Nedelja, 25.01.2009.

00:02

Hakeri napali sajt Peščanika

Internet prezentacija Peščanika, emisije radija B92, trenutno je nedostupna jer su stranicu napali internet hakeri.

Izvor: B92

Hakeri napali sajt Pešèanika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Jelena Stanković

pre 15 godina

PEŠČANIK je jedini medij koji je ostao dosledan. Na žalost potvrđuje se, po ko zna koji put, da se vlast ne sme kritikovati, jer odmah reaguje na ovakav način. Ova vlast je potvrdsila da je nasledila prethodnu a za to je odgovoran predsednik, pre svih.
Dragi prijatelji, ako ne zaštitimo PEŠČANIK ovde će ponovo biti totalni mrak i jednoumlje. Vrag je odneo šalu, uzmimo se u pamet. Dokle će oni (NEGATIVCI, MRAČNJACI, IZOLACIONISTI, VERSKI FANATICI) nas pobeđivati? MORAMO IM SE SUPROTSTAVITI.
VELIKA PODRŠKA SVETLANAMA.

gradjanin Srbije

pre 15 godina

Svi napadi na Pescanik,kao i rusenje i spoplitanje Srbije na svom evropskom putu poticu i dirigovani su iz RUSIJE. Pogledajte sajtove raznih kriminalno -teroristickih organizacija tipa Dveri, obraz, razna pravosljavlja i videcete odakle duva vetar. Rusija je totalno unazadila ovu zemlju u svakom smislu.

Gorans

pre 15 godina

To je neka uljudjena kritika i salonski revolucionizam koji u sudaru sa primitivnim nacionalizmom i nasilnistvom - nema sanse na ovim terenima - zato nam i je kako nam je... a beznadezno je zato sto primitivne ne mozete uvjeriti u vase ideje - a kriva drina jeste i ostace ali mi je nikada nesmijemo prestati ispravljati

sandinista

pre 15 godina

Nije u redu sto su oborili sajt, ali ne razumem kako to da vas drzava zastiti , da vam zakupi neki bolji server ili da posalje nekoga ko se razume u posao admiistratora ??? mislim kada bi drzava to radila svima kojima je srusen sajt gde bi bio kraj, pouzdan hosting i revnosan administrator i eto resenja, a to sto ruse je priznanje njihove nemoci, aj uzdravlje

Nebojsa

pre 15 godina

Drage moje,
mislim da je krajnje vreme da se urade dve stvari, prva je da se poboljsa rad provajdera i nivo zastite vaseg sajta, i druga je, mnogo bitnija, da pocne sa paralelnim radio i TV emitovanjem, pa valjda ometaci nece moci bas sve da ometaju u isto vreme , , ,
PUNO SRECE I NASTAVITE, IMA NAS KOJI SMO SE NAVUKLI I VISE BEZ VAS NE MOZEMO, POZZ

IvanV

pre 15 godina

Na pocetku da napomenem da mi ni u kom pogledu nije drago zbog ovog nemilog dogadjaja.

S druge strane, zanima me ko vas je to slagao da neko moze da "ometa" vas sajt. Pa zamislite koliko bi velikih sajtova poput Google, Yahoo propalo da su se zalili kako ih neko ometa, a napadaju ih sigurno iz dana u dan.

Ergo, dva scenarija su moguci uzorok vasih problema:

1)odabrali ste hosting provajdera koji ne koristi cluster tehnologiju (sajt se hostuje sa vise kopija od kojih je jedna uvek dostupna). Tako u slucaju tzv. DDos napada (uprosceno receno, previse zahteva za otvaranjem stranica sajta sa jedne ili nekoliko IP adresa) provajder nije u stanju da napad preusmeri na jednu od kopija vaseg sajta. Cak i ukoliko vas sajt ima ogromnu popularnost te belezi veliki broj otvorenih strana od strane velikog broja posetilaca iskusni hosting administratori ce to resiti kroz cluster.

2)posto koristite Joomla CMS moze biti da niste culi da je taj CMS imao ozbiljan propust koji na lak nacin omogucava svakom sitnom hakercicu da udje u admin deo sajta

Sve najbolje vam zelim!

sta se ja ovde s vama zlopatim

pre 15 godina

ne radi, radi, ne radi, radilo ja vido, jopet ne radi ...
kakva zemlja takvi i sajtovi ... sve supljo ... upali hakeri u pentagon nece kod vas!

Sasa

pre 15 godina

Ljudi borimo se s njima njihovim oruzjem. Uvek mozete hostovati sajt na vise servera. Imajte backup server, vise lokacija na kojima ce biti hostovane emisije. Uzmite za provajdere neku ozbiljnu inostranu firmu ili radite na secure protokolima i resice te probleme. Ako bi vasa emisija bila na 30 servera po svetu, da li bi onda mogli da hakuju.

Aleksandar

pre 15 godina

Hakerima je stvarno dosadno u zivotu. Nadjite devojku/decka i idite uzivajte u zivotu, a ne tu da sedite 36 sati dnevno ispred kompjutera.

Biljana

pre 15 godina

Ali sajt stvarno radi i kad se klikne ovde : http://pescanik.net/index.php
A na naslovnoj strani i dalje stoji da je sajt hakovan. Koliko ja znam da je hakovan ne bih bila u mogucnosti da ga otvorim ni sa jednog linka.

BaneR, Nis

pre 15 godina

Pa, da su oni neki chestiti svet ne bi to radili iz "mraka". Ako je to nekakav patriotizam zashto se ne pokazu i potpishu?! A nas Peshcanik... pa mogu oni da ga napadaju koliko hoce. To je ipak stvar pameti i zato oni ne razumeju bash nishta.

Ilija

pre 15 godina

Pescanik je nesto najbolje sto postoji u medijima kod nas, ako vam je potrebna pomoc ili neko ko ce da protestuje sa vama, javite se meni, pozdrav i srecno u vasoj borbi!

V.K.

pre 15 godina

Nije mi bas jasno kakav je to provider koji ne moze da zastiti sajt.

Uostalom, pored linka, koji je postavljen na podcast, ako i sajt B92 postane nedostupan, postoje sajtovi koji se specijalzuju za publikovanje suprimiranog sadrzaja, kao sto je wikileaks. Takodje, emisija moze da se objavi kao torrent, koji je kao peer-to-peer tehnologiju mnogo teze ometati.

Zoran R. Bulatovic

pre 15 godina

Znaci to je razlog sto juce nije bilo prijema na devedesetdvojci. Uzas, duh Slobodana nad ovom smesnom zemljom. Cece, na vasoj smo strani....

Milosevic Svetislav

pre 15 godina

Ako ste gledali emisuju na B92 o internet kriminalu, mogli ste da vidite nekog lika [sa izmenjenim glasom] koji se predstavio kao haker i izmedju ostalog rekao je da ruši Albanske sajtove,da cinkari i ono najvažnije da obavlja prljave poslove za SLUZBU! Tako da nije teško zaključiti ko ometa signale i ko hakuje, obični građani nemaju tehniku niti političku potporu da bi to mogli da čine. Srbija nije odmakla od Miloševićevog režima.

Nindza

pre 15 godina

Srbija mi lici na bolesnika od neke opake bolesti, a ima na raspolaganju samo dve vrste doktora: jedni koji kazu da je sramota da se seta rascupana i u pizami vec da treba da prati evropske modne trendove, i drugi koji tvrde da nije ni bolesna, i da treba da nastavi nacinom zivota koji je do bolesti i doveo.
Jedni su postigli vrhunski cilj oborivsi sajt "Pescanika" (radio emisije), i time misle da ce "osloboditi" Srbiju, a drugi vicu "Ne damo Pescanik" (radio emisiju) kao poslednju nadu za Srbiju?!
Ne damo ni Trst ni Kosovo...
Ako su nam to jedine opcije, bolje da se iskljuce aparati za odrzavanje u zivotu...

Mia

pre 15 godina

Potrcah na clanak da dam podrsku mediju koji se napada - iako ga nikad ne slusah - pogledah i rxample-link koji je neko postavio...Iako podrska iz principa i dalje stoji, the link je bio hladan tus: koja propaganda, jezik mrznje, ne-kriticki pro-amerikanizam...Ne zelim da vas rusim, ali ni da vas sulusam vise.

sumnjicava

pre 15 godina

Jeste vi sigurni da sajt ne radi? Moje poevrenje nema ko nije izigrao i da mi ne zamerite sto sam sumnjicava samo stvarno moze da se dodje na sajt a sin mi kaze da ako je sajt hakovan to onda ne moze i uvek oni sto napadnu ostave nesto svoje na njemu jer hoce da se pohvale.

