Subota, 14.02.2009.

09:20

Tužilac traži snimke iz Skupštine

Republički tužilac zatražiće snimke obraćanja lidera NS Velimira Ilića Skupštini kako bi se ispitalo da li je u njegovom istupanju izvršeno krivično delo.

Izvor: Beta

Tužilac traži snimke iz Skupštine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

dusan

pre 15 godina

A da li tuzilac trazi nesto u vezi fizickog sukoba izmedju bivsih drugara radikala?
Nisam cuo da su se bas pretrgli.
Zbog cega je to tako?
Da li je tuca na ulici, kafani, radnom mestu i sl. kaznjivija od one u skupstini?
I takvi nas predstavljaju????

evita

pre 15 godina

Mene je sramota zbog ovog "5 oktobarskog prvoborca". I da se usudim da parafraziram, dajte mu orden za to, ali ga sklonite vise iz javnog zivota kako god znate.

Dusan.K.

pre 15 godina

Ne volim Ilica i znam da komentar mozda necete objaviti, ali ja sam uvek realan. Njegov govor se stvarno moze tumaciti, "kakvi smo mi Srbi pravoslavci kada ne moze niko od drzavnog vrha da se seti da pozove ljude u Oresac nego to mora da radi Rasim Ljajic, Veljin prijatelj". Iz njegovog govora se stvarno vidi da je kritika na nas, a ne omalovazavanje Rasima Ljajica po verskoj i nacionalnoj osnovi. Toliko.

Zgrožen!!

pre 15 godina

Na stranu sve ovo što se dešava u najvišim instancama ove zemlje i činjenica da se normalnom čoveku želudac grči od mučnine svakog dana kada pomisli u kakvoj državi se budi, živ(otar)i, vaspitava svoju decu...
Interesantan je pokušaj mr. Ilića da se opere od jedne tragične izjave koju je u zanosu izrecitovao pred najširim auditorijumom. Znajući portfolio mr. Ilića, jasno je o kako bahatom i primitivnom čoveku se ovde radi, pa malo čudi njegov nevešt pokušaj da sve to zabašuri i predstavi u nekom drugom svetlu. Valjda je dobio packu od njegovog koalicionog partnera koji već sanja nove izbore i trenutak kada će dobiti priliku da ponovo "spasava" Srbiju. Vidim da su se neki upecali na ovo njegovo jadikovanje kako ga novinari i javnost mrze (čudi me što već nije posegao za dobro poznatom retorikom i optužio CIA-u za sve)!
Međutim, stvari su jasne, a gospodin tužilac mora izvući jasan zaključak i delovati u skladu sa zakonom i Ustavom, inače že biti jasno kakva nam je sudbina, te da nas više ništa ne može pomeriti iz gliba na dnu gde se sada nalazimo! Ako poneko i traga za dvosmislicama i nedorečenostima, te ako se još neko priseća kako je gospodina Ljajića mr. Ilić nazvao "prijateljem", indikativna je poslednja rečenica njegovog prosvetiteljskog obraćanja gde je ustvrdio kako je "TO UVREDA ZA SVE ŠTO JE SRPSKO"!! A zašto bi poziv "neodgovarajućeg" ministarstva bio uvreda za sve što je (po mišljenju mr. Ilića) srpsko!!?? Zašto je poimence prozivao gospodina Ljajića, a u obraćanju nijednom nije prozvao ministarstvo ako je već na njega mislio!!? Pa jednostavno zato što je mislio upravo onako kako je rekao i kako je svaki građanin ove zemlje koji ima makar i pola mozga jedino i mogao da protumači! Drsko, džiberski, onako kako je navikao da vlada svojim gradom i celom državom, a da mi progutamo sve što se servira i da mislimo kako tako treba!!??
E pa neće moći magistre i ako ovde iole važe neke civilizacijske norme i zakoni, vreme je da konačno odgovarate za svoje postupke!

traper keri

pre 15 godina

Ukoliko tuzilac trazi samo snimke mr. Ilica, opet je diskriminacija u pitanju. Ima posla u skupstini za tuzioca odavno, ali od negde se mora krenuti...

Djuro P.

pre 15 godina

Ako Ilic ne bude odgovarao zbog ove izjave to je znak da je u Srbiji na snazi sovinizam isl .U ovakvom stanju nema sta da zovemo Evropu da se uveri kako saradjivamo,svima nam je jasno tacno sta koja partija misli o drugim narodima i religijama u Srbiji, i babe u selu znaju.

Igor St. Gallen, CH

pre 15 godina

Mislim da RTS treba obavezno da prilikom prenosa Skupstine na ekranu stavi naznaku da emisija nije preporucljiva za gledaoce ispod 18 godina i za osobe slabog zdravlja.

Branko

pre 15 godina

Velimir Ilić je mali problem u Srbiji. Mnogo je veći problem što, intimno, veliki broj političara misli isto što i on. Licemerno je optuživati Ilića za širenje verske i nacionačlne mržnje a u Skupštini Srbije podići ruku i glasati za Zakon koji rehabilituje četnički pokret.

Gde smo i u kom pravcu idemo. "Velika Sebija etnički očišćena od nenacionalnih i anacionalnih elemenata" /čitaj od Muslimana i komunista/ je program koji je pre nekoliko godina usvojen u Skupštini Srbije ogromnom većinom glasova. Rehabilitujući četnike Skupština je usvojila upravo taj Program.

Problem Velimira Ilića se svodi samo na "petla koji je prerano kukuriknuo". Osuda je bila brza, ali je nekim političarima ipak radila podsvest. Bojan Pajtić je rekao da je Ilićeva izjava uvreda za sve gradjane Srbije nesrpske nacionalnosti. Čista podsvest. Nije rekao za sve gradjane Srbije. Možda misli da Ilić nije uvredio Srbe.

Osudjivari Ilića a davati četnicima penzije, "kačiti" Nedića u Vladi i podizati Ljotiću spomenik u Smederevu glasovima GSS, je više od licemerja. To je siguran put u neizvesno, celog jednog naroda.

samoKRITICNA

pre 15 godina

Iako verujem da ce moj komentar mnogima izgledat "cudno", Licno mislim da je gosp. Ilic svojom "nepromisljenom ili zlonamernom" izjavom postigao svoj "najveci" politicki uspeh i "mozda" po prvi put ISTINSKI pomogao Srbiji da u svojim naporima demokratizacije zemlje "razmisli" o nekim stvarima za koje su mnogi mislili da jednostavno ne postoje u Srbiji i sa "zaprepascenjem" svataju da "podeljenost" kako vidimo nazalost postoje ! Gosp. Ilic je predpostavljam nenamerno "nametnuo" raspravu u javnosti o itekako vaznoj definiciji drzavljana Srbije ! Sta je to Srbin a sta je drzavljanin Srbije ? Mozda ce to nekome "pametnijem od mene" nekada poci za rukom da rascisti, mozda jednoga dana NASTANE jedan NOVI narod u Srbiji, "SRBI , islamske, katolicke ili budisticke religije ? ??? a ne "nacionalne manjine od gradjana Srbije koji nikada nisu ni presli drzavnu granicu ali se na drugi nacin mole Bogu ! Drago mi je bilo slusati govor Predsednika Tadica koji se posebno osvrnuo na ovu temu i ulio nadam se poverenje svim gradjanima Srbije da ce Srbija iako to mozda u glavama nekih politicara dosada i nije bila BITI podjednako drzava svih koji u njoj zive !

Prevodilac

pre 15 godina

Tuzilac se budi? Ali kakve on ima veze sa Skupstinom?! Ako ima, do sada je vec trebao bezbroj puta intervenisati. U Skupstini se dogadjaju uvrede, kletve, tuce, psihoteror itd. svakodnevno. Da je tuzilac svaki put reagovao, Skupstina bi ostala poluprazna. Nego mislim, da ovakvi ispadi treba iznutra da se lece. Skupstina je ta koja je trebala reagovati slozno, i zatraziti akciju javnog tuzioca. Ali tamo sedi masa poltrona i neutrona, i suti. Da ne kazem "nemih" istomisljenika.

Vojislav

pre 15 godina

Krajnje vreme je da profunkcionišu sve institucije države i da odmah reaguju na sva narušavanja postojeće zakonske regulative. Tužilaštvo mora samo i energično da reaguje na govor mržnje, kriminal, siledžijstvo .....

Dragi

pre 15 godina

Gospodin Tužilac je vrlo ekspeditivan u ovom slučaju. Svaki javni tužilac i treba tako da postupa i to u svim slučajevima. A ne samo u "izabranim" slučajevima. Šta je sa streljanim vojnicima-gardistima u kasarni u Beogradu? Koliko još vremena treba da prođe da bi se procesuirao slučaj? Šta je sa ubistvima novinara Ćuruvije, Dade Vujasinović i Panića? Šta je sa krivičnim prijavama protiv ministra Mlađana Dinkića? Ili ti slučajevi mogu da leže po fiokama tužio(la)ca, jer predsednik nije drugačije naložio.
Sada treba da svima bude jasno zbog čega imamo vršioca dužnosti tužioca, a ne tužioca sa trajnim mandatom. Isto tako ovo je odgovor na novi zakon o sudstvu.
Razmislite gde nas sve ovo vodi, u modernu Evropu ili države tipa "država to sam ja"!

mikimiki

pre 15 godina

Ni u jednoj normalnoj zemlji, niko, a posebni ne neki od politicara ne sme da napravi ni aluziju na racun necije nacije, vere, boje koze, tezine, visine....
Ilićeva izjava je jasna kao dan, a bledi pokusaj vadjenja dan posle moze da uveri samo istomisljenike pomenutog. Više zabrinjavaju mlake reakcije predsednice Skupštine i članova vladajuce koalicije. Čast G. Čanku na stavu. Posebno iznenadjuje da je ista disciplinska mera izrečena i Čanku i Iliću. Možda tako treba, ili smo samo takvi kakvi jesmo i nista nije slučajno...

malosoli

pre 15 godina

U prvom trenutku sam pomislio da je Velja mislio na veroispovest ministra ljaića ali kada je u nastavku govora rekao ministarstvo rada, promenio sam mišljenje i smatram da je mislio na omalovaživanje proslave. Od Velje se može očekivati dosta toga ali ovoga puta smatram da se radi o nesporazumu, jer je dva puta rekao moj drug Rasim a to fašista neće nikada izjaviti.

