade do 20h i da nisu guzve. Odem tamo, kazu rade do 17h. Kazu cekaju ljudi od 6 ujutru. Ako budem imao srece cekacu manje od 4 sata. Na putu od stanice do kuce smislio sam bolji i brzi sistem od njihovog, koji niko na vlasti se ne bi dosetio, zato sto oni i ne cekaju po tim redovima.
E tako je obicnim ljudima u bivsoj turskoj provinciji (mada se navike tesko menjaju).
Ali zato da sam imao srece da studiram u americi, odvalim nekog upola manjeg od mene zato sto je zadirkivao tudju devojku (na oci njenog momka?!?) toliko da decko upadne u komu, onda bih imao prilike da za mene tata i mama plate kauciju od cirka 100k dolara preko konzula, da dobijem pasos na izvolte bez cekanja u redu, vratim se kuci i drzava za mene plati 1 000 000 $.
E ZEMLJO OTVORI SE.

Jasna

pre 15 godina

Dok citam ovu vest ne mogu a da ne pomislim na onog coveka koji u plese kako bi sakupio pare za operaciju ociju svog trogodisnjeg deteta. Ili na Safeta, iz iste emisije, koji ima 8 godina, slepu majku, koji pere, kuva, ide u skolu i ceka vec drugu operaciju na srcu...

vlada

pre 15 godina

Ovo je neverovatno! Cime je doticni Kovacevic zaduzio drzavu da mu plati 900 000 evra??? U Kursumliji se prodaju cigare na komad, a narod ide u narodne kuhinje. Drzava kaze da je obezbedila za 600 korisnika narodne kuhinje, a olosu Kovacevicu je obezbedila 900 000 evra!! STAMOTA!

Dijaspora

pre 15 godina

Slobodan Nenadović i Igor Milošević bi trebalo da dobiju duplo vece kazne od ovog razmazenog siledzije.
Nasa sramota, nista drugo, dokle BRE ovakvi ljudi da nas predstavljaju preko???

mustang

pre 15 godina

Priznanja se dobijaju za dobro odrađen posao, a ne za uplatnicu od milijon $. Ovo nije priznanje pravosuđu, nego blamaža tog istog.

Posramljeni Student

pre 15 godina

Ako je novac zaista plaćen za finansiranje običnog siledžije, a stipendije se opet ne isplaćuju studentima, NIKADA VIŠE NEĆE DOBITI MOJ GLAS NA IZBORIMA.
Studenti koj su ispunili uslove za stipendije imajući prosek preko 8.5 i još bitnije BEZ i JEDNOG JEDINOG zaostalog ispita nisu zaslužili da im se isplati stipendija od samo 5100din. Da li to znači da se siledžijama plaća po 900.000 dolara, a za naučnike ne može da se da ni 70$ koliko iznosi stipendija. Mene je stvarno sramota da živim u ovako neuređenoj zemlji pogrešnih vrednosti.
A te priče po zakonu se ne isporučuju naši građani su glupost koju treba promeniti. Nije nego, Slobodana Miloševića su mogli da isporuče a ovog ne mogu. Obojica su uništili ugled naše zemlje ne samo pred svetom već što je mnogo strašnije pred samim svojim sunarodnicima. I takve ubuduće treba isporučiti pod hitnim postupkom a ne štiti ih kao neku ugroženu vrstu BALKANIKUS PRIMITIVIJUSA!
Ja im ovu uvredu neću nikad zaboraviti, a ljude koji opet glasaju za SPS. Gde vam je pamćenje? Tako i ja neću više za DS. Još kad bi imali za koga... Našoj zemlji očajnički treba nova stranka i novi ljudi. Koji imaju fakultete normalno završene, i osećaj za realnost!
Molim B92 da ispita zašto se opet nema para za studentske stipendije. Bilo je objavljeno na sajtu Univerzal banke da će biti isplata 26.marta, međutim ubrzo je obrisano!!!???

Izbori odmah

pre 15 godina

Tadić i kompanija su sa državnih milion EUR skinuli sebi "breme", a meni je ovog meseca skinuto 10% od plate i sledećeg će još 10%.

Cvele

pre 15 godina

Ovo nije slucaj Kovacevic, vec slucaj Tadic i Jeremic, oni su prekrsili zakon SAD, dozvolili da se izda lazni pasos, natovarili narodu breme, a sada treba daim budemo zahvalni, sto smo debelo platili da nam to breme skinu.

Nickie_NS

pre 15 godina

Vlada skida oznaku tajnosti ccc, e tek sada ništa nećemo znati, biće pojeo vuk(Miladin), magarca (narod) a ministri i premijer će opet da daju suprotne izjave i to je to...

namagarčena

pre 15 godina

Kad pomislim na MK odmah mi se pred očima pojave one tri devojčice čiji roditelji nemaju 7000e za operaciju koja bi im omogućila da prohodaju...i vlada im se nije "našla"..jer nisu nikome učinile zlo..one su samo deca obolela od distrofije...

Put bola i ponizenja

pre 15 godina

Od Markove motorne testere, do Miladinovog milionceta.
Od Milosevicevih brzih pruga, da Sarancicevog stana.
Od batinanja otporasa, do Veljine pesnice u TV studiju.
Od Jezde i Dafine do solidarnog oporezivanja.
...
Pistaljke, serpe, batine, druzenje, nada.
...
Kazu da nada umire poslednja. Toliki put smo presli da bismo nasli u vecoj kaljuzi nego sto je bila ona iz koje smo hteli da se izvucemo.
...
OD SLOBINE DO MALOVICKINE POBEDE.
To je najdublje dno do koga smo mogli da dodjemo. Zali boze potrosene godine i unistene nade, mi ustvari vise i ne postojimo, zato i nema reakcije na ovo zlo i nepravdu, zato vlada slavi i kriminalci likuju, dok se ponizeni i gladni gradjani Srbije pitaju koliko moguce potonuti u bescasce!

Iceman

pre 15 godina

Eh Tadicu kad bi tako brinuo i o celom narodu Srbije, a ne samo o Kovacevicu koji je pritom kriv i koji je skoro ubio decka. Koliko li su vam platili njegovi roditelji? Vamo se borite da sacuvate kovacevica i da ga spasite, a zato nama povecavate sve poreze i sve namete kako biste vi lepo ziveli i mozda skupili pare da se kovacevic malo odmori jer ipak su njega jadnog napadale novine i javnost u poslednjih par meseci. SRAMOTA

Vladan Radenkovic

pre 15 godina

"Fer i pravično suđenje" znači: opstrukcija postupka do maksimuma kako bi isti zastareo (neodazivanje na pozive suda, odlazak na služenje vojnog roka, podmazivanje tu i tamo itd.). Takve manijake bi ja u rudnik da odrade svoje, pa da vidim da li će posle da se tuku. Danas na ulici može neko da vas prebije i nikom ništa, policija ga privede i vodi se prekšajni postupak za remećenje javnog reda i mira (oko 2000 dinara je kazna) i to je sve. A vama ostaje da sami vodite postupak protiv napadača ili kako mi je policajac rekao da ga sačekam u mraku i vratim mu! Jednom rečju UŽAS!

Djurdja

pre 15 godina

"U telefonskoj izjavi, Molen je kazao da se saglasio da pomogne tužiocima u Srbiji u procesu protiv Kovačevića u Beogradu. Upitan da li to znači da je optužnica koju je podigao protiv Kovačevića povučena, on je odgovorio da dogovor koji je postigao sa tužilaštvom u Srbiji ne utiče na optužnicu podignutu u SAD."To izgleda znaci da momak nece moci bez straha da putuje u inostranstvo. Bar neka uteha!

Stole

pre 15 godina

Dok god nas zakon brani siledzije, gospodine predsednice, mene nece biti na izborima. Sto se para koje su date za Miladina Kovacevica, mogu da kazem da mene to ne dotice, ja sam nezaposljen i od mene se ne uzima ni dinar. Cudi me da se poreski obveznici ne bune zesce zbog rasipanja njihovih para. Pod hitno promeniti zakon pa da siledzije odgovaraju u zemlji u kojoj su nas i obrukali.

Student

pre 15 godina

Za ovu skolsku godinu nisam dobio od opstine ni jednu stipendiju jer nemaju para za to, a za studiranje u Beogradu [prosek 9,87] jedva obezbudjujem pare. Napustam ovu zemlju cim budem mogao i ne zelim vise nikada da se vratim u nju.

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Dzaba vam komentari dok sedite udobno u vasim foteljama,Francuzi bi za ovako nesto izasli na ULICU a vi cete, kad vas vec to mrzi, polako na ulici da zavrsite...

Dusan Prskalica

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima." Samo da proverim da li sam dobro shvatio: slobodu jednog kriminalca placamo imovinom koju su nam oteli drugi kriminalci. Pametno, svaka vam cast. Mi cemo vama platiti na sledecim izborima.

dovlab

pre 15 godina

Vecina komentara je na mestu, ali meni je ipak drago sto se ta prica zavrsila. Odnosi sa Amerikom su suvise ozbiljna stvar da bi se zakomplikovali zbog nekog siledzije i par korumpiranih sluzbenika. Zapravo, ja ni nemam nista protiv Kovacevica, samo protiv onih koji su mu izdali dokumenta. Njima bih cak sudio za cin izdaje, jer su iz licnih razloga napravili ogromnu finansijsku stetu gradjanima Srbije i ugledu zemlje u svetu. Zelim da se objave njihova imena i da se javnost obavesti koje izrecene kazne protiv njih!

pedja

pre 15 godina

Drava platila 900.000 porodici ostecenog Amera. Ali zast placa jos 100.000 na ime kaucije. Zar to nije Kovacevic porodica vec platila? Neje valjda da se Kovacevicu vraca 100.000, a drzava placa njegov dug?

Goran

pre 15 godina

Bruka i sramota! Kriminalci od kojih bi ovaj novac morao da se naplati su Miladin Kovačević i njegova porodica. Trebalo bi proceniti koliko im vredi kuća i celokupna nepokretna i pokretna imovina kojom rasolažu, prodati je i odmah naplatiti celokupnu sumu. Sve ostalo bi bila teška nepravda, a nepravde nam je dosta, odavno.

boki

pre 15 godina

Znaci deca bogatih roditelja mogu da se izvuku iz svakakvih situacija? Srpska sirotinja da placa za porodoci Kovacevic?
Ma treba tako sa narodom!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Pa do ovog bremena nije ni smelo doci i za to je podjednako kriva vladajuca koalicija koliko i radikali koji su doticnog setali po Skupstini. Sve u svemu, jos jedna velika bruka Srbije.

miso

pre 15 godina

Kovačeviću, treba izreći maksimalnu kaznu i da namiri sve troškove sudkog postupka . On ne sme biti izuzet u odnosu na momka koji je sa bakljom pokušao da ubije policajca. Minimalna kazna je 15 godina.

Аврам

pre 15 godina

Због овога би у некој здравој земљи пала влада! Милион евра значи 100 кућа за избегле са Косова! СРАМОТА!!! Не плаћам више порез!!! Селим се из земље у којој се не поштује МОРАЛ И ПРАВДА! Нека Ковачевић прода своје станове и куће и плацеве и нека оде на робију да одробија тих милион евра.

Dejan

pre 15 godina

Zao mi je sto Kovacevic nije isporucen Amerikancima. Kovacevic je u tudjoj zemlji napravio prekrsaj i zato je morao u istoj toj zemlji i da odgovara.
Da nema debela ledja iza sebe tako bi i bilo. Objasnjenja koja cujemo od predstavnika Vlade kojima opravdavaju svoj postupak predstavlja golu propagandu pripremljenu za ljude bez mozga. Ovo me sve vise podseca a Milosevicevo vreme, koje smo mislili da je zauvek ostalo za nama.

B.Mikic

pre 15 godina

Ko je ovaj Kovacevic pa da drzava (to jeste poreski obveznici) placaju njegove ispade. Sta me briga sto je on nekog glavonje sin. Sto ga nije vaspitao. Sta sad, ko god se u belom svetu potuce, drzava ce da placa kazne i odstete? Sve ucesnike ovog sramnog cina treba rigorozno kazniti. Nemam reci.

Ra

pre 15 godina

Zaista ne mogu da verujem koliko je predsednik Srbije bezkarakterana osoba. Kaže da je "skinutao breme" a moglo je da tog bremena uopšte ne bude. Jednostavno: čim je momak pobegao u Srbiju, trebalo ga je ODMAH VRATITI i bilo bi sve ok. Političari toliko mrcvare javnost u Srbiji da je postalo nepodnošljivo.

nisam bez mozga

pre 15 godina

Mozda nasa Vlada misli da smo mi bez mozga, ali lepo molim i predsednika republike i ostale koji se ovde pominju: nemojte da degradirate nasu inteligenciju!!! Svi ovi ''uspesi'', ''priznanja'' i ostale fraze koje ne mozete da prodate cak ni clanovima svojih partija, posledica su kriminalnog cina nasih drzavnih cinovnika u SAD. Dakle, svega ovoga ne bi bilo da je neko radio svoj posao posteno i da se nije desilo nesto sa cega nikako da skinete veo tajne i kazete ko je naredio i zasto da siledzija bude ''prokrijumcaren'' iz SAD. Dakle, ova osiromasena zemlja placa neciju bahatost i krsenje zakona, pa prema tome nema tu mesta za slavodobitne gluposti koje nam prodajete u foliji ''uspeha'' i ''priznanja''. Ne budite drski i bezobrazni, jer ako ste i napravili to sto ste napravili, nemojte nas jos smatrati i budalama, to je vrhunac nepristojnosti (najblaze receno).

Gradjani

pre 15 godina

"racionalno resenje slučaja Kovačević" i to iz džepa nas, građana Srbije. i to zašto i kome? Sram te bilo Srbijo sto ne pomažeš deci koja na svetskim takmicenjima u znanju i sportu osvajaju nagrade,sto bolesnoj deci uskraćujes izlečenje u inostranstvu, sto gladnima i golima ne udelis koru hleba vise ili jedno ćebe vise da ne crknu. nego arčiš naše pare na nekoga siledžiju, nasilnika... Što roditelji ne uplate taj novac koji taj obesnik duguje Americi? Kako smeš to da radiš Srbijo???!!!!

predrag

pre 15 godina

Zivim u Kanadi i imam jednu molbu. Vec duze vremena nervira me jedan kanadjanin i zelio bih da ga isprebijam ali ne znam da li ce mi Vlada Srbije obezbediti sredstva za nadoknadu, jer posle toga se zelim prebaciti u Srbiju.

miki

pre 15 godina

Nije ovde vlada dala 900 000 dolara zbog Miladina Kovacevica, nije ni zbog Igora Milosevica vicekonzula koji mu je izdao pasavan. Vlada je dala taj novac da bi onaj ko je telefonom iz Beograda, verovatno iz Nemanjine ulice, Milosevicu nalozio da, iz ko zna kog raloga, izda pasavan, ostao anoniman.Taj NEKO je pokvario odnose sa SAD. Namerno, slucajno iz koristoljublja...??? Nećemo saznati nikada. Šta zna srpska sirotinja sa prihodom od 12 000 dinara šta je milion dolara!

Ko su oni?

pre 15 godina

Ja sam svestan da je to bilo delo par sluzbenika u ambasadi, ali zasto njih vlada sad cuva? Gde su oni? Oni treba iz svog dzepa da plate ovih 900 000$. Recite njihova imena! Oduzmite im stanove, svu imovinu i platite. Oni su ovo zakuvali, oni neka plate! Objavite imena sluzbenika ambasade!

Dejan

pre 15 godina

Zaboravih da navedem jedan primer. Za te pare moze se kupiti npr. 20-ak lepih stanova, znaci prosecna porodica sa 4 clana, to je 80 ljudi sa krovom nad glavom. Ali verovatno postoji neki uslov, mozda istamburati Engleza ili Nemca?

ExNS

pre 15 godina

Pa prica jos nije gotova. Kovacevica, americko pravosudje jos uvek goni. I on ce biti uhapsen cim izadje iz zemlje.
Pare sto je vlada dala su za bolnicke troskove pretucenog studenta.
To je samo kompromis da bi se amerkanci skinuli sa vrata Srbije.

Nego, nadam se da ste nesto naucili iz ovog slucaja o vama i vasoj vlasti. Kovacevic je samo posledica onoga sto ste stvorili.

Zmaj

pre 15 godina

Samo poredjenja radi:
1999 - Nato bombarduje Srbiju - Srbija uvredjena - Bez odstete!
2008 - Kovacevic bombarduje malog Amera - Ameri uvredjeni - Odsteta 900000$.

I jos se pitam kako su onda Sloba i ostali predati u Hag, kada je to Ustavom zabranjeno?!?!?

O.

pre 15 godina

Meni treba "samo" 400000 USD,za jedan sjajan posao. Nisam nikoga ni isprebijala na mrtvo, ni bacila u komu, pa molim Vladu da uplati dobavljacu za robu ( necu reci sta je, poslovna tajna). Sve je legalno, pa nek vrate i to u budzet od para od oduzete imovine stecene kriminalom. Za profakturu me kontaktirajte na gore navedeni e-mail.
Sincerely,

Dr Arslanagic

pre 15 godina

Jos samo da mu "Djura" oprosti sto ga je tukao! Zanimljivo je da nijedna bolnica u Srbiji nema PET skener za rano otkrivanje raka, koji, otprilike, kosta oko 900 hiljada$... ali dobro, glavno da je Miladin dobro, da je Srbija zabelezila jos jedan diplomatski/pravosudni/sportski/politicki/finansijski... uspeh.

V

pre 15 godina

Osećam neizmernu zahvalnost za neviđene idiotluke koje pravi talog ovoga naroda udomljen na vlasti već dugo vremena, neovisno od zavaravanja za lakoverne tipa levica, desnica i slično.
Taj neumiveni, zabrekli i prostački soj danas nazvanih profesionalaca i stručnjaka, koji je stekao obrazovanje negativnom selekcijom, ubrzano se srozava koliko god se činilo da baš sada trijumfuje. Ovom narodu, na žalost, bilo je potrebno da stigne baš do ovakvih slučajeva i ili nastavi da naseda još neko vreme ili već sada shvati i poveže levu i desnu hemisferu mozga umesto dve serije ili utakmice.
Naravno, pisanje komentara je poželjno ali samo po sebi nedovoljno. Razmislite ne o tome da li odustati od aktivnosti, posebno od izbora, ili najzad birati promene od temelja do vrha. To više nije DS, posle ovakvih i sličnih slučajeva. Na žalost.

aleksandar

pre 15 godina

svakim danom se pitam sta jos moze nasa vlada da uradi a da se jos vise stidim moje zemlje i porekla...i svaki put me iznenade...granice ocigledno nema...
gospodo iz vlade treba da vas je sramota ali su vam ocigledno obrazi deblji od svih mogucih djonova...
te izjave koje nam plasiraju su gore od julovskih u najgore vreme, cuj nadoknadice te pare od oduzetih kriminalcima...pa sta vi pricate ljudi??? svakako su te pare u kasi... kome cete nadoknaditi...sami sebi...da li to znaci da niste u minusu od 900 hiljada????
jeste li se zapitali koliko ste porodica mogli skuciti za te pare????
strasno se blaga rec za sve ovo

Pravedna

pre 15 godina

Ovo je vise nego strasno! Ljudima stizu racuni za sve i svasta, preti se oduzimanjem imovine, ljudi dobijaju otkaze, smanjuju se plate, penzioneri na ivici egzistencije, ali drzava VELIKODUSNO isplacuje "grehove" coveka pocinjene u stranoj drzavi!!! Pa sto svojim gradjanima ne oprosti dugove ili pomogne ugrozenima kad vec imamo toliko para na bacanje?!?!?
Pritom se sad govori i da ce te pare "biti vraćene u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima". pa zar te pare od oduzete imovine ne treba uloziti ili dati na nesto pametnije i humanije?
Uzmi od jednog kriminalca da das na drugog. strasno!!!

Milos

pre 15 godina

Super je to sto Srbija ne izrucuje svoje drzavljane, ali ne treba da se zaboravi da je ovaj drzavljanin pobegao iz SAD zahvaljujuci protivzakonitom delovanju Republike Srbije u vidu njenih konzularnih predstavnika. Srbija nije smela da izigra americko pravosudje izdajuci Kovacevicu putni list i to je razlog zasto je ova zemlja odgovorna - nista vise, nista manje. Da je covek preplivao Atlantik ili zbrisao na neki drugi nacin, niko Srbiju ne bi kinjio zbog toga.

Atanasije

pre 15 godina

E ja ne dam pare. Necu da placam. Zavrnucu vas negde. Kupicu nesto bez fisklanog racuna. Da smo vas pre dva meseca pitali da li imate 900 soma da se izgradi par stanova za beskucnuke vi bi rekli da nema. Je l tako? A za ovog *)#&^# ima.

vladda

pre 15 godina

pa sad, ako cemo iskreno i ako se ukljuci mozak da se primetiti da je drzava postupila na jedini moguci nacin, alternative nije imala. a sad po dzep i u zatvor sa tim ko mu je izdao dozovlu za putovanje a dragog nam kovacevica osuditi za primer sa maximalnom mogucom kaznom !!!

Katarina

pre 15 godina

Potoji samo jedan način da se slučaj Kovačević reši, da se deportuje u SAD! Ako nema drugi način neka skupština usvoji zakon da se MK deportuje! Svi ostali načinu su na štetu Srbije!

Matija

pre 15 godina

Sad ispade jos da u budzetu nece faliti ovaj novac, jer ce oni namaknuti tih 900 000$ od konfiskovane imovine kriminalaca. Zanimljivo, jer je to trebalo da se nadje u budzetu i da krpi njegov deficit. 900 000 $ ovde ocito ne zvuci kao velika cifra, pa mislim da bi medijima bilo pametnije da barataju sa nekih 65 000 000 RSD. Od pocetka moja teorija za resenje problema je bila - Poslati "gospodina" Kovacevica da shopinguje u Segedin, tj. dati ga Madjarima da ga hapse i objaviti da sa tim drzava nema nista. On za zlocin koji je ucinio mora da plati.

Gradjanin

pre 15 godina

Dakle, zbog ovog nasilnika, ostadosmo kratki za skoro milion dolara, a drzava nam puca po savovima zbog besparice. Ne znam da li da placem ili da se smejem.

Banana drzava!

Cecilija

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem sta je ova Vlada uradila gradjanima Srbije!!! Ovo je apsurd nad apsurdima. Ovo ne bi uradio ni Milosevic!! Gde to ima da jednom siledziji i kriminalcu koji je na smrt pretukao jednog mladog coveka, iz zaista divljackih i najnizih strasti, neduzni gradjani Srbije placaju za njegovo ucinjeno krivicno delo pokusaja ubistva. Ovde su milioni ljudi bez posla, u bedi, strahu i oskudici, nacija pod bensedinima; neuhranjena deca, mnogi mladi i talentovani ljudi ne mogu da se skoluju, jer nemaju para, cak ni za osnovne potrebe.
Najsposobniji mladi hirurzi na Onkoloskom Institutu u Bgd. koji svaki dan spasavaju necije zivote ili ocajnicima ulivaju nadu da ce pobediti strasnu bolest- rade za 60 000 dinara??? Imaju po 10 najtezih operacija nedeljno, ambulantno DNEVNO pregledaju i previju, po 80 teskih pacijenata, a u ambulantama za previjanje- padaju plafoni na lekare, medicinsko osoblje i pacijente.

Daniel

pre 15 godina

A jel ja zato placam porez da bi se platila sloboda nekih kriminalaca? Znaci gradjani Srbije su platili slobodu Kovacevica! Sramota dragi ministri...

E1

pre 15 godina

Ali fantasticno mi je kako u zemlji gde se zakoni krse na sve strane, gde se ne zna ko pije ni ko placa, mi smo bas sad nasli da se drzimo slova zakona.

Ma da.

Super ste, Drugarice Vlado.

Ovo je bio poslednji put.