Srki

pre 15 godina

Sudeći po broju negativnih preporuka na komentare koje brane "Peščanik" i kritikuju hakere, reklo bi se da ti isti hakeri a i oni koji ih podržavaju revnosno čitaju sajt koji su i hakovali.
To je poenta dobrog sajta!

djordje

pre 15 godina

ne razumem se u to kako neki sajt radi, ali ako je srusen onda valjda niko ne moze da mu pridje nema ga na internetu a ja sam doso s neke strane na kojoj je neki njihov tekst i sajt mi se otvorio gde je taj tekst pa onda sve ostlalo na njemu. mozda to ipak nisu hakeri nego neka njihova greska ako nemaju dobre strucnjake.
http://pescanik.net/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
pozdrav za svetlane

Mashinovodja

pre 15 godina

Nisam redovan posetilac sajta, niti redovan slušalac Peščanika, ali posle ovoga, moraću da to postanem jer iskustvo u ovoj nesrećnoj zemlji pokazuje da ko god postane meta napada "SrBskih patriJota", nema boljeg dokaza da je napadnuti u pravu i da govori istinu.
Jedino novo dosad je to što je način napada drugačiji od uobičajenog. Dosad se lepo znalo: gomila nabildovanih ćelavaca sa iskeženim facama, bejzbol palicama i velikim drvenim krstovima okačenim oko vratova... Da li ovo sada znači da se taktika "patriJota" menja i da će ćelavci batinaši biti samo završna faza? Ako policija i vlast ništa ne preduzmu (kao što neće), batinaši će se pojaviti kad-tad.
Sve ovo počinje da miriše na povratak u sumorne 90-e. Izgleda da se "ono" vraća i da će opet biti (skoro) sve isto. Jedino On ostaje pod lipom...

bami

pre 15 godina

U subotu, 24.01.2009. godine, nisam mogao da slušam veći deo reprize Peščanika, a nalazio sam se na Novom Beogradu. U tom terminu automatski pretraživač radija nije nikako mogao da locira B92. Veoma je situacija ličila na onu iz maja 2000, kada je svaki čas voda ulazila u koaksijalne kablove studija B!

odakle susti?

pre 15 godina

Ova emisija je osinula po Tadicu i Jeremicu. Nisu samo "patriote" ugrozene. Kad se budu trazili odgovorni za ovo ugrozavanje osnovnih prava i sloboda treba pogledati i u vlast. Mozda nisu ometali signal i obarali sajtove, ali su mozda "malo klimnuli glavom"

Zrnce peska

pre 15 godina

Sreca je da postoje i "nasi hakeri", pa sam uspeo da skinem mp3 verziju i preslusam.
Ne mogu oni doveka da obaraju sajt. Jednom ce proraditi, a mi cemo downloadovati emisije i slusati. Proslo je vreme kada se neko mogao ucutkati lako. Bogu hvala na tome.

Katica

pre 15 godina

Nije samo u pitanju sajt, nego u subotu 24. 01.2009. nisam na radiju mogla da slušam „peščanik“ nestao je signal radija B92 baš u 15. 30h! Znači „ušla voda u kabl“ opet! Ti što obaraju sajt treba potražiti preko Ace Tomića, Bulatovića i njima ličnim (koji su verovatno ponovo svi u bezbedonosnim službama Srbije) budno prate da Srbija NE PROGLEDA nego da večno ostane RUSKA GUBERNIJA! Preko poznanika sam u mp3 formatu konačno danas preslušala emisiju i ono što je u uvodu rekla Ceca Lukić i što je govorio Žarko Korać ne da je tačno 99% nego je TAČNO 100% eto zato su napali sajt i radio signal plaše se ISTINE kao „đavo od krsta“!!!

Ivan

pre 15 godina

Pa gospodo mislim da bi morali da obratite paznju na informacije o sistemu koje vam cure sa sajta. Ukoliko znate da imate neprijatelja sigurno necete zaboraviti da zakljucate ulazna vrata.
Cinjenica da mogu da vidim verzije instaliranog software-a mi uveliko omogucavaju da potrazim poslednje alatke za razne vrste napada i sl. Obratite se nekome ko zna da makar unekoliko obezbedi vas sadrzaj. Nije da se uvek slazem sa vasim nacinom izlaganja, ali ne mislim da ovakva emisija ne treba da postoji.

Seoski Djilkosh

pre 15 godina

Pescanik je jedini preostao glas razuma u zoni sumraka... i do sada sam slusao emisiju i nastavicu da je slusam ;) Podcast funkcionise!

Podrska sa Novog Zelanda

Branka

pre 15 godina

Za vreme izbora 2000, vesti u 17 koje je prenosila novosadska stanica 021 bile su ometane. Kasnije je objavljeno da je to radila vojna obavestajna sluzba. Niko nije pozvan na odgovornost, iako ni po tadasnjim zakonima to nije bilo dopusteno.
Da nisu sad to ti isti, opet po necijoj naredbi?

ReLaX

pre 15 godina

A mnogo je tesko oboriti sajt... Za tako nesto mozes naci uputstva na netu. Ne bi me cudilo da je ovo delo nekih klinaca koji po ceo dan igraju "kanter"... U svakom slucaju Pescanik cu od danas slusati i sajt posecvati jos vise...

Petar

pre 15 godina

Drage Cece, rusenje Pescanika je najbolja potvrda da ste na pravom putu, da se borite za pravu stvar, da treba da nastavite na isti nacin i dalje, te da prenosite poruke makar i golubom pismonosom. Pescanik je opasan za nesposobnu vlast i opasan za jos goru opoziciju. To znaci da je Pescanik dobar za Srbiju. A Srbija je interes svih nas. Ako pokusavaju da bez posledica, uguse jedinu emisiju koja prezire laz i licemerstvo onda se Srbija vraca u devedesete. Predlazem da otvorite ziro-racun na kome ce gradjani zeljni slobode uplatiti koliko mogu, kako bi tim sredstvima obezbjedili sigurnost sajta ili kao sto vec rekoh, iznajmili golubove pismonose. Glas istine mora stici!!!

da vidimo šta piše...

pre 15 godina

Prilično nepromišljen potez.

Kada čoveku ne dozvolite da nešto vidi i pročita (a neko je nekom ovde očigledno stao na žulj) on onda baš dobije želju da vidi šta je to tako zabranjeno!

Mnogi koji nikada ranije nisu čitali Peščanik, sada će početi da ga čitaju.

Pero

pre 15 godina

Sve vise se pribojavam da ovo nisu oni stari. Pod lupom Pescanika sada su neki novi ljudi. Moguce je tako da su ovo neki novi klinci, "sinovi" ovih novih ljudi.

Podržavalac

pre 15 godina

Pošto svaka medalja ima dve strane, druga strana jeste potvrđivanje visoke posećenosti Peščanikovog sajta, kao i dodatna reklama, koja će dovesti do još veće posećenosti, čim se ovaj sajt ponovo uspostavi. Podržavam Peščanik!

elektropionir

pre 15 godina

Ja sam emisiju odslusao i skinuo. Emisija je jako dobra. ono sto me brine sto su tkz. patrijote pocele da koriste racunare i internet. Mada je moguce da koriscenjem istih izbace ono "j" i zaista postanu patriote. Puna podrska ekipi Pescanika. Znam da vas slusaju mnogi, a ova vest samo ce povecati slusanost. Ne mogu da nas sprece da volimo istinu, ma kako ona bila bolna.

Stevo Vukovic

pre 15 godina

Zainteresovani za najnoviju emisiju istu mogu naci na podcastu B92:
http://podcast.b92.net/
kao i Pescanikovom podcastu pri B92 na:
http://podcast.b92.net/pescanik.xml
Link je dovoljno ubaciti u Podcast sekciju vaseg omiljenog audio playera (winamp na primer) i downloadovati emisiju na vas racunar radi preslusavanja.

Nebojsa

pre 15 godina

Pored ovakve vrste podrske, kolika je muka da se na sajtu B92 pored podcasta pojave i transkripti emisija?

Podrzite emisiju njenim najjacim oruzjem: istinom, tekstovima, komentarima!

Boris Obradovic

pre 15 godina

Sta je sledece? Mozda oduzimanje racunara svima koji se konektuju na ovu stranicu i zute trake oko ruku. Zalosna je zemlja kojoj se rade ovakve stvari. Izgleda da nista nismo naucili, pa nam se sve ponovo ponavlja, ali verovatno "tako treba". Spil je isti onaj obelezeni, karte su podeljene na isti nacin, samo sto neki drugi likovi kriju keca u rukavu i sada su oni spremni da igraju prljavo. Mozda je ekipa oduvek bila ista i sada su odlucili da malo zamene mesta, pa da sad malo drugi vuku karte iz rukava i dele obelezeni spil, dok ce oni koji dobijaju karte biti kao iznenadjeni.
Izgleda da to samo slusaoci Pescanika nisu hteli da znaju.
Ali AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA

Dragan

pre 15 godina

Pescanik je trenutno jedina svetla tacka u Srbiji i izlaz iz ovog mraka.Mnogima ne odgovara da cuju istinu,velika podrska hrabrim ljudima.

majchi verna

pre 15 godina

Kako bi zvucala iz njihovog ugla ona narodna poslovica "Dobar glas se daleko cuje , los glas jos dalje!"
Pozdrav Cecama, mi smo zauvek tu....

dejan vidanovic

pre 15 godina

To samo pokazuje koliko su te "snage" uverene da je Pescanik pogresna stvar za Srbstvo.
Mislim da je ovo ipak signal za UZBUNUUUU !!!

