Subota, 03.01.2009.

22:00

NLB: Srbija - Slovenija 3:0

U subotu je kompletirano 15. kolo NLB lige, a pobede su zabeležili Partizan, Crvena zvezda, FMP, Zadar i Split

Izvor: B92

NLB: Srbija - Slovenija 3:0 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

rakic

pre 15 godina

cekajte zar nije lepo pogledat eurocup str i str eurolige i onda viditi ekipe pa pogledas partizan vidis odaklem je iz koje lige pa cibonu ,olimpiju,pa tek eurocup zvezda,zadar,hemofarm...

a i nemojte se vi hrvati prosipati split taj split nekad nesto bio a sad,,pa cekatje ocete reci da zvezda slabija od splita jel to nemojte pricati gluposti ovo je ubjedljivo najaca sezona nlb-a prosle godine si smeo otici staviti po 50 evra na svaku utakmicu partizana a sad sad je strah dal cu staviti na partizan zvezdu cibonu hemofarm i tako ....

drogan

pre 15 godina

Svi mozemo samo da zalimo sta smo bili nekada. Nema vise veze gde se igra nego koliko klubovi imaju para. Pogledajte Rusku ligu sada - mozda najjaca u Evropi, zato jer su sada puni para. Nase mlade selekcije osvajaju sve zivo i gde nestaju posle ti igraci?Jesam Delija ali Partizanu svaka cast. Sa onakvim timom koliko ostaje u LS.
Hrvatska kosarka vec odavno kuburi i to je svima jasno. Samo se na ovim prostorima prica " Kada smo mi nekad...". Dolaze novi ljudi novi klubovi i samo se sadasnji rezultati cene.

A za Vujačića, Nesterovića, Dragića, Petrovica, Cosica - pitanje da li su Srbi, Hrvati ili Slovenci ali to nije sportska tema ;).

Tufo

pre 15 godina

Sta pricate Hrvati bre????PA i Notingem Forest je institucija u odnosu na Celzi,stim sto je Celzi trenutno mnogo jaci klub

Ovo za najbolje ex Ju igrace necu da komentarisem neka se Hrvati sjete 97 i Saleta Djordjevica

Janez

pre 15 godina

A o Olimpiji,da te pitam,sa koliko stranaca su igrali 1997.na fajnal fouru.Partizan ih 92 i 98 nije imao,kao i Split,Cibona i Bosna ranije.
(Miki82, 4. januar 2009 19:52)

Imali su 2 stranca (McDonald i Henrie)...mnogo? I šta broj stranaca tu uopšte ima veze? Ono što je važno je, da je u pitanju bio kvalitet..

A što se tiče onog komentara u vezi srpskih igrača u NBA i tako dalje...ima i Slovenija 4 igrača tamo (Udrih, Vujačić, Nesterović, Dragić), dok su dvojica (Nachbar, Brezec) ove godine napustili NBA i otišli u Evropu, jer su tu dobili bolje ugovore...pa šta sad?

šo!mazgoon

pre 15 godina

Smatram da bi trebalo uvesti 2. i 3. ligu NLB-a tako da se može izlaziti i ispadati iz NLB-a. Naravno timovi iz nacionalnih prvenstava bi se uključili unutra. Trebalo bi staviti da lijepo iz NLB-e lige idu 3 predstavnika u Euroligu i po 3 u Uleb cup, tek tada bi ova liga dobila puni smisao. Vidjeli bi onda natjecanja, na svakoj tekmi bi bile pune tribine, a kroz nekih 5-10 godina timovi iz NLB-e lige bi opet dominirali europskom košarkom. Evo Srbi bi u ovom trenutku imali 3 kluba u Euroligi slijedeće godine, a Hrvati 2 u Ulebu. Recite da nije dobra inicijativa? Ovako je liga ni vrit ni mimo tj. nedorečena je. Stavite ulog i dobit ćete natjecanje koje bi kroz par godina bilo najjače u Europi. Pozdrav svima :)

goga

pre 15 godina

za realistu svaka cast,svaka ti je mestu.A cinjenica je da ova liga ne odgovara ni hrvatima a pogotovo NE Srbima pa bi bilo najbolje da je ni neigraju.Sto se tice hrvatske kosarke na niskim je granama otkako se raspala bivsa drzava a od stare slave se ne zivi.I jedni i drugi su imali dobrih igraca i to je cinjenica.Za srpsku kosarku bi bilo bolje da ne igra ovu tkz.jadransku ligu jer je mnogo iznad svih njih a prvenstveno iznad hrvata,ove druge koji su mizerni da i ne spominjemo.Zna se ko je prvak Evrope u mladjim selekcijama i ko ima buducnost u kosarci,SRBI a ne neki tamo hrvati.

Miki82

pre 15 godina

(Noriega, 4. januar 2009 16:51)
Bili su evropski prvaci kao JUGOSLOVENSKI tim,a ne kao hrvatski tim.
Kao i Partizan 1992.
A treneri tih timova o kojima pricas su bili uglavnom srpski,ucenici profesora Aleksandra Nikolica koji je i postavio sistem igre!
A o Olimpiji,da te pitam,sa koliko stranaca su igrali 1997.na fajnal fouru.Partizan ih 92 i 98 nije imao,kao i Split,Cibona i Bosna ranije.

AU?

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!
(Milan, 4. januar 2009 16:22)

Sudeći po temi vjerojatno su i to košarkaši. :)








Jedini dobar komentar u cijeloj priči..

CCCC

pre 15 godina

Hrvati znate shta - sledeci igrachi su Srbi i igraju NBA ligu:

Stojakovic
Jaric
Krstic
Pavlovic
Radmanovic
Milicic

Najbolji igrach TAU Keramike i spanske ACB lige:

Rakocevic

Igrachi Olimpijakosa:

Erceg
Teodosic

Igrach Panatinaikosa:

Kecman

Igrachi evropske klase u domacim klubovima:

Tepic
Velickovic
Tripkovic
Dragicevic
Macvan
Marjanovic

Nashi mladi kosharkashi prvaci Evrope (osvojeno u Letoniji) i prvaci sveta (osvojeno u Novom Sadu)

Nemojte molim vas o kosharci ali kad vas molim...bar ne nama. Ej 6 igracha u NBA imamo

Mislite o tome...

Miki82

pre 15 godina

(Vlado, 4. januar 2009 15:19)

Igrali su po sistemu koji je postavio Aleksandar Nikolic,a koji su njegovi ucenici kasniji sirili u SFRJ.
Nemoj mi reci da je trener nebitan?!

realista

pre 15 godina

Gospodo Splićani,

ako vam ne odgovara ova liga što ne istupite iz nje?
Svaka čast na trofejima osvajanim u prošlosti ali gde ste zadnjih 18 godina?
18 godina Splita i drugih hrvatskih klubova nema nigde u Evropi!Cibona igra Evro ligu jer ima ugovor a nije za sve ove godine odigrala nijedan Final Four.
Činjenica je da nema Jadranske lige da bi hrvatska košarka bila svedena na amaterizam,spasli smo vas propasti što igramo zajedničku ligu!

