Četvrtak, 29.01.2009.

10:01

Povučeno mleko za bebe "Aptamil 1"

Mleko u prahu za bebe “Aptamil 1” nemačkog proizvođača “Milupa” povučeno je iz prodaje nakon što su u njemu primećene tamne grudvice.

Izvor: B92

Povuèeno mleko za bebe "Aptamil 1" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Dusica

pre 15 godina

Hajka na aptamil
Aptamil i kompletan Milupin asortiman je najbolji proizvod za bebe, što je i dokazano u mnogim svetskim naučnim radovima i potvrđeno u praksi (od strane priznatih pedijatara i nutricionista). Zato sa razlogom smatram da je ovo namerno podmetnuto da bi se nanela šteta proizvođaču. Ali najžalosnije je to što najveću štetu trpe upravo oni za koje se najviše brinemo, a to su naše bebe. Da li stvarno mislite da bi se tek tako u hrani za bebe našle opasne materije? Pa to je proizvod koji i kod nas, a pogotovo u inostranstvu (Nemačka) prolazi kroz “iglene uši”. Da li to znači i da je i naša kontrola zakazala, jer se svaka serija testira i prilikom uvoza u zemlju? Neverovatno je da su baš svi zakazali i da se opasan proizvod tek tako plasirao na tržište. Ja sam inače lekar, imam dvoje dece, i oboje su odrasli na Aptamilu kad sam prestala da ih dojim. Mlađe dete i danas pije Aptamil, i nemam nameru da ga menjam jer želim za moje dete samo najbolje. Nadam se da imam dosta istomišljenika, oglasite se i pomognite da se prekine ova nepravda!!!
Dusica iz Niša

roxy

pre 15 godina

Drage majke trudite se da dojite koliko god mozete, jer majcino mleko je najbolje.
Ne mojte da se zavaravate ako vam neko kaze da je jedno mleko bolje od drugog.Sve velike firme u Evropi su veliki konkurenti i sva mleka velikih marki imaju iste sastojke. Zato nemojte da mislite da je Aptamil bolji od drugih. Moj pedijatar mi je savetovao da izaberem ono koje kosta manje medju najboljima.

Beba

pre 15 godina

Sacuvaj me Boze!!!!!! U ovoj drzavi ne mozes nikome verovati. Neko nam zakida i na novim pokolenjima. Bar bismo tu morali biti sigurni da nema lazi i prevare a ono svaki dan novi skandal. SRAMOTA!

R.P.

pre 15 godina

Naravno da su u igri: proizvodjac-uvoznik-kontrola, sta ste vi mislili?
Da bi se utvrdilo sta su crne grudvice, potrebno je izvrsiti hemijsku analizu, prvo kvalitativnu a zatim kvantitativnu (a najverovatnije da su u pitanju ugljenisane cestice ili fruktoze ili nekog drugog secera-sto je TAKODJE NEDOZVOLJENO!)
I mislite da ce, u ovom slucaju, analiticari u laboratoriji za ispravnost prehrambenih proizvoda, izneti istinu pred javnost?
Druga mogucnost je nezavisna laboratorija koja vrsi hemijsko-biolosku analizu uz novcanu nadoknadu. Tako nesto je postojalo do 1993. i zvalo se BIS-Beogr. Istraz. Stanica, i vrsilo je analize uglavnom uzoraka vode.
Potrosaci, udruzite se (ne budite lenji!) i raspitajte se na Hemijskom ili Tehnoloskom fakultetu da li takva laboratorija postoji, a ako ne, zahtevajte da vam Fakultet uradi analizu nezavisno od drzavnih kontrola!

Igor

pre 15 godina

...Umesto da uvezu mleko vrhunskog kvaliteta oni se rukovode profitom. Bruka i sramota i ovo je najbolji indikator koliko drzavu apsolutno nije briga za ljude. Kada se ne brine o bebama pa o cemu se onda uopste brine?

Bojan

pre 15 godina

Pa sve ovo nema nikakvog efekta, mozemo mi da pisemo ovo ili ono, da se bunimo ili ne, krivci nece biti kaznjeni kao ni dosada. Setite se samo problematicnih AD kapi na nasem trzistu prosle godine. Od te afere vise ih nema u prodaji, a koliko se secam odgovornih nema, a nema ni reci o tome...
Kao sto rekoh, kod nas je sve moguce a odgovornih nema.

Pitanjce

pre 15 godina

Znaci kad uvoznik kupi otpadnu robu i distribuira je po Srbiji kao normalnu, treba kazniti proizvodjaca a ne uvoznika? Nikako da shvatim taj nacin razmisljanja...

