Subota, 28.02.2009.

21:20

Đoković: "Veliki uspeh"

Novak Đoković bio je zadovoljan zbog osvajanja prve titule u 2009. godini.

Izvor: B92

Ðokoviæ: "Veliki uspeh" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

pablo

pre 15 godina

Ako samo visis na nasim portalima i omalovazavas uspjehe nasih sportista onda to nije loza nego zesca iskomleksiranost.Novak je rodjen u Beogradu,a Marin je iz Medjugorja,i da je malo bolja finansijska situacija i uslovi u BIH sportu Marin bi igrao pod zastavom BIH,najbolji fudbaler vam je Brazilac,a nas Vidic igrac mjeseca u Engleskoj i clan prvaka sveta M.U. iz Uzica.Tarlac je bas jedan od nasih najuspjesnijih sportista toliko o tvom znanju,sacekaj ponovo neki uspjeh nasih sportista pa se javi sa komentarima tipa jes da je Novak uzeo neki turnir a Marin ispao, ali ce ga ovaj slati po cevape.Nisu portali namjenjeni lijeenju kompleksa nego postoje psihijatri.Sportski pozdrav.

d

pre 15 godina

ja

da ti budem iskren,uhvatio si me nespremnog.nisam tolko u materiji,niti blizu.
dapace,mislio sam da je jedina promjena klasifikacija turnira.

svetlana

pre 15 godina

Ovjektivno,
Nole je najvece mace na teniskim terenima, al nije fer da ga javno sacujemo, Nole ima divnu devojku i neka je na njoj da u njemu uziva u tom pogledu!

Objektivno

pre 15 godina

Nole je osvojio turnir tj. najbolje je igrao. Ima jos jedna vazna stvar, cudi me da zenski deo foruma to uopste ne spominje, stvarno je bio najlepsi i najzgodniji momak na turniru! I oblacenje se popravilo ! Za ocekivati je da uskoro bude i najelegantniji!

Sisters, nije valjda da samo gledate statistiku meca, loptu, linije terena i slicno?

d

pre 15 godina

pablo

kao prvo ja sam rođen u srbiji pa me zanima sta pise,a usput boljeg portala nema.kao drugo nama su sportasi ili iz hrvatske ili bosne(rođenjem ili porijeklom),i ne vidim uopce nikakvu razliku za hrv sportasa dal je iz hrvatske,bih ili zanzibara.tako nesto moze spominjat samo onaj kojem nas uspjeh smeta.kao trece, kad vec spominjes, sve vase sto valja u sportu je porijekom iz hrvatske(stojakovic, rođen u pozegi,rebraca(porijeklo lika),tarlac
(porijeklo dalmacija),mihajlovic(rođen u vukovaru),itd.),bosne i cg.meni to ne smeta dapace imponira mi,jer vidi se di se rađaju talenti.
ako necija matica valja to je hrvatska.
i jednu stvar izgleda nisi shvatio:ono sa djokovicem to je samo lozenje.

ja

pre 15 godina

@d
Na listi od sutra ce Novak imati oko 1600 bodova manje od Federera, na listi od 9.3. oko 1800 bodova manje.

1. Zbog neucestvovanja u Dubaiu, Federeru ce 20.04. biti oduzeto 350 bodova za proslogodisnji Estoril i upisano 0 bodova iz Dohe.

2. Od svih bodova koje ima Federer - 9710 bodova su od prosle godine.
A Novak od prosle godine ima 8380 bodova.
Dakle Federer od prosle godine "brani" 1330 bodova vise.

Matematika je prosta. Federer ove godine ima svega 450 bodova vise od Novaka.

3. Sva ovogodisnja polufinala i finala mastersa vrede po 100 bodova manje, a polufinala i finala GS vrede 200 bodova manje. Takodje i turnir u Hamburgu vredi duplo manje, jer je premesten u seriju 500.
Ako Federer odbrani sva ta polufinala i finala, zbog ove cinjenice ce posle svega na listi imati 1100 bodova manje sa istim proslogodisnjim rezultatima. I Novak ce ako isto uradi imati manje bodova, ali on gubi 800 bodova sa istim rezultatima. Dakle i ovde se pojavljuje 300 bodova razlike u Novakovu korist.

4. Ove godine svi igraci ce morati da imaju odigrana 4 turnira serije 500 (3 do US Opena i jedan posle US Opena).
Ako budu imali manje takvih turnira upisivace im se 0 bodova kao da su igrali turnir i ispali u prvom kolu.
Federer je propustio vec 3 takva turnira, a do US Opena su ostala jos 3. Dakle morace Federer igrati sva 3 (Barselonu, Hamburg i Wasington) inace mu ova 0 iz Dubaia trajno ostaje u ovogodisnjoj listi.
Novak sa turnira S500 ima za sada 500 bodova, a Federer jos uvek 0. Dakle za sada je Novak u lepoj prednosti, bar kada su u pitanju ti srednji turniri.

Nisam vidovit da znam sta ce ko od njih uraditi do kraja ove godine, ali samo kazem da je trenutna ovogodisnja razlika izmedju njih dvojice svega 400 bodova.
A tolika je razlika izmedju finala i titule na jednom mastersu. Ako Federer propusti neki od naredna 3 turnira S500 i ta razlika ce nestati.
Teorijski Novak moze da prestigne Federera i posle Majamija. Prakticno verovatnije je da to bude posle Monte Karla. Naravno uslov za to je da ili Novak odigra dobro naredna 3 mastersa, ili da odigra prosecno, a Federer lose.
Ukoliko Novak bude igrao dobro, jedini nacin da Federer spreci Novaka u preuzimanju drugog mesta je da ga pobedjuje u medjusobnim duelima na mastersima u polufinalima ili finalima.
Naravno i da preuzme drugu poziciju, Federer je moze vratiti na nekom od gren slemova.
Sta ce na kraju biti videcemo, ali do kraja godine svako moze da bude prvi, pa cak i neko ko jos uvek nije ni medju prvih 100.
Svaki igrac do kraja ove godine moze da sakupi 18000 bodova:
3 GS = 6000
8 mastersa = 8000
4 turnira S500 = 2000
2 turnira S250 = 500
zavrsni masters= 1500
----------------------
ukupno = 18000
Otkud znas da upravo sada neki teniski vanzemaljac za koga do sada nisi ni cuo - ne krece u pohod na sam vrh?
Prognoze su nezahvalne. Mi jedino mozemo da procenjujemo trenutnu situaciju i da na osnovu nje dajemo neka svoja predvidjanja.
A tu trenutnu situaciju svako od nas vidi na svoj nacin.

ja

pre 15 godina

@Slobo
Svako ima svoje misljenje.
Tacno je da je Novak malo pokvario servis i sigurnost igre pri svom servisu. Ali je zato po meni mnogo popravio igru u polju i na svoj i na protivnikov servis.
U ukupnom zbiru meni stvari deliju mnogo bolje nego prosle godine i mislim da sa ovom igrom ima vise sansi za velike uspehe nego prethodne godine.
Prosle godine je po meni igrao losije, ali i imao mnogo slabiju konkurenciju. Ove godine igra mnogo bolje, ali je i konkurencija bar duplo jaca. Mislim da sa proslogodisnjom igrom ne bi nikako mogao da pobedi ovogodisnjeg Mareja, Congu i jos neke, a sa ovogodisnjom igrom ima mnogo vece sanse u tim mechevima.

Pa recimo juce je odigrao protiv Ferera jedan fantastican poen, koji je zavrsio winerom u tridesetom udarcu u poenu.
Ranije jednostavno nije bio u stanju da odigra takve poene.
To su neke sitnice koje ja primecujem, a koje mi mnogo govore o ovogodisnjoj Novakovoj igri.

Znam da se neces sloziti sa mojim misljenjem, ali ja jednostavno tako vidim stvari.

pablo

pre 15 godina

Naravno da sam iskompleksiran pa ja stalno visim na Hrvatskim portalima i omalovazavam vase igrace,naravno da sam iskompleksiran jer je Marin Cilic(usaput koji je iz Medjugorja BIH kao i vecina vasih sportista jer vi iz matice niste nesto talentovani) ispred Djokovica,naravno da sam iskompleksiran kako i ne bi kad Novak nikada nije dobio Cilica.Zivili svi kompleksasi koji su se prepoznali

pablo

pre 15 godina

Susjedi naravno da je Ivanisevic najbolji teniser svih vremena na svetu,a posle njega Cilic ljudi imaju sve samo je steta sto im je servis los inace u svemu ostalom su naj,naj,naj.Toliko su dobri da su unapredili tenis za sva vremena,a u njihovoj igri se prosto uziva/lo.Najbolji fudbaler sveta svih vremena je Luka Modric jer ko je jos uspio dati pogodak kada je temp. na stadionu bila 18 stepeni,a polozaj Venere u odnosu na nasu planetu i Neptun bio idealan,a gledalac iz 15 reda kihnuo u isto vrijeme kada i gledalac iz 23 reda.KO JE JOS TADA DAO GOL zato je Luka naj,naj.

Slobo

pre 15 godina

(ja, 1. mart 2009 02:39)

Na AO 2008 u 1/4 finalu Novak je savladao Ferera sa 3:0.Novak je cak 6 puta oduzeo servis Fereru a samo jednom izgubio svoj.Ferer je tada bio br 5 na ATP listi.Novak je na istom turniru savladao Federera sa 3/0 sto je Federeru prvi poraz na GS turnirima u samo 3 seta posle 102 meca na GS turnirima.Pre Novaka to je uspio Gustavo Kuerten na RG 2004te a kasnije i Nadal u finalu RG 2008e.I na kraju u finalu Novak je 4 puta oduzeo servis Congi i 2 puta izgubio svoj u 4 odigrana seta.Novak je na celom turniru izgubio samo jedan set i to u finalu.U 7 meceva je odigrao 22 seta od kojih je 3 resio u tie break-u.Uporedjivati Novakovu igru tada i sada .

Svrati na cevape kad vec volis

pre 15 godina

Za komsu d-a koji mnogo vole cevape, pa tako cesto uvraca na srpske sajtove:
Cilic je samo 8 meseci mladji od Djokovica. Pre 8 meseci Novak je imao 1 GS titulu, 1 GS finale, 3 GS polufinala, bio 3. na svetu posle Federera (koga je vec 2 puta pobedio kada je ovaj bio u vrhunskoj formi i koji se smatra najboljim igracem u teniskoj istoriji) i Nadala (koga je malo falilo da prestigne na 2. poziciji), 4 masters titule, 2 meseca kasnije i bronzu na OI.
Cilic danas ima samo 3 titule na malim turnirima (250 serije) na kojima je najbolje rangirani igrac koga je pobedio do titule bio Andreev (23. tada), inace nikoga iz prvih 30 na ATP listi.
Toliko o Cilicu i cevapima.
;)

...n...j...a....j

pre 15 godina

"Zadovoljan sam svojom igrom, a ključ u finalu je bio jednostavan – on je bolji igrač od mene", iskren je bio Ferer nakon poraza.

...mislim svaka cast Fereru na takvom priznanju!!! Uporedite njega i Robreda koji je kada je izgubio od Novaka pricao kako je do toga doslo jer je Nole trazio medikal time out-e i sl... sto je glupost jer je Novak daleko bolji igrac od njega. Bravo za Ferera i sad mi je jos sladji(morate priznati da je lep)!

kvak

pre 15 godina

ale ale ale aleeeee Noleeeee Noleeeee
Majstore hvala ti sto na s uveseljavas sjajnim igrama i rezultatima.
Stvarno ne bih voleo da sam u kozi ovih tvojih mrzitelja. Ljubomora ce iz pojesti, zdravije bi im bilo da prate bocanje ili ski skokove hehe

Zbunjen

pre 15 godina

A sta bi ti onda bio SREDNJI uspeh?
Ja to, recimo, vidim bas tako - uspeh, ali srednji.

