Sreda, 01.04.2009.

16:26

SAD predaju dokaze o Kovačeviću

Državni tužilac okruga Brum u SAD Džerald Molen odlučio je da tužilaštvu u Srbiji predoči dokaze protiv Kovačevića i da sa njim sarađuje u daljem procesu.

Izvor: B92

SAD predaju dokaze o Kovaèeviæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

adsl

pre 15 godina

Čekaj čekaj, nešto mi nije jasno.

Ovi sad kažu da su sa porodicom Stajnhauer pregovarali o plaćanju $900.000, a zna se da je uplaćeno celo milionče. Znači da u toj računici $100.000 fali.

KO JE UZEO TIH 10% OD MILIONČETA???

ewoks

pre 15 godina

bizarnije bi bilo jedino da se neko samoprebije traži od države odštetu od par desetina hiljada (nećemo biti alavi da ne posumnja naša iskusna i premudra vlada..) onda uzmem pare od ovog glupavog naroda koji zna samo da ćuti i trpi, zapalim odavde sa lažnim ispravama i spasim se bede..

Mira

pre 15 godina

Izgleda da sam ja sam ovu vest drugacije razumela od ostalih. Nije americki drzavni tuzilac povukao tuzbu protiv Kovacevica nego je dostavio dokaze protiv Kovacevica srpskom pravosudju da bi mu se moglo suditi. Ne znaci da ce tuzba biti povucena ali znaci da je novcana nadoknada isplacena. Rekla bih da to ne znaci da ce ovo biti poslednja nadoknada niti kraj slucaja. Dakle, Pirova pobeda u bici za Srbiju a za rat videcemo.

Breka

pre 15 godina

Vlada izjavljuje:
"Rešavanje slučaja Miladina Kovačevića doprineće podizanju ugleda Srbije u svetu, zaključuje se u saopštenju".
Mislim da bi Kovacevica trebalo nagraditi, jer zahvaljujuci njemu dolazi do povecanja ugleda u svijetu, a ne tamo zbog nekih sportista ili dobrih i uspjesnih studenata.

MIlan

pre 15 godina

Odluka Vlade da skine oznaku državne tajne sa slučaja Kovačević nikada ne bi bila doneta da nije Borba objavila informaciju da hoće da uplate milion dolara naših para da se ovome sudilo u Srbiji. Drugo, sutrašnji Blic piše da je Vlada još 12. marta uplatila milion dolara naših para a da gradjani Srbije to nisu znali. Treće, u vreme hajke na Borbu sećate se kako je onaj sekretar Homen pričao kako je objavljivanje informacije nanelo štetu pregovorima jer će Srbija sada morati da plati više. To se pokazalo netačnim jer niti je Srbija platila više nego što su hteli da urade tajno, niti su pregovori završeni neuspehom. Dakle, ostaje na kraju pitanje zašto smo platili milion dolara? Zato što su neki državni službenici pod kontrolom Vuka Jeremića počinili više krivičnih dela izdajući lažni pasoš Kovačeviću i omogućavajući mu da pobegne iz SAD. Pa sada ako nas je ta glupost koštala milion dolara da li je red da ministar Jeremić koji je objektivno odgovoran podnese ostavku?

doktorr

pre 15 godina

svakom dobronamernom citaocu je jasno da se vlada parama izvlaci iz vrlo neugodne situacije. pravo /poslanicko/ pitanje je iz kog fonda vlada to placa i kako se taj cin brani pred biracima. sta smo naucili i koje su konsekvence za direktne krivce

evita

pre 15 godina

Bas sam se rasplakala od ponosa na srpsku diplomatiju.
A sada od:
1.mame Kovacevic
2.vicekonzula
3.osobe X koja je ovo uopste progurala na vladu,
zaplenom imovine po novom zakonu nadoknaditi nase pare.

Novosađanka

pre 15 godina

Gospodine Homen krizu već osećamo i još dugo će biti prisutna pošto je u ovoj nemaštini iz budžeta umesto za ublažavanje krize i davanje najugroženijim stanovnicima Srbije, dato l.000.000 dolara na bahaćenje i šenlučenje jednog neotesanog lika i na zataškavanje grešaka i nesavesnog obavljanja posla službenika našeg MIP-a. A to što nam sada ustupaju dokaze i što se nadaju da će dobro sarađivati sa našim pravosuđem znači samo jedno, lova je otišla preko okeana. A takođe mlađanom sileđiji je vraćeno i datih 1oo.ooo dolara za kauciju tako da je i on prošao odlično. "Sudiće" mu se ovde polako što bi mi vojvođani rekli natanane da malo legne sve i da se zaboravi i onda će doboti neku uslovnu kaznu i kraj priče. A možda će posle i politički postati aktivan da se revanšira za sve usluge. I da nezaboravim još da kažem da odnosi između Amerike i Srbije davno su jako puno poremećeni tako da ova "pobeda naše diplomatije i priznanje za dobro obavljen posao" je samo jedna u nizu velikih bruka Srbije u svetu a i jedva čekam sutra da "državna" tajna postane javna tajna i normalno da čujemo ko je to naredio da se sve tako odradi u konzulatu. I onda njega na odgovornost ali samo ako se to dozna a nećemo to znati sigurno u dogledno vreme.

justice

pre 15 godina

Hoce li jedan biti posten, hrabar, moralan i izaci vec jednom na cistac i objasniti nama, obicnim smrtnicima, po cijim ledjima ce ovo milionce da puca,

KO JE ODGOVORAN STO JE NAPRAVLJEN "SLUCAJ KOVACEVIC"

Dakle, ime, prezime, funkciju, po cijem nalogu, svi u lancu koji su ucestvovali u tome da se Miladinu izdtaa putna isprava pomocu koje je pobegao iz amerike. Pa ako je i sam predsednik vlade ili predsednik drzave izdao nalog - hocemo imena a onda cemo znati kako cemo sa tim.

