Ponedeljak, 16.02.2009.

00:35

Ilić: Stavljena tačka na spor

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da su on i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji ga je posetio u bolnici, zajedno stavili tačku na <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&amp;mm=02&amp;dd=12&amp;nav_category=11&amp;nav_id=344702" class="text-link" target= "_blank">spor</a>.

Izvor: Tanjug

Iliæ: Stavljena taèka na spor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Skeptik

pre 15 godina

Imajuci u vidu moralne "kvalitete" ministarke pravde, ocekujem da ce se g.Ilic i ovoga puta izvuci, kao i nebrojeno puta do sada. Nema pravde u ovoj drzavi, a ne vidim cak ni nagovestaj da ce je uskoro biti.

Mashinovodja

pre 15 godina

"Emotivno me je pogodilo to što ni predsednik ni premijer nisu pozvali narodne poslanike na obeležavanje Sretenja,..."
Ma, nemoj, emotivno te je pogodilo?! A mene već godinama emotivno pogađaju tvoji nebrojeni bezobrazluci i primitivizam, pa nikom ništa!
Ali, za tvoju informaciju, sasvim je isparavno da ni premijer, ni predsednik nisu pozvali na obeležavanje ***Sretenja***, jer je u Srbiji Sretenje još uvek i samo verski praznik, a NE državni, pa prema tome, nema potrebe da ga predstavnici države službeno obeležavaju. (A za verske praznike ima ko je zadužen.)
Druga je priča što je poslednji Ustav (vrlo namerno, "zaslugom" V.Koštunice) donet na Sretenje, ali u celoj priči bitno je da je na taj dan donet Ustav, a ne što je taj dan Sretenje.
Naravno, Veljo, ti sve to savršeno dobro znaš, samo što si procenio da bi uz veliku količinu demagogije i bezobrazluka, kao i po cenu kršenja zakona, mogao da izšibicariš još koji glas od pravoslavnih vernika. Nažalost, kod nekih ti je to i uspelo. Ali stvarno su jadni ti vernici koji tebe vide kao branitelja srpstva i pravoslavlja od neprijatelaj kao što je "jedan Rasim".
Osim toga, tačno je da nije bilo spora između tebe i Rasima, koji se u celoj priči pokazao kao gospodin i džentlmen kakav ti ne možeš (i nećeš) nikad biti. Ti si ušao u spor sa srpskim pravosuđem i ako je ono vredno tog imena (a nije), sad ćeš ti lepo pred sudiju.
Zato, ako si pametan (a nisi), vadi se na pritisak, šlog (a možeš da baciš na tas i koju mentalnu bolest, vrlo lako ćeš ubediti sudiju)i povuci se iz politike dok još nisi napravio sebi nepopravljivu štetu. Dosta te je bilo! Uživaj u svom bazenu i plastičniom pripitomljenom delfinu, a politiku prepusti ljudima kvalitetnijim od sebe!

ravnovcanin

pre 15 godina

E jedva cekam sta ce tuzilac da kaze. Normalno u pravnoj drzavi postoji i advokat, pa ce se vidi. Ali treba tuzilac da se pozabavi i onim osobama koje donose presudu pre sudije. A ima ih i sa skupstinske govornice a mogao bi i predsednik drzave da kaze koju rec sa crne klupe.

Nimrod

pre 15 godina

Naravno da sukob nije postojao izmedju dva ministra nego izmedju ministra Ilica i zakona ove zemlje. I ne moze ministar Ilic da odlucuje da li ce se staviti tacka, nego tuzilac koji je pozvan da odluci je li bilo krsenja zakona ili ne, i hoce li podnositi tuzbu. Svasta.

(Vlast)a

pre 15 godina

Tacka moze biti stavljena samo ukoliko ne budete dostupni zbog vise sile ili nekog slicnog razloga.Vi ste cirkus i sramotu otpoceli, ali ona ce biti zavrsena onda kad se u ovoj drzavi kaze da vi niste za tako vazno mesto narodnog zastupnika (ili vam je drazi izraz "deputat"?),a kad vec pocne da se pretresaju vasi istupi u skupstini, onda bi mogli da se potrude nasi vrli sudski organi da saznamo sta ste vi to radili sa prodajom NIS-a, sta izgradnjom puta Horgos - selo moje malo, kako ste i od cega investirali u izgradnju bolnice, sta je radio Sarancic i njemu slicna druzina iz vase stranke...

