Petak, 27.02.2009.

00:40

Klintonova: SAD podržava Kosovo

Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla je nakon sastanka sa kosovskim predsednikom i premijerom da SAD "snažno podržavaju" Vladu Kosova.

Izvor: B92

Klintonova: SAD podržava Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 15 godina

Destabilizacije u regionu ne bi ni bilo da nije bilo svesrdne pomoci SAD. Posle svega SAD ce da pomognu da se region stabilise. Da li se samo meni cini da je ovo vrhunac licemerja i strasna budalastina?

Natalija

pre 15 godina

„Ko pre devojci devojka njegova“ kaže stara srpska poslovica. Mi smo sa SAD bili saveznici u 2 sv rata – a sada smo „ruska gubernija“ – a to ima svoju cenu! Oćeš USRED Evrope (i NATOa) da budeš „ruski nosač aviona“ e pa onda nemoj da se čudiš što te SAD smatraju „realnom pretnjom“ njenim geostrateškim interesima.

bajram

pre 15 godina

kosovo je nova derzava, sa godisnicom rodjenja, treba pomagati ne samo zapad pa i amerika nego, i serbija kao komsije, jel ovde zivimo svi zajedno bez razlike na veroispovest, vjekovima, samo sto vrh politike u serbiju koriste derzavu kao da je privatna svojina a znam da serbski narod misli sto pre da pruza ruku pomirenja a i takodje i albanski narod!!

boban,nis

pre 15 godina

Jos samo im je falio video bim na bini iza njih, sa insertima iz akcije zvane "Milosrdni andjeo" i onda bi im dozivljaj bio potpun.
Boze, kuda li ide svet sa ovakvim ljudima na celu?

realista

pre 15 godina

Nije u pitanju Americko licemerje. To samo mi tako dozivljavamo.
A nikako da pocnemo pametno razmisljati o svojoj buducnosti.
SADA gubimo vreme na Kosovu, jer ga SADA ne mozemo vratiti. Ali ako budemo pametni mozda cemo i moci jednog dana. Okrenimo se drugim problemima, a neka se najmladja demokratija razvija uz pomoc velikih sila koliko god hoce, pa da vidimo dokle ce doci.

Јесус

pre 15 godina

Клинтонова ће повући и изменити став онда када неко из Србије њој гурне у џеп 5 милиона долара за менаџерске услуге. Нема идеологије нити љубави. То је посао! Чист посао! Где је она Америка која је примила Владику Николаја и Ђујића ? Шта је са том Америком ?

Dejan

pre 15 godina

Ukoliko srusite na desetine pravoslavnih srednjevekovnih crkava Amerika ce vas proglasiti za "najmladju demokratiju" na svetu.
Okupacija u 26 slika.

vlad

pre 15 godina

Nista ne primati k srcu. Istorija sada niti pocinje, niti se zavrsava. Bice jos tumbanja. Ovo se dogadjalo, i dogadjace se raznim narodima. Na nama je samo da opstanemo, da ne mastamo o bajkovitoj EU, bratskoj Rusiji, prijateljskoj Americi, pravednoj Kini,... Samo da gledamo da opstanemo.

Australac

pre 15 godina

Da su Srbi na Kosovu liseni slobodnog kretanja to se vidi u svim autoputevima Kosova. Vec deset godina krecu slobodnu sa neregistrovanim vozilima i sa starim nepriznatim tablicama i niko ih ne zaustavlja nit ih pita ko su sta su i zasto. Jel to gospodo i dame nazovete skracenje slobode kretanja?

bez naocara

pre 15 godina

Pa dokle ce Vama Srbima ceo svet biti kriv za vasa i samo vasa (ne)dela. Zar ne shvatate da ste po (ne)delima koje ste pocinili poslednjih 100 godina protiv Albanaca usli u grupu zemalja poznatih po diktaturama i masivnim ubistvima...nazalost Srbija je zajednodno sa Kampucijom, Vijetnamom, "nesvstanom Zambijom", Rusijom i jos nekim (ne)demokratskim zemljama u veoma losem glasu. Oni koji su se radovali sto je Obama pobedio na SAD izborima, i mislili da ce Amerika vratiti Srbiji Kosovo, jako su se prevarili.
Jucerasnja presuda u Hagu je potvrdila da je kriminal, ubistva, i (ne)demokratija u Srbiji sistemska i do dana danasnjeg se nista po tom pitanju nije promenilo.
Juce sam slusao jednu veoma hrabru Srpkinju, g-dju Natasu Kandic i mozda jednu od retkih koja ima hrabrosti ka gleda istinu u oci...kamo srece da ima vise ovakvih ljudi.

arben

pre 15 godina

Radovao sam se pobedi Obame i demokrata (ne samo radi Kosova) i odlasku Busove administacije i njene katastrofalne i ne subtilne politike na svim mogucim domenima. Ako ni je bilo vise priznavanje nezavisnosti Kosovo, razlog treba, prvenstveno, traziti na dbijanje nekih zemalja(arapskih recimo),da slijede arogantnu i politiku duplih arsina Busove administracije (naspram Iraka i palestinskog cvora na primer) a ne radi ocuvanja medunarodnog prava. Dolaskom Obame, imidz Amerike se mijenja na bolje, a podrska Kosove je ostala konstantna. Time je stvorena klima za nova priznavanja. Dodajmu jos tu, na prilog i zadnju odluku haskog tribunala. Nezavisnost Kosova je eticki imperativ i eticno resenje.

student986

pre 15 godina

Ja, licno, imam snazne averzije prema gospodji Klinton, a jos jace prema politici americke administracije za koju uopste ne verujem da ulaze u promene, kako kazu, zbog drugih i zbog opsteg ugleda u svetu. Oni znaju sta zele, mnogo su jaki i to dobijaju, bili u pravu ili ne. Nadam se da gresim, ali to nikada do sada nije bilo drugacije.

