Petak, 27.02.2009.

21:46

JSL: Proleće počinje derbijem

Utakmicama 18. kola u subotu počinje prolećni deo fudbalske Jelen Superlige, a u centru pažnje biće 135. 'večiti derbi' između Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: B92

JSL: Proleæe poèinje derbijem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

PFC-ratnik

pre 15 godina

#Roman Empire#

Ti si najbolji srbijanac ako si vec,,,, nikad zla u tvojim kommentarima. Ali ipak je Partizan najjaci tim u srbiji u mnogobrojnim sportovima
sorry
HAJDUK ZIVI VJECNO
(TORCA SPALATO, 28. februar 2009 13:26)

Ovo je zia istina i svi koji prate sport to znaju!Bravo!!!

Ja

pre 15 godina

@KOmar@

Zvezdina jedna titula je vrednija od svih vasih...

Smesno je ovako rezonovati... Titula prvaka Evrope je isti san i za npr. Vujasinovica u vaterpolu i za recimo Stankovica u fudbalu... E sad- Vujasu njegova titula nema cenu, Dekiju njegova takodje ( naravno ako je uzme), Djordjevicu u basketu je ona iz 92. vrednija i od finala 66. i od Vaseg Barija i od svega ostalog... Dakle, nemoj biti subjektivan... Uostalom , Partizan je vaterpolo sampio Evrope bio u 6 navrata, sto se tada smatralo Svetskim sampionom... sto je to manje vredno od vase?

Grobar iz Makedonije

pre 15 godina

"Nemoj Zvezdo suze liti jer i ti ces prva biti, to ce biti onog dana kad ne bude PARTIZANA" pozdrav za sve grobare i napred Partizan zivot dajem za tebe

Joкић

pre 15 godina

Kратко и јасно:
НИЈЕ ЖВАКА ЗА СЕЉАКА А НИ звезда и војводина ЗА ПРВАКА!!!

splićo

pre 15 godina

ja bi volija da tuče zvezda, ipak je to največi srpski klub, ka šta je hajduk tuka dynama, znači da dva diva tuču... mi smo obavili svoje sad delije tribaju svoje... šta bi da da se opet desi yu derbi hajduk-zvezda i zvezda-hajduk!

TORCA SPALATO

pre 15 godina

#Roman Empire#

Ti si najbolji srbijanac ako si vec,,,, nikad zla u tvojim kommentarima. Ali ipak je Partizan najjaci tim u srbiji u mnogobrojnim sportovima
sorry
HAJDUK ZIVI VJECNO

Le Piaffe

pre 15 godina

Ја не знам зашто се јављају ови иѕ суседне нам земље. Гледајте ви ваш смешни дерби,тај хајдук и динамо...овде играју победник КЕШ и финалиста КЕШ..а то НИЈЕДАН ваш клуб никада неће бити....Ајмо ЗВЕЗДО!!!!!!

adrianoBJ

pre 15 godina

ne pamtim kad me je derbi manje interesovao u zadnjih 10 god!! apsolutno me briga i ako sam vatreni navijac!!! nijedna ekipa nema nekog "sharma"!! nekako ovo su mi propale generacije nasih vecitih klubova!!!

delija

pre 15 godina

Veciti derbi izmedju Partizana i Zvezde!Ne znam sta da kazem nego tezak protivnik,ali zna se ishod utakmice Zvezda ce pobediti sa jednim golom prednosti!!!!
Puno srece!!!!!!!!!!!1

Nebojša GROBARI KAĆ

pre 15 godina

Citat sa hrvatskog sajta sport index-"Također, doznat ćemo odgovor i na pitanje mogu li Grobari bakljadom parirati Torcidi koja je, navijačkim žargonom rečeno, u tom segmentu nedodirljiva na ovim prostorima, pa i šire."

Znači ne verujem koliko oni pate od kompleksa. Nikada ništa slično nisam čuo ni pročitao na bilo kojem od naših medija.

Strasno!

pre 15 godina

Pa ovde se ne zna ko je gori dal ovi **gani ili ovi grobari.
Ovi pricaju o proslosti ovo o kao nekoj sadasnjosti,srpstvu itd.
Pa da li vi znate ko vas je i kad osnovao?
Da li znate sta imate na grbu?
Da li znate da ce ovaj danasnji "derbi" biti tuga bozija.
kako vas nije sramota da pricate tu o tim silnim pobedama itd a nemate pojma ni o cemu! Jadan je ovaj nas derbi kad imamo ovakve strucnjake za navijace!

Komar

pre 15 godina

@PARTIZAN JE ZVANICNO,NAJUSPESNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!
No,naravno da si to zaboravio da pomenes ;)
Sto se tice simbola srpstva,nikada ne zaboravi ko vas je osnovao i ako njega smatras Srbinom,onda nemas pojma o cemu pises.Ja se ponosim time,sto su u mom Partizanu igrali Makedonci,Slovenci,Hrvati,Goranci... i sto smo gde god igrali,uvek imali vise navijaca od vas,upravo iz gore navedenog razloga!
Nemoj pricati o srpstvu od 1984.godine..tada si se prosvetlio ili sta vec?
Najveci simbol srpstva je bio komandant JUGOSLOVENSKE vojske u Otadzbini!
(PFC-ratnik, 28. februar 2009 09:53)

Dzaba ti to sto ste najtrofejnije sportsko drustvo,kada samo jedna zvezdina titula pobednika kupa sampiona vredi ko sve te vase...Gore je pisano ko je veci u fudbalu,a ti se vatas za sportsko drustvo,hmmm,kompleks?Boli me uvo za vase osvojene titule u piljcima,bocanju i kuglanju,koje vas cine tim natrofejnijim sportskim drustvom,jedino vam priznajem titule u vatrpolu i kosarci,ali i one su mnogo daleko od titule sampiona evrope i sveta u fudbalu.Mozda si i ti kuci dok igras PES osvojio neku titulu sa partizanom,jer i nju ubrajas u vasu "velicinu" sportskog drustva??
Hmmm,sprstvo!?Dovoljno je otpevati "ajmo crno beli,umro je tudjman franja,cutacemo jedan minut predsedniku partizana"!i jos nesto,sto nosite crno bele dresove,kada ste vi crveno plavi???
ajd bez nervoze,ima vremena,mozda jednom i stignete zvezdu u "velicini",ali cisto sumnjam.

GrobarBL

pre 15 godina

Meni nije jasno na čemu delije grade toliko samopouzdanje???
Jer vi stvarno mislite da Diarru i Jucu interesuje vaša istorija iz prosloga milenijuma???

fun of the world

pre 15 godina

@XXL

Decko mojpricas oprosloscu kao eto mi se bavimo prosloscu a vi sadasnjoscu. Ajde kazi ti meni kakva je vasa sadasnost. Igrali ste ligu UEFA i osvojili nula bodova. Ja ne kazem da smo mi bolji. Sta ste u Istoriji vaseg kluba postigli. Nista. Znaci po tebi je i Real proslost posto nema rezultate, Ajax takodje, Bayern takodje, Inter takodje samo ste vi sadasnjost i buducnost. To sto kazez stvarate igrace za Mancester pa taj igrac sada u Milanu nije bio ni rezerva a cak nije ni kofere nosio igracima koji su na spisku. Moze da igra Liga kup to mu je nivo. Ajde da ne prejudiciram stvari videce se vrlo brzo koliko vredi. Ti posmatras nasu ligu koja je na dbnu Evrope i dicis se prvim mestom a kada izadjete u Evropu nula bodovo. Mozda ces reci nas izbacio Apoel . Da izbacio nas ali njihov prvak Anathorsis igrao u LS i zaamalo da prodje dalje.Nemoj da se palis jos daleko ste vi od Zvezde. U Bivsoj jugi ste po uspehu bili na trecem mestu iz Hajduka. Jedini svetli trenutak su bile devedesete i rezim da ne pominjem coveka gde vam je predsednik kluba bio i predsenik vlade tog rezima. Tad nista nije valjalo pa ni fudbal

najjaci smo

pre 15 godina

Brkić, Lakić, Đurić, Mijatović, Kizito, Tumbasević, Popović, Grozdanoski, Tadić, Hucišvili, Mrđa.
Zlatnim slovima ispisana imena

Daky

pre 15 godina

E Zvezda je ovaj put pukla...pa ljudi,vi ne znate ni ko igra za vas,ni ko vam je u upravi...vidite li vi(Zvezdasi)da vam je klub u rasulu...piotanje je da li ce opstati od silnih dugova...ccc...GrObAr 4Ever...Ne gine vam PORAZ!

XXL

pre 15 godina

Mirko, 28. februar 2009 00:12

Sve je to tacno sto ti pises o FK Zvezdi i njenoj istoriji. Stvarno ili verovatno je tako bilo. Ali to je sve u proslom vremenu, davno bilo.
Trebali bi vi malo da pogledate koji gradovi DANAS navijaju za vas.
Sto se tice INSTITUCIJA, imali smo ih mi mnogo vise u nasoj istoriji, sve same institucije. Druze(ukoliko ti ovo ne odgovara reci) ili gospodine(vazi kao i za druze) ili prijatelju (onako narodski), bile su institucije poput MIPa, SKOJa, radnih akcija, SKPJ, TV Palme, SIVa, VJ.... sve te institucije su nestale. Bilo je tu i raznih kompanija koje su BILE pojam i koje su BILE institucije. Ali su sve mislile i radile tako kao da im ne treba nista vise osim toga sto su INSTITUCIJE.

Sto se tice namestanja, spletkarenja i ostalih cuda u nasem sportu, svakodnevnici i fudbalu, pa da, samo je (ako je uopste) Partizan to radio. Pa eto, svi drugi po sudovima, zatvorima osim nasih genijalac. jebiga, mnogo smo jaki, sta da se radi.

Sve u svemu, ja vama, klubovima sa sjajnom prosloscu, zelim da skapirate sadasnjost, kako se danas funkcionise. kako se posluje. kako se prave igraci i prodaju Mancesteru, kako se sinergise energija sa ostalim klubovima iz porodice. kako se komunicira sa svojim navijacima, kako se danas gradi imidz i rezultati. A sto se tice danasnjeg meca, videcemo.

akcidroni

pre 15 godina

@Mirko

-Kazhesh da razreshimo ko je iskompleksiran? -Jesi chuo mozhda za onu izreku da je najgore imati pa nemati?
-E,pa to ste wi-nekad ste bili weliki,nekad ste imali igrache i titule...ali sad imate samo obraz kao djon i Partizana da ga mrzite.Jer to ste wi.Ne zowu was uzalud cigani.Mislite o tome.

grobar Höxter

pre 15 godina

ajde ***ani spremite se,bice posle utakmice:sudija kriv nja nja nja nja,Tole kriv nja nja nja,kosarkasi krivi zato sto su bili na stadionu nja nja nja,Dule kriv zato sto objasnio Jokanu kako se nikad ne gubi,nja nja nja.Ko ce da vas slusa mesecima,nja nja nja nja.......................

sakis

pre 15 godina

@Mirko
Gospodine delijo, vojnice ili ***aninu kako vec hoces, cinjenice su neosporne, statistika sve kaze i od toga nemozemo pobjeci, ali covjece ko si ti da govoris ko je veci klub, ko ima bolje navijace, nacionalno cistije itd. Prvo kad se za neki klub navija i voli negleda se koliko ima titula, ili navijaca nego se jednostavno voli, a ti ako si pravi navijac to bi trebao znati. Moj otac nije ni najljepsi, ni najbogatiji, ni najpoznatiji pa ga ja opet najvise volim, mislim da ti to nesto govori tzv. navijacu!
A sto se tice tih osam godina bez pobijede na jna, molim te napisi nesto o tome veceras, mislim da ces imati jedan argument manje u svom pametovanju jer ce PARTIZAN da razbije Zvezdu!
VOLIM PARTIZAN JER JE NAJBOLJI!

