Sreda, 18.02.2009.

17:44

Dubai: Poraz Jelene Janković

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa turnira u Dubaiju pošto je izgubila od Estonke Kaje Kanepi sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5.

Izvor: B92

Dubai: Poraz Jelene Jankoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

JJ FAN

pre 15 godina

@ NO NAME
Ti si izgleda potpuno ne obavesten,Jelena nije nista zamerila FEdereru kada je upitanju njegova igra, cak je naglasila da je on veliki igrac, ali mu to ne daje za pravo da komentarise druge.....ccc....zar je potrebno da ti prepricavam izjave...mogao bi da vodis racuna o tome sto pises...najlakse je podrzavati i navijati za nekoga ko ima 13 gs, i onda ste vi kao pametni jer znate da procenite kvalitat tenisera, zasto ne verujete u nekoga ko ce tek napredovati, svet je zadivljen nasim tenisom, ali mnogi od vas se bune, predpostavljam jer Jelenina karijera i karijera ostalih nasih sportista nije ni prici vasoj.
Aj sada mi reci da ti oduvek navijas za FEDA i da si znao da ce on kada tada biti ovo sto je sada...........MOZDA TI I POVERUJEM...

modiljani

pre 15 godina

e manite se monike,stefi,navratilove...pogledajte na youtube-u snimke njihovih meceva...to je smesan tenis naspram ovog danas,nije bilo ni desetina profi igracica da bi im zagorcavale zivot,danas je tenis sasvim neka druga prica...

Milena

pre 15 godina

Ma kakva Monika Seles. Ona je mogla da osvaj GSove kada joj je jedina konkurencija bila Graf. Ona protiv sestara Wiliams ima po jenu pobedu i 20tak poraza, znaci nije im prici (uz to Seles je u svim mecevima bila u Top 10, znaci nije bila van forme). Cak je od Serene izgubila i kad je ova imala samo 16god.i bila 300 i neka na WTA listi.

...

Veca

pre 15 godina

@ XYZ

Lepo je sto volis Anu, ali nemoj da zamenjujes tezu i kleveces Jelenu.
Pre svega, Novak je sam zbog sebe odmah po zavrsetku Australien Opena izdao knjigu:"Kako sam osvojio svoj prvi GS".
A Jelena nije sama snimala film o sebi, nego je to dokumentarni film rediteljke Tanje Brzakovic koja je za temu odabrala zivot jednog sportiste po svom izboru a da si gledao film cuo bi licno od rediteljke u uvodu zasto je to bas Jelena i imao bi postovanje i razumevanje.
Dokumentarni filmovi su svedocanstvo o nekoj temi.
Upravo zato je americka tv stanica HBO snimala pre tri nedelje film o tom cuvenom bazenu gde je Ana Ivanovic trenirala kao dete,na sportskom centru "11. april", gde i danas deca treniraju tenis,i Ana je isla s njima i napravili su s njom citavu emisiju.

Djalma

pre 15 godina

Pre svega svakom sportisti treba cestitati,kada je u pitanju cista pobeda.Cestitka Kanepi!Jelena nije izgubila od "nekog ili neke".Kao sto svaki uspeh nije slucajan,tako i serijski porazi nisu slucajnost.Pustimo da taj problem resavaju sama Jelena ,njen strucni stab i njeni najblizi.Nadajmo se da Jeca nece biti ove godine igrac cetvrt ili osmine finala.Vecina njenih fanata,u koje pripadam i ja,ponekad ne mogu realno videti istinu,bilo da je u pitanju pobeda,jos vise kad je u pitanju poraz,ako tako mogu da kazem.Cini mi se da za opstanak u TOP 5,Jelena mora da promeni nesto u igri-cesci izlaz ka mrezi i pogotovo servis.Svakako ona je toga svesna -vise od nas,a to se najbolje radi u takmicatskim mecevima,a te promena nemogu doci tek tako,preko noci.Od prilike neko moje sportsko figurativno poredjenje bilo bi ovako:Imamo izvanrednog linijskog golmana,koji slabo degazira i pokusava da usavrsi izletanje.Skoro po pravilo svako izletanje u prazno kaznjava se golom,ali "uspesno zavrseni kurs" cini ga gospodarom sesnaesterca.
Sto se tice privatnosti,to je njena licna stvar i niko nema prava javno da komentarise njene postupke,makar bio on cak i "predstavnik sedme sile",bez njene saglasnosti.
Pozelimo nasim sportistima sve najbolje.Napred Jeco,Anci,Nole,Zimonja...
Zivot tece dalje...
I porazi su sastavni deo sporta i dobre lekcije.

XYZ

pre 15 godina

@Dejan
Novak izdao monografiju o sebi, Jelena snima dokumentarac o sebi, a Ana ne voli neprestana putovanja. Kako si sva tri "slučaja" doveo u istu ravan? Samo su prva dva odraz narcisoidnosti i neskromnosti, a to što neko ne voli toliko da putuje, to je normalno. I sad se ježim kad pomislim da sam po ciči zimi, pre dve nedelje, leteo u Stokholm, presedajući na tri aerodroma. Podsećam te da je naš veliki košarkaš Danilović napustio košarku u tridesetoj godini, jer su mu se smučili treninzi i svakodnevno uvezivanje i odvezivanje pertli na patikama. U redu, ti ćeš reći - neka onda sprema zimnicu (to nije duboka filozofija), ali ljudski je da ti tolika letenja i muvanja po hotelima presednu. Federer joj je savetovao da o tome ne razmišlja. "To je tako i ti tu ništa ne možeš da promeniš". Ali, snimanje dokumentaraca i izdavanja monografija o sebi, posle početnih uspeha, nema zaista veze sa Anom, zar ne?

Kaća

pre 15 godina

Stvarno mi je žao što naši teniseri vrlo brzo padaju sa vodećih mesta na obe liste. Kao i većina u Srbiji znala sam da noću nespavam ili da rano ujutru ustajem samo da bi ih gledala i uživala u njihovim pobedama. A onda je počelo te nismo spremni, te je vrućina, te nismo se adaptirali, te kriva oprema i itd. u nedogled. A u pitanju je nešto drugo. Pre mesec možda i dva, na kraju prošle sezone gospodin Armenulić je u jednom dnevnom listu dao intrervju gde je rekao da se manu, spotova, reklama, provoda, bisnisa i ostalog ako žele da budu u vrhu tenisa. Jedno sa drugim neide. I kao što vidimo bio je u pravu. Žao mi je što nam je zadovoljstvo tako kratko trajalo. Jedini od tenisera koji nas uvek obraduje to je Zimonjić i njemu svaka čast. Opametite se deco možda još nije sve izgubljeno, možda još možete da se vratite u vrh.

ctaš

pre 15 godina

kad dođeš do vrha, teško ostaješ i vrlo brzo i strmoglavo padaš. i Vi i Vaša koleginica nijeste dovoljno jake sa glavom da ostanete tu đe ste se popele, na žalost. Monika Seleš je bila kraljica po tom pitanju i zato je trajala toliko.
foto sešn i moda nijesu Vaša polja nego tenis, vraćite se na teren dok ste na vrijeme

Rade

pre 15 godina

Kako bih voleo da vidim sve ove kritizere na terenu u onim uslovima i onim vremenskim zonama u kojima igra Jelena. Dok sede u foteljama ispred računara grickaju pomfrit i pijuckaju coca colu sve pobedjuju tako lako i jednostavno pa kada to urade odu da sipaju još jednu čašu coca cole pa onda opet pobede sve i ostanu takvi kakvi i jesu večiti kritizeri a u životu ni tu tastaturu nisu uspeli da kupe bez mame i tate.

Jelena je veliki čovek i takva če uvek da ostane bez obzira na trenutne rezultate. U istoriji će ostati zabeleženo da je bila prva a i biće prva.

Jelene ostani takva kakva jesi. Dok smo gledali Tvoje igre na Fed kupu skandirali smo tvoje ime sve vreme i voleli a takoi će i da ostane.
Mi smo uz tebe.

branko

pre 15 godina

Поштовани господине ФУЈ! (коментар 101)
Док чекате писмо из Швајцарске, ево Вам неколико мисли из беде у коју ме не трепнувши сместисте. Ценим да су ФУЈ! и Imajte poštovanja иста особа. Ако је то тачно, онда та особа тиме што мења потпис испод својих текстова показује да од њих бежи, да их се плаши или се стиди – једном речју нема поштовања према самом себи. Како онда очекивати да има поштовања према другима? Додатно, господину ФУЈ!, ма ко био, шаљем изразе свог нескривеног дивљења његовој маштовитости при избору потписа: ФУЈ! – боже, како то отмено звучи , зар не ?

Marija

pre 15 godina

Ljudi... dosta bre više pljuvanja po nama...Razočarana sam porazom!I očajnom igrom od početka godine! I imam pravo to da kažem!I da, znam puno o tenisu. Pratim ga više od pola svog života (cca 20 god)koji zamislite nije promašen. Ja nisam niko i ništa žalim slučaj... Inženjer sam sa punim radnim vremenom, bavim se plesom, bridzom i hoću brate da uživam gledajući tenis. I znam da teniseri i teniserke tenis igraju zbog sebe, ali i zbog nas navijača.Jeste, nismo mi bitni ni šta mislimo, a 15000 ljudi u prepunoj Rod Laver areni ili bilo gde je teniserova familija?!I TV prava se opet prodaju zbog Jeleninog video rekordera ili???... Naše je navijačko pravo da iskažemo svoje mišljenje i šta to vama smeta. Kao što se vi tom vašom podrškom tešite zbog poraza i mi moramo nekako da razočarenje iskažemo. Nismo zbog toga ni bolji ni lošiji.

turinac

pre 15 godina

109 Miskovic- To care,nego skidaj onu marzu od 40% :)Jeco sreco nasa,sakupi snagu i u nove pobede,jer pravi obozavaoci te vole i kad nisi u formi i kad izgubis.Ako ce te to utesiti mnogo si lepsa i zenstvenija od ovog gorostasa.Ona je ko i Serena,sirovina i hvata na snagu.

Obozavatelj

pre 15 godina

Bio sam na mecu i sto se tice Jelenine igre mogu da kazem da je stvarno bila losa. Po svemu na terenu, ukljucujuci govor tela, videlo se da nije njen dan.
Jednu stvar bi heto da naglasim, i to vise zbog Aninih meceva koji slede, mislim da je jedan deo nase publike vise odmagao Jeleni nego pomagao.
Na strnu sto nacin navijanja nije uobicajen za teniske meceve i sto moze neutralnu publiku da iritira i okerene protiv nasih igraca, mislim da i nasim igracime moze da onemoguci koncentraciju. Kada se ceo stadion smiri i igracice se koncentrisu za poen, glasno vikanje, pa bilo to i reci "SRBIJA" tesko da moze da pomogne.
Nadam se da ce Ana igrati jos tri meca na turinr a onda dolazi Novak i zbog njih misim da moramo da oratimo paznju kako pokusavanmo da ih obodrimo.

kili gonzales

pre 15 godina

Ocajna igra.Mada,ja je nikada nisam dizao u nebesa,mislim da je solidna teniserka ali da je njen zenit prosao...Tesko da ce ikada uzeti GS,a to je ono sto se pamti i razlikuje sampione od dobrih tenisera.

wwwwww

pre 15 godina

vise mi se svidala njena igra dok se probijala u vrh ovako samo poraze reda..to se desava kad ti slava udari u glavu..
mislis samo treba pojaviti se na terenu i kraj price...
ee Boze svaki njen poraz mi tesko pada pogotovo od nekih levata kao sto je ovo slucaj...
naprijed Jelena!

Optimista

pre 15 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem da Srbija ima toliko Strucnjaka u Tenisu.Do juce bre pola od Vas nije ni znalo sta je Tenis a danas ste svi treneri i dajete savete.Ostavite se tih komentara i pustit ih da mirno treniraju i da igraju a rezultati ce ponovo doci.

AcA

pre 15 godina

Kada pocnu da misle na igru,a ne na to da svojim izjavama dodju u centar paznje,bice boljih rezultata i komentara.Da li ce tako uopste i biti,mozda, ali ne u skorije vreme.Roger Federer

Indigo

pre 15 godina

Pobeda ima stotine oceva, ali poraz je siroce.
Nisi sama u porazu, navijamo za tebe i kad ide i kad ne ide!
Bice bolje sledeci put:)!

Lala iz Banata

pre 15 godina

@TAMARA

Ipak, jedno pitanje:
a kad će grand slam? To je, definitivno, ono što odvaja "anonimuse" od šampiona.
Već sam pisao; do sadašnjih Jeleninih godina je Monika Seleš osvojila 9 (DEVET) grand slam-ova. E, to je šampionka! Ako ste zaboravili ko je to, nađite na Google-u pa pročitajte.
Uzgred, ona je i danas ponos Novog Sada.

ФУЈ!

pre 15 godina

Branko


Onda treba da budes zahvalan onome ko te je stavio u bilo kakav kontekst sa takvim teniskim i ljudskim velicinama kakve si nabrojao.
I u pravu si, cim se vratis u stvarnost, a оnо ti i dalje u bedi.
Ali tek kad stigne pismo iz Svajcarske....

Boban

pre 15 godina

@Tamara
Po svom starom običaju ti uvek pišeš ono što si sanjala. Kažeš da je evo skoro godina dana kako je Ana uvek ispadala na turnirima pre Jelene. Ej, Ana je osvojila Indijana Vels a u junu i Rolan Garos. Kasnije i Linc. Da li je tebi stalo da budeš bela vrana na ovom sajtu? Juče si napisala da je Jelena naJJača, dodelila si joj pehar u Dubaiju i jedan "grend slem" pride. Nisi ti sasvim... u pravu.

pop

pre 15 godina

Ovo stvarno nije prijatno,ali,deshava se.Trenira Jeca i docji cje na svoje.Mora se priznati da bi morala da pazljivije bira turnire zbog putovanja i adaptacije na vremenske uslove i zone.Nema choveka koji koji je istih adaptibilnih osobina kao i ostali ljudi,ma i vrlo slicnih performansi.Jela igra pribliyno isti broj turnira kao i vec vise puta pomenute sestre Vilijams u njenim godinama,a stsrije su od nje.Osim toga ona ni gradjom ni mentalitetom nije slicna njima,niti drugim igracicama.Dobijacje i gubicje mecheve jer je to normalno.Kad udje u ritam i mentalno i fizicki bicje kao i pre.Tenis ne cine samo gren slemovi,4 turnira.Pogledajte na sajtu koliko ih ima. ona je profi i ima obaveze i prema asocijaciji i sponzorima.Ne sumnjam da dobro trenira,posle toga sigurno dolaze rezultati rada.Tu nema prevare ozbiljan rad uvek da rezultat.
ZATO JECO SAMO NAPRED,KO TE VOLI , VOLI TE UVEK.

branko

pre 15 godina

Ненадано и мимо моје воље,15. фебруара сам се нашао у друштву тренара Аце Симића, Болетијерија, породица Јанковић, Вилијамс, Шарапови, Селеш, Хингис, Дементијеви, Чакветадзе, Сафини. Тамо ме је , заједно са колегама Ženeljaninom и Realistom, неком њему знаном селекторском логиком, сместио `луцидни ` аутор срцепарајућег квази социолошког памфлета (`JJ poražena u polufinalu Pariza`, коментар 82.и 103.). Потпуно у складу са коментаром је и ауторов патетични потпис: Imajte poštovanja.
Ево ме сад поново у реалности. Наравно да ми је жао што је Јелена изгубила, што је, видим, изазвало две претежне реакције на форуму: омаловажавање и разочарење. Они који су склони омаловажавању светски вредних спортиста не заслужују да се о њима каже ни једна реч.
А што се тиче разочарења, мислим да и за то постоји `лек` . Онај ко схвати да позиција на WTA ( или ATP) листи представља валоризацију МИНУЛОГ рада а резултат сваког меча је валоризација ТРЕНУТНОГ стања форме играча, тај неће поразе својих љубимаца схватати трагично. И Јелана и Ана и Ноле ће имати још доста пораза, али вероватни и много више победа. У оба случаја заслужују наше поштовање. Замислите која би празнина у српском спорту настала кад би њих троје, далеко било, одлучили да више не играју.

Dejan

pre 15 godina

Pa sta tu ima cudno...
N. Djokovic osvoji jedan veliki turnir i izda monografiju.
J. Jankovic bude broj jedan bez osvojenog velikog turnira i krene da snima dokumentarac o sebi.
A. Ivanovic osvoji veliki turnir i postane broj jedan i pocne da joj smeta sto letovi traju tako dugo...
Mladi su, valjda ce da nauce neke druge stvari koje bas i nemaju veze sa tenisom, ali se zbog tih stvari tenis igra bolje ili losije...