Slucaj kovacevic ne bi bio napravljen da neko od nasih "pametnjakovica" nije omogucio tom razbijacu da pobegne iz amerike. Da je ostao tamo do sada bi vec bio osudjen na kaznu propisanu njihovim propisima i mirna backa. Ali, neko je po necijem nalogu uradio ono sto nije smeo i sada tu gresku drzavnih cinovnika i politicara (jer sigurno su oni umesani u to) mi treba da platimo.

E pa hocemo imena onih koji su pogresili i koji su izdali nalog da mu se protivzakonito izda nova putna isprava. Tacka.

Ili bese na sledecim izborima stavljamo tacku???

matori

pre 15 godina

A zašto mladi "gospodin" još uvek nije u istražnom zatvoru?
Je l' za njega, osim što svi plaćamo mangupiranje, važe neki drugi zakoni u ovoj "državi"?

Rade

pre 15 godina

Money makes the world around... ma ima se, moze se, prelivaju nam se pare, pa eto i toj ubogoj porodici malo kesa. Srbija puca od bogatstva, infrastruktura fantasticna, svuda zadovoljni ljudi... sta je za nas tricavo (ma da ga zaokruzimo), milionce?

skeptik

pre 15 godina

Sada ocekujem da ce narodni poslanici SRS-a koji su Kovacevica vodali po Skupstivi obuci majice sa likom Seselja i poceti da dezuraju ispred kuce da vlast ne uhapai Kovacevica jer sada imaju sav materijal potreban za sudjenje

Rade

pre 15 godina

Money makes the world around... ma ima se, moze se, prelivaju nam se pare, pa eto i toj ubogoj porodici malo kesa. Srbija puca od bogatstva, infrastruktura fantasticna, svuda zadovoljni ljudi... sta je za nas tricavo (ma da ga zaokruzimo), milionce?

bora

pre 15 godina

Uspešno rešili problem!? Potrošili NAŠIH milion dolara da bi sačuvali bilmeza od pravde! Videćemo se na izborima, prevaranti i nesposobnjakovići, neće vam ni evropska ni kosovska priča više proći.

dex

pre 15 godina

Prema njegovim rečima, transfer novca je obavljen 12. marta ...
E ovo je prevrsilo svaku meru!!
Nama dodatni porez od 6% PDV 20% ??? Njemu milionce
Dole vlada!! Ua!!!

Bojan Jankovic

pre 15 godina

Ovaj problem nije resila sposobnost nasih drzavnih suzbenika. Problem je resen uz pomoc para, drugim recima on je jednostavno otkupljen.

da pojasnim

pre 15 godina

Pa da odgovorim: Drzava placa jer je zbog gresaka konzularnih sluzbenika te iste drzave omoguceno Kovacevicu da poobegne iz USA , tj posto je postao nedostupan Americkim vlastima

A sada lepo nasa drzava moze da posle sudjenja i utvrdjivanja cinjenica da donese sudsku odluku kojom ce naplatiti stetu (koju je vec ona = drzava plaila Amerikancima) od tih sluzbenika ili familije onog Kovacevica
Znaci, drzava, ako hoce, moze da se naimiri - bar novcano, ali nikada nece moci namiriti izgubljeni ugled/obraz

Dragana

pre 15 godina

Vlada i svi mi mozemo da smatramo da smo se izvukli kroz iglene usi u ovom incidentu. Ono sto sada trebva uraditi to je suditi mu ovde jer ako to nasa vlast ne uradi onda smo najobicniji prevaranti. Naravno treba suditi i svim onim ljudima koji su na nezakonit nacin ucestvovali u bekstvu ovog osionog i veoma uobrazenog decka.

losmi

pre 15 godina

Znaci trenucemo 900 somica baka amerima da bi Kovacevicu sudili u Srbiji..
Alo bre za koji onda ja placam porez? Kada sve puca i para nema mi cemo amerima tresnuti pare zato sto je neki lik od dva i kusur metra upropastio od batina nekoga u baru , da bi mu sudili u Srbiji.Dokle ce nasa vlada da kleci na kolenima i cucla svima po svetu narocito amerima.Treba da mu se sudi kod nas i neka sam on i njegova porodica placa troskove i ceh koji su napravili a ne gradjani Srbije..
900.000 jel to sica nasu tako bogatu zemlju pa se razbacuje.

mile

pre 15 godina

Vrlo nas jeftino košta ovaj " uspeh " naše diplomatije. Da li će naša diplomatija nastaviti da niže ovakve uspehe i dalje. Verovatno neće moći zbog bankrota.

S

pre 15 godina

Čekajte ljudi, šta je ovo? Zašto država plaća troškove lečenja? Zato što je državni službenik pomogao Miladinu da pobegne? Kakav je to razlog? Pa nije ga državni službenik prebio pa da mu država plaća lečenje? Miladine, Miladine. čiji li si ti rođak, kad se narodu uzima iz džepa da bi se plaćale tvoje tuče...