Avol

pre 15 godina

Partizan je deleko najveci klub iz bivse Jugoslavije zbog jednostavnog razloga sto je najvise najvecih talenata stvorio, koji su kasnije prosirili slavu Jugoslavije(SCG kasnije) kao kosarkaske supersile. Jugoslavija je nakon raspada SFRJ napravila relativno mnogo vece uspehe od stare Jugoslavije, sve nosena na krilima igraca KK Partizan. Split i Cibona su isto veliki klubovi, sa time sto Cibona i dalje stvara igrace i ostvaruje rezultate, dok se Split povukao u tamu. Partizan iz godine u godine stvara kosarkase koji ce nositi srbiju do novih Evropskih i Svetksih titula, sto se ne moze reci ni za jedan hrvtaski klub. Ne zivi se od stare slave, vec od momenta u kome zivis. Isto kao kada bi meni neko rekao da Holandjani ili Englezi nemaju sta da traze u fudbalu sa Urugvajom jer eto ovi su dva puta bili prvaci sveta, a ovi jednom ili ni jednom. Gluposti.

Jovan Kovacevic

pre 15 godina

Kakav split ne zivi se od stare slave ajde sad osvojite evroligu,hahahaha sad je i ne igrate a kamoli da je osvojite da nema nlb lige ne bi ste ni postojali jer je hrvatska liga smeh srpski klubovi su njjaci u nlb i to dokazuju 1.partizan 2.crvena zvezda 3.hemofarm 8.fmp 11.vojvodina,a hrvatski klubovi su smeh i slovenski i bosanski,tako da je bolje da cutite jer nas necete nikad dostignuti,pozz za sve srbe!!!!

šo!mazgoon

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!
(Milan, 4. januar 2009 16:22)

Sudeći po temi vjerojatno su i to košarkaši. :)

Micha

pre 15 godina

@taako

Eh, sto ti je praznicno bancenje... ja mislio da sam dosao na stranicu sa rezultatima NLB lige 08/09, kad ono neka sa bajatom arhivom iz 20. veka...
i to jos sve u stilu, "kad sam ja bio mlad..."

blaf

pre 15 godina

uvijek isti komentari......sramota!
Za momčadski sport su talentirane obje nacije podjednako. Što se pak tiče košarke, imali ste uspjeha vi (Srbi), a imali smo ih i mi, ali sve su to donijeli košarkaši izrasli u SFRJ ligi.
Ovo danas dolazi na naplatu rad u tkz. jakim nacionalnim ligama Srpskoj i Hrvatskoj. Zadnje zlato Srbiji su donjeli posljednji dinosauri iz Juge (Bodiroga, Divac, Stojaković....). Dok je u Hrv. sve otišlo kvragu zajedno sa Petrovičem. Pa igrate kvalifikacije za ep pobogu. Respektiram svačije mišljenje, ali da li još neko normalan može da misli da bi Partizan prosperirao time da igra u Kruševcu, Kragujevcu ili u onim koš. centrima tipa Valjevo, Čačak, Kraljevo koje su svakih 20 god. vidjele prvu jugo ligu. Podržavam ideju da u JL igraju one momčadi koje to zasluže rezultatom, pa taman da imali 10 predstavnika. Samo u tom slučaju bi se i drugi klubovi malo drugačije postavili i na kraju bi došli na onu staru jugo ligu, a u njoj ste rijetko imali više od 4 predstavnika....

Milan

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!

taako

pre 15 godina

KK Split:

-4 puta u finalu Eurolige..
-3 puta osvajao Euroligu..
-4 puta finalisti Kupa Radivoja Koraca..
-2 puta pobjednici Kupa Radivoja Koraca
-2 puta finalisti Kupa pobjednika kupova
-jednom prvci Hrvatske
-5 puta pobjednici Kupa Kresimira Cosica
-6 puta prvaci Jugoslavije
-5 puta pobjednici jugoslavenskog kupa....


KK Hemofarm:
-Netko rece dvaput su igrali polufinale Uleb kupa.....


Hemofarm je o.k. ekipa koju postujem,ali oni su za Split jednostavno-mikroklub!!!!

Split je posrnuo,ali je jedan od 5,6 najvecih klubova Europe i respektom ga moraju gledati navijaci manjih klubova tipa Zvezde,Buducnosti,Olimpije,Partizana ili Bosne,jedino je Cibona tu negdje u rangu..

Zato zelim kraj ovoj ligi jer ona mijesa babe i zabe,odnosno Split i fmp,Cibonu i vojvodinu,Partizan i helios.

Noriega

pre 15 godina

Od 1992.samo je Partizan u EL nesto uradio(98-fajnal four,07-cetvrtfinale EL).
Jugosolovenska skola kosarke je srpska skola kosarke,i potpuno je normalno da smo bolji od Slovenaca i Hrvata.
(Miki82, 4. januar 2009 14:22)

Miki zaboravio si da je Olimpija igrala F4 Eurolige u Rimu 97' godine.

Svi oni veliki igrači Paspalj, Rebrača, Đorđević, Kukoć, Rađa, Divac, Bodiroga, Zdovc, Danilović, Dražen Petrović, pa i stariji, Delibašić, Daneu, Čosić, Dalipagić, i mnogi drugi su proizvod Yugo lige, a ne srpske lige, a naslednica te stare lige je današnja NLB Liga.
Srpska klupska košarka je trenutačno bolja od hrvatske, ali hrvatski klubovi su bili 5x puta europski klupski prvaci a srpski samo jednom. NLB je najbliža staroj YU ligi i tako najbolja za košarku na ovim prostorima.

......пфц 4евер.....

pre 15 godina

Split je posrnuo,ali je jedan od 5,6 najvecih klubova Europe i respektom ga moraju gledati navijaci manjih klubova tipa Zvezde,Buducnosti,Olimpije,Partizana ili Bosne,jedino je Cibona tu negdje u rangu..

(taako, 4. januar 2009 16:13)

е мој дечко,ае кући...шоља млека па у кревет...
кажеш мањи клубови и наведеш Партизан...знаш како сам се сада слатко исмејао кад сам ово прочитао...ма ПАРТИЗАН је за вас клуб из НБА...шта вам радимо по селима у хрватској па оно је страшно...КОМПЛЕКСИ СУ КОМПЛЕКСИ!!!!!!
и они су не излечиви хааххахахах

Vlado

pre 15 godina

Miki:

Kažeš da je jugoslavenska škola košarke ujedno i srpska škola. Kako onda tumačiš činjenicu da su tri najbolja europska košarkaša svih vremena (Ćosić, Petrović, Kukoč) iz Hrvatske (štoviše, Dalmacije). Svaka čast Boži Maljkoviću i ostalim srpskim trenerskim velikanima, ali mislim da nije sve u treneru...

šo!mazgoon

pre 15 godina

Treba podhitno ukinuti ovu ligu. Di to ima da europski velikani kao što su Split i Cibona razvijaju tuđu košarku, umjesto da razvijaju naše košarkaške centre kao što su: Šibenik, Osijek, Rijeka, Dubrovnik, Pula itd. Vratimo hrvatsku košarku tamo gdje je nekad bila, na vrh svjestske košarke. Ko je za? :)

YAPS

pre 15 godina

Moze jadranska, ali da se ukinu nacionalne, da svi ucesnici evrokupova se odredjuju na osnovu plasmana u ligi (trentmo sva 3 evroligasa bi bila srpska) i da ima ispadanja i ulaska. Ako imamo 10 srpskih jakih klubova, svi u jadransku.Tako bi liga dobila smisla i vise publike. Ovako lici na neku zafrkanciju koju igraju da ne bi sedeli kuci vikendom.

