Subota, 07.02.2009.

23:02

Radmanović u Šarlotu!

Vladimir Radmanović će nastaviti karijeru u Šarlotu.

Izvor: B92

Radmanoviæ u Šarlotu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Peđa APA

pre 15 godina

Da je on kao Divac,znao bi kako da se ponaša prema nacionalnom dresu.A pošto nije takav onda neće ni biti kao Divac.On je odličan igrač,ali nba liga je za njega promašaj ( što se tiče para nije ).Kako je krenuo eto ga u Zvezdi,ali slab je on za prejakog NOVICU VELIČKOVIĆA.Uze Dule i osmu titulu itd.

PimPong

pre 15 godina

Jackson se stvarno nije profesionalno ophodio prema Vladi, iako je donekle mozda bio u pravu (jednostavno, problemi trebaju da se iznesu u licnim razgovorima, a ne novinarima).
Rekao bih da prati korake Tonija Kukoca - od trenera Jackson-a do trenera Brown-a.

Obojica ne vole Evropljane, tako da i pored fantasticnih partija Tonija, on nikad nije postao All-Star, a to je jednostavno zaszluzio. Cak su se neki svojevremeno salili da je u Cikagu takva atmosfera bila stvorena, da se na Tonija mogu derati svi - od cistaca dvorane do glavnog trenera.

Vlada nije igrac takvog kalibra, ali se bojim da se nece naigrati u Charlotte-u. Phoenix bi bila idealna ekipa za njega.

Sa srecom!

Detroit

pre 15 godina

Radmanovicev ugovor istice 2011-te, znaci ima pune dve sezone posle 2008/2009.

Za mene je ovo prilicno cudan ‘trade’. Prvo, Vlada je taman poceo da igra dobro za LA kada ga je Dzekson poslao na klupu. Ono minutaze stoje imao posle toga dobro je iskoristio no na njegovu zalost izgleda da to nije dovoljno. Umesto njega igra Luk Volton (tatin sin) koji u vecini NBA ekipa ne bi imao mesta. Zamena je Trevor Ariza, jako dobar igrac, bolji od Voltona, no sklon povredama. Ima indicija da su ga iz Orlanda pustili jer ima neku urodjenu deformaciju stopala zbog koje je Ariza do sada vise proveo na bolovanju nego igrajuci. Osim toga Arizi na leto istice ugovor (cini mi se).
Sve u svemu cudno. Moj utisak je da je Radmanovic postao visak u LA ne zbog Fila Dzeksona nego zbog Kobija. Ne budimo naivni, Kobi je taj koji odredjuje ko ce da igra, ne Fil…. Tako je uostalom i u Klivlendu, Majamiju, Orlandu, Bostonu pa i nekim drugim timovima (San Antonio je castan izuzetak) ; glavni igraci odredjuju ko ce da igra, trener se tu ne pita. Primera radi prica se da je svojevremeno Raso Nesterovic morao da napusti Minesotu jer je na treningu udario blokadu (ili zakucao preko ?) Garnetu na sta ga je ovaj nokautirao. Radmanovic je igrao za LA kada je bio van forme, sada kada je u formi oteran je. Kobi je izvanredan igrac ali je jako lican (secate se kada ono osamari Vujacica na klupi za rezerve ?) a Radmanovic onako blesav sigurno nije dao na sebe…

LA je izgubio drugog solidnog igraca ove sezone (posle Bajnuma) i jedino sto dobija je malo prostora u plati sto za njih nije nesto. Morison je dobar igrac ali on tesko da uspe u NBA. Vecina vas ne zna ali Morison od svoje 13 godine boluje od mladalackog dijabetisa, zivi i igra zahvaljujuci injekcijama insulina. Po meni je on heroj zbog ovog sto je do sada postigao, voleo bih da uspe no tesko ce ici.

