Utorak, 03.02.2009.

00:57

I u Skupštini najavljuju štednju

U Skupštini najavljuju mere štednje i bolju kontrolu trošenja. U budžetu za ovu godinu za Skupštinu je predviđeno oko 400 miliona dinara manje nego za prošlu.

Izvor: B92

I u Skupštini najavljuju štednju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Moze li neko da procacka kolike su cene u skupstinskom restoranu i ako nisu trzsine zbog cega to nisu,mozda poslanici imaju male plate? Kad bude cena obroka bila kao na aerodromu Nikola Tesla onda cemo biti ok drzava!

Mamut

pre 15 godina

Od devedeset prve još proslog veka nam dane, mesece i godine jedu skakavci, pa koliko života imamo braćo i sestre osuđenici na robiji u ovoj Cloaca Maximus zemlji. Svaki put me izrade na fintu zent od radikala, etc..i eto tako izađem na te dosadne izbore kao sav ostali fin, kulturan svet željan samo malo, samo malo normalnog života. Nikada više, sve je to polusvet, do prvog do poslednjeg, strahota i sramota sta se tamo, tj. koja ekipa se sakuplja i o čemu se tamo ’diskutuje’. Jedini izlaz je raspuštanje iste, uvođenje nekih privremenih vanrednih mera i preispitivanje porekla imovine i apsolutno svih računa sadašnjih i bivših poslanika i članova vlada. Možda onda nešto krene na bolje, to kada se spuste ti vanzemaljci i spasioci tipa Betmena, Robina, moze i Fantom/nastaviti listu etc..i objave vanredno stanje u pokušaju da uvedu neki red, jer sem njih ne vidim neki realiniji faktor na ovim prostorima

Aleksandar

pre 15 godina

Mere za stednju u Skupstini:
- skresati broj poslanika na 100
- socrealisticku zgradu Skupstine Srbije prodati ili dati u zakup, a Dom Narodne skupstine neka zapravo bude Skupstina
- Skresati upotrebu sluzbenih automobila i sluzbenih telefona
- Cene u restoranu podignuti na trzisni nivo, a ne na nivo studentske menze (kao da poslanici nemaju para to da plate)
Verujem da bi se ovim merama napravile znatne ustede u budzetu Srbije. Sve ostale price su prodavanje magle.

bezimena

pre 15 godina

Aligrudić je, kao Katica za sve, jedne minorne stranke, koja je više od pola godine u opoziciji, potrošio 24.000 e NAŠIH para!? Koliko su tek potrošile jače face sve u "nekakvim" kontaktima sa svetom(!?) a da gradjani od toga nikave vajde nemaju!? SRAM VAS BILO!

Reći, bezobrazno, da je NEKO potrošio znači NIKO! Dokle ćete, bre, tako kamuflirani u NN da nas jašete, svako ima ime i prezime i KRAJNJE je vreme da se javnosti predoče IZVEŠTAJI gde se troše skupštinske, NAŠE, pare, ko, zašto, koliko, tromesečno ili šestomesečno, minimum godišnje!

I šta znači imati NAMERU! Ništa, nula! Niste vi tu da iskazujete namere već da KONKRETNO RADITE!

LjVD

pre 15 godina

Čak i da se ostvare ove "mere štednje", to je beznačajno u odnosu na ukupnu sumu koju primaju poslanici (i njihovi trabanti) za "posao" koji (ne)obavljaju - prosto je tragično i iritirajuće gledati ih tokom zasedanja "narodne" skupštine. Koliko vidimo, nijedan posao ne obavljaju ni kako treba, ni na vreme (vidi broj zakona koji čeka da dodje na dnevni red! Ukidanje prenosa bi smo pozdravili (ne možemo očima da ih vidimo!, samo kad im i to ukidanje ne bi išlo naruku... Ustvari, odavno znamo - rade sve u korist naše štete, a njihova sopstvena korist nikada ne dolazi u pitanje... Gde je sada "Otpor" i ono njihovo "Samo vas gledamo"???!!!!

Тигрица

pre 15 godina

А, шта је то г-дин Константиновић хтео да каже? Уколико су средства трошена у складу са прописима чему онда 'одокативна' оцена да су трошена преко мере? Да ли постоји нека граница или лимит: врста хотела, врста превоза, класа авиона и сл.? Уколико је нема треба под хитно ограничити висину рачуна за набројано. Нешто је или у сладу са прописима или није. Не може се бити ''мало трудна''...