Pera

pre 15 godina

Cestitam Srpskoj diplomatiji. Plati smo 1000.000 E i zelimo da tudje greske i tudju bahatos pretvorimo u pobedu. Isto sto smo radili sa proteklim ratovima, gde je Milosevic govorio da smo pobedili a mi ostajali sve manji i manji. Najtuznija stvar je sto je vlada stala iza jednog siledzijskog i bahatog ponasanja koje je od prvog momenta morala da osudi. Sad jos ispada velika nasa diplomatija. Strasno!

Ivana

pre 15 godina

Meni i dalje nije jasno zasto otstetu nije platila porodica Kovacevic vec gradjani. Mogu pricati koliko hoce o resavanju problema za koji su odgovorni funkcioneri Srbije, ako su oni odgovorni nek sami plate. Kakve to veze ima sa gradjanima Srbije?

Toni

pre 15 godina

Ovo je jos jedan veliki rezulta kojega je ostvarila nasa Vlada!Svaka cast!!!! Za ostale probleme ima vremena.Najvaznije da smo uspeli da se izborimo da naseg mladog "razbijaca" ne damo da mu sude ti Ameri!

Aleksandar

pre 15 godina

Pa ovo je smesno. Da li zaista ima ljudi koji veruju da je američko pravosuđe ovaj slučaj prepustilo načem nazovi "pravosuđu" tek tako. Posle ovoga ja sam siguran da je pomenuti milion isplaćen.

Bojan RF

pre 15 godina

Ovde se brkaju pojmovi! I to namerno.
Znaci uopste se ne radi o potrebi da se nas gradjanin izruci drugoj drzavi.
Radi se o tome da je nasa drzava, preko ambasade, garantovala da ce se Kovacevic pojaviti pred sudom. Uplacena je kaucija i Kovacevic je izasao iz zatvora. Sada je doslo vreme da drzava Srbija ispuni svoju obavezu i obezbedi javljanje doticnog na sud (a ne ektradiciju!).
Eto toliko da znate kako nasa vlada smatra da smo mi IDIJOTI!

Dusan

pre 15 godina

Ocigledno, najjeftinije i najefikasnije resen potencijalno OGROMAN problem za drzavu. Bas me zanima da li ce dezurni kriticari smoci snage da upute zasluzene cestitke!

Kosta

pre 15 godina

Podvig nase diplomatije????
Sramota je sta se sve desavalo povodom ovog slucaja! A najveca bruka ce se tek desiti kada nas "sjajni" i nekorumpirani pravosudni sistem kaze kako je Miladin jedno nevinasce koje nije krivo nizasta!!!

ostecena

pre 15 godina

Razmisljam da trazim odstetu od porodice Kovacevic obzirom da ce me njihov delija kostati izvesnu sumu. Pozivam ostale poreske obveznike u Srbiji da mi se pridruze.

Vlada

pre 15 godina

Koliko god su zbog ovog slucaja napali vladu, sada se ispostavlja da je krajnji cilj bio da se zadovolje i Ustav Srbije i americki zahtevi. Kovacevicu ce se suditi ovde te je ovo jedna od retkih pobeda nase diplomatije. Cini mi se da je bilo ko drugi na vlasti, da bi ovaj slucaj bi postao novi problem u americko-srpskim odnosima koji su nam, hteli mi to ili ne, vrlo bitni. Naravno, ovo nema veze za ostalim potezima vlade koje tek cekamo.

Milosh

pre 15 godina

"Vlada navodi da ta odluka “predstavlja svojevrsno priznanje pravosudnom sistemu Srbije koji je sposoban da procesuira sva krivična dela”."

Prosto divno, eto, sad možemo svi da likujemo i budemo ponosni na to u kakvoj zemlji živimo...

E moja Srbijo...

ostecena

pre 15 godina

Razmisljam da trazim odstetu od porodice Kovacevic obzirom da ce me njihov delija kostati izvesnu sumu. Pozivam ostale poreske obveznike u Srbiji da mi se pridruze.

Pera

pre 15 godina

Cestitam Srpskoj diplomatiji. Plati smo 1000.000 E i zelimo da tudje greske i tudju bahatos pretvorimo u pobedu. Isto sto smo radili sa proteklim ratovima, gde je Milosevic govorio da smo pobedili a mi ostajali sve manji i manji. Najtuznija stvar je sto je vlada stala iza jednog siledzijskog i bahatog ponasanja koje je od prvog momenta morala da osudi. Sad jos ispada velika nasa diplomatija. Strasno!

Milosh

pre 15 godina

"Vlada navodi da ta odluka “predstavlja svojevrsno priznanje pravosudnom sistemu Srbije koji je sposoban da procesuira sva krivična dela”."

Prosto divno, eto, sad možemo svi da likujemo i budemo ponosni na to u kakvoj zemlji živimo...

E moja Srbijo...

Kosta

pre 15 godina

Podvig nase diplomatije????
Sramota je sta se sve desavalo povodom ovog slucaja! A najveca bruka ce se tek desiti kada nas "sjajni" i nekorumpirani pravosudni sistem kaze kako je Miladin jedno nevinasce koje nije krivo nizasta!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Pa ovo je smesno. Da li zaista ima ljudi koji veruju da je američko pravosuđe ovaj slučaj prepustilo načem nazovi "pravosuđu" tek tako. Posle ovoga ja sam siguran da je pomenuti milion isplaćen.