Misa_Su

pre 15 godina

Velja je najzad shvatio da je presao granicu i sada ga kao boli glava, pa pritisak, pa medijska hajka i ko zna ste ce jos da izmisli. A nije ga bolela glava kada je sutirao i psovao novinare...

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Gospodin Ilic sigurno nije uvredio Rasima Ljajica zato sto je Rasim muslimanske veroispovesti! Da se Rasim Ljajic oseca "ponizenim" sto je musliman, odavno bi promenio religiju, ali nije to u pitanju! Najtuznije u citavoj ovoj prici je cinjenica da Srbi smatraju Srbima samo pripadnike "pravoslavne religije" a druge "tolerisu" kao sto se tolerisu npr. "homoseksualci" ili "celavi" muskarci ili, ili... A to je ne samo kod Velimira Ilica slucaj, vec kod miliona Srba, Velimir Ilic je to samo javno izrekao! E sad sto je to u normalnim drzavama "razumljivo" samo po sebi, pravo svakog pojedinca na slobodno opredeljenje kako i na koji nacin ce verovati u Boga ili "seksulno" biti opredeljen, samo pokazuje koliko su Srbi "unazadjeni" nekakvim zabludama! Kako je "nemoguce" u Srbiji biti SRBIN druge religije, onda se od "vekovnih" gradjana Srbije drugih religija, stvaraju "nacionalne manjine" drugih drzava sa kojima ovi "vekovni gradjani Srbije" osim zajednicke religije nemaju nikakve veze! Srbija je CUDNA zemlja ! Zato svako ko "korvertira" u Budizam treba da zna da na taj nacin postaje "tibetska" nacionalna manjina u Srbiji i da ne moze slati pozivnice za proslavu dana drzavnosti!

radovanka

pre 15 godina

Fino, Ilic je poceo, on i presudjuje da je kraj problemu. Mocan covek, nema sta! Sta li cemo morati jos od njega i njemu slicnih da prezivimo?

mina

pre 15 godina

Da, da, neka drzavni tuzilac dobro procita stenogram i pogleda snimak!!! Ja sam srpkinja i volela bih da drzavni tuzilac posle citanja i gledanja skine ljagu sa nas srba koji nismo Ilic Mr Velimir!

pravnica

pre 15 godina

Izazivanje rasna i verske mrznje nije spor nego krivicno delo koje tuzilac goni po sluzbenoj duznosti, i ne moze Velja Ilic na to da stavi tacku!

Krah nacionalističke opcije

pre 15 godina

To što je izrekao lider NS Velimir Ilić sa skupštinske govornice, kosi se, sa njegovim statusom i funkcijom narodnog poslanika, jer je u pitanju javno izgovorena "političko-programska" reč, kojom se poziva na rasnu, versku i etničku netoleranciju i mržnju, a što je po ustavu Srbije zabranjeno i predstavlja teško krivično delo.

Nele

pre 15 godina

Kockar ne propada kad pocne da se kocka, on propada kad pocne da se vadi, zato Veljo, bolje cuti. Kao da smo svi mi blesavi i nismo culi. Gospodin Ljajic je opet bio veliki pa ga je i posetio. U celoj prici mislim da je Velja pokazao kako on i njemu slicni zamisljaju zajednicki zivot (u Srbiji) sa onima koji nisu Srbi. Znaci, oni imaju pravo da zive, rade, da ne talasaju previse ali kad treba nesto bitno da se, recimo, potpise onda to rade iskljucivo Srbi.

milan

pre 15 godina

Moze se smatrati da je takca stavljena samo na potencijale ''nesporazuma'' izmedju njih dvojice. Ali to je njihova privatna stvar.
Na ono sto je izjava poslanika Ilica izazvala i sta znaci za siru javnost, tacka se ne da staviti. Niti se to moze, niti sme!

Vojislav

pre 15 godina

Sve je to ljudski i korektno, ali gospodine Iliću loša slika o vama ostaje jer to što ste uradili ne može se izbrisati gumicom. To je nedopustivo za jednog političara i javnu ličnost. Nažalost slika o vama je stvorena na osnovu vašeg rada, ponašanja i govora koji nije primeren.