Joka

pre 15 godina

Strašno, drsko, bezobrezno. Gde mi zivimo? Kao da su oni nas postavili za narod, a ne mi njih, da rešavaju probleme koje ovaj narod ima. Ne samo da treba da štede, treba im oduzeti sve privilegije i to odmah, pa dok se ne opamete i počnu da rade ono zbog čega su tamo.

moje ime

pre 15 godina

Od pocetka formiranja vlade cekam od vas jednu dobru vest, pametnu recenicu, rezultat RADA... JEDNU! I nista. Ustedite nam bar zivce. Uzmite sta mozete, sve odnesite... ajde samo se sklonite vise...

Nece da rade ako nema prenosa??????????? ... Pa sta je vama u glavama bre? Pa dal' ste vi imali roditelje da vas nauce sta je stid!?

Ne znas dal je 15 000, 20 000 ili 24 000 evra? Da vidis kako ja znam dal me nesto kosta 250, 500 ili 1000 dindzi, al dobro ja trosim pare koje sam sam zaradio pa znam. Nisam ni ja znao kad sam dobijao od roditelja... Zgrabi sakom pa kolko zahvatis, sta te briga.

Uf opet mi pade na pamet da nece da rade dok se ne uslikaju za tv. Ne mogu da verujem!? U RUDNIK BRE!

drcna baba

pre 15 godina

Sramota sta se radi!!!!!!!!
Ovi nasi politicari samo pricaju kako je natalitet mali, i kako treba radjati decu sto vise, da 'ne izumremo', a kada neko to i radi, i rodi na primer trojke, i nema sredstava ni za mleko za te bebe, i kada pokusa da trazi neku pomoc od drzave - nema!
Pa kako nema, kada za ove u skupstini ima? Jesu li budale oni sto su tako bezobrazni, ili mi sto ih biramo i sto im to dozvoljavamo?
... Sve to razmazeno i naviklo na luksuz ja bih isterala na ulicu bez posla, pa da vide kako zivi obican svet!

Baksuz

pre 15 godina

Mozda ce ovo nekome zvucati maliciozno, ali sam nepobitno utvrdio da sa kolicinom patriotske retorike, kod nasih politicara raste sklonost za zavlacenjem ruke u dzep(eufemizam) tog istog naroda, tj poreskih obveznika.
Cim neko pocne glasno i preglasno da drzi patriotske govore i napada izdajnike i strane placenike, meni se neodoljivo nametne pomisao da se taj debelo omastio iz nekog od silnih fondova za pomoc ugrozenima , koji prevashodno sluze da se namire apetiti njihovih "zastitnika", ili se sprema da to ucini. Sada je ovaj troskovnik pojedinih stranaka definivno ucvrstio to moje uverenje. A porodica Krasic je posebna prica, to je vec postao srpski brend, porodicni politicki biznis!
Aligrudic - paradigma shvatanja prosecnog srpskog politicara da odbrana srpskog nacionalnog interesa ima svoju cenu (u evrima naravno). A tek Velja... Ali o njemu ne vredi ni pocinjati pricu, on zasluzuje poseban komentar!!!

NS

pre 15 godina

Eto sale, eto doskocice!
"...ne ulazeći u to da li je to 15.000, 28.000 ili 24.000”, kaže Aligrudic. Ma ko ce brinuti o TUDJIH desetak hiljada evra? Gore-dole. Objasnice nam on kako ih je pametno utrosio na razne sastanke kao pretstavnik izuzetno bitne politicke partije. Oprostite, ali slusajuci izjave za javnost pomenutog poslanika stresem se od cinjenice da je on imao toliko sastanaka sa vaznim ljudima u EU. I posle se pitam sto nas tretiraju kao...?

