Subota, 21.03.2009.

01:05

Sanader za zajedničku sednicu

Hrvatska i srpska vlada mogle bi da održavaju zajedničke sednice jednom godišnje, na smenu – u Beogradu i Zagrebu, predložio je Sanader, piše Politika.

Izvor: Beta

Sanader za zajednièku sednicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Manitu

pre 15 godina

Umesto sto pricamo o ljubavi, Slovancima, Jugoslaviji, ne znam ni ja cemu, kad je u pitanju ova inicijativa, kao i sve druge, sve sto treba da uradimo je da damo odgovor na jedno jedino pitanje: da li je ova inicijativa u interesu Srbije? Sto se mene tice, apsolutno jeste.

kvarner

pre 15 godina

Apsolutno se slazem da se narodi ne mrze i da se nikada nisu mrzeli. Najbolji dokaz tome sam ja, koji zadnjih 20 godina iako sam Srbin i rodjen u Srbiji, zivim u Hrvatskoj, i ne samo da mi nije "pala dlaka s glave", nego sam i vrlo cenjen, postovan, pa i voljen, od svih ljudi koje poznajem.
A sto se tice hrvatskih medija, samo molim one koji ovo citaju, a tako ne misle, da pokusaju zamisliti da li bi i dalje tako mislili da znaju da je upravo na srpskoj strani bilo u medijima vise lazi i propagande i da je ono sto pisu, govore i objavljuju hrvatski mediji, a tice se rata na teritoriji Hrvatske, nije propaganda, nego istina.

Petar

pre 15 godina

Dve propale politicke elite koje su gradjane dve drzave odvele u bankrot pokusavaju lako-kafanskim sastancima i komunistickim parolama osedelih ideologa izbeci odgovornost za decenijsko unistavanje ekonomije. Vase zajednicke sednice nema tko vise da placa jer su kmetovi malo nervozni. Karadjordjevo bi vam sada sigurno lezalo vikendima uz mlade devojke i vino i po kojeg jelena kapitalca u okruzenju jugoslavenske armije i ozne.

DEDA CVETKO

pre 15 godina

Hoce li molim vas neko da me ustine? Mislim da sam usnio da sam umro i otisao pravo u pakao. Hteo bih da se probudim iz ove nocne more.

dragan

pre 15 godina

Da sada kad smo Hrvatima potrebni radi ekonomije sada smo braca.
Daleka vam vasa lepa, ne bih hteo da se bratimimo neka ostanemo dobre komsije ali nista vise

Sto dalje od Srbije to bolje.

Zvuk

pre 15 godina

Osnovni problem je u tome da se hrvatski mediji odreknu "konačno" antisrpske propagande koja je prisutna u hrvatskim medijima skoro kao u periodu od `91-`95 godine. Narodi se inače ne mrze i nisu se nikada ni mrzeli. Osnovni problem političara sa balkana jeste što se njihova politika planira za narednih nekoliko godina, a ne kako bi trebalo za nekoliko narednih decenija, prave smo kokoške i Hrvati i Srbi!

GuC

pre 15 godina

Pa uvek su političari i odlučivali, bili zlikovci ili normalni...izgleda da je sazrelo vreme za ONE NORMALNE...dragi naši političari, prihvatite ponudjenu ruku, nemojte je ugristi, jer SAMI, niti znate, niti hoćete niti možete...mora se krenuti, ja pozdravljam odličnu odluku hrvatske strane!

dorifor

pre 15 godina

Hrvatska je u zadnjih par godina održavala zajedničke sjednice s vladama iz Mađarske, Slovenije....Nije to nikakva novost, ali vi malo proučite međunarodnu praksu i odnose i saznati će te da je to uobičajena praksa.
Od svih susjeda Hrvatska ima najbolje odnose sa Austrijom, Mađarskom, solidne s Italijom, BiH i Crnom Gorom, loše sa Slovenijom i nikakve sa Srbijom.. Htjeli ne htjeli, naprijed se mora ići.

S druge strane, Sanader u Srbiju nije došao praznih ruku, bez obzira što je ta ista Srbija Hrvatsku godinama napadala svim raspoloživim sredstvima.

samoKRITICNA

pre 15 godina

ZADIVLJUJUCE na koji razuman i trezven nacin Hrvatska pristupa resavanju spornih pitanja sa Srbijom ! Cak ni posle svega sto je Srbija ucinila Hrvatskoj 90-tih god. setite se samo Vukovara, Dubrovnika, onda okupacije njihovog dela teritorije u takozvanoj RSK, ne "LIBE" se pruziti "ruku pomirenja" Srbiji zbog BUDUCNOSTI ! Za uzvrat dobijaju "poruke" Radikalnih stranaka Srbije da je njihova teritorija jos uvek "ugrozena" idejom o "velikoj Srbiji" !!! SRAMOTA !!! Pa bar danas bi SVAKOM coveku koji misli svojom glavom moralo biti jasno da je Srbija "bila" uzrok svih nevolja na prostoru bivse YU, ZASTO bi se inace PLASILI ISTINE i trazili povlacenje Hrvatske tuzbe pred Medjunarodnim Sudom PRAVDE ??? Onaj koji je u PRAVU nema razloga za STRAH ! Srbiji NAZALOST ne odgovara istina koja se i dalje "vesto" skriva i "svaljivanjem krivice" na citav Svet, SPRECAVA Napredak zemlje i njenih gradjana zbog nekakvog "nacionalnog interesa" koji ce nas na kraju izolovati ako vec nije i "istrebiti" GLADJU ! Kome dosada nije jasno Hrvatska vec u Aprilu postaje clanica NATO a to u prevodu znaci da je svako "mastanje" o prekrajanju Hrvatskih granica BESMISLICA i sluzi samo KOCENJU Srbije ka stvaranju jedne normalne Evropske drzave u koju bi i susedne zemlje mogle imati POVERENJE !!! Hrvatskoj mozemo samo ZAVIDETI na koji je nacin raskrstila sa prosloscu i uklopila se u MODERAN Svet !!!

nesa

pre 15 godina

Ajde da zaboravimo :
1914, 1941, 1990, pa da se opet zbratimimo do sledeceg klanja. Srbi nase pamcenje vrlo kratko - sami smo sebi krivi za sve sto nam se dogadja. Dosta mi je pobijenih predaka i prijatelja. Ko ne uci iz istorije osudjen je na ponavljanje gresaka

Corca

pre 15 godina

Ovo je dobra ideja. Vazno je da uvek postoji otvoreni kanal komunikacije i da se moze razgovarati.

Bolji odnosi Srbije i Hrvatske ce takodje uciniti zivot laksim Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji.