Lana

pre 15 godina

Posle mnogo vremena (osim obelezavanja godisnjica od ubistva Zorana Djindjica) sam plakala kad sam cula ovu vest. Osecam se porazenom, posramljenom i prevarenom, tuznom sto da nekom od nas treba deset dinara za nesto ne bi smo ih dobili, a ovaj covek dobija za nasilje 900 hiljada dolara

Gordana

pre 15 godina

Kao da je problem uraditi bilo sta ako je u igri novac?! Nemojte gradjane bas toliko potcenjivati! Nije to nikakav uspeh vlade niti bilo koga ovde; samo su pristali da daju trazenu sumu novca.

Dejan

pre 15 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno. Ovo stvarno vise nema smisla. Vlada isplati 1.000.000 $ bez ikakvih problema zato sto je neki lik iznabadao Amera i to u NY, a ovamo ganjaju ljude za kojekakve gluposti i planiraju kako da uvedu novi harac. Svi pricaju da treba stedeti jer je recesija, a ovo je pravi primer bahatosti. Uzgred, duzan sam elektroprivredi oko 20000 dinara, i za komunalije oko 15000 pa molim drzavu da i meni izadje u susret i izmiri moja dugovanja. Nadam se da nece biti nikakvih problema, jer je moja cifra nista u odnosu na ove milione. Uzas, pravi uzas

Dragan

pre 15 godina

S R A M O T A !!!! Pocinioci krivicnih dela placaju za pocinioce krivicnih dela. ... Dokle ce te nas praviti budalama ... Novac, sredstva, imovina koja se oduzme od pocinioca krivicnih dela (koji su opljackali narod) vraca se u budzet (tom istom narodu). ... Lep recite da je narod platio Kovacevicevo krivicno delo ... DOKLE CE VLAST (NE BITNO KO JE NA VLASTI) DA ON SVOG NARODA PRAVI BUDALE !!!!!! ... A, bre, cime je taj mali zasluzio da drzava stane iza njega i jos da ustupak americkog suda predstavlja kao odato priznanje amerike !!!!! Alo ...

Aca

pre 15 godina

Belosvetsku vucibatinu štiti naša država i njega neće biti sramota da se šeta gradom bez trunke kajanja.
Mene je danas sramota što sam plaćajući porez doprineo tome da idioti koji vode državu podržavaju barabu plaćajući njegove dugove.
Da nemam 41 godinu i petočlanu porodicu koju izdržavam - okrenuo bih se i pobegao iz ove zemlje iz ovih stopa. Uzeo bih državljanstvo bilo koje druge - samo da više veze nemam sa ovima ovde.
Sve licemer do licemera.

Pravda bez poveza preko ociju

pre 15 godina

Nije mi jasno ko je u ovom slucaju zadovoljan, sem ministarke (ne)pravde, Miladina, njegovog advokata Borovica, koji ce debelo naplatiti svoje zastupanje...A mi namagarceni gradjani Srbije koji treba da platimo i ovaj harac, sigurno nismo zadovoljni, ogorceni smo i besni zbog onoga sto nam je iza ledja uradila vlada i jos proglasila POBEDU.
Ta POBEDA me boli vise nego ona koju je proglasio SM posle bombardovanja.
Ja ovu zemlju ne osecam vise kao svoju, u njoj se nagradjuje siledzijstvo i bahatost, jedna ministarska fotelja vrdi vise nego sva cast i ppostenje koji su pogazeni ovim sramnim potezom Vlade Srbije!
SRAMOTA!

Zgadjen i opljackan

pre 15 godina

Evo sjajne ideje: dragi sin Miladin neka shvati ovaj milioncic kao podignuti kredit i neka ga otplacuje drzavi Srbiji kroz drustveno koristan rad sve dok ga ne otplati. Kamatu bismo cak mozda mogli i da mu oprostimo. A makar neko iz Vlade bi sada najzad mogao da podnese ostavku.

oliver

pre 15 godina

Nije tacno da Ustav zabranjuje isporucenje nasih drzavljana stranim drzavama. U Ustavu o tome nema ni pomena, nego izrucenje sprecava jedan clan Zakona o krivicnom postupku(ZKP). Za razliku od Ustava, za ciju je promenu potrebna dvotrecinska vecina u skupstini, za promenu bilo kog zakona, pa tako i ZKP, dovoljna je prosta vecina koju vladajuca koalicija ima u skupstini. Dakle,jedino pravo, legalno i potpuno besplatno resenje za gradjane Srbije je bilo da se u parlamentu podigne 126 rucica za promenu ZKP-a, unosenjem clana o isporucivanju nasih drzavljana onim drzavama gde su pocinili krivicno delo,uz jedinu ogradu da te drzave moraju biti demokratske, kako bismo sprecili eventualno isporucenje nedemokratskim i autoritarnim drzavama, gde ne bi bilo moguce fer i pravicno sudjenje. Zasto niko nije predlozio ovakvo, najbolje i najjeftinije resenje?

VM

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
A da li po "našem zakonu" postoji mogućnost za dobijanje duplikata pasoša ukoliko je oduzet original?

petar

pre 15 godina

Ma kako ih samo nije sramota, ovaj narod grca, uvode se nekakvi solidarni porezi, socijalni slucajevi trebaju da budu stub drzave, a za tamo neke mamine i tatine sinove daje se sakom i kapom i od koga, opet od tog jadnog naroda!

Goran

pre 15 godina

Sramota! Pokrijte se ušima i vi i taj prokleti Miladin Kovačević...

Otići ćete sa vlasti... ne, bićete zbačeni sa vlasti na sledećim izborima, a onda će umesto vas doći oni još nesposobniji. Da li plakati ili se smejati, ne znam!

z

pre 15 godina

Ljudi, ovo je strasno. Placaju 900,000 dolara za gluposti jednog siledzije, a vamo hoce posteni svet da oporezuju jer se nema para u budzetu. Koji bezobrazluk. Zbog ovoga neko treba da debelo odgovora, da je srece!

zeljko

pre 15 godina

Ovaj Srpski junak ko da je ucio junastvo od Mladica. On ce da bude junak tako sto ce Srbi da placaju. Trebao je da stisne petlju i kaze, nedopustivo mi je da narod placa 1 milion dolara za moju tucu, idam nazad u USA pa kako mi Bog pomog'o....

Pirova pobeda

pre 15 godina

Najezim se, kad iz usta nekog srpskog politicara cujem rec POBEDA. Nema naroda na zemaljskoj kugli koji je skuplje placao pobede svojih politicara!
Nemojte vise da pobedjujete, vec smo dosli do prosjackog stapa, postali smo fizicki i duhovni bogalji, a vi nam se smajete u lice i slavite. Previse je to, cak cak i za ovaj napaceni narod, koji je vec oguglao na ponizenja i maltretiranja onih koji pobedjuju u njegovo ime.

milan josimov

pre 15 godina

Da vidim ko ce da se usudi od vlasti da uvede jos neki porez!
Da svi placamo budalstine i gluposti jednog najobicnijeg siledzije. Neka te pare skupe radikali i sve "patriote" koje podrzavaju doticnog, a ne svi gradjani Srbije...

oi!

pre 15 godina

Mesecima me lazu za subvencionisani stambeni kredit, drzava navodno nema novca za isplatu subvencija, velika je sansa da izgubim novac, vreme i zivce, a za bitangu se odjednom stvori skoro milion dolara...srbija ce imati jednog magistra manje, ali to je ionako nece potresti...

Dragan

pre 15 godina

Stvarno mi nije jasno ko je taj momak? Izdaje mu se vanredno pasos da moze da pobegne iz USA, Vlada placa za njegovo batinanje 1 000 000$, posle toga se bahato seta po skupstini sa radikalima!? Lep primer kad mafija ima drzavu.

birac od 1992.

pre 15 godina

Na sledecim izborima sigurno glasam za neke druge. Za bilo koga. Pre bih zaokruzio i radikale nego opet DS i satelite. Ne kazem ovo u afektu, sto je najgore.

ole

pre 15 godina

Kad su mi u Atini mangupi pokrali gotovo sve osim pasosa koji je bio sakriven u stvarima, u ocaju odem u nasu ambasadu da potrazim pomoc. Ma trebala mi je neka potvrda kako bi se cim bude mesta prevezo autobusom do Srbije ili pismo za vozaca autobusa ili agenciju ili ... sta se vec radi u takvoj situaciji.
Cela pomoc koju sam dobio od svoje drzave je savet da stopiram na mestu gde prolazi vise kamiona "na dokovima gde se istovaruju brodovi ima najvise sanse da ti neko pomogne".
I to je sve proslo i jos dosta godina od tad ali mi je ostalo secanje na to koliko drzava Srbija pomaze nekom svom obicnom gradjaninu koji je zapao u nevolju negde daleko.

vladimir

pre 15 godina

kome je drzava platila $100K kauciju, porodici optuzenog? ZASTO???

Kapiram da je osteceni placen $900K zato sto je srpski sluzbenik omogucio optuzenom moronu da izbegne sudjenje u zemlji gde je zlocin pocinjen i to ima smisla.

Deveti krug

pre 15 godina

Ne samo da necu nikad vise glasati za bilo koju stranku koja je sada u vladi, nego ni ja ni moja porodica nece vise nikad glasati ni za neku od stranaka u koju predje neko od oni koji su sada ministri u ovom sramnom skupu koji se zove vlada Srbije. Otimate od gladnih i ponizenih da bi dali onima koji su siti i besni. A one ministarkine reci o uspehu naseg pravosudja, pratice me poput nocne more i ako napustim ovu nesrecnu zemlju do kraja zivota.
UOSTALOM, KAKVA MINISTARKA, TAKVA PRAVDA!!!

DUSAN

pre 15 godina

Sve ovo bih možda, nekad, i mogao da oprostim plavo-žutoj ekipi koja je već sedam godina, na ovaj ili onaj način, na vlasti. Ali jednu stvar nikada neću. To što su na sve načine pokušali da nas nateraju da se postidimo što smo Srbi.

Narod koji nema razvijenu nacionalnu svest je narod koji je osuđen na propast. Ne da u poslednjih sedam godina naša vlast nije učinila apsolutno ništa na razvijanju iste, već sam stekao utisak da je uz pomoć svakavhih organizacija, analitičara, komesara i sekretara činila sve da nam objasni kako je naša nacionalna svest u stvari nacionalizam i kako smo mi u stvari obični neobuzdani divljaci koje treba civilizovati, izdepilirati i, po mogućstvu, kastrirati

_izneveren_

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da svakim potezom tonemo sve dublje i dublje. Ne mogu da verujem kako sam naseo na sve price od 1991 do sada "demokratskim" snagama. Jedino mi je zao pokojnog premijera sto je izgubio zivot, nazalost uzalud. Izlazim na glasanje NIKAD VISE

moje ime je moja tajna

pre 15 godina

Bravo za vladu. Baš me zanima kako će suditi "gospodinu" Kovačeviću koji je bio "uzoran student i košarkaš" u AMERICI, tamo razbio glavu nekome i pobegao nazad u ovo što neki nazivaju država i pravosuđe. Takođe me zanima šta će se desiti "gospodinu" koji je izdao dokumenta dotičnom "gospodinu" Kovačeviću da se vrati u majku Srbiju, i napravi štetu državio od milion dolara, a koji će biti plaćeni od sredstava zaplenjenih od takvih istih ljudi. Zbog toga mi nije ni malo lakše, jer I TAJ NOVAC JE NAŠ NOVAC i bolje bi bilo da je upotrebljen za porodilišta nego za lečenje "gospodina" Kovačevića i gospodina sa Kovačevićevim posledicama. Milion dolara je naš novac, a za takvu "gospodu" i za takve političare me nije briga. Poruka je samo udrite, dok je zaplenjenog novca država je uz vas!:( Velika sramota, i još jedan "gospodin" u skupštini....

Nebojsa

pre 15 godina

Ovaj MK je iz Kule? Jel' da?
Da li ima neko sa kompjuterom, internet konekcijom i INFORMACIJAMA o tome ko je MK, ko su mu roditelji, cime se bave. Pa ovo je neverovatno. Nista se ne zna a oni brate teraju nasu vladu da igra kako oni sviraju.
Molim Vas u ime gradjana nase zemlje srocite nesto i posaljite da vidimo KO SU TI LJUDI!
Hvala Vam!

Aleksandar

pre 15 godina

Cek, cek, cek.
Sad nece da plate gradjani nego kriminalci ovu odstetu?
Sto neki fini kriminalci u Srbiji.
Mogli bi i neki most da sagrade, da prekrece neku bolnicu ili im nesto pametnije moze pasti na pamet.
Eeee, ma sve je to isto.

zbogom pameti

pre 15 godina

Nema tog Ajnštajna koji će me ubediti da je ovo ispravno. Hoću da ih VIDIM u zatvoru, sve koji su u ovome učestvovali. Hoću da taj zatvor bude kavez postavljen na sred Terazija, neka bude stakleni, neka ima i grejanje i klimu sve sto treba, neka im se dostavlja voda, hrana, može i iz skupštinskog restorana, ali da sede tu, da ih gradjani vide. Da svaki dan prolaze pored njih i da gledaju ko su ti ljudi koji su ovo NEdelo omogućili, sproveli, da gledaju i tog Kovačevica za koga je ova država isplatila devetstotinahiljada dolara.

izmedju rezignirarnosti i besa

pre 15 godina

nemam reci, nemam ... taj Kovacevic je MORAO da se sam spakuje i vrati se u Ameriku. Jednostavno, morao je to da uradi. Svi oni koji su ga ovde vodali kao mechku sa alkom u nosu na lancu, po skupstini, e oni sad da ispovrte te novce, iz svojih sopstvenih dzepova, a oni koji su mu obezbedili putnu ispravu da pobegne iz Amerike, da budu optuzeni, pa osudjeni i da robijaju.

Chak

pre 15 godina

Radi ovakvih stvari treba izaci na trgove u sto masovnijem broju !
Dovoljno je prethodnih komentara opisalo ovaj sraman cin !
Sram Vas bilo sto tlacite sirotinju, ali ako se ta ista sirotinja ne pobuni onda je stvarno treba gaziti jos vise !

Nenad

pre 15 godina

Sramota. Ovo je još jedan u nizu primera kako koalicija za Evropsku Srbiju radi u korist sopstvene štete.
Ne znam prosto šta mi je odvratnije da li isplata oštećenom zbog dela jednog huligana, kriminalna radnja našeg diplomatskog predstavnika koji izdaje falsifikovani pasoš ili izjave povodom sv ega ovoga od najodgovornijih ljudi naše zemlje.
Srbijo ponovo si sama sebi dala gol. Koji je to već po redu?

Miroslav

pre 15 godina

Ma necu da placam za siledziju. Necu!!! A koliko bi koristi moglo da se ucini po Srbiji od tih para? Koliko skola, koliko domova zdravlja, koliko obdanista, domova za stara lica bi moglo da se ulepsa, opremi pristojnim sanitarnim cvorom, kompjuterima....? Pa i da je samo simbolicno veca bi korist bila nego ovako, sto jednog siledziju stitimo. Ako vec nema mogucnosti da se on po zakonu isporuci, ok, ali nadjite resenje....pa zato ste valjda izabrani, zato ste valjada Vlada, ili sam ja u zabludi....A jesam....Kraj...

unapred zahvalan!

pre 15 godina

Kum i ja smo se zimus (12.februara) potukli sa madjarskim turistima u Bugarskoj (planina Rila) nacinivsi omanju stetu u restoranu (Olimpia) pa ako bi nam Vlada refundirala gubitak... (NESTO MANJE OD 250 LEVA) A?

Aleksandra Danilovic

pre 15 godina

Mozete li da zamislite sta bi se moglo uraditi za svratista, sigurne kuce, decu ometenu u razvoju, stare, bolesne s ovim novcem!
A mi smo! Sta? Suspendovali krumpiranog sluzbenika ambasade, platili prebijenom decku odstetu i time priznali da je pocinjeno nedelo i jos da platimo Miladinu za pretpljenu dusevnu bol sto je morao da zivi u neizvesnosti!
Cemu da se nadaju mladi , pametni, vredni ljudi u Srbiji cekajuci posao?
Mozda da prebiju nekog, po mogucstvu stranca?
Moralna beda!

aca

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima."
Da li to znaci da ce se oduzeti imovina M.Kovačevića, zaposlenima u nasem konzulatu u SAD koji su izdali duplikat pasoša, nekima iz vlade i nekim poslanicima? Svi gore pomenuti su izvršili neko krivično dela. Izbori me nece više videti ...

Milan

pre 15 godina

Nas sud ce ovo razvlaciti na nekoliko godina, zatim ce ,misleci da su Ameri to zaboravili, osloboditi KOvacevica ili mu dati neku smesnu uslovnu i videcemo sta ce biti onda. To je jedan deo scenarija.
Drugi deo je promena vlasti u Srbiji, koja ce jednostavno da ukine ceo slucaj i da kaze da je ne interesuje to.
Da vidim kakvi ce onda biti odnosi Amerike i Srbije, a 99% sam ubedjen u jedan od ova dva scenarija. Sve drugo bi bilo totalno iznanadjenje za mene.

Tema za razmisljanje

pre 15 godina

Pored Miladina, njegovih dicnih roditelja (ljubi ga majka!), advokata koji je uzeo debeo honorar, Jeremica(najskupla ministarska fotelja), ministarke nepravde koja slavi pobedu... slavice i oni koji dva dana uzastopce ne dozvoljavaju da pocne zasedanje skupstine.
A oni na sledecim izborima nece glasati za DS!

kolani028

pre 15 godina

Urosu su dali deset godina , a ovom tatinom sinu 900.000 dolara ???!!!!
Da se ja pitam lezala bi obojica poprilicno vremena u zatvoru ,ali ovako nema nikakve logike!
Mali burzuj nalupao nekog preko i ja da placam za njega?????!!!!!!!

rim

pre 15 godina

osudite ga na dozivotnu!!! i da njegova porodica uplati taj novac!!!
a ne da mi placamo, pa i taj novac stecen kriminalom je nas!!! pa nije pao sa marsa, krvavo smo ga stekli svi, u zemlji u kojoj je dinar tesko zaraditi a kamoli dolar!!!

Babaroga

pre 15 godina

FUJ! FUJ!
Ovo je bruka i sramota mega razmera i sta ce biti-opet nista! Pa da li zaista vladajuca garnitura misli da smo mi svi lobotomirani i da nista u glavama nemamo.
Znaci drzava tajno pa javno brani barabe i jos za njih placa odstetu! Ionako je sve odavno otislo u "Honduras" samo se jos mi pojedini nerviramo...

dule

pre 15 godina

Nemam nikakav problem da se plate pare amerikancima cak bi i trebalo jel je nasa diplomatska sluzba izigrala amerikance izdavanje kopije pasosa , samo odakle. Neka plate Kovacevici , onaj sto mu je izdao duplikat pasosa i onaj ko mu je naredio to.
A ako od mojih para kojima placam porez drzavi NEEEEEEE.

Goran-CH

pre 15 godina

A meni ce ta ista drzava da naplati porez sto je moj otac, radeci u CH preko 25 godina, napravio kucu pa na nasu zalost sada imamo vise nego 20 kvadratnih metara po osobi . Gospodine predsednice imam tri sina koji zive sa mnom u CH. Voleo bih da znam koliko cemo mi dobiti ako oni prebiju nekog Amerikanca ovde.
Ako takozvani gospodin Kovacevic ne dobije 10 godina zatvora i obavezu da ON vrati 900 000 USD onda ce to biti dobra poruka za sve one mlade koji su van Srbije. Za neke poruka ce biti udri koga hoces Srbija te brani a neki ce se stideti svoga porekla.

Zeljko

pre 15 godina

Zamislite da su ovo napravili radikali. SVE NGO bi se skupile, kokodakale, DS i sateliti danima ne bi zacutali. Ovako sve to mrak pojede jer se to zove demokratija. Glasali ste GLEDAJTE na sta se trosi vatromet.

dno dna

pre 15 godina

Da su sakrili, a probali su ("državna tajna") ovu vest od nas, pa da su uspeli, bilo bi mi lakse. Kradu nas gde stignu, ko zna sta je sve ko nakrao, tek delic stigne do medija, delic do suda, a delic delicevog delica bude osudjen, od toga ne znam ni koji promil stvarno "odleži". Stvarno, više bi voleo da za ovo ne znam. Ovako, ako napišem šta mislim, nece mi biti objavljeno, a u meni kuva, kuva, kuva ... prekipelo je.

Goran

pre 15 godina

Ovo je bruka za sve nas u Srbiji. Vlada kaže da narod neće platiti tih 900 000 dolara tj. biće plaćeno od novca stečenog zaplenom imovine stečene kriminalom. Pa zar i taj novac nije naš? Odakle taj novac kriminalcima? Odgovor je jasan - od naših para, tj. od običnog naroda. Ovo je dokaz još jedne obmane od strane naše vlade. I "gospodin" Kovačević će proći kao da se ništa nije dogodilo... A narod i dalje trpi. Za ovo trebamo izaći na ulice i staviti jednom do znanja našim političarima da narod nije ovca da ih mogu šišati kako im se prohte!!!!

NEZAPOSLEN

pre 15 godina

Zalosno je. Odvajaju za stetu koju nisu trebali platiti, ne od narodskih para,vec ako su hteli to uraditi, onda su trebali iz svog djepa,a ne da mi trpimo i snosimo za nesto sto sada nije bilo potrebno. Ma ko je on ili oni da se poigravaju s nasim parama. Izmisljaju nebuloze kako ce to oni podmiriti oduzetom imovinom, kad to veze s vezom nema. Poigravaju se i rugaju se u ocima naroda onih koji su ih birali. Sram da ih bude. Zar se tako glancaju odnosi sa Amerikom. Radili bi oni meni svi dok poslednju paru nebi licno podmirili. Nema izuzetaka. Pogresna politika koja vodi za sada u nepoznatom smeru a kada smo je birali imala je svoj cilj i nameru a nista od toga nije ispostovala. Vecina nas sa skolama su bez posla dok vecina njih bez skole su zauzela nasa mesta. ocaj i razocarenje.

Pera Pekar

pre 15 godina

Eh !Narode, narode.
Ovaj Miladin je nesto sto smo mi dozvolili, glasajuci i ne kaznjavajuci sve predhodne greske.
Ono sto nam jos uvek nije otkriveno od strane Vlade je, koliko jos ima Miladina koji po belom svetu haraju a imaju nas pasos . Trgovina drogom, reketiranje, ubistva ,pa hapsenje i sudjenje ,pa estradikcija,pa 10.000 eur, pa abolicija, pa 5.000 eur ,pa novo ime, pa 5.000 eura, pa novi pasos , pa opet jovo nanovo....
Eh !Narode, narode.

Novica

pre 15 godina

Ovo znači da je naša jadna država pre suđenja i presude proglasila krivim našeg građanina i na ime toga isplatila odštetu. Šta će biti ako sud donese odluku da Kovačević nije kriv?

A kad ce izbori?

pre 15 godina

Platili $900k? A zasto, ako smem da pitam? Pa cekajte, zar nije u americi nevin dok se ne dokaze suprotno??? Zasto je Vlada platila tu sumu novca, kad tek treba da se odrzi sudjenje (ovde ili tamo, svejedno)? E moja Srbijo......neka ti je bog u pomoci!

Petar

pre 15 godina

Kazu Srbija ne izrucuje svoje gradjane kao stiti ih ustav, pa ciji su oni onoliki ljudi u hagu? Mozda pali sa neba? Ma ljudi ovo je sramota za sve nas! Bitno da je za nekog tatinog sina isplacen kes!

eX

pre 15 godina

Daj bože da je ovaj problem rešen isplatom $900k (onih $100k i ne računam), jer ovakvi slučajevi pored inicijalne uplate podrazumevaju i mesečnu nadoknadu od npr. $20k do potpunog izlečenja, a ako osoba ima trajne posledice... Ne bih da stajem na žulj, ali da li se možda razmišljalo/pregovaralo o dobrovoljnoj predaji Kovačevića?

miroljub

pre 15 godina

Ako i ova fora, vrckaste Serbske vlade, sa placanjem jednog milioncica za bilmeza koji se ku.....po Americi, prodje Serbskom narodu u stilu: "Eto, opet po nasoj glavi, sta cemo pa da platimo i za to, kad moramo"...onda je veliki, nebeski, ponosni, pametni i dicni Serbski narod skuvan kao ona zaba iz eksperimenta: Stavi zabu u lonac u hladnu vodu...zabi bas fino, osvezavajuce. Svakog dana povecati temperaturu vode, zabi opet fino, svakog dana, po malo toplije...bas joj prija. I tako dok voda ne dostigne temperaturu kljucanja, u kojem slucaju znate sta se desava sa zabom...uzivajte u skuvanim zabljim batacima za veceru.
Ne mogu da verujem da Serbski narod dozvoljava da ga vladajuca "klasa" tako vuce za nos, a da oni to ne vide. Skuvani - kompletno.