Lazar

pre 15 godina

Albanski lobi dobro puni dzepove gospodji Klinton i to je njoj sasvim dovoljan motiv da se zalaze za Kosovo. Da je ona takav demokrata zasto se ne zalaze za demokratiju u africkim zemljama recimo? A sto se evropske unije tice, da je toliko dobra i Svedska bi u nju usla.

znalac

pre 15 godina

Notorna je istina da Kosovski Srbi zive mizerno u enklavama i nisu previse sliobodni u kretanju na celoj teritoriji Kosova. Nije vlast na Kosovu kriva za to stanje vec Srpska vlast i Bg. Ona treba pod hitno da menja sadasnju politiku opstrukcije i neprijateljsva prema kosovskim gradjanima i to za dobrobit Srpskog zivlja dole.
Samo promena politike saradnje i dobrih odnosa moze vrlo brzo promeniti i percepciju albanaca u odnosu na srbe. Verujem da da svi na kosovo trebaju dostojno da zive ako ne u ljubavi barem u medjusobnom postovanju. Krajne je vreme za promene.

Darko

pre 15 godina

Na zalost mek stav nase vlade po pitanju Kosova dovodi do sve jacih pritisaka i kurazi dalje priznavanje .
Ako bi nas stav bio rigidniji kao sto treba da bude jer je sada jasno da od clanstva u EU nema nista, doslo bi do revizije kosovskog pitanja.

Jeremic to dobro razume ali na zalost Tadic misli da je svet posten i manje okrutan.

Mislim da Srbija mora da povuce crtu i jasno kaze nacionalne prioritete. To ce izazvati velike turbulencije jer se sada svaki nas prosperitet smatra nedopustivim. Srbija treba da podrzi RS i da jasno kaze da odustaje za sada od clanstva u EU.

Bolje da to bude nas stav ranije nego da dodjemo na isto kroz iznudjenu realnost.

Triput

pre 15 godina

SAD(+EU) podrzavaju Kosovo, Rusija Srbiju i tako se partija saha zapoceta devedesetih jos uvek nastavlja.

Titula pobednika na ovom regionalnom turniru, sve skupa sa basnoslovnom novcanom nagradom, ide ili u Vasington i Brisel ili u Moskvu. Mi smo isuvise zaslepljeni mrznjom i nepoverenjem da bi partiju odigrali sami do kraja i tako omogucili da nagrada ostane na Balkanu. I porazeni i pobednik bi, na duze staze, imali koristi u tome.

Makarenko

pre 15 godina

Eto vam demokratija na delu! Najlicemerniji svetski poredak ikada... Sve je samo interes i novac, nema niti jednog ideala, niti jedne granice preko koje se ne ide.

Julius

pre 15 godina

Cim neko podrzava Kosovo na bilo koji nacin, eto mu se iz Srbije gadjaju "drvljem i kamenjem". To nije dobro. Sta je narod Kosova kriv sto bi neki od proslosti napravili sadasnjost, i obratno. Dvadesetprvi vek je, i treba svi narodi sa jedne regije, a i celo covecanstvo, ruku uz ruku ici napred, i radovati se uspehu svakog naroda.
Sudeci po ponasanju zvanicnika Kosova, u pogledu percepcije demokratije oni su daleko ispred svojih kolega iz Srbije. Zato i zasluzuju svaku pohvalu, mada uvek ima prostora da se vise uradi na tom planu. Ali, uzmimo u obzir da je tek godina postojanja drzave.
Ustav i zakoni Kosova su za primer u garantovanju prava i sloboda svih gradjana Kosova. Treba ojacati institucije sistema da ta prava garantuju u praksi. Za to je potrebna i medjunarodna podrska i pomoc.
Tako treba shvatiti garancije drzavne sekretarke SAD-a, a ne kao zlonamernu.

caki

pre 15 godina

Sirbija dobija to sto zasluzuje, sve zemlje regiona su prozapadne i integrisu se u EU samo Srbija se drci i mudruje kao da su najjaca zemlja u Evropi a u stvari postala najsiromasnja Ruska gubernija u Evropi, i ko vam je zato kriv? naravno skoro ceo svet, ako pitamo Srbe.

Bane

pre 15 godina

Politiku koju Srbija treba da vodi na Kosovu je sumirao Zoran Djindjic:

"Mi nudimo koegzistenciju i široku autonomiju kosovskim Albancima. Nezavisno Kosovo vodilo bi ka cepanju Makedonije i sukobima u multietničkoj Bosni. Pored toga, kosovski Albanci bi imali problema na putu u Evropu, ako bi im u budućnosti Srbija bila protivnik. Ostala bi im samo Albanija i Jadransko more, pa bi mogli samo da plivaju u Evropu".

Mitrovica

pre 15 godina

Covek treba pokusati stvari da analizira bez emocija.
Sta stvarno znaci ta najnovija demokratija:
- da li je neko cuo nekog zvanicnika Republike Kosova da govori jezikom mrznje? Nije.
Da li se radi institucionalno protiv pripadnika manjinskih grupa na Kosovu? Ne.
Da li se usvajaju zakoni koji diskriminiraju pripadnike manjinskih grupa? Ne. itd.itd.

Pa za jednu mladu drzavu kao sto je Kosovo, i posle svega onoga sto je taj narod tamo mora pretrpeti, to je stvarno za svaku pohvalu.

бт

pre 15 godina

Јадна је "држава" у којој се привилегован статус огледа у праву да живиш у гету, да ти изван њега нема живота и да ти због тога и за обичну посету гробљу треба јака полицијска заштита.

