Četvrtak, 15.01.2009.

13:29

Pobeda deli Đokovića od 2. mesta

Treći teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Sidneju pošto je pobedio Marija Ančića iz Hrvatske sa 2:0 - po setovima 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Pobeda deli Ðokoviæa od 2. mesta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

Profesor etike

pre 15 godina

@d
Uspili ste pogrijesit, jer ste hronicno zabuncani i govorite sramne stvari: kako Vi licno niste GADLJIVI na komentare o fizickom izgledu?
Ovo je drugi put da za nekog kazete da lici na cobana.
A sta Vama, molicu fino, smetaju cobani? Jesu li oni gradjani drugog reda? Jesu li duzni da slede Vase upute povodom svoja stilinga i outfita?
Ma, dajte!
ODBUNCAVAJTE SE STO PRIJE I GOVORITE SUVISLO.

Djalma

pre 15 godina

U svakom sportu najbolje pripreme su mecevi,iskustvo nas uci.Treba igrati do kraja,ali cuvati se povreda.U tom smislu Nole je pametno uradio naknadnom prijavom na ovom turniru.JJ je to potvrdila jesenas.Dali je trebala sada uraditi kao Novak videce se."Laki" protivnici na pocetku turnira AO dobro bi dosli i tempirali formu.U svakom slucaju puno uspeha i srece(koja ponekad moze biti i odlucujuca) svim nasim teniserima na AO.

dejan

pre 15 godina

Nole is born to wins=rodjen da pobedjuje,i to je velika stvar za srbiju,tenis,ljubitelje sporta.I sama cinenjica da mu se smesi mesto vicesampiona sveta u tenisu donosi mnogo i njemu i srbiji.

Tenis Sidnej

pre 15 godina

Bio sam sinuc na stadionu da odgledam Noletov mec protiv Marija. Naravno, bez iznenadjenja, par grupica NEANDERTALACA su blamirali ostatak stadiona sa sa svojim kometarima, ispadima, moronskim ne-navijackim pjesmicama i apsolutnim nepostovanjem svih na stadionu, ukljucujuci Noleta i Marija. Sramota!

triko

pre 15 godina

Napred Nole!Moram da prokomentarisem onaj komentar da bi bilo nedopustivo da Nole namerno izgubi i da bi izdao organizatore,publiku...Slazem se ali ako redovno pratis tenis videces da vrhunski igraci to cesto rade da bi kalkulisali pa i Nole takodje

nebojsatrifunovic

pre 15 godina

hvala ti za sve pobede ne samo za ovu, i dokas si da smo mnogo bolji nego sto drugi a i ovi nasi pojedini misle o nama! hvala ti jos jednom i uz tebe sam i kada pobedjujes i kada gubis!

Jednorog68

pre 15 godina

@Nebeska jedinka
Hvala sto se javili sa tako dobrim vestima. I ja mislim da je sjajno sto je Uros gde jeste i KAKAV jeste.
Licno bih volela da budemo u kontaktu, ali...Ustvari, evo, jesmo u kontaktu.
Vi poznajete Zeljku, nasu, sa sajta?
Ima li nesto sto ne znate?
Ima.
Ne znate ko mi je najnovija simpatija, ali ako to pogodite, onda cu Vas opet pitati za pravo staniste, ha-ha!
Najsrdacnije, ja licno

Nebeska jedinka

pre 15 godina

@jednorog68,
@bucko
Hvala vam na interesovanju i i "sekiraciji":)) Nisam tamo gde NEBESKOM lici da bude. Cvrsto sam na majcici zemlji (Kanada). Ranije sam na ovim stranicama bio vrlo poznat pod jednim drugim imenom, ali sam bio "izgubio" bitku sa huliganima (kojih nije mali broj i na ovim stranicama) kojima je pripadnost NEBESKOM narodu najbitnija stvar u zivotu. Sada imam ovo ime kao svojevrsnu ironiju za njihovu "profesionalnu opredeljenost".
@bucko,
ovde se prezivljava i na nizim temperaturama. Grejanje uvek radi (i ovde sad traze da stedimo stroju sto ne pamtim da se desavalo od poodavno), a i komunalne sluzbe brine da "ne ginemo" po trotoarima. Snega ima vec vise od pola metra (Trenutno je -22°C (sa faktorom vetra -33°C.)
Pozdravljam vas dvoje (i Zeljku, naravno) kao i sve prave ljubitelje sporta. "Ubicama" vitestva i ljudskog (u sportu i uopste)porucujem: pravo je sto je Uros tamo gde je jeste.

frappe

pre 15 godina

e sad stvarno nole ima najlepšu životnu priliku da postane svetski broj 2. finac nieminen nije loš igrač, ali ipak nema šanse protiv novaka. jedino što mi je pomalo žao jeste to što će preko feda nole postati broj 2. što li nije preko nadala...

d

pre 15 godina

izgeda da sam skroz zabuncao,kakvog polufinala,mislio sam osmine finala na ao.cuj mene polufinala(nije mi uopce jasno kako sam uspio tako pogrijesit).

d

pre 15 godina

haha del potro je ljep haha kakav vic.je je sem kveri je jos ljepsi od njega.mozda je visok i mrsav ali hoda ko coban,tako i izgleda, i ruzan je ko lopov.
ancic je uvjeljivo najljepsi a i nema neku konkurenciju.

nebitan_lik

pre 15 godina

Ne mogu da verujem koliko je Viskovic smorio a i vi ste se primili na njega...Pa koliko je tesko proveriti kako se zove stadion u Sydneyu,prenosili ste turnir iz Brizbejna i tamo se stadion zove Patrik Rafter,a u Sydneyu Ken Rozvel arena....A Viskovic zapeo sinoc za Raftera.....A inace bravo Nole.....

GoranSD

pre 15 godina

A šta će to molim vas Novaku faliti ako odigra sve mečeve do kraja?
Ovde je proveo svega dva sata na terenu a to je otprilike onoliko koliko traje jedan meč na AO.Marej i Nadal su igrali dve nedelje zaredom.Federer evo i ove meč za mečom a Novak treba da se odmara.
Nije dobro počeo mora da uđe u formu i to može da postigne samo mečevima a ne odmorom.
Najbolje za njega je da osvoji ovaj turnir,postane drugi na svetu i digne svoje samopuzdanje na najviši nivo.
A onome ko reče da samo mi gledamo listu:Pogledaj sutra naslove na netu u slučaju da Novak pobedi Nieminena
Inače Novak lako može da bude četvrti posle AO ako kiksne.Ali to znači da ostali(Fed i Marej) odigraju najbolje što mogu.Ali može da se desi i obrnuto.Sva trojica su pod velikim pritiskom tako da ćemo videti.
Samo to nema baš mnogo veze sa novim bodovanjem jer su razlike minimalne.Uglavnom je sve pomnoženo sa dva,manje,više.

GUNDRA_BCN

pre 15 godina

@ Omfal@gmail.com

Slazem se da je prelepo napisano...a posebno sto je moj dzivdzan :) Samo...sto jeste jeste....ideja je uzeta od veoma uspesne reklame "mastercard"...

Cakana

pre 15 godina

Dobar tenis.
Mario igra dobro. Nisam znala da je bio 7 igrac sveta. Stasom podseca na Del Potra a igra mnogo lepsi tenis od njega.
Nole se zagreva laganica. Ljubim ga cakanog. Friz mu je lud. Ceslja se na vetar.
Navijaci su pravi imbecili, mene bilo blam da slusam ono urlanje.
Nego nesto da kazem i o kladionicama. Tu i tamo odem da onim pacerima iz kraja uzmem koju kintu na fuci. Nije mi toliko do love vec volim da nerviram "eksperte sa bioloskim predispozicijama za fudbal"
Ali 1:8 na Noleta necu da propustim. Ionako mi treba nova garderoba za prolece, a ostace nesto i za letovanje, nista luksuzno, 2 nedelje na Maldivima, za dve osobe.
Ko ne voli da cuva lovu kod sebe neka se kladi na Marija. To je najbrzi nacin da se isprazne dzepovi.

Deda

pre 15 godina

Sutra u ovo vreme nadamo se da Djokovic biti br.2.Jeste pobedio ali to nije ona igra koja njega karakterise.Nadamo se da ce nocas biti jos bolji!!!Zelimo mu svu srecu ovoga sveta na AO.!!!Napred Nole!!!

daca_

pre 15 godina

svaka cast nole..SAMPIONE..dobar si posao odradio,sve cestitke..jos samo da nam skines onog prepotetnog federera sa no 2 i da ako bog da ostanes..zelim ti puno srece..bog dragi je sa tobom i mi tvoji verni navijaci

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ponosim se ovim mladim covekom. Vazno je da se stalno bori i napreduje, ne moze uvek da blista.
On je u Spaniji vrlo cenjen kao uostalom svi Rafini drugari.O tome mi pricaju moji tamosnji rodjaci i prijatelji.

P.S. Hvala Zenevljaninu na, uvek jasnom, konciznom, i kao Robin Hudova strela preciznom komentaru. O poznavanju teniske igre da ne govorim, ali bih naglasila odlicne analize meceva, a iz svoje struke znam da je dobar SUD ustvari PROGNOZA.
Svaka cast, gospodine!

dr.house

pre 15 godina

Nema se šta puno govorit. Đoković je bolji igrač i to je to. Za Ančića je najvažnije da trenira i igra u kontinuitetu. Rezultat mu trenutno mora biti u drugom planu jer praktički nije igrao 2 godine.Zdravlje broj jedan, a rezultati kakvi budu.S druge strane,Đoković pokazuje dobru formu, šta se ne može baš reći i za njegovog bricu(frizura mu je kao u čobana).Uglavnom, pravnik nije uspio pobjedit tenisača što je i bilo za očekivati.

Goran

pre 15 godina

Ne,ovo nikako nije bila rutinska pobeda mada i ja na kraju imam taj utisak.
Možda je to zbog toga što sam kad god je Novak nalazio ritam,imao osećaj da mu Mario ništa ne može.
Novak je slično krenuo i protiv Gulbisa ali je tamo tako nastavio dok je ovde bio mnogo borbeniji i odlučniji.Spasiti onolke brejk lopte je velika stvar(većinu je spasao dobrim udarcima) i rekao bih prava stvar za njegovo samopouzdanje.
Mario je možda grešio jer je jedno vreme previše bio pasivan,misleći da će Novak nastaviti sa greškama i zato što više nije izlazio na mrežu jer to je nekako za njega prirodna igra.Ipak on ne može da se nosi sa Novakom sa osnovne linije.

Mirjam

pre 15 godina

O. Boze, ovo je tako uzbudljivo!
Nole ce biti drugi, ljudi, da li je to mogucno?
Mi se svaki cas nesto bunimo kad je on u pitanju, a momak samo ima svoje nacine da dodje do cilja.
Evo, licno se odricem ijedne buduce kritike, ma sta kritike, kriticice na njegov racun.
Pokazao je da UME kad HOCE.
Malo li je?!!

