Ponedeljak, 30.03.2009.

01:43

Kragujevac: Svaki osmi bez posla

Svaki osmi Kragujevčanin je nezaposlen, a zarade zaposlenih u tom gradu teško mogu da pokriju troškove potrošačke korpe.

Izvor: B92

Kragujevac: Svaki osmi bez posla IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Jelena

pre 14 godina

Ma jedva čekam da vidim kako ce da skrate ove po javnim sluzbama i opstini. Sede jedni drugima na glave u kancelarijama a posle se zalimo sto neefikasno rade,pa kako i da rade kad nemaju prostora. Jednog dana dodje neki baja na posao u urbanizam,nit ko zna ko je ni sta je,znaju samo Verkov i niko ga nista ne pita,niti on sta radi,ono sto je bitno je da prima 1 000 evrica ni za sta. Valjda cemo docekati i kraj tome!!!

milan

pre 15 godina

Kako trose pare iz budzeta trebaju da im konfiskuju ceo budzet. kao radnik uprave za javne nabavke, znam da sprovode tendere bez objavljivanja i da ima mnogo korupcije u Kg.

OstroOko

pre 15 godina

Tek je svaki osmi nezaposljen ? Pa izgleda da Kragujevac trenutno bolje stoji od SAD-a.
Ili je mozda naslov trebalo da me asocira na to da bi trebalo da je svaki treci nezaposljen, a da je gradonacelnik Kragujevca dobro zasukao rukave pri zaposlavanju socijanlih slucajeva u gradkoj upravi?

Deronja

pre 15 godina

Obriši suze Verko,
obriši suze jer sve ti se vraća zbog foliranja i demagogije.
Džaba FIAT, Kusturica, Djoković i Plaza. . .
I da nastavim u duhu pesme sa početka komentara -
ti ne znaš Verko, kako će biti srećni dani u gradu bez tebe na vlasti.

Nenad

pre 15 godina

A kako je tamo gde je svaki četvrti - peti nezaposlen, kako je u Nišu, Leskovcu, Kuršumliji, Prokuplju. No ko im je kriv kad ne umeju dobro da kukaju kao Kragujevčani, mada im ni to ne bi pomoglo, suviše su daleko da bi ih Beograd čuo.

Vojislav

pre 15 godina

To je slika i prilika vladavine DOS i naše vrle opozicije. Dosad su varali građane lepim obećanjima i doveli su nas do ruba propasti. Zaista je krajnje vreme da se opametimo i biramo komšije koje poznajemo kao poštene, sposobne i dokazane dobre domaćine i stručnjake. Držimo se poznatog aforizma genijalnog Duška Radovića " Ako ne znate šta vam je pogledajte gde vam je i znaćete šta vam je". Pogledajmo oko sebe i vidimo šta ima Toma, Vuk, Pavković, gospođa Trajković, Čovi, a posebno " siromašni Čeda, Đelić i ...........

Sasa

pre 15 godina

Problem je u tome sto od 67 milijardi ustede drzava 15 hoce da ustedi na opstinama (od planiranih 40 u budzetu RS), a ti transferi su za neke opstine i vise od trecine budzeta i jedini siguran prihod.

Ako republika ukine 37% svog budzeta, ok je da i opstinama ukine 37%, ako sebi smanjuje manje od 10% nije u redu da opstinama smanjuje transfer.

Pa budzet Ministarstva kulture se meri desetinama milijardi dinara, da ne pricamo o drugima, zar tamo nema prostora za ustedu ...

zox

pre 15 godina

Veliki povratak seljaka iz fabrickih hala nazad na selo , poljoprivreda je buducnost Srbije, hrana je strateski proizvod trazen u celom svetu (Rusija trazi voce,povrce, sve sto se proizvede oni su spremni sve da otkupe a mi nemamo sta da im ponudimo). Okanite se zivotarenja po gradovima povratak na selo je najbolje resenje za sve koji ne mogu da nadju posao u gradu.

Pera

pre 15 godina

Naravno da Verku fali novca zato sto je pred izbore asfaltirao sve zivo a ni to cak nije ni dovrsio. Neka trazi od G-17, oni su mu i finansirali te "projeklte" po gradu.
Zalosno da gore ne moze biti. Sta ste sve obecavali zarad vlasti.