Tulipan

pre 15 godina

Pa sta je i za ocekivati. Sa jedne strane imamo banana drzavu u cijoj skupstini proto-fasisti blokiraju rasprave i donosenje zakona, a Vlada je suvise zauzeta finansiranjem odbrane nekog dripca da rascisti stvari. A sa druge strane imate Kosovo.

Ma koliko to bilo tragicno, za ovih 18 godina smo videli SVE drzave bivse Jugoslavije kako preticu Srbiju, dok smo mi bili suvise uvredjeni na svet i posvadjani medjusobno da ucinimo bilo sta kako bismo fundamentalno osnazili svoju poziciju. Kosovo nije nezavisno zbog Americkog delovanja vec zbog naseg, i svih nasih vlada (sa casnim izuzetkom Djindjiceve).

Markus

pre 15 godina

U sustini pricamo o kolicini dolara koju Hilari moze da odvoji za ovu ideju. Vlasti na Kosovu bi trebalo da zabrine ono sto se nedavno desilo u Kirgiziji. Srbi i Albanci imaju jedni druge, Ameri nam ne trebaju kao posrednici. Iako smo budale nismo bas tolike da se ne mozemo dogovoriti.

Nele

pre 15 godina

Pa i ja bih podrzavao one koji hoce da saradjuju sa mnom. Sta mi hocemo da nas podrzavaju a mi da koristimo svaku priliku da ih pljujemo, da ih pravimo budalama uz pomoc nasih tabadzija i sluzbenika nase ambasade u SAD. Odavno vazi ona: "Nema i jare i pare".

Serdar Rade

pre 15 godina

Pa normalno, muz joj je pocasni doktor Pristinskog Univerziteta, a takodje je izjavila da su je Srpski snajperi gadjali po Sarajevskom aerodromu.

IQ=0

pre 15 godina

Dobili smo snažnu podršku SAD u podsticaju drugih prijatelja da priznaju Republiku Kosovo......

Prijatelju, u zivotu pravi prijatelji prepoznaju svog druga u nevolji pa se steknu da mu pomazu......a to sto gringosi pritiskaju druge zemlje da krse medjunarodno pravo da bi ih ti nazvao "prijateljima" moze samo pokazati ko si i sta si ti danas na Balkanu.
Sad ce "prijatelji" tvoji Gruzija, Spanija, Kurdistan, Baskija, Osetija,Abhazija....itd da te prepoznaju samo da nadju nezavisni broj fax-a u Pristini

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Klintonova je na konferenciji za novinare posle jučerašnjeg sastanka s predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i premijerom Hašimom Tačijem u Vašingtonu, rekla da je s njima razgovarala o političkim i ekonomskim izazovima koji očekuju Kosovo, koje je nazvala "najmlađom demokratijom na svetu"

Riječ demokratija je odavno izgubila na značenju. Kosovo sa demokratijom nema ništa zajedničko. Demokratija bi po pravilu trebala značiti poštovanje ljudskih prava (pogotovo zagarantovanih osnovnih prava), funkcionisanje pravne države, nizak nivo korupcije itd itd.

Ali očigledno je da gospođa Clinton i klika oko nje smatraju da što je zemlja ili u ovom slučaju nezavisna teritorija lojalnija USA i njenim interesima ima veće šanse da dobije epitet demokratska.

Srki

pre 15 godina

"Bez uloge SAD i zajedničkih saveznika, Kosovo ne bi bilo u ovoj tački političkih kretanja"
I vi im za sadašnje stanje na Kosovu zahvaljujete?

A ovo (Kosovo "zemlja svih njenih građana sa afirmisanim pravima pripadnika manjina") je kandidat za izjavu decenije.

Deki NS

pre 15 godina

"Rekla sam im da će SAD zajedno sa svojim partnerima u EU nastaviti da podražaju najmlađu demokratiju na svetu", izjavila je Klintonova.

Ima li kraja Americkom licemerju?

Srki

pre 15 godina

"Bez uloge SAD i zajedničkih saveznika, Kosovo ne bi bilo u ovoj tački političkih kretanja"
I vi im za sadašnje stanje na Kosovu zahvaljujete?

A ovo (Kosovo "zemlja svih njenih građana sa afirmisanim pravima pripadnika manjina") je kandidat za izjavu decenije.

Deki NS

pre 15 godina

"Rekla sam im da će SAD zajedno sa svojim partnerima u EU nastaviti da podražaju najmlađu demokratiju na svetu", izjavila je Klintonova.

Ima li kraja Americkom licemerju?

Serdar Rade

pre 15 godina

Pa normalno, muz joj je pocasni doktor Pristinskog Univerziteta, a takodje je izjavila da su je Srpski snajperi gadjali po Sarajevskom aerodromu.

Bane

pre 15 godina

Politiku koju Srbija treba da vodi na Kosovu je sumirao Zoran Djindjic:

"Mi nudimo koegzistenciju i široku autonomiju kosovskim Albancima. Nezavisno Kosovo vodilo bi ka cepanju Makedonije i sukobima u multietničkoj Bosni. Pored toga, kosovski Albanci bi imali problema na putu u Evropu, ako bi im u budućnosti Srbija bila protivnik. Ostala bi im samo Albanija i Jadransko more, pa bi mogli samo da plivaju u Evropu".

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Klintonova je na konferenciji za novinare posle jučerašnjeg sastanka s predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i premijerom Hašimom Tačijem u Vašingtonu, rekla da je s njima razgovarala o političkim i ekonomskim izazovima koji očekuju Kosovo, koje je nazvala "najmlađom demokratijom na svetu"

Riječ demokratija je odavno izgubila na značenju. Kosovo sa demokratijom nema ništa zajedničko. Demokratija bi po pravilu trebala značiti poštovanje ljudskih prava (pogotovo zagarantovanih osnovnih prava), funkcionisanje pravne države, nizak nivo korupcije itd itd.