Agamenon

pre 15 godina

Neverovatno kavka poruka za mlade, gde to ima molim vas, ovo je bruka da se opisat ne moze, znaci mangupisi se po svetu jer ce siromasni ljudi srbije da plate za tvoje opustanje? A ono da ameri zaboravlaju mozemo mi da zaboravljamo, jer oni nikad ne zaboravljaju, ovo ce kad tad vratiti se iako smo debelo platili

Đole

pre 15 godina

Sa jedne strane država plaća kauciju za osobu koja je u tuči usmrtila drugu osobu, onda pomaže ilegalno napuštanje države u kojoj je pokrenut postupak pred sudom, izdavanjem lažnih dokumenata i na kraju plaća odštetu iz budžeta za koji kažu da je u velikom minusu. Liči na priču kada razmaženo dete bogatih roditelja lomi stvari okolo da bi skrenulo pažnju, a roditelji plaćaju sa kamatom da bi sve zataškali.

Sa druge strane država želi da popuni manjak u budžetu tako što će dodatno operozovati ono malo ljudi koji realno prikazuju zaradu i plaćaju porez i doprinose u potpunosti.

Pa kako onda vaspitavati decu da vredno uče, a onda da vredno rade kada se kriminal u Srbiji definitivno isplati?

Velja

pre 15 godina

Super. Navucite jos koji porez za bogate gradjane Srbije - one koji zaradjuju preko 31 000 din.

Sad ga treba osuditi na robiju dok ne odradi 1 mil dilara (mislim da dan u zatvoru kosta 1 000 dinara).

пас'те шта вам велим

pre 15 godina

Не ваља ово ништа. Превише је коментара.
Кад не буде био ни један, кад завлада мук, мртва тишина - онда ће да сване.

Vojvodjan-

pre 15 godina

hipoteticki, sta bi bilo kad bi odjednom npr. 100 ili 1.000 nasih gradjana u inostranstvu, a teorijski to je moguce s obzirom kolko ih ima, napravili istu ovakvu "glupost"? jel bi vlada sve njih nagradila i sponzorisala? sta bi bilo da 10.000 nasih uzornih gradjana ovo uradi? kod kog broja bi se vlada zaustavila i razmislila? ili bi nastavila da placa za ove probisvete? ovaj je prokockao izvanrednu priliku za sebe, drugu osobu kostao za malo zivota, konzula i vicekonzula je kostao dobrog posla, a sve nas milion dolara koje nemamo. sramota!

Paja seljak

pre 15 godina

Hajdemo sa ponekim detaljem.
Homen, naš vrli stručnjak navede 4 faze i ostade živ – bilo bi dobro da navedete gde je dotični radio do sada i šta je to njegovih ruku delo.
faza I: ne važi sporazum između Srbije iz 1903, a posle toga nismo sa USA napravili nijedan i to ustanove pravnici – obelodanite taj sporazum Kraljevine Srbije i SAD pa ćemo videti da saopštavaju neistinu ti naši pravnici.
faza II: Ne priznaju Kovačevići, ko zna kojeg porekla američko pravosuđe i kazne? A naše zakonodavstvo je bolje, vekovima utemeljeno, Dusanov zakonik, ma dajte...,utiče na ne ponavljanje krivičnih dela, svi “jednaki” pred zakonom? masiraju mi ovo što mi je ostalo u glavi šupljoglavci.
faza III: pa stvarno Srbiji ne predstavlja nište ne samo 1 mil$, ništa nije ni 5 mil $, mi smo bogata zemlja, ekonomija Dinkićeva cveta, a rasturen bankarski sistem, privredni sistem, trgovina sa kasama PDV kada pogledate prodavnice cigareta, kao da je stelt avion, dugmića i aparata koliko hoćete, teško onim prodavcima, PDV na HLEB i hranu, ma oni su trajne budale.
Neka Đelić, Vlahović, Dinkić, Jelašić i G17+ odu da se provode po planinama, igraju šah, karte, dajte da im svakome damo po 800€ mesečno, manja će biti šteta nego da rade ovo što rade.
faza IV: hitna uplata i to iz kojeg izvora, kada nijednom krimosu nisu oduzeli ni paklicu cigareta i ko zna kada će? Dokle će da misle da smo baš toliko blesavi?
I onda sveznajući Boris izjavi kako je to u našoj koristi i kazna će imati efekta (kao i sve kazne kod nas- odgovaram mu ja), pa mi ne možemo da osudimo ni crtačea grafita na ulicama, nego ih odere policija koja sprovodi želje moćnika. Za sledeće izbore će mnogi i zaboraviti tričavih 900.000$.
Ameri nam odali priznanje – je li odakle su ove budaletine skupljene sa izanđalim Krkobabićem koji bi trebao da zbog PIO fonda odleži bar 15 god , odliva sredstava, zbog neiživljenog Ivice i Ružića koji nisu ništa i nigde do sada radili, zbog magareta iz Jagodinu, i žutih bambusa, ma trošim tastaturu “džabe”.
Borović će još da traži odštetu za CZ, taman da se namiri i onih 100.000$ koji skupiše Kovačevići kao šašu.
Glupo je trošiti reči na ovaj skup budala, nego da krenu protesti odmah, ODMAH, ODMAH, premijeri Mađarske. Češke dadoše ostavke zbog krize. Ovi ne bi dali ostavke ni u Gvineji Bisao.

Misa

pre 15 godina

Definitivno je bilo pametnije prepustiti da okrivljeni odgovara tamo gde je pocinio krivicno delo, a da se novac upotrebio za skolovanje ili lecenje nekog ko bi ovoj Srbiji jednog dana bio od koristi i sluzio na cast. Tesko nama dok nas ovakvi kostaju po milion!

MIKI

pre 15 godina

Prvo se postavlja pitanje, dali je Vlada platila nagodbu porodici povredjenog, zbog ucesca svog cinivnika u procesu u Americi, ili je platila samo nagodbu radi prepustanja procesa nasim organima?
Drugo.
Da li Vlada Srbije ima pravo da koristi sredstva oduzeta od kriminalnih aktivnosti, kao da su ta sredstva negde na Marsu pa ih niko nebi ni koristio.
Sramota da se kaze da se nece koristiti sredstva poreskih obveznika nego sredstva oduzeta od organizovanog kriminala.
Ovo je prilicno licemeran stav.
Naime sve mi se cini da Vlada nema valjane odgovore na ostavljena pitanja koja im se upucuju u poslednje vreme, pa sasvim nespretno odgovara, praveci sebi jos vecustetu.
Trece, novac isplacen porodici povredjenog bi trebalo naplatiti od imovine sluzbenika Ambasade u Americi, koji je Kovacevicu dao laznu putnu ispravu.
Niko od nas nije duzan da snosi bilo kakve troskove za nasilnistvo koje je Kovacevic ucinio u Americi.
Najveci deo gradjana Srbije je siguran da mu nasa Ambasada u Americi ne bi pomogla ni najmanjim savetom, da je bio u priblizno slicnoj situaciji kao Kovacevic.

drakula

pre 15 godina

Samo jedno pitanje za gdina Tadića i ostalu "uvaženu" gospodu koja se nalaze na čelu drzave - Ja imam 26 godina i kao 95% ljudi, iz moje generacije i generacija koje su završile pre i posle mene molekularnu biologiju, sam "morao" da napustim zemlju usred nespremnosti politicara da ulažu u mlade naučnike - da li treba da prebijem nekog ovde u Spaniji, recimo E. Inglesiasa, da bi vlada u mene ulozila 1000000 dolara i vratio se kuci?

Dea

pre 15 godina

Može li mi neko pojasniti koje taj M. Kovačević? Zar baš niko ne zna ko stoji iza? I zašto vicekonzul nije u zatvoru? Pomno ću pratiti šta će sa njima biti i kakve će sankcije biti. Za izbore sam ionako odlučila - NE IZLAZIM NI POD RAZNO!!!!

vladimir

pre 15 godina

"Ovo ne donosi neku posebnu korist Miladinu Kovačeviću, sem što će imati fer i pravično suđenje pred srpskim pravosudnim organima” - a sta vise treba od toga, mozda je advokat u krivu jer nece ici u USA pa naplacivati devizne dnevnice za odbranu svog klijenta.

Bojan

pre 15 godina

Da mu u konzulatu nisu dali nove dokumente i pomogli da pobegne u srbiju incident ne bi nikad prerastao u medudrzavni. Nije to prvi slucaj da se neko potuce i zavrsi u komi pa i ubijen. Kad bi zbog toga dolazilo do medunarodnih nesporazuma Meksiko bi moralo da plati milijarde dolara zbog svojih bandi i ubistava po jugu SAD-a. To je jos jedna greska srpskih vlasti sto su se umesali i pomogli mu da napusti zemlju dok je pod kaucijom pa sad narod mora da ispasta.

Sava Savanović

pre 15 godina

Ljudi, vi uopšte ne shvatate o čemu se radi ovde: Ne plaća Vlada srbije $900,000.00 za ovog lika, nego plaća za neotesanog konzula ili ko je već izdao pasoš dotičnom lika. U prevodu, Vlada Srbije je počinila krivično delo (ambasada, konzulat, oboje su deo Vlade) i direktno odgovorna za omogućavanje kretenovog bežanja iz Amerike, i Amerova porodica je tužila (Civil Law Suit) direktno Vladu Srbije. U svakom slučaju, ja bih duže na robiju poslao one koji su mu izdali pasoš, nego ovog Kovacevica...

Petar

pre 15 godina

Placeno je, a sada da vidimo dali ce Vlada Srbije da istera do kraja: ko je odao tajnu od ministara i da se do
detalja rasvetli ko je od funkcionera Ministarstva spoljnih poslova dao zeleno svetlo da se izda novi pasos. Ministar spoljnih poslovaa mudro cuti, zasto?
Ukoliko Vlada sve ovo gurne pod tepih onda je zdrela da ode, jer ovakva kakva je nicemu ne sluzi.

Mislilac

pre 15 godina

Ali stvarno misle da smo ovce! Kaze ministarka da ce se novac nadoknaditi od oduzete imovine kriminalaca i sad bi to nas kao trebalo da umiri. Kao da bi se taj novac inace bacio da nije bilo ovog slucaja.

veca

pre 15 godina

Striktno se drzimo cinjenice da po nasem zakonu nema izrucenja naseg drzavljana zbog kriminalnog dela. A po kom to zakonu drzava placa privatne dugove proistekle iz kriminalne radnje naseg drzavljanina. Danas je to Kovacevic a sutra ce biti neki drugi razulareni potencijalni ubica ciji je tata sudija pa se zakon menja po licnim potrebama.

MB

pre 15 godina

Sramota je da vec 5 godina stipendija bude mizernih 5 100 dinara, od koje ni dve knjige ne mogu da se kupe, a da ne pricam o necem drugom.

Zakljucak - nasilje se nagradjuje i to DEBELO!

Ucenje??? Od toga nema vajde!

Ivan

pre 15 godina

Da li ce Vlada Srbije da skine oznaku "drzavna tajna" i sa dokumenta u kome pise koliko ljudi ce dobiti otkaz da bi se "ustedelo" 900000 USD?

Slobodan Vasalic

pre 15 godina

Pitanje za Srpsku Vladu: koliko ste para uplatili za lecenje Vladimira Djordjevica iz Leskovca koji se vec oko 18 meseci nalazi u krevetu Vasingtonske bolnice(USA) sa strasnim opekotinama po celom telu,koje je zadobio kada ga je ,kao radnika obezbedjenja jednog Bara u Vasingtonu, benzinom upalio mladic koji je skoro osudjen na tesku zatvornu kaznu???

ne vredi drugovi

pre 15 godina

mozete da objasnjavate do sutra da je ovo bio jedini nacin da se srede odnosi s amerikom, mozete da trazite hiljadu objasnjenja i opravdanja, ali ova svinjarija jednostavno ne moze da se opravda NE MOZE

Milan

pre 15 godina

Sakrivajte vi jos koliko god hocete nalogodavca ove svinjarije, ali cete na izborima videti koliko ce vas kostati sve to.

Doci ce izbori pre nego sto cete dobiti zeleno svetlo za EU. Glasove radikala i DSS-ovaca i slicnih necete dobiti ni u snu, a sveje ste vec uveliko izgubili.

Miladinov glas sigurno imate.

Miloš

pre 15 godina

Te pare nisu pare kriminalaca kako vlada pokušva da predstavi. To su NAŠE pare koje su kriminalci opljačkali pa se sada vraćaju nama. Znači NAŠIM parama smo platili siledžiju.

Da li znate koliko dugo se skupljaju pare za operacije u humanitarnim akcijama? Sram vas bilo!!!!!!

Eka

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno sramota....dati 900 000 dolara...pa cije su to pare? Pare naroda...sto nisu dali te pare za bolnice, za sirotinju, za invalide...a ne nekog kabadahiju? Jeste da je nas gradjanin, ali porodica je trebala da obezbedi taj novac, a ne da se penju na grbacu naroda. Sramota za ovu vlast ...sta radi...jer to nije problem sirotinje i ovog napacenog naroda.....nemam daljnji komentar!!!!!!

SickyNS

pre 15 godina

Upita jedan covek da li je ovo kap koja je prelila casu..Jeste..Jedna od kapi..Stidite se..Za bahatog siledziju milion...a ovamo..porezi, stezanje kaisa..e da.."uspeh pravosudja"..BLJAK.. Smucili ste mi se skroz.. Bas mi je zao..21 godinu cekam..od '88..dosta je.. Vise nemam ni najmanje iluzije..

Van Helsing

pre 15 godina

Nesto mi je sumnjiva cifra od 900.000. Da li je 100.000 isplaceno porodici Kovacevic, kao sto je objavila Borba?
He he, dobar im je izgovor, ne placaju gradjani Srbije nego kriminalci. Znaci da se novac zaplenjen kriminalcima koristi da bi drugi kriminalci izbegli pravdi. Gde je tu logika? Pa taj novac je otet ovom siromasnom narodu i njemu treba da se vrati.

komarac

pre 15 godina

Sram vas bilo, sto niste 900.000 $ ulozili u neku skolu, u put, u vrtic?
Sto niste 900.000$ ulozili u neki dom za nezbrinutu djecu ili mozda bolnicu?

svi (ni)su isti

pre 15 godina

"Prvobitno se pregovaralo o izručenju, što nije moguće po srpskim propisima" - a kako je "po srpskim propisima" moguce nezakonito napustiti jednu i nezakonito uci u drugu zemlju? Vracanje "gospodina" Kovacevica u SAD ne bi bilo nikakvo izrucenje, jer on, po vazecem srpskom pasosu pripada tamo (o nasim prevodiocima, akademicima i globalnoj nepismenosti ne bih sada - to u vezi reci "gospodin", naravno da se ne misli da je on gospodin, u nasem smislu reci, nego ta rec tamo sluzi da se osoba blize identifikuje, u smislu odrasla, muska osoba, civil. U drugim slucajevima ima nesto drugo ispred - "sluzbenik", "detektiv" i slicno, ali ... daleko je to jos od nas). Sta bi se dogodilo da je neko slucajno primetio da Kovacevic ima falsifikovani pasos a ne onaj sa kojim je izasao iz zemlje? Morali bi da ga zadrze i vrate odakle je dosao, zar ne?

Kap u Okeanu

pre 15 godina

11. Marta Vlada Srbije uplatila je 900.000 Dolara porodici "komiranog" momka !!! NOVAC poreskih obaveznika Srbije !!! Zbog tacke u Ustavu, Srbije po kojoj ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
Ja ne znam da li se nekad neko ZAPITAO "kakvi su to drzavljani Srbije" koje neka zemlja "trazi" da joj budu isporuceni ? Ja jos NIKAD nisam cuo da je neka zemlja trazila "isporuku" jednog "POSTENOG" gradjanina Srbije niti postoji neka verovatnoca da se to ikada moze dogoditi !!! Za mene licno, ova tacka u Ustavu Srbije postoji ISKLJUCIVO da bi se zastitili KRIMINALCI i kojekakvi zlocinci, a to sve o TROSKU postenih gradjana ove "nakaradnom" politikom "unakazene" Srbije !!!

5tbnqmttanja

pre 15 godina

Hoce li neko da mi objasni kako se Kovacevic nasao u Americi uopste. Sta je tamo radio? Ziveo, studirao? Koliko dugo? I onda je napravio s... pa zazdio natrag kuci? Nasi ga prokrijumcarili, niko nije podneo ostavku, ni u ambasadi, ni u ministarstvu spoljnih poslova. Pride, drzimo momka kao kap vode na dlanu, vodimo na razgledanje skupstine, i sl. I onda jos platimo da ga ovi preko puste na miru, da ne bi nasa mladost trunula u americkim apsanama, sta li. I sve platimo parama poreskih obaveznika, koji i onako vise ne znaju gde im je glava od muka i problema. Pa dokle bre, sta misli taj Tadic i ta njegova stranka? Je su li poludeli? Pa je l' se ovako ide u Evropu? O kakvim vrednostima pricamo? Pa sta ce nasa deca zakljuciti iz svega? Vidim ljudi vec govore da vise nece izaci na glasanje. Sve gore od gorega. Oni ce naci nacina da opet sami sebe izaberu. Imamo li alternativu? Ima li u ovoj zemlji ikoga ko ima zrno soli u glavi, zdrave pameti, da kaze sta je crno, sta belo ili se sve vec toliko pomesalo, pobrkalo da nam nema spasa?

želim da ponovo verujem

pre 15 godina

...hajde da smislimo neku vrstu građanske neposlušnosti kako bi pokazali da nismo retardirani i da ne rastemo na bananama, pa nas pred izbore skinu odatle..

prolaznik-posmatrac

pre 15 godina

...kad bi drzava za svakog svoh gradjanina bila u prilici da ucini isto. Ovako svi ljudi, sem njegove porodice ispadaju gradjani drugog reda - u svojoj zemlji. Sad naplatite takse i podignite poreze te zaposlite coveka u drzavnoj administraciji - efikasnoj.

zapanjena

pre 15 godina

Odgovor onima kojima nije sve jasno: Ameri ne krijumčare svoje kriminalce i bahatlije iz drugih država, oni tamo trunu kao i svi ostali. Oni štite SAMO oficire i vojnike koji su u misijama u svetu.Nisam čula da se ovo negde dogodilo.Miladin se nije potukao sa nekim Amerom u Požarevcu-pa ga Srbija ne da. On je kazneno delo počinio u Americi-tamo treba da bude osuđen. NIKAD VIŠE neću gledati emisije o problemima sedam Srba u Uroševcu, neka traže da ih gledaju članovi vlade. Uostalom, ja i ne živim u Srbiji, samo - tamo živi puno ljudi koje volim.Srećom tako nešto ovim našim političarima još nije palo na pamet. I da budem iskrena - volim što smo ušli u NATO i volim što nam ne trebaju više vize za Kanadu. Tražim jeftin let za Toronto.

Sasa

pre 15 godina

Mislim da su mnogi ljudi nerealni kada je u pitanju ovaj slucaj.
Stvar je vrlo jednostavna. Drzava Srbija je odgovorna za bekstvo Kovacevica iz SAD. Istovremeno, zakonski je nemoguce da se on jednostavno izruci Americi, znaci, mora se traziti neko trece resenje, i takvo resenje je pronadjeno. Drzava ne placa, kako to mnogi prikazuju, Kovaceviceva nedela, nego nedela svojih sluzbenika. Mozemo da se ljutim koliko god hocemo, ali apsolutno ne vidim bolje i razumnije resenje od onoga koje je primenjeno.

mile

pre 15 godina

Porodica prihvatila da država obešteti onoga kome je štetu doneo njen mezimac. hajde da država obešteti sve one u zemlji kojima gradjani duguju: kirije, struja, školarina,etc.

predjo

pre 15 godina

Oops, pa odahnusmo. Uskoro cemo mozda saznati da je neko iz Vlade bio skolski drug ili simpatija njegove mame. Ma stoka komplet, ali ne oni, vec MI.

Ivan

pre 15 godina

Novac oduzet od kriminalaca treba da se trosi u humanitarne svrhe ! A bar deo od 900000 $ dolara da vratimo u budzet rasprodajom imovine tog siledzije i njegovih prijatelja koji su mu pomogli da pobegne. Siguran sam da imaju kuce, stanove, automobile...

Mile

pre 15 godina

Suđenje će biti formalnost. Na kraju će MILADIN dobiti stan, stipendiju, profesionalni ugovor u nekom KK klubu. Šta li su mu TATA i MAMA?
Čudi me samo da mu se BORIS nije izvinuo!

naivna?

pre 15 godina

Da su izasli u javnost sa imenima odgovornih, da su ih ne samo otpustili, nego i krivicno gonili, da su sudjenja u toku, ma da su vec zavrshena, da su osudjeni, da su donete pravosnazne presude, pa da su onda rekli - evo, krivci su kaznjeni, nalaze se u zatvoru, moramo da resavamo problem s Amerikom, pa da plate - ni tada ne bismo bili srecni, chuj srecni, ali to bi bilo poshtenije. Gundjali bi, kritikovali, ali opet ne bi bilo ovako. "drzavna tajna", muvanje ispod zita, onaj jedan lik otpusten, shetao se po televizijama tvrdio da on nije odgovoran ... ko JESTE odgovoran? Kovacevic je iskoristio/upotrebio vezu, "zapalio" iz Amerike, za sta ce njemu ovde biti sudjeno? Da li ce mu suditi i zbog toga? Podleze li to nekom krivicnom gonjenju, makar davanje mita koje je dovelo do ogromnih posledica, dakle, ne samo krivicno delo koje je tamo pocinio previbshi onog momka. Hoce li nekome biti sudjeno i kome za posledice koje su proistekle iz svih ovih krivicnih dela koja su pocinjena!!!

tihomir

pre 15 godina

Tadicu, sram vas bilo! I vi ste na celu ove nesrecne zemlje i Demokratske stranke. Pa ova "vasa" drzava kaze da nema para da resi pitanje klozeta u osnovnoj skoli u Vladimircima, a namiruje dugove jednog siledzije. Te pare koje su date morace da daju oni koji su omogucili bekstvo M. Kovaceviva iz SAD i "gospodin" koji voli da se bije. U protivnom, izaci cemo svi na ulice. Dosta je bilo terora i ispiranja mozga. SRAM VAS BILO!

Dragan Pavlovic

pre 15 godina

Manje plate i veće akcize
Sindikalci najavili štrajkove
Jelašićevi predlozi za štednju
Ovo su samo neki od naslova. Bravo za Vladu Stradije. Samo nastavite tako. Poslednji koji izadje nek ugasi sijalicu.

nebesky

pre 15 godina

Kriminalci su olešili državu. Država ih je uhvatila, osudila i oduzela protivpravno stečenu dobit. A, onda je država te pare dala nekome koji je za svoje nasilno ponašanje trebao da odgovara, ali je zbrisao... Oće li on i njegova porodica vratiti lovu i ugled ovom narodu?...

nada

pre 15 godina

Ko su ti Kovacevici kada se cela drzava zauzela za njih? Verovatno su hteli da razrezu solidarni porez kako bi imali za naknadu stete. Sta ako nase sposobno pravosudje ustanovi da je taj Stajnhauer kriv sto je dobio po nosu, te oslobodi Kovacevica, hoce li vratiti lovu kriminalcima kojima su oduzeli imovinu?
Da li je uopste u planu da ti Kovacevici ikoga obestete sto je njihov mezimac bio bahat u belom svetu?
I jel' to znaci da ce pustiti na slobodu Urosa Misica, ili ce Kovacevic dobiti 10 godina srpskog zatvora....
Sve mi lici na jos jednu dramu, ali ovog puta - Dusana Kovacevica.
Neko se gadno sprda sa zdravim razumom prosecnog poreskog obveznika koji nije predahnuo poslednjih 20 godina.