Nikola

pre 15 godina

Sio mi ga Djura, nista se nije promenilo ni kod nas ni kod njih. Sanaderova poseta je puna izjava za unutrasnjepoliticku upotrebu a nasa ekipa mu je idealan partner.

Sto se srpskih proizvoda u Hr tice, problem je u tome sto su oni psustili kvalitet proizvoda sa nekada zavidnog na prosecan ili ispodprosecan i potpuno balkanski a Srbija ono sto pravi pravi bolje nego pre ( a to i nije bas bilo tesko) Dosli smo do toga da je Starkov Cherry bolji od Krasove Bajadere. C supe bolje od Podravkinih (jedino su pevac i Minestrone prihvatljivi) i to se proteze na sve ostalo (volim da kuvam, sta cu)

Predrag

pre 15 godina

U svakom pogledu za pohvalu. Medjutim, samo kratko da se vratimo nekoliko godina unazad. Nakon raspada bivse SFRJ, cilj svih zemalja nastalih na taj nacin je ulazaku u EU, zar ne. Samo se zaboravlja jedna mala cinjenica koja nam u svakom pogledu moze posluziti kao polazna osnova za to novo udruzivanje, a to je da smo mi u stvari preteca EU. Kada kazem mi, mislim na bivsu SFRJ. Hajde samo kratka analiza. EU je stvorana zbog slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala, sa jednom valutom i vecina zemalja su clanice NATO, dakle jedna vojska. Pa, zar je moguce da su svi zaboravili da smo mi imali takvu uniju preko 70 godina (zacetak je u stvari bio u Kraljevini SHS). Sest drzava, sa glavnim gradovima, skupstinama, vladama, jedna valuta, jedna vojska, slobodan protok ljudi, roba i kapitala. Bez zelje da raspravljam ko je kriv za raspad tog projekta, samo se nadam da ce ovakve inicijative biti ostvarene, ali da ce iskustvo iz bliske proslosti biti dobra skola da ukoliko nadjemo zajednicki interes moze se dobro ziveti, uz naravno medjusobno postovanje razlicitosti, koje su samo prednost, a ne nikako mana. Argumentovanim nadglasavanjem ratnih huskaca na bilo kojoj strani, normalan svet, koga verujem ima u vecini i Hravtskoj, Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori, moze dovesti do formiranja jedne, pre svega ekonomske unije, a nakon toga vremenom ce se i politicka pitanja naci na dnevnom redu.

gradjanin

pre 15 godina

Cim deda Micun preuzme inicijativu i uzme stvari u svoje ruke, stvari odmah idu na dobro. Svaka cast! Kamo srece da je 50 godina mladji i da sluzi ovoj zemlji jos toliko.

MladostSrbije

pre 15 godina

Na Balkanu smo se vec navikli na apsurde.Pa Hrvatska i Slovenija su se odvojile iz Jugoslavije da bi se opet svi nasli pod jednom zastavom(Evropske unije)!?!

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Pre svega mislim da je ovo jedina dobra vest poslednjih meseci. Jedini nacin da Srbija opstane kao drzava jeste upravo saradnja sa zemljama regiona u cilju jacanja privrede i pokretanje zajednickih projekata. Srbija ce zbog emotivnih strucnjaka propasti, u buducnosti ima dva puta, jedan je decentralizacija, saradnja sa Hrvatskom i ostalim susedima, kao i pripreme za uvodjenje evra. ukoliko Srbija ostane emo-nacionalna i ne saradjuje vec stalno pominje nekakvu proslost, ukoliko misli da moze sama da opstane na trzistu (inace Srbija je zemlja koja uvozi cackalice, jer ne znaju ni tako jednostavnu industriju da pokrenu), ukoliko budu insistirali na dinaru (sto pojedincima omogucava malverzacije kroz promene kursa) onda je buducnost veoma jasna a to je Bankrot! Kao diplomirani Ekonomista iz svih ovih razloga i napustam zemlju, jer vidim da mnogi imaju jos uvek problema sa pomenutim stavkama. Na rec saradnja pominje se stafeta, panciri, bombe... itd. Na zalost ovaj narod pocne da razmislja tek kad dodje do dna ali to mora da se dogodi na svakom polju, tako i u ekonomskom. kad Srbija dodje do Bankrota onda ce zavisiti od pomoci a nacija ce ostati kao davna proslost. Znaci jedini izlaz je saradnja sa svima u regionu i to je svima jasno (pod svi mislim na one koji razmisljaju objektivno). Ova vest je zaista dobra vest, naravno nisam ni sumnjao da ce Hrvatska prva doneti takav predlog, mi smo i medjusobno posvadjani a kamoli sa susedima. Svaki vid saradnje sa svim susednim zemljama podrzavam i vidim kao jedinu iskru svetla u ovom mraku.

Djape

pre 15 godina

Licno mislim da Srbija mora da postavi jasan preduslove ovakve saradnje, a to je:
- obostrano povlacenje tuzbe i protivtuzbe za ratne zlocine (uz napomenu da to nista ne sprecava Sudove da rade na sudjenjima pocinilaca teshkih krivicnih dela i ratnih zlocina)
- povlacenje priznanja Kosova
Tek onda mozemo biti u ravnopravnoj pregovarackoj poziciji i poceti pricati o ponovnom BRATSTVU I JEDINSTVU!

Zloća

pre 15 godina

To je dobra ideja, ali je pre toga potrebno definisati i neka pravila i dnevni red. Nemojmo zaboraviti da su, u ne tako davnoj prošlosti, takve sastanke imali i dva predsednika naših ondašnjih republika, pa se nije dobro završilo za narode i prijateljstvo. A sem toga, valjalo bi videti šta o takvim sastancima misle oni na koje smo do sada bili orjentisani, i jedni i drugi.

Kosta

pre 15 godina

Odlicna ideja. Nekoliko godina intenzivne saradnje na nivou vlada i neprijateljsko raspolozenje i nepoverenje u gradjanstvu na obe strane ce se znacajno smanjiti.

Zoki

pre 15 godina

Saradnja izmedju dve vlade se može obavljati i na drugi način, ali mislim da je glupo da zajedno zasedaju dve vlade. ČEMU TO SVE?! Nismo mi od juče pa da se opijemo tortom od ruma.

Grof

pre 15 godina

Da ne bude sledeci stenario.
Posle 5 godina zajednickog zasedanja dve vlade su odlucije da se fuzionisu i naprave jednu.
A premijeri ce se naizmenicno menjati u cilju sto bolje i efikasnije saradnje dveju bliskih drzava.

Ipak je ovo Balkan.

