Sreda, 11.03.2009.

00:53

Godišnjica Miloševićeve smrti

Na treću godišnjicu smrti Slobodana Miloševića, njegov grob prvi put posetili ministri iz Vlade Srbije. Predsednik socijalista nije bio u Požarevcu.

Izvor: B92

Godišnjica Miloševiæeve smrti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

ana

pre 15 godina

Nešto mi se "javljalo" da Ivica neće otići na poklonjenje, pod izgovorom bitne državne posete. E sad, kasno se setio, Nikolić je već izveo jedan puč u svojoj stranci, sumnjam da bi Dačić mogao da izvede nešto slično. Ako ništa, to bi bilo već vidjeno. A šteta je, jer nam treba jedna proevropska stranka levice (a da to NE BUDE DS, pošto DS moj glas, a ni glas nikoga koga poznajem više dobiti neće).

Uoči šestogodišnjice smrti Zorana Đinđića

pre 15 godina

U vladi sede klonovi Milosevica i nikom nista. Pa sta sad? Vidite li problem? No problem!

Lala Holandija

pre 15 godina

Predsednik SPS Ministar unutrasnjih poslova nije krocio u Markovica kucu da se pokloni grobu diktatora Slobodana Milosevica zbog sukoba misljenja u vezi videnja Srbije kao demokratske proevropske drzave sa socijlanom pravdom za razliku od SM Srbije sa granicama barikadama i terorom policije parvojski u otadzbini i tamo daleko pardon duboko u susedstvu, i za inat svetskoj zajednici.

nikom nista..

pre 15 godina

Skoro pa na ovaj dan je 1992. godine dosao iz Slavonije sanduk sa telom mog muza, "rezerviste" iz zemlje koja "nije nikad ucestvovala u ratu", stigao je meni i detetu od 14 meseci.

Svecu cu zapaliti sutra.

A ne samo da necu zaboraviti, nego nece ni deca moje dece, cisto da znaju oni koju su danas palili svece. I na onom svetu cu da se secam.

(Hvala vam, Zorane, makar za to malo nade koju ste nam pruzili....)

komsija

pre 15 godina

Nikada ne mogu da zaboravim njegovo lice rodjenog drzavnika, ozbiljnog i spokojnog coveka. Iza te slike pokriveno je bilo lice rodjenog kasapina koji je majstorski opotrebio ozbiljnost da pokrije nedostatak inteligencije i spokojnost da rusi protivnike. Tako ozbiljan i komican covek u isto vreme nikada vidjeno u mom zivotu, bi zvucilo zabavno, da ne bi bila Balkanska Tragedija kao kruna i simbol njegovog dela.

Mitrovica

pre 15 godina

Mi Kosovari, secamo se na Milosevica kao na drzavnika koji je dao skoro najveci doprinos nasoj borbi za usamostaljenje.
Niko, ama bas nijedan drugi srbski politicar, ne bih povukao takve poteze na nasu korist kao sto je on uradio. Sa druge strane je nas pokojni predednik Rugova, uradio je svoj posao na neverovatan nacin, tako da je ceo demokratski svet mogao sve da vidi crno na belo. Videlo se jasno ko koga terrorizira, i tako ja na svetu polako ali sigurno gradjena svest da Kosovo mora biti svoj na svome. I na kraju kada se OVK pojavila na bini, nije uopste bilo tesko da se od zapadnih demokratija to shvata kao samoodbrana.
Kod nas se ponekad ironicno kaze da mi Kosovari treba da dizemo spomenik Slobi, jer bez njega ne bismo bili tu gde se danas nalazimo.

Moderna vremena

pre 15 godina

Moze i neko iz DS-a da ode u Pozarevac, posto su potpisali sporazum o politickom pomirenju sa SPS-om, koji se nije odrekao ideja, lika i dela S, Milosevica

milos

pre 15 godina

A danas nam je bas super... Kako je lepo na Kopaoniku brinuti o narodu, na skijama a onda uz topli espresso dok napolju pada snegic... Ovi samo imaju bolji recnik i modernije se oblace

(Vlast)a

pre 15 godina

Izgleda da nam je svima pojeo deo zivota - poput Pekicevih skakavaca - sem nasem predsedniku! Ili nije imao sta da mu pojede, ili je predsednik uzasno zaboravan, pragmatican ili pak novi Mesija koji moze da pruzi i drugi obraz kad ga raspale - kao sto je ovaj pokojnik nas.
Mislite i o tome!

Kasno

pre 15 godina

Unistili su nam zivote Milosevic,Tudjman i Izadbegovic. Tri najbolja prijatelja medjusobno dok sva tri naroda se mrzelo i ubilalo medjusobno a nista od toga nismo imali ni mi ni Hrvati ni Muslimani. Posledice osecamo i dan danas i ko zna koliko cemo ih jos osecati. Svi su oni optuzeni u Hagu al nijedan nije docekao presudu. Nikad se nece znati prava istina jer im niko nije presudio moze samo istorija da nagadja. Osudjena su sva 3 naroda da se patimo dan danas i da prezivljavamo jedva...

Vani

pre 15 godina

Ja licno Sumnjam da je umro Slobodan Milosevic, mislim da su mu promenili sve podatke i uradili su im jednu operaciju u licu i sada zivi U Rusiju sa njegovom Porodicu, ne zaboravite Istine ce izadje nekad kad, tad, vidicemo... !!!!!

Prevodilac

pre 15 godina

Da je S.M bio vizionar, kao sto neki pokusavaju da ga velicaju, ne bi branio ono sto nikad nije ni postojalo, YU, ni ono sto je kad-tad trebalo operisati, kao strano telo u telu, Kosovo. Cene promasenih prorocanstava i njene posledice su: Okreni se, i baci pogled kroz svoj prozor, na vlastitu okolinu.

Milan (Italia)

pre 15 godina

Nije kriv (samo) SM - krivi su/smo svi koji smo 1987 u najboljem slucaju bili protiv (npr. 2%), nezainteresovani (npr. 18%) i onih najuticajnijih 75% koji su ga podrzali, glasali i divili mu se. Oni (75%) su sve svoje frustracije komunizma, religije, licne zamenili idolopoklonstvom njihovom "Slobi"... Ne zameraju oni njemu sto je vodio ratove vec zato sto ih je izgubio!!! (Vise cenim onih npr 5% koji su ostali verni ideji jer su to uradili ili iz ideala ili zbog para&koristi ili gluposti) Vidim dobro sve one iz 1987-88-89- sa izbora 1990 koji su drzali njegovu sliku a sada se kunu u demokratiju i pok. Z.Djindjica. Da li su samo promenili sliku a ram ostavili: Kralj Aleksandar, Staljin&Tito, Tito, SM, Zoran Dj....
Nema SPS (and Co.) problema sa Srbijom - SRBIJA IMA PROBLEM SA TOM IDEJOM NACINOM VLASTI I RAZMISLJANJA...

Ivanka

pre 15 godina

Za sve ove koji (s pravom) kritiziraju Milosevica trebaju imati na umu da on nikada ne bi dosao na vlast i bio u mogucnosti da ucini ono sto je ucinio da nije imao sljedbenike i podrsku u mnogim gradjanima Srbije i Crne Gore. On je idejni proizvod drustva zemlje kojom je vladao!

dzericak

pre 15 godina

Milošević nam svima zapravo ide na čast. Bio je prihvaćen kao novi Ranković (citaj Mesija) i to se itekako osećalo u bahatim beogradskim čaršijiskim pričama tamo '87-me. Sa svojom retorikom mogao je da vlada samo Srbijom i Srbima. Da je tako pokazali su svi drugi iz SFRJ (osim u početku Crnogoraca) koji su mu ili okrenuli ledja ili su se pak dohvatili oružja i pokazali i njemu, a i nama svima koliko se sećam šokiranima i razjarenima kraj malih ekrana, da mu se zapravo moglo uspešno odupreti.

Dok sam rastao bio sam ponosan što sam Jugosloven, ovako me je zbog onog što smo kao narod dozvolili da se radi u naše ime sramota što sam Srbin. Milošević je samo jedan mali deo svega toga.

Manitu

pre 15 godina

Nije mrtav, nije. Pogledajte oko sebe i videcete. Zivlji je nego ikada i ovog puta mu je opozicija stvarno svedena na 5% dok nam zemlja sigurnim putem grabi ka Rusiji i Belorusiji.
Zato sutra, svi koji to mogu, na groblje da se poklone onome koji je zaista ubijen u ovoj tuznoj zemlji.

Lejla

pre 15 godina

Meni je prosla mladost u njegovoj zlovlasti, bio je gospodar zivota i smrti, sumanuti karijerista koji je postao balkanski butcher, njegovim zlodelima i gluposti sudice jos generacije istoricara. Da se ne ponovi nikada vise. Ako se iko od clanova vlade usudi da mu adresuje bilo koju lepu rec, taj se potpisuje u najmanju ruku kao "naivan" i politicki bankrot, ali i kao saucesnik

Cross

pre 15 godina

Nadam se da ce Slobodan Milosevic na onome svijetu dobiti zasluzenu kaznu za ratove diljem Balkana, obzirom da ju je na ovome izbjegao!

bezimena

pre 15 godina

Zbog "zasluga" S.Miloševića, koje su EVIDENTNE, stavljanje ovog naslova kao posebne teme na prve stranice medija, je degutantno, mesto mu je u "Dogodilo se na današnji dan", ništa više od toga!