Pele

pre 15 godina

Jooooooj! Jeca nikad laksu priliku za WTA 800 finale nije imala.
Da se danas ranije probudila i pobedila Kanepi, sutra bi igrala sa Vesninom, preksutra sa Zvonarevom ili Razano. I onda finale protiv Dementjejeve, pa kom opanci kom obojci.
C-c-c-c-c!

Dejan

pre 15 godina

Svi oni koji misle da su Jelana i Ana vrh tenisa, to su ljudi koji prate tenis 2 godine max. Posrecilo im se kada nema drugih... Njih dve u vreme Monike Seles ne bi bile niti u top10...

mykymyky

pre 15 godina

Iz ovih silnih komentara se lepo vidi :
- kakav smo narod
- da ne umemo da gubimo
- da se vecina nikad nije bavila vrhunskim sportom
- da smo nekriticki idolopoklonici
Licno bih voleo da igram tako dobro da mogu da prodjem dva kola na bilo kojem od tih turnira....
Jeco i Ana, dajte sve od sebe u datom trenutku - pa kako bude...

Ana I JJ

pre 15 godina

Jeco, jeco...
Nesto mi nisi igrala danas nikako. Ona jednostavno bolje igra kada ima tezi zreb, jer tako se izgleda bolje spremi, mene je odusevila kada je prosli put savladala u 1/4fin.Zvonarevu pa u polufinl.Venus ili kada je u 1/4fin.Penetu,1/2fin.Demetievu a u finalu opet Zvonarevu... a sad popusti pred Kajom, nego ajde nema veze, Kaja je igrala odlicno ali da je JJ bar sa pola onoga sto moze odigrala bilo bi bolje...ovaj mec me podseti na Anin mec na Wimbl.3.kolo kad je izgubila tako lako i bezveze...
Nema veze, ostajem uz Anu i nadam se(i molim) da ce sutra moci da pobedi Tajsonku, mislim znam da moze ali daj Boze i da uspe, to joj je i upsut i priprema za onu egzibiciju 2.3.

P.S. Ana i JJ i te kako treba da se doteruju i brinu o svom izgledu, zene su maj.. mu, a i imaju pare. Sta sad treba da zapostave celokupan svoj zivot i posvete se tenisu, ma daj!Mozda bi bilo najbolje i noge da ne briju, nego samo da udaraju lopticu po ceo dan:)

ttx

pre 15 godina

Da ne bi ja ovde pisao dugacke tekstove analize Jelenine igre u zadnjih par meseci evo sve sto je covek ovde http://cowbell.typepad.com/forty_deuce/2009/02/stop-being-so-offensive-jj.html rekao ja se slayem. Pa procitajte

Ivan

pre 15 godina

Rekao sam pred pocetak AO da ce obe nase devojke ove godine da padaju na WTA listi ko zrele kruske. Ako cemo posteno...nikda nisu ni bile prave sampionke (bez obzira sto su na kratko bile prve. I bez obzira na silne pobede...ja sam retko kada bio siguran u njihovu pobedu, bez obzira na protivnice...sve je to stalno neko natezanje bez ikakve lakoce.

Eeee

pre 15 godina

Eh znala sam ja da je ova bucka opasna. Ne znam koliko je vas gledalo finale jednog turnira pre 2,3 god. kada je ona zamalo pobedila Kim Klajsters (jednu od mojih omiljenih igracica), a tada je bila oko 100.mesta na WTA!

maja

pre 15 godina

evo i ja da kazem koju.
stvarno sam se iznenadila kada sam videla rezultat, nazalost nisam mogla da pratim mec.
ne znam sta je to sa jelenom ove sezone.
nijedan kvalitetan mec ove godine, bilo je dobrih ali daleko od njene najbolje igre.
nadam se da ce poceti sa boljom igrom i treninzima, inace sam njen veliki fan. nadam se najboljem. i prestanite da se prepucavate i pljujete jelenu. verovatno je igrala lose, ali ne mozete da joj dajete "sut kartu" ili nesto slicno!
ipak je ona u svojoj karijeri imala mnogo upeha i nemate pravo da je pljujete vi koji ste niko i nista.

TAMARA

pre 15 godina

U svemu ovome postoje 2 zalosne stvari:
1. Svi oni koje sada pljuju Jecu i hvale Anu kao da su zaboravili da u poslednjih skoro godinu dana ne postoji ni jedan turnir na kome je JJ ispala pre vec pomenute.
2.Jelena nije u formi, gubi od mnogo slabijih teniserki, slabo se krece, servis je los, nista ne ide kako treba.
Ipak, to ne znaci da nezasluzuje da bude tu gde jeste (u svetskom vrhu) jer tu ne moze da se bude NEZASLUZENO..onda se isto moze reci za poraz Safine i Kuznjecove ovde u Dubaiu, Venus na AO, Serena, Dementijeva i ostale su takodje imale takve pehovove, ali ne......vi ste strucnjaci da kritikijute samo nase....jer ste nezahvalni, postoje dve opcije i dva saveta za vas:

Ili gledajte nase teniserke i navijajte za njih ili jednostavno pratite neke druge koje ce uspeti da zadovolje vase kriterijume....Jer pojedinci koji sebe smatraju velikim teniskim strucnjacima, objektivnim i realnim komentatorima kao da su zaboravili da su porazi sastavni deo sporta i da i nasi moraju da imaju krizu iz koje ce kada tada izaci. Ako se ovo moze i nazvati tako..istina JJ NIJE OSVOJILA TRI TURNIRA NA KOJIM JE IGRALA, NIJE NI IZGUBILA OD VRHUNSKIH TENISERKI, ALI NECEMO DA JE LINCUJEMO, NEKI CE PRESTATI DA JE GLEDAJU I NAVIJAJU ZA NJU, JA CU NASTAVITI DA JE PODRZAVAM JOS VISE JER SAM TO CINILA I KADA JE SITUACIJA BILA TEZA. NE DAJ SE JJ.

Imajte poštovanja

pre 15 godina

Halo ljubitelji tenisa, ne budite na nivou bede Ženevljanina, Realista, Branka.
Budite intiligentni i dostojanstveni i podrzite Jecu kada joj tesko.
Imajte poštovanja.

V.J.

pre 15 godina

Sramota od komentara.
Svega nekoliko iskrenih i dobronamernih poruka.
Pošteni i verni navijaci JJ se ne okrecu kako vetar duva - nego znaju da se vrhunski sport sastoji i od pobeda i od poraza.
Pogledajte samo druge sportove koje imamo, uglavnom gledate njihove poraze i svake prestupne godine poneki manji uspeh.
Ali ono sto me uzasava je neverovatna potreba ljudi koji ne vole Jelenu (njihovo pravo) da je vredjaju, omalovazavaju, obasipaju pogrdama; rugaju se njenom fizickom izgledu (na kojem bi ovde mnogi mogli da joj pozavide kao najbolje gradjenoj sportiskinji sveta, kao i na lepom vaspitanju).
To ni u jednoj zemlji sveta niko ne bi rekao za kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Tu kolicinu čemera prospite po nezadovoljstvu sopstvenim zivotom , a Jeleni budite zahvalni sto dostojanstveno predstavlja Srbiju, i svugde s ponosom govori o njoj.

Sir Alex Ferguson

pre 15 godina

Sta je Nani? I ja tebe hvalim, pa cu da te pljunem kad ne bude islo. Jos to nisi shvatio?
Svakom po zasluzi.
Nema nista od stare slave.
Sta je pa postigla, Fed kup je nebitno takmicenje, a i tu je postigla isto koliko i Ana, nista sama.
I da je osvojila to smesno takmicenje opet nigde ne pise da je nedodirljiva, da ne sme neko da je osudi za postupke ili u ovom slucaju za poraz.
Okrecite Beograd!

zizu

pre 15 godina

realno je zenski tenis jako slabo kvalitetan....da nije tako ove nase ne bi bile ni menju prvih 20....nego neka iskoriste situaciju koliko se to moze dok ne dodju neke nove klinke i oduvaju ih sve i postave stvar onako kako i treba da bude.sramota je da bivsi broj 1 ovako igra i ovako gubi sto je samo dokaz da zbog sistema bodovanja je bila no.1. inace po kvalitetu ne bi nikada u starom sistemu bodovanja.inace volim jelenu i nase teniserke ali realnost je realnost

Lobel

pre 15 godina

Da čovjek ne povjeruje! No to postaje realnost srpskog tenisa. Ostale curke su prokužila "famozni" dvojac (J.J.,A.I.). Biti će toga još poprilično.

Nebojsa

pre 15 godina

Pogledajte teniserke od kojih JJ obicno gubi? Sve su iste. Visoke, krupne i jake. I igraju snažno.
Pogledajte bilans JJ i videćete kakve ima rezultate protiv takvih: Ivanović, Morezmo, S. Vilijams, Bartoli, Kuznjecova.
Čudno je što JJ protiv svih uvek gubi na isti način, istom igrom. Zar ništa nije naučila iz prethodnih poraza?

Čim sam video da Estonka ima 1,81 i 20 kg više od JJ pomislio sam da je gotova.

Sanja

pre 15 godina

Jeco, ja znam da ti jesi dobra teniserka, ali vidis sta su ti uradile cipelice, bluzice, pomadice, sesiri? Ti nisi glumica, pevacica, manekenka, ti si TENISERKA!!! Znam da hoces da isprobavas jos stvari, ali zasto kad ti ovo ide tako dobro? Isprobavaj kad zavrsis karijeru, a ako ovako nastavis to ce biti ubrzo! Nemoj biti pohlepna, radi ono u cemu si dobra! IGRAJ TENIS! Jer ti mozes GS, jer mozes da pobedjujes najbolje igracice, ali kao da neces... Zato se lati reketa, a neka se neko drugi brine za haljinice! Dokazi da mozes!

Иван-Ниш

pre 15 godina

Сада ћу да те угризем! Аррргх! Ав! Ав!
Кога интересује твој модни стил, твоје интересовање за глуму, да ли си дотерана на терену, твоје керефеке... Гледамо те јер си светски тениски врх, јер играш за репрезентацију, јер очекујемо борбу, напредак у игри... Уједаћу те док сва рашчупане косе и крвава не почнеш да "једеш" лопту својим ударцима и својом одлучношћу не уплашиш и ону Серену. Дотле бежи јер уједам. Гррр, аргххх!

Momcilo

pre 15 godina

Pa nije lepa, nije pametna, zato je neki i vole jer je autsajder. Naravno da slabo ona ima kvaliteta.
I ja nekad navijam za autsajdera, ali imamo za nijansu bolju, tako da navijam za agresivniju i srcaniju, a ne malodusnu.

Marijela

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! U ovom sumornom, februarskom danu zauzmem mesto pred tv prijemnikom, da malo uzivam u suncem okupanom Dubaiju,kad ponovo poraz.Zasto tolika nemoc, sa takvim rejtingom?
Sada izgleda nije vise vazno ni ime ni plasman protivnika. Svi odjednom postadose jaki i opasni! Mnogo mi je stalo do Jeleninih pobeda, svaki njen poraz dozivljavam kao sopstveni, mada ni u dzep ni iz dzepa, ali srce radi uvek kada ona igra!
Zarko zelim da ova agonija prodje sto pre, da Jelena jednako uziva u ljubavi i pobedama, a i mi koji je gledamo....

noxic

pre 15 godina

Ne weruem kako ta cura igra lose ocajnicki lose ide iz poraza u poraz sramota bre nije vise tenis za tebe idi dok ima wremena jos je igrao na kladionici i cekao za 100e i to kvota 1.15 omfg..

zex

pre 15 godina

mislim da su sve manje sanse da ce JJ ikada osvojiti GS:((((voleo bih da gresim,ali teniserke koje imaju los servis i igraju defanzivno nikada nisu osvajale GS,nazalost JJ spada u tu kategoriju........

JJ za Oskara

pre 15 godina

Jer ja sam zmiiija,
a ti si zaba zaba,
mozes da beeezis,
ali dzaba dzaba,
jer ako te uhvatim da nema truuda,
nema onda nista ni od Holivuuda.

Nikolaooos

pre 15 godina

Mislim da bi Jelena trebala da se povuce na par nedelja.Da pokusa da shvati sta je to sto je koci da ostvari bolje rezultate u ovoj sezoni,da se posveti vise treninzima i popravi servis.Naravno najlakse je kritikovati,smatram da niko od nas nema prava da je kleveta i da joj sudi...Igra za sebe ,a ne za nas!Ona je ipak bila N#1 u necemu,a sta smo mi uradili?Ja i dalje verujem da ce pronaci formu uskoro i ponovo poceti da igra u prepoznatljivom stilu!Usput ne bi previse hvalio Aninu igru,ko je gledao danasnji mec protiv Pin zna o cemu pricam!!!Napred nasi !!!

Andrija

pre 15 godina

mislim da nije u redu da ovako pricanje o jeleni...Ona je najbolja i mora da u jednom delu sezone naidje na krizu..ali vratice se na tron..

Petar

pre 15 godina

Ja sam vec ostavio gomilu komentara na racun Jelenine igre ali ponovicu. Ona je svoje odsvirala. To je igracica koja raspolaze vrlo oskudnim repertoarom i osim servisa (koji je jos uvijek smijesan) je slabo sta popravila u zadnje 3 godine. Njena upornost nikad nije dovodjenja u pitanje ali ona nema dovoljno oruzja u arsenalu. A novi gledaju i dolaze. Sa 24 godine starosti sve sto se od nje moze ocekivati je povremeno otvaranje padobrana u slobodnom padu.

nani

pre 15 godina

Kako vas sve sto pljujete nije sramota???
O cemu vi pricate, pa naravno da mora da se desi da izgubi nekada! Nekad se zapadne u krizu, ali se isto tako i izadje iz nje...neko pre, neko kasnije... I zaista mi jos jednom nije jasno kako smete da pljujete i pricate svasta posle svega sto su nam teniseri pruzili??? Sta je drzava uradila za njih da im pomogne? -NISTA! Sve su sami stekli i sve je samo njihov i niciji vise uspeh! Kad pobedjuju svi ih hvale, a kad se desi poraz, svi ti koji su hvalili sada pljuju...tuga...

jeca

pre 15 godina

Mladjane , imas li ti oci ?
Al' su ovde neki pristrasni kad je JJ u pitanju ! Razumem da pisete da je najbolja , najpametnija i tako to , ali napisati da je NAJLEPSA !!??

Krivokapic

pre 15 godina

Jeco danas si izgubila od losije od sebe zato sgto se nisi borila. Zaluzila si poraz i nadam se da ces da izvuces pouku iz ovoga. Za utehu Ana je i dalje u igri, a i Novak je pobedio. Ajde Jelena pamet u glavu i spremi se za sledeci turnir. Ocigledno si u krizi.

fan

pre 15 godina

Jelena pada iz svetskog vrha iskljucivo zbog svog stila - odbrana iza osnovne linije po metar metar i po. Ona je dve godine u vrhu opstala na brze noge i veliki rad i trening. Ali, danas vecina igracia udara sve jace..I tu dolazi do pada Jelenine otpornosti. Ona sa par vinera po setu ne moze da u kontinuitetu dobija meceve. Jelena je vec usvojila taj stil i ne moze ga menjati. Cim mec pocne ona ode iza linije i vraca lopte i tako stlno...Bojim se da je poceo polagani pad iz vrha. Ne mozete sa cisto obrambenim tenisom dugo biti u vrhu....Jelena je ucinila dosta u tenisu i dosta za popularizaciju srpskog tenisa. Znaci sve ima svoj pocetak i kraj. Hvala za dobre meceve Jelena i nemoj se muciti s 100-tim igracicama. Uradi ono sto si i najavila - posveti se faksu i daljem obrazovanju.

Dr Milojko

pre 15 godina

Vama sa sajta možda pripala muka. Da li ste se ozbiljno traumirali, pa sajt stoji? Ajde, puštajte "komentari" o Carici. Dole monarhija! Živela republika!

milos

pre 15 godina

Niko vas ne tera da navijate za nju ukoliko ne zelite niti da patite zbog nje!Iskreni navijaci su uz svoje mezimce i kad pobedjuju i kad gube a ovakvi pateticni ljudi koji lupaju obicne gluposti su za mene ne navijaci nego obicni licmeri!
Bice bolje!