Ali očigledno je da gospođa Clinton i klika oko nje smatraju da što je zemlja ili u ovom slučaju nezavisna teritorija lojalnija USA i njenim interesima ima veće šanse da dobije epitet demokratska.

Mitrovica

pre 15 godina

Covek treba pokusati stvari da analizira bez emocija.
Sta stvarno znaci ta najnovija demokratija:
- da li je neko cuo nekog zvanicnika Republike Kosova da govori jezikom mrznje? Nije.
Da li se radi institucionalno protiv pripadnika manjinskih grupa na Kosovu? Ne.
Da li se usvajaju zakoni koji diskriminiraju pripadnike manjinskih grupa? Ne. itd.itd.

Pa za jednu mladu drzavu kao sto je Kosovo, i posle svega onoga sto je taj narod tamo mora pretrpeti, to je stvarno za svaku pohvalu.

caki

pre 15 godina

Sirbija dobija to sto zasluzuje, sve zemlje regiona su prozapadne i integrisu se u EU samo Srbija se drci i mudruje kao da su najjaca zemlja u Evropi a u stvari postala najsiromasnja Ruska gubernija u Evropi, i ko vam je zato kriv? naravno skoro ceo svet, ako pitamo Srbe.

бт

pre 15 godina

Јадна је "држава" у којој се привилегован статус огледа у праву да живиш у гету, да ти изван њега нема живота и да ти због тога и за обичну посету гробљу треба јака полицијска заштита.

IQ=0

pre 15 godina

Dobili smo snažnu podršku SAD u podsticaju drugih prijatelja da priznaju Republiku Kosovo......

Prijatelju, u zivotu pravi prijatelji prepoznaju svog druga u nevolji pa se steknu da mu pomazu......a to sto gringosi pritiskaju druge zemlje da krse medjunarodno pravo da bi ih ti nazvao "prijateljima" moze samo pokazati ko si i sta si ti danas na Balkanu.
Sad ce "prijatelji" tvoji Gruzija, Spanija, Kurdistan, Baskija, Osetija,Abhazija....itd da te prepoznaju samo da nadju nezavisni broj fax-a u Pristini

bez naocara

pre 15 godina

Pa dokle ce Vama Srbima ceo svet biti kriv za vasa i samo vasa (ne)dela. Zar ne shvatate da ste po (ne)delima koje ste pocinili poslednjih 100 godina protiv Albanaca usli u grupu zemalja poznatih po diktaturama i masivnim ubistvima...nazalost Srbija je zajednodno sa Kampucijom, Vijetnamom, "nesvstanom Zambijom", Rusijom i jos nekim (ne)demokratskim zemljama u veoma losem glasu. Oni koji su se radovali sto je Obama pobedio na SAD izborima, i mislili da ce Amerika vratiti Srbiji Kosovo, jako su se prevarili.
Jucerasnja presuda u Hagu je potvrdila da je kriminal, ubistva, i (ne)demokratija u Srbiji sistemska i do dana danasnjeg se nista po tom pitanju nije promenilo.
Juce sam slusao jednu veoma hrabru Srpkinju, g-dju Natasu Kandic i mozda jednu od retkih koja ima hrabrosti ka gleda istinu u oci...kamo srece da ima vise ovakvih ljudi.

Julius

pre 15 godina

Cim neko podrzava Kosovo na bilo koji nacin, eto mu se iz Srbije gadjaju "drvljem i kamenjem". To nije dobro. Sta je narod Kosova kriv sto bi neki od proslosti napravili sadasnjost, i obratno. Dvadesetprvi vek je, i treba svi narodi sa jedne regije, a i celo covecanstvo, ruku uz ruku ici napred, i radovati se uspehu svakog naroda.
Sudeci po ponasanju zvanicnika Kosova, u pogledu percepcije demokratije oni su daleko ispred svojih kolega iz Srbije. Zato i zasluzuju svaku pohvalu, mada uvek ima prostora da se vise uradi na tom planu. Ali, uzmimo u obzir da je tek godina postojanja drzave.
Ustav i zakoni Kosova su za primer u garantovanju prava i sloboda svih gradjana Kosova. Treba ojacati institucije sistema da ta prava garantuju u praksi. Za to je potrebna i medjunarodna podrska i pomoc.
Tako treba shvatiti garancije drzavne sekretarke SAD-a, a ne kao zlonamernu.

Tulipan

pre 15 godina

Pa sta je i za ocekivati. Sa jedne strane imamo banana drzavu u cijoj skupstini proto-fasisti blokiraju rasprave i donosenje zakona, a Vlada je suvise zauzeta finansiranjem odbrane nekog dripca da rascisti stvari. A sa druge strane imate Kosovo.

Ma koliko to bilo tragicno, za ovih 18 godina smo videli SVE drzave bivse Jugoslavije kako preticu Srbiju, dok smo mi bili suvise uvredjeni na svet i posvadjani medjusobno da ucinimo bilo sta kako bismo fundamentalno osnazili svoju poziciju. Kosovo nije nezavisno zbog Americkog delovanja vec zbog naseg, i svih nasih vlada (sa casnim izuzetkom Djindjiceve).

Darko

pre 15 godina

Na zalost mek stav nase vlade po pitanju Kosova dovodi do sve jacih pritisaka i kurazi dalje priznavanje .
Ako bi nas stav bio rigidniji kao sto treba da bude jer je sada jasno da od clanstva u EU nema nista, doslo bi do revizije kosovskog pitanja.