Boki

pre 15 godina

"17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj"

Zvezda Srbija nikad Jugoslavija. JUGOSLOVENSKO SPORTSKO DRUSTVO Partizan bla bla bla...

Hahaha...koja kontradiktornost :))))

ciro

pre 15 godina

@ mirko

znaju grobarcici sve to samo nece da priznaju...

A zbog pobede Partizana nad ekipom Buducnosti tim koji gura Dejo Savicevic od pocetka crnogorske lige mrzim i dan danas!!!

PFC-ratnik

pre 15 godina

Ajde jednom za svagda da razresimo dilemu(ako ona i postoji)o tome ko je u fudbalu veci klub,ko je za koga institucija i ko je iskompleksiran:
1.Bili smo svetski prvaci u klupskom fudbalu vi niste
2.Osvojili smo KES Vi niste(igrali ste finale ali niste uspeli)
3.Igrali smo finale Kupa UEFA Vi niste bili ni blizu toga
4.Broj osvojenih titula je ubedljivo na nasoj strani
5.Broj osvojenih nacionalnih Kupova je na nasoj strani(samo da Vas podsetim da ovo takmicenje niste osvojili u staroj SFRJ pune 33 godine)
6.Broj osvojenih i odbranjenih duplih kruna je na nasoj strani
7.Odos u pobedama u medjusobnim duelima je na nasoj strani
8.Odnos primljenih i datih golova u medjusobnim susuretima je na nasoj strani
9.Iz naseg kluba potice Dragan Dzajic,najbolji fudbaler u istoriji SFRJ koga su izabrali i strucnjaci i njegove kolege
10.Vi nikada niste doziveli da Vam celi stadion skandira kao sto su to skandirali nama navijaci Borusije(M)u vec pomenutom finalu Kupa UEFA(celi stadion je skandirao ROTEN STERN)
11.Najveca sramota vezana za klupski fudbal u bivsoj SFRJ je vezana za Partizan tj.njegova eliminacija od ekipe Fljamurtari iz Albanije
12.Dve najvece kradje u istoriji SFRJ su vezane za Partizan:osvajanje titule 1976 tj.gol Bjekovic u Ljubljani u 98 minutu meca i druga Vas opstanak u ligi u sezoni 1978/79 kada vas je Buducnost u zadnjem kolu pustila da pobedite i ostanete u ligi iako smo Vas mi u derbiju koji je odigran u kolu pre toga torpedovali sa 3:0 i trasirali put u nizi rang
13.Jedna od najvecih kradja u istoriji finala evro-kupova je ucinjena Crvenoj Zvezdi u finalnoj utakmici sa Borusijom(M)
14.U Vasoj istoriji postoji podataka da punih osamnaest godina niste uspeli da pobedite Zvezdu na Marakani
15.Evo Vam jos sveziji podatak:na stadionu JNA niste nas pobedili vec osam godina
16.Za Zvezdu su navijali celi gradovi kao sto je to Knin,Benkovac,Nevesinje sto dovoljno govori i o Vama i o nama
17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj.
Mogu Vam ja nabrajati i nabrajati tako do sutra ali moram se odmoriti jer za par sati krecem put beograda jer ja sam Zvezdin vojnik i ovakve utakmice ne propustam ni u kom slucaju.
Iznecu i jedno licno misljenje.Odrastao sam u visenacionalnoj sredini i odlaskom davne 1984 na Zvezdin sever shvatio sam ko sam,sta sam i sta je Zvezda za moj narod(ne zelim nikoga da vredjam samo iznosim cinjenicno stanje).Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.
(Mirko, 28. februar 2009 00:12)

Da nemas komplekse,ne bi ni pisao ovoliki komentar!Znas,vreme o kojem ti govoris,odlikovalo se po sportskim drustvima,koja su imali i Partizan i Zvezda!

PARTIZAN JE ZVANICNO,NAJUSPESNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!
No,naravno da si to zaboravio da pomenes ;)
Sto se tice simbola srpstva,nikada ne zaboravi ko vas je osnovao i ako njega smatras Srbinom,onda nemas pojma o cemu pises.Ja se ponosim time,sto su u mom Partizanu igrali Makedonci,Slovenci,Hrvati,Goranci... i sto smo gde god igrali,uvek imali vise navijaca od vas,upravo iz gore navedenog razloga!
Nemoj pricati o srpstvu od 1984.godine..tada si se prosvetlio ili sta vec?
Najveci simbol srpstva je bio komandant JUGOSLOVENSKE vojske u Otadzbini!

slaninar iz Nisa

pre 15 godina

Ти си прича мог живота,
само теби певам ја,
кад год треба, било где,
ја ћу бити уз тебе,

kikinda

pre 15 godina

Кад сви те напусте,
срећа леђа окрене,
од таме до сјаја,
од пакла до раја,
Фирма је уз тебе!!!

Novi Sad u srcu!

pre 15 godina

ооо алее алее
ти знаш да увек бићу уз тебе
и једино ти си вечно у срцу мом
само ти си за мене шампион!!!
ооо алее алее...

Еххх светињо моја...

pre 15 godina

Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.
(Mirko, 28. februar 2009 00:12)
Ћирилица кажеш... Хммммммм, биће да сам нешто пропустио.

serb

pre 15 godina

Svaka cast Mirko.
Propustio si da napises da su fudbaleri Fljamurtarija dobili po bicikl kao nagradu. I sam sam odrastao u visenacionalnoj sredin, a posto u to vrijeme nije bilno pozeljno pitati nekoga koje je nacionalnosti, onda se pitalo za koga navija. Za Zvezdu su iskljucivo navijali Srbi, za dinamo hrvati, muslimani vecinom za sarajevo.

Tradicijonalno i sutra

pre 15 godina

Zvezda je zabeležila 57 pobeda, 42 meča završena su bez pobednika, a partizan je trijumfovao u 35. Takođe, i gol razlika je na strani Zvezde (205-163)

Mojsije Ezkulj

pre 15 godina

I docekasmo taj trenutak... jos malo pa pocinjre derbi svetkovina srpskog fudbala... bravo unapred za sve aktere ovog derbija ma kako se oni zvali i ma koje boje nosili... subota je praznik fudbala i treba svi da budemo ponossni sto imamo manifestaciju kakvu nema recimo Bec, a ni Duvno tako da smo mi u neku ruku u privilegovanom polozaju u odnosu na malopre pomenute gradove (Bec i Duvno) jer imamo veciti derbi... nek pobedi bolji neki put je to zvezda a neki put partizan, ali bez jake zvezde nema ni jakog partizana koji ce sutra verovatno istrcati na teren u crno belim dresovima koji su i obelezje tima iz humske 1... hej sta to smrdi ne znam a znam to je praunuka tadije dragiceviva, ali ona je grasak upravo tako gerasak je alternativa za fastum gel ne ustavri nije ipak jeste cetir puta ura za grasak bravo bravo bravo... nadam se da ce derbi proteci u fer i korektnoj atmosferi, ali ne i litosferi ha ha ha ha ha kako dobar stos ovo sa litosferom ja sam pravi naslednik Borisa Bizetica zbog svog britkog i satiricniog humora koji ne stedi nikoga ni siromasne a ni ni bogate a ni godzilinu necaku Davorijanku koja je upravo preminula...

Grobar

pre 15 godina

Dao bih dukat da vas hocemo sutra pobediti da vas spustimo na zemlju,ja ne mogu da verujem kako neko moze da preti kad je u toku polusezone gubio od nekih amatera a preti velikom Partizanu.Unisticemo vas sutra.Ej cuj onog Splice kaze 40 000 a stadion prima 35 000 nebi bili DALMATINCI a da ne slazu.I to ste napunili jer vam je to jedina prilika u kojoj ste mogli pobediti Dinamo,samo gde ste bili proslih godina kad vas je jedva prelazilo 10 000 gledalaca.
Les Fossoyeurs
Allez Partizan la France c'est avec vous

pekiPFC

pre 15 godina

samo se vi durite i sa vasim dedama i babama prisecajte se lepih uspomena koje polako ali sigurno blede ... i pogledajte u kakvo se glibu nalazite ! Sutra ce se videti ko je bolji i svo ovo kukumavcenje i pisanje raznih gluposti po ovom sajtu bice uzaludno!!!!!!!!

Branka

pre 15 godina

EKSKLUZIVA
Данашњи фудбалски дерби имаће малу увертиру. Пре почетка сусрета, на терен ће, испред јужне трибине, изаћи кошаркаши Партизана. Иако пар сати касније играју утакмицу НЛБ лиге против Војводине у Новом Саду, играчи ће доћи како би својим присуством дали додатни мотив фудбалерима, а навијачи их ,после дочека на аеродрому, још једном поздравили и захвалили за велику победу у Шпанији.

Stefan PFC4EVER

pre 15 godina

sutra je derbi? vi mora da ste pobrkali loncice!mi igramo za nedelju dana derbi s javorom,a sutra u hram dolazi grupa gradjana!

stex

pre 15 godina

Za navijče zvezde : šta vi zaista znate o svojim igračima? Doveli vam 60 igrača u poslednje dve godine, ove godine nisu ih ni predstavili na konferenciji za štampu, od 7 napadača ni jedan nije Srbin, više stranca imate nego domaćih igrača, klub vam se raspada, sponzor na dresu je misaona imenica, ja da sam navijač Zvezde a pri tom imam i malo morala BILO BI ME U NAJMANJU RUKU SRAMOTA!!!

Duke

pre 15 godina

Nikako da se setim da pošaljem komentar u vezi sa ovom brdsko-planinskom ligom:
LOGO JELEN LIGE JE SUPER RUŽAN (baš kao i "liga")! Dakle, imamo EPL, Serie A, Bundes, La Ligu, Ligue 1... i napokon BPL = Brdsko-Planinska Liga! Haha!

stef1985a

pre 15 godina

U ovom trenutku 22 komentara... svaki najavljuje ubedljivu ili bar minimalnu pobedu zvezde. Nije mi jasno samo: CIME JE POTKREPLJEN VAS OPTIMIZAM???
Nemojte da se desi ako izgubite sutra, da u najavi utakmice imate 200 komentara, a posle ni jednog jedinog (kao na citavu DECENIJU u basketu)

Milos

pre 15 godina

Kada citam komentare ovih iskompleksiranih blizancica, slatko se smejem...sta ce tek biti posle tekme kada su neki vec sada poceli da se zale na sudiju :)) Bilo bi ovde dosta posla za psihologe i psihijatre, prosto sam srecan kada sve ovo procitam i kada skontam da sam normalan, odnosno barem u odnosu na ove sto redovno "premeravaju" koji klub je veci i bolji :)) sada ce poceti i ko ima jaceg brata i tatu :) Izgleda se vise voli klub koji ima vise titula, kupova itd...strasno

Severac

pre 15 godina

(Mirko, 28. februar 2009 00:12)

Bravo Mirko, sjajan komentar... znaju oni to i sami, ali dobro je da si ih podsetio. Zna se ko je Zvezda, a ko su ostali...

ahmed

pre 15 godina

Kako je moguce da na RTS-u u najavi derbija ide snimak sa utakmica C. Zvezda - Bajern i C. Zvezda - Apoel, i snimak duela Djordjevica i Koromana(jedino to ima neke veze sa Partizanom)???!!!