Nele

pre 15 godina

Pa, da li su svesni sta su uradili? Nisu sigurno. Mene su, a nadam se i hiljade drugih ljudi, samo potsetili da nisam u petak slusao Pescanik. Sledeceg petka cu presedeti uz radio B92, ma kakva ometanja bila, i zapisivacu sve sto stignem za svaki slucaj ako hakeri opet deluju, da bih preneo onima koji nisu stigli da slusaju. Demokratija na delu, nema sta. Mislim da bi licno predsednik Tadic morao da se zauzme da se rasvetli slucaj ako zeli podrsku cestitih ljudi na sledecim izborima. Ako je Kostunjavi stitio razne druge Cece, mogao bi Tadic da zastiti ove dve hrabre Cece. Velika podrska za B92 i Pescanik.

natasa

pre 15 godina

Strasno. Jako mi je zao ako takve stvari mogu da se rade neometano, Pescaniku, ili bilo kome. A mogu. Upadi u komjuterske sisteme su ovde ko dobar dan, svakome to moze da se desi i desava se. Sta ces, sloboda i demokratija.

istina... patriotizam

pre 15 godina

... u ovoj zemlji jedino sto ima prodju je neistina, a istina nije dobro-dosla, te se sve institucije i sve osobe zeli bojkotovati koje zele da prikazu pravo stanje Srbije... Ometanje rada Pescanika od strane "patriota", koji su do sada Srbiji naneli izuzetno velike stete, samo sto "patrioti" ne znaju da pravi patriota postuje svoju zemlju i isto tako postuje i brani sve ustanove zemlje koje se zalazu za istinu, jer sve to skupa jednu drzavu cini demokratskom... ometajuci emitovanje Pescanika, dovodeci Kovacevica u Skupstinu, jasno je stavljno na znanje da to nisu "patriote" nego strani placenici

Mirjana

pre 15 godina

Kada pripadate opciji koja veruje da je gradjanska Srbija moguca u buducnosti, kada se borite protiv ekstremnog nacionalizma normalno je da ste u manjini i da ste etiketirani u ovakvoj sredini kakva je nasa. Zato bez problema funkcionisu razni kuriri, presovi, pinkovi tkz. javni servisi i slicno.

marko

pre 15 godina

Baš mi je leglo poslednje izdanje Peščanika, odlično je!

Za sve one koji hoće da je čuju, može se skinuti sa ovog linka:
http://www3.b92.net/mp3/Pescanik-2009-01-23-09-30.mp3

Ivan Zivkovic

pre 15 godina

Ništa lakše nego ući im u trag, jedino je pitanje volje MUP-a. Takođe, ništa lakše nego premestiti se na drugi server... Ne mogu nam ništa!!!

ExNS

pre 15 godina

A, zato vec par dana ne mogu da otvorim sajt. Neka, sacekacemo.

Nego, ponovo neki "tipovi iz mraka". Reklo bi se da se Srbija sve sigurnije vraca u 90-te. Jos samo explozija turbo folka i raznorazni razmileli "celavci" u trenerkama i ukradenim kolima. SPS je vec tu, a za JUL cemo videti.
"Sve je isto, samo njega nema", doduse i ja sam van Srbije:-)

Bojan

pre 15 godina

Nisam neki "obozavalac" Pescanika, mozda se po mnogim pitanjima i ne slazem sa onim sto afirmise ova emisija, ali krajnje je vreme da kazemo NE ovakvom kriminalnom ponasanju. Ako Vam je OVO dobro,onda nista... Meni nije... Podrska Cecama i Pescaniku !

UrosLjubljana

pre 15 godina

Drzte se dobro, ako mi Pescanik dirate!
Napred druga Srbijo!!!!
Bar znam da sam u pravu, ako sam zabranjivan znaci u pravu sam!!!!
Druga Srbija, druga Srbija!!!!!!!!

Realan

pre 15 godina

Velikani srbskog patriotizma nastavljaju ono što jedino i znaju - destrukcija svega što i pomiriši na demokratiju i urbano. Zavisno od situacije i instrukcija, demoliraće sve - od "nevernika svih vrsta", preko sela i gradova, pa evo sada i web stranice Peščanika.

Najveće zlo su naneli Srbiji samoj koja sizifovski pokušava da se isčupa iz blata i postane normalna zemlja, a u koju se tako žestoko zaklinju. Policija bi mogla lako da utvrdi ko to radi i odakle, samo ako hoće.

wien-prater

pre 15 godina

Poslednih 20 godina "tipovi iz mraka" sa uspehom ruse ovu zemlju, a sada su napali i poslednji bastion zdrave misli i reci! Nadam se, da ce po prvi put ostati kratkih rukava, inace ce polumrak u kome se ova zemlja nalazi, prekriti vecna tama ! Ne dajte se!

Zrenjaninac

pre 15 godina

Imam osecaj da ovo rade oni koji su dosli na vlast uz pomoc, Pescanika, Otpora, B92, studenata, zdravog razuma... Imam osecaj da su presli na drugu stranu, na stranu koju su tada skinuli sa vlasti ( ili nisu), a sada takodje kao i oni devedesetih ispunjavaju svoje polupsihopatske ambicije, koje se ogledaju u zelji za vecnom vlascu nad napacenim narodom...

припадник Треће Србије

pre 15 godina

Иако се делимично слажем са ставовима које аутори и учесници Peščanika заступају, осуђујем сваку `елиминацију` или `онемогућавање` слободе говора.
Када Џорџ Карлин (George Carlin), амерички комичар каже за Џорџа Буша да је лудак што шаље туђу децу у рат, а за Дика Чејнија и Колина Пауела да су хомосексуалног опредељења и да га нико не линчује због тога, то је Демократија! Нема острашћености и постоји толеранција за различита мишљења. Управо је то суштина и вредност Peščanika.
Издржите!

Marko

pre 15 godina

A sad pravac u policiju i prijaviti ovaj slucaj. Mislim da je tako nesto kaznjivo kod nas, a da se uci u trag tim ljudima preko logova koje cuvaju ISP-ovi...

filip p

pre 15 godina

Pescanik je jos jedna od retkih stvari dostojna postovanja u medijskom prostoru Srbije i sigurno nije tezak zadatak dokrajciti i to malo sto je ostalo od postenog i nekompromitovanog u sredini koja je takva kakva je. Ako im sta znaci moja podrska, imaju je.

wien-prater

pre 15 godina

Poslednih 20 godina "tipovi iz mraka" sa uspehom ruse ovu zemlju, a sada su napali i poslednji bastion zdrave misli i reci! Nadam se, da ce po prvi put ostati kratkih rukava, inace ce polumrak u kome se ova zemlja nalazi, prekriti vecna tama ! Ne dajte se!

filip p

pre 15 godina

Pescanik je jos jedna od retkih stvari dostojna postovanja u medijskom prostoru Srbije i sigurno nije tezak zadatak dokrajciti i to malo sto je ostalo od postenog i nekompromitovanog u sredini koja je takva kakva je. Ako im sta znaci moja podrska, imaju je.

Marko

pre 15 godina

A sad pravac u policiju i prijaviti ovaj slucaj. Mislim da je tako nesto kaznjivo kod nas, a da se uci u trag tim ljudima preko logova koje cuvaju ISP-ovi...

Realan

pre 15 godina

Velikani srbskog patriotizma nastavljaju ono što jedino i znaju - destrukcija svega što i pomiriši na demokratiju i urbano. Zavisno od situacije i instrukcija, demoliraće sve - od "nevernika svih vrsta", preko sela i gradova, pa evo sada i web stranice Peščanika.

Najveće zlo su naneli Srbiji samoj koja sizifovski pokušava da se isčupa iz blata i postane normalna zemlja, a u koju se tako žestoko zaklinju. Policija bi mogla lako da utvrdi ko to radi i odakle, samo ako hoće.

ExNS

pre 15 godina

A, zato vec par dana ne mogu da otvorim sajt. Neka, sacekacemo.

Nego, ponovo neki "tipovi iz mraka". Reklo bi se da se Srbija sve sigurnije vraca u 90-te. Jos samo explozija turbo folka i raznorazni razmileli "celavci" u trenerkama i ukradenim kolima. SPS je vec tu, a za JUL cemo videti.
"Sve je isto, samo njega nema", doduse i ja sam van Srbije:-)

припадник Треће Србије

pre 15 godina

Иако се делимично слажем са ставовима које аутори и учесници Peščanika заступају, осуђујем сваку `елиминацију` или `онемогућавање` слободе говора.
Када Џорџ Карлин (George Carlin), амерички комичар каже за Џорџа Буша да је лудак што шаље туђу децу у рат, а за Дика Чејнија и Колина Пауела да су хомосексуалног опредељења и да га нико не линчује због тога, то је Демократија! Нема острашћености и постоји толеранција за различита мишљења. Управо је то суштина и вредност Peščanika.
Издржите!

Zrenjaninac

pre 15 godina

Imam osecaj da ovo rade oni koji su dosli na vlast uz pomoc, Pescanika, Otpora, B92, studenata, zdravog razuma... Imam osecaj da su presli na drugu stranu, na stranu koju su tada skinuli sa vlasti ( ili nisu), a sada takodje kao i oni devedesetih ispunjavaju svoje polupsihopatske ambicije, koje se ogledaju u zelji za vecnom vlascu nad napacenim narodom...