Miki82

pre 15 godina

Manite se ljudi Hrvata.Pa oni su znali da pobedjuju samo onda kada su im Srbi bili treneri.
KK Split je bio evropski sampion,KK Cibona i KK Bosna takodje,kao i KK Partizan.
Od 1992.samo je Partizan u EL nesto uradio(98-fajnal four,07-cetvrtfinale EL).
Jugosolovenska skola kosarke je srpska skola kosarke,i potpuno je normalno da smo bolji od Slovenaca i Hrvata.

bane

pre 15 godina

Bez Jadranske lige taj Split igrao bi protiv Dubrave,Cedevite,Zaboka,Sinja i drugih košarkaških amaterskih društava i protiv njih brusio formu za velika evropska dela!
Doduše,Split sad ima dvoranu i možda bi zbog toga mogli direktno u NBA!

marko-nbg

pre 15 godina

Komentar Br2! @m
Komsija pogledaj tabelu i bice ti sve jasno! Od tog Euro sampiona nije ostala ni senka!
Bravo nashi!!! Opet Vosha malo pokvarila radovanje, ali nema veze tek da i drugi imaju cemu da se nadaju, ne stalno da bude 5:0!!
A vi sa B92 mogli bi ovu tabelu malo bolje da uradite!!!!

rimidalv

pre 15 godina

@ "m":
Nesrecnice, pa pogledaj tabelu gde je Hemofarm, a gde je tristruki Eeuropski" prvak Split. I ja se pitam: sta Hemofarm ima da trazi sa Splitom

bob da builda

pre 15 godina

Ej dalmatinac nemoj da vredjas kk Hemofarm tvoj kk Split po kvalitetu je u rangu kk Zdravlja iz Leskovca :)(zadnjih 10 godina) Ne zivi se od stare slave

strasno

pre 15 godina

To sto srpski timovi igaju u ovoj ligi je dokaz da mafija nema naciju.

Svakom normalnom Srbinu je jasno da je ova liga najveca glupost koja je potpuno unazadila nase timove i unostila nasu ligu.

Da vidimo, imamo ligu koju prate navijaci, uzbudljivo. Bilo je CZ, Partizan, Buducnost, Vojvodina, FMP, Hemofarm... svi u igri za finale. Nacionalni tim prvak Svijeta, Evrope...

Najbolje je da mi sve to unistimo da bi par mafijasa strpalo malo para i dzepove!!!

Ko kome ovdje dize kvalitet?

3 najjaca tima iz Srbije su tri najjaca u domenu bivse SFRJ danas. Uzmi 4,5 i 6 tim po jacini iz Srbiji i opet su dovoljno jaki da se nadmecu sa "bracom". Eto ti odmah 6 timova koji pune sale!!! Zasto da pune sale u Zagrebu gdje se ori "Srbe na vrbe"?

Nek se braca raduju kad dodje Split da igra i kad dodje ...mozda Zadar? I to je to. Onda nek igraju "Final-3"

A Slovenci i Crnogorci zajedni imaju kvaliteta za jednu utakmicu da se vrti u krug Olimpija-Buducnost.(doduse, danas samo za donji dio tabele u Srbiji)

Hoce li se ko probuditi u Srbiji od navijaca i umjesto zluradih komentara kad "braca" gube poceti bojkotovati ovaj uzas od lige i okrenuti se samo nasoj ligi!!!

podsetnik

pre 15 godina

ZA Splićanina:
KK Hemofarm Vršac igra u ultra modernoj i velelepnoj dvorani koja je bila domaćin EP u košarci pre par godina i biće domaćin EP u rukometu za 2 godine.
Sponzor kluba je jedan od najmoćnijih farmaceutskih brendova u okruženju a ovaj klub je već osvojio Jadransku ligu i prošle godine izgubio u finalu od Partizana.
U zadnjih par godina igrali su 2 puta polufinale ULEB kupa i trenutno uz Partizan najjači klub na Balkanu uključujući i sve zemlje NLB lige.
A s kim bi vi da igrate?
Ima li ko bolji u Hrvatskoj?
Nemoj sad da analiziramo vašu prvu ligu!

Jovan Kovacevic

pre 15 godina

Imamo najbolje klubove u ovoj ligi deremo i hrvate i slovence samo tako nastavite da svi vide da je srpska kosarka ipak najbolja

m

pre 15 godina

Dalmacija 2:0 Zagreb


Ukidajte ljudi ovu ligu!!!!
Nezanimaju me nikakve Krke,Fpmevi ni vojvodine


Po cemu je primjerice Helios ili Hemofarm zasluzio da igra s trostrukim euro sampionom i velikanom europske kosarke-Splitom????

Ajd da im barem cvijece donesu,nego nista....:-)

Jovan Kovacevic

pre 15 godina

Imamo najbolje klubove u ovoj ligi deremo i hrvate i slovence samo tako nastavite da svi vide da je srpska kosarka ipak najbolja

podsetnik

pre 15 godina

ZA Splićanina:
KK Hemofarm Vršac igra u ultra modernoj i velelepnoj dvorani koja je bila domaćin EP u košarci pre par godina i biće domaćin EP u rukometu za 2 godine.
Sponzor kluba je jedan od najmoćnijih farmaceutskih brendova u okruženju a ovaj klub je već osvojio Jadransku ligu i prošle godine izgubio u finalu od Partizana.
U zadnjih par godina igrali su 2 puta polufinale ULEB kupa i trenutno uz Partizan najjači klub na Balkanu uključujući i sve zemlje NLB lige.
A s kim bi vi da igrate?
Ima li ko bolji u Hrvatskoj?
Nemoj sad da analiziramo vašu prvu ligu!

strasno

pre 15 godina

To sto srpski timovi igaju u ovoj ligi je dokaz da mafija nema naciju.

Svakom normalnom Srbinu je jasno da je ova liga najveca glupost koja je potpuno unazadila nase timove i unostila nasu ligu.

Da vidimo, imamo ligu koju prate navijaci, uzbudljivo. Bilo je CZ, Partizan, Buducnost, Vojvodina, FMP, Hemofarm... svi u igri za finale. Nacionalni tim prvak Svijeta, Evrope...

Najbolje je da mi sve to unistimo da bi par mafijasa strpalo malo para i dzepove!!!

Ko kome ovdje dize kvalitet?

3 najjaca tima iz Srbije su tri najjaca u domenu bivse SFRJ danas. Uzmi 4,5 i 6 tim po jacini iz Srbiji i opet su dovoljno jaki da se nadmecu sa "bracom". Eto ti odmah 6 timova koji pune sale!!! Zasto da pune sale u Zagrebu gdje se ori "Srbe na vrbe"?