Fantomi Pancevo

pre 15 godina

"Mislim da je trenutno veca verovatnoca da ce pronaci naftu na Petlovom Brdu,nego da ce neko naci kartu za JUG!!!!

Ima sve da gori....
Ne zaboravi nikad,da ceo zivot smo proveli s'tobom
(Alves, 27. februar 2009 22:27) "

Batice i ja se naslusao tih prica nema karata, svi kukaju, ja danas otisao na blagajnu posle faxa oko 12h, dosao i pitam i za CUDO karata za jug IMA... ne znam ko vas to lagao, karata ima za sve tribine, naravno sutra rano nestace sve jer ce pokupovati oni koji dolaze van Bg-a.... tako da , kad bi malo manje slusali druge a sami uradili nesto, bilo bi vam svima lakse :D

nis

pre 15 godina

Sta reci za nase prvenstvo, nego srecno svima, a sto se derbija tice, mogu samo reci da se pogledaju zadnje 5 utakmice i sve ce biti jasno, a vreme je doslo da se skine maler i za PARTIZAN-ovog stadiona, znaci lagana pobeda i ponovo inferiorna igra igraca duple krune...

grobar zemun

pre 15 godina

Ma kakav derbi petokraki....

Derbi se igrao prije 5 dana pred 40,000 ljudi na Poljudu a medju njima i ja...
(Torca Sombor, 27. februar 2009 22:44)

Stadion Hajduka iliti Poljud ima 35000 mesta, bas me zanima kako je to bilo 40000 ljudi osim ako nisu visili po krovnoj konstrukciji.

Hajduk je najsmesniji klub koji postoji - ljudi furaju fore kao "mi smo prvi osnovani, mi smo ovo mi smo ono..." a manji i od Zvezde i od Partizana.

I realno, atmosfera na hrvatskim i srpskim derbijima ne moze da se uporedjuje, na hrvatskim 95% stadiona navija za jedan tim dok u Srbiji je pola-pola bez obzira ko je domacin pa je samim tim i atmosvera daleko bolja jer su podjednako rasporedjene obe navijacke grupe.

Grobari, sutra dobijamo i ako ne znate - kosarkasi Partizana ce doci do juzne tribine na atletskoj stazi, taman da ih pozdravimo !

Mirko

pre 15 godina

Ajde jednom za svagda da razresimo dilemu(ako ona i postoji)o tome ko je u fudbalu veci klub,ko je za koga institucija i ko je iskompleksiran:
1.Bili smo svetski prvaci u klupskom fudbalu vi niste
2.Osvojili smo KES Vi niste(igrali ste finale ali niste uspeli)
3.Igrali smo finale Kupa UEFA Vi niste bili ni blizu toga
4.Broj osvojenih titula je ubedljivo na nasoj strani
5.Broj osvojenih nacionalnih Kupova je na nasoj strani(samo da Vas podsetim da ovo takmicenje niste osvojili u staroj SFRJ pune 33 godine)
6.Broj osvojenih i odbranjenih duplih kruna je na nasoj strani
7.Odos u pobedama u medjusobnim duelima je na nasoj strani
8.Odnos primljenih i datih golova u medjusobnim susuretima je na nasoj strani
9.Iz naseg kluba potice Dragan Dzajic,najbolji fudbaler u istoriji SFRJ koga su izabrali i strucnjaci i njegove kolege
10.Vi nikada niste doziveli da Vam celi stadion skandira kao sto su to skandirali nama navijaci Borusije(M)u vec pomenutom finalu Kupa UEFA(celi stadion je skandirao ROTEN STERN)
11.Najveca sramota vezana za klupski fudbal u bivsoj SFRJ je vezana za Partizan tj.njegova eliminacija od ekipe Fljamurtari iz Albanije
12.Dve najvece kradje u istoriji SFRJ su vezane za Partizan:osvajanje titule 1976 tj.gol Bjekovic u Ljubljani u 98 minutu meca i druga Vas opstanak u ligi u sezoni 1978/79 kada vas je Buducnost u zadnjem kolu pustila da pobedite i ostanete u ligi iako smo Vas mi u derbiju koji je odigran u kolu pre toga torpedovali sa 3:0 i trasirali put u nizi rang
13.Jedna od najvecih kradja u istoriji finala evro-kupova je ucinjena Crvenoj Zvezdi u finalnoj utakmici sa Borusijom(M)
14.U Vasoj istoriji postoji podataka da punih osamnaest godina niste uspeli da pobedite Zvezdu na Marakani
15.Evo Vam jos sveziji podatak:na stadionu JNA niste nas pobedili vec osam godina
16.Za Zvezdu su navijali celi gradovi kao sto je to Knin,Benkovac,Nevesinje sto dovoljno govori i o Vama i o nama
17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj.
Mogu Vam ja nabrajati i nabrajati tako do sutra ali moram se odmoriti jer za par sati krecem put beograda jer ja sam Zvezdin vojnik i ovakve utakmice ne propustam ni u kom slucaju.
Iznecu i jedno licno misljenje.Odrastao sam u visenacionalnoj sredini i odlaskom davne 1984 na Zvezdin sever shvatio sam ko sam,sta sam i sta je Zvezda za moj narod(ne zelim nikoga da vredjam samo iznosim cinjenicno stanje).Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.

dzg

pre 15 godina

Kao Hrvatu mi Partizan i Zvezda dođu na isto. Ali, s grobarima nikad nisam imao posla, a cigani su mi jednom pokrali žljebove, pa ću navijati za Partizan.
Ajmo crno-beli!

roman empire

pre 15 godina

Statistika lepo kaze da smo uspesniji u derbijima sto znaci da zvezdinim fudbalerima ne treba dodatna motivacija samo smireno i pametno i eto nas na -4.

DELIJA LJUBLJANA

pre 15 godina

Prvenstvo pocinje derbijem a zavrsava se duplom krunom Crvene Zvezde.Grobari sutra ima da vas saranimo na onom vasem raspalom groblju.ZVEZDA JE ZIVOT SVE OSTALO SU SITNICE

Dekicar

pre 15 godina

Prolece pocinje POBEDOM ZVEZDE na lavoru!!!
Mada, vidim, Janevski u tim za derbi stavio 19 igraca, medju kojima su i Bogdanovic(o Boze), Radivojevic(strasno),Blazic,Trickovski....dok recimo, nema Somea ili Smucija na tom spisku....
Cedo, odgovoran si za rezultate, a ti vidi ko ce da ti igra!
HOCEMO POBEDU,POBEDU U DERBIJU!!

na grbu vam zvezda, u imenu bari, znate li i sami sta ste vi ustvari????

pre 15 godina

Zvezda je zabeležila 57 pobeda, 42. meča završena su bez pobednika, a Partizan je trijumfovao u 35. Takođe, i gol razlika je na strani Zvezde (205-163).

NEKI KLUBOVI SU JEDNOSTAVNO VECI OD NEKIH KLUBOVA,I TACKA!

dzaba vam i doktor mo,i mali djavolcic ljaja,i kapiten djole i zuka hrabro srce i EL GRANDE JOKAN

JADNI STE!

Гузоњин син

pre 15 godina

Искрено ме не занима. Ко год да побједи друга страна ће да виче "намјештено!!!".... Ј---- наш фудбал!

Alves

pre 15 godina

Mislim da je trenutno veca verovatnoca da ce pronaci naftu na Petlovom Brdu,nego da ce neko naci kartu za JUG!!!!

Ima sve da gori....
Ne zaboravi nikad,da ceo zivot smo proveli s'tobom

MARE

pre 15 godina

Ma koji derbi to su vezare sa obe strane,nema tu vise drazi to je nekad bila tekma a sad nebi iso na utakmicu i da mi neko da kartu dzabe.smesni su

na grbu vam zvezda, u imenu bari, znate li i sami sta ste vi ustvari????

pre 15 godina

Zvezda je zabeležila 57 pobeda, 42. meča završena su bez pobednika, a Partizan je trijumfovao u 35. Takođe, i gol razlika je na strani Zvezde (205-163).

NEKI KLUBOVI SU JEDNOSTAVNO VECI OD NEKIH KLUBOVA,I TACKA!

dzaba vam i doktor mo,i mali djavolcic ljaja,i kapiten djole i zuka hrabro srce i EL GRANDE JOKAN

JADNI STE!

Mirko

pre 15 godina

Ajde jednom za svagda da razresimo dilemu(ako ona i postoji)o tome ko je u fudbalu veci klub,ko je za koga institucija i ko je iskompleksiran:
1.Bili smo svetski prvaci u klupskom fudbalu vi niste
2.Osvojili smo KES Vi niste(igrali ste finale ali niste uspeli)
3.Igrali smo finale Kupa UEFA Vi niste bili ni blizu toga
4.Broj osvojenih titula je ubedljivo na nasoj strani
5.Broj osvojenih nacionalnih Kupova je na nasoj strani(samo da Vas podsetim da ovo takmicenje niste osvojili u staroj SFRJ pune 33 godine)
6.Broj osvojenih i odbranjenih duplih kruna je na nasoj strani
7.Odos u pobedama u medjusobnim duelima je na nasoj strani
8.Odnos primljenih i datih golova u medjusobnim susuretima je na nasoj strani
9.Iz naseg kluba potice Dragan Dzajic,najbolji fudbaler u istoriji SFRJ koga su izabrali i strucnjaci i njegove kolege
10.Vi nikada niste doziveli da Vam celi stadion skandira kao sto su to skandirali nama navijaci Borusije(M)u vec pomenutom finalu Kupa UEFA(celi stadion je skandirao ROTEN STERN)
11.Najveca sramota vezana za klupski fudbal u bivsoj SFRJ je vezana za Partizan tj.njegova eliminacija od ekipe Fljamurtari iz Albanije
12.Dve najvece kradje u istoriji SFRJ su vezane za Partizan:osvajanje titule 1976 tj.gol Bjekovic u Ljubljani u 98 minutu meca i druga Vas opstanak u ligi u sezoni 1978/79 kada vas je Buducnost u zadnjem kolu pustila da pobedite i ostanete u ligi iako smo Vas mi u derbiju koji je odigran u kolu pre toga torpedovali sa 3:0 i trasirali put u nizi rang
13.Jedna od najvecih kradja u istoriji finala evro-kupova je ucinjena Crvenoj Zvezdi u finalnoj utakmici sa Borusijom(M)
14.U Vasoj istoriji postoji podataka da punih osamnaest godina niste uspeli da pobedite Zvezdu na Marakani
15.Evo Vam jos sveziji podatak:na stadionu JNA niste nas pobedili vec osam godina
16.Za Zvezdu su navijali celi gradovi kao sto je to Knin,Benkovac,Nevesinje sto dovoljno govori i o Vama i o nama
17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj.
Mogu Vam ja nabrajati i nabrajati tako do sutra ali moram se odmoriti jer za par sati krecem put beograda jer ja sam Zvezdin vojnik i ovakve utakmice ne propustam ni u kom slucaju.
Iznecu i jedno licno misljenje.Odrastao sam u visenacionalnoj sredini i odlaskom davne 1984 na Zvezdin sever shvatio sam ko sam,sta sam i sta je Zvezda za moj narod(ne zelim nikoga da vredjam samo iznosim cinjenicno stanje).Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.