Nele

pre 15 godina

Kaze Konstantinovic da niko nije trosio protivno propisima vec se trosilo u nerazumnoj meri. Bravo, objasnjenje je za desetku.
E, to me je uvek bolelo kad se neko pravi blesav, kao: “Sta ja tu mogu, nisam potrosio nista protiv propisa”. Pa sta mozes, kazi: ljudi ovo nije fer, dok mnogi ostaju bez posla, egzistencije mi se ovde izivljavamo pod parolom nije protiv propisa. Posebno su interesantni “ugovorci”, nit da nam se kaze koji su to ljudi, sta su radili i koje su rezultate dali dok su potrosili nase pare.
Kod Aligrudica je posebna prica, on je ovom izjavom toliko dao sebi na znacaju da je to neverovatno bezobrazno, kao, imali ste izbora, ili da me posaljete da uradim stvar ili nista. Pa daj mi rezultate tvog odlaska tamo. Kako si ti isao mogao sam i ja ako to ne bi imalo efekta. Ali po ‘propisima” ti & Co. ste tu i sta sad mi mozemo. Kako vas bre nije sramota. Samo drpate, doduse “ne protiv propisa”, a ni da trepnete.
Onaj Krasic jos uvredljivo “ne zna sta je njegova zena primila”. Pa ako ne zna da li mu je zena kuci donela dva miliona dinara, onda ili ne znaju koliko para imaju ili ona pravi neke crne fondove.
Kako se ono kaze, “Nije mi sto me sibaju nego sto me vuku za usi”.

niko bitan

pre 15 godina

..."NEKO je za službeno putovanje u inostranstvo, a da nije narodni poslanik, niti zaposlen u Skupštini Srbije za stalno, potrošio preko 50.000 evra”....

KO?!
Onaj mali, "građanin" Kovačević?!
Ili neki sličan zainteresovan "građanin"?

Sledeći put kad o trošku Skupštine NEKO bude mogao da putuje u inostranstvo, evo - ja ću da se žrtvujem.

Da li možda znate gde mogu da se raspitam - da li im treba jedan iskusan inženjer sa izgrađenim interpersonalnim veštinama, poznavanjem jezika i zgodnim nogama - kao kafe kuvarica, onako - na određeno, samo da odem na jedan kurs u Hanover? Treba mi samo malo para i viza, a odužiću se čestito.....

Ilija

pre 15 godina

Zna se odavno da se u najmanju ruku trosi i sakom i kapom, ali mi nije jasno kako ih bar malo, ali malo nije stid?! Aliguric veli da je opravdano potrosio pare, ako je tako zasto onda da se proverava suma? Sto se ne pogleda kako je potrosio pare. Kakvi su hoteli bili gde je odsedao, kolike se bile dnevnice i zasto tolike, sa cime je putivao (kojom klasom npr jer je sigurno leteo) sa cime se i kuda kretao za vreme tih putovanja. Zasto se ne proveri ko je i u kom svojstvu a da nije poslanik putovao kao i razlog putovanja... I onda sve to da se lepo objavi... A da i ti razgovori na mobilni, da se i oni javno iznesu koliki su bili za svakog ponaosob pa da se sve lepo vidi...
Sami rekose onomad kako rad parlamenta treba biti transparentan, pa haj da bude do kraja. Da se izda knjiga kako i koliko je svaki poslanik potrosio drzavne pare. Mislim da bi narod vise vremena i paznje posvetio toj knjizi nego sto je u proteklih godinu dana skupstinskim prenosima...

Petar

pre 15 godina

I kada bi se ukinuo prenos smanjili bi se troskovi, barem RTSu, mogao bi ubaciti neki program koji bi se vise pratio i samim tim imao reklamnih blokova! U krajnjem slucaju mogu reprizirati neki obrazovni program, program za mladje...

Nele

pre 15 godina

Kaze Konstantinovic da niko nije trosio protivno propisima vec se trosilo u nerazumnoj meri. Bravo, objasnjenje je za desetku.
E, to me je uvek bolelo kad se neko pravi blesav, kao: “Sta ja tu mogu, nisam potrosio nista protiv propisa”. Pa sta mozes, kazi: ljudi ovo nije fer, dok mnogi ostaju bez posla, egzistencije mi se ovde izivljavamo pod parolom nije protiv propisa. Posebno su interesantni “ugovorci”, nit da nam se kaze koji su to ljudi, sta su radili i koje su rezultate dali dok su potrosili nase pare.
Kod Aligrudica je posebna prica, on je ovom izjavom toliko dao sebi na znacaju da je to neverovatno bezobrazno, kao, imali ste izbora, ili da me posaljete da uradim stvar ili nista. Pa daj mi rezultate tvog odlaska tamo. Kako si ti isao mogao sam i ja ako to ne bi imalo efekta. Ali po ‘propisima” ti & Co. ste tu i sta sad mi mozemo. Kako vas bre nije sramota. Samo drpate, doduse “ne protiv propisa”, a ni da trepnete.
Onaj Krasic jos uvredljivo “ne zna sta je njegova zena primila”. Pa ako ne zna da li mu je zena kuci donela dva miliona dinara, onda ili ne znaju koliko para imaju ili ona pravi neke crne fondove.
Kako se ono kaze, “Nije mi sto me sibaju nego sto me vuku za usi”.

niko bitan

pre 15 godina

..."NEKO je za službeno putovanje u inostranstvo, a da nije narodni poslanik, niti zaposlen u Skupštini Srbije za stalno, potrošio preko 50.000 evra”....