Srbin

pre 15 godina

ko je dao pravo vladi da placa necije gluposti, pa gospodo mnogo nas je imalo mozda i vecih problema pa ta vlada nije ucinila nista konkretno.
Zamislite koliko se zivota moglo spasiti sa tim novcem ljudima kojima je istinski pomoc potrebna.
Bas me briga za te nazovi odnose USA i Srbije oni su i onako onakvi kakve zeli USA,ali kabadahija iz Kule treba da odgovara za ono sto je uradio, a to u srbiji nece jer ako su Kovacevici izboksovali lazni pasos u NY, te odluku da vlada plati tolike novce USA pa ko je onda naivan da veruje da ce kovacevic da ide u zatvor,kad se zna da je Srpsko pravosudje korumpirano do srzi i da njima vise niko nista ne veruje.
Zbog ovakvih stvari vlada mora da podnese ostavku odmah i pod hitno, kada se razbacuju tudim parama i hoce da uvedu socijalni porez.
Gospodine presednice ni vasa funkcija nije nezamenjiva bez obzira sto vi govorite da nije vreme za izbore, jeste ovakvi javasluci i lopovluk odavno nije vidjen u Srbiji.
Ova sklepana vlast od najljucih protivnika u proslosti treba da ode u zaborav.

tomas

pre 15 godina

Mogu i Severna i Južna Amerika zajedno da "odaju priznanje našem pravosuđu", ali ja iz ličnog iskustva znam da to naše pravosuđe radi nezakonito, nepošteno, korumpirano... Samo nemojte da ga hvalite da je pošteno samo zato što će pod pritiskom najveće sile sveta morati da radi zakonito u JEDNOM slučaaju.

hladne glave

pre 15 godina

Mleko je prosuto. Hajde da vidimo sta dalje? Hoce li biti brzog, efikasnog i transparentnog sudjenja, prvo Miladinu Kovacevicu. Onda, hoce li biti sudjenja svim koji su odgovorni za ovaj prvorazredni skandal? Ili ce biti - pojeo vuk magarca. 500 komentara i za tri dana svi zaborave kao na lanjski sneg. E to mene zanima.

James Bond

pre 15 godina

Smesna je prica da su nasi konzul i vicekonzul u New York-u na svoju ruku izdali pasos nekome ko se tamo tretira kao kriminalac. Cela prica je samo farsa. Zasto se jednim "anonimusom" van zakona bavi vlada pa i sam predsednik republike ,to samo oni znaju! U svakom slucaju vrlo neuobicajeno.

Ivana

pre 15 godina

A odakle kriminalcima imovina? Nisam znala da su taj zakon o oduzimanju imovine namenili za placanje gluposti drudih kriminalaca. Ja se uopste ne bih bunila da isplate studentske kredie i stipendije koji su obecali 26. marta od novca koji je oduzet kriminalcima. Sutra je dan studenata docekacu ga sa 100din. u dzepu, a Miladina nagradise za rad u inostranstvu. Bravo za nase politicare, jos jednom su dokazali da cene prave vrednosti.

Goran

pre 15 godina

Na ovom ispitu su pali svi!!!
Mi takodje, koji cemo dati svoje komentare i koji cemo staviti tacku na ceo slucaj, u duhu svojih gradjanskih nacela. Zamislimo da nas se okupi ispred vlade jedno 10.000 (ne vise) nezadovoljnika, gladnih, talentovanih, prevarenih, opljackanih, zrtvovanih...po raznim osnovama, i da pocnemo da "urlamo". Za dva sata bi nas bilo 20.000, 50.000, 100.000...pa da vidim ko bi se nasao "pametnim" da nam objasni da je tako moralo biti. KOji bi to ministar junak izasao da nas ubedi da ulica nije mesto za resavanje takvih problema.

Miroslav

pre 15 godina

Mislim da bi bilo pošteno da ovaj Kovačević plati taj milion a ne država tj. poreski obveznici tj. mi. Ako ne može odjednom neka bude na rate al da plati. Na taj način vlada ne mora da ukida kafe i smanjuje upotrebu automobila kao meru štednje.

Namcor

pre 15 godina

A jesu li te pare stigle vladi Srbije preko MMFa? Da li to gradjani moraju da placaju? Ovako oporezuju penzije, da bi se ovakvi tipovi sirili. Bas me interesuje ciji je on sinovac?

svetlana

pre 15 godina

Strahovito sam tuzna sto je kovacevic napravio skandal i prosto primorao svoju drzavu koja ima velike probleme sa siromastvom da plati njegovu stravicno ruznu genetski nasledjenu surovost i tako osramoti srbe i drzavu , zao mi je sto nece robijati tamo gde se pravio snazan i pametan ,a cela nacija sada to placa, jako zalosno jako tuzno i neka sebi nikada neoprosti cin koji je tako primitivan i mizeran, i iskreno se nadam da ce drzava uspeti od njega da to vrati poreskim obveznicima .

vladimir

pre 15 godina

i zamisli kada stajnhauer juniora vide u skoli sa novim autom i strava ribom. i pitaju ga odakle ti lova u ovo krizno vreme a on kaze - Oni tamo imaju para koliko hoces. those crazy serbs!

ervin

pre 15 godina

Ako "kriminalci" placaju porodici Stajnhauer, a ne drzava, pitam se od koga su kriminalci oteli sredstva, nego od iste drzave, a ta sredstva je drzava dobila od svih nas, poreskih obveznika. Dakle, ipak drzava placa.
Ta su sredstva mogla otici za resavanje socijalnih problema u ovakvoj ekonomskoj krizi.

Gril 13

pre 15 godina

Ja sam bio otporaš i glasao sam ranije za DS. Ali sa žaljenjem mogu da konstatujem da je ovo najgora i najbeskrupuloznija vlada koju pamtim. Narod po ko zna koji put plaća njihove greške i propuste. Zaslužili su da odu što pre ...

superhik

pre 15 godina

... da ce te pare "biti vraćene u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima". A sta je ovo ako nije kriminalna aktivnost?
NECUVENO

hahahahaha

pre 15 godina

Hajde da pogledamo sve ovo sa "lepše strane": pošto građani Srbije "neće" biti oštećeni jer ćemo (nekad u budućnosti) pohvatati krimose pa im oduzeti kintu i popuniti rupu u budžetu, onda nam taj isti budžet dođe, nekako, kao kasa uzajamne pomoći pri sindikatu kriminalaca???? I ko onda može reći da vlada nema ideje???? Još ako naplate i PDV na autorski honorar!!!

Boba

pre 15 godina

U ovoj korumpiranoj, nedemokratskoj vladi zaista nam je najkrivlji onaj koji je dozvolio da ovaj slučaj procuri u javnost. Bolje da nismo znali šta nam vlada radi iza leđa - direktno protiv svih nas a u korist potencijalnog ubice i nasilnika...
Naravno da im je sad bitno da predstave ovo kao svoj uspeh - pa zar je moguće da očekuju aplauz?
Onaj majkin sin je trebao kaznu da odleži u Americi, koliko god je trebalo. Pa zašto da mu mi pomažemo? Samo zato što je naš građanin? Smešno!
Ko je to bio toliko potplaćen u vladi da progura ovo tako da svi mi plaćamo za njega? I to u vreme krize gde se više ne zna čije će se plate skresati da bi se napunio budžet. Sad kad je, ionako, ovaj iscrpljeni i jadan narod u strahu da ne ostane bez posla!
Naravno da nas ne smiruje informacija da će se to isplatiti od zaplenjene imovine kriminalaca. Pa i to je novac, otet od naroda, koji je mogao napuniti kasu. Zaista, vladi i pravosuđu svaka čast.

Goran

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima."
A da to plate oni koji koji su napravili trosak Mr. Miladin i dva gospodina iz konzulata, ako nemaju moze i na kredit.
Dokle cemo da imamo zajednicku odgovornost za nesto sto nismo uradili.
KO POTROSIO TREBA I DA PLATI.

SramotaMe

pre 15 godina

Pa sramota me sto sam glasao...necu vise...hteli su da nam svima skinu plate jer nema para...deca nam cekaju milost i donacije traze preko novina da bi im se spasao zivot...a vlada u ime gospodina robijasa koji je smestio coveka u bolnicu isplacuje 1 mil evra, eto od kriminalaca ce uzeti...pa kako se nisu toga setili kad su hteli da nam smanje plate...a jos pomenuti gospodin smatra da ne treba da ide u zatvor jer "ne veruje" americi..pa sta je trazio onda tamo ako su tako losi...a mi glupa raja treba da platimo sto se decko eto malo razmahao pa pobegao u domovinu...pa nek plate tata i mama i gospodin koji ga je doveo u srbiju...nikad vise na izbore....

Nastavnica

pre 15 godina

Kazu, da novac za odstetu, nece biti uzet od poreskih obveznika, vec od novca stecenog kriminalom, koji ce po novom zakonu biti oduzet. Ali zar taj novac ne bi trebalo da bude opet vracen onima, od kojih je ukraden ili opljackan to jest opet poreskim obveznicima. A oni njime opet vracaju dugove kriminalaca.

Dejan Savić

pre 15 godina

Sramota!Sramota za našu Vladu da isplati toliku odštetu za (ne)delo koje je počinio neki siledžija,dok jedna porodica već dve godine živi bez struje (jer nema 640.000 dinara za priključak) a za 3-4 nedelje očekuje rođenje deteta.Sram bilo i Vas gospodine Borise Tadiću!

gluop mmmm tup!

pre 15 godina

"Tek u trećoj fazi SAD su ponudile da Srbija obešteti Štajnhauera, što je prihvatila i porodica oštećenog..." - jel to znaci da je optuzeni priznao krivicu?

Stefan

pre 15 godina

Svaka cast ovoj nasoj vladi...kako su oni mudri i pametni...ja bih predlozio da se donese zakon gde ce gradjani Srbije redovno placati sve odstete koje nasa "deca" naprave preko grane...treba da podrzavamo dijasporu sto vise...i eventualno da zamolimo da vise od dva puta ne ponavljaju jer ne mozemo da nahvatamo toliko kriminalaca ovde kod nas...

kanadjanin

pre 15 godina

ameri su dobili, srbi zajedno izgubili $900,000. to je jasno. a milan kovacevic? sta je taj lik ucinio za ovu drzavu da mu ona placa nedela?

Jil

pre 15 godina

Ej bre sa tim parama ste mogli pomoci ljudima koji nemaju pare za hleb za neku narodnu kuhinju, za neku skolu, za decu bez roditelja, za neku crkvu na Kosovu, ili neku bolnicu negde u Srbiji! Ne mogu da verujem Vlada sta radi, pa kako nema para? Imamo toliko drugih problema da nema gde vise. A budzet nam je prazan! Laku noc SRBIJO

Nesa

pre 15 godina

Ko je bre taj Miladin i po čemu je on zaslužan da država plaća njegove "nestašluke"? Možda je bolje pitanje čiji je on pulen ili rodjak. SRAMOTA! Od kako sam pročitao ovu vest, u glavi mi se vrzma Bajaga: ŠTA TO PADA? PADA VLADA.

upitnik

pre 15 godina

Nešto mi nije jasno, najprije se plati odšteta pa onda kreće suđenje. To mi nema logike. Jeli plaćanje odštete priznanje krivnje, pa čemu onada suđenje. A što ako se na sudu utvrdi da čovjek nije krov za djelo koje mu se stavlja na teret, hoćeli ameri vratiti novac?

Max

pre 15 godina

Ljudi, nije država platila Miladinovo batinanje, nego brljitonu sopstvenih službenika koji su postupili neodgovorno, bez trunke svesti o bezbednosti zemlje, po svojoj slobodnoj volji i samostalnom tumačenju labavo i traljavo napisanih propisa u uslovima labave, traljave i brljave kontrole ...
I sada država plaća svoje greške i svoju neozbiljnost. Nemojte se začuditi ako Miladina oderu na 10-15 godina "buvare" zbog svega ovoga. I to da Amere ne zanima ishod suđenja u to ne veruje ni moj trogodišnji sin ... videćete već.

momabrazil

pre 15 godina

Pa sta je chudno sto su Ameri prilimil pare. Vlada , koja inache mislim da je cista dvojka , je dobro postupila, veci blam bi bio izrucivanje naseg gradjanina SAD, e sad on treba da radi i radi da vrati bar deo para!

student

pre 15 godina

dakle nije mi jasno kako tako usko posmatrate problem
zasto drzava da se umesa i to da plati?
prvo krvica drzave je ocigledna...drzavni sluzbenik je izdao taj pasos...to je veliki prekrsaj i ako razmislite malo videcete da bi to bio OGROMAN problem u buducnosti..ameri bi mogli poostriti uslove izdavanja viza...vise nas smarali na aerodromima itd itd... gradjana nisu mogli izruciti..silom da je odradjeno mnogo bi vise pukli civilnom tuzbom njega protiv drzave kada izadje iz zatvora...
a narusavati odnose oko tako mizernog slucaja i da 900,000 dolara za drzavu je nista...
nas gdp je oko 80 milijardi dolara... a da drzava cela ispasta oko takve gluposti je ludost...iz tog pogleda dogovor je najbolji moguci scenario...a kovacevicu da se sudi i da bude osudjen ako je kriv... ja sam na studijama u americi i verujte takva propaganda Serbian thug bla bla bla ..realno tesko da je mogao dobiti fer sudjenje...ako je kriv itekako treba da ga osude...

sasa

pre 15 godina

Dobro procenjena steta, nema sta!
Amerikanci su nama platili 23 milona dolara za zelezaru Smederevo, luku Smederevo, Slobodnu carinsku zonu sa starom zelezarom, hiljade hektara zemljista u Smederevu, staru i novu luku na Dunavu, silan poslovni prostor u Smederevu, krecanu u Kucevu i fabriku belih limova u Sapcu, a mi njima odstetu za neke telesne povrede skoro milon dolara, ako im je verovati.
Vazno je da smo izgladili odnose!!!

Bobi

pre 15 godina

Gospodo sa blistavim umovima imovinu oduzetu kriminalcima treba da vratite narodu od koga je oteta, a kaznu da plati Kovacevic i oni koji su sve to zamesili. I kad vec otkrivate tajne objasnite nam ko je taj Kovacevic i zasto ga vlada toliko stiti, kada znamo kako se inace ponasa prema svojim gradjanima...??!!

Vladimir

pre 15 godina

Ako je stvar kakva jeste sada, mislim da bi najbolje bilo da se sledece uradi. Nakon sto se osudi, da se ne posalje na izdrzavanje kazne odmah. Recimo, da se odlozi na 10 godina. U medjuvremenu, ako je iole solidan kosarkas, da mu se omoguci da unovci svoj talenat i da vrati pare sa kamatom. Pa posle moze u corku.

dzony 1978

pre 15 godina

Ajmo da baratamo cinjenicama, koje smo bar procitali:
1. decko je koliko znamo branio devojku (drugaricu)
od fizickog napada
2. amer je prohodao u kratkom roku iako se u sudu pojavio u kolicima-show must go one
3. decko se snasao na ovaj ili onaj nacin i zapalio nazad, bas da vidim ko bi u Americi sacekao sudjenje od svih vas koji pametujete
4. Unapred znamo kako bi se tamo sudilo,uzimajuci u obzir ko je ujnica doticnog
5. 900.000 je opterecenje po srpskom domacinstvu od 1 dolar, i sta sada,hocemo li da umremo od gladi.
Ajde da malo naplatimo ekstraprofite, ajde da razni plate poreze a ne da ih izdrazavaju simpatizeri dok se baskare po vilama na dedinju, a ti Miladine mirno spavaj, prezivecemo mi i ovaj dolar.

kauboj

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima" -presipanje iz šupljeg u prazno. Kako god okreneš fali 900.000 dolara.

arza

pre 15 godina

Da li je moguce da se izdvaja toliko novca zbog nasilnickog ponasanja za sve nas nebitnog Kovacevica? A sta se desava ako je neko na medjunarodnoj poternici? Kako tu stoje stvari, krsi li se tad ustav? i ako je to bila mogucnost da se ne krsi ustav zasto to nije ucinjeno? Jos jednom pitam, sem sto je mamin i tatin, zbog cega bi gradjanin Kovačevic bio vazan toliko gradjanima Srbije?

Davorin Bogovic

pre 15 godina

Koja je svrha suđenja kad je ispaćena suma od samo 900.000 dolara. A i računica je loša, država je u minusu 900.000 dolara, a još ne zna koliko para će da namakne od mafijaša i hoštaplera. Sramotno je da ste želeli da uzmete extra porez narodu da bi namakli pare u kasu, a i ova druga kombinacija da uvedete porez na mobilne...
Bolje onda uvedite porez na to što živimo i dišemo vazduh a sve to zbog jednog pojedinca koji je nevaspitan pa se potukao u tuđem dvorištu. Miladine obrukao si mlade iz Srbije koji su možda talentovaniji od tebe.

Eh

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
I tačka, bez obzira o kome i čemu se radi! Baš me zanima u kakvom to slučaju bi Amerika prekršila svoj Ustav i zakone na zahtev druge države?

Uzgred, baš me nešto briga za konkretnog Kovačevića, ali ljudi, imajte malo svesti o tome šta je država i poštovanje zakona, pa bez toga možete samo da sanjate Evropu koju ne ispuštate iz usta.

Winston Smith

pre 15 godina

OvO je najsramniji primer NOVOGOVORA iz Orwelove 1984. koji sam ikada video. Veliki uspeh pravosudja? Zasto pravosudja? Kakve to ima veze sa pravosudjem. SRAMOTA. SRAMOTA. SRAMOTA.
Jedino naravoucenije iz svega ovoga ce izvuci buduci batinasi i siledzije. Ako imas dovoljno dobre veze, srbija ce platiti koga treba i ti ces biti OK. SRAMOTA SRAMOTA i opet SRAMOTA

dzony 1978

pre 15 godina

Ajmo da baratamo cinjenicama, koje smo bar procitali:
1. decko je koliko znamo branio devojku (drugaricu)
od fizickog napada
2. amer je prohodao u kratkom roku iako se u sudu pojavio u kolicima-show must go one
3. decko se snasao na ovaj ili onaj nacin i zapalio nazad, bas da vidim ko bi u Americi sacekao sudjenje od svih vas koji pametujete
4. Unapred znamo kako bi se tamo sudilo,uzimajuci u obzir ko je ujnica doticnog
5. 900.000 je opterecenje po srpskom domacinstvu od 1 dolar, i sta sada,hocemo li da umremo od gladi.
Ajde da malo naplatimo ekstraprofite, ajde da razni plate poreze a ne da ih izdrazavaju simpatizeri dok se baskare po vilama na dedinju, a ti Miladine mirno spavaj, prezivecemo mi i ovaj dolar.

Sasa

pre 15 godina

Mislim da su mnogi ljudi nerealni kada je u pitanju ovaj slucaj.
Stvar je vrlo jednostavna. Drzava Srbija je odgovorna za bekstvo Kovacevica iz SAD. Istovremeno, zakonski je nemoguce da se on jednostavno izruci Americi, znaci, mora se traziti neko trece resenje, i takvo resenje je pronadjeno. Drzava ne placa, kako to mnogi prikazuju, Kovaceviceva nedela, nego nedela svojih sluzbenika. Mozemo da se ljutim koliko god hocemo, ali apsolutno ne vidim bolje i razumnije resenje od onoga koje je primenjeno.

DUSAN

pre 15 godina

Sve ovo bih možda, nekad, i mogao da oprostim plavo-žutoj ekipi koja je već sedam godina, na ovaj ili onaj način, na vlasti. Ali jednu stvar nikada neću. To što su na sve načine pokušali da nas nateraju da se postidimo što smo Srbi.

Narod koji nema razvijenu nacionalnu svest je narod koji je osuđen na propast. Ne da u poslednjih sedam godina naša vlast nije učinila apsolutno ništa na razvijanju iste, već sam stekao utisak da je uz pomoć svakavhih organizacija, analitičara, komesara i sekretara činila sve da nam objasni kako je naša nacionalna svest u stvari nacionalizam i kako smo mi u stvari obični neobuzdani divljaci koje treba civilizovati, izdepilirati i, po mogućstvu, kastrirati

momabrazil

pre 15 godina

Pa sta je chudno sto su Ameri prilimil pare. Vlada , koja inache mislim da je cista dvojka , je dobro postupila, veci blam bi bio izrucivanje naseg gradjanina SAD, e sad on treba da radi i radi da vrati bar deo para!

Nele

pre 15 godina

"Uspešno smo rešili problem između SAD i Srbije". Ne znam kako ali znao sam da cemo opet "pobediti". Secam se pobedili smo '99. godine NATO i secam se koliko nas je ta pobeda kostala. I sad smo pobedili, kafanski nestasluk maminog i tatinog sina kostao je ovaj siromasni narod 900.000$. Ako te pare Miladin Kovacevic i njegov spasitelj iz nase ambasade ne vrate u budzet, nista nismo uradili. Poslacemo poruku mladima da po svetu mogu da rade sta god hoce a drzava je tu da ih stiti i da pere njihove brljotine.

Nick

pre 15 godina

Od ove recenice 'Priznanje za srpsko pravosudje' boli me glava. Pa u najmanju ruku sudjenje ce kod nas da traje 10 godina :)
Amerika je opet dokazala da funkcionise po vrlo prostom sistemu.
'Para vrti gde burgija nece'

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Postoje slucajevi da Amerika ne izrucuje svoje gradjane ali radi nesto drugo - ko je usao tamo i dobio drzavljanstvo ILEGALNO - sakrio neke podatke o sebi iz proslosti - njemu se ODUZIMA drzavljanstvo, a onda se doticni izrucuje drzavi ciji je drzavljanin bio pre dolaska u Ameriku ili kako sud odluci. Slicno je sa Kovacevicem - on je pobegao iz SAD ilegalno, pomocu laznih dokumenata, zato bi nasa drzava morala prvo tu gresku da ispravi, da doticnog smesti tamo gde mu se nalaze prava dokumenta, pa tek onda da stiti njegove interese. Sta bi recimo nasa drzava radila da je Legiji uspelo da pobegne iz zatvora? Smatrala ga slobodnim gradjaninom? Organizovala ponovo sudjenje ili sta? Ili bi ga jednostavno vratila tamo gde zvanicno pripada - u zatvor. Mislim da je deplasirano pozivati se na postovanje zakona realizovano krsenjem nekih drugih zakona.

dovlab

pre 15 godina

Vecina komentara je na mestu, ali meni je ipak drago sto se ta prica zavrsila. Odnosi sa Amerikom su suvise ozbiljna stvar da bi se zakomplikovali zbog nekog siledzije i par korumpiranih sluzbenika. Zapravo, ja ni nemam nista protiv Kovacevica, samo protiv onih koji su mu izdali dokumenta. Njima bih cak sudio za cin izdaje, jer su iz licnih razloga napravili ogromnu finansijsku stetu gradjanima Srbije i ugledu zemlje u svetu. Zelim da se objave njihova imena i da se javnost obavesti koje izrecene kazne protiv njih!

Vladimir

pre 15 godina

Ako je stvar kakva jeste sada, mislim da bi najbolje bilo da se sledece uradi. Nakon sto se osudi, da se ne posalje na izdrzavanje kazne odmah. Recimo, da se odlozi na 10 godina. U medjuvremenu, ako je iole solidan kosarkas, da mu se omoguci da unovci svoj talenat i da vrati pare sa kamatom. Pa posle moze u corku.

tajna

pre 15 godina

I,sta gradjani Srbije time dobijaju?Jaka stvar sto je skinuta oznaka JAVNE TAJNE,ne drzavne,BITNO je da je lova otisla u SAD.A sada,da bi se decko odmorio od ove bure,dajte da mu platimo mesec dana odmora,ZASLUZIO je

student

pre 15 godina

dakle nije mi jasno kako tako usko posmatrate problem
zasto drzava da se umesa i to da plati?
prvo krvica drzave je ocigledna...drzavni sluzbenik je izdao taj pasos...to je veliki prekrsaj i ako razmislite malo videcete da bi to bio OGROMAN problem u buducnosti..ameri bi mogli poostriti uslove izdavanja viza...vise nas smarali na aerodromima itd itd... gradjana nisu mogli izruciti..silom da je odradjeno mnogo bi vise pukli civilnom tuzbom njega protiv drzave kada izadje iz zatvora...
a narusavati odnose oko tako mizernog slucaja i da 900,000 dolara za drzavu je nista...
nas gdp je oko 80 milijardi dolara... a da drzava cela ispasta oko takve gluposti je ludost...iz tog pogleda dogovor je najbolji moguci scenario...a kovacevicu da se sudi i da bude osudjen ako je kriv... ja sam na studijama u americi i verujte takva propaganda Serbian thug bla bla bla ..realno tesko da je mogao dobiti fer sudjenje...ako je kriv itekako treba da ga osude...