Rasha

pre 15 godina

@Realan

A ko si ti, majke ti, da dajes sebi za pravo da se tako predstavljas i pises neke "realne" i "objektivne" komentare!? Slusaj ti njega, kao "ajde budimo realni, nije ona za prvih 20"!? Ako uopste imas nesto protiv nekoga, onda je logicno da ne mozes da budes ni najmanje realan, svoje frustracije i nezadovoljstvo bolje leci trcanjem i nekim sportom, a ne tako sto ces tako po ceo dan da "realno" komentarises igru Jelene Jankovic i ostalih nasih tenisera! Koliko se secam, ti si isto tako bio jako kompetentan i po pitanju Ane i Novaka :))
Uostalom, na kraju krajeva, i da ne zasluzuje da bude medju prvih 20, ma i prvih 100, sta tebe to uopste briga!? Jel ona tebi nesto mozda duzna ili sta vec!? Ajde bre, ti i tebi slicni, da niste tuzni bili bi smesni...

neutralan

pre 15 godina

Bices zadovoljna (i mi sa tobom) kada:

1) predjes na normalnu opremu
2) predjes na prave treninge sa pravim trenerom, dosta je anonimusa i dosta je idenja na xy turnira, ne treba ti vezbanje tu kada neko jako zeli da te pobedi, treba ti trening, ne mislim samo sparing mec, nego trening, gde se vezbaju pojedini tj. svi segmenti igre. Ne uigrava se na pravim turnirima.
Pusti mesto na listi, spremi se ti bolje, pa ce pravi rezultati i doci. Cetvrtfinala ili polufinala nisu nista posebno (verujem prema tvojim apetitima), treba se spremiti za pohod na GS, ima ih mnogo, igrala si ih dosta, treba osvojiti jedan, dva, tri, pet, deset. Mozes to, samo radom, ne zezanjem. Pravi znalci o tenisu znaju da je jedino GS bitan.

aca

pre 15 godina

ako si počela da se kladiš, kaži i nama, nemoj da pucamo zbog tebe!
ako nisi, vreme je da se konačno probudiš iz sna koji je očigledno bio lep, ali je kao i sve što je lepo, kratko trajao!!!!

Andrej Mihailovič Petrov

pre 15 godina

Za i..grrrrrr..uuuu. Pa, nemam komentar.
Ali,znam da Jelena može i mora mnogo bolje i znam da će to uskoro pokazati. Ovo je tek prvo tromesečje,a na kraju godine, videćete da će Jelena proći sa najboljim ocenama!Verujem ja u ovu devojku.

P.S. Redakcijo,ponavljate se.. promenite više ovu fotografiju. Nije valjda da nemate neku drugu.

zexy

pre 15 godina

Mislim da je definitivno dosao kraj uspesima nasih teniserki. Obe igraju toliko lose vec duze vreme, da nisam siguran ni da li cemo proci Spaniju u FED kupu. Cak i ako prodjemo to ce biti poslednji put da se radujemo nekom vecem uspehu nase dve nekadasnje broj 1 teniserke.

ObiWan

pre 15 godina

Ne bih o kvalitetu njenog tenisa, ali kako bre neko moze da kaze da je ona lepotica i da je pamentna. Mada zbog obe stvari nije ona kriva.

Draganche

pre 15 godina

Taman sam pomislio da Jankovicka ima sanse nakon sto je ispala Bartoli.Da li postoji neka teniserka od koje Jankovicka ne mora da strepi,dal' ce biti na njenoj strani zreba!?

Tales

pre 15 godina

Samo 2 reči - bruka i sramota.
Posle Bartolijeve, penzionerke Morezmo, sada i ova debeljuškasta Estonka... previše je brate... Ne razumem šta je to ''ušlo'' u naše tenisere ove godine, Ana, Nole, Jelena, Janko, Filip... Troicki se jedini ne daje... slabo, slabo...

sever

pre 15 godina

Ma nema veze, Carice, Kraljice, Princezo, Grofice. Madam i Gospodja, prestolonaslednice i tako dalje. Mi ćemo biti uz tebe kada budeš hiljaduosamstodeveta teniserka sveta.

Alexander Serbsky

pre 15 godina

E Jeco pa to već postaje normala da izgubiš meč. Prihvati se "lopate" (reketa)i živi od "posla" (sporta) koji si odabrala i kojeg nadam se još voliš. Ostavi se modnih detalja na sebi jer kad se osvijestiš i spoznaš realnost shvatit češ da više nisi broj 1 a možda ako to ne učiniš brzo ne budeš ni među prvih 20. E Jeco znamo da si zaradila pošteno svaki dinar i da si ostvarila svoje snove ali radije prekini karijeru nego da ti tenis bude samo razonoda. Sada kad si riješila egzistenciju igraj rasterečeno a ne da ti svaki meč bude na teret i tebi ali i nama koji te volimo i cijenimo. Teško mi je kad te vidim poraženu... no sama si kriva.

meteori

pre 15 godina

Kad jedna razocara, druga obraduje. Ne ulazim u to ko je koliko kvalitetan, ali mislim da zasluzuju podrsku i kada pobjedjuju jedanko kao i kada gube ili kada su na 1502. mjestu.

Armenulic

pre 15 godina

Snezo, rejting ti pada,
nije kao nekada,
a i slave prosle...
a kilaza se dize....
Nema veze, samo mi daj glas protiv Bobe,
pa cu i dalje da pricam kako ti je cera najspremnija i najjbolja.
Nema veze sto ona nema veze.
Istina je negde tamo, to svi znamo. Ali ubedicu jos neko dete koje ne zna rezultate i koji voli Jelu vise od mame i tate. Ana je lepsa, nju vole samo lepe, zato Jelu vole koji Ani zavide.

Dragana81

pre 15 godina

ne vredi jeco,koliko god da sam tvoj navijac moram da budem nepristrasna i da priznam da dokle god ne pocnes da nizes pobede na velikim turnirima gde bi redovno pobedjivala igracice poput venus,serene,dementijeve,i ostalih iz vrha,ili dok ne osvojis konacno gren slem trofej, ne zasluzujes da budes treca a kamoli kao donedavno prva teniserka sveta. ovo nicemu ne vodi- zablistas krajem prosle sezone,kiksnes na australian openu,nakupis se poena koji te dovedu na prvo mesto wta liste jer je zastin enan otisla, pa zabelezis pobedu protiv japanki u fed kupu,pa pravo odatle juris u pariz gde uz dosta srece doguras do,cini mi se,polufinala, pa odmah zatim juris u dubai da ostvaris jednu pobedu...moram priznati da mi sve to deluje prilicno haoticno i konfuzno. batali promovisanje tvoje veze sa mladjanom po naslovnim stranama casopisa, to je vasa licna stvar i usredsredi se na bitne segmente karijere. ne volim bas ove wiliamsovke ali one bar znaju sta rade. nema ih neko vreme, treniraju u tisini, pojave se na jakim turnirima i gren slemovima i osvoje ih. ti si jeco borac i veliki talenat,imas harizmu i personaliti ali ti i dalje nedostaje ono nesto sto bi te svrstalo u red najvecih sampionki belog sporta poput monike seles,stefi graf,navratilove, hingis,itd. a ja mislim da je to nesto- spektakularne pobede i rezultati koji se pamte.

ellobo

pre 15 godina

nemojte pogrešno shvatiti, ali ljubav i sport ne idu zajedno. Glupost? Ne, setite se Ane i Verdasca i mnogih drugih u prošlosti. Bolje reći, malo njih može da uveže sve te obaveze, sportske i ove druge, da ne kažem koje. Janović je momčina, draga osoba i sve to, ali Jeca nema snage za sve te napore. Ne želim da me pogrešno shvati niko, pa ni Jeca, ali ovo je notorna istina. U svakom slučaju, želim joj sve najbolje u životu i karijeri.

Mai

pre 15 godina

Sta god neki mislili i lupetali o kvalitetu zenskog tenisa Jelena jeste svestski vrh danas, kao i Ana, naravno da ne moze da se meri sa legendama sto su Serena i Venus. Oosle Jelene i Ane bice dobro ako budemo imali neku teniserku u prvih 50!

......

pre 15 godina

Najbolji su mi ovi teniski eksperti koji se cude kako je Jelena mogla izgubiti od neke tamo Kanepi pa igraju i drugi tenis a igrali su i prije Srba tako da vas ne sokira svaki poraz posto mi se cini da ce ih ove sezone biti poprilicno.

Hajduk Veljko

pre 15 godina

Jelena sa onakvim servisom koji i svaka juniorka moze da vrati nemoze pobjediti igracice koje dobro serviraju a usto su i brze,dobro se krecu.
Zato Jelena moze lakse da pobjedi visoke igracice koje se slabije krecu i nemogu stignuti da vrate sve njene loptice.
Bez znatno boljeg servisa ona nema sanse da osvoji neki jaci turnir.

bumerang

pre 15 godina

Jelenaaa, pa zasto?
Prestajem ozbiljno da navijam za tebe. Samo cu da pratim rezultate tek tako. Digao sam ruke posle 182318267 zivciranja. A ti se uozbilji, treniraj, ne gubi ovako, pa cu mozda i da navijam opet. Ovako ne.

Ron Jeremy

pre 15 godina

Ovde neko pita sta je to ''uslo'' u nase teniserke. Pa ono isto sto je uslo u Vaidisovu ili Cakvatadze. Ljubav.
Devojka se jednostavno zaljubila i tenis joj u drugom planu. Ako su Klajsters i Henan ostavili tenis sa svojih 25-26 godina ne vidim zasto i JJ ne bi.
U zivotu postoje i vaznije stvari od tenisa pogotovo kad na bankovnom racunaru imas vise miliona dolara.

Realan

pre 15 godina

Evo nam jos jednog slabog dana nase manekenke,samo je i dalje branite sa raznim izgovorima,ljudi budimo realni nekad u zivotu,ona nije kvalitet za svetski vrh,a i prosli put sam rekao kako je zenski tenis inace na niskom nivou daleko od muskog jer da je kao muski nikad nebi bila medju prvi 20...Pozdrav za sve realne ljude a ko to nije ima vremena...bice nekad...

dado

pre 15 godina

Neznam sta da kazem, da li je u pitanju forma,ili ima neki drugi problem uglavnom lose igra, servis...katastrofa, i da igranje zivaca.poozz sa SRPSKOG KOSOVA

sakis

pre 15 godina

Mec nisam gledao pa nemogu da komentarisem igru, ali rezultat sve govori. Narvno da je ispod svih ocekivanja, i Jelena treba sama da sijedne i razmisli sta i kako dalje i sta je uzrok poraza, a mi dotad mozemo samo da cekamo i da se nadamo boljim rezultatima. Sta bi drugo covek mogao jos da kaze a da bude realno...

Zoran

pre 15 godina

Jelena, volimo kad pobijedis, ali nemoj da se igras sa nasim zivcima.. Sta je vaznije snimanje dokumetaraca i kakva je boje haljina od igranja tenisa ?

Milena

pre 15 godina

Ovo nisam ocekivala, iskreno!
Em sto Jeca nije igrala nikako, mislim da je napravila 30tak gresaka, em je ova pocistila sve linije!!! Bila sam besna, a sad me vec proslo, Jeco idemo dalje!
P.S. Nadam se da ce Ana da odigra bolje, jer ovaj turnir ostade bez pola nosioca (Svetlana, Dinara, Jelena, Cibulkova...)nadam se da ce i Serena da ispadne da rascistimo malo Ani put!

Thunderbird

pre 15 godina

Sto rece onaj iz Maratonaca:"E, kad se sad nisam šlogiro!"
Jeco, navijaci ti kazu: menjaj trenera.
Naprotiv - ja mislim da ti treba da se menjas.
Mnogi likovi su se prilepili za tebe kao pijavice i crpe ti krv i energiju.
Mnoge stvari te odvlace od tenisa, nemas koncentraciju.
Stavi rampu, bre!

Thunderbird

pre 15 godina

Sto rece onaj iz Maratonaca:"E, kad se sad nisam šlogiro!"
Jeco, navijaci ti kazu: menjaj trenera.
Naprotiv - ja mislim da ti treba da se menjas.
Mnogi likovi su se prilepili za tebe kao pijavice i crpe ti krv i energiju.
Mnoge stvari te odvlace od tenisa, nemas koncentraciju.
Stavi rampu, bre!

Realan

pre 15 godina

Evo nam jos jednog slabog dana nase manekenke,samo je i dalje branite sa raznim izgovorima,ljudi budimo realni nekad u zivotu,ona nije kvalitet za svetski vrh,a i prosli put sam rekao kako je zenski tenis inace na niskom nivou daleko od muskog jer da je kao muski nikad nebi bila medju prvi 20...Pozdrav za sve realne ljude a ko to nije ima vremena...bice nekad...

sever

pre 15 godina

Ma nema veze, Carice, Kraljice, Princezo, Grofice. Madam i Gospodja, prestolonaslednice i tako dalje. Mi ćemo biti uz tebe kada budeš hiljaduosamstodeveta teniserka sveta.

Dragana81

pre 15 godina

ne vredi jeco,koliko god da sam tvoj navijac moram da budem nepristrasna i da priznam da dokle god ne pocnes da nizes pobede na velikim turnirima gde bi redovno pobedjivala igracice poput venus,serene,dementijeve,i ostalih iz vrha,ili dok ne osvojis konacno gren slem trofej, ne zasluzujes da budes treca a kamoli kao donedavno prva teniserka sveta. ovo nicemu ne vodi- zablistas krajem prosle sezone,kiksnes na australian openu,nakupis se poena koji te dovedu na prvo mesto wta liste jer je zastin enan otisla, pa zabelezis pobedu protiv japanki u fed kupu,pa pravo odatle juris u pariz gde uz dosta srece doguras do,cini mi se,polufinala, pa odmah zatim juris u dubai da ostvaris jednu pobedu...moram priznati da mi sve to deluje prilicno haoticno i konfuzno. batali promovisanje tvoje veze sa mladjanom po naslovnim stranama casopisa, to je vasa licna stvar i usredsredi se na bitne segmente karijere. ne volim bas ove wiliamsovke ali one bar znaju sta rade. nema ih neko vreme, treniraju u tisini, pojave se na jakim turnirima i gren slemovima i osvoje ih. ti si jeco borac i veliki talenat,imas harizmu i personaliti ali ti i dalje nedostaje ono nesto sto bi te svrstalo u red najvecih sampionki belog sporta poput monike seles,stefi graf,navratilove, hingis,itd. a ja mislim da je to nesto- spektakularne pobede i rezultati koji se pamte.

Zoran

pre 15 godina

Jelena, volimo kad pobijedis, ali nemoj da se igras sa nasim zivcima.. Sta je vaznije snimanje dokumetaraca i kakva je boje haljina od igranja tenisa ?

Rasha

pre 15 godina

@Realan

A ko si ti, majke ti, da dajes sebi za pravo da se tako predstavljas i pises neke "realne" i "objektivne" komentare!? Slusaj ti njega, kao "ajde budimo realni, nije ona za prvih 20"!? Ako uopste imas nesto protiv nekoga, onda je logicno da ne mozes da budes ni najmanje realan, svoje frustracije i nezadovoljstvo bolje leci trcanjem i nekim sportom, a ne tako sto ces tako po ceo dan da "realno" komentarises igru Jelene Jankovic i ostalih nasih tenisera! Koliko se secam, ti si isto tako bio jako kompetentan i po pitanju Ane i Novaka :))
Uostalom, na kraju krajeva, i da ne zasluzuje da bude medju prvih 20, ma i prvih 100, sta tebe to uopste briga!? Jel ona tebi nesto mozda duzna ili sta vec!? Ajde bre, ti i tebi slicni, da niste tuzni bili bi smesni...

Tales

pre 15 godina

Samo 2 reči - bruka i sramota.
Posle Bartolijeve, penzionerke Morezmo, sada i ova debeljuškasta Estonka... previše je brate... Ne razumem šta je to ''ušlo'' u naše tenisere ove godine, Ana, Nole, Jelena, Janko, Filip... Troicki se jedini ne daje... slabo, slabo...

Milena

pre 15 godina

Ovo nisam ocekivala, iskreno!
Em sto Jeca nije igrala nikako, mislim da je napravila 30tak gresaka, em je ova pocistila sve linije!!! Bila sam besna, a sad me vec proslo, Jeco idemo dalje!
P.S. Nadam se da ce Ana da odigra bolje, jer ovaj turnir ostade bez pola nosioca (Svetlana, Dinara, Jelena, Cibulkova...)nadam se da ce i Serena da ispadne da rascistimo malo Ani put!