Veliki ti je GS, pa onda ATP 1000.

Ovaj je, po definiciji - srednji.

A posto si ti #3 of the world, za tebe je nesto manje od srednjeg uspeha.
Pa valjda si ti na mestu 3 da bi uzimao vece turnire, Nole moj!

svasta!

pre 15 godina

@d
Daj, leba ti, oladi vise s glupostima! Dosadio si i bogu i narodu! Idi lepo na hrvatske sajtove pa o... do mile volje nad Ivanisevicem i okani nas se! Ako nemas ni malo mozga da kulturno i razlozno diskutujes s ljudima o tenisu, vec provociras svaki put (a citam tvoje komentare vec dugo i svi su toliko jednoobrazni da je to strasno i govore toliko recito o tvom mentalnom zdravlju - idi, leci se!)... Koji pacijent!

d

pre 15 godina

komsika

samo ti sanjaj,ivanisevic je bio 2.:
http://www.atpworldtour.com/tennis/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=I034&selyear=1994

ma di ce se djokovic uspoređivat sa ivanisevicem,kakve gluposti majko mila

d

pre 15 godina

ja

ne obmanjuj javost
djokovic je lani u dubai-u,iw i miami-u osvojio 1280 bodova,kad se od toga oduzme ovih 500 ostaje da mora jos obranit 780 bodova,samo da zadrzi bodove koje sad ima(znaci bez ovog turnira).
s druge strane federer brani od lani sa ta tri turnira 650 bodova(znaci manje nego sto sad djokovic ima da odbrani) a prednost pred djokovicem mu je 1900 bodova.
sve to skupa znaci i da se susretnu 2 put u polufinalu i da djokovic obje dobije i osvoji titule ostat ce iza njega.
decko je shvatio:dani odbrojani

Mialan

pre 15 godina

@ d
Očigledno je da ozbiljno shvataš to što pričaš pa da ti onda i ja kažem koju.
Nije baš najbitnije poređenje šta je ko uradio u kom periodu svoje karijere ali ako se i malo razumeš u tenis jasno je da Marin nije po talentu i tehnici ni blizu Novaku.I to se neće nikad ispraviti.Marin ima jednu dozu mirnoće koja mu pomaže da u situacijama kad igra protiv raznih Tipsarevića i sl.(talentovaniji ali nestabilni) pobeđuje ali on je ipak neko ko će možda ući u prvih deset ali ni približno neće imati rezultate kao Novak.
Inače svaka čast Goranu ali on bi osvojio Vimbldon pored Federera i Nadala-nikad.Drugo,otkad je jednostranost najveći kvalitet?!Novak već sad sa nepune 22 godine ima uspeha na GS koliko i Ivanišević u eri gore pomenute dvojice i to na svim podlogama što je kvalitet sam po sebi.
Inače trava je na Vimbldonu sad takva(skoro i da je nema u završnici) da serveri teško prolaze do finala i osvajaju titule.

d

pre 15 godina

e pa kad novak bude imao i jedan gs ko sto je ivanisevic imao wimbledon(a wimbledon je NESTO POSEBNO u svijetu tenisa),kao vlastito dvoriste((njegovo i samprasovo,i nadalu je dvoriste roland garros) onda se mogu uspoeđivat.a to ce se desit-nikad.ivanisevic je igrao u 6 polufinala wimbledona,od toga 4 finala,i jos jedno 4-finale.
a ona dvije 2001. i njegov wimbledon su mnogi svjetski mediji proglasili kao najvecom teniskom pricom svih vremena(finale je sluzbeno proglaseno jedno od najvecih u povijesti wimbledona).
djokovic bi gubio od ivanisevica u wimbledonu bez ikakve dvojbe.
nisam dejan.

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce ! Odlicna igra, fenomenalan tenis ! Dobar fokus ! Bravo i za Davida !

Komentator, Englez je bio vise nego korektan. Noleta zovu "Super Serb ".
Sta ces, kad te rodi majka takvog! Ma nije sto je nas :)

realista

pre 15 godina

@Branko
Olivera je htela da podseti da Jelena danas slavi 24. rodjendan (rodjena je 28. februara).
Samo ne znam Olivera zasto si ti sigurna da Novak nije cestitao Jeleni rodjendan?
Verovatno je i on njoj cestitao rodjendan i ona njemu titulu.

Ipak su svi nasi teniseri u odredjenoj granici prijatelji, s vremena na vreme igraju zajedno za reprezentaciju ili na nekom egzibicionom turniru ; i ne zaboravljaju jedni druge u tim trenucima.
Siguran sam da je i od Ane Jelena dobila bar neki telegram-cestitku ili mozda i licnu cestitku, s obzirom da su mozda vec danas zajedno u Americi gde za par dana igraju neki egzibicioni turnir.

E sad mozda si ti ocekivala da Novak cestita rodjendan Jeleni javno prilikom intervjua ili prilikom govora na dodeli titule. :))
Ipak previse ocekujes.

A kad smo vec kod Jelene , evo da iskoristim priliku da joj i ja cestitam rodjendan, sa zeljom da nas i ona ove godine obraduje bar sa 2-3 titule.

ja

pre 15 godina

@Slobo
Slazem se da je servis jako vazan i da Novak mozda ne bi trebao da gubi toliko svojih gemova protiv Federera ili Nadala.
Medjutim ne slazem se da je Novak igrao najbolje na Australia Openu prosle godine ili na Majamiju pretprosle.
Tacno je da je tada mnogo redje gubio svoje servise, ali pogledaj malo koliko je cesto u tom periodu Novak uspevao da sam oduzme servis protivniku.
Videces da je to bilo mnogo,mnogo redje nego sada.
Upravo u tom periodu je Novak veliki broj setova u svojim mechevima zavrsavao u tai brejku i cak jedno vreme bio rekorder po procentu dobijenih tai brejkova.
Novakova igra je po meni mnogo napredovala od tog perioda.
Sada mnogo lakse oduzima gemove protivniku, dakle igra bolje.
Naravno kada se jedan segment igre popravi , to po pravilu ide na racun nekog drugog segmenta koji se donekle pokvari. U celoj prici najvaznije je da u ukupnom zbiru stvari stoje bolje.
Ja licno vise volim ovakve mecheve u kojima Novak izgubi po neki svoj servis-gem vise, jer znam da i u svakom servis-gemu protivnika ima velike sanse da uzvrati - nego da cekam tai-brej koji ne zovu dzaba lutrijom. Ipak u tai brejku jedan los udarac zna cesto da baci u vodu trud iz celog seta.
Ocigledan primer je ovaj turnir i mech iz prvog kola Tipsarevic-Cilic.
Janko odlicno odigrao prva 2 seta, ni jednu jedinu brejk sansu nije dao protivniku, ni jednu duplu servis gresku nije napravio.
Na kraju drugog seta usao u tai-brejk, napravio u njemu duplu servis gresku i maltene samo zbog te jedne greske izgubio na kraju i taj set, a kasnije i mech.
Mislim da u ovom periodu moze Novak i protiv Federera i protiv Nadala da napravi bar 2-3 brejka u svakom mechu, dakle ne mislim da ne moze da ih pobedi i sa svoja 3 izgubljena servisa.
Primetices takodje da Novak kada igra protiv dobrih servera tipa: Rodik, Conga, Karlovic... gubi mnogo manje svojih servisa.
To ne znaci da Novak protiv njih igra mnogo bolje, nego protiv drugih.
Ti opasni serveri, uglavnom imaju mnogo slabiju igru, pa Novak mnogo lakse osvaja gemove na svoj servis - cak i kad taj servis ne ide najbolje.
Medjutim u takvim mechevima su i mnogo manje sanse za Novaka da napravi brejk. Ovi prethodno navedeni igraci znaju cesto preko polovinu svojih servis-gemova da dobiju bukvalno asovima i servis-vinerima.
Ishodi tih mecheva najcesce ne zavise ni od Novakove igre ni od igre protivnika, vec samo od jedne stvari.
Zavise iskljucivo od toga da li ce i koliko servis gemova protivnicima popustiti taj servis, na kom fakticki zasnivaju celu svoju igru.
I sa losom igrom Novak moze da pobedi u takvim mechevima, ako samo jedan-dva gema na protivnikov servis odigra dobro u trenucima kada ovom malo popusti servis.
Isto tako i sa najboljom igrom u zivotu moze da izgubi takve mecheve, ako ovi ceo mech serviraju u istom ritmu.
Najbolji primer je nedavni mech protiv Conge u Marseju koji je Novak izgubio iako je odlicno igrao.
Recimo protiv njegovog zemljaka Simona, koji je inace boljeplasirani na listi, Novak je u Dubaiu uspeo da pobedi sa duplo losijom igrom.
Protiv Conge je odigrao duplo bolje, ali jednostavno kada Conga onako servira, kao protiv Djokovica u tom mechu, onda ne mogu da ga pobede ni Nadal ni Federer.
Conga imao svega 3 brejk sanse , jednu iskoristio i pobedio.
Novak imao 5 brejk sansi, ali s obzirom da je svih 5 Conga spasavao asevima i servis vinerima, kao da nije imao ni jednu. Ispada da je Novak izgubio taj mech zbog jedne-dve greske na svom servisu.
Ti mechevi su i najnezahvalniji za prognozu pobednika. Uvek su neizvesni u smislu konacnog rezultata, ali nisu uopste zanimljivi u smislu teniske igre.

@d
Vidim da se tesis time sto je Novak pokazao radivanje nakon osvajanja ovog turnira, i da na tome zasnivas svoje procene da je ovo Novakov maksimum.
Kao prvo, tacno je da ovo nije bash veliki turni, ali nije ni mali.
Turnir srednje kategorije u kome nije ucestvovalo nekoliko velikih igraca.
Novak je svestan da je uspeo da osvoji ovaj turnir, iako je 3 mecha odigrao lose i pruzio samo 2 dobre partije (cetvrfinale i finale).
Zato je i logicno da se raduje , jer ako je uspeo da osvoji jedan ovakav turnir sa toliko oscilacija u igri - na narednim turnirima kada bude u konstantnijoj formi, moze da pravi samo bolje rezultate nego prethodne godine.
Sem toga, ove turnire srednje kategorije najmanje vole igraci iz vrha i cesto ih propustaju. Upravo vezano za ove turnire napravljene su i najvece izmene u sistemu bodovanja ove godine. Sada je obavezno da se odigraju 4 ovakva turnira, koji ne donose previse bodova i za Novaka je vazno da je ostavio jedan takav turnir iza sebe i to sa maksimalnim ucinkom.
Finale mastersa donosi gotovo isti broj bodova kao i titula na ovakvom turniru,
Cetvrtfinale mastersa gotovo isti broj bodova kao i ulazak u finale na ovom turniru.
A konkurencija na ovim turnirima i na mastersima je gotovo ista. Dakle mora se uloziti isti trud, a nagrada za taj trud je duplo manja.
Tacno je da sada nisu ucestvovali ni Federer ni Nadal, ali na preostalih 5 ovakvih turnira ce morati obojica da ucestvuju, ako ne zele da gube bodove.
Federer ce za sada zbog propustenog Dubaia imati upisanih 0 bodova.
Ako se uzme u obzir cinjenica da je vec propustio i Roterdam i Memfis (turnire iste kategorije), Federer sve manje sansi ima da do kraja godine nadoknadi te bodove.
Novak je sa ovom titulom prilicno smanjio Federerevu prednost koju ovaj ima zbog finala gren slema u Australiji. Na naredna 2 mastersa (Indian Wels i Dubai), ako ostvari samo jednu pobedu vise od Federera, Novak moze i potpuno da anulira tu prednost ili cak da bude ispred njega u godisnjoj listi.
Dakle ipak je ova titula mnogo vazna za Novakov nastavak sezone, jer sa njom ostaje u trci i za drugo i za prvo mesto.
Zasto onda da se ne raduje?
Nije to radovanje ni bilo neko preterano veliko, a radovao se verovatno vise zbog nekih drugih stvari, nego zbog same titule.
Treba malo znati citati i izmedju redova, a ne posmatrati stvari samo crno-belo.