Mama

pre 15 godina

Milupini proizvodi su inače najkvalitetniji proizvodi za bebe, i dok nam je beba bila mala, kupovali smo isključivo Milupino mleko i kašice u prahu. Moja sestra je koristila formulu Aptamil za svoju decu, jer nije mogla da doji. Šokirana sam ovom vešću, i nadam se da će falična serija biti povučena. Da nije u toku neki "specijalni rat" protiv Milupe koji vodi konkurencija, recimo Nestle? Sumnjičava sam, jer je uvoznik Nestle-a osoba koja se nezvanično naziva "vlasnikom Srbije"...

banned

pre 15 godina

"Prema njenim rečima, bojazni za roditelje nema, jer su sve količine proizvoda povučene sa tržišta dok se ne dobiju rezultati."

A sta je sa onim sto je vec kupljeno i pojedeno?

Ajde ispitajte to, pa ako nije dobro, posecite knezove.

TanjaX

pre 15 godina

Juce sam zvala Milupin broj za roditelje ovde u Nemackoj. Sinoc nisu imali pojma sta se desava, ali su mi rekli da je Aptamil u Nemackoj u redu. Rekli su mi da razlicite zemlje imaju razlicitu formulaciju, znaci Aptamil 2 u Francuskoj i Nemackoj, na primer, ne moraju biti isti. Sta to znaci, da li se razlilcito mleko pravi na istom ili drugim mestima, to ne znam, a ni njihov websajt ne otkriva nikakve informacije....

bugzy

pre 15 godina

Kakav sjajan primer manipuisanja javnošću! Za neupućene, svi lekovi i sva hrana za bebe se OBAVEZNO kontroliše prilikom svakog pojedinačnog uvoza i svaka apoteka mora da ima sertifikat za svaku seriju lekova i dečije hrane koju dobija od veledrogerija i uvoznika (i koji je dužna na zahtev da pokaže potrošaču).
Znači da je ovo direktan propust inspekcijskih organa Srbije i da najstrože treba kazniti onog ko je radio kontrolu. Takođe se čim se posumnja u neispravnost povlači serija na koju se sumnja a ne cela količina, tako da ako se ispostavi da je ovde bila neispravna samo jedna serija, uvoznik ima pravo na odštetu od države zeto što mu je povučena cela količina a ne samo ta serija.
Treba objaviti ko je uvoznik Milupe a ko drugih proizvođaća pa da vidimo ko je imao interesa da istisne Milupu sa tržišta.

Rade

pre 15 godina

kod ovakvih proizvoda i najmanji propust se treba kazniti momentalnom zabranom uvoza svih proizvoda tog proizvodjaca pa taman oni i nebili za prehranu.
To mora biti i opomena za druge neodgovorne uvoznike

Sultan

pre 15 godina

U zemlji Srbiji je jednostavno sve moguce!
Najgore sto se desava je kada djeca ispastaju za neazurnost i nekompetentan rad drzavnih sluzbi koje su zaduzene za proveru kvaliteta.
Sada bi se trebalo postaviti pitanje: KO JE ZADUZEN ZA KONTROLU KVALITETA PROIZVODA, DA LI SE POSEBNO VODI RACUNA O PROIZVODIMA ZA DJECU?!
Mada su nam primjeri neispravnih vakcina, igracaka koje su sadrzale olovo i ostale stetne materije dale do znanja da se ne vodi ama bas nikakvog racuna o najmladjim stanovnicima ove drzave.
Bitno je da neko puni dzepove a ispravnost je na kraju spiska.
Pa cak i kada se ukaze za neispravnost AD kapi i tada se slucaj zataska i vinovnici ostanu nekaznjeni.
Da li je cijela drzava zasnovana na korupciji i kriminalu gdje jednostavno nema mejesta za kvalitet, ispravnost i ljudskost?

sova

pre 15 godina

Mi klincu dajemo neke kasice ovog proizvodjaca (Milupa). Mogao bih da mu promenim sada i da predjem na Hip i Juvitanu.

Strasno sta nam sve uvaljuju. Pa u aferi sa melaminom u KIni ispostavilo se da su i Nestlr proizvodi iz fabrika u Kini bili kontamirani melaminom. Strasno!

A mi stalno mislimo da je roba sa zapada kvalitetnija. Tuzno.

Pop

pre 15 godina

Jos pre izvesnog vremena primetio sam crne grudvice u Aptamilima 1 i 2. Obicno sam celo pakovanje vracao u Milupino prodavnicu i oni mi ih uvek zamenili novim. Tada sam jos znao da nesto nije u redu. Evo kako to radi: uvoznik - distributer namerno kupuje neispravne proizvode od proizvodjaca po znatno nizoj ceni. Zatim ih u Srbiji prodaje po normalnim trzisnim cenama. Svi su u igri: uvoznik, proizvodjac, kontrola. Znam svi mi radimo za lovu, ali ovo je drugacija situacija. Sada se stvari moraju isterati na cistinu. Da vidimo ko se i koliko obogatio na racun zdravlja nase dece. Naravno, mislim da ce se cela stvar zataskati. Da se prava analiza nece ni sprovesti, odnosno da se nece objaviti pravi rezultati. Pa uvoznik i ostali u igri vec uveliko rade na tome. Nista licno. Niko ne mrzi nasu decu, jednostavno razmisljaju na komercijalan nacin i to im prolazi. Jadni li smo mi roditelji u kakvom okruzenju podizemo nasu decu i kome ih ostavljamo.