Nek se braca raduju kad dodje Split da igra i kad dodje ...mozda Zadar? I to je to. Onda nek igraju "Final-3"

A Slovenci i Crnogorci zajedni imaju kvaliteta za jednu utakmicu da se vrti u krug Olimpija-Buducnost.(doduse, danas samo za donji dio tabele u Srbiji)

Hoce li se ko probuditi u Srbiji od navijaca i umjesto zluradih komentara kad "braca" gube poceti bojkotovati ovaj uzas od lige i okrenuti se samo nasoj ligi!!!

rimidalv

pre 15 godina

@ "m":
Nesrecnice, pa pogledaj tabelu gde je Hemofarm, a gde je tristruki Eeuropski" prvak Split. I ja se pitam: sta Hemofarm ima da trazi sa Splitom

bob da builda

pre 15 godina

Ej dalmatinac nemoj da vredjas kk Hemofarm tvoj kk Split po kvalitetu je u rangu kk Zdravlja iz Leskovca :)(zadnjih 10 godina) Ne zivi se od stare slave

marko-nbg

pre 15 godina

Komentar Br2! @m
Komsija pogledaj tabelu i bice ti sve jasno! Od tog Euro sampiona nije ostala ni senka!
Bravo nashi!!! Opet Vosha malo pokvarila radovanje, ali nema veze tek da i drugi imaju cemu da se nadaju, ne stalno da bude 5:0!!
A vi sa B92 mogli bi ovu tabelu malo bolje da uradite!!!!

bane

pre 15 godina

Bez Jadranske lige taj Split igrao bi protiv Dubrave,Cedevite,Zaboka,Sinja i drugih košarkaških amaterskih društava i protiv njih brusio formu za velika evropska dela!
Doduše,Split sad ima dvoranu i možda bi zbog toga mogli direktno u NBA!

Miki82

pre 15 godina

Manite se ljudi Hrvata.Pa oni su znali da pobedjuju samo onda kada su im Srbi bili treneri.
KK Split je bio evropski sampion,KK Cibona i KK Bosna takodje,kao i KK Partizan.
Od 1992.samo je Partizan u EL nesto uradio(98-fajnal four,07-cetvrtfinale EL).
Jugosolovenska skola kosarke je srpska skola kosarke,i potpuno je normalno da smo bolji od Slovenaca i Hrvata.

Milan

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!

m

pre 15 godina

Dalmacija 2:0 Zagreb


Ukidajte ljudi ovu ligu!!!!
Nezanimaju me nikakve Krke,Fpmevi ni vojvodine


Po cemu je primjerice Helios ili Hemofarm zasluzio da igra s trostrukim euro sampionom i velikanom europske kosarke-Splitom????

Ajd da im barem cvijece donesu,nego nista....:-)

šo!mazgoon

pre 15 godina

Treba podhitno ukinuti ovu ligu. Di to ima da europski velikani kao što su Split i Cibona razvijaju tuđu košarku, umjesto da razvijaju naše košarkaške centre kao što su: Šibenik, Osijek, Rijeka, Dubrovnik, Pula itd. Vratimo hrvatsku košarku tamo gdje je nekad bila, na vrh svjestske košarke. Ko je za? :)

blaf

pre 15 godina

uvijek isti komentari......sramota!
Za momčadski sport su talentirane obje nacije podjednako. Što se pak tiče košarke, imali ste uspjeha vi (Srbi), a imali smo ih i mi, ali sve su to donijeli košarkaši izrasli u SFRJ ligi.
Ovo danas dolazi na naplatu rad u tkz. jakim nacionalnim ligama Srpskoj i Hrvatskoj. Zadnje zlato Srbiji su donjeli posljednji dinosauri iz Juge (Bodiroga, Divac, Stojaković....). Dok je u Hrv. sve otišlo kvragu zajedno sa Petrovičem. Pa igrate kvalifikacije za ep pobogu. Respektiram svačije mišljenje, ali da li još neko normalan može da misli da bi Partizan prosperirao time da igra u Kruševcu, Kragujevcu ili u onim koš. centrima tipa Valjevo, Čačak, Kraljevo koje su svakih 20 god. vidjele prvu jugo ligu. Podržavam ideju da u JL igraju one momčadi koje to zasluže rezultatom, pa taman da imali 10 predstavnika. Samo u tom slučaju bi se i drugi klubovi malo drugačije postavili i na kraju bi došli na onu staru jugo ligu, a u njoj ste rijetko imali više od 4 predstavnika....

šo!mazgoon

pre 15 godina

Smatram da bi trebalo uvesti 2. i 3. ligu NLB-a tako da se može izlaziti i ispadati iz NLB-a. Naravno timovi iz nacionalnih prvenstava bi se uključili unutra. Trebalo bi staviti da lijepo iz NLB-e lige idu 3 predstavnika u Euroligu i po 3 u Uleb cup, tek tada bi ova liga dobila puni smisao. Vidjeli bi onda natjecanja, na svakoj tekmi bi bile pune tribine, a kroz nekih 5-10 godina timovi iz NLB-e lige bi opet dominirali europskom košarkom. Evo Srbi bi u ovom trenutku imali 3 kluba u Euroligi slijedeće godine, a Hrvati 2 u Ulebu. Recite da nije dobra inicijativa? Ovako je liga ni vrit ni mimo tj. nedorečena je. Stavite ulog i dobit ćete natjecanje koje bi kroz par godina bilo najjače u Europi. Pozdrav svima :)

Noriega

pre 15 godina

Od 1992.samo je Partizan u EL nesto uradio(98-fajnal four,07-cetvrtfinale EL).
Jugosolovenska skola kosarke je srpska skola kosarke,i potpuno je normalno da smo bolji od Slovenaca i Hrvata.
(Miki82, 4. januar 2009 14:22)

Miki zaboravio si da je Olimpija igrala F4 Eurolige u Rimu 97' godine.

Svi oni veliki igrači Paspalj, Rebrača, Đorđević, Kukoć, Rađa, Divac, Bodiroga, Zdovc, Danilović, Dražen Petrović, pa i stariji, Delibašić, Daneu, Čosić, Dalipagić, i mnogi drugi su proizvod Yugo lige, a ne srpske lige, a naslednica te stare lige je današnja NLB Liga.
Srpska klupska košarka je trenutačno bolja od hrvatske, ali hrvatski klubovi su bili 5x puta europski klupski prvaci a srpski samo jednom. NLB je najbliža staroj YU ligi i tako najbolja za košarku na ovim prostorima.

......пфц 4евер.....

pre 15 godina

Split je posrnuo,ali je jedan od 5,6 najvecih klubova Europe i respektom ga moraju gledati navijaci manjih klubova tipa Zvezde,Buducnosti,Olimpije,Partizana ili Bosne,jedino je Cibona tu negdje u rangu..

(taako, 4. januar 2009 16:13)

е мој дечко,ае кући...шоља млека па у кревет...
кажеш мањи клубови и наведеш Партизан...знаш како сам се сада слатко исмејао кад сам ово прочитао...ма ПАРТИЗАН је за вас клуб из НБА...шта вам радимо по селима у хрватској па оно је страшно...КОМПЛЕКСИ СУ КОМПЛЕКСИ!!!!!!
и они су не излечиви хааххахахах

Micha

pre 15 godina

@taako

Eh, sto ti je praznicno bancenje... ja mislio da sam dosao na stranicu sa rezultatima NLB lige 08/09, kad ono neka sa bajatom arhivom iz 20. veka...
i to jos sve u stilu, "kad sam ja bio mlad..."