VladimirNI

pre 15 godina

Drago mi je zbog njih dvojice. A Velja svejedno mora da prodje kroz proces utvrdjivanja eventualne krivice. Ono sto je je on rekao sa govornice je javno izrecen stav narodnog poslanika o odnosu prema nepravoslavcima. Odgovornost za javnu rec mora da postane jedan od principa nase politike.

Djape

pre 15 godina

Jedini ovlasceni za stavljanje tacke na spor po ovom pitanju moze biti SUDIJA!

Ako vredjate nekoga po pitanju nacionalne pripadnosti, po zakonu morate odgovarati! Osim ako gdin javni tuzioc i sudstvo zele da nam objasne da zakon nije isti za sve!

Ilic se ponasha vec jako dugo bahato i nasilnicki, i sudstvo nije reagovalo kada je trebalo! Mislim da je krajnje vreme!

Ako ne reaguju, mislim da polako treba organizivati blokadu rada sudstva, ovaj put ispred sudova, a ne tajnim pozivima pod izgovorom kojekkavih bombi!

Ovo sto sudstvo i takvi kao Velja rade po Srbiji treba sto pre spreciti i slicnima jasno staviti do znanja da nece lako proci sa slicnim ponasanjem. E sada kada bi i Boris prestao da se ceslja i poceo da radi svoj posao, gde bi nam kraj bio. Ovako ce napraviti medjustranacki dogovor, drzavni tuzioc ce biti (nicim izazvan) necim nagradjen (stan, auto, sta li vec), slicno i zaduzeni sudija.

Vreme je da izadjemo na ulice, ako nam je do normalnog zivota uopste!

merkaz

pre 15 godina

mozda oni i jesu stavili tacku, ali ovo se tice drzave, pa se nadam da ce tuzilac da pokrene postupak. posto je zaprecena kazna za krivicno delo za koje je ilic osumnjicen dosta velika, nadam se da ce vecina u skupstini da ga oslobodi imuniteta kako bi se pojavio u sudnici i kako bismo kao drzava i drustvo konacno stavili tacku ne na "spor", kako ga on naziva, nego na tesko krivicno delo.

Gledaac skupštinskog prenosa

pre 15 godina

Nije u pitanju spor! Ilić i Ljajić nisu se sporili ni oko čega. Već je u pitanju verbalni incident, odn. skandal (od strane narodnog poslanika Ilića) u Skupštini u kome Rasim Ljajić nije učestvovao niti prisustvovao.

mitja

pre 15 godina

Tacka na spor je stavljena. Ali tacku na eventualno pocinjeno krivicno delo moze staviti samo sud. A ovo bi u svim pravnim drzavama bila i tacka na politicku karijeru ovog ..coveka.

v

pre 15 godina

Tacno kaze Velja da spor izmedju njega i Rasima nije ni postojao.
Spor je izmedju onoga sto je Velja rekao i:
Ustava Srbije, zakona Srbije, civilizacijskih dostignuca i dobrog vaspitanja (ovo poslednje i nije neka novost).

v

pre 15 godina

Tacno kaze Velja da spor izmedju njega i Rasima nije ni postojao.
Spor je izmedju onoga sto je Velja rekao i:
Ustava Srbije, zakona Srbije, civilizacijskih dostignuca i dobrog vaspitanja (ovo poslednje i nije neka novost).

mitja

pre 15 godina

Tacka na spor je stavljena. Ali tacku na eventualno pocinjeno krivicno delo moze staviti samo sud. A ovo bi u svim pravnim drzavama bila i tacka na politicku karijeru ovog ..coveka.

Gledaac skupštinskog prenosa

pre 15 godina

Nije u pitanju spor! Ilić i Ljajić nisu se sporili ni oko čega. Već je u pitanju verbalni incident, odn. skandal (od strane narodnog poslanika Ilića) u Skupštini u kome Rasim Ljajić nije učestvovao niti prisustvovao.

merkaz

pre 15 godina

mozda oni i jesu stavili tacku, ali ovo se tice drzave, pa se nadam da ce tuzilac da pokrene postupak. posto je zaprecena kazna za krivicno delo za koje je ilic osumnjicen dosta velika, nadam se da ce vecina u skupstini da ga oslobodi imuniteta kako bi se pojavio u sudnici i kako bismo kao drzava i drustvo konacno stavili tacku ne na "spor", kako ga on naziva, nego na tesko krivicno delo.