Kap u Okeanu

pre 15 godina

Boze dragi kolika je RAZLIKA izmedju Hrvatske i Srbije ??? Toliko SVEZINE, RAZUMA i JASNOCOM "poduprtog" OPTIMIZMA od strane Gosp. Sanadera za buducnost Hrvatske, i "ustajala" vec "paucinom prekrivena" BESPOMOCNOST Srpske strane, sama NEIZVESNOST i PRAZNE PRICE !!!

Kresimir

pre 15 godina

Ovo nije nešto nepoznato u regiji.
Prije par godina bilo je nekoliko takvih zajedničkih sjednica vlade Hrvatska - Slovenija. Na Brionima u Mokricama, ...

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Beograd -- Hrvatska i srpska vlada mogle bi da održavaju zajedničke sednice jednom godišnje, na smenu – u Beogradu i Zagrebu, predložio je Sanader, ,,,, Za POCETAK nije lose ali daleko INTERESANTNIJE bi bilo "zajednicko zasedanje" oba PARLAMENTA !!!

Mladja

pre 15 godina

Otvorite trzite za srpske firme. Time bi ste pokazali da ste realno za dobre odnose sa Srbijom. Pogledajte samo odnos koliko vasih firmi posluje ovde a koliko Srpskih u Hrvatskoj.

balkan boy

pre 15 godina

Ma to je cista kozmetika koja za cilj ima da pokaze kako Hrvatska i Srbija kao susedi saradjuju.
Neka oni organizuju zajednicke sednice Sr. parlmenta i Hr. sabora kad je vec tolika harmonija kakvu zele da predstave... pa poslanici bi nosili pancire.

marko

pre 15 godina

Ocekujem da sledeci potez nase Vlade bude bratimljenje Beograda i Zagreba, a posle moze i organizovanje vozova "Bratstvo-jedinstvo".
Posle "Oluje", priznanja Kosova i tuzbe za genocid, nasa Vlada ide u Zagreb na prijateljsko caskanje. Koje ovde lud?

Milan

pre 15 godina

Jao sto bi to bilo lepo!
Pa posle i BIH vlada,pa jednom u BGu,jedno u ZGu,jednom u SA...pa onda i makedonska Vlada,pa jednom i u Skoplju,pa onda i zajedno sa CG Vladom...pa jednom i u Podgorici.Pa bi onda mogli da osmisle i neko Predsednistvo...
LJudi sto mi ovo zvuci nesto poznato...jel ja to imam fleshOVE??
Namerno sam ispustio SLO Vladu i Ljubljanu, ipak nisu oni nas nivo.

V

pre 15 godina

Izvanredan predlog, koji treba da bude preteča dalje obimnije saradnje.
I više nikada ne prepuštati poremećenim nesretnicima da zapodevaju mržnju i sve što iz nje proizilazi. Saradnja, mir, prijateljstvo, poštovanje i zajednički nastup i pomoć jedni drugima gde god zatrebalo. Reći ne svako svojim ratnim huškačima, bez premeravanja ko je u tome aktivniji, sređivati svoje dvorište i pomagati komšiji/susjedu da njegovo bude još lepše, kako bi pozitivan primer povratno uticao da se trudimo još više.
Hajde da progovorimo, sa obe strane, mi koji želimo lepo, dobro i pametno za sebe i druge. Predugo su govorili zli, zatim besni i ogorčeni, na kraju uspevši da stvore žrtve i koriste njihovu patnju za umnožavanje svoga zla. Zaposeli su veliki deo medijskog prostora i sprečavaju da jedni o drugima saznajemo da smo ljudi, a tek ako smo ljudi dostojni hrvati i srbi, pokazujući to samo njalepšim odnosom jedni prema drugima. Nikada hrvat nije naneo nepravdu srbinu, niti srbin hrvatu, niti bilo koja nacija nekoj drugoj. Postoji čovek i nečovek i vremena nastala kao posledica ćutanja ljudi i urlanja neljudi.
Takvih će još biti i činiće sve što jedino i znaju. Ali na nama je da to bude samo marginalni sloj kome je zapravo potrebna psihološka i duhovna pomoć.

S velikim poštovanjem prema ljudima Hrvatske i Srbije, želim uspeh u saradnji.

Stokton

pre 15 godina

Ma dajte, molim vas, ne preterujte. Sada kad su ih Slovenci "otkačili" hteli bi ponovo onu SFRJ (samo skraćenu) sa naizmeničnim predsednikovanjem.
Kasno je za toliku ljubav.

Glas razum@

pre 15 godina

Nemam nista protiv ako se konstruktvino budu razmatrali propusti u dosadasnjoj saradnji i ako se sradnja bude prosirivala na nove oblike, za opste dobro Srbije Hrvarske i Evrope.

V

pre 15 godina

Izvanredan predlog, koji treba da bude preteča dalje obimnije saradnje.
I više nikada ne prepuštati poremećenim nesretnicima da zapodevaju mržnju i sve što iz nje proizilazi. Saradnja, mir, prijateljstvo, poštovanje i zajednički nastup i pomoć jedni drugima gde god zatrebalo. Reći ne svako svojim ratnim huškačima, bez premeravanja ko je u tome aktivniji, sređivati svoje dvorište i pomagati komšiji/susjedu da njegovo bude još lepše, kako bi pozitivan primer povratno uticao da se trudimo još više.
Hajde da progovorimo, sa obe strane, mi koji želimo lepo, dobro i pametno za sebe i druge. Predugo su govorili zli, zatim besni i ogorčeni, na kraju uspevši da stvore žrtve i koriste njihovu patnju za umnožavanje svoga zla. Zaposeli su veliki deo medijskog prostora i sprečavaju da jedni o drugima saznajemo da smo ljudi, a tek ako smo ljudi dostojni hrvati i srbi, pokazujući to samo njalepšim odnosom jedni prema drugima. Nikada hrvat nije naneo nepravdu srbinu, niti srbin hrvatu, niti bilo koja nacija nekoj drugoj. Postoji čovek i nečovek i vremena nastala kao posledica ćutanja ljudi i urlanja neljudi.
Takvih će još biti i činiće sve što jedino i znaju. Ali na nama je da to bude samo marginalni sloj kome je zapravo potrebna psihološka i duhovna pomoć.

S velikim poštovanjem prema ljudima Hrvatske i Srbije, želim uspeh u saradnji.

Stokton

pre 15 godina

Ma dajte, molim vas, ne preterujte. Sada kad su ih Slovenci "otkačili" hteli bi ponovo onu SFRJ (samo skraćenu) sa naizmeničnim predsednikovanjem.
Kasno je za toliku ljubav.

marko

pre 15 godina

Ocekujem da sledeci potez nase Vlade bude bratimljenje Beograda i Zagreba, a posle moze i organizovanje vozova "Bratstvo-jedinstvo".
Posle "Oluje", priznanja Kosova i tuzbe za genocid, nasa Vlada ide u Zagreb na prijateljsko caskanje. Koje ovde lud?