Vlado

pre 15 godina

Miki:

Kažeš da je jugoslavenska škola košarke ujedno i srpska škola. Kako onda tumačiš činjenicu da su tri najbolja europska košarkaša svih vremena (Ćosić, Petrović, Kukoč) iz Hrvatske (štoviše, Dalmacije). Svaka čast Boži Maljkoviću i ostalim srpskim trenerskim velikanima, ali mislim da nije sve u treneru...

realista

pre 15 godina

Gospodo Splićani,

ako vam ne odgovara ova liga što ne istupite iz nje?
Svaka čast na trofejima osvajanim u prošlosti ali gde ste zadnjih 18 godina?
18 godina Splita i drugih hrvatskih klubova nema nigde u Evropi!Cibona igra Evro ligu jer ima ugovor a nije za sve ove godine odigrala nijedan Final Four.
Činjenica je da nema Jadranske lige da bi hrvatska košarka bila svedena na amaterizam,spasli smo vas propasti što igramo zajedničku ligu!

Avol

pre 15 godina

Partizan je deleko najveci klub iz bivse Jugoslavije zbog jednostavnog razloga sto je najvise najvecih talenata stvorio, koji su kasnije prosirili slavu Jugoslavije(SCG kasnije) kao kosarkaske supersile. Jugoslavija je nakon raspada SFRJ napravila relativno mnogo vece uspehe od stare Jugoslavije, sve nosena na krilima igraca KK Partizan. Split i Cibona su isto veliki klubovi, sa time sto Cibona i dalje stvara igrace i ostvaruje rezultate, dok se Split povukao u tamu. Partizan iz godine u godine stvara kosarkase koji ce nositi srbiju do novih Evropskih i Svetksih titula, sto se ne moze reci ni za jedan hrvtaski klub. Ne zivi se od stare slave, vec od momenta u kome zivis. Isto kao kada bi meni neko rekao da Holandjani ili Englezi nemaju sta da traze u fudbalu sa Urugvajom jer eto ovi su dva puta bili prvaci sveta, a ovi jednom ili ni jednom. Gluposti.

CCCC

pre 15 godina

Hrvati znate shta - sledeci igrachi su Srbi i igraju NBA ligu:

Stojakovic
Jaric
Krstic
Pavlovic
Radmanovic
Milicic

Najbolji igrach TAU Keramike i spanske ACB lige:

Rakocevic

Igrachi Olimpijakosa:

Erceg
Teodosic

Igrach Panatinaikosa:

Kecman

Igrachi evropske klase u domacim klubovima:

Tepic
Velickovic
Tripkovic
Dragicevic
Macvan
Marjanovic

Nashi mladi kosharkashi prvaci Evrope (osvojeno u Letoniji) i prvaci sveta (osvojeno u Novom Sadu)

Nemojte molim vas o kosharci ali kad vas molim...bar ne nama. Ej 6 igracha u NBA imamo

Mislite o tome...

Tufo

pre 15 godina

Sta pricate Hrvati bre????PA i Notingem Forest je institucija u odnosu na Celzi,stim sto je Celzi trenutno mnogo jaci klub

Ovo za najbolje ex Ju igrace necu da komentarisem neka se Hrvati sjete 97 i Saleta Djordjevica

YAPS

pre 15 godina

Moze jadranska, ali da se ukinu nacionalne, da svi ucesnici evrokupova se odredjuju na osnovu plasmana u ligi (trentmo sva 3 evroligasa bi bila srpska) i da ima ispadanja i ulaska. Ako imamo 10 srpskih jakih klubova, svi u jadransku.Tako bi liga dobila smisla i vise publike. Ovako lici na neku zafrkanciju koju igraju da ne bi sedeli kuci vikendom.

taako

pre 15 godina

KK Split:

-4 puta u finalu Eurolige..
-3 puta osvajao Euroligu..
-4 puta finalisti Kupa Radivoja Koraca..
-2 puta pobjednici Kupa Radivoja Koraca
-2 puta finalisti Kupa pobjednika kupova
-jednom prvci Hrvatske
-5 puta pobjednici Kupa Kresimira Cosica
-6 puta prvaci Jugoslavije
-5 puta pobjednici jugoslavenskog kupa....


KK Hemofarm:
-Netko rece dvaput su igrali polufinale Uleb kupa.....


Hemofarm je o.k. ekipa koju postujem,ali oni su za Split jednostavno-mikroklub!!!!

Split je posrnuo,ali je jedan od 5,6 najvecih klubova Europe i respektom ga moraju gledati navijaci manjih klubova tipa Zvezde,Buducnosti,Olimpije,Partizana ili Bosne,jedino je Cibona tu negdje u rangu..

Zato zelim kraj ovoj ligi jer ona mijesa babe i zabe,odnosno Split i fmp,Cibonu i vojvodinu,Partizan i helios.

Jovan Kovacevic

pre 15 godina

Kakav split ne zivi se od stare slave ajde sad osvojite evroligu,hahahaha sad je i ne igrate a kamoli da je osvojite da nema nlb lige ne bi ste ni postojali jer je hrvatska liga smeh srpski klubovi su njjaci u nlb i to dokazuju 1.partizan 2.crvena zvezda 3.hemofarm 8.fmp 11.vojvodina,a hrvatski klubovi su smeh i slovenski i bosanski,tako da je bolje da cutite jer nas necete nikad dostignuti,pozz za sve srbe!!!!

šo!mazgoon

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!
(Milan, 4. januar 2009 16:22)

Sudeći po temi vjerojatno su i to košarkaši. :)

Miki82

pre 15 godina

(Noriega, 4. januar 2009 16:51)
Bili su evropski prvaci kao JUGOSLOVENSKI tim,a ne kao hrvatski tim.
Kao i Partizan 1992.
A treneri tih timova o kojima pricas su bili uglavnom srpski,ucenici profesora Aleksandra Nikolica koji je i postavio sistem igre!
A o Olimpiji,da te pitam,sa koliko stranaca su igrali 1997.na fajnal fouru.Partizan ih 92 i 98 nije imao,kao i Split,Cibona i Bosna ranije.

Janez

pre 15 godina

A o Olimpiji,da te pitam,sa koliko stranaca su igrali 1997.na fajnal fouru.Partizan ih 92 i 98 nije imao,kao i Split,Cibona i Bosna ranije.
(Miki82, 4. januar 2009 19:52)

Imali su 2 stranca (McDonald i Henrie)...mnogo? I šta broj stranaca tu uopšte ima veze? Ono što je važno je, da je u pitanju bio kvalitet..

A što se tiče onog komentara u vezi srpskih igrača u NBA i tako dalje...ima i Slovenija 4 igrača tamo (Udrih, Vujačić, Nesterović, Dragić), dok su dvojica (Nachbar, Brezec) ove godine napustili NBA i otišli u Evropu, jer su tu dobili bolje ugovore...pa šta sad?

Miki82

pre 15 godina

(Vlado, 4. januar 2009 15:19)

Igrali su po sistemu koji je postavio Aleksandar Nikolic,a koji su njegovi ucenici kasniji sirili u SFRJ.
Nemoj mi reci da je trener nebitan?!

AU?