MARE

pre 15 godina

Ma koji derbi to su vezare sa obe strane,nema tu vise drazi to je nekad bila tekma a sad nebi iso na utakmicu i da mi neko da kartu dzabe.smesni su

Гузоњин син

pre 15 godina

Искрено ме не занима. Ко год да побједи друга страна ће да виче "намјештено!!!".... Ј---- наш фудбал!

dzg

pre 15 godina

Kao Hrvatu mi Partizan i Zvezda dođu na isto. Ali, s grobarima nikad nisam imao posla, a cigani su mi jednom pokrali žljebove, pa ću navijati za Partizan.
Ajmo crno-beli!

Alves

pre 15 godina

Mislim da je trenutno veca verovatnoca da ce pronaci naftu na Petlovom Brdu,nego da ce neko naci kartu za JUG!!!!

Ima sve da gori....
Ne zaboravi nikad,da ceo zivot smo proveli s'tobom

roman empire

pre 15 godina

Statistika lepo kaze da smo uspesniji u derbijima sto znaci da zvezdinim fudbalerima ne treba dodatna motivacija samo smireno i pametno i eto nas na -4.

DELIJA LJUBLJANA

pre 15 godina

Prvenstvo pocinje derbijem a zavrsava se duplom krunom Crvene Zvezde.Grobari sutra ima da vas saranimo na onom vasem raspalom groblju.ZVEZDA JE ZIVOT SVE OSTALO SU SITNICE

Dekicar

pre 15 godina

Prolece pocinje POBEDOM ZVEZDE na lavoru!!!
Mada, vidim, Janevski u tim za derbi stavio 19 igraca, medju kojima su i Bogdanovic(o Boze), Radivojevic(strasno),Blazic,Trickovski....dok recimo, nema Somea ili Smucija na tom spisku....
Cedo, odgovoran si za rezultate, a ti vidi ko ce da ti igra!
HOCEMO POBEDU,POBEDU U DERBIJU!!

grobar zemun

pre 15 godina

Ma kakav derbi petokraki....

Derbi se igrao prije 5 dana pred 40,000 ljudi na Poljudu a medju njima i ja...
(Torca Sombor, 27. februar 2009 22:44)

Stadion Hajduka iliti Poljud ima 35000 mesta, bas me zanima kako je to bilo 40000 ljudi osim ako nisu visili po krovnoj konstrukciji.

Hajduk je najsmesniji klub koji postoji - ljudi furaju fore kao "mi smo prvi osnovani, mi smo ovo mi smo ono..." a manji i od Zvezde i od Partizana.

I realno, atmosfera na hrvatskim i srpskim derbijima ne moze da se uporedjuje, na hrvatskim 95% stadiona navija za jedan tim dok u Srbiji je pola-pola bez obzira ko je domacin pa je samim tim i atmosvera daleko bolja jer su podjednako rasporedjene obe navijacke grupe.

Grobari, sutra dobijamo i ako ne znate - kosarkasi Partizana ce doci do juzne tribine na atletskoj stazi, taman da ih pozdravimo !

PFC-ratnik

pre 15 godina

Ajde jednom za svagda da razresimo dilemu(ako ona i postoji)o tome ko je u fudbalu veci klub,ko je za koga institucija i ko je iskompleksiran:
1.Bili smo svetski prvaci u klupskom fudbalu vi niste
2.Osvojili smo KES Vi niste(igrali ste finale ali niste uspeli)
3.Igrali smo finale Kupa UEFA Vi niste bili ni blizu toga
4.Broj osvojenih titula je ubedljivo na nasoj strani
5.Broj osvojenih nacionalnih Kupova je na nasoj strani(samo da Vas podsetim da ovo takmicenje niste osvojili u staroj SFRJ pune 33 godine)
6.Broj osvojenih i odbranjenih duplih kruna je na nasoj strani
7.Odos u pobedama u medjusobnim duelima je na nasoj strani
8.Odnos primljenih i datih golova u medjusobnim susuretima je na nasoj strani
9.Iz naseg kluba potice Dragan Dzajic,najbolji fudbaler u istoriji SFRJ koga su izabrali i strucnjaci i njegove kolege
10.Vi nikada niste doziveli da Vam celi stadion skandira kao sto su to skandirali nama navijaci Borusije(M)u vec pomenutom finalu Kupa UEFA(celi stadion je skandirao ROTEN STERN)
11.Najveca sramota vezana za klupski fudbal u bivsoj SFRJ je vezana za Partizan tj.njegova eliminacija od ekipe Fljamurtari iz Albanije
12.Dve najvece kradje u istoriji SFRJ su vezane za Partizan:osvajanje titule 1976 tj.gol Bjekovic u Ljubljani u 98 minutu meca i druga Vas opstanak u ligi u sezoni 1978/79 kada vas je Buducnost u zadnjem kolu pustila da pobedite i ostanete u ligi iako smo Vas mi u derbiju koji je odigran u kolu pre toga torpedovali sa 3:0 i trasirali put u nizi rang
13.Jedna od najvecih kradja u istoriji finala evro-kupova je ucinjena Crvenoj Zvezdi u finalnoj utakmici sa Borusijom(M)
14.U Vasoj istoriji postoji podataka da punih osamnaest godina niste uspeli da pobedite Zvezdu na Marakani
15.Evo Vam jos sveziji podatak:na stadionu JNA niste nas pobedili vec osam godina
16.Za Zvezdu su navijali celi gradovi kao sto je to Knin,Benkovac,Nevesinje sto dovoljno govori i o Vama i o nama
17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj.
Mogu Vam ja nabrajati i nabrajati tako do sutra ali moram se odmoriti jer za par sati krecem put beograda jer ja sam Zvezdin vojnik i ovakve utakmice ne propustam ni u kom slucaju.
Iznecu i jedno licno misljenje.Odrastao sam u visenacionalnoj sredini i odlaskom davne 1984 na Zvezdin sever shvatio sam ko sam,sta sam i sta je Zvezda za moj narod(ne zelim nikoga da vredjam samo iznosim cinjenicno stanje).Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.
(Mirko, 28. februar 2009 00:12)

Da nemas komplekse,ne bi ni pisao ovoliki komentar!Znas,vreme o kojem ti govoris,odlikovalo se po sportskim drustvima,koja su imali i Partizan i Zvezda!

PARTIZAN JE ZVANICNO,NAJUSPESNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!
No,naravno da si to zaboravio da pomenes ;)
Sto se tice simbola srpstva,nikada ne zaboravi ko vas je osnovao i ako njega smatras Srbinom,onda nemas pojma o cemu pises.Ja se ponosim time,sto su u mom Partizanu igrali Makedonci,Slovenci,Hrvati,Goranci... i sto smo gde god igrali,uvek imali vise navijaca od vas,upravo iz gore navedenog razloga!
Nemoj pricati o srpstvu od 1984.godine..tada si se prosvetlio ili sta vec?
Najveci simbol srpstva je bio komandant JUGOSLOVENSKE vojske u Otadzbini!

Еххх светињо моја...

pre 15 godina

Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.
(Mirko, 28. februar 2009 00:12)
Ћирилица кажеш... Хммммммм, биће да сам нешто пропустио.

sakis

pre 15 godina

@Mirko
Gospodine delijo, vojnice ili ***aninu kako vec hoces, cinjenice su neosporne, statistika sve kaze i od toga nemozemo pobjeci, ali covjece ko si ti da govoris ko je veci klub, ko ima bolje navijace, nacionalno cistije itd. Prvo kad se za neki klub navija i voli negleda se koliko ima titula, ili navijaca nego se jednostavno voli, a ti ako si pravi navijac to bi trebao znati. Moj otac nije ni najljepsi, ni najbogatiji, ni najpoznatiji pa ga ja opet najvise volim, mislim da ti to nesto govori tzv. navijacu!
A sto se tice tih osam godina bez pobijede na jna, molim te napisi nesto o tome veceras, mislim da ces imati jedan argument manje u svom pametovanju jer ce PARTIZAN da razbije Zvezdu!
VOLIM PARTIZAN JER JE NAJBOLJI!

XXL

pre 15 godina

Mirko, 28. februar 2009 00:12

Sve je to tacno sto ti pises o FK Zvezdi i njenoj istoriji. Stvarno ili verovatno je tako bilo. Ali to je sve u proslom vremenu, davno bilo.
Trebali bi vi malo da pogledate koji gradovi DANAS navijaju za vas.
Sto se tice INSTITUCIJA, imali smo ih mi mnogo vise u nasoj istoriji, sve same institucije. Druze(ukoliko ti ovo ne odgovara reci) ili gospodine(vazi kao i za druze) ili prijatelju (onako narodski), bile su institucije poput MIPa, SKOJa, radnih akcija, SKPJ, TV Palme, SIVa, VJ.... sve te institucije su nestale. Bilo je tu i raznih kompanija koje su BILE pojam i koje su BILE institucije. Ali su sve mislile i radile tako kao da im ne treba nista vise osim toga sto su INSTITUCIJE.

Sto se tice namestanja, spletkarenja i ostalih cuda u nasem sportu, svakodnevnici i fudbalu, pa da, samo je (ako je uopste) Partizan to radio. Pa eto, svi drugi po sudovima, zatvorima osim nasih genijalac. jebiga, mnogo smo jaki, sta da se radi.

Sve u svemu, ja vama, klubovima sa sjajnom prosloscu, zelim da skapirate sadasnjost, kako se danas funkcionise. kako se posluje. kako se prave igraci i prodaju Mancesteru, kako se sinergise energija sa ostalim klubovima iz porodice. kako se komunicira sa svojim navijacima, kako se danas gradi imidz i rezultati. A sto se tice danasnjeg meca, videcemo.

Severac

pre 15 godina

(Mirko, 28. februar 2009 00:12)

Bravo Mirko, sjajan komentar... znaju oni to i sami, ali dobro je da si ih podsetio. Zna se ko je Zvezda, a ko su ostali...

Branka

pre 15 godina

EKSKLUZIVA
Данашњи фудбалски дерби имаће малу увертиру. Пре почетка сусрета, на терен ће, испред јужне трибине, изаћи кошаркаши Партизана. Иако пар сати касније играју утакмицу НЛБ лиге против Војводине у Новом Саду, играчи ће доћи како би својим присуством дали додатни мотив фудбалерима, а навијачи их ,после дочека на аеродрому, још једном поздравили и захвалили за велику победу у Шпанији.

akcidroni

pre 15 godina

@Mirko

-Kazhesh da razreshimo ko je iskompleksiran? -Jesi chuo mozhda za onu izreku da je najgore imati pa nemati?
-E,pa to ste wi-nekad ste bili weliki,nekad ste imali igrache i titule...ali sad imate samo obraz kao djon i Partizana da ga mrzite.Jer to ste wi.Ne zowu was uzalud cigani.Mislite o tome.

Fantomi Pancevo

pre 15 godina

"Mislim da je trenutno veca verovatnoca da ce pronaci naftu na Petlovom Brdu,nego da ce neko naci kartu za JUG!!!!

Ima sve da gori....
Ne zaboravi nikad,da ceo zivot smo proveli s'tobom
(Alves, 27. februar 2009 22:27) "

Batice i ja se naslusao tih prica nema karata, svi kukaju, ja danas otisao na blagajnu posle faxa oko 12h, dosao i pitam i za CUDO karata za jug IMA... ne znam ko vas to lagao, karata ima za sve tribine, naravno sutra rano nestace sve jer ce pokupovati oni koji dolaze van Bg-a.... tako da , kad bi malo manje slusali druge a sami uradili nesto, bilo bi vam svima lakse :D

serb

pre 15 godina

Svaka cast Mirko.
Propustio si da napises da su fudbaleri Fljamurtarija dobili po bicikl kao nagradu. I sam sam odrastao u visenacionalnoj sredin, a posto u to vrijeme nije bilno pozeljno pitati nekoga koje je nacionalnosti, onda se pitalo za koga navija. Za Zvezdu su iskljucivo navijali Srbi, za dinamo hrvati, muslimani vecinom za sarajevo.