VladimirNI

pre 15 godina

Drago mi je zbog njih dvojice. A Velja svejedno mora da prodje kroz proces utvrdjivanja eventualne krivice. Ono sto je je on rekao sa govornice je javno izrecen stav narodnog poslanika o odnosu prema nepravoslavcima. Odgovornost za javnu rec mora da postane jedan od principa nase politike.

Vojislav

pre 15 godina

Sve je to ljudski i korektno, ali gospodine Iliću loša slika o vama ostaje jer to što ste uradili ne može se izbrisati gumicom. To je nedopustivo za jednog političara i javnu ličnost. Nažalost slika o vama je stvorena na osnovu vašeg rada, ponašanja i govora koji nije primeren.

Nele

pre 15 godina

Kockar ne propada kad pocne da se kocka, on propada kad pocne da se vadi, zato Veljo, bolje cuti. Kao da smo svi mi blesavi i nismo culi. Gospodin Ljajic je opet bio veliki pa ga je i posetio. U celoj prici mislim da je Velja pokazao kako on i njemu slicni zamisljaju zajednicki zivot (u Srbiji) sa onima koji nisu Srbi. Znaci, oni imaju pravo da zive, rade, da ne talasaju previse ali kad treba nesto bitno da se, recimo, potpise onda to rade iskljucivo Srbi.

pravnica

pre 15 godina

Izazivanje rasna i verske mrznje nije spor nego krivicno delo koje tuzilac goni po sluzbenoj duznosti, i ne moze Velja Ilic na to da stavi tacku!

Djape

pre 15 godina

Jedini ovlasceni za stavljanje tacke na spor po ovom pitanju moze biti SUDIJA!

Ako vredjate nekoga po pitanju nacionalne pripadnosti, po zakonu morate odgovarati! Osim ako gdin javni tuzioc i sudstvo zele da nam objasne da zakon nije isti za sve!

Ilic se ponasha vec jako dugo bahato i nasilnicki, i sudstvo nije reagovalo kada je trebalo! Mislim da je krajnje vreme!

Ako ne reaguju, mislim da polako treba organizivati blokadu rada sudstva, ovaj put ispred sudova, a ne tajnim pozivima pod izgovorom kojekkavih bombi!

Ovo sto sudstvo i takvi kao Velja rade po Srbiji treba sto pre spreciti i slicnima jasno staviti do znanja da nece lako proci sa slicnim ponasanjem. E sada kada bi i Boris prestao da se ceslja i poceo da radi svoj posao, gde bi nam kraj bio. Ovako ce napraviti medjustranacki dogovor, drzavni tuzioc ce biti (nicim izazvan) necim nagradjen (stan, auto, sta li vec), slicno i zaduzeni sudija.

Vreme je da izadjemo na ulice, ako nam je do normalnog zivota uopste!

Misa_Su

pre 15 godina

Velja je najzad shvatio da je presao granicu i sada ga kao boli glava, pa pritisak, pa medijska hajka i ko zna ste ce jos da izmisli. A nije ga bolela glava kada je sutirao i psovao novinare...

milan

pre 15 godina

Moze se smatrati da je takca stavljena samo na potencijale ''nesporazuma'' izmedju njih dvojice. Ali to je njihova privatna stvar.
Na ono sto je izjava poslanika Ilica izazvala i sta znaci za siru javnost, tacka se ne da staviti. Niti se to moze, niti sme!

Krah nacionalističke opcije

pre 15 godina

To što je izrekao lider NS Velimir Ilić sa skupštinske govornice, kosi se, sa njegovim statusom i funkcijom narodnog poslanika, jer je u pitanju javno izgovorena "političko-programska" reč, kojom se poziva na rasnu, versku i etničku netoleranciju i mržnju, a što je po ustavu Srbije zabranjeno i predstavlja teško krivično delo.

mina

pre 15 godina

Da, da, neka drzavni tuzilac dobro procita stenogram i pogleda snimak!!! Ja sam srpkinja i volela bih da drzavni tuzilac posle citanja i gledanja skine ljagu sa nas srba koji nismo Ilic Mr Velimir!