Ron Jeremy

pre 15 godina

Ovde neko pita sta je to ''uslo'' u nase teniserke. Pa ono isto sto je uslo u Vaidisovu ili Cakvatadze. Ljubav.
Devojka se jednostavno zaljubila i tenis joj u drugom planu. Ako su Klajsters i Henan ostavili tenis sa svojih 25-26 godina ne vidim zasto i JJ ne bi.
U zivotu postoje i vaznije stvari od tenisa pogotovo kad na bankovnom racunaru imas vise miliona dolara.

nani

pre 15 godina

Kako vas sve sto pljujete nije sramota???
O cemu vi pricate, pa naravno da mora da se desi da izgubi nekada! Nekad se zapadne u krizu, ali se isto tako i izadje iz nje...neko pre, neko kasnije... I zaista mi jos jednom nije jasno kako smete da pljujete i pricate svasta posle svega sto su nam teniseri pruzili??? Sta je drzava uradila za njih da im pomogne? -NISTA! Sve su sami stekli i sve je samo njihov i niciji vise uspeh! Kad pobedjuju svi ih hvale, a kad se desi poraz, svi ti koji su hvalili sada pljuju...tuga...

jeca

pre 15 godina

Mladjane , imas li ti oci ?
Al' su ovde neki pristrasni kad je JJ u pitanju ! Razumem da pisete da je najbolja , najpametnija i tako to , ali napisati da je NAJLEPSA !!??

Sanja

pre 15 godina

Jeco, ja znam da ti jesi dobra teniserka, ali vidis sta su ti uradile cipelice, bluzice, pomadice, sesiri? Ti nisi glumica, pevacica, manekenka, ti si TENISERKA!!! Znam da hoces da isprobavas jos stvari, ali zasto kad ti ovo ide tako dobro? Isprobavaj kad zavrsis karijeru, a ako ovako nastavis to ce biti ubrzo! Nemoj biti pohlepna, radi ono u cemu si dobra! IGRAJ TENIS! Jer ti mozes GS, jer mozes da pobedjujes najbolje igracice, ali kao da neces... Zato se lati reketa, a neka se neko drugi brine za haljinice! Dokazi da mozes!

neutralan

pre 15 godina

Bices zadovoljna (i mi sa tobom) kada:

1) predjes na normalnu opremu
2) predjes na prave treninge sa pravim trenerom, dosta je anonimusa i dosta je idenja na xy turnira, ne treba ti vezbanje tu kada neko jako zeli da te pobedi, treba ti trening, ne mislim samo sparing mec, nego trening, gde se vezbaju pojedini tj. svi segmenti igre. Ne uigrava se na pravim turnirima.
Pusti mesto na listi, spremi se ti bolje, pa ce pravi rezultati i doci. Cetvrtfinala ili polufinala nisu nista posebno (verujem prema tvojim apetitima), treba se spremiti za pohod na GS, ima ih mnogo, igrala si ih dosta, treba osvojiti jedan, dva, tri, pet, deset. Mozes to, samo radom, ne zezanjem. Pravi znalci o tenisu znaju da je jedino GS bitan.

meteori

pre 15 godina

Kad jedna razocara, druga obraduje. Ne ulazim u to ko je koliko kvalitetan, ali mislim da zasluzuju podrsku i kada pobjedjuju jedanko kao i kada gube ili kada su na 1502. mjestu.

Hajduk Veljko

pre 15 godina

Jelena sa onakvim servisom koji i svaka juniorka moze da vrati nemoze pobjediti igracice koje dobro serviraju a usto su i brze,dobro se krecu.
Zato Jelena moze lakse da pobjedi visoke igracice koje se slabije krecu i nemogu stignuti da vrate sve njene loptice.
Bez znatno boljeg servisa ona nema sanse da osvoji neki jaci turnir.

Alexander Serbsky

pre 15 godina

E Jeco pa to već postaje normala da izgubiš meč. Prihvati se "lopate" (reketa)i živi od "posla" (sporta) koji si odabrala i kojeg nadam se još voliš. Ostavi se modnih detalja na sebi jer kad se osvijestiš i spoznaš realnost shvatit češ da više nisi broj 1 a možda ako to ne učiniš brzo ne budeš ni među prvih 20. E Jeco znamo da si zaradila pošteno svaki dinar i da si ostvarila svoje snove ali radije prekini karijeru nego da ti tenis bude samo razonoda. Sada kad si riješila egzistenciju igraj rasterečeno a ne da ti svaki meč bude na teret i tebi ali i nama koji te volimo i cijenimo. Teško mi je kad te vidim poraženu... no sama si kriva.

Andrej Mihailovič Petrov

pre 15 godina

Za i..grrrrrr..uuuu. Pa, nemam komentar.
Ali,znam da Jelena može i mora mnogo bolje i znam da će to uskoro pokazati. Ovo je tek prvo tromesečje,a na kraju godine, videćete da će Jelena proći sa najboljim ocenama!Verujem ja u ovu devojku.

P.S. Redakcijo,ponavljate se.. promenite više ovu fotografiju. Nije valjda da nemate neku drugu.

mykymyky

pre 15 godina

Iz ovih silnih komentara se lepo vidi :
- kakav smo narod
- da ne umemo da gubimo
- da se vecina nikad nije bavila vrhunskim sportom
- da smo nekriticki idolopoklonici
Licno bih voleo da igram tako dobro da mogu da prodjem dva kola na bilo kojem od tih turnira....
Jeco i Ana, dajte sve od sebe u datom trenutku - pa kako bude...

bumerang

pre 15 godina

Jelenaaa, pa zasto?
Prestajem ozbiljno da navijam za tebe. Samo cu da pratim rezultate tek tako. Digao sam ruke posle 182318267 zivciranja. A ti se uozbilji, treniraj, ne gubi ovako, pa cu mozda i da navijam opet. Ovako ne.

Armenulic

pre 15 godina

Snezo, rejting ti pada,
nije kao nekada,
a i slave prosle...
a kilaza se dize....
Nema veze, samo mi daj glas protiv Bobe,
pa cu i dalje da pricam kako ti je cera najspremnija i najjbolja.
Nema veze sto ona nema veze.
Istina je negde tamo, to svi znamo. Ali ubedicu jos neko dete koje ne zna rezultate i koji voli Jelu vise od mame i tate. Ana je lepsa, nju vole samo lepe, zato Jelu vole koji Ani zavide.

ObiWan

pre 15 godina

Ne bih o kvalitetu njenog tenisa, ali kako bre neko moze da kaze da je ona lepotica i da je pamentna. Mada zbog obe stvari nije ona kriva.

milos

pre 15 godina

Niko vas ne tera da navijate za nju ukoliko ne zelite niti da patite zbog nje!Iskreni navijaci su uz svoje mezimce i kad pobedjuju i kad gube a ovakvi pateticni ljudi koji lupaju obicne gluposti su za mene ne navijaci nego obicni licmeri!
Bice bolje!

Imajte poštovanja

pre 15 godina

Halo ljubitelji tenisa, ne budite na nivou bede Ženevljanina, Realista, Branka.
Budite intiligentni i dostojanstveni i podrzite Jecu kada joj tesko.
Imajte poštovanja.

dado

pre 15 godina

Neznam sta da kazem, da li je u pitanju forma,ili ima neki drugi problem uglavnom lose igra, servis...katastrofa, i da igranje zivaca.poozz sa SRPSKOG KOSOVA

V.J.

pre 15 godina

Sramota od komentara.
Svega nekoliko iskrenih i dobronamernih poruka.
Pošteni i verni navijaci JJ se ne okrecu kako vetar duva - nego znaju da se vrhunski sport sastoji i od pobeda i od poraza.
Pogledajte samo druge sportove koje imamo, uglavnom gledate njihove poraze i svake prestupne godine poneki manji uspeh.
Ali ono sto me uzasava je neverovatna potreba ljudi koji ne vole Jelenu (njihovo pravo) da je vredjaju, omalovazavaju, obasipaju pogrdama; rugaju se njenom fizickom izgledu (na kojem bi ovde mnogi mogli da joj pozavide kao najbolje gradjenoj sportiskinji sveta, kao i na lepom vaspitanju).
To ni u jednoj zemlji sveta niko ne bi rekao za kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Tu kolicinu čemera prospite po nezadovoljstvu sopstvenim zivotom , a Jeleni budite zahvalni sto dostojanstveno predstavlja Srbiju, i svugde s ponosom govori o njoj.

zex

pre 15 godina

mislim da su sve manje sanse da ce JJ ikada osvojiti GS:((((voleo bih da gresim,ali teniserke koje imaju los servis i igraju defanzivno nikada nisu osvajale GS,nazalost JJ spada u tu kategoriju........

TAMARA

pre 15 godina

U svemu ovome postoje 2 zalosne stvari:
1. Svi oni koje sada pljuju Jecu i hvale Anu kao da su zaboravili da u poslednjih skoro godinu dana ne postoji ni jedan turnir na kome je JJ ispala pre vec pomenute.
2.Jelena nije u formi, gubi od mnogo slabijih teniserki, slabo se krece, servis je los, nista ne ide kako treba.
Ipak, to ne znaci da nezasluzuje da bude tu gde jeste (u svetskom vrhu) jer tu ne moze da se bude NEZASLUZENO..onda se isto moze reci za poraz Safine i Kuznjecove ovde u Dubaiu, Venus na AO, Serena, Dementijeva i ostale su takodje imale takve pehovove, ali ne......vi ste strucnjaci da kritikijute samo nase....jer ste nezahvalni, postoje dve opcije i dva saveta za vas:

Ili gledajte nase teniserke i navijajte za njih ili jednostavno pratite neke druge koje ce uspeti da zadovolje vase kriterijume....Jer pojedinci koji sebe smatraju velikim teniskim strucnjacima, objektivnim i realnim komentatorima kao da su zaboravili da su porazi sastavni deo sporta i da i nasi moraju da imaju krizu iz koje ce kada tada izaci. Ako se ovo moze i nazvati tako..istina JJ NIJE OSVOJILA TRI TURNIRA NA KOJIM JE IGRALA, NIJE NI IZGUBILA OD VRHUNSKIH TENISERKI, ALI NECEMO DA JE LINCUJEMO, NEKI CE PRESTATI DA JE GLEDAJU I NAVIJAJU ZA NJU, JA CU NASTAVITI DA JE PODRZAVAM JOS VISE JER SAM TO CINILA I KADA JE SITUACIJA BILA TEZA. NE DAJ SE JJ.

branko

pre 15 godina

Ненадано и мимо моје воље,15. фебруара сам се нашао у друштву тренара Аце Симића, Болетијерија, породица Јанковић, Вилијамс, Шарапови, Селеш, Хингис, Дементијеви, Чакветадзе, Сафини. Тамо ме је , заједно са колегама Ženeljaninom и Realistom, неком њему знаном селекторском логиком, сместио `луцидни ` аутор срцепарајућег квази социолошког памфлета (`JJ poražena u polufinalu Pariza`, коментар 82.и 103.). Потпуно у складу са коментаром је и ауторов патетични потпис: Imajte poštovanja.
Ево ме сад поново у реалности. Наравно да ми је жао што је Јелена изгубила, што је, видим, изазвало две претежне реакције на форуму: омаловажавање и разочарење. Они који су склони омаловажавању светски вредних спортиста не заслужују да се о њима каже ни једна реч.
А што се тиче разочарења, мислим да и за то постоји `лек` . Онај ко схвати да позиција на WTA ( или ATP) листи представља валоризацију МИНУЛОГ рада а резултат сваког меча је валоризација ТРЕНУТНОГ стања форме играча, тај неће поразе својих љубимаца схватати трагично. И Јелана и Ана и Ноле ће имати још доста пораза, али вероватни и много више победа. У оба случаја заслужују наше поштовање. Замислите која би празнина у српском спорту настала кад би њих троје, далеко било, одлучили да више не играју.

Mai

pre 15 godina

Sta god neki mislili i lupetali o kvalitetu zenskog tenisa Jelena jeste svestski vrh danas, kao i Ana, naravno da ne moze da se meri sa legendama sto su Serena i Venus. Oosle Jelene i Ane bice dobro ako budemo imali neku teniserku u prvih 50!

Momcilo

pre 15 godina

Pa nije lepa, nije pametna, zato je neki i vole jer je autsajder. Naravno da slabo ona ima kvaliteta.
I ja nekad navijam za autsajdera, ali imamo za nijansu bolju, tako da navijam za agresivniju i srcaniju, a ne malodusnu.

Nebojsa

pre 15 godina

Pogledajte teniserke od kojih JJ obicno gubi? Sve su iste. Visoke, krupne i jake. I igraju snažno.
Pogledajte bilans JJ i videćete kakve ima rezultate protiv takvih: Ivanović, Morezmo, S. Vilijams, Bartoli, Kuznjecova.
Čudno je što JJ protiv svih uvek gubi na isti način, istom igrom. Zar ništa nije naučila iz prethodnih poraza?

Čim sam video da Estonka ima 1,81 i 20 kg više od JJ pomislio sam da je gotova.

Marijela

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! U ovom sumornom, februarskom danu zauzmem mesto pred tv prijemnikom, da malo uzivam u suncem okupanom Dubaiju,kad ponovo poraz.Zasto tolika nemoc, sa takvim rejtingom?
Sada izgleda nije vise vazno ni ime ni plasman protivnika. Svi odjednom postadose jaki i opasni! Mnogo mi je stalo do Jeleninih pobeda, svaki njen poraz dozivljavam kao sopstveni, mada ni u dzep ni iz dzepa, ali srce radi uvek kada ona igra!
Zarko zelim da ova agonija prodje sto pre, da Jelena jednako uziva u ljubavi i pobedama, a i mi koji je gledamo....

Boban

pre 15 godina

@Tamara
Po svom starom običaju ti uvek pišeš ono što si sanjala. Kažeš da je evo skoro godina dana kako je Ana uvek ispadala na turnirima pre Jelene. Ej, Ana je osvojila Indijana Vels a u junu i Rolan Garos. Kasnije i Linc. Da li je tebi stalo da budeš bela vrana na ovom sajtu? Juče si napisala da je Jelena naJJača, dodelila si joj pehar u Dubaiju i jedan "grend slem" pride. Nisi ti sasvim... u pravu.

aca

pre 15 godina

ako si počela da se kladiš, kaži i nama, nemoj da pucamo zbog tebe!
ako nisi, vreme je da se konačno probudiš iz sna koji je očigledno bio lep, ali je kao i sve što je lepo, kratko trajao!!!!

Ana I JJ

pre 15 godina

Jeco, jeco...
Nesto mi nisi igrala danas nikako. Ona jednostavno bolje igra kada ima tezi zreb, jer tako se izgleda bolje spremi, mene je odusevila kada je prosli put savladala u 1/4fin.Zvonarevu pa u polufinl.Venus ili kada je u 1/4fin.Penetu,1/2fin.Demetievu a u finalu opet Zvonarevu... a sad popusti pred Kajom, nego ajde nema veze, Kaja je igrala odlicno ali da je JJ bar sa pola onoga sto moze odigrala bilo bi bolje...ovaj mec me podseti na Anin mec na Wimbl.3.kolo kad je izgubila tako lako i bezveze...
Nema veze, ostajem uz Anu i nadam se(i molim) da ce sutra moci da pobedi Tajsonku, mislim znam da moze ali daj Boze i da uspe, to joj je i upsut i priprema za onu egzibiciju 2.3.

P.S. Ana i JJ i te kako treba da se doteruju i brinu o svom izgledu, zene su maj.. mu, a i imaju pare. Sta sad treba da zapostave celokupan svoj zivot i posvete se tenisu, ma daj!Mozda bi bilo najbolje i noge da ne briju, nego samo da udaraju lopticu po ceo dan:)

Draganche

pre 15 godina

Taman sam pomislio da Jankovicka ima sanse nakon sto je ispala Bartoli.Da li postoji neka teniserka od koje Jankovicka ne mora da strepi,dal' ce biti na njenoj strani zreba!?

fan

pre 15 godina

Jelena pada iz svetskog vrha iskljucivo zbog svog stila - odbrana iza osnovne linije po metar metar i po. Ona je dve godine u vrhu opstala na brze noge i veliki rad i trening. Ali, danas vecina igracia udara sve jace..I tu dolazi do pada Jelenine otpornosti. Ona sa par vinera po setu ne moze da u kontinuitetu dobija meceve. Jelena je vec usvojila taj stil i ne moze ga menjati. Cim mec pocne ona ode iza linije i vraca lopte i tako stlno...Bojim se da je poceo polagani pad iz vrha. Ne mozete sa cisto obrambenim tenisom dugo biti u vrhu....Jelena je ucinila dosta u tenisu i dosta za popularizaciju srpskog tenisa. Znaci sve ima svoj pocetak i kraj. Hvala za dobre meceve Jelena i nemoj se muciti s 100-tim igracicama. Uradi ono sto si i najavila - posveti se faksu i daljem obrazovanju.

......

pre 15 godina

Najbolji su mi ovi teniski eksperti koji se cude kako je Jelena mogla izgubiti od neke tamo Kanepi pa igraju i drugi tenis a igrali su i prije Srba tako da vas ne sokira svaki poraz posto mi se cini da ce ih ove sezone biti poprilicno.

ellobo

pre 15 godina

nemojte pogrešno shvatiti, ali ljubav i sport ne idu zajedno. Glupost? Ne, setite se Ane i Verdasca i mnogih drugih u prošlosti. Bolje reći, malo njih može da uveže sve te obaveze, sportske i ove druge, da ne kažem koje. Janović je momčina, draga osoba i sve to, ali Jeca nema snage za sve te napore. Ne želim da me pogrešno shvati niko, pa ni Jeca, ali ovo je notorna istina. U svakom slučaju, želim joj sve najbolje u životu i karijeri.