Ivana

pre 15 godina

Meni i dalje nije jasno zasto otstetu nije platila porodica Kovacevic vec gradjani. Mogu pricati koliko hoce o resavanju problema za koji su odgovorni funkcioneri Srbije, ako su oni odgovorni nek sami plate. Kakve to veze ima sa gradjanima Srbije?

mile

pre 15 godina

Vrlo nas jeftino košta ovaj " uspeh " naše diplomatije. Da li će naša diplomatija nastaviti da niže ovakve uspehe i dalje. Verovatno neće moći zbog bankrota.

Toni

pre 15 godina

Ovo je jos jedan veliki rezulta kojega je ostvarila nasa Vlada!Svaka cast!!!! Za ostale probleme ima vremena.Najvaznije da smo uspeli da se izborimo da naseg mladog "razbijaca" ne damo da mu sude ti Ameri!

losmi

pre 15 godina

Znaci trenucemo 900 somica baka amerima da bi Kovacevicu sudili u Srbiji..
Alo bre za koji onda ja placam porez? Kada sve puca i para nema mi cemo amerima tresnuti pare zato sto je neki lik od dva i kusur metra upropastio od batina nekoga u baru , da bi mu sudili u Srbiji.Dokle ce nasa vlada da kleci na kolenima i cucla svima po svetu narocito amerima.Treba da mu se sudi kod nas i neka sam on i njegova porodica placa troskove i ceh koji su napravili a ne gradjani Srbije..
900.000 jel to sica nasu tako bogatu zemlju pa se razbacuje.

Bojan RF

pre 15 godina

Ovde se brkaju pojmovi! I to namerno.
Znaci uopste se ne radi o potrebi da se nas gradjanin izruci drugoj drzavi.
Radi se o tome da je nasa drzava, preko ambasade, garantovala da ce se Kovacevic pojaviti pred sudom. Uplacena je kaucija i Kovacevic je izasao iz zatvora. Sada je doslo vreme da drzava Srbija ispuni svoju obavezu i obezbedi javljanje doticnog na sud (a ne ektradiciju!).
Eto toliko da znate kako nasa vlada smatra da smo mi IDIJOTI!

Vlada

pre 15 godina

Koliko god su zbog ovog slucaja napali vladu, sada se ispostavlja da je krajnji cilj bio da se zadovolje i Ustav Srbije i americki zahtevi. Kovacevicu ce se suditi ovde te je ovo jedna od retkih pobeda nase diplomatije. Cini mi se da je bilo ko drugi na vlasti, da bi ovaj slucaj bi postao novi problem u americko-srpskim odnosima koji su nam, hteli mi to ili ne, vrlo bitni. Naravno, ovo nema veze za ostalim potezima vlade koje tek cekamo.

S

pre 15 godina

Čekajte ljudi, šta je ovo? Zašto država plaća troškove lečenja? Zato što je državni službenik pomogao Miladinu da pobegne? Kakav je to razlog? Pa nije ga državni službenik prebio pa da mu država plaća lečenje? Miladine, Miladine. čiji li si ti rođak, kad se narodu uzima iz džepa da bi se plaćale tvoje tuče...

evita

pre 15 godina

Bas sam se rasplakala od ponosa na srpsku diplomatiju.
A sada od:
1.mame Kovacevic
2.vicekonzula
3.osobe X koja je ovo uopste progurala na vladu,
zaplenom imovine po novom zakonu nadoknaditi nase pare.

bora

pre 15 godina

Uspešno rešili problem!? Potrošili NAŠIH milion dolara da bi sačuvali bilmeza od pravde! Videćemo se na izborima, prevaranti i nesposobnjakovići, neće vam ni evropska ni kosovska priča više proći.

matori

pre 15 godina

A zašto mladi "gospodin" još uvek nije u istražnom zatvoru?
Je l' za njega, osim što svi plaćamo mangupiranje, važe neki drugi zakoni u ovoj "državi"?

dex

pre 15 godina

Prema njegovim rečima, transfer novca je obavljen 12. marta ...
E ovo je prevrsilo svaku meru!!
Nama dodatni porez od 6% PDV 20% ??? Njemu milionce
Dole vlada!! Ua!!!

Novosađanka

pre 15 godina

Gospodine Homen krizu već osećamo i još dugo će biti prisutna pošto je u ovoj nemaštini iz budžeta umesto za ublažavanje krize i davanje najugroženijim stanovnicima Srbije, dato l.000.000 dolara na bahaćenje i šenlučenje jednog neotesanog lika i na zataškavanje grešaka i nesavesnog obavljanja posla službenika našeg MIP-a. A to što nam sada ustupaju dokaze i što se nadaju da će dobro sarađivati sa našim pravosuđem znači samo jedno, lova je otišla preko okeana. A takođe mlađanom sileđiji je vraćeno i datih 1oo.ooo dolara za kauciju tako da je i on prošao odlično. "Sudiće" mu se ovde polako što bi mi vojvođani rekli natanane da malo legne sve i da se zaboravi i onda će doboti neku uslovnu kaznu i kraj priče. A možda će posle i politički postati aktivan da se revanšira za sve usluge. I da nezaboravim još da kažem da odnosi između Amerike i Srbije davno su jako puno poremećeni tako da ova "pobeda naše diplomatije i priznanje za dobro obavljen posao" je samo jedna u nizu velikih bruka Srbije u svetu a i jedva čekam sutra da "državna" tajna postane javna tajna i normalno da čujemo ko je to naredio da se sve tako odradi u konzulatu. I onda njega na odgovornost ali samo ako se to dozna a nećemo to znati sigurno u dogledno vreme.

