Nedelja, 01.03.2009.

01:07

Tadić: SAD tražile tajnost

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je na Glavnom odboru Demokratske stranke da su tajnost na pregovore o slučaju Miladina Kovačevića tražile SAD.

Izvor: B92

Tadiæ: SAD tražile tajnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

dobronameran

pre 15 godina

Tadicu, niti je 2009 za izbore, niti ste Vi za predsednika Srbije. Jednostavno, netalentovani ste. Platite nekoga da vam formulise razlog za ostavku dok ste pri parama.

Dragana

pre 15 godina

Jasno je meni da je u interesu Srbije da se plati taj milion i da ne dolazimo u situaciju da ili pogorsavamo odnose sa SAD ili krsimo Ustav, samo mi nije jasno zasto moraju gradjani da placaju gresku nekog konzula. Neka se gospodi oduzme imovina, i to gospodinu Kovacevicu, gospodinu konzulu, oneme ko ga je imenovao (zadrzao) po komandnoj odgovornosti, gospodi koja mu je naredila iz Beograda da tako postupi, jer mi ne lici da je neki konzul bas toliko glup da nije svestan kakve ce biti posledice, ne bojte se bice dovoljno. A kad je interes Srbije i njenih gradjana u pitanju, ja kao gradjanin imam mnogo veci interes da se obolela devojka, izuzetnog obrazovanja, dobra, vredna, pozrtvovana za te pare posalje na lecenje, koje kosta celo bogatstvo a jedina joj je sansa da prezivi, ;iji su roditelji sve prodali, pa nije dovoljno, onda sa teskom mukom pruzili ruku i molili osiromasene gradjane nase opstine da priloze koliko mogu da bi dete koje moze da posluzi za primer i ponos svojoj porodici, svom gradu, svojoj drzavi, svom narodu moglo da zivi. Nekako niko od vas ne vide interes sa se spasi zivot onoga koji bi ono sto ste dali visestruko vrati svojim radom, ali da spasite Kovacevica od americkog suda i zatvora tu ste nasli interes. E vidite meni je u interesu da se on vrati na mesto dogadjaja, jos ako budu zainteresovani, da im damo jedan milion da sve slicne pokupe iz Srbije, oni su po pitanju postupanja sa prekrsiocima zakona malo organizovaniji od nas, a onda ne bismo morali da reformisemo pravosudje, pa je to jos jedna usteda.

lala

pre 15 godina

Meni u celoj ovoj prici nista nije jasno. Sad odjednom su SAD trazile da bude sve tajnovito. Ne mogu da razumem o cemu se ovde radi. Da li je on tamo nekoga pretukao ili je americki drzavni neprijatelj br.1?
Ne mogu da se otmem tom utisku da se ovde radi o nekoj spijunskoj aferi. Ako sam dobro razumeo, on je tamo nekoga pretukao, pa odjednom taj spor treba da resava predsednik vlade, ministar policije, cela vlada, CIA, Hilari Klinton, BIA, ...
Upadaju u novinske kuce, prete ljudima, onda pokusavaju da podmite americko pravosudje, onda kao nismo mi nego su oni, ... sve rade naopacke. Pa je l' to ta diplomatija?

Ve Zu

pre 15 godina

Sama ne mogu da verujem da je na sceni ponovo ona autististicna politika kojoj je cilj samo ostanak na vlasti.
Uvek sam se grozila onih koji su govorili da su "svi isti" i da nemaju za koga da glasaju, a sada im se izvinjavam. Nisu oni isti, ovi su jos gori.

Jajarenje

pre 15 godina

Vezano za slucaj Kovacevica
I ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada. Kada već moramo da rešavamo ovaj problem u današnjem momentu - jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali“, kaže Tadić.

Nismo mi krivi nego radnicki savet. Stara komunisticka izreka.
Sve nam je neko drugi kriv.
Pa sto niste kaznili vicekonzula da stavite doznanja da niko ko cini teske prekrsaje ne moze da bude zasticen.
Ili konzul i vicekonzul znaju nesto sto im omogucava da ostanu nekaznjeni.
Nisu oni to radili samoinicijativno.

U svakom slucaju zavaravanje Demokratske stranke se nastavlja.

Pedja

pre 15 godina

Procitao sam pazljivo sveijedan komentar i jasno mi je:

1. Da ubrzano raste svest (probudjenje) o cinejnici sta se stvarno desava u nasoj zemlji

2. Da kriticna masa svesnosti postaje magnet (nezadrziva moc) koji ce da podstakne nove - ciste - ljude koji ce biti pokretaci zeljene promene. Zivi bili pa videli!

3. Nas drug predsednik kao da ne vidi da je odneo djavo salu, tj. da na njegovu "realnost" (citaj 100% demagogiju) vise niko od nas budnih ne daje ni dve pare.

4. Na zalost, nas narod izgleda treba da prodje kroz Tantalove muke pokusaj-promasaj...dok eventualno nesto ne nauci - dok ne nauci kako da bira one pojedince (buduce politicare) koji ce da nesto i rade za nas, a ne samo da gledaju svoje interese kao ovi i oni prosli demagozi na vlasti.

5. Novi otpor! Gde si? Da nas spasis bede...

Дарко М.

pre 15 godina

Ово је стварно увреда за здрав народ. Па прекјуче је Цветковић у скупштини причао како је разумљиво да је милион долара проглашен државном тајном, зато што је тако у сваком преговору, илустровао то као „Ако друга страна зна да смо спремни дати нпр. милион долара, они ће одмах тражити милион долара“. Дакле, да би се, наводно, цјењкали са Американцима. Тадић очигледно не прати рад скупштине, тј. није чуо ово квази-објашњење, па нас сад обавјештава да га је „премијер обавијестио“ да су САД тражиле тајност. Ово се зове лоше координисана лаж. Инспектор почетник би их раскринкао за пола сата посла. Ово је прешло све мјере, као да ми немамо ни трунке мозга.

Milan

pre 15 godina

Najlakse je sve kritikovati, voleo bih da vidim ove pametnjakovice na mestu predsednika. Boris radi najbolje sto moze a ne moze bolje zato sto mu je narod podelio takve karte na izborima pa mora da pravi kompromise...a za to smo sami krivi.

LENO

pre 15 godina

Pa o cemu se ovde vise radi!
Prazne price i demagogija !
Da su ovo devedeste pa da slusam ovakve predsednicke izjave jos bih i razumeo !

Petar

pre 15 godina

Mislim da u ovoj situaciji nismo mogli da imamo bolji tandem Tadic-Cvetkovic. Tadic pobednik, vrhunski politicar, impulsivan i jak, a Cvetkovic mudar, vrhunski operativac i poznavalac ekonomije i drzavnog aparata. Ne smem ni da pomislim na neki drugi dvojac koji mi pada na pamet!

ana

pre 15 godina

Mislim da sam procitala samo 1 (j-e-d-a-n) komentar Tadiću u podršku. Jel on to večeras čita vesti ili šta? :D Sve u svemu, jako mi je drago što se najzad probudismo.

sosa

pre 15 godina

koji su to najugrozeniji gradjani o kojima ce drzava voditi racuna dok traje *SEKA*?
pa 80% gradjana Srbije je dovedeno na ivicu bede, a dobro je samo onima koji su u vlasti i blizu nje ,kao i mafijasima.

Nataša

pre 15 godina

Da li je komentar uopšte potreban? Sve je jasno. Brod neumitno tone!...A predsednik, drži, govor...koji je , usput, pun kontradiktornosti...Žao mi je što je tako, ali gradjani zemlje, koje je Tadić predsenik i koji su ga glasali, kad mu je to trebalo, nemaju više poverenja u tog istog predsednika...Jer, nije dovoljno samo glumatati frajera i igrati košarku...ponekad treba rešavati i vrlo, vrlo ozbiljne probleme u kojima se ova zemlja DAVI!...Tadić stoji na obali, ozbiljnog i zabrinutog izraza lica, ali ne pruža ruku spasenja...

Mauzeer

pre 15 godina

Nisam ni mogao da procitam do kraja. Dosta vise obmana, sta je sa pet principa gosp predsednice? Nisam cuo da ste ih spomenuli ijednom od izborne noci.

KIgor

pre 15 godina

“Ovo nije vreme za razvoj, ovo je vreme za očuvanje postojećih kapaciteta.
Nije vreme za jadikovke, nije vreme za pesimizam, vreme je za ozbiljnost, vreme je za odlučnost
i vreme je za novi optimizam, poručio je lider demokrata.
Demokarstka stranka mora da bude stub borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, rekao je Tadić.“
Podsetimo se samo nekih stvari koji su se desili u zadnjih mesec-dva pa uporedimo sa govorom predsednika: afera Kovacevic (1.000.000 Dolara), afera RIK visemilionske premije (zaradili ljudi vredno radeci), afera oko NIS-a, Sarancic (prvo kupljeni vozovi,pa onda dogovor sa hrvatskim kolegom)i tako dalje...
Pitanje za naseg predsednika je ko je od ovih ucesnika afera i mnogih drugih procesuiran i pravosnazno osudjen?
Odgovor: NIKO.

Truman

pre 15 godina

SAD će morati da naknade štetu prebijenom studentu koji je njihov građanin i koji je prebijen u toj državi. Amerikanci su izračunali da je to milion dolara. Američki sudovi dosuđuju i veće iznose i za manje štete od ove. Traže da to plati Srbija,pošto neće da ga vrati tamo da mu oni sude. SAD će morati da plate ovu štetu. Obavezaće ih na to njihov sud.

bezimena

pre 15 godina

"I ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada. Kada već moramo da rešavamo ovaj problem u današnjem momentu - jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali“, kaže Tadić".

Ovo je neistina od glave do pete!

DS je podržavala Vladu VdrK od 2006., kada je V.Jeremić i dobio mesto ministra u MIP, pa sve dok VdrK nije sam podneo ostavku!!! Reći sada, da DS nije postavljala konzularne i diplomatske predstavnike a aktivno je učestvovala u vlasti, je bacanje rukavice u lice gradjana!

Nakon prošlih izbora DS je imala mogućnost da zameni taj "stručni" kadar, ali loveći mesta u JP i UP nije imala vremena da se s tim bavi!

Što se tiče "kvaranja" odnosa sa najvećom silom na svetu, oni su odavno vrlo pokvareni, ali ako toliko brinete da gradjani ne treba da plaćaju "veću" cenu, onda lepo priznajte Kosovo i da završimo s ovom farsom i igrama iza kulisa, koje svi vlastrodršci ovdašnji igraju i od kojih gradjani konstantno imaju samo neprocenjivu štetu!

Mila

pre 15 godina

Da li to (neogranicena) moc daje takav osecaj nadmoci i samoljublja ili se svi nasi predsednici jednostavno rode sa tim? Kako bilo, ni moj glas vise nemate, gospodine Tadicu.

gordana t

pre 15 godina

predsednice, ako nisi zasticen ni ti ni tvoji saradnici, ima brate da letite svi zajedno na sledecim izborima, cim budu...dosta nam me je laganja, praznih floskula...treba nam neko ko ce da radi a ne da prica price tipa i kosovo i evropa...jednim d....om ne moze se na dve klupe!

Mila

pre 15 godina

Ja bih zaista volela da sto vise ljudi procita ovo izlaganje B.T. koje su preneli mediji. Ne mogu cudom da se nacudim sta je taj covek sve izgovorio na partijskom skupu! Ko mu je pisao ovaj govor, o cemu on to uopste prica, koje su to teme kojih se dotakao na sednici odbora?! Ne mogu, a da se ne zapitam, da li je on pri sebi? Bilo bi dobro da i on i sva njegova svita, takodje, jos jednom pogleda ovaj govor, ako uopste mogu da shvate koliko je to isprazno i nesuvislo bilo! Predsednik DS-a prica o reformi pravosudja, u cije ime, kojim povodom, sta je cilj te price, ukor pred iskljucenje partijskoj koleginici?! Sa druge strane pominje da je tajnost u postupku protiv M. Kovacevica zapravo trazila "druga strana"?! Pa vecu glupost ZAISTA nije mogao da izgovori, a sve u cilju odbrane, koga, ako ne njegovog najomiljenijeg djaka, MSP V. Jeremica! To je vec potpuno degutantno. Ja zaista moram da pitam da li B.T. kao predsednik drzave stvarno misli da smo mi, ne znam, ovce, magarci, debili.... I moram da kazem da se malo dozove pameti, jer jos ima ljudi zdravog razuma i logike koji ne dozvoljavaju da ih neko ovako vredja!

student

pre 15 godina

Letos sam se setao po NY, dodjem do skupocenog kraja pored Central parka, i imam sta i da vidim, zgrada srpske vlade, za neke poslove pri UN i bog te pita, niti cuo za njih niti znam sta rade, al uveren sam da ne rade nista al zato se neko dobro uvalio!! Bogate zemlje su mnogo stedljivije !

evita

pre 15 godina

Prazne price sa tu i tamo nekom "doskocicom" smisljenom od samozadovoljnih savetnika predsednika. Sto se tice isprike da su SAD trazile tajnost, to uopste ne verujem i ako je i predsednik zalegao za ovu brljotinu, nesto jako smrdi.

GuC

pre 15 godina

A jel' ovo bila monodrama ili je jos neko nesto "tamo" rekao??
A mozda da cekam sledecu epizodu?
Da li je bilo aplauza kad je zavrsio, i kakva je bio, dug, jak, spontan ili playback?

Bora Boric

pre 15 godina

NOVI IZBORI POD HITNO !!!!
Kad se poskida "demokratska" vlast,ciscenje na svim poljima,
krivicna odgovornost ZA SVE, ODUZIMANJE IMOVINE,....
Sta se radilo zadnjih devet godina, otkako su gospoda iz DOS-a, kasnije DSS, DS, G-17,... SPS, bili na vlasti?
Jedno VELIKO NISTA !!!!
Srbija je propala/rasprodata/izdana, od sadasnjih "politicara"na vlasti, kao nikad do sada u svojoj istoriji. SPOLJNI NEPRIJATELJI NAM NISU POTREBNI
oni su ionako "boranija" za ove kriminalce na vlasti!!!

xndr

pre 15 godina

Ja ne znam ko je više kul, da li Tadić, kad kaže da su ameri tražili tajnost, ili Dinkić, kad kaže da nećemo ići u recesiju, već suprotno. Ma obojica su kul...

clan DS, nepokorni

pre 15 godina

Pa sada zaista razumem sve...
SAD trazile tajnost, a Vlada pristala uzimajuci u obzir interese naroda. Naljutili smo SAD zbog kafanske tuce i bekstva, pa smo hteli da popravimo taj odnos sa njima...
Milion zelembaca + da se o tome cuti=dobar odnos sa SAD (interes naroda)
Ali posto se vec nije cutalo (verovatno smo time opet malo ljutnuli Amere), pa je narod pobesneo, e onda mozemo i SAD da prozovemo za to sto nismo mi cutali... :)
To ih verovatno ne ljuti...
Zapravo, kad se zaljulja vlast prestaje prica o interesima (dobrim odnosima sa SAD), nego se jos dodatno "tovare", sve u fazonu: "Nisam ja kriv, keve mi, on me je naterao..."
Infantilno, kao i celokupna Tadiceva politika..
Da, jos i da poverujem da je citavu pricu oko toga vodio drug Mirko, pa je tek naknadno rekao predsedniku sta su Ameri hteli...
Stvarno osecam da pocinju usi da mi rastu...