Radmanovic u Sarlotu ima sanse ako slusa Larija. Ne zaboravite da je Braun doveo neobuzdanog Rasida Valasa iz Portlanda u Detroit i od njega napravio igracinu. Voleo bih kada bi se to ponovilo sa Radmanovicem….

kragujevac

pre 15 godina

ne dobija se cesto sansa da se igra za lejkerse. radman nije igrao nista lose specijalno, ali nije ni pokazao nesto zbog cega bi se pamtio! svaki put kada bih pogledao utakmicu lejkersa, radmanovic mi je delovao nezainteresovano, nesrecno, mrzovoljno, kao da je zalutao negde1!!! na kraju je i zavrsio onako kako je i zasluzio! ostace samo prosecan igrac, koji je mogao da bude mnogo, ali lova ga unistila!

m

pre 15 godina

Mnogo je kostao malo je pruzao a voleo je mnogo da mudruje.....Morison nije los>jos jedan pogodak LA dobili su ak nista drugo 2 igraca jeftinija i bolja

tsartsaris

pre 15 godina

To i nije neko iznenadjenje s obzirom da je Fil Dzekson vec duze vreme strasno nezadovoljan njegovim ponasanjem,zalaganjem i igrama ( bas tim redom ) i to je javno iskazivao ,sto i nije njegov manir.

E sad Radmanovic treba da se zamisli dokle ce ga dovesti njegova neozbiljnost i glupost. Ovo nije prvi put ( problemi sa Pesicem,Obradovicem u reprezentaciji,takodje u Sijetlu sa trenerom).....
Osim ako njemu nije svejedno sto ce umesto da se bori za titulu sa Lejkersima,sad da tavori u slabasnom Sarlotu.

andromeda

pre 15 godina

Niti Radmanovicu istice ugovor ove sezone (ko je ovde debi(l)tant?), niti ima jos jednu sezonu, vec ima jos jednu posle toga (kao "player option", a kako stoje stvari trenutno, nema sansi da ce da okusa sansu leta 2010 kada ce trziste "free agent"-ata da bude prepuno; dakle realno ima ugovor na jos 2 sezone; usput prevideti tako nesto kljucno kao dodatna sezona u ugovoru 2010/2011 kada pola lige i vise cisti salary cap za free agente je smesno; Sarlot nije igrac na "free agent" trzistu 2010-te jer vec ima 50+ miliona tada).
Dalje: starteri Sarlota na SF i PF su G. Wallace i Diaw (Okafor i dalje igra C, mada su Diopa doveli sa idejom da ovaj igra neke minute na PF, pogotovo kada im treba defanzivni specijalac na C poziciji) - sto je konkurencija jaka skoro kao u Lejkersima ili cak i jaca.
Steta sto je Dzekson digao ruke od Radmanovica, ali realno kome ovaj ne bi pokidao zivce. Ako ti je cilj titula treba ti stabilan doprinos igraca (da znas sta od koga da ocekujes) a kod Radmanovica to ne zavisi od odbrane protivnika vec na koju je nogu ustao.
Deluje da je ukupno gledajuci trejd bolji za Sarlot jer im daje duzinu na SF/PF pozicijama, kao i vise fleksibilnosti ako nadju dil za G. Wallace-a. Treba ocekivati da ce Sarlot da napravi jos neki trejd (Felton, G. Wallace mogu da budu deo istog i naravno Mohamed ako uspeju da ga uguraju u dil).
Sto se Lejkersa tice, ovo deluje kao ciscenje salary capa (ne verujem da ocekuju nesto od Morisona) mada jednu sezonu prekasno (za Arizino i/ili Odomovo produzenje ugovora), mada na vreme za Farmarovo produzenje ugovora. Nije mi bas najjasnije kako mogu sebi da dozvole da skrate rotaciju sada posle Bynum-ove povrede (jedna povreda na SF/PF poziciji i u velikim su problemima).

NBA Fanatik

pre 15 godina

@ Carmelo
@ realno
Alo alo ! o cemu pricate vas dvojica ?!
Lakers-i su trejdovali Radmanovica i nije on mogao da bira gde ce i da li da napusti LA ! Kapirate ?
Znaci tim ga je menjao i on do kraja sezone igra u Sarlotu a tada mu istice ugovor i onda moze da bira gde ce igrati.
Dokle cu ja vise da se bakcem sa ovim debitantima ? ccc !

A sada rec-dve o trejdu:
Dobar trejd za oba tima i za svu trojicu igraca !
Zasto je dobar za timove ?
Zato sto LAL stede 7 miliona a Bobcats-i popunjavaju tim i sada su jaci za jednog kvalitetnog igraca koji je specijalista za trojke.
Zasto je (trejd) dobar za igrace ?
Zato sto ce Radmanovic sigurno imati vecu minutazu u timu koji ne jurisa na titulu a za dvojac koji je otisau u LA je dobar jer ce imati prilike da osvoje titulu umesto sto "greju klupu" u sada vec bivsem timu.
Jedino ce mi biti krivo ako LAL dodju do titule bez Radmana ali dobro ne moze sve biti idealno.