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Gospodin Ilic sigurno nije uvredio Rasima Ljajica zato sto je Rasim muslimanske veroispovesti! Da se Rasim Ljajic oseca "ponizenim" sto je musliman, odavno bi promenio religiju, ali nije to u pitanju! Najtuznije u citavoj ovoj prici je cinjenica da Srbi smatraju Srbima samo pripadnike "pravoslavne religije" a druge "tolerisu" kao sto se tolerisu npr. "homoseksualci" ili "celavi" muskarci ili, ili... A to je ne samo kod Velimira Ilica slucaj, vec kod miliona Srba, Velimir Ilic je to samo javno izrekao! E sad sto je to u normalnim drzavama "razumljivo" samo po sebi, pravo svakog pojedinca na slobodno opredeljenje kako i na koji nacin ce verovati u Boga ili "seksulno" biti opredeljen, samo pokazuje koliko su Srbi "unazadjeni" nekakvim zabludama! Kako je "nemoguce" u Srbiji biti SRBIN druge religije, onda se od "vekovnih" gradjana Srbije drugih religija, stvaraju "nacionalne manjine" drugih drzava sa kojima ovi "vekovni gradjani Srbije" osim zajednicke religije nemaju nikakve veze! Srbija je CUDNA zemlja ! Zato svako ko "korvertira" u Budizam treba da zna da na taj nacin postaje "tibetska" nacionalna manjina u Srbiji i da ne moze slati pozivnice za proslavu dana drzavnosti!

radovanka

pre 15 godina

Fino, Ilic je poceo, on i presudjuje da je kraj problemu. Mocan covek, nema sta! Sta li cemo morati jos od njega i njemu slicnih da prezivimo?

Mashinovodja

pre 15 godina

"Emotivno me je pogodilo to što ni predsednik ni premijer nisu pozvali narodne poslanike na obeležavanje Sretenja,..."
Ma, nemoj, emotivno te je pogodilo?! A mene već godinama emotivno pogađaju tvoji nebrojeni bezobrazluci i primitivizam, pa nikom ništa!
Ali, za tvoju informaciju, sasvim je isparavno da ni premijer, ni predsednik nisu pozvali na obeležavanje ***Sretenja***, jer je u Srbiji Sretenje još uvek i samo verski praznik, a NE državni, pa prema tome, nema potrebe da ga predstavnici države službeno obeležavaju. (A za verske praznike ima ko je zadužen.)
Druga je priča što je poslednji Ustav (vrlo namerno, "zaslugom" V.Koštunice) donet na Sretenje, ali u celoj priči bitno je da je na taj dan donet Ustav, a ne što je taj dan Sretenje.
Naravno, Veljo, ti sve to savršeno dobro znaš, samo što si procenio da bi uz veliku količinu demagogije i bezobrazluka, kao i po cenu kršenja zakona, mogao da izšibicariš još koji glas od pravoslavnih vernika. Nažalost, kod nekih ti je to i uspelo. Ali stvarno su jadni ti vernici koji tebe vide kao branitelja srpstva i pravoslavlja od neprijatelaj kao što je "jedan Rasim".
Osim toga, tačno je da nije bilo spora između tebe i Rasima, koji se u celoj priči pokazao kao gospodin i džentlmen kakav ti ne možeš (i nećeš) nikad biti. Ti si ušao u spor sa srpskim pravosuđem i ako je ono vredno tog imena (a nije), sad ćeš ti lepo pred sudiju.
Zato, ako si pametan (a nisi), vadi se na pritisak, šlog (a možeš da baciš na tas i koju mentalnu bolest, vrlo lako ćeš ubediti sudiju)i povuci se iz politike dok još nisi napravio sebi nepopravljivu štetu. Dosta te je bilo! Uživaj u svom bazenu i plastičniom pripitomljenom delfinu, a politiku prepusti ljudima kvalitetnijim od sebe!