Duska*

pre 15 godina

Sve cestitke obojici tenisera! Veliki su, kako sportisti tako i ljudi.
@d, hvala puno na ovom Vasem prvom komentaru, nasmejali ste me do suza. Mada, i ovaj drugi nije los, njime ste samo potvrdili da Vi po svemu sudeci zaista verujete u to sto pisete, a to me je jos vise nasmejalo.

Branko

pre 15 godina

@Olivera
Nisam te baš razumeo. Da li ti misliš na ono:
Jelena Janković - Age 24
Ana Ivanović - Age 21
Da, tačno je da je Novak samo Jeleni poslao cveće za prvo mesto na listi, a Ani, koja je to postigla pre nje, nije.

PFC

pre 15 godina

Sjajan je momak ovaj david! posteno je rekao-covek je bolji od mene!
Noletu sve cestitke, bravo care. Idemo dalje i dobro se spremi za velike turnire u I. Wellsu i majamiju, tu se beru veliki poeni po 1000-ka! A onda slede pripreme za Rolland Garos! Eh, ne zaboravljam duel za davis Cup...idemo Nole da srusimo spansku armadu! Moze li? Moze!

Petar

pre 15 godina

Za d, cini mi se da mu je ime Dejan,

da je kojim slucajem Nole igrao u doba kad i Ivanisevic, Goran nista od trofeja nebi pokupio. Mislim sa ovakvim return-om bi dobio Ivanisevica u 3-seta na Wimbledon-u, verovatno 6-4, 6-3, i 6-0 (u trecem bi Goran puko)

Imao je Goran srece,

tulipan

pre 15 godina

Onaj iz br.1-IS!
Ferer (a i vecina spanskih tenisera) pravi sportmen. Svaka cast na igri, ulepsali ste nam vikend. Simon (kao i vecina Francuza)-uf,uf,uf. Samo Risar Gaske OK. Nole, sta reci...lepo spavaj i kupi neku nekretninu u Dubaiu, nije zgoreg.

Olivera

pre 15 godina

Čestitke za pobedu. Ali, da li si Jeleni Janković poslao cveće za 24. rođendan, iz zemlje tenisa - Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su bliži nego Šangaj? Bio bi red, jer šta ako Jelena, kao Žistin, za dve godine kaže adio tenisu. Za Anu ima vremena, ne moraš da žuriš.

EVA BRAUN

pre 15 godina

Brate Hrvate
Bice Cilic medju prvih 10 na svetu
kad Roger ode u penziju,Nadal zavrsi karijeru zbog povreda.Nolu i Mareju
dosadi da igraju, a ostali omatore.Ma polako "mlad je on"

Milan

pre 15 godina

Komentara na na "večiti fudbalski derbi" 611 a na Novaka 160!!??
Razumem ja da je fudbal popularan sport,volim ga i ja ali ovakav fudbal....
Dokle ćemo da patimo za onim čega nema?

d

pre 15 godina

olivera

drugi bi sve imalo smisao, drukcije bi zivot disao,
da sam znao da postojis,
olivera

a za ostale nije bitno dal je djokovic godinu ranije poceo rasturat,na kraju se podvlaci crta.ici ce novak po cevape, a dobit ce djokica i kakvu samarcinu ako ne vrati kusur.
covjek koji je igrao puno zavrsnica gs i osvojio australian open,raduje se ovoj tituli ko malo dijete.
namece se samo jedan logican zakljucak:dani odbrojani.
a znate trenirali su on i marin u dubai-u međusobno ovih dana,pa je đokica shvatio sta mu se pise.uostalom bio je nervozan u mecu i sam je izjavio da je cilic mogao dobit.

Wasko BD

pre 15 godina

Brawo noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeja

pre 15 godina

ne mogu da verujem da neko misli da ce marin cilic da salje noleta po cevape!!!!!
pa nole je u marinovim godinama poslao po cevape prva tri igraca sveta na turniru u kanadi i igrao finale US opena, osvojio 2 mastersa u istoj godini i igrao polufinala svih GS turnira u istoj godini!!!! a marinu bolje da kayete da on pojede malo vise cevapa, jer je daleko od noletovih reyultata!!!!

igo

pre 15 godina

vidi kompleksasa koliko je frustriran pa ostavlja prvi komentar na vesti o djokovicevoj tituli
a znas li koji je vas najveci uspeh u tenisu? onaj kada neki organizator ili novinar greskom izjavi da je novak djokovic - hrvat :)))

M&L

pre 15 godina

Svaka cast..Spanac je lafina..
Samo ne razumem sto se javlja ovaj lik iz hrvatske..U cemu je njegov problem??Mislim da je jos jedan dokaz da imaju pojedini hrvati kompleks od Srba..
Svaka cast Nole..A za ove koji lupetaju da je ovo trecerazredni turnir ocito je da nemaju pojma o tenisu..Jedini jaci turniri od ovog su Mastersi i naravno 4 najveca turnira..

svetlana

pre 15 godina

Nole je nesto posebno sto se ne radja svaki dan.
Licno uzivam u svakom danu njegove karijere, zelim u od srca sve najbolje, pozdravljam sve njegove navijace sirom sveta, a ujedno i postavljam pitanje onima koji se ovde javljaju iz podlih motiva: zapitajte se kakvi ste to kad ste u stanju da klevetate ovako vrlog mladog c oveka....
NOLE IS THE BEST!

dzo frejzer

pre 15 godina

simpatican ovaj lik sto se sa "d"potpisuje.....ajde lijepo provjeri sta je Novak uradio sa tim Cilicevim godinama....da ne kazem nesto pogresno,ne daj Boze...mislim da je Marin odlican teniser...ima nesto u sebi,sto se ne uci na treninzima...ali da ce Novaka da pocisti...primjetio sam da se pocesto tjesis ovdje na forumu slicnim izjavama,ne znam da li ti je zelja da tangiras Novakove navijace..ali pokazujes izvjesnu nervozu...koju bezuspjesno pokrivas navodnom smirenoscu koja je providna.

Psihijatrija

pre 15 godina

Kakvih slučajeva ima, to je za priču! Đokovićevo prošlo, a momak nema ni 22 godine! Još kažu da Hrvati nemaju smisla za humor...

Slobo

pre 15 godina

Svakako je uspeh osvojiti ovakav turnir.Nikada nisam "pljuvao po Novaku(to ne bih uradio pa da izgubi i od broja 1000 na atp listi)ali mislim da je Novak danas odigrao dobro, i ubedjen sam da moze jos mnogo bolje.Izgubio je 3 svoja servisa, sto svakako u mecevima sa Federerom i Nadalom ne sme sebi da dozvoli.Ako uporedimo ovaj mec sa recimo proslogodisnjim 1/2 finalom AO protiv Federera (po meni najbolji Novakov mec u karijeri)ili sa mecevima Miami 2007 (gde na celom turniru nije izgubio servis)moze se reci da Novak ide nabolje, ali treba jos da se dosta toga uradi i na mentalnom i fizickom planu da bi se vratio u staru formu pa i da bude jos bolji zasto da ne.Ovaj trofej ima svoju vrednost posebno na psiholoskom planu, da bi se povratilo samopouzdanje i pobednicki mentalitet koji Novak svakako poseduje.

d

pre 15 godina

vidi djokovic da je njegovo
proslo.za godinu dana ce ga cilic slat po cevape.
nema dileme,ima bolji servis,jace udarce,izvanredne izmjene(kad mu nije dan grijesi,ali za godinu dana kad stasa nece biti tih gresaka) i jacu glavu(premda je djokoviceva odlicna).
ljepo se i vidilo da se djokovic uplasio marina,ima i zasto.nazalost i marin se uplasio jos jace ali to je samo neiskustvo.
bit ce djokica musterija.

igo

pre 15 godina

vidi kompleksasa koliko je frustriran pa ostavlja prvi komentar na vesti o djokovicevoj tituli
a znas li koji je vas najveci uspeh u tenisu? onaj kada neki organizator ili novinar greskom izjavi da je novak djokovic - hrvat :)))

Psihijatrija

pre 15 godina

Kakvih slučajeva ima, to je za priču! Đokovićevo prošlo, a momak nema ni 22 godine! Još kažu da Hrvati nemaju smisla za humor...

jeja

pre 15 godina

ne mogu da verujem da neko misli da ce marin cilic da salje noleta po cevape!!!!!
pa nole je u marinovim godinama poslao po cevape prva tri igraca sveta na turniru u kanadi i igrao finale US opena, osvojio 2 mastersa u istoj godini i igrao polufinala svih GS turnira u istoj godini!!!! a marinu bolje da kayete da on pojede malo vise cevapa, jer je daleko od noletovih reyultata!!!!

EVA BRAUN

pre 15 godina

Brate Hrvate
Bice Cilic medju prvih 10 na svetu
kad Roger ode u penziju,Nadal zavrsi karijeru zbog povreda.Nolu i Mareju
dosadi da igraju, a ostali omatore.Ma polako "mlad je on"

dzo frejzer

pre 15 godina

simpatican ovaj lik sto se sa "d"potpisuje.....ajde lijepo provjeri sta je Novak uradio sa tim Cilicevim godinama....da ne kazem nesto pogresno,ne daj Boze...mislim da je Marin odlican teniser...ima nesto u sebi,sto se ne uci na treninzima...ali da ce Novaka da pocisti...primjetio sam da se pocesto tjesis ovdje na forumu slicnim izjavama,ne znam da li ti je zelja da tangiras Novakove navijace..ali pokazujes izvjesnu nervozu...koju bezuspjesno pokrivas navodnom smirenoscu koja je providna.

M&L

pre 15 godina

Svaka cast..Spanac je lafina..
Samo ne razumem sto se javlja ovaj lik iz hrvatske..U cemu je njegov problem??Mislim da je jos jedan dokaz da imaju pojedini hrvati kompleks od Srba..
Svaka cast Nole..A za ove koji lupetaju da je ovo trecerazredni turnir ocito je da nemaju pojma o tenisu..Jedini jaci turniri od ovog su Mastersi i naravno 4 najveca turnira..

Slobo

pre 15 godina

Svakako je uspeh osvojiti ovakav turnir.Nikada nisam "pljuvao po Novaku(to ne bih uradio pa da izgubi i od broja 1000 na atp listi)ali mislim da je Novak danas odigrao dobro, i ubedjen sam da moze jos mnogo bolje.Izgubio je 3 svoja servisa, sto svakako u mecevima sa Federerom i Nadalom ne sme sebi da dozvoli.Ako uporedimo ovaj mec sa recimo proslogodisnjim 1/2 finalom AO protiv Federera (po meni najbolji Novakov mec u karijeri)ili sa mecevima Miami 2007 (gde na celom turniru nije izgubio servis)moze se reci da Novak ide nabolje, ali treba jos da se dosta toga uradi i na mentalnom i fizickom planu da bi se vratio u staru formu pa i da bude jos bolji zasto da ne.Ovaj trofej ima svoju vrednost posebno na psiholoskom planu, da bi se povratilo samopouzdanje i pobednicki mentalitet koji Novak svakako poseduje.

Milan

pre 15 godina

Komentara na na "večiti fudbalski derbi" 611 a na Novaka 160!!??
Razumem ja da je fudbal popularan sport,volim ga i ja ali ovakav fudbal....
Dokle ćemo da patimo za onim čega nema?