Evo zvanicnog saopstenja o trejdu na NBA com-u:

http://www.nba.com/2009/news/02/07/lakers.bobcats.ap/index.html

I Love This Game !
I Like NBA Basketball !!!

Milos BG

pre 15 godina

Vlada radmanovic se nije snasao u Lejkersima. Trejdovan je za dobrog sutera i igraca koji moze da bude defanzivno orijentisan na terenu. lejkersi su ovo uradili pre svega zbog finansija jer dovodjenjem ovo dvoje malo ce rasteretiti salary cap na kraju sezone kako bi mogli da potpisu Arixu a eventualno i Odoma u zavisnosti koliko ovaj bude trazio.

sdr

pre 15 godina

Pa trbalo bi biti bolje za njega posto u Lejkersima u zadnje vrjeme skoro nikako nije igrao a vamo su ovi dali dva igraca za njega ne znam vidicemo ocekujem njegove bolje partije a slazem se za Morisona bio bi u Evropi zvjezda velika sigurno to je stvoreno za njega

Boris

pre 15 godina

Bolje sto je presao iz Lejkersa. Prvo, bez obzira na njegove gluposti koje je pravio (i za koje je uvek bio promptno kaznjavan) nacin na koji sa Fil Dzekson odnosio prema njemu je krajnje bezobrazan. Ne mozete nekoga u intervjuu nazivati praznoglavcem i budalom. Da je Radmanovic tako nesto izjavio za Dzeksona, liga bi ga automatski suspendovala.

Drugo, njegova minutaza se smanjivala i verovatno bi ceo plej-of presedeo na klupi, ili tek tu i tamo da pokrpi neke tudje minute.

Njegova zarada ostaje ista, i na njemu je da se sada, u naponu snage, dokaze i za godinu i nesto dana napravi onaj "penzionerski" ugovor - 5,6 godina po 6,7 mil koji bi ga doveo do pred kraj karijere.

Carmelo

pre 15 godina

Mislim da je mogao da predje u naki drugi tim tipa Oklahoma,Sacramento ima jos dosta timova gde bi bio starter,jer realno u Sarlotu nece da bude starter ni na trojki ni na cetvorki gde su Diaw i Okafor koji su najbolji igraci bobcatsa. Ono sto je bio kao slag na torti u odluci Jacksona da pusti Vladu sam ta sedam miliona je njegovo kasnjenje na trening pre par dana, taman kad se ustalio u prvoj petorci... pozz

vule

pre 15 godina

Realno i nije mu mesto u ekipi sampionskih ambicija. Bice mu bolje u Sarlotu, pare nisu nista manje, a i valjda ce malo vise dobijati sanse.

NBA Fanatik

pre 15 godina

@ Carmelo
@ realno
Alo alo ! o cemu pricate vas dvojica ?!
Lakers-i su trejdovali Radmanovica i nije on mogao da bira gde ce i da li da napusti LA ! Kapirate ?
Znaci tim ga je menjao i on do kraja sezone igra u Sarlotu a tada mu istice ugovor i onda moze da bira gde ce igrati.
Dokle cu ja vise da se bakcem sa ovim debitantima ? ccc !

A sada rec-dve o trejdu:
Dobar trejd za oba tima i za svu trojicu igraca !
Zasto je dobar za timove ?
Zato sto LAL stede 7 miliona a Bobcats-i popunjavaju tim i sada su jaci za jednog kvalitetnog igraca koji je specijalista za trojke.
Zasto je (trejd) dobar za igrace ?
Zato sto ce Radmanovic sigurno imati vecu minutazu u timu koji ne jurisa na titulu a za dvojac koji je otisau u LA je dobar jer ce imati prilike da osvoje titulu umesto sto "greju klupu" u sada vec bivsem timu.
Jedino ce mi biti krivo ako LAL dodju do titule bez Radmana ali dobro ne moze sve biti idealno.