Bojan

pre 15 godina

Nisam neki "obozavalac" Pescanika, mozda se po mnogim pitanjima i ne slazem sa onim sto afirmise ova emisija, ali krajnje je vreme da kazemo NE ovakvom kriminalnom ponasanju. Ako Vam je OVO dobro,onda nista... Meni nije... Podrska Cecama i Pescaniku !

marko

pre 15 godina

Baš mi je leglo poslednje izdanje Peščanika, odlično je!

Za sve one koji hoće da je čuju, može se skinuti sa ovog linka:
http://www3.b92.net/mp3/Pescanik-2009-01-23-09-30.mp3

UrosLjubljana

pre 15 godina

Drzte se dobro, ako mi Pescanik dirate!
Napred druga Srbijo!!!!
Bar znam da sam u pravu, ako sam zabranjivan znaci u pravu sam!!!!
Druga Srbija, druga Srbija!!!!!!!!

Ivan Zivkovic

pre 15 godina

Ništa lakše nego ući im u trag, jedino je pitanje volje MUP-a. Takođe, ništa lakše nego premestiti se na drugi server... Ne mogu nam ništa!!!

Nele

pre 15 godina

Pa, da li su svesni sta su uradili? Nisu sigurno. Mene su, a nadam se i hiljade drugih ljudi, samo potsetili da nisam u petak slusao Pescanik. Sledeceg petka cu presedeti uz radio B92, ma kakva ometanja bila, i zapisivacu sve sto stignem za svaki slucaj ako hakeri opet deluju, da bih preneo onima koji nisu stigli da slusaju. Demokratija na delu, nema sta. Mislim da bi licno predsednik Tadic morao da se zauzme da se rasvetli slucaj ako zeli podrsku cestitih ljudi na sledecim izborima. Ako je Kostunjavi stitio razne druge Cece, mogao bi Tadic da zastiti ove dve hrabre Cece. Velika podrska za B92 i Pescanik.

Mirjana

pre 15 godina

Kada pripadate opciji koja veruje da je gradjanska Srbija moguca u buducnosti, kada se borite protiv ekstremnog nacionalizma normalno je da ste u manjini i da ste etiketirani u ovakvoj sredini kakva je nasa. Zato bez problema funkcionisu razni kuriri, presovi, pinkovi tkz. javni servisi i slicno.

Dragan

pre 15 godina

Pescanik je trenutno jedina svetla tacka u Srbiji i izlaz iz ovog mraka.Mnogima ne odgovara da cuju istinu,velika podrska hrabrim ljudima.

Srki

pre 15 godina

Sudeći po broju negativnih preporuka na komentare koje brane "Peščanik" i kritikuju hakere, reklo bi se da ti isti hakeri a i oni koji ih podržavaju revnosno čitaju sajt koji su i hakovali.
To je poenta dobrog sajta!

Nebojsa

pre 15 godina

Pored ovakve vrste podrske, kolika je muka da se na sajtu B92 pored podcasta pojave i transkripti emisija?

Podrzite emisiju njenim najjacim oruzjem: istinom, tekstovima, komentarima!

odakle susti?

pre 15 godina

Ova emisija je osinula po Tadicu i Jeremicu. Nisu samo "patriote" ugrozene. Kad se budu trazili odgovorni za ovo ugrozavanje osnovnih prava i sloboda treba pogledati i u vlast. Mozda nisu ometali signal i obarali sajtove, ali su mozda "malo klimnuli glavom"

dejan vidanovic

pre 15 godina

To samo pokazuje koliko su te "snage" uverene da je Pescanik pogresna stvar za Srbstvo.
Mislim da je ovo ipak signal za UZBUNUUUU !!!

Boris Obradovic

pre 15 godina

Sta je sledece? Mozda oduzimanje racunara svima koji se konektuju na ovu stranicu i zute trake oko ruku. Zalosna je zemlja kojoj se rade ovakve stvari. Izgleda da nista nismo naucili, pa nam se sve ponovo ponavlja, ali verovatno "tako treba". Spil je isti onaj obelezeni, karte su podeljene na isti nacin, samo sto neki drugi likovi kriju keca u rukavu i sada su oni spremni da igraju prljavo. Mozda je ekipa oduvek bila ista i sada su odlucili da malo zamene mesta, pa da sad malo drugi vuku karte iz rukava i dele obelezeni spil, dok ce oni koji dobijaju karte biti kao iznenadjeni.
Izgleda da to samo slusaoci Pescanika nisu hteli da znaju.
Ali AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA

Stevo Vukovic

pre 15 godina

Zainteresovani za najnoviju emisiju istu mogu naci na podcastu B92:
http://podcast.b92.net/
kao i Pescanikovom podcastu pri B92 na:
http://podcast.b92.net/pescanik.xml
Link je dovoljno ubaciti u Podcast sekciju vaseg omiljenog audio playera (winamp na primer) i downloadovati emisiju na vas racunar radi preslusavanja.

elektropionir

pre 15 godina

Ja sam emisiju odslusao i skinuo. Emisija je jako dobra. ono sto me brine sto su tkz. patrijote pocele da koriste racunare i internet. Mada je moguce da koriscenjem istih izbace ono "j" i zaista postanu patriote. Puna podrska ekipi Pescanika. Znam da vas slusaju mnogi, a ova vest samo ce povecati slusanost. Ne mogu da nas sprece da volimo istinu, ma kako ona bila bolna.

Branka

pre 15 godina

Za vreme izbora 2000, vesti u 17 koje je prenosila novosadska stanica 021 bile su ometane. Kasnije je objavljeno da je to radila vojna obavestajna sluzba. Niko nije pozvan na odgovornost, iako ni po tadasnjim zakonima to nije bilo dopusteno.
Da nisu sad to ti isti, opet po necijoj naredbi?

istina... patriotizam

pre 15 godina

... u ovoj zemlji jedino sto ima prodju je neistina, a istina nije dobro-dosla, te se sve institucije i sve osobe zeli bojkotovati koje zele da prikazu pravo stanje Srbije... Ometanje rada Pescanika od strane "patriota", koji su do sada Srbiji naneli izuzetno velike stete, samo sto "patrioti" ne znaju da pravi patriota postuje svoju zemlju i isto tako postuje i brani sve ustanove zemlje koje se zalazu za istinu, jer sve to skupa jednu drzavu cini demokratskom... ometajuci emitovanje Pescanika, dovodeci Kovacevica u Skupstinu, jasno je stavljno na znanje da to nisu "patriote" nego strani placenici

Podržavalac

pre 15 godina

Pošto svaka medalja ima dve strane, druga strana jeste potvrđivanje visoke posećenosti Peščanikovog sajta, kao i dodatna reklama, koja će dovesti do još veće posećenosti, čim se ovaj sajt ponovo uspostavi. Podržavam Peščanik!

Mashinovodja

pre 15 godina

Nisam redovan posetilac sajta, niti redovan slušalac Peščanika, ali posle ovoga, moraću da to postanem jer iskustvo u ovoj nesrećnoj zemlji pokazuje da ko god postane meta napada "SrBskih patriJota", nema boljeg dokaza da je napadnuti u pravu i da govori istinu.
Jedino novo dosad je to što je način napada drugačiji od uobičajenog. Dosad se lepo znalo: gomila nabildovanih ćelavaca sa iskeženim facama, bejzbol palicama i velikim drvenim krstovima okačenim oko vratova... Da li ovo sada znači da se taktika "patriJota" menja i da će ćelavci batinaši biti samo završna faza? Ako policija i vlast ništa ne preduzmu (kao što neće), batinaši će se pojaviti kad-tad.
Sve ovo počinje da miriše na povratak u sumorne 90-e. Izgleda da se "ono" vraća i da će opet biti (skoro) sve isto. Jedino On ostaje pod lipom...

majchi verna

pre 15 godina

Kako bi zvucala iz njihovog ugla ona narodna poslovica "Dobar glas se daleko cuje , los glas jos dalje!"
Pozdrav Cecama, mi smo zauvek tu....

da vidimo šta piše...

pre 15 godina

Prilično nepromišljen potez.

Kada čoveku ne dozvolite da nešto vidi i pročita (a neko je nekom ovde očigledno stao na žulj) on onda baš dobije želju da vidi šta je to tako zabranjeno!

Mnogi koji nikada ranije nisu čitali Peščanik, sada će početi da ga čitaju.

Petar

pre 15 godina

Drage Cece, rusenje Pescanika je najbolja potvrda da ste na pravom putu, da se borite za pravu stvar, da treba da nastavite na isti nacin i dalje, te da prenosite poruke makar i golubom pismonosom. Pescanik je opasan za nesposobnu vlast i opasan za jos goru opoziciju. To znaci da je Pescanik dobar za Srbiju. A Srbija je interes svih nas. Ako pokusavaju da bez posledica, uguse jedinu emisiju koja prezire laz i licemerstvo onda se Srbija vraca u devedesete. Predlazem da otvorite ziro-racun na kome ce gradjani zeljni slobode uplatiti koliko mogu, kako bi tim sredstvima obezbjedili sigurnost sajta ili kao sto vec rekoh, iznajmili golubove pismonose. Glas istine mora stici!!!

natasa

pre 15 godina

Strasno. Jako mi je zao ako takve stvari mogu da se rade neometano, Pescaniku, ili bilo kome. A mogu. Upadi u komjuterske sisteme su ovde ko dobar dan, svakome to moze da se desi i desava se. Sta ces, sloboda i demokratija.