Vasa

pre 15 godina

Zaboravili smo na sasvim opravdanu inicijativu za utvrđivanje psihofizičkog stanja osoba koje odlučuju, bilo kroz svoju funkcije ili kroz pravo glasa u državnim telima o sudbini zemlje. Sve dok nadležni stručnjaci, psiholozi i psihijatri ne daju potvrde, niko više ne bi smeo da bude ovlašćen za pomenute aktivnosti. Što se Velje Ilića tiče, on za svoje dobro i dobro svih nas ne bi trebalo da rizikuje da se još jednom šlogira.

Nenad

pre 15 godina

Kod nas sve gore od goreg. Ljudi moji, ima li kraja ovom ludilu. Pesimista sam i mislim da je kraj mnogo daleko. Ceo nam se svet smeje gledajući onu bruku od Skupštine koja je postala pozornica razračunavanja dveju radikalskih grupa koje su uglavnom potpuno iste. I kao kruna svega toga samo nam je trebao Velja Ilić. Šta da se kaže sem da za političara treba mnogo pameti i obrazovanja, strpljenja i razumevanja i još mnogo toga što naši političari nemaju. Oni misle ako ih je narod izabrao da su time dobili zeleno svetlo za svakojake gluposti pa i za ovu koju je Ilić izgovorio. U nekoj normalnoj zemnlji, a naša to nije nažalost čovek koji pred Tv kamarema psuje i fizički napada novinara ne samo da ne bi mogao da bude javna ličnost već bi trebalo da uživa prezir normalnih ljudi. Ali to kod nas nije slučaj, naši birači to vole i u tome uživaju i zato imamo takve poslanike, političare i još mnogo toga čega bi trebalo da se normalan čovek stidi. Ali to kod nas nije slučaj.

Rade

pre 15 godina

Nigde u Ilicevom izlaganju se ne spominje verska ili nacionalna pripadnost Rasima Ljajica. To da li ce neko shvatiti izjavu "jedan Rasim" kao aluziju na Ljajicevu nacionalnu/versku pripadnost ili kako sam Velja objasnjava kao aluziju na njegov sluzbeni polozaj je ipak stvar tumacenja a koliko je meni poznato sudovi se ne bave tumacenjima...

Iz vecinske Srbije!

pre 15 godina

Ovakav dogadjaj je bio samo pitanje vremena i sad je doslo na red da se i ovo rascisti. Nije on pao s Marsa u ovu Srbiju i sto ne treba ispustiti iz vida u celom ovom dogadjaju, koji se tek zahuktava (!), to je da ima ljudi koji se, jednako kao i on, prave blesavi - pre svega iz njegove partije. Ja razumem da je tu u igri i novac, i politicka moc, i odanost autoritetu, i automatizmi u reakcijama nekih od tih ljudi, ali tim pre - u ovakvim situacijama se bas vidi ko je zreo, a ko nezreo da nosi odgovornost. Situacija je ovde jasna i ovo je jedna od onih dobrodoslih situacija kada je lako odvojiti zito od kukolja. Ovo je neprijatno i vrlo zahtevno za celu Srbiju - sad svi osecamo, s opravdanjem, potrebu da se ogradjujemo od toga i objasnjavamo svima da to nije, ili bar ne bi trebalo da bude, nesto sto je vrednovano u nasem drustvu.

V. Ilic je covek bez obraza i licnog integriteta. Ovo se vidi po tome sto nije u stanju da kao covek, svojim Ja, stane iza onoga sto je rekao. Pogresio - pogresio. Ljudski je pogresiti, ali treba reci onda da ste pogresili, ili biti covek, stati uspravno i reci: ja stojim iza toga, to je moj stav, mozda gresim, ali stojim kao covek ispred vas i kazem sta mislim. Cak i takav bi zasluzio neko postovanje, iako bi svakako morao da mesto ustupi nekom ko ima tolerancije za druga ziva bica.

Dobro je da je RTS ovo snimio, jer sada tuzilac moze da pogleda snimak, a ne da se neko poziva na stenogram (moze tamo svasta da se napise), ili da na sudu bude rekla-kazala. Ja nemam potrebu da gledam prenose Skupstine, ali ako nam tehnologija 21. veka moze olaksati postizanje svesti o svetu u kome zivimo, zasto bismo je gurali u stranu? Tim pre, jer sedimo(!) i gledamo sportske dogadjaje preko TV (sport je za bavljenje njime, a ne za pricu o njemu), ili igramo video igre na raznim spravama. Treba da koristimo mudro mogucnosti koje imamo u zivotu da se razvijemo, a V. Ilic je tip koji sve vreme naprosto preklinje da od njega napravimo primer - ZASTRASUJUCI primer kako ce u Srbiji da prodje svako onaj kome samo i padne na pamet da javno, a kamoli jos agresivno i prostacki, siri bilo kakvu netrpeljivost medju ljudima, ponajvise rasnu ili versku! Od njega, nakon ovoga, ne sme da ostane NI FLEKA, inace smo, kao drustvo, najobicniji otpadak od razvoja covecanstva!

Nadam se da pravosudni organi imaju potpunu svest o ovome.

Nindza

pre 15 godina

E Veljo, Veljo...
Sve i da uzmemo kao tacnu tvrdnju da nije hteo da uvredi Ljajica - sta to znaci "sramota da na proslavu poziva bilo koji ministar..."?
U politici postoje harizmaticni ljudi i postoje ... Ne secam se da je Ljajic IKADA imao ikakav nesuvisao komentar ili zakljucak. On je jedan od retkih politicara koji radi hladne glave, razborito i inteligentno, i ne upada u vatru, niti sebi dozvoljava prostakluke, pretnje i slicno. A mislim da je pod pritiskom vise nego bilo koji politicar u Srbiji.
Apsolutno mi ne smeta da takav covek zove na proslavu dana drzavnosti, pa taman i da nije ministar, nego domar u skupstini...a cinjenica da takav politicar nije premijer ili predsednik je samo nasa "greska".

Veljko

pre 15 godina

U Svakoj zemlji ima svasta, ali ono sto razlikuje zemlje do zemlje je kako pravosudje reaguje na krsenje zakona.

Pozdravljam ovaj zahtev Tuzioca i nadam se da ce poceti da cisti Augijeve Stale.

Shpiro

pre 15 godina

Dakle, za Karađorđa je uvreda što pozivnice deli ministar za rad i socijalna pitanja, a ne što ih deli musliman? Ovo je "cherry on the top" svih Veljinih gluposti. Ne znam zašto mu je trebalo da baš ovako završi svoju karijeru.

Goran

pre 15 godina

Dakle matematika je ovde jednostavna. Ako je tacno kako je u Blic-u objavljeno da je pozivnice i u doba Veljinog ministrovanja pozivnice za istu proslavu potpisivalo Ministrstvo na cijem celu je I TADA bio Ministar Rasim Ljajic, onda bruka za sve sto je srpsko je upravo gospodin Ilic. Dakle mislio je na veroispovest pozivara. Veljo hvala ti za 5.oktobar i vreme je za penziju. Pa i Tito je umro te nezamenljivih nema.

Josip Vasilj

pre 15 godina

U cijeloj Evropi korov se plijevi, samo je u Srbiji zaštićena biljka. Ovo je ujedno i odgovor na pitanje, zašto su Srbiju napustili svi koji su to mogli.

exNS

pre 15 godina

A zar je Velja Ilic ikada bio politicar? Mislim, ozbiljna i cenjena figura bilo gde drugo, osim u Cacku mozda, glumeci lokalnog badzu. Kad ju je Kostunica dao krila, niko mu ih vise nije skresao, nazalost. Dok takvi uopste imaju pravo da kazu bilo sta javno, a kamoli u Skupstini, ja cu ostati exNS.

Goran

pre 15 godina

Gospodin Rasim Ljijic je rodjen u Srbiji, drzavljanin Republike Srbije i ministar u vladi Republike Srbije i nista nije cudno sto je pozvao na proslavi dana drzavnosti republike Srbije. Ovakve stvari najbolje da se vise ne ponavljaju, Srbija je i treba uvek da bude drzava svih njenih gradjana!

Radivoj

pre 15 godina

Nazhalost, svi poslanici Narodne Skupshtine imaju nesto sto se zove IMUNITET NEODGOVORNOSTI tako da gospodinu Ilicu tuzilastvo nista ne moze, jer on za skupstinskom govornicom moze da kaze sta hoce, i ni za sta ne moze da odgovara!

bezimena

pre 15 godina

V.Ilić je štitonoša VdrK, isto kao što je to bio Šešelj za Miloševića. Krajnje je vreme da i ovaj dvojac završi pred sudom! Razloge nije potrebno nabrajati, cela Srbija ih zna!

samo vas gledam

pre 15 godina

Videcemo kako ce se ovo i zavrsiti, ako se uopste i zavrsi. Kao i sve u Srbiji, bilo pa proslo, gurnuce se pod tepih. Eh kad bi svi odgovarali onda bi moglo da se kaze da je nesto promenjeno ovako samo cekajte da vidite kraj i ovog slucaja! Vlada nam je neozbiljna, a ovo im je slag na torti.

srpkinja

pre 15 godina

Evo jos jednog dokaza zasto su od nas otisli svi, zasto se raspala zemlja, zasto je sada samostalana i Crna Gora, zasto je otislo Kosovo, zasto Vojvodina oseca potrebu za tim...zasto...Ako, nakon decenije od promena govorimo ovakvim jezikom, znaci da glavne promene nisu ni na vidiku i da mi i ako hocemo ne mozemo u Evropu. Kome trebaju divljaci?