Krivokapic

pre 15 godina

Jeco danas si izgubila od losije od sebe zato sgto se nisi borila. Zaluzila si poraz i nadam se da ces da izvuces pouku iz ovoga. Za utehu Ana je i dalje u igri, a i Novak je pobedio. Ajde Jelena pamet u glavu i spremi se za sledeci turnir. Ocigledno si u krizi.

maja

pre 15 godina

evo i ja da kazem koju.
stvarno sam se iznenadila kada sam videla rezultat, nazalost nisam mogla da pratim mec.
ne znam sta je to sa jelenom ove sezone.
nijedan kvalitetan mec ove godine, bilo je dobrih ali daleko od njene najbolje igre.
nadam se da ce poceti sa boljom igrom i treninzima, inace sam njen veliki fan. nadam se najboljem. i prestanite da se prepucavate i pljujete jelenu. verovatno je igrala lose, ali ne mozete da joj dajete "sut kartu" ili nesto slicno!
ipak je ona u svojoj karijeri imala mnogo upeha i nemate pravo da je pljujete vi koji ste niko i nista.

Dr Milojko

pre 15 godina

Vama sa sajta možda pripala muka. Da li ste se ozbiljno traumirali, pa sajt stoji? Ajde, puštajte "komentari" o Carici. Dole monarhija! Živela republika!

sakis

pre 15 godina

Mec nisam gledao pa nemogu da komentarisem igru, ali rezultat sve govori. Narvno da je ispod svih ocekivanja, i Jelena treba sama da sijedne i razmisli sta i kako dalje i sta je uzrok poraza, a mi dotad mozemo samo da cekamo i da se nadamo boljim rezultatima. Sta bi drugo covek mogao jos da kaze a da bude realno...

Sir Alex Ferguson

pre 15 godina

Sta je Nani? I ja tebe hvalim, pa cu da te pljunem kad ne bude islo. Jos to nisi shvatio?
Svakom po zasluzi.
Nema nista od stare slave.
Sta je pa postigla, Fed kup je nebitno takmicenje, a i tu je postigla isto koliko i Ana, nista sama.
I da je osvojila to smesno takmicenje opet nigde ne pise da je nedodirljiva, da ne sme neko da je osudi za postupke ili u ovom slucaju za poraz.
Okrecite Beograd!

Lala iz Banata

pre 15 godina

@TAMARA

Ipak, jedno pitanje:
a kad će grand slam? To je, definitivno, ono što odvaja "anonimuse" od šampiona.
Već sam pisao; do sadašnjih Jeleninih godina je Monika Seleš osvojila 9 (DEVET) grand slam-ova. E, to je šampionka! Ako ste zaboravili ko je to, nađite na Google-u pa pročitajte.
Uzgred, ona je i danas ponos Novog Sada.

Andrija

pre 15 godina

mislim da nije u redu da ovako pricanje o jeleni...Ona je najbolja i mora da u jednom delu sezone naidje na krizu..ali vratice se na tron..

Petar

pre 15 godina

Ja sam vec ostavio gomilu komentara na racun Jelenine igre ali ponovicu. Ona je svoje odsvirala. To je igracica koja raspolaze vrlo oskudnim repertoarom i osim servisa (koji je jos uvijek smijesan) je slabo sta popravila u zadnje 3 godine. Njena upornost nikad nije dovodjenja u pitanje ali ona nema dovoljno oruzja u arsenalu. A novi gledaju i dolaze. Sa 24 godine starosti sve sto se od nje moze ocekivati je povremeno otvaranje padobrana u slobodnom padu.

ttx

pre 15 godina

Da ne bi ja ovde pisao dugacke tekstove analize Jelenine igre u zadnjih par meseci evo sve sto je covek ovde http://cowbell.typepad.com/forty_deuce/2009/02/stop-being-so-offensive-jj.html rekao ja se slayem. Pa procitajte

JJ za Oskara

pre 15 godina

Jer ja sam zmiiija,
a ti si zaba zaba,
mozes da beeezis,
ali dzaba dzaba,
jer ako te uhvatim da nema truuda,
nema onda nista ni od Holivuuda.

zizu

pre 15 godina

realno je zenski tenis jako slabo kvalitetan....da nije tako ove nase ne bi bile ni menju prvih 20....nego neka iskoriste situaciju koliko se to moze dok ne dodju neke nove klinke i oduvaju ih sve i postave stvar onako kako i treba da bude.sramota je da bivsi broj 1 ovako igra i ovako gubi sto je samo dokaz da zbog sistema bodovanja je bila no.1. inace po kvalitetu ne bi nikada u starom sistemu bodovanja.inace volim jelenu i nase teniserke ali realnost je realnost

Obozavatelj

pre 15 godina

Bio sam na mecu i sto se tice Jelenine igre mogu da kazem da je stvarno bila losa. Po svemu na terenu, ukljucujuci govor tela, videlo se da nije njen dan.
Jednu stvar bi heto da naglasim, i to vise zbog Aninih meceva koji slede, mislim da je jedan deo nase publike vise odmagao Jeleni nego pomagao.
Na strnu sto nacin navijanja nije uobicajen za teniske meceve i sto moze neutralnu publiku da iritira i okerene protiv nasih igraca, mislim da i nasim igracime moze da onemoguci koncentraciju. Kada se ceo stadion smiri i igracice se koncentrisu za poen, glasno vikanje, pa bilo to i reci "SRBIJA" tesko da moze da pomogne.
Nadam se da ce Ana igrati jos tri meca na turinr a onda dolazi Novak i zbog njih misim da moramo da oratimo paznju kako pokusavanmo da ih obodrimo.

Rade

pre 15 godina

Kako bih voleo da vidim sve ove kritizere na terenu u onim uslovima i onim vremenskim zonama u kojima igra Jelena. Dok sede u foteljama ispred računara grickaju pomfrit i pijuckaju coca colu sve pobedjuju tako lako i jednostavno pa kada to urade odu da sipaju još jednu čašu coca cole pa onda opet pobede sve i ostanu takvi kakvi i jesu večiti kritizeri a u životu ni tu tastaturu nisu uspeli da kupe bez mame i tate.

Jelena je veliki čovek i takva če uvek da ostane bez obzira na trenutne rezultate. U istoriji će ostati zabeleženo da je bila prva a i biće prva.

Jelene ostani takva kakva jesi. Dok smo gledali Tvoje igre na Fed kupu skandirali smo tvoje ime sve vreme i voleli a takoi će i da ostane.
Mi smo uz tebe.

pop

pre 15 godina

Ovo stvarno nije prijatno,ali,deshava se.Trenira Jeca i docji cje na svoje.Mora se priznati da bi morala da pazljivije bira turnire zbog putovanja i adaptacije na vremenske uslove i zone.Nema choveka koji koji je istih adaptibilnih osobina kao i ostali ljudi,ma i vrlo slicnih performansi.Jela igra pribliyno isti broj turnira kao i vec vise puta pomenute sestre Vilijams u njenim godinama,a stsrije su od nje.Osim toga ona ni gradjom ni mentalitetom nije slicna njima,niti drugim igracicama.Dobijacje i gubicje mecheve jer je to normalno.Kad udje u ritam i mentalno i fizicki bicje kao i pre.Tenis ne cine samo gren slemovi,4 turnira.Pogledajte na sajtu koliko ih ima. ona je profi i ima obaveze i prema asocijaciji i sponzorima.Ne sumnjam da dobro trenira,posle toga sigurno dolaze rezultati rada.Tu nema prevare ozbiljan rad uvek da rezultat.
ZATO JECO SAMO NAPRED,KO TE VOLI , VOLI TE UVEK.

Indigo

pre 15 godina

Pobeda ima stotine oceva, ali poraz je siroce.
Nisi sama u porazu, navijamo za tebe i kad ide i kad ne ide!
Bice bolje sledeci put:)!

Optimista

pre 15 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem da Srbija ima toliko Strucnjaka u Tenisu.Do juce bre pola od Vas nije ni znalo sta je Tenis a danas ste svi treneri i dajete savete.Ostavite se tih komentara i pustit ih da mirno treniraju i da igraju a rezultati ce ponovo doci.

Dejan

pre 15 godina

Svi oni koji misle da su Jelana i Ana vrh tenisa, to su ljudi koji prate tenis 2 godine max. Posrecilo im se kada nema drugih... Njih dve u vreme Monike Seles ne bi bile niti u top10...

Иван-Ниш

pre 15 godina

Сада ћу да те угризем! Аррргх! Ав! Ав!
Кога интересује твој модни стил, твоје интересовање за глуму, да ли си дотерана на терену, твоје керефеке... Гледамо те јер си светски тениски врх, јер играш за репрезентацију, јер очекујемо борбу, напредак у игри... Уједаћу те док сва рашчупане косе и крвава не почнеш да "једеш" лопту својим ударцима и својом одлучношћу не уплашиш и ону Серену. Дотле бежи јер уједам. Гррр, аргххх!

Ivan

pre 15 godina

Rekao sam pred pocetak AO da ce obe nase devojke ove godine da padaju na WTA listi ko zrele kruske. Ako cemo posteno...nikda nisu ni bile prave sampionke (bez obzira sto su na kratko bile prve. I bez obzira na silne pobede...ja sam retko kada bio siguran u njihovu pobedu, bez obzira na protivnice...sve je to stalno neko natezanje bez ikakve lakoce.

Dejan

pre 15 godina

Pa sta tu ima cudno...
N. Djokovic osvoji jedan veliki turnir i izda monografiju.
J. Jankovic bude broj jedan bez osvojenog velikog turnira i krene da snima dokumentarac o sebi.
A. Ivanovic osvoji veliki turnir i postane broj jedan i pocne da joj smeta sto letovi traju tako dugo...
Mladi su, valjda ce da nauce neke druge stvari koje bas i nemaju veze sa tenisom, ali se zbog tih stvari tenis igra bolje ili losije...

Djalma

pre 15 godina

Pre svega svakom sportisti treba cestitati,kada je u pitanju cista pobeda.Cestitka Kanepi!Jelena nije izgubila od "nekog ili neke".Kao sto svaki uspeh nije slucajan,tako i serijski porazi nisu slucajnost.Pustimo da taj problem resavaju sama Jelena ,njen strucni stab i njeni najblizi.Nadajmo se da Jeca nece biti ove godine igrac cetvrt ili osmine finala.Vecina njenih fanata,u koje pripadam i ja,ponekad ne mogu realno videti istinu,bilo da je u pitanju pobeda,jos vise kad je u pitanju poraz,ako tako mogu da kazem.Cini mi se da za opstanak u TOP 5,Jelena mora da promeni nesto u igri-cesci izlaz ka mrezi i pogotovo servis.Svakako ona je toga svesna -vise od nas,a to se najbolje radi u takmicatskim mecevima,a te promena nemogu doci tek tako,preko noci.Od prilike neko moje sportsko figurativno poredjenje bilo bi ovako:Imamo izvanrednog linijskog golmana,koji slabo degazira i pokusava da usavrsi izletanje.Skoro po pravilo svako izletanje u prazno kaznjava se golom,ali "uspesno zavrseni kurs" cini ga gospodarom sesnaesterca.
Sto se tice privatnosti,to je njena licna stvar i niko nema prava javno da komentarise njene postupke,makar bio on cak i "predstavnik sedme sile",bez njene saglasnosti.
Pozelimo nasim sportistima sve najbolje.Napred Jeco,Anci,Nole,Zimonja...
Zivot tece dalje...
I porazi su sastavni deo sporta i dobre lekcije.

Nikolaooos

pre 15 godina

Mislim da bi Jelena trebala da se povuce na par nedelja.Da pokusa da shvati sta je to sto je koci da ostvari bolje rezultate u ovoj sezoni,da se posveti vise treninzima i popravi servis.Naravno najlakse je kritikovati,smatram da niko od nas nema prava da je kleveta i da joj sudi...Igra za sebe ,a ne za nas!Ona je ipak bila N#1 u necemu,a sta smo mi uradili?Ja i dalje verujem da ce pronaci formu uskoro i ponovo poceti da igra u prepoznatljivom stilu!Usput ne bi previse hvalio Aninu igru,ko je gledao danasnji mec protiv Pin zna o cemu pricam!!!Napred nasi !!!

Eeee

pre 15 godina

Eh znala sam ja da je ova bucka opasna. Ne znam koliko je vas gledalo finale jednog turnira pre 2,3 god. kada je ona zamalo pobedila Kim Klajsters (jednu od mojih omiljenih igracica), a tada je bila oko 100.mesta na WTA!

ФУЈ!

pre 15 godina

Branko


Onda treba da budes zahvalan onome ko te je stavio u bilo kakav kontekst sa takvim teniskim i ljudskim velicinama kakve si nabrojao.
I u pravu si, cim se vratis u stvarnost, a оnо ti i dalje u bedi.
Ali tek kad stigne pismo iz Svajcarske....

Marija

pre 15 godina

Ljudi... dosta bre više pljuvanja po nama...Razočarana sam porazom!I očajnom igrom od početka godine! I imam pravo to da kažem!I da, znam puno o tenisu. Pratim ga više od pola svog života (cca 20 god)koji zamislite nije promašen. Ja nisam niko i ništa žalim slučaj... Inženjer sam sa punim radnim vremenom, bavim se plesom, bridzom i hoću brate da uživam gledajući tenis. I znam da teniseri i teniserke tenis igraju zbog sebe, ali i zbog nas navijača.Jeste, nismo mi bitni ni šta mislimo, a 15000 ljudi u prepunoj Rod Laver areni ili bilo gde je teniserova familija?!I TV prava se opet prodaju zbog Jeleninog video rekordera ili???... Naše je navijačko pravo da iskažemo svoje mišljenje i šta to vama smeta. Kao što se vi tom vašom podrškom tešite zbog poraza i mi moramo nekako da razočarenje iskažemo. Nismo zbog toga ni bolji ni lošiji.

zexy

pre 15 godina

Mislim da je definitivno dosao kraj uspesima nasih teniserki. Obe igraju toliko lose vec duze vreme, da nisam siguran ni da li cemo proci Spaniju u FED kupu. Cak i ako prodjemo to ce biti poslednji put da se radujemo nekom vecem uspehu nase dve nekadasnje broj 1 teniserke.

kili gonzales

pre 15 godina

Ocajna igra.Mada,ja je nikada nisam dizao u nebesa,mislim da je solidna teniserka ali da je njen zenit prosao...Tesko da ce ikada uzeti GS,a to je ono sto se pamti i razlikuje sampione od dobrih tenisera.

XYZ

pre 15 godina

@Dejan
Novak izdao monografiju o sebi, Jelena snima dokumentarac o sebi, a Ana ne voli neprestana putovanja. Kako si sva tri "slučaja" doveo u istu ravan? Samo su prva dva odraz narcisoidnosti i neskromnosti, a to što neko ne voli toliko da putuje, to je normalno. I sad se ježim kad pomislim da sam po ciči zimi, pre dve nedelje, leteo u Stokholm, presedajući na tri aerodroma. Podsećam te da je naš veliki košarkaš Danilović napustio košarku u tridesetoj godini, jer su mu se smučili treninzi i svakodnevno uvezivanje i odvezivanje pertli na patikama. U redu, ti ćeš reći - neka onda sprema zimnicu (to nije duboka filozofija), ali ljudski je da ti tolika letenja i muvanja po hotelima presednu. Federer joj je savetovao da o tome ne razmišlja. "To je tako i ti tu ništa ne možeš da promeniš". Ali, snimanje dokumentaraca i izdavanja monografija o sebi, posle početnih uspeha, nema zaista veze sa Anom, zar ne?