Radoš

pre 15 godina

"Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je ustupanje slučaja Miladina Kovačevića Srbiji veliko priznanje za njen pravosudni sistem."

Čiji, Malovićkin pravosudni sistem?

Gale

pre 15 godina

”On je ocenio i da je njegov branjenik protivzakonito proveo mesec dana u pritvoru jer tvrdi da domaće tužilaštvo do sada nije raspolagalo dokazima protiv Kovačevića. ” Pa zar lazni dokumenti, umesanost konzulata u prebeg i diplomatski incident nisu nista!?

realan

pre 15 godina

Sto se tice slucaja Kovacevic, ja bih postupio po ustavu!
Ustav kaze da nase drzavljane ne izrucujemo drugim drzavama. Ok! Ali isto ustav kaze da je Kosovo sastani deo nase zemlje, pa bih poslao Kovacevica na oporavak u neki manastir na Kosovu i Amerikanci bi sasvim slucajno saznali da je dole, na njihovoj teritoriji....

Vojvodjan-

pre 15 godina

hipoteticki, sta bi bilo kad bi odjednom npr. 100 ili 1.000 nasih gradjana u inostranstvu, a teorijski to je moguce s obzirom kolko ih ima, napravili istu ovakvu "glupost"? jel bi vlada sve njih nagradila i sponzorisala? sta bi bilo da 10.000 nasih uzornih gradjana ovo uradi? kod kog broja bi se vlada zaustavila i razmislila? ili bi nastavila da placa za ove probisvete? ovaj je prokockao izvanrednu priliku za sebe, drugu osobu kostao za malo zivota, konzula i vicekonzula je kostao dobrog posla, a sve nas milion dolara koje nemamo. sramota!

wizzair

pre 15 godina

jedino fer i pravicno bi bilo da siledzija odlezi nekoliko godina da ohladi glavu, a onda ispovrti milion dolara. valjda ceih zaraditi igrajuci kosarku u USA.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

"Prvobitno se pregovaralo o izručenju, što nije moguće po srpskim propisima" - a kako je "po srpskim propisima" moguce nezakonito napustiti jednu i nezakonito uci u drugu zemlju? Vracanje "gospodina" Kovacevica u SAD ne bi bilo nikakvo izrucenje, jer on, po vazecem srpskom pasosu pripada tamo (o nasim prevodiocima, akademicima i globalnoj nepismenosti ne bih sada - to u vezi reci "gospodin", naravno da se ne misli da je on gospodin, u nasem smislu reci, nego ta rec tamo sluzi da se osoba blize identifikuje, u smislu odrasla, muska osoba, civil. U drugim slucajevima ima nesto drugo ispred - "sluzbenik", "detektiv" i slicno, ali ... daleko je to jos od nas). Sta bi se dogodilo da je neko slucajno primetio da Kovacevic ima falsifikovani pasos a ne onaj sa kojim je izasao iz zemlje? Morali bi da ga zadrze i vrate odakle je dosao, zar ne?

Stevan

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!! OVAJ ZAKON NEVALJA.Podsiče kriminalce da vrše krivična dela,pa ako uspe brzo da dodju u Srbiju,biće zaštićeni jer im OVAJ ZAKON to garantuje!

Zmaj

pre 15 godina

Samo poredjenja radi:
1999 - Nato bombarduje Srbiju - Srbija uvredjena - Bez odstete!
2008 - Kovacevic bombarduje malog Amera - Ameri uvredjeni - Odsteta 900000$.

I jos se pitam kako su onda Sloba i ostali predati u Hag, kada je to Ustavom zabranjeno?!?!?

Bojan

pre 15 godina

"NEMA PROBLEMA", sto bi rekao Zoran Radmilovic, vi ste uradili sta ste naumili. Uzeli ste koji dinar i od mog deteta da bi ste platili barabinu bahatost, ali mene i moju porodicu na izborima vise videti necete. Laku noc.

Mirjana

pre 15 godina

Ovo nije nikakvo personalno pitanje nekog MK .To je pitanje Vlade, koja odlucuje o diplomatiji i koja nas preko ministarstva inostranih poslova ne predstavlja, nego bruka po svetu.Vladini sluzbenici su napravili brljotinu falsifikujuci dokumenta a sada hoce da nam predstave da je ceo slucaj briljantno izgladjen i da je cak koristan za Srbiju.Znamo da u ovoj zemlji ni o mnogo bezazlenijim stvarima ne odlucuju pojedinci,pa makar bili i u diplomatiji, vec direktive dobijaju odozgo.Uostalom,pravu sliku nase diplomatije daje ministar Jeremic koji skoro u svakom kontaktu sa spoljasnjim svetom pravi diplomatske skandale.To je verovatno i bio razlog sto je bio sklonjen za vreme posete hrvatskog premijera Srbiji.

Petar

pre 15 godina

Kazu Srbija ne izrucuje svoje gradjane kao stiti ih ustav, pa ciji su oni onoliki ljudi u hagu? Mozda pali sa neba? Ma ljudi ovo je sramota za sve nas! Bitno da je za nekog tatinog sina isplacen kes!

Dutchman

pre 15 godina

Upravo mi je stigla kazna za prekoracenje brzine (u Holandiji). Da li mogu da je prosledim vladi Srbije, nesto nisam pri parama ovog meseca.

Milan Rajic

pre 15 godina

Poštovani g-dine Predsedniče,,,

Kao gradjanin koji je uvek poštovao zakon ove države smatram se obaveznim da vam prijavim PLJAČKU kojoj se odigrala ovih dana a glavni organizator i kolovaođa je g-din Mirko Cvetković.Kao glavni saučesnik koji je učestvovao i realizovao ovo delo je G-dina Vuk Jeremić. Pljača se odigrala tako što su dotičan gospoda neovlašćeno potrišili 900.000,00 dolara državnih para iz buđeta Republike Srbije a sve da bi zaštitili nekog Miladina Kovačevića.
Nadam se da će te hitno preuzeti zakonske korake da se gospoda liše slobode i da im se HITNO zamrzne imovina kao bi se namirilo istih 900.000,00 dolara.
U protivnom smatracu da ste mi Vi lično dali odobrenje da se i ja snadjem za nekih 900.000,00 dolara o državnom trošku, koje ću namiriti u lokalu bez dovodjenja u neprijatnost Države Srbije, kao dotični g-din.u Protivnom smatracu da nisam više u obavezi da plaćam poreze s obzirom da je dozvoljeno da koriste novac nenamenski iz buđeta.

Goran

pre 15 godina

Bruka i sramota! Kriminalci od kojih bi ovaj novac morao da se naplati su Miladin Kovačević i njegova porodica. Trebalo bi proceniti koliko im vredi kuća i celokupna nepokretna i pokretna imovina kojom rasolažu, prodati je i odmah naplatiti celokupnu sumu. Sve ostalo bi bila teška nepravda, a nepravde nam je dosta, odavno.

kolani028

pre 15 godina

Urosu su dali deset godina , a ovom tatinom sinu 900.000 dolara ???!!!!
Da se ja pitam lezala bi obojica poprilicno vremena u zatvoru ,ali ovako nema nikakve logike!
Mali burzuj nalupao nekog preko i ja da placam za njega?????!!!!!!!

ko da je vazno

pre 15 godina

strasan uspeh domaceg pravosudja..ne mogu da verujem da se neko usudio takvu izjavu da da, mladom ameru je isplaceno oko milion $ vansudske nagodbe sto je i bio plan... secate li se 2 miliona $ poklona srbiji koje je hilari blokirala..e, to je sad odblokirano pa cemo imati milionce koje opet ko zna de ide..i tako jovo nanovo u nove pobede naseg pravosudja...i naravno, nikad kraja...

Mila

pre 15 godina

verujte, meni je zlo vise od ove teme. Uzasnuta sam kakav primer dajete mladima. Nazalost, ne pise se o mladicu Milosu Jovanovicu, koji je 25. februara u Firenci dobio nagradu Marc Bloch za najbolje napisanu master tezu iz istorije(tema je urbanizam u Beogradu u 19.veku)u Evropi za proslu godinu (www.eui.it)i o mnogima koji su zasluzili da se o njima pise, koji zaista predstavljaju Srbiju, koji ne prave"diplomatske skandale" i ne uzimaju pare od gradjana Srbije.

izmedju rezignirarnosti i besa

pre 15 godina

nemam reci, nemam ... taj Kovacevic je MORAO da se sam spakuje i vrati se u Ameriku. Jednostavno, morao je to da uradi. Svi oni koji su ga ovde vodali kao mechku sa alkom u nosu na lancu, po skupstini, e oni sad da ispovrte te novce, iz svojih sopstvenih dzepova, a oni koji su mu obezbedili putnu ispravu da pobegne iz Amerike, da budu optuzeni, pa osudjeni i da robijaju.

predrag

pre 15 godina

Zivim u Kanadi i imam jednu molbu. Vec duze vremena nervira me jedan kanadjanin i zelio bih da ga isprebijam ali ne znam da li ce mi Vlada Srbije obezbediti sredstva za nadoknadu, jer posle toga se zelim prebaciti u Srbiju.

_izneveren_

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da svakim potezom tonemo sve dublje i dublje. Ne mogu da verujem kako sam naseo na sve price od 1991 do sada "demokratskim" snagama. Jedino mi je zao pokojnog premijera sto je izgubio zivot, nazalost uzalud. Izlazim na glasanje NIKAD VISE

Aleksandra Danilovic

pre 15 godina

Mozete li da zamislite sta bi se moglo uraditi za svratista, sigurne kuce, decu ometenu u razvoju, stare, bolesne s ovim novcem!
A mi smo! Sta? Suspendovali krumpiranog sluzbenika ambasade, platili prebijenom decku odstetu i time priznali da je pocinjeno nedelo i jos da platimo Miladinu za pretpljenu dusevnu bol sto je morao da zivi u neizvesnosti!
Cemu da se nadaju mladi , pametni, vredni ljudi u Srbiji cekajuci posao?
Mozda da prebiju nekog, po mogucstvu stranca?
Moralna beda!

Dejan

pre 15 godina

Zao mi je sto Kovacevic nije isporucen Amerikancima. Kovacevic je u tudjoj zemlji napravio prekrsaj i zato je morao u istoj toj zemlji i da odgovara.
Da nema debela ledja iza sebe tako bi i bilo. Objasnjenja koja cujemo od predstavnika Vlade kojima opravdavaju svoj postupak predstavlja golu propagandu pripremljenu za ljude bez mozga. Ovo me sve vise podseca a Milosevicevo vreme, koje smo mislili da je zauvek ostalo za nama.

aleksandar

pre 15 godina

svakim danom se pitam sta jos moze nasa vlada da uradi a da se jos vise stidim moje zemlje i porekla...i svaki put me iznenade...granice ocigledno nema...
gospodo iz vlade treba da vas je sramota ali su vam ocigledno obrazi deblji od svih mogucih djonova...
te izjave koje nam plasiraju su gore od julovskih u najgore vreme, cuj nadoknadice te pare od oduzetih kriminalcima...pa sta vi pricate ljudi??? svakako su te pare u kasi... kome cete nadoknaditi...sami sebi...da li to znaci da niste u minusu od 900 hiljada????
jeste li se zapitali koliko ste porodica mogli skuciti za te pare????
strasno se blaga rec za sve ovo

unapred zahvalan!

pre 15 godina

Kum i ja smo se zimus (12.februara) potukli sa madjarskim turistima u Bugarskoj (planina Rila) nacinivsi omanju stetu u restoranu (Olimpia) pa ako bi nam Vlada refundirala gubitak... (NESTO MANJE OD 250 LEVA) A?

Put bola i ponizenja

pre 15 godina

Od Markove motorne testere, do Miladinovog milionceta.
Od Milosevicevih brzih pruga, da Sarancicevog stana.
Od batinanja otporasa, do Veljine pesnice u TV studiju.
Od Jezde i Dafine do solidarnog oporezivanja.
...
Pistaljke, serpe, batine, druzenje, nada.
...
Kazu da nada umire poslednja. Toliki put smo presli da bismo nasli u vecoj kaljuzi nego sto je bila ona iz koje smo hteli da se izvucemo.
...
OD SLOBINE DO MALOVICKINE POBEDE.
To je najdublje dno do koga smo mogli da dodjemo. Zali boze potrosene godine i unistene nade, mi ustvari vise i ne postojimo, zato i nema reakcije na ovo zlo i nepravdu, zato vlada slavi i kriminalci likuju, dok se ponizeni i gladni gradjani Srbije pitaju koliko moguce potonuti u bescasce!

mile

pre 15 godina

Porodica prihvatila da država obešteti onoga kome je štetu doneo njen mezimac. hajde da država obešteti sve one u zemlji kojima gradjani duguju: kirije, struja, školarina,etc.

Eka

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno sramota....dati 900 000 dolara...pa cije su to pare? Pare naroda...sto nisu dali te pare za bolnice, za sirotinju, za invalide...a ne nekog kabadahiju? Jeste da je nas gradjanin, ali porodica je trebala da obezbedi taj novac, a ne da se penju na grbacu naroda. Sramota za ovu vlast ...sta radi...jer to nije problem sirotinje i ovog napacenog naroda.....nemam daljnji komentar!!!!!!

Misa

pre 15 godina

Definitivno je bilo pametnije prepustiti da okrivljeni odgovara tamo gde je pocinio krivicno delo, a da se novac upotrebio za skolovanje ili lecenje nekog ko bi ovoj Srbiji jednog dana bio od koristi i sluzio na cast. Tesko nama dok nas ovakvi kostaju po milion!

vladda

pre 15 godina

pa sad, ako cemo iskreno i ako se ukljuci mozak da se primetiti da je drzava postupila na jedini moguci nacin, alternative nije imala. a sad po dzep i u zatvor sa tim ko mu je izdao dozovlu za putovanje a dragog nam kovacevica osuditi za primer sa maximalnom mogucom kaznom !!!

milan

pre 15 godina

"On je ocenio i da je njegov branjenik protivzakonito proveo mesec dana u pritvoru jer tvrdi da domaće tužilaštvo do sada nije raspolagalo dokazima protiv Kovačevića".
E dok mi imamo advokate poput Borovica imacemo mi jos dosta siledjija poput Kovacevica.Umesto da taj Kovacevic bude istog trenutka kad je ilegalno stigao u Srbiju bude u zatvoru on nam se sepurio po javnim mestima dokazujuci nam ponasanje kakvo ne dolikuje jednom gradjaninu.
Milan

simens

pre 15 godina

E moram da priznam da sam presrecan sto je nasa diplomatija ostvarila jos jednu "pobedu" i što će se Miladinu Kovačeviću suditi u Srbiji i što je to "veliko priznanje" našem pravosuđu.
Pitam se samo ko ce da odgovara iz Vlade, zbog štete koja je naneta zemlji i zbog milion dolara koje moramo da platimo nekom tamo Štajnhaueru.
Što se mene tiče mogli su komotno i da ga isporuče u SAD, a za to su imali načina, bez obzira na Ustav.
Mislim da je vreme da naš ministar inostranih poslova podnese ostavku.

Van Helsing

pre 15 godina

"Predsednik Tadić konstatovao je da je taj slučaj pretio da ostane nepremostiva tačka u odnosima sa SAD, što bi Srbiji proizvelo velike spoljnopolitičke i finansijske teškoće."

Ako su vam bitni odnosi sa SAD, zašto ste povukli ambasadora? Zašto ste naložili vicekonzulu da izda duplikat pasoša? Zašto niste tabadžiju isporučili Amerikancima? Najlakše je platiti milion dolara GRAĐANA Srbije.

B.Mikic

pre 15 godina

Ko je ovaj Kovacevic pa da drzava (to jeste poreski obveznici) placaju njegove ispade. Sta me briga sto je on nekog glavonje sin. Sto ga nije vaspitao. Sta sad, ko god se u belom svetu potuce, drzava ce da placa kazne i odstete? Sve ucesnike ovog sramnog cina treba rigorozno kazniti. Nemam reci.

Cvele

pre 15 godina

Ovo nije slucaj Kovacevic, vec slucaj Tadic i Jeremic, oni su prekrsili zakon SAD, dozvolili da se izda lazni pasos, natovarili narodu breme, a sada treba daim budemo zahvalni, sto smo debelo platili da nam to breme skinu.

Pravedna

pre 15 godina

Ovo je vise nego strasno! Ljudima stizu racuni za sve i svasta, preti se oduzimanjem imovine, ljudi dobijaju otkaze, smanjuju se plate, penzioneri na ivici egzistencije, ali drzava VELIKODUSNO isplacuje "grehove" coveka pocinjene u stranoj drzavi!!! Pa sto svojim gradjanima ne oprosti dugove ili pomogne ugrozenima kad vec imamo toliko para na bacanje?!?!?
Pritom se sad govori i da ce te pare "biti vraćene u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima". pa zar te pare od oduzete imovine ne treba uloziti ili dati na nesto pametnije i humanije?
Uzmi od jednog kriminalca da das na drugog. strasno!!!

Posramljeni Student

pre 15 godina

Ako je novac zaista plaćen za finansiranje običnog siledžije, a stipendije se opet ne isplaćuju studentima, NIKADA VIŠE NEĆE DOBITI MOJ GLAS NA IZBORIMA.
Studenti koj su ispunili uslove za stipendije imajući prosek preko 8.5 i još bitnije BEZ i JEDNOG JEDINOG zaostalog ispita nisu zaslužili da im se isplati stipendija od samo 5100din. Da li to znači da se siledžijama plaća po 900.000 dolara, a za naučnike ne može da se da ni 70$ koliko iznosi stipendija. Mene je stvarno sramota da živim u ovako neuređenoj zemlji pogrešnih vrednosti.
A te priče po zakonu se ne isporučuju naši građani su glupost koju treba promeniti. Nije nego, Slobodana Miloševića su mogli da isporuče a ovog ne mogu. Obojica su uništili ugled naše zemlje ne samo pred svetom već što je mnogo strašnije pred samim svojim sunarodnicima. I takve ubuduće treba isporučiti pod hitnim postupkom a ne štiti ih kao neku ugroženu vrstu BALKANIKUS PRIMITIVIJUSA!
Ja im ovu uvredu neću nikad zaboraviti, a ljude koji opet glasaju za SPS. Gde vam je pamćenje? Tako i ja neću više za DS. Još kad bi imali za koga... Našoj zemlji očajnički treba nova stranka i novi ljudi. Koji imaju fakultete normalno završene, i osećaj za realnost!
Molim B92 da ispita zašto se opet nema para za studentske stipendije. Bilo je objavljeno na sajtu Univerzal banke da će biti isplata 26.marta, međutim ubrzo je obrisano!!!???

sanja

pre 15 godina

Dobro, bas lepo, samo me sad zanima da li ce mu suditi i presuditi za pokusaj ubistva. Ili ce da se seta slobodno po gradu kao vecina kriminalaca i da nama ostalima soli pamet?

pravda

pre 15 godina

Pravicno sudjenje? Sumnjam, a i zavisi za koga pravedno. U USA se za nanosenje telesnih povreda dobija 5 do 10 godina robije (aggravated assault), u Srbiji se za bacanje u komu dobija par meseci uslovno i ortaci ti plate turu piva da se oraspolozis. Zato su nam ulice prepune nebazdarenih likova koji polemisu pesnicama.
Zato i ne cudi "cena" koju smo platili Amerima, ako ne platis na mostu platis na cupriji.

beogradjanin

pre 15 godina

Znaci, ja vama, da placam porez SOLIDARNOSTI, da bi vi, sa tim parama placali slobodu americkoj pobegulji. Svaka vam cast, (psovka), glasah sad za vas prosli put, a sledeci put kukajte nekome drugome da ste vi najbolji i jedini za Evropu, ja vama, vise ne dajem ni sekundu svoga vremena. Bre.

boki

pre 15 godina

Znaci deca bogatih roditelja mogu da se izvuku iz svakakvih situacija? Srpska sirotinja da placa za porodoci Kovacevic?
Ma treba tako sa narodom!!!

pausalac

pre 15 godina

Tadicu nadam se da vise NIKAD neces predstavljati ovaj narod, jel vidis da svakim danom sve vise ljudi ostaju bez posla, narodne kuhinje se zatvaraju, a ti i vlada placate od naseg poreza izivljavanje kovacevica. Zelim vam da na sledecim izborima osvojite 2% glasova.

eX

pre 15 godina

Daj bože da je ovaj problem rešen isplatom $900k (onih $100k i ne računam), jer ovakvi slučajevi pored inicijalne uplate podrazumevaju i mesečnu nadoknadu od npr. $20k do potpunog izlečenja, a ako osoba ima trajne posledice... Ne bih da stajem na žulj, ali da li se možda razmišljalo/pregovaralo o dobrovoljnoj predaji Kovačevića?

vlada

pre 15 godina

Ovo je neverovatno! Cime je doticni Kovacevic zaduzio drzavu da mu plati 900 000 evra??? U Kursumliji se prodaju cigare na komad, a narod ide u narodne kuhinje. Drzava kaze da je obezbedila za 600 korisnika narodne kuhinje, a olosu Kovacevicu je obezbedila 900 000 evra!! STAMOTA!

Betty Boop

pre 15 godina

JA ZA TATINOG SINA KAO PORESKI OBVEZNIK NEĆU OVO DA PLAĆAM! Ali ne pitaše me ništa i oteše mi pare! Oni meni pare, a ja ću njima moj glas! Možda je mali, ali moj je!

Max

pre 15 godina

Ljudi, nije država platila Miladinovo batinanje, nego brljitonu sopstvenih službenika koji su postupili neodgovorno, bez trunke svesti o bezbednosti zemlje, po svojoj slobodnoj volji i samostalnom tumačenju labavo i traljavo napisanih propisa u uslovima labave, traljave i brljave kontrole ...
I sada država plaća svoje greške i svoju neozbiljnost. Nemojte se začuditi ako Miladina oderu na 10-15 godina "buvare" zbog svega ovoga. I to da Amere ne zanima ishod suđenja u to ne veruje ni moj trogodišnji sin ... videćete već.

Nickie_NS

pre 15 godina

Vlada skida oznaku tajnosti ccc, e tek sada ništa nećemo znati, biće pojeo vuk(Miladin), magarca (narod) a ministri i premijer će opet da daju suprotne izjave i to je to...

Iceman

pre 15 godina

Eh Tadicu kad bi tako brinuo i o celom narodu Srbije, a ne samo o Kovacevicu koji je pritom kriv i koji je skoro ubio decka. Koliko li su vam platili njegovi roditelji? Vamo se borite da sacuvate kovacevica i da ga spasite, a zato nama povecavate sve poreze i sve namete kako biste vi lepo ziveli i mozda skupili pare da se kovacevic malo odmori jer ipak su njega jadnog napadale novine i javnost u poslednjih par meseci. SRAMOTA

nisam bez mozga

pre 15 godina

Mozda nasa Vlada misli da smo mi bez mozga, ali lepo molim i predsednika republike i ostale koji se ovde pominju: nemojte da degradirate nasu inteligenciju!!! Svi ovi ''uspesi'', ''priznanja'' i ostale fraze koje ne mozete da prodate cak ni clanovima svojih partija, posledica su kriminalnog cina nasih drzavnih cinovnika u SAD. Dakle, svega ovoga ne bi bilo da je neko radio svoj posao posteno i da se nije desilo nesto sa cega nikako da skinete veo tajne i kazete ko je naredio i zasto da siledzija bude ''prokrijumcaren'' iz SAD. Dakle, ova osiromasena zemlja placa neciju bahatost i krsenje zakona, pa prema tome nema tu mesta za slavodobitne gluposti koje nam prodajete u foliji ''uspeha'' i ''priznanja''. Ne budite drski i bezobrazni, jer ako ste i napravili to sto ste napravili, nemojte nas jos smatrati i budalama, to je vrhunac nepristojnosti (najblaze receno).