Glas razum@

pre 15 godina

Nemam nista protiv ako se konstruktvino budu razmatrali propusti u dosadasnjoj saradnji i ako se sradnja bude prosirivala na nove oblike, za opste dobro Srbije Hrvarske i Evrope.

Milan

pre 15 godina

Jao sto bi to bilo lepo!
Pa posle i BIH vlada,pa jednom u BGu,jedno u ZGu,jednom u SA...pa onda i makedonska Vlada,pa jednom i u Skoplju,pa onda i zajedno sa CG Vladom...pa jednom i u Podgorici.Pa bi onda mogli da osmisle i neko Predsednistvo...
LJudi sto mi ovo zvuci nesto poznato...jel ja to imam fleshOVE??
Namerno sam ispustio SLO Vladu i Ljubljanu, ipak nisu oni nas nivo.

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Pre svega mislim da je ovo jedina dobra vest poslednjih meseci. Jedini nacin da Srbija opstane kao drzava jeste upravo saradnja sa zemljama regiona u cilju jacanja privrede i pokretanje zajednickih projekata. Srbija ce zbog emotivnih strucnjaka propasti, u buducnosti ima dva puta, jedan je decentralizacija, saradnja sa Hrvatskom i ostalim susedima, kao i pripreme za uvodjenje evra. ukoliko Srbija ostane emo-nacionalna i ne saradjuje vec stalno pominje nekakvu proslost, ukoliko misli da moze sama da opstane na trzistu (inace Srbija je zemlja koja uvozi cackalice, jer ne znaju ni tako jednostavnu industriju da pokrenu), ukoliko budu insistirali na dinaru (sto pojedincima omogucava malverzacije kroz promene kursa) onda je buducnost veoma jasna a to je Bankrot! Kao diplomirani Ekonomista iz svih ovih razloga i napustam zemlju, jer vidim da mnogi imaju jos uvek problema sa pomenutim stavkama. Na rec saradnja pominje se stafeta, panciri, bombe... itd. Na zalost ovaj narod pocne da razmislja tek kad dodje do dna ali to mora da se dogodi na svakom polju, tako i u ekonomskom. kad Srbija dodje do Bankrota onda ce zavisiti od pomoci a nacija ce ostati kao davna proslost. Znaci jedini izlaz je saradnja sa svima u regionu i to je svima jasno (pod svi mislim na one koji razmisljaju objektivno). Ova vest je zaista dobra vest, naravno nisam ni sumnjao da ce Hrvatska prva doneti takav predlog, mi smo i medjusobno posvadjani a kamoli sa susedima. Svaki vid saradnje sa svim susednim zemljama podrzavam i vidim kao jedinu iskru svetla u ovom mraku.

Kap u Okeanu

pre 15 godina

Boze dragi kolika je RAZLIKA izmedju Hrvatske i Srbije ??? Toliko SVEZINE, RAZUMA i JASNOCOM "poduprtog" OPTIMIZMA od strane Gosp. Sanadera za buducnost Hrvatske, i "ustajala" vec "paucinom prekrivena" BESPOMOCNOST Srpske strane, sama NEIZVESNOST i PRAZNE PRICE !!!

samoKRITICNA

pre 15 godina

ZADIVLJUJUCE na koji razuman i trezven nacin Hrvatska pristupa resavanju spornih pitanja sa Srbijom ! Cak ni posle svega sto je Srbija ucinila Hrvatskoj 90-tih god. setite se samo Vukovara, Dubrovnika, onda okupacije njihovog dela teritorije u takozvanoj RSK, ne "LIBE" se pruziti "ruku pomirenja" Srbiji zbog BUDUCNOSTI ! Za uzvrat dobijaju "poruke" Radikalnih stranaka Srbije da je njihova teritorija jos uvek "ugrozena" idejom o "velikoj Srbiji" !!! SRAMOTA !!! Pa bar danas bi SVAKOM coveku koji misli svojom glavom moralo biti jasno da je Srbija "bila" uzrok svih nevolja na prostoru bivse YU, ZASTO bi se inace PLASILI ISTINE i trazili povlacenje Hrvatske tuzbe pred Medjunarodnim Sudom PRAVDE ??? Onaj koji je u PRAVU nema razloga za STRAH ! Srbiji NAZALOST ne odgovara istina koja se i dalje "vesto" skriva i "svaljivanjem krivice" na citav Svet, SPRECAVA Napredak zemlje i njenih gradjana zbog nekakvog "nacionalnog interesa" koji ce nas na kraju izolovati ako vec nije i "istrebiti" GLADJU ! Kome dosada nije jasno Hrvatska vec u Aprilu postaje clanica NATO a to u prevodu znaci da je svako "mastanje" o prekrajanju Hrvatskih granica BESMISLICA i sluzi samo KOCENJU Srbije ka stvaranju jedne normalne Evropske drzave u koju bi i susedne zemlje mogle imati POVERENJE !!! Hrvatskoj mozemo samo ZAVIDETI na koji je nacin raskrstila sa prosloscu i uklopila se u MODERAN Svet !!!

Mladja

pre 15 godina

Otvorite trzite za srpske firme. Time bi ste pokazali da ste realno za dobre odnose sa Srbijom. Pogledajte samo odnos koliko vasih firmi posluje ovde a koliko Srpskih u Hrvatskoj.

kvarner

pre 15 godina

Apsolutno se slazem da se narodi ne mrze i da se nikada nisu mrzeli. Najbolji dokaz tome sam ja, koji zadnjih 20 godina iako sam Srbin i rodjen u Srbiji, zivim u Hrvatskoj, i ne samo da mi nije "pala dlaka s glave", nego sam i vrlo cenjen, postovan, pa i voljen, od svih ljudi koje poznajem.
A sto se tice hrvatskih medija, samo molim one koji ovo citaju, a tako ne misle, da pokusaju zamisliti da li bi i dalje tako mislili da znaju da je upravo na srpskoj strani bilo u medijima vise lazi i propagande i da je ono sto pisu, govore i objavljuju hrvatski mediji, a tice se rata na teritoriji Hrvatske, nije propaganda, nego istina.

balkan boy

pre 15 godina

Ma to je cista kozmetika koja za cilj ima da pokaze kako Hrvatska i Srbija kao susedi saradjuju.
Neka oni organizuju zajednicke sednice Sr. parlmenta i Hr. sabora kad je vec tolika harmonija kakvu zele da predstave... pa poslanici bi nosili pancire.