Bojan Jankovic

pre 15 godina

Ovaj problem nije resila sposobnost nasih drzavnih suzbenika. Problem je resen uz pomoc para, drugim recima on je jednostavno otkupljen.

Dusan

pre 15 godina

Ocigledno, najjeftinije i najefikasnije resen potencijalno OGROMAN problem za drzavu. Bas me zanima da li ce dezurni kriticari smoci snage da upute zasluzene cestitke!

justice

pre 15 godina

Hoce li jedan biti posten, hrabar, moralan i izaci vec jednom na cistac i objasniti nama, obicnim smrtnicima, po cijim ledjima ce ovo milionce da puca,

KO JE ODGOVORAN STO JE NAPRAVLJEN "SLUCAJ KOVACEVIC"

Dakle, ime, prezime, funkciju, po cijem nalogu, svi u lancu koji su ucestvovali u tome da se Miladinu izdtaa putna isprava pomocu koje je pobegao iz amerike. Pa ako je i sam predsednik vlade ili predsednik drzave izdao nalog - hocemo imena a onda cemo znati kako cemo sa tim.

Slucaj kovacevic ne bi bio napravljen da neko od nasih "pametnjakovica" nije omogucio tom razbijacu da pobegne iz amerike. Da je ostao tamo do sada bi vec bio osudjen na kaznu propisanu njihovim propisima i mirna backa. Ali, neko je po necijem nalogu uradio ono sto nije smeo i sada tu gresku drzavnih cinovnika i politicara (jer sigurno su oni umesani u to) mi treba da platimo.

E pa hocemo imena onih koji su pogresili i koji su izdali nalog da mu se protivzakonito izda nova putna isprava. Tacka.

Ili bese na sledecim izborima stavljamo tacku???

skeptik

pre 15 godina

Sada ocekujem da ce narodni poslanici SRS-a koji su Kovacevica vodali po Skupstivi obuci majice sa likom Seselja i poceti da dezuraju ispred kuce da vlast ne uhapai Kovacevica jer sada imaju sav materijal potreban za sudjenje

Rade

pre 15 godina

Money makes the world around... ma ima se, moze se, prelivaju nam se pare, pa eto i toj ubogoj porodici malo kesa. Srbija puca od bogatstva, infrastruktura fantasticna, svuda zadovoljni ljudi... sta je za nas tricavo (ma da ga zaokruzimo), milionce?

da pojasnim

pre 15 godina

Pa da odgovorim: Drzava placa jer je zbog gresaka konzularnih sluzbenika te iste drzave omoguceno Kovacevicu da poobegne iz USA , tj posto je postao nedostupan Americkim vlastima

A sada lepo nasa drzava moze da posle sudjenja i utvrdjivanja cinjenica da donese sudsku odluku kojom ce naplatiti stetu (koju je vec ona = drzava plaila Amerikancima) od tih sluzbenika ili familije onog Kovacevica
Znaci, drzava, ako hoce, moze da se naimiri - bar novcano, ali nikada nece moci namiriti izgubljeni ugled/obraz

Dragana

pre 15 godina

Vlada i svi mi mozemo da smatramo da smo se izvukli kroz iglene usi u ovom incidentu. Ono sto sada trebva uraditi to je suditi mu ovde jer ako to nasa vlast ne uradi onda smo najobicniji prevaranti. Naravno treba suditi i svim onim ljudima koji su na nezakonit nacin ucestvovali u bekstvu ovog osionog i veoma uobrazenog decka.

MIlan

pre 15 godina

Odluka Vlade da skine oznaku državne tajne sa slučaja Kovačević nikada ne bi bila doneta da nije Borba objavila informaciju da hoće da uplate milion dolara naših para da se ovome sudilo u Srbiji. Drugo, sutrašnji Blic piše da je Vlada još 12. marta uplatila milion dolara naših para a da gradjani Srbije to nisu znali. Treće, u vreme hajke na Borbu sećate se kako je onaj sekretar Homen pričao kako je objavljivanje informacije nanelo štetu pregovorima jer će Srbija sada morati da plati više. To se pokazalo netačnim jer niti je Srbija platila više nego što su hteli da urade tajno, niti su pregovori završeni neuspehom. Dakle, ostaje na kraju pitanje zašto smo platili milion dolara? Zato što su neki državni službenici pod kontrolom Vuka Jeremića počinili više krivičnih dela izdajući lažni pasoš Kovačeviću i omogućavajući mu da pobegne iz SAD. Pa sada ako nas je ta glupost koštala milion dolara da li je red da ministar Jeremić koji je objektivno odgovoran podnese ostavku?

Rade

pre 15 godina

Money makes the world around... ma ima se, moze se, prelivaju nam se pare, pa eto i toj ubogoj porodici malo kesa. Srbija puca od bogatstva, infrastruktura fantasticna, svuda zadovoljni ljudi... sta je za nas tricavo (ma da ga zaokruzimo), milionce?