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!
(Milan, 4. januar 2009 16:22)

Sudeći po temi vjerojatno su i to košarkaši. :)








Jedini dobar komentar u cijeloj priči..

goga

pre 15 godina

za realistu svaka cast,svaka ti je mestu.A cinjenica je da ova liga ne odgovara ni hrvatima a pogotovo NE Srbima pa bi bilo najbolje da je ni neigraju.Sto se tice hrvatske kosarke na niskim je granama otkako se raspala bivsa drzava a od stare slave se ne zivi.I jedni i drugi su imali dobrih igraca i to je cinjenica.Za srpsku kosarku bi bilo bolje da ne igra ovu tkz.jadransku ligu jer je mnogo iznad svih njih a prvenstveno iznad hrvata,ove druge koji su mizerni da i ne spominjemo.Zna se ko je prvak Evrope u mladjim selekcijama i ko ima buducnost u kosarci,SRBI a ne neki tamo hrvati.

rakic

pre 15 godina

cekajte zar nije lepo pogledat eurocup str i str eurolige i onda viditi ekipe pa pogledas partizan vidis odaklem je iz koje lige pa cibonu ,olimpiju,pa tek eurocup zvezda,zadar,hemofarm...

a i nemojte se vi hrvati prosipati split taj split nekad nesto bio a sad,,pa cekatje ocete reci da zvezda slabija od splita jel to nemojte pricati gluposti ovo je ubjedljivo najaca sezona nlb-a prosle godine si smeo otici staviti po 50 evra na svaku utakmicu partizana a sad sad je strah dal cu staviti na partizan zvezdu cibonu hemofarm i tako ....

drogan

pre 15 godina

Svi mozemo samo da zalimo sta smo bili nekada. Nema vise veze gde se igra nego koliko klubovi imaju para. Pogledajte Rusku ligu sada - mozda najjaca u Evropi, zato jer su sada puni para. Nase mlade selekcije osvajaju sve zivo i gde nestaju posle ti igraci?Jesam Delija ali Partizanu svaka cast. Sa onakvim timom koliko ostaje u LS.
Hrvatska kosarka vec odavno kuburi i to je svima jasno. Samo se na ovim prostorima prica " Kada smo mi nekad...". Dolaze novi ljudi novi klubovi i samo se sadasnji rezultati cene.

A za Vujačića, Nesterovića, Dragića, Petrovica, Cosica - pitanje da li su Srbi, Hrvati ili Slovenci ali to nije sportska tema ;).

m

pre 15 godina

Dalmacija 2:0 Zagreb


Ukidajte ljudi ovu ligu!!!!
Nezanimaju me nikakve Krke,Fpmevi ni vojvodine


Po cemu je primjerice Helios ili Hemofarm zasluzio da igra s trostrukim euro sampionom i velikanom europske kosarke-Splitom????

Ajd da im barem cvijece donesu,nego nista....:-)

taako

pre 15 godina

KK Split:

-4 puta u finalu Eurolige..
-3 puta osvajao Euroligu..
-4 puta finalisti Kupa Radivoja Koraca..
-2 puta pobjednici Kupa Radivoja Koraca
-2 puta finalisti Kupa pobjednika kupova
-jednom prvci Hrvatske
-5 puta pobjednici Kupa Kresimira Cosica
-6 puta prvaci Jugoslavije
-5 puta pobjednici jugoslavenskog kupa....


KK Hemofarm:
-Netko rece dvaput su igrali polufinale Uleb kupa.....


Hemofarm je o.k. ekipa koju postujem,ali oni su za Split jednostavno-mikroklub!!!!

Split je posrnuo,ali je jedan od 5,6 najvecih klubova Europe i respektom ga moraju gledati navijaci manjih klubova tipa Zvezde,Buducnosti,Olimpije,Partizana ili Bosne,jedino je Cibona tu negdje u rangu..

Zato zelim kraj ovoj ligi jer ona mijesa babe i zabe,odnosno Split i fmp,Cibonu i vojvodinu,Partizan i helios.

šo!mazgoon

pre 15 godina

Treba podhitno ukinuti ovu ligu. Di to ima da europski velikani kao što su Split i Cibona razvijaju tuđu košarku, umjesto da razvijaju naše košarkaške centre kao što su: Šibenik, Osijek, Rijeka, Dubrovnik, Pula itd. Vratimo hrvatsku košarku tamo gdje je nekad bila, na vrh svjestske košarke. Ko je za? :)

Vlado

pre 15 godina

Miki:

Kažeš da je jugoslavenska škola košarke ujedno i srpska škola. Kako onda tumačiš činjenicu da su tri najbolja europska košarkaša svih vremena (Ćosić, Petrović, Kukoč) iz Hrvatske (štoviše, Dalmacije). Svaka čast Boži Maljkoviću i ostalim srpskim trenerskim velikanima, ali mislim da nije sve u treneru...

strasno

pre 15 godina

To sto srpski timovi igaju u ovoj ligi je dokaz da mafija nema naciju.

Svakom normalnom Srbinu je jasno da je ova liga najveca glupost koja je potpuno unazadila nase timove i unostila nasu ligu.

Da vidimo, imamo ligu koju prate navijaci, uzbudljivo. Bilo je CZ, Partizan, Buducnost, Vojvodina, FMP, Hemofarm... svi u igri za finale. Nacionalni tim prvak Svijeta, Evrope...

Najbolje je da mi sve to unistimo da bi par mafijasa strpalo malo para i dzepove!!!

Ko kome ovdje dize kvalitet?

3 najjaca tima iz Srbije su tri najjaca u domenu bivse SFRJ danas. Uzmi 4,5 i 6 tim po jacini iz Srbiji i opet su dovoljno jaki da se nadmecu sa "bracom". Eto ti odmah 6 timova koji pune sale!!! Zasto da pune sale u Zagrebu gdje se ori "Srbe na vrbe"?

Nek se braca raduju kad dodje Split da igra i kad dodje ...mozda Zadar? I to je to. Onda nek igraju "Final-3"

A Slovenci i Crnogorci zajedni imaju kvaliteta za jednu utakmicu da se vrti u krug Olimpija-Buducnost.(doduse, danas samo za donji dio tabele u Srbiji)

Hoce li se ko probuditi u Srbiji od navijaca i umjesto zluradih komentara kad "braca" gube poceti bojkotovati ovaj uzas od lige i okrenuti se samo nasoj ligi!!!

podsetnik

pre 15 godina

ZA Splićanina:
KK Hemofarm Vršac igra u ultra modernoj i velelepnoj dvorani koja je bila domaćin EP u košarci pre par godina i biće domaćin EP u rukometu za 2 godine.
Sponzor kluba je jedan od najmoćnijih farmaceutskih brendova u okruženju a ovaj klub je već osvojio Jadransku ligu i prošle godine izgubio u finalu od Partizana.
U zadnjih par godina igrali su 2 puta polufinale ULEB kupa i trenutno uz Partizan najjači klub na Balkanu uključujući i sve zemlje NLB lige.
A s kim bi vi da igrate?
Ima li ko bolji u Hrvatskoj?
Nemoj sad da analiziramo vašu prvu ligu!