Jeremic to dobro razume ali na zalost Tadic misli da je svet posten i manje okrutan.

Mislim da Srbija mora da povuce crtu i jasno kaze nacionalne prioritete. To ce izazvati velike turbulencije jer se sada svaki nas prosperitet smatra nedopustivim. Srbija treba da podrzi RS i da jasno kaze da odustaje za sada od clanstva u EU.

Bolje da to bude nas stav ranije nego da dodjemo na isto kroz iznudjenu realnost.

Makarenko

pre 15 godina

Eto vam demokratija na delu! Najlicemerniji svetski poredak ikada... Sve je samo interes i novac, nema niti jednog ideala, niti jedne granice preko koje se ne ide.

arben

pre 15 godina

Radovao sam se pobedi Obame i demokrata (ne samo radi Kosova) i odlasku Busove administacije i njene katastrofalne i ne subtilne politike na svim mogucim domenima. Ako ni je bilo vise priznavanje nezavisnosti Kosovo, razlog treba, prvenstveno, traziti na dbijanje nekih zemalja(arapskih recimo),da slijede arogantnu i politiku duplih arsina Busove administracije (naspram Iraka i palestinskog cvora na primer) a ne radi ocuvanja medunarodnog prava. Dolaskom Obame, imidz Amerike se mijenja na bolje, a podrska Kosove je ostala konstantna. Time je stvorena klima za nova priznavanja. Dodajmu jos tu, na prilog i zadnju odluku haskog tribunala. Nezavisnost Kosova je eticki imperativ i eticno resenje.

Markus

pre 15 godina

U sustini pricamo o kolicini dolara koju Hilari moze da odvoji za ovu ideju. Vlasti na Kosovu bi trebalo da zabrine ono sto se nedavno desilo u Kirgiziji. Srbi i Albanci imaju jedni druge, Ameri nam ne trebaju kao posrednici. Iako smo budale nismo bas tolike da se ne mozemo dogovoriti.

Nele

pre 15 godina

Pa i ja bih podrzavao one koji hoce da saradjuju sa mnom. Sta mi hocemo da nas podrzavaju a mi da koristimo svaku priliku da ih pljujemo, da ih pravimo budalama uz pomoc nasih tabadzija i sluzbenika nase ambasade u SAD. Odavno vazi ona: "Nema i jare i pare".

Lazar

pre 15 godina

Albanski lobi dobro puni dzepove gospodji Klinton i to je njoj sasvim dovoljan motiv da se zalaze za Kosovo. Da je ona takav demokrata zasto se ne zalaze za demokratiju u africkim zemljama recimo? A sto se evropske unije tice, da je toliko dobra i Svedska bi u nju usla.

Australac

pre 15 godina

Da su Srbi na Kosovu liseni slobodnog kretanja to se vidi u svim autoputevima Kosova. Vec deset godina krecu slobodnu sa neregistrovanim vozilima i sa starim nepriznatim tablicama i niko ih ne zaustavlja nit ih pita ko su sta su i zasto. Jel to gospodo i dame nazovete skracenje slobode kretanja?

znalac

pre 15 godina

Notorna je istina da Kosovski Srbi zive mizerno u enklavama i nisu previse sliobodni u kretanju na celoj teritoriji Kosova. Nije vlast na Kosovu kriva za to stanje vec Srpska vlast i Bg. Ona treba pod hitno da menja sadasnju politiku opstrukcije i neprijateljsva prema kosovskim gradjanima i to za dobrobit Srpskog zivlja dole.
Samo promena politike saradnje i dobrih odnosa moze vrlo brzo promeniti i percepciju albanaca u odnosu na srbe. Verujem da da svi na kosovo trebaju dostojno da zive ako ne u ljubavi barem u medjusobnom postovanju. Krajne je vreme za promene.

vlad

pre 15 godina

Nista ne primati k srcu. Istorija sada niti pocinje, niti se zavrsava. Bice jos tumbanja. Ovo se dogadjalo, i dogadjace se raznim narodima. Na nama je samo da opstanemo, da ne mastamo o bajkovitoj EU, bratskoj Rusiji, prijateljskoj Americi, pravednoj Kini,... Samo da gledamo da opstanemo.

Dejan

pre 15 godina

Ukoliko srusite na desetine pravoslavnih srednjevekovnih crkava Amerika ce vas proglasiti za "najmladju demokratiju" na svetu.
Okupacija u 26 slika.

student986

pre 15 godina

Ja, licno, imam snazne averzije prema gospodji Klinton, a jos jace prema politici americke administracije za koju uopste ne verujem da ulaze u promene, kako kazu, zbog drugih i zbog opsteg ugleda u svetu. Oni znaju sta zele, mnogo su jaki i to dobijaju, bili u pravu ili ne. Nadam se da gresim, ali to nikada do sada nije bilo drugacije.

Triput

pre 15 godina

SAD(+EU) podrzavaju Kosovo, Rusija Srbiju i tako se partija saha zapoceta devedesetih jos uvek nastavlja.

Titula pobednika na ovom regionalnom turniru, sve skupa sa basnoslovnom novcanom nagradom, ide ili u Vasington i Brisel ili u Moskvu. Mi smo isuvise zaslepljeni mrznjom i nepoverenjem da bi partiju odigrali sami do kraja i tako omogucili da nagrada ostane na Balkanu. I porazeni i pobednik bi, na duze staze, imali koristi u tome.