Veca

pre 15 godina

@ XYZ

Lepo je sto volis Anu, ali nemoj da zamenjujes tezu i kleveces Jelenu.
Pre svega, Novak je sam zbog sebe odmah po zavrsetku Australien Opena izdao knjigu:"Kako sam osvojio svoj prvi GS".
A Jelena nije sama snimala film o sebi, nego je to dokumentarni film rediteljke Tanje Brzakovic koja je za temu odabrala zivot jednog sportiste po svom izboru a da si gledao film cuo bi licno od rediteljke u uvodu zasto je to bas Jelena i imao bi postovanje i razumevanje.
Dokumentarni filmovi su svedocanstvo o nekoj temi.
Upravo zato je americka tv stanica HBO snimala pre tri nedelje film o tom cuvenom bazenu gde je Ana Ivanovic trenirala kao dete,na sportskom centru "11. april", gde i danas deca treniraju tenis,i Ana je isla s njima i napravili su s njom citavu emisiju.

branko

pre 15 godina

Поштовани господине ФУЈ! (коментар 101)
Док чекате писмо из Швајцарске, ево Вам неколико мисли из беде у коју ме не трепнувши сместисте. Ценим да су ФУЈ! и Imajte poštovanja иста особа. Ако је то тачно, онда та особа тиме што мења потпис испод својих текстова показује да од њих бежи, да их се плаши или се стиди – једном речју нема поштовања према самом себи. Како онда очекивати да има поштовања према другима? Додатно, господину ФУЈ!, ма ко био, шаљем изразе свог нескривеног дивљења његовој маштовитости при избору потписа: ФУЈ! – боже, како то отмено звучи , зар не ?

noxic

pre 15 godina

Ne weruem kako ta cura igra lose ocajnicki lose ide iz poraza u poraz sramota bre nije vise tenis za tebe idi dok ima wremena jos je igrao na kladionici i cekao za 100e i to kvota 1.15 omfg..

Pele

pre 15 godina

Jooooooj! Jeca nikad laksu priliku za WTA 800 finale nije imala.
Da se danas ranije probudila i pobedila Kanepi, sutra bi igrala sa Vesninom, preksutra sa Zvonarevom ili Razano. I onda finale protiv Dementjejeve, pa kom opanci kom obojci.
C-c-c-c-c!

wwwwww

pre 15 godina

vise mi se svidala njena igra dok se probijala u vrh ovako samo poraze reda..to se desava kad ti slava udari u glavu..
mislis samo treba pojaviti se na terenu i kraj price...
ee Boze svaki njen poraz mi tesko pada pogotovo od nekih levata kao sto je ovo slucaj...
naprijed Jelena!

turinac

pre 15 godina

109 Miskovic- To care,nego skidaj onu marzu od 40% :)Jeco sreco nasa,sakupi snagu i u nove pobede,jer pravi obozavaoci te vole i kad nisi u formi i kad izgubis.Ako ce te to utesiti mnogo si lepsa i zenstvenija od ovog gorostasa.Ona je ko i Serena,sirovina i hvata na snagu.

Lobel

pre 15 godina

Da čovjek ne povjeruje! No to postaje realnost srpskog tenisa. Ostale curke su prokužila "famozni" dvojac (J.J.,A.I.). Biti će toga još poprilično.

modiljani

pre 15 godina

e manite se monike,stefi,navratilove...pogledajte na youtube-u snimke njihovih meceva...to je smesan tenis naspram ovog danas,nije bilo ni desetina profi igracica da bi im zagorcavale zivot,danas je tenis sasvim neka druga prica...

AcA

pre 15 godina

Kada pocnu da misle na igru,a ne na to da svojim izjavama dodju u centar paznje,bice boljih rezultata i komentara.Da li ce tako uopste i biti,mozda, ali ne u skorije vreme.Roger Federer

ctaš

pre 15 godina

kad dođeš do vrha, teško ostaješ i vrlo brzo i strmoglavo padaš. i Vi i Vaša koleginica nijeste dovoljno jake sa glavom da ostanete tu đe ste se popele, na žalost. Monika Seleš je bila kraljica po tom pitanju i zato je trajala toliko.
foto sešn i moda nijesu Vaša polja nego tenis, vraćite se na teren dok ste na vrijeme

Kaća

pre 15 godina

Stvarno mi je žao što naši teniseri vrlo brzo padaju sa vodećih mesta na obe liste. Kao i većina u Srbiji znala sam da noću nespavam ili da rano ujutru ustajem samo da bi ih gledala i uživala u njihovim pobedama. A onda je počelo te nismo spremni, te je vrućina, te nismo se adaptirali, te kriva oprema i itd. u nedogled. A u pitanju je nešto drugo. Pre mesec možda i dva, na kraju prošle sezone gospodin Armenulić je u jednom dnevnom listu dao intrervju gde je rekao da se manu, spotova, reklama, provoda, bisnisa i ostalog ako žele da budu u vrhu tenisa. Jedno sa drugim neide. I kao što vidimo bio je u pravu. Žao mi je što nam je zadovoljstvo tako kratko trajalo. Jedini od tenisera koji nas uvek obraduje to je Zimonjić i njemu svaka čast. Opametite se deco možda još nije sve izgubljeno, možda još možete da se vratite u vrh.

Milena

pre 15 godina

Ma kakva Monika Seles. Ona je mogla da osvaj GSove kada joj je jedina konkurencija bila Graf. Ona protiv sestara Wiliams ima po jenu pobedu i 20tak poraza, znaci nije im prici (uz to Seles je u svim mecevima bila u Top 10, znaci nije bila van forme). Cak je od Serene izgubila i kad je ova imala samo 16god.i bila 300 i neka na WTA listi.

...

JJ FAN

pre 15 godina

@ NO NAME
Ti si izgleda potpuno ne obavesten,Jelena nije nista zamerila FEdereru kada je upitanju njegova igra, cak je naglasila da je on veliki igrac, ali mu to ne daje za pravo da komentarise druge.....ccc....zar je potrebno da ti prepricavam izjave...mogao bi da vodis racuna o tome sto pises...najlakse je podrzavati i navijati za nekoga ko ima 13 gs, i onda ste vi kao pametni jer znate da procenite kvalitat tenisera, zasto ne verujete u nekoga ko ce tek napredovati, svet je zadivljen nasim tenisom, ali mnogi od vas se bune, predpostavljam jer Jelenina karijera i karijera ostalih nasih sportista nije ni prici vasoj.
Aj sada mi reci da ti oduvek navijas za FEDA i da si znao da ce on kada tada biti ovo sto je sada...........MOZDA TI I POVERUJEM...

Realan

pre 15 godina

Evo nam jos jednog slabog dana nase manekenke,samo je i dalje branite sa raznim izgovorima,ljudi budimo realni nekad u zivotu,ona nije kvalitet za svetski vrh,a i prosli put sam rekao kako je zenski tenis inace na niskom nivou daleko od muskog jer da je kao muski nikad nebi bila medju prvi 20...Pozdrav za sve realne ljude a ko to nije ima vremena...bice nekad...

Tales

pre 15 godina

Samo 2 reči - bruka i sramota.
Posle Bartolijeve, penzionerke Morezmo, sada i ova debeljuškasta Estonka... previše je brate... Ne razumem šta je to ''ušlo'' u naše tenisere ove godine, Ana, Nole, Jelena, Janko, Filip... Troicki se jedini ne daje... slabo, slabo...

sever

pre 15 godina

Ma nema veze, Carice, Kraljice, Princezo, Grofice. Madam i Gospodja, prestolonaslednice i tako dalje. Mi ćemo biti uz tebe kada budeš hiljaduosamstodeveta teniserka sveta.

Rasha

pre 15 godina

@Realan

A ko si ti, majke ti, da dajes sebi za pravo da se tako predstavljas i pises neke "realne" i "objektivne" komentare!? Slusaj ti njega, kao "ajde budimo realni, nije ona za prvih 20"!? Ako uopste imas nesto protiv nekoga, onda je logicno da ne mozes da budes ni najmanje realan, svoje frustracije i nezadovoljstvo bolje leci trcanjem i nekim sportom, a ne tako sto ces tako po ceo dan da "realno" komentarises igru Jelene Jankovic i ostalih nasih tenisera! Koliko se secam, ti si isto tako bio jako kompetentan i po pitanju Ane i Novaka :))
Uostalom, na kraju krajeva, i da ne zasluzuje da bude medju prvih 20, ma i prvih 100, sta tebe to uopste briga!? Jel ona tebi nesto mozda duzna ili sta vec!? Ajde bre, ti i tebi slicni, da niste tuzni bili bi smesni...

Armenulic

pre 15 godina

Snezo, rejting ti pada,
nije kao nekada,
a i slave prosle...
a kilaza se dize....
Nema veze, samo mi daj glas protiv Bobe,
pa cu i dalje da pricam kako ti je cera najspremnija i najjbolja.
Nema veze sto ona nema veze.
Istina je negde tamo, to svi znamo. Ali ubedicu jos neko dete koje ne zna rezultate i koji voli Jelu vise od mame i tate. Ana je lepsa, nju vole samo lepe, zato Jelu vole koji Ani zavide.

bumerang

pre 15 godina

Jelenaaa, pa zasto?
Prestajem ozbiljno da navijam za tebe. Samo cu da pratim rezultate tek tako. Digao sam ruke posle 182318267 zivciranja. A ti se uozbilji, treniraj, ne gubi ovako, pa cu mozda i da navijam opet. Ovako ne.

Thunderbird

pre 15 godina

Sto rece onaj iz Maratonaca:"E, kad se sad nisam šlogiro!"
Jeco, navijaci ti kazu: menjaj trenera.
Naprotiv - ja mislim da ti treba da se menjas.
Mnogi likovi su se prilepili za tebe kao pijavice i crpe ti krv i energiju.
Mnoge stvari te odvlace od tenisa, nemas koncentraciju.
Stavi rampu, bre!

zexy

pre 15 godina

Mislim da je definitivno dosao kraj uspesima nasih teniserki. Obe igraju toliko lose vec duze vreme, da nisam siguran ni da li cemo proci Spaniju u FED kupu. Cak i ako prodjemo to ce biti poslednji put da se radujemo nekom vecem uspehu nase dve nekadasnje broj 1 teniserke.

ObiWan

pre 15 godina

Ne bih o kvalitetu njenog tenisa, ali kako bre neko moze da kaze da je ona lepotica i da je pamentna. Mada zbog obe stvari nije ona kriva.

Momcilo

pre 15 godina

Pa nije lepa, nije pametna, zato je neki i vole jer je autsajder. Naravno da slabo ona ima kvaliteta.
I ja nekad navijam za autsajdera, ali imamo za nijansu bolju, tako da navijam za agresivniju i srcaniju, a ne malodusnu.

zizu

pre 15 godina

realno je zenski tenis jako slabo kvalitetan....da nije tako ove nase ne bi bile ni menju prvih 20....nego neka iskoriste situaciju koliko se to moze dok ne dodju neke nove klinke i oduvaju ih sve i postave stvar onako kako i treba da bude.sramota je da bivsi broj 1 ovako igra i ovako gubi sto je samo dokaz da zbog sistema bodovanja je bila no.1. inace po kvalitetu ne bi nikada u starom sistemu bodovanja.inace volim jelenu i nase teniserke ali realnost je realnost

Lobel

pre 15 godina

Da čovjek ne povjeruje! No to postaje realnost srpskog tenisa. Ostale curke su prokužila "famozni" dvojac (J.J.,A.I.). Biti će toga još poprilično.

JJ za Oskara

pre 15 godina

Jer ja sam zmiiija,
a ti si zaba zaba,
mozes da beeezis,
ali dzaba dzaba,
jer ako te uhvatim da nema truuda,
nema onda nista ni od Holivuuda.

Imajte poštovanja

pre 15 godina

Halo ljubitelji tenisa, ne budite na nivou bede Ženevljanina, Realista, Branka.
Budite intiligentni i dostojanstveni i podrzite Jecu kada joj tesko.
Imajte poštovanja.

Ivan

pre 15 godina

Rekao sam pred pocetak AO da ce obe nase devojke ove godine da padaju na WTA listi ko zrele kruske. Ako cemo posteno...nikda nisu ni bile prave sampionke (bez obzira sto su na kratko bile prve. I bez obzira na silne pobede...ja sam retko kada bio siguran u njihovu pobedu, bez obzira na protivnice...sve je to stalno neko natezanje bez ikakve lakoce.

nani

pre 15 godina

Kako vas sve sto pljujete nije sramota???
O cemu vi pricate, pa naravno da mora da se desi da izgubi nekada! Nekad se zapadne u krizu, ali se isto tako i izadje iz nje...neko pre, neko kasnije... I zaista mi jos jednom nije jasno kako smete da pljujete i pricate svasta posle svega sto su nam teniseri pruzili??? Sta je drzava uradila za njih da im pomogne? -NISTA! Sve su sami stekli i sve je samo njihov i niciji vise uspeh! Kad pobedjuju svi ih hvale, a kad se desi poraz, svi ti koji su hvalili sada pljuju...tuga...

Petar

pre 15 godina

Ja sam vec ostavio gomilu komentara na racun Jelenine igre ali ponovicu. Ona je svoje odsvirala. To je igracica koja raspolaze vrlo oskudnim repertoarom i osim servisa (koji je jos uvijek smijesan) je slabo sta popravila u zadnje 3 godine. Njena upornost nikad nije dovodjenja u pitanje ali ona nema dovoljno oruzja u arsenalu. A novi gledaju i dolaze. Sa 24 godine starosti sve sto se od nje moze ocekivati je povremeno otvaranje padobrana u slobodnom padu.

jeca

pre 15 godina

Mladjane , imas li ti oci ?
Al' su ovde neki pristrasni kad je JJ u pitanju ! Razumem da pisete da je najbolja , najpametnija i tako to , ali napisati da je NAJLEPSA !!??

Zoran

pre 15 godina

Jelena, volimo kad pobijedis, ali nemoj da se igras sa nasim zivcima.. Sta je vaznije snimanje dokumetaraca i kakva je boje haljina od igranja tenisa ?

Dejan

pre 15 godina

Svi oni koji misle da su Jelana i Ana vrh tenisa, to su ljudi koji prate tenis 2 godine max. Posrecilo im se kada nema drugih... Njih dve u vreme Monike Seles ne bi bile niti u top10...

Sir Alex Ferguson

pre 15 godina

Sta je Nani? I ja tebe hvalim, pa cu da te pljunem kad ne bude islo. Jos to nisi shvatio?
Svakom po zasluzi.
Nema nista od stare slave.
Sta je pa postigla, Fed kup je nebitno takmicenje, a i tu je postigla isto koliko i Ana, nista sama.
I da je osvojila to smesno takmicenje opet nigde ne pise da je nedodirljiva, da ne sme neko da je osudi za postupke ili u ovom slucaju za poraz.
Okrecite Beograd!

Draganche

pre 15 godina

Taman sam pomislio da Jankovicka ima sanse nakon sto je ispala Bartoli.Da li postoji neka teniserka od koje Jankovicka ne mora da strepi,dal' ce biti na njenoj strani zreba!?

Иван-Ниш

pre 15 godina

Сада ћу да те угризем! Аррргх! Ав! Ав!
Кога интересује твој модни стил, твоје интересовање за глуму, да ли си дотерана на терену, твоје керефеке... Гледамо те јер си светски тениски врх, јер играш за репрезентацију, јер очекујемо борбу, напредак у игри... Уједаћу те док сва рашчупане косе и крвава не почнеш да "једеш" лопту својим ударцима и својом одлучношћу не уплашиш и ону Серену. Дотле бежи јер уједам. Гррр, аргххх!

V.J.

pre 15 godina

Sramota od komentara.
Svega nekoliko iskrenih i dobronamernih poruka.
Pošteni i verni navijaci JJ se ne okrecu kako vetar duva - nego znaju da se vrhunski sport sastoji i od pobeda i od poraza.
Pogledajte samo druge sportove koje imamo, uglavnom gledate njihove poraze i svake prestupne godine poneki manji uspeh.
Ali ono sto me uzasava je neverovatna potreba ljudi koji ne vole Jelenu (njihovo pravo) da je vredjaju, omalovazavaju, obasipaju pogrdama; rugaju se njenom fizickom izgledu (na kojem bi ovde mnogi mogli da joj pozavide kao najbolje gradjenoj sportiskinji sveta, kao i na lepom vaspitanju).
To ni u jednoj zemlji sveta niko ne bi rekao za kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Tu kolicinu čemera prospite po nezadovoljstvu sopstvenim zivotom , a Jeleni budite zahvalni sto dostojanstveno predstavlja Srbiju, i svugde s ponosom govori o njoj.

Lala iz Banata

pre 15 godina

@TAMARA

Ipak, jedno pitanje:
a kad će grand slam? To je, definitivno, ono što odvaja "anonimuse" od šampiona.
Već sam pisao; do sadašnjih Jeleninih godina je Monika Seleš osvojila 9 (DEVET) grand slam-ova. E, to je šampionka! Ako ste zaboravili ko je to, nađite na Google-u pa pročitajte.
Uzgred, ona je i danas ponos Novog Sada.