Igor

pre 15 godina

Tadicu, Tadicu, G-dine Tadicu. Izjaviti nesto ovako je uvreda za drzavu Srbiju, i sav narod. Ova neistina je jedna od onih ljudskih tvorevina koje mozete videti sa Meseca.

aj pozdrav, vidimo se

pre 15 godina

Mogu samo da se pridruzim misljenjima i da kazem da vise necu glasati za pomenutog u textu. Iako ne vidim ama bas nikakvu alternativu, necu da me zbog toga neko jase kao magarca. Pa kad se i ako se u Srbiji napravi stranka normalnih, postenih, pametnih ljudi, ja cu lepo da izadjem na izbore i da glasam. Do tada GASIM SVETLO (televizor).

simon

pre 15 godina

"Predsednik DS-a kaže da su u, kako se izrazio ekonomskom cunamiju, najviše pogođeni najsiromašniji i da će uspeh Vladinih mera biti određen zaštitom njihovog standarda.

Moramo sve da učinimo da građani znaju da se borimo za svako pojedinačno radno mesto, kaže Tadić."
Oprezno sa brigom za siromašne, nemojte slučajno da okrnjite tajkune!

3MAJ

pre 15 godina

Ma nemoj, mora da je Miladin klasifikovan i kao najstrozija americka drzavna tajna, sa tajnim CIA dosijeom. Sigurno je licno Molder angazovan da resi slucaj.

Goran_CH

pre 15 godina

Gospodine Tadicu samo da znate izgubiste od nas iz CH cetri glasa zasigurno. Do sada smo glasali za DS i to je bila zasluga pokojnog Zorana. Vi ste izgubili nase poverenje.

M. N. Lazar

pre 15 godina

Amerika trazila tajnost!!!!
Zar mu je trebalo ovoliko vremena, za tako prostu laz.
On, kao njegov koalicioni partner (I.Dacic) sistematski vrijedja elementarnu inteleigenciju gradjana.

Nenad

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da ce se i 1 dinar a kamoli milion dolara gradjana ove jako siromasne zemlje potrositi na kupovinu slobode jednog nasilnickog magarca kakav je Miladin Kovacevic. I kad god se potegne ovo pitanje ljudima se "mazu" oci nekom pricom, kako ce sve biti jasno kad se stvari zavrse. Zbog ovakvih afera u normalnim zemljama padaju vlade. Na zalost ljudi koje vode ovu zemlju imaju obraz debeo kao djon, kao i vlast iz devedesetih. To je filozofija potkradam te i to ti pokazujem u lice, a gradjani izgleda da uvek motkom treba da brane svoju slobodu i svoj novac.

Momčilo

pre 15 godina

Da nije onoga što Pajtić radi u Vojvodini - preko 1.000 projekata za tri godine - ja bih odavno izgubio poverenje u DS. Kada bi morali da kažu šta su uradili KONKRETNO, samo bi par njih imali šta da kažu!!!

Panglos

pre 15 godina

Kovaevica hitno na robiju ovde ili u us. Ne samo da je bacio u komu studenta S. u Americi, nego je ovde bacio u komu Tadica, Jeremica, Sutanovca, Cvetkovica, DS, a namera mu je da ukomira i celu drzavu. Pri svemu tome, g. tadic i dalje misli da je srpska politika politikin zabavnik - molimo da se trgne i skine ga gradjanstvu s vrata u paketu s njegovom mamom i tatom i advokatom i konzulom & comp. Ako ga se najhitnije ne ratosilja, moze da bude siguran da buduci min. inostranih poslova i ko zna cega jos, g. kovacevic, ce znati kako da se ratosilja svih nas...

Milutin

pre 15 godina

"ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada"

Eto, i milion$ je malo. A koliko je dovoljno nikada nećemo saznati. Ako nastavimo da pitamo, biće mnogo više. Prema tome: ćuti i plivaj.

Nešto mi ovo smrdi na izgovor bez pokrića. Nekako kao u vreme Envera Hodže i Mao Cedunga.

Snezana

pre 15 godina

Šta su sad izmislili,tajnost tražili Ameri?! A ovo za konzula,kao poslao ih Vuk Drašković. Ma bio je on marka za ministra Jeremića, moj, nekada dragi predsedniče Tadiću!!

Glasac

pre 15 godina

"Tadić je poručio i da 2009. nije godina za izbore i privredni razvoj."Ja mislim da jeste i to nasusno. Posto su izbori dobijeni na obecanjima o 200000 novih radnih mesta,evropskoj intergraciji Srbije, 300000 automobila u Zastavi i 1000 evra za akcije. Kao sto znamo od svega ovoga nema nista dobili smo samo nove afere i otkaze. Takodje mislim da je uvek vreme za privredni razvoj pogotovo ako ljudi hoce da rade a ne samo da uzimaju procente i milionske plate po monopolskim firmama, raznoraznim izmisljenim i neproduktivnim komisijama i agencijama uz gusenje konkurencije i slobodnog preduzetnistva.Zivot ne moze da ceka i zato se vi gospodo morate skloniti i podneti racune za sve sto ste uradili. Radikali,DSS i ostali iz opozicije takodje nemaju razloga da se raduju izborima posto smo njihovo neznanje vec davno videli. Hocemo nove i neokaljane ljude koji su se negde u zivotu dokazali a ne one sto se opamete i obogate tek kad dodju na vlast, korenitu promenu pravosudno-politickog sistema i surovu borbu protiv korupcije. Svi vi gospodo sa aktuelne politicke scene ovo niste u stanju a izgleda da nemate ni mnogo volje da sprovedete.

simon

pre 15 godina

"Dočekan u tišini i bez uobičajenog aplauza, Tadić je veći deo govora pred članovima Glavnog odbora svoje stranke posvetio svetskoj ekonomskoj krizi."
Prpa, čvrstom Borisu i drugovima klecaju kolena.

M

pre 15 godina

Predsednik rece: "...jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali".

Zar se nije slucaj Kovacevic dogodio negde sredinom avgusta? Zar oni tada nisu bili na vlasti? Sta je sada ovo -- iz druge partije su zabrljali izgovor? Je li hoce da imaju apsolutnu vlast pa onda nece biti ovih stvari?

Ja mislim da nas predsednik sve vise i vise govori bez ikakvog smisla.

rastko

pre 15 godina

Dakle, demagog do kraja...A mi stojimo u mestu. Posle njegovog predsednikovanja ce biti: gde smo bili, nigde, sta smo radili, nista.

dovlab

pre 15 godina

Zemlja u kojoj su SPS-DSS-NS-SRS odnele vecinu na izborima vec ima vise nego sto zasluzuje. Nije Tadic mnogo kriv, stizu ga losi kompromisi koje je morao da pravi bas zbog naroda koji mu svojim glasovima nije ostavio izbora.

kikash

pre 15 godina

Nikad više za DS i njegove prišipetlje Čanke, Dinkiće i ostale autobus stranke koje drže previše vlasti, ali takođe ne i za LDP jer su oni još veći demagozi od DS-a. Ma nizakoga neću da glasam dok se ne promeni izborni zakon pa da glasamo za ljude a ne za liste.

Biljojed

pre 15 godina

E super, sad je konacno i ova glavna mirodjija u corbi! Znate sta, da ste se sve mirodjije skupa od pocetka ponasale odgovorno, svega ovoga ne bi ni bilo. Nego optuzite konzula (ili zamenika, vec koga), pa ga malo uhapsite sa sve Miladinom, pa ih onda obojicu pustite, pa se onda Milladin pile mamino i tatino setka po skupstini sa radikalima (ako sta fali), pa onda "odjednom" neko provali da imate jos i nameru da platite (od nasih para) da to "zlato nase" zadrzimo i sudimo mu ovde (a bas me zanima koliko ce dobiti...) i sad se konacno pojavljuje mega mirodjija da kaze da su ameri trazili tajnost i to na sastanu stranke, a ne pred celom javnoscu koju to itekako zanima! Mislim stvarno nas malo mnogo drzite za totalne budale!

Djape

pre 15 godina

Mislim da je vreme da se ljudi opamete i krenu pred Skupshtinu!
Ovo u sta je DS prerasla je bruka i sramota! Pokojni Djindjic se u grobu prevrce!
Moj glas ne ide vishe njima, pa makar otishao i restlovima SRS! Smucili su mi se!

vladeling

pre 15 godina

Eee gospodine Tadicu...
I posle recite kako ste vi stub temeljac demokratije u Srbiji... Jadna Srbija sa demokratijom koju vi propagirate! Vi ste samo jos jedan u nizu autokrata koji sede na ledjima ovog jadnog naroda...Za sve sto se radi u Srbiji VI odllucujete, VI ste i predsednik i premijer i ministar...I sve po sistemu "Nismo mi krivi, to su uradili ovi pre nas"...
Mi treba da platimo to sto je konzul(pod uslovom da je on svojevoljno to uradio) falsifikovao dokumenta za nekog kriminalca? Ako drzava za to treba da PLATI NOVCEM, za sta postoji onda krivicni zakon? Jel falsifikovao? U ZATVOR, po zakonu koliko je predvidjeno za to, i to je to! Ako je jedino resenje ako neko od vas svih koji sedite na ledjima ovog naroda i pogresite da se novcano nadoknadi, onda smo mi u dubokom problemu...Vi gospodo politicari ne radite za lepe oci, vec za to sto radite ste vise nego debelo placeni, pa tako kad napravite propust(???) sami platite svoju gresku, zar treba mi da dva puta placamo VAS (NE)RAD??? Nemojte se vaditi na to ko ga je postavio(konzula), VI STE IH ZADRZALI, znaci bili su po vasoj volji!!!
I na kraju, briga mene ko ce biti na vlasti, bitno je da ja bolje zivim, ali vi ste samo promenili boju, a isti ste kao i svi ostali ranije!!! JADNO DA JADNIJE NE MOZE!!!

Malo logike

pre 15 godina

SAD su trazile tajnost pregovora, - to je jedan stvar.
A druga stvar je da ste nakon okoncanja pregovora vi primenili tajnost na isplatu od milion dolara iz budzeta.

ana

pre 15 godina

Oduvek sam bila glasač DS-a, a od sada više nikad. Neću glasati dok se celokupni stranački sistem korenito ne promeni, pa makar to značilo da sledeću vladu prave DSS i Radikali. Izbori su možda trošak, ali bi bili najbolje utrošene pare od početka mandata ove vlade. Dole vlada!!

zdravko

pre 15 godina

Ja cu o Kovacevicu:
O kakvim 'hajkama Tadic prica i pomenu Jeremica da je njima izlozen ??
Ne secam se nesta da je Jeremic pomenuo da su AMERI trazili "tajnost" ??
Doduse, ako se pazljivo procita Tadiceva izjava, videce se da je ON to tako preneo Cvetkovicevo obrazlozenje A NE RECE.
GDE SU SADA TADICEVI SAVETNICI - strucnjaci za USA DA MU KAZU da Ameri to rade transparentno.-krije se samo tacan iznos ali ne i ostali detalji Jedno je octo : da sada i Tadic pokusavA da izvadi Jeremica koji opet pokusava da opravda "jarane" iz konzulata
Koje li je samo opravdanje da je za konzula u NY posatavio nekoga ko uopste ne govori engleski jezik?

sl

pre 15 godina

“Nije htenje Vlade Republike Srbije, dobio sam informaciju od premijera Cvetkovića, da stavi oznaku ’strogo poverljivo’ nad ovim procesom,.."
Kakva nelogicna recenica. Ko je kome sta?

"...nego je to htenje i zahtev druge strane“, objasnio je on.
Cekaj malo, ta druga strana znaci nije definisana. Da nije druga strana porodica Kovacevic?

olika

pre 15 godina

Zar je toliko vremena bilo potrebno da se dâ tako neumereno i neodgovarajuce obrazlozenje za "milion dolara man" i jos kojesta onako usput ! Nista mu vise ne verujem !

(Vlast)a

pre 15 godina

Sad vise ne kohabitiramo sa DSS-om nego sa SAD-om i otvoreno kazemo da je to samo interes?!Ljubav cuvamo za otimace NIS-a iz Rusije!
Ta prica o postovanju zahteva Stejt departmenta ne drzi vodu dok god mi ne sredimo prilike kod nas, a nasa vlada je u sluzbi DS-a, nas ministar inostranih poslova nista ne radi kako valja ali on ima visoku zastitu druga predsednika.
Kod tolike govorancije (kao Kastro-sto nije pohvala nego pokuda:Kastro uvek gomila reci da nesrecnim gradjanima ne bi rekao nista!) a ni jedna rec protiv Mrkonjica koji pljuje u sve one sto su se borili protiv tih marodera koje olicava Milosevic. Vi mozete da imate trenutno zajednicke interese i to je prihvaceno, ali Milosevic je maroder i niko nema pravo da menja istorijske cinjenice.

Milan

pre 15 godina

Predvidjam veliki rast LDP na sledecim izborima. Moja porodica i ja smo svi glasali za DS, ali smo mislili da za nesto drugo dajemo glas. Nismo znali da glasamo za grubijane sa porodicnim JSO vezama iz Kule i za demagogiju Jeremica o Kosovu i nastojanju da udjemo u EU. Necemo mi, gospodine Tadicu, vama uskratiti glas zbog svetske finansijske krize (na koju cete se sigurno vaditi), vec zbog toga sto nas, vase glasace, ne postujete ni malo. Ne slusate nasa naredjenja vec naredjenja nekih drugih. Zato nam jedino sad preostaje LDP. Ne znam sta drugo.

ataturk

pre 15 godina

Sta je ovo, Kongres KPJ ili Tadic umislio da je Ataturk? Covece, niko od tebe ne trazi da za sve imas odgovor, i da sam preuzimas odgovornost za sve sto se radi. Mi ocekujemo da drzava funkcionise, a to znaci parlament i vlada, da nema afera i da nam ne prodajete sad pricu sa Miladinom kao interes svih gradjana.

VojislavS

pre 15 godina

Ako je sa SAD dogovorena (posle dogovora vise nije bitno na ciji zahtev) tajnost pregovora o slučaju Miladina Kovačevića - dogovor se morao postovati. Tako se od SAD (i drugih zemalja) moze zahtevati da postuje druge dogovore. Posto je dogovor prekrsen - moraju se otkriti prekrsioci i najstroze kasniti. U suprotnom - ostavke - izbori.