Dejan

pre 15 godina

E, moj Veroljube. Sta bi sa tvojim silnim neispunjenim obecanjima? Pa nismo mi veverice. Gde je FIAT i 200.000 automobila godisnje? Gde su tereni Djokovica za AP turnir? Gde su bioskopi Kusturice? Kako si bese ono rekao, Kragujevac prolazi kroz renesansu? Kog god zivi u Kragujevcu sve mu je jasno. Sitna si ti riba za ove beogradske protuve. Ispreskakace te i uzduz i popreko. Nego mani se ti lepo politike, i idi cuvaj golubove, to ti ionako bolje prilici.

NIkola

pre 15 godina

NEki vid autonomije je moranje jer ovako kad sve pare idu za BG necemo se nikad razviti i svi juzno od BG zivecemo u bedi. Carine nemaju veze sa zastavom nego sa punjenjem republickog budzeta, sad su smanjene pa je budzet odma pao u kolaps, sto se nas tice moze da se ukinu odmah jer KG odavno ne zivi od zastave u kojoj radi sada samo 1000 ljudi a i porez od prodavanja punta zna se gde ide ,u BG. I ako FIAT-ZASTAVA bude primer proizvodila 300 000 automobila mi u KG ne bi imali prakticno nikakve koristi jer oni placaju porez BG-u a KG ne ubira tu nikakve prihode. Dovoljno je pogledati puteve koji vode do KG-a a koji su u nadleznosti republike , nijedan nije obnavljan 20 godina i lice vise na oranje nego na put koji vodi ka 4. najvecem gradu u Srbiji. Ko da ulaze sa takvom infrastrukturom a inace je Kragujevac zajedno sa Loznicom i Indjijom jedini gradovi u SR koju su dobili sertifikat za strana ulaganja . Slazem se da ima prekobrojnih u lokalnoj vlasti ali to je smesno u odnosu na onu u BG i pare koje republika prosledi u KG za godinu dana uzme na ime raznih poreza od firmi u tom KG-u za 15 dana

boban,nis

pre 15 godina

Dobru taktiku ima KG. Samo kukaju i traze pare od drzave. Onomad se Stevanovic hvali kako imaju veci budzet od Nisa, a skoro duplo manji grad. I po broju milionera su ispred Nisa. Nemam nista protiv KG, cak mi je i simpatican, ali ga preterase u kukanju. Vi mislite ostalima lako?

Vojvodjanin

pre 15 godina

Koliko ste uplacivali u Republicki budzet toliko vam se i vraca. Da neces mozda da ti mi malo uplatimo a vi da luftirate i slikate se za TV sa kvazi projektima

Nebojša

pre 15 godina

Verko ne brini, nadoknadiće ti Dinkić. Pa on ima veru u tebe, toliko si mu pomogao da ga uvedeš u vlast u Kragujevcu, tolike kadrove si mu zaposlio, pa vreme je da i on pokaže razumevanje za tebe i tvoje probleme. Dinkić će tebi da pomogne Verko, nemoj da se sekiraš. Smiri živce i gaji golubove, što se nerviraš kad si sa pravim čovekom u poslu!

Стаменко

pre 15 godina

Па како то да је град Крагујевац сада у проблему? Немогуће је то за веровати?
Па до јуче смо слушали од истог овог градоначелника да је Крагујевац постао оаза привредног препорода и пример успешности. Инвестиције на све стране, посла колико хоћеш, а сад? Чабар Верко! Смишљај неку нову фору да просипаш, ова је проваљена.

boban

pre 15 godina

Pa da sada je frka, naaaaravno. Kg vodovod ima 4 puta vise zaposlenih a opstina i ostala gradska preduzeca TEK. i to kako? Narvno preko tebe i tvojih stranackih pajtasa i partnera. Sada to treba neko i da placa. Naaaaravno opet cemo mi koji smo se zaposlili bez ikakvih veza i to naravno u privatnom sektoru.