P.S. Molim vas da nastavite da objavljujete komentare, ima nas puno koji zelimo da se pridruzimo opstoj radosti.

bucko

pre 15 godina

Nebeska jedinko,leba ti ako nije tajna u kom se ti to gradu nalazis :)??? Da ti posaljem jedan uljni radijator?,smrznuces se bre:)Izdrzi do sutra pa ce te ugrejati nova Noletova pobeda !!Pozdrav Zeljki od Bucka.

Petrus

pre 15 godina

@Pera
Naši srpski stručnjaci nemaju pojma o novim pravilima! To je zaista neverovatno. Oni samo ponavljaju No1, a ne znaju da će Novaku tek sad biti teško da zdrži i treće mesto. Vrlo teško, jer Marej igra bez milosti.

oslo

pre 15 godina

E,ovako stvari stvoje,pobedis polu finale,dodjes na Nr.2 ATP ranking,izgubis finale Ausi Grand Slam ti si opet 2 2 2 2 2 2 2,BRALE,sta ce tamo biti?????ali nadam se da ces biti 2 2 2 2 2 2 2 jedno vreme.
DA TI JE SA SRECOM I NASIM DEVOJCICAMA

bucko

pre 15 godina

Bobane iz nisa,u potpunosti se slazem sa tobom.Verovatno nam se Aboridzinci smeju i cetnicima i ustasama !!! Ljudi, koga to,danas uopste interesuje ko su bile ustase a ko cetnici??? Navijajmo za nase momke u kulturnim granicama.

Oslo

pre 15 godina

Evo mene iz Osla opet.Zaboravi da kazem,gde sad pred sam pocetak Austarlian Open da Nole menja reket?Mogao je to sacekati posle ovog turnira.Gledao sam danas mec protiv Ancica,njemu ne pase HEAD reket kao sto mu je Willson bio dobar,ali on zna sta radi!!!!!!

joca

pre 15 godina

Nisam gledao mec radi posla.Sta se desavalo na trbinima oko Hrvat-Srbin?dali je bilo tuche?
Nole je pobedio al sve teze on igra ovaj tenis....

Jednorog68

pre 15 godina

@Nebeska jedinka
Izvinite, ako nije indiskretno, a gde ste Vi?
Ne brinite, necu doci, samo sam radoznala GDE je to OVDE.
A jos radoznalija zbog POSTERSKOG IMENA.
Nije valjda? Na nebu?
Dajte, ne prepadajte me, brzo mi razjasnite poziciju!

Omfal@gmail.com

pre 15 godina

@Vladan Prizren
Pravac Klub knjizevnika!
Ovo je, dragi moj, cista poezija sto si napisao!

P.S. Publika sve KVALITETNIJE ocenjuje i vrednuje komentare. Bravo!

feeder

pre 15 godina

Čitajući ove komentare očigledno je da većinom pišu ljudi koji uopće nisu gledali meč.
Meč je bio vrlo izjednačen a Novak je odigrao bolje u odlučujućim trenucima.Mario je imao 15(!) break lopti ali nekad ne ide pa ne ide.
Nema nikakve sumnje da je Novak trenutno bolji igrač od Maria i ukoliko ovako nastavi bit će ozbiljna prijetnja Rogeru i Rafi.
S druge strane Mario je ipak osvježenje u današnjem dosta bezličnom tenisu jer je jedan od rijetkoh koji igra(ili pokušava igrati)servis/mreža.Danas je imao nekoliko apsolutno genijalnih voleja na kojima je zapljeskao i Novak.Ako ga posluži zdravlje nema nikakve sumnje da je on Top 10 igrač-uostalom već je bio broj 7 ali su ga zaustavile brojne ozljede i bolesti.
Inače obojica su bili vrlo korektni i nisu se obazirali na ponekad sramotno navijanje.
Ovog puta su se posebno "iskazali" srpski "navijači" a i samom Novaku je očigledno u par navrata bilo neugodno.
U svakom slučaju Novak bi ovo trebao osvojiti a na AO obojica imaju velike šanse.

zg

pre 15 godina

Djokovic nije u nekoj formi tako da se ne nadajte previse od njega.A Ancic se tek vraca nakon sto skoro godinu dana nije igrao ozbiljan tenis.

Globtroter

pre 15 godina

Pobedom nad Nieminenom Đoković će doći na drugo mesto rang-liste! I koliko će tu ostati? Samo se u Srbiji, znam iz iskustva, toliko pažnje pridaje ovoj listi, i nigde više na svetu. Posle Melburna Đokoviću ne gine četvrto mesto, to je nešto o čemu se može razmišljati.

Dacha

pre 15 godina

10:00
Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi
(Vladan Prizren, 15. januar 2009 13:43)

šta se ložiš danas nole i nije pokazao neku igru i neku formu i to sigurno neće bit dovoljno za rafu, fedexa i murraya ! ali naravno ti si neki zadojeni nacionalist koji garant danas nije ni gledao meč nego vidio rezultat pa se sad prosipaš tu

G

pre 15 godina

Sto je najjace, za Noleta je BOLJE sto je treci nosilac na A.Openu... Ovako, ne moze da se susretne sa trenutno najopasnijim igracem, Murray-em do finala. A i postoji mogucnost da igra protiv Nadala polufinale, a ako mene pitate, Novak je uvek favorit protiv njega na tvrdoj podlozi, pogotovo kad se igra na tri dobijena seta.

Bude li igrao svoju igru, odbrane titule nije nerealna

Predo

pre 15 godina

Danas su se neke stavari poklopile. Mario je bio protivnik po mjeri u ovom trenutku. Cinjenica je da se radi o odlicnom teniseru, koji se ne nalazi tamo gdje bi trebao zbog problema sa zdravljem, ali i teniser cija igra odgovara Novaku. Takodje, nijedan od njih nije tip igraca, koji voli da prebacuje loptu do besvjesti tako da poeni ne traju dugo i mislim da se Novak nije nimalo istrosio na ovom mecu. Dobro je i to sto je Conga odustao (nadam se da ce igrati na AO) i na taj nacin rasteretio Novaka. Mislim da se do sada ovaj turnir pokazao vise nego korisnim za podizanje forme i samopouzdanja, bez suvisnog gubitka fizicke snage. A ATP World No. 2. Lijepo za statistiku, ali je ljepse ponovo osvojiti AO.

Dule

pre 15 godina

Svaka cast obojici na fer i postenoj borbi, ali ne mogu nikako da shvatim da oni "navijaci" non stop kvare ugled i jednih i drugih.
Ne,ne nisu to sportski nastrojeni ljudi, nego mrznjom oslepljeni, koji kvare ugled tih divnih sportista, kojima ovakvo "navijanje" nije niti malo potrebno.
Preporukom ovog komentara ce se dokazati da je ogromna vecina sa obe strane za fer i posteni sport.
Srecno !

pinkerton

pre 15 godina

(boban,nis, 15. januar 2009 13:49)

Bio ja u Melbourneu prije 2 godine (rodbina i to) i ne znam za vaše, ali mnogi naši dolje su budala do budale. Mislim, oni koji briju imalo na nacionalno briju na ustaštvo...samo pričaju o UDBA-i i sl.:))
Oni koji ne briju na nacionalno su mlađe generacije...ali ti baš niti ne pričaju hrvatski već su Australci od glave do pete - što je svakako bolje kako za njih tako i za njihovo okruženje:)

Ženevljanin

pre 15 godina

Novak je imao sjajnih perioda (recimo od 1:3 do 6:3 u prvom setu), ali i malo onih koji su potsećali na Brizbejn. Ančić je češće dolazio u priliku da povede, da se odlepi, ali je imao neverovatno lošu realizaciju brejk šansi i to je bio ključ pobede Đokovića. Fudbalskim rečnikom bi se reklo da je Marin (u prvom setu) bio bolji u polju, ali da je pred golom pokazao zadivljujuću neefikasnost. Još jednom je odlučila GLAVA - kao što često biva u mečevima vrhunskih tenisera sa približno istim arsenalom udaraca. Novak je potvrdio da je mentalno jedan od najboljih u svetu a Mario da mu je to glavni limitirajući faktor da bude u samom vrhu.
P.S. Nekoliko komenatora se juče i danas založilo (implicitno ili eksplicitno) da Đoković NAMERNO izgubi sledeći meč da bi (navodno) AO dočekao odmorniji. Nezavisno od toga da li bi to koristilo za nastup u Melburnu, mislim da bi to bilo nedozvoljivo - s moralne tačke gledišta. Novak bi takvim postupkom PEVARIO organizatore turnira, tenisere (koji bi nezasluženo dobili ili izgubili poene na ATP listi i novac), sponzore (svoje i tuđe) i milione teniskih navijača (svojih i tuđih). Konačno, Novak Đoković je uzor ('role model') za mnoge mlade i kao takav ima i vaspitnu odgovornost. Nije svako sredstvo dozvoljeno da bi se stiglo do cilja...

Nikola

pre 15 godina

Sutra bi protiv Nieminena trebao da igra potpuno opusteno pa sta bude.Vidi se da polako dize formu koja jos nije na nivou da bi mogao igrati u samoj zavrsnici AO ali uz nesto povoljniji zreb na startu AO Nole bi trebao da dostize maksimum za drugu nedelju u Melburnu.SRECNO!

pravednik

pre 15 godina

Sto se tice meca nebi bas reko da je bila rutinska pobjeda jel je ancic stvarno imo milion prilika i u prvom i u drugom set ali vidi se da jos uvijek pkusava ulovit formu koju je imo prije bolesti a sto se tice navijaca mislim da su stvarno vec dosadni sa tim ustasama i cetnicima tamo se igro tenis i takvima nije ni mijesto na tribinama

pinkerton

pre 15 godina

Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi
(Vladan Prizren, 15. januar 2009 13:43)

Pazi ti njega, SBR velikim slovima, cro malim:))...pa sad, ako ti ova pobjeda pomogne pri prevladavanju sitnih nacionalnih komplexa onda je i meni drago što je Nole dobio:)

rest

pre 15 godina

Naravno, lepo je cuti kada Nole pobedjuje, ALI: Bojim se da ce Nole zbog tog privremenog 2. mesta zrtvovati AO i time omoguciti Federu da ubrzo i cvrsce povrati to 2. mesto. Nole trosi previse energije na ovom turniru pred sami AO. Cak i rizikuje povrede (igrao na vlaznom terenu!) Vidite li vi da se Federer i Nadal odmaraju ovih dana, bez turnira.

Uvek uz Srbiju!

pre 15 godina

Sada, kada je na korak od drugog mesta, svi u Srbiji su uz njega. A kada je izgubio u Brizbejnu polovina vas ga je pljuvala!

Uz njega bre, i kada je najbolji, ali i kada gubi!

NAPRED NOLE KRALJU!!!