Don Kihot

pre 15 godina

Jos oko nove godine smo primetili mrvice na dnu flasice, koje se nisu rastapale. Inace, radi se o Aptamilu 1, ali ne o navedenoj seriji. Zvali smo Halo-bebu, a oni su nas uputili na uvoznika, koji nam je rekao da je to fruktoza, koja je karamelizirana jer je bila izlozena vecoj temperaturi. Mi dete samo dohranjujemo Aptamilom jednom dnevno, ali mi opet nije svejedno, a ne smem da zamislim kako se osecaju roditelji koji svoju decu u potpunosti hrane Aptamilom. Sto pre dajte rezultate analiza!

Vanja

pre 15 godina

Nemacki proizvodjac treba da odgovara i da se najstroze kazni - za primer! Proizvodjaci hrane za decu i bebe snose OGROMNU odgovornost, a ako neki proizvodjaci iz EU misle da je Srbija otpadak covecanstva gde mogu da uvaljuju svoju trecerazrednu robu, neka odgovaraju pred zakonom.

mara

pre 15 godina

Nazalost u Srbiji se prodaje adaptirano mleko najgoreg kvaliteta. Imala sam priliku da uporedim Aptamil kupljen kod nas i Aptamil iz zemlje EU, i razlika uocljiva po samom otvaranju pakovanja! Kad sam otvorila meleko kupljeno kod nas samo sto nisam pala u nesvest od odvratnog mirisa, kad sam otvorila mleko iz EU pozelela sam da ga popijem istog momenta koliko je imao lep miris!!!! Sva sreca pa moje dete nije htelo da pije Aptamil. Zabraniti uvoz krsa koje niko nece u EU!!! Nasa deca nisu nista drugacija od dece EU. Kakav Aptamil njima takav i nama!!!!!

Dule UK

pre 15 godina

Aptamil je ubeedljivo najbolje mleko u prahu za decu - bar ako se moji klinci pitaju. Bas me interesuje sta ce analize pronaci - ja mislim da su te crne grudvice ustvari sagorele cestice mleka koje mogu da se jave pri susenju u spreju - sumnjam da je ista drugo u pitanju.

Sanela

pre 15 godina

Eto... i onda kazu radjajte decu pa nam "poturaju" najgore klase mleka i vakcina i jos naglasavaju kako je vakcinisanje obavezno zakonom... kako kravlje mleko ne treba davati pre godinu dana vec kupovati kontaminirano mleko... koje je inace skupo, a plate male... itd... itd...
Jednom recju katastrofa!!!!
I treba da nas snadje bela kuga

Goran

pre 15 godina

I ovo ce se zataskati, neki inspektor ce za ovu gresku dobiti lepu vikendicu na nekom eksluzivnom mestu i ubrzo potom ce nova tura mleka napuniti redove prodavnica, ziveli !

mara

pre 15 godina

Nazalost u Srbiji se prodaje adaptirano mleko najgoreg kvaliteta. Imala sam priliku da uporedim Aptamil kupljen kod nas i Aptamil iz zemlje EU, i razlika uocljiva po samom otvaranju pakovanja! Kad sam otvorila meleko kupljeno kod nas samo sto nisam pala u nesvest od odvratnog mirisa, kad sam otvorila mleko iz EU pozelela sam da ga popijem istog momenta koliko je imao lep miris!!!! Sva sreca pa moje dete nije htelo da pije Aptamil. Zabraniti uvoz krsa koje niko nece u EU!!! Nasa deca nisu nista drugacija od dece EU. Kakav Aptamil njima takav i nama!!!!!