Iskrenović

pre 15 godina

Veroljube, koliko imaš zaposlenih u gradskoj upravi? Skoro hiljadu!
Koliko imaš po javnim preduzećima? Ni sam neznaš!
Kako ti štediš i tvoji saradnici? Rasipate koliko hoćete i možete.
A onda je neko drugi kriv . Verovatno ti je premijer naredio da zapošljavaš na tone u Skupštini grada i po JP? E čoveče, pa ti si prevazišao sebe u demagogiji.

Alexandro

pre 15 godina

Vreme je da se u Srbiji rasciste racuni i svakom svoje. Potpuno podrzavam. Ali to podrazumeva i da Kragujevac (i okolina, ako se dogovore) ulazu pare u Zastavu i dogovorenu infrastrukturu, a ne cela Srbija, kao i ostale svoje fabrike, i da se cela Srbija oslobodi carina na automobile koju svi placamo zbog Zastave. Takodje, ako Kragujevac pre godinu dana nabavlja gradske autobuse iz inostranstva, a ne od Ikarbusa onda ne mogu traziti da vlada ili Srpska administracija ili lokalna samouprava kupuju Punta. Ali jednom se racuni moraju rascistiti i sto pre to bolje

bugzy

pre 15 godina

Ma ko vas pita da li ćete da prihvatite ili ne. Ovo je najbolji deo mera Vlade jer je najgori svinjac u lokalnim samoupravama. Najviše neobrazovanih i lenjih rođaka i prijatelja je našlo uhlebljenje u opštinama. Vlada bi trebalo da sama odredi fond plata za svaku opštinu, a opštine ako hoće da i dalje imaju armiju trutova, neka skinu plate, jer ionako svaki dan više šetkaju po gradu nego što sede na poslu. I ni u kakvom slučaju ne dati bilo kakvu otpremninu bilo kome iz lokalnih samouprava. Samo zakonsku za tehnološki višak i ni dinara preko.

pedja

pre 15 godina

Verko je delimično u pravu.Svaka lokalna samouprava treba da samostalno rasplaže svojim novcem.No, ostaje otvoreno drugo pitanje za Verka.Koliko je grad (pre)zadužen i koliko zaposlenih je višak u lokalnoj upravi i javnim preduzećima.Koliko se tu para kragujevačkih poreskih obveznika olako troši.Da li će neminovna racionalizacija u LK da ostavi podobne, a otera sposobne i tako i ovako neefikasnu upravu učini neefikassnijom. To su teška pitanja za Verka i problemi koje je stvorio sam, a plaćaćemo svi.

bezimena

pre 15 godina

V.Stevanović je u nekoj frci!? On se jesenas hvalio kako se investitori otimaju o Kg i da se grad preporodio dolaskom "Fiata" a sad spao na to da zavisi od 80.000 din. iz Beograda!?

Pametnije bi mu bilo da se pozabavi štednjom i lepo otpusti sav višak ćata, koje je pozapošljavao počev od Opštine pa nadalje!

Centralni Srbin

pre 15 godina

Verko, drugo ti ne preostaje, nego da kreneš kao Vojvođani: naše pare, svakom svoje, drugi troše...
I ne samo ti i tvoj grad već cela Srbija.
Vojvođanima pali, možda će i nama.

bugzy

pre 15 godina

Ma ko vas pita da li ćete da prihvatite ili ne. Ovo je najbolji deo mera Vlade jer je najgori svinjac u lokalnim samoupravama. Najviše neobrazovanih i lenjih rođaka i prijatelja je našlo uhlebljenje u opštinama. Vlada bi trebalo da sama odredi fond plata za svaku opštinu, a opštine ako hoće da i dalje imaju armiju trutova, neka skinu plate, jer ionako svaki dan više šetkaju po gradu nego što sede na poslu. I ni u kakvom slučaju ne dati bilo kakvu otpremninu bilo kome iz lokalnih samouprava. Samo zakonsku za tehnološki višak i ni dinara preko.

bezimena

pre 15 godina

V.Stevanović je u nekoj frci!? On se jesenas hvalio kako se investitori otimaju o Kg i da se grad preporodio dolaskom "Fiata" a sad spao na to da zavisi od 80.000 din. iz Beograda!?

Pametnije bi mu bilo da se pozabavi štednjom i lepo otpusti sav višak ćata, koje je pozapošljavao počev od Opštine pa nadalje!