Djape

pre 15 godina

Licno mislim da Srbija mora da postavi jasan preduslove ovakve saradnje, a to je:
- obostrano povlacenje tuzbe i protivtuzbe za ratne zlocine (uz napomenu da to nista ne sprecava Sudove da rade na sudjenjima pocinilaca teshkih krivicnih dela i ratnih zlocina)
- povlacenje priznanja Kosova
Tek onda mozemo biti u ravnopravnoj pregovarackoj poziciji i poceti pricati o ponovnom BRATSTVU I JEDINSTVU!

Kosta

pre 15 godina

Odlicna ideja. Nekoliko godina intenzivne saradnje na nivou vlada i neprijateljsko raspolozenje i nepoverenje u gradjanstvu na obe strane ce se znacajno smanjiti.

dragan

pre 15 godina

Da sada kad smo Hrvatima potrebni radi ekonomije sada smo braca.
Daleka vam vasa lepa, ne bih hteo da se bratimimo neka ostanemo dobre komsije ali nista vise

Sto dalje od Srbije to bolje.

Kresimir

pre 15 godina

Ovo nije nešto nepoznato u regiji.
Prije par godina bilo je nekoliko takvih zajedničkih sjednica vlade Hrvatska - Slovenija. Na Brionima u Mokricama, ...

dorifor

pre 15 godina

Hrvatska je u zadnjih par godina održavala zajedničke sjednice s vladama iz Mađarske, Slovenije....Nije to nikakva novost, ali vi malo proučite međunarodnu praksu i odnose i saznati će te da je to uobičajena praksa.
Od svih susjeda Hrvatska ima najbolje odnose sa Austrijom, Mađarskom, solidne s Italijom, BiH i Crnom Gorom, loše sa Slovenijom i nikakve sa Srbijom.. Htjeli ne htjeli, naprijed se mora ići.

S druge strane, Sanader u Srbiju nije došao praznih ruku, bez obzira što je ta ista Srbija Hrvatsku godinama napadala svim raspoloživim sredstvima.

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Beograd -- Hrvatska i srpska vlada mogle bi da održavaju zajedničke sednice jednom godišnje, na smenu – u Beogradu i Zagrebu, predložio je Sanader, ,,,, Za POCETAK nije lose ali daleko INTERESANTNIJE bi bilo "zajednicko zasedanje" oba PARLAMENTA !!!

Predrag

pre 15 godina

U svakom pogledu za pohvalu. Medjutim, samo kratko da se vratimo nekoliko godina unazad. Nakon raspada bivse SFRJ, cilj svih zemalja nastalih na taj nacin je ulazaku u EU, zar ne. Samo se zaboravlja jedna mala cinjenica koja nam u svakom pogledu moze posluziti kao polazna osnova za to novo udruzivanje, a to je da smo mi u stvari preteca EU. Kada kazem mi, mislim na bivsu SFRJ. Hajde samo kratka analiza. EU je stvorana zbog slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala, sa jednom valutom i vecina zemalja su clanice NATO, dakle jedna vojska. Pa, zar je moguce da su svi zaboravili da smo mi imali takvu uniju preko 70 godina (zacetak je u stvari bio u Kraljevini SHS). Sest drzava, sa glavnim gradovima, skupstinama, vladama, jedna valuta, jedna vojska, slobodan protok ljudi, roba i kapitala. Bez zelje da raspravljam ko je kriv za raspad tog projekta, samo se nadam da ce ovakve inicijative biti ostvarene, ali da ce iskustvo iz bliske proslosti biti dobra skola da ukoliko nadjemo zajednicki interes moze se dobro ziveti, uz naravno medjusobno postovanje razlicitosti, koje su samo prednost, a ne nikako mana. Argumentovanim nadglasavanjem ratnih huskaca na bilo kojoj strani, normalan svet, koga verujem ima u vecini i Hravtskoj, Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori, moze dovesti do formiranja jedne, pre svega ekonomske unije, a nakon toga vremenom ce se i politicka pitanja naci na dnevnom redu.

Corca

pre 15 godina

Ovo je dobra ideja. Vazno je da uvek postoji otvoreni kanal komunikacije i da se moze razgovarati.

Bolji odnosi Srbije i Hrvatske ce takodje uciniti zivot laksim Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji.

MladostSrbije

pre 15 godina

Na Balkanu smo se vec navikli na apsurde.Pa Hrvatska i Slovenija su se odvojile iz Jugoslavije da bi se opet svi nasli pod jednom zastavom(Evropske unije)!?!

gradjanin

pre 15 godina

Cim deda Micun preuzme inicijativu i uzme stvari u svoje ruke, stvari odmah idu na dobro. Svaka cast! Kamo srece da je 50 godina mladji i da sluzi ovoj zemlji jos toliko.

nesa

pre 15 godina

Ajde da zaboravimo :
1914, 1941, 1990, pa da se opet zbratimimo do sledeceg klanja. Srbi nase pamcenje vrlo kratko - sami smo sebi krivi za sve sto nam se dogadja. Dosta mi je pobijenih predaka i prijatelja. Ko ne uci iz istorije osudjen je na ponavljanje gresaka

GuC

pre 15 godina

Pa uvek su političari i odlučivali, bili zlikovci ili normalni...izgleda da je sazrelo vreme za ONE NORMALNE...dragi naši političari, prihvatite ponudjenu ruku, nemojte je ugristi, jer SAMI, niti znate, niti hoćete niti možete...mora se krenuti, ja pozdravljam odličnu odluku hrvatske strane!

Zoki

pre 15 godina

Saradnja izmedju dve vlade se može obavljati i na drugi način, ali mislim da je glupo da zajedno zasedaju dve vlade. ČEMU TO SVE?! Nismo mi od juče pa da se opijemo tortom od ruma.

Manitu

pre 15 godina

Umesto sto pricamo o ljubavi, Slovancima, Jugoslaviji, ne znam ni ja cemu, kad je u pitanju ova inicijativa, kao i sve druge, sve sto treba da uradimo je da damo odgovor na jedno jedino pitanje: da li je ova inicijativa u interesu Srbije? Sto se mene tice, apsolutno jeste.

Grof

pre 15 godina

Da ne bude sledeci stenario.
Posle 5 godina zajednickog zasedanja dve vlade su odlucije da se fuzionisu i naprave jednu.
A premijeri ce se naizmenicno menjati u cilju sto bolje i efikasnije saradnje dveju bliskih drzava.

Ipak je ovo Balkan.