Duska*

pre 15 godina

Sve cestitke obojici tenisera! Veliki su, kako sportisti tako i ljudi.
@d, hvala puno na ovom Vasem prvom komentaru, nasmejali ste me do suza. Mada, i ovaj drugi nije los, njime ste samo potvrdili da Vi po svemu sudeci zaista verujete u to sto pisete, a to me je jos vise nasmejalo.

svetlana

pre 15 godina

Nole je nesto posebno sto se ne radja svaki dan.
Licno uzivam u svakom danu njegove karijere, zelim u od srca sve najbolje, pozdravljam sve njegove navijace sirom sveta, a ujedno i postavljam pitanje onima koji se ovde javljaju iz podlih motiva: zapitajte se kakvi ste to kad ste u stanju da klevetate ovako vrlog mladog c oveka....
NOLE IS THE BEST!

Petar

pre 15 godina

Za d, cini mi se da mu je ime Dejan,

da je kojim slucajem Nole igrao u doba kad i Ivanisevic, Goran nista od trofeja nebi pokupio. Mislim sa ovakvim return-om bi dobio Ivanisevica u 3-seta na Wimbledon-u, verovatno 6-4, 6-3, i 6-0 (u trecem bi Goran puko)

Imao je Goran srece,

tulipan

pre 15 godina

Onaj iz br.1-IS!
Ferer (a i vecina spanskih tenisera) pravi sportmen. Svaka cast na igri, ulepsali ste nam vikend. Simon (kao i vecina Francuza)-uf,uf,uf. Samo Risar Gaske OK. Nole, sta reci...lepo spavaj i kupi neku nekretninu u Dubaiu, nije zgoreg.

ja

pre 15 godina

@Slobo
Slazem se da je servis jako vazan i da Novak mozda ne bi trebao da gubi toliko svojih gemova protiv Federera ili Nadala.
Medjutim ne slazem se da je Novak igrao najbolje na Australia Openu prosle godine ili na Majamiju pretprosle.
Tacno je da je tada mnogo redje gubio svoje servise, ali pogledaj malo koliko je cesto u tom periodu Novak uspevao da sam oduzme servis protivniku.
Videces da je to bilo mnogo,mnogo redje nego sada.
Upravo u tom periodu je Novak veliki broj setova u svojim mechevima zavrsavao u tai brejku i cak jedno vreme bio rekorder po procentu dobijenih tai brejkova.
Novakova igra je po meni mnogo napredovala od tog perioda.
Sada mnogo lakse oduzima gemove protivniku, dakle igra bolje.
Naravno kada se jedan segment igre popravi , to po pravilu ide na racun nekog drugog segmenta koji se donekle pokvari. U celoj prici najvaznije je da u ukupnom zbiru stvari stoje bolje.
Ja licno vise volim ovakve mecheve u kojima Novak izgubi po neki svoj servis-gem vise, jer znam da i u svakom servis-gemu protivnika ima velike sanse da uzvrati - nego da cekam tai-brej koji ne zovu dzaba lutrijom. Ipak u tai brejku jedan los udarac zna cesto da baci u vodu trud iz celog seta.
Ocigledan primer je ovaj turnir i mech iz prvog kola Tipsarevic-Cilic.
Janko odlicno odigrao prva 2 seta, ni jednu jedinu brejk sansu nije dao protivniku, ni jednu duplu servis gresku nije napravio.
Na kraju drugog seta usao u tai-brejk, napravio u njemu duplu servis gresku i maltene samo zbog te jedne greske izgubio na kraju i taj set, a kasnije i mech.
Mislim da u ovom periodu moze Novak i protiv Federera i protiv Nadala da napravi bar 2-3 brejka u svakom mechu, dakle ne mislim da ne moze da ih pobedi i sa svoja 3 izgubljena servisa.
Primetices takodje da Novak kada igra protiv dobrih servera tipa: Rodik, Conga, Karlovic... gubi mnogo manje svojih servisa.
To ne znaci da Novak protiv njih igra mnogo bolje, nego protiv drugih.
Ti opasni serveri, uglavnom imaju mnogo slabiju igru, pa Novak mnogo lakse osvaja gemove na svoj servis - cak i kad taj servis ne ide najbolje.
Medjutim u takvim mechevima su i mnogo manje sanse za Novaka da napravi brejk. Ovi prethodno navedeni igraci znaju cesto preko polovinu svojih servis-gemova da dobiju bukvalno asovima i servis-vinerima.
Ishodi tih mecheva najcesce ne zavise ni od Novakove igre ni od igre protivnika, vec samo od jedne stvari.
Zavise iskljucivo od toga da li ce i koliko servis gemova protivnicima popustiti taj servis, na kom fakticki zasnivaju celu svoju igru.
I sa losom igrom Novak moze da pobedi u takvim mechevima, ako samo jedan-dva gema na protivnikov servis odigra dobro u trenucima kada ovom malo popusti servis.
Isto tako i sa najboljom igrom u zivotu moze da izgubi takve mecheve, ako ovi ceo mech serviraju u istom ritmu.
Najbolji primer je nedavni mech protiv Conge u Marseju koji je Novak izgubio iako je odlicno igrao.
Recimo protiv njegovog zemljaka Simona, koji je inace boljeplasirani na listi, Novak je u Dubaiu uspeo da pobedi sa duplo losijom igrom.
Protiv Conge je odigrao duplo bolje, ali jednostavno kada Conga onako servira, kao protiv Djokovica u tom mechu, onda ne mogu da ga pobede ni Nadal ni Federer.
Conga imao svega 3 brejk sanse , jednu iskoristio i pobedio.
Novak imao 5 brejk sansi, ali s obzirom da je svih 5 Conga spasavao asevima i servis vinerima, kao da nije imao ni jednu. Ispada da je Novak izgubio taj mech zbog jedne-dve greske na svom servisu.
Ti mechevi su i najnezahvalniji za prognozu pobednika. Uvek su neizvesni u smislu konacnog rezultata, ali nisu uopste zanimljivi u smislu teniske igre.

@d
Vidim da se tesis time sto je Novak pokazao radivanje nakon osvajanja ovog turnira, i da na tome zasnivas svoje procene da je ovo Novakov maksimum.
Kao prvo, tacno je da ovo nije bash veliki turni, ali nije ni mali.
Turnir srednje kategorije u kome nije ucestvovalo nekoliko velikih igraca.
Novak je svestan da je uspeo da osvoji ovaj turnir, iako je 3 mecha odigrao lose i pruzio samo 2 dobre partije (cetvrfinale i finale).
Zato je i logicno da se raduje , jer ako je uspeo da osvoji jedan ovakav turnir sa toliko oscilacija u igri - na narednim turnirima kada bude u konstantnijoj formi, moze da pravi samo bolje rezultate nego prethodne godine.
Sem toga, ove turnire srednje kategorije najmanje vole igraci iz vrha i cesto ih propustaju. Upravo vezano za ove turnire napravljene su i najvece izmene u sistemu bodovanja ove godine. Sada je obavezno da se odigraju 4 ovakva turnira, koji ne donose previse bodova i za Novaka je vazno da je ostavio jedan takav turnir iza sebe i to sa maksimalnim ucinkom.
Finale mastersa donosi gotovo isti broj bodova kao i titula na ovakvom turniru,
Cetvrtfinale mastersa gotovo isti broj bodova kao i ulazak u finale na ovom turniru.
A konkurencija na ovim turnirima i na mastersima je gotovo ista. Dakle mora se uloziti isti trud, a nagrada za taj trud je duplo manja.
Tacno je da sada nisu ucestvovali ni Federer ni Nadal, ali na preostalih 5 ovakvih turnira ce morati obojica da ucestvuju, ako ne zele da gube bodove.
Federer ce za sada zbog propustenog Dubaia imati upisanih 0 bodova.
Ako se uzme u obzir cinjenica da je vec propustio i Roterdam i Memfis (turnire iste kategorije), Federer sve manje sansi ima da do kraja godine nadoknadi te bodove.
Novak je sa ovom titulom prilicno smanjio Federerevu prednost koju ovaj ima zbog finala gren slema u Australiji. Na naredna 2 mastersa (Indian Wels i Dubai), ako ostvari samo jednu pobedu vise od Federera, Novak moze i potpuno da anulira tu prednost ili cak da bude ispred njega u godisnjoj listi.
Dakle ipak je ova titula mnogo vazna za Novakov nastavak sezone, jer sa njom ostaje u trci i za drugo i za prvo mesto.
Zasto onda da se ne raduje?
Nije to radovanje ni bilo neko preterano veliko, a radovao se verovatno vise zbog nekih drugih stvari, nego zbog same titule.
Treba malo znati citati i izmedju redova, a ne posmatrati stvari samo crno-belo.

Wasko BD

pre 15 godina

Brawo noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PFC

pre 15 godina

Sjajan je momak ovaj david! posteno je rekao-covek je bolji od mene!
Noletu sve cestitke, bravo care. Idemo dalje i dobro se spremi za velike turnire u I. Wellsu i majamiju, tu se beru veliki poeni po 1000-ka! A onda slede pripreme za Rolland Garos! Eh, ne zaboravljam duel za davis Cup...idemo Nole da srusimo spansku armadu! Moze li? Moze!

svasta!

pre 15 godina

@d
Daj, leba ti, oladi vise s glupostima! Dosadio si i bogu i narodu! Idi lepo na hrvatske sajtove pa o... do mile volje nad Ivanisevicem i okani nas se! Ako nemas ni malo mozga da kulturno i razlozno diskutujes s ljudima o tenisu, vec provociras svaki put (a citam tvoje komentare vec dugo i svi su toliko jednoobrazni da je to strasno i govore toliko recito o tvom mentalnom zdravlju - idi, leci se!)... Koji pacijent!

Mialan

pre 15 godina

@ d
Očigledno je da ozbiljno shvataš to što pričaš pa da ti onda i ja kažem koju.
Nije baš najbitnije poređenje šta je ko uradio u kom periodu svoje karijere ali ako se i malo razumeš u tenis jasno je da Marin nije po talentu i tehnici ni blizu Novaku.I to se neće nikad ispraviti.Marin ima jednu dozu mirnoće koja mu pomaže da u situacijama kad igra protiv raznih Tipsarevića i sl.(talentovaniji ali nestabilni) pobeđuje ali on je ipak neko ko će možda ući u prvih deset ali ni približno neće imati rezultate kao Novak.
Inače svaka čast Goranu ali on bi osvojio Vimbldon pored Federera i Nadala-nikad.Drugo,otkad je jednostranost najveći kvalitet?!Novak već sad sa nepune 22 godine ima uspeha na GS koliko i Ivanišević u eri gore pomenute dvojice i to na svim podlogama što je kvalitet sam po sebi.
Inače trava je na Vimbldonu sad takva(skoro i da je nema u završnici) da serveri teško prolaze do finala i osvajaju titule.

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce ! Odlicna igra, fenomenalan tenis ! Dobar fokus ! Bravo i za Davida !