Centralni Srbin

pre 15 godina

Verko, drugo ti ne preostaje, nego da kreneš kao Vojvođani: naše pare, svakom svoje, drugi troše...
I ne samo ti i tvoj grad već cela Srbija.
Vojvođanima pali, možda će i nama.

Iskrenović

pre 15 godina

Veroljube, koliko imaš zaposlenih u gradskoj upravi? Skoro hiljadu!
Koliko imaš po javnim preduzećima? Ni sam neznaš!
Kako ti štediš i tvoji saradnici? Rasipate koliko hoćete i možete.
A onda je neko drugi kriv . Verovatno ti je premijer naredio da zapošljavaš na tone u Skupštini grada i po JP? E čoveče, pa ti si prevazišao sebe u demagogiji.

Alexandro

pre 15 godina

Vreme je da se u Srbiji rasciste racuni i svakom svoje. Potpuno podrzavam. Ali to podrazumeva i da Kragujevac (i okolina, ako se dogovore) ulazu pare u Zastavu i dogovorenu infrastrukturu, a ne cela Srbija, kao i ostale svoje fabrike, i da se cela Srbija oslobodi carina na automobile koju svi placamo zbog Zastave. Takodje, ako Kragujevac pre godinu dana nabavlja gradske autobuse iz inostranstva, a ne od Ikarbusa onda ne mogu traziti da vlada ili Srpska administracija ili lokalna samouprava kupuju Punta. Ali jednom se racuni moraju rascistiti i sto pre to bolje

Стаменко

pre 15 godina

Па како то да је град Крагујевац сада у проблему? Немогуће је то за веровати?
Па до јуче смо слушали од истог овог градоначелника да је Крагујевац постао оаза привредног препорода и пример успешности. Инвестиције на све стране, посла колико хоћеш, а сад? Чабар Верко! Смишљај неку нову фору да просипаш, ова је проваљена.

boban,nis

pre 15 godina

Dobru taktiku ima KG. Samo kukaju i traze pare od drzave. Onomad se Stevanovic hvali kako imaju veci budzet od Nisa, a skoro duplo manji grad. I po broju milionera su ispred Nisa. Nemam nista protiv KG, cak mi je i simpatican, ali ga preterase u kukanju. Vi mislite ostalima lako?

boban

pre 15 godina

Pa da sada je frka, naaaaravno. Kg vodovod ima 4 puta vise zaposlenih a opstina i ostala gradska preduzeca TEK. i to kako? Narvno preko tebe i tvojih stranackih pajtasa i partnera. Sada to treba neko i da placa. Naaaaravno opet cemo mi koji smo se zaposlili bez ikakvih veza i to naravno u privatnom sektoru.

pedja

pre 15 godina

Verko je delimično u pravu.Svaka lokalna samouprava treba da samostalno rasplaže svojim novcem.No, ostaje otvoreno drugo pitanje za Verka.Koliko je grad (pre)zadužen i koliko zaposlenih je višak u lokalnoj upravi i javnim preduzećima.Koliko se tu para kragujevačkih poreskih obveznika olako troši.Da li će neminovna racionalizacija u LK da ostavi podobne, a otera sposobne i tako i ovako neefikasnu upravu učini neefikassnijom. To su teška pitanja za Verka i problemi koje je stvorio sam, a plaćaćemo svi.

Nebojša

pre 15 godina

Verko ne brini, nadoknadiće ti Dinkić. Pa on ima veru u tebe, toliko si mu pomogao da ga uvedeš u vlast u Kragujevcu, tolike kadrove si mu zaposlio, pa vreme je da i on pokaže razumevanje za tebe i tvoje probleme. Dinkić će tebi da pomogne Verko, nemoj da se sekiraš. Smiri živce i gaji golubove, što se nerviraš kad si sa pravim čovekom u poslu!

Dejan

pre 15 godina

E, moj Veroljube. Sta bi sa tvojim silnim neispunjenim obecanjima? Pa nismo mi veverice. Gde je FIAT i 200.000 automobila godisnje? Gde su tereni Djokovica za AP turnir? Gde su bioskopi Kusturice? Kako si bese ono rekao, Kragujevac prolazi kroz renesansu? Kog god zivi u Kragujevcu sve mu je jasno. Sitna si ti riba za ove beogradske protuve. Ispreskakace te i uzduz i popreko. Nego mani se ti lepo politike, i idi cuvaj golubove, to ti ionako bolje prilici.