Vlado

pre 15 godina

Domba

O čemu ti govoriš čovječe. Kažeš da je Ančić već pet godina nada, a ood tih pet godina tri godine zapravo nije ni igrao zbog bolesti i ozljeda. Inače, odličan meč - Đoković svoje šanse, po običaju, iskoristio, Ančić svoje, po običaju nije.
A posebna priča su navijači. Oni u AUstraliji zapravo još žive u 1945...

branko

pre 15 godina

Хвала Новаку што је услишио моју молбу да води рачуна о здрављу нације и да сет (меч) који може добити са 6 : 4 не продужава до 7 : 5. Осим сервиса који још није `наштимован` остали елементи игре функционишу добро. Мене по мало брине Новаков изглед. Просто, изгледа ми некако уморно и забринуто, без осмеха , што до сада није за њега било карактеристично. Било би лепо да се то мени само учинило.

zoran

pre 15 godina

Nije to igra koja obecava..daleko je on od forme..Ancic je imao mnogo vise sansi da napravi brejk, no suvise dugacka pauza je ostavila traga na sigurnosti u zavrsnim momentima.

d

pre 15 godina

nemojmo se lagati.ako cemo iskreno culo se samo ustaske p...e i slicne stvari i tako cijeli mec.dok su hrv navijaci navijali za ancica i bili potpuno korektni.ne mozemo sad pricati da je bilo isto.ali ukupno gledano kad se igraju takvi mecevi kod nas vidi se da je to ista bagra.
a sto se tice meca znao sam da ce djokovic dobit jer je jednostavno bolji.iako je ancic vise zasluzio pobjedu.neko je izvalio rutinska pobjeda a ancic je imao 15 break lopti i milion prilika da osvoji prvi i vrati se u drugi.(ne sjecam se da li je moga i povest u drugom).
sto se tice da je samo nada,to je greska jel je covjek bio 7 na svijetu(i to u naletu popeo bi se i koju stepenicu vise) i svakako bi bio top 10 do danas da je bio zdrav kao sto ce i biti ako ostane zdrav.

Bane sa Korane

pre 15 godina

Gledao sam mec,ovaj nas sto je pobedio ovog naseg ucinio je to zasluzeno jer je objektivno nas bio kvalitetniji od naseg.Sve u svemu nasi idu dalje.

ura

pre 15 godina

Bravo NOLE, a sada na poziciju 2 a negde u avgustu uz malo srece tamo gde si oduvek trebao da budes.
P.S.
Imam utisak da je namerno izgubio u Brizbejnu da na AO ne bi bio u kosturu sa A.Marejem jer decko igra kao lud.

Jasna

pre 15 godina

Čestitam Novaku na pobedi!
Sjajno se vratio u prvom setu i zaigrao bez greške. O tome najbolje govori broj spašenih brejk lopti.
Neka samo tako nastavi sve do finala AO!
Sve najbolje!

vatreni navijac

pre 15 godina

Bravo Nole,lepa igra!Svaka cast!!Naravno da treba da igras polufinale,i Nadal je prosle godine osvojio 4 turnira za redom i nishta mu nije falilo!!Profesionalcima nije potreban veliki odmor vec uvezbavanje za grend slemove!!!!SRECNO SUTRA!!!!!

P.KL.

pre 15 godina

Bravo sivi sokole. Tako se bori za svjestski tron. Ako se buses tako borio, niko ti nece biti ravan. Ancicu sve pohvale, on je zaista veliki teniser takodje. Dobiti tako ubjedljivo Robreda je znak velike forme.Idemo dalje. Finac je u velikoj formi, nece biti ni malo lako, ali ako ponovis danasnje stremljenje on je gotov, a veliki maestro Federer ce ti gledati ledja prvi put u tvojoj karijeri!

tomas

pre 15 godina

Još jedan ili dva meča na ovom turniru valjda će biti dovoljni da se Novak potpuno konsoliduje i spreman ode na AO. Kamo sreće da ubuduće više vodi računa o tajmingu za pripreme, bar dok ne stigne do Broja 1.

Vladan Prizren

pre 15 godina

10:00
Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi

Nole fan

pre 15 godina

Jarkko je 37 na ATP listi i doduse,trenutno nesto odmorniji( Conga ga nije izmucio). Ocekujem da ga Nole pobedi sutra u jednom express mecu !

Suna

pre 15 godina

Nesto se, konacno, menja na dobro kod Noleta. Kao da se mozaik uspeha lagano slaze, onda kada on (mozaik=zivot) to hoce, mimo Noletovih i nasih zelja.

Svejedno kako, ali NEKA BUDE!

Don

pre 15 godina

Po svemu sudeci rutinska pobeda, Ancic je dobar igrac i ako bude zdrav ove godine mnogima ce predtavljati veliki zalogaj.
Mislim da ce i finac biti isparcen u polufinalu, jedino ako Novak iskulira da bi se sredio za AO.
Drugo mesto je u ovom momentu nebitno, vec je postavljen za treceg nosioca na AO, a tamo u svakom slucaju mora da napravi odlican rezultat da bi na tom mestu i ostao. Mislim da je i njemu nebitno da li ce na 2 nedelje biti drugi ili ce to u velikom stilu potvrditi na AO sto bi ga tamo ostavilo na duze vreme.

zoran

pre 15 godina

Cestitke Noletu na pobedi,sta reci za Ancica dobar teniser koji nikada nece postati vrhunski iz cinjenice da je od 15 brejk lopti iskoristio samo 1 govori da kad je najpotrebnije ne odigra kako treba.Idemo dalje cak iako ne osvoji turnir Nole pokazuje mentalnu snagu koja ce mu biti preko potrebna za AO.

neki lik

pre 15 godina

Steta sto nije igrao tako na prethodnom turniru, obezbedio bi drugo mesto i kao drugi nosilac bi bio na AO. Sve u svemu, drugi biti i na nekoliko dana je znacajno pre svega psihicki,nadam se i verujem da bi mogao i ostati na tom mestu tako sto ce odbraniti i titulu i bodove na AO. :)

boban,nis

pre 15 godina

Sa tribina poklici "cetnici,cetnici","ustase,ustase".
A ova dvojica igraca inace perfektni sportisti i osobe sa cudjenjem to sve posmatraju i kao da hoce da im kazu:ma prekinite s tim, ovde se igra tenis.
Inace oni zive u istom gradu i cesto treniraju zajedno.
Normalno je da mi navijamo za naseg Noleta,oni za njihovog Maria,ali moze to daleko kulturnije i bez dobacivanja glupih uzvika jedni drugima.
Znam da su to pokolenja i jedne i druge dijaspore koji su tamo otisli iz svima nama dobro poznatih razloga,ali to je njihova prica i neka je zadrze za sebe.

sinisa

pre 15 godina

Svaka cast nole,teras me da se ponavljam posle svakog tvog meca jer si opet krenuo da hvatas svoj ritam i da meljes sve redom.
Idemo dalje...
A zanimljivo je sto je u Australiji u sred susne sezone pala kisa,to je Bog hteo da te osvezi:)

domba

pre 15 godina

Svaka čast Noletu, iako sam Hrvat no nikako mi se ne sviđa igra Ančića, već je 5god nada i bojim se da će to i ostati i da će mu vrhunac karijere bit TOP20 a Nole ima još uvijek oscilacija no mlad i je i vjerujem da će napast Nadala za 1.mjesto uskoro..pozz

ogi 13

pre 15 godina

Bilo je malo frka na 1-3 u prvom setu,ali u sustini je ok...Ancic sigurno ima i kompleks od Novaka,pa mu se u bitnim momentima meca "stegne" ruka...Ajmo uzeti ovaj turnir,pa pravac Melburn..p.s samo im nabijaj koplekse,Srbine...

Jednorog68

pre 15 godina

Cudan je zivot. Ode Nole u Brizbejn i ne prodje prvo kolo.

Ode u Sidnej, sve kao po loju.
Nadam se da ce turnir zavrsiti kao DRUGI.

E, radosti!

Jednorog68

pre 15 godina

Cudan je zivot. Ode Nole u Brizbejn i ne prodje prvo kolo.

Ode u Sidnej, sve kao po loju.
Nadam se da ce turnir zavrsiti kao DRUGI.

E, radosti!

Vladan Prizren

pre 15 godina

10:00
Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi

boban,nis

pre 15 godina

Sa tribina poklici "cetnici,cetnici","ustase,ustase".
A ova dvojica igraca inace perfektni sportisti i osobe sa cudjenjem to sve posmatraju i kao da hoce da im kazu:ma prekinite s tim, ovde se igra tenis.
Inace oni zive u istom gradu i cesto treniraju zajedno.
Normalno je da mi navijamo za naseg Noleta,oni za njihovog Maria,ali moze to daleko kulturnije i bez dobacivanja glupih uzvika jedni drugima.
Znam da su to pokolenja i jedne i druge dijaspore koji su tamo otisli iz svima nama dobro poznatih razloga,ali to je njihova prica i neka je zadrze za sebe.

Ženevljanin

pre 15 godina

Novak je imao sjajnih perioda (recimo od 1:3 do 6:3 u prvom setu), ali i malo onih koji su potsećali na Brizbejn. Ančić je češće dolazio u priliku da povede, da se odlepi, ali je imao neverovatno lošu realizaciju brejk šansi i to je bio ključ pobede Đokovića. Fudbalskim rečnikom bi se reklo da je Marin (u prvom setu) bio bolji u polju, ali da je pred golom pokazao zadivljujuću neefikasnost. Još jednom je odlučila GLAVA - kao što često biva u mečevima vrhunskih tenisera sa približno istim arsenalom udaraca. Novak je potvrdio da je mentalno jedan od najboljih u svetu a Mario da mu je to glavni limitirajući faktor da bude u samom vrhu.
P.S. Nekoliko komenatora se juče i danas založilo (implicitno ili eksplicitno) da Đoković NAMERNO izgubi sledeći meč da bi (navodno) AO dočekao odmorniji. Nezavisno od toga da li bi to koristilo za nastup u Melburnu, mislim da bi to bilo nedozvoljivo - s moralne tačke gledišta. Novak bi takvim postupkom PEVARIO organizatore turnira, tenisere (koji bi nezasluženo dobili ili izgubili poene na ATP listi i novac), sponzore (svoje i tuđe) i milione teniskih navijača (svojih i tuđih). Konačno, Novak Đoković je uzor ('role model') za mnoge mlade i kao takav ima i vaspitnu odgovornost. Nije svako sredstvo dozvoljeno da bi se stiglo do cilja...

tomas

pre 15 godina

Još jedan ili dva meča na ovom turniru valjda će biti dovoljni da se Novak potpuno konsoliduje i spreman ode na AO. Kamo sreće da ubuduće više vodi računa o tajmingu za pripreme, bar dok ne stigne do Broja 1.

domba

pre 15 godina

Svaka čast Noletu, iako sam Hrvat no nikako mi se ne sviđa igra Ančića, već je 5god nada i bojim se da će to i ostati i da će mu vrhunac karijere bit TOP20 a Nole ima još uvijek oscilacija no mlad i je i vjerujem da će napast Nadala za 1.mjesto uskoro..pozz

neki lik

pre 15 godina

Steta sto nije igrao tako na prethodnom turniru, obezbedio bi drugo mesto i kao drugi nosilac bi bio na AO. Sve u svemu, drugi biti i na nekoliko dana je znacajno pre svega psihicki,nadam se i verujem da bi mogao i ostati na tom mestu tako sto ce odbraniti i titulu i bodove na AO. :)

Dule

pre 15 godina

Svaka cast obojici na fer i postenoj borbi, ali ne mogu nikako da shvatim da oni "navijaci" non stop kvare ugled i jednih i drugih.
Ne,ne nisu to sportski nastrojeni ljudi, nego mrznjom oslepljeni, koji kvare ugled tih divnih sportista, kojima ovakvo "navijanje" nije niti malo potrebno.
Preporukom ovog komentara ce se dokazati da je ogromna vecina sa obe strane za fer i posteni sport.
Srecno !