Ra

pre 15 godina

Zaista ne mogu da verujem koliko je predsednik Srbije bezkarakterana osoba. Kaže da je "skinutao breme" a moglo je da tog bremena uopšte ne bude. Jednostavno: čim je momak pobegao u Srbiju, trebalo ga je ODMAH VRATITI i bilo bi sve ok. Političari toliko mrcvare javnost u Srbiji da je postalo nepodnošljivo.

miroljub

pre 15 godina

Ako i ova fora, vrckaste Serbske vlade, sa placanjem jednog milioncica za bilmeza koji se ku.....po Americi, prodje Serbskom narodu u stilu: "Eto, opet po nasoj glavi, sta cemo pa da platimo i za to, kad moramo"...onda je veliki, nebeski, ponosni, pametni i dicni Serbski narod skuvan kao ona zaba iz eksperimenta: Stavi zabu u lonac u hladnu vodu...zabi bas fino, osvezavajuce. Svakog dana povecati temperaturu vode, zabi opet fino, svakog dana, po malo toplije...bas joj prija. I tako dok voda ne dostigne temperaturu kljucanja, u kojem slucaju znate sta se desava sa zabom...uzivajte u skuvanim zabljim batacima za veceru.
Ne mogu da verujem da Serbski narod dozvoljava da ga vladajuca "klasa" tako vuce za nos, a da oni to ne vide. Skuvani - kompletno.

Zeljko

pre 15 godina

Zamislite da su ovo napravili radikali. SVE NGO bi se skupile, kokodakale, DS i sateliti danima ne bi zacutali. Ovako sve to mrak pojede jer se to zove demokratija. Glasali ste GLEDAJTE na sta se trosi vatromet.

Djurdja

pre 15 godina

"U telefonskoj izjavi, Molen je kazao da se saglasio da pomogne tužiocima u Srbiji u procesu protiv Kovačevića u Beogradu. Upitan da li to znači da je optužnica koju je podigao protiv Kovačevića povučena, on je odgovorio da dogovor koji je postigao sa tužilaštvom u Srbiji ne utiče na optužnicu podignutu u SAD."To izgleda znaci da momak nece moci bez straha da putuje u inostranstvo. Bar neka uteha!

Izbori odmah

pre 15 godina

Tadić i kompanija su sa državnih milion EUR skinuli sebi "breme", a meni je ovog meseca skinuto 10% od plate i sledećeg će još 10%.

Milan

pre 15 godina

Nas sud ce ovo razvlaciti na nekoliko godina, zatim ce ,misleci da su Ameri to zaboravili, osloboditi KOvacevica ili mu dati neku smesnu uslovnu i videcemo sta ce biti onda. To je jedan deo scenarija.
Drugi deo je promena vlasti u Srbiji, koja ce jednostavno da ukine ceo slucaj i da kaze da je ne interesuje to.
Da vidim kakvi ce onda biti odnosi Amerike i Srbije, a 99% sam ubedjen u jedan od ova dva scenarija. Sve drugo bi bilo totalno iznanadjenje za mene.

Katarina

pre 15 godina

Potoji samo jedan način da se slučaj Kovačević reši, da se deportuje u SAD! Ako nema drugi način neka skupština usvoji zakon da se MK deportuje! Svi ostali načinu su na štetu Srbije!

smesko

pre 15 godina

Na narednim izborima su izgubili barem 900.000 glasova!!! Placaju bahatosti nekih huligana, a ovamo hoce da nam uvedu solidarni porez?! IZBORI!!!

z

pre 15 godina

Ljudi, ovo je strasno. Placaju 900,000 dolara za gluposti jednog siledzije, a vamo hoce posteni svet da oporezuju jer se nema para u budzetu. Koji bezobrazluk. Zbog ovoga neko treba da debelo odgovora, da je srece!

pravda u Srbiji lekcija 1

pre 15 godina

Sad sam bio da vadim novi pasos. Kada sam zvao SUP rekli su mi da rade do 20h i da nisu guzve. Odem tamo, kazu rade do 17h. Kazu cekaju ljudi od 6 ujutru. Ako budem imao srece cekacu manje od 4 sata. Na putu od stanice do kuce smislio sam bolji i brzi sistem od njihovog, koji niko na vlasti se ne bi dosetio, zato sto oni i ne cekaju po tim redovima.
E tako je obicnim ljudima u bivsoj turskoj provinciji (mada se navike tesko menjaju).
Ali zato da sam imao srece da studiram u americi, odvalim nekog upola manjeg od mene zato sto je zadirkivao tudju devojku (na oci njenog momka?!?) toliko da decko upadne u komu, onda bih imao prilike da za mene tata i mama plate kauciju od cirka 100k dolara preko konzula, da dobijem pasos na izvolte bez cekanja u redu, vratim se kuci i drzava za mene plati 1 000 000 $.
E ZEMLJO OTVORI SE.

Agamenon

pre 15 godina

Neverovatno kavka poruka za mlade, gde to ima molim vas, ovo je bruka da se opisat ne moze, znaci mangupisi se po svetu jer ce siromasni ljudi srbije da plate za tvoje opustanje? A ono da ameri zaboravlaju mozemo mi da zaboravljamo, jer oni nikad ne zaboravljaju, ovo ce kad tad vratiti se iako smo debelo platili

oliver

pre 15 godina

Nije tacno da Ustav zabranjuje isporucenje nasih drzavljana stranim drzavama. U Ustavu o tome nema ni pomena, nego izrucenje sprecava jedan clan Zakona o krivicnom postupku(ZKP). Za razliku od Ustava, za ciju je promenu potrebna dvotrecinska vecina u skupstini, za promenu bilo kog zakona, pa tako i ZKP, dovoljna je prosta vecina koju vladajuca koalicija ima u skupstini. Dakle,jedino pravo, legalno i potpuno besplatno resenje za gradjane Srbije je bilo da se u parlamentu podigne 126 rucica za promenu ZKP-a, unosenjem clana o isporucivanju nasih drzavljana onim drzavama gde su pocinili krivicno delo,uz jedinu ogradu da te drzave moraju biti demokratske, kako bismo sprecili eventualno isporucenje nedemokratskim i autoritarnim drzavama, gde ne bi bilo moguce fer i pravicno sudjenje. Zasto niko nije predlozio ovakvo, najbolje i najjeftinije resenje?

samo pitam

pre 15 godina

Da li to znaci da ce biti obelodanjeno i to ko je dao nalog konzulatu u Njujorku da izda putni dokument Kovacevicu. To je u osnovi mnogo ozbiljniji problem nego milion dolara i ko ce ih isplatiti kome.
samo pitam

Z.B.

pre 15 godina

"Ona je kazala da je Srbija pokazala da je sposobna da na najbolji mogući način procesuira najteža i najosetljivija krivična dela ...".
Ma kako da ne! Tek ako se siledžija i pasionirani radikalski maneken osudi zbog pokušaja ubistva, to će onda biti dokaz da je naše pravosuđe, barem u ovom slučaju, "sposobno", plus ako je zaista isplađeno iz budžeta Srbije oko milion dolara odštete, onda da se vrati građanima rasprodajom imovine konzula i vicekonzula i roditelja optuženog, ako ovi ne budu imali dovoljno "gotovine" na računu... To je dokaz "sposobnosti"!

Stole

pre 15 godina

Dok god nas zakon brani siledzije, gospodine predsednice, mene nece biti na izborima. Sto se para koje su date za Miladina Kovacevica, mogu da kazem da mene to ne dotice, ja sam nezaposljen i od mene se ne uzima ni dinar. Cudi me da se poreski obveznici ne bune zesce zbog rasipanja njihovih para. Pod hitno promeniti zakon pa da siledzije odgovaraju u zemlji u kojoj su nas i obrukali.

miso

pre 15 godina

Kovačeviću, treba izreći maksimalnu kaznu i da namiri sve troškove sudkog postupka . On ne sme biti izuzet u odnosu na momka koji je sa bakljom pokušao da ubije policajca. Minimalna kazna je 15 godina.

Nickie_NS

pre 15 godina

Daaaa skinuto breme sa VAS i nabačeno na NAS, sa dodatnim porezima, akcizama, taksama, otkazima... Treba da se štedi... Treba vratiti tih 900000 doloresa... Sramota!!!

vladimir

pre 15 godina

"Ovo ne donosi neku posebnu korist Miladinu Kovačeviću, sem što će imati fer i pravično suđenje pred srpskim pravosudnim organima” - a sta vise treba od toga, mozda je advokat u krivu jer nece ici u USA pa naplacivati devizne dnevnice za odbranu svog klijenta.

Matija

pre 15 godina

Sad ispade jos da u budzetu nece faliti ovaj novac, jer ce oni namaknuti tih 900 000$ od konfiskovane imovine kriminalaca. Zanimljivo, jer je to trebalo da se nadje u budzetu i da krpi njegov deficit. 900 000 $ ovde ocito ne zvuci kao velika cifra, pa mislim da bi medijima bilo pametnije da barataju sa nekih 65 000 000 RSD. Od pocetka moja teorija za resenje problema je bila - Poslati "gospodina" Kovacevica da shopinguje u Segedin, tj. dati ga Madjarima da ga hapse i objaviti da sa tim drzava nema nista. On za zlocin koji je ucinio mora da plati.

pedja

pre 15 godina

Drava platila 900.000 porodici ostecenog Amera. Ali zast placa jos 100.000 na ime kaucije. Zar to nije Kovacevic porodica vec platila? Neje valjda da se Kovacevicu vraca 100.000, a drzava placa njegov dug?

Gradjanin

pre 15 godina

Dakle, zbog ovog nasilnika, ostadosmo kratki za skoro milion dolara, a drzava nam puca po savovima zbog besparice. Ne znam da li da placem ili da se smejem.

Banana drzava!

Dejan

pre 15 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno. Ovo stvarno vise nema smisla. Vlada isplati 1.000.000 $ bez ikakvih problema zato sto je neki lik iznabadao Amera i to u NY, a ovamo ganjaju ljude za kojekakve gluposti i planiraju kako da uvedu novi harac. Svi pricaju da treba stedeti jer je recesija, a ovo je pravi primer bahatosti. Uzgred, duzan sam elektroprivredi oko 20000 dinara, i za komunalije oko 15000 pa molim drzavu da i meni izadje u susret i izmiri moja dugovanja. Nadam se da nece biti nikakvih problema, jer je moja cifra nista u odnosu na ove milione. Uzas, pravi uzas

Milos

pre 15 godina

Super je to sto Srbija ne izrucuje svoje drzavljane, ali ne treba da se zaboravi da je ovaj drzavljanin pobegao iz SAD zahvaljujuci protivzakonitom delovanju Republike Srbije u vidu njenih konzularnih predstavnika. Srbija nije smela da izigra americko pravosudje izdajuci Kovacevicu putni list i to je razlog zasto je ova zemlja odgovorna - nista vise, nista manje. Da je covek preplivao Atlantik ili zbrisao na neki drugi nacin, niko Srbiju ne bi kinjio zbog toga.

Aca

pre 15 godina

Belosvetsku vucibatinu štiti naša država i njega neće biti sramota da se šeta gradom bez trunke kajanja.
Mene je danas sramota što sam plaćajući porez doprineo tome da idioti koji vode državu podržavaju barabu plaćajući njegove dugove.
Da nemam 41 godinu i petočlanu porodicu koju izdržavam - okrenuo bih se i pobegao iz ove zemlje iz ovih stopa. Uzeo bih državljanstvo bilo koje druge - samo da više veze nemam sa ovima ovde.
Sve licemer do licemera.

Pravda bez poveza preko ociju

pre 15 godina

Nije mi jasno ko je u ovom slucaju zadovoljan, sem ministarke (ne)pravde, Miladina, njegovog advokata Borovica, koji ce debelo naplatiti svoje zastupanje...A mi namagarceni gradjani Srbije koji treba da platimo i ovaj harac, sigurno nismo zadovoljni, ogorceni smo i besni zbog onoga sto nam je iza ledja uradila vlada i jos proglasila POBEDU.
Ta POBEDA me boli vise nego ona koju je proglasio SM posle bombardovanja.
Ja ovu zemlju ne osecam vise kao svoju, u njoj se nagradjuje siledzijstvo i bahatost, jedna ministarska fotelja vrdi vise nego sva cast i ppostenje koji su pogazeni ovim sramnim potezom Vlade Srbije!
SRAMOTA!

Deveti krug

pre 15 godina

Ne samo da necu nikad vise glasati za bilo koju stranku koja je sada u vladi, nego ni ja ni moja porodica nece vise nikad glasati ni za neku od stranaka u koju predje neko od oni koji su sada ministri u ovom sramnom skupu koji se zove vlada Srbije. Otimate od gladnih i ponizenih da bi dali onima koji su siti i besni. A one ministarkine reci o uspehu naseg pravosudja, pratice me poput nocne more i ako napustim ovu nesrecnu zemlju do kraja zivota.
UOSTALOM, KAKVA MINISTARKA, TAKVA PRAVDA!!!

Pera Pekar

pre 15 godina

Eh !Narode, narode.
Ovaj Miladin je nesto sto smo mi dozvolili, glasajuci i ne kaznjavajuci sve predhodne greske.
Ono sto nam jos uvek nije otkriveno od strane Vlade je, koliko jos ima Miladina koji po belom svetu haraju a imaju nas pasos . Trgovina drogom, reketiranje, ubistva ,pa hapsenje i sudjenje ,pa estradikcija,pa 10.000 eur, pa abolicija, pa 5.000 eur ,pa novo ime, pa 5.000 eura, pa novi pasos , pa opet jovo nanovo....
Eh !Narode, narode.

Ko su oni?

pre 15 godina

Ja sam svestan da je to bilo delo par sluzbenika u ambasadi, ali zasto njih vlada sad cuva? Gde su oni? Oni treba iz svog dzepa da plate ovih 900 000$. Recite njihova imena! Oduzmite im stanove, svu imovinu i platite. Oni su ovo zakuvali, oni neka plate! Objavite imena sluzbenika ambasade!

moje ime je moja tajna

pre 15 godina

Bravo za vladu. Baš me zanima kako će suditi "gospodinu" Kovačeviću koji je bio "uzoran student i košarkaš" u AMERICI, tamo razbio glavu nekome i pobegao nazad u ovo što neki nazivaju država i pravosuđe. Takođe me zanima šta će se desiti "gospodinu" koji je izdao dokumenta dotičnom "gospodinu" Kovačeviću da se vrati u majku Srbiju, i napravi štetu državio od milion dolara, a koji će biti plaćeni od sredstava zaplenjenih od takvih istih ljudi. Zbog toga mi nije ni malo lakše, jer I TAJ NOVAC JE NAŠ NOVAC i bolje bi bilo da je upotrebljen za porodilišta nego za lečenje "gospodina" Kovačevića i gospodina sa Kovačevićevim posledicama. Milion dolara je naš novac, a za takvu "gospodu" i za takve političare me nije briga. Poruka je samo udrite, dok je zaplenjenog novca država je uz vas!:( Velika sramota, i još jedan "gospodin" u skupštini....

birac od 1992.

pre 15 godina

Na sledecim izborima sigurno glasam za neke druge. Za bilo koga. Pre bih zaokruzio i radikale nego opet DS i satelite. Ne kazem ovo u afektu, sto je najgore.

Atanasije

pre 15 godina

E ja ne dam pare. Necu da placam. Zavrnucu vas negde. Kupicu nesto bez fisklanog racuna. Da smo vas pre dva meseca pitali da li imate 900 soma da se izgradi par stanova za beskucnuke vi bi rekli da nema. Je l tako? A za ovog *)#&^# ima.

Lana

pre 15 godina

Posle mnogo vremena (osim obelezavanja godisnjica od ubistva Zorana Djindjica) sam plakala kad sam cula ovu vest. Osecam se porazenom, posramljenom i prevarenom, tuznom sto da nekom od nas treba deset dinara za nesto ne bi smo ih dobili, a ovaj covek dobija za nasilje 900 hiljada dolara

Sava Savanović

pre 15 godina

Ljudi, vi uopšte ne shvatate o čemu se radi ovde: Ne plaća Vlada srbije $900,000.00 za ovog lika, nego plaća za neotesanog konzula ili ko je već izdao pasoš dotičnom lika. U prevodu, Vlada Srbije je počinila krivično delo (ambasada, konzulat, oboje su deo Vlade) i direktno odgovorna za omogućavanje kretenovog bežanja iz Amerike, i Amerova porodica je tužila (Civil Law Suit) direktno Vladu Srbije. U svakom slučaju, ja bih duže na robiju poslao one koji su mu izdali pasoš, nego ovog Kovacevica...

svetlana

pre 15 godina

Strahovito sam tuzna sto je kovacevic napravio skandal i prosto primorao svoju drzavu koja ima velike probleme sa siromastvom da plati njegovu stravicno ruznu genetski nasledjenu surovost i tako osramoti srbe i drzavu , zao mi je sto nece robijati tamo gde se pravio snazan i pametan ,a cela nacija sada to placa, jako zalosno jako tuzno i neka sebi nikada neoprosti cin koji je tako primitivan i mizeran, i iskreno se nadam da ce drzava uspeti od njega da to vrati poreskim obveznicima .

mustang

pre 15 godina

Priznanja se dobijaju za dobro odrađen posao, a ne za uplatnicu od milijon $. Ovo nije priznanje pravosuđu, nego blamaža tog istog.

Marjan Djordjevic

pre 15 godina

Napokon je ukazano poverenje nasem pravosudju ! Poveren nam je PROCES u vezi sa kafanskom tucom !

P.S. cega se pametan stidi, time se budala hvali.

ExNS

pre 15 godina

Pa prica jos nije gotova. Kovacevica, americko pravosudje jos uvek goni. I on ce biti uhapsen cim izadje iz zemlje.
Pare sto je vlada dala su za bolnicke troskove pretucenog studenta.
To je samo kompromis da bi se amerkanci skinuli sa vrata Srbije.

Nego, nadam se da ste nesto naucili iz ovog slucaja o vama i vasoj vlasti. Kovacevic je samo posledica onoga sto ste stvorili.

natasa lizdek

pre 15 godina

Upravo gledam na RTS emisiju o djeci sa posebnim potrebama. Za Anu, Ognjena , Milosa....nema dovoljno novca za transport do skole, nema novca za muzicke skole za decu bez vida, nema novca za specijalne srednje skole, nema novca za obicne rampe za invalidska kolica, nema novca ni za nihove jadne roditelje koji ne uspevaju sami da to sve omoguce sa svojim bednim platama... Upravo ide zakljucak i komentar, da odgovorne institucije svesne problema ce "resavati ' , ali u buducnosti. Mi smo siromasna zemlja, zar ne?

Gradjani

pre 15 godina

"racionalno resenje slučaja Kovačević" i to iz džepa nas, građana Srbije. i to zašto i kome? Sram te bilo Srbijo sto ne pomažeš deci koja na svetskim takmicenjima u znanju i sportu osvajaju nagrade,sto bolesnoj deci uskraćujes izlečenje u inostranstvu, sto gladnima i golima ne udelis koru hleba vise ili jedno ćebe vise da ne crknu. nego arčiš naše pare na nekoga siledžiju, nasilnika... Što roditelji ne uplate taj novac koji taj obesnik duguje Americi? Kako smeš to da radiš Srbijo???!!!!

Dejan

pre 15 godina

Zaboravih da navedem jedan primer. Za te pare moze se kupiti npr. 20-ak lepih stanova, znaci prosecna porodica sa 4 clana, to je 80 ljudi sa krovom nad glavom. Ali verovatno postoji neki uslov, mozda istamburati Engleza ili Nemca?

Daniel

pre 15 godina

A jel ja zato placam porez da bi se platila sloboda nekih kriminalaca? Znaci gradjani Srbije su platili slobodu Kovacevica! Sramota dragi ministri...

milan josimov

pre 15 godina

Da vidim ko ce da se usudi od vlasti da uvede jos neki porez!
Da svi placamo budalstine i gluposti jednog najobicnijeg siledzije. Neka te pare skupe radikali i sve "patriote" koje podrzavaju doticnog, a ne svi gradjani Srbije...

E1

pre 15 godina

Ali fantasticno mi je kako u zemlji gde se zakoni krse na sve strane, gde se ne zna ko pije ni ko placa, mi smo bas sad nasli da se drzimo slova zakona.

Ma da.

Super ste, Drugarice Vlado.

Ovo je bio poslednji put.

Petar

pre 15 godina

Placeno je, a sada da vidimo dali ce Vlada Srbije da istera do kraja: ko je odao tajnu od ministara i da se do
detalja rasvetli ko je od funkcionera Ministarstva spoljnih poslova dao zeleno svetlo da se izda novi pasos. Ministar spoljnih poslovaa mudro cuti, zasto?
Ukoliko Vlada sve ovo gurne pod tepih onda je zdrela da ode, jer ovakva kakva je nicemu ne sluzi.

Miroslav

pre 15 godina

Ma necu da placam za siledziju. Necu!!! A koliko bi koristi moglo da se ucini po Srbiji od tih para? Koliko skola, koliko domova zdravlja, koliko obdanista, domova za stara lica bi moglo da se ulepsa, opremi pristojnim sanitarnim cvorom, kompjuterima....? Pa i da je samo simbolicno veca bi korist bila nego ovako, sto jednog siledziju stitimo. Ako vec nema mogucnosti da se on po zakonu isporuci, ok, ali nadjite resenje....pa zato ste valjda izabrani, zato ste valjada Vlada, ili sam ja u zabludi....A jesam....Kraj...

namagarčena

pre 15 godina

Kad pomislim na MK odmah mi se pred očima pojave one tri devojčice čiji roditelji nemaju 7000e za operaciju koja bi im omogućila da prohodaju...i vlada im se nije "našla"..jer nisu nikome učinile zlo..one su samo deca obolela od distrofije...

Velja

pre 15 godina

Super. Navucite jos koji porez za bogate gradjane Srbije - one koji zaradjuju preko 31 000 din.

Sad ga treba osuditi na robiju dok ne odradi 1 mil dilara (mislim da dan u zatvoru kosta 1 000 dinara).

V

pre 15 godina

Osećam neizmernu zahvalnost za neviđene idiotluke koje pravi talog ovoga naroda udomljen na vlasti već dugo vremena, neovisno od zavaravanja za lakoverne tipa levica, desnica i slično.
Taj neumiveni, zabrekli i prostački soj danas nazvanih profesionalaca i stručnjaka, koji je stekao obrazovanje negativnom selekcijom, ubrzano se srozava koliko god se činilo da baš sada trijumfuje. Ovom narodu, na žalost, bilo je potrebno da stigne baš do ovakvih slučajeva i ili nastavi da naseda još neko vreme ili već sada shvati i poveže levu i desnu hemisferu mozga umesto dve serije ili utakmice.
Naravno, pisanje komentara je poželjno ali samo po sebi nedovoljno. Razmislite ne o tome da li odustati od aktivnosti, posebno od izbora, ili najzad birati promene od temelja do vrha. To više nije DS, posle ovakvih i sličnih slučajeva. Na žalost.

zbogom pameti

pre 15 godina

Nema tog Ajnštajna koji će me ubediti da je ovo ispravno. Hoću da ih VIDIM u zatvoru, sve koji su u ovome učestvovali. Hoću da taj zatvor bude kavez postavljen na sred Terazija, neka bude stakleni, neka ima i grejanje i klimu sve sto treba, neka im se dostavlja voda, hrana, može i iz skupštinskog restorana, ali da sede tu, da ih gradjani vide. Da svaki dan prolaze pored njih i da gledaju ko su ti ljudi koji su ovo NEdelo omogućili, sproveli, da gledaju i tog Kovačevica za koga je ova država isplatila devetstotinahiljada dolara.

Student

pre 15 godina

Za ovu skolsku godinu nisam dobio od opstine ni jednu stipendiju jer nemaju para za to, a za studiranje u Beogradu [prosek 9,87] jedva obezbudjujem pare. Napustam ovu zemlju cim budem mogao i ne zelim vise nikada da se vratim u nju.