KO?!
Onaj mali, "građanin" Kovačević?!
Ili neki sličan zainteresovan "građanin"?

Sledeći put kad o trošku Skupštine NEKO bude mogao da putuje u inostranstvo, evo - ja ću da se žrtvujem.

Da li možda znate gde mogu da se raspitam - da li im treba jedan iskusan inženjer sa izgrađenim interpersonalnim veštinama, poznavanjem jezika i zgodnim nogama - kao kafe kuvarica, onako - na određeno, samo da odem na jedan kurs u Hanover? Treba mi samo malo para i viza, a odužiću se čestito.....

NS

pre 15 godina

Eto sale, eto doskocice!
"...ne ulazeći u to da li je to 15.000, 28.000 ili 24.000”, kaže Aligrudic. Ma ko ce brinuti o TUDJIH desetak hiljada evra? Gore-dole. Objasnice nam on kako ih je pametno utrosio na razne sastanke kao pretstavnik izuzetno bitne politicke partije. Oprostite, ali slusajuci izjave za javnost pomenutog poslanika stresem se od cinjenice da je on imao toliko sastanaka sa vaznim ljudima u EU. I posle se pitam sto nas tretiraju kao...?

Ilija

pre 15 godina

Zna se odavno da se u najmanju ruku trosi i sakom i kapom, ali mi nije jasno kako ih bar malo, ali malo nije stid?! Aliguric veli da je opravdano potrosio pare, ako je tako zasto onda da se proverava suma? Sto se ne pogleda kako je potrosio pare. Kakvi su hoteli bili gde je odsedao, kolike se bile dnevnice i zasto tolike, sa cime je putivao (kojom klasom npr jer je sigurno leteo) sa cime se i kuda kretao za vreme tih putovanja. Zasto se ne proveri ko je i u kom svojstvu a da nije poslanik putovao kao i razlog putovanja... I onda sve to da se lepo objavi... A da i ti razgovori na mobilni, da se i oni javno iznesu koliki su bili za svakog ponaosob pa da se sve lepo vidi...
Sami rekose onomad kako rad parlamenta treba biti transparentan, pa haj da bude do kraja. Da se izda knjiga kako i koliko je svaki poslanik potrosio drzavne pare. Mislim da bi narod vise vremena i paznje posvetio toj knjizi nego sto je u proteklih godinu dana skupstinskim prenosima...

Petar

pre 15 godina

I kada bi se ukinuo prenos smanjili bi se troskovi, barem RTSu, mogao bi ubaciti neki program koji bi se vise pratio i samim tim imao reklamnih blokova! U krajnjem slucaju mogu reprizirati neki obrazovni program, program za mladje...

moje ime

pre 15 godina

Od pocetka formiranja vlade cekam od vas jednu dobru vest, pametnu recenicu, rezultat RADA... JEDNU! I nista. Ustedite nam bar zivce. Uzmite sta mozete, sve odnesite... ajde samo se sklonite vise...

Nece da rade ako nema prenosa??????????? ... Pa sta je vama u glavama bre? Pa dal' ste vi imali roditelje da vas nauce sta je stid!?

Ne znas dal je 15 000, 20 000 ili 24 000 evra? Da vidis kako ja znam dal me nesto kosta 250, 500 ili 1000 dindzi, al dobro ja trosim pare koje sam sam zaradio pa znam. Nisam ni ja znao kad sam dobijao od roditelja... Zgrabi sakom pa kolko zahvatis, sta te briga.