Nole fan

pre 15 godina

Jarkko je 37 na ATP listi i doduse,trenutno nesto odmorniji( Conga ga nije izmucio). Ocekujem da ga Nole pobedi sutra u jednom express mecu !

branko

pre 15 godina

Хвала Новаку што је услишио моју молбу да води рачуна о здрављу нације и да сет (меч) који може добити са 6 : 4 не продужава до 7 : 5. Осим сервиса који још није `наштимован` остали елементи игре функционишу добро. Мене по мало брине Новаков изглед. Просто, изгледа ми некако уморно и забринуто, без осмеха , што до сада није за њега било карактеристично. Било би лепо да се то мени само учинило.

sinisa

pre 15 godina

Svaka cast nole,teras me da se ponavljam posle svakog tvog meca jer si opet krenuo da hvatas svoj ritam i da meljes sve redom.
Idemo dalje...
A zanimljivo je sto je u Australiji u sred susne sezone pala kisa,to je Bog hteo da te osvezi:)

Bane sa Korane

pre 15 godina

Gledao sam mec,ovaj nas sto je pobedio ovog naseg ucinio je to zasluzeno jer je objektivno nas bio kvalitetniji od naseg.Sve u svemu nasi idu dalje.

pinkerton

pre 15 godina

(boban,nis, 15. januar 2009 13:49)

Bio ja u Melbourneu prije 2 godine (rodbina i to) i ne znam za vaše, ali mnogi naši dolje su budala do budale. Mislim, oni koji briju imalo na nacionalno briju na ustaštvo...samo pričaju o UDBA-i i sl.:))
Oni koji ne briju na nacionalno su mlađe generacije...ali ti baš niti ne pričaju hrvatski već su Australci od glave do pete - što je svakako bolje kako za njih tako i za njihovo okruženje:)

d

pre 15 godina

nemojmo se lagati.ako cemo iskreno culo se samo ustaske p...e i slicne stvari i tako cijeli mec.dok su hrv navijaci navijali za ancica i bili potpuno korektni.ne mozemo sad pricati da je bilo isto.ali ukupno gledano kad se igraju takvi mecevi kod nas vidi se da je to ista bagra.
a sto se tice meca znao sam da ce djokovic dobit jer je jednostavno bolji.iako je ancic vise zasluzio pobjedu.neko je izvalio rutinska pobjeda a ancic je imao 15 break lopti i milion prilika da osvoji prvi i vrati se u drugi.(ne sjecam se da li je moga i povest u drugom).
sto se tice da je samo nada,to je greska jel je covjek bio 7 na svijetu(i to u naletu popeo bi se i koju stepenicu vise) i svakako bi bio top 10 do danas da je bio zdrav kao sto ce i biti ako ostane zdrav.

ura

pre 15 godina

Bravo NOLE, a sada na poziciju 2 a negde u avgustu uz malo srece tamo gde si oduvek trebao da budes.
P.S.
Imam utisak da je namerno izgubio u Brizbejnu da na AO ne bi bio u kosturu sa A.Marejem jer decko igra kao lud.

Suna

pre 15 godina

Nesto se, konacno, menja na dobro kod Noleta. Kao da se mozaik uspeha lagano slaze, onda kada on (mozaik=zivot) to hoce, mimo Noletovih i nasih zelja.

Svejedno kako, ali NEKA BUDE!

pinkerton

pre 15 godina

Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi
(Vladan Prizren, 15. januar 2009 13:43)

Pazi ti njega, SBR velikim slovima, cro malim:))...pa sad, ako ti ova pobjeda pomogne pri prevladavanju sitnih nacionalnih komplexa onda je i meni drago što je Nole dobio:)

Mirjam

pre 15 godina

O. Boze, ovo je tako uzbudljivo!
Nole ce biti drugi, ljudi, da li je to mogucno?
Mi se svaki cas nesto bunimo kad je on u pitanju, a momak samo ima svoje nacine da dodje do cilja.
Evo, licno se odricem ijedne buduce kritike, ma sta kritike, kriticice na njegov racun.
Pokazao je da UME kad HOCE.
Malo li je?!!

P.S. Molim vas da nastavite da objavljujete komentare, ima nas puno koji zelimo da se pridruzimo opstoj radosti.

zoran

pre 15 godina

Cestitke Noletu na pobedi,sta reci za Ancica dobar teniser koji nikada nece postati vrhunski iz cinjenice da je od 15 brejk lopti iskoristio samo 1 govori da kad je najpotrebnije ne odigra kako treba.Idemo dalje cak iako ne osvoji turnir Nole pokazuje mentalnu snagu koja ce mu biti preko potrebna za AO.

Uvek uz Srbiju!

pre 15 godina

Sada, kada je na korak od drugog mesta, svi u Srbiji su uz njega. A kada je izgubio u Brizbejnu polovina vas ga je pljuvala!

Uz njega bre, i kada je najbolji, ali i kada gubi!

NAPRED NOLE KRALJU!!!

ogi 13

pre 15 godina

Bilo je malo frka na 1-3 u prvom setu,ali u sustini je ok...Ancic sigurno ima i kompleks od Novaka,pa mu se u bitnim momentima meca "stegne" ruka...Ajmo uzeti ovaj turnir,pa pravac Melburn..p.s samo im nabijaj koplekse,Srbine...

bucko

pre 15 godina

Bobane iz nisa,u potpunosti se slazem sa tobom.Verovatno nam se Aboridzinci smeju i cetnicima i ustasama !!! Ljudi, koga to,danas uopste interesuje ko su bile ustase a ko cetnici??? Navijajmo za nase momke u kulturnim granicama.

Vlado

pre 15 godina

Domba

O čemu ti govoriš čovječe. Kažeš da je Ančić već pet godina nada, a ood tih pet godina tri godine zapravo nije ni igrao zbog bolesti i ozljeda. Inače, odličan meč - Đoković svoje šanse, po običaju, iskoristio, Ančić svoje, po običaju nije.
A posebna priča su navijači. Oni u AUstraliji zapravo još žive u 1945...

Don

pre 15 godina

Po svemu sudeci rutinska pobeda, Ancic je dobar igrac i ako bude zdrav ove godine mnogima ce predtavljati veliki zalogaj.
Mislim da ce i finac biti isparcen u polufinalu, jedino ako Novak iskulira da bi se sredio za AO.
Drugo mesto je u ovom momentu nebitno, vec je postavljen za treceg nosioca na AO, a tamo u svakom slucaju mora da napravi odlican rezultat da bi na tom mestu i ostao. Mislim da je i njemu nebitno da li ce na 2 nedelje biti drugi ili ce to u velikom stilu potvrditi na AO sto bi ga tamo ostavilo na duze vreme.

P.KL.

pre 15 godina

Bravo sivi sokole. Tako se bori za svjestski tron. Ako se buses tako borio, niko ti nece biti ravan. Ancicu sve pohvale, on je zaista veliki teniser takodje. Dobiti tako ubjedljivo Robreda je znak velike forme.Idemo dalje. Finac je u velikoj formi, nece biti ni malo lako, ali ako ponovis danasnje stremljenje on je gotov, a veliki maestro Federer ce ti gledati ledja prvi put u tvojoj karijeri!

Jednorog68

pre 15 godina

@Nebeska jedinka
Izvinite, ako nije indiskretno, a gde ste Vi?
Ne brinite, necu doci, samo sam radoznala GDE je to OVDE.
A jos radoznalija zbog POSTERSKOG IMENA.
Nije valjda? Na nebu?
Dajte, ne prepadajte me, brzo mi razjasnite poziciju!

Omfal@gmail.com

pre 15 godina

@Vladan Prizren
Pravac Klub knjizevnika!
Ovo je, dragi moj, cista poezija sto si napisao!

P.S. Publika sve KVALITETNIJE ocenjuje i vrednuje komentare. Bravo!

vatreni navijac

pre 15 godina

Bravo Nole,lepa igra!Svaka cast!!Naravno da treba da igras polufinale,i Nadal je prosle godine osvojio 4 turnira za redom i nishta mu nije falilo!!Profesionalcima nije potreban veliki odmor vec uvezbavanje za grend slemove!!!!SRECNO SUTRA!!!!!

Predo

pre 15 godina

Danas su se neke stavari poklopile. Mario je bio protivnik po mjeri u ovom trenutku. Cinjenica je da se radi o odlicnom teniseru, koji se ne nalazi tamo gdje bi trebao zbog problema sa zdravljem, ali i teniser cija igra odgovara Novaku. Takodje, nijedan od njih nije tip igraca, koji voli da prebacuje loptu do besvjesti tako da poeni ne traju dugo i mislim da se Novak nije nimalo istrosio na ovom mecu. Dobro je i to sto je Conga odustao (nadam se da ce igrati na AO) i na taj nacin rasteretio Novaka. Mislim da se do sada ovaj turnir pokazao vise nego korisnim za podizanje forme i samopouzdanja, bez suvisnog gubitka fizicke snage. A ATP World No. 2. Lijepo za statistiku, ali je ljepse ponovo osvojiti AO.

bucko

pre 15 godina

Nebeska jedinko,leba ti ako nije tajna u kom se ti to gradu nalazis :)??? Da ti posaljem jedan uljni radijator?,smrznuces se bre:)Izdrzi do sutra pa ce te ugrejati nova Noletova pobeda !!Pozdrav Zeljki od Bucka.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ponosim se ovim mladim covekom. Vazno je da se stalno bori i napreduje, ne moze uvek da blista.
On je u Spaniji vrlo cenjen kao uostalom svi Rafini drugari.O tome mi pricaju moji tamosnji rodjaci i prijatelji.

P.S. Hvala Zenevljaninu na, uvek jasnom, konciznom, i kao Robin Hudova strela preciznom komentaru. O poznavanju teniske igre da ne govorim, ali bih naglasila odlicne analize meceva, a iz svoje struke znam da je dobar SUD ustvari PROGNOZA.
Svaka cast, gospodine!