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Sasvim svejedno sta je gosp. Ilic "mislio" ovom svojom izjavom UVREDIO je u prvom redu drzavu Srbiju ! Ako je "dan drzavnosti" Srbije, Srpski "pravoslavni" praznik onda je pozivnice trebala da posalje SPC ! S'druge strane imate onih koji "tvrde" da je Srbija "pravna drzava" (usta Ja licno ne verujem) onda bi "dan drzavnosti" trebao biti praznik SVIH gradjana Srbije, koji drzavu Srbiju vide kao svoju Domovinu nezavisno od RELIGIJE kojoj pripadaju ! Kako je Srbija nazalost "cirkus drzava" u sta se svi gradjani u direktnim TV prenosima mogu svakodnevno uveriti, ne iznenadjuje posebno ni ovakva izjava gosp. Ilica koji se na "svoj nacin" bori za "srpsku stvar" mozda NESVESTAN da na taj nacin IZOLUJE sve gradjane Srbije druge nacionalnosti i jasno im pokazuje da Srbija nije "njihova domovina" i da oni nisu "ravnopravni gradjani" Srbije ! To je TUZNO i ZALOSNO i "stetno" za jednu demokratsku zemlju, koja na taj nacin u Srbiji PRODUCIRA "simpatizere" tudjih drzava ! Gosp. Ilic je ovom svojom izjavom, svesno ili nesvesno ? "prekrsio" Ustav i "napao" drzavno uredjenje Srbije ! Direktno naneo stetu drzavi Srbiji narusavajuci joj ugled u Svetu i ujedno "opravdao" odcepljenje Kosova, pokazujuci svima u Svetu da Albanci Kosova, u Srbiji nikada nebi bili ravnopravni gradjani i da su zbog ovakvih politicara Srbije, i "opravdano" proglasili nezavisnost ! Gosp. Ilic i njegovi "istomisljenici" su po mom misljenju "prevazidjeni" politicari kojima vise nije mesto u politici jedne Moderne Evropske Drzave

anaksimaneta

pre 15 godina

Čast mi je da živim u Srbiji i da prvi put na delu vidim da je svaki čovek u koji živi u ovoj zemlji isti i da ima ista prava. Srećan sam što sam doživeo da se da počast jednom čoveku koji nije naše vere da nas pozove na državni praznik. Ako on kao Bošnjak nema ništa protiv, da sve građane Srbije, bilo koje vere, pozove na državni praznik, ne znam šta to smeta jednom Velimir magistru Iliću. Nikada nisam bio srećniji što živim u ovoj zemlji nego sada kada sam ovo doživeo. Da smo imali malo sluha nikada ne bi dogurali da nas svi mrze. Čak i u jednoj Americi je crnac postao predsednik, samo se još kod nas gleda na to da li smo pre pet stotina godina bili u ratu sa Osmanlijskim carstvom. Velimire da li treba da proteramo tvoga prijatelja Rasima iz Srbije da bi ti bio srećan i zadovoljan? Da li si ovo pričao u Novom Pazaru kada si pravio koaliciju sa Suljom Ugljaninom? Trebalo bi da te je sramota...

Strahinja

pre 15 godina

Ovo je uzasno nespretno izlaganje Velimira Ilica kojim se sam namestio dezurnim bukacima i pljuvacima... Za mene je cast sto Rasim Ljajic poziva na proslavu drzavnosti Srbije, jer je prihvata kao svoju otadzbinu, gde bi nam bio karj kada bi svi drzavljani Srbije koji nisu pravoslavne veroispovesti to isto cinili (osecali), a gospodin Ilic ima moralnu obavezu da to isto prenese gospodinu Ljajicu, koji ce mu verujem oprostiti jer se dokazao kao vrlo razuman i tolerantan covek...

Vesna

pre 15 godina

Neverovatno - ne ovo sto je Ilic izgovorio (nekako od njega i mogu da se nadam takvim "biserima"), ali STRASNO je slusati ga na koji nacin se posle "pere" i napada sve zivo da ga medijski lincuju, a da on, u stvari, ama bas nista ruzno nije rekao o svom drugu Ljajicu!!!! Slucajno sam uzivo gledala prenos Skupstine. I, trebalo bi u svim informativnim emisijama u kojima Ilic "obrazlaze" sta je rekao, pustiti insert uzivo. I, gotovo! Kraj! Ej, kad pomisilim stvarno sa kim se sve odvijala "revolucija", dobro je sto nas jos ima! Kakav crni Milosevic? Njega nikad ovako nesto nisam cula da je rekao, ako je mozda i mislio. Ali, ovoje krajnji bezobrazluk i drskost i sada vise niko ne moze da mi kaze da je u pogledu kojecega medjunacionalnog u Srbiji sve u redu. Boze sacuvaj! I treba ga naterati da se javno IZVINE onom Ljajicu kome su vajni, hrabri Srbi uvalili da juri srpske ratne zlocince. Koliko kukacicki i koliko licemerno, gospodo moji Srbi! Valjda, ali samo valjda vismo svi kao Ilic i slicni. A gospodin tuzilac neka uradi sve iz svoje nadleznosti.
P.S. A ako prenosi Skupstine sluze za ovakvu zloupotrebu govornice i raspirivanje mrznje (jer i oni "drugi" nacionalisti su sad dobili slagvort da zalaju ) dosta vise tih prenosa. Jesu oni tekovina demorkratije, ali tamo gde u klupama ne sedi ovakva obesna druzina, a ne poslanici.

petar

pre 15 godina

Svi obavesteni ljudi u ovoj drzavi znaju da bi Velja odavno treba da bude u zatvoru, ali da tamo nije iz jednog jednostavnog razloga. Pa ko bi u tom slucaju bio rezervni igrac spreman da udje u tim ako neko od malih stranaka iz vladajuće koalicije postane neposlusan.

vlatko

pre 15 godina

svima je jasno na sta je mislio kad je pomenuo gospodina Ljaica i tu nema mesta dvojbi.To sto se posle izvinjavao svom "prijatelju" je samo pritisak medija. Siguran sam da bi se isti tom izjavom ponosio da je javnost na taj nacin protumacila ovu glupost

Vesna

pre 15 godina

Neverovatno - ne ovo sto je Ilic izgovorio (nekako od njega i mogu da se nadam takvim "biserima"), ali STRASNO je slusati ga na koji nacin se posle "pere" i napada sve zivo da ga medijski lincuju, a da on, u stvari, ama bas nista ruzno nije rekao o svom drugu Ljajicu!!!! Slucajno sam uzivo gledala prenos Skupstine. I, trebalo bi u svim informativnim emisijama u kojima Ilic "obrazlaze" sta je rekao, pustiti insert uzivo. I, gotovo! Kraj! Ej, kad pomisilim stvarno sa kim se sve odvijala "revolucija", dobro je sto nas jos ima! Kakav crni Milosevic? Njega nikad ovako nesto nisam cula da je rekao, ako je mozda i mislio. Ali, ovoje krajnji bezobrazluk i drskost i sada vise niko ne moze da mi kaze da je u pogledu kojecega medjunacionalnog u Srbiji sve u redu. Boze sacuvaj! I treba ga naterati da se javno IZVINE onom Ljajicu kome su vajni, hrabri Srbi uvalili da juri srpske ratne zlocince. Koliko kukacicki i koliko licemerno, gospodo moji Srbi! Valjda, ali samo valjda vismo svi kao Ilic i slicni. A gospodin tuzilac neka uradi sve iz svoje nadleznosti.
P.S. A ako prenosi Skupstine sluze za ovakvu zloupotrebu govornice i raspirivanje mrznje (jer i oni "drugi" nacionalisti su sad dobili slagvort da zalaju ) dosta vise tih prenosa. Jesu oni tekovina demorkratije, ali tamo gde u klupama ne sedi ovakva obesna druzina, a ne poslanici.

vlatko

pre 15 godina

svima je jasno na sta je mislio kad je pomenuo gospodina Ljaica i tu nema mesta dvojbi.To sto se posle izvinjavao svom "prijatelju" je samo pritisak medija. Siguran sam da bi se isti tom izjavom ponosio da je javnost na taj nacin protumacila ovu glupost

Strahinja

pre 15 godina

Ovo je uzasno nespretno izlaganje Velimira Ilica kojim se sam namestio dezurnim bukacima i pljuvacima... Za mene je cast sto Rasim Ljajic poziva na proslavu drzavnosti Srbije, jer je prihvata kao svoju otadzbinu, gde bi nam bio karj kada bi svi drzavljani Srbije koji nisu pravoslavne veroispovesti to isto cinili (osecali), a gospodin Ilic ima moralnu obavezu da to isto prenese gospodinu Ljajicu, koji ce mu verujem oprostiti jer se dokazao kao vrlo razuman i tolerantan covek...

srpkinja

pre 15 godina

Evo jos jednog dokaza zasto su od nas otisli svi, zasto se raspala zemlja, zasto je sada samostalana i Crna Gora, zasto je otislo Kosovo, zasto Vojvodina oseca potrebu za tim...zasto...Ako, nakon decenije od promena govorimo ovakvim jezikom, znaci da glavne promene nisu ni na vidiku i da mi i ako hocemo ne mozemo u Evropu. Kome trebaju divljaci?