Uf opet mi pade na pamet da nece da rade dok se ne uslikaju za tv. Ne mogu da verujem!? U RUDNIK BRE!

drcna baba

pre 15 godina

Sramota sta se radi!!!!!!!!
Ovi nasi politicari samo pricaju kako je natalitet mali, i kako treba radjati decu sto vise, da 'ne izumremo', a kada neko to i radi, i rodi na primer trojke, i nema sredstava ni za mleko za te bebe, i kada pokusa da trazi neku pomoc od drzave - nema!
Pa kako nema, kada za ove u skupstini ima? Jesu li budale oni sto su tako bezobrazni, ili mi sto ih biramo i sto im to dozvoljavamo?
... Sve to razmazeno i naviklo na luksuz ja bih isterala na ulicu bez posla, pa da vide kako zivi obican svet!

Joka

pre 15 godina

Strašno, drsko, bezobrezno. Gde mi zivimo? Kao da su oni nas postavili za narod, a ne mi njih, da rešavaju probleme koje ovaj narod ima. Ne samo da treba da štede, treba im oduzeti sve privilegije i to odmah, pa dok se ne opamete i počnu da rade ono zbog čega su tamo.

Baksuz

pre 15 godina

Mozda ce ovo nekome zvucati maliciozno, ali sam nepobitno utvrdio da sa kolicinom patriotske retorike, kod nasih politicara raste sklonost za zavlacenjem ruke u dzep(eufemizam) tog istog naroda, tj poreskih obveznika.
Cim neko pocne glasno i preglasno da drzi patriotske govore i napada izdajnike i strane placenike, meni se neodoljivo nametne pomisao da se taj debelo omastio iz nekog od silnih fondova za pomoc ugrozenima , koji prevashodno sluze da se namire apetiti njihovih "zastitnika", ili se sprema da to ucini. Sada je ovaj troskovnik pojedinih stranaka definivno ucvrstio to moje uverenje. A porodica Krasic je posebna prica, to je vec postao srpski brend, porodicni politicki biznis!
Aligrudic - paradigma shvatanja prosecnog srpskog politicara da odbrana srpskog nacionalnog interesa ima svoju cenu (u evrima naravno). A tek Velja... Ali o njemu ne vredi ni pocinjati pricu, on zasluzuje poseban komentar!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Mere za stednju u Skupstini:
- skresati broj poslanika na 100
- socrealisticku zgradu Skupstine Srbije prodati ili dati u zakup, a Dom Narodne skupstine neka zapravo bude Skupstina
- Skresati upotrebu sluzbenih automobila i sluzbenih telefona
- Cene u restoranu podignuti na trzisni nivo, a ne na nivo studentske menze (kao da poslanici nemaju para to da plate)
Verujem da bi se ovim merama napravile znatne ustede u budzetu Srbije. Sve ostale price su prodavanje magle.

bezimena

pre 15 godina

Aligrudić je, kao Katica za sve, jedne minorne stranke, koja je više od pola godine u opoziciji, potrošio 24.000 e NAŠIH para!? Koliko su tek potrošile jače face sve u "nekakvim" kontaktima sa svetom(!?) a da gradjani od toga nikave vajde nemaju!? SRAM VAS BILO!

Reći, bezobrazno, da je NEKO potrošio znači NIKO! Dokle ćete, bre, tako kamuflirani u NN da nas jašete, svako ima ime i prezime i KRAJNJE je vreme da se javnosti predoče IZVEŠTAJI gde se troše skupštinske, NAŠE, pare, ko, zašto, koliko, tromesečno ili šestomesečno, minimum godišnje!

I šta znači imati NAMERU! Ništa, nula! Niste vi tu da iskazujete namere već da KONKRETNO RADITE!

LjVD

pre 15 godina

Čak i da se ostvare ove "mere štednje", to je beznačajno u odnosu na ukupnu sumu koju primaju poslanici (i njihovi trabanti) za "posao" koji (ne)obavljaju - prosto je tragično i iritirajuće gledati ih tokom zasedanja "narodne" skupštine. Koliko vidimo, nijedan posao ne obavljaju ni kako treba, ni na vreme (vidi broj zakona koji čeka da dodje na dnevni red! Ukidanje prenosa bi smo pozdravili (ne možemo očima da ih vidimo!, samo kad im i to ukidanje ne bi išlo naruku... Ustvari, odavno znamo - rade sve u korist naše štete, a njihova sopstvena korist nikada ne dolazi u pitanje... Gde je sada "Otpor" i ono njihovo "Samo vas gledamo"???!!!!