Zvuk

pre 15 godina

Osnovni problem je u tome da se hrvatski mediji odreknu "konačno" antisrpske propagande koja je prisutna u hrvatskim medijima skoro kao u periodu od `91-`95 godine. Narodi se inače ne mrze i nisu se nikada ni mrzeli. Osnovni problem političara sa balkana jeste što se njihova politika planira za narednih nekoliko godina, a ne kako bi trebalo za nekoliko narednih decenija, prave smo kokoške i Hrvati i Srbi!

Petar

pre 15 godina

Dve propale politicke elite koje su gradjane dve drzave odvele u bankrot pokusavaju lako-kafanskim sastancima i komunistickim parolama osedelih ideologa izbeci odgovornost za decenijsko unistavanje ekonomije. Vase zajednicke sednice nema tko vise da placa jer su kmetovi malo nervozni. Karadjordjevo bi vam sada sigurno lezalo vikendima uz mlade devojke i vino i po kojeg jelena kapitalca u okruzenju jugoslavenske armije i ozne.

Zloća

pre 15 godina

To je dobra ideja, ali je pre toga potrebno definisati i neka pravila i dnevni red. Nemojmo zaboraviti da su, u ne tako davnoj prošlosti, takve sastanke imali i dva predsednika naših ondašnjih republika, pa se nije dobro završilo za narode i prijateljstvo. A sem toga, valjalo bi videti šta o takvim sastancima misle oni na koje smo do sada bili orjentisani, i jedni i drugi.

DEDA CVETKO

pre 15 godina

Hoce li molim vas neko da me ustine? Mislim da sam usnio da sam umro i otisao pravo u pakao. Hteo bih da se probudim iz ove nocne more.

Nikola

pre 15 godina

Sio mi ga Djura, nista se nije promenilo ni kod nas ni kod njih. Sanaderova poseta je puna izjava za unutrasnjepoliticku upotrebu a nasa ekipa mu je idealan partner.

Sto se srpskih proizvoda u Hr tice, problem je u tome sto su oni psustili kvalitet proizvoda sa nekada zavidnog na prosecan ili ispodprosecan i potpuno balkanski a Srbija ono sto pravi pravi bolje nego pre ( a to i nije bas bilo tesko) Dosli smo do toga da je Starkov Cherry bolji od Krasove Bajadere. C supe bolje od Podravkinih (jedino su pevac i Minestrone prihvatljivi) i to se proteze na sve ostalo (volim da kuvam, sta cu)

Stokton

pre 15 godina

Ma dajte, molim vas, ne preterujte. Sada kad su ih Slovenci "otkačili" hteli bi ponovo onu SFRJ (samo skraćenu) sa naizmeničnim predsednikovanjem.
Kasno je za toliku ljubav.

marko

pre 15 godina

Ocekujem da sledeci potez nase Vlade bude bratimljenje Beograda i Zagreba, a posle moze i organizovanje vozova "Bratstvo-jedinstvo".
Posle "Oluje", priznanja Kosova i tuzbe za genocid, nasa Vlada ide u Zagreb na prijateljsko caskanje. Koje ovde lud?

V

pre 15 godina

Izvanredan predlog, koji treba da bude preteča dalje obimnije saradnje.
I više nikada ne prepuštati poremećenim nesretnicima da zapodevaju mržnju i sve što iz nje proizilazi. Saradnja, mir, prijateljstvo, poštovanje i zajednički nastup i pomoć jedni drugima gde god zatrebalo. Reći ne svako svojim ratnim huškačima, bez premeravanja ko je u tome aktivniji, sređivati svoje dvorište i pomagati komšiji/susjedu da njegovo bude još lepše, kako bi pozitivan primer povratno uticao da se trudimo još više.
Hajde da progovorimo, sa obe strane, mi koji želimo lepo, dobro i pametno za sebe i druge. Predugo su govorili zli, zatim besni i ogorčeni, na kraju uspevši da stvore žrtve i koriste njihovu patnju za umnožavanje svoga zla. Zaposeli su veliki deo medijskog prostora i sprečavaju da jedni o drugima saznajemo da smo ljudi, a tek ako smo ljudi dostojni hrvati i srbi, pokazujući to samo njalepšim odnosom jedni prema drugima. Nikada hrvat nije naneo nepravdu srbinu, niti srbin hrvatu, niti bilo koja nacija nekoj drugoj. Postoji čovek i nečovek i vremena nastala kao posledica ćutanja ljudi i urlanja neljudi.
Takvih će još biti i činiće sve što jedino i znaju. Ali na nama je da to bude samo marginalni sloj kome je zapravo potrebna psihološka i duhovna pomoć.

S velikim poštovanjem prema ljudima Hrvatske i Srbije, želim uspeh u saradnji.

Djape

pre 15 godina

Licno mislim da Srbija mora da postavi jasan preduslove ovakve saradnje, a to je:
- obostrano povlacenje tuzbe i protivtuzbe za ratne zlocine (uz napomenu da to nista ne sprecava Sudove da rade na sudjenjima pocinilaca teshkih krivicnih dela i ratnih zlocina)
- povlacenje priznanja Kosova
Tek onda mozemo biti u ravnopravnoj pregovarackoj poziciji i poceti pricati o ponovnom BRATSTVU I JEDINSTVU!

Kap u Okeanu

pre 15 godina

Boze dragi kolika je RAZLIKA izmedju Hrvatske i Srbije ??? Toliko SVEZINE, RAZUMA i JASNOCOM "poduprtog" OPTIMIZMA od strane Gosp. Sanadera za buducnost Hrvatske, i "ustajala" vec "paucinom prekrivena" BESPOMOCNOST Srpske strane, sama NEIZVESNOST i PRAZNE PRICE !!!

nesa

pre 15 godina

Ajde da zaboravimo :
1914, 1941, 1990, pa da se opet zbratimimo do sledeceg klanja. Srbi nase pamcenje vrlo kratko - sami smo sebi krivi za sve sto nam se dogadja. Dosta mi je pobijenih predaka i prijatelja. Ko ne uci iz istorije osudjen je na ponavljanje gresaka

dragan

pre 15 godina

Da sada kad smo Hrvatima potrebni radi ekonomije sada smo braca.
Daleka vam vasa lepa, ne bih hteo da se bratimimo neka ostanemo dobre komsije ali nista vise

Sto dalje od Srbije to bolje.