Breka

pre 15 godina

Vlada izjavljuje:
"Rešavanje slučaja Miladina Kovačevića doprineće podizanju ugleda Srbije u svetu, zaključuje se u saopštenju".
Mislim da bi Kovacevica trebalo nagraditi, jer zahvaljujuci njemu dolazi do povecanja ugleda u svijetu, a ne tamo zbog nekih sportista ili dobrih i uspjesnih studenata.

doktorr

pre 15 godina

svakom dobronamernom citaocu je jasno da se vlada parama izvlaci iz vrlo neugodne situacije. pravo /poslanicko/ pitanje je iz kog fonda vlada to placa i kako se taj cin brani pred biracima. sta smo naucili i koje su konsekvence za direktne krivce

Mira

pre 15 godina

Izgleda da sam ja sam ovu vest drugacije razumela od ostalih. Nije americki drzavni tuzilac povukao tuzbu protiv Kovacevica nego je dostavio dokaze protiv Kovacevica srpskom pravosudju da bi mu se moglo suditi. Ne znaci da ce tuzba biti povucena ali znaci da je novcana nadoknada isplacena. Rekla bih da to ne znaci da ce ovo biti poslednja nadoknada niti kraj slucaja. Dakle, Pirova pobeda u bici za Srbiju a za rat videcemo.

adsl

pre 15 godina

Čekaj čekaj, nešto mi nije jasno.

Ovi sad kažu da su sa porodicom Stajnhauer pregovarali o plaćanju $900.000, a zna se da je uplaćeno celo milionče. Znači da u toj računici $100.000 fali.

KO JE UZEO TIH 10% OD MILIONČETA???

ewoks

pre 15 godina

bizarnije bi bilo jedino da se neko samoprebije traži od države odštetu od par desetina hiljada (nećemo biti alavi da ne posumnja naša iskusna i premudra vlada..) onda uzmem pare od ovog glupavog naroda koji zna samo da ćuti i trpi, zapalim odavde sa lažnim ispravama i spasim se bede..

Vlada

pre 15 godina

Koliko god su zbog ovog slucaja napali vladu, sada se ispostavlja da je krajnji cilj bio da se zadovolje i Ustav Srbije i americki zahtevi. Kovacevicu ce se suditi ovde te je ovo jedna od retkih pobeda nase diplomatije. Cini mi se da je bilo ko drugi na vlasti, da bi ovaj slucaj bi postao novi problem u americko-srpskim odnosima koji su nam, hteli mi to ili ne, vrlo bitni. Naravno, ovo nema veze za ostalim potezima vlade koje tek cekamo.

Dusan

pre 15 godina

Ocigledno, najjeftinije i najefikasnije resen potencijalno OGROMAN problem za drzavu. Bas me zanima da li ce dezurni kriticari smoci snage da upute zasluzene cestitke!

ostecena

pre 15 godina

Razmisljam da trazim odstetu od porodice Kovacevic obzirom da ce me njihov delija kostati izvesnu sumu. Pozivam ostale poreske obveznike u Srbiji da mi se pridruze.

Milosh

pre 15 godina

"Vlada navodi da ta odluka “predstavlja svojevrsno priznanje pravosudnom sistemu Srbije koji je sposoban da procesuira sva krivična dela”."

Prosto divno, eto, sad možemo svi da likujemo i budemo ponosni na to u kakvoj zemlji živimo...

E moja Srbijo...

Pera

pre 15 godina

Cestitam Srpskoj diplomatiji. Plati smo 1000.000 E i zelimo da tudje greske i tudju bahatos pretvorimo u pobedu. Isto sto smo radili sa proteklim ratovima, gde je Milosevic govorio da smo pobedili a mi ostajali sve manji i manji. Najtuznija stvar je sto je vlada stala iza jednog siledzijskog i bahatog ponasanja koje je od prvog momenta morala da osudi. Sad jos ispada velika nasa diplomatija. Strasno!

Toni

pre 15 godina

Ovo je jos jedan veliki rezulta kojega je ostvarila nasa Vlada!Svaka cast!!!! Za ostale probleme ima vremena.Najvaznije da smo uspeli da se izborimo da naseg mladog "razbijaca" ne damo da mu sude ti Ameri!

losmi

pre 15 godina

Znaci trenucemo 900 somica baka amerima da bi Kovacevicu sudili u Srbiji..
Alo bre za koji onda ja placam porez? Kada sve puca i para nema mi cemo amerima tresnuti pare zato sto je neki lik od dva i kusur metra upropastio od batina nekoga u baru , da bi mu sudili u Srbiji.Dokle ce nasa vlada da kleci na kolenima i cucla svima po svetu narocito amerima.Treba da mu se sudi kod nas i neka sam on i njegova porodica placa troskove i ceh koji su napravili a ne gradjani Srbije..
900.000 jel to sica nasu tako bogatu zemlju pa se razbacuje.

Kosta

pre 15 godina

Podvig nase diplomatije????
Sramota je sta se sve desavalo povodom ovog slucaja! A najveca bruka ce se tek desiti kada nas "sjajni" i nekorumpirani pravosudni sistem kaze kako je Miladin jedno nevinasce koje nije krivo nizasta!!!