Тигрица

pre 15 godina

А, шта је то г-дин Константиновић хтео да каже? Уколико су средства трошена у складу са прописима чему онда 'одокативна' оцена да су трошена преко мере? Да ли постоји нека граница или лимит: врста хотела, врста превоза, класа авиона и сл.? Уколико је нема треба под хитно ограничити висину рачуна за набројано. Нешто је или у сладу са прописима или није. Не може се бити ''мало трудна''...

Mamut

pre 15 godina

Od devedeset prve još proslog veka nam dane, mesece i godine jedu skakavci, pa koliko života imamo braćo i sestre osuđenici na robiji u ovoj Cloaca Maximus zemlji. Svaki put me izrade na fintu zent od radikala, etc..i eto tako izađem na te dosadne izbore kao sav ostali fin, kulturan svet željan samo malo, samo malo normalnog života. Nikada više, sve je to polusvet, do prvog do poslednjeg, strahota i sramota sta se tamo, tj. koja ekipa se sakuplja i o čemu se tamo ’diskutuje’. Jedini izlaz je raspuštanje iste, uvođenje nekih privremenih vanrednih mera i preispitivanje porekla imovine i apsolutno svih računa sadašnjih i bivših poslanika i članova vlada. Možda onda nešto krene na bolje, to kada se spuste ti vanzemaljci i spasioci tipa Betmena, Robina, moze i Fantom/nastaviti listu etc..i objave vanredno stanje u pokušaju da uvedu neki red, jer sem njih ne vidim neki realiniji faktor na ovim prostorima

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Moze li neko da procacka kolike su cene u skupstinskom restoranu i ako nisu trzsine zbog cega to nisu,mozda poslanici imaju male plate? Kad bude cena obroka bila kao na aerodromu Nikola Tesla onda cemo biti ok drzava!

Ilija

pre 15 godina

Zna se odavno da se u najmanju ruku trosi i sakom i kapom, ali mi nije jasno kako ih bar malo, ali malo nije stid?! Aliguric veli da je opravdano potrosio pare, ako je tako zasto onda da se proverava suma? Sto se ne pogleda kako je potrosio pare. Kakvi su hoteli bili gde je odsedao, kolike se bile dnevnice i zasto tolike, sa cime je putivao (kojom klasom npr jer je sigurno leteo) sa cime se i kuda kretao za vreme tih putovanja. Zasto se ne proveri ko je i u kom svojstvu a da nije poslanik putovao kao i razlog putovanja... I onda sve to da se lepo objavi... A da i ti razgovori na mobilni, da se i oni javno iznesu koliki su bili za svakog ponaosob pa da se sve lepo vidi...
Sami rekose onomad kako rad parlamenta treba biti transparentan, pa haj da bude do kraja. Da se izda knjiga kako i koliko je svaki poslanik potrosio drzavne pare. Mislim da bi narod vise vremena i paznje posvetio toj knjizi nego sto je u proteklih godinu dana skupstinskim prenosima...

NS

pre 15 godina

Eto sale, eto doskocice!
"...ne ulazeći u to da li je to 15.000, 28.000 ili 24.000”, kaže Aligrudic. Ma ko ce brinuti o TUDJIH desetak hiljada evra? Gore-dole. Objasnice nam on kako ih je pametno utrosio na razne sastanke kao pretstavnik izuzetno bitne politicke partije. Oprostite, ali slusajuci izjave za javnost pomenutog poslanika stresem se od cinjenice da je on imao toliko sastanaka sa vaznim ljudima u EU. I posle se pitam sto nas tretiraju kao...?

Baksuz

pre 15 godina

Mozda ce ovo nekome zvucati maliciozno, ali sam nepobitno utvrdio da sa kolicinom patriotske retorike, kod nasih politicara raste sklonost za zavlacenjem ruke u dzep(eufemizam) tog istog naroda, tj poreskih obveznika.
Cim neko pocne glasno i preglasno da drzi patriotske govore i napada izdajnike i strane placenike, meni se neodoljivo nametne pomisao da se taj debelo omastio iz nekog od silnih fondova za pomoc ugrozenima , koji prevashodno sluze da se namire apetiti njihovih "zastitnika", ili se sprema da to ucini. Sada je ovaj troskovnik pojedinih stranaka definivno ucvrstio to moje uverenje. A porodica Krasic je posebna prica, to je vec postao srpski brend, porodicni politicki biznis!
Aligrudic - paradigma shvatanja prosecnog srpskog politicara da odbrana srpskog nacionalnog interesa ima svoju cenu (u evrima naravno). A tek Velja... Ali o njemu ne vredi ni pocinjati pricu, on zasluzuje poseban komentar!!!