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Sasvim svejedno sta je gosp. Ilic "mislio" ovom svojom izjavom UVREDIO je u prvom redu drzavu Srbiju ! Ako je "dan drzavnosti" Srbije, Srpski "pravoslavni" praznik onda je pozivnice trebala da posalje SPC ! S'druge strane imate onih koji "tvrde" da je Srbija "pravna drzava" (usta Ja licno ne verujem) onda bi "dan drzavnosti" trebao biti praznik SVIH gradjana Srbije, koji drzavu Srbiju vide kao svoju Domovinu nezavisno od RELIGIJE kojoj pripadaju ! Kako je Srbija nazalost "cirkus drzava" u sta se svi gradjani u direktnim TV prenosima mogu svakodnevno uveriti, ne iznenadjuje posebno ni ovakva izjava gosp. Ilica koji se na "svoj nacin" bori za "srpsku stvar" mozda NESVESTAN da na taj nacin IZOLUJE sve gradjane Srbije druge nacionalnosti i jasno im pokazuje da Srbija nije "njihova domovina" i da oni nisu "ravnopravni gradjani" Srbije ! To je TUZNO i ZALOSNO i "stetno" za jednu demokratsku zemlju, koja na taj nacin u Srbiji PRODUCIRA "simpatizere" tudjih drzava ! Gosp. Ilic je ovom svojom izjavom, svesno ili nesvesno ? "prekrsio" Ustav i "napao" drzavno uredjenje Srbije ! Direktno naneo stetu drzavi Srbiji narusavajuci joj ugled u Svetu i ujedno "opravdao" odcepljenje Kosova, pokazujuci svima u Svetu da Albanci Kosova, u Srbiji nikada nebi bili ravnopravni gradjani i da su zbog ovakvih politicara Srbije, i "opravdano" proglasili nezavisnost ! Gosp. Ilic i njegovi "istomisljenici" su po mom misljenju "prevazidjeni" politicari kojima vise nije mesto u politici jedne Moderne Evropske Drzave

Josip Vasilj

pre 15 godina

U cijeloj Evropi korov se plijevi, samo je u Srbiji zaštićena biljka. Ovo je ujedno i odgovor na pitanje, zašto su Srbiju napustili svi koji su to mogli.

anaksimaneta

pre 15 godina

Čast mi je da živim u Srbiji i da prvi put na delu vidim da je svaki čovek u koji živi u ovoj zemlji isti i da ima ista prava. Srećan sam što sam doživeo da se da počast jednom čoveku koji nije naše vere da nas pozove na državni praznik. Ako on kao Bošnjak nema ništa protiv, da sve građane Srbije, bilo koje vere, pozove na državni praznik, ne znam šta to smeta jednom Velimir magistru Iliću. Nikada nisam bio srećniji što živim u ovoj zemlji nego sada kada sam ovo doživeo. Da smo imali malo sluha nikada ne bi dogurali da nas svi mrze. Čak i u jednoj Americi je crnac postao predsednik, samo se još kod nas gleda na to da li smo pre pet stotina godina bili u ratu sa Osmanlijskim carstvom. Velimire da li treba da proteramo tvoga prijatelja Rasima iz Srbije da bi ti bio srećan i zadovoljan? Da li si ovo pričao u Novom Pazaru kada si pravio koaliciju sa Suljom Ugljaninom? Trebalo bi da te je sramota...

petar

pre 15 godina

Svi obavesteni ljudi u ovoj drzavi znaju da bi Velja odavno treba da bude u zatvoru, ali da tamo nije iz jednog jednostavnog razloga. Pa ko bi u tom slucaju bio rezervni igrac spreman da udje u tim ako neko od malih stranaka iz vladajuće koalicije postane neposlusan.

bezimena

pre 15 godina

V.Ilić je štitonoša VdrK, isto kao što je to bio Šešelj za Miloševića. Krajnje je vreme da i ovaj dvojac završi pred sudom! Razloge nije potrebno nabrajati, cela Srbija ih zna!

Goran

pre 15 godina

Gospodin Rasim Ljijic je rodjen u Srbiji, drzavljanin Republike Srbije i ministar u vladi Republike Srbije i nista nije cudno sto je pozvao na proslavi dana drzavnosti republike Srbije. Ovakve stvari najbolje da se vise ne ponavljaju, Srbija je i treba uvek da bude drzava svih njenih gradjana!

Nindza

pre 15 godina

E Veljo, Veljo...
Sve i da uzmemo kao tacnu tvrdnju da nije hteo da uvredi Ljajica - sta to znaci "sramota da na proslavu poziva bilo koji ministar..."?
U politici postoje harizmaticni ljudi i postoje ... Ne secam se da je Ljajic IKADA imao ikakav nesuvisao komentar ili zakljucak. On je jedan od retkih politicara koji radi hladne glave, razborito i inteligentno, i ne upada u vatru, niti sebi dozvoljava prostakluke, pretnje i slicno. A mislim da je pod pritiskom vise nego bilo koji politicar u Srbiji.
Apsolutno mi ne smeta da takav covek zove na proslavu dana drzavnosti, pa taman i da nije ministar, nego domar u skupstini...a cinjenica da takav politicar nije premijer ili predsednik je samo nasa "greska".

exNS

pre 15 godina

A zar je Velja Ilic ikada bio politicar? Mislim, ozbiljna i cenjena figura bilo gde drugo, osim u Cacku mozda, glumeci lokalnog badzu. Kad ju je Kostunica dao krila, niko mu ih vise nije skresao, nazalost. Dok takvi uopste imaju pravo da kazu bilo sta javno, a kamoli u Skupstini, ja cu ostati exNS.

Goran

pre 15 godina

Dakle matematika je ovde jednostavna. Ako je tacno kako je u Blic-u objavljeno da je pozivnice i u doba Veljinog ministrovanja pozivnice za istu proslavu potpisivalo Ministrstvo na cijem celu je I TADA bio Ministar Rasim Ljajic, onda bruka za sve sto je srpsko je upravo gospodin Ilic. Dakle mislio je na veroispovest pozivara. Veljo hvala ti za 5.oktobar i vreme je za penziju. Pa i Tito je umro te nezamenljivih nema.

Shpiro

pre 15 godina

Dakle, za Karađorđa je uvreda što pozivnice deli ministar za rad i socijalna pitanja, a ne što ih deli musliman? Ovo je "cherry on the top" svih Veljinih gluposti. Ne znam zašto mu je trebalo da baš ovako završi svoju karijeru.

Iz vecinske Srbije!

pre 15 godina

Ovakav dogadjaj je bio samo pitanje vremena i sad je doslo na red da se i ovo rascisti. Nije on pao s Marsa u ovu Srbiju i sto ne treba ispustiti iz vida u celom ovom dogadjaju, koji se tek zahuktava (!), to je da ima ljudi koji se, jednako kao i on, prave blesavi - pre svega iz njegove partije. Ja razumem da je tu u igri i novac, i politicka moc, i odanost autoritetu, i automatizmi u reakcijama nekih od tih ljudi, ali tim pre - u ovakvim situacijama se bas vidi ko je zreo, a ko nezreo da nosi odgovornost. Situacija je ovde jasna i ovo je jedna od onih dobrodoslih situacija kada je lako odvojiti zito od kukolja. Ovo je neprijatno i vrlo zahtevno za celu Srbiju - sad svi osecamo, s opravdanjem, potrebu da se ogradjujemo od toga i objasnjavamo svima da to nije, ili bar ne bi trebalo da bude, nesto sto je vrednovano u nasem drustvu.

V. Ilic je covek bez obraza i licnog integriteta. Ovo se vidi po tome sto nije u stanju da kao covek, svojim Ja, stane iza onoga sto je rekao. Pogresio - pogresio. Ljudski je pogresiti, ali treba reci onda da ste pogresili, ili biti covek, stati uspravno i reci: ja stojim iza toga, to je moj stav, mozda gresim, ali stojim kao covek ispred vas i kazem sta mislim. Cak i takav bi zasluzio neko postovanje, iako bi svakako morao da mesto ustupi nekom ko ima tolerancije za druga ziva bica.

Dobro je da je RTS ovo snimio, jer sada tuzilac moze da pogleda snimak, a ne da se neko poziva na stenogram (moze tamo svasta da se napise), ili da na sudu bude rekla-kazala. Ja nemam potrebu da gledam prenose Skupstine, ali ako nam tehnologija 21. veka moze olaksati postizanje svesti o svetu u kome zivimo, zasto bismo je gurali u stranu? Tim pre, jer sedimo(!) i gledamo sportske dogadjaje preko TV (sport je za bavljenje njime, a ne za pricu o njemu), ili igramo video igre na raznim spravama. Treba da koristimo mudro mogucnosti koje imamo u zivotu da se razvijemo, a V. Ilic je tip koji sve vreme naprosto preklinje da od njega napravimo primer - ZASTRASUJUCI primer kako ce u Srbiji da prodje svako onaj kome samo i padne na pamet da javno, a kamoli jos agresivno i prostacki, siri bilo kakvu netrpeljivost medju ljudima, ponajvise rasnu ili versku! Od njega, nakon ovoga, ne sme da ostane NI FLEKA, inace smo, kao drustvo, najobicniji otpadak od razvoja covecanstva!

Nadam se da pravosudni organi imaju potpunu svest o ovome.

Veljko

pre 15 godina

U Svakoj zemlji ima svasta, ali ono sto razlikuje zemlje do zemlje je kako pravosudje reaguje na krsenje zakona.

Pozdravljam ovaj zahtev Tuzioca i nadam se da ce poceti da cisti Augijeve Stale.