V

pre 15 godina

Očekuje se dolazak Branka Ružića, Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Petra Škundrića i Uroša Šuvakovića iz udruženja "Sloboda".

Samo ih zapamtite.

Mashinovodja

pre 15 godina

"...da se očekuje dolazak oko 15 autobusa iz drugih gradova sa poštovaocima lika i dela Slobodana Miloševića."
Ako ih još uvek ima toliko da napune 15 autobusa, onda ništa. Da je pameti i razuma, bio bi dovoljan samo jedan (manji) kombi.
Samo me još zanima u kojem svojstvu ide ministar na ćabu u Požarevac? Kao ministar, visoki funkcioner SPS, ili samo kao građanin zahvalan čoveku koji mu je sve to omogućio na štetu svih nas ostalih?

smile

pre 15 godina

Na vrhu spiska njegovih zlodela treba da stoji: zločin protiv sopstvenog naroda (u Srbiji i van nje), pa tek sve ostalo.
Kome je bio dobar neka mu se klanja - meni nije. Strašno je to što i dalje trpimo zbog njegovog lika i dela i da se tome nevidi jasan kraj.
Onog trenutka kada nestanu "super patriJote" i "katarze bez kraja" i slični psihiči oštećeni likovi znaću da je Srbija počela da se oporavlja od njega.

sladjana

pre 15 godina

Zao mi je sto Milosevic nije osudjen u Hagu za konkretne stvari, po konkretnoj optuznici. Zao mi je sto kaznu ne bi sluzio u Srbiji, (naravno 40 godina), pa da mu, po prirodi stvari, proradi sujeta i nagon da bude u centru paznje, pa da progovori o tome koga je slusao i sluzio, unistavajuci, najpre, Srbiju i njene gradjane.
Zao mi je sto je ubijen COVEK koji je Milosevica isporucio Hagu, na radost i ponos mislecih gradjana Srbije.
Drago mi je sto sam i sto cu, uvek, biti sledbenica tog COVEKA.

Bekim Pristevac

pre 15 godina

Na neki nacin, Milosevic je bio pocetak nezavisnosti Kosova. Njegova politika je bila takva da, Albanci nasli razloga da se odvoje iz Srbije. Siguran sam, da kad bi neko drugi u to vreme bio na vlasti (Stambolic na primer), onda stvari bi sigurno isli drugim pravcem. Nismo mi tako mrzeli Srbiju, ali on je sve radio, da mi je mrzimo. Dok se u demonstracijama u Kosovu se ubijalo, on i njegova klika, slavili su ukidanje autonomije Kosova sampanjcem. Nadam se da o tom po tom, dodje do pomirenja nasih naroda, da barem nove generacije ne dozive ono sto smo mi doziveli. Pozdrav svima iz Pristine.

Prizrenac

pre 15 godina

Milosevic je taj koji je srpskom narodu dao crni pecat, koji ce zauvek ostati, kao primer Hitler Nemackoj!!!
On je rasturio sve sto je bilo dobro, bilo mira, bilo zajednickog zivota, doneo mrznju, los zivot, katastrofalnu ekonomiju, a sada plus i godisnijicu za njega, nesto nije razumno!!!

sasa jokic

pre 15 godina

Slobodan Milosevic je najveci zlocinac u istoriji Srbije, i kao takav treba da bude zapisan. Odlikovale su ga nenormalna zelja za vlascu i spremnost da zbog iste pljacka, ubija, cak i ratuje! Posledice te njegove zelje ovaj narod danas prezivljava, i prezivljavace jos dve generacije najmanje! Mislim da bi strucna javnost trebala ozbiljno da se pozabavi nacinom na koji treba oslikati tog coveka, posvetiti mu veliku paznju u udzbenicima, a sve u cilju dokazivanja svega sto nam je urdio za vreme svoje vladavine, i da se ni slucajno u buducnosti ne desi da takvog zlocinca ponovo ugledamo na vlasti!

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Petar Stambolic i Ivan Stambolic su svojevremeno bili presrecni i prezadovoljni samom pojavom Slobodana Milosevica na politickoj sceni Srbije i ohrabrivali su ga, cak i usmeravali, u antialbanskim i antikosovskim pohodima u kojima je krenuo zestoko ne priznajuci ni pisane ni prirodne zakone. Nisu se libili da ga javno krste "najvecim sinom srpskog naroda svih vremena".Samo je njihov partijski kolega, Slovenac Vinko Hafner upro prst Milosevicu upozorivsi ga da ce se vozovi smrti koje on salje ili namerava da salje uzduz i popreko Jugoslavije vracati u Srbiju, tamo gde im je polaziste i da ce smrt i zlo neminovno posejati i medju svojim istomisljenicima i svom narodu. Njegova upozorenja kasnije su se obistinila i osim potpunog raspada Jugoslavija je pretvorena u masovno stratiste njenog stanovnistva, najvece zgariste u Evropi i svetu, izvrsene su najvece pljacke i otimacine. Sve je to uradjeno pod vodjstvom Slobodana Milosevica i njegovog rezima, koji na kraju nije ostao duzan Stambolicima i u znak zahvalnosti naredio da Ivan Stambolic prvo svojim rukama otvori grob u koji je odmah nakon toka sahranjen kada su na njegovoj glavi ispaljeni metkovi po naredjenju "najveceg sina srpskog naroda svih vremena".

Sandra

pre 15 godina

Kazu "o pokojniku sve najlepse", ali mi se ovaj lik (ne zelim ni ime da mu spominjem) toliko gadi da jednostavno ne znam sta bih napisala... a da, preseli mi dorucak i kafa... na cca 1500km sam od svojih... vasi komentari sve govore...

Vladan

pre 15 godina

Kada je Slobodan Milošević došao na vlast , imao sam 20 godina. Uživao sam u svim plodovima, njegove sulude politike. Svi poltroni, koji su se prosto utrkivali, ko će mu se više i dublje uvući u ........ Sada su deo vlasti i uspešno koče sve pokušaje evrointegracija! Gde smo mi, istinski Evropejci, zašto smo u podređenom položaju ? Sve mi se čini, da smo mi, politički neartikulisan narod i da nam zbog toga preti totalni sunovrat .Sutra je već 12. mart, a tada je Srbija, ipak stala. AMIN

Julius

pre 15 godina

Povodom trogodisnjice Miloseviceve smrti, danas ce se otvoriti kapija dvorista porodicne kuce gde je sahranjen (u Pozarevcu), za mnogobrojne postovaoce lika i (zlo)dela Milosevica, medju kojima i visokih funkcionera i ministara u Vladi Srbije!
Da podsetimo, S. Milosevic bio predsednik Srbije od 1990. do 1997, a predsednik SRJ od jula 1997. do 5. oktobra 2000. godine, kad je pod pritiskom javnosti priznao poraz (kradju) na predsednickim izborima (septembra te godine), pa je morao predsednicko mesto da ustupi Vojislavu Kostunici. Optuzen za rane zlocine i genocid, izrucen je Haskom tribunalu 28. juna 2001. godne, na Vidovdan, tacno 12. godina nakon onog njegovog famoznog (ili fatalnog) govora na Gazimestanu (na Kosovu).
Umro u zatvorskoj celiji u Hagu, 11. marta 2006. godine, tako da Sud nije stigao da mu presudi za dela za koje je bio optuzen.
Danas ce mnogobrojni postovaoci njegov (zlocinackog) dela, medju kojima i visoki funkcioneri i ministri u Vladi Srbije, odati postu i zavetovati se pesmom (himnom):
"Druze Milosevicu, mi ti se kunemo, da sa Tvoga puta ne skrenemo"!

demokrata

pre 15 godina

...postovaoci njegovog lika i dela... tako ih je malo i uglavnom su dobro ziveli jer su bili u njegovoj blizini, njegovi postovaoci su obezbedjeni materijalno za dugi niz decenija a samim tim i njihova deca. Ostaje pitanje: Sta cemo mi ostali da radimo i kako da se odnosimo prema liku i delu coveka za vreme cije vladavine smo bili ponizavani, sikanirani, pokradeni, unistavani sistematski ratovima, inflacijom, mrznjom...Kako da se odnosimo prema liku coveka koji je sejao ratove u kojima smo svi po nekoga izgubili? Kako da se odnosimo prema imenu coveka zbog koga moja deca od rodjenja ne cuse nista humano, pozitivno, ni afirmativno na medijima, vec samo da je svet agresor, da nas svi mrze i da smo nebeski narod pa su resili da nas uniste? Kako da se odnosim prema liku coveka koji dozvoli da nam bombe padaju na glavu i taj strasni rat proglasi za pobedu? Kako da se odnosim prema liku coveka cija je porodica enormno bogata, toliko bogata da je jaca i od poternica za njima? Kako da se odnosima prema tom delu, koje je jos uvek na sceni kroz zivote velikog broja obicnih ljudi, a ti zivoti danas se svode na prezivljavanje u fizickom smislu, i na duboke traume u mentalnom smislu? Lik i delo tog coveka su jednom recju tragedija.