Јесус

pre 15 godina

Клинтонова ће повући и изменити став онда када неко из Србије њој гурне у џеп 5 милиона долара за менаџерске услуге. Нема идеологије нити љубави. То је посао! Чист посао! Где је она Америка која је примила Владику Николаја и Ђујића ? Шта је са том Америком ?

boban,nis

pre 15 godina

Jos samo im je falio video bim na bini iza njih, sa insertima iz akcije zvane "Milosrdni andjeo" i onda bi im dozivljaj bio potpun.
Boze, kuda li ide svet sa ovakvim ljudima na celu?

bajram

pre 15 godina

kosovo je nova derzava, sa godisnicom rodjenja, treba pomagati ne samo zapad pa i amerika nego, i serbija kao komsije, jel ovde zivimo svi zajedno bez razlike na veroispovest, vjekovima, samo sto vrh politike u serbiju koriste derzavu kao da je privatna svojina a znam da serbski narod misli sto pre da pruza ruku pomirenja a i takodje i albanski narod!!

realista

pre 15 godina

Nije u pitanju Americko licemerje. To samo mi tako dozivljavamo.
A nikako da pocnemo pametno razmisljati o svojoj buducnosti.
SADA gubimo vreme na Kosovu, jer ga SADA ne mozemo vratiti. Ali ako budemo pametni mozda cemo i moci jednog dana. Okrenimo se drugim problemima, a neka se najmladja demokratija razvija uz pomoc velikih sila koliko god hoce, pa da vidimo dokle ce doci.

Natalija

pre 15 godina

„Ko pre devojci devojka njegova“ kaže stara srpska poslovica. Mi smo sa SAD bili saveznici u 2 sv rata – a sada smo „ruska gubernija“ – a to ima svoju cenu! Oćeš USRED Evrope (i NATOa) da budeš „ruski nosač aviona“ e pa onda nemoj da se čudiš što te SAD smatraju „realnom pretnjom“ njenim geostrateškim interesima.

Zoran

pre 15 godina

Destabilizacije u regionu ne bi ni bilo da nije bilo svesrdne pomoci SAD. Posle svega SAD ce da pomognu da se region stabilise. Da li se samo meni cini da je ovo vrhunac licemerja i strasna budalastina?

Mitrovica

pre 15 godina

Covek treba pokusati stvari da analizira bez emocija.
Sta stvarno znaci ta najnovija demokratija:
- da li je neko cuo nekog zvanicnika Republike Kosova da govori jezikom mrznje? Nije.
Da li se radi institucionalno protiv pripadnika manjinskih grupa na Kosovu? Ne.
Da li se usvajaju zakoni koji diskriminiraju pripadnike manjinskih grupa? Ne. itd.itd.

Pa za jednu mladu drzavu kao sto je Kosovo, i posle svega onoga sto je taj narod tamo mora pretrpeti, to je stvarno za svaku pohvalu.

caki

pre 15 godina

Sirbija dobija to sto zasluzuje, sve zemlje regiona su prozapadne i integrisu se u EU samo Srbija se drci i mudruje kao da su najjaca zemlja u Evropi a u stvari postala najsiromasnja Ruska gubernija u Evropi, i ko vam je zato kriv? naravno skoro ceo svet, ako pitamo Srbe.

bez naocara

pre 15 godina

Pa dokle ce Vama Srbima ceo svet biti kriv za vasa i samo vasa (ne)dela. Zar ne shvatate da ste po (ne)delima koje ste pocinili poslednjih 100 godina protiv Albanaca usli u grupu zemalja poznatih po diktaturama i masivnim ubistvima...nazalost Srbija je zajednodno sa Kampucijom, Vijetnamom, "nesvstanom Zambijom", Rusijom i jos nekim (ne)demokratskim zemljama u veoma losem glasu. Oni koji su se radovali sto je Obama pobedio na SAD izborima, i mislili da ce Amerika vratiti Srbiji Kosovo, jako su se prevarili.
Jucerasnja presuda u Hagu je potvrdila da je kriminal, ubistva, i (ne)demokratija u Srbiji sistemska i do dana danasnjeg se nista po tom pitanju nije promenilo.
Juce sam slusao jednu veoma hrabru Srpkinju, g-dju Natasu Kandic i mozda jednu od retkih koja ima hrabrosti ka gleda istinu u oci...kamo srece da ima vise ovakvih ljudi.

Deki NS

pre 15 godina

"Rekla sam im da će SAD zajedno sa svojim partnerima u EU nastaviti da podražaju najmlađu demokratiju na svetu", izjavila je Klintonova.

Ima li kraja Americkom licemerju?

Julius

pre 15 godina

Cim neko podrzava Kosovo na bilo koji nacin, eto mu se iz Srbije gadjaju "drvljem i kamenjem". To nije dobro. Sta je narod Kosova kriv sto bi neki od proslosti napravili sadasnjost, i obratno. Dvadesetprvi vek je, i treba svi narodi sa jedne regije, a i celo covecanstvo, ruku uz ruku ici napred, i radovati se uspehu svakog naroda.
Sudeci po ponasanju zvanicnika Kosova, u pogledu percepcije demokratije oni su daleko ispred svojih kolega iz Srbije. Zato i zasluzuju svaku pohvalu, mada uvek ima prostora da se vise uradi na tom planu. Ali, uzmimo u obzir da je tek godina postojanja drzave.
Ustav i zakoni Kosova su za primer u garantovanju prava i sloboda svih gradjana Kosova. Treba ojacati institucije sistema da ta prava garantuju u praksi. Za to je potrebna i medjunarodna podrska i pomoc.
Tako treba shvatiti garancije drzavne sekretarke SAD-a, a ne kao zlonamernu.