Branko

pre 15 godina

Velimir Ilić je mali problem u Srbiji. Mnogo je veći problem što, intimno, veliki broj političara misli isto što i on. Licemerno je optuživati Ilića za širenje verske i nacionačlne mržnje a u Skupštini Srbije podići ruku i glasati za Zakon koji rehabilituje četnički pokret.

Gde smo i u kom pravcu idemo. "Velika Sebija etnički očišćena od nenacionalnih i anacionalnih elemenata" /čitaj od Muslimana i komunista/ je program koji je pre nekoliko godina usvojen u Skupštini Srbije ogromnom većinom glasova. Rehabilitujući četnike Skupština je usvojila upravo taj Program.

Problem Velimira Ilića se svodi samo na "petla koji je prerano kukuriknuo". Osuda je bila brza, ali je nekim političarima ipak radila podsvest. Bojan Pajtić je rekao da je Ilićeva izjava uvreda za sve gradjane Srbije nesrpske nacionalnosti. Čista podsvest. Nije rekao za sve gradjane Srbije. Možda misli da Ilić nije uvredio Srbe.

Osudjivari Ilića a davati četnicima penzije, "kačiti" Nedića u Vladi i podizati Ljotiću spomenik u Smederevu glasovima GSS, je više od licemerja. To je siguran put u neizvesno, celog jednog naroda.

samo vas gledam

pre 15 godina

Videcemo kako ce se ovo i zavrsiti, ako se uopste i zavrsi. Kao i sve u Srbiji, bilo pa proslo, gurnuce se pod tepih. Eh kad bi svi odgovarali onda bi moglo da se kaze da je nesto promenjeno ovako samo cekajte da vidite kraj i ovog slucaja! Vlada nam je neozbiljna, a ovo im je slag na torti.

Radivoj

pre 15 godina

Nazhalost, svi poslanici Narodne Skupshtine imaju nesto sto se zove IMUNITET NEODGOVORNOSTI tako da gospodinu Ilicu tuzilastvo nista ne moze, jer on za skupstinskom govornicom moze da kaze sta hoce, i ni za sta ne moze da odgovara!

Nenad

pre 15 godina

Kod nas sve gore od goreg. Ljudi moji, ima li kraja ovom ludilu. Pesimista sam i mislim da je kraj mnogo daleko. Ceo nam se svet smeje gledajući onu bruku od Skupštine koja je postala pozornica razračunavanja dveju radikalskih grupa koje su uglavnom potpuno iste. I kao kruna svega toga samo nam je trebao Velja Ilić. Šta da se kaže sem da za političara treba mnogo pameti i obrazovanja, strpljenja i razumevanja i još mnogo toga što naši političari nemaju. Oni misle ako ih je narod izabrao da su time dobili zeleno svetlo za svakojake gluposti pa i za ovu koju je Ilić izgovorio. U nekoj normalnoj zemnlji, a naša to nije nažalost čovek koji pred Tv kamarema psuje i fizički napada novinara ne samo da ne bi mogao da bude javna ličnost već bi trebalo da uživa prezir normalnih ljudi. Ali to kod nas nije slučaj, naši birači to vole i u tome uživaju i zato imamo takve poslanike, političare i još mnogo toga čega bi trebalo da se normalan čovek stidi. Ali to kod nas nije slučaj.

Dragi

pre 15 godina

Gospodin Tužilac je vrlo ekspeditivan u ovom slučaju. Svaki javni tužilac i treba tako da postupa i to u svim slučajevima. A ne samo u "izabranim" slučajevima. Šta je sa streljanim vojnicima-gardistima u kasarni u Beogradu? Koliko još vremena treba da prođe da bi se procesuirao slučaj? Šta je sa ubistvima novinara Ćuruvije, Dade Vujasinović i Panića? Šta je sa krivičnim prijavama protiv ministra Mlađana Dinkića? Ili ti slučajevi mogu da leže po fiokama tužio(la)ca, jer predsednik nije drugačije naložio.
Sada treba da svima bude jasno zbog čega imamo vršioca dužnosti tužioca, a ne tužioca sa trajnim mandatom. Isto tako ovo je odgovor na novi zakon o sudstvu.
Razmislite gde nas sve ovo vodi, u modernu Evropu ili države tipa "država to sam ja"!

samoKRITICNA

pre 15 godina

Iako verujem da ce moj komentar mnogima izgledat "cudno", Licno mislim da je gosp. Ilic svojom "nepromisljenom ili zlonamernom" izjavom postigao svoj "najveci" politicki uspeh i "mozda" po prvi put ISTINSKI pomogao Srbiji da u svojim naporima demokratizacije zemlje "razmisli" o nekim stvarima za koje su mnogi mislili da jednostavno ne postoje u Srbiji i sa "zaprepascenjem" svataju da "podeljenost" kako vidimo nazalost postoje ! Gosp. Ilic je predpostavljam nenamerno "nametnuo" raspravu u javnosti o itekako vaznoj definiciji drzavljana Srbije ! Sta je to Srbin a sta je drzavljanin Srbije ? Mozda ce to nekome "pametnijem od mene" nekada poci za rukom da rascisti, mozda jednoga dana NASTANE jedan NOVI narod u Srbiji, "SRBI , islamske, katolicke ili budisticke religije ? ??? a ne "nacionalne manjine od gradjana Srbije koji nikada nisu ni presli drzavnu granicu ali se na drugi nacin mole Bogu ! Drago mi je bilo slusati govor Predsednika Tadica koji se posebno osvrnuo na ovu temu i ulio nadam se poverenje svim gradjanima Srbije da ce Srbija iako to mozda u glavama nekih politicara dosada i nije bila BITI podjednako drzava svih koji u njoj zive !

Zgrožen!!

pre 15 godina

Na stranu sve ovo što se dešava u najvišim instancama ove zemlje i činjenica da se normalnom čoveku želudac grči od mučnine svakog dana kada pomisli u kakvoj državi se budi, živ(otar)i, vaspitava svoju decu...
Interesantan je pokušaj mr. Ilića da se opere od jedne tragične izjave koju je u zanosu izrecitovao pred najširim auditorijumom. Znajući portfolio mr. Ilića, jasno je o kako bahatom i primitivnom čoveku se ovde radi, pa malo čudi njegov nevešt pokušaj da sve to zabašuri i predstavi u nekom drugom svetlu. Valjda je dobio packu od njegovog koalicionog partnera koji već sanja nove izbore i trenutak kada će dobiti priliku da ponovo "spasava" Srbiju. Vidim da su se neki upecali na ovo njegovo jadikovanje kako ga novinari i javnost mrze (čudi me što već nije posegao za dobro poznatom retorikom i optužio CIA-u za sve)!
Međutim, stvari su jasne, a gospodin tužilac mora izvući jasan zaključak i delovati u skladu sa zakonom i Ustavom, inače že biti jasno kakva nam je sudbina, te da nas više ništa ne može pomeriti iz gliba na dnu gde se sada nalazimo! Ako poneko i traga za dvosmislicama i nedorečenostima, te ako se još neko priseća kako je gospodina Ljajića mr. Ilić nazvao "prijateljem", indikativna je poslednja rečenica njegovog prosvetiteljskog obraćanja gde je ustvrdio kako je "TO UVREDA ZA SVE ŠTO JE SRPSKO"!! A zašto bi poziv "neodgovarajućeg" ministarstva bio uvreda za sve što je (po mišljenju mr. Ilića) srpsko!!?? Zašto je poimence prozivao gospodina Ljajića, a u obraćanju nijednom nije prozvao ministarstvo ako je već na njega mislio!!? Pa jednostavno zato što je mislio upravo onako kako je rekao i kako je svaki građanin ove zemlje koji ima makar i pola mozga jedino i mogao da protumači! Drsko, džiberski, onako kako je navikao da vlada svojim gradom i celom državom, a da mi progutamo sve što se servira i da mislimo kako tako treba!!??
E pa neće moći magistre i ako ovde iole važe neke civilizacijske norme i zakoni, vreme je da konačno odgovarate za svoje postupke!

mikimiki

pre 15 godina

Ni u jednoj normalnoj zemlji, niko, a posebni ne neki od politicara ne sme da napravi ni aluziju na racun necije nacije, vere, boje koze, tezine, visine....
Ilićeva izjava je jasna kao dan, a bledi pokusaj vadjenja dan posle moze da uveri samo istomisljenike pomenutog. Više zabrinjavaju mlake reakcije predsednice Skupštine i članova vladajuce koalicije. Čast G. Čanku na stavu. Posebno iznenadjuje da je ista disciplinska mera izrečena i Čanku i Iliću. Možda tako treba, ili smo samo takvi kakvi jesmo i nista nije slučajno...

Vojislav

pre 15 godina

Krajnje vreme je da profunkcionišu sve institucije države i da odmah reaguju na sva narušavanja postojeće zakonske regulative. Tužilaštvo mora samo i energično da reaguje na govor mržnje, kriminal, siledžijstvo .....

traper keri

pre 15 godina

Ukoliko tuzilac trazi samo snimke mr. Ilica, opet je diskriminacija u pitanju. Ima posla u skupstini za tuzioca odavno, ali od negde se mora krenuti...

Djuro P.

pre 15 godina

Ako Ilic ne bude odgovarao zbog ove izjave to je znak da je u Srbiji na snazi sovinizam isl .U ovakvom stanju nema sta da zovemo Evropu da se uveri kako saradjivamo,svima nam je jasno tacno sta koja partija misli o drugim narodima i religijama u Srbiji, i babe u selu znaju.