Evo zvanicnog saopstenja o trejdu na NBA com-u:

http://www.nba.com/2009/news/02/07/lakers.bobcats.ap/index.html

I Love This Game !
I Like NBA Basketball !!!

vule

pre 15 godina

Realno i nije mu mesto u ekipi sampionskih ambicija. Bice mu bolje u Sarlotu, pare nisu nista manje, a i valjda ce malo vise dobijati sanse.

Boris

pre 15 godina

Bolje sto je presao iz Lejkersa. Prvo, bez obzira na njegove gluposti koje je pravio (i za koje je uvek bio promptno kaznjavan) nacin na koji sa Fil Dzekson odnosio prema njemu je krajnje bezobrazan. Ne mozete nekoga u intervjuu nazivati praznoglavcem i budalom. Da je Radmanovic tako nesto izjavio za Dzeksona, liga bi ga automatski suspendovala.

Drugo, njegova minutaza se smanjivala i verovatno bi ceo plej-of presedeo na klupi, ili tek tu i tamo da pokrpi neke tudje minute.

Njegova zarada ostaje ista, i na njemu je da se sada, u naponu snage, dokaze i za godinu i nesto dana napravi onaj "penzionerski" ugovor - 5,6 godina po 6,7 mil koji bi ga doveo do pred kraj karijere.

tsartsaris

pre 15 godina

To i nije neko iznenadjenje s obzirom da je Fil Dzekson vec duze vreme strasno nezadovoljan njegovim ponasanjem,zalaganjem i igrama ( bas tim redom ) i to je javno iskazivao ,sto i nije njegov manir.

E sad Radmanovic treba da se zamisli dokle ce ga dovesti njegova neozbiljnost i glupost. Ovo nije prvi put ( problemi sa Pesicem,Obradovicem u reprezentaciji,takodje u Sijetlu sa trenerom).....
Osim ako njemu nije svejedno sto ce umesto da se bori za titulu sa Lejkersima,sad da tavori u slabasnom Sarlotu.

Detroit

pre 15 godina

Radmanovicev ugovor istice 2011-te, znaci ima pune dve sezone posle 2008/2009.

Za mene je ovo prilicno cudan ‘trade’. Prvo, Vlada je taman poceo da igra dobro za LA kada ga je Dzekson poslao na klupu. Ono minutaze stoje imao posle toga dobro je iskoristio no na njegovu zalost izgleda da to nije dovoljno. Umesto njega igra Luk Volton (tatin sin) koji u vecini NBA ekipa ne bi imao mesta. Zamena je Trevor Ariza, jako dobar igrac, bolji od Voltona, no sklon povredama. Ima indicija da su ga iz Orlanda pustili jer ima neku urodjenu deformaciju stopala zbog koje je Ariza do sada vise proveo na bolovanju nego igrajuci. Osim toga Arizi na leto istice ugovor (cini mi se).
Sve u svemu cudno. Moj utisak je da je Radmanovic postao visak u LA ne zbog Fila Dzeksona nego zbog Kobija. Ne budimo naivni, Kobi je taj koji odredjuje ko ce da igra, ne Fil…. Tako je uostalom i u Klivlendu, Majamiju, Orlandu, Bostonu pa i nekim drugim timovima (San Antonio je castan izuzetak) ; glavni igraci odredjuju ko ce da igra, trener se tu ne pita. Primera radi prica se da je svojevremeno Raso Nesterovic morao da napusti Minesotu jer je na treningu udario blokadu (ili zakucao preko ?) Garnetu na sta ga je ovaj nokautirao. Radmanovic je igrao za LA kada je bio van forme, sada kada je u formi oteran je. Kobi je izvanredan igrac ali je jako lican (secate se kada ono osamari Vujacica na klupi za rezerve ?) a Radmanovic onako blesav sigurno nije dao na sebe…

LA je izgubio drugog solidnog igraca ove sezone (posle Bajnuma) i jedino sto dobija je malo prostora u plati sto za njih nije nesto. Morison je dobar igrac ali on tesko da uspe u NBA. Vecina vas ne zna ali Morison od svoje 13 godine boluje od mladalackog dijabetisa, zivi i igra zahvaljujuci injekcijama insulina. Po meni je on heroj zbog ovog sto je do sada postigao, voleo bih da uspe no tesko ce ici.