Milan

pre 15 godina

Jao sto bi to bilo lepo!
Pa posle i BIH vlada,pa jednom u BGu,jedno u ZGu,jednom u SA...pa onda i makedonska Vlada,pa jednom i u Skoplju,pa onda i zajedno sa CG Vladom...pa jednom i u Podgorici.Pa bi onda mogli da osmisle i neko Predsednistvo...
LJudi sto mi ovo zvuci nesto poznato...jel ja to imam fleshOVE??
Namerno sam ispustio SLO Vladu i Ljubljanu, ipak nisu oni nas nivo.

samoKRITICNA

pre 15 godina

ZADIVLJUJUCE na koji razuman i trezven nacin Hrvatska pristupa resavanju spornih pitanja sa Srbijom ! Cak ni posle svega sto je Srbija ucinila Hrvatskoj 90-tih god. setite se samo Vukovara, Dubrovnika, onda okupacije njihovog dela teritorije u takozvanoj RSK, ne "LIBE" se pruziti "ruku pomirenja" Srbiji zbog BUDUCNOSTI ! Za uzvrat dobijaju "poruke" Radikalnih stranaka Srbije da je njihova teritorija jos uvek "ugrozena" idejom o "velikoj Srbiji" !!! SRAMOTA !!! Pa bar danas bi SVAKOM coveku koji misli svojom glavom moralo biti jasno da je Srbija "bila" uzrok svih nevolja na prostoru bivse YU, ZASTO bi se inace PLASILI ISTINE i trazili povlacenje Hrvatske tuzbe pred Medjunarodnim Sudom PRAVDE ??? Onaj koji je u PRAVU nema razloga za STRAH ! Srbiji NAZALOST ne odgovara istina koja se i dalje "vesto" skriva i "svaljivanjem krivice" na citav Svet, SPRECAVA Napredak zemlje i njenih gradjana zbog nekakvog "nacionalnog interesa" koji ce nas na kraju izolovati ako vec nije i "istrebiti" GLADJU ! Kome dosada nije jasno Hrvatska vec u Aprilu postaje clanica NATO a to u prevodu znaci da je svako "mastanje" o prekrajanju Hrvatskih granica BESMISLICA i sluzi samo KOCENJU Srbije ka stvaranju jedne normalne Evropske drzave u koju bi i susedne zemlje mogle imati POVERENJE !!! Hrvatskoj mozemo samo ZAVIDETI na koji je nacin raskrstila sa prosloscu i uklopila se u MODERAN Svet !!!

dorifor

pre 15 godina

Hrvatska je u zadnjih par godina održavala zajedničke sjednice s vladama iz Mađarske, Slovenije....Nije to nikakva novost, ali vi malo proučite međunarodnu praksu i odnose i saznati će te da je to uobičajena praksa.
Od svih susjeda Hrvatska ima najbolje odnose sa Austrijom, Mađarskom, solidne s Italijom, BiH i Crnom Gorom, loše sa Slovenijom i nikakve sa Srbijom.. Htjeli ne htjeli, naprijed se mora ići.

S druge strane, Sanader u Srbiju nije došao praznih ruku, bez obzira što je ta ista Srbija Hrvatsku godinama napadala svim raspoloživim sredstvima.

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Pre svega mislim da je ovo jedina dobra vest poslednjih meseci. Jedini nacin da Srbija opstane kao drzava jeste upravo saradnja sa zemljama regiona u cilju jacanja privrede i pokretanje zajednickih projekata. Srbija ce zbog emotivnih strucnjaka propasti, u buducnosti ima dva puta, jedan je decentralizacija, saradnja sa Hrvatskom i ostalim susedima, kao i pripreme za uvodjenje evra. ukoliko Srbija ostane emo-nacionalna i ne saradjuje vec stalno pominje nekakvu proslost, ukoliko misli da moze sama da opstane na trzistu (inace Srbija je zemlja koja uvozi cackalice, jer ne znaju ni tako jednostavnu industriju da pokrenu), ukoliko budu insistirali na dinaru (sto pojedincima omogucava malverzacije kroz promene kursa) onda je buducnost veoma jasna a to je Bankrot! Kao diplomirani Ekonomista iz svih ovih razloga i napustam zemlju, jer vidim da mnogi imaju jos uvek problema sa pomenutim stavkama. Na rec saradnja pominje se stafeta, panciri, bombe... itd. Na zalost ovaj narod pocne da razmislja tek kad dodje do dna ali to mora da se dogodi na svakom polju, tako i u ekonomskom. kad Srbija dodje do Bankrota onda ce zavisiti od pomoci a nacija ce ostati kao davna proslost. Znaci jedini izlaz je saradnja sa svima u regionu i to je svima jasno (pod svi mislim na one koji razmisljaju objektivno). Ova vest je zaista dobra vest, naravno nisam ni sumnjao da ce Hrvatska prva doneti takav predlog, mi smo i medjusobno posvadjani a kamoli sa susedima. Svaki vid saradnje sa svim susednim zemljama podrzavam i vidim kao jedinu iskru svetla u ovom mraku.

kvarner

pre 15 godina

Apsolutno se slazem da se narodi ne mrze i da se nikada nisu mrzeli. Najbolji dokaz tome sam ja, koji zadnjih 20 godina iako sam Srbin i rodjen u Srbiji, zivim u Hrvatskoj, i ne samo da mi nije "pala dlaka s glave", nego sam i vrlo cenjen, postovan, pa i voljen, od svih ljudi koje poznajem.
A sto se tice hrvatskih medija, samo molim one koji ovo citaju, a tako ne misle, da pokusaju zamisliti da li bi i dalje tako mislili da znaju da je upravo na srpskoj strani bilo u medijima vise lazi i propagande i da je ono sto pisu, govore i objavljuju hrvatski mediji, a tice se rata na teritoriji Hrvatske, nije propaganda, nego istina.

balkan boy

pre 15 godina

Ma to je cista kozmetika koja za cilj ima da pokaze kako Hrvatska i Srbija kao susedi saradjuju.
Neka oni organizuju zajednicke sednice Sr. parlmenta i Hr. sabora kad je vec tolika harmonija kakvu zele da predstave... pa poslanici bi nosili pancire.

Mladja

pre 15 godina

Otvorite trzite za srpske firme. Time bi ste pokazali da ste realno za dobre odnose sa Srbijom. Pogledajte samo odnos koliko vasih firmi posluje ovde a koliko Srpskih u Hrvatskoj.

Nikola

pre 15 godina

Sio mi ga Djura, nista se nije promenilo ni kod nas ni kod njih. Sanaderova poseta je puna izjava za unutrasnjepoliticku upotrebu a nasa ekipa mu je idealan partner.