Ivana

pre 15 godina

Meni i dalje nije jasno zasto otstetu nije platila porodica Kovacevic vec gradjani. Mogu pricati koliko hoce o resavanju problema za koji su odgovorni funkcioneri Srbije, ako su oni odgovorni nek sami plate. Kakve to veze ima sa gradjanima Srbije?

evita

pre 15 godina

Bas sam se rasplakala od ponosa na srpsku diplomatiju.
A sada od:
1.mame Kovacevic
2.vicekonzula
3.osobe X koja je ovo uopste progurala na vladu,
zaplenom imovine po novom zakonu nadoknaditi nase pare.

Bojan RF

pre 15 godina

Ovde se brkaju pojmovi! I to namerno.
Znaci uopste se ne radi o potrebi da se nas gradjanin izruci drugoj drzavi.
Radi se o tome da je nasa drzava, preko ambasade, garantovala da ce se Kovacevic pojaviti pred sudom. Uplacena je kaucija i Kovacevic je izasao iz zatvora. Sada je doslo vreme da drzava Srbija ispuni svoju obavezu i obezbedi javljanje doticnog na sud (a ne ektradiciju!).
Eto toliko da znate kako nasa vlada smatra da smo mi IDIJOTI!

dex

pre 15 godina

Prema njegovim rečima, transfer novca je obavljen 12. marta ...
E ovo je prevrsilo svaku meru!!
Nama dodatni porez od 6% PDV 20% ??? Njemu milionce
Dole vlada!! Ua!!!

doktorr

pre 15 godina

svakom dobronamernom citaocu je jasno da se vlada parama izvlaci iz vrlo neugodne situacije. pravo /poslanicko/ pitanje je iz kog fonda vlada to placa i kako se taj cin brani pred biracima. sta smo naucili i koje su konsekvence za direktne krivce

Aleksandar

pre 15 godina

Pa ovo je smesno. Da li zaista ima ljudi koji veruju da je američko pravosuđe ovaj slučaj prepustilo načem nazovi "pravosuđu" tek tako. Posle ovoga ja sam siguran da je pomenuti milion isplaćen.

Dragana

pre 15 godina

Vlada i svi mi mozemo da smatramo da smo se izvukli kroz iglene usi u ovom incidentu. Ono sto sada trebva uraditi to je suditi mu ovde jer ako to nasa vlast ne uradi onda smo najobicniji prevaranti. Naravno treba suditi i svim onim ljudima koji su na nezakonit nacin ucestvovali u bekstvu ovog osionog i veoma uobrazenog decka.

bora

pre 15 godina

Uspešno rešili problem!? Potrošili NAŠIH milion dolara da bi sačuvali bilmeza od pravde! Videćemo se na izborima, prevaranti i nesposobnjakovići, neće vam ni evropska ni kosovska priča više proći.

mile

pre 15 godina

Vrlo nas jeftino košta ovaj " uspeh " naše diplomatije. Da li će naša diplomatija nastaviti da niže ovakve uspehe i dalje. Verovatno neće moći zbog bankrota.

da pojasnim

pre 15 godina

Pa da odgovorim: Drzava placa jer je zbog gresaka konzularnih sluzbenika te iste drzave omoguceno Kovacevicu da poobegne iz USA , tj posto je postao nedostupan Americkim vlastima

A sada lepo nasa drzava moze da posle sudjenja i utvrdjivanja cinjenica da donese sudsku odluku kojom ce naplatiti stetu (koju je vec ona = drzava plaila Amerikancima) od tih sluzbenika ili familije onog Kovacevica
Znaci, drzava, ako hoce, moze da se naimiri - bar novcano, ali nikada nece moci namiriti izgubljeni ugled/obraz

skeptik

pre 15 godina

Sada ocekujem da ce narodni poslanici SRS-a koji su Kovacevica vodali po Skupstivi obuci majice sa likom Seselja i poceti da dezuraju ispred kuce da vlast ne uhapai Kovacevica jer sada imaju sav materijal potreban za sudjenje

S

pre 15 godina

Čekajte ljudi, šta je ovo? Zašto država plaća troškove lečenja? Zato što je državni službenik pomogao Miladinu da pobegne? Kakav je to razlog? Pa nije ga državni službenik prebio pa da mu država plaća lečenje? Miladine, Miladine. čiji li si ti rođak, kad se narodu uzima iz džepa da bi se plaćale tvoje tuče...

Rade

pre 15 godina

Money makes the world around... ma ima se, moze se, prelivaju nam se pare, pa eto i toj ubogoj porodici malo kesa. Srbija puca od bogatstva, infrastruktura fantasticna, svuda zadovoljni ljudi... sta je za nas tricavo (ma da ga zaokruzimo), milionce?

matori

pre 15 godina

A zašto mladi "gospodin" još uvek nije u istražnom zatvoru?
Je l' za njega, osim što svi plaćamo mangupiranje, važe neki drugi zakoni u ovoj "državi"?

adsl

pre 15 godina

Čekaj čekaj, nešto mi nije jasno.

Ovi sad kažu da su sa porodicom Stajnhauer pregovarali o plaćanju $900.000, a zna se da je uplaćeno celo milionče. Znači da u toj računici $100.000 fali.

KO JE UZEO TIH 10% OD MILIONČETA???

Rade

pre 15 godina

Money makes the world around... ma ima se, moze se, prelivaju nam se pare, pa eto i toj ubogoj porodici malo kesa. Srbija puca od bogatstva, infrastruktura fantasticna, svuda zadovoljni ljudi... sta je za nas tricavo (ma da ga zaokruzimo), milionce?