Radmanovic u Sarlotu ima sanse ako slusa Larija. Ne zaboravite da je Braun doveo neobuzdanog Rasida Valasa iz Portlanda u Detroit i od njega napravio igracinu. Voleo bih kada bi se to ponovilo sa Radmanovicem….

sdr

pre 15 godina

Pa trbalo bi biti bolje za njega posto u Lejkersima u zadnje vrjeme skoro nikako nije igrao a vamo su ovi dali dva igraca za njega ne znam vidicemo ocekujem njegove bolje partije a slazem se za Morisona bio bi u Evropi zvjezda velika sigurno to je stvoreno za njega

Milos BG

pre 15 godina

Vlada radmanovic se nije snasao u Lejkersima. Trejdovan je za dobrog sutera i igraca koji moze da bude defanzivno orijentisan na terenu. lejkersi su ovo uradili pre svega zbog finansija jer dovodjenjem ovo dvoje malo ce rasteretiti salary cap na kraju sezone kako bi mogli da potpisu Arixu a eventualno i Odoma u zavisnosti koliko ovaj bude trazio.

andromeda

pre 15 godina

Niti Radmanovicu istice ugovor ove sezone (ko je ovde debi(l)tant?), niti ima jos jednu sezonu, vec ima jos jednu posle toga (kao "player option", a kako stoje stvari trenutno, nema sansi da ce da okusa sansu leta 2010 kada ce trziste "free agent"-ata da bude prepuno; dakle realno ima ugovor na jos 2 sezone; usput prevideti tako nesto kljucno kao dodatna sezona u ugovoru 2010/2011 kada pola lige i vise cisti salary cap za free agente je smesno; Sarlot nije igrac na "free agent" trzistu 2010-te jer vec ima 50+ miliona tada).
Dalje: starteri Sarlota na SF i PF su G. Wallace i Diaw (Okafor i dalje igra C, mada su Diopa doveli sa idejom da ovaj igra neke minute na PF, pogotovo kada im treba defanzivni specijalac na C poziciji) - sto je konkurencija jaka skoro kao u Lejkersima ili cak i jaca.
Steta sto je Dzekson digao ruke od Radmanovica, ali realno kome ovaj ne bi pokidao zivce. Ako ti je cilj titula treba ti stabilan doprinos igraca (da znas sta od koga da ocekujes) a kod Radmanovica to ne zavisi od odbrane protivnika vec na koju je nogu ustao.
Deluje da je ukupno gledajuci trejd bolji za Sarlot jer im daje duzinu na SF/PF pozicijama, kao i vise fleksibilnosti ako nadju dil za G. Wallace-a. Treba ocekivati da ce Sarlot da napravi jos neki trejd (Felton, G. Wallace mogu da budu deo istog i naravno Mohamed ako uspeju da ga uguraju u dil).
Sto se Lejkersa tice, ovo deluje kao ciscenje salary capa (ne verujem da ocekuju nesto od Morisona) mada jednu sezonu prekasno (za Arizino i/ili Odomovo produzenje ugovora), mada na vreme za Farmarovo produzenje ugovora. Nije mi bas najjasnije kako mogu sebi da dozvole da skrate rotaciju sada posle Bynum-ove povrede (jedna povreda na SF/PF poziciji i u velikim su problemima).

kragujevac

pre 15 godina

ne dobija se cesto sansa da se igra za lejkerse. radman nije igrao nista lose specijalno, ali nije ni pokazao nesto zbog cega bi se pamtio! svaki put kada bih pogledao utakmicu lejkersa, radmanovic mi je delovao nezainteresovano, nesrecno, mrzovoljno, kao da je zalutao negde1!!! na kraju je i zavrsio onako kako je i zasluzio! ostace samo prosecan igrac, koji je mogao da bude mnogo, ali lova ga unistila!