Don Kihot

pre 15 godina

Jos oko nove godine smo primetili mrvice na dnu flasice, koje se nisu rastapale. Inace, radi se o Aptamilu 1, ali ne o navedenoj seriji. Zvali smo Halo-bebu, a oni su nas uputili na uvoznika, koji nam je rekao da je to fruktoza, koja je karamelizirana jer je bila izlozena vecoj temperaturi. Mi dete samo dohranjujemo Aptamilom jednom dnevno, ali mi opet nije svejedno, a ne smem da zamislim kako se osecaju roditelji koji svoju decu u potpunosti hrane Aptamilom. Sto pre dajte rezultate analiza!

bugzy

pre 15 godina

Kakav sjajan primer manipuisanja javnošću! Za neupućene, svi lekovi i sva hrana za bebe se OBAVEZNO kontroliše prilikom svakog pojedinačnog uvoza i svaka apoteka mora da ima sertifikat za svaku seriju lekova i dečije hrane koju dobija od veledrogerija i uvoznika (i koji je dužna na zahtev da pokaže potrošaču).
Znači da je ovo direktan propust inspekcijskih organa Srbije i da najstrože treba kazniti onog ko je radio kontrolu. Takođe se čim se posumnja u neispravnost povlači serija na koju se sumnja a ne cela količina, tako da ako se ispostavi da je ovde bila neispravna samo jedna serija, uvoznik ima pravo na odštetu od države zeto što mu je povučena cela količina a ne samo ta serija.
Treba objaviti ko je uvoznik Milupe a ko drugih proizvođaća pa da vidimo ko je imao interesa da istisne Milupu sa tržišta.

Goran

pre 15 godina

I ovo ce se zataskati, neki inspektor ce za ovu gresku dobiti lepu vikendicu na nekom eksluzivnom mestu i ubrzo potom ce nova tura mleka napuniti redove prodavnica, ziveli !

Vanja

pre 15 godina

Nemacki proizvodjac treba da odgovara i da se najstroze kazni - za primer! Proizvodjaci hrane za decu i bebe snose OGROMNU odgovornost, a ako neki proizvodjaci iz EU misle da je Srbija otpadak covecanstva gde mogu da uvaljuju svoju trecerazrednu robu, neka odgovaraju pred zakonom.

Pop

pre 15 godina

Jos pre izvesnog vremena primetio sam crne grudvice u Aptamilima 1 i 2. Obicno sam celo pakovanje vracao u Milupino prodavnicu i oni mi ih uvek zamenili novim. Tada sam jos znao da nesto nije u redu. Evo kako to radi: uvoznik - distributer namerno kupuje neispravne proizvode od proizvodjaca po znatno nizoj ceni. Zatim ih u Srbiji prodaje po normalnim trzisnim cenama. Svi su u igri: uvoznik, proizvodjac, kontrola. Znam svi mi radimo za lovu, ali ovo je drugacija situacija. Sada se stvari moraju isterati na cistinu. Da vidimo ko se i koliko obogatio na racun zdravlja nase dece. Naravno, mislim da ce se cela stvar zataskati. Da se prava analiza nece ni sprovesti, odnosno da se nece objaviti pravi rezultati. Pa uvoznik i ostali u igri vec uveliko rade na tome. Nista licno. Niko ne mrzi nasu decu, jednostavno razmisljaju na komercijalan nacin i to im prolazi. Jadni li smo mi roditelji u kakvom okruzenju podizemo nasu decu i kome ih ostavljamo.

Mama

pre 15 godina

Milupini proizvodi su inače najkvalitetniji proizvodi za bebe, i dok nam je beba bila mala, kupovali smo isključivo Milupino mleko i kašice u prahu. Moja sestra je koristila formulu Aptamil za svoju decu, jer nije mogla da doji. Šokirana sam ovom vešću, i nadam se da će falična serija biti povučena. Da nije u toku neki "specijalni rat" protiv Milupe koji vodi konkurencija, recimo Nestle? Sumnjičava sam, jer je uvoznik Nestle-a osoba koja se nezvanično naziva "vlasnikom Srbije"...

Sanela

pre 15 godina

Eto... i onda kazu radjajte decu pa nam "poturaju" najgore klase mleka i vakcina i jos naglasavaju kako je vakcinisanje obavezno zakonom... kako kravlje mleko ne treba davati pre godinu dana vec kupovati kontaminirano mleko... koje je inace skupo, a plate male... itd... itd...
Jednom recju katastrofa!!!!
I treba da nas snadje bela kuga

TanjaX

pre 15 godina

Juce sam zvala Milupin broj za roditelje ovde u Nemackoj. Sinoc nisu imali pojma sta se desava, ali su mi rekli da je Aptamil u Nemackoj u redu. Rekli su mi da razlicite zemlje imaju razlicitu formulaciju, znaci Aptamil 2 u Francuskoj i Nemackoj, na primer, ne moraju biti isti. Sta to znaci, da li se razlilcito mleko pravi na istom ili drugim mestima, to ne znam, a ni njihov websajt ne otkriva nikakve informacije....

sova

pre 15 godina

Mi klincu dajemo neke kasice ovog proizvodjaca (Milupa). Mogao bih da mu promenim sada i da predjem na Hip i Juvitanu.