Jasna

pre 15 godina

Čestitam Novaku na pobedi!
Sjajno se vratio u prvom setu i zaigrao bez greške. O tome najbolje govori broj spašenih brejk lopti.
Neka samo tako nastavi sve do finala AO!
Sve najbolje!

feeder

pre 15 godina

Čitajući ove komentare očigledno je da većinom pišu ljudi koji uopće nisu gledali meč.
Meč je bio vrlo izjednačen a Novak je odigrao bolje u odlučujućim trenucima.Mario je imao 15(!) break lopti ali nekad ne ide pa ne ide.
Nema nikakve sumnje da je Novak trenutno bolji igrač od Maria i ukoliko ovako nastavi bit će ozbiljna prijetnja Rogeru i Rafi.
S druge strane Mario je ipak osvježenje u današnjem dosta bezličnom tenisu jer je jedan od rijetkoh koji igra(ili pokušava igrati)servis/mreža.Danas je imao nekoliko apsolutno genijalnih voleja na kojima je zapljeskao i Novak.Ako ga posluži zdravlje nema nikakve sumnje da je on Top 10 igrač-uostalom već je bio broj 7 ali su ga zaustavile brojne ozljede i bolesti.
Inače obojica su bili vrlo korektni i nisu se obazirali na ponekad sramotno navijanje.
Ovog puta su se posebno "iskazali" srpski "navijači" a i samom Novaku je očigledno u par navrata bilo neugodno.
U svakom slučaju Novak bi ovo trebao osvojiti a na AO obojica imaju velike šanse.

Nebeska jedinka

pre 15 godina

@jednorog68,
@bucko
Hvala vam na interesovanju i i "sekiraciji":)) Nisam tamo gde NEBESKOM lici da bude. Cvrsto sam na majcici zemlji (Kanada). Ranije sam na ovim stranicama bio vrlo poznat pod jednim drugim imenom, ali sam bio "izgubio" bitku sa huliganima (kojih nije mali broj i na ovim stranicama) kojima je pripadnost NEBESKOM narodu najbitnija stvar u zivotu. Sada imam ovo ime kao svojevrsnu ironiju za njihovu "profesionalnu opredeljenost".
@bucko,
ovde se prezivljava i na nizim temperaturama. Grejanje uvek radi (i ovde sad traze da stedimo stroju sto ne pamtim da se desavalo od poodavno), a i komunalne sluzbe brine da "ne ginemo" po trotoarima. Snega ima vec vise od pola metra (Trenutno je -22°C (sa faktorom vetra -33°C.)
Pozdravljam vas dvoje (i Zeljku, naravno) kao i sve prave ljubitelje sporta. "Ubicama" vitestva i ljudskog (u sportu i uopste)porucujem: pravo je sto je Uros tamo gde je jeste.

G

pre 15 godina

Sto je najjace, za Noleta je BOLJE sto je treci nosilac na A.Openu... Ovako, ne moze da se susretne sa trenutno najopasnijim igracem, Murray-em do finala. A i postoji mogucnost da igra protiv Nadala polufinale, a ako mene pitate, Novak je uvek favorit protiv njega na tvrdoj podlozi, pogotovo kad se igra na tri dobijena seta.

Bude li igrao svoju igru, odbrane titule nije nerealna

zoran

pre 15 godina

Nije to igra koja obecava..daleko je on od forme..Ancic je imao mnogo vise sansi da napravi brejk, no suvise dugacka pauza je ostavila traga na sigurnosti u zavrsnim momentima.

pravednik

pre 15 godina

Sto se tice meca nebi bas reko da je bila rutinska pobjeda jel je ancic stvarno imo milion prilika i u prvom i u drugom set ali vidi se da jos uvijek pkusava ulovit formu koju je imo prije bolesti a sto se tice navijaca mislim da su stvarno vec dosadni sa tim ustasama i cetnicima tamo se igro tenis i takvima nije ni mijesto na tribinama

GUNDRA_BCN

pre 15 godina

@ Omfal@gmail.com

Slazem se da je prelepo napisano...a posebno sto je moj dzivdzan :) Samo...sto jeste jeste....ideja je uzeta od veoma uspesne reklame "mastercard"...

dr.house

pre 15 godina

Nema se šta puno govorit. Đoković je bolji igrač i to je to. Za Ančića je najvažnije da trenira i igra u kontinuitetu. Rezultat mu trenutno mora biti u drugom planu jer praktički nije igrao 2 godine.Zdravlje broj jedan, a rezultati kakvi budu.S druge strane,Đoković pokazuje dobru formu, šta se ne može baš reći i za njegovog bricu(frizura mu je kao u čobana).Uglavnom, pravnik nije uspio pobjedit tenisača što je i bilo za očekivati.

Jednorog68

pre 15 godina

@Nebeska jedinka
Hvala sto se javili sa tako dobrim vestima. I ja mislim da je sjajno sto je Uros gde jeste i KAKAV jeste.
Licno bih volela da budemo u kontaktu, ali...Ustvari, evo, jesmo u kontaktu.
Vi poznajete Zeljku, nasu, sa sajta?
Ima li nesto sto ne znate?
Ima.
Ne znate ko mi je najnovija simpatija, ali ako to pogodite, onda cu Vas opet pitati za pravo staniste, ha-ha!
Najsrdacnije, ja licno

Nikola

pre 15 godina

Sutra bi protiv Nieminena trebao da igra potpuno opusteno pa sta bude.Vidi se da polako dize formu koja jos nije na nivou da bi mogao igrati u samoj zavrsnici AO ali uz nesto povoljniji zreb na startu AO Nole bi trebao da dostize maksimum za drugu nedelju u Melburnu.SRECNO!

oslo

pre 15 godina

E,ovako stvari stvoje,pobedis polu finale,dodjes na Nr.2 ATP ranking,izgubis finale Ausi Grand Slam ti si opet 2 2 2 2 2 2 2,BRALE,sta ce tamo biti?????ali nadam se da ces biti 2 2 2 2 2 2 2 jedno vreme.
DA TI JE SA SRECOM I NASIM DEVOJCICAMA

Dacha

pre 15 godina

10:00
Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi
(Vladan Prizren, 15. januar 2009 13:43)

šta se ložiš danas nole i nije pokazao neku igru i neku formu i to sigurno neće bit dovoljno za rafu, fedexa i murraya ! ali naravno ti si neki zadojeni nacionalist koji garant danas nije ni gledao meč nego vidio rezultat pa se sad prosipaš tu

GoranSD

pre 15 godina

A šta će to molim vas Novaku faliti ako odigra sve mečeve do kraja?
Ovde je proveo svega dva sata na terenu a to je otprilike onoliko koliko traje jedan meč na AO.Marej i Nadal su igrali dve nedelje zaredom.Federer evo i ove meč za mečom a Novak treba da se odmara.
Nije dobro počeo mora da uđe u formu i to može da postigne samo mečevima a ne odmorom.
Najbolje za njega je da osvoji ovaj turnir,postane drugi na svetu i digne svoje samopuzdanje na najviši nivo.
A onome ko reče da samo mi gledamo listu:Pogledaj sutra naslove na netu u slučaju da Novak pobedi Nieminena
Inače Novak lako može da bude četvrti posle AO ako kiksne.Ali to znači da ostali(Fed i Marej) odigraju najbolje što mogu.Ali može da se desi i obrnuto.Sva trojica su pod velikim pritiskom tako da ćemo videti.
Samo to nema baš mnogo veze sa novim bodovanjem jer su razlike minimalne.Uglavnom je sve pomnoženo sa dva,manje,više.

Deda

pre 15 godina

Sutra u ovo vreme nadamo se da Djokovic biti br.2.Jeste pobedio ali to nije ona igra koja njega karakterise.Nadamo se da ce nocas biti jos bolji!!!Zelimo mu svu srecu ovoga sveta na AO.!!!Napred Nole!!!

Cakana

pre 15 godina

Dobar tenis.
Mario igra dobro. Nisam znala da je bio 7 igrac sveta. Stasom podseca na Del Potra a igra mnogo lepsi tenis od njega.
Nole se zagreva laganica. Ljubim ga cakanog. Friz mu je lud. Ceslja se na vetar.
Navijaci su pravi imbecili, mene bilo blam da slusam ono urlanje.
Nego nesto da kazem i o kladionicama. Tu i tamo odem da onim pacerima iz kraja uzmem koju kintu na fuci. Nije mi toliko do love vec volim da nerviram "eksperte sa bioloskim predispozicijama za fudbal"
Ali 1:8 na Noleta necu da propustim. Ionako mi treba nova garderoba za prolece, a ostace nesto i za letovanje, nista luksuzno, 2 nedelje na Maldivima, za dve osobe.
Ko ne voli da cuva lovu kod sebe neka se kladi na Marija. To je najbrzi nacin da se isprazne dzepovi.

Goran

pre 15 godina

Ne,ovo nikako nije bila rutinska pobeda mada i ja na kraju imam taj utisak.
Možda je to zbog toga što sam kad god je Novak nalazio ritam,imao osećaj da mu Mario ništa ne može.
Novak je slično krenuo i protiv Gulbisa ali je tamo tako nastavio dok je ovde bio mnogo borbeniji i odlučniji.Spasiti onolke brejk lopte je velika stvar(većinu je spasao dobrim udarcima) i rekao bih prava stvar za njegovo samopouzdanje.
Mario je možda grešio jer je jedno vreme previše bio pasivan,misleći da će Novak nastaviti sa greškama i zato što više nije izlazio na mrežu jer to je nekako za njega prirodna igra.Ipak on ne može da se nosi sa Novakom sa osnovne linije.

daca_

pre 15 godina

svaka cast nole..SAMPIONE..dobar si posao odradio,sve cestitke..jos samo da nam skines onog prepotetnog federera sa no 2 i da ako bog da ostanes..zelim ti puno srece..bog dragi je sa tobom i mi tvoji verni navijaci

Oslo

pre 15 godina

Evo mene iz Osla opet.Zaboravi da kazem,gde sad pred sam pocetak Austarlian Open da Nole menja reket?Mogao je to sacekati posle ovog turnira.Gledao sam danas mec protiv Ancica,njemu ne pase HEAD reket kao sto mu je Willson bio dobar,ali on zna sta radi!!!!!!

Petrus

pre 15 godina

@Pera
Naši srpski stručnjaci nemaju pojma o novim pravilima! To je zaista neverovatno. Oni samo ponavljaju No1, a ne znaju da će Novaku tek sad biti teško da zdrži i treće mesto. Vrlo teško, jer Marej igra bez milosti.

Profesor etike

pre 15 godina

@d
Uspili ste pogrijesit, jer ste hronicno zabuncani i govorite sramne stvari: kako Vi licno niste GADLJIVI na komentare o fizickom izgledu?
Ovo je drugi put da za nekog kazete da lici na cobana.
A sta Vama, molicu fino, smetaju cobani? Jesu li oni gradjani drugog reda? Jesu li duzni da slede Vase upute povodom svoja stilinga i outfita?
Ma, dajte!
ODBUNCAVAJTE SE STO PRIJE I GOVORITE SUVISLO.

nebojsatrifunovic

pre 15 godina

hvala ti za sve pobede ne samo za ovu, i dokas si da smo mnogo bolji nego sto drugi a i ovi nasi pojedini misle o nama! hvala ti jos jednom i uz tebe sam i kada pobedjujes i kada gubis!

rest

pre 15 godina

Naravno, lepo je cuti kada Nole pobedjuje, ALI: Bojim se da ce Nole zbog tog privremenog 2. mesta zrtvovati AO i time omoguciti Federu da ubrzo i cvrsce povrati to 2. mesto. Nole trosi previse energije na ovom turniru pred sami AO. Cak i rizikuje povrede (igrao na vlaznom terenu!) Vidite li vi da se Federer i Nadal odmaraju ovih dana, bez turnira.