Carmelo

pre 15 godina

Mislim da je mogao da predje u naki drugi tim tipa Oklahoma,Sacramento ima jos dosta timova gde bi bio starter,jer realno u Sarlotu nece da bude starter ni na trojki ni na cetvorki gde su Diaw i Okafor koji su najbolji igraci bobcatsa. Ono sto je bio kao slag na torti u odluci Jacksona da pusti Vladu sam ta sedam miliona je njegovo kasnjenje na trening pre par dana, taman kad se ustalio u prvoj petorci... pozz

m

pre 15 godina

Mnogo je kostao malo je pruzao a voleo je mnogo da mudruje.....Morison nije los>jos jedan pogodak LA dobili su ak nista drugo 2 igraca jeftinija i bolja

PimPong

pre 15 godina

Jackson se stvarno nije profesionalno ophodio prema Vladi, iako je donekle mozda bio u pravu (jednostavno, problemi trebaju da se iznesu u licnim razgovorima, a ne novinarima).
Rekao bih da prati korake Tonija Kukoca - od trenera Jackson-a do trenera Brown-a.

Obojica ne vole Evropljane, tako da i pored fantasticnih partija Tonija, on nikad nije postao All-Star, a to je jednostavno zaszluzio. Cak su se neki svojevremeno salili da je u Cikagu takva atmosfera bila stvorena, da se na Tonija mogu derati svi - od cistaca dvorane do glavnog trenera.

Vlada nije igrac takvog kalibra, ali se bojim da se nece naigrati u Charlotte-u. Phoenix bi bila idealna ekipa za njega.

Sa srecom!

Peđa APA

pre 15 godina

Da je on kao Divac,znao bi kako da se ponaša prema nacionalnom dresu.A pošto nije takav onda neće ni biti kao Divac.On je odličan igrač,ali nba liga je za njega promašaj ( što se tiče para nije ).Kako je krenuo eto ga u Zvezdi,ali slab je on za prejakog NOVICU VELIČKOVIĆA.Uze Dule i osmu titulu itd.

Carmelo

pre 15 godina

Mislim da je mogao da predje u naki drugi tim tipa Oklahoma,Sacramento ima jos dosta timova gde bi bio starter,jer realno u Sarlotu nece da bude starter ni na trojki ni na cetvorki gde su Diaw i Okafor koji su najbolji igraci bobcatsa. Ono sto je bio kao slag na torti u odluci Jacksona da pusti Vladu sam ta sedam miliona je njegovo kasnjenje na trening pre par dana, taman kad se ustalio u prvoj petorci... pozz

NBA Fanatik

pre 15 godina

@ Carmelo
@ realno
Alo alo ! o cemu pricate vas dvojica ?!
Lakers-i su trejdovali Radmanovica i nije on mogao da bira gde ce i da li da napusti LA ! Kapirate ?
Znaci tim ga je menjao i on do kraja sezone igra u Sarlotu a tada mu istice ugovor i onda moze da bira gde ce igrati.
Dokle cu ja vise da se bakcem sa ovim debitantima ? ccc !

A sada rec-dve o trejdu:
Dobar trejd za oba tima i za svu trojicu igraca !
Zasto je dobar za timove ?
Zato sto LAL stede 7 miliona a Bobcats-i popunjavaju tim i sada su jaci za jednog kvalitetnog igraca koji je specijalista za trojke.
Zasto je (trejd) dobar za igrace ?
Zato sto ce Radmanovic sigurno imati vecu minutazu u timu koji ne jurisa na titulu a za dvojac koji je otisau u LA je dobar jer ce imati prilike da osvoje titulu umesto sto "greju klupu" u sada vec bivsem timu.
Jedino ce mi biti krivo ako LAL dodju do titule bez Radmana ali dobro ne moze sve biti idealno.

Evo zvanicnog saopstenja o trejdu na NBA com-u:

http://www.nba.com/2009/news/02/07/lakers.bobcats.ap/index.html

I Love This Game !
I Like NBA Basketball !!!

vule

pre 15 godina

Realno i nije mu mesto u ekipi sampionskih ambicija. Bice mu bolje u Sarlotu, pare nisu nista manje, a i valjda ce malo vise dobijati sanse.

Boris

pre 15 godina

Bolje sto je presao iz Lejkersa. Prvo, bez obzira na njegove gluposti koje je pravio (i za koje je uvek bio promptno kaznjavan) nacin na koji sa Fil Dzekson odnosio prema njemu je krajnje bezobrazan. Ne mozete nekoga u intervjuu nazivati praznoglavcem i budalom. Da je Radmanovic tako nesto izjavio za Dzeksona, liga bi ga automatski suspendovala.

Drugo, njegova minutaza se smanjivala i verovatno bi ceo plej-of presedeo na klupi, ili tek tu i tamo da pokrpi neke tudje minute.