Komentator, Englez je bio vise nego korektan. Noleta zovu "Super Serb ".
Sta ces, kad te rodi majka takvog! Ma nije sto je nas :)

Svrati na cevape kad vec volis

pre 15 godina

Za komsu d-a koji mnogo vole cevape, pa tako cesto uvraca na srpske sajtove:
Cilic je samo 8 meseci mladji od Djokovica. Pre 8 meseci Novak je imao 1 GS titulu, 1 GS finale, 3 GS polufinala, bio 3. na svetu posle Federera (koga je vec 2 puta pobedio kada je ovaj bio u vrhunskoj formi i koji se smatra najboljim igracem u teniskoj istoriji) i Nadala (koga je malo falilo da prestigne na 2. poziciji), 4 masters titule, 2 meseca kasnije i bronzu na OI.
Cilic danas ima samo 3 titule na malim turnirima (250 serije) na kojima je najbolje rangirani igrac koga je pobedio do titule bio Andreev (23. tada), inace nikoga iz prvih 30 na ATP listi.
Toliko o Cilicu i cevapima.
;)

pablo

pre 15 godina

Susjedi naravno da je Ivanisevic najbolji teniser svih vremena na svetu,a posle njega Cilic ljudi imaju sve samo je steta sto im je servis los inace u svemu ostalom su naj,naj,naj.Toliko su dobri da su unapredili tenis za sva vremena,a u njihovoj igri se prosto uziva/lo.Najbolji fudbaler sveta svih vremena je Luka Modric jer ko je jos uspio dati pogodak kada je temp. na stadionu bila 18 stepeni,a polozaj Venere u odnosu na nasu planetu i Neptun bio idealan,a gledalac iz 15 reda kihnuo u isto vrijeme kada i gledalac iz 23 reda.KO JE JOS TADA DAO GOL zato je Luka naj,naj.

realista

pre 15 godina

@Branko
Olivera je htela da podseti da Jelena danas slavi 24. rodjendan (rodjena je 28. februara).
Samo ne znam Olivera zasto si ti sigurna da Novak nije cestitao Jeleni rodjendan?
Verovatno je i on njoj cestitao rodjendan i ona njemu titulu.

Ipak su svi nasi teniseri u odredjenoj granici prijatelji, s vremena na vreme igraju zajedno za reprezentaciju ili na nekom egzibicionom turniru ; i ne zaboravljaju jedni druge u tim trenucima.
Siguran sam da je i od Ane Jelena dobila bar neki telegram-cestitku ili mozda i licnu cestitku, s obzirom da su mozda vec danas zajedno u Americi gde za par dana igraju neki egzibicioni turnir.

E sad mozda si ti ocekivala da Novak cestita rodjendan Jeleni javno prilikom intervjua ili prilikom govora na dodeli titule. :))
Ipak previse ocekujes.

A kad smo vec kod Jelene , evo da iskoristim priliku da joj i ja cestitam rodjendan, sa zeljom da nas i ona ove godine obraduje bar sa 2-3 titule.

...n...j...a....j

pre 15 godina

"Zadovoljan sam svojom igrom, a ključ u finalu je bio jednostavan – on je bolji igrač od mene", iskren je bio Ferer nakon poraza.

...mislim svaka cast Fereru na takvom priznanju!!! Uporedite njega i Robreda koji je kada je izgubio od Novaka pricao kako je do toga doslo jer je Nole trazio medikal time out-e i sl... sto je glupost jer je Novak daleko bolji igrac od njega. Bravo za Ferera i sad mi je jos sladji(morate priznati da je lep)!

Branko

pre 15 godina

@Olivera
Nisam te baš razumeo. Da li ti misliš na ono:
Jelena Janković - Age 24
Ana Ivanović - Age 21
Da, tačno je da je Novak samo Jeleni poslao cveće za prvo mesto na listi, a Ani, koja je to postigla pre nje, nije.

pablo

pre 15 godina

Naravno da sam iskompleksiran pa ja stalno visim na Hrvatskim portalima i omalovazavam vase igrace,naravno da sam iskompleksiran jer je Marin Cilic(usaput koji je iz Medjugorja BIH kao i vecina vasih sportista jer vi iz matice niste nesto talentovani) ispred Djokovica,naravno da sam iskompleksiran kako i ne bi kad Novak nikada nije dobio Cilica.Zivili svi kompleksasi koji su se prepoznali

kvak

pre 15 godina

ale ale ale aleeeee Noleeeee Noleeeee
Majstore hvala ti sto na s uveseljavas sjajnim igrama i rezultatima.
Stvarno ne bih voleo da sam u kozi ovih tvojih mrzitelja. Ljubomora ce iz pojesti, zdravije bi im bilo da prate bocanje ili ski skokove hehe

Slobo

pre 15 godina

(ja, 1. mart 2009 02:39)

Na AO 2008 u 1/4 finalu Novak je savladao Ferera sa 3:0.Novak je cak 6 puta oduzeo servis Fereru a samo jednom izgubio svoj.Ferer je tada bio br 5 na ATP listi.Novak je na istom turniru savladao Federera sa 3/0 sto je Federeru prvi poraz na GS turnirima u samo 3 seta posle 102 meca na GS turnirima.Pre Novaka to je uspio Gustavo Kuerten na RG 2004te a kasnije i Nadal u finalu RG 2008e.I na kraju u finalu Novak je 4 puta oduzeo servis Congi i 2 puta izgubio svoj u 4 odigrana seta.Novak je na celom turniru izgubio samo jedan set i to u finalu.U 7 meceva je odigrao 22 seta od kojih je 3 resio u tie break-u.Uporedjivati Novakovu igru tada i sada .

Objektivno

pre 15 godina

Nole je osvojio turnir tj. najbolje je igrao. Ima jos jedna vazna stvar, cudi me da zenski deo foruma to uopste ne spominje, stvarno je bio najlepsi i najzgodniji momak na turniru! I oblacenje se popravilo ! Za ocekivati je da uskoro bude i najelegantniji!

Sisters, nije valjda da samo gledate statistiku meca, loptu, linije terena i slicno?

Olivera

pre 15 godina

Čestitke za pobedu. Ali, da li si Jeleni Janković poslao cveće za 24. rođendan, iz zemlje tenisa - Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su bliži nego Šangaj? Bio bi red, jer šta ako Jelena, kao Žistin, za dve godine kaže adio tenisu. Za Anu ima vremena, ne moraš da žuriš.

svetlana

pre 15 godina

Ovjektivno,
Nole je najvece mace na teniskim terenima, al nije fer da ga javno sacujemo, Nole ima divnu devojku i neka je na njoj da u njemu uziva u tom pogledu!

pablo

pre 15 godina

Ako samo visis na nasim portalima i omalovazavas uspjehe nasih sportista onda to nije loza nego zesca iskomleksiranost.Novak je rodjen u Beogradu,a Marin je iz Medjugorja,i da je malo bolja finansijska situacija i uslovi u BIH sportu Marin bi igrao pod zastavom BIH,najbolji fudbaler vam je Brazilac,a nas Vidic igrac mjeseca u Engleskoj i clan prvaka sveta M.U. iz Uzica.Tarlac je bas jedan od nasih najuspjesnijih sportista toliko o tvom znanju,sacekaj ponovo neki uspjeh nasih sportista pa se javi sa komentarima tipa jes da je Novak uzeo neki turnir a Marin ispao, ali ce ga ovaj slati po cevape.Nisu portali namjenjeni lijeenju kompleksa nego postoje psihijatri.Sportski pozdrav.

d

pre 15 godina

vidi djokovic da je njegovo
proslo.za godinu dana ce ga cilic slat po cevape.
nema dileme,ima bolji servis,jace udarce,izvanredne izmjene(kad mu nije dan grijesi,ali za godinu dana kad stasa nece biti tih gresaka) i jacu glavu(premda je djokoviceva odlicna).
ljepo se i vidilo da se djokovic uplasio marina,ima i zasto.nazalost i marin se uplasio jos jace ali to je samo neiskustvo.
bit ce djokica musterija.

d

pre 15 godina

olivera

drugi bi sve imalo smisao, drukcije bi zivot disao,
da sam znao da postojis,
olivera

a za ostale nije bitno dal je djokovic godinu ranije poceo rasturat,na kraju se podvlaci crta.ici ce novak po cevape, a dobit ce djokica i kakvu samarcinu ako ne vrati kusur.
covjek koji je igrao puno zavrsnica gs i osvojio australian open,raduje se ovoj tituli ko malo dijete.
namece se samo jedan logican zakljucak:dani odbrojani.
a znate trenirali su on i marin u dubai-u međusobno ovih dana,pa je đokica shvatio sta mu se pise.uostalom bio je nervozan u mecu i sam je izjavio da je cilic mogao dobit.

d

pre 15 godina

komsika

samo ti sanjaj,ivanisevic je bio 2.:
http://www.atpworldtour.com/tennis/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=I034&selyear=1994

ma di ce se djokovic uspoređivat sa ivanisevicem,kakve gluposti majko mila

Zbunjen

pre 15 godina

A sta bi ti onda bio SREDNJI uspeh?
Ja to, recimo, vidim bas tako - uspeh, ali srednji.

Veliki ti je GS, pa onda ATP 1000.

Ovaj je, po definiciji - srednji.

A posto si ti #3 of the world, za tebe je nesto manje od srednjeg uspeha.
Pa valjda si ti na mestu 3 da bi uzimao vece turnire, Nole moj!

ja

pre 15 godina

@Slobo
Svako ima svoje misljenje.
Tacno je da je Novak malo pokvario servis i sigurnost igre pri svom servisu. Ali je zato po meni mnogo popravio igru u polju i na svoj i na protivnikov servis.
U ukupnom zbiru meni stvari deliju mnogo bolje nego prosle godine i mislim da sa ovom igrom ima vise sansi za velike uspehe nego prethodne godine.
Prosle godine je po meni igrao losije, ali i imao mnogo slabiju konkurenciju. Ove godine igra mnogo bolje, ali je i konkurencija bar duplo jaca. Mislim da sa proslogodisnjom igrom ne bi nikako mogao da pobedi ovogodisnjeg Mareja, Congu i jos neke, a sa ovogodisnjom igrom ima mnogo vece sanse u tim mechevima.

Pa recimo juce je odigrao protiv Ferera jedan fantastican poen, koji je zavrsio winerom u tridesetom udarcu u poenu.
Ranije jednostavno nije bio u stanju da odigra takve poene.
To su neke sitnice koje ja primecujem, a koje mi mnogo govore o ovogodisnjoj Novakovoj igri.

Znam da se neces sloziti sa mojim misljenjem, ali ja jednostavno tako vidim stvari.

d

pre 15 godina

e pa kad novak bude imao i jedan gs ko sto je ivanisevic imao wimbledon(a wimbledon je NESTO POSEBNO u svijetu tenisa),kao vlastito dvoriste((njegovo i samprasovo,i nadalu je dvoriste roland garros) onda se mogu uspoeđivat.a to ce se desit-nikad.ivanisevic je igrao u 6 polufinala wimbledona,od toga 4 finala,i jos jedno 4-finale.
a ona dvije 2001. i njegov wimbledon su mnogi svjetski mediji proglasili kao najvecom teniskom pricom svih vremena(finale je sluzbeno proglaseno jedno od najvecih u povijesti wimbledona).
djokovic bi gubio od ivanisevica u wimbledonu bez ikakve dvojbe.
nisam dejan.

d

pre 15 godina

ja

ne obmanjuj javost
djokovic je lani u dubai-u,iw i miami-u osvojio 1280 bodova,kad se od toga oduzme ovih 500 ostaje da mora jos obranit 780 bodova,samo da zadrzi bodove koje sad ima(znaci bez ovog turnira).
s druge strane federer brani od lani sa ta tri turnira 650 bodova(znaci manje nego sto sad djokovic ima da odbrani) a prednost pred djokovicem mu je 1900 bodova.
sve to skupa znaci i da se susretnu 2 put u polufinalu i da djokovic obje dobije i osvoji titule ostat ce iza njega.
decko je shvatio:dani odbrojani

ja

pre 15 godina

@d
Na listi od sutra ce Novak imati oko 1600 bodova manje od Federera, na listi od 9.3. oko 1800 bodova manje.

1. Zbog neucestvovanja u Dubaiu, Federeru ce 20.04. biti oduzeto 350 bodova za proslogodisnji Estoril i upisano 0 bodova iz Dohe.

2. Od svih bodova koje ima Federer - 9710 bodova su od prosle godine.
A Novak od prosle godine ima 8380 bodova.
Dakle Federer od prosle godine "brani" 1330 bodova vise.

Matematika je prosta. Federer ove godine ima svega 450 bodova vise od Novaka.