Noriega

pre 15 godina

Od 1992.samo je Partizan u EL nesto uradio(98-fajnal four,07-cetvrtfinale EL).
Jugosolovenska skola kosarke je srpska skola kosarke,i potpuno je normalno da smo bolji od Slovenaca i Hrvata.
(Miki82, 4. januar 2009 14:22)

Miki zaboravio si da je Olimpija igrala F4 Eurolige u Rimu 97' godine.

Svi oni veliki igrači Paspalj, Rebrača, Đorđević, Kukoć, Rađa, Divac, Bodiroga, Zdovc, Danilović, Dražen Petrović, pa i stariji, Delibašić, Daneu, Čosić, Dalipagić, i mnogi drugi su proizvod Yugo lige, a ne srpske lige, a naslednica te stare lige je današnja NLB Liga.
Srpska klupska košarka je trenutačno bolja od hrvatske, ali hrvatski klubovi su bili 5x puta europski klupski prvaci a srpski samo jednom. NLB je najbliža staroj YU ligi i tako najbolja za košarku na ovim prostorima.

Jovan Kovacevic

pre 15 godina

Imamo najbolje klubove u ovoj ligi deremo i hrvate i slovence samo tako nastavite da svi vide da je srpska kosarka ipak najbolja

Miki82

pre 15 godina

Manite se ljudi Hrvata.Pa oni su znali da pobedjuju samo onda kada su im Srbi bili treneri.
KK Split je bio evropski sampion,KK Cibona i KK Bosna takodje,kao i KK Partizan.
Od 1992.samo je Partizan u EL nesto uradio(98-fajnal four,07-cetvrtfinale EL).
Jugosolovenska skola kosarke je srpska skola kosarke,i potpuno je normalno da smo bolji od Slovenaca i Hrvata.

blaf

pre 15 godina

uvijek isti komentari......sramota!
Za momčadski sport su talentirane obje nacije podjednako. Što se pak tiče košarke, imali ste uspjeha vi (Srbi), a imali smo ih i mi, ali sve su to donijeli košarkaši izrasli u SFRJ ligi.
Ovo danas dolazi na naplatu rad u tkz. jakim nacionalnim ligama Srpskoj i Hrvatskoj. Zadnje zlato Srbiji su donjeli posljednji dinosauri iz Juge (Bodiroga, Divac, Stojaković....). Dok je u Hrv. sve otišlo kvragu zajedno sa Petrovičem. Pa igrate kvalifikacije za ep pobogu. Respektiram svačije mišljenje, ali da li još neko normalan može da misli da bi Partizan prosperirao time da igra u Kruševcu, Kragujevcu ili u onim koš. centrima tipa Valjevo, Čačak, Kraljevo koje su svakih 20 god. vidjele prvu jugo ligu. Podržavam ideju da u JL igraju one momčadi koje to zasluže rezultatom, pa taman da imali 10 predstavnika. Samo u tom slučaju bi se i drugi klubovi malo drugačije postavili i na kraju bi došli na onu staru jugo ligu, a u njoj ste rijetko imali više od 4 predstavnika....

bob da builda

pre 15 godina

Ej dalmatinac nemoj da vredjas kk Hemofarm tvoj kk Split po kvalitetu je u rangu kk Zdravlja iz Leskovca :)(zadnjih 10 godina) Ne zivi se od stare slave

Jovan Kovacevic

pre 15 godina

Kakav split ne zivi se od stare slave ajde sad osvojite evroligu,hahahaha sad je i ne igrate a kamoli da je osvojite da nema nlb lige ne bi ste ni postojali jer je hrvatska liga smeh srpski klubovi su njjaci u nlb i to dokazuju 1.partizan 2.crvena zvezda 3.hemofarm 8.fmp 11.vojvodina,a hrvatski klubovi su smeh i slovenski i bosanski,tako da je bolje da cutite jer nas necete nikad dostignuti,pozz za sve srbe!!!!

Avol

pre 15 godina

Partizan je deleko najveci klub iz bivse Jugoslavije zbog jednostavnog razloga sto je najvise najvecih talenata stvorio, koji su kasnije prosirili slavu Jugoslavije(SCG kasnije) kao kosarkaske supersile. Jugoslavija je nakon raspada SFRJ napravila relativno mnogo vece uspehe od stare Jugoslavije, sve nosena na krilima igraca KK Partizan. Split i Cibona su isto veliki klubovi, sa time sto Cibona i dalje stvara igrace i ostvaruje rezultate, dok se Split povukao u tamu. Partizan iz godine u godine stvara kosarkase koji ce nositi srbiju do novih Evropskih i Svetksih titula, sto se ne moze reci ni za jedan hrvtaski klub. Ne zivi se od stare slave, vec od momenta u kome zivis. Isto kao kada bi meni neko rekao da Holandjani ili Englezi nemaju sta da traze u fudbalu sa Urugvajom jer eto ovi su dva puta bili prvaci sveta, a ovi jednom ili ni jednom. Gluposti.

AU?

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!
(Milan, 4. januar 2009 16:22)

Sudeći po temi vjerojatno su i to košarkaši. :)








Jedini dobar komentar u cijeloj priči..

Janez

pre 15 godina

A o Olimpiji,da te pitam,sa koliko stranaca su igrali 1997.na fajnal fouru.Partizan ih 92 i 98 nije imao,kao i Split,Cibona i Bosna ranije.
(Miki82, 4. januar 2009 19:52)

Imali su 2 stranca (McDonald i Henrie)...mnogo? I šta broj stranaca tu uopšte ima veze? Ono što je važno je, da je u pitanju bio kvalitet..

A što se tiče onog komentara u vezi srpskih igrača u NBA i tako dalje...ima i Slovenija 4 igrača tamo (Udrih, Vujačić, Nesterović, Dragić), dok su dvojica (Nachbar, Brezec) ove godine napustili NBA i otišli u Evropu, jer su tu dobili bolje ugovore...pa šta sad?

rimidalv

pre 15 godina

@ "m":
Nesrecnice, pa pogledaj tabelu gde je Hemofarm, a gde je tristruki Eeuropski" prvak Split. I ja se pitam: sta Hemofarm ima da trazi sa Splitom

Milan

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!

Miki82

pre 15 godina

(Noriega, 4. januar 2009 16:51)
Bili su evropski prvaci kao JUGOSLOVENSKI tim,a ne kao hrvatski tim.
Kao i Partizan 1992.
A treneri tih timova o kojima pricas su bili uglavnom srpski,ucenici profesora Aleksandra Nikolica koji je i postavio sistem igre!
A o Olimpiji,da te pitam,sa koliko stranaca su igrali 1997.na fajnal fouru.Partizan ih 92 i 98 nije imao,kao i Split,Cibona i Bosna ranije.

marko-nbg

pre 15 godina

Komentar Br2! @m
Komsija pogledaj tabelu i bice ti sve jasno! Od tog Euro sampiona nije ostala ni senka!
Bravo nashi!!! Opet Vosha malo pokvarila radovanje, ali nema veze tek da i drugi imaju cemu da se nadaju, ne stalno da bude 5:0!!
A vi sa B92 mogli bi ovu tabelu malo bolje da uradite!!!!