5tbnqmttanja

pre 15 godina

Hoce li neko da mi objasni kako se Kovacevic nasao u Americi uopste. Sta je tamo radio? Ziveo, studirao? Koliko dugo? I onda je napravio s... pa zazdio natrag kuci? Nasi ga prokrijumcarili, niko nije podneo ostavku, ni u ambasadi, ni u ministarstvu spoljnih poslova. Pride, drzimo momka kao kap vode na dlanu, vodimo na razgledanje skupstine, i sl. I onda jos platimo da ga ovi preko puste na miru, da ne bi nasa mladost trunula u americkim apsanama, sta li. I sve platimo parama poreskih obaveznika, koji i onako vise ne znaju gde im je glava od muka i problema. Pa dokle bre, sta misli taj Tadic i ta njegova stranka? Je su li poludeli? Pa je l' se ovako ide u Evropu? O kakvim vrednostima pricamo? Pa sta ce nasa deca zakljuciti iz svega? Vidim ljudi vec govore da vise nece izaci na glasanje. Sve gore od gorega. Oni ce naci nacina da opet sami sebe izaberu. Imamo li alternativu? Ima li u ovoj zemlji ikoga ko ima zrno soli u glavi, zdrave pameti, da kaze sta je crno, sta belo ili se sve vec toliko pomesalo, pobrkalo da nam nema spasa?

Milan

pre 15 godina

Sakrivajte vi jos koliko god hocete nalogodavca ove svinjarije, ali cete na izborima videti koliko ce vas kostati sve to.

Doci ce izbori pre nego sto cete dobiti zeleno svetlo za EU. Glasove radikala i DSS-ovaca i slicnih necete dobiti ni u snu, a sveje ste vec uveliko izgubili.

Miladinov glas sigurno imate.

пас'те шта вам велим

pre 15 godina

Не ваља ово ништа. Превише је коментара.
Кад не буде био ни један, кад завлада мук, мртва тишина - онда ће да сване.

sasa

pre 15 godina

Dobro procenjena steta, nema sta!
Amerikanci su nama platili 23 milona dolara za zelezaru Smederevo, luku Smederevo, Slobodnu carinsku zonu sa starom zelezarom, hiljade hektara zemljista u Smederevu, staru i novu luku na Dunavu, silan poslovni prostor u Smederevu, krecanu u Kucevu i fabriku belih limova u Sapcu, a mi njima odstetu za neke telesne povrede skoro milon dolara, ako im je verovati.
Vazno je da smo izgladili odnose!!!

Gordana

pre 15 godina

Kao da je problem uraditi bilo sta ako je u igri novac?! Nemojte gradjane bas toliko potcenjivati! Nije to nikakav uspeh vlade niti bilo koga ovde; samo su pristali da daju trazenu sumu novca.

Dijaspora

pre 15 godina

Slobodan Nenadović i Igor Milošević bi trebalo da dobiju duplo vece kazne od ovog razmazenog siledzije.
Nasa sramota, nista drugo, dokle BRE ovakvi ljudi da nas predstavljaju preko???

Aleksandar

pre 15 godina

Pa do ovog bremena nije ni smelo doci i za to je podjednako kriva vladajuca koalicija koliko i radikali koji su doticnog setali po Skupstini. Sve u svemu, jos jedna velika bruka Srbije.

Vladan Radenkovic

pre 15 godina

"Fer i pravično suđenje" znači: opstrukcija postupka do maksimuma kako bi isti zastareo (neodazivanje na pozive suda, odlazak na služenje vojnog roka, podmazivanje tu i tamo itd.). Takve manijake bi ja u rudnik da odrade svoje, pa da vidim da li će posle da se tuku. Danas na ulici može neko da vas prebije i nikom ništa, policija ga privede i vodi se prekšajni postupak za remećenje javnog reda i mira (oko 2000 dinara je kazna) i to je sve. A vama ostaje da sami vodite postupak protiv napadača ili kako mi je policajac rekao da ga sačekam u mraku i vratim mu! Jednom rečju UŽAS!

O.

pre 15 godina

Meni treba "samo" 400000 USD,za jedan sjajan posao. Nisam nikoga ni isprebijala na mrtvo, ni bacila u komu, pa molim Vladu da uplati dobavljacu za robu ( necu reci sta je, poslovna tajna). Sve je legalno, pa nek vrate i to u budzet od para od oduzete imovine stecene kriminalom. Za profakturu me kontaktirajte na gore navedeni e-mail.
Sincerely,

Novica

pre 15 godina

Ovo znači da je naša jadna država pre suđenja i presude proglasila krivim našeg građanina i na ime toga isplatila odštetu. Šta će biti ako sud donese odluku da Kovačević nije kriv?

Zgadjen i opljackan

pre 15 godina

Evo sjajne ideje: dragi sin Miladin neka shvati ovaj milioncic kao podignuti kredit i neka ga otplacuje drzavi Srbiji kroz drustveno koristan rad sve dok ga ne otplati. Kamatu bismo cak mozda mogli i da mu oprostimo. A makar neko iz Vlade bi sada najzad mogao da podnese ostavku.

Pirova pobeda

pre 15 godina

Najezim se, kad iz usta nekog srpskog politicara cujem rec POBEDA. Nema naroda na zemaljskoj kugli koji je skuplje placao pobede svojih politicara!
Nemojte vise da pobedjujete, vec smo dosli do prosjackog stapa, postali smo fizicki i duhovni bogalji, a vi nam se smajete u lice i slavite. Previse je to, cak cak i za ovaj napaceni narod, koji je vec oguglao na ponizenja i maltretiranja onih koji pobedjuju u njegovo ime.

rim

pre 15 godina

osudite ga na dozivotnu!!! i da njegova porodica uplati taj novac!!!
a ne da mi placamo, pa i taj novac stecen kriminalom je nas!!! pa nije pao sa marsa, krvavo smo ga stekli svi, u zemlji u kojoj je dinar tesko zaraditi a kamoli dolar!!!

Cecilija

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem sta je ova Vlada uradila gradjanima Srbije!!! Ovo je apsurd nad apsurdima. Ovo ne bi uradio ni Milosevic!! Gde to ima da jednom siledziji i kriminalcu koji je na smrt pretukao jednog mladog coveka, iz zaista divljackih i najnizih strasti, neduzni gradjani Srbije placaju za njegovo ucinjeno krivicno delo pokusaja ubistva. Ovde su milioni ljudi bez posla, u bedi, strahu i oskudici, nacija pod bensedinima; neuhranjena deca, mnogi mladi i talentovani ljudi ne mogu da se skoluju, jer nemaju para, cak ni za osnovne potrebe.
Najsposobniji mladi hirurzi na Onkoloskom Institutu u Bgd. koji svaki dan spasavaju necije zivote ili ocajnicima ulivaju nadu da ce pobediti strasnu bolest- rade za 60 000 dinara??? Imaju po 10 najtezih operacija nedeljno, ambulantno DNEVNO pregledaju i previju, po 80 teskih pacijenata, a u ambulantama za previjanje- padaju plafoni na lekare, medicinsko osoblje i pacijente.

Babaroga

pre 15 godina

FUJ! FUJ!
Ovo je bruka i sramota mega razmera i sta ce biti-opet nista! Pa da li zaista vladajuca garnitura misli da smo mi svi lobotomirani i da nista u glavama nemamo.
Znaci drzava tajno pa javno brani barabe i jos za njih placa odstetu! Ionako je sve odavno otislo u "Honduras" samo se jos mi pojedini nerviramo...

Аврам

pre 15 godina

Због овога би у некој здравој земљи пала влада! Милион евра значи 100 кућа за избегле са Косова! СРАМОТА!!! Не плаћам више порез!!! Селим се из земље у којој се не поштује МОРАЛ И ПРАВДА! Нека Ковачевић прода своје станове и куће и плацеве и нека оде на робију да одробија тих милион евра.

Dragan

pre 15 godina

S R A M O T A !!!! Pocinioci krivicnih dela placaju za pocinioce krivicnih dela. ... Dokle ce te nas praviti budalama ... Novac, sredstva, imovina koja se oduzme od pocinioca krivicnih dela (koji su opljackali narod) vraca se u budzet (tom istom narodu). ... Lep recite da je narod platio Kovacevicevo krivicno delo ... DOKLE CE VLAST (NE BITNO KO JE NA VLASTI) DA ON SVOG NARODA PRAVI BUDALE !!!!!! ... A, bre, cime je taj mali zasluzio da drzava stane iza njega i jos da ustupak americkog suda predstavlja kao odato priznanje amerike !!!!! Alo ...

petar

pre 15 godina

Ma kako ih samo nije sramota, ovaj narod grca, uvode se nekakvi solidarni porezi, socijalni slucajevi trebaju da budu stub drzave, a za tamo neke mamine i tatine sinove daje se sakom i kapom i od koga, opet od tog jadnog naroda!

Natalija

pre 15 godina

Ovo je nešto najgluplje što sam čula. Kažu pare za MK biće uzete od „kriminalaca“ (od njihove imovine a ne od građana Srbije – pa čekaj brale – pa čije su pare koje direkcije za zaplenu imovine prikuplja – ako ne opet građana Srbije! To je nedopustivo, takav način rešavanja problema moguć je još jedino u Severnoj Koreji, Kubi, Iranu ali ne u demokratskim državama.

Goran-CH

pre 15 godina

A meni ce ta ista drzava da naplati porez sto je moj otac, radeci u CH preko 25 godina, napravio kucu pa na nasu zalost sada imamo vise nego 20 kvadratnih metara po osobi . Gospodine predsednice imam tri sina koji zive sa mnom u CH. Voleo bih da znam koliko cemo mi dobiti ako oni prebiju nekog Amerikanca ovde.
Ako takozvani gospodin Kovacevic ne dobije 10 godina zatvora i obavezu da ON vrati 900 000 USD onda ce to biti dobra poruka za sve one mlade koji su van Srbije. Za neke poruka ce biti udri koga hoces Srbija te brani a neki ce se stideti svoga porekla.

MIKI

pre 15 godina

Prvo se postavlja pitanje, dali je Vlada platila nagodbu porodici povredjenog, zbog ucesca svog cinivnika u procesu u Americi, ili je platila samo nagodbu radi prepustanja procesa nasim organima?
Drugo.
Da li Vlada Srbije ima pravo da koristi sredstva oduzeta od kriminalnih aktivnosti, kao da su ta sredstva negde na Marsu pa ih niko nebi ni koristio.
Sramota da se kaze da se nece koristiti sredstva poreskih obveznika nego sredstva oduzeta od organizovanog kriminala.
Ovo je prilicno licemeran stav.
Naime sve mi se cini da Vlada nema valjane odgovore na ostavljena pitanja koja im se upucuju u poslednje vreme, pa sasvim nespretno odgovara, praveci sebi jos vecustetu.
Trece, novac isplacen porodici povredjenog bi trebalo naplatiti od imovine sluzbenika Ambasade u Americi, koji je Kovacevicu dao laznu putnu ispravu.
Niko od nas nije duzan da snosi bilo kakve troskove za nasilnistvo koje je Kovacevic ucinio u Americi.
Najveci deo gradjana Srbije je siguran da mu nasa Ambasada u Americi ne bi pomogla ni najmanjim savetom, da je bio u priblizno slicnoj situaciji kao Kovacevic.

ne vredi drugovi

pre 15 godina

mozete da objasnjavate do sutra da je ovo bio jedini nacin da se srede odnosi s amerikom, mozete da trazite hiljadu objasnjenja i opravdanja, ali ova svinjarija jednostavno ne moze da se opravda NE MOZE

Nebojsa

pre 15 godina

Ovaj MK je iz Kule? Jel' da?
Da li ima neko sa kompjuterom, internet konekcijom i INFORMACIJAMA o tome ko je MK, ko su mu roditelji, cime se bave. Pa ovo je neverovatno. Nista se ne zna a oni brate teraju nasu vladu da igra kako oni sviraju.
Molim Vas u ime gradjana nase zemlje srocite nesto i posaljite da vidimo KO SU TI LJUDI!
Hvala Vam!

Đole

pre 15 godina

Sa jedne strane država plaća kauciju za osobu koja je u tuči usmrtila drugu osobu, onda pomaže ilegalno napuštanje države u kojoj je pokrenut postupak pred sudom, izdavanjem lažnih dokumenata i na kraju plaća odštetu iz budžeta za koji kažu da je u velikom minusu. Liči na priču kada razmaženo dete bogatih roditelja lomi stvari okolo da bi skrenulo pažnju, a roditelji plaćaju sa kamatom da bi sve zataškali.

Sa druge strane država želi da popuni manjak u budžetu tako što će dodatno operozovati ono malo ljudi koji realno prikazuju zaradu i plaćaju porez i doprinose u potpunosti.

Pa kako onda vaspitavati decu da vredno uče, a onda da vredno rade kada se kriminal u Srbiji definitivno isplati?

SickyNS

pre 15 godina

Upita jedan covek da li je ovo kap koja je prelila casu..Jeste..Jedna od kapi..Stidite se..Za bahatog siledziju milion...a ovamo..porezi, stezanje kaisa..e da.."uspeh pravosudja"..BLJAK.. Smucili ste mi se skroz.. Bas mi je zao..21 godinu cekam..od '88..dosta je.. Vise nemam ni najmanje iluzije..

drakula

pre 15 godina

Samo jedno pitanje za gdina Tadića i ostalu "uvaženu" gospodu koja se nalaze na čelu drzave - Ja imam 26 godina i kao 95% ljudi, iz moje generacije i generacija koje su završile pre i posle mene molekularnu biologiju, sam "morao" da napustim zemlju usred nespremnosti politicara da ulažu u mlade naučnike - da li treba da prebijem nekog ovde u Spaniji, recimo E. Inglesiasa, da bi vlada u mene ulozila 1000000 dolara i vratio se kuci?

Kap u Okeanu

pre 15 godina

11. Marta Vlada Srbije uplatila je 900.000 Dolara porodici "komiranog" momka !!! NOVAC poreskih obaveznika Srbije !!! Zbog tacke u Ustavu, Srbije po kojoj ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
Ja ne znam da li se nekad neko ZAPITAO "kakvi su to drzavljani Srbije" koje neka zemlja "trazi" da joj budu isporuceni ? Ja jos NIKAD nisam cuo da je neka zemlja trazila "isporuku" jednog "POSTENOG" gradjanina Srbije niti postoji neka verovatnoca da se to ikada moze dogoditi !!! Za mene licno, ova tacka u Ustavu Srbije postoji ISKLJUCIVO da bi se zastitili KRIMINALCI i kojekakvi zlocinci, a to sve o TROSKU postenih gradjana ove "nakaradnom" politikom "unakazene" Srbije !!!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Dzaba vam komentari dok sedite udobno u vasim foteljama,Francuzi bi za ovako nesto izasli na ULICU a vi cete, kad vas vec to mrzi, polako na ulici da zavrsite...

Goran

pre 15 godina

Ovo je bruka za sve nas u Srbiji. Vlada kaže da narod neće platiti tih 900 000 dolara tj. biće plaćeno od novca stečenog zaplenom imovine stečene kriminalom. Pa zar i taj novac nije naš? Odakle taj novac kriminalcima? Odgovor je jasan - od naših para, tj. od običnog naroda. Ovo je dokaz još jedne obmane od strane naše vlade. I "gospodin" Kovačević će proći kao da se ništa nije dogodilo... A narod i dalje trpi. Za ovo trebamo izaći na ulice i staviti jednom do znanja našim političarima da narod nije ovca da ih mogu šišati kako im se prohte!!!!

Dr Arslanagic

pre 15 godina

Jos samo da mu "Djura" oprosti sto ga je tukao! Zanimljivo je da nijedna bolnica u Srbiji nema PET skener za rano otkrivanje raka, koji, otprilike, kosta oko 900 hiljada$... ali dobro, glavno da je Miladin dobro, da je Srbija zabelezila jos jedan diplomatski/pravosudni/sportski/politicki/finansijski... uspeh.

Goran

pre 15 godina

Sramota! Pokrijte se ušima i vi i taj prokleti Miladin Kovačević...

Otići ćete sa vlasti... ne, bićete zbačeni sa vlasti na sledećim izborima, a onda će umesto vas doći oni još nesposobniji. Da li plakati ili se smejati, ne znam!

Dragan Pavlovic

pre 15 godina

Manje plate i veće akcize
Sindikalci najavili štrajkove
Jelašićevi predlozi za štednju
Ovo su samo neki od naslova. Bravo za Vladu Stradije. Samo nastavite tako. Poslednji koji izadje nek ugasi sijalicu.

Tema za razmisljanje

pre 15 godina

Pored Miladina, njegovih dicnih roditelja (ljubi ga majka!), advokata koji je uzeo debeo honorar, Jeremica(najskupla ministarska fotelja), ministarke nepravde koja slavi pobedu... slavice i oni koji dva dana uzastopce ne dozvoljavaju da pocne zasedanje skupstine.
A oni na sledecim izborima nece glasati za DS!

oi!

pre 15 godina

Mesecima me lazu za subvencionisani stambeni kredit, drzava navodno nema novca za isplatu subvencija, velika je sansa da izgubim novac, vreme i zivce, a za bitangu se odjednom stvori skoro milion dolara...srbija ce imati jednog magistra manje, ali to je ionako nece potresti...

Nenad

pre 15 godina

Sramota. Ovo je još jedan u nizu primera kako koalicija za Evropsku Srbiju radi u korist sopstvene štete.
Ne znam prosto šta mi je odvratnije da li isplata oštećenom zbog dela jednog huligana, kriminalna radnja našeg diplomatskog predstavnika koji izdaje falsifikovani pasoš ili izjave povodom sv ega ovoga od najodgovornijih ljudi naše zemlje.
Srbijo ponovo si sama sebi dala gol. Koji je to već po redu?

dule

pre 15 godina

Nemam nikakav problem da se plate pare amerikancima cak bi i trebalo jel je nasa diplomatska sluzba izigrala amerikance izdavanje kopije pasosa , samo odakle. Neka plate Kovacevici , onaj sto mu je izdao duplikat pasosa i onaj ko mu je naredio to.
A ako od mojih para kojima placam porez drzavi NEEEEEEE.

Aleksandar

pre 15 godina

Cek, cek, cek.
Sad nece da plate gradjani nego kriminalci ovu odstetu?
Sto neki fini kriminalci u Srbiji.
Mogli bi i neki most da sagrade, da prekrece neku bolnicu ili im nesto pametnije moze pasti na pamet.
Eeee, ma sve je to isto.

Miroslav

pre 15 godina

Mislim da bi bilo pošteno da ovaj Kovačević plati taj milion a ne država tj. poreski obveznici tj. mi. Ako ne može odjednom neka bude na rate al da plati. Na taj način vlada ne mora da ukida kafe i smanjuje upotrebu automobila kao meru štednje.

miki

pre 15 godina

Nije ovde vlada dala 900 000 dolara zbog Miladina Kovacevica, nije ni zbog Igora Milosevica vicekonzula koji mu je izdao pasavan. Vlada je dala taj novac da bi onaj ko je telefonom iz Beograda, verovatno iz Nemanjine ulice, Milosevicu nalozio da, iz ko zna kog raloga, izda pasavan, ostao anoniman.Taj NEKO je pokvario odnose sa SAD. Namerno, slucajno iz koristoljublja...??? Nećemo saznati nikada. Šta zna srpska sirotinja sa prihodom od 12 000 dinara šta je milion dolara!

Dragan

pre 15 godina

Stvarno mi nije jasno ko je taj momak? Izdaje mu se vanredno pasos da moze da pobegne iz USA, Vlada placa za njegovo batinanje 1 000 000$, posle toga se bahato seta po skupstini sa radikalima!? Lep primer kad mafija ima drzavu.

prolaznik-posmatrac

pre 15 godina

...kad bi drzava za svakog svoh gradjanina bila u prilici da ucini isto. Ovako svi ljudi, sem njegove porodice ispadaju gradjani drugog reda - u svojoj zemlji. Sad naplatite takse i podignite poreze te zaposlite coveka u drzavnoj administraciji - efikasnoj.

Dusan Prskalica

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima." Samo da proverim da li sam dobro shvatio: slobodu jednog kriminalca placamo imovinom koju su nam oteli drugi kriminalci. Pametno, svaka vam cast. Mi cemo vama platiti na sledecim izborima.

zeljko

pre 15 godina

Ovaj Srpski junak ko da je ucio junastvo od Mladica. On ce da bude junak tako sto ce Srbi da placaju. Trebao je da stisne petlju i kaze, nedopustivo mi je da narod placa 1 milion dolara za moju tucu, idam nazad u USA pa kako mi Bog pomog'o....

Bojan

pre 15 godina

Da mu u konzulatu nisu dali nove dokumente i pomogli da pobegne u srbiju incident ne bi nikad prerastao u medudrzavni. Nije to prvi slucaj da se neko potuce i zavrsi u komi pa i ubijen. Kad bi zbog toga dolazilo do medunarodnih nesporazuma Meksiko bi moralo da plati milijarde dolara zbog svojih bandi i ubistava po jugu SAD-a. To je jos jedna greska srpskih vlasti sto su se umesali i pomogli mu da napusti zemlju dok je pod kaucijom pa sad narod mora da ispasta.

A kad ce izbori?

pre 15 godina

Platili $900k? A zasto, ako smem da pitam? Pa cekajte, zar nije u americi nevin dok se ne dokaze suprotno??? Zasto je Vlada platila tu sumu novca, kad tek treba da se odrzi sudjenje (ovde ili tamo, svejedno)? E moja Srbijo......neka ti je bog u pomoci!

vladimir

pre 15 godina

kome je drzava platila $100K kauciju, porodici optuzenog? ZASTO???

Kapiram da je osteceni placen $900K zato sto je srpski sluzbenik omogucio optuzenom moronu da izbegne sudjenje u zemlji gde je zlocin pocinjen i to ima smisla.

Jasna

pre 15 godina

Dok citam ovu vest ne mogu a da ne pomislim na onog coveka koji u plese kako bi sakupio pare za operaciju ociju svog trogodisnjeg deteta. Ili na Safeta, iz iste emisije, koji ima 8 godina, slepu majku, koji pere, kuva, ide u skolu i ceka vec drugu operaciju na srcu...

Paja seljak

pre 15 godina

Hajdemo sa ponekim detaljem.
Homen, naš vrli stručnjak navede 4 faze i ostade živ – bilo bi dobro da navedete gde je dotični radio do sada i šta je to njegovih ruku delo.
faza I: ne važi sporazum između Srbije iz 1903, a posle toga nismo sa USA napravili nijedan i to ustanove pravnici – obelodanite taj sporazum Kraljevine Srbije i SAD pa ćemo videti da saopštavaju neistinu ti naši pravnici.
faza II: Ne priznaju Kovačevići, ko zna kojeg porekla američko pravosuđe i kazne? A naše zakonodavstvo je bolje, vekovima utemeljeno, Dusanov zakonik, ma dajte...,utiče na ne ponavljanje krivičnih dela, svi “jednaki” pred zakonom? masiraju mi ovo što mi je ostalo u glavi šupljoglavci.
faza III: pa stvarno Srbiji ne predstavlja nište ne samo 1 mil$, ništa nije ni 5 mil $, mi smo bogata zemlja, ekonomija Dinkićeva cveta, a rasturen bankarski sistem, privredni sistem, trgovina sa kasama PDV kada pogledate prodavnice cigareta, kao da je stelt avion, dugmića i aparata koliko hoćete, teško onim prodavcima, PDV na HLEB i hranu, ma oni su trajne budale.
Neka Đelić, Vlahović, Dinkić, Jelašić i G17+ odu da se provode po planinama, igraju šah, karte, dajte da im svakome damo po 800€ mesečno, manja će biti šteta nego da rade ovo što rade.
faza IV: hitna uplata i to iz kojeg izvora, kada nijednom krimosu nisu oduzeli ni paklicu cigareta i ko zna kada će? Dokle će da misle da smo baš toliko blesavi?
I onda sveznajući Boris izjavi kako je to u našoj koristi i kazna će imati efekta (kao i sve kazne kod nas- odgovaram mu ja), pa mi ne možemo da osudimo ni crtačea grafita na ulicama, nego ih odere policija koja sprovodi želje moćnika. Za sledeće izbore će mnogi i zaboraviti tričavih 900.000$.
Ameri nam odali priznanje – je li odakle su ove budaletine skupljene sa izanđalim Krkobabićem koji bi trebao da zbog PIO fonda odleži bar 15 god , odliva sredstava, zbog neiživljenog Ivice i Ružića koji nisu ništa i nigde do sada radili, zbog magareta iz Jagodinu, i žutih bambusa, ma trošim tastaturu “džabe”.
Borović će još da traži odštetu za CZ, taman da se namiri i onih 100.000$ koji skupiše Kovačevići kao šašu.
Glupo je trošiti reči na ovaj skup budala, nego da krenu protesti odmah, ODMAH, ODMAH, premijeri Mađarske. Češke dadoše ostavke zbog krize. Ovi ne bi dali ostavke ni u Gvineji Bisao.