3. Sva ovogodisnja polufinala i finala mastersa vrede po 100 bodova manje, a polufinala i finala GS vrede 200 bodova manje. Takodje i turnir u Hamburgu vredi duplo manje, jer je premesten u seriju 500.
Ako Federer odbrani sva ta polufinala i finala, zbog ove cinjenice ce posle svega na listi imati 1100 bodova manje sa istim proslogodisnjim rezultatima. I Novak ce ako isto uradi imati manje bodova, ali on gubi 800 bodova sa istim rezultatima. Dakle i ovde se pojavljuje 300 bodova razlike u Novakovu korist.

4. Ove godine svi igraci ce morati da imaju odigrana 4 turnira serije 500 (3 do US Opena i jedan posle US Opena).
Ako budu imali manje takvih turnira upisivace im se 0 bodova kao da su igrali turnir i ispali u prvom kolu.
Federer je propustio vec 3 takva turnira, a do US Opena su ostala jos 3. Dakle morace Federer igrati sva 3 (Barselonu, Hamburg i Wasington) inace mu ova 0 iz Dubaia trajno ostaje u ovogodisnjoj listi.
Novak sa turnira S500 ima za sada 500 bodova, a Federer jos uvek 0. Dakle za sada je Novak u lepoj prednosti, bar kada su u pitanju ti srednji turniri.

Nisam vidovit da znam sta ce ko od njih uraditi do kraja ove godine, ali samo kazem da je trenutna ovogodisnja razlika izmedju njih dvojice svega 400 bodova.
A tolika je razlika izmedju finala i titule na jednom mastersu. Ako Federer propusti neki od naredna 3 turnira S500 i ta razlika ce nestati.
Teorijski Novak moze da prestigne Federera i posle Majamija. Prakticno verovatnije je da to bude posle Monte Karla. Naravno uslov za to je da ili Novak odigra dobro naredna 3 mastersa, ili da odigra prosecno, a Federer lose.
Ukoliko Novak bude igrao dobro, jedini nacin da Federer spreci Novaka u preuzimanju drugog mesta je da ga pobedjuje u medjusobnim duelima na mastersima u polufinalima ili finalima.
Naravno i da preuzme drugu poziciju, Federer je moze vratiti na nekom od gren slemova.
Sta ce na kraju biti videcemo, ali do kraja godine svako moze da bude prvi, pa cak i neko ko jos uvek nije ni medju prvih 100.
Svaki igrac do kraja ove godine moze da sakupi 18000 bodova:
3 GS = 6000
8 mastersa = 8000
4 turnira S500 = 2000
2 turnira S250 = 500
zavrsni masters= 1500
----------------------
ukupno = 18000
Otkud znas da upravo sada neki teniski vanzemaljac za koga do sada nisi ni cuo - ne krece u pohod na sam vrh?
Prognoze su nezahvalne. Mi jedino mozemo da procenjujemo trenutnu situaciju i da na osnovu nje dajemo neka svoja predvidjanja.
A tu trenutnu situaciju svako od nas vidi na svoj nacin.

d

pre 15 godina

pablo

kao prvo ja sam rođen u srbiji pa me zanima sta pise,a usput boljeg portala nema.kao drugo nama su sportasi ili iz hrvatske ili bosne(rođenjem ili porijeklom),i ne vidim uopce nikakvu razliku za hrv sportasa dal je iz hrvatske,bih ili zanzibara.tako nesto moze spominjat samo onaj kojem nas uspjeh smeta.kao trece, kad vec spominjes, sve vase sto valja u sportu je porijekom iz hrvatske(stojakovic, rođen u pozegi,rebraca(porijeklo lika),tarlac
(porijeklo dalmacija),mihajlovic(rođen u vukovaru),itd.),bosne i cg.meni to ne smeta dapace imponira mi,jer vidi se di se rađaju talenti.
ako necija matica valja to je hrvatska.
i jednu stvar izgleda nisi shvatio:ono sa djokovicem to je samo lozenje.

d

pre 15 godina

ja

da ti budem iskren,uhvatio si me nespremnog.nisam tolko u materiji,niti blizu.
dapace,mislio sam da je jedina promjena klasifikacija turnira.

d

pre 15 godina

vidi djokovic da je njegovo
proslo.za godinu dana ce ga cilic slat po cevape.
nema dileme,ima bolji servis,jace udarce,izvanredne izmjene(kad mu nije dan grijesi,ali za godinu dana kad stasa nece biti tih gresaka) i jacu glavu(premda je djokoviceva odlicna).
ljepo se i vidilo da se djokovic uplasio marina,ima i zasto.nazalost i marin se uplasio jos jace ali to je samo neiskustvo.
bit ce djokica musterija.

d

pre 15 godina

olivera

drugi bi sve imalo smisao, drukcije bi zivot disao,
da sam znao da postojis,
olivera

a za ostale nije bitno dal je djokovic godinu ranije poceo rasturat,na kraju se podvlaci crta.ici ce novak po cevape, a dobit ce djokica i kakvu samarcinu ako ne vrati kusur.
covjek koji je igrao puno zavrsnica gs i osvojio australian open,raduje se ovoj tituli ko malo dijete.
namece se samo jedan logican zakljucak:dani odbrojani.
a znate trenirali su on i marin u dubai-u međusobno ovih dana,pa je đokica shvatio sta mu se pise.uostalom bio je nervozan u mecu i sam je izjavio da je cilic mogao dobit.

d

pre 15 godina

ja

ne obmanjuj javost
djokovic je lani u dubai-u,iw i miami-u osvojio 1280 bodova,kad se od toga oduzme ovih 500 ostaje da mora jos obranit 780 bodova,samo da zadrzi bodove koje sad ima(znaci bez ovog turnira).
s druge strane federer brani od lani sa ta tri turnira 650 bodova(znaci manje nego sto sad djokovic ima da odbrani) a prednost pred djokovicem mu je 1900 bodova.
sve to skupa znaci i da se susretnu 2 put u polufinalu i da djokovic obje dobije i osvoji titule ostat ce iza njega.
decko je shvatio:dani odbrojani

d

pre 15 godina

e pa kad novak bude imao i jedan gs ko sto je ivanisevic imao wimbledon(a wimbledon je NESTO POSEBNO u svijetu tenisa),kao vlastito dvoriste((njegovo i samprasovo,i nadalu je dvoriste roland garros) onda se mogu uspoeđivat.a to ce se desit-nikad.ivanisevic je igrao u 6 polufinala wimbledona,od toga 4 finala,i jos jedno 4-finale.
a ona dvije 2001. i njegov wimbledon su mnogi svjetski mediji proglasili kao najvecom teniskom pricom svih vremena(finale je sluzbeno proglaseno jedno od najvecih u povijesti wimbledona).
djokovic bi gubio od ivanisevica u wimbledonu bez ikakve dvojbe.
nisam dejan.

d

pre 15 godina

komsika

samo ti sanjaj,ivanisevic je bio 2.:
http://www.atpworldtour.com/tennis/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=I034&selyear=1994

ma di ce se djokovic uspoređivat sa ivanisevicem,kakve gluposti majko mila

Olivera

pre 15 godina

Čestitke za pobedu. Ali, da li si Jeleni Janković poslao cveće za 24. rođendan, iz zemlje tenisa - Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su bliži nego Šangaj? Bio bi red, jer šta ako Jelena, kao Žistin, za dve godine kaže adio tenisu. Za Anu ima vremena, ne moraš da žuriš.

Zbunjen

pre 15 godina

A sta bi ti onda bio SREDNJI uspeh?
Ja to, recimo, vidim bas tako - uspeh, ali srednji.

Veliki ti je GS, pa onda ATP 1000.

Ovaj je, po definiciji - srednji.

A posto si ti #3 of the world, za tebe je nesto manje od srednjeg uspeha.
Pa valjda si ti na mestu 3 da bi uzimao vece turnire, Nole moj!

Slobo

pre 15 godina

Svakako je uspeh osvojiti ovakav turnir.Nikada nisam "pljuvao po Novaku(to ne bih uradio pa da izgubi i od broja 1000 na atp listi)ali mislim da je Novak danas odigrao dobro, i ubedjen sam da moze jos mnogo bolje.Izgubio je 3 svoja servisa, sto svakako u mecevima sa Federerom i Nadalom ne sme sebi da dozvoli.Ako uporedimo ovaj mec sa recimo proslogodisnjim 1/2 finalom AO protiv Federera (po meni najbolji Novakov mec u karijeri)ili sa mecevima Miami 2007 (gde na celom turniru nije izgubio servis)moze se reci da Novak ide nabolje, ali treba jos da se dosta toga uradi i na mentalnom i fizickom planu da bi se vratio u staru formu pa i da bude jos bolji zasto da ne.Ovaj trofej ima svoju vrednost posebno na psiholoskom planu, da bi se povratilo samopouzdanje i pobednicki mentalitet koji Novak svakako poseduje.

tulipan

pre 15 godina

Onaj iz br.1-IS!
Ferer (a i vecina spanskih tenisera) pravi sportmen. Svaka cast na igri, ulepsali ste nam vikend. Simon (kao i vecina Francuza)-uf,uf,uf. Samo Risar Gaske OK. Nole, sta reci...lepo spavaj i kupi neku nekretninu u Dubaiu, nije zgoreg.

Petar

pre 15 godina

Za d, cini mi se da mu je ime Dejan,

da je kojim slucajem Nole igrao u doba kad i Ivanisevic, Goran nista od trofeja nebi pokupio. Mislim sa ovakvim return-om bi dobio Ivanisevica u 3-seta na Wimbledon-u, verovatno 6-4, 6-3, i 6-0 (u trecem bi Goran puko)

Imao je Goran srece,

ja

pre 15 godina

@Slobo
Slazem se da je servis jako vazan i da Novak mozda ne bi trebao da gubi toliko svojih gemova protiv Federera ili Nadala.
Medjutim ne slazem se da je Novak igrao najbolje na Australia Openu prosle godine ili na Majamiju pretprosle.
Tacno je da je tada mnogo redje gubio svoje servise, ali pogledaj malo koliko je cesto u tom periodu Novak uspevao da sam oduzme servis protivniku.
Videces da je to bilo mnogo,mnogo redje nego sada.
Upravo u tom periodu je Novak veliki broj setova u svojim mechevima zavrsavao u tai brejku i cak jedno vreme bio rekorder po procentu dobijenih tai brejkova.
Novakova igra je po meni mnogo napredovala od tog perioda.
Sada mnogo lakse oduzima gemove protivniku, dakle igra bolje.
Naravno kada se jedan segment igre popravi , to po pravilu ide na racun nekog drugog segmenta koji se donekle pokvari. U celoj prici najvaznije je da u ukupnom zbiru stvari stoje bolje.
Ja licno vise volim ovakve mecheve u kojima Novak izgubi po neki svoj servis-gem vise, jer znam da i u svakom servis-gemu protivnika ima velike sanse da uzvrati - nego da cekam tai-brej koji ne zovu dzaba lutrijom. Ipak u tai brejku jedan los udarac zna cesto da baci u vodu trud iz celog seta.
Ocigledan primer je ovaj turnir i mech iz prvog kola Tipsarevic-Cilic.
Janko odlicno odigrao prva 2 seta, ni jednu jedinu brejk sansu nije dao protivniku, ni jednu duplu servis gresku nije napravio.
Na kraju drugog seta usao u tai-brejk, napravio u njemu duplu servis gresku i maltene samo zbog te jedne greske izgubio na kraju i taj set, a kasnije i mech.
Mislim da u ovom periodu moze Novak i protiv Federera i protiv Nadala da napravi bar 2-3 brejka u svakom mechu, dakle ne mislim da ne moze da ih pobedi i sa svoja 3 izgubljena servisa.
Primetices takodje da Novak kada igra protiv dobrih servera tipa: Rodik, Conga, Karlovic... gubi mnogo manje svojih servisa.
To ne znaci da Novak protiv njih igra mnogo bolje, nego protiv drugih.
Ti opasni serveri, uglavnom imaju mnogo slabiju igru, pa Novak mnogo lakse osvaja gemove na svoj servis - cak i kad taj servis ne ide najbolje.
Medjutim u takvim mechevima su i mnogo manje sanse za Novaka da napravi brejk. Ovi prethodno navedeni igraci znaju cesto preko polovinu svojih servis-gemova da dobiju bukvalno asovima i servis-vinerima.
Ishodi tih mecheva najcesce ne zavise ni od Novakove igre ni od igre protivnika, vec samo od jedne stvari.
Zavise iskljucivo od toga da li ce i koliko servis gemova protivnicima popustiti taj servis, na kom fakticki zasnivaju celu svoju igru.
I sa losom igrom Novak moze da pobedi u takvim mechevima, ako samo jedan-dva gema na protivnikov servis odigra dobro u trenucima kada ovom malo popusti servis.
Isto tako i sa najboljom igrom u zivotu moze da izgubi takve mecheve, ako ovi ceo mech serviraju u istom ritmu.
Najbolji primer je nedavni mech protiv Conge u Marseju koji je Novak izgubio iako je odlicno igrao.
Recimo protiv njegovog zemljaka Simona, koji je inace boljeplasirani na listi, Novak je u Dubaiu uspeo da pobedi sa duplo losijom igrom.
Protiv Conge je odigrao duplo bolje, ali jednostavno kada Conga onako servira, kao protiv Djokovica u tom mechu, onda ne mogu da ga pobede ni Nadal ni Federer.
Conga imao svega 3 brejk sanse , jednu iskoristio i pobedio.
Novak imao 5 brejk sansi, ali s obzirom da je svih 5 Conga spasavao asevima i servis vinerima, kao da nije imao ni jednu. Ispada da je Novak izgubio taj mech zbog jedne-dve greske na svom servisu.
Ti mechevi su i najnezahvalniji za prognozu pobednika. Uvek su neizvesni u smislu konacnog rezultata, ali nisu uopste zanimljivi u smislu teniske igre.