Strasno sta nam sve uvaljuju. Pa u aferi sa melaminom u KIni ispostavilo se da su i Nestlr proizvodi iz fabrika u Kini bili kontamirani melaminom. Strasno!

A mi stalno mislimo da je roba sa zapada kvalitetnija. Tuzno.

Dule UK

pre 15 godina

Aptamil je ubeedljivo najbolje mleko u prahu za decu - bar ako se moji klinci pitaju. Bas me interesuje sta ce analize pronaci - ja mislim da su te crne grudvice ustvari sagorele cestice mleka koje mogu da se jave pri susenju u spreju - sumnjam da je ista drugo u pitanju.

Pitanjce

pre 15 godina

Znaci kad uvoznik kupi otpadnu robu i distribuira je po Srbiji kao normalnu, treba kazniti proizvodjaca a ne uvoznika? Nikako da shvatim taj nacin razmisljanja...

Sultan

pre 15 godina

U zemlji Srbiji je jednostavno sve moguce!
Najgore sto se desava je kada djeca ispastaju za neazurnost i nekompetentan rad drzavnih sluzbi koje su zaduzene za proveru kvaliteta.
Sada bi se trebalo postaviti pitanje: KO JE ZADUZEN ZA KONTROLU KVALITETA PROIZVODA, DA LI SE POSEBNO VODI RACUNA O PROIZVODIMA ZA DJECU?!
Mada su nam primjeri neispravnih vakcina, igracaka koje su sadrzale olovo i ostale stetne materije dale do znanja da se ne vodi ama bas nikakvog racuna o najmladjim stanovnicima ove drzave.
Bitno je da neko puni dzepove a ispravnost je na kraju spiska.
Pa cak i kada se ukaze za neispravnost AD kapi i tada se slucaj zataska i vinovnici ostanu nekaznjeni.
Da li je cijela drzava zasnovana na korupciji i kriminalu gdje jednostavno nema mejesta za kvalitet, ispravnost i ljudskost?

Rade

pre 15 godina

kod ovakvih proizvoda i najmanji propust se treba kazniti momentalnom zabranom uvoza svih proizvoda tog proizvodjaca pa taman oni i nebili za prehranu.
To mora biti i opomena za druge neodgovorne uvoznike

banned

pre 15 godina

"Prema njenim rečima, bojazni za roditelje nema, jer su sve količine proizvoda povučene sa tržišta dok se ne dobiju rezultati."

A sta je sa onim sto je vec kupljeno i pojedeno?

Ajde ispitajte to, pa ako nije dobro, posecite knezove.

Igor

pre 15 godina

...Umesto da uvezu mleko vrhunskog kvaliteta oni se rukovode profitom. Bruka i sramota i ovo je najbolji indikator koliko drzavu apsolutno nije briga za ljude. Kada se ne brine o bebama pa o cemu se onda uopste brine?

R.P.

pre 15 godina

Naravno da su u igri: proizvodjac-uvoznik-kontrola, sta ste vi mislili?
Da bi se utvrdilo sta su crne grudvice, potrebno je izvrsiti hemijsku analizu, prvo kvalitativnu a zatim kvantitativnu (a najverovatnije da su u pitanju ugljenisane cestice ili fruktoze ili nekog drugog secera-sto je TAKODJE NEDOZVOLJENO!)
I mislite da ce, u ovom slucaju, analiticari u laboratoriji za ispravnost prehrambenih proizvoda, izneti istinu pred javnost?
Druga mogucnost je nezavisna laboratorija koja vrsi hemijsko-biolosku analizu uz novcanu nadoknadu. Tako nesto je postojalo do 1993. i zvalo se BIS-Beogr. Istraz. Stanica, i vrsilo je analize uglavnom uzoraka vode.
Potrosaci, udruzite se (ne budite lenji!) i raspitajte se na Hemijskom ili Tehnoloskom fakultetu da li takva laboratorija postoji, a ako ne, zahtevajte da vam Fakultet uradi analizu nezavisno od drzavnih kontrola!

Bojan

pre 15 godina

Pa sve ovo nema nikakvog efekta, mozemo mi da pisemo ovo ili ono, da se bunimo ili ne, krivci nece biti kaznjeni kao ni dosada. Setite se samo problematicnih AD kapi na nasem trzistu prosle godine. Od te afere vise ih nema u prodaji, a koliko se secam odgovornih nema, a nema ni reci o tome...
Kao sto rekoh, kod nas je sve moguce a odgovornih nema.