Globtroter

pre 15 godina

Pobedom nad Nieminenom Đoković će doći na drugo mesto rang-liste! I koliko će tu ostati? Samo se u Srbiji, znam iz iskustva, toliko pažnje pridaje ovoj listi, i nigde više na svetu. Posle Melburna Đokoviću ne gine četvrto mesto, to je nešto o čemu se može razmišljati.

frappe

pre 15 godina

e sad stvarno nole ima najlepšu životnu priliku da postane svetski broj 2. finac nieminen nije loš igrač, ali ipak nema šanse protiv novaka. jedino što mi je pomalo žao jeste to što će preko feda nole postati broj 2. što li nije preko nadala...

Tenis Sidnej

pre 15 godina

Bio sam sinuc na stadionu da odgledam Noletov mec protiv Marija. Naravno, bez iznenadjenja, par grupica NEANDERTALACA su blamirali ostatak stadiona sa sa svojim kometarima, ispadima, moronskim ne-navijackim pjesmicama i apsolutnim nepostovanjem svih na stadionu, ukljucujuci Noleta i Marija. Sramota!

dejan

pre 15 godina

Nole is born to wins=rodjen da pobedjuje,i to je velika stvar za srbiju,tenis,ljubitelje sporta.I sama cinenjica da mu se smesi mesto vicesampiona sveta u tenisu donosi mnogo i njemu i srbiji.

joca

pre 15 godina

Nisam gledao mec radi posla.Sta se desavalo na trbinima oko Hrvat-Srbin?dali je bilo tuche?
Nole je pobedio al sve teze on igra ovaj tenis....

nebitan_lik

pre 15 godina

Ne mogu da verujem koliko je Viskovic smorio a i vi ste se primili na njega...Pa koliko je tesko proveriti kako se zove stadion u Sydneyu,prenosili ste turnir iz Brizbejna i tamo se stadion zove Patrik Rafter,a u Sydneyu Ken Rozvel arena....A Viskovic zapeo sinoc za Raftera.....A inace bravo Nole.....

zg

pre 15 godina

Djokovic nije u nekoj formi tako da se ne nadajte previse od njega.A Ancic se tek vraca nakon sto skoro godinu dana nije igrao ozbiljan tenis.

triko

pre 15 godina

Napred Nole!Moram da prokomentarisem onaj komentar da bi bilo nedopustivo da Nole namerno izgubi i da bi izdao organizatore,publiku...Slazem se ali ako redovno pratis tenis videces da vrhunski igraci to cesto rade da bi kalkulisali pa i Nole takodje

Djalma

pre 15 godina

U svakom sportu najbolje pripreme su mecevi,iskustvo nas uci.Treba igrati do kraja,ali cuvati se povreda.U tom smislu Nole je pametno uradio naknadnom prijavom na ovom turniru.JJ je to potvrdila jesenas.Dali je trebala sada uraditi kao Novak videce se."Laki" protivnici na pocetku turnira AO dobro bi dosli i tempirali formu.U svakom slucaju puno uspeha i srece(koja ponekad moze biti i odlucujuca) svim nasim teniserima na AO.

d

pre 15 godina

izgeda da sam skroz zabuncao,kakvog polufinala,mislio sam osmine finala na ao.cuj mene polufinala(nije mi uopce jasno kako sam uspio tako pogrijesit).

d

pre 15 godina

haha del potro je ljep haha kakav vic.je je sem kveri je jos ljepsi od njega.mozda je visok i mrsav ali hoda ko coban,tako i izgleda, i ruzan je ko lopov.
ancic je uvjeljivo najljepsi a i nema neku konkurenciju.

Vladan Prizren

pre 15 godina

10:00
Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi

d

pre 15 godina

nemojmo se lagati.ako cemo iskreno culo se samo ustaske p...e i slicne stvari i tako cijeli mec.dok su hrv navijaci navijali za ancica i bili potpuno korektni.ne mozemo sad pricati da je bilo isto.ali ukupno gledano kad se igraju takvi mecevi kod nas vidi se da je to ista bagra.
a sto se tice meca znao sam da ce djokovic dobit jer je jednostavno bolji.iako je ancic vise zasluzio pobjedu.neko je izvalio rutinska pobjeda a ancic je imao 15 break lopti i milion prilika da osvoji prvi i vrati se u drugi.(ne sjecam se da li je moga i povest u drugom).
sto se tice da je samo nada,to je greska jel je covjek bio 7 na svijetu(i to u naletu popeo bi se i koju stepenicu vise) i svakako bi bio top 10 do danas da je bio zdrav kao sto ce i biti ako ostane zdrav.

boban,nis

pre 15 godina

Sa tribina poklici "cetnici,cetnici","ustase,ustase".
A ova dvojica igraca inace perfektni sportisti i osobe sa cudjenjem to sve posmatraju i kao da hoce da im kazu:ma prekinite s tim, ovde se igra tenis.
Inace oni zive u istom gradu i cesto treniraju zajedno.
Normalno je da mi navijamo za naseg Noleta,oni za njihovog Maria,ali moze to daleko kulturnije i bez dobacivanja glupih uzvika jedni drugima.
Znam da su to pokolenja i jedne i druge dijaspore koji su tamo otisli iz svima nama dobro poznatih razloga,ali to je njihova prica i neka je zadrze za sebe.

Globtroter

pre 15 godina

Pobedom nad Nieminenom Đoković će doći na drugo mesto rang-liste! I koliko će tu ostati? Samo se u Srbiji, znam iz iskustva, toliko pažnje pridaje ovoj listi, i nigde više na svetu. Posle Melburna Đokoviću ne gine četvrto mesto, to je nešto o čemu se može razmišljati.

Dacha

pre 15 godina

10:00
Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi
(Vladan Prizren, 15. januar 2009 13:43)

šta se ložiš danas nole i nije pokazao neku igru i neku formu i to sigurno neće bit dovoljno za rafu, fedexa i murraya ! ali naravno ti si neki zadojeni nacionalist koji garant danas nije ni gledao meč nego vidio rezultat pa se sad prosipaš tu

zg

pre 15 godina

Djokovic nije u nekoj formi tako da se ne nadajte previse od njega.A Ancic se tek vraca nakon sto skoro godinu dana nije igrao ozbiljan tenis.

zoran

pre 15 godina

Nije to igra koja obecava..daleko je on od forme..Ancic je imao mnogo vise sansi da napravi brejk, no suvise dugacka pauza je ostavila traga na sigurnosti u zavrsnim momentima.

Bane sa Korane

pre 15 godina

Gledao sam mec,ovaj nas sto je pobedio ovog naseg ucinio je to zasluzeno jer je objektivno nas bio kvalitetniji od naseg.Sve u svemu nasi idu dalje.

pinkerton

pre 15 godina

Vruc burek u pekari ispred zgrade - 90 dinara
pola litre jogurta - 40 dinara
dnevne novine na trafici - 30 dinara
Novak Djokovic SRB 2-0 Mario Ancic cro
neprocenjivo!
Postoje stvari koje novac ne moze da kupi
(Vladan Prizren, 15. januar 2009 13:43)

Pazi ti njega, SBR velikim slovima, cro malim:))...pa sad, ako ti ova pobjeda pomogne pri prevladavanju sitnih nacionalnih komplexa onda je i meni drago što je Nole dobio:)

joca

pre 15 godina

Nisam gledao mec radi posla.Sta se desavalo na trbinima oko Hrvat-Srbin?dali je bilo tuche?
Nole je pobedio al sve teze on igra ovaj tenis....

Jednorog68

pre 15 godina

Cudan je zivot. Ode Nole u Brizbejn i ne prodje prvo kolo.

Ode u Sidnej, sve kao po loju.
Nadam se da ce turnir zavrsiti kao DRUGI.

E, radosti!

ura

pre 15 godina

Bravo NOLE, a sada na poziciju 2 a negde u avgustu uz malo srece tamo gde si oduvek trebao da budes.
P.S.
Imam utisak da je namerno izgubio u Brizbejnu da na AO ne bi bio u kosturu sa A.Marejem jer decko igra kao lud.

rest

pre 15 godina

Naravno, lepo je cuti kada Nole pobedjuje, ALI: Bojim se da ce Nole zbog tog privremenog 2. mesta zrtvovati AO i time omoguciti Federu da ubrzo i cvrsce povrati to 2. mesto. Nole trosi previse energije na ovom turniru pred sami AO. Cak i rizikuje povrede (igrao na vlaznom terenu!) Vidite li vi da se Federer i Nadal odmaraju ovih dana, bez turnira.

neki lik

pre 15 godina

Steta sto nije igrao tako na prethodnom turniru, obezbedio bi drugo mesto i kao drugi nosilac bi bio na AO. Sve u svemu, drugi biti i na nekoliko dana je znacajno pre svega psihicki,nadam se i verujem da bi mogao i ostati na tom mestu tako sto ce odbraniti i titulu i bodove na AO. :)

Petrus

pre 15 godina

@Pera
Naši srpski stručnjaci nemaju pojma o novim pravilima! To je zaista neverovatno. Oni samo ponavljaju No1, a ne znaju da će Novaku tek sad biti teško da zdrži i treće mesto. Vrlo teško, jer Marej igra bez milosti.

ogi 13

pre 15 godina

Bilo je malo frka na 1-3 u prvom setu,ali u sustini je ok...Ancic sigurno ima i kompleks od Novaka,pa mu se u bitnim momentima meca "stegne" ruka...Ajmo uzeti ovaj turnir,pa pravac Melburn..p.s samo im nabijaj koplekse,Srbine...

d

pre 15 godina

haha del potro je ljep haha kakav vic.je je sem kveri je jos ljepsi od njega.mozda je visok i mrsav ali hoda ko coban,tako i izgleda, i ruzan je ko lopov.
ancic je uvjeljivo najljepsi a i nema neku konkurenciju.

domba

pre 15 godina

Svaka čast Noletu, iako sam Hrvat no nikako mi se ne sviđa igra Ančića, već je 5god nada i bojim se da će to i ostati i da će mu vrhunac karijere bit TOP20 a Nole ima još uvijek oscilacija no mlad i je i vjerujem da će napast Nadala za 1.mjesto uskoro..pozz

Ženevljanin

pre 15 godina

Novak je imao sjajnih perioda (recimo od 1:3 do 6:3 u prvom setu), ali i malo onih koji su potsećali na Brizbejn. Ančić je češće dolazio u priliku da povede, da se odlepi, ali je imao neverovatno lošu realizaciju brejk šansi i to je bio ključ pobede Đokovića. Fudbalskim rečnikom bi se reklo da je Marin (u prvom setu) bio bolji u polju, ali da je pred golom pokazao zadivljujuću neefikasnost. Još jednom je odlučila GLAVA - kao što često biva u mečevima vrhunskih tenisera sa približno istim arsenalom udaraca. Novak je potvrdio da je mentalno jedan od najboljih u svetu a Mario da mu je to glavni limitirajući faktor da bude u samom vrhu.
P.S. Nekoliko komenatora se juče i danas založilo (implicitno ili eksplicitno) da Đoković NAMERNO izgubi sledeći meč da bi (navodno) AO dočekao odmorniji. Nezavisno od toga da li bi to koristilo za nastup u Melburnu, mislim da bi to bilo nedozvoljivo - s moralne tačke gledišta. Novak bi takvim postupkom PEVARIO organizatore turnira, tenisere (koji bi nezasluženo dobili ili izgubili poene na ATP listi i novac), sponzore (svoje i tuđe) i milione teniskih navijača (svojih i tuđih). Konačno, Novak Đoković je uzor ('role model') za mnoge mlade i kao takav ima i vaspitnu odgovornost. Nije svako sredstvo dozvoljeno da bi se stiglo do cilja...