Sto se srpskih proizvoda u Hr tice, problem je u tome sto su oni psustili kvalitet proizvoda sa nekada zavidnog na prosecan ili ispodprosecan i potpuno balkanski a Srbija ono sto pravi pravi bolje nego pre ( a to i nije bas bilo tesko) Dosli smo do toga da je Starkov Cherry bolji od Krasove Bajadere. C supe bolje od Podravkinih (jedino su pevac i Minestrone prihvatljivi) i to se proteze na sve ostalo (volim da kuvam, sta cu)

Zvuk

pre 15 godina

Osnovni problem je u tome da se hrvatski mediji odreknu "konačno" antisrpske propagande koja je prisutna u hrvatskim medijima skoro kao u periodu od `91-`95 godine. Narodi se inače ne mrze i nisu se nikada ni mrzeli. Osnovni problem političara sa balkana jeste što se njihova politika planira za narednih nekoliko godina, a ne kako bi trebalo za nekoliko narednih decenija, prave smo kokoške i Hrvati i Srbi!

Glas razum@

pre 15 godina

Nemam nista protiv ako se konstruktvino budu razmatrali propusti u dosadasnjoj saradnji i ako se sradnja bude prosirivala na nove oblike, za opste dobro Srbije Hrvarske i Evrope.

Grof

pre 15 godina

Da ne bude sledeci stenario.
Posle 5 godina zajednickog zasedanja dve vlade su odlucije da se fuzionisu i naprave jednu.
A premijeri ce se naizmenicno menjati u cilju sto bolje i efikasnije saradnje dveju bliskih drzava.

Ipak je ovo Balkan.

Kosta

pre 15 godina

Odlicna ideja. Nekoliko godina intenzivne saradnje na nivou vlada i neprijateljsko raspolozenje i nepoverenje u gradjanstvu na obe strane ce se znacajno smanjiti.

Petar

pre 15 godina

Dve propale politicke elite koje su gradjane dve drzave odvele u bankrot pokusavaju lako-kafanskim sastancima i komunistickim parolama osedelih ideologa izbeci odgovornost za decenijsko unistavanje ekonomije. Vase zajednicke sednice nema tko vise da placa jer su kmetovi malo nervozni. Karadjordjevo bi vam sada sigurno lezalo vikendima uz mlade devojke i vino i po kojeg jelena kapitalca u okruzenju jugoslavenske armije i ozne.

Predrag

pre 15 godina

U svakom pogledu za pohvalu. Medjutim, samo kratko da se vratimo nekoliko godina unazad. Nakon raspada bivse SFRJ, cilj svih zemalja nastalih na taj nacin je ulazaku u EU, zar ne. Samo se zaboravlja jedna mala cinjenica koja nam u svakom pogledu moze posluziti kao polazna osnova za to novo udruzivanje, a to je da smo mi u stvari preteca EU. Kada kazem mi, mislim na bivsu SFRJ. Hajde samo kratka analiza. EU je stvorana zbog slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala, sa jednom valutom i vecina zemalja su clanice NATO, dakle jedna vojska. Pa, zar je moguce da su svi zaboravili da smo mi imali takvu uniju preko 70 godina (zacetak je u stvari bio u Kraljevini SHS). Sest drzava, sa glavnim gradovima, skupstinama, vladama, jedna valuta, jedna vojska, slobodan protok ljudi, roba i kapitala. Bez zelje da raspravljam ko je kriv za raspad tog projekta, samo se nadam da ce ovakve inicijative biti ostvarene, ali da ce iskustvo iz bliske proslosti biti dobra skola da ukoliko nadjemo zajednicki interes moze se dobro ziveti, uz naravno medjusobno postovanje razlicitosti, koje su samo prednost, a ne nikako mana. Argumentovanim nadglasavanjem ratnih huskaca na bilo kojoj strani, normalan svet, koga verujem ima u vecini i Hravtskoj, Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori, moze dovesti do formiranja jedne, pre svega ekonomske unije, a nakon toga vremenom ce se i politicka pitanja naci na dnevnom redu.

DEDA CVETKO

pre 15 godina

Hoce li molim vas neko da me ustine? Mislim da sam usnio da sam umro i otisao pravo u pakao. Hteo bih da se probudim iz ove nocne more.

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Beograd -- Hrvatska i srpska vlada mogle bi da održavaju zajedničke sednice jednom godišnje, na smenu – u Beogradu i Zagrebu, predložio je Sanader, ,,,, Za POCETAK nije lose ali daleko INTERESANTNIJE bi bilo "zajednicko zasedanje" oba PARLAMENTA !!!

Zoki

pre 15 godina

Saradnja izmedju dve vlade se može obavljati i na drugi način, ali mislim da je glupo da zajedno zasedaju dve vlade. ČEMU TO SVE?! Nismo mi od juče pa da se opijemo tortom od ruma.

gradjanin

pre 15 godina

Cim deda Micun preuzme inicijativu i uzme stvari u svoje ruke, stvari odmah idu na dobro. Svaka cast! Kamo srece da je 50 godina mladji i da sluzi ovoj zemlji jos toliko.

Corca

pre 15 godina

Ovo je dobra ideja. Vazno je da uvek postoji otvoreni kanal komunikacije i da se moze razgovarati.

Bolji odnosi Srbije i Hrvatske ce takodje uciniti zivot laksim Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji.

GuC

pre 15 godina

Pa uvek su političari i odlučivali, bili zlikovci ili normalni...izgleda da je sazrelo vreme za ONE NORMALNE...dragi naši političari, prihvatite ponudjenu ruku, nemojte je ugristi, jer SAMI, niti znate, niti hoćete niti možete...mora se krenuti, ja pozdravljam odličnu odluku hrvatske strane!

Kresimir

pre 15 godina

Ovo nije nešto nepoznato u regiji.
Prije par godina bilo je nekoliko takvih zajedničkih sjednica vlade Hrvatska - Slovenija. Na Brionima u Mokricama, ...

Zloća

pre 15 godina

To je dobra ideja, ali je pre toga potrebno definisati i neka pravila i dnevni red. Nemojmo zaboraviti da su, u ne tako davnoj prošlosti, takve sastanke imali i dva predsednika naših ondašnjih republika, pa se nije dobro završilo za narode i prijateljstvo. A sem toga, valjalo bi videti šta o takvim sastancima misle oni na koje smo do sada bili orjentisani, i jedni i drugi.

MladostSrbije

pre 15 godina

Na Balkanu smo se vec navikli na apsurde.Pa Hrvatska i Slovenija su se odvojile iz Jugoslavije da bi se opet svi nasli pod jednom zastavom(Evropske unije)!?!

Manitu

pre 15 godina

Umesto sto pricamo o ljubavi, Slovancima, Jugoslaviji, ne znam ni ja cemu, kad je u pitanju ova inicijativa, kao i sve druge, sve sto treba da uradimo je da damo odgovor na jedno jedino pitanje: da li je ova inicijativa u interesu Srbije? Sto se mene tice, apsolutno jeste.