Milos

pre 15 godina

Kada citam komentare ovih iskompleksiranih blizancica, slatko se smejem...sta ce tek biti posle tekme kada su neki vec sada poceli da se zale na sudiju :)) Bilo bi ovde dosta posla za psihologe i psihijatre, prosto sam srecan kada sve ovo procitam i kada skontam da sam normalan, odnosno barem u odnosu na ove sto redovno "premeravaju" koji klub je veci i bolji :)) sada ce poceti i ko ima jaceg brata i tatu :) Izgleda se vise voli klub koji ima vise titula, kupova itd...strasno

stef1985a

pre 15 godina

U ovom trenutku 22 komentara... svaki najavljuje ubedljivu ili bar minimalnu pobedu zvezde. Nije mi jasno samo: CIME JE POTKREPLJEN VAS OPTIMIZAM???
Nemojte da se desi ako izgubite sutra, da u najavi utakmice imate 200 komentara, a posle ni jednog jedinog (kao na citavu DECENIJU u basketu)

stex

pre 15 godina

Za navijče zvezde : šta vi zaista znate o svojim igračima? Doveli vam 60 igrača u poslednje dve godine, ove godine nisu ih ni predstavili na konferenciji za štampu, od 7 napadača ni jedan nije Srbin, više stranca imate nego domaćih igrača, klub vam se raspada, sponzor na dresu je misaona imenica, ja da sam navijač Zvezde a pri tom imam i malo morala BILO BI ME U NAJMANJU RUKU SRAMOTA!!!

Boki

pre 15 godina

"17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj"

Zvezda Srbija nikad Jugoslavija. JUGOSLOVENSKO SPORTSKO DRUSTVO Partizan bla bla bla...

Hahaha...koja kontradiktornost :))))

ciro

pre 15 godina

@ mirko

znaju grobarcici sve to samo nece da priznaju...

A zbog pobede Partizana nad ekipom Buducnosti tim koji gura Dejo Savicevic od pocetka crnogorske lige mrzim i dan danas!!!

pekiPFC

pre 15 godina

samo se vi durite i sa vasim dedama i babama prisecajte se lepih uspomena koje polako ali sigurno blede ... i pogledajte u kakvo se glibu nalazite ! Sutra ce se videti ko je bolji i svo ovo kukumavcenje i pisanje raznih gluposti po ovom sajtu bice uzaludno!!!!!!!!

ahmed

pre 15 godina

Kako je moguce da na RTS-u u najavi derbija ide snimak sa utakmica C. Zvezda - Bajern i C. Zvezda - Apoel, i snimak duela Djordjevica i Koromana(jedino to ima neke veze sa Partizanom)???!!!

nis

pre 15 godina

Sta reci za nase prvenstvo, nego srecno svima, a sto se derbija tice, mogu samo reci da se pogledaju zadnje 5 utakmice i sve ce biti jasno, a vreme je doslo da se skine maler i za PARTIZAN-ovog stadiona, znaci lagana pobeda i ponovo inferiorna igra igraca duple krune...

Stefan PFC4EVER

pre 15 godina

sutra je derbi? vi mora da ste pobrkali loncice!mi igramo za nedelju dana derbi s javorom,a sutra u hram dolazi grupa gradjana!

slaninar iz Nisa

pre 15 godina

Ти си прича мог живота,
само теби певам ја,
кад год треба, било где,
ја ћу бити уз тебе,

kikinda

pre 15 godina

Кад сви те напусте,
срећа леђа окрене,
од таме до сјаја,
од пакла до раја,
Фирма је уз тебе!!!

Grobar

pre 15 godina

Dao bih dukat da vas hocemo sutra pobediti da vas spustimo na zemlju,ja ne mogu da verujem kako neko moze da preti kad je u toku polusezone gubio od nekih amatera a preti velikom Partizanu.Unisticemo vas sutra.Ej cuj onog Splice kaze 40 000 a stadion prima 35 000 nebi bili DALMATINCI a da ne slazu.I to ste napunili jer vam je to jedina prilika u kojoj ste mogli pobediti Dinamo,samo gde ste bili proslih godina kad vas je jedva prelazilo 10 000 gledalaca.
Les Fossoyeurs
Allez Partizan la France c'est avec vous

Tradicijonalno i sutra

pre 15 godina

Zvezda je zabeležila 57 pobeda, 42 meča završena su bez pobednika, a partizan je trijumfovao u 35. Takođe, i gol razlika je na strani Zvezde (205-163)

Novi Sad u srcu!

pre 15 godina

ооо алее алее
ти знаш да увек бићу уз тебе
и једино ти си вечно у срцу мом
само ти си за мене шампион!!!
ооо алее алее...

grobar Höxter

pre 15 godina

ajde ***ani spremite se,bice posle utakmice:sudija kriv nja nja nja nja,Tole kriv nja nja nja,kosarkasi krivi zato sto su bili na stadionu nja nja nja,Dule kriv zato sto objasnio Jokanu kako se nikad ne gubi,nja nja nja.Ko ce da vas slusa mesecima,nja nja nja nja.......................

Daky

pre 15 godina

E Zvezda je ovaj put pukla...pa ljudi,vi ne znate ni ko igra za vas,ni ko vam je u upravi...vidite li vi(Zvezdasi)da vam je klub u rasulu...piotanje je da li ce opstati od silnih dugova...ccc...GrObAr 4Ever...Ne gine vam PORAZ!

Le Piaffe

pre 15 godina

Ја не знам зашто се јављају ови иѕ суседне нам земље. Гледајте ви ваш смешни дерби,тај хајдук и динамо...овде играју победник КЕШ и финалиста КЕШ..а то НИЈЕДАН ваш клуб никада неће бити....Ајмо ЗВЕЗДО!!!!!!

Duke

pre 15 godina

Nikako da se setim da pošaljem komentar u vezi sa ovom brdsko-planinskom ligom:
LOGO JELEN LIGE JE SUPER RUŽAN (baš kao i "liga")! Dakle, imamo EPL, Serie A, Bundes, La Ligu, Ligue 1... i napokon BPL = Brdsko-Planinska Liga! Haha!

najjaci smo

pre 15 godina

Brkić, Lakić, Đurić, Mijatović, Kizito, Tumbasević, Popović, Grozdanoski, Tadić, Hucišvili, Mrđa.
Zlatnim slovima ispisana imena

Komar

pre 15 godina

@PARTIZAN JE ZVANICNO,NAJUSPESNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!
No,naravno da si to zaboravio da pomenes ;)
Sto se tice simbola srpstva,nikada ne zaboravi ko vas je osnovao i ako njega smatras Srbinom,onda nemas pojma o cemu pises.Ja se ponosim time,sto su u mom Partizanu igrali Makedonci,Slovenci,Hrvati,Goranci... i sto smo gde god igrali,uvek imali vise navijaca od vas,upravo iz gore navedenog razloga!
Nemoj pricati o srpstvu od 1984.godine..tada si se prosvetlio ili sta vec?
Najveci simbol srpstva je bio komandant JUGOSLOVENSKE vojske u Otadzbini!
(PFC-ratnik, 28. februar 2009 09:53)

Dzaba ti to sto ste najtrofejnije sportsko drustvo,kada samo jedna zvezdina titula pobednika kupa sampiona vredi ko sve te vase...Gore je pisano ko je veci u fudbalu,a ti se vatas za sportsko drustvo,hmmm,kompleks?Boli me uvo za vase osvojene titule u piljcima,bocanju i kuglanju,koje vas cine tim natrofejnijim sportskim drustvom,jedino vam priznajem titule u vatrpolu i kosarci,ali i one su mnogo daleko od titule sampiona evrope i sveta u fudbalu.Mozda si i ti kuci dok igras PES osvojio neku titulu sa partizanom,jer i nju ubrajas u vasu "velicinu" sportskog drustva??
Hmmm,sprstvo!?Dovoljno je otpevati "ajmo crno beli,umro je tudjman franja,cutacemo jedan minut predsedniku partizana"!i jos nesto,sto nosite crno bele dresove,kada ste vi crveno plavi???
ajd bez nervoze,ima vremena,mozda jednom i stignete zvezdu u "velicini",ali cisto sumnjam.

TORCA SPALATO

pre 15 godina

#Roman Empire#

Ti si najbolji srbijanac ako si vec,,,, nikad zla u tvojim kommentarima. Ali ipak je Partizan najjaci tim u srbiji u mnogobrojnim sportovima
sorry
HAJDUK ZIVI VJECNO

fun of the world

pre 15 godina

@XXL

Decko mojpricas oprosloscu kao eto mi se bavimo prosloscu a vi sadasnjoscu. Ajde kazi ti meni kakva je vasa sadasnost. Igrali ste ligu UEFA i osvojili nula bodova. Ja ne kazem da smo mi bolji. Sta ste u Istoriji vaseg kluba postigli. Nista. Znaci po tebi je i Real proslost posto nema rezultate, Ajax takodje, Bayern takodje, Inter takodje samo ste vi sadasnjost i buducnost. To sto kazez stvarate igrace za Mancester pa taj igrac sada u Milanu nije bio ni rezerva a cak nije ni kofere nosio igracima koji su na spisku. Moze da igra Liga kup to mu je nivo. Ajde da ne prejudiciram stvari videce se vrlo brzo koliko vredi. Ti posmatras nasu ligu koja je na dbnu Evrope i dicis se prvim mestom a kada izadjete u Evropu nula bodovo. Mozda ces reci nas izbacio Apoel . Da izbacio nas ali njihov prvak Anathorsis igrao u LS i zaamalo da prodje dalje.Nemoj da se palis jos daleko ste vi od Zvezde. U Bivsoj jugi ste po uspehu bili na trecem mestu iz Hajduka. Jedini svetli trenutak su bile devedesete i rezim da ne pominjem coveka gde vam je predsednik kluba bio i predsenik vlade tog rezima. Tad nista nije valjalo pa ni fudbal

Nebojša GROBARI KAĆ

pre 15 godina

Citat sa hrvatskog sajta sport index-"Također, doznat ćemo odgovor i na pitanje mogu li Grobari bakljadom parirati Torcidi koja je, navijačkim žargonom rečeno, u tom segmentu nedodirljiva na ovim prostorima, pa i šire."

Znači ne verujem koliko oni pate od kompleksa. Nikada ništa slično nisam čuo ni pročitao na bilo kojem od naših medija.

GrobarBL

pre 15 godina

Meni nije jasno na čemu delije grade toliko samopouzdanje???
Jer vi stvarno mislite da Diarru i Jucu interesuje vaša istorija iz prosloga milenijuma???

adrianoBJ

pre 15 godina

ne pamtim kad me je derbi manje interesovao u zadnjih 10 god!! apsolutno me briga i ako sam vatreni navijac!!! nijedna ekipa nema nekog "sharma"!! nekako ovo su mi propale generacije nasih vecitih klubova!!!

Joкић

pre 15 godina

Kратко и јасно:
НИЈЕ ЖВАКА ЗА СЕЉАКА А НИ звезда и војводина ЗА ПРВАКА!!!

splićo

pre 15 godina

ja bi volija da tuče zvezda, ipak je to največi srpski klub, ka šta je hajduk tuka dynama, znači da dva diva tuču... mi smo obavili svoje sad delije tribaju svoje... šta bi da da se opet desi yu derbi hajduk-zvezda i zvezda-hajduk!