Branka

pre 15 godina

Rekoste gospodine Tadicu da niste imali uvid u diplomatske predstavnike, i kao, placa se ceh sto VI niste ucestvovali u postavljanju konzula ? A sta ce te tek placati (naravno od nasih para ),za ove kojima VI LICNO PRODUZAVATE MANDAT, a oni krse sve zakone zemlje domacina, brukaju zemlju , a o troskovima koje prave, tek ce se pricati i pisati .
Posle svega sto se desavalo, svakome je jasno da SAD nema toliko protiv Kovacevica,( na stranu sto je svima jasno da je baraba), vec ima protiv rada diplomatskog predstavnistva. Prema tome, vas sticenik, gospodin Jeremic MORA DA DA OSTAVKU, a ako ga toliko volite druzite se ,imajte u njega poverenje, ALI SRBIJA NE VERUJE NI NJEMU A CINI MI SE NI VAMA. Zavukli ste ruku u dzep naroda-tajno, trebalo je bar da zakucate, pitate da li je slobodno.Da ste se civilizovano poneli, objasnili,narod nije glup, shvatio bi sta je pametno ciniti.Uporno vredjate sopstveni narod, a to nije lepo !

student

pre 15 godina

Kao i uvek sve je gurnuto pod tepih a prazne floskule su glavna tema. Drago mi je sto sam na vreme napustio DS, cim je Tadic dosao na celo osetio sam da nije po mom ukusu. Dragi predsednice prestanite da budete populista i da vam je jedini cilj da sto duze vladate, prestanite da lazete ovaj narod, NE MOZE I KOSOVO I EU! Dok se ne odlucite kojim putem cete voditi politiku u ovoj zemlji napretka nece nikad biti, samo cemo stojati u mestu i slusati vasa prazna obecanja, a narod je jasno pokazao na izborima za sta je!! A podrska vasim skandal mejker partijskim kolegama vam je veliki minus! Ja ne znam da li je ikad DS bila toliko puna neradnika i mutnih likova...Poceo sam da gledam vase ministre na TV-u s skoro jednakim gadjenjem kao sto sam gledao i politicare u 90im!

darko

pre 15 godina

Ne mogu da opisem koliko je moje razocarenje DSom. Jednostavno ne mogu da vjerujem da nemaju hrabrosti da provedu potrebne reforme bez kojih nema naprijed.Sve vise vjerujem da nema volje, a ne hrabrosti jer alibi za nepopularne poteze u ovoj krizi imaju.Najbrojnija Vlada, drzavni sektor monstruozno velik,korupcija ko u devedestim...rezultat svega Srbija uz Makedoniju i Albaniju najsiromasnija drzava Evrope. Jos jednom da ponovim moje razocarenje Tadicem i DSom je neopisivo veliko. Vidim ne samo moje.

Viva

pre 15 godina

I kad se sve lepo ispricalo, onda sledila fraza, kao zaprska na corbu, (ponovljena od V. Jeremica 100x): da se Srbija ne odriče Kosova i da je EU naš primarni cilj! Izmedju redova citano, znaci da je Kosovo sekundarni cilj. Hvala bogu! Kosovo konacno igubilo vodecu poziciju na tabeli, domace politicke lige. Prvenstvo se nastavlja.

Vitomir Bugarski

pre 15 godina

Da li je sednica glavnog odbora DS ustvari sednica nekadašnjeg centralnog komitete SK gde su se donosile glavne državne odluke(naravno uz predhodno aminovanje ''politbiroa'' svih odluka pred.Tadića).Skupština,Vlada,Vrhovni sud,Ustavni sud,a što je najgore i ono malo relevantnih opozicionih stranaka kao da se mire sa situacijom. Za sada se ne vidi svetlo na kraju tunela.

Drazen

pre 15 godina

Ko je Miladin Kovačević da poreski obveznici Srbije daju milion dolara za njega. Moze li mi to iko objasnit ? Ima li to ikakvog smisla ?
Dajte meni milion dolara. Ima li kraja ludilu nashe politicke elite ?

Djuro P.

pre 15 godina

Ocigledno da ovo nije godina jadikaovanja, ja bih je nazvao godina "cuti i trpi", a ove godine od oktobarske revolucije bih nazvao godine" bile pa prosle". Cudno sta sve Amerika trazi od nas, a kad bi Amerika trazila da povecamo decji dodatak,socijalnu pomoc, lecenje isl.,da li bismo to uradili? Tesko zabu u vodu naterati, sta vise reci.

gordana t

pre 15 godina

ma ne verujem vise ni DS-u ni Tadicu... nemate nikakav kredibilitet...mozete sa svima i da progutate svasta...ne distancirate se od onih koji kradu, muljaju, ne priznajete greske odgovornih kao npr. ministra spoljnih poslova, ministarke pravde...jedva cekam kad ce neki novi izbori da biramo nove ljude, ma da je to gotovo nemoguca misija u srbiji...svi ste isti kad dodjete na vlast, kao da jedni druge klonirate...probacemu ldp, da vidim da li i oni imaju istu boljku...

dis-non-appointed

pre 15 godina

Ovo bi, od A do S, mogao da potpise i drug Broz! Fraze, svetla buducnost, briga za radnike i seljake, a u vezi zakona, pa znamo ono o plotu i strogom drzanju za isti.

NIKAD VISE!!!!!

pre 15 godina

Ja ovom coveku ne verujem vise ni jedne jedine reci.
Sto se tice izbora, mi bi kao trebali i da primetimo neke promene za vreme izbora dok parlament bude raspusten?
I onako ne rade nista !!!!!!!!
Ja od danas vise NISAM clan DS!
I NECU izaci na izbore dokle god budemo glasali za stranku a ne ZA KONKRETNOG coveka za parlament!

Nindza

pre 15 godina

-O ekonosmkoj krizi ste trebali da mislite pre procerdavanja miliona na gluposti (osim kada su u pitanju mladi talenti-tu ste vala ustedeli). Ja kad ne platim racun za telefon, iskljuce ga odmah, niko mi ne gleda kroz prste zbog ekonomske krize.
-Sto se tice Miladina-briga me ko je hteo da zataska, vi ste zeznuli, vi i resite, bez nasih para naravno. Ako je kriv konzul-ima covek imovinu, ima platu, nek uzme kredit pa nek placa kaznu. Ni MENI niko ne daje pare vec dodju da fenduju stvari.
-Sto se tice izbora: posto mi ocigledno ne mozemo da se izborimo sa vama, moracete vi da se izborite sa nama. Ili cete, kao kralj Ibi, morati da menjate narod...

pera detlic

pre 15 godina

Predsednik DS i cele Srbije samo neuomorno ponavlja prazne fraze. Ne cusmo smo ga da je jednu jedinu rec rekao o aferama njegovih partijskih kadrova, ili bilo kojem gorucem problemu.

Daniela

pre 15 godina

Neko je lepo uvideo da je nova recenica za ponavljanje: "UCINICEMO SVE..." Jeste li primetili koliko je ponavljaju? Ucinice sve u vezi sa Hagom, sa Miladinom, sa platama direktorima, sa RIK-om, sa Parlamentom... Ucinice sve, a ne cine nista!

Biljana

pre 15 godina

Kako da zastite standard najugrozenijih kada ova vlada trosi vise nego ijedna vlada do sad?! Opet Tadiceve otrcane fraze koje nista ne znace. Da ne govorim tek o tome sto se prica o reformi pravosudja provlaci na stranackom sastanku. Ja sam jos jedna u nizu razocaranih u DS i Tadica. Nikad vise glas za njih!

Idoli

pre 15 godina

Jos da smo culi na kraju izlaganja:
"A sada svi na svoje radne zadatke." Sreci ne bi bilo kraja.
Nisam cuo da li je u izlaganju bilo reci o licnoj karti naseg poznatog reditelja i zdravstvenom stanju jos poznatije pevacice. Mislim, ovo poslednje stvarno interesuje i opterecuje sve nase gradjane i nije u redu da se istina krije od nas.

Prevodilac

pre 15 godina

"Novi izbori doneli bi finansijsko opterećenje za državu", misli se na troskove organizacije i sprovodbe izbora. Ako bi nova vlada nakon tih izbora uspela da poboljsa opste financijsko zdravlje drzave, zasto ne i novi izbori?

za i protiv

pre 15 godina

Ajde Tadicu majke ti, nabroj probleme koje si resio za ovih godinu dana. Pa nije ti ovo predizborna kampanja da samo obecavas. Ti ces i posle 10 godina da pricas sta bi trebalo da se uradi, samo da bi i dalje ostao na vlasti. Providno!

mica

pre 15 godina

A ostavka ministarke?
Sram vas bilo.
Za vas nikad vise necu glasati.
A 2012 ce brzo, i Tadic ce otici, koliko znam moju okolinu svi su protiv, a bili su za.
Znajte, samo vas gledamo!

justice

pre 15 godina

Glavni odbor DS i o pravosudju??? Citam i ne verujem. I opet citam i ne verujem...
Sve resili pa stigli do pravosudja???
A ja sve mislila pravosudje je nezavisno...i jos bitnije nestranacko ... joj naivnih li ljudi u zemlji Srbiji :):):)

danas bolje vidim nego juče

pre 15 godina

DS je za mene totalno razočarenje, više nemam nijednu lepu reč za bilo koga od njih. To da je reč predsednika stranke prva i poslednja, bez obzira na to kome je upućena i bez poštovanja javnih funkcija tih ljudi, pa to nema nigde.
Mislim da je ovo što oni imaju danas njihov maksimum i da su počeli da se kreću strmoglavo na dole. I nisam jedina koja kaže da više nikad neće glasati za njih.
Oni su za mene samo masa političkih diletanata.

komenar

pre 15 godina

malo glupo pitanje, ali sta predsednik ima da prica na stranackom skupu o radu vlade?
ko je on da to ocenjuje?
da nije covek malo sebi prosirio ovlascenja?
isto, kao sloba, gurne nekog u prvi plan, a on iz senke odlucuje i vlada.
i naravno, skida odgovornost sa sebe.

Milos

pre 15 godina

Nisam znao da se reforme pravosudja sporovode na stranackim sastancima ja sam sve mislio da se to radi na sednicama vlade i sednicama parlamenta, ocigledno je da se vremena menjaju, na gore!

Pera

pre 15 godina

Jedno znam sigurno... Ds je veliko razocarenje. Kao sto neko rece svi su isti. Na sledecim izborima od strane moje porodice sigurno nece imati sedam zagarantovanih glasova kao do sada, ali to verovatno njima nece biti vazno posto su napunili dzepove.

Milan

pre 15 godina

Hoce li se neko u Demokratskoj stranci DRZNUTI da digne demokratski glas protiv kohabitacija sa svim i svakim?
Ili ce da nastave samo da osudjuju.

Pera

pre 15 godina

Jedno znam sigurno... Ds je veliko razocarenje. Kao sto neko rece svi su isti. Na sledecim izborima od strane moje porodice sigurno nece imati sedam zagarantovanih glasova kao do sada, ali to verovatno njima nece biti vazno posto su napunili dzepove.

danas bolje vidim nego juče

pre 15 godina

DS je za mene totalno razočarenje, više nemam nijednu lepu reč za bilo koga od njih. To da je reč predsednika stranke prva i poslednja, bez obzira na to kome je upućena i bez poštovanja javnih funkcija tih ljudi, pa to nema nigde.
Mislim da je ovo što oni imaju danas njihov maksimum i da su počeli da se kreću strmoglavo na dole. I nisam jedina koja kaže da više nikad neće glasati za njih.
Oni su za mene samo masa političkih diletanata.

komenar

pre 15 godina

malo glupo pitanje, ali sta predsednik ima da prica na stranackom skupu o radu vlade?
ko je on da to ocenjuje?
da nije covek malo sebi prosirio ovlascenja?
isto, kao sloba, gurne nekog u prvi plan, a on iz senke odlucuje i vlada.
i naravno, skida odgovornost sa sebe.

mica

pre 15 godina

A ostavka ministarke?
Sram vas bilo.
Za vas nikad vise necu glasati.
A 2012 ce brzo, i Tadic ce otici, koliko znam moju okolinu svi su protiv, a bili su za.
Znajte, samo vas gledamo!

Milos

pre 15 godina

Nisam znao da se reforme pravosudja sporovode na stranackim sastancima ja sam sve mislio da se to radi na sednicama vlade i sednicama parlamenta, ocigledno je da se vremena menjaju, na gore!

justice

pre 15 godina

Glavni odbor DS i o pravosudju??? Citam i ne verujem. I opet citam i ne verujem...
Sve resili pa stigli do pravosudja???
A ja sve mislila pravosudje je nezavisno...i jos bitnije nestranacko ... joj naivnih li ljudi u zemlji Srbiji :):):)

za i protiv

pre 15 godina

Ajde Tadicu majke ti, nabroj probleme koje si resio za ovih godinu dana. Pa nije ti ovo predizborna kampanja da samo obecavas. Ti ces i posle 10 godina da pricas sta bi trebalo da se uradi, samo da bi i dalje ostao na vlasti. Providno!

Milan

pre 15 godina

Hoce li se neko u Demokratskoj stranci DRZNUTI da digne demokratski glas protiv kohabitacija sa svim i svakim?
Ili ce da nastave samo da osudjuju.

Daniela

pre 15 godina

Neko je lepo uvideo da je nova recenica za ponavljanje: "UCINICEMO SVE..." Jeste li primetili koliko je ponavljaju? Ucinice sve u vezi sa Hagom, sa Miladinom, sa platama direktorima, sa RIK-om, sa Parlamentom... Ucinice sve, a ne cine nista!

NIKAD VISE!!!!!

pre 15 godina

Ja ovom coveku ne verujem vise ni jedne jedine reci.
Sto se tice izbora, mi bi kao trebali i da primetimo neke promene za vreme izbora dok parlament bude raspusten?
I onako ne rade nista !!!!!!!!
Ja od danas vise NISAM clan DS!
I NECU izaci na izbore dokle god budemo glasali za stranku a ne ZA KONKRETNOG coveka za parlament!

pera detlic

pre 15 godina

Predsednik DS i cele Srbije samo neuomorno ponavlja prazne fraze. Ne cusmo smo ga da je jednu jedinu rec rekao o aferama njegovih partijskih kadrova, ili bilo kojem gorucem problemu.

Nindza

pre 15 godina

-O ekonosmkoj krizi ste trebali da mislite pre procerdavanja miliona na gluposti (osim kada su u pitanju mladi talenti-tu ste vala ustedeli). Ja kad ne platim racun za telefon, iskljuce ga odmah, niko mi ne gleda kroz prste zbog ekonomske krize.
-Sto se tice Miladina-briga me ko je hteo da zataska, vi ste zeznuli, vi i resite, bez nasih para naravno. Ako je kriv konzul-ima covek imovinu, ima platu, nek uzme kredit pa nek placa kaznu. Ni MENI niko ne daje pare vec dodju da fenduju stvari.
-Sto se tice izbora: posto mi ocigledno ne mozemo da se izborimo sa vama, moracete vi da se izborite sa nama. Ili cete, kao kralj Ibi, morati da menjate narod...

Biljana

pre 15 godina

Kako da zastite standard najugrozenijih kada ova vlada trosi vise nego ijedna vlada do sad?! Opet Tadiceve otrcane fraze koje nista ne znace. Da ne govorim tek o tome sto se prica o reformi pravosudja provlaci na stranackom sastanku. Ja sam jos jedna u nizu razocaranih u DS i Tadica. Nikad vise glas za njih!