Katica

pre 15 godina

Nije samo u pitanju sajt, nego u subotu 24. 01.2009. nisam na radiju mogla da slušam „peščanik“ nestao je signal radija B92 baš u 15. 30h! Znači „ušla voda u kabl“ opet! Ti što obaraju sajt treba potražiti preko Ace Tomića, Bulatovića i njima ličnim (koji su verovatno ponovo svi u bezbedonosnim službama Srbije) budno prate da Srbija NE PROGLEDA nego da večno ostane RUSKA GUBERNIJA! Preko poznanika sam u mp3 formatu konačno danas preslušala emisiju i ono što je u uvodu rekla Ceca Lukić i što je govorio Žarko Korać ne da je tačno 99% nego je TAČNO 100% eto zato su napali sajt i radio signal plaše se ISTINE kao „đavo od krsta“!!!

bami

pre 15 godina

U subotu, 24.01.2009. godine, nisam mogao da slušam veći deo reprize Peščanika, a nalazio sam se na Novom Beogradu. U tom terminu automatski pretraživač radija nije nikako mogao da locira B92. Veoma je situacija ličila na onu iz maja 2000, kada je svaki čas voda ulazila u koaksijalne kablove studija B!

ReLaX

pre 15 godina

A mnogo je tesko oboriti sajt... Za tako nesto mozes naci uputstva na netu. Ne bi me cudilo da je ovo delo nekih klinaca koji po ceo dan igraju "kanter"... U svakom slucaju Pescanik cu od danas slusati i sajt posecvati jos vise...

Seoski Djilkosh

pre 15 godina

Pescanik je jedini preostao glas razuma u zoni sumraka... i do sada sam slusao emisiju i nastavicu da je slusam ;) Podcast funkcionise!

Podrska sa Novog Zelanda

Ivan

pre 15 godina

Pa gospodo mislim da bi morali da obratite paznju na informacije o sistemu koje vam cure sa sajta. Ukoliko znate da imate neprijatelja sigurno necete zaboraviti da zakljucate ulazna vrata.
Cinjenica da mogu da vidim verzije instaliranog software-a mi uveliko omogucavaju da potrazim poslednje alatke za razne vrste napada i sl. Obratite se nekome ko zna da makar unekoliko obezbedi vas sadrzaj. Nije da se uvek slazem sa vasim nacinom izlaganja, ali ne mislim da ovakva emisija ne treba da postoji.

Nebojsa

pre 15 godina

Drage moje,
mislim da je krajnje vreme da se urade dve stvari, prva je da se poboljsa rad provajdera i nivo zastite vaseg sajta, i druga je, mnogo bitnija, da pocne sa paralelnim radio i TV emitovanjem, pa valjda ometaci nece moci bas sve da ometaju u isto vreme , , ,
PUNO SRECE I NASTAVITE, IMA NAS KOJI SMO SE NAVUKLI I VISE BEZ VAS NE MOZEMO, POZZ

Zrnce peska

pre 15 godina

Sreca je da postoje i "nasi hakeri", pa sam uspeo da skinem mp3 verziju i preslusam.
Ne mogu oni doveka da obaraju sajt. Jednom ce proraditi, a mi cemo downloadovati emisije i slusati. Proslo je vreme kada se neko mogao ucutkati lako. Bogu hvala na tome.

Pero

pre 15 godina

Sve vise se pribojavam da ovo nisu oni stari. Pod lupom Pescanika sada su neki novi ljudi. Moguce je tako da su ovo neki novi klinci, "sinovi" ovih novih ljudi.

Zoran R. Bulatovic

pre 15 godina

Znaci to je razlog sto juce nije bilo prijema na devedesetdvojci. Uzas, duh Slobodana nad ovom smesnom zemljom. Cece, na vasoj smo strani....

Milosevic Svetislav

pre 15 godina

Ako ste gledali emisuju na B92 o internet kriminalu, mogli ste da vidite nekog lika [sa izmenjenim glasom] koji se predstavio kao haker i izmedju ostalog rekao je da ruši Albanske sajtove,da cinkari i ono najvažnije da obavlja prljave poslove za SLUZBU! Tako da nije teško zaključiti ko ometa signale i ko hakuje, obični građani nemaju tehniku niti političku potporu da bi to mogli da čine. Srbija nije odmakla od Miloševićevog režima.

IvanV

pre 15 godina

Na pocetku da napomenem da mi ni u kom pogledu nije drago zbog ovog nemilog dogadjaja.

S druge strane, zanima me ko vas je to slagao da neko moze da "ometa" vas sajt. Pa zamislite koliko bi velikih sajtova poput Google, Yahoo propalo da su se zalili kako ih neko ometa, a napadaju ih sigurno iz dana u dan.

Ergo, dva scenarija su moguci uzorok vasih problema:

1)odabrali ste hosting provajdera koji ne koristi cluster tehnologiju (sajt se hostuje sa vise kopija od kojih je jedna uvek dostupna). Tako u slucaju tzv. DDos napada (uprosceno receno, previse zahteva za otvaranjem stranica sajta sa jedne ili nekoliko IP adresa) provajder nije u stanju da napad preusmeri na jednu od kopija vaseg sajta. Cak i ukoliko vas sajt ima ogromnu popularnost te belezi veliki broj otvorenih strana od strane velikog broja posetilaca iskusni hosting administratori ce to resiti kroz cluster.

2)posto koristite Joomla CMS moze biti da niste culi da je taj CMS imao ozbiljan propust koji na lak nacin omogucava svakom sitnom hakercicu da udje u admin deo sajta

Sve najbolje vam zelim!

Mia

pre 15 godina

Potrcah na clanak da dam podrsku mediju koji se napada - iako ga nikad ne slusah - pogledah i rxample-link koji je neko postavio...Iako podrska iz principa i dalje stoji, the link je bio hladan tus: koja propaganda, jezik mrznje, ne-kriticki pro-amerikanizam...Ne zelim da vas rusim, ali ni da vas sulusam vise.

Ilija

pre 15 godina

Pescanik je nesto najbolje sto postoji u medijima kod nas, ako vam je potrebna pomoc ili neko ko ce da protestuje sa vama, javite se meni, pozdrav i srecno u vasoj borbi!

djordje

pre 15 godina

ne razumem se u to kako neki sajt radi, ali ako je srusen onda valjda niko ne moze da mu pridje nema ga na internetu a ja sam doso s neke strane na kojoj je neki njihov tekst i sajt mi se otvorio gde je taj tekst pa onda sve ostlalo na njemu. mozda to ipak nisu hakeri nego neka njihova greska ako nemaju dobre strucnjake.
http://pescanik.net/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
pozdrav za svetlane

sumnjicava

pre 15 godina

Jeste vi sigurni da sajt ne radi? Moje poevrenje nema ko nije izigrao i da mi ne zamerite sto sam sumnjicava samo stvarno moze da se dodje na sajt a sin mi kaze da ako je sajt hakovan to onda ne moze i uvek oni sto napadnu ostave nesto svoje na njemu jer hoce da se pohvale.

V.K.

pre 15 godina

Nije mi bas jasno kakav je to provider koji ne moze da zastiti sajt.

Uostalom, pored linka, koji je postavljen na podcast, ako i sajt B92 postane nedostupan, postoje sajtovi koji se specijalzuju za publikovanje suprimiranog sadrzaja, kao sto je wikileaks. Takodje, emisija moze da se objavi kao torrent, koji je kao peer-to-peer tehnologiju mnogo teze ometati.

BaneR, Nis

pre 15 godina

Pa, da su oni neki chestiti svet ne bi to radili iz "mraka". Ako je to nekakav patriotizam zashto se ne pokazu i potpishu?! A nas Peshcanik... pa mogu oni da ga napadaju koliko hoce. To je ipak stvar pameti i zato oni ne razumeju bash nishta.

Sasa

pre 15 godina

Ljudi borimo se s njima njihovim oruzjem. Uvek mozete hostovati sajt na vise servera. Imajte backup server, vise lokacija na kojima ce biti hostovane emisije. Uzmite za provajdere neku ozbiljnu inostranu firmu ili radite na secure protokolima i resice te probleme. Ako bi vasa emisija bila na 30 servera po svetu, da li bi onda mogli da hakuju.

Aleksandar

pre 15 godina

Hakerima je stvarno dosadno u zivotu. Nadjite devojku/decka i idite uzivajte u zivotu, a ne tu da sedite 36 sati dnevno ispred kompjutera.