Radoznao

pre 15 godina

Prosle godine je i Ivica Dacic bio na godisnjici. Zivo me zanima da li ce biti i ove godine ili se priprema za Predsednika Srbije?

Nenad

pre 15 godina

Mogu bez oklevanja reci da je "gosn." Milosevic zagorcao pola mog zivota, i kao takvog nimalo ne zalim. O ovom pokojniku nema "sve najbolje".

Eh DS-u moj, na koji nivo si se srozao... i tebe su odavno sahranili ispod neke stabljike...

Rio

pre 15 godina

Spalimo lutku na kraju karnevala jer je ona kriva za sve nase grehe, dok se, npr, citava Srbija upinje da objasni da Stanisic nije spijun. Milosevic je samo konacan rezultat zbira loseg u Srbiji. Pocevsi od solunastva, preko nezdrave inteligencije iz Francuske 7 koja i posle onoliko kafa i jeftinog pica nije uspela niocemu da se dogovori, pa do Beogradskog idolopoklonstva lokalnim kriminalcima (ulicne ferke, Ljuba zemunac, Giska, Knele, Arkan i ostali "super" Srbi) od kojih su neki i vodili zadnje "casne" ratove iz kojih ni jedna cestita pesma nije nastala. Elem, to je Srbija koja se sublimirala u licnosti jedog karijeriste, pokojnog Slobodana Milosevica. Neka im je laka zemlja, samo mi nije jasno zasto se takva Srbija jos negde neguje? Bez obzira na sve ni Tadic ni Kostunica ni Ceda ne pripadaju toj i takvoj Srbiji.

Gajbe

pre 15 godina

A ispustili ste da napišete da je Marko "raznosio gajbe"...
doduše, uglavnom eksplozivom.

Jednoga dana će neko napisati knjigu o porodici Milošević, ali bojim se da ljudi tada neće više verovati da je nešto tako uopšte bilo moguće.

Takva koncentracija mržnje, pakosti, paranoje, volje za moć, demagogije, arogancije, neiskrenosti, dvo-, tro- i četvoroličnosti se retko sreće.
Nama se baš posrećilo...

milos

pre 15 godina

Ovo je podsecanje na Golgotu srpskog naroda. I SPS se opet vratio na vlast: Mi smo isli putem, put je bio dug, kasno opazismo da je put krug!
Ili savremenije: Dzabe ste krecili!

strasno sam besan!

pre 15 godina

Neki ministri su obelezavali pomedeljak 9. mart, neki obelezavaju sredu 11. mart... A onda ce u petak 13. marta svi zajedno da sede za jednim stolom... .......Ironija....

Mirjana Markovic u Moskvi pise knjige, daje inervijue...

Gospodja Ruzica Dindic u Beogradu sve ovo mora da trpi....
Izvinite gospodjo Ruzice....
Ja ne bih mogao u oci da vas pogledam... sramota me....

V

pre 15 godina

Svi vi sto idete da se poklonite ovom na grob probajte da odgovorite sami sebi na pitanje: Cime me je on zaduzio da mu odajem postovanje?
-opljackao sopstvene gradjane
-gurao zemlju u unapred izgubljene ratove
-ubijao neistomisljenike
-vasu decu proglasavao teroristima i stranim placenicima (sa kojima se zna "kako treba")
-omogucio kriminalcima da se uvuku u sve institucije i pore drustva
-unazadio sopstvenu zemlju vise decenija
-izazvao rat sa najmocnijim savezom na svetu (jedino je jos Sadam Husein 1990. bio toliko lud)
-pruzao direktnu podrsku paravojnim formacijama koje su pocinile najgore zlocine u Evropi od Drugog svetskog rata
-odgovoran za smrt vise desetina hiljada ljudi
-odgovoran za unistenje zivota i buducnosti miliona ljudi
-naterao stotine hiljada mladih i obrazovanih ljudi da beze iz sopstvene zemlje.
-napravio od Srbije zemlju bede i siromastva
-i dan danas ne mozemo da se oporavimo od nanesene nepravde i zla, mada ovo i nije potpuno njegova krivica sa obzirom ko je ministar MUP-a i ko ga je postavio na tu poziciju.

Mozda vi koji mu se klanjate imate i nesto dobro da kazete o Milosevicu. Ali znajte da, klanjajuci mu se, vi odajete postu i svemu ovome gore nabrojanom...

dr

pre 15 godina

Danas se obeležava godisnjica njegove smrti, a sutra Djindjićeve!!! S obzirom na to kakva vladu sada imamo pitam se ko se od njih dvojice više prevrće u grobu.

Vladimir

pre 15 godina

Kakav cudan i ironican splet datuma ovih dana.. 9, 11. i 12. mart...
Na nesrecu moju mladost (a nazalost i buducnost) obelezava ovaj sutrasnji datum :/

sve je isto

pre 15 godina

A u knjizi utisaka moze da se napise"donosimo ti lepe vesti - OPET SMO U VLASTI, Rusija ukinula vize, tako da ce se tvoji uskoro vratiti u Srbiju, sve je isto, samo tebe nema".

Josh

pre 15 godina

Zao mi je sto su ga oni nesposobnjakovici iz Haga pustili da ih godinama vuce za nos i na kraju umre neosudjen. A bio je kriv. Ovako krivica ostaje na ovoj nesretnoj zemlji koja je miljama daleko od ikakvog suocavanja.
Nego, mene vise zanima ovo:
Protiv Mirjane Marković pokretnut je sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i za njom je raspisana poternica. Poternica je raspisana i za Markom Miloševićem kome se sudi u odsustvu u Požarevcu po tužbi trojice "otporaša".
Kada ce ove novokomponovane `izbeglice` da odgovaraju za gadosti iz 90ih?

V

pre 15 godina

Svi vi sto idete da se poklonite ovom na grob probajte da odgovorite sami sebi na pitanje: Cime me je on zaduzio da mu odajem postovanje?
-opljackao sopstvene gradjane
-gurao zemlju u unapred izgubljene ratove
-ubijao neistomisljenike
-vasu decu proglasavao teroristima i stranim placenicima (sa kojima se zna "kako treba")
-omogucio kriminalcima da se uvuku u sve institucije i pore drustva
-unazadio sopstvenu zemlju vise decenija
-izazvao rat sa najmocnijim savezom na svetu (jedino je jos Sadam Husein 1990. bio toliko lud)
-pruzao direktnu podrsku paravojnim formacijama koje su pocinile najgore zlocine u Evropi od Drugog svetskog rata
-odgovoran za smrt vise desetina hiljada ljudi
-odgovoran za unistenje zivota i buducnosti miliona ljudi
-naterao stotine hiljada mladih i obrazovanih ljudi da beze iz sopstvene zemlje.
-napravio od Srbije zemlju bede i siromastva
-i dan danas ne mozemo da se oporavimo od nanesene nepravde i zla, mada ovo i nije potpuno njegova krivica sa obzirom ko je ministar MUP-a i ko ga je postavio na tu poziciju.

Mozda vi koji mu se klanjate imate i nesto dobro da kazete o Milosevicu. Ali znajte da, klanjajuci mu se, vi odajete postu i svemu ovome gore nabrojanom...

dr

pre 15 godina

Danas se obeležava godisnjica njegove smrti, a sutra Djindjićeve!!! S obzirom na to kakva vladu sada imamo pitam se ko se od njih dvojice više prevrće u grobu.

sve je isto

pre 15 godina

A u knjizi utisaka moze da se napise"donosimo ti lepe vesti - OPET SMO U VLASTI, Rusija ukinula vize, tako da ce se tvoji uskoro vratiti u Srbiju, sve je isto, samo tebe nema".

Josh

pre 15 godina

Zao mi je sto su ga oni nesposobnjakovici iz Haga pustili da ih godinama vuce za nos i na kraju umre neosudjen. A bio je kriv. Ovako krivica ostaje na ovoj nesretnoj zemlji koja je miljama daleko od ikakvog suocavanja.
Nego, mene vise zanima ovo:
Protiv Mirjane Marković pokretnut je sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i za njom je raspisana poternica. Poternica je raspisana i za Markom Miloševićem kome se sudi u odsustvu u Požarevcu po tužbi trojice "otporaša".
Kada ce ove novokomponovane `izbeglice` da odgovaraju za gadosti iz 90ih?

milos

pre 15 godina

Ovo je podsecanje na Golgotu srpskog naroda. I SPS se opet vratio na vlast: Mi smo isli putem, put je bio dug, kasno opazismo da je put krug!
Ili savremenije: Dzabe ste krecili!

strasno sam besan!

pre 15 godina

Neki ministri su obelezavali pomedeljak 9. mart, neki obelezavaju sredu 11. mart... A onda ce u petak 13. marta svi zajedno da sede za jednim stolom... .......Ironija....