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Klintonova je na konferenciji za novinare posle jučerašnjeg sastanka s predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i premijerom Hašimom Tačijem u Vašingtonu, rekla da je s njima razgovarala o političkim i ekonomskim izazovima koji očekuju Kosovo, koje je nazvala "najmlađom demokratijom na svetu"

Riječ demokratija je odavno izgubila na značenju. Kosovo sa demokratijom nema ništa zajedničko. Demokratija bi po pravilu trebala značiti poštovanje ljudskih prava (pogotovo zagarantovanih osnovnih prava), funkcionisanje pravne države, nizak nivo korupcije itd itd.

Ali očigledno je da gospođa Clinton i klika oko nje smatraju da što je zemlja ili u ovom slučaju nezavisna teritorija lojalnija USA i njenim interesima ima veće šanse da dobije epitet demokratska.

Srki

pre 15 godina

"Bez uloge SAD i zajedničkih saveznika, Kosovo ne bi bilo u ovoj tački političkih kretanja"
I vi im za sadašnje stanje na Kosovu zahvaljujete?

A ovo (Kosovo "zemlja svih njenih građana sa afirmisanim pravima pripadnika manjina") je kandidat za izjavu decenije.

arben

pre 15 godina

Radovao sam se pobedi Obame i demokrata (ne samo radi Kosova) i odlasku Busove administacije i njene katastrofalne i ne subtilne politike na svim mogucim domenima. Ako ni je bilo vise priznavanje nezavisnosti Kosovo, razlog treba, prvenstveno, traziti na dbijanje nekih zemalja(arapskih recimo),da slijede arogantnu i politiku duplih arsina Busove administracije (naspram Iraka i palestinskog cvora na primer) a ne radi ocuvanja medunarodnog prava. Dolaskom Obame, imidz Amerike se mijenja na bolje, a podrska Kosove je ostala konstantna. Time je stvorena klima za nova priznavanja. Dodajmu jos tu, na prilog i zadnju odluku haskog tribunala. Nezavisnost Kosova je eticki imperativ i eticno resenje.

Nele

pre 15 godina

Pa i ja bih podrzavao one koji hoce da saradjuju sa mnom. Sta mi hocemo da nas podrzavaju a mi da koristimo svaku priliku da ih pljujemo, da ih pravimo budalama uz pomoc nasih tabadzija i sluzbenika nase ambasade u SAD. Odavno vazi ona: "Nema i jare i pare".

IQ=0

pre 15 godina

Dobili smo snažnu podršku SAD u podsticaju drugih prijatelja da priznaju Republiku Kosovo......

Prijatelju, u zivotu pravi prijatelji prepoznaju svog druga u nevolji pa se steknu da mu pomazu......a to sto gringosi pritiskaju druge zemlje da krse medjunarodno pravo da bi ih ti nazvao "prijateljima" moze samo pokazati ko si i sta si ti danas na Balkanu.
Sad ce "prijatelji" tvoji Gruzija, Spanija, Kurdistan, Baskija, Osetija,Abhazija....itd da te prepoznaju samo da nadju nezavisni broj fax-a u Pristini

Bane

pre 15 godina

Politiku koju Srbija treba da vodi na Kosovu je sumirao Zoran Djindjic:

"Mi nudimo koegzistenciju i široku autonomiju kosovskim Albancima. Nezavisno Kosovo vodilo bi ka cepanju Makedonije i sukobima u multietničkoj Bosni. Pored toga, kosovski Albanci bi imali problema na putu u Evropu, ako bi im u budućnosti Srbija bila protivnik. Ostala bi im samo Albanija i Jadransko more, pa bi mogli samo da plivaju u Evropu".

Serdar Rade

pre 15 godina

Pa normalno, muz joj je pocasni doktor Pristinskog Univerziteta, a takodje je izjavila da su je Srpski snajperi gadjali po Sarajevskom aerodromu.

znalac

pre 15 godina

Notorna je istina da Kosovski Srbi zive mizerno u enklavama i nisu previse sliobodni u kretanju na celoj teritoriji Kosova. Nije vlast na Kosovu kriva za to stanje vec Srpska vlast i Bg. Ona treba pod hitno da menja sadasnju politiku opstrukcije i neprijateljsva prema kosovskim gradjanima i to za dobrobit Srpskog zivlja dole.
Samo promena politike saradnje i dobrih odnosa moze vrlo brzo promeniti i percepciju albanaca u odnosu na srbe. Verujem da da svi na kosovo trebaju dostojno da zive ako ne u ljubavi barem u medjusobnom postovanju. Krajne je vreme za promene.

Markus

pre 15 godina

U sustini pricamo o kolicini dolara koju Hilari moze da odvoji za ovu ideju. Vlasti na Kosovu bi trebalo da zabrine ono sto se nedavno desilo u Kirgiziji. Srbi i Albanci imaju jedni druge, Ameri nam ne trebaju kao posrednici. Iako smo budale nismo bas tolike da se ne mozemo dogovoriti.

Tulipan

pre 15 godina

Pa sta je i za ocekivati. Sa jedne strane imamo banana drzavu u cijoj skupstini proto-fasisti blokiraju rasprave i donosenje zakona, a Vlada je suvise zauzeta finansiranjem odbrane nekog dripca da rascisti stvari. A sa druge strane imate Kosovo.

Ma koliko to bilo tragicno, za ovih 18 godina smo videli SVE drzave bivse Jugoslavije kako preticu Srbiju, dok smo mi bili suvise uvredjeni na svet i posvadjani medjusobno da ucinimo bilo sta kako bismo fundamentalno osnazili svoju poziciju. Kosovo nije nezavisno zbog Americkog delovanja vec zbog naseg, i svih nasih vlada (sa casnim izuzetkom Djindjiceve).