Nindza

pre 15 godina

Srbija mi lici na bolesnika od neke opake bolesti, a ima na raspolaganju samo dve vrste doktora: jedni koji kazu da je sramota da se seta rascupana i u pizami vec da treba da prati evropske modne trendove, i drugi koji tvrde da nije ni bolesna, i da treba da nastavi nacinom zivota koji je do bolesti i doveo.
Jedni su postigli vrhunski cilj oborivsi sajt "Pescanika" (radio emisije), i time misle da ce "osloboditi" Srbiju, a drugi vicu "Ne damo Pescanik" (radio emisiju) kao poslednju nadu za Srbiju?!
Ne damo ni Trst ni Kosovo...
Ako su nam to jedine opcije, bolje da se iskljuce aparati za odrzavanje u zivotu...

Biljana

pre 15 godina

Ali sajt stvarno radi i kad se klikne ovde : http://pescanik.net/index.php
A na naslovnoj strani i dalje stoji da je sajt hakovan. Koliko ja znam da je hakovan ne bih bila u mogucnosti da ga otvorim ni sa jednog linka.

sta se ja ovde s vama zlopatim

pre 15 godina

ne radi, radi, ne radi, radilo ja vido, jopet ne radi ...
kakva zemlja takvi i sajtovi ... sve supljo ... upali hakeri u pentagon nece kod vas!

gradjanin Srbije

pre 15 godina

Svi napadi na Pescanik,kao i rusenje i spoplitanje Srbije na svom evropskom putu poticu i dirigovani su iz RUSIJE. Pogledajte sajtove raznih kriminalno -teroristickih organizacija tipa Dveri, obraz, razna pravosljavlja i videcete odakle duva vetar. Rusija je totalno unazadila ovu zemlju u svakom smislu.

sandinista

pre 15 godina

Nije u redu sto su oborili sajt, ali ne razumem kako to da vas drzava zastiti , da vam zakupi neki bolji server ili da posalje nekoga ko se razume u posao admiistratora ??? mislim kada bi drzava to radila svima kojima je srusen sajt gde bi bio kraj, pouzdan hosting i revnosan administrator i eto resenja, a to sto ruse je priznanje njihove nemoci, aj uzdravlje

Jelena Stanković

pre 15 godina

PEŠČANIK je jedini medij koji je ostao dosledan. Na žalost potvrđuje se, po ko zna koji put, da se vlast ne sme kritikovati, jer odmah reaguje na ovakav način. Ova vlast je potvrdsila da je nasledila prethodnu a za to je odgovoran predsednik, pre svih.
Dragi prijatelji, ako ne zaštitimo PEŠČANIK ovde će ponovo biti totalni mrak i jednoumlje. Vrag je odneo šalu, uzmimo se u pamet. Dokle će oni (NEGATIVCI, MRAČNJACI, IZOLACIONISTI, VERSKI FANATICI) nas pobeđivati? MORAMO IM SE SUPROTSTAVITI.
VELIKA PODRŠKA SVETLANAMA.

Gorans

pre 15 godina

To je neka uljudjena kritika i salonski revolucionizam koji u sudaru sa primitivnim nacionalizmom i nasilnistvom - nema sanse na ovim terenima - zato nam i je kako nam je... a beznadezno je zato sto primitivne ne mozete uvjeriti u vase ideje - a kriva drina jeste i ostace ali mi je nikada nesmijemo prestati ispravljati

filip p

pre 15 godina

Pescanik je jos jedna od retkih stvari dostojna postovanja u medijskom prostoru Srbije i sigurno nije tezak zadatak dokrajciti i to malo sto je ostalo od postenog i nekompromitovanog u sredini koja je takva kakva je. Ako im sta znaci moja podrska, imaju je.

wien-prater

pre 15 godina

Poslednih 20 godina "tipovi iz mraka" sa uspehom ruse ovu zemlju, a sada su napali i poslednji bastion zdrave misli i reci! Nadam se, da ce po prvi put ostati kratkih rukava, inace ce polumrak u kome se ova zemlja nalazi, prekriti vecna tama ! Ne dajte se!

Marko

pre 15 godina

A sad pravac u policiju i prijaviti ovaj slucaj. Mislim da je tako nesto kaznjivo kod nas, a da se uci u trag tim ljudima preko logova koje cuvaju ISP-ovi...

Realan

pre 15 godina

Velikani srbskog patriotizma nastavljaju ono što jedino i znaju - destrukcija svega što i pomiriši na demokratiju i urbano. Zavisno od situacije i instrukcija, demoliraće sve - od "nevernika svih vrsta", preko sela i gradova, pa evo sada i web stranice Peščanika.

Najveće zlo su naneli Srbiji samoj koja sizifovski pokušava da se isčupa iz blata i postane normalna zemlja, a u koju se tako žestoko zaklinju. Policija bi mogla lako da utvrdi ko to radi i odakle, samo ako hoće.

UrosLjubljana

pre 15 godina

Drzte se dobro, ako mi Pescanik dirate!
Napred druga Srbijo!!!!
Bar znam da sam u pravu, ako sam zabranjivan znaci u pravu sam!!!!
Druga Srbija, druga Srbija!!!!!!!!

ExNS

pre 15 godina

A, zato vec par dana ne mogu da otvorim sajt. Neka, sacekacemo.

Nego, ponovo neki "tipovi iz mraka". Reklo bi se da se Srbija sve sigurnije vraca u 90-te. Jos samo explozija turbo folka i raznorazni razmileli "celavci" u trenerkama i ukradenim kolima. SPS je vec tu, a za JUL cemo videti.
"Sve je isto, samo njega nema", doduse i ja sam van Srbije:-)

Bojan

pre 15 godina

Nisam neki "obozavalac" Pescanika, mozda se po mnogim pitanjima i ne slazem sa onim sto afirmise ova emisija, ali krajnje je vreme da kazemo NE ovakvom kriminalnom ponasanju. Ako Vam je OVO dobro,onda nista... Meni nije... Podrska Cecama i Pescaniku !

Zrenjaninac

pre 15 godina

Imam osecaj da ovo rade oni koji su dosli na vlast uz pomoc, Pescanika, Otpora, B92, studenata, zdravog razuma... Imam osecaj da su presli na drugu stranu, na stranu koju su tada skinuli sa vlasti ( ili nisu), a sada takodje kao i oni devedesetih ispunjavaju svoje polupsihopatske ambicije, koje se ogledaju u zelji za vecnom vlascu nad napacenim narodom...

marko

pre 15 godina

Baš mi je leglo poslednje izdanje Peščanika, odlično je!

Za sve one koji hoće da je čuju, može se skinuti sa ovog linka:
http://www3.b92.net/mp3/Pescanik-2009-01-23-09-30.mp3

припадник Треће Србије

pre 15 godina

Иако се делимично слажем са ставовима које аутори и учесници Peščanika заступају, осуђујем сваку `елиминацију` или `онемогућавање` слободе говора.
Када Џорџ Карлин (George Carlin), амерички комичар каже за Џорџа Буша да је лудак што шаље туђу децу у рат, а за Дика Чејнија и Колина Пауела да су хомосексуалног опредељења и да га нико не линчује због тога, то је Демократија! Нема острашћености и постоји толеранција за различита мишљења. Управо је то суштина и вредност Peščanika.
Издржите!

Dragan

pre 15 godina

Pescanik je trenutno jedina svetla tacka u Srbiji i izlaz iz ovog mraka.Mnogima ne odgovara da cuju istinu,velika podrska hrabrim ljudima.

Ivan Zivkovic

pre 15 godina

Ništa lakše nego ući im u trag, jedino je pitanje volje MUP-a. Takođe, ništa lakše nego premestiti se na drugi server... Ne mogu nam ništa!!!

Mirjana

pre 15 godina

Kada pripadate opciji koja veruje da je gradjanska Srbija moguca u buducnosti, kada se borite protiv ekstremnog nacionalizma normalno je da ste u manjini i da ste etiketirani u ovakvoj sredini kakva je nasa. Zato bez problema funkcionisu razni kuriri, presovi, pinkovi tkz. javni servisi i slicno.

Boris Obradovic

pre 15 godina

Sta je sledece? Mozda oduzimanje racunara svima koji se konektuju na ovu stranicu i zute trake oko ruku. Zalosna je zemlja kojoj se rade ovakve stvari. Izgleda da nista nismo naucili, pa nam se sve ponovo ponavlja, ali verovatno "tako treba". Spil je isti onaj obelezeni, karte su podeljene na isti nacin, samo sto neki drugi likovi kriju keca u rukavu i sada su oni spremni da igraju prljavo. Mozda je ekipa oduvek bila ista i sada su odlucili da malo zamene mesta, pa da sad malo drugi vuku karte iz rukava i dele obelezeni spil, dok ce oni koji dobijaju karte biti kao iznenadjeni.
Izgleda da to samo slusaoci Pescanika nisu hteli da znaju.
Ali AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA

dejan vidanovic

pre 15 godina

To samo pokazuje koliko su te "snage" uverene da je Pescanik pogresna stvar za Srbstvo.
Mislim da je ovo ipak signal za UZBUNUUUU !!!