Milan

pre 15 godina

Predvidjam veliki rast LDP na sledecim izborima. Moja porodica i ja smo svi glasali za DS, ali smo mislili da za nesto drugo dajemo glas. Nismo znali da glasamo za grubijane sa porodicnim JSO vezama iz Kule i za demagogiju Jeremica o Kosovu i nastojanju da udjemo u EU. Necemo mi, gospodine Tadicu, vama uskratiti glas zbog svetske finansijske krize (na koju cete se sigurno vaditi), vec zbog toga sto nas, vase glasace, ne postujete ni malo. Ne slusate nasa naredjenja vec naredjenja nekih drugih. Zato nam jedino sad preostaje LDP. Ne znam sta drugo.

ana

pre 15 godina

Oduvek sam bila glasač DS-a, a od sada više nikad. Neću glasati dok se celokupni stranački sistem korenito ne promeni, pa makar to značilo da sledeću vladu prave DSS i Radikali. Izbori su možda trošak, ali bi bili najbolje utrošene pare od početka mandata ove vlade. Dole vlada!!

darko

pre 15 godina

Ne mogu da opisem koliko je moje razocarenje DSom. Jednostavno ne mogu da vjerujem da nemaju hrabrosti da provedu potrebne reforme bez kojih nema naprijed.Sve vise vjerujem da nema volje, a ne hrabrosti jer alibi za nepopularne poteze u ovoj krizi imaju.Najbrojnija Vlada, drzavni sektor monstruozno velik,korupcija ko u devedestim...rezultat svega Srbija uz Makedoniju i Albaniju najsiromasnija drzava Evrope. Jos jednom da ponovim moje razocarenje Tadicem i DSom je neopisivo veliko. Vidim ne samo moje.

Prevodilac

pre 15 godina

"Novi izbori doneli bi finansijsko opterećenje za državu", misli se na troskove organizacije i sprovodbe izbora. Ako bi nova vlada nakon tih izbora uspela da poboljsa opste financijsko zdravlje drzave, zasto ne i novi izbori?

Drazen

pre 15 godina

Ko je Miladin Kovačević da poreski obveznici Srbije daju milion dolara za njega. Moze li mi to iko objasnit ? Ima li to ikakvog smisla ?
Dajte meni milion dolara. Ima li kraja ludilu nashe politicke elite ?

Malo logike

pre 15 godina

SAD su trazile tajnost pregovora, - to je jedan stvar.
A druga stvar je da ste nakon okoncanja pregovora vi primenili tajnost na isplatu od milion dolara iz budzeta.

dis-non-appointed

pre 15 godina

Ovo bi, od A do S, mogao da potpise i drug Broz! Fraze, svetla buducnost, briga za radnike i seljake, a u vezi zakona, pa znamo ono o plotu i strogom drzanju za isti.

Vitomir Bugarski

pre 15 godina

Da li je sednica glavnog odbora DS ustvari sednica nekadašnjeg centralnog komitete SK gde su se donosile glavne državne odluke(naravno uz predhodno aminovanje ''politbiroa'' svih odluka pred.Tadića).Skupština,Vlada,Vrhovni sud,Ustavni sud,a što je najgore i ono malo relevantnih opozicionih stranaka kao da se mire sa situacijom. Za sada se ne vidi svetlo na kraju tunela.

Idoli

pre 15 godina

Jos da smo culi na kraju izlaganja:
"A sada svi na svoje radne zadatke." Sreci ne bi bilo kraja.
Nisam cuo da li je u izlaganju bilo reci o licnoj karti naseg poznatog reditelja i zdravstvenom stanju jos poznatije pevacice. Mislim, ovo poslednje stvarno interesuje i opterecuje sve nase gradjane i nije u redu da se istina krije od nas.

student

pre 15 godina

Kao i uvek sve je gurnuto pod tepih a prazne floskule su glavna tema. Drago mi je sto sam na vreme napustio DS, cim je Tadic dosao na celo osetio sam da nije po mom ukusu. Dragi predsednice prestanite da budete populista i da vam je jedini cilj da sto duze vladate, prestanite da lazete ovaj narod, NE MOZE I KOSOVO I EU! Dok se ne odlucite kojim putem cete voditi politiku u ovoj zemlji napretka nece nikad biti, samo cemo stojati u mestu i slusati vasa prazna obecanja, a narod je jasno pokazao na izborima za sta je!! A podrska vasim skandal mejker partijskim kolegama vam je veliki minus! Ja ne znam da li je ikad DS bila toliko puna neradnika i mutnih likova...Poceo sam da gledam vase ministre na TV-u s skoro jednakim gadjenjem kao sto sam gledao i politicare u 90im!

Djape

pre 15 godina

Mislim da je vreme da se ljudi opamete i krenu pred Skupshtinu!
Ovo u sta je DS prerasla je bruka i sramota! Pokojni Djindjic se u grobu prevrce!
Moj glas ne ide vishe njima, pa makar otishao i restlovima SRS! Smucili su mi se!

vladeling

pre 15 godina

Eee gospodine Tadicu...
I posle recite kako ste vi stub temeljac demokratije u Srbiji... Jadna Srbija sa demokratijom koju vi propagirate! Vi ste samo jos jedan u nizu autokrata koji sede na ledjima ovog jadnog naroda...Za sve sto se radi u Srbiji VI odllucujete, VI ste i predsednik i premijer i ministar...I sve po sistemu "Nismo mi krivi, to su uradili ovi pre nas"...
Mi treba da platimo to sto je konzul(pod uslovom da je on svojevoljno to uradio) falsifikovao dokumenta za nekog kriminalca? Ako drzava za to treba da PLATI NOVCEM, za sta postoji onda krivicni zakon? Jel falsifikovao? U ZATVOR, po zakonu koliko je predvidjeno za to, i to je to! Ako je jedino resenje ako neko od vas svih koji sedite na ledjima ovog naroda i pogresite da se novcano nadoknadi, onda smo mi u dubokom problemu...Vi gospodo politicari ne radite za lepe oci, vec za to sto radite ste vise nego debelo placeni, pa tako kad napravite propust(???) sami platite svoju gresku, zar treba mi da dva puta placamo VAS (NE)RAD??? Nemojte se vaditi na to ko ga je postavio(konzula), VI STE IH ZADRZALI, znaci bili su po vasoj volji!!!
I na kraju, briga mene ko ce biti na vlasti, bitno je da ja bolje zivim, ali vi ste samo promenili boju, a isti ste kao i svi ostali ranije!!! JADNO DA JADNIJE NE MOZE!!!

M. N. Lazar

pre 15 godina

Amerika trazila tajnost!!!!
Zar mu je trebalo ovoliko vremena, za tako prostu laz.
On, kao njegov koalicioni partner (I.Dacic) sistematski vrijedja elementarnu inteleigenciju gradjana.

(Vlast)a

pre 15 godina

Sad vise ne kohabitiramo sa DSS-om nego sa SAD-om i otvoreno kazemo da je to samo interes?!Ljubav cuvamo za otimace NIS-a iz Rusije!
Ta prica o postovanju zahteva Stejt departmenta ne drzi vodu dok god mi ne sredimo prilike kod nas, a nasa vlada je u sluzbi DS-a, nas ministar inostranih poslova nista ne radi kako valja ali on ima visoku zastitu druga predsednika.
Kod tolike govorancije (kao Kastro-sto nije pohvala nego pokuda:Kastro uvek gomila reci da nesrecnim gradjanima ne bi rekao nista!) a ni jedna rec protiv Mrkonjica koji pljuje u sve one sto su se borili protiv tih marodera koje olicava Milosevic. Vi mozete da imate trenutno zajednicke interese i to je prihvaceno, ali Milosevic je maroder i niko nema pravo da menja istorijske cinjenice.

Igor

pre 15 godina

Tadicu, Tadicu, G-dine Tadicu. Izjaviti nesto ovako je uvreda za drzavu Srbiju, i sav narod. Ova neistina je jedna od onih ljudskih tvorevina koje mozete videti sa Meseca.

ataturk

pre 15 godina

Sta je ovo, Kongres KPJ ili Tadic umislio da je Ataturk? Covece, niko od tebe ne trazi da za sve imas odgovor, i da sam preuzimas odgovornost za sve sto se radi. Mi ocekujemo da drzava funkcionise, a to znaci parlament i vlada, da nema afera i da nam ne prodajete sad pricu sa Miladinom kao interes svih gradjana.

kikash

pre 15 godina

Nikad više za DS i njegove prišipetlje Čanke, Dinkiće i ostale autobus stranke koje drže previše vlasti, ali takođe ne i za LDP jer su oni još veći demagozi od DS-a. Ma nizakoga neću da glasam dok se ne promeni izborni zakon pa da glasamo za ljude a ne za liste.

Branka

pre 15 godina

Rekoste gospodine Tadicu da niste imali uvid u diplomatske predstavnike, i kao, placa se ceh sto VI niste ucestvovali u postavljanju konzula ? A sta ce te tek placati (naravno od nasih para ),za ove kojima VI LICNO PRODUZAVATE MANDAT, a oni krse sve zakone zemlje domacina, brukaju zemlju , a o troskovima koje prave, tek ce se pricati i pisati .
Posle svega sto se desavalo, svakome je jasno da SAD nema toliko protiv Kovacevica,( na stranu sto je svima jasno da je baraba), vec ima protiv rada diplomatskog predstavnistva. Prema tome, vas sticenik, gospodin Jeremic MORA DA DA OSTAVKU, a ako ga toliko volite druzite se ,imajte u njega poverenje, ALI SRBIJA NE VERUJE NI NJEMU A CINI MI SE NI VAMA. Zavukli ste ruku u dzep naroda-tajno, trebalo je bar da zakucate, pitate da li je slobodno.Da ste se civilizovano poneli, objasnili,narod nije glup, shvatio bi sta je pametno ciniti.Uporno vredjate sopstveni narod, a to nije lepo !

zdravko

pre 15 godina

Ja cu o Kovacevicu:
O kakvim 'hajkama Tadic prica i pomenu Jeremica da je njima izlozen ??
Ne secam se nesta da je Jeremic pomenuo da su AMERI trazili "tajnost" ??
Doduse, ako se pazljivo procita Tadiceva izjava, videce se da je ON to tako preneo Cvetkovicevo obrazlozenje A NE RECE.
GDE SU SADA TADICEVI SAVETNICI - strucnjaci za USA DA MU KAZU da Ameri to rade transparentno.-krije se samo tacan iznos ali ne i ostali detalji Jedno je octo : da sada i Tadic pokusavA da izvadi Jeremica koji opet pokusava da opravda "jarane" iz konzulata
Koje li je samo opravdanje da je za konzula u NY posatavio nekoga ko uopste ne govori engleski jezik?

olika

pre 15 godina

Zar je toliko vremena bilo potrebno da se dâ tako neumereno i neodgovarajuce obrazlozenje za "milion dolara man" i jos kojesta onako usput ! Nista mu vise ne verujem !

rastko

pre 15 godina

Dakle, demagog do kraja...A mi stojimo u mestu. Posle njegovog predsednikovanja ce biti: gde smo bili, nigde, sta smo radili, nista.

simon

pre 15 godina

"Dočekan u tišini i bez uobičajenog aplauza, Tadić je veći deo govora pred članovima Glavnog odbora svoje stranke posvetio svetskoj ekonomskoj krizi."
Prpa, čvrstom Borisu i drugovima klecaju kolena.

Goran_CH

pre 15 godina

Gospodine Tadicu samo da znate izgubiste od nas iz CH cetri glasa zasigurno. Do sada smo glasali za DS i to je bila zasluga pokojnog Zorana. Vi ste izgubili nase poverenje.

M

pre 15 godina

Predsednik rece: "...jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali".

Zar se nije slucaj Kovacevic dogodio negde sredinom avgusta? Zar oni tada nisu bili na vlasti? Sta je sada ovo -- iz druge partije su zabrljali izgovor? Je li hoce da imaju apsolutnu vlast pa onda nece biti ovih stvari?

Ja mislim da nas predsednik sve vise i vise govori bez ikakvog smisla.

3MAJ

pre 15 godina

Ma nemoj, mora da je Miladin klasifikovan i kao najstrozija americka drzavna tajna, sa tajnim CIA dosijeom. Sigurno je licno Molder angazovan da resi slucaj.

KIgor

pre 15 godina

“Ovo nije vreme za razvoj, ovo je vreme za očuvanje postojećih kapaciteta.
Nije vreme za jadikovke, nije vreme za pesimizam, vreme je za ozbiljnost, vreme je za odlučnost
i vreme je za novi optimizam, poručio je lider demokrata.
Demokarstka stranka mora da bude stub borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, rekao je Tadić.“
Podsetimo se samo nekih stvari koji su se desili u zadnjih mesec-dva pa uporedimo sa govorom predsednika: afera Kovacevic (1.000.000 Dolara), afera RIK visemilionske premije (zaradili ljudi vredno radeci), afera oko NIS-a, Sarancic (prvo kupljeni vozovi,pa onda dogovor sa hrvatskim kolegom)i tako dalje...
Pitanje za naseg predsednika je ko je od ovih ucesnika afera i mnogih drugih procesuiran i pravosnazno osudjen?
Odgovor: NIKO.

aj pozdrav, vidimo se

pre 15 godina

Mogu samo da se pridruzim misljenjima i da kazem da vise necu glasati za pomenutog u textu. Iako ne vidim ama bas nikakvu alternativu, necu da me zbog toga neko jase kao magarca. Pa kad se i ako se u Srbiji napravi stranka normalnih, postenih, pametnih ljudi, ja cu lepo da izadjem na izbore i da glasam. Do tada GASIM SVETLO (televizor).

simon

pre 15 godina

"Predsednik DS-a kaže da su u, kako se izrazio ekonomskom cunamiju, najviše pogođeni najsiromašniji i da će uspeh Vladinih mera biti određen zaštitom njihovog standarda.

Moramo sve da učinimo da građani znaju da se borimo za svako pojedinačno radno mesto, kaže Tadić."
Oprezno sa brigom za siromašne, nemojte slučajno da okrnjite tajkune!

Biljojed

pre 15 godina

E super, sad je konacno i ova glavna mirodjija u corbi! Znate sta, da ste se sve mirodjije skupa od pocetka ponasale odgovorno, svega ovoga ne bi ni bilo. Nego optuzite konzula (ili zamenika, vec koga), pa ga malo uhapsite sa sve Miladinom, pa ih onda obojicu pustite, pa se onda Milladin pile mamino i tatino setka po skupstini sa radikalima (ako sta fali), pa onda "odjednom" neko provali da imate jos i nameru da platite (od nasih para) da to "zlato nase" zadrzimo i sudimo mu ovde (a bas me zanima koliko ce dobiti...) i sad se konacno pojavljuje mega mirodjija da kaze da su ameri trazili tajnost i to na sastanu stranke, a ne pred celom javnoscu koju to itekako zanima! Mislim stvarno nas malo mnogo drzite za totalne budale!