Petar

pre 15 godina

I kada bi se ukinuo prenos smanjili bi se troskovi, barem RTSu, mogao bi ubaciti neki program koji bi se vise pratio i samim tim imao reklamnih blokova! U krajnjem slucaju mogu reprizirati neki obrazovni program, program za mladje...

niko bitan

pre 15 godina

..."NEKO je za službeno putovanje u inostranstvo, a da nije narodni poslanik, niti zaposlen u Skupštini Srbije za stalno, potrošio preko 50.000 evra”....

KO?!
Onaj mali, "građanin" Kovačević?!
Ili neki sličan zainteresovan "građanin"?

Sledeći put kad o trošku Skupštine NEKO bude mogao da putuje u inostranstvo, evo - ja ću da se žrtvujem.

Da li možda znate gde mogu da se raspitam - da li im treba jedan iskusan inženjer sa izgrađenim interpersonalnim veštinama, poznavanjem jezika i zgodnim nogama - kao kafe kuvarica, onako - na određeno, samo da odem na jedan kurs u Hanover? Treba mi samo malo para i viza, a odužiću se čestito.....

Nele

pre 15 godina

Kaze Konstantinovic da niko nije trosio protivno propisima vec se trosilo u nerazumnoj meri. Bravo, objasnjenje je za desetku.
E, to me je uvek bolelo kad se neko pravi blesav, kao: “Sta ja tu mogu, nisam potrosio nista protiv propisa”. Pa sta mozes, kazi: ljudi ovo nije fer, dok mnogi ostaju bez posla, egzistencije mi se ovde izivljavamo pod parolom nije protiv propisa. Posebno su interesantni “ugovorci”, nit da nam se kaze koji su to ljudi, sta su radili i koje su rezultate dali dok su potrosili nase pare.
Kod Aligrudica je posebna prica, on je ovom izjavom toliko dao sebi na znacaju da je to neverovatno bezobrazno, kao, imali ste izbora, ili da me posaljete da uradim stvar ili nista. Pa daj mi rezultate tvog odlaska tamo. Kako si ti isao mogao sam i ja ako to ne bi imalo efekta. Ali po ‘propisima” ti & Co. ste tu i sta sad mi mozemo. Kako vas bre nije sramota. Samo drpate, doduse “ne protiv propisa”, a ni da trepnete.
Onaj Krasic jos uvredljivo “ne zna sta je njegova zena primila”. Pa ako ne zna da li mu je zena kuci donela dva miliona dinara, onda ili ne znaju koliko para imaju ili ona pravi neke crne fondove.
Kako se ono kaze, “Nije mi sto me sibaju nego sto me vuku za usi”.

drcna baba

pre 15 godina

Sramota sta se radi!!!!!!!!
Ovi nasi politicari samo pricaju kako je natalitet mali, i kako treba radjati decu sto vise, da 'ne izumremo', a kada neko to i radi, i rodi na primer trojke, i nema sredstava ni za mleko za te bebe, i kada pokusa da trazi neku pomoc od drzave - nema!
Pa kako nema, kada za ove u skupstini ima? Jesu li budale oni sto su tako bezobrazni, ili mi sto ih biramo i sto im to dozvoljavamo?
... Sve to razmazeno i naviklo na luksuz ja bih isterala na ulicu bez posla, pa da vide kako zivi obican svet!

Joka

pre 15 godina

Strašno, drsko, bezobrezno. Gde mi zivimo? Kao da su oni nas postavili za narod, a ne mi njih, da rešavaju probleme koje ovaj narod ima. Ne samo da treba da štede, treba im oduzeti sve privilegije i to odmah, pa dok se ne opamete i počnu da rade ono zbog čega su tamo.

Тигрица

pre 15 godina

А, шта је то г-дин Константиновић хтео да каже? Уколико су средства трошена у складу са прописима чему онда 'одокативна' оцена да су трошена преко мере? Да ли постоји нека граница или лимит: врста хотела, врста превоза, класа авиона и сл.? Уколико је нема треба под хитно ограничити висину рачуна за набројано. Нешто је или у сладу са прописима или није. Не може се бити ''мало трудна''...

moje ime

pre 15 godina

Od pocetka formiranja vlade cekam od vas jednu dobru vest, pametnu recenicu, rezultat RADA... JEDNU! I nista. Ustedite nam bar zivce. Uzmite sta mozete, sve odnesite... ajde samo se sklonite vise...