Mirjana Markovic u Moskvi pise knjige, daje inervijue...

Gospodja Ruzica Dindic u Beogradu sve ovo mora da trpi....
Izvinite gospodjo Ruzice....
Ja ne bih mogao u oci da vas pogledam... sramota me....

Nenad

pre 15 godina

Mogu bez oklevanja reci da je "gosn." Milosevic zagorcao pola mog zivota, i kao takvog nimalo ne zalim. O ovom pokojniku nema "sve najbolje".

Eh DS-u moj, na koji nivo si se srozao... i tebe su odavno sahranili ispod neke stabljike...

Vladimir

pre 15 godina

Kakav cudan i ironican splet datuma ovih dana.. 9, 11. i 12. mart...
Na nesrecu moju mladost (a nazalost i buducnost) obelezava ovaj sutrasnji datum :/

Gajbe

pre 15 godina

A ispustili ste da napišete da je Marko "raznosio gajbe"...
doduše, uglavnom eksplozivom.

Jednoga dana će neko napisati knjigu o porodici Milošević, ali bojim se da ljudi tada neće više verovati da je nešto tako uopšte bilo moguće.

Takva koncentracija mržnje, pakosti, paranoje, volje za moć, demagogije, arogancije, neiskrenosti, dvo-, tro- i četvoroličnosti se retko sreće.
Nama se baš posrećilo...

sasa jokic

pre 15 godina

Slobodan Milosevic je najveci zlocinac u istoriji Srbije, i kao takav treba da bude zapisan. Odlikovale su ga nenormalna zelja za vlascu i spremnost da zbog iste pljacka, ubija, cak i ratuje! Posledice te njegove zelje ovaj narod danas prezivljava, i prezivljavace jos dve generacije najmanje! Mislim da bi strucna javnost trebala ozbiljno da se pozabavi nacinom na koji treba oslikati tog coveka, posvetiti mu veliku paznju u udzbenicima, a sve u cilju dokazivanja svega sto nam je urdio za vreme svoje vladavine, i da se ni slucajno u buducnosti ne desi da takvog zlocinca ponovo ugledamo na vlasti!

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Petar Stambolic i Ivan Stambolic su svojevremeno bili presrecni i prezadovoljni samom pojavom Slobodana Milosevica na politickoj sceni Srbije i ohrabrivali su ga, cak i usmeravali, u antialbanskim i antikosovskim pohodima u kojima je krenuo zestoko ne priznajuci ni pisane ni prirodne zakone. Nisu se libili da ga javno krste "najvecim sinom srpskog naroda svih vremena".Samo je njihov partijski kolega, Slovenac Vinko Hafner upro prst Milosevicu upozorivsi ga da ce se vozovi smrti koje on salje ili namerava da salje uzduz i popreko Jugoslavije vracati u Srbiju, tamo gde im je polaziste i da ce smrt i zlo neminovno posejati i medju svojim istomisljenicima i svom narodu. Njegova upozorenja kasnije su se obistinila i osim potpunog raspada Jugoslavija je pretvorena u masovno stratiste njenog stanovnistva, najvece zgariste u Evropi i svetu, izvrsene su najvece pljacke i otimacine. Sve je to uradjeno pod vodjstvom Slobodana Milosevica i njegovog rezima, koji na kraju nije ostao duzan Stambolicima i u znak zahvalnosti naredio da Ivan Stambolic prvo svojim rukama otvori grob u koji je odmah nakon toka sahranjen kada su na njegovoj glavi ispaljeni metkovi po naredjenju "najveceg sina srpskog naroda svih vremena".

demokrata

pre 15 godina

...postovaoci njegovog lika i dela... tako ih je malo i uglavnom su dobro ziveli jer su bili u njegovoj blizini, njegovi postovaoci su obezbedjeni materijalno za dugi niz decenija a samim tim i njihova deca. Ostaje pitanje: Sta cemo mi ostali da radimo i kako da se odnosimo prema liku i delu coveka za vreme cije vladavine smo bili ponizavani, sikanirani, pokradeni, unistavani sistematski ratovima, inflacijom, mrznjom...Kako da se odnosimo prema liku coveka koji je sejao ratove u kojima smo svi po nekoga izgubili? Kako da se odnosimo prema imenu coveka zbog koga moja deca od rodjenja ne cuse nista humano, pozitivno, ni afirmativno na medijima, vec samo da je svet agresor, da nas svi mrze i da smo nebeski narod pa su resili da nas uniste? Kako da se odnosim prema liku coveka koji dozvoli da nam bombe padaju na glavu i taj strasni rat proglasi za pobedu? Kako da se odnosim prema liku coveka cija je porodica enormno bogata, toliko bogata da je jaca i od poternica za njima? Kako da se odnosima prema tom delu, koje je jos uvek na sceni kroz zivote velikog broja obicnih ljudi, a ti zivoti danas se svode na prezivljavanje u fizickom smislu, i na duboke traume u mentalnom smislu? Lik i delo tog coveka su jednom recju tragedija.

Bekim Pristevac

pre 15 godina

Na neki nacin, Milosevic je bio pocetak nezavisnosti Kosova. Njegova politika je bila takva da, Albanci nasli razloga da se odvoje iz Srbije. Siguran sam, da kad bi neko drugi u to vreme bio na vlasti (Stambolic na primer), onda stvari bi sigurno isli drugim pravcem. Nismo mi tako mrzeli Srbiju, ali on je sve radio, da mi je mrzimo. Dok se u demonstracijama u Kosovu se ubijalo, on i njegova klika, slavili su ukidanje autonomije Kosova sampanjcem. Nadam se da o tom po tom, dodje do pomirenja nasih naroda, da barem nove generacije ne dozive ono sto smo mi doziveli. Pozdrav svima iz Pristine.

Rio

pre 15 godina

Spalimo lutku na kraju karnevala jer je ona kriva za sve nase grehe, dok se, npr, citava Srbija upinje da objasni da Stanisic nije spijun. Milosevic je samo konacan rezultat zbira loseg u Srbiji. Pocevsi od solunastva, preko nezdrave inteligencije iz Francuske 7 koja i posle onoliko kafa i jeftinog pica nije uspela niocemu da se dogovori, pa do Beogradskog idolopoklonstva lokalnim kriminalcima (ulicne ferke, Ljuba zemunac, Giska, Knele, Arkan i ostali "super" Srbi) od kojih su neki i vodili zadnje "casne" ratove iz kojih ni jedna cestita pesma nije nastala. Elem, to je Srbija koja se sublimirala u licnosti jedog karijeriste, pokojnog Slobodana Milosevica. Neka im je laka zemlja, samo mi nije jasno zasto se takva Srbija jos negde neguje? Bez obzira na sve ni Tadic ni Kostunica ni Ceda ne pripadaju toj i takvoj Srbiji.

Julius

pre 15 godina

Povodom trogodisnjice Miloseviceve smrti, danas ce se otvoriti kapija dvorista porodicne kuce gde je sahranjen (u Pozarevcu), za mnogobrojne postovaoce lika i (zlo)dela Milosevica, medju kojima i visokih funkcionera i ministara u Vladi Srbije!
Da podsetimo, S. Milosevic bio predsednik Srbije od 1990. do 1997, a predsednik SRJ od jula 1997. do 5. oktobra 2000. godine, kad je pod pritiskom javnosti priznao poraz (kradju) na predsednickim izborima (septembra te godine), pa je morao predsednicko mesto da ustupi Vojislavu Kostunici. Optuzen za rane zlocine i genocid, izrucen je Haskom tribunalu 28. juna 2001. godne, na Vidovdan, tacno 12. godina nakon onog njegovog famoznog (ili fatalnog) govora na Gazimestanu (na Kosovu).
Umro u zatvorskoj celiji u Hagu, 11. marta 2006. godine, tako da Sud nije stigao da mu presudi za dela za koje je bio optuzen.
Danas ce mnogobrojni postovaoci njegov (zlocinackog) dela, medju kojima i visoki funkcioneri i ministri u Vladi Srbije, odati postu i zavetovati se pesmom (himnom):
"Druze Milosevicu, mi ti se kunemo, da sa Tvoga puta ne skrenemo"!

Prizrenac

pre 15 godina

Milosevic je taj koji je srpskom narodu dao crni pecat, koji ce zauvek ostati, kao primer Hitler Nemackoj!!!
On je rasturio sve sto je bilo dobro, bilo mira, bilo zajednickog zivota, doneo mrznju, los zivot, katastrofalnu ekonomiju, a sada plus i godisnijicu za njega, nesto nije razumno!!!