Grobar iz Makedonije

pre 15 godina

"Nemoj Zvezdo suze liti jer i ti ces prva biti, to ce biti onog dana kad ne bude PARTIZANA" pozdrav za sve grobare i napred Partizan zivot dajem za tebe

Strasno!

pre 15 godina

Pa ovde se ne zna ko je gori dal ovi **gani ili ovi grobari.
Ovi pricaju o proslosti ovo o kao nekoj sadasnjosti,srpstvu itd.
Pa da li vi znate ko vas je i kad osnovao?
Da li znate sta imate na grbu?
Da li znate da ce ovaj danasnji "derbi" biti tuga bozija.
kako vas nije sramota da pricate tu o tim silnim pobedama itd a nemate pojma ni o cemu! Jadan je ovaj nas derbi kad imamo ovakve strucnjake za navijace!

PFC-ratnik

pre 15 godina

#Roman Empire#

Ti si najbolji srbijanac ako si vec,,,, nikad zla u tvojim kommentarima. Ali ipak je Partizan najjaci tim u srbiji u mnogobrojnim sportovima
sorry
HAJDUK ZIVI VJECNO
(TORCA SPALATO, 28. februar 2009 13:26)

Ovo je zia istina i svi koji prate sport to znaju!Bravo!!!

Mojsije Ezkulj

pre 15 godina

I docekasmo taj trenutak... jos malo pa pocinjre derbi svetkovina srpskog fudbala... bravo unapred za sve aktere ovog derbija ma kako se oni zvali i ma koje boje nosili... subota je praznik fudbala i treba svi da budemo ponossni sto imamo manifestaciju kakvu nema recimo Bec, a ni Duvno tako da smo mi u neku ruku u privilegovanom polozaju u odnosu na malopre pomenute gradove (Bec i Duvno) jer imamo veciti derbi... nek pobedi bolji neki put je to zvezda a neki put partizan, ali bez jake zvezde nema ni jakog partizana koji ce sutra verovatno istrcati na teren u crno belim dresovima koji su i obelezje tima iz humske 1... hej sta to smrdi ne znam a znam to je praunuka tadije dragiceviva, ali ona je grasak upravo tako gerasak je alternativa za fastum gel ne ustavri nije ipak jeste cetir puta ura za grasak bravo bravo bravo... nadam se da ce derbi proteci u fer i korektnoj atmosferi, ali ne i litosferi ha ha ha ha ha kako dobar stos ovo sa litosferom ja sam pravi naslednik Borisa Bizetica zbog svog britkog i satiricniog humora koji ne stedi nikoga ni siromasne a ni ni bogate a ni godzilinu necaku Davorijanku koja je upravo preminula...

delija

pre 15 godina

Veciti derbi izmedju Partizana i Zvezde!Ne znam sta da kazem nego tezak protivnik,ali zna se ishod utakmice Zvezda ce pobediti sa jednim golom prednosti!!!!
Puno srece!!!!!!!!!!!1

Ja

pre 15 godina

@KOmar@

Zvezdina jedna titula je vrednija od svih vasih...

Smesno je ovako rezonovati... Titula prvaka Evrope je isti san i za npr. Vujasinovica u vaterpolu i za recimo Stankovica u fudbalu... E sad- Vujasu njegova titula nema cenu, Dekiju njegova takodje ( naravno ako je uzme), Djordjevicu u basketu je ona iz 92. vrednija i od finala 66. i od Vaseg Barija i od svega ostalog... Dakle, nemoj biti subjektivan... Uostalom , Partizan je vaterpolo sampio Evrope bio u 6 navrata, sto se tada smatralo Svetskim sampionom... sto je to manje vredno od vase?

na grbu vam zvezda, u imenu bari, znate li i sami sta ste vi ustvari????

pre 15 godina

Zvezda je zabeležila 57 pobeda, 42. meča završena su bez pobednika, a Partizan je trijumfovao u 35. Takođe, i gol razlika je na strani Zvezde (205-163).

NEKI KLUBOVI SU JEDNOSTAVNO VECI OD NEKIH KLUBOVA,I TACKA!

dzaba vam i doktor mo,i mali djavolcic ljaja,i kapiten djole i zuka hrabro srce i EL GRANDE JOKAN

JADNI STE!

Mirko

pre 15 godina

Ajde jednom za svagda da razresimo dilemu(ako ona i postoji)o tome ko je u fudbalu veci klub,ko je za koga institucija i ko je iskompleksiran:
1.Bili smo svetski prvaci u klupskom fudbalu vi niste
2.Osvojili smo KES Vi niste(igrali ste finale ali niste uspeli)
3.Igrali smo finale Kupa UEFA Vi niste bili ni blizu toga
4.Broj osvojenih titula je ubedljivo na nasoj strani
5.Broj osvojenih nacionalnih Kupova je na nasoj strani(samo da Vas podsetim da ovo takmicenje niste osvojili u staroj SFRJ pune 33 godine)
6.Broj osvojenih i odbranjenih duplih kruna je na nasoj strani
7.Odos u pobedama u medjusobnim duelima je na nasoj strani
8.Odnos primljenih i datih golova u medjusobnim susuretima je na nasoj strani
9.Iz naseg kluba potice Dragan Dzajic,najbolji fudbaler u istoriji SFRJ koga su izabrali i strucnjaci i njegove kolege
10.Vi nikada niste doziveli da Vam celi stadion skandira kao sto su to skandirali nama navijaci Borusije(M)u vec pomenutom finalu Kupa UEFA(celi stadion je skandirao ROTEN STERN)
11.Najveca sramota vezana za klupski fudbal u bivsoj SFRJ je vezana za Partizan tj.njegova eliminacija od ekipe Fljamurtari iz Albanije
12.Dve najvece kradje u istoriji SFRJ su vezane za Partizan:osvajanje titule 1976 tj.gol Bjekovic u Ljubljani u 98 minutu meca i druga Vas opstanak u ligi u sezoni 1978/79 kada vas je Buducnost u zadnjem kolu pustila da pobedite i ostanete u ligi iako smo Vas mi u derbiju koji je odigran u kolu pre toga torpedovali sa 3:0 i trasirali put u nizi rang
13.Jedna od najvecih kradja u istoriji finala evro-kupova je ucinjena Crvenoj Zvezdi u finalnoj utakmici sa Borusijom(M)
14.U Vasoj istoriji postoji podataka da punih osamnaest godina niste uspeli da pobedite Zvezdu na Marakani
15.Evo Vam jos sveziji podatak:na stadionu JNA niste nas pobedili vec osam godina
16.Za Zvezdu su navijali celi gradovi kao sto je to Knin,Benkovac,Nevesinje sto dovoljno govori i o Vama i o nama
17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj.
Mogu Vam ja nabrajati i nabrajati tako do sutra ali moram se odmoriti jer za par sati krecem put beograda jer ja sam Zvezdin vojnik i ovakve utakmice ne propustam ni u kom slucaju.
Iznecu i jedno licno misljenje.Odrastao sam u visenacionalnoj sredini i odlaskom davne 1984 na Zvezdin sever shvatio sam ko sam,sta sam i sta je Zvezda za moj narod(ne zelim nikoga da vredjam samo iznosim cinjenicno stanje).Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.

MARE

pre 15 godina

Ma koji derbi to su vezare sa obe strane,nema tu vise drazi to je nekad bila tekma a sad nebi iso na utakmicu i da mi neko da kartu dzabe.smesni su

roman empire

pre 15 godina

Statistika lepo kaze da smo uspesniji u derbijima sto znaci da zvezdinim fudbalerima ne treba dodatna motivacija samo smireno i pametno i eto nas na -4.

dzg

pre 15 godina

Kao Hrvatu mi Partizan i Zvezda dođu na isto. Ali, s grobarima nikad nisam imao posla, a cigani su mi jednom pokrali žljebove, pa ću navijati za Partizan.
Ajmo crno-beli!

Alves

pre 15 godina

Mislim da je trenutno veca verovatnoca da ce pronaci naftu na Petlovom Brdu,nego da ce neko naci kartu za JUG!!!!

Ima sve da gori....
Ne zaboravi nikad,da ceo zivot smo proveli s'tobom

DELIJA LJUBLJANA

pre 15 godina

Prvenstvo pocinje derbijem a zavrsava se duplom krunom Crvene Zvezde.Grobari sutra ima da vas saranimo na onom vasem raspalom groblju.ZVEZDA JE ZIVOT SVE OSTALO SU SITNICE

Dekicar

pre 15 godina

Prolece pocinje POBEDOM ZVEZDE na lavoru!!!
Mada, vidim, Janevski u tim za derbi stavio 19 igraca, medju kojima su i Bogdanovic(o Boze), Radivojevic(strasno),Blazic,Trickovski....dok recimo, nema Somea ili Smucija na tom spisku....
Cedo, odgovoran si za rezultate, a ti vidi ko ce da ti igra!
HOCEMO POBEDU,POBEDU U DERBIJU!!

Гузоњин син

pre 15 godina

Искрено ме не занима. Ко год да побједи друга страна ће да виче "намјештено!!!".... Ј---- наш фудбал!

PFC-ratnik

pre 15 godina

Ajde jednom za svagda da razresimo dilemu(ako ona i postoji)o tome ko je u fudbalu veci klub,ko je za koga institucija i ko je iskompleksiran:
1.Bili smo svetski prvaci u klupskom fudbalu vi niste
2.Osvojili smo KES Vi niste(igrali ste finale ali niste uspeli)
3.Igrali smo finale Kupa UEFA Vi niste bili ni blizu toga
4.Broj osvojenih titula je ubedljivo na nasoj strani
5.Broj osvojenih nacionalnih Kupova je na nasoj strani(samo da Vas podsetim da ovo takmicenje niste osvojili u staroj SFRJ pune 33 godine)
6.Broj osvojenih i odbranjenih duplih kruna je na nasoj strani
7.Odos u pobedama u medjusobnim duelima je na nasoj strani
8.Odnos primljenih i datih golova u medjusobnim susuretima je na nasoj strani
9.Iz naseg kluba potice Dragan Dzajic,najbolji fudbaler u istoriji SFRJ koga su izabrali i strucnjaci i njegove kolege
10.Vi nikada niste doziveli da Vam celi stadion skandira kao sto su to skandirali nama navijaci Borusije(M)u vec pomenutom finalu Kupa UEFA(celi stadion je skandirao ROTEN STERN)
11.Najveca sramota vezana za klupski fudbal u bivsoj SFRJ je vezana za Partizan tj.njegova eliminacija od ekipe Fljamurtari iz Albanije
12.Dve najvece kradje u istoriji SFRJ su vezane za Partizan:osvajanje titule 1976 tj.gol Bjekovic u Ljubljani u 98 minutu meca i druga Vas opstanak u ligi u sezoni 1978/79 kada vas je Buducnost u zadnjem kolu pustila da pobedite i ostanete u ligi iako smo Vas mi u derbiju koji je odigran u kolu pre toga torpedovali sa 3:0 i trasirali put u nizi rang
13.Jedna od najvecih kradja u istoriji finala evro-kupova je ucinjena Crvenoj Zvezdi u finalnoj utakmici sa Borusijom(M)
14.U Vasoj istoriji postoji podataka da punih osamnaest godina niste uspeli da pobedite Zvezdu na Marakani
15.Evo Vam jos sveziji podatak:na stadionu JNA niste nas pobedili vec osam godina
16.Za Zvezdu su navijali celi gradovi kao sto je to Knin,Benkovac,Nevesinje sto dovoljno govori i o Vama i o nama
17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj.
Mogu Vam ja nabrajati i nabrajati tako do sutra ali moram se odmoriti jer za par sati krecem put beograda jer ja sam Zvezdin vojnik i ovakve utakmice ne propustam ni u kom slucaju.
Iznecu i jedno licno misljenje.Odrastao sam u visenacionalnoj sredini i odlaskom davne 1984 na Zvezdin sever shvatio sam ko sam,sta sam i sta je Zvezda za moj narod(ne zelim nikoga da vredjam samo iznosim cinjenicno stanje).Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.
(Mirko, 28. februar 2009 00:12)

Da nemas komplekse,ne bi ni pisao ovoliki komentar!Znas,vreme o kojem ti govoris,odlikovalo se po sportskim drustvima,koja su imali i Partizan i Zvezda!