Dr Milojko

pre 15 godina

Vama sa sajta možda pripala muka. Da li ste se ozbiljno traumirali, pa sajt stoji? Ajde, puštajte "komentari" o Carici. Dole monarhija! Živela republika!

milos

pre 15 godina

Niko vas ne tera da navijate za nju ukoliko ne zelite niti da patite zbog nje!Iskreni navijaci su uz svoje mezimce i kad pobedjuju i kad gube a ovakvi pateticni ljudi koji lupaju obicne gluposti su za mene ne navijaci nego obicni licmeri!
Bice bolje!

ellobo

pre 15 godina

nemojte pogrešno shvatiti, ali ljubav i sport ne idu zajedno. Glupost? Ne, setite se Ane i Verdasca i mnogih drugih u prošlosti. Bolje reći, malo njih može da uveže sve te obaveze, sportske i ove druge, da ne kažem koje. Janović je momčina, draga osoba i sve to, ali Jeca nema snage za sve te napore. Ne želim da me pogrešno shvati niko, pa ni Jeca, ali ovo je notorna istina. U svakom slučaju, želim joj sve najbolje u životu i karijeri.

Boban

pre 15 godina

@Tamara
Po svom starom običaju ti uvek pišeš ono što si sanjala. Kažeš da je evo skoro godina dana kako je Ana uvek ispadala na turnirima pre Jelene. Ej, Ana je osvojila Indijana Vels a u junu i Rolan Garos. Kasnije i Linc. Da li je tebi stalo da budeš bela vrana na ovom sajtu? Juče si napisala da je Jelena naJJača, dodelila si joj pehar u Dubaiju i jedan "grend slem" pride. Nisi ti sasvim... u pravu.

Andrija

pre 15 godina

mislim da nije u redu da ovako pricanje o jeleni...Ona je najbolja i mora da u jednom delu sezone naidje na krizu..ali vratice se na tron..

noxic

pre 15 godina

Ne weruem kako ta cura igra lose ocajnicki lose ide iz poraza u poraz sramota bre nije vise tenis za tebe idi dok ima wremena jos je igrao na kladionici i cekao za 100e i to kvota 1.15 omfg..

zex

pre 15 godina

mislim da su sve manje sanse da ce JJ ikada osvojiti GS:((((voleo bih da gresim,ali teniserke koje imaju los servis i igraju defanzivno nikada nisu osvajale GS,nazalost JJ spada u tu kategoriju........

TAMARA

pre 15 godina

U svemu ovome postoje 2 zalosne stvari:
1. Svi oni koje sada pljuju Jecu i hvale Anu kao da su zaboravili da u poslednjih skoro godinu dana ne postoji ni jedan turnir na kome je JJ ispala pre vec pomenute.
2.Jelena nije u formi, gubi od mnogo slabijih teniserki, slabo se krece, servis je los, nista ne ide kako treba.
Ipak, to ne znaci da nezasluzuje da bude tu gde jeste (u svetskom vrhu) jer tu ne moze da se bude NEZASLUZENO..onda se isto moze reci za poraz Safine i Kuznjecove ovde u Dubaiu, Venus na AO, Serena, Dementijeva i ostale su takodje imale takve pehovove, ali ne......vi ste strucnjaci da kritikijute samo nase....jer ste nezahvalni, postoje dve opcije i dva saveta za vas:

Ili gledajte nase teniserke i navijajte za njih ili jednostavno pratite neke druge koje ce uspeti da zadovolje vase kriterijume....Jer pojedinci koji sebe smatraju velikim teniskim strucnjacima, objektivnim i realnim komentatorima kao da su zaboravili da su porazi sastavni deo sporta i da i nasi moraju da imaju krizu iz koje ce kada tada izaci. Ako se ovo moze i nazvati tako..istina JJ NIJE OSVOJILA TRI TURNIRA NA KOJIM JE IGRALA, NIJE NI IZGUBILA OD VRHUNSKIH TENISERKI, ALI NECEMO DA JE LINCUJEMO, NEKI CE PRESTATI DA JE GLEDAJU I NAVIJAJU ZA NJU, JA CU NASTAVITI DA JE PODRZAVAM JOS VISE JER SAM TO CINILA I KADA JE SITUACIJA BILA TEZA. NE DAJ SE JJ.

Hajduk Veljko

pre 15 godina

Jelena sa onakvim servisom koji i svaka juniorka moze da vrati nemoze pobjediti igracice koje dobro serviraju a usto su i brze,dobro se krecu.
Zato Jelena moze lakse da pobjedi visoke igracice koje se slabije krecu i nemogu stignuti da vrate sve njene loptice.
Bez znatno boljeg servisa ona nema sanse da osvoji neki jaci turnir.

Alexander Serbsky

pre 15 godina

E Jeco pa to već postaje normala da izgubiš meč. Prihvati se "lopate" (reketa)i živi od "posla" (sporta) koji si odabrala i kojeg nadam se još voliš. Ostavi se modnih detalja na sebi jer kad se osvijestiš i spoznaš realnost shvatit češ da više nisi broj 1 a možda ako to ne učiniš brzo ne budeš ni među prvih 20. E Jeco znamo da si zaradila pošteno svaki dinar i da si ostvarila svoje snove ali radije prekini karijeru nego da ti tenis bude samo razonoda. Sada kad si riješila egzistenciju igraj rasterečeno a ne da ti svaki meč bude na teret i tebi ali i nama koji te volimo i cijenimo. Teško mi je kad te vidim poraženu... no sama si kriva.

neutralan

pre 15 godina

Bices zadovoljna (i mi sa tobom) kada:

1) predjes na normalnu opremu
2) predjes na prave treninge sa pravim trenerom, dosta je anonimusa i dosta je idenja na xy turnira, ne treba ti vezbanje tu kada neko jako zeli da te pobedi, treba ti trening, ne mislim samo sparing mec, nego trening, gde se vezbaju pojedini tj. svi segmenti igre. Ne uigrava se na pravim turnirima.
Pusti mesto na listi, spremi se ti bolje, pa ce pravi rezultati i doci. Cetvrtfinala ili polufinala nisu nista posebno (verujem prema tvojim apetitima), treba se spremiti za pohod na GS, ima ih mnogo, igrala si ih dosta, treba osvojiti jedan, dva, tri, pet, deset. Mozes to, samo radom, ne zezanjem. Pravi znalci o tenisu znaju da je jedino GS bitan.

ФУЈ!

pre 15 godina

Branko


Onda treba da budes zahvalan onome ko te je stavio u bilo kakav kontekst sa takvim teniskim i ljudskim velicinama kakve si nabrojao.
I u pravu si, cim se vratis u stvarnost, a оnо ti i dalje u bedi.
Ali tek kad stigne pismo iz Svajcarske....

ctaš

pre 15 godina

kad dođeš do vrha, teško ostaješ i vrlo brzo i strmoglavo padaš. i Vi i Vaša koleginica nijeste dovoljno jake sa glavom da ostanete tu đe ste se popele, na žalost. Monika Seleš je bila kraljica po tom pitanju i zato je trajala toliko.
foto sešn i moda nijesu Vaša polja nego tenis, vraćite se na teren dok ste na vrijeme

Marija

pre 15 godina

Ljudi... dosta bre više pljuvanja po nama...Razočarana sam porazom!I očajnom igrom od početka godine! I imam pravo to da kažem!I da, znam puno o tenisu. Pratim ga više od pola svog života (cca 20 god)koji zamislite nije promašen. Ja nisam niko i ništa žalim slučaj... Inženjer sam sa punim radnim vremenom, bavim se plesom, bridzom i hoću brate da uživam gledajući tenis. I znam da teniseri i teniserke tenis igraju zbog sebe, ali i zbog nas navijača.Jeste, nismo mi bitni ni šta mislimo, a 15000 ljudi u prepunoj Rod Laver areni ili bilo gde je teniserova familija?!I TV prava se opet prodaju zbog Jeleninog video rekordera ili???... Naše je navijačko pravo da iskažemo svoje mišljenje i šta to vama smeta. Kao što se vi tom vašom podrškom tešite zbog poraza i mi moramo nekako da razočarenje iskažemo. Nismo zbog toga ni bolji ni lošiji.

Milena

pre 15 godina

Ovo nisam ocekivala, iskreno!
Em sto Jeca nije igrala nikako, mislim da je napravila 30tak gresaka, em je ova pocistila sve linije!!! Bila sam besna, a sad me vec proslo, Jeco idemo dalje!
P.S. Nadam se da ce Ana da odigra bolje, jer ovaj turnir ostade bez pola nosioca (Svetlana, Dinara, Jelena, Cibulkova...)nadam se da ce i Serena da ispadne da rascistimo malo Ani put!

Mai

pre 15 godina

Sta god neki mislili i lupetali o kvalitetu zenskog tenisa Jelena jeste svestski vrh danas, kao i Ana, naravno da ne moze da se meri sa legendama sto su Serena i Venus. Oosle Jelene i Ane bice dobro ako budemo imali neku teniserku u prvih 50!

Ron Jeremy

pre 15 godina

Ovde neko pita sta je to ''uslo'' u nase teniserke. Pa ono isto sto je uslo u Vaidisovu ili Cakvatadze. Ljubav.
Devojka se jednostavno zaljubila i tenis joj u drugom planu. Ako su Klajsters i Henan ostavili tenis sa svojih 25-26 godina ne vidim zasto i JJ ne bi.
U zivotu postoje i vaznije stvari od tenisa pogotovo kad na bankovnom racunaru imas vise miliona dolara.

Dragana81

pre 15 godina

ne vredi jeco,koliko god da sam tvoj navijac moram da budem nepristrasna i da priznam da dokle god ne pocnes da nizes pobede na velikim turnirima gde bi redovno pobedjivala igracice poput venus,serene,dementijeve,i ostalih iz vrha,ili dok ne osvojis konacno gren slem trofej, ne zasluzujes da budes treca a kamoli kao donedavno prva teniserka sveta. ovo nicemu ne vodi- zablistas krajem prosle sezone,kiksnes na australian openu,nakupis se poena koji te dovedu na prvo mesto wta liste jer je zastin enan otisla, pa zabelezis pobedu protiv japanki u fed kupu,pa pravo odatle juris u pariz gde uz dosta srece doguras do,cini mi se,polufinala, pa odmah zatim juris u dubai da ostvaris jednu pobedu...moram priznati da mi sve to deluje prilicno haoticno i konfuzno. batali promovisanje tvoje veze sa mladjanom po naslovnim stranama casopisa, to je vasa licna stvar i usredsredi se na bitne segmente karijere. ne volim bas ove wiliamsovke ali one bar znaju sta rade. nema ih neko vreme, treniraju u tisini, pojave se na jakim turnirima i gren slemovima i osvoje ih. ti si jeco borac i veliki talenat,imas harizmu i personaliti ali ti i dalje nedostaje ono nesto sto bi te svrstalo u red najvecih sampionki belog sporta poput monike seles,stefi graf,navratilove, hingis,itd. a ja mislim da je to nesto- spektakularne pobede i rezultati koji se pamte.

Andrej Mihailovič Petrov

pre 15 godina

Za i..grrrrrr..uuuu. Pa, nemam komentar.
Ali,znam da Jelena može i mora mnogo bolje i znam da će to uskoro pokazati. Ovo je tek prvo tromesečje,a na kraju godine, videćete da će Jelena proći sa najboljim ocenama!Verujem ja u ovu devojku.

P.S. Redakcijo,ponavljate se.. promenite više ovu fotografiju. Nije valjda da nemate neku drugu.

......

pre 15 godina

Najbolji su mi ovi teniski eksperti koji se cude kako je Jelena mogla izgubiti od neke tamo Kanepi pa igraju i drugi tenis a igrali su i prije Srba tako da vas ne sokira svaki poraz posto mi se cini da ce ih ove sezone biti poprilicno.

Dejan

pre 15 godina

Pa sta tu ima cudno...
N. Djokovic osvoji jedan veliki turnir i izda monografiju.
J. Jankovic bude broj jedan bez osvojenog velikog turnira i krene da snima dokumentarac o sebi.
A. Ivanovic osvoji veliki turnir i postane broj jedan i pocne da joj smeta sto letovi traju tako dugo...
Mladi su, valjda ce da nauce neke druge stvari koje bas i nemaju veze sa tenisom, ali se zbog tih stvari tenis igra bolje ili losije...

aca

pre 15 godina

ako si počela da se kladiš, kaži i nama, nemoj da pucamo zbog tebe!
ako nisi, vreme je da se konačno probudiš iz sna koji je očigledno bio lep, ali je kao i sve što je lepo, kratko trajao!!!!

branko

pre 15 godina

Поштовани господине ФУЈ! (коментар 101)
Док чекате писмо из Швајцарске, ево Вам неколико мисли из беде у коју ме не трепнувши сместисте. Ценим да су ФУЈ! и Imajte poštovanja иста особа. Ако је то тачно, онда та особа тиме што мења потпис испод својих текстова показује да од њих бежи, да их се плаши или се стиди – једном речју нема поштовања према самом себи. Како онда очекивати да има поштовања према другима? Додатно, господину ФУЈ!, ма ко био, шаљем изразе свог нескривеног дивљења његовој маштовитости при избору потписа: ФУЈ! – боже, како то отмено звучи , зар не ?

dado

pre 15 godina

Neznam sta da kazem, da li je u pitanju forma,ili ima neki drugi problem uglavnom lose igra, servis...katastrofa, i da igranje zivaca.poozz sa SRPSKOG KOSOVA

fan

pre 15 godina

Jelena pada iz svetskog vrha iskljucivo zbog svog stila - odbrana iza osnovne linije po metar metar i po. Ona je dve godine u vrhu opstala na brze noge i veliki rad i trening. Ali, danas vecina igracia udara sve jace..I tu dolazi do pada Jelenine otpornosti. Ona sa par vinera po setu ne moze da u kontinuitetu dobija meceve. Jelena je vec usvojila taj stil i ne moze ga menjati. Cim mec pocne ona ode iza linije i vraca lopte i tako stlno...Bojim se da je poceo polagani pad iz vrha. Ne mozete sa cisto obrambenim tenisom dugo biti u vrhu....Jelena je ucinila dosta u tenisu i dosta za popularizaciju srpskog tenisa. Znaci sve ima svoj pocetak i kraj. Hvala za dobre meceve Jelena i nemoj se muciti s 100-tim igracicama. Uradi ono sto si i najavila - posveti se faksu i daljem obrazovanju.

maja

pre 15 godina

evo i ja da kazem koju.
stvarno sam se iznenadila kada sam videla rezultat, nazalost nisam mogla da pratim mec.
ne znam sta je to sa jelenom ove sezone.
nijedan kvalitetan mec ove godine, bilo je dobrih ali daleko od njene najbolje igre.
nadam se da ce poceti sa boljom igrom i treninzima, inace sam njen veliki fan. nadam se najboljem. i prestanite da se prepucavate i pljujete jelenu. verovatno je igrala lose, ali ne mozete da joj dajete "sut kartu" ili nesto slicno!
ipak je ona u svojoj karijeri imala mnogo upeha i nemate pravo da je pljujete vi koji ste niko i nista.

branko

pre 15 godina

Ненадано и мимо моје воље,15. фебруара сам се нашао у друштву тренара Аце Симића, Болетијерија, породица Јанковић, Вилијамс, Шарапови, Селеш, Хингис, Дементијеви, Чакветадзе, Сафини. Тамо ме је , заједно са колегама Ženeljaninom и Realistom, неком њему знаном селекторском логиком, сместио `луцидни ` аутор срцепарајућег квази социолошког памфлета (`JJ poražena u polufinalu Pariza`, коментар 82.и 103.). Потпуно у складу са коментаром је и ауторов патетични потпис: Imajte poštovanja.
Ево ме сад поново у реалности. Наравно да ми је жао што је Јелена изгубила, што је, видим, изазвало две претежне реакције на форуму: омаловажавање и разочарење. Они који су склони омаловажавању светски вредних спортиста не заслужују да се о њима каже ни једна реч.
А што се тиче разочарења, мислим да и за то постоји `лек` . Онај ко схвати да позиција на WTA ( или ATP) листи представља валоризацију МИНУЛОГ рада а резултат сваког меча је валоризација ТРЕНУТНОГ стања форме играча, тај неће поразе својих љубимаца схватати трагично. И Јелана и Ана и Ноле ће имати још доста пораза, али вероватни и много више победа. У оба случаја заслужују наше поштовање. Замислите која би празнина у српском спорту настала кад би њих троје, далеко било, одлучили да више не играју.

XYZ

pre 15 godina

@Dejan
Novak izdao monografiju o sebi, Jelena snima dokumentarac o sebi, a Ana ne voli neprestana putovanja. Kako si sva tri "slučaja" doveo u istu ravan? Samo su prva dva odraz narcisoidnosti i neskromnosti, a to što neko ne voli toliko da putuje, to je normalno. I sad se ježim kad pomislim da sam po ciči zimi, pre dve nedelje, leteo u Stokholm, presedajući na tri aerodroma. Podsećam te da je naš veliki košarkaš Danilović napustio košarku u tridesetoj godini, jer su mu se smučili treninzi i svakodnevno uvezivanje i odvezivanje pertli na patikama. U redu, ti ćeš reći - neka onda sprema zimnicu (to nije duboka filozofija), ali ljudski je da ti tolika letenja i muvanja po hotelima presednu. Federer joj je savetovao da o tome ne razmišlja. "To je tako i ti tu ništa ne možeš da promeniš". Ali, snimanje dokumentaraca i izdavanja monografija o sebi, posle početnih uspeha, nema zaista veze sa Anom, zar ne?