Vladan

pre 15 godina

Kada je Slobodan Milošević došao na vlast , imao sam 20 godina. Uživao sam u svim plodovima, njegove sulude politike. Svi poltroni, koji su se prosto utrkivali, ko će mu se više i dublje uvući u ........ Sada su deo vlasti i uspešno koče sve pokušaje evrointegracija! Gde smo mi, istinski Evropejci, zašto smo u podređenom položaju ? Sve mi se čini, da smo mi, politički neartikulisan narod i da nam zbog toga preti totalni sunovrat .Sutra je već 12. mart, a tada je Srbija, ipak stala. AMIN

Radoznao

pre 15 godina

Prosle godine je i Ivica Dacic bio na godisnjici. Zivo me zanima da li ce biti i ove godine ili se priprema za Predsednika Srbije?

Sandra

pre 15 godina

Kazu "o pokojniku sve najlepse", ali mi se ovaj lik (ne zelim ni ime da mu spominjem) toliko gadi da jednostavno ne znam sta bih napisala... a da, preseli mi dorucak i kafa... na cca 1500km sam od svojih... vasi komentari sve govore...

Milan (Italia)

pre 15 godina

Nije kriv (samo) SM - krivi su/smo svi koji smo 1987 u najboljem slucaju bili protiv (npr. 2%), nezainteresovani (npr. 18%) i onih najuticajnijih 75% koji su ga podrzali, glasali i divili mu se. Oni (75%) su sve svoje frustracije komunizma, religije, licne zamenili idolopoklonstvom njihovom "Slobi"... Ne zameraju oni njemu sto je vodio ratove vec zato sto ih je izgubio!!! (Vise cenim onih npr 5% koji su ostali verni ideji jer su to uradili ili iz ideala ili zbog para&koristi ili gluposti) Vidim dobro sve one iz 1987-88-89- sa izbora 1990 koji su drzali njegovu sliku a sada se kunu u demokratiju i pok. Z.Djindjica. Da li su samo promenili sliku a ram ostavili: Kralj Aleksandar, Staljin&Tito, Tito, SM, Zoran Dj....
Nema SPS (and Co.) problema sa Srbijom - SRBIJA IMA PROBLEM SA TOM IDEJOM NACINOM VLASTI I RAZMISLJANJA...

V

pre 15 godina

Očekuje se dolazak Branka Ružića, Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Petra Škundrića i Uroša Šuvakovića iz udruženja "Sloboda".

Samo ih zapamtite.

Ivanka

pre 15 godina

Za sve ove koji (s pravom) kritiziraju Milosevica trebaju imati na umu da on nikada ne bi dosao na vlast i bio u mogucnosti da ucini ono sto je ucinio da nije imao sljedbenike i podrsku u mnogim gradjanima Srbije i Crne Gore. On je idejni proizvod drustva zemlje kojom je vladao!

Mashinovodja

pre 15 godina

"...da se očekuje dolazak oko 15 autobusa iz drugih gradova sa poštovaocima lika i dela Slobodana Miloševića."
Ako ih još uvek ima toliko da napune 15 autobusa, onda ništa. Da je pameti i razuma, bio bi dovoljan samo jedan (manji) kombi.
Samo me još zanima u kojem svojstvu ide ministar na ćabu u Požarevac? Kao ministar, visoki funkcioner SPS, ili samo kao građanin zahvalan čoveku koji mu je sve to omogućio na štetu svih nas ostalih?

Cross

pre 15 godina

Nadam se da ce Slobodan Milosevic na onome svijetu dobiti zasluzenu kaznu za ratove diljem Balkana, obzirom da ju je na ovome izbjegao!

sladjana

pre 15 godina

Zao mi je sto Milosevic nije osudjen u Hagu za konkretne stvari, po konkretnoj optuznici. Zao mi je sto kaznu ne bi sluzio u Srbiji, (naravno 40 godina), pa da mu, po prirodi stvari, proradi sujeta i nagon da bude u centru paznje, pa da progovori o tome koga je slusao i sluzio, unistavajuci, najpre, Srbiju i njene gradjane.
Zao mi je sto je ubijen COVEK koji je Milosevica isporucio Hagu, na radost i ponos mislecih gradjana Srbije.
Drago mi je sto sam i sto cu, uvek, biti sledbenica tog COVEKA.

Manitu

pre 15 godina

Nije mrtav, nije. Pogledajte oko sebe i videcete. Zivlji je nego ikada i ovog puta mu je opozicija stvarno svedena na 5% dok nam zemlja sigurnim putem grabi ka Rusiji i Belorusiji.
Zato sutra, svi koji to mogu, na groblje da se poklone onome koji je zaista ubijen u ovoj tuznoj zemlji.

dzericak

pre 15 godina

Milošević nam svima zapravo ide na čast. Bio je prihvaćen kao novi Ranković (citaj Mesija) i to se itekako osećalo u bahatim beogradskim čaršijiskim pričama tamo '87-me. Sa svojom retorikom mogao je da vlada samo Srbijom i Srbima. Da je tako pokazali su svi drugi iz SFRJ (osim u početku Crnogoraca) koji su mu ili okrenuli ledja ili su se pak dohvatili oružja i pokazali i njemu, a i nama svima koliko se sećam šokiranima i razjarenima kraj malih ekrana, da mu se zapravo moglo uspešno odupreti.

Dok sam rastao bio sam ponosan što sam Jugosloven, ovako me je zbog onog što smo kao narod dozvolili da se radi u naše ime sramota što sam Srbin. Milošević je samo jedan mali deo svega toga.

bezimena

pre 15 godina

Zbog "zasluga" S.Miloševića, koje su EVIDENTNE, stavljanje ovog naslova kao posebne teme na prve stranice medija, je degutantno, mesto mu je u "Dogodilo se na današnji dan", ništa više od toga!

Mitrovica

pre 15 godina

Mi Kosovari, secamo se na Milosevica kao na drzavnika koji je dao skoro najveci doprinos nasoj borbi za usamostaljenje.
Niko, ama bas nijedan drugi srbski politicar, ne bih povukao takve poteze na nasu korist kao sto je on uradio. Sa druge strane je nas pokojni predednik Rugova, uradio je svoj posao na neverovatan nacin, tako da je ceo demokratski svet mogao sve da vidi crno na belo. Videlo se jasno ko koga terrorizira, i tako ja na svetu polako ali sigurno gradjena svest da Kosovo mora biti svoj na svome. I na kraju kada se OVK pojavila na bini, nije uopste bilo tesko da se od zapadnih demokratija to shvata kao samoodbrana.
Kod nas se ponekad ironicno kaze da mi Kosovari treba da dizemo spomenik Slobi, jer bez njega ne bismo bili tu gde se danas nalazimo.

Lejla

pre 15 godina

Meni je prosla mladost u njegovoj zlovlasti, bio je gospodar zivota i smrti, sumanuti karijerista koji je postao balkanski butcher, njegovim zlodelima i gluposti sudice jos generacije istoricara. Da se ne ponovi nikada vise. Ako se iko od clanova vlade usudi da mu adresuje bilo koju lepu rec, taj se potpisuje u najmanju ruku kao "naivan" i politicki bankrot, ali i kao saucesnik

smile

pre 15 godina

Na vrhu spiska njegovih zlodela treba da stoji: zločin protiv sopstvenog naroda (u Srbiji i van nje), pa tek sve ostalo.
Kome je bio dobar neka mu se klanja - meni nije. Strašno je to što i dalje trpimo zbog njegovog lika i dela i da se tome nevidi jasan kraj.
Onog trenutka kada nestanu "super patriJote" i "katarze bez kraja" i slični psihiči oštećeni likovi znaću da je Srbija počela da se oporavlja od njega.

Moderna vremena

pre 15 godina

Moze i neko iz DS-a da ode u Pozarevac, posto su potpisali sporazum o politickom pomirenju sa SPS-om, koji se nije odrekao ideja, lika i dela S, Milosevica

milos

pre 15 godina

A danas nam je bas super... Kako je lepo na Kopaoniku brinuti o narodu, na skijama a onda uz topli espresso dok napolju pada snegic... Ovi samo imaju bolji recnik i modernije se oblace

Kasno

pre 15 godina

Unistili su nam zivote Milosevic,Tudjman i Izadbegovic. Tri najbolja prijatelja medjusobno dok sva tri naroda se mrzelo i ubilalo medjusobno a nista od toga nismo imali ni mi ni Hrvati ni Muslimani. Posledice osecamo i dan danas i ko zna koliko cemo ih jos osecati. Svi su oni optuzeni u Hagu al nijedan nije docekao presudu. Nikad se nece znati prava istina jer im niko nije presudio moze samo istorija da nagadja. Osudjena su sva 3 naroda da se patimo dan danas i da prezivljavamo jedva...