feeder

pre 15 godina

Čitajući ove komentare očigledno je da većinom pišu ljudi koji uopće nisu gledali meč.
Meč je bio vrlo izjednačen a Novak je odigrao bolje u odlučujućim trenucima.Mario je imao 15(!) break lopti ali nekad ne ide pa ne ide.
Nema nikakve sumnje da je Novak trenutno bolji igrač od Maria i ukoliko ovako nastavi bit će ozbiljna prijetnja Rogeru i Rafi.
S druge strane Mario je ipak osvježenje u današnjem dosta bezličnom tenisu jer je jedan od rijetkoh koji igra(ili pokušava igrati)servis/mreža.Danas je imao nekoliko apsolutno genijalnih voleja na kojima je zapljeskao i Novak.Ako ga posluži zdravlje nema nikakve sumnje da je on Top 10 igrač-uostalom već je bio broj 7 ali su ga zaustavile brojne ozljede i bolesti.
Inače obojica su bili vrlo korektni i nisu se obazirali na ponekad sramotno navijanje.
Ovog puta su se posebno "iskazali" srpski "navijači" a i samom Novaku je očigledno u par navrata bilo neugodno.
U svakom slučaju Novak bi ovo trebao osvojiti a na AO obojica imaju velike šanse.

d

pre 15 godina

izgeda da sam skroz zabuncao,kakvog polufinala,mislio sam osmine finala na ao.cuj mene polufinala(nije mi uopce jasno kako sam uspio tako pogrijesit).

Nole fan

pre 15 godina

Jarkko je 37 na ATP listi i doduse,trenutno nesto odmorniji( Conga ga nije izmucio). Ocekujem da ga Nole pobedi sutra u jednom express mecu !

Suna

pre 15 godina

Nesto se, konacno, menja na dobro kod Noleta. Kao da se mozaik uspeha lagano slaze, onda kada on (mozaik=zivot) to hoce, mimo Noletovih i nasih zelja.

Svejedno kako, ali NEKA BUDE!

Jasna

pre 15 godina

Čestitam Novaku na pobedi!
Sjajno se vratio u prvom setu i zaigrao bez greške. O tome najbolje govori broj spašenih brejk lopti.
Neka samo tako nastavi sve do finala AO!
Sve najbolje!

Dule

pre 15 godina

Svaka cast obojici na fer i postenoj borbi, ali ne mogu nikako da shvatim da oni "navijaci" non stop kvare ugled i jednih i drugih.
Ne,ne nisu to sportski nastrojeni ljudi, nego mrznjom oslepljeni, koji kvare ugled tih divnih sportista, kojima ovakvo "navijanje" nije niti malo potrebno.
Preporukom ovog komentara ce se dokazati da je ogromna vecina sa obe strane za fer i posteni sport.
Srecno !

dr.house

pre 15 godina

Nema se šta puno govorit. Đoković je bolji igrač i to je to. Za Ančića je najvažnije da trenira i igra u kontinuitetu. Rezultat mu trenutno mora biti u drugom planu jer praktički nije igrao 2 godine.Zdravlje broj jedan, a rezultati kakvi budu.S druge strane,Đoković pokazuje dobru formu, šta se ne može baš reći i za njegovog bricu(frizura mu je kao u čobana).Uglavnom, pravnik nije uspio pobjedit tenisača što je i bilo za očekivati.

Cakana

pre 15 godina

Dobar tenis.
Mario igra dobro. Nisam znala da je bio 7 igrac sveta. Stasom podseca na Del Potra a igra mnogo lepsi tenis od njega.
Nole se zagreva laganica. Ljubim ga cakanog. Friz mu je lud. Ceslja se na vetar.
Navijaci su pravi imbecili, mene bilo blam da slusam ono urlanje.
Nego nesto da kazem i o kladionicama. Tu i tamo odem da onim pacerima iz kraja uzmem koju kintu na fuci. Nije mi toliko do love vec volim da nerviram "eksperte sa bioloskim predispozicijama za fudbal"
Ali 1:8 na Noleta necu da propustim. Ionako mi treba nova garderoba za prolece, a ostace nesto i za letovanje, nista luksuzno, 2 nedelje na Maldivima, za dve osobe.
Ko ne voli da cuva lovu kod sebe neka se kladi na Marija. To je najbrzi nacin da se isprazne dzepovi.

zoran

pre 15 godina

Cestitke Noletu na pobedi,sta reci za Ancica dobar teniser koji nikada nece postati vrhunski iz cinjenice da je od 15 brejk lopti iskoristio samo 1 govori da kad je najpotrebnije ne odigra kako treba.Idemo dalje cak iako ne osvoji turnir Nole pokazuje mentalnu snagu koja ce mu biti preko potrebna za AO.

bucko

pre 15 godina

Nebeska jedinko,leba ti ako nije tajna u kom se ti to gradu nalazis :)??? Da ti posaljem jedan uljni radijator?,smrznuces se bre:)Izdrzi do sutra pa ce te ugrejati nova Noletova pobeda !!Pozdrav Zeljki od Bucka.

Mirjam

pre 15 godina

O. Boze, ovo je tako uzbudljivo!
Nole ce biti drugi, ljudi, da li je to mogucno?
Mi se svaki cas nesto bunimo kad je on u pitanju, a momak samo ima svoje nacine da dodje do cilja.
Evo, licno se odricem ijedne buduce kritike, ma sta kritike, kriticice na njegov racun.
Pokazao je da UME kad HOCE.
Malo li je?!!

P.S. Molim vas da nastavite da objavljujete komentare, ima nas puno koji zelimo da se pridruzimo opstoj radosti.

sinisa

pre 15 godina

Svaka cast nole,teras me da se ponavljam posle svakog tvog meca jer si opet krenuo da hvatas svoj ritam i da meljes sve redom.
Idemo dalje...
A zanimljivo je sto je u Australiji u sred susne sezone pala kisa,to je Bog hteo da te osvezi:)

P.KL.

pre 15 godina

Bravo sivi sokole. Tako se bori za svjestski tron. Ako se buses tako borio, niko ti nece biti ravan. Ancicu sve pohvale, on je zaista veliki teniser takodje. Dobiti tako ubjedljivo Robreda je znak velike forme.Idemo dalje. Finac je u velikoj formi, nece biti ni malo lako, ali ako ponovis danasnje stremljenje on je gotov, a veliki maestro Federer ce ti gledati ledja prvi put u tvojoj karijeri!

nebojsatrifunovic

pre 15 godina

hvala ti za sve pobede ne samo za ovu, i dokas si da smo mnogo bolji nego sto drugi a i ovi nasi pojedini misle o nama! hvala ti jos jednom i uz tebe sam i kada pobedjujes i kada gubis!

vatreni navijac

pre 15 godina

Bravo Nole,lepa igra!Svaka cast!!Naravno da treba da igras polufinale,i Nadal je prosle godine osvojio 4 turnira za redom i nishta mu nije falilo!!Profesionalcima nije potreban veliki odmor vec uvezbavanje za grend slemove!!!!SRECNO SUTRA!!!!!

Uvek uz Srbiju!

pre 15 godina

Sada, kada je na korak od drugog mesta, svi u Srbiji su uz njega. A kada je izgubio u Brizbejnu polovina vas ga je pljuvala!

Uz njega bre, i kada je najbolji, ali i kada gubi!

NAPRED NOLE KRALJU!!!

Omfal@gmail.com

pre 15 godina

@Vladan Prizren
Pravac Klub knjizevnika!
Ovo je, dragi moj, cista poezija sto si napisao!

P.S. Publika sve KVALITETNIJE ocenjuje i vrednuje komentare. Bravo!

oslo

pre 15 godina

E,ovako stvari stvoje,pobedis polu finale,dodjes na Nr.2 ATP ranking,izgubis finale Ausi Grand Slam ti si opet 2 2 2 2 2 2 2,BRALE,sta ce tamo biti?????ali nadam se da ces biti 2 2 2 2 2 2 2 jedno vreme.
DA TI JE SA SRECOM I NASIM DEVOJCICAMA

tomas

pre 15 godina

Još jedan ili dva meča na ovom turniru valjda će biti dovoljni da se Novak potpuno konsoliduje i spreman ode na AO. Kamo sreće da ubuduće više vodi računa o tajmingu za pripreme, bar dok ne stigne do Broja 1.

Don

pre 15 godina

Po svemu sudeci rutinska pobeda, Ancic je dobar igrac i ako bude zdrav ove godine mnogima ce predtavljati veliki zalogaj.
Mislim da ce i finac biti isparcen u polufinalu, jedino ako Novak iskulira da bi se sredio za AO.
Drugo mesto je u ovom momentu nebitno, vec je postavljen za treceg nosioca na AO, a tamo u svakom slucaju mora da napravi odlican rezultat da bi na tom mestu i ostao. Mislim da je i njemu nebitno da li ce na 2 nedelje biti drugi ili ce to u velikom stilu potvrditi na AO sto bi ga tamo ostavilo na duze vreme.

branko

pre 15 godina

Хвала Новаку што је услишио моју молбу да води рачуна о здрављу нације и да сет (меч) који може добити са 6 : 4 не продужава до 7 : 5. Осим сервиса који још није `наштимован` остали елементи игре функционишу добро. Мене по мало брине Новаков изглед. Просто, изгледа ми некако уморно и забринуто, без осмеха , што до сада није за њега било карактеристично. Било би лепо да се то мени само учинило.

pinkerton

pre 15 godina

(boban,nis, 15. januar 2009 13:49)

Bio ja u Melbourneu prije 2 godine (rodbina i to) i ne znam za vaše, ali mnogi naši dolje su budala do budale. Mislim, oni koji briju imalo na nacionalno briju na ustaštvo...samo pričaju o UDBA-i i sl.:))
Oni koji ne briju na nacionalno su mlađe generacije...ali ti baš niti ne pričaju hrvatski već su Australci od glave do pete - što je svakako bolje kako za njih tako i za njihovo okruženje:)

G

pre 15 godina

Sto je najjace, za Noleta je BOLJE sto je treci nosilac na A.Openu... Ovako, ne moze da se susretne sa trenutno najopasnijim igracem, Murray-em do finala. A i postoji mogucnost da igra protiv Nadala polufinale, a ako mene pitate, Novak je uvek favorit protiv njega na tvrdoj podlozi, pogotovo kad se igra na tri dobijena seta.