Nikolaooos

pre 15 godina

Mislim da bi Jelena trebala da se povuce na par nedelja.Da pokusa da shvati sta je to sto je koci da ostvari bolje rezultate u ovoj sezoni,da se posveti vise treninzima i popravi servis.Naravno najlakse je kritikovati,smatram da niko od nas nema prava da je kleveta i da joj sudi...Igra za sebe ,a ne za nas!Ona je ipak bila N#1 u necemu,a sta smo mi uradili?Ja i dalje verujem da ce pronaci formu uskoro i ponovo poceti da igra u prepoznatljivom stilu!Usput ne bi previse hvalio Aninu igru,ko je gledao danasnji mec protiv Pin zna o cemu pricam!!!Napred nasi !!!

Nebojsa

pre 15 godina

Pogledajte teniserke od kojih JJ obicno gubi? Sve su iste. Visoke, krupne i jake. I igraju snažno.
Pogledajte bilans JJ i videćete kakve ima rezultate protiv takvih: Ivanović, Morezmo, S. Vilijams, Bartoli, Kuznjecova.
Čudno je što JJ protiv svih uvek gubi na isti način, istom igrom. Zar ništa nije naučila iz prethodnih poraza?

Čim sam video da Estonka ima 1,81 i 20 kg više od JJ pomislio sam da je gotova.

Rade

pre 15 godina

Kako bih voleo da vidim sve ove kritizere na terenu u onim uslovima i onim vremenskim zonama u kojima igra Jelena. Dok sede u foteljama ispred računara grickaju pomfrit i pijuckaju coca colu sve pobedjuju tako lako i jednostavno pa kada to urade odu da sipaju još jednu čašu coca cole pa onda opet pobede sve i ostanu takvi kakvi i jesu večiti kritizeri a u životu ni tu tastaturu nisu uspeli da kupe bez mame i tate.

Jelena je veliki čovek i takva če uvek da ostane bez obzira na trenutne rezultate. U istoriji će ostati zabeleženo da je bila prva a i biće prva.

Jelene ostani takva kakva jesi. Dok smo gledali Tvoje igre na Fed kupu skandirali smo tvoje ime sve vreme i voleli a takoi će i da ostane.
Mi smo uz tebe.

pop

pre 15 godina

Ovo stvarno nije prijatno,ali,deshava se.Trenira Jeca i docji cje na svoje.Mora se priznati da bi morala da pazljivije bira turnire zbog putovanja i adaptacije na vremenske uslove i zone.Nema choveka koji koji je istih adaptibilnih osobina kao i ostali ljudi,ma i vrlo slicnih performansi.Jela igra pribliyno isti broj turnira kao i vec vise puta pomenute sestre Vilijams u njenim godinama,a stsrije su od nje.Osim toga ona ni gradjom ni mentalitetom nije slicna njima,niti drugim igracicama.Dobijacje i gubicje mecheve jer je to normalno.Kad udje u ritam i mentalno i fizicki bicje kao i pre.Tenis ne cine samo gren slemovi,4 turnira.Pogledajte na sajtu koliko ih ima. ona je profi i ima obaveze i prema asocijaciji i sponzorima.Ne sumnjam da dobro trenira,posle toga sigurno dolaze rezultati rada.Tu nema prevare ozbiljan rad uvek da rezultat.
ZATO JECO SAMO NAPRED,KO TE VOLI , VOLI TE UVEK.

Sanja

pre 15 godina

Jeco, ja znam da ti jesi dobra teniserka, ali vidis sta su ti uradile cipelice, bluzice, pomadice, sesiri? Ti nisi glumica, pevacica, manekenka, ti si TENISERKA!!! Znam da hoces da isprobavas jos stvari, ali zasto kad ti ovo ide tako dobro? Isprobavaj kad zavrsis karijeru, a ako ovako nastavis to ce biti ubrzo! Nemoj biti pohlepna, radi ono u cemu si dobra! IGRAJ TENIS! Jer ti mozes GS, jer mozes da pobedjujes najbolje igracice, ali kao da neces... Zato se lati reketa, a neka se neko drugi brine za haljinice! Dokazi da mozes!

AcA

pre 15 godina

Kada pocnu da misle na igru,a ne na to da svojim izjavama dodju u centar paznje,bice boljih rezultata i komentara.Da li ce tako uopste i biti,mozda, ali ne u skorije vreme.Roger Federer

wwwwww

pre 15 godina

vise mi se svidala njena igra dok se probijala u vrh ovako samo poraze reda..to se desava kad ti slava udari u glavu..
mislis samo treba pojaviti se na terenu i kraj price...
ee Boze svaki njen poraz mi tesko pada pogotovo od nekih levata kao sto je ovo slucaj...
naprijed Jelena!

kili gonzales

pre 15 godina

Ocajna igra.Mada,ja je nikada nisam dizao u nebesa,mislim da je solidna teniserka ali da je njen zenit prosao...Tesko da ce ikada uzeti GS,a to je ono sto se pamti i razlikuje sampione od dobrih tenisera.

turinac

pre 15 godina

109 Miskovic- To care,nego skidaj onu marzu od 40% :)Jeco sreco nasa,sakupi snagu i u nove pobede,jer pravi obozavaoci te vole i kad nisi u formi i kad izgubis.Ako ce te to utesiti mnogo si lepsa i zenstvenija od ovog gorostasa.Ona je ko i Serena,sirovina i hvata na snagu.

meteori

pre 15 godina

Kad jedna razocara, druga obraduje. Ne ulazim u to ko je koliko kvalitetan, ali mislim da zasluzuju podrsku i kada pobjedjuju jedanko kao i kada gube ili kada su na 1502. mjestu.

mykymyky

pre 15 godina

Iz ovih silnih komentara se lepo vidi :
- kakav smo narod
- da ne umemo da gubimo
- da se vecina nikad nije bavila vrhunskim sportom
- da smo nekriticki idolopoklonici
Licno bih voleo da igram tako dobro da mogu da prodjem dva kola na bilo kojem od tih turnira....
Jeco i Ana, dajte sve od sebe u datom trenutku - pa kako bude...

Pele

pre 15 godina

Jooooooj! Jeca nikad laksu priliku za WTA 800 finale nije imala.
Da se danas ranije probudila i pobedila Kanepi, sutra bi igrala sa Vesninom, preksutra sa Zvonarevom ili Razano. I onda finale protiv Dementjejeve, pa kom opanci kom obojci.
C-c-c-c-c!

Marijela

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! U ovom sumornom, februarskom danu zauzmem mesto pred tv prijemnikom, da malo uzivam u suncem okupanom Dubaiju,kad ponovo poraz.Zasto tolika nemoc, sa takvim rejtingom?
Sada izgleda nije vise vazno ni ime ni plasman protivnika. Svi odjednom postadose jaki i opasni! Mnogo mi je stalo do Jeleninih pobeda, svaki njen poraz dozivljavam kao sopstveni, mada ni u dzep ni iz dzepa, ali srce radi uvek kada ona igra!
Zarko zelim da ova agonija prodje sto pre, da Jelena jednako uziva u ljubavi i pobedama, a i mi koji je gledamo....

Optimista

pre 15 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem da Srbija ima toliko Strucnjaka u Tenisu.Do juce bre pola od Vas nije ni znalo sta je Tenis a danas ste svi treneri i dajete savete.Ostavite se tih komentara i pustit ih da mirno treniraju i da igraju a rezultati ce ponovo doci.

Kaća

pre 15 godina

Stvarno mi je žao što naši teniseri vrlo brzo padaju sa vodećih mesta na obe liste. Kao i većina u Srbiji znala sam da noću nespavam ili da rano ujutru ustajem samo da bi ih gledala i uživala u njihovim pobedama. A onda je počelo te nismo spremni, te je vrućina, te nismo se adaptirali, te kriva oprema i itd. u nedogled. A u pitanju je nešto drugo. Pre mesec možda i dva, na kraju prošle sezone gospodin Armenulić je u jednom dnevnom listu dao intrervju gde je rekao da se manu, spotova, reklama, provoda, bisnisa i ostalog ako žele da budu u vrhu tenisa. Jedno sa drugim neide. I kao što vidimo bio je u pravu. Žao mi je što nam je zadovoljstvo tako kratko trajalo. Jedini od tenisera koji nas uvek obraduje to je Zimonjić i njemu svaka čast. Opametite se deco možda još nije sve izgubljeno, možda još možete da se vratite u vrh.

sakis

pre 15 godina

Mec nisam gledao pa nemogu da komentarisem igru, ali rezultat sve govori. Narvno da je ispod svih ocekivanja, i Jelena treba sama da sijedne i razmisli sta i kako dalje i sta je uzrok poraza, a mi dotad mozemo samo da cekamo i da se nadamo boljim rezultatima. Sta bi drugo covek mogao jos da kaze a da bude realno...

Ana I JJ

pre 15 godina

Jeco, jeco...
Nesto mi nisi igrala danas nikako. Ona jednostavno bolje igra kada ima tezi zreb, jer tako se izgleda bolje spremi, mene je odusevila kada je prosli put savladala u 1/4fin.Zvonarevu pa u polufinl.Venus ili kada je u 1/4fin.Penetu,1/2fin.Demetievu a u finalu opet Zvonarevu... a sad popusti pred Kajom, nego ajde nema veze, Kaja je igrala odlicno ali da je JJ bar sa pola onoga sto moze odigrala bilo bi bolje...ovaj mec me podseti na Anin mec na Wimbl.3.kolo kad je izgubila tako lako i bezveze...
Nema veze, ostajem uz Anu i nadam se(i molim) da ce sutra moci da pobedi Tajsonku, mislim znam da moze ali daj Boze i da uspe, to joj je i upsut i priprema za onu egzibiciju 2.3.

P.S. Ana i JJ i te kako treba da se doteruju i brinu o svom izgledu, zene su maj.. mu, a i imaju pare. Sta sad treba da zapostave celokupan svoj zivot i posvete se tenisu, ma daj!Mozda bi bilo najbolje i noge da ne briju, nego samo da udaraju lopticu po ceo dan:)

ttx

pre 15 godina

Da ne bi ja ovde pisao dugacke tekstove analize Jelenine igre u zadnjih par meseci evo sve sto je covek ovde http://cowbell.typepad.com/forty_deuce/2009/02/stop-being-so-offensive-jj.html rekao ja se slayem. Pa procitajte

Indigo

pre 15 godina

Pobeda ima stotine oceva, ali poraz je siroce.
Nisi sama u porazu, navijamo za tebe i kad ide i kad ne ide!
Bice bolje sledeci put:)!

Milena

pre 15 godina

Ma kakva Monika Seles. Ona je mogla da osvaj GSove kada joj je jedina konkurencija bila Graf. Ona protiv sestara Wiliams ima po jenu pobedu i 20tak poraza, znaci nije im prici (uz to Seles je u svim mecevima bila u Top 10, znaci nije bila van forme). Cak je od Serene izgubila i kad je ova imala samo 16god.i bila 300 i neka na WTA listi.

...

JJ FAN

pre 15 godina

@ NO NAME
Ti si izgleda potpuno ne obavesten,Jelena nije nista zamerila FEdereru kada je upitanju njegova igra, cak je naglasila da je on veliki igrac, ali mu to ne daje za pravo da komentarise druge.....ccc....zar je potrebno da ti prepricavam izjave...mogao bi da vodis racuna o tome sto pises...najlakse je podrzavati i navijati za nekoga ko ima 13 gs, i onda ste vi kao pametni jer znate da procenite kvalitat tenisera, zasto ne verujete u nekoga ko ce tek napredovati, svet je zadivljen nasim tenisom, ali mnogi od vas se bune, predpostavljam jer Jelenina karijera i karijera ostalih nasih sportista nije ni prici vasoj.
Aj sada mi reci da ti oduvek navijas za FEDA i da si znao da ce on kada tada biti ovo sto je sada...........MOZDA TI I POVERUJEM...

Eeee

pre 15 godina

Eh znala sam ja da je ova bucka opasna. Ne znam koliko je vas gledalo finale jednog turnira pre 2,3 god. kada je ona zamalo pobedila Kim Klajsters (jednu od mojih omiljenih igracica), a tada je bila oko 100.mesta na WTA!

Veca

pre 15 godina

@ XYZ

Lepo je sto volis Anu, ali nemoj da zamenjujes tezu i kleveces Jelenu.
Pre svega, Novak je sam zbog sebe odmah po zavrsetku Australien Opena izdao knjigu:"Kako sam osvojio svoj prvi GS".
A Jelena nije sama snimala film o sebi, nego je to dokumentarni film rediteljke Tanje Brzakovic koja je za temu odabrala zivot jednog sportiste po svom izboru a da si gledao film cuo bi licno od rediteljke u uvodu zasto je to bas Jelena i imao bi postovanje i razumevanje.
Dokumentarni filmovi su svedocanstvo o nekoj temi.
Upravo zato je americka tv stanica HBO snimala pre tri nedelje film o tom cuvenom bazenu gde je Ana Ivanovic trenirala kao dete,na sportskom centru "11. april", gde i danas deca treniraju tenis,i Ana je isla s njima i napravili su s njom citavu emisiju.

modiljani

pre 15 godina

e manite se monike,stefi,navratilove...pogledajte na youtube-u snimke njihovih meceva...to je smesan tenis naspram ovog danas,nije bilo ni desetina profi igracica da bi im zagorcavale zivot,danas je tenis sasvim neka druga prica...

Krivokapic

pre 15 godina

Jeco danas si izgubila od losije od sebe zato sgto se nisi borila. Zaluzila si poraz i nadam se da ces da izvuces pouku iz ovoga. Za utehu Ana je i dalje u igri, a i Novak je pobedio. Ajde Jelena pamet u glavu i spremi se za sledeci turnir. Ocigledno si u krizi.

Obozavatelj

pre 15 godina

Bio sam na mecu i sto se tice Jelenine igre mogu da kazem da je stvarno bila losa. Po svemu na terenu, ukljucujuci govor tela, videlo se da nije njen dan.
Jednu stvar bi heto da naglasim, i to vise zbog Aninih meceva koji slede, mislim da je jedan deo nase publike vise odmagao Jeleni nego pomagao.
Na strnu sto nacin navijanja nije uobicajen za teniske meceve i sto moze neutralnu publiku da iritira i okerene protiv nasih igraca, mislim da i nasim igracime moze da onemoguci koncentraciju. Kada se ceo stadion smiri i igracice se koncentrisu za poen, glasno vikanje, pa bilo to i reci "SRBIJA" tesko da moze da pomogne.
Nadam se da ce Ana igrati jos tri meca na turinr a onda dolazi Novak i zbog njih misim da moramo da oratimo paznju kako pokusavanmo da ih obodrimo.

Djalma

pre 15 godina

Pre svega svakom sportisti treba cestitati,kada je u pitanju cista pobeda.Cestitka Kanepi!Jelena nije izgubila od "nekog ili neke".Kao sto svaki uspeh nije slucajan,tako i serijski porazi nisu slucajnost.Pustimo da taj problem resavaju sama Jelena ,njen strucni stab i njeni najblizi.Nadajmo se da Jeca nece biti ove godine igrac cetvrt ili osmine finala.Vecina njenih fanata,u koje pripadam i ja,ponekad ne mogu realno videti istinu,bilo da je u pitanju pobeda,jos vise kad je u pitanju poraz,ako tako mogu da kazem.Cini mi se da za opstanak u TOP 5,Jelena mora da promeni nesto u igri-cesci izlaz ka mrezi i pogotovo servis.Svakako ona je toga svesna -vise od nas,a to se najbolje radi u takmicatskim mecevima,a te promena nemogu doci tek tako,preko noci.Od prilike neko moje sportsko figurativno poredjenje bilo bi ovako:Imamo izvanrednog linijskog golmana,koji slabo degazira i pokusava da usavrsi izletanje.Skoro po pravilo svako izletanje u prazno kaznjava se golom,ali "uspesno zavrseni kurs" cini ga gospodarom sesnaesterca.
Sto se tice privatnosti,to je njena licna stvar i niko nema prava javno da komentarise njene postupke,makar bio on cak i "predstavnik sedme sile",bez njene saglasnosti.
Pozelimo nasim sportistima sve najbolje.Napred Jeco,Anci,Nole,Zimonja...
Zivot tece dalje...
I porazi su sastavni deo sporta i dobre lekcije.