Vojvodjanin

pre 15 godina

Koliko ste uplacivali u Republicki budzet toliko vam se i vraca. Da neces mozda da ti mi malo uplatimo a vi da luftirate i slikate se za TV sa kvazi projektima

NIkola

pre 15 godina

NEki vid autonomije je moranje jer ovako kad sve pare idu za BG necemo se nikad razviti i svi juzno od BG zivecemo u bedi. Carine nemaju veze sa zastavom nego sa punjenjem republickog budzeta, sad su smanjene pa je budzet odma pao u kolaps, sto se nas tice moze da se ukinu odmah jer KG odavno ne zivi od zastave u kojoj radi sada samo 1000 ljudi a i porez od prodavanja punta zna se gde ide ,u BG. I ako FIAT-ZASTAVA bude primer proizvodila 300 000 automobila mi u KG ne bi imali prakticno nikakve koristi jer oni placaju porez BG-u a KG ne ubira tu nikakve prihode. Dovoljno je pogledati puteve koji vode do KG-a a koji su u nadleznosti republike , nijedan nije obnavljan 20 godina i lice vise na oranje nego na put koji vodi ka 4. najvecem gradu u Srbiji. Ko da ulaze sa takvom infrastrukturom a inace je Kragujevac zajedno sa Loznicom i Indjijom jedini gradovi u SR koju su dobili sertifikat za strana ulaganja . Slazem se da ima prekobrojnih u lokalnoj vlasti ali to je smesno u odnosu na onu u BG i pare koje republika prosledi u KG za godinu dana uzme na ime raznih poreza od firmi u tom KG-u za 15 dana

zox

pre 15 godina

Veliki povratak seljaka iz fabrickih hala nazad na selo , poljoprivreda je buducnost Srbije, hrana je strateski proizvod trazen u celom svetu (Rusija trazi voce,povrce, sve sto se proizvede oni su spremni sve da otkupe a mi nemamo sta da im ponudimo). Okanite se zivotarenja po gradovima povratak na selo je najbolje resenje za sve koji ne mogu da nadju posao u gradu.

Pera

pre 15 godina

Naravno da Verku fali novca zato sto je pred izbore asfaltirao sve zivo a ni to cak nije ni dovrsio. Neka trazi od G-17, oni su mu i finansirali te "projeklte" po gradu.
Zalosno da gore ne moze biti. Sta ste sve obecavali zarad vlasti.

Deronja

pre 15 godina

Obriši suze Verko,
obriši suze jer sve ti se vraća zbog foliranja i demagogije.
Džaba FIAT, Kusturica, Djoković i Plaza. . .
I da nastavim u duhu pesme sa početka komentara -
ti ne znaš Verko, kako će biti srećni dani u gradu bez tebe na vlasti.

OstroOko

pre 15 godina

Tek je svaki osmi nezaposljen ? Pa izgleda da Kragujevac trenutno bolje stoji od SAD-a.
Ili je mozda naslov trebalo da me asocira na to da bi trebalo da je svaki treci nezaposljen, a da je gradonacelnik Kragujevca dobro zasukao rukave pri zaposlavanju socijanlih slucajeva u gradkoj upravi?

Nenad

pre 15 godina

A kako je tamo gde je svaki četvrti - peti nezaposlen, kako je u Nišu, Leskovcu, Kuršumliji, Prokuplju. No ko im je kriv kad ne umeju dobro da kukaju kao Kragujevčani, mada im ni to ne bi pomoglo, suviše su daleko da bi ih Beograd čuo.

Vojislav

pre 15 godina

To je slika i prilika vladavine DOS i naše vrle opozicije. Dosad su varali građane lepim obećanjima i doveli su nas do ruba propasti. Zaista je krajnje vreme da se opametimo i biramo komšije koje poznajemo kao poštene, sposobne i dokazane dobre domaćine i stručnjake. Držimo se poznatog aforizma genijalnog Duška Radovića " Ako ne znate šta vam je pogledajte gde vam je i znaćete šta vam je". Pogledajmo oko sebe i vidimo šta ima Toma, Vuk, Pavković, gospođa Trajković, Čovi, a posebno " siromašni Čeda, Đelić i ...........

milan

pre 15 godina

Kako trose pare iz budzeta trebaju da im konfiskuju ceo budzet. kao radnik uprave za javne nabavke, znam da sprovode tendere bez objavljivanja i da ima mnogo korupcije u Kg.