Darko

pre 15 godina

Na zalost mek stav nase vlade po pitanju Kosova dovodi do sve jacih pritisaka i kurazi dalje priznavanje .
Ako bi nas stav bio rigidniji kao sto treba da bude jer je sada jasno da od clanstva u EU nema nista, doslo bi do revizije kosovskog pitanja.

Jeremic to dobro razume ali na zalost Tadic misli da je svet posten i manje okrutan.

Mislim da Srbija mora da povuce crtu i jasno kaze nacionalne prioritete. To ce izazvati velike turbulencije jer se sada svaki nas prosperitet smatra nedopustivim. Srbija treba da podrzi RS i da jasno kaze da odustaje za sada od clanstva u EU.

Bolje da to bude nas stav ranije nego da dodjemo na isto kroz iznudjenu realnost.

Australac

pre 15 godina

Da su Srbi na Kosovu liseni slobodnog kretanja to se vidi u svim autoputevima Kosova. Vec deset godina krecu slobodnu sa neregistrovanim vozilima i sa starim nepriznatim tablicama i niko ih ne zaustavlja nit ih pita ko su sta su i zasto. Jel to gospodo i dame nazovete skracenje slobode kretanja?

бт

pre 15 godina

Јадна је "држава" у којој се привилегован статус огледа у праву да живиш у гету, да ти изван њега нема живота и да ти због тога и за обичну посету гробљу треба јака полицијска заштита.

Lazar

pre 15 godina

Albanski lobi dobro puni dzepove gospodji Klinton i to je njoj sasvim dovoljan motiv da se zalaze za Kosovo. Da je ona takav demokrata zasto se ne zalaze za demokratiju u africkim zemljama recimo? A sto se evropske unije tice, da je toliko dobra i Svedska bi u nju usla.

Dejan

pre 15 godina

Ukoliko srusite na desetine pravoslavnih srednjevekovnih crkava Amerika ce vas proglasiti za "najmladju demokratiju" na svetu.
Okupacija u 26 slika.

bajram

pre 15 godina

kosovo je nova derzava, sa godisnicom rodjenja, treba pomagati ne samo zapad pa i amerika nego, i serbija kao komsije, jel ovde zivimo svi zajedno bez razlike na veroispovest, vjekovima, samo sto vrh politike u serbiju koriste derzavu kao da je privatna svojina a znam da serbski narod misli sto pre da pruza ruku pomirenja a i takodje i albanski narod!!

realista

pre 15 godina

Nije u pitanju Americko licemerje. To samo mi tako dozivljavamo.
A nikako da pocnemo pametno razmisljati o svojoj buducnosti.
SADA gubimo vreme na Kosovu, jer ga SADA ne mozemo vratiti. Ali ako budemo pametni mozda cemo i moci jednog dana. Okrenimo se drugim problemima, a neka se najmladja demokratija razvija uz pomoc velikih sila koliko god hoce, pa da vidimo dokle ce doci.

Makarenko

pre 15 godina

Eto vam demokratija na delu! Najlicemerniji svetski poredak ikada... Sve je samo interes i novac, nema niti jednog ideala, niti jedne granice preko koje se ne ide.

Јесус

pre 15 godina

Клинтонова ће повући и изменити став онда када неко из Србије њој гурне у џеп 5 милиона долара за менаџерске услуге. Нема идеологије нити љубави. То је посао! Чист посао! Где је она Америка која је примила Владику Николаја и Ђујића ? Шта је са том Америком ?

boban,nis

pre 15 godina

Jos samo im je falio video bim na bini iza njih, sa insertima iz akcije zvane "Milosrdni andjeo" i onda bi im dozivljaj bio potpun.
Boze, kuda li ide svet sa ovakvim ljudima na celu?

student986

pre 15 godina

Ja, licno, imam snazne averzije prema gospodji Klinton, a jos jace prema politici americke administracije za koju uopste ne verujem da ulaze u promene, kako kazu, zbog drugih i zbog opsteg ugleda u svetu. Oni znaju sta zele, mnogo su jaki i to dobijaju, bili u pravu ili ne. Nadam se da gresim, ali to nikada do sada nije bilo drugacije.

vlad

pre 15 godina

Nista ne primati k srcu. Istorija sada niti pocinje, niti se zavrsava. Bice jos tumbanja. Ovo se dogadjalo, i dogadjace se raznim narodima. Na nama je samo da opstanemo, da ne mastamo o bajkovitoj EU, bratskoj Rusiji, prijateljskoj Americi, pravednoj Kini,... Samo da gledamo da opstanemo.

Triput

pre 15 godina

SAD(+EU) podrzavaju Kosovo, Rusija Srbiju i tako se partija saha zapoceta devedesetih jos uvek nastavlja.

Titula pobednika na ovom regionalnom turniru, sve skupa sa basnoslovnom novcanom nagradom, ide ili u Vasington i Brisel ili u Moskvu. Mi smo isuvise zaslepljeni mrznjom i nepoverenjem da bi partiju odigrali sami do kraja i tako omogucili da nagrada ostane na Balkanu. I porazeni i pobednik bi, na duze staze, imali koristi u tome.

Natalija

pre 15 godina

„Ko pre devojci devojka njegova“ kaže stara srpska poslovica. Mi smo sa SAD bili saveznici u 2 sv rata – a sada smo „ruska gubernija“ – a to ima svoju cenu! Oćeš USRED Evrope (i NATOa) da budeš „ruski nosač aviona“ e pa onda nemoj da se čudiš što te SAD smatraju „realnom pretnjom“ njenim geostrateškim interesima.

Zoran

pre 15 godina

Destabilizacije u regionu ne bi ni bilo da nije bilo svesrdne pomoci SAD. Posle svega SAD ce da pomognu da se region stabilise. Da li se samo meni cini da je ovo vrhunac licemerja i strasna budalastina?