šo!mazgoon

pre 15 godina

Divac, Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Rebraca, Stojakovic, Korac, Dalipagic, Kicanovic, Paspalj, Slavnic... ko su ovi ljudi? Komleksi su cudo!
(Milan, 4. januar 2009 16:22)

Sudeći po temi vjerojatno su i to košarkaši. :)

šo!mazgoon

pre 15 godina

Smatram da bi trebalo uvesti 2. i 3. ligu NLB-a tako da se može izlaziti i ispadati iz NLB-a. Naravno timovi iz nacionalnih prvenstava bi se uključili unutra. Trebalo bi staviti da lijepo iz NLB-e lige idu 3 predstavnika u Euroligu i po 3 u Uleb cup, tek tada bi ova liga dobila puni smisao. Vidjeli bi onda natjecanja, na svakoj tekmi bi bile pune tribine, a kroz nekih 5-10 godina timovi iz NLB-e lige bi opet dominirali europskom košarkom. Evo Srbi bi u ovom trenutku imali 3 kluba u Euroligi slijedeće godine, a Hrvati 2 u Ulebu. Recite da nije dobra inicijativa? Ovako je liga ni vrit ni mimo tj. nedorečena je. Stavite ulog i dobit ćete natjecanje koje bi kroz par godina bilo najjače u Europi. Pozdrav svima :)

drogan

pre 15 godina

Svi mozemo samo da zalimo sta smo bili nekada. Nema vise veze gde se igra nego koliko klubovi imaju para. Pogledajte Rusku ligu sada - mozda najjaca u Evropi, zato jer su sada puni para. Nase mlade selekcije osvajaju sve zivo i gde nestaju posle ti igraci?Jesam Delija ali Partizanu svaka cast. Sa onakvim timom koliko ostaje u LS.
Hrvatska kosarka vec odavno kuburi i to je svima jasno. Samo se na ovim prostorima prica " Kada smo mi nekad...". Dolaze novi ljudi novi klubovi i samo se sadasnji rezultati cene.

A za Vujačića, Nesterovića, Dragića, Petrovica, Cosica - pitanje da li su Srbi, Hrvati ili Slovenci ali to nije sportska tema ;).

......пфц 4евер.....

pre 15 godina

Split je posrnuo,ali je jedan od 5,6 najvecih klubova Europe i respektom ga moraju gledati navijaci manjih klubova tipa Zvezde,Buducnosti,Olimpije,Partizana ili Bosne,jedino je Cibona tu negdje u rangu..

(taako, 4. januar 2009 16:13)

е мој дечко,ае кући...шоља млека па у кревет...
кажеш мањи клубови и наведеш Партизан...знаш како сам се сада слатко исмејао кад сам ово прочитао...ма ПАРТИЗАН је за вас клуб из НБА...шта вам радимо по селима у хрватској па оно је страшно...КОМПЛЕКСИ СУ КОМПЛЕКСИ!!!!!!
и они су не излечиви хааххахахах

CCCC

pre 15 godina

Hrvati znate shta - sledeci igrachi su Srbi i igraju NBA ligu:

Stojakovic
Jaric
Krstic
Pavlovic
Radmanovic
Milicic

Najbolji igrach TAU Keramike i spanske ACB lige:

Rakocevic

Igrachi Olimpijakosa:

Erceg
Teodosic

Igrach Panatinaikosa:

Kecman

Igrachi evropske klase u domacim klubovima:

Tepic
Velickovic
Tripkovic
Dragicevic
Macvan
Marjanovic

Nashi mladi kosharkashi prvaci Evrope (osvojeno u Letoniji) i prvaci sveta (osvojeno u Novom Sadu)

Nemojte molim vas o kosharci ali kad vas molim...bar ne nama. Ej 6 igracha u NBA imamo

Mislite o tome...

Miki82

pre 15 godina

(Vlado, 4. januar 2009 15:19)

Igrali su po sistemu koji je postavio Aleksandar Nikolic,a koji su njegovi ucenici kasniji sirili u SFRJ.
Nemoj mi reci da je trener nebitan?!

goga

pre 15 godina

za realistu svaka cast,svaka ti je mestu.A cinjenica je da ova liga ne odgovara ni hrvatima a pogotovo NE Srbima pa bi bilo najbolje da je ni neigraju.Sto se tice hrvatske kosarke na niskim je granama otkako se raspala bivsa drzava a od stare slave se ne zivi.I jedni i drugi su imali dobrih igraca i to je cinjenica.Za srpsku kosarku bi bilo bolje da ne igra ovu tkz.jadransku ligu jer je mnogo iznad svih njih a prvenstveno iznad hrvata,ove druge koji su mizerni da i ne spominjemo.Zna se ko je prvak Evrope u mladjim selekcijama i ko ima buducnost u kosarci,SRBI a ne neki tamo hrvati.

bane

pre 15 godina

Bez Jadranske lige taj Split igrao bi protiv Dubrave,Cedevite,Zaboka,Sinja i drugih košarkaških amaterskih društava i protiv njih brusio formu za velika evropska dela!
Doduše,Split sad ima dvoranu i možda bi zbog toga mogli direktno u NBA!

YAPS

pre 15 godina

Moze jadranska, ali da se ukinu nacionalne, da svi ucesnici evrokupova se odredjuju na osnovu plasmana u ligi (trentmo sva 3 evroligasa bi bila srpska) i da ima ispadanja i ulaska. Ako imamo 10 srpskih jakih klubova, svi u jadransku.Tako bi liga dobila smisla i vise publike. Ovako lici na neku zafrkanciju koju igraju da ne bi sedeli kuci vikendom.

Micha

pre 15 godina

@taako

Eh, sto ti je praznicno bancenje... ja mislio da sam dosao na stranicu sa rezultatima NLB lige 08/09, kad ono neka sa bajatom arhivom iz 20. veka...
i to jos sve u stilu, "kad sam ja bio mlad..."

realista

pre 15 godina

Gospodo Splićani,

ako vam ne odgovara ova liga što ne istupite iz nje?
Svaka čast na trofejima osvajanim u prošlosti ali gde ste zadnjih 18 godina?
18 godina Splita i drugih hrvatskih klubova nema nigde u Evropi!Cibona igra Evro ligu jer ima ugovor a nije za sve ove godine odigrala nijedan Final Four.
Činjenica je da nema Jadranske lige da bi hrvatska košarka bila svedena na amaterizam,spasli smo vas propasti što igramo zajedničku ligu!

Tufo

pre 15 godina

Sta pricate Hrvati bre????PA i Notingem Forest je institucija u odnosu na Celzi,stim sto je Celzi trenutno mnogo jaci klub

Ovo za najbolje ex Ju igrace necu da komentarisem neka se Hrvati sjete 97 i Saleta Djordjevica

rakic

pre 15 godina

cekajte zar nije lepo pogledat eurocup str i str eurolige i onda viditi ekipe pa pogledas partizan vidis odaklem je iz koje lige pa cibonu ,olimpiju,pa tek eurocup zvezda,zadar,hemofarm...

a i nemojte se vi hrvati prosipati split taj split nekad nesto bio a sad,,pa cekatje ocete reci da zvezda slabija od splita jel to nemojte pricati gluposti ovo je ubjedljivo najaca sezona nlb-a prosle godine si smeo otici staviti po 50 evra na svaku utakmicu partizana a sad sad je strah dal cu staviti na partizan zvezdu cibonu hemofarm i tako ....