Njegova zarada ostaje ista, i na njemu je da se sada, u naponu snage, dokaze i za godinu i nesto dana napravi onaj "penzionerski" ugovor - 5,6 godina po 6,7 mil koji bi ga doveo do pred kraj karijere.

Detroit

pre 15 godina

Radmanovicev ugovor istice 2011-te, znaci ima pune dve sezone posle 2008/2009.

Za mene je ovo prilicno cudan ‘trade’. Prvo, Vlada je taman poceo da igra dobro za LA kada ga je Dzekson poslao na klupu. Ono minutaze stoje imao posle toga dobro je iskoristio no na njegovu zalost izgleda da to nije dovoljno. Umesto njega igra Luk Volton (tatin sin) koji u vecini NBA ekipa ne bi imao mesta. Zamena je Trevor Ariza, jako dobar igrac, bolji od Voltona, no sklon povredama. Ima indicija da su ga iz Orlanda pustili jer ima neku urodjenu deformaciju stopala zbog koje je Ariza do sada vise proveo na bolovanju nego igrajuci. Osim toga Arizi na leto istice ugovor (cini mi se).
Sve u svemu cudno. Moj utisak je da je Radmanovic postao visak u LA ne zbog Fila Dzeksona nego zbog Kobija. Ne budimo naivni, Kobi je taj koji odredjuje ko ce da igra, ne Fil…. Tako je uostalom i u Klivlendu, Majamiju, Orlandu, Bostonu pa i nekim drugim timovima (San Antonio je castan izuzetak) ; glavni igraci odredjuju ko ce da igra, trener se tu ne pita. Primera radi prica se da je svojevremeno Raso Nesterovic morao da napusti Minesotu jer je na treningu udario blokadu (ili zakucao preko ?) Garnetu na sta ga je ovaj nokautirao. Radmanovic je igrao za LA kada je bio van forme, sada kada je u formi oteran je. Kobi je izvanredan igrac ali je jako lican (secate se kada ono osamari Vujacica na klupi za rezerve ?) a Radmanovic onako blesav sigurno nije dao na sebe…

LA je izgubio drugog solidnog igraca ove sezone (posle Bajnuma) i jedino sto dobija je malo prostora u plati sto za njih nije nesto. Morison je dobar igrac ali on tesko da uspe u NBA. Vecina vas ne zna ali Morison od svoje 13 godine boluje od mladalackog dijabetisa, zivi i igra zahvaljujuci injekcijama insulina. Po meni je on heroj zbog ovog sto je do sada postigao, voleo bih da uspe no tesko ce ici.

Radmanovic u Sarlotu ima sanse ako slusa Larija. Ne zaboravite da je Braun doveo neobuzdanog Rasida Valasa iz Portlanda u Detroit i od njega napravio igracinu. Voleo bih kada bi se to ponovilo sa Radmanovicem….

andromeda

pre 15 godina

Niti Radmanovicu istice ugovor ove sezone (ko je ovde debi(l)tant?), niti ima jos jednu sezonu, vec ima jos jednu posle toga (kao "player option", a kako stoje stvari trenutno, nema sansi da ce da okusa sansu leta 2010 kada ce trziste "free agent"-ata da bude prepuno; dakle realno ima ugovor na jos 2 sezone; usput prevideti tako nesto kljucno kao dodatna sezona u ugovoru 2010/2011 kada pola lige i vise cisti salary cap za free agente je smesno; Sarlot nije igrac na "free agent" trzistu 2010-te jer vec ima 50+ miliona tada).
Dalje: starteri Sarlota na SF i PF su G. Wallace i Diaw (Okafor i dalje igra C, mada su Diopa doveli sa idejom da ovaj igra neke minute na PF, pogotovo kada im treba defanzivni specijalac na C poziciji) - sto je konkurencija jaka skoro kao u Lejkersima ili cak i jaca.
Steta sto je Dzekson digao ruke od Radmanovica, ali realno kome ovaj ne bi pokidao zivce. Ako ti je cilj titula treba ti stabilan doprinos igraca (da znas sta od koga da ocekujes) a kod Radmanovica to ne zavisi od odbrane protivnika vec na koju je nogu ustao.
Deluje da je ukupno gledajuci trejd bolji za Sarlot jer im daje duzinu na SF/PF pozicijama, kao i vise fleksibilnosti ako nadju dil za G. Wallace-a. Treba ocekivati da ce Sarlot da napravi jos neki trejd (Felton, G. Wallace mogu da budu deo istog i naravno Mohamed ako uspeju da ga uguraju u dil).
Sto se Lejkersa tice, ovo deluje kao ciscenje salary capa (ne verujem da ocekuju nesto od Morisona) mada jednu sezonu prekasno (za Arizino i/ili Odomovo produzenje ugovora), mada na vreme za Farmarovo produzenje ugovora. Nije mi bas najjasnije kako mogu sebi da dozvole da skrate rotaciju sada posle Bynum-ove povrede (jedna povreda na SF/PF poziciji i u velikim su problemima).