Igor St. Gallen, CH

pre 15 godina

Mislim da RTS treba obavezno da prilikom prenosa Skupstine na ekranu stavi naznaku da emisija nije preporucljiva za gledaoce ispod 18 godina i za osobe slabog zdravlja.

Rade

pre 15 godina

Nigde u Ilicevom izlaganju se ne spominje verska ili nacionalna pripadnost Rasima Ljajica. To da li ce neko shvatiti izjavu "jedan Rasim" kao aluziju na Ljajicevu nacionalnu/versku pripadnost ili kako sam Velja objasnjava kao aluziju na njegov sluzbeni polozaj je ipak stvar tumacenja a koliko je meni poznato sudovi se ne bave tumacenjima...

Prevodilac

pre 15 godina

Tuzilac se budi? Ali kakve on ima veze sa Skupstinom?! Ako ima, do sada je vec trebao bezbroj puta intervenisati. U Skupstini se dogadjaju uvrede, kletve, tuce, psihoteror itd. svakodnevno. Da je tuzilac svaki put reagovao, Skupstina bi ostala poluprazna. Nego mislim, da ovakvi ispadi treba iznutra da se lece. Skupstina je ta koja je trebala reagovati slozno, i zatraziti akciju javnog tuzioca. Ali tamo sedi masa poltrona i neutrona, i suti. Da ne kazem "nemih" istomisljenika.

Vasa

pre 15 godina

Zaboravili smo na sasvim opravdanu inicijativu za utvrđivanje psihofizičkog stanja osoba koje odlučuju, bilo kroz svoju funkcije ili kroz pravo glasa u državnim telima o sudbini zemlje. Sve dok nadležni stručnjaci, psiholozi i psihijatri ne daju potvrde, niko više ne bi smeo da bude ovlašćen za pomenute aktivnosti. Što se Velje Ilića tiče, on za svoje dobro i dobro svih nas ne bi trebalo da rizikuje da se još jednom šlogira.

malosoli

pre 15 godina

U prvom trenutku sam pomislio da je Velja mislio na veroispovest ministra ljaića ali kada je u nastavku govora rekao ministarstvo rada, promenio sam mišljenje i smatram da je mislio na omalovaživanje proslave. Od Velje se može očekivati dosta toga ali ovoga puta smatram da se radi o nesporazumu, jer je dva puta rekao moj drug Rasim a to fašista neće nikada izjaviti.

evita

pre 15 godina

Mene je sramota zbog ovog "5 oktobarskog prvoborca". I da se usudim da parafraziram, dajte mu orden za to, ali ga sklonite vise iz javnog zivota kako god znate.

dusan

pre 15 godina

A da li tuzilac trazi nesto u vezi fizickog sukoba izmedju bivsih drugara radikala?
Nisam cuo da su se bas pretrgli.
Zbog cega je to tako?
Da li je tuca na ulici, kafani, radnom mestu i sl. kaznjivija od one u skupstini?
I takvi nas predstavljaju????

Dusan.K.

pre 15 godina

Ne volim Ilica i znam da komentar mozda necete objaviti, ali ja sam uvek realan. Njegov govor se stvarno moze tumaciti, "kakvi smo mi Srbi pravoslavci kada ne moze niko od drzavnog vrha da se seti da pozove ljude u Oresac nego to mora da radi Rasim Ljajic, Veljin prijatelj". Iz njegovog govora se stvarno vidi da je kritika na nas, a ne omalovazavanje Rasima Ljajica po verskoj i nacionalnoj osnovi. Toliko.

Rade

pre 15 godina

Nigde u Ilicevom izlaganju se ne spominje verska ili nacionalna pripadnost Rasima Ljajica. To da li ce neko shvatiti izjavu "jedan Rasim" kao aluziju na Ljajicevu nacionalnu/versku pripadnost ili kako sam Velja objasnjava kao aluziju na njegov sluzbeni polozaj je ipak stvar tumacenja a koliko je meni poznato sudovi se ne bave tumacenjima...

malosoli

pre 15 godina

U prvom trenutku sam pomislio da je Velja mislio na veroispovest ministra ljaića ali kada je u nastavku govora rekao ministarstvo rada, promenio sam mišljenje i smatram da je mislio na omalovaživanje proslave. Od Velje se može očekivati dosta toga ali ovoga puta smatram da se radi o nesporazumu, jer je dva puta rekao moj drug Rasim a to fašista neće nikada izjaviti.

vlatko

pre 15 godina

svima je jasno na sta je mislio kad je pomenuo gospodina Ljaica i tu nema mesta dvojbi.To sto se posle izvinjavao svom "prijatelju" je samo pritisak medija. Siguran sam da bi se isti tom izjavom ponosio da je javnost na taj nacin protumacila ovu glupost

Strahinja

pre 15 godina

Ovo je uzasno nespretno izlaganje Velimira Ilica kojim se sam namestio dezurnim bukacima i pljuvacima... Za mene je cast sto Rasim Ljajic poziva na proslavu drzavnosti Srbije, jer je prihvata kao svoju otadzbinu, gde bi nam bio karj kada bi svi drzavljani Srbije koji nisu pravoslavne veroispovesti to isto cinili (osecali), a gospodin Ilic ima moralnu obavezu da to isto prenese gospodinu Ljajicu, koji ce mu verujem oprostiti jer se dokazao kao vrlo razuman i tolerantan covek...

Vesna

pre 15 godina

Neverovatno - ne ovo sto je Ilic izgovorio (nekako od njega i mogu da se nadam takvim "biserima"), ali STRASNO je slusati ga na koji nacin se posle "pere" i napada sve zivo da ga medijski lincuju, a da on, u stvari, ama bas nista ruzno nije rekao o svom drugu Ljajicu!!!! Slucajno sam uzivo gledala prenos Skupstine. I, trebalo bi u svim informativnim emisijama u kojima Ilic "obrazlaze" sta je rekao, pustiti insert uzivo. I, gotovo! Kraj! Ej, kad pomisilim stvarno sa kim se sve odvijala "revolucija", dobro je sto nas jos ima! Kakav crni Milosevic? Njega nikad ovako nesto nisam cula da je rekao, ako je mozda i mislio. Ali, ovoje krajnji bezobrazluk i drskost i sada vise niko ne moze da mi kaze da je u pogledu kojecega medjunacionalnog u Srbiji sve u redu. Boze sacuvaj! I treba ga naterati da se javno IZVINE onom Ljajicu kome su vajni, hrabri Srbi uvalili da juri srpske ratne zlocince. Koliko kukacicki i koliko licemerno, gospodo moji Srbi! Valjda, ali samo valjda vismo svi kao Ilic i slicni. A gospodin tuzilac neka uradi sve iz svoje nadleznosti.
P.S. A ako prenosi Skupstine sluze za ovakvu zloupotrebu govornice i raspirivanje mrznje (jer i oni "drugi" nacionalisti su sad dobili slagvort da zalaju ) dosta vise tih prenosa. Jesu oni tekovina demorkratije, ali tamo gde u klupama ne sedi ovakva obesna druzina, a ne poslanici.

petar

pre 15 godina

Svi obavesteni ljudi u ovoj drzavi znaju da bi Velja odavno treba da bude u zatvoru, ali da tamo nije iz jednog jednostavnog razloga. Pa ko bi u tom slucaju bio rezervni igrac spreman da udje u tim ako neko od malih stranaka iz vladajuće koalicije postane neposlusan.

srpkinja

pre 15 godina

Evo jos jednog dokaza zasto su od nas otisli svi, zasto se raspala zemlja, zasto je sada samostalana i Crna Gora, zasto je otislo Kosovo, zasto Vojvodina oseca potrebu za tim...zasto...Ako, nakon decenije od promena govorimo ovakvim jezikom, znaci da glavne promene nisu ni na vidiku i da mi i ako hocemo ne mozemo u Evropu. Kome trebaju divljaci?

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Sasvim svejedno sta je gosp. Ilic "mislio" ovom svojom izjavom UVREDIO je u prvom redu drzavu Srbiju ! Ako je "dan drzavnosti" Srbije, Srpski "pravoslavni" praznik onda je pozivnice trebala da posalje SPC ! S'druge strane imate onih koji "tvrde" da je Srbija "pravna drzava" (usta Ja licno ne verujem) onda bi "dan drzavnosti" trebao biti praznik SVIH gradjana Srbije, koji drzavu Srbiju vide kao svoju Domovinu nezavisno od RELIGIJE kojoj pripadaju ! Kako je Srbija nazalost "cirkus drzava" u sta se svi gradjani u direktnim TV prenosima mogu svakodnevno uveriti, ne iznenadjuje posebno ni ovakva izjava gosp. Ilica koji se na "svoj nacin" bori za "srpsku stvar" mozda NESVESTAN da na taj nacin IZOLUJE sve gradjane Srbije druge nacionalnosti i jasno im pokazuje da Srbija nije "njihova domovina" i da oni nisu "ravnopravni gradjani" Srbije ! To je TUZNO i ZALOSNO i "stetno" za jednu demokratsku zemlju, koja na taj nacin u Srbiji PRODUCIRA "simpatizere" tudjih drzava ! Gosp. Ilic je ovom svojom izjavom, svesno ili nesvesno ? "prekrsio" Ustav i "napao" drzavno uredjenje Srbije ! Direktno naneo stetu drzavi Srbiji narusavajuci joj ugled u Svetu i ujedno "opravdao" odcepljenje Kosova, pokazujuci svima u Svetu da Albanci Kosova, u Srbiji nikada nebi bili ravnopravni gradjani i da su zbog ovakvih politicara Srbije, i "opravdano" proglasili nezavisnost ! Gosp. Ilic i njegovi "istomisljenici" su po mom misljenju "prevazidjeni" politicari kojima vise nije mesto u politici jedne Moderne Evropske Drzave

Josip Vasilj

pre 15 godina

U cijeloj Evropi korov se plijevi, samo je u Srbiji zaštićena biljka. Ovo je ujedno i odgovor na pitanje, zašto su Srbiju napustili svi koji su to mogli.