Bora Boric

pre 15 godina

NOVI IZBORI POD HITNO !!!!
Kad se poskida "demokratska" vlast,ciscenje na svim poljima,
krivicna odgovornost ZA SVE, ODUZIMANJE IMOVINE,....
Sta se radilo zadnjih devet godina, otkako su gospoda iz DOS-a, kasnije DSS, DS, G-17,... SPS, bili na vlasti?
Jedno VELIKO NISTA !!!!
Srbija je propala/rasprodata/izdana, od sadasnjih "politicara"na vlasti, kao nikad do sada u svojoj istoriji. SPOLJNI NEPRIJATELJI NAM NISU POTREBNI
oni su ionako "boranija" za ove kriminalce na vlasti!!!

sl

pre 15 godina

“Nije htenje Vlade Republike Srbije, dobio sam informaciju od premijera Cvetkovića, da stavi oznaku ’strogo poverljivo’ nad ovim procesom,.."
Kakva nelogicna recenica. Ko je kome sta?

"...nego je to htenje i zahtev druge strane“, objasnio je on.
Cekaj malo, ta druga strana znaci nije definisana. Da nije druga strana porodica Kovacevic?

Nenad

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da ce se i 1 dinar a kamoli milion dolara gradjana ove jako siromasne zemlje potrositi na kupovinu slobode jednog nasilnickog magarca kakav je Miladin Kovacevic. I kad god se potegne ovo pitanje ljudima se "mazu" oci nekom pricom, kako ce sve biti jasno kad se stvari zavrse. Zbog ovakvih afera u normalnim zemljama padaju vlade. Na zalost ljudi koje vode ovu zemlju imaju obraz debeo kao djon, kao i vlast iz devedesetih. To je filozofija potkradam te i to ti pokazujem u lice, a gradjani izgleda da uvek motkom treba da brane svoju slobodu i svoj novac.

Snezana

pre 15 godina

Šta su sad izmislili,tajnost tražili Ameri?! A ovo za konzula,kao poslao ih Vuk Drašković. Ma bio je on marka za ministra Jeremića, moj, nekada dragi predsedniče Tadiću!!

Djuro P.

pre 15 godina

Ocigledno da ovo nije godina jadikaovanja, ja bih je nazvao godina "cuti i trpi", a ove godine od oktobarske revolucije bih nazvao godine" bile pa prosle". Cudno sta sve Amerika trazi od nas, a kad bi Amerika trazila da povecamo decji dodatak,socijalnu pomoc, lecenje isl.,da li bismo to uradili? Tesko zabu u vodu naterati, sta vise reci.

gordana t

pre 15 godina

ma ne verujem vise ni DS-u ni Tadicu... nemate nikakav kredibilitet...mozete sa svima i da progutate svasta...ne distancirate se od onih koji kradu, muljaju, ne priznajete greske odgovornih kao npr. ministra spoljnih poslova, ministarke pravde...jedva cekam kad ce neki novi izbori da biramo nove ljude, ma da je to gotovo nemoguca misija u srbiji...svi ste isti kad dodjete na vlast, kao da jedni druge klonirate...probacemu ldp, da vidim da li i oni imaju istu boljku...

Glasac

pre 15 godina

"Tadić je poručio i da 2009. nije godina za izbore i privredni razvoj."Ja mislim da jeste i to nasusno. Posto su izbori dobijeni na obecanjima o 200000 novih radnih mesta,evropskoj intergraciji Srbije, 300000 automobila u Zastavi i 1000 evra za akcije. Kao sto znamo od svega ovoga nema nista dobili smo samo nove afere i otkaze. Takodje mislim da je uvek vreme za privredni razvoj pogotovo ako ljudi hoce da rade a ne samo da uzimaju procente i milionske plate po monopolskim firmama, raznoraznim izmisljenim i neproduktivnim komisijama i agencijama uz gusenje konkurencije i slobodnog preduzetnistva.Zivot ne moze da ceka i zato se vi gospodo morate skloniti i podneti racune za sve sto ste uradili. Radikali,DSS i ostali iz opozicije takodje nemaju razloga da se raduju izborima posto smo njihovo neznanje vec davno videli. Hocemo nove i neokaljane ljude koji su se negde u zivotu dokazali a ne one sto se opamete i obogate tek kad dodju na vlast, korenitu promenu pravosudno-politickog sistema i surovu borbu protiv korupcije. Svi vi gospodo sa aktuelne politicke scene ovo niste u stanju a izgleda da nemate ni mnogo volje da sprovedete.

ana

pre 15 godina

Mislim da sam procitala samo 1 (j-e-d-a-n) komentar Tadiću u podršku. Jel on to večeras čita vesti ili šta? :D Sve u svemu, jako mi je drago što se najzad probudismo.

clan DS, nepokorni

pre 15 godina

Pa sada zaista razumem sve...
SAD trazile tajnost, a Vlada pristala uzimajuci u obzir interese naroda. Naljutili smo SAD zbog kafanske tuce i bekstva, pa smo hteli da popravimo taj odnos sa njima...
Milion zelembaca + da se o tome cuti=dobar odnos sa SAD (interes naroda)
Ali posto se vec nije cutalo (verovatno smo time opet malo ljutnuli Amere), pa je narod pobesneo, e onda mozemo i SAD da prozovemo za to sto nismo mi cutali... :)
To ih verovatno ne ljuti...
Zapravo, kad se zaljulja vlast prestaje prica o interesima (dobrim odnosima sa SAD), nego se jos dodatno "tovare", sve u fazonu: "Nisam ja kriv, keve mi, on me je naterao..."
Infantilno, kao i celokupna Tadiceva politika..
Da, jos i da poverujem da je citavu pricu oko toga vodio drug Mirko, pa je tek naknadno rekao predsedniku sta su Ameri hteli...
Stvarno osecam da pocinju usi da mi rastu...

xndr

pre 15 godina

Ja ne znam ko je više kul, da li Tadić, kad kaže da su ameri tražili tajnost, ili Dinkić, kad kaže da nećemo ići u recesiju, već suprotno. Ma obojica su kul...

Mila

pre 15 godina

Ja bih zaista volela da sto vise ljudi procita ovo izlaganje B.T. koje su preneli mediji. Ne mogu cudom da se nacudim sta je taj covek sve izgovorio na partijskom skupu! Ko mu je pisao ovaj govor, o cemu on to uopste prica, koje su to teme kojih se dotakao na sednici odbora?! Ne mogu, a da se ne zapitam, da li je on pri sebi? Bilo bi dobro da i on i sva njegova svita, takodje, jos jednom pogleda ovaj govor, ako uopste mogu da shvate koliko je to isprazno i nesuvislo bilo! Predsednik DS-a prica o reformi pravosudja, u cije ime, kojim povodom, sta je cilj te price, ukor pred iskljucenje partijskoj koleginici?! Sa druge strane pominje da je tajnost u postupku protiv M. Kovacevica zapravo trazila "druga strana"?! Pa vecu glupost ZAISTA nije mogao da izgovori, a sve u cilju odbrane, koga, ako ne njegovog najomiljenijeg djaka, MSP V. Jeremica! To je vec potpuno degutantno. Ja zaista moram da pitam da li B.T. kao predsednik drzave stvarno misli da smo mi, ne znam, ovce, magarci, debili.... I moram da kazem da se malo dozove pameti, jer jos ima ljudi zdravog razuma i logike koji ne dozvoljavaju da ih neko ovako vredja!

bezimena

pre 15 godina

"I ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada. Kada već moramo da rešavamo ovaj problem u današnjem momentu - jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali“, kaže Tadić".

Ovo je neistina od glave do pete!

DS je podržavala Vladu VdrK od 2006., kada je V.Jeremić i dobio mesto ministra u MIP, pa sve dok VdrK nije sam podneo ostavku!!! Reći sada, da DS nije postavljala konzularne i diplomatske predstavnike a aktivno je učestvovala u vlasti, je bacanje rukavice u lice gradjana!

Nakon prošlih izbora DS je imala mogućnost da zameni taj "stručni" kadar, ali loveći mesta u JP i UP nije imala vremena da se s tim bavi!

Što se tiče "kvaranja" odnosa sa najvećom silom na svetu, oni su odavno vrlo pokvareni, ali ako toliko brinete da gradjani ne treba da plaćaju "veću" cenu, onda lepo priznajte Kosovo i da završimo s ovom farsom i igrama iza kulisa, koje svi vlastrodršci ovdašnji igraju i od kojih gradjani konstantno imaju samo neprocenjivu štetu!

student

pre 15 godina

Letos sam se setao po NY, dodjem do skupocenog kraja pored Central parka, i imam sta i da vidim, zgrada srpske vlade, za neke poslove pri UN i bog te pita, niti cuo za njih niti znam sta rade, al uveren sam da ne rade nista al zato se neko dobro uvalio!! Bogate zemlje su mnogo stedljivije !

Mauzeer

pre 15 godina

Nisam ni mogao da procitam do kraja. Dosta vise obmana, sta je sa pet principa gosp predsednice? Nisam cuo da ste ih spomenuli ijednom od izborne noci.

Panglos

pre 15 godina

Kovaevica hitno na robiju ovde ili u us. Ne samo da je bacio u komu studenta S. u Americi, nego je ovde bacio u komu Tadica, Jeremica, Sutanovca, Cvetkovica, DS, a namera mu je da ukomira i celu drzavu. Pri svemu tome, g. tadic i dalje misli da je srpska politika politikin zabavnik - molimo da se trgne i skine ga gradjanstvu s vrata u paketu s njegovom mamom i tatom i advokatom i konzulom & comp. Ako ga se najhitnije ne ratosilja, moze da bude siguran da buduci min. inostranih poslova i ko zna cega jos, g. kovacevic, ce znati kako da se ratosilja svih nas...

evita

pre 15 godina

Prazne price sa tu i tamo nekom "doskocicom" smisljenom od samozadovoljnih savetnika predsednika. Sto se tice isprike da su SAD trazile tajnost, to uopste ne verujem i ako je i predsednik zalegao za ovu brljotinu, nesto jako smrdi.

Milutin

pre 15 godina

"ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada"

Eto, i milion$ je malo. A koliko je dovoljno nikada nećemo saznati. Ako nastavimo da pitamo, biće mnogo više. Prema tome: ćuti i plivaj.

Nešto mi ovo smrdi na izgovor bez pokrića. Nekako kao u vreme Envera Hodže i Mao Cedunga.

Viva

pre 15 godina

I kad se sve lepo ispricalo, onda sledila fraza, kao zaprska na corbu, (ponovljena od V. Jeremica 100x): da se Srbija ne odriče Kosova i da je EU naš primarni cilj! Izmedju redova citano, znaci da je Kosovo sekundarni cilj. Hvala bogu! Kosovo konacno igubilo vodecu poziciju na tabeli, domace politicke lige. Prvenstvo se nastavlja.

sosa

pre 15 godina

koji su to najugrozeniji gradjani o kojima ce drzava voditi racuna dok traje *SEKA*?
pa 80% gradjana Srbije je dovedeno na ivicu bede, a dobro je samo onima koji su u vlasti i blizu nje ,kao i mafijasima.

Momčilo

pre 15 godina

Da nije onoga što Pajtić radi u Vojvodini - preko 1.000 projekata za tri godine - ja bih odavno izgubio poverenje u DS. Kada bi morali da kažu šta su uradili KONKRETNO, samo bi par njih imali šta da kažu!!!

GuC

pre 15 godina

A jel' ovo bila monodrama ili je jos neko nesto "tamo" rekao??
A mozda da cekam sledecu epizodu?
Da li je bilo aplauza kad je zavrsio, i kakva je bio, dug, jak, spontan ili playback?

Mila

pre 15 godina

Da li to (neogranicena) moc daje takav osecaj nadmoci i samoljublja ili se svi nasi predsednici jednostavno rode sa tim? Kako bilo, ni moj glas vise nemate, gospodine Tadicu.

gordana t

pre 15 godina

predsednice, ako nisi zasticen ni ti ni tvoji saradnici, ima brate da letite svi zajedno na sledecim izborima, cim budu...dosta nam me je laganja, praznih floskula...treba nam neko ko ce da radi a ne da prica price tipa i kosovo i evropa...jednim d....om ne moze se na dve klupe!

dovlab

pre 15 godina

Zemlja u kojoj su SPS-DSS-NS-SRS odnele vecinu na izborima vec ima vise nego sto zasluzuje. Nije Tadic mnogo kriv, stizu ga losi kompromisi koje je morao da pravi bas zbog naroda koji mu svojim glasovima nije ostavio izbora.

VojislavS

pre 15 godina

Ako je sa SAD dogovorena (posle dogovora vise nije bitno na ciji zahtev) tajnost pregovora o slučaju Miladina Kovačevića - dogovor se morao postovati. Tako se od SAD (i drugih zemalja) moze zahtevati da postuje druge dogovore. Posto je dogovor prekrsen - moraju se otkriti prekrsioci i najstroze kasniti. U suprotnom - ostavke - izbori.

Nataša

pre 15 godina

Da li je komentar uopšte potreban? Sve je jasno. Brod neumitno tone!...A predsednik, drži, govor...koji je , usput, pun kontradiktornosti...Žao mi je što je tako, ali gradjani zemlje, koje je Tadić predsenik i koji su ga glasali, kad mu je to trebalo, nemaju više poverenja u tog istog predsednika...Jer, nije dovoljno samo glumatati frajera i igrati košarku...ponekad treba rešavati i vrlo, vrlo ozbiljne probleme u kojima se ova zemlja DAVI!...Tadić stoji na obali, ozbiljnog i zabrinutog izraza lica, ali ne pruža ruku spasenja...

LENO

pre 15 godina

Pa o cemu se ovde vise radi!
Prazne price i demagogija !
Da su ovo devedeste pa da slusam ovakve predsednicke izjave jos bih i razumeo !

Дарко М.

pre 15 godina

Ово је стварно увреда за здрав народ. Па прекјуче је Цветковић у скупштини причао како је разумљиво да је милион долара проглашен државном тајном, зато што је тако у сваком преговору, илустровао то као „Ако друга страна зна да смо спремни дати нпр. милион долара, они ће одмах тражити милион долара“. Дакле, да би се, наводно, цјењкали са Американцима. Тадић очигледно не прати рад скупштине, тј. није чуо ово квази-објашњење, па нас сад обавјештава да га је „премијер обавијестио“ да су САД тражиле тајност. Ово се зове лоше координисана лаж. Инспектор почетник би их раскринкао за пола сата посла. Ово је прешло све мјере, као да ми немамо ни трунке мозга.

Pedja

pre 15 godina

Procitao sam pazljivo sveijedan komentar i jasno mi je:

1. Da ubrzano raste svest (probudjenje) o cinejnici sta se stvarno desava u nasoj zemlji

2. Da kriticna masa svesnosti postaje magnet (nezadrziva moc) koji ce da podstakne nove - ciste - ljude koji ce biti pokretaci zeljene promene. Zivi bili pa videli!

3. Nas drug predsednik kao da ne vidi da je odneo djavo salu, tj. da na njegovu "realnost" (citaj 100% demagogiju) vise niko od nas budnih ne daje ni dve pare.

4. Na zalost, nas narod izgleda treba da prodje kroz Tantalove muke pokusaj-promasaj...dok eventualno nesto ne nauci - dok ne nauci kako da bira one pojedince (buduce politicare) koji ce da nesto i rade za nas, a ne samo da gledaju svoje interese kao ovi i oni prosli demagozi na vlasti.