(Vlast)a

pre 15 godina

Tacka moze biti stavljena samo ukoliko ne budete dostupni zbog vise sile ili nekog slicnog razloga.Vi ste cirkus i sramotu otpoceli, ali ona ce biti zavrsena onda kad se u ovoj drzavi kaze da vi niste za tako vazno mesto narodnog zastupnika (ili vam je drazi izraz "deputat"?),a kad vec pocne da se pretresaju vasi istupi u skupstini, onda bi mogli da se potrude nasi vrli sudski organi da saznamo sta ste vi to radili sa prodajom NIS-a, sta izgradnjom puta Horgos - selo moje malo, kako ste i od cega investirali u izgradnju bolnice, sta je radio Sarancic i njemu slicna druzina iz vase stranke...

Nimrod

pre 15 godina

Naravno da sukob nije postojao izmedju dva ministra nego izmedju ministra Ilica i zakona ove zemlje. I ne moze ministar Ilic da odlucuje da li ce se staviti tacka, nego tuzilac koji je pozvan da odluci je li bilo krsenja zakona ili ne, i hoce li podnositi tuzbu. Svasta.

ravnovcanin

pre 15 godina

E jedva cekam sta ce tuzilac da kaze. Normalno u pravnoj drzavi postoji i advokat, pa ce se vidi. Ali treba tuzilac da se pozabavi i onim osobama koje donose presudu pre sudije. A ima ih i sa skupstinske govornice a mogao bi i predsednik drzave da kaze koju rec sa crne klupe.

Skeptik

pre 15 godina

Imajuci u vidu moralne "kvalitete" ministarke pravde, ocekujem da ce se g.Ilic i ovoga puta izvuci, kao i nebrojeno puta do sada. Nema pravde u ovoj drzavi, a ne vidim cak ni nagovestaj da ce je uskoro biti.

v

pre 15 godina

Tacno kaze Velja da spor izmedju njega i Rasima nije ni postojao.
Spor je izmedju onoga sto je Velja rekao i:
Ustava Srbije, zakona Srbije, civilizacijskih dostignuca i dobrog vaspitanja (ovo poslednje i nije neka novost).

mitja

pre 15 godina

Tacka na spor je stavljena. Ali tacku na eventualno pocinjeno krivicno delo moze staviti samo sud. A ovo bi u svim pravnim drzavama bila i tacka na politicku karijeru ovog ..coveka.

VladimirNI

pre 15 godina

Drago mi je zbog njih dvojice. A Velja svejedno mora da prodje kroz proces utvrdjivanja eventualne krivice. Ono sto je je on rekao sa govornice je javno izrecen stav narodnog poslanika o odnosu prema nepravoslavcima. Odgovornost za javnu rec mora da postane jedan od principa nase politike.

Vojislav

pre 15 godina

Sve je to ljudski i korektno, ali gospodine Iliću loša slika o vama ostaje jer to što ste uradili ne može se izbrisati gumicom. To je nedopustivo za jednog političara i javnu ličnost. Nažalost slika o vama je stvorena na osnovu vašeg rada, ponašanja i govora koji nije primeren.

Gledaac skupštinskog prenosa

pre 15 godina

Nije u pitanju spor! Ilić i Ljajić nisu se sporili ni oko čega. Već je u pitanju verbalni incident, odn. skandal (od strane narodnog poslanika Ilića) u Skupštini u kome Rasim Ljajić nije učestvovao niti prisustvovao.

merkaz

pre 15 godina

mozda oni i jesu stavili tacku, ali ovo se tice drzave, pa se nadam da ce tuzilac da pokrene postupak. posto je zaprecena kazna za krivicno delo za koje je ilic osumnjicen dosta velika, nadam se da ce vecina u skupstini da ga oslobodi imuniteta kako bi se pojavio u sudnici i kako bismo kao drzava i drustvo konacno stavili tacku ne na "spor", kako ga on naziva, nego na tesko krivicno delo.

Djape

pre 15 godina

Jedini ovlasceni za stavljanje tacke na spor po ovom pitanju moze biti SUDIJA!

Ako vredjate nekoga po pitanju nacionalne pripadnosti, po zakonu morate odgovarati! Osim ako gdin javni tuzioc i sudstvo zele da nam objasne da zakon nije isti za sve!

Ilic se ponasha vec jako dugo bahato i nasilnicki, i sudstvo nije reagovalo kada je trebalo! Mislim da je krajnje vreme!