PARTIZAN JE ZVANICNO,NAJUSPESNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!
No,naravno da si to zaboravio da pomenes ;)
Sto se tice simbola srpstva,nikada ne zaboravi ko vas je osnovao i ako njega smatras Srbinom,onda nemas pojma o cemu pises.Ja se ponosim time,sto su u mom Partizanu igrali Makedonci,Slovenci,Hrvati,Goranci... i sto smo gde god igrali,uvek imali vise navijaca od vas,upravo iz gore navedenog razloga!
Nemoj pricati o srpstvu od 1984.godine..tada si se prosvetlio ili sta vec?
Najveci simbol srpstva je bio komandant JUGOSLOVENSKE vojske u Otadzbini!

sakis

pre 15 godina

@Mirko
Gospodine delijo, vojnice ili ***aninu kako vec hoces, cinjenice su neosporne, statistika sve kaze i od toga nemozemo pobjeci, ali covjece ko si ti da govoris ko je veci klub, ko ima bolje navijace, nacionalno cistije itd. Prvo kad se za neki klub navija i voli negleda se koliko ima titula, ili navijaca nego se jednostavno voli, a ti ako si pravi navijac to bi trebao znati. Moj otac nije ni najljepsi, ni najbogatiji, ni najpoznatiji pa ga ja opet najvise volim, mislim da ti to nesto govori tzv. navijacu!
A sto se tice tih osam godina bez pobijede na jna, molim te napisi nesto o tome veceras, mislim da ces imati jedan argument manje u svom pametovanju jer ce PARTIZAN da razbije Zvezdu!
VOLIM PARTIZAN JER JE NAJBOLJI!

Mojsije Ezkulj

pre 15 godina

I docekasmo taj trenutak... jos malo pa pocinjre derbi svetkovina srpskog fudbala... bravo unapred za sve aktere ovog derbija ma kako se oni zvali i ma koje boje nosili... subota je praznik fudbala i treba svi da budemo ponossni sto imamo manifestaciju kakvu nema recimo Bec, a ni Duvno tako da smo mi u neku ruku u privilegovanom polozaju u odnosu na malopre pomenute gradove (Bec i Duvno) jer imamo veciti derbi... nek pobedi bolji neki put je to zvezda a neki put partizan, ali bez jake zvezde nema ni jakog partizana koji ce sutra verovatno istrcati na teren u crno belim dresovima koji su i obelezje tima iz humske 1... hej sta to smrdi ne znam a znam to je praunuka tadije dragiceviva, ali ona je grasak upravo tako gerasak je alternativa za fastum gel ne ustavri nije ipak jeste cetir puta ura za grasak bravo bravo bravo... nadam se da ce derbi proteci u fer i korektnoj atmosferi, ali ne i litosferi ha ha ha ha ha kako dobar stos ovo sa litosferom ja sam pravi naslednik Borisa Bizetica zbog svog britkog i satiricniog humora koji ne stedi nikoga ni siromasne a ni ni bogate a ni godzilinu necaku Davorijanku koja je upravo preminula...

grobar zemun

pre 15 godina

Ma kakav derbi petokraki....

Derbi se igrao prije 5 dana pred 40,000 ljudi na Poljudu a medju njima i ja...
(Torca Sombor, 27. februar 2009 22:44)

Stadion Hajduka iliti Poljud ima 35000 mesta, bas me zanima kako je to bilo 40000 ljudi osim ako nisu visili po krovnoj konstrukciji.

Hajduk je najsmesniji klub koji postoji - ljudi furaju fore kao "mi smo prvi osnovani, mi smo ovo mi smo ono..." a manji i od Zvezde i od Partizana.

I realno, atmosfera na hrvatskim i srpskim derbijima ne moze da se uporedjuje, na hrvatskim 95% stadiona navija za jedan tim dok u Srbiji je pola-pola bez obzira ko je domacin pa je samim tim i atmosvera daleko bolja jer su podjednako rasporedjene obe navijacke grupe.

Grobari, sutra dobijamo i ako ne znate - kosarkasi Partizana ce doci do juzne tribine na atletskoj stazi, taman da ih pozdravimo !

stex

pre 15 godina

Za navijče zvezde : šta vi zaista znate o svojim igračima? Doveli vam 60 igrača u poslednje dve godine, ove godine nisu ih ni predstavili na konferenciji za štampu, od 7 napadača ni jedan nije Srbin, više stranca imate nego domaćih igrača, klub vam se raspada, sponzor na dresu je misaona imenica, ja da sam navijač Zvezde a pri tom imam i malo morala BILO BI ME U NAJMANJU RUKU SRAMOTA!!!

Severac

pre 15 godina

(Mirko, 28. februar 2009 00:12)

Bravo Mirko, sjajan komentar... znaju oni to i sami, ali dobro je da si ih podsetio. Zna se ko je Zvezda, a ko su ostali...

Tradicijonalno i sutra

pre 15 godina

Zvezda je zabeležila 57 pobeda, 42 meča završena su bez pobednika, a partizan je trijumfovao u 35. Takođe, i gol razlika je na strani Zvezde (205-163)

akcidroni

pre 15 godina

@Mirko

-Kazhesh da razreshimo ko je iskompleksiran? -Jesi chuo mozhda za onu izreku da je najgore imati pa nemati?
-E,pa to ste wi-nekad ste bili weliki,nekad ste imali igrache i titule...ali sad imate samo obraz kao djon i Partizana da ga mrzite.Jer to ste wi.Ne zowu was uzalud cigani.Mislite o tome.

Branka

pre 15 godina

EKSKLUZIVA
Данашњи фудбалски дерби имаће малу увертиру. Пре почетка сусрета, на терен ће, испред јужне трибине, изаћи кошаркаши Партизана. Иако пар сати касније играју утакмицу НЛБ лиге против Војводине у Новом Саду, играчи ће доћи како би својим присуством дали додатни мотив фудбалерима, а навијачи их ,после дочека на аеродрому, још једном поздравили и захвалили за велику победу у Шпанији.

Stefan PFC4EVER

pre 15 godina

sutra je derbi? vi mora da ste pobrkali loncice!mi igramo za nedelju dana derbi s javorom,a sutra u hram dolazi grupa gradjana!

serb

pre 15 godina

Svaka cast Mirko.
Propustio si da napises da su fudbaleri Fljamurtarija dobili po bicikl kao nagradu. I sam sam odrastao u visenacionalnoj sredin, a posto u to vrijeme nije bilno pozeljno pitati nekoga koje je nacionalnosti, onda se pitalo za koga navija. Za Zvezdu su iskljucivo navijali Srbi, za dinamo hrvati, muslimani vecinom za sarajevo.

Еххх светињо моја...

pre 15 godina

Ona je za mene svetinja isto kao sto mo je svetinja moja porodica,SPC,cirilica,Srbija.Za vas je jednom recju INSTITUCIJA u svakom pogledu i nemojte vise pricati o kompleksima kao Boga vas molim.
(Mirko, 28. februar 2009 00:12)
Ћирилица кажеш... Хммммммм, биће да сам нешто пропустио.

XXL

pre 15 godina

Mirko, 28. februar 2009 00:12

Sve je to tacno sto ti pises o FK Zvezdi i njenoj istoriji. Stvarno ili verovatno je tako bilo. Ali to je sve u proslom vremenu, davno bilo.
Trebali bi vi malo da pogledate koji gradovi DANAS navijaju za vas.
Sto se tice INSTITUCIJA, imali smo ih mi mnogo vise u nasoj istoriji, sve same institucije. Druze(ukoliko ti ovo ne odgovara reci) ili gospodine(vazi kao i za druze) ili prijatelju (onako narodski), bile su institucije poput MIPa, SKOJa, radnih akcija, SKPJ, TV Palme, SIVa, VJ.... sve te institucije su nestale. Bilo je tu i raznih kompanija koje su BILE pojam i koje su BILE institucije. Ali su sve mislile i radile tako kao da im ne treba nista vise osim toga sto su INSTITUCIJE.

Sto se tice namestanja, spletkarenja i ostalih cuda u nasem sportu, svakodnevnici i fudbalu, pa da, samo je (ako je uopste) Partizan to radio. Pa eto, svi drugi po sudovima, zatvorima osim nasih genijalac. jebiga, mnogo smo jaki, sta da se radi.

Sve u svemu, ja vama, klubovima sa sjajnom prosloscu, zelim da skapirate sadasnjost, kako se danas funkcionise. kako se posluje. kako se prave igraci i prodaju Mancesteru, kako se sinergise energija sa ostalim klubovima iz porodice. kako se komunicira sa svojim navijacima, kako se danas gradi imidz i rezultati. A sto se tice danasnjeg meca, videcemo.

nis

pre 15 godina

Sta reci za nase prvenstvo, nego srecno svima, a sto se derbija tice, mogu samo reci da se pogledaju zadnje 5 utakmice i sve ce biti jasno, a vreme je doslo da se skine maler i za PARTIZAN-ovog stadiona, znaci lagana pobeda i ponovo inferiorna igra igraca duple krune...