Milos BG

pre 15 godina

Vlada radmanovic se nije snasao u Lejkersima. Trejdovan je za dobrog sutera i igraca koji moze da bude defanzivno orijentisan na terenu. lejkersi su ovo uradili pre svega zbog finansija jer dovodjenjem ovo dvoje malo ce rasteretiti salary cap na kraju sezone kako bi mogli da potpisu Arixu a eventualno i Odoma u zavisnosti koliko ovaj bude trazio.

m

pre 15 godina

Mnogo je kostao malo je pruzao a voleo je mnogo da mudruje.....Morison nije los>jos jedan pogodak LA dobili su ak nista drugo 2 igraca jeftinija i bolja

kragujevac

pre 15 godina

ne dobija se cesto sansa da se igra za lejkerse. radman nije igrao nista lose specijalno, ali nije ni pokazao nesto zbog cega bi se pamtio! svaki put kada bih pogledao utakmicu lejkersa, radmanovic mi je delovao nezainteresovano, nesrecno, mrzovoljno, kao da je zalutao negde1!!! na kraju je i zavrsio onako kako je i zasluzio! ostace samo prosecan igrac, koji je mogao da bude mnogo, ali lova ga unistila!

PimPong

pre 15 godina

Jackson se stvarno nije profesionalno ophodio prema Vladi, iako je donekle mozda bio u pravu (jednostavno, problemi trebaju da se iznesu u licnim razgovorima, a ne novinarima).
Rekao bih da prati korake Tonija Kukoca - od trenera Jackson-a do trenera Brown-a.

Obojica ne vole Evropljane, tako da i pored fantasticnih partija Tonija, on nikad nije postao All-Star, a to je jednostavno zaszluzio. Cak su se neki svojevremeno salili da je u Cikagu takva atmosfera bila stvorena, da se na Tonija mogu derati svi - od cistaca dvorane do glavnog trenera.

Vlada nije igrac takvog kalibra, ali se bojim da se nece naigrati u Charlotte-u. Phoenix bi bila idealna ekipa za njega.

Sa srecom!

sdr

pre 15 godina

Pa trbalo bi biti bolje za njega posto u Lejkersima u zadnje vrjeme skoro nikako nije igrao a vamo su ovi dali dva igraca za njega ne znam vidicemo ocekujem njegove bolje partije a slazem se za Morisona bio bi u Evropi zvjezda velika sigurno to je stvoreno za njega

tsartsaris

pre 15 godina

To i nije neko iznenadjenje s obzirom da je Fil Dzekson vec duze vreme strasno nezadovoljan njegovim ponasanjem,zalaganjem i igrama ( bas tim redom ) i to je javno iskazivao ,sto i nije njegov manir.

E sad Radmanovic treba da se zamisli dokle ce ga dovesti njegova neozbiljnost i glupost. Ovo nije prvi put ( problemi sa Pesicem,Obradovicem u reprezentaciji,takodje u Sijetlu sa trenerom).....
Osim ako njemu nije svejedno sto ce umesto da se bori za titulu sa Lejkersima,sad da tavori u slabasnom Sarlotu.

Peđa APA

pre 15 godina

Da je on kao Divac,znao bi kako da se ponaša prema nacionalnom dresu.A pošto nije takav onda neće ni biti kao Divac.On je odličan igrač,ali nba liga je za njega promašaj ( što se tiče para nije ).Kako je krenuo eto ga u Zvezdi,ali slab je on za prejakog NOVICU VELIČKOVIĆA.Uze Dule i osmu titulu itd.