Ako ne reaguju, mislim da polako treba organizivati blokadu rada sudstva, ovaj put ispred sudova, a ne tajnim pozivima pod izgovorom kojekkavih bombi!

Ovo sto sudstvo i takvi kao Velja rade po Srbiji treba sto pre spreciti i slicnima jasno staviti do znanja da nece lako proci sa slicnim ponasanjem. E sada kada bi i Boris prestao da se ceslja i poceo da radi svoj posao, gde bi nam kraj bio. Ovako ce napraviti medjustranacki dogovor, drzavni tuzioc ce biti (nicim izazvan) necim nagradjen (stan, auto, sta li vec), slicno i zaduzeni sudija.

Vreme je da izadjemo na ulice, ako nam je do normalnog zivota uopste!

milan

pre 15 godina

Moze se smatrati da je takca stavljena samo na potencijale ''nesporazuma'' izmedju njih dvojice. Ali to je njihova privatna stvar.
Na ono sto je izjava poslanika Ilica izazvala i sta znaci za siru javnost, tacka se ne da staviti. Niti se to moze, niti sme!

Nele

pre 15 godina

Kockar ne propada kad pocne da se kocka, on propada kad pocne da se vadi, zato Veljo, bolje cuti. Kao da smo svi mi blesavi i nismo culi. Gospodin Ljajic je opet bio veliki pa ga je i posetio. U celoj prici mislim da je Velja pokazao kako on i njemu slicni zamisljaju zajednicki zivot (u Srbiji) sa onima koji nisu Srbi. Znaci, oni imaju pravo da zive, rade, da ne talasaju previse ali kad treba nesto bitno da se, recimo, potpise onda to rade iskljucivo Srbi.

Krah nacionalističke opcije

pre 15 godina

To što je izrekao lider NS Velimir Ilić sa skupštinske govornice, kosi se, sa njegovim statusom i funkcijom narodnog poslanika, jer je u pitanju javno izgovorena "političko-programska" reč, kojom se poziva na rasnu, versku i etničku netoleranciju i mržnju, a što je po ustavu Srbije zabranjeno i predstavlja teško krivično delo.

pravnica

pre 15 godina

Izazivanje rasna i verske mrznje nije spor nego krivicno delo koje tuzilac goni po sluzbenoj duznosti, i ne moze Velja Ilic na to da stavi tacku!

mina

pre 15 godina

Da, da, neka drzavni tuzilac dobro procita stenogram i pogleda snimak!!! Ja sam srpkinja i volela bih da drzavni tuzilac posle citanja i gledanja skine ljagu sa nas srba koji nismo Ilic Mr Velimir!

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Gospodin Ilic sigurno nije uvredio Rasima Ljajica zato sto je Rasim muslimanske veroispovesti! Da se Rasim Ljajic oseca "ponizenim" sto je musliman, odavno bi promenio religiju, ali nije to u pitanju! Najtuznije u citavoj ovoj prici je cinjenica da Srbi smatraju Srbima samo pripadnike "pravoslavne religije" a druge "tolerisu" kao sto se tolerisu npr. "homoseksualci" ili "celavi" muskarci ili, ili... A to je ne samo kod Velimira Ilica slucaj, vec kod miliona Srba, Velimir Ilic je to samo javno izrekao! E sad sto je to u normalnim drzavama "razumljivo" samo po sebi, pravo svakog pojedinca na slobodno opredeljenje kako i na koji nacin ce verovati u Boga ili "seksulno" biti opredeljen, samo pokazuje koliko su Srbi "unazadjeni" nekakvim zabludama! Kako je "nemoguce" u Srbiji biti SRBIN druge religije, onda se od "vekovnih" gradjana Srbije drugih religija, stvaraju "nacionalne manjine" drugih drzava sa kojima ovi "vekovni gradjani Srbije" osim zajednicke religije nemaju nikakve veze! Srbija je CUDNA zemlja ! Zato svako ko "korvertira" u Budizam treba da zna da na taj nacin postaje "tibetska" nacionalna manjina u Srbiji i da ne moze slati pozivnice za proslavu dana drzavnosti!