Grobar

pre 15 godina

Dao bih dukat da vas hocemo sutra pobediti da vas spustimo na zemlju,ja ne mogu da verujem kako neko moze da preti kad je u toku polusezone gubio od nekih amatera a preti velikom Partizanu.Unisticemo vas sutra.Ej cuj onog Splice kaze 40 000 a stadion prima 35 000 nebi bili DALMATINCI a da ne slazu.I to ste napunili jer vam je to jedina prilika u kojoj ste mogli pobediti Dinamo,samo gde ste bili proslih godina kad vas je jedva prelazilo 10 000 gledalaca.
Les Fossoyeurs
Allez Partizan la France c'est avec vous

Komar

pre 15 godina

@PARTIZAN JE ZVANICNO,NAJUSPESNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!
No,naravno da si to zaboravio da pomenes ;)
Sto se tice simbola srpstva,nikada ne zaboravi ko vas je osnovao i ako njega smatras Srbinom,onda nemas pojma o cemu pises.Ja se ponosim time,sto su u mom Partizanu igrali Makedonci,Slovenci,Hrvati,Goranci... i sto smo gde god igrali,uvek imali vise navijaca od vas,upravo iz gore navedenog razloga!
Nemoj pricati o srpstvu od 1984.godine..tada si se prosvetlio ili sta vec?
Najveci simbol srpstva je bio komandant JUGOSLOVENSKE vojske u Otadzbini!
(PFC-ratnik, 28. februar 2009 09:53)

Dzaba ti to sto ste najtrofejnije sportsko drustvo,kada samo jedna zvezdina titula pobednika kupa sampiona vredi ko sve te vase...Gore je pisano ko je veci u fudbalu,a ti se vatas za sportsko drustvo,hmmm,kompleks?Boli me uvo za vase osvojene titule u piljcima,bocanju i kuglanju,koje vas cine tim natrofejnijim sportskim drustvom,jedino vam priznajem titule u vatrpolu i kosarci,ali i one su mnogo daleko od titule sampiona evrope i sveta u fudbalu.Mozda si i ti kuci dok igras PES osvojio neku titulu sa partizanom,jer i nju ubrajas u vasu "velicinu" sportskog drustva??
Hmmm,sprstvo!?Dovoljno je otpevati "ajmo crno beli,umro je tudjman franja,cutacemo jedan minut predsedniku partizana"!i jos nesto,sto nosite crno bele dresove,kada ste vi crveno plavi???
ajd bez nervoze,ima vremena,mozda jednom i stignete zvezdu u "velicini",ali cisto sumnjam.

pekiPFC

pre 15 godina

samo se vi durite i sa vasim dedama i babama prisecajte se lepih uspomena koje polako ali sigurno blede ... i pogledajte u kakvo se glibu nalazite ! Sutra ce se videti ko je bolji i svo ovo kukumavcenje i pisanje raznih gluposti po ovom sajtu bice uzaludno!!!!!!!!

grobar Höxter

pre 15 godina

ajde ***ani spremite se,bice posle utakmice:sudija kriv nja nja nja nja,Tole kriv nja nja nja,kosarkasi krivi zato sto su bili na stadionu nja nja nja,Dule kriv zato sto objasnio Jokanu kako se nikad ne gubi,nja nja nja.Ko ce da vas slusa mesecima,nja nja nja nja.......................

najjaci smo

pre 15 godina

Brkić, Lakić, Đurić, Mijatović, Kizito, Tumbasević, Popović, Grozdanoski, Tadić, Hucišvili, Mrđa.
Zlatnim slovima ispisana imena

Novi Sad u srcu!

pre 15 godina

ооо алее алее
ти знаш да увек бићу уз тебе
и једино ти си вечно у срцу мом
само ти си за мене шампион!!!
ооо алее алее...

kikinda

pre 15 godina

Кад сви те напусте,
срећа леђа окрене,
од таме до сјаја,
од пакла до раја,
Фирма је уз тебе!!!

Fantomi Pancevo

pre 15 godina

"Mislim da je trenutno veca verovatnoca da ce pronaci naftu na Petlovom Brdu,nego da ce neko naci kartu za JUG!!!!

Ima sve da gori....
Ne zaboravi nikad,da ceo zivot smo proveli s'tobom
(Alves, 27. februar 2009 22:27) "

Batice i ja se naslusao tih prica nema karata, svi kukaju, ja danas otisao na blagajnu posle faxa oko 12h, dosao i pitam i za CUDO karata za jug IMA... ne znam ko vas to lagao, karata ima za sve tribine, naravno sutra rano nestace sve jer ce pokupovati oni koji dolaze van Bg-a.... tako da , kad bi malo manje slusali druge a sami uradili nesto, bilo bi vam svima lakse :D

Milos

pre 15 godina

Kada citam komentare ovih iskompleksiranih blizancica, slatko se smejem...sta ce tek biti posle tekme kada su neki vec sada poceli da se zale na sudiju :)) Bilo bi ovde dosta posla za psihologe i psihijatre, prosto sam srecan kada sve ovo procitam i kada skontam da sam normalan, odnosno barem u odnosu na ove sto redovno "premeravaju" koji klub je veci i bolji :)) sada ce poceti i ko ima jaceg brata i tatu :) Izgleda se vise voli klub koji ima vise titula, kupova itd...strasno

stef1985a

pre 15 godina

U ovom trenutku 22 komentara... svaki najavljuje ubedljivu ili bar minimalnu pobedu zvezde. Nije mi jasno samo: CIME JE POTKREPLJEN VAS OPTIMIZAM???
Nemojte da se desi ako izgubite sutra, da u najavi utakmice imate 200 komentara, a posle ni jednog jedinog (kao na citavu DECENIJU u basketu)

slaninar iz Nisa

pre 15 godina

Ти си прича мог живота,
само теби певам ја,
кад год треба, било где,
ја ћу бити уз тебе,

TORCA SPALATO

pre 15 godina

#Roman Empire#

Ti si najbolji srbijanac ako si vec,,,, nikad zla u tvojim kommentarima. Ali ipak je Partizan najjaci tim u srbiji u mnogobrojnim sportovima
sorry
HAJDUK ZIVI VJECNO

Duke

pre 15 godina

Nikako da se setim da pošaljem komentar u vezi sa ovom brdsko-planinskom ligom:
LOGO JELEN LIGE JE SUPER RUŽAN (baš kao i "liga")! Dakle, imamo EPL, Serie A, Bundes, La Ligu, Ligue 1... i napokon BPL = Brdsko-Planinska Liga! Haha!

Boki

pre 15 godina

"17.Sutra ce na severu biti navijaci koji dolazi i danas iz Slovenije,Hrvatske,BiH,makedonije,Crne Gore sto sa Vama nikada nece biti slucaj"

Zvezda Srbija nikad Jugoslavija. JUGOSLOVENSKO SPORTSKO DRUSTVO Partizan bla bla bla...

Hahaha...koja kontradiktornost :))))

ciro

pre 15 godina

@ mirko

znaju grobarcici sve to samo nece da priznaju...

A zbog pobede Partizana nad ekipom Buducnosti tim koji gura Dejo Savicevic od pocetka crnogorske lige mrzim i dan danas!!!

Daky

pre 15 godina

E Zvezda je ovaj put pukla...pa ljudi,vi ne znate ni ko igra za vas,ni ko vam je u upravi...vidite li vi(Zvezdasi)da vam je klub u rasulu...piotanje je da li ce opstati od silnih dugova...ccc...GrObAr 4Ever...Ne gine vam PORAZ!

Grobar iz Makedonije

pre 15 godina

"Nemoj Zvezdo suze liti jer i ti ces prva biti, to ce biti onog dana kad ne bude PARTIZANA" pozdrav za sve grobare i napred Partizan zivot dajem za tebe

ahmed

pre 15 godina

Kako je moguce da na RTS-u u najavi derbija ide snimak sa utakmica C. Zvezda - Bajern i C. Zvezda - Apoel, i snimak duela Djordjevica i Koromana(jedino to ima neke veze sa Partizanom)???!!!

Le Piaffe

pre 15 godina

Ја не знам зашто се јављају ови иѕ суседне нам земље. Гледајте ви ваш смешни дерби,тај хајдук и динамо...овде играју победник КЕШ и финалиста КЕШ..а то НИЈЕДАН ваш клуб никада неће бити....Ајмо ЗВЕЗДО!!!!!!

splićo

pre 15 godina

ja bi volija da tuče zvezda, ipak je to največi srpski klub, ka šta je hajduk tuka dynama, znači da dva diva tuču... mi smo obavili svoje sad delije tribaju svoje... šta bi da da se opet desi yu derbi hajduk-zvezda i zvezda-hajduk!

fun of the world

pre 15 godina

@XXL

Decko mojpricas oprosloscu kao eto mi se bavimo prosloscu a vi sadasnjoscu. Ajde kazi ti meni kakva je vasa sadasnost. Igrali ste ligu UEFA i osvojili nula bodova. Ja ne kazem da smo mi bolji. Sta ste u Istoriji vaseg kluba postigli. Nista. Znaci po tebi je i Real proslost posto nema rezultate, Ajax takodje, Bayern takodje, Inter takodje samo ste vi sadasnjost i buducnost. To sto kazez stvarate igrace za Mancester pa taj igrac sada u Milanu nije bio ni rezerva a cak nije ni kofere nosio igracima koji su na spisku. Moze da igra Liga kup to mu je nivo. Ajde da ne prejudiciram stvari videce se vrlo brzo koliko vredi. Ti posmatras nasu ligu koja je na dbnu Evrope i dicis se prvim mestom a kada izadjete u Evropu nula bodovo. Mozda ces reci nas izbacio Apoel . Da izbacio nas ali njihov prvak Anathorsis igrao u LS i zaamalo da prodje dalje.Nemoj da se palis jos daleko ste vi od Zvezde. U Bivsoj jugi ste po uspehu bili na trecem mestu iz Hajduka. Jedini svetli trenutak su bile devedesete i rezim da ne pominjem coveka gde vam je predsednik kluba bio i predsenik vlade tog rezima. Tad nista nije valjalo pa ni fudbal

Joкић

pre 15 godina

Kратко и јасно:
НИЈЕ ЖВАКА ЗА СЕЉАКА А НИ звезда и војводина ЗА ПРВАКА!!!

Ja

pre 15 godina

@KOmar@

Zvezdina jedna titula je vrednija od svih vasih...

Smesno je ovako rezonovati... Titula prvaka Evrope je isti san i za npr. Vujasinovica u vaterpolu i za recimo Stankovica u fudbalu... E sad- Vujasu njegova titula nema cenu, Dekiju njegova takodje ( naravno ako je uzme), Djordjevicu u basketu je ona iz 92. vrednija i od finala 66. i od Vaseg Barija i od svega ostalog... Dakle, nemoj biti subjektivan... Uostalom , Partizan je vaterpolo sampio Evrope bio u 6 navrata, sto se tada smatralo Svetskim sampionom... sto je to manje vredno od vase?

PFC-ratnik

pre 15 godina

#Roman Empire#

Ti si najbolji srbijanac ako si vec,,,, nikad zla u tvojim kommentarima. Ali ipak je Partizan najjaci tim u srbiji u mnogobrojnim sportovima
sorry
HAJDUK ZIVI VJECNO
(TORCA SPALATO, 28. februar 2009 13:26)

Ovo je zia istina i svi koji prate sport to znaju!Bravo!!!

Strasno!

pre 15 godina

Pa ovde se ne zna ko je gori dal ovi **gani ili ovi grobari.
Ovi pricaju o proslosti ovo o kao nekoj sadasnjosti,srpstvu itd.
Pa da li vi znate ko vas je i kad osnovao?
Da li znate sta imate na grbu?
Da li znate da ce ovaj danasnji "derbi" biti tuga bozija.
kako vas nije sramota da pricate tu o tim silnim pobedama itd a nemate pojma ni o cemu! Jadan je ovaj nas derbi kad imamo ovakve strucnjake za navijace!

Nebojša GROBARI KAĆ

pre 15 godina

Citat sa hrvatskog sajta sport index-"Također, doznat ćemo odgovor i na pitanje mogu li Grobari bakljadom parirati Torcidi koja je, navijačkim žargonom rečeno, u tom segmentu nedodirljiva na ovim prostorima, pa i šire."

Znači ne verujem koliko oni pate od kompleksa. Nikada ništa slično nisam čuo ni pročitao na bilo kojem od naših medija.

GrobarBL

pre 15 godina

Meni nije jasno na čemu delije grade toliko samopouzdanje???
Jer vi stvarno mislite da Diarru i Jucu interesuje vaša istorija iz prosloga milenijuma???

adrianoBJ

pre 15 godina

ne pamtim kad me je derbi manje interesovao u zadnjih 10 god!! apsolutno me briga i ako sam vatreni navijac!!! nijedna ekipa nema nekog "sharma"!! nekako ovo su mi propale generacije nasih vecitih klubova!!!

delija

pre 15 godina

Veciti derbi izmedju Partizana i Zvezde!Ne znam sta da kazem nego tezak protivnik,ali zna se ishod utakmice Zvezda ce pobediti sa jednim golom prednosti!!!!
Puno srece!!!!!!!!!!!1