Bojan Jankovic

pre 15 godina

Ovaj problem nije resila sposobnost nasih drzavnih suzbenika. Problem je resen uz pomoc para, drugim recima on je jednostavno otkupljen.

Novosađanka

pre 15 godina

Gospodine Homen krizu već osećamo i još dugo će biti prisutna pošto je u ovoj nemaštini iz budžeta umesto za ublažavanje krize i davanje najugroženijim stanovnicima Srbije, dato l.000.000 dolara na bahaćenje i šenlučenje jednog neotesanog lika i na zataškavanje grešaka i nesavesnog obavljanja posla službenika našeg MIP-a. A to što nam sada ustupaju dokaze i što se nadaju da će dobro sarađivati sa našim pravosuđem znači samo jedno, lova je otišla preko okeana. A takođe mlađanom sileđiji je vraćeno i datih 1oo.ooo dolara za kauciju tako da je i on prošao odlično. "Sudiće" mu se ovde polako što bi mi vojvođani rekli natanane da malo legne sve i da se zaboravi i onda će doboti neku uslovnu kaznu i kraj priče. A možda će posle i politički postati aktivan da se revanšira za sve usluge. I da nezaboravim još da kažem da odnosi između Amerike i Srbije davno su jako puno poremećeni tako da ova "pobeda naše diplomatije i priznanje za dobro obavljen posao" je samo jedna u nizu velikih bruka Srbije u svetu a i jedva čekam sutra da "državna" tajna postane javna tajna i normalno da čujemo ko je to naredio da se sve tako odradi u konzulatu. I onda njega na odgovornost ali samo ako se to dozna a nećemo to znati sigurno u dogledno vreme.

justice

pre 15 godina

Hoce li jedan biti posten, hrabar, moralan i izaci vec jednom na cistac i objasniti nama, obicnim smrtnicima, po cijim ledjima ce ovo milionce da puca,

KO JE ODGOVORAN STO JE NAPRAVLJEN "SLUCAJ KOVACEVIC"

Dakle, ime, prezime, funkciju, po cijem nalogu, svi u lancu koji su ucestvovali u tome da se Miladinu izdtaa putna isprava pomocu koje je pobegao iz amerike. Pa ako je i sam predsednik vlade ili predsednik drzave izdao nalog - hocemo imena a onda cemo znati kako cemo sa tim.

Slucaj kovacevic ne bi bio napravljen da neko od nasih "pametnjakovica" nije omogucio tom razbijacu da pobegne iz amerike. Da je ostao tamo do sada bi vec bio osudjen na kaznu propisanu njihovim propisima i mirna backa. Ali, neko je po necijem nalogu uradio ono sto nije smeo i sada tu gresku drzavnih cinovnika i politicara (jer sigurno su oni umesani u to) mi treba da platimo.

E pa hocemo imena onih koji su pogresili i koji su izdali nalog da mu se protivzakonito izda nova putna isprava. Tacka.

Ili bese na sledecim izborima stavljamo tacku???

MIlan

pre 15 godina

Odluka Vlade da skine oznaku državne tajne sa slučaja Kovačević nikada ne bi bila doneta da nije Borba objavila informaciju da hoće da uplate milion dolara naših para da se ovome sudilo u Srbiji. Drugo, sutrašnji Blic piše da je Vlada još 12. marta uplatila milion dolara naših para a da gradjani Srbije to nisu znali. Treće, u vreme hajke na Borbu sećate se kako je onaj sekretar Homen pričao kako je objavljivanje informacije nanelo štetu pregovorima jer će Srbija sada morati da plati više. To se pokazalo netačnim jer niti je Srbija platila više nego što su hteli da urade tajno, niti su pregovori završeni neuspehom. Dakle, ostaje na kraju pitanje zašto smo platili milion dolara? Zato što su neki državni službenici pod kontrolom Vuka Jeremića počinili više krivičnih dela izdajući lažni pasoš Kovačeviću i omogućavajući mu da pobegne iz SAD. Pa sada ako nas je ta glupost koštala milion dolara da li je red da ministar Jeremić koji je objektivno odgovoran podnese ostavku?

Breka

pre 15 godina

Vlada izjavljuje:
"Rešavanje slučaja Miladina Kovačevića doprineće podizanju ugleda Srbije u svetu, zaključuje se u saopštenju".
Mislim da bi Kovacevica trebalo nagraditi, jer zahvaljujuci njemu dolazi do povecanja ugleda u svijetu, a ne tamo zbog nekih sportista ili dobrih i uspjesnih studenata.

Mira

pre 15 godina

Izgleda da sam ja sam ovu vest drugacije razumela od ostalih. Nije americki drzavni tuzilac povukao tuzbu protiv Kovacevica nego je dostavio dokaze protiv Kovacevica srpskom pravosudju da bi mu se moglo suditi. Ne znaci da ce tuzba biti povucena ali znaci da je novcana nadoknada isplacena. Rekla bih da to ne znaci da ce ovo biti poslednja nadoknada niti kraj slucaja. Dakle, Pirova pobeda u bici za Srbiju a za rat videcemo.

ewoks

pre 15 godina

bizarnije bi bilo jedino da se neko samoprebije traži od države odštetu od par desetina hiljada (nećemo biti alavi da ne posumnja naša iskusna i premudra vlada..) onda uzmem pare od ovog glupavog naroda koji zna samo da ćuti i trpi, zapalim odavde sa lažnim ispravama i spasim se bede..