Chak

pre 15 godina

Radi ovakvih stvari treba izaci na trgove u sto masovnijem broju !
Dovoljno je prethodnih komentara opisalo ovaj sraman cin !
Sram Vas bilo sto tlacite sirotinju, ali ako se ta ista sirotinja ne pobuni onda je stvarno treba gaziti jos vise !

NEZAPOSLEN

pre 15 godina

Zalosno je. Odvajaju za stetu koju nisu trebali platiti, ne od narodskih para,vec ako su hteli to uraditi, onda su trebali iz svog djepa,a ne da mi trpimo i snosimo za nesto sto sada nije bilo potrebno. Ma ko je on ili oni da se poigravaju s nasim parama. Izmisljaju nebuloze kako ce to oni podmiriti oduzetom imovinom, kad to veze s vezom nema. Poigravaju se i rugaju se u ocima naroda onih koji su ih birali. Sram da ih bude. Zar se tako glancaju odnosi sa Amerikom. Radili bi oni meni svi dok poslednju paru nebi licno podmirili. Nema izuzetaka. Pogresna politika koja vodi za sada u nepoznatom smeru a kada smo je birali imala je svoj cilj i nameru a nista od toga nije ispostovala. Vecina nas sa skolama su bez posla dok vecina njih bez skole su zauzela nasa mesta. ocaj i razocarenje.

tomas

pre 15 godina

Mogu i Severna i Južna Amerika zajedno da "odaju priznanje našem pravosuđu", ali ja iz ličnog iskustva znam da to naše pravosuđe radi nezakonito, nepošteno, korumpirano... Samo nemojte da ga hvalite da je pošteno samo zato što će pod pritiskom najveće sile sveta morati da radi zakonito u JEDNOM slučaaju.

Namcor

pre 15 godina

A jesu li te pare stigle vladi Srbije preko MMFa? Da li to gradjani moraju da placaju? Ovako oporezuju penzije, da bi se ovakvi tipovi sirili. Bas me interesuje ciji je on sinovac?

aca

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima."
Da li to znaci da ce se oduzeti imovina M.Kovačevića, zaposlenima u nasem konzulatu u SAD koji su izdali duplikat pasoša, nekima iz vlade i nekim poslanicima? Svi gore pomenuti su izvršili neko krivično dela. Izbori me nece više videti ...

Nesa

pre 15 godina

Ko je bre taj Miladin i po čemu je on zaslužan da država plaća njegove "nestašluke"? Možda je bolje pitanje čiji je on pulen ili rodjak. SRAMOTA! Od kako sam pročitao ovu vest, u glavi mi se vrzma Bajaga: ŠTA TO PADA? PADA VLADA.

VM

pre 15 godina

"po našem zakonu ne postoji mogućnost da srpski državljanin bude izručen zemlji u kojoj se protiv njega vodi postupak"!!!
A da li po "našem zakonu" postoji mogućnost za dobijanje duplikata pasoša ukoliko je oduzet original?

dno dna

pre 15 godina

Da su sakrili, a probali su ("državna tajna") ovu vest od nas, pa da su uspeli, bilo bi mi lakse. Kradu nas gde stignu, ko zna sta je sve ko nakrao, tek delic stigne do medija, delic do suda, a delic delicevog delica bude osudjen, od toga ne znam ni koji promil stvarno "odleži". Stvarno, više bi voleo da za ovo ne znam. Ovako, ako napišem šta mislim, nece mi biti objavljeno, a u meni kuva, kuva, kuva ... prekipelo je.

predjo

pre 15 godina

Oops, pa odahnusmo. Uskoro cemo mozda saznati da je neko iz Vlade bio skolski drug ili simpatija njegove mame. Ma stoka komplet, ali ne oni, vec MI.

nebesky

pre 15 godina

Kriminalci su olešili državu. Država ih je uhvatila, osudila i oduzela protivpravno stečenu dobit. A, onda je država te pare dala nekome koji je za svoje nasilno ponašanje trebao da odgovara, ali je zbrisao... Oće li on i njegova porodica vratiti lovu i ugled ovom narodu?...

Mislilac

pre 15 godina

Ali stvarno misle da smo ovce! Kaze ministarka da ce se novac nadoknaditi od oduzete imovine kriminalaca i sad bi to nas kao trebalo da umiri. Kao da bi se taj novac inace bacio da nije bilo ovog slucaja.

upitnik

pre 15 godina

Nešto mi nije jasno, najprije se plati odšteta pa onda kreće suđenje. To mi nema logike. Jeli plaćanje odštete priznanje krivnje, pa čemu onada suđenje. A što ako se na sudu utvrdi da čovjek nije krov za djelo koje mu se stavlja na teret, hoćeli ameri vratiti novac?

Van Helsing

pre 15 godina

Nesto mi je sumnjiva cifra od 900.000. Da li je 100.000 isplaceno porodici Kovacevic, kao sto je objavila Borba?
He he, dobar im je izgovor, ne placaju gradjani Srbije nego kriminalci. Znaci da se novac zaplenjen kriminalcima koristi da bi drugi kriminalci izbegli pravdi. Gde je tu logika? Pa taj novac je otet ovom siromasnom narodu i njemu treba da se vrati.

veca

pre 15 godina

Striktno se drzimo cinjenice da po nasem zakonu nema izrucenja naseg drzavljana zbog kriminalnog dela. A po kom to zakonu drzava placa privatne dugove proistekle iz kriminalne radnje naseg drzavljanina. Danas je to Kovacevic a sutra ce biti neki drugi razulareni potencijalni ubica ciji je tata sudija pa se zakon menja po licnim potrebama.

komarac

pre 15 godina

Sram vas bilo, sto niste 900.000 $ ulozili u neku skolu, u put, u vrtic?
Sto niste 900.000$ ulozili u neki dom za nezbrinutu djecu ili mozda bolnicu?

MB

pre 15 godina

Sramota je da vec 5 godina stipendija bude mizernih 5 100 dinara, od koje ni dve knjige ne mogu da se kupe, a da ne pricam o necem drugom.

Zakljucak - nasilje se nagradjuje i to DEBELO!

Ucenje??? Od toga nema vajde!

Dejan Savić

pre 15 godina

Sramota!Sramota za našu Vladu da isplati toliku odštetu za (ne)delo koje je počinio neki siledžija,dok jedna porodica već dve godine živi bez struje (jer nema 640.000 dinara za priključak) a za 3-4 nedelje očekuje rođenje deteta.Sram bilo i Vas gospodine Borise Tadiću!

Dea

pre 15 godina

Može li mi neko pojasniti koje taj M. Kovačević? Zar baš niko ne zna ko stoji iza? I zašto vicekonzul nije u zatvoru? Pomno ću pratiti šta će sa njima biti i kakve će sankcije biti. Za izbore sam ionako odlučila - NE IZLAZIM NI POD RAZNO!!!!

hladne glave

pre 15 godina

Mleko je prosuto. Hajde da vidimo sta dalje? Hoce li biti brzog, efikasnog i transparentnog sudjenja, prvo Miladinu Kovacevicu. Onda, hoce li biti sudjenja svim koji su odgovorni za ovaj prvorazredni skandal? Ili ce biti - pojeo vuk magarca. 500 komentara i za tri dana svi zaborave kao na lanjski sneg. E to mene zanima.

nada

pre 15 godina

Ko su ti Kovacevici kada se cela drzava zauzela za njih? Verovatno su hteli da razrezu solidarni porez kako bi imali za naknadu stete. Sta ako nase sposobno pravosudje ustanovi da je taj Stajnhauer kriv sto je dobio po nosu, te oslobodi Kovacevica, hoce li vratiti lovu kriminalcima kojima su oduzeli imovinu?
Da li je uopste u planu da ti Kovacevici ikoga obestete sto je njihov mezimac bio bahat u belom svetu?
I jel' to znaci da ce pustiti na slobodu Urosa Misica, ili ce Kovacevic dobiti 10 godina srpskog zatvora....
Sve mi lici na jos jednu dramu, ali ovog puta - Dusana Kovacevica.
Neko se gadno sprda sa zdravim razumom prosecnog poreskog obveznika koji nije predahnuo poslednjih 20 godina.

ole

pre 15 godina

Kad su mi u Atini mangupi pokrali gotovo sve osim pasosa koji je bio sakriven u stvarima, u ocaju odem u nasu ambasadu da potrazim pomoc. Ma trebala mi je neka potvrda kako bi se cim bude mesta prevezo autobusom do Srbije ili pismo za vozaca autobusa ili agenciju ili ... sta se vec radi u takvoj situaciji.
Cela pomoc koju sam dobio od svoje drzave je savet da stopiram na mestu gde prolazi vise kamiona "na dokovima gde se istovaruju brodovi ima najvise sanse da ti neko pomogne".
I to je sve proslo i jos dosta godina od tad ali mi je ostalo secanje na to koliko drzava Srbija pomaze nekom svom obicnom gradjaninu koji je zapao u nevolju negde daleko.

zapanjena

pre 15 godina

Odgovor onima kojima nije sve jasno: Ameri ne krijumčare svoje kriminalce i bahatlije iz drugih država, oni tamo trunu kao i svi ostali. Oni štite SAMO oficire i vojnike koji su u misijama u svetu.Nisam čula da se ovo negde dogodilo.Miladin se nije potukao sa nekim Amerom u Požarevcu-pa ga Srbija ne da. On je kazneno delo počinio u Americi-tamo treba da bude osuđen. NIKAD VIŠE neću gledati emisije o problemima sedam Srba u Uroševcu, neka traže da ih gledaju članovi vlade. Uostalom, ja i ne živim u Srbiji, samo - tamo živi puno ljudi koje volim.Srećom tako nešto ovim našim političarima još nije palo na pamet. I da budem iskrena - volim što smo ušli u NATO i volim što nam ne trebaju više vize za Kanadu. Tražim jeftin let za Toronto.

Ivan

pre 15 godina

Da li ce Vlada Srbije da skine oznaku "drzavna tajna" i sa dokumenta u kome pise koliko ljudi ce dobiti otkaz da bi se "ustedelo" 900000 USD?

gluop mmmm tup!

pre 15 godina

"Tek u trećoj fazi SAD su ponudile da Srbija obešteti Štajnhauera, što je prihvatila i porodica oštećenog..." - jel to znaci da je optuzeni priznao krivicu?

Ivan

pre 15 godina

Novac oduzet od kriminalaca treba da se trosi u humanitarne svrhe ! A bar deo od 900000 $ dolara da vratimo u budzet rasprodajom imovine tog siledzije i njegovih prijatelja koji su mu pomogli da pobegne. Siguran sam da imaju kuce, stanove, automobile...

SramotaMe

pre 15 godina

Pa sramota me sto sam glasao...necu vise...hteli su da nam svima skinu plate jer nema para...deca nam cekaju milost i donacije traze preko novina da bi im se spasao zivot...a vlada u ime gospodina robijasa koji je smestio coveka u bolnicu isplacuje 1 mil evra, eto od kriminalaca ce uzeti...pa kako se nisu toga setili kad su hteli da nam smanje plate...a jos pomenuti gospodin smatra da ne treba da ide u zatvor jer "ne veruje" americi..pa sta je trazio onda tamo ako su tako losi...a mi glupa raja treba da platimo sto se decko eto malo razmahao pa pobegao u domovinu...pa nek plate tata i mama i gospodin koji ga je doveo u srbiju...nikad vise na izbore....

želim da ponovo verujem

pre 15 godina

...hajde da smislimo neku vrstu građanske neposlušnosti kako bi pokazali da nismo retardirani i da ne rastemo na bananama, pa nas pred izbore skinu odatle..

Stefan

pre 15 godina

Svaka cast ovoj nasoj vladi...kako su oni mudri i pametni...ja bih predlozio da se donese zakon gde ce gradjani Srbije redovno placati sve odstete koje nasa "deca" naprave preko grane...treba da podrzavamo dijasporu sto vise...i eventualno da zamolimo da vise od dva puta ne ponavljaju jer ne mozemo da nahvatamo toliko kriminalaca ovde kod nas...

Srbin

pre 15 godina

ko je dao pravo vladi da placa necije gluposti, pa gospodo mnogo nas je imalo mozda i vecih problema pa ta vlada nije ucinila nista konkretno.
Zamislite koliko se zivota moglo spasiti sa tim novcem ljudima kojima je istinski pomoc potrebna.
Bas me briga za te nazovi odnose USA i Srbije oni su i onako onakvi kakve zeli USA,ali kabadahija iz Kule treba da odgovara za ono sto je uradio, a to u srbiji nece jer ako su Kovacevici izboksovali lazni pasos u NY, te odluku da vlada plati tolike novce USA pa ko je onda naivan da veruje da ce kovacevic da ide u zatvor,kad se zna da je Srpsko pravosudje korumpirano do srzi i da njima vise niko nista ne veruje.
Zbog ovakvih stvari vlada mora da podnese ostavku odmah i pod hitno, kada se razbacuju tudim parama i hoce da uvedu socijalni porez.
Gospodine presednice ni vasa funkcija nije nezamenjiva bez obzira sto vi govorite da nije vreme za izbore, jeste ovakvi javasluci i lopovluk odavno nije vidjen u Srbiji.
Ova sklepana vlast od najljucih protivnika u proslosti treba da ode u zaborav.

hahahahaha

pre 15 godina

Hajde da pogledamo sve ovo sa "lepše strane": pošto građani Srbije "neće" biti oštećeni jer ćemo (nekad u budućnosti) pohvatati krimose pa im oduzeti kintu i popuniti rupu u budžetu, onda nam taj isti budžet dođe, nekako, kao kasa uzajamne pomoći pri sindikatu kriminalaca???? I ko onda može reći da vlada nema ideje???? Još ako naplate i PDV na autorski honorar!!!

naivna?

pre 15 godina

Da su izasli u javnost sa imenima odgovornih, da su ih ne samo otpustili, nego i krivicno gonili, da su sudjenja u toku, ma da su vec zavrshena, da su osudjeni, da su donete pravosnazne presude, pa da su onda rekli - evo, krivci su kaznjeni, nalaze se u zatvoru, moramo da resavamo problem s Amerikom, pa da plate - ni tada ne bismo bili srecni, chuj srecni, ali to bi bilo poshtenije. Gundjali bi, kritikovali, ali opet ne bi bilo ovako. "drzavna tajna", muvanje ispod zita, onaj jedan lik otpusten, shetao se po televizijama tvrdio da on nije odgovoran ... ko JESTE odgovoran? Kovacevic je iskoristio/upotrebio vezu, "zapalio" iz Amerike, za sta ce njemu ovde biti sudjeno? Da li ce mu suditi i zbog toga? Podleze li to nekom krivicnom gonjenju, makar davanje mita koje je dovelo do ogromnih posledica, dakle, ne samo krivicno delo koje je tamo pocinio previbshi onog momka. Hoce li nekome biti sudjeno i kome za posledice koje su proistekle iz svih ovih krivicnih dela koja su pocinjena!!!

kanadjanin

pre 15 godina

ameri su dobili, srbi zajedno izgubili $900,000. to je jasno. a milan kovacevic? sta je taj lik ucinio za ovu drzavu da mu ona placa nedela?

Slobodan Vasalic

pre 15 godina

Pitanje za Srpsku Vladu: koliko ste para uplatili za lecenje Vladimira Djordjevica iz Leskovca koji se vec oko 18 meseci nalazi u krevetu Vasingtonske bolnice(USA) sa strasnim opekotinama po celom telu,koje je zadobio kada ga je ,kao radnika obezbedjenja jednog Bara u Vasingtonu, benzinom upalio mladic koji je skoro osudjen na tesku zatvornu kaznu???

vladimir

pre 15 godina

i zamisli kada stajnhauer juniora vide u skoli sa novim autom i strava ribom. i pitaju ga odakle ti lova u ovo krizno vreme a on kaze - Oni tamo imaju para koliko hoces. those crazy serbs!

James Bond

pre 15 godina

Smesna je prica da su nasi konzul i vicekonzul u New York-u na svoju ruku izdali pasos nekome ko se tamo tretira kao kriminalac. Cela prica je samo farsa. Zasto se jednim "anonimusom" van zakona bavi vlada pa i sam predsednik republike ,to samo oni znaju! U svakom slucaju vrlo neuobicajeno.

Davorin Bogovic

pre 15 godina

Koja je svrha suđenja kad je ispaćena suma od samo 900.000 dolara. A i računica je loša, država je u minusu 900.000 dolara, a još ne zna koliko para će da namakne od mafijaša i hoštaplera. Sramotno je da ste želeli da uzmete extra porez narodu da bi namakli pare u kasu, a i ova druga kombinacija da uvedete porez na mobilne...
Bolje onda uvedite porez na to što živimo i dišemo vazduh a sve to zbog jednog pojedinca koji je nevaspitan pa se potukao u tuđem dvorištu. Miladine obrukao si mlade iz Srbije koji su možda talentovaniji od tebe.

Mile

pre 15 godina

Suđenje će biti formalnost. Na kraju će MILADIN dobiti stan, stipendiju, profesionalni ugovor u nekom KK klubu. Šta li su mu TATA i MAMA?
Čudi me samo da mu se BORIS nije izvinuo!

Miloš

pre 15 godina

Te pare nisu pare kriminalaca kako vlada pokušva da predstavi. To su NAŠE pare koje su kriminalci opljačkali pa se sada vraćaju nama. Znači NAŠIM parama smo platili siledžiju.

Da li znate koliko dugo se skupljaju pare za operacije u humanitarnim akcijama? Sram vas bilo!!!!!!

Boba

pre 15 godina

U ovoj korumpiranoj, nedemokratskoj vladi zaista nam je najkrivlji onaj koji je dozvolio da ovaj slučaj procuri u javnost. Bolje da nismo znali šta nam vlada radi iza leđa - direktno protiv svih nas a u korist potencijalnog ubice i nasilnika...
Naravno da im je sad bitno da predstave ovo kao svoj uspeh - pa zar je moguće da očekuju aplauz?
Onaj majkin sin je trebao kaznu da odleži u Americi, koliko god je trebalo. Pa zašto da mu mi pomažemo? Samo zato što je naš građanin? Smešno!
Ko je to bio toliko potplaćen u vladi da progura ovo tako da svi mi plaćamo za njega? I to u vreme krize gde se više ne zna čije će se plate skresati da bi se napunio budžet. Sad kad je, ionako, ovaj iscrpljeni i jadan narod u strahu da ne ostane bez posla!
Naravno da nas ne smiruje informacija da će se to isplatiti od zaplenjene imovine kriminalaca. Pa i to je novac, otet od naroda, koji je mogao napuniti kasu. Zaista, vladi i pravosuđu svaka čast.

Goran

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima."
A da to plate oni koji koji su napravili trosak Mr. Miladin i dva gospodina iz konzulata, ako nemaju moze i na kredit.
Dokle cemo da imamo zajednicku odgovornost za nesto sto nismo uradili.
KO POTROSIO TREBA I DA PLATI.

ervin

pre 15 godina

Ako "kriminalci" placaju porodici Stajnhauer, a ne drzava, pitam se od koga su kriminalci oteli sredstva, nego od iste drzave, a ta sredstva je drzava dobila od svih nas, poreskih obveznika. Dakle, ipak drzava placa.
Ta su sredstva mogla otici za resavanje socijalnih problema u ovakvoj ekonomskoj krizi.

Ivana

pre 15 godina

A odakle kriminalcima imovina? Nisam znala da su taj zakon o oduzimanju imovine namenili za placanje gluposti drudih kriminalaca. Ja se uopste ne bih bunila da isplate studentske kredie i stipendije koji su obecali 26. marta od novca koji je oduzet kriminalcima. Sutra je dan studenata docekacu ga sa 100din. u dzepu, a Miladina nagradise za rad u inostranstvu. Bravo za nase politicare, jos jednom su dokazali da cene prave vrednosti.

Gril 13

pre 15 godina

Ja sam bio otporaš i glasao sam ranije za DS. Ali sa žaljenjem mogu da konstatujem da je ovo najgora i najbeskrupuloznija vlada koju pamtim. Narod po ko zna koji put plaća njihove greške i propuste. Zaslužili su da odu što pre ...

superhik

pre 15 godina

... da ce te pare "biti vraćene u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima". A sta je ovo ako nije kriminalna aktivnost?
NECUVENO

tihomir

pre 15 godina

Tadicu, sram vas bilo! I vi ste na celu ove nesrecne zemlje i Demokratske stranke. Pa ova "vasa" drzava kaze da nema para da resi pitanje klozeta u osnovnoj skoli u Vladimircima, a namiruje dugove jednog siledzije. Te pare koje su date morace da daju oni koji su omogucili bekstvo M. Kovaceviva iz SAD i "gospodin" koji voli da se bije. U protivnom, izaci cemo svi na ulice. Dosta je bilo terora i ispiranja mozga. SRAM VAS BILO!

Bobi

pre 15 godina

Gospodo sa blistavim umovima imovinu oduzetu kriminalcima treba da vratite narodu od koga je oteta, a kaznu da plati Kovacevic i oni koji su sve to zamesili. I kad vec otkrivate tajne objasnite nam ko je taj Kovacevic i zasto ga vlada toliko stiti, kada znamo kako se inace ponasa prema svojim gradjanima...??!!

kauboj

pre 15 godina

"Homen je najavio da će iznos odštete biti vraćen u budžet sa računa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalnim aktivnostima" -presipanje iz šupljeg u prazno. Kako god okreneš fali 900.000 dolara.

arza

pre 15 godina

Da li je moguce da se izdvaja toliko novca zbog nasilnickog ponasanja za sve nas nebitnog Kovacevica? A sta se desava ako je neko na medjunarodnoj poternici? Kako tu stoje stvari, krsi li se tad ustav? i ako je to bila mogucnost da se ne krsi ustav zasto to nije ucinjeno? Jos jednom pitam, sem sto je mamin i tatin, zbog cega bi gradjanin Kovačevic bio vazan toliko gradjanima Srbije?

Jil

pre 15 godina

Ej bre sa tim parama ste mogli pomoci ljudima koji nemaju pare za hleb za neku narodnu kuhinju, za neku skolu, za decu bez roditelja, za neku crkvu na Kosovu, ili neku bolnicu negde u Srbiji! Ne mogu da verujem Vlada sta radi, pa kako nema para? Imamo toliko drugih problema da nema gde vise. A budzet nam je prazan! Laku noc SRBIJO

Nastavnica

pre 15 godina

Kazu, da novac za odstetu, nece biti uzet od poreskih obveznika, vec od novca stecenog kriminalom, koji ce po novom zakonu biti oduzet. Ali zar taj novac ne bi trebalo da bude opet vracen onima, od kojih je ukraden ili opljackan to jest opet poreskim obveznicima. A oni njime opet vracaju dugove kriminalaca.

Goran

pre 15 godina

Na ovom ispitu su pali svi!!!
Mi takodje, koji cemo dati svoje komentare i koji cemo staviti tacku na ceo slucaj, u duhu svojih gradjanskih nacela. Zamislimo da nas se okupi ispred vlade jedno 10.000 (ne vise) nezadovoljnika, gladnih, talentovanih, prevarenih, opljackanih, zrtvovanih...po raznim osnovama, i da pocnemo da "urlamo". Za dva sata bi nas bilo 20.000, 50.000, 100.000...pa da vidim ko bi se nasao "pametnim" da nam objasni da je tako moralo biti. KOji bi to ministar junak izasao da nas ubedi da ulica nije mesto za resavanje takvih problema.