Nele

pre 15 godina

Pa, da li su svesni sta su uradili? Nisu sigurno. Mene su, a nadam se i hiljade drugih ljudi, samo potsetili da nisam u petak slusao Pescanik. Sledeceg petka cu presedeti uz radio B92, ma kakva ometanja bila, i zapisivacu sve sto stignem za svaki slucaj ako hakeri opet deluju, da bih preneo onima koji nisu stigli da slusaju. Demokratija na delu, nema sta. Mislim da bi licno predsednik Tadic morao da se zauzme da se rasvetli slucaj ako zeli podrsku cestitih ljudi na sledecim izborima. Ako je Kostunjavi stitio razne druge Cece, mogao bi Tadic da zastiti ove dve hrabre Cece. Velika podrska za B92 i Pescanik.

majchi verna

pre 15 godina

Kako bi zvucala iz njihovog ugla ona narodna poslovica "Dobar glas se daleko cuje , los glas jos dalje!"
Pozdrav Cecama, mi smo zauvek tu....

Mia

pre 15 godina

Potrcah na clanak da dam podrsku mediju koji se napada - iako ga nikad ne slusah - pogledah i rxample-link koji je neko postavio...Iako podrska iz principa i dalje stoji, the link je bio hladan tus: koja propaganda, jezik mrznje, ne-kriticki pro-amerikanizam...Ne zelim da vas rusim, ali ni da vas sulusam vise.

Nebojsa

pre 15 godina

Pored ovakve vrste podrske, kolika je muka da se na sajtu B92 pored podcasta pojave i transkripti emisija?

Podrzite emisiju njenim najjacim oruzjem: istinom, tekstovima, komentarima!

istina... patriotizam

pre 15 godina

... u ovoj zemlji jedino sto ima prodju je neistina, a istina nije dobro-dosla, te se sve institucije i sve osobe zeli bojkotovati koje zele da prikazu pravo stanje Srbije... Ometanje rada Pescanika od strane "patriota", koji su do sada Srbiji naneli izuzetno velike stete, samo sto "patrioti" ne znaju da pravi patriota postuje svoju zemlju i isto tako postuje i brani sve ustanove zemlje koje se zalazu za istinu, jer sve to skupa jednu drzavu cini demokratskom... ometajuci emitovanje Pescanika, dovodeci Kovacevica u Skupstinu, jasno je stavljno na znanje da to nisu "patriote" nego strani placenici

natasa

pre 15 godina

Strasno. Jako mi je zao ako takve stvari mogu da se rade neometano, Pescaniku, ili bilo kome. A mogu. Upadi u komjuterske sisteme su ovde ko dobar dan, svakome to moze da se desi i desava se. Sta ces, sloboda i demokratija.

Stevo Vukovic

pre 15 godina

Zainteresovani za najnoviju emisiju istu mogu naci na podcastu B92:
http://podcast.b92.net/
kao i Pescanikovom podcastu pri B92 na:
http://podcast.b92.net/pescanik.xml
Link je dovoljno ubaciti u Podcast sekciju vaseg omiljenog audio playera (winamp na primer) i downloadovati emisiju na vas racunar radi preslusavanja.

Podržavalac

pre 15 godina

Pošto svaka medalja ima dve strane, druga strana jeste potvrđivanje visoke posećenosti Peščanikovog sajta, kao i dodatna reklama, koja će dovesti do još veće posećenosti, čim se ovaj sajt ponovo uspostavi. Podržavam Peščanik!

elektropionir

pre 15 godina

Ja sam emisiju odslusao i skinuo. Emisija je jako dobra. ono sto me brine sto su tkz. patrijote pocele da koriste racunare i internet. Mada je moguce da koriscenjem istih izbace ono "j" i zaista postanu patriote. Puna podrska ekipi Pescanika. Znam da vas slusaju mnogi, a ova vest samo ce povecati slusanost. Ne mogu da nas sprece da volimo istinu, ma kako ona bila bolna.

Petar

pre 15 godina

Drage Cece, rusenje Pescanika je najbolja potvrda da ste na pravom putu, da se borite za pravu stvar, da treba da nastavite na isti nacin i dalje, te da prenosite poruke makar i golubom pismonosom. Pescanik je opasan za nesposobnu vlast i opasan za jos goru opoziciju. To znaci da je Pescanik dobar za Srbiju. A Srbija je interes svih nas. Ako pokusavaju da bez posledica, uguse jedinu emisiju koja prezire laz i licemerstvo onda se Srbija vraca u devedesete. Predlazem da otvorite ziro-racun na kome ce gradjani zeljni slobode uplatiti koliko mogu, kako bi tim sredstvima obezbjedili sigurnost sajta ili kao sto vec rekoh, iznajmili golubove pismonose. Glas istine mora stici!!!

Branka

pre 15 godina

Za vreme izbora 2000, vesti u 17 koje je prenosila novosadska stanica 021 bile su ometane. Kasnije je objavljeno da je to radila vojna obavestajna sluzba. Niko nije pozvan na odgovornost, iako ni po tadasnjim zakonima to nije bilo dopusteno.
Da nisu sad to ti isti, opet po necijoj naredbi?

Seoski Djilkosh

pre 15 godina

Pescanik je jedini preostao glas razuma u zoni sumraka... i do sada sam slusao emisiju i nastavicu da je slusam ;) Podcast funkcionise!

Podrska sa Novog Zelanda

Katica

pre 15 godina

Nije samo u pitanju sajt, nego u subotu 24. 01.2009. nisam na radiju mogla da slušam „peščanik“ nestao je signal radija B92 baš u 15. 30h! Znači „ušla voda u kabl“ opet! Ti što obaraju sajt treba potražiti preko Ace Tomića, Bulatovića i njima ličnim (koji su verovatno ponovo svi u bezbedonosnim službama Srbije) budno prate da Srbija NE PROGLEDA nego da večno ostane RUSKA GUBERNIJA! Preko poznanika sam u mp3 formatu konačno danas preslušala emisiju i ono što je u uvodu rekla Ceca Lukić i što je govorio Žarko Korać ne da je tačno 99% nego je TAČNO 100% eto zato su napali sajt i radio signal plaše se ISTINE kao „đavo od krsta“!!!

Mashinovodja

pre 15 godina

Nisam redovan posetilac sajta, niti redovan slušalac Peščanika, ali posle ovoga, moraću da to postanem jer iskustvo u ovoj nesrećnoj zemlji pokazuje da ko god postane meta napada "SrBskih patriJota", nema boljeg dokaza da je napadnuti u pravu i da govori istinu.
Jedino novo dosad je to što je način napada drugačiji od uobičajenog. Dosad se lepo znalo: gomila nabildovanih ćelavaca sa iskeženim facama, bejzbol palicama i velikim drvenim krstovima okačenim oko vratova... Da li ovo sada znači da se taktika "patriJota" menja i da će ćelavci batinaši biti samo završna faza? Ako policija i vlast ništa ne preduzmu (kao što neće), batinaši će se pojaviti kad-tad.
Sve ovo počinje da miriše na povratak u sumorne 90-e. Izgleda da se "ono" vraća i da će opet biti (skoro) sve isto. Jedino On ostaje pod lipom...

ReLaX

pre 15 godina

A mnogo je tesko oboriti sajt... Za tako nesto mozes naci uputstva na netu. Ne bi me cudilo da je ovo delo nekih klinaca koji po ceo dan igraju "kanter"... U svakom slucaju Pescanik cu od danas slusati i sajt posecvati jos vise...

Ivan

pre 15 godina

Pa gospodo mislim da bi morali da obratite paznju na informacije o sistemu koje vam cure sa sajta. Ukoliko znate da imate neprijatelja sigurno necete zaboraviti da zakljucate ulazna vrata.
Cinjenica da mogu da vidim verzije instaliranog software-a mi uveliko omogucavaju da potrazim poslednje alatke za razne vrste napada i sl. Obratite se nekome ko zna da makar unekoliko obezbedi vas sadrzaj. Nije da se uvek slazem sa vasim nacinom izlaganja, ali ne mislim da ovakva emisija ne treba da postoji.

da vidimo šta piše...

pre 15 godina

Prilično nepromišljen potez.

Kada čoveku ne dozvolite da nešto vidi i pročita (a neko je nekom ovde očigledno stao na žulj) on onda baš dobije želju da vidi šta je to tako zabranjeno!

Mnogi koji nikada ranije nisu čitali Peščanik, sada će početi da ga čitaju.

Zrnce peska

pre 15 godina

Sreca je da postoje i "nasi hakeri", pa sam uspeo da skinem mp3 verziju i preslusam.
Ne mogu oni doveka da obaraju sajt. Jednom ce proraditi, a mi cemo downloadovati emisije i slusati. Proslo je vreme kada se neko mogao ucutkati lako. Bogu hvala na tome.

Srki

pre 15 godina

Sudeći po broju negativnih preporuka na komentare koje brane "Peščanik" i kritikuju hakere, reklo bi se da ti isti hakeri a i oni koji ih podržavaju revnosno čitaju sajt koji su i hakovali.
To je poenta dobrog sajta!