Sasa

pre 15 godina

Problem je u tome sto od 67 milijardi ustede drzava 15 hoce da ustedi na opstinama (od planiranih 40 u budzetu RS), a ti transferi su za neke opstine i vise od trecine budzeta i jedini siguran prihod.

Ako republika ukine 37% svog budzeta, ok je da i opstinama ukine 37%, ako sebi smanjuje manje od 10% nije u redu da opstinama smanjuje transfer.

Pa budzet Ministarstva kulture se meri desetinama milijardi dinara, da ne pricamo o drugima, zar tamo nema prostora za ustedu ...

Jelena

pre 14 godina

Ma jedva čekam da vidim kako ce da skrate ove po javnim sluzbama i opstini. Sede jedni drugima na glave u kancelarijama a posle se zalimo sto neefikasno rade,pa kako i da rade kad nemaju prostora. Jednog dana dodje neki baja na posao u urbanizam,nit ko zna ko je ni sta je,znaju samo Verkov i niko ga nista ne pita,niti on sta radi,ono sto je bitno je da prima 1 000 evrica ni za sta. Valjda cemo docekati i kraj tome!!!

Centralni Srbin

pre 15 godina

Verko, drugo ti ne preostaje, nego da kreneš kao Vojvođani: naše pare, svakom svoje, drugi troše...
I ne samo ti i tvoj grad već cela Srbija.
Vojvođanima pali, možda će i nama.

bezimena

pre 15 godina

V.Stevanović je u nekoj frci!? On se jesenas hvalio kako se investitori otimaju o Kg i da se grad preporodio dolaskom "Fiata" a sad spao na to da zavisi od 80.000 din. iz Beograda!?

Pametnije bi mu bilo da se pozabavi štednjom i lepo otpusti sav višak ćata, koje je pozapošljavao počev od Opštine pa nadalje!

Pera

pre 15 godina

Naravno da Verku fali novca zato sto je pred izbore asfaltirao sve zivo a ni to cak nije ni dovrsio. Neka trazi od G-17, oni su mu i finansirali te "projeklte" po gradu.
Zalosno da gore ne moze biti. Sta ste sve obecavali zarad vlasti.

Vojislav

pre 15 godina

To je slika i prilika vladavine DOS i naše vrle opozicije. Dosad su varali građane lepim obećanjima i doveli su nas do ruba propasti. Zaista je krajnje vreme da se opametimo i biramo komšije koje poznajemo kao poštene, sposobne i dokazane dobre domaćine i stručnjake. Držimo se poznatog aforizma genijalnog Duška Radovića " Ako ne znate šta vam je pogledajte gde vam je i znaćete šta vam je". Pogledajmo oko sebe i vidimo šta ima Toma, Vuk, Pavković, gospođa Trajković, Čovi, a posebno " siromašni Čeda, Đelić i ...........

bugzy

pre 15 godina

Ma ko vas pita da li ćete da prihvatite ili ne. Ovo je najbolji deo mera Vlade jer je najgori svinjac u lokalnim samoupravama. Najviše neobrazovanih i lenjih rođaka i prijatelja je našlo uhlebljenje u opštinama. Vlada bi trebalo da sama odredi fond plata za svaku opštinu, a opštine ako hoće da i dalje imaju armiju trutova, neka skinu plate, jer ionako svaki dan više šetkaju po gradu nego što sede na poslu. I ni u kakvom slučaju ne dati bilo kakvu otpremninu bilo kome iz lokalnih samouprava. Samo zakonsku za tehnološki višak i ni dinara preko.