Prevodilac

pre 15 godina

Da je S.M bio vizionar, kao sto neki pokusavaju da ga velicaju, ne bi branio ono sto nikad nije ni postojalo, YU, ni ono sto je kad-tad trebalo operisati, kao strano telo u telu, Kosovo. Cene promasenih prorocanstava i njene posledice su: Okreni se, i baci pogled kroz svoj prozor, na vlastitu okolinu.

nikom nista..

pre 15 godina

Skoro pa na ovaj dan je 1992. godine dosao iz Slavonije sanduk sa telom mog muza, "rezerviste" iz zemlje koja "nije nikad ucestvovala u ratu", stigao je meni i detetu od 14 meseci.

Svecu cu zapaliti sutra.

A ne samo da necu zaboraviti, nego nece ni deca moje dece, cisto da znaju oni koju su danas palili svece. I na onom svetu cu da se secam.

(Hvala vam, Zorane, makar za to malo nade koju ste nam pruzili....)

(Vlast)a

pre 15 godina

Izgleda da nam je svima pojeo deo zivota - poput Pekicevih skakavaca - sem nasem predsedniku! Ili nije imao sta da mu pojede, ili je predsednik uzasno zaboravan, pragmatican ili pak novi Mesija koji moze da pruzi i drugi obraz kad ga raspale - kao sto je ovaj pokojnik nas.
Mislite i o tome!

Vani

pre 15 godina

Ja licno Sumnjam da je umro Slobodan Milosevic, mislim da su mu promenili sve podatke i uradili su im jednu operaciju u licu i sada zivi U Rusiju sa njegovom Porodicu, ne zaboravite Istine ce izadje nekad kad, tad, vidicemo... !!!!!

Uoči šestogodišnjice smrti Zorana Đinđića

pre 15 godina

U vladi sede klonovi Milosevica i nikom nista. Pa sta sad? Vidite li problem? No problem!

komsija

pre 15 godina

Nikada ne mogu da zaboravim njegovo lice rodjenog drzavnika, ozbiljnog i spokojnog coveka. Iza te slike pokriveno je bilo lice rodjenog kasapina koji je majstorski opotrebio ozbiljnost da pokrije nedostatak inteligencije i spokojnost da rusi protivnike. Tako ozbiljan i komican covek u isto vreme nikada vidjeno u mom zivotu, bi zvucilo zabavno, da ne bi bila Balkanska Tragedija kao kruna i simbol njegovog dela.

Lala Holandija

pre 15 godina

Predsednik SPS Ministar unutrasnjih poslova nije krocio u Markovica kucu da se pokloni grobu diktatora Slobodana Milosevica zbog sukoba misljenja u vezi videnja Srbije kao demokratske proevropske drzave sa socijlanom pravdom za razliku od SM Srbije sa granicama barikadama i terorom policije parvojski u otadzbini i tamo daleko pardon duboko u susedstvu, i za inat svetskoj zajednici.

ana

pre 15 godina

Nešto mi se "javljalo" da Ivica neće otići na poklonjenje, pod izgovorom bitne državne posete. E sad, kasno se setio, Nikolić je već izveo jedan puč u svojoj stranci, sumnjam da bi Dačić mogao da izvede nešto slično. Ako ništa, to bi bilo već vidjeno. A šteta je, jer nam treba jedna proevropska stranka levice (a da to NE BUDE DS, pošto DS moj glas, a ni glas nikoga koga poznajem više dobiti neće).

Josh

pre 15 godina

Zao mi je sto su ga oni nesposobnjakovici iz Haga pustili da ih godinama vuce za nos i na kraju umre neosudjen. A bio je kriv. Ovako krivica ostaje na ovoj nesretnoj zemlji koja je miljama daleko od ikakvog suocavanja.
Nego, mene vise zanima ovo:
Protiv Mirjane Marković pokretnut je sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i za njom je raspisana poternica. Poternica je raspisana i za Markom Miloševićem kome se sudi u odsustvu u Požarevcu po tužbi trojice "otporaša".
Kada ce ove novokomponovane `izbeglice` da odgovaraju za gadosti iz 90ih?

V

pre 15 godina

Svi vi sto idete da se poklonite ovom na grob probajte da odgovorite sami sebi na pitanje: Cime me je on zaduzio da mu odajem postovanje?
-opljackao sopstvene gradjane
-gurao zemlju u unapred izgubljene ratove
-ubijao neistomisljenike
-vasu decu proglasavao teroristima i stranim placenicima (sa kojima se zna "kako treba")
-omogucio kriminalcima da se uvuku u sve institucije i pore drustva
-unazadio sopstvenu zemlju vise decenija
-izazvao rat sa najmocnijim savezom na svetu (jedino je jos Sadam Husein 1990. bio toliko lud)
-pruzao direktnu podrsku paravojnim formacijama koje su pocinile najgore zlocine u Evropi od Drugog svetskog rata
-odgovoran za smrt vise desetina hiljada ljudi
-odgovoran za unistenje zivota i buducnosti miliona ljudi
-naterao stotine hiljada mladih i obrazovanih ljudi da beze iz sopstvene zemlje.
-napravio od Srbije zemlju bede i siromastva
-i dan danas ne mozemo da se oporavimo od nanesene nepravde i zla, mada ovo i nije potpuno njegova krivica sa obzirom ko je ministar MUP-a i ko ga je postavio na tu poziciju.

Mozda vi koji mu se klanjate imate i nesto dobro da kazete o Milosevicu. Ali znajte da, klanjajuci mu se, vi odajete postu i svemu ovome gore nabrojanom...

Julius

pre 15 godina

Povodom trogodisnjice Miloseviceve smrti, danas ce se otvoriti kapija dvorista porodicne kuce gde je sahranjen (u Pozarevcu), za mnogobrojne postovaoce lika i (zlo)dela Milosevica, medju kojima i visokih funkcionera i ministara u Vladi Srbije!
Da podsetimo, S. Milosevic bio predsednik Srbije od 1990. do 1997, a predsednik SRJ od jula 1997. do 5. oktobra 2000. godine, kad je pod pritiskom javnosti priznao poraz (kradju) na predsednickim izborima (septembra te godine), pa je morao predsednicko mesto da ustupi Vojislavu Kostunici. Optuzen za rane zlocine i genocid, izrucen je Haskom tribunalu 28. juna 2001. godne, na Vidovdan, tacno 12. godina nakon onog njegovog famoznog (ili fatalnog) govora na Gazimestanu (na Kosovu).
Umro u zatvorskoj celiji u Hagu, 11. marta 2006. godine, tako da Sud nije stigao da mu presudi za dela za koje je bio optuzen.
Danas ce mnogobrojni postovaoci njegov (zlocinackog) dela, medju kojima i visoki funkcioneri i ministri u Vladi Srbije, odati postu i zavetovati se pesmom (himnom):
"Druze Milosevicu, mi ti se kunemo, da sa Tvoga puta ne skrenemo"!

strasno sam besan!

pre 15 godina

Neki ministri su obelezavali pomedeljak 9. mart, neki obelezavaju sredu 11. mart... A onda ce u petak 13. marta svi zajedno da sede za jednim stolom... .......Ironija....

Mirjana Markovic u Moskvi pise knjige, daje inervijue...

Gospodja Ruzica Dindic u Beogradu sve ovo mora da trpi....
Izvinite gospodjo Ruzice....
Ja ne bih mogao u oci da vas pogledam... sramota me....

milos

pre 15 godina

Ovo je podsecanje na Golgotu srpskog naroda. I SPS se opet vratio na vlast: Mi smo isli putem, put je bio dug, kasno opazismo da je put krug!
Ili savremenije: Dzabe ste krecili!

sasa jokic

pre 15 godina

Slobodan Milosevic je najveci zlocinac u istoriji Srbije, i kao takav treba da bude zapisan. Odlikovale su ga nenormalna zelja za vlascu i spremnost da zbog iste pljacka, ubija, cak i ratuje! Posledice te njegove zelje ovaj narod danas prezivljava, i prezivljavace jos dve generacije najmanje! Mislim da bi strucna javnost trebala ozbiljno da se pozabavi nacinom na koji treba oslikati tog coveka, posvetiti mu veliku paznju u udzbenicima, a sve u cilju dokazivanja svega sto nam je urdio za vreme svoje vladavine, i da se ni slucajno u buducnosti ne desi da takvog zlocinca ponovo ugledamo na vlasti!

Bekim Pristevac

pre 15 godina

Na neki nacin, Milosevic je bio pocetak nezavisnosti Kosova. Njegova politika je bila takva da, Albanci nasli razloga da se odvoje iz Srbije. Siguran sam, da kad bi neko drugi u to vreme bio na vlasti (Stambolic na primer), onda stvari bi sigurno isli drugim pravcem. Nismo mi tako mrzeli Srbiju, ali on je sve radio, da mi je mrzimo. Dok se u demonstracijama u Kosovu se ubijalo, on i njegova klika, slavili su ukidanje autonomije Kosova sampanjcem. Nadam se da o tom po tom, dodje do pomirenja nasih naroda, da barem nove generacije ne dozive ono sto smo mi doziveli. Pozdrav svima iz Pristine.

sve je isto

pre 15 godina

A u knjizi utisaka moze da se napise"donosimo ti lepe vesti - OPET SMO U VLASTI, Rusija ukinula vize, tako da ce se tvoji uskoro vratiti u Srbiju, sve je isto, samo tebe nema".