Dusica

pre 15 godina

Hajka na aptamil
Aptamil i kompletan Milupin asortiman je najbolji proizvod za bebe, što je i dokazano u mnogim svetskim naučnim radovima i potvrđeno u praksi (od strane priznatih pedijatara i nutricionista). Zato sa razlogom smatram da je ovo namerno podmetnuto da bi se nanela šteta proizvođaču. Ali najžalosnije je to što najveću štetu trpe upravo oni za koje se najviše brinemo, a to su naše bebe. Da li stvarno mislite da bi se tek tako u hrani za bebe našle opasne materije? Pa to je proizvod koji i kod nas, a pogotovo u inostranstvu (Nemačka) prolazi kroz “iglene uši”. Da li to znači i da je i naša kontrola zakazala, jer se svaka serija testira i prilikom uvoza u zemlju? Neverovatno je da su baš svi zakazali i da se opasan proizvod tek tako plasirao na tržište. Ja sam inače lekar, imam dvoje dece, i oboje su odrasli na Aptamilu kad sam prestala da ih dojim. Mlađe dete i danas pije Aptamil, i nemam nameru da ga menjam jer želim za moje dete samo najbolje. Nadam se da imam dosta istomišljenika, oglasite se i pomognite da se prekine ova nepravda!!!
Dusica iz Niša

roxy

pre 15 godina

Drage majke trudite se da dojite koliko god mozete, jer majcino mleko je najbolje.
Ne mojte da se zavaravate ako vam neko kaze da je jedno mleko bolje od drugog.Sve velike firme u Evropi su veliki konkurenti i sva mleka velikih marki imaju iste sastojke. Zato nemojte da mislite da je Aptamil bolji od drugih. Moj pedijatar mi je savetovao da izaberem ono koje kosta manje medju najboljima.

Beba

pre 15 godina

Sacuvaj me Boze!!!!!! U ovoj drzavi ne mozes nikome verovati. Neko nam zakida i na novim pokolenjima. Bar bismo tu morali biti sigurni da nema lazi i prevare a ono svaki dan novi skandal. SRAMOTA!

Sanela

pre 15 godina

Eto... i onda kazu radjajte decu pa nam "poturaju" najgore klase mleka i vakcina i jos naglasavaju kako je vakcinisanje obavezno zakonom... kako kravlje mleko ne treba davati pre godinu dana vec kupovati kontaminirano mleko... koje je inace skupo, a plate male... itd... itd...
Jednom recju katastrofa!!!!
I treba da nas snadje bela kuga

Dule UK

pre 15 godina

Aptamil je ubeedljivo najbolje mleko u prahu za decu - bar ako se moji klinci pitaju. Bas me interesuje sta ce analize pronaci - ja mislim da su te crne grudvice ustvari sagorele cestice mleka koje mogu da se jave pri susenju u spreju - sumnjam da je ista drugo u pitanju.

Vanja

pre 15 godina

Nemacki proizvodjac treba da odgovara i da se najstroze kazni - za primer! Proizvodjaci hrane za decu i bebe snose OGROMNU odgovornost, a ako neki proizvodjaci iz EU misle da je Srbija otpadak covecanstva gde mogu da uvaljuju svoju trecerazrednu robu, neka odgovaraju pred zakonom.

Pop

pre 15 godina

Jos pre izvesnog vremena primetio sam crne grudvice u Aptamilima 1 i 2. Obicno sam celo pakovanje vracao u Milupino prodavnicu i oni mi ih uvek zamenili novim. Tada sam jos znao da nesto nije u redu. Evo kako to radi: uvoznik - distributer namerno kupuje neispravne proizvode od proizvodjaca po znatno nizoj ceni. Zatim ih u Srbiji prodaje po normalnim trzisnim cenama. Svi su u igri: uvoznik, proizvodjac, kontrola. Znam svi mi radimo za lovu, ali ovo je drugacija situacija. Sada se stvari moraju isterati na cistinu. Da vidimo ko se i koliko obogatio na racun zdravlja nase dece. Naravno, mislim da ce se cela stvar zataskati. Da se prava analiza nece ni sprovesti, odnosno da se nece objaviti pravi rezultati. Pa uvoznik i ostali u igri vec uveliko rade na tome. Nista licno. Niko ne mrzi nasu decu, jednostavno razmisljaju na komercijalan nacin i to im prolazi. Jadni li smo mi roditelji u kakvom okruzenju podizemo nasu decu i kome ih ostavljamo.

Goran

pre 15 godina

I ovo ce se zataskati, neki inspektor ce za ovu gresku dobiti lepu vikendicu na nekom eksluzivnom mestu i ubrzo potom ce nova tura mleka napuniti redove prodavnica, ziveli !

Igor

pre 15 godina

...Umesto da uvezu mleko vrhunskog kvaliteta oni se rukovode profitom. Bruka i sramota i ovo je najbolji indikator koliko drzavu apsolutno nije briga za ljude. Kada se ne brine o bebama pa o cemu se onda uopste brine?