@d
Vidim da se tesis time sto je Novak pokazao radivanje nakon osvajanja ovog turnira, i da na tome zasnivas svoje procene da je ovo Novakov maksimum.
Kao prvo, tacno je da ovo nije bash veliki turni, ali nije ni mali.
Turnir srednje kategorije u kome nije ucestvovalo nekoliko velikih igraca.
Novak je svestan da je uspeo da osvoji ovaj turnir, iako je 3 mecha odigrao lose i pruzio samo 2 dobre partije (cetvrfinale i finale).
Zato je i logicno da se raduje , jer ako je uspeo da osvoji jedan ovakav turnir sa toliko oscilacija u igri - na narednim turnirima kada bude u konstantnijoj formi, moze da pravi samo bolje rezultate nego prethodne godine.
Sem toga, ove turnire srednje kategorije najmanje vole igraci iz vrha i cesto ih propustaju. Upravo vezano za ove turnire napravljene su i najvece izmene u sistemu bodovanja ove godine. Sada je obavezno da se odigraju 4 ovakva turnira, koji ne donose previse bodova i za Novaka je vazno da je ostavio jedan takav turnir iza sebe i to sa maksimalnim ucinkom.
Finale mastersa donosi gotovo isti broj bodova kao i titula na ovakvom turniru,
Cetvrtfinale mastersa gotovo isti broj bodova kao i ulazak u finale na ovom turniru.
A konkurencija na ovim turnirima i na mastersima je gotovo ista. Dakle mora se uloziti isti trud, a nagrada za taj trud je duplo manja.
Tacno je da sada nisu ucestvovali ni Federer ni Nadal, ali na preostalih 5 ovakvih turnira ce morati obojica da ucestvuju, ako ne zele da gube bodove.
Federer ce za sada zbog propustenog Dubaia imati upisanih 0 bodova.
Ako se uzme u obzir cinjenica da je vec propustio i Roterdam i Memfis (turnire iste kategorije), Federer sve manje sansi ima da do kraja godine nadoknadi te bodove.
Novak je sa ovom titulom prilicno smanjio Federerevu prednost koju ovaj ima zbog finala gren slema u Australiji. Na naredna 2 mastersa (Indian Wels i Dubai), ako ostvari samo jednu pobedu vise od Federera, Novak moze i potpuno da anulira tu prednost ili cak da bude ispred njega u godisnjoj listi.
Dakle ipak je ova titula mnogo vazna za Novakov nastavak sezone, jer sa njom ostaje u trci i za drugo i za prvo mesto.
Zasto onda da se ne raduje?
Nije to radovanje ni bilo neko preterano veliko, a radovao se verovatno vise zbog nekih drugih stvari, nego zbog same titule.
Treba malo znati citati i izmedju redova, a ne posmatrati stvari samo crno-belo.

igo

pre 15 godina

vidi kompleksasa koliko je frustriran pa ostavlja prvi komentar na vesti o djokovicevoj tituli
a znas li koji je vas najveci uspeh u tenisu? onaj kada neki organizator ili novinar greskom izjavi da je novak djokovic - hrvat :)))

svetlana

pre 15 godina

Nole je nesto posebno sto se ne radja svaki dan.
Licno uzivam u svakom danu njegove karijere, zelim u od srca sve najbolje, pozdravljam sve njegove navijace sirom sveta, a ujedno i postavljam pitanje onima koji se ovde javljaju iz podlih motiva: zapitajte se kakvi ste to kad ste u stanju da klevetate ovako vrlog mladog c oveka....
NOLE IS THE BEST!

Branko

pre 15 godina

@Olivera
Nisam te baš razumeo. Da li ti misliš na ono:
Jelena Janković - Age 24
Ana Ivanović - Age 21
Da, tačno je da je Novak samo Jeleni poslao cveće za prvo mesto na listi, a Ani, koja je to postigla pre nje, nije.

Psihijatrija

pre 15 godina

Kakvih slučajeva ima, to je za priču! Đokovićevo prošlo, a momak nema ni 22 godine! Još kažu da Hrvati nemaju smisla za humor...

dzo frejzer

pre 15 godina

simpatican ovaj lik sto se sa "d"potpisuje.....ajde lijepo provjeri sta je Novak uradio sa tim Cilicevim godinama....da ne kazem nesto pogresno,ne daj Boze...mislim da je Marin odlican teniser...ima nesto u sebi,sto se ne uci na treninzima...ali da ce Novaka da pocisti...primjetio sam da se pocesto tjesis ovdje na forumu slicnim izjavama,ne znam da li ti je zelja da tangiras Novakove navijace..ali pokazujes izvjesnu nervozu...koju bezuspjesno pokrivas navodnom smirenoscu koja je providna.

EVA BRAUN

pre 15 godina

Brate Hrvate
Bice Cilic medju prvih 10 na svetu
kad Roger ode u penziju,Nadal zavrsi karijeru zbog povreda.Nolu i Mareju
dosadi da igraju, a ostali omatore.Ma polako "mlad je on"

d

pre 15 godina

pablo

kao prvo ja sam rođen u srbiji pa me zanima sta pise,a usput boljeg portala nema.kao drugo nama su sportasi ili iz hrvatske ili bosne(rođenjem ili porijeklom),i ne vidim uopce nikakvu razliku za hrv sportasa dal je iz hrvatske,bih ili zanzibara.tako nesto moze spominjat samo onaj kojem nas uspjeh smeta.kao trece, kad vec spominjes, sve vase sto valja u sportu je porijekom iz hrvatske(stojakovic, rođen u pozegi,rebraca(porijeklo lika),tarlac
(porijeklo dalmacija),mihajlovic(rođen u vukovaru),itd.),bosne i cg.meni to ne smeta dapace imponira mi,jer vidi se di se rađaju talenti.
ako necija matica valja to je hrvatska.
i jednu stvar izgleda nisi shvatio:ono sa djokovicem to je samo lozenje.

M&L

pre 15 godina

Svaka cast..Spanac je lafina..
Samo ne razumem sto se javlja ovaj lik iz hrvatske..U cemu je njegov problem??Mislim da je jos jedan dokaz da imaju pojedini hrvati kompleks od Srba..
Svaka cast Nole..A za ove koji lupetaju da je ovo trecerazredni turnir ocito je da nemaju pojma o tenisu..Jedini jaci turniri od ovog su Mastersi i naravno 4 najveca turnira..

Milan

pre 15 godina

Komentara na na "večiti fudbalski derbi" 611 a na Novaka 160!!??
Razumem ja da je fudbal popularan sport,volim ga i ja ali ovakav fudbal....
Dokle ćemo da patimo za onim čega nema?

Duska*

pre 15 godina

Sve cestitke obojici tenisera! Veliki su, kako sportisti tako i ljudi.
@d, hvala puno na ovom Vasem prvom komentaru, nasmejali ste me do suza. Mada, i ovaj drugi nije los, njime ste samo potvrdili da Vi po svemu sudeci zaista verujete u to sto pisete, a to me je jos vise nasmejalo.

d

pre 15 godina

ja

da ti budem iskren,uhvatio si me nespremnog.nisam tolko u materiji,niti blizu.
dapace,mislio sam da je jedina promjena klasifikacija turnira.

jeja

pre 15 godina

ne mogu da verujem da neko misli da ce marin cilic da salje noleta po cevape!!!!!
pa nole je u marinovim godinama poslao po cevape prva tri igraca sveta na turniru u kanadi i igrao finale US opena, osvojio 2 mastersa u istoj godini i igrao polufinala svih GS turnira u istoj godini!!!! a marinu bolje da kayete da on pojede malo vise cevapa, jer je daleko od noletovih reyultata!!!!

PFC

pre 15 godina

Sjajan je momak ovaj david! posteno je rekao-covek je bolji od mene!
Noletu sve cestitke, bravo care. Idemo dalje i dobro se spremi za velike turnire u I. Wellsu i majamiju, tu se beru veliki poeni po 1000-ka! A onda slede pripreme za Rolland Garos! Eh, ne zaboravljam duel za davis Cup...idemo Nole da srusimo spansku armadu! Moze li? Moze!

pablo

pre 15 godina

Susjedi naravno da je Ivanisevic najbolji teniser svih vremena na svetu,a posle njega Cilic ljudi imaju sve samo je steta sto im je servis los inace u svemu ostalom su naj,naj,naj.Toliko su dobri da su unapredili tenis za sva vremena,a u njihovoj igri se prosto uziva/lo.Najbolji fudbaler sveta svih vremena je Luka Modric jer ko je jos uspio dati pogodak kada je temp. na stadionu bila 18 stepeni,a polozaj Venere u odnosu na nasu planetu i Neptun bio idealan,a gledalac iz 15 reda kihnuo u isto vrijeme kada i gledalac iz 23 reda.KO JE JOS TADA DAO GOL zato je Luka naj,naj.

svetlana

pre 15 godina

Ovjektivno,
Nole je najvece mace na teniskim terenima, al nije fer da ga javno sacujemo, Nole ima divnu devojku i neka je na njoj da u njemu uziva u tom pogledu!

Wasko BD

pre 15 godina

Brawo noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...n...j...a....j

pre 15 godina

"Zadovoljan sam svojom igrom, a ključ u finalu je bio jednostavan – on je bolji igrač od mene", iskren je bio Ferer nakon poraza.

...mislim svaka cast Fereru na takvom priznanju!!! Uporedite njega i Robreda koji je kada je izgubio od Novaka pricao kako je do toga doslo jer je Nole trazio medikal time out-e i sl... sto je glupost jer je Novak daleko bolji igrac od njega. Bravo za Ferera i sad mi je jos sladji(morate priznati da je lep)!

realista

pre 15 godina

@Branko
Olivera je htela da podseti da Jelena danas slavi 24. rodjendan (rodjena je 28. februara).
Samo ne znam Olivera zasto si ti sigurna da Novak nije cestitao Jeleni rodjendan?
Verovatno je i on njoj cestitao rodjendan i ona njemu titulu.