5. Novi otpor! Gde si? Da nas spasis bede...

Truman

pre 15 godina

SAD će morati da naknade štetu prebijenom studentu koji je njihov građanin i koji je prebijen u toj državi. Amerikanci su izračunali da je to milion dolara. Američki sudovi dosuđuju i veće iznose i za manje štete od ove. Traže da to plati Srbija,pošto neće da ga vrati tamo da mu oni sude. SAD će morati da plate ovu štetu. Obavezaće ih na to njihov sud.

Ve Zu

pre 15 godina

Sama ne mogu da verujem da je na sceni ponovo ona autististicna politika kojoj je cilj samo ostanak na vlasti.
Uvek sam se grozila onih koji su govorili da su "svi isti" i da nemaju za koga da glasaju, a sada im se izvinjavam. Nisu oni isti, ovi su jos gori.

Jajarenje

pre 15 godina

Vezano za slucaj Kovacevica
I ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada. Kada već moramo da rešavamo ovaj problem u današnjem momentu - jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali“, kaže Tadić.

Nismo mi krivi nego radnicki savet. Stara komunisticka izreka.
Sve nam je neko drugi kriv.
Pa sto niste kaznili vicekonzula da stavite doznanja da niko ko cini teske prekrsaje ne moze da bude zasticen.
Ili konzul i vicekonzul znaju nesto sto im omogucava da ostanu nekaznjeni.
Nisu oni to radili samoinicijativno.

U svakom slucaju zavaravanje Demokratske stranke se nastavlja.

lala

pre 15 godina

Meni u celoj ovoj prici nista nije jasno. Sad odjednom su SAD trazile da bude sve tajnovito. Ne mogu da razumem o cemu se ovde radi. Da li je on tamo nekoga pretukao ili je americki drzavni neprijatelj br.1?
Ne mogu da se otmem tom utisku da se ovde radi o nekoj spijunskoj aferi. Ako sam dobro razumeo, on je tamo nekoga pretukao, pa odjednom taj spor treba da resava predsednik vlade, ministar policije, cela vlada, CIA, Hilari Klinton, BIA, ...
Upadaju u novinske kuce, prete ljudima, onda pokusavaju da podmite americko pravosudje, onda kao nismo mi nego su oni, ... sve rade naopacke. Pa je l' to ta diplomatija?

Petar

pre 15 godina

Mislim da u ovoj situaciji nismo mogli da imamo bolji tandem Tadic-Cvetkovic. Tadic pobednik, vrhunski politicar, impulsivan i jak, a Cvetkovic mudar, vrhunski operativac i poznavalac ekonomije i drzavnog aparata. Ne smem ni da pomislim na neki drugi dvojac koji mi pada na pamet!

dobronameran

pre 15 godina

Tadicu, niti je 2009 za izbore, niti ste Vi za predsednika Srbije. Jednostavno, netalentovani ste. Platite nekoga da vam formulise razlog za ostavku dok ste pri parama.

Dragana

pre 15 godina

Jasno je meni da je u interesu Srbije da se plati taj milion i da ne dolazimo u situaciju da ili pogorsavamo odnose sa SAD ili krsimo Ustav, samo mi nije jasno zasto moraju gradjani da placaju gresku nekog konzula. Neka se gospodi oduzme imovina, i to gospodinu Kovacevicu, gospodinu konzulu, oneme ko ga je imenovao (zadrzao) po komandnoj odgovornosti, gospodi koja mu je naredila iz Beograda da tako postupi, jer mi ne lici da je neki konzul bas toliko glup da nije svestan kakve ce biti posledice, ne bojte se bice dovoljno. A kad je interes Srbije i njenih gradjana u pitanju, ja kao gradjanin imam mnogo veci interes da se obolela devojka, izuzetnog obrazovanja, dobra, vredna, pozrtvovana za te pare posalje na lecenje, koje kosta celo bogatstvo a jedina joj je sansa da prezivi, ;iji su roditelji sve prodali, pa nije dovoljno, onda sa teskom mukom pruzili ruku i molili osiromasene gradjane nase opstine da priloze koliko mogu da bi dete koje moze da posluzi za primer i ponos svojoj porodici, svom gradu, svojoj drzavi, svom narodu moglo da zivi. Nekako niko od vas ne vide interes sa se spasi zivot onoga koji bi ono sto ste dali visestruko vrati svojim radom, ali da spasite Kovacevica od americkog suda i zatvora tu ste nasli interes. E vidite meni je u interesu da se on vrati na mesto dogadjaja, jos ako budu zainteresovani, da im damo jedan milion da sve slicne pokupe iz Srbije, oni su po pitanju postupanja sa prekrsiocima zakona malo organizovaniji od nas, a onda ne bismo morali da reformisemo pravosudje, pa je to jos jedna usteda.

Milan

pre 15 godina

Najlakse je sve kritikovati, voleo bih da vidim ove pametnjakovice na mestu predsednika. Boris radi najbolje sto moze a ne moze bolje zato sto mu je narod podelio takve karte na izborima pa mora da pravi kompromise...a za to smo sami krivi.

dovlab

pre 15 godina

Zemlja u kojoj su SPS-DSS-NS-SRS odnele vecinu na izborima vec ima vise nego sto zasluzuje. Nije Tadic mnogo kriv, stizu ga losi kompromisi koje je morao da pravi bas zbog naroda koji mu svojim glasovima nije ostavio izbora.

Milan

pre 15 godina

Predvidjam veliki rast LDP na sledecim izborima. Moja porodica i ja smo svi glasali za DS, ali smo mislili da za nesto drugo dajemo glas. Nismo znali da glasamo za grubijane sa porodicnim JSO vezama iz Kule i za demagogiju Jeremica o Kosovu i nastojanju da udjemo u EU. Necemo mi, gospodine Tadicu, vama uskratiti glas zbog svetske finansijske krize (na koju cete se sigurno vaditi), vec zbog toga sto nas, vase glasace, ne postujete ni malo. Ne slusate nasa naredjenja vec naredjenja nekih drugih. Zato nam jedino sad preostaje LDP. Ne znam sta drugo.

Pera

pre 15 godina

Jedno znam sigurno... Ds je veliko razocarenje. Kao sto neko rece svi su isti. Na sledecim izborima od strane moje porodice sigurno nece imati sedam zagarantovanih glasova kao do sada, ali to verovatno njima nece biti vazno posto su napunili dzepove.

Milan

pre 15 godina

Najlakse je sve kritikovati, voleo bih da vidim ove pametnjakovice na mestu predsednika. Boris radi najbolje sto moze a ne moze bolje zato sto mu je narod podelio takve karte na izborima pa mora da pravi kompromise...a za to smo sami krivi.

komenar

pre 15 godina

malo glupo pitanje, ali sta predsednik ima da prica na stranackom skupu o radu vlade?
ko je on da to ocenjuje?
da nije covek malo sebi prosirio ovlascenja?
isto, kao sloba, gurne nekog u prvi plan, a on iz senke odlucuje i vlada.
i naravno, skida odgovornost sa sebe.

Petar

pre 15 godina

Mislim da u ovoj situaciji nismo mogli da imamo bolji tandem Tadic-Cvetkovic. Tadic pobednik, vrhunski politicar, impulsivan i jak, a Cvetkovic mudar, vrhunski operativac i poznavalac ekonomije i drzavnog aparata. Ne smem ni da pomislim na neki drugi dvojac koji mi pada na pamet!

danas bolje vidim nego juče

pre 15 godina

DS je za mene totalno razočarenje, više nemam nijednu lepu reč za bilo koga od njih. To da je reč predsednika stranke prva i poslednja, bez obzira na to kome je upućena i bez poštovanja javnih funkcija tih ljudi, pa to nema nigde.
Mislim da je ovo što oni imaju danas njihov maksimum i da su počeli da se kreću strmoglavo na dole. I nisam jedina koja kaže da više nikad neće glasati za njih.
Oni su za mene samo masa političkih diletanata.

Milan

pre 15 godina

Hoce li se neko u Demokratskoj stranci DRZNUTI da digne demokratski glas protiv kohabitacija sa svim i svakim?
Ili ce da nastave samo da osudjuju.

Milos

pre 15 godina

Nisam znao da se reforme pravosudja sporovode na stranackim sastancima ja sam sve mislio da se to radi na sednicama vlade i sednicama parlamenta, ocigledno je da se vremena menjaju, na gore!

mica

pre 15 godina

A ostavka ministarke?
Sram vas bilo.
Za vas nikad vise necu glasati.
A 2012 ce brzo, i Tadic ce otici, koliko znam moju okolinu svi su protiv, a bili su za.
Znajte, samo vas gledamo!

za i protiv

pre 15 godina

Ajde Tadicu majke ti, nabroj probleme koje si resio za ovih godinu dana. Pa nije ti ovo predizborna kampanja da samo obecavas. Ti ces i posle 10 godina da pricas sta bi trebalo da se uradi, samo da bi i dalje ostao na vlasti. Providno!

Momčilo

pre 15 godina

Da nije onoga što Pajtić radi u Vojvodini - preko 1.000 projekata za tri godine - ja bih odavno izgubio poverenje u DS. Kada bi morali da kažu šta su uradili KONKRETNO, samo bi par njih imali šta da kažu!!!

NIKAD VISE!!!!!

pre 15 godina

Ja ovom coveku ne verujem vise ni jedne jedine reci.
Sto se tice izbora, mi bi kao trebali i da primetimo neke promene za vreme izbora dok parlament bude raspusten?
I onako ne rade nista !!!!!!!!
Ja od danas vise NISAM clan DS!
I NECU izaci na izbore dokle god budemo glasali za stranku a ne ZA KONKRETNOG coveka za parlament!

kikash

pre 15 godina

Nikad više za DS i njegove prišipetlje Čanke, Dinkiće i ostale autobus stranke koje drže previše vlasti, ali takođe ne i za LDP jer su oni još veći demagozi od DS-a. Ma nizakoga neću da glasam dok se ne promeni izborni zakon pa da glasamo za ljude a ne za liste.

justice

pre 15 godina

Glavni odbor DS i o pravosudju??? Citam i ne verujem. I opet citam i ne verujem...
Sve resili pa stigli do pravosudja???
A ja sve mislila pravosudje je nezavisno...i jos bitnije nestranacko ... joj naivnih li ljudi u zemlji Srbiji :):):)

Daniela

pre 15 godina

Neko je lepo uvideo da je nova recenica za ponavljanje: "UCINICEMO SVE..." Jeste li primetili koliko je ponavljaju? Ucinice sve u vezi sa Hagom, sa Miladinom, sa platama direktorima, sa RIK-om, sa Parlamentom... Ucinice sve, a ne cine nista!

pera detlic

pre 15 godina

Predsednik DS i cele Srbije samo neuomorno ponavlja prazne fraze. Ne cusmo smo ga da je jednu jedinu rec rekao o aferama njegovih partijskih kadrova, ili bilo kojem gorucem problemu.

Prevodilac

pre 15 godina

"Novi izbori doneli bi finansijsko opterećenje za državu", misli se na troskove organizacije i sprovodbe izbora. Ako bi nova vlada nakon tih izbora uspela da poboljsa opste financijsko zdravlje drzave, zasto ne i novi izbori?

(Vlast)a

pre 15 godina

Sad vise ne kohabitiramo sa DSS-om nego sa SAD-om i otvoreno kazemo da je to samo interes?!Ljubav cuvamo za otimace NIS-a iz Rusije!
Ta prica o postovanju zahteva Stejt departmenta ne drzi vodu dok god mi ne sredimo prilike kod nas, a nasa vlada je u sluzbi DS-a, nas ministar inostranih poslova nista ne radi kako valja ali on ima visoku zastitu druga predsednika.
Kod tolike govorancije (kao Kastro-sto nije pohvala nego pokuda:Kastro uvek gomila reci da nesrecnim gradjanima ne bi rekao nista!) a ni jedna rec protiv Mrkonjica koji pljuje u sve one sto su se borili protiv tih marodera koje olicava Milosevic. Vi mozete da imate trenutno zajednicke interese i to je prihvaceno, ali Milosevic je maroder i niko nema pravo da menja istorijske cinjenice.

ana

pre 15 godina

Oduvek sam bila glasač DS-a, a od sada više nikad. Neću glasati dok se celokupni stranački sistem korenito ne promeni, pa makar to značilo da sledeću vladu prave DSS i Radikali. Izbori su možda trošak, ali bi bili najbolje utrošene pare od početka mandata ove vlade. Dole vlada!!

Biljana

pre 15 godina

Kako da zastite standard najugrozenijih kada ova vlada trosi vise nego ijedna vlada do sad?! Opet Tadiceve otrcane fraze koje nista ne znace. Da ne govorim tek o tome sto se prica o reformi pravosudja provlaci na stranackom sastanku. Ja sam jos jedna u nizu razocaranih u DS i Tadica. Nikad vise glas za njih!

Nindza

pre 15 godina

-O ekonosmkoj krizi ste trebali da mislite pre procerdavanja miliona na gluposti (osim kada su u pitanju mladi talenti-tu ste vala ustedeli). Ja kad ne platim racun za telefon, iskljuce ga odmah, niko mi ne gleda kroz prste zbog ekonomske krize.
-Sto se tice Miladina-briga me ko je hteo da zataska, vi ste zeznuli, vi i resite, bez nasih para naravno. Ako je kriv konzul-ima covek imovinu, ima platu, nek uzme kredit pa nek placa kaznu. Ni MENI niko ne daje pare vec dodju da fenduju stvari.
-Sto se tice izbora: posto mi ocigledno ne mozemo da se izborimo sa vama, moracete vi da se izborite sa nama. Ili cete, kao kralj Ibi, morati da menjate narod...

Drazen

pre 15 godina

Ko je Miladin Kovačević da poreski obveznici Srbije daju milion dolara za njega. Moze li mi to iko objasnit ? Ima li to ikakvog smisla ?
Dajte meni milion dolara. Ima li kraja ludilu nashe politicke elite ?

dis-non-appointed

pre 15 godina

Ovo bi, od A do S, mogao da potpise i drug Broz! Fraze, svetla buducnost, briga za radnike i seljake, a u vezi zakona, pa znamo ono o plotu i strogom drzanju za isti.

darko

pre 15 godina

Ne mogu da opisem koliko je moje razocarenje DSom. Jednostavno ne mogu da vjerujem da nemaju hrabrosti da provedu potrebne reforme bez kojih nema naprijed.Sve vise vjerujem da nema volje, a ne hrabrosti jer alibi za nepopularne poteze u ovoj krizi imaju.Najbrojnija Vlada, drzavni sektor monstruozno velik,korupcija ko u devedestim...rezultat svega Srbija uz Makedoniju i Albaniju najsiromasnija drzava Evrope. Jos jednom da ponovim moje razocarenje Tadicem i DSom je neopisivo veliko. Vidim ne samo moje.

Viva

pre 15 godina

I kad se sve lepo ispricalo, onda sledila fraza, kao zaprska na corbu, (ponovljena od V. Jeremica 100x): da se Srbija ne odriče Kosova i da je EU naš primarni cilj! Izmedju redova citano, znaci da je Kosovo sekundarni cilj. Hvala bogu! Kosovo konacno igubilo vodecu poziciju na tabeli, domace politicke lige. Prvenstvo se nastavlja.