Mashinovodja

pre 15 godina

"Emotivno me je pogodilo to što ni predsednik ni premijer nisu pozvali narodne poslanike na obeležavanje Sretenja,..."
Ma, nemoj, emotivno te je pogodilo?! A mene već godinama emotivno pogađaju tvoji nebrojeni bezobrazluci i primitivizam, pa nikom ništa!
Ali, za tvoju informaciju, sasvim je isparavno da ni premijer, ni predsednik nisu pozvali na obeležavanje ***Sretenja***, jer je u Srbiji Sretenje još uvek i samo verski praznik, a NE državni, pa prema tome, nema potrebe da ga predstavnici države službeno obeležavaju. (A za verske praznike ima ko je zadužen.)
Druga je priča što je poslednji Ustav (vrlo namerno, "zaslugom" V.Koštunice) donet na Sretenje, ali u celoj priči bitno je da je na taj dan donet Ustav, a ne što je taj dan Sretenje.
Naravno, Veljo, ti sve to savršeno dobro znaš, samo što si procenio da bi uz veliku količinu demagogije i bezobrazluka, kao i po cenu kršenja zakona, mogao da izšibicariš još koji glas od pravoslavnih vernika. Nažalost, kod nekih ti je to i uspelo. Ali stvarno su jadni ti vernici koji tebe vide kao branitelja srpstva i pravoslavlja od neprijatelaj kao što je "jedan Rasim".
Osim toga, tačno je da nije bilo spora između tebe i Rasima, koji se u celoj priči pokazao kao gospodin i džentlmen kakav ti ne možeš (i nećeš) nikad biti. Ti si ušao u spor sa srpskim pravosuđem i ako je ono vredno tog imena (a nije), sad ćeš ti lepo pred sudiju.
Zato, ako si pametan (a nisi), vadi se na pritisak, šlog (a možeš da baciš na tas i koju mentalnu bolest, vrlo lako ćeš ubediti sudiju)i povuci se iz politike dok još nisi napravio sebi nepopravljivu štetu. Dosta te je bilo! Uživaj u svom bazenu i plastičniom pripitomljenom delfinu, a politiku prepusti ljudima kvalitetnijim od sebe!

Skeptik

pre 15 godina

Imajuci u vidu moralne "kvalitete" ministarke pravde, ocekujem da ce se g.Ilic i ovoga puta izvuci, kao i nebrojeno puta do sada. Nema pravde u ovoj drzavi, a ne vidim cak ni nagovestaj da ce je uskoro biti.

radovanka

pre 15 godina

Fino, Ilic je poceo, on i presudjuje da je kraj problemu. Mocan covek, nema sta! Sta li cemo morati jos od njega i njemu slicnih da prezivimo?

Misa_Su

pre 15 godina

Velja je najzad shvatio da je presao granicu i sada ga kao boli glava, pa pritisak, pa medijska hajka i ko zna ste ce jos da izmisli. A nije ga bolela glava kada je sutirao i psovao novinare...

ravnovcanin

pre 15 godina

E jedva cekam sta ce tuzilac da kaze. Normalno u pravnoj drzavi postoji i advokat, pa ce se vidi. Ali treba tuzilac da se pozabavi i onim osobama koje donose presudu pre sudije. A ima ih i sa skupstinske govornice a mogao bi i predsednik drzave da kaze koju rec sa crne klupe.

(Vlast)a

pre 15 godina

Tacka moze biti stavljena samo ukoliko ne budete dostupni zbog vise sile ili nekog slicnog razloga.Vi ste cirkus i sramotu otpoceli, ali ona ce biti zavrsena onda kad se u ovoj drzavi kaze da vi niste za tako vazno mesto narodnog zastupnika (ili vam je drazi izraz "deputat"?),a kad vec pocne da se pretresaju vasi istupi u skupstini, onda bi mogli da se potrude nasi vrli sudski organi da saznamo sta ste vi to radili sa prodajom NIS-a, sta izgradnjom puta Horgos - selo moje malo, kako ste i od cega investirali u izgradnju bolnice, sta je radio Sarancic i njemu slicna druzina iz vase stranke...

Nimrod

pre 15 godina

Naravno da sukob nije postojao izmedju dva ministra nego izmedju ministra Ilica i zakona ove zemlje. I ne moze ministar Ilic da odlucuje da li ce se staviti tacka, nego tuzilac koji je pozvan da odluci je li bilo krsenja zakona ili ne, i hoce li podnositi tuzbu. Svasta.