Bude li igrao svoju igru, odbrane titule nije nerealna

Jednorog68

pre 15 godina

@Nebeska jedinka
Izvinite, ako nije indiskretno, a gde ste Vi?
Ne brinite, necu doci, samo sam radoznala GDE je to OVDE.
A jos radoznalija zbog POSTERSKOG IMENA.
Nije valjda? Na nebu?
Dajte, ne prepadajte me, brzo mi razjasnite poziciju!

Oslo

pre 15 godina

Evo mene iz Osla opet.Zaboravi da kazem,gde sad pred sam pocetak Austarlian Open da Nole menja reket?Mogao je to sacekati posle ovog turnira.Gledao sam danas mec protiv Ancica,njemu ne pase HEAD reket kao sto mu je Willson bio dobar,ali on zna sta radi!!!!!!

frappe

pre 15 godina

e sad stvarno nole ima najlepšu životnu priliku da postane svetski broj 2. finac nieminen nije loš igrač, ali ipak nema šanse protiv novaka. jedino što mi je pomalo žao jeste to što će preko feda nole postati broj 2. što li nije preko nadala...

Nikola

pre 15 godina

Sutra bi protiv Nieminena trebao da igra potpuno opusteno pa sta bude.Vidi se da polako dize formu koja jos nije na nivou da bi mogao igrati u samoj zavrsnici AO ali uz nesto povoljniji zreb na startu AO Nole bi trebao da dostize maksimum za drugu nedelju u Melburnu.SRECNO!

bucko

pre 15 godina

Bobane iz nisa,u potpunosti se slazem sa tobom.Verovatno nam se Aboridzinci smeju i cetnicima i ustasama !!! Ljudi, koga to,danas uopste interesuje ko su bile ustase a ko cetnici??? Navijajmo za nase momke u kulturnim granicama.

nebitan_lik

pre 15 godina

Ne mogu da verujem koliko je Viskovic smorio a i vi ste se primili na njega...Pa koliko je tesko proveriti kako se zove stadion u Sydneyu,prenosili ste turnir iz Brizbejna i tamo se stadion zove Patrik Rafter,a u Sydneyu Ken Rozvel arena....A Viskovic zapeo sinoc za Raftera.....A inace bravo Nole.....

dejan

pre 15 godina

Nole is born to wins=rodjen da pobedjuje,i to je velika stvar za srbiju,tenis,ljubitelje sporta.I sama cinenjica da mu se smesi mesto vicesampiona sveta u tenisu donosi mnogo i njemu i srbiji.

Vlado

pre 15 godina

Domba

O čemu ti govoriš čovječe. Kažeš da je Ančić već pet godina nada, a ood tih pet godina tri godine zapravo nije ni igrao zbog bolesti i ozljeda. Inače, odličan meč - Đoković svoje šanse, po običaju, iskoristio, Ančić svoje, po običaju nije.
A posebna priča su navijači. Oni u AUstraliji zapravo još žive u 1945...

Predo

pre 15 godina

Danas su se neke stavari poklopile. Mario je bio protivnik po mjeri u ovom trenutku. Cinjenica je da se radi o odlicnom teniseru, koji se ne nalazi tamo gdje bi trebao zbog problema sa zdravljem, ali i teniser cija igra odgovara Novaku. Takodje, nijedan od njih nije tip igraca, koji voli da prebacuje loptu do besvjesti tako da poeni ne traju dugo i mislim da se Novak nije nimalo istrosio na ovom mecu. Dobro je i to sto je Conga odustao (nadam se da ce igrati na AO) i na taj nacin rasteretio Novaka. Mislim da se do sada ovaj turnir pokazao vise nego korisnim za podizanje forme i samopouzdanja, bez suvisnog gubitka fizicke snage. A ATP World No. 2. Lijepo za statistiku, ali je ljepse ponovo osvojiti AO.

Goran

pre 15 godina

Ne,ovo nikako nije bila rutinska pobeda mada i ja na kraju imam taj utisak.
Možda je to zbog toga što sam kad god je Novak nalazio ritam,imao osećaj da mu Mario ništa ne može.
Novak je slično krenuo i protiv Gulbisa ali je tamo tako nastavio dok je ovde bio mnogo borbeniji i odlučniji.Spasiti onolke brejk lopte je velika stvar(većinu je spasao dobrim udarcima) i rekao bih prava stvar za njegovo samopouzdanje.
Mario je možda grešio jer je jedno vreme previše bio pasivan,misleći da će Novak nastaviti sa greškama i zato što više nije izlazio na mrežu jer to je nekako za njega prirodna igra.Ipak on ne može da se nosi sa Novakom sa osnovne linije.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ponosim se ovim mladim covekom. Vazno je da se stalno bori i napreduje, ne moze uvek da blista.
On je u Spaniji vrlo cenjen kao uostalom svi Rafini drugari.O tome mi pricaju moji tamosnji rodjaci i prijatelji.

P.S. Hvala Zenevljaninu na, uvek jasnom, konciznom, i kao Robin Hudova strela preciznom komentaru. O poznavanju teniske igre da ne govorim, ali bih naglasila odlicne analize meceva, a iz svoje struke znam da je dobar SUD ustvari PROGNOZA.
Svaka cast, gospodine!

GoranSD

pre 15 godina

A šta će to molim vas Novaku faliti ako odigra sve mečeve do kraja?
Ovde je proveo svega dva sata na terenu a to je otprilike onoliko koliko traje jedan meč na AO.Marej i Nadal su igrali dve nedelje zaredom.Federer evo i ove meč za mečom a Novak treba da se odmara.
Nije dobro počeo mora da uđe u formu i to može da postigne samo mečevima a ne odmorom.
Najbolje za njega je da osvoji ovaj turnir,postane drugi na svetu i digne svoje samopuzdanje na najviši nivo.
A onome ko reče da samo mi gledamo listu:Pogledaj sutra naslove na netu u slučaju da Novak pobedi Nieminena
Inače Novak lako može da bude četvrti posle AO ako kiksne.Ali to znači da ostali(Fed i Marej) odigraju najbolje što mogu.Ali može da se desi i obrnuto.Sva trojica su pod velikim pritiskom tako da ćemo videti.
Samo to nema baš mnogo veze sa novim bodovanjem jer su razlike minimalne.Uglavnom je sve pomnoženo sa dva,manje,više.

GUNDRA_BCN

pre 15 godina

@ Omfal@gmail.com

Slazem se da je prelepo napisano...a posebno sto je moj dzivdzan :) Samo...sto jeste jeste....ideja je uzeta od veoma uspesne reklame "mastercard"...

Deda

pre 15 godina

Sutra u ovo vreme nadamo se da Djokovic biti br.2.Jeste pobedio ali to nije ona igra koja njega karakterise.Nadamo se da ce nocas biti jos bolji!!!Zelimo mu svu srecu ovoga sveta na AO.!!!Napred Nole!!!

daca_

pre 15 godina

svaka cast nole..SAMPIONE..dobar si posao odradio,sve cestitke..jos samo da nam skines onog prepotetnog federera sa no 2 i da ako bog da ostanes..zelim ti puno srece..bog dragi je sa tobom i mi tvoji verni navijaci

triko

pre 15 godina

Napred Nole!Moram da prokomentarisem onaj komentar da bi bilo nedopustivo da Nole namerno izgubi i da bi izdao organizatore,publiku...Slazem se ali ako redovno pratis tenis videces da vrhunski igraci to cesto rade da bi kalkulisali pa i Nole takodje

pravednik

pre 15 godina

Sto se tice meca nebi bas reko da je bila rutinska pobjeda jel je ancic stvarno imo milion prilika i u prvom i u drugom set ali vidi se da jos uvijek pkusava ulovit formu koju je imo prije bolesti a sto se tice navijaca mislim da su stvarno vec dosadni sa tim ustasama i cetnicima tamo se igro tenis i takvima nije ni mijesto na tribinama

Nebeska jedinka

pre 15 godina

@jednorog68,
@bucko
Hvala vam na interesovanju i i "sekiraciji":)) Nisam tamo gde NEBESKOM lici da bude. Cvrsto sam na majcici zemlji (Kanada). Ranije sam na ovim stranicama bio vrlo poznat pod jednim drugim imenom, ali sam bio "izgubio" bitku sa huliganima (kojih nije mali broj i na ovim stranicama) kojima je pripadnost NEBESKOM narodu najbitnija stvar u zivotu. Sada imam ovo ime kao svojevrsnu ironiju za njihovu "profesionalnu opredeljenost".
@bucko,
ovde se prezivljava i na nizim temperaturama. Grejanje uvek radi (i ovde sad traze da stedimo stroju sto ne pamtim da se desavalo od poodavno), a i komunalne sluzbe brine da "ne ginemo" po trotoarima. Snega ima vec vise od pola metra (Trenutno je -22°C (sa faktorom vetra -33°C.)
Pozdravljam vas dvoje (i Zeljku, naravno) kao i sve prave ljubitelje sporta. "Ubicama" vitestva i ljudskog (u sportu i uopste)porucujem: pravo je sto je Uros tamo gde je jeste.

Jednorog68

pre 15 godina

@Nebeska jedinka
Hvala sto se javili sa tako dobrim vestima. I ja mislim da je sjajno sto je Uros gde jeste i KAKAV jeste.
Licno bih volela da budemo u kontaktu, ali...Ustvari, evo, jesmo u kontaktu.
Vi poznajete Zeljku, nasu, sa sajta?
Ima li nesto sto ne znate?
Ima.
Ne znate ko mi je najnovija simpatija, ali ako to pogodite, onda cu Vas opet pitati za pravo staniste, ha-ha!
Najsrdacnije, ja licno

Tenis Sidnej

pre 15 godina

Bio sam sinuc na stadionu da odgledam Noletov mec protiv Marija. Naravno, bez iznenadjenja, par grupica NEANDERTALACA su blamirali ostatak stadiona sa sa svojim kometarima, ispadima, moronskim ne-navijackim pjesmicama i apsolutnim nepostovanjem svih na stadionu, ukljucujuci Noleta i Marija. Sramota!

Djalma

pre 15 godina

U svakom sportu najbolje pripreme su mecevi,iskustvo nas uci.Treba igrati do kraja,ali cuvati se povreda.U tom smislu Nole je pametno uradio naknadnom prijavom na ovom turniru.JJ je to potvrdila jesenas.Dali je trebala sada uraditi kao Novak videce se."Laki" protivnici na pocetku turnira AO dobro bi dosli i tempirali formu.U svakom slucaju puno uspeha i srece(koja ponekad moze biti i odlucujuca) svim nasim teniserima na AO.

Profesor etike

pre 15 godina

@d
Uspili ste pogrijesit, jer ste hronicno zabuncani i govorite sramne stvari: kako Vi licno niste GADLJIVI na komentare o fizickom izgledu?
Ovo je drugi put da za nekog kazete da lici na cobana.
A sta Vama, molicu fino, smetaju cobani? Jesu li oni gradjani drugog reda? Jesu li duzni da slede Vase upute povodom svoja stilinga i outfita?
Ma, dajte!
ODBUNCAVAJTE SE STO PRIJE I GOVORITE SUVISLO.