Ipak su svi nasi teniseri u odredjenoj granici prijatelji, s vremena na vreme igraju zajedno za reprezentaciju ili na nekom egzibicionom turniru ; i ne zaboravljaju jedni druge u tim trenucima.
Siguran sam da je i od Ane Jelena dobila bar neki telegram-cestitku ili mozda i licnu cestitku, s obzirom da su mozda vec danas zajedno u Americi gde za par dana igraju neki egzibicioni turnir.

E sad mozda si ti ocekivala da Novak cestita rodjendan Jeleni javno prilikom intervjua ili prilikom govora na dodeli titule. :))
Ipak previse ocekujes.

A kad smo vec kod Jelene , evo da iskoristim priliku da joj i ja cestitam rodjendan, sa zeljom da nas i ona ove godine obraduje bar sa 2-3 titule.

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce ! Odlicna igra, fenomenalan tenis ! Dobar fokus ! Bravo i za Davida !

Komentator, Englez je bio vise nego korektan. Noleta zovu "Super Serb ".
Sta ces, kad te rodi majka takvog! Ma nije sto je nas :)

Mialan

pre 15 godina

@ d
Očigledno je da ozbiljno shvataš to što pričaš pa da ti onda i ja kažem koju.
Nije baš najbitnije poređenje šta je ko uradio u kom periodu svoje karijere ali ako se i malo razumeš u tenis jasno je da Marin nije po talentu i tehnici ni blizu Novaku.I to se neće nikad ispraviti.Marin ima jednu dozu mirnoće koja mu pomaže da u situacijama kad igra protiv raznih Tipsarevića i sl.(talentovaniji ali nestabilni) pobeđuje ali on je ipak neko ko će možda ući u prvih deset ali ni približno neće imati rezultate kao Novak.
Inače svaka čast Goranu ali on bi osvojio Vimbldon pored Federera i Nadala-nikad.Drugo,otkad je jednostranost najveći kvalitet?!Novak već sad sa nepune 22 godine ima uspeha na GS koliko i Ivanišević u eri gore pomenute dvojice i to na svim podlogama što je kvalitet sam po sebi.
Inače trava je na Vimbldonu sad takva(skoro i da je nema u završnici) da serveri teško prolaze do finala i osvajaju titule.

svasta!

pre 15 godina

@d
Daj, leba ti, oladi vise s glupostima! Dosadio si i bogu i narodu! Idi lepo na hrvatske sajtove pa o... do mile volje nad Ivanisevicem i okani nas se! Ako nemas ni malo mozga da kulturno i razlozno diskutujes s ljudima o tenisu, vec provociras svaki put (a citam tvoje komentare vec dugo i svi su toliko jednoobrazni da je to strasno i govore toliko recito o tvom mentalnom zdravlju - idi, leci se!)... Koji pacijent!

kvak

pre 15 godina

ale ale ale aleeeee Noleeeee Noleeeee
Majstore hvala ti sto na s uveseljavas sjajnim igrama i rezultatima.
Stvarno ne bih voleo da sam u kozi ovih tvojih mrzitelja. Ljubomora ce iz pojesti, zdravije bi im bilo da prate bocanje ili ski skokove hehe

Svrati na cevape kad vec volis

pre 15 godina

Za komsu d-a koji mnogo vole cevape, pa tako cesto uvraca na srpske sajtove:
Cilic je samo 8 meseci mladji od Djokovica. Pre 8 meseci Novak je imao 1 GS titulu, 1 GS finale, 3 GS polufinala, bio 3. na svetu posle Federera (koga je vec 2 puta pobedio kada je ovaj bio u vrhunskoj formi i koji se smatra najboljim igracem u teniskoj istoriji) i Nadala (koga je malo falilo da prestigne na 2. poziciji), 4 masters titule, 2 meseca kasnije i bronzu na OI.
Cilic danas ima samo 3 titule na malim turnirima (250 serije) na kojima je najbolje rangirani igrac koga je pobedio do titule bio Andreev (23. tada), inace nikoga iz prvih 30 na ATP listi.
Toliko o Cilicu i cevapima.
;)

Slobo

pre 15 godina

(ja, 1. mart 2009 02:39)

Na AO 2008 u 1/4 finalu Novak je savladao Ferera sa 3:0.Novak je cak 6 puta oduzeo servis Fereru a samo jednom izgubio svoj.Ferer je tada bio br 5 na ATP listi.Novak je na istom turniru savladao Federera sa 3/0 sto je Federeru prvi poraz na GS turnirima u samo 3 seta posle 102 meca na GS turnirima.Pre Novaka to je uspio Gustavo Kuerten na RG 2004te a kasnije i Nadal u finalu RG 2008e.I na kraju u finalu Novak je 4 puta oduzeo servis Congi i 2 puta izgubio svoj u 4 odigrana seta.Novak je na celom turniru izgubio samo jedan set i to u finalu.U 7 meceva je odigrao 22 seta od kojih je 3 resio u tie break-u.Uporedjivati Novakovu igru tada i sada .

pablo

pre 15 godina

Naravno da sam iskompleksiran pa ja stalno visim na Hrvatskim portalima i omalovazavam vase igrace,naravno da sam iskompleksiran jer je Marin Cilic(usaput koji je iz Medjugorja BIH kao i vecina vasih sportista jer vi iz matice niste nesto talentovani) ispred Djokovica,naravno da sam iskompleksiran kako i ne bi kad Novak nikada nije dobio Cilica.Zivili svi kompleksasi koji su se prepoznali

ja

pre 15 godina

@Slobo
Svako ima svoje misljenje.
Tacno je da je Novak malo pokvario servis i sigurnost igre pri svom servisu. Ali je zato po meni mnogo popravio igru u polju i na svoj i na protivnikov servis.
U ukupnom zbiru meni stvari deliju mnogo bolje nego prosle godine i mislim da sa ovom igrom ima vise sansi za velike uspehe nego prethodne godine.
Prosle godine je po meni igrao losije, ali i imao mnogo slabiju konkurenciju. Ove godine igra mnogo bolje, ali je i konkurencija bar duplo jaca. Mislim da sa proslogodisnjom igrom ne bi nikako mogao da pobedi ovogodisnjeg Mareja, Congu i jos neke, a sa ovogodisnjom igrom ima mnogo vece sanse u tim mechevima.

Pa recimo juce je odigrao protiv Ferera jedan fantastican poen, koji je zavrsio winerom u tridesetom udarcu u poenu.
Ranije jednostavno nije bio u stanju da odigra takve poene.
To su neke sitnice koje ja primecujem, a koje mi mnogo govore o ovogodisnjoj Novakovoj igri.

Znam da se neces sloziti sa mojim misljenjem, ali ja jednostavno tako vidim stvari.

ja

pre 15 godina

@d
Na listi od sutra ce Novak imati oko 1600 bodova manje od Federera, na listi od 9.3. oko 1800 bodova manje.

1. Zbog neucestvovanja u Dubaiu, Federeru ce 20.04. biti oduzeto 350 bodova za proslogodisnji Estoril i upisano 0 bodova iz Dohe.

2. Od svih bodova koje ima Federer - 9710 bodova su od prosle godine.
A Novak od prosle godine ima 8380 bodova.
Dakle Federer od prosle godine "brani" 1330 bodova vise.

Matematika je prosta. Federer ove godine ima svega 450 bodova vise od Novaka.

3. Sva ovogodisnja polufinala i finala mastersa vrede po 100 bodova manje, a polufinala i finala GS vrede 200 bodova manje. Takodje i turnir u Hamburgu vredi duplo manje, jer je premesten u seriju 500.
Ako Federer odbrani sva ta polufinala i finala, zbog ove cinjenice ce posle svega na listi imati 1100 bodova manje sa istim proslogodisnjim rezultatima. I Novak ce ako isto uradi imati manje bodova, ali on gubi 800 bodova sa istim rezultatima. Dakle i ovde se pojavljuje 300 bodova razlike u Novakovu korist.

4. Ove godine svi igraci ce morati da imaju odigrana 4 turnira serije 500 (3 do US Opena i jedan posle US Opena).
Ako budu imali manje takvih turnira upisivace im se 0 bodova kao da su igrali turnir i ispali u prvom kolu.
Federer je propustio vec 3 takva turnira, a do US Opena su ostala jos 3. Dakle morace Federer igrati sva 3 (Barselonu, Hamburg i Wasington) inace mu ova 0 iz Dubaia trajno ostaje u ovogodisnjoj listi.
Novak sa turnira S500 ima za sada 500 bodova, a Federer jos uvek 0. Dakle za sada je Novak u lepoj prednosti, bar kada su u pitanju ti srednji turniri.

Nisam vidovit da znam sta ce ko od njih uraditi do kraja ove godine, ali samo kazem da je trenutna ovogodisnja razlika izmedju njih dvojice svega 400 bodova.
A tolika je razlika izmedju finala i titule na jednom mastersu. Ako Federer propusti neki od naredna 3 turnira S500 i ta razlika ce nestati.
Teorijski Novak moze da prestigne Federera i posle Majamija. Prakticno verovatnije je da to bude posle Monte Karla. Naravno uslov za to je da ili Novak odigra dobro naredna 3 mastersa, ili da odigra prosecno, a Federer lose.
Ukoliko Novak bude igrao dobro, jedini nacin da Federer spreci Novaka u preuzimanju drugog mesta je da ga pobedjuje u medjusobnim duelima na mastersima u polufinalima ili finalima.
Naravno i da preuzme drugu poziciju, Federer je moze vratiti na nekom od gren slemova.
Sta ce na kraju biti videcemo, ali do kraja godine svako moze da bude prvi, pa cak i neko ko jos uvek nije ni medju prvih 100.
Svaki igrac do kraja ove godine moze da sakupi 18000 bodova:
3 GS = 6000
8 mastersa = 8000
4 turnira S500 = 2000
2 turnira S250 = 500
zavrsni masters= 1500
----------------------
ukupno = 18000
Otkud znas da upravo sada neki teniski vanzemaljac za koga do sada nisi ni cuo - ne krece u pohod na sam vrh?
Prognoze su nezahvalne. Mi jedino mozemo da procenjujemo trenutnu situaciju i da na osnovu nje dajemo neka svoja predvidjanja.
A tu trenutnu situaciju svako od nas vidi na svoj nacin.

Objektivno

pre 15 godina

Nole je osvojio turnir tj. najbolje je igrao. Ima jos jedna vazna stvar, cudi me da zenski deo foruma to uopste ne spominje, stvarno je bio najlepsi i najzgodniji momak na turniru! I oblacenje se popravilo ! Za ocekivati je da uskoro bude i najelegantniji!

Sisters, nije valjda da samo gledate statistiku meca, loptu, linije terena i slicno?

pablo

pre 15 godina

Ako samo visis na nasim portalima i omalovazavas uspjehe nasih sportista onda to nije loza nego zesca iskomleksiranost.Novak je rodjen u Beogradu,a Marin je iz Medjugorja,i da je malo bolja finansijska situacija i uslovi u BIH sportu Marin bi igrao pod zastavom BIH,najbolji fudbaler vam je Brazilac,a nas Vidic igrac mjeseca u Engleskoj i clan prvaka sveta M.U. iz Uzica.Tarlac je bas jedan od nasih najuspjesnijih sportista toliko o tvom znanju,sacekaj ponovo neki uspjeh nasih sportista pa se javi sa komentarima tipa jes da je Novak uzeo neki turnir a Marin ispao, ali ce ga ovaj slati po cevape.Nisu portali namjenjeni lijeenju kompleksa nego postoje psihijatri.Sportski pozdrav.