Bora Boric

pre 15 godina

NOVI IZBORI POD HITNO !!!!
Kad se poskida "demokratska" vlast,ciscenje na svim poljima,
krivicna odgovornost ZA SVE, ODUZIMANJE IMOVINE,....
Sta se radilo zadnjih devet godina, otkako su gospoda iz DOS-a, kasnije DSS, DS, G-17,... SPS, bili na vlasti?
Jedno VELIKO NISTA !!!!
Srbija je propala/rasprodata/izdana, od sadasnjih "politicara"na vlasti, kao nikad do sada u svojoj istoriji. SPOLJNI NEPRIJATELJI NAM NISU POTREBNI
oni su ionako "boranija" za ove kriminalce na vlasti!!!

Malo logike

pre 15 godina

SAD su trazile tajnost pregovora, - to je jedan stvar.
A druga stvar je da ste nakon okoncanja pregovora vi primenili tajnost na isplatu od milion dolara iz budzeta.

Panglos

pre 15 godina

Kovaevica hitno na robiju ovde ili u us. Ne samo da je bacio u komu studenta S. u Americi, nego je ovde bacio u komu Tadica, Jeremica, Sutanovca, Cvetkovica, DS, a namera mu je da ukomira i celu drzavu. Pri svemu tome, g. tadic i dalje misli da je srpska politika politikin zabavnik - molimo da se trgne i skine ga gradjanstvu s vrata u paketu s njegovom mamom i tatom i advokatom i konzulom & comp. Ako ga se najhitnije ne ratosilja, moze da bude siguran da buduci min. inostranih poslova i ko zna cega jos, g. kovacevic, ce znati kako da se ratosilja svih nas...

Snezana

pre 15 godina

Šta su sad izmislili,tajnost tražili Ameri?! A ovo za konzula,kao poslao ih Vuk Drašković. Ma bio je on marka za ministra Jeremića, moj, nekada dragi predsedniče Tadiću!!

evita

pre 15 godina

Prazne price sa tu i tamo nekom "doskocicom" smisljenom od samozadovoljnih savetnika predsednika. Sto se tice isprike da su SAD trazile tajnost, to uopste ne verujem i ako je i predsednik zalegao za ovu brljotinu, nesto jako smrdi.

KIgor

pre 15 godina

“Ovo nije vreme za razvoj, ovo je vreme za očuvanje postojećih kapaciteta.
Nije vreme za jadikovke, nije vreme za pesimizam, vreme je za ozbiljnost, vreme je za odlučnost
i vreme je za novi optimizam, poručio je lider demokrata.
Demokarstka stranka mora da bude stub borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, rekao je Tadić.“
Podsetimo se samo nekih stvari koji su se desili u zadnjih mesec-dva pa uporedimo sa govorom predsednika: afera Kovacevic (1.000.000 Dolara), afera RIK visemilionske premije (zaradili ljudi vredno radeci), afera oko NIS-a, Sarancic (prvo kupljeni vozovi,pa onda dogovor sa hrvatskim kolegom)i tako dalje...
Pitanje za naseg predsednika je ko je od ovih ucesnika afera i mnogih drugih procesuiran i pravosnazno osudjen?
Odgovor: NIKO.

Pedja

pre 15 godina

Procitao sam pazljivo sveijedan komentar i jasno mi je:

1. Da ubrzano raste svest (probudjenje) o cinejnici sta se stvarno desava u nasoj zemlji

2. Da kriticna masa svesnosti postaje magnet (nezadrziva moc) koji ce da podstakne nove - ciste - ljude koji ce biti pokretaci zeljene promene. Zivi bili pa videli!

3. Nas drug predsednik kao da ne vidi da je odneo djavo salu, tj. da na njegovu "realnost" (citaj 100% demagogiju) vise niko od nas budnih ne daje ni dve pare.

4. Na zalost, nas narod izgleda treba da prodje kroz Tantalove muke pokusaj-promasaj...dok eventualno nesto ne nauci - dok ne nauci kako da bira one pojedince (buduce politicare) koji ce da nesto i rade za nas, a ne samo da gledaju svoje interese kao ovi i oni prosli demagozi na vlasti.

5. Novi otpor! Gde si? Da nas spasis bede...

Idoli

pre 15 godina

Jos da smo culi na kraju izlaganja:
"A sada svi na svoje radne zadatke." Sreci ne bi bilo kraja.
Nisam cuo da li je u izlaganju bilo reci o licnoj karti naseg poznatog reditelja i zdravstvenom stanju jos poznatije pevacice. Mislim, ovo poslednje stvarno interesuje i opterecuje sve nase gradjane i nije u redu da se istina krije od nas.

student

pre 15 godina

Kao i uvek sve je gurnuto pod tepih a prazne floskule su glavna tema. Drago mi je sto sam na vreme napustio DS, cim je Tadic dosao na celo osetio sam da nije po mom ukusu. Dragi predsednice prestanite da budete populista i da vam je jedini cilj da sto duze vladate, prestanite da lazete ovaj narod, NE MOZE I KOSOVO I EU! Dok se ne odlucite kojim putem cete voditi politiku u ovoj zemlji napretka nece nikad biti, samo cemo stojati u mestu i slusati vasa prazna obecanja, a narod je jasno pokazao na izborima za sta je!! A podrska vasim skandal mejker partijskim kolegama vam je veliki minus! Ja ne znam da li je ikad DS bila toliko puna neradnika i mutnih likova...Poceo sam da gledam vase ministre na TV-u s skoro jednakim gadjenjem kao sto sam gledao i politicare u 90im!

zdravko

pre 15 godina

Ja cu o Kovacevicu:
O kakvim 'hajkama Tadic prica i pomenu Jeremica da je njima izlozen ??
Ne secam se nesta da je Jeremic pomenuo da su AMERI trazili "tajnost" ??
Doduse, ako se pazljivo procita Tadiceva izjava, videce se da je ON to tako preneo Cvetkovicevo obrazlozenje A NE RECE.
GDE SU SADA TADICEVI SAVETNICI - strucnjaci za USA DA MU KAZU da Ameri to rade transparentno.-krije se samo tacan iznos ali ne i ostali detalji Jedno je octo : da sada i Tadic pokusavA da izvadi Jeremica koji opet pokusava da opravda "jarane" iz konzulata
Koje li je samo opravdanje da je za konzula u NY posatavio nekoga ko uopste ne govori engleski jezik?

vladeling

pre 15 godina

Eee gospodine Tadicu...
I posle recite kako ste vi stub temeljac demokratije u Srbiji... Jadna Srbija sa demokratijom koju vi propagirate! Vi ste samo jos jedan u nizu autokrata koji sede na ledjima ovog jadnog naroda...Za sve sto se radi u Srbiji VI odllucujete, VI ste i predsednik i premijer i ministar...I sve po sistemu "Nismo mi krivi, to su uradili ovi pre nas"...
Mi treba da platimo to sto je konzul(pod uslovom da je on svojevoljno to uradio) falsifikovao dokumenta za nekog kriminalca? Ako drzava za to treba da PLATI NOVCEM, za sta postoji onda krivicni zakon? Jel falsifikovao? U ZATVOR, po zakonu koliko je predvidjeno za to, i to je to! Ako je jedino resenje ako neko od vas svih koji sedite na ledjima ovog naroda i pogresite da se novcano nadoknadi, onda smo mi u dubokom problemu...Vi gospodo politicari ne radite za lepe oci, vec za to sto radite ste vise nego debelo placeni, pa tako kad napravite propust(???) sami platite svoju gresku, zar treba mi da dva puta placamo VAS (NE)RAD??? Nemojte se vaditi na to ko ga je postavio(konzula), VI STE IH ZADRZALI, znaci bili su po vasoj volji!!!
I na kraju, briga mene ko ce biti na vlasti, bitno je da ja bolje zivim, ali vi ste samo promenili boju, a isti ste kao i svi ostali ranije!!! JADNO DA JADNIJE NE MOZE!!!

gordana t

pre 15 godina

predsednice, ako nisi zasticen ni ti ni tvoji saradnici, ima brate da letite svi zajedno na sledecim izborima, cim budu...dosta nam me je laganja, praznih floskula...treba nam neko ko ce da radi a ne da prica price tipa i kosovo i evropa...jednim d....om ne moze se na dve klupe!

GuC

pre 15 godina

A jel' ovo bila monodrama ili je jos neko nesto "tamo" rekao??
A mozda da cekam sledecu epizodu?
Da li je bilo aplauza kad je zavrsio, i kakva je bio, dug, jak, spontan ili playback?

Mila

pre 15 godina

Da li to (neogranicena) moc daje takav osecaj nadmoci i samoljublja ili se svi nasi predsednici jednostavno rode sa tim? Kako bilo, ni moj glas vise nemate, gospodine Tadicu.

Mila

pre 15 godina

Ja bih zaista volela da sto vise ljudi procita ovo izlaganje B.T. koje su preneli mediji. Ne mogu cudom da se nacudim sta je taj covek sve izgovorio na partijskom skupu! Ko mu je pisao ovaj govor, o cemu on to uopste prica, koje su to teme kojih se dotakao na sednici odbora?! Ne mogu, a da se ne zapitam, da li je on pri sebi? Bilo bi dobro da i on i sva njegova svita, takodje, jos jednom pogleda ovaj govor, ako uopste mogu da shvate koliko je to isprazno i nesuvislo bilo! Predsednik DS-a prica o reformi pravosudja, u cije ime, kojim povodom, sta je cilj te price, ukor pred iskljucenje partijskoj koleginici?! Sa druge strane pominje da je tajnost u postupku protiv M. Kovacevica zapravo trazila "druga strana"?! Pa vecu glupost ZAISTA nije mogao da izgovori, a sve u cilju odbrane, koga, ako ne njegovog najomiljenijeg djaka, MSP V. Jeremica! To je vec potpuno degutantno. Ja zaista moram da pitam da li B.T. kao predsednik drzave stvarno misli da smo mi, ne znam, ovce, magarci, debili.... I moram da kazem da se malo dozove pameti, jer jos ima ljudi zdravog razuma i logike koji ne dozvoljavaju da ih neko ovako vredja!

Nataša

pre 15 godina

Da li je komentar uopšte potreban? Sve je jasno. Brod neumitno tone!...A predsednik, drži, govor...koji je , usput, pun kontradiktornosti...Žao mi je što je tako, ali gradjani zemlje, koje je Tadić predsenik i koji su ga glasali, kad mu je to trebalo, nemaju više poverenja u tog istog predsednika...Jer, nije dovoljno samo glumatati frajera i igrati košarku...ponekad treba rešavati i vrlo, vrlo ozbiljne probleme u kojima se ova zemlja DAVI!...Tadić stoji na obali, ozbiljnog i zabrinutog izraza lica, ali ne pruža ruku spasenja...

sosa

pre 15 godina

koji su to najugrozeniji gradjani o kojima ce drzava voditi racuna dok traje *SEKA*?
pa 80% gradjana Srbije je dovedeno na ivicu bede, a dobro je samo onima koji su u vlasti i blizu nje ,kao i mafijasima.

sl

pre 15 godina

“Nije htenje Vlade Republike Srbije, dobio sam informaciju od premijera Cvetkovića, da stavi oznaku ’strogo poverljivo’ nad ovim procesom,.."
Kakva nelogicna recenica. Ko je kome sta?

"...nego je to htenje i zahtev druge strane“, objasnio je on.
Cekaj malo, ta druga strana znaci nije definisana. Da nije druga strana porodica Kovacevic?

VojislavS

pre 15 godina

Ako je sa SAD dogovorena (posle dogovora vise nije bitno na ciji zahtev) tajnost pregovora o slučaju Miladina Kovačevića - dogovor se morao postovati. Tako se od SAD (i drugih zemalja) moze zahtevati da postuje druge dogovore. Posto je dogovor prekrsen - moraju se otkriti prekrsioci i najstroze kasniti. U suprotnom - ostavke - izbori.

Branka

pre 15 godina

Rekoste gospodine Tadicu da niste imali uvid u diplomatske predstavnike, i kao, placa se ceh sto VI niste ucestvovali u postavljanju konzula ? A sta ce te tek placati (naravno od nasih para ),za ove kojima VI LICNO PRODUZAVATE MANDAT, a oni krse sve zakone zemlje domacina, brukaju zemlju , a o troskovima koje prave, tek ce se pricati i pisati .
Posle svega sto se desavalo, svakome je jasno da SAD nema toliko protiv Kovacevica,( na stranu sto je svima jasno da je baraba), vec ima protiv rada diplomatskog predstavnistva. Prema tome, vas sticenik, gospodin Jeremic MORA DA DA OSTAVKU, a ako ga toliko volite druzite se ,imajte u njega poverenje, ALI SRBIJA NE VERUJE NI NJEMU A CINI MI SE NI VAMA. Zavukli ste ruku u dzep naroda-tajno, trebalo je bar da zakucate, pitate da li je slobodno.Da ste se civilizovano poneli, objasnili,narod nije glup, shvatio bi sta je pametno ciniti.Uporno vredjate sopstveni narod, a to nije lepo !

gordana t

pre 15 godina

ma ne verujem vise ni DS-u ni Tadicu... nemate nikakav kredibilitet...mozete sa svima i da progutate svasta...ne distancirate se od onih koji kradu, muljaju, ne priznajete greske odgovornih kao npr. ministra spoljnih poslova, ministarke pravde...jedva cekam kad ce neki novi izbori da biramo nove ljude, ma da je to gotovo nemoguca misija u srbiji...svi ste isti kad dodjete na vlast, kao da jedni druge klonirate...probacemu ldp, da vidim da li i oni imaju istu boljku...

M. N. Lazar

pre 15 godina

Amerika trazila tajnost!!!!
Zar mu je trebalo ovoliko vremena, za tako prostu laz.
On, kao njegov koalicioni partner (I.Dacic) sistematski vrijedja elementarnu inteleigenciju gradjana.

simon

pre 15 godina

"Dočekan u tišini i bez uobičajenog aplauza, Tadić je veći deo govora pred članovima Glavnog odbora svoje stranke posvetio svetskoj ekonomskoj krizi."
Prpa, čvrstom Borisu i drugovima klecaju kolena.

xndr

pre 15 godina

Ja ne znam ko je više kul, da li Tadić, kad kaže da su ameri tražili tajnost, ili Dinkić, kad kaže da nećemo ići u recesiju, već suprotno. Ma obojica su kul...

Glasac

pre 15 godina

"Tadić je poručio i da 2009. nije godina za izbore i privredni razvoj."Ja mislim da jeste i to nasusno. Posto su izbori dobijeni na obecanjima o 200000 novih radnih mesta,evropskoj intergraciji Srbije, 300000 automobila u Zastavi i 1000 evra za akcije. Kao sto znamo od svega ovoga nema nista dobili smo samo nove afere i otkaze. Takodje mislim da je uvek vreme za privredni razvoj pogotovo ako ljudi hoce da rade a ne samo da uzimaju procente i milionske plate po monopolskim firmama, raznoraznim izmisljenim i neproduktivnim komisijama i agencijama uz gusenje konkurencije i slobodnog preduzetnistva.Zivot ne moze da ceka i zato se vi gospodo morate skloniti i podneti racune za sve sto ste uradili. Radikali,DSS i ostali iz opozicije takodje nemaju razloga da se raduju izborima posto smo njihovo neznanje vec davno videli. Hocemo nove i neokaljane ljude koji su se negde u zivotu dokazali a ne one sto se opamete i obogate tek kad dodju na vlast, korenitu promenu pravosudno-politickog sistema i surovu borbu protiv korupcije. Svi vi gospodo sa aktuelne politicke scene ovo niste u stanju a izgleda da nemate ni mnogo volje da sprovedete.