Dusan.K.

pre 15 godina

Ne volim Ilica i znam da komentar mozda necete objaviti, ali ja sam uvek realan. Njegov govor se stvarno moze tumaciti, "kakvi smo mi Srbi pravoslavci kada ne moze niko od drzavnog vrha da se seti da pozove ljude u Oresac nego to mora da radi Rasim Ljajic, Veljin prijatelj". Iz njegovog govora se stvarno vidi da je kritika na nas, a ne omalovazavanje Rasima Ljajica po verskoj i nacionalnoj osnovi. Toliko.

bezimena

pre 15 godina

V.Ilić je štitonoša VdrK, isto kao što je to bio Šešelj za Miloševića. Krajnje je vreme da i ovaj dvojac završi pred sudom! Razloge nije potrebno nabrajati, cela Srbija ih zna!

anaksimaneta

pre 15 godina

Čast mi je da živim u Srbiji i da prvi put na delu vidim da je svaki čovek u koji živi u ovoj zemlji isti i da ima ista prava. Srećan sam što sam doživeo da se da počast jednom čoveku koji nije naše vere da nas pozove na državni praznik. Ako on kao Bošnjak nema ništa protiv, da sve građane Srbije, bilo koje vere, pozove na državni praznik, ne znam šta to smeta jednom Velimir magistru Iliću. Nikada nisam bio srećniji što živim u ovoj zemlji nego sada kada sam ovo doživeo. Da smo imali malo sluha nikada ne bi dogurali da nas svi mrze. Čak i u jednoj Americi je crnac postao predsednik, samo se još kod nas gleda na to da li smo pre pet stotina godina bili u ratu sa Osmanlijskim carstvom. Velimire da li treba da proteramo tvoga prijatelja Rasima iz Srbije da bi ti bio srećan i zadovoljan? Da li si ovo pričao u Novom Pazaru kada si pravio koaliciju sa Suljom Ugljaninom? Trebalo bi da te je sramota...

samo vas gledam

pre 15 godina

Videcemo kako ce se ovo i zavrsiti, ako se uopste i zavrsi. Kao i sve u Srbiji, bilo pa proslo, gurnuce se pod tepih. Eh kad bi svi odgovarali onda bi moglo da se kaze da je nesto promenjeno ovako samo cekajte da vidite kraj i ovog slucaja! Vlada nam je neozbiljna, a ovo im je slag na torti.

Radivoj

pre 15 godina

Nazhalost, svi poslanici Narodne Skupshtine imaju nesto sto se zove IMUNITET NEODGOVORNOSTI tako da gospodinu Ilicu tuzilastvo nista ne moze, jer on za skupstinskom govornicom moze da kaze sta hoce, i ni za sta ne moze da odgovara!

Shpiro

pre 15 godina

Dakle, za Karađorđa je uvreda što pozivnice deli ministar za rad i socijalna pitanja, a ne što ih deli musliman? Ovo je "cherry on the top" svih Veljinih gluposti. Ne znam zašto mu je trebalo da baš ovako završi svoju karijeru.

exNS

pre 15 godina

A zar je Velja Ilic ikada bio politicar? Mislim, ozbiljna i cenjena figura bilo gde drugo, osim u Cacku mozda, glumeci lokalnog badzu. Kad ju je Kostunica dao krila, niko mu ih vise nije skresao, nazalost. Dok takvi uopste imaju pravo da kazu bilo sta javno, a kamoli u Skupstini, ja cu ostati exNS.

Goran

pre 15 godina

Gospodin Rasim Ljijic je rodjen u Srbiji, drzavljanin Republike Srbije i ministar u vladi Republike Srbije i nista nije cudno sto je pozvao na proslavi dana drzavnosti republike Srbije. Ovakve stvari najbolje da se vise ne ponavljaju, Srbija je i treba uvek da bude drzava svih njenih gradjana!

Nenad

pre 15 godina

Kod nas sve gore od goreg. Ljudi moji, ima li kraja ovom ludilu. Pesimista sam i mislim da je kraj mnogo daleko. Ceo nam se svet smeje gledajući onu bruku od Skupštine koja je postala pozornica razračunavanja dveju radikalskih grupa koje su uglavnom potpuno iste. I kao kruna svega toga samo nam je trebao Velja Ilić. Šta da se kaže sem da za političara treba mnogo pameti i obrazovanja, strpljenja i razumevanja i još mnogo toga što naši političari nemaju. Oni misle ako ih je narod izabrao da su time dobili zeleno svetlo za svakojake gluposti pa i za ovu koju je Ilić izgovorio. U nekoj normalnoj zemnlji, a naša to nije nažalost čovek koji pred Tv kamarema psuje i fizički napada novinara ne samo da ne bi mogao da bude javna ličnost već bi trebalo da uživa prezir normalnih ljudi. Ali to kod nas nije slučaj, naši birači to vole i u tome uživaju i zato imamo takve poslanike, političare i još mnogo toga čega bi trebalo da se normalan čovek stidi. Ali to kod nas nije slučaj.

Nindza

pre 15 godina

E Veljo, Veljo...
Sve i da uzmemo kao tacnu tvrdnju da nije hteo da uvredi Ljajica - sta to znaci "sramota da na proslavu poziva bilo koji ministar..."?
U politici postoje harizmaticni ljudi i postoje ... Ne secam se da je Ljajic IKADA imao ikakav nesuvisao komentar ili zakljucak. On je jedan od retkih politicara koji radi hladne glave, razborito i inteligentno, i ne upada u vatru, niti sebi dozvoljava prostakluke, pretnje i slicno. A mislim da je pod pritiskom vise nego bilo koji politicar u Srbiji.
Apsolutno mi ne smeta da takav covek zove na proslavu dana drzavnosti, pa taman i da nije ministar, nego domar u skupstini...a cinjenica da takav politicar nije premijer ili predsednik je samo nasa "greska".

Iz vecinske Srbije!

pre 15 godina

Ovakav dogadjaj je bio samo pitanje vremena i sad je doslo na red da se i ovo rascisti. Nije on pao s Marsa u ovu Srbiju i sto ne treba ispustiti iz vida u celom ovom dogadjaju, koji se tek zahuktava (!), to je da ima ljudi koji se, jednako kao i on, prave blesavi - pre svega iz njegove partije. Ja razumem da je tu u igri i novac, i politicka moc, i odanost autoritetu, i automatizmi u reakcijama nekih od tih ljudi, ali tim pre - u ovakvim situacijama se bas vidi ko je zreo, a ko nezreo da nosi odgovornost. Situacija je ovde jasna i ovo je jedna od onih dobrodoslih situacija kada je lako odvojiti zito od kukolja. Ovo je neprijatno i vrlo zahtevno za celu Srbiju - sad svi osecamo, s opravdanjem, potrebu da se ogradjujemo od toga i objasnjavamo svima da to nije, ili bar ne bi trebalo da bude, nesto sto je vrednovano u nasem drustvu.

V. Ilic je covek bez obraza i licnog integriteta. Ovo se vidi po tome sto nije u stanju da kao covek, svojim Ja, stane iza onoga sto je rekao. Pogresio - pogresio. Ljudski je pogresiti, ali treba reci onda da ste pogresili, ili biti covek, stati uspravno i reci: ja stojim iza toga, to je moj stav, mozda gresim, ali stojim kao covek ispred vas i kazem sta mislim. Cak i takav bi zasluzio neko postovanje, iako bi svakako morao da mesto ustupi nekom ko ima tolerancije za druga ziva bica.

Dobro je da je RTS ovo snimio, jer sada tuzilac moze da pogleda snimak, a ne da se neko poziva na stenogram (moze tamo svasta da se napise), ili da na sudu bude rekla-kazala. Ja nemam potrebu da gledam prenose Skupstine, ali ako nam tehnologija 21. veka moze olaksati postizanje svesti o svetu u kome zivimo, zasto bismo je gurali u stranu? Tim pre, jer sedimo(!) i gledamo sportske dogadjaje preko TV (sport je za bavljenje njime, a ne za pricu o njemu), ili igramo video igre na raznim spravama. Treba da koristimo mudro mogucnosti koje imamo u zivotu da se razvijemo, a V. Ilic je tip koji sve vreme naprosto preklinje da od njega napravimo primer - ZASTRASUJUCI primer kako ce u Srbiji da prodje svako onaj kome samo i padne na pamet da javno, a kamoli jos agresivno i prostacki, siri bilo kakvu netrpeljivost medju ljudima, ponajvise rasnu ili versku! Od njega, nakon ovoga, ne sme da ostane NI FLEKA, inace smo, kao drustvo, najobicniji otpadak od razvoja covecanstva!

Nadam se da pravosudni organi imaju potpunu svest o ovome.

Goran

pre 15 godina

Dakle matematika je ovde jednostavna. Ako je tacno kako je u Blic-u objavljeno da je pozivnice i u doba Veljinog ministrovanja pozivnice za istu proslavu potpisivalo Ministrstvo na cijem celu je I TADA bio Ministar Rasim Ljajic, onda bruka za sve sto je srpsko je upravo gospodin Ilic. Dakle mislio je na veroispovest pozivara. Veljo hvala ti za 5.oktobar i vreme je za penziju. Pa i Tito je umro te nezamenljivih nema.

mikimiki

pre 15 godina

Ni u jednoj normalnoj zemlji, niko, a posebni ne neki od politicara ne sme da napravi ni aluziju na racun necije nacije, vere, boje koze, tezine, visine....
Ilićeva izjava je jasna kao dan, a bledi pokusaj vadjenja dan posle moze da uveri samo istomisljenike pomenutog. Više zabrinjavaju mlake reakcije predsednice Skupštine i članova vladajuce koalicije. Čast G. Čanku na stavu. Posebno iznenadjuje da je ista disciplinska mera izrečena i Čanku i Iliću. Možda tako treba, ili smo samo takvi kakvi jesmo i nista nije slučajno...