Dusica

pre 15 godina

Hajka na aptamil
Aptamil i kompletan Milupin asortiman je najbolji proizvod za bebe, što je i dokazano u mnogim svetskim naučnim radovima i potvrđeno u praksi (od strane priznatih pedijatara i nutricionista). Zato sa razlogom smatram da je ovo namerno podmetnuto da bi se nanela šteta proizvođaču. Ali najžalosnije je to što najveću štetu trpe upravo oni za koje se najviše brinemo, a to su naše bebe. Da li stvarno mislite da bi se tek tako u hrani za bebe našle opasne materije? Pa to je proizvod koji i kod nas, a pogotovo u inostranstvu (Nemačka) prolazi kroz “iglene uši”. Da li to znači i da je i naša kontrola zakazala, jer se svaka serija testira i prilikom uvoza u zemlju? Neverovatno je da su baš svi zakazali i da se opasan proizvod tek tako plasirao na tržište. Ja sam inače lekar, imam dvoje dece, i oboje su odrasli na Aptamilu kad sam prestala da ih dojim. Mlađe dete i danas pije Aptamil, i nemam nameru da ga menjam jer želim za moje dete samo najbolje. Nadam se da imam dosta istomišljenika, oglasite se i pomognite da se prekine ova nepravda!!!
Dusica iz Niša

Sultan

pre 15 godina

U zemlji Srbiji je jednostavno sve moguce!
Najgore sto se desava je kada djeca ispastaju za neazurnost i nekompetentan rad drzavnih sluzbi koje su zaduzene za proveru kvaliteta.
Sada bi se trebalo postaviti pitanje: KO JE ZADUZEN ZA KONTROLU KVALITETA PROIZVODA, DA LI SE POSEBNO VODI RACUNA O PROIZVODIMA ZA DJECU?!
Mada su nam primjeri neispravnih vakcina, igracaka koje su sadrzale olovo i ostale stetne materije dale do znanja da se ne vodi ama bas nikakvog racuna o najmladjim stanovnicima ove drzave.
Bitno je da neko puni dzepove a ispravnost je na kraju spiska.
Pa cak i kada se ukaze za neispravnost AD kapi i tada se slucaj zataska i vinovnici ostanu nekaznjeni.
Da li je cijela drzava zasnovana na korupciji i kriminalu gdje jednostavno nema mejesta za kvalitet, ispravnost i ljudskost?

mara

pre 15 godina

Nazalost u Srbiji se prodaje adaptirano mleko najgoreg kvaliteta. Imala sam priliku da uporedim Aptamil kupljen kod nas i Aptamil iz zemlje EU, i razlika uocljiva po samom otvaranju pakovanja! Kad sam otvorila meleko kupljeno kod nas samo sto nisam pala u nesvest od odvratnog mirisa, kad sam otvorila mleko iz EU pozelela sam da ga popijem istog momenta koliko je imao lep miris!!!! Sva sreca pa moje dete nije htelo da pije Aptamil. Zabraniti uvoz krsa koje niko nece u EU!!! Nasa deca nisu nista drugacija od dece EU. Kakav Aptamil njima takav i nama!!!!!

bugzy

pre 15 godina

Kakav sjajan primer manipuisanja javnošću! Za neupućene, svi lekovi i sva hrana za bebe se OBAVEZNO kontroliše prilikom svakog pojedinačnog uvoza i svaka apoteka mora da ima sertifikat za svaku seriju lekova i dečije hrane koju dobija od veledrogerija i uvoznika (i koji je dužna na zahtev da pokaže potrošaču).
Znači da je ovo direktan propust inspekcijskih organa Srbije i da najstrože treba kazniti onog ko je radio kontrolu. Takođe se čim se posumnja u neispravnost povlači serija na koju se sumnja a ne cela količina, tako da ako se ispostavi da je ovde bila neispravna samo jedna serija, uvoznik ima pravo na odštetu od države zeto što mu je povučena cela količina a ne samo ta serija.
Treba objaviti ko je uvoznik Milupe a ko drugih proizvođaća pa da vidimo ko je imao interesa da istisne Milupu sa tržišta.

sova

pre 15 godina

Mi klincu dajemo neke kasice ovog proizvodjaca (Milupa). Mogao bih da mu promenim sada i da predjem na Hip i Juvitanu.

Strasno sta nam sve uvaljuju. Pa u aferi sa melaminom u KIni ispostavilo se da su i Nestlr proizvodi iz fabrika u Kini bili kontamirani melaminom. Strasno!

A mi stalno mislimo da je roba sa zapada kvalitetnija. Tuzno.

Rade

pre 15 godina

kod ovakvih proizvoda i najmanji propust se treba kazniti momentalnom zabranom uvoza svih proizvoda tog proizvodjaca pa taman oni i nebili za prehranu.
To mora biti i opomena za druge neodgovorne uvoznike

banned

pre 15 godina

"Prema njenim rečima, bojazni za roditelje nema, jer su sve količine proizvoda povučene sa tržišta dok se ne dobiju rezultati."