Nece da rade ako nema prenosa??????????? ... Pa sta je vama u glavama bre? Pa dal' ste vi imali roditelje da vas nauce sta je stid!?

Ne znas dal je 15 000, 20 000 ili 24 000 evra? Da vidis kako ja znam dal me nesto kosta 250, 500 ili 1000 dindzi, al dobro ja trosim pare koje sam sam zaradio pa znam. Nisam ni ja znao kad sam dobijao od roditelja... Zgrabi sakom pa kolko zahvatis, sta te briga.

Uf opet mi pade na pamet da nece da rade dok se ne uslikaju za tv. Ne mogu da verujem!? U RUDNIK BRE!

LjVD

pre 15 godina

Čak i da se ostvare ove "mere štednje", to je beznačajno u odnosu na ukupnu sumu koju primaju poslanici (i njihovi trabanti) za "posao" koji (ne)obavljaju - prosto je tragično i iritirajuće gledati ih tokom zasedanja "narodne" skupštine. Koliko vidimo, nijedan posao ne obavljaju ni kako treba, ni na vreme (vidi broj zakona koji čeka da dodje na dnevni red! Ukidanje prenosa bi smo pozdravili (ne možemo očima da ih vidimo!, samo kad im i to ukidanje ne bi išlo naruku... Ustvari, odavno znamo - rade sve u korist naše štete, a njihova sopstvena korist nikada ne dolazi u pitanje... Gde je sada "Otpor" i ono njihovo "Samo vas gledamo"???!!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Mere za stednju u Skupstini:
- skresati broj poslanika na 100
- socrealisticku zgradu Skupstine Srbije prodati ili dati u zakup, a Dom Narodne skupstine neka zapravo bude Skupstina
- Skresati upotrebu sluzbenih automobila i sluzbenih telefona
- Cene u restoranu podignuti na trzisni nivo, a ne na nivo studentske menze (kao da poslanici nemaju para to da plate)
Verujem da bi se ovim merama napravile znatne ustede u budzetu Srbije. Sve ostale price su prodavanje magle.

bezimena

pre 15 godina

Aligrudić je, kao Katica za sve, jedne minorne stranke, koja je više od pola godine u opoziciji, potrošio 24.000 e NAŠIH para!? Koliko su tek potrošile jače face sve u "nekakvim" kontaktima sa svetom(!?) a da gradjani od toga nikave vajde nemaju!? SRAM VAS BILO!

Reći, bezobrazno, da je NEKO potrošio znači NIKO! Dokle ćete, bre, tako kamuflirani u NN da nas jašete, svako ima ime i prezime i KRAJNJE je vreme da se javnosti predoče IZVEŠTAJI gde se troše skupštinske, NAŠE, pare, ko, zašto, koliko, tromesečno ili šestomesečno, minimum godišnje!

I šta znači imati NAMERU! Ništa, nula! Niste vi tu da iskazujete namere već da KONKRETNO RADITE!

Mamut

pre 15 godina

Od devedeset prve još proslog veka nam dane, mesece i godine jedu skakavci, pa koliko života imamo braćo i sestre osuđenici na robiji u ovoj Cloaca Maximus zemlji. Svaki put me izrade na fintu zent od radikala, etc..i eto tako izađem na te dosadne izbore kao sav ostali fin, kulturan svet željan samo malo, samo malo normalnog života. Nikada više, sve je to polusvet, do prvog do poslednjeg, strahota i sramota sta se tamo, tj. koja ekipa se sakuplja i o čemu se tamo ’diskutuje’. Jedini izlaz je raspuštanje iste, uvođenje nekih privremenih vanrednih mera i preispitivanje porekla imovine i apsolutno svih računa sadašnjih i bivših poslanika i članova vlada. Možda onda nešto krene na bolje, to kada se spuste ti vanzemaljci i spasioci tipa Betmena, Robina, moze i Fantom/nastaviti listu etc..i objave vanredno stanje u pokušaju da uvedu neki red, jer sem njih ne vidim neki realiniji faktor na ovim prostorima

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Moze li neko da procacka kolike su cene u skupstinskom restoranu i ako nisu trzsine zbog cega to nisu,mozda poslanici imaju male plate? Kad bude cena obroka bila kao na aerodromu Nikola Tesla onda cemo biti ok drzava!