Nindza

pre 15 godina

Srbija mi lici na bolesnika od neke opake bolesti, a ima na raspolaganju samo dve vrste doktora: jedni koji kazu da je sramota da se seta rascupana i u pizami vec da treba da prati evropske modne trendove, i drugi koji tvrde da nije ni bolesna, i da treba da nastavi nacinom zivota koji je do bolesti i doveo.
Jedni su postigli vrhunski cilj oborivsi sajt "Pescanika" (radio emisije), i time misle da ce "osloboditi" Srbiju, a drugi vicu "Ne damo Pescanik" (radio emisiju) kao poslednju nadu za Srbiju?!
Ne damo ni Trst ni Kosovo...
Ako su nam to jedine opcije, bolje da se iskljuce aparati za odrzavanje u zivotu...

sta se ja ovde s vama zlopatim

pre 15 godina

ne radi, radi, ne radi, radilo ja vido, jopet ne radi ...
kakva zemlja takvi i sajtovi ... sve supljo ... upali hakeri u pentagon nece kod vas!

Pero

pre 15 godina

Sve vise se pribojavam da ovo nisu oni stari. Pod lupom Pescanika sada su neki novi ljudi. Moguce je tako da su ovo neki novi klinci, "sinovi" ovih novih ljudi.

bami

pre 15 godina

U subotu, 24.01.2009. godine, nisam mogao da slušam veći deo reprize Peščanika, a nalazio sam se na Novom Beogradu. U tom terminu automatski pretraživač radija nije nikako mogao da locira B92. Veoma je situacija ličila na onu iz maja 2000, kada je svaki čas voda ulazila u koaksijalne kablove studija B!

sumnjicava

pre 15 godina

Jeste vi sigurni da sajt ne radi? Moje poevrenje nema ko nije izigrao i da mi ne zamerite sto sam sumnjicava samo stvarno moze da se dodje na sajt a sin mi kaze da ako je sajt hakovan to onda ne moze i uvek oni sto napadnu ostave nesto svoje na njemu jer hoce da se pohvale.

Biljana

pre 15 godina

Ali sajt stvarno radi i kad se klikne ovde : http://pescanik.net/index.php
A na naslovnoj strani i dalje stoji da je sajt hakovan. Koliko ja znam da je hakovan ne bih bila u mogucnosti da ga otvorim ni sa jednog linka.

Nebojsa

pre 15 godina

Drage moje,
mislim da je krajnje vreme da se urade dve stvari, prva je da se poboljsa rad provajdera i nivo zastite vaseg sajta, i druga je, mnogo bitnija, da pocne sa paralelnim radio i TV emitovanjem, pa valjda ometaci nece moci bas sve da ometaju u isto vreme , , ,
PUNO SRECE I NASTAVITE, IMA NAS KOJI SMO SE NAVUKLI I VISE BEZ VAS NE MOZEMO, POZZ

Aleksandar

pre 15 godina

Hakerima je stvarno dosadno u zivotu. Nadjite devojku/decka i idite uzivajte u zivotu, a ne tu da sedite 36 sati dnevno ispred kompjutera.

odakle susti?

pre 15 godina

Ova emisija je osinula po Tadicu i Jeremicu. Nisu samo "patriote" ugrozene. Kad se budu trazili odgovorni za ovo ugrozavanje osnovnih prava i sloboda treba pogledati i u vlast. Mozda nisu ometali signal i obarali sajtove, ali su mozda "malo klimnuli glavom"

djordje

pre 15 godina

ne razumem se u to kako neki sajt radi, ali ako je srusen onda valjda niko ne moze da mu pridje nema ga na internetu a ja sam doso s neke strane na kojoj je neki njihov tekst i sajt mi se otvorio gde je taj tekst pa onda sve ostlalo na njemu. mozda to ipak nisu hakeri nego neka njihova greska ako nemaju dobre strucnjake.
http://pescanik.net/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
pozdrav za svetlane

Ilija

pre 15 godina

Pescanik je nesto najbolje sto postoji u medijima kod nas, ako vam je potrebna pomoc ili neko ko ce da protestuje sa vama, javite se meni, pozdrav i srecno u vasoj borbi!

Milosevic Svetislav

pre 15 godina

Ako ste gledali emisuju na B92 o internet kriminalu, mogli ste da vidite nekog lika [sa izmenjenim glasom] koji se predstavio kao haker i izmedju ostalog rekao je da ruši Albanske sajtove,da cinkari i ono najvažnije da obavlja prljave poslove za SLUZBU! Tako da nije teško zaključiti ko ometa signale i ko hakuje, obični građani nemaju tehniku niti političku potporu da bi to mogli da čine. Srbija nije odmakla od Miloševićevog režima.

Sasa

pre 15 godina

Ljudi borimo se s njima njihovim oruzjem. Uvek mozete hostovati sajt na vise servera. Imajte backup server, vise lokacija na kojima ce biti hostovane emisije. Uzmite za provajdere neku ozbiljnu inostranu firmu ili radite na secure protokolima i resice te probleme. Ako bi vasa emisija bila na 30 servera po svetu, da li bi onda mogli da hakuju.

Zoran R. Bulatovic

pre 15 godina

Znaci to je razlog sto juce nije bilo prijema na devedesetdvojci. Uzas, duh Slobodana nad ovom smesnom zemljom. Cece, na vasoj smo strani....

V.K.

pre 15 godina

Nije mi bas jasno kakav je to provider koji ne moze da zastiti sajt.

Uostalom, pored linka, koji je postavljen na podcast, ako i sajt B92 postane nedostupan, postoje sajtovi koji se specijalzuju za publikovanje suprimiranog sadrzaja, kao sto je wikileaks. Takodje, emisija moze da se objavi kao torrent, koji je kao peer-to-peer tehnologiju mnogo teze ometati.

BaneR, Nis

pre 15 godina

Pa, da su oni neki chestiti svet ne bi to radili iz "mraka". Ako je to nekakav patriotizam zashto se ne pokazu i potpishu?! A nas Peshcanik... pa mogu oni da ga napadaju koliko hoce. To je ipak stvar pameti i zato oni ne razumeju bash nishta.

IvanV

pre 15 godina

Na pocetku da napomenem da mi ni u kom pogledu nije drago zbog ovog nemilog dogadjaja.

S druge strane, zanima me ko vas je to slagao da neko moze da "ometa" vas sajt. Pa zamislite koliko bi velikih sajtova poput Google, Yahoo propalo da su se zalili kako ih neko ometa, a napadaju ih sigurno iz dana u dan.

Ergo, dva scenarija su moguci uzorok vasih problema:

1)odabrali ste hosting provajdera koji ne koristi cluster tehnologiju (sajt se hostuje sa vise kopija od kojih je jedna uvek dostupna). Tako u slucaju tzv. DDos napada (uprosceno receno, previse zahteva za otvaranjem stranica sajta sa jedne ili nekoliko IP adresa) provajder nije u stanju da napad preusmeri na jednu od kopija vaseg sajta. Cak i ukoliko vas sajt ima ogromnu popularnost te belezi veliki broj otvorenih strana od strane velikog broja posetilaca iskusni hosting administratori ce to resiti kroz cluster.

2)posto koristite Joomla CMS moze biti da niste culi da je taj CMS imao ozbiljan propust koji na lak nacin omogucava svakom sitnom hakercicu da udje u admin deo sajta

Sve najbolje vam zelim!

gradjanin Srbije

pre 15 godina

Svi napadi na Pescanik,kao i rusenje i spoplitanje Srbije na svom evropskom putu poticu i dirigovani su iz RUSIJE. Pogledajte sajtove raznih kriminalno -teroristickih organizacija tipa Dveri, obraz, razna pravosljavlja i videcete odakle duva vetar. Rusija je totalno unazadila ovu zemlju u svakom smislu.

Gorans

pre 15 godina

To je neka uljudjena kritika i salonski revolucionizam koji u sudaru sa primitivnim nacionalizmom i nasilnistvom - nema sanse na ovim terenima - zato nam i je kako nam je... a beznadezno je zato sto primitivne ne mozete uvjeriti u vase ideje - a kriva drina jeste i ostace ali mi je nikada nesmijemo prestati ispravljati

Jelena Stanković

pre 15 godina

PEŠČANIK je jedini medij koji je ostao dosledan. Na žalost potvrđuje se, po ko zna koji put, da se vlast ne sme kritikovati, jer odmah reaguje na ovakav način. Ova vlast je potvrdsila da je nasledila prethodnu a za to je odgovoran predsednik, pre svih.
Dragi prijatelji, ako ne zaštitimo PEŠČANIK ovde će ponovo biti totalni mrak i jednoumlje. Vrag je odneo šalu, uzmimo se u pamet. Dokle će oni (NEGATIVCI, MRAČNJACI, IZOLACIONISTI, VERSKI FANATICI) nas pobeđivati? MORAMO IM SE SUPROTSTAVITI.
VELIKA PODRŠKA SVETLANAMA.

sandinista

pre 15 godina

Nije u redu sto su oborili sajt, ali ne razumem kako to da vas drzava zastiti , da vam zakupi neki bolji server ili da posalje nekoga ko se razume u posao admiistratora ??? mislim kada bi drzava to radila svima kojima je srusen sajt gde bi bio kraj, pouzdan hosting i revnosan administrator i eto resenja, a to sto ruse je priznanje njihove nemoci, aj uzdravlje