A sta je sa onim sto je vec kupljeno i pojedeno?

Ajde ispitajte to, pa ako nije dobro, posecite knezove.

Beba

pre 15 godina

Sacuvaj me Boze!!!!!! U ovoj drzavi ne mozes nikome verovati. Neko nam zakida i na novim pokolenjima. Bar bismo tu morali biti sigurni da nema lazi i prevare a ono svaki dan novi skandal. SRAMOTA!

Don Kihot

pre 15 godina

Jos oko nove godine smo primetili mrvice na dnu flasice, koje se nisu rastapale. Inace, radi se o Aptamilu 1, ali ne o navedenoj seriji. Zvali smo Halo-bebu, a oni su nas uputili na uvoznika, koji nam je rekao da je to fruktoza, koja je karamelizirana jer je bila izlozena vecoj temperaturi. Mi dete samo dohranjujemo Aptamilom jednom dnevno, ali mi opet nije svejedno, a ne smem da zamislim kako se osecaju roditelji koji svoju decu u potpunosti hrane Aptamilom. Sto pre dajte rezultate analiza!

Pitanjce

pre 15 godina

Znaci kad uvoznik kupi otpadnu robu i distribuira je po Srbiji kao normalnu, treba kazniti proizvodjaca a ne uvoznika? Nikako da shvatim taj nacin razmisljanja...

R.P.

pre 15 godina

Naravno da su u igri: proizvodjac-uvoznik-kontrola, sta ste vi mislili?
Da bi se utvrdilo sta su crne grudvice, potrebno je izvrsiti hemijsku analizu, prvo kvalitativnu a zatim kvantitativnu (a najverovatnije da su u pitanju ugljenisane cestice ili fruktoze ili nekog drugog secera-sto je TAKODJE NEDOZVOLJENO!)
I mislite da ce, u ovom slucaju, analiticari u laboratoriji za ispravnost prehrambenih proizvoda, izneti istinu pred javnost?
Druga mogucnost je nezavisna laboratorija koja vrsi hemijsko-biolosku analizu uz novcanu nadoknadu. Tako nesto je postojalo do 1993. i zvalo se BIS-Beogr. Istraz. Stanica, i vrsilo je analize uglavnom uzoraka vode.
Potrosaci, udruzite se (ne budite lenji!) i raspitajte se na Hemijskom ili Tehnoloskom fakultetu da li takva laboratorija postoji, a ako ne, zahtevajte da vam Fakultet uradi analizu nezavisno od drzavnih kontrola!

roxy

pre 15 godina

Drage majke trudite se da dojite koliko god mozete, jer majcino mleko je najbolje.
Ne mojte da se zavaravate ako vam neko kaze da je jedno mleko bolje od drugog.Sve velike firme u Evropi su veliki konkurenti i sva mleka velikih marki imaju iste sastojke. Zato nemojte da mislite da je Aptamil bolji od drugih. Moj pedijatar mi je savetovao da izaberem ono koje kosta manje medju najboljima.

Bojan

pre 15 godina

Pa sve ovo nema nikakvog efekta, mozemo mi da pisemo ovo ili ono, da se bunimo ili ne, krivci nece biti kaznjeni kao ni dosada. Setite se samo problematicnih AD kapi na nasem trzistu prosle godine. Od te afere vise ih nema u prodaji, a koliko se secam odgovornih nema, a nema ni reci o tome...
Kao sto rekoh, kod nas je sve moguce a odgovornih nema.

Mama

pre 15 godina

Milupini proizvodi su inače najkvalitetniji proizvodi za bebe, i dok nam je beba bila mala, kupovali smo isključivo Milupino mleko i kašice u prahu. Moja sestra je koristila formulu Aptamil za svoju decu, jer nije mogla da doji. Šokirana sam ovom vešću, i nadam se da će falična serija biti povučena. Da nije u toku neki "specijalni rat" protiv Milupe koji vodi konkurencija, recimo Nestle? Sumnjičava sam, jer je uvoznik Nestle-a osoba koja se nezvanično naziva "vlasnikom Srbije"...

TanjaX

pre 15 godina

Juce sam zvala Milupin broj za roditelje ovde u Nemackoj. Sinoc nisu imali pojma sta se desava, ali su mi rekli da je Aptamil u Nemackoj u redu. Rekli su mi da razlicite zemlje imaju razlicitu formulaciju, znaci Aptamil 2 u Francuskoj i Nemackoj, na primer, ne moraju biti isti. Sta to znaci, da li se razlilcito mleko pravi na istom ili drugim mestima, to ne znam, a ni njihov websajt ne otkriva nikakve informacije....