M

pre 15 godina

Predsednik rece: "...jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali".

Zar se nije slucaj Kovacevic dogodio negde sredinom avgusta? Zar oni tada nisu bili na vlasti? Sta je sada ovo -- iz druge partije su zabrljali izgovor? Je li hoce da imaju apsolutnu vlast pa onda nece biti ovih stvari?

Ja mislim da nas predsednik sve vise i vise govori bez ikakvog smisla.

bezimena

pre 15 godina

"I ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada. Kada već moramo da rešavamo ovaj problem u današnjem momentu - jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali“, kaže Tadić".

Ovo je neistina od glave do pete!

DS je podržavala Vladu VdrK od 2006., kada je V.Jeremić i dobio mesto ministra u MIP, pa sve dok VdrK nije sam podneo ostavku!!! Reći sada, da DS nije postavljala konzularne i diplomatske predstavnike a aktivno je učestvovala u vlasti, je bacanje rukavice u lice gradjana!

Nakon prošlih izbora DS je imala mogućnost da zameni taj "stručni" kadar, ali loveći mesta u JP i UP nije imala vremena da se s tim bavi!

Što se tiče "kvaranja" odnosa sa najvećom silom na svetu, oni su odavno vrlo pokvareni, ali ako toliko brinete da gradjani ne treba da plaćaju "veću" cenu, onda lepo priznajte Kosovo i da završimo s ovom farsom i igrama iza kulisa, koje svi vlastrodršci ovdašnji igraju i od kojih gradjani konstantno imaju samo neprocenjivu štetu!

LENO

pre 15 godina

Pa o cemu se ovde vise radi!
Prazne price i demagogija !
Da su ovo devedeste pa da slusam ovakve predsednicke izjave jos bih i razumeo !

Vitomir Bugarski

pre 15 godina

Da li je sednica glavnog odbora DS ustvari sednica nekadašnjeg centralnog komitete SK gde su se donosile glavne državne odluke(naravno uz predhodno aminovanje ''politbiroa'' svih odluka pred.Tadića).Skupština,Vlada,Vrhovni sud,Ustavni sud,a što je najgore i ono malo relevantnih opozicionih stranaka kao da se mire sa situacijom. Za sada se ne vidi svetlo na kraju tunela.

Djuro P.

pre 15 godina

Ocigledno da ovo nije godina jadikaovanja, ja bih je nazvao godina "cuti i trpi", a ove godine od oktobarske revolucije bih nazvao godine" bile pa prosle". Cudno sta sve Amerika trazi od nas, a kad bi Amerika trazila da povecamo decji dodatak,socijalnu pomoc, lecenje isl.,da li bismo to uradili? Tesko zabu u vodu naterati, sta vise reci.

ataturk

pre 15 godina

Sta je ovo, Kongres KPJ ili Tadic umislio da je Ataturk? Covece, niko od tebe ne trazi da za sve imas odgovor, i da sam preuzimas odgovornost za sve sto se radi. Mi ocekujemo da drzava funkcionise, a to znaci parlament i vlada, da nema afera i da nam ne prodajete sad pricu sa Miladinom kao interes svih gradjana.

olika

pre 15 godina

Zar je toliko vremena bilo potrebno da se dâ tako neumereno i neodgovarajuce obrazlozenje za "milion dolara man" i jos kojesta onako usput ! Nista mu vise ne verujem !

rastko

pre 15 godina

Dakle, demagog do kraja...A mi stojimo u mestu. Posle njegovog predsednikovanja ce biti: gde smo bili, nigde, sta smo radili, nista.

Biljojed

pre 15 godina

E super, sad je konacno i ova glavna mirodjija u corbi! Znate sta, da ste se sve mirodjije skupa od pocetka ponasale odgovorno, svega ovoga ne bi ni bilo. Nego optuzite konzula (ili zamenika, vec koga), pa ga malo uhapsite sa sve Miladinom, pa ih onda obojicu pustite, pa se onda Milladin pile mamino i tatino setka po skupstini sa radikalima (ako sta fali), pa onda "odjednom" neko provali da imate jos i nameru da platite (od nasih para) da to "zlato nase" zadrzimo i sudimo mu ovde (a bas me zanima koliko ce dobiti...) i sad se konacno pojavljuje mega mirodjija da kaze da su ameri trazili tajnost i to na sastanu stranke, a ne pred celom javnoscu koju to itekako zanima! Mislim stvarno nas malo mnogo drzite za totalne budale!

Igor

pre 15 godina

Tadicu, Tadicu, G-dine Tadicu. Izjaviti nesto ovako je uvreda za drzavu Srbiju, i sav narod. Ova neistina je jedna od onih ljudskih tvorevina koje mozete videti sa Meseca.

clan DS, nepokorni

pre 15 godina

Pa sada zaista razumem sve...
SAD trazile tajnost, a Vlada pristala uzimajuci u obzir interese naroda. Naljutili smo SAD zbog kafanske tuce i bekstva, pa smo hteli da popravimo taj odnos sa njima...
Milion zelembaca + da se o tome cuti=dobar odnos sa SAD (interes naroda)
Ali posto se vec nije cutalo (verovatno smo time opet malo ljutnuli Amere), pa je narod pobesneo, e onda mozemo i SAD da prozovemo za to sto nismo mi cutali... :)
To ih verovatno ne ljuti...
Zapravo, kad se zaljulja vlast prestaje prica o interesima (dobrim odnosima sa SAD), nego se jos dodatno "tovare", sve u fazonu: "Nisam ja kriv, keve mi, on me je naterao..."
Infantilno, kao i celokupna Tadiceva politika..
Da, jos i da poverujem da je citavu pricu oko toga vodio drug Mirko, pa je tek naknadno rekao predsedniku sta su Ameri hteli...
Stvarno osecam da pocinju usi da mi rastu...

simon

pre 15 godina

"Predsednik DS-a kaže da su u, kako se izrazio ekonomskom cunamiju, najviše pogođeni najsiromašniji i da će uspeh Vladinih mera biti određen zaštitom njihovog standarda.

Moramo sve da učinimo da građani znaju da se borimo za svako pojedinačno radno mesto, kaže Tadić."
Oprezno sa brigom za siromašne, nemojte slučajno da okrnjite tajkune!

aj pozdrav, vidimo se

pre 15 godina

Mogu samo da se pridruzim misljenjima i da kazem da vise necu glasati za pomenutog u textu. Iako ne vidim ama bas nikakvu alternativu, necu da me zbog toga neko jase kao magarca. Pa kad se i ako se u Srbiji napravi stranka normalnih, postenih, pametnih ljudi, ja cu lepo da izadjem na izbore i da glasam. Do tada GASIM SVETLO (televizor).

Goran_CH

pre 15 godina

Gospodine Tadicu samo da znate izgubiste od nas iz CH cetri glasa zasigurno. Do sada smo glasali za DS i to je bila zasluga pokojnog Zorana. Vi ste izgubili nase poverenje.

Nenad

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da ce se i 1 dinar a kamoli milion dolara gradjana ove jako siromasne zemlje potrositi na kupovinu slobode jednog nasilnickog magarca kakav je Miladin Kovacevic. I kad god se potegne ovo pitanje ljudima se "mazu" oci nekom pricom, kako ce sve biti jasno kad se stvari zavrse. Zbog ovakvih afera u normalnim zemljama padaju vlade. Na zalost ljudi koje vode ovu zemlju imaju obraz debeo kao djon, kao i vlast iz devedesetih. To je filozofija potkradam te i to ti pokazujem u lice, a gradjani izgleda da uvek motkom treba da brane svoju slobodu i svoj novac.

3MAJ

pre 15 godina

Ma nemoj, mora da je Miladin klasifikovan i kao najstrozija americka drzavna tajna, sa tajnim CIA dosijeom. Sigurno je licno Molder angazovan da resi slucaj.

Milutin

pre 15 godina

"ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada"

Eto, i milion$ je malo. A koliko je dovoljno nikada nećemo saznati. Ako nastavimo da pitamo, biće mnogo više. Prema tome: ćuti i plivaj.

Nešto mi ovo smrdi na izgovor bez pokrića. Nekako kao u vreme Envera Hodže i Mao Cedunga.

Djape

pre 15 godina

Mislim da je vreme da se ljudi opamete i krenu pred Skupshtinu!
Ovo u sta je DS prerasla je bruka i sramota! Pokojni Djindjic se u grobu prevrce!
Moj glas ne ide vishe njima, pa makar otishao i restlovima SRS! Smucili su mi se!

student

pre 15 godina

Letos sam se setao po NY, dodjem do skupocenog kraja pored Central parka, i imam sta i da vidim, zgrada srpske vlade, za neke poslove pri UN i bog te pita, niti cuo za njih niti znam sta rade, al uveren sam da ne rade nista al zato se neko dobro uvalio!! Bogate zemlje su mnogo stedljivije !

Mauzeer

pre 15 godina

Nisam ni mogao da procitam do kraja. Dosta vise obmana, sta je sa pet principa gosp predsednice? Nisam cuo da ste ih spomenuli ijednom od izborne noci.

Truman

pre 15 godina

SAD će morati da naknade štetu prebijenom studentu koji je njihov građanin i koji je prebijen u toj državi. Amerikanci su izračunali da je to milion dolara. Američki sudovi dosuđuju i veće iznose i za manje štete od ove. Traže da to plati Srbija,pošto neće da ga vrati tamo da mu oni sude. SAD će morati da plate ovu štetu. Obavezaće ih na to njihov sud.

ana

pre 15 godina

Mislim da sam procitala samo 1 (j-e-d-a-n) komentar Tadiću u podršku. Jel on to večeras čita vesti ili šta? :D Sve u svemu, jako mi je drago što se najzad probudismo.

Дарко М.

pre 15 godina

Ово је стварно увреда за здрав народ. Па прекјуче је Цветковић у скупштини причао како је разумљиво да је милион долара проглашен државном тајном, зато што је тако у сваком преговору, илустровао то као „Ако друга страна зна да смо спремни дати нпр. милион долара, они ће одмах тражити милион долара“. Дакле, да би се, наводно, цјењкали са Американцима. Тадић очигледно не прати рад скупштине, тј. није чуо ово квази-објашњење, па нас сад обавјештава да га је „премијер обавијестио“ да су САД тражиле тајност. Ово се зове лоше координисана лаж. Инспектор почетник би их раскринкао за пола сата посла. Ово је прешло све мјере, као да ми немамо ни трунке мозга.

Jajarenje

pre 15 godina

Vezano za slucaj Kovacevica
I ovaj spor mora da bude rešen zbog građana, kako cena ne bi bila veća nego što je sada. Kada već moramo da rešavamo ovaj problem u današnjem momentu - jer nismo mogli očigledno da ga preveniramo u vreme kada nismo imali svu odgovornost u državi, jer nismo postavljali konzularne predstavnike, diplomatske predstavnike u tim vremenima - moramo sad da plaćamo račune i rešavamo probleme koji su drugi stvarali“, kaže Tadić.

Nismo mi krivi nego radnicki savet. Stara komunisticka izreka.
Sve nam je neko drugi kriv.
Pa sto niste kaznili vicekonzula da stavite doznanja da niko ko cini teske prekrsaje ne moze da bude zasticen.
Ili konzul i vicekonzul znaju nesto sto im omogucava da ostanu nekaznjeni.
Nisu oni to radili samoinicijativno.

U svakom slucaju zavaravanje Demokratske stranke se nastavlja.

lala

pre 15 godina

Meni u celoj ovoj prici nista nije jasno. Sad odjednom su SAD trazile da bude sve tajnovito. Ne mogu da razumem o cemu se ovde radi. Da li je on tamo nekoga pretukao ili je americki drzavni neprijatelj br.1?
Ne mogu da se otmem tom utisku da se ovde radi o nekoj spijunskoj aferi. Ako sam dobro razumeo, on je tamo nekoga pretukao, pa odjednom taj spor treba da resava predsednik vlade, ministar policije, cela vlada, CIA, Hilari Klinton, BIA, ...
Upadaju u novinske kuce, prete ljudima, onda pokusavaju da podmite americko pravosudje, onda kao nismo mi nego su oni, ... sve rade naopacke. Pa je l' to ta diplomatija?

Ve Zu

pre 15 godina

Sama ne mogu da verujem da je na sceni ponovo ona autististicna politika kojoj je cilj samo ostanak na vlasti.
Uvek sam se grozila onih koji su govorili da su "svi isti" i da nemaju za koga da glasaju, a sada im se izvinjavam. Nisu oni isti, ovi su jos gori.

Dragana

pre 15 godina

Jasno je meni da je u interesu Srbije da se plati taj milion i da ne dolazimo u situaciju da ili pogorsavamo odnose sa SAD ili krsimo Ustav, samo mi nije jasno zasto moraju gradjani da placaju gresku nekog konzula. Neka se gospodi oduzme imovina, i to gospodinu Kovacevicu, gospodinu konzulu, oneme ko ga je imenovao (zadrzao) po komandnoj odgovornosti, gospodi koja mu je naredila iz Beograda da tako postupi, jer mi ne lici da je neki konzul bas toliko glup da nije svestan kakve ce biti posledice, ne bojte se bice dovoljno. A kad je interes Srbije i njenih gradjana u pitanju, ja kao gradjanin imam mnogo veci interes da se obolela devojka, izuzetnog obrazovanja, dobra, vredna, pozrtvovana za te pare posalje na lecenje, koje kosta celo bogatstvo a jedina joj je sansa da prezivi, ;iji su roditelji sve prodali, pa nije dovoljno, onda sa teskom mukom pruzili ruku i molili osiromasene gradjane nase opstine da priloze koliko mogu da bi dete koje moze da posluzi za primer i ponos svojoj porodici, svom gradu, svojoj drzavi, svom narodu moglo da zivi. Nekako niko od vas ne vide interes sa se spasi zivot onoga koji bi ono sto ste dali visestruko vrati svojim radom, ali da spasite Kovacevica od americkog suda i zatvora tu ste nasli interes. E vidite meni je u interesu da se on vrati na mesto dogadjaja, jos ako budu zainteresovani, da im damo jedan milion da sve slicne pokupe iz Srbije, oni su po pitanju postupanja sa prekrsiocima zakona malo organizovaniji od nas, a onda ne bismo morali da reformisemo pravosudje, pa je to jos jedna usteda.

dobronameran

pre 15 godina

Tadicu, niti je 2009 za izbore, niti ste Vi za predsednika Srbije. Jednostavno, netalentovani ste. Platite nekoga da vam formulise razlog za ostavku dok ste pri parama.