Vojvodjanin

pre 15 godina

Koliko ste uplacivali u Republicki budzet toliko vam se i vraca. Da neces mozda da ti mi malo uplatimo a vi da luftirate i slikate se za TV sa kvazi projektima

boban,nis

pre 15 godina

Dobru taktiku ima KG. Samo kukaju i traze pare od drzave. Onomad se Stevanovic hvali kako imaju veci budzet od Nisa, a skoro duplo manji grad. I po broju milionera su ispred Nisa. Nemam nista protiv KG, cak mi je i simpatican, ali ga preterase u kukanju. Vi mislite ostalima lako?

NIkola

pre 15 godina

NEki vid autonomije je moranje jer ovako kad sve pare idu za BG necemo se nikad razviti i svi juzno od BG zivecemo u bedi. Carine nemaju veze sa zastavom nego sa punjenjem republickog budzeta, sad su smanjene pa je budzet odma pao u kolaps, sto se nas tice moze da se ukinu odmah jer KG odavno ne zivi od zastave u kojoj radi sada samo 1000 ljudi a i porez od prodavanja punta zna se gde ide ,u BG. I ako FIAT-ZASTAVA bude primer proizvodila 300 000 automobila mi u KG ne bi imali prakticno nikakve koristi jer oni placaju porez BG-u a KG ne ubira tu nikakve prihode. Dovoljno je pogledati puteve koji vode do KG-a a koji su u nadleznosti republike , nijedan nije obnavljan 20 godina i lice vise na oranje nego na put koji vodi ka 4. najvecem gradu u Srbiji. Ko da ulaze sa takvom infrastrukturom a inace je Kragujevac zajedno sa Loznicom i Indjijom jedini gradovi u SR koju su dobili sertifikat za strana ulaganja . Slazem se da ima prekobrojnih u lokalnoj vlasti ali to je smesno u odnosu na onu u BG i pare koje republika prosledi u KG za godinu dana uzme na ime raznih poreza od firmi u tom KG-u za 15 dana

Nebojša

pre 15 godina

Verko ne brini, nadoknadiće ti Dinkić. Pa on ima veru u tebe, toliko si mu pomogao da ga uvedeš u vlast u Kragujevcu, tolike kadrove si mu zaposlio, pa vreme je da i on pokaže razumevanje za tebe i tvoje probleme. Dinkić će tebi da pomogne Verko, nemoj da se sekiraš. Smiri živce i gaji golubove, što se nerviraš kad si sa pravim čovekom u poslu!

Deronja

pre 15 godina

Obriši suze Verko,
obriši suze jer sve ti se vraća zbog foliranja i demagogije.
Džaba FIAT, Kusturica, Djoković i Plaza. . .
I da nastavim u duhu pesme sa početka komentara -
ti ne znaš Verko, kako će biti srećni dani u gradu bez tebe na vlasti.

Alexandro

pre 15 godina

Vreme je da se u Srbiji rasciste racuni i svakom svoje. Potpuno podrzavam. Ali to podrazumeva i da Kragujevac (i okolina, ako se dogovore) ulazu pare u Zastavu i dogovorenu infrastrukturu, a ne cela Srbija, kao i ostale svoje fabrike, i da se cela Srbija oslobodi carina na automobile koju svi placamo zbog Zastave. Takodje, ako Kragujevac pre godinu dana nabavlja gradske autobuse iz inostranstva, a ne od Ikarbusa onda ne mogu traziti da vlada ili Srpska administracija ili lokalna samouprava kupuju Punta. Ali jednom se racuni moraju rascistiti i sto pre to bolje

Стаменко

pre 15 godina

Па како то да је град Крагујевац сада у проблему? Немогуће је то за веровати?
Па до јуче смо слушали од истог овог градоначелника да је Крагујевац постао оаза привредног препорода и пример успешности. Инвестиције на све стране, посла колико хоћеш, а сад? Чабар Верко! Смишљај неку нову фору да просипаш, ова је проваљена.

zox

pre 15 godina

Veliki povratak seljaka iz fabrickih hala nazad na selo , poljoprivreda je buducnost Srbije, hrana je strateski proizvod trazen u celom svetu (Rusija trazi voce,povrce, sve sto se proizvede oni su spremni sve da otkupe a mi nemamo sta da im ponudimo). Okanite se zivotarenja po gradovima povratak na selo je najbolje resenje za sve koji ne mogu da nadju posao u gradu.