Veljko

pre 15 godina

U Svakoj zemlji ima svasta, ali ono sto razlikuje zemlje do zemlje je kako pravosudje reaguje na krsenje zakona.

Pozdravljam ovaj zahtev Tuzioca i nadam se da ce poceti da cisti Augijeve Stale.

Vojislav

pre 15 godina

Krajnje vreme je da profunkcionišu sve institucije države i da odmah reaguju na sva narušavanja postojeće zakonske regulative. Tužilaštvo mora samo i energično da reaguje na govor mržnje, kriminal, siledžijstvo .....

Vasa

pre 15 godina

Zaboravili smo na sasvim opravdanu inicijativu za utvrđivanje psihofizičkog stanja osoba koje odlučuju, bilo kroz svoju funkcije ili kroz pravo glasa u državnim telima o sudbini zemlje. Sve dok nadležni stručnjaci, psiholozi i psihijatri ne daju potvrde, niko više ne bi smeo da bude ovlašćen za pomenute aktivnosti. Što se Velje Ilića tiče, on za svoje dobro i dobro svih nas ne bi trebalo da rizikuje da se još jednom šlogira.

samoKRITICNA

pre 15 godina

Iako verujem da ce moj komentar mnogima izgledat "cudno", Licno mislim da je gosp. Ilic svojom "nepromisljenom ili zlonamernom" izjavom postigao svoj "najveci" politicki uspeh i "mozda" po prvi put ISTINSKI pomogao Srbiji da u svojim naporima demokratizacije zemlje "razmisli" o nekim stvarima za koje su mnogi mislili da jednostavno ne postoje u Srbiji i sa "zaprepascenjem" svataju da "podeljenost" kako vidimo nazalost postoje ! Gosp. Ilic je predpostavljam nenamerno "nametnuo" raspravu u javnosti o itekako vaznoj definiciji drzavljana Srbije ! Sta je to Srbin a sta je drzavljanin Srbije ? Mozda ce to nekome "pametnijem od mene" nekada poci za rukom da rascisti, mozda jednoga dana NASTANE jedan NOVI narod u Srbiji, "SRBI , islamske, katolicke ili budisticke religije ? ??? a ne "nacionalne manjine od gradjana Srbije koji nikada nisu ni presli drzavnu granicu ali se na drugi nacin mole Bogu ! Drago mi je bilo slusati govor Predsednika Tadica koji se posebno osvrnuo na ovu temu i ulio nadam se poverenje svim gradjanima Srbije da ce Srbija iako to mozda u glavama nekih politicara dosada i nije bila BITI podjednako drzava svih koji u njoj zive !

Branko

pre 15 godina

Velimir Ilić je mali problem u Srbiji. Mnogo je veći problem što, intimno, veliki broj političara misli isto što i on. Licemerno je optuživati Ilića za širenje verske i nacionačlne mržnje a u Skupštini Srbije podići ruku i glasati za Zakon koji rehabilituje četnički pokret.

Gde smo i u kom pravcu idemo. "Velika Sebija etnički očišćena od nenacionalnih i anacionalnih elemenata" /čitaj od Muslimana i komunista/ je program koji je pre nekoliko godina usvojen u Skupštini Srbije ogromnom većinom glasova. Rehabilitujući četnike Skupština je usvojila upravo taj Program.

Problem Velimira Ilića se svodi samo na "petla koji je prerano kukuriknuo". Osuda je bila brza, ali je nekim političarima ipak radila podsvest. Bojan Pajtić je rekao da je Ilićeva izjava uvreda za sve gradjane Srbije nesrpske nacionalnosti. Čista podsvest. Nije rekao za sve gradjane Srbije. Možda misli da Ilić nije uvredio Srbe.

Osudjivari Ilića a davati četnicima penzije, "kačiti" Nedića u Vladi i podizati Ljotiću spomenik u Smederevu glasovima GSS, je više od licemerja. To je siguran put u neizvesno, celog jednog naroda.

evita

pre 15 godina

Mene je sramota zbog ovog "5 oktobarskog prvoborca". I da se usudim da parafraziram, dajte mu orden za to, ali ga sklonite vise iz javnog zivota kako god znate.

Dragi

pre 15 godina

Gospodin Tužilac je vrlo ekspeditivan u ovom slučaju. Svaki javni tužilac i treba tako da postupa i to u svim slučajevima. A ne samo u "izabranim" slučajevima. Šta je sa streljanim vojnicima-gardistima u kasarni u Beogradu? Koliko još vremena treba da prođe da bi se procesuirao slučaj? Šta je sa ubistvima novinara Ćuruvije, Dade Vujasinović i Panića? Šta je sa krivičnim prijavama protiv ministra Mlađana Dinkića? Ili ti slučajevi mogu da leže po fiokama tužio(la)ca, jer predsednik nije drugačije naložio.
Sada treba da svima bude jasno zbog čega imamo vršioca dužnosti tužioca, a ne tužioca sa trajnim mandatom. Isto tako ovo je odgovor na novi zakon o sudstvu.
Razmislite gde nas sve ovo vodi, u modernu Evropu ili države tipa "država to sam ja"!

Prevodilac

pre 15 godina

Tuzilac se budi? Ali kakve on ima veze sa Skupstinom?! Ako ima, do sada je vec trebao bezbroj puta intervenisati. U Skupstini se dogadjaju uvrede, kletve, tuce, psihoteror itd. svakodnevno. Da je tuzilac svaki put reagovao, Skupstina bi ostala poluprazna. Nego mislim, da ovakvi ispadi treba iznutra da se lece. Skupstina je ta koja je trebala reagovati slozno, i zatraziti akciju javnog tuzioca. Ali tamo sedi masa poltrona i neutrona, i suti. Da ne kazem "nemih" istomisljenika.

Igor St. Gallen, CH

pre 15 godina

Mislim da RTS treba obavezno da prilikom prenosa Skupstine na ekranu stavi naznaku da emisija nije preporucljiva za gledaoce ispod 18 godina i za osobe slabog zdravlja.

Djuro P.

pre 15 godina

Ako Ilic ne bude odgovarao zbog ove izjave to je znak da je u Srbiji na snazi sovinizam isl .U ovakvom stanju nema sta da zovemo Evropu da se uveri kako saradjivamo,svima nam je jasno tacno sta koja partija misli o drugim narodima i religijama u Srbiji, i babe u selu znaju.

Zgrožen!!

pre 15 godina

Na stranu sve ovo što se dešava u najvišim instancama ove zemlje i činjenica da se normalnom čoveku želudac grči od mučnine svakog dana kada pomisli u kakvoj državi se budi, živ(otar)i, vaspitava svoju decu...
Interesantan je pokušaj mr. Ilića da se opere od jedne tragične izjave koju je u zanosu izrecitovao pred najširim auditorijumom. Znajući portfolio mr. Ilića, jasno je o kako bahatom i primitivnom čoveku se ovde radi, pa malo čudi njegov nevešt pokušaj da sve to zabašuri i predstavi u nekom drugom svetlu. Valjda je dobio packu od njegovog koalicionog partnera koji već sanja nove izbore i trenutak kada će dobiti priliku da ponovo "spasava" Srbiju. Vidim da su se neki upecali na ovo njegovo jadikovanje kako ga novinari i javnost mrze (čudi me što već nije posegao za dobro poznatom retorikom i optužio CIA-u za sve)!
Međutim, stvari su jasne, a gospodin tužilac mora izvući jasan zaključak i delovati u skladu sa zakonom i Ustavom, inače že biti jasno kakva nam je sudbina, te da nas više ništa ne može pomeriti iz gliba na dnu gde se sada nalazimo! Ako poneko i traga za dvosmislicama i nedorečenostima, te ako se još neko priseća kako je gospodina Ljajića mr. Ilić nazvao "prijateljem", indikativna je poslednja rečenica njegovog prosvetiteljskog obraćanja gde je ustvrdio kako je "TO UVREDA ZA SVE ŠTO JE SRPSKO"!! A zašto bi poziv "neodgovarajućeg" ministarstva bio uvreda za sve što je (po mišljenju mr. Ilića) srpsko!!?? Zašto je poimence prozivao gospodina Ljajića, a u obraćanju nijednom nije prozvao ministarstvo ako je već na njega mislio!!? Pa jednostavno zato što je mislio upravo onako kako je rekao i kako je svaki građanin ove zemlje koji ima makar i pola mozga jedino i mogao da protumači! Drsko, džiberski, onako kako je navikao da vlada svojim gradom i celom državom, a da mi progutamo sve što se servira i da mislimo kako tako treba!!??
E pa neće moći magistre i ako ovde iole važe neke civilizacijske norme i zakoni, vreme je da konačno odgovarate za svoje postupke!

traper keri

pre 15 godina

Ukoliko tuzilac trazi samo snimke mr. Ilica, opet je diskriminacija u pitanju. Ima posla u skupstini za tuzioca odavno, ali od negde se mora krenuti...

dusan

pre 15 godina

A da li tuzilac trazi nesto u vezi fizickog sukoba izmedju bivsih drugara radikala?
Nisam cuo da su se bas pretrgli.
Zbog cega je to tako?
Da li je tuca na ulici, kafani, radnom mestu i sl. kaznjivija od one u skupstini?
I takvi nas predstavljaju????