Prizrenac

pre 15 godina

Milosevic je taj koji je srpskom narodu dao crni pecat, koji ce zauvek ostati, kao primer Hitler Nemackoj!!!
On je rasturio sve sto je bilo dobro, bilo mira, bilo zajednickog zivota, doneo mrznju, los zivot, katastrofalnu ekonomiju, a sada plus i godisnijicu za njega, nesto nije razumno!!!

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Petar Stambolic i Ivan Stambolic su svojevremeno bili presrecni i prezadovoljni samom pojavom Slobodana Milosevica na politickoj sceni Srbije i ohrabrivali su ga, cak i usmeravali, u antialbanskim i antikosovskim pohodima u kojima je krenuo zestoko ne priznajuci ni pisane ni prirodne zakone. Nisu se libili da ga javno krste "najvecim sinom srpskog naroda svih vremena".Samo je njihov partijski kolega, Slovenac Vinko Hafner upro prst Milosevicu upozorivsi ga da ce se vozovi smrti koje on salje ili namerava da salje uzduz i popreko Jugoslavije vracati u Srbiju, tamo gde im je polaziste i da ce smrt i zlo neminovno posejati i medju svojim istomisljenicima i svom narodu. Njegova upozorenja kasnije su se obistinila i osim potpunog raspada Jugoslavija je pretvorena u masovno stratiste njenog stanovnistva, najvece zgariste u Evropi i svetu, izvrsene su najvece pljacke i otimacine. Sve je to uradjeno pod vodjstvom Slobodana Milosevica i njegovog rezima, koji na kraju nije ostao duzan Stambolicima i u znak zahvalnosti naredio da Ivan Stambolic prvo svojim rukama otvori grob u koji je odmah nakon toka sahranjen kada su na njegovoj glavi ispaljeni metkovi po naredjenju "najveceg sina srpskog naroda svih vremena".

sladjana

pre 15 godina

Zao mi je sto Milosevic nije osudjen u Hagu za konkretne stvari, po konkretnoj optuznici. Zao mi je sto kaznu ne bi sluzio u Srbiji, (naravno 40 godina), pa da mu, po prirodi stvari, proradi sujeta i nagon da bude u centru paznje, pa da progovori o tome koga je slusao i sluzio, unistavajuci, najpre, Srbiju i njene gradjane.
Zao mi je sto je ubijen COVEK koji je Milosevica isporucio Hagu, na radost i ponos mislecih gradjana Srbije.
Drago mi je sto sam i sto cu, uvek, biti sledbenica tog COVEKA.

Vladimir

pre 15 godina

Kakav cudan i ironican splet datuma ovih dana.. 9, 11. i 12. mart...
Na nesrecu moju mladost (a nazalost i buducnost) obelezava ovaj sutrasnji datum :/

Vani

pre 15 godina

Ja licno Sumnjam da je umro Slobodan Milosevic, mislim da su mu promenili sve podatke i uradili su im jednu operaciju u licu i sada zivi U Rusiju sa njegovom Porodicu, ne zaboravite Istine ce izadje nekad kad, tad, vidicemo... !!!!!

Nenad

pre 15 godina

Mogu bez oklevanja reci da je "gosn." Milosevic zagorcao pola mog zivota, i kao takvog nimalo ne zalim. O ovom pokojniku nema "sve najbolje".

Eh DS-u moj, na koji nivo si se srozao... i tebe su odavno sahranili ispod neke stabljike...

Mitrovica

pre 15 godina

Mi Kosovari, secamo se na Milosevica kao na drzavnika koji je dao skoro najveci doprinos nasoj borbi za usamostaljenje.
Niko, ama bas nijedan drugi srbski politicar, ne bih povukao takve poteze na nasu korist kao sto je on uradio. Sa druge strane je nas pokojni predednik Rugova, uradio je svoj posao na neverovatan nacin, tako da je ceo demokratski svet mogao sve da vidi crno na belo. Videlo se jasno ko koga terrorizira, i tako ja na svetu polako ali sigurno gradjena svest da Kosovo mora biti svoj na svome. I na kraju kada se OVK pojavila na bini, nije uopste bilo tesko da se od zapadnih demokratija to shvata kao samoodbrana.
Kod nas se ponekad ironicno kaze da mi Kosovari treba da dizemo spomenik Slobi, jer bez njega ne bismo bili tu gde se danas nalazimo.

bezimena

pre 15 godina

Zbog "zasluga" S.Miloševića, koje su EVIDENTNE, stavljanje ovog naslova kao posebne teme na prve stranice medija, je degutantno, mesto mu je u "Dogodilo se na današnji dan", ništa više od toga!

Rio

pre 15 godina

Spalimo lutku na kraju karnevala jer je ona kriva za sve nase grehe, dok se, npr, citava Srbija upinje da objasni da Stanisic nije spijun. Milosevic je samo konacan rezultat zbira loseg u Srbiji. Pocevsi od solunastva, preko nezdrave inteligencije iz Francuske 7 koja i posle onoliko kafa i jeftinog pica nije uspela niocemu da se dogovori, pa do Beogradskog idolopoklonstva lokalnim kriminalcima (ulicne ferke, Ljuba zemunac, Giska, Knele, Arkan i ostali "super" Srbi) od kojih su neki i vodili zadnje "casne" ratove iz kojih ni jedna cestita pesma nije nastala. Elem, to je Srbija koja se sublimirala u licnosti jedog karijeriste, pokojnog Slobodana Milosevica. Neka im je laka zemlja, samo mi nije jasno zasto se takva Srbija jos negde neguje? Bez obzira na sve ni Tadic ni Kostunica ni Ceda ne pripadaju toj i takvoj Srbiji.

Mashinovodja

pre 15 godina

"...da se očekuje dolazak oko 15 autobusa iz drugih gradova sa poštovaocima lika i dela Slobodana Miloševića."
Ako ih još uvek ima toliko da napune 15 autobusa, onda ništa. Da je pameti i razuma, bio bi dovoljan samo jedan (manji) kombi.
Samo me još zanima u kojem svojstvu ide ministar na ćabu u Požarevac? Kao ministar, visoki funkcioner SPS, ili samo kao građanin zahvalan čoveku koji mu je sve to omogućio na štetu svih nas ostalih?

Gajbe

pre 15 godina

A ispustili ste da napišete da je Marko "raznosio gajbe"...
doduše, uglavnom eksplozivom.

Jednoga dana će neko napisati knjigu o porodici Milošević, ali bojim se da ljudi tada neće više verovati da je nešto tako uopšte bilo moguće.

Takva koncentracija mržnje, pakosti, paranoje, volje za moć, demagogije, arogancije, neiskrenosti, dvo-, tro- i četvoroličnosti se retko sreće.
Nama se baš posrećilo...

demokrata

pre 15 godina

...postovaoci njegovog lika i dela... tako ih je malo i uglavnom su dobro ziveli jer su bili u njegovoj blizini, njegovi postovaoci su obezbedjeni materijalno za dugi niz decenija a samim tim i njihova deca. Ostaje pitanje: Sta cemo mi ostali da radimo i kako da se odnosimo prema liku i delu coveka za vreme cije vladavine smo bili ponizavani, sikanirani, pokradeni, unistavani sistematski ratovima, inflacijom, mrznjom...Kako da se odnosimo prema liku coveka koji je sejao ratove u kojima smo svi po nekoga izgubili? Kako da se odnosimo prema imenu coveka zbog koga moja deca od rodjenja ne cuse nista humano, pozitivno, ni afirmativno na medijima, vec samo da je svet agresor, da nas svi mrze i da smo nebeski narod pa su resili da nas uniste? Kako da se odnosim prema liku coveka koji dozvoli da nam bombe padaju na glavu i taj strasni rat proglasi za pobedu? Kako da se odnosim prema liku coveka cija je porodica enormno bogata, toliko bogata da je jaca i od poternica za njima? Kako da se odnosima prema tom delu, koje je jos uvek na sceni kroz zivote velikog broja obicnih ljudi, a ti zivoti danas se svode na prezivljavanje u fizickom smislu, i na duboke traume u mentalnom smislu? Lik i delo tog coveka su jednom recju tragedija.

Sandra

pre 15 godina

Kazu "o pokojniku sve najlepse", ali mi se ovaj lik (ne zelim ni ime da mu spominjem) toliko gadi da jednostavno ne znam sta bih napisala... a da, preseli mi dorucak i kafa... na cca 1500km sam od svojih... vasi komentari sve govore...