Nenad

pre 15 godina

A kako je tamo gde je svaki četvrti - peti nezaposlen, kako je u Nišu, Leskovcu, Kuršumliji, Prokuplju. No ko im je kriv kad ne umeju dobro da kukaju kao Kragujevčani, mada im ni to ne bi pomoglo, suviše su daleko da bi ih Beograd čuo.

Sasa

pre 15 godina

Problem je u tome sto od 67 milijardi ustede drzava 15 hoce da ustedi na opstinama (od planiranih 40 u budzetu RS), a ti transferi su za neke opstine i vise od trecine budzeta i jedini siguran prihod.

Ako republika ukine 37% svog budzeta, ok je da i opstinama ukine 37%, ako sebi smanjuje manje od 10% nije u redu da opstinama smanjuje transfer.

Pa budzet Ministarstva kulture se meri desetinama milijardi dinara, da ne pricamo o drugima, zar tamo nema prostora za ustedu ...

Dejan

pre 15 godina

E, moj Veroljube. Sta bi sa tvojim silnim neispunjenim obecanjima? Pa nismo mi veverice. Gde je FIAT i 200.000 automobila godisnje? Gde su tereni Djokovica za AP turnir? Gde su bioskopi Kusturice? Kako si bese ono rekao, Kragujevac prolazi kroz renesansu? Kog god zivi u Kragujevcu sve mu je jasno. Sitna si ti riba za ove beogradske protuve. Ispreskakace te i uzduz i popreko. Nego mani se ti lepo politike, i idi cuvaj golubove, to ti ionako bolje prilici.

OstroOko

pre 15 godina

Tek je svaki osmi nezaposljen ? Pa izgleda da Kragujevac trenutno bolje stoji od SAD-a.
Ili je mozda naslov trebalo da me asocira na to da bi trebalo da je svaki treci nezaposljen, a da je gradonacelnik Kragujevca dobro zasukao rukave pri zaposlavanju socijanlih slucajeva u gradkoj upravi?

pedja

pre 15 godina

Verko je delimično u pravu.Svaka lokalna samouprava treba da samostalno rasplaže svojim novcem.No, ostaje otvoreno drugo pitanje za Verka.Koliko je grad (pre)zadužen i koliko zaposlenih je višak u lokalnoj upravi i javnim preduzećima.Koliko se tu para kragujevačkih poreskih obveznika olako troši.Da li će neminovna racionalizacija u LK da ostavi podobne, a otera sposobne i tako i ovako neefikasnu upravu učini neefikassnijom. To su teška pitanja za Verka i problemi koje je stvorio sam, a plaćaćemo svi.

boban

pre 15 godina

Pa da sada je frka, naaaaravno. Kg vodovod ima 4 puta vise zaposlenih a opstina i ostala gradska preduzeca TEK. i to kako? Narvno preko tebe i tvojih stranackih pajtasa i partnera. Sada to treba neko i da placa. Naaaaravno opet cemo mi koji smo se zaposlili bez ikakvih veza i to naravno u privatnom sektoru.

Iskrenović

pre 15 godina

Veroljube, koliko imaš zaposlenih u gradskoj upravi? Skoro hiljadu!
Koliko imaš po javnim preduzećima? Ni sam neznaš!
Kako ti štediš i tvoji saradnici? Rasipate koliko hoćete i možete.
A onda je neko drugi kriv . Verovatno ti je premijer naredio da zapošljavaš na tone u Skupštini grada i po JP? E čoveče, pa ti si prevazišao sebe u demagogiji.

milan

pre 15 godina

Kako trose pare iz budzeta trebaju da im konfiskuju ceo budzet. kao radnik uprave za javne nabavke, znam da sprovode tendere bez objavljivanja i da ima mnogo korupcije u Kg.

Jelena

pre 14 godina

Ma jedva čekam da vidim kako ce da skrate ove po javnim sluzbama i opstini. Sede jedni drugima na glave u kancelarijama a posle se zalimo sto neefikasno rade,pa kako i da rade kad nemaju prostora. Jednog dana dodje neki baja na posao u urbanizam,nit ko zna ko je ni sta je,znaju samo Verkov i niko ga nista ne pita,niti on sta radi,ono sto je bitno je da prima 1 000 evrica ni za sta. Valjda cemo docekati i kraj tome!!!