Lejla

pre 15 godina

Meni je prosla mladost u njegovoj zlovlasti, bio je gospodar zivota i smrti, sumanuti karijerista koji je postao balkanski butcher, njegovim zlodelima i gluposti sudice jos generacije istoricara. Da se ne ponovi nikada vise. Ako se iko od clanova vlade usudi da mu adresuje bilo koju lepu rec, taj se potpisuje u najmanju ruku kao "naivan" i politicki bankrot, ali i kao saucesnik

Vladan

pre 15 godina

Kada je Slobodan Milošević došao na vlast , imao sam 20 godina. Uživao sam u svim plodovima, njegove sulude politike. Svi poltroni, koji su se prosto utrkivali, ko će mu se više i dublje uvući u ........ Sada su deo vlasti i uspešno koče sve pokušaje evrointegracija! Gde smo mi, istinski Evropejci, zašto smo u podređenom položaju ? Sve mi se čini, da smo mi, politički neartikulisan narod i da nam zbog toga preti totalni sunovrat .Sutra je već 12. mart, a tada je Srbija, ipak stala. AMIN

smile

pre 15 godina

Na vrhu spiska njegovih zlodela treba da stoji: zločin protiv sopstvenog naroda (u Srbiji i van nje), pa tek sve ostalo.
Kome je bio dobar neka mu se klanja - meni nije. Strašno je to što i dalje trpimo zbog njegovog lika i dela i da se tome nevidi jasan kraj.
Onog trenutka kada nestanu "super patriJote" i "katarze bez kraja" i slični psihiči oštećeni likovi znaću da je Srbija počela da se oporavlja od njega.

Manitu

pre 15 godina

Nije mrtav, nije. Pogledajte oko sebe i videcete. Zivlji je nego ikada i ovog puta mu je opozicija stvarno svedena na 5% dok nam zemlja sigurnim putem grabi ka Rusiji i Belorusiji.
Zato sutra, svi koji to mogu, na groblje da se poklone onome koji je zaista ubijen u ovoj tuznoj zemlji.

dzericak

pre 15 godina

Milošević nam svima zapravo ide na čast. Bio je prihvaćen kao novi Ranković (citaj Mesija) i to se itekako osećalo u bahatim beogradskim čaršijiskim pričama tamo '87-me. Sa svojom retorikom mogao je da vlada samo Srbijom i Srbima. Da je tako pokazali su svi drugi iz SFRJ (osim u početku Crnogoraca) koji su mu ili okrenuli ledja ili su se pak dohvatili oružja i pokazali i njemu, a i nama svima koliko se sećam šokiranima i razjarenima kraj malih ekrana, da mu se zapravo moglo uspešno odupreti.

Dok sam rastao bio sam ponosan što sam Jugosloven, ovako me je zbog onog što smo kao narod dozvolili da se radi u naše ime sramota što sam Srbin. Milošević je samo jedan mali deo svega toga.

Prevodilac

pre 15 godina

Da je S.M bio vizionar, kao sto neki pokusavaju da ga velicaju, ne bi branio ono sto nikad nije ni postojalo, YU, ni ono sto je kad-tad trebalo operisati, kao strano telo u telu, Kosovo. Cene promasenih prorocanstava i njene posledice su: Okreni se, i baci pogled kroz svoj prozor, na vlastitu okolinu.

Lala Holandija

pre 15 godina

Predsednik SPS Ministar unutrasnjih poslova nije krocio u Markovica kucu da se pokloni grobu diktatora Slobodana Milosevica zbog sukoba misljenja u vezi videnja Srbije kao demokratske proevropske drzave sa socijlanom pravdom za razliku od SM Srbije sa granicama barikadama i terorom policije parvojski u otadzbini i tamo daleko pardon duboko u susedstvu, i za inat svetskoj zajednici.

V

pre 15 godina

Očekuje se dolazak Branka Ružića, Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Petra Škundrića i Uroša Šuvakovića iz udruženja "Sloboda".

Samo ih zapamtite.

Kasno

pre 15 godina

Unistili su nam zivote Milosevic,Tudjman i Izadbegovic. Tri najbolja prijatelja medjusobno dok sva tri naroda se mrzelo i ubilalo medjusobno a nista od toga nismo imali ni mi ni Hrvati ni Muslimani. Posledice osecamo i dan danas i ko zna koliko cemo ih jos osecati. Svi su oni optuzeni u Hagu al nijedan nije docekao presudu. Nikad se nece znati prava istina jer im niko nije presudio moze samo istorija da nagadja. Osudjena su sva 3 naroda da se patimo dan danas i da prezivljavamo jedva...

Cross

pre 15 godina

Nadam se da ce Slobodan Milosevic na onome svijetu dobiti zasluzenu kaznu za ratove diljem Balkana, obzirom da ju je na ovome izbjegao!

Milan (Italia)

pre 15 godina

Nije kriv (samo) SM - krivi su/smo svi koji smo 1987 u najboljem slucaju bili protiv (npr. 2%), nezainteresovani (npr. 18%) i onih najuticajnijih 75% koji su ga podrzali, glasali i divili mu se. Oni (75%) su sve svoje frustracije komunizma, religije, licne zamenili idolopoklonstvom njihovom "Slobi"... Ne zameraju oni njemu sto je vodio ratove vec zato sto ih je izgubio!!! (Vise cenim onih npr 5% koji su ostali verni ideji jer su to uradili ili iz ideala ili zbog para&koristi ili gluposti) Vidim dobro sve one iz 1987-88-89- sa izbora 1990 koji su drzali njegovu sliku a sada se kunu u demokratiju i pok. Z.Djindjica. Da li su samo promenili sliku a ram ostavili: Kralj Aleksandar, Staljin&Tito, Tito, SM, Zoran Dj....
Nema SPS (and Co.) problema sa Srbijom - SRBIJA IMA PROBLEM SA TOM IDEJOM NACINOM VLASTI I RAZMISLJANJA...

dr

pre 15 godina

Danas se obeležava godisnjica njegove smrti, a sutra Djindjićeve!!! S obzirom na to kakva vladu sada imamo pitam se ko se od njih dvojice više prevrće u grobu.

Radoznao

pre 15 godina

Prosle godine je i Ivica Dacic bio na godisnjici. Zivo me zanima da li ce biti i ove godine ili se priprema za Predsednika Srbije?

komsija

pre 15 godina

Nikada ne mogu da zaboravim njegovo lice rodjenog drzavnika, ozbiljnog i spokojnog coveka. Iza te slike pokriveno je bilo lice rodjenog kasapina koji je majstorski opotrebio ozbiljnost da pokrije nedostatak inteligencije i spokojnost da rusi protivnike. Tako ozbiljan i komican covek u isto vreme nikada vidjeno u mom zivotu, bi zvucilo zabavno, da ne bi bila Balkanska Tragedija kao kruna i simbol njegovog dela.

Uoči šestogodišnjice smrti Zorana Đinđića

pre 15 godina

U vladi sede klonovi Milosevica i nikom nista. Pa sta sad? Vidite li problem? No problem!

Ivanka

pre 15 godina

Za sve ove koji (s pravom) kritiziraju Milosevica trebaju imati na umu da on nikada ne bi dosao na vlast i bio u mogucnosti da ucini ono sto je ucinio da nije imao sljedbenike i podrsku u mnogim gradjanima Srbije i Crne Gore. On je idejni proizvod drustva zemlje kojom je vladao!

(Vlast)a

pre 15 godina

Izgleda da nam je svima pojeo deo zivota - poput Pekicevih skakavaca - sem nasem predsedniku! Ili nije imao sta da mu pojede, ili je predsednik uzasno zaboravan, pragmatican ili pak novi Mesija koji moze da pruzi i drugi obraz kad ga raspale - kao sto je ovaj pokojnik nas.
Mislite i o tome!

Moderna vremena

pre 15 godina

Moze i neko iz DS-a da ode u Pozarevac, posto su potpisali sporazum o politickom pomirenju sa SPS-om, koji se nije odrekao ideja, lika i dela S, Milosevica

milos

pre 15 godina

A danas nam je bas super... Kako je lepo na Kopaoniku brinuti o narodu, na skijama a onda uz topli espresso dok napolju pada snegic... Ovi samo imaju bolji recnik i modernije se oblace

nikom nista..

pre 15 godina

Skoro pa na ovaj dan je 1992. godine dosao iz Slavonije sanduk sa telom mog muza, "rezerviste" iz zemlje koja "nije nikad ucestvovala u ratu", stigao je meni i detetu od 14 meseci.

Svecu cu zapaliti sutra.

A ne samo da necu zaboraviti, nego nece ni deca moje dece, cisto da znaju oni koju su danas palili svece. I na onom svetu cu da se secam.

(Hvala vam, Zorane, makar za to malo nade koju ste nam pruzili....)

ana

pre 15 godina

Nešto mi se "javljalo" da Ivica neće otići na poklonjenje, pod izgovorom bitne državne posete. E sad, kasno se setio, Nikolić je već izveo jedan puč u svojoj stranci, sumnjam da bi Dačić mogao da izvede nešto slično. Ako ništa, to bi bilo već vidjeno. A šteta je, jer nam treba jedna proevropska stranka levice (a da to NE BUDE DS, pošto DS moj glas, a ni glas nikoga koga poznajem više dobiti neće).